Nyheter:

 • Fredag 12. april kl. 23.36

  Person påkjørt av toget i Kongsberg

  Togstasjonen er stengt som følge av hendelsen.

 • Fredag 12. april kl. 23.30

  Guardiola med intenst Haaland-forsvar: – Du kan ikke dømme ut fra det

  Manchester City-sjef Pep Guardiola er strålende fornøyd, men Erling Braut Haaland (23) har sjelden fått krassere kritikk. Hva er det eksperter og journalister ikke ser?

 • Fredag 12. april kl. 23.10

  Samantha Fox (57) i retten etter flykrangel

  Popstjernen og den tidligere glamourmodellen erkjenner delvis straffskyld.

 • Fredag 12. april kl. 22.59

  Melding om kniv på cup: «Nokon skulle ta ein gut»

  I 22-tida vart politiet varsla om at nokon hadde møtt opp på ein handball- og fotballcup på Askøy for å «ta» ein gut, og at det hadde blitt framvist ein kniv. Politiet rykka ut med nokre patruljer, men fann ingen som trong helsehjelp, ingen mistenkte, og ingen som hadde sett noko til verken slåssing eller kniv. Det er roleg på staden og politiet avsluttar på staden, melder Vest politidistrikt. Det skal ha vore omlag 500 personar til stades på arrangementet.

 • Fredag 12. april kl. 22.49

  Foreløpig nei til unoterte aksjer i Oljefondet: Bekymret for høye honorarer

  Finansdepartementet ønsker å bevare roen rundt Oljefondet.

 • Fredag 12. april kl. 22.17

  Forsvarsansatt siktet – skal ha vært i besittelse av overgrepsmateriale

  Mannen ble pågrepet av politiet onsdag denne uken. Han har erkjent straffskyld.

 • Fredag 12. april kl. 22.14

  Viktor Hovland slet kraftig i Masters: – Blytungt helt fra start

  Viktor Hovland (26) er ikke videre i den prestisjefylte turneringen.

 • Fredag 12. april kl. 22.12

  Trafikkulykke i Kviteseid

  Like før klokken 22.00 rykket nødetatene ut etter melding om en bil som hadde kjørt ut. Det skal være snakk om en singelulykke. En fører er involvert. Ambulanse og politiet er på stedet.

 • Fredag 12. april kl. 22.08

  Kjerkol kan klage – men usikkert om hun vinner frem

  Innen tre uker må Ingvild Kjerkol (Ap) og hennes medforfatter avgjøre om de vil klage på annulleringen av deres mastergrad. Men jusprofessor Tarjei Bekkedal gir dem små sjanser til å vinne frem.

 • Fredag 12. april kl. 21.48

  «Høyt betrodd» ansatt i Forsvaret erkjenner overgrepsmateriale

  Politiet pågrep og siktet onsdag en høyt betrodd forsvarsansatt. Forsvarer Tore Johan Sørland opplyser til BA at klienten har erkjent å ha vært i besittelse av overgrepsmateriale og sendt krenkende meldinger til barn. Offiseren ble i dag varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud. Ifølge fengslingskjennelsen har politiet beslaglagt, men ikke sikret digitale enheter og kontoer.

 • Fredag 12. april kl. 21.27

  Vålerenga til NM-finale etter spinnvilt hockeydrama

  (Stavanger Oilers - Vålerenga 4–5, 3–4 i kamper) Supertalentet Stian Solberg (18) dro et vanvittig mål opp av hatten da Vålerenga trengte det som mest.

 • Fredag 12. april kl. 21.27

  Vålerenga klare for NM-finale for første gang på ti år

  Vålerenga og Stavanger Oilers har fulgt hverandre tett gjennom best av syv-serien i NM-semifinalen i ishockey, og den avgjørende syvende kampen ble intet unntak. Hjemmelaget Stavanger Oilers tok riktignok ledelsen 2-0 tidlig i den andre perioden, men Vålerenga reduserte umiddelbart etter en strålende soloprestasjon fra Stian Solberg, før to scoringer fra Thomas Olsen og nevnte Solberg på 58 sekunder sørget for at Vålerenga ledet 3-2 etter andre periode. Den tredje perioden bølget frem og tilbake, hvor Oilers utlignet til både 3-3 og 4-4. Men med 49 sekunder sendte Tommi Taimi Vålerenga-fansen til himmels da han scoret i overtall. Oilers jaktet febrilsk i sluttsekundene, men Vålerenga holdt unna og er dermed klare for en NM-finale for første gang siden 2014. Der møter de erkerivalen Storhamar. Første kamp i finaleserien spilles på mandag.

 • Fredag 12. april kl. 21.27

  Passasjerer rev av skjorta på bussjåfør

  En bussjåfør ved Samkom i Vennesla skal ha fått skjorten revet av ham av en eller flere passasjerer. Det er uvisst om de involverte ennå er på stedet, og politiet er på vei. Busen har stoppet på Venneslavegen like sør for Samkom.

 • Fredag 12. april kl. 21.20

  Mistenkt for promillekjøring i Lillehammer

  En mann i 20-årene ble fredag kveld stanset av politiet mistenkt for promillekjøring med bil. Kjøringen skal ha foregått ved Hammartun skoleområde i Lillehammer. Politiet i Innlandet melder på X at mannen heller ikke har gyldig førerkort.

 • Fredag 12. april kl. 21.17

  Gjellestad kan bli verdensarv-sted

  Gjellestad-feltet ved Halden kan bli et verdensarvsted. Gjellestad er en av syv skipsgravhauger Riksantikvaren har kartlagt. – Vi har systematisk gjennomgått vikingtidens kulturminner i Norge og vurderer at skipsgravhaugene er helt unike i verden, sier riksantikvar Hanna Geiran i en pressemelding. På Østfold fylkeskommunes nettside omtaler ordfører Sindre Martinsen-Evje (Ap) nyheten som gledelig, selv om en plass på UNESCOs verdensarvliste ikke er garantert. – Foreløpig er det snakk om at Gjellestad er et av sju steder som vurderes spilt inn som verdensarv i forbindelse med vikingtiden, sier fylkesordføreren.

 • Fredag 12. april kl. 21.14

  I sorg etter Theas bortgang: – Jeg sitter igjen med smilet hennes

  – Det ligger en slags tomhet over hele skolen, sier elevrådsleder William Fidjestøl etter dødsulykken i Sigdal.

 • Fredag 12. april kl. 21.02

  Avhengig av omstridt Melkøya-prosjekt

  Equinors kraftsluk på Melkøya er omstridt, men åpner også andre dører. – Uten Snøhvit Future så skjer ikke dette industriløftet, sier Horisont Energi-sjef Bjørgulf Eidesen.

 • Fredag 12. april kl. 20.47

  Bilbrann i Ullensaker

  Politiet og brannvesenet rykket fredag kveld ut til en overtent bil på en privatadresse i Ullensaker. Det skal ikke være spredningsfare til bygninger eller andre kjøretøy. Brannen oppstod da bileier skulle starte bilen og kjøre den opp på en henger, opplyser politiet.

 • Fredag 12. april kl. 20.42

  Casper Ruud møter Novak Djokovic i semifinalen: – Blir David mot Goliat

  (Ugo Humbert - Casper Ruud 3–6, 6–4, 1–6) Casper Ruud vartet opp med tidvis strålende tennis mot Ugo Humbert i kvartfinalen i Monte-Carlo Masters. Nå venter Novak Djokovic i semifinalen.

 • Fredag 12. april kl. 20.34

  Motedesigneren Roberto Cavalli (83) er død

  Den italienske motedesigneren Roberto Cavalli er død.

 • Fredag 12. april kl. 20.16

  Skodde stoppar ferjesamband

  På grunn av skodde er ferjesambandet Langevåg–Buavåg over Bømlafjorden innstilt frå klokka 20.00 og inntil vidare. Det melder vegtrafikksentralen.

 • Fredag 12. april kl. 20.06

  Garderobemannen-gründer ilagt konkurskarantene

  Garderobemannen-gründer Erik Bøckmann har fått konkurskarantene. De neste to årene nektes han å starte nye selskap og påta seg verv. Garderobemannen har gått konkurs tre ganger på fire år. I januar ble Bøckmann dømt til ti måneders fengsel for konkurskriminalitet.

 • Fredag 12. april kl. 20.03

  Norske Noodle (4) sjarmerer 50 millioner på TikTok

  Matmor Tilde Andersen (25) og denne koseklumpen har sanket 1,8 millioner fans verden over.

 • Fredag 12. april kl. 20.00

  Justisministeren om drapsbølgen: – Umulig å ikke bli sterkt berørt

  I løpet av de siste 12 månedene er 55 personer drept i Norge. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) mener det er for tidlig å si hvorvidt tendensen er tilfeldig eller vedvarende.

 • Fredag 12. april kl. 19.58

  Omfattnde hærverk på gravstøtter og bilar på Lademoen i Trondheim

  Politiet melder om fleire velta gravstøtter på Lademoen kyrkjegard i Trondheim. – Det er ganske omfattande. Det seier operasjonsleiar i Trøndelag politidistrikt, Kirsten Bergstrøm. I tillegg er det utført skadeverk på fleire bilar i nærleiken. Mannen i slutten av 40-åra blir tatt med til arresten.

 • Fredag 12. april kl. 19.58

  Hærverk på gravstøtter og bilar på Lademoen i Trondheim

  Politiet melder om fleire velta gravstøtter på Lademoen kyrkjegard i Trondheim. – Det er ganske omfattande. Det seier operasjonsleiar i Trøndelag politidistrikt, Kirsten Bergstrøm. I tillegg er det utført skadeverk på fleire bilar i nærleiken. Mannen i slutten av 40-åra blir tatt med til arresten.

 • Fredag 12. april kl. 19.58

  Omfattande hærverk på gravstøtter og bilar på Lademoen i Trondheim

  Politiet melder om fleire velta gravstøtter på Lademoen kyrkjegard i Trondheim. – Det er ganske omfattande. Det seier operasjonsleiar i Trøndelag politidistrikt, Kirsten Bergstrøm. I tillegg er det utført skadeverk på fleire bilar i nærleiken og det skal vere knuste davidsstjerner på kyrkjegarden. Mannen i slutten av 40-åra blir tatt med til arresten.

 • Fredag 12. april kl. 19.43

  Trapper ned søk på Flekkerøy

  Leteaksjonen som ble igangsatt etter at noen hadde hørt rop på Flekkerøy i Kristiansand, trappes ned. – Vi trapper ned søket og har ingen indikasjoner på at noen er skadet, sier politiets innsatsleder på stedet Stian Pauschert. Luftambulansen og brannbåten som deltok har avsluttet, men søk fortsetter på land.

 • Fredag 12. april kl. 19.40

  Funn av omkommet person etter leteaksjon i Bodø

  Det er gjort funn av en omkommet person i Bodø hvor en student forsvant.

 • Fredag 12. april kl. 19.37

  Idrettstrener pågrepet og siktet for seksuelle overgrep

  En idrettstrener i Telemark er siktet for å ha utnyttet stillingen sin for å skaffe seg seksuell omgang med tre unge spillere. Onsdag kveld denne uken pågrep politiet treneren og ransaket hjemmet hans for å sikre mulige bevis, melder TA. I ettermiddag ble han fremstilt for fengsling i Telemark tingrett. Mannen er nå varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Treneren nekter straffskyld, forteller forsvarer Ole Petter Drevland til NRK. – Vi har ikke tatt endelig stilling til om vi skal anke kjennelsen ennå. Drevland legger til at klientens hans ønsker å samarbeide med politiet. – Han har det selvfølgelig veldig tungt og vanskelig.

 • Fredag 12. april kl. 19.36

  Gjort funn av omkommet person i Bodø - Antar det er savnet student

  – Etter stor innsats av letemannskapene fra politiet og Alpin redningsgruppe Bodø, ble det klokken 1741 gjort funn av en omkommet person i Åselidalen. Det skriver politiet i Nordland i en melding. – Vedkommende er ikke identifisert enda, men vi antar at det er savnede som er funnet. Pårørende er varslet om funnet, sier operasjonsleder Yngvar Fredriksen. – Har politiet noen teori om hva som har hendt vedkommende? – Ja, vi har en del opplysninger som vi ikke har gått ut med ennå. Videre etterforskning vil vise hva som har skjedd. – Mistenker dere at det har skjedd noe kriminelt? – Nei, det har vi ikke. Det virker som ei ulykke. – Hva gjør politiet videre? – Vedkommende blir fraktet til sykehus og det er besluttet obduksjon. – Hvordan har værforholdene vært der i søkeområdet? – Det er veldig utfordrende oppi der generelt. Vært en tøff jobb for de som har vært der ute. – Hvorfor gikk man såpass tidlig ut og antok at man søkte etter omkommet person? – Det har med at det er vinter, snø, is og kaldt.

 • Fredag 12. april kl. 19.31

  Sjå TV-sendinga fredag

 • Fredag 12. april kl. 19.20

  Front mot front-ulykke i Ullensaker

  Det har vært en trafikkulykke i Ullensaker hvor to biler har kollidert front mot front. I den ene bilen var det to voksne og tre barn. Moren og ett av barna er kjørt til Ahus. De øvrige blir ivaretatt av helsevesen. Det er foreløpig uvisst hvor alvorlig skadet de er, men ingen av de involverte skal være kritisk skadd, sier Kjetil Elnan Ringseth i Øst politi. Nødetatene jobber på stedet, og veien er helt stengt.

 • Fredag 12. april kl. 19.19

  Trafikkulykke i Ullensaker – flere til sykehus

  To biler har front-kollidert i Ullensaker.

 • Fredag 12. april kl. 19.19

  Trafikkulykke i Ullensaker

  To biler har front-kollidert i Ullensaker.

 • Fredag 12. april kl. 19.18

  Demonstranter forsøkte å ta seg fram til Støre og Barth Eide – stanset av PST

  Torsdag forsøkte Gaza-demonstranter å ta seg fram til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Oslo sentrum. Det har også vært en hendelse med utenriksministeren.

 • Fredag 12. april kl. 19.17

  Sjå Vestlandsrevyen 19.30

  10-åringane i klassen hennar er ikkje i tvil: Ho bør bli kåra til «Årets lærar». Programleiar er Raymond Lidal.

 • Fredag 12. april kl. 19.09

  43 prosent tekstlikhet

  Klagenemnda ved Nord universitet skriver at de har funnet ut at Kjerkols masteroppgave inneholder 43 prosent tekstlikhet.

 • Fredag 12. april kl. 18.58

  Fra kloakk til flydrivstoff i ny britisk fabrikk

  Flyselskapet Wizz Air har allerede lagt inn en bestilling.

 • Fredag 12. april kl. 18.57

  Mowi økte antibiotikabruken til oppdrettslaks i 2023

  Mens oppdrettsgiganten holdt laksen antibiotikafri i Norge, var selskapets praksis en annen i utlandet. I Irland ble mengden mer enn firedoblet.

 • Fredag 12. april kl. 18.52

  Valdshending mellom ungdommar ved City Syd i Trondheim

  Det er ukjent skadegrad på ei fornærma jente etter valdshending ved City Syd i Trondheim. Politi og ambulanse er på staden.

 • Fredag 12. april kl. 18.52

  Jente skadd etter valdshending ved City Syd i Trondheim

  Ei jente under 18 er skadd etter ei valdshending ved kjøpesenteret City Syd i Trondheim. – Vektaren fekk alarm på slåsting og det er utøvd vald mot ei jente. Det seier operasjonsleiar i Trøndelag politidistrikt, Kirsten Bergstrøm. Jenta skal vere bevisst, men det er usikker skadegrad. Ho blir varetatt av ambulanse på staden. – Me fekk melding om fleire ungdommar på staden som har utført vald, men det er usikkert kor mange av dei som er involvert i valdshendinga, legg Bergstrøm til. Begge partane politiet har fått namnet på er under 18 år. – Me ser veldig alvorleg på dette og har sendt fleire patruljar til staden. Dei jobbar med å få oversikt over hendinga, seier operasjonsleiaren.

 • Fredag 12. april kl. 18.52

  Her er det best å være norsk i sommer!

  Har du ennå ikke bestilt sommerferie? Hit bør du dra, ifølge reiseselskapene.

 • Fredag 12. april kl. 18.51

  Voldshendelse mellom ungdommer i Trondheim

  Politiet og ambulanse er på stedet i forbindelse med en voldshendelse mellom ungdommer i Trondheim.

 • Fredag 12. april kl. 18.49

  Ukens låter: Dagny, Dua Lipa, Ruben og Göttemia

  Dagny drømmer om jordbær, mens Ruben roper på Gud. Dessuten får Human Etisk forbund så pappen passer. Denne helgens musikk går i alle retninger.

 • Fredag 12. april kl. 18.45

  Køyrde i 96 km/t forbi politiet

  Tre personar fekk bot då politiet stilte seg opp på E39 ved Klakegg i Sunnfjord fredag ettermiddag. Den som var aller hardast på gassen køyrde i 96 km/t forbi politiet.

 • Fredag 12. april kl. 18.45

  Svensk «Ungkarskvinne» føler seg sviktet etter sjokk-kommentarer

  – Kom ikke til verden for å være noens Barbie, sier Sonja Livbom (29).

 • Fredag 12. april kl. 18.42

  Flere boliginnbrudd de siste dagene

  Politiet melder om nok et boliginnbrudd fredag formiddag, denne gangen i Brumunddal/Veldre-området. Det skal ha blitt stjålet smykker under innbruddet. Tidligere i dag er det meldt om et tilsvarende boliginnbrudd på Biri. I går ble det oppdaget to lignende innbrudd i Åsmarka og på Brøttum i Ringsaker kommune.

 • Fredag 12. april kl. 18.40

  Solskjær oddsfavoritt som ny Irland-sjef – skaper overskrifter

  Ole Gunnar Solskjærs navn dukket opp av intet, melder Irish Independent.

 • Fredag 12. april kl. 18.31

  Regjeringen jobber med nasjonal skolematordning

  Regjeringen arbeider ifølge Dagbladet med en nasjonal skolematordning, som gjennom statlig finansiering skal sikre skolemat til alle elever over hele Norge. – Det er viktig at skolene ønsker det selv. Og at de får ekstra ressurser så dette ikke går ut over lærernes jobb. Vi innførte det for 7000 barn i Stavanger. Det ble veldig populært, selv om det var noen oppstartsproblemer, sier kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun til avisen. Høyres utdanningspolitiske talsperson, Jan Tore Sanner, er ikke imponert og peker på rekrutteringskrisen til læreryrket og svake Pisa-resultater. – Kari Nessa Nordtun burde heller bruke de store pengene på å få mer kunnskap i skolen, og satse på lærernes kompetanse, sier Sanner. Tiltaket vil ifølge Dagbladet koste rundt 3 milliarder kroner årlig. (©NTB)

 • Fredag 12. april kl. 18.22

  «Kamelen» mista lappen for uaksom MC-køyring

  Marcus Kabelo Møll Mosele, kjend under artistnavnet Kamelen, mista onsdag kveld førarkortet. Han fortalde dette på Instagram fredag ettermiddag, melder BA. Politiadvokat Arne Fjellstad i Vest politidistrikt stadfestar dette til BT. Politiet vart varsla om påstått uaksom køyring på motorsykkel. Seinare på kvelden observerte ein polititilsett som hadde fri, det same i området Danmarks plass og Fjøsangerveien. Mosele samtykka ikkje i beslaget, så saka går til retten. Han har bede advokaten sin, Jørgen Riple, å ikkje kommentera saka. Det er ifølge Fjellstad ikkje mistanke om rus knytt til beslaget.

 • Fredag 12. april kl. 18.22

  «Kamelen» mista lappen for aktlaus MC-køyring

  Marcus Kabelo Møll Mosele, kjend under artistnavnet Kamelen, mista onsdag kveld førarkortet. Han fortalde dette på Instagram fredag ettermiddag, melder BA. Politiadvokat Arne Fjellstad i Vest politidistrikt stadfestar dette til BT, og seier det ikkje er mistanke om rus knytt til beslaget. Politiet vart varsla om påstått aktlaus køyring på motorsykkel. Seinare på kvelden observerte ein polititilsett som hadde fri, det same i området Danmarks plass og Fjøsangerveien. Mosele samtykka ikkje i beslaget, så saka går til retten. Han har bede advokaten sin, Jørgen Riple, å ikkje kommentera saka.

 • Fredag 12. april kl. 18.18

  Anmeldes for kjøring i ruspåvirket tilstand

  Klokken 16:40 stoppet politiet en bil under en kontroll i Eigersund. Føreren av bilen mistenktes for å ha kjørt i påvirket tilstand, noe som ble bekreftet etter at vedkommende avga blodprøve hos legevakten. Mannen i 30 årene anmeldes for forholdet.

 • Fredag 12. april kl. 18.07

  Kamelen har mistet lappen

  En politiansatt som ikke var på jobb skal ha observert artisten kjøre uaktsomt, melder Bergens Tidende.

 • Fredag 12. april kl. 18.07

  Kamelen har mistet lappen

  En politiansatt som ikke var på jobb skal ha observert artisten kjøre uaktsomt, melder Bergens Tidende.

 • Fredag 12. april kl. 18.06

  Trafikkulykke i Fyresdal

  Nødetatene er på vei til Fyresdal etter melding om en trafikkulykke med en bil involvert. Ifølge politiet fremstår det som en singelulykke. – Det er ikke opplysninger om at noen er skadd, skriver politiet på X.

 • Fredag 12. april kl. 18.02

  Helse Møre og Romsdal vil ha Helseplattforma viss dei får ekstra bemanning

  Leiinga i Helse Møre og Romsdal ønsker å innføre Helseplattforma frå 27. april visst dei får ekstra sjukepleiarar og legar. – Vi innstiller på å innføre Helseplattforma under føresetnad at vi får på plass bemanning. Dersom vi ikkje har det kan vi ikkje gå på plattforma. Det seier direktør i Helse Møre og Romsdal, Olav Lødemel. 17. april skal styret i Helse Møre og Romsdal seie ja eller nei til at Helseplattforma.

 • Fredag 12. april kl. 18.01

  Slagsmål i Porsgrunn

  Det var klokken 15.30 at politiet fikk melding om to personer som sloss på Porsgrunn bru. Fornærmede er en mann i 30 årene. Han er ikke skadet, men ble slått i ansiktet og sparket i kroppen, melder politiet. Mistenkte er en mann i 30-årene. Ifølge politiet skal han ha vært lite samarbeidsvillig og ville blant annet ikke oppgi ID. Han er nå innbrakt og satt i arrest

 • Fredag 12. april kl. 17.54

  Tour de Ski-endring: – Dumt og synd

  Tour de Ski går kun i ett land neste vinter.

 • Fredag 12. april kl. 17.51

  Demonstranter forsøkte å ta seg frem til statsministeren

  Torsdag forsøkte Gaza-demonstranter å ta seg frem til statsminister Jonas Gahr Støre i Oslo sentrum. Eirik Veum, seniorrådgiver i PST, bekrefter at det var en hendelse torsdag. – PST kan bekrefte at det var en hendelse i nærheten av statsministeren torsdag. Personell fra PST og politiet fikk raskt kontroll på situasjonen, sier Veum til NRK. Veum bekrefter at ingen ble pågrepet etter hendelsen. Statsministerens kontor ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til PST. – Det har vært flere lignende hendelser den siste tiden. Er dere bekymret? – Jeg ønsker ikke å kommentere hvordan vi vurderer sikkerhetssituasjonen rundt myndighetspersoner, men vi registrerer at det har vært flere hendelser, sier Veum. Oslo politidistrikt bekrefter at de er kjent med hendelsen. Tidligere denne uken gjorde demonstranter utenfor Oslo kongresssenter at Støres tale til landsstyret ble forsinket. I mars ble Frp-leder Sylvi Listhaug forfulgt av en gruppe demonstranter med Palestina-flagg.

 • Fredag 12. april kl. 17.42

  Kaller ut frivillige for å bistå i søk

  Frivillige blir nå kalt ut for å bistå i søk på Flekkerøya i Kristiansand. Grunnen er at det er hørt rop i området. Politi, brannbåt, ambulanse og luftambulanse er allerede på plass, og det blir søkt både på land og i vann. Ifølge politiet er deler av søkeområdet på land ulendt.

 • Fredag 12. april kl. 17.39

  Lave strømpriser på Sør- og Østlandet lørdag

  Lørdag ettermiddag får to prisområder på Sør- og Østlandet tidenes nest laveste strømpris: minus 37 øre. Klokken 15 lørdag blir spotprisen i NO1 (Østlandet) og NO2 (Sørlandet) på minus 37 øre/kWh, før avgifter og nettleie. I timen før er prisen minus 35 øre/kWh, melder Europower. Til sammen er det negativ pris i syv timer lørdag. Bare én dag har timeprisene vært lavere. Det var 16. juli i fjor, da prisen på strøm i Sør-Norge var minus 70 øre per kilowattime. På det dyreste koster strømmen i Sør-Norge 43 øre per kWh lørdag. I Nord-Norge ligger lørdagprisene på mellom 15 og 30 øre. (NTB)

 • Fredag 12. april kl. 17.39

  Austevoll-ferja går heile tida etter stans

  På ferjesambandet Hufthamar–Krokeide er ferje 1 i drift igjen og vil gå fortløpande for å ta unna trafikk. Sidan i føremiddag har det vore tekniske problem og lange køar. Avgang frå Hufthamar kl. 17.25 og Krokeide kl. 18.10, melder vegtrafikksentralen.

 • Fredag 12. april kl. 17.32

  Innbrudd i bolig på Biri

  Politiet har foretatt åstedsundersøkelse etter at det har vært et innbrudd i en bolig på Biri i Gjøvik kommune. Ifølge politiet er det stjålet både smykker og sølvtøy fra stedet. Innbruddet har skjedd i løpet av formiddagen fredag.

 • Fredag 12. april kl. 17.25

  For mange slutter i Forsvaret: Gram kommer opp med plan

  Erfarne folk slutter i Forsvaret, misfornøyde med lønn, pensjon og karriereløp. Men William (21) og Lykke (21) trives så godt som artillerister på fregatt at de frivillig forlenger førstegangstjenesten.

 • Fredag 12. april kl. 17.11

  Forlenget kontrakten

  Fortsetter i Hannover i to nye år.

 • Fredag 12. april kl. 17.07

  Bondelagsleiar trekker frukostinvitasjon i protest

  Regjeringa har fått fleirtal for ein ny landbrukspolitikk som får bøndene til å rase. Dei er ikkje nøgd med regjeringa sin nye måte å rekne ut løn til bøndene. – Dette er eit mageplask. Vi hadde invitert stortingsrepresentantar på frukost den 17. mai, men no har vi sagt at det ikkje blir frukost. Utan auka inntekt blir det ikkje mat, seier bondelagsleiar i Vestland Gry Ingvild Agjeld. Bøndene hadde planlagt å sørge for frukost utanfor Stortinget på 17. mai då forhandlingane om jordbruksoppgjeret skal vere ferdig til nasjonaldagen.

 • Fredag 12. april kl. 17.04

  Tidenes nest laveste strømpris lørdag

  Lørdag ettermiddag får to prisområder på Sør og Østlandet tidenes nest laveste strømpris: minus 37 øre.

 • Fredag 12. april kl. 16.55

  18 køyrde for fort på Byrkjelo

  Det blei skrive ut 18 forenkla førelegg då Utrykkingspolitiet hadde fartskontroll på E39 Breimsvegen på Byrkjelo. Den høgaste fart som blei målt var 77 km/t i 60-sona.

 • Fredag 12. april kl. 16.55

  Den mørkeste strafferunden

  HOKKSUND (VG) Det var tydelig hvor dette skulle ende da dommerne valgte å starte med et rosende avsnitt om Anders Besseberg.

 • Fredag 12. april kl. 16.53

  Må vurdere sparetiltak etter lønnsoppgjør: – Noen må betale for det

  Prisen for et «historisk godt resultat» for byggfagene vil merkes, tror Torstein Iselvmo på Stjørdal.

 • Fredag 12. april kl. 16.45

  Nødetatene sjekker om noen trenger hjelp

  Det er hørt to rop fra området Daumannsholmen på Flekkerøya i Kristiansand. Politiet er på vei til stedet med innsatsleder og hundepatrulje for å sjekke om noen trenger hjelp. Brannvesenet rykker ut med brannbåten og drone, i tillegg er det sendt en ambulanse, og luftambulansen kommer fra Arendal. Det er bare en melding på forholdet. – Dersom noen har vært høylytt i området eller noen som har hørt rop om hjelp ber vi dem om å ta kontakt med politiet, sier operasjonsleder i Agder Politidistrikt Miriam Stausland.

 • Fredag 12. april kl. 16.39

  Påkøyrsel bakfrå på E6 ved Sandmoen i Trondheim

  Ein bil har køyrt inn i ein annan bakfrå på E6 ved Sandmoen i sørgåande felt. Det skal ikkje vere nokon skadde personar. Det er saktegåande kø på staden og politiet er på veg.

 • Fredag 12. april kl. 16.39

  To trafikkuhell på E6 i Trondheim

  Tre bilar har kollidert på E6 ved Hårstad i Trondheim i sørgåande retning. – Involverte som hadde med seg ein baby drog på legevakta for ein sjekk, skriv politiet på X. Politiet har tatt beslag på førarkortet til ein person i 30-åra og opprettar sak. I tillegg har ein bil har køyrt inn i ein annan bakfrå på E6 ved Sandmoen i sørgåande felt. Det skal ikkje vere nokon skadde personar. Begge hendingane fører til lang, saktegåande kø.

 • Fredag 12. april kl. 16.34

  Politipatrulje fant gjenstand i Mandal – bombegruppen tilkalt

  Politiets bombegruppe rykket ut med helikopter til Mandal fredag ettermiddag.

 • Fredag 12. april kl. 16.28

  Ber bilistar passe på i Damsgårdstunnelen

  Ein personbil står med stans like før tunnelmunninga på vestsida av Damsgårdstunnelen på riksveg 555 i retning mot sentrum. Politiet melder at trafikken må legge seg over i venstre felt. Siste: Bilen kom seg etter kvart vidare.

 • Fredag 12. april kl. 16.19

  Buss står på tvers av veien og sperrer trafikk

  På Fv1555 Sætrevegen mellom Dal og Nordkisa står det en buss på tvers av veien og sperrer for trafikken. Bilberger er på vei, men det vil trolig ta en stund å berge bussen og åpne veien igjen. Politiet er på stedet.

 • Fredag 12. april kl. 16.16

  Kadetten avlyser også 2024-festivalen

  Festivalen Kadetten i Sandvika, som kaller seg Norges største hiphopfestival, avlyser årets utgave. «Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Kadetten 2024 er avlyst», står det på festivalens Instagram-side , og gjengitt av YLTV. «Det er utrolig leit, vi var overbevist da vi relanserte festivalen i år at situasjonen og markedet hadde snudd – sånn ble det ikke. Kombinasjonen av vesentlig høyere priser på alt av artister i sjangeren, usikre og innstilte turnéplaner, høyere kostnader og mindre kjøpekraft blant vårt publikum gjør at vi ikke ser det mulig å gjennomføre festivalen i år», står det om årsaken til avlysningen. Ifølge Instagram-posten vil kjøpte billetter refunderes automatisk. Kadettenfestivalen ble avlyst også i 2023.

 • Fredag 12. april kl. 16.11

  Melder seg ut av Senterpartiet

  Sauebonde og fylkessekretær i Telemark Bonde og Småbrukarlag, Tor Mølster Byggland, melder seg ut av Senterpartiet. Det er sterke reaksjonar blant bønder i Øvre Telemark etter at Senterpartiet var med på å sikra fleirtal for ein ny landbrukspolitikk saman med Høgre og Venstre på Stortinget. Mølster Byggland mener den nye landbrukspolitikken betyr at bøndene må jobbe meir for mindre pengar: – Det skal være bøndenes og distriktets parti og det er det ikke i denne sammenhengen, sier han og legger til: – Jeg tror flere velger å melde seg ut av Senterpartiet etter at dette kom frem i dag.

 • Fredag 12. april kl. 16.11

  Kadetten 2024 er avlyst: – Utrolig leit

  Musikkfestivalen Kadetten er avlyst.

 • Fredag 12. april kl. 16.11

  Kadetten 2024 er avlyst: – Utrolig leit

  Musikkfestivalen Kadetten er avlyst.

 • Fredag 12. april kl. 16.06

  Politiet leter enda etter savnet student

  Politiet i Nordland leter enda etter den Nederlandske studenten i 20-årene som ble meldt savnet onsdag. Operasjonsleder Yngvar Fredriksen sier til NRK at de enda leter etter vedkommende. – Status nå er at vi fortsatt er der oppe og driver på med søk og leting med politimannskaper, folk fra alpine redningsgrupper og politiets hundepatruljer. Fredriksen sier at redningshelikopter har blitt brukt til å frakte personell. – Nå er det kun fotfolk som søker i området. så vi blir sikkert å lete par tre timer til i dag. – Hva er grunnen til at dere ikke bruker helikopter og varmesøkende kamera? Fredriksen sier at han nettopp har kommet på jobb i dag og ikke vet hvordan vurderinger som har blitt gjort i dag, men tilføyer; – Det er lite sannsynlig at man finner noe utslag på noe varme sånn sett. Det er noen dager siden han forsvant. Vi er nå inne i et søk etter antatt omkommet. Selv om de regner med at den savnede er omkommet så ønsker de å finne personer som er savnet så fort som mulig. – Så inntil videre, så langt det er tilrådelig, så fortsetter vi søket. Så skal vi ta en ny vurdering senere i kveld.

 • Fredag 12. april kl. 16.03

  Varetektsfengslet etter leilighetsbrann i Elverum

  Mannen som er siktet for å ha tent på en leilighet i Elverum om morgenen 10. april blir varetektsfengslet i to uker. Ingen personer kom til skade i brannen, men leiligheten beskrives som totalskadet. I kjennelsen fra Østre Innlandet tingrett står det at den siktede har forklart seg uklart om sin rolle i hendelsen. Han har fremstått som noe forvirret og med behov for oppfølging. Retten legger til grunn at han vil få oppfølging i fengslet. Tingretten begrunner fengslingen med at det er nærliggende og konkret fare for at den siktede vil forsøke å ødelegge bevis dersom han blir løslatt. Forsvarer, advokat Jostein Løken, sier at mannen nekter straffskyld, men at han går med på fengslingen fordi han forstår at politiet må etterforske saken. Politiet ba om fire ukers varetektsfengsling, men retten mener to uker er tilstrekkelig.

 • Fredag 12. april kl. 16.01

  «AI Pin» til 700 dollar får slakt

  – Uferdig og ødelagt.

 • Fredag 12. april kl. 15.51

  Trafikkulykke på Ryggeveien

  Det har vært en påkjørsel bakfra på fylkesvei 118 Ryggeveien like ved Årvollkrysset. Det melder vegtrafikksentralen. – Mindre personskade. Trafikken går i ett felt forbi stedet. Nødetatene på stedet, opplyser politiet.

 • Fredag 12. april kl. 15.44

  Opplysninger til VG: Kjerkol sparket fredag morgen

  Ingvild Kjerkol var beredt til å kjempe videre. Det var til ingen nytte, fikk hun vite fredag morgen. Det får VG opplyst av kilder nært på prosessen.

 • Fredag 12. april kl. 15.41

  Parat klare til ta ut 1000 medlemmer i streik

  Etter bruddet i tarifforhandlingene mellom Parat og Virke, varsler Parat at 1000 medlemmer blir tatt ut i streik dersom partene ikke blir enige i meklingen.

 • Fredag 12. april kl. 15.38

  Hvem snakker med gutta om sex?

  Vi trenger at samfunnet tar gutter sin seksualitet på alvor, og at noen snakker gutta sitt språk.

 • Fredag 12. april kl. 15.36

  Ferjetrøbbel mellom Bergen og Austevoll: – Regn med forsinkelser

  Ferjesambandet på fylkesvei 546 Hufthamar - Krokeide, mellom Austevoll og Bergen, har vært ute av drift siden fredag formiddag. Nå som ettermiddagsrushet og helgeutfarten er i gang, danner det seg fort køer på begge sider, ifølge Vegtrafikksentralen. – Regn med forsinkelser, er beskjeden.

 • Fredag 12. april kl. 15.35

  Bombegruppa landet i Mandal

  Fredag ettermiddag landet politiets bombegruppe med helikopter i Mandal. Det melder Lindesnes avis. – Det er udramatisk og ikke fare for omgivelsene, sier operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt tillokalavisen. Bombegruppa kom fra Oslo til idrettsparken i Mandal med helikopter. Det var planlagt på forhånd. De bistår i å håndtere en gjenstand på en privat adresse i forbindelse med en straffesak, sier Stausland og understreker at det ikke er noen fare for omgivelsene.

 • Fredag 12. april kl. 15.35

  Lenge leve poptimismen!: Plateanmeldelse: Girl In Red – «I’m Doing It Again Baby!»

  Marie Ulven gjør det igjen – denne gangen med et enda større og mer smittende glis.

 • Fredag 12. april kl. 15.34

  Omdiskutert russebuss har fått kjøreforbud

  Russebussen Pøbben fra Jæren har fått mye oppmerksomhet på grunn av en sex-illustrasjon på langsiden. Nå har bussen fått bruksforbud etter en trafikkontroll.

 • Fredag 12. april kl. 15.31

  Bred nedgang på Wall Street – Storbanker falt etter tallslipp

  Flere banker la frem kvartalstall før de amerikanske aksjemarkedene åpnet fredag. JPMorgan-aksjen hadde sin verste børsdag på over to år.

 • Fredag 12. april kl. 15.31

  Nedgang på Wall Street - Storbanker faller etter tallslipp

  Flere banker la frem kvartalstall før de amerikanske aksjemarkedene åpnet fredag.

 • Fredag 12. april kl. 15.31

  Wall Street faller fra start

  Flere banker la frem kvartalstall før de amerikanske aksjemarkedene åpnet fredag.

 • Fredag 12. april kl. 15.31

  Fostermor rørt av minister-beskjed: – Vil alltid være barnet vårt

  Over 200 barn står i kø for å få et fosterhjem. Fostermødrene Wenche og Tone sier det er fantastisk å ha fosterbarn - men at det går hardt utover familieøkonomien.

 • Fredag 12. april kl. 15.31

  Quiz - uke 15

  Bryn deg på spørsmålene fra uke 15.

 • Fredag 12. april kl. 15.29

  Tre biler i ulykke på E6 i Råde

  Tre biler har vært involvert i en trafikkulykke på E6 i Råde, melder vegtrafikksentralen. Det er snakk om en påkjørsel bakfra, ifølge politiet. Ingen personer er alvorlig skadet. – Bilene er berget, nødetatene er ferdige på stedet og veien er åpnet for normal trafikk, melder politiet klokken 15.36. Ulykken skjedde i sørgående retning mellom Jonstenkrysset og Åsgårdkrysset.

 • Fredag 12. april kl. 15.23

  Politiet ber om tips etter brann i Sandviken: – Kan ikke utelukke at den er påsatt

  Politiet ber om tips etter brannen i Sandviken i Bergen natt til torsdag. – Vi ønsker hjelp fra publikum som kan ha vært ute på natten og observert personer. Vi ønsker også å komme i kontakt med personer som har parkerte biler i gatene i området, som har kameraovervåkning, sier politioverbetjent Therese Sagstad. Like før klokken 03.00 torsdag ble det meldt om kraftig røykutvikling i et hus i Ole Eides gate. Tre beboere kom seg ut i sikkerhet uten skader. – Vi har gjennomført en åstedsundersøkelse der i dag, og vi kan ikke utelukke at den brannen er påsatt. Men det betyr ikke at den er påsatt med vilje, sier Sagstad. Ingen har foreløpig status som mistenkt i saken. BA og BT meldte om dette først.

 • Fredag 12. april kl. 15.23

  Politiet ber om tips etter brann i Sandviken

  Politiet ber om tips etter brannen i Sandviken i Bergen natt til torsdag. – Vi ønsker hjelp fra publikum som kan ha vært ute på natten og observert personer. Vi ønsker også å komme i kontakt med personer som har parkerte biler i gatene i området, som har kameraovervåkning, sier politioverbetjent Therese Sagstad. Like før klokken 03.00 torsdag ble det meldt om kraftig røykutvikling i et his i Ole Eides gate. Tre beboere kom seg ut i sikkerhet uten skader. – Vi har gjennomført en åstedsundersøkelse der i dag, og vi kan ikke utelukke at den brannen er påsatt. Men det betyr ikke at den er påsatt med vilje, sier Sagstad. Ingen har foreløpig status som mistenkt i saken.

 • Fredag 12. april kl. 15.21

  Ingen funn som underbygger at det var et ekte våpen

  Onsdag 10. april rykket politiet ut til en skole i Vesterålen etter en melding om at en mindreårig elev skal ha vist fram et våpen til medelever i skoletiden. Politiet opplyser nå at de ikke har gjort noen funn som underbygger at det var et ekte våpen. Det skriver politiet i Nordland i en pressemelding. – Våpenet er ikke funnet, men politiet har heller ikke funnet noen holdepunkter for at barnet har fått tak i et ekte våpen. Politiet har heller ikke funnet noe som underbygger en intensjon om å skade noen, og vi anser heller ikke at det skal være noen fare forbundet med hendelsen, skriver politiadvokat Torgeir Kvitvik i pressemeldingen. Kvitvik opplyser også at politiet var til stede ved flere anledninger på den aktuelle skolen i dag som et trygghetsskapende tiltak. – Politiet driver kontinuerlig med forebyggende arbeid, i samarbeid med skolene. Vi kommer blant annet til å delta på foreldremøte på den aktuelle skolen i neste uke. Det gode samarbeidet med skolene i Vesterålen kommer vi til å videreføre også i tiden fremover.

 • Fredag 12. april kl. 15.21

  «Pornobussen» fra Bryne har fått bruksforbud

  Den kontroversielle russebussen «Pøbben» fra Bryne fikk bruksforbud da de torsdag ble stanset av Statens vegvesen i trafikkontroll, skriver Stavanger Aftenblad. Årsaken er ikke det mye omtalte dekoren på bussen, som flere har omtalt som pornografisk, men flere tekniske mangler på kjøretøyet. – Bussen er ikke avskiltet, men det er forbud mot å kjøre bussen med disse tekniske manglene. Russen kan utbedre manglene og få den godkjent, og vi har satt en siste frist for utbedring av manglene innen 9. mai, sier Helge Våge, som er inspektør i Statens vegvesen, til avisa. Bussen kan avskiltes, dersom manglene ikke er utbedret innen fristen. På Instagram har russegruppen lagt ut at rulling er avlyst fredag.

 • Fredag 12. april kl. 15.16

  Styret i Innlandet Bondelag protesterte mot regjeringen

  I dag ble det kjent at regjeringen er enige om en ny landbrukspolitikk sammen med partiene Høyre og Venstre. Bøndene er ikke fornøyde med innholdet i planen. I ettermiddag gjennomførte styret i Innlandet Bondelag en protestmarkering i Brumunddal. – Vi hadde vår generasjons mulighet nå til å få til et opptrappingsvedtak som kunne sikre bonden høyere inntekt. Så langt så ser det ikke ut til at Stortinget har samlet seg om - i hvert fall ikke den beste løsningen, sier leder Elisabeth Gjems i Innlandet Bondelag.

 • Fredag 12. april kl. 15.13

  Flere helikopteravganger til Nordsjøen kansellert

  Flere helikopteravganger fra Bergen Lufthavn Flesland og Florø Lufthavn til oljefeltene i Nordsjøen er kansellert, ifølge heliport.no. – På grunn av tåke langs kysten er trafikken utsatt inntil videre. Passasjerer bes møte til ordinær tid for innsjekk, er beskjeden fra Equinor, ifølge nettsiden. De planlagte avgangene som skulle ha gått tidligere fredag, er foreløpig utsatt til senere fredag ettermiddag og kveld.

 • Fredag 12. april kl. 14.59

  Michael J. Fox om kjendiser på 80-tallet: – Man måtte ha talent

  Skuespiller Michael J. Fox (62) er ikke udelt begeistret for alle dagens kjendiser.

 • Fredag 12. april kl. 14.58

  Trafikkulykke ved tunnel på E10

  Like før klokken 15 har det oppstått en trafikkulykke ved tunnelen Perleporten i Svolvær, melder Vegtrafikksentralen.

 • Fredag 12. april kl. 14.57

  UD advarer om risiko for iransk angrep

  Det kan være økt risiko for et iransk angrep mot Israel de kommende dagene, skriver UD i reiserådet.

 • Fredag 12. april kl. 14.55

  Trafikkulykke i Vågsbygd

  Det er meldt om en trafikkulykke i Vågsbygd i Kristiansand. To biler og tre personer er involvert. Ulykken fremstår ikke alvorlig, skriver politiet.

 • Fredag 12. april kl. 14.52

  Kjøpte kraftverk på opningsdagen

  Sognekraft har sikra seg samtlege aksjar i Leikanger kraftverk i Sogndal. Fram til opningsdagen fredag hadde energiselskapet og svenske Orrön Energy like stor eigarpost i kraftverket. Oppkjøpet har ei ramme på kring 600 millionar kroner. Kraftverket produserer vel 200 GWh i året. Ordførar Stig Ove Ølmheim (Ap) stod for opninga av kraftverket.

 • Fredag 12. april kl. 14.41

  Anders Jacobsen vant fram i retten: – Utrolig deilig

  Anders Jacobssen har fått fullt gjennomslag i sin sak mot Just Padel Group.

 • Fredag 12. april kl. 14.40

  Anders Jacobsen vant rettssak

  Anders Jacobsen vant rettssaken mot Just Padel Group. De dømmes til å betale Anders Jacobsen 3,1 millioner kroner. I tillegg kommer renter og saksomkostninger på 1,1 millioner kroner. Bakgrunnen for striden er salget av et padelsenter i Hønefoss som Jacobsen eide sammen med Just Padel Group (JPG) frem til høsten 2021. På det tidspunktet var JPG eid av de tidligere fotballprofilene Jesper Mathisen og Ole Martin Årst, samt to forretningsmenn.

 • Fredag 12. april kl. 14.37

  22 tatt i laserkontroll

  22 førere i Bærheim, Sandnes ble i dag mellom 13.00-14.30 tatt i laserkontroll av utrykningspolitiet. Førerne fikk bot på stedet, og høyeste hastighet ble målt til 75 km/t.

 • Fredag 12. april kl. 14.29

  Jämtlandsvegen i Verdal stengt på grunn av flaum

  Fylkesveg 72 mellom Verdal og Sverige er stengt på grunn av flaum. Mykje vatn og is i elva har komme opp og dekker delar av vegen. Statens vegvesen skal ta ei ny vurdering om opning av vegen laurdag klokka 08.

 • Fredag 12. april kl. 14.28

  Svenske Mikael (39) ble skutt foran sønnen (12): – Helt sinnssykt

  12-åringen ble vitne til at faren ble skutt og drept onsdag. Nå takker moren hans for støtten familien har fått.

 • Fredag 12. april kl. 14.22

  Forurenset havnebasseng: Kilde ikke funnet

  Oslo brann-og redningsetat har ikke funnet kilden til forrurensningen av havnebassenget. Det melder Obre i en pressemelding.

 • Fredag 12. april kl. 14.22

  Forurenset havnebasseng i Oslofjorden: Kilde fortsatt ikke funnet

  Oslo Brann- og redningsetat har fortsatt ikke funnet kilden til forurensningen av havnebassenget i Oslofjorden. Det melder brannvesenet i en pressemelding. Forurensningen ble først observert i indre Oslofjord mandag denne uken. Det er lagt ut lenser ved Sjursøya og ved utløpet av Alnaelva så langt uten at det har fanget opp forurensing. Brannvesenet avventer vannprøver mot slutten av neste uke før de kan si helt klart hva stoffet er. Patruljering av indre havnebasseng vil fortsette gjennom helgen.

 • Fredag 12. april kl. 14.19

  Politi knivstukket i Setesdal - ikke fysisk skadet

  Én mindreårig er siktet for drapsforsøk etter å ha knivstukket en politibetjent i stikkvesten.

 • Fredag 12. april kl. 14.19

  Polititjenesteperson knivstukket

  En polititjenesteperson i Agder ble torsdag kveld knivstukket i Setesdal forbindelse med et ordensoppdrag. Tjenestepersonen ble ikke fysisk skadd av kniven fordi den traff stikkvesten som vedkommende hadde på seg. – Politiet rykket ut i forbindelse med et ordensoppdrag i et privat hjem. Da patruljen kom fram ble de møtt av en mindreårig og andre familiemedlemmer. Den mindreårige gikk til angrep på patruljen og stakk en kniv i stikkvesten til den ene polititjenestepersonen, sier politistasjonssjef Kim Asbjørn Haugen ved Setesdal politistasjonsdistrikt. Den mindreårige personen er pågrepet og siktet for drapsforsøk.

 • Fredag 12. april kl. 14.19

  Politibetjent knivstukket - mindreårig siktet for drapsforsøk

  En polititjenesteperson i Agder ble torsdag kveld knivstukket i Setesdal forbindelse med et ordensoppdrag. Tjenestepersonen ble ikke fysisk skadd av kniven fordi den traff stikkvesten som vedkommende hadde på seg. – Politiet rykket ut i forbindelse med et ordensoppdrag i et privat hjem. Da patruljen kom fram ble de møtt av en mindreårig og andre familiemedlemmer. Den mindreårige gikk til angrep på patruljen og stakk en kniv i stikkvesten til den ene polititjenestepersonen, sier politistasjonssjef Kim Asbjørn Haugen ved Setesdal politistasjonsdistrikt. Den mindreårige personen er pågrepet og siktet for drapsforsøk.

 • Fredag 12. april kl. 14.08

  Slik spilles cupens 2. runde i Rogaland

  Norges Fotballforbund har satt opp cupens 2. runde for herrer. Den byr på flere interessante oppgjør. Askeladden Torvastad, som slo ut Haugesund i runde 1, får besøk av eliteserielaget Viking. Ellers blir det et Rogalandsoppgjør mellom Vard Haugesund og Sandnes Ulf. Bryne møter Mandalskameratene. Eik møter Fløy.

 • Fredag 12. april kl. 14.08

  Hvilken billige høytrykkspyler er best?

  Hendige spylere for de lettere jobbene.

 • Fredag 12. april kl. 14.05

  Thea Ravnås (18) døde i møteulykken i Sigdal

  Thea Ravnås (18) gikk på Buskerud videregående skole og skulle være russ i år.

 • Fredag 12. april kl. 14.01

  Støre viser hvem som er sjefen

  Ingvild Kjerkol strittet imot. Men statsminister Jonas Gahr Støre var bestemt.

 • Fredag 12. april kl. 13.48

  Opplysninger til VG: Vestre kan bli helseminister

  Hvis Ap-nestlederen tar over jobben til Ingvild Kjerkol kan det åpne opp for en nordnorsk næringsminister: Cecilie Myrseth.

 • Fredag 12. april kl. 13.47

  Disse møtes i cupens 2. runde

  Norges Fotballforbund har satt opp cupens 2. runde for herrer. Slik spilles cupens 2. runde for lagene fra Innlandet: Elverum – HamKam Skeid – Raufoss Kjelsås – Kongsvinger De fleste kampene i 2. runde blir spilt 24. april.

 • Fredag 12. april kl. 13.47

  Tikhonov knallhardt ut mot Besseberg etter dommen: - En skam for Norge

  Reaksjonene er mange etter Anders Besseberg-dommen.

 • Fredag 12. april kl. 13.41

  Nominert til «Årets Museum 2024»

  Jektefartsmuseet i Bodø er nominert til den gjeveste prisen i museumsbransjen – «Årets Museum». Den nasjonale museumsprisen deles ut årlig av Norges museumsforbund. – Å bli nominert til Årets Museum er en stor ære, og vi er selvsagt svært stolte av det. De ansatte på Jektefartsmuseet gjør en formidabel jobb med å formidle et viktig element av NordNorges kysthistorie. Museet fyller snart fem år, og det er ekstra hyggelig at vi allerede har fått nasjonal oppmerksomhet, sier Ole Jakob Furset, direktør i Stiftelsen Nordlandsmuseet. Jektefartsmuseet er nominert sammen med Hurtigrutemuseet på Stokmarknes og Svalbard Museum i Longyearbyen.

 • Fredag 12. april kl. 13.35

  Gjenstander i kjørebanen på Fredrikstadbrua

  Det ligger gjenstander i vegen på Fredrikstadbrua. Dette påvirker trafikken i begge retninger, skriver Vegtrafikksentralen Øst på X/Twitter. Mannskaper er på vei for å rydde brua.

 • Fredag 12. april kl. 13.34

  Tester reklame i Start-menyen

  Mye tyder på at Microsoft ønsker å vise mer reklame i Windows fremover.

 • Fredag 12. april kl. 13.25

  Knusende dom: Besseberg dømt for grov korrupsjon

  Tidligere IBU-president Anders Besseberg (78) er dømt til fengsel i tre år og én måned for grov korrupsjon.

 • Fredag 12. april kl. 13.20

  Dette er den nye treneren til Rosenborg

  Robin Shroot (36) er den nye treneren til Rosenborg Kvinner. Han har vært i klubben som assistenttrener siden 2021 og har nå skrevet under på en treårskontrakt som hovedtrener. Det skriver klubben på sine egne hjemmesider. – Jeg synes det er veldig spennende for meg personlig. Jeg har vært nødt til å møte noen frykter og være tro mot verdiene jeg lever etter. Det å muligheten til å representere denne fantastiske institusjonen, er ekstremt spennende, sier Robin Shroot til rbk.no.

 • Fredag 12. april kl. 13.19

  Foreslår å legge ned flere skoler

  Fylkeskommunedirektør i Innlandet, Tron Bamrud forslår å legge ned 1 til 4 videregående skoler i Innlandet. I tillegg forslår han å kutte flere skolesteder. Han har lagt fram tre alternative forslag: 1. 1 skole og 4 skolesteder blir avviklet * Skarnes vgs. * Skolested Nordstumoen (Storsteigen vgs.) * Skolested Dombås (Nord-Gudbrandsdal vgs.) * Skolested Lom (Nord-Gudbrandsdal vgs.) * Skolested Flisa (Solør vgs.) 2. 2 skoler og 5 skolesteder blir avviklet * Skarnes vgs. * Dokka vgs. * Skolested Nordstumoen (Storsteigen vgs.) * Skolested Dombås (Nord-Gudbrandsdal vgs.) * Skolested Lom (Nord-Gudbrandsdal vgs.) * Skolested Flisa (Solør vgs.) * Skolested Sønsterud (Solør vgs.) 3. 4 skoler og 5 skolesteder blir avviklet * Skarnes vgs. * Dokka vgs. * Trysil vgs. * Gausdal vgs. * Skolested Nordstumoen (Storsteigen vgs.) * Skolested Dombås (Nord-Gudbrandsdal vgs.) * Skolested Lom (Nord-Gudbrandsdal vgs.) * Skolested Flisa (Solør vgs.) * Skolested Sønsterud (Solør vgs.) Han foreslår også å avvikle linjer ved noen skoler, og flytte linjer mellom skolene. Bakgrunnen for arbeidet med ny skole- og tilbudsstruktur er at det blir færre elever i videregående opplæring i Innlandet. Dermed blir også de økonomiske rammene strammere. Det er politikerne som i oktober vedtar den endelige skole- og tilbudsstrukturen i Innlandet.

 • Fredag 12. april kl. 13.17

  Lisa Rinna om fiksing på ansiktet: – Ikke for alle

  Da Lisa Rinna (60) torsdag ble brukt som eksempel på hvordan man ikke bør putte «fillers» i ansiktet, valgte hun å kommentere.

 • Fredag 12. april kl. 13.15

  Jojo Siwa tar avstand fra barnestjerne-stempelet

  – Jeg har alltid sett yngre ut fysisk, sier 20-åringen i ett nytt intervju.

 • Fredag 12. april kl. 13.15

  Vågslid nevnes som mulig Kjerkol-etterfølger

  Hvis statsminister Jonas Gahr Støre kikker etter ny helse- og omsorgsminister utenom dagens statsråder, nevnes Lene Vågslid (38) fra Telemark som en av kandidatene, etter det NRK kjenner til.

 • Fredag 12. april kl. 13.14

  Møter byrivalen i cupen

  Bodø/Glimt møter naboene Junkeren i 2. runde av fotball-NM for menn. Det ble klart da Norges Fotballforbund presenterte oppsettet for cupens 2. runde. Kampene spilles i utgangspunktet onsdag 24. april. I første runde vant Bodø/Glimt enkelt 6-0 borte mot Brønnøysund. Junkeren slo Rana FK 3-0 på Mo.

 • Fredag 12. april kl. 13.12

  Ny rapport: Lite sannsynlig med lignende skred

  Det er lite sannsynlig at det vil gå et lignende jordskred i Bagn i Valdres som det som gikk under ekstremværet «Hans» i fjor høst. Det kommer frem i en ny rapport som Skred AS har utarbeidet på oppdrag fra Norges vassdrag- og energidirektoratet (NVE). – Det er en mulighet for nye skred i området, men rapporten viser at sannsynligheten for det er svært lav, sier Jaran Wasrud, senioringeniør i skredavdelingen til NVE. Et bolighus, en tomannsbolig og en garasje ble tatt av raset. Ingen personer ble fysisk skadd. Kommunedirektør i Sør-Aurdal kommune, Haakon Boie Ludvigsen, sier de trenger tid på å gå gjennom rapporten og kartlegge videre framdrift.

 • Fredag 12. april kl. 13.11

  Eik møter eliteserielag i cupen

  Andre runde i NM i fotball for menn er klar. Fem lag fra Vestfold og Telemark er fortsatt med og ett av av lagene skal bryne seg på et eliteserielag: Eik Tønsberg - Fredrikstad Pors - Odd Fram - Arendal. Kampene spilles 24. og 25. april.

 • Fredag 12. april kl. 13.11

  Grenlands-derby i cupen

  Andre runde i NM i fotball for menn er klar. Fem lag fra Vestfold og Telemark er fortsatt med og to av lagene skal bryne seg på et eliteserielag: Eik Tønsberg - Fredrikstad Pors - Odd Fram Larvik - Arendal. Kampene spilles 24. og 25. april.

 • Fredag 12. april kl. 13.08

  Slik spiller Sørlandslagene i cupen

  Norges Fotballforbund har satt opp kampene i cupens andre runde. Kampene spilles i utgangspunktet onsdag 24. april. • Fløy møter Egersund • Jerv møter Strømsgodset • Arendal møter Fram • Mandalskameratene møter Bryne

 • Fredag 12. april kl. 13.05

  Et nederlag

  Finansdepartementet vil ikke plukke opp pengene som ligger på gaten.

 • Fredag 12. april kl. 13.03

  Gigantbanker med tallslipp – JP Morgan faller i førhandelen

  Amerikanske storbanker sveiver i gang resultatrushet. Wells Fargo-aksjen faller også.

 • Fredag 12. april kl. 13.03

  Amerikanske gigantbanker med resultater – JP Morgan faller i førhandelen

  Amerikanske storbanker sveiver i gang resultatrushet i første kvartal.

 • Fredag 12. april kl. 13.03

  Gigantbanker med tallslipp – JP Morgan-aksjen faller

  Amerikanske storbanker sveiver i gang resultatrushet. Wells Fargo-aksjen faller også.

 • Fredag 12. april kl. 13.03

  Politiet må nedprioritere mistenkelig dødsfall

  Flere alvorlige straffesaker i Innlandet politidistrikt går ut over etterforskningen av saken der en død mann ble funnet utendørs i Åsnes kommune i starten av mars. Det opplyser politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland til NRK. – På grunn av nye tilkomne alvorlige saker, er det andre saker som prioriteres foran denne foreløpig, skriver Ekeland i en e-post til NRK. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at mannen trolig døde av omfattende hodeskader. Skadene kan skyldes fall, men politiet kan heller ikke utelukke at det har skjedd noe kriminelt. – Årsaken til det er at vi ikke har opplysninger om hendelsesforløpet, skriver politiadvokaten videre.

 • Fredag 12. april kl. 13.02

  Slik spilles andre runde i cupen

  Fredag klokken 13 publiserte Norges Fotballforbund oppsettet for andre runde av cupen for herrer. Slik blir kampene i Vestland: Stord - Lysekloster Bjarg – Åsane Frøya - Sogndal Askøy - Brann Kampene spilles enten 24. eller 25. april.

 • Fredag 12. april kl. 13.01

  Slik spilles 2. runde i cupen

  Norges Fotballforbund har satt opp kampene i cupens andre runde – som spilles 24. april.

 • Fredag 12. april kl. 12.58

  Kan bli fyrverkeriforbud i Horten

  – Vi håper den siste nyttårsraketten er skutt opp, sier utvalgsleder for hovedutvalget for klima og miljø i Horten, Lars Henriksen i MDG, til Gjengangeren. Det skal utarbeides en forskrift som forbyr privat oppskytning av fyrverkeri. I tillegg til MDG var det Ap og SV som sikret flertall for forslaget. Henriksen sier til avisa at fyrverkeri er dårlig for miljøet, husdyr og ville dyr, og at det er ingen fornutige grunner til at det skal være tillatt.

 • Fredag 12. april kl. 12.58

  Nå har flåtten vakna

  Med over 10 varmegrader i Sør-Noreg bør du vere oppmerksam på flåtten. Ifølge Flåttsenteret er det ofte i slike periodar på våren, når vêret aukar frå kaldt til varmt, at vi ser ein markant auke i aktiviteten til flåtten. Det skriv Larvik kommune på sine nettsider. Flåtten har lege i dvale hele vinteren og er nå ekstra svolten på å få seg eit blodmåltid.

 • Fredag 12. april kl. 12.58

  Arsenal-treneren om Maanum: – Snart kampklar igjen

  Arsenal-manager Jonas Eidevall tror Frida Maanum snart er tilbake på banen etter at hun kollapset under ligacupfinalen.

 • Fredag 12. april kl. 12.51

  Det kommer til å skje partnerdrap igjen

  Politiet verken kan eller skal være til stede i den private sfære uten at det foreligger mistankegrunnlag for at en voldelig handling er forestående. Men vi kan på selvstendig grunnlag bli bedre til å forebygge vold i nære relasjoner.

 • Fredag 12. april kl. 12.43

  Person i rullestol påkjørt

  En person som bruker elektrisk rullestol har blitt påkjørt av en bil i ett gangfelt ved Thorøya i Sandefjord, opplyser politiet. Det skal ikke være personskader. Politiet har fratatt bilføreren førerkortet.

 • Fredag 12. april kl. 12.40

  Tyveri fra bedrift

  – Det er meldt om grovt tyveri fra bedrift, skriver politiet. Det er fjernet et vindu for å komme seg inn i bygget og et elektrisk apparat er stjålet.

 • Fredag 12. april kl. 12.38

  T-banen i retning vest i gang igjen på Majorstuen

  T-bane trafikken i retning vest er i gang igjen etter en stans på en times tid. Det gjelder også vest for Majorstuen, opplyser pressevakt i Sporveien, Tone S. Tuhus. Brannvesenet og politiet rykket til Majorstuen T-banestasjon etter melding om et brann tilløp.

 • Fredag 12. april kl. 12.38

  T-banen i retning veststår på Majorstuen

  Brannvesenet og politiet er på Majorstuen T-banestashon etter melding om et brann tilløp. Det er et lite branntilløp i noe papir nede i sporet, skriver politiet på X.

 • Fredag 12. april kl. 12.38

  T-banen i retning vest står på Majorstuen

  Brannvesenet og politiet er på Majorstuen T-banestasjon etter melding om et brann tilløp. – Det er observert røyk i sporet i vestgående retning, opplyser Tone S. Tuhus, pressevakt i Sporveien. All vestgående trafikk står fra Majorstuen stasjon. Østgående trafikk går som vanlig.

 • Fredag 12. april kl. 12.38

  Tomt for penger til fritidsaktiviteter

  Færder kommune har stengt for nye søknader om støtte til fritidsaktiviteter for barn og unge. Årsaken er at det er tomt for penger, selv om vi bare er i årets fjerde måned, skriver Tønsbergs Blad. – Det gjør vondt å vite at noen blir skuffet, men samtidig er det dessverre ikke mer midler enn det er, sier virksomhetsleder Hege Rui i Færder kommune til avisa.

 • Fredag 12. april kl. 12.34

  Ukens Investtech: Fem klare kjøp

  Fem aksjer som både er i stigende trend og positive på innsidehandler.

 • Fredag 12. april kl. 12.16

  Obos solgte boliger verdt 2,5 milliarder

  Etter en lengre periode med svakt boligsalg ser Obos nå tegn til bedring i markedet. Samtidig er boligbyggingen lavere.

 • Fredag 12. april kl. 12.12

  Trafikkulykke på E6 i Ringebu

  Politiet mottok melding om en trafikkulykke på E6 ved Gråvåbakken i Ringebu klokka kvart på 12. Ifølge politiet skal to biler være involvert, med et ukjent antall involverte personer. Nødetater er på plass, og trafikken dirigeres forbi ulykkesstedet.

 • Fredag 12. april kl. 12.08

  Mannen som er siktet for drapet i Nord-Odal, varetektsfengsles i fire uker

  Den siktede etter drapet på Bård André Spildrejorde er varetektsfengslet i fire uker.

 • Fredag 12. april kl. 12.07

  NRK legger frem Bamsegutt-rapport lørdag

  Evalueringen er ferdig og NRK vil legge frem hovedpunktene på SKUP-konferansen.

 • Fredag 12. april kl. 12.04

  Ny leder av Kirkerådet

  Harald Hegstad er valgt til ny leder av Kirkerådet. Det sto mellom ham og Gard Sandaker-Nielsen da valget ble tatt under Kirkemøtet i Trondheim fredag. Hegstad vant med 60 mot 55 stemmer. Kirkemøtet møtes en gang i året og har blant annet som oppgave å gi uttalelser om viktige lovenderinger på det kirkelig området, og legge planer og krav for arbeidet i kirka. I tillegg velger de «Kirkerådet», hvor Hegstad nå er valgt som leder for fire år. Den norske kirke har 3,5 millioner medlemmer, og er med det norges største medlemsorganisasjon.

 • Fredag 12. april kl. 11.58

  Bil i autovernet på E6 i Sarpsborg

  En personbil med to personer har kjørt i autovernet på E6, sydgående ved påkjøring fra Årum i Sarpsborg. Én av de involverte klager på smerter i brystet. Den andre personen er uskadd, melder politiet. Det er nå åpnet for trafikk i høyre kjørefelt forbi ulykkesstedet.

 • Fredag 12. april kl. 11.58

  Bil i autovernet på E6 ved Årum i Sarpsborg

  En personbil med to personer har kjørt i autovernet på E6, sydgående, ved påkjøring fra Årum i Sarpsborg. Nødetatene er på stedet.

 • Fredag 12. april kl. 11.56

  Forlenger drapsfengsling

  18-åringen som er siktet for å ha drept samboeren sin på Hovenga i Porsgrunn i fjor, blir sittende i varetekt fram til rettssaken mot henne starter i juni. 18-åringen har innrømmet at hun slo samboeren i hodet med et balltre, men hevder det skjedde i nødverge. Hun godtar at fengslingen forlenges fram til 17. juni.

 • Fredag 12. april kl. 11.50

  To menn ilegges omvendt voldsalarm etter lovendring

  Etter lovendringen den 8. april, som tillater politiet å sette på omvendt voldsalarm selv, har to menn i Trøndelag blitt ilagt dette.

 • Fredag 12. april kl. 11.49

  Drapsikta mann blir varetektsfengsla i fire veker

  Mannen som er sikta for drapet på Bård André Spildrejorde i Nord-Odal blir varetektsfengsla i fire veker. Fengslinga blir grunngjeve med fare for øydelegging av bevis. Det var 14. mars at politiet fekk melding om at ein person var hardt skadd på ei hytte i Nord-Odal i Innlandet. Då politiet kom til staden, vart Spildrejorde bekrefta død.

 • Fredag 12. april kl. 11.49

  Drapssikta mann blir varetektsfengsla i fire veker

  Mannen som er sikta for drapet på Bård André Spildrejorde i Nord-Odal blir varetektsfengsla i fire veker. Fengslinga blir grunngjeve med fare for øydelegging av bevis. Det var 14. mars at politiet fekk melding om at ein person var hardt skadd på ei hytte i Nord-Odal i Innlandet. Då politiet kom til staden, vart Spildrejorde bekrefta død. Mannens forsvarar, John Christian Elden, skriv i ein SMS til NRK at hans klient ikkje erkjenner straffskuld. Dei vurderer no om dei skal anke varetektsfengslinga.

 • Fredag 12. april kl. 11.45

  Tar ikke gjenvalg til Stortinget

  Stortingsrepresentant Svein Harberg (H) slutter på Stortinget etter inneværende periode. Han har representert Aust-Agder Høyre på Stortinget fire perioder. Harberg er nå første visepresident.

 • Fredag 12. april kl. 11.44

  Tyveri av båtmotorer

  Det er stjålet tre båtmotorer fra et båtopplag i Tvedestrand. Politiet har vært på stedet og undersøkt saken.

 • Fredag 12. april kl. 11.38

  Lokal kamp om musikkpris

  To lokale americana-artister er nominert til Fjordingprisen for beste norske album i 2023. Fjordingprisen, som deles ut i Halden 25. mai, ble opprettet av Norsk Americana Forum i 2022. Signe Marie Rustad fra Elverum er nominert for albumet «Particles of Faith», mens gruppa Sweetheart, med Anne Mette Hårdnes fra Moelv, også er blant totalt fire kandidater for albumet «I Will Love You When The Morning Comes». Dette albumet sikret nylig duoen en Spellemannpris. Tom Roger Aadland og Johan Berggren er de andre nominerte.

 • Fredag 12. april kl. 11.37

  Ubisoft fjerner kjøpt spill

  Gamere raser.

 • Fredag 12. april kl. 11.34

  Mener det var riktig av Kjerkol å gå av

  Kenneth Mørk gruppeleder for Ap i Kristiansand bystyre, mener det var riktig av Ingvild Kjerkol å gå av som helse- og omsorgsminister. Nemnda for studentsaker har kommet til at Kjerkol har jukset på masteroppgaven sin med vilje. – Hun som alle andre er avhengig av tillit, hvis den tilliten ikke er der, så er det vanskelig å fortsette, sier Mørk.

 • Fredag 12. april kl. 11.31

  Vil ikke la Oljefondet investere i unoterte aksjer

  Finansdepartementet vil fortsatt ikke la Oljefondet investere i aktive eierfond. Men et ekspertråd skal se nærmere på saken.

 • Fredag 12. april kl. 11.27

  Stein stenger E16 i Gudvangen

  E16 ved Nærøydalen i Gudvangen er stengt på grunn av en stein i veibanen, melder Vegtrafikksentralen. Entreprenør og geolog er på vei til stedet. Fredag morgen var det en annen stor stein som sperret veien, noen kilometer unna.

 • Fredag 12. april kl. 11.27

  Ny stein stenger E16 i Gudvangen

  E16 ved Nærøydalen i Gudvangen er stengt på grunn av en stein i veibanen. Entreprenør og geolog er på vei til stedet. Fredag morgen var det en annen stor stein som sperret veien, noen kilometer unna. Den veien ble åpnet klokken 10, før det altså skjedde et nytt steinfall rundt en time senere. – Den nye steinen er i veibanen litt over en halv mil vestover fra Gudvangen, sier trafikkoperatør Magnus Maridalen. Det skal tas en ny vurdering om eventuell åpning av veien klokken 13.30 fredag.

 • Fredag 12. april kl. 11.27

  Ny stein stengte E16 i Gudvangen

  E16 ved Nærøydalen i Gudvangen er åpnet igjen, etter at veien ble stengt på grunn av en stein i veibanen. Ved midnatt torsdag var det en annen stor stein som sperret veien, noen kilometer unna. Den veien ble åpnet klokken 10, før det altså skjedde et nytt steinfall rundt en time senere. – Den nye steinen er i veibanen litt over en halv mil vestover fra Gudvangen, sier trafikkoperatør Magnus Maridalen.

 • Fredag 12. april kl. 11.26

  Brannen i Elverum: Politiet vil fengsle mannen

  Mannen som er siktet for å ha tent på en leilighet i en flermannsbolig i Elverum onsdag morgen, blir framstilt for varetektsfengsling fredag. Det skriver avisa Østlendingen. Krimsjef hos politiet i Elverum, Roger Næss, vil ikke si noe til avisa om hvor lenge og under hvilke vilkår de vil fengsle mannen. Mannes forsvarer, Jostein Løken, sier til avisa at mannen nekter straffskyld.

 • Fredag 12. april kl. 11.22

  To menn får omvendt voldsalarm

  Onsdag 10. april ble en mann i 40-årene i Trøndelag ilagt besøksforbud med elektronisk kontroll, såkalt omvendt voldsalarm, begrunnet i brudd på besøksforbud og alvorlige trusler mot nærstående personer. Fredag 12. april vil en mann i 20-årene i Trøndelag ilegges omvendt voldsalarm, begrunnet i vold og trusler mot en nærstående person. Dette går fram av en pressemelding fra Trøndelag politidsitrikt. Etter en lovendring kan personer som er til fare for andre, bli pålagt omvendt alarm også mens etterforskninga foregår. Selv om politiet nå kan ilegge omvendt voldsalarm, skal avgjørelsen likevel prøves av domstolen.

 • Fredag 12. april kl. 11.17

  Redusert straff for banksvindler

  Mannen som svindlet Sparebank 1 SMN for 74 millioner kroner har fått redusert fengselstraff. Frostating lagmannsrett har satt ned straffen til tre år og seks måneder. Det er to og et halvt år mindre enn straffen han ble idømt i tingretten. Lagmannsretten viser til at tiltalte i 20-årene var en innleid vikar og mener at underslaget ikke bar preg av å være utført profesjonelt. Tiltalte forklarte at han var spilleavhengig.

 • Fredag 12. april kl. 11.14

  Sju personer ilagt omvendt voldsalarm denne uken

  Minst sju personer er ilagt omvendt voldsalarm etter at politiet ble gitt denne muligheten fra mandag. Det viser en gjennomgang NRK har gjort blant politidistriktene. Dette er sakene så langt: Oslo politidistrikt: Én person. Øst politidistrikt: Tre personer, hvorav én har bedt om rettslig avgjørelse. Troms politidistrikt: Én person. Trøndelag politidistrikt: To personer. Sør-Øst politidistrikt: Én person planlagt på mandag. Vedkommende vil be om rettslig avgjørelse.

 • Fredag 12. april kl. 11.13

  Tidligere bankvikar får redusert straff for norgeshistoriens største bankunderslag

  En mann som ble dømt til seks års fengsel for underslag og hvitvasking i Sparebank 1, får straffen redusert med to og et halvt år i ankesaken, skriver Adressa.

 • Fredag 12. april kl. 11.13

  Adressa: Tidligere bankvikar får redusert straff for underslag til tre og et halvt års fengsel

  En mann som ble dømt til seks års fengsel for underslag og hvitvasking i Sparebank 1, får straffen redusert med to og et halvt år i lagmannsretten.

 • Fredag 12. april kl. 11.11

  Kaller inn til pressekonferanse

  Rosenborg kaller inn til pressekonferanse i ettermiddag. Der blir ny hovedtrener for kvinnelaget presentert.

 • Fredag 12. april kl. 11.11

  En uke uten trikk i Bogstadveien

  Fra mandag 15. april til og med søndag 21. april er Bogstadveien stengt for trikken, melder Ruter. Det skyldes arbeid med bytte av sporveksel. Linje 11 over Briskeby innstilles mellom Inkognitogata og Majorstuen, mens linje 19 vil bli erstattet av buss (19B) mellom Welhavens gate og Majorstuen, og mellom Ekebergparken og Oslo hospital. Merk at linje 19B bussene ikke er tilrettelagt for rullestol eller barnevogn. – Reisende på strekningen som har spesielle behov kan bestille taxi for strekningen Majorstuen – Welhavens gate, opplyser Cathrine Myhren-Haugen, kommunikasjonssjef i Ruter. Det vil også bli omlegging av nattbusslinjer i perioden. Øvrige trikkelinjer kjører som normalt.

 • Fredag 12. april kl. 10.56

  Walton Goggins «The Last of us» banet vei for «Fallout»

  «Fallout»-skuespiller Walton Goggins mener spillseriene har noen av de beste historiene akkurat nå.

 • Fredag 12. april kl. 10.56

  Arbeidsulykke i Søgne

  Det er meldt om arbeidsulykke i Søgne i Kristiansand. To arbeidere skal har falt ned fra et stillas. Begge er våkne og bevisste, og fremstår ikke alvorlig skadd, skriver politiet.

 • Fredag 12. april kl. 10.56

  Prøvde å fjerne bevis for vegvesenet – men var for sen

  Fem tungtransportsjåfører ble anmeldt etter en fire dagers aksjon på Ånestad kontrollstasjon i Løten. En litauisk fører ble anmeldt for å ha manipulert fartsskriveren i lastebilen slik at han kunne skjule sin kjøre- og hviletid. Føreren stoppet langs firefelts motorvegen for å fjerne manipuleringsutstyret, men klarte ikke å fjerne det i tide. De øvrige anmeldelsene gikk på ikke å ha stoppet for kontroll, kjørt uten baklys i mørket, ulovlig transport av farlig gods og brudd på kjøre- og hviletidsordningen. Statens vegvesen tok totalt ut 130 tunge kjøretøy for utvidet kontroll.

 • Fredag 12. april kl. 10.52

  Ap-Vasvik om Kjerkols avgang

  – Statsministeren og Ingvild har selv redegjort for saken, og jeg tar deres beslutning til etterretning. Det sier stortingsrepresentant Truls Vasvik fra Vestfold Arbeiderparti. Han er også første nestleder i Helse- og omsorgskomiteen.

 • Fredag 12. april kl. 10.44

  Ingvild Kjerkol (Ap) går av som helseminister

  Helseminister Ingvild Kjerkol går av etter å ha fusket på sin masteroppgave, opplyser Støre og Kjerkol på en pressekonferanse på fredag.

 • Fredag 12. april kl. 10.37

  Støre og Kjerkol møter pressen

  Jonas Gahr Støre har konkludert med at Ingvild Kjerkol ikke kan være helseminister. – Jeg er oppriktig lei meg, sier statsministeren om avgjørelsen.

 • Fredag 12. april kl. 10.34

  Fengslet i fire nye uker etter Tøyen-skyting

  Politiet har begjært varetektsfengsling i fire nye uker med besøks- og brevforbud for de to personene som ble pågrepet etter skytingen utenfor Hersleb skole på Tøyen i Oslo 23. mars. Den ene siktede er fengslet i fire uker, den andre har fengslingsmøte fredag. En mann ble alvorlig skadet etter skytingen og det er først denne uken at han ble avhørt av politiet, forteller politiadvokat Henrik Rådal. Politiet jobber fortsatt med å kartlegge foranledningen, ifølge politiadvokaten. – Handlingen har tilknytning til narkotikamiljøet basert på historikken til de involverte. Vi jobber fortsatt med å kartlegge motiv og foranledning og vi utelukker ikke flere pågripelser i saken, sier Rådal.

 • Fredag 12. april kl. 10.34

  Fengselet i fire nye uker etter Tøyen-skytingen

  Politiet har begjært varetektsfengsling i fire nye uker med besøks- og brevforbud for de to personene som ble pågrepet etter skytingen utenfor Hersleb skole på Tøyen i Oslo 23. mars. En mann ble alvorlig skadet etter skytingen og det er først denne uken at han ble avhørt av politiet, forteller politiadvokat Henrik Rådal. Politiet jobber fortsatt med å kartlegge foranledningen, ifølge politiadvokaten. – Handlingen har tilknytning til narkotikamiljøet basert på historikken til de involverte. Vi jobber fortsatt med å kartlegge motiv og foranledning og vi utelukker ikke flere pågripelser i saken, sier Rådal.

 • Fredag 12. april kl. 10.28

  30 bruksforbud etter storkontroll

  30 tunge kjøretøy fikk bruksforbud etter at Statens vegvesen har hatt kontroll ved Bergerønningen kontrollstasjon i Alvdal de siste tre dagene. Totalt ble 69 tunge kjøretøy tatt ut for utvidet kontroll. Flere bruksforbud skyldtes manglende lastsikring. Der måtte førerne sikre lasten og forvisse seg om at den ikke forflytter seg eller faller av under kjøring. Det ble også ilagt 10 bruksforbud på grunn av avrenning fra fisketransporter. Ifølge Statens vegvesen har dette vært et problem over lang tid. Avrenningen kan medføre fare for andre trafikanter ved at det blir glatte vegbaner og store isklumper som kan falle av.

 • Fredag 12. april kl. 10.26

  Boligbrann på Otterøya i Namsos

  På Otterøya i Namsos brenner det i en enebolig. Familien som bor der har kommet seg ut, opplyser politiet. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Fredag 12. april kl. 10.25

  52 personer vil bli kulturhussjef

  Søkerlista til stillingen som kulturhussjef i Larvik er klar. Totalt 52 personer har søkt, derav 24 kvinner og 28 menn. Det skriver Østlands-Posten. Blant søkerne finner vi Per Kristian Indrehus, også kalt «Muffe», musiker Lars Støvland fra Larvik og artist Ida Maria Børli Sivertsen. Nåværende kulturhussjef Camilla Svendsen starter 1. mai som biblioteksjef i Sandefjord.

 • Fredag 12. april kl. 10.21

  Ber norske styresmakter endra retningslinjer

  Advokat Trygve Tveter meiner norske styresmakter må hjelpa personar med norsk opphaldsløyve ut frå Gaza. Bakgrunnen er saka til palestinske Jaber Yaghi, som har kone og to barn med norsk statsborgarskap i Noreg. Han kjem seg ikkje ut av Gaza, og norske styresmakter seier dei ikkje kan hjelpa han. – Med bakgrunn i denne enkeltsaka meiner eg styresmaktene bør/må setta i verk ei snarleg endring av innhaldet i gjeldande instruks frå Utlendingsdirektoratet (UDI). Ein krigsskadd far og ektefelle til norske borgarar som er innvilga opphaldsløyve, skal hjelpast med utreise frå Gaza og innreise til Noreg, skriv Tveter i eit brev til justis- og beredskapsdepartementet.

 • Fredag 12. april kl. 10.19

  Vestfold på varme-toppen torsdag

  Tre steder i Vestfold var på topp 5-lista over de varmeste stedene i Norge torsdag. Varmest var det i Lier i Buskerud med 19,7 grader, og det er så langt årets høyeste målte temperatur, ifølge Meteorologisk institutt. Deretter fulgte Horten og Tjølling med 18,6 grader. Melsom i Sandefjord hadde 18,5 grader. Det samme hadde også Oslo Blindern.

 • Fredag 12. april kl. 10.09

  TV 2: Nemnda mener Kjerkol har jukset med vilje

  Nemnda for studentsaker har kommet til at Kjerkol har fusket forsettlig. Det skriver TV 2, videreformidlet av NTB. Det ble i går kjent at nemnda som skulle vurdere Ingvild Kjerkols masteroppgave kom fram til at masteroppgaven hennes ble annullert. Nå kommer det fram i vedtaket til nemnda ved Nord universitet, at de anser plagiaten som fusk som forfatteren måtte ha kunnskap til totalt sett. Statsminister Jonas Gahr Støre og helseminister Ingvild Kjerkol har hasteinnkalt til en pressekonferanse klokken 10:30 på statsministerens kontor.