Nyheter - Oslo & Akershus:

 • Lørdag 15. desember kl. 15.26

  Stjal smultringmaskin til 175.000

  Ukjente gjerningspersoner brøt seg natt til lørdag inn i en smultringvogn utenfor Vestby storsenter og stakk av med en smultringmaskin til hele 175.000 kroner. Øst politidistrikt sjekker overvåkningsvideo fra området, men ber også publikum om tips.

 • Lørdag 15. desember kl. 13.58

  «Berserk» på Oslo lufthavn

  En beruset mann er anholdt av politiet etter at han gikk «berserk» ved en gate på Oslo lufthavn, ifølge politiet. Mannen fikk behandling av helsepersonell for skader etter et fall da han ble voldelig mot sine behandlere. Nå anmeldes han for vold.

 • Lørdag 15. desember kl. 10.10

  Banket opp fordi han var homofil

  En 26 år gammel mann må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for grov kropps-krenkelse og hatefulle ytringer. Ifølge tiltalen skal 26 åringen ha slått en annen mann gjentatte ganger, fordi han var homofil. Tiltalte skal ha kalt mannen «jævla ekle homse».

 • Lørdag 15. desember kl. 8.15

  Private idrettsanlegg får penger

  Byrådet i Oslo gir 60 millioner kroner til private idrettsanlegg. Det kommer fotball, ishockey, tennis og golf til gode. Blant annet får Bygdøy tennisklubb og Oslo tennisklubb penger til tennishaller. I Groruddalen får Sportsforeningen Grei støtte til fotballhall.

 • Lørdag 15. desember kl. 7.43

  Pågrepet etter tabbebrekk

  Fire menn er pågrepet etter et sjokkbrekk der de skal ha prøvd å få med seg minibanken på Skjetten Senter. Tyvene brukte en bil som rambukk, men fikk ikke med seg minibanken. De fire nekter å ha noe med saken å gjøre, skriver Romerikes Blad.

 • Lørdag 15. desember kl. 3.05

  Ein person drepen i Oslo

  Ein person er knivstukken i Holmenkollen i Oslo og blei erklært død på staden. Politiet har kontroll på gjerningsmannen. Åstaden er sperra av og politiet jobbar med vitneavhøyr, skriv dei på Twitter.

 • Lørdag 15. desember kl. 3.05

  Person knivstukke og drepen i Oslo

  Ein person er knivstukke i Holmenkollen i Oslo og blei erklært død på staden. Politiet har kontroll på gjerningsmannen. Åstaden er sperra av og politiet jobbar med vitneavhør, skriv dei på Twitter.

 • Lørdag 15. desember kl. 3.05

  Mann knivstukke og drepen i Oslo

  Ein mann er knivstukke i Holmenkollen i Oslo og blei erklært død på staden. Politiet har kontroll på gjerningsmannen. Åstaden er sperra av og politiet jobbar med vitneavhør, skriv dei på Twitter.

 • Fredag 14. desember kl. 21.17

  Tiltalt for fyllekjøring med lift

  To menn er tiltalt for å ha stjålet en skylift og kjørt denne i beruset tilstand på Karl Johans gate. Hendelsen skjedde torsdag 6 juli, og mennene utgjorde fare for personer på stedet, ifølge politiet. Saken skal opp i Oslo tingrett neste uke.

 • Fredag 14. desember kl. 20.28

  Tunnelen åpnet igjen

  Oslofjordtunnelen er åpnet igjen etter at en lastebil fikk stans i tunnelen. Tunnelen var stengt i rundt en time.

 • Fredag 14. desember kl. 18.44

  Oslofjordtunnelen stengt

 • Fredag 14. desember kl. 16.48

  Nødetatene er på Karl Johan

  Burger King på Karl Johan er evaukert etter en mulig varmegang i første etasje. Brannen er slukket, skriver Oslo 110-sentral på Twitter.

 • Fredag 14. desember kl. 16.11

  Politiet henlegger dødsskredet

  Politiet har konkludert med at årsaken til leirskredet i Sørum , som kostet tre mennesker livet, skyldes oppfyllingsarbeidet og planeringen i området. Nå henlegger de saken, skriver Romerikes Blad.

 • Fredag 14. desember kl. 16.11

  Politiet henlegger skredet i Sørum

  Politiet har konkludert med at årsaken til leirskredet i Sørum , som kostet tre mennesker livet, skyldes oppfyllingsarbeidet og planeringen i området. Nå henlegger de saken, skriver Romerikes Blad.

 • Fredag 14. desember kl. 15.20

  Rødt anmelder Ivar Tollefsen

  Partiet Rødt har anmeldt Ivar Tollefsen og eiendomsselskapet Fredensborg AS, for å ha begått omfattende lovbrudd ved å reklamere for større boliger en det de faktisk leier ut. Jurist i Fredensborg, Anders Tveter, skriver til DN at det ikke har vært noen brudd på reglene.

 • Fredag 14. desember kl. 15.20

  Rødt anmelder Ivar Tollefsen

  Partiet Rødt har anmeldt Ivar Tollefsen og eiendomsselskapet Fredensborg AS, for å ha begått omfattende lovbrudd ved å reklamere for større boliger en det de faktisk leier ut. Konsernjurist i Fredensborg, Anders Tveter, skriver til NRK at det ikke har vært noen brudd på reglene.

 • Fredag 14. desember kl. 13.32

  Får erstatning etter boligkjøp

  Et par er tilkjent 560.000 kroner i erstatning etter at leiligheten de kjøpte på Skillebekk i Oslo viste seg å være ti kvadratmeter mindre enn oppgitt, melder Aftenposten. Boligen ble markedsført til å være 160 kvadratmeter.

 • Fredag 14. desember kl. 13.09

  Svindal med Verdenscupseier

  Aksel Lund Svindal vant med fem hundredeler i super-G i Val Gardena fredag. Det var nok til å sikre enda en verdenscupseier. Dermed leder også Svindal verdenscupen sammenlagt.

 • Fredag 14. desember kl. 10.58

  Ormsund leir fredes

  Ormsund leir på Bekkelaget i Oslo skal fredes. Ormsund var en høystatusleir under 2. verdenskrig og har siden vært brukt av både skoleelever, arbeidsløse sjømenn, krigsseilere og asylsøkere. Leiren er den eneste gjenværende tyskerleiren i Oslo.

 • Fredag 14. desember kl. 9.29

  En alvorlig skadd etter fallulykke

  To personer er skadd etter å ha falt fra et tak i Rykkinn i Bærum. Den ene personer er alvorlig skadd, ifølge helsepersonell. Hendelsesforløpet er ukjent, ifølge politiet.

 • Fredag 14. desember kl. 8.12

  Savnet mann funnet i god behold

  Den demente mannen (76) som var savnet fra et sykehjem på Ullern i Oslo, er funnet i god behold på Røa, ifølge politiet.

 • Fredag 14. desember kl. 8.08

  Bokutlånet øker

  Bokutlånet ved Deichmanske bibliotek i Oslo øker, etter mange år med nedgang. Fra januar til november lånte de ut over 1,1 million bøker og det er 85.000 flere enn på samme tid i fjor, skriver Aftenposten.

 • Fredag 14. desember kl. 7.34

  Leter etter savnet dement mann

  Politiet og frivillige søker etter en mann (76) som er savnet fra et sykehjem på Ullern. Han er dårlig kledd, mulig kun iført en blå nattskjorte, ifølge politiet. Han er trolig ikke iført sko. Savnede har demens.

 • Fredag 14. desember kl. 6.37

  Ingen eiendomsskatt i Eidsvoll

  Det blir ikke innført eiendomsskatt i Eidsvoll neste år. For ett år siden vedtok kommunestyret å innføre dette, men under budsjettbehandlingen denne uken vedtok politikerne å heller dekke utgifter med penger fra fond, skriver Romerikes blad.

 • Fredag 14. desember kl. 5.27

  Kvinne utsatt for vold

  Politiet rykket ut til Oslo sentrum natt til fredag etter meldinger om bråk og fant en kvinne i 20-årene, blødende. En bekjent av kvinnen er mistenkt for vold, og politiet leter etter mannen.

 • Fredag 14. desember kl. 5.18

  Jakter gjerningsmenn etter vold

  Politiet i Oslo leter etter to unge menn etter at en kvinne i begynnelsen av 20-årene ble funnet blødende fra skader i hodet i en bakgård i Wessels gate. Hun er ikke alvorlig skadet. Politiet meldte om voldsepisoden klokka 3.34 natt til fredag.

 • Fredag 14. desember kl. 5.18

  Jakter gjerningsmann etter vold

  Politiet i Oslo leter etter en navngitt mann etter at en kvinne i begynnelsen av 20-årene ble funnet blødende fra skader i hodet i en bakgård i Wessels gate. Hun er ikke alvorlig skadet. Politiet meldte om voldsepisoden klokka 3.34 natt til fredag.

 • Fredag 14. desember kl. 5.13

  Ruset taxisjåfør kjørte i fjellvegg

  Melderen så en taxi kjørte helt villmann på plener og gangveier på Ammerud. Politiet fant taxien inne på skoleområdet til Ammerud skole hvor den hadde krasjet i en fjellvegg. Føreren er beruset, men uskadd, ifølge politiet. Bilen er totalskadet.

 • Fredag 14. desember kl. 5.10

  Bil køyrde villmann, krasja i fjell

  Politiet rykka ut til Ammerud skule etter fleire meldingar om at ein taxi køyrde «heilt villmann» på plenar og gangvegar i området natt til fredag. I tillegg er fleire bilar skrapa opp, før taxien krasja i ein fjellvegg. Føraren framsto som uskadd.

 • Fredag 14. desember kl. 1.37

  Alvorleg skadd etter knivstikking

  Mannen som vart knivstukke på Grønland i Oslo torsdag kveld, er alvorleg skadd. Han vart send til Ullevål sykehus for behandling etter hendinga i 18.30-tida. Han var framleis til behandling i 1-tida natt til fredag, melder NTB.

 • Torsdag 13. desember kl. 23.27

  Røkkes Fornebu-tårn med hotell

  Finansmann Kjell Inge Røkkes planlagte tårn på Fornebu ble presentert som et signalbygg for verdenshavene. Nå viser en brosjyre med planer for bygget at 40 etasje av de 64 etasjene er satt av til hotell, restaurant og bar, skriver Dagens Næringsliv.

 • Torsdag 13. desember kl. 19.25

  – Uprovosert handling

  Knivstikkingen skal ha skjedd i Heimdalsgata ved Grønland. Den mistenkte personen stakk fra stedet, og ble pågrepet ved Grønland T-banestasjon. – Det fremstår som en uprovosert handling, sier operasjonsleder, Marita Aune, til NRK.

 • Torsdag 13. desember kl. 19.25

  – Fremstår som uprovosert handling

  Knivstikkingen skal ha skjedd i Heimdalsgata ved Grønland. Den mistenkte personen stakk fra stedet, og ble pågrepet ved Grønland T-banestasjon. – Det fremstår som en uprovosert handling, sier operasjonsleder, Marita Aune, til NRK.

 • Torsdag 13. desember kl. 19.25

  – Fremstår en provosert handling

  Knivstikkingen skal ha skjedd i Heimdalsgata ved Grønland. Den mistenkte personen stakk fra stedet, og ble pågrepet ved Grønland T-banestasjon. – Det fremstår som en uprovosert handling, sier operasjonsleder, Marita Aune, til NRK.

 • Torsdag 13. desember kl. 19.16

  Person knivstukket på Grønland

  En person har blitt knivstikket på Grønland i Oslo, skriver politiet på Twitter. Personen er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang. Politiet sier at knivstikkingen fremstår som uprovosert til Dagbladet. Politiet har kontroll på en mistenkt person.

 • Torsdag 13. desember kl. 18.47

  Ni siktet i stor narkotikasak

  Ni menn er siktet i en omfattende narkotikasak der politiet blant annet fant 17 kilo heroin og kokain i et skogholt. Det melder TV2. Beslagene av heroin, kokain og kontanter ble gjort flere steder i Oslo og Akershus.

 • Torsdag 13. desember kl. 17.08

  Kontroll på bil og fører

  Politiet har kontroll på sjåføren av bilen som kjørte på en person i Waldemar Thranes gate. Personen som ble påkjørt er ved bevissthet, men skadeomfanget er fortsatt uvisst, skriver politiet på Twitter.

 • Torsdag 13. desember kl. 17.02

  En person påkjørt

 • Torsdag 13. desember kl. 16.26

  Høyskolen Kristiania blir større

  Høyskolen Kristiania signerte torsdag en avtale med Norges dansehøyskole om sammenslåing, som etter planen skjer 1.september til neste år.Høyskolen har en ambisjon om å utvikle Norges mest attraktive og nyskapende fagmiljø innen kunst og kultur.

 • Torsdag 13. desember kl. 16.23

  Dømt for voldtekt igjen

  Julio Kopseng er dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner. Han er fra før dømt for overgrep mot 19 kvinner og soner allerede lovens maksimumsstraff. Straff har derfor ikke vært et tema i denne siste rettssaken. Kopseng vil anke, skriver Dagbladet.