Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • I dag kl. 7.19

  Etterlyst mann var truende

  Politiet ble tilkalt da en mann oppførte seg truende ovenfor en dørvakt i Gjøvik natt til lørdag. Da politiet kom til stedet viste det seg at mannen var etterlyst, da han hadde rømt fra soning. Han ble pågrepet av politiet og var også i besittelse av en mindre mengde narkotika.

 • I dag kl. 7.18

  Beruset mann i feil hus

  En svært beruset mann ramlet inn i en fremmeds hus i Elverum i natt. Politiet ble varslet klokken 04:38, og prøvde å hjelpe mannen ut. Mannen var ikke voldelig og i godt humør, men bare for beruset til å vite hvor han skulle. Mannen ble satt i en drosje av politiet og kjørt hjem.

 • I dag kl. 7.16

  Kvinne innelåst på utested

  Politiet i Kongsvinger fikk natt til lørdag en nødsamtale fra ei kvinne som hadde blitt låst inn på et utested etter stengetid. Politiet fikk tak i innehaveren, som fikk reist til stedet og låst kvinnen ut. Kvinnen ble kjørt hjem av politiet.

 • Fredag 17. august kl. 20.34

  Gjøvik-jente vant rulleskisprint

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen i sprint da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag. Slovenske Katja Visnar tok andreplassen, og Heidi Weng ble nummer tre.

 • Fredag 17. august kl. 20.22

  Færre påviste rovdyrskader

  En foreløpig oversikt per 1. august viser at det totalt sett for landet er færre sauer som er tatt av rovvilt i år enn i 2017. Men det er registrert over 370 skader fra ulv, noe som i forhold til tidligere år er relativt høyt, ifølge Statens Naturoppsyn.

 • Fredag 17. august kl. 20.19

  Venstrepolitiker: – Rive bob-banen?

  Terje Rønning (V) stiller spørsmål ved om bob- og akebanen i Lillehammer har livets rett, ifølge GD. Utøvere fra hele verden trener i anlegget i oktober fordi det har is tidlig i sesongen. – Dette påfører anlegget store driftsunderskudd hvert år, skriver Rønning.

 • Fredag 17. august kl. 19.26

  Sølv i styrkeløft i NM

  Monika Kvam fra Brumunddal Atletklubb tok NM-sølv i styrkeløft. Hun løfta 180 kilo i knebøy, 120 kilo i benkpress og 150 kilo i markløft.

 • Fredag 17. august kl. 18.48

  Jonathan Quarcoo tok NM-gull

  Jonathan Quarcoo tok NM-gull i 100 meter. Han løp inn til tida 10.71. 21 åringen løper for klubben FIK Orion.

 • Fredag 17. august kl. 17.19

  Vurderer om arbeidet kan fortsette

  Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap skal vurdere om sprengningsarbeidet på Jaren i Oppland kan starte opp igjen. Det skriver avisa Hadeland. Flere boliger ble skada etter sprengningsuhellet i går, og sprengninga ble stansa av politiet.

 • Fredag 17. august kl. 15.54

  Må importere ett tonn korn

  Det må importeres en million tonn korn fra utenfor Norge på grunn av tørkesommeren. Det viser Felleskjøpets nye prognose. Avlingene er på 1966-nivå, og til sammen ligger årets avling an til å bli vel halvparten av fjoråret.

 • Fredag 17. august kl. 15.54

  Må importere en million tonn korn

  Det må importeres en million tonn korn fra utenfor Norge på grunn av tørkesommeren. Det viser Felleskjøpets nye prognose. Avlingene er på 1966-nivå, og til sammen ligger årets avling an til å bli rundt halvparten av fjoråret.

 • Fredag 17. august kl. 14.10

  89 km/t i 60 sone

  En mann i tenårene mista førerkortet da han ble målt til 89 km/t i 60-sone på fylkesveg 312 i Øyer.

 • Fredag 17. august kl. 10.32

  Bil i grøfta

  En personbil kjørte i grøfta ved Dokka tidligere i formiddag. Føreren var alene i bilen og framstår ifølge politiet som uskadd.

 • Fredag 17. august kl. 10.30

  Vogntog berges

  Vogntoget som kjørte i grøfta på E6 sør for Lillehammer er i ferd med å bli berget. Nordgående trafikk er skiltet om til gamlevegen.

 • Fredag 17. august kl. 9.10

  Bygger kretsløpspark

  Avfallsselskapet Sirkula investerer 160 millioner kroner i den nye kretsløpspark på Gålåsholmen, skriver Hamar Arbeiderblad. Anlegget skal være både gjenvinningsstasjon, mottak av farlig avfall og gjenbruksbutikk. Den skal stå ferdig høsten 2019.

 • Fredag 17. august kl. 8.01

  Dømt for vold

  En mann i 20-åra fra Ringsaker er dømt til fengsel i fire måneder etter å ha dytta en sambygding så han falt i gulvet og fikk en hjerneskade, skriver GD. Dette skjedde romjula 2016. Han må også betale 100.000 i oppreisning til den skadde mannen.

 • Fredag 17. august kl. 7.22

  Ønsker ny periode

  Ordfører i Sør-Fron, Ole Tvete Muriteigen fra Senterpartiet, ønsker å fortsette i vervet. Han har sagt ja til å stille som toppkandidat ved valget neste høst, skriver GD.

 • Fredag 17. august kl. 7.16

  Sender universitetssøknad i år

  Høgskolen i Innlandet kommer søke om å bli universitet allerede før jul i år, skriver Hamar Arbeiderblad. Målet er å få universitetsstatus før 2020. Antallet doktorgradsdisputaser vil trolig være avgjørende for om de holder tidsplanen.

 • Fredag 17. august kl. 6.52

  Anker ikke brann-dom

  Statsadvokaten har bestemt seg for ikke å anke dommen etter brannen i Storgata i Lillehammer i januar 2017. Det melder Lillehammer byavis. Tingretten dømte den 26 år gamle kvinna som starta brannen til 120 dages fengselsstraff.

 • Fredag 17. august kl. 6.10

  Vogntog av vegen

  Et vogntog kjørte for litt siden av vegen på E6 like sør for Vingromkrysset på Lillehammer. Føreren av vogntoget er oppegående og ifølge politiet trolig uskadd. Vogntoget skal ikke være til hindring for trafikken.

 • Torsdag 16. august kl. 21.21

  142 branntilløp i Innlandet

  I perioden 8. mai til 12. august ble det meldt om 142 branntilløp i Innlandet. Dette ifølge tall fra 110-sentralen, gitt på et evalueringsmøte Fylkesmannen arrangerte for brannvesenet, kommunene og aktuelle regionale etater etter tørkesommeren.

 • Torsdag 16. august kl. 18.53

  Stengt over Valdresflye

  Fv. 51 Valdresflye holdes stengt ved Bygdin mellom kl. 21 - 06 på grunn av vedlikeholdsarbeid.

 • Torsdag 16. august kl. 18.30

  Tre døde moskuskalver

  Det er funnet tre døde moskuskalver i i Åmotsdalen og Stoplsjødalen på Dovrefjell. – De døde dyrene har ligget lenge, men vi mistenker lungebetennelse, sier Tord Bretten i Statens Naturoppsyn til GD. Hittil i år er det en kjent avgang på 31 moskuser.

 • Torsdag 16. august kl. 17.05

  Reagerer på stenging av rv 3

  Politikere reagerer på at riksveg 3 skal stenges mellom Atna og Hanestad fra 27. august til 14. september, ifølge Østlendingen. Vegvesenet skal skifte stikkrenner, og de ønsker å gjøre arbeidet konsentrert i stedet for å bruke flere måneder.

 • Torsdag 16. august kl. 16.48

  Ber Erna engasjere seg

  21 kommuner i Hedmark ber Erna Solberg engasjere seg i rovdyrdebatten. Kommunene skriver i et brev til statsministeren at de har opplevd store skader på beitedyr år etter år, og at hun må sørge for at Stortingets vedtatte rovdyrforlik følges opp.

 • Torsdag 16. august kl. 15.54

  Utstilling om ulv i kyllingfjøs

  Kunstfotograf Christian Houge står bak utstillingene Shadow Within/Rituals som er vist over hele verden, og nå skal ulven og ritualene presenteres i Våler i kyllingfjøset til ordfører Lise Berger Svenkerud.

 • Torsdag 16. august kl. 11.07

  Sprengningsarbeid stanset

  To hus i Myrbakken på Jaren har fått skader i sprengningsuhellet i dag. Politiet har vært på stedet og avhørt spregningslederen. DSB er varslet og videre sprengning er stanset til over helga.

 • Torsdag 16. august kl. 11.03

  Spregningsuhell på Jaren

  Flere boliger skal ha blitt skadet i forbindelse med spreningsarbeid ved Geitryggvegen på Jaren på Hadeland. Det melder avisa Hadeland. Det skal ha vært et sprengningsuhell på samme sted i går også.

 • Torsdag 16. august kl. 10.13

  Ruspåvirket sjåfør i Hunndalen

  En mann i 30-åra er stoppet av politiet i Hunndalen, mistenkt for å kjøre i ruset tilstand. Han hadde heller ikke gyldig førerkort og bilen han kjørte hadde falske kjennetegn.

 • Torsdag 16. august kl. 8.22

  Ny sykkelrekord i Trysil

  For fjerde år på rad har Trysil rekord i sykkelbesøket. Hittil i år har folk syklet over 100.000 runder på sykkelstiene i Trysil, og det er en økning på 20 prosent fra i fjor.

 • Torsdag 16. august kl. 8.11

  Nye spillere i HamKam

  HamKam signerte tre nye spillere før overgangsvinduet stengte i går. Det er Tobias Gran som kommer fra Lillestrøm, Christian Dahle Borchgrevink, som lånes ut fra Vålerenga og Isac Lidberg som lånes ut fra Start. Det skriver HA. Alle de tre er 19 år.

 • Torsdag 16. august kl. 5.44

  Glass i øyet etter elgpåkjørsel

  En bil har kollidert med en elg på fylkesvei 249 i Snertingdal. Sjåføren har fått glass i øyet, det er store skader på bilen og elgen er død, melder politiet. Ulykken skjedde i halv seks-tiden.

 • Torsdag 16. august kl. 5.44

  Glass i øyet i elgpåkjørsel

  En bil har kollidert med en elg på fylkesvei 249 i Snertingdal. Sjåføren har fått glass i øyet, det er store skader på bilen og elgen er død, melder politiet. Ulykken skjedde i halv seks-tiden.

 • Onsdag 15. august kl. 21.51

  UDI: forståelse for folks utrygghet

  UDI sier de har stor forståelse for at folk er utrygge på det nye asylmottaket i Øyer. Fungerende regiondirektør Sissel Mehammer sier de skal sørge for høy bemanning med god kompetanse, og at de har valgt et erfarent firma som drivere for mottaket.

 • Onsdag 15. august kl. 20.14

  Over 200 på asylmøte

  Over 200 personer møtte opp på informasjonsmøte om det nye asylmottaket på Sølvskottberget i Øyer. Mange uttrykte bekymring for tryggheten i lokalmiljøet. Det blir 15 asylsøkere fra åtte nasjoner som får tilbud om plass ved mottaket.

 • Onsdag 15. august kl. 18.37

  Kjørte av veien

  En bil kjørte av FV 255 ved Gausdal i ettermiddag. Føreren i bilen er tatt med til Lillehammer legevakt. Politiet mener føreren har lettere skader.

 • Onsdag 15. august kl. 17.42

  Møte om nytt asylmottak i Øyer

  I kveld er det et informasjonsmøte om det nye asylmottaket på Sølvskottberget i Øyer. Mottaket skal være et tilbud for asylsøkere med truende eller voldelig adferd. Kommuneledelsen har fått kritikk for manglende informasjon om mottaket.

 • Onsdag 15. august kl. 17.11

  Flere sommerdager i vente

  Selv om lavtrykkene siger inn den kommende uka, er sommeren fortsatt ikke avsluttet. Det blir over 20 grader fra helga og framover. – Søndag og mandag blir det fint, bortsett fra enkelte byger helt nord i Oppland og Hedmark, sier statsmeteorolog Magni Svanevik.

 • Onsdag 15. august kl. 15.25

  Farevarsel for torsdagen

  Det er sendt ut et farevarsel for torsdagen. Det skal komme store nedbørsmengder i Hedmark og Oppland, noe som kan være utfordrende. Folk bør være oppmerksomme.

 • Onsdag 15. august kl. 13.06

  Moped kjørte av veien

  En moped kjørte av veien i Gausdal. Personen er kjørt til Lillehammer sykeshus med ukjent skadeomfang.