Nyheter - Utenriks:

 • Fredag 7. august kl. 13.38

  Ødelagte Beirut vekker norsk givervilje

  De enorme ødeleggelsene i Beirut krever årevis med gjenoppbygging, fastslår norske organisasjoner som jobber i Libanon. Samtidig er giverviljen stor, både fra det internasjonale samfunnet og fra privatpersoner i Norge

 • Fredag 7. august kl. 7.32

  Europa strammer inn av frykt for en ny coronabølge

  I flere europeiske land blir coronarestriksjonene nå skjerpet. Det skjer på grunn av frykt for en ny smittebølge etter økt reising i sommerferien.

 • Torsdag 6. august kl. 11.02

  To danske regioner er over smittegrensen – kan bli farget «røde»

  To store utbrudd tar de danske regionene Sjælland og Midtjylland over grensen.

 • Onsdag 5. august kl. 21.39

  Eksplosjonen i Beirut: – Enormt

  Eksplosjonen i Beirut tirsdag forårsaket enorme ødeleggelser i den libanesiske hovedstaden. Sprengningsekspert mener man må omtrent et halvt århundre tilbake for å finne en lignende eksplosjon av samme størrelse.

 • Tirsdag 4. august kl. 17.37

  Minst 100 døde etter eksplosjoner: – Beirut er en ødelagt by

  Dødstallet har steget til 100 og nesten 4000 er såret etter to kraftige eksplosjoner i havneområdet i Libanons hovedstad Beirut. Natt til onsdag letes det desperat etter savnede i ruinene.

 • Tirsdag 4. august kl. 17.37

  Reuters: 78 døde etter eksplosjoner i Beirut

  Dødstallet har steget til 78 og nesten 4000 er såret etter to kraftige eksplosjoner i havneområdet i Libanons hovedstad Beirut. Vitner melder om enorme ødeleggelser og sykehus flommer over av sårede pasienter.

 • Tirsdag 4. august kl. 17.37

  Minst 78 døde etter eksplosjoner i Beirut

  Dødstallet har steget til 78 og nesten 4000 er såret etter to kraftige eksplosjoner i havneområdet i Libanons hovedstad Beirut. Vitner melder om enorme ødeleggelser og sykehus flommer over av sårede pasienter.

 • Tirsdag 4. august kl. 17.37

  Minst 78 døde etter eksplosjoner: – Beirut er en ødelagt by

  Dødstallet har steget til 78 og nesten 4000 er såret etter to kraftige eksplosjoner i havneområdet i Libanons hovedstad Beirut. Natt til onsdag letes det desperat etter savnede i ruinene.

 • Tirsdag 4. august kl. 17.37

  Reuters: 78 drept etter eksplosjoner i Beirut

  Dødstallet har steget til 78 og nesten 4000 er skadet etter to kraftige eksplosjoner i havneområdet i Libanons hovedstad Beirut. Vitner melder om enorme ødeleggelser og sykehus flommer over av skadde pasienter.

 • Tirsdag 4. august kl. 17.37

  Kraftig eksplosjon i Beirut

  Flere personer skal være skadet etter en kraftig eksplosjon i havneområdet i Libanons hovedstad Beirut, melder nyhetsbyrået AFP.

 • Mandag 3. august kl. 2.43

  Deborah Birx forsvarer corona-håndtering etter kritikk fra Nancy Pelosi

  Legen som koordinerer corona-innsatsen ved Det hvite hus, advarer søndag om «usedvanlig stor utbredelse» av viruset i USA. Samtidig forsvarer hun seg mot anklager fra demokratene.

 • Lørdag 1. august kl. 2.20

  Mexico med tredje flest dødsfall: – Føler meg ikke trygg

  Mexico passerer Storbritannia i antall coronarelaterte dødsfall. Kun USA og Brasil har flere døde enn landet, som sannsynligvis har store mørketall.

 • Torsdag 30. juli kl. 8.45

  Bill Gates: – Flesteparten av coronatestene er bortkastet

  Microsoft-gründer Bill Gates mener det tar for lang tid å få svar på coronatester. Det er urimelig å måtte betale for tester som tar mer enn tre dager å få svar på, sier han.

 • Onsdag 29. juli kl. 17.24

  Hevder mer aggressivt virus er oppdaget i Vietnam

  Vietnamesiske myndigheter melder om et utbrudd av det som skal være en mer smittsom form for coronavirus i byen Da Nang.

 • Onsdag 29. juli kl. 13.52

  Søk i Madeleine McCann-saken: Ferdig med å grave under revet kolonihage-hus

  Tysk politi avsluttet onsdag kveld søket i en hage ved den tyske byen Hannover, i forbindelse med saken om Madeleine McCann, som ble meldt savnet i 2007.

 • Onsdag 29. juli kl. 11.18

  Drar til boligen i Värmland for første gang på syv måneder: – Det er blandede følelser

  VÄRMLAND (VG) Eva Karin (64) og Per Gunnar (62) har ikke vært i boligen i Sverige på syv måneder. Nå frykter de hva som venter på andre siden av grensen.

 • Onsdag 29. juli kl. 9.39

  Trump stormet ut etter kritisk spørsmål – delte misvisende video

  Den amerikanske presidenten ble natt til onsdag norsk tid konfrontert med å ha delt en video som hevdet at det finnes en kur mot Covid-19. Videoen gikk også til angrep på Trumps egen coronarådgiver, Anthony Fauci.

 • Tirsdag 28. juli kl. 19.33

  Presidenten anbefalte vodka og traktor mot corona - nå innrømmer han å ha blitt smittet

  Aleksandr Lukasjenko (65) hevdet i april ingen dør av corona-viruset i hans Hviterussland. Nå innrømmer presidenten at han selv har vært corona-smittet.

 • Tirsdag 28. juli kl. 4.51

  Ordførere: «Vi er forbannet»

  Samtidig som Portland-ordfører Ted Wheeler ber om et møte om våpenhvile, meldes det at Trump-administrasjoner sender flere føderale styrker til byen.

 • Tirsdag 28. juli kl. 3.04

  Norske Simen (30) ble værende i Tyrkia under portforbudet: Vurderte aldri å reise hjem

  ISTANBUL (VG) President Erdogan beordret alle om å holde seg hjemme i helgene. De over 65 og de under 20 fikk «husarrest» hele uken. Smitte- og dødstallene føk i været, men norske Simen Lied tenkte aldri på å reise hjem igjen til Norge.

 • Søndag 26. juli kl. 17.24

  Dødstallet i Spania kan være 60 prosent høyere enn antatt

  Den spanske storavisen El País har regnet seg frem til at det totale antall døde relatert til coronaviruset i Spania kan være 60 prosent høyere enn de offisielle tallene.

 • Søndag 26. juli kl. 11.04

  Flere turismearbeidere i Østerrike har fått påvist corona

  Minst 44 nye coronatilfeller er påvist i den lille byen St. Wolfgang i Østerrike. Nesten alle er påvist hos turistmedarbeidere – noe som vekker til live mørke minner.

 • Lørdag 25. juli kl. 11.17

  Strømmer til Sverige etter grenseåpning: – Skjønner ikke hvorfor de ikke har åpnet tidligere

  TÖCKSFORS (VG) På grensen jubler butikkene over at nordmennene er tilbake. For André Guttormsen er de lave prisene verdt kjøreturen fra Fredrikstad.

 • Torsdag 23. juli kl. 17.08

  Portland-ordfører tåregasset: – Dette er urban krigføring

  De store opptøyene mot politiet og sikkerhetsstyrkene fortsetter i Portland. Torsdag ble også ordfører Ted Wheeler med, til tross for at demonstrantene viser stor misnøye med ham.

 • Torsdag 23. juli kl. 11.09

  Tidligere SS-vakt (93) dømt for medvirkning til 5232 drap: – Han var svært medtatt

  Den tidligere SS-vakten Bruno Dey (93) er dømt for medvirkning til 5232 drap under hans tid som fangevokter i konsentrasjonsleiren Stutthof. – Han må ta dommen innover seg først, sier forsvarer Stefan Waterkamp på spørsmål om å anke.

 • Torsdag 23. juli kl. 9.19

  Nye reiseråd fredag: Disse «grønne» landene har økt smitte

  Selv om det bare er Spania som går fra «grønt» til «rødt» med VGs beregninger, er smittetrenden for flere europeiske land stigende.

 • Onsdag 22. juli kl. 12.48

  Amazonasfondet: 5 milliarder kroner står urørt på en konto i Brasil

  Det står fremdeles 5 milliarder norske kroner på en konto som skal forvaltes av den brasilianske utviklingsbanken BNDES.

 • Onsdag 22. juli kl. 10.12

  Pompeo i Danmark: Diskuterte ikke Grønland-kjøp

  Et tilbakelagt kapittel, slik beskriver Danmarks utenriksminister Donald Trumps interesse for å kjøpe Grønland i 2019.

 • Onsdag 22. juli kl. 10.12

  Forsøkte å håndhilse - trakk hånden til seg

  Mike Pompeo er onsdag på offisielt besøk i Danmark, noe han forsøkte å innlede med å håndhilse. De to utenriksministrene klappet i stedet hverandre på skuldrene.

 • Onsdag 22. juli kl. 8.24

  Twitter fjerner tusenvis av konspirasjonskontoer

  Twitter har slettet over 7.000 kontoer som knyttes til den såkalte QAnon-bevegelsen. Selskapet sier det vil begrense spredning av konspirasjonsteorier.

 • Onsdag 22. juli kl. 2.05

  «AOC» sier hun ble trakassert av kongressmedlem

  Demokratenes stjerneskudd Alexandria Ocasio-Cortez sier til The Hill at hun «aldri har møtt den slags hissig, motbydelig form for respektløshet».

 • Tirsdag 21. juli kl. 22.33

  Live klokken 23: Trump holder sin første corona-oppdatering siden april

  Etter nesten tre måneders pause har Donald Trump igjen startet med daglige pressekonferanser om coronaviruset. For USA sliter.

 • Tirsdag 21. juli kl. 13.00

  Mener Russland prøvde å påvirke brexit-valget: - Ingen ville røre i det

  En rapport fra det britiske Parlamentets etterretningskomité konkluderer at det er nesten umulig å bevise at Russland forsøkte å påvirke brexit-valget i 2016. Årsaken er at ingen ville anerkjenne trusselen, hevdes det.

 • Tirsdag 21. juli kl. 10.59

  Tre gisler er løslatt fra bussen i Ukraina tirsdag kveld

  Gisseltakeren i Ukraina, som omtaler seg selv som «Maksim den dårlige», løslot tirsdag kveld tre av gislene fra bussen han tok kontroll over for snart et halvt døgn siden.

 • Tirsdag 21. juli kl. 10.59

  NÅ: Spesialsoldater stormet bussen i Ukraina - gisseltaker pågrepet

  Ukrainske spesialsoldater stormet tirsdag kveld bussen der en mann har holdt gisler i et halvt døgn. Gisseltakeren er pågrepet, ifølge nyhetsbyrået Unian.

 • Tirsdag 21. juli kl. 10.59

  NÅ: Spesialsoldater stormet bussen i Ukraina - gisseltager pågrepet

  Ukrainske spesialsoldater stormet tirsdag kveld bussen der en mann har holdt gisler i et halvt døgn. Gisseltageren er pågrepet, ifølge den ukrainske innenriksministeren.

 • Tirsdag 21. juli kl. 10.59

  NÅ: Spesialsoldater stormer bussen i Ukraina

  Bussen med gisseltakeren i Ukraina, som omtaler seg selv som «Maksim den dårlige», blir tirsdag kveld stormet av spesialsoldater.

 • Tirsdag 21. juli kl. 10.59

  Spesialsoldater stormet bussen i Ukraina - gisseltager pågrepet

  Ukrainske spesialsoldater stormet tirsdag kveld bussen der en mann har holdt gisler i et halvt døgn. Gisseltageren er pågrepet, ifølge den ukrainske innenriksministeren.

 • Mandag 20. juli kl. 3.57

  Storbritannia anklager Kina for grove overgrep mot uigurer

  Storbritannias utenriksminister Dominic Raab anklager Kina for å begå grove overgrep på menneskerettighetene mot etniske og religiøse minoriteter.

 • Fredag 17. juli kl. 1.40

  Har endra kven sjukehusa skal rapportera coronainformasjon til i USA – ekspertar er bekymra

  Amerikanske sjukehus har fått ordre om ikkje lenger å senda coronainformasjon direkte til det amerikanske Folkehelseinstituttet. Det kan skapa forvirring om kor god kontroll administrasjonen har på viruset, seier norsk USA-ekspert.