Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • I dag kl. 11.00

  Samlet inn 700.000 til ulverettsak

  Verdens Naturfond og Utmarkskommunenes sammenslutning har samlet inn 700.000 kroner til ulverettssaken som starter i neste uke. Det skriver Nationen. WWF har saksøkt miljø- departementet fordi de mener den norske ulveforvaltningen truer bestanden.

 • I dag kl. 10.50

  Innbrudd i verksted

  Det har vært innbrudd i et verksted ved Skjefstadfossen i Elverum i natt. En del verktøy er stjålet.

 • I dag kl. 9.42

  Tok penger fra dement

  En kvinne er siktet for å ha tappet sparekontoen til et familiemedlem for over 500.000 kroner. Samboeren hennes var oppnevnt som verge for familiemedlemmet, men hun tok over styringen av økonomien og fikk ut alle pengene. Hun har erkjent forholdet.

 • I dag kl. 8.26

  Ras på E16 i Bagn

  E16 i Oppland er stengt ved Bergsundtunnelen like sør for Bagn på grunn av et snø- og jordras. Det melder Statens Vegvesen.

 • I dag kl. 6.44

  Brann i Gjøvik

  Alle kom seg ut da det brøt ut brann i en bolig i Nerby Terrasse i Gjøvik klokka 00.40 i natt. Brannårsaken var trolig varmgang i en avfukter, melder politiet.

 • I dag kl. 6.28

  Varetektsfengslet i fire nye uker

  Et ektepar som er siktet for å ha hensatt en kvinne i hjelpeløs tilstand, må sitte fire nye uker i varetekt, skriver Glåmdalen. Ekteparet ble fengslet etter at en 36 år gammel kvinne ble funnet død i en leilighet på Langeland i Kongsvinger i mars.

 • I dag kl. 6.21

  Får 30.000 for å pendle

  Ansatte i fylkeskommunen som må pendle når Hedmark og Oppland slås sammen skal få mellom 20.000 og 30.000 kroner i kompensasjon i året, samt inntil en times reise hver dag inkludert i arbeidstiden. Det skriver Østlendigen.

 • Torsdag 19. april kl. 22.19

  Måtte fire ekstraomganger til

  I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

 • Torsdag 19. april kl. 19.21

  Granstunnellen åpner trolig i kveld

  Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

 • Torsdag 19. april kl. 19.14

  Rask kjøring i Kongsvinger

  UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.

 • Torsdag 19. april kl. 18.16

  Trøbbel med polititelefon

  Politiet har problemer med sitt telefonnummer 02800. I Innlandet kan publikum ringe tlf. 62 53 90 00. Nødtelefonen 112 fungerer som den skal, melder politiet i Innlandet.

 • Torsdag 19. april kl. 17.33

  Stengt på rv 25

  Et vogntog berges på rv. 25. Det er skiltet omkjøring via Kongevegen fra Vang kirke til Ådalsbruk og rv. 3, melder politiet.

 • Torsdag 19. april kl. 17.24

  Etterlyser minigris i Brumunddal

  En svart minigris er blitt tatt hånd om av en privatperson i Nordåsvegen i Brumunddal. Politiet etterlyser eieren, skriver Politiet i Innlandet på Twitter.

 • Torsdag 19. april kl. 16.22

  Flere skred i Oppland

  Beredskapsavdelingen hos fylkesmannen i Oppland har fått inn meldinger om jordskred og sørpeskred i flere kommuner, blant annet i Nord-Aurdal, Ringebu, Vågå, Gran og Nord-Fron. Det kan gå skred flere steder, følg med på varsom.no, sier fylkesmannen.

 • Torsdag 19. april kl. 15.58

  Debuterer på Monza

  Mads Siljehaug (21) fra Lillehammer debuterer til helga på den berømte racerbanen Monza i Italia. – Mesterskapet og bilen, en Lamborghini Gallardo GT3, er ny for meg, men jeg gleder meg veldig, sier Siljehaug, som kjører for Reiter, til Automotorsport.no.

 • Torsdag 19. april kl. 15.50

  Påkjørsel ved Brenneriroa

  Det har vært en påkjørsel på rv. 25, vest for Brenneriroa. En lastebil har kjørt bakfra inn i en varebil. Det er trafikkproblemer på stedet, og muligens en person med skader, melder politiet.

 • Torsdag 19. april kl. 14.43

  – Pass på plasten!

  Visepolitimester i Innlandet, Arne Hammersmark, advarer bønder og andre mot flom. – Dersom rundballer, campingvogner eller andre ting av plast blir tatt av flom, kan det bli etterforskning og straff, sier han og viser til at forurensing av plast er et stort problem.

 • Torsdag 19. april kl. 14.28

  HELFO legger ned kontorer

  Regjeringen har bestemt at de 22 kontorene til Helfo skal reduseres til 6 fra juli neste år. Det betyr at kontorene i Vågå og Brumunddal blir lagt ned. Helfo hører under Helsedirektoratet. Ansatte som rammes av nedleggelsene, får tilbud om jobb i et av de seks kontorene som fortsatt skal eksistere.

 • Torsdag 19. april kl. 11.06

  Stor økning for HINN

  Søkningen til Høgskolen i Innlandet øker med 12,75 % sammenlignet med i fjor. Det viser tallene fra Samordna opptak. 6932 søkere har ett av HINNs studier øverst på sine prioriteringslister i det samordna opptaket. Det er nesten 800 flere enn i fjor.

 • Torsdag 19. april kl. 10.45

  Elever holdes inne pga forurensning

  Elever med luftveisproblemer holdes i dag inne på Hammartun barne- og ungdomsskole, fordi det i rushtimene er høy grad av luftforurensning i Lillehammer sentrum. Det melder GD.

 • Torsdag 19. april kl. 10.37

  Varmegang på rådhuset i Gjøvik

  Arbeid på taket av rådhuset i Gjøvik har medført varmegang, men ingen brann. Nødetatene har vært på stedet. Ingen er skadd, melder politiet.

 • Torsdag 19. april kl. 10.16

  Ønsker kontroll av operastøtte

  Høyre, Frp og MDG i Gran kommune ønsker nå lovlighetskontroll av mulig kulturstøtte på 150.000 kroner til Operafest Røykenvik AS, skriver avisa Hadeland. Årsaken er at kulturstøtte normalt ikke kan gis til aksjeselskap, kun til frivillige foreninger.

 • Torsdag 19. april kl. 8.10

  Strid om Dovrefjell

  Rett før verneplanen for Dovrefjell skal behandles av Regjeringen, er det splid mellom forskere og lokale interesser om omfanget av planen. Ordførerne i Lesja og Dovre hevder særinteresser har fått for mye gjennomslag i verneforslaget.

 • Torsdag 19. april kl. 7.49

  Rødt varsel for luftkvalitet

  Det er i disse dager rødt varsel for luftkvaliteten i Elverum og Lillehammer. Det melder Dagsavisen. Det røde varselet innebærer at luften utgjør en betydelig helserisiko. Aller verst er situasjonen i Oslo, med rødt varsel 11 dager på rad.

 • Torsdag 19. april kl. 7.08

  Kongsvinger kan få eliteserieplass

  Til tross for fiasko i kvalifiseringen kan Kongsvinger få plass i eliteserien i ishockey. Lørenskog trues av konkurs, og klubben Narvik, som ble nummer tre i kvalifiseringen sier det er lite trolig at de vil takke ja til plassen, skriver Glåmdalen.

 • Torsdag 19. april kl. 6.46

  Advarer mot sex i rundkjøringer

  Vegdirektør Terje Moe Gustavsen advarer russen mot å ha sex i rundkjøringer og løpe nakne over bruer. Han unner russen masse moro, men akkurat dette mener han er trafikkfarlig, først og fremst fordi det kan distrahere bilistene i for stor grad.

 • Torsdag 19. april kl. 5.48

  Lastebiler fikk bruksforbud

  Statens vegvesen har hatt kontroll på Husum, Hamar og Ringsaker av varebiler som brukes kommersielt. Av 28 kontrollerte kjøretøy hadde seks varebiler overlast, tre fikk bruksforbud pga dårlig lastsikring, og to fikk forbud for manglende skilt.

 • Torsdag 19. april kl. 5.39

  Riksvei 4 Granstunnelen stengt

  Riksvei 4 ved Granstunnelen i Oppland er stengt i begge retninger på grunn av opprydningsarbeid. Det melder Statens vegvesen.

 • Torsdag 19. april kl. 5.35

  Bil kjørte av veien

  En personbil kjørte av veien i Gaupen ved 23.30-tiden i går kveld. Det er ingen personskader, men sjåføren mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand. Forholdet er anmeldt, melder politiet i Innlandet.

 • Torsdag 19. april kl. 5.25

  Åtte meldinger om flom og jordras

  Politiet i Innlandet har det siste døgnet mottatt åtte meldinger om naturskader, flom og jordras, sier operasjonsleder i politiet. Han sier imidlertid at det reelle tallet over hendelser trolig er større. Det er ingen store skader etter hendelsene.

 • Onsdag 18. april kl. 22.28

  Flom i Hov

  Tette stikkrenner skapte flom i Hov i Land i ettermiddag og i kveld, skriver OA. En bekk rant inn i et boligfelt og inn i sentrum. Flere veier skal ha fått store skader, og vannet rant blant annet inn i et butikklokale.

 • Onsdag 18. april kl. 21.05

  Flere lokale videre i cupen

  Valdres, Elverum, Kongsvinger, HamKam og Raufoss er videre i cupen etter første runde i NM i fotball i kveld. De slo henholdsvis Brumunddal, Nybergsund, Oppsal, Tynset og Skjetten. Lillehammer tapte hjemme mot Hønefoss. Se alle resultater her.

 • Onsdag 18. april kl. 20.39

  Storhamar på tredje

  Storhamars håndballjenter endte på tredjeplass i serien etter tap i sølvkampen mot Larvik i kveld. Vestfoldingene knuste hedmarkingene Storhamar 33-23.

 • Onsdag 18. april kl. 16.41

  Jordras stenger vei

  Fv 255 i Oppland er stengt ved Sylte mellom Vinstra og Skåbu fordi det har gått et jordras. Det er lokal omkjøring for personbiler via Kvikneskogen, men Statens vegvesen understreker at det ikke er noen omkjøringsmulighet for tunge kjøretøy.

 • Onsdag 18. april kl. 15.33

  Jordras i Vågå

  Det har gått et jordras på riksveg 15 mellom Lalm og Vågå. Veien er delvis sperret.

 • Onsdag 18. april kl. 15.00

  Medisintjuveri i Skjåk

  Politiet har pågrepet en person etter et medisintjuveri på Skjåkheimen i Skjåk like før påske. Det er avisa Fjuken som skriver dette. Den pågrepne skal i avhør ha vedgått å ha stjålet tablettane, men nekter kjennskap til samme type medisintjuveri som skjedde i august i fjor.

 • Onsdag 18. april kl. 12.23

  Suksesstrener fortsetter

  Storhamars svenske suksesstrener, Fredrik Söderström fortsetter i klubben. Det bekrefter leder i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen til TV2. Storhamar tok sitt første NM-gull på ti år, da de vant finaleserien 4-1 mot naborival Lillehammer.

 • Onsdag 18. april kl. 11.48

  Nytt varsel om flomfare

  NVE har sendt ut et nytt varsel om flomfare for deler av Østlandet. Kraftig snøsmelting vil føre til betydelig økende vannføring i bekker og mindre elver, som drenerer snødekte områder opptil ca 700 - 1000 moh, i følge NVE.

 • Onsdag 18. april kl. 11.44

  Har kontroll på giftfrø

  Politiet i Hamar mener de har kontroll på de giftige frøene som en mann kjøpte på nettet. Mannen er fengslet, siktet for trusler og forsøk på kroppskade mot sine foreldre. Politiet fikk hjelp av bombegruppa til å gjennomsøke boligene til mannen og foreldrene.

 • Onsdag 18. april kl. 11.18

  Avlyser videre innføring radiologi

  Helse Sør-Øst avlyser videre innføring av felles radiologiløsning.Bakgrunnen er problem ved innføring av systemet i Sykehuset Innlandet.Det jobbes å få på plass en vedlikeholdsavtale som sikrer god drift inntil ny løsning er på plass.