Nyheter - Nordland:

 • I dag kl. 17.01

  Sterkt bekymret for villreinen

  Norges Jeger- og Fiskerforbund vil skjerpe innsatsen som villreinens forsvarer. Forbundet skriver i en pressemelding at villreinen i Norge sliter. – Presset på arealer i fjellet er stort, og reinsdyra er blant de arter som påvirkes negativt av denne utviklingen, skriver NJFF i meldingen. (illustrasjonsfoto)

 • I dag kl. 16.05

  Ransforsøk mot kiosk i Narvik

  Det har vært et ransforsøk mot en kiosk i Narvik sentrum, skriver politiet i en Twitter-melding. Ingen personskader, gjerningsmannen er pågrepet. Politiet har startet etterforskning.

 • I dag kl. 15.55

  Ber bilister være oppmerksomme

  Politiet ber bilister som har hatt bilene sine parkert i området Oscarsborg i Narvik i natt om å sjekke bilene, etter at flere biler har fått byttet og frastjålet registreringsskilter i løpet av natten.

 • I dag kl. 15.33

  Inntil 500 demonstrerte i Mo i Rana

  På 33 steder over hele landet, deriblant Bodø og Mo i Rana i Nordland, demonstrerte tusenvis i en landsdekkende aksjon mot endringer i abortloven. Mellom 300 og 500 personer gikk i demonstrasjonstog mot endringer i Mo i Rana, skriver Rana Blad.

 • I dag kl. 15.31

  Bedre vær søndag

  Bedre vær søndag

 • I dag kl. 14.17

  Vil forby legemidler mot avlusning

  Fylkesrådet i Nordland vil fase ut bruk av legemidler til avlusning av oppdrettslaks. – Enkelte oppdrettsbedrifter har i dag helt gått bort fra bruk legemidler i sitt avlusningsarbeid. Det finnes gode alternativer, og dagens bruk av legemidler må nå forbys, sier fylkesråd for næring, Ingelin Noresjø (KrF), i en pressemelding.

 • I dag kl. 13.26

  Hentet av luftambulanse

  Personen som var meldt skadet ved Glomtinden i Vågan er hentet av luftambulansen og flys til Gravdal sykehus for videre behandling. Redningsaksjonen er dermed avsluttet, melder politiet.

 • I dag kl. 13.25

  Skadet person i Lofoten

  Nødetatene rykker ut etter å ha fått melding om skadet person ved Glomtinden i Vågan i Lofoten. Nødetater og redningsmannskaper er på stedet og jobber med å lokalisere personen, opplyser politiet i en Twitter-melding.

 • I dag kl. 12.06

  Skal øve med raketter i Nordland

  Russland har varslet norske myndigheter om at de vil gjennomføre rakettøvelser i internasjonalt farvann utenfor Lofoten og Vesterålen neste uke. Øvelsesperioden er i dagene 20.-22. november fra klokken 05-17 de aktuelle dagene, skriver Nordland Fylkes Fiskarlag, som ble varslet om øvinga.

 • I dag kl. 10.48

  Har brannøvelse i Bodø

  Salten Brann i Bodø har øvelse ved Jakhelln brygge på båten Skomvær, til orientering fra brannvesenet.

 • I dag kl. 9.11

  Deltar ikke på møte i fellesnemnda

  Kommunalminister Monica Mæland kommer ikke til møtet i fellesnemnda for sammenslåing av Troms og Finnmark som statsråden har innkalt til i Tromsø 17. desember. Det er statssekretær Aase Marthe Horrigmo som vil være til stede under møtet.

 • I dag kl. 7.51

  Politiet rykket til privatadresse

  Politiet måtte trå til på en privatadresse i Rana etter en tildragelse mellom en mann og en kvinne, skriver politiet på Twitter.

 • I dag kl. 7.50

  Måtte dra fra utesteder i Bodø

  Politiet i Nordland har i natt måtte bortvise flere personer fra utesteder i Bodø. Grunnen til bortvisningene skal være ordensforstyrrelser på utestedene.

 • I dag kl. 7.48

  Tre menn pågrepet i Rana

  Tre unge menn ble i morgentimene pågrepet i Rana, etter å ha utøvd vold mot to andre personer. En person måtte til legevakten som følge av volden, melder politiet i Nordland på Twitter.

 • Fredag 16. november kl. 19.29

  Mistenker ruspåvirket kjøring

  Fredag kveld stoppet politiet en fører de mistenker var ruspåvirket, melder de selv. Føreren hadde ikke gyldig førerkort, og bilen var påsatt kjennemerker fra en annen bil, opplyser politiet.

 • Fredag 16. november kl. 19.10

  Parken 2019 utsolgt på 50 minutter

  Neste års Parkenfestivalen ble utsolgt på 50 minutter, opplyser festivalsjef Gøran Aamodt. til Avisa Nordland. 8.700 helgepass ble revet vekk fredag kveld.

 • Fredag 16. november kl. 18.54

  Se Nordlandssendinga her

  Se Nordlandssendinga her

 • Fredag 16. november kl. 17.28

  Sykepleierne avbryter boikott

  Norsk Sykepleierforbund forholder seg til det nye varselet fra NHO, og avbryter den varslede boikotten. Det sier leder for sykepleierforbundet i Nordland, Gjertrud Krokaa til NRK. NHO vil nekte ansatte å gå på jobb for å få slutt på streiken som startet 25. oktober.

 • Fredag 16. november kl. 17.10

  NHO utsetter lockout

  NHO opplyser til NRK at en lockout i sykepleierstreiken er utsatt til å gjelde fra onsdag morgen, og at de har sendt nytt varsel til Norsk Sykepleierforbund. NHO vil nekte ansatte å gå på jobb for å få slutt på streiken som startet 25. oktober.

 • Fredag 16. november kl. 16.22

  Flere fergekanselleringer

  Grunnet dårlig vær er flere fergeruter kansellert i kveld. Det gjelder fergesambandet Rødøybassenget, fergesambandet Festvåg-Misten, hurtigbåtsambandet Ytre Gildeskål, hurtigbåtsambandet Ørnes - Vassdalsvik - Meløysund - Bolda og hurtigbåtsambandet Bodø-Væran.

 • Fredag 16. november kl. 15.52

  Siktet for incest og mishandling

  En mann i 60-årene i Sør-Troms er siktet for to tilfeller av incest og tre tilfeller av mishandling av sine egne barn. Mannen har sittet varetektsfengslet siden januar på grunn av unndragelsesfare. Forholdene går tilbake til årene 2000 til 2003. Politiet har sendt innstilling til tiltale til statsadvokaten, og Trondenes tingrett har satt av tre uker til hovedforhandling i februar.

 • Fredag 16. november kl. 15.47

  Vil endre loven for sammenslåing

  Regjeringen og Krf vil endre loven for å få gjennomført sammenslåingen av Troms og Finnmark. De ønsker at Kommunaldepartementet skal få muligheten til å velge et valgstyre, slik at neste års fylkestingsvalg kan bli gjennomført.

 • Fredag 16. november kl. 15.06

  Parken-billetter slippes i kveld

  Fredag klokken 18.00 legges billettene til Parkenfestivalen 2019 ut. Festivalen arrangeres 16. til 17. august. I fjor ble billettene røsket vekk på 17 minutter.

 • Fredag 16. november kl. 14.41

  En halv million til norsk hval

  Fiskeriminister Harald T. Nesvik gir en halv million kroner i støtte til markedsføring og salg av norsk hval. Dessverre er det mange myter knyttet til hvalkjøtt. Vi trenger mer kunnskap og bedre markedsføring, slik at flere får øynene opp for dette fantastiske produktet, sier fiskeriministeren.

 • Fredag 16. november kl. 14.37

  Boikotter sykepleier-lockout

  Sykepleierforbundet varsler nå at de boikotter NHOs lockout. Forbundsleder i Nordland, Gjertrud Krokaa, sier de mener lockoutvarselet er ugyldig, og ber de ansatte om å møte på jobb som vanlig på tirsdag. Det var torsdag at NHO varslet lockouten.

 • Fredag 16. november kl. 14.28

  Bilen i Svolvær er berget

  Politiet melder at bilen som kjørte av veien ved flyplassen på Svolvær, nå er blitt berget. Veien er åpnet for normal ferdsel.

 • Fredag 16. november kl. 13.37

  Klimaregnskap for Harstad

  Harstad kommune skal lage sitt eget klimaregnskap. I regi av Troms fylkeskommune etableres det et klimapartner-nettverk, hvor deltakerne blant annet forplikter seg til å skrive klimaregnskap. Harstad kommune signerte avtalen i dag.

 • Fredag 16. november kl. 13.33

  Kraftig vind tok tak i bil

  En bil med tilhenger har kjørt ut av veien ved flyplassen på Svolvær. Føreren er uskadd, men bilen står delvis til hinder. Politiet er på stedet, og dirigerer trafikken. Kraftig vind tok tak i bilen, og blåste den ut av veien. Bilberging er på vei.

 • Fredag 16. november kl. 11.51

  Slaget om Narvik blir film

  Filmskaper Tommy Wirkola vil lage film om kamphandlingene i og rundt Narvik i 1940. Det er mange bøker som tar for seg disse kampene, men det er hittil ikke laget film om denne delen av andre verdenskrig, sier historiker Knut Werner-Hagen.

 • Fredag 16. november kl. 11.04

  Anmeldte overgrep på 90-tallet

  Barnevernet anmeldte på 90-tallet overgrep som skal ha skjedd mot den ene kvinnen på 80-tallet, overgrep som skal ha vært utført av personer i kvinnenes nære omgangskrets. Barnevernet hadde også mistanke om at overgrepene kunne ha vært utført mot kvinnens søster. Kvinnenes mor ble ilagt et ansvar for å melde fra hvis personen mistenkt for overgrep nærmet seg hjemmet deres, noe advokaten stiller seg svært kritisk til sett i lys av hennes manglende evne til å ivareta seg selv og sine barn, og ikke ønsket kontakt med barnevernet.

 • Fredag 16. november kl. 10.56

  Søkte oppfølgning fra skolen

  Den saksøkende partens advokat holder fremdeles innledende foredrag. Hun forteller at man i møter med skolen søkte å gi et tilstrekkelig tilbud til en av kvinnene på 90-tallet. Her ble det foreslått en person som skulle følge henne opp tre timer i uka. Denne personen skulle også veiledes av barnevernet for å gi henne et tilbud de gangene hun ikke ønsket å gå på skolen. Hun hadde mye fravær.

 • Fredag 16. november kl. 9.21

  Væpnet aksjon i Bodø

  Væpnet politi har aksjonert mot en leilighet i Bodø etter at en mann ble truet av en annen person, og utsatt for vold. Ingen skade på person. En mann pågrepet for trusler.

 • Fredag 16. november kl. 5.48

  Slo gnister i strømuttak

  Nødetatene måtte i Mosjøen rykke ut til en bolig i Tjeldstia etter melding om gnister fra et strøminntak. Lokalt el-tilsyn er på stedet. Nødetatene forlater, melder politiet på Twitter.

 • Torsdag 15. november kl. 22.49

  Se distriktsnyhetene klokken 22.55

  Se distriktsnyhetene klokken 22.55

 • Torsdag 15. november kl. 21.37

  Vil lovfeste fiskerettigheter

  Norges ­nasjonale ­institusjon for ­menneskerettigheter ber Norge lovfeste sjøsamers rett til ­fiske, melder sagat.no. Foreløpig nekter dagens regjering å følge opp dette ønsket. Nå blir det ­tema når Norge skal eksamineres i FNs rasediskrimineringskomité i Genève.

 • Torsdag 15. november kl. 20.59

  Vil granske nedleggelsen

  Styret i organisasjonen «Bevar Andøya flystasjon» har besluttet at de skal få laget en profesjonell utredning av prosessene som ledet til stortingsvedtaket om å legge ned Andøy flystasjon, skriver Vesterålen Online.

 • Torsdag 15. november kl. 20.45

  Se distriktsnyhetene klokken 20.55

  Se distriktsnyhetene klokken 20.55

 • Torsdag 15. november kl. 20.44

  Røykutvikling ved sykehjem

  Røykutvikling ved sykehjem

 • Torsdag 15. november kl. 19.47

  Må beregne forsinkelser

  Etter at Tromsø lufthavn måtte evakueres torsdag kveld, må passasjerene forvente forsinkelser på inntil 30 minutter, sier driftssjef Svein-Idar Henriksen. Alle passasjerene måtte forlate avgangshallen og gå gjennom sikkerhetskontrollen på nytt, etter at en person forlot bagen sin i sikkerhetskontrollen.

 • Torsdag 15. november kl. 19.07

  Politiet bøtela tre personer i Bodø

  Politiet gjennomførte en laserkontroll i Kleivaveien i Bodø. Høyeste måling var 37 km/t i 30-sone. To ble tildelt forenklede forelegg grunnet høy fart, én fikk forenklet forelegg for å ha trimmet en lett-MC.