Nyheter - Oslo & Akershus:

 • Lørdag 28. mars kl. 12.09

  Greit med aksjon for å redde puben

  Skatteetaten har ingenting imot at serveringssteder selger gavekort, eller får penger fra innsamlingsaksjoner. Stengte restauranter og pubber får inn penger fra givere som vil unngå at stamstedene deres går korona-konkurs. Det er helt greit, sier underdirektør Astrid Dugstad Tveter i Skattedirektoratets juridiske avdeling – bare de husker å betale skatt for pengene de får inn.

 • Lørdag 28. mars kl. 10.46

  Ikke mange nye smittede i Hol

  Antallet nye koronasmittede i Hol har vært lavt de siste par dagene. Det er kommet svar på halvparten av de 36 prøvene som ble sendt inn torsdag, og bare to av dem var positive. – Det ser lovende ut, sier smittevernlege Peter Schiellerup.

 • Lørdag 28. mars kl. 8.29

  Kan ikke vente på krisepakke

  Byrådet må kutte i aktiviteter hvis regjeringen ikke gir klarere signaler om en krisepakke. Det sier finansbyråden til NRK. I går sa regjeringen at den i mai vil komme tilbake til hvordan kommunenes korona-tap skal dekkes. – For sent, sier han.

 • Fredag 27. mars kl. 21.47

  Ahus med nye retningslinjer

  I retningslinjene for behandling av koronapasienter i livets siste fase anbefaler Ahus nå en større medisindose enn vanlig, ifølge VG. Medisinene som gis, gjerne morfin og midazolam, lindrer smerte, pustebesvær og virker beroligende.

 • Fredag 27. mars kl. 19.12

  Løveid fikk Vindtorns poesipris

  Forfatteren og lyrikeren Cecilie Løveid fra Bergen er årets vinner av Triztan Vindtorn poesipris. På grunn av situajsonen med koronakrisen, ble vinneren offentliggjort på nett. Løveid har skrevet en rekke romaner og barnebøker, dikt og hørespill.

 • Fredag 27. mars kl. 14.33

  Tre av ti risikerer konkurs

  Tre av ti bedrifter i Oslo og Viken sier at de kan risikere å gå konkurs på grunn av koronakrisen, viser en undersøkelse fra NHO. NHO håper den nye kompensasjonsordningen vil hjelpe bedrifter som ikke har nok inntekter til å betale sine kostnader.

 • Fredag 27. mars kl. 11.28

  – Ikke tenn bål nå

  Brannvesenet på øvre Romerike ber folk la være å tenne bål. Det er tørt mange steder der snøen er borte, og det er også mye folk i skog og mark på grunn av koronasituasjonen.

 • Fredag 27. mars kl. 6.03

  Mest til bedrifter med yrkesforbud

  Bedrifter som i praksis har fått yrkesforbud, ligger an til å få mer i kompensasjon enn bedrifter som er indirkte rammet av koronakrisen, får NTB opplyst. Regjeringen legger fram kompensasjonsordningen for kriserammede bedrifter klokka 08.00 fredag.

 • Fredag 27. mars kl. 5.28

  Brann i leilighet i Lillestrøm

  I natt brant det i en leilighet i Skjetten i Lillestrøm kommune. Politiet fikk melding om brannen i 01.00-tiden. Flere beboere ble evakuert, mens en beboer ble tatt med til Ahus av ambulansepersonell. Nå er to leiligheter i blokka ubeboelige.

 • Torsdag 26. mars kl. 19.32

  Se distriktsnyhetene klokka 19.50

 • Torsdag 26. mars kl. 16.25

  Munchmuseet strømmer omvisning

  Også Munchmuseet holder stengt på grunn av smittefare, men i morgen, 27. mars, strømmer museet en guidet omvisning på sin facebookside kl. 13. Det blir fokus på blant annet Skrik, Vampyr og Solen. Omvisningen foregår på engelsk.

 • Torsdag 26. mars kl. 13.28

  Har kartlagt antall respiratorer

  Helse Sør-Øst har kartlagt hvor mange respiratorer som er tilgjengelige i Norge. Det er til sammen 682 respiratorer i landet. Helse Sør-Øst har bestilt flere respiratorer, og venter på at de skal komme på plass, opplyser de i en pressekonferanse.

 • Torsdag 26. mars kl. 8.29

  Permitterte vektere på OSL

  Samtidig som Heimevernet ble satt inn på Oslo Lufthavn Gardermoen, ble omtrent 200 Nokas-vekterne permittert. Jobben Heimevernet gjør kunne også vektere som er permitterte gjort, mener Nokas og NHO, skriver VG.

 • Onsdag 25. mars kl. 22.43

  Unge smittede i respirator i Bærum

  Flere unge smittede utenfor risikogruppene er lagt i respirator på intensivavdelingen på Bærum sykehus, opplyser kilder til Budstikka. Personene skal være mellom 20 og 45 år og uten underliggende sykdommer. Vestre Viken helseforetak avviser dette.

 • Onsdag 25. mars kl. 19.34

  Melder seg ut av treningssentre

  Minst 60.000 nordmenn har meldt seg ut av treningssentre de siste to ukene, skriver E24. Tall fra Virke viser at 11 prosent har meldt seg ut. Regjeringen påla 12. mars alle treningssentre i Norge å stenge for å hindre spredning av koronaviruset.

 • Onsdag 25. mars kl. 19.21

  Se distriktsnyhetene klokka 19.50

 • Onsdag 25. mars kl. 16.48

  OUS endrer rutinene

  Flere pasienter som har vært innom Oslo universitetssykehus for å få undersøkt magesmerter fikk påvist koronasykdom, skriver Dagbladet. Det har ført til at sykehuset endrer rutinene ved innleggelser av akutte magesmerter.

 • Onsdag 25. mars kl. 10.16

  Brann i enebolig slukket

  En person er alvorlig skadet etter at det brøt ut brann i en enebolig på Blommenholm i Bærum, i dag tidlig. Brannvesenet har slukket brannen og jobber nå med etterslukning. Politiet vet ikke årsaken til branenn.

 • Tirsdag 24. mars kl. 23.04

  Se TV-sendingen 23.02

 • Tirsdag 24. mars kl. 20.13

  Erna Solberg i møte med Hemsedal

  I morgen skal statsministeren ha videomøter med representanter fra fire kommuner, bl.a. Hemsedal. Hun vil høre hvordan kommunene håndterer korona-situasjonen og utfordringene. – Situasjonen for reiselivet vil jeg nevne, sier ordfører Pål Rørby.

 • Tirsdag 24. mars kl. 19.13

  Dropper overføring av Jensen-saken

  På grunn av virusfaren har ikke publikum fått adgang til rettssalen for å følge saken mot Eirik Jensen. Nå avsluttes også videooverføringene på tinghuset. Det er hensynet til smittevernet som gjør at publikum ikke lenger slipper til i tinghuset.

 • Tirsdag 24. mars kl. 14.27

  Hol blant de med flest smittede

  Antallet koronasmittede i Hol kommune er nå oppe i 26. Kommunen har i dag sendt inn 27 nye smitteprøver som de venter svar på dem i morgen. Hol ligger nå blant de tre kommunene med flest smittede i forhold til innbyggertall, ifølge en oversikt i VG.

 • Tirsdag 24. mars kl. 14.06

  Høyest arbeidsledighet i Oslo

  Ferske tall fra Nav viser at ledigheten i Oslo siden 10.mars har antall arbeidsledige økt med nesten 40.000 mennesker. 12,7 prosent i Oslo er arbeidsledige. I resten av landet ligger arbeidsledigheten på 10, 4 prosent.

 • Mandag 23. mars kl. 14.27

  Ber om frifinnelse for kulturprofil

  Forsvareren til den voldtektstiltalte kulturprofilen mener han ikke kan dømmes for noe av det han er tiltalt for. Forsvarer Elisabeth Myhre avsluttet sin prosedyre i Oslo tingrett i ettermiddag. Aktor har lagt ned påstand om 14 års fengsel.

 • Mandag 23. mars kl. 10.41

  Nytt koronadødsfall i Norge

  Det åttende dødsfallet som følge av koronaepidemien er nå bekreftet i Norge. – Det stemmer at en innbygger i Nordre Follo kommune døde i går av Covid-19-infeksjon på Ahus, sier assisterende kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

 • Mandag 23. mars kl. 7.28

  Jobber med «Plan B»

  17. mai-komiteen i Oslo møtes denne uka for å drøfte hvordan nasjonaldagen kan feires i hovedstaden i år. Pia Farstad von Hall, leder for 17. maikomiteen, sier de har begynte å tenke på alternative måter vi kan feire sammen på.

 • Mandag 23. mars kl. 5.28

  Det brenner i en lagerbygning i Mos

  Brannvesenet har rykket ut til brann i en lagerbygning i Vålerveien i Moss. Det skal være røykutvikling på stedet, og røykdykkere undersøker nå inne i bygget.

 • Søndag 22. mars kl. 16.57

  Person i sjøen i Fredrikstad

  Nødetatene har rykket ut på melding om en person som ligger urørlig i sjøen et par hundre meter fra land ved Skjæløy i Fredrikstad kommune. Et redningshelikopter er på vei.

 • Søndag 22. mars kl. 12.19

  Ny person innlagt på sykehus i Lier

  To nye personer har fått påvist covid-19 i Lier - og én ny person er innlagt på sykehus i løpet av døgnet som har gått. Dermed er det totalt 10 smittede i kommunen og to som er innlagt på sykehus.

 • Søndag 22. mars kl. 9.33

  Flere sykehusansatte i karantene

  378 ansatte ved sykehuset Østfold er nå i karantene. Det er en økning på 40 siden i går. 11 av de ansatte har påvist smitte. 8 personer er innlagte med koronasmitte, det er ingen endring i antall siden i går.

 • Lørdag 21. mars kl. 16.17

  Påkjørsel i Drammen

  En tenåring har blitt påkjørt av en bil i Drammen, melder politiet på Twitter. Personen er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang. Fører har fått førerkortet beslaglagt.

 • Fredag 20. mars kl. 15.45

  Helsepersonell testes ikke

  Drammen kommune sa på en pressekonferanse fredag at kommunens helsepersonell ikke testes selv ved symptomer. Det skyldes lite kapasitet for testing hos Vestre Viken helseforetak. Kommunen er sterkt bekymret for dette, sa de på pressekonferansen.

 • Fredag 20. mars kl. 15.30

  Erlend Wiborg er koronasmittet

  Stortingsrepresentant Erlend Wiborg fra Frp er smittet av korona. Det skriver han på Facebook. Wiborgs familie har vært i karantene siden han fikk symptomer 11. mars. – Det går bra med oss da vi er heldige og ikke har de mest alvorlige symptomene.

 • Fredag 20. mars kl. 8.23

  Svenske grensebutikker sliter

  Mellom 700 og 1000 ansatte blir permittert fra Nordby Shoppingcenter og Svinesunds handelsområde, skriver Strømstads Tidning. Blant de ansatte i området er det mange nordmenn. Handelen har stupt etter at nye reiserelger ble innført.

 • Fredag 20. mars kl. 6.39

  Ti ansatte Korona-smittet

  Nok en ansatt ved Sykehuset Østfold har fått bekreftet Korona-smtte og ifølge siste oppdatering er ti ansatte smittet. 381 ansatte er i karantene og det er innlagt ni pasienter med korona-smitte.

 • Torsdag 19. mars kl. 21.03

  Søker etter personer med balltre

  Politiet i Oslo har mottatt flere meldinger om at flere har sett personer løpende med balltre på Furuset i Oslo. De søker etter disse, og prøver å finne ut om noen er skadet.

 • Torsdag 19. mars kl. 18.59

  Mange tilbyr seg smittevernsutstyr

  400 personer og bedrifter har tatt kontakt med Oslo kommune siden onsdag med tilbud om smittevernutstyr, skriver de i en pressemelding. Onsdag etterlyste kommunen smittevernutstyr, som blant annet engangshansker, munnbind og åndedrettsvern.

 • Torsdag 19. mars kl. 18.24

  Over 400 har tatt kontakt

  Over 400 personer og bedrifter har tatt kontakt med Oslo kommune med tilbud om smittevernutstyr, skriver kommunen i en pressemelding. – Vi er veldig glade for den store responsen, og går nå gjennom tilbudene, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

 • Torsdag 19. mars kl. 13.28

  Kan beordres til korona-innsats

  1060 studenter og ansatte ved Universitetet i Sørøst-Norge kan brukes til korona-innsats. Kunnskapsdepartementet har pålagt alle landets universiteter og høgskoler, som utdanner helse- og sosialpersonell, til å lage lister og levere til Helsedirektoratet.

 • Torsdag 19. mars kl. 9.57

  Tre nye koronasmittede i Drammen

  I Drammen har tre nye personer fått påvist korona siste døgn. Den ene jobber ved Bråta helse- og aktivitetssenter i Mjøndalen. Personen har vært i kontakt med tre beboere som alle er satt i karantene. I tillegg er fire kolleger også satt i karantene.