Nyheter - Oslo & Akershus:

 • I dag kl. 12.27

  17 års fengsel for 74 overgrep

  En 28 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 17 års fengsel for seksuelle overgrep og trusler på internett. Mannen er dømt for 74 overgrep. Det er i alt 53 fornærmede jenter i saken, i alderen 12 til 18 år.

 • I dag kl. 12.13

  Utmerkelse til Saabye Christensen

  Lars Saabye Christensen tildeles St. Hallvard-medaljen, som er Oslo bys høyeste utmerkelse, for sin «verdifulle innsats for hovedstaden». Ordfører Marianne Borgen skriver at Saabye Christensen som forfatter har «gitt et solid bidrag til å løfte byen».

 • I dag kl. 10.53

  800 år gammel Oslo-gate reddes

  Den 800 år gamle Bispeallmenningen i Oslo, som ble funnet under bygging av Follobanen, blir ikke kastet med det første. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen sier trestokkene skal tas vare på til det er bestemt hvor mye som skal konserveres.

 • I dag kl. 9.46

  Lørenskog ishockey kan bli reddet

  Den konkurstruede ishockeyklubben Lørenskog har bedt om litt over 900.000 kroner i krisehjelp fra kommunen, og politikerne skal kanskje ta avgjørelsen i kveld. Rådmannen sier det avhenger av om de får kvalitetssikret opplysningene før kommunestyremøtet.

 • I dag kl. 9.42

  15 millioner for universitetsprofil

  Utviklingen av ny profil for OsloMet skal koste 15 millioner kroner, skriver Universitas. Den budsjetterte summen inkluderer blant annet utviklingen av nytt navn, logo, endring av skilter på campus og markedsføring.

 • I dag kl. 7.56

  Ingen pågrepet etter skyteepisode

  Ingen er pågrepet etter at en 18 år gammel mann ble skutt ved Holmlia senter i går. Mannen ble alvorlig skadd etter skuddet som traff beinet hans, og ligger på sykehus. Han er ikke avhørt enda. Politiet søker fremdeles etter minst to gjerningspersoner.

 • I dag kl. 7.34

  Dømt etter mafiaparagrafen

  Fem menn er dømt etter mafiaparagrafen for å ha svindlet flere banker for 36 millioner kroner. Mennene misbrukte andres identiteter for å opprette bankkontoer og deretter ta opp lån fra bankene, skriver VG. De må også betale 25 millioner kroner i erstatning.

 • I dag kl. 6.50

  Ventilator startet brann i bygård

  Det var denne ventilatoren som begynte å brenne i dag tidlig i en leilighet i Underhaugsveien på Bislett i Oslo. Ventilatoren skal ha vært på et kjøkken. Ingen personer ble alvorlig skadet i brannen.

 • I dag kl. 6.27

  En person har fått røykskader

  En person er kjørt til Ullevaal sykehus med røykskader etter en brann i en leilighet på Bislett. Ifølge brannvesenet begynte det å brenne i en ventilator på et kjøkken. Brannen er nå slukket. Totalt 14 personer ble evakuert.

 • I dag kl. 6.12

  Mulig brann på Bislett

  Mulig brann på Bislett

 • I dag kl. 6.06

  Tidenes taxfree-salg

  Det ble solgt vin, sprit og kosmetikk for nærmere fire milliarder kroner på Oslo lufthavn i fjor. Tallene kommer fra det private selskapet Travel Retail Norway. Ifølge Dagens Næringsliv tilsvarer dette cirka 245 kroner per passasjer som reiste til og fra utlandet.

 • I dag kl. 5.44

  OUS får krass kritikk

  Oslo universitetssykehus transplanterer vev og celler uten godkjenning. Lufta på prøverørslaboratoriet sjekkes ikke, tross lekkasje og tidligere muggsoppangrep. Det er blant funnene i en ny rapport. Sykehuset sier de ser alvorlig på funnene og jobber med å bedre forholdene.

 • I dag kl. 5.44

  OUS får kritikk av Helsetilsynet

  Oslo universitetssykehus transplanterer vev og celler uten godkjenning. Lufta på prøverørslaboratoriet sjekkes ikke, tross lekkasje og tidligere muggsoppangrep. Det er blant funnene i en ny rapport. Sykehuset sier de ser alvorlig på funnene og jobber med å bedre forholdene.

 • I dag kl. 5.34

  Dømt for «stalking»

  En 29 år gammel mann er dømt til to og et halvt års fengsel etter "stalker"-paragrafen. Ifølge Asker og Bærum tingrett, har tiltalte gjennom flere år trakassert, sjikanert, truet og forfulgt sin ekskjæreste, skriver Budstikka.

 • I dag kl. 5.28

  Løy om økseangrep

  Løy om økseangrep

 • I dag kl. 4.37

  Avisningsrekord på Gardermoen

  Hele 17.800 ganger måtte fly til avising før avgang fra Oslo Lufthavn denne vinteren. Det er en økning på 42 prosent fra forrige vinter og ny rekord, melder NTB. Forrige sesong var avisingsenheten i sving 12.500 ganger.

 • Tirsdag 24. april kl. 23.56

  Politiet gjorde sigarettbeslag

  Tollvesenet har stanset en bil i Ørje og beslaglagt 100.000 sigaretter, melder politiet Øst på Twitter. Politiet har pågrepet en estlender i forbindelse med saken, som er på vei til avhør og arrest.

 • Tirsdag 24. april kl. 23.55

  50 evakuert etter brann i Hurdal

  Det brenner i et rom i et behandlingsenter i Hurdal i Akershus, melder operasjonssentralen Øst på Twitter. I forbindelse med brannen er 40 beboere og ti ansatte evakuert. Brannvesenet er på stedet og i gang med slukking.

 • Tirsdag 24. april kl. 20.44

  Aldri møtt i Markarådet

  Oslos miljøbyråd har aldri møtt i rådet som skal sikre skogen rundt Oslo. Rådet består av 18 personer, inkludert folkevalgte Lan Marie Nguyen Berg som er Oslo kommunes representant i Markarådet, skriver Aftenposten.

 • Tirsdag 24. april kl. 20.44

  Aldri møtt

  Oslos miljøbyråd har aldri møtt i rådet som skal sikre skogen rundt Oslo. Rådet består av 18 personer, inkludert folkevalgte Lan Marie Nguyen Berg som er Oslokommunes representant i Markarådet, her har hun ikke møtt opp en eneste gang, skriver Aftenposten.

 • Tirsdag 24. april kl. 20.10

  Syklister veltet

  To syklister, begge har brukt hjelm. Lege er på stedet. Begge er ved bevissthet, ifølge politiet. Den ene syklisten fremstår som mer skadd, og har fått ansiktsskader.

 • Tirsdag 24. april kl. 16.33

  Person skutt i foten

  Person skutt i foten

 • Tirsdag 24. april kl. 15.54

  Savnede 6-åringer funnet

  De to 6-år gamle jentene som var savnet fra Grünerløkka skole i formiddag, ble funnet i god behold ved T-banestasjonen på Grønland. Politiet takker vedkommende som varslet politiet etter å ha sett etterlysningen på Twitter.

 • Tirsdag 24. april kl. 15.41

  Leter etter to 6-åringer

  To 6 år gamle jenter er savnet fra Grünerløkka barneskole i Oslo. Jentene ble sist sett ved 13-tiden. Politiet søker nå etter jentene, og ber om tips i saken. Den ene har blå skinnjakke, den andre rosa freecegenser.

 • Tirsdag 24. april kl. 15.08

  Pushwagner er død

  Terje Brofos med kunstnernavnet Pushwagner, døde natt til tirsdag, 77 år gammel. Kunstneren som ble født i Oslo var en viktig samtidskunstner og har den senere tid oppnådd internasjonal anerkjennelse.

 • Tirsdag 24. april kl. 15.03

  Pushwagner er død

  Terje Brofos med kunstnernavnet Pushwagner, døde natt til tirsdag, 77 år gammel.

 • Tirsdag 24. april kl. 14.32

  Terrorsak skal opp i Høyesterett

  Høyesterett skal vurdere om islamisten Ubaydullah Hussain har deltatt i og rekruttert personer til terrororganisasjonen IS. Også fengselsstraffen skal vurderes. Hussain ble i Borgarting lagmannsretten i januar dømt til ni års fengsel.

 • Tirsdag 24. april kl. 12.09

  Fant gjemt softgun bak et toalett

  Det ble funnet en softgun gjemt bak et toalett på Triaden mandag kveld. Politiet har startet en etterforskning, opplyser operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

 • Tirsdag 24. april kl. 11.10

  Bombegruppa på vei til Frogner

  Bombegruppa på vei til Frogner

 • Tirsdag 24. april kl. 11.10

  Funn av mistenkelig gjenstand

  Funn av mistenkelig gjenstand

 • Tirsdag 24. april kl. 10.38

  Lover bøter for telefonsalg

  Forbrukertilsynet varsler tvangsbøter til Hafslund, dersom selskapet ikke slutter å ringe folk som har reservert seg mot telefonsalg. Tilsynet varsler bøter på 40.000 kroner for hver ulovlige oppringing etter den 2. mai.

 • Tirsdag 24. april kl. 10.38

  Varsler store bøter for telefonsalg

  Forbrukertilsynet varsler tvangsbøter til Hafslund, dersom selskapet ikke slutter å ringe folk som har reservert seg mot telefonsalg. Tilsynet sier de vil gi bøter på 40.000 kroner for hver ulovlige oppringing etter den 2. mai.

 • Tirsdag 24. april kl. 9.51

  Brann på Dælenenga

  Det er kraftig røykutvikling i en bygård på Dælenenga på øvre Grünerløkka i Oslo. Flere beboere har evakuert seg selv. Det er foreløpig ikke meldt om noen skadde, men politiet ber naboer i området holde vinduene lukket.

 • Tirsdag 24. april kl. 9.36

  To pågrepet etter innbrudd

  To pågrepet etter innbrudd

 • Tirsdag 24. april kl. 8.38

  Naboer sinte på The Well-planer

  Naboene til det planlagte The Well-hotellet på Kolbotn føler seg lurt, skriver Østlandets Blad. De mener at den nye detaljreguleringsplanen som skal behandles av politikerne i kveld åpner for et alt for dominerende bygg i det lokale kulturlandskapet.

 • Tirsdag 24. april kl. 8.37

  Over 60 klager på russen

  Russen har vært svært høylytte i Oslo og Akershus i natt. I Ås fikk politiet inn nærmere 30 klager på én russebuss som kjørte rundt i et boligområde og spilte veldig høy musikk. Oslo-politiet har også fått inn over 30 klager på russen i løpet av natta.

 • Tirsdag 24. april kl. 2.35

  To russ skadd i fallulykke

  To russ er skadd etter å ha falt ned en skrent og ut i Gjersjøen i Akershus natt til tirsdag. Foreløpig vet ikke politiet noe om skadeomfanget. Operasjonsleder Ronny Årstein forteller til NTB at de har kontakt med russen, som står nede ved vannet.

 • Mandag 23. april kl. 17.36

  Slottsforvalter trekker seg

  Slottsforvalter Ragnar Osnes valgte mandag å fratre sin stilling med umiddelbar virkning, melder Dagbladet. I en pressemelding fra Slottet heter det at Osnes trekker seg på bakgrunn av brudd på Hoffets interne retningslinjer. Bruddet på retningslinjene ble avdekket ved en intern gjennomgang.

 • Mandag 23. april kl. 12.58

  OsloMet kan flytte fra Kjeller

  OsloMet kan flyttes fra Kjeller til Lillestrøm, skriver Romerikes Blad. Flyttespørsmålet blir tatt opp til diskusjon i OsloMets styre på tirsdag, og den endelige beslutningen om lokalisering kommer i juni.

 • Mandag 23. april kl. 12.58

  Oslo Met kan flytte fra Kjeller

  Oslo Met kan flyttes fra Kjeller til Lillestrøm, skriver Romerikes Blad. Flyttespørsmålet blir tatt opp til diskusjon i OsloMets styre på tirsdag, og den endelige beslutningen om lokalisering kommer i juni.