Nyheter - Oslo & Akershus:

 • Fredag 15. februar kl. 23.57

  Ein arrestert for å vise pistol

  Politiet i Oslo har arrestert ein person for å ha vist fram ein pistol til ein annan person i Brugata. Det blei funne ein pistol i bukselinningen, skriv Oslo politidistrikt på Twitter.

 • Fredag 15. februar kl. 21.40

  Kjørt til legevakt

  En person ble slått og sparket bevisstløs i slåsskampen på Grønland t- banestasjon. Den skadde er nå bevisst, og han kjøres legevakta, ifølge politiet. De søker fortsatt etter gjerningsmannen.

 • Fredag 15. februar kl. 21.34

  Dømt for blant annet voldtekt

  En 49 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fire år og to måneders fengsel for voldtekt av en 17 år gammel gutt og seksuelle overgrep mot to 15-åringer. Alle tre asylsøkere. Mannen ble pågrepet av politiet 11. januar 2016, skriver Nettavisen.

 • Fredag 15. februar kl. 21.34

  Dømt for voldtekt av 17-åring

  En 49 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fire år og to måneders fengsel for voldtekt av en 17 år gammel gutt og seksuelle overgrep mot to 15-åringer. Alle tre asylsøkere. Mannen ble pågrepet av politiet 11. januar 2016, skriver Nettavisen.

 • Fredag 15. februar kl. 21.27

  Forsinkelser på Hovedbanen

 • Fredag 15. februar kl. 21.27

  En person skadd i slåsskamp

  Politiet har fått melding om flere ungdommer som slåss på Grønland T-banestasjon. En person ligger nede, er skadet og får behandling av helsepersonell. Uklart skadeomfang, ifølge politiet. De søker etter flere personer som har løpt fra stedet.

 • Fredag 15. februar kl. 20.17

  Romsås: Mann truet med kniv

  Politiet har kjørt en mann til arresten, etter at han truet flere personer på Romsås T- banestasjon med kniv. Første politipatrulje ble også truet av mannen, men han slapp kniven. Ingen personer ble skadet.

 • Fredag 15. februar kl. 19.12

  Signalfeil på T-banen

 • Fredag 15. februar kl. 18.45

  JAAAAAA!

  Henrik Kristoffersen er verdensmester i storslalåm!!!! Pinturault tar bronsen, 42 hundredeler bak!

 • Fredag 15. februar kl. 18.45

  JAAAAAA!!!!

  Henrik Kristoffersen er verdensmester i storslalåm!!!! Pinturault tar bronsen, 42 hundredeler bak!

 • Fredag 15. februar kl. 17.21

  Lindén utleveres i mars

  Makaveli Lindén blir utlevert til Norge i mars, opplyser den franske påtalemyndigheten NRK. Lindén ble pågrepet i Dijon i slutten av oktober i fjor, etter å ha blitt siktet for å ha drept 24 år gamle Heikki Bjørklund Paltto på Majorstuen.

 • Fredag 15. februar kl. 17.15

  Oslofjordtunnelen åpen igjen

  E134 Oslofjordtunnelen er igjen åpen for trafikk østover mot Drøbak. Den var tidligere stengt på grunn av en bilstans inne i tunnelen.

 • Fredag 15. februar kl. 15.15

  Går ut med navn på drapsoffer

  Politiet går nå ut med navnet på drapsofferet på Bjørndal. Politiet kan bekrefte at det var Ramilem Kamal f. 1976 som ble drept på Bjørndal. Navnet frigis i samråd med pårørende.

 • Fredag 15. februar kl. 14.47

  Godt Brød-ansatte streiker

  De ansatte ved kafé- og bakerikjeden Godt Brøds avdeling i Nydalen i Oslo har gått ut i streik i dag. De ansatte har i flere måender krevd en tariffavtale, skriver frifagbevegelse.no, som også skriver at ledelsen i Godt Brød ikke ønsker å uttale seg.

 • Fredag 15. februar kl. 14.25

  El-sparkesykler til Fornebu i april

  400 elektriske sparkesyklar kjem på plass på Fornebu i Bærum. Det er Urban Sharing som står bak prosjektet, dei seier til Aftenposten at dette er ein pilot og at dei ikkje ser vekk ifrå at elektriske sparkesyklar også kan kome til Oslo etterkvart.

 • Fredag 15. februar kl. 13.44

  Ingen livsbevis

  Det har enno ikkje kom bevis for at Anne-Elisabeth Hagen frå Lørenskog er i live, seier politiets etterforskingsleiar Tommy Brøske til Romerikes Blad. Det er 107 dagar sidan kvinna forsvann frå heimen på Fjellhamar. Politiet har fått over 1.400 tips.

 • Fredag 15. februar kl. 11.07

  Innbrudd på gårder i Frogn

  I natt var det tre innbrudd i Follo. Det har vært grove tyverier og innbrudd i området siste måneden. Med tanke på antall saker og fremgangsmåte ser vi på de sakene i sammenheng, sier operasjonsleder Kristian Loraas i Øst politidistrikt.

 • Fredag 15. februar kl. 11.07

  Innbrudd på gårder i Drøbak

  I natt var det tre innbrudd i Follo. Det har vært grove tyverier og innbrudd i området siste måneden. Med tanke på antall saker og fremgangsmåte ser vi på de sakene i sammenheng, sier operasjonsleder Kristian Loraas i Øst politidistrikt.

 • Fredag 15. februar kl. 8.03

  Oslo Frp vil ha «portforbud»

  For å hindre knivstikking, vil Oslo Frp bøtelegge foreldre som lar barna være ute lenger enn klokka til 23 på kvelden, meldte TV 2 i går kveld. SVs Petter Eide reagerer: – Sånt kan man finne på å gjøre i Nord-Korea, ikke i Norge, sier Eide til NRK.

 • Fredag 15. februar kl. 7.43

  Escape Rooms må brannsikres

  Bare ett av ni undersøkte Escape Rooms i Oslo hadde godkjente lokaler. Nå må alle søke om det, skriver Oslo kommune på sine sider. Fordi fenomenet er ganske nytt, er det ikke utarbeidet egne retningslinjer for hvordan rommene skal brannsikres.

 • Fredag 15. februar kl. 6.09

  Vil innføre «hen» i Oslo

  Oslo-byrådet vil innføre «hen», i tillegg til han og henne, i det kommunale språket. De har nå sendt ut spørsmålet på høring, skriver VG. Byrådet sier de ønsker å skape norsk kommunal språkhistorie.

 • Fredag 15. februar kl. 6.07

  Store pillebeslag på Gardermoen

  Et gigantbeslag av et morfinlignende legemiddel har blitt gjort på Gardermoen. Over 200.000 piller ble beslaglagt i løpet av tre uker. Det er nesten like mye som hele 2017, skriver VG. Pillene fås på resept i Norge, men er på narkolisten i Europa.

 • Fredag 15. februar kl. 5.59

  Krev millionar frå barnehagar

  Seks barnehagar må betale tilbake 4,5 millionar kroner dei har fått i tilskot, krev Oslo kommune. Høge lønningar, låg «vaksentettleik» og helgeturar til europeiske storbyar er noko av det kommunen reagerer på, skriv Dagbladet.

 • Fredag 15. februar kl. 5.51

  Flere opplever mobbing

  Flere 7.-klassinger mobbes i Asker sammenlignet med resten av landet, viser en elevundersøkelse. Nær en av ti føler seg mobbet to til tre ganger i måneden eller mer. Mobbing av elever på skolen i kommunen er tredoblet på fire år, skriver Budstikka.

 • Fredag 15. februar kl. 5.28

  Mann med pisk pågrepet

 • Torsdag 14. februar kl. 21.52

  Ekstraordinær båndtvang opphevet

  Den ekstraordinære båndtvangen er opphevet. Etter det milde været den siste uka, har snømengdene blitt mindre, og forholdene for vilt har blitt bedre. Bymiljøetaten har derfor vedtatt å oppheve den ekstraordinære båndtvangen med umiddelbar virkning.

 • Torsdag 14. februar kl. 20.12

  Vil ha forvaring etter knivstikking

  Det er lagt ned påstand om 9 års forvaring i ankesaken for mannen som knivstakk ei jente på en skole i Lier. Det er det samme som dommen i tingretten. Mannen erkjenner skyld for drapsforsøk, men mener forvaringsdom er for strengt ifølge forsvareren.

 • Torsdag 14. februar kl. 18.55

  Angret på ransforsøk

 • Torsdag 14. februar kl. 17.51

  To personer pågrepet for ran

 • Torsdag 14. februar kl. 16.49

  Vil spre innvandrere

  Politimesteren i Oslo vil bosette innvandrere andre steder enn i hovedstaden. Politimesterens uttalelser kommer etter økningen i antallet knivhendelser i hovedstaden den siste tiden.

 • Torsdag 14. februar kl. 16.25

  VG: Sjekkar konfliktar i Hagen-saka

  Politiet undersøker om det finnast potensielle fiendar som kan ha hatt som mål å råke ekteparet Hagen, i samband med bortføringssaka i Lørenskog. Det skriv VG. Avisa skriv at potensielle konfliktar i forretningane og privatlivet vert sjekka.

 • Torsdag 14. februar kl. 16.02

  MDG, Raudt og SV fram i Oslo

  Miljøpartiet dei Grøne, Raudt og SV er dei store vinnarane i ei ny måling for Oslo gjort av Norstat. Men den auka oppslutnaden går til dels utover Ap i hovudstaden, som fell markant. Også Høgre går kraftig fram i Oslo, samanlikna med Stortingsvalet.

 • Torsdag 14. februar kl. 15.59

  Skulpturpark får milliongave av DNB

  Med 2,75 millioner kroner bidrar Sparebankstiftelsen DNB til ferdigstillingen av de tre siste skulpturere, til den planlagte skulpturparken på Klosterenga i Oslo, melder VårtOslo.

 • Torsdag 14. februar kl. 13.38

  Pågrepet for å gå med pistol

  Et vitne observerte en person i Mariboes gate som mistet en pistol. Han ble stanset rett i nærheten og politiet fant en luftpistol på han, sier operasjonsleder Gjermund Stokkeli i politiet. Han var også etterlyst og ble pågrepet på stedet.

 • Torsdag 14. februar kl. 13.27

  Politiutrykning til Nesbru skole

  Ansatte ved Nesbru videregående skole varslet om trusler som var fremsatt av en elev og rettet mot en annen elev. Flere patruljer ble sendt til stedet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkeli. Politiet har kontroll på eleven og undersøker videre.

 • Torsdag 14. februar kl. 11.44

  Antall uføre har økt

  Antallet uføretrygdede i Oslo var i slutten av desember nesten sju prosent høyere enn ett år tidligere. Økningen i antallet skyldes blant annet nye regler for arbeidsavklaringspenger, opplyser NAV.

 • Torsdag 14. februar kl. 11.43

  Moren delvis frikjent

  Moren i den såkalte Valdres-saken er frifunnet for ha hensatt datteren i hjelpeløs tilstand, men kjennes skyldig i grov mishandling av 13 år gamle Angelica. Hun dømmes til åtte måneders betinget fengsel.

 • Torsdag 14. februar kl. 10.32

  Mann pågrepet etter trusler

  En person ble i går kveld pågrepet og siktet for å ha fremsatt trusler mot rådhuset i Nittedal. Truslene om at det var en bombe i Rådstua skal ha kommet over telefon. Mannen avhøres torsdag, skriver politiet i Øst på Twitter.

 • Torsdag 14. februar kl. 9.58

  Mann har slått og truet trikkefører

 • Torsdag 14. februar kl. 9.54

  Mann pågrepet for bombetrusler

  En mann i 40-årene fra Romerike er pågrepet og siktet for å ha ringt inn to bombetrusler mot rådhuset i Nittedal onsdag formiddag. Truslene ble raskt avkreftet av politiet. Mannen vil bli avhørt på Lillestrøm politistasjon torsdag.