Nyheter:

  • Onsdag 3. april kl. 23.45

    Signalfeil på Gardermobanen er rettet

    En tidligere signalfeil mellom Oslo S og Lillestrøm fører til forsinkelser og innstillinger på Gardermobanen onsdag kveld. Onsdag har Bane Nor hatt problemer både med Gjøvikbanen, Romeriksporten og Gardermobanen. Feilen ble rettet klokken 22.28, skriver Bane Nor på sine nettsider. De skriver at de reisende fortsatt må regne med både forsinkelser og innstillinger utover. Signalproblemene rammer en rekke toglinjer: Flytoget Drammen – Oslo lufthavn, RE10 Drammen – Lillehammer, RE11 Skien – Eidsvoll, R12 Kongsberg – Eidsvoll, R13 Drammen – Dal, R14 Asker – Kongsvinger, F6 Oslo S – Trondheim, og L1 Spikkestad – Lillestrøm. (NTB)

  • Onsdag 3. april kl. 23.42

    Sp-høvdingen taler eget parti midt imot

    Han kom inn på Stortinget for 31 år siden og har blitt høvding i eget parti. I dag tar Per Olaf Lundteigen (Sp) et oppgjør med egen regjering.

  • Onsdag 3. april kl. 23.20

    Trump får ikke hysjpengesaken utsatt

    Behandlingen av hysjpengesaken mot Donald Trump starter som planlagt 15. april etter at den tidligere presidenten ikke fikk medhold i kravet om utsettelse.

  • Onsdag 3. april kl. 23.20

    Khrono: Regjeringen dropper alders- og kjønnspoeng - fjerner karakterkrav i sykepleie

    Regjeringen kommer med flere endringer i fremtidige studentopptak.

  • Onsdag 3. april kl. 22.55

    Spiller i sexscenen sønnen har regissert

    Sønnen har regissert filmen hvor mamma Elizabeth Hurley spiller i en av sexscenene. Det vekker oppsikt. Uten at hun bryr seg noe om det.

  • Onsdag 3. april kl. 22.52

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Meiningane er delte om prøveprosjektet for å få slutt på at fotballspelarar kjeftar på dommaren. No risikerer hissigproppane i Sogn og Fjordane utvising i ti minutt. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Onsdag 3. april kl. 22.48

    Køyrde inn i eit tre

    Naudetatane har rykka ut til Sunde i Stavanger etter melding om eit trafikkuhell. Ein personbil har køyrt inn i eit tre. Skadeomfanget er ikkje kjent.

  • Onsdag 3. april kl. 22.44

    Seriesølv til Elverum håndball

    Elverums håndballherrer sikret i kveld seriesølvet i Rema 1000-ligaen med seier mot Viking. Elverumsingene knuste bunnlaget 44–22 i sesongens siste hjemmekamp og kunne feire på hjemmebane. Med kun en seriekamp igjen å spille neste uke er Elverumsingene sikret å bli nummer to i eliteserien, uten å kunne tas igjen av ØIF Arendal på plassen bak.

  • Onsdag 3. april kl. 22.40

    – Hvis han kommer med kassen skal jeg lage mat

    Her stjeler noen matkassen som sto utenfor døren til familien Skjerping (!) i Sandefjord. Huseier tilbyr seg å lage middag hvis tyven returnerer maten.

  • Onsdag 3. april kl. 22.32

    Start henter keeper

    Keeperen Mads Viken er klar for Start, skriver Fædrelandsvennen. Han har tidligere spilt for Grorud og KFUM.

  • Onsdag 3. april kl. 22.25

    Ødegaard skjøt Arsenal til topps: – Martin er avgjørende

    (Arsenal – Luton 2–0) Han regisserte og scoret. Martin Ødegaard sendte Arsenal til topps i Premier League.

  • Onsdag 3. april kl. 22.21

    Bil i feil kjøreretning på E18 i Larvik

    – Jeg måtte stoppe og trekke pusten. Jeg skjønte ikke om jeg var på E18 eller hva som skjedde, for han kom i full fart.

  • Onsdag 3. april kl. 22.15

    Vil kalle opp flyplass etter Trump

    Velkommen til Donald J. Trump International Airport?

  • Onsdag 3. april kl. 22.12

    Råkjørte i boligfelt – fratatt førerkortet

    En mann i slutten av tenårene har fått førerkortet beslaglagt av politiet etter uaktsom kjøring i et boligfelt på Bratsberg i Skien. Politiet opplyser at mannen skal ha holdt høy hastighet og han blir anmeldt for brudd på vegtrafikkloven.

  • Onsdag 3. april kl. 22.12

    Råkjørte i boligfelt - fratatt førerkortet

    En mann i slutten av tenårene har fått førerkortet beslaglagt av politiet etter uaktsom kjøring i et boligfelt på Bratsberg i Skien. Politiet opplyser at mannen skal ha holdt høy hastighet og han blir anmeldt for brudd på vegtrafikkloven.

  • Onsdag 3. april kl. 22.10

    Se kveldens siste TV-sending 22.55

  • Onsdag 3. april kl. 22.06

    Israel avfyrte missiler mot hjelpearbeiderne igjen og igjen

  • Onsdag 3. april kl. 22.00

    – Ærlig talt, Kjerkol

    Olaug Bollestad (KrF) kaster seg ikke rundt halsen på helseministeren etter nyheten om at Kjerkol vil utvide abortgrensen.

  • Onsdag 3. april kl. 21.55

    Haldenser blir publikums- og medieansvarlig FFK

    Den 25 år gamle haldenseren Markus Slyngenborg Jensen er ansatt som FFKs nye publikums- og medieansvarlig, skriver Fredriksstad Blad. Han har de siste årene bodd på Sørlandet, hvor han har vært mediesjef i Start. Før det jobbet han med markedsføring i Manchester City, Han tar over etter Sindre Lie, som ga seg for kort tid siden.

  • Onsdag 3. april kl. 21.49

    Kolstad tok sin 23. seier i eliteserien

    Seriemesterskapet til Kolstad håndball er for lengst i boks, men laget sikra seg nok en seier da de i kveld slo Nærbø 36–28 i Kolstad arena. Det gjenstår kun én kamp i eliteserien før sluttspillet starter. Kolstad har 23 seire, en uavgjort kamp og ett tap.

  • Onsdag 3. april kl. 21.41

    Kollisjon mellom ATV og bil

    Politiet har fått melding om eit trafikkuhell ved Nye Loen på Nærbø i Hå. Det var ein person i kvart av køyretøya og det skal vera mindre personskadar. Naudetatane har rykka til staden.

  • Onsdag 3. april kl. 21.25

    Ruset fører uten gyldig førerkort prøvde å slippe unna kontroll

    Utrykningspolitiet stanset og kontrollerte en fører som forsøkte å slippe unna kontroll i Berjevegen i Sola. Det viste seg at føreren var ruset og uten gyldig førerkort. Det opprettes sak og nødvendige prøver blir tatt.

  • Onsdag 3. april kl. 21.23

    Salter hovedveiene

    Vinterværet er på vei tilbake, og i Sarpsborg salter kommunen derfor de kommunale hovedveiene onsdag kveld. Kommunen ber folk som har skiftet til sommerdekk om å la bilen stå.

  • Onsdag 3. april kl. 21.20

    Flere melder om Meta-problemer

    Metas tjenester som Facebook, Messenger og Instagram opplever trøbbel onsdag kveld. Nettsiden Downdetector har fått inn titusenvis av meldinger fra folk som rapporterer om vanskeligheter med å logge seg inn på tjenestene. Whatsapp ser ut til å være verst rammet, hvor over 16.000 feilmeldinger kom inn til nettsiden i 20.30-tiden.

  • Onsdag 3. april kl. 21.12

    Skadeskutt ulv funnet død

    Ulven som ble skadeskutt første påskedag er funnet død i Orkland kommune i Trøndelag. Den ble funnet i nærheten av skuddstedet. Det opplyser Roar Lundby ved Statens naturoppsyn til Rovdyr.org. I fjor sommer ga Statsforvalteren i Trøndelag fellingstillatelse på ulvetispa etter at flere sau i området ble drept. Søndag ble den skutt, men kom seg unna. I henhold til viltlovens paragraf 10 er jakt på første påskedag ulovlig. Dermed ble skytingen av ulven også en politisak. Politistasjonssjef ved Orkland politistasjon, Tor Kristian Haugan, bekrefter overfor avisa Sør-Trøndelag at en mann i 50-årene har status som mistenkt etter å ha skutt mot ulven.

  • Onsdag 3. april kl. 21.00

    Gjenganger tatt for ruskjøring uten førerkort

    Onsdag kveld ble en sjåfør i 30-årene stanset av Utrykningspolitiet på Moheim i Porsgrunn. Mannen fremsto påvirket av rusmidler og han kunne heller ikke fremvise gyldig førerkort. Politiet opplyser at mannen flere ganger den siste tiden er anmeldt for tilsvarende forhold. Nå er han pågrepet som følge av fare for gjentagelse.

  • Onsdag 3. april kl. 20.56

    Stordalens flyselskap tapte nesten 200 millioner

    Kassen var nær tom.

  • Onsdag 3. april kl. 20.56

    Foden-show da City vant stort etter «sjokkerende» Haaland-benking

    (Manchester City - Aston Villa 4–1) Ingen Erling Braut Haaland (23) – men takket være Phil Walter Foden (23), heller ingen problemer mot Aston Villa.

  • Onsdag 3. april kl. 20.53

    Romeriksporten er åpnet igjen

    Gjøvikbanen er åpnet igjen etter togstans. Det opplyser Bane Nor rundt halv ni. Også signalfeilen mellom Oslo S og Lillestrøm er rettet klokken 20.30. – Du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, opplyser Bane Nor i en trafikkmelding. Det var tidligere en signalfeil mellom Oslo S og Lillestrøm. Feilen ble rettet klokken halv ni.

  • Onsdag 3. april kl. 20.53

    Gjøvikbanen er åpnet igjen og signalfeil er rettet

    Gjøvikbanen er åpnet igjen etter togstans. Det opplyser Bane Nor rundt halv ni. Også signalfeilen mellom Oslo S og Lillestrøm er rettet klokken 20.30. – Du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, opplyser Bane Nor i en trafikkmelding.

  • Onsdag 3. april kl. 20.46

    Meta-trøbbel

    Flere av Metas tjenester, deriblant Instagram, opplever tekniske problemer onsdag kveld.

  • Onsdag 3. april kl. 20.45

    Skal ha båret kniv på offentlig sted

    En person er anmeldt for tyveri og bæring av kniv på offentlig sted i Vågsbygd i Kristiansand. Det skriver politiet onsdag kveld.

  • Onsdag 3. april kl. 20.43

    Melding om bruk av fyrverkeri

    Det er meldt om at det i løpet av kvelden har vært brukt fyrverkeri ved Skarpengland skole i Vennesla flere ganger. Det skriver politiet onsdag kveld.

  • Onsdag 3. april kl. 20.41

    Sam Rogers til HamKam

    Sam Rogers skal tilbake igjen til HamKam, melder klubben selv på sin nettside. Rogers kom til Norge sommeren 2021 og var viktig for Kammas opprykk til Eliteserien. – Jeg ser frem til å komme tilbake til klubben som ga meg sjansen fra starten av. Jeg ser også frem til å bidra til laget og fansen og jeg skal gi alt under denne perioden, sier Sam Rogers til HamKam. Før han fikk prøve seg i Eliteserien som Kamma-spiller ble han solgt til Rosenborg, før han gikk til Lillestrøm i fjor sommer. Han har signert en kontrakt som strekker seg til den 21. juli i år. Bildet viser Rogers da han spilte for RBK.

  • Onsdag 3. april kl. 20.37

    Ap-politiker gir seg på Stortinget

    Stortingspolitiker Torstein Tvedt Solberg (Ap) sier i et intervju med Stavanger Aftenblad at han gir seg på Stortinget i 2025. Tvedt Solberg sier til Aftenbladet at han ønsker å gjøre noe annet, men at han ikke har noe annet å gå til. Han sier også til avisa at han ikke tror Jonas Gahr Støre er fremtiden til partiet, og at han har vært flau over å være stortingspolitiker. – Det har i hvert fall vært flaut når det har stormet som verst. Det har jo vært noen enorme og fæle skandaler, sier han til Aftenbladet. Tvedt Solberg har tidligere vært leder av Rogaland Ap og har sittet på Stortinget for Rogaland siden 2013. Tidligere i år har både Roy Steffensen (Frp), Terje Halleland (Frp) og Hadia Tajik (Ap) sagt at de gir seg på Stortinget for Rogaland i 2025. I tillegg vurderer også Ingrid Fiskaa (SV) å gi seg.

  • Onsdag 3. april kl. 20.32

    Torsdag morgon: Kriminaltekniske undersøkingar på branntomta

    Torsdag startar politiet med kriminaltekniske undersøkingar på branntomta i Møllendalsveien i Bergen. Det var onsdag morgon at den store brannen starta. Eit verneverdig bygg brann ned til grunnen, og fleire bilar vart også utbrende. 300 personar vart evakuerte frå studentbustadar i nabobygget. Ved 20.30-tida onsdag kveld har framleis ikkje alle fått flytta heim. – Politiet har vakthald på staden utover kvelden, men gjer ikkje etterforskingsskritt i kveld, seier operasjonsleiar Helene Bakke.

  • Onsdag 3. april kl. 20.31

    Rekordlite vann i magasinene i Nord-Norge

    Den gjennomsnittlige strømprisen for mars i Nord-Norge har aldri vært høyere, men fyllingsgraden i vannmagasinene er også på sitt laveste på 20 år. I Nord-Norge var fyllingsgraden forrige uke 14 prosentpoeng lavere enn normalen, mens den for hele landet var 7,3 prosent lavere, melder VG. Situasjonen i Nord-Norge og Vest-Norge trekker medianen mest ned, men også Midt-Norge har mindre vann enn normalt. Grunnen til at det er så lav fyllingsgrad i Nord-Norge er mangel på vann og snø, ifølge Europower. – Grunnen til at det er sånn, er at det har vært tørre, og i perioder også kalde, tilstander i nord over ganske lang tid, sier kraftanalytiker Olav Botnen i Volt Power Analytics. I uke 13 var det 5,9 TWh i de nordnorske vannmagasinene. Det er ny bunnrekord for prisområdet NO4, skriver Europower. Før var den laveste fyllingsgraden målt i NO4 i uke 13 de siste 20 årene, 6 TWh. Nord-Norge er fremdeles stedet med billigst strøm i Norge takket være strømoverskuddet, både internt i NO4 og i nabolandet Sverige. Men når snøsmeltingen starter og vårflommen slår til, tror ikke Botnen at de nordnorske prisene vil falle slik de pleier å gjøre. – Man vil neppe merke prismessig at Nord-Norge får vårflom i år, sier han til Europower. (©NTB)

  • Onsdag 3. april kl. 20.28

    Danmarks forsvarssjef sparkes

    Danmarks forsvarssjef Flemming Lentfer er sparket etter en skandale rundt fregatten Iver Huitfeldt, som ble angrepet i Rødehavet i mars.

  • Onsdag 3. april kl. 20.27

    Varslar bebuarar om støy

    Statens vegvesen skal rive og montere rekkverk på E16 ved Arnanipatunnelen i Bergen frå 7. til 21. april, i perioden 21.00 til 06.00. Bebuarar har blitt varsla om at det kan bli ein del støy framover. Det blir ledebilkøyring medan arbeidet held på.

  • Onsdag 3. april kl. 20.18

    Venter full fart i boligmarkedet: – April kommer til å bli meget heftig

    Rentetopp, vårslipp og lønnsoppgjør: Det er flere grunner til å vente en heftig vår i boligmarkedet, sier meglere.

  • Onsdag 3. april kl. 20.11

    Dømd gravferdskonsulent ankar til høgsterett

    Gravferdskonsulenten som tok bilete av den drepne Sunniva Borgen på Gades institutt og viste det til andre, ankar dommen han fekk til Høgsterett. Mannen i 40-åra vart i Gulating lagmannsrett dømd til 60 dagars fengsel utan vilkår. – Me er einige med lagmannsrettens mindretal om at straffa skulle vera på vilkår, og ikkje utan vilkår med tanke på den lange liggetida, seier forsvarar Kim Villanger til TV 2. Også påtalemyndigheita varslar at dei ankar dommen. Ein 30 år gamal mann blei i mai i fjor dømd til 17 år i fengsel for drapet på 23 år gamle Sunniva Borgen i Åsane i 2021 (NTB).

  • Onsdag 3. april kl. 20.07

    Se video: Ny milepæl for Rogfast

    Det smalt godt da 500 kilo dynamitt sørget for at det ble åpning i den sørlige enden av Rogfast i ettermiddag. Tunnelen blir verdens lengste og dypeste undersjøiske tunnel når gigantprosjektet på E39 står ferdig i 2033, og skal korte ned reiseavstanden mellom Stavanger og Bergen med 40 minutt.

  • Onsdag 3. april kl. 20.03

    KRS spilte uavgjort

    Det endte 28–28 mellom Kristiansand topphåndball og Sandnes i kveldens runde i eliteserien. Kristiansandslaget måtte vinne kveldens kamp, og må nå ut i nedrykkskvalifisering for å beholde plassen i eliteserien neste sesong.

  • Onsdag 3. april kl. 20.00

    Pengene burde kommet før

    Regjeringen fortjener ros for en nødvendig økning i forsvarsbudsjettet. Men det er ubegripelig at en så kraftig økning kommer nå, ikke i statsbudsjettet i fjor.

  • Onsdag 3. april kl. 19.59

    Harberg: – Det har blitt mer aggressivt

    Stortingsrepresentant for Aust-Agder, Svein Harberg (H), mener man har sett en utvikling med trusler overfor Stortinget og folkevalgte. I dag måtte Stortinget bli sperret av på grunn av en bombetrussel. – Det har blitt mer aggressivt og dette er en hendelse som er med å understreke dette, sier han til NRK.

  • Onsdag 3. april kl. 19.57

    Rekordlite vann i magasinene i Nord-Norge

    Nord-Norge har aldri hatt høyere gjennomsnittlig strømpris i mars, men så har heller ikke fyllingsgraden vært lavere de siste 20 årene.

  • Onsdag 3. april kl. 19.54

    Fører stakk fra stedet etter trafikkuhell

    En bil har krasjet ved rundkjøringen ved treningssenteret 3T Rosten i Trondheim. Føreren av bilen stakk av fra stedet idet personen som meldte fra ringte politiet. Litt senere fikk politiet kontroll på en mann i 20-årene, som innrømte å ha kjørt bilen. – Vedkommende har blåst til over lovlig verdi på alkometeret og blir tatt med for bevissikring, skriver politiet på X.

  • Onsdag 3. april kl. 19.52

    ØIF sikret bronse

    ØIF sikret seg bronsemedaljen i eliteserien i håndball da de slo Haslum i kveld. Stillingen endte 37–32 til herrene fra Arendal. Det gjenstår en runde i ligaen.

  • Onsdag 3. april kl. 19.46

    HamKam har signert ny keeper

    Den svenske keeperen Alexander Nilsson har signert på en kontrakt ut 2024. Det melder klubben på sine hjemmesider. 26-åringen har erfaring fra Allsvenskan og Superettan for blant andre Helsingborg og og nå sist Jönköping Södra i Superettan. Nilsson spilte 21 kamper for Superettan-laget i serie og cup forrige sesong.

  • Onsdag 3. april kl. 19.40

    Se kveldens TV-sending her

    I dag ble det lys i den sørlige enden av Rogfast. Se dette og mer til i Distriktsnyhetene fra Rogaland fra 19.45.

  • Onsdag 3. april kl. 19.39

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Onsdag 3. april kl. 19.37

    Problemene fortsetter for Sbanken

    – Om du har problemer med tilgang til sparingen din, bør du forsøke innlogging via DNB, sier kommunikasjonsrådgiver Julia Stelzer Norberg til VG.

  • Onsdag 3. april kl. 19.35

    Syklist påkjørt – bilfører stakk av

    En syklist er lettere skadd etter å ha blitt kjørt på av en bil. Ulykken har skjedd ved Sem i Tønsberg.

  • Onsdag 3. april kl. 19.35

    Syklist påkjørt - bilfører stakk av

    En syklist er lettere skadd etter å ha blitt kjørt på av en bil. Ulykken har skjedd ved Sem i Tønsberg.

  • Onsdag 3. april kl. 19.35

    Syklist påkjørt

    En syklist er lettere skadd etter å ha blitt kjørt på av en bil. Ulykken har skjedd ved Sem i Tønsberg.

  • Onsdag 3. april kl. 19.31

    Gjøvikbanen mellom Oslo S og Grefsen stengt på grunn av signalfeil

    Det er togstans på Gjøvikbanen mellom Oslo S og Grefsen onsdag kveld som følge av signalfeil. Ifølge Bane Nor er det uklart hvor lang tid det vil ta å rette opp feilen og få i gang togtrafikken igjen. De meldte om togstansen klokken 19.21. – Feilretter vil være på plass om cirka 30 minutter, skriver de på sine nettsider. Signalfeilen vil påvirke toglinjen R31 mellom Oslo S og Jaren, og RE30 mellom Oslo S og Gjøvik. (©NTB)

  • Onsdag 3. april kl. 19.29

    Gjøvikbanen mellom Oslo S og Grefsen stengt på grunn av signalfeil

    Det er togstans på Gjøvikbanen mellom Oslo S og Grefsen onsdag kveld som følge av signalfeil.

  • Onsdag 3. april kl. 19.28

    Tilbakekaller lakseprodukter fra Frøya etter funn av listeria

    Fiskeprodusenten Frøya Salmon tilbakekaller to produkter etter funn av bakterien listeria. Det er gjort funn av listeria i produktene «Frøya mid loin» og «Frøya back loin» fra Frøya Salmon, bekrefter administrerende direktør Henrik Andersen til VG. Det gjelder kun produkter med batchnummer 123569, og produktet er kun solgt via matvarekjeden Oda. – Der vet man hvem som har kjøpt produktene. Vi har henvendt oss til kundene og bedt dem om å kaste varen. De får pengene tilbake, sier Andersen til avisen. Ifølge ham er funnet langt under mattilsynets krav for listeria, og faren ligger dermed i om noen oppbevarer lakseproduktene feil. Hvor mange som har kjøpt varene er ukjent, men Andersen sier at det skal være snakk om et mindre antall. Det må svært mange listeriabakterier til for å gjøre friske personer syke, men bakterien kan ifølge Mattilsynet forårsake alvorlig infeksjon hos mennesker, selv om det er sjeldent. (NTB)

  • Onsdag 3. april kl. 19.07

    Narkotikabeslaget på danskebåten: Årets største så langt

    I slutten av februar blei to menn i 20-åra arresterte og fengsla då dei kom av danskebåten, fordi tollarane fann store menger narkotika. Politiadvokat Jørgen Henriksen seier i dag til BT at det dreier seg om ca. 46 kilo hasj, 20 kilo amfetamin og i underkant av seks kilo ecstasy. – Det er snakk om eit svært betydeleg narkotikabeslag, og strafferamma for innførsel er høg, seier Henriksen til avisa, og viser til at strafferamma er inntil 15 år i fengsel. Dei to sikta mennene er begge norske statsborgarar. Dei sit framleis i varetekt, stadfestar Henriksen til avisa. Ein av mennene sin forsvarar seier til BT at klienten ikkje erkjenner straffskuld. Den andre vil ikkje kommentera saka.

  • Onsdag 3. april kl. 19.07

    Narkotikabeslaget på danskebåten: Årets største beslag

    I slutten av februar blei to menn i 20-åra arresterte og fengsla då dei kom av danskebåten, fordi tollarane fann store menger narkotika. Politiadvokat Jørgen Henriksen seier i dag til BT at det dreier seg om ca. 46 kilo hasj, 20 kilo amfetamin og i underkant av seks kilo ecstasy, noko som er det største så langt i år. – Det er snakk om eit svært betydeleg narkotikabeslag, og strafferamma for innførsel er høg, seier Henriksen til avisa, og viser til at strafferamma er inntil 15 år i fengsel. Dei to sikta mennene er begge norske statsborgarar. Dei sit framleis i varetekt, stadfestar Henriksen til avisa. Ein av mennene sin forsvarar seier til BT at klienten ikkje erkjenner straffskuld. Den andre vil ikkje kommentera saka.

  • Onsdag 3. april kl. 19.00

    Stanser lisensjakt på grunn av genetisk viktig ulv

    Den genetiske viktig ulven vandrer rundt i Innlandet. Onsdag meldte Statsforvalteren i Innlandet at lisensfelling av ulv stanses midlertidig i to regioner på grunn av den genetiske viktige ulven. Ulven regnes som genetisk viktig for den svensk-norske ulvestammen. Nå gjelder stansen blant annet i Skjåk, Dovre, Folldal og Rendalen. Elisabeth Gjems, leder i Innlandet bondelag, mener ulven er et stort problem. – Nå har den ulven vandret rundt i hele Innlandet nå, sier hun. Gjems sier ulven er inne i et område der det er store problemer i beiteperioden. – Nå synes vi at dette begynner å bli en stor parodi. Og vi tenker at den ulven må fjernes og tas ut nå, sier hun. Gjems har tidligere uttalt at hun ønsker å flytte ulven til en dyrepark slik at lisensfellingen kan starte.

  • Onsdag 3. april kl. 18.59

    Trabzonspor hardt straffet etter skandalescener

    Trabzonspor må spille seks hjemmekamper i tyrkisk seriefotball uten publikum. Årsaken er supporternes voldsomme banestorming mot Fenerbahçe forrige måned.

  • Onsdag 3. april kl. 18.59

    Anne Lindmo tok farvel med «Lindmo»: – Nå blir det fest

    Onsdag kveld tok Anne Lindmo farvel med «Lindmo». Etter 12 år og 25 sesonger er den aller siste «Lindmo» ferdig innspilt og i boks.

  • Onsdag 3. april kl. 18.54

    Beruset mann bak rattet

    En mann i 50-årene blåste til langt over lovlig verdi på politiets alkometer i ettermiddag. Mannen hadde satt seg i en bil ved Tangen i Sannidal i Kragerø og deretter kjørt fra stedet. Politiet stanset bilen på Stabbestad. Det viste seg også at mannen ikke har førerkort og han blir anmeldt.

  • Onsdag 3. april kl. 18.50

    Arendal næringsforening kritisk til kommunedirektør-beslutning

    Næringslivet i Arendal reagerer på beslutningen om at kommunedirektøren i Arendal går av. Det skriver Arendal Næringsforening i en pressemelding. – Næringsforeningen beklager at den politiske posisjonen i Arendal har valgt å avskjedige kommunedirektør Inger Hegna. Tirsdag ble det kjent at kommunedirektøren slutter etter et drøyt år i jobben. Det har vært et konfliktfylt forhold mellom Hegna og det politiske flertallet, blant annet i spørsmål om et nytt sykehjem og avvikling av sykehjemsplasser på Solhaug bo- og omsorgssenter. – I Inger Hegna har vi hatt en kommunedirektør som tilsynelatende har fulgt gjeldende lovverk, og som har hatt et stort og tydelig fokus på økonomistyring, skriver de videre.

  • Onsdag 3. april kl. 18.39

    Politiet har funnet drapsvåpenet i Arendal

    Arendal er sterkt preget etter drapet tirsdag. Ifølge Agderposten har politiet funnet drapsvåpenet.

  • Onsdag 3. april kl. 18.31

    Signalfeil i Romeriksporten – forsinkelser mellom Oslo S og Lillestrøm

    Det er forsinkelser og innstillinger i togtrafikken på Østlandet grunnet signalproblemer mellom Oslo S og Lillestrøm. – Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor i en trafikkmelding. De føyer til at de vil komme med en ny oppdatering klokken 20. Det kan ha innvirkning på disse toglinjene: Drammen - Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget Drammen - Lillehammer, Dovrebanen Skien - Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen Kongsberg - Eidsvoll, Gardermobanen Drammen - Dal, Hovedbanen Asker - Kongsvinger, Kongsvingerbanen Oslo S - Trondheim S, Dovrebanen Spikkestad - Lillestrøm, Hovedbanen Stabekk - Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget

  • Onsdag 3. april kl. 18.30

    Haaland og City svikter mot topplagene: – Det er mange, mange grunner

    Pep Guardiola tar Erling Braut Haaland i forsvar.

  • Onsdag 3. april kl. 18.28

    To motorsyklar i gang- og sykkeltunnel

    Tysdag blei to motorsyklar observert køyrande gjennom gang- og sykkeltunnelen i Fyllingsdalen, skriv Sydvesten. – Dette er svært farleg, seier fungerande stasjonssjef ved Bergen vest politistasjon, Hans Sigurd Morstøl til avisa. Politiet fekk melding om dei to køyretøya klokka 16.19 tysdag. Politiet rykte ut til staden, men sjåførane vart vekke då dei kom fram. Dei kjenner ikkje til at noko liknande har skjedd før.

  • Onsdag 3. april kl. 18.21

    Funn av listeria: – Skulle ikke vært solgt

    Frøya Salmon tilbakekaller to lakseprodukter etter funnet av bakterien.

  • Onsdag 3. april kl. 18.17

    Funn av listeria i lakseprodukter

    Frøya Salmon tilbakekaller nå to produkter etter funnet av bakterien.

  • Onsdag 3. april kl. 18.15

    To av tre unge får hjelp av foreldre til boligkjøp i Oslo

    Mens 51,4 prosent fikk økonomisk hjelp fra foreldrene sine til å kjøpe seg bolig i Oslo i 2015, var tallet økt til 67 prosent i fjor.

  • Onsdag 3. april kl. 18.08

    Håkleivtunnelen vert stengd på natta

    Fylkesveg 609 Håkleivtunnelen i Askvoll vil hovudsakleg vere stengd på natta frå onsdag kveld til fredag morgon. Det melder vegvesen.no. Periodane med stenging blir på tre timar, med opning klokka 00:00 og 03:00. Bakgrunnen for stenginga er vegarbeid som skal gje betre framkomst for store køyretøy.

  • Onsdag 3. april kl. 18.04

    Norsk gründer i Sveits ferdig som toppsjef etter 17 år

    Nå vil han investere sammen med utflyttere.

  • Onsdag 3. april kl. 18.04

    Sveits-basert gründer ferdig som toppsjef etter 17 år

    Nå vil Hans Holdener investere egne penger sammen med utflyttere.

  • Onsdag 3. april kl. 17.46

    Ett felt åpent på E6

    Ett felt på E6 ved Sørkil i Hamarøy er åpnet igjen etter å ha vært stengt. Årsaken var et sakset vogntog. Politiet har forlatt stedet

  • Onsdag 3. april kl. 17.42

    Dømt for drapsforsøk etter knivstikking på Notodden

    En 19 år gammel mann er dømt til seks og et halvt års fengsel etter å ha knivstukket en tilfeldig kvinne i fjor sommer. Den dømte 19-åringen må også betale 300.000 kroner i oppreisning og nær 37.000 kroner i erstatning til kvinnen han knivstakk. Søndag 4. juni i fjor rundt klokka ti på kvelden, forsøkte den nå 19 år gamle mannen å drepe en kvinne. Han stakk henne til sammen sju ganger. Hendelsen skjedde i en fotgjengerundergang på Notodden. 19-åringen sa i retten at han ikke finner grunn til hvorfor han gjorde det. Han hadde tatt ulike rusmidler før det skjedde.

  • Onsdag 3. april kl. 17.34

    Båt fikk stans

    Det er meldt om at en båt med personer i har fått stans og drevet på land ved Gjervoldsøy i Arendal. Personene har kommet seg på land, skriver politiet. Hovedredningssentralen er varslet og koordinerer oppdraget sammen med redningsskøyta.

  • Onsdag 3. april kl. 17.24

    Fredrik Haugen legg opp

    Tidlegare Brann-spelar Fredrik Haugen legg fotballskoa på hylla. Det stadfestar han på sin eigen Instagram-konto. Haugen debuterte for Løv-Ham i 2009 som 16-åring. Sommaren 2010 blei han Brann-spelar, og i 2017 passerte han 200 spelte kampar for laget. – Å scora mål framfor ein fullsett Brann Stadion som bergensar gir ein følelse som er vanskeleg å beskriva, skriv han. Haugen har også spelt for Stabæk og Ålesund.

  • Onsdag 3. april kl. 17.18

    Opplysninger til VG: Natos milliardforventning til Norge

    Staben til Natos generalsekretær Jens Stoltenberg har varslet den norske regjeringen hva Nato forventer av friske penger til Forsvaret allerede i år.

  • Onsdag 3. april kl. 17.15

    Nå har Galaxy S23 blitt smartere

    Samsungs oppdatering med kunstig intelligens rulles ut nå.

  • Onsdag 3. april kl. 17.04

    15 tatt i fartskontroll

    15 bilister tråkket for hardt på gasspedalen da Utrykningspolitiet gjennomførte en trafikkontroll på gamle E18 i Bamble onsdag ettermiddag. Høyeste målte hastighet i 70-sonen var 101 km/t.

  • Onsdag 3. april kl. 16.58

    Rykket ut til pågående innbrudd

    Politiet har rykket ut til melding om pågående innbrudd i en leilighet i Trondheim sentrum. Politiet kan har kontroll på to personer som kan være involvert. Begge er kjent av politiet fra før av.

  • Onsdag 3. april kl. 16.57

    Bjørnebestanden er stabil i Norge – øker i gamle Hedmark

    I 2023 ble det påvist 178 bjørner i Norge, som er tre flere enn året før, melder Rovdata. Av disse var 79 hunnbjørner og 99 hannbjørner. – Mange av de påviste individene bruker områder på tvers av landegrensen og tilbringer bare deler av året i Norge, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata. Antall bjørnekull er estimert til 9,6 kull. Det er under det nasjonale bestandsmålet på 13 årlige kull. Som tidligere år er brunbjørnene hovedsakelig påvist i og omkring kjente og avgrensede brunbjørnområder i Norge, som øst i Hedmark, nordøst i Trøndelag, indre Troms, Anárjohka-Karasjok og Sør-Varanger. – Det er en tydelig økning i antall individer i rovviltregion 5, som er gamle Hedmark fylke, sier han.

  • Onsdag 3. april kl. 16.47

    Påkjørt av personbil i Larvik

    Politi og helsepersonell har rykket ut til en trafikkulykke på fylkesvei 303 ved Tjøllingvollen i Larvik. Politiet opplyser at en person er påkjørt av en personbil. Vedkommende er, ifølge politiet, ikke alvorlig skadd. En mann i 60-årene blir kjørt til legevakten for sjekk. Han ble påkjørt i lav hastighet mens han drev arbeid langs veien. Politiet oppretter sak.

  • Onsdag 3. april kl. 16.42

    Fant over 70 kilo narkotika på danskebåten

    Politiet sier det er det største beslaget som er gjort av Tolletaten i år.

  • Onsdag 3. april kl. 16.39

    Melding om drukningsulykke – pågår førstehjelp

    Politiet melder om en druknigsulykke i Pluragrotten i Mo i Rana. En dykker er fraktet ut og det pågår førstehjelp på stedet, skriver politiet på X.

  • Onsdag 3. april kl. 16.39

    Melding om drukningsulykke i Rana – pågår førstehjelp

    Politiet melder om en drukningsulykke i Pluragrotten i Rana. En dykker er fraktet ut og det pågår førstehjelp på stedet, skriver de på X. Nødetatene og en luftambulanse er på stedet. I tillegg er et SAR Queen-helikopter på vei til stedet.

  • Onsdag 3. april kl. 16.38

    Rana: Dykker omkom i drukningsulykke

    Politiet fikk onsdag ettermiddag melding om en drukningsulykke inne i Pluragrotten i Rana.

  • Onsdag 3. april kl. 16.27

    Deadline Day: Strømsgodset henter hjem keeper fra Italia

    VG holder deg oppdatert om overgangene i norsk fotball på Deadline Day.

  • Onsdag 3. april kl. 16.26

    Bortvist etter butikktyveri i Skien

    En kvinne er anmeldt etter tyveri fra en dagligvarebutikk på Herkules kjøpesenter i Skien. Kvinnen i 30-årene ble også bortvist fra butikken da politiet kom til stedet.

  • Onsdag 3. april kl. 16.25

    Får forbud mot å besøke halve Vestfold

    En tidligere profilert forretningsmann er dømt til ni måneders fengsel fordi han sendte truende tekstmeldinger til sin ekssamboer. Fem måneder av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år. Mannen er to ganger tidligere dømt for brudd på besøksforbudet mot kvinnen. Retten har nå gitt ham forbud mot å oppholde seg i store deler av Vestfold, og han må også gå med fotlenke i fem år.

  • Onsdag 3. april kl. 16.23

    Innbrudd på bakeri

    Det er meldt om at det i løpet av natta har vært innbrudd i et bakeri på Alti senteret i Mandal. Politiet har undersøkt åstedet.

  • Onsdag 3. april kl. 16.22

    Mathisen ute med skade

    Brann-spiller Ulrik Mathisen går glipp av lagets neste kamper. Mathisen ble byttet ut i serieåpningen mot Tromsø med en strekk bak i låret. Det er uklart hvor lenge han blir borte fra fotballen. Brann melder i ettermiddag også at Elias Myrlid er klar for Hødd. 21-åringen reiste til Ulsteinvik i går for en medisinsk test og har skrevet under for andredivisjonsklubben.

  • Onsdag 3. april kl. 16.20

    Trafikkuhell i Vindafjord

    Det har i ettermiddag vært et trafikkuhell på Haukelivegen i Øvre Vats i Vindafjord kommune. Et enslig kjøretøy skal ha kjørt ut av veien. Personen er ute av bilen og virker til å være uskadd, ifølge politiet.

  • Onsdag 3. april kl. 16.19

    Kollisjon i Larvik

    Nødetatene har rykket ut etter melding om en kollisjon mellom to biler i Nedre Bøkeligate i Larvik. Ifølge politiet holdt bilene lav hastighet før sammenstøtet. Det er to personer involvert, men begge fremstår uskadd, melder politiet.

  • Onsdag 3. april kl. 16.18

    Mulig brann i kontorbygg

    Brannvesenet har rykket ut til et kontorbygg i Melhus hvor det kan være brann. Det er observert mye røyk, men ikke åpne flammer. Det skal ikke være noen inne i bygget. Røykdykkere har gått inn for å finne ut hvor røyken kommer fra.

  • Onsdag 3. april kl. 16.10

    Fredrik Haugen (31) legger opp på toppnivå

    Det bekrefter den tidligere Brann-spilleren overfor Bergens Tidende.

  • Onsdag 3. april kl. 16.03

    Politiet om drap i Arendal: Kan ikke utelukkes at avdøde er tilfeldig offer

    Politiadvokat Vanja Bruvoll opplyser under en pressekonferanse tirsdag at kvinnen som ble ble funnet død utenfor et Boots-apotek i Arendal, er fraktet til Oslo for rettsmedisinske undersøkelser. – Den foreløpige obduskjonsrapporten viser at kvinnen ble drept. Bruvoll ønsker imidlertid ikke gå ut med hva slags skader kvinnen ble funnet med. Gjerningspersonen er fortsatt ukjent, og det er ingen mistenkte i saken. Bruvoll sier at det ikke kan utelukkes at den avdøde kvinnen var et tilfeldig offer. Ifølge politiets undersøkelser skjedde drapet rundt klokken 09 tirsdag morgen. Politiet i Agder er midlertidig bevæpnet etter hendelsen. Stabssjef Vidar Arnesen ber befolkningen ha lav terskel for å ta kontakt med eventuelle tips. De oppfordrer også til å unngå spekulasjoner før motiv og hendelsesforløp er kjent.

  • Onsdag 3. april kl. 16.01

    Mistenkt for taxfree-tyveri

    En mann i 20-årene er bortvist fra Torp flyplass i Sandefjord etter mistanke om tyveri fra taxfreee-butikken. Politiet opplyser at mannen er anmeldt for episoden.

  • Onsdag 3. april kl. 16.01

    Kortvarig børs-comeback for svensk eiendomsprofil

    SBB-gründer Ilija Batljan vil ikke være toppsjef i børskandidaten Public Property Invest i mer enn seks måneder.

  • Onsdag 3. april kl. 16.01

    Mann i 30-årene død etter skiulykke i Rauma

    Mannen falt ned en fjellside. Da redningsmannskapet kom frem, ble mannen erklært død.

  • Onsdag 3. april kl. 15.58

    Kjørte 153 km/t i 110-sonen

    En bilfører er anmeldt og har fått førerkortet beslaglagt etter at vedkommende ble målt til 153 km/t i 110 sone på E39. Det skriver politiet. Hendelsen skjedde i Lindesnes onsdag ettermiddag.

  • Onsdag 3. april kl. 15.56

    Påskeinnbrudd i Kristiansand

    Det er meldt om at det i løpet av påsken har vært innbrudd hos en bedrift i Høllen Vest i Kristiansand. Det skal være stjålet kobber, skriver politiet. Politiet forsøker å undersøke åstedet i ettermiddag.

  • Onsdag 3. april kl. 15.54

    Kevin slåss med voldstiltalt politimann: – Jeg handler i panikk

    For Kevin Winnes Simensen kom det helt ut av det blå, da han plutselig ble kastet i asfalten.

  • Onsdag 3. april kl. 15.51

    Slagsmål i Bogstadveien i Oslo

    Politiet er på vei til et slagsmål ved en restaurant i Bogstadveien på Majorstua i Oslo. De har fått flere meldinger om hendelsen, skriver de på X. – Vi er på stedet. Ro og orden er opprettet, skriver politiet i 16-tiden.

  • Onsdag 3. april kl. 15.51

    Trafikkuhell i Holmestrand

    En bil har veltet ved Solberggrenda i Holmestrand. Bilen skal ha truffet en stein og deretter rullet rundt, ifølge politiet. Det er mindre materielle skader på bilen og føreren er en mann i 50-årene. Han blir kjørt til sykehuset for sjekk.

  • Onsdag 3. april kl. 15.50

    Mediepriser til Sidsel Wold, Erlend Mørch og Håkon Gundersen

    Riksmålsforbundets TV-pris går til NRK-veteran Sidsel Wold, Lytterprisen til NRK-nykommer Erlend Mørch og Gullpennen til Håkon Gundersen i Morgenbladet.

  • Onsdag 3. april kl. 15.50

    Se pressekonferanse med politiet klokken 16

    Agderpolitiet holder pressekonferanse om drapsetterforskningen i Arendal. Politiet i Agder har starter etterforskning for drap etter at en kvinne døde på et apotek i Arendal tirsdag. – Politiets etterforskning og den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at kvinnen er drept, sier politiadvokat Vanja Bruvoll i en pressemelding.

  • Onsdag 3. april kl. 15.47

    Kjerkol bekrefter ny abortlov: – Jeg har full tillit til norske kvinner

    Stortinget skal få stemme over en historisk utvidelse av abortgrensen til uke 18 – selv om halve regjeringen er imot.

  • Onsdag 3. april kl. 15.44

    Full stans i én retning på E6 i Verdal

    Tre personer er involvert i trafikkulykken.

  • Onsdag 3. april kl. 15.43

    Ekstra kø på E6 i Oslo

    Høyre og midtre felt var stengt i retning Alnabru, noe som fører til enda mer kø i ettermiddagsrushet.

  • Onsdag 3. april kl. 15.38

    Snart klart for dagsturhytte

    Det er snart klart for åpning av dagsturhytta i Grimstad, skriver kommunen på sine nettsider. Denne uken har både utedo, og alt som trengs for å få på plass hytta blitt fraktet ut til Brennevinskastet.

  • Onsdag 3. april kl. 15.35

    Trafikkulykke i Verdal

    Tre personer er involvert i en trafikkulykke på E6 i Verdal. Alle skal være ved bevissthet. Trafikken i høyre felt står stille. Nødetatene er på stedet.

  • Onsdag 3. april kl. 15.34

    Bergen fekk det lågaste driftsresultatet på fleire år

    Bergen kommune fekk i 2023 det lågaste netto driftsresultatet på fleire år: 0,6 prosent av driftsinntektene. Målet til kommunen er å halde seg på minst 1,7 prosent. Hovudårsaka er auka utgifter til løn og kjøp av varer og tenester, ifølgje årsmeldinga for 2023. Auka inntekter blei etne opp av auka renteutgifter.

  • Onsdag 3. april kl. 15.31

    Dette er ikke Sbanken!

    DNB prøver å ri to hester samtidig rundt Sbankens fremtid. Det fungerer dårlig.

  • Onsdag 3. april kl. 15.30

    Wall Street snur opp

    Fed-medlem venter kun ett rentekutt i 2024, og tror inflasjonen vil avta saktere enn ventet.

  • Onsdag 3. april kl. 15.30

    Blandet på Wall Street – Robotaksje rykket etter Apple-rykter

    Meldingen sendte selskapet rett opp og ned. USAs sentralbanksjef vil ha mer bekreftelse på at prisveksten er på vei ned.

  • Onsdag 3. april kl. 15.30

    Wall Street snur opp etter tallslipp

    Samtidig venter Fed-medlem kun ett rentekutt i 2024, og tror inflasjonen vil avta saktere enn ventet.

  • Onsdag 3. april kl. 15.30

    Nedturen fortsetter på Wall Street

    Fed-medlem venter kun ett rentekutt i 2024, og tror inflasjonen vil avta saktere enn ventet.

  • Onsdag 3. april kl. 15.29

    Spesialenheten etterforsker ulykke

    En sivil politibil under utrykning kolliderte med en bil i sentrum av Bergen 10. mars. Nå skal Spesialenheten se nærmere på saken. – Spesialenheten har besluttet å iverksette etterforskning mot ansatte i politiet, sier Rune Fossum i Spesialenheten til BT. Kollisjonen skjedde i krysset mellom Olav Kyrres gate og Foreningsgaten under en utrykning. Det var to personer i politibilen og tre personer i personbilen da ulykken skjedde. Politibilen skal ha kjørt på rødt lys. Oppdraget politiet var på vei til, handlet om en pasient med demens som hadde forsvunnet fra et sykehjem. Ingen ble skadd i ulykken, men de som satt i personbilen, ble kjørt til legevakten for sjekk. Ifølge avisen var det mindre til moderate skader på kjøretøyene.

  • Onsdag 3. april kl. 15.20

    Jerv skal spille i Arendal

    Fotballaget Jerv fra Grimstad skal spille serieåpningen på Norac stadion i Arendal, skriver Agderposten. Hjemmebanen J.J Ugland stadion i Grimstad blir ikke spilleklar i tide.

  • Onsdag 3. april kl. 15.20

    Slakter Microsoft etter hacking: - En kaskade av sikkerhetsfeil

    Hevder de kunne forhindret kinesisk hacking av amerikanske myndigheters e-postkontoer.

  • Onsdag 3. april kl. 15.17

    Suksesstreneren om den ledige landslagsjobben: – De kan jo ringe meg

    Lage Sofienlund (35) mener det vil være tullete å si at det er uaktuelt.

  • Onsdag 3. april kl. 15.14

    Christina Applegate: – Kraftig tilbakeslag

    MS-syke Christina Applegate (52) har tøffe dager og klarer blant annet ikke å dusje.

  • Onsdag 3. april kl. 15.12

    Drapet i Nord-Odal: – Broren er fremdeles siktet

    Politiet etterforsker drapet i Nord-Odal med full styrke. Hovedhypotesen til politiet er at den avdøde mannen ble drept, skriver politiadvokat Christine Lundstein i en e-post til NRK. – Broren er fremdeles siktet, men som tidligere formidlet ble mistankegrunnlaget svekket de første dagene av etterforskningen, sier hun. Det var 14. mars at en mann i 40-årene ble funnet skutt i en fritidsbolig i Nord-Odal. Avdødes bror, en mann i 30-årene, er siktet for drapet. Han ble pågrepet etter kort tid, men løslatt bare timer senere. – Han er fremdeles siktet fordi vi må jobbe oss frem til det punkt hvor vi kan bekrefte eller avkrefte hvorvidt han har hatt en rolle i hendelsen. Hun skriver videre at kriminaltekniske undersøkelser, digitale spor og vitneavhør er fremdeles sentrale etterforskningsskritt.

  • Onsdag 3. april kl. 14.57

    Oljefondet lukker «Tigergutt»-foredrag for offentligheten

    Planer om å høre Ole Andreas Halvorsen snakke på Oljefondets konferanse? Det kan de fleste trolig bare glemme.

  • Onsdag 3. april kl. 14.55

    S08 med fremstøt på HamKam-spiss – nedslående nyheter for FFK

    Det er en ganske rolig dag når det norske overgangsvinduet stenger, men noen klubber er aktive.

  • Onsdag 3. april kl. 14.47

    La 16-åringer ta seg en pils!

    Det er bedre at ungdommer drikker øl, enn ulovlig hjemmebrent.

  • Onsdag 3. april kl. 14.46

    Kjører mer enn gjennomsnittet i Stor-Oslo

    Biler i Stor-Oslo kjører lenger enn gjennomsnittet, ifølge tall fra SSB. Den gjennomsnittlige kjørelengden for personbiler var 11.279 kilometer i 2023. Aller lengst kjører de i Gjerdrum - de toppa statistikken med 13.329 kilometer per personbil i fjor. Nannestad og Vestby følger ikke langt bak, men også biler registrert i Oslo, Asker og Bærum kjører lenger enn de gjør ellers i landet.

  • Onsdag 3. april kl. 14.45

    Vogntog sakset – E6 stengt

    E6 er stengt ved Sørkil i Hamarøy. Årsaken er at et vogntog har sakset. Vogntoget har tatt med seg noe av autovernet på stedet. Det er materielle skader på traileren, men ikke personskader på fører. Trafikken er stengt i begge retninger. Bilberger er bestilt.

  • Onsdag 3. april kl. 14.44

    Skal undersøke Lindøya for forurensing

    Statsbygg skal undersøke om Lindøya i Oslofjorden også er forurenset, slik som naboøya Gressholmen. Det skriver Aftenposten. Før påske ble deler av Gressholmen sperret av da det ble funnet helseskadelige stoffer fra en gammel skytebane. På Lindøya var det også en skytebane tidligere, mens det nå er cirka 300 sommerhytter og populære friområder der. Statsbygg vil ikke fraråde folk å bruke Lindøya før de har gjort undersøkelsene.

  • Onsdag 3. april kl. 14.44

    Dennis Hauger skal teste Formel E

    Dennis Hauger (21) skal teste for Formel E-teamet som i øyeblikket har lederen i mesterskapet.

  • Onsdag 3. april kl. 14.37

    «Kriger venter ikke alltid til alle stridende er klare»

    Ukraina er ikke lenger på offensiven.

  • Onsdag 3. april kl. 14.31

    Tar bort karakterkrav på sykepleie

    Fredag ettermiddag legger regjeringen fram forslag til endringer i opptakssystemet til høyere utdanning, melder Khrono. En av endringene som kommer, vil være å fjerne karakterkravene for å komme inn på sykepleierutdanningen. Her er det i dag krav om karakteren 3 i norsk og matematikk. Når det gjelder lærerutdanningene, vil regjeringen opprettholde muligheten for at utdanningsinstitusjonene kan søke om unntak fra dagens karakterkrav.

  • Onsdag 3. april kl. 14.04

    Starter drapsetterforskning i Arendal

    Politiet i Agder har starter etterforskning for drap etter at en kvinne døde på et apotek i Arendal tirsdag. – Politiets etterforskning og den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at kvinnen er drept, sier politiadvokat Vanja Bruvoll i en pressemelding. Det var tirsdag morgen at AMK meldte fra om en skadd person ved et apotek i Arendal. Store politimannskaper rykket ut til stedet. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp inne på apoteket, men livet sto dessverre ikke til å redde. – Saken har siden blitt etterforsket med alle tilgjengelige ressurser for å avklare om vi står overfor en ulykke eller en straffbar handling, og for å sikre eventuelle spor og bevis knyttet til hendelsen.

  • Onsdag 3. april kl. 14.03

    Apotek-ansatt drept i Arendal – ingen mistenkte

    Gjerningspersonen er ukjent, og politiet har ingen konkrete holdepunkter å gå etter. De hever samtidig beredskapen.

  • Onsdag 3. april kl. 14.03

    Starter drapsetterforskning i Arendal etter funn av død kvinne

    – Politiets etterforskning og den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at kvinnen er drept, sier politiadvokat Vanja Bruvoll i en pressemelding.

  • Onsdag 3. april kl. 14.01

    Økokrim henlegger etterforskningen mot Borten Moe

    Etterforskingen har ikke avdekket opplysninger som indikerer innsidehandel, opplyser Økokrim i en pressemelding. Saken mot daværende forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) henlegges derfor som intet straffbart forhold bevist. I juli i fjor ble det kjent at Borten Moe i 2022 og 2023 hadde kjøpt aksjer i Kongsberg Gruppen mens han satt som statsråd. I tiden før aksjekjøpene kan det ha foreligget innsideinformasjon, som var kjent i regjeringen. Siden har Økokrim etterforsket Borten Moe for mulig innsidehandel. – Vår konklusjon er at Ola Borten Moe er helt utenfor mistanke for innsidehandel, sier Økokrim-sjef Pål Lønseth.

  • Onsdag 3. april kl. 14.00

    Økokrim henlegger etterforskningen mot tidligere statsråd Ola Borten Moe

    Etterforskningen har ikke avdekket opplysninger som indikerer innsidehandel, ifølge en pressemelding.

  • Onsdag 3. april kl. 13.59

    Skal vise EM-kamper på Festplassen

    Selskapet Beck Live får arrangere fotballfest på Festplassen i Bergen i forbindelse med fotball-EM i perioden 11. juni til 16. juli. Det har byrådet bestemt. Leieprisen er 951.000 kroner. Ifølge BT er planen å sette opp et telt på 40 x 40 meter med 2000 sitteplasser. Her skal det skjenkes øl og vises fotball. Det er også planlagt aktiviteter for barn- og barnefamilier i perioden.

  • Onsdag 3. april kl. 13.58

    – Vi skylder ham det

    Ingen av Liverpool-spillerne visste noe før Jürgen Klopp fortalte dem om sin avgjørelse.

  • Onsdag 3. april kl. 13.56

    Motivet for skoleskytingen i Finland var mobbing

    12-åringen har sagt under avhør at han var målet for mobbing.

  • Onsdag 3. april kl. 13.55

    Vind stoppar helikoptertrafikken

    Vind skapar problem for helikoptertrafikken mellom Florø og oljefelta i Nordsjøen. Det stadfestar Lufthamnsjef Siv Merete Stadheim. Helikoptertrafikken er innstilt til i morgon.

  • Onsdag 3. april kl. 13.42

    Nettavisen: Johaug deltar i Skarverennet

    Den pensjonerte langrennsløperen Therese Johaug (35) har meldt seg på det tradisjonsrike Skarverennet.

  • Onsdag 3. april kl. 13.41

    Et varsku på demokratiets vegne

    Vi opplever noen tendenser i norsk debatt som bekymrer oss.

  • Onsdag 3. april kl. 13.34

    Politiet ønsker tips om Møllendal-brannen

    Politiet har foreløpig ingen formening om hva som forårsaket brannen i et verneverdig industribygg på Møllendal i Bergen onsdag morgen. – Vi er fortsatt veldig tidlig i etterforskningen, og per nå har vi alle hypoteser åpne. Vi har gjort innledende undersøkelser, og vil ikke gjøre noen flere åstedsundersøkelser før tidligst i morgen tidlig, sier politioverbetjent Therese Sagstad til NRK. Sagstad sier at det foreløpig er uvisst om det har vært personer i bygget. – Det er en teori vi har at det kan være bostedsløse som har vært i bygget, eller hatt tilknytning til bygget, sier hun. Politiet vil gjøre flere vitneavhør og se om det finnes overvåkningskameraer i området. – Hvis noen har observasjoner i tilknytning til bygget fra i går ettermiddag og fram til morgentimene i dag, ønsker politiet kontakt ved telefonnummer 474 86 359, sier Sagstad.

  • Onsdag 3. april kl. 13.28

    Apple ser ut til å ha oppgradert iPhone 12 med ny trådløs lading

    Apple virker å ha åpnet for trådløse lading med den såkalte Qi2-standarden på iPhone 12 gjennom iOS 17.4-oppdateringen.

  • Onsdag 3. april kl. 13.24

    Politiet rykka ut til krangel i Trondheim

    Politiet har rykka ut til ein krangel mellom to menn i 50-åra på Dora i Trondheim. Det skal ha vore utdelt slag og spark mellom partane, men ingen av dei er skadd. Politiet opprettar sak mot mennene og har vist dei vekk frå staden, melder politiet.

  • Onsdag 3. april kl. 13.17

    Reparering av badeland på Liseberg vil koste en halv milliard

    Liseberg har kommet med et estimat for å bygge opp badelandet Oceana etter dødsbrannen i vinter.

  • Onsdag 3. april kl. 13.16

    Her brukes bil minst i hele Norge

    Statistisk sentralbyrå (SSB) holder rede på hvor mye vi bruker bilen. Det viser seg at personbiler registrert i Distrikts-Norge tilbakelegger færre kilometer årlig enn biler registrert på det sentrale Østlandet. Folk bosatt på de små øykommunene Værøy (7265 km), Røst (7508 km) og Kvitsøy (8140 km) brukte bilen minst. På listen over de ti kommunene med færrest kilometer per bil, er det kun Vevelstad på Helgeland som ikke er en øy. Der tilbakela en gjennomsnittsbil 8711 kilometer i fjor. (NTB)

  • Onsdag 3. april kl. 13.14

    – Ikke ta sjansen på sommerdekk

    I morgen kommer vinteren tilbake i deler av Sør-Norge. Vegtrafikksentralen oppfordrer til å ikke ta sjansen på sommerdekk. – Er det minusgrader eller snøvær der du er, så er det kun vinterdekk som gjelder. Ikke ta sjansen på at det skal gå bra å kjøre på sommerdekk, sier Jørn Jakobsen ved Vegtrafikksentralen. Fra torsdag morgen er det gult farevarsel for snø på Sør- og Østlandet. Tidligere i dag ble det også utvidet til å gjelde lenger øst på Østlandet og i deler av Rogaland, melder meteorologene. Jakobsen hos Vegtrafikksentralen understreker at entreprenørene fortsatt har full vinterberedskap og er forberedt på å håndtere været og snøen som er varsla.

  • Onsdag 3. april kl. 13.13

    «Euphoria»-stjernen Hunter Schafer styrer unna transroller

    Hunter Schafer (25) ble verdensberømt for rollen som transjenta Jules, men nå takker hun nei til slike roller.

  • Onsdag 3. april kl. 13.12

    Bykle kjørte mest

    Tall for gjennomsnittlige kjørelengder viser at Bykle var kommunen i Agder hvor det ble kjørt lengst per personbil. Kommunen ligger på fjerdeplass på landsbasis, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Hver personbil i Bykle kjørte i gjennomsnitt 13.176 kilometer i 2023.

  • Onsdag 3. april kl. 13.09

    Stjal varer fra lastebil

    Politiet er på Forus og gjennomfører åstedsundersøkelse etter at det er meldt om tyveri fra en lastebil som skulle levere varer. Det er stjålet varer for flere tusen kroner.

  • Onsdag 3. april kl. 13.05

    Caroline Graham Hansen ikke på Norges trening – NFF varsler kunngjøring

    Caroline Graham Hansen var ikke å se da Norge trente på Lillestrøm onsdag i forkant av EM-kvalifiseringskampen mot Finland.

  • Onsdag 3. april kl. 13.04

    – Vinterdekk som gjelder

    Det er ventet rundt 5–25 cm snø i morgen, mest i Agder. Statens vegvesen ber folk bruke vinterdekk. – Er det minusgrader eller snøvær der du er så er det kun vinterdekk som gjelder. Ikke ta sjansen på at det skal gå bra å kjøre på sommerdekk, sier Jørn Jakobsen ved Vegtrafikksentralen øst. Statens vegvesen sine entreprenører har fortsatt full vinterberedskap, og er forberedt på å håndtere snøværet, skriver de videre.

  • Onsdag 3. april kl. 13.01

    Vestfold-ordførerne protesterer på stoppmønsteret på Vestfoldbanen

    Ordførerne i Vestfold skriver i et brev til samferdelsminister Jon-Ivar Nygård, at de ikke aksepterer forslag til nytt stoppmønster på Vestfoldbanen. I flere møter og brev har de lagt frem sine argumenter for forslaget til nytt stoppmønster for Vestfoldbanen. De mener det ikke er akseptabelt for innbyggere og næringsliv i Vestfold, og reagerer med stor undring på at Jernbanedirektoratet legger frem et forslag uten at deres synspunkter har blitt hensyntatt. – For oss ordførere i Larvik, Sandefjord, Færder, Tønsberg, Horten, Holmestrand og Vestfold fylke og på vegne av våre 256.000 innbyggere og over 20.000 virksomheter, er det helt uakseptabelt med et togtilbud som deler Vestfold i to. Ordførerne ber om et møte med Statsråden for å finne bedre løsninger for togtilbudet i Vestfold.

  • Onsdag 3. april kl. 12.50

    Kronprins Haakon: – Det går bedre med kongen

    – Han trenger fortsatt litt tid til å bli bedre, sier kronprinsen videre til kanalen.

  • Onsdag 3. april kl. 12.48

    Kongsvinger: Kraftig røykutvikling i industribygg

    Politiet melder om kraftig røykutvikling i lakkverksted på industribygg på Langeland i Kongsvinger. Samtlige personer skal være ute av bygget. Nødetater er på veg til stedet.

  • Onsdag 3. april kl. 12.47

    Håndballegende avslutter karrieren etter OL i Paris: – Vil bety mye

    Danske Mikkel Hansen (36) bekrefter at han er inne i sin siste sesong.

  • Onsdag 3. april kl. 12.45

    Våknet opp til flammehav: «Vi må ut, vi må ut»

    Studiestarten etter påsken kunne knapt blitt mer dramatisk for Malena Fossøy Isdal (21) og kjæresten.

  • Onsdag 3. april kl. 12.38

    Dips sier opp 17 ansatte

    Dips AS sier opp en rekke ansatte. Det kommer frem i en pressemelding. – Prosesser som dette er en påkjenning for alle involverte, men det er viktig å understreke at de ansatte skal bli godt ivaretatt. Vi gjør disse nødvendige omstillingstiltakene nettopp for å sikre de ansatte og selskapets soliditet gjennom å styrke den totale leveransekraften på lengre sikt, sier daglig leder Thomas Smedsrud. Avdelinger i Bodø, Tromsø, Trondheim og Oslo rammes – og totalt vil selskapet redusere antall ansatte med 17 stillinger. Det pågår nå en prosess med å avklare hvilke roller og hvilke ressurser som blir berørt. – Nedbemanningen er en del av en større omstillingsprosess som er helt nødvendig for å kunne lykkes med våre strategiske satsninger framover. Det handler først og fremst om å sikre at vårt kjerneprodukt DIPS Arena er markedets mest brukervennlige og leveres på alle relevante brukerflater, som for eksempel mobil, sier Smedsrud og legger til: – Arena må utvikles for Web og leveres som en tjeneste for å leveres hyppig og kontinuerlig ut til sluttbrukerne. I tillegg satser vi tungt på kunstig intelligens og språkteknologi som en sentral del av kjernen i morgendagens journalsystem. Han påpeker at for å få til dette må de sikre økonomisk bærekraft, spisse egen kompetanse og fornye organisasjonen. Dips ble kjøpt opp av investeringsselskapet Awilhelmsen Capital i 2018, og selskapet eier 65 prosent av aksjene.

  • Onsdag 3. april kl. 12.36

    Regjeringen vil omgjøre nedleggelse av Andøya flystasjon

    Andøya skal utvikles til base for langtrekkende droner, skriver regjeringen i en pressemelding.

  • Onsdag 3. april kl. 12.31

    Mange boliginnbrudd

    Antallet boliginnbrudd har økt i hele Øst politidistrikt. I Sarpsborg og Rakkestad er antallet innbrudd i mars nesten doblet i forhold til samme tid i fjor. – Alt tyder på at det er mobile vinningskriminelle på ferde, sier krimsjef i Sarpsborg, Daniel Holm. Han forteller at innbruddene er profesjonelt gjort, og at tyvene ofte bryter seg inn via soveromsvinduer. – De leter etter gull og smykker, og er flinke til å unngå alarmer, sier Holm.

  • Onsdag 3. april kl. 12.29

    Biltrafikken aukar i Noreg – sentrale strok køyrde mest

    Bilbruken auka med 1,6 prosent i fjor, viser tal frå Statistisk sentralbyrå. I snitt køyrde norske personbilar 11.274 kilometer i 2023. Hovudstadsområdet er blant dei som køyrde mest. Asker og Bærum ligg over landsgjennomsnittet med 11.928 og 11.262 kilometer per personbil i året. I Oslo køyrde personbilane i snitt 11.704 kilometer i fjor. Til samanlikning køyrde ein personbil i Alta 10.169 kilometer og i Hammerfest 10.262 kilometer. Også i Tromsø låg dei under snittet med 10.593 kilometer per personbil.

  • Onsdag 3. april kl. 12.25

    Kastet stein på biler i Fredrikstad

    Politiet i Fredrikstad har pågrepet en person, som kastet stein mot parkerte biler. En vekter varslet ordensmakten, som har registrert mindre skader på en personbil. Saken vil bli etterforsket, og involverte personer skal avhøres.

  • Onsdag 3. april kl. 12.25

    Ny keeper kan bli klar for HamKam

    HamKam er aktive på overgangsvinduets siste dag, og skal onsdag formiddag ha sikret seg den svenske keeperen Alexander Nilsson. 26-åringen, som trente med laget onsdag, skal i løpet av dagen gjennomføre en medisinsk test. Onsdag er siste mulighet for de norske klubbene å gjennomfe

  • Onsdag 3. april kl. 12.22

    Rubiales pågrepet på flyplassen i Madrid

    Risikerer to og et halvt år i fengsel.

  • Onsdag 3. april kl. 12.20

    Innbrudd i to hytter i Kragerø

    Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse etter innbrudd på to hytter på Bærøy i Kragerø. Det skal ha vært utført noe skadeverk, i tillegg er det stjålet en motorsag og noe verktøy.

  • Onsdag 3. april kl. 12.19

    Moss kan få bompenger

    Første skritt på veien mot bompenger i Moss kan bli tatt i neste uke. Kommunedirektøren anbefaler politikerne å gi grønt lys for å starter arbeidet med å legge grunnlaget for en bypakke. Ordfører Simen Nord sier det kan bli aktuelt å se på flere samferdselstiltak, siden Moss har mange trafikale problemer. Riksvei 19 er en av dem. – Riksvei 19 fra ferjeleiet til E6 er en vei av nasjonal betydning, og bidrar til betydelige køer. Politikerne i kommunen har alt signalisert at bompengefinansiering der kan være aktuelt, sier Nord.

  • Onsdag 3. april kl. 12.11

    Innbrudd i en bedrift i Tønsberg

    I løpet av natta har det vært innbrudd i en bedrift i Tønsberg. Politiet har vært på stedet og gjennomført en åstedsundersøkelse. Det skal ha blitt stjålet IKT-utstyr. Politiet oppretter sak på forholdet.

  • Onsdag 3. april kl. 12.10

    Koffertkjede-konkurs – ansatte kan miste jobben

    Koffertkjeden Morris begjæres konkurs av sine svenske eiere, Rizzo group AB, melder Nettavisen. Butikkjeden har 41 butikker i Norge, blant annet i Oslo, Lillestrøm, Jessheim og Ski. 121 ansatte blir berørt av konkursen, ifølge Finansavisen. Det er ikke sikkert at alle mister jobbene sine. Rizzo group forhandler med mulige nye eiere som kan overta butikkene.

  • Onsdag 3. april kl. 12.02

    Fant ruset kvinne i sykepleieruniform sovende på Haukeland

    Onsdag formiddag fikk politiet melding om en mulig ruset sykepleier som lå og sov i en garderobe på Haukeland universitetssykehus i Bergen. Det viste seg at vedkommende verken var sykepleier eller ansatt på sykehuset. – Vi fikk melding fra en vekter som hadde strevd med å vekke henne. Innledningsvis trodde man at hun var ansatt, men det var hun ikke. Heldigvis, må man nesten si, med tanke på rusgraden, sier operasjonsleder i politiet, Tore Andre Brakstad. Politiet er på stedet og prøver å finne ut av hvordan hun har fått tak i uniformen. – Det er også uvisst om hun har stjålet medisiner. Hun framstår i hvert fall påvirket av noe annet enn alkohol, men vi har ikke fått klarhet i hva. Det er foreløpig uvisst om hun er pasient, besøkende eller er der helt tilfeldig.

  • Onsdag 3. april kl. 12.02

    Meldt om ruset sykepleier som sov på Haukeland - var ikke ansatt

    Onsdag formiddag fikk politiet melding om en mulig ruset sykepleier som lå og sov i en garderobe på Haukeland universitetssykehus i Bergen. Det viste seg at vedkommende verken var sykepleier eller ansatt på sykehuset. Politiet er på stedet og prøver å finne ut av hvordan hun har fått tak i uniformen. Hun fremstår ruset, ifølge politiet.

  • Onsdag 3. april kl. 11.58

    Kjørte i 118 km/t i 80-sone

    Ti stykker fikk forenklet forelegg etter at Utrykningspolitiet hadde en trafikkontroll i 80-sona på fylkevei 19 i Horten. En person ble anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt etter å ha blitt målt til 118 km/t. To stykker gikk begyr for manglende bruk av bilbelte og en fikk forenklet forelegg for å ha brutt dobbelt sperrelinje.

  • Onsdag 3. april kl. 11.57

    Stabæk signerer dansk ving

    Stabæk fotball henter den danske høyrekanten Frederik Ellegaard (24) fra Næstved boldklub. Det melder bærumsklubben i en pressemelding, skriver Budstikka. Dansken har signert en kontrakt som varer ut 2027, og starter å trene med klubben allerede onsdag. Han har scoret 7 mål på 15 kamper for Næstved denne sesongen.

  • Onsdag 3. april kl. 11.52

    E6 åpnet for trafikk

    E6 Lomoen-Frya i Innlandet, retning Lillehammer: Åpen for trafikk, melder Vegtrafikksentralen øst.

  • Onsdag 3. april kl. 11.39

    Buss og trikk påverka av situasjonen ved Stortinget

    Politiet har stengt av eit større område rundt Stortinget på grunn av ein bombetrussel. Det påverkar buss- og trikkerutene som går forbi Stortinget. Pressetalsperson Øystein Dahl Johansen i Ruter oppmodar folk til å følge med på ruter.no og i Ruterappen for oppdatert informasjon. Folk som skal reise gjennom sentrum, blir oppmoda til å bruke t-banen, som førebels ikkje er ramma.

  • Onsdag 3. april kl. 11.37

    FKH henter danske

    Den danske midtbanespilleren Mathias Sauer blir FK Haugesund-spiller. Den 20 år gamle dansken kommer på lån ut sesongen. Mathias Sauer kommer fra den danske toppserieklubben AGF Aarhus.

  • Onsdag 3. april kl. 11.36

    Avisa Oslo: Trine (34) ble drept med kniv

    Hun ble drept i en leilighet ved Alexander Kiellands plass i Oslo natt til mandag.

  • Onsdag 3. april kl. 11.31

    Røykutvikling i et fyrrom hos bedrift på Koppang

    Politiet melder onsdag formiddag om røykutvikling i et fyrrom hos bedriften Moelven Østerdalsbruket på Koppang i Stor-Elvdal. Nødetatene har rykket ut.

  • Onsdag 3. april kl. 11.24

    Drapsofferet på Grünerløkka ble knivstukket

    Kvinnen som ble drept på Grünerløkka i Oslo natt til mandag ble knivstukket, ifølge politiet. – Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at drapsvåpenet er en kniv, sier politiadvokat Anne Cathrine Aga til Avisa Oslo. – Funn på åstedet og den foreløpige obduksjonsrapporten gjør at vi er sikre på dette. En mann i 20-årene har erkjent straffskyld for drapet. Han ble varetektsfengslet i fire uker tirsdag.

  • Onsdag 3. april kl. 11.19

    Studenter på Møllendal evakueres på nytt

    I 11-tiden onsdag går brannalarmen på nytt ved studentboligene på Møllendal i Bergen. – Det er en litt todelt situasjon. Brannalarmen går nå på grunn av en manuell melder som ble trykket inn i natt og som henger igjen fordi glasset ikke er byttet ut. Samtidig er det meldt om røyk og flammer fra branntomten, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Jostein Steinsland Hauge. Tidlig onsdag morgen ble omtrent 300 personer evakuert i forbindelse med kraftig brann i et industribygg. Studentboligene i nabobygget ble evakuert, og det er altså studentene som bor der som nå evakueres på nytt. – Vi er på vei ut dit nå for å undersøke. Det er ikke så mye igjen som kan brenne på branntomten, så jeg regner ikke med at det er snakk om mye røyk og flammer, sier Steinsland Hauge. Det var BT som meldte dette først.

  • Onsdag 3. april kl. 11.19

    Studenter på Møllendal ble evkakuert på nytt

    I 11-tiden onsdag går brannalarmen på nytt ved studentboligene på Møllendal i Bergen. – Det er en litt todelt situasjon. Brannalarmen går nå på grunn av en manuell melder som ble trykket inn i natt og som henger igjen fordi glasset ikke er byttet ut. Samtidig er det meldt om røyk og flammer fra branntomten, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Jostein Steinsland Hauge. Tidlig onsdag morgen ble omtrent 300 personer evakuert i forbindelse med kraftig brann i et industribygg. Studentboligene i nabobygget ble evakuert, og det er altså studentene som bor der som nå evakueres på nytt. – Vi er på vei ut dit nå for å undersøke. Det er ikke så mye igjen som kan brenne på branntomten, så jeg regner ikke med at det er snakk om mye røyk og flammer, sier Steinsland Hauge. Det var BT som meldte dette først.

  • Onsdag 3. april kl. 11.17

    Utvider farevarsel for snø

    Farevarselet om snø som ble sendt ut for Sør- og Østlandet tirsdag utvides nå til å gjelde lenger øst på Østlandet og lenger nord på Vestlandet. Det melder Meteorologisk institutt på X onsdag formiddag. Varselet gjelder nå også for Akershus og Østfold i øst, i tillegg til mesteparten av Rogaland. Langs kysten vil en del av nedbøren komme som sludd, skriver de i meldingen. Meteorologene anbefaler alle som skal ut å beregne god tid, bruke riktige dekk og kjøre etter forholdene.

  • Onsdag 3. april kl. 11.16

    Easee trekker rettssak mot svenske myndigheter

    Den norske ladestasjonsprodusenten Easee trekker den varslede rettssaken mot den svenske tilsynsmyndigheten Elsäkerhetsverket.

  • Onsdag 3. april kl. 11.15

    Soya-sjåfør Sven-Ottar værfast i Sør-Sverige

    Snøkaoset i Sverige har satt en stopper for langtransportsjåfør Sven-Ottar Borgen, på tur fra Fredrikstad. Borgen dro fra Fredrikstad i retning Linköping med bilen full av soya klokken 15 i går ettermiddag. Vanligvis tar turen sju til sju og en halv time. Men da han nærmet seg Falköping og det svenske uværet ble det full stopp. Borgen og mange andre ble stående fra klokken 20 til i 05-tiden i natt, da politiet vekket dem. Det forteller Sven-Ottar Borgen når NRK Østfold snakker med ham på telefon klokken 09:45. – Da hadde de fått vekk bilene som var, og så kjørte jeg videre til Falköping. Der parkerte jeg på Biltema sammen med ca. 25 andre lastebiler og ble stående til i dag tidlig. Han kan knapt spekulere på når han får fullført den siste tredelen av turen. – Nei, det er jo bare å sitte og vente, det. Hvis du ikke gidder å sitte lenger så er det bare å legge seg i senga og slappe av. når du har kjørt lastebil i 48 år så må du gjøre det makelig for seg sjøl. Kaffen er klar.

  • Onsdag 3. april kl. 11.10

    Tvungen mekling i gang – industrien holder pusten

    14.301 arbeidstakere kan bli tatt ut i streik fra søndag hvis ikke Fellesforbundet og Norsk industri blir enige. Den tvungne meklingen i frontfaget er i gang.

  • Onsdag 3. april kl. 11.07

    Stoltenberg: Foreslår flerårig milliardpakke til Ukraina

    Nato ønsker å sikre at Ukraina får finansiell støtte over flere år. Det opplyste generalsekretær Jens Stoltenberg på et pressemøte i Brussel onsdag.

  • Onsdag 3. april kl. 11.07

    Ber om frifinnelse av tiltalt båtfører

    Advokat Nils Anders Grønås mener hans klient bør frifinnes for den alvorligste tiltalen etter båtulykken i Lyngdal i fjor sommer. En mann omkom. Grønås mener tiltale ikke handlet uaktsomt fordi sjømerket var usynlig. Og at de andre i båten enten så på GPS eller holdt utkikk. Grønås som forsvarer tiltalte, mener at mannen eventuelt bør få 60 dagers betinget fengsel, dersom retten finner han skyldig etter den alvorligste tiltalen.

  • Onsdag 3. april kl. 11.04

    Politiet ønsker tips etter knivhendelse på Grünerløkka

    Fortsatt er ingen pågrepet etter at en person jaget en annen med kniv på Grünerløkka i Oslo søndag 31. mars. Hendelsen skjedde ca. klokken 18 i Sannergaten/Toftes gate. Politiet jobber med å hente inn videoovervåkning fra området, slik at de kan identifisere gjerningspersonen. Nå ønsker de også tips fra publikum. – Dersom noen har filmet eller tatt bilder av antatt gjerningsperson vil dette være av interesse for politiet, sier politiadvokat Ina Marie Ekholt. Tips kan meldes inn via politiets tipsportal.

  • Onsdag 3. april kl. 11.04

    Taylor Swift offisielt erklært dollarmilliardær av Forbes

    Taylor Swift (34) er den eneste artisten som har blitt dollarmilliardær kun basert på sin egen musikk og opptredener.

  • Onsdag 3. april kl. 11.00

    Prisveksten i eurosonen faller til 2,4 prosent i mars

    Inflasjonsivået landet lavere enn ventet.

  • Onsdag 3. april kl. 11.00

    Investtech-analyse: Ett kjøp og to salg blant riggaksjene

    Denne uken ser vi nærmere på tre riggaksjer med varierende tekniske anbefalinger.

  • Onsdag 3. april kl. 10.52

    Går til sak mot staten

    Go-Ahead går til sak mot staten. Togselskapet er i uenighet med Jernbanedirektoratets inntektskompensasjon etter koronapandemien. Go-Ahead Norge leverer operatørtjenester til staten under trafikkavtale for Sørlandsbanen og Jærbanen. Målet med saken er å få utbetalt den kompensasjonen for tapte inntekter som de mener partene ble enige om. Selv med denne kompensasjonen, er det beregnet at selskapet vil ha et tap på cirka 130 millioner kroner. – For Go-Ahead Norge handler altså denne saken ikke om å sikre selskapet en gevinst, men å begrense et allerede betydelig tap. Go-Ahead Norge, som en liten aktør i det norske jernbanesystemet, forventer at myndighetene forholder seg til inngåtte avtaler, sier administrerende direktør Emil Eike.

  • Onsdag 3. april kl. 10.51

    Fikk nei til oppdrettsanlegg på holme: – Viktig beiteområde for flere rødlistede fugler

    Bodø-selskapet Fish Farm International AS, som er et underbruk av Gigante Havbruk AS, søkte i 2022 om å etablere et 10-tonns landbasert oppdrettsanlegg på Verholmen i Bolgværet i Meløy kommune. Det ble søkt om produksjon av matfisk med et årlig fôrforbruk på 20.283 tonn og en årlig produksjon av 10.724 tonn fisk. Konseptet bak søknaden er at produksjonsenhetene er plassert under havnivået for å redusere energikostnader knyttet til oppløfting av store vannmasser inn i anlegget. Dette tiltaket innebærer at det meste av holmen må sprenges ut med uttak av om lag 500.000 kubikk berg fra Verholmen. Holmen er om lag 900 x 80 meter og anlegget er dimensjonert til 475 x 60 meter. Nå har Statsforvalteren i Nordland avslått søknaden om tillatelse etter forurensningsloven. I sin begrunnelse for avslaget skriver Statsforvalteren at et oppdrettsanlegg vil medføre store inngrep i et tilnærmet uberørt område. Men det som ble avgjørende for avslaget er ifølge Statsforvalteren store forurensingsmessige ulemper i form av negative konsekvenser, spesielt makroalge- og bunndyrsamfunn, naturmangfold og fugleforekomster i området. – Alt utslipp skal føres ut i sundet mellom Verholmen og Vesholmen, som er grunt, smalt og begrenset av holmer på flere sider. Selv etter rensing regnes utslippene som store. Til tross for gode strømforhold vil et utslipp av denne størrelsen føre til en stadig forhøyet konsentrasjon av næringsstoffer og partikler i vannsøylen. Videre skriver Statsforvalteren at det er kartlagt et rikt artsmangfold i området rundt Verholmen. Data fra fugleobservasjoner indikerer at dette sundet er et viktig beiteområde for flere rødlistede fuglearter. Sannsynligheten for vesentlig skade på sårbare sjøfuglbestander er etter vår oppfatning så stor at vi må legge til grunn av prosjektet vil få store, negative konsekvenser på sjøfugl, skriver Statsforvalteren i Nordland. Oppdrettsselskapet har tre uker på seg til å anke avslaget.

  • Onsdag 3. april kl. 10.50

    Nora Mørk har forlatt Norge-troppen: – Hun får hvile

    Norge-profil Nora Mørk har reist hjem fra Norges landslagstropp som er samlet i Bergen. Årsaken er kampbelastningen for Esbjerg-spilleren.

  • Onsdag 3. april kl. 10.47

    Westgaard-Halle tar ikke gjenvalg i 2025

    Lene Westgaard-Halle, som har vært politiker for Høyre i mange år, vil ikke stille til gjenvalg i 2025. Det sier hun til Østlands-Posten. Hun har vært stortingsrepresentant siden 2017, og har også hatt en lang karriere i lokalpolitikken i Vestfold. Westgaard-Halle sier til avisa at hun ønsker å gjøre noe nytt, og ser frem til å utforske muligheter utenfor politikken.

  • Onsdag 3. april kl. 10.45

    Nå kan du bruke ChatGPT uten innlogging

    OpenAI vil ikke lenger kreve at du har en konto for å bruke ChatGPT. Skal du bruke selskapets andre produkter derimot, må du fortsatt logge inn.