Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • I dag kl. 9.45

  Av vegen i Lismarka

  Naudetatane har rykka ut til ei utforkøyring på Fylkesveg 216 i Lismarka i formiddag. Ein mann i 20-åra vart køyrd til sjukehuset på Lillehammer for sjekk. Politiet melder at det er glatt på staden.

 • I dag kl. 7.59

  Dømt for dyremishandling ankar dommen

  Den tidlegare leiaren i Dyrebeskyttelsen på Gjøvik og Toten har anka dommen mot seg. I november vart ho dømt til åtte månaders fengsel for grove brot på dyrevelferdslova. Det skriv OA.

 • I dag kl. 1.39

  Husbrann ved Kongsviger

  Beboerne kom seg uskadd ut da det brøt ut brann i et bolighus på Roverud nord for Kongsvinger ved 01-tiden, melder politiet i Innlandet. Brannvesenet er i gang med slukking. Det er ikke meldt om personskader. Oppdatert kl. 02: Politiet melder at bolighuset er overtent. Det vil bli kontrollert nedbrenning. Brannårsaken er ukjent.

 • I dag kl. 1.39

  Husbrann ved Kongsvinger

  Beboerne kom seg uskadd ut da det brøt ut brann i et bolighus på Roverud nord for Kongsvinger ved 01-tiden, melder politiet i Innlandet. Brannvesenet er i gang med slukking. Det er ikke meldt om personskader. Oppdatert kl. 02: Politiet melder at bolighuset er overtent. Det vil bli kontrollert nedbrenning. Brannårsaken er ukjent.

 • Fredag 2. desember kl. 21.17

  Mann fratatt førerkort etter uvettig kjøring

  En lokal mann i slutten av tenårene er fratatt førerkortet etter uvettig kjøring i sentrum av Fåvang, melder politiet. Det var klager på sladding og stor fart av flere biler i sentrum som gjorde at politiet var på stedet.

 • Fredag 2. desember kl. 16.59

  Kjedekollisjon på riksveg 25 mot Elverum

  Det har vært en kjedekollisjon med flere involverte biler innover på riksveg 25 mot Elverum sentrum. Ifølge politiet ser det ikke ut til å være alvorlige personskader, men det skal være større trafikale utfordringer. Trafikken slippes forbi med redusert fart.

 • Fredag 2. desember kl. 15.03

  Frontkollisjon i Mesnali

  Det har vært en front mot front-kollisjon mellom to personbiler ved Ljøsheim i Mesnali. To personer i det ene kjøretøyet er kjørt legevakt av ambulanse. Politiet melder om store materielle skader. De oppretter sak.

 • Fredag 2. desember kl. 14.15

  Sjuendeplass til Nyenget

  Martin Løwstrøm Nyenget gikk inn til en sjuendeplass på herrenes 10 kilometer under verdenscupen på Lillehammer i dag. Lillehamringen gikk på tida 21:32.90. Det var total norsk dominans, med bare en utlending blant topp ti. Mattis Stenshagen fra Follebu gikk inn til en åttende plass.

 • Fredag 2. desember kl. 12.28

  Godt løp av Flugstad Østberg

  Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik endte på 10. plass under dagens verdenscuprenn i 10 kilometer fri teknikk i Lillehammer. Hun kom i mål 27 sekunder bak vinneren, Jessica Diggins fra USA. Flugstad Østberg ble den femte beste norske utøveren på distansen. Magni Smedås fra Os, som går for arrangørklubben Lillehammer, endte på 23. plass, ett minutt og ett sekund bak Diggins.

 • Fredag 2. desember kl. 11.55

  Innbrudd i tre hytter på Beitostølen

  På Beitostølen er det meldt i innbrudd i ei hytte som bygges i Gardli. Det viser seg nå at totalt tre hytter i samme veg har hatt besøk av uvedkommende siste døgn. Det er stjålet diverse verktøy med mer. Politiet har sikret spor og ber om tips på tlf. 02800.

 • Fredag 2. desember kl. 11.08

  Havarikommisjonen: Nye foreløpige funn om brukollapsen på Tretten

  Årsaken til bruddet er så langt vurdert til å være en betydelig overbelastning i forhold til bruas lastpåvirkning og bæreevne. Kapasiteten på diagonalene i hovedspennet på Tretten bru var halvparten av hva den burde vært da brua kollapset, skriver Statens Havarikommisjonen i en oppdatert rapport. De foreløpige undersøkelsene underbygger hypotesen om at kollapsen skyldtes brudd i en av diagonalene i hovedspennet inn mot vestre elvefundament. Tekniske undersøkelser har ikke avdekket tegn på reduksjon i bruas bæreevne som følge av råte eller korrosjon.

 • Fredag 2. desember kl. 11.01

  Westvold Hansen i ledelsen

  Gyda Westvold Hansen fra Os hoppet lengst under dagens verdenscuprenn i kombinert for kvinner på Lillehammer. Hun går ut 12 sekunder foran italienske Annika Sieff i langrennet over fem kilometer, som gås senere i dag. Gyda Westvold Hansen valgte å hoppe fra en avsats lavere fart enn konkurrentene og hoppet hele 101 meter. Marte Leinan Lund fra Tolga hoppet 76,5 meter, noe som holdt til en 20. plass. Hun starter 3 og et halvt minutt etter Westvold Hansen. Thea Øihaugen fra Gausdal endte på 26. plass etter et hopp på 71,5 meter. Hun går ut fire minutter og 11 sekunder etter lederen.

 • Fredag 2. desember kl. 10.31

  Liten økning i arbeidsledigheten i Innlandet

  Arbeidsledigheten i Innlandet stabil og har økt med bare 57 personer den siste måneden, viser tall fra Nav. Ved utgangen av november var 4 480 personer helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette utgjør 2,4 prosent av arbeidsstyrken Ledigheten for personer under 30 år økte noe i november mot måneden før.

 • Fredag 2. desember kl. 10.14

  Ber om fengsel i seks måneder i hundedrapssaken

  Aktor har lagt ned påstand om fengsel i seks måneder for kvinnen som er tiltalt etter at hunden hennes drepte en ettåring i Brumunddal i juni i fjor. Den tiltalte kvinnen er farmoren til gutten som ble drept. Hun er tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt en annens død, som har en strafferamme på seks års fengsel.

 • Fredag 2. desember kl. 9.01

  Grensene endres mellom Østre og Vestre Toten

  Vestre Toten kommune blir litt større i utstrekning. Statsforvalteren har vedtatt at kommunegrensa endres, slik at området kalt Grønlandssletta ved Stenberg skal ligge i Vestre Toten kommune. Det var Ihle Idrettslag og Toten Historielag som søkte om å få overført området fra Østre Toten til Vestre Toten kommune. Den nye kommunegrensa trer i kraft fra 1. mars 2024.

 • Fredag 2. desember kl. 8.38

  Rådyr påkjørt i Gjøvikvegen på Østre Toten

  Det har vært en rådyrpåkjørsel i Gjøvikvegen på Østre Toten. To biler og to personer er involvert. Redusert fremkommelighet på stedet, skriver politiet på Twitter.

 • Fredag 2. desember kl. 8.27

  Lenge før gjenåpning av Flisa bru

  Flisa bru er fortsatt stengt som følge av brukollapsen på Tretten i august. -Folk må belage seg på omkjøring i lang tid, fordi det må gjøres omfattende utbedringer, sier seksjonssjef for vegdrift i Innlandet fylkeskommune, Arne Fredheim til Glåmdalen. Nå er det bare fotgjengere, syklister og nødetatene som kan ferdes over Flisa bru.

 • Fredag 2. desember kl. 8.13

  Vel ett års fengsel for momsbedrageri

  En mann i 40-åra fra Sør-Hedmark er dømt til fengsel i ett år og tre måneder, for å ha unndratt betaling av moms eller merverdiavgift for nær tre millioner kroner. Mannen drev eget firma og var regnskapsfører. Da mannen sendte inn oversikt over hvor mye ett av selskapene han var regnskapsfører for skulle betale i moms, oppga han mye lavere omsetning enn det firmaet egentlig hadde. I Romerike og Glåmdal tingrett innrømmet ikke tiltalte straffskyld.

 • Fredag 2. desember kl. 8.11

  Bare 4 av 14 trebruer bestod inspeksjon etter brukollaps

  Etter brukollapsen på Tretten 15. august stengde Statens vegvesen 14 tilsvarande bruer i tre. Berre fire av desse bestod inspeksjonen, skriv Teknisk Ukeblad. Ein kombinasjon av prosjekteringsfeil og monteringsfeil har ført til at seks av bruene er heilt stengt medan ein ventar på utbetring. Fire av bruene er opna igjen med avgrensa bereevne.

 • Fredag 2. desember kl. 8.00

  Blir storeier i Hafjell og Kvitfjell

  Investoren Anders Buchardt kjøper ut norskamerikaneren Bjørn Erik Borgen og blir hovedeier i Hafjell og Kvitfjell. Han blir dermed hovedeier i selskapet Alpinco AS. – Målet er å utvikle Hafjell og Kvitfjell til helårsanlegg, sier Anders Buchardt og Odd Stensrud til lokalavisa GD.

 • Fredag 2. desember kl. 7.14

  Strømhjelp til Ukraina fra Gudbrandsdalen

  Kraftbransjen i Norge sender reservedeler og utstyr som kan være med på å gi ukrainere strømmen tilbake. Russiske angrep har ødelagt mye av strømforsyningen i Ukraina de siste ukene, og mange frykter en kald vinter. Nettselskapet til Gudbrandsdal Energi, Vevig, sender to små lastebiler med verktøy, forteller daglig leder Johannes Bergum til NRK. Det er NVE som samordner gavene – som lastebiler, transformatorer, kabeltromler og aggregater – som norske kraftselskap ikke trenger selv, men som er fullt brukbare.

 • Fredag 2. desember kl. 6.26

  Svært glatte veger i Gudbrandsdalen og Ottadalen

  På E6 i Gudbrandsdalen er det svært glatt mellom Ringebu og Vinstra, også i Ottadalen og flere andre fylkesveistrekninger. Årsaken er tåke som fryser på bakken, skriver NRK Trafikk på Twitter. Det saltes og strøs.

 • Fredag 2. desember kl. 5.28

  Varmerekorder i innlandet i november

  I november ble det registrert hele 58 temperaturrekorder i Norge, skriver Meteorologisk institutt på Twitter. 28 stasjoner har målt sin høyeste enkelttemperatur, hovedsakelig i Viken og Innlandet. 30 stasjoner har målt sin høyeste gjennomsnittstemperatur, hovedsakelig i Sør-Norge og Møre og Romsdal.

 • Fredag 2. desember kl. 5.22

  Kan være glatt veg Ringebu – Vinstra

  På E6 mellom Ringebu og Vinstra bør bilistene være oppmerksomme på glatt veg, da tåke har fryst til is på vegen, skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter. Mannskaper er ute for å gjøre det tryggere å kjøre.

 • Torsdag 1. desember kl. 20.51

  Lillehammer og Storhamar seiret

  Lillehammer og Storhamar gikk seirende ut av hver sin kamp i eliteserien i ishockey torsdag kveld. Lillehammer herjet med Manglerud Star og vant til slutt 8–0. Storhamar brøt Sparta Sarpsborg sin seiersrekke på tolv kamper. Stillingen der ble til slutt 3–0.

 • Torsdag 1. desember kl. 20.41

  Nav-kontor stengte etter drapstrussel

  Nav-kontoret på Kirkenær i Grue stengte umiddelbart etter en drapstrussel ble framsatt hos kontoret torsdag. Det melder Glåmdalen. Trusselen var ikke rettet mot en bestemt person, men mot kontoret i sin helhet. – Det var en drapstrussel, og prosedyren er at dette skal tas på alvor, sier leder hos Nav Grue Jan Atle Thorvaldsen til Glåmdalen. Thorvaldsen opplyser at hendelsen er anmeldt. Nav i Grue vil vurdere hvor trygt det er å åpne igjen over helga.

 • Torsdag 1. desember kl. 20.20

  Riksveg 3 sperret på Kvikne

  Et vogntog sperrer sørgående kjørefelt på rv. 3 på Kvikne. Politiet opplyser klokken 20.00 at vogntoget hadde kjørt på en elg rett før ulykka. Hengeren har veltet ut av veien, mens trekkvogna sperrer et kjørefelt, opplyser operasjonsleder hos Politiet. Det er ikke meldt om personskade.

 • Torsdag 1. desember kl. 20.07

  Northug bygger hytte i Gudbrandsdalen

  Petter Northug skal bygge hytte i Hafjell. Langrennslegenden har kjøpt tomt til 2,8 millioner kroner, skriver GD. Tomta ligger like ved skistadion på Mosetertoppen og helt inntil skiløypa. Etter det GD forstår skal hytta bygges allerede i vinter. Northug skal etter hva avisa kjenner til bruke hytta som utgangspunktet for trening.

 • Torsdag 1. desember kl. 19.05

  To elgpåkjørsler torsdag

  En elg ble påkjørt i Ringsaker i 17-tiden torsdag ettermiddag. Sjåføren og et barn var i bilen, og er tatt med til legevakta for sjekk. Bilen var ikke kjørbar og ble hentet av bergingsbil. Omtrent en time senere ble en elg påkjørt på E16 i Kongsvinger. Sjåføren ble undersøkt av ambulanse på stedet. Kjøretøyet ble berget av bergingsbil. Elgen var død, viltnemnda ble varslet.

 • Torsdag 1. desember kl. 17.08

  Myhrvold og Harsem står over helgens verdenscup

  Mathilde Myhrvold og Kathrine Harsem mister helgens verdenscuprenn i Lillehammer. Myhrvold er forkjølet, mens Harsem har ryggpobblemer. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding torsdag. Maren Wangsteen, Julie Bjervig og Johanne Hauge Harviken er erstattere i konkurransene på hjemmebane. Wangsteen skal i stedet for Harsem gå fredagens 10 kilometer i fri teknikk, mens Bjervig skal gå distanserennet på søndag. Harviken erstatter Myhrvold på lørdagens konkurranse.

 • Torsdag 1. desember kl. 16.27

  Uten førerkort

  UP stoppet et kjøretøy ved Olrud i Ringsaker ved 16-tida i ettermiddag. Føreren, mann i 40 åra, hadde ikke gyldig førerkort. Politiet oppretter sak.

 • Torsdag 1. desember kl. 16.13

  – Jeg har sånn trua på det laget her!

  Norge kom på tredjeplass på kvinnenes skiskytterstafett i verdenscuprennet i finske Kontiolahti i ettermiddag bak Sverige og Tyskland. Karoline Knotten fra Vingrom fikk et ekstraskudd på første etappe for Norge , men syns det var moro å gå. – Det var kjempemorsomt. Jeg var så nervøs før normaldistansen i går, men i dag har jeg hatt en helt annen følelse selv om det var stafett. Jeg har sånn trua på det laget her. Jeg tror vi kan gjøre det veldig bra, sier Karoline Knotten til NRK.

 • Torsdag 1. desember kl. 14.56

  Gjermundshaug Gruppen kjøpt opp

  Svenske Eleda kjøper entreprenørvirksomheten til Gjermundshaug Gruppen og Anlegg Øst entreprenør. Det melder Byggeindustrien Gjermundshaug Gruppen har over 300 ansatte og har eksistert i over 70 år med oppstart i Alvdal i 1949. Konsernet etablerte Anlegg Øst Entreprenør AS på Lillehammer i 2013. Partene sier oppkjøpet ikke vil få praktiske konsekvenser av betydning for kunder og ansatte i Gjermundshaug Anlegg AS og Anlegg Øst Entreprenør AS,

 • Torsdag 1. desember kl. 14.52

  Tredjeplass for de norske skiskytterkvinnene

  Norge var langt ifra noen favoritt på dagens stafett, men de norske kvinnene leverte meget sterkt i de finske skoger. Ingrid Landmark Tandrevold og tyske Denise Herrmann-Wick var utrolig jevne på den siste etappen. Så jevne at de faktisk skjøt synkront på den liggende skytinga. – Det er synkronskyting her nå, sa Ingrid Glomnes på NRKs radiosending. Også på den siste skytinga var det jevnt, men Tandrevold trengte kun ett ekstraskudd kontra Herrmann-Wick sine to. Tandrevold vant duellen på standplass, men fikk ikke en stor nok luke til Herrmann-Wick, som tok hun igjen. Dermed ble Norge nummer tre. – Jeg er veldig stolt. Veldig fornøyd med den jobben og den lagbyggingen vi har gjort, som gjør at vi kun skyter tre ekstraskudd og går oss opp på pallen. Det synes jeg vi har all grunn til å være stolte av, sier Tandrevold til NRK. Ragnhild Femsteinevik var det mest usikre kortet på det norske laget. Men på sin tredjeetappe leverte hun varene. Ti treff og null bom var stor forbedring fra gårsdagens 68. plass på normaldistansen. – Det var veldig deilig i dag. Alle blinkene bare datt ned, så det var veldig bra. Disse jentene her er så gode. Vi har det skikkelig bra sammen, og vi presterer veldig bra. Det er deilig, sier Femsteinevik. Karoline Knotten gikk førsteetappen, og med unntak av to ekstraskudd gikk Knotten en meget god etappe og sendte Ida Lien ut i tet på den andre etappen. Også Lien leverte varene. Hun skjøt fullt hus på den første skytinga, men det store spørsmålstegnet var ståendeskytinga. Den fikset Lien med to ekstraskudd, og dermed kunne hun sende Femsteinevik ut i pallkamp på den tredje etappen.

 • Torsdag 1. desember kl. 14.39

  Vogntog skaper kø

  Rv 4 Toten: Står et vogntog med stans like nord for Reinsvoll. Skaper noe kø. Vogntoget står i det ene kjørefeltet rett nord for Reinsvoll. Tungberger er rekvirert og skal være på veg fra Gjøvik.

 • Torsdag 1. desember kl. 14.22

  Kjørte for fort i Gudbrandsdalen

  Flere kjørte for fort da UP hadde trafikkontroll på E6 ved Varphaugen i Otta Sel torsdag. 10 personer fikk forenklet forelegg for hastighetsovertredelser, mens 1 sjåfør ble anmeldt og fikk sitt førerkort beslaglagt for å ha kjørt i 87km/t i skiltet 60-sone.

 • Torsdag 1. desember kl. 13.18

  Henrik Udahl er klar for HamKam

  Henrik Udahl er klar for HamKam. Det bekrefter Vålerenga på sine hjemmesider. Udahl har signert en fireårskontrakt med Hamar-klubben. Han kom til Vålerenga etter å ha blitt toppscorer i OBOS-ligaen for Åsane i 2021, men i Vålerenga har det blitt begrenset med spilletid. Totalt har han spilt 55 kamper og scoret 13 mål for hovedstadsklubben. – Grunnen til at jeg tar dette valget nå er fordi jeg var forespeilet samme rolle også i 2023. Tre år på benken i den alderen jeg er i er nesten kroken på døra for egen utvikling, sier Udahl.

 • Torsdag 1. desember kl. 13.03

  Busstilbudet i Innlandet blir som før

  Folk i Elverum og Kongsvinger får eit like godt busstilbod neste år som i år. Ap har vorte samde med SV, Krf, V, MDG og Pensjonistpartiet om budsjettet for neste år. Dei set av 70 millionar meir til kollektivtransport enn det fylkeskommunedirektøren foreslo. - Vi har eit budsjett med ein grøn profil,og ein sosial profil. Også folk utan bil skal kunne komme seg dit dei treng, seier gruppleiar for Ap i fylkestinget i Innlandet, Hans Kristian Enge. Budsjettet blir vedteke på fylkestinget 14 desember.

 • Torsdag 1. desember kl. 11.36

  Innbrudd i hytter

  Politiet har fått melding om innbrudd i fem hytter som er under oppføring på Lygna. Det blir foretatt åstedsundersøkelser, og det skal være stjålet håndholdt elektrisk verktøy for større verdier. Har du opplysninger eller tips, ring politiet på 02800.

 • Torsdag 1. desember kl. 10.22

  Har gjort beslag av skarp og spiss gjenstand

  Politiet bekrefter at de har gjort beslag av en spiss og skarp gjenstand etter voldshendelsen på en institusjon på Ridabu i går kveld. En mann i 30-årene sitter pågrepet, mens ei kvinne i 40-årene ble kjørt til Hamar sjukehus etter hendelsen. Så langt har politiet gjennomført avhør av personer som skal ha sett selve voldsutøvelsen, forteller politiadvokat Tom Berntsen. Den siktede er foreløpig ikke blitt avhørt, men politiet håper å få gjennomført det torsdag ettermiddag. Den fornærmede har heller ikke blitt avhørt, på grunn av helsetilstanden.