Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • Mandag 19. august kl. 19.00

  Tiller til treukers sykkelritt

  Rasmus Fossum Tiller fra Ringebu skal hjelpe Edvald Boasson Hagen i sitt første treukersritt. Lørdag stiller han til start i Vuelta a España, melder TV2. For to uker siden fikk han beskjed om at han er med på Dimension Data-laget til treukersrittet.

 • Mandag 19. august kl. 17.30

  Storhamar-trener til Polen

  Trener i Storhamar, Arne Senstad, blir ny landslagstrener for det polske kvinnelandslaget i håndball. Senstad ledet Storhamar sist sesong til finalen, men der tapte laget for Vipers Kristiansand. Han har ledet Storhamar 2006-2013 og 2015-2019.

 • Mandag 19. august kl. 16.23

  Sp med bra måling i Sør-Aurdal

  Ifølge en meningsmåling kan Senterpartiet gjøre rent bord i Sør-Aurdal og få 10 av 19 mandater i kommunestyret. Ordførerkandidat er Marit Hougsrud, som eventuelt overtar etter Senterpartiets nåværende ordfører Kåre Helland, melder Valdres.

 • Mandag 19. august kl. 16.12

  Brann i enebolig i Espedalen

  Det brenner kraftig i en enebolig i Espedalen i Sør-Fron. To personer som oppholdt seg i huset skal være uskadde, men blir sendt til legevakt for sjekk av røykskader. Huset ligger 50-100 m fra Dalseter Høyfjellshotell.

 • Mandag 19. august kl. 15.56

  Håvard Gimse blir festivalleder

  Håvard Gimse fra Kongsvinger overtar som kunstnerisk leder for Oslo Kammermusikkfestival fra neste år. 30 år etter at Arve Tellefsen startet Oslo Kammermusikkfestival gir han stafettpinnen videre til pianisten fra Kongsvinger.

 • Mandag 19. august kl. 15.06

  Fire uker varetekt etter drap

  Mannen som er siktet for drapet på en 60-åring på Vinstra på torsdag, har fått fire uker varetekt. Han har samtykket i kjennelsen, men var ikke til stede under rettsmøtet. Retten mener det er fare for nye voldshandlinger på grunn av stort rusmisbruk.

 • Mandag 19. august kl. 12.19

  Utsetter rivingen på Dovrefjell

  Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har beslutta å utsette rivingen av setra Vesllie på Dovrefjell etter massive protester. – Den vil ikke bli gjennomført i høst, sier han til NTB. I dag demonstrerte rundt 100 mennesker mot rivningen.

 • Mandag 19. august kl. 12.19

  Utsetter rivninga på Dovrefjell

  Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) utsetter rivninga av seterbygningene i Vesllie på Dovrefjell etter massive protester. – Den vil ikke bli gjennomført i høst, sier han i en pressemelding. I dag demonstrerte rundt 100 mennesker mot rivninga.

 • Mandag 19. august kl. 12.19

  Utsetter rivningen på Dovrefjell

  Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har beslutta å utsette rivninga av seterbygningene i Vesllie på Dovrefjell etter massive protester. – Den vil ikke bli gjennomført i høst, sier han til NTB. I dag demonstrerte rundt 100 mennesker mot rivninga.

 • Mandag 19. august kl. 11.54

  Flere jerver enn i fjor

  I årets hiregistrering av jerv, har SNO funnet 62 kull med jervevalper. Det er fire flere enn i fjor. Det er også over det nasjonale bestandsmålet på 39 årlige kull. Rovdata presiserer at tallene er foreløpige og skal kontrolleres.

 • Mandag 19. august kl. 11.32

  Trafikkulykke på Nes

  To biler og tre personer har vært involvert i en trafikkulykke mellom Tingnes og Stavsjø på Nes. Ingen av dem er alvorlig skadet, men er kjørt til legekontoret for en kontroll.

 • Mandag 19. august kl. 10.29

  Utforkjøring i Lillehammer

  En bil har kjørt av vegen i Lillehammer. Det var to personer i bilen. De skal ikke være alvorlig skadet, men er kjørt til sykehuset for kontroll.

 • Mandag 19. august kl. 10.11

  I retten for plagsom oppførsel

  En mann er tiltalt for å ha plaget og fulgt etter kvinner på Østre Toten. Han skal ha gitt kvinnene uønsket seksuell oppmerksomhet. Ved flere anledninger skal han også ha befølt noen av kvinnene. Rettssaken går i Gjøvik tingrett i dag.

 • Mandag 19. august kl. 8.44

  100 demonstranter på fjellet

  Rundt 100 personer møtte opp for å protestere mot at Vesllie-setrene på Dovrefjell skal rives. Det var en rolig demonstrasjon med plakater og appeller. Aksjonsleder Ellen Marie Sørumgård Syse er storfornøyd med oppmøtet og aksjonen.

 • Mandag 19. august kl. 8.42

  Økning av harepest

  Antall tilfeller av harepest øker, og Folkehelseinstituttet ber turgåere om å ta forholdsregler. I alt ti personer har blitt syke etter å ha blitt smittet av harepest i sommer. Bakterien er påvist i Hedmark, Oppland, Østfold og Sogn og Fjordane.

 • Mandag 19. august kl. 8.42

  Advarer mot harepest

  Antall tilfeller av harepest øker, og Folkehelseinstituttet ber turgåere om å ta forholdsregler. I alt ti personer har blitt syke etter å ha blitt smittet av harepest i sommer. Bakterien er påvist i Hedmark, Oppland, Østfold og Sogn og Fjordane.

 • Mandag 19. august kl. 7.18

  8000 billetter solgt

  I løpet av søndag kveld ble det solgt 8000 billetter til håndballkampen mellom Elverum og PSG (Paris Saint-Germain) neste søndag. Det er solid publikumsrekord for Elverum håndball.

 • Mandag 19. august kl. 7.15

  Vil begrense utbyggingen i Trysil

  Trysil SV vil begrense investeringene og utbyggingen i Trysilfjellet. Stine Akre sier til Østlendingen at de må tenke 20-30 år fram i tid og mer i tråd med det grønne skiftet.

 • Mandag 19. august kl. 5.58

  47 forenklede forelegg

  UP har i løpet av helga hatt flere kontroller på rv 3 fra Koppang til Alvdal. Det ble utstedt 47 forenklede forelegg for fart og åtte ble anmeldt og mistet førerkortet. Høyeste hastighet var 140 km/t i 70-sona.

 • Mandag 19. august kl. 5.56

  Protesterer mot riving av seter

  Demonstranter protesterer mot at klimaministeren har bestemt at setrene på Vesslie på Dovrefjell skal rives av hensyn til villreinen. De aksjonerer nå ved bommen inn til setrene.

 • Mandag 19. august kl. 5.56

  Lenker seg fast

  Nå klokka 06 vil demonstranter lenke seg fast i bommen som fører til setrene Vesllie på Dovrefjell. De protesterer mot at Klimaministeren har bestemt at setrene skal rives av hensyn til villreinen.

 • Søndag 18. august kl. 21.18

  Ble Europamestere i Boogie Woogie

  Danserne Tanya Georgiievska og Sondre Olsen-Bye ble Europamestere i Boogie Woogie Main Class 2019 lørdag. Paret fra Lesja-Dovre Danseteam slo alle sine konkurrenter og forsvarte tittelen fra i fjor. 2.plass gikk til Finland og 3. plass til Sverige.

 • Søndag 18. august kl. 20.24

  Bil av vegen i Rogne

  Ingen personer ble skadd da en personbil kjørte av veien på Fylkesvei 51 i Rogne i Øystre Slidre søndag kveld. Det er ikke mistanke om rus, skriver politiet på Twitter.

 • Søndag 18. august kl. 20.05

  KIL tapte på Sotra

  Nest-Sotra vant 3 - 0 da de møtte Kongsvinger hjemme på Ågotnes på Sotra. Dermed blir Kongsvinger liggende på plassen bak kvalifisering til opprykk.

 • Søndag 18. august kl. 20.02

  Raufoss vant over Ull/Kisa

  Raufoss vant 4 - 2 over Ull/Kisa søndag kveld. Det var de første poengene til Raufoss siden 21. juli. Før kampen mot Ull/Kisa hadde Raufoss tapt tre kamper på rad.1082 tilskuere hadde tatt turen til Nammo stadion.

 • Søndag 18. august kl. 16.50

  HamKam – KFUM spilte uavgjort

  Det ble en målrik kamp da HamKam tok imot KFUM hjemme på Briskeby søndag. Resultatet ble 4 – 4. Målscorere for HamKam var Jonas Enkerud, Kristian Lønstad Onsrud og Simen Bolkan Nordli scoret to mål.

 • Søndag 18. august kl. 16.10

  E16 åpent i ett felt ved Lomen

  Ingen ble alvorlig skadd, da en bil havnet på taket på E16 ved Lomen i Valdres søndag ettermiddag. En voksen og tre barn var i bilen, men kom seg ut på egen hånd. Bilen begynte å brenne, men brannen er nå slukket. Veien er åpent i ett felt, og det er mulig å passere.

 • Søndag 18. august kl. 16.10

  E16 stengt i begge retninger

  Ingen ble alvorlig skadd, da en bil havnet på taket på E16 ved Lomen i Valdres søndag ettermiddag. En voksen og tre barn var i bilen, men kom seg ut på egen hånd. Bilen begynte å brenne, men brannen er nå slukket. Veien er stengt i begge retninger ved stedet, og det er lange køer.

 • Søndag 18. august kl. 16.10

  E16 åpen etter ulykke

  Ingen ble alvorlig skadd, da en bil havnet på taket og begynte å brenne på E16 ved Lomen i Valdres søndag ettermiddag. En voksen og tre barn var i bilen, men kom seg ut på egen hånd. Bilen er berget, og veien er åpen i begge kjørefelt.

 • Søndag 18. august kl. 15.47

  Bil på taket og i brann

  En bil ligger på taket etter ei trafikkulykke på E16 i Lomen søndag ettermiddag. Politiet melder at fire til fem personer er ute av bilen. Det er oppstått brann i bilen etter ulykken. Nødetatene er på vei. Det er usikkert om noen er skadet.

 • Søndag 18. august kl. 15.01

  Punktering årsaken til utforkjørsel

  En punktering var trolig årsaken til at en bil kjørte i grøfta i Mjøsvegen ved Kapp i ettermiddag. En mann i 30-årene og et barn på ett år var i bilen da ulykken skjedde. Barnet skal være uskadd, mens mannen er sendt til legevakt med en mindre skade.

 • Søndag 18. august kl. 13.43

  Bil av veien ved Kapp

  En bil har kjørt av Mjøsvegen ved Kapp. Nødetatene jobber på stedet. Det er uklart om noen kom til skade i ulykken.

 • Søndag 18. august kl. 13.42

  Hærverk i Brumunddal

  En bileier fant bilen sin med knust rute søndag ettermiddag. Personbilen ser ut til å ha blitt skadet med en stor stein, melder politiet om hendelsen i Brumunddal sentrum.

 • Søndag 18. august kl. 8.30

  Mann arrestert i Brummundal

  Politiet fikk i natt melding om en mann som rev ned og kastet stillasdeler i Brummundal sentrum. Han ble tatt hånd om av en patrulje og kjørt til arresten.

 • Lørdag 17. august kl. 15.37

  Vinstra-siktet varetektsfengslet

  Mannen i 30-årene som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann ble funnet død på Vinstra torsdag kveld ble i dag varetektsfengslet i fire uker. Mannen samtykket allerede fredag til fengslingen.

 • Lørdag 17. august kl. 12.39

  Hamar Arbeiderblad ble hacket

  Hamar Arbeiderblad sin nettavis ble hacket sent fredag kveld. En liten stund lå det bilde og et budskap på forsiden fra de som sto bak angrepet. Hamar Media fikk raskt kontroll og gjenopprettet nettsiden, sier nyhetsredaktør John Arne Holmlund i HA.

 • Lørdag 17. august kl. 10.17

  Vil forby lisensjakt på bjørn

  Naturvernforbundet har sendt brev til miljødirektoratet og departementet og ber om at det ikke tillates lisensjakt på bjørn i år. De vil avlyse lisensjakten i alle regioner fordi man ifølge rovdata ligger under vedtatt bestandsmål på nasjonalt nivå.

 • Lørdag 17. august kl. 6.51

  Kjørte av veien

  En 18 år gammel gutt kjørte av veien på Reinsvoll natt til lørdag. Han og to jevnaldrende passasjerer kom uskadd fra ulykken, men ble kjørt til sykehus for sjekk. Bilen fikk store materielle skader, og føreren fikk førerkortet beslaglagt.

 • Fredag 16. august kl. 20.31

  Samtykker til varetekt

  Mannen som er pågrepet etter dødsfallet på Vinstra samtykker til varetekt. – Han har ikke latt seg avhøre ennå, da han ikke føler seg i form til det, sier hans advokat Kåre Lund. Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

 • Fredag 16. august kl. 16.39

  Mann i klem under hjullaster

  En mann har kommet i klem under en hjullaster på Liavatnet i Skjåk. Mannen skal være frigjort og er ved bevissthet. Skadeomfanget er ukjent.