Nyheter:

  • Fredag 5. april kl. 23.59

    Mann omkom i snøskuterulykke i Trøndelag

    En mann i 60-årene er bekreftet omkommet etter en ulykke med snøskuter på fjellet i Midtre Gauldal i Trøndelag. Ulykken skjedde rundt en km sør for Frøsetvollen. Mannens pårørende er varslet. Politiet opplyser videre at de har lite informasjon hos ulykken og at hendelsesforløpet vil bli undersøkt på dagtid.

  • Fredag 5. april kl. 23.53

    Trøndelag: Omkom etter snøscooter-ulykke

    En mann i 60-årene omkom etter en snøscooter ulykke i fjellet i Trøndelag. Pårørende er varslet.

  • Fredag 5. april kl. 23.50

    Voldshendelse på utested på Notodden

    En person er skadet etter en voldshendelse på et utested på Notodden fredag kveld. Personen er kjørt til sykehus for nærmere undersøkelser, ifølge politiet i Sør-Øst. En mann i 50-årene blir anmeldt etter hendelsen.

  • Fredag 5. april kl. 23.50

    Klopp om omstridt intervju: – Det var da det klikket for meg

    Liverpool-manageren skjønte at kritikken ville komme da han stormet ut av intervjuet.

  • Fredag 5. april kl. 23.31

    To pågrepet for grovt ran i Bergen

    To menn ble fredag pågrepet og siktet for grovt ran i Bergen. Ranet fant sted på kvelden 31. mars, men de to ble først pågrepet i bergensområdet fredag, skriver Bergensavisen. Politiadvokat Andreas Haldorsen opplyser at de to, en mann i 30-årene og en mann i 40-årene, fredag kveld sitter i arresten. – Det er ikke tatt stilling til om de to skal fremstilles for varetektsfengsling, sier Haldorsen. Han har ikke ytterligere detaljer om ranet. (NTB)

  • Fredag 5. april kl. 23.12

    Fotballtopper vil søke om pyro-dispensasjon: – Det fungerer ikke med totalforbud

    Norsk Toppfotball, Norges Fotballforbund og Norsk Supporterallianse har vært i møter med regjeringen. Nå skal det jobbes for å tillate pyro, skriver TV 2.

  • Fredag 5. april kl. 22.50

    Kryptogründer funnet skyldig i bedrageri

    Kollapsen til «stablecoinen» TerraUSD sjokkerte kryptomarkedet.

  • Fredag 5. april kl. 22.47

    Tidligere Ole Ivars-vokalist ikke invitert til avskjedskonserten

    Tore Halvorsen, som sang dansebandets store hits og var bandets frontfigur i 30 år, er ikke velkommen på scenen i Oslo Spektrum.

  • Fredag 5. april kl. 22.23

    Faktisk.no-oversikt: Så hardt er sykehusene i Gaza rammet

    Seks måneder etter krigens start er 25 av Gazas 36 sykehus ute av drift. Det viser en gjennomgang Faktisk.no har gjort.

  • Fredag 5. april kl. 22.15

    Eksplosjon i Ängelholm

    Svenske medier melder at noe har eksplodert ved et bolighus i Ängelholm i Sverige.

  • Fredag 5. april kl. 22.13

    Forsvarsplanen: Oslo-området får ikke permanent luftvern

    Regjeringen vil satse 90 milliarder kroner på luftvern til Forsvaret. Men forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) kan ikke love at Oslo-området får permanent beskyttelse mot missiler og droner.

  • Fredag 5. april kl. 22.12

    Ulv bedøvet fra helikopter og flyttet

    En 45 kilos tung hannulv som vandret inn fra Finland eller Russland i desember, ble bedøvet og flyttet til Våler kommune av Statens naturoppsyn torsdag.

  • Fredag 5. april kl. 22.09

    Nordsjøreker mister bærekraft-merke

    Reker som er fisket i Nordsjøen og Skagerrak mister om få uker sertifiseringen som garanterer at produktet kommer fra bærekraftig fiske.

  • Fredag 5. april kl. 22.04

    Nordsjøreker mister bærekraft-merke

    Reker som er fisket i Nordsjøen og Skagerrak mister om få uker sertifiseringen som garanterer at produktet kommer fra bærekraftig fiske.

  • Fredag 5. april kl. 21.57

    Skulle holde auksjon – glemte å gå av toget

    «Kongen av Mallorca» ble «kongen av Dovrebanen» fredag.

  • Fredag 5. april kl. 21.37

    Storhamar skaffet seg matchball i NM-semifinalen – slo Frisk Asker 2-0

    Storhamar er én seier unna finale i ishockey-NM etter 2-0-triumf over Frisk Asker på borteis fredag.

  • Fredag 5. april kl. 21.33

    Svensk fotballegende føler seg lurt etter omstridt video: – Det er kaos

    Tidligere Liverpool-spiller Glenn Hysén (64) sier at det ikke var meningen å promotere det høyreekstreme partiet Alternativ för Sverige.

  • Fredag 5. april kl. 21.32

    Storhamar skaffet seg matchball i NM-semifinalen – slo Frisk Asker 2–0

    Storhamar er én seier unna finale i ishockey-NM etter 2-0-triumf over Frisk Asker på borteis fredag, ifølge NTB. Med fredagens triumf har Storhamar muligheten til å avgjøre på hjemmebane i best av sju-serien søndag kveld. De jakter sin annen strake NM-finale etter at de i fjor ble slått av Stavanger Oilers. Storhamar var det klart beste laget i seriespill denne sesongen og feide over Lørenskog i første NM-runde. Mot Frisk tok de ledelsen 2–0 i kamper før Frisk reduserte med seier onsdag. I fredagens kamp var Storhamar igjen best og leder 3–1. I den andre semifinalen leder Stavanger Oilers 2–1 over Vålerenga før den fjerde kampen lørdag.

  • Fredag 5. april kl. 21.28

    Ruud til semifinale i Portugal

    Casper Ruud fortsetter å imponere i ATP 250-turneringen Estoril Open i Portugal. Fredag kveld var det ungareren Márton Fucsovics som måtte knele for nordmannen i kvartfinalen. Ruud vant komfortabelt 6-3, 6-2 i sett og kan begynne forberedelsene til semifinalen. Motstanderen slet med skade i beinet gjennom deler av kampen. – Det var en god kamp for meg. Jeg har sett han spille bedre før, så det var åpenbart at han slet litt, sier Ruud i et intervju med arrangøren vist på TV 2 – Han fortsetter å herje i Estoril. Han spiller en ordentlig god kamp, roser TV 2s kommentator Sverre Krogh Sundbø. I semifinalen møter han spanske Pedro Martinez som slo ut franske Richard Gasquet i kvartfinalen.

  • Fredag 5. april kl. 21.28

    Casper Ruud tørster etter seier: Overkjørte ungarer

    (Casper Ruud – Márton Fucsovics 6–3, 6–2) Han er tilbake på rød grus. Casper Ruud er klar for semifinalen i Estoril Open.

  • Fredag 5. april kl. 21.17

    Stjal fra butikker

    En person er tatt etter å ha stjålet varer i Byporten kjøpesenter i Oslo. Det skriver politiet på X. Vedkommende skal ha hatt med seg bager som var foliert på innsiden, og stjålet varer til en verdi av rundt 4000 kroner. Personen blir anmeldt.

  • Fredag 5. april kl. 21.17

    Pågrepet etter skyting i Moss

    Ytterligere en person er pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skytingen utenfor Mossehallen i november i fjor.

  • Fredag 5. april kl. 21.16

    NRK: Ny pågripelse etter skytingen i Moss i november i fjor

    Nok en person er pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk.

  • Fredag 5. april kl. 21.14

    Spyttet og sparket på folk i Kristiansand

    En person skal ha spyttet og sparket på folk i Kristiansand sentrum. Det melder politiet i Agder på X/Twitter. Det er ikke meldt om personskade og politiet har kontroll på personen.

  • Fredag 5. april kl. 21.14

    Genetisk viktig ulv flyttet inn i ulvesonen

    Miljødirektoratet har flyttet en hannulv som anses som genetisk viktig inn i ulvesonen. Det bekrefter Klima- og miljødepartementet overfor Rovdyr.org, som organisasjonen Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk står bak. Den radiomerkede ulven ble peilet opp av bakkepersonell i Dovre kommune fredag morgen. Etter at ulven var lokalisert, ble bedøvelse gjennomført fra helikopter. – Ulven ble byttet sender på og deretter plassert i et transportbur for å overvåke oppvåkningen før den ble transportert i bil til slippstedet, sier seksjonsleder Veronica Sahlén i Statens naturoppsyn i en pressemelding. Den 45 kilo tunge hannulven har siden desember oppholdt seg i nordlige deler av Innlandet fylke, og dermed utenfor ulvesonen. – Ulven ble forsøkt flyttet nå fordi det er gode forhold, sannsynligheten for at den vandrer inn i ulvesonen har minket, og beitesesongen nærmer seg. Ved flytting kan også lisensfelling i området gjenopptas, sier seksjonsleder Erik Lund i Miljødirektoratet.

  • Fredag 5. april kl. 21.07

    Stengt felt på E6 ved Abildsø i Oslo

    Venstre felt på E6 ved Abildsø i retning Oslo er stengt fordi et kumlokk har løsnet. Det er folk på plass for å ordne opp, melder Vegtrafikksentralen.

  • Fredag 5. april kl. 21.04

    Kokevarsel på drikkevann i Ulefoss

    Flere boligeiere på Ulefoss i Nome fikk i natt melding fra kommunen om kokevarsel på drikkevannet. Det skjedde etter en vannledning ble revet av fredag kveld, ifølge vakthavende i Nome kommune, Paul Nicolaisen. Boligene var uten vann i flere timer i går kveld. Det er ukjent hvor mange det gjelder.

  • Fredag 5. april kl. 21.04

    Flere husstander på Ulefoss uten vann

    Flere boliger på Ulefoss i Nome er uten vann fredag kveld. Det er en vannledning som er revet over som er årsaken ifølge vakthavende i Nome kommune, Paul Nicolaisen. Det er ikke kjent hvor mange boliger det gjelder. Kommunen er nå på plass for å reparere vannledningen. Det vil minst ta 5–6 timer før vannet kan være tilbake igjen, ifølge kommunen.

  • Fredag 5. april kl. 20.59

    Værmelding for i morgen

    Lurer du på værmeldingen i Oslo eller Bergen? Her kan du se værvarsler for tusenvis av steder i Norge og verden.

  • Fredag 5. april kl. 20.48

    BT: Tok nesten en time før Bane Nor varslet nødetatene om passasjertog med 200 personer

    Det tok nesten en time før nødetatene fikk vite at et passasjertog med 200 personer sto fast i tunnelen ved Arna stasjon etter at et godstog sporet av.

  • Fredag 5. april kl. 20.43

    Trafikkulykke i Drammen

    Det er store trafikale problemer på stedet.

  • Fredag 5. april kl. 20.40

    Sjeføkonom: – Vi må venne oss til en ny kronekurs

    Selv om oljeprisen ikke har vært høyere siden i høst, styrker ikke kronen seg. Dagens kurs er ikke helt feil, mener sjeføkonom.

  • Fredag 5. april kl. 20.28

    BBC får kritikk etter prinsessevideo

    «Overdrevet» og «ufølsomt» hevder noen av klagerne.

  • Fredag 5. april kl. 20.27

    Redusert kapasitet Mortavika – Arsvågen

    Grunna transport av farleg last vert det redusert kapasitet, maks 12 passasjerar, på ferjeavgangen frå Mortavika klokka 21:15, melder Vegtrafikksentralen på X.

  • Fredag 5. april kl. 20.22

    Reagerer på villreintiltak: – Veike og uforpliktende

    – Intensjonene er gode, og problemene er reelle, men tiltakene er veike og uforpliktende. Det er Naturvernforbundets dom over Regjeringens stortingsmelding om villrein, som ble lagt fram i dag. Regjeringen har foreslått 50 tiltak for å beskytte villreinen. I en pressemelding skriver Naturvernforbundet at tiltakene ikke vil føre til handling. – Det er tragisk når situasjonen er slik den er for villreinen og økosystemene rundt, sier leder Truls Gulowsen i Naturvernforbundet.

  • Fredag 5. april kl. 20.12

    Bane Nor kjende til passasjertoget – varsla ikkje naudetatane då godstoget spora av

    Verken politiet eller AMK visste om at det stod eit passasjertog i tunnelen då eit godstog spora av i Arnanipa jernbanetunnel i slutten av mars. Det får BT stadfesta. Det kjent frå tidlegare at det tok nesten ein time før brannvesenet blei kjende med at passasjertoget med nesten 200 passasjerar stod fast i tunnelen. – Det seier seg sjølv at det ikkje er gunstig, og at det er ei opplysing som naudetatane og politiet ønskjer å få så tidleg som mogleg når nokon har kjennskap til han, seier Kjetil Øyri, sjef for politiets operasjonssentral til avisa. Bane Nor opplyser til avisa at dei visste om passasjertoget umiddelbart etter ulukka.

  • Fredag 5. april kl. 20.05

    Menneskelevninger funnet – område ved Manchester Uniteds akademi stengt

    Et makabert funn på et naturreservat i Manchester utløser drapsetterforskning.

  • Fredag 5. april kl. 19.55

    Forsvarar fekk trugande e-post etter frifinning i gruppevaldtektssaka

    Maria Hessen Jacobsen er forsvarar for 25-åringen som fredag blei frifunnen i den mykje omtalte gruppevaldtektssaka i Bergen. Kort tid etter dommen var klar fekk ho ein e-post, skriv BT. Der står det mellom anna: «Godt jobbet å få frikjent disse voldtektsmennene. (...) Nå har vi gjengen gåen fritt i samfunnet og alle kan få tak på dem. Ha dette i tankene om dem blir tatt ut en etter en». Jacobsen seier til avisa at det representerer ein større trussel mot heile rettsstaten. Ho seier òg at ho kjem til å melda e-posten. – Det er heilt meiningslaust og straffbart å trua aktørar i rettsvesenet for å oppretthalda rettstryggleiken i Noreg, seier advokat John Christian Elden som forsvarar 24-åringen til BT.

  • Fredag 5. april kl. 19.53

    Drømmestart for Norge: Román Haug med ekstreme tall

    (Norge – Finland 4–0) Hun scorer to tredjedeler av målene for Norge med hodet. Sophie Román Haug leverte et nytt fulltreff. Hodespesialisten leverer ekstreme tall.

  • Fredag 5. april kl. 19.51

    Grasbrann på Voss

    Det blei meldt om ein grasbrann i Nesheimsvegen på Voss. Brannvesenet og politiet rykte ut til staden. Brannen spreidde seg mot bygningar i nærleiken, og to bustader blei evakuerte. Klokka 20.38 melder politiet at dei evakuerte har fått flytta heim att. brannen er sløkt, utan at det vart skadar på bustadane. Ein person er send til legevakta etter å ha pusta inn røyk.

  • Fredag 5. april kl. 19.30

    E39 åpen i ett felt etter trafikkulykke

    E39 ved Kvinesheia i Lyngdal ble stengt i begge retninger etter en trafikkulykke mellom to personbiler. Ett felt er nå åpent igjen, og trafikken dirigeres på stedet.

  • Fredag 5. april kl. 19.30

    E39 åpen etter trafikkulykke

    E39 ved Kvinesheia i Lyngdal ble stengt i begge retninger etter en trafikkulykke mellom to personbiler. Veien er nå åpen igjen, og trafikken dirigeres på stedet.

  • Fredag 5. april kl. 19.26

    Liban får bli i Norge

    Firebarnsfaren Liban Wago Sora (45) får bli i Norge. Det har Oslo tingrett bestemt, skriver Haugesunds Avis. «Retten har vært i tvil. Konklusjonen bygger på at hensynet til barnas beste veier tyngre enn innvandringsregulerende hensyn i denne saken», siterer avisen fra kjennelsen. NRK har skrevet flere saker om firebarnsfaren på Karmøy som har bodd i Norge i over 20 år. Det første utvisningsvedtaket kom i 2008. Han søkte asyl fordi han fryktet å bli drept av myndighetene i Etiopia på grunn av sin fars politiske medlemskap i organisasjonen Oromo Liberation Front, som anses som en terrororganisasjon av det etiopiske regimet. Men Utlendingsdirektoratet mente det ikke var sannsynlig nok.

  • Fredag 5. april kl. 19.25

    Kontainerbrann i Røldalsvegen

    Brannvesenet rykkjer ut til brann i ein kontainer i Røldalsvegen i Ullensvang.

  • Fredag 5. april kl. 19.22

    Konkurrent ikke overrasket over Morris-konkurs: – Det måtte komme

    Bagorama-eier bekrefter at de «ser på løsninger» i kjølvannet av konkursbegjæringen.

  • Fredag 5. april kl. 19.22

    Sjå Vestlandsrevyen 19.30

    Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Fredag 5. april kl. 19.12

    Sacha Baron Cohen skiller seg

    Skuespilleren skiller lag med Isla Fisher (48) etter 14 års ekteskap.

  • Fredag 5. april kl. 19.08

    E39 i Lyngdal var sperret

    Det skyldes en møteulykke mellom tre biler, med totalt tre personer.

  • Fredag 5. april kl. 19.08

    Rettssak i gang mot asfaltselskap for over 8000 lovbrudd

    Denne uken startet rettssaken mot to tidligere daglige ledere av Killingmo freseservice AS, som er tiltalt for over 8200 brudd på arbeidsmiljøloven i Romerike og Glåmdal tingrett. Det skriver Indre Akershus blad. Firmaet basert i Nannestad ble startet i 1999, og har drevet med asfaltfresing og annet veiarbeid. I 2021 ble de anmeldt av Statens vegvesen for brudd på arbeidstidsreglene i arbeidsmiljøloven. Ifølge tiltalen er reglene brutt minst 8225 ganger mellom 2018-21. Ansatte jobbet mer enn tillatt, og med for kort hviletid mellom skiftene. Ifølge tiltalen ble det heller ikke laget arbeidsplaner, og lederne skal ha levert falske timelister til regnskapsfører, myndigheter og oppdragsgivere. I tillegg skal de ha forfalsket underskrifter på protokoller fra oppdiktede foreningsmøter. Begge tiltalte nekter straffskyld. Forsvarerne deres sier tiltalen er dårlig begrunnet, og mener de kan bevise at timeføringene som påtalemyndigheten viser til er manipulert i et datainnbrudd utført av en av bedriftens konkurrenter. Det er satt av sju uker til rettsaken i Romerike og Glåmdal tingrett.

  • Fredag 5. april kl. 19.08

    Se TV-sendinga klokka 19.30

  • Fredag 5. april kl. 19.03

    E39 Liafjellstunnelen stengd

    Grunnen er gåande i køyrebana. Omkøyring er via Os, melder Vegtrafikksentralen vest.

  • Fredag 5. april kl. 19.03

    E39 Liafjellstunnelen var stengd

    Grunnen var gåande i køyrebana. Omkøyring er via Os, melder Vegtrafikksentralen vest. Klokka 17.06 var tunnelen open att.

  • Fredag 5. april kl. 18.56

    Varetektsfengslet etter funn av cannabisplantasje

    To menn er varetektsfengslet i fire uker etter at politiet fant en cannabisplantasje i en bolig i Fredrikstad i går. Flere politifolk og personer fra andre profesjoner brukte mange timer på å gå igjennom boligen på Kråkerøy i Fredrikstad torsdag. Søndre Østfold tingrett ga dem også brev- og besøksforbud i de fire ukene. De to mennene er i 40- og 60 årene.

  • Fredag 5. april kl. 18.38

    Det er et nytt alvor nå

    Regjeringen kommer med en massiv satsing på forsvar. Den vil prege samfunnet i uoverskuelig fremtid.

  • Fredag 5. april kl. 18.38

    Tunnel stengt i Trondheim sentrum

    Skansentunnelen er stengt i retning Ilsvika på grunn av en stanset personbil med trøbbel. Tunnelen er åpen i retning mot sentrum. Bilen står omtrent 200 meter unna tunnelen. – Tunnelen er stengt av i den retningen på grunn av sikkerhet, det er rett og slett for å unngå farlige situasjoner, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, Lena Fjeseth. Klokken 19.25 skal Skansentunnelen være åpen begge veier.

  • Fredag 5. april kl. 18.38

    Tunnel stengt i sentrum

    Skansentunnelen er stengt i retning Ilsvika på grunn av en stanset personbil med trøbbel. Tunnelen er åpen i retning mot sentrum. Bilen står omtrent 200 meter unna tunnelen. – Tunnelen er stengt av i den retningen på grunn av sikkerhet, det er rett og slett for å unngå farlige situasjoner, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, Lena Fjeseth. Bilberger er på vei.

  • Fredag 5. april kl. 18.29

    Cannabisplantasje avslørt i Bergen

    En mann og en kvinne i slutten av 20-årene er pågrepet, etter at politiet gikk til aksjon mot en adresse i Fana torsdag kveld.

  • Fredag 5. april kl. 18.22

    Filmanmeldelse «Monkey Man»: Eksotisk action

    Visste du at Dev Patel kan kicke ass? Vel, det kan han.

  • Fredag 5. april kl. 18.21

    Varsler Siem Offshore-exit etter uenighet med Sveaas

    Kristian Siem sier de to største aksjonærene i rederiet har «ulike verdier, kultur og mål». Nå forlater han skuten og tar med seg verdier for 3 milliarder.

  • Fredag 5. april kl. 18.17

    E39 åpnet igjen i et felt etter ulykke

    To biler er involvert i en trafikkulykke på E39 ved Dyblevannet i Lyngdal. Veien var sperret i begge retninger. En person er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang. Ifølge politiet i Agder fremstår det som en møteulykke mellom to personbiler. Tre personer var involvert i ulykken.

  • Fredag 5. april kl. 18.17

    E39 stengt etter trafikkulykke

    To biler er involvert i en trafikkulykke på E39 ved Dyblevannet i Lyngdal. Veien er sperret i begge retninger. En person er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang. Ifølge politiet i Agder fremstår det som en møteulykke mellom to personbiler. Tre personer er involvert i ulykken.

  • Fredag 5. april kl. 18.16

    Hardangervidda stengd på grunn av ulukke

    Rv. 7 Hardangervidda er stengd på grunn av ei trafikkulukke. Ulukka har skjedd ca. 1 kilometer vest for Dyranut. Vegtrafikksentralen Vest melder at dei ikkje veit når vegen vil opna att.

  • Fredag 5. april kl. 18.16

    Hardangervidda var stengd på grunn av ulukke

    Rv. 7 Hardangervidda er klokka 18.50 open att etter å ha vore stengd på grunn av ei trafikkulukke. Ulukka skjedde ca. 1 kilometer vest for Dyranut.

  • Fredag 5. april kl. 18.14

    Kikhoste i Færder

    En elev ved Teigar ungdomsskole i Færder har fått påvist kikhoste. Det skriver Tønsbergs Blad. De foresatte til elevene ved skolen er varslet. Alle som får påvist kikhoste får smittevernråd fra lege, og videre smitteverntiltak avgjøres i hvert enkelt tilfelle, sier kommuneoverlege Elin Jacobsen.

  • Fredag 5. april kl. 17.59

    Rykker ut til brann

    Brannmannskap fra Vormedal og Haugesund rykker ut til Moksheimåsen etter melding om bygningsbrann, skriver 110-sentralen på X like før klokken 18. Politiet melder like etter at de er på plass. Det er ikke åpne flammer. Personer er evakuert ut av leilighetene og blir sett til av helsepersonell. Det skal ikke være snakk om alvorlig personskade.

  • Fredag 5. april kl. 17.56

    Front mot front i Sandnes

    Politiet rykker ut til Roald Amundsens gate etter melding om front mot front-kollisjon. Fire personer involvert, men alle skal være ute av bilene. De fremstår ikke som alvorlig skadet, melder politiet.

  • Fredag 5. april kl. 17.54

    Slipper å flytte ut

    Gården til Henning Solberg (51) ble lagt ut for tvangssalg i september 2023.

  • Fredag 5. april kl. 17.53

    To skadde etter valdshending i Bergen

    Politi og ambulanse har rykt ut til Korskirken i Bergen etter melding om eit slagsmål klokka 17.31. To personar er meld skadde og får tilsyn av ambulansepersonell, melder politiet. Politiet utelukkar ikkje at det kan verre fleire personar involvert i hendinga, og at dei jobbar med å få oversikt. – Då vi kom fram på staden fekk vi raskt kontroll på to personar som er litt skadde, seier operasjonsleiar ved Vest politidistrikt, Stein Rune Halleraker. Klokka 18.37 melder politiet at til saman tre personar var involverte. Éin vart frakta til legevakt med ambulanse. Politiet har gjort undersøkingar og snakka med dei involverte personane og jobbar vidare med saka.

  • Fredag 5. april kl. 17.52

    Slagsmål i Bergen - to skadet

    Totalt tre personer er involvert.

  • Fredag 5. april kl. 17.49

    Politiet henla flere saker enn de oppklarte

    Øst politidistrikt oppklarte drøyt 19.000 saker i 2023. Samtidig ble nesten 24.000 saker henlagt. «Det er i stor grad vinningslovbrudd med ukjent gjerningsperson som blir henlagt i Øst Politidistrikt», skriver politiet i rapporten «Straffesakstall 2023». Ifølge rapporten er det en nasjonal trend at oppklaringsprosenten synker. I Øst politidistrikt ble 45 prosent av alle saker i fjor oppklart. Det er en nedgang fra året før. Saker som gjelder ungdomskriminalitet har økt voldsomt. Fra 2022 til i fjor økte antall saker med hele 38 prosent.

  • Fredag 5. april kl. 17.47

    Stortalentet slo stjernene og sendte stikk til Oddbjørn Hjelmeset

    Simon Hjelmeset Kirkeeide (23) leverte et kjempeløp og tok seieren på NM-sprinten i skiskyting. På veien dit slo han blant andre Tarjei Bø. Kirkeeide hadde en svært solid fart i sporet og vant til tross for to bomskudd. Johannes Dale-Skjevdal hadde en bom og kjempet hardt, men ble slått med seks sekunder av vinneren. Han tok bronsen, mens Sverre Dahlen Aspenes tok bronsen. Markane-mannen Kirkeeide får dermed også kongepokalen. – Det var kult. Det var en Hjelmeset spesial, sa vinneren om sisterunden sin. Etter rennet kom han med et stikk til sin hakket mer kjente onkel. – Jeg har en onkel som heter Oddbjørn Hjelmeset. Han har ingen kongepokaler, så da har jeg i hvert fall den. Han har OL-medaljer og VM-gull, men jeg har kongepokal. Da har jeg noe å slå i bordet med, gliste Hjelmeset Kirkeeide. Tarjei Bø, fra samme klubb som vinneren, ble nummer fem med ett bomskudd. – Det å gå skirenn når man ikke er forberedt, er forferdelig. Det rev i brystkassa og sved i halsen. Det var tøft, men kult. Det er kjekt å se at Markane er på topp, sa Bø. Vetle Sjåstad Christiansen måtte også tåle en bom i løpet på hjemmebane. Dermed greide han ikke blande seg inn i gullkampen. Johannes Thingnes Bø deltok ikke på sprinten. Lørdag er det fellesstart før NM avsluttes med stafett søndag. (NTB/NRK)

  • Fredag 5. april kl. 17.46

    Dei sakna gutane er funne

    Dei sakna 10 år gamle gutane er begge komne til rette, melder politiet 17.47. Dei er uskadde og i fin form. Politiet rettar ein takk til publikum for tips som førte til at dei fann gutane.

  • Fredag 5. april kl. 17.44

    Færre velger sykepleie: – Den yrkesgruppen det er størst mangel på

    Selv om Norge mangler flere tusen sykepleiere, er det færre som velger å søke seg til utdanningen.

  • Fredag 5. april kl. 17.42

    Børsutsiktene: To sektorer skiller seg ut

    Det er alltid spennende å se hvordan inntjeningsforventningene utvikler seg når vi starter på et nytt år.

  • Fredag 5. april kl. 17.30

    Skal bygge opp Cyberforsvaret: – Jeg får gåsehud

    I årene som kommer skal det investeres massivt i Forsvaret i hele Norge. – Vi regner med at det vil bli investeringer i Forsvaret for opptil 30 milliarder kroner bare her i Innlandet. Det sier justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en pressekonferanse på Jørstadmoen fredag ettermiddag. Hun sier at med de store investeringene nasjonalt, kommer også Cyberforsvaret til å bygges opp. – Vi skal øke kapasiteten for utdanning og videreutvikle teknisk infrastruktur. Dette betyr mer aktivitet her på Jørstadmoen og på andre cyberlokasjoner i resten av Norge. Enger Mehl er selv fra Elverum. Hun sier dette er stort for hele regionen. – Jeg får ordentlig gåsehud. Dette er en historisk dag som ikke bare betyr mer trygghet i Norge, men også en styrking av Innlandet.

  • Fredag 5. april kl. 17.30

    Sakna 10-åringar funne i god behald

    Politiet har rykte i 17-tida ut til Danmarks plass i Bergen etter melding om to sakna 10 år gamle gutar. Dei var sist sett ved Ny-Krohnborg skule klokka 16. Den første guten er om lag 150 cm høg. Mørk i huda, krølla, mørkt hår på hovudet. Gjekk med allvêrsjakke med oransje detaljar på glidelåsen. Oransje skibukse, mørke støvlar. Den andre guten er noko lågare enn den første, med somalisk utsjånad og tett mørkt hår og ukjente klede, melder politiet. Dersom nokon har sett dei, blir dei bedne om å kontakte politiet på 112. Klokka 17.47 var gutane komne til rette. Dei er uskadde og i fin form. Ein innringar hadde fått med seg etterlysinga og funne gutane i nærområdet, og meld ifrå til politiet. Politiet rettar ein takk til publikum for tips som førte til at dei fann gutane.

  • Fredag 5. april kl. 17.30

    Politiet leiter etter to sakna 10-åringar

    Politiet har rykt ut til Danmarks plass i Bergen klokka 17:13 etter melding om to sakna 10 år gamle gutar. Dei var sist sett ved Ny-Krohnborg skule klokka 16. Den første guten er om lag 150 cm høg. Mørk i huda, krølla, mørkt hår på hovudet. Gjekk med allvêrsjakke med oransje detaljar på glidelåsen. Oransje skibukse, mørke støvlar. Den andre guten er noko lågare enn den første, med somalisk utsjånad og tett mørkt hår og ukjente klede, melder politiet. Dersom nokon har sett dei, blir dei bedne om å kontakte politiet på 112.

  • Fredag 5. april kl. 17.28

    Gressbrann i Trondheim

    Nødetatene rykket ut til Ranheim etter melding om gress/lyngbrann. Området som har brent er på 20 ganger 30 meter. Det melder politiet i Trøndelag på X. Nødetatene har kontroll på brannen.

  • Fredag 5. april kl. 17.22

    Mann pågripen i Bergen etter narkotikabeslag, fengsla i fire veker

    Ein søreuropear i 20-åra er pågripen i Bergen, sikta for grovt narkotikabrotsverk. Han vart fredag varetektsfengsla i fire veker. Mannen vart pågripen i Bergen sentrum torsdag og framstilt for varetektsfengsling i Hordaland tingrett. Politiet bad om fire vekers varetekt, noko dei altså fekk medhald i, skriv Bergensavisen. – Eg kan stadfeste at mannen er sikta for grovt narkotikaregelbrot og at det gjeld ei stor mengd, seier politiadvokat Jørgen Henriksen i Vest politidistrikt. Den sikta har inga tilknyting til Noreg. Det er førebels uvisst korleis narkotikaen hamna i Bergen, kor lenge mannen har opphalde seg i byen, eller om det er andre medverkande. (©NPK)

  • Fredag 5. april kl. 17.18

    Kjørte uten førerkort

    Politiet stanset en bil på Østre Halsen i Larvik fredag ettermiddag hvor føreren innrømmet å ikke ha hatt førerkort på mange år. Mannen var i 30-årene, og bilen ble avskiltet på stedet på grunn av tekniske mangler og manglende omregistrering.

  • Fredag 5. april kl. 17.07

    Grunnlegger Kristian Siem varsler exit fra rederiet Siem Offshore

    Saken oppdateres...

  • Fredag 5. april kl. 17.07

    Varsler exit fra rederiet Siem Offshore

    De største aksjonærene i Siem Offshore, Kristian Siem og Christen Sveaas er uenige. Nå skal grunnleggeren ut av selskapet.

  • Fredag 5. april kl. 17.07

    Genetisk viktig ulv flyttes inn i ulvesonen

    Miljødirektoratet har besluttet at en hannulv som anses som genetisk viktig, skal flyttes inn i ulvesonen. Det skriver NTB. Det bekrefter Klima- og miljødepartementet overfor Rovdyr.org, som organisasjonen Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk står bak. Den aktuelle ulven har siden desember oppholdt seg i nordlige deler av Innlandet fylke, og dermed utenfor ulvesonen. Statsforvalteren i Innlandet har siden ulvens ankomst unntatt deler av fylket for lisensfelling av hensyn til denne ulven. Hannulven har status som genetisk viktig i en ellers innavlet svensk-norsk ulvestamme. Det antas ifølge nettstedet at ulven har vandret inn fra enten Russland eller Finland via Sverige. I desember fikk ulven påsatt GPS-halsbånd av Statens naturoppsyn. Ulvesonen er forvaltningsområdet for ynglende ulv i Norge. Den omfatter hele Oslo, Østfold og deler av Innlandet og Akershus.

  • Fredag 5. april kl. 16.53

    Ukens låter uke 14/24: Michael Krohn, Ava Max og David Guetta

    Festing av blikket, ulike varianter av endetid og en fryktelig dårlig idé fra David Guetta er blant det som setter seg inn i denne helgen.

  • Fredag 5. april kl. 16.47

    Jordskjelv i USA: – Hele leiligheten begynte å riste

    Jordskjelvets episenter i New Jersey er målt til en styrke på 5,1.

  • Fredag 5. april kl. 16.46

    Torstein Hagens cruiserederi på vei mot børs: Tapte 20 milliarder i fjor

    Den norske milliardærens Viking har søkt om børsnotering i New York.

  • Fredag 5. april kl. 16.38

    Moss kommune innfører byggeforbud

    Moss kommune innfører byggeforbud i området Fjordveien, Melløs og Moss havn. Områdene ligger i den såkalte kvikkleiresonen. – Det har vært begrensninger i det aktuelle området siden 2021, men oppfordring er ikke lenger nok, sier kommunedirektør Hans Reidar Ness. Juridisk sett trenger kommunen et forbud hvis de skal si nei til søknader. Byggeforbudet innføres på grunn av arbeidene med jernbanen. Den ligger på ustabil grunn, og ifølge kommunen «vil ethvert annet tiltak kunne påvirke stabiliteten i området». Byggeforbudet gjelder ikke bare nybygg, men omfatter alt som kan tenkes å påvirke stabiliteten. – Det vil ikke være muligheter for å leie inn en minigraver for å plante en hekk, for eksempel

  • Fredag 5. april kl. 16.33

    Mann i 80-åra til legevakt etter trafikkulykke

    Ein mann i 80-åra er frakta til legevakt i ambulanse etter å ha køyrd i fjellveggen i Arna, melder politiet. Naudetatane rykte ut til staden etter dei fekk melding om ulykka like før 15.30 torsdag. Det er ikkje mistanke om ruskøyring, og førarkortet er ikkje dratt inn. Politiet opprettar likevel sak.

  • Fredag 5. april kl. 16.32

    Drapet i Arendal: Siktede har ikke ønsket å forklare seg

    En mann ble torsdag siktet for drapet ved et Boots-apotek i Arendal tidligere denne uken. Politiadvokat Vanja Bruvoll opplyser at det fredag er blitt gjort et forsøk på å avhøre mannen. – Den siktede ønsket ikke å forklare seg i saken, og ville heller ikke ta stilling til siktelsen, sier hun under en pressekonferanse. – Vi respekterer hans ønske om ikke å forklare seg, og det er han i sin fulle rett til ikke å gjøre. Bruvoll bekrefter at den siktede er kjent for politiet fra før av. Han vil bli fremstilt for varetekstfengsling lørdag.

  • Fredag 5. april kl. 16.31

    Arendal-drapet: – Har kjennskap til siktede fra tidligere

    Politiets mistanke mot den drapssiktede mannen i 60-årene er styrket.

  • Fredag 5. april kl. 16.31

    Finn-konkurrent med sniklansering: – Vi sparer litt på kruttet

    Hjem, meglerbransjens utfordrer til Finn.no, har sniklansert portalen sin før den formelle lanseringen.

  • Fredag 5. april kl. 16.28

    Nesodden skal oppgradere bo- og servicesenter for 150 millioner

    Nesoddtunet bo- og servicesenter skal oppgraderes. Det er beregnet å koste 150 millioner kroner, skriver Akershus Amtstidende. Et samlet kommunestyre i Nesodden vedtok 20. mars innstillingen fra formannskapet, om rehabilitering og oppgradering av Nesoddtunet. – Dette er helt nødvendig og etterlengtet investering. Byggearbeidene starter over sommeren, sier ordfører Cathrine Kjenner Forsland til avisen. – Vi er forberedt på at kostnadene kan overstige de opprinnelige estimatene, og at vi må gjøre noen justeringer i budsjettet for å dekke eventuell prisstigning. Likevel er jeg trygg på at vi som kommune er godt rustet til å håndtere disse utfordringene og sikre at Nesoddtunet-prosjektet blir gjennomført på en forsvarlig måte, sier ordføreren.

  • Fredag 5. april kl. 16.28

    Drapssiktet skal ha truet flere personer tidligere

    Mannen som er siktet for drapet på en 35 år gammel kvinne i Arendal er tidligere tiltalt for knivtrusler og skulle møte i retten for dette i mai. I november i fjor skal mannen ha truet to personer med kniv utenfor en butikk i Oslo sentrum. Mannen i 60-årene som ble pågrepet torsdag har ikke ønsket å forklare seg for politiet eller å ta stilling til siktelsen. Han fremstilles for varetektsfengsling lørdag.

  • Fredag 5. april kl. 16.27

    Israel stenger ambassaden i Stockholm – frykter angrep

    En av årsakene er Israels konflikt med Iran, som gjør at landet frykter hevnangrep mot ambassaden i Stockholm.

  • Fredag 5. april kl. 16.25

    Siktelse mot 16-åring utvidet

    Siktelsen mot en 16 år gammel gutt er i Hordaland tingrett utvidet. Han er fra før siktet for drapsforsøk og forblir fengslet i nye to uker.

  • Fredag 5. april kl. 16.19

    Skateklubben i Larvik er reddet

    Skateklubben i Larvik blir ikke lagt med selv om kommunen kutter støtten. Nå har Larvik kommune fått 5 millioner kroner i fem år i statlige midler til områdesatsing på Torstrand og dermed er hallen reddet de nærmeste årene. Rødt-politiker Jan Carroll Henriksen er fornøyd med at det har blitt en løsning.

  • Fredag 5. april kl. 16.19

    Greencom anklages for villedende markedsføring

    – Ulovlig og villedende, sier Forbrukerrådet.

  • Fredag 5. april kl. 16.19

    Bærum-skole anmelder Ruter og bussjåfør

    Haug skole og ressurssenter i Bærum politianmelder Ruter og en av deres bussjåfører for unødig tvangsbruk mot en psykisk utviklingshemmet elev ved skolen. Det skriver Budstikka. Eleven skal ha utagert på skolebussen onsdag morgen, slik at en vindusrute sprakk. Sjåføren skal først ha forsøkt å roe ned gutten, uten å lykkes. Da bandt han gutten fast slik at han ikke kunne bevege seg. Ruter sier til Budstikka at sjåførens handlinger bryter med deres rutiner for slike hendelser. De har kalt inn transportselskapet som er sjåførens arbeidsgiver til et møte. Sjåføren er midlertidig tatt ut av tjeneste etter hendelsen.

  • Fredag 5. april kl. 16.03

    Regjeringen vil fjerne retten til etterbetaling av barnetrygd

    Regjeringen vil fjerne retten til etterbetaling av barnetrygd og forlenger midlertidige endringer i to år. Redd Barna mener forslaget er skuffende.

  • Fredag 5. april kl. 15.59

    Trafikkuhell på Menstadbrua i Skien

    Tre biler er involvert i et trafikkuhell på Menstadbrua i Skien. En av bilene skal ha kjørt rett over en rundkjøring. Føreren av bilen som kjørte over rundkjøringen sier at det kan ha skjedd noe teknisk med bilen, som er en handikapbil.

  • Fredag 5. april kl. 15.58

    Brann nei til Manchester United

    Brann sa nei til å møte Manchester United i en treningskamp på Brann stadion i sommer. Det bekrefter trener Eirik Horneland overfor VG. Ifølge han passet en kamp dårlig med terminlisten. Rosenborg har takket ja til å møte Manchester United på Lerkendal mandag 15. juli.

  • Fredag 5. april kl. 15.54

    Alle de norske mannlige bryterne utslått i OL-kvalifisering

    Morten Thoresen fra Bodø er slått ut av den europeiske OL-kvalifiseringen i bryting i Baku. Det samme gjelder lagkameratene Per Kure, Oskar Malvik, Exauce Mukubu og Felix Baldauf. Thoresen, Mukubu og Baldauf tok seg alle til kvartfinalen før det ble stopp. I 67-kilosklassen vant Thoresen først 9–0 over kroaten Dominik Etlinger før han tapte for ukraineren Parviz Nasibov med 1-2 i kvartfinalen. Det er en ny OL-kvalifisering i Tyrkia i mai.

  • Fredag 5. april kl. 15.53

    Drapene i Ål: Håper nye undersøkelser kan gi svar

    Politiet jobber fortsatt med å finne ut hva som skjedde natt til lørdag i palmehelgen. De mener tobarnsfaren Arne Slaatten drepte sin kone, sønn og datter før han tok sitt eget liv.

  • Fredag 5. april kl. 15.48

    Ønsker kontakt med flere fornærmede etter voldshendelse

    Politiet i Agder ønsker å komme i kontakt med flere mulige fornærmede etter en voldshendelse ved Grim skole i Kristiansand lørdag 30. mars. Det skriver politiet i en pressemelding. En mann ble alvorlig skadet i hendelsen som skjedde ved 20-tiden den aktuelle kvelden. Politiet har startet etterforskning og en mann er siktet i saken. – Politiet etterlyser flere personer som skal ha blitt utsatt for trusler eller blitt fulgt etter av gjerningspersonen ved Grim skole eller i nærheten av skolen, sier Magnus Korsvik, politifaglig etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon.

  • Fredag 5. april kl. 15.48

    Kristiansand: Politiet ønsker kontakt med fornærmede etter alvorlig voldshendelse

    En mann ble alvorlig skadet i hendelsen lørdag. Nå tror politiet at flere kan ha blitt truet i forkant.

  • Fredag 5. april kl. 15.42

    Bakemiks-produkter trekkes tilbake

    Helios økologisk mørk bakemiks og Helios økologisk lys bakemiks trekkes tilbake på grunn av funn av muggsoppgifter. Produktene med følgende best før datoer trekkes tilbake: Mørk bakemiks, best før datoer: 09.03.2024,12.04.2024, 11.05.2024, 26.06.2024, 15.08.2024, 03.09.2024, 05.11.2024, 04.12.2024. Lys bakemiks, best før datoer: 07.02.2024, 12.04.2024, 11.06.2024, 02.07.2024, 06.11.2024, 04.12.2024. Produktene trekkes tilbake på grunn av funn av mykotoksinet aflatoksin over grenseverdi. Muggsoppgifter (mykotoksiner) er naturlig forekommende giftstoffer fra muggsopp. Mykotoksiner forekommer i fôr og mat og kan forårsake langvarige negative helseeffekter hos mennesker og dyr, opplyser Mattilsynet i en pressemelding. Importør av bakemiksene, Midsona Norge AS, ber kunder som har kjøpt produktene, om å kaste disse. (©NTB)

  • Fredag 5. april kl. 15.38

    Rykker ut til trafikkulykke i Bergen

    Naudetatane rykker ut etter melding om ei bil som har køyrd i fjellvegge i Arna, klokka 15.24 melder politiet. Det skal vere ein person i bilen. Vedkommande skal vere medviten, men klagar over smerter. – Det er ukjend skadeomfang. Ulykka har skjedd i låg fart, og det er ikkje meldt om trafikale problem.

  • Fredag 5. april kl. 15.36

    Strømbrudd i Kristiansand

    Over 180 husstander i Kristiansand er uten strøm fredag ettermiddag på grunn av en feil på strømnettet. Det viser Glitre Nett sin dekningsoversikt. Det jobbes med å finne og rette feilen, men det er vanskelig å si når strømmen vil være tilbake, ifølge selskapet. Tidligere fredag ettermiddag var 1200 husstander uten strøm.

  • Fredag 5. april kl. 15.33

    Brann sa nei til Manchester United

    Brann-trener Eirik Horneland bekrefter at klubben valgte å ikke spille mot Manchester United i sommer.

  • Fredag 5. april kl. 15.30

    Wall Street stiger – Tesla faller markant etter rykter

    Elbilprodusenten dropper en planlagt bilmodell av det rimeligere slaget, ifølge Reuters. Selskapet vil heller satse på selvkjørende robot-taxier.

  • Fredag 5. april kl. 15.30

    Bred opptur på Wall Street: – Markedene er forståelig nok forvirret

    Dow Jones bryter en fire dager lang tapsrekke etter sterke jobbtall. Likevel ble dette årets hittil verste uke for indeksen, ifølge CNBC.

  • Fredag 5. april kl. 15.30

    Wall Street stiger etter jobbtall: – Fed har ikke hastverk

    Sjeføkonom åpner for at rentekutt i USA kan drøye til september.

  • Fredag 5. april kl. 15.23

    16-åring forblir fengslet

    Det finnes fortsatt ingen passende barnevernsplass for 16-åringen, som er siktet for drapsforsøk mot en 15-åring på Osøyro i februar. Han er derfor fengslet i to nye uker, skriver BA. – Siden sist er siktelsen mot 16-åringen utvidet til å også gjelde et trusseltilfelle, opplyser politiadvokat Eli Valheim til avisen.

  • Fredag 5. april kl. 15.22

    Barratt Due får 35 millioner fra Sparebankstiftelsen

    Den private stiftelsen for klassisk musikkopplæring får 35 millioner i gave fra Sparebankstiftelsen. Det skriver Aftenposten. Ifølge avisen skal pengene gå til universell utforming av musikkskolen, som holder til i en rød sveitservilla på Fagerborg i Oslo. – Norsk klassisk musikkliv hadde aldri vært der det er i dag hvis det ikke hadde vært for Barratt Due musikkinstitutt, sier Anders Bjørnsen i Sparebankstiftelsen DNB til avisen. Noen av de tidligere elevene er Vilde Frang, Alexander Rybak, Didrik Solli Tangen, Ludvig Gudim og Sonoko Miriam Welde.

  • Fredag 5. april kl. 15.22

    Positiv til å fjerne karakterkrav på sykepleierutdanninga

    Universitetet i Sørøst-Norge er positiv til regjeringas forslag om å fjerne kravet til å ha minst karakter 3 i norsk og matematikk på sykepleierstudiet. Viserektor Ingvild Marheim Larsen sier det er et behov for sykepleiere i arbeidslivet og at de gjerne tar samfunnsansvaret med å utdanne flere. Norsk Sykepleierforbund vil beholde karakterkravet, sier leder Margareth Horn i Sykepleierforbundet i Vestfold og Telemark. Hun sier karakterkravene sikrer en viss grunnkompetanse i grunnleggende ferdigheter.

  • Fredag 5. april kl. 15.16

    Strømmen frykter personellmangel

    – Det kan bli et problem å rekruttere de 4600 personene som nå skal ansettes i Sjøforsvaret, sier forsker på sjømaktsteori ved Sjøkrigsskolen i Bergen, Tor Ivar Strømmen. Han etterlyser også en større satsing på luftvern mot ballistiske raketter i forslaget til langtidsplan for Forsvaret. Strømmen sier det likevel er mye bra i den ny planen, som ble lagt frem tidligere i dag. Det skal bygges en rekke nye marinefartøyer, og Sjøforsvarets hovedbase på Haakonsvern i Bergen skal styrkes og oppgraderes.

  • Fredag 5. april kl. 15.12

    Arnekleiv vant kongepokalen

    Juni Arnekleiv gikk inn til seier på sprinten under NM i skiskyting og sikret seg også kongepokalen fredag. Arnekleiv fra Dombås hadde en bom på liggende skyting og var til slutt 13,6 sekunder foran sølvvinner Maren Sofie Brännare-Gran. Julie Tronderud Kvelvane fra Voss leverte feilfri skyting for første gang og tok bronsen 14,4 sekunder bak vinneren. Gro Njølstad Randby, som imponerte på 10-kilometeren under NM i langrenn med sølv, satte standarden i rennet fra startnummer to. Men to strafferunder på stående skyting kostet dyrt og sendte henne et stykke ned på resultatlisten. Landslagsløperne Ingrid Tandrevold og Karoline Knotten stilte ikke til start på NM-sprinten. (NTB)

  • Fredag 5. april kl. 15.10

    Drangedalsveien stengt

    Riksvei 356 Drangedalsveien er stengt ved Vestsiden i nærheten av PP-krysset i Porsgrunn på grunn av et helseoppdrag. Luftambulansen er på stedet.

  • Fredag 5. april kl. 15.05

    Kapable kjøkken-kunstnere: Vi har testet stavmiksere

    Testvinneren suger seg ikke fast til bunnen av kjelen og gir ingen matsprut.

  • Fredag 5. april kl. 15.02

    Frigir navn på omkommet dykker i Pluragrotta

    Det var 33 år gamle amerikanske statsborgeren Jared Hires som omkom i forbindelse med at han dykket i Pluragrotten utenfor Mo i Rana, onsdag 3. april 2024. Navnet frigis i samråd med de pårørende. Ifølge politiførstebetjent Alf Ulrik Stenberg Rokstad ved politistasjonen i Mo i Rana fikk mannen et anfall under vann. Han var en del av en gruppe på ni personer, men under dykket var de en gruppe på tre. – De stoppet opp i et kammer for å sjekke utstyr, og konstaterte med at alt var i orden. På vei tilbake oppdager de at mannen som var sist i rekka hadde fått et anfall under vann. Helsepersonell jobbet med mannen i én time, før han ble erklært død på stedet. – Jeg må berømme meddykkere og annet personell på stedet for innsatsen. Dessverre sto ikke livet hans til å redde. Ina Santala Jordbru er daglig leder for Plura Valley sier at det var en tragisk dag for dykkermiljøet. – Det er aldri lett å vite når det skjer ulykker, men medisinske årsaker kan en ikke forhindre, sier Santala Jordbru.

  • Fredag 5. april kl. 14.57

    Båtbrann i Fredrikstad

    Det brenner i en fritidsbåt som ligger til kai i Glomma mellom Fredrikstad og Kråkerøy. Brannvesenet har nettopp søkt gjennom båten, og det er ingen personer om bord, opplyser operasjonsleder Pål Bjelland. Det er heller ingen særlig risiko for at brannen skal spre seg, sier politiet.

  • Fredag 5. april kl. 14.52

    Fossland med knepent NM-gull i super-G

    Alpinisten Markus Nordgård Fossland sikret seg NM-gullet i super-G i Hafjell. Det skilte bare 14/100 sekund mellom utøverne som tok gull og bronse.

  • Fredag 5. april kl. 14.51

    Tiden er inne for å gjøre mer

    Det haster mer enn noen gang å sikre trygghet, frihet og håp for palestinerne.

  • Fredag 5. april kl. 14.47

    Er Amerika i ferd med å overlate Europa til seg selv?

    USA kan trekke seg fra Europa, og Norge kan få den alliansen vi egentlig ønsket oss.

  • Fredag 5. april kl. 14.47

    Bård Tufte Johansen nominert til flere priser i Gullruten

    Bård Tufte Johansen fra Skien kan få flere priser under utdelingen av årets Gullruten. Han er nominert i klassen beste humorprogram for «Nytt på Nytt», og for programleder og for årets grønne produksjon i «Oppsynsmannen». Dessuten har han medvirket i «Jakten på monsterkveita» som er nominert til beste karakterdrevne dokumentarserie. Gaute Berg Næss fra Skien kan få pris for beste humorprogram for «Gauteshow» Skuespiller Kathrine Thorborg Johansen fra Nøtterøy er nominert for sin hovedrolle som Gro Harlem Brundtland i TV-serien «Makta». Selda Ekiz fra Sande er nominert i klassen drama for sin rolle i «Norsk-ish». Dokumentarfilmen «Ola- en helt vanlig uvanlig fyr» kan også få pris. Ola er fra Tønsberg og filmen handler om hans liv på Vidaråsen landsby i Andebu. Gullruten deles ut 4. mai og er en årlig prisutdeling og utmerkelse for den norske TV-bransjen.

  • Fredag 5. april kl. 14.47

    Fire polititjenestepersoner mistenkt etter dødsulykke

    Fire polititjenestepersoner har status som mistenkt etter en dødsulykke i Lillesand natt til tirsdag. En bilfører som stakk fra politiet omkom etter å ha kjørt av veien. Saken etterforskes av Spesialenheten for politisaker.

  • Fredag 5. april kl. 14.44

    Tommel opp for byggestart av tunell på E6

    Miljødirektoratet opprettholder Statsforvalteren i Innlandet sin utslippstillatelse for å bygge ny tunell på E6 sør for Lågendeltaet ved Lillehammer. Natur og Ungdom (bildet), Naturvernforbundet i Innlandet og Lågendeltaets Venner klaget på vedtaket til Statsforvalteren om å gi utslippstillatelse, men nå er altså denne klagen avvist. De tre organisasjonene er bekymret for at bruk av syredannende svartskifer i framføringen av veien – og til utfylling – vil skade naturverdier i verneområdet til Lågendeltaet. Miljødirektoratets mener svartskiferen har lavt syredannende potensial og lite innhold av tungmetaller. De strenge miljøkravene fra statsforvalteren vil ivareta naturverdiene i Lågendeltaet naturreservat, skriver Miljødirektoratet i en pressemelding. Vedtaket er endelig og kan ikke påklages. Dermed er det trolig klart for Nye Veier å starte byggingen av ny E6 sør for Lågendeltaet.

  • Fredag 5. april kl. 14.43

    Mann døde etter forfølgelse: Fire politifolk mistenkt

    Mannen i 50-årene kjørte av veien ved Lillesand etter en politiforfølgelse natt til tirsdag. Fire tjenestepersoner mener de ikke har gjort noe straffbart.

  • Fredag 5. april kl. 14.43

    Det var Erik Aasvang (25) som døde i Østerrike

    Politiet gjør ingen nye etterforskningsskritt etter at 25-åringen fra Bardu ble funnet død i fjellandsbyen St. Anton.

  • Fredag 5. april kl. 14.40

    Mistanke styrket mot siktet mann i Arendal

    Mistanken mot den siktede mannen etter drapet i Arendal er styrket. Det opplyser politiet i en pressemelding. – Etterforskningen i saken har styrket mistankegrunnlaget mot den siktede. Vi kan på nåværende tidspunkt ikke gå i detaljer om hva som gjør at mistankegrunnlaget er styrket, sier politiadvokat Vanja Bruvoll i pressemeldinga. Agder politidistrikt opplyser at de nå senker den ekstraordinære beredskapen i Agder og Arendal. De avslutter den midlertidige bevæpningen fredag ettermiddag. Den siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling lørdag.

  • Fredag 5. april kl. 14.35

    Person til legevakta etter brann i snøskuter

    En person er frakta til legevakta etter brann i snøskuter på en privatadresse i Gjøvik. Personen har dratt i seg røyk, ifølge politiet på X. Snøskuteren stod mellom to bygninger, og det har blitt noe skader på en lekestue i nærheten. Nødetater har avsluttet på stedet. Patruljen oppretter sak.

  • Fredag 5. april kl. 14.31

    Ny russebuss anmeldt av Kvinnegruppa Ottar

    Russebussen «Donkey Schlong» fra Arendal anmeldes for brudd på utstillingsforbudet.

  • Fredag 5. april kl. 14.30

    Det ble skapt 303.000 nye jobber utenfor landbruket i USA i mars

    Nok en gang kom amerikanske jobbtall inn betydelig høyere enn ventet.

  • Fredag 5. april kl. 14.29

    Jobber for å få barnebøker på pitesamisk

    Lågå julevsámegiellaj. Daglig leder i Pitesamisk senter, Duoddara Ráfe, Stig Morten Kristensen, sendte torsdag en søknad til sametinget om midler til å lage barnebøker på pitesamisk. – Å få utgitt barnebøker på pitesamisk er det viktigste vi kan gjøre for å skape et levende språk, Det er en milepæl som vi er i ferd med å ta tak i. forteller Kristensen til NRK. I Norge snakker en knapp håndfull pitesamisk, men det jobbes aktivt for å gjenopplive språket. I Sverige snakker rundt 30 personer språket. Unesco klassifiserer språket som kritisk truet, ifølge store norske leksikon. – Det er veldig få barnebøker på pitesamisk. Vi ønsker å skape ett større tilbud og variasjon på sjanger, sier Kristensen.

  • Fredag 5. april kl. 14.19

    Kvinne pågrepet etter trusler med kniv

    En kvinne i 30-årene ble pågrepet i Trondheim sentrum etter å ha truet flere personer med kniv. Hendelsen skal ha skjedd utenfor Vår Frue Kirke, melder politiet i Trøndelag på X. – Vi fikk inn meldingen klokken 12.42. Det var en ansatt ved kirken som ringte inn og ba om hjelp, sier operasjonsleder i politiet, Ketil Stene. Politiet roser publikum for god hjelp.

  • Fredag 5. april kl. 14.19

    E18 åpnet i et kjørefelt i nordgående retning ved Borgekrysset i Sandefjord

    Midlertidige undersøkelser av brua er utført. Nordgående retning er nå åpnet i venstre kjørefelt etter at en lastebil kjørte inn i brua som går over E18. Høyre kjørefelt, samt påkjøringsfeltet nordgående vil holdes stengt inntil videre, opplyser politiet. Like før klokka 15.30 ble veien åpnet igjen.

  • Fredag 5. april kl. 14.19

    E18 åpnet i et kjørefelt i nordgående retning

    Midlertidige undersøkelser av brua er utført. Nordgående retning er nå åpnet i venstre kjørefelt. Høyre kjørefelt, samt påkjøringsfeltet nordgående vil holdes stengt inntil videre, opplyser politiet.

  • Fredag 5. april kl. 14.13

    Høg terskel for å stenga turisthytter på Hardangervidda

    I dag presenterte Klima- og miljødepartementet den nye stortingsmeldinga om den truga villreinen. Her er foreslått 50 tiltak for å betra forholda i villreinområda. Mellom anna kan turstiar i fjellet bli lagt om eller stengt, og det blir strenge restriksjonar for å bygga nye hytter eller vegar som kan forstyrra villreinen. Tidlegare har Statsforvaltaren og foreslått å stenga fire turisthytter for å endra ferdselen på Hardangervidda. Men det meiner klima- og miljøministeren at det skal vera høg terskel for å gjennomføra. – Det skal veldig mykje til før vi stenger turisthytter, seier Andreas Bjelland Eriksen.

  • Fredag 5. april kl. 14.10

    Skal ha løsning klar for Frederik II til mai

    Innen første mai skal midlertidige lokaler til elever og lærere ved Frederik II videregående skole være klart. Det skriver Østfold fylkeskommune på sin nettside. Store mengder elever og lærere har mistet sine bygg og klasserom etter asbestfunn i vinter, og løsningen som det jobbes med skal brukes frem til en ny Frederik II skole er klar til bruk. – Beliggenhet, skolefaglig kvalitet, pris, når lokalene kan stå klare, elevers og ansattes egne ønsker er blant de viktigste kriteriene når vi velger en løsning, sier eiendomssjef Heidi Vildskog i Østfold fylkeskommune.

  • Fredag 5. april kl. 14.05

    Adidas-sjefen tjente over 100 millioner kroner i 2023

    Norske Bjørn Gulden tok over sjefsstolen i det tyske sportskonsernet 1. januar i fjor.

  • Fredag 5. april kl. 14.03

    I sluttfasen av drapsetterforskning

    Politiet er i sluttfasen av etterforskningen etter drapet på en mann i Porsgrunn i november i fjor. Mannens 18 år gamle samboer som kort tid etter ble siktet for drapet, har innrømmet å ha slått mannen i hodet med et balltre. Hun hevder drapet skjedde i selvforsvar og nekter derfor straffskyld. Politiet opplyser til NRK at saken trolig sendes til statsadvokaten i løpet av en uke.

  • Fredag 5. april kl. 14.02

    Kvinne pågrepet etter trusler med kniv

    En kvinne i 30-årene er pågrepet i Trondheim sentrum. Hun skal truet flere personer med kniv utenfor Vår Frue Kirke, melder politiet i Trøndelag på X. De gir ros til god hjelp fra publikum og rask respons fra politienheter, som gjorde at politiet raskt fikk kontroll på kvinnen.

  • Fredag 5. april kl. 13.59

    Nominerte til Gullruten

    To seriar produserte ved NRK sitt kontor i Førde er nominerte til årets Gullruten. «Bli med heim» er nominert i kategorien beste barne- og ungdomsprogram. Dokumentarserien om Kjartan Lauritzen i «6899 til eg dør» er nominert til beste karakterdrivne dokumentarserie. Totalt 20 blir prisar delte ut under årets Gullruten 4. mai. Sjå alle nominasjonane her.

  • Fredag 5. april kl. 13.55

    Alle de norske mannlige bryterne utslått i OL-kvalifisering

    Morten Thoresen, Per Kure, Oskar Malvik, Exauce Mukubu og Mukubu Felix Baldauf ble alle slått ut av OL-kvalifiseringen i bryting i Baku.

  • Fredag 5. april kl. 13.50

    United-kjennere tror ten Hag får sparken: – I ordentlig trøbbel

    Manchester United-supportere har mistet troen på Erik ten Hag (54).

  • Fredag 5. april kl. 13.50

    Jerv flytter kamp til Kristiansand

    Fotballklubben Jervs kamp mot Ørn Horten den kommende helgen skal spilles på Cemo Arena på Flekkerøy i Kristiansand, melder klubben. Kampen skulle spilles på Norac Stadion i Arendal fordi Jervs hjemmebane Levermyr ikke blir klar til serieåpningen. Men store mengder snø i Arendal har gjort at kampen flyttes til Flekkerøy.

  • Fredag 5. april kl. 13.48

    Gamere foretrekker eldre spill

    Hva frister mest, nye eller gamle spill?

  • Fredag 5. april kl. 13.45

    Miriam Daniela Ayres Cea (35) ble drept i Arendal

    Hun ble drept på jobb på Boots apotek i Arendal sentrum. 35-åringen var trolig et tilfeldig offer.

  • Fredag 5. april kl. 13.45

    Frigir navn etter drap i Arendal

    Det var Miriam Daniela Ayres Cea (35) som ble funnet drept i Arendal denne uka. Det opplyser politiet i en pressemelding, som sier det gjøres i forståelse med hennes pårørende. Du kan lese mer her.

  • Fredag 5. april kl. 13.41

    To menn siktet etter funn av cannabisplantasje i Fredrikstad

    En mann i 40-årene og en mann i 60-årene er siktet for grov narkotikaovertredelse etter funn av en cannabisplantasje i en bolig i Fredrikstad torsdag. Det opplyser politiadvokat Yvonne Schilling til NRK. De siktede blir fremstilt for varetektsfengsling fredag. Mannen i 40-årene nekter straffskyld og ber om å bli løslatt, sier hans forsvarer Morten Furuholmen.

  • Fredag 5. april kl. 13.41

    Leger Uten Grenser-kontor fullstendig ødelagt i bombeangrep i Ukraina

    Fem sivile ble såret i angrepet i Pokrovsk i Donetsk-regionen øst i Ukraina natt til fredag.

  • Fredag 5. april kl. 13.41

    Oslo får ikke permanent luftforsvar

    Norge skal kjøpe langtrekkende luftvern som skal beskytte mot ballistiske missiler med kort rekkevidde, men et permanent eget luftvern for Oslo er ikke aktuelt. – Det nye luftvernet gir mulighet til å beskytte hovedstadsområdet, hvis vi anser det som mest påkrevd. Luftvernet er mobilt, men kan stå lenge i ro på samme plass, sa forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) på pressekonferansen under fremleggingen av langtidsplanen for Forsvaret. Frps forsvarspolitiske talsperson, Christian Tybring-Gjedde, er blant flere som har etterlyst et eget luftvern for hovedstadsområdet. Han stiller spørsmål ved at Oslo og de større byene ikke prioriteres med luftvern. – Slik vi ser fra Ukraina, er luftvern helt avgjørende. Spesielt må hovedstaden sikres med permanent luftvern, sier han. (©NTB)

  • Fredag 5. april kl. 13.36

    E18 åpent i sørgående retning – fremdeles stengt i nordgående

    Sørgående retning på E18 ved Borgekrysset i Sandefjord er nå åpen igjen for trafikk. Nordgående retning er fremdeles stengt etter at en lastebil kjørte inn i brua. Entreprenører er på stedet for å vurdere skadene på brua.

  • Fredag 5. april kl. 13.32

    Dårlig kunstgress skaper bekymring for rekrutteringen

    Idrettssjef i Kristiansand kommune, Christian Jørgensen, er bekymret for at den dårlige tilstanden på flere av kunstgressbanene i kommunen kan gå ut over rekrutteringen til klubbene, skriver Fædrelandsvennen. Idrettsetaten får 12 millioner kroner til rehabilitering av kunstgressbanene hvert år. Jørgensen mener potten burde økes for å ta unna etterslepet som har bygget seg opp.

  • Fredag 5. april kl. 13.32

    Varsel mot toppsjefen ved Oslo universitetssykehus skal behandles

    Et varsel fra leger ved Oslo universitetssykehus mot OUS-direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeths skal behandles av OUS-styret denne uken. Det melder Dagens Medisin. Varselet som kom i desember i fjor, går blant annet på hans lederstil og egnethet. Det var Legeforeningens tillitsvalgte i Direktørens stab som sendte varselet til Helse sørøst. Fryktkultur, aggressiv kommunikasjon og manglende rolleforståelse, er noen av ordene legenes tillitsvalgte bruker i varselet mot deres egen sykehusdirektør. Han er også beskyldt for å ha kalt egen stab for «rottereiret».

  • Fredag 5. april kl. 13.32

    Varsel mot OUS-toppsjefen skal behandles i styret

    Et varsel fra leger ved Oslo universitetssykehus mot OUS-direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeths skal behandles av styret neste uke. Det melder Dagens Medisin. Varselet som kom i desember i fjor, går blant annet på hans lederstil og egnethet. Det var Legeforeningens tillitsvalgte i Direktørens stab som sendte varselet til Helse sørøst. Fryktkultur, aggressiv kommunikasjon og manglende rolleforståelse, er noen av ordene legenes tillitsvalgte bruker i varselet mot deres egen sykehusdirektør. Han er også beskyldt for å ha kalt egen stab for «rottereiret».

  • Fredag 5. april kl. 13.27

    Tyvene som stjal ammunisjon fremstilles for varetektsfengsling

    De to mennene som i går ble pågrepet og siktet for å ha stjålet ammunisjon på en skytebane i Tønsberg, fremstilles for varetektsfengsling i ettermiddag. En mann som oppdaget tyvene, ble utsatt for vold da han forsøkte å hindre mennene. Begge er foreløpig siktet for vold og innbrudd. Mannen som ble utsatt for vold, har det etter forholdene bra, opplyser politiet.

  • Fredag 5. april kl. 13.26

    Vil at det settes av mer penger til idrettshall

    Kommunedirektør i Vennesla Svein Skisland ber lokalpolitikerne sette av mer penger til en ny idrettshall på Moseidmoen, skriver Vennesla Tidende. Årsaken er at de anslåtte kostnadene for prosjektet er nesten 20 millioner kroner mer enn det som er vedtatt i budsjettet. Saken skal behandles av lokalpolitikerne 16. april.

  • Fredag 5. april kl. 13.17

    Brann i uthus i Arendal

    Det brenner i et uthus på Tromøya i Arendal, melder politiet. – Det kommer mye røyk fra huset, skriver de på X/Twitter. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Fredag 5. april kl. 13.17

    Brann i bolig i Arendal

    Det brenner i et lite bolighus på Tromøya i Arendal, melder politiet. Det skal ikke være personer i huset. – Det kommer mye røyk fra huset, skriver de på X/Twitter. Politi og brannvesen er på stedet.

  • Fredag 5. april kl. 13.17

    Vickhoff Lie med overlegent NM-gull i super-G – 16-åring yppet seg

    Kajsa Vickhoff Lie (25) utklasset konkurrentene i super-G under NM i alpint på Hafjell fredag. Det var hennes fjerde NM-gull.

  • Fredag 5. april kl. 13.15

    Nabo til Arendal-siktede: – Jeg er helt forskrekket

    Dagen etter drapet kom den siktede mannen på døren til naboen for kaffe. Mistanken mot mannen er nå styrket.

  • Fredag 5. april kl. 13.03

    Ukens Investtech: Disse aksjene vil gå sterkt fremover

    Hovedindeksen på Oslo Børs har aldri vært høyere, og en rekke aksjer har utløst nye kjøpssignaler. Her er tre av dem.

  • Fredag 5. april kl. 13.01

    Stor interesse for Menn i helse-prosjektet

    I dag starter Menn i helse Østfold sitt syvende kull med helserekrutter. Menn i helse er et komprimert utdanningsløp for å få flere menn inn i helsetjenesten skriver helsedirektoratet. Siden oppstarten av prosjektet i 2018 har over 70 menn i Østfold tatt fagbrev som helsefagarbeider.

  • Fredag 5. april kl. 13.00

    Høyesterett vil ikke behandle bøtene til Ullevål-aksjonister

    Høyesteretts ankeutvalg har forkastet anken fra fem bøtelagte demonstranter fra aksjonen Redd Ullevål. Det melder Rett24. Aksjonsgruppen vil stanse nedleggelsen av Ullevål sykehus. Oslo universitetssykehus skal flytte driften til nye store sykehus på Gaustad og Aker. I mai i fjor tok fem aksjonister seg inn på byggeområdet ved Rikshospitalet, for å demonstrere. Alle fikk bøter på 11.000 kroner i Oslo tingrett. De anket saken til Borgarting lagmannsrett, men der ble anken avslått. Den beslutningen ble anket videre til Høyesterett, som nå enstemmig har valgt å forkaste anken. Dermed blir bøtene fra tingretten rettskraftige. Demonstrantenes forsvarer, advokat Ola Lunde, utelukker ikke at saken klages inn til Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg, skriver Rett24.

  • Fredag 5. april kl. 12.54

    Ber publikum se gjennom dashbordkamera

    Onsdag morgen brøt det ut brann i et verneverdig bygg i Bergen. Det gamle betongstøperiet fra 1940-tallet brant ned til grunnen. Nå etterlyser politiet folk som kjørte forbi området. – Hvis noen har dashbordkamera, Tesla eller lignende som har kjørt forbi i området mellom klokken 05 og 06. Så ber politiet de sjekke gjennom videoen etter personer i området, sier politioverbetjent Therese Sagstad. Politiet ønsker kontakt ved telefonnummer 474 86 359.

  • Fredag 5. april kl. 12.54

    Vogntoget som veltet på E6 er fjernet

    Et vogntoget veltet tidlig fredag morgen i påkjøringsfeltet til E6 i nordgående retning ved Ulvensplitten. Vogntoget er fjernet i 13-tiden. – Det blir nå åpnet et kjørefelt, skriver politiet på X. Klokken halv to er veien åpen for normal ferdsel.

  • Fredag 5. april kl. 12.50

    Brann-profil usikker til søndag

    Branns Joachim Soltvedt kjemper mot klokka for å bli klar til søndagens kamp mot Fredrikstad.

  • Fredag 5. april kl. 12.46

    Gassdrevet lastebil kjørte i bro

    E18 i Sandefjord ble stengt ved Borgekrysset som følge av hendelsen.

  • Fredag 5. april kl. 12.44

    E18 ved Sandefjord stengt etter lastebil kjørt inn i brua

    Nødetater har rykket ut til E18 ved Borgekrysset i Sandefjord. En lastebil har kjørt inn i brua som går over E18 ved Stokkeveien. Lastebilen er gassdrevet og er nå flyttes til Ramsum rasteplass av bilberger. Det jobbes med å avklare om det er noen gassutslipp fra lastebilen. Brannvesenet har tatt målinger rundt lastebilen, og det er ikke lokalisert noe gasslekkasje. E18 er stengt i begge kjøreretninger inntil situasjonen er avklart, opplyser politiet. Nordgående er stengt fra Borgekrysset, og sørgående fra Hesbykrysset. Det er omkjøring via Stokke Ravei. Entreprenør er på stedet for å sjekke strukturen i brua.

  • Fredag 5. april kl. 12.41

    Familien Yaghi får ikkje hjelp til utreise frå Gaza

    Norske styresmakter vil ikkje hjelpa Jaber Yaghi ut av Gaza og til Noreg. Kona Vanessa Yaghi og dei to døtrene deira er norske statsborgarar, og bur på Stord. I førre veke fekk han innvilga familiegjenforeining og mellombels opphaldsløyve i Noreg. Men det kan bli vanskeleg å koma hit. – I tråd med vårt konsulære ansvar har me bistått norske borgarar, utanlandske borgarar som er busette i Noreg, og nære familiemedlemmer med gyldig opphald i Noreg som reiser saman med desse, med assistert utreise. Norske styresmakter kan dessverre ikkje tilby den same bistanden til andre utanlandske statsborgarar, skriv Utanriksdepartementet til NRK. Så langt har UD hjelpt rundt 300 norske borgarar og personar med tilknyting til Noreg med utreise frå Gaza. – Det har vore og er svært krevjande å få personar frå Gaza over grensa til Egypt.

  • Fredag 5. april kl. 12.40

    Kirurg fra Mandal behandler pasienter i Gaza

    Kirurg Odd Arild Ågedal fra Mandal er nå i Gaza med den norske organisasjonen Norwac for å hjelpe hardt skadde, skriver avisen Lindesnes. Ågedal har vært engasjert i Leger uten grenser siden 2017 og hatt flere turer til konfliktområder. Kirurger skal behandle pasienter med livstruende skader i Gaza de neste 14 dagene.

  • Fredag 5. april kl. 12.40

    Reality er tilbake!

    Norsk reality har ikke vært ordentlig gøy på sikkert ti år. «Spillet» derimot er genial, mener kommentator Selma Moren i VG.

  • Fredag 5. april kl. 12.39

    Grasbrann i Stryn

    110-Vest sentralen melder om grasbrann ved Bodvarplassen i Stryn. Det skal vere snakk om ein grasbrann på om lag 50 kvadratmeter, opplyser vaktkommandør Lars Petter Lorvik. – Det er vindstille på staden og ikkje fare for spreiing, seier han. I forkant hadde meldar fått sløkt sjølv med ein hageslange. Brannvesenet er no framme på staden og har kontroll, ifølge Lorvik.

  • Fredag 5. april kl. 12.39

    Politiet: – Ikke styrket hypotese om at det har skjedd noe straffbart

    Politiets etterforskning av dødsfallet i Brønnøy har foreløpig ikke styrket hypotesen om at det skal ha skjedd noe straffbart. Det opplyser politiadvokat Jonas Nerdal til NRK fredag. I forbindelse med en leteaksjon ble en mann funnet død i Brønnøy i slutten av mars. Da hadde mannen vært savnet i nesten to uker. – Vi jobber fremdeles med å kartlegge alle bevegelsene, og det gjøres en stor etterforskningsinnsats. Vi venter også på den foreløpige obduksjonsrapporten, sier Nerdal.

  • Fredag 5. april kl. 12.36

    ID.7 Tourer: Her er den nye «el-Passaten» i Norge

    Det er ikke mer enn halvannen måned siden Volkswagens ID.7 Tourer ble vist frem for første gang, men allerede er et eksemplar på norsk jord - i alle fall i de neste to ukene.

  • Fredag 5. april kl. 12.31

    Nye midlertidige lokaler avgjøres i april

    18. april skal fylkesutvalget i Østfold fylkeskommune ta stilling til nye midlertidige lokaler for elevene på Frederik II videregående skole i Fredrikstad. Fylkesutvalget er et arbeidsutvalg som forbereder saker for fylkestinget. Etter løse betongplater og funn av asbest, ble deler av skolen stengt permanent i slutten av februar.

  • Fredag 5. april kl. 12.30

    Brann i snøscooter: Mulig spredningsfare

    Meldt om brann i snøscooter på privatadresse i Gjøvik. Den står mellom to bygninger. Fører av snøscooteren ringte inn selv. Personen skal ha fått i seg noe røyk, og blir sjekket av ambulanse på stedet. Brannen har spredt seg til en lekestue, men det skal ikke være fare for andre hus i nærheten.

  • Fredag 5. april kl. 12.29

    Boeing betaler milliarder etter flyproblem

    Alaska Airlines mottok 160 millioner dollar fra Boeing etter at et fly mistet en dørplugg i luften.

  • Fredag 5. april kl. 12.21

    Pågripen etter væpna aksjon

    Ein mann i 40-åra er pågripen for truslar etter ein væpna politiaksjon i Balestrand. Politiet fekk i 10-tida melding om pågåande innbrot, og grunna melding om truslar med kniv væpna politiet seg. Fleire patruljar vart sende til staden. Situasjonen hadde roa seg då politiet kom fram, men politiet måtte likevel bruke peparspray under pågriping av mannen. – Vi er på staden no, og har kontroll på både fornærma og mistenkte, seier operasjonsleiar Tore-André Brakstad hos politiet.

  • Fredag 5. april kl. 12.20

    «Legally Blonde» blir TV-serie

    23 år har gått siden Reese Witherspoon trollbandt kinogjengerne som Elle Woods.

  • Fredag 5. april kl. 12.18

    Snøskred på Gaustatoppen

    Politiet har fått melding om et snøskred på Gaustatoppen, i den såkalte «Renne 5». – Det er fem skispor inn og fem skispor ut av skredet. Politiet i kontakt med de som har utløst skredet, som bekrefter at ingen er tatt av skredet eller skadet, skriver politiet i en melding til pressen.

  • Fredag 5. april kl. 12.17

    Et felt stengt i Fløyfjellstunnelen

    Et felt er stengt i Fløyfjellstunnelen i retning mot Åsane, melder Vegtrafikksentralen vest. Det er på grunn av et kjøretøy med stans.

  • Fredag 5. april kl. 12.13

    VM-håpet ute for de norske curlingherrene etter nytt tap

    Norge var avhengig av seirer i sine to siste kamper i curling-VM, men tapte 8-9 for Skottland. Dermed røk håpet om å ta seg videre til utslagsrundene.

  • Fredag 5. april kl. 12.13

    Nasjonal bevæpning av politiet under eid-feiringen

    PST understreker at de ikke har konkret informasjon om at noen planlegger terrorangrep i Norge i forbindelse med eid.

  • Fredag 5. april kl. 12.12

    Regjeringen vil kjøpe P-8-simulator på Evenes

    For å øke effekten av de maritime patruljeflyene anskaffes en P-8-simulator til de maritime patruljeflyene på Evenes. Det skriver regjeringen i langtidsplanen for Forsvaret. De nye maritime patruljeflyene P-8 Poseidon er plassert på nettopp Evenes og har som hovedformål å overvåke havområdene i nord. – En simulator vil øke effekten av P-8 gjennom mulighet for å trene mer og på ulike typer oppdrag, skriver regjeringen i langtidsplanen. – I tillegg bidrar simulator til å redusere forsvarssektorens klimautslipp knyttet til utdanning og trening, og kan redusere belastningen på personell som nå reiser utenlands for å trene i simulator. Regjeringen varsler samtidig at de vil øke kapasiteten på Evenes for å understøtte en styrking av luftvernet og utvikles med økt kapasitet på forlegning, graderte operasjonsfasiliteter og skyte- og øvingsfelt.

  • Fredag 5. april kl. 12.10

    Siktet i apotek-drapet har ikke tatt stilling til siktelsen, sier forsvarer

    – Jeg har hatt samtaler med min klient i dag og i går, og jeg kommer ikke til å gå inn på innholdet, sier forsvarer Joakim Boye. Han sier at siktede har benyttet seg av retten til å ikke forklare seg. Siktede ønsker ikke å ta stilling til siktelsen. Mannen som er siktet for drap på en kvinne i 30-årene ved Boots apotek i Arendal tirsdag rundt klokken 9.

  • Fredag 5. april kl. 12.09

    Tennisstjernen: – Kommer til å være tilbake på banen snart

    Nick Kyrgios spilte kun én kamp på ATP-touren i 2023. Nå retter han blikket mot et comeback.

  • Fredag 5. april kl. 12.08

    Barn døde under narkose: – Kommer til å opprette tilsyn

    Barnet ble lagt i narkose i forbindelse med en tannoperasjon, men våknet aldri opp igjen.

  • Fredag 5. april kl. 12.08

    Statsforvalteren i Rogaland oppretter tilsyn etter dødsfall ved Stavanger universitetssjukehus

    Det opplyser statsforvalteren på sin hjemmeside. Bakgrunnen er at et barn døde under tannbehandling ved sykehuset denne uka. Helsetilsynet ber nå Statsforvalteren i Rogaland om å vurdere videre tilsyn. – Dette er en sak med alvorlig utfall, og saken får høy prioritet hos oss sier fylkeslege Andres Neset i en pressemelding. Politiet er i gang med egen etterforskning av saken der politiadvokat Tove Marie Haver i Sør-Vest politidistrikt opplyser om at det foreløpig ikke er noen mistenkte men de jobber med videre avhør nå og avventer obduksjonsrapport.

  • Fredag 5. april kl. 12.01

    Gullruten 2024: Se alle de nominerte

    Helene Olafsen (34) skal lede det norske folk og TV-bransje gjennom prisutdelingen i Bergen.

  • Fredag 5. april kl. 12.00

    Vil ikke at karakterkravet fjernes på sykepleierstudiet

    Norsk Sykepleierforbund er imot regjeringas forslag om å fjerne karakterkravene 3 i norsk og matematikk på sykepleierstudiet. Det sier leder Margareth Horn i Sykepleierforbundet i Vestfold og Telemark. Hun sier karakterkravene sikrer en viss grunnkompetanse i grunnleggende ferdigheter. Statsråd for forskning og høyere utdanning Oddmund Hoel sier gode og motiverte søkere til sykepleierutdanninga må avvises grunn av karakterkravene og at de må ta grep når det er mangel på sykepleiere.

  • Fredag 5. april kl. 11.57

    Hvem erstatter Hamilton?

    Det er et intrikat spill rundt Mercedes’ jakt på erstatter til Lewis Hamilton (39). Max Verstappen (26) står også her i pole position.

  • Fredag 5. april kl. 11.55

    Har konkludert etter mann døde under trefelling

    Politiet i Agder har konkludert med at det ikke skjedde noe straffbart da en mann døde etter å ha fått et tre over seg ved Krana i Risør forrige fredag, skriver Agderposten. Det var turgåere som fant mannen livløs i veikanten. Politistasjonssjef i Holt, Odd Holum, sier at alt tyder på at hendelsen er en tragisk ulykke.

  • Fredag 5. april kl. 11.53

    Voldshendelse i Sandviken

    Det har vært en voldshendelse i en leilighet i Sandviken i Bergen. Og muligens ute på gaten mellom flere personer, melder Vest politidistrikt på X. Politiet er på stedet og har kontroll på tre personer. Ifølge politiet fremstår ingen som alvorlig skadet.

  • Fredag 5. april kl. 11.50

    Krev at staten grip inn mot DAT

    Norsk flygerforbund krev at Samferdsledepartementet grip inn mot Danish Air Transport. Det kjem fram i eit brev forbundet har sendt departementet. Det danske flyselskapet blir skulda for mellom anna å bryte kravet om å bruke fast tilsette på FOT-rutene. Selskapet er tidlegare skulda for sosial dumping, og har fått pålegg frå Luftfartstilsynet om å dokumentere at dei følgjer norsk arbeidsmiljølovgjeving. DAT avviser skuldingane.

  • Fredag 5. april kl. 11.47

    Forsvaret får minst fem nye fregatter

    Sjøforsvaret skal få minimum fem nye fregatter med anti-ubåt helikoptre, minimum fem ubåter og en standardisert fartøysklasse med inntil ti store og atten mindre fartøy. Det kommer frem i den nye langtidsplanen fra Forsvaret. I kroner og øre er styrkingen av Sjøforsvaret den største satsingen i denne langtidsplanen.

  • Fredag 5. april kl. 11.47

    Flere arbeidere i Innlandet kan bli tatt ut i streik

    Nær 17.000 arbeidstagere, flere fra Innlandet, kan bli tatt ut i streik. Det kan bli resultatet etter at Fellesforbundet og NHO Byggenæringen i dag brøt den frivillige meglinga, opplyser Fellesforbundet på sin nettside. Det er sendt ut varsel om plassfratredelse for 16.700 medlemmer. Riksmegleren har kalt partene inn til tvungen megling 8. april klokka 10.

  • Fredag 5. april kl. 11.46

    Forsvaret styrkes med 600 milliarder. Dette er handlelisten

    Regjeringen vil doble forsvarsbudsjettene på tolv år. – Et historisk løft, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Her kan du lese hvordan regjeringen vil styrke Forsvaret.

  • Fredag 5. april kl. 11.45

    Strammer inn i strømmarkedet

    Regjeringen skjerper reglene for selskaper som selger strøm.