Nyheter - Oslo & Akershus:

 • I dag kl. 20.01

  Hjemmetap for Lillestrøm

  Viking fikk med seg alle poengene da Lillestrøm ble slått 2-0 i Eliteserien søndag. Etter kampen på Åråsen stadion har Lillestrøm tolv poeng og Viking 17 poeng. I neste runde skal Lillestrøm møte Brann.

 • I dag kl. 19.32

  Stein Winge fikk ærespris

  Regissør Stein Winge fikk Heddakomiteens ærespris under norsk teaters store festkveld på Det Norske Teatret i kveld. Winge ble hyllet for sitt mot til å tenke stort og nytt, skriver juryen.

 • I dag kl. 17.44

  Heddapris til «Mio, min Mio»

  Søndag var teaterfolket samlet til Heddaprisutdeling på Det Norske Teatret i Oslo, og det var stykket «Mio, min Mio» som fikk pris i kategorien «Beste barneforestilling». 5. til 16. juni spilte stykket på Oslo Nye Teater, Trikkestallen.

 • I dag kl. 14.44

  Til sykehus etter drukningsulykke

  Personen som var i en drukningsulykke på Håøya i Akershus søndag ettermiddag fraktes til sykehus i helikopter. Vedkommnde har puls, men tilstanden er ellers ukjent melder politiet. Kjønn og alder er heller ikke kjent.

 • I dag kl. 14.21

  Drukningsulykke på Håøya

  Det har vært en drukningsulykke på Håøya i Frogn i Akershus. Det melder politiet på twitter. Vedkommende er hentet bevisstløs opp av vannet.

 • I dag kl. 9.16

  Stoppet falsk "kokk"

  En kvinne i 30-årene tok seg inn på Lørenskog sykehjem og hevdet å være en del av betjeningen. Politiet fikk raskt kontroll på kvinnen. Hun hadde iført seg en kokkeuniform og påsto at hun hadde sin første arbeidsdag der. Kvinnen er en kjenning av politiet, skriver vg.no

 • I dag kl. 8.40

  MC ulykke på Jessheim i natt

  En mann i 20 årene ble i natt hentet med luftambulane og betegnes som alvorlig skadd med arm og benbrudd. Det er mistanke om uforsvarlig kjøring, og politiet oppretter en sak. Ulykken skjedde på Algarheimvegen ved Holmsrøa, skriver rb.no

 • I dag kl. 8.27

  Oslofjordtunnelen stengt

  En bilstans, i retning Hurum, har gjort at tunnelen er stengt. Bilberging er på vei.

 • Lørdag 15. juni kl. 23.49

  15 år gammel gutt omkom

  Tenåringsgutten som falt i vannet i Oslo lørdag kveld er død, ifølge politiet. – Gutten ble erklært død på sykehuset, kort tid etter at han ankom, sier operasjonsleder i Oslopolitiet Tor Jøkling til NRK. Han sier det fremstår som en tragisk ulykke.

 • Lørdag 15. juni kl. 18.59

  Store skader etter brann i bolig

  Alle beboere skal være ute etter at det oppstod brann i en bygning på Slattum i Nittedal.

 • Lørdag 15. juni kl. 18.51

  Legionella-bakterier påvist

  Onsdag ble det påvist legionellabakterier i en vannprøve fra en bolig i et sameie på Lørenskog. Beboerne ble varslet om bakteriefunnet fredag og i morgen har sameiene invitert alle beboerne til informasjonsmøte på Lørenskog rådhus, skriver rb.no.

 • Lørdag 15. juni kl. 18.37

  Tiltalt for overfallsvoldtekt

  Neste uke møter en tenåring i Oslo tingrett, tiltalt for å ha overfalt og voldtatt en kvinne i 40-årene i Sofienbergparken i Oslo natt til 3. mai i fjor. – Han nekter straffskyld, sier guttens forsvarer, advokat Heidi Marie Harto Reisvang, til VG.

 • Lørdag 15. juni kl. 12.13

  Hasjplantasjer i utleieboliger

  På få uker har politiet avslørt hasjplantasjer i minst tre utleieboliger på Østlandet. I en enebolig på Bjørkelangen i Akershus sto det 500 cannabisplanter verdt flere millioner kroner, melder E24. Huset har store skader, huseierne er ikke mistenkt.

 • Lørdag 15. juni kl. 11.49

  Ønsker Ropstad i Pride-parade

  Flere KrF-ere som skal delta i Pride-paraden er kritiske til at KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad ikke deltar. Viken KrFU-leder Simen Bondevik er blant dem som skal gå og som mener Ropstad burde ha gått, ifølge Vårt Land.

 • Lørdag 15. juni kl. 9.53

  Syke eldre kjøres hjem på natten

  Mange syke eldre kjøres hjem fra norske sykehus og institusjoner midt på natten, skriver VG. Ved AMK-sentralen for Oslo, Østfold og Akershus var nattransporten av eldre i 2018 mer enn dobbelt så høy som i 2012, da samhandlingsreformen trådte i kraft.

 • Lørdag 15. juni kl. 8.14

  50 personer bortvist fra sentrum

  Rundt 50 personer ble bortvist fra Lillestrøm sentrum i natt i forbindelse med gratisfestivalen Byfest. Ifølge politiet har vært mye fyll og fest i løpet av natten, og bortvisningene ble gjort for å forebygge eventuelle voldshendelser.

 • Lørdag 15. juni kl. 7.30

  Idrettsleder dømt for overgrep

  En mannlig idrettsleder i 50-årene er dømt til fengsel i to år for tilfeller av seksuell omgang med to barn på henholdsvis ni og elleve år, skriver ABC-nyheter. Overgrepene skjedde ved to ulike anledninger i fjor sommer ifølge Oslo tingrett.

 • Lørdag 15. juni kl. 6.44

  Omkom etter fall fra bygning

  En mann i slutten av 30-årene er død etter et fall fra en bygning i Storgata i Oslo sentrum i natt. Politiet fikk melding om dødsfallet rundt klokken 2.30, og det var mange vitner til hendelsen. Politiet er fortsatt på stedet å gjør undersøkelser.

 • Lørdag 15. juni kl. 6.20

  Vil ha gratis skolemat

  Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener regjeringen må ta skolematregningen selv i stedet for å sende den til foreldrene, slik folkehelseministeren vil. Han mener Norge heller bør se til Sverige og Finland, som har hatt skolematordninger siden 1940-tallet, ifølge VG.

 • Lørdag 15. juni kl. 4.22

  Spydde i drosje og slo sjåføren

  En mann i slutten av 20-årene må tilbringe natten i arresten etter å ha slått en drosjesjåfør midt i Operatunnelen i Oslo sent fredag kveld. I forkant av slåssingen skal kunden ha kastet opp i drosjen og stukket av da sjåføren stanset bilen.

 • Fredag 14. juni kl. 21.01

  Rælingstunnelen åpnet igjen

  Tunnelen på riksvei 159 ved Rælingen kommune i Akershus, har vært stengt etter en personbil-brann tidligere i dag. Men nå melder Veitrafikksentralen at tunnelen er befart og åpnet i begge retninger.

 • Fredag 14. juni kl. 19.44

  Vakter bevæpnet i Oslo

  Kinesiske vakter bar våpen på Stortinget under det kinesiske besøket til Norge, ifølge to uavhengige kilder NRK har snakket med. Hovedregelen i Norge er at ingen kan bære våpen uten tillatelse, heller ikke utenlandske diplomatiske delegasjoner.

 • Fredag 14. juni kl. 18.12

  Norwegian-aksjen kraftig opp

  Norwegian-aksjen steg til værs da hovedindeksen på Oslo Børs gikk opp 0,23 prosent til 861,17 poeng, ifølge NTB. Økningen skjer samme dag som konsernsjef Bjørn Kjos uttalte at han ønsker en mer tilbaketrukken rolle i flyselskapet, skriver DN.

 • Fredag 14. juni kl. 17.11

  Dømt for voldtektsforsøk i Oslo

  En mann i 30-årene er dømt til tre år og seks måneders fengsel for et voldtektsforsøk i 2013. Hendelsen skjedde på Grünerløkka i Oslo, men saken har tatt seks år fordi mannen forlot landet. Han ble arrestert og utlevert fra USA i fjor.

 • Fredag 14. juni kl. 16.13

  Rælingstunnelen åpnet mot Oslo

  Tunnelen åpnes i retning Oslo, men retning Lillestrøm holdes fremdeles stengt. Politiet melder at cirka 85 personer måtte evakueres ut av tunnelen, men per nå har de fleste fått hentet bilene sine ut av tunnelen.

 • Fredag 14. juni kl. 15.54

  Råkjører dømt

  En 33 år gammel mann, bosatt i Oslo, ble tatt for å kjøre i 130 kilometer i timen i 80-sonen på E18 i Østfold i starten av mai. Torsdag ble mannen dømt til 30 timers samfunnsstraff i Oslo tingrett, 33-åringen mister også førerkortet i åtte måneder.

 • Fredag 14. juni kl. 15.37

  To personer til Ahus etter bilbrann

  Så langt har to personer blitt kjørt til Ahus for inhalering av røyk etter at en personbil brant i Rælingstunnelen, melder politiet i Akershus. Bilen som brant inne i tunnelen har blitt hentet ut, men tunnelen er ennå stengt.

 • Fredag 14. juni kl. 15.13

  Tiltalt Bærumsmann tilstår

  Den 53 år gamle mannen har tilstått for å ha mottatt bestikkelser på minst 28,2 millioner kroner. Mannen jobbet som innkjøpsansvarlig for Norgesgruppen-selskapet Unil. Bestikkelsene skal ha blitt utbetalt fra 2003 til høsten 2018.

 • Fredag 14. juni kl. 15.02

  Bilbrann i Rælingstunnelen

  Tunnelen ligger på riksvei 159 i Rælingen kommune og er stengt på grunn av en personbil som er i brann. Brannvesenet jobber med å evakuere biler som er i tunnelen, men det skal ikke være meldt om personskader. Tunnelen er stengt i begge retninger.

 • Fredag 14. juni kl. 14.19

  Advokat og klient underslagstiltalt

  De to bærumsmennen er tiltalt for grovt underslag av 1,3 millioner kroner. Økokrim mener at pengene ble overført fra advokatens klientkonto til klienten, skriver Budstikka. Pengene skal ha vært del av et økonomisk oppgjør mellom klienten og ekskona.

 • Fredag 14. juni kl. 14.13

  Haavik reiser hjem fra VM

  LSK-spilleren Emilie Haavik reiser hjem fra VM etter at hun pådro seg under trening.

 • Fredag 14. juni kl. 14.13

  Haavi reiser hjem fra VM

  LSK-spilleren Emilie Haavi reiser hjem fra VM etter at hun pådro seg under trening.

 • Fredag 14. juni kl. 13.56

  Nytt tårn tagget ned

  To uker etter at utkikkstårnet på Grønliåsen åpnet, er det blitt tagget ned. Tårnets initiativtaker Per Ulv Haukeland oppdaget hærverket i går kveld. Det 19 meter høye tårnet står der det sto et gammelt branntårn på grensen mellom Oppegård og Oslo.

 • Fredag 14. juni kl. 13.44

  Situasjonen avklart på Lillestrøm

  Håndgranaten som ble levert inn til Lillestrøm politistasjon i formiddag, er nå tatt hånd om av forsvaret, melder politiet på Twitter. Det er normal adkomst og drift på politistasjonen nå

 • Fredag 14. juni kl. 13.31

  Undersøker granat

  Forsvaret er i gang med å undersøke granaten som ble levert inn til Lillestrøm politistasjon.

 • Fredag 14. juni kl. 12.05

  Snikkjører forbi bomringen

  Bilister på Sagene har funnet et hull i den nye bomringen i Maridalsveien ved Ring 2. Sperringen er for smal, slik at noen kjører gjennom via fortauet, skriver Sagene Avis. Sekretariatslederen i Oslopakke 3 sier de skal ta opp saken med Bymiljøetaten.

 • Fredag 14. juni kl. 11.46

  Politivakta fremdeles stengt

  Folk fra Forsvaret skal hente håndgranaten som ble levert inn på politivakta i Lillestrøm i formiddag. Det var en privatperson som leverte den gamle håndgranaten. Publikumsmottaket på Lillestrøm politistasjon er fremdeles stengt.

 • Fredag 14. juni kl. 10.49

  Politistasjon i Lillestrøm evakuert

  Publikumsmottaket på politistasjonen i Lillestrøm er sperret av og evakuert, etter at en privatperson leverte en gammel håndgranat til politivakta. Ifølge politiet leverte personen gammelt forsvarsmateriell i god tro. Situasjonen var ikke truende.

 • Fredag 14. juni kl. 10.19

  Ellingsruddrapet behandles på nytt

  Borgarting lagmannsrett skal neste uke behandle ankesaken etter drapet på Ellingsrud høsten 2017. En 24 år gammel mann ble i Oslo tingrett dømt til 13 års fengsel. Han ble også dømt til å betale 460.000 kroner i erstatning til foreldrene.

 • Fredag 14. juni kl. 10.07

  Derfor sier politiet unnskyld