Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • I dag kl. 10.26

  Utforkjøring i Stange

  Det har vært en mindre trafikkulykke langs fylkesveg 24 ved Harasjøen der en personbil har kjørt utfor veien. Politiet melder av sjåføren fremstår som uskadd. Trafikken flyter fint forbi stedet.

 • I dag kl. 8.54

  Etterforsker MC-ulykke der to 16-åringer ble skadet

  Politiet har startet ulykkesetterforskning etter at to ungdommer krasjet med to lettmotorsykler i Gran kommune sent fredag kveld. Begge guttene er 16 år gamle og ble skadet i ulykken. De ble fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse i natt. Oppdragsleder Ove Stian Ovrum hos politiet i Innlandet sier at de to var ved bevissthet da de ble fløyet til sykehuset, men at skadegraden deres er ukjent. Årsaken til ulykken er ikke kjent. – Siden dette er en trafikkulykke med personskade, så er det startet etterforskning. Vi har vært på stedet i natt og gjort undersøkelser. Vi ønsker også å avhøre de to førerne når det lar seg gjøre, sier han.

 • I dag kl. 8.54

  Etterforsker MC-ulykke der to tenåringer ble skadet

  Politiet har startet ulykkesetterforskning etter at to ungdommer krasjet med to lettmotorsykler i Gran kommune sent fredag kveld. Ifølge politiet er det snakk om to gutter som er 16 år gamle og begge ble skadet i ulykken. De ble fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse. Oppdragsleder Ove Stian Ovrum hos politiet i Innlandet sier at de to ungdommene var ved bevissthet da de ble fløyet til sykehuset, men at skadegraden deres er ukjent. Årsaken til ulykken er ikke kjent. – Siden dette er en trafikkulykke med personskade, så er det startet etterforskning. Vi har vært på stedet i natt og gjort undersøkelser. Vi ønsker også å avhøre de to førerne når det lar seg gjøre, sier han.

 • I dag kl. 8.15

  Flere ordensforstyrrelser i natt

  Politiet i Innlandet melder om flere ordensforstyrrelser natt til lørdag. En mann i 30-årene ble bortvist fra Elvebrisfestivalen i Elverum etter å ha utagert mot en vekter. I Hamar ble en mann kjørt til legevakt for sjekk etter at han skal ha blitt slått av en ukjent gjerningsperson. To menn i 20-årene ble bortvist fra Gjøvik sentrum etter å ha vært i bråk med en vekter der. Og også på Tynset ble en mann bortvist etter å ha vært ufin og kranglet med en vekter.

 • I dag kl. 8.08

  Kvinne til sykehus etter promillekjøring i Nord-Odal

  En personbil kjørte i natt av vegen og ble liggende på taket ved Løkkervegen i Nord-Odal kommune. Ei kvinne i 30-årene som var sjåfør i bilen ble kjørt til Kongsvinger sykehus. Hun anmeldes for kjøring i påvirket tilstand. En midlertidig blåseprøve vist at hun hadde 2 i promille. Det melder politiet i Innlandet.

 • Fredag 21. juni kl. 23.57

  To skadet i trafikkulykke i Gran

  To personer er skadd i en trafikkulykke i Gran i Innlandet. Det var to motorsykler involvert i ulykken. Personene var bevisste, men skadeomfanget er ikke kjent. Nødetatene er på stedet, melder Innlandet politidistrikt.

 • Fredag 21. juni kl. 23.57

  To fløyet til Ullevål etter trafikkulykke i Gran

  To tenåringer er skadd i en trafikkulykke i Gran i Innlandet, melder politiet. Det var to lettmotorsykler involvert i ulykken. Personene var bevisste, men skadeomfanget er ikke kjent. Skadegraden på de to guttene er ikke kjent, men det er såpass alvorlig at de flys til Ullevål sykehus, opplyser politiet til NTB.

 • Fredag 21. juni kl. 23.57

  To skadet i trafikkulykke i Gran – en fraktes i luftambulanse

  To tenåringer er skadd i en trafikkulykke i Gran i Innlandet, melder politiet. Det var to motorsykler involvert i ulykken. Personene var bevisste, men skadeomfanget er ikke kjent. En av dem flys til Ullevål sykehus.

 • Fredag 21. juni kl. 22.20

  Mann pågrepet med våpen på Jaren

  En mann i 60-årene er pågrepet med våpen på Jaren i Gran. Politiet fikk tips om mistenkelig person. Han hadde et tohåndsvåpen, kniver og mer på seg. Politiet opplyser at han ikke har vært til fare for andre.

 • Fredag 21. juni kl. 16.33

  Verner 27 skogområder i åtte fylker

  Regjeringen har i dag annonsert at det skal vernes et betydelig antall skogområder i landet. Høghaug og Hansebakkberget naturreservat i Sør-Aurdal kommune, Innlandet er et av områdene som nå får vern. Skogvernet skal bidra til å nå to nasjonale mål for naturmangfold: 1. Et representativt utvalg av norsk natur skal bevares for kommende generasjoner. 2. Ingen arter eller naturtyper skal utryddes, og utviklingen til trua og nær trua arter og naturtyper skal bedres. Dagens nye vernevedtak omfatter 45 km² nytt verneareal, og 34 km² av området er produktiv skog.

 • Fredag 21. juni kl. 15.34

  Det er felt en ulv i Løten kommune

  Statsforvalteren vedtok tidligere fredag å åpne for skadefelling av en ulv etter at den ble fotografert med viltkamera i Løten. Meldingen om at ulven var skutt kom rundt 14.15, opplyser Thomas Olstad hos Statsforvalteren til NRK Innlandet. Det var etter at det lokale beitelaget Løten og Vang beitelag søkte om å felle en ulv at Statsforvalteren ga sin fellingstillatelse. Statsforvalteren opplyser at det er et betydelig antall beitedyr i området. Det var rovdyr.org som først skrev om hendelsen.

 • Fredag 21. juni kl. 14.10

  Møteulykke i Stange

  I to-tida fredag ettermiddag fikk politiet informasjon om en trafikkulykke langs riksvei 3 ved Ådalsbruk i Stange. Det skal være snakk om en møteulykke mellom to biler. Alle er ute av bilene, og ifølge politiet er det ingen opplysninger om personskader. Ifølge politiet blir vegen stengt i en periode.

 • Fredag 21. juni kl. 13.20

  Lastebil kom borti jernbanebru

  I tolvtiden fikk politiet melding om at en lastebil hadde kommet i kontakt med en jernbanebru på fylkesvei 1988 i Eidskog. Togleder ble varsla, og togtrafikken stengt. Brua er nå sjekket, og den er ikke skadet, melder politiet. Vegen er stengt, men togtrafikken vil gå som normalt igjen.

 • Fredag 21. juni kl. 13.02

  Storhamars kvinner får mesterligaplass

  Storhamar har fått innvilget søknaden om plass i kvinnenes mesterliga i håndball. Elverums menn og Solas kvinner må nøye seg med europaligaspill.Det besluttet Det europeiske håndballforbundet (EHF) på sitt styremøte i Oslo fredag.Kolstad (menn) og Vipers Kristiansand (kvinner) har automatisk plass i mesterligaen kommende sesong, men tre andre norske lag var blant søkerne til å oppgraderes fra europaliga til mesterliga.Storhamars kvinnelag fikk ja, Elverums menn og Solas kvinner nei.EHF-styret godkjente søknadene fra Podravka Koprivnica, Odense, Brest Bregagne, Györ, Storhamar, Gloria Bistrita og Rapid Bucuresti i kvinneklassen, og slapp inn Zagreb, Nantes, Szeged, Pelister Bitola, Kielce og Dinamo Bucuresti i mennenes turnering. (©NTB)

 • Fredag 21. juni kl. 12.19

  Starter opp på verneprosess tre områder i Innlandet

  Statsforvalteren i Innlandet starter opp verneprosesser for tre områder. Det kan føre til to nye naturreservater i Innlandet, Engermarka naturreservat i Engerdal og Trysil kommuner og Øyen naturreservat i Sør-Odal kommune. I tillegg vil det bli endring i vernestatus for ett eksisterende naturreservat - nemlig Jutulhogget naturreservat i Alvdal og Rendalen kommune.

 • Fredag 21. juni kl. 12.18

  Vedlikehold på Randsfjordfergen

  Nå er det tid for Randsfjordfergens årlige vedlikehold. Innlandet fylkeskommune melder at Elrond går som normalt til og med i dag, men fra og med lørdag blir fergen innstilt. Fergen er tilbake i normal drift fra og med mandag 1. juli.

 • Fredag 21. juni kl. 11.25

  Bil og sparkesykkel involvert i trafikkulykke

  To personer på en sparkesykkel har fått lettere skader etter en kollisjon med en personbil i en rundkjøring i Elverum sentrum. Ulykken skjedde i et fotgjengerfelt. Føreren av personbilen har fått førerkortet beslaglagt og politiet oppretter sak.

 • Fredag 21. juni kl. 9.55

  Skogfinsk låve blir fredet

  Den skogfinske låven på Peistorpet i Åsnes blir i dag fredet av Riksantikvaren. Låven er et skogfinsk kulturminne med en stor samling risset med magiske symboler og en viktig del av den skogfinske naturtroen. Peistorpet ligger rett ved grensen til Sverige, og som ligger i det området der den skogfinske tradisjonen og levemåten ble bevart lengst. Det er skogfinnenes dag i dag. Dagen ble feiret for første gang i fjor.

 • Fredag 21. juni kl. 9.34

  Problemer med Vipps

  Vipps har problemer med tjenestene på alle sine produkter. Selskapet opplyser på sine sider at dette påvirker alle deres brukere. – Vi jobber med å løse problemet, og vil komme med en oppdatering så fort vi har ny informasjon, skriver Vipps halv ti fredag. Like før klokken ti skriver selskapet at de har rettet en feil og følger med på utviklingen.

 • Fredag 21. juni kl. 9.34

  Vipps fungerer som normalt igjen

  Selskapet opplyste klokken halv ti på sine sider at de hadde problemer med tjenestene på alle sine produkter. – Vi jobber med å løse problemet, og vil komme med en oppdatering så fort vi har ny informasjon, skriver Vipps halv ti fredag. LItt før klokken ti skriver selskapet at de har rettet en feil. Hva som forårsaket problemene, er ikke kjent.

 • Fredag 21. juni kl. 9.33

  I dag feires skogfinnenes dag

  I dag 21. juni feirer en av Norges fem nasjonale minoriteter, skogfinner, sin egen dag både i Norge og Sverige. Betegnelsen skogfinner brukes i dag om etterkommerne etter finner som innvandrer til Sverige av slutten av 1500-tallet og videre til det sørøstlige Norge fra 1640-årene. Dagen ble feiret for første gang i fjor.

 • Fredag 21. juni kl. 9.25

  27 bruksforbud etter kontroll ved Ånestad

  Det ble gitt hele 27 bruksforbud under to kontroller ved Ånestad kontrollstasjon. Det ble tatt ut totalt 71 tunge kjøretøy og åtte lette kjøretøy for utvidet kontroll. En gjenganger er for dårlig lastsikring og at det blir benyttet for dårlig skadet lastsikringsutstyr, melder Statens vegvesen. – De som transporter containere slurver med å feste containeren riktig. Dette er meget farlig da lasten kan falle av og skade andre trafikanter. Det ble gitt mange bruksforbud på dette under kontrollen. Ellers en annen gjenganger er avrenning fra fisketransporter. I tillegg ble det gitt flere bruksforbud på blant annet overlast, tekniske mangler, på dimensjoner.

 • Fredag 21. juni kl. 7.11

  Mapei i Nord-Odal har kraftig vekst - ansetter flere

  Industribedriften Mapei i Nord-Odal opplever kraftig vekst i etterspørselen, og utvider med 12 nye ansatte. Det skriver Glåmdalen. Mapei er en leverandør av lim, fugemasse og kjemiske produkter til bygg- og anleggsbransjen. Nylig sikret de seg flere leveranser til nye, store og langsiktige prosjekter. Derfor kommer de til å få en merkbar omsetningsvekst i år, skriver avisen. – Vi leverer til både bygg, anlegg og infrastruktur i Norge og utlandet, og har vunnet flere store og langsiktige prosjekter. Et ytterligere pluss for oss er at vi har lansert flere bærekraftige og attraktive produkter og løsninger som markedet har tatt godt imot, forteller HR-sjef Frode Ek Skarnes i Mapei AS til Glåmdalen. I november besøkte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) Mapei som da snakket om at de skulle bli mer miljøvennlige.

 • Fredag 21. juni kl. 6.45

  Over åtte tonn søppel plukket langs Randsfjorden

  I løpet av tre uker i vår ble det ryddet langs Randsfjorden. Over ti containere ble fylt med avfall. Det skal ha vært totalt over åtte tonn som ble ryddet i de fire kommunene langs Randsfjorden, som er Jevnaker, Gran, Søndre Land og Nordre Land. Det skriver avisa Hadeland. Eir Nerland, sekretær for Randsfjordforbundet, sier til avisen at mengden søppel var ekstra stor denne våren, blant annet på grunn av ekstremværet «Hans» i fjor. Det ble også funnet en god del villfyllinger, som er søppelfyllinger laget av folk i naturen. Det ble i tillegg funnet en del gammel avfall som har ligget langs Randsfjorden lenge. – Det er funnet villfyllinger både i Røykenvik i Gran og langs Vestsida i Jevnaker, forteller hun.

 • Fredag 21. juni kl. 6.29

  Ble fjernet som prosjektleder da han snakket med media – har fått beklagelse

  Høgskolelektor Thomas Cottis har fått en skriftlig beklagelse fra rektor Peer Jacob Svenkerud ved Høgskolen i Innlandet. Det skriver Østlendingen. Bakgrunnen for brevet er måten Cottis ble behandlet på, da han ble fjernet som prosjektleder for et oppdragsfinansiert prosjekt etter å ha uttalt seg om prosjektet i media. NRK har tidligere skrevet om at Cottis ble fjernet. Cottis sa til rektoren i april at han ønsket å få en skriftlig, begrunnet unnskyldning for at de skulle legge saken bak seg. Ifølge avisen skriver rektoren i brevet at Cottis ikke fikk mulighet til å dele sin versjon av saken før beslutningen ble tatt og at det ikke er konkludert med at han gjorde noe feil i saken. Han skriver videre at saken er avsluttet fra deres side. – Nå har jeg fått brev fra rektor, som renvasker meg, min forskning og mine vurderinger gitt i media. Dette brevet gjorde meg selvfølgelig veldig glad. Jeg blir renvasket på alle punkter, sier Cottis til avisen.

 • Fredag 21. juni kl. 6.20

  Gjendeosen åpnet igjen etter syv år

  Etter syv år med oppgraderinger har servicebygget på Gjendeosen ved foten av Besseggen åpnet på nytt i tide til sommersesongen. Statens vegvesens satsing på Gjendeosen er en del av prosjektet Nasjonale turistveger. En av disse veiene går over Valdresflye, og ender ved Gjende. Servicebygget, brygga, og ny terminalbygning skal ha kostet til sammen over 150 millioner kroner. Bernt Jo Vole er driver av kiosken på Gjendeosen. Han sier de er heldige. – Jeg syns vi skal være heldige ved Gjende og i Vågå at Nasjonal turistveg har valgt oss, en av 18 utvalgte strekninger som har fått offisiell status, som de skal investere infrastruktur til for å bedre for turistnæringen og for dem som kommer langs vegen.

 • Fredag 21. juni kl. 6.14

  Vestre Toten vil gå videre med kommunesammenslåing

  Vestre Toten sier ja til videre utredning av kommunesammenslåing sammen med Østre Toten og Gjøvik. Det melder Toten i Dag. Under et kommunestyremøte torsdag, ble politikerne enige om at de i likhet med de to andre kommunene vil gå videre med forslaget sammen.

 • Fredag 21. juni kl. 5.20

  Anmeldt for kjøring ruspåvirket i Trysil

  I forbindelse med et mindre trafikkuhell ved halv ett tiden natt til i dag i Trysil, ble politiet tilkalt på grunn av mistanke om ruspåvirket kjøring. Mistanken stemte og en person blir anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, melder politiet.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.04

  Skal forske på rovdyrkonfliktene i Europa

  Jubelen skal ha stått i taket da det ble klart at søknaden fra Høyskolen i Innlandet til verdens største forsknings- og innovasjonsprogram, EUs Horizon-program, ble innvilget i dag. Med over 56 millioner kroner i forskningsmidler skal Høyskolen i Innlandet lede et stort EU-prosjekt som skal forske på hvordan vi kan leve bedre med rovdyrkonflikter i fremtiden. Det er Professor John Linnell ved Høgskolen som skal lede prosjektet. – Vi skal se på konfliktene mellom rovdyr og gjetere, bønder, husdyr, jegere, naturvernere og grunneiere. Dette er sentrale konflikter ikke bare i Norge, men i mange land i hele Europa, forteller John Linnell. I tillegg til Høgskolen i Innlandet er Norsk institutt for naturforskning (NINA) med fra norsk side. 11 av de 56 millionene som er tildelt fra EU går direkte til Høgskolen i Innlandet. Det var høyskolen selv som meldte dette på sine nettsider.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.36

  Trafikkuhell ved Ringebu

  En personbil har kjørt borti en kant og står til hinder på E6. Politiet melder at det er trafikale utfordringer på stedet. Politiet er på vei til stedet.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.16

  Hund bet kvinne – dømt til å betale en bot

  En hundeeier i 30-årene er dømt til å betale en bot på 8000 kroner etter at hunden bet en annen person i hånden i september i fjor. Ifølge dommen fra Østre Innlandet tingrett skal ikke eieren ha hatt hunden i bånd. Kvinnen som ble bitt fikk sår som måtte sy. Eieren mente det hele var et uhell og erkjente ikke straffskyld for hendelsen. Hundeeieren er også dømt til å betale 2000 i saktil det offentlige på 2000 kroner.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.15

  Verdensmesterskap til Lillehammer

  Onsdag morgen ble det kjent at verdensmesterskapet i bob og skeleton skal avholdes i Lillehammer Olympiske bob- og akebane i 2027. Det skriver GD. Lillehammer olympiske bob- og akebane ble bygd til OL i 1994, anlegget sto ferdig i 1992. IBSF (International bobsleigh & skeleton Federation) offentliggjorde også VM arrangørene for VM i 2028 og 2029. 2028: St. Moritz 2029: Park City

 • Torsdag 20. juni kl. 10.44

  Får ikke lov til å bruke russegensere i Innlandet

  De bruker allerede russegenserne for bussen de skal rulle med neste år. Men de får de ikke bruke når de starter på skolen til høsten. Det har fylkespolitikerne bestemt i dag.

 • Torsdag 20. juni kl. 10.44

  Får ikke lov til å bruke russegensere på skolen i Innlandet

  Russ som er med på grupper i Innlandet får ikke lov til å bruke gensere og jakker på skolen som viser gruppen. Det bestemte fylkestinget i Innlandet nå i dag. Politikerne mener mange unge føler seg utenfor i russetiden fordi de ikke er med i noen gruppe. Vedtaket ble gjort med et klart flertall med 52 av 57 representanter som stemte for forbudet.

 • Torsdag 20. juni kl. 10.08

  Høgskolen skal hjelpe barn i møtet med digitale trusler

  Høgskolen i Innlandet har fått EU-midler til et prosjekt som skal lære barn og ungdom om cybersikkerhet, og beskytte dem mot ulike digitale trusler. Prosjektet har også et mål om å få barn til å vurdere cybersikkerhet som en fremtidig karriere. Høgskolen i Innlandet vil spille en sentral rolle i utvikling og testing av diverse utdannings- og opplæringsmoduler. Prosjektet har totalt sett fått 400.000 euro for å jobbe med dette i to år. Høgskolens andel er på nesten 900.000 kroner. – Vårt prosjekt som vi er partnere. Vi er partnere med tre andre, som ledes i fra Østerrike. Vi skal prøve å utdanne barn og unge om cybersikkerhet og se om vi kan få barna til å vurdere cybersikkerhet som en mulig fremtidig karriere.

 • Torsdag 20. juni kl. 8.45

  Nye regiontog kan bli toetasjes – men det vil ta tid

  Tog som er to etasjer høye kan kan komme, men først om mange år. Regjeringen vil bruke 5,9 milliarder kroner på toetasjes tog for å øke kapasiteten på regiontogene på Østlandet. Det gjelder alle tog med R foran, som RE30 til Gjøvik, R14 til Kongsvinger eller RE10 som går til Lillehammer og mot Drammen. Stortinget skal etter planen votere over Nasjonal transportplan i dag. Selv om toetasjes tog skulle bli stående i Nasjonal transportplan, så vil det gå minst syv år før togpendlere kan ta disse i bruk.

 • Torsdag 20. juni kl. 6.48

  Politiet om Løten-drapet: – Klarere tanke om hendelsesforløp

  Politiet etterforsker fortsatt for å finne ut hva som kan ha skjedd med Ole Andreas Sønstvedt. I januar ble en kvinne i 40-årene siktet for medvirkning til drap eller drap etter at det ble funnet blod og brente levninger på gården hennes i Løten. Levningene stammet fra Sønstvedt. For en uke siden ble den siktede kvinnen varetektsfengslet i fire nye uker. – Vi har en klarere tanke om et hendelsesforløp nå enn vi hadde i januar, sier politiinspektør Liv Hilde Nytrøen. Hun sier kvinnen forteller ting som ikke stemmer med etterforskningen de har gjort. – Det er totalen av det hun svarer på, som gjør at politiet mener at det er vesentlige avvik. Noe av det politiet mener ikke er i samsvar med øvrige opplysninger, er hvordan relasjoner blir beskrevet, og noe som går på tidsforløp, sier hun til NRK. Kvinnen blir ikke avhørt på nytt før i september, forteller Nytrøen. Forsvarer Svein Holden ønsker ikke å kommentere, men kvinnen har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre.

 • Torsdag 20. juni kl. 6.29

  Leteaksjon etter savnet person på Vestre Toten

  Siden i natt har det vært en stor leteaksjon etter en person på Vestre Toten. Derfor er det både frivillige, droner og hundeekvipasjer i området. I natt var det også helikopter i området.

 • Onsdag 19. juni kl. 21.05

  Øystre Slidre: To sauer tatt av ulv

  En ulv skal angivelig ha tatt to sauer i Øystre Slidre på tirsdag. Fellingslaget startet søk etter ulven, men var uten resultat. Det er nå søkt om helikopterbistand og Statens naturoppsyn i jakten på ulven. Ifølge Avisa-Valdres er det til sammen syv sauer som er tatt av ulv i området.

 • Onsdag 19. juni kl. 20.12

  Siktet etter brann i Brumunddal

  En person er formelt siktet etter en brann i Brumunddal den 6. juni. Det melder Ringsaker Blad. Totalt 19 personer måtte evakuere bygget i Brumunddal da det begynte å brenne i en leilighet. Politiet mener at brannen skal ha startet i forbindelse med bruk av stekeovnen på kjøkkenet, skriver avisen. Det ble mindre skader som følge av brannen, men siden bygget hadde både virksomheter og leiligheter, var det stor mulighet for skade. To personer ble fraktet til sykehus for undersøkelser, men ingen skal ha kommet alvorlig til skade.