Nyheter:

  • Mandag 1. april kl. 23.30

    Mørk mars måned - 14 omkom i trafikken

    Det er elleve flere enn i samme måned i fjor, og det høyeste antallet omkomne i mars de siste ti årene.

  • Mandag 1. april kl. 23.17

    – Han er nok dessverre ute lenge

    Ulrik Mathisen (25) pådro seg en strekk i hamstringen i Branns 4–2-seier mot Tromsø.

  • Mandag 1. april kl. 22.36

    Scoret igjen – jakter toppscorertittelen i La Liga

    Alexander Sørloth utliknet til 1-1 for Villarreal i storkampen mot Atletico Madrid i spansk fotball mandag. Trønderen nærmer seg med det toppen av toppscorerlista. Kun en håndfull spillere har score flere mål enn Sørloth i La Liga denne sesongen. Real Madrids Jude Bellingham og Osasunas Ante Budimir topper med 16. Sørloth satte inn sitt 14. mål da han fikk avslutte fra rett utenfor 16-meteren. Ballen fant hjørnet bak Atletico-keeper Jan Oblak. Villareal tapte kampen 2-1. De ligger nå på tiendeplass med åtte kamper igjen å spille.

  • Mandag 1. april kl. 22.35

    Staten selger hus med sopp, fukt, skjeve gulv og tegn til mus

    Boligen mellom Heggedal og attraktive Vollen i Asker er ennå ikke solgt etter to visninger.

  • Mandag 1. april kl. 22.31

    Luftangrepet i Syria: – Å leke med ilden

    Mandagens luftangrep mot Irans konsulat i Syrias hovedstad Damaskus er del av et farlig spill som kan antenne hele regionen.

  • Mandag 1. april kl. 22.18

    Sørloth scoret igjen for Villarreal – passerte Lewandowski på toppscorerlisten

    (Villarreal – Atletico Madrid 1–2) Alexander Sørloth (28) fortsetter å bøtte inn scoringer i Spania. Nå er han bare to mål bak La Ligas toppscorere.

  • Mandag 1. april kl. 22.15

    Florida: Vil la velgerne avgjøre om abort- og marihuanalovene

    Høyesterett i Florida har godkjent at velgerne i delstaten skal få avgjøre om lovene for abort og marihuana skal endres.

  • Mandag 1. april kl. 21.57

    En bønn for Helvete

  • Mandag 1. april kl. 21.41

    Tre omkom i snøskred i Sveits

    Tre personer er funnet døde i et snøskred i fjellferiestedet Zermatt i Sveits mandag ettermiddag.

  • Mandag 1. april kl. 21.31

    Jordskjelv i Japan - har sendt nødvarsel

    Jordskjelvet skal ha en styrke på 6,1.

  • Mandag 1. april kl. 21.26

    Trafikkulukke på E6 i Rennebu

    Ein bil har kollidert med ein helgar på E6 like sør for Garli i Rennebu i Trøndelag. Naudetatane er på veg. Trafikken skal flyte forbi staden, melder politiet. To personar er involvert og det skal ikkje vere snakk om personskade.

  • Mandag 1. april kl. 21.19

    Røykutvikling i en seilbåt i Rygge

    Nødetatene er på vei til Fuglevik båthavn og røykutvikling i en seilbåt som ligger til kai. Brannvesenet sjekker nå båten for skader. – Det er kun røyk og ingen flammer. Det har roet seg på stedet nå, sier vaktleder Hans Erik Tysdal i Øst 110-sentralen. Seilbåten ligger i nærheten av andre båter på havna i Rygge, men det er ikke fare for andre båter. Politiet melder om at brannen skal ha startet i det elektriske anlegget. Det jobbes med å ta ut et batteri på båten. – Den første meldingen vi fikk handlet om at en person mulig hadde fått i seg røyk, men vi har ikke koblet på helsepersonell så langt, sier operasjonsleder Melissa Krag til NRK.

  • Mandag 1. april kl. 21.15

    Båndtvangsperioden er i gang

    Fra 1. april til 20. august er det generell båndtvang i Norge. Det betyr at du skal holde hunden i bånd når du er på tur. Med mindre du befinner deg i et av landets friområder for hund, skriver Norsk Kennel Klub. Båndvangen er innført for å beskytte dyrelivet i naturen.

  • Mandag 1. april kl. 21.15

    Båndtvang-perioden starter nå

    Fra og med i dag og til og med 20. august er det båndtvang i Norge. Det betyr at hunder i bånd når du er på tur. Med mindre du befinner deg i et av landets friområder for hund, må hunden holdes i bånd over alt fra og med mandag 1. april, skriver Norsk Kennel Klub.

  • Mandag 1. april kl. 21.10

    Seier for Viking

    Det ble 1-0 seier for Viking på SR-Bank Arena i seriåpningen mot Sarpsborg 08. Avgjørelsen kom sent i første omgang etter selvmål av Sander Christiansen.

  • Mandag 1. april kl. 21.09

    Syv døde i kollisjon mellom buss og tog utenfor Moskva

    En buss og et tog kolliderte i byen Jaroslavl like utenfor Moskva mandag. Syv personer mistet livet i kollisjonen, ifølge russiske myndigheter.

  • Mandag 1. april kl. 21.07

    Viking vant på selvmål i serieåpningen: – Trasig

    (Viking - Sarpsborg 1–0) Viking skapte flust av sjanser på eget gress. Men det måtte et selvmål til for å sikre tre poeng for de mørkeblå.

  • Mandag 1. april kl. 21.07

    Viking fikk «hjelp» og slo Sarpsborg i serieåpningen

    (Viking - Sarpsborg 1–0) Viking skapte flust av sjanser på eget gress - men det måtte et selvmål til for å sikre tre poeng for det mørkeblå.

  • Mandag 1. april kl. 20.43

    Overlevelse fremfor alt annet

    Netanyahu er en katastrofe for et Israel som kjemper for å overleve

  • Mandag 1. april kl. 20.38

    MC-fører rømte fra politiet

    I halv åtte-tiden ville en uregistrert MC-fører ikke stanse for politiet i Våler. Etter en kort forfølgelse kjørte den seg fast på et jorde. Ifølge politiet hadde føreren, en mann i 20-årene, ikke gyldig førerkort. Det blir opprettet sak.

  • Mandag 1. april kl. 20.38

    Politiet forfulgte MC-fører

    I halv åtte-tiden ville en uregistrert MC-fører ikke stanse for politiet i Våler. Etter en kort forfølgelse kjørte den seg fast på et jorde. Føreren, en mann i 20-årene, hadde ikke gyldig førerkort, ifølge politiet. Det blir opprettet sak.

  • Mandag 1. april kl. 20.31

    Kongo har fått sin første kvinnelige statsminister

    Judith Suminwa Tuluka er ny statsminister i Kongo og med dét også det sentralafrikanske landets første kvinnelige statsminister.

  • Mandag 1. april kl. 20.24

    Person smittet med fugleinfluensa av ei melkeku i USA

    En person i USA har fått påvist fugleinfluensa og ble smittet av ei melkeku, opplyser myndighetene.

  • Mandag 1. april kl. 20.22

    Funn fra andre verdenskrig i Asker – kan inneholde giftige stoffer

    Politiet har vært i Sandbukta på Tofte i Asker kommune, og hentet ampuller brukt for påvisning av stridsgass under 2. verdenskrig. Enkelte av disse ampullene inneholder giftige stoffer. – Ved funn av slike ampuller ber vi publikum sikre stedet, merke det godt og varsle politiet, opplyser politiet på X. Slike ampuller ble etter krigen gravd ned eller dumpet i sjøen, derfor flyter disse i land og blir funnet.

  • Mandag 1. april kl. 20.22

    Politiet varsler om ampuller fra 2. verdenskrig – kan inneholde giftige stoffer

    Politiet har vært i Sandbukta på Tofte og hentet ampuller brukt for påvisning av stridsgass under 2. verdenskrig. Enkelte av disse ampullene inneholder giftige stoffer. – Ved funn av slike ampuller ber vi publikum sikre stedet, merke det godt og varsle politiet, opplyser politiet på X.

  • Mandag 1. april kl. 20.15

    Funn fra andre verdenskrig i Asker

    Enkelte av ampullene inneholder giftige stoffer.

  • Mandag 1. april kl. 20.10

    Sigarett førte til brann i seng – reddet av vanntåkeanlegg

    Natt til mandag rykket brannvesenet ut til en kommunalleilighet i Tønsberg, etter varsel til 110 om at et vanntåkeanlegg var utløst. Beboer hadde mistet en sigarettglo i senga, forteller brannmester Henrik Oseberg via Vestfold interkommunale brannvesen. – Det har vært ulmebrann i senga. Den kunne i verstefall endt i en totalbrann, men ble heldigvis slokket av det mobile vanntåkeanlegget. Det reddet beboer 18 minutter før vi og hjemmetjenesten var på stedet. Beboer fikk brannskade på kroppen, men er ikke livstruende skadet. VIB skriver videre at slokkeanlegget har egen vanntank og ble utløst av røykvarsler. I løpet av sekunder ble det sprayet vanndråper mindre enn en millimeter i diameter ut i rommet. Det aktuelle anlegget er også utstyrt med sender som varsler 110.

  • Mandag 1. april kl. 19.59

    Tror ikke boligfesten fortsetter: – Biter på budrundene

    Denne uken får vi presentert ferske boligtall for mars fra Eiendom Norge. Sjeføkonom Kjersti Haugland venter at oppgangen vi har sett tidligere i år bremser opp.

  • Mandag 1. april kl. 19.47

    Større leteaksjon etter kvinne på Voss

    Kvinnen i begynnelsen av 20-årene dro på tur i titiden, og skulle i utgangspunktet bare være borte i én time.

  • Mandag 1. april kl. 19.41

    TV 2: Frisk Asker har lagt inn protest etter semifinaletap

    Frisk Asker-trener Roy Johansen bekrefter til TV 2 at klubben har fått en protest avvist etter 3-5-tapet i første semifinaleoppgjør i sluttspillet mot Storhamar. Siste ord er ikke sagt. Det er lørdagens kamp som er utgangspunktet for protesten. – Arrangøren setter på mållyset og forstyrrer vår målvakt rett før Storhamars tredje mål. Det har direkte innvirkning på sluttresultatet, sier Johansen til TV 2 mandag. På det tidspunktet ledet Frisk 3-2. Storhamar snudde til slutt kampen og vant 5-3. Kampen var det første av potensielt sju mulige semifinaleoppgjør. – Reglene er klare: En arrangørfeil som påvirker sluttresultatet skal behandles i protestutvalget, og det forventer vi at Norges ishockeyforbund tar tak i, og ikke bare lukker øynene. Det må de behandle, ser Johansen. Frisk-sjefen forteller at protesten har blitt avvist, men at klubben kommer til å anke dommen. – Vi forventer at hockeyforbundet behandler saken gjennom den rette instansen, sier Johansen. I det andre semifinaleoppgjøret møtes Stavanger Oilers og Vålerenga. Førstnevnte vant 4-1 på hjemmebane i det første oppgjøret.

  • Mandag 1. april kl. 19.37

    Frisk Asker har lagt inn protest – ønsker å annullere semifinaleoppgjør mot Storhamar

    Frisk Asker-trener Roy Johansen bekrefter til TV 2 at klubben har lagt inn protest etter 3-5-tapet i første semifinaleoppgjør i sluttspillet mot Storhamar.

  • Mandag 1. april kl. 19.35

    Carlsen hylles etter nok en turneringsseier: – Helt utrolig

    Magnus Carlsen (33) bruker angivelig knapt tid på sjakk, men rader likevel opp seier etter seier. Har han noensinne vært bedre?

  • Mandag 1. april kl. 19.30

    Sogndal overrasket Vålerenga i sesongpremieren: – Sjokket er stort

    (Vålerenga - Sogndal 1–1) Vålerenga ble rystet av Sogndal og måtte til slutt nøye seg med 1-1 på hjemmebane i sesongåpningen i Obos-ligaen.

  • Mandag 1. april kl. 19.26

    To personer pågrepet etter tyveri i Holmestrand

    Klokka halv fire fikk politiet melding om to personer som var rundt i et nabolag som de ikke hadde noe tilknytning til. Etter søk påtraff politiet to menn i 20-årene. De er pågrepet og mistenkt for å ha stjålet blant annet en sykkel i området. Saken etterforskes videre og politiet undersøker om de kan knyttes til andre innbrudd eller tyverier i samme område, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Mandag 1. april kl. 19.25

    Iverksatte stor leteaksjon på Voss: Kvinne kommet til rette

    Politiet iverksatte en større leteaksjon etter en savnet kvinne på Voss. Klokken 21.40 opplyser politiet at kvinnen er kommet til rette. Det skriver de i en pressemelding – Hun er i god behold. Politiet avslutter redningsaksjonen og takker de frivillige som har stillet opp, skriver de. Politiet og frivillige ressurser har lett primært i området mellom Rogne og Hanguren. – Hun gikk ut omtrent klokka ti på det som i utgangspunktet skulle være en kort tur på ca. 1 time, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tore-Andre Brakstad. Etter noen timer ble politiet kontaktet av pårørende. Kvinnen er i begynnelsen av 20-årene. Det ble brukt hundepatruljer, og droner fra både politiet og frivillige i søket. I tillegg var Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder og Røde Kors med i søket etter henne. – Vi har ikke helt sikker informasjon på hvor hun har gått, sier Brakstad.

  • Mandag 1. april kl. 19.25

    Har iverksatt leteaksjon på Voss

    Politiet har iverksatt en større leteaksjon etter en savnet kvinne på Voss, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding. Politiet og frivillige ressurser leter primært i området mellom Rogne og Hanguren. – Hun gikk ut omtrent klokka ti på det som i utgangspunktet skulle være en kort tur på ca. 1 time, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tore-Andre Brakstad. Etter noen timer ble politiet kontaktet av pårørende. Kvinnen er i begynnelsen av 20-årene. Det brukes hundepatruljer, droner fra både politiet og frivillige i søket. I tillegg er Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder og Røde Kors med i søket etter henne. – Vi har ikke helt sikker informasjon på hvor hun har gått, sier Brakstad.

  • Mandag 1. april kl. 19.23

    Kortbeint corgi kan bli politihund i Kina

    Seks måneder gamle «Fuzai» er politiets nye firbeinte våpen.

  • Mandag 1. april kl. 19.16

    Kongsvinger snudde til seier på tampen

    Kongsvinger snudde til seier på tampen mot Ranheim i seriestarten i 1. divisjon mandag. John Hou Sæter sendte Ranheim foran da han satte inn 1-0 etter 16 minutters spill. Lagene gikk i garderoben på stillingen 0-1 etter første omgang. Innbytter Vegard Leikvoll Moberg hadde nylig entret banen da han sørget for at lagene var like langt sin 1-1-scoring et kvarter før full tid. Harald Holter sendte Kongsvinger i ledelsen da han satte inn 2-1 i siste minutt. Like etterpå blåste dommeren i fløyta for siste gang. Den endelige stillingen i oppgjøret ble 2-1. Kongsvingers Lucas Haren og Harald Holter fikk se det gule kortet. For Ranheim fikk Erik Tønne og Philip Slørdahl gult kort. Oppgjøret på Gjemselund stadion ble dømt av Eivind Bodding. 1923 tilskuere løste billett til kampen. I neste runde møter Kongsvinger Lyn 7. april. (©NTB)

  • Mandag 1. april kl. 19.16

    Uavgjort for Raufoss

    I dagens 1. divisjonskamp mellom Mjøndalen og Raufoss ledet Mjøndalen lenge, melder NTB. De scoret allerede i kampens andre minutt. På overtid kvitterte Kebba Badjie for gjestene og sikret uavgjort. Det gikk atskillig bedre for Kongsvinger. Her ble det 2-1-seier til Kongsvinger hjemme mot Ranheim som følge av en snuoperasjon etter pause.

  • Mandag 1. april kl. 19.10

    Bryne slo Start

    Bryne slo Start 3-0 i 1. divisjon etter to mål av Duarte Moreira og et av Andreas Dybevik.

  • Mandag 1. april kl. 19.10

    Målfest for Rogalandsklubbene i 1. divisjon

    Bryne slo Start 3-0 i 1. divisjon etter to mål av Duarte Moreira og et av Andreas Dybevik. Samtidig slo EIK fra seg mot Sandnes Ulf, og dro i land en 4-3 seier på bortebane i Sandnes.

  • Mandag 1. april kl. 19.08

    Målfest i Sandnes

    EIK slo Sandnes Ulf i serieåpningen i 1. divisjon fotball for menn. Egersunderne vant 4-3 på bortebane.

  • Mandag 1. april kl. 19.07

    Mjøndalen rotet bort seieren på overtid

    Mjøndalen ledet 1-0, men Raufoss kom tilbake mot slutten og sørget for 1–1 i seriepremieren i 1. divisjon mandag. Mats Pedersen ga Mjøndalen ledelsen allerede i åpningsminuttet. Det ble ikke scoret flere mål før pause. Lagene gikk av banen på stillingen 1–0. Alie Conteh (Mjøndalen) så rødt etter 80 minutters spill, og tre minutter på overtid utlignet innbytter Kebba Badjie for Raufoss. Kort tid etterpå ble kampen avblåst. Kampen endte dermed 1–1. Mjøndalens Mats Pedersen, Peder Vogt og Thomas Kinn fikk gult kort. For Raufoss fikk Jörgen Wålemark, Erlend Hustad og Victor Fors gult kort. Harald Vollstad Sletner var dommer på Consto Arena. 1221 tilskuere hadde tatt turen. Begge lag spiller sin neste kamp 6. april. Mjøndalen skal spille mot Sogndal, mens Raufoss møter Vålerenga. (©NTB)

  • Mandag 1. april kl. 19.07

    Raufoss sørget for uavgjort

    Mjøndalen ledet 1-0, men Raufoss kom tilbake mot slutten og sørget for 1–1 i seriepremieren i 1. divisjon mandag. Mats Pedersen ga Mjøndalen ledelsen allerede i åpningsminuttet. Det ble ikke scoret flere mål før pause. Lagene gikk av banen på stillingen 1–0. Alie Conteh (Mjøndalen) så rødt etter 80 minutters spill, og tre minutter på overtid utlignet innbytter Kebba Badjie for Raufoss. Kort tid etterpå ble kampen avblåst. Kampen endte dermed 1–1. Mjøndalens Mats Pedersen, Peder Vogt og Thomas Kinn fikk gult kort. For Raufoss fikk Jörgen Wålemark, Erlend Hustad og Victor Fors gult kort. Harald Vollstad Sletner var dommer på Consto Arena. 1221 tilskuere hadde tatt turen. Begge lag spiller sin neste kamp 6. april. Mjøndalen skal spille mot Sogndal, mens Raufoss møter Vålerenga. (©NTB)

  • Mandag 1. april kl. 19.03

    Trafikkulykke i Lillestrøm – Fylkesvei 171 er sperret

    Politiet har fått melding om en trafikkulykke på Fylkesvei 171 i Lillestrøm, et par kilometer øst for Blaker. Det er trolig ikke alvorlig personskade, men veien er helt sperret. Det er en personbil som har kjørt i autovernet og sperrer veien i begge kjørefelt, opplyser Brannvesenet på X.

  • Mandag 1. april kl. 19.03

    Trafikkulykke i Lillestrøm – veien åpnet

    Politiet er på Fylkesvei 171 i Lillestrøm, et par kilometer øst for Blaker etter en trafikkulykke. – En 18-år gammel kvinne har kjørt i autovernet. Hun virker ikke å ha noen alvorlige skader, sier Kjetil Elnan Ringseth, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Bilen derimot har fått en del materielle skader og sperret først begge kjørefelt. Rundt klokken halv åtte var ett kjørefelt åpnet. – Føreren blir kjørt til Ahus da hun klager over nakkesmerter. Hun forklarer at hun forsøkte å svinge unna et dyr, skriver politiet på X. I halv ni tiden er bilen berget og veien åpnet, opplyser politiet. Det blir opprettet sak.

  • Mandag 1. april kl. 19.03

    Trafikkulykke i Lillestrøm – Delvis sperret vei

    Politiet er på Fylkesvei 171 i Lillestrøm, et par kilometer øst for Blaker etter en trafikkulykke. – En 18-år gammel kvinne har kjørt i autovernet. Hun virker ikke å ha noen alvorlige skader, sier Kjetil Elnan Ringseth, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Bilen derimot har fått en del materielle skader og sperret først begge kjørefelt. Rundt klokken halv åtte er ett kjørefelt åpnet. – Bilberger er på vei og er ventet i åttetiden. I mellomtiden er det manuell dirigering på stedet, sier operasjonslederen.

  • Mandag 1. april kl. 19.02

    Påskehjemfarten: – Ingen kø inn mot Stor-Oslo

    Veien hjem fra påskefjellet ser ut til å flytte bra mandag kveld. – Det fins ikke i køer inn mot Stor-Oslo, sier trafikkoperatør Barbro Evensen Venhagen. Hele mandagen har trafikken inn mot Oslo og Akershus gått på skinner, ifølge Vegvesenet. – Det er veldig uvanlig med så lite trafikk siste påskedag. Folk virker å ha vært lure og tatt hjemturen ulike tider, sier trafikkoperatøren.

  • Mandag 1. april kl. 18.58

    Slår tilbake mot spådommene etter å ha rystet LSK

    (Lillestrøm – Kristiansund 2–3) Lillestrøm forsøkte seg på en sluttspurt, men nyopprykkede Kristiansund holdt unna.

  • Mandag 1. april kl. 18.58

    Brann-helten Soltvedt beklager etter feiring: – Jeg mistet hodet litt

    (Tromsø – Brann 2–4) Brann-back Joachim Soltvedt kunne glede seg over to mål i serieåpningen. Feiringen var han imidlertid ikke like stolt over.

  • Mandag 1. april kl. 18.57

    Start tapte mot Bryne

    Start tapte 1–3 mot Bryne i årets første kamp i 1. divisjon. Målscorer for Start var Alagie Sanyang. Til pause ledet Bryne 2–0. Målene ble scoret av Duarte Moreira og Andreas Dybevik. Morieras 1–0 – mål kom etter en keepertabbe av Starts målvakt. Trener Azar Karadas første startellever inneholdt hele tre debutanter. Disse var Sivert Sira Hansen, Kaya Makosso og Mirijan Cosic. Kampen ble spilt på bortebane på Jæren.

  • Mandag 1. april kl. 18.56

    Rosenborg vann 2–0 mot Sandefjord

    Innbytar Ole Sæter (28) brukte fire minutt på å sende Lerkendal til himmels, med det som allereie blir utnemnt til årets mål i Eliteserien.

  • Mandag 1. april kl. 18.55

    Politiet rykket ut til «stråmann»

    Gustav Hadland Egebakken (18) fryktet det verst tenkelige. Det viste seg så å være snakk om en dukke.

  • Mandag 1. april kl. 18.50

    Bussjåfør la passasjer i bakken:– Jeg overreagerte ikke

    Bussjåfør Konrad Jan Tujak opplevde passasjeren som så aggressiv at han la ham i bakken.

  • Mandag 1. april kl. 18.34

    Taxiforbundet truer kommunen med søksmål

    Norges Taxiforbund truer med å gå til søksmål mot Oslo kommune. Det skriver Dagens Næringsliv. Bakgrunnen er at alle drosjer i Oslo skal være utslippsfrie fra 1.november. Om Oslo kommune holder fast på dette kravet skal forbundet ta rettslige skritt, ifølge avisen. – Det er allerede i dag kamp om ladeplassene. Med langt flere elbiler til å dele på den lille ladeinfrastrukturen som finnes, blir køene enda mye lengre, sier Anne Karlsen Hove, fylkesleder i Norges Taxiforbund i Oslo til DN. Taxiforbundet varsler om enorme køer ved ladestasjonene i Oslo dersom kravet ikke utsettes.

  • Mandag 1. april kl. 18.31

    To bilister tatt av utrykningspolitiet

    Utrykningspolitiet tok beslag i førerkortet til en kvinne i slutten av tenårene på riksvei 2 i Elverum. Kvinnen ble nemlig målt til å kjøre 127 kilometer i timen i en 80-sone. Utrykningspolitiet holdt også kontroll langs fylkesvei 24 ved Harasjøen i Stange. Der målte de en annen kvinne i tenårene til 120 kilometer i timen i en 80-sone. Det er ingen mistanke om rus. Kvinnen fikk førerkortet beslaglagt.

  • Mandag 1. april kl. 18.23

    Bil hamna på taket på Hitra

    Ein bil hamna på taket etter å ha køyrd inn i bergveggen på Snillfjordsveien på Hitra i Trøndelag. – Det viser seg at køyretøyet har vore utanfor vegen tre gongar med høgre hjulsett før han gjekk over vegen, køyrde i bergveggen og gjekk rundt på taket. Det seier operasjonsleiar i Trøndelag politidistrikt, Roger Mogstad. Politiet opprettar sak og tek beslag på førarkortet til personen. – Me har fleire teoriar og skal ettergå litt meir, men me har ein liten mistanke om at han kan ha sovna ved rattet. Førar av bilen, ein mann i 80-åra, blir frakta til St. Olavs hospital for vidare undersøking.

  • Mandag 1. april kl. 18.23

    Bil i bergveggen på Hitra

    Ein bil har køyrd inn i bergveggen og rulla på taket på Hitra i Trøndelag. Det skal ha vore ein person i bilen som er ute av køyretøyet og bevisst. Trafikken blir dirigert på staden på grunn av ulukka. Brannvesenet er på staden, politi og ambulanse er på veg.

  • Mandag 1. april kl. 18.13

    Bømlafjordtunnelen åpnet igjen

    Tunnelen er åpnet igjen etter at en lyktestolpe lå i veien. Det melder Vegtrafikksentralen vest. Lyktestolpen lå på utsiden av tunnelmunningen. Politiet i Sør-Vest melder at det er en bil som har mistet en henger, som deretter har truffet lyktestolpen. Det er ikke meldt om personskade. Politiet er ferdige på stedet etter å har gjort undersøkelser.

  • Mandag 1. april kl. 18.13

    RBK-opptur etter drømmemål – ekspertene reagerer kraftig etter Henriksen-takling

    (Rosenborg - Sandefjord 2–0) Etter en drømmescoring av Ole Sæter vant Rosenborg i sesongåpningen.

  • Mandag 1. april kl. 18.09

    Kakaoprisen til værs: – Skulle bare mangle

    Knapphet på kakaobønner har sendt prisene kraftig oppover over hele verden. – Årsaken er mest av alt klimaendringene, sier norsk sjokoladeprodusent.

  • Mandag 1. april kl. 18.08

    Saggi om VAR-vurderingen i Fredrikstad: – Glad jeg beholdt roen

    Fotballdommer Rohit Saggi er glad for at ikke ga rødt kort til Fredrikstads Stian Stray Molde. Saggi fikk ros av en rekke fotballeksperter etter en VAR-avgjørelse han tok i kampen mellom FFK og Bodø/Glimt. – Vi er som regel i fokus når vi er i den andre enden, så det er klart det er veldig hyggelig, sier Saggi til NRK etter kampen. FFKs Stray Molde felte gjestenes Nino Žugelj som bakerste mann og valgte å gi gult kort. Like bak var en FFK-spiller i full fart. VAR-dommerne ba Saggi om å sjekke TV-bildene for et mulig rødt kort. Det ønsket ikke Saggi å gi. – Når jeg kommer til skjermen, så ser jeg at det ikke er noe annet enn jeg så på banen. Da må jeg finne tryggheten i meg selv, sier Saggi.

  • Mandag 1. april kl. 18.08

    Saggi om VAR-vurderingen i Fredrikstad: – Vi er som regel i fokus

    Fotballdommer Rohit Saggi er glad for at ikke ga rødt kort til Fredrikstads Stian Stray Molde. Saggi fikk ros av en rekke fotballeksperter etter en VAR-avgjørelse han tok i kampen mellom FFK og Bodø/Glimt. – Vi er som regel i fokus når vi er i den andre enden, så det er klart det er veldig hyggelig, sier Saggi til NRK etter kampen. FFKs Stray Molde felte gjestenes Nino Žugelj som bakerste mann og Saggi valgte å gi gult kort. Like bak var en FFK-spiller i full fart. VAR-dommerne ba Saggi om å sjekke TV-bildene for et mulig rødt kort. Det ønsket han ikke. – Når jeg kommer til skjermen, så ser jeg at det ikke er noe annet enn jeg så på banen. Da må jeg finne tryggheten i meg selv, sier Saggi.

  • Mandag 1. april kl. 17.55

    Storartet førsteomgang for Brann

    Det står 2 – 0 til Brann til pause etter første omgang i kampen mellom Brann og Vålerenga. Sesongens første seriekamp brakte løs på Romssa Arena i Tromsø. Det første målet kom fra en straffe tatt av Joachim Soltvedt, og det neste fra Bård Finne. Brann gikk rett i strupen på hjemmelaget fra første sekund, og det taket har de holdt lenge.

  • Mandag 1. april kl. 17.51

    Start ligger under til pause

    Bryne leder 2–0 til pause mot IK Start i årets første 1. divisjonskamp. Kampen spilles på bortebane på Jæren. Målene ble skåret av Duarte Moreira (keepertabbe) og Andreas Dybevik. Trener Azar Karadas første startellever inneholder hele tre debutanter. Disse er Sivert Sira Hansen, Kaya Makosso og Mirijan Cosic. Du kan følge liveoppdatering av kampen her.

  • Mandag 1. april kl. 17.50

    Fredrik Gulbrandsen ut i tårer: – Det er krise

    (Molde – Strømsgodset 4–0) Molde leverte storseier i første forsøk, men den strålende starten kommer med en bismak.

  • Mandag 1. april kl. 17.50

    Kan åpne kjøpesenter igjen

    Amfi Madla blir åpnet igjen etter at kjøpesenteret i Stavanger ble stengt på grunn av kjemikalielukt. Det er et bakeri og et treningssenter som er åpent i lokalene. Politiet og brannvesenet gjorde en vurering klokken 17.30.

  • Mandag 1. april kl. 17.49

    Sogndal i ledelsen i sesongens første kamp

    Erik Flataker scoret sesongens første mål for Sogndal, og sender dermed laget i ledelsen til pause i kampen mot Vålerenga. Kampen spilles på Intility arena, og det står 1 – 0 til pause i sesongens første kamp.

  • Mandag 1. april kl. 17.49

    Israelske folkevalgte godkjenner lov som kan forby Al Jazeera i Israel

    Knesset har godkjent et lovforslag som gir regjeringen myndighet til å stoppe TV-kanalen Al Jazeeras sendinger i Israel. Dette gjør Det hvite hus bekymret.

  • Mandag 1. april kl. 17.48

    Rykket ut etter melding om noe som flyter i vannet

    Nødetatene i Sør-Øst rykker ut til Dampskipsbrygga i Stavern, etter meldinger om noe som ligger og flyter i vannet. – Vi vet per nå ikke hva som flyter, skriver politiet i en melding på X. Det er redningsdykkere i vannet og politiet jobber med å innhente informasjon fra potensielle vitner i området. Omtrent klokka seks oppdaterer politiet med at de avslutter søket. – Det er mange mennesker i området og ingen av disse har observert mennesker i vannet, skriver de i en melding. Sammen med HRS avslutter dermed politiet søket.

  • Mandag 1. april kl. 17.45

    Terrorangrepet i Moskva: Ytterligere fire personer pågrepet

    Fire personer med utenlandsk nasjonalitet er pågrepet av sikkerhetstjenesten FSB og mistenkt for å ha vært delaktige i terrorangrepet mot et konserthus i Moskva i mars.

  • Mandag 1. april kl. 17.40

    Utbrenthet: Se opp for disse fire faresignalene

    Stress er en sunn reaksjon som gir oss energi når vi trenger det. Men kjenner du igjen disse tegnene, bør du ta grep.

  • Mandag 1. april kl. 17.40

    Snøskred over Sognefjellsvegen

    I femtiden ble det meldt om et snøskred over fv55 ved Bøvertunvatnet. Skredet dekket begge felt, og det sto biler på begge sider av veien. Kokken 16.17 meldte Vegvesenet at entreprenør er på stedet med hjullaster for å grave frem veien. Like etter meldte politiet at trafikken dirigeres forbi. Ifølge politiet har de ingen meldinger om at biler eller personer er tatt av skredet

  • Mandag 1. april kl. 17.34

    Brannvesenet rykker til Sarpsborg-bolig

    Nødetatene rykket mandag kveld ut til en brann i Sarpsborg. – Det har vært brann i en seng, melder politiet. Beboere på adressen sjekkes av ambulansen for eventuelle røykskader.

  • Mandag 1. april kl. 17.12

    Beyoncé setter ny strømme-rekord

    Bare et par dager etter at Beyoncé slapp sitt nye countryalbum er «Cowboy Carter» det mest strømmede album på en dag så langt i 2024.

  • Mandag 1. april kl. 17.05

    Skal gjøre en ny vurdering om senteråpning

    Både politiet og brannvesenet sier til NRK at de vil gjøre en ny vurdering om kjøpesenter Amfi Madla i Stavanger kan gjenåpnes. Over 70 personer ble evakuert fra senteret på grunn av kjemikalielukt tidligere i ettermiddag. – Det er luftet på stedet, og situasjonen har bedret seg, sier operasjonsleder i politiet, Dag Steinkopf.

  • Mandag 1. april kl. 16.56

    Selma døde av hjerteinfarkt: «Ga ikke pasienten forsvarlig helsehjelp»

    To timer etter at Selma Jensen (66) forlot legesenteret, ble hun funnet død på stuegulvet. Statsforvalteren påpeker lovbrudd for mangler ved undersøkelsesrutiner.

  • Mandag 1. april kl. 16.55

    Elev har fått smittsom hjernehinnebetennelse

    En elev ved Bjørkelangen videregående skole har fått smittsom hjernehinnebetennelse.

  • Mandag 1. april kl. 16.55

    Smittsom hjernehinnebetennelse påvist hos elev på videregående

    Én elev ved Bjørkelangen videregående skole har fått påvist smittsom hjernehinnebetennelse, skriver Indre Akershus Blad. – Det er svært liten sannsynlighet for at det vil oppstå flere tilfeller, men vi anbefaler ekstra vaktsomhet i de nærmeste par uker, sier Anne-Lise Ringerike, kommunalsjef helse og livsmestring i Aurskog-Høland, til avisen. Hun opplyser at det er satt i verk nødvendige tiltak rundt vedkommende og dens nærpersoner. Rektor ved skolen sier til avisen at skoleoppstart etter påskeferien vil gå som normalt.

  • Mandag 1. april kl. 16.51

    Trafikkuhell i Narvik

    Politiet i Nordland melder om en trafikkulykke ved Skjomen i Narvik. En bil med to personer har kjørt av veien. Begge er våkne og bevisste, opplyser politiet.

  • Mandag 1. april kl. 16.40

    Irans konsulat i Damaskus i ruiner – Israel anklages for å ha drept iransk general

    En høytstående iransk general er drept i et israelsk luftangrep mot Irans konsulat i Syrias hovedstad, ifølge iransk TV. Flere diplomater skal også være drept.

  • Mandag 1. april kl. 16.31

    Netanyahu skal utskrives fra sykehus tirsdag

    Israels statsminister Benjamin Netanyahu blir skrevet ut fra sykehus tirsdag ettermiddag etter en vellykket brokkoperasjon, opplyser kontoret hans.

  • Mandag 1. april kl. 16.31

    IK Start møter Bryne i sesongens første kamp

    IK Start møter Bryne på bortebane i årets første kamp i 1. divisjon. Trener Azar Karadas første startellever inneholder hele tre debutanter, blant annet Sivert Sira Hansen. Du kan følge liveoppdatering av kampen her. Avspark er klokka 17.00.

  • Mandag 1. april kl. 16.27

    FFK yppet seg i eliteserie-comebacket

    Etter 4153 dager var det duket for Fredrikstads retur til den øverste hyllen i norsk fotball. FFK yppet seg før pause mot regjerende seriemester Bodø/Glimt. Men etter pause satte nordlendingene inn både 1-0 ved Fredrik Bjørkan som headet ballen i mål. Tjue minutter før slutt slapp hjemmelaget inn nok et mål. Bodø/Glimt-debutant August Mikkelsen scoret sitte først mål og sendte gjestene opp til 2-0. Det ble ingen flere mål og dermed 2-0 til Bodø/Glimt i Fredrikstad. Det er tolv år siden sist FFK spilte en eliteseriekamp, og over 10.500 feststemte mennesker hadde møtt opp i solsteika på stadion.

  • Mandag 1. april kl. 16.23

    Bodø/Glimt med drømmestart – Bjørkan og debutant Mikkelsen senket Fredrikstad

    (Fredrikstad – Bodø/Glimt 0–2) Fredrik Bjørkan stupte i det – og skaffet Bodø/Glimt en perfekt start i Eliteserien.

  • Mandag 1. april kl. 16.10

    Haavi inn i den norske troppen – to spillere har meldt forfall

    Synne Jensen og Marit Bratberg Lund har meldt forfall til kampene mot Finland og Nederland.

  • Mandag 1. april kl. 15.55

    Over 70 personer evakuert fra kjøpesenter

    Klokken 15.15 fikk politiet melding om sterk kjemikalielukt inne på Amfi Madla i Stavanger. Et bakeri og søndagsbutikken til Madla Handelslag har åpent. Over 70 personer er nå evakuerte, skriver Stavanger Aftenblad. – Det pågår maling av gulv som fører til sterk lukt. Bygget evakueres. Brannvesenet skal foreta målinger, melder politiet. – Vi har fått melding om at noen har følt lukten som ubehagelig. Vi er nå ute og sjekker om dette er helsefarlig, sier vaktleder Nils Simmerøy ved Rogland brann og redning, skriver avisa.

  • Mandag 1. april kl. 15.54

    Riksvei 9 åpnet igjen etter trafikkuhell

    Riksvei 9 ved Øvrebø i Vennesla er åpnet igjen etter et trafikkuhell tidligere i ettermiddag. En bil kjørte av veien, men ifølge Fædrelandsvennen er personen som var involvert i ulykka oppegående og ute av bilen. Veien var stengt på stedet, men er rett før klokka 16 åpen igjen, opplyser Vegtrafikksentralen.

  • Mandag 1. april kl. 15.51

    70–80 personer evakuert fra kjøpesenter

    Politiet i Sør-Vest har fått melding om sterk kjemikalielukt. Lukten er såpass sterk at butikkene på senteret stenger ut dagen.

  • Mandag 1. april kl. 15.51

    Kjørte i 118 km/t i 60-sone

    Utrykningspolitiet har i dag hatt laserkontroll i 60-sona på Hollavegen i Skien. Ni fikk forenklede forelegg for å ha kjørt for fort. Tre personer ble fratatt førerkortet i forbindelse med kontrollen. En kjørte i 86 km/t, og en annen i 118 km/t i 60-sona. Den siste mistet førerkortet på grunn av for mange prikker.

  • Mandag 1. april kl. 15.51

    Trafikkulykke i Moss: Ingen alvorlig skadd

    En bil og en motorsykkel har kollidert i Vålerveien i Moss. Ingen skal være alvorlig skadd. – Fører av motorsykkel blir tatt med til legevakt for sjekk, melder politiet.

  • Mandag 1. april kl. 15.36

    Vi lar oss lure – hvert år

    Sædbank på bibliotek og singelbånd fra SATS er bare noen av årets spøker.

  • Mandag 1. april kl. 15.34

    Mann varetektsfengslet i fire uker for drapsforsøk

    Politiet fikk mandag medhold i sin påstand om varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, inkludert to uker på isolat, for mannen i 30-årene som er siktet for drapsforsøk på en jevnaldrende. – Politiet fikk fullt medhold i påstand om varetektsfengsling og vilkårene for det, sier jourhavende Lene Christiansen til NRK. Den siktede ble pågrepet lørdag, i forbindelse med at en jevnaldrende mann oppsøkte Fana legevakt dagen før. Mannen skal ha hatt blødninger fra halsregionen og ble innlagt ved Haukeland sykehus. Politiet har omtalt skadene som omfattende, men ikke livstruende, og siktet først mannen i 30-årene for grov kroppsskade. Siktelsen ble senere utvidet til å gjelde drapsforsøk. Mannens forsvarer, Kim Villanger, sier mannen ikke erkjenner straffskyld. Den siktede ba om å bli begjært løslatt.

  • Mandag 1. april kl. 15.33

    To personer på isflak

    Nødetatene har i dag fått flere meldinger om to personer på et isflak i Glomma utenfor Prestfossen ved Glomdalsmuseet. Både brannvesen og politiet rykket ut. Personene kom seg selv til land, og skal ikke ha vært i fare. Ifølge politiet er det snakk om to menn i 30-årene som spilte inn en film til sosiale medier.

  • Mandag 1. april kl. 15.32

    Amfi Madla evakueres

    Amfi på Madla blir evakuert på grunn av en kjemikalielukt. – Vi har fått bekreftet at det er snakk om lukt fra maling. Det er ikke farlige kjemikalier, men sterk lukt. Brannvesenet har reist ut for å ta kontroll, sier operasjonsleder i politiet, Dag Steinkopf.

  • Mandag 1. april kl. 15.30

    Nedgang på Wall Street - gullprisen sender gullselskaper opp

    Indeksene rundet av et sterkt første kvartal før påske, og for Dow Jones er rekordhøye 40.000 poeng innen rekkevidde.

  • Mandag 1. april kl. 15.30

    Blandet kvartalsåping på Wall Street - Trump-aksje falt kraftig

    Det andre handelskvartalet så lenge ut til å ende med bred nedgang i New York, før Nasdaq-indeksen hentet seg inn helt på tampen. Trump Media gikk på en kraftig smell etter den eventyrlige noteringen før påske.

  • Mandag 1. april kl. 15.30

    Nedgang på Wall Street - Trump-aksje faller kraftig

    Dow Jones er på skuddhold til rekordhøye 40.000 poeng mandag, men da må indeksen snu opp. Trump Media faller kraftig etter den eventyrlige noteringen før påske.

  • Mandag 1. april kl. 15.30

    Blandet på Wall Street - gullprisen sender gullselskaper opp

    Indeksene rundet av et sterkt første kvartal før påske, og for Dow Jones er rekordhøye 40.000 poeng innen rekkevidde.

  • Mandag 1. april kl. 15.30

    Flatt på Wall Street

    Dow Jones-indeksen nærmer seg 40.000 poeng for første gang.

  • Mandag 1. april kl. 15.30

    Blandet på Wall Street

    Indeksene rundet av et sterkt førte kvartal før påske, og for Dow Jones er rekordhøye 40.000 poeng innen rekkevidde.

  • Mandag 1. april kl. 15.19

    Seks spørsmål vi ikke har fått svar på: – Putin og Kreml sliter

    Terrortragedien i Moskva er på mange måter fortsatt et mysterium.

  • Mandag 1. april kl. 15.14

    Riksvei 9 stengt etter trafikkulykke

    En bil skal ha kjørt av veien på riksvei 9 ved Øvrebø i Vennesla. Ifølge Fædrelandsvennen er personen som var involvert i ulykka oppegående og ute av bilen. Vegtrafikksentralen opplyser at veien er stengt på stedet. Politiet opplyser til avisa at bilen skal dyttes ut til siden slik at et felt kan brukes til å dirigere trafikken forbi.

  • Mandag 1. april kl. 15.14

    Trafikkulykke på riksvei 9

    En bil skal ha kjørt av veien på riksvei 9 ved Øvrebø i Vennesla. Skadeomfanget er ikke kjent. Nødetatene er på vei.

  • Mandag 1. april kl. 15.08

    Ulykke mellom bil og syklist i Sandefjord

    Det har vært et trafikkuhell mellom en bil og en syklist i Dølebakken i Sandefjord. Ingen personer skal være skadet, men syklisten blir undersøkt på legevakt for å være på den sikre siden, opplyser politiet.

  • Mandag 1. april kl. 15.08

    Mann pågrepet for drap erkjenner straffskyld

    Mannen i 20-årene som i natt ble pågrepet for drapet på en kvinne i Oslo sentrum, erkjenner straffskyld. Det sier Grete Lien Metlid, leder for etterforskning og etterretning i Oslo politidistrikt til NRK. Det var klokka 03 natt til mandag at politiet rykket ut til en bolig på Grünerløkka. Der fant de en livløs kvinne, som senere ble erklært død på stedet. Mannen som meldte fra til politiet, ble pågrepet i leiligheten. Tidligere mandag varslet mannens forsvarer, Bjørn Rudjord, at hans klient trolig ville erkjenne seg skyldig.

  • Mandag 1. april kl. 14.56

    Forbruksgjelden øker

    Den totale forbruksgjelden i Norge utgjør nå 162,1 milliarder kroner, og økte med 1,7 milliarder kroner i første kvartal 2024, ifølge Norsk Gjeldsinformasjon. Det betyr at i snitt har hver eneste nordmann i underkant av 30.000 kroner i forbruksgjeld.

  • Mandag 1. april kl. 14.38

    Tiden er inne for en grønn reform

    Vi kan gi skatteincentiver for å motvirke bruk og kast.

  • Mandag 1. april kl. 14.35

    Forsinkelser i fergesamband

    Det er forsinkelser i sambandet mellom Solavågen og Festøya på grunn av ambulanseoppdrag.

  • Mandag 1. april kl. 14.25

    Langhelletunnelen ble stengt

    Langhelletunnelen er stengt ettersom et kjøretøy har fått stans, melder Vegtrafikksentralen Vest på X klokken 14.30. Bilberger er på vei, men Vegtrafikksentralen advarer om at uhellet vil føre til store køer. Klokken 15.08 er tunnelen igjen åpnet, melder Vegtrafikksentralen.

  • Mandag 1. april kl. 14.25

    Langhelletunnelen er stengt

    Langhelletunnelen er stengt grunnet ettersom et kjøretøy har fått stans, melder Vegtrafikksentralen Vest på X. Bilberger er på vei, men Vegtrafikksentralen advarer om at uhellet vil føre til store køer.

  • Mandag 1. april kl. 14.24

    Slik blir påskehjemfarten i dag

    Til tross for at mange reiste hjem i går, venter Statens vegvesen økt trafikk utover ettermiddagen.

  • Mandag 1. april kl. 14.08

    Sindre Finnes mistet faren

    Jonny Edvin Finnes sovnet inn på palmesøndag – 89 år gammel.

  • Mandag 1. april kl. 14.07

    Fint vær utsetter køene på Vestlandet

    Vegtrafikksentralen kan melde om overraskende lite kø på veiene rundt klokken 14.00. – Det går i utgangspunktet veldig bra med trafikken på Vestlandet nå. Det har vært et trafikkuhell på E16 på Voss, som har ført til noe kø. Men det ser ut til at det ene feltet nå er åpnet for trafikk mot Bergen, sier trafikkoperatør Jørgen Bødtker ved Vegtrafikksentralen Vest. – Utenom det, er det faktisk ikke begynt å bygge seg kø, tilføyer Bødtker. At det ikke har bygget seg opp noe kø, rundt klokken 14.00 på Vestlandet, mener Bødtker er typisk på en solrik dag som denne. – Min ukvalifiserte gjetning, er at det må være det fine været som gjør at folk utsetter hjemreisen for å nyte solen på påskens siste dag, sier Bødtker og konstaterer: – Men vi regner med at det blir kø utover dagen, nå som påsken straks er over.

  • Mandag 1. april kl. 14.02

    Elyounoussi la opp på direkten

    Fotballspiller Tarik Elyounoussi legger opp. Det fortalte han selv på TV 2s direktesending før eliteseriekampen mellom Fredrikstad og Bodø/Glimt. I oppladningen til kampen annonserte 36-åringen at karrieren er over. – Jeg kan si det offisielt her og nå at jeg har lagt opp, sa han til TV 2. – Jeg har følt meg privilegert som har fått holde på i så mange år. Jeg kunne sikkert ha pushet mer, men jeg møtte på flere gamle spillere der noen gikk med krykker og andre halter. Det er deilig å slutte når man selv vil tenker jeg. Ifølge samme kanal har Elyounoussi vært uten klubb etter at han forlot japanske Shonan Bellmare i februar. I løpet av karrieren har Elyounoussi spilt for blant annet Heerenveen, Lillestrøm, Rosenborg, Hoffenheim og AIK, samt Fredrikstad i to perioder. Landslagskarrieren endte med 60 kamper og 10 mål. Kampen mellom Fredrikstad og Bodø/Glimt starter kl. 14.30. Det er Fredrikstads første kamp i Eliteserien etter opprykket.

  • Mandag 1. april kl. 14.02

    Tarik Elyounoussi la opp på direkten

    Underveis i TV 2s oppbygning til eliteserieoppgjøret mellom Fredrikstad og Bodø/Glimt annonserte Tarik Elyounoussi (36) at han legger opp som fotballspiller.

  • Mandag 1. april kl. 14.02

    Tarik Elyounoussi la opp på direkten

    Underveis i TV 2s oppbygning til eliteserieoppgjøret mellom Fredrikstad og Bodø/Glimt annonserte Tarik Elyounoussi (36) at han legger opp som fotballspiller.

  • Mandag 1. april kl. 13.53

    Trafikkulykke på E6

    Minst to biler er involvert i en trafikkulykke på E6 inngående mot Oslo ved Åsland. Ifølge politiet skal det ikke være alvorlig personskade. Et felt forbi ulykkesstedet er åpent, men det kan fort bli kø på stedet, skriver de videre.

  • Mandag 1. april kl. 13.50

    Godt besøk på Aquarama i påska

    I overkant av 13.000 gjester har besøkt Aquarama i Kristiansand hittil i påsken. Det er 2000 flere enn samme tidsperiode i fjor, opplyser daglig leder Vibeke Holm Ruud. – Vi har mye besøk fra lokale, men også mange fra Rogaland som er på kjøretur for å besøke familie. Det er også mange faste gjester som trener iherdig gjennom påsken og holder seg til sine faste rutiner, sier Ruud.

  • Mandag 1. april kl. 13.41

    Tre personer tatt av snøskred

    Mandag formiddag utløste et utenlandsk turfølge på syv personer et snøskred på Kleivan i Vestvågøy kommune i Lofoten. Tre personer var tatt av skredet og alle nødetater rykket ut, sammen med redningshelikopter. Politiet forteller at de tre personene ble funnet av de andre i turfølge før hjelpen kom frem. – De involverte klarte å komme seg ned til veien på egen hånd. Der møtte de politi og ambulanse. En av de som ble tatt i skredet ble tatt med videre til sykehuset i Gravdal, forteller operasjonsleder Veronica Nylund.

  • Mandag 1. april kl. 13.40

    Rykket ut til Tøyen etter slagsmål med kniv

    Politiet har rykket ut til Tøyen i Oslo etter melding om slagsmål med kniv. Ifølge politiet fremstår det som et ran, hvor flere mistenkte har forsvunnet fra stedet. – Vi har nå kommet i kontakt med en fornærmet part som fremstår uskadd, sier operasjonsleder Kristian Wergeland Digranes. Politiet søker etter de mistenkte i området.

  • Mandag 1. april kl. 13.40

    Melding om slagsmål med kniv i Oslo: – Fremstår som et ran

    Politiet har rykket ut til Tøyen i Oslo etter melding om slagsmål med kniv. Ifølge politiet fremstår det som et ran, hvor flere mistenkte har forsvunnet fra stedet. – Vi har nå kommet i kontakt med en fornærmet part som fremstår uskadd, sier operasjonsleder Kristian Wergeland Digranes. Politiet har kontroll på en mistenkt og det er ikke funnet kniv på vedkommende.

  • Mandag 1. april kl. 13.37

    Maanum usikker til Norge-samling: – Vi sender våre varmeste tanker

    Norges landslagstrener Gemma Grainger uttaler seg etter at Arsenal-stjernen Frida Maanum (24) kollapset.

  • Mandag 1. april kl. 13.32

    Slik stiller Bodø/Glimt i sesongstarten

    Lagoppstillingen til serieåpningen mellom Fredrikstad og Bodø/Glimt er klar. I sesongens første eliteseriekamp starter Glimt med følgende 11: Nikita Haikin – Fredrik Bjørkan, Jostein Gundersen, Brede Moe og Fredrik Sjøvold – Albert Grønbæk, Patrick Berg og Ulrik Saltnes – Jens Petter Hauge, August Mikkelsen og Nino Zugelj. Du kan følge kampen direkte her fra klokken 14.30.

  • Mandag 1. april kl. 13.30

    Bil skal ha kjørt i fjellvegg på Voss

    Vest politidistrikt melder om en bilulykke på Voss, hvor en bil skal ha kjørt i en fjellvegg. Nødetatene er på vei til stedet, hvor en bil skal være involvert. Det skal være to personer i bilen. Begge personen er ute av bilen og er oppgående, skriver politiet på X. Vegtrafikksentralen advarer om at det vil bli køer på E16. – Vi er på vei til stedet, men brannvesenet og helse er på plass allerede. Trafikken er stanset på området, og ambulansepersonell ser til de involverte, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Steinar Hausvik til NRK. Klokken 13.55 har politiet åpnet ene feltet ved ulykkesstedet. – Det ene feltet er åpnet igjen mot Bergen, men køen står ganske greit på E16 nå, sier trafikkoperatør Jørgen Bødtker til NRK.

  • Mandag 1. april kl. 13.21

    Tre personer tatt av skred i Lofoten - én skadet

    Alle de involverte har kommet seg ut av skredet, melder politiet.

  • Mandag 1. april kl. 13.18

    Var på vei ut av landet med tyvegods: Varetektsfengslet i fire uker

    En mann i 40-årene fra Litauen er varetektsfengslet i fire uker, siktet for heleri og dokumentforfalskning. Litaueren ble stoppet på grensen ved Ørje lørdag, da han kom kjørende i en varebil fylt med sykler, bunadskniver, båtmotorer med avklipte ledninger og verktøy. Han hadde også en campingvogn påkoblet varebilen. Romerike og Glåmdal tingrett mener det er sannsynlig at dette er tyvegods. Minst to av syklene er tidligere meldt stjålet. Litaueren har delvis innrømmet lovbruddene, men hevder han har blitt lurt, ifølge fengslingskjennelsen.

  • Mandag 1. april kl. 13.10

    Donald Trumps formue: Så mye er han egentlig god for

    Det meste av formuen ligger i Truth Social-selskapet som nettopp gikk på børs. Presidentkandidaten har samtidig mindre cash enn bøtene han er idømt, ifølge Forbes. Se oversikten her.

  • Mandag 1. april kl. 13.00

    City-stopper Akanji sterkt kritisk til dommeren: – Jeg forstår det ikke

    Var dommer Anthony Taylor for snill med Arsenal i søndagens toppkamp?

  • Mandag 1. april kl. 12.54

    Bergensbanen gjenåpner etter Arna-ulykken

    Tirsdag åpner strekningen Arna-Vaksdal på Bergensbanen igjen etter at et godstog sporet av tidligere i mars.

  • Mandag 1. april kl. 12.52

    Barnedebatten: Slitet er ujevnt fordelt

    Noen familier har ressurser til å hjelpe barna sine til å nå høyere opp i samfunnet, og noen har langt mindre.

  • Mandag 1. april kl. 12.51

    Hundvågtunnelen åpen igjen

    Avkjøringen mot Buøy i Hundvågtunnelen var stengt en stund på grunn av bilberging. 12.45 melder vegtrafikksentralen at avkjøringen er åpen for fri ferdsel igjen.

  • Mandag 1. april kl. 12.50

    Bergensbanen gjenåpner tirsdag 2. april

    I en pressemelding melder Bane Nor at Bergensbanen åpner for normal drift tirsdag 2. april. Strekningen Arna – Vaksdal har vært stengt som følge av store skader etter at et godstog sporet av fredag 22. mars. Det har derfor vært buss for tog deler av strekningen på Bergensbanen. Havarikommisjonen mener godstoget kjørte på rødt lys ved Arna stasjon og at det av sikkerhetshensyn dermed ble gjort en tvungen avsporing, som skapte skader på banens infrastruktur. To personer er mistenkt i saken. – Dette har vært et krevende arbeid på et begrenset og svært trangt anleggsområde. Vi satte alle krefter i sving med å gjenoppbygge den ødelagte infrastrukturen slik at Bergensbanen kunne åpne igjen mellom Arna og Vaksdal så raskt som mulig sier regiondirektør for Sør-Vest i Bane Nor, Hans Gunnar Dokken. I pressemeldingen beskriver Dokken et omfattende arbeid. – Vi har blant annet lagt 3000 meter signalkabel, foretatt flere hundre kabelskjøter, byttet svært mange sviller, bygget nytt kontaktledningsanlegg og gjennomført et titalls skinnesveiser. Det er en svært fornøyd kommunikasjonssjef i Vy, som kan erklære at togtrafikken på Bergensbanen vil gå som normalt fra tirsdag morgen. – Vi kjører tog som normalt fra i morgen tidlig, uten behov for buss. Det er veldig gledelig at Bane Nor nå har fikset de store utfordringene som ble forrige fredag. De har gjort en formidabel jobb med tanke på hvor store skader det var, sier Åge-Christoffer Lundeby og legger til: – Og om noen skulle være urolige, kan jeg forsikre om at vi ikke hadde startet opp med kjøring av tog om det ikke var regnet som trygt.

  • Mandag 1. april kl. 12.50

    Bergensbanen gjenåpner tirsdag 2.april

    I en pressemelding melder Bane Nor at Bergensbanen åpner med normal drift tirsdag 2.april. Strekningen Arna - Vaksdal har vært stengt som følge av store skader etter at et godstog sporet av fredag 22. mars. Det har derfor vært buss for tog deler av strekningen på Bergensbanen. Havarikommisjonen mener godstoget kjørte på rødt lys ved Arna stasjon og det ble dermed av sikkerhetshensyn gjort en tvungen avsporing, som skapte skader på banens infrastruktur. To personer er siktet i saken.

  • Mandag 1. april kl. 12.43

    Siktet vil begjære seg løslatt

    Vest politidistrikt la i dag ned sin påstand om varetektsfengsling i fire uker, med brev- og besøksforbud, for mannen i 30-årene som er siktet for drapsforsøk på en jevnaldrende. Den siktede ble pågrepet lørdag, i forbindelse med at en jevnaldrende mann oppsøkte Fana legevakt dagen før. Mannen skal ha hatt blødninger fra halsregionen og ble innlagt ved Haukeland sykehus. Politiet har omtalt skadene som omfattende, men ikke livstruende, og siktet først mannen i 30-årene for grov kroppsskade. Siktelsen ble senere utvidet til å gjelde drapsforsøk. Den siktede møtte ikke opp i tingretten i dag, og vil begjøre seg løslatt. Mannens forsvarer, Kim Villanger, sier til NRK at hans klient begrunner dette med at han ikke erkjenner straffskyld. – Han erkjenner ikke straffskyld, men hvorfor ønsker jeg ikke å gå inn på. Heller ikke hvorfor han ikke møtte i retten. Det har han ingen plikt til å gjøre heller, sier Villanger til NRK. Politiet venter nå på tingrettens avgjørelse om mannen blir varetektsfengslet i påståtte fire uker. – Dette er en svært alvorlig sak. Det er opp til retten om han nå blir varetektsfengslet, sier politiadvokat Martine Haaland til NRK.

  • Mandag 1. april kl. 12.40

    Røykutvikling i bolig i Tvedestrand

    Nødetatene er på vei til en enebolig i Tangheia i Tvedestrand etter melding om røykutvikling. Beboere skal være ute av huset. Det er snakk om røykutvikling i forbindelse med en stikkontakt og ingen brann på stedet. To av beboerne er sjekket av ambulanse, men har ikke behov for videre helsehjelp. Politiet oppretter sak på forholdet.

  • Mandag 1. april kl. 12.19

    Røde Kors skryter av turfolket i påsken

    Årets påske gikk rolig for seg for Røde Kors i Nordland, forteller distriktsleder Arne André Karlsen. Til sammen hadde de 8 oppdrag der de måtte ut for å hjelpe folk som har skadet seg på tur. – Det har vært lite utfart på mange plasser, ifølge de korpsene jeg har snakket med. Det er kanskje været som spiller inn, sier Karlsen. I tillegg vil han skryte av turfolkets vurderinger. – Vi har sett det flere plasser, spesielt oppe i Lofoten, hvor det har kommet mye utenlandske turister. De har vært godt kledd, og de har vært godt skodd og folk har snudd i tide når været har endret seg. Så det er jo fantastisk at de har fulgt fjellvettreglene.

  • Mandag 1. april kl. 12.12

    To stakk av fra snøskuterkontroll

    To personer stakk av fra snøskuterkontroll i Agder i påskehelga, og en person har fått et overtredelsesgebyr etter å ikke ha forholdt seg til vilkårene som er gitt i dispensasjonen. Det opplyser fungerende tilsynsleder i Statens naturoppsyn (SNO) Ole Morten Sand. SNO varslet før påska at de ville gjennomføre snøskuterkontroller i fjellene i Agder hele påska. – Ingen har blitt anmeldt for ulovlig motorferdsel i Agder i påska, men vi har registrert en god del spor etter ulovlig motorferdsel, sier Sand.

  • Mandag 1. april kl. 12.07

    Hundvågtunnelen stengt

    Hundvågtunnelen på E39 er stengt i avkjøringa mot Buøy. En bil har fått stans i vegbanen, melder vegtrafikksentralen.

  • Mandag 1. april kl. 11.50

    128 har mistet strømmen på Vigeland

    128 kunder litt øst for Vigeland har mistet strømmen mandag formiddag. Det skriver avisa Lindesnes. Glitre Nett melder på nettsidene sine at årsaken er en defekt isolator.

  • Mandag 1. april kl. 11.50

    Grovt tyveri i Trondheim

    Politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelse etter et grovt tyveri fra klubbhus på Leangen, etter melding om observert innbrudd og etui til startpistol i nærområdet. – Politiet har snakket med kontaktperson og det er blant annet stjålet startpistol, skriver Politiet i Trøndelag på X. Det blir opprettet sak.

  • Mandag 1. april kl. 11.38

    – Det blir som å asfaltere mens du kjører

    Mikkjal Thomassen (48) førte en av Norges mest fotballgale byer tilbake til Eliteserien etter mer enn ti års ørkenvandring.

  • Mandag 1. april kl. 11.34

    Tyskere feirer begrenset legalisering av cannabis

    Fra mandag av har tyskere lov til å besitte mindre mengder cannabis til eget bruk. En rekke mennesker samlet seg i Berlin sentrum for å feire i natt.

  • Mandag 1. april kl. 11.33

    Førerløs bil trillet utfor Birkelundsbakken

    Politiet har rykket ut til Birkelundsbakken i Bergen, etter melding om en bil som har trillet uten fører og truffet en fjellvegg. Det er ikke meldt om personskade. Politiet melder på X at de er i kontakt med eier og forsøker å finne ut hva som har skjedd. - Bileier påstår å ha parkert bilen med håndbrekk på, og vet ikke selv helt hva som har skjedd. Det er noen skader, men det blir bileiers ansvar. Politiet er nå ferdig med saken, sier operasjonsleder Steinar Hausvik til NRK. Bilen er nå fjernet fra stedet.

  • Mandag 1. april kl. 11.30

    Aker velger kontanter foran karbonfangst

    Aker Carbon Capture-aksjen kommer nok til å stige på tirsdag.

  • Mandag 1. april kl. 11.30

    Reagerer på fakturagebyr på parkering: – Kommer til å følge det helt ut rettslig

    Selskapet Riverty beklaget at en kunde måtte betale 49 kroner i fakturagebyr. Nå er en annen kunde klar til å kampen til retten.

  • Mandag 1. april kl. 11.17

    Hytteoppussing ble ekstremtrening for ekteparet: – Det ble vel båret opp mellom ett og to tonn

    Trøste og bære, hvorfor ikke bare bære opp alt vi trenger til hytta med egen muskelkraft?

  • Mandag 1. april kl. 11.06

    Slik blir hjemfarten andre påskedag

    Vegvesenet regner med mye trafikk på vegene mandag. Spesielt stor trafikk er det ventet på flyplassene.

  • Mandag 1. april kl. 10.42

    Voldssiktede løslatt etter avhør

    En mann og en kvinne som er siktet for grov vold mot en mann i 50-åra på Grim i Kristiansand lørdag kveld, er løslatt. Det skriver Fædrelandsvennen. Begge to skal ha blitt avhørt søndag. Kvinnen erkjenner ikke straffskyld, mens mannen ikke har sagt noe om hvordan han stiller seg til siktelsen. Mannen ble sendt til sykehus etter hendelsen.

  • Mandag 1. april kl. 10.36

    Fremdeles usikkert for Bergensbanen

    Pressevakt i Bane Nor, Gunnar Børseth, melder om at det fremdeles er usikkert om når Bergensbanen kan ha vanlig drift. – En del av arbeidet begynner å ferdigstilles, men alt er ikke ferdig. Vi jobber videre på stedet. Toget er fjernet, men vi holder på å jobbe med infrastrukturen, sier Børseth til NRK. Det har vært buss for tog deler av strekningen på Bergensbanen, etter skader som oppsto fredag 22. mars. Da kjørte et godstog på rødt lys ved Arna stasjon og det ble av sikkerhetshensyn gjort en tvungen avsporing, som skapte skader på banens infrastruktur. To personer er siktet i saken. Det er satt inn buss for følgende strekninger: – Lokaltog i retning Voss eller Myrdal: Buss mellom Bergen og Dale. – Regiontog retning Oslo: Buss mellom Bergen og Voss. Kommunikasjonssjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, melder at det kan være forsinkelser på mellom 20 og 45 minutter, og oppfordrer til å møte i god tid. – Vi forstår at det er frustrerende og anerkjenner følelsene, men ikke la det gå utover våre ansatte. De er like lite skyldig som deg som reisende for denne situasjonen, sier Christoffersen.

  • Mandag 1. april kl. 10.36

    Fremdeles uvisshet om Bergensbanen

    Pressevakt i Bane Nor, Gunnar Børseth, melder om at det fremdeles er usikkert når Bergensbanen kan ha vanlig drift. – En del av arbeidet begynner å ferdigstilles, men alt er ikke ferdig. Vi jobber videre på stedet. Toget er fjernet, men vi holder på å jobbe med infrastrukturen, sier Børseth til NRK. Det har vært buss for tog deler av strekningen på Bergensbanen, etter skader som oppsto fredag 22. mars. Da kjørte et godstog på rødt lys ved Arna stasjon og det ble av sikkerhetshensyn gjort en tvungen avsporing, som skapte skader på banens infrastruktur. To personer er siktet i saken. Det er satt inn buss for følgende strekninger: – Lokaltog i retning Voss eller Myrdal: Buss mellom Bergen og Dale. – Regiontog retning Oslo: Buss mellom Bergen og Voss. Kommunikasjonssjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, melder at det kan være forsinkelser på mellom 20 og 45 minutter, og oppfordrer til å møte i god tid. Vy ber om forståelse og tålmodighet. – Vi forstår at det er frustrerende og anerkjenner følelsene, men ikke la det gå utover våre ansatte. De er like lite skyldig som deg som reisende for denne situasjonen, sier Christoffersen.

  • Mandag 1. april kl. 10.36

    Fremdeles uvisshet for Bergensbanen

    Pressevakt i Bane Nor, Gunnar Børseth, melder om at det fremdeles er usikkert når Bergensbanen kan ha vanlig drift. – En del av arbeidet begynner å ferdigstilles, men alt er ikke ferdig. Vi jobber videre på stedet. Toget er fjernet, men vi holder på å jobbe med infrastrukturen, sier Børseth til NRK. Det har vært buss for tog deler av strekningen på Bergensbanen, etter skader som oppsto fredag 22. mars. Da kjørte et godstog på rødt lys ved Arna stasjon og det ble av sikkerhetshensyn gjort en tvungen avsporing, som skapte skader på banens infrastruktur. To personer er siktet i saken. Det er satt inn buss for følgende strekninger: – Lokaltog i retning Voss eller Myrdal: Buss mellom Bergen og Dale. – Regiontog retning Oslo: Buss mellom Bergen og Voss. Kommunikasjonssjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, melder at det kan være forsinkelser på mellom 20 og 45 minutter, og oppfordrer til å møte i god tid. Vy ber om forståelse og tålmodighet. – Vi forstår at det er frustrerende og anerkjenner følelsene, men ikke la det gå utover våre ansatte. De er like lite skyldig som deg som reisende for denne situasjonen, sier Christoffersen.

  • Mandag 1. april kl. 10.34

    Vårvarmen er her – men ikke for lenge

    Mandag byr på vårvarme på Vestlandet og på Østlandet, men snart venter kaldere dager.

  • Mandag 1. april kl. 10.17

    Obos-lupe: Det kan ikke gå galt for Vålerenga – og disse blir med opp

    «Kokos-ligaen», som den kalles, er ikke lett å tippe.

  • Mandag 1. april kl. 9.45

    Fant tyv og ønsket bistand i Trondheim

    En mann i 20-årene ble fratatt en jakke og airpods mens han var på et utested på Solsiden i Trondheim natt til mandag. – Mannen sporet airpodsene til en adresse på Møllenberg, skriver Politiet i Trøndelag. Han var på adressen for å ta kontakt med tyven og ønsket bistand av politiet. Både jakke og airpods ble gjenfunnet. Gjenstandene ble overlevert frivillig av den mistenkte mannen som vil bli anmeldt.

  • Mandag 1. april kl. 9.32

    Forstyrret Glimt-spillernes nattesøvn med fyrverkeri

    I løpet av natten har noen sendt opp fyrverkeri utenfor Scandic City i Fredrikstad sentrum. En video som er publisert på X med teksten «Aristokraten er tilbake» og «Velkommen Bodø», viser flere personer løpe vekk fra hotellet idet fyrverkeriet ble sendt opp. Ifølge Fredriksstad Blad bor Bodø/Glimt-spillerne på hotellet i forkant av eliteseriekampen mot Fredrikstad, som spilles søndag ettermiddag.

  • Mandag 1. april kl. 9.28

    Ny rekord for gullprisen

    Oppgangen knyttes til mulig rentekutt og et svakt kinesisk eiendomsmarked.

  • Mandag 1. april kl. 9.17

    Mer trøbbel for Everton – bokførte kjempeunderskudd i 2022/2023-sesongen

    Premier League-klubben Everton fortsetter å trøble økonomisk. Sist sesong gikk klubben med et underskudd på snaue 90 millioner pund.

  • Mandag 1. april kl. 9.13

    Innbrudd hos Nexans i Halden

    I løpet av påsken har noen brutt seg inn på området til industribedriften Nexans i Halden. – I tillegg til innbrudd i kontorlandskap, hvor det var en kniv som sto i veggen og vinduer var knust, ble det etter hvert oppdaget at flere konteinere med verktøy var brutt opp, sier operasjonsleder i politiet Gisle Sveen. Mandag formiddag er politiet på stedet og gjennomfører undersøkelser.

  • Mandag 1. april kl. 9.13

    Rykket ut til bilbrann i Bærum

    Nødetatene er ved Kolsås i Bærum hvor det brenner kraftig fra en bil. Bilen står inntil et garasjeanlegg og det var spredningsfare til takkonstruksjonen, skriver politiet. Beboere i området Haugerudgrenda på Kolsås ble også bedt om å holde vinduer lukket siden det var kraftig røykutvikling i området. En drøy halvtime etter meldingen om brannen, har brannvesenet kontroll og driver med etterlsukking. Ifølge Budstikka er flere biler utbrendet og garasjeanlegget har fått store skader.

  • Mandag 1. april kl. 9.13

    Rykker ut til bilbrann i Bærum – spredningsfare

    Nødetatene er ved Kolsås i Bærum hvor det brenner kraftig fra en bil. Bilen står inntil et garasjeanlegg og det er spredningsfare til takkonstruksjonen, skriver politiet. Beboere i området Haugerudgrenda på Kolsås bes om å holde vinduer lukket siden det er kraftig røykutvikling i området. Bilen står også inntil T-banen. Ruter opplyser at linje nummer 3 ikke kjører til stasjonene Hauger og Kolsås på grunn av røykutvikling fra brannen.

  • Mandag 1. april kl. 9.13

    Kraftig bilbrann i Bærum

    Brannen spredde seg til et garasjeanlegg, men brannvesenet har fått kontroll.

  • Mandag 1. april kl. 8.53

    Advarer mot en del vind i Nordland

    Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for sterk vind som gjelder flere steder i Nordland. Både på Lofoten, Helgeland og i Salten kan det blåse opp i kuling, spesielt langs kysten. Det kan gjøre det farlig å være ut i småbåter. Les mer på yr.no.

  • Mandag 1. april kl. 8.52

    Børsopptur i Kina etter tegn på økonomisk bedring

    Gryende optimisme i Kina sender aksjemarkedene oppover.

  • Mandag 1. april kl. 8.51

    Minibuss med turister i trafikkulykke i Vestvågøy

    To barn og to voksne er blitt fraktet til sykehus etter at en minibuss med seks turister har frontkollidert med en personbil.

  • Mandag 1. april kl. 8.46

    Politiet begjærer mann varetektsfengslet i fire uker

    I dag blir en mann i 30-årene fremstilt for varetekt i Bergen, siktet for drapsforsøk på en jevnaldrende mann. – Vi vil begjære ham varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud. Vi ønsker å ha ham på isolat i to av ukene, sier politiadvokat Martine Haaland til NRK og forklarer dette med hensyn til politiets etterforskning. – Dette ønsker vi da vi ser en fare for bevisforspillelse, sier Haaland. Den siktede ble pågrepet lørdag, i forbindelse med at en jevnaldrende mann oppsøkte Fana legevakt dagen før. Mannen skal ha hatt blødninger fra halsregionen og ble innlagt ved Haukeland sykehus. Politiet har omtalt skadene som omfattende, men ikke livstruende, og siktet først mannen i 30-årene for grov kroppsskade. – Basert på opplysninger vi har hentet inn, ble siktelsen utvidet til å gjelde drapsforsøk, sier politiadvokat Martine Haaland til NRK. – Erkjenner den siktede straffskyld? – Han har foreløpig ikke forklart seg, svarer Haaland. Den siktedes advokat, Kim Willanger, sier til NRK at han ikke vil kommentere saken på nåværende tidspunkt.

  • Mandag 1. april kl. 8.32

    Fra og med i dag halveres flyprisene

    – De regionale flyrutene er en viktig del av samferdselstilbudet i distriktene. Derfor har regjeringen vedtatt å styrke rutetilbudet og redusere de billettprisene, sa samferdselsminister Jon-Ivar Nygård for rundt et år siden. Og i dag, på selveste 1. april, trår lovnaden i kraft. Maksprisen på de såkalte FOT-rutene, flyrutene som staten setter ut på anbud, blir halvert. Les mer om både hvorfor det blir sånn, hvor mye du nå sparer, og hvorfor noen mener dette er en uheldig utvikling her:

  • Mandag 1. april kl. 8.26

    Nichlas (19) døde i bilulykke – fire gutter tiltalt

    I juni i fjor omkom Nichlas Hansen Teigmo (19) på en fylkesvei i Namsos. Fire andre i bilen overlevde. I retten er de tiltalt for uaktsomt drap og promillekjøring.

  • Mandag 1. april kl. 8.20

    Skadeverk på skole i Stavanger

    I natt fikk politet melding om et skadeverk på en skole på Revheimsveien i Stavanger. Det har blitt knust ei rute inn til gymsalen. Politiet har tatt undersøkelser på stedet.

  • Mandag 1. april kl. 8.18

    Ferge fra Halhjem er innstilt

    Fergesambandet mellom Våge og Halhjem er innstilt inntil videre, grunnet tett tåke, melder Vegtrafikksentralen. Tett tåke har også skapt forsinkelser for fergesambandet mellom Leirvåg og Sløvåg. Klokken 09.45 melder Vegtrafikksentralen at det igjen er normal drift mellom Halhjem og Sandviksvåg.

  • Mandag 1. april kl. 8.18

    Mulig innbrudd hos bedrift i Haugesund

    I morgentimene forteller politiet om et knust vindu hos en bedrift på Birkebeinergata i Haugesund. Her meldte de at det var snakk om et innbrudd. Litt senere skriver de at det muligens kun er skadeverk og ikke innbrudd. Politiet oppretter sak og undersøker stedet.

  • Mandag 1. april kl. 8.12

    Venter mye trafikk hjem fra påskeferie

    Hjemfarten for årets påske fortsetter for fullt 2. påskedag. Trafikktopp og størst forsinkelser er forventet kl. 12-16, opplyser Statens vegvesen. De anbefaler å velge et annet tidspunkt for hjemturen om man har muligheten.

  • Mandag 1. april kl. 8.11

    Bil havnet på taket i Stavanger

    Flere ringte politiet i natt for å si at noen rånet på Jåttåvågen i Stavanger. En av disse bilene veltet på taket like ved den nye rundkjøringen. Sjåføren ble ikke skadet, men bilen ble flyttet og senere funnet igjen av patruljen. Sjåføren er avhørt og førerkortet er beslaglagt. Politiet oppretter sak, skriver de i deres logg.

  • Mandag 1. april kl. 8.05

    – En svært trist måned i trafikken

    14 personer mistet livet i trafikken i mars. Det er elleve flere enn i fjor, og det høyeste antallet omkomne denne måneden de siste ti årene. Det viser tall fra Statens vegvesen. – Mars ble en svært trist måned i trafikken. 14 drepte er en betydelig økning sammenlignet med 2023 og tidligere år. Økningen bekymrer oss, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen. Ni menn, fire kvinner og én gutt omkom. To var fotgjengere. Syv omkom i møteulykker, fire i utforkjøringsulykker, og én i ulykke med el-sparkesykkel. I en av møteulykkene omkom tre personer. De totalt tolv ulykkene skjedde i Agder, Rogaland, Telemark, Østfold, Oslo, Innlandet, Møre og Romsdal, Trøndelag og Troms. – Vi går nå inn i en årstid der flere er ute på veien. Både sykkel og motorsykkel blir igjen en del av trafikkbildet. Nå er det ekstra viktig at alle er oppmerksomme, fordi det vil være flere trafikantgrupper som ikke alltid er så lett å se, oppfordrer Ranes.

  • Mandag 1. april kl. 8.01

    Røykte hasj i bilen

    Politiet fikk ved 03-tiden melding om en kar som nøt en «joint» med hasj åpenlyst i bilen sin ved Tempokrysset i Sandefjord. En politipatrulje svingte bortom, og påtraff ganske riktig en mann som tok seg en blås med ulovlige stoffer. Mannen fikk ikke fortsette med aktiviteten, og vil også bli anmeldt for både bruk og besittelse av narkotika.

  • Mandag 1. april kl. 7.44

    Isabel Raad på shopping i Paris: Handlet for over 230.000 kroner

    Øredobber, vesker og sko er blant bursdagsgavene influenceren unte seg selv denne helgen.

  • Mandag 1. april kl. 7.23

    EUs hurtigløp for kraft: – Vil innebære en stor endring

    EUs fornybardirektiv krever hurtigspor for ny kraft. NVE frykter for folks aksept.

  • Mandag 1. april kl. 7.17

    Klar beskjed: – Brann skal utfordre om gullet

    Dag-Eilev Fagermo etterlyser høyere ambisjoner i Eliteserien.

  • Mandag 1. april kl. 7.02

    Eiendomsmegler mener det er selgers marked: – Mange angrer nå

    Det er stort trykk på visninger i Oslo – og særlig én boligtype skiller seg ut. Men en annen by får den største prisveksten i år, spår ekspertene.

  • Mandag 1. april kl. 5.08

    Israelske styrker ute av al-Shifa-sykehuset: – Fryktelig trist å se bildene

    Tilbake ligger flere titalls døde kropper, ifølge øyenvitner og helsemyndighetene på Gazastripen.

  • Mandag 1. april kl. 5.00

    Drømmeskjermen for både kontor og gaming

    Vi tester Samsungs 49" ultrabrede skjerm.

  • Mandag 1. april kl. 4.01

    Mann siktet for drap i Oslo: – De var venner gjennom mange år

    Politiet sier at mannen i 20-årene har fortalt at han og kvinnen var ute på byen før drapet skjedde.

  • Mandag 1. april kl. 3.16

    Politiet: «Street meet» i Oslo

    Natt til mandag har politiet fått flere meldinger om biler og motorsykler som kjører stygt i hovedstaden.

  • Mandag 1. april kl. 2.49

    Mye klager på biltreff i Oslo

    Politiet i Oslo har natt til mandag fått flere klager fra folk om bråkete og stygg bil- og motorsykkelkjøring i Oslo. Politiet sier til NRK at det har vært opp mot 100 bilinteresserte som har kjørt rundt, i hovedsak på hovedveinettet. Hendelsene settes i sammenheng med et såkalt "Street meet", skriver politiet. Dette er når flere biler samles for å kjøre fort på veiene. Første melding kom fra området Haugenstua øst i Oslo, og politiet har sett bilene på diverse kameraer. På Sognsvann, vest i Oslo, gjennomfører politiet i 02.30-tida en kontroll. Det har så langt ikke vært snakk om noe straffeforfølgelser. Og på Sognsvann var antall biler noe redusert. Bilførerne kommer både fra Oslo og andre steder.

  • Mandag 1. april kl. 2.22

    Medier: Kobler russisk etterretning til «Havanna-syndromet»

    Amerikanske spioner og diplomater har meldt om uforklarlig sykdom i flere år. Russland avviser påstander om at de står bak.

  • Mandag 1. april kl. 2.01

    Skredfaren fortsatt stor etter steinraset i Vaksdal

    Det er fortsatt stor fare for skred i Vaksdal i Vestland, etter at to kjempesteiner braste ned på en fotballbane onsdag morgen. – Det er noen store søyler igjen der oppe som kan komme ned. Det er stor fare for nye skred, sier geolog Asbjørn Øystese til Vaksdalposten. Det gikk også ras torsdag. Han mener også at banen burde flyttes lenger ut, og at det bør bygges rasvoll som kan fange opp massene.

  • Mandag 1. april kl. 1.51

    Frykter russiske spioner i Spania

    Spania mener Russland har rustet opp etterretningen etter drapet på den russiske avhopperen Maksim Kuzminov.