Nyheter - Nordland:

 • I dag kl. 9.02

  Skryter av bilistene

  UP gir skryt til bilistene for pen kjøring, etter en laserkontroll på Hadsel. Men ikke alle kjørte fint, politiet delte ut fem forenklede forelegg. Høyeste hastighet på stedet var 71 kilometer i timen i 60-sonen.

 • I dag kl. 7.21

  – For få politibåter i nord

  Av 25 politibåter i landet, er bare fire i Nord-Norge, viser ei kartlegging NRK har gjort. Politiets fellesforbund mener beredskapen til sjøs er altfor dårlig. Politimester i Nordland, Tone Vangen, innrømmer at det blir for enkelt å stikke av eller lure seg unna farts- og promillekontroller på sjøen.

 • I dag kl. 6.56

  Søkerrekord til folkehøyskoler

  For fjerde året på rad setter folkehøyskolene rekord i antall søkere. Ifølge sosiologiprofessor Marit Haldar ved OsloMet skyldes det høye tallet skole- og eksamenspress. Hun tror det faktum at skolen er karakterløs gjør den attraktiv.

 • I dag kl. 5.28

  Bortvist fra utested i Narvik

  En mann ble bortvist fra et utested i Narvik i natt, etter å ha kranglet og nektet å forlate utestedet. Politiet meldte på sin Twitter-konto like før klokken 01.30 at mannen var bortvist.

 • I dag kl. 5.26

  Bortvist etter «trainspotting»

  Politiet har i natt bortvist to tyske personer som gikk i jernbanesporet og fotograferte i Narvik. De to skal ha bedrevet «trainspotting», opplyser politiet.

 • I dag kl. 5.22

  Avsluttet volleyballkamp i Bodø

  Avsluttet volleyballkamp i Bodø

 • Mandag 16. juli kl. 21.38

  Person må hentast ned frå fjell

  Ei kvinne vert no henta ned frå fjellet Mannen i Vesterålen. Kvinna er sjuk og kjem seg ikkje ned for eiga maskin. Hovudredningssentralen seier at Sea King er på veg til staden.

 • Mandag 16. juli kl. 21.35

  To personar redda ut av fjellet

  Dei to kvinnene som tidlegare sat fast på Jelvollstinden på Vestvågøya i Lofoten er no henta ut, melder Hovudredningssentralen i Nord-Noreg. Alt skal ha gått fint under operasjonen.

 • Mandag 16. juli kl. 20.44

  To damer fast i fjellet

  To damer har gått seg fast på Jellvollstinden på Vestvågøya i Lofoten. Sea King er på veg for å hente dei ned. – Det er stor rasfare i området. Vi tør ikkje sende bakkemannskap, so helikopteret skal hente turgåarane ned, seier Ørjan Delbekk hjå Hovudredningssentralen i Nord-Noreg.

 • Mandag 16. juli kl. 18.58

  Oppretter sak etter trafikkuhell

  Mannen som kjørte inn i en fjellside på fylkesvei 806 på Bleikvassli skal ikke ha alvorlige skader. Mannen som er født i 1997 ble sendt til sykehuset og politiet opplyser om at de ikke mistenker ruskjøring. Oppretter sak, og veien skal være åpen.

 • Mandag 16. juli kl. 16.47

  Hærverk og slåssing i Hemnes

  Politiet har fått melding og at flere personer sloss seg imellom og knuser vindu på biler på Korgen i Hemnes kommune. Politiet er på vei til stedet, melder Nordland politidistrikt på Twitter.

 • Mandag 16. juli kl. 16.41

  Mann frakta til sjukehus

  Tidlegare i dag køyrde ein bil av vegen i Bleikvassli i Hemnes. Sjåføren var ein mann i tjueåra og er no frakta til sjukehuset på Mo. Politiet melder om at det ikkje er mistanke om ruskøyring. Vegen er delvis sperra etter ulukka.

 • Mandag 16. juli kl. 16.07

  Kjørte inn i fjellside

  Bilen som kjørte av veien på Bleikvassli i Hemnes kommune, kjørte inn i en fjellvegg. Det melder politiet på Twitter. Sjåføren skal være ute av bilen og ved bevissthet.

 • Mandag 16. juli kl. 15.41

  Person har falt ned fra fjell

  En person har falt ned fra et fjell i Dønna på Helgeland. Nødetatene er i området og jobber, opplyser politiet.

 • Mandag 16. juli kl. 15.27

  Bil av veien

  Nødetatene er på vei til Bleikvassli som ligger i Hemnes kommune, etter at en bil har kjørt av veien.

 • Mandag 16. juli kl. 15.18

  Eier på vei for å hente hesten

  Politiet skriver på Twitter at eieren av hesten som er løpsk på E6 er på vei for å hente hesten.

 • Mandag 16. juli kl. 15.07

  Løpsk hest på E6

  En hest er løs på E6 i nærheten av Sandvik Folkehøgskole på Helgeland. Det melder Nordland politidistrikt på Twitter. Politiet jobber med å få tak i eier, og ber bilister være oppmerksom når de kjører i området.

 • Mandag 16. juli kl. 14.55

  13 tatt i laserkontroll

  Politiet har gjennomført en laserkontroll i en 60-sone på Reipå. 13 forenklede forelegg ble utskrevet. Høyeste målte hastighet var på 83 km/t.

 • Mandag 16. juli kl. 14.31

  20-åring tatt for ruskjøring

  En mann i 20-årene er siktet for ruskjøring på Stormyra i Bodø. Mannen er tatt med til legevakt for blodprøve, sier operasjonsleder Ina Selfors ved Nordland politidistrikt.

 • Mandag 16. juli kl. 14.07

  Får bistand fra svenske likhunder

  Politiet i Nordland har i dag fått beskjed fra svensk politi om at likhundene kan bistå i søket etter savnede Truls Henrik Johansen, det opplyser politiet i en pressemelding. Dersom alt går etter planen vil hundene være på plass onsdag 18. juli.

 • Mandag 16. juli kl. 13.59

  Bilist stakk fra ulykke

  En bil kjørte på rødt lys i Grønnåskrysset i Bodø, forseelsen førte til at en motorsyklist så vidt unngikk kollisjon, men veltet. Bilisten stakk fra stedet, men politiet opplyser om at de har kjennetegn på bilen, og at sak bli opprettet.

 • Mandag 16. juli kl. 12.59

  FIRST med stor avtale om Newton-rom

  FIRST Scandinavia har fått på plass en avtale med Boeing om å etablere Newton-rom i ni europeiske land. – Det er spennende at en kunnskapsaktør basert i Bodø satser sammen med et av verdens største selskaper, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

 • Mandag 16. juli kl. 11.16

  Etterlyser båt i Ballangen

  Politiet har fått melding om en båt i beige/hvit farge som har slitt seg fra fortøyning i Efjorden i Ballangen. Båten skal ha en påhengsmotor med 40 hestekrefter. Hvis du har sett båten kan du ta kontakt med politiet på 02800.

 • Mandag 16. juli kl. 11.04

  Langt over fartsgrensen i Sortland

  Politiet har opprettet sak etter at en bilist kjørte i 147 kilometer i timen i 80-sonen ved Gullesfjord i Sortland kommune.

 • Mandag 16. juli kl. 11.04

  Langt over fartsgrensen i Kvæfjord

  Politiet har opprettet sak etter at en bilist kjørte i 147 kilometer i timen i 80-sonen ved Gullesfjord i Kvæfjord kommune.

 • Mandag 16. juli kl. 10.50

  Tåketrøbbel i Lofoten i dag også

  Tåke skaper problemer for flytrafikken til og fra Lofoten også mandag morgen, skriver Lofotposten. Flere fly har blitt omdirigert til Stokmarknes. Det skal nå gå an å lande ved Svolvær lufthavn, men tåka ligger fortsatt over Leknes lufthavn.

 • Mandag 16. juli kl. 9.21

  Går mot sydentemperaturer i Nord

  Denne uken slår sommeren inn i Nordland for fullt. Det er ventet over 20 grader i hele fylket. Fra og med onsdag, kan temperaturen stige helt opp til 30 grader flere steder i fylket, ifølge YR.no

 • Mandag 16. juli kl. 6.59

  Ferierer uten reiseforsikring

  10 prosent av dem som reiser i sommer har ikke reiseforsikring. Det viser en undersøkelse fra Sparebank 1 Nord-Norge. Hvert år må nordmenn hjelpes hjem etter å ha blitt syk i utlandet, og det ender ofte med milliongjeld. – Risikabelt, mener lege Terje Erlid som hvert år hjelper syke nordmenn hjem.

 • Mandag 16. juli kl. 5.35

  Eier lokalisert

  Politiet har nå kontroll på fem av hestene som hadde stukket av fra innhegning på Nedre Hunstad. De skriver i ei Twitter-melding at de nå har fått tak i eier, og at vedkommende er på vei for å overta arbeidet.

 • Mandag 16. juli kl. 5.20

  Hester på riksvei 80

  Politiet arbeider med å finne eier av flere hester som flere ganger i løpet av natten har stukket av fra innhegning på Nedre Hunstad i Bodø. Hestene ble først tatt med inn i ei midlertidig innhegning, men har nå kommet seg ut igjen. Politiet skriver på Twitter at hestene nå har kommet seg ut på riksvei 80.

 • Søndag 15. juli kl. 21.56

  Ingen resultater i leteaksjonen

  Helgas leteaksjon etter savnede Truls Johansen har vært resultatløs i Vesterålen. Mandag er det ventet en nærmere avklaring om de svenske spesialhundene frigjøres for bruk i søket etter 23-åringen, skriver Vesterålen Online.

 • Søndag 15. juli kl. 21.27

  Holder på med etterslukking av hus

  Politiet forteller klokken 21.25 at ingen personer befinner seg i huset som brenner i Leirfjord på Helgeland. Brannvesenet holder nå på med etterslukking, det skal være store brannskader på hovedetasjen.

 • Søndag 15. juli kl. 20.23

  Nødetater på plass ved husbrann

  Brannvesenet og politiet på stedet. Brannvesenet har gått inn i huset med røykdykkere, skriver politiet på Twitter.

 • Søndag 15. juli kl. 20.05

  Rykker ut til brann i bolighus

  Nødetatene er på vei til et bolighus etter meldinger om brann. Huset ligger i Leirfjorden på Helgeland, og personer på stedet har fortalt til politiet at det ikke skal være folk inne i huset.

 • Søndag 15. juli kl. 18.53

  Kjørte langt over fartsgrensen

  En svensk motorsyklist ble målt til 143 kilometer i timen, i 60-sonen i Narvik. Politiet skriver på Twitter, at førerkortet blir beslaglagt.

 • Søndag 15. juli kl. 17.28

  Øker toll på import av storfekjøtt

  Tollen på import av storfekjøtt til Norge settes opp tirsdag. Bakgrunnen er tørken som har ført til at flere dyr enn normalt slaktes. – Vi har aldri gjort noe lignende før, sier fylkessekretær Margrethe Figved i Troms Bonde- og Småbrukarlag.

 • Søndag 15. juli kl. 16.31

  Bodøsvømmer tok sølv i NM

  Runar Borgen (24) tok flere medaljer under NM i svømming, som ble arrangert på Tøyenbadet i Oslo i helga. To sølv og en bronse var fasit da NM var over, skriver Avisa Nordland.

 • Søndag 15. juli kl. 16.20

  Bilist tas med til legevakt

  En mann kjørte av veien ved Kløvermofjellet i Granekommune i dag. Mannen er tilsynelatende uskadd, men blir tatt med til en sjekk på legevakten, opplyser operasjonsleder ved Nordland politidistrikt.

 • Søndag 15. juli kl. 15.39

  Utforkjøring

  En bil har kjørt utfor veien ved Kløvermofjellet i Grane kommune. Nødetatene er på vei til stedet. Politiet har foreløpig ingen opplysninger om eventuelle personskader.

 • Søndag 15. juli kl. 13.45

  Flere avganger innstilt

  Flyet som skulle gått fra Svolvær til Bodø klokken 13.25 er også innstilt, på grunn av tåke og lavt skydekke. Flere fly som skulle lande i Svolvær i formiddag er omdirigerte til andre flyplasser. Det er også innstilte fly ved Leknes lufthavn.