Nyheter - Nordland:

 • I dag kl. 1.53

  Leteaksjon etter mann i Nordland

  Politiet, et redningshelikopter og frivillige mannskaper er på leting etter en eldre mann som ikke returnerte etter en fottur i Sørfold kommune i Nordland, melder politiet på Twitter.

 • Onsdag 19. september kl. 22.17

  Meldte seg selv til politiet

  Bilføreren meldte seg selv til politiet, etter å ha kjørt på en 14 år gammel jente på sykkel i Sagbakken i Mo i Rana. Politiet har opprettet sak mot bilføreren.

 • Onsdag 19. september kl. 22.06

  Alvorlig for tenåringsgutt

  En gutt i slutten av tenårene er alvorlig skadd etter at en buss og en personbil frontkolliderte på E10 ved Flakstad i Lofoten i dag. Mannen satt først fastklemt i bilen etter ulykken som skjedde i Fjøsdalen tunnel. Han får nå behandling ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Klokka 22 var tilstanden alvorlig, men stabil.

 • Onsdag 19. september kl. 20.53

  Følg vår nyeste sending her:

  Følg vår nyeste sending her:

 • Onsdag 19. september kl. 20.53

  Se vår 20.55-sending her:

  Se vår 20.55-sending her:

 • Onsdag 19. september kl. 20.51

  Fartkontroll på Sandhornøya

  Politiet har onsdag kveld foretatt en fartskontroll på Sandhornøya i Gildeskål. Der ble det utskrevet fire forenklede forelegg, melder politiet på Twitter.

 • Onsdag 19. september kl. 18.46

  Se TV-sendingen vår her:

  Se TV-sendingen vår her:

 • Onsdag 19. september kl. 18.46

  Følg Nordlandssendingen vår her:

  Følg Nordlandssendingen vår her:

 • Onsdag 19. september kl. 18.38

  Jente på sykkel påkjørt i Mo i Rana

  En 14 år gammel jente på sykkel er blitt påkjørt av en grå/lyseblå bil i Sagbakken i Mo i Rana, melder politiet på Twitter. Bilisten kjørte fra stedet uten å varsle videre. Politiet ønsker vitner til denne hendelsen. Det skal ikke være personskader, men jenta tas med til legevakta for sjekk.

 • Onsdag 19. september kl. 17.10

  Direkte: Bli med på hagedyrking!

  Lyst til å dyrke maten din selv? Vi besøker Bodø Økologiske Besøkshage for å få gode råd - og vil gjerne vite hva du lurer på om å dyrke eller oppbevare frukt og grønt!

 • Onsdag 19. september kl. 16.40

  Kraftig vind og nedbør i helga

  Denne uka kommer årets første høststorm. I helgen treffer uværet Nord-Norge. Det betyr kraftige vindkast, kjøligere temperaturer og nedbør. Den sterke stormen har vindkast rett under orkanstyrke på 25 til 35 meter per sekund, melder NTB.

 • Onsdag 19. september kl. 15.37

  Vorland: – Jeg tar selvkritikk

  Administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland, sier han har vært usikker på om han håndterte saken om den avgåtte UNN-direktøren, korrekt. Han sier han tar selvkritikk etter rapporten som i dag ble lagt fram i forbindelse med bråket i forbindelse med debatten om etableringen av et hjertesenter i Bodø.

 • Onsdag 19. september kl. 15.37

  Vorland tar selvkritikk

  Administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland, sier han har vært usikker på om han håndterte saken om den avgåtte UNN-direktøren, korrekt. Han sier han tar selvkritikk etter rapporten som i dag ble lagt fram etter bråket i forbindelse med debatten om etableringen av et hjertesenter i Bodø.

 • Onsdag 19. september kl. 14.24

  Bodø kåret til årets sentrum

  Tre byer var nominert til Sentrumsprisen 2018: Bodø, Porsgrunn og Stavanger. Juryen skriver følgende om vinnerbyen Bodø: «Sentrumsprosjektet har medført at byen har gått fra en situasjon hvor sentrum opplevdes som dødt og uten aktivitet, til en situasjon med befolkningsvekst, fremtidstro og et betydelig mer attraktivt og vitalt sentrum».

 • Onsdag 19. september kl. 14.09

  Gratis ferje etter skred i Lurøy

  Trafikanter som er rammet av skredet som gikk ved Liatinden i Lurøy kommune forrige fredag, kan reise gratis på beredskapsruta mellom Stokkvågen og Kilboghamn. Det melder Statens vegvesen. Beredskapsruta er i drift inntil vegen kan åpnes igjen.

 • Onsdag 19. september kl. 14.02

  Rapport påpeker lovbrudd

  Helse Nord og UNN har fått overlevert en rappport som vurderer hendelsesforløpet ved lederskiftet på Universitetssykehuset Nord-Norge i februar 2018. Rapporten retter kritikk til enkeltaktører i saken og påpeker lovbrudd. Les rapporten her.

 • Onsdag 19. september kl. 13.51

  Trafikkuhell mellom bil og syklist

  Det har vært et trafikkuhell mellom en syklist og en bil i området ved småbåthavna i Narvik. Politi og ambulanse er på stedet. Syklisten fremstår som lettere skadd, og er tatt med for en sjekk. Politipatruljen avhører fører av bilen.

 • Onsdag 19. september kl. 13.30

  Skadd mann fraktes til UNN

  Mannen som ble skadd under møteulykken i Flakstad, fraktes fra sykehuset i Gravdal til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. – De vil foreta videre undersøkelser og behandling, sier kommunikasjonssjef Børre Arntzen ved Nordlandssykehuset.

 • Onsdag 19. september kl. 13.27

  Mann tiltalt for voldtekt

  Statsadvokatene i Nordland har tatt ut tiltale mot en mann i 20-årene. Han står tiltalt for voldtekt mot en ung kvinne, og risikerer minst seks års fengsel hvis han blir dømt i tingretten. Ifølge Lofotposten skjedde hendelsen i 2016.

 • Onsdag 19. september kl. 12.37

  Ett felt er åpnet

  Politiet melder at ett felt nå er åpnet i Fjøsdalen tunnel, og det er manuell dirigering på stedet. Begge felt var tidligere stengt, grunnet en alvorlig trafikkulykke. Det vil fremdeles bli stengt i perioder grunnet tekniske undersøkelser.

 • Onsdag 19. september kl. 10.54

  Fraktet til sykehus i helikopter

  En mann er fraktet til sykehus i et Sea King-helikopter, etter ulykken i Fjøsdalen tunnel. Ifølge TV2 satt mannen fastklemt i personbilen, og ble frigjort av brannvesenet. Det er ikke meldt om skadde i bussen. Tunnelen vil være stengt en god stund.

 • Onsdag 19. september kl. 10.50

  Ber om ny behandling av base

  Helse Nord-direktør Lars Vorland anbefaler at en egen prosjektgruppe ser på hvor basen for ambulansehelikopteret i Midtre Hålogaland skal ligge i framtiden. Basen ligger i dag på Harstad/Narvik lufthavn i Evenes, men må flyttes på grunn av miljøgifter i grunnen og støyproblemer. Saken skal behandles av styret i Helse Nord neste uke.

 • Onsdag 19. september kl. 10.06

  Tar tak i manglende omsorgstilbud

  I dag skal politikerne i helse- og omsorgsutvalget i Fauske kommune ta stilling til om kommunen skal kjøpe seg inn i Helsetunet borettslag. Kommunalsjef Nils-Are Johnsplass for helse og omsorg mener dette kan løse problemet med for få heldøgns omsorgsboliger i Fauske, skriver Avisa Nordland.

 • Onsdag 19. september kl. 9.49

  Én skadet i ulykke

  Det er en personbil og en buss som har kollidert i Fjøsdalentunnelen i Flakstad. Ifølge politiet er én person skadet. Tunnelen og veien er stengt.

 • Onsdag 19. september kl. 9.38

  Ulykke i tunnel på E10

  Politiet melder at det har vært en alvorlig trafikkulykke i Fjøsdalentunnelen på E10 i Flakstad. Veien er stengt på stedet.

 • Onsdag 19. september kl. 9.38

  Alvorlig ulykke i tunnel i Lofoten

  Politiet melder at det har vært en alvorlig trafikkulykke i Fjøsdalen tunnel på E10 i Flakstad. En personbil og en buss har kollidert, og veien er stengt i begge retninger på stedet. Alle nødetater og et helikopter er på stedet. – En person er skadd, og alt av tilgjengelig mannskap er på tur til stedet, sier operasjonsleder Mads Bernhoft til NRK.

 • Onsdag 19. september kl. 9.04

  Kyr på rømmen

  Kyr på rømmen

 • Onsdag 19. september kl. 7.31

  Bekymret for endringer i vegvesenet

  Ansatte ved vegvesenets avdeling i Harstad frykter nedleggelse av kontoret hvis regionreformen for Statens vegvesen blir vedtatt. I oktober skal Stortinget ta stilling til om ansvaret skal overføres til fylkeskommunen. Avdelingen i Harstad dekker deler av Nordland og Troms, og de ansatte er bekymret for at miljøet blir splittet opp. Fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo, sier fylkeskommunen ønsker å beholde avdelingen i Harstad.

 • Onsdag 19. september kl. 6.43

  Politimann anmeldt for lovbrudd

  En polititjenestemann i Salten ble anmeldt av sin egen arbeidsgiver, Nordland politidistrikt, skriver Avisa Nordland. Politimannen skulle ha brutt taushetsplikten. Saka ble henlagt av Spesialenheten for politisaker, men følges opp som en personalsak, ifølge avisen.

 • Onsdag 19. september kl. 5.20

  Rapport om lederskifte på UNN

  I dag klokka 14 presenteres rapporten som vurderer hendelsesforløpet av lederskiftet på UNN i februar. Daværende sykehusdirektør Tor Ingebrigtsen trakk seg etter at det ble kjent at han skulle ha framsatt trusler i en telefonsamtale med daværende styreleder i Helse Nord, Marianne Telle.

 • Tirsdag 18. september kl. 22.07

  To mistet lappen

  UP har beslaglagt to førerkort under en fartskontroll på E10 i Evenes. En bilfører ble målt til 129 i 90-sone og en til 125 i 80-sone.

 • Tirsdag 18. september kl. 22.06

  Tunnel åpnet

  Ingelsøytunnelen på E10 Lofoten er sjekket og åpnet etter at brannslokkingsapparat var fjernet. Tunnelen var stengt en time.

 • Tirsdag 18. september kl. 21.51

  Anmeldt for brudd på taushetsplikt

  Nordland politidistrikt har anmeldt en politioverbetjent for brudd på taushetsplikten,skriver Avisa Nordland.

 • Tirsdag 18. september kl. 20.10

  Tunnel i Lofoten stengt

  Ingelsfjordtunnelen E10 Lofoten mellom Hinnøya og Austvågøy stengt. Tunnelen må sjekkes etter alarm, meldert politiet.

 • Tirsdag 18. september kl. 18.45

  Sendt til legesjekk

  En person er sendt til legevakt for sjekk etter brannen på Setså i Saltdal. Vedkommende skal ha pustet inn røyk, opplyser politiet på Twitter.

 • Tirsdag 18. september kl. 17.58

  Rykker ut til brann

  Nødetatene på vei til Setså i Fauske kommune, hvor det brenner i en garasje.

 • Tirsdag 18. september kl. 17.58

  Rykker ut til bilbrann

  Nødetatene på vei til Setså i Fauske kommune, hvor det brenner i en bil som står parkert i en garasje. Bileieren har lykkes å dra bilen ut av garasjen.

 • Tirsdag 18. september kl. 17.58

  Rykket ut til bilbrann

  En person som pustet inn røyk får tilsyn av ambulansepersonell etter at det begynte å brenne i en bil som sto parkert inne i en garasje på Setså i Saltdal. Bileieren klarte selv å dra bilen ut av garasjen. Det er ikke lenger fare for spredning til garasjen.

 • Tirsdag 18. september kl. 14.53

  Trafikkuhell i Vestvågøy

  Fører bringes til legevakt for videre undersøkelser, melder politiet.

 • Tirsdag 18. september kl. 13.48

  Kystvakten får «nye» helikoptre

  Kystvakten vil likevel få syv NH-90 helikoptre, etter at forsvarsminister Frank Bakke Jensen (H) har overprøvd forsvarsjefens anbefaling om å gi samtlige 14 helikoptre til Fregattvåpenet.