Nyheter - Nordland:

 • I dag kl. 15.52

  Røykutvikling i næringsbygg

  Nordland politidistrikt melder om at det er aktiv røykutvikling i et næringsbygg i Brønnøysund. Bygget skal tilhøre Helgeland slakteri. Slakteriet skal ifølge politiet være nedlagt.

 • I dag kl. 15.25

  Beslagla etterlyst bil

  Politiet melder at de har tatt beslag i en rød Volkswagen Transporter i Storgata i Kabelvåg. Bilen skal ha vært etterlyst og meldt stjålet i Oslo. Alle som eventuelt skulle ha informasjon om bilen bes ringe politiet på telefon 02800, skriver de på Twitter.

 • I dag kl. 14.10

  Dyr overnatting i Bodø

  Bodø hadde de tredje høyeste hotellprisene i Norge i fjor. Det viser tall fra Wiederstrøm Hotel Consulting. En snittpris for hotellrom på over 1000 kroner gjør at det kun er dyrere å bo i Oslo og Bergen. Bodø er også dyrere enn Tromsø, som kommer på plassen under.

 • I dag kl. 12.35

  Dømt etter ruskjøring

  En mann i 30-årene ble i Salten tingrett dømt til ubetinget fengsel i 18 dager. Det melder Avisa Nordland. Dommen kommer etter at han fyllekjørte uten førerkort i fjor høst. I tillegg fikk han 18.000 kroner i bot, og forbud mot å erverve seg førerkort i to år.

 • I dag kl. 9.32

  Arbeidsulykke på Sortland

  En mann har blitt fraktet til sykehuset på Stokmarknes etter å ha falt fire meter ned fra et stillas. Ulykken skjedde under arbeid på en privatbolig i Sortland sentrum. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men han fremstår ikke som alvorlig skadet.

 • I dag kl. 9.32

  Arbeidsulykke i Sortland

  En mann har blitt utsatt for en arbeidsulykke i Sortland kommune. Personen skal ha falt fra et stillas, og fraktes til legevakt for behandling. Det skriver Nordland politidistrikt på Twitter.

 • I dag kl. 7.26

  Anmeldt av politiet

  Politiet fikk i dag tidlig inn melding om to hunder som stod og bjeffet i en kald bil utenfor et hotell i Bodø. Hundene ble tatt hånd om og i bilen lå det også mindre mengder narkotika. Eieren anmeldes for brudd på narkotikalovgivningen og dyrevelferdsloven.

 • I dag kl. 6.52

  Fartskontroll Røssvoll i Rana

  Utrykningspolitiet beslagla ett førerkort og delte ut to forenklede forelegg i en fartskontroll ved Røssvoll i natt. Den ene bilføreren ble målt med en fart på 93 kilometer i timen i 60-sone, melder politiet.

 • Torsdag 18. januar kl. 23.25

  Midlertidig stengt E6 i Sørfold

  Statens vegvesen melder at E6 ved Kjelvika i Sørfold kommune er stengt på grunn av et stanset kjøretøy.

 • Torsdag 18. januar kl. 21.43

  Oppretter sak etter brannen

  Politiet skriver på Twitter at de forlater stedet etter brannen i et ubebodd hus på Kjerringøy. Brannvesenet fortsetter med etterslukking, og politiet melder at de oppretter sak.

 • Torsdag 18. januar kl. 21.39

  Oppretter sak

  Oppretter sak

 • Torsdag 18. januar kl. 21.07

  Vedlikehold i tunnel

  Unstad tunnel, på strekningen Liland–Unstad i Vestvågøy kommune, vil være stengt på grunn av vedlikeholdsarbeid fra klokken 22.00–06.00 frem til 27.01.2018, opplyser Statens vegvesen.

 • Torsdag 18. januar kl. 20.22

  Ubebodd hus

  Brannen på Kjerringøy er ifølge politiet et ubebodd hus som nå er brent ned til grunnen. De skriver på Twitter at det ikke skal være fare for spredning, og at brannvesenet driver med etterslokking. Brannvesenet har kontroll på stedet.

 • Torsdag 18. januar kl. 19.33

  Hus nedbrent på Kjerringøy

  En eldre, ubebodd bolig har brent ned på Kjerringøy. Huset var nedbrent når brannvesenet kom til stedet. Det brenner fortsatt på stedet, og brannmannskapene holder på med å sikre området, sier vaktleder ved 110-sentralen, Svein Arne Sørensen.

 • Torsdag 18. januar kl. 19.13

  Styrelederen gir seg i Bodø/Glimt

  Hege Leirfall Ingebrigtsen tar ikke gjenvalg som styreleder i Bodø/Glimt. Dette informerte hun klubbens valgkomité om i dag, skriver Avisa Nordland.

 • Torsdag 18. januar kl. 18.41

  Bål ute av kontroll

  Politi og brannvesen er på vei til Kjerringøy utenfor Bodø etter meldinger om et bål som er ute av kontroll.

 • Torsdag 18. januar kl. 17.44

  Brann i søppelkasse

  Politiet fikk i dag melding om brann i en søppelkasse ved Bodøsjøen skole. Brannen ble raskt slukket, og ingen skade skjedde.

 • Torsdag 18. januar kl. 17.25

  Fergerute er gjenopptatt

  Fergeruten som går mellom Lødingen og Bognes er gjenopptatt. Klokken 18.30 er første avgang, opplyser Torghatten Nord AS.

 • Torsdag 18. januar kl. 17.04

  Flere forelegg etter kontroll

  Politiet har avholdt trafikkontroll på Fauskemyra, og seks forelegg ble utskrevet. Det er 80-sone på stedet og høyeste hastighet målt var på 98 km/t, opplyser politiet.

 • Torsdag 18. januar kl. 16.49

  Røykutvikling

  Politiet meldte for kort tid siden om brann på et kjøkken hos en bedrift på Engeløya i Steigen. – Det har vært røykutvikling, men ingen åpne flammer. Vi har nå kontroll på situasjonen, og brannmenn på stedet arbeider med å lufte ut røyken, forteller vakthavende brannsjef ved 110-sentralen, Ronny Langfjord, til NRK.

 • Torsdag 18. januar kl. 16.41

  Rykker ut til melding om brann

  Rykker ut til melding om brann

 • Torsdag 18. januar kl. 16.24

  Får utbetalt lønn

  Alle i M3 Anlegg får ekspressutbetaling av lønnskrav, skriver Avisa Nordland. Det er, ifølge avisen, alliansen av Sparebankene som gjennom et samarbeid med LO har en avtale som gjør det mulig å få utbetalt utestående for ansatte som rammes av konkurser.

 • Torsdag 18. januar kl. 15.21

  Omgangssyke stenger barnehage

  Nordlandia Bjørneborgen barnehage må stenge og vaske på grunn av omgangssyke. Det melder nettstedet barnehage.no. Barnehagestyreren forteller at de har hatt barn som har vært syke nesten hver dag. Nå tar barnehagen grep, og stenger i morgen for å vaske og lufte bygget.

 • Torsdag 18. januar kl. 15.10

  Tekniske problemer på ferge

  Torghatten Nord AS kansellerer to avganger i fergesambandet Lødingen-Bognes. Avgangen fra Lødingen klokken 15.15 og avgangen fra Bognes klokken 16.45 er kansellert. Dette skyldes tekniske problemer, opplyser de.

 • Torsdag 18. januar kl. 12.42

  Tre tatt i fartskontroll

  Nordland politidistrikt melder om at UP har avholdt laserkontroll i Røvikatunnelen. Resultatet ble tre forenklede forelegg, hvor den høyeste målte hastighet var 102 km/t.

 • Torsdag 18. januar kl. 12.08

  Det fiskes for lite hyse

  Hvert år blir hyse for et par hundre millioner kroner ikke fisket. Derfor foreslår forskere ved matforskningsinstituttet Nofima at kvoter på hyse blir flyttet fra kystflåten til havfiskeflåten. Seniorforsker Edgar Henriksen sier det er havfiskeflåten som best mulighet og størst ønske om å fiske hyse.

 • Torsdag 18. januar kl. 12.07

  Væpnet aksjon etter SMS-trusler

  Politiet i Nordland har pågrepet en person etter en væpnet politiaksjon torsdag, skriver Avisa Nordland. Årsaken var at mannen i 40-årene i en kommune i Salten skal ha framsatt trusler via SMS. Truslene skal ha involvert skytevåpen, sier politiet til avisen.

 • Torsdag 18. januar kl. 11.07

  13 vil bli rådmann i Narvik

  13 personer har søkt på stillingen som ny rådmann i Narvik kommune, melder Fremover. Ordfører Rune Edvardsen sier til avisa at de såvidt har startet prosessen med å se gjennom søknadene, og derfor ikke kan si noe om konkrete rådmannskandidater.

 • Torsdag 18. januar kl. 9.34

  Minsteprisen øker

  Fra og med denne uken gikk minsteprisen på torsk opp, men fortsatt får fiskerne en betydelig høyere pris for torsken. Det melder Lofotposten. Fra mandag ble minsteprisen på torsk satt opp med 75 øre. Willy Godtliebsen er omsetningssjef i Norges Råfisklag, han sier at selv om minsteprisen ble satt opp får fiskerne en langt høyere pris.

 • Torsdag 18. januar kl. 7.49

  – Vil ikke merke store forsinkelser

  Prosjektleder Odd Inge Bardal tror ikke man vil merke store forsinkelser etter at entreprenøren M3 Anlegg gikk konkurs. Onsdag gjorde Statens vegvesen en ny avtale med entreprenøren Consto, og Bardal tror arbeidet kan starte opp igjen allerede til uka.

 • Torsdag 18. januar kl. 7.14

  Saltenmann dømt for overgrep

  En mann i 60-årene er i Salten tingrett dømt til tre års ubetinget fengsel for overgrep mot to jenter under ti år. Det skriver Avisa Nordland. Mannen må også betale 100.000 kroner i oppreisningserstatning til hver av de to fornærmede. Ifølge dommen, som kom tirsdag, var begge jentene under sju år da overgrepene ble begått

 • Torsdag 18. januar kl. 5.27

  Bil funnet etter påkjørsel

  Bilen som i går kveld kjørte på en 15 år gammel gutt på Stokmarknes, og deretter kjørte videre ble i natt funnet av politiet.

 • Onsdag 17. januar kl. 23.17

  Utrykningspolitiet mistenker rus

  Utrykningspolitiet mistenker rus

 • Onsdag 17. januar kl. 22.12

  Troms: Flere og flere rotter

  Det blir stadig flere og flere rotter i norske byer. Og det blir neppe færre utover vinteren.

 • Onsdag 17. januar kl. 19.56

  OBS-varsel fra Meteorologene

  I hele Nordland er det meldt om lokalt moderat ising på fartøyer onsdag kveld, og torsdag, opplyser Meteorologisk institutt.

 • Onsdag 17. januar kl. 19.27

  Ingen store skader etter påkjørsel

  Det var en 15 år gammel gutt som ble påkjørt på Stokmarknes. Politiet sier at gutten er forslått, og muligens har blitt påført leddbåndsskade, ingen brudd.

 • Onsdag 17. januar kl. 18.48

  Ny avtale om Bypakke Bodø

  I ettermiddag er det inngått en avtale mellom Statens vegvesen, DNB Bank ASA og konkursboet til M3 Anlegg AS. Consto AS fullfører anleggsarbeidene vest for Bodøtunnelen, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

 • Onsdag 17. januar kl. 18.40

  Minnes trafikkofre i dag

  I dag markeres trafikkofrenes dag. Åtte personer omkom på nordlandsveiene i 2017. Dette markeres ved at politistudenter holder åtte hvite kors langs Rv 80 ved Hunstad i Bodø.

 • Onsdag 17. januar kl. 17.43

  Nytt verv til Eirik Sivertsen

  Giske-saken utløser en rekke rokeringer i stortingsgruppen til landets største parti. Ny leder for kommunal- og forvaltningsfraksjonen blir Eirik Sivertsen fra Nordland. Han ledet Aps transportfraksjon fra 2015 til 2017 og satt før det i kommunalfraksjonen, melder NTB.

 • Onsdag 17. januar kl. 17.40

  Vitne har meldt seg

  Et vitne har meldt seg, i forbindelse med påkjørselen på Stokmarknes. Vitnet har fortalt at det ikke var en varebil men en større familiebil. Sammenstøtet medførte at det ble ei rose i frontruta på passasjersiden. Fornærmede er nå til røntgen på sykehuset, opplyser politiet.