Nyheter - Oslo & Akershus:

 • Mandag 1. juni kl. 15.49

  Trafikkulykke i Moss

  To personbiler har kollidert ved Verne kloster i Moss kommune. Ifølge politiet er alle ute av bilene og framstår som uskadet. Nødetatene er på vei.

 • Søndag 31. mai kl. 21.38

  Flere hendelser i hovedstadsområdet

  Brannvesenet i Oslo, Asker og Bærum har jobbet med flere branner samtidig i kveld. I Sinsenveien lufter de etter brann i en tørketrommel, og i Undelsatadveien i Asker har det vært brann i kjeller. Der jobbes det med lufting. Søppelkassebrannen på Hovedøya er slukket.

 • Lørdag 30. mai kl. 11.18

  Melding om brann i bygning

  Nødetatene er på vei til Haugenstua i Oslo etter melding om brann i et bygg. Politiet opplyser at det skal være flammer på stedet.

 • Fredag 29. mai kl. 20.48

  Slokket brann på lekeplass

  Det skal vært et branntilløp på en lekeplass på Almemoen i Hønefoss fredag. En nabo slokket brannen selv med en hageslange, og ingen ble skadet i brannen.

 • Fredag 29. mai kl. 12.19

  Lønnstilskudd til bedrifter

  Regjeringen lanserer en kortvarig støtteordning med lønnstilskudd for bedrifter som tar tilbake permitterte nå i sommer. Det sa statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse fredag. Fredag la regjeringen fram en krisepakke for norsk økonomi.

 • Fredag 29. mai kl. 9.13

  Mobbing av den samiske kulturen

  En ny rapport om samers og kveners folkehelse viser at en av tre samer har opplevd diskriminering de siste to årene. 21 000 personer fra Troms- og Finnmark har svart på spørsmål om levekår, språk, kultur og helse. – I dag skjer mye av den utilbørlige adferden via kommentarfelter i sosiale medier og andre medier, sier leder ved Senter for samisk helseforskning, Ann Ragnhild Broderstad.

 • Torsdag 28. mai kl. 18.04

  Skal etterforske MC-ulykke

  UP-sjef Steven Hasseldal har oversendt en MC-ulykke på Liertoppen tirsdag til Spesialenheten for politisaker, skriver han på Twitter. En video delt i sosiale medier har vekket spekulasjoner om hvorvidt en sivil politibil bevisst kjører borti motorsykkelen.

 • Torsdag 28. mai kl. 14.34

  Oslo-klasser kan samles igjen

  Fra torsdag fjernes enmeterskravet i Oslo-skolene, og hele skoleklasser kan igjen samles i klasserommet igjen, skriver Dagsavisen, På skolene skal man fortsatt unngå fysisk kontakt mellom personer, men hele klasser regnes som én kohort.

 • Torsdag 28. mai kl. 14.24

  Vil ikke ha religiøse ritualer

  Oslo kommune bør fjerne religiøse ritualer fra skolen, mener Tros- og livssynsutvalget som i et år har sett på hovedstadens livssynspolitikk. De foreslår at gudstjenester, bønnesamlinger, andre ritualer eller markeringer ikke bør foregå i skoletiden.

 • Torsdag 28. mai kl. 10.37

  Grønt lys for treningskamper

  Norges Fotballforbund åpner nå for at klubbene i Eliteserien, Toppserien og 1. divisjon kan spille treningskamper. Det bekrefter NFF på egne nettsider. Kravene i helseprotokollen for treningsaktiviteter gjelder inntil videre også for treningskamper.

 • Torsdag 28. mai kl. 8.31

  Flere reiste kollektivt i 2019

  I 2019 ble det registrert over 718 millioner reiser med kollektivtransport i Norge, opp 5,3 prosent fra året før, opplyser Statistisk sentralbyrå. Det tilsvarer 35,9 millioner flere reiser i 2019, ifølge SSB.

 • Onsdag 27. mai kl. 19.23

  Budsjettsprekk for Lørenskog-skole

  Nye Fjellhamar skole i Lørenskog blir over 300 millioner kroner dyrere enn antatt, skriver Romerikes Blad. Pprislappen for det som blir Norges største barneskole er nå 2,1 milliarder kroner. Kommunestyret skal stemme over planene 17. juni.

 • Onsdag 27. mai kl. 6.49

  Ungdommer med luftvåpen pågrepet

  To tenåringer ble pågrepet av politiet på Momarken ved Mysen i natt. Den ansatte på bensinstasjonen varslet politiet. Da de kom til stedet fant de luftvåpen i baksetet på bilen og de oppdaget at bilen hadde falske skilt.

 • Tirsdag 26. mai kl. 18.39

  Feil med trygghetsalarmer i Drammen

  «En nettverksfeil fører til at trygghetsalarmene ikke virker som de skal», melder Drammen kommune på Facebook. Feilen skal skyldes problemene med Telia-nettet. Det jobbes med å rette opp feilen.

 • Tirsdag 26. mai kl. 13.58

  Mann til sykehus med hodeskader

  En mann er kjørt til sykehus med hodeskader, etter en mulig voldshendelse om bord på en båt ved Aker brygge. Det melder Oslo-politiet på Twitter. En annen mann er pågrepet, mistenkt for forholdene. Begge er i 40- eller 50- åra.

 • Tirsdag 26. mai kl. 10.33

  Innrømmer å ha kjørt på politimann

  Mannen i 40-årene som kjørte på en politimann i Skjeberg for en uke siden, innrømmer at han kjørte på mannen, men har ikke noen god forklaring på hvorfor det skjedde. Det sier etterforskningsleder ved Follo politistasjon Siri Buer Svendsen.

 • Tirsdag 26. mai kl. 10.03

  Kraftig fall i grensehandelen

  Nordmenns grensehandel falt 57 prosent i første kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). I første kvartal endte grensehandelen på 1,7 milliarder kroner. Reiserestriksjonene i forbindelse med koronapandemien er årsak til fallet. Statistikken lages ved hjelp av en spørreundersøkelse og SSB sier det er knyttet stor usikkerhet til tallene.

 • Tirsdag 26. mai kl. 8.48

  Vannlekkasje i Østre Aker vei

  Det er en vannlekkasje i Østre Aker vei ved Haugenstua, retning sentrum, opplyser politiet på Twitter. Dette gir noen problemer for trafikken, ifølge politiet, som er på stedet sammen med Vann- og avløpsetaten.

 • Tirsdag 26. mai kl. 8.26

  Fylkesvei 50 fortsatt stengt

  Fv50 mellom Hol og Aurland er fortsatt stengt på grunn av snøras. Det vil bli tatt en ny vurdering klokka 16 i ettermiddag.

 • Tirsdag 26. mai kl. 6.33

  Drapstiltalt må i retten i dag

  I dag starter rettssaken mot en 31 år gammel mann som er tiltalt for å ha drept moren sin med kniv i en leilighet på Ellingsrud i februar i fjor. Statsadvokaten mener mannen var psykotisk, og vil kreve at han dømmes til psykisk helsevern.

 • Mandag 25. mai kl. 10.08

  Fekk våpenkontrakt på 500 millionar

  Kongsberg Defence & Aerospace skal levere den fjernstyrte våpenstasjonen Protector til det kanadiske forsvaret. Protector vil verte integrert i Canada sine pansra køyretøy, skriv Kongsberg i ei pressemelding. Kontrakten er verdt 500 millionar.

 • Mandag 25. mai kl. 10.03

  Unge på Grorud kan få fritidskort

  I bydel Grorud og 13 kommuner skal unge kunne få et statlig finansiert fritidskort, skiver Dagsavisen. De kan søke om støtte til organiserte fritidsaktiviteter og få 1000 kroner i halvåret. Prosjektlederen sier dette vil hjelp fattige familier.

 • Mandag 25. mai kl. 9.08

  Bustadbygginga går ned

  Frå mars til april falt talet på igangsetjingsløyve til bustadbygging med over 21 prosent, syner ferske tal frå Statistisk sentralbyrå. I heile fyrste kvartal vart det gitt 11,2 prosent færre byggeløyve enn på same tid i fjor.

 • Mandag 25. mai kl. 7.21

  Vil ha fritak fra karanteneregler

  Innbyggere i grensekommuner bør slippe karantene etter å ha vært i Sverige. Det skriver kommunedirektør i Halden kommune Roar Vevelstad i et brev til Helsedirektoratet, ifølge Halden Arbeiderblad. Mange haldensere rammes hardt av karantenereglene.

 • Søndag 24. mai kl. 20.55

  – Ser på tiltak

  Burger King innrømmer at det blei for mange menneske på same tid på restauranten i Stavanger, som blei hastestengd natt til søndag etter brot på smittevernlova. Dei skriv til NRK at dei kan unngå liknande situasjonar og at dei ser på tiltak.

 • Søndag 24. mai kl. 20.08

  Slått i hodet med en vannkoker

  Politiet melder på Twitter at de har kontroll på en mulig gjerningsperson etter å ha rykket ut til en gateadresse i Oslo. Politiet fikk melding om bråk og om at en person skal ha blitt slått i hodet med en vannkoker. Ambulansen ivaretar fornærmede.

 • Søndag 24. mai kl. 20.08

  Slått i hodet med vannkoker

  Politiet melder på Twitter at de har kontroll på en mulig gjerningsperson etter å ha rykket ut til en gateadresse i Oslo. Politiet fikk melding om bråk og om at en person skal ha blitt slått i hodet med en vannkoker. Ambulansen ivaretar fornærmede.

 • Søndag 24. mai kl. 18.38

  Svidd mat var årsak til røyk

  Svidd mat på komfyren var årsaken til røyk i en leilighet i Tante Ulrikkes vei på Stovner i Oslo søndag. Det var ingen i leiligheten da røykdykkere tok seg inn.

 • Lørdag 23. mai kl. 13.03

  Slagsmål over avstand

  Både politi og ambulanse rykket ut til Meny i Østfoldhallen i Fredrikstad etter melding om slagsmål inne i butikken. Slåsskampen hadde oppstått som følge av at folk sto for nærme hverandre, ifølge politiet.

 • Lørdag 23. mai kl. 12.31

  Bygdøy-villa er Norges dyreste

  Hedgefondforvalter Thor Johan Furuholmen har solgt villaen sin på Bygdøy for rundt 250 millioner kroner. Det gjør boligen til den dyreste som er solgt i Norge. Det skriver Dagens Næringsliv. Villaen fra 2007 har et bruksareal på 1.229 kvadratmeter.

 • Lørdag 23. mai kl. 10.54

  Undersøker brannstedet

  Politiet undersøker nå campingvognen på Bogstad i Oslo som brant natt lørdag. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. En person døde i brannnen.

 • Lørdag 23. mai kl. 7.38

  Tar gjenvalg

  Både Kari Elisabeth Kaski (32) og Petter Eide (60) fra Oslo SV ønsker en ny periode på Stortinget, skriver Dagsavisen. Både Kaski og Eide ble valgt inn ved forrige stortingsvalg i 2017 for første gang.

 • Fredag 22. mai kl. 18.59

  Frontskader etter russebilkrasj

  En personbil skal ha truffet en russebuss i en rundkjøring i Kongsberg, for så å stikke fra stedet med skader i fronten av bilen. – Politiet leter nå etter bilen, sier operasjonsleder Marianne Mørch. Russebussene har rullet videre, ingen er skadet.

 • Fredag 22. mai kl. 18.51

  Se distriktsnyhetene klokka 19.30

 • Fredag 22. mai kl. 13.59

  Etterlyser stjålet båt

  Politiet ønsker tips etter at en skjærgårdsjeep er stjålet fra Vesterøy på Hvaler i løpet av natten. Det er en Yamarin 5930 HT hvit med en blå stripe. Båten stod på en bilhenger med reg. nr. UP 8805.

 • Fredag 22. mai kl. 5.27

  Etterforsker bilbranner

  Politiet etterforsker om bilbrannene på Majorstuen i Oslo natt til fredag var påtent, men de har ingen mistanke til det. Bilene stod like ved hverandre. En av dem er tauet inn for å finne årsaken til brannene.

 • Torsdag 21. mai kl. 21.52

  Bever i Frogneparken

  En bever ble observert i Frognerparken torsdag. Beveren svømte rundt i vannet og var tilsynelatende uberørt av de skuelystne som stoppet opp for å se på den. Den har trolig flyttet inn i Frognerelva, som er bekken som renner gjennom Frognerparken.

 • Torsdag 21. mai kl. 18.38

  4-åring til sykehus etter ulykke

  Et barn på 4 år er kjørt med ambulanse til Sykehuset Østfold etter en trafikkulykke på Hvitsten i Vestby. Politiet opplyser at barnet, som syklet, skal ha hatt et sammenstøt med en bil.

 • Torsdag 21. mai kl. 13.32

  Brann i bolig i Lier

  Nødetatene rykket torsdag formiddag ut til brann i en bolig i Lier. De har nå ankommet stedet, og beboerne er evakuert. Det skal dreie seg om et lite branntilløp inne i huset. Det er ikke lenger røyk eller ild på stedet.

 • Torsdag 21. mai kl. 13.23

  Trafikkulykke i Nesbyen

  Fylkesvei 30 i Tylldal er stengt på grunn av trafikkuhell. En motorsykkel skal ha vært i en singelulykke. Nødetatene er på vei til stedet.