Nyheter - Oslo & Akershus:

 • I dag kl. 10.50

  Taxitur kostet to vektere jobben

  To vektere mister jobben etter at de kjørte taxi på kommunens regning, hjem fra en kveld på byen. De to ble sagt opp på dagen i 2016, men gikk til sak mot kommunen, skriver Aftenposten. Retten kom til at de to må miste jobben, men at de har krav på lønn fram til saken var ferdig behandlet i retten.

 • I dag kl. 10.40

  Stenger ishall på grunn av mye snø

  Hundrevis av barn er utestengt fra Skedsmo ishall etter at hallen nå er stengt på ubestemt tid. Årsaken er enorme snømengder på taket av hallen, skriver Romerikes Blad. Kommunen er redd for at den gamle takkonstruksjonen vil rase sammen.

 • I dag kl. 8.50

  Bøter for manglende brøyting

  Oslo kommune har så langt gitt 150 000 kroner i bøter for dårlig brøyting etter det store snøfallet. Størrelsen på bøtene varierer fra ti tusen til 25 000 kroner. Det er private firmaer som brøyter og fjerner snø for kommunen.

 • I dag kl. 6.21

  Skallet ned vektere

  Skallet ned vektere

 • I dag kl. 6.20

  Countryartist død

  Countryartisten Tine Valand døde torsdag, 54 år gammel. Sammen med Liz Tove Vespestad utgjorde Valand duoen Somebody's Darling som hadde suksess på 90-tallet.

 • Fredag 19. januar kl. 22.05

  Rodde over Atlanteren på 37 dager

  Sophie Stabell, Hege Svendsberget, Cornelia og Camilla Bull har rodd over Atlanterhavet. De startet ferden fra Gomera 14. desember og la til kai på Antigua ved 22-tiden fredag kveld. Dermed slo de den tidligere norske rekorden i Atlantic Challenge med 22 dager.

 • Fredag 19. januar kl. 20.38

  Brann på Stovner slukket

  Brannen i hybelleiligheten på Stovner i Oslo er slukket, melder 100-sentralen ved 20.35-tiden. Brannvesenet har nå gått over i etterslukksfasen. Politiet opplyser at det kun er materielle skader i underetasjen, og ingen personskader.

 • Fredag 19. januar kl. 20.03

  Brann i hybelleilighet på Stovner

  Brannvesenet jobber med å slukke en brann i en tomannsbolig i Rommibakken på Stovner i Oslo, melder politiet. Det er foreløpig uvisst om alle beboerne er evakuert. Ifølge 110-sentralen er det en hybelleilighet i boligen som brenner.

 • Fredag 19. januar kl. 20.03

  Brann i tomannsbolig på Stovner

  Brannvesenet jobber med å slukke en brann i en tomannsbolig i Rommibakken på Stovner i Oslo, melder politiet. Det er foreløpig uvisst om alle beboerne er evakuert.

 • Fredag 19. januar kl. 17.59

  Det brenner i Parkveien

  Det brenner i en kjeller i Parkveien. Det brant i en rist utendørs, og røyken trakk inn i kjelleren. Brannen er nå slukket.

 • Fredag 19. januar kl. 17.49

  Is falt ned fra taket

  Politiet er på vei til Alexander Kiellands plass der det har falt ned snø og is fra en bygård.

 • Fredag 19. januar kl. 16.37

  Avlivet elgu med tvillinger

  Etter flere bekymringsmeldinger er en husvarm elgku med tvillinger i Nannestad avlivet, skriver Romerikes Blad. Kommunen har gjort forsøk på å jage elgene til skogs, uten hell. Flere beboere har oppfattet elgkua som aggressiv.

 • Fredag 19. januar kl. 16.09

  Tiltalt for overgrep

  En mann i 50-årene fra Aurskog-Høland er tiltalt for overgrep mot et barn i en barnehage der han jobbet, og besittelse av nesten 4 000 bilder som viser overgrep mot barn, skriver Indre Akershus Blad. Mannen erkjenner straffskyld, ifølge advokaten.

 • Fredag 19. januar kl. 16.04

  Ulvesøksmål for retten i april

  WWFs søksmål om ulveforvaltningen kommer opp i Oslo tingrett i slutten av april, skriver NTB. Så langt er 22 av kvoten på 42 ulv skutt. Lørdag er det varslet demonstrasjoner både i Oslo og flere andre byer mot ulvejakten.

 • Fredag 19. januar kl. 14.55

  Båndtvang i Oslo

  På grunn av mye løs snø er det innført båndtvang for hund i Oslo. Hunder skal holdes i bånd eller inngjerdet slik at de ikke kan jage eller skade hjortevilt. Fra før har flere Akershuskommuner innført båndtvang.

 • Fredag 19. januar kl. 13.40

  Ubaydullah Hussain dømt

  Ubaydullah Hussain er dømt til ni års fengsel for rekruttering av fremmedkrigere til IS.

 • Fredag 19. januar kl. 12.08

  Legger ned pølsefabrikk i Eidsvoll

  Finsbråten legger ned pølseproduksjonen i Eidsvoll og kvitter seg kanskje med 30 årsverk, skriver Romerikes Blad. Styret vedtok nedleggelsen torsdag kveld. Eierne, matkonsernet Scandza, vil betale Leiv Vidar for å produsere pølsene på Hønefoss.

 • Fredag 19. januar kl. 11.27

  Trikkekonflikt på Frogner

  Den nye trikketraseen på Briskebylinjen i Oslo bør ikke passere statsministerboligen av sikkerhetsgrunner, mener kommunaldepartementet. Nettavisen skriver at den foreslåtte omleggingen av traseen skaper konflikt med beboere i Skovveien, hvor den nye traseen skal gå.

 • Fredag 19. januar kl. 10.47

  Påvist skabb på Øvre Romerike

  Det er påvist flere tilfeller av skabb ved fire forskjellige skoler i Hurdal, Nannestad, Eidsvoll og Nes, skriver Romerikes Blad. Skabb er en kløende hudsykdom som forårsakes av en type midd. Den smitter normalt ved direkte hudkontakt av lengre varighet.

 • Fredag 19. januar kl. 10.40

  Skal brøyte hele gater om gangen

  Fra og med neste uke skal Oslo kommune brøyte snø i hele gatestrekk om gangen, skriver Vårt Oslo. Det betyr at parkering blir forbudt i gjeldende områder i måkeperioden. Dette blir varslet med skilting. Samtidig ber kommunen folk passe på barn som leker.

 • Fredag 19. januar kl. 10.15

  Strømproblemer skaper togtrøbbel

  Strømproblemer ved Asker stasjon medfører forsinkelser og innstillinger i togtrafikken på Asker- og Drammensbanen, melder Bane NOR. Mannskaper arbeider nå med å finne feilen. Det er uvisst hvor lang tid det vil ta før feilen er rettet.

 • Fredag 19. januar kl. 9.26

  Båndtvang i Rælingen

  Rælingen kommune innfører ekstraordinær båndtvang med umiddelbar virkning. Årsaken er at store mengder snø skaper utfordringer for dyrene i skogen, særlig for rådyr. Ifølge kommunen er det viktig å ikke utsette dyrene for unødvendig stress.

 • Fredag 19. januar kl. 7.51

  Ber om navneforslag til ny skole

  Innbyggere i Bærum bes om å komme med navneforslag til den nye ungdomskolen som kommer på Rykkinn i 2021, skriver Budstikka. Den nye skolen er en sammenslåing av Belset og gamle Rykkinn skole. Svarfrist er satt til slutten av februar.

 • Fredag 19. januar kl. 7.14

  Tiltalt for voldtekt og overgrep

  En 46 år gammel mann fra Romerike er tiltalt for voldtekt, blotting og overgrep mot to mindreårige jenter i 2015, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad. Mannen skal også ha sendt flere tekstmeldinger med seksuelt innhold til de to. Rettsaken starter 27. februar i Øvre Romerike tingrett.

 • Fredag 19. januar kl. 6.51

  Venstre-leder med protestutmeldelse

  Venstre-leder i Nes, Åse Birgitte Skjærli, melder seg ut av partiet i protest mot at det har gått inn i regjering med Høyre og Frp, skriver Romerikes Blad. Skjærli har vært medlem av Venstre i ti år og er nå i sin tredje periode i kommunestyret.

 • Fredag 19. januar kl. 6.49

  Mann siktet for flere innbrudd

  En mann i 40-årene er arrestert og siktet for flere innbruddsforsøk på en adresse i Maridalsveien i Oslo i natt. Mannen ble observert med et brekkjern i oppgangen, og en bekymret nabo ringte politiet. Han skal ikke ha kommet seg inn i noen boliger.

 • Fredag 19. januar kl. 5.59

  Politiet beslagla hjemmetelefoner

  Politiet beslagla hjemmetelefoner

 • Fredag 19. januar kl. 5.38

  Marché trekker seg ut av Norge

  Veikrokjeden Marché International legger ned sine restauranter i Norge, skriver Dagens Næringsliv. Kjeden, som har tre restauranter i Akershus, har gått i minus i åtte år på rad. Avvikling av kroene vil trolig skje i september i år.

 • Fredag 19. januar kl. 2.01

  Tre biler i brann

  Politiet i Oslo melder om at også en tredje bil har tatt fyr på Haugerud i Oslo. Politiet leter nå med hunder og flere enheter etter en antatt gjerningsperson.

 • Fredag 19. januar kl. 2.01

  Tre biler brenner på Haugerud

  Politiet i Oslo melder om at også en tredje bil har tatt fyr på Haugerud i Oslo. Politiet leter nå med hunder og flere enheter etter en antatt gjerningsperson.

 • Fredag 19. januar kl. 1.54

  To biler i brann i Oslo

  Det brenner i to biler ikke langt unna hverandre på Haugerud i Oslo. Politiet melder på Twitter at spor på stedet tyder på at brannene er påtent, og at en ung gutt er sett løpende vekk fra åstedet. Politiet søker nå etter gjerningspersoner.

 • Torsdag 18. januar kl. 21.09

  Video av by-skiløpere til BBC

  – Jeg tror jeg møtte fire skiløpere på min vei til jobb tirsdag morgen, sier Pia Bodal. På kvelden ringte BBC og lurte på om de kunne få bruke videoen hun hadde tatt av Oslo-folk som gikk på ski i byen, og nå spres videoen verden rundt.

 • Torsdag 18. januar kl. 19.01

  Nesøya: Båt fast i isen

  Nødetatene og redningsskøyta arbeider i isen mellom Nesøya og Brønnøya. En båt har satt seg fast i isen. Det er to menn ombord, og politiet opplyser at de er kalde, men ikke i fare.

 • Torsdag 18. januar kl. 17.38

  Livsfarlige strømledninger

  Hafslund ber om hjelp fra skiløpere til å få kjennskap til hvor ledninger henger farlig lavt etter snøfallet. Det kan være livsfarlig for mennesker og hunder å komme i berøring med slike ledninger. Varselnummer er 22 44 10 40.

 • Torsdag 18. januar kl. 16.47

  Legger ned pølseproduksjon

  Flere ansatte mister jobben etter at styret i Finsbråten torsdag besluttet å legge ned pølseproduksjonen til fabrikken i Eidsvoll, skriver Romerikes Blad.

 • Torsdag 18. januar kl. 16.26

  Pressemøte om dataangrepet

  Helseminister Bent Høie og justisminister Sylvi Listhaug vil være tilgjengelige for pressen i forbindelse med dataangrepet mot Helse sør-øst

 • Torsdag 18. januar kl. 15.50

  Politiet leter etter sammenheng

  Natt til 5. januar ble en urmaker på Vinderen i Oslo utsatt for innbrudd. Et døgn senere slo en tyv til mot en gullsmed på Skøyen. Politiet undersøker nå om det er den samme personen, eller personene, som står bak begge innbruddene.

 • Torsdag 18. januar kl. 15.18

  Gjersem videre til EM-friløpet

  Anne Line Gjersem (Asker Kunstløpklubb) oppnådde 48,70 poeng for sitt kortprogram og er kvalifisert for lørdagens friløp i kunstløp-EM. 24 av 40 løpere går videre til friløpet.

 • Torsdag 18. januar kl. 14.18

  Kiwi-kunde slo ned skoleelev

  En kunde i Kiwi-butikken på Billingstad er anmeldt etter å ha slått ned en skoleelev. Hendelsen skjedde etter en uoverensstemmelse i kassområdet, skriver Budstikka. Politiet kjenner ikke til kundens identitet, men har både video og vitner i saken.

 • Torsdag 18. januar kl. 14.04

  Stabæk risikerer bortebane i to år

  Byggingen av nye Nadderud stadion kan bli forsinket. Ifølge Budstikka ønsker Bærum kommune å revurdere den opprinnelige utbyggingsplanen. Det kan bety at den nye fotballbanen tidligst står klar i 2022, og at Stabæk må spille på borte-arena i to år.