Nyheter - Oslo & Akershus:

 • I dag kl. 19.28

  Vannlekkasje i enebolig i Oslo

  Brannvesenet er i en bolig på Mortensrud i Oslo etter å ha mottatt melding om en vannlekkasje. Årsaken til lekkasjen er et brudd i et rør i veggen. Brannvesenet har nå stoppet lekkasjen, skriver Oslo 110-sentral på Twitter.

 • I dag kl. 18.31

  Askildsen blir Thorsby-lagkamerat

  Kristoffer Askildsen forlater Stabæk og blir lagkamerat med Morten Thorsby i Sampdoria. Det bekrefter den italienske Serie A-klubben på sine nettsider. 19-åringen har signert en kontrakt som strekker seg fram til sommeren 2024.

 • I dag kl. 18.03

  En skadet i ulykke i Hønefoss

  En person skal være skadet i en trafikkulykke på riksvei 35 i Hønefoss. Det er tre personer i tre biler involvert i ulykken. Veien er nå sperret i påvente av bergingsbil.

 • I dag kl. 17.19

  Trafikkuhell ved Oslo lufthavn

  På E16 ved avkjøringen til Gardermoen er det redusert fremkommelighet. Grunnen er et trafikkuhell. Alle nødetatene er på stedet, ingen skal være skadd, skriver politiet i Øst på Twitter.

 • Mandag 27. januar kl. 20.28

  Ingen personskade

  Brannvesenet har stoppet røykutviklingen fra et bolighus i Hokksund, og politiet melder om at ingen personer har blitt skadet eller fått i seg røyk.

 • Mandag 27. januar kl. 20.23

  Nei til amerikanske veteranbiler

  Bymiljøetaten i Oslo sier nei til amerikanske veteranbiler i Frognerparken i forbindelse med 4. juli-feiringen. Dette har vært en tradisjon i mange år. Grunnen er at Oslo kommune vil beskytte den parken og begrense slitasje, skriver Aftenposten.

 • Mandag 27. januar kl. 19.28

  Se TV-sendingen 19.45

 • Mandag 27. januar kl. 19.27

  Vogntog skaper kø på rv7

  Et vogntog har problemer på glatte veier og sperrer nå Ustaosvegen, riksvei 7. Det er kø på stedet, så politiet har rykket ut og er på vei.

 • Mandag 27. januar kl. 15.39

  Trailer skaper problemer på fv40

  En trailer har fått problemer på fylkesvei 40 på Geilo, på grunn av glatt veibane. Dette skaper noen trafikale problemer, men politiet er på vei til stedet.

 • Mandag 27. januar kl. 15.17

  Arbeidsulykke i Bærum

  Nødetatene er fremme ved Bærums Verk etter en arbeidsulykke. En person skal ha kommet i klem mellom to kjøretøy. Personen er kjørt til sykehus med ukjente skader, skriver Oslo-politiet på Twitter.

 • Mandag 27. januar kl. 7.32

  Forsinkelser og innstillinger

  Et tog har fått tekniske problemer mellom Nationaltheatret og Skøyen. Det fører til forsinkelser og innstillinger. Passasjertoget har stått fast i tunnelen mellom stasjonene i minst en halv time. Toget blir trukket til Skøyen stasjon.

 • Søndag 26. januar kl. 19.33

  T-banen passerer forbi Romsås

  Romsås stasjon på t-banens linje 5 i Oslo er for øyeblikket stengt, opplyser Sporveien. Grunnen er en alarm som må undersøkes. Togene passerer uten å stoppe.

 • Søndag 26. januar kl. 16.39

  Skrev skademelding i 110-sone

  To bilførere stoppet på E6 ved Frogner i Akershus for å skrive skademelding etter en mindre ulykke. Politiet ga dem klar beskjed om farene ved å oppholde seg langs veien i en 110-sone, og ga dem marsjordre til nærmeste bensinstasjon for å fullføre utfyllingen.

 • Søndag 26. januar kl. 9.37

  Brøt seg inn i hjemmetjenestens bil

  En ansatt i hjemmetjenesten i Hønefoss opplevde at noen brøt seg inn i jobbilen hennes da den sto parkert utenfor en bruker. Hendelsen skjedde i Krokenveien. Politiet leter etter gjerningspersonen i området.

 • Lørdag 25. januar kl. 15.13

  Oslo Høyre har vedtatt vern

  Oslo Høyre har som første fylkeslag i partiet vedtatt at de vil verne havområdet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mot konsekvensutredning og oljeutvinning. Vedtaket ble fattet enstemmig på Oslo Høyres årsmøte lørdag.

 • Lørdag 25. januar kl. 12.28

  Vil ikke ha oljeutvinning

  Oslo Høyre går inn for at havområdet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vernes mot konsekvensutredning og oljeutvinning. – Dette var foreslått fra både Oslo Unge Høyre og Senior Høyre, sier Saida Begum, leder av resolusjonskomiteen i Oslo Høyre.

 • Lørdag 25. januar kl. 10.24

  Birks Ruud tok sølv i X Games

  Friskiutøveren Birk Ruud, fra Bærum, tok sølv i big air i X Games natt til lørdag. Der leverte han et triks som aldri har vært gjort i en konkurranse tidligere.

 • Lørdag 25. januar kl. 7.09

  Alvorlige voldshendelser med kniv

  I løpet av en knapp måned har tre ungdommer i Lørenskog meldt om knivtrusler, der de yngste gjerningspersonene var kun 12 år gamle. – Vi ser sjeldent at så unge barn er involvert i alvorlig kriminalitet, sier politiet til Romerikes Blad.

 • Fredag 24. januar kl. 18.54

  19.45: Se distriktsnyhetene

 • Fredag 24. januar kl. 18.52

  Ilagt bot igjen

  For fjerde gang er Vålerenga ilagt bot for ulovlig blussbruk i 2019-sesongen. Klubben må betale en bot på 60.000 kroner. Det har doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) besluttet. Avgjørelsen kan ankes.

 • Fredag 24. januar kl. 18.01

  Søker etter gjerningsperson

  Politiet søker etter gjerningsperson etter at en mann skal ha blitt utsatt for vold på Haugenstua togstasjon i Oslo. Mannen som ble skadet er fraktet til legevakten for behandling, ifølge operasjonsleder i Oslo-politiet.

 • Fredag 24. januar kl. 16.29

  Røykutvikling i Oslo Gate

  Nødetatene er i Oslo gate etter melding om røykutvikling fra Ladegården Cafe. Ifølge operasjonsleder i Oslo-politiet går trafikken tregt forbi og trikken skal være forhindret fra å passere stedet.

 • Fredag 24. januar kl. 13.46

  Drapssiktet utleveres fra Sverige

  Tingretten i Sverige har besluttet at mannen som er siktet for å ha drept en 74 år gammel mann i Hokksund, skal utleveres til Norge. Mannen har en uke på å anke avgjørelsen. Norsk politi får ikke avhørt mannen før han kommer til Norge.

 • Fredag 24. januar kl. 11.11

  Utsetter bompengehopp for elbiler

  Prisøkninga for elbiler i Oslos bomstasjoner er utsatt fra 1. mars til 1. juni. Det har partene i Oslopakke 3 - Oslo, Viken og staten - bestemt. Grunnen er at det trengs mer tid for å få de nødvendige politiske vedtakene på plass.

 • Fredag 24. januar kl. 8.54

  Fjellovergangene i dag

  Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt og blir ikke åpnet i dag, melder Statens vegvesen. E16 over Filefjell, riksvei 52 over Hemsedalsfjellet og E134 over Haukelifjell er åpne. På fylkesvei 50 Hol–Aurland er det kolonnekjøring.

 • Fredag 24. januar kl. 8.26

  Hagefugltelling gir klimakunnskap

  Hagefugltellingen gir viktig kunnskap om blant annet klimaendringer. Det sier naturoppsynsmann Egil Soglo. Til helgen ber Norsk Ornitologisk Forening alle huseiere om å telle fuglene i hagen sin. Målet er å få en oversikt over hvilke fugler som er her om vinteren.

 • Fredag 24. januar kl. 7.58

  Trafikkuhell på E6 ved Abildsø

  En lastebil og en personbil har vært borti hverandre på E6 sørover ved Abildsøkrysset. Kjøretøyene står i høyre felt og det er kø bakover til Ryenkrysset. Veitrafikksentralen er på saken.

 • Torsdag 23. januar kl. 22.48

  22.55: Se distriktsnyhetene

 • Torsdag 23. januar kl. 16.01

  Hauglie på vei ut av regjering

  Anniken Hauglie på vei ut av regjeringen, sier kilder til NRK og VG.

 • Torsdag 23. januar kl. 15.57

  Begynner arbeidet med vaksine

  Vaksinealliansen CEPI, som har hovedsete i Oslo, har begynt å utvikle en vaksine mot det nye coronaviruset. The Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) har satt i gang tre utviklingsprogram for en vaksine, melder Dagbladet.

 • Torsdag 23. januar kl. 14.53

  Annleggskontrakt på Fornebubanen

  Den aller første anleggskontrakten på Fornebubanen er lyst ut, og den dreier seg om grunnarbeide på endestasjonen. Arbeidet skal etter planen starte til høsten. Prisen på Fornebubanen ligger an til å bli 16,2 milliarder kroner.

 • Torsdag 23. januar kl. 13.59

  Polakker utgir seg for politi

  Politiet mottar fortsatt telefoner om at folk blir oppringt av personer som snakker polsk og utgir seg for være politi. De som ringer kommer med krav om verdier. Politiet poengterer at det ikke er politiet som ringer på denne måten.

 • Torsdag 23. januar kl. 10.13

  Endrer NM-programmet

  Juryen for Ski-NM har besluttet å endre konkurranseprogrammet etter de siste dagers mildvær, skriver Norges Skiforbund på sine hjemmesider. Fredagens sprint endres til fri teknikk, lørdagens duathlon endres til klassisk teknikk (fellesstart), mens alle etappene i søndagens stafett går i fri teknikk. Ski-NM arrangeres på Konnerud fra 30. januar til 2. februar.

 • Torsdag 23. januar kl. 7.08

  Den store hagefugltellingen

  Norsk Ornitologisk Forening ber alle huseiere om å telle fuglene i hagen sin, til helgen. I fjor ble det telt nesten 530.000 fugler. Målet er å få en oversikt over hvilke fugler som er her om vinteren. Du registrere fuglene på fuglevenn.no.

 • Onsdag 22. januar kl. 22.47

  22.55: Se distriktsnyhetene

 • Onsdag 22. januar kl. 21.50

  Brann på ungdomsskole

  Nødetatene rykket onsdag kveld ut til en brann på Stav ungdomsskole på Skjetten på Romerike. Det brant i papir i en søppelkassen. Brannen ble raskt slukket. Politiet mistenker at brannen var påsatt.

 • Onsdag 22. januar kl. 19.41

  Psyikiatrisk utredning etter drap

  En svensk domstol har konkludert med at en mann i 50-årene er skyldig i å ha drept sin norske samboer, skriver Smaalenene. De neste fire ukene skal en psykiatrisk institusjon vurdere ham før retten avgjør hva slags straff han skal få.

 • Onsdag 22. januar kl. 15.58

  E6 sperret ved Svinesund

  E6 i sørgående retning er sperret rett før Svinesundsbrua etter et trafikkuhell. Det skal ha skjedd en kollisjon mellom en lastebil og en eller flere personbiler, ifølge politiet.

 • Onsdag 22. januar kl. 15.48

  Fotgjenger påkjørt i Fredrikstad

  En ung mann er påkjørt i et fotgjengerfelt ved Glemmen videregående skole i Fredrikstad. Ifølge politiet virker mannen uskadd. Bilføreren har forklart at hun ble blendet av lav sol og ikke så fotgjengeren.

 • Onsdag 22. januar kl. 15.28

  Stor luftforurensing i Oslo

  Tirsdag ettermiddag viste fem lutmålestasjoner i Oslo "betydelig helserisiko", skriver Aftenposten. Steder som overvåker Oslo-Luften viser at E6 ved Alna senteret, Bryn Skole, Manglerud, og Bygdøy allé, er de mest utsatte stedene onsdag.