Nyheter:

  • Lørdag 6. april kl. 23.35

    Lokal klubbleder: – Jeg er pessimist

    Lokale klubbledere tror meglingen fort kan ende i streik denne gangen. Det står ikke bare på kroner og øre, men også etter- og videreutdanning. I natt fortsatte meglingen uten noe gjennombrudd.

  • Lørdag 6. april kl. 23.13

    Megling fortsetter: – Her vil natten bli tatt i bruk

    Riksmekler Mats Ruland sier at meglingen fortsetter ut over natten.

  • Lørdag 6. april kl. 23.08

    Politiet går tilbake til vanlig beredskap etter moske-trusler

    Politiet går til vanlig beredskap etter at det ble fremsatt trusler på internett mot flere moskeer i Oslo. – Undersøkelsene som i dag er gjort om truslene fremsatt mot moskeer i Oslo, viser så langt at disse ikke gir grunnlag for å opprettholde ekstra tiltak fra politiet. Vi går nå tilbake til vanlig beredskap, men vil ha økt årvåkenhet. Politiet vil fremdeles være bevæpnet, sier pressesjef Unni T. Grøndal i Oslo politidistrikt i en pressemelding. Hun understreker at saken ikke er ferdig etterforsket.

  • Lørdag 6. april kl. 23.08

    Politiet går tilbake til vanlig beredskap - vil fremdeles være bevæpnet

    Lørdag ble tre ulike muslimske trossamfunn truet i Oslo. I etterkant hevet politiet beredskapen.

  • Lørdag 6. april kl. 23.01

    Melhus vant på teknisk knockout

    Kevin Melhus (34) utbokset tyske Pascal Wolters (34) da han forsvarte den interkontinentale tittelen i WBO lørdag kveld.

  • Lørdag 6. april kl. 22.55

    Patrick Berg får klar beskjed: Slutt å sutre

    Viking-keeper Patrik Gunnarsson lå nede i nesten fire minutter på stillingen 0–0 i den hete avslutningen av toppkampen. Patrick Berg reagerer.

  • Lørdag 6. april kl. 22.30

    Tel Aviv koker

    Tusenvis av mennesker demonstrerer i Israel lørdag kveld med krav om at regjeringen til Benjamin Netanyahu går av.

  • Lørdag 6. april kl. 22.29

    Tatt i 160 km/t i 80-sone

    Utrykningspolitiet har i kveld gjennomført en fartskontroll i Fana i Bergen.

  • Lørdag 6. april kl. 22.05

    Ute av «Kompani Lauritzen»: – Følte meg ikke ferdig

    Mona Berntsen (34) skulle gjerne ønske å få oppleve fallskjermhopping og å leve alene i naturen, før hun måtte pakke sekken.

  • Lørdag 6. april kl. 21.59

    Én til sykehus etter alvorlig voldshendelse i Arendal

    En person er pågrepet.

  • Lørdag 6. april kl. 21.44

    Arendal: Én person til sykehus etter vold på privat adresse

    Lørdag kveld rykket nødetatene ut til en privat adresse i Arendal etter melding om vold, melder Agderposten. Én person er skadet, men var ved bevissthet da politiet ankom. Personen ble kjørt til sykehus i ambulanse for behandling. Skadegrad og hendelsesforløp er foreløpig ukjent, men politiet omtaler det som en alvorlig voldshendelse. Politiet har kontroll på en mistenkt gjerningsperson.

  • Lørdag 6. april kl. 21.43

    Reagerer på trusler: – Frarøver oss våre friheter

    Lørdag ble flere muslimske trossamfunn truet i Oslo. Det får flere til å se rødt.

  • Lørdag 6. april kl. 21.41

    Voldshendelse i Trondheim

    Lørdag kveld var det en voldshendelse ved Nedre Elvehavn i Trondheim. En person skal være skadet, meldte politiet. Flere patruljer var på stedet. Politiet opplyste like før klokka 22 at to personer var pågrepet og at en person ble kjørt til St. Olavs hospital. Den skadde skal ikke være alvorlig skadet, men er stukket med en skarp gjenstand. – Vi har pågrepet to personer i nærområdet til Solsiden. Det blir nå gjort tekniske undersøkelser, sa operasjonsleder Håvard Høyem. Alle de involverte skal være i 20-årene. – Det er to gjerningspersoner. Vi har sikret åstedet og gjør undersøkelser, sa Høyem. I timene etter hendelsen søkte politiet med hund etter den skarpe gjenstanden i et større området på Møllenberg.

  • Lørdag 6. april kl. 21.34

    Storfangst for UP: 17 fikk bot og én mistet lappen

    Utrykningspolitiet (UP) gjennomførte fartskontroll på fylkesvei 820 ved Sandstrand i Sortland lørdag kveld. Det endte med 17 forenklede forelegg til sjåfører som kjørte over fartsgrensen. I tillegg mistet én person førerkortet etter å ha kjørt 90 kilometer i timen i 60-sonen.

  • Lørdag 6. april kl. 21.23

    Fyrverkeri på Holmenkollen klokken 22

    Klokken 22.00 vil det avfyres fyrverkeri ved Sporten i Holmenkollen.

  • Lørdag 6. april kl. 21.21

    Gutt i tenårene kjørte på rådyr på moped

    En gutt i tenårene har kjørt på et rådyr på moped. Sør-Øst politidistrikt opplyser på X/Twitter at det har gått bra med gutten, men at han har litt vondt i et bein. Han er ivaretatt av foreldrene. Det gikk dårligere med rådyret som er dødt, skriver politiet.

  • Lørdag 6. april kl. 21.21

    Gutt i tenårene kjørte på rådyr med moped

    En gutt i tenårene har kjørt på et rådyr på moped. Sør-Øst politidistrikt opplyser på X/Twitter at det har gått bra med gutten, men at han har litt vondt i et bein. Det gikk dårligere med rådyret som er dødt. Gutten ivaretatt av foreldre, ifølge politiet.

  • Lørdag 6. april kl. 21.20

    Kapteinen helt i vanvittig snuoperasjon: – Håper det kan være et vendepunkt

    (Vålerenga – Stavanger 4–3, 2–2 i kamper) Vålerenga lå under med tre mål, men kjempet seg tilbake og vant etter forlenget spilletid i den fjerde NM-semifinalen foran nesten 5.000 tilskuere.

  • Lørdag 6. april kl. 21.13

    Fulle 13- og 14-åringer i Hamar

    Politi og ambulanse rykket ut til Maxi-området i Hamar lørdag kveld etter melding om at flere ungdommer lagde bråk og var beruset. Det skriver Hamar Arbeiderblad. – Noen prøvde å løpe vekk og unndra seg kontroll. Ungdommene var ruset på alkohol. Det er ikke gjort funn av narkotika. Vi samarbeidet med ambulanse og foreldre som kom til stedet. Barnevernsvakta er også koblet inn ettersom det er snakk om unge folk, sier operasjonsleder hos politiet, Frode Øvreås til HA. Minst en av ungdommene vil bli anmeldt for forulemping av offentlig tjenestemann. Politiet utelukker heller ikke at det blir flere anmeldelser. Alle de involverte er i alderen 13 til 14 år og bor i Hamar.

  • Lørdag 6. april kl. 20.57

    Siste fase i meglingen: Dette krever LOs grunnplan

    Kravet fra grasrota i LO før nattens megling er unisont: De vil ha fem prosent lønnsøkning. Og fete sjefslønninger øker streikeviljen.

  • Lørdag 6. april kl. 20.49

    Nei til vindmøller - kastet styrelederen

    Flertallet av grunneierne i Stange Almenning sier nei til å utrede muligheten for en vindmøllepark i almenningen. Det ble klart på årsmøtet fredag kveld. Det skriver Hamar Arbeiderblad. Dermed fikk heller ikke styreleder Sverre Lang-Ree ny tillit som styreleder, og må gå av. Styret hadde innstilt på å gå videre med en prosess med innhenting av kunnskap om dialog med de bruksberettigede. Dette ønsket altså ikke flertallet av grunneierne. Nå skal det konstitueres et nytt styre.

  • Lørdag 6. april kl. 20.48

    Skiensmann vant 1,5 millioner kroner i Joker

    En mann i 40-årene fra Skien vant drøyt 1,5 millioner kroner da han ble trukket ut som kveldens Joker-kandidat. Det skriver Norsk Tipping på sine nettsider. – Himmel og hav, var mannens reaksjon da Norsk Tipping ringte for å gratulere han. Over 40 000 små og store premier ble delt ut lørdag kveld.

  • Lørdag 6. april kl. 20.48

    Sverige har milliarder i gullreserver

    Her hjemme har Norges Bank solgt unna det aller meste. Hvorfor?

  • Lørdag 6. april kl. 20.40

    Rykket ut til voldshendelse i leilighet

    Politiet har rykket ut til Møllegata i Stavanger etter å ha fått melding om en voldshendelse inne i en leilighet. En person får behandling for kuttskader i en arm. Politiet har kontroll på en mistenkt på stedet.

  • Lørdag 6. april kl. 20.30

    Marthe Kråkstad Johansen vant sitt tredje strake NM-gull

    Marthe Kråkstad Johansen fra Rana gikk inn til sitt tredje strake gull på fellesstarten under skiskytter-NM på Geilo lørdag. Johansen var feilfri på de to liggende skytingene og fulgte opp med en feilfri første stående skyting. Deretter måtte hun tåle en strafferunde på sin siste skyting. – Det var en skikkelig god avslutning på sesongen. Målet var hattrick, jeg skal ikke legge skjule på det. Det var en god følelse, sa Johansen til NRK. Bak henne jaget Maren Hjelmeset Kirkeeide som tok sølvet etter to strafferunder på de fire skytingene. – Jeg var livredd da jeg hørte at det var Maren som kom bak. Jeg måtte virkelig grave og ta ut det siste, sa gullvinneren. Det skilte 7,6 sekunder mellom gullvinneren fra Rana og Kirkeeide. Karoline Erdal ble nummer tre. Emilie Ågheim Kalkenberg, også hun fra Mo i Rana, ble nummer fire. (NTB/NRK)

  • Lørdag 6. april kl. 20.29

    Arsenal vinner 3–0 og legger press på Liverpool

    (Brighton-Arsenal 0–3) Håpet om det første ligagullet på 20 år lever i Arsenal.

  • Lørdag 6. april kl. 20.22

    Ruud tapte semifinalen i Estoril – faller på rankingen

    (Casper Ruud – Pedro Martínez 4–6, 6–4, 4–6) Casper Ruud (25) måtte til slutt gi tapt mot den spanske underdogen.

  • Lørdag 6. april kl. 20.18

    André (15) og Sofia (18) får nå svar på om Norge kan holdes ansvarlig for klima i Portugal

    Seks portugisiske barn og unge har tatt Norge til retten i Strasbourg for brudd på menneskerettighetene. Nå kommer snart dommen.

  • Lørdag 6. april kl. 20.08

    Mange tatt i fartskontroll

    Utrykningspolitiet har hatt fartskontroll i en 50-sone på riksvei 41 ved Tveit. Åtte førere fikk forenklet forelegg for fart og en person blir anmeldt og får beslaglagt førerkortet. Vedkommende kjørte i 92 km/t i 50-sonen.

  • Lørdag 6. april kl. 19.57

    Innbytter Saltnes ble matchvinner mot Viking

    Det var lenge målløst mellom Bodø/Glimt og Viking på Aspmyra lørdag kveld. Men så dukket innbytter Ulrik Saltnes opp i det 82. spilleminutt. Brønnøyværingen nikket dødballen fra lagkamerat Sondre Sørli i mål med panneluggen. – Det er gøy, så klart. Jeg er fornøyd med prestasjonen i dag, sier matchvinneren til TV 2 etter kampen. Saltnes ble vraket til start til fordel for Håkon Evjen, men ble byttet inn midtveis i andre omgang. – Det har vært ganske mange av dem det siste halvåret. Jeg vet akkurat hvor jeg har dem og de vet hvor dem har meg, svarer han på spørsmål om hvordan det er å starte på benken. Gjestene fra Stavanger klarte ikke å få hull på byllen etter 1-0-scoringen. Det betyr at Bodø/Glimt står med to seiere av to mulige og full pott så langt i Eliteserien. Neste helg venter Lillestrøm borte på Åråsen for Bodø/Glimt.

  • Lørdag 6. april kl. 19.57

    Hett på Aspmyra: Ulrik Saltnes reddet Bodø/Glimt

    (Bodø/Glimt – Viking 1–0) Det var tett og ampert i 82 minutter. Men så dukket Ulrik Saltnes opp.

  • Lørdag 6. april kl. 19.44

    Misfornøyd Hushovd

    Thor Hushovd kaller oppladningen til Uno-X rytterne for ekstremt dårlig i et intervju med TV 2 i dag. I morgen går et av de store klassiker-rittene av stabelen. Mandalitt Stian Wærenskjold og de andre rytterne skal sykle Paris-Roubaix, og nå er altså fersk Uno-X-sjef Hushovd misfornøyd mad at de norske rytterne har ladet opp i vinterlige Norge.

  • Lørdag 6. april kl. 19.43

    Kvinne stjal penger fra skobutikk i Loddefjord

    Klokken 19.16 ble det meldt om en kvinne som hadde stjålet penger fra en disk i en skobutikk på Vestkanten kjøpesenter i Loddefjord. En vekter skal ha fått kontroll på en kvinne som prøvde å løpet fra stedet. Kvinnen blir beskrevet som krakilsk, ifølge politiet. Politiet har rykket ut og er på vei til stedet.

  • Lørdag 6. april kl. 19.37

    Flere personer slåss på Ole Bulls plass

    Klokken 19.27 fikk politiet melding om at flere personer slåss på Øvre Ole Bulls plass i Bergen. En person skal ha slått en annen med et skojern, men det er ikke opplyst om at noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

  • Lørdag 6. april kl. 19.36

    Mann viftet med kniv på Laksevåg

    Klokken 18.55 fikk politiet melding om en mann som viftet med en kniv og kuttet noen blader på Laksevåg. Han skal ikke ha truet noen personer. Politet rykkket ut og fikk kontroll på en mann som beskrives som ruset. Mannen har gjort seg skyldig i skadevrk på en bil, skriver politiet.

  • Lørdag 6. april kl. 19.18

    Slik kan en streik ramme Østfold

    Fellesforbundet varsler at 29 000 medlemmer kan bli tatt ut i streik. Fellesforbundet og Norsk Industri er i tvungen mekling på Industrioverenkomsten. I Østfold kan streiken ramme tre bedrifter med totalt134 ansatte. ved første streikeuttak. Det betyr at de kan være i streik fra mandag. Det ble først varslet et streikeuttak på 14 000 medlemmer før mekling, og nå kan ytterligere 15 000 bli tatt ut i streik. Dette vil tre i kraft fra torsdag 11. april, klokken 06:00. Da vil i så tilfelle ytterligere 34 østfoldbedrifter kunne bli tat ut i strek.

  • Lørdag 6. april kl. 19.15

    Er heading farlig? Overlege beroliger etter United-stjernens melding

    Manchester United-spiller Raphaël Varane fraråder sin syv år gamle sønn å heade på fotballtrening. Overlege Eirik Vikane mener det ikke er nødvendig.

  • Lørdag 6. april kl. 19.12

    Knuste Bø og hysjet på publikum: – Jeg mistet hodet

    – Det er stort og betyr mye for motivasjonen videre. Det er kult at du kan være der oppe og matche de store på en god dag, sier en stolt Harald Øygard til NRK etter rennet. 27-åringen fra Valdres var et ubeskrevet blad for de aller fleste før lørdagens fellesstart i NM i skiskyting, men kan nå smykke seg med karrierens første NM-tittel. Han gikk ut like bak meriterte Tarjei Bø på sisterunden, og sammen skulle de gjøre opp om gullet. – Jeg merket at han var på bakskiene mine. Det var et solid rykk han kom med, jeg hadde ingenting å stille opp med. Jeg tror alle heiet på han der ute, det var ingen som heiet på meg. Så jeg er litt skuffet, sier Bø med et glimt i øyet. I det rykket var unnagjort og Øygarden skjønte at det kom til å gå, løftet han fingeren mot leppene og hysjet mot publikum. – Jeg mistet hodet litt. Det er dumt, vet du, sier han, og frykter at han «får hele Hallingdalen på nakken» etter stuntet. Bø hyller imidlertid hysjingen. – Det er deilig. Det må være mer hysjing. Det er akkurat sånn det skal være. Øygard gikk til slutt alene inn på oppløpet og kunne juble for en fantastisk seier. – Det var stort å få gå med et av forbildene sine, Tarjei, her i dag, sier han ydmykt. Langs løypene sto pappa Ottar og heiet. – Det var moro. Jeg er veldig stolt og veldig rørt, sier pappa til NRK med tårer i øynene

  • Lørdag 6. april kl. 19.12

    Skulle så gjerne blitt kjent med pappa Kurt

    I en åpenhjertig Instagram-post hyller datteren til Kurt Cobain sin far på sin spesielle måte.

  • Lørdag 6. april kl. 18.55

    Utbyttefest for Tons of Rock for andre år på rad

    Etter et rekordår i 2022, økte rockefestivalen Tons of Rock både inntektene og utbyttet i fjor.

  • Lørdag 6. april kl. 18.54

    Dronningen om kongen: – Det går sakte, men framover

    – Det går veldig fint med kongen. Det går sakte, men framover, sier dronning Sonja om kong Haralds helse.

  • Lørdag 6. april kl. 18.52

    Borgundtunnelen på E16 er åpen

    Borgundtunnelen på E16 var stengt en periode etter at et kjøretøy hadde fått stans. Tunnelen er nå åpen for fri ferdsel etter bilberging, melder Vegtrafikksentralen.

  • Lørdag 6. april kl. 18.52

    Borgundtunnelen på E16 er stengt

    Et kjøretøy har fått stans i Borgundtunnelen på E16. Tunnelen er stengt inntil videre, melder Vegtrafikksentralen.

  • Lørdag 6. april kl. 18.46

    Trafikkulykke i Figgjoveien

    Det har vært en trafikkulykke i Figgjoveien på Ålgård, melder politiet. To biler er involvert i ulykken, som skjedde i en rundkjøring. Det er ukjent skadeomfang, men ulykken skal ikke fremstå som alvorlig. Politiet rykker ut til stedet.

  • Lørdag 6. april kl. 18.46

    Trafikkulykke på Ålgård – førerkort beslaglagt

    Det har vært en trafikkulykke i Figgjoveien på Ålgård, melder politiet. To biler er involvert i ulykken, som skjedde i en rundkjøring. Passasjeren i den ene bilen blir kjørt til Stavanger Universitetssykehus for undersøkelser, etter å klaget på smerter i nakke og rygg. Tre andre er tilsett av helse og fremstår som uskadd, melder politiet. Føreren av den ene bilen har fått førerkortet beslaglagt. Politiet oppretter sak etter ulykken.

  • Lørdag 6. april kl. 18.46

    Trafikkulykke i Figgjoveien – førerkort beslaglagt

    Det har vært en trafikkulykke i Figgjoveien på Ålgård, melder politiet. To biler er involvert i ulykken, som skjedde i en rundkjøring. Passasjeren i den ene bilen blir kjørt til Stavanger Universitetssykehus for undersøkelser, etter å klaget på smerter i nakke og rygg. Tre andre er tilsett av helse og fremstår som uskadd, melder politiet. Føreren av den ene bilen har fått førerkortet beslaglagt. Politiet oppretter sak etter ulykken.

  • Lørdag 6. april kl. 18.29

    Full overtenning i bolig på Stokmarknes

    Nødetatene rykker ut etter melding om boligbrann på Stokmarknes i Hadsel kommune. I en oppdatering melder politiet om full overtenning i boligen. Brannvesenet er på stedet og har startet slukkingsarbeidet. Det er ikke spredningsfare til annen bebgyggelse, ifølge politiet. Det er heller ikke meldt om personskade.

  • Lørdag 6. april kl. 18.29

    Melding om boligbrann på Stokmarknes

    Nødetatene rykker ut etter melding om boligbrann på Stokmarknes i Hadsel kommune. Det er ikke meldt om personskade, ifølge politiet.

  • Lørdag 6. april kl. 18.17

    Dronepilot anmeldt etter å ha flydd nær Bodø lufthavn

    Politiet rykket ut til Bodøsjøen i 17.00-tiden etter melding om bruk av drone i nærheten av Bodø lufthavn. – Dronepiloten anmeldes for å ha flydd i forbuddsone, melder politiet på X. Dronen er tatt i beslag. Det var Avisa Nordland som først omtalte saken.

  • Lørdag 6. april kl. 18.02

    Raufoss tapte for Vålerenga

    I 1. divisjon i fotball tok Raufoss i mot Vålerenga i dag. Vålerenga rykket ned fra eliteserien i fjor. En stor hær av VIF-supportere inntok Raufoss i ettermiddag og fikk det de kom for. Vålerenga vant kampen 2-1. Litt over 3000 tilskuere så kampen på Raufoss.

  • Lørdag 6. april kl. 18.01

    Knust rute

    Politiet har rykket ut til Kvadraturen etter melding om at en dame skal ha knust en rute i tilknytning til Domkirken. Politiet skriver på X at har nå kontroll på formentlig gjerningsperson.

  • Lørdag 6. april kl. 17.59

    Stortap for Start

    Starts slet i lørdagens kamp mot Aalesund og tapte 1-3 på hjemmebane. Dermed er det blitt to tap av to mulige i årets serie. Kristoffer Hoven scoret Start sitt trøstemål mot slutten av kampen.

  • Lørdag 6. april kl. 17.57

    Vålerenga med årets første seier

    Daniel Håkans og Petter Strand scoret målene da Vålerenga tok sin første seier etter nedrykket fra eliteserie til 1. divisjon. Vålerenga vant 2-1 borte mot Raufoss. Det var Erlend Hustad som satte inn vertenes mål. Vålerenga er dermed ett av fem lag som står med fire poeng etter to serierunder. Levanger topper tabellen på målforskjell etter å ha slått Moss hele 5-0 lørdag ettermiddag. Bendik Bye scoret tre ganger da Ranheim startet sesongens poengfangst med 3-1-seier over Sandnes Ulf.

  • Lørdag 6. april kl. 17.56

    Vålerenga satt under press på Raufoss: Kjempet seg til seier

    (Raufoss – Vålerenga 1–2) Det tok bare 12 minutter før det smalt på Nammo stadion. Men Vålerenga måtte kjempe for seieren på Toten.

  • Lørdag 6. april kl. 17.55

    Lokfører måtte dra i nødbremsen på grunn av sykkel i sporet

    Nødbremsingen skal ha skjedd 24. mars på Askim stasjon. Ifølge Smaalenenes Avis, skriver Bane Nor følgende i sin hendelseslogg: «Sykkel i sporet på Askim. Noen ungdommer hadde kasta en sykkel ned i spor 1 på Askim. Fikk fjerna sykkelen og kjørt videre.» Togføreren måtte dra i nødbremsen like før toget ankom stasjonen Det er ukjent hvem som har kastet sykkelen på sporet. .

  • Lørdag 6. april kl. 17.52

    Brann i hytte i Selbu

    Det er meldt om brann i en hytte ved Børsjøvegen i Selbu. Ifølge politiet skal det ikke være folk i hytta. Nødetatene er på vei.

  • Lørdag 6. april kl. 17.50

    Melding om røykutvikling i nedlagt skole

    Nødetatene rykker ut til melding om røykutvikling i Sande. Det er observert flammer, brannvesenet er på stedet og iverksetter slukking, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Vestfold Interkommunale Brannvesen melder på X/Twitter brannmannskapene har rykket ut til nedlagte Haga skole i Sande, Holmestrand, og der er det meldt om flammer fra skolen som skal rives. Ifølge vakthavende brannsjef Andrew C. Wrigth, gjennomsøker brannmannskaper bygget for å forsikre seg om at det ikke er folk i bygget. – Videre har vi skjært hull med motorsag for å ventilere ut varm brannrøyk. Det har god effekt, sier vakthavende brannsjef. – Det er i gymsalen det brenner. Vi har ikke kontroll på brannen, har iverksatt innvendig røykdykking. Samt at mannskaper bruker skjærslokker fra utsiden, sier vakthavende brannsjef Andrew C. Wright fra stedet.

  • Lørdag 6. april kl. 17.50

    Melding om røykutvikling i Sande

    Nødetatene rykker ut til melding om røykutvikling i Sande. Det er observert flammer, brannvesenet er på stedet og iverksetter slukking, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Vestfold Interkommunale Brannvesen melder på X/Twitter brannmannskapene har rykket ut til nedlagte Haga skole i Sande, Holmestrand, og der er det meldt om flammer fra skolen som skal rives.

  • Lørdag 6. april kl. 17.49

    Rykker ut til røykutvikling

    Brannvesenet rykker ut på røykutvikling fra et bygg i Larvik. Sør-Øst politidistrikt opplyser på X/Twitter like før kl. 18 at brannen er slukket.

  • Lørdag 6. april kl. 17.41

    Person til sykehus etter arbeidsulykke på Fjaler

    En person er fraktet til Førde sjukehus etter en arbeidsulykke i Fjaler, melder politiet. Den skadede personen skal være våken og bevisst. Ulykken ble meldt klokken 16.43, og skal ha skjedd i forbindelse med trekløyving. Politiet er på vei til stedet for å gjennomføre etterforskning og åstedsundersøkelse.

  • Lørdag 6. april kl. 17.33

    Uvanlig trekk i meglingen: Fellesforbundet dobler streikeuttaket

    Blir det streik i frontfagene i natt, har Fellesforbundet bestemt seg for å doble streikeuttaket til rundt 29 000.

  • Lørdag 6. april kl. 17.29

    Fellesforbundet dobler streikeuttaket

    Fellesforbundet varsler at 29 000 medlemmer kan bli tatt ut i streik. Fellesforbundet og Norsk Industri er i tvungen mekling på Industrioverenkomsten. Det ble først varslet et streikeuttak på 14 000 medlemmer før mekling, og nå kan ytterligere 15 000 bli tatt ut i streik. Dette vil tre i kraft fra torsdag 11. april, klokken 06:00.

  • Lørdag 6. april kl. 17.27

    Ny scoring av Harry Kane – ny smell for Bayern München

    (Heidenheim – Bayern München 3–2) Historien gjentar seg for Bundesligas suverene toppscorer. Bayern ledet med to, men raknet fullstendig.

  • Lørdag 6. april kl. 17.27

    13-åring tok NM-sølv i slopestyle

    13 år gamle Frank Jonas Wahlstrøm fra Trysil tok sølv i slopestyle i NM i fristil på hjemmebane i dag. 13-åringen ble bare slått av Birk Ruud. NM i fristil pågår i Trysil denne helga.

  • Lørdag 6. april kl. 17.27

    Jerv vant første kamp

    Jerv vant 1-0 mot mot Ørn Horten i seriepremieren. Mansour Gueye scoret vinnermålet. Grimstad-laget spiller i år i 2. divisjon.

  • Lørdag 6. april kl. 17.25

    Uvanlig trekk i meglingen: Fellesforbundet dobler streikeuttaket

    Blir det streik i frontfagene i natt, har Fellesforbundet bestemt seg for å doble streikeuttaket til rundt 29 000.

  • Lørdag 6. april kl. 17.24

    Jobbsøknad med ChatGPT: Tre feil du bør passe deg for

    Er det smart å ta i bruk kunstig intelligens for å skrive jobbsøknad?

  • Lørdag 6. april kl. 17.22

    Varetekstfengsles i fire uker

    Retten har i dag bestemt at den siktede mannen i 60-årene skal varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud. Politiet mistenker at han tok livet av Miriam Daniela Ayres Cea (35) i Arendal sentrum på tirsdag. Politiadvokat Vanja Bruvoll reagerer på følgende måte på rettens kjennelse om varetektsfengsling: – Kjennelsen gir politiet medhold i det vi har bedt om og det er vi glade for. Nå kan vi fortsette å etterforske saken med lavere fare for bevisforspillelse.

  • Lørdag 6. april kl. 17.17

    Flytter fra Geiteryggen

    Selskapet Avinxt AS, som snart starter byggingen av verdens største robot for avising og vasking av fly, flytter fra Geiteryggen i Skien, skriver TA. Administrerende direktør i Avinxt, Ove Trøen, sier til avisa at selskapet skal inn på en kommersiell flyplass for å få testet ut robotene på fly i operasjonell drift. Selskapet har vært på flyplassen i Skien siden 2018 for å utvikle og teste teknikk og systemer på anlegget.

  • Lørdag 6. april kl. 17.13

    23 drapsofre på tre måneder – nå tas det grep

    Hjemmet har blitt det farligste stedet å være for flere denne våren. Nå kommer 100 tiltak for å redde flere.

  • Lørdag 6. april kl. 16.58

    Væromslaget: Skredfare og plussgrader fra nord til sør

    Bor du i Nord-Norge og lengter etter vår? Da må du vente enda litt til.

  • Lørdag 6. april kl. 16.47

    Evjen tilbake fra start mot Viking

    Håkon Evjen har slitt med skade i oppkjøringen til sesongen, men når Viking gjester Bodø/Glimt på Apsmyra lørdag kveld er narvikgutten med fra start igjen. Han erstatter Ulrik Saltnes fra 2-0-seieren mot Fredrikstad andre påskedag. Bodø/Glimt stiller med følgende lag mot Viking: Haikin; Sjøvold, Moe, Gundersen, Bjørkan; Evjen, Berg, Grønbæk; Žugelj, Mikkelsen, Hauge. Kampen har avspark klokken 18.00. Den kan høres i NRK-radio appen eller på NRK Sport.

  • Lørdag 6. april kl. 16.47

    Pårørende i Arendal-drapet: Håper det er riktig gjerningsmann som er tatt

    Den siktede mannen i 60-årene skal i fullstendig isolasjon i to uker.

  • Lørdag 6. april kl. 16.47

    Arendal-drapet: Siktede varetektsfengsles i fire uker

    Politiet i Agder har fått medhold i sin begjæring. Den siktede mannen i 60-årene varetektsfengsles i fire uker.

  • Lørdag 6. april kl. 16.41

    «Gratis strøm» i Stor-Oslo på søndag

    Søndag kan det lønne seg å ta klesvasken. Da får deler av Sør-Norge minuspriser på strøm fra klokken 9 til 17. Men du må fortsatt ut med noen kroner i nettleie, avgifter og påslag. I prisområdet rundt Oslo og prisområdet lengst sør i landet – NO2 – havner timeprisen ned i minus 12 øre kilowattimen på det laveste søndag, viser ferske tall fra strømbørsen Nord Pool. Ifølge bransjebladet Europower er dette den billigste aprildagen på tre år. Det skal skyldes overskuddsproduksjon i Spania, Frankrike og Nord-Tyskland.

  • Lørdag 6. april kl. 16.25

    Ny kjempeseier til håndballjentene: – Maltraktering

    (Sveits – Norge 22–42) Drøye tre måneder før OL feier Norge motstanderne til side med kjempesifre.

  • Lørdag 6. april kl. 16.25

    Ny kjempeseier til håndballjentene: – Maltraktering

    (Sveits – Norge 22–42) Drøye tre måneder før OL feier Norge motstanderne til side med kjempesifre.

  • Lørdag 6. april kl. 16.18

    Narvik hockey med storsignering etter opprykket

    Narvik hockey har sikret seg William Magnusson på en ny kontrakt. Det skriver Fremover lørdag ettermiddag. Svensken gjorde sakene sine meget bra for Narvik hockey i opprykssesongen og ble poengkonge i 1. divisjon. – En kjempesignering for oss. Jeg har hatt dialog med William en stund, sier sportssjef Martin Persson til Fremover. Magnusson ser frem til å debutere i eliteserien for Narvik hockey. – Jeg gleder meg. Jeg har aldri spilt i eliteserien i Norge før. Det blir en fin utfordring, sier han til avisen. Tidligere i vinter har Narvik hockey også resignert Rasmus Koskinen for videre spill i teknologihovedstaden.

  • Lørdag 6. april kl. 16.18

    Tre kvinner står fast på Blåfjell

    Politiet har fått melding om at tre kvinner står fast ved et heng på Blåfhell i Sogndal. Kvinnen skal være uskadde og har nok klær med seg, men de trenger hjelp til å komme seg ned. Røde Kors og Norske alpine redningsgrupper rykker ut til stedet sammen med politiet.

  • Lørdag 6. april kl. 16.18

    Tre kvinner trygt nede igjen fra Blåfjell

    Tre kvinner har kommet seg trygt ned igjen etter å ha stått fast på Blåfjell i Sogndal tidligere i ettermiddag, melder politiet. Alle tre skal være uskadde. Kvinnene stod fast ved et heng og trengte hjelp til å komme seg ned. Røde Kors og Norske alpine redningsgrupper rykket ut til stedet sammen med politiet.

  • Lørdag 6. april kl. 16.14

    Fyrverkeri på Frognerseteren

    I 22-tiden lørdag kveld skal det skytes opp fyrverkeri ved Sporten på Frognerseteren, opplyser 110-sentralen på X. Ifølge brannvesenet skjer det i forbindelse med et bryllup.

  • Lørdag 6. april kl. 16.08

    Krangel mellom sjåfører

    Politiet rykket ut til Hunndalen i Gjøvik i ettermiddag etter å ha fått melding om en krangel mellom to bilister. De to røk i tottene på hverandre og den ene fikk et sår i hånda. Den andre hadde forsvunnet da politiet kom fram. Forholdet blir anmeldt.

  • Lørdag 6. april kl. 16.06

    Norges eldste bryggeri bikket milliarden

    Økte kostnader tvang Aass Bryggeri til å utsette vedlikehold. Nå skal lokalene i Drammen utvides.

  • Lørdag 6. april kl. 15.56

    4000 evakuert i Russland etter demningskollaps

    En demning brast fredag i den russiske byen Orsk ved grensen til Kasakhstan, og 4200 mennesker er evakuert, ifølge russiske myndigheter.

  • Lørdag 6. april kl. 15.55

    Arendal vant

    I sesongens første kamp har Arendal FK vunnet 1-0 mot Vard Haugesund på bortebane. Avspark var klokken 14:00 og Mikal Berg Kvinge laget kampens eneste mål.

  • Lørdag 6. april kl. 15.54

    Brann på Eberg i Trondheim

    Det er meldt om brann fra en leilighet på Eberg i Trondheim. De som bor på stedet har kommet seg ut og nødetatene på vei, melder politiet. Brannvesenet har startet slukking. Ifølge Adresseavisen skal det være synlige flammer ut fra boligen. Like før klokka halv fem melder politiet at det ikke er fare for spredning og at de driver etterslukking. En person fikk tilsyn av helsepersonell etter å ha pustet inn røyk.

  • Lørdag 6. april kl. 15.53

    Bil har mistet et hjul ved Ikea i Åsane

    En bil har mistet et hjul i rundkjøringen ved Ikea i Åsane. Dette skaper trafikale problemer på stedet, melder Vegtrafikksentralen. Politiet er på vei.

  • Lørdag 6. april kl. 15.45

    «Sårt etterlengtet og meget gledelig», om penger til luftvern

    Sjefen ved flybasen på Ørlandet, oberst Martin Tesli, sier til NRK at det er sårt etterlengtet og svært gledelig at luftvernet blir tatt på alvor. I den nye langtidsplanen for Forsvaret skal forsvarsbudsjettene nesten dobles sammenliknet med i dag. Totalt blir Forsvaret styrket med 600 milliarder kroner. 90 milliarder av de 600 milliardene går til den totale satsingen på luftvern i Norge. – Ørland er hjertet til Luftforsvarets Nasams- system. Det er her vi drifter mye av systemet og utdanner mye av vårt personell. Denne økningen gjør at vi nå virkelig får et reelt løft, sier Tesli. Det er også satt av ekstra midler til seks nye shelter for jagerflyene F-35. – Man satser på personell og bo-kapasitet både på innsiden og utsiden av gjerdet. Og man ser på rekruttering og hvordan man skal beholde personell, og ikke minst pensjonssystemet. Dette mener jeg er en helhetlig og god satsing. Jeg føler nå at våre behov blir hørt og sett, og det gleder meg virkelig, sier Tesli.

  • Lørdag 6. april kl. 15.29

    Øyre Slind overlegen i Reistadløpet

    Astrid Øyre Slind tok sin første seier i Ski Classics denne sesongen da hun vant Reistadløpet lørdag formiddag. Løpet er 50 kilometer og går fra Setermoen til Rustahøgda i Troms. Hun var fullstendig overlegen og stakk tidlig i løpet og opparbeidet seg en luke på opp mot halvannet minutt i de tøffe stigningene opp til Orta. Dermed ble det en lang og ensom ferd mot seieren for Slind. I mål var hun over to minutter foran Victoria Carl som ble nummer to. – En meget solid oppvisning av Øyre Slind her. Hun lever virkelig opp til favorittstempelet før start, sier Simen Østensen om løpet. Slind representerer Oppdal Idrettslag og Team Aker Dæhlie.

  • Lørdag 6. april kl. 15.28

    Haaland brøt måltørken da City vant målfest: – Absolutt perfekt

    (Crystal Palace - Manchester City 2–4) For første gang på fem kamper og én måned scoret Erling Braut Haaland (23).

  • Lørdag 6. april kl. 15.03

    Greta Thunberg er pågrepet i Haag

    Den kjente klimaaktivisten er pågrepet av politiet under demonstrasjoner, ifølge Reuters.

  • Lørdag 6. april kl. 15.02

    Politiet innfører bevæpning

    Politidirektøren innfører nasjonal bevæpning av politiet fra lørdag ettermiddag. Bevæpningen skjer i forbindelse med en trusler mot muslimske trossamfunn. – Bakgrunnen er trusler fremsatt mot muslimske trossamfunn, og at det i neste uke er den muslimske høytiden Eid al-fitr. Politiet er i dialog med PST om truslene, skriver fungerende beredskapsdirektør Jørn Schjelderup i Politidirektoratet i en pressemelding. Det var allerede besluttet nasjonal bevæpning under Eid-feiringen mellom 9. og 13. april. Nå er tiltaket framskyndet til å gjelde allerede fra lørdag ettermiddag. Politiet viser til at PST i en trusselvurdering vurderer høytider og merkedager hvor mange mennesker samles, som aktuelle terrormål. Muslimske høytider er nevnt som eksempel på slike merkedager.

  • Lørdag 6. april kl. 14.52

    Nordland kan bli hardt rammet av streik

    Over 1000 medlemmer kan bli tatt ut i streik på Helgeland dersom Fellesforbundet og Norsk Industri ikke kommer til enighet i meklingen innen midnatt. – Dersom forhandlingene ikke kommer i mål, vil det første omgang være femti medlemmer som går ut i streik natt til søndag. Totalt kan det bli over 1000 medlemmer utover uka, forteller Tommy Nystad, leder i Fellesforbundet avdeling Helgeland. En eventuell streik vil ramme arbeidsplasser innenfor industri, og dette kan bli merkbart i hverdagen. – Her på Helgeland vil det for eksempel være full stans på kaiene. Leveranser vil stanse, og båter vil ikke bli lastet med malm. Nystad forteller at de er godt forberedt på en streik, og har lært mye fra tidligere år. Han har selv sittet i forhandlinger i 2016. – Det er krevende. Vi satt 40 timer på overtid i 2016. Det er veldig interessant, det er et stort ansvar hvor man må veie hva man har å vinne og tape. – Hvordan er magefølelsen for i år? – Arbeidsgiverne har nok forståelse, vi har hatt reallønnsnedgang i flere år. Lederlønninger har steget enormt, bedrifter har tatt ut mye av den kaka som skal fordeles og arbeiderne har ikke fått nok, forteller Nystad. I Lofoten vil streiken også merkes betydelig. Over 90 medlemmer kan bli tatt ut i streik, melder Lofotposten. Mens på Vesterålen kan over 100 ansatte i bygg- og anleggsnæringen tas ut i streik, skriver VOL.

  • Lørdag 6. april kl. 14.52

    Helgeland kan bli hardt rammet av streik

    Over 1000 medlemmer kan bli tatt ut i streik på Helgeland dersom Fellesforbundet og Norsk Industri ikke kommer til enighet i meklingen innen midnatt. – Dersom forhandlingene ikke kommer i mål, vil det første omgang være femti medlemmer som går ut i streik natt til søndag. Totalt kan det bli over 1000 medlemmer utover uka, forteller Tommy Nystad, leder i Fellesforbundet avdeling Helgeland. En eventuell streik vil ramme arbeidsplasser innenfor industri, og dette kan bli merkbart i hverdagen. – Her på Helgeland vil det for eksempel være full stans på kaiene. Leveranser vil stanse, og båter vil ikke bli lastet med malm. Nystad forteller at de er godt forberedt på en streik, og har lært mye fra tidligere år. Han har selv sittet i forhandlinger i 2016. – Det er krevende. Vi satt 40 timer på overtid i 2016. Det er veldig interessant, det er et stort ansvar hvor man må veie hva man har å vinne og tape. – Hvordan er magefølelsen for i år? – Arbeidsgiverne har nok forståelse, vi har hatt reallønnsnedgang i flere år. Lederlønninger har steget enormt, bedrifter har tatt ut mye av den kaka som skal fordeles og arbeiderne har ikke fått nok, forteller Nystad. I Lofoten vil streiken også merkes betydelig. Over 90 medlemmer kan bli tatt ut i streik, melder Lofotposten.

  • Lørdag 6. april kl. 14.49

    Disse starter for Start mot Aalesund

    Kampen starter klokken 16 og start-trener Azar Karadas gjør en endring på laget fra forrige helg. Slik starter Start (4-3-3): Silva Torkildsen, Sjøkvist, Pignatell Jenssen, Sira Hansen, Ness, Schulze, Makosso, Strannegård, Cosic, Sanyang, Nkubiri.

  • Lørdag 6. april kl. 14.46

    Bilbrann i Sandefjord – en person har fått i seg røyk

    Brannvesenet rykker ut etter melding om bilbrann i Kodal i Sandefjord. Én person har fått i seg røyk, men ingen er skada.

  • Lørdag 6. april kl. 14.43

    Solberg med skrellseier i alpin-NM – slo verdenstoppene

    Eirik Hystad Solberg (21) fra Madla overrasket alle da han kjørte inn til gull i storslalåm i alpin-NM. Solberg ledet etter 1. omgang og var åttende best i den andre, men det var mer enn nok til å ta karrierens første NM-medalje. Madla-løperen vant med 37 hundredeler ned til ett år yngre Theodor Brækken. Bronsemedaljen gikk til Halvor Hilde Gunleiksrud. – Det var tungt, lød den meget nøkterne kommentaren NM-vinneren ga til NRK etter målgang. Alle de tre på pallen har fått prøvd seg i verdenscupen denne sesongen, men det er likevel overraskende at de slo sterke navn som Atle Lie McGrath og Timon Haugan. Ingen av medaljørene har vært på pallen i NM før.

  • Lørdag 6. april kl. 14.25

    Nordfjordingar leverte i norgescupen

    Denne helga er det norgescupavslutninga i skiskyting på Geilo. Der leverer nordfjordingane sakene. Gunn Kristi Stensaker Tvinnereim som går for Hardbagg IL, gjekk inn til andreplass i fellesstarten, skriv Fjordingen. Elias Helset, som til dagleg er elev ved landslinja skiskyting i Stryn, gjekk heilt til topps og tok sigeren i fellesstarten.

  • Lørdag 6. april kl. 14.15

    To trafikkulykker på samme sted: – Veldig glatt

    Det har vært ei trafikkulykke i Kjerringlia i Mosjøen. Totalt fire personer er involvert, skriver politiet på X. – En bil har sklidd i Kjerringlia og truffet et kjøretøy i Haravollan. En person er sjekka av ambulanse på stedet, men det skal ikke være snakk om alvorlige personskader. Like etter ulykka kolliderte to nye kjøretøy på samme sted. – Påkjørsel bakfra. Ingen personskader. Partene ordner opp med skademelding på den siste hendelsen, melder politiet. Ifølge politiet på stedet er det veldig glatt der. – Patruljen har vært i kontakt med kommunen for å få strødd.

  • Lørdag 6. april kl. 14.14

    Trafikkulykke i Tønsberg – fire personer til akuttmottaket

    Brannvesenet melder om en trafikkulykke øverst i Tomsbakken i Tønsberg. To biler har kollidert, to personer kjørt til legevakt for sjekk og fire personer, inkludert to barn, er kjørt til akuttmottaket Tønsberg for sjekk. Fører av kjøretøyet som kjørte Hortensveien nordover har trolig ikke overholdt vikeplikten i rundkjøringen. Trafikken går forbi stedet.

  • Lørdag 6. april kl. 14.14

    Trafikkulykke i Tønsberg

    Nødeatene melder om at det er en trafikkulykke i Tomsbakken i Tønsberg. Saken oppdateres.

  • Lørdag 6. april kl. 14.12

    Politidirektøren fremskynder nasjonal bevæpning etter trusler

    Politidirektøren innfører nasjonal bevæpning av politiet, opplyser politidirektortatet i en pressemelding. Bakgrunnen er trusler fremsatt mot muslimske trossamfunn, og at det i neste uke er den muslimske høytiden Eid al-fitr. Politiet er i dialog med PST om truslene. ? Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen. Bevæpning er et forebyggende og trygghetsskapende tiltak som bidrar til å styrke beredskapen gjennom å sikre økt innsatsevne, og hurtig i respons fra politiet over hele landet, sier fungerende beredskapsdirektør Jørn Schjelderup. Befolkningen kan oppleve økt tilstedeværelse av synlig og bevæpnet politi de nærmeste dagene, opplyser politidirektoratet.

  • Lørdag 6. april kl. 14.08

    Åtte timer med «gratis strøm» søndag

    Strømprisene stuper. Søndag får deler av Sør-Norge minuspriser på strøm i hele åtte timer.

  • Lørdag 6. april kl. 14.01

    Stjernesund tok nytt NM-gull etter pangomgang

    Thea Louise Stjernesunds sterke 2. omgang sikret henne gullet i storslalåm i alpin-NM på Hafjell lørdag. Det ga henne også kongepokalen.

  • Lørdag 6. april kl. 14.00

    Ku døde: – Som å svelge barberblader

    Kua led en smertefull død etter å ha fått i seg deler av oppkuttede aluminiumsbokser. – Blir skåret opp innvendig fra spiserøret og nedover.

  • Lørdag 6. april kl. 13.47

    Blar opp 15 milliarder for luksusbygg i Milano

    Gucci-eieren graver dypt i lommeboken for å sikre seg trofébygning.

  • Lørdag 6. april kl. 13.38

    Skien-mann videre til direktesendingene

    Herman Randow (23) fra Skien gikk videre til live-sendingene i sangkonkurransen «The Voice» på TV2 fredag kveld. – Jeg trodde aldri jeg kom til å gå videre, sier Randow til NRK. Til vanlig driver han et eget bilpleiefirma, men nå er drømmen å kunne leve av sangstemmen. Randow har fått mye god kritikk fra dommerne, og han røper også at det har vært mye hyggelig å lese i innboksen. Han trives godt med oppmerksomheten, men sier at det også gjør han ekstra selvbevvist i hverdagen hjemme. – Det er viktig for meg å være et godt forbilde og holde en god profil nå som flere kjenner meg igjen, sier han. Sangeren tør foreløpig ikke å spå hvem som vinner konkurransen, men vil heller ta ting som det kommer. – Jeg er en rolig type og ikke særlig nervøs heller.

  • Lørdag 6. april kl. 13.32

    Politiet innfører nasjonal bevæpning etter trusler på nettsted

    Truslene skal være rettet mot muslimske trossamfunn i Oslo.

  • Lørdag 6. april kl. 13.32

    Politiet i Oslo bevæpner seg etter trusler mot moskeer

    Oslo politidistrikt jobber med å undersøke trusler som er angitt på et åpent nettsted. – Det gjelder trussel mot moskeer, bekrefter operasjonsleder Øyvind Hammervold til NRK. Han kan ikke si noe om hva truslene inneholder. – Vi har ikke noe mer konkret, så vi jobber sammen med PST for å kartlegge hva dette faktisk går i, om det er hold i dette eller ikke, sier han. – Som et foreløpig tiltak har politiet i Oslo bevæpnet seg, og har iverksatt de tiltak vi mener er nødvendig per nå. Det vil være en løpende vurdering om behovet for eventuelle øvrige tiltak. Politiet har økt årvåkenhet og følger med, skriver politiet i en pressemelding. Politiet fikk vite om truslene lørdag morgen. Det er tidligere kjent at politiet bevæpner seg i forbindelse med feiring av den muslimske høytiden id, men operasjonsleder kan ikke si noe om disse truslene er knyttet til den kommende feiringa.

  • Lørdag 6. april kl. 13.28

    Får hovedrollen i storfilm om Blücher-senkingen

    Bjørn Sundquist (75) skal spille den ikoniske obersten Birger Eriksen.

  • Lørdag 6. april kl. 13.25

    Knuste ruter, kokain og slåssing: – Alt er liksom lov i Hemsedal

    Spyingen har heldigvis gått greit i år, ifølge taxisjåførene.

  • Lørdag 6. april kl. 13.21

    En brems for å bytte bank

    Retten til å beholde eget telefonnummer var avgjørende for konkurransen i mobilmarkedet. Dagens praksis med påtvunget bytte av kontonummer er en brems for kundemobilitet mellom banker.

  • Lørdag 6. april kl. 13.02

    Skjerpet straff for grov frihetsberøvelse

    Tre menn har i Borgarting lagmannsrett fått skjerpet straffen for grov frihetsberøvelse og grov voldsutøvelse mot flere menn i Sarpsborg for snart to år siden. Det melder NTB. Det er nødvendig å reagere strengt mot de tre mennene av allmennpreventive grunner, ifølge Borgarting lagmannsrett. Domstolen mener forholdene i saken er «brutale straffbare handlinger i et kriminelt miljø og bærer preg av privat rettshåndhevelse». – Det er grunn til å markere tydelig at samfunnet ikke tolerer denne typen handlinger, skriver lagmannsretten i et sammendrag. De tre mennene er funnet skyldige i å ha holdt flere menn innesperret i en sentrumsbolig i Sarpsborg og utsatt dem for grov, torturlignende vold sommeren 2022.

  • Lørdag 6. april kl. 12.45

    Hovedvei i Holmestrand stengt for trafikk

    Fylkesvei 315 gjennom Holmestrand er stengt i dag, ifølge vegtrafikksentralen. Årsaken er et maratonløp som går gjennom byen fra klokka 10 og utover ettmiddagen og kvelden.

  • Lørdag 6. april kl. 12.38

    Stjernesund tok sitt femte NM-gull

    Thea Louise Stjernesund ble norgesmester i storslalåm på Hafjell lørdag. Dette er hennes femte NM-gull. Kristin Lysdahl ledet etter første omgang, men måtte ta til takke med med sølv etter en liten feil i finaleomgangen. Kajsa Vickhoff Lie tok bronse, hennes første NM-medalje i denne disiplinen. – Jeg var veldig fornøyd med å forsvare gullet, men jeg var også veldig fornøyd med å se så bra skikjøring fra spesielt Kristin, og at hun viser hvor fort hun egentlig kan kjøre storslalåm. Det er ikke alltid det kommer fram på renn, og da er det digg å ha NM hvor vi kan vise det, sier Stjernesund til NRK. – Veldig bra å se så bra skikjøring av det også, svarer Lysdahl.

  • Lørdag 6. april kl. 12.38

    Forsvarer: Siktede erkjenner ikke straffskyld

    Forsvarer Joakim Boye opplyser at mannen i 60-årene som er siktet for drapet i Arendal begjærer seg løslatt. – Han har benyttet sin rett til å ikke avgi forklaring. Han erkjenner ikke straffskyld, sier Boye til NRK.

  • Lørdag 6. april kl. 12.35

    Innbrudd i Kragerø

    I løpet av natta har det vært innbrudd i et lager på Kalstad i Kragerø. To ruter er knust, men det er ikke meldt om noe store verdier som er stjålet. Det er ingen som er siktet i saken så langt, ifølge politiet.

  • Lørdag 6. april kl. 12.35

    Drapet i Arendal: Erkjenner ikke straffskyld

    Den drapssiktede mannen i 60-årene har bedt om å bli sluppet fri.

  • Lørdag 6. april kl. 12.35

    Drapet i Arendal: Erkjenner ikke straffskyld

    Den drapssiktede mannen i 60-årene har bedt om å bli sluppet fri.

  • Lørdag 6. april kl. 12.31

    Fengslingsmøte går bak lukkede dører

    Agder tingrett har lukket dørene under fengslingsmøtet for mannen i 60-årene som er begjært varetektsfengslet for drapet på Miriam Daniela Ayres Cea (35). – Det foreligger stor bevisforspillelsesfare så tidlig i saken, og da følger det naturlig at vi da må legge de restriksjonene, sånn at sikta og eventuelt andre ikke får tilgang på opplysninger i saken, sier politiadvokat Vanja Bruvoll like før fengslingsmøtet.

  • Lørdag 6. april kl. 12.30

    Haaland og Bobb fra start

    Erling Braut Haaland (23) er tilbake i startoppstillingen når Manchester City møter Crystal Palace i London lørdag. Den norske stjernespissen ble noe overraskende plassert på benken, og kom heller aldri på banen, da City onsdag slo Aston Villa 4-1. Også Oscar Bobb er blant Pep Guardiolas utvalgte. Formsterke Phil Foden, som scoret tre mål mot Villa, får derimot hvile fra start. Lørdagens kamp har avspark kl. 13.30. Før kampen ligger City tre poeng bak Liverpool i tittelkampen, noe som gjør at bare seier er godt nok. Erling Braut Haaland er toppscorer i Premier League med 18 mål.

  • Lørdag 6. april kl. 12.26

    To unge menn skapte uro i kamuflasjeantrekk i Arendal

    To unge menn skal ha gått rundt i Arendal sentrum i kamuflasjedrakt med tildekte ansikter, og i meldingene som politiet mottok skulle de bære noe med seg. Viste seg at de to unge guttene ikke ville noen noe vondt og politiet oppfordret dem til å avstå fra slike aktiviteter i det offentlige rom. – Upassende i forhold til siste dagers hendelser i Arendal, skriver politiet i politiloggen.

  • Lørdag 6. april kl. 12.22

    Astrid Øyre Slind tok en knusende overlegen seier i Reistadløpet

    Astrid Øyre Slind (36) var i helt egen klasse og forsvarte fjorårsseieren i Ski Classics-rennet Reistadløpet lørdag.

  • Lørdag 6. april kl. 12.21

    Farevarsel om is for nordlige deler av Sør-Norge

    Det er sendt ut gult farevarsel for is på grunn av regn som fryser på kald bakke og underkjølt regn. Farevarselet gjelder for nordlige deler av Sør-Norge, som vil si Trøndelag, Innlandet, Møre og Romsdal, Vestland og Buskerud. Varselet gjelder for natt til søndag. Meteorologisk institutt ber folk beregne ekstra tid til transport og kjøring. Kjør og sko deg etter forholdene.

  • Lørdag 6. april kl. 12.15

    Politiadvokaten før fengslingsmøtet: – Stor bevisforspillelsesfare

    Klokken 12 møtte mannen i 60-årene sammen med sin forvarer Joakim Boye til fenglingsmøte i Agder Tingrett. Politiet har varslet at de vil be om fire ukers varetektsfengsling. – Det foreligger stor bevisforspillelsesfare så tidlig i saken, og da følger det naturlig at vi da må legge de restriksjonene, sånn at sikta og eventuelt andre ikke får tilgang på opplysninger i saken, sier politiadvokat Vanja Bruvoll like før fengslingsmøtet.

  • Lørdag 6. april kl. 12.14

    Riksmekleren: Lite sannsynlig med en løsning før fristen

    I natt kan det bli klart om det blir streik i frontfagene. Meglingen vil trolig gå på overtid, sier riksmekler Mats Ruland til DN.

  • Lørdag 6. april kl. 12.05

    Nancy Pelosi ber Biden stanse våpenleveranser til Israel

    Den tidligere demokratiske kongresslederen Nancy Pelosi slutter seg til et opprop for å få Biden til å stanse våpenleveranser til Israel.

  • Lørdag 6. april kl. 12.03

    Fare for storstreik i byggenæringen

    En streik vil kunne ramme en rekke bedrifter i Østfold. Fellesforbundet har varslet plassfratredelse for nesten 700 ansatte i totalt 24 Østfoldbedrifter. Det er brudd i den frivillige meklingen og Riksmekleren har innkalt partene til tvungen mekling mandag 8. april. Ifølge forhandlingsleder Christian Justnes fra Fellesforbundet er det viktigste kravet økt kjøpekraft og retten til etter- og videreutdanning.

  • Lørdag 6. april kl. 11.55

    Rykker ut til gressbrann på Inderøy

    Et område på 50 kvadratmeter skal stå i brann i Grandmarka på Inderøy. Det er fare for spredning til et drivhus, men er ikke meldt om personskade. Både politi og brannvesen rykker ut. Kort tid etterpå har brannvesenet kontroll på brannen. – Vi har kommet fram og har begynt med slukking, sier 110-operatør Alexander Tangen til NRK.

  • Lørdag 6. april kl. 11.53

    Bil kjørte gjennom garasje og landet ved T-banesporet

    Lørdag formiddag kjørte en bil gjennom en garasje og havnet nesten på T-banesporet på Lamberseter i Oslo. – Ingen personskade er meldt. T-banen går som normalt fram til bilen skal berges, skriver Oslo politidistrikt på X. Årsaken til hendelsen er ukjent. Tidligere måtte alle avganger med T-banelinje 4 snu på Ryen på grunn av bilen, men kort tid senere kunne trafikken gå som normalt igjen mellom Ryen og Bergkrystallen.

  • Lørdag 6. april kl. 11.46

    Russlands Putin-pro patriark: – Det er en hellig krig

    Den russisk-ortodokse kirkens Kreml-tro patriark støtter en uttalelse om at Kyiv har et «kriminelt» regime, og at Putin fører en «hellig krig» i Ukraina.

  • Lørdag 6. april kl. 11.32

    Har ikke nok rike innbyggere i Strand

    Skatteetaten har sjekket hvorfor Strand kommune i fjor fikk mindre skatteinntekter og dermed gikk med underskudd. Konklusjonen er at det bor for få rike folk i kommunen, skriver Strandbuen. Det viser igjen på formue- og utbytteskatten. Formuesskatten er merkbart lavere enn i Klepp, Time og Sola for eksempel. Dermed blir skatteinntektene per innbygger lavere enn i kommuner Strand sammenligner seg med. Det var kommunen selv som ba om hjelp fra Skatteetaten for å finne ut hvorfor de hadde så lave skatteinntekter.

  • Lørdag 6. april kl. 11.31

    Varmere luft og regn gir betydelig snøskredfare søndag

    Det kommer varmere luft kombinert med regn i morgen, søndag. NVE har nå sendt ut oransje farevarsel (betydelig fare) for snøskred for nesten hele Nordland. Unntaket er Lofoten og Vesterålen der det gult farevarsel (moderat fare). Varselet gjelder fra og med søndag. Lørdag er det «bare» moderat fare i det meste av fylket. – Snølaget svekkes når mildværet slår inn, sier vaktleder i NVE, Håvard Toft til Avisa Nordland. Han sier de ikke vet hvor lenge varselet vil vare. – Vi ser an dag for dag, sier han. Fullt varsel for søndag kommer lørdag klokka 16, ifølge varsom.no.

  • Lørdag 6. april kl. 11.14

    Alle barn skulle hatt en Unni

    Dette er en ode til den norske barnehagen – og et takkeskrift til Unni – og alle Unnier som jobber i norske barnehager.

  • Lørdag 6. april kl. 11.12

    Eksperter om tittelracet: Her er det fare for å rote bort poeng

    Med åtte kamper igjen er det ikke lett å spå hvem som stikker av med Premier League-tittelen.

  • Lørdag 6. april kl. 11.10

    Anbefaler ikke forbud mot fyrverkeri i Strand

    Til tross for at det ble en dramatisk nyttårsaften i Strand kommune, så anbefaler ikke kommunedirektøren fyrverkeriforbud, skriver Strandbuen. Det var fire gressbranner nyttårsaften som skyldtes bruk av fyrverkeri, og det var særlig brannen opp mot Førlandsåsen som ble dramatisk da det en stund var fare for bebyggelsen. I innstillingen til formannskapet skriver kommunedirektøren at kombinasjonen av tørt gress og kraftig vind var årsak til brannene‚ og ikke uforsvarlig bruk ved oppskyting som var årsaken. Den kraftige vinden nyttårsaften kunne vært grunn til et forbud, men da kunne det blitt et problem med rakettene som var kjøpt inn og ikke brukt, skriver kommunedirektøren

  • Lørdag 6. april kl. 11.02

    Zuckerberg passerer Musk på rikingliste

    Facebook-gründer Mark Zuckerberg tar tredjeplassen på Bloombergs liste over verdens rikeste, og Elon Musk rykker ned.

  • Lørdag 6. april kl. 10.59

    Strengere aldersgrense splitter: – Unge vil bruke Snap uansett

    En strengere aldersgrense for TikTok og Snapchat avvises av Emma (15) og Tuva (16).

  • Lørdag 6. april kl. 10.52

    Meek bekrefter karriereslutt – én ting kan føre til comeback

    Emil Weber Meek (35) slår fast det som har ligget i kortene en stund. Han er ferdig som MMA-utøver.

  • Lørdag 6. april kl. 10.47

    Siem oppført som storaksjonær i Dof

    Kristian Siem er posisjonert i Dof, ifølge aksjonærlister. Investorens Subsea 7 forsøkte uten hell å kjøpe opp selskapet i fjor.

  • Lørdag 6. april kl. 10.39

    Frikjent i straffesak: Derfor må de likevel betale erstatning

    Tre menn ble fredag frifunnet i den mye omtalte gruppevoldtektssaken i Bergen - men to må betale erstatning. Jusprofessor forklarer hvorfor det kan skje.

  • Lørdag 6. april kl. 10.37

    Betydelig snøskredfare i Agder

    Det er betydelig snøskredfare i indre og nordlige deler av Agder. Lørdag ettermiddag vil snøskredfaren være på sitt sterkeste. I varselet fra NVE på varsom.no står det: «Det blir mildvær og regn som svekker snødekket og skred vil være lettere å løse ut etter hvert som varmen stiger. Når regnet kommer kan skred løsne av seg selv. Der den nyeste snøen ligger på kantkorn kan skred bli middels store.»

  • Lørdag 6. april kl. 10.34

    Mulig «pølsehund»-forbud vekker reaksjoner

    I Tyskland kan det bli slutt på lange kropper og korte bein, frykter den tyske kennelklubben.

  • Lørdag 6. april kl. 10.27

    Redningsaksjon etter funn av klær ved sjø i Bergen

    Luftambulansen og dykkere fra brannvesenet har rykket ut.

  • Lørdag 6. april kl. 10.24

    Redningsaksjon etter funn av klede ved sjøen i Bergen

    Det er sett i gang ein redningsaksjon ved Kyrkjetangen i Bergen klokka 10, melder politiet. Det er gjort funn av klede nær sjøkanten. Politiet og dykkarar frå brannvesenet er på staden, i tillegg er luftambulanse på veg. Kyrkjetangen er ein populær badeplass ved Nordåsvannet aust for Bergen.

  • Lørdag 6. april kl. 10.24

    Fullskala redningsaksjon etter funn av klede ved sjøen

    Det er sett i gang ein redningsaksjon ved Kyrkjetangen i Bergen klokka 10, melder politiet. Det er gjort funn av klede nær sjøkanten. Det er ikkje meld om nokon som er sakna til politiet, og det er ikkje gjort funn av identifikasjon blant kleda som var funne. – Politiet har ikkje sikker identifikasjon, men vi har spor vi jobbar etter, seier operasjonsleiar Dan Erik Johannessen til NRK. Det var ein turgåar som gjorde funn av kleda og melde frå til politiet. Det er sendt store ressursar til staden. I tillegg til politiet og dykkarar frå brannvesenet, har luftambulansen gjort søk over sjøen. I tillegg er ein båt frå Røde Kors og ein frå forsvaret på plass. Politiet gjer søk i området med drone. – Samtidig som vi leiter etter menneske i sjøen, som er det vi fryktar, blir det jobba med etteretning med det som er funne på land for å oppklare saka, seier operasjonsleiar Johannessen. Kyrkjetangen er ein populær badeplass ved Nordåsvannet aust for Bergen.

  • Lørdag 6. april kl. 9.58

    Vil bruke 1,5 milliarder kroner for rassikre rv. 13 i Suldal

    Regjeringen vil sette av 1,5 milliarder kroner for å bygge tunnel og vei for å rassikre rv. 13 i Rødsliane i Suldal. Fredag leverte regjeringen proposisjonen om hva det koster å bygge tre kilometer tunnel, 1,2 km vei og 0,3 km vei til sideveier til Stortinget. Veistrekningen Lovraeidet- Rødsliane har i dag dårlig standard med stor skredfare, og regnes som den mest rasfarlige strekningen i Rogaland. Riksvei 13 er hovedveien fra Stavanger gjennom Ryfylke og indre deler av Vestland frem til Sogndal. Tunnelen og veien skal bygges med statlige midler, og regjeringens forslag til hva det koster, må godkjennes av Stortinget. Når det skjer, kan prosjektet starte i år. Forventet byggestart er i 2025.

  • Lørdag 6. april kl. 9.56

    Innbrot på apotek i Sunnfjord

    Ein vektar oppdaga eit innbrot hjå eit apotek i Førde i Sunnfjord natt til laurdag, skriv Firdaposten. Då vektaren kom fram til staden i 03.30-tida, sprang ein person frå staden. Politiet rykte ut, men har ikkje klart å hente inn den mistenkte. Først trudde vektaren at tjuven ikkje hadde klart å kome seg inn, seier operasjonsleiar Dan Erik Johannessen ved Vest politidistrikt, til avisa. – Men det viste seg at ei rute var knust, og etter undersøkingar og samtaler med leiar på apoteket er det moglegvis nokre småting som er borte. Politiet vil opprette sak på tjuveriet.

  • Lørdag 6. april kl. 9.46

    Person skal ha blitt truet med skytevåpen – én pågrepet

    Ingen personer er skadet, men politiet har beslaglagt flere våpen på adressen i Sandefjord.

  • Lørdag 6. april kl. 9.34

    Manchester City-ekspert om Guardiola: – Vil kanskje gi Erling en vekker

    Lokalavisens reporter Simon Bajkowski tror Pep Guardiola ville sende et signal til hele Manchester City-laget – ved å benke Erling Braut Haaland (23).

  • Lørdag 6. april kl. 9.29

    Mot innspurt i lønnsoppgjøret – fare for streik fra midnatt

    Partene som sitter i tvungen mekling med riksmekleren, er inne i oppgjørets siste ordinære døgn. Riksmekleren sier til DN at meglingen trolig vil gå på overtid.

  • Lørdag 6. april kl. 9.20

    Solgte bolig for nær 20 ganger kjøpesum: – Såpass bør det være

    Bankgründer Sven Lindbak solgte villaen på Vinderen for 40 millioner kroner mer enn han kjøpte den for i 1992. – Ikke særlig god avkastning, mener han.

  • Lørdag 6. april kl. 9.14

    Kong Charles åpner opp Balmoral slott for første gang

    Og prislappen? 1350 norske kroner.

  • Lørdag 6. april kl. 9.09

    Melding om voldshendelse i Sandefjord

    Politiet har flere patruljer i Sandefjord etter melding om en voldshendelse. – Det er kontroll på situasjonen. Mer informasjon kommer, melder Sør-Øst politidistrikt.

  • Lørdag 6. april kl. 9.06

    Truet med skytevåpen i Sandefjord - tre personer pågrepet

    Politiet rykket ut etter en melding om en voldshendelse på en privat adresse i sentrum like etter klokka 07. – Det er nå ikke opplysninger om at noen har blitt utsatt for fysisk vold som meldingen innledningsvis var. Ingen personer er fysisk skadet, melder politiet. Ved politiets ankomst ble det opplyst at en person skulle ha blitt truet med et skytevåpen i forkant. Personen er nå pågrepet. Det er funnet og beslaglagt våpen. I tillegg fant politiet narkotika og ammunisjon i boligen. Tre personer er pågrepet. Ingen er fysisk skadet, opplyser politiet.

  • Lørdag 6. april kl. 9.06

    Truet med skytevåpen i Sandefjord

    Politiet har flere patruljer i Sandefjord etter at det kom melding om en voldshendelse på en privat adresse i sentrum like etter klokka 07. – Det er nå ikke opplysninger om at noen har blitt utsatt for fysisk vold som meldingen innledningsvis var. Ingen personer er fysisk skadet, melder politiet. Ved politiets ankomst ble det opplyst at en person skulle ha blitt truet med et skytevåpen i forkant. Personen er nå pågrepet. Det er funnet og beslaglagt våpen. Ingen er fysisk skadet, opplyser politiet.

  • Lørdag 6. april kl. 9.06

    Melding om voldshendelse i Sandefjord

    Politiet har flere patruljer i Sandefjiord etter melding om en voldshendelse. – Det er kontroll på situasjonen. Mer info kommer, melder Sør-Øst politidistrikt.

  • Lørdag 6. april kl. 9.05

    Ber Aker BP ta ansvar for krigsofre

    Norsk Folkehjelp ber Aker BP gå i dialog med det som er igjen av Lundin Energy i Sverige om krigsofre i Sudan. – Noen må holdes ansvarlige, sier Raymond Johansen i Norsk Folkehjelp.

  • Lørdag 6. april kl. 9.03

    Lando Norris med sterk kvalifisering

    Lando Norris (24) var nærmest Red Bull-førerne Max Verstappen (26) og Sergio Pérez (34) på lørdagens kvalifisering i Japan.

  • Lørdag 6. april kl. 9.01

    Lastebil på sommerdekk har kjørt av veien på E6 

    En lastebilen har kjørte av E6 i Skjeberg i retning sydover, rett syd for Høk. Fører er tatt med av politiet til avhør. Han skal ikke være skadet. Ifølge operasjonsleder i Øst politidistrikt Finn Håvard Aas var det ikke mønster på fire av dekksettene. – Det utgjør en stor risiko for både ham selv og andre trafikanter, når han velger å kjøre så dårlig skodd, sier operasjonslederen. Utforkjøringen hindrer ikke trafikken på E6.

  • Lørdag 6. april kl. 9.00

    Ber om varetektsfengsling etter funn av cannabisplantasje

    Ei kvinne og ein mann i 20-åra er arresterte etter det vart oppdaga ein cannabisplantasje på ei privat adresse i Fana i Bergen. Det var BA som melde om dette først. Dei to personane sit i arresten, og politiet vil be tingretten om varetektsfengsling i fire veker laurdag, opplyser politiadvokat Trine Benedikte Opdal til NRK. Det skal ha vore ein så stor mengde cannabisplantar på adressa, at politiet reknar det som ein plantasje.

  • Lørdag 6. april kl. 9.00

    Drept sammen med mor og søster: – Ventet på sin store drøm.

    Den skulle leveres i mai. Men Sander (22) fra Torpo fikk aldri oppleve å kjøre den nyeste lastebilen i firmaet.

  • Lørdag 6. april kl. 8.58

    Brann i dukkestue

    En dukkestue ved Myre skole i Øksnes sto i brann fredag kveld. Brannen ble slukket av Natteravner ved bruk av snø innen politi og brannvesen ankom stedet, melder vol.no. Ingen kom til skade, og brannårsaken er fortsatt uoppklart.

  • Lørdag 6. april kl. 8.51

    Har sagt opp jobben i Elverum håndball

    Hans Fredrik Cordt-Hansen har sagt opp jobben som daglig leder i Elverum Håndball bare et år etter han startet i jobben. Det skriver Østlendingen. Etter flere år med grønne tall fikk Elverum Håndball i fjor et underskudd på 1.7 millioner kroner. 2023 var den første sesongen klubben hadde uten Champions League-status på åtte år. Underskuddet ble blant annet begrunnet i økte utgifter til lønninger samt tapte billettinntekter på mesterligakamper. Cordt-Hansen sier til Østlendingen at oppsigelsen ikke har noe med klubbens økonomiske situasjon å gjøre, men at det er en totalvurdering knytta til hans egen livssituasjon.

  • Lørdag 6. april kl. 8.47

    Skal ha brukt våpen under ran

    Politiet har arrestert to menn, ein mann i 30-åra og ein i 40-åra, som er sikta for grovt ran i Bergen. Mennene vart arresterte og sikta fredag kveld, men ranet skal ha skjedd 31. mars. – Det er opplyst om bruk av våpen under ranet, seier politiadvokat Trine Benedikte Opdal. Ho vil ikkje gå ut med fleire detaljar om hendinga, eller kva for type våpen som blei nytta. Mennene sit i arresten og vil bli avhøyrt i løpet av dagen, og deretter vil politiet bestemme om dei skal bli framstilte for varetektsfengsling. Eit ran kan bli skildra som grovt ved bruk av våpen eller grov vald, opplyser Opdal.

  • Lørdag 6. april kl. 8.41

    Mann blottet seg for ungdommer i Halden sentrum

    Politiet ønsker tips etter to tilfeller av blotting fredag kveld. Det skriver Halden Arbeiderblad. Politiet fikk først melding om en mann som blottet seg for ungdommer utenfor ungdomsklubben Domino på Skofabrikken. Mannen sprang fra stedet og ble borte, opplyser Thor Martin Grimstad i politiet i Halden. Litt senere på kvelden fikk politiet melding om en mann som blottet seg ved bussholdeplassen ved Busterudparken. Ifølge politiet er hendelsen filmet og politiet har sikret videoen.

  • Lørdag 6. april kl. 8.41

    Mistanke om ruskjøring på Sola

    Lørdag morgen fikk politiet melding om en enslig bil som hadde kollidert på fv510 Nesbuvegen. Like etter fortsatte bilen kjøreturen med skader og punktert dekk. Politiet og helse rykket ut mot stedet. Politiet fikk informasjon om hvor bilen kjørte. De fikk kontroll på bil og fører på Nesbuvegen ved Skiljaberget. Det er behov for bilberging. Fører av bilen er en ung mann i tenårene. Han ble sjekket av helsepersonell på stedet. Fører kjøres til legevakt for å ta nødvendige prøver opp imot mistanke ruskjøring. Politiet oppretter sak og bilberger er på stedet for å fjerne bilen.

  • Lørdag 6. april kl. 8.41

    Etterforskar brannen i Bergen

    Politiet har starta etterforsking etter brannen i ein leilegheit i Bergen sør natt til laurdag. Det seier politiadvokat Trine Benedikte Opdal. Det var i 05-tida at det vart meldt om ein brann i ein bustadblokk i Fana. Fire personar blei frakta til legevakt etter brannen, og leilegheita der brannen starta er heilt utbrent. – Førebels veit vi ikkje årsaka til brannen, seier Opdal.

  • Lørdag 6. april kl. 8.40

    Stjålet kasseapparat

    Et kasseapparat har blitt stjålet fra en butikk på Hvaltorvet i Sandefjord i natt. Det er uvisst hvor mye penger apparatet inneholdt. Politiet fikk melding om en åpen butikkdør.

  • Lørdag 6. april kl. 8.40

    Stjålet kassaapparat på bruktbutikk i Sandefjord

    Politiet tykket ut etter melding om en åpen butikkdør på Hvaltovet i natt. Et kassaapparat hadde blitt stjålet. NRK kontaktet så senterlederen på Hvaltovet som opplyste om at det ikke var tyveri hos dem, men et tyveri i bruktbutikken på andre siden av gata. Det er uvisst hvor mye penger apparatet inneholdt. Politiet har sikret flere bevis og undersøker saken videre.

  • Lørdag 6. april kl. 8.40

    Stjålet kasseapparat på Hvaltorvet

    Politiet fikk melding om en åpen butikkdør på Hvaltovet i natt. Det viste seg at et kassaaparat fra en butikk er stjålet Det er uvisst hvor mye penger apparatet inneholdt. Politiet har sikret flere bevis og undersøker saken videre.

  • Lørdag 6. april kl. 8.38

    Russejente innelåst på bussen

    En russejente ble i natt innelåst på en buss som hadde parkert for natten på Sola. Da politiet kom til stedet hadde jenta seg ut ved hjelp av vaskepersonale. Hun ble gjenforent med sine venner.

  • Lørdag 6. april kl. 8.36

    Fikk russejente trygt hjem

    Politiet fikk seint fredag kveld melding om en overstadig beruset russejente som sov på bussen på Randaberg. To bussjåfører forsøkte å vekke henne, men klarte det ikke. Patrulje ble sendt ut og fikk kontroll på henne. Hun bor like i nærheten, så patruljen fikk henne trygt hjem.

  • Lørdag 6. april kl. 8.35

    Person bortvist etter dårlig oppførsel mot vekter

    En person ble bortvist fra sentrum av Kristiansand grunnet dårlig oppførsel, over lengre tid, mot en vekter ved et utested. Hendelsen skjedde natt til lørdag.

  • Lørdag 6. april kl. 8.34

    Krangel endte på legevakten

    Politiet ble tilkalt og måtte gripe inn da et par jenter slo til hverandre på Jørpeland i Strand kommune rundt midnatt. Den ene jenta ble kjørt til legevakten for sjekk. Politiet skriver at de ikke vet hva som var årsak til krangelen.

  • Lørdag 6. april kl. 8.32

    Springvannet flere steder på Ulefoss må kokes

    Flere boliger på Ulefoss i Nome ble uten vann fredag kveld. En hovedledning er revet over og ført en vannlekkasje, ifølge vakthavende i Nome kommune, Paul Nicolaisen. Det er ikke kjent hvor mange boliger det gjelder, men de det gjelder skal ha fått melding fra kommunen om å koke drikkevannet inntil videre.

  • Lørdag 6. april kl. 8.32

    Ulefoss: Kokevarsel på drikkevann frem til mandag

    Det ble tatt vannprøver i dag og det vil bli tatt nye i morgen. Når de får to gode vannprøver kan kokeforbudet bli opphevet. Svarene vil komme til mandag, ifølge Paul Nicolaisen, vakthavende i Nome kommune. Fredag kveld mistet mellom 30 og 40 boliger vannet etter at en hovedledning ble revet over og førte til en vannlekasje. Vannet kom tilbake omtrent seks timer etterpå.

  • Lørdag 6. april kl. 8.31

    Slo seg vrang i politibilen

    En mann i midten av 30-årene er anmeldt for forulemping av offentlig tjenesteperson og ordensforstyrrelse etter at han utagerte både på et utested i Smedasundet i Haugesund og i politibilen. Vektere ba politiet om hjelp til å håndtere mannen på utestedet. Politiet kom til stedet og overtok gjesten som for sette han i arresten for avrusning. Mannen utagerte også i politibilen.

  • Lørdag 6. april kl. 8.30

    Stoppet lastebil full av dieselkanner

    Sjåføren av et utenlandsk vogntog prøvde å unndra seg kontroll av Statens vegvesen i Løten fredag kveld. Vogntoget ble hentet og det viste seg at lasten blant annet besto av 21.000 liter diesel. Det fantes ingen dokumenter som godkjente frakt av det. Lasten var heller ikke sikret. Totalt hadde lastebilen en overvekt på 7.500 kg. Verken bil eller henger var EU-godkjent og hadde ikke forsikring. Det kunne heller ikke vises fram gyldige dokumenter for internasjonal transport. Firmaet fikk 98.450 kroner i bot, sjåføren fikk 20 000 i bot og mister førerretten i Norge.

  • Lørdag 6. april kl. 8.30

    Politiet måtte rykke ut – brann i snøskuter

    Politiet har vært på Bø i Andøy natt til lørdag på grunn av melding om brann i en snøskuter. – Ingen personskader. Politiet har gjort undersøkelser på stedet og oppretter sak, skriver de på X.

  • Lørdag 6. april kl. 8.28

    Beruset person forvillet seg ut på toglinje

    En beruset person hadde kommet seg ut på toglinjen nord for Kristiansand togstasjon, natt til lørdag. Personen forklarte til politiet at han hadde havnet på toglinjen med en feiltakelse og personen ble senere sendt hjem i en drosje.

  • Lørdag 6. april kl. 8.26

    Trolig påsatt brann i rør på Nytorget i Stavanger

    Politiet tror en brann i rør som ligger ute i forbindelse med gravearbeid på Nytorget i Stavanger, var påsatt. Politiet fikk melding om brannen like etter midnatt. Brannen ble slukket. Brannen var i rør som lå på utsiden av det inngjerde anleggsområdet. Politiet har ingen mistenkte.

  • Lørdag 6. april kl. 8.23

    Flere bilister mistenkes for russkjøring

    Natt til lørdag har politiet stoppet to bilister i Kristiansand som er mistenkt for ruskjøring. Den ene bilisten anmeldes også for kjøring uten gyldig førerkort.

  • Lørdag 6. april kl. 8.22

    Formel 1-kommentatorens hektiske helg

    Atle Gulbrandsen (44) er ikke som andre TV-kommentatorer.

  • Lørdag 6. april kl. 8.19

    Nå løsner kong vinter grepet

  • Lørdag 6. april kl. 8.14

    Fleire slagsmål i Bergen

    Klokka 01.17 rykte politiet ut til Bergen sentrum etter melding om slagsmål kor ein person skal ha blitt slått ned. Ein person vart sendt i ambulanse til legevakt for sjekk, og ein person vart vist bort frå sentrum. Ein time etter, klokka 02.20, fekk politiet melding om eit nytt slagsmål med fleire involverte. Ingen var skadde, og ein person vart vist vekk frå sentrum.

  • Lørdag 6. april kl. 8.02

    Michelle Obama hyller Beyoncé

    «Beyoncé, du er en rekordbryter og en historieskaper», starter USAs tidligere førstedame Instagram-innlegget.

  • Lørdag 6. april kl. 7.59

    Voldshendelse i Bærum: Mistenker bruk av kniv

    Tre menn i 20-årene havnet sent fredag kveld i slåsskamp på Skui i Bærum. Politiet mistenker at det har vært brukt kniv under slossingen, skriver Budstikka. – På hvilken måte den har vært brukt må de involverte forklare seg om, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand. Ingen personer skal ha blitt alvorlig skadet, men en av mennene ble sendt til legevakta med det som muligens er en brukket nese, opplyser politiet. Ifølge Hekkelstrand skal de involverte kjenne hverandre fra før, men de ser ikke ut til å være kjenninger av politiet.

  • Lørdag 6. april kl. 7.49

    Hunder sporet opp innbruddstyver

    To innbruddstyver tok seg inn på en Rema-butikk på Holmlia natt til lørdag. Der skal de ha forsøkt å stjele pakker, skriver politiet på X. Med snø- og blodspor klarte hundepatruljen å spore opp de to mennene, som skal ha dratt til en blokk i nærheten av butikken etter tyveriet, skriver Avisa Oslo. Pakkene er lagt tilbake i butikken og politiet oppretter sak.

  • Lørdag 6. april kl. 7.29

    Nok et tyveri av Toyota LandCruiser

    Natt til lørdag ble en Toyota LandCruiser stjålet i Lillestrøm. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen, sier at det har vært mange slike tyverier i distriktet, både av LandCruiseren og Toyota RAV4. – Og det er opplagt organisert. – Profesjonelle tyver har funnet en svakhet eller en måte å overta bilen på, uten nøkkelen, sier Sveen. Hvor bilene blir av forteller han at er uvisst. Sveen legger til at oddsen for at politiet finner den stjålne bilen fra Lillestrøm, er i likhet til oddsen for å finne de andre stjålne Toyotaene - svært liten.

  • Lørdag 6. april kl. 7.20

    Pappastaten er her

    Vi må endre måten vi har tenkt om verden på.

  • Lørdag 6. april kl. 7.19

    Bygget milliardverdier på kreftforskning: – Så treffer den perfekte stormen

    Jónas Einarsson har vært med på å stifte et tyvetalls selskaper med utgangspunkt i kreftforskning. Nå står sektoren i sin største utfordring noen sinne.

  • Lørdag 6. april kl. 7.19

    Stor prisoversikt avslører enorme forskjeller

    Smartklokker har i snitt blitt 35 prosent dyrere, ifølge Prisjakt. Andre produkter har falt i pris. Se stor oversikt her.

  • Lørdag 6. april kl. 6.51

    Ecuadors tidligere visepresident pågrepet i Mexicos ambassade – brudd i diplomatiske bånd

    Ecuadors tidligere visepresident Jorge Glas er pågrepet inne i ambassaden til Mexico. Mexico varsler på sin side brudd på alle diplomatiske bånd til Ecuador.

  • Lørdag 6. april kl. 5.33

    Kilde mistet motivasjon før fallet: – Jeg var utbrent

    Aleksander Aamodt Kilde (31) er nå bestemt og motivert for comeback igjen etter en lang berg-og-dalbane.

  • Lørdag 6. april kl. 5.28

    Bergen: Brann i boligblokk

    Nødetatene er på stedet.

  • Lørdag 6. april kl. 5.28

    Boligblokk brant i Bergen

    Én er kjørt til sykehus.

  • Lørdag 6. april kl. 5.24

    Brann i leilighet i Bergen slukket

    Det brant tidlig lørdag morgen i en leilighet i Apeltunlien i Bergen. Leiligheten var overtent, ifølge 110-sentralen i Vestland. – Totalt fire personer er kjørt med ambulanse til behandling hos helse. Samtlige leiligheter er kontrollert. Ingen meldt savnet, opplyser operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt. KIokka 05.51 meldte brannvesenet at brannen er slukket. Leiligheten der brannen startet er totalt utbrent, opplyser brannvesenet. – Vi ser at der har vært høye temperaturer. Vi har tatt ut det som fremstår som flere batterier til elsparkesykler fra leiligheten, sier innsatsleder Jørn Davidsen i brannvesenet til Bergens Tidende.

  • Lørdag 6. april kl. 5.24

    Leilighet overtent i Bergen

    Det brenner tidlig lørdag morgen i en leilighet i Apeltunlien i Bergen. Leiligheten er overtent, ifølge 110-sentralen i Vestland. – En person er kjørt til Haukeland sykehus med ambulanse. Jeg vet ikke noe om skadeomfanget enda, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til NRK. Den aktuelle leiligheten ligger i en lavblokk med 14 leiligheter. Totalt 21 personer er registrert på adressen, ifølge politiet. KIokka 05.34 meldte brannvesenet at de har kontroll på brannen.

  • Lørdag 6. april kl. 5.12

    Sp og Ap vokser på ny måling

    Senterpartiet øker med 2,7 prosentpoeng i en ny måling gjort for Klassekampen og Nationen. Også regjeringspartner Arbeiderpartiet legger på seg i målingen.