Nyheter - Oppland & Hedmark:

 • I dag kl. 20.30

  Ikke internett i turistområde

  Alle turistbedriftene i Sjodalen i Vågå (bildet) har vært uten internett siden torsdag, melder GD. De kan ikke ta imot betaling og må bruke faktura. Leverandøren breiband.no svarer ikke på telefon, og åpner ikke kundeservice før mandag morgen.

 • I dag kl. 20.11

  Stortap for Raufoss

  Det gikk ikke bra for Raufoss på bortebane i dag. I en fotballkamp mot Ull/Kisa tapte laget 5-1.

 • I dag kl. 18.33

  Dobbeltseier til Lillehammer

  I Birkebeinerløpet ble det dobbeltseier til Lillehammer i kvinneklassen elite. Thea Krokan Murud fra Søre Ål IL brukte 1.17.57, og Marte Kathrine Myhre fra Lillehammer IF fikk 1.21.10. I eliteklassen for menn vant Weldu Negash Gebretsadik fra BUL.

 • I dag kl. 18.24

  Fire personer involvert i ulykke

  En person ble kjørt til sykehus, og tre ble sendt til legevakt etter en trafikkulykke på fylkesveg 51 i Nord-Aurdal i ettermiddag. Ulykken skjedde ca. en km fra Leira. Det var to biler involvert.

 • I dag kl. 17.28

  Tap for HamKam

  HamKam tapte 2-1 i en fotballkamp mot Aalesund på hjemmebane i dag.

 • I dag kl. 16.39

  Trafikkulykke i Åmot

  En bil har kjørt utfor vegen på riksveg 3 i Åmot. Sjåføren er ved bevissthet og er kjørt til sykehus. Ulykken skjedde litt sør for Åsta bru.

 • I dag kl. 11.52

  Tatt med narkotika

  Politiet pågrep en mann i Stange søndag, etter tips fra publikum. Mannen skal ha gått og kjent på bildører, noe som fikk vitner til å reagere. Da en politipatrulje kontrollerte mannen, var han i besittelse av en mindre mengde narkotika.

 • I dag kl. 8.43

  Savnet mann kom til rette

  En mann i begynnelsen av 30 årene ble meldt savnet i Kongsvinger-området lørdag kveld. Politiet gikk ut med melding og beskrivelse av mannen, som ble sist observert ved Liermoen. Like etter ble mannen funnet og kjørt til legevakten for en sjekk.

 • I dag kl. 8.21

  Kjørte inn i hage

  Politiet fikk natt til søndag melding om en person som skal ha kjørt inn i hagen til en annen person i Os. Ifølge innringeren var personen i bilen svært beruset. Politiet kom til stedet og fikk sendt inntrengeren til legevakt for promillesjekk.

 • I dag kl. 8.18

  Knuste rute på politibilen

  En mann i begynnelsen av 20-årene ble kjørt til arresten etter at det ble meldt om bråk på et utested i Gjøvik natt til søndag. Politiet kom til stedet og traff på mannen, som knuste ei rute på politibilen før han ble arrestert. Han er nå anmeldt.

 • I dag kl. 8.15

  MC-fører kjørte på rådyr

  En mann i 20 årene er kjørt til Kongsvinger sykehus for en sjekk, etter at han kjørt på et rådyr natt til søndag. Mannen kjørte MC på riksvei 2 ved Lierkrysset.

 • Lørdag 15. juni kl. 19.51

  Overstadig beruset

  En overstadig beruset person i Kongsvinger er kjørt til arresten etter bråk på en pivatadresse.

 • Lørdag 15. juni kl. 17.21

  Kartlegger tilbud etter brann

  Sel kommune kartlegger nå både egen og nabokommuner for midlertidig bolig til de 44 beboerne som ble evakuert etter brannen ved Sel Sjukeheim i går. Det er også planlagt at dagtilbudet til demente blir på Aktivitetshuset i Otta sentrum.

 • Lørdag 15. juni kl. 16.44

  Over 80 dehydrert

  Mange har blitt slått ut av varmen under dagens Birken-løp. Ifølge Østlendingen er over 80 behandlet for dehydrering og flere er kjørt til sjukehus.

 • Lørdag 15. juni kl. 15.28

  Promillekjøring Elverum

  En sjåfør i Elverum ble stoppet av politiet i ettermiddag, mistenkt for å kjøre påvirket av alkohol. Førerkortet ble beslaglagt.

 • Lørdag 15. juni kl. 12.54

  Slår sammen kirker

  Departementet har sagt ja til at kirkene i Nord-Odal og Sør-Odal slås sammen. Det skriver Glåmdalen. De blir slått sammen fra 1. januar 2020.

 • Lørdag 15. juni kl. 11.55

  Stort narkomisbruk i Ringsaker

  Nærmere 40 ungdommer er tatt for bruk og besittelse av narkotika i Ringsaker siden mai, skriver Hamar Arbeiderblad. Politiet utelukker ikke at det er solgt narkotika på enkelte ungdomsskoler, sier lensmann i Ringsaker, Jørn Arild Flatha.

 • Lørdag 15. juni kl. 10.13

  Ingen innflytting i Sel Sjukeheim

  Ingen av de 44 beboerne ved Sel Sjukeheim har flyttet tilbake etter brannen i går. Det vil ikke bli noen innflytting i nær framtid, sier rådmann Kaija Eide Drønen. Det er både røyk- og vannskader, og beboerne har i natt vært på ulike institusjoner.

 • Lørdag 15. juni kl. 9.18

  Badepark i Jevnaker åpnes

  Jevnaker åpner i dag Nord-Europas største flytende badepark. Dette er andre året Randsfjordfestivalen inviterer badegjester til anlegget, som har ligget lagret på land i vinter.

 • Lørdag 15. juni kl. 8.57

  Støtte til klimatiltak

  Miljødirektoratet gir 300.000 kroner i støtte til Sør-Fron kommune for å planlegge flomsikring av elver i kommunen. Oppland fylkeskommune får 850.000 kroner fra direktoratet for å undersøke hvordan klimaendringer vil påvirke drikkevann.

 • Lørdag 15. juni kl. 8.29

  139 km/t i 80-sonen

  En bilfører er anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt 139 km/t i en 80-sone. Råkjøringen skjedde på riksveg 4 ved Gjøvik i går.

 • Fredag 14. juni kl. 18.03

  Pågrepet etter slagsmål

  Politiet rykket ut til en slåsskamp mellom to menn i 50-årene i Brumunddal fredag ettermiddag. En person ble kjørt til legevakt, mens en annen ble pågrepet av politiet etter hendelsen.

 • Fredag 14. juni kl. 16.59

  Brann på sjukehjem

  Brannen ved Sel sjukeheim er nå slukket, det melder politiet på Twitter. Brannvesenet driver nå etterkontroll i bygget. Alle de 44 beboerne er evakuert, og det er ikke meldt om personskader.

 • Fredag 14. juni kl. 16.59

  Brann i sjukehjem

  Brannen ved Sel sjukeheim er nå slukket, det melder politiet på Twitter. Brannvesenet driver nå etterkontroll i bygget. Alle de 44 beboerne er evakuert, og det er ikke meldt om personskader.

 • Fredag 14. juni kl. 14.49

  Slutt på busser over Strynefjellet

  Det er slutt på at busser får kjøre fylkesveg 258, Gamle Strynefjellvegen, over Strynefjellet. Ifølge avisa Fjuken har Statens vegvesen satt opp skilt med forbud for kjøretøy over åtte meter og med akseltrykk over åtte tonn.

 • Fredag 14. juni kl. 13.17

  Aggressiv kvinne pågrepet

  En aggressiv kvinne er pågrepet på Vingrom etter å ha prøvd å ta seg inn hos en beboer. Politiet har fraktet henne til arresten i Hamar.

 • Fredag 14. juni kl. 13.14

  Fotgjenger påkjørt

  En fotgjenger er kjørt til Elverum sykehus med ukjent skadeomfang etter å ha påkjørt i Parkgata i Hamar. Påkjørselene skjedde ifølge politiet i forbindelse med parkering.

 • Fredag 14. juni kl. 12.36

  Lover lavere bompengesatser

  Frp lover lavere bompengesatser på riksvei 3/25. Det har vært sterke reaksjoner på at staten tok all innsparingen selv da vegen ble 1,6 milliarder kroner billigere.

 • Fredag 14. juni kl. 12.00

  Statssekretær fra Oppland

  28 år gamle Hannah Sumeja Ati? er konstituert som statssekretær for næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Ati? er vokst opp på Jevnaker, men er opprinnelig fra Bosnia og Hercegovina.

 • Fredag 14. juni kl. 11.17

  Ungdommer narkotatt i Ringsaker

  Nærmere 40 ungdommer er tatt for bruk og besittelse av narkotika i Ringsaker siden mai. Det skriver Hamar Arbeiderblad. Hasj, penger, fleinsopp og MDMA er beslaglagt, og politiet utelukker ikke at det er solgt narkotika på enkelte ungdomsskoler.

 • Fredag 14. juni kl. 9.49

  Færre ulver skutt

  26 ulver ble i løpet av jaktåret 2018/2019 skutt. Det er fem færre enn jaktåret før, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Det ble gitt fellingstillatelse for 33 ulver forrige jaktår, og av disse ble 15 dyr skutt under lisensjakta.

 • Fredag 14. juni kl. 6.04

  Mistenkt for promillekjøring

  En 20 år gammel mann er mistenkt for å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand i Trysil i natt. Blodprøve er tatt og førerkortet er beslaglagt.

 • Fredag 14. juni kl. 5.31

  Vindkraft kan havne i retten

  Foreningen La naturen leve saksøker Austri Kjølberget og ber nå retten om å stoppe arbeidet med vindkraft i Kjølberget på Våler. Grunnen er at de frykter arbeidet vil gjøre ubotelig skade i naturen, skriver Glomdalen.

 • Fredag 14. juni kl. 5.14

  Brann i campingvogn

  På Søndre Land har det brent i en campingvogn som er totalskadd etter brannen. Det skal ikke ha vært folk inne i vognen da det brant, og brannvesenet har kontroll på stedet.

 • Fredag 14. juni kl. 5.13

  Slåsskamp i drosjekø

  I løpet av natten har det vært slåssing i drosjekø på Lillehammer. Den fornærmede, som er en mann i 20-årene, ble kjørt legevakt for sjekk, og politiet ser etter gjerningsmenn.

 • Torsdag 13. juni kl. 20.16

  Sendte bekymringsmelding

  Familien til 17-åringen som er tiltalt drapet på ei jente på Vinstra i fjor sier at de sendte en bekymringsmelding til kommunen og et varsel til skolen, men at det ikke ble fulgt opp. Det skriver GD. Nord-Fron kommune vil ikke kommentere saken.

 • Torsdag 13. juni kl. 17.45

  MC-fører skadet

  En MC-fører er alvorlig skadet etter en utforkjøring på RV 15 ved Heggebotn i Skjåk. Ifølge politiet er MC-føreren våken. Han skal ha pådratt seg bruddskader. Ulykka skal ha skjedd i forbindelse med forbikjøring av en trailer. Vegen er stengt.

 • Torsdag 13. juni kl. 13.12

  Lesjaskog skole blir ikke nedlagt

  Ungdomsskolen på Lesjaskog blir ikke lagt ned no. Det kom frem i kommunestyremøtet i kommunen i dag. Kristin Stigen, som var en av initiativtagerne til protesten onsdag, er lettet. Men hun er beredt på å kjempe for skolen igjen allerede etter valget.

 • Torsdag 13. juni kl. 12.30

  Buss med skoleelever veltet

  En buss med skoleelever har veltet ved Dokksfløyvatnet, på grensa mellom Gausdal og Nordre Land. Politiet er på stedet, de sier at noen av elevene har fått lettere skader.

 • Torsdag 13. juni kl. 10.41

  Mann mistenkt for promillekjøring

  En mann i 40-årene er mistenkt for promillekjøring på Bøverbru i dag formiddag. Politiet skriver på Twitter at mannen var åpenbart beruset og hadde kjørt inn i parkerte biler vede Gimle.