Nyheter - Nordland:

 • Søndag 24. september kl. 18.38

  To knekte tenner i arbeidsulykke

  Det skal gå fint med mannen som var involvert i en arbeidsulykke ved Hålogalandsbrua i Narvik. – Han fikk to tenner knekt etter å ha blitt truffet av en vinsj, sier operasjonsleder Mari Lillestø. Politiet oppretter sak på forholdet og har varslet Arbeidstilsynet om hendelsen.

 • Søndag 24. september kl. 16.09

  Tre omkommet i frontulykke i Troms

  Tre personer er bekreftet omkommet i en frontkollisjon på E6 ved Hatteng i Storfjord kommune i Troms. De tre satt fastklemt og politiet meldte raskt om alvorlige personskader. Like etter klokken 16, melder politiet at tre personer er bekreftet omkommet og fire er skadet.

 • Søndag 24. september kl. 16.05

  – Skal ha fått røket vaier i hodet

  Patruljen er i gang med å foreta åstedsundersøkelser i Narvik etter ei arbeidsulykke. – Vi vil gjennomføre avhør og har åstedsgranskere på stedet, sier operasjonsleder Jon Inge Moen. Det skal trolig ha vært en vaier som har røket, som han skal ha fått i hodet. – Han gikk selv til ambulansen, men skadeomfanget er ukjent.

 • Søndag 24. september kl. 15.49

  En person skadd i arbeidsulykke

  Politiet har rykket ut til en abeidsulykke ved Hålogalandsbrua i Narvik. En person er skadet etter å ha blitt truffet av en gjenstand. – Vi har kommet frem og jobber med å få oversikt, sier operasjonsleder Jon Inge Moen i Nordland politidistrikt. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med arbeid på den nye broen.

 • Søndag 24. september kl. 15.15

  Bøtela bilfører for uvettig kjøring

  På Rognan er en russisk bil er stanset etter uvettig kjøring. Politiet i Nordland ble tipset om kjøringen og sendte ut en patrulje. De fikk målt hastigheten og bøtela føreren, melder politiet i Nordland.

 • Søndag 24. september kl. 13.35

  RIB på grunn i Svolvær havn

  En RIB har gått på grunn på en holme i Svolvær havn. Operasjonsleder Tom Ove Hammer ved Nordland politidistrikt sier til avisa Lofotposten at redningsselskapet er på plass og båten vil bli tatt av holmen når det blir flo i løpet av søndag ettermiddag.

 • Søndag 24. september kl. 11.57

  LO sier ja – ny samtale om pensjon

  LO er beredt til å gjenoppta forhandlingene med regjeringen om ny offentlig tjenestepensjon. Men kravet om streikerett står fast. – Jeg tror ikke arbeidsministeren kommer unna at dette blir et tema i lønnsoppgjøret også, sier LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik til NTB.

 • Søndag 24. september kl. 9.22

  Førstehjelpskurs

  Røde Kors avvikler førstehjelpskurs ved Barnas Hus i Bodø. Området vil merkes med "øvelse", og avsluttes klokken 1400. Det melder politiet på Twitter.

 • Søndag 24. september kl. 9.21

  Feststøy

  Det har vært en støyfull natt i fylket, og politiet har avsluttet flere privatfester natt til søndag. En i Mo i Rana, en i Bodø, en på Fauske og en i Mosjøen, samt gitt muntlig pålegg om å dempe støynivået på en privatfest i Ballstad og et forsamlingshus i Fauske.

 • Lørdag 23. september kl. 19.09

  Sender Sea King til skadd kvinne

  En kvinne er skadd i fjellet ved Malangen sør for Tromsø. – Det er ei dame som har falt i fjellet som trenger bistand fra helikopter med heis. Det er like langt fra Banak, derfor sender vi et Sea King fra Bodø, sier redningsleder Sten-Rune Nikolaisen i Hovedredningssentralen Nord-Norge.

 • Lørdag 23. september kl. 18.32

  Beruset fører i Steigen

  En av førerne som var involvert i trafikkulykken i Steigen er beruset på alkohol, ifølge politiet. Føreren fremstilles for blodprøvetaking på legevakt og politiet oppretter sak.

 • Lørdag 23. september kl. 17.48

  Store grusmengder i veien på fv 808

  MC-føreren som skal ha sklidd og kjørt i autovernet kjøres til sykehus for en nærmere sjekk. Politiet melder om store mengder gurs i veien på hele fylkesvei 808 fra E6 og ber bilister kjøre forsiktig i området.

 • Lørdag 23. september kl. 17.45

  Trafikkulykke i Steigen

  Politiet er på vei til Steigen etter melding om en trafikkulykke på Ålstad. To biler er involvert, men det dreier seg trolig ikke om personskade, ifølge politiet.

 • Lørdag 23. september kl. 17.44

  Bilfører anmeldt for dårlig sikring

  En bilfører på Mo i Rana er anmeldt av politiet for mangel på sikring av barn i bil. En gutt på 5 år ble observert usikret i fremsetet i bilen av en politipatrulje, melder politiet i Nordland.

 • Lørdag 23. september kl. 17.31

  Tror MC-fører mistet veigrepet

  MC-føreren som ble lettere skadd i ei ulykke på Helgeland er våken og bevisst. – Han har opplyst til patruljen at han har holdt fartsgrensen på stedet, men skal ha mistet veigrepet på grunn av grus, sier operasjonsleder Jon Inge Moen. Politiet jobber ut fra at dette kan være en årsak til uhellet.

 • Lørdag 23. september kl. 17.16

  Pågrepet for vold med hammer

  En mann er pågrepet i Bodø for å ha utøvd vold mot en annen person. Mannen skal ha slått en annen i hodet med en hammer. Den fornærmede er lettere skadd og den siktede er innsatt i arresten, melder politiet i Nordland.

 • Lørdag 23. september kl. 17.15

  Rykker ut til MC-ulykke i Hemnes

  En motorsykkel har kjørt inn i autovernet i Hemnes. MC-føreren klager over smerter i ei skulder, melder politiet i Nordland. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Lørdag 23. september kl. 16.32

  Tatt i 140 km/t i 90-sone på E6

  Politipatruljen på Rognan gjennomførte trafikkontroll på i dag. En bilist i 20-årene ble målt til 140 km/t i 90-sonen på E6. – Det er langt over grensa. Han ble fratatt førerkortet på stedet og er avhørt, sier operasjonsleder Jon Inge Moen. Mannen kan vente seg en større bot for overtredelsen.

 • Lørdag 23. september kl. 15.07

  Én skadd i firehjuling-ulykke

  Politiet i Nordland melder om en trafikkulykke ved fylkesvei 78 i Mosjøen. En firehjuling har kjørt inn i en bil ved Haugan. En person kjøres til legevakt med lettere skader, opplyser politiet.

 • Lørdag 23. september kl. 13.43

  Høringsrunde for blåskjell-standard

  Ny standard for overvåking av miljøgifter i blåskjell er på høring frem til 17. oktober. Miljødirektoratet anbefaler overvåking av enkelte miljøgifter i blåskjell som en del av den tiltaksorienterte overvåkingen for industribedrifter, skriver Fiskeribladet.

 • Lørdag 23. september kl. 11.30

  Pågrepet for grov vold i Harstad

  I formiddag startet politiet avhør etter at en mann i 20-årene ble pågrepet for grov vold mot to personer i Harstad i natt. En av de fornærmede har skader i hodet. Hvor alvorlige skadene på de fornærmede er, er ukjent.

 • Lørdag 23. september kl. 9.16

  Donasjonsdagen

  I dag markeres donasjonsdagen over hele landet. Informasjonssjef for Stiftelsen Organdonasjon, Aleksander Sekowski forteller dagen gjør folk med bevisste. I Nordland stiller flere deltakere opp, deriblant et håndballag, på stands på Sortland, i Narvik og i Bodø.

 • Lørdag 23. september kl. 7.31

  18-åring lå i vannet i en time

  Litt før kl. 01 i natt meldte politiet at de hadde hentet opp 18 år gammel mann fra sjøen i Berg på Helgeland. Mannen skal ha ligget i vannet i rundt en time, og er kjørt til legevakt. Politiet sier til an.no at de ikke vet mer om tilstanden hans.

 • Lørdag 23. september kl. 7.05

  Brann i lavvo

  Like før klokken fem i morges begynte det å brenne i en solid trelavvo på Tjeldøya i Tjeldsund kommune. Brannvesenet har startet slukking av brannen og det er ikke meldt om personskade. Politiet starter åstedsarbeid så fort det lar seg gjøre.

 • Fredag 22. september kl. 21.06

  Asylmottak i Svolvær nedlegges

  Regiondirektør Bjørn Fridfeldt i UDI region nord sier til Lofotposten at man torsdag bestemte at asylmottaket for enslige mindreårige asylanter i Svolvær skal legges ned. Svolvær mottak tapte kampen med Alta om å bestå.

 • Fredag 22. september kl. 20.01

  Kontroll på brannen

  Brannvesenet har fått kontroll på brannen i boligen i Sellvoll. Boligen er totalskadet, og brannvesenet holder nå på med etterslukning. Politiet har avhørt de to personene som bor i huset, men vet enda ikke årsaken til brannen. Saken blir fulgt opp av kriminalteknisk undersøkelse.

 • Fredag 22. september kl. 19.42

  Bortvist fra hotell

  To berusede menn er nå bortvist fra et hotell i Bodø sentrum, etter å ha vært til sjenanse og forstyrret andre hotellgjester, melder politiet på Twitter.

 • Fredag 22. september kl. 18.27

  Ingen i huset under brann

  De to personene som bor i eneboligen som brenner på Sellevoll var ikke i huset da brannen brøt ut. Huset skal nå være overtent.

 • Fredag 22. september kl. 18.27

  Ikke hjemme under brannen

  De to personene som bor i adressen der boligen tok fry i Sellevoll, var ikke hjemme under hendelsen.

 • Fredag 22. september kl. 17.34

  Brann bekreftet i Andøy

  Brann i bolig på Sellevoll er bekreftet. Brannvesenet jobber nå med å slokke flammene. To personer er registrert på adressen og politiet jobber for å finne ut om de to har evakuert boligen.

 • Fredag 22. september kl. 17.18

  Brann i bolig

  Politiet har fått melding om brann i bolig på Sellvoll i Andøy. Nødetatene er nå på vei til stedet.

 • Fredag 22. september kl. 16.38

  Ulovlig kjøring på Mo

  Politiet har fått flere meldinger om ulovlig kjøring forbi busstasjonen i Jernbanegata i Mo i Rana. Politiet har gitt ut ett forenklet forelegg for brudd på vegtrafikkloven, og fortsetter nå med kontroller.

 • Fredag 22. september kl. 15.50

  Inen personskader

  Det er ikke snakk om noen personskader etter sammenstøtet mellom to biler i Mosjøen. Politiet bistår nå i forbindelse med utfylling av skademelding.

 • Fredag 22. september kl. 15.48

  Sammenstøt mellom to biler

  Det har skjedd et sammenstøt mellom to biler utenfor Mosjøen hotell. Uvisst om det er personskade, men det er store materielle skader, og noen trafikale problemer.

 • Fredag 22. september kl. 14.27

  Hjemmekamp i kvartfinalen

  Bodø håndballklubb møter FyllingenBergen i kvartfinalen i NM for menn. Kampen spilles i Bodø 18. oktober. De andre kvartfinalene er Haslum – Elverum, Kolstad – Bækkelaget og Drammen – Runar Sandefjord.

 • Fredag 22. september kl. 12.53

  Meløy inn i ROBEK

  Meløy kommune har mottatt varsel om at kommunen skal inn i på den såkalte ROBEK-listen, skriver Avisa Nordland. Det er et udekket underskudd i driften fra 2014 på 2,2 millioner kroner som er årsaken til at Meløy kommune blir innlemmet i register for betinget godkjenning og kontroll (ROBEK).

 • Fredag 22. september kl. 12.51

  Legger ned asylmottak i Lofoten

  UDI legger ned også det siste asylmottaket i Lofoten, skriver Lofotposten. Det er mottaket for enslige mindreårige asylanter i Svolvær som nå også legges ned.

 • Fredag 22. september kl. 11.48

  Hurtigladere på E6

  Elbilister som kjører E6 mellom Mosjøen og Bodø kan nå lade elbilen minst hver femte mil. Det opplyser energiselskapet Fortum. De nyeste ladestedene som er klar på strekningen finner du på Krokstrand, Storforshei og i Korgen.

 • Fredag 22. september kl. 11.06

  Misfornøyd med teoriprøve for bil

  En mann i 40 årene godtok ikke at han strøk på teoriprøve hos Biltilsynet ved trafikkstasjonen i Mosjøen. Politiet ble kalt ut for å bistå, og måtte forklare mannen situasjonen angående førerprøven for førerkort klasse B.

 • Fredag 22. september kl. 10.43

  400-500 personer venter på organer

  – 80 prosent av befolkningen i Norge er positiv til organdonasjon, sier Aleksander Sekowski fra Stiftelsen Organdonasjon. I morgen markeres den årlige Donasjonsdagen, med fokus på hvor enkelt det er å bli organdonor.