Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • I dag kl. 17.02

  HamKam tapte i Stavanger

  I 1. divisjon i fotball møtte HamKam Viking på bortebane i dag. Det endte med tap 0-2. HamKam-keeper Lukasz Jarosinski ble utvist tidlig i første omgang.

 • I dag kl. 16.47

  Blir lang tunnell på rv15

  Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen annonserte i dag at det skal bygges lang tunnell på rv 15 fra Breidalen til Skåre over Strynefjellet, med mulig arm til Geiranger. Det opplyser ordfører i Skjåk, Elias Sperstad. Byggestart er ikke bestemt.

 • I dag kl. 16.25

  Brann i truck på Raufoss

  En person fikk i seg røyk da det begynte å brenne i en truck på Raufoss i ettermiddag. Det var hovedsakelig batteriet på trucken som brant, melder politiet.

 • I dag kl. 15.35

  Alvorlig skadet i MC-ulykke

  Motorsyklisten som kolliderte med en bil på E16 i Lunner under en forbikjøring har fått alvorlige skader i beinet. Passasjeren på motorsykkelen har lettere beinskader. Bilføreren har smerter etter airbagen, men behandles på stedet. Vegen er stengt.

 • I dag kl. 15.04

  Motorsykkel mot bil

  Politiet i Innlandet melder på Twitter at en motorsykkel har kollidert med en bil på E16 øst for Lunner. Politiet har ikke oversikt over skadeomfanget og nødetatene er på vei.

 • I dag kl. 14.03

  Promillekontroll ga fangst

  Fire personer ble søndag ettermiddag innbrakt, mistenkt for kjøring i påvirket tilstand på fylkesveg 419 ved Kvam i Gudbrandsdalen. Undersøkelsene av de fire endte med: To ble tatt fra førerkortet, en ble anmeldt for lavpromille og en var edru.

 • I dag kl. 8.20

  Beruset bilkjøring

  Det har vært flere tilfeller av kjøring i beruset eller ruset tilstand i Innlandet i natt. Både på Rasta, i Gjøvik, på Fåvang og i Skjåk har bilførere blitt stoppet av politiet mistenkt for promillekjøring. Flere hadde kjørt av vegen eller kollidert.

 • I dag kl. 8.17

  Slo politimann

  En politimann ble slått i ansiktet i natt da han var i ferd med å skille to menn som kranglet, skriver politiet i Innlandet på Twitter. Hendelsen skjedde i Grue i Solør. Mannen som slo ble pågrepet og arrestert.

 • I dag kl. 8.14

  Slagsmål med flere

  En mann i 30-årene ble kjørt til sjukehus med ansiktsskader etter et slagsmål mellom flere personer i Ringebu i natt. Ifølge politiet kjenner de identiteten til de som var involvert i slagsmålet.

 • Lørdag 23. juni kl. 19.10

  Minister til ulveområdet

  Over 150 sauer er bekreftet døde etter ulveangrep i Nord-Østerdal den siste tiden. Nå lover miljøminister Ola Elvestuen (V) å besøke området. Elvestuen jobber med å finne en dato for besøket, som er ønsket av lokale bønder, melder NTB.

 • Lørdag 23. juni kl. 18.16

  Storseier og uavgjort

  Raufoss vant hele 5–0 mot Odd 2 i en 2.-divisjonskamp i fotball lørdag ettermiddag. Elverum spilte 1–1 mot Hønefoss. Raufoss leder dermed 2. divisjon avdeling 1 med tre poeng ned til Elverum.

 • Lørdag 23. juni kl. 12.53

  Ny leder i fotballkretsen

  Janicke Gonstad fra Skreia blir ny daglig leder i Indre Østland Fotballkrets. Det melder OA. Gonstad har bakgrunn fra en rekke mediebedrifter og flere lederstillinger.

 • Lørdag 23. juni kl. 12.32

  Tatt for villmannskjøring på E6

  En bilfører ble stoppet på E6 i Brumunddal i 9.30-tiden i dag etter flere meldinger om grisekjøring. Sjåføren kjørte for fort og gjorde flere forbikjøringer over sperrelinja. Vedkommende blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt.

 • Lørdag 23. juni kl. 11.40

  23 nye sauer tatt av ulv

  Fellingsleder Jo Esten Trøan sier de har avlivet sau og lam siden i går kveld og gjennom natta. I følge Østlendingen er det snakk om 23 sauer eller lam ved Skjerbekken i Rendalen. Det er også oppdaget ferske skader sør i Sølendalen.

 • Lørdag 23. juni kl. 11.36

  Utforkjøring på Tretten

  En bil har kjørt av vegen på fylkesveg 254 i Musdalen i Tretten. Sjåføren er ute av bilen og sjekket av ambulansepersonell på stedet. Det er ingen trafikkproblemer som følge av uhellet.

 • Lørdag 23. juni kl. 8.12

  Fikk medhold i skoleklage

  Fylkesmannen har gitt en 18 år gammel elev ved Lillehammer vgs medhold i at skolen ikke gjorde nok da han og foreldrene varslet om at gutten følte seg dårlig behandlet av en lærer. Tidligere hadde hele klassen klaget på læreren. Det skriver GD.

 • Lørdag 23. juni kl. 7.18

  Døde av overdose

  Kvinnen som ble funnet død i en leilighet i Kongsvinger i mars døde av en overdose, men hadde også indre blødninger etter stump vold. Det opplyser politiet til Glåmdalen. Et ektepar er fortsatt siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand.

 • Lørdag 23. juni kl. 7.11

  Kvinner tatt for promillekjøring

  En kvinne i 40-åra ble tatt for promillekjøring etter vinglete kjøring på fv 51 i Sjodalen i 20-tida i går kveld. På Lalm ble en kvinne i 20-åra tatt for promillekjøring kl. 02.30 og kl. 04 ble en kvinne i 40-åra tatt for det samme i Øyer.

 • Lørdag 23. juni kl. 6.53

  Fastklemt etter ulykke

  En 19 år gammel kvinne ble sittende fastklemt etter at en bil kjørte av vegen på Auma i Nord-Østerdal i 21.30-tiden i går. En annen person i bilen ble også skadet. Begge ble fraktet til sjukehuset på Tynset.

 • Fredag 22. juni kl. 18.43

  Personbil på taket

  To personer er skadet etter at en bil kjørte i grøfta og havnet på taket på Skarnes ved 18-tiden. De to kjøres til sykehus.

 • Fredag 22. juni kl. 18.41

  Brann på Roverud

  Nødetater har rykka ut til en enebolig på Roverud ved Kongsvinger. Det brenner, men skal ikke være personer i huset.

 • Fredag 22. juni kl. 16.23

  Ny rådmann i Kongsvinger

  Gry Sjødin Neander er ansatt som ny rådmann i Kongsvinger. Hun er 56 år gammel og kommer fra stillingen som rådmann i Spydeberg kommune i Østfold.

 • Fredag 22. juni kl. 13.12

  Oftebro spiller Peer Gynt

  Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling, og det var usikkert om han kunne spille på Gålå.

 • Fredag 22. juni kl. 10.56

  Ny leder i Elverum håndball

  Mads Fredriksen er ansatt som ny daglig leder i Elverum håndball. Det skriver Østlendingen. Han kommer fra stillingen som daglig leder i Halden Topphåndball.

 • Fredag 22. juni kl. 10.40

  100 millioner til gründere

  Nå kan gründere med gode ideer i Hedmark få 100 millioner kroner for å realisere prosjektene sine. Sparebankstiftelsen Hedmark og Hedmark fylkeskommune har gått sammen med 50 millioner hver om et høyrisikofond der bedrifter med en forretningside med internasjonalt potensiale kan søke.

 • Fredag 22. juni kl. 9.56

  Halvparten av lastebiler med feil

  Halvparten av lastebilene som statens vegvesen kontrollerte på Husum i Løten denne uka hadde feil eller mangler. 65 vogntog fikk kjøreforbud og 7 sjåfører ble anmeldt. Under bremsekontrollen hadde 18 av 56 mangler. Seks av de fikk bruksforbud.

 • Fredag 22. juni kl. 8.29

  Ødela kulturminner

  Østre Toten kommune står i fare for å ha ødelagt kulturminner. Kommunen bygde en midlertidig parkeringsplass på et sted der det tidligere er oppdaget kokegroper fra jernalderen.

 • Fredag 22. juni kl. 6.16

  Islandshest på ville veier

  Politiet har funnet eieren til islandshesten som dukka opp i Rognstadvegen i Hunndal ved Gjøvik ved 5-tiden i morges. Politiet sjekka id-chipen på hesten og fant ut at den heter Gnott, men fant ikke ut hvem som var eier. Men nå har eier meldt seg.

 • Fredag 22. juni kl. 5.54

  Sjukepleier stjal medisiner

  En sjukepleier i Elverum har mista jobben og er politianmeldt etter at hun bestilte flere tusen vanedannende tabeletter til eget forbruk ved hjelp av jobben sin ved et sjukehjem. Det skal ha skjedd over flere måneder før det ble oppdaget, skriver Østlendingen.

 • Fredag 22. juni kl. 5.12

  Fire mista lappen

  Fire sjåfører mista førerkortet fordi de kjørte for fort på vegene i Hedmark og Oppland i går kveld og natt. Høyeste fart som ble målt var 123 km/t i 80-sona på rv 3 i Atna.

 • Torsdag 21. juni kl. 18.41

  Sykkelbronse til Ottestadgutt

  Ådne Holter fra Ottestad og Lillehammer Cykleklub fikk bronse under torsdagens NM-tempo i Sandefjord.

 • Torsdag 21. juni kl. 15.57

  Trafikkulykke Ridabu

  Trafikkulykke Ridabu

 • Torsdag 21. juni kl. 15.05

  Telefontrøbbel i Sør-Aurdal

  Store deler av Sør-Aurdal har har hatt trøbbel med telefon- og netttilgang i flere døgn. Problemene strekker seg fra Garthus og nedover til Ådalen. Også Hedalen har trøbbel med telefonen.

 • Torsdag 21. juni kl. 13.18

  MC-ulykke Jotunheimen

  Nødetatene er på vei til Jotunheimen Fjellstue på fv 55 etter ei ulykke med en motorsykkel. Ifølge politiet er skadeomfanget ennå ukjent. Mannen var ved bevissthet etter ulykka, og er kjørt til Lillehammer sykehus.

 • Torsdag 21. juni kl. 12.40

  Ja til Dæhlie i Alvdal

  Alvdal kommunestyre sier ja til at Bjørn Dæhlie kan bygge detaljhandel på Steimosletta i Alvdal. Men før det kan skje, må ny reguleringsplan godkjennes. Det har vært stor strid om dette i kommunen, og vedtaket i dag ble gjort med 10 mot 7 stemmer.

 • Torsdag 21. juni kl. 11.26

  Bil stjålet på Skotterud

  I løpet av natten har det blitt stjålet en grønn Audi A3 fra en privatadresse på Skotterud. Kjennemerke DK64430. Tips ønskes på tlf 02800.

 • Torsdag 21. juni kl. 11.25

  Tungen får Bjørnson-stipendet

  Forfatter Therese Tungen fra Kvam i Gudbrandsdalen får Bjørnsonstipendet for 2018. Stipendet på 25.000 kroner blir utdelt under åpningen av Bjørnsonfestivalen i Molde i september. – Tungen har skrevet en sterk debut og vi mener hun fortjener å bli lest av et stort publikum, sier festivalsjef Johild Kosberg Bredin.

 • Torsdag 21. juni kl. 10.29

  Mistanke om to ulver

  Det er mistanke om at det er to ulver som herjer i saueflokkene i nord-Østerdal. Forskerne har analysert prøver fra ulv i området som viser at det er ei ung tispe fra Sverige i omrodet. Men det er også funnet spor som kan tyde på at det også er en større ulv i området.

 • Torsdag 21. juni kl. 7.58

  Funnet flere drepte sauer

  Det ble funnet enda flere sauer som er skadd eller drept av ulv i Nord-Østerdal i løpet av dagen i går. Det er nå 120 sauer som er funnet. Men letinga etter flere skadde og drepte fortsetter i dag.

 • Torsdag 21. juni kl. 6.30

  Frakter blod med droner

  Blodprøver kan bli frakta med droner mellom sjukehus i Innlandet om noen få år. Det skriver HA. Sykehuset Innlandet har fått 12 millioner kroner fra Forskningsrådet som skal brukes for å finne løsninger for bruk av droner til transport istedetfor å sende det med bil.