Nyheter - Nordland:

 • I dag kl. 9.09

  Advarer mot mye kø i høstferien

  Koronautbruddet gjør at mange nordmenn vil feriere i Norge i høstferien. – Det kan bli mer kø ut av de store byene i år enn det som er normalt. Så i stedet for at alle legger ut på veien fredag ettermiddag, er det lurt å utsette avreisen litt, for eksempel til senere på kvelden, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

 • I dag kl. 6.51

  Spent foran årsmøte

  Politisk kommentator i NRK, Lars Nehru Sand, er spent foran årsmøtet i Nordland fylkes fiskarlag i dag. Før helga meldte fiskarlaget i Troms og Finnmark seg ut av fiskarlaget sentralt etter en lengre konflikt blant annet om politisk retning. Også blant medlemmene i Nordland er det uro før dagens møte.

 • Onsdag 23. september kl. 22.48

  Se kveldens siste TV-nyheter

 • Onsdag 23. september kl. 22.42

  Se kveldens siste TV-sending

 • Onsdag 23. september kl. 20.48

  Kraftledning i veibanen

  Politiet har fått melding om at en kraftledning har falt ned i veibanen i Sjøgata i Melbu. – Vær obs, advarer politiet.

 • Onsdag 23. september kl. 20.10

  Tak blåste av på Sortland

  Et tak har blåst av et leilighetsbygg i sentrum av Sortland, ifølge tipser. Brannvesenet jobber på stedet, og veien forbi er sperret.

 • Onsdag 23. september kl. 19.21

  Tak blåste av

  Politiet har fått melding om at taket på Hamarøyhallen er blåst delvis av. Mye plater/blekk/isloasjon er tatt av vinden. Veien opp mot hallen er sperret av., melder politiet.

 • Onsdag 23. september kl. 19.18

  Fikk Kongens fortjenstmedalje

  Leif Håkestad (70) fra Bodø har fått Kongens fortjenstmedalje for sitt mangeårige arbeid og engasjement for økt trafikksikkerhet – spesielt rettet mot barn og ungdom. Ordfører Ida Pinnerød og fylkesmann Tom Cato Karlsen sto for overrekkelsen under en markering på MIND-senteret og Bratten aktivitetspark.

 • Onsdag 23. september kl. 19.03

  Svolvær og Leknes flyplass stengt

  Svolvær og Leknes flyplass er stengt, skriver Lofotposten. Lufthavnsjef Bjørn Opsahl ved Svolvær lufthavn forteller at flyplassen har måttet stenge på grunn av strømbrudd. Alle flyavganger er innstilt. – Det er mange faktorer som er mot oss nå. Vi mangler strøm, og det er sterk vind, sier han til avisen.

 • Onsdag 23. september kl. 18.54

  Sigerfjordtunnelen stenges

  Sigerfjordtunnelen langs fv 85 i Sørdalen stenges eter at en bobil har blåst av veien.

 • Onsdag 23. september kl. 18.50

  Løse gjenstander tatt av vinden

  I Narvik er bygningsmateriale tatt av vinden. Det er farlig å oppholde seg ute, skriver politiet på Twitter. De vurderer å sperre av området.

 • Onsdag 23. september kl. 18.41

  Bobil blåste av veien

  På fylkesvei 85 nord om Sigerfjordtunnelen har en campingbil blåst av veien. De to personene i bilen har blitt tatt med av ambulanse. Den ene fremstår uskadet, mens den andre har mulig brudd i arm. Det jobbes nå med å få sperret veien i området. Ikke forsvarlig å kjøre grunnet vind. Politiet får inn svært mange meldinger fra Melbu, angående mye løse gjenstander og trær som rives løs. – Vi anmoder folk som absolutt ikke må være ute, om å holde seg inne, melder politiet.

 • Onsdag 23. september kl. 18.09

  Falske politi-profiler

 • Onsdag 23. september kl. 17.20

  Steinras på Verøy

  Fylkesvei 791 på Verøy er stengt på grunn av steinras, meldes det i Facebook-gruppa Oppslagstavla på Værøy. Entreprenør skal være varslet.

 • Onsdag 23. september kl. 16.59

  Milan-spiller testet positivt

  Én dag før kampen mot Bodø/Glimt har brasilianske Léo Dutarte testet positivt for koronavirus, opplyser AC Milan. Testen ble gjort tirsdag, og Duarte har vært isolert fra resten av Milan-laget siden da, ifølge NTB. De andre i klubben har levert negative prøver.

 • Onsdag 23. september kl. 16.31

  Styrene anbefaler sammenslåing

  Nordkraft i Narvik og Hålogaland Kraft i Harstad er ett steg nærmere sammenslåing. Styrene i de to selskapene har vedtatt at de anbefaler eierne en fusjon. Kraftselskapene eies blant annet av sju kommuner i Nordland og Troms.

 • Onsdag 23. september kl. 16.17

  Bruer i Lofoten er stengte

  Sterk vind gjør at Statens Vegvesen fraråder tungtrafikk i å krysse broene i Lofoten, Vesterålen og Harstadområdet. På E10 er Raftsundbrua og Grimsøybrua stengt pga sterk vind. Statens vegvesen advarer om at Grimsøybrua kan bli mørklagt pga strømbrudd, men at dette ikke betyr at brua er åpen igjen. Flere andre vindutsatte broer i Lofoten stenges automatisk når vinden er for sterk De stenges automatisk ved sterke vindkast og åpnes igjen etter en sammenhengende rolig periode.

 • Onsdag 23. september kl. 16.04

  Henger løsnet fra bil

  På Helgelandsbrua ved Sandnessjøen langs Kystriksveien står en henger igjen. Det er uvisst hvordan den har koblet seg fra bilen. Bilberging er på vei, og det meldes om mye vind på brua, skriver politiet på Twitter.

 • Onsdag 23. september kl. 16.03

  Badestamp på avveie

  En badestamp har blåst av en henger på Gimsøybrua langs E10 i Lofoten. Den er nå stroppet fast i rekkverket, og Vegvesenet har sendt entreprenør. Politiet minner om at brua er steng på grunn av mye vind, og at man ikke skal kjøre over brua selv om den "kun" er stengt med rødt lys, og ikke bom.

 • Onsdag 23. september kl. 13.50

  Oransje farevarsel i Vesterålen

  I Vesterålen ventes det sørvestlig full storm i kveld. Det skal også blåse kraftig i Ofoten, Lofoten og Troms.

 • Onsdag 23. september kl. 12.35

  Mange råkjørere i fylket

  Politiet har hatt fartskontroll på Sortland, i Rana og i Vestvågøy i Lofoten. På Sortland kjørte en fører i 99 km/t i 60-sonen og ble fratatt førerkortet. På Utskarpek i Rana var høyeste hastighet på 79 km/t i 60-sonen, og i Lofoten 91 km/t i 60-sonen, også her ble førerkortet beslaglagt.

 • Onsdag 23. september kl. 11.45

  Bladet Vesterålen har økt opplaget

  Landslaget for lokalaviser, LLA, presenterte i dag opplagstallene på aviser i landet fra første halvår 2020. Bladet Vesterålen kan skilte den aller største økningen i opplagstall med hele 478 abonnenter. Mens Saltenposten har størst nedgang på 172 abonnenter. Fylkets største avis, Avisa Nordland, har en økning på 180 lesere første halvår i år, mot andre halvår i fjor.

 • Onsdag 23. september kl. 11.22

  Ferge over Vestfjorden innstilt

  Rv 80 Fergesambandet Bodø-Moskenes: Innstilt pga uvær.

 • Onsdag 23. september kl. 10.29

  Ni poeng til Myre

  Myre skole i Øksnes tar en foreløpig ledelse i årets Klassequiz. Laget, som består av reserve Julia Pedersen, Roger-Elias Hansen, Tobias Knudsen Evensen og Jonas Olsen Warem svarte riktig på ni av tolv spørsmål.

 • Onsdag 23. september kl. 9.48

  Ap vil ha jernbane lengre nord

  Arbeiderpartiet vil programfeste bygging av Nord-Norgebanen, og oppgradering av Ofotbanen. – Dette er helt nødvendig for å snu befolkningsutviklinga nordpå, sier nestleder i Aps programkomite, Bjørnar Skjæran. Saken avgjøres på partiets landsmøte.

 • Onsdag 23. september kl. 7.38

  Bekrefter forhandlinger med USA

 • Onsdag 23. september kl. 6.04

  Buss for tog

  Nordlandsbanen stengt for togtrafikk mellom Mo i Rana og Lønsdal fordi det er skade på sporet etter uvær. SJ setter inn buss i stedet.

 • Onsdag 23. september kl. 5.39

  Bærekraftige næringer

  Fiskeri og oppdrett blir oppfattet som de mest bærekraftige næringen i Norge, skriver Havforskningsinstituttet. En undersøkelsen de har gjennomført viser også høy tillit til fiskerinæringa. To av tre mener næringa forvalter naturresursene på en bærekraftig måte.

 • Tirsdag 22. september kl. 22.49

  Se kveldens siste TV-nyheter

 • Tirsdag 22. september kl. 22.22

  Ap går inn for Nord-Norgebanen

  En enstemmig programkomité i Arbeiderpartiet går inn for dobbeltspor på Ofotbanen og bygging av Nord-Norgebanen. – Ap har som mål å realisere Nord-Norgebanen, sa stortingsrepresentant Cecilie Myrseth på et pressemøte tirsdag. Skulle planene bli en realitet, blir Nordlandsbanen forlenget fra Fauske til Tromsø, mens den 42 kilometer lange Ofotbanen mellom Narvik og svenskegrensen vil få dobbeltspor.

 • Tirsdag 22. september kl. 21.14

  Glimt kan vente seg millionbeløp

  Bodø/Glimt får trolig over én million kroner nå som landslagsspissen Alexander Sørloth selges fra Tyrkia til tyske RB Leipzig, skriver Adresseavisa. Sørloth spilte for Glimt i 2015, og de helgule har derfor rett på en prosentandel av overgangssummen.

 • Tirsdag 22. september kl. 20.24

  Västerbotten kan bli rødt

  FHI anbefaler at Litauen og Island, samt regionene Västerbotten i Sverige og Mellersta Finland og Päijänne-Tavastland i Finland blir røde denne uken. Tallene er som følger: Litauen 23,7, Island 64,5, Västerbotten 23,9, Päijänne-Tavastland (Päijät Häme) 22,9 og Mellersta Finland (Keski-Suomi) 26,9. (NTB)

 • Tirsdag 22. september kl. 17.14

  E6 åpnet for trafikk

  Kobbskarettunnelen på E6 i Sørfold er åpnet etter trafikkulykke tidligere i ettermiddag

 • Tirsdag 22. september kl. 17.02

  Må vente en måned på bru

  Det vil ta ca. én måned før midlertidig bru i Grønfjelldalen kan være på plass. Det ble klart etter befaring av brua i ettermiddag, opplyser Rana kommune. Kommunen jobber nå videre med Bane Nor for å få til etablering av en perrong ved Grønfjelldal stasjon. Helgeland kraft har folk i Grønfjelldalen. Siste 130 kunder i dalen skal få strøm- og mobildekning i løpet av ettermiddag hvis ikke noe uforutsett skulle skje.

 • Tirsdag 22. september kl. 16.42

  Mer vind på vei

  Onsdag kommer det en ny runde med vind i nordlige deler av Nordland og Troms. Denne gangen er det sendt ut gult farevarsel. Fra onsdag ettermiddag ventes det lokalt kraftige vindkast på 27 - 35 m/s, melder yr.no.

 • Tirsdag 22. september kl. 16.05

  Kjørte inn i lastebil

  En personbil skal ha kjørt i lastebil som lå foran, inne i Kobbskartunnelen på E6 sør for Mørsvikbotn. Fører av personbilen, mann i 20-årene, tilses av ambulanse. Politiet gjør undersøkelser på stedet. Tunnelen er fortsatt stengt i påvente av bilberger som er på vei, melder politiet i Nordland.

 • Tirsdag 22. september kl. 13.31

  Evakuerte får flytte hjem

  Beboerne i to bolighus som ble evakuert fra Skonsenghagen i Rana i går kan flytte hjem igjen. Samtidig er en bruekspert på tur til Rana og Bane Nor ser på muligheten for å etablere en perrong ved Grønnfjelldal stasjon. Om dette lar seg gjøre, kan dette komme på plass i løpet av få dager. Veien til Ågdalen er åpnet. Langvassgrenda er dermed ikke lenger isolert. Grønnfjelldalen, Virvassdalen og Elvmøthei er fortsatt isolerte. Telenor og Helgeland Kraft jobber fortsatt med strøm- og mobildekningen i Grønfjelldalen og nordover i Dunderlandsdalen.

 • Tirsdag 22. september kl. 13.31

  Seks poeng til Stokmarknes

  Denne trioen fra Stokmarknes tok med seg seks av tolv poeng i Klassequizen. Det var f.v. (reserve Magnus Simonsen) Aron Vatndal Breivik, Jasmin Jessen Clarke og Vilde Wollik Vatndal som stod på for Stokmarknes skole. Hør innslaget her.

 • Tirsdag 22. september kl. 12.20

  Går for opprinnelig plan

  Samtidig flytting av terminal og rullebane skal ligge til grunn for videre planlegging av Bodø lufthavn. Det skriver samferdselsminister Knut Arild Hareide i ei pressemelding. Dette er i tråd med anbefalingene fra Avinor og Bodø kommune.

 • Tirsdag 22. september kl. 11.21

  Jonny Finstad (H) trekker seg

  Jonny Finstad fra Vestvågøy trekker seg som stortingskandidat for Høyre. Finstad har fått bekreftet at han har kreft, noe som har påvirket hans avgjørelse. Det skriver han på sin Facebook-side. Der forteller han også at konas sykdom har gjort det vanskelig å fortsette i politikken på den måten han ønsker.