Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • Torsdag 23. mars kl. 22.24

  Storhamar slo Vålerenga

  Storhamar slo Vålerenga 2-1 i 3.kamp i NM-sluttspillet i kveld. Patrick Thoresen og Jacob Berglund scora for Storhamar.

 • Torsdag 23. mars kl. 19.22

  Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt

  Friski-stjernen Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt allerede før lørdagens slopestylefinale i Silvaplana. I finalen får hun selskap av Sandra Eie. Killi satte standarden i sitt første forsøk i kvalifiseringen da hun fikk 83,80 poeng av dommerne. Hun klarte ikke å forbedre seg i det andre «runnet» og endte som nummer tre, 11,40 poeng bak canadiske Magan Oldham, som var best i kvaliken. 25-åringen hadde allerede sikret seg seieren i slopestylecupen foran torsdagens renn, men vant også verdenscupen sammenlagt da sveitsiske Mathilde Gremaud ikke klarte å ta seg videre til finalen.

 • Torsdag 23. mars kl. 18.48

  Leteaksjon etter 22 åring i ny fase

  Politiet i Innlandet melder torsdag kveld at letingen etter den savnede 22 år gamle mannen går over i en ny fase. Mannskaper trekkes nå ut av området ved Balbergkampen i Lillehammer hvor savnedes bil er funnet, det sier operasjonsleder Rune Vegard Huse. Han presiserer at leteaksjonen ikke er avsluttet, men at det nå vil vil tatt en faglig vurdering om hvordan en eventuell leting skal fortsette.

 • Torsdag 23. mars kl. 15.43

  Pris til fødeavdelingen i Kongsvinger

  Føde- og barselavdelingen ved Kongsvinger sykehus er tildelt " Ammehjelpens begeistringspris" for 2023. Prisen får de blant annet fordi avdelingen utmerker seg med god amme-veiledning. Det er nybakte mødre selv som nominerer, og i år var det 21 kandidater til prisen.

 • Torsdag 23. mars kl. 15.38

  Nammo må få tilgang til strøm

  Det er svært viktig at Nammo får den kapasiteten som trengs for å produsere ammunisjon i tida framover. Det sier Bengt Fasteraune, som sitter på Stortinget for Oppland Senterparti. Denne uka ble det kjent at strømselskapet Elvia har lovet bort ledig kapasitet til TikTok sitt datalager ved Hamar. Samtidig trenger Nammo på Raufoss mer strøm. - Dette handler om beredskapen, sier Fasteraune.

 • Torsdag 23. mars kl. 12.09

  Killi sikret verdenscupen sammenlagt – Ruud vant slopestylecupen

  Friski-stjernen Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt allerede før lørdagens slopestylefinale i Silvaplana. I finalen får hun selskap av Sandra Eie. Killi satte standarden i sitt første forsøk i kvalifiseringen da hun fikk 83,80 poeng av dommerne. Hun klarte ikke å forbedre seg i det andre «runnet» og endte som nummer tre, 11,40 poeng bak canadiske Magan Oldham, som var best i kvaliken. 25-åringen hadde allerede sikret seg seieren i slopestylecupen foran torsdagens renn, men vant også verdenscupen sammenlagt da sveitsiske Mathilde Gremaud ikke klarte å ta seg videre til finalen. Gremaud, som ligger 54 poeng bak Killi, var den eneste som kunne ta henne igjen i sammendraget som stilte på start i Silvaplana. Dermed er den norske jenta sikret sin andre krystallkule denne sesongen. Sandra Eie er også videre til finalen etter at hun endte som nummer ni i kvalifiseringen. Friski-gutta skal også ut i kvalifisering senere torsdag. Der stiller blant andre Birk Ruud til start, som torsdag morgen sikret seg slopestylekula. Sveitsiske Andri Ragettli var den eneste som kunne ta igjen nordmannen, men da han fikk konstatert ribbeinsbrudd etter et fall på trening onsdag, måtte sveitseren trekke seg fra kvalifiseringen. Dermed har Ruud sikret seg alle de tre krystallkulene i verdenscupen denne sesongen. Fra før hadde han vunnet både sammenlagttittelen og Big Air-kula. (NTB)

 • Torsdag 23. mars kl. 8.57

  Søkjer ved Høgskulen etter sakna mann i Lillehammer

  Eit mannskap på rundt 70 personar frå Sivilforsvaret søkjer i morgontimane etter den sakna 22-åringen ved Høgskulen på Lillehammer. Også politiet og fleire frivillige tar del i søket. Mannen vart sist sett i eit turområde like ved søndag føremiddag. Den sakna mannen er 180 cm høg, slank og har normal kroppsbygnad. Han har blondt hår og blå augo og snakkar vestlandsdialekt.

 • Torsdag 23. mars kl. 8.44

  Hamar har ansatt ny kommunedirektør

  59 år gamle Osmund Kaldheim er ansatt som ny kommunedirektør i Hamar kommune. Kommunen har jaktet på ny kommunedirektør siden Christl Kvam sa opp i fjor sommer. Osmund Kaldheim kommer fra stillingen som administrerende direktør i Husbanken, og har før det blant annet vært rådmann i Drammen kommune og ordfører i Fet kommune. Kaldheim var én av fem søkere. Han begynner i jobben 22. mai.

 • Torsdag 23. mars kl. 8.28

  NM-utforen i Trysil avlyst

  Alpinistenes NM-utfor og -superkombinasjon i Trysil er avlyst nok en gang. Det melder NTB. Årsaken er dårlige snøforhold. Etter planen skulle utforrennet blitt kjørt allerede på onsdag, men på grunn av mye tåke ble det flyttet til torsdag.

 • Torsdag 23. mars kl. 8.00

  Brannøvelse på Tranberg gård i Gjøvik

  Brannvesenet utfører en stor brannøvelse på Tranberg gård i Gjøvik torsdag. Det opplyser Brann Innlandet på Twitter. Øvelsen startet kl. 07.00, og vil fortsette utover ettermiddagen. Øvelsen ender med at internatet brennes helt ned, og vil medføre en del røyk.

 • Torsdag 23. mars kl. 7.31

  Bombegruppa skal bistå i Moelv

  Bombegruppa er tilkalt og skal bistå på adressen i Moelv hvor politiet fikk opplysninger om mulige giftig materiale i går ettermiddag. Det opplyser operasjonsleder Sidsel Svarstad. – Adressen er nå sperret av. Bombegruppa skal ta seg inn og se hva de finner, sier Svarstad til NRK. Det er fortsatt ikke bekreftet om det faktisk er giftig materiale på stedet, eller hva slags materiale det eventuelt er.

 • Torsdag 23. mars kl. 6.46

  To biler har kollidert i Gausdal

  To biler har kollidert på Vestringsvegen i Gausdal torsdag morgen. To personer var involvert i ulykka. Begge to er ute av bilene, opplyser politiet. Nødetatene er på veg til stedet, og det er mulig å kjøre forbi.

 • Torsdag 23. mars kl. 6.20

  Nedlagt barnehage utsatt for omfattende hærverk

  En nedlagt barnehage på Hanstad i Elverum er utsatt for omfattende hærverk. Flere vindusruter på bygget er knust, skriver Østlendingen. Den kommunale barnehagen ble lagt ned i 2019 og gjort om til boligeiendom. Siden da har bygget stått tomt. De siste dagene har det vært flere tilfeller av hærverk på Hanstad. Lørdag og mandag brant det i søppelcontainere utenfor Hanstad barne- og ungdomsskole, og politiet mistenker at brannene er påsatt.

 • Torsdag 23. mars kl. 5.45

  Ber om 15 års forvaring for drap i Grue

  Aktor Johan Petter Bærland ber om 15 års forvaring for mannen i 30-årene som er tiltalt for å ha drept kjæresten sin i Grue natt til 1. mars i fjor. Det melder Glåmdalen. Tiltalte har tidligere innrømt de faktiske forholdene og erkjent straffskyld i avhør. – Drapet kvalifiserer til 16 års fengsel. Jeg mener at han skal ha ett års fradrag for tilståelse, og ber derfor om 15 års forvaring, innledet aktor sin prosedyre med. Rettssaken går i Romerike og Glåmdal tingrett fram til 27. mars.

 • Torsdag 23. mars kl. 5.28

  Boligbrann i Kvam

  Det brant i en enebolig i Kvam i Nord-Fron natt til torsdag. Det skal ikke ha vært synlige flammer på stedet, men politiet opplyser at det er en del røykskader og boligen er ikke beboelig. Beboerne kom seg ut i tide og skal ikke ha fått i seg røyk. Politiet vil gjøre flere undersøkelser i dag for å prøve å finne årsaken til brannen.

 • Onsdag 22. mars kl. 20.09

  Politiaksjon i Moelv

  Det pågår en politiaksjon i et boligområde i Moelv. Politiet har evakuert beboere på den aktuelle adressen. Grunnen til dette er opplysninger om at det skal være giftig materiale på stedet. En person er pågrepet og blir tatt hånd om av helsevesenet. Politiet har bistand fra brannvesenet for å avklare situasjonen. Politiet skriver på Twitter at de håper å avklare situasjonen og komme tilbake med mer informasjon i løpet av kort tid

 • Onsdag 22. mars kl. 20.09

  Politiaksjon i Moelv - en person pågrepet

  Det pågår en politiaksjon i et boligområde i Moelv. Politiet har evakuert beboere i nærheten av den aktuelle adressen. Grunnen til dette er opplysninger om at det kan være giftig materiale på stedet. – Hvis opplysningene stemmer, så kan det være farlig, sier Rune Vegard Huse, operasjonsleder i politiet i Innlandet. Politiet har onsdag kveld ennå ikke bekrefta om det faktisk er giftig materiale på stedet. En person er pågrepet og blir tatt hånd om av helsevesenet. Politiet har bistand fra brannvesenet for å avklare situasjonen.

 • Onsdag 22. mars kl. 19.02

  Årets Ungdomsbedrift

  "Bondrerekrutten" ved Jønsberg videregående skole ble kåret til Årets Ungdomsbedrift under fylkesmesterskapet for elevbedrifter på Hamar i dag. De vant prisen for et digitalt læringsprogram om husdyr beregnet på barnehager og barneskoler. Bonderekrutten går nå videre til NM for elevbedrifter seinere i år.

 • Onsdag 22. mars kl. 15.14

  Sammenstøt mellom buss og bil Lillehammer

  Det har vært et sammenstøt mellom buss og bil på fylkesveg 2522 i Lillehammer. Ifølge politiet har ingen personer kommet til skade. Politiet har bistått m trafikkdirigering, skademelding opprettes av de involverte. Bilberging er på vei.

 • Onsdag 22. mars kl. 14.31

  Nammo frykter strømmangel

  Nammo frykter at det planlagte lageret for kinesiske TikTok utenfor Hamar kan hemme norsk forsvarsproduksjon. Det var VG som først omtalte saken om at strømselskapet Elvia har lovet ledig kapasitet til datalageret samtidig som Nammo trenger mer strøm for å lage ammunisjon både til det Norske Forsvaret og NATO. - Dette kan skade vårt forhold til NATO sier kommunikasjonsrådgiver i Nammo, Thorstein Korsvold.

 • Onsdag 22. mars kl. 14.31

  Frykter TikTok kan hemme våpenproduksjon

  Nammo frykter at det planlagte datalageret utenfor Hamar kan hemme norsk våpenproduksjon. Det var VG som først omtalte saka om at strømselskapet Elvia har lovet bort ledig kapasitet til kinesiske TikTok, samtidig som Nammo trenger mer strøm for å lage ammunisjon både til det Norske Forsvaret og NATO. - Det vil stille oss i et dårlig lys hvis vi ikke kan levere fordi TikTok har fått den ledige kapasiteten. Det sier kommunikasjonsrådgiver i Nammo, Thorstein Korsvold.

 • Onsdag 22. mars kl. 12.14

  Held fram leitinga etter sakna mann i Lillehammer

  Politiet leitar framleis etter den 22 år gamle mannen som har vore borte frå heimen sin i Lillehammer sidan søndag føremiddag. I morgontimane onsdag deltek fleire titals personar frå politi, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og andre frivillige i søket. Søket blir koordinert frå Røde Kors-huset i Lillehammer (biletet). Den sakna mannen er 180 cm høg, slank og har normal kroppsbygnad. Han har blondt hår og blå augo og snakkar vestlandsdialekt.

 • Onsdag 22. mars kl. 11.46

  Utsetter også NM i utfor for kvinner

  NM i utfor for kvinner i Trysil er også utsatt til i morgen. Rennet skulle egentlig starte klokka 14.00 i dag, men må utsettes på grunn av været. Tidligere i dag ble herrenes utfor utsatt. Pressesjef Kjell Aurmo sa da at det var for mye tåke til at det var forsvarlig å gjennomføre.

 • Onsdag 22. mars kl. 9.04

  Over halvparten av kjøretøyene hadde mangler

  Statens vegvesen tok ut 23 tunge kjøretøy til kontroll ved Ånestad og Magnormoen kontrollstasjoner tirsdag. Av disse hadde over halvparten, 14 av dem, mangler. 11 av sjåførene fikk bruksforbud og to fikk gebyr. I tre av kontrollene endte det med anmeldelse. En av sjåførene fikk bruksforbud og ble anmeldt for manglende brannslukker og lekkasje på kanne med svovelsyre.

 • Onsdag 22. mars kl. 8.02

  Utsetter NM i utfor for herrer

  NM i utfor for herrer blir utsatt til torsdag på grunn av snøfall og mye tykk tåke i Trysil. Det opplyser pressesjef Kjell Aurmo. Rennet skulle ha startet klokka 8.30 onsdag morgen. Arrangørene forsøker å gjennomføre kvinnenes utfor som planlagt i dag. Det skal tas en endelig avgjørelse klokka 11.

 • Onsdag 22. mars kl. 5.36

  Politiet tar grep for å ta de som bærer kniv

  Flere hendelser med beslag av stikkvåpen blant ungdom i Gjøvik har ført til at politiet tar grep. Den nærmeste tida vil det bli gjennomført visitering av personer i Gjøvik sentrum med mål om å avdekke stikkvåpen, melder OA. Visiteringene blir gjennomført med metalldetektor. Dersom politiet finner våpen blir dette beslaglagt og politiet oppretter sak på hendelsen.

 • Onsdag 22. mars kl. 5.23

  Boligbrann i Elverum

  Det brant i en bolig i Elverum natt til onsdag. Et rom i boligen er helt utbrent. De tre som bor der var ute idet brannen ble meldt til nødetatene, og er ikke skadet. De ble flyttet til hotell for natten. Brannårsaken er ikke kjent.

 • Tirsdag 21. mars kl. 22.06

  Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen

  Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi. Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi. Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lite for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen. (NTB)

 • Tirsdag 21. mars kl. 17.21

  Øyertunnelen stengt

  E6 Øyertunnelen i Innlandet er stengt i retning Otta fordi en personbil har fått stans, melder Vegtrafikksentralen øst.

 • Tirsdag 21. mars kl. 17.21

  Øyertunnelen åpnet igjen

  E6 Øyertunnelen i Innlandet er åpnet igjen etter å ha vært stengt i retning Otta fordi en personbil har fikk stans, melder Vegtrafikksentralen øst.

 • Tirsdag 21. mars kl. 16.26

  Smirnov slutter i LIK

  Aleksandr Smirnov er ferdig som hovedtrener i Lillehammer ishockeyklubb. Det skriver GD. Russiske Smirnov har vært hovedtrener i Lillehammer ishockeyklubb de siste to sesongene. Lillehammer må nå lete etter en ny hovedtrener. Hva som skjer med assistenttrener Anton Säll er foreløpig ikke kjent.

 • Tirsdag 21. mars kl. 16.21

  Sju utøvere til Lahti

  Norges Skiforbund Kombinert sender sju utøvere til helgas World Cup-finale i finske Lahti. Det er teamsprint på programmet fredag, mens det er individuelle renn lørdag og søndag i Finland. – Vi gleder oss til en spennende avslutningshelg i Lahti. Det er fortsatt ikke avgjort om sammenlagtkulene, forteller sportssjef Ivar Stuan. Disse stiller for Norge: Jarl Magnus Riiber, IL Heming Jens Lurås Oftebro, IL Jardar Jørgen Graabak, Byåsen IL Espen Andersen, Lommedalens IL Espen Bjørnstad, Byaasen SK Andreas Skoglund, Molde og Omegn IF Einar Lurås Oftebro, IL Jardar

 • Tirsdag 21. mars kl. 14.55

  Leteaksjon Lillehammer

  Opp mot hundre mannskaper fra politiet, Sivilforsvaret, Røde Kors, Norske redningshunder og andre frivillige leter nå etter den savnede 22 år gamle mannen på Lillehammer. Det skriver GD. Innsatsleder i politiet Magnus Danielsen forteller til avisa at aksjonen fortsetter med full styrke til mørket kommer. 22-åringen forsvant fra hjemmet sitt i Lillehammer søndag cirka klokka 10. Han er 180 cm høy, slank og normal kroppsbygning. Han har blondt hår og blå øyne og snakker vestlandsdialekt.

 • Tirsdag 21. mars kl. 14.15

  Fartskontroll i Østerdalen

  12 bilister fikk bøter for å ha kjørt for fort i en fartskontroll politiet hadde på riksveg 3 på atna i Stor-Elvdal i dag. Høyeste hastighet ble målt til 113 km/t i 80 sona.

 • Tirsdag 21. mars kl. 13.19

  Mistanke om promillekjøring i Brumunddal

  En mann i 30 års alderen ble stoppet av politiet i Brumunddal i dag, mistenkt for promillekjøring. Han hadde heller ikke gyldig førerkort for personbilen han kjørte. Nå kan han vente seg et oppgjør med politiet.

 • Tirsdag 21. mars kl. 10.43

  Mann dømt for drapsforsøk på sin mor.

  En mann er dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern for drapsforsøk på moren sin i Lillehammer i fjor vår. Dommen falt i Vestre Innlandet tingrett i forrige uke. I dommen heter det at knivstikkingen kom høyst uventet på moren og tiltaltes søsken. Mannen har ingen voldshistorikk før dette, og det skal heller ikke ha vært noen konflikt som kan forklare hendelsen. Moren har i retten forklart at hun først trodde det var sønnen som knivstakk henne, men i ettertid vært klar på at det skjedde som et rent uhell da hun prøvde å ta fra ham kniven. Retten slår imidlertid fast at det er bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at det er tiltalte som knivstakk moren mens hun lå og sov. De sakkyndige har slått fast at tiltalte har paranoid schizofreni. – Handlingen som er utført, er åpenbart psykotisk motivert, heter det i dommen, og retten kommer derfor til at den tiltalte er utilregnelig. (©NTB)

 • Tirsdag 21. mars kl. 8.20

  Innlandet på medisintoppen.

  Folk i Innlandet bruker mest reseptpliktige legemidler, sier en statistikk over bruken av medisiner for 2022. Her bruker vi 15 prosent flere legemiddeldoser enn landsgjennomsnittet. Det er heller ikke første gang Innlandet topper denne oversikten. Færrest legemidler brukte folk i Oslo. –I løpet av noen år vil hele landet ha en befolkningssammensetning som ligner den Innlandet har i dag, med en vesentlig større andel eldre. Da vil behovet for legemiddelbehandling øke kraftig, sier Jostein Soldal i Apotekforeningen.

 • Tirsdag 21. mars kl. 7.34

  Flere hundre våpen og mye ammunisjon levert til politiet

  Flere hundre våpen og en del ammunisjon er levert til politiet i Innlandet, under våpenamnestiet som ble innført fra årsskiftet og varer til 1. juni. Det er levert godt over 500 våpen av ulike slag og 513 kilo med ammunisjon, skriver GD. Et våpenamnesti betyr at folk som har ulovlige, uregistrerte våpen kan levere dem til politiet uten å få straff.

 • Tirsdag 21. mars kl. 6.46

  Togforsinkelser Moelv – Lillehammer

  Det kan bli forsinkelser på grunn av feil på sporet mellom Moelv og Lillehammer, skriver Bane Nor på sin nettside. En ny oppdatering 22. Mars kl. 15:00.

 • Tirsdag 21. mars kl. 5.42

  Gullspenne kan være 1500 år gammel

  Et sjeldent funn på et jorde i Sør-Odal skaper begeistring blant arkeologer, skriver avisa Glåmdalen. I 2020 ble det funnet ei spesiell spenne. Arkeologer slår fast at den er fra folkevandringstida i Norge, år 400 til 570 etter Kristus. Spenna er med andre ord rundt 1 500 år gammel. Kulturhistorisk museum har 54 slike relieffspenner i sine samlinger. 13 av dem er funnet i Innlandet.