Siste nytt:

  • I dag kl. 10.50

    Luftambulanse på plass etter arbeidsulykke i Stjørdal

    Ambulanse, brannvesenet og luftambulanse har rykket ut etter melding om arbeidsulykke. Ulykken har skjedd i forbindelse med trefelling på stedet. NLA har nettopp landet.

  • I dag kl. 10.49

    Kari-Anne døde under fødsel: «Døde som følge av svikt»

    Kari-Anne Vanebo Paulsen (19) mistet livet da hun fødte sønnen William. Nå slår Norsk pasientskadeerstatning (NPE) fast at hun ikke fikk god nok helsehjelp.

  • I dag kl. 10.45

    Tre innbrudd i Kristiansand sentrum

    En butikk i Kristiansand sentrum skal ha hatt innbrudd. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 08.40 i dag. – Det er stjålet klær og muligens noen sølv varer, skriver politiet på X. Det skal også ha blitt meldt om innbrudd eller forsøk på innbrudd hos to andre bedrifter i sentrum i løpet av natten.

  • I dag kl. 10.38

    Nye undersøkelser av mobiltelefon

    Politiet vet fortsatt ikke hva slags informasjon som skjuler seg i mobiltelefonen til mannen påtalemyndigheten mener bestilte drapet på Bård Lanes i Tønsberg. Den 32 år gamle mannen har nektet å oppgi passord og innloggingsinformasjon til telefonen. Tyske eksperter har i tre år forsøkt å hente ut informasjon fra telefonen, uten å lykkes. Nå er telefonen hentet tilbake til Norge etter at Kripos har funnet en ny måte å sikre innholdet på. Statsadvokat Andreas Christiansen sier Kripos jobber med telefonen mens ankesaken går.

  • I dag kl. 10.30

    Julia Navalnaja: - Valgresultatet er betydningsløst

    Putin er president i nok en periode etter et omstridt valg i Russland.

  • I dag kl. 10.23

    Helsefagarbeider dømt til fengsel

    En helsefagarbeider på Fosen er dømt til ett år i fengsel for å ha misbrukt stillinga si. Han skal ha forsøkt å få en kvinnelig beboer til å utføre seksuelle handlinger med seg selv. Fornærma hadde spesielle behov for hjelp. Tiltalte innrømte i retten at kontakten mellom dem var for tett, men nektet straffskyld. Han tilstod å ha forfalsket en politiattest året etter slik at opplysninger om at han ble etterforsket ikke gikk fram på attesten da han søkte en annen jobb.

  • I dag kl. 10.20

    Overfalt Matapour: – Ser en fyr i gul T-skjorte løpe forbi meg

    Neste vitne er Mats Riskild Aasberg. Han var en av dem som overfalt Matapour. Aasberg var i Oslo for å dra på festivalen Tons of Rock. Han stod utenfor utestedet Eilefs da han hørte flere, høye smell. – Så ser jeg en fyr i gul T-skjorte løpe forbi meg, med flere folk etter seg. Aasberg løper etter og tar dem igjen når Matapour ligger på bakken, med to personer over seg. – Så er det noen som roper «ta pistolen», og først da skjønte jeg han hadde våpen. Aasberg forklarer videre detaljert om hvordan han forsøkte å tvinge pistolen ut av hendene til Matapour. – Og plutselig slapp han. Jeg sprang et par meter unna og følte på en veldig lykkerus over at jeg hadde klart det. Jeg var drit fornøyd, rett og slett, sier Aasberg. Aasberg, som fikk medalje for edel dåd i sølv i februar, sier han har hatt det greit etter hendelsen. – Jeg var utrolig heldig som ikke var tilstede da folk ble skutt.

  • I dag kl. 10.15

    Ber om dødsstraff for milliardsvindel

    Vietnamesiske påtale­myndigheter har lagt ned påstand om dødsstraff for kvinnen som er anklaget for å stå bak landets største finans­svindelsak noensinne.

  • I dag kl. 10.07

    Kina anklager Evergrande for gigantsvindel

    Evergrande og grunnlegger Hui Ka Yan er anklaget av Kinas verdipapirtilsynsorgan for å ha blåst opp inntektene med 78 milliarder dollar de to siste årene før selskapet misligholdt gjelden sin.

  • I dag kl. 10.06

    Havarikommisjonen om helikopterforliset: – Langt unna svar

    – Nær tre veker etter ulykka er me framleis langt unna å kunne svare på spesifikke spørsmål, skriv Kåre Halvorsen i Statens Havarikommisjon til NRK. Dei jobbar framleis med å innhente informasjon etter helikopterstyrten utanfor Sotra 28. februar, der éin person omkom, fortel Halvorsen: – Havarikommisjonen har fått mykje informasjon, men vil òg ha behov for å innhenta ytterlegare informasjon ettersom arbeidet med å forstå ulykka held fram. Halvorsen legg til at slike undersøkingar er komplekse og vil ta tid. Undersøkinga skal mellom anna belysa kva som bidrog til ulykka, og kva som kan gjerast for å forhindra at det skjer igjen.

  • I dag kl. 10.06

    Mindreårig siktet for voldtekt av barn under 14 år

    Politiet etterforsker en alvorlig sak som skal ha skjedd i en kommune i Ryfylke. En mindreårig har status som siktet, og vedkommende er siktet for voldtekt av barn under 14 år, skriver avisa Strandbuen. Den siktede er under 18 år, bekrefter politiet til avisa. De har gjennomført avhør av de involverte partene og vitner. – Politiet har innhentet videoovervåking og gjort beslag av telefoner, sier politiadvokat Cathrine Monsen til Strandbuen. Hendelsen skal ha skjedd 19. januar i år.

  • I dag kl. 9.55

    Brannvesenet øver i Tønsberg

    Tirsdag og torsdag denne uka øver brannmannskaper i et bygg på Kaldnes i Tønsberg. De skal gjennomføre kjemikaliedykking, ifølge beredskapskoordinator i Vestfold Interkommunale Brannvesen, Andrew C. Wright. – Det innebærer innsats i forurenset eller giftig område for å redde liv og bekjempe lekkasje. Øvelsen avsluttes i 13-tiden begge dager og vil ikke berøre publikum på annen måte enn at de vil se noen brannbiler og mannskaper på stedet.

  • I dag kl. 9.41

    Lyse og IVAR får 11 millioner til karbonfangst

    Forus Energigjenvinning, eid av blant annet Lyse og IVAR har mål om å fange 150 000 tonn CO2 innen 2030, nå får de 11 millioner kroner fra Enova til å videreutvikle prosjektet. Avfallsforbrenningsanlegget på Forus er regionens største punktutslipp. Støtten betyr at vi er et skritt nærmere å realisere CO2-fangst, sier prosjektdirektør Audun Aspelund.

  • I dag kl. 9.40

    Naf er bekymret for vedlikeholdet av fylkesveiene

    Fylkene brukte 15,4 milliarder kroner på drift og vedlikehold av veier i fjor, ifølge en beregning fra Naf. Bilorganisasjonen er bekymret for fylkesveiene. Summen som gikk til drift og vedlikehold i fjor, var ifølge Naf en økning på 1,7 milliarder høyere enn året før. – Kostnadene øker betydelig, men andelen som går til vedlikehold, synker, sier pressesjef Ingunn Handagard. Fra 2021 har kostnadene til drift økt med 37 prosent, mens summen til vedlikehold har økt med 8 prosent, viser tall som Naf har hentet fra Statistisk sentralbyrå. – Fylkene bruker en stadig større andel av midlene på drift. Vi er bekymret for om det er nok igjen til vedlikehold. Fylkesveiene blir i stadig dårligere forfatning, sier Handagard. Nafs beregninger viser et etterslep på vedlikehold i fylkene på rundt 105 milliarder kroner, i tillegg til et etterslep på rassikring på 61 milliarder kroner. Handagard mener at det trengs betydelig mer penger fra staten for å hente inn etterslepet. Nordland er fylket med nest høyest etterslep, med over 13 milliarder kroner. (©NTB)

  • I dag kl. 9.36

    Aksjepanelet: 13 aksjer ekspertene tror på

    Dette er aksjene ekspertene vil satse på akkurat nå – og aksjene de mener man bør holde seg unna.

  • I dag kl. 9.35

    Sier nei til overskuddsmasser på Bråsteinsåsen i Sandnes

    Statens vegvesen får ikke legge overskuddsmasser fra utbygging av E39 mellom Ålgård og Hove på Bråsteinsåsen i Sandnes. Det har kommunal-departementet bestemt. Det var søkt om å legge opptil 140.000 kubikkmeter masse i området. Det hadde kommet i konflikt med en truet naturtype og medført store klimagassutslipp, skriver departementet i avslaget.

  • I dag kl. 9.34

    Bruker mindre penger på vedlikehold av veier

    I fjor brukte landets fylker 15, 4 milliarder kroner på drift og vedlikehold av veiene. Det er en økning på 1,7 milliarder siden året før. Likevel går det meste av midlene til drift, mens andelen som går til vedlikehold synker. I Vestfold og Telemark er vedlikeholdsetterslepet på 7.683 millioner kroner. Det bekymrer pressesjef i NAF, Ingunn Handagard, som mener at forfallet på fylkesveiene er alvorlig. – Det trengs betydelig mer midler fra staten for å hente opp forfallet og ta vare på veinettet, sier hun i en pressemelding.

  • I dag kl. 9.33

    Person i klem mellom to biler

    En man kom i klem mellom egen bil og en annen bil i Wolframveien i Kristiansand. – Han har trolig kommet i klem da egen bil begynte å trille, skriver politiet på X. Mannen kjøres til sykehus med ambulanse for videre oppfølging. Det er ikke meldt om alvorlig personskade.

  • I dag kl. 9.31

    Banker i Marker og Eidsberg slår seg sammen

    Styrene i Marker Sparebank og Eidsberg Sparebank er enige om å slå seg samme til en bank. Alle de 86 medarbeiderne skal være med videre i den sammenslåtte banken. Bankene har til sammen 32 000 kunder. Marker og Eidsberg sparebank er lokalisert på sju steder. Disse skal den nye banken beholde. Hovedkontoret blir i Mysen mens det blir avdelingskontor på Ørje, i Sarpsborg, Aremark, Rakkestad, Rømskog og i Moss. –Målet er å være best på helhetlig økonomisk rådgivning enten kunden vil treffe oss på skjerm eller fysisk i banken, sier Glenn Haglund som blir administrerende banksjef. . Det er generalforsamlinger 29. april i de to lokale bankene som avgjør om sammenslåingen skal gjennomføres.

  • I dag kl. 9.25

    Politiet fortsetter etterforskningen av voldssak fra i natt

    Politiet er i gang med flere undersøkelser, deriblant vitneavhør, i voldssaken fra Torget i Stavanger i natt. Det bekrefter jourhavende ved politiet sørvest, Cecilie Steen. En mann i 50-årene ble slått ned på torget i Stavanger sentrum i natt klokken halv to. Han var bevisstløs og det var blod på asfalten da politiet kom til stedet. En mann i 20-årene står trolig bak angrepet. Politiet har ikke noe nytt å fortelle nå, men det kan komme en utvikling i saken utover dagen, sier jourhavende Cecilie Steen. Politiet har ikke fått oppdatert kunnskap om helsetilstanden til voldsofferet.

  • I dag kl. 9.21

    Alle nekter straffskyld

    De fire tiltalte for drapet på Bård Lanes i Tønsberg 2021, nektet alle straffskyld da ankesaken startet i dag. Alle ble domfelt i tingretten, men får nå en ny vurdering av skyldspørsmålet i Agder lagmannsrett. En av de tiltalte, en 28 år gammel mann, innrømmet imidlertid at det var han som løsnet skuddet som drepte Lanes på et industriområde på Kilen. Ankesaken skal vare i nærmere to måneder.

  • I dag kl. 9.21

    Fire mindre snøras over Vikafjellet

    Det har gått fire mindre snøras over riksvei 13 på Vikafjellet, melder Vegtrafikksentralen. Dette skal ha skjedd opp mot Vikafjellet fra viksiden. Entreprenør er på vei til stedet.

  • I dag kl. 9.17

    Havarikommisjonen: «Viking Sky» burde ikke seilt

    Rapporten etter ulykken med cruiseskipet «Viking Sky» i Hustadvika i 2019 er klar.

  • I dag kl. 9.09

    Sperrer av deler av Gressholmen

    En gammel skytebane har gjort det helseskadelig å oppholde seg enkelte steder på øya, skriver Aftenposten.

  • I dag kl. 9.04

    Landkreditt Bank setter ned utlånsrentene

    Banken kutter renten før Norges Banks rentemøte denne uken.

  • I dag kl. 9.02

    Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

  • I dag kl. 9.01

    Oslo Børs klatrer

    Oljeprisen har steget siden Børsen stengte mandag.

  • I dag kl. 9.01

    Oslo Børs stiger fra start

    Oljeprisen har steget siden Børsen stengte mandag.

  • I dag kl. 8.57

    Nordfjordbrua kan greiast ut

    I Nasjonal transportplan vert det gitt klart signal til Statens vegvesen om å utgreie prosjektet med Nordfjordbrua, melder Fjordabladet. Dermed skal Statens vegvesen gjere ei vurdering av prosjektet. Lokalt ynskjer ein å få brua inn som del av ei ferjeavløysingsordning for sambandet Lote-Anda på E39 i Nordfjord. – Positivt og ein gledens dag, meiner Stad-ordførar Sigurd Reksnes (Sp).

  • I dag kl. 8.54

    Forsvant fra toppfotballen i to år: – Har null energi, er slapp og ingen krefter

    Først da Stine Hovland (33) ble gravid, begynte kroppen å bli seg selv igjen.

  • I dag kl. 8.46

    Vogntog berget på fv. 33

    Vogntoget som sperret fv. 33 er nå berget, og trafikken på stedet er i gang igjen som normalt.

  • I dag kl. 8.34

    Bil i autovernet i Sveio

    Ein bil har kjørt i autovernet på Tittelsnesvegen i Sveio. Det er materielle skader på både autovern og bil, men det er ikkje meldt om personskader, skriv Sør-Vest politidistrikt på X. Entreprenør er på veg for å utbetra skadene. Førar av bilen er avhøyrt og det vert oppretta sak.

  • I dag kl. 8.29

    Østfoldinger sliter mest med helsa

    FHIs folkehelseprofil viser at de som sliter mest med helsa bor i Østfold og Finnmark. Seniorforsker Bjørn Heine Strand i FHI sier forskjeller i inntekt, utdanning, yrkesdeltagelse og livsstilsvalg er avgjørende for helsen til folk. Forventet levealder i Norge er 81,2 for menn og 84,5 for kvinner. I Østfold 80,7 og 84,0 og i Finnmark er det 78,9 og 82,9. FHI har for første gang regnet ut hvor mange funksjonsfriske leveår vi kan vente oss. Statistikken viser at kvinner lever lenger, men at de blir sykere før, så de lever med sykdom i mange år. Målet med undersøkelsen er at kommuner skal kunne se hva de må jobbe med for å tilby bedre tjenester.

  • I dag kl. 8.27

    Her er blyet i de virale Stanley-koppene

    Ble avdekket av CT-skan.

  • I dag kl. 8.25

    John Fredriksens Norwegian Property kjøper Equinor-bygget på Fornebu

    Eiendomsselskapet overtar eiendommen for én krone.

  • I dag kl. 8.18

    Mange med bøsser ute i dag

    I disse dager har Kirkens Nødhjelp sin årlige bøsseaksjon, Fasteaksjonen. I år går inntektene til rent vann i mange av landene hvor unge og voksne bruker store deler av dagen på å hente vann, som ofte er skittent og forurenset. Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Dagfinn Høybråten, står selv ved Nationalteatret i Oslo med bøssa si. – I dag er Kirkens Nødhjelp ute med titusener av frivillige over hele landet. Jeg står på Nationaltheatret med bøssa, og sammen med konfirmanter og andre frivillige, så samler vi inn penger til Kirkens nødhjelps årlige fasteaksjon, sier han. – Det er en anledning til å gjøre noe med den urett som vi ser rundt oss.

  • I dag kl. 8.16

    Bil med stans i Mandal

    En EL-bil har fått stans på Gustav Vigelandsvei ved Budokka i Mandal, melder politiet. Trafikken går sakte på stedet. Bilberger er på vei.

  • I dag kl. 8.13

    Holdt på å miste hjulet på E6

    Kontrollørene til Statens vegvesen så et vogntog som holdt på å miste et hjul mens de hadde en kontroll på Sandmoen i Trondheim. Kontrollørene kjørte etter vogntoget og fikk stoppa det. Da mangla det flere hjubolter på hjulet.

  • I dag kl. 8.11

    Tre biler i trafikkulykke

    Det har vært en trafikkulykke på fylkesvei 464 ved Grønndokkmoen i Lyngdal. Tre biler skal være involvert. Det er ikke meldt om personskade, men materielle skader på bilene, melder politiet. Trafikken går sakte forbi stedet.

  • I dag kl. 8.11

    En person til sykehus etter trafikkulykke

    Fire personer er involvert i en trafikkulykke på fylkesvei 464 ved Grønndokkmoen i Lyngdal. En mann er kjørt til sykehus for videre oppfølging. De andre sjekkes av helse på stedet, melder politiet. Tre biler var være involvert i ulykken.