Nyheter - Nordland:

 • I dag kl. 16.52

  Hjerteleger i Bodø ut mot PCI-vedtak – Mener det er ugyldig

  Det går frem at et brev sendt fra fire hjerteleger ved Nordlandssykehuset (NLSH) i Bodø, som NRK har fått tilgang til. Brevet er underskrevet avdelingsoverlege Hanne Bjørnstad, Michael Uchto, Andreas Hagen og Torjus Haugen Rølid. Avisa Nordland omtalte først brevet fra legene. Det var tidligere i juni at et enstemmig styre i Helse Nord vedtok å legge PCI-avdelingen i Bodø under styring av UNN i Tromsø. Dette ble begrunnet i samarbeidsutfordringer mellom de to fagmiljøene ved NLSH og UNN. «Undertegnede mener at vedtaket bygger på mangelfullt avgjørelsesgrunnlag på et punkt av betydning for vedtaket, hvilket bryter med kravet til forsvarlig saksbehandling. Styrevedtaket kreves derfor kjent ugyldig», skriver legene i brevet sendt til Helse Nord. Legene mener at Helse Nord-styret ikke var godt nok informert om saken før de fattet vedtak. Bakgrunnen er de mye omtalte samarbeidsproblemene mellom fagmiljøene, som legene ved Nordlandssykehuset baserer seg på en misforståelse. De erkjenner at det har vært uenigheter rundt en samarbeidsavtale rundt PCI-behandlingen. Derfor foreslo Nordlandssykehuset at en tredjepart kunne legge føringer fra samarbeidet mellom UNN og NLSH. «En slik tredjepart vil naturlig kunne være fagdirektør i Helse Nord RHF (alternativt fagdirektør i en av de andre helseregionene) eller en faglig kapasitet som ikke har deltatt i Ekspertgruppen (f. eks fra Oslo universitetssykehus).» Dette mener legene i Bodø har blitt tolket som at de ikke vil samarbeide med fagmiljøet ved UNN. «Det er beklagelig at media har tolket vårt forslag om bistand fra Helse Nord eller OUS for ferdigstillelse av samarbeidsavtalen som at vi ikke ønsker samarbeid med UNN», skrev viseadministrerende direktør Beate Sørslett i et svar til Helse Nord 31. mai. Dette er presiseringer fra Nordlandssykehuset i debatten rundt uenighet som legene mener styret ikke har blitt opplyst i tilstrekkelig grad om. «Vi mener derfor at det ville kunne hatt vesentlig betydning for vedtaket om styret hadde vært gjort kjent med uttalelsen fra viseadministrerende direktør ved Nordlandssykehuset som ble formidlet til Helse Nord i god tid før styresaken ble forfattet», avslutter legene ved Nordlandssykehuset.

 • I dag kl. 15.49

  Tunnel stengt etter ulykke

  Toventunnelen på fylkesvei 78 i Leirfjord er stengt på grunn av en ulykke. Det melder Statens vegvesen. Politiet melder at det dreier seg om en ulykke mellom to kjøretøy. De er på vei til stedet.

 • I dag kl. 15.49

  Toventunnelen fortsatt stengt etter ulykke

  Toventunnelen på fylkesvei 78 i Leirfjord er stengt på grunn av en ulykke. Det melder Statens vegvesen. Politiet melder at det dreier seg om en ulykke mellom to kjøretøy, en bobil og en personbil. Til sammen tre personer var involvert i ulykken. Politiet er ferdig på stedet og oppretter sak. Det er tatt beslag i et dashbordkamera. Politiet har behov for å gjøre ytterligere etterforskningsskritt før man evt. vurderer førerkortbeslag. Tunnelen vil forbli stengt inntil entrepenør har fått ryddet veibanen.

 • I dag kl. 15.35

  MC-ulykke i Bindal

  En motorsyklist har kjørt av veien i Bindal, melder Brønnøysunds Avis. Ulykken skjedde i 13.30-tiden. Personen fikk hjelp av helsepersonell på stedet. – Motorsyklisten kjørte sist i et følge, så de andre merket ikke at vedkommende kjørte ut. Men de returnerte og tok seg av vedkommende inntil helsepersonell ankom, sier operasjonsleder Trond Hangaas til avisen. Veien var stengt, men åpnet opp igjen i 14-tiden.

 • I dag kl. 15.01

  Lars Utne Haukland ny klinikksjef for Barneklinikken

  Lars Utne Haukland (52) har takket ja til stillingen som klinikksjef for Barneklinikken i Nordlandssykehuset. Det skriver Nordlandssykehuset i en pressemelding. Haukland er i dag barnelege i klinikken, og tiltrer som ny klinikksjef 1. september. Haukland mener det er en av de flotteste klinikkene å jobbe ved. – Jeg kjenner klinikken og alle medarbeiderne godt, og mener vi kan være stolt av de tjenestene vi kan tilby barn og unge i Nordland. Jeg setter pris på tilliten jeg nå gis ved å lede klinikken fremover, og gleder meg til å bidra til å utvikle Nordlandssykehuset for fremtiden sammen med gode medarbeidere, sier Haukland. Lars Utne Haukland har vært ansatt ved Barneavdelingen og Barneklinikken ved Nordlandssykehuset siden 2007, med nødvendig tjeneste ved Oslo universitetssykehus (OUS) fra 2010–2012 for å bli spesialist i barnemedisin. Han har også vært assisterende fylkeslege hos Statsforvalteren, og har en Master i helseledelse fra Nord universitet. – Jeg er glad for at vi har fått ansatt Haukland i stillingen. Han har lang og bred erfaring både fra Nordlandssykehuset og Statsforvalteren, i tillegg til relevant lederutdanning, sier administrerende direktør Siri Tau Ursin. Haukland overtar etter tidligere klinikksjef Anita Kvarsnes og konstituert klinikksjef Stine Hamlot. – Jeg vil takke Stine Hamlot for den gode jobben hun har gjort som konstituert klinikksjef, sier Ursin.

 • I dag kl. 14.31

  UiT med flest ledige studier

  Det er ledige studieplasser ved 72 studier ved UiT – Norges arktiske universitet. UiT har med deg flest studier ved ledige plasser av samtlige universiteter og høgskoler i Norge. Det viser en oversikt fra Samordna opptak, som fredag ble publisert. Seks av studiene knyttes til studiested Alta, seks ved Alta/Narvik, ett studie i både Bodø og Mo i Rana, to ved studiested Harstad, fem ved studiestad Narvik og 51 ved studiested Tromsø. Lørdag 20. juli klokken 09.00 åpner muligheten for å søke på de ledige studieplassene. De ledige plassene har løpende opptak, som gjør at de første som søker blir vurdert for tilbud. Det er i alt ledige studieplasser på ved 501 studier på universitet og høgskoler i Norge.

 • I dag kl. 13.18

  Målt 140 km/t i 90-sone

  Politiet i Nordland har holdt fartskontroll på E6 ved Svenningdal i Vefsn kommune. I forbindelse med dette har UP beslaglagt to førerkort. En bilist var målt til 140 km/t, og den andre 136 km/t. Begge sjåførene blir anmeldt for hendelsen.

 • I dag kl. 12.49

  Mistet lappen etter råkjøring

  UP har målt en bilfører til 140 km/t i 90-sone i Vefsn kommune på E6 ved Svenningsdal. Personen blir anmeldt, og får sitt førerkort beslaglagt, melder Nordland politidistrikt.

 • I dag kl. 11.28

  Turist funnet og fraktes til sykehuset i Bodø

  Den utenlandske turisten som trengte øyeblikkelig helsehjelp er nå funnet av redningshelikopteret. Det sier operasjonsleder i politiet i Nordland Lars Halvorsen til NRK. Mannen blir fraktet til sykehuset i Bodø. Politiet har ingen opplysninger om mannes helsetilstand.

 • I dag kl. 11.08

  Stenger apotek på grunn av datatrøbbel

  Alle Apotek1-butikker er stengt på grunn av datatrøbbel. Blant disse Apotek1 i Bodø sentrum. – Det er en spesiell situasjon som vi aldri har opplevd før. Vi håper virkelig det løser seg snart, sier provisorfarmasøyt Dag Stokke til NRK. – Det har forhåpentligvis ikke fått noen konsekvenser for kundene. Det er andre apotek som er åpne, sier Stokke. Problemene henger sammen med dataproblemer i Microsoft som rammet blant annet flyselskap i hele verden. Biltema skal også være blant selskapene som er rammet og som har måttet stenge på grunn av kasseproblemer. Den siste Crowdstrike-oppdateringen forårsaker at PC-er med Microsoft Windows verden over krasjer. De alvorlige nettverksproblemene rammer mange store internasjonale selskaper.

 • I dag kl. 11.08

  Måtte stenge apotek på grunn av datatrøbbel - åpent igjen nå

  Alle Apotek1-butikker måtte stenge tidligere fredag på grunn av datatrøbbel. Blant disse Apotek1 i Bodø sentrum. – Det er en spesiell situasjon som vi aldri har opplevd før. Vi håper virkelig det løser seg snart, sier provisorfarmasøyt Dag Stokke til NRK. – Det har forhåpentligvis ikke fått noen konsekvenser for kundene. Det er andre apotek som er åpne, sier Stokke. Problemene henger sammen med dataproblemer i Microsoft som rammet blant annet flyselskap i hele verden. Biltema skal også være blant selskapene som er rammet og som har måttet stenge på grunn av kasseproblemer. Den siste Crowdstrike-oppdateringen forårsaker at PC-er med Microsoft Windows verden over krasjer. De alvorlige nettverksproblemene rammer mange store internasjonale selskaper. Etter lunsjtid fredag åpnet imidlertid apoteke igjen.

 • I dag kl. 10.21

  Siktet for grov kroppsskade etter alvorlig voldshendelse på Fauske

  De to mennene som var involvert i voldshendelsen på Fauske onsdags kveld er begge siktet for grov kroppsskade. Det opplyser politiadvokat Eirik Magnus Blomli i Nordland politidistrikt til NRK. – Vi har vært på stedet og gjort tekniske undersøkelser med kriminaltekniker, sier Blomli. Han sier politiet ikke ønsker å gå noe mer inn på hva som eventuelt har kommet fram i undersøkelsene. – Det er fortsatt avhør som gjenstår, og det blir aktuelt med oppfølgingsavhør, så da kan vi ikke si så mye nå, dessverre. De to involverte har vært en del av samme miljø opplyser Blomli.

 • I dag kl. 10.17

  Stor redningsaksjon i Lofoten: Ung turist trenger umiddelbar helsehjelp

  Redningsmannskap er på vei til Nesland i Flakstad kommune i Lofoten for å lokalisere og hjelpe turist som trenger assistanse. Den unge, utenlandske turisten skal ha blitt syk på fottur. – Vi har ikke posisjon på hvor han befinner seg, og dette er en person som trenger umiddelbar assistanse av helsemessige årsaker, sier operasjonsleder i politiet i Nordland Lars Halvorsen. Det er store ressurser som har rykket ut, fordi det er vanskelig for redningsmannskapet å finne personen, sier Halvorsen. Både politi, frivillige, redningsskøyte og Sar-Queen redningshelikopter er på vei mot området. – Det haster å få tak i han på grunn av hans helsemessige tilstand, sier Halvorsen.

 • I dag kl. 10.17

  Redningsaksjon for å hjelpe turist på fottur

  Redningsmannskap er på vei til Nesland i Flakstad kommune i Lofoten for å lokalisere og hjelpe turist som trenger assistanse. Den unge, utenlandske turisten skal ha blitt syk på fottur. – Vi har ikke posisjon på hvor han befinner seg, og dette er en person som trenger umiddelbar assistanse av helsemessige årsaker, sier operasjonsleder i politiet i Nordland Lars Halvorsen. Det er store ressurser som har rykket ut, fordi det er vanskelig for redningsmannskapet å finne personen, sier Halvorsen. Både politi, frivillige, redningsskøyte og Sar-Queen redningshelikopter er på vei mot området. – Det haster å få tak i han på grunn av hans helsemessige tilstand, sier Halvorsen.

 • I dag kl. 7.53

  Bil kjørt av veien i Gildeskål

  En bil har kjørt av veien på fylkesvei 17. i Gildeskål. Det opplyser politiet i Nordland. Bilen, med kun sjåfør, har kjørt ned en lyktestolpe. Politiet melder at det ikke skal være snakk om personskade. Politiet og ambulanse har vært på stedet. Vegen er åpen for fri ferdsel.

 • I dag kl. 6.48

  Prishopp på potet i butikkene

  Fra mai til juni steg prisen for poteter med 12,6 prosent. Prisen steg med 28,7 prosent sammenligna med fjorårets junimåned, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Tørke, ekstrem nedbør og flom har gitt langt færre poteter på lager i år enn normalt. I april ble det tomt for norsk potet. For å dekke etterspørselen ble importtollen på potet fjerna i mai, skriver NTB. – Det kan ha slått ut i høyere priser gjennom økte transportkostnader og svak kronekurs, sa seksjonssjef i SSB Espen Kristiansen tidligere denne måneden. Nå er det bra med norsk potet i butikkene, ifølge Landbruksdirektoratet. Økte priser på poteter har skaper reaksjoner. Men butikkene avviser at de tar for mye betalt: – Vi har ikke noe høyere marginer på poteter enn andre norske landbruksprodukter. Også hos oss har kostnadene økt i alle ledd. Prisøkningene på potet står i forhold til det, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen.

 • Torsdag 18. juli kl. 16.54

  Rykker ut til trafikkulykke

  Et kjøretøy har havnet utenfor veien på fylkesvei 7322, ved Tømmeråsen i Vefsn. Politiet har ankommet stedet, og opplyser om at det ikke fremstår ikke som at den involverte er skadd. Føreren er avhørt på stedet. Politiet oppretter sak, og har tatt førerkortet til i beslag.

 • Torsdag 18. juli kl. 16.41

  Ruteendring etter fergetrøbbel

  Det blir flere avganger med ferga mellom Svolvær, Skrova og Skutvik fra og med i morgen, fredag. Det ble klart i dag etter at innbyggerne i Skrova, reiselivsnæringen og bedriftene krevde tiltak fra Nordland fylkeskommune og Torghatten Nord. Det skriver Lofotposten. Fergesambandet har vært kansellert flere ganger så langt i sommer grunnet fergeproblemer. I tidsrommet fra 1. juni til 10. juli ble 20 av 80 fergeturer mellom Svolvær og Skutvik innstilte på grunn av dårlig vær, tekniske problemer eller mannskapsmangel. Avisen skriver at det vil bli et evalueringsmøte etter sommeren.

 • Torsdag 18. juli kl. 13.37

  Martin Bjørnåvold Jakobsen (35) omkom på tur på Kjerringøy

  Politiet har gått ut med navnet på mannen som ble funnet omkommet etter en fjelltur ved Eidetind på Kjerringøy. Det var Martin Bjørnåvold Jakobsen (35) som ble funnet omkommet. Han er oppvokst i Valnesfjord, og bosatt i Bodø den senere tid. Å gå ut med navnet til Jacobsen er i samråd med pårørende.

 • Torsdag 18. juli kl. 8.33

  En person omkom etter togulykken i Sverige

  En person er død etter at et tog kolliderte med gravemaskin i Harrträsk like sør for Gällivare. Det melder SVT og Fremover. Kollisjonen skjedde på en planovergang uten bom, ifølge det svenske Trafikverket. Grunnen til at gravemaskinen sto på banen er uklar. Det var føreren av gravemaskinen som omkom.

 • Torsdag 18. juli kl. 8.15

  Dette irriterer feriebilistene mest

  Sommeren i nord er ikke bare forbundet med sol og iskrem. Den bringer også med seg bilturister og bobiler. Svingete og dårlige veier er det som irriterer folk mest på bilferie. Det viser en ny undersøkelse utført av Nordstat for Frende Forsikring. Videre nedover på lista irriterer feriebilistene seg over å sitte lenge i ro, dårlige fasiliteter, bobiler og dårlig køkultur. – Selv om lista over hva nordmenn svarer inneholder både fjas og alvor sier den noe om problemer som burde vært gjort noe med, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge. Hele 40 prosent har opplevd å få skade på bilen på grunn av dårlig vei, viser en undersøkelse fra 2022. – Vi ser en økning i denne typen skader hver eneste sommer. Dårlig veistandard er også en faktor som fører til dødsulykker. Selv om det brukes enorme summer på vedlikehold av veier hvert år, er standarden likevel for dårlig mange steder, sier Ytre-Hauge.

 • Torsdag 18. juli kl. 6.39

  To til sykehus etter knivhendelse i Fauske

  Politiet fikk melding om at en person lå skadet utenfor en adresse klokken 22.50 onsdag. Ambulansen kom like etter og igangsatte førstehjelp, opplyser operasjonsleder Yngvar Fredriksen i Nordland politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen. Også en person som befant seg på en annen adresse var skadet. Politiet beskriver en hendelse som involverer en kniv. – Ut fra de skadene på den ene fornærmede og beslagene som er gjort på stedet så mener vi det har vært en kniv involvert, sier politiadvokat Eirik Magnus Blomli i Nordland politidistrikt til NRK. Begge mennene har status som siktet og er fraktet til Nordlandssykehuset melder NTB. Det er for tidlig å si noe om hva som ledet opp til voldshendelsen og relasjonen mellom de to, sier Blomli til NRK. – Det er noe den videre etterforskningen vil forsøke å avdekke. Det skal ha vært flere personer på adressen, og flere av disse er avhørt. Politiet skal avhøre flere vitner. Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å gå ut med flere opplysninger nå. Det skal ha vært en viss relasjon mellom de to involverte. Det er ingen fare for publikum.

 • Torsdag 18. juli kl. 5.59

  Bodø/Glimt til Latvia i slutten av juli

  Bodø/Glimt skal til Latvia i mesterligaens 2. kvalifiseringsrunde. Det ble klart etter at latviske RFS utklassa nordirske Larne og vant 7–0 sammenlagt i den første runden. RFS kommer til Aspmyra tirsdag 23. juli, mens returkampen spilles i Riga uka etter.

 • Torsdag 18. juli kl. 5.53

  Ny studie om koronavaksinering av gravide: – Betryggende

  Koronavaksinering av gravide ga ingen ekstra risiko for misdannelser, viser en ny nordisk studie. Studien er den største som er gjort i sitt slag, ifølge Folkehelseinstituttet. Norske, svenske og danske forskere så på elleve ulike grupper av misdannelser, og de fant ingen økt risiko for noen av disse. Studien omfattet vel 160.000 levendefødte barn i Sverige, 100.000 i Norge og 78.000 barn i Danmark. Totalt i de tre landene var det 516 per 10.000 barn som hadde en misdannelse, og som ble oppdaget innen de var 9 måneder gamle. – Dette er den største studien gjort hittil på dette feltet. Det var nødvendig med et slikt skandinavisk samarbeid for å ha en stor nok studiepopulasjon og gode registerdata for å se på disse sjeldne helseutfallene, sier seniorforsker Maria Magnus ved Senter for fruktbarhet og helse ved Folkehelseinstituttet (FHI). Det var ingen forskjeller i risikoen når forskerne kontrollerte mot de forskjellige virusvariantene eller de ulike vaksinetypene. – Dette er betryggende funn som støtter opp under vaksinesikkerheten av mRNA-vaksinene mot covid-19 blant gravide, sier Magnus. (kilde: NTB)

 • Torsdag 18. juli kl. 3.31

  Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

  I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2. Forskningssjef Fredrik Lauritzen i Antidoping Norge, som har utført studien, er skuffet. – Det er overraskende, og i alle fall bekymringsfullt at det er så liberale holdninger til dopingbruk i trening blant unge generelt, og spesielt i enkelte treningsmiljøer, sier han til kanalen.

 • Onsdag 17. juli kl. 21.37

  Innstiller ferge til Moskenes

  Torghatten Nord informerer om at avgangen mellom Bodø og Moskenes med fergen MF Tranøy klokken 22:30, i dag, er innstilt. Grunnen til innstillingen er i følge selskapet selv mannskapsmangel. Neste mulighet for å komme seg med ferge fra Bodø til Moskenes er 03:15 fra Bodø.

 • Onsdag 17. juli kl. 19.33

  Stort narkotikabeslag på Helgeland

  Politiet har gjort et stort beslag av narkotika på Hemnes i Nordland. Det dreier seg ifølge politiet om hasj og amfetamin. Politiet gjennomførte for en tid tilbake en koordinert innsats på Hemnes, skriver Rana Blad. Resultatet var et stort beslag av narkotika, med mange siktede, både fra Rana og Hemnes, opplyser Frank-Robert Gullfjell, seksjonsleder for geografisk driftsenhet (GDE) Rana. – Politiet har gjort beslag av betydelige mengder med ulike narkotiske stoffer på Hemnes. Det er flere siktede i saken, med tilhørighet til Rana og Hemnes. Alle de siktede har sittet i varetekt, men er nå løslatt, sier han til avisen. Saken etterforskes som en grov narkotikasak. Det er gjort beslag i hasj og amfetamin, ifølge politiet. På grunn av en pågående etterforskningen kan Gullfjell ikke kommentere saken ytterligere. (NTB)

 • Onsdag 17. juli kl. 16.54

  Artist fra Nordland slipper fengsel etter narkodom

  En nordlandsartist ble i 2021 tatt med store mengder narkotika i leiligheten sin i Bodø. På ulike steder i artistens leilighet ble det beslaglagt 127 gram heroin, cirka 757 gram hasj og 1989 tabletter Ksalol 1 mg. Tablettene inneholdt det narkotiske virkestoffet alprazolam. Nå har mannen blitt dømt til 114 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på fem måneder, samt til å betale 3000 kroner til det offentlige. Retten kom til at mannens tilståelse og den lange saksbehandlingstiden i saken var formildende. Det skriver Avisa Nordland. Mannen erkjente delvis straffskyld, men ikke for heroinen og for 1200 tabletter. Påtalemyndigheten ville fengsle mannen i flere år, men nå er han altså dømt til samfunnsstraff. Mannen hadde tidligere sittet 36 dager i varetekt, noe som har blitt trukket fra straffeutmålingen.

 • Onsdag 17. juli kl. 15.50

  Dirigerer trafikken på E6

  Politiet har ankommet Langneset i Rana etter melding om trafikale problemer på E6. Det kan være snakk om en bil med et punktert hjul. Politiet bistår med trafikkdirigering.

 • Onsdag 17. juli kl. 14.08

  AN: Statsforvalteren åpner tilsyn mot Helse Nord

  Avisa Nordland melder at Statsforvalteren i Nordland åpner tilsynssak mot det regionale helseforetaket Helse Nord i PCI-saken. Det er fem pasientsaker Statsforvalteren i Nordland legger til grunn for åpne tilsyn mot det regionale helseforetaket, Helse Nord RHF, skriver AN. – Tilsynet rettes mot Helse Nord RHF da det regionale helseforetaket har sørge-for-ansvaret for spesialisthelsetjenestetilbudet i regionen og det overordnede ansvaret for styringssystemet, herunder de aktuelle prosedyrene og rutinene for behandlingen av pasientgruppen. Det står skrevet i et brev fra Statsforvalteren til Helse Nord som AN har fått tilgang til. Tidligere i juni skrev NRK om lydlogger som avslører «krangel» om hjertepasienter i Nord-Norge. Striden handler om PCI-behandling, en behandlingsmetode for hjerteinfarkt. Tidligere ble denne behandlingen kun utført i Tromsø, men etter en debatt i 2017 fikk også Bodø utføre behandlingen, dog kun på dagtid. Bodø ønsker å utvide tilbudet til hele døgnet, mens Tromsø frykter at færre pasienter vil gå ut over kvaliteten på behandlingen. En ekspertgruppe som evaluerte innføringen av PCI-behandling i Bodø i april anbefalte å legge ned PCI-senteret i Bodø og la Tromsø styre det. Det har oppstått flere situasjoner der det har vært uenighet om hvor pasienter skal sendes for behandling, noe som har ført til forvirring og potensiell forsinkelse i behandlingen.

 • Onsdag 17. juli kl. 13.59

  MC-fører tatt i fartskontroll

  Utrykningspolitiet stanset en MC i fartskontroll. MC-føreren ble målt til 112 kilometer i timen i en 90-sone på E6 Strendene i Vefsn kommune. Fører hadde ikke gyldig førerkort og blir anmeldt for forholdet, skriver politiet.

 • Onsdag 17. juli kl. 13.31

  Bodø Nu: Haug ferdig i Bodø/Glimt

  Målvakten Kjetil Haug forlater Aspmyra og Bodø/Glimt, skriver Bodø Nu. Låneavtalen med den tidligere Vålerenga-spilleren blir ikke forlenget. Det bekrefter målvakten til lokalavisen Bodø Nu. I februar ble Haug hentet til Aspmyra på en låneovergang fra Toulouse. Kontrakten med gultrøyene løper ut i dag, 17. juli. 26-åringen var en del av Manchester Citys akademi i flere år, før han ble solgt til Sogndal i 2018. Etter flere utlån valgte Vålerenga å hente målvakten til Oslo i august 2019. Hos blåtrøyene ble han etter hvert førstevalget på keeperplass da Kristoffer Klaesson forlot klubben. I 2022 gikk veien videre til Toulouse, der han har kontrakt til 2026. (NTB)

 • Onsdag 17. juli kl. 12.39

  Skal ha båret kniv – varetektsfengsles

  En mann i 30-årene er varetektsfengslet til 9. august, skriver Avisa Nordland. Mannen ble pågrepet av politiet på mandag i Bodø. Mannen ble fanget opp på overvåkningsvideo hvor han gikk rundt med det som lignet en kniv. Avisa Nordland skriver at mannen er siktet for en rekke forhold. Han skal blant annet ha tatt seg inn på soverommet til en person i Bodø sentrum samt vist skremmende og hensynsløs artsferd da han forfulgte en annen. Ifølge kjennelsen fra Salten og Lofoten tingrett, som AN har fått tilgang til, skal mannen ha banket på ytterdøren til en annen person med kniv. Avisa skriver at siktede ble prøveløslatt i forbindelse med soning av en voldtektsdom fra 2021 for noen måneder siden. Retten mener at forholdene mannen er siktet for har tydelige likhetstrekk med framgangsmåten for forholdene, som han ble domfelt for i 2021, skriver avisa.

 • Onsdag 17. juli kl. 10.53

  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

  62 ungdommer fra Troms, og 326 ungdommer fra Finnmark får prøve seg som fisker i sommer. Totalt er 650 unge i Norge påmeldt ungdomsfiske, og hver tredje av dem er jente. – Målet er å rekruttere flere unge fiskere. Vi har en andel på rundt 23 prosent under 30 år og det er et mål å få flere unge til å velge fiskeryrket, sier Dag Sørli fra Norges sjømatråd. Initiativet skjer gjennom den statlige ungdomsfiskeordningen, og det er ikke for sent å melde seg på. I år gjelder i perioden fra 17. juni til og med 16. august, og hver registrerte ungdomsfisker kan omsette fangst for inntil 50 000 kroner.

 • Onsdag 17. juli kl. 10.16

  BLV: Mann dømt til flere års fengsel

  En mann fra Vesterålen er dømt for å ha påført samboeren grove kroppsskader. Det skriver Bladet Vesterålen. Ifølge avisa som har fått tilgang til dommen skal mannen ha holdt rundt halsen på ett barn og holdt fast. Mannen skal også ha tatt tak i og vridde foten på et annet. Vesterålingen er dømt for drapstrusler og brudd på besøksforbud. Samtidig skal mannen ha kjørt 161 kilometer i timen, skriver Bladet Vesterålen. Avisa skriver at mannen er dømt til å betale 553.272 kroner i oppreisning og erstatning til de fornærmede. Videre er mannen dømt til to og et halvt års fengsel samt fire års kontaktforbud mot kvinnen.

 • Onsdag 17. juli kl. 10.01

  Ny spiss klar for Bodø/Glimt

  Bodø/Glimt bekrefter i dag at de har kjøpt Andreas Helmersen fra Egersund IK. 26-åringen har skrevet under på en kontrakt med Glimt ut 2027. – Det føles helt fantastisk, det er fryktelig godt og egentlig litt surrealistisk. Det er et par hakk opp fra hva jeg er vant til, så det ser veldig bra ut, sier Helmersen til glimt.no Helmersen var ansett som et stort spisstalent i Rosenborg, men slet med skader i starten av karrieren, skriver Nettavisen. I år har har derimot scoret 13 mål på 14 kamper i 1.divisjon for Egersund. Helmersen går inn i en angrepsrekke i Glimt med store skadeproblemer på spissplass.

 • Onsdag 17. juli kl. 9.53

  Et tog har kjørt på en gravemaskin i Gällivare

  Sveriges Television AB (SVT) melder at et tog med farlig gods har kollidert med en gravemaskin. Ulykken har skjedd i Harrtjern, sør for Gällivare, onsdag morgen. Gravemaskinen skal av ukjent grunn ha stått på togskinnene. Toget rakk ikke bremse, opplyser SOS-operatøren til SVT. Videre skriver SVT at toget frakter hydrokarbongass, men at det ikke skal ha skjedd noen lekkasje. Det har imidlertid lekket hundre liter diesel fra gravemaskinen skriver avisa. Det kan være risiko for antennelse. Marie Andersson ved politets regionsledelsessentral sier til SVT at det skal være snakk om en alvorlig ulykke.

 • Onsdag 17. juli kl. 8.24

  Person stukket med kniv i Bodø

  Politi rykket ut til privat adresse etter melding om at en person var stukket med kniv. Melding kom inn klokken 0750. Politiet har nå kontroll på involverte personer. To personer er pågrepet, en mann i 50-årene og en kvinne i 30-årene. Fornærmede meldte selv ifra om hendelsen, og er nå våken og i kontakt med politiet og får nå tilsyn av ambulanse. Ifølge politiet fremstår ikke personen som alvorlig skadd. Politiet har startet etterforskning på stedet for å få avklart foranledning og hendelsesforløpet. De involverte er kjent av politiet fra tidligere.

 • Onsdag 17. juli kl. 7.45

  Flere utlendinger kjøper hytte i Norge

  Den norske fjellheimen er fortsatt populær for utlendinger som ønsker seg hytte, skriver E24. Andelen utlendinger som kjøper hytte i Norge, økte i første halvår. Svak krone bidrar til at fritidsboliger i Norge er mer attraktive for utlendinger. Tall fra Prognosesenteret viser at 4,6 prosent av solgte fritidsboliger i Norge ble omsatt til utenlandske kjøpere i første halvår av 2024. Tilsvarende tall for samme periode i 2023 var 3,6 prosent. – Det norske hyttemarkedet har lenge vært et trygt sted å investere i på lang sikt. Med en svak krone akkurat nå blir det mer attraktivt, sier senioranalytiker Carl Christian Mathiesen i Prognosesenteret til avisen. Han opplyser at fjellhytter og hytter rundt alpinanlegg er de mest populære for utenlandske kjøpere. Totalt sett har markedet for fritidsboliger forbedret seg etter nedgangen i fjor. (kilde: NTB)

 • Onsdag 17. juli kl. 5.47

  Savnet turgåer funnet omkommet på Kjerringøy

  Den savnede turgåeren på Kjerringøy i Bodø er funnet omkommet, opplyser politiet i Nordland. Mannen som er i 30-årene ble like etter midnatt funnet omkommet i fjellområdet han var savna fra. Han ble funnet av frivillige mannskaper. Politiets hovedteori er at dette er ei ulykke. De pårørende er varsla om funnet. – Det tyder på at han har ramla i fjellet, opplyser operasjonsleder Yngvar Fredriksen i politiet til NRK. Det har vært en stor leiteaksjon etter at han ble meldt savna ved 16-tida i går, tirsdag. Både redningshelikopteret Sar Queen, frivillige, hunder og drone har deltatt i søket på Kjerringøy.