Nyheter:

 • Søndag 14. april kl. 22.46

  Militærekspert: Israel kan svare med cyber- og rakettangrep

  Militæreksperter tror Israel vil svare på Irans angrep – men ikke på en måte som vil øke konfliktnivået.

 • Søndag 14. april kl. 22.29

  Kolstad vann 33–24 mot Halden

  Kolstad slo Halden 33–24 på heimebane på Kolstad Arena. Kampen er første kvartfinale i sluttspelet i Rema 1000-ligaen for menn som dei åtte beste laga går vidare til. Kolstad avslutta sesongen 23/24 med nok ein siger og sette målrekord i Rema 1000-ligaen for menn. Neste kamp i sluttspelet speler Kolstad mot Halden på bortebane onsdag 17. april.

 • Søndag 14. april kl. 22.11

  Ung mann skutt og drept i Norrköping

  En ung mann døde søndag på sykehus i Norrköping av skadene han fikk i en skyteepisode tidligere på kvelden.

 • Søndag 14. april kl. 22.02

  Ute av «Spillet»: – Litt vondt

  Søndag ble ikke bare én, men to deltagere eliminert.

 • Søndag 14. april kl. 21.58

  Båt kjørte i ring og traff land i Kragerø

  Brannvesenet har rykket ut til Kragerø etter melding om en båt som går i ring. Politiet opplyser at båten traff land. Ingen skal være skadet og ingen har vært i vannet, ifølge politiet. Ei jolle ble truffet da båten kom inn til bryggekanten. Denne jolla ligger med undersiden opp. Brannvesenet jobber med å sikre jolla.

 • Søndag 14. april kl. 21.43

  14 bilister fikk fartsbot på E18

  Det var 14 bilførere som fikk bot da politiet holdt fartskontroll på E18 ved Bjønnum i Arendal. Høyeste hastighet ble målt til 115 km/t i 90-sonen.

 • Søndag 14. april kl. 21.33

  Fem menn siktet for frihetsberøvelse

  Fem unge menn er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse. – Det har vært en hendelse i helgen som har resultert i at fem unge menn er siktet for frihetsberøvelse. Mannen som ble frihetsberøvet er kommet til rette, sier politiadvokat Ingeborg Drægebø til NRK. Hendelsen har skjedd i Bergen, og politiet har brukt søndag på å etterforske hendelsen. Det er en ung mann som ble frihetsberøvet. Den alvorlige hendelsen har skjedd innenfor et kriminelt miljø hvor det er gjennomført flere ran og hvor det er mye omløp av narkotika, ifølge Drægebø. Flere av de som er pågrepet er ikke hjemmehørende i Bergen, men fra andre distrikter. Foreløpig har ikke alle de pågrepne fått forklart seg. Politiet har foreløpig ikke ønsket å si noe mer om hvordan mannen skal ha blitt holdt mot sin vilje. BA omtalte siktelsen først.

 • Søndag 14. april kl. 21.14

  Ferie på forbrukslån: – Sparebufferen i ferd med å gå tom

  – Det kan bli en dyr sommerferie for mange, sier Svein Ove Karstensen i Norsk Gjeldsinformasjon. Han spår en økonomisk krevende høst for mange, med økt kredittkortgjeld og forbrukslån etter Sydenturen.

 • Søndag 14. april kl. 21.08

  Melding om gressbrann i Kristiansand

  Det har kommet en melding om at det brenner i terrenget på Galgebergtangen i Kristiansand. Det var noen ungdommer som hadde tent et lite bål som nå er slukket.

 • Søndag 14. april kl. 21.08

  Melding om brann i terreng

  Det har kommet en melding om at det brenner i terrenget på Galgebergtangen i Kristiansand. Brannvesen og Politi er på vei til stedet.

 • Søndag 14. april kl. 21.08

  Gutt anmeldt for bæring av softgun på offentlig sted

  Politiet har kontrollert en gjeng med gutter i tenårene i Skien der en av dem blir anmeldt for bæring av softgun på offentlig sted. Han og en annen gutt ble tatt med til politistasjonen og ble hentet av foreldrene. Begge ble bortvist fra Stevneplassen frem til mandag morgen. Ifølge politiet var det ikke noen trusselsituasjon på stedet.

 • Søndag 14. april kl. 21.07

  Bodø/Glimt valset over Lillestrøm og vant 5-0 – Spissen Høgh åpnet målkontoen

  Bodø/Glimt viste hvorfor laget er regjerende mester i Eliteserien og gjorde som de ville med Lillestrøm søndag kveld. Det endte til slutt med 5-0. Nino Zugelj, Patrick Berg, Albert Grønbæk, Håkon Evjen og Kasper Høgh fikk alle sitt første mål for sesongen i det som endte opp med å bli en oppvisning av effektiv fotball. Vakrest av alle målene var trolig Berg sitt. En suser fra distanse. – Han er en strateg som varter opp med noen vanvittige scoringer i løpet av en sesong, sa TV 2s ekspert Simen Stamsø-Møller. Tre seirer av tre mulige. 8-0 i målforskjell. Åtte forskjellige målscorere. Kjetil Knutsens menn har levert varene i sesonginnledningen. Seieren førte til at Glimt tok over tabelltoppen foran Molde. De to lagene som ventes å kjempe om gullet, har begge tre seirer og null innslupne mål. Høghs mål sju minutter før full tid gjør at Glimt er foran med ett mål mer. Om en uke møtes de to storlagene til duell på Aspmyra. Zugelj avsluttet kontrollert inn 1-0 etter ti minutter. Lillestrøm spilte seg opp og kunne fått med seg noe inn i garderoben ved pause. Det fikk de ikke, og det utnyttet Glimt voldsomt med to raske mål i innledningen av den andre omgangen av Berg og Grønbæk. En lekker kontring gjorde at Evjen satte inn 4-0 et snaut kvarter før slutt. Innbytter Høgh kjempet inn 5-0 etter at Evjens avslutning ble reddet. Det betyr at Lillestrøm-fansen fortsatt må vente på årets første trepoenger på eget gress. Neste sjanse kommer mot HamKam 28. april. Før det venter Sandefjord på bortebane. (©NTB)

 • Søndag 14. april kl. 21.05

  Berg med perlemål da LSK gikk på styggeste hjemmetap på nesten ni år

  (Lillestrøm – Bodø/Glimt 0–5) Glimt utsatte lenge finspillet mot Lillestrøm, men etter pause ydmyket de hjemmelaget.

 • Søndag 14. april kl. 21.05

  LSK gikk på styggeste hjemmetap på ni år: – Flaut

  (Lillestrøm – Bodø/Glimt 0–5) Glimt utsatte lenge finspillet mot Lillestrøm, men etter pause ydmyket de hjemmelaget.

 • Søndag 14. april kl. 21.01

  Fem unge menn siktet for frihetsberøvelse

  Hendelsen fant sted i Bergen i helgen.

 • Søndag 14. april kl. 20.58

  Skeptisk til politisk styring av kraftsluk

  NVE-sjef Kjetil Lund ber Stortinget tenke seg grundig om før de begynner å prioritere hvem som skal få kraft. – Mindre rett frem enn det kan virke, sier han.

 • Søndag 14. april kl. 20.57

  Branntilløp i bolig

  En beboer har allerede klar å slukke brannen etter at det var utvendig branntilløp i en bolig i Søgne. Brannvesenet er på stede og ventilerer ut røyken og kontrollerer temperaturen.

 • Søndag 14. april kl. 20.32

  Tap for Runar

  Runar Sandefjord tapte 30-31 for Drammen i den første kampen i elteseriens sluttspill i håndball for menn. Kampen ble spilt i Sandefjord.

 • Søndag 14. april kl. 20.05

  Fikk melding slagsmål – var høylytt lekeslåssing

  En gjeng unge gutter barket sammen i det som viste seg å være en noe høylytt lekeslåssing etter at politiet hadde rykket ut på melding om slagsmål. Hendelsen skjedde like ved Handelsparken i Lyngdal.

 • Søndag 14. april kl. 19.55

  Tapte ledervervet: – Kan ikke stå inne for dette prosjektet lenger

  Tidligere leder av Rød Ungdom Liv Smith-Sivertsen (22) ble søndag byttet ut med et medlem som tidligere var suspendert. – Anklagene om kupp er fjerne for meg, sier ny leder Amrit Kaur (20).

 • Søndag 14. april kl. 19.54

  Arrangerer valg i USA: Må ha livvakt

  De skal sørge for trygge valg i USA, men opplever drapstrusler og at hundene deres blir forgiftet.

 • Søndag 14. april kl. 19.51

  Rosenborg vann 1–0 mot HamKam

  Etter 16 minutt sikra Ole Selnæs sigeren til trønderane på heimebane. Kampen enda 1–0 til Rosenborg, til trass for at gjestene frå Hamar kom på ein skikkeleg sluttspurt helt på tampen.

 • Søndag 14. april kl. 19.50

  No Doubt gjenforent: – Fantastisk

  En opprømt Gwen Stefani (54) la ut mange bilder og videosnutter før hun og resten av No Doubt gjorde comeback på Coachella lørdag.

 • Søndag 14. april kl. 19.48

  Gode nyheter etter Ndickas kollaps

  Kampen mellom Udinese og Roma ble avbrutt etter at Romas Evan Nidcka kollapset. Nå kommer det gode nyheter fra sykehuset.

 • Søndag 14. april kl. 19.36

  Bygningsbrann i Haugesund slukket

  Bygningsbrannen nord i Haugesund er slukket. Det har vært en ulmebrann inne på et soverom. Brannen har skjedd i et eldre, ubebodd og rivingsklart hus. Ingen personer er skadd. Vitner på stedet har beskrevet at to ungdommer forlot huset en liten stund før røyken ble observert fra huset. Politiet kjører i området for å se etter dem. Det kom masse røyk fra bygningen da brannvesenet kom fram, opplyste de rundt klokken 19.41.

 • Søndag 14. april kl. 19.36

  Bygningsbrann i Haugesund

  Det meldes om en bygningsbrann nord i Haugesund. Det skal være snakk om et eldre rivingsklart hus. Mannskaper fra Haugesund brannstasjon rykker ut. Det melder 110 Sør-Vest. Brannvesenet har akkurat kommet fram på plassen og det kommer masse røyk fra bygningen. Det opplyser brannvesenet til NRK.

 • Søndag 14. april kl. 19.27

  Martin Ødegaard byttet ut i brutalt tap: – Kunne ikke fortsette

  (Arsenal – Aston Villa 0–2) Martin Ødegaard (25) pådro seg en smell, men kommer med beroligende melding – fra heisen.

 • Søndag 14. april kl. 19.20

  Bayer Leverkusen tok historisk ligatittel – fansen stormet banen før kampslutt

  (Bayer Leverkusen - Werder Bremen 5–0) Aldri mer «Neverkusen».

 • Søndag 14. april kl. 19.19

  Trakk kniv og truet under innbrudd

  Klokken 17.42 fikk politiet melding om at to personer forsøkte å ta seg inn i en bod på Austrått. Da eier tok kontakt med innbruddstyvene, fremviste den ene personen en kniv og var verbalt truende. Deretter skal gjerningspersonene ha stukket fra stedet. Politiet hadde flere patruljer i område som forsøkte å finne gjerningspersonene, men søket endte uten resultat. Politiet har avhørt fornærmede og oppretter sak.

 • Søndag 14. april kl. 19.13

  MC-ulykke i Sarpsborg

  Nødetatene har rykket ut til en motorsykkelulykke på Ingedalveien i Skjeberg i Sarpsborg. Ulykken skal ikke være alvorlig, ifølge politiet. Det er snakk om en motorsyklist som har veltet. Føreren skal ha smerter i en arm og en hånd, melder politiet.

 • Søndag 14. april kl. 19.08

  Hardangervidda åpen igjen

  Riksvei 7 over Hardangervidda er åpnet igjen etter å ha vært stengt som følge av uvær natt til søndag.

 • Søndag 14. april kl. 19.01

  HamKam tapte 0-1

  Til tross for tett sluttspurt og flere målsjanser klarte ikke HamKam å score i Trondheim, og tapte med det 0-1 borte mot Rosenborg. Ole Selnæs scoret målet, et vakkert skudd som gikk via tverrliggeren og i nettet. Kaptein på HamKam John Olav Norheim ble utvist 20 minutter før slutt, etter å få ha fått to gule kort. Både han og HamKams trener Jacob Michelsen sier til NRK at de er skuffet over lagets prestasjon, særlig i første omgang. Med tapet ligger HamKam nest sist på tabellen, med ett fattig poeng. Neste kamp er mot Brann.

 • Søndag 14. april kl. 19.00

  Bil på taket i Sandnes

  Politiet i Sør-Vest melder om en trafikkulykke på Espelandsveien i Sandes, hvor en bil har havnet på taket. Det er kun én bil som er involvert, og bilen skal være snudd nå. Ingen skal være skadet. En sjåfør og to passasjerer kjøres til legevakt for sjekk. Politiet har gjort åstedsundersøkelser og avhørt de involverte.

 • Søndag 14. april kl. 18.56

  Mener politiet sviktet Tina (33): – Burde hatt omvendt voldsalarm

  Drapet på tobarnsmor Tina Milena Solberg (33) kunne vært unngått, hevder pårørende og venner.

 • Søndag 14. april kl. 18.56

  Uavgjort mellom Sandefjord og Odd

  Det ble uavgjort 2-2 mellom Sandefjord og Odd i eliteserien i fotball for menn. Kampen ble spilt i Skien. Det var uavgjort 1-1 til pause. Sandefjord ledet lenge 2-1 i andre omgang, men Odds Syver Aas utlignet til 2-2 på overtid.

 • Søndag 14. april kl. 18.55

  Selnæs matchvinner etter drømmemål på brun Lerkendal-matte

  (Rosenborg – HamKam 1–0) TV 2-ekspert Jesper Mathisen reagerer kraftig på det han så.

 • Søndag 14. april kl. 18.54

  Stygg smell: – De prøver å fortelle omverdenen det er så himla tøft

  (Vålerenga – Stabæk 1–3) To marerittminutter ødela for Vålerenga. Ekspertene sparer ikke på kruttet.

 • Søndag 14. april kl. 18.45

  Hans Rotmo har fått kreft – utsetter turné

  Vømmøl Spellmannslag skulle ut ut på jubileumsturné, men nå må planene vente.

 • Søndag 14. april kl. 18.42

  ØIF Arendal tok første stikk

  ØIF Arendal slo Nærbø 33–29 i det første oppgjøret av kvartfinalen i håndballsluttspillet. Mathias Rohde Larson fra ØIF Arendal ble kampens toppscorer med 11 mål. Returoppgjøret spilles på onsdag den 17. april i Rogaland.

 • Søndag 14. april kl. 18.39

  Trafikkuhell på Fredrikstadbrua

  Det har vært et trafikkuhell på Fredrikstadbrua, melder veitrafikksentralen. Tre biler har vært involvert, skriver Fredriksstad Blad. Politiet dirigerer trafikken forbi ulykkesstedet, ifølge avisen.

 • Søndag 14. april kl. 18.37

  Brann i stort boligbygg i Trondheim – flere har inhalert røyk

  Brannvesenet har sendt inn røykdykkere. En kvinne er berget ut av et vindu.

 • Søndag 14. april kl. 18.35

  Rykker ut til brann i Trondheim

  Naudetatane rykka ut til brann i toppetasjen på eit stort bustadbygg i Elgeseter gate i Trondheim. Brannen er no sløkt. – Brannvesenet har sendt opp røykdykkarar og patruljen på staden seier det ryk kraftig frå etasjen det brenn i. Det seier operasjonsleiar i Trøndelag politidistrikt, Kirsten Bergstrøm. Brannvesenet er på staden og evakuerer bygget på fem etasjar. – Me er på staden og jobbar. Det seier vaktleiar i 110-sentralen Midt Noreg, Eivind Schjødt. Ei kvinne er berga ut frå vindauget frå leilegheita røyken har kome frå. Ho blir tatt vare på av helsevesenet på staden. – Me har fått kontroll og brannen er sløkt seier Schjødt.

 • Søndag 14. april kl. 18.06

  Tjøm på pallen i verdenscupregatta

  Roeren Ask Jarl Tjøm fra Tønsberg roklubb ble sammen med Lars Benske nummer tre i dobbeltsculler for menn i regattaen verdenscupen i Italia søndag. Den norske duoen lå lenge sist, men klarte en sterk avslutning og klokket inn på tiden 6.13,87. Dermed var de litt over tre sekunder bak vinner-båten fra Italia.

 • Søndag 14. april kl. 18.05

  Statens vegvesen: Stenger flere kjørefelt på Ring 3

  Statens vegvesen stenger ett kjørefelt i begge retninger på Ring 3 mellom Ullevål stadion og Nydalen stasjon fra og med mandag 15. april. Strekningen forblir stengt i seks uker. Årsaken er utbedringer av Gjerdrums vei bro. Hele strekningen blir også helt stengt på nattetid mandag 15. april og tirsdag 16. april. – Vi beklager ulempene, men dette er viktige arbeider som må gjennomføres nå, seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen på deres nettsider. Arbeidet gjøres på grunn av den kommende oppgraderingen av Hammersborgtunnelen og Vaterlandtunnelen i Oslo sentrum, melder Statens vegvesen videre. Ring 3 må rustes for å kunne håndtere den ekstra belastningen som vil komme etter stenging av disse tunnelene.

 • Søndag 14. april kl. 18.05

  Stenger flere kjørefelt på Ring 3 i Oslo

  Ett kjørefelt i begge retninger blir stengt på Ring 3 mellom Ullevål stadion og Nydalen stasjon fra og med mandag 15. april. Kjørefeltene blir stengt i seks uker. Årsaken er utbedringer av Gjerdrums vei bro, det vil si broen rett øst for Tåsentunnelen. Hele strekningen blir også helt stengt på nattetid natt til mandag 15. april og tirsdag 16. april. – Vi beklager ulempene, men dette er viktige arbeider som må gjennomføres nå, ifølge seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen. Arbeidet gjøres på grunn av den kommende oppgraderingen av Hammersborgtunnelen og Vaterlandtunnelen i Oslo sentrum, ifølge Statens vegvesen. Ring 3 må rustes opp for å kunne håndtere den ekstra belastningen som vil komme etter stengingen av disse tunnelene.

 • Søndag 14. april kl. 18.05

  Fylkesvei 33 blir fortsatt stengt

  Inspeksjon i fjellsida over vegen mellom Østre Toten og Minnesund viser at det er flere steiner som kan rase ut. Det kan dermed ta noen dager før fylkesveg 33 åpner igjen. Fylkesvegen på vestsida av Mjøsa er stengt på nordsida av Falkentunnelen. Natt til søndag falt ei steinblokk ned i vegbanen fra et punkt ca. 20 meter over vegbanen. Steinblokka knuste, da den traff asfalten, og massene spredte seg utover begge kjørefeltene.

 • Søndag 14. april kl. 18.00

  Rebil klager Schibsted-selskap til Konkurransetilsynet

  Rebil mener Nettbil bedriver misbruk av dominerende stilling. Denne uken møtte de Konkurransetilsynet.

 • Søndag 14. april kl. 17.52

  Guttormsen skadd – står over to Diamond League-stevner

  Sondre Guttormsen pådro seg en skade i låret i lørdagens stevne i Durham i USA og trekker seg fra de to kommende Diamond League-stevnene i stavsprang.

 • Søndag 14. april kl. 17.52

  Mulig inbrudd i flere boder

  Politiet er på vei til Kjempeveien i Kristiansand etter å ha mottat meldiong innbrudd i flere boder i området. Der er fortsatt usikkert om noe er stjålet.

 • Søndag 14. april kl. 17.49

  Norsk sykkelgjennombrudd – Gåskjenn tok sensasjonell tredjeplass

  Horten-jenta Ingvild Gåskjenn (25) syklet inn til 3.-plass i det tradisjonsrike endagsrittet Amstel Gold Race.

 • Søndag 14. april kl. 17.48

  Bil har kjørt i autovernet på E18 i Horten

  Politiet har fått melding om at en bil har kjørt i autovernet på E18 i nord for Kopstadkrysset i Horten i sørgående retning. Bilen står nå i grøfta. Det var to personer i bilen. Begge fremstår som uskadd, ifølge politiet, men blir tatt med til legevakt for sjekk. Politiet har beslaglagt førerkortet til føreren av bilen. Trafikken går forbi i ett felt. Det er kø på stedet. Politiet opplyser klokka 18.07 at det er store materielle skader på bilen og at bilberger er bestilt. Bilen har først truffet autovernet på venstre side før den skjenet over til høyre siden av veien. Klokka 18.39 blir bilen berget og nødetatene avslutter på stedet. Det stengte feltet er åpnet igjen.

 • Søndag 14. april kl. 17.38

  Uavgjort mellom Viking og Brann

  En dramatisk og underholdene fotballkamp mellom Viking og Brann endte til slutt med ett poeng til hvert av lagene. Viking gikk til pause med 1-0 ledelse etter en intens første omgang hvor begge lagene hadde gode sjanser, men hvor bare Lars Jørgen Salvesen fant nettmaskene. Etter hvilen var det dog Brann som trakk i nesten alle tråder på SR-Bank Arena. Kampen endte 1-1.

 • Søndag 14. april kl. 17.37

  Det dødelige hatet

  Pride-terroren og oppgjøret med ideologien bak, med islamistenes homofobi og forakt for vårt levesett

 • Søndag 14. april kl. 17.34

  Meklingsinnspurt for hotell- og restaurantbransjen

  Fellesforbundet og NHO Reiseliv er nå i tvungen mekling hos Riksmekleren på årets lønnsoppgjør for Riksavtalen.

 • Søndag 14. april kl. 17.31

  Rykket ut til melding om person med våpen i Bergen sentrum

  Klokken 16.18 fikk politiet tips om en person som viste frem våpen i Korskirkealmenningen i Bergen. Våpenet er ikke blitt brukt eller truet med. Politiet bevæpnet seg og var etter kort tid i kontakt med den aktuelle personen, en mann i 30-årene. Det hele skal ha skjedd uten dramatikk, og våpenet viste seg å være en luftpistol. Hendelsen anmeldes og vedkommende ble bortvist fra stedet.

 • Søndag 14. april kl. 17.23

  Bil køyrd av vegen i Namsskogan

  Ein bil med fire personar har køyrd av vegen i Namsskogan, nord i Trøndelag. – To vaksne og to barn skal vere involvert. Alle har kome seg ut av bilen. Dei er undersøkt av ambulansepersonell på staden. Skadegrad er ukjent. Det sier operasjonsleder Kirsten Bergstrøm i Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa. Bilen skal ha kollidert med eit tre.

 • Søndag 14. april kl. 17.23

  Familie til sjukehus etter utforkøyring i Namsskogan

  Ein bil med ein familie på fire har køyrd av vegen i Namsskogan, nord i Trøndelag. – To vaksne og to barn skal vere involvert. Alle har kome seg ut av bilen. Dei er undersøkt av ambulansepersonell på staden. Skadegrad er ukjent. Det seier operasjonsleiar Kirsten Bergstrøm i Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa. Bilen skal ha kollidert med eit tre. Familien er sendt til sjukehuset for ein sjekk.

 • Søndag 14. april kl. 17.22

  HamKam ligger under i Trondheim

  De grønne og hvite har fått en dårlig start på kanpen mot Rosenborg. Et kunstmål sørger for at trønderne leder 1-0 i Trondheim.

 • Søndag 14. april kl. 17.19

  Gjøvik-Lyn tapte

  Det ble tap 1-3 borte mot Kjelsås for Gjøvik-Lyns fotballherrer i ettermiddag. Dermed er laget nederst på tabellen.

 • Søndag 14. april kl. 17.12

  Megan Fox kommenterer «Love is Blind»-snakkis: – Tror på henne

  Chelsea Blackwell (31) brukte som sjekketriks at hun lignet filmstjernen Megan Fox (37) – og fikk hat. Nå trøster Fox.

 • Søndag 14. april kl. 17.12

  Israelske Maya (33): – Vi lever i konstant frykt

  I natt sov hun knapt. Nå har folk igjen trukket ut i Tel Avivs gater etter en natt i frykt for iranske angrep.

 • Søndag 14. april kl. 16.57

  Liverpool med nok en gigasmell – tapte hjemme mot Palace

  (Liverpool – Crystal Palace 0–1) Prosentene er ikke på Liverpools side i tittelkampen etter nok et stygt resultat.

 • Søndag 14. april kl. 16.31

  Brann-spiller Mathisen fraktet bort i ambulanse: – Han var ikke helt klar

  (Viking – Brann 1–1) Det gikk hardt for seg i et fartsfylt vestlandsderby. På overtid smalt det virkelig da Ulrik Mathisen ble svimeslått.

 • Søndag 14. april kl. 16.25

  Alvorlig trafikkulykke i Øygarden: Person fraktes til sykehus i luftambulanse

  Det er store materielle skader på bilen. Bilføreren er på vei til Haukeland universitetssykehus.

 • Søndag 14. april kl. 16.24

  Bodø/Glimt med hjemmeseier over Odd

  Bodø/Glimt knuste Odd 4-1 i 1. divisjon i fotball for kvinner. Sara Elise Berg sendte Bodø/Glimt i føringen da hun satte inn 1-0 etter 24 minutters spill, og Lise Dissing scoret og doblet ledelsen for hjemmelaget like etterpå. Tiril Kvåle satte ballen i eget mål for Odd etter 37 minutter. Ingen av lagene klarte å score flere mål før sidebyttet. Dermed gikk lagene av banen på stillingen 3-0. Innbytter Cecilie Mjelde reduserte til 1-3 for Odd noen minutter etter pause. Hun hadde kun vært på banen i få minutter. Bodø/Glimt rykket ytterligere ifra da innbytter Marthe Hansen økte ledelsen åtte minutter før slutt. Det ble ikke mer nettsus for lagene. Dermed endte kampen 4-1. (NTB)

 • Søndag 14. april kl. 16.14

  Bil i fjellvegg i Øygarden – sender luftambulanse

  En bil har kjørt i en fjellvegg i Rong i Øygarden. Luftambulansen har kommer fram til stedet. Årsaken til ulykken er ukjent. – Det er en alvorlig ulykke. Det er store materielle skader, sier vaktkommandør Tore Fanebust i brannvesenet. Det skal kun være føreren som har vært i bilen. Det er ukjent skadeomfang, men Fanebust opplyser at personen ikke er fastklemt. Det kommer røyk fra bilen. Brannvesen er ankommet stedet. Helse og politi er på vei til stedet. Det er stans i trafikken rundt ulykkesstedet.

 • Søndag 14. april kl. 16.14

  Bil i fjellvegg i Øygarden – person hentet av luftambulanse

  En bil har kjørt i en fjellvegg nord for Rong i Øygarden. Årsaken til ulykken er ukjent. – Det er en alvorlig ulykke. Det er store materielle skader, sier vaktkommandør Tore Fanebust i brannvesenet. Det skal kun være føreren, en mann i 20-årene, som har vært i bilen. Personen er sendt til Haukeland universitetssjukehus med luftambulanse. Det er ukjent skadeomfang, men Fanebust opplyser at personen ikke har vært fastklemt. Det kommer litt lekkasje fra bilen. Det er en del kø i området. Bilberger er på stedet.

 • Søndag 14. april kl. 16.13

  Tysk reisefølge forsøkte å smugle et halvt tonn fisk ut av Norge

  Natt til lørdag ble et tysk reisefølge stoppet da de prøvde å reise inn i Finland fra Finnmark med 540 kilo fiskefileter.

 • Søndag 14. april kl. 16.01

  Beyoncé gir oppsving for boots

  Det er cowboyboots-feber, mye takket være artisten Beyoncé. Og Taylor Swift.

 • Søndag 14. april kl. 16.00

  Bilfører fraktet til akuttmottaket i ambulanse

  En mann har kjørt utfor og truffet et tre i Trondheim.

 • Søndag 14. april kl. 15.59

  Fotball, 2. divsjon: Arendal 2–1 Fløy

  Arendal vant lokaloppgjøret mot Fløy 2–1, etter scoringer av Lille-Løvø og Gibson, mens Osestad scoret Fløys mål. Både Arendal og Fløy gikk i midtuken videre til andre runde i cupen.

 • Søndag 14. april kl. 15.55

  Bilbrann på Avaldsnes

  Kl. 15.17 fikk politiet melding om en bilbrann på Avaldsnes i Karmøy. Bilen står så nært en bolig at personene i boligen måtte evakueres. Brannen er nå slukket, ifølge politiet.

 • Søndag 14. april kl. 15.55

  Fraktes til sykehuset etter voldshendelse i Kristiansand

  En person er kjørt til sykehus etter melding om en voldshendelse i Kristiansand. Det melder Agder politidistrikt. – Politiet er på stedet og er i kontakt med fornærmede, skriver politiet. De søker nå etter eventuelle gjerningspersoner.

 • Søndag 14. april kl. 15.55

  Voldshendelse i Kristiansand

  Fornærmede kjøres til sykehuset for videre undersøkelser.

 • Søndag 14. april kl. 15.54

  Voldshendelse på Lund

  En person kjøres til sykehuset etter voldshgendelse i Kristiansand.

 • Søndag 14. april kl. 15.54

  Voldshendelse på Lund i Kristiansand

  En person kjøres til sykehuset etter voldshendelse i Kristiansand. Politiet er på stedet og har vært i kontakt med fornærmede.

 • Søndag 14. april kl. 15.49

  Ingvild Gåskjenn ble nummer tre

  Horten-jenta Ingvild Gåskjenn (25) syklet inn til en sterk tredjeplass i rittet Amstel Gold Race i Nederland søndag Det er første gang en norsk syklist har vært på pallen i dette sykkelrittet, skriver NTB. Nederlandske Marianne Vos vant. For Lorena Wiebes jublet for tidlig før målstreken og ble tatt igjen av Vos.

 • Søndag 14. april kl. 15.39

  260 husstander uten strøm

  260 husstander har mistet strømmen i Vestfold, viser Ledes kart over strømstans. Det gjelder 160 husstander i Færder kommune og 100 husstander i Sandefjord kommune. Rundt klokka 15.45 kom strømmen tilbake i Sandefjord, opplyser Thor Bjørn Omnes i Lede. Han sier strømstansen i Færder skyldes en feil på øya Veierland, men han vet ikke hva som har skjedd. Mannskap er på vei til øya for å undersøke. – Det har blåst mye i dag, så det er ikke usannsynlig at det ligger et tre på ledningen, sier Omnes.

 • Søndag 14. april kl. 15.32

  Stillas i ferd med falle ned i Sannergata

  Et stillas har delvis falt sammen og står i fare for å falle ut over Sannergata i Oslo. Sannergata er derfor stengt for trafikk i begge retninger, melder politiet i Oslo. – Gaten er stengt i begge retninger i påvente av å få gjort vurderinger om dette skal rase ut eller ikke, sier operasjonsleder Eirik Sandnes. 21-bussen stopper nå ikke mellom Københavngata og Alexander Kiellands plass, skriver Ruter på sine nettsider. En buss på vei gjennom gaten ble tømt for passasjerer, skriver Avisa Oslo. Stillaset er del av en byggeplass ved Sannergata, fortsetter operasjonslederen.

 • Søndag 14. april kl. 15.31

  Flenjatunnelen på E16 åpnet igjen

  Flenjatunnelen mellom Flåm og Gudvangen på E16 har vært midlertidig steng grunnet at en høydebegrenser ble kjørt inn i. Tunnelen er åpen igjen, melder Vegtrafikksentralen vest.

 • Søndag 14. april kl. 15.31

  Flenjatunnelen på E16 stengt

  Flenjatunnelen mellom Flåm og Gudvangen på E16 er midlertidig steng grunnet at en høydebegrenser har blitt kjørt på. entreprenør er bestilt, og er forventet framme på stedet omtrent klokken 15.50, melder Vegtrafikksentralen vest.

 • Søndag 14. april kl. 15.29

  Nå holder verden pusten

  Iran og Israel kan havne i storkrig - verden holder pusten

 • Søndag 14. april kl. 15.26

  Bygningsstillas står i fare for å rase ut i trafikkert gate i Oslo

  Et bygningsstillas har delvis falt sammen og står i fare for å rase ut i Sannergata i Oslo.

 • Søndag 14. april kl. 15.26

  Bygningsstillas står i fare for å rase ut i trafikkert gate i Oslo

  Et bygningsstillas har delvis falt sammen og står i fare for å rase ut i Sannergata i Oslo.

 • Søndag 14. april kl. 15.25

  Trafikkuhell mellom motorsykkel og bil

  Det har trafikkuhell mellom motorsykkel og bil på Langenesveien i Kristiansand. Det skal ikke være personskade og sammenstøtet skal ha skjedd i lav hastighet, skriver politiet.

 • Søndag 14. april kl. 15.11

  Brannvesenet hjelper elg på isen

  Brannvesenet rykker ut etter melding om en elg som sliter på isen ved Fjellvannet i Skien. Vaktleder Tim Vold Wessel på Sør-Øst 110-sentralen sier at elgen kom seg på land ved at brannvesenet lagde et råk i isen. Elgen lå stille på land og var utmattet etter å ha gått gjennom isen. Viltnemnda har på grunn av dyrevelferd besluttet å avlive dyret, sier han. Dette var andre oppdraget brannvesenet hadde i dag der de måtte redde en elg på isen i hans distrikt. I Krødsherad i Buskerud døde elgen etter å ha kommet seg på land.

 • Søndag 14. april kl. 15.01

  Kjørte inn i et tre ved Saupstadringen i Trondheim

  En bil har kjørt inn i et tre ved Saupstadringen i Trondheim. Sjåføren, en mann i 50-årene blir kjørt til St. Olavs hospital av ambulanse på stedet. Bilberging er på stedet.

 • Søndag 14. april kl. 14.45

  Savner venner på jobben

  Hvordan få et nærere forhold til kollegene, uten å virke påtrengende? Psykologen har to råd.

 • Søndag 14. april kl. 14.45

  Buss kjørte av veien i Vindafjord

  Klokken 13.36 fikk politiet melding om en buss som har kjørt av veien på E139 like nord for Knapphus. Da de kom til stedet fant de ut at bussjåføren, en mann i 60-årene, trolig hadde sovnet bak rattet. Bussen fraktet turister, og ingen av de involverte er skadet, men det er materielle skader på bussen. Sjåførens ble fratatt førerkortet etter hendelsen.

 • Søndag 14. april kl. 14.41

  Grove forenklinger om Nord Universitet

  Kjerkol- og Borch-sakene er en vekker for alle i universitets- og høgskolesektoren, og for alle politikere som jobber med dette feltet. Vi trenger en grundig diskusjon om systemene høyere utdanning opererer innenfor.

 • Søndag 14. april kl. 14.40

  – Han skinte ekstra den siste tiden

  Like før rapartisten døde, sendte han en sang til Rochelle Åman. Nå forteller hun om planene han hadde.

 • Søndag 14. april kl. 14.33

  Vil utvide elevtallet

  Den kristne private skolen Drottningborg ungdomsskole i Grimstad vil utvide elevtallet fra 180 til 240 elever. Det skriver Grimstad Adressetidende. Skolen har mottatt flere søknader for de neste fem årene enn antall plasser de har godkjenning for.

 • Søndag 14. april kl. 14.32

  Historisk bryllup for Bjørn-Inge og Ole Ivar

  Det tok Rauma kommune 16 år før de viet sitt første likekjønnede ektepar. Kirkelig vielse har fremdeles ikke skjedd.

 • Søndag 14. april kl. 14.30

  Kraftig vind på Østlandet

  Kraftige vindkast på 15-18 m/s har blitt observert på Østlandet og Sørlandet i dag. Den sterke vinden førte til kansellering av Color Line avganger fra Hirtshals til Kristiansand og Larvik. Vinden forårsaket også et stort strømbrudd i indre deler av Vestfold, med over 400 husstander uten strøm på det meste. Strømbruddet skyldtes mest sannsynlig et tre som hadde veltet over strømledninger. Flere turgåere i Essoskogen i Tønsberg opplevde at et stort tre falt over stien på grunn av vinden.

 • Søndag 14. april kl. 14.28

  Opptrapping i Midtøsten skaper stor usikkerhet om markedene: – I verste fall kan konsekvensene bli enorme

  Opptrapping i Midtøsten kan bety oljeprishopp og børsfall. Seniorøkonom ser en stor joker for veien videre.

 • Søndag 14. april kl. 14.28

  – I verste fall kan konsekvensene bli enorme

  Opptrapping i Midtøsten kan bety oljeprishopp og børsfall. Seniorøkonom ser en stor joker for veien videre.

 • Søndag 14. april kl. 14.07

  To personer reddet fra holme etter motorbåt havarerte

  De kom seg ut av den synkende båten og på en holme.

 • Søndag 14. april kl. 14.07

  BA: Mann pågripen for valdtekt i Bergen

  Ein mann i 20-åra er sikta for valdtekt på ein utestad i Bergen natt til søndag, melder BA. Valdtekta skal ha skjedd på toalettet på ein utestad i Bergen sentrum. Den fornærma kvinna er i same alder. Det var ein vekter på utestaden som ringte politiet. Mannen blei pågripen og sit no i arresten. Det er ukjent kva relasjon den sikta og fornærma har til kvarandre. – Dei skal i kvart fall ha kjent til kvarandre, seier politiadvokat Ole Vallestad Emmerhoff til BT.

 • Søndag 14. april kl. 14.05

  Redningshelikopter rykker ut til skigåer i Lofoten

  Redningshelikopteret er på vei til Gravermark i Vågan kommune etter melding om en skigåer i trøbbel. Det opplyser Hovedredningssentralen til NRK. Per nå er det usikkert hva problemet er, og hvilken tilstand skigåeren er i, opplyser HRS. Skigåeren skal befinne seg i området ved fjellet Salen. Rundt klokken halv tre opplyser HRS at personen er hentet opp i helikopteret og blir flydd til flyplassen i Svolvær, og blir overtatt av helsevesen. Det skriver Lofoteposten.

 • Søndag 14. april kl. 13.55

  Vikings Zlatko Tripic er satt opp på benken:

  Lagoppstillingene er klare i Jåttåvågen, og det er en stor overraskelse i hjemmelagets ellever. Viking-kaptein Zlatko Tripic er satt opp på benken for anledningen. Nicholas D'Agostino kommer inn for Tripic, og det er den eneste endringen Viking har gjort på laget som tapte 0-1 mot Bodø/Glimt sist. Følg oppgjøret som starter klokka 14.30 på NRK Sport.

 • Søndag 14. april kl. 13.44

  Fikk motorstopp i Okstadbakken

  Et kjøretøy har fått motorstopp i Okstadbakken på E6 i Trondheim. Ifølge politiet står kjøretøyet litt «kinkig til». Bilberging er bestilt.

 • Søndag 14. april kl. 13.41

  Mann fraktet til sykehus etter fall i Bjørnafjorden

  Politiet tror han kan ha ligget der en stund.

 • Søndag 14. april kl. 13.39

  To menn løftet opp fra holme i Larvik

  Politiet bistår redningsskøyte og redningshelikopter i Larvik i forbindelse med et forlis der to menn er løftet opp fra en holme av helikopteret. Ingen personer er savnet. Klokken 13.30 melder politiet at mennene er satt på land og blir undersøkt av ambulansepersonell. Ifølge politiet blir de sendt til legevakta for undersøkelser og behandling. Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser litt før klokka 14.00 at redningsaksjonen er avsluttet. Den melder også at båten sank etter at de to som var om bord ble reddet.

 • Søndag 14. april kl. 13.32

  Flere flyselskaper innstiller flyginger etter angrepet mot Israel

  Flyselskapene Lufthansa, Etihad og Emirates varsler om at enkelte av deres flyginger blir innstilt eller omdirigert som følge av Irans angrep mot Israel.

 • Søndag 14. april kl. 13.32

  Lufthansa innstiller flyginger til Tel Aviv, Amman og Arbil

  Flyselskapene Lufthansa, Etihad og Emirates varsler at enkelte av deres flyginger blir innstilt eller omdirigert som følge av Irans angrep mot Israel.

 • Søndag 14. april kl. 13.32

  Mye røyk fra bolig på Ranheim

  I Trondheim har brannalarmen gått i en bolig på Ranheim. Det er mye røyk. men det skal ikke være folk i huset. Brannvesenet konkluderer med at det ryker fra pipa, og at det ikke er noen brann. Nødetatene forlater stedet, melder politiet.

 • Søndag 14. april kl. 13.30

  Utagerende kvinne på flyplassen i Tromsø

  – Hun vil ikke få fly i dag, sier politiet.

 • Søndag 14. april kl. 13.20

  Kastet ca. 50 meter ut av bil etter påkjørsel

  Tilstanden er kraftig bedret for de to personene som ble kritisk skadet i en trafikkulykke på E6 ved Korsegården i Ås lørdag. Det opplyser Øst politidistrikt. – Den ene av dem er allerede skrevet ut fra sykehus, og den andre er på bedringens vei, opplyser operasjonsleder Terje Marstad. Ulykken skjedde da en bil i høy hastighet kjørt inn i en annen bil bakfra. – Da dette skjedde, ble en person i den påkjørte bilen kastet ca. 50 meter ut av bilen og havnet på siden av motorveien, sier Marstad. Hastigheten til bilen som forårsaket ulykken, er ikke kjent. Politiet mistenker at føreren kjørte i ruspåvirket tilstand. Han er siktet for uaktsom kjøring og har fått beslaglagt førerkortet.

 • Søndag 14. april kl. 13.09

  Byfjordtunnelen er åpen igjen

  Kl. 13.00 ble Byfjordtunnelen stengt på grunn av et motorhavari. Klokken 13.10 er tunnelen åpen igjen.

 • Søndag 14. april kl. 13.09

  Byfjordtunnelen er stengt

  Kl. 13.00 ble Byfjordtunnelen stengt på grunn av et motorhavari. Politiet er på stedet.

 • Søndag 14. april kl. 13.04

  To nordlandsmuseer nominert til «Årets museum»

  Både Hurtigrutemuseet på Stokmarknes og Jektefartsmuseet i Bodø er nominert i kategorien «Årets museum», av Norges museumsforbund. Også museet på Svalbard er nominert. – Tre museer som alle har adresse «Nordaførr», og som alle har det til felles at de er tett knyttet til ildsjeler som ikke har gitt seg på tørre møkka, skriver forbundet i en pressemelding. Nominasjonene legger vekt på maritim historie, og nominasjonen peker på hvordan de tre museene viser hvordan Norge er bundet sammen. – Både jekta Anna Karoline og hurtigruteskipet Finnmarken er håndfaste bevis på betydningen av å beherske kysten og havet, står det i nominasjonen.

 • Søndag 14. april kl. 13.01

  Selger bolig med 17. mai-fest: – Man skal være litt varsom

  17. mai-fest med DJ og catering følger med boligkjøp i Oslo.

 • Søndag 14. april kl. 12.57

  Klopp røper om fremtiden: Matlaging og danseskole

  Liverpool-manager Jürgen Klopp (56) har fått instrukser fra kona Ulla Sandrock.

 • Søndag 14. april kl. 12.56

  Nordmann i Israel om Irans angrep

  Norske Asgeir Ueland fra Rogaland, beskriver en spesiell natt i Israel. Over 300 missiler og droner ble sendt fra Iran, 99 prosent av dem ble avskåret, melder Det israelske forsvaret (IDF). 01.45 i natt lokal tid gikk flyalarmen nesten over hele landet og det Iranske angrepet var i gang, forteller nordmannen. Han bor tre mil nord for Genesaretsjøen nord i Israel. – Her ble det beskutt inn i nord Israel fra Libanon omtrent samtidig, så det var store smell her i nord, mens hovedangrepet av rakettene var sør i Israel, sier Ueland, som er krigshistoriker og korrespondent for Dagens. Dagen derpå tror han de fleste israelere trekker en lettelses sukk. – Nå venter vi på hva som eventuelt blir et israelsk svar, sier han. Ueland er ganske sikker på at det kommer til å komme en reaksjon. Mens de venter går dagen som normalt, mens jagerfly flyr over hodene på dem og fuglene kvitrer. – Det er en lett blanding av spenning i lufta rundt oss, sier nordmannen.

 • Søndag 14. april kl. 12.39

  Valdresflya fortsatt stengt

  Fjellovergangen ved fylkesvei 51 over Valdresflya er fremdeles stengt som følge av uvær. Statens Vegvesen skal foreta en ny vurdering klokka 15:00, søndag ettermiddag.

 • Søndag 14. april kl. 12.35

  Hardangervidda stengt

  Uvêr natt til søndag har ført til at RV7 Hardangervidda er stengt. Samstundes er det kolonnekøyring på Hol-Aurland. Resterande fjellovergangar mellom aust og vest har no opna etter å ha vore stengt/hatt kolonnekøyring søndag morgon.

 • Søndag 14. april kl. 12.20

  Tar Nypan-grep etter hardkjør: – Kjenner at det har vært mye

  Han er bare 17 år, men har blitt blant RBKs klart viktigste spillere. Nå passer Rosenborg på at stortalentet ikke skal ryke på en alvorlig skade.

 • Søndag 14. april kl. 12.18

  Steinblokk havnet i veibanen: – Jeg holder pusten daglig

  På vei hjem til Hovden i Bø i Vesterålen, må Elin Dahl stålsette seg hver gang hun skal ut på fylkesvei 7656. – Jeg føler meg ikke noe trygg når jeg kjører der. Veien er svingete og du ser ikke hva som venter rundt neste sving. Fylkesveien snor seg om fjellet Tussen, med storslåtte naturomgivelsene ifølge Dahl. Men det hele har en bismak av frykt. På deler av strekningen er det bratte fjellsider med sandholdig jord. Det gir store steinblokker lite feste. – Dersom det har vært masse nedbør og heftig vær, blir veien ekstra rasutsatt. Særlig under vårløsning, forteller Dahl. Innbyggerne i Bø har etterlyst bedre rassikring i flere år. Ifølge Dahl har det blitt satt opp betongkant på sørsiden av Tussen. Men dersom raset er stort nok, kommer det gjerne over sperringen. I en rapport fra 2022, peker Nordland fylkeskommune på 22 skredutsatte strekninger i Vesterålen og Lødingen som veimyndighetene bør prioritere, skriver vol.no Fem av disse hadde høy risikofaktor. Tussen i Bø er en av de. Dahl er bekymret for beredskapen for de som bor i Hovden. Ved et større ras vil de være avskåret fra samfunnet. – Det er bare en vei, vi må kjøre på denne veien. Jeg er livredd for å bli syk. Ambulansen og brannvesen har ikke mulighet til å komme på «no time». Dahl har forståelse for at det er mange som trenger midler til utbedring av vei. – Det er en kamp å nå opp. Denne veien har nok mange tiår med lite vedlikehold. I tillegg har den økt trafikk og er veldig populær.

 • Søndag 14. april kl. 12.13

  Mann falt ned skrent i Bjørnafjorden

  Naudetatane har rykka ut etter at ein mann falt ned ein skrent på om lag 3–4 meter ved Vargavågen i Bjørnafjorden. Mannen ligg vanskeleg til slik at det må båt til. Personen skal vere medviten, ifølge politiet. Kl. 12.40 er mannen teken hand om av redningspersonell. Skadeomfanget er ukjend.

 • Søndag 14. april kl. 12.12

  Lave fødetall: Har sæden skylden?

  Antall sædceller har falt med 50 prosent de siste 50 årene, ifølge forskere. Ekspert på mannlig reproduksjon Trine B. Haugen mener vi bør være «litt bekymret.»

 • Søndag 14. april kl. 11.58

  Nyhet for E24-abonnenter

  Et lite vindpust fra den store verden hver søndag ettermiddag.

 • Søndag 14. april kl. 11.58

  Kan det gå bedre med den europeiske økonomien i 2024 enn forventet?

  CAMBRIDGE. Etter 15 år med økonomiske kriser og forstyrrelser – fra eurokrisen til koronapandemien og Russlands invasjon av Ukraina – ser det ut til at den europeiske økonomien vil gjøre det dårlig i 2024. Men kan det være at skinnet bedrar?

 • Søndag 14. april kl. 11.52

  Color Line måtte snu

  Superspeed 1 og 2 måtte snu da de forsøkte å gå over Skagerak grunnet været, opplyser Nina Moland Andersen, salgs- og markedssjef i Color Line, til Fædrelandsvennen. Ferjeselskapet har kansellert avgangene mellom Hirtshals og Kristiansand i dag på grunn av værforholdene. Fra morgenen til litt utpå ettermiddagen kan det lokalt bli noen kraftige vindkast på 15–18 m/s på Østlandet og Sørlandet, ifølge Meteorologisk institutt.

 • Søndag 14. april kl. 11.47

  Følg live: Casper Ruud i finalen

  (Casper Ruud - Stefanos Tsitsipas 1–0, første sett pågår) Følg finalen i Monte-Carlo Masters her.

 • Søndag 14. april kl. 11.43

  Bålforbud fra mandag

  Mandag 15. april starter perioden med generelt bålforbud i Norge. Da er det forbudt å tenne opp bål og grill, i eller i nærheten av skog og annen utmark. I Norge må alle vise aktsomhet og opptre på en slik måte at brann ikke oppstår. Dette gjelder alle, hele tiden og over alt, melder Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

 • Søndag 14. april kl. 11.25

  Oljefondet lukker foredrag for offentligheten: Her møtes Tangen og «Tigergutt»

  SMS-er og e-poster viser hvordan fondet ga etter for krav fra milliardæren.

 • Søndag 14. april kl. 11.13

  Haaretz-kommentator: – Dette skulle vært unngått

  Verdenssamfunnet venter spent på hvordan Israel vil svare på Irans angrep. Den kjente israelske kommentatoren Gideon Levy mener Israel ikke er klar for storkrig.

 • Søndag 14. april kl. 11.07

  Ingen tatt i promillekontrol

  Politiet i Vefsn har utført promillekontroll i Mosjøen. 130 bilførere ble kontrollert, ingen hadde utslag på promille, melder politiet på X/tidligere Twitter.

 • Søndag 14. april kl. 11.07

  Notodden tildelt 100.000 kroner

  Sekretariatet for konfliktrådene deler ut 11,2 millioner kroner i år til forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme. De mottok totalt 58 søknader om støtte, på totalt 27,8 millioner kroner. Notodden kommune er blant mottakerne og får 100 000 kroner til tiltaket "Årshjul for forebyggende arbeid". Mottakere av støtte må sørge for trygghet for alle involverte, spesielt sårbare grupper.

 • Søndag 14. april kl. 11.03

  Isah med hyllest til Dutty Dior

  – Min første, min siste og aller beste venn, skriver Isah på Instagram.

 • Søndag 14. april kl. 11.03

  Isah om Dutty Dior: - Ord blir fattige

 • Søndag 14. april kl. 10.52

  Nye omstridde hytteplanar truar politisk samarbeid

  To omstridde hytteplanar på Beitostølen, Liahaugstølen og Aasgarden 3, truar det politiske samarbeidet i Øystre Slidre kommune. Det skriv avisa Valdres. Torsdag vedtok formannskapet i kommunen å sende dei to omstridde planane for vidare behandling i kommunestyret. Planane er omstridd av fleire årsaker, mellom anna meiner nokon at det ikkje er fortetting av allereie eksisterande hyttefelt. No varslar varaordførar One Enerud frå SV, saman med Venstre, eit møte med samarbeidspartiet Ap. Om det ikkje blir endring, kjem Venstre og SV til å trekke seg frå samarbeidet, skriv avisa.

 • Søndag 14. april kl. 10.50

  Mann pågrepet for biltyveri

  En mann er pågrepet mistenkt for å ha stått bak et biltyveri i Mandal for noen dager siden. Politiet kom over den stjålne bilen i Vennesla, og traff på mannen som mistenkes å stå bak tyveriet like i nærheten søndag formiddag.

 • Søndag 14. april kl. 10.44

  Hærverk på bil

  I Trondheim er det skåret hull i taket på en bil i sentrum. Politiet er på stedet, og oppretter sak.

 • Søndag 14. april kl. 10.42

  Bergens Tidende tildelt Skup-prisen

  Bergens Tidende vant hovedprisen på Skup i Tønsberg for sin undersøkende journalistikk om politiskytingen der Morten Michelsen ble drept. Prisen anerkjenner også avisens dekning av Spesialenhetens arbeid. Prosjektet ble ledet av Rune Christophersen, Philipp Julius Bock, Lasse Lambrechts, Per Lindberg, Anne E. Hovden og Bendik Reed Årvik. I tillegg til hovedprisen, ble Skup-diplomer tildelt til E24, Dagens Næringsliv, Adresseavisen og TV2.

 • Søndag 14. april kl. 10.38

  Farevarsel mot vind

  Det er ventet kraftige vindkast, og MET har sendt ut gult farevarsel mot vind i Sandefjord. Vindkastene ventet å være på det kraftigste rundt kl. 11-12, med opp mot 17 m/s. Vinden skal avta utover ettermiddagen, og løye godt rundt kl. 21-22.

 • Søndag 14. april kl. 10.29

  Skadeverk på dører i Lyngdal

  En person har erkjent å ha utøvd skadeverk på dører på to ulike hus i Lyngdal, skriver politiet.

 • Søndag 14. april kl. 10.25

  Ruud kan ta sin største tittel: – Prøve å komme ut i hundre

  – Det er bare en tenniskamp, sier Casper Ruud (25) før finalen mot Stefanos Tsitsipas (25).

 • Søndag 14. april kl. 10.24

  Harald Eida: Fakta, følelser og foreldrerollen

  Følelser møter fornuft i ukens episode av Stopp verden.

 • Søndag 14. april kl. 10.23

  Messi med drømmemål i etterlengtet Inter Miami-seier: – Gjør sånne ting hele tiden

  Lionel Messi og Luis Suárez noterte seg begge på scoringslisten sa Inter Miami vant 3-2 borte mot Sporting Kansas City i MLS natt til søndag.

 • Søndag 14. april kl. 10.05

  Mann funnet død etter leteaksjon i Alta

  Lørdag kveld ble en mann meldt savnet.

 • Søndag 14. april kl. 9.50

  Venter oljeprishopp etter Irans angrep mot Israel

  – Markedene kommer til å være i helspenn over hva som blir neste trekk, ifølge analytiker.

 • Søndag 14. april kl. 9.41

  Midtjylland med positiv oppdatering om Kristoffer Olsson: – Fått tilbake motorisk funksjon

  Fotballspilleren Kristoffer Olsson er på bedringens vei etter at ble det kjent at han hadde flere blodpropper i hjernen i mars.

 • Søndag 14. april kl. 9.39

  Innbrudd i Sarpsborg

  Kl. 22:53 lørdag rykket flere politipatruljer ut til en bolig i Sarpsborg sentrum etter melding om pågående innbrudd. Politiet var raskt på stedet og observerte en stige opp til et knust vindu i andre etasje. Det ble søkt i boligen, men de fant ingen. Politiet vil gjennomføre en åstedsundersøkelse og oppretter sak på forholdet, melder Øst politidistrikt.

 • Søndag 14. april kl. 9.29

  Veterinærvakter har sagt opp

  Lillestrøm og Aurskog-Høland står i fare for å være uten veterinærvakt fra 1. juli, skriver Romerikes Blad. Fem veterinærer er med i vaktordningen og alle har sagt opp fordi det er uenighet om vaktavtalen, skriver avisen. Veterinærvakten gir akutthjelp til dyr som har livstruende skader, sykdom, eller skader som av dyrevernmessige årsaker ikke kan vente.

 • Søndag 14. april kl. 9.29

  Vesterålsmann tiltalt for vold og råkjøring

  En mann fra Vesterålen må møte i retten etter vold mot samboer og barn. I tillegg er mannen tiltalt for råkjøring. I 2023 skal mannen ha utøvd vold mot samboeren sin, hvor kvinnen fikk brukket nese, brukket tann, bitemerker, blåmerker og hevelser, skriver Bladet Vesterålen. Mannen skal også ha skadet to barn, og skal ha tatt kvelertak på et barn og vridd foten et annet barn. Videre står mannen tiltalt for å ha kjørt i 161 km/t i ei 80-sone i Vesterålen. Saken skal gå i Midtre Hålogaland tingrett i juni. Det er satt av tre dager til saken.

 • Søndag 14. april kl. 9.05

  Forsvarsministeren besøker USA

  Forsvarsminister Bjørn Arild Gram besøker USA fra 15. til 18. april da han møter sin amerikanske kollega Lloyd Austin.

 • Søndag 14. april kl. 9.00

  Nemndmedlem var ikke i tvil om Kjerkols oppgave

  Fredag gikk helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) av fordi hun ble tatt i fusk på mastergraden sin fra Nord universitet. Det var en enstemmig nemnd som samlet seg om å underkjenne masteroppgaven. – Vi var ikke i tvil om det. Da vi fikk saken på vårt bord, tenkte jeg at her kommer det til å bli diskusjoner, men det ble egentlig ikke det. Det sier nemndmedlem Geir Olav Knappe til Namdalsavisa. Han sitter som fast medlem i Nemnda for studentsaker på Nord universitet. VG har også omtalt saken. Knappe ønsker ikke å si så mye om nemndas arbeid med saken, men sier at det har vært en helt spesiell sak, skriver avisa. – Men vi har jobbet godt og grundig, og vi står fjellstøtt i innstillinga vår, sier Knappe til NA. Han legger også til at det har vært en interessant og lærerik sak. Knappe er også Venstre-politiet i Namsos, men sier at politikerrollen er underordnet og ikke relevant i denne saken. – Men jeg ser at det er utrolig tøft for politikerne som står i dette, og det unner jeg ingen. Kjerkol viste på slutten av pressekonferansen at hun er av kjøtt og blod, at hun har følelser. Det er tøft på toppene, sier Knappe til avisa.

 • Søndag 14. april kl. 9.00

  Briljant barnebok! Bokanmeldelse: Per Dybvig: «De står i kø»

  Per Dybvig må helst gå i gang straks med en ny bildebok til glede for lesere i alle aldre.

 • Søndag 14. april kl. 8.56

  Gullsmedraner pågrepet på Gardermoen

  Mannen som i går ble pågrepet, mistenkt for ranet av gullsmedforretningen David-Andersen på Karl Johans gate, vil bli vurdert fremstilt for varetekt tidligst i morgen. Det sier krimleder i Oslo-politiet Ole Magnus Danielsen. Mannen ble pågrepet på Gardermoen ved 17.30-tiden lørdag uten dramatikk. – Det var taktiske og tekniske funn ved åstedet som satte oss på sporet av den mulige gjerningspersonen, blant annet video på stedet, sier Danielsen. Hvor store verdier raneren fikk med seg, er fortsatt litt usikkert. – Men det er snakk om verdier i rundt 100.000 kroner klassen, sier Danielsen.

 • Søndag 14. april kl. 8.54

  Bitcoin-fall etter Iran-angrep

  – Folk vil virkelig se hvordan markedene ser ut på mandag, sier kryptotopp.

 • Søndag 14. april kl. 8.41

  Fv. 51 Valdresflye stengt

  Vegen over Valdresflye er stengt grunna uvêr. Det vil bli gjort ei ny vurdering på om vegen kan opne klokka 12.00.

 • Søndag 14. april kl. 8.39

  Fv. 55 Sognefjellsvegen stengt

  Fylkesveg 55 Sognefjellsvegen er framleis stengd grunna uvêr. Vegen er stengt på strekninga Rustadsæter-Sognefjellshytta. Det blir gjort ei ny vurdering om vegen kan opne i måndag klokka 08.00.

 • Søndag 14. april kl. 8.22

  Flere ble satt i arrest i natt: – Sparket politibilen

  Både politiet i Bodø og Helgeland møtte på utfordringer i natt. I Bodø ble to personer satt i arrest. En mann fikk pålegg om å forlate sentrum, men valgte å ikke rette seg etter det. Etter gjentatte møter med politiet, ble han satt i arrest og anmeldt for ordensforstyrrelse, trusler og forulemping av politi, skriver politiet på X/tidligere Twitter. En annen person ble også satt i arresten etter innblanding i politiets arbeid. Forholdet blir anmeldt, melder politiet. Også på Helgeland har det vært uro. I Mo i Rana ble politiet varslet om en truende mann i sentrum. Mannen var ikke interessert i samtale og ble satt i arrest. I Sandnessjøen måtte et utested ringe politiet og be om bistand. Der møtte de en utagerende mann, som sparket politibilen. – Han fikk pålegg om å ikke oppholde seg i sentrum. Politiet kjørte han hjem, men denne gangen klarer ikke politiet å roe han ned, og han er svært utagerende. Mannen ble påsatt håndjern og kjørt til Mosjøen for å settes i arrest, skriver politiet på X.

 • Søndag 14. april kl. 8.20

  Travel natt for politiet i Rogaland

  Politiet har hatt en del mer oppdrag denne helgenatten enn natt til lørdag. Oppdragene har vært jevnt fordelt over hele politidistriktet. Det har blitt håndtert nærmere 20 ordensforstyrrelser, 12 bortvisninger, fire trafikkuhell, tre ruskjøringer og samme antall voldssaker i det offentlige rom, melder politiet.

 • Søndag 14. april kl. 8.20

  Nattens hendelser

  I Flekkefjord er to personer anmeldt for å ha tisset på offentlig sted. I Kvinesdal fikk politiet melding om at to berusede personer hadde kranglet på et utested. Da politiet kom til stedet hadde den ene personen forlatt stedet, mens den andre fikk beskjed av politiet om å forlate stedet. I Kristiansand ble to personer anmeldt for å ha tisset på offentlig sted. I Grimstad holdt politiet fartskontroll, og seks bilførere fikk forenklet forelegg. I Arendal ble en person satt i arresten etter at vedkommende skal ha oppført seg plagsom og hissig mot andre gjester på et utested. Vedkommende skal ikke ha hørt på politiet da vedkommende ble bedt om å forlate stedet. En annen person ble og satt i arresten etter at vedkommende ikke roet seg ned da patruljen bad ham om det, og måtte til slutt overnatte i arresten. I Arendal kontrollerte politiet og en bil som kjørte vinglete. Føreren skal ha vært beruset, ifølge politiet. Også russen har vært ute i fylket i natt. Men har holdt seg på de plassene de har fått anvist, skriver politiet. – Vi har ikke fått inn mange klager på støynivået, og patruljene beskriver samarbeidet med russen som godt, skriver politiet.

 • Søndag 14. april kl. 8.19

  Kniver beslaglagt på Jernbanetorget

  Oslo-politiet hadde i går kveld en våpenkontroll på Jernbanetorget T-banestasjon. Under aksjonen ble det beslaglagt to kniver. Innehaverne vil bli anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted, skriver politiet på X

 • Søndag 14. april kl. 8.19

  Uvêr på fleire fjellovergangar

  Det er kome ein del uvêr på fjella i Sør-Noreg natt til søndag og det går utover trafikken på fjellovergangane: E134 Haukelifjell: Ope etter kolonnekøyring RV7 Hardangervidda: Stengt FV50 Hol-Aurland: Kolonnekøyring mellom Nilsegard-Øyestøl. Første kolonne går kl. 10.30 FV53 Tyin-Årdal: Ope etter at det gjekk eit isras tidleg søndag morgon

 • Søndag 14. april kl. 8.16

  Kjørte inn i lyktestolpe

  Ved Lerkendal i Trondheim kjørte en bil inn i en lyktestolpe søndag morgen. Stolpen knakk. Det satt en kvinne og en mann i slutten av tenårene i bilen. De to er kjørt til legevakta for undersøkelse. Førerkortet til bilføreren er beslaglagt, og det opprettes sak, opplyser politiet.

 • Søndag 14. april kl. 8.16

  Bil i bekk i Sandnes

  Klokken 03.33 rykket nødetatene ut til et funn av en bil som ligger med store materielle skader nede i en grunn bekk ved Noredalen i Sandnes. Det var ingen personer å se i området. Politiet jobber nå for å finne ut hvem og hvor mange som har vært i bilen. Det er blant annet gjort søk i området etter involverte personer, uten resultat. Bilberger kommer for å hente bilen, og politiet oppretter sak på hendelsen.

 • Søndag 14. april kl. 8.16

  Bil i bekk i Sandnes: Leter etter bilens sjåfør

  Klokken 03.33 rykket nødetatene ut til et funn av en bil som ligger med store materielle skader nede i en grunn bekk ved Noredalen i Sandnes. Det var ingen personer å se i området. Politiet jobber nå for å finne ut hvem og hvor mange som har vært i bilen. Det er blant annet gjort søk i området etter involverte personer, uten resultat. Bilberger har hentet bilen og veien er åpen igjen.

 • Søndag 14. april kl. 8.15

  Kjørte i 123 km/t i 60-sone

  En ung bilfører ble målt til 123 km/t i en 60-sone i Botngård i Indre Fosen natt til søndag. Også en annen ung bilfører kjørte for fort på stedet, melder politiet.

 • Søndag 14. april kl. 8.15

  Røykutvikling frå bustad i Bergen

  Naudetatar rykka ut med store styrker til Rådal i Bergen etter meldingar om røyk frå ein tomannsbustad. Brannvesenet tok seg raskt inn i bustaden og kunne konstatere at det ikkje var bebuarar heime. Røyken skal ha kome frå kjellaren, men uvisst kva som utløyste den.

 • Søndag 14. april kl. 8.14

  Israel etter massivt luftangrep: – Sammen skal vi vinne

  USA er bekymret for hvordan Israel vil svare på angrepet. Iran advarer både Israel og USA mot å gjengelde.

 • Søndag 14. april kl. 8.13

  Vold i Trondheim og Levanger

  På Solsiden i Trondheim ble en mann utsatt for vold natt til søndag. Politiet leter etter antatt gjerningsmann. I Levanger ble person utsatt for kroppskrenkelse på Åsen samfunnshus natt til søndag, opplyser politiet.

 • Søndag 14. april kl. 8.12

  Bil kjørte inn i hage i Haugesund

  En bil har i natt kjørt inn i en hekk og hage. Ifølge politiet var airbagen utløst, men ingen til stede da de kom til stedet. Men en person ble sett løpende fra stedet. Da startet politiet en større leteaksjon og satte hund inn i søket etter personen, som viste seg å være en mann i 20-årene. Han ble pågrepet i en leilighet mistenkt for promillekjøring. Mannen ble sendt til lege. Politiet oppretter sak på hendelsen og bilen blir hentet av bilberger.

 • Søndag 14. april kl. 8.12

  Fylkesveg 74 stengt i Grong

  Fylkesveg 74 i Grong er stengt ved Sandnes på grunn av vann og is i vegbanen, opplyser politiet.

 • Søndag 14. april kl. 8.06

  Trua vekter med kniv

  En mann i 30-åra ble kjørt i arresten etter å ha trua en vekter på et utested på Rena med en kniv natt til søndag. Ingen ble skadd, og vekteren og andre ansatte på utestedet fikk kontroll på kniven og mannen. Politiet rykka ut til stedt og pågrep mannen. Politiet har oppretta sak.

 • Søndag 14. april kl. 8.04

  Bak salgsfesten tegnes et dystert bilde: – Stor usikkerhet

  Det selges spillere som aldri før fra norsk fotball. Det er klubbene helt avhengige av om økonomien skal gå rundt.

 • Søndag 14. april kl. 8.04

  Kvinne utsatt for vold på buss

  Ble slått i bakken av mann, opplyser politiet i Oslo.

 • Søndag 14. april kl. 8.02

  Steinras på fv. 33 – vegen stengt

  Natt til søndag gikk det et steinras over fylkesveg 33 ved Skreia i Østre Toten. En bil ble truffet av raset, men det er ikke meldt om personskade, ifølge politiet. Ved 13-tiden, søndag ettermiddag opplyser Vegtrafikksentralen til NRK at vegen vil bli holdt stengt på ubestemt tid. Det avventes geologer som skal gjøre nødvendige undersøkelser på stedet før vegen kan åpnes.

 • Søndag 14. april kl. 7.52

  Iran valgte det verste

  Irans hevn kom ikke som en overraskelse. Mer uventet var det at det iranske regimet, mot alle advarsler, valgte det verste alternativet.

 • Søndag 14. april kl. 7.41

  Rykket ut etter klager: – Skal ha kjappkjørt i 200 km/t

  Politiet i Øst rykket ut med flere patruljer etter klager fra bilister og naboer ved Kløfta.

 • Søndag 14. april kl. 7.29

  Iran til angrep mot Israel

  Skal ha avfyrt over 300 droner og missiler mot Israel i sitt gjengjeldelsesangrep.

 • Søndag 14. april kl. 7.26

  Midtøsten-forsker: – Kan bli farligere for Israel enn noe de har stått overfor siden 1948

  Eksperter sier situasjonen videre avhenger av Israels svar på angrepet fra Iran.

 • Søndag 14. april kl. 7.06

  Nye vinnere på børsene?

  Børsoptimismen er fremdeles høy. Men et skifte er i gang. Nye sektorer kan forbli vinnere fremover.

 • Søndag 14. april kl. 5.00

  Leieprisene fortsetter oppover: – Får veldig lite for pengene

  Flere studenter starter boligjakten tidlig i år. Samtidig øker leieprisene over hele landet. – Ikke lenger bare et storbyfenomen, sier sjeføkonom.

 • Søndag 14. april kl. 4.59

  En mann omkommet etter brann i båt

  Det er gjort funn av en omkommet voksen mann etter at en båt brant og gikk ned i sjøen utenfor Hvaler.

 • Søndag 14. april kl. 4.53

  Én person savnet etter båtbrann utenfor Hvaler

  – Båten er nedbrent og ligger nå på bunn, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen Sola, Eivind Bø til NRK Det er ikke kjent om den savnede kan ha kommet seg på land eller er i vannet. To fartøy og et redningshelikopter fra Rygge deltar i søket. I tillegg vil frivillige bidra med søk i området, sier Bø Seilbåten var ikke fortøyd. Kystradio sør har sendt ut nødmelding til fartøy i området

 • Søndag 14. april kl. 4.06

  Israel etter massivt luftangrep: – Sammen skal vi vinne

  USA er bekymret for hvordan Israel vil svare på angrepet. Iran advarer både Israel og USA mot å gjengelde.

 • Søndag 14. april kl. 3.46

  Verdens eldste siamesiske tvillinger døde

  Lori og George Schappell ble 62 år gamle.

 • Søndag 14. april kl. 2.21

  Russ satt på tilhenger i 90 kilometer i timen

  En russegutt klamret seg fast på en liten tilhenger bak en russebuss som kjørte i 90 kilometer i timen ved Porsgrunn.

 • Søndag 14. april kl. 2.01

  Miss Li fikk 250 bibler i posten

  Svenske Miss Li (41) sang om at hun møtte Jesus på pub, men var ikke forberedt på responsen.

 • Søndag 14. april kl. 1.45

  Russ klamret seg til et aggregat på en tilhenger i fart

  Politiet fikk melding fra en bilist som observerte en russ som satt på en liten tilhenger festet til en russebuss. Personen klamret seg fast til et aggregat, i en hastighet av ca 90 km/t. Politiet kom i kontakt med bussen og har kontroll på russen som er en ung mann i slutten av tenårene. Han forklarte at han skulle varme seg på aggregatet da bussen sto stille i Porsgrunn, melder Sør-Øst politidistrikt på X.

 • Søndag 14. april kl. 1.45

  Russ klamret seg til et aggregat på en tilhenger

  Politiet fikk melding fra en bilist som observerte en russ som satt på en liten tilhenger festet til en russebuss. Personen klamret seg fast til et aggregat, i en hastighet av ca 90 km/t. Politiet kom i kontakt med bussen og har kontroll på russen som er en ung mann i slutten av tenårene. Han forklarte at han skulle varme seg på aggregatet da bussen sto stille i Porsgrunn, melder Sør-Øst politidistrikt på X.

 • Søndag 14. april kl. 0.36

  Tobarnsmor Batya Maria i Israel: – Jeg er redd

  Ukrainske Batya Maria Kokina (36) i Israel har pakket en nødkoffert med mat, vann og dokumenter.

 • Søndag 14. april kl. 0.33

  Boligbrann på Kongsvinger

  Nødetatene rykket ut etter melding om en boligbrann på Kongsvinger rundt midnatt natt til søndag. Det er kontroll på fem beboere, og ingen skal være skadd, melder politiet Innlandet på X. Brannvesenet jobber fortsatt med slukking på stedet. Det skal ikke være spredningsfare.

 • Søndag 14. april kl. 0.00

  Midtøsten-forsker: – Kan bli farligere for Israel enn noe de har stått overfor siden 1948

  Eksperter sier situasjonen videre avhenger av Israels svar på angrepet fra Iran.