Nyheter - Nordland:

 • Tirsdag 17. november kl. 18.00

  Mann sparket hund

  En mann ble observert på Mørkved i Bodø idet han sparket til en hund. Det er uvisst om det var mannens egen hund. Politiet har vært på stedet uten å finne mannen, melder de på Twitter.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.13

  Finalist til Frivillighetsprisen

  Turid Abelsen (71) fra Sortland er en av seks finalister til den nasjonale Frivillighetsprisen 2020. Hun har gjennom sine 50 år i frivilligheten blant annet vært frivillig i ski- og fotball, vært styreleder i Caravanklubben og jobbet med Sortland frivilligsentral. Vinneren av prisen kåres under Frivillighetens dag 3. desember.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.02

  Fem poeng til Gjerøy

  Denne gjengen fra Gjerøy skole i Rødøy tok med seg fem poeng i Klassequizen. Det var Hannah Marie Hoff Lervik, Hans Kasper Granlund Storhaug og Vivian Emily Hoff som kjempet for disse poengene. Hør hele innslaget under.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.45

  Tre nye smittede i Fauske

  To personer fikk påvist koronasmitte i Fauske i helga, mens en tredje person ble bekreftet smittet i går. De to første er gjestearbeidere som allerede var i smittekarantene. Gårsdagens smittetilfelle er bosatt i kommunen, men var også i smittekarantene.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.09

  Får støtte til Åge-konserter

  Forrige uke fikk en arrangør i Bindal avslag på søknaden om 740.000 kroner i støtte for å arrangere fire konserter med Åge Aleksandersen. Etter at de har sendt inn en ny søknad, har de nå fått innvilget støtten til konserten, opplyser Kulturrådet overfor NRK.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.58

  To smittet i bofelleskap i Rana

  To personer tilknyttet bofellesskapet Ranheimgata i Rana har testet positivt på covid-19. De to smittede er isolert og boligtjenesten jobber med å finne gode løsninger for å opprettholde tjenestetilbudet til brukerne. Ranheimgata er et bofellesskap for personer med psykisk utviklingshemming.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.43

  Over 700 permitterte i Widerøe

  Til sammen 714 ansatte er nå permittert i kriserammede Widerøe. 465 av de permitterte er bakkeansatte, mens 225 jobber i Widerøe flyveselskap, opplyser Widerøe til NRK.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.51

  Ber turister unngå Nord-Sverige

  Smittevernoverleger i Västerbotten og Norrbotten advarer turister mot å legge vinterens skiferie til Nord-Sverige. Assisterende smittevernoverlege Gunilla Persson i Västerbotten sier til Expressen at folk bør tenke seg om og vurdere om reisen er absolutt nødvendig.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.34

  Ett nytt smittetilfelle i Bodø

  Det er registrert ett nytt tilfelle av covid-19 i Bodø siste døgn. – Dette er smitte ved nærkontakt, og er ikke et nytt smitte-tilfelle på idrettsfag ved Nord Universitet, sier helseleder i Bodø, Stian Wik Rasmussen. Det er nå 26 personer i isolasjon, og omlag 130 mennesker i karantene i Bodø kommune.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.33

  Koronasmitte i Vestvågøy

  Vestvågøy kommune melder tirsdag formiddag at det er registrert ett nytt smittetilfelle i kommunen, skriver Lofotposten. Kommunen melder at situasjonen skal være oversiktlig.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.21

  Utsetter Glimt-kamp med to timer

  Søndagens eliterseriekamp mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt får kampstart klokken 20 i stedet for klokken 18. Dermed får Glimt-spillerne Patrick Berg og Marius Lode to timer ekstra forberedelse til kveldskampen. De to er i karantene fram til søndag klokken 13 etter å ha vært en del av landslagstroppen.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.35

  Én ny koronasmittet i Rana

  Det ble meldt om ett nytt smittetilfelle i Rana i går. Kommunen fikk beskjed sent mandag kveld og smitteoppsporingsteamet jobber med å finne smittekilde og varsle nærkontakter

 • Tirsdag 17. november kl. 8.19

  Viktig avklaring for Freyr i Rana

  Selskapet Freyr ha inngått en avtale med amerikanske 24M som teknologiplattform. De skriver i ei pressemelding at de er svært tilfreds med å offentliggjøre sitt første valg av teknologipartner på battericelleteknologi. Batterifabrikken som planlegges i Mo i Rana skal blant annet levere produkter til det hurtigvoksende markedet for elektriske kjøretøy i Europa.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.17

  Sp trekker seg fra forhandlinger

  Senterpartiet trekker seg fra forhandlingene om Forsvarets langtidsplan. Partiet raser mot «lave ambisjoner» i regjeringens plan. – Sp kan ikke akseptere en langtidsplan som ikke gir Forsvaret det løftet det trenger, sier Liv Signe Navarsete til NTB. Navarsete hevder blant annet at overvåkingen av norske havområder er blitt sterkt svekket som følge av den «meningsløse nedleggelsen av Andøya flystasjon».

 • Tirsdag 17. november kl. 5.21

  Bilfører anmeldt etter utforkjøring

  Tre personer ble kjørt til legevakta for sjekk etter at en bil med fire personer i havna utfor veien på Fv 7730 i Vestvågøy i natt. Bilføreren, en mann født i -98, anmeldes og får førerkortet beslaglagt, twitrer politiet.

 • Tirsdag 17. november kl. 0.52

  Tre til legevakt etter bilvelt

  Tre personer er sendt til legevakt etter at en bil havnet utfor veien på Fylkesvei 7730 Sennesvikveien i Vestvågøy, melder politiet i Nordland. Det var ialt fire personer i bilen som havnet i grøfta.

 • Mandag 16. november kl. 22.04

  Fem vil bli kommunikasjonssjef

  Fem personer har søkt på jobben som kommunikasjonssjef i Helgelandssykehuset. Tre navn er unntatt offentligheten, mens Mette Horsberg og Stian Theting er de to siste på lista, skriver Helgelands Blad.

 • Mandag 16. november kl. 19.42

  Se Nordlandssendingen her

 • Mandag 16. november kl. 19.26

  Redningsaksjon på Sortland

  Nødetatene jobbet i kveld sammen i forbindelse med en redningsaksjon i havneområdet på Sortland. Det er nå kontroll på stedet, og aksjonen er avsluttet, skriver politiet på Twitter. I følge Bladet Vesterålen hadde en person havnet i sjøen.

 • Mandag 16. november kl. 18.37

  Fjerner flypassasjeravgifta

  Regjeringspartiene og Frp fjerner flypassasjeravgiften i hele 2021. Det erfarer NTB. I tillegg erfarer de at den lave momssatsen på 6 prosent blir opprettholdt i første halvår. Den lave momssatsen gjelder blant annet kultur, reiseliv og transport. Regjeringspartiene og Frp ble mandag kveld enige om en krisepakke for koronarammede bedrifter.

 • Mandag 16. november kl. 17.38

  Elektrifisering skal kutte utslipp

  Nordlands klimautslipp skal ned med 30 % innen 2022 og 60 % innen 2030. Det kommer fram i fylkesrådet sitt forslag til neste års budsjett og økonomiplanen fram mot 2024. Blant tiltakene er elektrifisering av ferger og elektriske busser.

 • Mandag 16. november kl. 16.34

  Wizz Air til Evenes

  Flyselskapet Wizz Air starter flyvninger mellom Evenes og Oslo fra 15. desember, skriver Harstad Tidende. De nye rutene til Stavanger og Narvik og Harstad betyr at Wizz Air nå kan tilby totalt 12 norske innenlandsruter.

 • Mandag 16. november kl. 16.17

  Varetektsfengslet etter brann

  En mann i 30-årene er varetektsfengslet i fire uker etter den voldsomme brannen på Østbøs anlegg på Langstranda i Bodø natt til lørdag, skriver Avisa Nordland.

 • Mandag 16. november kl. 16.01

  Trafikkuhell i Bodø

  En henger har veltet på fylkesveg 17 ved Godøynes i Bodø. Ifølge politiet ligger det gods i veibanen. Det er ikke meldt om personskader, men det er noen trafikale utfordringer.

 • Mandag 16. november kl. 15.04

  Manuell dirigering på E6

  E6 Langneset - Mo i Rana stasjon vil ha redusert framkommelighet på grunn av vedlikeholdsarbeid fra klokken 23:00 mandag, til 04:00 tirsdag. Det blir manuell dirigering, melder Statens vegvesen.

 • Mandag 16. november kl. 14.04

  Har vært koronasmittet

  AZ Alkmaar-spiller Håkon Evjen sier til Eurosport at han var en av den nederlandske klubbens spillere som var koronasmittet i høst. Søndag fikk den tidligere Bodø/Glimt-spilleren beskjed om at han er tatt ut på det norske herrelandslaget som skal møte Østerrike i nasjonsligaen onsdag. (NTB)

 • Mandag 16. november kl. 13.54

  Ber om ny vurdering av Andøya

  Forsvarspolitisk talsperson i Sp, Liv Signe Navarsete, ber nå Høyre, Frp og Ap ta stilling til nedleggelsen av Andøya flystasjon på nytt. – Vi mener forutsetningene for å legge ned Andøya flystasjon har endret seg totalt, på grunn av kostnad og fordi man ikke har svar på mange av spørsmålene Senterpartiet har stilt, sier hun til NTB. Utspillet kommer i forbindelse med innspurten i forhandlingene om ny langtidsplan for Forsvaret.

 • Mandag 16. november kl. 13.51

  Ofotbanen er stengt

  Ofotbanen er mandag stengt på grunn av en signalfeil, melder Bane Nor. Banen er stengt mellom Narvik og Rombak.

 • Mandag 16. november kl. 13.08

  Trekker tilbake colaflasker i nord

  Coca-Cola trekker tilbake 20.800 colaflasker uten sukker i Nord-Norge. Årsaken er at brusen solgt i 1,5-literflasker, har hatt for høyt innhold av søtningsstoff. Ifølge Matportalen.no er det liten risiko forbundet med økt innhold av søtningsstoff i produktet. Flasker som har best før dato 28.02.2021, bes levert tilbake til butikk.

 • Mandag 16. november kl. 12.39

  Radio kan være brannårsak

  Røykskader gjør eneboligen i Sømna ubeboelig etter brann i formiddag. Ifølge politiet er det grunn til å tro at en dab-radio skal ha tatt fyr eller utviklet røyk. Politiet etterforsker saken.

 • Mandag 16. november kl. 11.59

  Pressekonferanse i Bodø

  Bodø kommune holder pressekonferanse 12.00 om smittesituasjonen.

 • Mandag 16. november kl. 11.51

  Seks poeng til Jektvik

  Trioen fra Jektvik skole i Rødøy svarte riktig på seks spørsmål i Klassequizen, og tok dermed med seg seks av tolv poeng denne gangen. Laget bestod av Emilie Abelsen, Bjørk Heen og Aurora Krogh. Hele innslaget kan du høre under.

 • Mandag 16. november kl. 11.36

  Brann i enebolig

  Politiet melder om brann i en enebolig i Sømna. Utrykningsenhetene er på vei, men alle skal være evakuert ut av huset.

 • Mandag 16. november kl. 11.20

  Tatt ut på nødlandslaget

  Håkon Evjen fra Narvik er tatt ut i troppen som skal møte Østerrike onsdag kveld. Den tidligere Bodø/Glimt-stjernen spiller i dag for nederlandske AZ.

 • Mandag 16. november kl. 10.51

  To nye smittetilfeller i Rana

  I går ble det registrert to nye smittetilfeller i Rana. Smittekilde er kjent for begge, melder kommunen i en pressemelding. Cirka 6 prosent av Ranas befolkning ble testet forrige uke. Totalt har 85 personer testet positivt siden utbruddets start.

 • Mandag 16. november kl. 9.25

  Fem nye smittede i Bodø

  I Bodø er det siste døgn registrert fem nye tilfeller av covid-19. Alle tilfellene gjelder smitte ved nærkontakt. I ett av tilfellene, avgrenset til idrettsfag ved Nord Universitet og Mørkvedhallen, er vel 60 personer satt i karantene

 • Mandag 16. november kl. 7.11

  For lite mat hos Matsentralene

 • Mandag 16. november kl. 5.39

  Byggebransjen frykter oppsigelser

  Bygg- og anleggsbransjen i nord ber det offentlige sette igang flere byggeprosjekter for å hindre tap av arbeidsplasser og konkurser. En undersøkelse gjort blant bedrifter i Bodøregionen, viser at over halvparten melder om at ordretilgangen neste år og året etter er lav. Bransjen ber nå regjeringa bruke mer penger neste år for å kunne komme i gang med blant annet veiprosjekter.

 • Søndag 15. november kl. 21.23

  Smitte ved barneskole i Rana

  En elev ved Selfors barneskole i Rana er koronasmittet. Smitten gjør det nødvendig å ta ut elever og ansatte ved tredje trinn, skriver kommunen i en pressemelding. Disse er kontaktet av smittesporingsteamet, og skal ikke møte på skolen før de får nærmere beskjed. Personer som ikke er definert som nærkontakter, vil ikke bli kontaktet og skal møte på skolen som vanlig.

 • Søndag 15. november kl. 21.11

  Råkjørte og mista førerkort

  Utrykningspolitiet beslagla to førerkort i en laserkontroll i Havnegata i Mosjøen søndag. Høyeste målte hastighet i 50-sonen var 84 km/t.