Nyheter - Nordland:

 • I dag kl. 17.05

  Sikret seg stortalent

  G18-landslagsspiller Sebastian Tounekti forlater Tromsdalen til fordel for Bodø/Glimt.Tounekti har vært aktuell for både Bodø/Glimt og Tromsø, men valget falt til slutt på forrige sesongs sølvvinnere. – Jeg tenkte litt. Hjertet velger TIL, og hjernen velger Glimt. Jeg valgte å høre på hjernen. TIL vil være høyt i 1. divisjon og kanskje rykke opp, men jeg tror for min del at det beste er Glimt, sier Tounekti til Eurosport. 17-åringen fikk elleve kamper for Tromsdalen i 1. divisjon forrige sesong. Han har 12 aldersbestemte landskamper for Norge. (NTB)

 • I dag kl. 17.05

  Glimt sikret seg stortalent

  G18-landslagsspiller Sebastian Tounekti forlater Tromsdalen til fordel for Bodø/Glimt.Tounekti har vært aktuell for både Bodø/Glimt og Tromsø, men valget falt til slutt på forrige sesongs sølvvinnere. – Jeg tenkte litt. Hjertet velger TIL, og hjernen velger Glimt. Jeg valgte å høre på hjernen. TIL vil være høyt i 1. divisjon og kanskje rykke opp, men jeg tror for min del at det beste er Glimt, sier Tounekti til Eurosport. 17-åringen fikk 11 kamper for Tromsdalen i 1. divisjon forrige sesong. Han har 12 aldersbestemte landskamper for Norge. (NTB)

 • I dag kl. 15.53

  Bil traff mann

  En bil fikk sleng og traff mann som gikk tur med hunden på gangfeltet ved en bensinstasjon i Mosjøen. Mannen skal ikke være skadet, men sjekkes av helse. Hunden blir sjekket av veterinær. Førerkortet til sjåfør i 20årene er beslaglagt. Det er ikke mistanke om rus, melder poltiet.

 • I dag kl. 14.14

  Pressekonferanse utsatt

  Regjeringen skulle legge frem råd om karanteneregler kl. 14, men har utsatt pressekonferansen på ubestemt tid. – Maskinentreprenørenes landsforbund stiller seg 100 prosent bak NHO i at lokale karanteneregler ikke kan godtas, sier Julie Brodtkorb i MEF.

 • I dag kl. 12.31

  Vil ikke forby lokale regler

  Regjeringen kommer til å legge flere føringer for hvordan lokale karanteneregler skal gjennomføres, men vil ikke forby kommunene å ha egne karanteneregler. Det melder TV 2, som har lest rundskrivet som sendes ut senere søndag.

 • I dag kl. 12.12

  Mange kommuner uten smitte

  Nordland er fylket med færrest kommuner med påvist smitte av korona, skriver Dagbladet. I 26 av 44 kommuner er det ikke påvist smitte, ifølge avisens oversikt. Vefsn er den største kommunen som fremdeles ikke har fått påvist smitte.

 • I dag kl. 9.34

  Pågrepet etter bilbrann

  En person er pågrepet i Bodø mistenkt for biltyveri og ruspåvirket kjøring, melder politiet. Bilen ble funnet etter melding om bilbrann og brannvesenet rykket ut for å slokke brannen. Bilen er helt utbrent.

 • I dag kl. 9.27

  Mistenker ruskjøring

  En mann i 30-årene er mistenkt for promillekjøring etter at han kjørte en bil fast i en snøskavl i Sortland kommune i natt. Mannen er tatt med til legevakt for bevissikring, melder politiet.

 • I dag kl. 8.48

  Frontkollisjon i Bindal

  To personbiler har frontkollidert i Bindal kommune i Nordland, melder politiet på Twitter. En person satt fastklemt i bilen etter kollisjonen, og er fraktet med Luftambulansen til St. Olavs sykehus. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent.

 • Lørdag 28. mars kl. 18.32

  Møteulykke i Bø

  En kvinne ble trolig lettere skadd da to personbiler delvis frontkolliderte på fylkesvei 7698 ved Bø-Storraet. Veien er for tiden stengt, opplyser politiet.

 • Lørdag 28. mars kl. 16.20

  Mistanke om promille

  En kvinne i 50-årene er stanset i kontroll på Ankenes i narvik, mistenkt for promillekjøring og kjøring uten gyldig førerkort.

 • Lørdag 28. mars kl. 16.19

  Skadeverk på skole

  Noen har utført skadeverk på vinduer på Løpsmark skole i Bodø, muligens i løpet av siste døgnet. Det er også utøvet skadeverk på busskur på Bratten. Politiet ønsker tips på 02800.

 • Lørdag 28. mars kl. 15.21

  Vil ha krisepakke for barn

  Skolene og barnehagene er stengt, og barn mangler fristeder fra vold og omsorgssvikt i hjemmet. Nå ønsker Røde Kors at disse barna kan returnere til skole elelr barnehage. Man ser også seg at utdeling av nettbrett til barn kan være en mulighet, slik at de får mulighet til å komme i kontakt med trygge voksne og venner.

 • Lørdag 28. mars kl. 14.03

  Til sykehus etter ulykke

  En person fraktes til Nordlandssykehuset på Stokmarknes for sjekk etter en møtekollisjon på fylkesvei 82 ved Ramsa på Andenes. Personen skal ha ha smerter i brystet.

 • Lørdag 28. mars kl. 14.00

  Strømbrudd

  I Vesterålen har Sortland, Bø og Øksnes hatt store problemer med størmforsyningen i natt. Klokka 14 lørdag har de fleste husstandene fått strømmen tilbake. – Nå er det bare et par området igjen uten strøm i Øksnes. Vi jobber på spreng for at de skal få strømmen igjen i løpet av dagen, sier Eolf Tore Starheim i Vesteråleskraft til NRK.

 • Lørdag 28. mars kl. 13.39

  To biler involvert i ulykke

  Nødetatene er på vei til ei trafikkulykke på Andenes, melder politiet. Det skal være snakk om en front mot front-kollisjon. To personer er involvert, den ene har smerter i brystet. Veien er sperret på stedet.

 • Lørdag 28. mars kl. 12.07

  Mye vind og tett snø i dag

 • Lørdag 28. mars kl. 11.23

  Pasient i Rana testet positivt

  En pasient ved Helgelandssykehuset i Mo i Rana testet i går positivt på koronaviruset. Ifølge sykehuset har pasienten vært behandlet som mistenkt smittet siden innleggelse 25. mars. I går kveld ble pasienten flyttet til et sykehus med høyere behandlingsnivå. Personens hjemkommune er varslet slik at smitteoppsporing kan startes.

 • Lørdag 28. mars kl. 9.33

  Uvær stenger fjelloverganger

  E6 over Saltfjellet er stengt, det gjøres en ny vurdering kl. 12. E10 Bjørnfjell er stengt på norsk og svensk side. På fylkesvei 813 er Beiarfjellet stengt, og det gjøres en ny vurdering kl. 13.

 • Lørdag 28. mars kl. 7.27

  Fjøsbrann i Bodø

  Det brenner i en fjøs på Kløkstad i Bodø, melder politiet i Nordland. Det skal være rundt 50 sauer i fjøset, som er overtent. Brannvesenet og politiet er på stedet. Meldingen om brannen kom like før klokken 07 lørdag morgen.

 • Fredag 27. mars kl. 19.45

  Se kveldens tv-sending

 • Fredag 27. mars kl. 19.33

  Koronaviruset hindrer Narvik-film

  Filmproduksjonen «Kampen om Narvik» blir utsatt på ubestemt tid. – Basert på forlengelsen av påbud fra norske myndigheter, er konklusjonen at vi dessverre ikke rekker å gjennomføre våre planlagte opptak i nord denne vinteren, sier prosjektleder Kristoffer Åsheim Johansen.

 • Fredag 27. mars kl. 19.28

  Hæren kansellerer permisjoner

  Hæren holder tilbake militærpersonell i Nord-Norge på grunn av koronaviruset, melder Nordlys. Dermed er det mange som ikke får dra hjem før tidligst 30. april. I Nord-Norge berøres personell på Skjold, Setermoen, Heggelia, Sør-Varanger og Porsanger.

 • Fredag 27. mars kl. 18.18

  Tilhenger veltet på riksvei 17

  En Felleskjøpet-tilhenger har veltet og ligger delvis i veien på riksvei 17 på kommunegrensa mellom Bodø og Gildeskål. Det er skiltet og mulig å kjøre forbi, men alle bes være oppmerksomme. Det skal være litt glatt i området. Ingen personskade.

 • Fredag 27. mars kl. 17.50

  Permitterer ansatte

  Ni medarbeidere i Avisa Nordlands salgsavdeling blir permittert, melder avisa selv. Årsaken er inntektssvikten avisa opplever som følge av koronasituasjonen.

 • Fredag 27. mars kl. 17.11

  Frykter korona rammer byggebransjen

  Byggebransjen i nord frykter reisebegrensninger som følge av koronasituasjonen. Foreløpig går anleggene, ihvertfall de store, men mange prosjekter er avhengig av arbeidskraft fra Sør-Norge.

 • Fredag 27. mars kl. 17.10

  Forsvarets langtidsplan utsatt

  Fremleggelsen av Forsvarets langtidsplan er forskjøvet til etter påsken på grunn av koronautbruddet. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) skulle opprinnelig ha lagt fram planen for perioden 2021 til 2024 i februar, skriver Forsvarets Forum.

 • Fredag 27. mars kl. 15.37

  Holder tilbake utbytte

  Helgeland Sparebank holder tilbake utbytte i tråd med anbefalingen fra Finansdepartementet, skriver banken i en pressemelding. Ifølge banken vil det gi muligheten til å bidra enda mer overfor næringslivet og privatpersoner som trenger det mest.

 • Fredag 27. mars kl. 14.37

  En av tre frykter konkurs

  En av tre nordlandsbedrifter frykter konkurs som følge av koronakrisen. Dette viser resultatet av en ny spørreundersøkelse blant nordlandsbedriftene, gjort av NHO Nordland. Tre av fire bedrifter sier det kan bli aktuelt å permittere ansatte.

 • Fredag 27. mars kl. 13.51

  To nye smittetilfeller i Narvik

  To personer som anses som smittet med koronaviruset Covid-19 sitter i dag i isolasjon i Narvik. De to er tatt hånd om av Narvik kommunes eget smitteoppsporingsteam, melder Fremover.

 • Fredag 27. mars kl. 13.20

  Første smittetilfelle i Vestvågøy

  En person bosatt i Vestvågøy er nå innlagt med koronasmitte. Det er første smittetilfelle i kommunen, meldes det på deres nettsider. Nordlandssykehuset Lofoten og Vestvågøys kommuneoverlegeteam driver nå med smitteoppsporing

 • Fredag 27. mars kl. 12.56

  Nordnorsk mesterskap til Harstad

  Skikretsene i Nordland og Troms og Finnmark gir sin tilslutning til at Harstad arrangerer NNM på ski i 2021. Arrangørene Medkila Skilag og Kilkam måtte avlyse årets mesterskap, men får nå en ny mulighet neste år. Mesterskapet er tilbake i Nordland i 2022.

 • Fredag 27. mars kl. 11.26

  Forsvarets langtidsplan utsatt

  Fremleggelsen av Forsvarets langtidsplan er forskjøvet til etter påsken på grunn av koronautbruddet. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) skulle opprinnelig ha lagt fram planen for perioden 2021 til 2024 i februar, skriver Forsvarets Forum.

 • Fredag 27. mars kl. 11.04

  Deler ut penger til fartøyvern

  Riksantikvaren gir en million kroner til arbeidet med å bevare båten «Anne Bro» i Lofoten. Motorjakten eies av Vågan kystlag. Riksantikvaren har delt ut til sammen 63 millioner kroner til fartøyvern over hele landet.

 • Fredag 27. mars kl. 9.36

  Uvær i vente

 • Fredag 27. mars kl. 8.55

  Samler inn på nettet

  Kirkens Nødhjelps fasteaksjon går ikke dør til dør med bøsser i år på grunn av koronasituasjonen. Nesten 1000 konfirmanter fra rundt 80 menigheter i Nordland skulle deltatt på aksjonen denne våren. Innsamlingen skal i stedet gjøres over nett.

 • Fredag 27. mars kl. 7.28

  Foreslår at fellesferien flyttes

  I frykt for massekonkurser og høy arbeidsledighet foreslår økonomiprofessor Kjetil Storesletten å legge fellesferien til mai og juni. – Hvis viruset gir seg i juli, kan man få samfunnet i gang igjen, sier han til Dagens Næringsliv. Forslaget får støtte fra økonomiprofessorene Torfinn Harding og Andreas Moxnes.

 • Fredag 27. mars kl. 7.27

  Kolonne over Saltfjellet

  Det er åpnet for kolonnekjøring på E6 over Saltfjellet. Det pågår opprydningsarbeid etter uværet, melder NRK Trafikk.

 • Fredag 27. mars kl. 7.22

  Hurtigbåtrute innstilt

  Nordlandsekspressen fra Nordskot til Bodø er innstilt på grunn av uvær, melder Boreal.

 • Fredag 27. mars kl. 7.00

  Frykter stopp i eksport av laks

  Organisasjonen Sjømatbedriftene frykter at eksport av norsk laks stopper opp. I dag stanses all sivil lufttrafikk i Russland, og mye av norsk laks blir sendt med passasjerfly. Organisasjonen ber nå regjeringen om å forhandle med Russland, melder NTB.