Nyheter:

  • Lørdag 30. mars kl. 23.21

    Målløs Zuccarello i Wilds overtidstap

    Mats Zuccarello gikk av banen uten målpoeng da Minnesota Wild tapte 1-2 i overtid hjemme mot Vegas Golden Knights lørdag kveld.

  • Lørdag 30. mars kl. 23.01

    Ajer reddet Brentford i spinnville sluttminutter

    (Brentford-Manchester United 1–1) I 96 minutter var det målløst. To minutter senere hadde Kristoffer Ajer reddet ett poeng for Brentford.

  • Lørdag 30. mars kl. 22.32

    Slagsmål i påskefjellet: En mann har skader

    Fem-seks stykker barket sammen på Trysil, mens en annen ble bortvist etter et slagsmål i et hyttefelt på Hafjell, melder politiet.

  • Lørdag 30. mars kl. 22.31

    «Sabrina»-skuespiller er død, melder Deadline

    Chance Perdomo ble bare 27 år gammel.

  • Lørdag 30. mars kl. 22.19

    Brann på Snarøya

    Alle nødetater er på vei til brann i enebolig på Snarøya i Bærum. Alle beboere skal ha evakuert seg selv, opplyser politiet. Det er flammer og røyk på stedet, og det er trolig snakk om en pipebrann.

  • Lørdag 30. mars kl. 22.06

    Abortkampen i USA: Fikk ikke fjerne dødt foster i hjemstaten

    Alt hun ønsket, var å bli mamma. Etter to dramatiske svangerskap er Lindsey Burke (40) rasende. – Det er barbarisk.

  • Lørdag 30. mars kl. 22.03

    Ute av «Kompani Lauritzen»: – Tøffere enn noe jeg har gjort før

    – Dette tror jeg blir den episoden av «Kompani Lauritzen» jeg ikke har så lyst til å se, sier den utslåtte kompanirekrutten.

  • Lørdag 30. mars kl. 22.03

    Tel Aviv: 16 pågrepet i protest mot Netanyahu

    Tusenvis av israelere demonstrerer lørdag i Tel Aviv og flere andre byer. De krever blant annet at regjeringen til Benjamin Netanyahu går av.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.55

    Person gikk langs E18 i Tvedestrand

    Politiet har kontroll på en person som gikk langs E18 ved Kloppemyra i Tvedestrand lørdag kveld. Hastigheten går som normalt på stedet, men ble i en periode satt ned på strekningen.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.46

    Melder om godt afterski-besøk

    Hovden Alpinsenter er blant flere skianlegg som melder om godt besøk på afterski i påskeuka. Lørdag har blant annet Panda Panda og rapperen Kamelen entret scenen på arrangementet «Påskebrisen». – Arrangementet har vært utsolgt i tre uker, sier daglig leder Ann Torill Briksdal i Hovden Alpin Resort. Hun melder om godt publikumsbesøk i anlegget på Hovden, selv om det aller beste påskeværet har uteblitt. Briksdal forteller at de har 12 profesjonelle vakter på plass i tillegg til egne ansatte, for at alt skal gå trygt og greit for seg. – Vi har et veldig godt samarbeid med politiet på de store arrangementene våre, sier hun til NRK. Lørdag kveld melder politiet at tre personer er bortvist fra skisenteret ut natten, på grunn av ordensforstyrrelser.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.45

    Ein person til sjukehus med hovudskadar etter vald

    Ein person er frakta til Ullevål med hovudskadar etter ei valdshending i Lørenskog, melder politiet. Det er uvisst kor hardt skadd personen er, men vedkomande skal ha vore medvitslaus. Ein person er gripen etter hendinga. Valdshendinga skal ha skjedd på ei privatadresse, og det skal ikkje ha blitt nytta våpen, ifølge politiet. – Det er snakk om fysisk vald, seier operasjonsleiar Ronny Samuelsen til Romerikes Blad.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.44

    Voldshendelse i Lørenskog: Person fraktet til sykehus med hodeskader

    En person skal ha blitt utsatt for vold i Lørenskog. Ingen våpen skal ha blitt brukt.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.36

    Venter kø når folk skal hjem fra påskeferie: – Godt trøkk

    Påskeferien nærmer seg slutten, og det ventes mye trafikk første og andre påskedag.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.31

    Fallulykke i Tinn

    To personer har falt ned fra en mur. Politiet opplyser om at det er snakk om flere meter. Personene skal ha løpt eller sklidd ned en skråning med snø. De har ikke vært klar over skrenten i bunnen av skråningen, skriver politiet på X. De to involverte blir tatt hånd om av helsepersonell. Begge er våkne og det virker som at de har kommet fra hendelsen i god behold.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.12

    Ranger mister sesongen med alvorlig kneskade

    Lars Ranger blir ikke å se på banen for Lillestrøm kommende sesong. Backen har pådratt seg en korsbåndsskade som trenger operasjon, skriver Romerikes Blad.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.12

    Brann i enebolig i Sarpsborg slukket

    Brannvesenet rykket i kveld ut til en brann i en enebolig i like utenfor Sarpsborg sentrum. – Vi har akkurat kommet til stedet. Røykdykkere er på vei inn, sa Roger Andersen, vaktleder i Øst 110-sentralen klokken 21:10. Klokken 21:25 var brannen slukket. – Beboere på adressen er evakuerte. Det var snakk om et branntilløp på kjøkkenet, sier Andersen.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.12

    Brann i enebolig i Sarpsborg

    Brannvesenet har rykket ut til en brann i en enebolig i like utenfor Sarpsborg sentrum. Det skal være synlige flammer på stedet. – Vi har akkurat kommet til stedet. Røykdykkere er på vei inn, sier Roger Andersen, vaktleder i Øst 110-sentralen. Brannvesenet har ikke oversikt om det befinner seg mennesker inne i bygget.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.10

    Brann i bunker i Bergen

    Klokken 21.05 ble det meldt om brann i en bunker ved Bjørndalstjørna. Politi og brannvesen rykte ut, og det viste deg å være et lite bål på stedet.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.10

    Meldt om brann i bunker

    Klokken 21.05 ble det meldt om brann i en bunker ved Bjørndalstjørnet i Bergen. Politi og brannvesen rykket ut, til det som viste seg å være et bål. Bålet skal nå være slukket.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.07

    Politiet rykte ut etter voldshendelse i Bergen

    Ti over halv ni fikk politiet melding om en mann som fulgte etter og slo til en kvinne. Det melder Vest politidistrikt på X. Dette skjedde på gangveien ved Florida. Politiet har kontroll på en rusa mann i 50-årene som er mistenkt i saken. – Det var en kvinne i 30-årene som har blitt slått en gang på haken. Begge partene er avhørt, og hendelsen fremstår uprovosert. Den mistenkte er bortvist fra stedet, og vi har avsluttet oppdraget, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.07

    Politiet rykket ut etter voldshendelse i Bergen

    Ti over halv ni fikk politiet melding om en mann som fulgte etter og slo til en kvinne. Det melder Vest politidistrikt på X. Dette skjedde på gangveien ved Florida. Politiet har kontroll på en ruset mann i 50-årene som er mistenkt i saken. – Det var en kvinne i 30-årene som har blitt slått en gang på haken. Begge parter er avhørt, og hendelsen fremstår uprovosert. Den mistenkte er bortvist fra stedet, og vi har avsluttet oppdraget, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.02

    Dette er vinnerne av Sámi Grand Prix

    Nils-Ove Kuorak og Bycecilia gikk helt til topps under den samiske musikkfesten.

  • Lørdag 30. mars kl. 21.02

    Kjørte uten førerkort med promille

    En mann i 60-årene er tatt for promillekjøring og for å kjøre uten gyldig førerkort. Mannen ble stoppet på Gulset i Skien lørdag kveld. Han anmeldes av politiet.

  • Lørdag 30. mars kl. 20.53

    Brann i russebuss i Stavanger

    Det er meldt om brann i et kjøretøy ved Sokn kontrollstasjon i Stavanger. Det melder 110 Sør-Vest på X. Det viste seg å være brann i en russebuss. Passasjerene ute av bussen. Ifølge politiet hadde det begynt å brenne under bussen, og brannvesenet slukker brannen nå. Det er ikke meldt om noen personskade, og årsaken er trolig en teknisk årsak.

  • Lørdag 30. mars kl. 20.53

    Brann i kjøretøy i Stavanger

    Det er meldt om brann i et kjøretøy ved Sokn kontrollstasjon i Stavanger. Det melder 110 Sør-Vest på X. Mannskap fra Rennesøy og Kvernevik rykker ut til område.

  • Lørdag 30. mars kl. 20.47

    Mann i 20-årene dømt for narkohandel

    En mann i 20-årene fra Sarpsborg er dømt for narkotikasalg. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Han ble dømt til ett år og seks måneder i fengsel for å ha solgt 100 gram kokain og 2,5 kilo hasj for til sammen 250.000 kroner. Mannen har ingen straffehistorikk fra tidligere og hans forsvarer mente det var nok med samfunnsstraff.

  • Lørdag 30. mars kl. 20.45

    Tenåring pågrepet etter voldshendelse i Kristiansand

    Politiet har pågrepet en person etter en voldshendelse på Grim i Kristiansand lørdag kveld. En person skal være utsatt for vold. Vedkommende er sendt til sykehus for behandling. Politiet er på stedet for å undersøke og avhøre vitner. Til Fædrelandsvennen opplyser politiet at gjerningspersonen skal være i tenårene. Den fornærmede mannen er i 50-årene. Hendelsesforløp og relasjon er ikke kartlagt.

  • Lørdag 30. mars kl. 20.45

    Pågrepet etter voldshendelse i Kristiansand

    Politiet har pågrepet en person etter en voldshendelse på Grim i Kristiansand lørdag kveld. En person skal være utsatt for vold. Vedkommende er sendt til sykehus for behandling. Politiet er på stedet for å undersøke og avhøre vitner.

  • Lørdag 30. mars kl. 20.33

    Julian Ryerson senket Bayern München

    Lyngdøl Julian Ryerson scoret målet som sørget for 2-0 seier til Borussia Dortmund over Bayern München lørdag kveld. Det er første gang på ti år laget kan juble for borteseier over Bayern München i seriespill. Sørlendingens mål kom etter 82 minutter, og fastsatte resultatet for de gulkledde gjestene. Ryerson og Dortmund kjemper om å bli blant de fire beste som får mesterligaspill. Med en sterk borteseier lørdag, innehar de den viktige fjerdeplassen med tre poeng ned til RB Leipzig. (©NTB)

  • Lørdag 30. mars kl. 20.26

    Årlig påskebad i Kragerø

    En mengde folk samlet seg påskeaften ved bybrua i Kragerø for å telle ned at badesesongen offisielt har startet. Påskebadet er en årlig tradisjon i kommunen.

  • Lørdag 30. mars kl. 20.25

    Julian Ryerson scoret da Dortmund slo Bayern München

    (Bayern München – Borussia Dortmund 0–2) Den norske landslagsbacken ble helten for Dortmund i «Der Klassiker».

  • Lørdag 30. mars kl. 20.18

    Tre innlendinger kan vente telefon fra Hamar

    44 heldige nordmenn kan feire årets påske med tittelen «Lotto-millionær» etter å ha vunnet i Supertrekning lørdag kveld. Blant vinnerne, er tre fra Innlandet: En kvinne fra Vestre Toten, og to menn fra Hamar, melder Norsk tipping. Fylket med flest vinnere, er Vestland med åtte heldige tippere. Supertrekning gjennomføres fire ganger i året: påske, sommer, høst og jul. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige supertrekning. I dette tilfellet: Altså før jul i fjor.

  • Lørdag 30. mars kl. 20.06

    Truet vekter – ble bortvist

    En mann i 40-årene er blitt bortvist etter en mindre voldshendelse inne på et serveringsted, melder politiet. Mannen ble kasta ut av en vekter, og skal så ha blitt truende overfor vekteren. Politiet har bortvist mannen fra stedet til søndag morgen.

  • Lørdag 30. mars kl. 20.06

    Denne roboten kan endre vinbransjen

    PASO ROBLES (E24): En ny, norsk maskin har nettopp ankommet USA. Det kan føre til en revolusjon i den amerikanske vinindustrien.

  • Lørdag 30. mars kl. 19.54

    TV2: FFK jakter på Aalesund-spiller

    Fredrikstad jakter på Aalesund-spiller Markus Karlsbakk (23) og har lagt inn et bud, skriver TV2. Mandag åpner FFK sesongen med sin første kamp på 12 år i eliteserien i fotball når Bodø/Glimt kommer på besøk. Ifølge TV 2s opplysninger er budet på flere millioner kroner. Overgangsvinduet stenger på onsdag.

  • Lørdag 30. mars kl. 19.52

    Venter «blodregn» i Sverige: – Kan komme til Sørlandet

    «Blodregn» fra oven kan inntreffe på Sørlandet og Østlandet i kveld. Årsaken til værfenomenet er sand fra Sahara-ørkenen, forklarer Hanne Beate Skattør fra Meteorologisk institutt til NRK. – Når skyer dannes og vann kondenseres trenger de partikler å feste seg til, i dette tilfellet sandpartikler. Det gjør at regnet kan få en rødlig farge og etterlate et rødlig støvlag på bakken, sier hun. Det er ventet at sørlige deler av Sverige vil bli truffet av værfenomenet, ifølge Aftonbladet. Men Skattør utelukker ikke at det også kan nå fram til Norge. – Foreløpig dreier høydevinden mot sørøst, men i kveld vil retningen bli mer sørlig og luftmassene vil bevege seg rett opp mot Norge. Samtidig vil det komme en del regnbyger i Agder og på Østlandet. Det er en mulighet for at det kan være sandpartikler i dette regnet, sier hun.

  • Lørdag 30. mars kl. 19.49

    Trafikkuhell i Sandviken

    Det har vært et trafikkuhell mellom en bil og en motorsykkel i Ladegårdsgaten i Bergen. Det melder Vest politidistrikt på X. Alle de involverte er våken og ved bevissthet. Ifølge politiet har føreren av motorsykkelen smerter i en fot.

  • Lørdag 30. mars kl. 19.48

    Trafikkulykke i Porsgrunn

    Politiet rykker ut til en trafikkulykke mellom to biler på E18 syd for Lanner. De involverte personene skal være uenige om hva som har skjedd. Ingen er skadet, opplyser politiet.

  • Lørdag 30. mars kl. 19.47

    Brann i to søppeldunker i Åsane

    Det er meldt om brann i to søppeldunker ved bussholdeplassen Gullgruven i Åsane i Bergen. Politi og brannvesen rykker ut til stedet.

  • Lørdag 30. mars kl. 19.44

    44 vant én million hver: – Sjeldent det er så mange vinnere

    Det blir en travel påskeaften for ringeteamet på Hamar, så du bør ikke ha mobilen din på lydløs i aftens.

  • Lørdag 30. mars kl. 19.41

    Krever forbud: – 12-åringer får reklame for slankepiller

    Reklame rettet mot barn er forbudt på TV – men det er fritt frem på nettbrett. Det vil SV ha slutt på.

  • Lørdag 30. mars kl. 19.30

    Innbrudd i Sandefjord

    I løpet av påsken har det vært innbrudd i en bolig på Mosserød. Sølvtøy, smykker og kamera er blant det som er stjålet. En dør var brutt opp og boligen var endevendt, skriver politiet på X.

  • Lørdag 30. mars kl. 19.21

    Gullfavoritten Storhamar reddet seieren

    Frisk Asker imponerte og overrasket, men måtte til slutt gi tapt i det første semifinaleoppgjøret i ishockey-NM, melder NTB. Gullfavoritten Storhamar reddet 5-3-seier. Sluttspillsoppgjørene avgjøres i best av sju kamper. Første lag til fire seire avanserer videre til finalen.

  • Lørdag 30. mars kl. 19.21

    Stoppertalent klar for Glimt

    Det har i flere dager gått rykter om at Villads Nielsen er på vei til Bodø/Glimt. Lørdag skrev den danske stopperen under på en avtale som binder han til de gulkledde til 2028. – Det er deilig å endelig være her, jeg har sett fram til det, sier han til Glimt. Stopperen kommer fra danske Norsjælland. – Det blir superspennende. Jeg har spilt i Norsjælland i ni år, men nå er det på tide å prøve noe nytt, og jeg føler det var riktig å velge Glimt.

  • Lørdag 30. mars kl. 19.19

    Full mann bortvist i Bamble

    En mann i 20-årene skal ha oppført seg aggressivt på et serveringssted i Langesund lørdag ettermiddag. Politiet ble varslet. De bortviste han fra stedet til søndag klokken 08.00.

  • Lørdag 30. mars kl. 19.16

    HamKam-stopper skadet

    HamKams midtstopperbauta Halvor Rødølen Opsahl mister sesongstarten etter at han skadet seg under en treningsøkt. Det skriver klubben på sine nettsider. 21-åringen skadet seg på lørdagens trening og ble kjørt direkte til Elverum sykehus for nærmere undersøkelser, melder HamKam. – Det er selvfølgelig veldig kjipt nå som seriestarten er like rundt hjørnet og jeg har følt meg i veldig god form. Men nå har skaden skjedd, og da skal jeg gjøre alt jeg kan for å komme sterkere tilbake, sier Opsahl. HamKam skriver at det er for tidlig å si noe om skaden omfang, men at spilleren må belage seg på å sitte på sidelinjen en god stund og at han derfor vil gå glipp av sesongstarten borte mot nyopprykkede KFUM Oslo 2. april. Opsahl er en viktig brikke i HamKam-forsvaret og står med 77 kamper for A-laget. (©NTB)

  • Lørdag 30. mars kl. 19.12

    Færre oppdrag for Brannvesenet Sør i fjor

    Brannvesenet Sør hadde 800 oppdrag i 2023. Det er en markant nedgang fra året før, opplyser de til avisa Lindesnes. Seksjonsleder Torbjørn Høyland sier de har hatt atskillig færre bygningsbranner. Han tror folk får en stadig høyere bevissthet rundt branner. I 2022 hadde Brannvesenet Sør 865 oppdrag. Fjorårets nedgang omtales som markant i brannvesenets årsrapport.

  • Lørdag 30. mars kl. 19.08

    Ny danske klar for Bodø/Glimt – fikk tips av Schjelderup

    Den danske midtstopperen Villads Nielsen (19) har signert en fireårskontrakt med regjerende seriemester Bodø/Glimt.

  • Lørdag 30. mars kl. 18.56

    Mann trua vektarar med kniv på kjøpesenter i Trondheim

    Ein mann er arrestert etter å ha trua vektarar på Sirkus shopping i Trondheim med kniv. – Han har stole nokre varer på matbutikken og blitt oppdaga av vektarane. Så løp han frå dei. Dei tok han igjen, og då drog han fram ein kjøkkenkniv. Det seier politiadvokat Line Novstad til Adresseavisen. Vektarane overtalde mannen til å legge frå seg kniven. Mannen er køyrd til arresten.

  • Lørdag 30. mars kl. 18.42

    Ber innbyggerne levere møbler til flyktninger

    Midt-Telemark kommune forbereder seg på å motta og bosette flyktninger. Derfor trengs det møbler for å møblere leiligheter og hus, skriver kommunen på sine nettsider. Senter for kvalifisering og inkludering (SKI) sier at de gjerne tar imot møbler fra innbyggerne dersom de har noen litt lette møbler uten skader som kan gis bort. De er først og fremst på jakt etter nattbord, skrivepulter, kjøkkenbord med stoler og sofaer.

  • Lørdag 30. mars kl. 18.36

    Rapport fra Gaza: – Sult brukes som våpen

    Når sulten tærer, blir mennesker desperate. Familier i Gaza må spise dyrefôr og gress for å prøve å overleve.

  • Lørdag 30. mars kl. 18.29

    Frisk kollapset i sluttminuttene: – Føles unødvendig

    Frisk Asker imponerte og overrasket, men måtte til slutt gi tapt i det første semifinaleoppgjøret i ishockey-NM. Gullfavoritt Storhamar reddet 5-3-seier.

  • Lørdag 30. mars kl. 18.23

    Rosenborg-talent skrev treårskontrakt

    Jesper Reitan-Sunde har skrevet under på sin første A-lagskontrakt med Rosenborg. 18-åringens nye kontrakt strekker seg over tre år.

  • Lørdag 30. mars kl. 18.13

    Mye grått påskevær – og kanskje rødt

    Det har blåst kraftig i Sahara-ørkenen og sand er på vei nordover. Det er usikkert om blodregnet når Norge – men det kan falle ned på Østlandet.

  • Lørdag 30. mars kl. 18.02

    Son sikret Tottenham-seier sent i slitekamp

    (Tottenham - Luton 2–1) Tottenham hadde lenge ikke marginene på sin side, men Son Heung-min scoret til slutt vinnermålet i 2-1-seieren over Luton.

  • Lørdag 30. mars kl. 17.58

    Chelsea rotet bort seieren mot ti mann: – Nesten ikke til å tro

    (Chelsea-Burnley 2–2, Tottenham-Luton 2–1) Krisen fortsetter for Chelsea. To ganger kom Sander Berges Burnley tilbake med ti mann.

  • Lørdag 30. mars kl. 17.53

    Bortvist fra Trysil

    16.43: En mann i 20-årene er bortvist fra alle serveringssteder i Trysil til søndag morgen. Involvert i en ordensforstyrrelse, melder politiet. 17.09: Politiet er ved et serveringssted i bunnen av bakken. Ryddet opp i en ordensforstyrrelse. En gutt i tenårene er bortvist fra stedet til søndag morgen.

  • Lørdag 30. mars kl. 17.32

    Har solgt 9200 billetter til premieren

    For første gang på tolv år er Fredrikstad tilbake i Eliteserien i fotball. Mandag kommer seriemester Bodø/Glimt på besøk til Fredrikstad i årets første serierunde. Det er solgt 9200 billetter til kampen lørdag. Det melder FFK på egne Facebook-sider. Til sammenligning er hjemmekampen mot Sarpsborg 13. april allerede utsolgt.

  • Lørdag 30. mars kl. 17.29

    Leverkusen slapp med skrekken igjen – reddet seier hjemme over Hoffenheim

    Bayer Leverkusen fortsatte rekken uten tap da de snudde til 2-1-seier hjemme mot Hoffenheim i Bundesliga lørdag ettermiddag.

  • Lørdag 30. mars kl. 17.18

    Husk å stille klokken i natt

    I natt «mister» vi en time når vi går fra vintertid til sommertid. Men hvilken vei skal vi stille klokken? Jo, mot sommmeren. Det vil si en time frem denne gang. Tomas Myklebust er spesialist i nevropsykologi. Han tror ikke det er så dramatisk for oss at klokka blir stilt. – I alle fall ikke med tanke på søvn, annet enn at det kanskje kjennes litt mer brutalt å stå opp en dag eller to etter vi har stilt den, sier Myklebust.

  • Lørdag 30. mars kl. 17.18

    Husk å stille klokke i natt

    I natt «mister» vi en time når vi går fra vintertid til sommertid. Men hvilken vei skal vi stille klokken? Jo, mot sommmeren. Det vil si en time frem denne gang. Tomas Myklebust er spesialist i nevropsykologi. Han tror ikke det er så dramatisk for oss at klokka blir stilt. – I alle fall ikke med tanke på søvn, annet enn at det kanskje kjennes litt mer brutalt å stå opp en dag eller to etter vi har stilt den, sier Myklebust.

  • Lørdag 30. mars kl. 17.13

    Kollisjon mellom bil og buss i Arendal

    Kystveien mellom Arendal og Saltrød på fylkesvei 410 er åpen igjen etter en kollisjon mellom en bil og en buss lørdag ettermiddag. Alle de involverte i ulykken er undersøkt av helsepersonell og har ikke behov for videre helsehjelp. Ulykken skjedde i en kurve, opplyser politiet. Veien var i en periode stengt.

  • Lørdag 30. mars kl. 16.43

    Politiet avfyrte varselskudd i Ålesund – mann pågrepet

    En person er pågrepet i Ålesund sentrum etter han viftet med en kniv.

  • Lørdag 30. mars kl. 16.41

    Ung skiløper savnet

    Det er startet søk etter en gutt på 13 år som skulle gå fra Sjusjøen langrennsarena og Birkebeinerløypa til Lillehammer. Turen startet klokken 11, og han skulle bli hentet cirka en time senere. Han kan ha gått feil vei ved Sjusjøen og gått i andre retninger enn Lillehammer, ifølge politiet. Det søkes nå med scooterpatruljer, politihelikopter, droner og redningshelikopter er på veg. Gutten er ikleddblå jakke og trolig svart bukse. Har lyst middels langt hår. Ikke sekk eller noe med seg. Observasjoner kan meldes til politiet på tlf 02800.

  • Lørdag 30. mars kl. 16.41

    Ung skiløper funnet

    En ung skiløper er funnet etter at det ble startet søk i Sjusjøen i dag. – Han er nå gjenforent med familien, sier operasjonsleder Haagen Løvseth ved Innlandet politidistrikt. 13-åringen ble funnet i skiløypene vest for Sjusjøen av Røde Kors på snøscooter. Politiet fikk melding om at gutten var savnet klokken 15.04. 13-åringen skulle gå fra Sjusjøen langrennsarena og Birkebeinerløypa til Lillehammer. Turen startet klokken 11, og han skulle bli hentet cirka en time senere. Han kan ha gått feil vei ved Sjusjøen og gått i andre retninger enn Lillehammer, ifølge politiet. Det ble søkt med scooterpatruljer, politihelikopter, droner og redningshelikopter var på veg.

  • Lørdag 30. mars kl. 16.41

    Højlunds gamle trener lar seg overraske: — Eksplosiv utvikling

    Alfred Johansson er ikke i tvil om hvorfor Rasmus Højlund nå blomstrer i Manchester United.

  • Lørdag 30. mars kl. 16.34

    Savnet mann i Åsane

    En 92 år gammel mann er meldt savnet etter han forsvant fra Åsaheimen behandlingssenter rundt klokken 14.15. Det melder Vest politidistrikt. Han har på seg grå joggeklær, blå vinterjakke og svarte vintersko. Mannen bruker rullator. Politiet søker etter mannen i området Morvik.

  • Lørdag 30. mars kl. 16.32

    Husk båndtvang

    Den landsdekkende båndtvangen trer i kraft mandag 1. april. Norsk Kennel Klub oppfordrer hundeeiere til å opptre ansvarlig og overholde båndtvangen. – Det er presisert at båndtvang betyr at hunden skal være fysisk i bånd, eller forsvarlig inngjerdet. Det er ikke tilstrekkelig at hunden er under kontroll og i følge med eieren, heter det i en pressemelding fra Norsk Kennel Klub. Båndtvangen som gjelder fram til og med 20. august gjelder for alle hunder, uavhengig av rase, størrelse og brukstype. Dyrelivet er ekstra sårbart fra april til august, og hunder skal derfor holdes i bånd for å beskytte velferden til vilt og deres avkom. Norges Kennel Klub mener egne friområder for hund er et viktig innslag i hundevelferden, og vil derfor arbeide for at flest mulig hunder skal på tilgang til dette. (©NTB)

  • Lørdag 30. mars kl. 16.28

    Mulig innbrudd i Bergen

    Klokken 16.08 fikk politiet melding om mulig innbrudd på en adresse i Sandslimarka i Bergen, melder Vest politidistrikt. Politiet har rykket ut for å undersøke nærmere. Det er hørt knusing av glass på stedet, men det er uklart om noen har tatt seg inn i boligen og stjålet noe, melder politiet.

  • Lørdag 30. mars kl. 16.22

    Aggressiv passasjer på buss på Åkra

    En bussjåfør har meldt om en aggressiv passasjer som er utagerende og truende mot sjåfør og andre passasjerer på Åkra i Karmøy. Mannen skal være godt beruset. Politiet er på vei til stedet, skriver de i deres logg. Klokka 16.33 skriver de at de har kontroll på en ung mann på bussen. Han blir fraktet til arresten. Personen er under 18 år. Både foresatte og barnevernet blir varslet.

  • Lørdag 30. mars kl. 16.17

    Laksevåg: Kontroll på mannen

    Politiet skriver på X at de har kontroll på mannen som hoppet i sjøen, og at han nå befinner seg på land. Mannen hoppet i sjøen for å unngå politiet etter det hadde vært et tyveri fra en bedrift i Laksevåg. Han ble senere funnet under et kaianlegg, men mannen ville først ikke opp. Etter videre dialog, fikk de ham til slutt opp på land, melder politiet.

  • Lørdag 30. mars kl. 16.09

    Ber om «russisk grep» for Oljefondet: – Espen Barth Eide skyver Stortinget foran seg

    MDG fremmer forslag i Stortinget om å fryse Oljefondets investeringer i selskaper med forbindelse til israelske bosettinger.

  • Lørdag 30. mars kl. 15.53

    Farlig røyk etter tunnelbrann kan sive ut i flere timer: – Giftig

    24 personer er evakuert, men ingen skal være skadet.

  • Lørdag 30. mars kl. 15.53

    Brann på industrianlegg: – Veldig mye røykutvikling

    Brannvesenet opplyser til VG om kraftig røykutvikling på et anleggsområde i hovedstaden.

  • Lørdag 30. mars kl. 15.51

    Mopedist har kjørt av veien i Tysvær

    Politi og ambulanse er på vei til Havnavegen i Tysvær der en mopedist skal ha kjørt av veien. Føreren er trolig lettere skadd, skriver politiet i deres logg. I en oppdatering klokka 16.18 skriver de at mopedisten blir tatt hånd om av ambulanse. Han har fått noen skraper og har smerter i en fot. Han brukte hjelm, og det har trolig vært lav hastighet.

  • Lørdag 30. mars kl. 15.49

    Brann ved E6 på Alnabru i Oslo

    Nødetatene har rykket ut etter en melding om brann på et anleggsområde sør for E6 på Alnabru. – Det er snakk om anleggsarbeider i en tunnel, skriver Oslo-politiet på X. Det er foreløpig ikke meldt om personskade, men det skal være mye røyk i området.

  • Lørdag 30. mars kl. 15.43

    Trebarnsfaren Rune-Cato (36) ble funnet skutt: – Vi trenger svar

    Tre barn mistet sin far – den yngste er bare to år gammel. Nå håper guttens mor, Christine (34), at hun en dag kan gi sønnen et svar på hva som skjedde med pappaen hans.

  • Lørdag 30. mars kl. 15.42

    Mann har hoppet i sjøen for å unngå politiet

    Vest politidistrikt opplyser om at det har vært et tyveri fra en bedrift på Laksevåg. Politiet rykket ut til stedet for å søke etter gjerningsmannen, som fort forsvant fra stedet. Noe senere ble mannen observert på nytt av et vitne. Han skal da ha hoppet i sjøen ved Sørevågen for å unndra seg politiet, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding. Det jobbes nå med å få mannen på land, men på X skriver politiet at de ikke vet nøyaktig hvor mannen nå befinner seg: – Alle nødetatene er på stedet. Det er ikke gjort observasjon av mannen per nå og det er ukjent om han har kommet seg på land. Han har svømt mellom noen båter og lekter. Mannen er mistenkt for et mindre tyveri. Brannvesenet sier til NRK klokken 15.55 at de nå har øyne på den antatte gjerningsmannen. – Det vi vet er at det er en person i sjøen, og vi er der for å bistå med redningsdykker. Vi har visuell kontakt med mannen, sier vaktkommandør på 110-sentralen, Helge Lund, til NRK. Klokken 16.00 skriver politiet at mannen ikke ønsker å komme på land, men at nødetatene har dialog med ham.

  • Lørdag 30. mars kl. 15.40

    Regnjakke-tyv la på svøm

    Politiet fant tyven under et kaianlegg.

  • Lørdag 30. mars kl. 15.40

    Newcastle snudde til seier etter dommerkritikk: – Gjør ikke jobben sin

    (Newcastle - West Ham 4–3) Mohammed Kudus' scoring for West Ham mot Newcastle fikk ekspertene til å reagere, men Newcastle vant til slutt etter en ellevill snuoperasjon.

  • Lørdag 30. mars kl. 15.39

    Grip gjerne dagen, men litt mer rasjonelt

    Hilde Gunn Slottemo, professor i historie ved Nord universitet, har meditert. Det fikk henne til å frese. Hun mener mindfulness ikke hører hjemme i akademia.

  • Lørdag 30. mars kl. 15.20

    Ventet mye trafikk på veiene de neste dagene

    Mange vil ta turen hjem fra påskeferien 1. og 2. påskedag, og det er ventet kø på flere av veiene i Stor-Oslo. Veitrafikksentralen råder bilister til å beregne god tid og følge med på nyehtene. – Det vi har sett tidligere år er jo at den største hjemfarten er 1. påskedag, sier trafikkoperatør Tone Sorken i Veitrafikksentralen øst til NTB. Det er ventet kø på hovedveiene inn til Oslo. E6 fra Lillehammer til Oslo, E16 fra Hønefoss over til Sollihøgda og E18 mellom Drammen og Oslo er speiselt utsatt.

  • Lørdag 30. mars kl. 15.13

    Kan tjene kolossale summer på utleie

    Ikke-profesjonelle utleiere tar seg svært godt betalt for å gi tilreisende til neste års ski-VM i Trondheim tak over hodet. Skattemessig er det mer gunstig enn å gå på jobben, ifølge økonom Hallgeir Kvadsheim.

  • Lørdag 30. mars kl. 15.03

    Offentleggjer namn etter kajakkulukke i Kinn

    Det var Martin Blom (33) som omkom i kajakkulukka i Kinn kommune tysdag. Det opplyser politiet i ei pressemelding. Dei skriv at dei pårørande er informerte om at namnet blir offentleggjort. Det blei sett i gong ein redningsaksjon etter at Blom ikkje kom tilbake frå ein kajakktur. Pårørande varsla sjølv politiet. Redningshelikopter, ambulansebåt og båt frå Røde Kors deltok i redningsaksjonen. Blom blei funne bevisstlaus i sjøen i Kinn 26. mars. Han blei frakta til Haukeland sjukehus med redningshelikopter, men ble stadfesta omkommen på sjukehuset.

  • Lørdag 30. mars kl. 14.58

    Martin Blom (33) døde i kajakkulykken i Kinn

    Han ble fraktet til Haukeland sykehus, men livet sto ikke til å redde.

  • Lørdag 30. mars kl. 14.55

    «Ozempig» skaper reaksjoner

    «Ozempig» forblir foreløpig maskot til tross for massiv kritikk.

  • Lørdag 30. mars kl. 14.38

    Vegtrafikksentralen melder om ein svært roleg påskeaftan

    Hittil har det vore svært roleg for trafikkoperatørane i Vegtrafikksentralen Vest på påskeaftan. Då NRK tek kontakt laurdag ettermiddag, fortel trafikkoperatør Monica Øksengård at dei knapt har fått éin einaste telefon. – Alle fjellovergangar er opne, og vi har ikkje fått meldingar om glatte vegar. Likevel ber ho folk om å vere obs på at det kan vere glatt og snø på overgangane. Det er venta mykje trafikk på vegane både søndag og måndag.

  • Lørdag 30. mars kl. 14.21

    Trafikkulykke på Bømlo

    Naudetatar har rykka ut etter melding om ei trafikkulykke ved Svortlandsjøen på Bømlo. Meldinga kom 13.51. Mannskap frå Bremnes brannstasjon er på veg. Klokka 14.26 får NRK opplyst at det ikkje har vore noka ulykke, og at det var ei falsk melding.

  • Lørdag 30. mars kl. 14.08

    Fire tenåringer tiltalt etter kollisjon i Festningstunnelen i Oslo

    Det skriver Budstikka. Kollisjonen skjedde 10. juni i fjor. Bilen skal ha vært tyvlånt, og skal ha kjørt i 146 kilometer i timen i 80-sonen inne i tunnelen. Bilen kolliderte flere ganger med tunnelveggen før den stanset, og tok fyr. De som satt i bilen, skal da ha stukket av i en annen bil. Fire av de involverte ble siktet samme dag. Alle må møte i Sandvika tingrett i slutten av mai. Ifølge Budstikka er sjåføren en 16 år gammel gutt. Han er tiltalt for flere forhold, deriblant promillekjøring og uforsvarlig kjøring.

  • Lørdag 30. mars kl. 14.02

    Kommer seg ikke ned fra påskefjellet

    På parkeringsplassen på Gaiastova på Hafjell har forholdene blitt så dårlige at flere biler står fast. Det melder avisa GD. Viking redningstjeneste må hjelpe flere som skal ned fra påskefjellet. Det er Nermo maskin har ansvaret for brøytingen av parkeringsplassen. – Det har bløtna opp og det er vanskelige forhold. Jeg kjører rundt og forsøker å få tråkket ned mest mulig snø nå, sier Per Nermo til avisa. Parkeringsplassen er nå stengt mens de jobber med å få biler ut. Nermo ber folk vise tålmodighet.

  • Lørdag 30. mars kl. 14.01

    Kjørte i flere lyktestolper - stakk av fra stedet

    En bil har krasjet inn i flere lyktestolper ved Revetal, for deretter å kjøre videre. Bilen kjørte til Våle, før en kvinne løp fra stedet. Sjåføren ble innhentet av politiet etter kort tid, og fremstod åpenbart beruset. En blåseprøve viste også langt over lovlig verdi. Hun ble tatt med til legevakt for sjekk. Hun anmeldes dermed for kjøring i ruspåvirket tilstand.

  • Lørdag 30. mars kl. 13.58

    Båndtvang fra mandag

    Mange hundeeierne risikerer å få en overraskelse på mandag. Da innføres det nemlig båndtvang. En ny undersøkelse YouGov har gjennomført på vegne av Musti viser at nesten halvparten (46%) av alle hundeeiere ikke vet når det er båndtvang. Men fra og med 1. april skal alle hunder holdes i bånd eller være forsvarlig inngjerdet. Kommunikasjonssjef i Norsk Kennelklubb, Cecilie Holgersen, minner om hvorfor. – Båndtvangen skal beskytte bufe og vilt i en sårbar periode, og den skal respekteres av alle hundeeiere, sier Holgersen.

  • Lørdag 30. mars kl. 13.54

    Frekke tyver stjal «Julius» – nå vil den hjem

    Har du sett «Julius»?

  • Lørdag 30. mars kl. 13.53

    Biler sprayet med pulver fra brannslukningsapparat

    I Suldal har en bil og en varebil i løpet av natten blitt sprayet utvendig med pulver fra et brannslukningsapparat. Politiet er på stedet der de tar avhør av fornærmede og foretar undersøkelser. Det skal ha skjedd i området rundt Eidssjøen.

  • Lørdag 30. mars kl. 13.28

    Tidligere Hamas-kriger til VG: – Jeg er stolt av hva de gjorde

    Mohammad fra Hamas’ libanesiske fløy hyller 7. oktober-angrepet. Men blant palestinere VG snakker med, er støtten til gruppen delt.

  • Lørdag 30. mars kl. 13.25

    Siktelse utvidet mot drapssiktet mann – varetektsfengsles videre

    Mannen som er siktet for å ha drept søstera si på Hamar i november i fjor, varetektsfengsles fram til saken skal opp i retten i slutten av mai. Det kommer fram i en fengslingskjennelse fra Østre Innlandet tingrett etter at fengslingsspørsmålet ble vurdert på nytt lørdag. Retten begrunner den videre varetektsfengslingen med gjentakelsesfare. Siktelsen mot mannen er nå utvidet til å gjelde drap, men også drapsforsøk og brudd på våpenloven. Siktede har ifølge kjennelsen samtykket til forlenget fengsling.

  • Lørdag 30. mars kl. 13.22

    Grøvdal på 14. plass

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) var et godt stykke bak de beste i VM i terrengløp i Beograd, Serbia.

  • Lørdag 30. mars kl. 13.22

    Kim Kardashians eget merke saksøkt for å promotere «billige interiørkopier»

    Mote- og skjønnhetsmogulen avviser beskyldningene og mener forskjellene er åpenbare.

  • Lørdag 30. mars kl. 13.15

    Rykker ut etter melding om røyk

    Brannvesenet rykker ut etter melding om mistenkelig røyk fra en bolig på Nøterøy i Færder.

  • Lørdag 30. mars kl. 13.08

    Bil har kjørt av veien i Indre Østfold

    En bil har kjørt av Tenorveien i Indre Østfold. To personer satt i bilen. En av dem har fått et kutt i hodet. Den andre er uskadet, melder politiet. Vitner har forklart til politiet at høy fart kan være årsaken til ulykken. – Det er en singelulykke. Ingen er fastklemte. Ambulanse melder at begge pasienter er ute av bilen. Det skal være store materielle skader, sier vaktleder ved 110-sentralen Kjell Nesset.

  • Lørdag 30. mars kl. 13.07

    Nekter alle under 23 år adgang – vant rettssak mot staten

    23-årsgrensen til utestedet Festiviteten er ikke diskriminering, fastslår Borgarting lagmannsrett. – Vi kan ikke ha russefester overalt, sier eieren.

  • Lørdag 30. mars kl. 13.07

    Strømbrudd i Gjøvik

    Det er et stort strømbrudd nord for Gjøvik lørdag. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Ifølge Elvia var 852 husstander berørt av strømbruddet lørdag. Strømbruddet var i området Bråstad til Biri. Selskapet melder på sine nettsider at strømbruddet er kjent og at mannskap jobber med å lokalisere og rette feilen. Klokka 13 er strømmen tilbake enkelte steder, men 274 husstander er fortsatt uten strøm, skriver OA.

  • Lørdag 30. mars kl. 12.49

    Sammenstøt mellom bil og syklist

    Lørdag formiddag var det et sammenstøt mellom en bil og en syklist ved Kiwi Magnor. Bilisten kjørte fra stedet etter sammenstøtet, men politiet fikk tak i vedkommende etter en stund. Han, en mann i 40-årene, ble anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt. Syklisten er kjørt til sjekk ved sykehuset i Kongsvinger. Politiet oppretter sak.

  • Lørdag 30. mars kl. 12.34

    Bokseprofilen med sølibat-taktikk

    Kevin Melhus (34) bokser mot tyske Pascal Wolters på et stevne i Sentrum Scene i Oslo neste helg. I oppkjøringen har han spart på «kruttet».

  • Lørdag 30. mars kl. 12.26

    Du milde Moses!

    BYGDØY (VG) Med Moses kom påsken. Verden ville vært en annen uten Bibelens nest største kjendis.

  • Lørdag 30. mars kl. 12.03

    Norsk statsborger skadet i angrep nær den israelske grensen

    En norsk FN-observatør får behandling på sykehus etter angrep i Libanon, ifølge Forsvaret.

  • Lørdag 30. mars kl. 11.59

    Kjørte i grøfta med promille – uten førerkort

    Lørdag formiddag kjørte en mann i 40-åra en personbil i grøfta i Gausdal. Mannen hadde ikke gyldig førerkort, ifølge politiet. Han er også mistenkt for promillekjøring. Politiet oppretter sak, melder de på X.

  • Lørdag 30. mars kl. 11.55

    Knust rute hos bedrift på Sola

    Politiet har fått melding om en knust en rute på baksiden av en bedrift. Innehaver av bedriften har ikke oversikt over hva som er stjålet. Politiet er på stedet og foretar åstedsundersøkelse. Klokka 12.45 skriver politiet at det ikke er stjålet noe fra stedet. Politiet avslutter og oppretter sak.

  • Lørdag 30. mars kl. 11.54

    Politiet er svært fornøyd med påskebilistene

    Politiet i Nordland har hatt promillekontroll både på Vestvågøy og i Narvik påskeaften. Totalt er 73 biler kontrollert. Ingen blåste rødt. – Tommel opp, skriver politiet på X. En sjåfør fikk derimot bot for manglende bilbeltebruk.

  • Lørdag 30. mars kl. 11.42

    Ordførar i Alver vann Påskelabyrinten

    – Dette var veldig, veldig kjekt! Eg blei heilt mållaus. Det seier Sara Hamre Sekkingstad, ordførar i Alver kommune (Sp), og fersk vinnar av NRK sin Påskelabyrint. Ho seier at finalen var vrien. – Eg hadde funne fram til Neidenfjorden, men kopla heilt ut og enda med å svare Kabelvåg. Det irriterer meg endå, seier ho på telefon frå ei hytte på Geilo. Sekkingstad var med i finalen laurdag formiddag og stakk av med sigeren, eit reisegåvekort på 10.000 kroner. – Blir det tur til Neiden, no då? – Det blir det ikkje, ler ho, og legg til at reisemålet truleg blir Milano, eller ein annan stad i Italia. Sigeren blir feira med ein tur i slalåmbakken med familien og hyttekos med vener. Påskelabyrinten er eit quizprogram der deltakarane skal fram til ulike reisemål. Det blir leia av Viggo Valle. På bildet sit Hamre Sekkingstad i midten, saman med ektemannen og hans kusine.

  • Lørdag 30. mars kl. 11.34

    Usikkerhet rundt Brann-spillere før serieåpningen

    Fire Brann-spillere uteble fra trening påskeaften i håp om å bli spilleklare til seriestarten mot Tromsø, melder TV 2.

  • Lørdag 30. mars kl. 11.29

    Ipad og bakervarer stjålet fra bakeri

    Politiet gjør lørdag formiddag undersøkelser etter meldinger om grovt tyveri fra Edgars Bakeri på Odden butikksenter i Grimstad. Det har vært flere tyverier på senteret tidligere i påsken, og politiet er usikre på om dette har skjedd natt til lørdag eller tidligere i påsken. Det opplyser de på X.

  • Lørdag 30. mars kl. 11.28

    Godt drueår, men dårlig salg for franske vinbønder

    Fjorårets druehøst var svært god for franske vinbønder, men etterspørselen etter fransk vin synker både hjemme og i utlandet.

  • Lørdag 30. mars kl. 11.22

    Flere ruter knust i en lastebil i Sirdal

    Politiet har gjort undersøkelser etter at det er meldt om flere knuste ruter i en lastebil på Sinnes i Sirdal. De har også gjort avhør på stedet. Politiet oppretter sak, skriver de i deres logg.

  • Lørdag 30. mars kl. 11.16

    To tatt i snøskuterkontroll i Sogndal

    Fredag ettermiddag gjennomførte politiet ein motorferdslekontroll for snøskuter i området Hodlekve-Øvstedalen i Sogndal. To personar blei melde for ulovleg ferdsel i utmark, melder Sogn Avis. I tillegg skal fleire personar ha stukke av då dei såg politiet kome, fortel innsatsleiar Joachim Malterud til avisa. Tidlegare denne veka skreiv NRK om ulovleg «skuterherjing» i Sunnfjord, og tidlegare i påska varsla Statens naturoppsyn fleire kontrollar.

  • Lørdag 30. mars kl. 11.11

    Telttur, jakt og fiske ble min terapi

    Lykke for meg er å våkne opp til soloppgang ved et stille vann med fuglekvitter som eneste vekkerklokke.

  • Lørdag 30. mars kl. 11.09

    Funn av død person i Levanger

    Politiet er på stedet etter melding om funn av død person i Levanger lørdag formiddag. – Per nå er det ikke noe som tyder på straffbart forhold, skriver Politiet i Trøndelag på X. Det er ukjent dødsårsak og etterforskes derfor rutinemessig som et mistenkelig dødsfall, men det er ingen – Det var en beboer på samme adresse som ringte etter å ha funnet personen livløs, sier operasjonsleder Viola Elvrum. Personen ble erklært død på stedet. De nærmeste pårørende er varslet.

  • Lørdag 30. mars kl. 10.45

    Mistenkelig dødsfall i Levanger

    Politiet skriver at det ikke er noe som tyder på straffbare forhold.

  • Lørdag 30. mars kl. 10.38

    Ten Hag om spekulasjonene: – Bryr meg ikke om det

    Manchester United-manager Erik ten Hag bryr seg lite om snakket rundt egen fremtid.

  • Lørdag 30. mars kl. 10.34

    Over 700 avvik om håndtering av legemidler

    Det ble meldt om 1665 avvik fra ansatte ved sykehjem og omsorgsboliger i Fredrikstad i fjor, skriver Fredriksstad Blad. En oversikt avisen har fått innsyn i viser at 766 av avvikene handlet om håndtering av legemidler. Kommunen erkjenner at det er et høyt antall avvik. – Det er ikke bra i det hele tatt. Det kan jo få store konsekvenser hvis det er noen som ikke får livsviktige medisiner, sier leder av Fredrikstad Demensforening Greta Andersen.

  • Lørdag 30. mars kl. 10.27

    Gisseldrama i Nederland: Alle gislene løslatt og én person pågrepet

    Fire personer ble holdt gissel på nattklubben i Ede i flere timer. Én person er pågrepet.

  • Lørdag 30. mars kl. 10.18

    Sikkerhetskilder: Israelsk angrep traff FN-kjøretøy i Libanon

    Et FN-kjøretøy med observatører skal være truffet i et Israelsk angrep, opplyser flere sikkerhetskilder. Israel avviser å ha truffet et FN-kjøretøy.

  • Lørdag 30. mars kl. 10.03

    Deichmans mest populære påskekrim

    Påsken er fortsatt i full sving, og tallene for årets mest populære påskekrim vil først komme etter høytiden. Men for de som ser etter inspirasjon og fortsatt er sultne på flere skumle bøker til årets påske har Deichman satt sammen en liste over fjorårets mest populære krimbøker: 1. Blodmåne – Jo Nesbø 2. Forræderen – Jørn Lier Horst 3. Fremmedlegeme – Unni Lindell 4. Arr – Thomas Enger 5. Arr – Jørn Lier Horst 6. Edderkoppen – Lars Kepler 7. Natteløperen – Karin Fossum 8. Natriumklorid – Jussi Adler-Olsen 9. Mordene på Fleat House – Lucinda Riley 10. Skoddehav – Kristina Ohlsson Deichman holder flere filialer åpne noen dager i påsken, men for de ivrige kan man også laste ned appen Oslonøkkelen og selv låse seg inn på bibliotekene fra klokken 07.00 til 22.00 hver dag gjennom påsken.

  • Lørdag 30. mars kl. 9.56

    Tilhenger sperret E18 ved Ikea

    E18 var en periode lørdag formiddag sperret i begge felt østover rett etter Ikea Sørlandet, etter at en tilhenger hadde veltet. En bilist fikk sleng på hengeren, opplyser politiet på X. Ingen personer ble skadet.

  • Lørdag 30. mars kl. 9.56

    Tilhenger sperrer E18 ved Ikea

    E18 er sperret i begge felt østover rett etter Ikea Sørlandet, opplyser politiet på X, En bilist har fått sleng på tilhengeren, slik at hengeren veltet. Ingen personer skal være skadet.

  • Lørdag 30. mars kl. 9.51

    Bygningsbrann i Haugesund: Kontroll på beboer

    Det har vært full overtenning i en leilighet i Haugesund.

  • Lørdag 30. mars kl. 9.41

    Full overtenning i leilighetsbygg i Haugesund: Brann slukket

    Nødetatene rykket klokka 09.39 ut på melding om en bygningsbrann i Olav Aukrusts gate i Haugesund. Det var kraftig røykutvikling og full overtenning i et leilighetsbygg med åtte leiligheter, meldte politiet klokka 09.48. – Det er kontroll på én beboer i leiligheten og kontroll på nabo som ringte og sa det var mye røyk, sier operasjonsleder i politiet, Olaug Bjørnsen. Hun sier nødetatene prøver å få oversikt over hvor mange leiligheter som er berørt og hvor mange beboere det er snakk om. – Det er tre personer som er registrert på leiligheten det brenner i. Kun én er tatt hånd om så langt, sier Bjørnsen. Det brant i en bygning med åtte leiligheter. Fire av disse har felles inngang. På et tidspunkt var det full overtenning i én leilighet. Brannvesenet har nå kontroll og har gått inn i leilighetene for søk. Det er kontroll på personene i den delen av leilighetskomplekset hvor brannen startet, skrev politiet i en oppdatering like før klokka 10. – Vi har slukket brannen og holder på med etterslukking. Det er ikke fare for spredning, sier vaktleder i 110-sentralen Sør-Vest. Politiet foretar nå undersøkelser og gjennomfører avhør av personer på stedet. Klokka 10.09 skriver politiet at hele bygningen er evakuert. Det er snakk om fire personer. Tre av disse befant seg i den delen av leilighetskomplekset hvor brannen startet. Sistnevnte befant seg i den andre delen av leilighetskomplekset. Haugesund kommune er varslet og brannvesenet har kontroll på stedet. Årsaken til brannen er uklar.

  • Lørdag 30. mars kl. 9.41

    Bygningsbrann i Haugesund

    Brannvesenet rykker ut på melding om en bygningsbrann i Olav Aukrusts gate i Haugesund. Ifølge vaktleder i 110 Sør-Vest er det snakk om en enebolig. Det er kraftig røykutvikling og full overtenning. – Det er kontroll på én beboer i leiligheten og kontroll på nabo som ringte og sa det var mye røyk, sier operasjonsleder i politiet, Olaug Bjørnsen. Hun sier nødetatene prøver å få oversikt over hvor mange leiligheter som er berørt og hvor mange beboere det er snakk om. – Det er tre personer som er registrert på leiligheten det brenner i. Kun én er tatt hånd om så langt, sier Bjørnsen.

  • Lørdag 30. mars kl. 9.38

    Njie tilbake i Odd – hentes fra Haugesund

    Bilal Njie forlater Haugesund til fordel for eliteseriekollega Odd. 25-åringen har også tidligere spilt for Skien-klubben.

  • Lørdag 30. mars kl. 9.22

    Full nordmann truet med å tenne på campingvogn i Strömstad

    En nordmann i 50-årene er mistenkt for å ha helt diesel rundt en campingvogn og truet med å tenne på. Hendelsen skal ha skjedd på en campingplass i Strömstad fredag kveld. – Han er mistenkt for en rekke lovbrudd, som forberedelse til – alternativt forsøk på – mordbrann, trusler og mishandling, sier pressetalsperson i det svenske politiet Peter Adlersson til TV 2. Den mistenkte mannen slo også en annen mann i 50-årene og truet en mann i 20-årene. Etter hendelsen dro mannen fra campingplassen, skriver kanalen. – Politi og redningstjeneste lette etter ham med drone, men han kom selv gående tilbake til campingen litt senere. Mannen ble da pågrepet. Han beskrives som «full» av Göteborgsposten.

  • Lørdag 30. mars kl. 9.13

    Forbyr åpne gravlys i Grimstad

    I Grimstad er det nå innført forbud mot å ha åpne gravlys på kirkegårdene. Årsaken er at kråker og skjærer stikker av med gravlysene, noe som fører til forsøpling og fare for at andre dyr kan få plast- og metallrester i fôret sitt. Gravplassforvalter Håvard Backe sier til Grimstad Adressetidende at lys i lukkede gravlykter kan brukes.

  • Lørdag 30. mars kl. 9.13

    Politiet: Full nordmann helte diesel på campingvogn og truet med å tenne på

    Kaoset fant sted i 22-tiden langfredag på en campingplass i Strömstad.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.59

    Tvillingsøstrene om modellyrket: – Ensom bransje

    Sofie og Idunn Vollan (21) hadde ingen planer om å bli modeller. Men første året de satset, sikret de seg sin første magasinforside.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.57

    Advarer mot krevende kjøreforhold over fjellet

    Statens vegvesen advarer mot mulige krevende kjøreforhold over Saltfjellet lørdag. De kommende timene kan det bli redusert sikt og fare for fokkskavler, skriver de på sine nettsider. Når det gjelder været i Nordland påskeaften, melder Meteorologisk institutt om bris mellom sørøst og nordøst. Vinden kan blåse opp i liten til stiv kuling utsatte steder, men skal minke utover dagen. Det kan komme perioder med litt snø og sludd. I kveld blir det overgang til regn på Helgeland. Det kan føre til forbigående underkjølt regn og glatte kjøreforhold. Sjekk trafikkmeldingene der du er. Værvarsel for ditt området finner du her.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.48

    Grensebutikk har solgt rundt 240.000 egg

    Dagligvarebutikken Nordby Supermarket i Strömstad har solgt nesten 100 paller med egg de siste to ukene, skriver Sveriges Radio. Det er det samme som 240.000 egg, sier butikksjef Patrik Zäll til NRK. Salget begynte å ta seg opp uken før påske. – Da var kundenes kommentarer at det var eggmangel i mange butikker i Norge. Så ble det en stor mediesak i norsk presse. Da merket vi at det økte radikalt, sier butikksjefen. Selv om butikken selger mange egg til vanlig, er salget de siste ukene over normalen. – Det har vært stort fokus på eggmangelen i Norge. Enkelte kunder kjøpte 10-12 pakker med egg hver, sier Zäll, som sammenligner handlingen med hamstring av egg.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.48

    Grensebutikk har solgt nesten 100 paller med egg

    Dagligvarebutikken Nordby Supermarket i Strömstad har solgt nesten 100 paller med egg de siste to ukene. Det sier butikksjef Patrik Zäll til Sveriges Radio. Salget begynte å ta seg opp uken før påske. – Da var kundenes kommentarer at det var eggmangel i mange butikker i Norge. Så ble det en stor mediesak i norsk presse. Da merket vi at det økte radikalt.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.45

    To reddet fra fjellskrent i Sirdal

    To personer falt ned en skråning i Sinnes i Sirdal natt til lørdag. Begge ble reddet ned med mindre skader. Den ene hadde muligens noen skader i beinet. Det er ukjent hva slags skader den andre personen fikk, men ifølge politiet skal det ikke være snakk om livstruende skader. Politiet fikk melding om fallet rett etter midnatt.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.42

    Avslørt på Torp

    En mann i slutten av 40-årene må tirsdag møte i Vestfold tingrett, tiltalt for å ha innført 23.400 narkotiske tabletter til Norge. Mannen ble stanset av tollere da han kom til Torp flyplass med fly fra Skopje en lørdagskveld i juli i fjor. Saken har en strafferamme på over 6 år.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.41

    Utagerande mann prøvde å sparke politibetjent på Voss

    Fredag kveld fekk politiet melding om ein mann som slo etter vektarar og ein annan person på Myrkdalen Hotel på Voss. Mannen utagerte mot politipatruljen og skal ha prøvd å sparke ein politibetjent, skriv Vest politidistrikt på X. Mannen blei sett i drukkenskapsarrest. Sett bort i frå episoden på Voss, har natt til laurdag vore ei roleg natt for Vest politidistrikt i heile fylket, opplyser operasjonsleiar til NRK laurdag morgon.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.38

    Flere arrestert i Arendal i natt

    Natt til påskeaften ble travel for politiet i Arendal. Tre menn ble uavhengig av hverandre satt i arresten etter å ha oppført seg dårlig på utesteder. En annen mann ble bortvist fra sentrum på grunn av ufin oppførsel. En mann måtte fraktes til legevakten av politiet på grunn av rus.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.27

    Vegen stengt etter trafikkulykke på E6: – Svært glatt

    En bil har kjørt av vegen på E6 i Sel i Gudbrandsdalen lørdag morgen. Ifølge operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Per Solberg, var det fire personer i bilen. En person er lettere skadd og blir ivaretatt av helsepersonell. Vegen var stengt som følge av ulykken. – Svært glatt, skriver politiet i Innlandet på X. Vegtrafikksentralen melder at flere biler er involvert i trafikkuhellet. Det er ikke politiet kjent med.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.27

    Trafikkulykke på E6: – Svært glatt

    En bil har kjørt av vegen på E6 i Sel i Gudbrandsdalen lørdag morgen. Ifølge operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Per Solberg, var det fire personer i bilen. Det er ikke meldt om alvorlige personskader. Vegen er stengt. – Svært glatt, skriver politiet i Innlandet på X. Vegtrafikksentralen melder at flere biler er involvert i trafikkuhellet. Det er ikke politiet kjent med.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.27

    E6 ved Sel dirigeres etter ulykke: – Svært glatt

    Én bil har kjørt av veien på E6 ved Sel i Gudbrandsdalen.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.23

    Guttastemning på speed

    Gi unge menn litt gammeldags dannelse før Exit, Paradise Hotel, russelåter og Andrew Tate tar dem.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.22

    Slagsmål etter trafikkuhell

    To personer ble kjørt til legevakt med ambulanse etter et mindre trafikkuhell som endte i slagsmål i Lindesnes natt til lørdag. Ytterligere en mann ble pågrepet av politiet og kjørt til arresten. Flere personer skal ha vært involvert i slagsmålet, opplyser politiet på X.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.22

    Innbruddstyv tatt på Sola

    En tyv ble tatt på fersken av observante naboer i det han hadde vært inni en garasje på Ræge i Sola. Tyven fikk ikke med seg noe, politiet har nå kontroll på mannen. Garasjen var åpen. Politiet oppretter ikke sak, skriver de i deres logg.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.20

    Gikk seg vill etter fest – politiet måtte hjelpe til

    En mann i 20-årene gikk seg vill i løypenettet ned fra Hafjell i Øyer. Da han var i et skogsområde, måtte han ha hjelp av politiet. – Han ble geleidet ned til vår patrulje ved hjelp av en politidrone skriver Innlandet politidistrikt på X. Politiet kjørte mannen hjem etter hendelsen.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.11

    Knutsens klare beskjed: – Vi må fremsnakke det vi har

    Bodø/Glimt har vist muskler ved å takke nei til monsterbud på nøkkelspillere. Nå har Kjetil Knutsen en melding til både norske fotballedere og media.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.11

    Trosset krigen: Babylykke mot alle odds i Russland

    Ekteparet Marit Gjølme Dalva og Paul Mason trosset krigen for å oppfylle drømmen om barn ved assistert befruktning – i St. Petersburg.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.05

    Ventura misset cuten i PGA-comebacket

    Kristoffer Ventura slet i sin første PGA-turnering siden 2021. I Houston blir det ikke helgespill på nordmannen etter sju slag over par.

  • Lørdag 30. mars kl. 8.00

    Boligkrisen i Oslo kan bli verre: – Hva er det de egentlig holder på med?

    Byrådet skulle gå hardt til verks, men selv den dødsdømte leilighetsnormen spreller fortsatt.

  • Lørdag 30. mars kl. 7.49

    Natt til søndag må du stille klokka

    Søndag hopper vi direkte fra klokka 2 til klokka 3 og vi går inn i sommertid. Vi mister en times søvn denne søndagen, men får mer dagslys på kvelden.

  • Lørdag 30. mars kl. 7.44

    Natt til søndag må du stille klokka

    Søndag hopper vi direkte fra klokka 2 til klokka 3 og vi går inn i sommertid. Vi mister en times søvn denne søndagen, men får mer dagslys på kvelden.

  • Lørdag 30. mars kl. 7.35

    60-åring i Asker tiltalt for gjentatte overgrep

    En 60 år gammel mann fra Innlandet er tiltalt for å ha forgrepet seg på en tenåring i Asker flere ganger. Den tiltalte mannen var i slutten av 40-årene da overgrepene skjedde, mens fornærmede var i midten av tenårene. Det melder Budstikka. – Tiltale leide hybel i huset til fornærmedes familie i perioden den seksuelle omgangen skal ha skjedd, sier politiadvokat Henrik Steenfeldt-Foss. Politiet har også funnet over 200 bilder med seksualiserte fremstillinger av barn på mannens mobiltelefon. Bildene er av andre barn enn den fornærmede Asker-mannen. Tiltalte må møte i tingretten i Sandvika i slutten av mai. Han erkjenner straffskyld.

  • Lørdag 30. mars kl. 7.31

    – Jeg ble feilsitert, jeg elsker kjøtt

    Hun har vært leder halve livet og tatt beslutninger som har kostet mange personer jobben. «Den største synd er å vente for lenge», sier Nortura-sjefen.

  • Lørdag 30. mars kl. 7.22

    Mulig Rolex-skandale: Politirazzia hos Perus president

    Politiet i Peru har gjennomført en razzia hjemme hos landets president Dina Boluarte.

  • Lørdag 30. mars kl. 6.56

    Stadig mer svindel

    Lokalbanken Aurskog Sparebank advarer mot mye og stadig økende svindel. Selv der, i en relativt liten bank, er svindelforsøk mot kunder blitt dagligdags. Det skriver Romerikes Blad. – Vi får svindelmeldinger hver eneste dag. Det er en forferdelig utvikling, og er rett og slett blitt et stort samfunnsproblem, sier leder for bankdrift i lokalbanken, Katrin Bråthen. Hun sier at norske banker tapte 614 millioner kroner på banksvindel i fjor. – Men mørketallene er helt sikkert store.

  • Lørdag 30. mars kl. 6.44

    Bil havnet på taket i Asker

    En fører mistet i natt kontroll over bilen i en sving, og rullet ut på et jorde i Røyken i Asker fredag. I bilen var det to 19-åringer. Bilen havnet på taket i en bekk, og de to i bilen fikk ikke åpnet dørene. – De satt fast, rett og slett. Nødetatene rykket ut, og fant de to personene nedkjølt, sier oppdragsleder i Oslo-politiet, Thomas Khan. De to ble ivaretatt av helsepersonell, og det ble ikke meldt om alvorlige personskader. Bilen ligger fortsatt opp ned på jordet og vil bli berget så fort det lar seg gjøre, sier Khan. – Det er litt av en operasjon å få dratt den løs.

  • Lørdag 30. mars kl. 5.45

    Mistenkt spion pågrepet i Malaysia: – Stoler ikke helt på fortellingen hans

    Den 36 år gamle mannen ble pågrepet på et hotell – med seks pistoler og 200 patroner.

  • Lørdag 30. mars kl. 5.02

    Togene på Bergensbanen kan gå igjen

    Strømmen er tilbake mellom Flå og Nesbyen. Det betyr at Bergensbanen kan gå på den strekningen igjen. Fredag ble et tog med 170 passasjerer stående fast fordi det hadde strømproblemer, etterpå ble det problemer på selve strekningen. Klokka 02.38 var strømproblemene løst, ifølge Bane Nor. Det er fortsatt buss mellom Arna og Vaksdal etter avsporingen tidligere.

  • Lørdag 30. mars kl. 4.43

    Putins problem på grensen: – Det går ikke an å tie stille om det lenger

    Russiske grenselandsbyer blir angrepet med raketter og granater. Folk som bor i regionen, føler at de ikke blir sett av Vladimir Putin.

  • Lørdag 30. mars kl. 4.43

    To til legevakt etter slagsmål i Lindesnes

    Bråket startet etter et mindre biluhell, opplyser politiet.

  • Lørdag 30. mars kl. 3.51

    Lizzo med følelsesladet melding: – Jeg slutter

    Den 35 år gamle artisten hinter igjen om at hun vil slutte i musikkbransjen.

  • Lørdag 30. mars kl. 2.43

    Skjulte drap i 23 år – nå er han dømt

    Ektemannens undercover-arbeid med politiet førte til at drapet fra 1998 ble oppklart.

  • Lørdag 30. mars kl. 2.24

    Politiet setter inn tiltak mot «bålkrig» i svensk skjærgård

    Hver påske kjemper beboerne på Hönö og Öckerö utenfor Göteborg om å lage det største bålet av gamle juletrær. Rivaliseringen har fått politiet til å gripe inn.

  • Lørdag 30. mars kl. 2.02

    Ambulansetjeneste: Syv til sykehus etter kraftig turbulens

    Flyet, som skulle til Newark, skal ha blitt omdirigert til flyplassen Stewart i New York.

  • Lørdag 30. mars kl. 1.27

    Høyt smell i Askim var fyrverkeri

    Politiet i Øst melder at de har fått flere meldinger om et høyt smell i Askim natt til lødag. Det er nå bekreftet at smellet stammet fra fyrverkeri.

  • Lørdag 30. mars kl. 1.06

    Hyttebrann i Trøndelag

    Utrykningsenhetene rykket ut til en brann i en hytte i Skaun natt til lørdag. – Det har kommet gnist fra en peis og tatt fyr i gulvet, skriver Politiet i Trøndelag på X. Ifølge brann på stedet skal det ha vært full overtenning i hytta. Vaktleder ved 110-sentralen Midt-Norge, Roger Ghersvold, sier til Adresseavisen at hytta «mer eller mindre» er brent ned. – Hytta var helt overtent da brannvesenet kom, sier han. Politiet melder at det er ukjent på nåværende tidspunkt hva som startet brannen. Det vil bli etterforsket videre for å finne årsaken. Alle personene i hytta kom seg ut og det var ingen fare for spredning.

  • Lørdag 30. mars kl. 1.00

    Fallulykke i Sirdal: Kvinne falt inntil 10 meter

    En kvinne er fraktet til sykehus etter å falt ned en fjellskrent natt til lørdag.

  • Lørdag 30. mars kl. 0.34

    Falt ned fjellskrent i Sirdal

    To personer falt ned en skrent i Sirdal i Agder natt til lørdag. Den første som ble reddet ned er fraktet videre av helse med ukjent skadegrad, opplyser poitiet. Men det skal ikke være snakk om livstruende skader. Mens den andre har muligens noen skader i beinet, melder politiet rett før klokka 01. Politiet fikk melding om fallet klokka 00.12. Sirdal ligger nordvest i Agder.

  • Lørdag 30. mars kl. 0.34

    To falt ned fjellskrent i Sirdal: Kvinne sendt til sykehus

    To personer falt ned en skrent i Sirdal i Agder natt til lørdag. En kvinne er fraktet videre av helse med ukjent skadegrad, opplyser poitiet. Men det skal ikke være snakk om livstruende skader. Hun ble sendt til Stavanger universitetssykehus, skriver Stavanger Aftenblad. En mann ble funnet lenger oppe i fjellskrenten og fikk skader i beinet. Han ble ikke sendt til sykehus. – De var på vei fra en hytte til en annen hytte. Årsaken vet jeg ikke, men de har sannsynligvis sklidd og falt, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt. Politiet fikk melding om fallet klokka 00.12. Sirdal ligger nordvest i Agder. Skadeomfanget er fortsatt ukjent lørdag formiddag, men Bjørnsen sier meldingen politiet har fått er at kvinnen på sykehus ikke er livstruende skadet.