Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • Tirsdag 11. august kl. 20.44

  Jakter jerv ved Høvringen

  Fellingslaget i Sel er ute med kadaverhund i et skadefellingsforsøk på Jerv. Fylkesmannen ga 5. august fellingstillatelse på en Jerv i Dovre, Sel og Folldal etter funn av fem lammekadavre. Fellingstillatelsen gjelder til 12. august, melder Norddalen.

 • Tirsdag 11. august kl. 20.16

  Sju kommuner sammen om ny legevakt

  Denne uken startet byggingen av ny interkommunal legevakt ved sykehuset på Gjøvik. Gjøvik er vertskommune, men legevakten er et spleiselag mellom Gran, Lunner, Søndre Land, Nordre Land, Vestre Toten, Østre Toten og Gjøvik.

 • Tirsdag 11. august kl. 18.21

  Sykkelkonferanse i Hamar-regionen

  Den nasjonale sykkelkonferansen i 2022 skal arrangeres i Hamar-regionen. Syklistenes landsforbund har tildelt Innlandet fylkeskommune rollen som vertskommune for konferansen. Det skriver Innlandet fylkeskommune på sine nettsider.

 • Tirsdag 11. august kl. 18.07

  Värmland er over rød verdi

  Det svenske länet Värmland har fått 16 nye tilfeller av koronasmitte siden mandag. Grensen for at Värmland skal holde seg grønt er på 56 tilfeller per 14. dag. Denne er nå brutt, skriver Glåmdalen.

 • Tirsdag 11. august kl. 18.02

  Nytt smittetilfelle i Lillehammer

  En person i Lillehammer har 11. august testet positivt på koronavirus. Personen tilhører en annen kommune, men oppholder seg på Lillehammer, melder kommunen på sin hjemmeside.

 • Tirsdag 11. august kl. 18.01

  Nytt smittetilfelle på Lillehammer

  En person på Lillehammer har 11.august testet positivt på koronaviruset, opplyser kommunen på sin hjemmeside. Den smittede personen tilhører en annen kommune, men oppholder seg på Lillehammer.

 • Tirsdag 11. august kl. 18.01

  Nytt smittetilfelle i Lillehammer

  En person i Lillehammer har 11.august testet positivt på koronaviruset, opplyser kommunen på sin hjemmeside. Den smittede personen tilhører en annen kommune, men oppholder seg på Lillehammer.

 • Tirsdag 11. august kl. 17.37

  Åtte smittetilfeller siden 23. juli

  Siden 23. juli har det totalt blitt registrert åtte nye smittetilfeller på Hedmarken. Seks i Hamar, ett i Ringsaker og ett i Stange, opplyser kommuneoverlege Cecilie Blakstad Eikenes til Ringsaker Blad.

 • Tirsdag 11. august kl. 17.09

  Tiltalt for vold mot samboer

  En mann i 40-årene må møte i Nord-Gudbrandsdal tingrett onsdag, tiltalt for vold mot samboeren. Hendelsen skjedde i en bolig på Vinstra, midt på natten, 23. mai. Ifølge tiltalen skal mannen ha slått samboeren og tatt kvelertak på henne, skriver GD.

 • Tirsdag 11. august kl. 17.04

  Koronautgifter i millionklassen

  Viserektor Jørn Wroldsen ved NTNU Gjøvik frykter at koronasituasjonen vil påføre skolen millionutgifter. Undervisningsstedet bruker 100 til 200.000 kroner på håndsprit i måneden. I tillegg kommer smitteutstyr og ekstra vaskepersonell, melder OA.

 • Tirsdag 11. august kl. 16.55

  Ordfører ut mot rovdyrtall

  Ordfører i Ringebu, Arne Fossmo, mener at de rekordlave rovdyrtallene skyldes at mange har sluttet med beitedyr. 21 prosent færre sauer ble tatt av rovdyr i år fram til august, sammenlignet med samme periode i fjor.

 • Tirsdag 11. august kl. 16.43

  Gode tall for årets golfsesong

  Trysilfjellet Golf går mot sin beste sesong noensinne. Så langt i år har trafikken økt med 80 prosent sammenliknet med i fjor. I juli økte omsetningen med hele 86 prosent, skriver Østlendingen.

 • Tirsdag 11. august kl. 16.30

  Gjenåpner koronatelefon

  Koronatelefonen for Hamarregionen åpner telefonnummeret igjen for henvendelser om testing. Linjen ble stengt i sommer på grunn av lite trafikk. Fra 12. august kan alle teste seg uten vurdering av lege, skriver Hamar kommune i en pressemelding.

 • Tirsdag 11. august kl. 15.19

  Storberget støtter kommuneoverlege

  Fylkesmann Knut Storberget støtter kommuneoverlege Ketil Egge i Hamar, som mener man må være tilbakeholden med å reise til Oslo eller andre steder i landet med høy smitte. Storberget sier det ikke er snakk om et konkret forbud.

 • Tirsdag 11. august kl. 15.02

  Fartskontroller ga resultat

  Politiet har hatt fartskontroller flere steder i formiddag. I Koppang i Stor-Elvdal var høyeste hastighet 106 km/t i 80-sonen, og på Lesja var det en fører som ble målt til 86 km/t i 60-sonen.

 • Tirsdag 11. august kl. 14.46

  Delte ut 18 forelegg

  18 bilførere fikk forenklet forelegg for fartsovertredelse og en person mistet lappen etter å ha kjørt 86km/t i 60-sonen på E16 ved Aurstad, da politiet utførte fartskontroll ved 10-tiden.

 • Tirsdag 11. august kl. 14.41

  Krasjet i autovern – mister lappen

  En kvinne mister førerkortet og anmeldes for uvettig kjøring, etter at vitner ringte inn til politiet om en bil som hadde vinglet og kjørt inn i et autovern i Reinsvoll.

 • Tirsdag 11. august kl. 13.52

  Henlegger hengekøye-sak

  Politiet mener at grunneieren ikke har noe ansvar etter ulykken med en hengekøye på Brøttum i Ringsaker 21. mai, melder GD. En mann i 30-årene festet hengekøya til en betongsøyle, men etter en stund veltet søylen over ham. Han ble alvorlig skadet.

 • Tirsdag 11. august kl. 13.19

  Svømmekløe i Randsfjorden

  Flere badegjester ved Eidsand badeplass i Gran ved Randsfjorden har fått utslett. Gran kommune melder at dette kalles svømmekløe og skyldes parasitter som er på ulike fuglearter ved ferskvann. Utslettene vil variere etter hvor allergisk man er.

 • Tirsdag 11. august kl. 13.04

  21 prosent lavere tap av sau

  Det er 21 prosent færre sauer som er drept av rovdyr i Norge fram til 1. august, sammenlignet med samme periode i fjor. Dette er de laveste tapstallene som er registrert siden registreringene begynte i 2002, melder Klima- og miljødepartementet.

 • Tirsdag 11. august kl. 11.40

  Tordenvær i vente i Innlandet

 • Tirsdag 11. august kl. 11.22

  Kjørte på syklist - mistet lappen

  I Elverum ble en eldre bilfører fratatt førerkort etter å ha kjørt på en syklist i en fotgjengerovergang. Sjåføren blir anmeldt for uaktsomhet i trafikken. Syklisten er uskadd, skriver politiet på twitter.

 • Tirsdag 11. august kl. 10.52

  Vil fengsle mann etter knivstikking

  Politiet vil ha to ukers varetekt for mannen som er sikta å ha knivstukket en annen mann i Hamar søndag kveld. Mannen i 30-åra meldte seg sjøl, men har ikke erkjent straffskyld. Den sikta 30-åringen er kjent av politiet fra før.

 • Tirsdag 11. august kl. 10.26

  Ny leting etter savnet på Mjøsa

  Politiet starter nye søk etter mannen som er savnet etter båttur på Mjøsa. Letingen skjer mellom Helgøya og Hamar. Ifølge politiet er det avdekket en skygge under vann i området. Politiet får bistand av dykkere fra Gjøvik brannvesen i søket.

 • Tirsdag 11. august kl. 8.45

  40.000 i bot for fyllekjøring

  En mann i 20-åra fra Ringsaker er dømt til fengsel i 16 dager for promillekjøring. Han må også betale ei bot på 40.000 kroner. Tips fra publikum førte til at politiet stanset mannen i juni i år. Han hadde da en promille på 0,81.

 • Tirsdag 11. august kl. 7.31

  Spytta politikvinne i ansiktet

  I Gjøvik pågrep politiet en mann i 20-åra litt over klokka 02.00 i natt. Mannen var berusa og spytta ei politikvinne i ansiktet, da han skulle pågripes. Han ble kjørt til arresten i Hamar.

 • Tirsdag 11. august kl. 7.10

  Tunge biler fikk kjøreforbud

  Åtte tunge kjøretøy fikk kjøreforbud, etter en kontroll Statens vegvesen hadde på Magnormoen i Eidskog i går kveld. Blant annet hadde en for tung last, to hadde for mye utstyr på dashbordet som hindra sikten. En hadde ikke sikra lasta godt nok.

 • Tirsdag 11. august kl. 6.51

  Fire års fengsel for pillesmugling

  En mann fra Romania er dømt til fire års fengsel for smugling av 75 000 rivotril-tabletter over grensa ved Trysil i vinter. Pillene var gjemt i taket på kupeen på bilen, i bakskjermene og i en stålkasse skjult bak støtfangeren.

 • Tirsdag 11. august kl. 6.27

  Advarer mot å reise til Oslo

  Kommuneoverlege Ketil Egge i Hamar mener man må være tilbakeholdne ved å reise til Oslo eller andre steder i landet med høy smitte, for eksempel Indre Østfold. Det skriver HA. Unødvendige reiser til slike steder bør unngås, sier kommuneoverlegen.

 • Tirsdag 11. august kl. 6.20

  Elever som eksamensvakter

  Lillehammer videregående skole ønsker å bruke studenter som tilsyn under prøver. Til nå har pensjonister gjort denne jobben. Nå går ikke det lenger, fordi de er i risikogruppen for koronasmitte, sier rektor Terje Storbakken.

 • Tirsdag 11. august kl. 5.17

  Frifunnet etter slagsmål

  En mann i starten av 20-åra er i Sør-Østerdal tingrett frifunnet etter et slagsmål, der han knekte nesen og ei tann på en annen. Det skjedde på en russefest i Elverum, skriver Østlendingen. Aktor ville ha mannen fengslet i i 75 dager.

 • Mandag 10. august kl. 21.49

  - Avlinga redusert med 80 prosent

  Eit overraskande snøfall gjer at norske plommer blir ei sjeldan frukt i år.

 • Mandag 10. august kl. 19.57

  HamKam tapte

  HamKam møtte Sogndal på bortebane i kveld og tapte kampen 2-4. HamKam ligger helt nederst på tabellen med bare 2 poeng.

 • Mandag 10. august kl. 19.55

  Raufoss tapte

  Raufoss tapte 0-3 mot Ranheim i 1. divisjon i fotball i kveld.

 • Mandag 10. august kl. 19.52

  Uavgjort for KIL

  I 1. divisjon fotball har Kongsvinger spilt uavgjort 1-1 mot Jerv på bortebane i kveld. KIL ligger nå nest nederst på tabellen med fem poeng.

 • Mandag 10. august kl. 15.02

  Motorsykkelulykke i Eidskog

  En motorsyklist har kjørt av vegen i Vestmarka i Eidskog, og er kjørt til sykehuset i Kongsvinger. Det er ukjent hvor store personskader det er, men han var ved bevissthet, melder politiet.

 • Mandag 10. august kl. 14.35

  Ulykke i Brumunddal

  En personbil har kollidert med en lastebil i Brumunddal i Ringsaker på fylkesveg 184. To personer er kjørt til sykehus, men det skal ikke være livstruende skader, ifølge politiet.

 • Mandag 10. august kl. 14.27

  Värmland er over smittegrensa

  Värmland oppfyller ikkje lenger norske styresmakter sine smittekrav, viser tal frå Folkhälsomyndigheten. Kravet er 20 smitta per 100 000 innbyggarar over to veker. Värmland er no på 20,2.

 • Mandag 10. august kl. 13.59

  Kastet kjempebjørnekjeks i naturen

  I forrige uke ble det oppdaget at noen har kastet en stor mengde kjempebjørnekjeks i Lenaelva i Østre Toten, melder OA. Kjempebjørnekjeks er en svartelistet plante, og det brukes store ressurser på å hindre spredning av den i Norge.

 • Mandag 10. august kl. 12.24

  Storhamar henter landslagsspiller

  Svenske Cassandra Tollbring har signert en toårskontrakt med Storhamar håndball. Hun har spilt i svensk eliteserie og har også erfaring fra E-cup-spill. Hun ble nylig tatt ut i den svenske landslagstroppen, skriver HA.