Nyheter - Oslo & Akershus:

 • Mandag 19. oktober kl. 21.54

  Politiet har kontroll på flere

  Politiet melder at de nå har kontroll på fire involverte etter hendelsen på Ellingsrud. Politiet gjør undersøkelser og gjør avhør av de dem har kontroll på.

 • Mandag 19. oktober kl. 21.26

  Ungdom observert med sverd og våpen

  Politiet er på Ellingsrud i Oslo etter å ha mottatt meldinger om ungdom som er observert med sverd og våpen. Politiet søker i området etter flere unge gutter som har løp i alle kanter da politiet ankom stedet, skriver Oslo-politiet på Twitter.

 • Mandag 19. oktober kl. 16.59

  Leter fortsatt i Blefjell

  Snart to døgn etter at en 69 år gammel kvinne ble meldt savnet på Blefjell, letes det mandag ettermiddag for fullt med store styrker. Målet er å finne kvinnen før det kommer snø som er meldt i området. Kvinnen skal være fysisk sprek og godt kledd.

 • Mandag 19. oktober kl. 9.17

  Utvider søk etter savnet 69-åring

  Søket etter en 69 år gammel kvinne som ble meldt savnet ved Blefjell i Rollag lørdag, utvides. Jan Tore Gregersen i Sør-Øst politidistrikt sier at politiet og frivillige mannskaper har søkt mer eller mindre kontinuerlig, og at søket utvides i dag.

 • Søndag 18. oktober kl. 23.45

  Skyteepisode i Oslo

  I Oslo er fire personer pågrepet etter en skyteepisode på Høybråten. Fire personer har også status som fornærmede i saken. Personene som er pågrepet, er kjenninger av politiet. Ingen skal være skadd opplyser politiet på Twitter.

 • Søndag 18. oktober kl. 21.16

  Ran på Grorud

  Politiet er på Narvesen på Grorud T-banestasjon med flere patruljer nå i forbindelse med et ran med kniv. Gjerningsmannen har løpt fra stedet. Politiet beskriver han som hvit i huden, snakket norsk, grå genser og blå arbeidsbukse.

 • Søndag 18. oktober kl. 21.13

  Savnet kvinne funnet

  Den 69 år gamle kvinnen som har vært savnet på Blefjell er funnet. Hun blir ivaretatt av helsevesenet, melder politiet.

 • Søndag 18. oktober kl. 21.12

  Skoleklasse satt i karantene

  Det er registrert fire nye smittetilfeller i Fredrikstad søndag. Tre er nærkontakter til kjente tilfeller. Ett av tilfellene er smittet i utlandet. Ett av tilfellene er tilknyttet Rød skole. 30 elever og fire voksne er satt i karantene.

 • Søndag 18. oktober kl. 20.26

  Sarpsborg 08 tapte mot Haugesund

  Sarpsborg 08 ble slått 2-0 borte mot Haugesund søndag kveld. Haugesund tok ledelsen da sarpingenes Gaute Høberg Vetti satte ballen i eget nett rett før pause. To minutter ut i andre omgang fastsatte Kristoffer Velde sluttresultatet til 2-0.

 • Søndag 18. oktober kl. 13.37

  Brann slukket ved Radiumhospitalet

  Brannen ved Radiumhospitalet er slukket. En person har fått i seg noe røyk og blir tatt hånd om av helsepersonell. Personen er lettere skadet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til brannen.

 • Søndag 18. oktober kl. 10.18

  Dropper julegateåpning

  For første gang på 64 år blir det ingen julegateåpning i Lillestrøm. Det er koronapandemien som setter en stopper for den tradisjonsrike åpningen, skriver Romerikes Blad. Det jobbes likevel med ulike alternativer, sier julegatekomiteens leder.

 • Søndag 18. oktober kl. 9.22

  Ranet for sigaretter

  En mann i 50- årene skal ha blitt slått ned og blitt fraranet en sigarettpakke på brua i Os Allè i Halden. Det skal ha vært fire ungdommer som gjorde dette. Mannen oppsøkte legevakta for undersøkelse, melder Øst politidistrikt.

 • Søndag 18. oktober kl. 7.11

  39 smittet i Oslo siste døgn

  Ifølge Oslo kommune ble det registrert 39 koronasmittede siste døgn. Det er fire færre enn dagen før. Totalt er det registrert 684 smittede de siste 14 dagene i hovedstaden.

 • Lørdag 17. oktober kl. 12.13

  Fant sovende fremmed

  Politiet måtte lørdag formiddag ta hånd om en mann i 30-åra som hadde tatt seg inn i en privatbolig i Krokstadelva og sovnet i en stol. Mannen var ukjent for huseier.

 • Lørdag 17. oktober kl. 10.43

  Sju nye smittede i Drammen

  Det er påvist sju nye tilfeller av koronasmitte hos personer bosatt i Drammen kommune i løpet av det siste døgnet. Til sammen har 345 personer som er bostedsregistrerte i Drammen kommune, så langt fått påvist koronasmitte.

 • Lørdag 17. oktober kl. 7.28

  Kjørte inn i et tre

  En bilist er kjørt til sykehuset på Kalnes etter å ha kjørt av veien og inn i et tre på Morstongveien i Indre Østfold fredag kveld. Politiet har mistanke om at bilen har hatt høy hastighet, og sjåførens førerkort er beslaglagt.

 • Fredag 16. oktober kl. 21.33

  Gerhardsen ga feil opplysninger

  Utdanningsdirektør Marte Gerhardsen ga uriktige opplysninger i et møte med bystyrets kultur- og utdanningsutvalg, skriver Aftenposten. Det var på et spørsmål om uro i Utdanningsetaten at direktøren ga feil opplysninger, skriver avisen.

 • Fredag 16. oktober kl. 14.28

  Vektere hos Riksmegleren

  Fredag formiddag startet den tvungne meklingen mellom partene i vekterstreiken hos Riksmekleren. Klokken 13.00 avholdt vektere en markering i Oslo sentrum. Vekterne krever blant annet bedre natt- og helgetillegg. Streiken er nå i sin femte uke.

 • Fredag 16. oktober kl. 8.21

  Bør vurdere lagring av atomavfall

  Politikerne i Halden gikk i går inn for at kommunen skal se på mulighetene for lagring av radioaktivt avfall. Dermed slutter de seg til kommunedirektørens forslag om å gå i dialog med Staten for å se om atomavfallet kan oppbevares trygt i kommunen.

 • Fredag 16. oktober kl. 7.34

  Flertall positive til inntaksregler

  Et flertall av 10.-klassinger i Oslo synes dagens inntaksordning til videregående er rettferdig, viser en undersøkelse byrådet har bestilt. Det er elevene som forventer karakterer over fem, som er mest positive til dagens inntaksordning.

 • Torsdag 15. oktober kl. 19.08

  Vil gi millionbot etter dødsulykke

  Bane Nor må betale en foretaksbot på 10 millioner kroner etter ulykken på Filipstad i fjor, mener aktoratet. Det er den samme summen Bane Nor ble ilagt i mars. Da ville selskapet kun vedta forelegget for manglende sikring. Ikke for uaktsomt drap.

 • Torsdag 15. oktober kl. 15.04

  Munch Brygge får arkitekturprisen

  I år var det Munch Brygge som fikk tildelt Oslo bys arkitekturpris. Prisen ble utdelt av ordfører Marianne Borgen og byutviklingsutvalgets leder Øystein Sundelin i Oslo rådhus. Prisen består av 50.000 kroner, i tillegg til en plakett og et diplom.

 • Torsdag 15. oktober kl. 12.32

  Milliardbeløp for regjeringskvartal

  En ny, ekstern kvalitetssikring anslår at prisen på det nye regjeringskvartalet i Oslo kan bli opp mot 36,5 milliarder kroner, skriver Aftenposten. I rapporten kommer det frem at det er knyttet stor usikkerhet til byggeprosjektet.

 • Torsdag 15. oktober kl. 7.24

  53 nye smittetilfeller i Oslo

  Det siste døgnet har det blitt påvist 53 nye smittede med korona i Oslo, viser tall fra Oslo kommune. Det er en oppgang på 15 registrerte tilfeller fra dagen før. Det er bydel Gamle Oslo som har registrert flest smittede.

 • Torsdag 15. oktober kl. 6.10

  Enebolig i brann i Aremark

  Det brenner i en enebolig i Aremark. Boligen var allerede fullt overtent da brannvesenet fikk melding klokken 04:45. Det er ifølge politiet registrert én beboer på adressen, som foreløpig ikke er gjort rede for. Det skal ikke være fare for spredning.

 • Onsdag 14. oktober kl. 19.26

  Se TV-nyhetene 19.45

 • Onsdag 14. oktober kl. 16.39

  Båt havarert ved Gåsøya

  Brannvesenet jobber med å berge en båt som har havarert ved Gåsøy i Bærum. Personene som befant seg i båten, har kommet seg på land.

 • Onsdag 14. oktober kl. 14.32

  Mann funnet livløs i arresten

  Lørdag morgen ble en mann funnet livløs i sentralarresten i Politihuset i Oslo.

 • Onsdag 14. oktober kl. 14.23

  Færre planlegger julebord

  Færre Oslo-bedrifter planlegger julebord i år, kommer det frem i NHOs medlemsundersøkelse som ble gjort denne uken, skriver DN. Oslo skiller seg ut som klar strengest og det gjør byrådslederen i Oslo, Raymond Johansen glad, sier han til avisen.

 • Onsdag 14. oktober kl. 9.17

  Mister jobben i svensk godis-butikk

  80 ansatte i det svenske firmaet «Gottebiten» har fått varsel om at de mister jobben, melder Strömstads Tidning. Kjeden har butikker både på Svinesund og Nordby, og er rammet av at nordmenn som krysser grensen blir pålagt karantene ved hjemkomst.

 • Onsdag 14. oktober kl. 7.44

  38 nye smittetilfeller i Oslo

  Det siste døgnet har det blitt påvist 38 nye smittede med korona i Oslo. Det er færre som har ukjent smitte sted nå enn i ukene som har vært, viser ukesrapporten til Oslo kommune. Bydelen med flest smittede er Gamle Oslo.

 • Tirsdag 13. oktober kl. 18.27

  Ny smittet i Aurskog-Høland

  En person har fått påvist koronasmitte i Aurskog-Høland kommune, det melder Indre Akershus Blad. Det er den tredje bekreftede smittede på under en uke. Personen jobber i Oslo og bor i Aurskog-Høland, opplyser kommunedirektør til avisa.

 • Tirsdag 13. oktober kl. 17.43

  I arresten etter hærverk

  En mann er innbrakt til arresten i Drammen, etter at han skal ha gjort hærverk på flere biler i Hønefoss. Ifølge politiet var han ruset, og nektet å forklare seg,

 • Tirsdag 13. oktober kl. 15.09

  Pågrepet agressive butikktyver

  Politiet har pågrepet to personer i forbindelse med et butikktyveri i Treschows gate i Oslo. Butikktyvene var aggressive mot de ansatte. Da politiet kom, ble de truet med kniv og måtte bruke pepperspray for å få kontroll på tyvene. Ingen er skadet.

 • Tirsdag 13. oktober kl. 6.04

  Brannen i Drøbak under kontroll

  Brannvesenet jobber fortsatt med slukningsarbeid i et industritelt ved Drøbak, men melder rundt 06.00 at de har kontroll på brannen. Alle nødetatene er på stedet.

 • Mandag 12. oktober kl. 19.04

  Den gamle Krigsskolen til stiftelse

  Den gamle Krigsskolen i Tollbugata I Oslo blir etter alt å dømme overdratt til den ideelle stiftelsen Den Gamle Krigsskole. Et flertall i Stortingets forsvarskomité går inn for dette. Staten har ønsket å selge Krigsskolen på det private markedet.

 • Mandag 12. oktober kl. 8.52

  Oppfordring fra brannvesenet

  Brannvesenet ber folk forsikre seg om at bålet er slukket før de forlater stedet der de har tent bål. Turgåere i Drammen slukket søndag et bål som hadde blusset opp. Selv om det ikke er stor skogbrannfare må alle som tenner bål slukke etter seg.

 • Mandag 12. oktober kl. 8.43

  Sykehusansatt smittet

  En ansatt ved Sykehuset Østfold Kalnes testet positivt for Cowid-19 på lørdag, og er i hjemmeisolasjon. Det er ikke kjent at den ansatte har hatt nærkontakt med noen pasienter, men fire kolleger er i karantene på grunn av nærkontakter. .

 • Mandag 12. oktober kl. 6.33

  Vil gjøre det enklere å bygge nytt

  For å gjøre det lettere å bygge boliger, næringsbygg, hytter og alpinanlegg vil Frp fjerne Fylkesmannens og Statens vegvesens innsigelsesrett i arealsaker. Grunnen er ønske om å fjerne dårlige og dyre byråkratiske løsninger, sier partiet til NTB.

 • Søndag 11. oktober kl. 20.24

  7. trinn ved Oslo-skole i karantene

  Alle de 83 elevene og alle lærere på sjuende trinn ved Bestum skole i Oslo er i karantene etter at en lærer har testet positivt på koronavirus, melder TV2. Smittesporingsteamet i bydel Ullern jobber med å finne og kontakte alle nærkontakter.