Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • I dag kl. 20.35

  Uregistrert crosser prøvde å stikke fra politiet i Røn

  Ved 20-tiden søndag kveld, ble en uregistrert crosser sett kjørende på bakhjulet av politiet på E16 i Røn Vedkommende forsøkte å stikke av fra politiet, men ble stoppet kort tid etter, opplyser politiet i Innlandet. Føreren hadde heller ikke gyldig førerkort for crosser, og ble i tillegg anmeldt for å kjøre over dobbel sperrelinje. Politiet opplyser at føreren fikk sitt førerkort beslaglagt.

 • I dag kl. 20.12

  Lillehammer seiret mot Comet Halden

  Comet Halden fikk søndag besøk av Lillehammer i eliteserien i hockey. Bortelaget fra Lillehammer vant kampen 2–1. Lillehamringene scoret to kjappe mål i andre periode, før Comet fikk inn en redusering på slutten av perioden.

 • I dag kl. 20.00

  Storhamar valset over Sparta

  Storhamar slo Sparta 5–2 på borteis i eliteserien i hockey søndag ettermiddag. Storhamar hockey topper nå eliteserien med 15 poeng etter å ha spilt seks kamper.

 • I dag kl. 18.19

  Kongsvinger raknet mot Bryne

  Søndag ettermiddag i 1. divisjon i fotball tapte Kongsvinger 3–1 mot Bryne, etter å ha ledet 1–0. Hjemmelaget gikk tidlig opp i ledelsen mot laget fra Jæren etter scoring fra Martin Vinjor, men Bryne utliknet kun minutter før pause. Og ikke lenge etterpå ble Kongsvinger redusert til ti mann, etter at midtstopperen Lars Krogh Gerson ble utvist. Stillingen var lenge 1-1, helt fram til Bryne tok ledelsen på slutten av andre omgang. I overtiden ble Bryne tildelt et straffespark, etter en forseelse som gjorde at Kongsvinger fikk enda en mann utvist. Bryne scoret på straffa og punkterte dermed kampen.

 • I dag kl. 18.01

  Fredrikstad på vei mot opprykk – vant mot Raufoss

  Fredrikstad ble for sterke og vant 3–0 mot Raufoss i plankebyen søndag ettermiddag i 1. divisjon i fotball. Raufoss klarte å holde Fredrikstad unna til pause, men drøyt minuttet ut i andre omgang gikk hjemmelaget opp i ledelsen. Det skulle bli ytterligere to mål til i andre omgang før dommeren blåste i fløyta. Raufoss ligger foreløpig på en tiendeplass i 1. divisjon, etter å ha spilt 25 kamper.

 • I dag kl. 17.21

  Boligbrann i Fagernes sentrum

  Klokka 17.13 søndag ettermiddag fikk politiet i Innlandet melding om brann i en bolig i Fagernes sentrum. Brannvesenet har startet slukking på stedet og det brenner både i første- og andreetasje. Brannen har oppstått i forbindelse med matlaging, opplyser politiet.

 • I dag kl. 17.21

  Boligbrann i Fagernes sentrum slukket

  Klokka 17.13 søndag ettermiddag fikk politiet i Innlandet melding om brann i en bolig i Fagernes sentrum. Brannvesenet fikk startet slukking på stedet, og fikk etter hvert kontroll på brannen. Det brant både i første- og andreetasjen av bygget. Ifølge innsatsleder hos brannvesenet på stedet, Ole Vidar Størdal, er alle personene i boligen gjort rede for. Én beboer tilknyttet andreetasjen får hjelp av ambulansen på stedet. Brannen skal ha oppstått i forbindelse med matlaging i andreetasje, opplyser politiet i Innlandet.

 • I dag kl. 16.36

  Frontkollisjon i Vestre Slidre

  Ved 16-tiden søndag ettermiddag frontkolliderte to biler på Vestsidevegen i Vestre Slidre. Ifølge politiet var det ikke snakk om en alvorlig ulykke. Totalt tre personer var involvert i ulykken.

 • I dag kl. 16.30

  Bil kjørte av riksveg 34 ved Hornslinna

  Cirka klokka 15.30 søndag ettermiddag fikk politiet i Innlandet melding om en bil som hadde kjørt av riksveg 34 ved Hornslinna i Gran. Det var kun føreren i bilen, og vedkommende fremsto lettere skadet. Brannvesenet foretok manuell dirigering på stedet, i påvente av politiet.

 • I dag kl. 16.25

  Bil kjørte av vegen i Lillehammer – fikk førerkortet beslaglagt

  Søndag ettermiddag ved 15-tiden kjørte en bil av vegen i Lillehammer, i krysset mellom Messenlivegen og Maihaugvegen. Bilen var ikke kjørbar etter ulykken, og bilberger ble tilkalt til stedet. Føreren, en kvinne i 50-årene, ble kjørt til legevakt for sjekk. Politiet i Innlandet opplyser at kvinnen har fått førerkortet sitt beslaglagt etter ulykken.

 • I dag kl. 14.18

  Jusprofessorer mener Trettebergstuen kan stilles for riksrett

  Stortingets jurister mener at Anette Trettebergstuen ikke kan stilles for riksrett. Men to professorer er uenige og ber Stortinget vurdere det på nytt. – Vi stiller oss undrende til at en intern utredning på Stortinget, der tidligere statsråd Trettebergstuen nå er representant, har funnet det klart at hun ikke kan stilles ansvarlig for riksretten, skriver Benedikte M. Høgberg og Alf-Petter Høgberg i et brev, ifølge Aftenposten. De to er professorer i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo, og mener at kontroll- og konstitusjonskomiteen bør sende saken til Ansvarskommisjonen, som vurderer om statsråder har brutt med sine konstitusjonelle plikter. I slike tilfeller er det riksretten som dømmer statsråder, ifølge Grunnloven. Trettebergstuen trakk seg som kultur- og likestillingsminister i Jonas Gahr Støres regjering 23. juni. Det skjedde etter at hun to dager før innrømmet å ha brutt habilitetsreglene ved å utnevne venner til viktige verv. (NTB)

 • I dag kl. 11.49

  Spillermøte i Kongsvinger etter uro

  Det har vært uro i KIL-troppen i det siste. Flere av spillerne skal være misfornøyde med trener Vegard Hansen. Nå forteller Hansen at de hadde et møte i spillergruppa lørdag morgen, og at fokuset ligger på kampen mot Bryne i dag. – Jeg er fornøyd med møtet, og det var bra respons. Nå er det fullt fokus på Bryne, og vi er optimister foran denne kampen. Jeg tror det skal være bra energi, det så veldig bra ut i dag, sa Vegard Hansen til avisa Glåmdalen lørdag. Hansen forteller at han har fått en del innspill på hva spillerne ikke er fornøyde med. – Jeg må jobbe med det her over tid, og prøve å bli en bedre trener, sier Vegard Hansen.

 • I dag kl. 10.26

  Fire pågrepet og siktet for Jonas-drapet

  Lørdag kveld ble enda en mann pågrepet i Jonas-saken. Nå er fire personer siktet. De to første som ble pågrepet og siktet er fra Innlandet. Den første av dem ble pågrepet på Rena og den andre i Elverum.

 • I dag kl. 9.11

  Ingen hadde promille

  UP hadde promillekontroll på Vestre Solørveg på Brandval i Kongsvinger i natt. 85 bilister ble kontrollert. Ingen av dem var ruspåvirket. To førere blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

 • I dag kl. 8.33

  Utforkjøring i Totenvika

  En bil kjørte i midtdeleren og så ut av vegen på fylkesveg 33 i Østre Toten søndag morgen. Politiet fikk melding om ulykken kl. 06.02. Det var to personer i bilen. De er fraktet til legevakta for sjekk. Det er ikke mistanke om ruspåvirket kjøring.

 • I dag kl. 8.30

  Var truende i Gjøvik

  En mann ble bortvist fra et utested i Gjøvik lørdag kveld etter at han oppførte seg truende mot de ansatte. Mannen forstod pålegget han fikk, melder politiet.

 • I dag kl. 8.27

  Redningsaksjon i Trysilfjellet

  En kvinne i 40-åra satte seg fast på vestsiden av Trysilfjellet lørdag kveld. En patrulje fra politiet tok seg fram til kvinnen og hjalp henne ned fra fjellet. Hun var kald, men ellers i god form og ble ivaretatt av Røde Kors. Politiet takker de frivillige for hjelp.

 • Lørdag 30. september kl. 19.40

  40 km/t for fort i Vallset

  UP har hatt kontroll på Odalsvegen i Vallset i Stange. Fire bilister ble tatt for å kjøre for fort. En av dem ble anmeldt og fikk førerkortet sitt beslaglagt for å ha kjørt i 120 km/t i 80-sona.

 • Lørdag 30. september kl. 18.44

  Person gikk på togskinnene - kjøpte billett

  Litt etter klokka 17 i dag fikk politiet melding om en person som gikk på togskinnene i Sandvika i Ottestad. Toglederen i Oslo ble varslet og nordgående tog fikk beskjed om å kjøre sakte. Da toget kom dit personen var, stoppet de og tok han/henne med til stasjonen i Hamar. Vedkommende forsto at det ikke var så lurt å gå på togskinnene, så da kjøpte han eller hun billett og ble med toget videre til Moelv.

 • Lørdag 30. september kl. 18.44

  Mann gikk på togskinnene - kjøpte billett

  Litt etter klokka 17 i dag fikk politiet melding om en person som gikk på togskinnene i Sandvika i Stange. Toglederen i Oslo ble varslet og nordgående tog fikk beskjed om å kjøre sakte. Da toget kom dit mannen var, stoppet de og tok ham med til stasjonen i Hamar. Det viste seg at mannen, en lokal mann i 30-åra, hadde tenkt å gå på skinnene til Hamar for så å ta toget derfra, forteller operasjonslederen hos politiet i Innlandet. Etter en prat med konduktør og togfører forsto han at det ikke var så lurt å gå på togskinnene, og så kjøpte han billett og ble med toget videre til Moelv.

 • Lørdag 30. september kl. 17.26

  Kritiserer regjeringen for etablering i Gjøvik

  Avgjørelsen om å legge Økokrims nye bedragerienhet til Gjøvik, er feil. Det mener Trondheims avtroppende ordfører, Rita Ottervik (Ap). Hun viser til at politiet selv har anslått at etablering på Gjøvik i stedet for i Trondheim vil bli mye dyrere, forsinke etableringen og gi mindre penger til jobben bedragerienheten skal gjøre. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Økokrimsjef Pål Lønseth har tidligere sagt til OA, at Gjøvik ikke har den bredden i kompetanse i fagområdene de trenger, og at det er enklere å få tak i riktig kompentanse i Oslo og Trondheim. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) svarer på spørsmål fra Høyres justispolitiske talsperson Sveinung Stensland i Stortingets spørretime, at kostnad og etableringstid bare er to av mange forhold som er relevant ved valg av sted for nye statlige enheter.

 • Lørdag 30. september kl. 14.51

  Ulykke på E16 ved Kongsvinger

  En motorsyklist er fløyet til Ullevål sjukehus etter en utforkjøring på E16 ved Kongsvinger. Ulykken fremstår som alvorlig, opplyser politiet. Nødetatene fikk melding om ulykken kl. 14.13. Luftambulanse ble tilkalt. Sjåføren fikk behandling på ulykkesstedet før vedkommende ble fløyet til Ullevål med luftambulanse like etter kl. 15. E16 på ulykkesstedet var stengt i en periode, men er nå åpnet igjen. Politiet etterforsker ulykken.

 • Lørdag 30. september kl. 14.03

  Hias jobber på Mjøsa - hold avstand

  I helga skal Hias senke inntaksledningen til det nye vannbehandlingsanlegget på Nordsveodden i Ottestad. Det blir etablert sen sikkerhetsssone i Mjøsa. Lørdag blir inntaksledningen hevet og blir liggende i vannskorpa til søndag. Ledningen er markert med lys og bøyer. Søndag skal ledningen slepes, plasseres og senkes mellom Hias og Helgøya. Den jobben vil pågå til sent søndag kveld. Det blir en sikkerhetssone på 250 meter på hver side av ledningstraseen og mesteparten av området blir sperret av. Det vil være følgebåter og vaktbåter på vannet mens arbeidet pågår. I tillegg skal det være dykkere i vannet under deler av senkeprosessen. Det er svært viktig at båtfolket tar hensyn og holder avstand, melder Hias.

 • Lørdag 30. september kl. 9.31

  Mann ble meldt savnet fra fest – funnet av politihelikopter

  Natt til lørdag ble en beruset mann i 20-åra meldt savnet fra en privat fest i Sør-Odal. Politiet satte i gang en leteaksjon med frivillige og egne ressurser. Den savnede mannen ble etter hvert funnet av et politihelikopter cirka 08.40 lørdag morgen. – Han fremstod bevisst og kald, vi kjørte ham til legevakta, skriver politiet i Innlandet i sin hendelseslogg og takker frivillige for innsatsen.

 • Fredag 29. september kl. 19.25

  Mistenkt for ruskjøring

  En mann i 30-åra er mistenkt for ruspåvirka kjøring etter at han ble stoppa på Vognvegen i Hamar. Mannen har fått førerkortet beslaglagt. Det opplyser politiet i Innlandet på Twitter/X.

 • Fredag 29. september kl. 18.49

  Full jubel for Peer Gynt – får 2,5 millioner

  Fredag ettermiddag fikk Peer Gynt på Vinstra besøk av kulturminister Lubna Jaffery. Hun kunne fortelle at kulturfestivalen Peer Gynt blir tildelt 2,5 millioner kroner for å sikre den kunstneriske utviklinga. Det opplyser kommunikasjonsansvarlig Rita Støstad til NRK. Administrerende direktør May Brit Støve sier at dette er en gledelig dag for Peer Gynt. – Dette vil bidra til å trygge grunnen vår, og opprettholde posisjonen vår på et høyt og internasjonalt nivå, sier hun.

 • Fredag 29. september kl. 18.49

  Peer Gynt jubler – får 2,5 millioner

  Fredag ettermiddag fikk Peer Gynt på Vinstra besøk av kulturminister Lubna Jaffery. Hun kunne fortelle at kulturfestivalen Peer Gynt blir tildelt 2,5 millioner kroner for å sikre den kunstneriske utviklinga. Det opplyser kommunikasjonsansvarlig Rita Støstad til NRK. I sommer måtte de avlyse på grunn av uværet Hans, og tapte inntektene fra 11.500 billetter. Administrerende direktør May Brit Støve sier at dette er en gledelig dag for Peer Gynt. – Dette vil bidra til å trygge grunnen vår, og opprettholde posisjonen vår på et høyt og internasjonalt nivå, sier hun.

 • Fredag 29. september kl. 15.39

  Mener de vet hvem som avfyrte skudd i Gjøvik

  Natt til 12. juni ble det avfyrt flere skudd mot en enebolig i et boligfelt i Gjøvik. Ingen kom fysisk til skade etter hendelsen. Politiet hat totalt sikta sju personer for grove trusler og grov ulovlig omgang med skytevåpen, eller medvirkning til dette. Alle de siktede har en relasjon til de fornærmede. – Politiet mener nå å ha oversikt over hvem som avfyrte skuddene. Dette er to av personene som er sikta, opplyser politiadvokat Stina Sophie Onsrud til NRK. Ingen av de siktede er per i dag varetektsfengsla. Politiet har tatt beslag i to skytevåpen som de mener ble benytta under hendelsen. Politiet ønsker ikke å gå i detalj med hva som er motivet for hendelsen, men Onsrud opplyser at hypotesen om at dette var en målretta handling er styrka. Saken er fortsatt under etterforskning og det gjenstår fortsatt avhør, men ifølge Onsrud nærmer politiet seg en ferdigstillelse.

 • Fredag 29. september kl. 14.52

  Regjeringen foreslår støtteordning etter brukollapsen i Ringebu

  Regjeringen har lagt fram forslag til midlertidig støtteordning for togselskapene som er hardt økonomisk rammet av brukollapsen ved Ringebu 14. mars. Det melder NTB. Ordningen omfatter 120 millioner kroner, og det vil være mulig å søke om tilskudd for tap som gjelder fra samme dag som brua kollapset.

 • Fredag 29. september kl. 13.34

  To tatt for fleire tjuveri

  Politiet har tatt to personar som dei mistenker stal bankkort frå ein eldre person på CC på Hamar i dag. Politiet trur også desse to står bak tjuveria på Gjøvik i går. Eit titals Mac-ar og iPadar vart stolen frå Gjøvikregionen Internasjonale skule natt til i går. Dei har no sjekka ein bil dei to hadde og etterforskar desse to sakene vidare.

 • Fredag 29. september kl. 8.44

  Vogntog med fisk berges ved Otta

  På riksvei 15 Ottadalsvegen ved Duvdalen skal et vogntog lastet med fisk berges. Det er cirka 3 kilometer øst for Lom. Inntil videre er det mulig å passere, men veien kan bli stengt i korte perioder, melder Vegtrafikksentralen Øst.

 • Fredag 29. september kl. 8.44

  Vogntog med fisk skal berges ved Otta

  På riksvei 15 Ottadalsvegen ved Duvdalen skal et vogntog lastet med fisk berges. Det er cirka 3 kilometer øst for Lom. Inntil videre er det mulig å passere, men veien kan bli stengt i korte perioder, melder Vegtrafikksentralen Øst.

 • Fredag 29. september kl. 8.40

  Mest bekymret for strømprisen i Innlandet

  Ingen er så bekymret for strømprisen, som folk i Innlandet. Det viser en undersøkelse Respons Analyse har gjort for Fjordkraft. På landsbasis sier 50 prosent at de er bekymret, mens i Innlandet svarer 70 prosent at de er det. Kommunikasjonssjef John Vaag Eikeland sier det ikke er uten grunn. – Det henger nok sammen med at man har vinteren som var friskt i minnet, og er redd for en gjentagelse av de høye prisene vi fikk der. Heldigvis er det sånn at utsiktene for denne vinteren er bedre enn det vi så på samme tid i fjor. Situasjonen nå er at vi har det vi kaller en god hydrologisk balanse. Vi har mye vann i vannmagasinene og det vil sannsynligvis føre til lavere priser enn i fjor, sier han. Fjordkraft tok over strømleverandøren Eidsiva Energi i fjor og har derfor mange kunder i Innlandet.

 • Fredag 29. september kl. 5.51

  Vil gjenåpne Tretten togstasjon – stengte for 22 år siden

  Tretten stasjon stengte for togstopp i 2001, for 22 år siden, men nå vil kommunen gjenåpne stasjonen. Torsdag kveld fremmet ordfører Jon Halvor Midtmageli forslaget i kommunestyret, som ble enstemmig vedtatt, skriver GD. Det ligger flere industribedrifter med kort vei til Tretten stasjon, blant annet Tine. Kommunen ønsker også å ha mer miljøvennlige transportløsninger. Jernbanedirektoratet og Bane Nor må godkjenne eventuell bruk av Tretten stasjon.

 • Torsdag 28. september kl. 21.01

  L.I.K. tapte 6-1 mot Stjernen

  Det ble 6-4 tap for Lillehammer IK da de møtte Stjernen borte.

 • Torsdag 28. september kl. 20.49

  Storhamar slo Ringerike 5-3

  Storhamar møtte Ringerike hjemme i CC Amfi torsdag kveld. Kampen endte 5-3 til innlendingene. Søndag skal Storhamar møte Sarpsborg borte.

 • Torsdag 28. september kl. 19.27

  Miljødirektoratet anbefaler ikke økt felling av ulv og brunbjørn

  Miljødirektoratet går i to nye rapporter imot regjeringens ønske om lavere bestandsmål for bjørn og ulv. Det melder NTB. I Hurdalsplattformen høsten 2021 varslet regjeringen at «det skal føres en mer restriktiv rovdyrpolitikk». I mars ga regjeringen Miljødirektoratet i oppdrag å gjennomføre en faglig utredning av en mulig reduksjon av gjeldende bestandsmål for ulv og brunbjørn. – Direktoratet anbefaler ikke en reduksjon av bestandsmålene for verken ulv eller brunbjørn, fremgår det av to rapporter som ble publisert onsdag, skriver rovdyr.org. Det nasjonale bestandsmålet for brunbjørn er i dag på 13 årlige ungekull, mens det nasjonale bestandsmålet for ulv er et intervallmål på 4–6 valpekull.

 • Torsdag 28. september kl. 19.18

  Anne Marie Sveipe er den nye ordføreren i Øyer

  Torsdag kveld ble det klart at Anne Marie Sveipe i Høyre blir Øyers nye ordfører, og Erling Broen i Arbeiderpartiet blir varaordfører. Det melder lokalavisa Dølen – Jeg er ydmyk med tanke på jobben som venter, og kjenner på en blanding av å glede meg, være litt redd og samtidig spent på hvordan dette blir, sier den kommende ordføreren til avisa. Torsdag ble samarbeidsavtalen mellom Høyre, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet signert. Koalisjonen har 11 av totalt 21 representanter i kommunestyret.

 • Torsdag 28. september kl. 19.00

  Straumbrot i Sør-Odal

  Over tusen kunder er ramma av straumbrot i Sør-Odal torsdag klokka 18.25. Det melder Elvia. -Mannskap jobber med å lokalisere feilen, skriv Elvia. Straumbrotet vart kjend klokka 18.20 og rammar Sør-Odal og ein liten del av Nes kommune. Totalt 1162 er utan straum.

 • Torsdag 28. september kl. 18.36

  Rasmus Fossum Tiller nær seier i Belgia

  Rasmus Tiller var nær seier i sykkelrittet Circuit Franco-Belge torsdag, men belgiske Arnaud De Lie ble for sterk. Dette melder NTB. Tiller tok 2.-plass og sikret nye poeng for Uno-X-laget i forsøket på å forsvare 3.-plassen sammenlagt på ProTeam-nivå. Det vil sikre deltakelse i samtlige monumenter og de øvrige endagsrittene i verdenstouren i 2024.