Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • Onsdag 21. februar kl. 19.57

  OL-vinner Robert er hjemme

  OL-vinner Robert Johansson kom hjem til Lillehammer i kveld. Han ble møtt av familie og venner på Lillehammer stasjon. Johansson har tatt ett gull og to bronsjemedaljer under lekene i Sør-Korea.

 • Onsdag 21. februar kl. 19.57

  OL-vinner Robert her hjemme

  OL-vinner Robert Johansson kom hjem til Lillehammer i kveld. Han ble møtt av familie og venner på Lillehammer stasjon. Johansson har tatt ett gull og to bronsjemedaljer under lekene i Sør-Korea.

 • Onsdag 21. februar kl. 19.52

  Raufoss slo HamKam

  Raufoss slo HamKam 4-2 i en treningskamp i kveld. Kampen ble spilt på Raufoss.

 • Onsdag 21. februar kl. 17.34

  Mistet lappen på riksveg 4

  En bilfører har fått beslaglagt førerkortet etter at vedkommende kjørte på feil side av en midtdeler på riksveg 4 i Hunndalen. I baksetet satt det tre barn usikret, opplyser politiet på Twitter.

 • Onsdag 21. februar kl. 15.47

  Trafikkulykke Stange sentrum

  Fire biler har vært involvert i ei trafikkulykke i Stange sentrum onsdag ettermiddag. Ifølge politiet er det bensinlekkasje, og nødetatene er på stedet. En person er kjørt til legevakt med kuttskader i ei hånd.

 • Onsdag 21. februar kl. 15.32

  Støtter luftputebåt på Mjøsa

  Formannskapet i Gjøvik vedtok i dag å støtte en planlagt luftputebåt på Mjøsa. Det er redningsselskapet som vil ta en slik doning i bruk for å kunne ha helårsberedskap på innsjøen. Gjøviks politikere gir 2 kr pr innbygger, tilsammen 60.000 kroner.

 • Onsdag 21. februar kl. 12.22

  Politimann siktet

  En politimann ansatt i Innlandet politidistrikt er i følge VG siktet for motarbeiding av rettsvesenet. Mannen ble i fjor dømt til samfunnstraff for råkjøring i sivil politibil. Fengslingsmøtet starter klokka 15 i ettermiddag.

 • Onsdag 21. februar kl. 12.07

  Ny bank åpnet i Moelv

  For første gang siden 1923 ble det åpnet en helt ny bank i innlandsfylkene i dag. Næringsbanken skal i første rekke være en bank for små og mellomstore bedrifter i Innlandet, og har en egenkapital på 200 millioner kroner. På bildet ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen og fylkesmann Sigbjørn Johnsen som klippet snora i Moelv.

 • Onsdag 21. februar kl. 10.24

  Oppdatering ulykke E6

  En person kjøres til Lillehammer sykehus for kontroll/behandling etter trafikkulykken på E6 (Krekke). De øvrige er uskadd, veien er ryddet, melder politiet.

 • Onsdag 21. februar kl. 10.16

  Blir kunstnerisk leder

  Ellen Horn blir ny kunstnerisk leder for Peer Gynt. Horn tiltrer i stillingen 1. mars, men skal jobbe mot forestillingen i 2019. Hun vil kombinere stillingen, som er en 50 prosents stilling, med jobben som skuespiller ved Nationaltheatret.

 • Onsdag 21. februar kl. 10.15

  Tragisk uhell

  Politiet ser dødsbrannen på Breiskallen 8. februar, som et tragisk uhell. Boligen var overtent da nødetatene kom til stedet. En mann i 70-åra som bodde alene i huset, omkom i brannen. Det er ingen mistanke om at brannen skyldes elektrisk feil.

 • Onsdag 21. februar kl. 9.00

  Trafikkulykke på E6

  Det har vært en trafikkulykke på E6, Krekke. Tre biler er involvert, nødetatene arbeider på stedet. Alle invoverte personer er ved bevissthet, melder politiet.

 • Onsdag 21. februar kl. 8.59

  Starter arbeid på riksvei 3

  Arbeidet på strekningen Atna – Alvdal grense på riksvei 3 starter i 2019. Det melder Statens vegvesen i en pressemelding. Dermed er det lagt til rette for breddeutvidelse til ni meter, som er prioritert i Statens vegvesens handlingsprogram.

 • Onsdag 21. februar kl. 8.14

  Usikker gjerningsperson

  Politiet vet ikke hvem som fullstendig har smadret vegvesenets fartsmåler på E6 på Dovrefjell. Trolig er det en lastebil som har kræsjet med fartsboksen, sier seniorrådgiver Henning Træet i Statens vegvesen til GD.

 • Onsdag 21. februar kl. 7.26

  Mann promillekjørte

  En mann i midten av 70-årene anmeldes for kjøring i alkoholpåvirket tilstand, etter kontroll ved Vienkrysset i Hamar. Førerkortet er beslaglagt. En mann i slutten av 20-årene anmeldes for kjøring uten å inneha gyldig førerkort, melder politiet.

 • Onsdag 21. februar kl. 6.49

  Svele signerer ny kontrakt

  Stortalentet og ungdomslandslaget Mia Svele har signert ny kontrakt med Storhamar håndball. Den nye kontrakten binder henne til klubben de neste to årene.

 • Onsdag 21. februar kl. 6.12

  Kleveland mister OL-finale

  Snøbrett-kjører Marcus Kleveland fra Dombås klarte ikke å kvalifisere seg til finalen i Big Air i OL. Kleveland var en av de store favorittene i konkurransen, men endte utenfor topp seks.

 • Onsdag 21. februar kl. 5.27

  Snøskred rammet seter

  Snøskred har totalødelagt to av tre hus på ei seter i Vestre Slidre i Valdres, skriver OA. Skredet fra Nøsakampen har truffet og ødelagt både fjøset og det nyeste stølshuset. Kjentfolk i området varsler nå om stor snøskredfare fra Gilafjellet.

 • Onsdag 21. februar kl. 5.21

  Ny bank i Innlandet

  For første gang siden 1923 åpner en ny bank i Innlandet i dag. Næringsbanken er en ny bank, med vel 200 millioner kroner i egenkapital. Pengene er samlet inn i innlandsfylkene. Fylkesmann Sigbjørn Johnsen står for åpningen i Moelv klokka 10.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.28

  Brann i Storgata

  Det brenner i en garasje sør i Storgata i Lillehammer. Brannvesenet er i gang med slukking og har kontroll på brannen, ifølge politiet. Det skal ikke være fare for spredning, men fem personer i nabohuset måtte gå ut på grunn av røyk fra brannen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.58

  Svele fortsetter i Storhamar

  Mia Svele har skrevet en ny kontrakt med Storhamar Håndball. Ungdomslandslagsspilleren har signert en ny toårskontrakt med klubben.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.50

  Tatt med narkotika

  En person er innbrakt til politiet i Lillehammer mistenkt for bruk og besittelse av narkotika. Person ble tatt ved skysstasjonen, og vedkommende skal ha erkjent forholdet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 17.25

  To skadet i bilulykke

  To personer er fraktet til sykehus etter en kollisjon der tre biler var innblandet. Kollisjonen skjedde i Gravåsvegen i Snertingdalen. Ifølge politiet mistet den ene bilen kontrollen, og kjørte inn i de to andre. Det er store materielle skader.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.01

  – Har forståelse for ordførerne

  Styreleder i Sykehuset Innlandet, Anne Enger sier hun har forståelse for at ordførerne rundt Mjøsa vil fremme sine kommuner for å få et sykehus. – Men et sykehus ved Mjøsbrua er utredet i flere år og prosessen har skapt en slags enighet, sier hun.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.42

  Bilulykke Nordsinni

  To biler har kollidert på fv 33 ved Nordsinni i Nordre Land kommune. Nødetatene er på vei til ulykkesstedet. Skadeomfanget er ukjent.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.37

  Hamar kommune vil ha sykehus

  Hamar kommune vil ha et nytt sjukehus enten ved jernbanestasjonen eller ved Vikingskipet. Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud viser til to rapporter som har blitt utarbeida i etterkant av at kommunestyret i Hamar bestemte seg for å se på mulighetene for å legge et sjukeshus til byen. Sjukehuset Innlandet har vedtatt at de ønsker å bygge ved Mjøsbrua.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.42

  Hadde overgrepsbilder

  En mann i 50-åra er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i sju måneder for oppbevaring av bilder og video med overgrep mot barn. Mannen har lastet ned filmer og bilder av overgrep gjennom 10 år, skriver Glåmdalen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.37

  Matministeren til Innlandet

  Landbruks- og matminister Jon Georg Dale vil lære mer om landbruket i Innlandet og bruker de kommende tre dagene i Nord-Østerdalen, Rørostraktene og i Nord-Gudbrandsdalen. Han vil bl.a. besøke små matprodusenter.

 • Tirsdag 20. februar kl. 6.25

  Helseansatte mistet autorisasjon

  Fire helseansatte i Oppland ble i fjor fratatt autorisasjonen og får ikke lenger jobbe i sine yrker. Det skriver OA. Statens helsetilsyn ga til sammen 15 reaksjoner mot helsepersonell og virksomheter i Oppland i fjor.

 • Tirsdag 20. februar kl. 6.21

  Antall uføre mer enn fordoblet

  På åtte år har tallet på unge på uføretrygd i Hedmark blitt mer enn fordoblet. Det skriver HA. En årsak kan være at mange unge dropper ut av skolen og ikke fullfører et videregående skoleløp.

 • Tirsdag 20. februar kl. 5.40

  I fengsel for påkjørsel

  En Ringsaker-mann er dømt til fengsel i to og et halvt år, etter at han kjørte på en gravid kvinne i Trysil den 17. januar i fjor. Kvinnen ble alvorlig skadet og har fått varige men. Mannen vedtar dommen fullt ut.

 • Tirsdag 20. februar kl. 5.00

  Tatt i trafikkontroll

  Politiet har hatt trafikkontroll i Vestbyvegen i Trysil mandag kveld. Totalt ble 19 førere og biler kontrollert. En ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

 • Mandag 19. februar kl. 15.57

  Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

 • Mandag 19. februar kl. 10.30

  Skyldig i forsettlig drap

  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

 • Mandag 19. februar kl. 10.08

  Lastebilvelt - ingen skadd

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag. Bergingsbil er på veg for å få opp igjen lastebilen.

 • Mandag 19. februar kl. 10.08

  Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.

 • Mandag 19. februar kl. 10.00

  Overholdt ikke vikeplikten

  2 personer er sendt til legevakt for sjekk, etter kollisjon mellom to biler i Narmokrysset på Hamar. En av førerne overholdt ikke vikeplikten og er fratatt førerkortet.

 • Mandag 19. februar kl. 9.54

  Nei til vinterforing av elg

  Mattilsynet sier nei til vinterforing av elg i Gausdal. Gausdal fjellstyre frykter at mange kalver kan dø av sult, og ønsket derfor å sette ut rundballer, melder GD. Mattilsynet mener imidlertid at dette kan øke faren for skrantesjuke.

 • Mandag 19. februar kl. 9.19

  2 biler kollidert i Hamar

  I Narmokryusset i Hamar har to biler kollidert litt før klokka ni i morges. 3 personer skal ifølge politiet være innvolvert i ulykken og nødetatene er på stedet.

 • Mandag 19. februar kl. 8.12

  Bøndene til kamp for økt lønn

  Bøndene vil ha mer penger enn andre yrkesgrupper ved vårens oppgjør. Leder Ann Merete Furuberg i Norsk Bonde- og Småbrukarlag sier bøndene tjener i snitt 180.000 kroner mindre enn andre grupper i året. I fjor førte bøndenes inntektskamp til aksjoner.