Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • Torsdag 23. november kl. 21.02

  Lillehammer-Stavanger 5-4

  I 22. serierunde har Lillehammer Ishockeyklubb har slått Stavanger Oilers 5-4 på hjemmebane.

 • Torsdag 23. november kl. 18.59

  Thoresen tilbake til Russland

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille resten av sesongen for sin gamle klubb SKA St. Petersburg. Han har vært tilbake i Storhamar bare et halvt år, men ifølge kontrakten kan han forlate klubben fra 1. desember.

 • Torsdag 23. november kl. 18.55

  Vestre Toten savner maskinskatten

  Industrikommunene beklager at budsjettforliket nå fører til at maskinskatten forsvinner. For Vestre Toten kommune innebærer det et årlig inntektstap på nær fem millioner kroner. Men - for Nammo-konsernet betyr det lavere utgifter og nyinvesteringer.

 • Torsdag 23. november kl. 18.43

  Behov for flere lærere

  Lærernormen som nå blir innført gjør at Hamar får behov for 20 nye lærerårsverk, mens Lillehammer får behov for 17. Normen det ble enighet om i statsbudsjettet innebærer at det ikke skal være mer enn 15 elever per lærer.

 • Torsdag 23. november kl. 18.34

  Stengning av veger i Ringsaker

  Flere veger på fjellet i Ringsaker er stengt inntil videre på grunn av de vanskelige kjøreforholdene. Dette gjelder vegene i Åstdalen og på Ljøsheim, melder Pihl AS.

 • Torsdag 23. november kl. 17.09

  Tilsynssak ved Metallco

  Arbeidstilsynet oppretter tilsynssak ved bedriften Metallco på Eina i Vestre Toten, etter ulykken fredag der to ansatte omkom. Avgjørelsen ble tatt onsdag etter et møte mellom flere statlige etater, skriver Oppland Arbeiderblad.

 • Torsdag 23. november kl. 15.43

  Vil ha fengsel for jaging av bjørn

  Aktor la ned påstand om fengsel i seks måneder for en mann fra Hedmarken som er tiltalt for å ha latt hundene sine jage ei binne med to unger i Elverum i mars i fjor. Mannen nektet straffskyld da rettssaken startet i Eidsivating lagmannsrett i dag.

 • Torsdag 23. november kl. 13.29

  Inngått millionavtale

  Strand Unikorn på Moelv har inngått avtale med Felleskjøpet Rogaland Agder om handel på norsk korn. Avtalen har en årlig verdi på opptil 100 millioner norske kroner, skriver konsernet i en pressemelding.

 • Torsdag 23. november kl. 12.31

  Glatte veger

  Mildværet har ført til at mange av de mindre vegene i Hedmark og Oppland er svært glatte. Flere biler har havnet i grøfta i løpet av dagen, men det er ikke meldt om personskader.

 • Torsdag 23. november kl. 10.20

  Vogntog veltet på Fåberg

  Et vogntog kjørte ved 10-tida utfor fylkesvei 255 på Fåberg i Lillehammer. Hengeren veltet i vegbanen. Ingen personer ble skadet. Vegen er nå sperret.

 • Torsdag 23. november kl. 10.10

  Thoresen forlater Storhamar

  Ishockeyspiller Patrick Thoresen drar tilbake til Russland for å spille for SKA St. Petersburg igjen. 34-åringen har vært i Storhamar i bare et halvt år, men hadde avtale om at han kunne forlate klubben til fordel for utlandet 1. desember.

 • Torsdag 23. november kl. 9.25

  Nekter for bjørnejaging

  Mannen fra Hedmarken som er tiltalt for å ha latt hundene sine jage ei binne med to unger i Elverum i mars i fjor, nektet straffskyld da rettssaken startet i Eidsivating lagmannsrett i dag. Han skal ha sluppet hundene løs, men nekter for dette.

 • Torsdag 23. november kl. 8.40

  Skolebusser innstilt i Hamar

  Mildværet har ført til glatte veier mange steder i Hedmark og Oppland. I Hamar har dette gått utover busstrafikken. Flere skolebusser i Vang er innstilt melder Hamar Arbeiderblad. Folk som skal ta buss i dag må også regne med forsinkelser.

 • Torsdag 23. november kl. 8.26

  Fjellkirken forringes av høyhus

  Biskop Solveig Fiske går i mot planene til Birkebeiner Invest om å bygge et høyhus i Sjusjølia. Det melder Ringsaker Blad. I en høringsuttalese skriver hun at utbyggingen vil føre til en kraftig forringelse av fjellkirkens posisjon og synlighet i landskapet. Bak Birkebeiner Invest står blant andre Arthur Buchardt.

 • Torsdag 23. november kl. 7.53

  Vogntog berget på Kvikne

  Trafikken på riksvei 3 over Kvikne i Tynset går nå som normalt igjen etter at et vogntog ble berget i dag tidlig. Vogntoget kjørte utfor veien i går kveld.

 • Torsdag 23. november kl. 7.20

  Aksjonerer for legekontor

  Det er samlet inn 1000 underskrifter for å redde legekontoret på Tretten, melder GD. Rådmannen i Øyer vil flytte kontoret og samle tjenesten i komunnesenteret. I dag behandles saken i Øyer kommunestyre. Formannskapet har tidligere gått inn for at kontoret på Tretten skal bestå.

 • Torsdag 23. november kl. 5.28

  Vogntog i trøbbel

  Vogntog har i natt delevis sperret rylkesvei 51 i Rogne i Øystre Slidre, på E 16 på Ryfoss i Vang og på riksvei 4 i Lygnabakkene i Gran. Men det skal være mulig å passere.

 • Torsdag 23. november kl. 5.27

  Flere utforkjøringer i natt

  I løpet av natta har det vært flere utforkjøringer i Hedmark og Oppland, men ingen personer er blitt alvorlig skadet. På E 16 ved Lunnertunnelen kjørte en bil i grøfta ved ett tiden, men fører kom uskadd fra det. I Kongsvinger på E16 ble tre personer brakt til legevakt etter utforkjøring.

 • Onsdag 22. november kl. 19.30

  E16 stengt ved Ryfoss

  Et vogntog har kjørt av veien mellom Ryfoss og Vang. E16 er stengt på grunn av berging.

 • Onsdag 22. november kl. 18.03

  Kollisjon ved Roverud

  Tre biler har kollidert på rikvei 2 ved Roveryd. Ifølge politiet er det trolig ikke snakk om personskader.

 • Onsdag 22. november kl. 17.17

  E6 stengt ved Rudshøgda

  Veien er stengt i retning mot Hamar etter to trafikkuhell.

 • Onsdag 22. november kl. 17.17

  E6 åpen etter ulykke

  Veien var stengt ved Rudshøgda i retning mot Hamar etter to trafikkuhell, men er nå åpen igjen.

 • Onsdag 22. november kl. 16.23

  Tre biler i kollisjon på Rudshøgda

  E6 er stengt ved Rudshøgda etter at tre biler var involvert i en kollisjon. Ifølge politiet har ingen kommet til skade.

 • Onsdag 22. november kl. 15.14

  Lastebil har kjørt av veien

  En lastebil har kjørt av Østre Totenveg og står på et jorde. Ifølge politiet har ingen kommet til skade.

 • Onsdag 22. november kl. 10.51

  Helgesen i tenkeboksen

  Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

 • Onsdag 22. november kl. 10.35

  Ulykke på riksvei 3

  To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

 • Onsdag 22. november kl. 10.23

  Bil i grøfta på glatta

  En bil har kjørt av fylkesveg 30 ved Koppang. Ifølge politiet ble to personer lettere skadet, mens skadeomfanget for en tredje person foreløpig er uavklart. Det er glatt på stedet.

 • Onsdag 22. november kl. 10.12

  Stjal vesker

  Det har vært innbrudd i en bolig i Brusvehagen i Gjøvik i løpet av natta. Ifølge politiet er det stjålet noen vesker.

 • Onsdag 22. november kl. 9.18

  Penger til ny fjellutstilling

  Oppland fylkeskommune bidrar med 1,4 millioner kroner til ny hovedutstilling ved Norsk Fjellsenter i Lom, skriver gd.no. Utstillingen skal formidle natur- og kulturhistorien i fjellet. Totalt vil den koste 11,5 millioner kroner.

 • Onsdag 22. november kl. 7.34

  Fakkeltog mot budsjettkutt

  Rundt 100 personer gikk i går i fakkeltog på Tynset i protest mot et kutt på seks millioner kroner i neste års budsjett for skole og barnehage, skriver Østlendingen. Formannskapet starter budsjettbehandlingen på tirsdag.

 • Onsdag 22. november kl. 6.28

  Bil stjålet i Gjøvik

  En grønn VW Passat ble stjålet fra Gjøvik sentrum i dag tidlig. Ifølge politiet skjedde tyveriet imellom 05.25 og 06.25. Politiet ønsker tips om bilen med kjennetegn JD 19209.

 • Onsdag 22. november kl. 5.06

  Hus brant ned

  Et bolighus ble totalskadet i en brann i Garsjøvegen på Østre Toten i går kveld. Ingen personer befant seg i huset, ifølge politiet. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

 • Onsdag 22. november kl. 5.04

  Storhamar vant

  Storhamar vant i går kveld 2–0 borte mot Stjernen i en eliteseriekamp i ishockey. Hamar-laget styrket dermed sin ledelse på tabellen.

 • Tirsdag 21. november kl. 18.32

  Kritisk til felles barnevern

  Kommunestyret i Nordre Land sa i kveld ja til å utrede muligheten for å samarbeide med Gjøvik om barneverntjenesten. Flere politikere argumenterte på kommunestyremøte tirsdag kveld for at nærheten til brukerne kan forsvinne ved en felles tjeneste.

 • Tirsdag 21. november kl. 16.09

  Trafikkproblemer i Hunndalen

  I rundkjøringa mellom Fagernesveien og Raufossveien i Hunndalen, vest for Gjøvik, har det vært et trafikkuhell. I tillegg har et vogntog fått motorstopp. Dermed er det en del trafikale problemer i området, melder politiet. Bilberger er på veg.

 • Tirsdag 21. november kl. 14.26

  Overvåkingskameraer tillatt

  Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.

 • Tirsdag 21. november kl. 13.35

  Skal levere våpenskap

  Raufoss Engineering har økt sin omsetning fra 10 til 16 millioner kroner i løpet av ett år, og skal levere våpenskap til Forsvaret, melder Oppland Arbeiderblad. Det kan også blir leveranser til det danske og det franske forsvaret.

 • Tirsdag 21. november kl. 10.59

  Ulvejakta stoppes

  Ulvejakta stanses midlertidig etter at WWF fikk medhold i Oslo tingrett.

 • Tirsdag 21. november kl. 10.47

  Mann kjørte uten gyldig førerkort

  Politiet stanset i formiddag en sjåfør i Brumunddal. Mannen var i 60-åra og blir anmeldt av UP, fordi han kjørte uten gyldig førerkort.

 • Tirsdag 21. november kl. 10.16

  Smerter i nakke etter kollisjon

  Føreren av en personbil klaget over smerter i nakken, etter ei ulykke ved skytterhuset i Elvedalen i Snertingdal i formiddag. Personbilen kjørte inn i en lastebil bakfra. Trafikken går greit forbi stedet, melder politiet på Twitter.