Nyheter - Nordland:

 • Mandag 19. august kl. 23.19

  Flere ras ved Narvik

  Det skal ha gått flere ras over Beisfjordveien i Narvik, Nordland. Veien er stengt. Politiet skriver på Twitter at de oppfordrer folk i området til å trekke seg ut. Politiet sier til NRK at de foreløpig ikke vet om noen personer er tatt av raset.

 • Mandag 19. august kl. 22.59

  Se kveldens siste TV-sending

 • Mandag 19. august kl. 20.55

  Se Nordlandssendingen 20.55

 • Mandag 19. august kl. 20.16

  Brann i bobil

  Det brenner i en bobil på E10 ved Stordalen ved Svolvær. Nødetater på vei.

 • Mandag 19. august kl. 20.16

  Brann i bobil slokket

  Brannen i en bobil på E10 ved Stordalen ved Svolvær er nå slokket, melder brannvesenet i Vågan. Det er ikke meldt om verken personskader eller trafikale problemer.

 • Mandag 19. august kl. 20.16

  Bobileiere slokket brann

  Brannen i en bobil på E10 ved Stordalen ved Svolvær er nå slokket, melder brannvesenet i Vågan. Det var de to personene i bobilen som selv slokket brannen. Disse to får en sjekk på legevakta. Politiet gjør undersøkelser for å finne brannårsaken.

 • Mandag 19. august kl. 19.46

  To ulykker med samme RIB-båt

  RIB-båten fra dødsulykken i Ofoten i Nordland 10. august, var nøyaktig den samme som var involvert dødsulykken i 2011, hvor Kiwi-gründer Per Erik Burud døde, skriver Teknisk Ukeblad. En mann i 40-årene mistet livet da RIB-en trolig traff en bølge under en konvoi i regi av Skjomen båforening for halvannen uke siden. Tre andre ble fraktet til sykehus og legevakt.

 • Mandag 19. august kl. 16.52

  Uaktuelt å øke momsen

  Høyres stortingsrepresentant Jonny Finstad sier det er uaktuelt for regjeringa å øke momsen på kortbanenettet. Widerøe har i et høringssvar til finansdepartementet sagt at de må legge ned 37 flyruter dersom momsen dobles.

 • Mandag 19. august kl. 16.05

  Fortsatt røyk fra enebolig i Hadsel

  Nødetatene er fremme på Hennes i Hadsel, etter politiet fikk melding om røykutvikling fra en enebolig. Politiet skriver at det fremdeles kommer røyk fra huset. Ifølge eieren er det ingen som skal være inne i huset.

 • Mandag 19. august kl. 15.47

  Advarer mot mindre råderett

  – Russland har rustet opp. Hvis ikke Norge følger etter vil USA ta over kontrollen i norske nærområder, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen til Klassekampen. Forrige uke avholdt Russland den største militære øvelsen på mange år utenfor norskekysten.

 • Mandag 19. august kl. 15.23

  Rykker ut til melding om røyk

  Politiet har fått melding om røyk fra en enebolig på Hennes i Hadsel. Nødetatene er derfor på vei til stedet, for å sjekke ut dette.

 • Mandag 19. august kl. 13.31

  Nordlandskommuner med stor framgang

  Vågan og Steigen har klatret 90 og 80 plasser opp, på NHOs årlige kommune-barometer, noe som ifølge NHO Nordland er svært positivt. Steigen, som har slitt med lav folkevekst, havner på en tredjeplass når det gjelder netto innflytting.

 • Mandag 19. august kl. 11.52

  Bodø og Rana blant de 100 beste

  Bare to nordlandskommuner er blant de 100 beste i landet på NHOs årlige kommune-barometer. Bodø (bildet) er på 36. plass, mens Rana rangeres som nummer 88 av totalt 422 kommuner. Samla sett ligger kommunene i Nordland på jumboplass, men flere av dem har stor framgang.

 • Mandag 19. august kl. 10.51

  Oppgraderer skip

  Hurtigruten bygger om tre av sine skip for å gjøre de mer miljøvennlig. Trollfjord, Finnmarken og Midnatsol skal oppgraderes med batteripakker og hybridframdrift. Skipene får også nye navn: MS Maud, MS Otto Sverdrup og MS Eirik Raude.

 • Mandag 19. august kl. 7.17

  Tallet på forhåndsstemmer doblet

  Over 92.000 velgere har forhåndsstemt den første uka som det var mulig. Dette er en dobling sammenlignet med forrige kommune- og fylkestingsvalg. Det viser tall som NRK har fått fra Valgdirektoratet.

 • Mandag 19. august kl. 6.40

  Kontroll på brannen

  Brannvesenet har kontroll på brannen i et bolighus på Sortland, melder politiet. Beboeren i huset kom seg ut av huset. Politiet har starta etterforskning.

 • Mandag 19. august kl. 5.59

  Brann i bolighus

  Det brenner i et bolighus på Sortland i Vesterålen. Huset er overtent, melder politiet på twitter. Beboer og beboers hund er ute, og det er ingen andre inne i boligen som brenner, ifølge politiet.

 • Mandag 19. august kl. 5.40

  Voldtektsrettssak starter

  I dag starter rettssaka i Salten tingrett der en mann i 30-årene står tiltalt for flere tilfeller av voldtekt og seksuelle handlinger uten samtykke mot yngre kolleger i Forsvaret. Tiltaltes forsvarer Tor Haug har tidligere sagt at den tiltalte ikke erkjenner straffskyld.

 • Søndag 18. august kl. 21.53

  Kommuner i Nordland styrker seg

  NHOs årlige kommune-barometer, viser at flere av kommunene i Nordland, som har rangert lavest på målingen, har hatt størst framgang de siste fem årene. Undersøkelsen omfatter næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommuneøkonomi, skriver NTB.

 • Søndag 18. august kl. 19.58

  Ikke livstruende skadd

  Gutten som er sendt til Tromsø etter en småbåtulykke i Bjerkvik i Nordland søndag, er ikke livstruende skadet, opplyser politiet. Gutten blir på sykehuset til observasjon.

 • Søndag 18. august kl. 19.42

  E6 åpnet etter ulykke

  Ett kjørefelt er åpnet på E6 ved Daldgrenda i Rana etter en trafikkulykke søndag kveld, melder politiet.

 • Søndag 18. august kl. 18.49

  Trafikkulykke på E6 i Rana

  En personbil og en lastebil er involvert i en trafikkulykke ved Dalsgrenda i Rana kommune. Personene skal være ute av kjøretøyene og nødetatene på vei, melder politiet.

 • Søndag 18. august kl. 18.49

  Trafikkulykke stenger E6 i Rana

  En personbil og en lastebil er involvert i en trafikkulykke ved Dalsgrenda i Rana kommune. Personene skal være ute av kjøretøyene og nødetatene på vei, melder politiet. Vegen er midlertidig stengt.

 • Søndag 18. august kl. 17.28

  Barn skadd i båtulykke

  To barn er skadet i en småbåtulykke i Bjerkvik. Ifølge politiet har båten kjørt på et skjær. En voksen skal være uskadd. Politiet er på stedet og gjør undersøkelser.

 • Søndag 18. august kl. 16.55

  Tunnel i Hadsel stengt

  Sløverfjord tunnel på E10 er stengt på grunn av tekniske problemer, skriver Statens vegvesen. Ny vurdering kl 17.

 • Søndag 18. august kl. 16.55

  Lynnedslag stenger tunnel i Hadsel

  Sløverfjord tunnel på E10 er stengt etter lynnedslag og strømstans. Entreprenør er på vei for utbedring. Lange køer på stedet, melder politiet.

 • Søndag 18. august kl. 16.17

  Seier til Grands fotballkvinner

  Grand slo Nanset 4-0 på hjemmebane i Bodø i ettermiddag. Bodølaget ligger dermed midt på tabellen 1.divisjon for kvinner, på 6. plass..

 • Søndag 18. august kl. 15.42

  Reiser med alvorlig kreftsjukdom

 • Søndag 18. august kl. 15.14

  Hyttebrann under kontroll

  Brannmannskapene har fått kontroll på brannen i ei hytte på Lyså i Gullesfjorden, melder politiet. Det jobbes med etterslukking. – Ingen personer har blitt skadd, sier operasjonsleder hos politiet i Troms Eirik Kileng.

 • Søndag 18. august kl. 13.58

  Matpakken må ikke være kjedelig

 • Søndag 18. august kl. 13.22

  Eldre mann til sykehus

  En eldre mann i 80-årene fraktes til sykehus med ambulanse etter at to syklister kolliderte i Bodø, skriver Avisa Nordland. Han har vært bevisstløs, men er nå bevisst og skal ikke være alvorlig skadd. Det sier operasjonsleder Mari Lillestø i politiet til avisa. Den andre involverte er en tenåringsgutt, og han har det bra.

 • Søndag 18. august kl. 13.16

  Kollisjon mellom syklister

  To syklister har kollidert ved Stormyra i Bodø, melder politiet. Nødetatene er på tur til stedet, som er rundkjøringa Rv.80/Sandhorngata.

 • Søndag 18. august kl. 12.14

  - Pass opp for skolebarn bak hekken

 • Søndag 18. august kl. 11.25

  Bedre undervisning for studenter

  Fra i høst må universiteter og høgskoler kunne dokumentere utdanningsfaglig kompetanse når de ansetter undervisere. Det skal sikre studenter bedre undervisning. Det nye kravet trer i kraft fra 1.september.

 • Søndag 18. august kl. 10.02

  Vil fjerne karakterkrav for lærere

  Ap vil fjerne kravet om 4 i matte på lærerskolen og droppe avskiltinga av erfarne lærere, skriver NTB. – Vi styrer mot en lærerkrise, sier partileder Jonas Gahr Støre, som ønsker flere lærerressurser for å følge opp lesing, skriving og regning.

 • Søndag 18. august kl. 9.47

  Mye bråk i Bodø i natt

  To personer ble innbrakt til politiet i natt og anmeldes for brudd på pålegg. De var overstadig beruset og klarte ikke å oppføre seg på utested på Mørkved. Også en mann i 30 årene ble innbrakt fordi han ikke etterkom politiets pålegg på Parkenfestivalen. I sentrum av byen måtte politiet stoppe en fest med en del mindreårig.

 • Søndag 18. august kl. 9.21

  Mopedfører tatt med høy fart

  En 18-åring er anmeldt og får beslaglagt førerkort og moped etter å ha blitt målt til 80 km/t på Skjomenbrua. Føreren har akkurat fått førerkortet tilbake, etter å ha mista det for tilsvarende forhold, melder politiet.

 • Søndag 18. august kl. 8.56

  To til legevakt etter slåssing

  To menn måtte i natt sendes til legevakta på Fauske etter slåssing ved Shell i sentrum. En av dem hadde kutt under øyet, den andre hadde smerter over nesen, melder politiet. Det var tilsammen tre menn i 30-40-årene som var involvert. Saka anmeldes.

 • Lørdag 17. august kl. 19.43

  Madrugada-vokalist til sykehus

  Madrugada har avlyst sin konsert i Sveits i kveld, etter at vokalist Sivert Høyem ble innlagt på sykehus lørdag morgen. Høyem skriver på bandets Facebook-side at han fikk smerter i brystet på flyet fra Bodø, men at det ikke skal være noe alvorlig. Fredag spilte bandet på Parkenfestivalen i Bodø.

 • Lørdag 17. august kl. 18.51

  Nordmann med etappeseier

  Askøyværingen Odd Christian Eiking rykket ifra opp den siste motbakken og vant lørdagens etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway, skriver NTB. Det var den første norske seieren i årets utgave. Den 176,5 kilometer lange etappen gikk fra Sortland til Melbu.