Nyheter - Oslo & Akershus:

 • I dag kl. 4.27

  Pågrepet etter skudd på Karl Johan

  En person er pågrepet etter at det skal ha blitt skutt med en pistol i Karl Johans gate i Oslo. Politiet sier til NRK at de fant et skarpladd våpen på mannen, som ble pågrepet uten dramatikk. Politiet tror ikke at noen er skadd etter skytingen.

 • Mandag 21. oktober kl. 18.27

  Ny pågripelse etter ran på Bøler

  Politiet melder at en fjerde person er pågrepet, mistenkt for å ha vært delaktig i ranet på Bøler i formiddag. Han er kjørt arresten og vil bli avhørt. En av de fire pågrepne er over 18 år, mens de tre andre er mindreårige, ifølge politiet.

 • Mandag 21. oktober kl. 16.50

  To til pågrepet på Bøler

 • Mandag 21. oktober kl. 15.37

  Tåsentunnelen åpnet

  Nå er det fri ferdsel igjen i tunnelen, som var stengt vestover etter trafikkuhell mellom lastebil og personbil i retning Lysaker. Det henger igjen mye kø.

 • Mandag 21. oktober kl. 15.26

  Tåsentunnelen sperret

 • Mandag 21. oktober kl. 15.22

  Fant brannbomber på Kjeller

  Under opprydding på Kjeller flyplass nylig ble det funnet 46 brannbomber. Bombene er fra andre verdenskrig. To av bombene var blindgjengere og er uskadeliggjort, skriver Romerikes Blad. Ifølge Forvarsbygg er det ikke farlig å oppholde seg på flyplassen.

 • Mandag 21. oktober kl. 15.16

  Kamzy varaordfører

  Alt tyder på at Kamzy Gunaratnam (Ap) fortsetter som varaordfører i Oslo. Det har vært spekulert i om MDG skulle få vervet, men etter det NRK erfarer er dette neppe aktuelt. Marianne Borgen (SV) blir gjenvalgt som ordfører i bystyret onsdag.

 • Mandag 21. oktober kl. 14.17

  Sikringsarbeid igang

  Norges vassdrags- og energidirektorat og Nittedal kommune har startet sikringsarbeidet etter skredet i september. En gravemaskin med ekstra lang arm jobber i skredgropen. Grunnen skal stabiliseres med kalk og sement før terrenget bygges opp igjen.

 • Mandag 21. oktober kl. 14.08

  Over 6000 lovbrudd i Velferdsetaten

  Velferdsetaten i Oslo kommune har totalt 6852 brudd på Arbeidsmiljøloven fra 2016 til og med september 2019. Det viser tall som NRK har fått innsyn i. Dermed er antall dokumenterte overtidsbrudd i Oslo kommune de siste årene totalt 99.169.

 • Mandag 21. oktober kl. 12.57

  Tenåring slått og ranet i Oslo

  En 17 år gammel gutt ble mandag formiddag slått og ranet på Bøler i Oslo. Politiet har pågrepet en person, og utelukker ikke flere pågripelser. Ranet skjedde etter en helg med et tosifret antall tilfeller av blind vold.

 • Mandag 21. oktober kl. 11.19

  To nye uker i isolasjon

  Oslo tingrett har besluttet at Philip Manshaus skal sitte i fullstendig isolasjon i to nye uker. 7. oktober ble den draps- og terrorsiktede 22-åringen varetektsfengslet i fire uker, de to første i full isolasjon. Mandag ble isolasjonen forlenget.

 • Mandag 21. oktober kl. 10.03

  Regionale NRK-sendinger fra Østfold

  NRKs sending fra Østlandssendingen, Buskerud og Østfold skal sendes fra Fredrikstad, melder NRK. Flere regionale sendinger blir slått sammen som følge av regionreformen. Fra nyttår flyttes regionsendingene til etter Dagsrevyen, med sendestart 19.45.

 • Mandag 21. oktober kl. 10.03

  Regionale TV-sendinger fra Østfold

  NRKs TV-sendinger fra Østlandssendingen, Buskerud og Østfold skal sendes fra Fredrikstad. Flere regionale sendinger blir slått sammen som følge av regionreformen. Fra nyttår flyttes de sendingene til etter Dagsrevyen, med sendestart 19.45

 • Mandag 21. oktober kl. 9.44

  Kosmetikkjede begjært konkurs

  Cosmetic Group, som eier kosmetikkjedene Vita og Loco, har innlevert konkursbegjæring, melder NTB. Det er 23 Loco-butikker og 207 franchisedrevne Vita-butikker, med i alt 1000 ansatte. Styret håper hele eller deler av virksomheten kan drives videre.

 • Mandag 21. oktober kl. 6.40

  Utelukker ikke flere ras

  Geologer utelukker ikke at mer stein og jord kan rase ned fjellskrenten på Kolsås. Men de ser det som lite sannsynlig at bebyggelsen er i faresonen, skriver Budstikka. Søndag gikk et ras på omtrent 50x50 meter fra Kolsåstoppen til Åsbråtan.

 • Mandag 21. oktober kl. 6.28

  Oslo ga minst

  Oslo ga i snitt snaue 27 kroner pr. innbygger til årets tv-aksjon. Dermed ga Oslo-folk minst pr. innbygger i landet, sammen med Østfold. I Akershus ga de i snitt drøye 30 kroner. Snittet i landet er litt over 41 kroner. Årets aksjon gikk til Care.

 • Søndag 20. oktober kl. 23.47

  220 millioner til TV-aksjonen

  TV-aksjonen samlet inn 220 millioner til CAREs arbeid for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. – I dag har hele Norge åpnet både hjerter og lommebøker. Jeg er så takknemlig og rørt, sier Gry Larsen, generalsekretær i en pressemelding.

 • Søndag 20. oktober kl. 23.45

  Mistenker at bilbrann var påsatt

  Nødetatene rykket sent søndag kveld ut til en bilbrann på Haugenstua i Oslo. BIlen stod på en parkeringsplass. – Det er gjort funn i nærheten av bilen som styrker mistanken om at brannen kan ha vært påsatt, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

 • Søndag 20. oktober kl. 21.24

  Seriegull til LSK nok en gang

  LSK kvinner spilte 2-2 mot Kolbotn i dag og sikret seg med det mesterskapet i Toppserien i fotball med to serierunder igjen. Det var klubbens sjette strake mesterskap og sjuende totalt.

 • Søndag 20. oktober kl. 17.50

  Slagsmål i Lillestrøm

 • Søndag 20. oktober kl. 16.00

  MDG takker nei til Høyre-tilbud

  Høyre har tilbudt MDG å støtte et sentrumsbyråd i Oslo – uten Høyre, skriver Aftenposten. Miljøpartiet De Grønne har takket nei til tilbudet. De legger frem politisk plattform med Ap og SV til uken.

 • Søndag 20. oktober kl. 15.49

  Femte tenåring pågrepet

  Politiet har pågrepet en femte tenåring som er mistenkt for å stå bak volden mot en mann i 20-årene i Slemdalsveien natt til søndag. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, skriver politiet på Twitter.

 • Søndag 20. oktober kl. 15.12

  Ingen personer tatt av raset

  Politiet sier de er ganske sikre på at ingen folk har gått med i raset som gikk i området Åsbråtkleiva på Kolsås i Bærum i Akershus natt til søndag. – En geolog er på vei for å vurdere rasfaren videre, sier innsatsleder i politiet, Brian Skotnes.

 • Søndag 20. oktober kl. 13.43

  Raset gikk over tursti - sperrer

 • Søndag 20. oktober kl. 13.24

  Uavklart om noen er tatt av ras

 • Søndag 20. oktober kl. 11.31

  Tre pågrepet etter gruppevold

  Politiet har pågrepet en tredje tenåring som er mistenkt for å stå bak volden mot en mann i 20-årene i Slemdalsveien natt til søndag. Voldshendelsen er en av flere i helgen som skaper bekymring for en ny trend med gruppevold i Oslo.

 • Søndag 20. oktober kl. 10.26

  Erkjenner vold - nekter for drap

  Mannen som er tiltalt for å ha slått i hjel en 37-åring på Bjerke i 2017, hadde ikke i tankene at offeret skulle dø av den grove volden, hevder forsvareren.Tirsdag møter mannen i Borgarting lagmannsrett.

 • Søndag 20. oktober kl. 10.25

  Jordras stenger vei

 • Søndag 20. oktober kl. 9.48

  Vil øke støtten til Natteravnene

  Høyres gruppeleder i bystyret i Oslo, Eirik Lae Solberg, foreslår økt støtte til frivillig innsats etter flere voldshendelser i hovedstaden i helgen. – Byrådet har mistet kontrollen over voldsutviklingen i Oslo, sier Solberg til Aftenposten.

 • Søndag 20. oktober kl. 9.27

  Ikke alvorlig skadd - mistenker rus

  Politiet melder at bilføreren som kjørte ut av veien på E18 i Bærum trolig ikke er alvorlig skadd som først antatt. Mannen i 20-årene er mistenkt å ha kjørt i høy hastighet mens han var ruspåvirket, før utforkjørselen ved Høvik tidlig søndag morgen.

 • Søndag 20. oktober kl. 9.07

  Hovland slo tilbake

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i Sør-Korea med nok en runde på 69 slag (-3), etter en svak dag med to over par lørdag. Dermed endte han totalt sju under par, og ble nummer 31. Amerikanske Justin Thomas vant, 20 under par.

 • Søndag 20. oktober kl. 8.34

  To pågrepet etter gruppevold

  Politiet har pågrepet og siktet to personer for vold i Oslo. En mann i 20-årene ble kjørt til legevakt etter at fire-fem personer slo og sparket ham i hodet natt til søndag. Det skjedde i Slemdalsveien og voldsmennene skal være tenåringsgutter.

 • Søndag 20. oktober kl. 8.34

  To pågrepet etter vold

  Politiet har pågrepet og siktet to personer for vold i Oslo. En mann ble kjørt til legevakt etter at fire-fem personer slo og sparket ham i hodet natt til søndag. Det skjedde i Slemdalsveien og voldsmennene ble beskrevet som tenåringsgutter.

 • Søndag 20. oktober kl. 5.48

  Alvorlig skadd i ulykke på E18

  En mann i 20-årene er alvorlig skadd etter en trafikkulykke på E18 ved Høvik i Bærum tidlig søndag morgen. Nødetatene ble varslet om ulykken som skjedde på E18 utgående fra Oslo rett etter klokka 5. Politiet mistenker høy fart.

 • Søndag 20. oktober kl. 3.49

  Uvanlig mye vold i Oslo

  Politiet i Oslo sier det natt til søndag var uvanlig mye vold, mellom 15 og 20 tilfeller, for det meste i sentrum. Felles for mange av sakene var at gjerningspersonene var unge menn med utenlandsk opprinnelse, ifølge politiet.

 • Søndag 20. oktober kl. 3.49

  Mye uprovosert vold i Oslo

  Politiet i Oslo sier det har vært mellom 15 og 20 tilfeller av uprovosert vold i byen natt til lørdag, det meste i sentrum. Felles for mange av sakene er at gjerningspersonene er unge menn med utenlandsk opprinnelse, ifølge politiet.

 • Søndag 20. oktober kl. 3.47

  Seks pågrepet etter masseslagsmål

  I Oslo sentrum har rundt 20 ungdommer i 16- til 18-årsalderen ha vært innblandet i et masseslagsmål på Youngstorget. Seks personer er pågrepet og kjørt til arresten, melder politiets operasjonssentral på Twitter.

 • Søndag 20. oktober kl. 2.38

  Mann overfalt av ungdommer

  Oslo-politiet leter etter flere yngre gutter med caps etter at en mann ble slått ned i Slemsdalsveien i Oslo vest ved 2-tiden i natt. Politi og ambulanse bistår. De unge gjerningspersonene skal ha løpt fra stedet.

 • Søndag 20. oktober kl. 2.38

  Mann overfalt av ungdommer i Oslo

  Oslo-politiet leter etter flere unge menn med caps etter at en mann ble slått ned og sparket i hodet i Slemsdalsveien i Oslo vest ved 2-tiden i natt. Politi og ambulanse bistår. Gjerningspersonene skal ha løpt fra stedet.

 • Søndag 20. oktober kl. 2.08

  Seks mistenkt for overfall i Oslo

  Oslo-politiet har pågrepet seks ungdommer som er mistenkt for å ha overfalt og mishandlet en mann inne i en heis på Romsås senter. Mannen er kjørt til sykehus, og de seks er anmeldt for kroppsskrenking eller kroppsskade.