Nyheter - Nordland:

 • I dag kl. 5.37

  Blir trolig ny Hamarøy-ordfører

  Britt Kristoffersen fra Senterpartiet blir etter alle solemerker den første ordføreren i nye Hamarøy kommune, skriver Avisa Nordland. Det er klart etter at Arbeiderpartiet på et medlemsmøte mandag kveld med knappest mulig flertall gikk inn for et rødgrønt samarbeid med Senterpartiet og SV.

 • Mandag 21. oktober kl. 22.51

  Se kveldens siste TV-nyheter

 • Mandag 21. oktober kl. 22.51

  Se kvledens siste TV-nyheter

 • Mandag 21. oktober kl. 21.10

  Bodø-Moskenes innstilt

  Fergesambandet Bodø-Moskenes er innstilt fra Bodø klokka 01 i natt og fra Moskenes klokka 07 tirsdag morgen. Årssaken er tekniske problemer.

 • Mandag 21. oktober kl. 20.56

  Uavgjort på Aspmyra

  Det ble uavgjort og poengdeling på Aspmyra i kampen mellom Bodø/Glimt og Mjøndalen mandag. Glimt har nå tatt poeng i de siste åtte hjemmekamper. Bodø/Glimt spiller neste kamp mot Brann 28. oktober.

 • Mandag 21. oktober kl. 20.54

  Vil styrke Brønnøysundregistrene

  Arbeiderpartiet fremmet forslag i fylkestinget om å be regjeringen reversere kuttene til Brønnøysundregistrene. Arbeiderpartiets gruppeleder Mona Nilsen er trygg på at uttalelsen vil få flertall, men innrømmer at hun er spent på hvordan regjeringspartiene vil stemme.

 • Mandag 21. oktober kl. 20.51

  Se Nordlandssendinga 20.55

 • Mandag 21. oktober kl. 20.40

  Uhyre spennende

  Mjøndalen presser på og har sjanse etter sjanse på Aspmyra. Men Bodø/Glimt har til nå klart å hindre mål. Fortsatt 0-0 få minutter før kampslutt.

 • Mandag 21. oktober kl. 19.53

  0-0 ved pause

  Pause på Aspmyra. Bodø/Glimt har hatt noen gode målsjanser, og enda flere halvsjanser. Mjøndalen har hatt marginene på sin side. Men gjestene er ikke ufarlige framover. Andreomgang er åpen.

 • Mandag 21. oktober kl. 19.33

  0-0 etter første halvtime

  Det står fortsatt 0-0 i kampem mellom Bodø/Glimt og Mjøndalen på Aspmyra. Følg kampen her: https://www.nrk.no/sport/fotball-1.11675650

 • Mandag 21. oktober kl. 19.16

  Tekniske problemer

  Grunnet tekniske problemer har NRK problemer med å hente ut kampreferatet fra kveldens kamp mellom Bodø/Glimt og Mjøndalen. Vi håper på en snarlig løsning, slik at du kan følge kampen på NRK.no. Imens kan du høre kampen på radio her: NRK Sport.

 • Mandag 21. oktober kl. 18.41

  Se Nordlandssendinga 18.50

 • Mandag 21. oktober kl. 18.18

  Slo seg vrang på fly

  En 30 år gammel mann fra Mosjøen nektet å ta på seg setebelte i et Widerøe-fly før landing. Mannen fikk gjentatte beskjeder om å feste beltet. – Politiet har vært på stedet. Vi har personalia på vedkommende, som ikke var beruset. Vi avventer anmeldelse fra flyselskapet, opplyser politiet på Twitter.

 • Mandag 21. oktober kl. 17.11

  Pedersen har snudd om turistfiske

  Tidligere fiskeriminister Helga Pedersen ønsker å forby utførsel av fisk for turister. I 2009 sa hun at turistfiske var framtida. I dag er Pedersen leder av Fjordfiskenemnda, og mener turistfiske har gått over styr, skriver Fiskeribladet.

 • Mandag 21. oktober kl. 17.03

  Må redusere båt- og busstilbud

  Når Nordland fylkeskommune får 459 millioner kroner mindre fra staten må båt- og busstilbudet reduseres for å spare 15 millioner kroner. – Det er uheldig, men nødvendig sier samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth i en pressemelding.

 • Mandag 21. oktober kl. 16.24

  Vil ha nye F-35 til Evenes

  Fylkesrådsleder Tomas Norvoll mener de seks nye F35-kampflyene bør plasseres på Evenes. Ifølge Forsvarssjefen er trusselbildet nå i enda større grad i nord, og Norvoll mener det da er viktig at vi er enda tydeligere tilstede der.

 • Mandag 21. oktober kl. 16.19

  Forsvarets Bell til Hammerfest

  Regjeringen har besluttet at Finnmark politidistrikt fra nyttår får stasjonert et av Forsvarets Bell-helikoptre i Hammerfest for å sikre politiberedskapen i Nord-Norge. Avtalen med Forsvaret er midlertidig.

 • Mandag 21. oktober kl. 16.19

  Politihelikopter i Hammerfest

  Regjeringen har besluttet at Finnmark politidistrikt fra nyttår vil få ett helikopter tilgjengelig i Hammerfest for å sikre politiberedskapen. Helikopteret tilhører en sivil leverandør.

 • Mandag 21. oktober kl. 13.11

  Oppjusterer farevarsel

  Det er sendt ut farevarsel på oransje nivå for vindkast på 35-40 meter per sekund på Helgeland. Vindkastene vil hovedsakelig komme fra en sørvestlig til vestlig retning midt på dagen tirsdag.

 • Mandag 21. oktober kl. 12.55

  Semitrailer har sakset

  Politiet har fått melding om en semitrailer som har sakset nord for Bjerkvik i Narvik. Det er ingen personskade ifølge politiet. En patrulje er på vei til stedet.

 • Mandag 21. oktober kl. 11.37

  Varsler storm og høye bølger

 • Mandag 21. oktober kl. 10.04

  68 husstander er uten strøm

  Mandag morgen ble flere husstander i Kabelvåg i Lofoten fri for strøm, skriver Lofotposten. Årsaken er en feil i en nettstasjon. Lofotkraft håper strømmen skal være tilbake i 12-tiden.

 • Mandag 21. oktober kl. 9.38

  Valgt inn som ny fylkesordfører

  Kari Anne Bøkestad Andreassen (Sp) er offisielt valgt til fylkesordfører i Nordland. Det ble klart under fylkestinget på Mo i formiddag. Andreassen overtar for Sonja Steen (Ap) som har vært fylkesordfører i åtte år.

 • Mandag 21. oktober kl. 7.16

  Ber fiskeriministeren gripe inn

  – Fiskeriministeren tillater at dyrevelferdsloven brytes i oppdrettsnæringa, sier Susanna Lybæk i Dyrevernalliansen. Ny forskning viser at termisk avlusing kan være skadelig for laksen. Mattilsynet stoppe metoden, men det vil ikke fiskerimisteren.

 • Mandag 21. oktober kl. 5.37

  E6 åpna etter brann på Kåkmofjellet

  Brannvesenet kunne like etter midnatt forlate E6 på Kråkmofjellet i Hamarøy, der en semitrailer med møbler tok fyr seint i går kveld. Veien kunne dermed åpne i begge kjørefelt etter å ha vært stengt noen timer.

 • Mandag 21. oktober kl. 5.32

  Træna best enda en gang

  Træna er på topp med 284 kroner innsamla per i årets TV-aksjon til organisasjonen Care Norge. Det gir en tredjeplass på landsoversikten- etter Svalbard og Utsira. Rødøy nummer ti på landsoversikten. Totalt samla inn vel 10,3 millioner kroner til i Nordland, noe som gir en 7. plass blant totalt 18 fylker. Se resultatene her

 • Søndag 20. oktober kl. 21.38

  Mange gir i Træna

  Årets TV-aksjon er sparket i gang, og i dette øyeblikk driver de og teller opp de innsamlede pengene. TV-aksjonens egen oversikt viser at Træna hittil er blant kommunene som har samlet inn mest penger, med et gjennomsnitt på 166 kroner per innbygger.

 • Søndag 20. oktober kl. 21.11

  Møbler tok fyr

  Magne Brunes hos 110-sentralen i Nordland opplyser til NRK at det er en semitrailer lasta med møbler, som brenner ved Kråkmofjellet. Det er i trekkvogna, altså selve lastebilen, det har tatt fyr.

 • Søndag 20. oktober kl. 21.07

  Traileren er fullstendig overtent

  Brannvesenet er kommet frem til Kråkmofjellet, og melder om at traileren er fullstendig overtent. Trafikken er stoppet i begge retninger, og det kommer mye røyk fra kjøretøyet. Ifølger 110-sentralen er nøyaktig sted Lomtjønna.

 • Søndag 20. oktober kl. 20.35

  Brann i trailer

  Nødetatene har rykket ut til Kråkmofjellet i Hamarøy, etter å ha fått melding om at det brenner i en trailer. Føreren skal ha kommet seg ut av traileren. Politiet skriver på Twitter at det vil ta litt tid før nødetatene er fremme på stedet.

 • Søndag 20. oktober kl. 17.27

  Seier til Narvik

  Kampen mellom Arctic Eagles og Stjernen resulterte i en 3-1 seier til Narvikgjengen på hjemmebane søndag. Fremover skriver at det var en jevn kamp, med mange store sjanser, høyt tempo og to lag som gikk hardt inn for å vinne kampen.

 • Søndag 20. oktober kl. 16.17

  Arctic Eagles tar ledelsen

  Stillingen er foreløpig 3-1 til Narvik, i kampen mot Stjernen i Nordkraft Arena. Første mål til hjemmelaget kom i 24. minutt, før Stjernen banka inn til 1-1 i 40. minutt. Så tar Arctic Eagles to mål på rappen i 55. og 56. minutt, skriver Fremover.

 • Søndag 20. oktober kl. 12.41

  Færre mottar AAP

  I september 2019 var det 5.436 personer i Nordland som mottok arbeidsavklaringspenger. Dette er en nedgang på 1.144 personer fra samme måned i fjor, noe som tilsvarer en reduksjon på 17 prosent, det skriver Helgelendingen.

 • Søndag 20. oktober kl. 9.23

  Flere mistet førerkortet

  UP har i natt gjennomført laserkontroll i en 60-sone på Fylkesvei 12 i Rana. 2 personer fikk forenklet forelegg, mens 3 mistet førerkortet. Høyeste hastighet var 109 km/t, melder politiet

 • Søndag 20. oktober kl. 9.17

  Nektet å forlate båt

  Politiet måtte rykke ut etter melding om en gjest i en båt i Bodø småbåthavn, som nektet å forlate stedet. Gjesten skal ha slått til en annen gjest, samt kommet med trusler til de som var til stede. På grunn av informasjonen politiet mottok, valgte de å bevæpne seg, det skriver Avisa Nordland. Mannen er nå satt i arrest i Bodø.

 • Lørdag 19. oktober kl. 20.07

  Jente satt seg fast på fjellet

  Politiet har i kveld måttet bistå en jente som gikk seg fast på Løpsfjellet i Bodø. Det melder de på Twitter.

 • Lørdag 19. oktober kl. 19.53

  I dag skrev Norge luftfarthistorie

  Et Widerøe-fly fra Bodø til Røst lufthavn ble lørdag loset på fjernstyrt vis, da en helt ny tårnløsning for norske lufthavner ble testet for første gang. Løsningen med fjernstyrte tårn innebærer at Avinor plasserer kameraer og sensorer på flyplassene.

 • Lørdag 19. oktober kl. 19.39

  Fikk alvorlige skader etter ulykke

  Føreren av den elektriske rullestolen som tidligere i dag kolliderte med en bil, har fått alvorlige bruddskader, skriver Rana No. Mannen (68) ligger nå på intensiven ved Helgelandssykehuset.

 • Lørdag 19. oktober kl. 19.14

  Landsmøte uten fiskeriministeren

  Fiskeri- og sjømatminister Harald Nesvik dropper, som første fiskeriminister, å delta på landsmøtet i Norges Fiskarlag. Årsaken er at han er i Kina i samme tidsrom. – En spesiell situasjon, sier fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen til Fiskeribladet.

 • Lørdag 19. oktober kl. 19.06

  Gjenvalgt som ordfører i Leirfjord

  Ivan Haugland (Ap) er gjenvalgt som ordfører i Leirfjord, skriver Helgelands Blad. – Jeg takker for tilliten og lover å stå på for Leirfjord, sier han til avisa. Han ble gjenvalgt med støtte fra SV, Rødt og FrP.