Nyheter:

  • Søndag 7. april kl. 23.57

    Skole i Bergen gjør tiltak etter trussel om skoleskyting

    Sandgotna skole i Bergen gjør mandag flere tiltak etter en trussel om skoleskyting. Blant annet innføres det adgangskontroll og låste dører. Foresatte til elever ved Sandgotna skole har mottatt en melding fra skolen om at det vil bli innført sikkerhetstiltak mandag 8. april, skriver Bergensavisen (BA) og Bergens Tidende (BT) søndag kveld. Bakgrunnen er en trussel rettet mot skolen, skrevet med blyant på jentetoalettet. Verken politiet eller skolen vurderer trusselen som reell, men i meldingen står det at de ikke kan la være å igangsette tiltak. – I våre øyne er det trolig ikke en reell trussel, likevel ønsker vi å ta det på alvor, sier skolens rektor Stein Larsen til BA. (NTB)

  • Søndag 7. april kl. 23.43

    Minst 91 omkomne i forlis utenfor Mosambik

    Minst 91 mennesker mistet livet da en overfylt ferje sank utenfor Mosambiks nordkyst søndag, ifølge lokale myndigheter.

  • Søndag 7. april kl. 23.21

    Russ Cook fremme etter å ha løpt «385 maraton»: – Oppdraget utført

    Endelig er han i mål på Afrikas nordligste punkt.

  • Søndag 7. april kl. 23.07

    Siktet kvinne tok taxi fra pub kort tid før drapet

    Kvinnen som er siktet for å ha drept en mann på Braskereidfoss i Våler, tok taxi fra den lokale puben, kort tid før mannen ble funnet død, melder VG. Innehaver av Bokken pub, Sissel Rendalen, forteller til avisen at hun ringte taxi for den nå drapssiktede kvinnen klokka 23.08. Rendalen forteller at kvinnen var den eneste gjesten på utestedet. Taxien skal ha vært på plass utenfor puben like etter klokka 23.30. Klokka 00.07 fikk politiet fikk melding om voldshendelsen.

  • Søndag 7. april kl. 22.48

    Drapssiktede tok taxi fra puben: – Hun virket så trivelig

    En drøy halvtime etter hun forlot puben, ble en mann funnet død i sitt hjem.

  • Søndag 7. april kl. 22.10

    Parat enige med Norsk Industri

    Parat og Norsk Industri har klart å bli enige i meklingen og streik er unngått.

  • Søndag 7. april kl. 22.04

    Ute av «Spillet»: – Var veldig redusert

    Komiker Henrik Fladseth (35) føler seg ferdig med reality for en god stund.

  • Søndag 7. april kl. 22.01

    – Et svik mot menneskeheten

  • Søndag 7. april kl. 21.51

    Trafikkulykke i Fløyfjellstunnelen

    Nødetatene er framme på stedet etter melding om en trafikkulykke i Fløyfjellstunnelen. Ulykken har skjedd i nordgående retning, og nordgående løp er stengt. Det skal være snakk om en bil med en person som har kjørt i fjellveggen, melder politiet. Vegtrafikksentralen melder om store køer i forbindelse med ulykken.

  • Søndag 7. april kl. 21.51

    Fløyfjellstunnelen åpen etter ulykke

    Klokken 21.26 kom det melding om en trafikkulykke i Fløyfjellstunnelen. Ulykken har skjedd i nordgående retning. Det skal være snakk om en bil med en person som har kjørt i fjellveggen. Føreren av bilen er fraktet til Haukeland sykehus, og skal ha vært våken da hun ble fraktet bort, melder politiet. Tunnelen var stengt en periode, men er nå åpen for fri ferdsel. Vegtrafikksentralen meldte om store køer i forbindelse med ulykken.

  • Søndag 7. april kl. 21.44

    To mistet førerkortet

    Utrykningspolitiet har hatt trafikkontroll i Midtre Gauldal. Her ble det utstedt 23 forenklede forelegg samt beslag av to førerkort. Høyeste hastighet ble målt til 117km/t i 80-sone.

  • Søndag 7. april kl. 21.36

    Storhamar klar for NM-finale – slo Frisk Asker 4-1 sammenlagt

    Storhamar er klare for sin femte strake NM-finale i ishockey etter 3-1-seier over Frisk Asker søndag og 4-1 i kamper sammenlagt.

  • Søndag 7. april kl. 21.34

    Tap for Brann i årets første hjemmekamp

    Det endte 0–2 mellom Brann og Fredrikstad på Brann Stadion i kveld. Stian Stray Molde sørget for ledelse halvveis for et effektivt og hardtkjempende FFK-lag, men også etter hvilen slet Brann med å sette østfoldingene på store prøver. Rundt halvveis i omgangen stod Bård Finne for det som står igjen som vertenes største mulighet i kveld, et forsøk som få minutter senere ble avløst av nevnte Moldes andre for kvelden. FFK hadde med det to mål på to store målsjanser, og bakover i banen viste gjestene seg som en lei nøtt for et Brann som slet med å sette Jonathan Fischer på store prøver. Tidlig i tilleggstiden prøvde Finne seg igjen, men også denne gangen ble det med nesten for et Brann-lag som leverte 90 minutter det er lenge siden man har sett maken til her i Bergen. Alt i alt en stor bortekamp for et FFK som var både gode og heldige, og de nyopprykkede påfører rødtrøyene det som kun er lagets andre hjemmetap de siste to kalenderårene.

  • Søndag 7. april kl. 21.31

    Storhamar klare for NM-finale

    I sluttspillet i ishockey vant Storhamar 3-1 over Frisk Asker i kveld. Det betyr at de har vunnet 4-1 i kamper i semifinalespillet og er klare for finaler. Der møter de enten Stavanger Oilers eller Vålerenga.

  • Søndag 7. april kl. 21.24

    Tror nordmenn har for høye forhåpninger om rentekutt: – Ingen automatikk

    Ifølge økonomer E24 har snakket med vil den kommende uken kunne få mye å si for sentralbankens rentebane.

  • Søndag 7. april kl. 21.19

    Brann tapte for FFK: – På grensen til parodi

    (Brann-Fredrikstad 0–2) Molde ble Branns mareritt søndag kveld. Stian Stray Molde (27).

  • Søndag 7. april kl. 21.12

    Drapssiktet kvinne erkjenner straffskyld

    Kvinnen som er siktet for å ha drept en mann i 50-åra på Braskereidfoss i Våler erkjenner straffskyld etter siktelsen. Det melder kvinnens forsvarer, Frode Aabak til NRK nå i kveld. Han sier også at hun vil samtykke til varetektsfengsling.

  • Søndag 7. april kl. 20.58

    Mindre eksplosjon på Vemork kraftverk – strømmen har gått

    Ifølge politiet har en stator på 10000 volt eksplodert.

  • Søndag 7. april kl. 20.46

    Mange kjørte for fort på "Oslovegen"

    UP har hatt fartskontroll i en 60-sone på E16 i Sør-Odal (Oslovegen) i dag. 22 bilister ble ilagt forenklede forelegg for å ha kjørt for fort. Høyeste hastighet i 60-sona var 92 km/t. En bilist ble fratatt førerkortet og en blir anmeldt.

  • Søndag 7. april kl. 20.36

    Skandalescener i Tyrkia – Fenerbahçe gikk av banen i protest

    Fenerbahçe trakk seg fra cupfinalen mot Galatasaray.

  • Søndag 7. april kl. 20.31

    Påvirket og uten førerkort på Nærbø

    Klokken 19.25 stanset en politipatrulje et kjøretøy for kontroll i Nygårdsveien på Nærbø i Hå kommune. Sjåføren hadde ikke gyldig førerkort og fremstod som påvirket, melder politiet. Vedkommende ble tatt med til legevakt for blodprøve. Politiet oppretter sak etter hendelsen.

  • Søndag 7. april kl. 20.28

    Ble truet med knivlignende gjenstand i Bryne sentrum

    Politiet rykket ut med flere patruljer til Bryne sentrum etter melding om at en person var blitt utsatt for trusler med en knivlignende gjenstand. Klokken 20.11 melder politiet at de har kontroll på en mistenkt.

  • Søndag 7. april kl. 20.18

    Melding om røykutvikling fra Vemork kraftstasjon

    Nødetatene har rykket etter melding om røykutvikling fra Vemork kraftstasjon på Rjukan i Tinn kommune, skriver Sør-Øst politidistrikt på X/Twitter. Det skal ikke være personer inne i bygget. Brannvesenet har etablert en sikkerhetsavstand på 300 meter, men det er ingen bor innenfor denne avstanden. Situasjonen er uavklart, melder Sør-Øst 110-sentralen. Ingen personer er skadet eller savnet, ifølge brannvesentet. De er kommet fram til stedet. Det er nå røykdykkere på vei inn i bygget, og det skal være røykutvikling. Politiet melder at det er noe bekymring knyttet til trafoolje i store transformator stasjoner.

  • Søndag 7. april kl. 20.18

    E10 over Bjørnfjell stengt

    E10 over Bjørnfjell er stengt. Det opplyser vegtrafikksentralen på X. Tidligere søndag ettermiddag ble det innført kolonnekjøring. Ny vurdering blir tatt klokken 23.59.

  • Søndag 7. april kl. 20.16

    Prinsesse Märtha: – En type vendetta mot Durek

    Til VG forteller Märtha om hvordan hun prøvde å advare sin kommende ektemann om hva som ventet. – En type vendetta mot Durek.

  • Søndag 7. april kl. 20.11

    Storstreik avverget – tusenvis unngår streik i Nordland

    Etter å forhandlet på overtid i mer enn 19 timer, har Fellesforbundet og Norsk Industri blitt enige om lønnstillegg som gir en total ramme på 5,2 prosent lønnsøkning. Fristen for å komme til enighet gikk ut natt til søndag, men partene satt i forhandlinger på overtid helt frem til søndag like før klokken 19.30. Da kom beskjeden om at storstreiken er avverget og at partene har kommet til enighet. For Nordland betyr det at over tusen medlemmer av Fellesforbundet unngår streik. Bare i Helgeland ville over 1000 personer blitt tatt ut i streik. Det pågår fortsatt mekling mellom Parat og Norsk Industri.

  • Søndag 7. april kl. 20.02

    Rykker ut til trafikkulykke i Sveio

    Politi og nødetater rykker ut til Tittelsnesvegen i Sveio etter melding om en trafikkulykke. En bil skal ha kjørt i autovernet og én person skal være involvert, melder politiet. Det er foreløpig uvisst skadeomfang, men det fremstår ikke som alvorlig personskade, ifølge politiet. Trafikken flyter fint forbi.

  • Søndag 7. april kl. 19.50

    Sjeføkonom om lønnsoppgjøret: – Rentekutt i september blir for tidlig

    Frontfagsoppgjøret er i boks. Sjeføkonom mener renten nå først kan kuttes i desember.

  • Søndag 7. april kl. 19.41

    Ingen enighet mellom Parat og Norsk Industri – meklingen fortsetter utover kvelden

    Parat har ikke kommet til enighet med Norsk Industri, og meklingen fortsetter dermed langt på overtid.

  • Søndag 7. april kl. 19.35

    Enighet i frontfagsoppgjøret

    Enighet i frontfagsoppgjøret: – Dette er en stor seier, sier Jørn Eggum.

  • Søndag 7. april kl. 19.35

    Enighet i frontfagsoppgjøret: En total ramme på 5,2 prosent

    Fellesforbundet har blitt enige med Norsk Industri i lønnsforhandlingene. Partene er enige over 19 timer på overtid.

  • Søndag 7. april kl. 19.28

    Kollisjon på E16 i Lunner

    To biler har kollidert på E16 ved Roa i Lunner. Den ene sjåføren blir tatt med til sjukehus og den andre til legevakt. Begge bilene er totalskadet, og det er trafikkproblemer på ulykkesstedet, melder politiet i Innlandet.

  • Søndag 7. april kl. 19.28

    Går mot enighet i meklingen

    Riksmekleren har lagt fram en skisse til løsning i meklingen i frontfaget, erfarer NRK. Ifølge VG og Aftenpostens opplysninger går det mot enighet. Mediene meldte rett over klokka 19 at det tilsynelatende går mot en løsning i årets hovedoppgjør. Etter det NTB forstår er partene forelagt en skisse til løsning, som blir vurdert på begge sider av bordet. Denne prosessen er helt i sluttfasen og det er etter det NTB erfarer, så godt som enighet om en løsning. Meklingen har pågått i over 19 timer på overtid.

  • Søndag 7. april kl. 19.27

    Fellesforbundet og Norsk industri enige – storstreik avverget

  • Søndag 7. april kl. 19.26

    Storstreik avverget etter maratonforhandlinger

    Fellesforbundet (LO) og Norsk Industri (NHO) er enige om en ramme på 5,2 prosent etter å ha meglet over 19 timer på overtid.

  • Søndag 7. april kl. 19.23

    Odd vant på bortebane

    Odd vant 1-0 på bortebane mot Sarpsborg i Eliteserien søndag kveld. Det var Odds 17-årige kantspiller Faniel Teweldes scoring ble avgjørende i kampen, skriver NTB. Målet kom etter 23 minutter og sørget for Odds første trepoenger denne sesongen.

  • Søndag 7. april kl. 19.14

    Lik trend for norsk og svensk kronekurs

    Kraftig kronesvekkelse i Norge og Sverige skyldes først og fremst globale forhold, ifølge valutaeksperter.

  • Søndag 7. april kl. 19.13

    Ulykke på Foldavegen

    Det har vært en singelulykke med bil i Nærøysund. Fører av bilen skal ha smerter i ansiktet. Nødetatene er på veg.

  • Søndag 7. april kl. 19.05

    Det er lagt fram en skisse for en løsning i lønnsoppgjøret, erfarer NRK

    Skissen skal først vurderes av partene, så helt i mål er de ikke ennå.

  • Søndag 7. april kl. 19.00

    Rosenborg slått av revansjelystne Strømsgodset

    Islandske Logi Tómasson sørget for at Strømsgodset kunne bokføre sesongens første trepoenger da Rosenborg ble slått 1-0 på hjemmebane i Eliteserien søndag. Med tre poeng reiser Godset seg etter 0-4-tapet borte mot Molde i første serierunde. For RBK var det et steg tilbake etter at Sandefjord ble slått 2-0 hjemme på Lerkendal i eliteseriepremieren.

  • Søndag 7. april kl. 18.57

    HamKam tapte for Molde

    I eliteserien i fotball tok HamKam i mot Molde på Briskeby i ettermiddag. Det var ventet at det ville bli en tøff kamp for HamKam, men de ga sterk motstand. Det ble likevel tap. Molde vant til slutt 1-0.

  • Søndag 7. april kl. 18.55

    Rosenborg ned på jorden igjen: Tapte mot Strømsgodset

    (Strømsgodset – Rosenborg 1–0) Det var ikke Ole Sæter (28) som havnet i fokus i Drammen.

  • Søndag 7. april kl. 18.53

    Molde-seier etter «årets miss»: – Mest flaks

    (HamKam-Molde 0–1) Magnus Wolff Eikrem skjønte lite da han bommet på alle sjansers mor.

  • Søndag 7. april kl. 18.45

    Bygningsbrann i Egersund

    Klokken 18.13 fikk brannvesenet melding om en bygningsbrann i Jærveien i Egersund. Mannskap fra Egersund stasjon rykker ut.

  • Søndag 7. april kl. 18.27

    14 prosent av innbyggerne kan bli tatt ut i streik

    Stord kommune kan bli hardt rammet dersom det blir streik: – Man vil ramme der det svir mest, sier ordfører.

  • Søndag 7. april kl. 18.25

    Liverpool mistet tabelltoppen: – Vi skulle vunnet begget kamper mot United

    (Manchester United - Liverpool 2–2) Liverpool er ikke lenger i førersetet i kampen om Premier League-tittelen.

  • Søndag 7. april kl. 18.25

    Meklingen 17 timer på overtid

    Klokka 17 søndag var det fortsatt ikke kommet noe resultat i meklingen i frontfaget. Over 14.000 arbeidstakere går ut i streik hvis partene ikke blir enige. Ved midnatt natt til søndag gikk den opprinnelige meklingsfristen i årets frontfagsoppgjør ut. Over 17 timer senere var det fortsatt ikke tilkjennegitt noe resultat. Da meklingen hadde pågått et halvt døgn etter fristen utløp, meldte Fellesforbundet at den fortsatt pågikk. – Partene ble enige om å mekle videre på overtid ved fristens utløp. Meklingen pågår fortsatt. Det innebærer at ansatte møter på jobb som vanlig, med mindre annen beskjed blir gitt, skriver Fellesforbundet på sine nettsider. Hvis Fellesforbundet og Norsk Industri ikke blir enige, blir 14.301 arbeidstakere tatt ut i streik fra mandag, og ytterligere 14.904 medlemmer fra torsdag klokken 6. Det betyr at nærmere 30.000 medlemmer fra over 730 bedrifter kan bli tatt ut i streik i løpet av neste uke.

  • Søndag 7. april kl. 18.20

    «Ukjent» nordmann topper Billboard-listen

    Alek Olsen (30) sin singel «someday i'll get it» har vært nummer 1 på Billboard TikTok Top 50 i to uker.

  • Søndag 7. april kl. 17.48

    Kampen mot klokka

    Etterretningssjef Nils-Andreas Stensønes vitnet i rettssaken mot Matapour etter Pride-terroren

  • Søndag 7. april kl. 17.46

    Store materielle skader etter trafikkulykke

    To personbiler var involvert i en trafikkulykke under Sandesund bru i Sarpsborg. Det skal ha vært tre personer i bilene, som alle skal være «oppegående». Ifølge politiet er det store materielle skader, og begge bilene må berges. Veien er stengt i retning Biltema.

  • Søndag 7. april kl. 17.43

    Nummer 28 og 77 i Paris-Roubaix

    Rasmus Tiller ble nummer 28 i sykkelrittet Paris-Roubaix i Frankrike i dag. Edvald Boasson Hagen kom på 77. plass. (Bildet: Rasmus Tiller etter Tour de France i fjor).

  • Søndag 7. april kl. 17.22

    Kolonnekjøring over Bjørnfjell

    Vegtrafikksentralen melder om kolonnekjøring over E10 Bjørnfjell. Ny vurdering blir tatt klokken 20.00 søndag kveld.

  • Søndag 7. april kl. 17.19

    Far og sønn anklaget for seksuelle overgrep

    Sean «Diddy» Combs (54) er de siste månedene blitt anklaget for seksuelle overgrep og menneskehandel. Nå må også hans sønn Christian «King» Combs (26) stå til rette for lignende anklager.

  • Søndag 7. april kl. 17.18

    Hus brant ned til grunnen på Stokmarknes

    Lørdag kveld begynte det å brenne i et bolighus på Storkmarknes i Hadsel. Nødetatene meldte om full overtenning i boligen. Bladet Vesterålen skriver søndag at huset brant helt ned til grunnen. Overbrannmester Sten Håvad Johannessen forteller til avisen at huset allerede var overtent da brannmannskapene kom til stedet. – Da handlet det om å begrense skadene og hindre spredning, sier Johannessen.

  • Søndag 7. april kl. 17.13

    Wærenskjold på 10. plass

    Den norske Uno-X-stjernen Søren Wærenskjold spurtet inn til 10.-plass i den kjente sykkelløpet Paris-Roubaix i ettermiddag. Han ble dermed den beste av de 11 nordmennene som var med i sykkelklassikeren. Fire mil inn i løpet ble det en massevelt hvor om lag 30 ryttere gikk i bakken. Blant dem var Uno-X-rytterne Alexander Kristoff og Erik Resell. Førstnevnte kom seg rett opp på sykkelsetet igjen, mens Resell ble stående og måtte få hjelp til å lappe sammen både sykkel og kropp.

  • Søndag 7. april kl. 17.05

    Våren blomstrer

    Se årets kirsebærblomstring verden rundt.

  • Søndag 7. april kl. 17.03

    Opplysninger til VG: Går mot enighet i meglingen

    Det går mot enighet etter over 19 timer på overtid i meglingen mellom Fellesforbundet (LO) og Norsk Industri (NHO).

  • Søndag 7. april kl. 17.03

    Isnedfall i veibanen på E16

    Det har kommet isnedfall i veibanen på E16 ved Vinjedalen på Voss. Entreprenør er på vei for å rydde, melder Vegtrafikksentralen. Trafikanter oppfordres til å være oppmerksomme.

  • Søndag 7. april kl. 16.54

    Van der Poel sikret andre strake Paris-Roubaix-triumf: – I en helt egen liga

    Verdensmester Mathieu van der Poel skrev seg inn i et eksklusivt selskap da han vant Paris-Roubaix på overlegent vis.

  • Søndag 7. april kl. 16.38

    E6 ved Lillestrøm: Kjedekollisjon med fem biler

    På E6 sydgående like før avkjøringen til Hvam, har det vært en kjedekollisjon med fem involverte biler. Det melder politiet på X. – Ikke meldt om personskade. Nødetatene er på stedet og melder at en bil må berges. Det er redusert fremkommelighet i høyre felt.

  • Søndag 7. april kl. 16.36

    Trafikkuhell på Kvarstein

    Politiet melder om et trafikkuhell langs Venneslavegen på Kvarstein. Det skal ikke være personskade. En lyktestolpe skal være kjørt ned. Trafikken passerer som normalt.

  • Søndag 7. april kl. 16.36

    Trafikkuhell på Kvarsytein

    Politiet melder om et trafikkuhell langs Venneslavegen på Kvarstein. Det skal ikke være personskade. En lyktestolpe skal være kjørt ned. Trafikken passerer som normalt.

  • Søndag 7. april kl. 16.36

    Kjedekollisjon på E6 ved Skedsmovollen – nødetater på stedet

    Fem biler er involvert.

  • Søndag 7. april kl. 16.25

    Rekordtap for Ajax og Mannsverk - ydmyket av erkerival Feyenoord

    (Feyenoord - Ajax 6–0) Seks baklengsmål og et svinnende håp om Europa-cupspill. Sesongens siste «Der Klassieker» ble et mareritt for Ajax.

  • Søndag 7. april kl. 16.25

    «Kåffa» holdt Kristiansund til uavgjort

    (Kristiansund – KFUM Oslo 1–1) Ingenting kunne skille de to ferske eliteserielagene.

  • Søndag 7. april kl. 16.25

    Tekniske problemer på Halhjem-Sandvikvåg

    Det er tekniske problemer på fergesambandet Halhjem-Sandvikvåg på E39. Dette fører til at avgangene klokken 15.50 fra Sandvikvåg og klokken 16.40 fra Halhjem er kansellerte, melder Vegtrafikksentralen.

  • Søndag 7. april kl. 16.25

    KFUM fortsatt ubeseiret i eliteseriedebuten

    KFUM blir ingen kasteball i sin første sesong i eliteserien i fotball. Søndag ettermiddag spilte Oslo-laget 1–1 borte mot Kristiansund, og dermed står de med to uavgjorte kamper i sin debutsesong på toppnivå. Kristiansund tok ledelsen ett minutt på overtid i første omgang, da Oskar Sivertsen satte et straffespark i mål. Men allerede før dommeren blåste til pause, skulle utligningen komme da Håkon Hoseth fikk godt treff fra drøyt 16 meters hold. Krisiansund står nå med fire poeng etter to serierunder.

  • Søndag 7. april kl. 16.23

    Trapper opp til storstreik

    I helgen er Fellesforbundet og Norsk Industri i tvungen mekling hos Riksmekleren. Fristen gikk ut natt til søndag, men søndag ettermiddag sitter partene fortsatt i forhandlinger. Kommer de ikke til enighet blir 29 000 medlemmer tatt ut i streik. 14 000 går da ut i strek mandag, mens 15 000 streiker fra torsdag. I Østfold blir da 134 ansatte i tre bedrifter tatt ut fra mandag. Og hvis streiken trappes opp torsdag, blir ytterligere 1 058 ansatte fra 34 bedrifter tatt ut i streik i Østfold.

  • Søndag 7. april kl. 16.07

    Pågrepet for biltyveri

    I Arendal er en person pågrepet, siktet for å stå bak tyveri av flere biler fra en bilforhandler, ifølge politiet. Tyveriene skal ha skjedd i løpet av forrige natt. Totalt fem biler er stjålet, og to av disse er kommet til rette.

  • Søndag 7. april kl. 15.59

    Vant gull i bilskadefaget i Yrkes-NM

    Eivind André Wetting (21) fra Skien vant gull i bilskadefaget under Yrkes-NM i bilfag i Stavanger søndag. Han går dermed også videre til Yrkes-VM i Frankrike. Wetting jobber i Alfie Bilskade, og har jobbet med plastreparasjon, utmåling og retting under konkurransen søndag. – Det er veldig stort. Det er noe jeg har trent mye til, og gøy å se at treningen ga resultater, sier Wetting til NRK. – Dette er stort. Han er Norges representant i Yrkes-VM og Norges beste biloppretter, sier daglig leder i Bilfag Telemark, Rolf Torkildsen. Hedda Amalie Bjørgan fra Gumpens Auto Grenland deltok også i Yrkes-NM, men kom ikke blant de tre beste.

  • Søndag 7. april kl. 15.44

    Parkerte i 12 minutter – fikk inkassokrav på 470 kroner

    Taxieier i Tromsø opplevde gebyrsjokk etter å ha glemt å betale regning: Parkeringsselskap varsler ny praksis.

  • Søndag 7. april kl. 15.38

    Ytre høyre truer Ukraina

    Vladimir Putin har begrunnet Ukraina-krigen med en høyreekstrem trussel mot Russland fra Vesten. Nå kan vestlige ytre høyre-krefter komme ham i møte.

  • Søndag 7. april kl. 15.26

    Norge ble døråpner for engelsk vin. Nordmenn kjøper én av fire flasker.

    KENT (Aftenposten): For ti år siden forlot et britisk ektepar Frankrike for å satse på vinproduksjon i England. Nå er Norge blitt et av vinprodusenten Simpsons’ viktigste markeder.

  • Søndag 7. april kl. 15.21

    Brann i Horten

    Nødetatene rykker ut etter melding om brann i trematerialer som ligger inntil et hus i Horten. Brannen er noe redusert da personer på stedet forsøker slukking selv, ifølge politiet. Situasjonen er nå under kontroll, og ingen er skadet, melder Sør-Øst politidistrikt rett etter kl. 15.30. Saken oppdateres.

  • Søndag 7. april kl. 15.15

    Ferge Bognes – Skarberget innstilt i kveld

    B-ferga mellom Bognes og Skarberget, fra Bognes kl. 20.20 er innstilt i kveld. Årsaken er at sambandet skal klargjøres for elektrifisering, melder Vegtrafikksentralen.

  • Søndag 7. april kl. 15.13

    Rute på E39 Lavik - Oppedal innstilt

    Rute A på ferjesambandet Lavik - Oppedal mellom Høyanger og Gulen er innstilt inntil vidare på grunn av tekniske problem.

  • Søndag 7. april kl. 15.05

    Mann knivdrept utenfor Tottenhams hjemmebane – Premier League-kamp går som planlagt

    Politiet i London har startet etterforskning etter at en mann søndag ble knivstukket til døde utenfor Tottenhams stadion. Klubben bistår politiet i saken.

  • Søndag 7. april kl. 14.55

    Ukens bilder

    Cannabisrøyking i Tyskland, uventet gjest i Det hvite hus og hjerteskjærende scener på Haiti.

  • Søndag 7. april kl. 14.48

    Fire biler involvert i trafikkulykke på Holmlia

    Nødetatene rykker ut til melding om en trafikkulykke med fire involverte kjøretøy, like ved Esso Holmlia i Oslo. – Omfang og skadegrad er per nå ukjent, skriver politiet på X. I 15-tiden melder politiet at det ikke fremstår som om det er noe alvorlig personskade. To personer er kjørt til legevakten for sjekk. I tillegg trenger to av bilene berging, som er rekvirert og på vei.

  • Søndag 7. april kl. 14.30

    Leide ut Lamborghini verdt 3,7 millioner kroner – nå er den etterlyst

    En Lamborghini Urus til en verdi av 3,7 millioner kroner ble fredag leid ut i Oslo. Et døgn senere ble den meldt stjålet fra et hotell i Drammen. Nå etterlyser politiet bilen. – Vi etterforsker hva som har skjedd, men vi kan ikke konkludere om hva som har skjedd foreløpig, sier politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen til Drammens Tidende. Bilen ble leid ut av et bilutleieselskap i Oslo fredag. Ifølge selskapets nettsider, er det en «luksus-SUV som kombinerer den ikoniske italienske stilen til merket med høy ytelse». Leietakeren er avhørt, og politiet har etterlyst den luksuriøse bilen, som ifølge TV 2-programmet Broom, koster 3,7 millioner kroner ny. – Vi ønsker å få bilen fort tilbake. Det er en meget dyr og sjelden bil. Kontakt politiet hvis dere vet noe, sier eieren av utleiefirmaet. Politiet tar imot tips dersom noen skal ha sett bilen. (NTB)

  • Søndag 7. april kl. 14.25

    Lysdahl tok tilbake NM-tittelen i slalåm

    Landslagsløper Kristin Lysdahl tok sitt andre NM-gull i slalåm da hun på overlegent vis vant søndagens renn i Hafjell.

  • Søndag 7. april kl. 14.24

    Ukjente Oscar (19) snøt Foss-Solevåg for NM-gullet i slalåm: – Et veldig godt comeback

    Oscar Andreas Sandvik (19) overrasket stort da han vant norgesmesterskapet i slalåm i Hafjell søndag.

  • Søndag 7. april kl. 14.20

    Klopp mener han skiller seg ut

    – Andre topp-managere samler trofeer, jeg samler relasjoner, sier Jürgen Klopp.

  • Søndag 7. april kl. 14.17

    Stengd veg på Askøy

    Fylkesveg 563 Klampavikvegen ved Kleppestø på ASkøy er stengd på grunn av bilberging, melder Vegtrafikksentralen.

  • Søndag 7. april kl. 13.57

    Vedlikeholdsarbeid farger drikkevannet i Oslo

    Vedlikeholdsarbeid fører til at noen innbyggere i hovedstaden kan oppleve litt misfarge, lukt og smak på drikkevannet søndag. Oslo kommune opplyser til Avisa Oslo at planlagt vedlikeholdsarbeid i vannbehandlingsanlegget på Oset har betydd at de har måttet sette et reserveanlegg i drift. Det er ikke farlig å drikke vannet eller bruke det i matlaging, men om man har planlagt hvitvask søndag kan det være lurt å vurdere å vente.

  • Søndag 7. april kl. 13.55

    Elida Linnea har blitt nestleder i Norsk studentorganisasjon

    Elida Linnea Slettum (23) fra Notodden har blitt nestleder i Norsk studentorganisasjon (NSO). Slettum studerer sosialantropoligi ved univeristet i Bergen. Hun er blant annet opptatt av likestilling, læringsmiljø og universell utforming. NSO er en nasjonal interesseorganisasjon for 34 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Totalt har medlemslagsinstitusjonene om lag 270.000 studenter. De jobber for studentenes faglige, sosiale og økonomiske rettigheter.

  • Søndag 7. april kl. 13.51

    Gjenåpnet gammelt kvartsbrudd i Hamarøy – får nå solgt alt

    Tidligere i vinter varslet The Quartz Corp (TQC) på Drag i Hamarøy kommune grunneierne ved Håkonhals kvartsgruve på Finnøy i Hamarøy om oppstart av kjerneboringsundersøkelser. Det er tidligere foretatt kjerneboring i gruveområdet på Håkonhals. Norges geologiske undersøkelse (NGU) boret tre hull i 1988, Norwegian Crystallites 13 hull i 2005 og 12 i 2008. I 2023 har det pågått drift i dagbruddet på Håkonhals hvor det er tatt ut kvarts og gråberg. Lokalt utvunnet kvarts av en kvalitet som det tidligere ikke var marked for, får TQC nå solgt, i urenset tilstand. Mesteparten av det brutte gråberget er transportert til Drag og brukt som fyllmasse til konstruksjon av et nytt kaianlegg som TQC skal bygge. – Vi ønsker å få kartlagt omfanget av kvartsforekomsten som fortsatt finnes der, forteller fabrikksjef Cato Lund på TQC til Avisa Nordland. Bedriften ekspanderer og selger alt den kan levere av kvarts på det internasjonale markedet, skriver avisa. TQC produserer høyrensede kvartsprodukter i anlegget sitt på Drag. Kvartsen som videreforedles der, kommer fra USA. Nå planlegger The Quartz Corporation nye kjerneboringer på Håkonhals for å kartlegge utstrekningen av kvartsforekomsten, for å få informasjon om hvor stort område TQC kan drive gruvedrift på. – Vi ønsker å finne ut om kvartsåren stopper der vi driver nå eller om den strekker seg enda lenger. Dersom vi ikke finner noe i den første borefasen i sommer, blir det neppe noe mer boring. Skulle vi gjøre funn, vil vi gjennomføre fase to, opplyser Cato Lund.

  • Søndag 7. april kl. 13.50

    Legg ned bilsalet i Florø

    Auto 8–8 legg ned bilsalet i Florø, melder selskapet i ei pressemelding. Forhandlaren har dei siste åra vore den einaste i Florø. Årsaka til nedlegginga er at det kostar for mykje og tener inn for lite. Konsernsjef Terje Sildnes skriv i pressemeldinga at drifta på verkstaden vil halde fram og at dei vil betene kundar etter avtale. Det er ikkje sett ein endeleg dato for når endringane skal skje, eller kor tid ei ny løysing er klar.

  • Søndag 7. april kl. 13.42

    Søker etter pasient i Bergen

    Ein pasient er sakna frå ein sjukeheim i Blomsterdalen i Bergen. Politiet er i området og leitar etter pasienten som er ei kvinne i 70-åra. Ho går med rosa skjorte og lyseblå denimjakke og køyrer truleg elektrisk rullestol. Observasjonar blir bedne meldt til politiet på 02800.

  • Søndag 7. april kl. 13.42

    Sakna pasient funne i god behald

    Ei kvinne i 70-åra som var sakna frå ein sjukeheim i Blomsterdalen i Bergen, er no funne i god behald. Det var ein politipatrulje som fann kvinna.

  • Søndag 7. april kl. 13.40

    KrF foreslår kjernekraft-utvalg

    KrF foreslår utvalg som skal legge til rette for kjernekraft i Norge. – Vi har behov for store mengder kraft, og bør ta alle kraftformer i bruk, sier Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

  • Søndag 7. april kl. 13.31

    Kjørte med for dårlige sommerdekk – stoppa av politiet

    Politiet har stansa en mannlig fører i 20-årene som kjørte personbil med sommerdekk. Dette skjedde på E6 ved Tverråneset. Sommerdekkene oppfylte ikke krav til mønsterdybde. Førerkortet til fører er tatt i midlertidig beslag, melder politiet på X. – Fører avhøres på stedet. Sak opprettes.

  • Søndag 7. april kl. 13.29

    Etterlyser Lamborghini til 3,7 millioner

    Bilen ble aldri tilbakelevert etter den ble leid ut fredag.

  • Søndag 7. april kl. 13.27

    Trafikkulykke med personbil og trailer involvert

    Siste: Politiet er på ulykkesstedet på Setså sammen med brann og helse. De involverte i personbilen blir sjekka av helsepersonell på stedet. Ingen mistanke om ruskjøring. Politiet gjør undersøkelser på stedet. Det har vært ei trafikkulykke ved Setså i Saltdal kommune, skriver politiet på X. En trailer og en personbil er involvert. Det er to personer i personbilen, en voksen og et barn, begge er ute av bilen, ifølge politiet. – Ikke meldt om personskader på disse. Kun fører i traileren, ikke skada. Nødetatene rykker ut til stedet.

  • Søndag 7. april kl. 13.17

    Fakket tyven selv

    En mann i 40-årene er anmeldt for tyveri av gjenstander fra en garasje på Kolheibrotet i Time kommune søndag formiddag. Eieren av garasjen oppdaget tyveriet og tok kontroll på mannen til politiet kom. Gjenstandene er tilbakelevert til eier.

  • Søndag 7. april kl. 13.14

    Ny leiar i Norsk Målungdom

    Sebastian Vinsent Natvik frå Alver i Vestland vart i dag vald til ny leiar i Norsk Målungdom på organisasjonen sitt landsmøte på Vinstra. Natvik har bakgrunn frå lokallaget Katten Målungdom på Bergen Katedralskule. Han har også sitte landsstyret og sentralstyret før han no tek fatt på leiarvervet. – Eg er veldig takksam for tilliten til landsmøtet, og ser fram til å kjempe for nynorsk og dialektmangfald på fulltid, seier den nyvalde leiaren.

  • Søndag 7. april kl. 13.12

    Her er Aps kriseplan: «De forventer mer av oss»

    Grasrota i Arbeiderpartiet krevde svar på Jonas Gahr Støres og ledelsens ansvar for fjorårets krisevalg. Nå kommer svaret - men lite handler om ledelsens rolle.

  • Søndag 7. april kl. 13.05

    Sbanken skal vinne tilbake tilliten

    Vårt mål er å bli bedre enn noen gang.

  • Søndag 7. april kl. 12.50

    Fortsatt ikke enighet i meklingen

    Fellesforbundet og Norsk Industri mekler videre søndag ettermiddag. Partene hadde opprinnelig frist til midnatt 6. april med å komme til en løsning i meklingen på Industrioverenskomsten. Klokken 12 søndag, opplyses det om at meklingen fortsetter.

  • Søndag 7. april kl. 12.49

    Siste dag for piggdekk

    I dag er siste dagen før piggdekkene skal av i Sør-Norge - men forsikringsselskapet Tryg Forsikring advarer mot å følge regelen slavisk. Kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i forsikringsselskapet sier til NTB at man bør vente med å skifte til sommerdekk hvis føret krever det. Selv om piggdekk kan benyttes i sør-Norge til og med første søndagen etter 2 påske dag, er det tillatt å bruke piggdekk og kjetting utenom disse dagene hvis føret krever det. I Nord-Norge skal piggdekkene først av 30. april.

  • Søndag 7. april kl. 12.42

    Brann i et fartøy utenfor Roan

    Politiet i Trøndelag skriver på X at nødetatene er på vei til Roan. De har fått melding om en brann i et fartøy på sjøen. – Brannen skal være slukket og ingen skal være skadet, skriver politiet videre. Ifølge Fosna-Folket skal det ha vært seks personer ombord på båten, som var tilknyttet et oppdrettsanlegg.

  • Søndag 7. april kl. 12.36

    Mann slo kvinne og hund i park

    Politiet har tatt kontroll på en mann som slo en kvinne og hennes hund i Botsparken i Oslo. – Verken fornærmede eller hunden er fysisk skadet. Mannen blir anmeldt og innbrakt arrest, skriver Oslopolitiet på X.

  • Søndag 7. april kl. 12.33

    Siste dag for piggdekk i Oslo og Akershus

    Søndag er siste dag før piggdekkene skal av i Sør-Norge, men forsikringsselskapet Tryg Forsikring advarer mot å følge regelen slavisk. – Det er bare dager siden siste snøfall, og hvis føret krever det bør man vente med å skifte til sommerdekk, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i forsikringsselskapet. Piggdekk kan benyttes i Sør-Norge til og med første søndag etter 2. påskedag. Dersom føret krever det er det tillatt å bruke piggdekk og kjetting utenom disse datoene. I Nord-Norge skal piggdekkene først av 30. april.

  • Søndag 7. april kl. 12.28

    Halmstrået holder neppe

    Erik ten Hags siste håp er at 25. mai blir en jubeldag. Men selv en triumf i FA-cupen blir fort for lite når en ny eier skal markere seg.

  • Søndag 7. april kl. 12.27

    Tok NM-gull i stafett

    Ragnhild Femsteinevik drog NM-gullet i land for Hordaland i stafett i skiskyting på Geilo, laurdag ettermiddag. På laget var også Guro Femsteinevik og og Julie Tronevik Kvelvane. Dette er laget sitt 14. stafettgull på kvinnesida. Femsteinevik gjekk også då laget tok gullet i 2016.

  • Søndag 7. april kl. 12.24

    Finsk politi: Vurderer tre skoletrusler hver uke i snitt

    12-åringen bak skoleskytingen i Finland avslørte seg ikke på forhånd. Det er uvanlig, ifølge Leif Malmberg i finsk politi.

  • Søndag 7. april kl. 12.16

    Ledertalent: – Måtte lære meg hvordan jeg skulle bli hørt

    «Kan du teknologi da?» Issaaf Kattan (25) har møtt mange rare reaksjoner som ung, flerkulturell kvinne i teknologibransjen.

  • Søndag 7. april kl. 12.13

    Tønsberg: Store mengder skum fra et lagerbygg og ut i fjorden

    Like før klokka 09 veltet skum fra et lagerbygg på Kaldnes i Tønsberg ut i fjorden. – Det er brannslokningsanlegget i den tomme hallen som er utløst. Hvorfor vet vi ikke. Det er store mengder skum inne i bygget, utenfor og i fjorden, sier vakthavende brannsjef Andrew C. Wright. Brannvesenet har stoppet anlegget som tilfører skum. – Vi anbefaler at publikum ikke tar i skummet, eller at barn leker med det. Begge sider av byfjorden har skum i vannkanten. I utblandet form er ikke skumvæsken direkte farlig, men vårt råd er at du unngår kontakt med det, sier Wright. I konsentrert form er skumvæsken av typen Foamtec LS xMax faremerket og har negative helse- og miljøeffekter som irritert hud, alvorlig øyeskade og skadelig langtidsvirkning for liv i vann. – Vi skal nå befare området sammen med Statsforvalterens miljøavdeling og teknisk vakt i Tønsberg kommune og beslutte tiltak. Skummet i hallen på Kaldnes holdes innendørs. Vi vil her se på muligheten for å stenge avløp til overvann og kloakk, sier Wright.

  • Søndag 7. april kl. 12.06

    Kjøpsvilje i boligmarkedet

    Boligprisene i Østfold gikk samlet sett svakt ned i mars. Det viser kvartalstallene fra Eiendom Norge. Men selv om boligprisene gikk noe ned, så er boligkjøperne her mindre redde nå for å investere i ny bolig. Det skyldes flere forhold, sier Gjermund Haugeneset i Eiendomsmegler 1 i Sarpsborg. – Det vi ser er at folk føler trygghet på at renten ikke skal høyere og at man da ikke er så redd for å investere og kjøpe i frykt for at prisene skal gå ned. Han ser også at forventningene til et positivt lønnsoppgjør, gjør at det er større kjøpsvilje i markedet.

  • Søndag 7. april kl. 12.00

    Pass opp for snøskred: – Betydelig fare

    Varsom.no melder om betydelige snøskredfare (oransje varsel) i fylket i dag og i morgen, mandag. Det er bare i Lofoten og Vesterålen at det er gult varsel, men også her kan det gå skred. Snøskredvarsel for Ofoten for søndag: Kraftig vind og snø gir økt skredfare. Unngå leområder der det samler seg fersk fokksnø. Der det regner vil våte skred kunne løsne av seg selv. For Salten: Regn og varme vil svekke snødekket og det ventes naturlig utløste skred. Hold god avstand til bratt terreng og utløpsområder. For Helgeland: Betydelige mengder regn vil svekke snødekket og naturlig utløste skred er sannsynlig. Hold god avstand til bratt terreng og utløpsområder.

  • Søndag 7. april kl. 11.46

    Nyenget med knockout opp Magdaskaret

    Martin Løwstrøm Nyenget (31) spiste opp svenske Max Novak (28) i den avgjørende motbakken.

  • Søndag 7. april kl. 11.27

    Victor Sotberg er forlovet

    Victor Sotberg (32) hadde selv planer om å fri. Men så kom forloveden ham i forkjøpet.

  • Søndag 7. april kl. 11.21

    Kvinne siktet etter voldshendelse i Arendal

    En kvinne i 40-årene er pågrepet og siktet for kroppskade etter en alvorlig voldshendelse i Arendal lørdag kveld. – Det er uklart hva som egentlig har skjedd, sier politiets innsatsleder John Repstad til NRK. Det er en relasjon mellom den siktede og fornærmede. – Vi skal avhøre den pågrepne kvinnen og den fornærmede mannen for å finne ut mer. I tillegg vil vi avhøre vitner som har kommet til stedet eller vært på stedet da hendelsen fant sted, sier Repstad. Han opplyser at den fornærmede har vært ved bevissthet og vært tilsnakkende etter voldshendelsen. Men det er uklart om det var andre vitner tilstede under selve voldshendelsen. Det var lørdag kveld at politi og ambulanse rykket ut en privat adresse i utkanten av Arendal etter melding om en voldshendelse. En skadd mann ble brakt til sykehus. I natt har kriminalteknikere undersøkt stedet. Innsatsleder Repstad sier denne hendelsen ikke har noen sammenheng med andre voldshendelser i Arendal den siste tiden.

  • Søndag 7. april kl. 11.17

    Pellegrino åpna målkontoen i USA etter Glimt-overgangen

    Amahl Pellegrino var iskald alene med keeper og scora sitt første mål for San Jose Earthquakes i Major League Soccer natt til søndag, skriver NTB. Pellegrinos lag tapte den målrike kampen mot Austin FC 3-4, men nordmannen kunne i det minste feire sin første fulltreffer på nordamerikansk jord. Et drøyt kvarter gjensto av oppgjøret da Pellegrino ble spilt alene med keeper av lagkamerat Cristian Espinoza. – Avslutninga som fulgte var strålende og sørga for utligning til 3–3. Med til historien hører det at Pellegrino starta kampen på benken, men ble bytta inn fire minutter før målet. Pellegrino står bokført med fem kamper for Earthquakes etter overgangen fra Bodø/Glimt, tre av dem fra start. I Bodø/Glimt leverte Pellegrino sine beste år i karrieren og endte med utrolige 55 ligamål på 71 kamper. I fjor slo han dessuten rekorden for antall målpoeng i én sesong da han scora 24 mål og fikk 16 assist. (kilde: NTB)

  • Søndag 7. april kl. 11.13

    Kraftig brann i dumper - ber naboer lukke vinduer

    Det brenner kraftig i et kjøretøy i Svegeskogen i Flekkefjord, melder politiet. Brannvesenet jobber på stedet, og det skal brenne i et batteri på en dumper, som gjør det vanskelig å slukke brannen. Beboere i område bes om å lukke vinduer og slå av ventilasjon. Det skal ikke være fare for spredning til andre kjøretøy eller bygninger.

  • Søndag 7. april kl. 11.06

    Brann i Lillestrøm

    Politiet er på vei til en brann i firemannsbolig på Frogner, i Lillestrøm. – Brannen ble slukket ganske kjapt, men det er fortsatt mye røyk på stedet, sier Finn Håvard Aas, operasjonsleder i Øst politidistrikt i11-tiden. Alle personer er evakuert og det fremstår ikke som at noen har kommet til skade. – Det er snakk om et branntilløp som skal ha startet i en gasspeis, sier operasjonslederen.

  • Søndag 7. april kl. 11.04

    Mye bråk på byen

    Politiet ble tilkalt i natt da det var slagsmål mellom flere personer i Hamar sentrum. En person hadde fått mindre skader i en hånd, han ville selv oppsøke legevakta. Hendelsesforløpet fremstår uklart for politiet og de involverte er bedt om å anmelde forholdet dersom de ønsker det. På Gjøvik ble en mann tatt med til arresten av politiet etter å ha gjort skadeverk på en drosje i byen. Mannen var beruset da det skjedde og han vil blir anmeldt for ordensforstyrrelse og skadeverk. En mann i 20-årene ble bortvist fra Gjøvik sentrum etter å ha vært i håndgemeng med både vakt og andre gjester på et utested. Politiet oppretter ikke sak og ingen har anmeldt mannen. En annen mann i 20-årene på Gjøvik ble bortvist fra sentrum etter å ha utagert på et utested. En vakt har anmeldt saken.

  • Søndag 7. april kl. 11.02

    KrF og MDG kritiske til Oljefondets «Tigergutt»-grep

    Lan Marie Berg (MDG) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) mener allmennheten burde fått høre foredraget til stjerneinvestor Ole Andreas «Tigergutt» Halvorsen.

  • Søndag 7. april kl. 10.45

    Rikfolk betalte millioner av kroner for middag med Trump

    Donald Trump fikk inn 540 millioner kroner til valgkampen på en innsamlingsmiddag i Florida lørdag. Gjestene ved Trumps bord betale nær ni millioner kroner.

  • Søndag 7. april kl. 10.33

    19 drapssaker i Norge så langt i år

    Norsk politi har så langt i 2024 satt i gang etterforskning av 19 drapssaker med i alt 24 ofre, skriver NTB. Den første i år er fra Nordland, der Elin Nordhei Bordi (46), Terje Åsmund Nordhei (46) og en 19 år gammel mann ble funnet døde i en bolig i Sørfold 1. januar. Politiet tror tenåringen, som var henholdsvis sønn og stesønn av de to voksne, drepte dem før han tok sitt eget liv. Han er også sikta for drapsforsøk på sin elleve år gamle søster. To måneder etterpå, i mars, fortalte faren til 19-åringen til NRK hvordan han har opplevd tragedien. Den siste drapssaka er fra i dag, søndag. En mann i 50-årene ble funnet død i Braskereidfoss i Våler kommune i Innlandet natt til 7. april. En jevnaldrende kvinne er sikta for drap og knytter seg til handlinga.

  • Søndag 7. april kl. 10.18

    PST: Trusselen er svekket

    PSTs undersøkelser av trusselen mot moskeene i Oslo tyder på at de ikke var reelle, sier Martin Bernsen i PST.

  • Søndag 7. april kl. 10.12

    Kvinne falt på sparkesykkel i Stavanger

    En kvinne i 20-årene ble sendt til legevakten for sjekk etter at hun falt på elsparkesykkel på Storhaug i Stavanger i dag. Hun fikk mindre skader i fallet. Det er også mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand og nødvendige prøver tas.

  • Søndag 7. april kl. 10.07

    PST: Realiteten i trusselen er svekket

    Lørdag ble det innført generell bevæpning av politiet etter at det ble oppdaget trusler mot moskeer i Oslo. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener nå det ikke er snakk om noen umiddelbar trussel. – Realiteten i trusselen er svekket, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NRK. Dagbladet meldte om saken først.

  • Søndag 7. april kl. 10.04

    – Ødegaard er en stor leder som Beckham

    Tidligere England-spiller Danny Murphy roser Martin Ødegaard (25) opp i skyene.

  • Søndag 7. april kl. 9.59

    Én til sykehus etter slagsmål i Lillestrøm

    Klokken 02.30 rykket politiet ut til melding om slagsmål utenfor et utested i Lillestrøm. – Meldingen gikk på at rundt ti personer sloss mot én person, Finn Håvard Aas, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Da de kom til stedet fant de en person som hadde blitt slått og sparket. Det viste seg at han hadde slåss med rundt fem personer. Politiet anser det som grov vold. – Han som fikk juling ble sendt med ambulansen til Ahus, sier operasjonslederen. Politiet har pratet med flere vitner på stedet og oppretter sak.

  • Søndag 7. april kl. 9.55

    Betydeleg snøskredfare

    Det er sendt ut oransje farevarsel for snøskred i store delar av Vestland fylke, melder Varsom.no. Oransje varsel svarar til nivå tre, betydeleg snøskredfare. Dei råka områda er Indre Fjordane, Jotunheimen, Voss, Hardanger og Indre Sogn.

  • Søndag 7. april kl. 9.42

    Dyrest i mars: Solgt for 72,7 millioner

    Arvinger og eiendomsinvestorer er i flertall både blant kjøperne og selgerne av de dyreste boligene i mars.

  • Søndag 7. april kl. 9.29

    Dureks mor på kontrakt med Se og Hør

    Søsknene til Durek er overbevist om at moren får betalt av Se og Hør.

  • Søndag 7. april kl. 9.22

    Oljefondsjefen skal intervjue Elon Musk

    – Jeg gleder meg veldig, sier Nicolai Tangen.

  • Søndag 7. april kl. 9.22

    Oljefondssjefen skal intervjue Elon Musk

    – Jeg gleder meg veldig, sier Nicolai Tangen.

  • Søndag 7. april kl. 9.20

    Oljefondssjefen skal intervjue Elon Musk

    Oljefondssjef Nicolai Tangen skal intervjue Tesla-gründer Elon Musk på podkasten sin «In Good Company». Det opplyser Tangen selv på sin LinkedIn-profil søndag morgen. Intervjuet skal finne sted mandag ettermiddag, heter det videre. Tangen har hatt podkasten «In Good Company» siden 2022, der han intervjuer toppsjefer for noen av verdens største selskaper. Musk er mest kjent som Tesla-gründer, samt som eier av romfartsselskapet SpaceX og det sosiale mediet X, tidligere kjent som Twitter. Musk er også medgrunnlegger i nettbanken X.com, som senere fusjonerte med Confinity som blant annet står bak betalingstjenesten PayPal.

  • Søndag 7. april kl. 9.11

    To til legevakten etter slagsmål

    Politiet var ved et utested i Grensen natt til søndag etter melding om at en person var slått ned av to menn som hadde løpt fra stedet. – Fornærmede ble meldt bevisstløs, men er oppegående og får behandling av ambulansen nå, skrev politiet på X kl. 03.30. To personer ble kjørt til legevakten. Foranledningen for slagsmålet har trolig vært at de fornærmede påtalte mistenkte sin adferd og språkbruk mot en kvinne på gata, opplyser politiet.

  • Søndag 7. april kl. 9.08

    Kjørte i 136 km/t i tunnel

    Utrykningspolitiet stoppa i natt en bil i Toventunellen på fv. 78 som kjørte i 136 km/t i 80-sona. Føreren, en mann i slutten av tenårene, fikk førerkortet beslaglagt. UP oppretter sak. Fører har erkjent forholdet og samtykka til beslaget, melder politiet på X.

  • Søndag 7. april kl. 9.03

    Personbil rulla rundt to ganger

    Ved Saltsteinneset i Vestvågøy har det vært et trafikkuhell i natt. – En personbil rulla rundt på taket to ganger. Det var fem personer i bilen, alle er ute og virker uskadd, melder politiet. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. Alle fem i kjøretøyet er sjekka på legevakt. – Sjåføren mistenkes for å ha kjørt uten gyldig førerkort. Det er ikke mistanke om promillekjøring. Politiet oppretter sak.

  • Søndag 7. april kl. 8.59

    Trøstesløst for Lewis Hamilton: – Han har mistet det litt

    Lewis Hamilton (39) har fått en katastrofestart på sesongen – i vente på skiftet til Ferrari.

  • Søndag 7. april kl. 8.58

    Brann i uthus

    Et uthus i Kjøpsvik i Narvik er brent ned. – Ingen personskader. Kontroll på stedet, skriver politiet på X ved midnatt. Politiet oppretter ei undersøkelsessak.

  • Søndag 7. april kl. 8.53

    Åtte timer med «gratis» strøm

    Søndag får deler av Sør-Norge minuspriser på strøm fra klokken 9 til 17. Men du må fortsatt ut med noen kroner i nettleie, avgifter og påslag. I prisområdet rundt Oslo og prisområdet lengst sør i landet – NO2 – havner timeprisen ned i minus 12 øre kilowattimen på det laveste søndag, viser ferske tall fra strømbørsen Nord Pool. Ifølge bransjebladet Europower er dette den billigste aprildagen på tre år.

  • Søndag 7. april kl. 8.53

    Søndag blir det åtte timer med «gratis» strøm

    Søndag får deler av Sør-Norge minuspriser på strøm fra klokken 9 til 17. Men du må fortsatt ut med noen kroner i nettleie, avgifter og påslag. I prisområdet rundt Oslo og prisområdet lengst sør i landet – NO2 – havner timeprisen ned i minus 12 øre kilowattimen på det laveste søndag, viser ferske tall fra strømbørsen Nord Pool. Ifølge bransjebladet Europower er dette den billigste aprildagen på tre år.

  • Søndag 7. april kl. 8.48

    Tap for Sandnes Ulf

    Sandnes Ulf tapte 1–3 mot Ranheim lørdag. Etter to kamper i serien, står laget med null poeng.

  • Søndag 7. april kl. 8.43

    Tap for Oilers mot Vålerenga

    I den fjerde semifinalekampen mot Vålerenga, tapte Oilers 3–4 etter spilleforlengelse lørdag kveld. Oilers ledet 3–0 i andre periode, men ble overkjørt mot slutten av kampen. Nå står det 2–2 i kamper hvor laget som vinner flest av sju kamper går videre til NM-finalen.

  • Søndag 7. april kl. 8.41

    Larviksjenta må se seg slått

    Lørdag kveld ble det avgjort hvem som vant musikkonkurransen «Virtuos». Sebastian Engebakken Svenøy (20) på tangenter stakk av med seieren, vinner 100.000 kroner og går videre til Eurovision Young Musicians-konkurransen, der NRK i år er vertskap. Det betyr at fiolinist Rebecca Nøstrud Isaksen (20) fra Larvik må se seg slått. Uansett har fiolintalentet valgt å satse på musikken. Hun holder på med en bachelor i utøvende klassisk fiolin ved Norges musikkhøgskole (NMH) og jobber som frilansfiolinist ved siden av. Les også: 20-åring fra Larvik kan ta et stort steg i karrieren

  • Søndag 7. april kl. 8.38

    To slagsmål i Bergen sentrum

    I natt var det meldt om to slagsmål i Bergen sentrum. Det første like før klokka halv eitt, og det andre like etter klokka to. Ingen vart meld skadde, og til saman to personar vart vist vekk frå sentrum, melder politiet.

  • Søndag 7. april kl. 8.38

    Har varsla politiet om tyveri og uønska adferd

    I løpet av de siste dagene er det flere personer som har sett seg nødt til å varsle ifra om tyveri og uønsket atferd på Tverlandet i Bodø, skriver Avisa Nordland. En eller flere personer har blitt observert i hagen eller rundt på flere eiendommer på Tverlandet, og det får naboene rundt til å reagere. En av innbyggerne har levert anmeldelse etter å ha blitt frastjålet to overvåkingskamera, skriver avisa. Politiet har henlagt anmeldelsen men vil gjøre ei ny vurdering på om de skal etterforske.

  • Søndag 7. april kl. 8.36

    Veltet piano og slo til gjest

    En person ble i natt arrestert på et utested i Kristiansand etter at vedkommende skal ha slått til en annen gjest og veltet et piano på utestedet i sentrum. – Det blir opprettet sak på forholdet, opplyser politiet.

  • Søndag 7. april kl. 8.36

    Veltet piano

    En person ble i natt arrestert i Kristiansand sentrum etter at vedkommende skal ha slått til en person og veltet et piano på et utested. Det blir opprettet sak på forholdet, opplyser politiet.

  • Søndag 7. april kl. 8.36

    Køyrde i 160 i 80-sone

    Ein sjåfør mista førarkortet etter å ha køyrt i 160 km/t i ei 80-sone i Fana i Bergen laurdag kveld. Utrykkingspolitiet hadde kontroll i området og til saman sju førarar fekk bot.

  • Søndag 7. april kl. 8.33

    Vold mot politiet

    En person ble tidlig i morgentimene arrestert i Grimstad sentrum etter å ha vært voldelig og ufin mot politiet. Vedkommende er kjørt til arresten. Politiet oppretter sak på forholdet.

  • Søndag 7. april kl. 8.25

    Over ni av ti besto statsborgerprøven i fjor

    I alt 5333 personer tok statsborgerprøven i Norge i fjor, hvorav hele 91,3 prosent besto. Prøven er et viktig steg på veien mot norsk statsborgerskap. – Jeg er glad for at over ni av ti klarer statsborgerprøven, og det er bare å gratulere, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

  • Søndag 7. april kl. 8.22

    Beslagla seks kniver i politiaksjon

    Politiet gjennomførte lørdag kveld «knivaksjoner» på Stavanger jernbanestasjon og Sandnes rutebilstasjon. Resultatet ble to anmeldelser for bæring av kniv på offentlig sted i Stavanger, og fire anmeldelser for samme forhold i Sandnes.

  • Søndag 7. april kl. 8.05

    Kan bli storstreik: Meklingen pågår fortsatt

    Det hales fortsatt i årets viktigste dragkamp. 30.000 kan tas ut i streik hvis det ikke blir enighet.

  • Søndag 7. april kl. 8.04

    Bobb trekkes frem som uvurderlig i Citys tittelkappløp

    – Du kan ikke sette en prislapp på akkurat det, sier The Athletic-journalist Sam Lee om Oscar Bobbs evne til å bare levere.

  • Søndag 7. april kl. 8.04

    Innbrudd på Skoppum i natt

    Det har vært innbrudd på en privatat adresse på Skoppum i Horten i natt. Et vindu er knust. Det var ingen hjemme da innbruddet ble gjort, men eier er varslet.

  • Søndag 7. april kl. 7.43

    Artisten Dutty Dior er død

    Den 27 år gamle artisten Kristoffer Castin Åman, kjent som Dutty Dior, er død. Det bekrefter daglig leder i Warner Music Leif O. Ribe, til NRK. Pårørende er varslet, sier han. Gjennombruddet fikk han sammen med Isah for singelen «Hallo» i 2019. Åman vant kategorien «Årets låt» på P3 Gull for låten.

  • Søndag 7. april kl. 7.39

    Dutty Dior (27) er død

    Artisten Kristoffer Castin Åman, kjent under artistnavnet «Dutty Dior», døde lørdag.

  • Søndag 7. april kl. 7.28

    Fortsatt fare for storstreik – mekling flere timer på overtid

    Meklingen i frontfaget pågår fortsatt søndag ettermiddag etter at Fellesforbundet og Norsk Industri ikke ble enige innen fristen. 18 timer etter fristen er det fortsatt fare for storstreik.

  • Søndag 7. april kl. 7.23

    Bekymret for at Norge mister arbeidskraft som følge av svak krone: – En alarmerende effekt

    Olav Chen mener kronesvekkelsen vil ha klar betydning for tilgangen på utenlandsk arbeidskraft, og er en konsekvens som man i større grad bør ha på radaren.

  • Søndag 7. april kl. 7.13

    Landet investorene ikke kan ignorere

    Indiske aksjer har hatt et sterkt år. Og drivstoffet bak raketten bør også åpne øynene til norske småsparere.

  • Søndag 7. april kl. 6.20

    Mann funnet død – kvinne siktet for drap

    En mann i 50-årene ble funnet død natt til søndag.

  • Søndag 7. april kl. 6.16

    Mann i 50-årene funnet død i Våler – kvinne pågrepet

    En kvinne i 50-årene er pågrepet etter at en mann i 50-årene ble funnet død på Braskereidfoss i Våler kommune i natt. – Det ble igangsatt forsøk på livredning uten at dette lyktes, og mannen ble erklært død kort tid etter nødetatenes ankomst på stedet, opplyser politiinspektør Henning Klauseie i en pressemelding. Kvinnen som er pågrepet har ikke samme boligadresse som mannen, og politiet etterforsker hvilken relasjon det er mellom de to. Hun ble pågrepet på en annen adresse enn der voldshendelsen fant sted.

  • Søndag 7. april kl. 5.55

    Kinas statsminister om USA: Vi må respektere hverandre

    Kinas statsminister Li Qiang tok søndag imot USAs finansminister Janet Yellen i Beijing. De to landene bør være partnere, ikke motstandere, sier han.

  • Søndag 7. april kl. 5.25

    Zelenskyj innrømmer: – Har ikke granater til motoffensiv

    President Volodymyr Zelenskyj (46) innrømmer at russerne angriper intensivt, og at Ukraina kan få trøbbel.

  • Søndag 7. april kl. 5.00

    Så ofte bør du bytte sykkelhjelm

    Sjekk resultatet av knusetesten av hjelmer.

  • Søndag 7. april kl. 4.16

    To til sykehus etter vold i Skien

    Politiet rykket natt til søndag ut til en bolig i Skien i Telemark etter melding om vold. To personer er fraktet til sykehus med ambulanse etter å ha blitt slått med en gjenstand. De er ikke alvorlig skadet. En mann i 30-årene er pågrepet, skriver Sør-Øst politidistrikt på X.

  • Søndag 7. april kl. 3.21

    Ukraina-skeptiske Pellegrini blir president i Slovakia

    Provestlige Ivan Korcok gratulerer motstanderen Peter Pellegrini med seieren i presidentvalget i Slovakia. Utfallet styrker prorussiske Robert Ficos grep om landet.

  • Søndag 7. april kl. 3.15

    Trippeldrapet i Ål: Over 40 i politiavhør

    Politiet har snakket med flere personer i og rundt omgangskretsen til den drepte familien i Ål. Det kan ta måneder før de endelige obduksjonsrapportene vil være klare.

  • Søndag 7. april kl. 2.40

    Tatt med replikapistol på utested

    Politiet fikk melding om en person med pistol på et utested.

  • Søndag 7. april kl. 2.37

    Mann med pistol pågrepet på utested i Oslo

    En mann ble natt til lørdag tatt med en pistol i bukselinningen inne på et utested i Storgata i Oslo. – Det var vitner som hadde sett denne som meldte fra til oss, melder politiet i Oslo X. Politiet skriver videre at de ikke har opplysninger om at det har vært en trusselsituasjon. Pistolen viste seg å være en softgun/replika-pistol som fremstod som en ekte pistol. Mannen blir også anmeldt for bæring av kniv, opplyser politiet.

  • Søndag 7. april kl. 2.30

    Nå er John verdens eldste mann

    Engelskmannen John Alfred Tinniswood, som koser seg med fish and chips hver fredag, er med sine 111 år og 224 dager nå verdens eldste mann.

  • Søndag 7. april kl. 2.09

    Mann siktet etter boligbrann i Bergen

    En mann er siktet i forbindelse med brannen i en boligblokk i Bergen lørdag morgen.

  • Søndag 7. april kl. 0.27

    Kraftig eksplosjon i leilighet

    Nødetatene rykket til Bislett i Oslo.

  • Søndag 7. april kl. 0.27

    Stor utrykning etter melding om smell

    Nødetatene rykket natt til søndag ut med store styrker til Bislett i Oslo etter melding om smell fra en leilighet. Første melding til politiet gikk ut på at det hadde vært en eksplosjon. – Mye tyder på at det ikke er like alvorlig som innledende melding om eksplosjon i en leilighet. Trolig er det en lampe på et bad som har eksplodert, skriver politiet i en oppdatering klokka 00.30. To av de som var i leiligheten er innlagt på sykehus for behandling. De to siste er dimittert, opplyser politiet på X. – Vi vil følge opp med ytterligere undersøkelser av leiligheten på dagtid, skriver politiet videre.

  • Søndag 7. april kl. 0.09

    Moss: Brann i boligblokk

    Det er meldt om brann i en boligblokk på Fleischer brygge i Moss.

  • Søndag 7. april kl. 0.07

    Brann i leilighet i Moss slukket

    Brannen i en leilighet på Fleischer brygge i Moss er slukket, melder politiet klokka 00.34 natt til søndag. Brannvesenet opplyser at beboeren i leiligheten har evakuert seg selv. En person er sendt til Kalnes sykehus med lettere skader. Det var like etter midnatt at nødetatene meldte om en kraftig brann i en leilighet i Moss sentrum.

  • Søndag 7. april kl. 0.07

    Brann i leilighet i Moss

    Det brenner natt til søndag i en leilighet i på Fleischer brygge i Moss. Beboerne blir evakuert, opplyser Øst politidistrikt. 110-sentralen i Øst melder at røykdykkere er i aksjon.

  • Søndag 7. april kl. 0.07

    Person til sykehus etter brann i leilighet i Moss

    Brannen i en leilighet på Fleischer brygge i Moss er slukket, melder politiet klokka 00.34 natt til søndag. Brannvesenet opplyser at beboeren i leiligheten har evakuert seg selv. Beboeren skal ha fått i seg en del røyk og er sendt til Kalnes sykehus med lettere skader. De fleste leilighetene er ubeboelig pga. røyk, opplyser politiet. Det var like etter midnatt at nødetatene meldte om en kraftig brann i en leilighet i Moss sentrum.

  • Søndag 7. april kl. 0.06

    Ranet, kidnappet og matforgiftet – nå er han snart førstemann til å løpe Afrika på langs

    Søndag skal Russell Cook (27) fullføre siste etappe av et 351-dagers langt løp. Fra Sør-Afrika, gjennom 14 andre land, og til «målstreken» i Tunisia.

  • Søndag 7. april kl. 0.04

    Megling fortsetter: – Her vil natten bli tatt i bruk

    Riksmekler Mats Ruland sier at meglingen fortsetter ut over natten.