Nyheter - Rogaland:

 • I dag kl. 16.08

  Brannen slukket

  Brannen i Sveio er slukket, og utlufting av boligen er startet, melder politiet. Det er ingen opplysninger om at noen er skadet i brannen.

 • I dag kl. 15.59

  Kraftig røykutvikling Sveio

  Brannvesenet rykket ut til Ålfjordveien i Sveio etter melding om mulig brann i bygning. Ved fremkomst meldes det om kraftig røykutvikling. Røykdykkere går inn i bygningen.

 • I dag kl. 13.38

  Færre korona-innlagde i Haugesund

  Sundag ligg seks personar inne med koronasmitte på Haugesund sjukehus. Det er to færre enn laurdag. To av dei innlagde får intensivbehandling, opplyser Helse Fonna.

 • I dag kl. 13.15

  Stor vasslekkasje på Karmøy

  Det lekker store mengder vann etter brot på ein vassleidning i Vormedalsveien på Karmøy. Politiet og brannvesenet er på plass.

 • I dag kl. 11.57

  Rusavhengige får restaurant-mat

 • I dag kl. 11.29

  Stabilt korona-tal på SUS

  Sundag er 11 pasientar innlagde på Stavanger universitetssjukehus med covid-19-smitte. Det er like mange som larudag. Seks pasientar får respiratorhjelp.

 • I dag kl. 9.55

  Flere ber om mathjelp

  Organisasjonene som deler ut gratis mat, melder om økt pågang. Både enslige forsørgere og permitterte, utenlandske arbeidere er blant dem som ber om hjelp. Frelsearmeen sier de får samme antall nye mennesker hver dag som de vanligvis får på en måned.

 • I dag kl. 9.20

  Norge skal teste friske personer

  På rekordtid har Island blitt landet som tester flest personer for korona per million innbygger. Nå skal Norge gjøre det samme, opplyser Folkehelseinstituttet til NRK. Formålet er å finne mørketallet over hvor mange som er smittet.

 • I dag kl. 8.51

  Hjelmeland-ruta som normalt

  På strekninga Hjelmeland - Nesvik - Skipavik går ferja som normalt igjen frå 08.45.

 • I dag kl. 8.08

  Ferjesamband innstilt i Ryfylke

  Ferja på strekninga mellom Hjelmeland, Nesvik og Skipavik er innstilt (rute 1) på grunn av tekniske problem.

 • I dag kl. 8.01

  Råkøyrde på motorvegen

  Ein mann i 50-åra køyrde i 173 km/t i 90-sonen på E39 i Stavanger laurdag kveld. Politiet stoppa han, og tok frå han førarkortet.

 • I dag kl. 6.48

  Hellandsbygd fortsatt isolert

  Fylkesvei 520 mellom Sauda og Hellandsbygd i Rogaland er fortsatt stengt etter et stort steinras fredag kveld. Opprydnings- og sikringsarbeidet fortsetter søndag, opplyser Vegtrafikksentralen vest til NTB.

 • Lørdag 28. mars kl. 21.03

  Brannen skal skyldes bålbrenning

  Polititet melder at brannen i Paradisskaret mest sannsynlig startet i et gammelt steinhus. De har vært i kontakt med en gutt i slutten av tenårene, som prøvde å tenne et bål i eller ved steinhuset. Dette gikk ikke helt etter planen. Et areal på cirka ett mål er svidd av. Gutten blir anmeldt for ulovlig bålbrenning.

 • Lørdag 28. mars kl. 19.17

  Gresssbrann ved Paradisskaret

  Brannvesenet og politiet rykket ut etter melding om gressbrann ved Paradisskaret i Sandnes. Brannvesenet opplyser at brannen strakk seg over et område på 90-100 kvadratmeter. Brannen er nå slukket, og brannvesenet driver etterslukking på stedet.

 • Lørdag 28. mars kl. 17.48

  Rasveien blir ikke åpna i dag

  Vegtrafikksentralen melder at veien ikke vil bli åpna i dag, etter raset som gikk over fylkesvei 520 mellom Sauda og Hellandsbygda fredag kveld.

 • Lørdag 28. mars kl. 16.52

  Tyveri fra bedrift i Sand sentrum

  Suldal: Politet har i dag jobbet med et tyveri fra en bedrift i Sand sentrum, som ble meldt inn i morges. Etter at politiet gjorde en ransaking på en adresse ble tyvegodset funnet, og levert tilbake til bedriften. Politiet leverte også tilbake tyvegods meldt stjålet under tidligere forhold.

 • Lørdag 28. mars kl. 16.45

  Brann i rekkehus

  Rundt 16.15 fikk politiet melding om brann i et rekkehus på Skeisvoll i Haugesund. Det skal være seks boenheter i huset. Brannvesenet bekrefter at alle leilighetene er tomme for folk. Det jobbes nå med å slukke brannen.

 • Lørdag 28. mars kl. 15.13

  Innstillinger på toget fortsetter

  Jærbanen og Sørtoget vil fortsette å ha innstilte avganger frem til påske, skriver Go Ahead. Det vil kjøres egne ruter i påska. – Vi ser virkelig frem til å kunne gjør det vi liker best, nemlig å kjøre tog. Men i en periode fremover blir det en fortsatt annerledes toghverdag, sier administrerende direktør Cathrine Elgin.

 • Lørdag 28. mars kl. 12.56

  Håpar ras-veg opnar i dag

  Det blir laurdag jobba for fullt med å rydda vekk raset som gjekk over fylkesveg 520 mellom Sauda og Hellandsbygda. Statens vegvesen håpar vegen blir delvis opna i ettermiddag eller kveld.

 • Lørdag 28. mars kl. 11.25

  Færre korona-pasientar på SUS

  11 pasientar er laurdag innlagde på Stavanger universitetssjukehus med covid-19. Det er to færre enn i går. Seks pasientar ved SUS tar imot respiratorbehandling. Sjukehuset i Stavanger har så langt ingen dødsfall som følge av covid-19.

 • Lørdag 28. mars kl. 11.25

  Færre korona-pasientar i Rogaland

  11 pasientar er laurdag innlagde på Stavanger universitetssjukehus med covid-19. Det er to færre enn i går. Seks pasientar ved SUS får respiratorhjelp. Ved Haugesund sjukehus er åtte pasientar innlagde, mot ni i går. To får intensivbehandling.

 • Lørdag 28. mars kl. 10.43

  Tar kontakt om bålbrenning

  Mange tar kontakt med brannvesenet om bålbrenning og grilling. Brannvesenet ber derfor folk gå inn på brannvesenet sine heimesider for informasjon. På grunn av skogbrannfare i Rogaland har brannsjefen innført generelt bålforbod.

 • Lørdag 28. mars kl. 8.46

  Opphevar karanetenekrav

  Kommunane Suldal og Hjelmeland har frå i dag oppheva sine strenge karantenekrav. Folk som kom til dei to kommunane, og som hadde vore utanfor Rogaland eller i ei rekke rogalandskommunar, måtte før i karantene i 14 dagar.

 • Lørdag 28. mars kl. 7.34

  Legg plan for ras

  Vegtrafikksentralen opplyser at geolog vil vera på rasstaden i Sauda, saman med entreprenør, omlag klokka 9. Dei vil då ta ei vurdering og legga plan for opprydding.

 • Lørdag 28. mars kl. 3.27

  Tror ikke noen er tatt av ras

  Fylkesvei 520 mellom Sauda og Hellandsbygda i Rogaland er fortsatt stengt etter et ras fredag kveld. – Det er lite trolig at noen er tatt av raset. Vegen vil fortsatt være ufremkommelig. Planer for opprydningsarbeidet pågår, opplyser politiet.

 • Lørdag 28. mars kl. 1.17

  Geolog skal undersøke ras

  En geolog skal undersøke jordskredet som stenger fylkesvei 520 mellom Sauda og Hellandsbygda i Rogaland. Et helikopter skal frakte folk fra skredgruppen til Røde Kors og lavinehunder inn til området. Det uvisst om noen er tatt av raset.

 • Lørdag 28. mars kl. 0.38

  Geolog på vei til Sauda-skred

  En geolog, samt mannskap og lavinehunder fra Røde Kors sin skredgruppe er på vei til det store jordskredet på fylkesvei 520 i Sauda. Det forteller politiet til NRK. Det er uklart om folk er tatt av raset på veien mellom Sauda og Hellandsbygd.

 • Fredag 27. mars kl. 23.43

  Stort jordskred i Sauda

  Et større jordskred har gått over fylkesvei 520 mellom Sauda og Hellandsbygda i Rogaland. – Det er foreløpig uvisst om det er biler og/eller folk tatt av raset. Det skal være uoversiktlig på stedet, skriver politiet i Sørvest på Twitter.

 • Fredag 27. mars kl. 19.19

  Se TV-nyhetene her:

 • Fredag 27. mars kl. 16.47

  Låner vekk intensivutstyr

  Det biomedisinske Search-senteret i Sandnes sender ein lastebil full med medisinsk utstyr til Stavanger universitetssjukehus. Dette er intensivutstyr, som skulle ha blitt brukt på dyr. For sjukehuset betyr det fem ekstra intensivplassar.

 • Fredag 27. mars kl. 16.42

  Kraftig fall i oljeprisen

  Prisen på nordsjøolje fall fredag med over 7 prosent, ned mot 24,2 dollar fatet, det lågaste sidan 2003, før den steig noko att. Prisen for eit fat nordsjøolje har falle frå 68 dollar sidan årsskiftet.

 • Fredag 27. mars kl. 15.19

  Utset fristen for å ta av piggdekk

  Fristen for å skifte dekk er utsett til 1. mai på grunn av koronatiltak. Det melder Statens vegvesen i ei pressemelding. Dei oppfordrar likevel til å skifte ut piggdekka så fort som mogleg.

 • Fredag 27. mars kl. 13.22

  Fleire innlagde i Haugesund

  Ni personar er no innlagde med koronasmitte ved Haugesund sjukehus. I går var talet åtte. To av pasientane får intensivbehandling.

 • Fredag 27. mars kl. 11.31

  Utsetter sitt første landsmøte

  Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) har utsatt landsmøtet på ubestemt tid. Partiet skulle hatt sitt første landsmøte i juni, men koronapandemien gjør at det tidligst er mulig å avholde landsmøtet i september eller oktober.

 • Fredag 27. mars kl. 10.49

  Viktig med brannøvelse hjemme

  Rogaland brann og redning ber familier gjennomføre brannøvelser i hjemmet nå når mange barn er hjemme på grunn av koronatiltakene. Brannvesenet mener det er økt risiko for brann ved at barn lager mat, og lader elektronisk utstyr alene hjemme.

 • Fredag 27. mars kl. 10.39

  Utsetter Norway Chess

  Sjakkturneringen Norway Chess 2020 i Stavanger, som skulle vært spilt i starten av juni, er utsatt til oktober. Utsettelsen er gjort i forståelse med det internasjonale sjakkforbundet (FIDE), spillere og samarbeidspartnere.

 • Fredag 27. mars kl. 10.14

  Færre innlagde med koronasmitte

  No ligg 13 personar på Stavanger Universitetssjukehus med påvist covid-19. Det er to færre enn torsdag. Fem er i resporator. Smittevernoverlege Jon Sundal seier situasjonen har små lyspunkt: – Det siste døgnet har me ingen nye positive innlagde. Dei to førre døgna var det berre éin per dag. Det kan vere ein begynnande gevinst av restriksjonane.

 • Fredag 27. mars kl. 9.50

  DIREKTE: Pressekonferanse på SUS

  Administrerende direktør Inger Cathrine Bryne og smittevernoverlege Jon Sundal orienterer om korona-situasjonen på sykehuset. Seansen starter klokken 10.

 • Fredag 27. mars kl. 8.39

  Virke fornøgd med krisehjelp

  Virke-leiar Ivar Horneland Kristensen roser den nye kompensasjonsordninga til Regjeringa. Den gir håp til mange personar og familiar i ei vanskeleg tid, seier han. Regjeringa skal dekke faste utgifter til bedrifter som mistar inntekt i koronakrisa.

 • Fredag 27. mars kl. 8.21

  Bedrifter skal kunne søke digitalt

  Bedrifter som er hardt ramma økonomisk skal kunne søke om støtte gjennom ein sentral digital portal. Bankane får ansvar for å finne løysinga, ifølge Finans Norge. Løysinga skal vere på plass om kort tid, slik at bedriftene får pengar fort.