Nyheter - Nordland:

 • Lørdag 7. desember kl. 17.07

  Gir livreddende førstehjelp

  Én person får livreddende førstehjelp etter en ulykke ved Storforshei. I ettermiddag ble et kjøretøy påkjørt av et godstog nord for Mo i Rana.

 • Lørdag 7. desember kl. 16.52

  Rykker ut til melding om brann

  Brannvesenet er på vei til Evenes etter å ha mottatt melding om brann i en bygning i Evenes kommune.

 • Lørdag 7. desember kl. 16.35

  Gravemaskin påkjørt av godstog

  En gravemaskin som drev med arbeid langs Nordlandsbanen ved Storforshei er påkjørt av et godstog. En person er skadet, men skadeomfanget er foreløpig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Lørdag 7. desember kl. 16.35

  Kjøretøy påkjørt av godstog

  Et kjøretøy er påkjørt av et godstog. En person er skadet, men skadeomfanget er foreløpig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Lørdag 7. desember kl. 13.13

  Ny sjef for Kystvakten

  Kommandør Oliver Berdal er utnevnt til ny flaggkommandør i Sjøforsvaret og blir ny sjef for Kystvakten. Han kommer ifølge Forsvarets Forum fra stillingen som sjef for ubåtvåpenet.

 • Lørdag 7. desember kl. 12.33

  E10 åpnet etter bilberging

  E10 ved Trældal, på strekningen Stormyra i Narvik - Bjørnfjell, er åpnet etter å ha vært stengt på grunn av bilberging, melder Statens vegvesen.

 • Lørdag 7. desember kl. 11.29

  Tror ikke på russisk beskrivelse

  Russiske myndigheter sier den nye flybasen på Frans Josefs land bygges på grunn av søk- og redningsoppdrag langs den nordlige sjørute. Men vestlig etterretning mener basen er en militær kampflybase. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier til TV 2 at de vil følge nøye med på bruken av basen.

 • Lørdag 7. desember kl. 10.16

  Samfiskeordningen fortsetter

  Ordningen som åpner for at to fartøy kan drifte sammen, videreføres i 2020. Regjeringa har foreslått å avvikle ordningen i forbindelse med et nytt kvotesystem, men fiskeriminister Harald T. Nesvik sier det likevel ikke skjer neste år.

 • Lørdag 7. desember kl. 10.07

  E10 sperret

  E10 ved Trældal, mellom E6 og Bjørnfjell, er sperret på grunn av bilberging.

 • Lørdag 7. desember kl. 9.36

  Kolonnekjøring over Bjørnfjell

  På E10 over Bjørnfjell er det kollonekjøring på grunn av uvær.

 • Lørdag 7. desember kl. 8.27

  Må bli lettere å bygge fortau

  –Kommuner får ikke bygd gang- og sykkelveiene de ønsker fordi det blir for dyrt og krever stor plass. Det sier Sps Siv Mossleth i transport- og kommunikasjonskomiteen. Partiet har fremmet forslag i Stortinget om at regelverket må endres.

 • Lørdag 7. desember kl. 7.19

  Tente på gapahuk

  Politiet i Bodø rykket i natt ut til Bodin videregående skole etter melding om at deler av veggene på en gapahuk var brutt løs og benyttet som bål. Patruljen har snakket med flere ungdommer som var på stedet.

 • Lørdag 7. desember kl. 7.13

  Slått i ansiktet

  En mann ble kjørt til legevakta i Mo i Rana etter å ha blitt slått i ansiktet. Gjerningspersonen løp fra stedet. Mannen er ikke alvorlig skadd, ifølge politiet.

 • Lørdag 7. desember kl. 7.10

  Mindreårige i slagsmål

  I Narvik har politiet i natt innbrakt to mindreårige gutter etter å ha vært involvert i et slagsmål i sentrum. Ingen er skadd og foreldrene er kontaktet.

 • Fredag 6. desember kl. 22.42

  Tenåring fratatt førerkort

  UP har beslaglagt førerkortet til en bilfører i slutten av tenårene under en trafikkontroll i Oppdøl i Vestvågøy. Føreren kjørte i 100 km/t i 60-sonen på stedet.

 • Fredag 6. desember kl. 22.40

  Kjørte i 112 km/t i 80-sone

  10 bilførere fikk fartsbot da UP kjørte laserkontroll ved Umskardet tunnel på E12 i Rana. Høyeste hastighet var på 112 km/t i 80-sonen på stedet.

 • Fredag 6. desember kl. 21.15

  – Bør avkreves fiskekort

  Torgeir Knag Fylkesnes (SV) mener det bør settes like strenge krav til de som leier ut båter i turistfiske, som for yrkesfiske, melder Fiskeribladet. – Kommunene må få kontrollere turistfisket, mener han. Partiet mener også at regjeringen bør innføre fiskekort for utenlandske turister, der inntektene skal brukes til kontroll med fisket.

 • Fredag 6. desember kl. 20.58

  Slår sammen hovedredningssentralene

  Dagens to hovedredningssentraler i Bodø og Sola blir slått sammen til én statlig virksomhet fra årsskiftet. Direktørstillingen legges til Bodø, melder TV 2. I følge Justis- og beredskapsdepartementet skal de nye endringene tre i kraft fra årsskiftet.

 • Fredag 6. desember kl. 20.46

  Fikk 14 millioner i tilskudd

  Andfjord Salmon i Andøy, som tar sikte på å bli et av de første bærekraftige oppdrettsanleggene i landet, har fått 14 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge, melder VOL. Selskapet har i dag tillatelse til å etablere landbasert oppdrett tilsvarende en produksjon på 10.000 tonn i året.

 • Fredag 6. desember kl. 20.41

  Blir kommunalsjef i nye Narvik

  Fredag leverte rådmann Rolf M Lossius i Evenes skriftlig oppsigelse til ordfører Terje Bartholsen, skriver VOL. Hans nye jobb blir som kommunalsjef i nye Narvik. – Jeg får ansvaret for kjempespennende utviklingsprosjekter. Det er en fantastisk mulighet, sier han.

 • Fredag 6. desember kl. 20.41

  Evenes-rådmann sier opp

  Fredag leverte rådmann Rolf M Lossius i Evenes skriftlig oppsigelse til ordfører Terje Bartholsen, skriver Fremover. Lossius oppsigelsen med at han har fått et jobbtilbud han ikke kunne takke nei til.

 • Fredag 6. desember kl. 19.53

  Nesnaværing i styrkeløft-EM

  Anders Joakim Halland fra Nesna deltok i dag i EM i utstyrsfritt styrkeløft, som blir avholdt i Litauen. Han endte på 13. plass med en totalvekt på 677kg i vektklassen -83kg. I styrkeløft konkurrerer man i øvelsene knebøy, benkpress og markløft.

 • Fredag 6. desember kl. 19.24

  Kolonnekjøring på Saltfjellet

  Snø og kraftig vind gjør at det innføres kolonnekjøring på E6 over Saltfjellet, melder Statens vegvesen.

 • Fredag 6. desember kl. 18.45

  Se Nordlandssendingen 18.50

  Programleder Bjarne Brandal gir deg ukas siste TV-nyheter.

 • Fredag 6. desember kl. 18.43

  Lover omkamp om sykehus

  Ranaordfører Geir Waage lover omkamp dersom det ikke blir et stort akuttsykehus i kommunen, skriver Helgelands Blad. Waage stiller seg bak en uttalelse fra teknisk sjef Jan Erik Furunes der de garanterer kamp helt fram til en eventuell byggestart.

 • Fredag 6. desember kl. 17.40

  Alle arbeidere hentet i Leirfjord

  Samtlige arbeidere fra Bleikvassli Gruber ble i formiddag fraktet ned fra fjellet med helikopter fra Helgeland Kraft. Tidligere i dag ble fire fraktet ned, og nå er også de resterende seks hentet. Alle får bistand fra helsepersonell.

 • Fredag 6. desember kl. 16.20

  Vogntog sperrer veien

  Et vogntog sperrer hele veien på riksvei 73 i Hattfjellangmyra, rundt 22 kilometer fra svenskegrensa. Ifølge politiet er det ikke mulig å passere. Bilberging er på vei.

 • Fredag 6. desember kl. 15.00

  Spørsmål om ambulanseberedskap

  Arbeiderpartiet ber helseministeren om å gjøre rede for usikkerheten rundt luftambulansetjenesten i nord. Bakgrunnen er at det over jul er usikkert om forsvaret fortsatt vil bistå tjenesten. – Folk må få klarhet i om beredskapen skal opprettholdes gjennom hele vinteren, sier helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol.

 • Fredag 6. desember kl. 14.21

  Fikk overført feil blodtype

  En pasient ved UNN i Tromsø fikk blodoverføring av feil blodtype under en operasjon. Pasienten fikk en akutt og alvorlig reaksjon på blodoverføringen. Pasienten fikk ikke forsvarlig helsehjelp i forbindelse med blodoverføringen. Etter overføringen av feil blod, ble ikke gjeldende rutiner fulgt, slår Statens helsetilsyn fast etter å ha gransket hendelsen.

 • Fredag 6. desember kl. 13.02

  Amedia kjøper Nu Publishing

  Mediakonsernet Amedia har kjøpt Nu Publishing AS som består av tre mediehus og ett teknologiselskap, Bodø Nu, Rana No, Vefsn No og Lynx. Det melder de selv i en pressemelding. Nu Publishing har gode resultater og skal hjelpe Amedia i en offensiv lokalavissatsing, sier konsernsjef Are Stokstad.

 • Fredag 6. desember kl. 12.14

  Ulykke i Lofoten

  Politiet melder om ei trafikkulykke ved Hagskaret i Vestvågøy med to personbiler involvert. En person klager på smerter, men ikke alvorlig skadet. Nødetatene er på stedet. Melder sier det er meget glatt på stedet.

 • Fredag 6. desember kl. 11.04

  Fire er hentet opp av helikopter

  Redningsaksjonen etter arbeidsulykken i Leirfjord er i gang. Det opplyser redningsleder Øyvind Aadde i HRS til NRK. Fire arbeidere har blitt hentet opp av et sivilt helikopter som deltar i aksjonen. De flys til sykehuset i Sandnessjøen. Seks arbeidere sitter enda igjen, og HRS har som mål å bli ferdig mens det enda er dagslys.

 • Fredag 6. desember kl. 10.30

  Trafikken har løsnet på Bjørnfjell

  Politiet melder klokken 10:30 at de trafikkale problemene på Bjørnfjell har løst seg. Vegtrafikksentralen har sendt ut mannskap for å strø i området. Politiet oppfordrer alle til å kjøre etter forholdene.

 • Fredag 6. desember kl. 9.22

  Store trafikale problemer på E6

  Ved brøytestasjonen på Bjørnfjell skal flere trailere ha problemer på svært glatt føre. Dette medfører store trafikale problemer. Tollvesenet har post ved E6 slik at ikke flere vogntog kjører oppover. Bilberging og politi er på vei til stedet.

 • Fredag 6. desember kl. 9.22

  Store trafikale problemer på E10

  Ved brøytestasjonen på Bjørnfjell skal flere trailere ha problemer på svært glatt føre. Dette medfører store trafikale problemer. Tollvesenet har post nede ved E6 slik at ikke flere vogntog kjører oppover. Bilberging og politi er på vei til stedet.

 • Fredag 6. desember kl. 9.07

  Trailer av veien i Gildeskål

  En trailer har kjørt av veien like før Inndyr i Gildeskål kommune. Føreren er ute av bilen, våken og greier å gjøre rede for seg. Kjøretøyet ligger på siden, men trafikken kan passere. Politiet er på stedet.

 • Fredag 6. desember kl. 8.41

  Opphevet granatforbud

  Bruksforbudet på røykhåndgranater etter tre meldinger om personskader ved bruk, er nå opphevet, skriver Forsvarets Forum. 29. august ble 30 personer sendt til legesjekk da en røykhåndgranat gikk av under en Heimevernsøvelse på Drevjamoen.

 • Fredag 6. desember kl. 8.17

  4 år gammel jente død

  En 4 år gammel jente døde torsdag kveld på Rikshospitalet. Hun har vært kritisk syk og under behandling siden mandag da fire personer ble hentet livløse fra havet i Tromsø. Politiet vil begjære obduksjon. Pårørende er informert.

 • Fredag 6. desember kl. 7.50

  Behandles i Høyesterett 7. januar

  I sommer godkjente Høyesteretts ankeutvalg saken hvor en 70-åring fra Bergen ble dømt for å ha kalt samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali (22) en «korrupt kakerlakk». Avisa Nordland skriver at saken nå er berammet til den 7. januar 2020.

 • Fredag 6. desember kl. 6.04

  Veien åpnet igjen

  På E6 i Hamarøy er veien åpnet ved Trolldalen i Ulvsvåg. Det var tidligere stengt på¨grunn av bilberging.