Nyheter:

  • Tirsdag 9. april kl. 23.53

    Haaland-kritikk etter kaoskampen i Madrid: – «Spiste» nordmannen igjen

    (Real Madrid – Manchester City 3–3) Manchester City reiser hjem med det beste utgangspunktet, men Erling Braut Haaland (23) ble nok en gang pakket helt inn av Real Madrids forsvarskjempe Antonio Rüdiger.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.54

    Fullstendig kaos i gigantoppgjøret – fordel City etter 3–3 i Madrid

    (Real Madrid – Manchester City 3–3) Perlescoringer på rekke og rad, en kamp som alltid hadde en ny vending – det ble en moderne fotballklassiker i Madrid.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.52

    Arsenal raste etter straffesituasjon: – Jeg kan ikke tro det

    (Arsenal – Bayern München 2–2) Ble Arsenal snytt for straffe i dramaet mot Bayern München i kvartfinalen i Champions League? Meningene er delte.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.51

    Dørlås-problemet er ikkje løyst

    Bergen kommune er framleis langt unna å få retta opp datafeilen som oppstod tysdag. Feilen gjer at heimehjelparar og heimesjukepleiarar ikkje klarer å låsa seg inn til brukarane ved hjelp av mobiltelefon. Klokka 20 var berre 150 av telefonane fiksa. Opptil 1000 telefonar fungerer framleis ikkje til dei elektroniske dørlåsane, opplyser konstituert kommunikasjonssjef Endre Hovland.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.51

    Stanset råkjører

    Utrykningspolitiet stanset en bilfører på Orre i Klepp klokken 22.06. Politiet målte bilføreren til 112 km/t i 60-sonen. Føreren blir anmeldt og førerkortet er beslaglagt.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.50

    Anker varetektsfengsling etter Apotek-drapet i Arendal

    Mannen i 60-årene som er siktet for drapet på Miriam Daniela Ayres Cea (35) på Boots Aporek i Arendal anker varetektsfengslingen til lagmannsretten, melder Agderposten. Siktede erkjenner ikke straffskyld. Tingretten har bestemt at han skal varetektsfengsles i fire uker.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.41

    Apotek-drapet: Siktede anker varetektsfengslingen

    Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne utenfor et apotek i Arendal sentrum anker varetektsfengslingen.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.40

    Norge snublet mot Nederland

    (Nederland-Norge 1–0) Den norske landslagstrenerens første virkelige test endte med tap i EM-kvalifiseringen mot Nederland.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.38

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Mykje skred i vinter gjer at millionane som skulle nyttast til skredrydding på fylkesvegane, var brukt opp allereie i mars. Programleiar er Raymond Lidal.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.38

    Sjå Vestlandsrevyen 22.45

    Mykje skred i vinter gjer at millionane som skulle nyttast til skredrydding på fylkesvegane, var brukt opp allereie i mars. Programleiar er Raymond Lidal.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.27

    USA selger luftvernsystemer til Ukraina

    USA selger Ukraina utstyr verdt 138 millioner dollar for å vedlikeholde og oppgradere landets luftvernsystemer, opplyser amerikansk UD.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.23

    NRK Sørlandet 22:55

  • Tirsdag 9. april kl. 22.15

    Brasil: Mye mindre avskoging i Amazonas

    Avskogingen i den brasilianske delen av Amazonas var 40 prosent lavere i første kvartal enn i samme periode i fjor, ifølge miljøminister Marina Silva.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.10

    Meklingen i byggebransjen fortsetter på overtid – fare for storstreik

    Partene i byggebransjens lønnsoppgjør har meklet på overtid i hele natt etter at fristen gikk ut midnatt. Dermed er det fare for at 16.700 går ut i streik.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.10

    Fare for storstreik i byggebransjen: – Få muligheter til å komme i land før meklingsfristen

    Minuttene tikker ned mot fristen for meklingen mellom partene i byggebransjen. Blir ikke partene enige, blir det storstreik med over 16.700 bygningsarbeidere.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.10

    Fare for storstreik i byggebransjen: – Få muligheter til å komme i land før meklingsfristen

    Minuttene tikker ned mot fristen for meklingen mellom partene i byggebransjen. Blir ikke partene enige, blir det storstreik med over 16.700 bygningsarbeidere.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.02

    Tidligere oljeminister pågrepet i Venezuela

    Venezuelas tidligere oljeminister Tareck El Aissami trakk seg i fjor etter en korrupsjonsskandale. Nå er han pågrepet.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.02

    Foreldrene til Ivan (3): – Vi er knust

    Det var tre år gamle Ivan Bilal fra Egersund som døde da han fikk narkose i forbindelse med tannlegebehandling på Stavanger universitetssykehus.

  • Tirsdag 9. april kl. 22.01

    Rykket ut til en brann i kjøretøy i Dovre

    Nødetatene rykket tirsdag kveld ut etter melding om brann i et kjøretøy som sto i en låve. Brannen skal raskt ha blitt slokket av beboerne på gården, melder politiet i Innlandet. Ingen personer er meldt skadd og det er heller ingen større materielle skader utover kjøretøyet som ansees totalskadd, skriver politiet på X.

  • Tirsdag 9. april kl. 21.48

    Trafikale problemer i Skien sentrum

    Det er trafikale problemer ved Møllerbrua i Skien sentrum etter en bil har fått motorstopp. Politiet er på stedet og dirigerer trafikken, forteller operasjonsleder, Roger Aaser til NRK.

  • Tirsdag 9. april kl. 21.41

    Kjendispar kjøpte for 20 mill. – selger for 35 mill. på Frogner

    Selger rekkehuset etter å ha betalt 60 millioner kroner for drømmehuset.

  • Tirsdag 9. april kl. 21.23

    Bridget Jones tilbake for fjerde gang

    Hun er tilbake, men denne gangen som enke.

  • Tirsdag 9. april kl. 21.12

    Røykutvikling i leilighetsblokk i Oslo

    Nødetatene rykket tirsdag kveld ut til Schweigaards gate i Oslo i forbindelse med at det ble meldt om røykutvikling fra en kjeller. Klokken halv ti om kvelden melder politiet at brannen er slukket. Røykdykkere fra brannvesen tok seg inn i den røykfulle kjelleren og en brannmann fikk i seg noe røyk, men ble kort tid senere friskmeldt av helsepersonell. Nødetatene har kontroll på personene som bor i den aktuelle oppgangen. Enkelte beboere på adressen evakuerte seg selv, opplyser politiet. Det er ikke meldt om noen personskader.

  • Tirsdag 9. april kl. 21.03

    Velger sykehjem på Saltrød

    Bystyret i Arendal har bestemt at det nye, omstridte sykehjemmet skal bygges på Saltrød. De 120 plassene vil koste cirka en milliard kroner. Vedtaket ble gjort med 24 mot 15 stemmer. Mindretallet (Høyre, Frp og Pensjonistpartiet) stemte for å ruste opp Myratunet bo- og omsorgssenter. Dette mener de blir rimeligere.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.56

    Vincent Seger Ibrahimovic (16) scoret sitt første landslagsmål

    (Belgia G16 – Sverige 0–1) Det er ikke bare pappa Zlatan (42) som er farlig foran mål i Ibrahimovic-klanen.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.53

    Savnet fisker funnet omkommet etter redningsaksjon

    Båten ble funnet nær land sør for Ålesund.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.50

    Stolt Kevin Costner: – 20 år siden sist

    Første kapittel i Kevin Costners nye filmserie «Horizon», er tatt ut til den prestisjetunge Filmfestivalen i Cannes.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.46

    Person funnet død etter søk i Bergen

    En person er bekreftet omkommet etter funn i vann.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.46

    Kommune vil skape mer åpenhet

    Grimstad kommune gjør det nå enklere for innbyggerne å få innsyn i ulike saker. Planavdelingen og byggesaksavdelingen i kommunen har startet med såkalt fulltekstpublisering av dokumenter. Det vil si at innbyggerne får tilgang til å lese eller laste ned alle innkommende og utgående dokumenter med en gang. Senest tre dager etter at kommunen har mottatt et dokument skal det være mulig å finne i den offentlige søketjenesten eInnsyn. Det vil fortsatt være noen dokumenter som unntas offentlighet av for eksempel personvern- eller konkurransehensyn, skriver kommunen på egne hjemmesider.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.39

    Varsel mot OUS-toppsjef: ingen kritikkverdige forhold

    Styret ved Oslo universitetssykehus har nå behandlet varselet mot administrerende direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeths. De konkluderer med at det foreligger verken brudd eller kritikkverdige forhold, samt at det ikke har vært trakassering eller utilbørlig adferd. OUS-toppsjefen er med andre ord frikjent av sykehusets styre. Det var i desember i fjor at leger ved OUS sendte inn varsel om blant annet toppsjefens lederstil og egnethet. Fryktkultur, aggressiv kommunikasjon og manglende rolleforståelse er noen av ordene legenes tillitsvalgte brukte i varselet mot deres egen sykehusdirektør. Han er også beskyldt for å ha kalt egen stab for «rottereiret».

  • Tirsdag 9. april kl. 20.33

    Fire pågrepet etter voldshendelse i Halden

    Politiet sier at den fornærmede er fraktet til sykehus etter hendelsen.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.33

    Fire pågrepet etter voldshendelse i Halden: Én til sykehus

    Fire personer er pågrepet etter en voldshendelse på en privatadresse i Halden, melder politiet. – En annen person som også var på adressen har status som fornærmet og er fraktet til sykehus. – Fornærmede var bevisst og gikk på egne bein, men noe mer om hvilke skader og skadegrad det har jeg ikke oversikt over, sier operasjonsleder Fredrik Solbakken til NRK. Politiet har kontroll på situasjonen. De jobber nå med å avklare hendelsesforløpet.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.29

    Personran i sentrum av Oslo

    Politiet fikk tirsdag kveld melding om slagsmål i nedre del av Trondheimsveien i Oslo, som viste seg å være ran av en person. De vet foreløpig ikke om våpen ble brukt i ranet, men har ikke indikasjon på det. Fornærmede blør fra ansiktet, men er ikke alvorlig skadet, opplyser politiet. Politiet søker etter fire eller fem personer som skal ha løpt fra stedet.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.26

    Politijakt etter mulig ran i Oslo

    Politiet søker etter flere personer etter et antatt personran sentralt i Oslo.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.25

    Dagbladet om Durek-dekningen: Vet ingenting om Se og Hørs avtaler

    Dagbladet siterte Se og Hørs sak om Durek Verretts mor. Nyhetsredaktør Mads Andersen sier de ikke visste om avtalen hennes med ukebladet.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.18

    Sterk Solfrid Koanda før OL

    Solfrid Koanda (25) står frem som et stort norsk håp til Paris-OL.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.18

    Færre får livreddende organer

    Siden nyttår har 78 nordmenn fått ett eller flere livreddende organer fra 21 avdøde donorer. Det er 20 færre enn i samme periode i fjor.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.12

    Minnet drepte Trine: – Et hjerte av gull

    En uke etter at Trine Wagelid ble drept i Oslo, møttes mange av hennes nærmeste for å ta et siste farvel.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.10

    Person funnen død i Nordåsvannet

    I samband med søk med ROV i Nordåsvannet i Bergen i dag, vart det klokka 17.28 meld om funn av ein død person, opplyser Vest politidistrikt. Dykkarane til brannvesenet hjelpte til med å få personen opp til land. Vedkommande er førebels ikkje identifisert og vil bli obdusert. Politiet har ikkje stadfesta at dette er kvinna som vart leita etter 6. april, men dei skriv at pårørande er varsla om funnet.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.06

    TV 2 sikret seg Champions League for tre nye år

    Champions League-fotballen fortsetter på TV 2 fram til sommeren 2027.

  • Tirsdag 9. april kl. 20.05

    Kunsten å ta imot et kompliment

    Synes du det er kleint å få ros? Snakker du innsatsen din ned i stedet for å ta imot komplimentet, går det ikke bare utover deg selv.

  • Tirsdag 9. april kl. 19.57

    Trailer av vegen i Skjåk

    Nødetatene har rykket ut etter melding om trafikkulykke på riksveg 15 i Skjåk, der en trailer har kjørt av vegen. Ingen andre kjøretøy var involvert. Årsaken til uhellet er uvisst. Fører av vogntog er uskadd, og trafikken flyter forbi i ett felt. Det er uvisst når berging kan finne sted.

  • Tirsdag 9. april kl. 19.46

    Storseier for Glimt i Brønnøysund

    Det var virkelig storebror mot lillebror når Bodø/Glimt møtte 4. divisjonslaget Brønnøysund i 1. runde i cupen. Da 90 minutter var spilt sto det 6-0 på resultattavla. Sondre Sørli sto for tre av målene. Ulrik Saltnes, Oscar Kapskarmo og Brice Wembangomo sto for de øvrige. Til tross for stortap kan brønnøyværingene glede seg over at det ble satt publikumsrekord på stadion i Brønnøysund. Den nye rekorden er 2115, ifølge Brønnøysunds Avis. 6-0-seieren er for Glimt sin del et godt stykke unna klubbens rekord i cupen. Den ble satt i 2002 da Mosjøen fikk bank med 11–2.

  • Tirsdag 9. april kl. 19.42

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Allereie i mars hadde fylket brukt opp årsbudsjettet sett av til å rydde ras og skred frå fylkesvegane. Programleiar er Raymond Lidal.

  • Tirsdag 9. april kl. 19.41

    Higgs-partikkelens navnefar er død

    Den britiske fysikeren Peter Higgs er død, 94 år gammel, skriver The Guardian.

  • Tirsdag 9. april kl. 19.35

    Sjå TV-sendinga her

  • Tirsdag 9. april kl. 19.34

    Venter halvering av prisveksten på mat i år

    Men det er en risiko for at prispresset på de norske varene blir langvarig, ifølge eksperter.

  • Tirsdag 9. april kl. 19.24

    Arizona gjeninnfører abortlov fra 1864

    Delstaten Arizona innfører 160 år gammel abortlov, melder Reuters.

  • Tirsdag 9. april kl. 19.21

    Fleire tog blir innstilt i april

    Fleire togstrekningar vil vere stengt i periodar i løpet av april grunna utbetringar, melder Bane Nor i ei pressemelding. Strekninga Bergen - Dale blir stengd frå 10. til 16. april, Bergen - Voss blir innstilt på dagtid mellom 22. og 26. april, og Bergensbanen blir stengd mellom Bergen og Hønefoss 27. og 28. april. Det vil bli sett opp alternativ transport på strekningane i periodane dei er stengde. Bane Nor minner om at det er farleg å ferdast i nærleiken av sporet sjølv om trafikken er innstilt, då det kan gå arbeidstog på dei stengde strekningane.

  • Tirsdag 9. april kl. 19.19

    Brannvesenet reddet ugle i pipe

    Ingen oppdrag er for store og ingen for små for brannvesenet i Oslo.

  • Tirsdag 9. april kl. 19.19

    Nordmenn ble med på glovarmt rekordforsøk: «Jeg har ikke lyst til å dø»

    Varmen stekte og noen ble hentet i ambulanse. Men kompisgjengen fra Norge fikk et eventyr for livet da de løp sammen med rekordmannen Russ Cook (27) i helgen.

  • Tirsdag 9. april kl. 19.19

    Betyr ikke at hun ikke ble trodd

    Flere videoer var viktige da tre menn ble frikjent for gruppevoldtekt i Bergen.

  • Tirsdag 9. april kl. 19.15

    Én av siktelsene mot Finn Skårderud henlegges

    Siktelsen som gjaldt uforsvarlig behandling av en pasient med anoreksi henlegges.

  • Tirsdag 9. april kl. 19.06

    Innbrudd i Sandefjord

    Politiet har vært i Museumsgata i Sandefjord etter de rundt klokken 18.30 fikk melding om en knust rute og innbrudd i et forlatt bygg. – Ingen inne på stedet nå, men det har trolig vært uvedkommende inne, skriver politiet på X. De har sikret spor og opprettet sak.

  • Tirsdag 9. april kl. 18.42

    Ethan (15) sto bak skoleskyting – nå er foreldrene dømt til lange fengselsstraffer

    Det er en sjelden fengselsdom som har falt. Den kan endre USA.

  • Tirsdag 9. april kl. 18.32

    Tjuv slo butikktilsett

    Rett før klokka 18 fekk politiet melding om at ein tjuv slo til ein tilsett ved ein butikk på Birkelundstoppen då han vart oppdaga. Ein kunde greip inn og fekk kontroll på tjuven. Ein annan kunde ringde politiet, som var på staden kort etter. Den tilsette er ikkje skadd, melder Vest politidistrikt. Butikktjuven er arrestert og blir køyrd til arrest.

  • Tirsdag 9. april kl. 18.32

    Tjuv skal ha slått butikktilsett

    Rett før klokka 18 fekk politiet melding om at ein tjuv slo til ein tilsett ved ein butikk på Birkelundstoppen då han vart oppdaga. Ein kunde greip inn og fekk kontroll på tjuven. Ein annan kunde ringde politiet, som var på staden kort etter. Den tilsette er ikkje skadd, melder Vest politidistrikt.

  • Tirsdag 9. april kl. 18.30

    Riksadvokaten krever nye undersøkelser i Porsgrunn-drapet

    Riksadvokaten har omgjort henleggelsen og krever nye undersøkelser i drapssaken i Porsgrunn, skriver VG. Det var i november ifjor at en mann i 20-årene ble drept av sin samboer. Spesialenheten for politisaker hadde tidligere henlagt saken uten etterforskning, da de mente det ikke var tilstrekkelige opplysninger som sannsynliggjorde at politiet hadde begått en straffbar tjenestehandling. Den avdødes pårørende har reagert sterkt på at han ikke fikk hjelp fra politiet da han ba om det, og mener at drapet kunne ha vært unngått. Den siktede kvinnen har erkjent voldsutøvelse, men nekter straffskyld og hevder hun handlet i selvforsvar.

  • Tirsdag 9. april kl. 18.27

    Tidligere Ap-topp advarer: – Kan føre til sviktende tillit

    Tidligere Ap-topp Jette Christensen frykter at folk kan miste tillit til politikerne. Selv lover hun at hun har forlatt politikken.

  • Tirsdag 9. april kl. 18.24

    Riksadvokaten krever nye undersøkelser i Porsgrunn-drapet

    Riksadvokaten har omgjort henleggelsen og krever nye undersøkelser i drapssaken i Porsgrunn, skriver VG. Det var i november ifjor at en mann i 20-årene ble drept av sin samboer. Spesialenheten for politisaker hadde tidligere henlagt saken uten etterforskning, da de mente det ikke var tilstrekkelige opplysninger som sannsynliggjorde at politiet hadde begått en straffbar tjenestehandling. Den avdødes pårørende har reagert sterkt på at han ikke fikk hjelp fra politiet da han ba om det, og mener at drapet kunne ha vært unngått. Den siktede kvinnen har erkjent voldsutøvelse, men nekter straffskyld og hevder hun handlet i selvforsvar. Paret hadde en historikk hos politiet før drapet, noe som er en av grunnene til at Riksadvokaten omgjør henleggelsen. Riksadvokaten understreker at omgjøringen av henleggelsen ikke er et uttrykk for at det foreligger noe straffbart ved politiets behandling av saken.

  • Tirsdag 9. april kl. 18.16

    Trafikkulykke sør for Trondheim

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i 60-sona på Sandmoen sør for Trondheim. En motorsykkel er involert. Føreren er oppegående.

  • Tirsdag 9. april kl. 18.15

    Finanstilsynet: Oslo Børs hadde svært mangelfull oppfølging av likebehandling til september 2022

    – Dette øker risikoen for at aksjonærer blir gjenstand for usaklig forskjellsbehandling og kan bidra til å svekke tilliten til det norske kapitalmarkedet, sier Finanstilsynet.

  • Tirsdag 9. april kl. 18.14

    Stort Sandnes-konsern konkurs med over 300 millioner i gjeld

    To selskaper har begjært seg konkurs i Sandnes tirsdag. De er del av samme konsern og har en gjeld på over 300 millioner kroner. Det er snakk om selskapene Stavanger 2024 Holding AS (tidligere KVS Technologies) og Stavanger 2024 Group AS (tidligere Field), skriver Sandnesposten. Selskapene har en gjeld på henholdsvis 160 millioner kroner og 178 millioner kroner. De to ble kjøpt opp i fjor høst, da en stor del av gjelden og de ansatte ble hentet ut av konsernet. Styreleder Tore Gjedebo er eneste ansatt igjen i de to selskapene. Det var i underkant av 300 ansatte i selskapene i fjor. – Det er ekstremt leit og synd at det ble slik, men da det først viste seg at det gikk galt, er vi veldig takknemlige for at SR-Bank har vært en god samarbeidspartner i å prøve å redde alle jobbene og holde virksomheten gående, sier Gjedebo til avisen. (NTB)

  • Tirsdag 9. april kl. 18.07

    USAs forsvarsminister: Hungersnød i Gaza vil føre til langvarig konflikt

    En dødelig sultkatastrofe i Gaza vil føre til en voldsspiral og langvarig konflikt, sa USAs forsvarsminister Lloyd Austin i en høring i Senatet tirsdag.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.56

    Oliver (22) ble drept: Riksadvokaten krever nye undersøkelser

    Spesialenheten ville ikke etterforske om politiet kunne ha avverget drapet på Oliver Ravn Rønning (22) i Porsgrunn i fjor.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.52

    Stort Sandnes-konsern konkurs – over 300 millioner i gjeld

    To selskaper har begjært seg konkurs i Sandnes tirsdag.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.50

    Omkjøring på E6 Kvithamar

    Det pågår nå omlegging av trafikken på E6 ved Kvithammarkrysset i Stjørdal. Fra i kveld blir det nedsatt hastighet og en midlertidig rundkjøring i området for å ta unna trafikken mens anleggsarbeidet på nye E6 pågår. Omleggingen av trafikken vil vare fram til høsten.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.49

    Flere omkom i eksplosjon i italiensk vannkraftverk

    Flere er funnet omkommet etter en eksplosjon i et vannkraftverk i Nord-Italia, opplyser en lokal kilde til Reuters.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.48

    Normal trafikk i Baneheitunnelen

    Bilen som fikk motorstans i Baneheitunnelen i Kristiansand er fjernet. Trafikken går som normalt igjen.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.41

    Etterlyst mann stanset på vei ut av landet

    En mann som var etterlyst for grovt heleri ble tirsdag ettermiddag stanset i en tollkontroll på vei ut av landet ved Ørje, skriver Smaalenenes Avis. Rundt klokken 16.30 var politiet på vei til grensen for å pågripe den etterlyste mannen, sier operasjonsleder i Fredrik Solbakken til avisen. Den etterlyste mannen er i 60-årene, kommer fra Litauen og er bosatt i Sverige.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.39

    Enighet om kjempeerstatning etter at kjemikalietog sporet av i Ohio

    Et amerikansk godsselskap betaler 600 millioner dollar i erstatning til lokalbefolkningen etter ulykken.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.29

    Bil står i Baneheitunnelen

    En bil har fått motorstans i Baneheitunnelen i Kristiansand. Bilen står i vestgående retning. Bilberger er på vei og politipatrulje bistår på stedet.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.28

    Brann i enebolig i Meråker

    Brannvesenet er på stedet og har startet slukking av en enebolig i Meråker. De fikk melding om brannen klokken 17:16. 110-operatør Lars Lunde sier at brannen ikke ser så stor ut, men at ting kan endre seg. – De som bor der er ute av huset og gjorde en kjempejobb før brannvesenet kom. De gjorde en førsteinnsats som trolig har holdt brannen i sjakk. Det var en bråtebrann som hadde utviklet seg og tatt fyr under panelet på huset. Brannen ble slukket før den fikk utviklet seg og tatt fyr i huset. Det var ikke fare for spredning, fordi huset ikke står i tettbygd strøk.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.22

    Språk som splitter

    NRK legger ned et av sine underligste programmer, og debatten raser i sosiale medier.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.18

    Reuters: Polsk prest dømt til fengsel etter sexorgie

    En katolsk prest i Polen er dømt til 18 måneder i fengsel for overgrep og narkotikakriminalitet.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.17

    Netanyahu under press på hjemmebane: – Større problemer enn noensinne

    Israels statsminister Benjamin Netanyahu har så langt klart seg gjennom flere stormer – men kan det nærme seg slutten?

  • Tirsdag 9. april kl. 17.11

    Serieskaper: – Karl Lagerfeld beskyldes for fettfobi, men slet med sin egen vekt

    Skaperen av den kommende serien «Becoming Karl Lagerfeld» snakker ut om fettfobien den berømte moteskaperen ofte ble beskyldt for.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.10

    Person med kniv i Jåttåvågen

    Politiet rykka i ettermiddag ut til Jåttåvågen i Stavanger der det hadde blitt observert ein person med kniv. Politiet har nå kontroll på ein person. Han blir meldt til politiet for bering av kniv på offentleg stad og vist vekk frå staden. Ingen personar har blitt truga eller skada.

  • Tirsdag 9. april kl. 17.07

    Norges «ukjente» storscorer: – Får garantert tilbud

    Hegerberg, Graham Hansen, Reiten og Maanum stjeler de fleste overskriftene, men Norge har en ny storscorer i verdens antatt beste liga.

  • Tirsdag 9. april kl. 16.59

    Fylkesveien over Valdresflye blir nattestengt

    Tidligere i dag gikk det et snøras over fylkesvei 51 Valdresflye. Veien er ryddet og åpen igjen for all trafikk. Men strekningen vil bli nattestengt mellom kl. 20:00 - 08:00. Det melder Veitrafikksentralen øst.

  • Tirsdag 9. april kl. 16.58

    Var ufin på buss i Trondheim

    Politiet skriver at de leter etter to personer som har vært meget ubehagelige på en buss ut av Trondheim sentrum. De har oppført seg ekkelt og ufint mot andre passasjerer. Personene var borte da politiet kom til stedet. Politiet leter etter de aktuelle personene.

  • Tirsdag 9. april kl. 16.58

    Bilbrann i Holmestrand

    Nødetatene er på vei til E18 syd for Brekketunnelen i Holmestrand etter melding om brann i et kjøretøy. – Det er ikke opplysninger om personskade, skriver politiet på X. Brannen skal ha oppstått i en dieselbil.

  • Tirsdag 9. april kl. 16.52

    Frykter byggstreik: – Blir ille uansett

    Ni ansatte i i-Bolig AS kan bli tatt ut i streik, dersom partene i byggebransjen ikke blir enige. Et lønnsoppgjør på nivå med frontfaget er «vanskelig å forsvare», sier daglig leder Bjørn Martin Akre.

  • Tirsdag 9. april kl. 16.50

    Bjarni Benediktsson blir ny statsminister på Island

    Utenriksminister Bjarni Benediktsson fra Selvstendighetspartiet blir statsminister på Island..

  • Tirsdag 9. april kl. 16.44

    Beruset kvinne tatt for å stjele i Skien

    Like etter klokken 15.00 fikk politiet melding fra vekter om en beruset kvinne som hadde stjålet på Lietorvet i Skien. Da politiet ankom stedet fikk de kontroll på en kvinne i 30-åra. – De stjålne varene er tilbakelevert og forholdet blir anmeldt, skriver politiet på X. Kvinnen har blitt kjørt hjem av politiet.

  • Tirsdag 9. april kl. 16.42

    Brann i bil i Bamble

    Nødetatene er i Bamble etter melding om brann i bil. – Sjåføren skal ha slukket brannen, men fortsatt en del røyk, opplyser politiet på X. Ifølge politiet skal det ikke være snakk om personskade. Det jobbes nå med å undersøke hendelsesforløpet.

  • Tirsdag 9. april kl. 16.39

    Trafikkuhell i Kristiansand

    To biler er involvert i et trafikkuhell i Kristiansand sentrum, melder politiet. Det er materielle skader, men ingen personer er skadet, ifølge politiet.

  • Tirsdag 9. april kl. 16.37

    Ja til batterifabrikk i Orkland

    Kommunestyret i Orkland har gitt grønt lys for planene om Eiktyr industripark. – Den viktigste milepælen i utviklingen av Norges nye store, grønne industripark, sier daglig leder Dorte Solvang i Norsk Industriutvikling. Kommunestyret i Orkland kommune har i dag, 9. april, vedtatt områdereguleringsplanen for Eiktyr industripark i Ustmarka. Dette er et positivt vedtak for videre planlegging og etablering av Eiktyr industripark der blant annet batterifabrikken til Elinor Batteries skal etableres. Planen ble vedtatt med 30 stemmer for, og 9 stemmer mot. Kommunestyret har vedtatt planforslaget med noen tillegg. Det er stilt enda strengere krav til hvordan området skal utvikles, spesielt når det gjelder å ta hensyn til naturen. (NTB)

  • Tirsdag 9. april kl. 16.26

    Dutty Dior ble funnet død i et musikkstudio

    Det melder Dagbladet.

  • Tirsdag 9. april kl. 16.26

    Dutty Dior ble funnet død i et musikkstudio

    Det melder Dagbladet.

  • Tirsdag 9. april kl. 16.16

    Nominert til Rockheim Hall of Fame

    For andre år på rad er Tungtvann nominert til Rockheim Hall of Fame. Rockheim Hall of Fame er et æresgalleri for personer som har hatt ekstraordinære karrierer og stor betydning for norsk musikk. Hvert år innlemmes tre nye artister eller band. Tungtvann er nominert sammen med følgende artister: – Annie – Bel Canto – Ane Brun – Dollie de Luxe – Bjørn Eidsvåg – Junipher Greene – Kaizers Orchestra – Röyksopp

  • Tirsdag 9. april kl. 16.06

    Tre menn pågrepet etter politijakt i Oslo

    Unndro seg trafikkontroll og stakk av til fots.

  • Tirsdag 9. april kl. 16.01

    Kilder til NRK: Kjerkol bør fortsette

    I morgen skal Ingvild Kjerkols master til nemndbehandling. Ap-kilder mener hun bør fortsette som helseminister – nær sagt uansett utfall. – Dette har jeg ingen kommentar til, sier Ingvild Kjerkol til NRK. Det er funnet flere tekstlikheter i helseministerens og en medstudents masteroppgave fra 2021 og tidligere oppgaver.

  • Tirsdag 9. april kl. 16.00

    Ber om syv måneders betinget fengsel etter dødsulykke

    Påtalemyndigheten ber om syv måneders betinget fengsel for den 18 år gamle mannen som satt bak rattet under en dødsulykke på Vegårshei i mai i fjor, skriver Agderposten. Mannen som var 17 år gammel da ulykken skjedde er tiltalt for å uaktsom ha forvoldt en annen persons død, en 15 åring som satt på med den tiltalte døde i ulykken. Den tiltalte nekter straffskyld etter tiltalen, mens sa i retten mandag at han føler et ansvar for at den yngre kameraten omkom. Mannens forsvarer har ikke ønsket å kommentere påtalemyndighetens påstand til avisa.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.59

    Tiltalt i ranssak i varetekt til onsdag morgen

    En 19 år gammel mann fra Trondheim møtte ikke i rettssaken tirsdag. Han er en av de tiltalte i utpressingssaken mot en trøndersk artist. Han hadde forsovet seg og ble hentet av politiet. Klokka 10.35 kom vedkommende til rettssalen. Trøndelag tingrett har derfor bestemt at tiltalte skal pågripes og føres til retten. Etter planen skal han forklare seg onsdag. – Vi mener det er nødvendig å fengsle trønderen. I dag var det politiet som hentet han. Det sa politiadvokat og aktor i saka, Bente Bøklepp, da varetektsfengsling av 19-åringen ble diskutert. – Jeg mener fortsatt det ikke er grunnlag for varetektsfengsling. Så får vi heller håpe at han hører vekkerklokken i morgen. Det svarte forsvarer til 19-åringen, Siv Aida Rui.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.56

    Rykket ut til droneflyging nær Bodø lufthavn

    Politiet skriver på X at de har rykket ut til Bodøsjøen etter melding om droneflyging. Dette skal ha skjedd rett utenfor gjerdet til Bodø lufthavn. – Vi har vært i kontakt med dronepilot, skriver de. Flygingen er avsluttet og politiet starter etterforskning. Dette er andre gangen på kort tid at politiet rykker ut på grunn av droneflyging. For to dager siden ble en dronepilot anmeldt for å ha flydd for nær flyplassen.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.56

    Slagsmål i Kristiansand

    Det har vært et slagsmål i Kvadraturen i Kristiansand sentrum. Det melder politiet som er på stedet for å undersøke hva som har skjedd. Det er ikke meldt om personskader.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.56

    Trafikkulykke mellom bil og barn på sykkel

    Nødetatene har nå ankommet stedet. Barnet som var på sykkel fremstår uskadd, ifølge politiet. Barnet sendes likevel til legevakt for kontroll. Ulykken fant sted i Eidsvoll.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.56

    Trafikkulykke mellom bil og barn på sykkel: fremstår uskadd

    Nødetatene har nå ankommet stedet. Barnet som var på sykkel fremstår uskadd, ifølge politiet. Barnet sendes likevel til legevakt for kontroll. Ulykken fant sted i Eidsvoll.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.55

    Setter inn reserveferje for reserveferja

    På ferjesambandet Hofles-Geisnes-Lund vil M/F Lysingen bli erstattet av M/F Kjella på grunn av nødvendig vedlikehold. Kjella kjører fra 20:00 til 21:05. Ferja har mindre kapasitet og tar rundt 30 personbiler.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.54

    Norse Atlantics trafikkstatistikk mangler ett tall

    Trafikktallene for Norse Atlantic i mars er løfterike. Vi vet bare ikke hvor løfterike de er.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.54

    Rykker ut til gressbrann

    Politiet og brann har rykket ut til gressbrann i Leirfjord. Det skriver politiet i Nordland på X. Det er ikke en veldig stor brann, men for stor til at beboere på stedet klarer å få kontroll. Brann er snart på stedet, og det er ingen bygninger i fare, skriver politiet på meldingstjenesten. Rundt en halvtime etter at politiet publiserte første melding om brannen, ble den slukket.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.50

    Vil ha aldersgrense på lystgass

    Helseministeren vil ha strengere regler for kjøp, salg og bruk.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.50

    Felix Sandman bryter stillheten om tøffe år

    Den svenske artisten og skuespilleren har tilbrakt de siste årene hjemme i sengen.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.49

    Kritikk mot stier og hytter på Hardangervidda

    Kommunestyrerepresentant for Tverrpolitisk bygdeliste i Vinje, Irja Godal, krever at Den Norske Turistforening (DNT) tar ansvar for villreinstammen på Hardangervidda. Godal er kritisk til at DNT driver aktiv markedsføring av sine turisthytter og stier som hun mener ødelegger for reinen. Godal minner om at villreinen er rødlista, og sier at stinettet på vidda stenger reinen inne på små områder. Dette fører til at smittsomme sykdommer i villreinstammen sprer seg fort, sier Godal. Jan Erik Reiten i DNT Oslo som har ansvar for stiene og turisthyttene, sier at de vurderer endringer på Hardangervidda. Vi ser på mulighetene for å legge om turiststier og flytte turisthytter av hensyn til villreinen sier Reiten. Han mener at friluftslivet og villreinen kan dele på bruken av fjellet, og understreker at DNT også jobber for å bevare en sunn villreinstamme på vidda.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.49

    Kansellerer på grunn av lavvann

    Hurtigbåten mellom Trondheim og Vanvikan må kansellere to avganger på grunn av ekstrem lavvann. Det gjelder avgangen 18:00 fra Trondheim og 19:00 fra Vanvikan. Det blir satt opp alternativ transport. Normal rutekjøring fra kl 20:00.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.48

    UTV kjørte ut av vegen

    En UTV har kjørt ut av vegen på Hitra. Politiet er på stedet og undersøker hva som har skjedd. Det er en bil og en UTV involvert. Føreren av UTV-en drar til legevakta for en helseundersøkelse.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.47

    Narvik kommune innfører TikTok-forbud

    I dag har Narvik kommune sendt ut e-post til sine ansatte om at de innfører et forbud mot å bruke appene TikTok og Telegram. Det skriv lokalavisa Fremover. Forbudet gjelder på telefoner, nettbrett, PC-er eller andre enheter som er tilkoblet Narvik kommune sine systemer. Fremover skriver at kommunalsjef Rolf M. Lossius skriver i et brev til kommunens ansatte at det er flere eksempler der blant anna TikTok har overlevert data til kinesiske myndigheter. Narvik er et logistikknutepunkt for både sivil og militær aktivitet. – Vi må derfor anta at Narvik kommune er et etterretningsmål for fremmede makter, sier Lossius.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.45

    Skal behandle varsel på kommunedirektør

    Arbeidsgjevarutvalet i Sogndal kommune skal onsdag behandle eit varsel på kommunedirektøren frå ein ekstern aktør. Ordførar Stig Ove Ølmheim stadfester at det har komme eit nytt varsel. – Det er motteke eit nytt varsel og dette skal behandlast i arbeidsgjevarutvalet i morgon, seier han. Dette er det andre varselet på kommunaldirektøren kommunen behandlar. Dei to varsla skal ikkje vere i samanheng, ifølge ordføraren. Kommunedirektør Tor Einar Skinlo vil ikkje kommentere saka.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.42

    Medier: Manchester Uniteds fotballdirektør går av

    Manchester Uniteds mangeårige fotballdirektør John Murtough gir seg i rollen. På vei inn er Newcastles Dan Ashworth, melder flere medier.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.36

    Bil kjørte fra politikontroll på E18

    En bil har unndratt seg en politikontroll på E18 ved Hjortnes i Bærum. – Politiet fulgte etter, men avbrøt forfølgelsen ved Lysaker. Kort tid etter, observerte politiet formentlig fem personer som løp fra bilen på Lysaker. Politiet har kontroll på tre mistenkte personer. Politiet søker fortsatt i område, skriver politiet i en pressemelding.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.30

    Wall Street snur ned før inflasjonsfasit

    Stemningen har surnet på New York-børsen i forkant av onsdagens inflasjonstall. Boeing faller etter Dreamliner-artikkel.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.30

    Oppgang på Wall Street før inflasjonsfasit

    To av tre indekser endte i grønt på New York-børsen i forkant av onsdagens inflasjonstall. Boeing falt etter Dreamliner-artikkel.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.30

    Wall Street åpner opp før inflasjonsfasit

    Det er god stemning på New York-børsen i forkant av onsdagens inflasjonstall.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.25

    Fitjar-ordførar vil ikkje gjere om på flyktningvedtak

    Ordføraren i Fitjar kommune, Wenche Tislevoll, står foreløpig fast på det omdiskuterte vedtaket om å berre busetja ukrainske flyktningar. Statsforvaltaren i Oslo og Viken har konkludert med at deler av vedtaket drammenspolitikarane gjorde er ugyldig. – Me meiner me har eit lovleg vedtak, gjort på grunnlag av den utgreiinga administrasjonen har gjort, seier Tislevoll.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.25

    Strømbrudd i Kristiansand

    501 husstander i Kristiansand er uten strøm tirsdag ettermiddag som følge av en feil på strømnettet. Det viser dekningsoversikten til Glitre Nett. Det jobbes med å finne og rette feilen. Det er vanskelig å si når alle vil ha strømmen tilbake, ifølge selskapet.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.23

    Valdresflye stengt på grunn av fare for snøras

    Fylkesvei 51 Valdresflye er nå blitt stengt på grunn av fare for nye snøras. Det melder Veitrafikksentralen øst. Tidligere i dag gikk det et snøskred over veien. Ingen personer kom til skade.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.15

    Emma Svarva Giskås blir kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet

    27-åringen er ny kommunikasjonssjef for Arbeiderpartiet og Arbeiderpartiets stortingsgruppe. – Jeg er veldig glad for at Emma Giskås er vår nye kommunikasjonssjef. Hun har et svært godt kommunikasjonshode og bred politisk bakgrunn, sier Arbeiderpartiets partisekretær, Kjersti Stenseng. – Det er mange fordeler med at kommunikasjonsarbeidet i partiet og stortingsgruppa nå får felles ledelse. Giskås har vært politisk rådgiver for statsminister Jonas Gahr Støre siden januar 2022. Giskås er fra Steinkjer og er utdannet grunnskolelærer. Hun trer inn i stillingen 22. april. 2024, skriver NTB.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.13

    I godt selskap

    Elon Musk vil kolonisere Mars. Først må han bare få til å lage podkast uten tekniske problemer.

  • Tirsdag 9. april kl. 15.01

    Sametingspresidenten: – Glad for at ingen ble dømt

    Sametingspresident Silje Karine Muotka (NSR) sier hun er glad for at ingen av Fosen-aksjonistene ble dømt. Hun sier at frikjennelsen er et kraftig signal til regjeringa om at demonstrasjoner som konkret forsvarer demokratiet og rettsstaten har sterkt rettslig vern. – Når regjeringen i over 500 dager ikke har respektert en høyesterettsdom må den forvente demonstrasjoner og forstyrrelser rettet mot seg. – Jeg takker demonstrantene for det mot og de personlige omkostningene de har tatt for å forsvare menneskerettighetene, rettsstaten og grunnlaget for samisk kultur.

  • Tirsdag 9. april kl. 14.49

    Har søkt etter savnet mann med drone

    Politiet i Agder vil gjøre nye dronesøk etter mannen som er savnet etter å ha havnet i sjøen ved Brufjellhålene i Flekkefjord 24. mars når været tillater det. Det sier politistasjonssjef i Flekkefjord og Kvinesdal Liv Versland Seland til Fædrelandsvennen. Den 25 år gamle mannen er antatt omkommet. Hans jevnaldrende samboer som ble hentet opp av sjøen etter ulykken er erklært død. Begge var polske statsborgere bosatt i Rogaland.

  • Tirsdag 9. april kl. 14.43

    Drapssiktet i Porsgrunn siktet for nytt drap

    Mannen i 50-årene var vitne i en drapssak der en 28 år gammel kvinne ble drept, ifølge politiet. Nå er en 39-åring siktet for å ha drept både ham og kvinnen.

  • Tirsdag 9. april kl. 14.43

    Varetektsfengslet mann siktet for enda et drap

    Politiet har utvidet siktelsen mot en mann som sitter varetektsfengslet for drap på en kvinne i Porsgrunn 12. september i 2022. Etterforskingen av et mistenkelig dødsfall i Porsgrunn den 17. juli 2023 har ført til at politiet har utvidet siktelsen til også å omfatte drap på en mann i 50-årene fra Grenland. – Politiet mener det er sannsynlighetsovervekt for at han har hatt en aktiv rolle i tilknytning til dette dødsfallet, og politiet har derfor besluttet å sikte mannen i 30-årene for drap, sier politiadvokat Tine Henriksen. Politiet har lenge undersøkt om det er en sammenheng mellom en brann der en kvinne døde i Porsgrunn i i 2022, og et mistenkelig dødsfall i fjor sommer. Kvinnen i 20-årene døde av brannskader. Siktede ble pågrepet for dette et år senere. Mannen erkjenner ikke straffskyld, og avviser grunnlaget for siktelsen, opplyser mannens forsvarer, advokat Espen Refstie til NRK.

  • Tirsdag 9. april kl. 14.41

    Nå er det offisielt slutt for Nintendo Wii U og 3DS

    Det har allerede vært varslet i noen år, men nå er tiden kommet for den offisielle slutten på Nintendo Wii og 3DS. Denne uken ble nettverkstjenestene for de to konsollene stengt, og gjør online-spilling helt umulig.

  • Tirsdag 9. april kl. 14.40

    Ingen personer tatt av snøskredet

    Politiet bekrefter nå at ingen personer ble tatt av snøskredet som gikk over fylkesvei 51 Valdresflye i dag. Veien er nå åpen igjen for trafikk.

  • Tirsdag 9. april kl. 14.31

    E16 åpnet igjen etter tankbil-krasj

    Det melder Vegtrafikksentralen. Trengereidtunnelen på E16 mellom Bergen og Vaksdal ble stengt etter at en tankbil og en personbil var involvert i en trafikkulykke. Bilen er nå ryddet bort og tunnelen er åpnet for fri ferdsel. Fører av personbilen er tatt med til legevakten for sjekk. Politiet har beslaglagt førerkortet hans.

  • Tirsdag 9. april kl. 14.25

    Sikkerhetskontrollen på Kastrup åpnet igjen

    Det var tidligere tirsdag lukket for sjekk inn av passasjerer på Danmarks største lufthavn.

  • Tirsdag 9. april kl. 14.24

    Rekordmange nordmenn med Europa-spill: – I ferd med å endre seg

    Da VG presenterer utviklingen i norsk fotball for landslagssjef Ståle Solbakken, er han tydelig: Norge burde vært i EM.

  • Tirsdag 9. april kl. 14.00

    Har solgt rekordmange billetter før cupkampen i Brønnøysund

    I kveld får Brønnøysund IL storfint besøk av fjorårets cupfinalist Bodø/Glimt i 1. runde av NM. Kampen har avspark klokken 18.00. Tirsdag ettermiddag er det allerede klart at publikumsrekorden på Brønnøysund blir slått. Klubben melder selv om over 2000 solgte billetter på Facebook. «VANVITTIG», skriver de med store bokstaver i innlegget. Den gamle rekorden fra 1958 på 1200 tilskuere står dermed for fall, ifølge Brønnøysunds avis. Portene til stadion åpnes to timer før kamp. Daglig leder Berit Aasberg i BIL ber folk møte opp i god tid før kampstart. – Folk må aller helst komme tidlig, og da helst uten bil. Det er begrenset med parkeringsplasser, og de som finnes er ved samfunnshuset og rådhuset, sier hun til lokalavisen. Ifølge NRKs reporter i Brønnøysund er det dannet seg kø for å komme seg inn på kampen over to timer før avspark.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.56

    14 hus mangler fortsatt vann i Rakkestad

    Folk i Rakkestad som fortsatt mangler vann vil trolig ha det tilbake i løpet av dagen. Det sier kommunalsjefen for areal og infrastruktur Espen Jordet i Rakkestad. Natt til søndag sprakk et vannrør, og det førte til at 80 husstander mistet vanntilførselen. Kommunen har lagt om vannledningen, slik at de 14 siste husstandene kan få vannet tilbake.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.54

    Valgkomiteen i Rødt vraker Mimir

    Valgkomiteen i Rødt innstiller på at Marie Sneve Martinussen velges av landsmøtet som leder i partiet. Sofie Marhaug foreslås som ny nestleder. Marhaug foreslås som en del av en nestlederduo sammen med Charlotte Therkelsen, som ble valgt som nestleder i 2023 og ikke er på valg nå. Også Mimir Kristjansson hadde sagt ja til å stille som nestleder. Men til Stavanger Aftenblad sier Kristjansson at han støtter Marhaug, og ikke tar en kampvotering om nestledervervet.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.43

    Minner om båndtvang

    Bamble kommune minner om båndtvang som gjelder fra 1. april til og med 20. august. I denne perioden skal alle hunder holdes i bånd. I helga måtte et rådyr i Bamble avlives etter å ha blitt påført alvorlige skader av en løs hund. Det kan medføre straffeansvar dersom man har en hund som jager eller skader vilt.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.42

    Snøskred på Valdresflye – vegen stengt

    Fylkesveg 51 over Valdresflye er stengt på grunn av snøskred. Entreprenør er på veg til stedet, skriver vegtrafikksentralen øst på X. – Meldingen vi har fått går ut på at skredet dekker hele vegen. Det er ikke mulig å komme fram med verken personbil eller andre kjøretøy, sier trafikkoperatør Christofa Kei-Nilsen til NRK. Ingen skal være tatt i skredet, ifølge trafikkoperatøren. Operasjonsleder Frode Øvreås i Innlandet politidistrikt sier at også politiet er på veg til stedet. – Per nå er meldinga at ingen skal være tatt i snøskredet. Vi har ikke oversikt over omfanget ennå, sier han. Vegen vil trolig være stengt en stund. Geolog skal vurdere området, ifølge Kei-Nilsen.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.41

    Er «flink» å ha seksar i alle fag?

    Ville du valt ein psykolog med god karakter i kjemi, eller ein med høg emosjonell intelligens?

  • Tirsdag 9. april kl. 13.31

    Øker sikkerheten i kampen mellom PSG og Barcelona etter IS-trussel

    Politiet setter inn ekstra styrker for å ivareta sikkerheten på kvartfinalene i Champions Leaue.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.24

    Tankbil involvert i ulukke i tunnel på E16

    Ein tankbil og ein personbil har vore involvert i ei møteulukke i Trengereidtunnelen på E16 mellom Bergen og Vaksdal. Ulukka har skjedd nokre hundre meter inn i tunnelen, melder politiet. To personar er involverte. Dei er vakne og medvitne, og ifølge politiet verkar dei uskadd. Føraren av personbilen er ein mann i 70-åra. Tankbilen er lasta med diesel, men det er ikkje meld om lekkasje. Naudetatane er framme på staden. – Foreløpige indikasjonar tyder på at føraren av personbilen har kome over i feil køyrefelt og treft hengaren på traileren, seier operasjonsleiar i politiet, Knut Dahl-Michelsen. Tunnelen vart stengd, men opna klokka 14.30.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.21

    Vellykket operasjon for Vingegaard

    Sykkelstjernen Jonas Vingegaard (27) har vært gjennom en vellykket operasjon i kragebeinet.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.19

    Princess Märtha: – A type of vendetta against Durek

    Princess Märtha believes that Se og Hør exploits Durek Verrett’s mother, drawing a parallel to the magazine’s past payments to Crown Princess Mette-Marit’s father for exclusive features over several years.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.19

    Princess Märtha: – A type of vendetta against Durek

    Princess Märtha believes that Se og Hør exploits Durek Verrett’s mother, drawing a parallel to the magazine’s past payments to Crown Princess Mette-Marit’s father for exclusive features over several years.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.19

    Durek's mother has contract with celebrity magazine Se og Hør

  • Tirsdag 9. april kl. 13.15

    DNB og Delphi Fondene: Aksjene ekspertene satser på nå

    Dine Pengers aksjeeksperter gjør flere endringer i porteføljen. Dette anbefaler de akkurat nå.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.14

    Ferdig med undersøkelser av lastebil etter dødsulykke

    Undersøkelsene av lastebilen som var involvert i en dødsulykke på Torridalsveien i Kristiansand 14. mars er ferdig. Politiadvokat Linn Bakken Bertelsen i Sør-Vest politidistrikt sier at de venter på rapportene fra ulykkesgruppen til Statens vegvesen og kriminalteknikerne. – Undersøkelsene av kjøretøyet er ferdig utført. Det er også tatt ytterligere avhør i saken, sier Bertelsen. Føreren av lastebilen har nektet straffskyld for uaktsomhet. En syv år gammel gutt omkom i ulykken.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.11

    Fosen-aksjonistene frifinnes: – Blir ikke arbeidsledig

    De 18 Fosen-aksjonistene frifinnes i Oslo tingrett. – Dommen viser at vi har rett til å beskytte egne menneskeretter, sier aktivist Ella Marie Hætta Isaksen.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.10

    Alle Fosen-aksjonistene frifinnes

    Alle 18 Fosen-aksjonistene frifinnes i Oslo tingrett. Aksjonistene ble ilagt forelegg da de nektet å flytte seg fra Energidepartementet og Finansdepartementet hvor de demonstrerte i fjor vår. Bakgrunnen for demonstrasjonene var at regjeringen fortsatt driftet vindkraftverket på Fosen. Høyesterett konkluderte i 2021 med at anleggene krenker samenes rett til kulturutøvelse, og at konsesjonen dermed var ugyldig.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.06

    Fant 600 cannabisplanter på Kråkerøy

    Politiet sa først at omfanget var av «noe størrelse», etter aksjonen mot en cannabisplantasje på Kråkerøy sist torsdag. I dag opplyser politiadvokat Yvonne Schilling at det ble funnet 600 cannabisplanter i boligen. Politiet aksjonerte mot eneboligen torsdag i forrige uke, men var sparsomme med opplysninger om saken fram til fredag. Da bekreftet politiadvokat Yvonne Schilling at to menn, i henholdsvis 40- og 60-årene, var pågrepet i sammenheng med aksjonen. De to er siktet for produksjon av narkotika og for strømtyveri, og ble fredag varetektsfengslet. Detaljene i varetektskjennelsen er klausulerte, noe som betyr at politiet ikke gir andre parter innsyn i dokumentene.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.03

    NRK: Nygaard-saken henlegges

    Forlegger William Nygaard ble for 31 år siden skutt utenfor eget hjem. Nå henlegger statsadvokaten saken, skriver NRK.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.01

    Arendal-drapet: – Ingenting har svekket mistanken

    Politiet gjennomgår en omfattende mengde etterforskningsmateriale. Så langt er mistanken mot mannen i 60-årene styrket.

  • Tirsdag 9. april kl. 13.01

    Reknar dødsulukke som arbeidsulukke

    Politiet reknar per no dødsulukka i Bergen i går, der ein mann i 60-åra kom i klem under ei anleggsmaskin på Mathopen, som ei arbeidsulukke. Det skriv Byggeindustrien. Arbeidstilsynet er varsla om hendinga, og det er arbeidsmiljølova som trekk grensene for kva som kan reknast som ei arbeidsulukke.

  • Tirsdag 9. april kl. 12.58

    Held fram på elitelandslaget

    Markane blir også i år godt representerte på elitelandslaga i skiskyting. Trioen Maren Hjelmeset Kirkeeide, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø får fornya tillit. I tillegg er Ann Kristin Aaland (Hardbagg) og Guro Femsteinevik (Hålandsdal) på rekrutt/U23-laget for kvinner. Johan-Olav Smørdal Botn (Stårheim) er teken ut til rekruttlandslaget for menn.

  • Tirsdag 9. april kl. 12.50

    Fylkesveg i Luster open igjen

    Like før klokka 11 opna fv. 5637 i Luster, mellom Skjolden og Urnes igjen, etter at det tidlegare på dagen raste steinar i vegbana. Det melde Vegtrafikksentralen.

  • Tirsdag 9. april kl. 12.47

    Oste-smugler bøtelagt ved Ørje

    En svenskregistrert varebil med 800 kilo forskjellige typer ost ble stanset av tollerne i Ørje sist fredag. Den svenske sjåføren hadde kjørt på grønn sone. Oste-tollen er på kroner 25,- pr. kilo. Mannen ble forelagt en bot på kr 30.000,- av politiet på stedet, som han godtok.

  • Tirsdag 9. april kl. 12.41

    9 drap i Innlandet de siste 12 månedene

    54 mennesker er drept i Norge de siste 12 månedene. Tallet er mer enn doblet fra de tolv månedene før, viser en kartlegging VG har gjort. 9 av drapene skjedde i Innlandet. Ifølge VGs kartlegging har 70 prosent av drapsofrene en relasjon til den som har begått ugjerningen. Leder for voldsseksjonen i Kripos, Sigurd Andreas Moe er bekymret for utviklingen.

  • Tirsdag 9. april kl. 12.38

    Nordmann på prestisjeliste

    Ronald Griffin (28) sluttet på skolen som 14-åring, nå er han plukket ut av bladet Forbes som en av verdens 30 mest talentfulle under 30 år.

  • Tirsdag 9. april kl. 12.37

    Venter mer snø i fjellet

    Trodde du vinteren var over? Da må du tro om igjen. Både temperaturen og snøgrensen vil variere mye de neste dagene. Det betyr at det i perioder kan komme snø i fjellet, ifølge Meteorologisk institutt. – Da er det best med vinterdekk på bilen, skriver Meteorologene på X. Fra onsdag morgen til natt til torsdag er det sendt ut farevarsel for kraftig snøfokk i fjella i Sør-Norge. Skal du ut å kjøre over fjellovergangene de nærmeste dagene, bør du være forberedt på lokalt vanskelige kjøreforhold og veger kan stenge på kort varsel, står det i farevarselet fra Meteorologisk institutt.

  • Tirsdag 9. april kl. 12.37

    Politiet ber om tips etter voldshendelse

    Natt til søndag fikk politiet melding fra en mann i 20-årene om at han skal ha blitt utsatt for vold kvelden før. Mannen var hjemme da han kontaktet politiet, og hendelsen skal ha skjedd i området Bytunet i Haugesund sentrum lørdag kveld rundt klokka 23. Han opplyste å være skadd, og det ble derfor sendt ambulanse hjem til ham, og han ble innlagt på sykehus. Politiet ønsker ikke å gå inn på hva skadene består i, men mannen er ikke livstruende skadd. To menn i 18-20-årsalderen ble søndag pågrepet, og løslatt etter avhør. De er begge siktet for å ha påført fornærmede kroppsskade. – Av hensyn til etterforskningen må vi være tilbakeholdne med hva fornærmede og de siktede har forklart. Vi ønsker ikke å gå inn på hva som ledet til pågripelsen av de to siktede, men ingen av dem erkjenner straffskyld, sier politiadvokat John Olav Thorbjørnsen Politiet ber folk som har har sett noe, har bilder, video eller andre opplysninger om hendelsen, ta kontakt.

  • Tirsdag 9. april kl. 12.31

    JoJo Siwa brukte 530.000 kroner på nytt smil

    JoJo Siwa (20) forklarer at alt du ser, ikke er ekte fra naturens side.

  • Tirsdag 9. april kl. 12.29

    Fiskeørnene gjør klart redet

    Både «Herr og Fru Rauer» er godt i gang med å innrede redet og gjør det klart for egg. 8. april kom begge hjem. Fru Rauer brukte 20 dager på reisen fra Vest-Sahara til Fredrikstad og Oslofjorden.

  • Tirsdag 9. april kl. 12.24

    Skiskytterlandslagene klare

    Norges Skiskytterforbund måtte «vrake» sterke løpere for å få landslagskabalen for 2024/25 til å gå opp. Endre Strømsheim kommer inn på herrenes elitelag.

  • Tirsdag 9. april kl. 12.14

    Tidligere Kristoff-lagkamerat er død

    Den russiske syklisten Aleksej Tsatevitsj er død. Han ble 34 år.

  • Tirsdag 9. april kl. 12.10

    Innbrot i båtar på Hauglandshella

    Politiet gjer undersøkingar i Steinsundet på Hauglandshella på Askøy, etter melding om innbrot i to båtar. Det er mellom anna stelt ein gummibåt, ein kjølebag og eit ekkolodd. Båtane ligg ved ei flytebryggje, og ifølge politiet verkar det som tjuvane har kome sjøvegen.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.58

    Trafikklysa i Bergen fungerer igjen

    Trafikklysa fungerer som normalt igjen i Bergen sentrum, etter at det var problem med fleire lys på Danmarksplass, i Møllendalsveien og inn og ut av Bystasjonen. Nokre av lysa blinka gult, medan andre var heilt mørklagde, opplyser Vegtrafikksentralen. – Heldigvis fekk ikkje dette større konsekvensar, utover nokre forseinkingar og irritasjon for bilistar, seier trafikkoperatør Stein Nestås. Kommunikasjonssjefen i BKK seier til BT at det oppstod eit straumbrot klokka 11.08, etter at ein transformator fall ut.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.58

    Dårlig luft i Trondheim

    Det er dårlig luft i Trondheim i dag. Det skyldes først og fremst mye støv fra veiene, opplyser Trondheim kommune. Det er derfor satt i gang vasking andre støvdempende tiltak for å bedre situasjonen. Kommunen oppfordrer folk til å gå, sykle eller ta bussen for å få ned biltrafikken.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.54

    Sier nei til elektrifisering

    Høyre, Senterpartiet, Venstre, Pensjonistpartiet, Miljøpartiet de Grønne, og Fremskrittspartiet sier nei til at olje- og gassfeltene på Njord og Draugen elektrifiseres med strøm fra Trøndelag. De mener overskuddskrafta i fylket heller bør brukes til å elektrifiseres trøndersk industri og bidra til verdiskapning der. Partiene er enige i at det er viktig å kutte i utslippene fra sokkelen, og mener derfor det bør satses mer på havvind for å gi strøm til plattformene. Trøndelag fylkeskommune behandler dette i dag. Regjeringa har allerede bestemt at Njord og Draugen skal få strøm fra en sjøkabel fra trøndelagskysten.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.54

    Marie Sneve Martinussen innstilt som Rødt-leder

    Valgkomiteen i Rødt innstiller på at Marie Sneve Martinussen velges av landsmøtet som leder i partiet. Sofie Marhaug foreslås som ny nestleder.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.50

    Rekordmye dårlig oppdrettslaks: – Hvis det ikke bedrer seg, er jeg redd det kan få konsekvenser

    Både Mattilsynet og fiskeriministeren er bekymret for at det er nå er satt ny rekord i mengden oppdrettslaks som såvidt egner seg til menneskemat. Åtte uker på rad har over 35 prosent av laksen som har blitt slaktet vært i så dårlig forfatning at den har blitt klassifisert som produksjonsfisk. I uke 13 var andelen oppe i hele 38,8 prosent – nesten dobbelt så mye som samme uke i fjor, og ny rekord. Det melder Intrafish basert på ferske tall fra Mattilsynet. Produksjonsfisk er oppdrettsfisk med sår og skader som ikke skal omsettes til menneskemat før den har blitt feilrettet innenlands. Feilretting i oppdrettsbransjen innebærer blant annet utsortering av dårlig fisk og videreforedling til andre produkter. Mattilsynet sier til Intrafish at det er bekymringsfullt at så mange fisk har dårlig velferd. – Oppdretterne må jobbe forebyggende for å snu den negative utviklingen vi har sett de siste årene, sier direktør for regelverk og kontroll i Mattilsynet, Inge Erlend Næsset. Fiskeriminister Cecilie Myrseth (Ap) (bildet) vil ikke spekulere på årsakene, men også hun omtaler utviklingen som bekymringsfull. – Hvis ikke forholdene bedrer seg, er jeg redd det kan få konsekvenser for eksporten av laks fra Norge, sier hun til nyhetsnettstedet. Andelen produksjonsfisk har ifølge Mattilsynet økt jevnt fra 5 prosent i 2018 til 15 prosent i 2023. Det er mest produksjonsfisk om vinteren. NTB

  • Tirsdag 9. april kl. 11.49

    To pågrepet for forsøk på tyveri

    To menn er pågrepet for å ha forsøkt å stjele fra parkerte biler ved Harebakken kjøpesenter i Arendal, melder politiet. En av personene blir også anmeldt for bæring av kniv.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.48

    Dutty Diors låter klatrer etter hans død

    Etter Dutty Diors brå bortgang har fem av låtene hans fått nytt liv på Spotifys lister.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.47

    Dømt til fengsel for vold

    En 23 år gammel mann fra Kristiansand er dømt til syv måneders fengsel for grov vold mot en tidligere kjæreste, skriver Fædrelandsvennen. Dette er andre gangen på under to år at mannen dømmes for vold. Hans forsvarer sier at de tar dommen til etterretning. 23-åringen er tidligere dømt for å ha drept en 14 år gammel jente da han selv var 14 år.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.38

    Hallgeir Kvadsheim: Teknologifondet han ville valgt

    Mona vil investere i teknologifond, og står mellom tre forskjellige fond. Dette er fondet Hallgeir ville gått for.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.35

    Ap-topp vil utrede kjernekraft

    Det trengs en offentlig utredning om kjernekraft, mener leder for Stortingets energikomité Marianne Sivertsen Næss (Ap). – Viktig å få svar.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.34

    Aldri mer 9. april!

    Forsvarsviljen i hver og en av oss utgjør Norges samlede motstandskraft. Et landsdekkende Heimevern med lokalkunnskap, sivil kompetanse og militær trening utgjør et betydelig hinder for påvirkningsoperasjoner.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.34

    Signe, Sander og Ingunn bisatt: – Et tomrom

    Lokalsamfunnet i Hallingdal var samlet i Ål kirke for å ta et siste farvel med de tre.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.32

    Undersøkelser etter brann lørdag

    Krimteknisk avdeling fra politiet, Eltilsynet og Trøndelag brann- og redningstjeneste gjennomfører i dag branntekniske undersøkelser etter leilighetsbrannen i Trondheim lørdag ettermiddag. Det var to personer som bodde i leiligheten. Ingen av dem ble skadd, men en fikk tilsyn av ambulansepersonell etter å ha pustet inn røyk. – Det var åpne flammer ut vinduene i andre etasje. Brannen har trolig startet på kjøkkenet, sa Håvard Høyem ved politiets operasjonssentral til NRK lørdag.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.31

    Tyske Sky Sports: Liverpool med muntlig avtale med Rúben Amorim

    Rúben Amorim (39) har ifølge tyske Sky Sports godtatt en muntlig treårskontrakt for å overta som Liverpool-manager.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.26

    Nedgang i antall biler

    For første gang siden 1990-tallet har det vært en nedgang i tallet på registrerte personbiler i Norge, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Størst har nedgangen vært i Oslo med nesten 6 prosent nedgang. Også i Innlandet var det en liten nedgang på 0,6 prosent i antall registrerte biler. Byrået seier nedgangen skyldes fall i nybilsalget, og at flere biler er solgt til utlandet. Dårligere privatøkonomi gjør at mange utsetter å kjøpe bil, sier seniorrådgiver Geir Martin Pilskog i SSB.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.25

    Ti personer omkom på næringsfartøy i fjor

    Flere omkom på næringsfartøy i fjor enn i 2022. – Det er trist å se en negativ utvikling, sier sjøfartsdirektøren. Fem personer omkom på fiskefartøy, fire personer på lasteskip og en på passasjerskip i 2023. – Det er trist å se en negativ utvikling – at antall omkomne i fjor økte fra året før, sier fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim i Sjøfartsdirektoratet i en pressemelding. Ni av de ti omkom som følge av fallhendelser, noe som også var Sjøfartsdirektoratets fokusområde i 2023. Det siste dødsfallet skyldtes kullosforgiftning. Til sammenligning omkom tre personer på næringsfartøy i 2022. – Det pågående arbeidet med regjeringens nullvisjon for omkomne og hardt skadde på sjøen er svært viktig for oss framover, legger han til. Åtte av dødsfallene skyldtes arbeidsulykker i arbeidstiden, mens to av dem var personulykker utenfor arbeidstiden. NTB

  • Tirsdag 9. april kl. 11.24

    Stor VG-kartlegging: 55 mennesker drept siste 12 måneder

    Tallet er mer enn doblet fra de tolv månedene før.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.19

    Problem med trafikklysa i Bergen sentrum

    Det er problem med trafikklysa på Danmarksplass, i Møllendalsveien og inn og ut av Bystasjonen i Bergen, melder politiet. – Slik vi forstår det er trafikklysa mørklagde. Folk må ta det pent, køyre roleg og sjekke at det er klart før dei køyrer ut i kryss, seier operasjonsleiar Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt. Vegtrafikksentralen er kjend med problemet, og jobbar med å finne ut kva som er årsaka og få fiksa det.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.17

    Gjør ingen endringer på talerlista

    17. mai-komiteen i Oslo endrer ikke på talerlista. Tidligere i april ble det kjent at Subjekt-redaktør Danby Choi har blitt utnevnt av Oslo Høyre for å tale på grunnlovsdagen. I etterkant har 15.000 skrevet under på en kampanje for å få fjernet Choi som taler. – Vi kommer ikke til å gjøre noen endringer der, meg bekjent, sier lederen av komiteen, Bjørn Revil (Frp) til NRK. – Det er ålreit at folk mener noe, gjør det på den måten. At man gir uttrykk for synspunktene sine på en fredelig måte, sier Revil. Han advarer mot å ha noen form for markering på selve dagen, eller ved Vår frelsers gravlund, der Choi skal tale. – Der skal man være respektfull og oppføre seg ordentlig. Det er ikke en plass for politiske markeringer, sier han.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.17

    Endrer ikke talerlista etter Choi-reaksjoner

    17. mai-komiteen i Oslo endrer ikke på talerlista. Tidligere i april ble det kjent at Subjekt-redaktør Danby Choi har blitt utnevnt av Oslo Høyre for å tale på grunnlovsdagen. I etterkant har 15.000 skrevet under på en kampanje for å få fjernet Choi som taler. – Vi kommer ikke til å gjøre noen endringer der, meg bekjent, sier lederen av komiteen, Bjørn Revil (Frp) til NRK. – Det er ålreit at folk mener noe, gjør det på den måten. At man gir uttrykk for synspunktene sine på en fredelig måte, sier Revil. Han advarer mot å ha noen form for markering på selve dagen, eller ved Vår frelsers gravlund, der Choi skal tale. – Der skal man være respektfull og oppføre seg ordentlig. Det er ikke en plass for politiske markeringer, sier han.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.13

    Dortmund uten toppscoreren mot Atlético

    Donyell Malen (25) sliter fortsatt med en muskelskade og er utilgjengelig i første kvartfinalekamp mot Atlético Madrid i Champions League.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.11

    Orkla legger ned pizzaproduksjon i Tønsberg

    Orkla legger ned pizzafabrikkene på Sem i Tønsberg og Sløgstad i Stranda, og samler all pizzaproduksjon i anlegget i Svemorka i Stranda. Samtidig investerer de 175 millioner kroner for å ruste opp anlegget i Svemorka, skriver Orkla i en pressemelding. Det jobber i dag 155 ansatte ved anleggene i Stranda og tolv i Sem. Anlegget på Sløgstad har ikke hatt fast bemanning de siste årene. Dette er den opprinnelige pizzafabrikken på Stranda som tas i bruk ved behov for å øke produksjonen. På grunn av høyt salg gjennom vinteren vil den bli satt i drift igjen fra mai og sannsynlig drives fram til produksjonen kan samles i Svemorka vinteren 2025/26. – Når vi nå har besluttet å samle produksjonen, vil vi ha søkelys på hvordan vi kan bistå berørte ansatte på Sem i omstillingen, sier Anders Guttormsen, administrerende direktør i Orkla Foods Norway. Orkla produserer blant annet Grandiosa. (NTB)

  • Tirsdag 9. april kl. 11.11

    Stenger tunnel i Tønsberg sentrum

    Slottsfjelltunnelen i Tønsberg er stengt. Årsaken er at det jobbes med å fikse en vannlekkasje i Tønsberg sentrum, skriver Tønsbergs Blad. Geir Johansen, som er tjenesteleder for vann og avløp i Tønsberg kommune, sier til avisa at arbeidene etter planene skal være ferdige innen klokka 5 i morgen tidlig.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.06

    Troféløse Harry Kane: – Vil være den beste spilleren som aldri vant noe

    Kan denne sesongens Champions League være turneringen som definerer ettermælet til Harry Kane (30)?

  • Tirsdag 9. april kl. 11.06

    Orkla legger ned to pizzafabrikker – samler all produksjon i én fabrikk

    Orkla legger ned pizzafabrikkene på Sem i Tønsberg og Sløgstad i Stranda, og samler all pizzaproduksjon i anlegget i Svemorka i Stranda.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.03

    Solberg-Østhassel tok pause: – Viktig å passe på totalbelastningen

    Silje Solberg-Østhassel (33) har tatt lærdom av VM-kjøret og fikk et avbrekk fra Norges landslagssamling.

  • Tirsdag 9. april kl. 11.02

    Pensjonister vant klimasak: – En historisk dag

    Adele Matheson Mestad, direktør i Norges Institusjon for menneskerettigheter (NIM) sier til VG at de er utrolig glade etter nyheten om at seniorkvinneforeningen i Sveits vant frem i Den europeiske menneskerettsdomstolen.

  • Tirsdag 9. april kl. 10.48

    Hatbrev-saken i Valdres: Kripos undersøker skriftprøver

    Kripos bistår politiet i Innlandet i etterforskningen av hatbrevene som har blitt sendt til flere personer i Valdres de siste 20 åra. Ei kvinne er sikta for å stå bak flere av hatbrevene. Hun nekter for å ha noe med saken å gjøre. Politiadvokat Trine Hanssen sier til NRK at etterforskningen nå er inne i det hun omtaler som en «ventefase». – Nå venter vi på svar på de undersøkelsene vi har gjort i saken. Blant anna har vi tatt skriftprøve av siktede som er sendt til Kripos, sier Hanssen. Politiet har gjort flere undersøkelser og beslag i saken, men Hanssen vil ikke gå nærmere inn på hva det er.

  • Tirsdag 9. april kl. 10.46

    Nytt søk med hundar etter brannen på Møllendal

    Onsdag førre veke brann det i eit verna bygg på Møllendal i Bergen og naboar fortalde at dei vakna til eit flammehav. I går gjorde politiet eit nytt hundesøk etter leivningar på staden, som var utan funn. Tysdag snart ei veke etter brannen kan ikkje politiet seie noko meir om årsaka til brannen. – Det er veldig utbrent der. Vi vil frigje bygget no kvart augeblikk, og det er ikkje mogleg å gjere ei åstadundersøking, fordi det er så nedbrent, seier politioverbetjent Therese Sagstad til NRK. Etter brannen bad politiet publikum om tips, og Sagstad seier dei har fått nokre tips som går på videoovervaking rundt omkring. Desse tipsa blir no undersøkt. – Det er framleis ein teori på at nokon kan ha opphalde seg i bygget, men ingenting tyder på at det har vore personar i bygget medan det brann.

  • Tirsdag 9. april kl. 10.32

    Setter ned fartsgrensen på ulykkessted

    Statens vegvesen har bestemt å senke fartsgrensen på fylkesvei 43 ved Kvavik i Lyngdal fra 60 til 50 km/t, skriver Lister24. I slutten av januar ble en kvinne alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt i et gangfelt på veien. Det har vært et ønske fra Agder fylkeskommune å få satt ned fartsgrensen på stedet.

  • Tirsdag 9. april kl. 10.21

    Sandra Andersen Eira er fengslet in absentia i Russland

    Den norske fremmedkrigeren er fengslet i sitt fravær - og sitter altså ikke i russisk fengsel.

  • Tirsdag 9. april kl. 10.16

    Flyktningvedtak i Drammen er ugyldig

    Jon Helgheim (Frp) er uenig - og anklager Statsforvalteren for å ha «latt seg forføre av den politiske debatten».

  • Tirsdag 9. april kl. 10.16

    Flyktningvedtak i Drammen er ugyldig

    Det slår Stasforvalteren i Oslo og Viken fast.

  • Tirsdag 9. april kl. 10.06

    Lakseoppdrettere vil ta produksjonskutt til retten på nytt

    Organisasjonen som inkluderer Mowi og Lerøy, vil gjenoppta den tapte rettssaken om produksjonskutt. De mener lakseluspåvirkningen overdrives.

  • Tirsdag 9. april kl. 10.02

    Ski-komet: Vil fjerne kjønnsbalanse på elitelagene

    I dag er det full kjønnsbalanse på elitelandslagene i langrenn. Er det på tide at dette endres? Ja, mener langrennsløper Jan Thomas Jenssen.

  • Tirsdag 9. april kl. 10.01

    Ap kraftig frem på VGs april-måling

    Statsminister Jonas Gahr Støre kan endelig smile – av VGs siste partimåling.

  • Tirsdag 9. april kl. 10.00

    Komikertrio lanserer klesmerke: – Ikke en spøk

    Komikerne Bård Ylvisåker (42) og Gaute Berg Næss (27) skal sammen med tidligere komiker Morten Ramm (45) lage golfklær.

  • Tirsdag 9. april kl. 9.55

    Vei stengt etter trafikkuhell på Karmøy

    Nødetatene rykker ut etter melding om trafikkuhell på Vestre Karmøyvei. To kjøretøy er involvert. Veien er stengt. En person får hjelp i ambulanse. Trafikk dirigeres foreløpig om Vea.

  • Tirsdag 9. april kl. 9.55

    Vei stengt etter trafikkulykke på Karmøy

    Det har vært en front mot front-kollisjon på Vestre Karmøyvei. To kjøretøy er involvert. Veien er stengt. De to bilførerne er sendt til sykehus for sjekk. Trafikken dirigeres foreløpig om Vea. – Det er store materielle skader. Én bil lå i grøfta, den andre sto på veien da vi kom. Begge førerne var alene i hver sin bil. Nå prøver vi å få en forklaring på hva som har skjedd her, sier innsatsleder Tore Frøyland-Jensen i Sør-Vest politidistrikt.

  • Tirsdag 9. april kl. 9.55

    Vei åpnet igjen etter trafikkulykke på Karmøy

    Det har vært en front mot front-kollisjon på Vestre Karmøyvei. To kjøretøy er involvert. Veien ble stengt, men er nå åpnet igjen. De to bilførerne ble sendt til sykehus for sjekk. – Det er store materielle skader. Én bil lå i grøfta, den andre sto på veien da vi kom. Begge førerne var alene i hver sin bil. Nå prøver vi å få en forklaring på hva som har skjedd her, sier innsatsleder Tore Frøyland-Jensen i Sør-Vest politidistrikt.