Nyheter - Utenriks:

 • Mandag 21. oktober kl. 16.26

  Eriksen Søreide: Alle er tjent med et ordnet Brexit

  Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier at alle vil tjene på et ordnet brudd mellom EU og Storbritannia. Hun mener at den nye Brexit-avtalen legger til rette for nettopp det.

 • Mandag 21. oktober kl. 10.01

  Skal avgjøre om Boris Johnson bryter loven

  Tre skotske dommere skal vurdere om den britiske statsministeren viser forakt for retten når han i sitt usignerte brev til EU ber om brexit-utsettelse, samtidig som han i et vedlagt brev signert ham selv langt på vei ber om at forespørselen ikke godkjennes.

 • Mandag 21. oktober kl. 10.01

  Sier nei til brexit-avstemning

  Boris Johnson forsøkte i dag på nytt å holde avstemning om brexit-avtalen hans regjering har kommet til enighet om EU om. Det fikk han ikke lov til.

 • Mandag 21. oktober kl. 10.01

  Boris presser på for avstemning om utmeldingsavtalen

  Statsminister Boris Johnson vil ha en avstemning om utmeldingsavtalen med EU mandag, men spørsmålet er om Underhusets leder godtar det.

 • Mandag 21. oktober kl. 5.38

  Kurdisk opprørsleder: Frykter etnisk rensing

  – Det vil foregå etnisk rensing av det kurdiske folk fra Syria, og det amerikanske administrasjonen vil være ansvarlig for det.

 • Søndag 20. oktober kl. 1.31

  Raser mot Hillary Clinton: - Jeg er ingen spion

  Torsdag anklaget Hillary Clinton den tidligere amerikanske presidentkandidaten Jill Stein for å være en «russisk eiendel». Nå slår hun kraftig tilbake.

 • Lørdag 19. oktober kl. 23.54

  Boris Johnson ber motvillig om utsettelse i brexit-brev

  I et usignert brev ber Boris Johnson om en utsettelse av brexit. Samtidig har han sendt et brev der han gjør det tydelig at han håper de sier nei.

 • Lørdag 19. oktober kl. 17.52

  Lederen for verdens største overgrepsnettverk dømt: «Vi har mesteparten av markedet, lol»

  NASHVILLE, USA (VG) Han ledet verdens største nettverk av overgripere. I august ble han dømt til livstid, pluss 35 år i fengsel. Jakten på ham er blitt høstens internasjonale podkast.

 • Lørdag 19. oktober kl. 16.00

  Eksperter om brexit-drama: – Boris går for nyvalg

  LONDON/OSLO (VG) Boris Johnson har gått på et nytt brexit-nederlag. Nå manøvrerer han mot et nyvalg som kan sikre brexit-seier, tror norske Storbritannia-eksperter.

 • Lørdag 19. oktober kl. 10.20

  Nytt forslag kan gi Brexit-utsettelse i Underhuset i dag

  Siste ord om brexit blir ikke sagt i dag, dersom Underhuset støtter Sir Oliver Letwin: Den tidligere ministeren vil tvinge Boris Johnson til å søke utsettelse, også om brexitavtalen blir vedtatt.

 • Lørdag 19. oktober kl. 8.56

  Underhuset stemmer i dag: Jevn innspurt om brexit

  Boris Johnson går nervepirrende timer i møte: Ingen vet om han oppnår flertall i Underhuset for avtalen som tar Storbritannia ut av EU. Det blir uhyre jevnt.

 • Fredag 18. oktober kl. 20.51

  Norske Toms familie i Skottland har fire ulike statsborgerskap. Etter brexit venter en ny hverdag

  ABERDEEN (VG) Sjekk denne familien! Tom er norsk, stedatteren Maja er britisk, mannen hennes Roman er latvisk, og helt til høyre er Toms danske kone Anni. Pluss på tre hunder og en pus, og hva ender du opp med? En familie med «hundre spørsmål» om brexit.

 • Fredag 18. oktober kl. 18.17

  Opptøyene i Libanon fortsetter

  Etter to dager med opptøyer har statsministeren nå satt en tidsfrist for å finne en løsning. Samtidig ønsker protestantene at han og regjeringen som styrer Libanon skal gå av.

 • Fredag 18. oktober kl. 15.47

  Minst 62 drept i angrep mot afghansk moské

  Minst 62 personer ble drept og nærmere 60 såret da en moské øst i Afghanistan ble angrepet under fredagsbønnen, opplyser tjenestemenn.

 • Fredag 18. oktober kl. 11.48

  Hundretusenvis av katalanske demonstranter inntar Barcelona

  BARCELONA (VG) Gatene fylles med røyk fra brennende søppelcontainere og politiet skyter med det som trolig er gummikuler på demonstrantene.

 • Fredag 18. oktober kl. 11.48

  Voldelige opptøyer i Barcelona: – Det er veldig aggressivt

  BARCELONA (VG) Gatene fylles med røyk fra brennende søppelcontainere og politiet skyter med det som trolig er gummikuler på demonstrantene.

 • Fredag 18. oktober kl. 11.48

  Tusenvis av katalanske demonstranter inntar Barcelona

  BARCELONA (VG) Tusenvis av demonstranter stømmer til gatene og spenningen bygger seg opp foran det som er ventet å bli en enorm demonstrasjon i den katalanske byen i kveld.

 • Fredag 18. oktober kl. 11.48

  Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger

  BARCELONA (VG) Barcelonas butikker og turistattraksjoner stenger, og spenningen bygger seg opp foran det som er ventet å bli en enorm demonstrasjon i den katalanske byen i kveld.

 • Fredag 18. oktober kl. 11.48

  Hundretusenvis av katalanere demonstrerer i Barcelona

  BARCELONA (VG) Gatene fylles med røyk fra brennende søppelcontainere og politiet skyter med det som trolig er gummikuler på demonstrantene.

 • Fredag 18. oktober kl. 4.19

  Anklagene hagler etter drama i Det hvite hus: – Katastrofalt

  «En fastlåst situasjon», «politisk polarisering» og «katastrofalt – både for USA og resten av verden». Dette sier USA-eksperter om skittkastingen mellom president Donald Trump og den politiske rivalen Nancy Pelosi.

 • Fredag 18. oktober kl. 3.45

  Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona

  Demonstranter barrikaderte gater i Barcelona med brennende søppelkasser og møbler natt til fredag. Politiet svarte med å avfyre gummikuler.

 • Fredag 18. oktober kl. 2.01

  Amnesty: Tyrkia ansvarlig for krigsforbrytelser i Nord-Syria

  Vilkårlige angrep på sivile og kaldblodige henrettelser. Tyrkia og tyrkisk-støttede grupper står bak alvorlige krigsforbrytelser i Nord-Syria, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen.

 • Fredag 18. oktober kl. 1.14

  Massive opptøyer: Fikk nok etter WhatsApp-avgift

  Tusenvis av demonstranter viser natt til fredag sin avsky mot regjeringen i Libanon. Dråpen som fikk begeret til å renne over: En avgift på blant annet WhatsApp-samtaler.

 • Torsdag 17. oktober kl. 22.51

  Varsler store demonstrasjoner i Barcelona fredag

  BARCELONA (VG) De første «mennesketogene» fra regionen har nådd Barcelona. Torsdag kveld spiller demonstrantene fotball, leker og danser. Fredag kveld vil rundt en million katalanere vise sin avsky mot den spanske regjeringen.

 • Torsdag 17. oktober kl. 19.03

  Boris Johnsons 48 kritiske timer: Fullt av hindre

  BRUSSEL (VG) Gleden over å kunngjøre at han har «a great new deal that takes back control» ble kort for statsminister Boris Johnson. Hjemme sier det nordirske partiet DUP at de vil stemme ned avtalen. Hvorfor vil de det, og hva skjer nå?

 • Torsdag 17. oktober kl. 11.12

  TV2: Grunnlaget for utveksling av Frode Berg kan avklares i dag

  En spionutveksling som også omfatter Frode Berg (65), er utsatt i påvente av juridisk avklaring i parlamentet i Litauen i dag.

 • Torsdag 17. oktober kl. 11.12

  Flertall for lovforslag som kan bane vei for spionbytte

  En angivelig spionutveksling som trolig også omfatter Frode Berg (65), er utsatt i påvente av juridisk avklaring i parlamentet i Litauen.

 • Torsdag 17. oktober kl. 10.13

  Erdogan og Putin avgjør kurdernes skjebne

  De står mot hverandre ved frontlinjen, men likevel er Erdogan blitt invitert til Russland av Putin, for å gjennomføre et «arbeidsbesøk om Syria». Samtalene mellom de to presidentene vil avgjøre kurdernes skjebne.

 • Torsdag 17. oktober kl. 8.24

  Ekspert: Derfor frykter han ikke sanksjoner

  Selv om det går utover Tyrkias økonomi, kan sanksjonspresset styrke president Recep Tayyip Erdogan på hjemmebane, mener forsker.

 • Torsdag 17. oktober kl. 0.21

  Trump advarte Erdogan i brev: – Ikke vær tåpelig

  I et oppsiktsvekkende brev sendt dagen tyrkiske styrker gikk inn i Nord-Syria, advarer den amerikanske presidenten Tyrkias Erdogan mot å finne på noe dumt.

 • Onsdag 16. oktober kl. 22.16

  Demonstranter til VG: – Dette er bare et vorspiel

  BARCELONA (VG) Flere tusen mennesker tok til gatene for å demonstrere mot fengslingen av ni katalanske politikere.

 • Onsdag 16. oktober kl. 22.04

  Barnier skal ha fortalt EU-ambassadørene at bare ett tema gjenstår i brexitforhandlingene

  EUs brexit-forhandler Michel Barnier skal ifølge journalister ha fortalt ambassadørene fra EUs medlemsland at det nå bare er momsspørsmålet som gjenstår.

 • Onsdag 16. oktober kl. 18.59

  Avis: Giuliani jobbet for å utlevere Gülen

  Donald Trumps advokat Rudy Giuliani skal over lengre tid ha drevet lobbyvirksomhet overfor presidenten med mål om å få ham til å utlevere Fethullah Gülen til Tyrkia.

 • Onsdag 16. oktober kl. 18.01

  BNS: Nordmann fengslet i Russland skal utleveres

  En litauisk avis melder at Russland og Litauen har inngått en utvekslingsavtale hvor blant annet norske Frode Berg kan bli utlevert.

 • Onsdag 16. oktober kl. 17.49

  337 pågrepet i 38 land for overgrepsmateriale av barn

  337 mistenkte er pågrepet i 38 land i forbindelse med etterforskning av overgrepsfilmer av barn på internett, opplyser britiske og amerikanske myndigheter.

 • Onsdag 16. oktober kl. 6.46

  Brexit i dramatisk fase: Nær gjennombrudd om tollgrense

  EU og britene kan være enige om tollgrense i Irskesjøen: - I så fall er de nær et gjennombrudd, sier Brexit-ekspert Øivind Bratberg.

 • Onsdag 16. oktober kl. 3.59

  Biden på spørsmål om sønnens Ukraina-jobb: – La oss heller fokusere på Trump

  Tidligere visepresident Joe Biden svarte ikke direkte på spørsmål om sønnens Ukraina-virksomhet i demokratenes presidentkandidatdebatt natt til onsdag.

 • Tirsdag 15. oktober kl. 21.58

  Skotsk brexit-minister til VG: – Vi er klare for å løsrive oss

  EDINBURGH (VG) Statsminister Boris Johnson må snart kjempe på to fronter. I sør er han i beintøffe forhandlinger med EU, og snart må han håndtere et gryende opprør i nord: Skottland er klare for å løsrive seg.

 • Tirsdag 15. oktober kl. 12.24

  Trumps advokat innrømmer millionbetaling

  Donald Trumps personlige advokat sier han fikk 4,5 millioner kroner for arbeid han gjorde for en av forretningsmennene som er sentrale i Ukraina-saken.

 • Tirsdag 15. oktober kl. 9.36

  Kaos på flyplassen i Barcelona: – En ny folkeavstemning er uunngåelig

  En rekke flyginger fra flyplassen i Barcelona er kansellert og forsinkelsene er store. Det er ventet nye demonstrasjoner tirsdag.