Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • I dag kl. 8.14

  Ung råkjører i fengsel

  En mann i 20-åra, som kjørte i 170 km/t på E6 i Ringebu i april er dømt til fengsel i 16 dager og mister førerkortet i to og et halvt år. Det skriver GD.

 • I dag kl. 8.12

  Bilene er berget

  Det er nå ryddet opp etter trafikkulykken på riksvei 3 ved Midtskogen i Elverum og trafikken flyter som normalt. Tre biler var involvert. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet.

 • I dag kl. 7.08

  Ulykke mellom Elverum og Hamar

  Tre biler er involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 ved Midtskogen i Elverum. Det var en person i hver bil. Skadeomfanget er foreløpig uvisst. Ulykken skjedde i retning Hamar. Trafikken dirigeres forbi.

 • I dag kl. 6.41

  Tiltak mot gruveforurensning

  Innen sommeren skal det bli klart hvilke tiltak som skal utredes for å få gjort noe med gruveforurensningen i Folldal. Det er klart etter møte mellom Riksantikvaren og Direktoratte for Mineralforvaltning.

 • Torsdag 28. mai kl. 21.10

  Skaut i bakken for å skremme

  I Nord-Odal har politiet torsdag vore på ei privat adresse i forbindelse med ein nabokrangel. Den eine parten skal ha slått den andre med ein spade. Den andre parten skal ha skutt i bakken med ein pistol for å skremme den andre. Saka etterforskast.

 • Torsdag 28. mai kl. 21.08

  Køyrde på syklist på Espa

  På Espa har ein personbil har køyrt på ein syklist i ei treningsgruppe i Espavegen, i forbindelse med forbikøyring. Det er antatt at ulykka har gitt lettare skadar, og syklisten blei tatt med til legevakt. Bilførar har fått førarkortet inndratt.

 • Torsdag 28. mai kl. 19.09

  Tok fyr i madrass

  Det har vært en mindre brann i en leilighet i Hamar etter at det tok fyr i en madrass. En mann i 30-årene er kjørt til legevakt for sjekk. Brannårsaken er ukjent.

 • Torsdag 28. mai kl. 16.17

  Koronasmitte ved byggeplass

  En av de ansatte i administrasjonen for byggeprosjektet for helsesenteret Hovlitunet i Søndre Land har testet positivt på koronasmitte. Alle ansatte som har vært i kontakt med den smittede, må gå i karantene, melder Oppland Arbeiderblad.

 • Torsdag 28. mai kl. 15.17

  Vil ha 180 millioner til Dovrebanen

  Frp-gruppa på Stortinget vil bruke 180 millioner kroner for å unngå utsettelse på utbyggingen av dobbeltspor på Dovrebanen, sier Tor André Johnsen. I revidert nasjonalbudsjett ble utbyggingen stoppet på grunn av overskridelser ved andre strekninger.

 • Torsdag 28. mai kl. 14.01

  Ble stanset av spikermatte

  Politiet brukte både politihelikopter og biler etter at en sjåfør ikke stanset for kontroll på Jaren i Gran i dag. En politipatrulje målte for høy hastighet, og ga signal om å stoppe. Bilen kjørte over spikermatte, og stoppet ca. 6 km etterpå.

 • Torsdag 28. mai kl. 13.24

  Pause i omstridt hogst i Gran

  Det blir en pause i den omstridte hogsten av trær i Brandbu i Gran i forbindelse med flomsikring. NVE må rydde skog i området, men flere innbyggere mener dette er skadelig for fuglelivet. Pausen varer til hekkesesongen er over.

 • Torsdag 28. mai kl. 12.37

  Korona-effekt i flere år

  Det kan ta flere år før det blir normal pasientbehandling i Sykehuset Innlandet etter at epidemien er over. Det kom fram på styremøtet i dag, melder GD. 100.000 pasientkontakter ble avlyst, og nærmere 70.000 venter på oppfølging og kontroll.

 • Torsdag 28. mai kl. 11.50

  Til sjukehus etter ulykke

  En person er kjørt til sjukehuset på Lillehammer etter ei ulykke på E6 like nord for Fåvang. Vegen er iferd med å bli åpnet for trafikk.

 • Torsdag 28. mai kl. 11.27

  Møteulykke på E6

  En personbil og en tankbil har kollidert ved Fåvang. En person er skadet. Politiet opplyser at vedkommende er bevisst og mottar helsehjelp på stedet. Veien er sperret.

 • Torsdag 28. mai kl. 11.09

  Bedriftene tror på framtida

  Nær halvparten av bedriftene i Innlandet tror at de vil være tilbake i en normal situasjon innen et år. Det viser en undersøkelse NHO har gjort. Over halvparten av bedriftseierne mener at hvilken politikk som føres er av avgjørende.

 • Torsdag 28. mai kl. 10.48

  Dårlig skoleutbytte

  Det store flertallet av elever har hatt dårligere utbytte av skolen de siste månedene, viser en undersøkelse utført av Høgskolen i Innlandet. Professor i pedagogikk, Thomas Nordahl, sier det nå er viktig å legge til rette resten av skoleåret.

 • Torsdag 28. mai kl. 8.46

  Rovdyrnemndene består

  Det blir ikke noe av regjeringas forslag om ei uavhengig rovdyrklagenemnd. Det er klart etter at energi- og miljøkomiteen på Stortinget behandlet saken. Flertallet vil at klager på felling havner på statsrådens bord i stedet for i en nemnd.

 • Torsdag 28. mai kl. 7.26

  Våpen på avveie

  Innlandet politidistrikt mangler oversikt over våpnene til 4.000 våpenkort-eiere som ikke lenger er i live. Mange som arver våpen, vet ikke hva de skal gjøre med dem. Politidirektoratet sier at dette er våpen de frykter kan havne på feil hender.

 • Torsdag 28. mai kl. 6.58

  Kan si nei til E6

  Ordfører i Øyer, Jon Halvor Midtmageli utelukker ikke at kommunen kan komme til å si nei til ny E6 gjennom kommunen, skriver GD. De krever at det også blir bygget gang- og sykkelveg langs lokalvegen for å ivareta trafikksikkerheten.

 • Torsdag 28. mai kl. 6.16

  Innstiller på «vest»

  Kommunedirektør i Hamar, Christl Kvam, anbefaler at kommunestyret vedtar den vestre jernbanetraseen gjennom Hamar, skriver Hamar Arbeiderblad. Formannskapet skal behandle saken i neste uke, mens kommunestyret skal ta endelig stilling seinere i juni.

 • Torsdag 28. mai kl. 5.57

  Bil stjålet

  En blå Mitsubishi Outlander med skiboks på taket er stjålet i Biri sentrum i løpet av natta. Politiet ber om tips på 02800 dersom noen observerer den HB-registrerte bilen.

 • Onsdag 27. mai kl. 21.47

  Stal GPS-utstyr

  Ved Sander i Sør-Odal vart det klokka 19.58 meldt om at det er stole GPS-utstyr frå ein traktor. Politiet har vore på staden og har sikra spor.

 • Onsdag 27. mai kl. 20.31

  Kollisjon mellom bil og sykkel

  I Lillehammer har ein personbil og ein syklist kollidert i Sigrid Undsets veg. Syklisten skal ha vore medviten, og er køyrt til sjukehuset. Omfanget av eventuelle skadar er ukjent. Sjåføren av bilen har fått førarkort beslaglagt.

 • Onsdag 27. mai kl. 19.08

  Mann fra Gjøvik omkom i snøskred

  Det var Anders Sunde Wroldsen (41) fra Gjøvik som omkom i skredet i Rauma kommune søndag, skriver OA. Etter en leteaksjon ble 41-åringen brakt med luftambulanse til St. Olavs hospital. Samme kveld bekreftet politiet at 41-åringen var omkommet.

 • Onsdag 27. mai kl. 16.51

  Personbil av vegen

  I Kongsvinger vart det klokka 16.05 meldt om at ein personbil hadde køyrt av vegen på Oslovegen/Fylkesveg 198. Det var to personar i bilen, og desse blir tatt hand om av ambulanse på staden. Det er uvisst om dei er skadde. Det er redusert framkomst.

 • Onsdag 27. mai kl. 16.05

  Lokal flomvarsling

  Innen to år skal et nytt lokalt flomvarslingsverktøy for kommuner være på plass. Seks kommuner i Nord-Gudbrandsdalen satte i fjor i gang et forprosjekt. Målet er å finne ut om det var mulig å varsle om flom lokalt noen dager før det skjer.

 • Onsdag 27. mai kl. 15.44

  Oppsigelser ved Benteler

  Benteler Automotive på på Raufoss sender denne uka ut de første oppsigelsene som følge av korona-krisa. 40-50 ansatte mister jobben av totalt 500 ansatte.

 • Onsdag 27. mai kl. 13.49

  Mister jobben ved Gjøvik-bedrift

  12 ansatte kan bli arbeidsledige når Gjøvik-bedriften Etac legger ned resten av produksjonen her i landet. I fjor forsvant 22 jobber, da produksjon ble flytta til Polen. Selskapet lager pasientheiser og takløftere, melder Oppland Arbeiderblad.

 • Onsdag 27. mai kl. 11.34

  Fylkesveg 51 åpen nord for Fagernes

  Fylkesveg 51 nord for Fagernes er ryddet og åpen for trafikk. Ei kvinne ble alvorlig skadd og sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus etter kollisjon mellom personbil og lastebil. Politiet etterforsker hendelsen.

 • Onsdag 27. mai kl. 10.33

  Foreslår å legge ned fire skoler

  Det er store økonomiske utfordringer i Ringsaker kommune. Rådmannen foreslår å legge ned fire skoler fra 2021, skriver Ringsaker Blad. De fire skolene er Lismarka, Messenlia, Fagernes og Fossen.

 • Onsdag 27. mai kl. 10.21

  Hentet av luftambulanse

  Ei kvinne i 70-åra er hentet av luftambulanse etter kollisjon mellom personbil og lastebil på fylkesveg 51 ved Holdalsfossen i Øystre Slidre. Kvinna kjørte personbilen. Vegen er fortsatt stengt, personbiler kan kjøre om Skrautvål.

 • Onsdag 27. mai kl. 10.10

  Omkjøring etter ulykke Øystre Slidr

  Fylksveg 51 ved Holdalsfossen, noen få kilometer nord for Fagernes, er stengt på grunn av kollisjon. Det er skiltet omkjøring via Skrautvål på andre siden av Sæbufjorden, melder NRK Trafikk.

 • Onsdag 27. mai kl. 10.10

  Omkjøring etter ulykke Nord-Aurdal

  Fylksveg 51 ved Holdalsfossen, noen få kilometer nord for Fagernes, er stengt på grunn av kollisjon. Det er skiltet omkjøring via Skrautvål på andre siden av Sæbufjorden, melder NRK Trafikk.

 • Onsdag 27. mai kl. 9.37

  Trafikkulykke i Nord-Aurdal

  På fylkesveg 51 ved Sæbufjorden i Nord-Aurdal er en lastebil og en personbil innblandet i ei ulykke. Vegen er stengt. Det jobbes med alternativ omkjøring. Nødetatene jobber på stedet.

 • Onsdag 27. mai kl. 9.30

  Hundekjører hjem neste uke

  Neste tirsdag kommer hundekjører Thomas Wærner hjem til Norge. Det bekrefter teamet til Iditarod-vinneren til NTB onsdag. Wærner har vært koronafast i USA i tre måneder, etter at han vant det kjente hundekjøringsløpet i Alaska i mars.

 • Onsdag 27. mai kl. 9.29

  Godt år for Hunton

  Gjøvik-bedriften Hunton økte i fjor salget av trefiberisolasjon med 70 prosent. Målet i år er en vekst på ytterligere 50 prosent, som vil skape flere arbeidsplasser, skriver bedriften i en pressemelding.

 • Onsdag 27. mai kl. 9.14

  Flere kan miste jobben

  12 ansatte kan bli arbeidsledige, når Gjøvik-bedriften Etac legger ned. Produksjonen ble flytta til Polen i fjor og 22 jobber forsvant. Nå kan de siste 12 jobbene forsvinne, skriver OA.

 • Onsdag 27. mai kl. 7.21

  Haster med tiltak i Folldal

  Riksantikvaren vil nå vite hva som kan gjøres med forurensningen fra Folldal gruver. Direktoratet for Mineralforvaltning er innkalt til møte hos Riksantikvaren på torsdag. Det haster med å få gjort noe i Folldal, sier Linda Veiby hos Riksantikvaren.

 • Onsdag 27. mai kl. 7.14

  Statskog gjenåpner sine hytter

  Etter måneder med stengte dører, åpner Statskog igjen sine hytter fra og med juni. Statskog har 86 utleiehytter og 130 åpne buer spredt rundt i Norge. Utleiehyttene er rimelige leiealternativ, mens de åpne buene kan brukes uten å betale noe.

 • Onsdag 27. mai kl. 6.55

  Personopplysninger på kommuneside

  Da Ringsaker kommune publiserte sin offentlige postjournal tirsdag, ble sensitive personopplysninger om to personer liggende tilgjengelig i flere timer. Nå beklager kommunen, skriver Ringsaker Blad.