Nyheter - Nordland:

 • Mandag 15. juli kl. 22.05

  Tom kajakk i

  Politiet melder at en rød kajakk driver i Rombaken ved Hålogalandsbrua i Narvik. Flere ressurser er satt i bruk for å søke etter en person som kan ha vært i kajakken. Politiet ber om informasjon dersom noen har kjennskap til kajakken.

 • Mandag 15. juli kl. 20.37

  Kan bli lettere å avskilte vogntog

  Et nytt lovforslag vil gi Statens vegvesen og Tollvesenet hjemmel til å avskilte og holde lastebiler av veien helt til alle bøter er betalt. Det skriver lastebil.no. Lovforslaget, som også åpner for fri bruk av hjullås, har blitt sendt ut på høring.

 • Mandag 15. juli kl. 20.18

  Vurderer å anke til Høyesterett

  Fellesnemda for nye Narvik vurderer å anke saken om den nye kommunegrensa til Høyesteretten. Det sier Narvik-ordfører Rune Edvardsen til Fremover. Staten vant fram i lagmannsretten på at fellenemda ikke kan stå som partsevne i saken, og en ny anke vurderes.

 • Mandag 15. juli kl. 18.51

  Se Nordlandssendinga 18:50

  Kveldens programleder er Gisle Forland

 • Mandag 15. juli kl. 18.50

  Trafikkulykke ved FV 17

  Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på fylkesvei 17 ved Ramnefloget i Gildeskål. En bil involvert i ulykken. Fører er bevvist og klager over smerter i hele kroppen, sier operasjonsleder i politiet Ivar Bo Nilsson. Fører av bilen er fraktet til sykehus. Veien er stengt inntil videre.

 • Mandag 15. juli kl. 16.41

  Tilstanden fortsatt kritisk

  Tilstanden til treåringen fra Helgeland som fredag ble påkjørt i Dyreparken i Kristiansand er fortsatt alvorlig og uavklart. Det skriver Brønnøysund Avis. Agder politidistrikt sier at de etterforsker saken bredt.

 • Mandag 15. juli kl. 14.48

  Anken avvist for nye Narvik

  Fellesnemnda for nye Narvik kommune saksøkte tidligere i år staten for det de mener er urettmessig endring av den nye grensen som deler Tysfjord kommune. Saken ble avvist i tingretten, men fellesnemnda anket saken. Saken har nå også blitt avvist i Hålogaland lagmannsrett.

 • Mandag 15. juli kl. 14.30

  Ikke fare for de som ferdes utenfor

  Brannvesenet har nå kontroll på kilden til gasslekkasjen ved Nord universitet. Det er ikke fare for nærliggende bebyggelse, eller de som ferdes utenfor universitetet. Tre personer har rapportert om ubehag i hals, men ingen er så langt fraktet til sykehus.

 • Mandag 15. juli kl. 14.19

  Gasslekkasje var giftig

  Politiet melder at gassen som har lekket ut fra et laboratorium på Nord Universitet i Bodø er giftig. Universitetsbygget evakueres og alle som har vært eksponert for gassen er gjort rede for. Det er ikke meldt om alvorlige skader.

 • Mandag 15. juli kl. 14.15

  Utagerende mann ved legesenter

  En pasient ved et legesenter i Bodø skal ha rasert et pauserom, samt to kontorer, det skriver Bodø Nu. Politiet kom raskt til stedet, og tok med seg mannen. Ingen ansatte skal ha blitt skadet ved hendelsen.

 • Mandag 15. juli kl. 14.02

  Evakuerer etter gasslekkasje

  Nord universitet i Bodø er evakuert etter melding om en gasslekkasje. Nødetatene jobber nå på stedet, opplyser 110-sentralen i Bodø. Ifølge Bodø Nu skal det ha vært problemer med avtrekk på et laboratorium som er årsaken.

 • Mandag 15. juli kl. 13.43

  Fire tatt i laserkontroll

  Politiet har gjennomført laserkontroll på Halsa i Meløy. Fire forenklede forelegg ble delt ut og høyeste hastighet lå på 67 km/t i 50 sonen.

 • Mandag 15. juli kl. 12.49

  Dømt for narkotikabestilling

  En mann ble i Hålogaland lagmannsrett dømt for å ha bestilt 50 gram metamfetamin til naboens postkasse. Det skriver Lofotposten. Mannen ble dømt til fem måneder fengsel etter å ha anket saken. Naboen ble dømt til 60 dager fengsel for medvirkning.

 • Mandag 15. juli kl. 12.27

  Jobber med slokking av hyttebrann

  Brannvesenet har kommet frem til hyttebrannen i Leirfjord og jobber med slokking på stedet. Det skal ikke være noen personer inne i hytta, opplyser politiet i Nordland.

 • Mandag 15. juli kl. 12.20

  Brann i hytte

  Politiet melder om en brann i en hytte i Leirfjord. Nødetatene på tur til stedet.

 • Mandag 15. juli kl. 11.35

  Økning i ungdomsfiske

  Mer enn 300 ungdommer over hele landet har i år søkt om å få prøve seg i ungdomsfiskeordningen. Det er en økning på over 50 prosent sammenlignet med året før, opplyser Fiskeridirektoraret. Målet med ungdomsfiskeordninga er å unge en inngang til fiskeryrket.

 • Mandag 15. juli kl. 10.16

  Nord-Norge på bobiltoppen

  Antallet bobiler i Norge fortsetter å øke, ifølge tall fra SSB. Både Troms og Nordland har mer enn 20 bobiler per 1000 innbyggere, mens Finnmark følger på med 17. På kommunenivå er det Tjeldsund som er landets «bobil-kommune» med 62 per 1000 innbyggere.

 • Mandag 15. juli kl. 9.56

  Vogntog havnet i grøfta

  Veien er nå ryddet og åpnet etter at e t vogntog havnet utenfor veien og ble liggende halvveis i grøfta etter Reinforsheitunnelen før bommen på Røssvoll. Et kjørefelt var stengt en periode, men er nå åpnet igjen.

 • Mandag 15. juli kl. 9.51

  Kritisk tilstand etter sykkelulykke

  Tilstanden er kritisk for mannen som falt og slo hodet sitt mens han syklet i Sandnessjøen, søndag. Det bekrefter kommunikasjonssjef ved UNN, Hilde Pettersen. Mannen ble sendt til Tromsø med det som betegnes som en meget alvorlig hodeskade.

 • Mandag 15. juli kl. 8.34

  Tiltalt for flere seksuallovbrudd

  En mann i 70-årene er tiltalt for å ha tilegnet seg seksuell omgang gjennom å utnytte noens utviklingshemming eller psykiske lidelse. Han er også tiltalt for fremstilling av seksuelle overgrep mot barn. Saken behandles i Salten tingrett i august.

 • Mandag 15. juli kl. 8.33

  Økende mangel på lastebilsjåfører

  – Mangelen på lastebilsjåfører er økende og det er flere stillinger som står ubemannet, sier leder i Norges Lastebileierforbund, Geir Mo. Totalt mangler forbundets bedrifter nesten tusen sjåfører, og behovet etter arbeidskraft er ventet å øke de neste årene.

 • Mandag 15. juli kl. 6.53

  Advarer mot kompiskjøp

  Sparebank 1 Nord-Norge advarer mot såkalt kompiskjøp av bolig. Stadig flere benytter seg av kreative løsninger for å komme seg inn på boligmarkedet, deriblant å kjøpe bolig sammen med en kamerat. – Hvis man ikke har en god kontrakt på plass, kan det oppstå uenigheter som får store følger for boligkjøperne, sier banksjef Lars Nymo Trulsen.

 • Mandag 15. juli kl. 5.45

  – Ulykken har vært en tankevekker

  Morgenen 2. januar ble den siste Kristoffer Wiik tilbragte sammen med skikompisene. Mens de andre ble igjen for en siste dag med skikjøring i Tamokdalen, dro Kristoffer hjem til familie, husbygging og jobb i Finland.

 • Søndag 14. juli kl. 22.13

  Underholdning i England:

 • Søndag 14. juli kl. 17.56

  Ferge gikk på land i Stokkvågen

  En chartret ferge som gikk fra Træna til Stokkvågen gikk på land tidligere i dag. Det skriver Rana Blad. Grunnberøringen førte til at en av propellene ble ødelagt, men fergen kom seg til fergeleiet litt før klokken fem.

 • Søndag 14. juli kl. 17.33

  Fem tatt i laserkontroll

  Politiet har hatt trafikkontroll på riksvei 82 ved Saura i Andøy. Fem sjåfører ble bøtelagt for høy fart. Høyeste hastighet var på 75 km/t i 60-sonen, melder Nordland politidistrikt.

 • Søndag 14. juli kl. 17.07

  Alvorlig flyulykke i Sverige

 • Søndag 14. juli kl. 16.50

  Bobil kjørte av veien

  En bobil har kjørt av veien på E6 i Grane, etter at en annen bil har foretatt en forbikjøring av bobilen. Ingen personskade eller materielle skader, men politiet oppretter sak på forholdet, melder de på Twitter.

 • Søndag 14. juli kl. 16.42

  Fire tatt i laserkontroll

  Politiet har gjennomført trafikkontroll på riksvei 82 ved Åse i Andøy kommune. Fire forenklede forelegg for høy fart. Høyeste hastighet var 65 km/t i 50-sonen.

 • Søndag 14. juli kl. 14.00

  Besøksrekord på Riddu Ri??u

  Hele 9 200 besøkende gjestet Riddu Ri??u som var i helgen og dermed satte festivalen ny besøksrekord. Det er en økning på hele 42,6 % fra 2018, står det i en pressemelding fra arrangørene.

 • Søndag 14. juli kl. 12.57

  Alvorlig hodeskade etter ulykke

  En 45 år gammel mann ble sendt til sykehus etter sykkelulykken i Sandnessjøen. Helgelands Blad skriver at mannen skal ha pådratt seg en meget alvorlige hodeskade som følge av ulykken, og er sendt til UNN Tromsø. Politiet mistenker at mannen ikke brukte hjelm.

 • Søndag 14. juli kl. 12.20

  NM i revy

  Lørdag kveld var det NM i revy på Høylandet i Trøndelag. Nord-Norge var godt representert i finalen, skriver Norsk Revyfestival på sin hjemmeside. Altarevyen vant prisen for beste tekst, mens Isbjørnmafian fra Hammerfest fikk prisen for beste sceneprestasjon.

 • Søndag 14. juli kl. 11.22

  Trenger ikke vaske undertøy

  Undertøysvask hver dag er ikke nødvendig, mener Sifo-forsker. Bakteriolog støtter opp: – Vi har en allmenn oppfatning av at bakterier er negativt. Det er ikke riktig.

 • Søndag 14. juli kl. 9.51

  Syklist skadet i trafikkulykke

  En syklist er kjørt til sykehus etter en trafikkulykke i Sandnessjøen. Politiet skriver at hendelsesforløpet er ukjent.

 • Lørdag 13. juli kl. 19.48

  Gjør én forandring etter stortapet

  Philip Zinckernagel går inn for Geir André Herrem. Ellers stiller Glimt med samme lagoppstilling mot Ranheim, som da de tapte 6-0 mot Vålerenga, forrige runde. Laget er som følger: Friedrich - Reitan, Lode, Moe, Bjørkan - Konradsen, Berg, Saltnes - Evjen, Zinckernagel, Layouni.

 • Lørdag 13. juli kl. 16.59

  Ny redningsaksjon i fjellet

  En mann har skadet foten sin på fjellet Kjemånasen i Saltdal. Sea King er sendt til området for å hente ham ned, melder politiet.

 • Lørdag 13. juli kl. 16.58

  Førerkortbeslag etter ulykke

  Etter ulykken på E6 i Hamarøy mistenker politiet føreren av bilen for å ha havnet over motsatt kjørefelt. Førerkortet til bilfører er beslaglagt, og sak opprettes.

 • Lørdag 13. juli kl. 16.08

  Skadet turgåer ved Tvillingan

  En kvinne har skadet foten sin og trenger bistand ned fra fjellet Tvillingan i Alstahaug kommune. På grunn av dårlig sikt vil ikke helikopter være aktuelt, men frivillige hjelpemannskap er på vei for å hente henne ned, melder politiet.

 • Lørdag 13. juli kl. 14.45

  Kjørte dobbelt så fort som grensa

  Politiet har gjennomført fartskontroll ved Åse i Andøy kommune. Ett beslag av førerkort for kjøring i 104 km/t i 50-sone. I tillegg fikk to forenklede forelegg for mindre overtredelser.

 • Lørdag 13. juli kl. 13.23

  Fraktes til sykehus etter ulykke

  Ingen av de involverte skal være kritisk skadd etter ulykken på E6 i Hamarøy. Den ene blir fraktet til Nordlandssykehuset med luftambulanse. Den andre fraktes til legekontoret på Innhavet for mulig transport med Sea King, sier politiet til NRK.