Nyheter - Oslo & Akershus:

 • I dag kl. 21.32

  Får portrett på Theatercaféen

  Torsdag ble et portrett av Liv Ullmann avduket på Theatercaféen. Portrettet skal henge i inngangspartiet rett over portrettet av André Bjerke. Pia Tjelta og Kåre Conradi fikk også sine portretter på veggen ved landets hovedscene.

 • I dag kl. 21.02

  Mysen stadion hedret drapsoffer

  Rundt 200 mennesker møtte opp til den utsatte opprykkskampen på Mysen stadion for å hedre den unge mannen som ble drept på Majorstua i Oslo mandag. Drapsofferet var en sentral del av fotballklubben på hjemstedet Mysen i Eidsberg kommune i Østfold.

 • I dag kl. 19.45

  Undersøker advokats habilitet

  Riksrevisjonen undersøker om advokaten til Mazyar Keshvari, Arve Lønnum, kan ha en dobbeltrolle i reiseregning-saken, melder DN. Lønnum sitter i Riksrevisjonens kollegium og riksrevisor Per-Kristian Foss sier til avisa at det er en mulig konflikt.

 • I dag kl. 18.34

  Brann i buss

  Brann i buss

 • I dag kl. 18.00

  Advokat ble fjernet fra trusselsak

  Mohyeldeen Mohammad som er tiltalt for trusler mot stortingsrepresentant Abid Raja, måtte bytte advokat fordi advokaten er bror til vitnet Ubaydullah Hussain. Rettssaken starter i Oslo tingrett mandag.

 • I dag kl. 17.52

  – Kan være voldelig

  Pasienten som har forsvunnet fra Blakstad sykehus har vært borte i fem timer. Politiet ønsker hjelp fra publikum, fordi mannen kan ha beveget seg over et stort område, sier operasjonsleder Line Skott. – Møter du på han så ring politiet, sier Skott.

 • I dag kl. 17.46

  Politiet søker etter pasient

  Politiet søker etter pasient

 • I dag kl. 17.19

  Stortinget anmelder Keshvari

  Stortingets administrasjon har anmeldt Mazyar Keshvari (Frp) til politiet for mulig misbruk av Stortingets ordning for reisegodtgjørelse, opplyser Stortinget i en pressemelding. Anmeldelsen er levert til Oslo politidistrikt.

 • I dag kl. 14.42

  – Må se på komitéplasseringen

  På spørsmål om Mazyar Keshvari (Frp) fortsetter i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, sier Hans Andreas Limi (Frp) at det er noe partiet må diskutere internt. – Men det er klart at vi må se på komitéplasseringen, det er helt naturlig.

 • I dag kl. 14.23

  Keshvari trekker seg

  Frp-politiker Mazyar Keshvari trekker seg som leder i Oslo Frp, opplyser Hans Andreas Limi til NRK.

 • I dag kl. 13.11

  Økokrim kan bli involvert

  Økokrim er i dialog med Stortingsadministrasjonen etter Aftenposten sine avsløringar av Mazyar Keshvari (Frp) sine falske reiserekningar. Dei seier Rune Skjold, seksjonsleiar økonomi og spesialetterforsking i Økokrim, til VG.

 • I dag kl. 13.11

  Politiet kan bli involvert

  Politiet er i dialog med Stortingsadministrasjonen etter Aftenposten sine avsløringer av Mazyar Keshvari (Frp) sine falske reiseregninger. Det sier Rune Skjold, seksjonsleder økonomi og spesialetterforskning i Oslo-politiet til VG.

 • I dag kl. 12.36

  Arkitekturpris til Kulturhuset

  Kulturhuset på Youngstorget vant Oslo bys arkitekturpris 2018. Juryen mener Kulturhuset byr på et svært levende og variert miljø, nærmest til alle døgnets tider og alle ukens dager, innenfor en typisk Oslobygård og bakgård.

 • I dag kl. 11.14

  Byråd får Boligbygg-kritikk

  Flere tidligere næringsbyråder i Oslo får kritikk av Kommunerevisjonen for ikke å ha fulgt godt nok opp Boligbygg-saken i perioden 2013-2016, og ikke ha sørget for at foretaket hadde et system for å forhindre korrupsjon. Styret får også kritikk.

 • I dag kl. 9.46

  Savnet mann funnet

  Den tidligere savnede mannen er nå funnet i god behold, skriver politiet på Twitter. Mannen var savnet i Østensjø-området siden 14- tiden i går.

 • I dag kl. 9.32

  Akershus-representant ny AUF-leder

  Landsmøtet i AUF følger etter alt å dømme valgkomiteens innstilling, og velger ifølge NTB Ina Rangønes Libak som ny leder. Hun er i dag nestleder i AUF og representant i Akershus fylkesting. Hun overlevde terrorangrepet på Utøya 22. juli 2011.

 • I dag kl. 9.30

  Ber presidentskapen politimelde

  Rødt-leiar Bjørnar Moxnes ber presidentskapen på Stortinget om å politimelde Mazyar Keshvari (Frp), som har fått pengar utbetalt gjennom fiktive reiserekningar. Han meiner at det er presidentskapen som er dei rette til å melde det til politiet.

 • I dag kl. 8.44

  Politiøvelse på Mortensrud

  Væpnet politi blir å se på Mortensrud i dag, som en del av en øvelse. Ifølge operasjonsleder Vidar Pedersen øver de på alvorlige hendelser, for eksempel skyteepisoder. Slike øvelser holdes jevnlig, på forskjellige steder rundt om i byen.

 • I dag kl. 7.51

  Gjenger rekrutterer på Tøyen

  Ungdommer på Tøyen blir rekruttert til gjenger, sier ungdomsarbeider Mohamed Fariss. Ifølge ham oppsøker gjengmedlemmer ungdommene ute om kveldene. Politiet bekrefter at det er utfordringer knyttet til at Tøyen-ungdom rekrutteres til kriminalitet.

 • I dag kl. 6.36

  Sykkelprosjekt forsinket

  Sykkelhotellene ved Kolsås og Østerås i Bærum blir forsinket, og planlegges åpnet til våren, skriver Budstikka. Årsaken til forsinkelsen er samarbeidet med Oslo kommune, som ikke fant utbygger til sine hoteller. Da slet Bærum med det samme.

 • I dag kl. 2.03

  42-åring savnet i Oslo

  Politiet leter etter en døv mann som har vært savnet fra Østensjø i Oslo siden onsdag ettermiddag. Mannen er 42 år, og omtrent 170 cm høy. Han har blondt hår til skuldrene og skjegg.

 • Onsdag 17. oktober kl. 22.58

  Undersøker økonomisk drapsmotiv

  Politiet undersøker om det kan ligge et økonomisk motiv bak drapet på Majorstua. TV 2 melder at offeret vekslet inn bitcoin i et større kontantbeløp han hadde hjemme. Politiet bekrefter til NRK at de har opplysninger om dette og at de undersøker det.

 • Onsdag 17. oktober kl. 21.34

  Slåssing i butikk

  Slåssing i butikk

 • Onsdag 17. oktober kl. 20.22

  Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

 • Onsdag 17. oktober kl. 20.17

  Styreleder trekker seg

  Styreleder i det kommunale foretaket Omsorgsbygg i Oslo, Øyvind Christoffersen, trekker seg. Samtidig har Per Morten Johansen, som er administrerende direktør og bror til byrådsleder Raymond Johansen (Ap), bedt styret om samtaler om sin rolle.

 • Onsdag 17. oktober kl. 19.13

  Store skader etter bilulykke

  Store skader etter bilulykke

 • Onsdag 17. oktober kl. 18.02

  Kripos bistår i drapsetterforskning

  Politiet har intensivert søkene rundt en mur på baksiden av leiligheten på Majorstua i Oslo, der en mann i 20-årene fra Østfold ble funnet drept mandag. Kripos bekrefter at de bistår Oslo-politiet i etterforskningen. Så langt er ingen pågrepet.

 • Onsdag 17. oktober kl. 17.50

  Keshvari med feilaktige regninger

  Frp-topp Mazyar Keshvari har ifølge Aftenposten levert en rekke udokumenterte reiseregninger, og Stortinget skal ha betalt ham penger for reiser som ikke har funnet sted. Keshvari innrømmer å ha fått penger han ikke hadde krav på, og beklager.

 • Onsdag 17. oktober kl. 17.03

  Stjal ringer fra fingrene til eldre

  Elleve rumenere er dømt for grove tyverier av personer mellom 81 og 102 år på Østlandet. Tyvene ringte på i eldreboliger og på sykehjem, og stjal smykker og kontanter. Flere av dem smurte hendene til de eldre med krem for å stjele gifteringen.

 • Onsdag 17. oktober kl. 15.23

  Erkjenner ikke straffskyld

  Den 51 år gamle kvinnen som er tiltalt for å ha drept sin ektemann på Grefsen i fjor, erkjente ikke straffskyld i første rettsdag i Oslo tingrett. Kvinnen er tiltalt for å ha drept sin egen mann i deres felles leilighet på Grefsen i Oslo i fjor.

 • Onsdag 17. oktober kl. 15.09

  Politisk streik i fengsler

  Mandag legger 4.400 fengselsansatte i Norge ned arbeidet i to timer i protest mot regjeringens forslag til statsbudsjett. I Oslo fengsel skal 70 ansatte ut i politisk streik. De innsatte skal låses inn på cellene mens streiken pågår.

 • Onsdag 17. oktober kl. 12.18

  Nye søk ved drapsstedet

  Politiet gjør nye søk utenfor leiligheten i Arbosgate på Majorstua, der en mann ble funnet drept mandag. Ingen er pågrepet, og politiet er interessert i tips. De ønsker å høre fra folk som har som har opplysninger, bilder eller video fra området.

 • Onsdag 17. oktober kl. 11.53

  Oslofolk føler seg tryggere i byen

  Andelen som føler seg trygge på kveldstid har økt markant de siste fire årene: Fra 54 til 71 %. Det viser tall fra kommunens publikumsundersøkelse. Målet med undersøkelsen er å gi politikerne innsikt i oppfatningene til de som bor i byen.

 • Onsdag 17. oktober kl. 9.23

  Kjørt til legevakta etter biluhell

  Kjørt til legevakta etter biluhell

 • Onsdag 17. oktober kl. 8.40

  Ber togkunder kreve refusjon

  Samferdselsministeren sier irriterte togkunder bør kreve refusjon fra NSB, skriver Østlandets Blad. Statsråden mener folk bør vente å få tjenestene de betaler for. Frem til september har det vært nesten 1700 timer forsinkelser på Østfoldbanen.

 • Onsdag 17. oktober kl. 7.09

  Utsetter ny politihøgskole

  – Det er flere bygg som haster mer enn en ny Politihøgskole, sier Thor Kleppen Sættem, statssekretær i Justisdepartementet. Dagens høyskole på Majorstua trenger nye lokaler, men blir satt på vent på ubestemt tid i forslaget til statsbudsjett.

 • Onsdag 17. oktober kl. 6.18

  Innbrudd ved Ekeberghallen i Oslo

  Det var innbrudd i en cafè ved Ekeberghallen ved 3.30-tiden i natt. To personer ble sett løpende fra stedet i retning mot Ekebergrestauranten, men politiet fikk ikke tak i dem. Det er usikkert om de fikk med seg noe, ifølge politiet.

 • Onsdag 17. oktober kl. 5.51

  «Moder'n» får vei på Lille Tøyen

  Grünerløkka bydelsutvalg vedtok å skifte navn på en del av Økernveien til Aud Schønemanns vei. Nå er Bymiljøetaten i gang med omdøpingen, skriver Vårt Oslo. Skuespilleren var bl.a. kjent som «Moder'n» i tv-serien «Fleksnes» og Valborg i Olsenbanden.

 • Onsdag 17. oktober kl. 5.21

  Høyere avgifter i ny kommune

  Innbyggerne i Skedsmo, Fet og Sørum kommuner vil få endringer i kommunale avgifter når Lillestrøm kommune ser dagens lys. Det blir reduksjon i Sørum og Fet, mens folk i Skedsmo må ut med 1600 kroner mer i året, skriver Romerikes Blad.

 • Onsdag 17. oktober kl. 5.09

  Pågrepet etter ran i Oslo sentrum

  Pågrepet etter ran i Oslo sentrum