Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • I dag kl. 21.00

  Går inn for én fødeavdeling

  Det bør ikke være mer enn én fødeavdeling ved sykehusene i Innlandet, med unntak av fødestue på Tynset. Det sier avdelingssjef for fødsel og gynekologi ved sykehuset i Gjøvik, Anja Holstad til OA. Holstad mener at samling av fagmiljøet er viktig.

 • I dag kl. 17.15

  Bryter politisk samarbeid i Eidskog

  Høyre, Venstre og FrP i Eidskog reagerer sterkt på brudd på Felleserklæringen inngått mellom AP, SV, Frp, H og V, og måten Eidskog styres på. – Vi ser ingen annen løsning enn å bryte samarbeidet med AP, skriver de i ei pressemelding.

 • I dag kl. 16.16

  Sju ordførere krever felling av ulv

  Sju ordførere nord i Hedmark krever nå at Elgå-ulven og eventuelle andre ulver den må ha slått seg sammen med tas ut umiddelbart. Folk orker ikke mer, sier ordførerne i et brev til Landbruks- og matdepartementet og Klima- og miljødepartementet

 • I dag kl. 15.39

  Ny drift ved Nortura Otta?

  Det kan være en start på noe positivt dersom Nortura vil bruke slakterilokalene på Otta til et nytt selskap som skal foredle produkter rettet mot dagligvaremarkedet. Det sier fabrikkskef ved Norturaanlegget på Otta, Svein Leirflaten.

 • I dag kl. 15.11

  Misnøye med Fylkesmannen

  Torsdag førstkommende vil beitenæringa i Nord-Østerdal markere misnøye med rovviltforvaltningen overfor Fylkesmannen i Innlandet. Fylkesmannen i Innlandet har invitert til sitt årlige møte med beitenæringa, kommunene og faglagene i Nord-Østerdal.

 • I dag kl. 14.55

  Krever svar fra Montessori-skole

  Utdanningsdirektoratet ber styret i Hamar Montessoriskole svare på hvordan skolen håndterer konfliktsaker, og hvordan styret har fulgt med på at lover og regler blir fulgt. Skolen har fått flere klager og bekymringsmeldinger fra ansatte og foreldre.

 • I dag kl. 13.17

  Steiner i vegen

  Politiet har mottatt flere meldinger om at det er mange større steiner i vegen på RV 2 mellom Elverum sentrum og Skjefstadfossen. Vegtrafikksentralen er varslet og entreprenør sendes ut.

 • I dag kl. 11.27

  Stengt kjørefelt

  Høyre felt i sørgående retning på E6 Morskogstunnelen er stengt på grunn av bilberging, melder Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 10.41

  Fortsatt brann i enebolig

  Brannvesenet jobber fortsatt med å slukke brannen i eneboligen i Vestre Slidre, melder politiet på Twitter. Det brenner fortsatt i tak og loft. Tre personer har adresse på stedet, men er ute av huset, skriver Avisa Valdres.

 • I dag kl. 9.47

  Bil har kjørt av veien

  En bil har kjørt av veien i Åsvegen i Roa. Det er ikke meldt om personskader. Føreren hadde ikke gyldig førerkort og vil bli anmeldt.

 • I dag kl. 9.22

  Tre søknader om felling av ulv

  Miljødirektoratet har mottatt tre søknader om felling av ulven i Rendalen, som før helgen tok reinsdyr. Søknadene kom inn i løpet av helgen og i går, men de er ikke ferdig behandlet. Det er ikke meldt om flere reinsdyrkadavre.

 • I dag kl. 9.06

  Ny virksomhet på Otta

  Nortura vil bruke slakterilokalene på Otta til et nytt selskap som skal foredle produkter rettet mot dagligvaremarkedet. De setter også av plass til foredling av lokalmat, og inviterer lokale aktører til dialog. Produksjon av hundemat blir det også.

 • I dag kl. 8.46

  Ikke spredningsfare i husbrann

  Politiet melder at det ikke er spredningsfare ved brannen i eneboligen i Vestre Slidre. Det er ikke personer inne i boligen.

 • I dag kl. 8.41

  Maren Lundby reagerer

  Maren Lundby forstår lite av at hoppjentene ikke får egen VM-øvelse i storbakken i Oberstdorf nest eår. til helgen skal hun hoppe i nettopp stor bakke under prøve-VM på samme sted. Det melder skiforbundet. - Tragikomisk, sier hun.

 • I dag kl. 8.36

  Brann i enebolig

  Det brenner i en enebolig i Vestre Slidre. Det melder politiet på Twitter. Nødetater er på vei til stedet, og det skal ikke være noen inne i boligen.

 • I dag kl. 8.27

  Anita Moen isolert i Kina

  Anita Moen er isolert i Kina, etter utbruddet av Corona-viruset. Det skriver Aftenposten. Moen er langrennstrener i Kina, og forteller at det er frykten for smittefare som er bakgrunnen for isoleringen.

 • I dag kl. 8.12

  Svært glatt på noen fylkesveier

  Politiet forteller til NRK at det er svært glatt på enkelte fylkesveier i Innlandet. Noen steder kan kjøretøyer begynne å skli, selv om de står stille, forteller politiet. Kjør forsiktig, er deres oppfordring.

 • I dag kl. 7.47

  Buss sperrer deler av veien

  En buss har delvis kjørt av veien og sperrer deler av kjørebanen på fylkesvei 215 like før Åmot bru i Rena. Det melder Vegtrafikksentralen. Det er ikke snakk om personskader, sier politiet til NRK.

 • I dag kl. 7.32

  Mistanke om ruspåvirket kjøring

  Politiet mistenker at føreren som havnet i grøfta ved Åsmarka kirke i Ringsaker har kjørt i ruspåvirket tilstand. Føreren blir fremstilt for nødvendig prøvetakning, skriver politiet på Twitter.

 • I dag kl. 7.15

  Politiet havnet i grøfta

  Politiet rykket ut til en utforkjøring ved Åsmarka kirke i dag tidlig, men det var særdeles glatt på stedet. Det fikk politiet merke. De havnet selv i grøfta, skriver HA.

 • I dag kl. 6.28

  Glatte fylkesveier i Ringsaker

  Det har kommet tips om isete fylkesveier i Ringsaker, etter at regn har frosset. Det gjelder blant annet fylkesvei 212 Stavset-Brumunddal, opplyser tipseren.

 • I dag kl. 6.17

  Bil i grøfta ved Åsmarka kirke

  En bil står i grøfta vfed Åsmarka kirka på fylkesvei 216. Det skal gå fint å passere, melder tipser, men vær obs.

 • I dag kl. 6.14

  Ikke meldt om glatte veier

  Vegtrafikksentralen opplyser til NRK klokken 06 at det ikke skal være spesielt glatte veier i Innlandet. Massiv salting gjennom natten skal ha gjort veiene bløte, i stedet for glatte.

 • I dag kl. 6.13

  Frykter for tosykehusmodell

  Hele det politiske miljøet i Innlandet må samle seg og jobbe for at investeringsrammen til nytt mjøssjukehus blir økt, sier Stange-ordfører Nils A. Røhne. Uten en økt pengepott, frykter han Innlandet vil ståt igjen med en tosykehusmodell, skriver HA.

 • I dag kl. 5.22

  Vurderer å anmelde politiet

  Forsvareren til en av de siktede etter drapet i Hov i Land forrige uke, sier det kan bli aktuelt å anmelde politiet til Spesialenheten for politisaker. Det skriver Oppland Arbeiderblad.

 • Mandag 27. januar kl. 21.49

  Glatte forhold på riksveg 3

  Det meldes om glatte forhold på riksveg 3 gjennom Østerdalen. Entreprenørene er varsla, og alle enheter er kalt ut for å gjøre tiltak. Det er lange strekninger, og det tar tid før det blir bedre. Statens vegvesen ber folk kjøre forsiktig.

 • Mandag 27. januar kl. 17.52

  Fylkesveg 27 blir nattestengt

  Fylkesveg 27 over Venabygdsfjellet blir stengt i natt. Mye vind, snøbyger og lett tåke er grunnen. Vegen stenger klokka 22 i kveld, og vil åpne igjen klokka 7 i morgen tidlig.

 • Mandag 27. januar kl. 17.35

  Elgpåkjørsel i Lillehammer

  En personbil har kjørt på en elg på fylkesveg 213 ved Hinnkleiv i Lillehammer. Føreren skal ha slått hodet i frontruta, men fremstår som uskadd etter sjekk av ambulansepersonell på stedet. Elgen skal ha løpt til skogs, og viltnemnda er varsla.

 • Mandag 27. januar kl. 15.51

  Eldre reagerer på krav om ID-kort

  Fylkeseldrerådet i Innlandet skal se nærmere på kravene fra bankene om ID-kort. Mange eldre har verken pass, førerkort eller andre ID-kort med bilde, og har fått sine bankkontoer sperret. Mange eldre mener det offentlige burde skaffe gratis ID-kort.

 • Mandag 27. januar kl. 15.42

  Sørum tok sølv i junior-VM

  Skiskytteren Vebjørn Sørum fra Søndre Ål på Hadeland gikk mandag inn til VM-sølv på normaldistansen i junior-VM i Lenzerheide. Tyske Max Barchewitz tok gullet. (Sørum i midten på bildet)

 • Mandag 27. januar kl. 15.40

  Får henvendelser etter «22. juli»

  Etter at NRK startet TV-serien «22. juli» har Kirkens SOS fått flere henvendelser enn vanlig på denne tiden av året. Mange har behov for å dele sine tanker etter å ha sett serien, sier daglig leder Hilde Stokke Lothe i Kirkens SOS Hedmark og Oppland.

 • Mandag 27. januar kl. 15.21

  Mindre tap til rovdyr

  Antall sauer og lam som ble erstattet som tapt til rovdyr, holdt seg i fjor på om lag samme nivå som i 2018. Ifølge Miljødirektoratet ble det gitt erstatning for litt over 17000 dyr. Tapene til ulv var i fjor de laveste på ti år.

 • Mandag 27. januar kl. 13.48

  Husker ingenting fra ulykke

  Den 14 år gamle gutten som kjørte på en mann i 50-åra i alpinanlegget i Kvitfjell den 1. desember i fjor, slik at mannen døde, husker ingen ting fra ulykka. Det har 14-åringens foreldre fortalt i avhør med politiet.

 • Mandag 27. januar kl. 12.44

  Storkontroll tungbiler

  Rundt 40 kontrollører fra Statens Vegvesen skal kontrollere tungtransport-biler i samarbeid med politiet og Arbeidstilsynet denne uka. Kontrollene vil foregå på E6 ved Otta, på E16 i Valdres, på riksvei 52 i Gol og på riksvei 3 i Alvdal.

 • Mandag 27. januar kl. 11.21

  Stor økning i vannskader

  Ekstremvær har ført til mange flere vannskader de siste fem årene. Siden 2015 har det vært 50 prosent økning i vannskader, viser tall fra Gjensidige. I fjor utbetalte forsikringsselskapene omlag 2,5 milliarder kroner til boligeiere etter vannskader.

 • Mandag 27. januar kl. 9.11

  Buss står på tvers av veien

  En buss står på tvers over veien ved Kolbjørnshus bru i Dokka. Berging av bussen skal være på vei.

 • Mandag 27. januar kl. 7.31

  Kleveland nummer to i comebacket

  Marcus Kleveland, som har vært ute med en alvorlig kneskade i ett år, imponerte i comebacket i natt. I øvelsen Knuckle Huck under X-games i Aspen endte 20-åringen på en råsterk andreplass. Amerikaneren Zeb Powell vant kokurransen. Norske Fridtjof Sæther Tischendorf ble nummer tre.

 • Mandag 27. januar kl. 7.28

  Glatte veier i Innlandet

  Vegtrafikksentralen øst melder at det regner mange steder i Innlandet, og at dette gir vanskelige kjøreforhold, da regnet vasker bort grusen. De oppfordrer trafikanter til å kjøre forsiktig.

 • Mandag 27. januar kl. 6.56

  Fire personbiler av veien

  Fire personbiler har kjørt av Ringsakervegen like før klokken sju. Det er glatt vei på stedet, men det er ikke meldt om personskader. Før åtte var berging ferdig på stedet. Det er strødd og vegen er åpen.

 • Mandag 27. januar kl. 6.56

  4 personbiler av veien

  Fire personbiler har kjørt av Ringsakervegen like før klokken 7. Det er glatt vei på stedet, men det er ikke meldt om personskader. Trafikken blir dirigert på stedet.