Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • I dag kl. 13.19

  – Kongsvinger misbruker taushet

  Kongsvinger kommune mener at anklagene mot tidligere rådmann Gry Sjødin Neander og en kommunalsjef er taushetsbelagt informasjon. Jussprofessor Jan Fridthjof Bernt mener dette minner om misbruk av taushetspliktreglene, skriver Kommunal Rapport.

 • I dag kl. 9.55

  Fortsatt strid i Mjøstårnet

  Leilighetseierne som har krevd toppleiligheten til Buchardt revet, har fortsatt ikke kommet til enighet med Buchardt. Det bekrefter advokat Terje Lundby Michaelsen til NRK. Partene er i dialog, og leilighetseierne er nå åpne for en minnelig løsning.

 • I dag kl. 9.07

  Økende skogbrannfare

  Skogbrannfaren øker stadig i Hedmark og Oppland. Flere områder er ifølge yr.no nå på oransje nivå, som i Kongsvinger, Sel, Hamar og Åmot. Brannvesenet i Innlandet sier statistikken er litt misvisende fordi det fortsatt er snø i mange skogområder.

 • I dag kl. 7.12

  Redd for vern

  Flere kommuner og gardbrukere i Valdres reagerer på at staten kan komme til å legge enda større restriksjoner på bruk av fjellområder enn de gjør i dag. OA skriver at de er redd Stølsvidda i Nord-Aurdal og Vestre Slidre, skal få slike restriksjoner.

 • I dag kl. 5.22

  Påvirket kjøring

  En person ble stoppet i Furnes tirsdag kveld mistenkt for å ha kjørt i påvirket tilstand og for bruk av narkotika. Alt i en uregistrert bil. I bilen var det tre personer til. De er også mistenkt for bruk av narkotika. Alle var i alderen 17–19 år.

 • I dag kl. 5.16

  Tok fyr i container

  Brannvesenet måtte ut og slukke en brann i en container på Lena ungdomsskole tirsdag kveld. Grunnen til at det begynte å brenne var antagelig at det var kastet en engangsgrill opp i containeren etter bruk. Det var ikke fare for spredning av brannen.

 • I dag kl. 5.16

  Fyr i container

  Brannvesenet måtte ut og slukke en brann i en container på Lena ungdomsskole tirsdag kveld.

 • Tirsdag 23. april kl. 20.49

  Seier i 1. kvartfinale

  Storhamars kvinner slo Byåsen 26-21 og tok første stikk i sluttspillkvartfinalen i håndball for kvinner tirsdag. Heidi Løke sto for ni scoringer, mens lagvenninnen Malene Aambakk supplerte med seks mål. Best av tre kamper går til semifinale.

 • Tirsdag 23. april kl. 18.29

  Bil i autovernet på Biri

  Ingen skal være skadet etter at en bil kjørte i autovernet på E6 i Biri i kveld. Politiet melder om trafikale problemer på stedet, og at trafikken nå omdirigers til fylkvesveg 330.

 • Tirsdag 23. april kl. 18.15

  Klarte ikke å berge elg

  Bergingsmannskaper fra Ringsaker brannvesen klarte ikke å berge en elg som hadde gått gjennom isen på Næra nord for Moelv tirsdag kveld. Elgen var helt utslitt, og måtte avlives, sier Frode Bråthen på 110-sentralen. Isen var dessuten svært usikker.

 • Tirsdag 23. april kl. 14.04

  Millionerstatning til mobbeoffer

  Ringsaker kommune er dømt til å betale 1,2 millioner kroner i erstatning og 410.000 kroner i saksomkostninger til ei 18 år gammel kvinne for å ha blitt mobbet gjennom hele grunnskolen. Det er Hamar Arbeiderblad som skriver dette.

 • Tirsdag 23. april kl. 11.28

  GPS-tyveri for hundretusener

  GPS-utstyr verdt cirka 300 000 kroner er stjålet fra en anleggsmaskin som sto parkert i Bagn. Tidligere i dag ble det kjent at lignende utstyr til 150 000 kroner var stjålet fra en gravemaskin i Hov i Land. Tyveriene skal ha skjedd i løpet av påsken.

 • Tirsdag 23. april kl. 9.52

  To lastebiler i kollisjon

  To lastebiler var involvert i en trafikkulykke på E6 ved Øyer i formiddag. Ulykken skjedde ved at den ene lastebilen kjørte inn i den andre bakfra. Ingen ble skadet i ulykken og trafikken dirigeres forbi ulykkesstedet.

 • Tirsdag 23. april kl. 9.19

  Stjal for kjempebeløp

  Tyver har stjålet et GPS-system og skjerm fra en gravemaskin i Hov i Land i løpet av påsken. Ifølge politiet i Innlandet har systemet som er stjålet en verdi på mellom 100 000 og 150 000 kroner. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

 • Tirsdag 23. april kl. 9.14

  Gravemaskinbrann

  En hjulgående gravemaskin begynte å brenne ved Jessnes på morgenen i dag. Årsaken skal være at hydraulikkolje har kommet i kontakt med eksosanlegget. Føreren av gravemaskinen fikk i seg noe røyk og er sjekket av legevakt.

 • Tirsdag 23. april kl. 9.12

  Innbrudd i kjøttbedrift

  Tyver har vært på ferde i bedriften Røroskjøtt i Os i Østerdalen. Et mindre pengebeløp er borte og politiet undersøker stedet nå.

 • Tirsdag 23. april kl. 8.01

  Ringte om falske hendelser

  En kar i 50-åra var litt i overkant ivrig på å ringe politiet i Innlandet i helga. 26 ganger ringte han natt til søndag. Politiet rykket ut og beslagla telefonen hans for misbruk av nødnummeret, ifølge Oppland Arbeiderblad.

 • Tirsdag 23. april kl. 7.54

  Klager på kommunen

  Pasient- og brukerombudet klager til Lillehammer kommune på manglende kompetanse på Helsehuset. Bakgrunnen er at helsearbeidere glemte å sette på oksygenapparatet til en lungepasient som måtte ligge seks timer uten hjelp til å puste, skriver GD.

 • Tirsdag 23. april kl. 7.52

  Stor påsketrafikk i fjellet

  Mange har overnattet på DNT-hytter i påsken. Turistforeningen melder om 15 prosents økning mot snittet de siste fem påskene. Liomseter i Langsua nasjonalpark er en av hyttene med aller størst økning, her var økningen på 23 prosent.

 • Tirsdag 23. april kl. 5.34

  Rolig påske i Innlandet

  Både Oppland og Hedmark Røde Kors melder om en svært rolig påske i år. I Oppland var det ingen leteaksjoner, mens det var to søkeoppdrag i Hedmark, som endte med at alle savnede ble funnet i god behold.

 • Tirsdag 23. april kl. 3.53

  Husbrann på Jevnaker

  Nødetatene har rykket ut til brann i et hus på Jevnaker i Oppland. Det er tre bygninger på stedet, men det ser ikke ut til å være fare for spredning, melder politiet. En beboer skal ha fått i seg røyk. Huset ligger i Halvorsbøleveien.

 • Mandag 22. april kl. 21.23

  Bra lokale resultater i 1. divisjon

  I 1. divisjon fotball for herrer, har Raufoss slått Strømmen 1-0 på hjemmebane, mens Kongsvinger har slått Ull/Kisa 2-0 på bortebane.

 • Mandag 22. april kl. 20.49

  Bilberging etter vogntog-velt

  Riksveg 3 over Kvikne i Tynset stenges kl. 22.00 mandag kveld på grunn av berging av et vogntog som veltet tidligere på dagen. Omkjøring skjer via E6 i Gudbrandsdalen, eventuelt fylkesveg 30. Det er uvisst hvor lang tid bergingen vil ta.

 • Mandag 22. april kl. 20.36

  Ferie også fra kildesortering

  Renovatører i mange kommuner klager over manglende kildesortering hos hyttefolket. Dårlige holdninger fører til mye ekstraarbeid for renovatørene. Dette bildet er fra Kvamsfjellet i Nord-Fron.

 • Mandag 22. april kl. 20.14

  Hakekors fjernet fra idrettsbane

  Frivillige fra Skreia Idrettslag i Østre Toten har i dag fjernet det meste av malingen av tre hakekors som noen hadde sprayet på kunstgressbanen i påsken. Leder Gaute Glemmestad sier det er trist at noen begår hærverk på en bane som drives på dugnad.

 • Mandag 22. april kl. 19.54

  – Vi driver lovlig virksomhet

  Austri Kjølberget, som skal bygge vindkraftverk i Våler, reagerer på at aksjonister fra Norges Miljøvernforbund har tatt kjetting rundt en av maskinene i området. Kommunikasjonsansvarlig Lars Bjelvin sier at aksjonistene hindrer lovlig virksomhet.

 • Mandag 22. april kl. 18.11

  Sivil ulydighet mot vindmøller

  Medlemmer i Norges Miljøvernforbund la i dag kjetting rundt en steinknusemaskin som skal brukes i det forberedende arbeidet med vindmøller i Kjølberget i Våler. Organisasjonen mener de planlagte 13 vindmøllene vil gjøre stor skade på naturmiljøet.

 • Mandag 22. april kl. 17.17

  Brann i bolighus i Lunner

  Et bolighus i Lunner fikk skader i en yttervegg og noe skader i et rom under en brann i ettermiddag. Ingen personer kom til skade.

 • Mandag 22. april kl. 17.06

  Vogntog veltet i Trysil

  Ingen personer ble skadd da et vogntog veltet i ettermiddag etter å ha kjørt utfor vegen på riksveg 3 ved Kvikneskogen i Trysil. Brannvesenet er tilkalt i tilfelle lekkasjer fra vogntoget. Ulykken skyldtes trolig punktering.

 • Mandag 22. april kl. 17.06

  Vogntog veltet i Tynset

  Ingen personer ble skadd da et vogntog veltet i ettermiddag etter å ha kjørt utfor vegen på riksveg 3 ved Kvikneskogen i Tynset. Brannvesenet er tilkalt i tilfelle lekkasjer fra vogntoget. Ulykken skyldtes trolig punktering.

 • Mandag 22. april kl. 17.04

  Utforkjøring i Kongsvinger

  Ingen ble alvorlig skadd da en personbil kjørte utfor vegen på rilsveg 210 ved Glåmlia i Kongsvinger i dag. Det var ingen andre kjøretøyer innblandet i ulykken.

 • Mandag 22. april kl. 15.33

  Hærverk på kunstgressbane

  Skreia Idrettslag i Østre Toten reagerer sterkt på at noen har malt tre hakekors på kunstgressbanen deres natt til søndag. Politiet har sikret spor, melder Oppland Arbeiderblad. Idrettslaget får nå en stor jobb med å fjerne spraymalingen.

 • Mandag 22. april kl. 14.27

  Riksvei 3 åpnet igjen

  Trafikken går nå som normalt på riksvei 3 ved Tynset etter motorsykkelulykken tidligere i ettermiddag, melder politiet.

 • Mandag 22. april kl. 13.37

  Ulykke på riksvei 3

  En motorsyklist er skadd etter en ulykke på rv.3 nord for Tynset og er kjørt til sykehus. Ifølge politiet skal motorsykkelen ha kjørt av veien. Ett felt er stengt på stedet og trafikken dirigeres manuelt.

 • Mandag 22. april kl. 11.57

  Venter stor trafikk på veiene

  Statens vegvesen tror mange har ventet med hjemreise til siste feriedag, og venter stor trafikk på hovedveiene i dag, – Erfaringsmessig blir folk lenger når været er fint, sier trafikkoperatør Roger Nedberge Hille.

 • Mandag 22. april kl. 10.44

  Gjennom isen i Jevnaker

  Nødetatene rykket ut til Nordre Vælsvatnet i Jevnaker i formiddag etter meldinger om at flere personer hadde gått gjennom isen. De tre personene hadde kommet seg opp på egenhånd og er ikke skadd, melder politiet i Sør-Øst.

 • Mandag 22. april kl. 8.59

  Økning for DNT-hyttene

  Mange har overnattet på DNT-hytter i påsken. Turistforeningen melder om 15 prosents økning mot snittet de siste fem påskene, og særlig har det blitt flere unge. Liomseter er en av hyttene med aller størst økning.

 • Mandag 22. april kl. 8.15

  Mye russebråk

  Russefeiringen er i gang og politiet i Innlandet har fått i alt 22 klager på russen i natt for høy musikk og ordensforstyrrelser. Klagene kommer fra Kongsvinger, Hamar, Moelv, Gran, Lillehammer, Vinstra, Gjøvik og Dokka.

 • Søndag 21. april kl. 21.02

  Utøvde vold mot samboer

  En mann i 20-årene i Ringsaker ble i dag pågrepet for å ha utøvd vold og kommet med trusler mot sin samboer. Hendelsene er anmeldt og saken etterforskes.

 • Søndag 21. april kl. 21.00

  122 km/t i 80-sonen

  Politiet har i dag hatt trafikkkontroll langs riksvei 4 på Lygna i Gran og gitt 38 fartsbøter. Et førerkort ble beslaglagt. Høyeste hastighet var 122 km/t i en 80-sone.