Nyheter - Oslo & Akershus:

 • I dag kl. 9.33

  Slagsmål og trusler på T-banestasjon i Oslo

  Politiet er på Stortinget T-banestasjon i Oslo etter melding om et slagsmål, hvor noen også skal ha kommet med trusler. Politiet har kontroll på en mistenkt person som blir fraktet til arresten. De tar også avhør på stedet.

 • I dag kl. 7.18

  Truet dørvakt med kniv

  En person ble i natt pågrepet etter å ha truet en dørvakt på et utested med kniv. Det skriver politiet på X. Hendelsen fant sted i Sandvika i Bærum. Det er ikke meldt om alvorlig personskade.

 • I dag kl. 7.10

  Brannen på Holmlia er slukket

  – Vi har nå kontroll på brannen, og driver etterslukningsarbeid, sier Aleksander Olsen, vaktkommandør i Oslo brann og redningsetat. Politiet jobber nå med å etterforske hva det er som har forårsaket brannen. – Vi startet å etterforske dette allerede i natt, ved å sikre det som kunne sikres, men det er så høy varmeutvikling at det er begrenset hvor mye politiet kan gå inn og se i hvert bygg, sier Bjarne Pedersen, operasjonsleder i Oslo politidistrikt. To rekkehus-seksjoner er totalskadet etter den voldsomme brannen i et rekkehus på Holmlia i natt. – En tredje seksjon har også noen skader, men det er uvisst hvor store de er, sier Pedersen. Én person har fått i seg røyk, men utover det er det ikke meldt om personskader. 28 personer er evakuert.

 • I dag kl. 3.50

  Truet med luftpistol på Oslo S

  Politiet fikk rett før 03.30 melding om at en person ble truet med våpen på Oslo Sentralstasjon. Noen minutter senere fikk politiet kontroll på aktuelle personer. Det ble gjort beslag av en luftpistol på den mistenkte, melder Oslo-politiet.

 • I dag kl. 2.04

  Brann på Holmlia i Oslo – fare for spredning

  Folk skal ikke være i fare, sier operasjonsleder Bjarne Pedersen. – Så vidt vår forståelse, så har de byggene både hvor det brenner og med tilknytning og som det er spredningsfare mot, der har man evakuert seg selv, sier han. Han sier de klokka 01.50 fikk melding om at det var brann i en garasje. Da brannvesenet kom fram, ble det meldt at det brant i en garasje og et tilstøtende boligbygg. Det er òg sagt at det er fare for spredning til tilstøtende bygg i nærheten. Brannvesenet har rykket ut til stedet med sju biler, flere er på vei, ifølge Oslo brann- og redningsetat.

 • Fredag 21. juni kl. 20.23

  VG: Fleire har svima av på VG-lista

  – Fleire i publikum har svima av. Nokon har det diverre blitt for varmt for. Det er ikkje unaturleg i dette vêret. Vi og vaktene har gitt dei vatn, seier vaktleiar i Oslo Raude Kors Hjelpekorps, Anders Oustorp til VG. Oustorp seier at ingen er alvorleg skadde eller har vorte sendt vidare. – Det viktigaste er at dei kjem seg ut av staden der det er mest press og drikker nok vatn, seier Oustorp.

 • Fredag 21. juni kl. 16.20

  16-åring varetektsfengslet

  16-åringen som er siktet for drap på en annen 16 åring på Oslo S, er varetektsfengslet frem til 30. juni, med brev- og besøkskontroll. Det har Oslo tingrett bestemt. Politiet ba opprinnelig om to ukers varetektsfengsling, begrunnet i at de mener det er fare for bevisforspillelse og for at gutten skal begå nye straffbare handlinger. Guttens forsvarer, advokat Marijana Lozic, ba om løslatelse. Lozic har også sagt at gutten nekter straffskyld for drap. Den nå avdøde 16-åringen ble knivstukket sent på kvelden fredag 14. juni i en slåsskamp mellom to guttegjenger på sjøsiden av Oslo Sentralstasjon. Han døde senere av skadene.

 • Fredag 21. juni kl. 15.49

  Ny tiltale i Mortensrud-drapet – terrordømt bror slipper drapstiltale

  To terrordømte brødre har i to og et halvt år vært siktet for drapet på Hamse Hashi Adan på Mortensrud. Nå vil statsadvokaten kun straffe en av dem for drapet. Det var 7. oktober 2021 at 20 år gamle Hamse Hashi Adan ble skutt og drept utenfor Lofsrud skole på Mortensrud. To brødre har i to og et halvt år vært siktet for drapet, skriver TV 2. Tidligere i vår var tiltalen mot den eldste broren klar, men nå er også den yngre broren tiltalt i saken. Under etterforskningen var han lenge siktet for drapet sammen med sin eldre bror, men nå er den yngste broren kun tiltalt for grov kroppsskade og trusler, mens den eldre broren er tiltalt for drapet. Den yngre broren er også tiltalt for sju drapsforsøk mot de andre personene som oppholdt seg utenfor skolen sammen med Adan. Til høsten blir brødrene omsider stilt for retten. Rettssaken er berammet til 10. september i år.

 • Fredag 21. juni kl. 15.40

  Kokevarsel på Nesodden etter vannlekkasje

  Det har vært en stor vannlekkasje på Fagerstrand, opplyser Nesodden kommune. Vannverket anbefaler derfor innbyggerne å koke vannet inntil videre. I 14-tiden ble vannlekkasjen funnet og stengt, og de fleste har nå fått vannet tilbake, men det kan forekomme luft og farge. Kokevarselet gjelder inntil videre. Rammede husstander skal ha blitt varslet på SMS. Kommunen skriver at de ordner med provisorisk vannforsyning til de som mangler vann. Husstandene det gjelder blir kontaktet.

 • Fredag 21. juni kl. 15.23

  Trafikkulykke på E6 i Lillestrøm

  Politiet melder at det har vært en trafikkulykke på E6 nordgående ved Frogner i Lillestrøm. – Trafikken passerer i et felt per nå, skriver politiet på X. Tre biler og totalt tre personer er involvert. En av bilene må berges og en person tilses av ambulanse på stedet. Veien var åpen igjen i 16-tiden. Politiet oppretter sak, og har beslaglagt et førerkort.

 • Fredag 21. juni kl. 15.02

  Regjeringen verner skogområde i Akershus

  27 nye skogområder i til sammen åtte fylker er vernet, opplyser regjeringen. Et av skogområdene ligger i kommunene Lillestrøm og Gjerdrum. Det vernede område heter Høgsmåsan og Geitåsen naturreservat og er en utvidelse av myrreservatet på Høgsmåsan. Utvidelsen omfatter skogsområder rundt myra og vil gi områder der man kan tilbakeføre myren. Utvidelsen sørover med Geitåsen omfatter gammel barskog med flere rødlistearter, ifølge regjeringen. Skogområdet er variert med kløfter, bergvegger, rygger og toppflate i øst. Deler av skogen er også rik på død ved.

 • Fredag 21. juni kl. 13.26

  Brann i rekkehus i Nittedal

  Et rekkehus står i brann i Hakadal i Nittedal, nord for Oslo. Det melder politiet. Alle beboere er evakuert. Det er ikke meldt om noen skadde personer. Brannvesenet er i gang med å slukke brannen.

 • Fredag 21. juni kl. 13.03

  Foreslår lov for hurtigspor for unge lovbrytere

  Regjeringen har lagt fram et lovforslag om et hurtigspor for lovbrytere under 18 år. – Barn og unge som begår lovbrudd skal møtes med en rask og treffsikker reaksjon, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp). Regjeringen besluttet i oktober i fjor å utrede etablering av et hurtigspor for behandling av straffesaker mot unge lovbrytere. Nå legger de fram lovforslaget, kort tid etter flere voldssaker med unge ofre og gjerningspersoner i Oslo. Torsdag ble en 16 år gammel gutt siktet for å ha drept en annen 16-åring med kniv på Oslo S. Det foreslås at man lokalt kan legge til rette for rask pådømmelse av lovbrudd begått av ungdom under 18 år. I tillegg foreslår regjeringen blant annet å gi domstolen adgang til å kombinere ungdomsstraff med ubetinget fengsel uten tidsbegrensning, og styrke oppfølgingen av unge domfelte ved løslatelse.

 • Fredag 21. juni kl. 12.57

  Luftambulanse til klatreulykke i Østmarka

  En mann er hentet med luftambulanse ved Hauktjern i Østmarka etter en klatreulykke rundt kl. 12, skriver Nordstrands blad. – En person har falt 12 meter, men har vært i tau, sier Line Kapskarmo i Oslo politidistrikt til avisen. Mannen fikk en skade i ankelen, men skal ha vært bevisst hele tiden.

 • Fredag 21. juni kl. 11.45

  Person påkjørt av bil i Bærum

  Nødetatene er på Bekkestua i Bærum hvor en person er påkjørt av en bil, melder politiet. – Det skal ikke dreie seg om alvorlig personskade, skriver de videre.

 • Fredag 21. juni kl. 11.31

  Jan Tore Sanner blir statsforvalter

  Den tidligere finansministeren trer ut av politikken og blir statsforvalter for Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus. Utnevnelsen gjelder for en periode på seks år. I tillegg til å ha ledet finansdepartementet har han vært både kommunalminister og kunnskapsminister i Erna Solbergs regjering. Høyre-politikeren har sittet på Stortinget siden 1989.

 • Fredag 21. juni kl. 11.28

  Ber om to uker varetektsfengsling for drapssiktet 16-åring

  Politiet ber om to ukers varetektsfengsling for den 16 år gamle gutten som er siktet for å ha drept en annen 16-åring med kniv i Oslo. Det sier politiadvokat Tone Bysting til NRK. De mener det både er fare for bevisforspillelse og for at gutten skal begå nye straffbare handlinger. Guttens forsvarer, advokat Marijana Lozic, er uenig i dette. – Nå har jeg på vegne av min klient bestridt begge disse grunnlagene og bedt om løslatelse. Så får vi se hva retten avgjør, sier hun. Gutten nekter straffskyld for drap. Lozic sier han har forklart seg inngående til politiet. – I denne saken er det to ungdomsgrupperinger som har vært delaktige. Min klient har gitt en detaljert politiforklaring slik han oppfattet hendelsesforløpet, og at han har handlet for å beskytte seg selv og sine venner.

 • Fredag 21. juni kl. 11.12

  Rusthen fremdeles bevisstløs etter krasj

  Den norske motorsyklisten Mia Rusthen (22) er fremdeles bevisstløs etter det alvorlige krasjet under en VM-runde i Italia. Det bekrefter familiens talsperson Kåre Løvstakken til VG. – Mia vil flys hjem i løpet av helgen. Vi holder for tiden på med organiseringen av hjemreisen, sier familiens talsperson og lege Kåre Løvstakken til Akershus Amtstidende. Det var etter første runde i roadracing-VM at hun hadde et stygt fall i en sving, og ble lagt i kunstig koma. Deretter ble hun fraktet til Bufalini sykehus, hvor hun har vært siden ulykken inntraff. – Er det noe nytt angående helsetilstanden? – Nei, medisinsk sett er det ingen endringer. Hun er fortsatt på respirator, og det er ikke noe gøy, sier Løvstakken. Løvstakken varsler ny uttalelse fra familien etter at de er kommet hjem.

 • Fredag 21. juni kl. 11.09

  Begjærer omstridt restaurant konkurs

  Restauranten Signalen på Nesoddtangen blir begjært konkurs av et enstemmig formannskap i Nesodden kommune, skriver Akershus Amtstidende. Signalen Sjøbad AS skylder kommunen 300.000 kr i ubetalte regninger.

 • Fredag 21. juni kl. 11.04

  Tre gutter skadet i voldshendelse, én til sykehus

  Natt til fredag ble tre gutter i slutten av tenårene utsatt for vold etter en fest i Ski i Follo. Én av guttene ble påført alvorlige hodeskader og får behandling på sykehus, skriver Østlandets blad. Han skal være i stabil tilstand. Ifølge politiet var det en voksen person som var voldelig mot den alvorlig skadde gutten. Politiet tror de vet hvem dette var, men har ikke pågrepet noen. Det er uklart hvorfor det oppstod en slåsskamp mellom guttene og den voksne. Gutten hadde vært på en privat fest. Om den voksne også var der er ukjent.

 • Fredag 21. juni kl. 10.51

  Misfornøyde med elbilforbud – svarte ikke selv innen fristen

  Etter at elbilene 6. mai ble kastet ut av kollektivfeltene rundt Oslo har kritikken haglet mot Statens vegvesen, blant annet fra Askers ordfører, Lene Conradi. Men da vegvesenet hadde tiltaket ute på høring fra 10.-30. april klarte ikke Asker kommune å sende inn sin kritikk av forslaget før fristen, skriver Budstikka. Ordføreren og kommunedirektør Lars Bjerke sendte Askers høringssvar først 2. mai. Derfor ble de heller ikke hørt i prosessen. Bjerke kritiserer likevel vegvesenet for å ha satt en kort høringsfrist. – 20 dager er ikke i henhold til god forvaltningsskikk for offentlige høringer. Forvaltningsloven sier normalt et minimum på seks uker eller lenger, sier Bjerke til Budstikka.

 • Fredag 21. juni kl. 10.32

  Navnestrid om ny T-banestasjon avgjort

  Striden om navnet på den nye T-banestasjonen ved Diakonhjemmet, vest i Oslo, er avgjort. Bydelsutvalget i Vestre Aker har enstemmig bestemt at den nye stasjonen skal hete Diakonhjemmet, skriver Avisa Oslo. Dette var det opprinnelige forslaget fra Ruter, Sporveien og Diakonhjemmet selv. Men bydelsadministrasjonen var uenige og ønsket navnet Frøen. Høringen om saken viste at det var bred støtte til navnet Diakonhjemmet, og det har politikerne i bydelsutvalget lyttet til. Den nye stasjonen skal stå klar til bruk i 2027.

 • Fredag 21. juni kl. 10.12

  Tre menn dømt for grove millionbedragerier

  Mennene skal blant annet ha bidratt til å fasilitere private lån eller gråmarkedlån fra utlåner til tredjepersoner. Låntakerne skal ikke ha vært klar over dette. Bedrageriene er på over fire millioner. De skal blant annet ha forfalsket låntakernes signaturer på gjeldsbrev og pantsettelsesdokumenter, sier politiet i en pressemelding. De tre mennene har fått to år og seks måneder, to år og fem måneder og ti måneder. De ble også idømt erstatning til fornærmede på totalt 5.250.000 kroner. Summen ble fordelt ulikt mellom de tre dømte. Dommen er ikke rettskraftig.

 • Fredag 21. juni kl. 9.38

  Turgåer døde - mistenker lynnedslag

  En mann ble forsøkt reddet kvelden 6. juni i Korsvoll i Nordmarka, men livet sto ikke til å redde. Dødsfallet er trolig forårsaket av lynnedslag, skriver Nordre Aker Budstikke. Flere trær i området har synlige skader og politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) undersøker lysløypa etter dødsfallet. – Vi bistår politiet i deler av deres etterforskning, skriver seksjonssjef for elsikkerhet, Jon Eirik Holst, til avisa.

 • Fredag 21. juni kl. 9.38

  Elektrisk anlegg undersøkes etter dødsfall i Nordmarka

  En mann ble forsøkt reddet kvelden 6. juni i Korsvoll i Nordmarka, men livet sto ikke til å redde. Dødsfallet er trolig forårsaket av lynnedslag, skriver Nordre Aker Budstikke. Flere trær i området har synlige skader og politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) undersøker lysløypa etter dødsfallet. – Vi bistår politiet i deler av deres etterforskning, skriver seksjonssjef for elsikkerhet, sier Jon Eirik Holst til avisa.

 • Fredag 21. juni kl. 9.30

  Palestina-demonstranter lenket seg fast utenfor Stortinget

  En gruppe aktivister fra Aksjonsgruppa for Palestina har samlet seg utenfor Stortinget fredag morgen. Politiet melder at de er til stede utenfor Stortinget i forbindelse med demonstrasjonen for Palestina. Det er totalt omtrent 40 demonstranter på stedet. Noen av dem har blokkert hovedinngangen og derfor fått pålegg om å fjerne seg derfra, opplyser Oslo-politiet. – Vi stenger inngangene inntil vi blir arrestert eller tvangsfjernet av politiet, skriver talspersoner fra aksjonsgruppen i en pressemelding. Ifølge politiet er det ti personer som ikke har fulgt pålegget om å fjerne seg fra Løvebakken og vil bli innbrakt. Noen av disse er lenket fast og må frigjøres. Kl. 10.07 melder politiet at totalt åtte personer er innbrakt av dem. Det er fortsatt noen demonstranter ved Stortinget, men de blokkerer ikke hovedinngangen.

 • Fredag 21. juni kl. 9.14

  Over 20.000 husstander mistet strømmen i Bærum og Oslo

  Over 13.000 husstander i Bærum mistet strømmen i formiddag, ifølge nettselskapet Elvia. I tillegg er 8000 husstander i Oslo uten strøm. – Strømbruddet er kjent og mannskap jobber med å lokalisere og rette feilen, skriver de på sine nettsider. Kl. 9.32 viser Elvias strømbruddskart at noen kunder i Bærum har fått strømmen tilbake. Men over 11.000 kunder er fortsatt uten strøm. 9.40 viser kartet at det nå bare er litt over 1000 husstander som er uten strøm. Kl. 9.57 har så og si alle kundene fått strømmen tilbake.

 • Fredag 21. juni kl. 9.14

  Over 20.000 husstander uten strøm i Bærum og Oslo

  Over 13.000 husstander i Bærum er uten strøm, viser oversikten til Elvia. – Strømbruddet er kjent og mannsakp jobber med å lokalisere og rette feilen, skriver de på sine nettisder. I tilegg er 8000 husstander i Oslo uten strøm.

 • Fredag 21. juni kl. 8.02

  Statsforvalteren vil bekjempe solabbor

  For å unngå at den uønskede arten solabbor sprer seg til større innsjøer, ønsker Statsforvalteren i Oslo og Viken tillatelse til kjemisk behandling av fire tjern i Lier, Asker og Moss. Det skriver Statsforvalteren på nettsiden sin. Rødgjellet solabbor er en invaderende art i Norge, og på fremmedartslista er den vurdert til svært høy risiko. Det er blant annet fordi den endrer økosystemet der den settes ut og kan utrydde sårbare arter. Hvis Miljødirektoratet innvilger søknaden om å bekjempe solabboren, er det planlagt å foregå ved bruk av rotenon. Det er en planteekstrakt som er giftig for dyr som puster med gjeller.

 • Fredag 21. juni kl. 4.22

  Bussjåfør slått av passasjer i Vestby

  En bussjåfør ringte politiet etter å ha blitt slått flere ganger av en passasjer som ikke fikk være med på bussen, fordi han ikke hadde gyldig billett. Ifølge politiet fortsatte bussjåføren jobben i Vestby i Akershus etter å ha blitt sjekka av helsepersonell. Politiet søkte i nærområdet, og stanset det de mener er er gjerningsmannen. En mann i begynnelsen av 20-årene blir anmeldt.

 • Fredag 21. juni kl. 4.19

  Tenåring til sykehus etter festvold i Ski

  En gutt i slutten av tenårene ble sendt til sykehus etter å ha blitt utsatt for vold utenfor et festlokale i Ski i Akershus. I alt ble tre gutter utsatt for vold. For gutten som ble sendt på sykehus, er tilstanden stabil, opplyser operasjonsleder Pål Bjelland i Øst politidistrikt. (NTB)

 • Fredag 21. juni kl. 2.35

  Brenner i tre biler i Oslo - fare for spredning til flere

  Det brenner i flere parkerte biler på Holmlia i Oslo, opplyser politiet. Det var to biler som brant, og brannen har spredd seg til en tredje, sier vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat Kjetil Johanson til NRK. Brannvesenet ble varslet av naboer. Det ber naboer lukke vinduer og holde seg unna. Natt til onsdag brant det i biler på Haugerud i Oslo.

 • Fredag 21. juni kl. 2.35

  Brant i tre biler i Oslo

  Det brant i flere parkerte biler på Holmlia i Oslo, opplyser politiet. Det var to biler som brant, og brannen spredde seg til en tredje, sier vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat Kjetil Johanson til NRK. Klokka 03.10 sier han til VG at brannen er slukket. Brannvesenet ble varslet av naboer. Natt til onsdag brant det i biler på Haugerud i Oslo. Siden april har til sammen 16 biler brent i Oslo.

 • Fredag 21. juni kl. 2.35

  Brenner i flere biler i Oslo

  Det brenner i tre parkerte biler på Holmlia i Oslo, opplyser politiet. Brannvesenet ble varslet av naboer. Det var to biler som brant, og det har spredd seg til en tredje, sier vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat Kjetil Johanson til NRK. Brannvesenet ber naboer holde vinduer lukket og holde seg unna.

 • Torsdag 20. juni kl. 20.00

  Fengslet etter skyting i Oslo sentrum

  En 32 år gammel mann som ble pågrepet for skytingen i Storgata i Oslo natt til torsdag er varetekstfengslet i fire uker. Det skriver Avisa Oslo. Mannen avfyrte et skudd i bakken. Ingen ble skadet i hendelsen. Forsvareren til mannen, advokat Thomas Klevenberg, sier til Avisa Oslo at skuddet gikk av ved et uhell. Mannen er siktet for å ha bært våpen ulovlig på offentlig sted. Samtidig er han også under etterforskning for flere andre lovbrudd.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.30

  Mann siktet for flere bilbranner i Oslo løslatt

  Mannen som er siktet for seks bilbranner og ett forsøk på bilbrann på Kjelsås og Grefsen i Oslo i starten av juni, er løslatt. Lørdag 8. juni ble mannen i 20-årene varetektsfengslet i to uker. Oslo tingrett mente det var fare for både gjentakelse og bevisforspillelse. Mannen anket kjennelsen og fikk medhold i Borgarting lagmannsrett, til tross for at domstolen mente at han med skjellig grunn kan mistenkes for å stå bak bilbrannene. Grunnen til at han er løslatt fra fengsel, er at lagmannsretten mener fengsling er uforsvarlig og uforholdsmessig. De begrunner det i den siktedes helsetilstand, skriver Nordre Aker Budstikke. Politiadvokat Anne-Karine Veiding sier til avisen at mannen ble løslatt lørdag i forrige uke. Politiet har ennå ikke avhørt mannen, men Veiding sier de begynner å danne seg et godt bilde av hva som skjedde.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.15

  Forbudt å fly over Oslo under pride

  Under årets pride-parade i Oslo sentrum lørdag 29. juni er det forbudt å fly over Oslo sentrum. Mellom klokken 6 og 18 denne dagen er det flyforbud, og dette gjelder også planlagte droneflyginger etter særskilt tillatelse, melder Oslo-politiet.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.09

  Vil bistå de etterlatte til 16-åringen som døde etter knivstikking

  Den 16 år gamle gutten som ble knivstukket under en mulig slåsskamp ved Oslo S fredag kveld, døde torsdag av skadene. Flere ungdommer er siktet i saken. Advokat Anette Skjerven Arnkværn i Elden er oppnevnt som bistandsadvokat for den avdøde 16-åringen. – Vi har i flere dager levd i håpet om at han skulle overleve skadene han ble påført fredag kveld, men dessverre er han nå død. Saken etterforskes nå som en drapssak, sier Skjerven Arnkværn. Advokaten sier at hun er i dialog med de etterlatte. – Men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljer om denne dialogen på nåværende tidspunkt, sier bistandsadvokaten. Politiet mener det dreier seg en konflikt mellom to grupperinger. Knivstikkingen skjedde på sjøsiden av Oslo S, ved drosjeholdeplassen, og flere ungdommer var involvert.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.14

  Melding om brann i industribygg

  Nødetatene er på vei til et industribygg i Lillestrøm etter melding om brann på taket. Ifølge brannvesenet brenner det i solcellepanel på taket.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.07

  Brann i lastebil i Vestby

  Nødetatene er i Vestby hvor det har begynt å brenne i en lastebil. Ifølge politiet er lastebilen som står i brann lastet med korn.