Nyheter:

  • Mandag 8. april kl. 23.57

    Trump ble nektet utsettelse i hysjpengesaken

    Tidligere president Donald Trump har fått avslag på en anke knyttet til den såkalte «hysjpengesaken» i New York, som etter planen skal starte 15. april.

  • Mandag 8. april kl. 23.05

    Forklarer de spesielle Haaland-bildene: – Det er personlig

    Bildene gikk viralt. Nå kommenterer Real Madrid-spiller Antonio Rüdiger dem for første gang.

  • Mandag 8. april kl. 22.47

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Å kjøpa brukt, har blir svært populært. I Førde får brukthandlarane inn meir enn dei kan selja, sjølv om det ligg fire butikkar på rekkje og rad. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Mandag 8. april kl. 22.45

    Veg i Kvinnherad blir ikkje opna i kveld

    Fv 500 ved Øydjorda mellom Årsnes og Austrepollen i Kvinnherad kommune er open. Det pågjekk fjellrensk måndag kveld, og entreprenør melde at dei ikkje klarte å åpne vegen for gjennomkøyring som planlagd klokka 23.45-00.15. Årsaka var at opprydningsarbeidet etter sprenging tok lenger tid enn antatt, melder vegtrafikksentralen. Vdegen opna kl 01.00 natt til tysdag.

  • Mandag 8. april kl. 22.43

    Politiet har kontroll på person med gasspistol

    Ingen har kommet fysisk til skade melder politiet.

  • Mandag 8. april kl. 22.41

    Vatikanet fordømmer kjønnsbekreftende operasjoner og surrogati

    – Alvorlige krenkelser av menneskets verdighet, mener Vatikanet.

  • Mandag 8. april kl. 22.41

    Truet folk med luftvåpen i Oslo sentrum

    Politiet i Oslo melder at de har kontroll på en person som skal ha truet flere personer med en gassdrevet pistol ved Youngstorget i Oslo sentrum. Personen ble funnet i en leilighet. – Ingen personer har kommet fysisk til skade. Men mye kan tyde på at flere personer kan ha blitt truet av personen og kan ha opplevd sitasjonen som skremmende og alvorlig, skriver politiet på X.

  • Mandag 8. april kl. 22.41

    Leter etter mann med luftvåpen i Oslo sentrum

    Flere politipatruljer har rykket ut til Youngstorget i Oslo sentrum etter melding om en mann, med det man antar er et luftvåpen. – Vi har ikke opplysninger om at noen har blitt truet av personen, men kan ikke utelukke dette. Personen har gått inn på en adresse, og vi har patruljer ved denne adressen i den hensikt å pågripe han, skriver politiet på X.

  • Mandag 8. april kl. 22.39

    Mistet armer og ben: Viktors (18) tøffe vei tilbake til livet

    18 år gamle Viktor Sanell Alriksson ble rammet av en alvorlig blodforgiftning og lå bevisstløs i over elleve uker. Da han våknet opp var han uten armer og ben.

  • Mandag 8. april kl. 22.38

    Gutt (3) døde i tannoperasjon: Foreldrene kritiske til sykehuset

    Foreldrene til den tre år gamle gutten som døde under narkose i en tannoperasjon er kritiske til informasjonsflyten rundt barnets helse før inngrepet, ifølge bistandsadvokaten deres.

  • Mandag 8. april kl. 22.37

    Biden vil slette deler av studiegjelden for millioner av amerikanere

    – Dette kan bli livsendrende, uttalte USAs president Joe Biden om planen.

  • Mandag 8. april kl. 22.28

    Biden vil slette deler av studiegjelden for millioner av amerikanere

    – Dette kan bli livsendrende, sier USAs president Joe Biden om sine planer om å slette deler av studiegjelden til mange amerikanere.

  • Mandag 8. april kl. 22.22

    TV-nyheter 22.55

  • Mandag 8. april kl. 22.22

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Frost og tele gjer skade på gravplassar, og det er pårørande sitt ansvar å få retta opp gravstøtter. Programleiar er Jan Børge Leirvik

  • Mandag 8. april kl. 21.49

    Sveaas sier han ennå ikke vet om det blir søksmål i Solstad-striden

    Sveaas har fått svar fra Røkkes Aker på spørsmål om redningsavtalen i rederiet Solstad Offshore. – Advokatene våre ser på svarene, sier han.

  • Mandag 8. april kl. 21.48

    Fjøsluktende statsråd innrømmer: Sto bak dusj-evakuering i departementet

    Geir Pollestad (Sp) dusjet mandag så heftig på kontoret at det som skal ha vært hundrevis av departementsansatte måtte evakuere – fordi brannalarmen gikk av.

  • Mandag 8. april kl. 21.42

    Personar pågripne etter funn av stole bil

    To personar er pågripne etter at ein stolen bil blei funne igjen. Ein person blir tatt med til legevakta for blodprøve. Politiet mistenker at personen har køyrd i ruspåverka tilstand.

  • Mandag 8. april kl. 21.42

    Personar pågripne etter funn av stolen bil

    To personar er pågripne etter at ein stolen bil blei funne igjen. Ein person blir tatt med til legevakta for blodprøve. Politiet mistenker at personen har køyrd i ruspåverka tilstand.

  • Mandag 8. april kl. 21.41

    Stort økonomisk underskudd i Lillehammer ishockeyklubb

    Lillehammer ishockeyklubb har gått på en økonomisk smell og må regnskapsføre et underskudd på 2,3 millioner kroner for 2023. Det melder avisa GD. Ifølge avisa visste ikke styret i klubben om den alvorlige økonomiske situasjonen før i slutten av februar i år. Årsaken skal være at flere feilføringer i regnskapet og feil styringsinformasjon. Nå forsøker klubben å låne penger innen mandag for å unngå poengtrekk og bøter fra Norges Ishockeyforbund. Også i 2022 hadde klubben store økonomiske utfordringer.

  • Mandag 8. april kl. 21.32

    Har fått foreløpig obduksjonsrapport etter funn av død person

    Den foreløpige obduksjonsrapporten av mannen som ble funnet død i vannet i Tromøysund ved Arendal 2. april tilsier at det ikke skal ha skjedd noe kriminielt. Det skriver Agderposten. – Vi har fått en foreløpig obduksjonsrapport, og har fått bekreftet identiteten til mannen. Men vi kan ikke si så mye mer foreløpig, sier avsnittsleder Halvor Øymoen ved Arendal politistasjon til avisen. Mannen ble funnet i området ved Krøgenes og Vindholmen utenfor Arendal.

  • Mandag 8. april kl. 21.32

    Ap kan seire i 2025

    For også partiledere hvis navn ikke skal nevnes kan vinne valg.

  • Mandag 8. april kl. 21.21

    Oilers tapte hjemme

    Stavanger Oilers hadde sjansen mandag kveld til å sette seg i en god posisjon i semifinaleoppgjørene mot Vålerenga i NM-sluttspillet. Men på hjemmebane var det bortelaget som klare å kjempe seg til seier i det femte semifinaleoppgjøret. Nå leder Vålerenga 3–2 i kamper, og kan avgjøre det hele på hjemmebane onsdag. Oilers må nå vinne de to siste kampene for å komme til finalespillet i NM.

  • Mandag 8. april kl. 21.16

    Vålerenga har snudd det mot Oilers - historisk seier

    (Stavanger Oilers-Vålerenga 2–3, 2–3 i kamper) Vålerenga var tilsynelatende på vei ut av NM-sluttspillet, men har nå matchball hjemme på Jordal mot Oilers onsdag.

  • Mandag 8. april kl. 21.14

    Tokmac Nguen scoret to i debuten – sentral i spinnvill opphenting

    (Djurgården – Häcken 3–3) Det svenske topplaget Häcken ledet 3–0 frem til 86 spilte minutter. Så var det klart for en norsk oppvisning.

  • Mandag 8. april kl. 21.07

    Solen ble borte bak månen

    Total solformørkelse i deler av Mexico, USA og Canada.

  • Mandag 8. april kl. 21.03

    Utforkjøring i Tjeldsund

    Politiet opplyser at en bil har kjørt ut av veien på E10 ved Sandtorg i Tjeldsund kommune. Bilen har truffet en lyktestolpe. Det er ikke meldt om personskade. Som en følge av utforkjøringen skal det henge en strømledning over veibanen. Biler kan passere nå, men veien kan bli stengt. Politi er på vei til stedet. Oppdatering: Ledningen som hang over veibanen hørte til lyktestolpen, og er kappet av og fjernet. Dermed kan trafikken passere som normalt.

  • Mandag 8. april kl. 20.59

    Person påkjørt i Stjørdal

    En person har blitt påkjørt av en bil i Stjørdal. Personen ligger på bakken og er våken. Ambulanse og politi kjører utrykning til stedet.

  • Mandag 8. april kl. 20.59

    Kvinne påkjørt i gangfelt i Stjørdal

    Ei kvinne har blitt påkjørt av en bil i et gangfelt i Stjørdal. Politiet har beslaglagt førerkortet til en mann i 50-årene. Kvinnen ble kjørt til legevakta for en sjekk, etter påkjørselen i Innherredsvegen i Stjørdal.

  • Mandag 8. april kl. 20.57

    Mann tatt med kniv i Kragerø

    En mann har blitt anmeldt etter han var i besittelse av en kniv i Kragerø. Politiet rykket ut klokken 20.00 etter melding om en person som snoket rundt noen lagerbygniner. Politiet fikk fort kontroll på en mann i 30-årene som bar en kniv. – Ellers ikke mistanke om noe annet straffbart. Mannen er bortvist fra området, skriver politiet på X.

  • Mandag 8. april kl. 20.48

    Forsvarer betalingsjournalistikk: – Jeg setter så stor pris på at de betaler at du aner ikke

    – Nå gjør jeg stort sett bare intervjuer jeg får betalt for, sier Unni Askeland. (I et intervju som ikke er betalt for.)

  • Mandag 8. april kl. 20.12

    Strandluksus til 59 millioner kroner legges ut for salg på nytt

    Den tre mål store luksuseiendommen har vært forsøkt solgt siden 2019. Med et marked i oppgang tror megler at det nå er håp om salg.

  • Mandag 8. april kl. 19.57

    Kan likevel bli flosshatt og sjakett i Stavanger

    17. mai-utvalet i Stavanger har bede Formannskapet sjå på saka om sjakett og flosshatt til medlemmane i 17. mai-utvalet på nytt. – Det har komme veldig mange sterke reaksjonar. Mange reagerer på at ein stor stavangertradisjon skal forsvinne, seier utvalsmedlem Kristoffer Sivertsen (Frp). I mars vedtok eit fleirtal i utvalet å gå vekk frå ordninga der kommunen betaler for finstasen på 17. mai. Ordninga har vore ein tradisjon i 100 år. Men Arbeidarpartiet i byen meinte det ikkje høyrte heime å bruke skattebetalarane sine pengar på sjakett og flosshatt. Også Eirik Faret Sakariassen (SV) meiner det tilhøyrer fortida. Han er medlem i 17. mai-utvalet. – Eg er usikker på om det blir fleirtal i formannskapet. Vi meiner det er ei ordning som tilhøyrer fortida, seier han. Ordførar Sissel Knutsen Hegdal (H) har tidlegare opplyst at det blei brukt 28.000 kroner på mennenes klesdrakt i førre komité-periode. I tillegg skal to kvinnelege komitémedlemmar ha fått 4.000 kroner kvar for å kjøpe antrekk dei siste periodane. Sakariassen meiner fokuset må ligge på det som er viktig med 17. mai. – Skolearrangementa, tog og dugnad er det viktige med 17. mai. Ikkje klede til 17. mai-utvalet, seier han.

  • Mandag 8. april kl. 19.57

    Mann dømt til sju og et halvt års fengsel

    En 25 år gammel mann fra Rogaland er dømt til sju og et halvt års fengsel for en rekke forhold, deriblant to drapsforsøk, flere steder på Sørlandet. Ifølge dommen fra Agder tingrett forsøkte han den 11. april 2021 å drepe en mann med maskinpistol i sistnevntes bolig på Brennåsen i Kristiansand. Fornærmede ble truffet av minst fem av de totalt 45 skuddene den mannen avfyrte, men kom seg i sikkerhet uten skader på vitale organer. For dette forholdet ble mannen også dømt for grovt skadeverk mot boligen, for å ha båret våpen på offentlig sted, og for ulovlig våpenbesittelse. Mannen er også dømt for et drapsforsøk i Lyngdal, der han skjøt mot en mann fra en bolig og traff ham i venstre overarm. Her ble pulsåren truffet, slik at skaden kunne vært livstruende. I forbindelse med dette ble det også funnet store mengder narkotika i huset mannen skjøt fra. Mannen ble i tillegg dømt for en lang rekke trafikkforhold. Det nevnes i dommen at både han og begge de fornærmede tilhører et kriminelt miljø. Den tiltalte erkjente seg skyldig i samtlige forhold, og ble også dømt for samtlige forhold. Til sammen kom retten fram til en fengselsstraff på sju år og seks måneder, med fradrag for 609 dager for utholdt varetekt. Mannen skal også betale oppreisning til sine ofre, til sammen 475.000 kroner, samt flere andre erstatningsbeløp. Han får også inndratt sine våpen og narkotika.

  • Mandag 8. april kl. 19.55

    19 forenklede forelegg i Skien

    Politiet har i dag avholdt fartskontroll i 30-sonen på Rektor Ørns gate i Skien. Totalt ble det utskrevet 19 forenklede forelegg. En person ble også anmeldt og tatt fra førerkortet som følge av for mange prikker. Den høyeste hastigheten som ble målt var 54 km/t.

  • Mandag 8. april kl. 19.49

    Ungdommer nektet å forlate kjøpesenter

    En vekter på Oddensenteret i Grimstad trengte bistand fra politiet etter at flere ungdommer skal ha nektet å forlate stedet og lagd problemer. En politipatrulje dro ut, og noen ungdommer forlot stedet da politiet kom til området.

  • Mandag 8. april kl. 19.43

    Reuters: Hamas har avslått våpenhvileforslag

    Et forslag til avtale om løslatelse av israelske gisler og våpenhvile i Gaza, ble ikke godkjent av Hamas.

  • Mandag 8. april kl. 19.41

    Bekreftet til Bruce Springsteen-rolle

    Jeremy Allen White (33) skal spille Bruce Springsteen i ny film.

  • Mandag 8. april kl. 19.41

    Sjå TV-sendinga her

  • Mandag 8. april kl. 19.23

    44 bøtelagt i fartskontroll i Fredrikstad

    Mandag ettermiddag hadde politiet en fartskontroll i 50-sonen i Vardeveien på Torp. I løpet av et par timer ble 44 sjåfører bøtelagt, skriver Fredriksstad Blad. – Den raskeste bilen ble målt til 70 km/t, sier operasjonsleder i politiet Lisbeth Mjøsund til avisen.

  • Mandag 8. april kl. 19.17

    Mistenkt IS-medlem pågrepet i Italia

    En tadsjikisk mann er pågrepet i Italia, mistenkt for å være medlem av IS.

  • Mandag 8. april kl. 19.06

    Fotgjenger påkjørt i Sandefjord

    Nødetatene er i krysset ved Landstadsgate og Dronningens gate i Sandefjord etter en fotgjenger skal ha blitt påkjørt. – Skjedde i lav hastighet og trolig ikke alvorlig personskade, opplyser politiet på X. Fotgjengeren er en kvinne i 70-årene, hun tilsees av ambulanse på stedet. Bilisten, som er en kvinne i 40-årene har fått førerkortet sitt beslaglagt.

  • Mandag 8. april kl. 18.59

    Benjamin Netanyahu: – Satt en dato for Rafah-invasjon

    Han vil ikke avsløre når denne datoen er satt.

  • Mandag 8. april kl. 18.56

    Bistandsadvokat reagerer på at familien ikke ble informert

    Familien til Celine Ikirezi (7), som omkom i drukningsulykken i Mandalshallen like før påske, ble ikke godt nok informert om kommunens pressekonferanse mandag, mener familiens bistandsadvokat Knut Henning Larsen. Det skriver Lindesnes Avis. Under mandagens pressekonferanse orienterte enhetsleder for kultur og idrett i Lindesnes kommune, Vidar Torsøe og Lindesnes-ordfører Alf Erik Andersen (Frp) om at alarmsystemet som skal varsle ved mulig drukning var deaktivert. Bistandsadvokaten ble gjort oppmerksom på at kommunen hadde invitert pressen først mandag ettermiddag, etter å ha lest nyheten på nett. – Nå sitter jeg akkurat og skriver en epost til kommunen, hvor jeg meddeler at jeg opplever det som uheldig at kommunen går ut med vesentlig informasjon i saken uten at familien blir informert i forkant. Det gir en unødvendig ekstrabelastning for familien, sier Larsen til avisen.

  • Mandag 8. april kl. 18.49

    Fjørtoft om sin nye jobb i Tyskland: – De aller færreste vet nok egentlig hva jeg driver med

    Nå har han spikret sin nye jobb for storklubben Eintracht Frankfurt.

  • Mandag 8. april kl. 18.40

    Donald Trump saksøker dommer i hysjpenge-saken

    Det skriver New York Times.

  • Mandag 8. april kl. 18.34

    Gravemaskin velta i Alver

    Ein gravemaskin som sto på ein tilhengar har velta i Alver. Politi og brannvesen er på staden og det er ikkje meldt om personskadar. Gravemaskinvelten fører til køar i området.

  • Mandag 8. april kl. 18.34

    Lavrov på frierferd: – Vil ha våpen fra Kina

    Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov er på besøk i Kina. Men får han det han vil ha der?

  • Mandag 8. april kl. 18.23

    Vannrasjonering i Colombias hovedstad

    Bogotá innfører denne uken vannrasjonering på grunn av tørke som er en følge av værfenomenet El Niño.

  • Mandag 8. april kl. 18.20

    Jonathan Majors voldsdømt: Unnslapp kasjotten

    Skuespiller Jonathan Majors (34) var innstilt på ett år i fengsel etter at han i desember ble dømt for mishandling og trakassering av ekskjæresten.

  • Mandag 8. april kl. 18.19

    Billie Eilish røper albumnyheter: – Vil gi dere alt på én gang

    Billie Eilish letter på sløret om ny musikk.

  • Mandag 8. april kl. 18.18

    Hjemmetjenestedrapet i Strömstad er snart ferdig etterforsket

    Etterforskningen av hjemmetjenestedrapet i Strömstad i november i fjor er i sluttfasen, skriver Strömstads Tidning. En mann i 50-årene, som var ansatt i hjemmetjenesten i kommunen, er mistenkt for å ha drept en pleietrengende kvinne i 90-årene som han hadde ansvar for. En video som skal vise deler av drapshandlingen ble filmet og delt i en lukket gruppe på Snapchat. Svensk politi har fått bistand fra amerikanske myndigheter for å innhente mer materiale fra Snapchat-gruppen, skriver avisen. – Min vurdering er at bevisene er gode også uten dette materialet, men det kan være en viktig brikke i puslespillet, sier Daniel Veivo Pettersson, som representerer påtalemyndigheten i saken. Mannen i 50-årene nekter straffskyld. Han har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i desember.

  • Mandag 8. april kl. 18.08

    Musk i Tangen-intervju: – Det er mange Teslaer i Norge. Det er vilt

    Tesla-sjefen snakket blant annet om AI-utviklingen og Tesla som gjest i Nicolai Tangens podkast. Den ble flere ganger stanset på grunn av teknisk trøbbel.

  • Mandag 8. april kl. 18.08

    Musk i Tangen-intervju: – AI er teknologien jeg har sett som avanserer raskest

    Tesla-sjefen snakker om blant annet AI-utviklingen og Tesla som gjest i Nicolai Tangens podkast.

  • Mandag 8. april kl. 18.08

    Musk i intervju med oljefondssjefen: – AI er teknologien jeg har sett som avanserer raskest

    Tesla-sjefen er gjest i Nicolai Tangens podkast.

  • Mandag 8. april kl. 18.06

    Ny rekord for «Cowboy Carter» – Beyoncés åttende album på førsteplass i USA

    Beyoncé er den første svarte, kvinnelige artisten som erobrer førsteplassen på USAs toppliste for countryalbum.

  • Mandag 8. april kl. 17.52

    Mann bortvist fra Skien sentrum

    En mann i 30-årene har blitt bortvist fra Skien sentrum etter han skal ha vært beruset og til sjenanse. Ifølge politiet skal mannen ha kastet ølbokser og vært høylytt. Han er nå bortvist fra området og pålagt å holde seg unna området resten av døgnet, skriver politiet på X.

  • Mandag 8. april kl. 17.50

    Person i klem under anleggsmaskin i Bergen

    Ein person er komme i klem under ein anleggsmaskin i Bergen, skriv Vest politidistrikt i ei pressemelding. Personen er kritisk skadd. Det er uklart om det er snakk om ei arbeidsulykke. Politiet fekk melding om ulykka 17.28.

  • Mandag 8. april kl. 17.45

    En mann erklært død etter klemulykke

    En person havnet ifølge politiet i klem under en anleggsmaskin.

  • Mandag 8. april kl. 17.45

    Kritisk skadet pasient i Bergen – driver førstehjelp

    En person havnet ifølge politiet i klem under en anleggsmaskin.

  • Mandag 8. april kl. 17.43

    Mann i 40-åra tagget på Nidarosdomen

    Politiet har fått kontroll på en mann som har tagget på Nidarosdomen. Mannen i 40-åra framstår som hissig og aggressiv, men politiet fikk raskt kontroll på han. Mannen er pågrepet og vil bli kjørt inn til arresten. Politiet er på stedet for å dokumentere skadeverket.

  • Mandag 8. april kl. 17.41

    Mann har tagget på Nidarosdomen

    Vedkommende er pågrepet, melder politiet.

  • Mandag 8. april kl. 17.40

    Kasta mobil i hovudet på frisøren

    Ein kunde som skulle til frisøren i Stavanger måndag ettermiddag kasta mobilen sin i hovudet på ein tilsett då han måtte vente på tur, melder Sør-Vest politidistrikt. Den misfornøgde kunden forlét staden like etterpå, utan mobilen. Mannen er nå inne til avhøyr. Frisøren har fått mindre skadar, ifølge politiet.

  • Mandag 8. april kl. 17.39

    Forbrukerrådet etterlyser tøffere grep i strømmarkedet

    Forbrukerrådet mener regjeringens tiltak for et mer brukervennlig strømmarked har mye bra ved seg, men mener etterlyser likevel tøffere grep.

  • Mandag 8. april kl. 17.33

    Ny direktør tilsatt ved St. Olavs hospital

    Tom Christian Martinsen (54) blir ny administrerende direktør ved St. Olavs hospital.

  • Mandag 8. april kl. 17.30

    Ungdommer tiltalt for å ha kastet brannbomber mot boliger

    To menn i 20-årene er tiltalt i saken.

  • Mandag 8. april kl. 17.11

    Vil starte ny sykehusprosess på Helgeland: – Behovet for en beslutning er stort

    Administrasjonen i Helse Nord vil be styret i det regionale helseforetaket om lov til å starte en prosess rundt sykehusstruktur på Helgeland. Det går frem av et drøftingsnotat som NRK har fått tilgang til. I forslaget til vedtak heter det at: «Styret ber administrerende direktør om å starte prosessen vedrørende Helgelandssykehuset, slik det er beskrevet i saksframlegget.» At sykehusene på Helgeland nå kommer under lupen har vært kjent en stund. Helse Nord-ledelsen har i den store omstillingsprosessen uttalt at fremtidens sykehustilbud på Helgeland vil bli avgjort i en egen prosess. I saksframlegget skriver administrerende direktør følgende: «Det har over lang tid foregått utredninger uten en endelig beslutning vedrørende Helgelandssykehuset. Behovet for en beslutning er stort. Befolkningen på Helgeland har behov for å få på plass en løsning som kan sikre gode og likeverdige spesialisthelsetjenester i regionen. Både fagmiljøene og de politiske miljøene er enige om at det er nødvendig å konkludere i saken, slik at man kan gå fra utredning og planlegging til realisering.» I saksframlegget skisseres det også seks mulige løsninger for Helgelandssykehuset, basert på tidligere utredninger: 1. 0-alternativet, fortsatt drift som nå (ett sykehus, tre lokalisasjoner) 2. ‘Strukturvedtaket’ (Ett sykehus, to lokalisasjoner, Sandnessjøen og Mo i Rana) 3. Ett sykehus i Mo i Rana 4. Ett sykehus i Mosjøen 5. Ett sykehus i Sandnessjøen 6. Ett sykehus, alternativ lokalisering Det vil ikke bli gjort nye utredninger, ifølge saksframlegget. «Etter AD sin vurdering er det ikke behov for nye utredninger, saken er tilstrekkelig belyst», heter det. Dersom styret gir tommel opp, vil Helse Nord-ledelsen sette ned en intern arbeidsgruppe som skal utarbeide kriterier som skal brukes i beslutningsgrunnlaget. Foreløpig forslag til kriterier er: • Beliggenhet, slik at opptaksområdet som helhet har best mulig reisetid / transporttid for å kunne gi flest mulig best mulig tilgang, også når det haster • Beliggenhet med tanke på tilgjengelige transportmuligheter på vei, med tog, med båt, med fly • Volumbetraktninger, slik at pasientvolumet er tilstrekkelig til å opprettholde vaktlinjer, og gi tilstrekkelig praksis og øving • Utdanningsansvaret, store nok fagmiljø og stort nok pasientvolum til å kunne utdanne fagpersonell innen flest mulig yrker • Økonomi, kostnadene ved å levere spesialisthelsetjenester på ett, to eller tre ulike steder • Økonomi, investeringsbehovet ved de ulike alternativene • Sannsynligheten for å kunne rekruttere personell som kan yte forsvarlige helsetjenester, bør inkludere vurdering av infrastruktur (boligmarked, fritidsmuligheter, skolesituasjon, næringsliv osv) Saken skal fremmes for styret under styremøte 25. april.

  • Mandag 8. april kl. 17.08

    Ny direktør ved St. Olavs hospital

    Tom Christian Martinsen (54) blir ny administrerende direktør ved St. Olavs hospital, skriver sykehuset i en pressemelding. Det ble vedtatt i et ekstraordinært styremøte mandag. Martinsen begynner i jobben onsdag 10. april. Grethe Aasved gikk av som St. Olav-leder den 23. januar. Martinsen har til nå vært viseadministrerende direktør ved St. Olav og har hatt lederstillinger ved sykehuset siden 2013. Han er utdannet lege, er spesialist i indremedisin og fordøyelses- og leversykdommer, og har en medisinsk doktorgrad fra NTNU. – St. Olavs hospital står hjertet mitt nær. Jeg blir inspirert av nye utfordringer, og sykehuset har de beste forutsetninger for å møte både dagens og de kommende endringer og utfordringer, sier han i pressemeldinga.

  • Mandag 8. april kl. 17.01

    Skiforbundet punger ut for alpinistenes millionregning

    De norske alpinstjernene har benyttet advokat i kampen mot sitt eget forbund i over tre år. Nå plukker det samme forbundet overraskende opp regningen.

  • Mandag 8. april kl. 17.01

    Ikke rart han kom dårlig ut

    Sjaman Durek var som gudesendt for Se og Hør. Men sladrebladets folk ble grådige og hensynsløse.

  • Mandag 8. april kl. 16.57

    Politiet om Dutty Dior: - Ikke mistanke om kriminell handling

    Søndag ble det kjent at den norske artisten og rapperen Dutty Dior, har gått bort. Kristoffer Castin Åman, som er hans egentlige navn, ble 27 år gammel. – Politiet gjennomfører rutinemessige undersøkelser i saken. Det er per nå ikke mistanke om at dødsfallet skyldes kriminell handling, sier Knut Einar Nandrup, fungerende leder av avsnitt for mistenkelige dødsfall ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

  • Mandag 8. april kl. 16.57

    Two Steps from Hell legger opp

    Trønderen Thomas Bergersen og briten Nick Phoenix går hver til sitt og er ferdige med Two Steps from Hell-prosjektet. Prosjektet startet i 2006 og har produsert musikk til en rekke filmer, TV-serier og spill. Musikken har blant annet blitt brukt i Harry Potter-filmene, flere Marvel-filmer og Breaking Bad. På Spotify har duoen over 2 millioner månedlige lyttere. – Two Steps from Hell har vært en stor kreativ opplevelse for oss begge og musikken vil leve videre. Nå er tiden inne for nye eventyr som individuelle artister, skrev Bergersen i en uttalelse på Instagram.

  • Mandag 8. april kl. 16.57

    Truet med kniv på serveringssted

    En person skal ha blitt truet med kniv på McDonald´s i Kristiansand sentrum. Politiets patrulje har søkt etter mistenkte og har kontroll på to personer. Politiet opplyser at de skal ta avhør av de involverte og undersøke hva som har skjedd. Ingen personer skal være skadet. Ifølge politiet er både mistenkte og offer mindreårige.

  • Mandag 8. april kl. 16.42

    Mann dømt til sju og et halvt års fengsel

    En 25 år gammel mann fra Rogaland er dømt til sju og et halvt års fengsel for en rekke forhold, deriblant to drapsforsøk, flere steder på Sørlandet. Ifølge dommen fra Agder tingrett forsøkte han den 11. april 2021 å drepe en mann med maskinpistol i sistnevntes bolig på Brennåsen i Kristiansand. Fornærmede ble truffet av minst fem av de totalt 45 skuddene den mannen avfyrte, men kom seg i sikkerhet uten skader på vitale organer. For dette forholdet ble mannen også dømt for grovt skadeverk mot boligen, for å ha båret våpen på offentlig sted, og for ulovlig våpenbesittelse. Mannen er også dømt for et drapsforsøk i Lyngdal, der han skjøt mot en mann fra en bolig og traff ham i venstre overarm. Her ble pulsåren truffet, slik at skaden kunne vært livstruende. I forbindelse med dette ble det også funnet store mengder narkotika i huset mannen skjøt fra. Mannen ble i tillegg dømt for en lang rekke trafikkforhold. Det nevnes i dommen at både han og begge de fornærmede tilhører et kriminelt miljø. Den tiltalte erkjente seg skyldig i samtlige forhold, og ble også dømt for samtlige forhold. Til sammen kom retten fram til en fengselsstraff på sju år og seks måneder, med fradrag for 609 dager for utholdt varetekt. Mannen skal også betale oppreisning til sine ofre, til sammen 475.000 kroner, samt flere andre erstatningsbeløp. Han får også inndratt sine våpen og narkotika.

  • Mandag 8. april kl. 16.32

    Politiet mistenker ingenting kriminelt ved Dutty Diors dødsfall

    Det melder Dagbladet.

  • Mandag 8. april kl. 16.31

    NRK legger ned «Eides språksjov»

    NRK vil ikke lenger sende «Eides språksjov». Programleder Linda Eide slutter også i kanalen. Talkshowet «Eides språksjov» hadde premiere 11. januar 2017 på NRK. Nå legges programmet ned etter elleve sesonger. Programleder Linda Eide tar også farvel med kanalen. – Det er ingen dramatikk eller affekt i dette. Men når NRK ikke vil at vi skal lage «Eides språksjov» lenger, vil jeg vie tiden min til egne prosjekter, sier Eide til Bergens Tidende. Eide sa opp jobben sin i NRK 1. april. Hun har sin siste offisielle arbeidsdag i kanalen 1. juni. (NTB)

  • Mandag 8. april kl. 16.31

    Ap-topp blokkert av demonstranter

    Arbeiderparti-topp Sara Shafighi måtte få hjelp fra politiet for å komme seg inn på landsstyremøtet i partiet. Hun ble blokkert av demonstranter. Det skriver Adresseavisen. – Vi krever at regjeringspartiet Ap stanser Norges deltakelse i brudd på folkeretten, skriver aksjonsgruppa i en pressemelding. Shafighi er en av trondheimspolitikerne som har tatt avstand fra Israels krigføring på Gaza. Det skriver Adresseavisen. – Politiet la til rette for at vi kunne komme oss inn på baksiden av bygget. Jeg har selv vært i flere demonstrasjoner for et fritt Palestina og for at Norge skal gjøre mer. Demo er greit, å blokkere et demokratisk møte er jeg ikke fan av, sa Shafighi til avisa.

  • Mandag 8. april kl. 16.26

    Boligbrann i Surnadal

    En person har tatt seg ut av boligen via stige, ifølge politiet.

  • Mandag 8. april kl. 16.22

    Rødt krever gransking

    Partiet Rødt fremmer forslag om ekstern gransking av arbeidsmiljøet i Porsgrunn kommune under det ekstraordinære bystyremøtet i kveld. Politikerne i Porsgrunn skal i møtet behandle saken om den sykmeldte rådmannen, Rose Marie Christiansen, og ta stilling til hva som skal skje videre i saken. Gruppeleder for Rødt i Porsgrunn, Pål Bergby, sier det er nødvendig å granske arbeidsmiljøet i hele kommunen på grunn av alle oppslagene i media om vanskelige samarbeidsforhold i toppledelsen. Rådmann Rose Marie Christiansen har vært sykmeldt i snart fem måneder.

  • Mandag 8. april kl. 16.22

    Rødt krever gransking i Porsgrunn

    Partiet Rødt fremmer forslag om ekstern gransking av arbeidsmiljøet i Porsgrunn kommune under det ekstraordinære bystyremøtet i kveld. Politikerne i Porsgrunn skal i møtet behandle saken om den sykmeldte rådmannen Rose Marie Christiansen, og ta stilling til hva som skal skje videre i saken. Gruppeleder for Rødt i Porsgrunn, Pål Berby, sier det er nødvendig å granske arbeidsmiljøet i hele kommunen på grunn av alle oppslagene i media om vanskelige samarbeidsforhold i toppledelsen. – Med den massive mediadekninga som har vært i negativ retning, mener vi det er svært fornuftig å få noen eksterne upartiske til å se på arbeidsmiljø og arbeidstrivsel i Porsgrunn kommune, sier Berby til NRK. Rådmann Rose Marie Christiansen har vært sykmeldt i snart fem måneder.

  • Mandag 8. april kl. 16.17

    Redningsaksjon i Oslo

    Nødetatene har rykket ut etter melding om en veltet kano.

  • Mandag 8. april kl. 16.16

    Søk i Oslo etter melding om kanovelt

    – Foreløpig ingen nye indikasjoner på at det er mennesker i vannet, men vi jobber med søk sammen med Brannvesenet, melder politiet i Oslo. Sammen med andre redningsressurser rykket de i dag ut til Søndre Movann etter melding om en veltet kano i vannet. – Vi vet ikke om det er mennesker involvert i velten, men må sjekke ut dette, skriver politiet. Politihelikopteret vil også gjøre et søk.

  • Mandag 8. april kl. 16.16

    Søk i Oslo etter melding om kanovelt avsluttes

    – Det viser seg nå at det er en kano som har ligget i vannet over flere dager uten mistanke om noen i den, melder politiet i Oslo. Sammen med andre redningsressurser rykket de i dag ut til Søndre Movann etter melding om en veltet kano i vannet. – Vi vet ikke om det er mennesker involvert i velten, men må sjekke ut dette, skrev politiet da de rykket ut. Etter undersøkelser på stedet og diverse søk, er det nå besluttet å legge ned nødetatenes innsats på stedet.

  • Mandag 8. april kl. 16.15

    Trafikkuhell i Kristiansand

    To biler en involvert i et trafikkuhell i Holbergs gate i Kristiansand sentrum, melder politiet. Ingen personer skal ha blitt skadet i uhellet. Bilene står midt i veibanen. Politiet er på vei til stedet.

  • Mandag 8. april kl. 16.14

    Trafikkuhell i Horten

    Politiet er på fylkesvei 325 i Horten etter melding om et mindre trafikkuhell. Det skal ikke være snakk om personskader, men det er trafikale utfordinger, opplyser politiet på X. Av de involverte skal en kvinne i 70-årene ha blåst over lovlig verdi i alkometeret. Hun fremstilles for videre prøver.

  • Mandag 8. april kl. 16.13

    Vil varetektsfengsle voldssiktet mann

    Politiet i Agder mener mannen som er siktet etter en alvorlig voldshendelse på Grim i Kristiansand 30. mars burde varetektsfengsles. Da mannen ble fremstilt for varetektsfengsling søndag mente tingretten at det var tilstrekkelig å gi mannen meldeplikt de neste fire ukene. Politiet har anket avgjørelsen til lagmannsretten. – Den siktede blir sittende i arrest til lagmannsretten har kommet med sin avgjørelse, sier politiadvokat Liv Jorunn Hovda i Agder politidistrikt til NRK. En mann ble alvorlig skadet i hendelsen. Politiet mener det kan være flere fornærmede i saken og arbeider med å komme i kontakt med disse. – Så langt har ingen av dem meldt seg, men vi har likevel noen opplysninger å jobbe ut fra. Dersom noen ble truet på Grim i Kristiansand lørdag 30. mars i tidsrommet mellom klokken 19.30 og 20.15, så ber vi dem ta kontakt med politiet, sier Hovda.

  • Mandag 8. april kl. 16.06

    Må mulig kutte i ambulansen

    Lofotposten skriver at Nordlandsykehuset varsler kommunene i Lofoten om nye utredninger av ambulansetilbudet. Det skal nå gjøres risiko- og sårbarhetsanalyser utover våren – knyttet til forslag om endringer, skriver avisa. Det er bil- og båtambulansen som skal vurderes. Bakgrunnen er den alvorlige økonomiske situasjonen i Nordlandssykehuset. – Det er ingen konkrete forslag til endringer nå. Det er en del av arbeidet vi skal i gang med. Det sier klinikksjef Svein Arne Monsen ved prehospital klinikk til avisa. Han sier de vil starte med å se på strukturendringer i ambulansetjenesten i Lofoten i kommende uke. – Vi vil foreslå konkrete alternativer men disse er ikke utarbeidet ennå, sier Monsen. I dag er det ambulansestasjoner på Gravdal, Svolvær og i Moskenes. Men Nordlandssykehuset omfatter også sykehusene i Bodø og på Stokmarknes. Og ifølge Monsen vil hele ambulansetjenesten i Nordlandssykehusets ansvarsområde inngår i arbeidet.

  • Mandag 8. april kl. 16.02

    Slutt for «Eides språksjov»

    Programleder Linda Eide forlater Statskanalen.

  • Mandag 8. april kl. 15.55

    Flyplassen i Honningsvåg åpnet igjen

    En bombelignende gjenstand på Valan lufthavn viser seg å være ufarlig.

  • Mandag 8. april kl. 15.54

    Stenger tunnel i Flatanger

    Kleiviktunnelen på fylkesveg 6306 i Flatanger må stenges på grunn av sikrings- og oppgraderingsarbeid. Fylkeskommunen sier at arbeidet skal være ferdig innen 1. mai. Arbeidet betyr at tunnelen stenger for all trafikk (foruten om hjemmesykepleie og nødetater). De slipper gjennom trafikk fra 10 til 11 og 15 til 16 hver dag. Helgen 12.–15. april og 26.–29. april er tunnelen helt åpen.

  • Mandag 8. april kl. 15.32

    Wall Street stiger fra start

    New York-børsen åpner uken med forsiktig oppgang.

  • Mandag 8. april kl. 15.32

    Forsiktig oppgang på Wall Street

    New York-børsen åpner uken med forsiktig oppgang. Tesla hopper etter uttalelser om selskapets robottaxier.

  • Mandag 8. april kl. 15.32

    Blandet ukestart på Wall Street

    Det ble en rolig innledning på uken, som blant annet byr på ferske inflasjonstall fra USA.

  • Mandag 8. april kl. 15.27

    Voldssiktet kvinne blir ikke varetektsfengslet

    Kvinnen i 40-årene som lørdag kveld ble pågrepet og siktet for kroppsskade etter en alvorlig voldshendelse i Arendal blir ikke varetektsfengslet. – I denne saken har skadeomfanget vist seg å være mindre alvorlig enn først antatt, sier politiadvokat Hanna Hurv Nilsen i Agder politidistrikt. Hun sier det er gjennomført avhør av både siktede og fornærmede samt vitner som kom til stedet etter voldshendelsen. – Jeg kan ikke gå nærmere inn på hva de har forklart i avhør, men ut fra det som har kommet frem finner vi ikke grunnlag for varetektsfengsling, sier Nilsen. I Agderposten i dag har noen av vitnene kommet med kritikk av måten de ble behandlet på av politiet på åstedet. – Situasjonsbildet vil ofte være uoversiktlig for patruljene som er først på stedet, med mange involverte. For at ikke viktige bevis skal forspilles er det helt avgjørende at politiet går bredt nok ut og sikrer både gjerningssted, gjenstander og forklaringer fra involverte sier Nilsen. Hun sier etterforskningen skal klarlegge hvilken rolle de involverte har hatt. – Dersom de involverte mener politiet har handlet kritikkverdig vil jeg oppfordre dem til å ta det opp med Agder politidistrikt, sier Nilsen.

  • Mandag 8. april kl. 15.23

    Buss hamna i grøftekanten i Askvoll

    Ein buss har køyrd utanfor vegen meir eit hjulsett i Askvoll. Politet anslår at det er mellom 10-15 pesronar i bussen, men ingen skal vere skadde. Politi og brannvesen er på veg.

  • Mandag 8. april kl. 15.23

    Buss utanfor vegen i Askvoll

    Ein buss har køyrd utanfor vegen meir eit hjulsett i Askvoll. Ingen skal vere skadde. Politi og brannvesen er på veg.

  • Mandag 8. april kl. 15.19

    PST: Mindreårig gutt kom med trusler mot moskeer

    Gutten har ingen tilknytning til Norge, ifølge PST.

  • Mandag 8. april kl. 15.19

    PST: Mindreårig gutt kom med trusler mot moskeer

    Gutten har ingen tilknytning til Norge, ifølge PST.

  • Mandag 8. april kl. 15.18

    PST: Mindreårig gutt kom med trusler mot moskeer

    Det var en mindreårig gutt fra et europeisk land som kom med trusler mot moskeer lørdag, skriver Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i en pressemelding. – Han har ingen knytninger til Norge. I dette tilfellet peker alt mot at det dreier seg om et ønske om å skape frykt, og at det ikke foreligger verken evne eller vilje til å utføre voldelige handlinger her i Norge, skriver PST. Gutten skal ha høyreekstreme sympatier. Han følges nå opp av myndighetene i hjemlandet. Politiet bevæpnet seg i hele landet lørdag etter at det ble framsatt trusler mot moskeer i Oslo. Den generelle bevæpninga ble fjernet noen timer senere, men oslopolitiet opprettholdte bevæpninga og beredskapen.

  • Mandag 8. april kl. 15.17

    Hjerteskjærende at så mange er redde

    Det er skummelt og hjerteskjærende med hat rettet mot vår religion, vårt fellesskap, våre hellige bygg og våre familier og venner.

  • Mandag 8. april kl. 15.16

    Byggenæringa: Kan ende med streik

    Det er brudd i de frivillige forhandlingene mellom Fellesforbundet og NHO Byggenæringen. De har sendt ut varsel om plassfratredelse for 5 739 medlemmer. Det dreier seg om bortimot 50 bedrifter i Trøndelag. Riksmekleren har innkalt partene til tvungen mekling med oppstart torsdag 11. april klokken 10:00. Fristen for tvungen mekling går ut fredag 12. april kl. 24.

  • Mandag 8. april kl. 15.16

    Våler-drapet: Kvinne varetektsfengslet i fire uker

    Kvinnen i 50-årene som er siktet for drapet på en mann i 50-årene natt til søndag i Våler, varetektsfengsles med brev- og besøksforbud, samt medieforbud, i fire uker. Hun er også ilagt isolasjon de to første ukene. Det melder domstol.no. Fengslingen foregikk som en kontorforretning, da kvinnen samtykket til fengsling. Retten begrunner fengslingen med at det er fare for bevisforspillelse. Blant annet viser de til at den drapssiktede kvinnen har kommet med ulike forklaringer på motivet for ugjerningen.

  • Mandag 8. april kl. 15.09

    Varetektsfengslet etter gjentatte tyverier av verktøy

    En mann i 20-årene fra Vesterålen er varetektsfengslet i 4 uker i forbindelse med flere innbruddstyverier i Vesterålen. Det skriver politiet i Nordland i en pressemelding. Innbruddstyveriene er begått i perioden fra februar til begynnelsen av april i år, og det dreier seg om tyverier for verdier mellom 150 000 og 200 000 kr, ved tre forskjellige bedrifter. Begrunnelsen for varetektsfengslingen er faren for gjentakelse. Det er berammet hovedforhandlinger i slutten av juni og politiet tar sikte på å holde mannen i varetekt fram til hovedforhandlingene. Vesterålen har hatt en klar økning i vinningslovbrudd hittil i år sammenlignet med i fjor, og politiet skriver de har høy prioritert på denne typen saker.

  • Mandag 8. april kl. 15.06

    LO og AUF freder Støre

    To av de sterke kreftene som kan skape rabalder i Ap, freder Jonas Gahr Støre i over ett år.

  • Mandag 8. april kl. 15.03

    Lønnsoppgjøret: Dette betyr resultatet for månedslønnen

    Industriens lønnsoppgjør endte med et sentralt tillegg på 7 kroner i timen. Det øker årslønnen med 10.200 kroner. Men andre tillegg kommer på toppen.

  • Mandag 8. april kl. 14.59

    Vil ikke kjempe om plass på Stortinget i 2025

    Kenneth Mørk vil ikke være med i kampen om førsteplassen til stortingslisten til Arbeiderpartiet i Vest-Agder i 2025, skriver Fædrelandsvennen. – Jeg er gruppeleder og opposisjonsleder i bystyret, og så er totalvurderingen at jeg ikke ønsker å stille til Stortinget denne gangen, sier Mørk til avisa.

  • Mandag 8. april kl. 14.56

    Everton trekkes to ny poeng - varsler anke

    Faller en plass etter nytt poengtrekk.

  • Mandag 8. april kl. 14.56

    Europeiske boligpriser falt for første gang på ti år

    Tyskland fikk det tungt, samtidig bykset prisene i land som Polen og Litauen i 2023.

  • Mandag 8. april kl. 14.49

    Sprudlende Ildhusøy om bryllupsplanene: – Jeg har meldt ham ut

    Celin Bizet Ildhusøy (22) tar ansvar i et norsk landslag som sliter med skader på de største stjernene. Hun tar også styringen i bryllupsplanene med herrelandslagets Aron Dønnum (25).

  • Mandag 8. april kl. 14.48

    Slår lystgass-alarm i Oslo: – Drastisk økning

    Antall tomme lystgassflasker som ligger strødd har mangedoblet seg, ifølge Oslo kommune. Politiet sier at deres hender er bundet.

  • Mandag 8. april kl. 14.40

    TV 2 lager ny sesong av «Love Island»

    TV 2 søker allerede etter deltagere til det som blir den fjerde sesongen i Norge.

  • Mandag 8. april kl. 14.28

    Hadia Tajik bitt av måke - måtte forlate landsstyremøtet

    – Det var ikke så gøy da det skjedde. Men i ettertid er det ganske komisk, skriver stortingsrepresentant Hadia Tajik på Facebook. Det var lørdag Arbeiderparti-politikeren gikk gjennom Stavanger sentrum etter å ha holdt en innledning om Arbeiderpartiets verdier og historie på Folkets Hus. Måken var ute etter hvitost, bildet er av dagens lunsj, sier Tajik til NRK. – På vei til bilen spiste jeg en påsmurt brødskive jeg akkurat hadde kjøpt til lunsj. Den var god! Og det var det ikke bare jeg som synes… Plutselig stupte det inn en måke og tok en bit av den. Måken bet meg samtidig i fingeren. Jeg skvatt skikkelig - og så at fingeren begynte å blø, skriver hun. Hun fikk beskjed av legevakten om å ta stivkrampesprøyte innen 48 timer. – Jeg hadde ordnet meg timeavtale om sprøyte i pausen til landsstyremøtet i dag, men oppstart ble utsatt, og jeg ble nødt til å gå midt under Jonas tale. Jaja, beklager det, skriver Tajik. Tajik sier til NRK såret på fingeren har grodd veldig fint. – Legevakten sa at så lenge såret ikke er infisert er sprøyte innen 48 timer tilstrekkelig.

  • Mandag 8. april kl. 14.28

    Valdresflye open for trafikk

    Rv 51 over Valdresflye er open for trafikk. Men blir nattestengd som vanleg mellom kl 2000 og 0800.

  • Mandag 8. april kl. 14.26

    Hadia Tajik bitt av måke: – Jeg skvatt skikkelig

    Ap-toppen måtte forlate landsstyret under talen til Jonas Gahr Støre for å ta stivkrampesprøyte.

  • Mandag 8. april kl. 14.21

    Countrystjernen Morgan Wallen arrestert i Nashville

    Morgan Wallen (30) ble pågrepet tidlig mandag morgen lokal tid etter at han søndag kveld skal ha kastet en stol ut fra et tak.

  • Mandag 8. april kl. 14.16

    Trump avviser et nasjonalt abortforbud i USA

    Donald Trump avviser forslag om et nasjonalt abortforbud i USA.

  • Mandag 8. april kl. 14.15

    Var hos siktede tolv dager før drapet

    Politiet i Agder bekrefter at de var på adressen til mannen som er siktet for å ha drept en 35 år gammel kvinne i Arendal tolv dager før drapet. – Jeg kan bekrefte at vi hadde et oppdrag på siktedes adresse 24. mars, hvor vi forkynte et straffesaksdokument, forteller politiadvokat Vanja Bruvoll. Hun forteller videre at det var til en mindre sak, som ikke har noe med drapssaken å gjøre. Mannen i 60-årene nekter straffskyld for drapet. Han har ikke ønsket å forklare seg for politiet.

  • Mandag 8. april kl. 14.12

    80 husstander uten vann i Rakkestad

    Vannet er helt borte på Lyngbyfeltet i Rakkestad sentrum, og rundt 80 husstander er berørt. Grunnen er en stor vannlekkasje natt til søndag. Kommunen jobber nå med å få vannet tilbake, og hos de fleste vil det forhåpentlig renne fra kranene igjen i løpet av ettermiddagen eller kvelden. Det sier Espen Jordet, kommunalsjef for areal og infrastruktur i kommunen. Men lekkasjestedet ligger vanskelig til, sier Jordet. Det kan derfor bli nødvendig å trekke en ny ledning. Det er satt ut vannposter flere steder, slik at beboere i området kan hente vann.

  • Mandag 8. april kl. 14.04

    16-åring og 20-åring dømt for drapet på moren til svensk gjengleder

    Drapet ble starten på den blodige voldsbølgen i Sverige i fjor høst.

  • Mandag 8. april kl. 14.04

    16-åring og 20-åring dømt for drapet på moren til svensk gjengleder

    Det melder svenske medier.

  • Mandag 8. april kl. 13.59

    Vil ikke sette ned bomprisene på E39

    Vegdirektoratet vil ikke sette ned bomprisene på nye E39 mellom Kristiansand og Mandal nå, det kommer fram i et brev fra direktoratet til Agder fylkeskommune. I februar økte prisene med 30 prosent for å kompensere for at veien blir for lite brukt. Fylkespolitikerne har bedt direktoratet om å sette prisene ned igjen. Samferdselspolitikerne i Agder skal diskutere saken onsdag.

  • Mandag 8. april kl. 13.50

    Nerdrum fyller 80

    Kunstner Odd Nerdrum blir 80 år i dag. Nerdrum er regnet som en av landets fremste kunstnere, og hadde sin første utstilling allerede på 1960-tallet. Lørdag ble et helt nytt Nerdrum-museum åpnet i Stavern, der kunstneren har vært bosatt i en årrekke.

  • Mandag 8. april kl. 13.49

    Apple åpner opp for emulatorer i App Store

    Nå kan du spille gamle retrospill.

  • Mandag 8. april kl. 13.45

    Vogntogsjåfør har fått bot

    Sjåføren av et vogntog som veltet på E6 ved Ulvensplitten fredag 5. april, er ilagt et forelegg på 9000 kroner. Sjåføren har også mistet førerkortet i tre måneder, opplyser politiet til NRK. Det ble trafikkaos i mange timer etter velten. Saken er ferdig etterforsket og det er ilagt et forelegg i saken for brudd på vegtrafikkloven § 31 første ledd jf. § 3 (uaktsom kjøring), ifølge politiet. – Tekniske undersøkelser av lastebilen viser at den hadde godkjente dekk. Det er heller ingen opplysninger i saken som tilsier at vogntoget hadde en teknisk svikt, sier politiadvokat Tharsiga Tess Skavås i en pressemelding. Føreren har vedtatt forelegget.

  • Mandag 8. april kl. 13.41

    Djokovic tidenes eldste verdensener

    Den serbiske tenniskongen Novak Djokovic har passert Roger Federer som tidenes eldste verdensener.

  • Mandag 8. april kl. 13.41

    Trafikkulykke i Moss

    Nødetatene har rykket ut til Helgerødgata i Moss, etter melding om en trafikkulykke. Helgerødgata er veien over kanalbrua i Moss sentrum og videre ut på Jeløya, og her er det nå stans i trafikken ifølge politiet. Skadeomfanget er ikke kjent.

  • Mandag 8. april kl. 13.36

    Hadde skrudd av alarmen da jente omkom

    Alarmsystemet i varmtvannsbassenget i Mandalshallen var deaktivert da en syv år gammel jente omkom i en drukningsulykke 23. mars. Enhetsleder for kultur og idrett i Lindesnes kommune, Vidar Torsøe, sier alarmfunksjonen var deaktivert på grunn av utfordringer med falske alarmer fra systemet. Det er ikke lovpålagt å ha et slikt alarmsystem. Ordfører Alf Erik Andersen sier kommunen jobber med å evaluere hvor det er forbedringspotensial for sikkerheten i svømmehallen.

  • Mandag 8. april kl. 13.36

    Drukningsulykken i Mandalshallen: – Alarmsystemet var deaktivert

    Sju år gamle Celine Ikirezi druknet i Mandal svømmehall rett før påske. Alarmsystemet som skal varsle ved mulig drukning var skrudd av.

  • Mandag 8. april kl. 13.34

    Fest og unntakstilstand for himmelsk skue

    Dagens solformørkelse sammenlignes med 50 Super Bowls på én og samme dag.

  • Mandag 8. april kl. 13.29

    Jelsa-kvinne funnet død etter leteaksjon

    Det var Margit Galta Berekvam (69) fra Jelsa som ble funnet død etter en leteaksjon på Jelsa i Suldal kommune 24. mars. Det skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding. Navnet er gjort kjent i samråd med de pårørende. Politiet mottok en bekymringsmelding da kvinnen ikke hadde kommet hjem fra en gåtur til Junkervarden tidligere på dagen 24. mars. Politiet rykket ut med flere ressurser og det ble umiddelbart satt i gang søk. Frivillige fra Frivillige organisasjoners redningsfaglige forum (FORF) samt redningshelikopteret SAR Queen deltok i søket. Like før klokken 22.00 ble kvinnen funnet i terrenget, og hun ble etter kort tid erklært død av lege på stedet. Avdøde ble hentet ut av frivillige fra Røde Kors. – Det fremstår som en tragisk ulykke, sier politifullmektig Emma Michaela Moore i pressemeldingen.

  • Mandag 8. april kl. 13.29

    Lastebilstans på E6

    En lastebil har fått stans i høyre felt, sørgående retning, på E6 ved Nordbytunnellen. Det opplyser Vegtrafikksentralen Øst.

  • Mandag 8. april kl. 13.28

    Har bedt om at Bhatti kan vitne via video

    Påtalemyndigheten har bedt om at Arfan Bhatti kan vitne via video fra et fengsel i Pakistan, hvis han ikke blir utlevert til Norge i tide til å vitne i 25. juni-rettssaken. Det opplyser statsadvokat Sturla Henriksbø til NRK. Den norske islamisten har sittet fengslet i Pakistan siden september 2022. Statsadvokaten har bedt om å få ham utlevert til Norge i forbindelse med terrorrettssaken mot Zaniar Matapour, som går i Oslo tingrett. Utleveringa har blitt godkjent i domstoler i Pakistan i to omganger, men Bhatti har bedt retten i Islamabad om å behandle saken også. Om Bhatti vil si noe i det hele tatt dersom han vitner, er ikke sikkert: – Bhatti har rett til å nekte å forklare seg siden han er siktet, og han har overfor politiet uttalt at han vil benytte seg av denne retten, slik at det vel er store muligheter for at det ikke kommer noen forklaring fra ham uansett, kommenterer Henriksbø. Arfan Bhatti og Zaniar Matapour er begge siktet i saken etter 25. juni-skytinga i Oslo.

  • Mandag 8. april kl. 13.24

    Fare for kraftig snøfokk

    Det kan bli kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge på onsdag. Meteorologisk institutt har sendt ut et gult farevarsel fordi det er ventet snøbyger og kraftig vind fra vest. Uværet kan føre til lokalt vanskelige kjøreforhold, kolonnekjøring og stengte veier, ifølge meteorologene. Varselet gjelder fra klokka ni til midnatt på onsdag.

  • Mandag 8. april kl. 13.12

    Støre: Tar Erna Solberg i løftebrudd

    Erna Solberg (H) har allerede brutt sitt første valgløfte, ifølge Ap-leder og statsminister Jonas Gahr Støre.

  • Mandag 8. april kl. 13.09

    19 bøtelagt i Risør

    19 bilførere ble bøtelagt for å ha kjørt for fort da utrykningspolitiet holdt fartskontroll på E18 ved Akland i Risør mandag ettermiddag. Det høyeste hastigheten som ble målt var 122 km/t i 90-sonen.

  • Mandag 8. april kl. 12.58

    Arendal-drapet: Var hos siktede to uker før drapet

    Tolv dager før drapet var politiet på døren til mannen som er siktet i drapet ved Boots apotek i Arendal.

  • Mandag 8. april kl. 12.55

    Førdefjord-saken sendes til Efta-domstolen

    Naturvernorganisasjonene tapte i januar søksmålet mot staten om gruvedrift med sjødeponi i Førdefjorden. Nå skal saken sendes til Efta-domstolen.

  • Mandag 8. april kl. 12.53

    Sivletunnelen open

    Sivletunnelen på E16 er open igjen, etter å ha vore stengt på grunn av bilberging.

  • Mandag 8. april kl. 12.53

    Førdefjord-saken sendes til EFTA-domstolen

    Det skriver NTB.

  • Mandag 8. april kl. 12.53

    Melding om brann i Holmestrand

    Brannvesenet rykker ut til en mulig bygningsbrann i Holmestrand, opplyser Sør-Øst 110-sentral. Ifølge politiet har det kommet melding fra noen som har sett røyk.

  • Mandag 8. april kl. 12.53

    Piperøyk førte til utrykning

    Nødetatene rykket ut da det litt før klokken 13 ble meldt om en mulig bygningsbrann i Holmestrand. Ifølge politiet kom meldingen fra noen som hadde observert røkutvikling på avstand. Røyken viste seg å komme fra en pipe. Nødetatene er ferdig på stedet.

  • Mandag 8. april kl. 12.51

    Førdefjord-saken sendes til Efta-domstolen

    Saken dreier seg om tillatelsen gruveselskapet Nordic Mining har fått av staten til å dumpe 170 millioner tonn gruveavfall i Førdefjorden. Miljøvernorganisasjonene mener det vil være til fare for livet og biomangfoldet i den nasjonale laksefjorden. I Efta-domstolen vil man blant annet se på hvorvidt tillatelsen til å dumpe gruveavfall strider med EUs vanndirektiv. – Vi veldig glade for at lagmannsretten vil gi saken en skikkelig behandling gjennom Efta-domstolen. Det gir håp om at vi skal kunne hindre gruvedumping og forurensning av norske fjorder, sier Truls Gulowsen, leder i Naturvernforbundet. Det er ventet at saken kommer til behandling i Efta-domstolen i løpet av høsten 2024. Siden Norge ikke er EU-medlem vil domstolen bare gi en rådgivende uttalelse om hvordan regelen skal forstås, og ikke komme med en dom. Une Bastholm, stortingsrepresentant for MDG, sier til NRK at nyheten tenner håp for Førdefjorden. – Å plassere et gigantisk sjødeponi i en levende og produktiv fjord er en utdatert og skadelig metode som bør legges død en gang for alle. Nå krysser vi fingrene for at miljøbevegelsen vinner frem med sin sak, sier Bastholm. I januar i år tapte miljøbevegelsen søksmålet mot staten. Da ble det gitt løyve til selskapet Nordic Mining å deponere gruveavfall i Førdefjorden. Ekspertene er fremdeles uenige om de faktiske miljømessige konsekvensene av fjorddeponi.

  • Mandag 8. april kl. 12.51

    Førdefjord-saken sendes til EFTA-domstolen

    Naturvernorganisasjonene tapte i januar søksmålet mot staten om gruvedrift med sjødeponi i Førdefjorden. Nå skal saken sendes til Efta-domstolen.

  • Mandag 8. april kl. 12.46

    Avdød mann sendt til obduksjon

    Mannen som ble funnet død i en båt i gjestehavna i Kristiansand fredag kveld er sendt til obduksjon, skriver Fædrelandsvennen. Etterforskningsleder, Sindre Kolstad, ved felles straffesaksinntak i Agder politidistrikt sier at det ikke er noe konkret som tyder på at dødsfallet skyldes et straffbar handling. Mannen som ble funnet død har ifølge politiet ingen nære pårørende.

  • Mandag 8. april kl. 12.21

    Varsler snøfokk i fjellet

    Det ventes lokal snøfokk i fjellet i Sør-Norge fra onsdag formiddag. Det melder Meteorologisk institutt som har sendt ut gult farevarsel. Det kan bli lokalt vanskelig kjøreforhold på grunn av snø som pakker seg i veibanen, ifølge meteorologene.

  • Mandag 8. april kl. 12.19

    Voldsvideoer sirkulerer på sosiale medier

    Politiet har blitt oppmerksom på en voldsvideo som har sirkulert i sosiale media. Det er fire personer som skal ha blitt gjenkjent i denne voldsvideoen: tre mistenkte og en fornærmet, melder Lofot-Tidende. To av de mistenkte er under 18 år, en er over 18 år. Den fornærmede var under myndighetsalderen da hendelsen skjedde. Politiet har startet etterforskning i saken, med mål om å kunne ta ut tiltale mot de mistenkte. I tillegg vil politiet opprette nok en straffesak mot to personer som har delt voldsvideoen i sosiale medier.

  • Mandag 8. april kl. 12.17

    Skal ha truet folk med kniv eller øks

    En mann i 30-årene skal ha truet andre med øks eller kniv på en adresse i Trondheim. Politiet har kontroll på en aggressiv person på stedet, og starter søk i bygget. De har foreløpig ikke funnet noen skadde personer, og er i kontakt med vitner på stedet. Det skal ikke være fare for andre personer i området.

  • Mandag 8. april kl. 12.16

    Truer folk med skarp gjenstand på Øya

    En person skal trua folk på en adresse på Øya i Trondheim med økt eller kniv. Politiet har fått kontroll på en person. De gjennomsøker også bygget.

  • Mandag 8. april kl. 12.16

    Truer folk med på Øya

    En person skal trua folk på en adresse på Øya i Trondheim med økt eller kniv. Politiet har fått kontroll på en person. De gjennomsøker også bygget.

  • Mandag 8. april kl. 12.16

    Trondheim: Aggressiv person med stikksag

    Politiet har rykket til en adresse i Trondheim, hvor de pågrep en aggressiv person med en stikksag.

  • Mandag 8. april kl. 12.02

    Demonstranter forsinker Aps landsstyremøte

    Rundt 50 aktivister fra Aksjonsgruppa for Palestina har samlet seg på Youngstorget i Oslo, hvor Arbeiderpartiet skal holde sitt landsstyremøte. – Vi krever at regjeringspartiet Ap stanser Norges deltakelse i brudd på folkeretten, skriver aksjonsgruppa i en pressemelding. De opplyser samtidig at de demonstrerer i solidaritet med palestinerne på den krigsherjede Gazastripen. – Norge bryter folkeretten ved å tjene penger på Israels krigsforbrytelser, både gjennom oljefondets investeringer i bosettinger og våpenselskaper og ved direkte salg og import av bosettingsvarer, skriver Aksjonsgruppa for Palestina. Partileder og statsminister Jonas Gahr Støre skulle tale til landsstyret klokken 12, men ble en time forsinket grunnet demonstrasjonene. – Jeg har lyst til å innlede med å si at demonstrasjoner er en del av demokratiet, sa Jonas Gahr Støre da han kom seg på talerstolen. (NRK/NTB)

  • Mandag 8. april kl. 12.02

    Blokkerer Arbeiderpartiets landsstyremøte

    Rundt 50 aktivister fra Aksjonsgruppa for Palestina har samlet seg på Youngstorget i Oslo, hvor Arbeiderpartiet (Ap) skal ha sitt landsstyremøte. – Vi krever at regjeringspartiet Ap stanser Norges deltakelse i brudd på folkeretten, skriver aksjonsgruppa i en pressemelding. De opplyser samtidig at de demonstrerer i solidaritet med palestinerne på den krigsherjede Gazastripen. – Norge bryter internasjonal lov ved å tjene penger på Israels krigsforbrytelser, både gjennom oljefondets investeringer i bosetninger og våpenselskaper og ved direkte salg og import av bosetningsvarer, skriver Aksjonsgruppa for Palestina. (NTB)

  • Mandag 8. april kl. 12.01

    Mistet lappen i Lofoten

    10 sjåfører fikk fartsbot og en mistet lappen for å ha kjørt i 76 kilometer i en 50-sone på E 10 i Laupstad i Lofoten. Det melder UP på Snapchat.

  • Mandag 8. april kl. 11.59

    Bagorama-eier tar over konkursrammede Morris: – Vi har lyst til å redde dem

    Overtar Morris-aksjene etter en fremskyndet anbudsprosess.

  • Mandag 8. april kl. 11.57

    Feil hos Yr ga falske forhåpninger: Ikke sommervær i vente likevel

    Værmeldingstjenesten Yr hadde varslet sommerlignende temperaturer flere steder på Østlandet mandag. Men prognosene skyldtes en kalibreringsfeil, ifølge meteorologene. – Noe skikkelig sommervarme får vi nok ikke denne gangen, så jeg ville tatt Yrs prognoser med en stor klype salt, sier vakthavende meteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt til NTB. Før helgen og de siste dagene hadde mandagen pekt seg ut som en svært varm dag på Østlandet. Tidvis lå det an til opp mot 20 grader, ifølge prognosene på Yr. Men det blir ikke så varmt mandag. Og utsiktene om tilsvarende høye temperaturer fram mot helgen er også i det litt for optimistiske slaget, ifølge Ovhed. Denne «feilen» skyldes en kalibreringsfeil for makstemperaturene på Yr. – Forskerne lager jevnlig justeringer som skal tilpasse modellene slik at det gis så riktige varsler på Yr som mulig. Men noen ganger klarer ikke systemene å gjøre det, og et slikt tilfelle var nå, sier han. (NTB)

  • Mandag 8. april kl. 11.52

    Opphever kokevarsel

    Nome kommune har opphevet kokevarselet som ble sendt ut etter en vannlekkasje fredag kveld. Rundt 30 og 40 boliger på Ulefoss var uten vann i rundt seks timer etter at en hovedledning ble revet over. Prøver viser at det nå er trygt å drikke vannet, skriver kommunen i en melding til innbyggerne.

  • Mandag 8. april kl. 11.50

    Analytikere etter Siem-exit: – Spennende, nytt kapitel

    Christen Sveaas blir eier av over halvparten av Siem Offshore etter at Kristian Siem går ut av selskapet. Nå kan det bli sammenslåing med et annet rederi Sveaas kontrollerer, tror analytikere.

  • Mandag 8. april kl. 11.50

    Analytikere etter Siem-exit: – Spennende, nytt kapittel

    Christen Sveaas blir eier av over halvparten av Siem Offshore etter at Kristian Siem går ut av selskapet. Nå kan det bli sammenslåing med et annet rederi Sveaas kontrollerer, tror analytikere.

  • Mandag 8. april kl. 11.46

    Demonstranter blokkerer inngangen til Ap-møte

    Palestina-demonstranter har samlet seg på Youngstorget i forbindelse med Arbeiderpartiets landsstyremøte.

  • Mandag 8. april kl. 11.40

    Rykket ut til mulig trafikkulykke: Falsk alarm

    Nødetatene rykker ut til Totakvegen på Rauland i Vinje etter melding på e-call. Det viste seg å ikke være noe trafikkuhell, men en teknisk feil.

  • Mandag 8. april kl. 11.39

    Fisker kutter prisen med 200.000 kroner på lagerbiler

    Men tilbudet kommer ikke uten et stort «men».

  • Mandag 8. april kl. 11.39

    Siem Offshore-slakt kan starte puslespillet i offshore

    Konkurrentene følger nok interessert med etter delingen av Siem Offshore.

  • Mandag 8. april kl. 11.38

    Dutty Diors mamma etter sønnens brå død: – Finnes ikke ord

    Gudny Åman (52) sier til VG at hun har fått meldinger fra mange etter sønnens bortgang i helgen.

  • Mandag 8. april kl. 11.32

    Fotoboksene dro inn 8,5 millioner

    Fotoboksene langs veiene i Agder dro inn 8,5 millioner kroner i fjor, skriver Tvedestrandsposten. Totalt fikk 2230 sjåfører reaksjoner på å ha kjørt for fort. Fotoboksen som tok flest fartssyndere står i Baneheitunnelen i Kristiansand.

  • Mandag 8. april kl. 11.31

    Trøbbel med mobilnettet i Solheimsdalen

    Mobilnettet er nede i Solheimsdalen i Sunnfjord, viser Telenor sitt dekningskart. – Basestasjonen fall ut søndag cirka klokka 14.30, skriv dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen til NRK. Dei forventar å ha retta feilen tysdag føremiddag. Til avisa Firda fortel ein tipsar at mobilnettet skal ha vore nede sidan laurdag. Tipsaren fortel at dei nyleg har fått beskjed om at mobilnettet vil vere tilbake innan klokka 20:00 tysdag kveld. – Dei raude områda er område der dekninga kan opplevast som borte, medan dei oransje viser område kor det er redusert kapasitet, seier Amundsen.

  • Mandag 8. april kl. 11.25

    Rekordbeslag!

    146 kilo rent gull ble oppdaget på flyplassen i Hongkong.

  • Mandag 8. april kl. 11.25

    Vil legge ned Aksel Lund Svindals gamle bakke

    Nylendlia skisenter på Kjeller kan bli lagt ned for godt. Dette er alpinbakken hvor Aksel Lund Svindal tok sine første svinger for klubben NeRo Alpin på Romerike. Anlegget har ikke vært i drift på tre år, og nå foreslår kommunedirektøren i Lillestrøm å avvikle det, skriver Romerikes Blad. Det vil koste minst åtte millioner kroner å få i gang driften. Lillestrøm idrettsråd støtter forslaget om å legge ned alpinanlegget.

  • Mandag 8. april kl. 11.24

    Sivletunnelen på E16 open igjen

    Sivletunnelen på E16 i Voss kommune var stengt på grunn av bilberging. Tidlegare i dag fekk ein traktor stopp inne i tunnelen. Klokka 12.23 melder Vegtrafikksentralen at tunnelen er opna igjen.

  • Mandag 8. april kl. 11.24

    Sivletunnelen på E16 stengt

    Sivletunnelen på E16 i Voss kommune er stengt på grunn av bilberging. Tidlegare i dag fekk ein traktor stopp inne i tunnelen. Det er uvisst kor lang tid det vil ta før tunnelen kan opnast att.

  • Mandag 8. april kl. 11.23

    Flertall for å bevare Roseslottet

    Det er flertall i Oslo bystyre for å gjøre Roseslottet ved Frognerseteren permanent. Fremskrittspartiet bekrefter dette etter at byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) varslet at byrådet vil la kunstinstallasjonen få stå. Også Arbeiderpartiet er positive. Plan- og bygningsetaten vil fjerne Roseslottet når den midlertidige tillatelsen går ut i 2025. Etaten mener at Sand-brødrenes kunstprosjekt med tema fra okkupasjonen og motstandskampen strider mot markaloven. – Demokrati og menneskerettigheter kommer ikke av seg selv. Derfor er det viktig å bevare steder som minner oss om dette, sier Frps gruppeleder Magnus Birkelund til NRK. Aps gruppeleder Marthe Scharning Lund sier at de vil vente på en anbefaling fra byrådet før de lander helt, men er positive til å bruke området til gode kulturelle naturopplevelser i marka. Å gjøre en Roseslottet permanent må godkjennes av Statsforvalteren fordi det ligger innenfor markagrensen. Høyres kulturpolitiske talsperson på Stortinget, Tage Pettersen, ber staten se med blide øyne på Roseslottet. – Hvis det er markaloven som er utfordringen, håper jeg at nasjonale myndigheter kan være behjelpelige med en dispensasjon eller et annet vedtak som fjerner markaloven som argument for å legge ned det viktige og flotte tilbudet, sier Pettersen.

  • Mandag 8. april kl. 11.23

    Største gullbeslag noensinne i Hongkong

    Tollvesenet i Hongkong opplyser at de har gjort det største beslaget av smuglet gull i historien da 146 kilo rent gull ble oppdaget på byens flyplass.

  • Mandag 8. april kl. 11.22

    Våler-drapet: Samboeren til avdøde var i huset

    Politiet opplyser om at den avdøde i Våler-drapets samboer ble avhørt søndag, og at hun befant seg i boligen da drapet skjedde. – Hun er avhørt som vitne og har forklart at hun ikke har sett samboeren bli drept, sier Ekeland. Samboeren har fått oppnevnt bistandsadvokat. Politiet opplyser videre at avdøde vil bli obdusert, og at de ikke kan si noe om dødsårsak før denne er klar.

  • Mandag 8. april kl. 11.17

    Hyller Fredrikstad for kynismen: – Handler om å gjøre det som kreves

    Først var han forbannet på Fredrikstad. Etter å ha roet seg, mener den tidligere Brann-spilleren at norsk fotball har noe å lære.

  • Mandag 8. april kl. 11.16

    Våler: Samboeren ikke vitne til drapet

    Samboeren til den drepte mannen var hjemme da drapet skjedde, men sier at hun ikke så selve drapet.

  • Mandag 8. april kl. 11.07

    Ny direktør for lærerutdanningen ved UiA

    Magnus Mork (50) er ansatt som ny direktør for lærerutdanningen ved Universitetet i Agder, melder universitetet. Mork kommer fra stilling som seniorrådgiver i KS hvor han har vært faglig leder for området utdanning og oppvekst i Agder. Han begynner i jobben i august.

  • Mandag 8. april kl. 11.06

    Til legevakt etter trafikkulukke

    Ei kvinne i 20-åra er sendt til legevakt etter ei trafikkulukke ved Kaland i Bergen. Bilen til kvinna køyrde inn i eit autovern på staden. Vegen er rydda og politiet opprettar sak.

  • Mandag 8. april kl. 11.05

    Brudd i frivillig mekling i byggeindustrien – 5.739 kan tas ut i streik

    Lørdag kan det bli streik i byggeindustrien om partene ikke kommer til enighet hos Riksmekleren.

  • Mandag 8. april kl. 11.01

    Stavanger Aftenblad: Norsk kvinne funnet død i Sverige

    I mars ble to personer funnet død i Gävle i Sverige. En av dem er en norsk kvinne i 20-årene. Politiet etterforsker saken som drap.

  • Mandag 8. april kl. 11.01

    Stavanger Aftenblad: Kvinne fra Rogaland funnet død i Sverige

    Kvinnen skal ha blitt funnet død sammen med en mann i Gävle nord for Stockholm 27. mars, ifølge den svenske avisen Aftonbladet. Dødsfallet etterforskes som drap. Politiet i Rogaland bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at kvinnen kommer fra Rogaland. Ifølge Aftonbladet blei de to funnet i en bolig, og de to skal ha hatt en relasjon. Pårørende skal være varslet.

  • Mandag 8. april kl. 11.00

    2 millioner passasjerer fløy med SAS i mars

    Det er en økning på fem prosent fra samme måned i fjor.

  • Mandag 8. april kl. 10.55

    Sikta for vald i nære relasjonar

    Ein mann i 40-åra er sikta for vald i nære relasjonar. Han vart pågripen av politiet laurdag og framstillast for varetektsfengsling i dag. Mannen er utanlandsk statsborgar, skriv BT.

  • Mandag 8. april kl. 10.52

    Etterforsker ikke eksplosjon ved kraftstasjon

    Politiet kommer ikke til å etterforske den mindre eksplosjonen ved Vemork kraftstasjon i går kveld. Knut Aas, som er seksjonsleder for politiet på Rjukan, sier til avisa Varden at eksplosjonen trolig ble utløst av noe elektrisk. – Alt i tunnelen hvor det skjedde er selvutløsende og selvslukkende, og dette virket. Ingen personer ble skadet.

  • Mandag 8. april kl. 10.42

    Hogger 370 kubikk med sitkagran

    Det skal hogges ned 370 kubikk med sitkagran i Furulunden i Mandal neste uke, skriver avisen Lindesnes. Det største hogstfeltet ligger ved Lambertstranda. Kommunen ber publikum om å respektere skiltingen på stedet og holde avstand til hogstmaskinene.

  • Mandag 8. april kl. 10.41

    Tinder kan ta seg en bolle!

    Hvis du er blitt ghostet i hue og ræva er det tide å rive seg løs fra algoritmen, og fylle opp byens barer.

  • Mandag 8. april kl. 10.37

    Mann (20) tiltalt for å oppbevare overgrepsmateriale på Snapchat

    En 20 år gammel mann må møte i Salten og Lofoten tingrett 9. april, tiltalt for å ha anskaffet, besittet og delt fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn. Mannen brukte tjenesten Snapchat for å dele en video som viser en seksuell fremstilling av et barn. Ifølge tiltalen har han også mottatt ca. 30 bilder og 1790 videoer som seksualiserer barn, som han lagret på sin snapchatbruker. Materialet viste barn som poserte i seksuelle positurer, barn i seksuell relasjon med barn, og barn i seksuell relasjon med voksne.

  • Mandag 8. april kl. 10.35

    Vålerenga må snu bortetrenden: – Vi er klare for krig

    Vålerenga har tvunget fram to seirer i semifinaleduellen mot Stavanger på hjemmebane. Nå gjelder det å snu trenden borte.

  • Mandag 8. april kl. 10.31

    Byggfag-partene i gang med mekling

    Partene i byggfagene møttes mandag formiddag til mekling i lønnsoppgjøret. Dersom de ikke blir enige innen midnatt tirsdag kveld, kan det bli streik.

  • Mandag 8. april kl. 10.22

    Ber folk følge med på vegane etter fleire steinnedfall i natt

    Kraftig nedbør det siste døgnet har ført til steinnedfall fleire stadar i fylket. Det kom ein stein på rundt ein kubikk på E39 Vadheimsvegen ved Økslandsvatnet i natt - den er no fjerna. Det ramla også ein stor stein på fylkesveg 55 mellom Skjolden og Luster i går kveld. Fleire små steinar ramla også ned på fylkesveg 5715 mellom Måløy og Vågsvåg. – Det har vore ei veldig våt natt og det betyr at på dei stadane på Vestlandet som er rasutsett, kan det kome ned litt stein, seier trafikkoperatør Jørgen Bødtker. Vegtrafikksentralen seier det kan vere lurt å følge litt ekstra med no på morgonkvisten.

  • Mandag 8. april kl. 10.21

    Fem vil bli statsforvalter i Vestfold og Telemark

    Tidligere Tønsberg-ordfører Anne Rygh Pedersen (Ap) og stortingsrepresentant Erlend Larsen (H) har søkt på jobben som statsforvalter i Vestfold og Telemark. Det skriver Tønsbergs Blad. Til sammen fem personer har søkt på stillingen. Fred-Ivar Syrstad, som har vært fungerende statsforvalter siden november 2022, står ikke på søkerlista.

  • Mandag 8. april kl. 10.21

    Fem vil bil statsforvalter i Vestfold og Telemark

    Tidligere Tønsberg-ordfører Anne Rygh Pedersen (Ap) og stortingsrepresentant Erlend Larsen (H) har søkt på jobben som statsforvalter i Vestfold og Telemark. Det skriver Tønsbergs Blad. Til sammen fem personer har søkt på stillingen. Fred-Ivar Syrstad, som har vært fungerende statsforvalter siden november 2022, står ikke på søkerlista.

  • Mandag 8. april kl. 10.17

    Norsk lege nord i Gaza: – Det er nærmest Hiroshima

    Det er ikke mer å bombe, det er nærmest flatt, forteller den norske ortopeden Geir Stray Andreassen fra den største flyktningleiren i Gaza.

  • Mandag 8. april kl. 10.09

    Slik kan lakseoppdrett påverke vill torsk

    Havforskarere fra Havforskningsinstituttet er i desse dagar på feltarbeid i Nord-Noreg i samband med SalCod-prosjektet. Oppdrettsnæringa er venta å vekse i åra som kjem, og då særleg i Nord-Noreg. Nordafor er det store areal, og mindre problem med lakselus enn på Vestlandet. For i tillegg til urørt natur, har Nord-Noreg også ein av verdas rikaste fiskeriressursar i skreien og relativt gode bestandar av lokal kysttorsk. Forskarane har identifisert dei sju antatt viktigaste kjeldene til risiko for torsken, melder Havforskningsinstituttet. – Desse kan potensielt føre til endringar både i åtferda, i fysiologien og i overlevinga til torsken, forklarar havforskar Thomas Bøhn. Dei sju risikokjeldene er: Torsk vert trekt mot oppdrettsanlegg: mellom anna spillfôr, mindre byttefisk og kunstig lys kan føre til at torsk søkjer mot anlegga. Torsk vert skremd vekk frå oppdrettsanlegg: aktivitet, bråk og utslepp av kjemiske stoff knytt til anleggsdrifta kan skremme villfisk vekk frå anlegga. Endra feittsyresamansetning i spillfôr som torsken et: fiskefôr er for det meste laga av plantebaserte ingrediensar, og feittsyresamansetninga er difor annleis enn i torskens «vanlege» måltid. Auka vekst på grunn av spillfôr nært anlegg: betre tilgang på mat kan føre til at torsken veks fortare. Utslepp og eksponering for giftige kjemikalium frå anlegg: kjemikalium frå avlusing og notimpregnering kan leke ut i torskens miljø. Endring av tilgjengelege byttedyr for torsk: økosystema i nærleiken av anlegg kan verte påverka av utslepp, og mattilgangen for torsken kan verte endra. Smittespreiing av virus, bakteriar og parasittar: om villfisk samlar seg nær anlegga, vert det fleire kontaktpunkt både mellom oppdrettsfisk og vill fisk, og mellom ulike artar villfisk som samlar seg. Risiko for smitte aukar når individtettleiken aukar.

  • Mandag 8. april kl. 10.07

    SAS varsler stor bonusendring

    Selskapet deler nye detaljer om bruddet med verdens største flyallianse.

  • Mandag 8. april kl. 10.06

    Dato for Star Alliance-exit er satt

    1. september går SAS ut av Star Alliance.

  • Mandag 8. april kl. 10.03

    Skarpskyttere skjøt hull i gassflasker

    Mandag morgen brenner det i et bygg ved et pukkverk i Trøndelag.

  • Mandag 8. april kl. 10.02

    Bonde Sigurd Birkeland møter rike investorer i tvist om gård

    NRK har tidligere skrevet at familiegården til bergensbonde Sigurd Birkeland står på spill i striden den hardt pressede kaffearvingen Berent Friele har med tre investorer på Østlandet og i Sveits. I dag møttes partene i retten. Rettssaken er berammet til tre dager. Årsaken er at gården på 143 mål ble stilt som sikkerhet for et gråmarkedslån på 30 millioner kroner den hardt pressede kaffearvingen Berent Friele tok opp i 2021 hos de tre investorene. Friele skal da ha vært på desperat pengejakt for å betjene lån han hadde til FN-organisasjonen UNOPS, ifølge DN. For å stille gården som sikkerhet skal Birkeland ha blitt forespeilet betaling. NRK er ikke kjent med størrelsen på betalingen. Birkeland mener at pantet på gården er ugyldig. Friele gikk selv personlig konkurs i mars, og hans investeringsselskap Neutrom Holding AS er begjært konkurs. De tre investorene som ga lånet og nå forsøker å få Birkelands gård tvangssolgt er: * Eiendomsmilliardær Edgar Haugen. * Eksadvokat og investor Einar Jørgen Greve. * Eiendomsinvestor Knut Marius Bull Stokke De forsøkte å få gården tvangsolgt allerede i 2022, men fikk ikke medhold i to rettsinstanser. Nå forsøker investorene på nytt å få dekket gjelden Friele skal ha misligholdt, som skal være på 29,5 millioner kroner pluss renter.

  • Mandag 8. april kl. 10.01

    «Optimistisk» sydenvarme hos Yr

    Det blir varmere vær i hele landet inn mot helgen. Og Yr melder over 20 grader på Østlandet. Jippi! Men, blir det virkelig sååå bra som Yr melder?

  • Mandag 8. april kl. 9.58

    Tatt med flere kilo hasj

    Flere kilo cannabis ble beslaglagt på grensa på Svinesund fredag ettermiddag. Politiet i Halden pågrep to menn med tilknytning til Norge. De har delvis erkjent forholdet, derfor er begge løslatt, opplyser politioverbetjent Vidar Andersen ved Halden politistasjon. De to etterforskes nå med blant annet kriminaltekniske undersøkelser og digital sporing, ifølge Andersen. Utover det er politiet sparsomme med opplysninger.

  • Mandag 8. april kl. 9.55

    Ny elbilrekord på Oslo-veiene

    42,2 prosent av bilene på Oslo-veiene i mars var elektriske. Det er ny rekord, viser Fjellinjens tall for passeringer i bomstasjonene. Dieselbiler har størst nedgang siden mars i fjor. – Tross labert nybilsalg har den elektriske andelen vokst med 5,3 prosentpoeng sammenlignet med i fjor. – Fortsetter denne veksten, vil det være med enn 50 prosent elektriske kjøretøy på veiene i Oslo innen utgangen av 2025, sier Stian Strøm Arnesen, Fjellinjens analyseansvarlig. Justert for påsken var det 2 prosent flere biler på veiene i mars i år enn i mars i fjor.

  • Mandag 8. april kl. 9.50

    Overgrepstiltalt erkjenner ikke straffskyld

    I dag startet rettssaken i Hordaland tingrett i Bergen, mot en kampsporttrener som er tiltalt for å ha forgrepet seg på mindreårige han var trener for. Han er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som trener for å skaffe seg seksuell omgang, og for å ha hatt seksuell omgang med mindreårige. Strafferammen er inntil seks års fengsel. Han erkjenner ikke straffskyld i noen av forholdene. – Nei, svarer den tiltalte mannen på skyldspørsmålet i Hordaland tingrett.

  • Mandag 8. april kl. 9.42

    Dømd til 15 års fengsel for giftdrap

    Ein mann er dømd til 15 års fengsel for å ha drepe kona med gift. May Irene Eliassen (73) døydde 29. juni i Ørland kommune. I kroppen hennar vart det funne ei stor overdose med morfin. Mannen har heile tida nekta straffskuld, men blei måndag dømd i Trøndelag tingrett.