Nyheter - Oppland & Hedmark:

  • I dag kl. 8.22

    Slått av guttegjeng

    En mann i 20-åra ble påført slag da han og en annen kranglet med en guttegjeng på 8-10 personer i Elverum i natt. Ingen ble skadd og fornærmede ønsket ikke å anmelde forholdet.

  • I dag kl. 8.21

    Tyvlånte bilen til mora

    En 16-åring tyvlånte bilen til mora i Elverum i natt. Et familiemedlem ringte politiet som var hjemme hos familien da gutten kom tilbake med bilen. I tillegg til å ha kjørt uten førerkort har politiet mistanke om promillekjøring.

  • I dag kl. 8.20

    Mann slått på Lillehammer

    En mann i 20-årene ble slått i ansiktet utenfor et utested i Lillehammer i natt. Mannen ble kjørt til legevakt med lettere skader. Politiet har ingen opplysninger om gjerningsmannen.

  • Lørdag 7. desember kl. 19.18

    Storhamar suverene

    Storhamar Ishockey var suverene i kampen borte mot bunnlaget Grüner i eliteserien lørdag. Da 3. periode ble blåst av var stillingen 2-9 til Storhamar. De gule og blå fra Hamar ligger på 2.-plass på tabellen, 17 poeng bak ledende Stavanger.

  • Lørdag 7. desember kl. 18.46

    Kjørte uten gyldig førerkort

    Utrykningspolitiet stanset en mann på fylkesveg 250 Jevnakervegen lørdag kveld. Det viste seg at mannen ikke hadde gyldig førerkort å vise frem, og han er nå anmeldt.

  • Lørdag 7. desember kl. 18.09

    Johansson falt - endte på 25.-plass

    Robert Johansson hoppet lengst av de norske hopperne i 1. omgang i russiske Nizjnij Tagil, men falt. I andre omgang hoppet han 123 meter. Johansson endte dermed på en skuffende 25.-plass. Japanske Yukiya Sato vant rennet.

  • Lørdag 7. desember kl. 16.02

    Næss ble nummer 11

    Ole Bjørnsmoen Næss fra Tynset ble nummer 11 på lørdagens 10.000 meter i den Kasakhstanske hovedstaden Nur Sultan. Han klokket inn på tiden 13.33.9. Nederlandske Patrick Roest vant løpet på 12.59.4.

  • Lørdag 7. desember kl. 13.48

    Bolsjunov vinner på Lillehammer

    Aleksandr Bolsjunov får sin revansj og vinner 30 kilometeren med skibytte på Lillehammer. Hans Christer Holund prøvde, men det ble til slutt en andreplass. Like bak kommer en pinne stiv Emil Iversen inn ti en tredjeplass.

  • Lørdag 7. desember kl. 13.43

    Valdresflye stengt

  • Lørdag 7. desember kl. 11.44

    Suveren Johaug på Lillehammer

    Therese Johaug fra Dalsbygda var suveren fra start til mål under 15 km fellesstart på Lillehammer i dag. Hun kom i mål 1 minutt og 8 sekunder foran Jessica Diggins fra USA. Heidi Weng kom på tredjeplass.

  • Lørdag 7. desember kl. 11.18

    Elgkalv i boligfelt

    En elgkalv har slått seg til i et boligfelt på Sel i dag. Viltnemnda er nå ute for å fjerne kalven.

  • Lørdag 7. desember kl. 10.41

    Matindustrien bør gjennomgås

    Konkurransen i matindustrien er så hard at noen bør se nærmere på bransjen. Det sier politisk redaktør i GudbrandsdølenDagningen, Hallvard Grotli. Han mener denne konkurransen er en viktig årsak til at Nortura la ned slakteriet sitt på Otta.

  • Lørdag 7. desember kl. 7.14

    Villreinen i Rondane mest truet

    Villreinen i Rondane er av de mest truete i Norge. Nasjonalparken tiltrekker seg turisme og det presser villreinen. Det sier forsker Vegard Gundersen i Norsk institutt for naturforskning. Han mener at det er viktig med en kraftig redusert ferdsel og bruk i selve trekkområdet til villreinen.

  • Lørdag 7. desember kl. 6.55

    Mye fyll i natt

    Det har vært mye bråk knytta til fyll i Innlandet i natt. I Trysil fikk en mann i 20-åra flere slag i ansiktet på et utested. Han ble ikke alvorlig skadd. Også i Kongsvinger ble det slossing mellom to personer ved et utested .

  • Fredag 6. desember kl. 18.42

    Bollestad: – Stange kommune avgjør

    Landbruksminister Olaug Bollestad overlater til Stange kommune å avgjøre om prisen på Staur gård er for høy, skriver Nationen. I november godtok Landbruks- og matdepartementet et bud på 61 millioner kroner, 17 millioner over taksten på 44 millioner.

  • Fredag 6. desember kl. 18.18

    Tilsynssak mot Hamar kommune

    Fylkesmannen vil undersøke om Hamar kommune har brutt bestemmelser i helselovgivningen i forbindelse med omorganiseringen av hjemmetjenesten. 73 ansatte i hjemmetjenesten har skrevet under på et bekymringsbrev til Fylkeslegen med flere, skriver HA.

  • Fredag 6. desember kl. 18.08

    – Pass på bankkortet ditt!

    Politiet ber oss nå om å passe ekstra nøye på bankkortet vårt. På twitter ber de oss "være spesielt oppmerksomme i forbindelse med uttak av penger, bruk av kort og oppbevaring av lommebøker nå i disse travle førjulstider."

  • Fredag 6. desember kl. 17.57

    Tyverier av bankkort

    Politiet advarer nå mot tyverier av bankkort. Ei lommebok ble stjålet på Strandtorget på Lillehammer, og tyvene har forsøkt å bruke bankkortet. Ifølge politiet er det meldt om liknende tilfeller på Hamar og i Ringebu.

  • Fredag 6. desember kl. 16.06

    Ulvejakt stoppet

    Fylkesmannen har stoppet ulvejakta i Odalen etter at den såkalt genetisk viktige ulven som ble flyttet fra Engerdal til Kongsvinger har vandret inn i området. Det er Glåmdalen som skriver dette.

  • Fredag 6. desember kl. 15.28

    Trysil beste alpinanlegg

    Dagens Næringsliv kårer Trysil til Norges beste alpinanlegg. Hemsedal er nummer to. Trysil har alltid satt familien først i utviklingen av det som i dag er Norges største og mest populære skisted, skriver DN.

  • Fredag 6. desember kl. 11.45

    Får hoppe i Russland likevel

    Hopperen Thomas Aasen Markeng fra Lensbygda er likevel på vei til Russland og går dermed glipp av bare ett verdenscuprenn etter visumrotet. Fredag var han i den russiske ambassaden i Oslo og fikk nytt visum og satte umiddelbart kursen for Russland.

  • Fredag 6. desember kl. 11.45

    Får hopp i Russland likevel

    Hopperen Thomas Aasen Markeng fra Lensbygda er likevel på vei til Russland og går dermed glipp av bare ett verdenscuprenn etter visumrotet. Fredag var han i den russiske ambassaden i Oslo og fikk nytt visum og satte umiddelbart kursen for Russland.

  • Fredag 6. desember kl. 11.31

    Skuffet over branntiltak

    Brannvesenet i Lillehammer er skuffa over at det ikke er satt i gang flere tiltak for å øke brannsikkerheten til den tette trehusbebyggelsen i sentrum. De sier til Gudbrandsdølen dagningen at lite har skjedd siden brannen i Storgata i 2017.

  • Fredag 6. desember kl. 10.54

    Ringorm i Oppland

    Det er funnet Ringorm i storfe i Gudbrandsdalen. Det skriver Nationen. Siden oktober er det til sammen påvist ringorm på 13 gårdsbruk i Sør-Norge. Et av tilfellene gjelder en besetning i Oppland.

  • Fredag 6. desember kl. 10.12

    Hjullaster havnet på taket

    Politiet melder om et trafikkuhell i Kaffegata i Flisa med en hjullaster. Hjullasteren ligger opp ned i en skråning utenfor vegen. Føreren har kommet seg ut og får helsehjelp.

  • Fredag 6. desember kl. 10.08

    Innstilte busser

    Etter at en buss veltet på vestsiden av Einafjorden har Vy innstilt busser som kjører Einastranda inntil videre. Det sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy til OA.

  • Fredag 6. desember kl. 9.59

    Obs! Glatte veier

    Politiet i flere distrikter på Østlandet varsler om svært glatte veier og mange trafikkuhell fredag formiddag. På E6 mellom Gardermoen og Hamar kan det være glatt i nærheten av broer og på utsatte steder.

  • Fredag 6. desember kl. 9.56

    Sognefjellet stengt

    Fv 55. over Sognefjellet er stengt for vinteren.

  • Fredag 6. desember kl. 9.37

    Har snakket med et vitne

    Politiet har snakket med et vitne til dødsulykka i Kvitfjell søndag. En mann omkom og en tenåringsgutt ble hard skadd i ulykka. Politiet vil ikke gå i detalj på vitnes forklaring, men sier at de nå er nærmere å finne et svar på hva som skjedde.

  • Fredag 6. desember kl. 9.12

    E16 åpen for trafikk

    E16 mellom Lunnertunnelen og Maura, ved Stråtjernet er ryddet og åpen for normal trafikk.

  • Fredag 6. desember kl. 8.23

    Buss skal ha velta i Vestre Toten

    En buss skal ha veltet på vestsiden av Einafjorden, skriver Oppland Arbeiderblad. Ifølge tips avisa har fått skal bussen være driftet av Vy. Ingen passasjerer skal være skadd, og det er ifølge avisa usikkert hva som er årsaken til ulykken.

  • Fredag 6. desember kl. 8.10

    Rudshøgda mister arbeidsplasser

    Nortura-konsernet fjerner 15 arbeidsplasser på slakteriet i Rudshøgda i en stor omstillingsprosess. Det skriver H-A. I går ble det vedtatt at slakteriet på Otta legges ned og at aktiviteten der flyttes til Rudshøgda.

  • Fredag 6. desember kl. 8.08

    Trafikkulykke

    På E16 mellom Lunnertunnelen og Maura, ved Stråtjernet, har det vært en trafikkulykke. Det er stengt i retning mot Lunnertunnelen og et felt er åpent mot Gardermoen frem til politiet kommer frem.

  • Fredag 6. desember kl. 5.21

    Rusa sjåfør kjørte på rødt

    En mann ble stoppa og sikta for å kjøre i rusa tilstand da han kjørte på rødt lys og ikke hadde gyldig førerkort. Dette skjedde i Hjellum i natt i Kongsvegen.

  • Torsdag 5. desember kl. 22.05

    Lillehammer og Storhamar vant

    Både Lillehammer og Storhamar vant hockeykampene i kveld. Lillehammer slo Vålerenga 4-3, mens Storhamar slo Frisk Asker 4-1.

  • Torsdag 5. desember kl. 21.40

    Stjålet bil stoppet i Solør

    Politiet har i kveld stoppet en stjålet bil på Brandval. Sjåføren, en mann, i 20-årene, ble pågrepet etter at det både var mistanke om ruspåvirket kjøring og tyvegods i bilen.

  • Torsdag 5. desember kl. 17.57

    Tunnelåpning utsatt

    Åpningen av den nye Rødøldtunnelen på E 16 på den østlige delen av Filefjell blir ikke åpnet før etter nyttår. Årsaken er utfordringer med elektroarbeidet i den 2 kilometer lange tunnelen, skriver Statens vegvesen i ei pressemelding.

  • Torsdag 5. desember kl. 17.41

    Til sykehus etter ulykke på Dovre

    En bilfører i 30-åra er kjørt til Lillehammer sykehus etter et sammenstøt mellom tre biler på E6 på Dovre. Ifølge politiet hadde personen smerter i nakke og rygg.

  • Torsdag 5. desember kl. 17.03

    Til legevakt etter utforkjøring

    En person i 60-åra er kjørt til legevakt for sjekk etter å kjørt utfor FV 205 ved Roverud. Bilen havnet på taket. Det skal ikke være alvorlige personskader, ifølge politiet.

  • Torsdag 5. desember kl. 15.36

    Brann i lastebil

    En lastebil står i brann på RV 4 ved Lygna. Ifølge politiet har brannvesenet kontroll på brannen. Det er ingen personskader, og trafikken flyter greit forbi.