Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • I dag kl. 9.59

  Flest hyttesalg i Trysil

  Trysil og Ringsaker er blant kommunene i Norge som hadde flest hyttesalg i perioden 2016–2019. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå. I løpet av disse årene ble det solgt over 1600 hytter i Trysil. De fleste kjøperne kommer fra Oslo.

 • I dag kl. 9.27

  To nye smitta i Elverum

  To personer har fått påvist koronasmitte i Elverum. I alt seks personer er smittet i kommunen. Kommuneoverlegen vurderer nå om det skal settes i verk tiltak, skriver Østlendingen.

 • I dag kl. 8.18

  Snø på vegene

  Mye nedbør i natt og utover dagen gir overvann og fare for glatt vegbane. Vegtrafikksentralen ber folk være oppmerksomme. På riksveg 3 ved Kvikne og på Valdresflye er det meldt om snø i vegbanen i morgentimene.

 • I dag kl. 5.59

  Tiltalt for økonomisk utroskap

  Et ektepar fra Sør-Gudbrandsdal står tiltalt for grovt økonomisk utroskap og hvitvasking av utbytte. Ifølge tiltalen skal de ha brukt over 12 millioner kroner til private formål. Det skriver avisa GD.

 • Onsdag 23. september kl. 22.51

  Slåssing på Roa

  Flere personer er involvert i en slåsskamp på Roa i Lunner, melder politiet. Det er ikke meldt om skader av betydning, Politiet er på stedet og avhører de involverte.

 • Onsdag 23. september kl. 19.14

  Sprengte fartsgrensa

  En bilfører, mann i 50-årene anmeldes for å ha kjørt i 133 km/t i 90-sone på E6 ved Harpefoss. Førerkortet er beslaglagt, ifølge politiet.

 • Onsdag 23. september kl. 18.47

  Prøvde å tenne på bar

  Nokon prøvde å tenne på Brygga bar i Hamar natt til i dag, melder politiet. Det vart ingen store skader. Dei opprettar sak.

 • Onsdag 23. september kl. 14.26

  HamKam forsterker med LSK-spiller

  Kjetil Rekdal forsterker HamKam med en Lillestrømspiller. Angrepsspilleren Ebyie Moses (23) forlater Lillestrøm og skal forsøke å hjelpe HamKam opp fra nedrykksstriden i 1. divisjon. Det opplyser Lillestrøm på sitt nettsted.

 • Onsdag 23. september kl. 14.23

  Sjekker Lillehammer og Dombås

  Det er satt i gang smittesporing på overnattingsstedene i Lillehammer og på Dombås der de koronasmittede pensjonistene fra Rogaland overnattet på bussturen i Sør-Norge. Til sammen var 40 personer med i bussen, og nå er 33 bekreftet smittet.

 • Onsdag 23. september kl. 11.45

  Kjørte i 85 km/t i 50-sonen

  En person mista førerkortet, mens ni sjåfører fikk bøter i en laserkontroll på fylkesveg 33 ved Totenvika. Høyeste målte hastighet var 85 kilometer i timen i 50-sonen.

 • Onsdag 23. september kl. 11.43

  Pågrepet i stjålet bil

  To personer er pågrepet i en stjålet bli i Brumunddal. Begge mistenkes også for tyveri fra en bolig i nærheten. De kjøres i arresten på Hamar.

 • Onsdag 23. september kl. 11.16

  Eriksen er klar for HamKam

  Kristian Eriksen har signert for Briskeby-klubben ut sesongen. Det bekrefter HamKam på sin hjemmeside. Eriksen spilte 31 A-lagskamper for HamKam mellom 2014 og 2015. Siden har han spilt for Brumunddal og Elverum.

 • Onsdag 23. september kl. 10.40

  Politiaksjon på Raufoss

  Flere politipatruljer rykka ut til Raufoss sentrum etter meldinger om en mann som ble oppfatta som ustabil. Politiet fikk kontroll på mannen og han er kjørt i arrest. Ingen personer har kommet til skade.

 • Onsdag 23. september kl. 10.30

  Martinsen klar for Lillehammer

  Andreas Martinsen har signert for Lillehammer ishockeyklubb. Det ble bekreftet på en pressekonferanse onsdag formiddag. Den tidligere NHL-proffen har trent og spilt med Lillehammer i oppkjøringen til sesongen, men har lenge vært i tenkeboksen.

 • Onsdag 23. september kl. 8.09

  Elgpåkjørsel i Nord-Aurdal

  På fylkesveg 51, Bygdinvegen, like ved Fagernes, har en bil kjørt på en elg. Det er meldt om lettere personskade, og føreren sjekkes av helsepersonell på stedet. Det er store materielle skader. Trafikken dirigeres manuelt forbi ulykkesstedet.

 • Onsdag 23. september kl. 7.51

  Sammenstøt mellom bil og syklist

 • Onsdag 23. september kl. 7.51

  Sammenstøt mellom bil og moped

  Det har vært et sammenstøt mellom bil og moped på Reinsvoll. Det er ikke meldt om alvorlig personskade, men mopedføreren klager på smerter i en fot og blir sjekka av lege på stedet.

 • Onsdag 23. september kl. 7.36

  Alvorlige avvik

  En tilsynsrapport viser alvorlige avvik i byggingen av Granstunnelen, skriver Hadeland. Et utslipp på 1,2 kilo av det radioaktive stoffet uran er blant avvikene. Vegvesenet har fått frist til 15. desember med å sende informasjon til direktoratet om hva de har gjort.

 • Onsdag 23. september kl. 5.50

  Frem med paraplyen!

  Det er sendt ut gult farevarsel for mye regn i Innlandet fra onsdag kveld til torsdag kveld.

 • Onsdag 23. september kl. 5.09

  To avdelinger i karantene

  To avdelinger i Ydalir barnehage i Elverum er i karantene etter at én forelder har fått påvist koronavirus, skriver kommunen. Kommuneoverlege Knut R. Skulberg sier de har situasjonen under kontroll, og det vurderes som lav smitterisiko i barnehagen.

 • Tirsdag 22. september kl. 21.11

  Meldt for køyring utan førarkort

  Ein mann i 40-åra meldt til politiet etter å ha køyrt utan førarkort i Trysil. Det melder politiet.

 • Tirsdag 22. september kl. 21.02

  Kjørte gjennom viltgjerde

  En bilist har kjørt gjennom et viltgjerde ved rundkjøringen på riksvei 25/riksvei 3 ved Åkroken i Elverum. Sjåføren var ved bevissthet og er kjørt til sjukehuset i Hamar med ukjent skadegrad. Det er mistanke om kjøring i påvirket tilstand.

 • Tirsdag 22. september kl. 20.08

  Kneskåla ute av ledd

  Skaden til Elverums håndballspiller Alexander Blonz er ikke så alvorlig som fryktet. Lege Helge Wangen, sier MR-bildene viser at det ikke er en korsbåndskade, men at kneskåla har vært ute av ledd. 20-åringen kan være tilbake om seks til åtte uker.

 • Tirsdag 22. september kl. 15.39

  Stengte McDonalds

  Mattilsynet stengte McDonalds i Brumunddal i dag, skriver Ringsaker Blad. På døra står en lapp hvor det står: "Vi holder stengt pga rengjøring av resatauranten".

 • Tirsdag 22. september kl. 13.03

  Ny spiller til HamKam

  Vålerenga låner ut høyrebacken Amin Nouri (t.v. på bildet) til HamKam ut inneværende sesong. Klubbene bekrefter avtalen på sine nettsider tirsdag. Debuten for HamKam kommer trolig i lokalderbyet mot Kongsvinger fredag.

 • Tirsdag 22. september kl. 10.44

  Ønsker tips etter biltyveri

 • Tirsdag 22. september kl. 10.10

  To nye smittetilfeller i Ringsaker

  I løpet av det siste døgnet har det blitt registrert to nye tilfeller av koronavirus i Ringsaker. Det skriver Ringsaker blad. Det totale antallet registrerte smittede i kommunen siden mars er nå 75.

 • Tirsdag 22. september kl. 8.59

  Får ros av vegvesenet

  Vindmølletransport til Kjølberget ble kontrollert i natt. Sist gang ble det vektgebyrer på 100.000 kroner. Nå har transportøren fått seg andre kjøretøy, og transporten utføres lovlig. – Veldig bra, konkluderer vegvesenets fagleder Geir Thomas Finstad

 • Tirsdag 22. september kl. 8.50

  Gamle Strynefjellsvegen stengt

  Det er vanskelige kjøreforhold over Gamle Strynefjellsveg, melder Vegtrafikksentralen øst. Vegen er stengt.

 • Tirsdag 22. september kl. 8.42

  Mista førerkortet for alltid

  En mann har mista retten til førerkortet for alltid, etter at han i sommer ble stoppa med 1,3 i promille på Leira i Valdres. Han hadde heller ikke førerkort da han ble stoppa, det allerede var beslaglagt i en tidligere straffesak, skriver Valdres.

 • Tirsdag 22. september kl. 7.31

  40 mål berørt i skogbrann

  Omtrent 40 mål lyng og vegetasjon brant i nærheten av Storhovde i Folldal i går kveld. Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 21.48, og hadde kontroll klokka 02.10 i natt. Siden har det vært mannskap på vakt. Årsak til brannen er ikke kjent.

 • Tirsdag 22. september kl. 6.53

  Bilbrann i Åsmarkvegen

  Brannvesenet er på plass i Åsmarkvegen i Ringsaker etter melding om brann i en personbil. Det er ikke fare for spredning. Det er ikke meldt om personskade, ifølge 110-sentralen.

 • Tirsdag 22. september kl. 6.29

  Folk er redde for å gå i skogen

  SNO har fått telefoner fra bekymra folk som ikke tør gå i skogen i nærheten av svenskegrensa på grunn av den skadeskutte bjørnen i Sverige. Bjørnen er ikke funnet, men ingenting tyder på at den er eller har vært i nærheten av grensa, skriver Østlendingen.

 • Tirsdag 22. september kl. 5.26

  Kongsvinger tapte

  Lillestrøm vant 2–0 over Kongsvinger under gårsdagens kamp i OBOS-ligaen på Åråsen.

 • Tirsdag 22. september kl. 5.19

  Spent på kompensasjonsordning

  Sel kommune har hatt 11,2 millioner kroner i merutgifter med korona. Nå er kommunedirektøren spent på hvordan staten har tenkt å kompensere. Til avisa GD sier kommunedirektør i Sel, Ola Helstad, at han frykter de ikke får kompensert det de burde.

 • Mandag 21. september kl. 21.30

  Kulant vokser i Vestre Slidre

  Etter nedleggingen av Schibsteds kundesenter på Fagernes i fjor høst har etterkommeren Kulant i Vestre Slidre vokst kraftig. Kulant tilbyr kundehjelp til andre selskaper. Administrerende direktør sier til OA at deres største kunde er Helt Hjem.

 • Mandag 21. september kl. 19.52

  Raufoss slo Ull/Kisa

  Raufoss slo Ull/Kisa 4-1 under 1. divisjonskampen på Jessheim stadion. Spelaren Emil Breivik stod for to av måla på bortebane.

 • Mandag 21. september kl. 16.24

  Mesterligakamp utsatt

  Elverums mesterligakamp i håndball borte mot Vardar Skopje er utsatt på ubestemt tid. Det ble klart mandag. Oppgjøret skulle etter planen vært spilt torsdag. Bakgrunnen for utsettelsen er karanteneregler som følge av viruspandemien.

 • Mandag 21. september kl. 15.04

  Staten må ta flomregning

  Gudbrandsdalstinget mener det er uakseptabelt at regningen på over 16 millioner kroner etter flomskadene i 2018 sendes til Skjåk-bedrifta Glasopor. Dette er kostnader som Staten selv må ta, sier leder Rune Støstad og nestleder Anette Musdalslien.

 • Mandag 21. september kl. 14.19

  Arbeidsulykke i Rendalen

  En person er kjørt til Tynset sykehus etter en arbeidsulykke på et kraftverk i Rendalen. Personen har fått klemskader i et ben. Politiet har utført undersøkelser på stedet. Arbeidstilsynet er kobla inn i saken.