Nyheter - Nordland:

 • I dag kl. 20.22

  Vogntog sperrer vei på Senja

  Et vogntog står fast og sperrer veien i Torskeskaret ved Fv 86 på Senja.

 • I dag kl. 20.07

  E10 Lofoten stengt

  E10 Lofoten er stengt ved Vestpollen i Vågan kommune på grunn av bilberging. Omkjøring for personbiler går via Fv 7638 om Strandlandet. Større kjøretøy må vente.

 • I dag kl. 19.43

  Se kveldens hovedsending

  Programleder er Ole Marius Rørstad.

 • I dag kl. 17.36

  E6 Hamarøy åpen igjen

  E6 i Hamarøy har åpnet ved Ulvsvåg etter at vogntog har sperret ett felt.

 • I dag kl. 17.00

  Ev 10 Bjørnfjell stengt

  Europavei 10 over Bjørnfjell er midlertidig stengt på grunn av uvær. Det kommer ny vurdering i morgen tidlig kl. 08:00. Det er også stengt på svensk side frem til ny vurdering.

 • I dag kl. 16.45

  Vil kjempe mot Oslo Høyre-vedtak

  Nordland Høyre vil kjempe mot Oslo Høyres vedtak om varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. Oslo Høyre vil ikke ha oljeutvinning i områdene, som samlet blir kalt «LoVeSe». Nordland Høyre skriver i ei pressemelding at de er svært overrasket over vedtaket fra Oslo-laget. Nordland Høyre vil, som det også står i Høyres partiprogram, konsekvensutrede «LoVeSe» for oljeboring.

 • I dag kl. 16.36

  Fikk sikkerhetspris i dag

  Stiftelsen Norsk Luftambulanse fikk i dag Luftfartstilsynets sikkerhetspris 2019 for værkamerasystemet HemsWX. Prisen går til noen som som særlig har utmerket seg for å øke sikkerheten. – En stor ære, sier generalsekretær Hans Morten Lossius.

 • I dag kl. 15.27

  Flere trusler mot skoler i Nordland

  Det siste døgnet har det kommet trusler om skoleskyting mot Bodø, Aust-Lofoten, Vest-Lofoten og Mosjøen videregående skoler i Nordland, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding. Alle truslene er kommet via kanaler på Internett. Skolene har fått beskjed om at det ikke er noe som tyder på at truslene er reelle, skriver fylkeskommunen.

 • I dag kl. 15.10

  Høring om Nord-Norgebanen

  Stortingets transportkomite skal tirsdag ha en høring om Nord-Norgebanen. Stortingsrepresentantene Per-Willy Amundsen (bildet, Frp) og Torgeir Knag Fylkesnes (SV) har fremmet et felles forslag. De vil at Stortinget skal vedta å bygge Nord-Norgebanen.

 • I dag kl. 13.45

  Navn på omkommen i brann frigitt

  Det var 71 år gamle John Jonassen som omkom i boligbrannen på Bognes i Hamarøy i forrige uke. Det opplyser Innhavet lensmannkontor, ifølge Avisa Nordland.

 • I dag kl. 13.34

  190 trusler om skoleskyting

  Politiet er bekymret etter at det har kommet 190 trusler mot norske skoler bare siden 14. januar. Politiet sier de har en formening om hvem som står bak. Bare siden i går har skoler i Nordland fått tre trusler om skoleskyting. På landsbasis er tallet 11 i dag. Mange av disse er fremsatt via sosiale medier.

 • I dag kl. 13.28

  Høring om tog til Nord-Norge

  Stortingets transportkomite skal tirsdag ha en høring om Nord-Norgebanen. Stortingsrepresentantene Per-Willy Amundsen fra Frp og Torgeir Knag Fylkesnes fra SV har fremmet et felles forslag. De vil at Stortinget skal vedta å bygge Nord-Norgebanen.

 • I dag kl. 13.18

  Buss og taxi kolliderte på Fv78

  Det er en buss og en taxibil som har kollidert ved Ømmertun på fylkesvei 78. Ni personer involvert. To personer fraktes til sykehuset på Mo, og én person tas til sykehuset i Sandnessjøen, opplyser politiet.

 • I dag kl. 13.05

  Ni personer i trafikkulykke på Fv78

  To biler med totalt ni personer har vært involvert i en trafikkulykke på fylkesvei 78 ved Ømmertun, melder politiet. Tre ambulanser er på stedet, og det skal være personskade. Veien er sperret.

 • I dag kl. 12.29

  Melding om trafikkulykke i Vefsn

 • I dag kl. 10.55

  Stans i Øyfjellet-utbygging

  Etter at Øyfjellet Wind selv meldte inn to avvik som mulige brudd på vilkårene i NVEs tillatelse til å starte utbygging, har NVE varslet vedtak om stans. De ber blant annet vindkraftutbyggere om å få dronevideo av området for å kunne dokumentere om naturinngrepene er i strid med tillatelsen.

 • I dag kl. 10.50

  Nedgang i sjømaten

  Det er så langt i år levert villfanget sjømat for 737 millioner kroner hittil. Det er 180 millioner dårligere enn på samme tid i fjor. Det melder Norges Råfisklag. Årsaken er at det i år er levert mindre mengde sjøfryst fisk.

 • I dag kl. 10.36

  Vil ansette finansdirektør

  Nordland fylkeskommune vil ansette fylkesdirektør for finans og organisasjon. Ifølge utlysningsteksten skal den nye finansdirektøren være en leder i skjæringspunktet mellom politikk og administrasjon. I fjor konkluderte en rapport med at Nordland fylkeskommune har 45 millioner kroner dyrere administrasjon enn gjennomsnittet for andre fylkeskommuner i landet.

 • I dag kl. 9.25

  Ny trussel om skoleskyting

  Det er nå kommet enda en trussel om skoleskyting i Nordland, denne gangen mot Vest-Lofoten videregående skole. Truslene er, som tidligere, kommet via kanaler på internett. Politiet oppfatter heller ikke dette som en reell trussel mot skolen, men etterforsker likevel saken. Rektor ved skolen, Kim Herulf Unstad, har god kontakt med politiet, og blir fortløpende oppdatert. Han sier at heller ikke han oppfatter truslene som reelle.

 • I dag kl. 9.10

  Stengt fjellovergang

  Ev10 over Bjørnfjell er stengt på grunn av uvær, det melder Vegtrafikksentralen. Ny vurdering gjøres klokken 14.00.

 • I dag kl. 9.09

  Åpnet for trafikk

  Ev12 over Ombukta er åpnet igjen, det melder Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 7.24

  Åpnet for kolonnekjøring

  Det er nå åpnet for kolonnekjøring både på E6 over Saltfjellet, E12 ved Ombukta og Fv 813 over Beiarfjellet, melder Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 6.42

  Røykutvikling i bolighus

  Nødetatene rykket i natt ut til røykutvikling i et bolighus på Andenes. Beboer har kommet seg ut av huset, og ble tatt hånd om av ambulansepersonell. Ingen personskader, og heller ingen åpne flammer på stedet, melder politiet.

 • I dag kl. 5.29

  Kolonnekjøring ved fjelloverganger

  Det er kolonnekjøring på E6 over Saltfjellet på grunn av dårlig vær. Veien kan bli stengt på kort varsel. Værsituasjonen vurderes fortløpende på fjellet, melder Vegtrafikksentralen. Store kjøretøy må bruke kjettinger. Også på E12 over Umbukta er det kolonnekjøring, på grunn av oppryddingsarbeid.

 • Mandag 27. januar kl. 23.00

  E10 Bjørnfjell er stengt

  E10 Bjørnfjell er stengt, opplyser Vegtrafikksentralen Nordland.

 • Mandag 27. januar kl. 22.51

  Se kveldens siste sending her

 • Mandag 27. januar kl. 22.19

  Nye trusler mot skoler i Nordland

  Det er kommet nye trusler om skoleskyting mot Bodø videregående skole og Aust-Lofoten videregående skole, opplyser Nordland fylkeskommune i en pressemelding. Politiet oppfatter ikke truslene som reelle, men etterforsker saken.

 • Mandag 27. januar kl. 19.36

  Se 19.45-sendinga direkte

  Programleder er Ole Marius Rørstad.

 • Mandag 27. januar kl. 18.57

  Berget fra konkurs

  Rapp Bomek er berget fra konkurs, og det skal nå lages en ny selskapsstruktur. Samtidig opplyser administrerende direktør Terje Bøe at han går av, melder an.no.

 • Mandag 27. januar kl. 18.39

  Orrfugl i Silatunnelen

  I Silatunnelen på Fv. 17 på tur nordover fra Mo i Rana, er det i følge trafikanter en orrfugl inne i tunnelen. Vegvesenet håper å få den ut så fort som mulig.

 • Mandag 27. januar kl. 18.37

  Brann i bil

  En bil har brent til grunne i Trædal i Ofoten på E10 mot riksgrensen. Ingen skal være eksponert for røyk, og det var heller ingen spredningsfare. Nødetatene kom til stedet. Bilen vil taues bort når den er nedkjølt og sak opprettes.

 • Mandag 27. januar kl. 18.34

  Bilulykke på Røssvoll

  Begge involverte i bilulykken på Røssvoll kom seg ut av kjøretøyene. Den ene klaget på smerter i brystet. Det skal ha vært brudd på vikeplikt som førte til ulykken. Politiet melder om at det var svært glatt, og at strøbil kom til stedet.

 • Mandag 27. januar kl. 18.17

  Fauske på ROBEK-lista

  Onsdag 22. januar ble Fauske kommune offisielt en del av ROBEK-lista. Det er et register over kommuner og fylkeskommuner som er i økonomisk ubalanse, og hvor staten har tatt over kontrollen av kommuneøkonomien. Saken tas til følge under morgendagens formannskapsmøte, skriver AN.

 • Mandag 27. januar kl. 17.50

  Frp varsler omkamp

  Beslutningen om å beholde to sykehus åpner for omkamp om sykehusstrukturen i Møre og Romsdal og Finnmark, mener helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen i Frp. Overfor NRK og NTB påpeker at det i Alta-regionen er over to timer med gode kjøreforhold til nærmeste lokalsykehus, og at Nordmøre, som er en region nesten på størrelse med Helgeland, vil stå uten sykehus.

 • Mandag 27. januar kl. 16.36

  Bilist stanset – mistenkt for rus

  På Rognan ble en bilist stanset, mistenkt for ruspåvirket kjøring, tvitrer politiet. Fører har erkjent bruk av hasj og er beslaglagt førerkort. Politiet sikrer bevis.

 • Mandag 27. januar kl. 15.59

  Kolonne over Saltfjellet

  E6 over Saltfjelelt åpner for kolonnekjøring fra kl. 16 fra nord. Den kan bli stengt på kort varsel.

 • Mandag 27. januar kl. 15.53

  To involvert i trafikkulykke

  Omtrent to km nord for Røsvollkrysset på E6 er to personbiler involvert i en trafikkulykke. Bilene skal ikke være til hinder for annen trafikk. Nødedtatene er på vei til stedet.

 • Mandag 27. januar kl. 15.35

  Dette er NNKMs nye styreleder

  Grete Ellingsen (44) fra Sortland er Nordnorsk Kunstmuseums nye styreleder. Ellingsen er utdannet jurist og har tidligere vært blant annet ordfører på Sortland. – Jeg kommer til å være spesielt opptatt av hvordan NNKM fremstår i en arktisk og internasjonal sammenheng, sier hun.

 • Mandag 27. januar kl. 14.11

  Sykehusdirektøren fornøyd

  – Vi respekterer og er lojale til Høies beslutning. Min ambisjon er å skape Norges beste lokalsykehus, sier toppsjef Hulda Gunnlaugsdottir ved Helgelandssykehuset, etter avgjørelsen om at det skal være to sykehus på Helgeland. – Endelig kan vi se fremover og gå i gang med konseptfasen, sier hun i en pressemelding.

 • Mandag 27. januar kl. 13.22

  Respekterer Høies sykehus-valg

  De 12 kommunene Alstahaug, Brønnøy, Dønna, Grane, Hattfjelldal, Herøy, Leirfjord, Sømna, Vefsn, Vega og Vevelstad er fornøyd med helseministerens to-sykehusmodell. Det til tross for at de egentlig ønsket seg ett stort sykehus sør for Korgfjellet.