Nyheter - Nordland:

 • I dag kl. 16.54

  Grand Bodø vant 2–1

  IK Grand Bodø vant årets første seriekamp hjemme mot Trondheims-Ørn 2–1. Kampen ble spilt i Nordlandshallen. Neste kamp for Grand Bodø er 28. mars. Da møter de Arna-Bjørnar borte. Melisa Hasanbegovic og Maiken Bakke scoret målene for hjemmelaget, mens Julie Adseroe sikret mål for Trondheims-Ørn. Se kampreferatet her.

 • I dag kl. 16.22

  Sjarkstrukturen på høring

  Nærings- og fiskeridepartementet ber om innspill til hvilke rammebetingelser den minste fiskeflåten bør ha i framtida, skriver Kyst og Fjord. – I høringen inviterer vi til en bred diskusjon om framtidas sjarkfiskeflåte uten at departementet har konkludert om hvilke endringer som foretrekkes, sier fiskeriminister Per Sandberg.

 • I dag kl. 15.25

  Ingen personskade

  Det skal ikke være snakk om personskade i forbindelse med hendelsen der et vogntog mistet et hjul på E6 tidligere i dag. – Hjulet traff en møtende personbil. Den har fått store, materielle skader, men føreren av personbilen er hel og fin, forteller operasjonsleder Mads Bernhoft til NRK.

 • I dag kl. 14.17

  Tunnelen er åpnet igjen

  Stokkviknakken tunnel mellom Finneid og Sulitjelma er åpnet igjen etter en trafikkulykke lørdag ettermiddag, opplyser vegtrafikksentralen. Tre personer ble sendt til legevakt i ambulanse etter hendelsen.

 • I dag kl. 14.02

  Mistet hjul - fortsatte flere mil

  Politiet har opprettet sak etter at et vogntog mistet et hjul på E6 over Saltfjellet lørdag. Hjulet traff en møtende personbil, som ikke er kjørbar etter uhellet. Vogntoget fortsatte til Mo i Rana hvor det ble stanset av politiet.

 • I dag kl. 13.58

  Ber om tips etter dødsfall

  Politiet etterforsker et dødsfall i Glomfjord, natt til søndag 18. mars i år, og ber om hjelp fra publikum i området. De ber alle som har oppholdt seg i området rundt Kjell Meinich Olsens vei, Jens Bache Wigs vei, Leif Ingemannsvei og Skolveien i Glomfjord i tidsrommet 02:15 – 03:45 natt til søndag 18. mars, om å ta kontakt med politiet på telefon 02800. De skriver i pressemeldingen at de ikke har grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart i forbindelse med dødsfallet.

 • I dag kl. 13.42

  Tre til legevakt

  Tre personer er sendt med ambulanse til legevakt etter kollisjonen i Stokkviknakken tunnel på fylkesvei 830 i Sulitjelma. Politiet melder på Twitter at det er lange køer i området.

 • I dag kl. 13.36

  Kontrollerte i Sandnessjøen

  En politipatrulje har nylig avsluttet en promillekontroll ved Radåsmyra i Sandnessjøen. Totalt 35 førere ble kontrollert – uten videre reaksjoner.

 • I dag kl. 13.08

  Stengt tunnel etter kollisjon

  Det har vært en kollisjon mellom to kjøretøy i Stokkviknakken tunnel på fylkesvei 830 i Sulitjelma. Nødetatene er på veg til stedet, og ett felt gjennom tunnelen er stengt inntil videre. Skadeomfanget er ukjent, skriver politiet på Twitter.

 • I dag kl. 11.45

  Ber om flere redningsbaser 

  Det bør etableres en tredje redningshelikopterbase mellom Bodø og Banak for å øke sikkerheten. Det mener både fylkesmannen i Troms og Finnmark, fylkesrådslederen og politimesteren i Troms. De ber om et møte med justisministeren for å drøfte dette.

 • I dag kl. 9.47

  Oppfordrer til å spare på vann

  Det kan bli restriksjoner for vannbruken på Reipå i Meløy kommune. De skriver på sin nettside at det er lite tilsig av vann til reservene i kommunen. De oppfordrer abonnentene til ikke å bruke mer vann enn høyst nødvendig.

 • I dag kl. 7.09

  Ti fikk bøter i Hamarøy

  Sent fredag kveld stanset UP en bilist i 88 km/t i en 60-sone i Hamarøy. Ti bilister fikk forenklede forelegg i kontrollen, skriver politiet på Twitter.

 • Fredag 23. mars kl. 21.28

  Elgpåkjørsel i Narvik

  Politiet melder om en elgpåkjørsel i Narvik, like ved Vidrek. Ingen personer er skadet, men elgen har dratt fra stedet. Viltnemnda er varslet.

 • Fredag 23. mars kl. 18.34

  Kjørte i 88 km/t i 60-sone

  Politiet har gjennomført farstkontroll ved Leines. En person har blitt anmeldt med førerkortbeslag for å ha kjørt i 88 km/t i 60-sonen, melder politiet på Twitter.

 • Fredag 23. mars kl. 17.53

  Bensin stjålet fra åtte snøscootere

  I løpet av det siste døgnet har det blitt stjålet bensin fra minimum åtte snøscootere på Korgenfjellet. Scooterne skal ha stått i nærheten av Folkehjelphytta. Det melder politiet på Twitter.

 • Fredag 23. mars kl. 17.45

  Bodø/Glimt slo Aalesund

  Bodø/Glimt vant dagens treningskamp mot Aalesund 3-0. Aalesund rykket ned fra fjorårets Eliteserie og spilte generalprøve på Aspmyra. Der ble de helgule for sterke. Kristian Fardal Opseth, Ulrik Saltnes og Amor Layouni scoret fro hjemmelaget.

 • Fredag 23. mars kl. 15.49

  Helse Nord klager på Nordlys

  Helse Nord har klaget inn Nordlys til PFU for deler av PCI-dekningen, det skriver Avisa Nordland. De reagerer på både kommentarartikler, nyhetsartikler og manglende redigering av kommentarfelt. Nordlys-redaktøren sier til avisa at de ennå ikke har mottatt noen klage, og skal svare PFU dersom de mottar en eventuell klage.

 • Fredag 23. mars kl. 15.45

  Brøt vikeplikten

  Sjåføren av personbilen har blitt fraktet til legevakt etter trafikkulykka i Bodø. Det er brudd på vikeplikten som skal ha forårsaket uhellet, sier operasjonsleder Fredd Leirvik til NRK. Politiet skriver på Twitter at de har opprettet sak på forholdet.

 • Fredag 23. mars kl. 15.07

  Trafikkuhell i Bodø sentrum

  Politiet melder om et trafikkuhell i Kongens gate i Bodø sentrum. En bil og en buss er involvert i hendelsen. Nødetatene er på stedet. Trafikken blir dirigert på stedet.

 • Fredag 23. mars kl. 14.02

  Vil fortsette daglige avganger

  Hurtigruten vil fortsette med daglige avganger, selv på de dagene de ikke har anbudet, skriver selskapet i en pressemelding. Anbudet ble delt opp slik at Hurtigruten har 7 av 11 skip langs ruten. Resten av avgangen vil bli rene kommersielle avganger, opplyser Hurtigruten.

 • Fredag 23. mars kl. 13.53

  Stor skredfare på Helgeland

  Lørdag varsles det stor snøskredfare på Helgeland. NVE vurderer skredfaren til nivå 4, og Fylkesmannen i Nordland oppfordrer folk til å unngå skredfarlig terreng. Følg skredvarslingen på nettstedet varsom.no.

 • Fredag 23. mars kl. 13.50

  Havila og Hurtigruten får kontrakt

  Både Havila og Hurtigruten får kystrute-kontrakter, melder NTB. Akkurat nå presenteres resultatet av anbudskonkurransen om kystruta mellom Bergen og Kirkenes

 • Fredag 23. mars kl. 13.27

  Det brenner i en brakke

  Politiet melder om en brann i en brakkerigg i Svolvær, nødetatene er varslet. Oppdateres!

 • Fredag 23. mars kl. 13.27

  Ulmebrann i brakkerigg

  Brannen er nå slokket. Det er ikke meldt om personskader etter en ulmebrann i en brakkerigg i Svolvær fredag ettermiddag. Det skal ha brent i taket på stedet.

 • Fredag 23. mars kl. 12.23

  Én til legevakt etter trafikkulykke

  En person er sendt til legevakt med ambulanse etter trafikkulykken ved Sigerfjordtunnelen fredag ettermiddag, skriver politiet på Twitter. De gjør nå åstedsarbeid på stedet.

 • Fredag 23. mars kl. 12.12

  Mange uten vann

  Skolelever og barnehagebarn er sendt hjem etter at flere hundre personer er uten vann på Presteid og Oppeid i Hamarøy, skriver Avisa Nordland. Årsaken er akutte problemer ved vannverket. Vannet kommer trolig ikke tilbake ila dagen.

 • Fredag 23. mars kl. 11.56

  Rykker ut til front mot front

  Nødetatene er på vei til en front mot front-ulykke ved Sigerfjordtunnelen på riksveg 85 i Sortland. Vegen er stengt sør for tunnelen. Hendelsen har skjedd på strekningen mellom Sortland og Langvassbukta.

 • Fredag 23. mars kl. 11.17

  Venter med fjordkryssing

  Statens vegvesen venter med å konkludere om fremtidig kryssing av Hadselfjorden. Forslaget fra vegvesen skulle egentlig leveres innen 1. april. Nå vil de heller vurdere hvordan for eksempel en tunnel kan kombineres med ny storflyplass i Lofoten.

 • Fredag 23. mars kl. 10.46

  Kystruta Bergen-Kirkenes

  Samferdselsdepartementet har i dag kalt inn til pressekonferanse om kystruten Bergen-Kirkenes. Strekningen som Hurtigruten kjører i dag skal konkurranseutsettes og flere vil ta opp konkurransen. Pressekonferansen skjer klokken 14.00

 • Fredag 23. mars kl. 9.56

  Petter Northug til Kobberløpet

  I dag ble det klart at Petter Northug, Heidi Weng og Ragnhild Haga stiller til start under Kobberløpet 14. april i Sulitjelma.

 • Fredag 23. mars kl. 8.51

  Ingen anbefalinger etter ulykke

  Et vogntog fullastet med avisingsvæske kjørte så fort at det var fare for skrens før ulykken ved Mosjøen for ett år siden. Føreren av vogntoget omkom, og Statens Havarikommisjon har nå frigitt sin rapport. De gir ingen sikkerhetstilrådninger etter ulykken.

 • Fredag 23. mars kl. 8.18

  Frykter krisevalg for partiet

  Ap-ordførere frykter krisevalg etter at partiet støttet tilslutningen til Acer i Stortinget i går. – Vi som har ytret oss mot Acer får ikke engang en plausibel forklaring pa? hvorfor de må? gjøre dette nå?, sier Gildeskål-ordfører Petter Jørgen Pedersen. Les også: Kan få store konsekvenser for Runes arbeidsplass

 • Fredag 23. mars kl. 7.13

  Flere innstilte fly

  På grunn av sykdom hos mannskap er flere av Widerøes avganger i Nordland innstilt i dag. SAS sin avgang fra Bodø til Oslo klokken 07.05 er også innstilt. Se Avinors nettside for nærmere informasjon.

 • Torsdag 22. mars kl. 21.50

  Bøtelagt for å kjøre i gågate

  Politiet i Sandnessjøen bøtela to bilførere for kjøring i gågata i kveld. Kontrollen ble gjort i tidsommet 20:50 til 21:40. Det melder politiet på Twitter.

 • Torsdag 22. mars kl. 21.37

  Mosjøen videre til neste runde i NM

  Mosjøen og Sandnessjøen gjorde opp seg i mellom i Norgesmesterskapets første kvalifiseringsrunde. Mosjøen var det beste laget og vant til slutt hele 3-0 mot de gulkledde. Sandnesjøen fulgte Mosjøen lenge, men det raknet i løpet av kampens siste kvarter. Dermed er Mosjøen videre til neste runde i NM.

 • Torsdag 22. mars kl. 19.58

  Ligger under 5-1

  Med én periode igjen ligger Narvik Arctic Eagles under med to mål. De hvitkledde nordlendingene kjemper med nebb og klør for å kapre den siste opprykksplassen til Eliteserien. Tar de ett poeng eller mer er opprykket et faktum. – Vi har snudd så mange kamper i år at dette ikke er noen umulighet, sier Laiho Trondsen til TV2 i pausen mellom andre og tredje periode. 13 minutter før slutt står det 5-1 i Hønefoss.

 • Torsdag 22. mars kl. 19.58

  3-1 til pause i Hønefoss

  Med én periode igjen ligger Narvik Arctic Eagles under med to mål. De hvitkledde nordlendingene kjemper med nebb og klør for å kapre den siste opprykksplassen til Eliteserien. Tar de ett poeng eller mer er opprykket et faktum. – Vi har snudd så mange kamper i år at dette ikke er noen umulighet, sier Laiho Trondsen til TV2 i pausen mellom andre og tredje periode.

 • Torsdag 22. mars kl. 19.58

  Ligger under 4-1

  Med én periode igjen ligger Narvik Arctic Eagles under med to mål. De hvitkledde nordlendingene kjemper med nebb og klør for å kapre den siste opprykksplassen til Eliteserien. Tar de ett poeng eller mer er opprykket et faktum. – Vi har snudd så mange kamper i år at dette ikke er noen umulighet, sier Laiho Trondsen til TV2 i pausen mellom andre og tredje periode. 14 minutter før slutt står det 4-1 i Hønefoss.

 • Torsdag 22. mars kl. 19.58

  Ringrike leder 7-2

  3 minutter før slutt står det 7-2 i Hønefoss. Narvik lå under 3-1 til pause, men slapp inn to mål i starten av tredje og siste periode. 9 minutter før slutt kom reduseringen fra Arctic Eagles og stillingen står nå 7-2 til hjemmelaget. Med seier går Ringrike til Eliteserien, mens Narvik trenger minimum uavgjort ved fulltid.

 • Torsdag 22. mars kl. 19.58

  Narvik reduserte

  9 minutter før slutt står det 5-2 i Hønefoss. Narvik lå under 3-1 til pause, men slapp inn to mål i starten av tredje og siste periode. 9 minutter før slutt kom reduseringen fra Arctic Eagles og stillingen står nå 5-2 til hjemmelaget. Med seier går Ringrike til Eliteserien, mens Narvik trenger minimum uavgjort ved fulltid.