Nyheter - Nordland:

 • Tirsdag 11. august kl. 21.39

  Uenig om Hålogalandsveien

  Vesterålen næringslivssamarbeid (VNS) fastslo tidligere i dag at prosjektet Hålogalandsveien må gå som planlagt som ett prosjekt. Frode Nilsen i Leonard Nilsen & Sønner AS (LNS) har hele tiden vært krystallklar på at prosjektet bør deles opp i mindre delprosjekter. Nå har LNS meldt seg ut av VNS, skriver VOL. – Et dolkestikk mot norsk anleggsbransje, sier han.

 • Tirsdag 11. august kl. 19.09

  Se Nordlandssendingen 19.30

 • Tirsdag 11. august kl. 18.12

  Anmelder finsk bilfører

  En finsk bilfører i 20-årene er anmeldt for bilkjøring uten gyldig førerkort på E10 ved Bjørnfjell. Ifølge politiet hadde han forklart at han glemt å ta med førerkortet på ferie. Men finsk politi bekrefter at han ikke har gyldig førerkort. Passasjer med gyldig førerkort overtar kjøringen.

 • Tirsdag 11. august kl. 17.43

  Skadet i arbeidsulykke

  En mann i 40-årene er fraktet til sykehus etter å ha skadet hånden under saging i en arbeidsulykke i Kabelvåg. Politiet etterforsker rutinemessig.

 • Tirsdag 11. august kl. 16.48

  To nye smittetilfeller i Bodø

  To personer er satt i isolasjon i et boligkompleks i Bodø, som er forbeholdt personer over 50 år, skriver Avisa Nordland. Borettslaget har 124 boenheter. Ifølge brevet til borettslaget er smittetilsynet i Bodø kommune informert om smitten og fører tilsyn med de aktuelle personene som er isolert i sin leilighet.

 • Tirsdag 11. august kl. 14.39

  Forlenger minimumstilbud med fly

  Samferdselsdepartementet forlenger sitt samarbeid med Widerøe, SAS og Norwegian. Det blir gjort for å opprettholde forutsigbarhet og et tilfredsstillende samferdselstilbud. Ordningen forlenges nå til 30. september.

 • Tirsdag 11. august kl. 12.51

  Nord-Norge i soltoppen

  Kjevik i Agder har flest soltimer i sommer viser Meteorologisk institutts gjennomgang for sommeren 2020. Men: – Ingen tvil om at det er overvekt av steder med flest soltimer lengst nord i landet!, skriver de på Twitter.

 • Tirsdag 11. august kl. 10.49

  Én av mannskapet skrevet ut fra UNN

  Én av de seks fra mannskapet på MS Roald Amundsen ble mandag utskrevet, melder Universitetssykehuset Nord-Norge. – Ingen av de innlagte covid-19-pasientene trenger intensivbehandling. Flere blir trolig utskrevet i løpet av de neste dagene.

 • Tirsdag 11. august kl. 10.25

  Mann i 70-årene livstruende skadet

  Det var en norsk mann i 70-årene som ble hentet opp av Røssvatnet i Hemnes i går. Han er kritisk og livstruende skadet, opplyser pressevakt Jørn Resvoll ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Mannen hadde vært på fisketur, og vitner på land varslet.

 • Tirsdag 11. august kl. 8.16

  Står i kø for utdanning innen fiske

  Ungdommer står i kø for å få utdanning innen fiske og havbruk, skriver Fiskeribladet. Hver fjerde søker til videregående utdanning innen fiskeri og havbruk er havnet på venteliste etter at alle skoleplasser er fordelt.

 • Tirsdag 11. august kl. 6.26

  Varsler koronatilsyn i Vestvågøy

  Kommuneoverlegen varsler koronatilsyn på fiskeribedrifter i Vestvågøy, skriver Fiskeribladet. I helga testet en polsk gjestearbeider i Vestvågøy positivt på covid-19, og det er mange gjestearbeidere i Lofoten som blir testet for korona. Kommuneoverlegen har bedt om innsyn i bedriftenes smittevernrutiner.

 • Mandag 10. august kl. 23.04

  Avfyrte skudd på Fauske

  Under en krangel mellom noen ungdommer på Fauske, tok en av dem dem fram et luftvåpen og avfyrte et skudd, skriver Avisa Nordland. Ingen ble skadet og politiet har beslaglagt våpenet.

 • Mandag 10. august kl. 20.57

  Falt i vannet - flys til UNN

  En mann som falt i Røssvatnet på Helgeland da han var ute og fisket med båten sin mandag kveld, er nå fraktet til UNN. Det var vitnet som varslet om ulykken. Politiet kjenner verken mannens identitet eller hvilke skader han har pådratt seg.

 • Mandag 10. august kl. 20.49

  Påklager henleggelse

  Advokat Arvid Sjødin har påklaget Riksadvokatens henleggelse av en mulig drapssak i Vesterålen, og ber om at henleggelsen omgjøres, melder VOL. Saken gjelder en ung kvinne som døde sommeren 2016 i en kommune i Vesterålen.

 • Mandag 10. august kl. 20.30

  Sikret seg gigantkontrakt

  Rana-bedriften Momek sikret seg gigantkontrakt verdt en halv milliard kroner, melder Rana.no. Det er datterselskapet Momin AB som har inngått kontrakten med det svenske storselskapet Boliden. Kontrakten varer fram til slutten av 2024 og gjelder leveranser av mekaniske tjenester til vedlikehold av Bolidens enorme gruveanlegg i Gällivare.

 • Mandag 10. august kl. 19.29

  Til sykehus etter fall i vannet

  En mann falt i vannet under fisking i Røssvatnet på Helgeland. Det var vitner som så at mannen falt ut av båten sin. Mannen er hentet av Luftambulanse og fraktet til sykehus i Bodø. Skadeomfanget er ukjent. Politiet foretar nå avhør av vitnene, samt undersøkelser av båten.

 • Mandag 10. august kl. 19.29

  Falt i vannet

  En mann falt i vannet under fisking i Røssvatnet på Helgeland. Det var vitner som så at mannen falt ut av båten sin. Mannen er hentet av Luftambulanse og fraktet til sykehus i Bodø. Skadeomfanget er ukjent. Politiet foretar nå avhør av vitnene, samt undersøkelser av båten.

 • Mandag 10. august kl. 19.11

  Se Nordlandssendingen 19.30

 • Mandag 10. august kl. 15.56

  Stanset for kjøring uten førerkort

  En mann i 70-årene er anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort i Junkerdal i Saltdal. Kona overtok kjøringen etter kontrollen, melder politiet.

 • Mandag 10. august kl. 15.14

  Lettere skadd etter trafikkuhell

  Trafikanten på hoverboard lettere skadd og tas hånd om av ambulanse i Bodø. Politiet melder om ingen trafikale problemer på stedet.

 • Mandag 10. august kl. 15.02

  Trafikkuhell i Bodø

  Det har vært et trafikkuhell på Stormyra i Bodø, mellom bil og en trafikant på hoverboard. Ambulanse og politiet er på stedet.

 • Mandag 10. august kl. 13.13

  Glimt trakk hjemmekamp

  Bodø/Glimt skal møte Kauno Zalgiris fra Kaunas, i Litauen i første runde av europaliga-kvalifiseringa. Laget fikk også hjemmekamp, noe som vil være en fordel for laget.

 • Mandag 10. august kl. 13.03

  Hentes med SeaKing etter fall

  En mann har falt i fjellet ved Reine, Munkebu. Hentes nå ned med SeaKing-redningshelikopter fra Bodø, melder Hovedredningssentralen (HRS).

 • Mandag 10. august kl. 12.53

  Bodø/Glimt møter i Europaligaen

  I dag avgjøres det hvilket lag Bodø/Glimt møter i første runde av Europaliga-kvalifiseringen. NRK sender direkte fra Aspmyra stadion:

 • Mandag 10. august kl. 10.57

  Ti avhørt i Hurtigrute-saken

  Politiet har avhørt over ti personer i etterforskningen av smitteutbruddet på hurtigruteskipet MS «Roald Amundsen», og de vil fortsette med nye avhør utover i uka. Til NTB sier politiet at de har klart å få et godt bilde av hendelsesforløpet.

 • Mandag 10. august kl. 8.52

  Dette er lagene Glimt kan møte

  I dag klokken 13.00 er det klart hvem Bodø/Glimt møter i første runde av europaliga-kvalifiseringa. Det er mange år siden sist Bodø/Glimt spilte ute i Europa. De tre lagene Glimt kan møte er Mura fra Slovenia, Kauno Zalgiris fra Litauen og Bohemian fra Irland.

 • Mandag 10. august kl. 8.17

  Ny innleggelse på UNN

  Natt til mandag ble en ansatt fra MS Roald Amundsen lagt inn på Universitetssykehuset Nord-Norge. Totalt er det nå seks innlagte pasienter med covid-19. Samtlige er en del av mannskapet på skipet. Ingen av dem mottar intensivbehandling, melder UNN.

 • Mandag 10. august kl. 6.46

  Mange studenter uten deltidsjobb

  Flere studenter kan gå inn i høstens studier uten deltidsjobb. Ferske tall fra Finn.no viser en nedgang på 34.000 utlyste stillinger i år. Leder av norsk studentorganisasjon etterlyser en krisepakke til studentene.

 • Søndag 9. august kl. 19.30

  Stanset for ruspåvirket kjøring

  En mann er stanset av utrykningspolitiet på Godøynes i Bodø etter mistanke om kjøring i påvirket tilstand. Fremstilles nå for lege og anmeldes av politiet.

 • Søndag 9. august kl. 19.00

  En til sykehus

  Politiet melder om store materielle skader på bilen som kjørte utfor veien på Sortland. Sjåføren ble tatt med av ambulansen til sykehuset for en sjekk.

 • Søndag 9. august kl. 17.27

  Trafikkulykke på Sortland

  En person er fraktet til sykehuset etter en trafikkulykke ved Frøskeland på Sortland. En bil kjørte utfor veien og rullet rundt, og det er store materielle skader på bilen. Ifølge politiet er det mindre personskader.

 • Søndag 9. august kl. 14.06

  Bobil veltet i Hadsel

  Nødetatene har rykket ut til Inner Breivika i Hadsel der en bobil kom for langt ut på veiskulderen, og veltet. Det var to personer i bilen, og begge har kommet seg ut uten skader. Bilen ligger i grøfta og er ikke til hinder for trafikken på stedet.

 • Søndag 9. august kl. 13.39

  Redusert framkommelighet i tunnel

  Det er for øyeblikket redusert framkommelighet på E6 mellom Fauske og Narvik. Som følge av vegarbeid ble deler av asfalten i Aspfjordtunnelen ødelagt. Det er gjort forbedringer på asfalten, men alle bes holde lav fart, og det er fare for slaghull i sørgående del av tunnelen.

 • Søndag 9. august kl. 13.37

  Fergesamband på Andenes innstilt

  På grunn av tekniske problemer er fergesambandet mellom Andenes og Gryllefjord innstilt. Ifølge Statens vegvesen blir ikke sambandet åpnet i dag.

 • Søndag 9. august kl. 12.43

  – De yngre må ta mer ansvar

  Helseminister Bent Høie er bekymret etter meldinger om ukontrollerte hjemmefester natt til søndag. Nå advarer han om ny nedstenging om ikke folk følger smitteverntiltakene. – De yngre må ta større ansvar for å hindre en kraftig økning i koronasmitte.

 • Søndag 9. august kl. 11.53

  Seks biler punktert i tunnel

  Trafikken står på E6 i Sørfold etter at flere biler har punktert i Aspfjordtunnelen som følge av skader etter vegarbeid. – Det har danna seg et skikkelig hull i asfalten i tunnelen, og seks bilister har ødelagt dekkene sine, opplyser operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til NRK. Trafikken vil stå til skadene er utbedret.

 • Søndag 9. august kl. 10.59

  To personer reddet opp fra elv

  Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk i natt melding om to fiskere som stod fast på en grunne i Beiarelva nær Selfors, etter at vannstanden hadde steget. Ved hjelp av Sea King fikk de heist opp fiskerne i løpet av en times tid.

 • Søndag 9. august kl. 9.38

  Flere hjemmefester stanset i natt

  Politiet har i natt måttet stanse flere hjemmefester i fylket. 30 til 40 ungdommer måtte forlate en fest i Mo i Rana etter politiets ankomst, og det er også meldt om feststøy i Narvik og på Sortland. På Leknes ble det og meldt om vold utenfor en pub.

 • Søndag 9. august kl. 9.36

  To nye Hurtigruten-ansatte lagt inn

  Ytterligere to ansatte fra mannskapet på MS «Roald Amundsen» ble i går kveld innlagt på sykehuset i Tromsø. Tidligere på dagen ble ett besetningsmedlem og en passasjer utskrevet. Totalt fem pasienter er innlagt med covid-19. Alle besetningsmedlemmer.

 • Søndag 9. august kl. 9.16

  Gutt funnet i god behold

  Den 17 år gamle gutten som var savnet i natt, er nå funnet. Ved 07-tiden søndag morgen meldte politiet at de lette etter gutten, som hadde vært med venner ved Øvre Høydal i Øksnes, men som hadde forsvunnet. Politi og brannvesen lette med drone.