Nyheter - Oslo & Akershus:

 • I dag kl. 20.17

  Slår alarm om Oslo-bydel

  Nav-sjefen og bydelsdirektøren i Alna i Oslo slår alarm om konsekvensene av høy ledighet og økt pågang av person som trenger sosialhjelp, på grunn av koronasituasjonen. I august hadde bydelen 343 registrerte koronatilfeller, skriver VG.

 • I dag kl. 19.18

  Satt i arresten etter slåssing

  Politiet forsøkte å bortvise to menn fra Drammen jernbanestasjon i kveld etter tilløp til slåssing. Begge mennene ble i stedet tatt med og satt i politiets arrest fordi de var for beruset til å forstå bortvisningen, skriver politiet på Twitter.

 • I dag kl. 18.52

  Oslo gir krisepakke til kunstnerne

  Byrådet i Oslo kommer med en en krisepakke på 6,2 millioner kroner i form av kulturstipend for Oslo-baserte kunstnere. Pengene er ment å hjelpe hardt pressede kunstnere som har slitt i koronakrisen. Stipendene tildeles i deler på maks 70.000.

 • I dag kl. 16.18

  Ansatt på sykehjem koronasmittet

  En ansatt ved Gjestad bo- og aktivitetssenter på Jessheim er smittet av koronaviruset. Kommunikasjonsrådgiveren i Ullensaker forteller at 30 beboere og 12 ansatte må i karantene. Alle 30 beboere og alle ansatte ved avdelingen skal testes, skriver RB.

 • I dag kl. 14.42

  2500 kroner for drikking i park

  Politiet i Oslo bekrefter at de vil slå hardere ned på drikking av alkohol på offentlig sted som et smitteverntiltak. Normalt gir offentlig drikking en bot på 2500 kr, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

 • Mandag 10. august kl. 19.09

  Se vår TV-sending 19.30

 • Mandag 10. august kl. 13.58

  Arbeidsulykke på Jessheim

  En mann skal ha falt tre meter fra et stillas. Mannen ivaretas av helse, og politiet gjør undersøkelser på stedet.

 • Mandag 10. august kl. 11.14

  Får ikke følge barna inn på SFO

  Foresatte til årets førsteklassinger får ikke følge med barna inn på skolen når de starter neste mandag. Årsaken er at to ansatte i SFO og barnehage i Nordre Follo kommune har fått påvist korona, skriver Østlandets Blad/VG.

 • Mandag 10. august kl. 8.27

  Fjernet isopor fra E16

  Politiet har vært ved Skarettunnelen på E16 i Hole og fjernet isopor fra veibanen.

 • Mandag 10. august kl. 1.53

  To nye trusler mot Bærums-moské

  Al-Noor islamic Centre i Bærum har mottatt to nye terrortrusler i året som har gått siden Philip Manshaus gikk til angrep på moskeen. Budstikka skriver at en trussel kom før jul, mens den andre kom i mai, mens rettssaken mot Philip Manshaus pågikk.

 • Søndag 9. august kl. 15.35

  Bebuar i omsorgsbustad koronasmitta

  Ein bebuar i ein omsorgsbustad i Askim har fått påvist koronasmitte, melder Indre Østfold kommune. Sidan onsdag har 45 personar i kommunen fått påvist smitte.

 • Søndag 9. august kl. 3.27

  Mann skadd på moped på Jevnaker

  En mopedfører i 20-åra ble natt til søndag skadd i en ulykke på Jevnaker natt til søndag. Det er mistanke om at mannen er alvorlig skadd, og han er tatt hånd om av helsepersonell.

 • Lørdag 8. august kl. 22.15

  To personer påført kuttskader

  Politipatruljer rykket ut til slagsmål i Moss der flere var involvert. To personer har fått kuttskader. – Vi tror de to har vært i klammeri med hverandre, men de har ikke alvorlige skader, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Karianne Knudsen.

 • Lørdag 8. august kl. 22.06

  Politiet avsluttet fest i Oslo

  Festdeltakerene i Middelalderparken har blitt bedt om å forlate området av politiet. På Twitter skriver politiet at de bryter åpenbart anbefalte smittevernregler og er i alderen 25-35 år.

 • Lørdag 8. august kl. 19.45

  Smittetall øker i Indre Østfold

  Lørdag kveld melder Indre Østfold kommune at de har registrert 22 nye smittede siden i går. Det er sju flere enn tidligere opplyst, og basert på flere testsvar i ettermiddag. Kommuneledelsen varsler nye tiltak fra i morgen, og ber alle innbyggere om å droppe sosiale aktiviteter.

 • Lørdag 8. august kl. 11.25

  Sykehusansatt smittet – tre isolert

  Tre pasienter er isolert etter kontakt med en koronasmittet ansatt ved Oslo universitetssykehus, opplyser sykehuset. Den ansatte var på jobb i to dager med potensiell smitte. Sykehuset sier at alle prosedyrer ble fulgt etter at de mistenkte smitte.

 • Fredag 7. august kl. 19.57

  Uavgjort for Vålerenga/Kolbotn

  Det ender 1–1 i kampen mellom Vålerenga og Kolbotn. Kolbotn ledet lenge, men etter 86 minutter stanget Celin Bizet Ildhusøy ballen inn i mål.

 • Fredag 7. august kl. 19.53

  Prøvde å stikke av fra politiet

  En bil skal ha blitt prøvd stanset etter vinglete kjøring på Furuset i Oslo. Bilen skal ha nektet å stanse for politiet, og skal deretter ha kollidert med en annen bil. To personer prøvde å stikke av, men begge skal nå være pågrepet.

 • Fredag 7. august kl. 18.24

  Påkjørt bakfra i tunnel

  Det har vært et trafikkuhell i Fosskolltunnelen på E18 i Drammen i sydgående retning. En bil er påkjørt bakfra inne i tunnelen. Nødetatene er underveis.

 • Fredag 7. august kl. 18.04

  Utsetter åpningen av Østfoldbanen

  Østfoldbanen åpner allikevel ikke for vanlig trafikk 10. august. Det opplyser Bane NOR fredag. Åpningen er foreløpig utsatt med en uke, da arbeidet ved Ski stasjon ikke er sluttført. Det betyr alternativ transport i minimum en ekstra uke for alle togreisende.

 • Fredag 7. august kl. 17.54

  Røykutvikling i hus

  Nødetatene har rykket ut til Sandsgata i Krokstadelva, der det har kommet melding om røykutvikling i et hus.

 • Fredag 7. august kl. 17.17

  Festdeltagere reist til utlandet

  Flere av dem som deltok på festene i Vestre Aker i Oslo har reist til utlandet. Det opplyser bydelsdirektøren Elisabeth Vennevold til VG, som sier det har vært vanskelig å kontakte alle. Festene har ført til 28 positive koronatester.

 • Fredag 7. august kl. 15.04

  Slagsmål på Ramstadsletta

  En person er pågrepet etter et slagsmål ved Høvik Hotell. En annen person er lettere skadet, ifølge politiet.

 • Fredag 7. august kl. 14.57

  Sjøflyulykke i Bunnefjorden

  Et sjøfly har gått ned i Bunnefjorden. Politiet har plukket opp piloten. Han er tilsynelatende uskadd. Det var ingen andre i flyet. Det ligger nå opp ned i sjøen.

 • Fredag 7. august kl. 12.46

  Eksplosjonsfare ved søppelanlegg

  Ifølge politiet er slukningsarbeidet utfordrende på grunn av eksplosjonsfaren. Det er også uklart om brannen har spredd seg til deler av bygningen. Det er satt opp en sikkerhetsavstand på 300 meter.

 • Fredag 7. august kl. 11.57

  Brann med spredningsfare i Bærum

  En gassdrevet bil som frakter avfall brenner på Isi i Bærum. Det er mye røyk i området og det er ifølge politiet spredningsfare til andre bygg.

 • Fredag 7. august kl. 11.12

  21 positive etter smittefester

  Fredag formiddag er det 21 personer som har testet positivt for koronaviruset etter fire fester på Oslos vestkant forrige uke, opplyser Frode Hagen, smittevernoverlege i Oslo kommune.

 • Fredag 7. august kl. 7.48

  Arbeidsulykke i Lier

  Politi og ambulanse er på vei til Lierstranda etter melding om en arbeidsulykke. En gravemaskin skal ha veltet i Mørkveien, og en person skal være skadet.

 • Fredag 7. august kl. 5.42

  Mangel på munnbind bekymrer OUS

  I dag kan bruk av munnbind bli påbudt eller anbefalt av Helsedirektoratet. Smittevernoverlegen ved OUS, Egil Lingaas, er bekymret for hva det kan gjøre med sykehusenes tilgang på munnbind. Han sier munnbind kan hindre dråpesmitte.

 • Fredag 7. august kl. 5.24

  MDG ba om nattestengte sparkesykler

  Samferdselsbyråd Lan Marie Berg i Oslo har bedt firmaene som leier ut elektriske sparkesykler om å stenge dem for bruk om natta, skriver Aftenposten. Hun begrunnet dette med høy ulykkesrisiko mellom klokka 22 og 07.

 • Fredag 7. august kl. 5.24

  Far fikk bot da sønnen kjørte båt

  Faren til en 13 år gammel gutt i Sandvika fikk torsdag bot for å ha latt sønnen kjøre en 12 fots båt som kan gå mer enn 10 knop. Hendelsen føyer seg ifølge politiet inn en kveld med flere oppdrag for politibåten som har resultert i bøter og forelegg.

 • Torsdag 6. august kl. 20.24

  Vannscooter-kjører fikk bot

  Politiet har gitt bot til en person de mener kjørte uvørent inne i kanalen ved Aker brygge.

 • Torsdag 6. august kl. 19.17

  Maja Lunde er årets Peer Gynt

  Forfatteren får hedersprisen på Gålå søndag. Maja Lunde er en av Norges mest kjente forfattere. Hun har gitt ut bøker i over 50 land. «Bienes historie» er en av hennes mest kjente.

 • Torsdag 6. august kl. 17.50

  Hagen-forsvarer anmelder politiet

  Tom Hagens forsvarer, Svein Holden, sier til NRK at han har bedt Spesialenheten om å etterforske politiet. Holden mener Tom Hagen er forhåndsdømt og at taushetsbelagte opplysninger kommer ut gjennom lekkasjer fra politiet.

 • Torsdag 6. august kl. 16.33

  40 koronasmittede i Oslo

  Så langt er det registrert 40 koronasmittede i Oslo denne uka. Det kommer fram i en pressemelding fra Helseetaten. Antallet smittede har ligget på omkring 20 per uke siden uke 27, men nå har det økt.

 • Torsdag 6. august kl. 16.32

  Bekymret for økt smitte i Oslo

  Smittesituasjonen i Oslo har holdt seg stabilt lav i sommer, men det registreres en økning grunnet flere separate saker, skriver kommunen i en pressemelding. Helsebyråd Robert Steen er bekymret for økningen og ber folk holde avstand og ha god hygiene.

 • Torsdag 6. august kl. 16.27

  MC-fører ved bevissthet

  MC-føreren som var involvert i ulykken i Nesbyen, er ved bevissthet, melder politiet. Føreren har smerter i ben og overkropp etter sammenstøtet med en bil, der det satt tre personer. De skal ikke være skadd. Ulykken skjedde på en sidevei til riksvei 7.

 • Torsdag 6. august kl. 15.33

  Femte person smittet etter fester

  Totalt fem personer er bekreftet smittet etter de fire festene i bydel Vestre Aker i Oslo sist helg, skriver VG. Bydelsoverlege Olaf Hesle i Ullern bekrefter det til avisa torsdag ettermiddag,

 • Onsdag 5. august kl. 16.26

  Trafikkulykke på E18 Sandvika

  Nødetatene er på E18 Sandvika i Bærum, etter meldinger om en trafikkulykke med tre biler. De involverte klager over nakkesmerter, skriver politiet på Twitter. Trafikken flyter sakte forbi.

 • Onsdag 5. august kl. 11.24

  Boligprisene i Follo ned i juli

  Boligprisene i Norge steg med 0,4 prosent i juli, viser ferske tall fra Eiendom Norge. Sterkest prisutvikling var det i Kristiansand, Tønsberg med Færder og Porsgrunn/Skien, mens Follo hadde nedgang på 0,2 prosent. Les mer.