Nyheter - Nordland:

 • Fredag 18. mai kl. 22.33

  En person mistet førerkortet

  Politiet avholdt i kveld en trafikkontroll ved Grundstad på Vestvågøy. Det ble utskrevet fire forenklede forelegg, samt en anmeldelse for høy hastighet. Høyeste hastighet målt var 104 kilometer i timen, i 60-sonen, føreren fikk førerkortet beslaglagt, opplyser politiet.

 • Fredag 18. mai kl. 21.40

  Minst en person omkom i bilulykke

  Minst en person omkom etter at en bil og en trailer kolliderte mellom Kiruna og Abisko i Sverige. Svensk politi bekrefter at en person er omkommet. Avisa Fremover, opplyser at begge kjøretøyene tok fyr etter kollisjonen.

 • Fredag 18. mai kl. 20.38

  Kan bli en vindfull lørdag

  Nordland ser ut til å få en vindfull lørdag ifølge Meteorologisk institutt. Stort sett oppholdsvær, men litt regn kan forekomme på formiddagen. På kysten nord i fylket, kan vindstyrken komme opp i stiv kuling.

 • Fredag 18. mai kl. 19.06

  Mann lagde kvalme på flyplass

  En beruset mann forstyrret omgivelsene med sin oppførsel på Bodø lufthavn. Mannen fikk først et pålegg om å ta seg sammen, men brøt dette pålegget. Mannen er nå innbrakt til arrest og anmeldt, opplyser politiet.

 • Fredag 18. mai kl. 19.01

  Boreal tar over Nordlandsekspressen

  Fra og med 1. mars neste år vil Boreal Sjø drifte Nordlandsekspressen. Av de to tilbyderne Boreal Sjø AS og Torghatten Nord AS var Boreal Sjø lavest på pris, skriver Avisa Nordland.

 • Fredag 18. mai kl. 18.52

  Har samlet inn 30.000 kilo søppel

  Iris Salten IKS, skriver i en pressemelding at de har rundet 30.000 kilo marint avfall i Salten, under årets "Aksjon Reine Strender". I fjor satt de ny rekord på 75.000 kilo. I fjor var det 159 innmeldte områder, i år har allerede 176 områder blitt innmeldt.

 • Fredag 18. mai kl. 17.28

  Vil ha dronefag på skole

  Fylkesrådet vil starte arbeidet med å få etablert dronevirksomhet som et nytt program og lærefag ved Andøy videregående skole. Det skriver fylkeskommunen på sine nettsider i dag.

 • Fredag 18. mai kl. 17.06

  Nordlaks fikk medhold i tingretten

  Vesterålen tingrett mener Mattilsynets vedtak, som førte til at Nordlaks måtte ut med over 1,7 millioner kroner i tvangsmulkt, er ugyldig, skriver avisa Fiskeribladet.

 • Fredag 18. mai kl. 16.23

  Junior-VM til Narvik  

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag, melder NTB. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025, og et junior-VM fem år tidligere kan bli et viktig skritt på veien

 • Fredag 18. mai kl. 16.10

  Refleksjoner om ambulanseflysaken

  Administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland, kommer med sine tanker rundt ambulanseflysaken i Helse Nord sitt fredagsbrev. Han betegner situasjonen som alvorlig når flere ambulansefly blir stående på bakken.

 • Fredag 18. mai kl. 15.51

  Nei til sjark-strukturering

  Fylkesråd for næring i Nordland, Ingelin Noresjø (KrF), mener at fiskeriminister Per Sandberg må lytte til Nord-Norge. Fylkesråden mener at fiskeripolitikken Sandberg driver fram, vil svekke de samlede verdiene næringen skaper og svekke kystsamfunnene i nord.

 • Tirsdag 15. mai kl. 12.01

  Penger til laksetrapp i Vefsna

  Regjeringa foreslår å gi 6,6 millioner kroner til laksetrapper i Vefsna i Nordland. – Nå rehabiliterer vi de viktigste fisketrappene, slik at laksen igjen kan etablere seg i større deler av vassdraget, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

 • Tirsdag 15. mai kl. 11.58

  NRK-streik blant 1.700 NJ-ansatte

  1.700 medlemmer i Norsk Journalistlag i NRK er i streik fra klokka 13 tirsdag. Meklingen mellom Norsk Journalistlag og NRK/Spekter førte ikke fram.

 • Tirsdag 15. mai kl. 11.07

  Advarer mot å annullere kontrakt

  Helseminister Bent Høie advarer Stortinget mot å annullere den inngått kontrakten med Babcock om framtidig luftambulansetjeneste. Stortinget debatterer nå situasjonen i tjenesten, og flere i opposisjonen mener den nye kontrakten bør nullstilles.

 • Tirsdag 15. mai kl. 11.07

  Advarer mot å anullere kontrakt

  Helseminister Bent Høie advarer Stortinget mot å annulere den inngått kontrakten med Babcock om framtidig luftambulansetjeneste. Stortinget debatterer nå situasjonen i tjenesten, og flere i opposisjonen mener den nye kontrakten bør nullstilles.

 • Tirsdag 15. mai kl. 10.54

  Widerøe utvider samarbeidet

  Widerøe og det finske flyselskapet Finnair utvider samarbeidet sitt, samarbeidet skal bidra til bedre forbindelser mellom Norge og Asia. Widerøe skal drifte Finnairs flygninger mellom Helsinki, Bergen og Tromsø.

 • Tirsdag 15. mai kl. 10.28

  Høie: Ikke noe galt med anbudet

  Anbudet om å drifte luftambulansetjenesten ble gjennomført i tråd med alle prinsippene i anskaffelsesregelverket, sier helseminister Bent Høie (H). I sin redegjørelse til Stortinget tirsdag ba Høie Lufttransport, som tapte anbudsrunden, om å være seg bevisst sitt ansvar for å ivareta en sømløs overgang til selskapet Babcock SAA overtar ansvaret i juli neste år.

 • Tirsdag 15. mai kl. 9.28

  Sammenstøt mellom syklister

  En person er sendt til legesjekk etter at to syklister støtte sammen i et kryss i sentrum av Bodø, melder politiet. De to har etter alt å dømme ikke sett hverandre. Politiet har oppretta sak.

 • Tirsdag 15. mai kl. 8.30

  Viktig for flyfag på Bardufoss

  At Babcock nå har bestemt seg for å gjennomføre vedlikeholdet av ambulanseflyene i Norge, betyr mye for flyfag ved Bardufoss videregående skole. Hvert år har skolen behov for 16 lærlingplasser. Lufttransport tar i dag i mot to til tre av disse.

 • Tirsdag 15. mai kl. 6.51

  Ikke rør ammunisjon

  Forsvaret advarer mot å ta sakene i egne hender hvis man dumper over gammel ammunisjon i naturen. Det ligger minst 200.000 tonn gammel ammunisjon i naturen. Funn må varsles til Forsvaret. Politiet vil da sikre området, før Forsvaret rydder opp.

 • Tirsdag 15. mai kl. 5.45

  Telle solgte til Helse Nord

  Bedriftskompetanse, der Marianne Telle er administrerende direktør, solgte konsulenttjenester til Helse Nord mens hun selv var styreleder i helseforetaket. Det er snakk om lederrekruttering for helseforetaket, både i Tromsø og Bodø.

 • Tirsdag 15. mai kl. 5.44

  Kostbar skredsikring

  Arbeidet med å skredsikre spisshusene i Longyearbyen blir 10 millioner kroner dyrere enn tidligere antatt. Ifølge NVE blir prislappen 30 millioner kroner. Det er vanskelige kostnadsberegninger og dårlige grunnforhold er grunnen, opplyser NVE

 • Tirsdag 15. mai kl. 5.29

  Luftambulansekrisen

  Forbundsleder i Norsk Flygerforbund, Yngve Carlsen, sier til Dagbladet at luftambulansekrisen har oppstått fordi regjeringa ikke har lytta til det han kaller "en varsla katastrofe". Tirsdag orienterer helseministeren Stortinget om saka.

 • Mandag 14. mai kl. 23.28

  Fortsatt ingen enighet

  Kort tid før meklingsfristen går ut er det fortsatt ingen enighet om lønnsoppgjøret i NRK. Over 2.300 ansatte står klare til å gå ut i streik. Fristen går ut ved midnatt.

 • Mandag 14. mai kl. 19.04

  Trafikkuhell med MC

  Politiet melder om et trafikkuhell i Olav V gate i Bodø. Uhellet, som skjedde i 16-tiden i dag, involverte to personbiler og en MC. Ifølge politiet oppstod det lettere personskader. Trafikken går som normalt på stedet.

 • Mandag 14. mai kl. 16.46

  Trafikkuhell i Bodø

  En bil og en moped skal ha hatt et sammenstøt i Bodø sentrum. Politiet melder om at ingen personer ble skadet, og at de mistenker at det dreier seg om et vikepliktsbrudd.

 • Mandag 14. mai kl. 14.15

  Trekker seg fra Helse Nord

  Marianne Telle trekker seg som styreleder i Helse Nord. Det melder Helse Nord i en pressemelding. Styrets nestleder Inger Lise Strøm overtar som styreleder inntil videre.

 • Mandag 14. mai kl. 13.43

  Ekstraordinært styremøte

  Styret i Helse Nord er innkalt til et ekstraordinært styremøte i morgen, for å drøfte situasjonen i luftambulansetjenesten.

 • Mandag 14. mai kl. 13.01

  Lettere skadd etter påkjørsel

  Mannen som ble påkjørt i Narvik har blitt sendt til UNN Narvik for sjekk. Han skal være lettere skadd etter å ha blitt påkjørt av en hjullaster.

 • Mandag 14. mai kl. 12.53

  Påkjørsel i Narvik

  En mann skal være påkjørt i Fagernesveien i Narvik. Nødetatene er på vei til stedet. Mannen skal være skadet, men alvorlighetsgraden er ikke kjent.

 • Mandag 14. mai kl. 11.24

  Mopedkontroll i Bodø

  Politiet har sammen med Statens vegvesen gjennomført kontroll av mopeder ved Bodø VGS. Totalt ble 50 mopeder kontrollert. 75% fikk fått mangellapp og 3 er avskiltet på stedet. Alle førerne hadde dokumenter i orden og ingen er tatt med promille/rus.

 • Mandag 14. mai kl. 11.18

  Tiltalt for en rekke forhold

  En mann fra Lofoten må ta stilling til en rekke anklager når han møter i Lofoten tingrett, i slutten av juni. Det skriver Lofotposten. Mannen er tiltalt for blant annet butikktyveri, båttyveri og narkotikakriminalitet. Det er satt av én dag til saken.

 • Mandag 14. mai kl. 10.15

  Marianne Telle sykemeldes

  Styreleder i Helse Nord RHF, Marianne Telle, sykemelder seg på ubestemt tid. Det skriver Nordlys. Det er ikke kjent hvorfor sykemeldingen tas ut. Telle har vært i hardt vær etter hennes rolle i saken om luftambulansekrisen.

 • Mandag 14. mai kl. 9.32

  Kan gå mot NRK-streik

  Fra i morgen kan mer enn 2.300 NRK-ansatte gå ut i streik dersom partene ikke kommer til enighet hos Riksmekleren. Både Norsk Journalistlag og fagforbundet Norsk Tjenestemannslag og Musikernes Fellesorganisasjon møter NRK til mekling i dag. En eventuell streik vil få konsekvenser for NRKs TV- og radiosendinger.

 • Mandag 14. mai kl. 9.31

  Stortinget kan snu sammenslåing  

  Kommunalminister Monica Mæland sier at hun ikke vil blande seg inn i folkeavstemninga i Finnmark. I dagens politiske kvarter på NRK P2, var hun klar på at hvis sammenslåinga skal stoppes, må Stortinget snu.

 • Mandag 14. mai kl. 7.12

  Nasjonal meningsmåling

  To av tre som har tatt stilling til en folkeavstemning om sammenslåinga av Troms og Finnmark er positive. Videre mener mer enn tre av fire at Stortinget må respektere resultatet av folkeavstemninga. Meningsmålinga har spurt folk i hele landet.

 • Mandag 14. mai kl. 5.30

  Hyttebrann i Rana

  En person måtte sjekkes for røykskader etter en hyttebrann i Utskarpen i Rana i natt. Politiet meldte først at hytta var evakuert, og like etter at den var overtent.

 • Søndag 13. mai kl. 20.23

  14 personer tatt i laserkontroll

  Politiet skrev ut 14 forenklede forelegg etter en laserkontroll på E10 ved strekningen Harstad–Lofoten. Høyeste hastighet målt var 106 kilometer i timen i 80-sonen, skriver de på Twitter.

 • Søndag 13. mai kl. 19.57

  Bodø/Glimt med overtidsseier

  Fire minutter på overtid scoret Kristian Fardal Opseth og sikret dermed Glimt sin andre seier for sesongen. Glimt vant kampen mot Molde 2–1. Det første målet ble scoret av Philip Zinckernagel.

 • Søndag 13. mai kl. 19.48

  Redusert beredskap fra mandag

  Fra mandag morgen vil fem av ni luftambulansefly stå på bakken, opplyser Lufttransport som har mange hull i vaktlistene etter at tolv piloter har sagt opp, skriver NTB.