Nyheter - Nordland:

 • I dag kl. 8.33

  Gjenopptar sommerfrekvens

  Samferdselsdepartementet har bedt Widerøe gjenoppta frekvensen på anbudsrutenettet over hele landet. Etter tre og en halv måned med kraftig redusert flytilbud vil antall flyavganger normaliseres på anbudsrutene, melder Widerøe i en pressemelding.

 • I dag kl. 7.23

  NHO vil fjerne seterestriksjonene

  Fylkesleder i NHO Nordland Daniel Bjarmann-Simonsen krever at restriksjonene til flyselskapene om å fly med tomme midseter fjernes og erstattet med krav til munnbind.

 • I dag kl. 6.48

  Kysttorsken må vernes

  Det må tas kraftig for å berge kystorsken fra Stadt og nordover. Det står i en ny rapport fra Havforskningsinstituttet. Noen av forslagene er å stenge gytefelt for fiske og nekte større fiskebåter å fiske i fjordene

 • Torsdag 28. mai kl. 22.46

  Få med deg kveldens siste sending:

 • Torsdag 28. mai kl. 21.23

  Advarer mot flom- og jordskredfare

  Bodø kommune ber folk ta forholdsregler for å begrense skader knyttet til en mulig flom. I Salten er det store mengder snø i fjellene. I tiden fremover er det meldt en del nedbør og høyere temperaturer som vil øke flomfaren. Det er spesielt Misvær og Futelva som trekkes frem.

 • Torsdag 28. mai kl. 20.10

  Ubåt ved strand i Bodø

  Flere innbyggere har spekulert fælt i hva denne farkosten gjorde utenfor Breivika i Bodø. Forsvaret svarer at den norske ubåten KNM Utvær er i byen for et havneopphold i forbindelse med patrulje i Nord-Norge. For Eivind Stavem Aagnes ble det første møte med en ubåt.

 • Torsdag 28. mai kl. 20.08

  Hauge på vei ut

  Bodø/Glimts Jens Petter Hauge skal være nær en overgang til belgisk fotball. Det melder Eurosport. Dermed ser enda en spiller fra fjorårets sølvlag ut til å forsvinne fra Glimt.

 • Torsdag 28. mai kl. 19.40

  Se distriktssendingen fra Nordland:

 • Torsdag 28. mai kl. 19.29

  Alvorlig skadet etter ATV-ulykke

  Personen som ble skadet i en ulykke med firhjuling/ATV i Bodø onsdag var en mann i 70-årene. Mannen er alvorlig skadet, men stabil, opplyser sykehuset. Onsdag kveld ble mannen overført til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

 • Torsdag 28. mai kl. 15.17

  Avsporing på Ofotbanen

  Det har skjedd en avsporing på Ofotbanen, melder Bane Nor. Ofotbanen blir følgelig stengt for trafikk, og Bane Nor sier de ikke vet hvor lang tid det tar å rette feilen.

 • Torsdag 28. mai kl. 14.20

  Gir opp Andmyran-planene

  Prime Capital har trukket begjæringen om omgjøring av vedtaket om å ikke gi forlenget frist for vindkraftutbyggingen på Andmyran. Selskapet har også kansellert alle anskaffelsesavtaler, melder Bladet Vesterålen.

 • Torsdag 28. mai kl. 13.42

  – Vi er utålmodige

  Statsminister Erna Solberg (H) sier at regjeringen er utålmodige etter å komme i gang med byggingen av Polarsirkelen lufthavn i Rana, skriver Rana Blad. Avinor har fått frist til 3. juli med å levere en fremdriftsplan for prosjektet.

 • Torsdag 28. mai kl. 11.59

  Avblåser faren for storflom

  NVE avblåser faren for storflom i store deler av landet, melder Adresseavisen og TV 2.

 • Torsdag 28. mai kl. 11.59

  Mindre fare for storflom

  NVE avblåser faren for storflom i store deler av landet, melder Adresseavisen og TV 2.

 • Torsdag 28. mai kl. 11.35

  90 døde kalver, krever handling

  Til nå er det funnet over 90 døde reiner i Børgefjell. I dag fremmet stortingsrepresentant Siv Mossleth flere forslag for å sørge for uttak av rovvilt reinens kalvingsområde. reinbeitedistrikt. – Gitt alvorlighetsgraden for reinnæringa ber vi om hastebehandling i henhold til Stortingets forretningsordenens § 39c.

 • Torsdag 28. mai kl. 10.36

  Høibråten klar for Bodø/Glimt

  Bodø/Glimt og Sandefjord er enige om en overgang for midtstopperen Marius Høibråten. Han er klar på en tre og et halvt år lang kontrakt. – Jeg er kjempefornøyd med å ha signert med Glimt. Det er godt å få det i boks etter et par hektiske dager, sier Høibråten til Bodø/Glimts hjemmeside. Samtidig har Glimt solgt Vegard Bergan til Start.

 • Torsdag 28. mai kl. 9.38

  Fem klager på verdensarvoppdrett

  Fiskeridirektoratet har mottatt fem klager i forbindelse med at Mowi får lov til å drive oppdrett i verdensarvområdet i Vega, skriver iLaks. Blant dem som har klaget er Riksantikvaren og Forum for natur og friluftsliv Nordland.

 • Torsdag 28. mai kl. 8.04

  Milliardunderskudd for SAS

  Flyselskapet SAS tapte 3,7 milliarder svenske kroner før skatt 2. kvartal. I samme periode året før ble det minus 1,2 milliarder svenske kroner. Inntektene falt med nesten 46% til 5,2 milliarder svenske kroner.

 • Torsdag 28. mai kl. 6.49

  Avinor har overtatt

  Samferdselsdepartementet har i dag gitt Avinor i oppdrag å overta prosessen med byggingen av ny storflyplass i Mo i Rana. Det første som vil bli gjort er å utarbeide en framdriftsplan for byggingen. Frist for oversendelse av fremdriftsplan er satt til 3. juli 2020. – Det første som skal på plass, er en fremdriftsplan for byggingen av den nye lufthavnen, og Avinor får en stram frist på å komme tilbake til departementet med en slik plan, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

 • Torsdag 28. mai kl. 6.14

  Krever uttak av rovvilt

  Senterpartiets Siv Mosleth foreslår at det umiddelbart sørges for uttak av rovvilt i tamreinens kalvingsområder. Hun foreslår at Stortinget ber regjeringen sørge for at dette skjer. Bakgrunnen er den krisa som reindrifta befinner seg i - og at tapet til rovvilt økt kraftig flere steder.

 • Onsdag 27. mai kl. 22.43

  Se kveldens siste sending:

 • Onsdag 27. mai kl. 22.34

  Får behandling ved UNN etter ulykke

  Tidligere onsdag ettermiddag ble en person skadet etter ulykke med en firhjuling/ATV. Føreren er nå fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø for videre behandling, opplyser politiet.

 • Onsdag 27. mai kl. 21.53

  12 bilister bøtelagt

  Utrykningspolitiet har hatt laserkontroll på E6 Dunderland i Rana. Kontrollen resulterte i 12 forenklede forelegg for hastighet i 90-sonen. Høyeste målte hastighet på stedet var 112 kilometer i timen opplyser politiet i Nordland.

 • Onsdag 27. mai kl. 21.04

  Bodø/Glimt signerer ny midtstopper

  I dag ble det klart at Marius Høibråten signerer kontrakt med Bodø/Glimt ut 2023. Midtstopperen har halvannet år i Sandefjord bak seg. Tidligere har han spilt for Lillestrøm og Strømsgodset. – Jeg er klar til å gi full gass, uttaler han overfor klubben.

 • Onsdag 27. mai kl. 19.36

  Se distriktssendingen fra Nordland

 • Onsdag 27. mai kl. 19.11

  Alle koronasmittede i Bodø friske

  Onsdag er det ikke meldt om nye smittetilfeller av koronavirus i Bodø kommune. Totalt har det vært 36 personer mer registrert smitte i Bodø. – De tre siste med korona-smitte i Bodø er friske og ute av isolasjon, sier kommuneoverlege Jim Andre Dahl.

 • Onsdag 27. mai kl. 17.05

  Moderat skadd etter arbeidsulykke

  En mann i 30 årene er fraktet til sykehuset i Mo i Rana etter ei arbeidsulykke ved Øyefjellet i Vefsn kommune. Politiet opplyser at mannen har meldt om smerter i ryggen. Han skal ha moderate skader etter ulykken.

 • Onsdag 27. mai kl. 16.49

  Ulykke med ATV – ikke arbeidsulykke

  Politiet opplyser at den tidligere meldte arbeidsulykken i Bodø var en ulykke med ATV. En person er skadet og ble hentet av helikopter. Skadegraden er ikke kjent, men den skadde flys til sykehuset i Bodø.

 • Onsdag 27. mai kl. 16.23

  Oljelekkasje fra trailer

  110-sentralen Nordland melder om oljelekkasje fra en trailer i Bjerkvik. Brannmannskap fra Ofoten Brann IKS er på vei til stedet, melder de på Twitter.

 • Onsdag 27. mai kl. 16.22

  Arbeidsulykke ved Øyfjellet

  Ved Øyfjellet i Vefsn har det vært nok en arbeidsulykke. En person har falt fra ei gravemaskin. Brannvesenet og ambulanse har vært på stedet. En skadet person blir hentet av redningshelikopter, opplyser politiet i Nordland.

 • Onsdag 27. mai kl. 15.43

  Alle påvist syke friske i Bodø

  – De tre siste med koronasmitte i Bodø er nå friske og ute av isolasjon, opplyser kommuneoverlege Jim Andre Dahl i en pressemelding fra Bodø kommune. Totalt er det 36 personer som har vært registrert med smitte i Bodø kommune, ifølge deres egne tall.

 • Onsdag 27. mai kl. 15.16

  Flys til sykehus etter ulykke

  En person er skadet og fraktes til sykehus i Bodø med redningshelikopter etter arbeidsulykken i Misvær. Politiet kjenner ikke til skadeomfanget.

 • Onsdag 27. mai kl. 15.04

  Mattilsynet vurderer anmeldelse

  Også Mattilsynet vurderer å anmelde rederiet Arctic Sea Harvest, men da for brudd på dyrevelferdsloven. Det bekrefter avdelingsleder Terje Skomsvold i Mattilsynet til NRK. Tidligere i dag ble det kjent at Fiskeridirektoratet anmelder Arctic Sea Harvest for brudd på Havressursloven.

 • Onsdag 27. mai kl. 15.00

  Rådhuset i Bodø gjenåpner

  Fra og med tirsdag 2. juni, etter pinse, åpner Bodø rådhus igjen, men med begrensninger, skriver kommunen i en pressemelding. Det blir flere smitteverntiltak, og de ansatte får utvidede retningslinjer. Deriblant skal det være maks 150 ansatte på jobb på rådhuset samtidig.

 • Onsdag 27. mai kl. 14.21

  Anmelder sjømatbedriften i Lofoten

  Fiskeridirektoratet anmelder fiskeribedriften Arctic Sea Harvest i Lofoten for brudd på Havressursloven, sier leder Rolf Harald Jensen i Sjøtjenesten, region Nord.

 • Onsdag 27. mai kl. 14.21

  Anmelder rederi i Lofoten

  Fiskeridirektoratet anmelder rederiet Arctic Sea Harvest i Lofoten for brudd på Havressursloven, sier leder Rolf Harald Jensen i Sjøtjenesten, region Nord.

 • Onsdag 27. mai kl. 14.05

  Sier ja til sykehus

  Drømmen om «Nye UNN Narvik» har levd i over 20 år. I dag har et enstemmig styre ved Helse Nord godkjente forprosjekt og byggestart for nytt sykehus.

 • Onsdag 27. mai kl. 13.58

  Rykker ut til arbeidsuhell

  Nødetatene er på vei til Misvær i Bodø kommune etter melding om en arbeidsulykke, melder politiet.

 • Onsdag 27. mai kl. 12.03

  Hareide varsler økt flyaktivitet i

  Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) sier regjeringen jobber med å få styrket flytilbudet, spesielt i Nord-Norge. – Vi jobber med å få økt flyaktivitet i tett dialog med flyselskapene, sa Hareide under den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag.

 • Onsdag 27. mai kl. 10.27

  Gult farevarsel for jordskred

  Varsom.no melder om gult farevarsel for jordskred for store deler av Nord-Norge og Trønderlag. Relativt høye temperaturer fører til stor snøsmelting i deler av varslingsområdet. Det er også ventet 20-30 mm regn over store deler av Nordland. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt. Det er også fare for sørpeskred. Det finnes fire varslingsgrader: grønt, gult, oransje, rødt. Grønt er minst farlig.