Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • Fredag 15. februar kl. 19.59

  Raufoss Fotball slo Skeid

  Raufoss Fotball slo Skeid 1-0 i treningskamp hjemme i Storhallen. Høyreback Snorre Strand Nilsen sikret totningene seieren med sin flotte skåring i første omgang. Både Raufoss og Skeid er nyopprykkede lag i neste års førstedivisjon.

 • Fredag 15. februar kl. 19.41

  Over 1000 mennesker på utekino

  Over 1000 mennesker hadde møtt opp til utendørsvisning og premiere på filmen "Amundsen" i Lysgårdsbakkene i Lillehammer fredag kveld.

 • Fredag 15. februar kl. 18.34

  Kø ved Skarpsnotunellen

  En bobil har fått stans rett utenfor tunnelen i retning mot Lillehammer. Dette skaper ekstra køer på E6.

 • Fredag 15. februar kl. 16.33

  Elg nær riksvei 4

  Flere elger beveger seg nær riksveien og er på vei over isen fra Moelv-siden, melder NRK Trafikk. Vær oppmerksom.

 • Fredag 15. februar kl. 15.19

  Politiet anker

  Politiet anker Hedmarken tingretts avgjørelse om å oppheve besøksforbudet drapsdømte Svein Jemtland har mot sine to barn. Tingretten opphevet tidligere denne uken besøksforbudet han ble idømt før nyttår.

 • Fredag 15. februar kl. 11.38

  Mikroplast i Mjøsa

  Forskere fra NIVA har funnet mikroplast på alle de 20 stedene i Mjøsa som ble undersøkt. Det ble funnet mest utenfor Hamar og nær Mjøsbrua. Det meste stammer trolig fra plastposer, isopor og tekstiler. I Femunden ble det funnet mindre mengder.

 • Fredag 15. februar kl. 10.55

  Lastebil i grøfta

  En lastebil har kjørt i grøfta på riksvei 25 ved Midtskogberget i Elverum. Det er trolig ingen personskader. Trafikken kan passere i ett kjørefelt.

 • Fredag 15. februar kl. 10.55

  Lastebil i grøfta på rv 25

  En lastebil har kjørt i grøfta på riksvei 25 ved Midtskogberget i Trysil. Det er trolig ingen personskader. Trafikken kan passere i ett kjørefelt.

 • Fredag 15. februar kl. 9.45

  Opphever besøksforbud for Jemtland

  Drapsdømte Svein Jemtland får lov til å kontakte barna sine igjen. Tingretten har opphevet besøksforbudet, skriver HA. Tingretten viser til at det pågår en sivil rettssak om samværet, og at det er problematisk med besøksforbud før saken er avgjort.

 • Fredag 15. februar kl. 8.08

  100 graver begravd i snø

  Minst 100 graver på kirkegården i Elverum er helt borte under møkkete snø etter at snøfresere har kastet snøen inn på kirkegården, skriver Østlendingen. Kirkekontoret har tatt kontakt med kommunen for å finne en bedre løsning for framtida.

 • Fredag 15. februar kl. 6.48

  Ikke bedt om flere svar

  Statsadvokaten har ikke bedt politiet om å lete etter flere svar i Jemtland-saken, skriver HA.Drapssaken behandles på nytt i lagmannsretten i juni. Fristen for å be om mer etterforskning er 1. mars.

 • Fredag 15. februar kl. 6.46

  Flere avhør i overgrepssak

  Politiet har gjort 12 avhør denne uka, i saken mot idrettslederen fra Hedmark som er siktet for overgrep mot flere unge gutter. Det har ikke kommet flere anmeldelser etter at Engerdal kommune gikk ut med tilbud om hjelp til eventuelle ofre.

 • Fredag 15. februar kl. 5.54

  Tipset om ruskjøring

  Politiet fikk tips fra publikum om mulig promillekjøring på Fall i Søndre Land i 21-tiden i går kveld. Sjåføren ble kontrollert og vedkommende ble anmeldt og fratatt førerkortet.

 • Torsdag 14. februar kl. 21.24

  Storhamar med full pott i Stavanger

  Storhamar imponerte borte mot Stavanger Oilers i ishockeyens eliteserie. I kveldens oppgjør vant bortelaget 1-3, og knappet dermed gapet opp til Vålerenga på tabelltopp. De har nå fire poeng opp til Oslo-laget, men Storhamar har en kamp mer spilt.

 • Torsdag 14. februar kl. 20.55

  Lillehammer vant på overtid

  Lillehammer Ishockeyklubb tok en knallsterk hjemmeseier mot serieleder Vålerenga i kveldens eliteserieoppgjør. Stian Nystuen ble den store helten da han satte inn den avgjørende skåringen i spillerforlengelsen, og sørget for 3-2 i favør hjemmelaget.

 • Torsdag 14. februar kl. 16.22

  Økning for Birken

  Birkebeinerrennet opplever en økning i antall påmeldte i år i forhold til på samme tid i fjor. Nå er 6500 påmeldte. De forventer at 10500 går rennet, mot 9360 i fjor.

 • Torsdag 14. februar kl. 14.41

  Ba om tvungent psykisk helsevern

  Kvinnen som stakk en kvinne i Kongsvinger 17 ganger med kniv i Kongsvinger i februar i fjor bør dømmes til tvungent psykisk helsevern. Det la aktor Jo Christen Jordet ned påstand om i retten i dag. Forsvarer Finn Krokeide la ned påstand om full frifinnelse.

 • Torsdag 14. februar kl. 13.24

  Har anmeldt Fauchald

  Innlandet Frp har anmeldt sin tidligere organisatoriske nestleder Geir Fauchald fra Østre Toten. Det skriver Oppland Arbeiderblad. De mener han tok seg økonomiske friheter da han var nestleder. Fauchald stiller seg uforstående til anmeldelsen.

 • Torsdag 14. februar kl. 10.00

  Hun kan bli leder i Innlandet Ap

  Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen er foreslått som leder i Innlandet Arbeiderparti. Valgkomiteen la fram sin innstilling til nytt styre i dag. Til nestleder er Nord-Fron-ordfører Rune Støstad foreslått. Innlandet Ap har årsmøtet 2. og 3. mars.

 • Torsdag 14. februar kl. 9.45

  Fengsel for omfattende tjuverier

  En mann i 30-åra fra Romania er dømt til fengsel i to år og tre måneder, for tjuveri av verktøy for flere hundre tusen. Han er også dømt for tjuveri på Elverum videregående skole og i Trondheim. Han må betale et entreprenørfirma 92 000 i erstatning.

 • Torsdag 14. februar kl. 9.41

  Litt sagproduksjon i gang igjen

  Ved sagbruket til Moelven i Trysil har de så vidt kjørt i gang igjen med en sagproduksjon etter brannen i går. Alle ansatte er satt til alternativt arbeid og unngår permitteringer. En brannetterforsker fra politiet skal undersøke stedet i dag.

 • Torsdag 14. februar kl. 7.14

  Godt år for Totens Sparebank

  Totens Sparebank hadde er resultat før skatt på 233 millioner kroner i 2018. Det er ti millioner mer enn året før. Administrerende banksjef Rolf E. Delingsrud er godt fornøyd med utviklingen og årsresultatet for 2018.

 • Torsdag 14. februar kl. 6.10

  FrP'er inn igjen i partiet

  FrP's sentralstyre har omgjort fylkeslagets vedtak om å frata Geir Fauchald Frp-medlemskapet. Nå ønskes han velkommen tilbake i partiet etter karantene på ett år, skriver OA. I fjor høst ble han fratatt medlemskap i partiet "til evig tid".

 • Torsdag 14. februar kl. 5.59

  Elektrisk motor kan være årsak

  Brannen ved sagbruket til Moelven Trysil onsdag, kan ha startet i en elektrisk motor til flisavsuget. Det er en mulighet, men det er ikke konstatert at det er feilen, sier daglig leder Runar Pettersen til Østlendingen.

 • Torsdag 14. februar kl. 5.40

  Skolekutt havner hos Fylkesmannen

  Saken om nedleggelse av ungdomstrinnet i Skåbu i Nord-Fron havner hos Fylkesmannen, skriver GD. Det vedtok kommunestyre enstemmig i går kveld. Tre Senterparti-representanter ba om en behandling av lovligheten av vedtaket, om skolekutt i Skåbu.

 • Torsdag 14. februar kl. 5.25

  Mangler på en av tre vogntog

  Et av tre vogntog som ble kontrollert på Husum i Løten tirsdag og onsdag, hadde mangler. Det viser kontrollen til Statens vegvesen. I tillegg ble sju sjåfører anmeldt. Flere hadde brutt kjøre- og hviletida, mens noen ikke stoppet for kontroll.

 • Torsdag 14. februar kl. 5.03

  Røykutvikling i kraftverk

  I Vang i Valdres ble før midnatt meldt om røykutvikling i Kalvdalen kraftverk. Ingen personer er skadd. Ifølge politiet er røykutviklingen begrenset til et område med kabler og det er ikke fare for spredning.

 • Torsdag 14. februar kl. 4.58

  Til sjukehus etter bilbrann

  To personer ble kjørt til Kongsvinger sjukehus etter en bilbrann på Sagstua i Nord-Odal litt før klokka 23.00 onsdag kveld. De to hadde fått i seg noe røyk. Bilen hadde stått parkert da den begynte å brenne. Årsaken er ikke kjent.

 • Onsdag 13. februar kl. 20.50

  Avfyrte varselskudd etter biljakt

  To personer ble pågrepet etter å ha blitt stanset i en politisperring på fylkesvei 181 i Nord-Odal. Under pågripelsen avfyrte politiet varselskudd.

 • Onsdag 13. februar kl. 20.48

  Biljakt endte i Nord-Odal

  En bil unndro seg politikkontroll på Jessheim og stakk av. Ifølge politiet stoppet ikke bilen før den kom til Sand i Nord-Odal. Det mistenkes at bilen er stjålet, at føreren er ruset og at det kan være sprengstoff og våpen i bilen.

 • Onsdag 13. februar kl. 16.59

  WC-debut for nok en Totenhopper

  En ny Totenhopper er klar for verdenscupen. Thomas Aasen Markeng fra Lensbygda er tatt ut på det norske laget til helgas verdenscup i tyske Willingen. Juniorverdensmester Thomas Aasen Markeng får dermed sjansen i "verdens største" storbakke.

 • Onsdag 13. februar kl. 15.33

  Fylkesvei 34 åpen

  Veien er nå åpnet for trafikk etter å ha vært stengt siden før kl. 15 grunnet bilberging.

 • Onsdag 13. februar kl. 15.00

  Fylkesvei 34 stenges pga. berging

  Veien stenges ved Hov i Søndre Land på grunn av berging av et vogntog som har kjørt ut.

 • Onsdag 13. februar kl. 14.14

  Tre personer involvert i ulykke rv2

  I alt tre personer er involvert i frontulykka på RV2 ved Brandval. Ifølge politiet fraktes én person til Ullevål sykehus med luftambulanse. De to andre fraktes til sykehuset i Kongsvinger. Trafikken omdirigeres via FV210.

 • Onsdag 13. februar kl. 13.44

  Front mot front på rv2

  Politiet melder om en front mot frontkollisjon på rv2 ved Brandval. Nødetatene er på vei.

 • Onsdag 13. februar kl. 12.53

  Staten frikjent i vergemålssak

  Staten er frikjent fra å betale erstatning i forbindelse med en vergemålssak i Gausdal. Vergehaveren hevdet å ha hatt et økonomisk tap på over 1,2 millioner kroner på grunn av saksbehandlingsfeil og manglende tilsyn av vergens utførelelse av jobben.

 • Onsdag 13. februar kl. 11.19

  E16 Filefjell stengt

  Flere vogntog har kjørt av veien og E16 er stengt på Filefjell. Det skriver Vegtrafikksentralen på Twitter. Bilbergingen vil ta rundt to timer, opplyste de klokken 11.

 • Onsdag 13. februar kl. 10.45

  Ber folk lukke vinduer

  Politiet ber berørte av brannen ved sagbruket i Trysil om å lukke vinduer og holde seg innendørs. Det pågår etterslukking, men er fortsatt mye røyk.

 • Onsdag 13. februar kl. 9.10

  Riksvei 15 fortsatt stengt

  Vegtrafikksentralen melder at riksvei 15 over strynefjellet i Oppland fremdeles holdes stengt grunnet rasfare. Ny vurdering vil være klokken 14.30 i dag.

 • Onsdag 13. februar kl. 9.04

  Politiet advarer mot glatte veier

  Flere kjøretøyer skal ha kjørt av veien flere steder i distriktet i løpen av morgentimene. Poltiet skriver på Twitter at det ikke er meldt om personskader eller store trafikale utfordringer, men de ber folk være oppmerksomme på glatte veier.