Nyheter:

  • Torsdag 4. april kl. 23.20

    Chelsea snudde ellevill fotballkamp – Palmer ble hattrick-helt

    (Chelsea – Manchester United 4–3) Chelsea lå under 2–3 ni minutter på overtid. To minutter senere sikret Chelsea seieren!

  • Torsdag 4. april kl. 23.12

    Flere redningsmenn drept i russisk droneangrep

    Minst fire personer er drept i angrepene natt til torsdag. Blant dem er Volodymyr Loginovs pappa.

  • Torsdag 4. april kl. 22.50

    Politiet har sperret av bolig i Arendal

    Politiet har torsdag kveld satt opp sperringer rundt en bolig i Arendal. En sivil politibil holder vakt med eiendommen som ligger i et boligfelt få kilometer fra Arendal sentrum, melder Fædrelandsvennen. Avisen har så langt ikke fått en kommentar fra politiet om hvorfor det er satt opp sperringer rundt boligen. Politiet vil hverken bekrefte eller avkrefte til NRK om sperringene rundt boligen er knyttet til drapssaken i Arendal. En mann er pågrepet og siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene utenfor Boots Apotek i Arendal sentrum tirsdag morgen.

  • Torsdag 4. april kl. 22.44

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Vestlendingar forsynte seg av spellemannsprisar i kveld. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Torsdag 4. april kl. 22.41

    Milliardær unngår fengsel i innsidesak

    Den britiske milliardæren Joe Lewis (87) har erkjent seg skyldig i å dele aksjetips med venner, privatfly-piloter og en kjæreste.

  • Torsdag 4. april kl. 22.28

    Vill Mac Allister-scoring – Liverpool holder seg på tabelltopp

    (Liverpool – Sheffield United 3–1) Sheffield United ga Liverpool kamp, men et argentinsk drømmetreff sendte Anfield til himmels.

  • Torsdag 4. april kl. 22.25

    Kontroll på brann i Brønnøy

    Nødetatene har kommet frem til Tosbotn i Velfjord kommune, der det rapporteres om et bål som brenner. Personen som har tent bålet har kontroll, og etatene returnerer til Brønnøysund. Det er heller ingen spredningsfare.

  • Torsdag 4. april kl. 22.18

    Se kveldens siste TV-sending 22.55

  • Torsdag 4. april kl. 22.14

    Rykker ut til brann i kjeller

    Nødetatene har rykket ut til en brann i Rana. Brannen har mulig startet i en fryseboks i kjelleren på en enebolig. Alle beboere er ute av huset.

  • Torsdag 4. april kl. 22.13

    Brann i varebil

    Det brenner i varebil på fylkesvei 420 Vallesverdveien øst for Sørlandsparken i Kristiansand. Personen i bilen har gått ut av bilen, skriver politiet.

  • Torsdag 4. april kl. 22.12

    Frp-Amundsen angrer språkbruken, men forsvarer meningsinnholdet

    Frps Per-Willy Amundsen kommenterer for første gang hvorfor han ikke ville forklare seg for politiet etter sine innlegg på Facebook.

  • Torsdag 4. april kl. 21.49

    Fylkesveg 50 Hol-Aurland open

    Fylkesveg 50 Hol- Aurland er open for fri ferdsel etter uvêr førte til kolonnekøyring tidlegare torsdag kveld.

  • Torsdag 4. april kl. 21.45

    Mann utagerte da han ikke fikk kjøpt øl

    En mann i 60-årene utagerte mot personal og vekter i en dagligvarebutikk i Jernbanegata i Porsgrunn. Grunnen var at han ikke fikk kjøpt alkohol. Mannen var beruset og er nå tatt med til arresten.

  • Torsdag 4. april kl. 21.45

    Bil stolen i Bergen

    Ein bil vart meld stolen frå Bønes klokka 21.10. Kort tid etter vart bilen stoppa av politiet ved Danmarksplass i Bergen. Den mistenkte føraren blåste over lovleg alkoholverdi, og blir meld til politiet.

  • Torsdag 4. april kl. 21.42

    16-åring dømt i Tor Inge-saken – må betale 1,4 mill. i erstatning

    Dommen slår fast at volden mot Tor Inge Dahl (60) var motivert av funksjonsnedsettelsen hans.

  • Torsdag 4. april kl. 21.34

    Kontroll på brann i Brønnøy – ingen spredningsfare

    Brannvesenet og politiet har kommet frem til Tosbotn i Velfjord kommune, der det rapporteres om et bål som brenner. Personen som har tent bålet har kontroll, og etatene returnerer til Brønnøysund. Det er heller ingen spredningsfare. Nødetatene rykket ut på melding om brann i Tosbotn i Velfjord i Brønnøy kommune, der meldingen gikk ut på en gress-, lyng- eller skogbrann. Det skal være snakk om store flammer og sterk vind på stedet. – Det er veldig tørt i området, og vi er redd for at det skal spre seg til nærmeste bebyggelse, sa operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Nordland politidistrikt til NRK før nødetatene var på stedet.

  • Torsdag 4. april kl. 21.34

    Frykter brann vil spre seg i Brønnøy

    Brannvesenet og politiet har rykket ut på melding om brann i Tosbotn i Velfjord i Brønnøy kommune. Politiet skrever på X at det skal være snakk om en gress-, lyng-, eller skogbrann.Det skal være snakk om store flammer og sterk vind på stedet. – Det er veldig tørt i området, og vi er redd for at det skal spre seg til nærmeste bebyggelse, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Nordland politidistrikt. Politi og brann har noen mil å kjøre før de er fremme på stedet.

  • Torsdag 4. april kl. 21.33

    Brønnøy: Meldte om store flammer – var bål

    Det som først hørtes dramatisk ut, viste seg å ikke være så dramatisk likevel.

  • Torsdag 4. april kl. 21.30

    Carina Dahl vant Spellemannspris

    Carina Dahl vant Spellemannsprisen i kategorien «Festmusikk». – Jeg er helt skjelven, sa hun fra scenen da hun holdt takketale. Dahl har vært nominert flere ganger tidligere, men dette er første gang hun vinner.

  • Torsdag 4. april kl. 21.30

    Carina Dahl vant Spellemannpris

    Carina Dahl vant Spellemannprisen i kategorien «Festmusikk». – Jeg er helt skjelven, sa hun fra scenen da hun holdt takketale. Dahl har vært nominert flere ganger tidligere, men dette er første gang hun vinner.

  • Torsdag 4. april kl. 21.29

    Bogatunnelen på E16 er stengt

    Vegtrafikksentralen vest melder at E16 Bogatunnellen i Vaksdal er stengt. Det skal ha kome stein i vegbanen, skriv dei på X.

  • Torsdag 4. april kl. 21.26

    Oilers tok tilbake ledelsen i NM-semifinalen: – Champagnehockey

    Stavanger Oilers har igjen overtaket i semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey etter 4-0-seieren hjemme mot Vålerenga.

  • Torsdag 4. april kl. 21.24

    Oilers tok tilbake ledelsen

    Stavanger Oilers har igjen overtaket i semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey etter 4-0-seieren hjemme mot Vålerenga. Oilers leder 2-1 sammenlagt. Semifinaleserien avgjøres i best av sju oppgjør, og første lag til fire seirer går videre. I egen hall fikk Oilers en drømmestart. Etter bare seks snaue minutter hamret Dan Kissel vertene i ledelsen. – Det er alltid fint å score et mål tidlig i kampen, og jeg tror han reddet alle skuddene mine i forrige kamp, så det var godt at den gikk inn nå, sa Kissel til TV 2 etter første periode. Vondt ble til verre for Vålerenga da Mika Partanen måtte slepe seg av isen med en skade midtveis i første periode. Det ble også bare ett mål i midtperioden. Nick Dineen sørget for det seks minutter etter hvilen. Tredje og siste periode startet heller ikke noe bedre for Vålerenga da Ludvig Hoff scoret 3-0-målet etter rundt fem minutter. – Det er fantastisk hockey, det er champagnehockey, utbrøt TV 2-kommentator Espen Ween. Oilers-spillerne var likevel ikke helt mette, og med ni minutter igjen på klokken økte André Bjelland Strandborg ledelsen ytterligere i overtall. Lørdag møtes kamphanene igjen i Stavanger til semifinalens fjerde oppgjør.

  • Torsdag 4. april kl. 21.19

    Vogntog med problemer ved Sørlandsparken

    Et vogntog har fått problemer på fylkesvei 420 ved Vallesverdveien, øst for Sørlandsparken i Kristiansand. Politiet i Agder melder om redusert fremkommelighet på stedet.

  • Torsdag 4. april kl. 21.13

    Statsråd Toppe: Vil stemme mot utvidet abortgrense

    Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) vil ta dissens i regjeringen mot en utvidet grense for selvbestemt abort.

  • Torsdag 4. april kl. 21.04

    Drapssiktede ikke avhørt ennå

    Mannen som er siktet for drapet på kvinnen i 30-årene, er ennå ikke avhørt av politiet. Vedkommende blir framstilt for varetektsfengsling i løpet av fredag. Politiet utelukker ikke at andre personer kan bli siktet i saken. – En siktelse betyr ikke nødvendigvis at gjerningspersonen er tatt, understreket politiadvokat Vanja Bruvoll under en pressekonferanse i kveld.

  • Torsdag 4. april kl. 20.58

    Avviser Trumps argument i dokumentsaken

    En føderal dommer avviser Donald Trumps forsvar i saken om hemmeligstemplede dokumenter.

  • Torsdag 4. april kl. 20.55

    Brigade Sør kommer til Østerdalen

    Etablering av Brigade Sør i Østerdalen ligger inne i Langtidsplanen for Forsvaret, som skal presenteres i morgen, skriver Østlendingen. En brigade består av 3000–5000 personer og det administrative tyngdepunktet vil ligge i forbindelse med Rena Garnison og Elverum Garnison, skriver avisen. Regjeringen har tidligere offentliggjort at det blir en kraftig oppgradering av de militære avdelingene i Østerdalen, men har ennå ikke offisielt bekreftet etableringen av Brigade Sør.

  • Torsdag 4. april kl. 20.54

    Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall

    Politiet i Harstad etterforsker et mistenkelig dødsfall på en adresse i Harstad. En person er funnet død.

  • Torsdag 4. april kl. 20.51

    Herrem passerte milepæl – Norge knuste Ungarn 33-18

    (Norge - Ungarn 33-18) De norske håndballjentene var aldri truet og banket Ungarn i Åsane Arena i EHF Euro Cup torsdag kveld.

  • Torsdag 4. april kl. 20.51

    Vant TONOs komponistpris

    Folkemusikeren Anne Hytta fra Sauland i Telemark vant i kveld TONOs komponistpris under Spellemannprisen 2023. Hun har hardingfele som sitt hovedinstrument, og har gått i hardingfeleopplæring hos blant andre Einar Løndal og Knut Buen.

  • Torsdag 4. april kl. 20.49

    Snøvær stoppet U23-kvinnenes kamp på Hamar

    Norges U23-kvinner skulle etter planen spilt mot Nederland på Briskeby i Hamar torsdag kveld, men kampen ble avlyst som følge av snødrevet på Østlandet. Det opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding. «Kampen kan ikke gjennomføres på grunn av værforholdene. Kampen er derfor avlyst», heter det i meldingen. U23-kvinnene må derfor vente til mandag før de skal spille kamp igjen. Da venter Sverige i Gävle

  • Torsdag 4. april kl. 20.47

    Herrem-rekord da Norge gikk til topps

    De norske håndballkvinnene var aldri truet og banket Ungarn 33-18 i Åsane Arena i EHF Euro Cup torsdag kveld. Dermed vant Norge firenasjonersturneringen. Laget har ti poeng fra fem kamper og kan ikke tas igjen. Det er fire poeng ned til toer Ungarn før siste runde. Torsdagens landskamp var superveteran Camilla Herrems 306. for Norge. Det er flest av alle utespillere i norsk håndballhistorie. – Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg tror folk begynte å lure. 306, hva er greia? Men jo da, takk for det, sa Herrem til TV 2. Før sommerens OL i Paris skal også håndballjentene spille fire treningskamper mot Frankrike og Danmark i juli. (NTB)

  • Torsdag 4. april kl. 20.36

    Gassrørledningen Balticconnector ferdig reparert

    Reparasjonen av gassrørledningen Balticconnector i Finskebukta, som ble ødelagt i fjor høst, er nå fullført, opplyser driftsselskapet Gasgrid Finland.

  • Torsdag 4. april kl. 20.32

    Innlandet er skogfylke nr. 1

    Tømmerhogsten i Innlandet utgjør 42 prosent av all tømmerhogst i Norge. Det viser den årlige rapporten om skogbruket fra Statsforvalteren i Innlandet. Den samme rapporten viser at 22 millioner planter ble satt i bakken i fjor i vårt distrikt. I fjor var det også ungskogpleie på litt over 104.000 dekar, men dette er et stykke unna målsettingen, som er 150.000 dekar. Statsforvalteren mener derfor det er viktig å jobbe for å øke denne aktiviteten.

  • Torsdag 4. april kl. 20.31

    Luksusbeslag verdt nær syv milliarder kroner i Italia

    En multinasjonal storsvindel skal være rullet opp av europeiske myndigheter.

  • Torsdag 4. april kl. 20.14

    Filip og Astrid Mangen Ingebrigtsen venter sitt andre barn

    Astrid Mangen Ingebrigtsen, kona til Filip Ingebrigtsen, er gravid. Paret har fra før ett barn sammen. «Lillebror», skriver hun under et bilde på Instagram. De fikk datteren Ellie i februar 2020. Nyheten kommer ikke lenge etter at Filips lillebror Jakob Ingebrigtsen annonserte at han skal bli far til sitt første barn. Løpebrødrene fortsetter satsingen denne sesongen, med EM i Roma og OL i Paris som sommerens to store høydepunkt.

  • Torsdag 4. april kl. 20.12

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Epilepsimedisin fører til skade på foster, viser forsking i Bergen. No blir medisinar forbodne for gravide. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Torsdag 4. april kl. 20.10

    UD om Nord-Korea: – Truer regional og internasjonal sikkerhet

    Norge fordømmer den nylige missiloppskytningen til Nord-Korea.

  • Torsdag 4. april kl. 20.07

    Filip Ingebrigtsen venter sitt andre barn

    Ekteparet venter en liten guttunge.

  • Torsdag 4. april kl. 20.07

    Filip Ingebrigtsen venter sitt andre barn

  • Torsdag 4. april kl. 20.05

    Oljeprisen over 90 dollar

    Prisen for nordsjøolje har steget hele 17 prosent så langt i år, og passerer torsdag kveld 90 dollar fatet. Prisen på råolje har steget kraftig de siste månedene. I desember lå den på rundt 72 dollar fatet, ifølge Reuters. OPEC+, organisasjonen for land som eksporterer olje, har innført frivillige produksjonskutt på 2,2 millioner fat per dag. Dette er i tillegg til eksisterende kutt på 3,66 millioner fat som ble avtalt i 2022. Både lavere produksjon fra medlemsland, spenninger i Midtøsten som følge av konflikten mellom Israel og Hamas og større etterspørsel har bidratt til prisøkningen.

  • Torsdag 4. april kl. 20.03

    Oljeprisen stiger til over 90 dollar

    Nå er den på det høyeste siden oktober.

  • Torsdag 4. april kl. 20.00

    Trafikkulykke på E6 i Lillestrøm

    Politiet har fått melding om en trafikkulykke i sørgående felt på E6 ved Frogner i Lillestrøm. – Det er en brøytebil og to personer involvert i ulykken, sier Henrik Larsen, operasjonsleder i politiet. Det har ikke vært noe personskade, kun materielle skader. – Alle kjøretøyene trenger bergingsbil, men trafikken flyter forbi i et felt, sier operasjonslederen i halv ni tiden. Kl. 21.20 er tungberger er på stedet for å hente brøytebilen. Politiet skriver at det kan ta litt tid før den er fjernet.

  • Torsdag 4. april kl. 19.59

    Varsler 17 grader og sol

    Det er bare å glede seg, for snøværet er snart over. Fra søndag av vil det bli svært mye varmere, og varmest blir det i våre områder. Det kan bli opp mot 17 grader. – Varmest blir det i Sørøst-Norge – i Oslo og langs kysten av Vestfold og Telemark med tosifrede varmegrader, sier meteorolog Eldbjørg Moxnes.

  • Torsdag 4. april kl. 19.57

    Bil snurret på E6

    En bil har snurret på E6 i Sarpsborg. Ifølge politiet var det tre personer i bilen. Ingen av dem skal være skadet, men de er likevel kjørt til legevakten for en sjekk. Ulykken skjedde omtrent fire kilometer sør for Årum-krysset i nordgående retning.

  • Torsdag 4. april kl. 19.48

    Hun skal fortsatt lede NHO Innlandet

    Gudrun Sanaker Lohne (bildet) i selskapet Skistar er gjenvalgt som styreleder i NHO Innlandet. Skistar eier og driver vintersportsanlegg i Trysil og Hemsedal, og fire anlegg i Sverige. André Klaseie fra Dokka Fasteners ble valgt inn som nestleder.

  • Torsdag 4. april kl. 19.45

    Skiensmann vant Spellemannpris

    Vokalist og gitarist John Arne Gundersen fra Skien vant Spellemann i countryklassen med bandet Sweetheart torsdag kveld.

  • Torsdag 4. april kl. 19.39

    Undergrunn ble Årets Spellemann

    De kunne knapt tro det selv; Undergrunn rasket med seg den største av alle «Michelinstjerner»; Årets Spellemann-trofé!

  • Torsdag 4. april kl. 19.39

    Allierte frykter Trump

    USA var en pådriver da Nato ble stiftet i Washington, D.C. for 75 år siden. Nå frykter europeiske allierte at amerikanerne i høst velger alenegang.

  • Torsdag 4. april kl. 19.32

    Ruud lekte seg i sesongens første gruskamp

    Casper Ruud er videre til kvartfinalen i Estoril Open. Det ble klart etter at nordmannen slo Botic van de Zandschlup 6-1, 6-2 i sett. Kampen i Portugal var sesongens første gruskamp for Ruud. Han er nummer åtte på verdensrankingen i tennis. Ruud vant Estoril Open i fjor, og har derfor viktige rankingpoeng å forsvare.

  • Torsdag 4. april kl. 19.31

    Mann anmeldt etter utforkjøring

    Nødetatene rykket litt før klokken 19 ut til en trafikkulykke på Torsnesveien i Fredrikstad. Bilføreren hevder ifølge politiet at han kom for langt ut på veiskulderen da han møtte et annet kjøretøy. Han ble kjørt en helseinstitusjon for sjekk. Politiet anmelder mannen fordi bilen ikke er «riktig skodd for føreforholdene». Politiet sa i ettermiddag følgende: «Dersom du kjører bil med sommerdekk og er årsak til et trafikkuhell eller en trafikkulykke, da vil du bli anmeldt».

  • Torsdag 4. april kl. 19.27

    Ruud åpnet grussesongen med seier: – Virkelig imponert

    (Casper Ruud – Botic van de Zandschulp 6–1, 6–2) Den norske tennisstjernen er videre til kvartfinalen i Estoril Open.

  • Torsdag 4. april kl. 19.20

    Ny låneavtale for Sogndal Fotball

    Sogndal Fotball og Hypebuzz Football Club er samde om ein låneavtale for nigerianske Emmanuel Oluwafemi Olugbe. Det melder sogneklubben torsdag kveld. 18-åringen si avtale strekkjer seg ut året, med moglegheit for ein permanent overgang. Midtstopparen har vore på prøvespel i Sogndal sidan februar og fått prøve seg både i trening og i kamp.

  • Torsdag 4. april kl. 19.17

    Se TV-sendingen direkte fra 19.45

    Vinteren slo til for fullt i Rogaland i dag, og det skapte store utfordringer i trafikken. Se dette og mer til i TV-sendingen direkte fra 19.45.

  • Torsdag 4. april kl. 19.14

    Solgte 27.200 billetter til Lyn-Vålerenga

    Hele 27.200 billetter er revet bort til Lyns seriekamp mot erkerival Vålerenga. Det gir et fullsatt Ullevaal stadion om to uker. Torsdag kveld bekreftet Lyns daglig leder Bjørn Jønsberg at samtlige billetter er solgt. – Det er 15 år siden forrige gang vi møtte Vålerenga i seriesammenheng, og det er helt tydelig at Oslo har savnet disse oppgjørene. Vi visste at kampen kom til å bli populær, men at vi skulle selge ut hele Ullevaal stadion på tre dager var i overkant av hva vi trodde. Dette blir veldig gøy, sier Jønsberg. Den tidligere tilskuerrekorden mellom Lyn og Vålerenga var på 20.477. Før 20. april var det Brann som sto med tilskuerrekorden i 1. divisjon. Den lød på 17.284. (NTB)

  • Torsdag 4. april kl. 19.09

    Brann i Asker

    Politiet er på vei til Asker etter melding om en brann. – Det brenner i en boligblokk, sier Sven-Martin Ege, operasjonsleder i Oslopolitiet. Det er synlig røyk og flammer på stedet, men uvisst om det er personskade. – Det er ønskelig at beboere som bor i området og holder seg inne, skriver politiet på X.

  • Torsdag 4. april kl. 19.09

    Brann i Asker slukket

    Politiet er på vei til Asker etter melding om en brann. – Det brenner i en boligblokk, sier Sven-Martin Ege, operasjonsleder i Oslopolitiet. Det var synlig røyk og flammer på stedet. – Vi fikk slukket brannen veldig raskt, på fire minutter faktisk. Vi har veldig flinke folk ute i dag, sier Glenn Gulbrandsen, vaktkommandør hos brannvesenet kl. 19.25. Det er ikke meldt om personskade. Brannvesenet opplyser at det heller ikke er kraftig røykutvikling, så beboere i område kan ferdes ute.

  • Torsdag 4. april kl. 19.07

    Bortviste mann fra bensinstasjon

    Politiet har bortvist en mann i 30-årene fra en bensinstasjon i Skien. Han fremsto som ruset, og var ikke ønsket på stedet.

  • Torsdag 4. april kl. 19.04

    En person siktet for drap

    En mann er pågrepet og siktet for drap på en kvinne i 30-årene i Arendal sentrum tirsdag morgen.

  • Torsdag 4. april kl. 19.04

    Mann pågrepet og siktet etter drap i Arendal

    Det bekrefter Agder politidistrikt i en pressemelding. – Politiet har etterforsket saken med full styrke etter at vi fikk melding om hendelsen tirsdag morgen. En mann er nå siktet for drap. Etterforskningen til nå tilsier at han ikke har noen relasjon til den avdøde, sier politiadvokat Vanja Bruvoll. Politiet utelukker ikke at det kan være en annen gjerningsperson. – Det at en person er siktet i saken betyr at vi vurderer at det er sannsynlighetsovervekt for at han har begått drapet. Den videre etterforskningen vil avklare om mistanken mot den siktede styrkes eller svekkes, sier Bruvoll. Det var tirsdag morgen at en kvinne ble funnet død ved et Boots-apotek i Arendal sentrum. Les mer om saken her:

  • Torsdag 4. april kl. 19.04

    En person siktet for drap i Arendal

    En mann er pågrepet og siktet for drap på en kvinne i 30-årene i Arendal sentrum tirsdag morgen.

  • Torsdag 4. april kl. 19.04

    Opplysninger til VG: Mann i 60-årene siktet for drapet i Arendal

    En mann er torsdag pågrepet og siktet for drap på en kvinne i 30-årene i Arendal.

  • Torsdag 4. april kl. 19.02

    Regjeringen vurderer strengere aldersgrense for TikTok og Snap

    Snapchat og TikTok kan bli utilgjengelig for mange unge. Barneministeren ønsker å regulere norske barn og unges bruk av sosiale medier.

  • Torsdag 4. april kl. 18.55

    Rykker ut til melding om brann i vogntog

    Nødetatene rykker ut til melding om brann i et vogntog på E6 i Narvik. – Stor røykutvikling fra motorrommet til trekkvogna. Trafikken står på stedet, skriver politiet på X. Vegtrafikksentralen opplyser om noe kø på stedet. Nødetatene fikk melding om røykutviklingen 18.50.

  • Torsdag 4. april kl. 18.55

    Brann i vogntog på E6 slukket

    Nødetatene rykker ut til melding om brann i et vogntog på E6 i Narvik. – Stor røykutvikling fra motorrommet til trekkvogna. Trafikken står på stedet, skriver politiet på X. I en oppatering skriver politiet at brannen ble slukket før nødetatene kom til stedet. Det er ikke meldt om personskade. Føreren har bestilt bilberger og trafikken flyter greit forbi.

  • Torsdag 4. april kl. 18.48

    Ny boligprisrekord i Bergen

    Bergens dyreste bolig noensinne er kjøpt i tro på at prisene i vestlandsbyen skal videre opp.

  • Torsdag 4. april kl. 18.44

    Trafikkuhell ved Ringdal i Larvik

    Nødetatene er på E18 ved Ringdal i Larvik der en personbil har kjørt av veien. Det var kun en fører i bilen, en kvinne i 40-årene. Hun er kjørt til legevakt for sjekk.

  • Torsdag 4. april kl. 18.42

    Boligprisene: Disse områdene løfter seg

    Boligprisveksten så langt i år beskrives som overraskende sterk. Henning Lauridsen i Eiendom Norge peker på tre områder som etter en tyngre tid har fått en oppsving.

  • Torsdag 4. april kl. 18.42

    Kolonnekøyring Hol-Aurland

    Det er innført kolonnekøyring på fylkesveg 50 Aurland -Hol på grunn av uvêr, melder Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 4. april kl. 18.32

    Dronningen besøker Melhus og Skaun

    Hans Majestet Kongen er i rehabilitering etter sykehusinnleggelsen tidligere i vinter, og trenger fortsatt mer tid for å komme tilbake i arbeid. Kongen er derfor sykmeldt i to nye uker frem til mandag 22. april. Kongens offisielle program vil i stor grad bli ivaretatt av Kongehusets medlemmer: Det betyr at H.M. Dronningen besøker «Drive» i Melhus, samt Skaun kommune 16. april. – Vi ønsker selvsagt H.M. Kongen god bedring og ønsker H.M. Dronning Sonja hjertelig velkommen til Drive. Vi gleder oss veldig til å få henne på besøk, sier daglig leder i Drive Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth.

  • Torsdag 4. april kl. 18.21

    NHO krever styrking av fergesambandet Andenes-Gryllefjord

    NHO i Nord-Norge ber om at det tas grep for å øke kapasiteten på fergesambandet mellom Andenes i Nordland og Gryllefjord i Troms. Det skriver NHO i en pressemelding. De mener fargesambandet er viktig både for reiseliv og øvrig næringsliv i de to fylkene. I et felles brev til fylkeskommunene i Nordland og Troms, som er ansvarlig for ruten, ber de om at konkrete tiltak vurderes så snart som mulig. – For å unngå kaos på kaiene og sikre en smidig reise for alle, er det avgjørende at vi får en økning i kapasiteten,sier Hans Christian Hansson, regiondirektør i NHO Nordland. NHO vil enten at det settes opp flere daglige avganger eller ved at det settes inn en større ferge. Kravet om utbedring kommer i kjølvannet av de trafikale utfordringene og den manglende kapasiteten som preget sommeren 2023, samt en forventning om økt trafikk i sesongen som står for tur, skriver NHO.

  • Torsdag 4. april kl. 18.18

    Kollisjon i Kristiansand

    To biler har vært innblandet i en mindre kollisjon i Vestre Strandgate i Kristiansand sentrum. Den ene bilen kjørte fra stedet, skriver politiet, som bistår på stedet.

  • Torsdag 4. april kl. 18.14

    Feil på rakett – Danmark stengte luftrom og skipstrafikk

    Det danske forsvaret opplyste at det er oppstått tekniske problemer som gjorde at de ikke fikk deaktivert en rakett om bord på en fregatt på en marinebase.

  • Torsdag 4. april kl. 18.13

    Frontkollisjon i Eidsvoll

    Politiet er på vei til Eidsvoll etter melding om en trafikkulykke. To biler har frontkollidert. Og en person skal ha forlatt bilen sin. – Deretter har bilen begynt å rulle og klemt vedkommende mellom bilen og autovern, skriver politiet i Øst på X. Personen er frigjort, og har mulig et benbrudd. Trafikkulykken har skjedd på Nyvegen, omtrent ved Bønsmo bro. Politiet melder om mindre trafikale utfordringer på stedet, og mulig med omkjøring hvis veien blir stengt i en periode. Kl. 19 er politiet ferdige på stedet og det opprettes sak. En bil ble berget etter ulykken.

  • Torsdag 4. april kl. 18.13

    Rykker ut til trafikkulykke i Eidsvoll

    Politiet er på vei til Eidsvoll etter melding om en trafikkulykke. Det er rapportert om personskade på en person, skriver politiet i Øst på X.

  • Torsdag 4. april kl. 18.13

    Tyveri i Flekkefjord

    Det er meldt om at det i løpet av siste døgn har vært tyveri fra et hus i sentrum av Flekkefjord. Det skal være stjålet noen gjenstander. Politiet har undersøkt åstedet og har startet etterforskning av saken.

  • Torsdag 4. april kl. 18.10

    Brudd for svensk «Hollywood-frue»

    «Dancing With the Stars»-danser Gleb Savchenko (40) bekrefter at han og svenske Elena Belle (39) ikke lenger er et par.

  • Torsdag 4. april kl. 18.10

    Bil har kjørt i grøfta i Kristiansand

    Det er meldt om at en bil har kjørt i grøfta ved Søgne Gamle Prestegård på Fylkesvei 3960 i Kristiansand. Det er ikke meldt om personskade. Et skilt skal være kjørt ned, skriver politiet. Det er glatt veibane på stedet.

  • Torsdag 4. april kl. 18.09

    Børven ute med skade i ukevis

    Odd-spiller Torgeir Børven er ute av spill for klubben i opptil 12 uker. Det skriver Odd på nettsidene sine. Børven måtte forlate treningen i forrige uke med smerter i lysken. Han er i gang med rehabilitering og blir fulgt opp av det medisinske støtteapparatet i klubben.

  • Torsdag 4. april kl. 18.07

    Vy starter opp bussrutene på Haugalandet igjen

    Vy starter opp busstrafikken igjen på Haugalandet etter at all rutetrafikk har vært stengt på grunn av uværet siden i formiddag.

  • Torsdag 4. april kl. 18.04

    Mann med kniv utenfor skole

    Flere politienheter, inkludert sivilpatrulje, har rykket ut til Strindheim skole i Trondheim. Her har vitner sett en mann gå rundt med en kniv, ifølge Adresseavisen. – Vi er på parkeringsplassen utenfor skolen og har kontroll på mannen. Han har ikke brukt kniven, men han har vist den fram, sier operasjonsleder Stian Aalberg i politiet til avisa. På X skriver politiet at flere patruljer søkte etter mannen som nå blir framstilt for lege.

  • Torsdag 4. april kl. 18.03

    Han ga politiet videoopptak etter Arendal-drapet: - Ser glimt av skikkelser og skygger

    På videoopptakene fra klesbutikken kan skikkelser skimtes på andre siden av gaten, der drapet på apotekhjørnet fant sted.

  • Torsdag 4. april kl. 17.53

    Utforkjøring i Evje og Hornnes

    Det er meldt om at en bil skal ha kjørt av Fylkesvei 42 Sveindalsvegen ved Bjørndalsvatn. Bilen skal ha havnet i grøfta og truffet noe fjell, skriver politiet. Bilfører som skal være alene i bilen, er ute av bilen.

  • Torsdag 4. april kl. 17.51

    Guro Reiten ante ikke hvem landslagssjefen var: – Vi kan glemme alt som har vært

    Gemma Grainger var totalt ukjent for Guro Reiten. Men Norges nye landslagssjef har klare ambisjoner om å tre tydelig frem på fotballens verdensscene.

  • Torsdag 4. april kl. 17.50

    Kongen sykmeldt i to nye uker

    Kongen er i rehabilitering etter sykehusinnleggelsen i vinter.

  • Torsdag 4. april kl. 17.45

    Bil har sklidd av E18

    En bil med to personer i har sklidd ut ved Bjørgetunnelen på E18 i Holmestrand. Ulykken har skjedd i sørgående løp. Ingen skal være skadd, melder politiet.

  • Torsdag 4. april kl. 17.45

    Dømt til ungdomsstraff etter vold mot utviklingshemmet

    En 16-åring er dømt til ungdomsstraff med en gjennomføringstid på tre år etter at han var tiltalt for grov vold mot utviklingshemmede Tor Inge Dahl på Karmøy i fjor. 16-åringen må også betale 270.000 kroner i erstatning, og 1,13 millioner kroner i menerstatning til Dahl. Retten skriver i dommen at tiltalte handlet med forsett da han slo Dahl med et hardt knyttneveslag og skadet han uten foranledning, motivert av hans funksjonsnedsettelse.

  • Torsdag 4. april kl. 17.37

    Bil kjørt i fjellveggen på Nesodden

    En bil har kjørt i fjellvegg på fylkesvei 156 på Jaerveien. Det er ikke meldt om personskade, men det er trafikale problemer på stedet. Det skriver politiet på X. Helsepersonell er på stedet og politi er på vei. – Bilen er fjernet fra veien og trafikken slippes opp, skriver politiet kl. 17.39.

  • Torsdag 4. april kl. 17.10

    Mistenkelig dødsfall i Harstad

    Politiet i Troms er på en adresse i Harstad, hvor det er gjort funn av en død person.

  • Torsdag 4. april kl. 17.00

    Finsk politi: Skoleskytingen ser planlagt ut

    Tolvåringen som er mistenkt for skoleskytingen i Finland, ser ut til å ha planlagt skytingen på forhånd basert på elektroniske bevis, sier politiet.

  • Torsdag 4. april kl. 16.55

    Schibsted-sjefen tjente 17,4 millioner i fjor

    Avtroppende sjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund, fikk et betydelig lønnshopp i 2023.

  • Torsdag 4. april kl. 16.54

    Politiet med klar beskjed til de som kjører med sommerdekk

    – Dersom du kjører bil med sommerdekk og er årsak til et trafikkuhell eller en trafikkulykke, da vil du bli anmeldt. Operasjonsleder Henrik Larsen ved Øst politidistrikt er klar i talen. – Og du risikerer også å få førerkortet ditt beslaglagt på stedet, sier han. Det har vært flere ulykker på Sør- og Østlandet i dag der de involverte har kjørt med sommerdekk. Også på hovedveiene på Østlandet har det vært flere trafikkulykker. For å understreke hvor glatt det er, ramser han opp flere ulykker i dag: kjedekollisjon på Romerike, trafikkulykke på E18 ved Askim-porten, front-mot-front på Skedsmokorset, og flere tilfeller der biler har snurret på E6. – Alle har brukt vinterdekk. Det bekrefter bare hvor glatt det er ute på veiene. Selv med vinterdekk har det gått galt.

  • Torsdag 4. april kl. 16.53

    Barn døde av hjertestans under tannoperasjon i Stavanger – politiet har startet etterforskning

    Barnet var i full narkose, men våknet aldri opp igjen.

  • Torsdag 4. april kl. 16.47

    Bodø/Glimt vil ha patent på egen merkevare

    Fotballklubben Bodø/Glimt har søkt til Patentstyret om varemkererettighetene til eget navn og flere slagord som forbindes med klubben. Det skriver Avisa Nordland, som har sett patentsøknaden. – Det er riktig. Vi søker om å beskytte merkevaren Bodø/Glimt og noen «slagord» som er nært knyttet til oss, bekrefter daglig leder Frode Thomassen i en tekstmelding til AN. Slagordene det er snakk om er «førr evig» og «vårres måte». Søknaden er fortsatt under behandling hos Patentstyret.

  • Torsdag 4. april kl. 16.45

    Seks ryttere fraktet til sykehus etter skrekkvelt

    – Helt forferdelig, sa Eurosport-kommentator Theis Magelssen.

  • Torsdag 4. april kl. 16.45

    Barn døde under tannbehandling

    Tirsdag døde et barn på Stavanger universitetssjukehus under en tannoperasjon. Dødsfallet skjedde på oralkirurgisk seksjon. Politiadvokat Tove Marie Haver i Sør-Vest politidistrikt opplyser at barnet var i full narkose, men at det dessverre aldri våknet opp igjen fra operasjonen. Haver sier at politiet avventer obduksjonen av barnet før de bestemmer seg for eventuelle etterforskningsskritt.

  • Torsdag 4. april kl. 16.42

    Alle skal med i Trondheim

    Den blågrønne samlingen i Trondheim fremstår nesten som en politisk genistrek.

  • Torsdag 4. april kl. 16.41

    To personer observert på vei ned til E39: Politiet fant ingen

    Politiet fikk melding om to personer som gikk ned mot motorveien E39 ved Sørmarka Arena i Stavanger. 16.50 melder politiet at de ikke fant personene og at saken derfor er avsluttet.

  • Torsdag 4. april kl. 16.40

    Frigir namn på omkomen

    Det var 36 år gamle Ole Ødegård Lindal som omkom i ei fallulukke ved Blåfjellet på Tarløysa i Rauma kommune onsdag 3. april. Det skriv politiet ei pressemelding. Ole Ødegård Lindal var opphaveleg frå Sandnes, men busett i Molde kommune. Han var på skitur saman med ein kamerat då ulukka skjedde. Ulykka skjedde under nedkøyringa frå fjellet.

  • Torsdag 4. april kl. 16.39

    «Går den veien»: Tror Mark Rutte blir Natos neste sjef

    Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) føler seg rimelig sikker på at Nederlands statsminister Mark Rutte blir Natos neste generalsekretær etter Jens Stoltenberg.

  • Torsdag 4. april kl. 16.35

    Mehl etter Arendal-drapet: – Forståelse for at flere kan føle seg utrygge

    Justisministeren sender tanker til kvinnens pårørende og nærmiljøet i Arendal.

  • Torsdag 4. april kl. 16.35

    Mehl etter Arendal-drapet: – Forståelse for at flere kan føle seg utrygge

  • Torsdag 4. april kl. 16.33

    Ole Ødegård Lindal (36) døde i skiulykken i Rauma

    Han falt ned fra en fjellside og ble erklært død på stedet.

  • Torsdag 4. april kl. 16.32

    Foreløpig ingen avklaring etter mistenkelig dødsfall i Steinkjer

    Den foreløpige obduksjonsrapporten etter at en mann i 70-årene ble funnet død i Steinkjer før påske, kan ikke påvise en sikker dødsårsak.

  • Torsdag 4. april kl. 16.31

    Jobber fortsatt med avklaringer om Oslos samiske navn

    Kartverket snur og gir Oslo kommune likevel rett i at de hadde skaffet seg tilrådning fra samisk stedsnavntjeneste, slik loven krever ved vedtak om stedsnavn. Like før jul vedtok bystyret at byens samiske navn skal være Oslove, en sørsamisk versjon av navnet som er i bruk. Kartverkets første reaksjon var at navnet ikke var godkjent for offentlig bruk. De mente at kommunen manglet formell tilrådning fra samisk stedsnavntjeneste i saken. Etter en ny vurdering endret Kartverket mening om dette. Likevel må det flere avklaringer til før Oslove-navnet er godkjent. Kartverket skriver til byrådet at de nå vurderer andre sider av navnevedtaket: «Siden Oslove er et sørsamisk navn som er vedtatt på en by utenfor samisk område, er det nødvendig å avklare om dette er i tråd med § 3 første ledd i stedsnavnloven, før vi eventuelt klager på vedtaket». Fra byrådet får NRK opplyst at de avventer nytt brev fra Kartverket. I mange år har det samiske miljøet i Oslo jobbet for at hovedstaden skal få vedtatt samisk navn. Oslove-navnet har blant annet blitt brukt av en samisk ungdomsorganisasjon siden 2015.

  • Torsdag 4. april kl. 16.31

    Jobber med avklaringer om Oslos samiske navn

    Kartverket snur og gir Oslo kommune likevel rett i at de hadde skaffet seg tilrådning fra samisk stedsnavntjeneste, slik loven krever ved vedtak om stedsnavn. Like før jul vedtok bystyret at byens samiske navn skal være Oslove, en sørsamisk versjon av navnet som er i bruk. Kartverkets første reaksjon var at navnet ikke var godkjent for offentlig bruk. De mente at det manglet formell tilrådning fra samisk stedsnavntjeneste i saken. Etter en ny vurdering har da Kartverket endret mening. Likevel må det flere avklaringer til før Oslove-navnet er godkjent. Kartverket skriver til byrådet at de nå vurderer andre sider av navnevedtaket: «Siden Oslove er et sørsamisk navn som er vedtatt på en by utenfor samisk område, er det nødvendig å avklare om dette er i tråd med § 3 første ledd i stedsnavnloven, før vi eventuelt klager på vedtaket». Fra byrådet får NRK opplyst at de avventer brev fra Kartverket. Arbeidet med å få vedtatt samisk navn på Oslo har pågått over flere år. Oslove-navnet brukes blant annet av en samisk ungdomsorganisasjon.

  • Torsdag 4. april kl. 16.30

    Her sier Høyre-ordføreren «ja» til kuttplan for olje og gass

    Trondheims nye ordfører, Kent Ranum, regner med «sunn debatt» i eget parti.

  • Torsdag 4. april kl. 16.18

    Vogntog har sklidd av veien

    Politi og helse har rykket ut til melding om et vogntog som har sklidd av veien. Dette er på Gjellebekkveien i Lier. Det meldes om svært glatt veibane. Politiet driver manuell dirigering på stedet. Oppdatering klokken 17.12: Det er en tankbil som har sklidd av veien i forbindelse med oppbremsing, melder politiet. Den har ikke last og er tom. Fører, en mann i 60-årene, undersøkes av ambulansepersonell på stedet. Bilberger har ankommet. Veien er stengt i begge retninger.

  • Torsdag 4. april kl. 16.16

    Trafikkuhell på fylkesvei 1418

    Det er kø i begge kjørefelt på fylkesvei 1418 etter et trafikkuhell på Taraldrudveien i Nordre Follo. Det melder politiet i Øst på X. – En bil har kjørt av veien, skriver de videre. Det er ikke meldt om personskade. Bilberger er straks på stedet.

  • Torsdag 4. april kl. 16.15

    Elever kan lære norsk med kunstig intelligens

    Norsk-skolen i Larvik har laget en egen app til elevene, der de kan bruke kunstig intelligens til å lære norsk. Til nå har det vært mye negativ fokus på kunstig intelligens i skolesammenheng. Men i Larvik har de mange positive erfaringer, sier Gaute Thøgersen, som har vært pådriveren for appen Språki.

  • Torsdag 4. april kl. 16.09

    Amerikansk statsborger døde etter grottedykking i Nordland

    Det ble gitt livreddende førstehjelp i en time, men livet sto ikke til å redde.

  • Torsdag 4. april kl. 16.03

    Arsenal med Maanum-oppdatering: - Ingen åpenbare hjerteproblemer

    Arsenal kommer med en oppdatering på den norske midtbanespilleren etter kollapsen.

  • Torsdag 4. april kl. 16.03

    Arsenal med Maanum-oppdatering: – Ingen åpenbare hjerteproblemer

    Arsenal kommer med en oppdatering på den norske midtbanespilleren etter kollapsen.

  • Torsdag 4. april kl. 16.03

    Mann i 30-åra meldt for ruskøyring

    Ein mann i 30-åra vart klokka 14.15 stoppa av UP i Bergen. Mannen skal ha køyrd i rusa tilstand og vert meld til politiet. Førarkortet er tatt i beslag og blodprøve er tatt, melder politiet.

  • Torsdag 4. april kl. 15.56

    Mistenkelig dødsfall i Steinkjer – kan ikke fastslå dødsårsak

    Tirsdag 26. mars mottok politiet melding om en død person på en adresse i Steinkjer. Avdøde er en mann i 70-årene. – Politiet har fått svar på den foreløpige obduksjonsrapporten og den kan ikke påvise en sikker dødsårsak, sier Silje Årstadvold Valstad, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt. Saken behandles fortsatt som et mistenkelig dødsfall. – Politiet fortsetter å gjøre undersøkelser for å kartlegge omstendighetene og årsaken til dødsfallet, blant annet med krimtekniske undersøkelser av bopel, sier Valstad. Det er fortsatt ikke avklart om det foreligger noe straffbart bak dødsfallet. Ingen er så langt mistenkt i saken.

  • Torsdag 4. april kl. 15.50

    Idustribygg overtent i Meldal

    Politiet har fått melding om brann i ett industribygg i Meldal. Skal være overtent. Brannvesenet har startet slokking. Alle personer er evakuert fra bygget.

  • Torsdag 4. april kl. 15.50

    Industribygg i Meldal brenner

    Det brenner i et industribygg i Meldal i Orkland. – Det er full fyr på taket, sa vaktleder i 110-sentralen Midt-Norge, Stig Lunde. Brannvesenet har fått kontroll på brannen. – Klokken 16.40 melder brannvesenet at har kontroll på brannen, sier operasjonsleder i politiet Stian Aalberg. Alle personer som har vært inne i bygget er evakuert og undersøkt av helsepersonell.

  • Torsdag 4. april kl. 15.50

    Brann i industribygg i Meldal

    Torsdag ettermiddag brenner det i et industribygg i Meldal i Orkland. – Det er full fyr på taket, sa vaktleder i 110-sentralen Midt-Norge, Stig Lunde like etter meldinga kom. – Klokken 16.40 melder brannvesenet at de har kontroll på brannen, sier operasjonsleder i politiet Stian Aalberg. Alle personer som var inne i bygget ble evakuert og undersøkt av helsepersonell. Beboere i nærheten er varslet om å holde seg inne. Politiet vurderte ei stund å evakuere området på grunn av dieseltanker, men det ble raskt avklart at det var kontroll på dem.

  • Torsdag 4. april kl. 15.50

    Kolonnekjøring på Haukelifjell

    På E134 over Haukelifjell er det kolonnekjøring mellom Haukelitunnelen og Liamyrane på grunn av uvær. Veien har vært stengt.

  • Torsdag 4. april kl. 15.49

    Kolonnekjøring på Haukelifjell

    Det er innført kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell. Kolonnene går mellom Haukelitunnelen og Liamyrane.

  • Torsdag 4. april kl. 15.46

    Person observert med våpen – en person pågrepet med luftvåpen

    Politiet har vært på Hana i Sandnes i forbindelse med at det ble observert en person med våpen. Det viser seg at en person har skutt med et luftvåpen i et åpent skogholt. Det er ingen fare for personer i området, melder politiet i Sør-Vest. En person er pågrepet og siktet for ulovlig bevæpning på offentlig sted.

  • Torsdag 4. april kl. 15.46

    Ten Hag ber om tålmodighet: – Ikke forstyrr denne prosessen

    Chelseas kjøpsstrategi er ikke nødvendigvis veien å gå, mener Manchester United-manager Erik ten Hag.

  • Torsdag 4. april kl. 15.42

    Skiløper trenger bistand på Haukelifjell

    Hovedredningssentralen har mottatt nødmelding fra en skiløper på Haukelifjellet som trenger bistand for å komme seg ut på grunn av skade og dårlig værforhold. Frivillige hjelpemannskaper og politiet er på vei. Redningshelikopteret fra Sola må avbryte på grunn av værforholdene, opplyser Hovedredningssentralen. Politiet kjenner ikke til skadeomfanget til skiløperen.

  • Torsdag 4. april kl. 15.40

    Strømbrudd i Lillesand

    Over 900 husstander i Lillesand er uten strøm torsdag ettermiddag som følge av en feil på strømnettet. Det viser Glitre Nett sin dekningsoversikt. Det jobbes med å finne og rette feilen. Det er vanskelig å si når strømmen vil være tilbake for alle, ifølge selskapet.

  • Torsdag 4. april kl. 15.40

    Strømbrudd i Homborsund

    Over 900 husstander i Homborsund i Grimstad er uten strøm torsdag ettermiddag som følge av en feil på strømnettet. Det viser Glitre Nett sin dekningsoversikt. Det jobbes med å finne og rette feilen. Det er vanskelig å si når strømmen vil være tilbake for alle, ifølge selskapet.

  • Torsdag 4. april kl. 15.32

    NRK: Fotballpresident Lise Klaveness ut mot Uefas Brann-bot – skal møtes for å diskutere regelverket

    Norges fotballpresident Lise Klaveness støtter Brann som ikke nådde fram med sin anke av boten på 5000 euro klubben fikk for tilrop fra tribunen i en CL-kamp.

  • Torsdag 4. april kl. 15.30

    Nedgang på Wall Street etter renteadvarsel

    Det svinger på børsene i USA etter at sentralbank-medlem sa at det kan bli null rentekutt i år om prisveksten står stille.

  • Torsdag 4. april kl. 15.30

    Wall Street gjør helomvending etter renteadvarsel

    Det svinger på børsene i USA etter at sentralbank-medlem sa at det kan bli null rentekutt i år om prisveksten står stille.

  • Torsdag 4. april kl. 15.30

    Advarer om nedtur på Wall Street: – Spørsmål om tid

    Børsene i USA snudde brått ned torsdag kveld etter renteuttalelser og oljeprishopp.

  • Torsdag 4. april kl. 15.30

    Wall Street stiger fra start

    Børsene i USA klatrer etter jobbtall.

  • Torsdag 4. april kl. 15.27

    Derfor vil ikke Tuva Novotny snakke om Alexander Skarsgård

    Tuva Novotny (44) er helt klar på hvorfor hun ikke vil utbrodere noe som helst om forholdet til Alexander Skarsgård (47).

  • Torsdag 4. april kl. 15.27

    Drapet i Arendal: – Hun var en veldig bra person

    Innbyggere i Arendal kjenner på sterke følelser etter drapet på en apotekansatt for to dager siden. Politiet er fortsatt på jakt etter gjerningspersonen. – Det at du kjenner vedkommende gjør det mer spesielt. Vi er veldig mange som vet hvem hun var, sier Petter Nesset, i Arendal. Han har bare gode ord å si om kvinnen. – Jeg opplevde henne som spesielt servicevennlig og som en veldig bra person. Hun hadde mange gode relasjoner i byen, sier han. Politiet er fortsatt på jakt etter en ukjent gjerningsperson og har ingen mistenkte.

  • Torsdag 4. april kl. 15.26

    Total snuoperasjon: Varsler 17 grader og sol

    Bort med boblejakken!

  • Torsdag 4. april kl. 15.25

    Trafikkulykke i Asker – veien sperret

    Det har vært en trafikkulykke E134 i retning Drammen, like før rundkjøringen på Spikkestad. – To biler er involvert, opplyser politiet på X. Ifølge brannvesenet er én person skadet. Veien er sperret og det meldes om trafikale utfordringer på stedet.

  • Torsdag 4. april kl. 15.25

    Trafikkulykke i Asker – én person skadet

    Det har vært en trafikkulykke E134 like før rundkjøringen på Spikkestad. To biler skal være involvert, opplyser politiet på X. Ifølge brannvesenet er én person skadet. Det meldes om trafikale utfordringer på stedet.

  • Torsdag 4. april kl. 15.25

    Frontkollisjon i Asker – seks til sykehus

    Det har vært en trafikkulykke E134 i retning Drammen, like før rundkjøringen på Spikkestad. – Det har vært en front mot front mellom to biler, opplyser politiet. En av bilene lå på taket. – Alle seks involverte personer i ulykken er på vei til Drammen sykehus for behandling og undersøkelser. En av de skadde er et barn på 11 år, sier Roy Langengen, operasjonsleder i Oslopolitiet til NRK. Veien var først helt sperret og det ble meldt om trafikale utfordringer på stedet. – Veien er åpnet igjen forbi ulykkesstedet, skriver politiet i 17-tiden. Politiet oppretter sak.

  • Torsdag 4. april kl. 15.23

    Filmanmeldelse «Ukjent landskap»: Hjerteknuser

    Den norske annerledesfamilien som lever drømmen, og fikk oppleve marerittet.

  • Torsdag 4. april kl. 15.19

    Koranbrenner Salwan Momika pågrepet – sendes tilbake til Sverige

    Salwan Momika sendes tilbake til Sverige etter at han søkte asyl i Norge.

  • Torsdag 4. april kl. 15.17

    Trafikkulykke i Lillestrøm

    Alle nødetater rykker ut etter melding om trafikkulykke nær Industriveien i Lillestrøm. – Meldt om en front-mot-front ulykke, skriver politiet på X, klokken 15.16. To personer involvert i ulykken får videre oppfølging i helsesporet. Det fremstår mindre alvorlig, melder politiet i halv fem tiden. – En mistenkt sjåfør blir anmeldt for uaktsom kjøring, skriver politiet. Det er ingen mistanke om rus i bildet.

  • Torsdag 4. april kl. 15.16

    Vogntog har kjørt ut av veien i Suldal

    Et vogntog har kjørt av veien på riksvei 13 ved Lovraeidet i Suldal. Mindre kjøretøy kommer seg forbi på stedet, men veien er stengt for større kjøretøy. Det melder Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 4. april kl. 15.16

    Bilbrann i Sandefjord

    Nødetatene rykker ut til melding om brann i bil i Sandefjord. Det var ingen personer i bilen. Politiet har gjort undersøkelser og kjenner ikke til årsaken til at bilen begynte å brenne.

  • Torsdag 4. april kl. 15.15

    Ring 3 i Oslo stengt i én retning

    Smestadtunnelen på Ring 3 i Oslo er stengt i vestgående retning etter en kjedekollisjon med fem biler. Det opplyser Vegtrafikksentralen Øst og politiet på X. Nødetater er på stedet i halv fire tiden, og melder om materielle skader. Klokken 16.00 er et kjørefelt ryddet.

  • Torsdag 4. april kl. 15.15

    Ring 3 i Oslo åpnet etter kjedekollisjon

    Smestadtunnelen på Ring 3 i Oslo var stengt i vestgående retning etter en kjedekollisjon med fem biler. Det opplyser Vegtrafikksentralen Øst og politiet på X. Nødetater er på stedet i halv fire tiden, og melder om materielle skader. Klokken 16.00 er et kjørefelt ryddet. Tjue minutter senere er alle bilene berget og tunnelen åpnet for normal trafikk. Politiet oppretter sak.

  • Torsdag 4. april kl. 14.59

    Fotballpresident Klaveness ut mot Uefa etter Brann-boten

    Tidligere denne uken ble det klart at Brann må betale 5000 euro i bot for supporteres rop i kampen mellom Brann og St. Pölten i kvinnenes Champions League. Brann-supportere ropte «Uefa mafia», noe det europeiske fotballforbundet (Uefa) ikke likte. Klubben anket, men denne førte ikke fram. Nå får Brann støtte fra fotballpresident Lise Klaveness. – Jeg mener at overordnete fotballinstitusjoner ikke trenger beskyttelse mot utsagn som er innenfor rammene av ytringsfriheten. Ytringsfrihet er en menneskerettighet, som har et sterkt vern i både nasjonale og internasjonale fora, og som ikke minst er viktig for demokratiet. Ytringsfrihet for fotballsupportere står derfor sterkt for meg, og takhøyde for ytringer på fotballstadioner er en viktig del av fotballens historie og identitet, skriver Klaveness i en e-post til NRK. – I dag handler dette om Brann og Branns supportere, men på sikt vil det handle om ytringsfrihet for supportere av andre kvinnelag i europeiske turneringer, sier hun. Fotballpresidenten sier nå at NFF, Uefa og Brann skal møtes nå i april for å diskuterte regelverket. – Uavhengig av utfallet i denne ankesaken er jeg motivert for å se om og hvordan denne saken kan brukes til å skape fremtidig endring.

  • Torsdag 4. april kl. 14.59

    Seks vogntog sto fast - nå er veien åpnet

    Vegtrafikksentralen melder at seks vogntog trenger berging på Sundvegen utenfor Kopervik i Karmøy. Klokken 16 melder NRKs reporter at to av de seks vogntogene har blitt fjernet. Veien er stengt. Det skal være 44 centimeter snø på stedet der vogntogene kjørte seg fast. Klokken 16.20 melder Vegtrafikksentralen at vogntogene som stod fast er fjernet, og veien er åpen. Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at bergingsbilen selv gled av veien og måtte ta på kjetting. Dette stemmer ikke. Bergningsbilen kjørte med kjetting, og gled ikke ut av veien. NRK beklager feilen.

  • Torsdag 4. april kl. 14.59

    Sju vogntog trenger berging

    Vegtrafikksentralen melder at sju vogntog trenger berging på Sundvegen utenfor Kopervik i Karmøy. Mulig at veien vil bli stengt. Politiet er på vei til stedet for oversikt/bistand.

  • Torsdag 4. april kl. 14.59

    Seks vogntog trenger berging

    Vegtrafikksentralen melder at seks vogntog trenger berging på Sundvegen utenfor Kopervik i Karmøy. Klokken 16 melder NRKs reporter at to av de seks vogntogene har blitt fjernet, men at bergningsbilen som kom til stedet måtte stoppe arbeidet for å selv ta på kjetting. Veien er stengt.

  • Torsdag 4. april kl. 14.51

    Ber foreldre hente skolebarn i Karmøy

    Karmøy kommune blir foreldre selv hente elever som har behov for skoleskyss. Snøværet har ført til at alle busser står på Haugalandet, og det vil de gjøre til klokka 18 i kveld, melder Vy. På sine hjemmesider skriver kommunen: – Skolene har personale som vil være til stede inntil barna er hentet. Vi har forståelse for at det er krevende for foreldre, eller andre foresatte, å hente barna. De trafikale utfordringene rammer alle. Det er derfor viktig å presisere at barna blir ivaretatt inntil de blir hentet. Koordiner gjerne henting om det er mulig.

  • Torsdag 4. april kl. 14.50

    Helikopter avbrøt redningsforsøk

    Dårlig vær gjør at et redningshelikopter fra Sola har avbrutt forsøket på å ta seg frem til en skadet skiløper på Haukelifjell. Det var i 13-tiden Hovedredningssentralen i Sør-Norge mottok en nødmelding om at en mann i 60-årene trenger hjelp til å ta seg ut av fjellet. Frivillige hjelpemannskaper er kalt ut og forsøker nå å ta seg frem til stedet. Aksjonen ledes av Sør-Øst politidistrikt.

  • Torsdag 4. april kl. 14.47

    Gasslekkasje i Finnsnes: Sikkerhetssone på 300 meter

    Det er per nå ikke eksplosjonsfare, står det i nødvarselet.

  • Torsdag 4. april kl. 14.47

    Gasslekkasje på Finnsnes

    Brannvesenet har fått tettet gasslekkasjen.

  • Torsdag 4. april kl. 14.43

    Bil av veien i Bergen

    En bil kjørte av veien og opp på en mur i statsminister Michelsens vei i Bergen i ettermiddag. Det var en stund fare for at bilen skulle velte. Den ble sikret av mannskaper fra brannvesenet. Føreren, en mann i 70-årene, er fraktet til legevakt med ambulanse. Politiet har ikke mistanke om ruspåvirkning, men førerkortet er beslaglagt.

  • Torsdag 4. april kl. 14.43

    Fare for at bil skal velte

    En bil har kjørt i grøften i Statsminister Michelsens vei ved Paradis i Bergen og videre opp en skråning. Det er fare for at bilen skal velte og mannskaper fra brannvesenet arbeider med å sikre kjøretøyet.

  • Torsdag 4. april kl. 14.39

    Branntilløp ved Galvano Industrier

    Det har vært et branntilløp ved Galvano Industrier AS i Fauske. Brannen ble slukket av ansatte før politiet kom til stedet. – Det er ikke meldt om personskade, men en person sjekket av helse grunnet røykutvikling på stedet. Politiet har gjort undersøkelser på stedet og vil opprette sak, melder Nordland politidistrikt.

  • Torsdag 4. april kl. 14.30

    Kjedekollisjon på E6 i Follo

    Nødetatene er på vei til Nøstvettunnelen på E6 i Akershus i sørgående retning, etter melding om en kjedekollisjon mellom fem personbiler og to vogntog. – Alle personer er ute av bilene, ingen er fastklemt. De er oppegående alle sammen, og framstår ikke som alvorlig skadet, sier vaktleder Harald Mogen ved Øst 110-sentral til NRK kl. 14.55. Tunnelløpet i sørgående retning er stengt for trafikk. Mogen sier det trolig vil ta noe tid å få åpnet veien igjen siden vogntoget og bilene trenger bergingsbil. Stengingen fører til lange køer på E6 sørover fra Oslo (bildet).

  • Torsdag 4. april kl. 14.30

    Kjedekollisjon på E6

    Nødetatene er på vei til Nøstvettunnelen i Akershus i sørgående retning, etter melding om en kjedekollisjon mellom flere personbiler og et vogntog. Det er foreløpig ikke kommet beskjed om personskade, skriver politiet på X. Tunnelleløpet i sørgående retning er stengt for trafikk.

  • Torsdag 4. april kl. 14.30

    Kjedekollisjon på E6 i Follo – tunnelen åpnet

    Nødetatene er på vei til Nøstvettunnelen på E6 i Akershus i sørgående retning, etter melding om en kjedekollisjon mellom fem personbiler og to vogntog. – Alle personer er ute av bilene, ingen er fastklemt. De er oppegående alle sammen, og framstår ikke som alvorlig skadet, sier vaktleder Harald Mogen ved Øst 110-sentral til NRK kl. 14.55. I 16-tiden er tunnelen åpnet igjen, etter å ha vært stengt i sørgående retning, melder Statens vegvesen. Stengingen førte til lange køer på E6 sørover fra Oslo (bildet). Veien er ryddet, men det vil ta tid før køene løser seg opp, melder Vegvesenet.

  • Torsdag 4. april kl. 14.25

    Har inngått sluttavtale

    Kommunedirektør Inger Hegna har inngått en sluttavtale med Arendal kommune. Det skriver ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) i en pressemelding. Bakgrunnen for fratredelsen er uenighet om den strategiske retningen for kommunen og hvordan utfordringene skal løses fremover, ifølge pressemeldingen. Opposisjonspartiene har varslet at de vil klage på at bystyret ble lukket da saken ble behandlet torsdag.

  • Torsdag 4. april kl. 14.23

    Saudi-Arabia sikret seg WTA-finalen – pengepremiene skyter i været

    Sesongavslutningen for de beste kvinnelige tennisspillerne blir avholdt i Saudi-Arabia de tre neste sesongene. Premiepotten øker betraktelig.

  • Torsdag 4. april kl. 14.23

    Bil kjørte av E6 ved Espa

    Torsdag ettermiddag kjørte en personbil av E6 ved Espa i Stange. Ifølge politiet i Innlandet er det ikke meldt om personskader, og trafikken kan passere forbi.

  • Torsdag 4. april kl. 14.16

    Skiløper med nødmelding

    Hovedredningssentralen i Sør-Norge mottok i 13-tiden en nødmelding fra en skiløper på Haukelifjell. Personen trenger bistand med å komme seg ut av fjellet på grunn av en skade og dårlige værforhold. Frivillige hjelpemannskaper er kalt ut. Et redningshelikopter fra Sola gjør også et forsøk på å ta seg frem til stedet. Sør-Øst politidistrikt koordinerer aksjonen.

  • Torsdag 4. april kl. 14.15

    Borr Drilling-rigg blir midlertidig suspendert i Saudi-Arabia

    Riggselskapet rammes av Saudi Aramcos oljebrems.

  • Torsdag 4. april kl. 14.14

    Skiløper trenger bistand på Haukelifjell

    Hovedredningssentralen har mottatt nødmelding fra en skiløper på Haukelifjellet som trenger bistand for å komme seg ut på grunn av skade og dårlig værforhold. Politiet er i dialog med mannen i 60-årene som er ved Årmotvatni. Han har selv opplyst at han er lettere skadd. Politiet melder like før klokka 16.30 at sikten er bedre enn forventet og at de er på vei inn til skiløperen.

  • Torsdag 4. april kl. 14.13

    Bil har kjørt i tunnelvegg i Indre Østfold

    En bilist har kjørt inn i en tunnelvegg ved Askimporten på E18 i retning Oslo. Det er svært glatt på stedet, ifølge politiet. Sjåføren skal ikke være skadet, men bilen må hentes av bilberger. Høyre kjørefelt i retning Oslo er stengt, opplyser vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 4. april kl. 14.10

    Hovedredningssentralen: Mottatt nødmelding fra skiløper på Haukelifjell

    Skiløperen opplyser at vedkommende trenger bistand for å komme seg ut på grunn av skade og dårlig værforhold, opplyser sentralen.

  • Torsdag 4. april kl. 14.04

    Boligprisene steg i Bergen i mars

    Boligprisene i Bergen steg med 2,7 prosent i mars. Korrigert for sesongvariasjoner var økningen på 1,9 prosent. På landsbasis var økningen på 0,9 prosent, viser tall fra Eiendom Norge. Boligprisene i Bergen har til nå i år økt med 7,8 prosent. Det ble solgt 505 boliger i byen i mars.

  • Torsdag 4. april kl. 14.04

    Kan Vettel erstatte Hamilton?: – Jeg snakker med Toto

    Om ikke Formel 1 har nok rykter og løse tråder fra før: Kan Sebastian Vettel (36) være på vei tilbake? Lewis Hamilton (39) mener det er en god idé.

  • Torsdag 4. april kl. 14.04

    Østerriksk politi: Nordmann i 20-årene døde i ulykke på skisted

    Hendelsen skjedde natt til onsdag i det populære skistedet St. Anton.

  • Torsdag 4. april kl. 14.01

    Kjedekollisjon på E18 i Flårtunnelen

    Nødetatene på vei til E18 i Flårtunnelen i Tønsberg etter melding om kjedekollisjon. Foreløpig er det ikke klart hvor mange biler som er involvert.

  • Torsdag 4. april kl. 14.01

    E18 ved Tønsberg helt stengt etter kjedekollisjon

    Nødetatene har rykket ut til E18 i Flårtunnelen i Tønsberg etter melding om kjedekollisjon. Det er mange biler involvert og E18 er helt stengt i begge retninger inntil videre. Det er stengt ved både Kopstadkrysset og Undrumsdalkrysset. Det er skilta omkjøring. Klokka 16.17 var tunnelen åpen igjen i begge retninger.

  • Torsdag 4. april kl. 14.00

    Odd-spiss ute med skade

    Odd-spiss Torgeir Børvens lyskeskade kan medføre at han må være borte i 12 uker, opplyser eliteserieklubben. Børven er i gang med rehabilitering og blir fulgt opp av klubben. Han måtte forlate treningen i forrige uke med smerter i lysken.

  • Torsdag 4. april kl. 13.53

    Dømt for overgrep mot egne barn

    En mann fra Østfold er dømt til fengsel i to år og ni måneder for å ha forgrepet seg på to av sine døtre. Overgrepene skjedde i ulike tidsrom for mellom 14 og 31 år siden. Døtrene var begge under ti år da de ble misbrukt, ifølge dommen. Mannen nektet straffskyld da han møtte i retten i februar. I tillegg til fengselsstraffen, er østfoldingen også dømt til å betale 250.000 kroner i oppreisningserstatning til hver av døtrene.

  • Torsdag 4. april kl. 13.51

    Børven ute i flere uker

    Odd-spiss Torgeir Børven er ute med skade i opptil tolv uker.

  • Torsdag 4. april kl. 13.49

    Elevar fann maskingevær ved barneskule

    Fleire elevar ved Jordet skole i Larvik kommune kom over eit skytevåpen då dei leita etter klinkekuler like ved skulen onsdag. Det seier Cathrine Haakestad, rektor ved Jordet skole, til Østlands-Posten. Rektoren seier til avisa at det ikkje var dramtikk rundt hendinga. – Men noko slikt har absolutt ikkje noko på ein skule å gjera, seier ho. Sør-Øst politidistrikt forteller til avisa at våpenet var pakka inn i plast og tøy då det vart oppdaga. Krimsjef Hege Skar i Larvik seier det er tatt DNA-prøve av våpenet og at det er sendt vidare til Kripos.

  • Torsdag 4. april kl. 13.49

    Elevar fann maskingæver ved barneskule

    Fleire elevar ved Jordet skole i Larvik kommune kom over eit skytevåpen då dei leita etter klinkekuler like ved skulen onsdag. Det seier Cathrine Haakestad, rektor ved Jordet skole, til Østlands-Posten. Rektoren seier til avisa at det ikkje var dramtikk rundt hendinga. – Men noko slikt har absolutt ikkje noko på ein skule å gjera, seier ho. Sør-Øst politidistrikt forteller til avisa at våpenet var pakka inn i plast og tøy då det vart oppdaga. Krimsjef Hege Skar i Larvik seier det er tatt DNA-prøve av våpenet og at det er sendt vidare til Kripos.

  • Torsdag 4. april kl. 13.49

    Siktet for hallikvirksomhet

    En kvinne i 40-årene er siktet for hallikvirksomhet i Fredrikstad. Hun og to kvinner i 30-årene er pågrepet i en bolig leid gjennom Airbnb. Kvinnene i 30-årene er siktet etter utlendingsloven. – Det kan være snakk om trafficking. I saker hvor det er mistanke om hallikvirksomhet og prostitusjon er dette alltid en hypotese vi har med oss, sier Geir Willadsen, krimsjef i Fredrikstad.

  • Torsdag 4. april kl. 13.39

    Ryddet på E134 i Etne

    Det er nå ryddet på E134 i Fiksebakkane i Etne. Trafikken går som normalt.

  • Torsdag 4. april kl. 13.38

    Boknasundbrua åpnet igjen

    Brøytebiler har brøytet og saltet på Boknasund bru i Bokn, melder politiet. Brua er dermed åpen for trafikk igjen.

  • Torsdag 4. april kl. 13.30

    Solgte ettromsleilighet for 3,5 millioner: – Veldig overrasket

    Christoffer Løvdal (24) ble plutselig nødt til å selge leiligheten sin. Kjøpesummen endte en halv million kroner over prisantydning.

  • Torsdag 4. april kl. 13.29

    Vei ryddet etter trafikkaos

    Det er rydda i bakkene på E39 mellom Sundfør nord i Rogaland og grensa til Vestland fylke. Flere kjøretøy har stått fast her gjennom dagen.

  • Torsdag 4. april kl. 13.20

    Kjedekollisjon på E39

    Nødetatene melder at aller involverte er oppegående og blir tilsett av helsepersonell etter en kjedekollisjon på E39 ved Helleland i Eigersund. En lastebil og to personbiler har kollidert. Ifølge meldingen skal alle personer være ved bevissthet og ute av kjøretøyene. Trafikken skal gå som normalt på stedet.

  • Torsdag 4. april kl. 13.20

    Melding om trafikkuhell på E39

    Nødetater rykker ut etter melding om et trafikkuhell på E39 ved Helleland i Eigersund.

  • Torsdag 4. april kl. 13.12

    Tre års fengsel for valdtektsforsøk

    Ein mann i 30-åra er dømd til fengsel i tre år for forsøk på valdtekt av 90 år gamle Marta Sandal frå Gulen. Valdtektsforsøket skjedde i fjor sommar. Dommen fall i dag. Til frådrag i fengselsstraffa kjem 303 dagar mannen har site i varetekt.

  • Torsdag 4. april kl. 13.10

    Ung Oslo-gutt tok NM-gullet i utfor

    21 år gamle Simen Sellæg fra Oslo var raskest under NM i utfor på Hafjell torsdag.

  • Torsdag 4. april kl. 13.01

    Politiet undersøker bolig i Fredrikstad: Vil ikke si hvorfor

    Politiet gjør torsdag ettermiddag undersøkelser i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad, skriver Fredriksstad Blad. – Vi kan bekrefte at politiet er på stedet. Utover det har vi ingen ytterligere kommentar per nå, sier krimsjef i Fredrikstad-politiet Geir Willadsen. Operasjonsleder i Øst politidistrikt Atle Vesttorp sier til avisen at ingen personer er skadet, og at det ikke er snakk om en ulykke. – Vi lar de som er på stedet jobbe i fred, så vil det komme flere opplysninger etter hvert, sier Vesttorp. NRK har vært i kontakt med jourhavende politiadvokat i Øst politidistrikt Torill Johnsen. Hun vil ikke si hvorfor politiet er på den aktuelle adressen.

  • Torsdag 4. april kl. 12.53

    Singelulykke på E18 mellom Sandefjord og Larvik

    Nødetatene har rykket ut til singelulykke på E18 mellom Sandefjord og Larvik, i sørgående retning. Ifølge politiet er føreren ute av bilen og oppegående. Bilen har snurret rundt og det er stedvis svært glatt på E18. Politiet oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.

  • Torsdag 4. april kl. 12.51

    Ble skadet da han forsøkte å avverge grovt tyveri

    To menn er pågrepet og arrestert etter grovt tyveri ved en skytebane i Tønsberg. – En mann har prøvd å avverge det og i den handlingen har de gått til angrep på han, sier Tommy Eriksen, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt. Mannen er kraftig forslått og fremstår skadet. Han er sendt til sykehus med ambulanse for videre undersøkelser.

  • Torsdag 4. april kl. 12.47

    Finland stenger grensen til Russland på ubestemt tid

    Det melder nyhetsbyrået Reuters og viser til en uttalelse fra myndighetene.

  • Torsdag 4. april kl. 12.43

    – Følg med, vær årvåkne

    Beredskapen i Arendal er høynet i forbindelse med den pågående drapsetterforskningen. Fungerende stabssjef i politiet Tore Solberg, har forståelse for at situasjonen kan føles utrygg for innbyggerne. – Vi gjør det vi kan for å være trygghetsskapende for befolkningen i Arendal. Men jeg har full forståelse for at folk er bekymra, og folk må ta sine egne valg i forhold til hvor de beveger seg og hvor de går. det styrer ikke vi over, sier Solberg. Han kommer med noen generelle råd til befolkningen. – Vi gir noen generelle råd: at folk skal følge med og være årvåkne. Er det ting som skiller seg ut fra det normale? Enten det er personer, kjøretøy eller andre ting, ta kontakt med politiet. Enten ring inn eller stopp en av de patruljene som er i sentrum, sier Solberg.

  • Torsdag 4. april kl. 12.41

    Interne tall: Skiforbundet risikerer tom lommebok

    Bankkontoen til Norges Skiforbund kan være tom ved nyttår dersom det ikke inngås nye sponsoravtaler i løpet av noen få måneder.

  • Torsdag 4. april kl. 12.34

    Utdanningsforbundet vil droppe nasjonale prøver

    – De nasjonale prøvene er ikke gode nok som pedagogisk verktøy. Det sier Mari Emma Odberg Bjerke, leder i Utdanningsforbundet i Østfold. Nå går forbundet inn for å droppe prøvene som har vært i bruk her i landet i 20 år. Utvalget for kvalitetsutvikling i skolen har foreslått å avvikle dagens nasjonale prøver, og Utdanningsforbundet i Østfold støtter forslaget. De nasjonale prøvene skal både gi informasjon om elevenes kompetanse og gi styringsinformasjon på kommunalt og nasjonalt nivå. Det har ikke fungert bra nok, mener Bjerke. Hun sier det må komme andre metoder for å samle inn informasjon fra skolene.

  • Torsdag 4. april kl. 12.32

    Kjedekollisjon på E6 ved Skedsmokorset

    Seks biler har kollidert i en kjedekollisjon på E6 sydgående ved Skedsmokorset i Lillestrøm, melder politiet. Nødetatene er ennå ikke framme på ulykkesstedet. En mann skal blø fra hodet, men det er uvisst hvor alvorlig dette er. Ifølge politiet er det svært glatt på stedet. Vegtrafikksentralen er varslet om forholdene, slik at det settes i gang salting på strekningen.

  • Torsdag 4. april kl. 12.32

    Kjedekollisjon og singelulykke på E6

    Kl. 12.29 melder politiet at seks biler har kollidert i en kjedekollisjon på E6 sydgående ved Skedsmokorset i Lillestrøm. I en oppdatering kl. 13.13 skriver politiet at fire biler var involvert i kollisjonen. To personer er kjørt til legevakt for sjekk. En person får fortsatt tilsyn av ambulanse på stedet. Ifølge politiet er det svært glatt på stedet. Ti minutter senere melder politiet om en ny ulykke litt lenger sør på E6, ved Hvam. En person får tilsyn av ambulanse etter hendelsen. Bare én bil var involvert. Vegtrafikksentralen er varslet om forholdene, slik at det settes i gang salting på strekningen. Bildet fra Statens vegvesen sitt webkamera på Djupdalen viser at det faller godt med snø på E6 nå.

  • Torsdag 4. april kl. 12.29

    Daniel Berntsen blir Glimt-spiller

    Det bekrefter Bodø/Glimt selv på deres egen podkast 4-3-3. Berntsen er 31 år gammel og kommer fra bydelsklubben Junkeren. Det ble mye blest i media da overgangen ble kjent, ettersom Glimt valgte å hente Berntsen på overgangsvinduets siste dag. Dermed ble det vanskelig for Junkeren å hente inn en erstatter for spilleren som kun var tilknyttet klubben med en amatørkontrakt. - Det er en kul situasjon som jeg tenker å nyte, og gjøre best ut av. Så får vi se hvor det ender, sier han i podkasten. Daniel Berntsen slo gjennom i Glimt som tenåring, og fikk to sesonger i gult, før han gikk til Rosenborg. Deretter gikk turen til Djurgården, Vålerenga, Tromsø og til slutt bydelsklubben Junkeren i Bodø. Her har han spilt fram til nå. Spilleren er også i Glimt på en amatørkontrakt, og kan derfor bare spille for Glimt i cupkamper.

  • Torsdag 4. april kl. 12.29

    Daniel Berntsen klar for Glimt

    Det bekrefter Bodø/Glimt selv på deres egen podkast 4-3-3. Berntsen er 31 år gammel og kommer fra bydelsklubben Junkeren. Det ble mye blest i media da overgangen ble kjent, ettersom Glimt valgte å hente Berntsen på overgangsvinduets siste dag. Dermed ble det vanskelig for Junkeren å hente inn en erstatter for spilleren som kun var tilknyttet klubben med en amatørkontrakt. - Det er en kul situasjon som jeg tenker å nyte, og gjøre best ut av. Så får vi se hvor det ender, sier han i podkasten. Daniel Berntsen slo gjennom i Glimt som tenåring, og fikk to sesonger i gult, før han gikk til Rosenborg. Deretter gikk turen til Djurgården, Vålerenga, Tromsø og til slutt bydelsklubben Junkeren i Bodø. Her har han spilt fram til nå. Spilleren er også i Glimt på en amatørkontrakt, og kan derfor bare spille for Glimt i cupkamper.

  • Torsdag 4. april kl. 12.21

    Matapour hadde bilde av politi i prideparaden som bakgrunn på telefonen

    Politiet har også gjort flere IS-relaterte funn på enhetene til terrortiltalte Zaniar Matapour.

  • Torsdag 4. april kl. 12.21

    Sitter med et stort overvåkingsmateriale

    Politiet sier de har dannet seg et godt bilde av personer og trafikk i sentrum av Arendal i tidsrommet da en kvinne skal ha blitt drept på Boots apotek. – Vi sitter med et ganske stort overvåkningsmateriale. Det er stort sett private bedrifter som har overvåkningskamera i sentrum i Arendal. Det vi vet om, har vi fått sikra, og nå gjennomgås det av analytikere og teknikere som sammenstiller dette. Så kan vi ikke si noe mer om innholdet igjen, fordi at det kan ha en forringende effekt på selve etterforskninga, hvis vi går ut med det, sier Bruvoll. Vet dere noe mer om hvor mange som har vært i sentrum da dette skjedde? – Vi kan ikke gå ut med eksakt at vi vet hvem som har vært der, men vi begynner å danne oss et ganske godt bilde av personer og trafikk, altså trafikkbildet i sentrum, men igjen så kan vi ikke kommentere hvor mange eller hvem som har vært der, sier Bruvoll til NRK.

  • Torsdag 4. april kl. 12.18

    Stengt over Haukelifjell

    E134 over Haukelifjell er stengt på grunn av uvær.

  • Torsdag 4. april kl. 12.17

    Bil kjørte av veien

    En bil har kjørt ut på Vesterveien ved Nedenes i Arendal. Politiet er på stedet for å sørge for at trafikken glir forbi. Det er ingen personer som er skadet.