Nyheter - Rogaland:

 • I dag kl. 8.37

  Vil starte internasjonal skole

  Stavanger kan få en brisk-fransk privatskole. Den britiske skolen har allerede fått tillatelse til å drive privatskole i Stavanger, og vil gjerne ha med elevene fra den franske skolen også, skriver Rogalands Avis. Den franske skolen på Eiganes varslet i høst at de måtte legge ned da de mistet støtten fra oljeselskapet Total.

 • I dag kl. 7.14

  Brann i bossdunk

  Ved 22.30-tiden fredag fikk politiet melding om brann i en bossdunk i Krystallvegen i Sandnes. kort tid etter var brannen slokket. undersøker for om mulig å finne ut årsaken til at brannen kunne oppstå.

 • I dag kl. 7.08

  Havnet på taket

  En mann i 50-årene meldte at han har kjørt av veien og havnet på taket i Sauda i natt. Det var glatt på stedet. Mannen opplyste at han ikke var skadet. Men da politiet kom fram, framstod føreren påvirket, det ble tatt blodprøve, og sak opprettes.

 • I dag kl. 7.04

  Ville ikke betale

  En taxisjåfør oppsøkte i natt politistasjonen i Haugesund med en beruset kvinne som ikke ville betale for turen. Kvinnen klarte ikke å oppføre seg der heller, og ble satt i arresten. Hun anmeldes for forsøk på vold mot offentlig tjenesteperson.

 • I dag kl. 7.00

  Beruset mann bak rattet

  En politipatrulje stanset en bil i Haugesund sentrum rett etter midnatt. Fører av bilen, en mann i 40 årene, fremstod som beruset. Han ble kjørt til legevakt for blodprøve. Førerkort er beslaglagt, og sak opprettes.

 • Fredag 18. januar kl. 21.47

  Haaland scoret i debuten

  Fredag kveld fikk Erling Braut Haaland sin debut for Red Bull Salzburg, i en treningskamp mot Anif. 18-åringen slapp til i det 59. minutt, og 20 minutter senere fikk han satt sitt første mål. Hans norske lagkamerat Fredrik Gulbrandsen scoret to.

 • Fredag 18. januar kl. 20.40

  Preikestolen fjellstove seld

  Stiftelsen Preikestolen og Norwegian Experience AS har i dag inngått avtale om å kjøpa startpunktet til stien til Preikestolen og Preikestolen fjellstove frå Stavanger Turistforening. Norwegian Experience kjøper sin del for 60 millionar kroner, mens Stiftelsen må ut med 30 millionar.

 • Fredag 18. januar kl. 18.42

  Ukens siste TV-sending

 • Fredag 18. januar kl. 17.01

  Brannen sløkt

  Brannen i Haugesund skal vera sløkt, ifølge brannvesenet. Men framleis er det ein del røyk i bustaden. Ein persona er henta ut av røykdykkarar.

 • Fredag 18. januar kl. 16.55

  Røyk i bustad i Haugesund

  Brannvesenet i Haugesund har rykka ut etter melding om røyk i ein bustad. Mannskapa er framme og sender inn røykdykkarar i bustaden.

 • Fredag 18. januar kl. 16.52

  Bilbrann sløkt

  Politiet melder at bilbrannen på Tanangervegen er sløkt. Ingen personar blei skadde i brannen, ifølge politiet.

 • Fredag 18. januar kl. 16.20

  Kjøretøy i full fyr

  Brannvesenet ved Kvernevik og Sandnes stasjoner er nå på vei ut til melding om kjøretøy i full fyr. Dette skal være på Tanangervegen. Slukkearbeidet har startet.

 • Fredag 18. januar kl. 16.09

  Kritiserte politikerne

  Det var et stort oppbud med politi og vakter da «Bomfritt Jæren Nok er Nok» i dag for første gang fikk slippe til med sine synspunkter i styringsgruppen for Bymiljøpakken på Nord-Jæren. Bomaksjonistene kom ikke med konkrete innspill til bompakken, men kritiserte de lokale politikerne i sterke ordelag.

 • Fredag 18. januar kl. 16.00

  Kan få store regninger

  Bompengeselskapet Ferde sender ut regningene for bompengeringen på Nord-Jæren i slutten av januar. Alle fakturaer ble stanset da det ble oppdaget at bilister var blitt fakturert feil. Administrerende direktør Trond Juvik i Ferde sier de vil være imøtekommende til de som nå får store regninger.

 • Fredag 18. januar kl. 14.28

  Rushtidsavgiften gjeninnføres

  Dersom testingen av de nye datasystemene blir vellykket, innføres rushtidsavgiften i bomringen på Nord-Jæren igjen fra midten av mars. Nedgangen i trafikken var på minus sju prosent mens rushtidsavgiften fungerte, fram til 10. desember,

 • Fredag 18. januar kl. 13.55

  Erkjenner straffskyld

  Mannen som er siktet for å ha drept samboeren sin i Haugesund natt til første nyttårsdag, erkjenner nå straffskyld for forsettlig drap. Det opplyser hans advokat Erik Lea til NRK. Dette kom frem under et avhør i dag.

 • Fredag 18. januar kl. 10.57

  Bil på taket i Egersund

  På fylkesveg 44 sør for Langevatnet har ein bil hamna på taket, melder politiet. Det skal vere ein eller fleire skadde personar i køyretøyet. Politiet, brannvesenet og ambulanse er på veg til staden.

 • Fredag 18. januar kl. 10.39

  Kan ha lege der i fleire år

  Politiet veit ikkje kor lenge den døde har lege i huset i Sandnes, seier Lone Wickstrøm, som leier personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt. Vedkommande ber preg av å ha vore død lenge. Politiet trur det er ein person som har vore sakna i fleire år.

 • Fredag 18. januar kl. 10.33

  Trur dei veit kven den døde er

  Politiet trur dei veit kven den døde personen som blei funnen i Sandnes i går, er, opplyste dei på ein pressebrif i dag. Bygningen har stått tom i fleire år. Politiet har funne ID på staden, og dei pårørande er varsla.

 • Fredag 18. januar kl. 10.03

  Turistforeininga kan få 90 millionar

  Stavanger Turistforening kjem til å få om lag 90 millionar kroner for Preikestolen fjellstue og området ved parkeringsplassen, skriv Stavanger Aftenblad. Kontrakten blir signert i dag. Kjøparane er Norwegian Experience og Stiftelsen Preikestolen.

 • Fredag 18. januar kl. 9.56

  Røyk kom frå stearinlys

  Brannvesenet rykka for kort tid sidan ut til ein mogleg brann på Vardeneset i Stavanger, men det er ikkje brann, ifølgje politiet. Det kom røyk frå bustaden, men dette viste seg å vere røy frå eit stearinlys som hadde brent ned.

 • Fredag 18. januar kl. 8.22

  Ropstad beklager formulering

  KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad beklager sin formulering i partilederdebatten torsdag om at kvinner som bærer fram ett barn, bør klare å bære fram to. Ropstad beskriver fredag sin egen kommentar som «krøkkete».

 • Fredag 18. januar kl. 6.20

  Meiner Noreg kan eksportere kjøtt

  Råda i Eat-rapporten treng ikkje bety kutt i kjøttproduksjon i Noreg, skriv Nationen. Kjøtforbruket bør bli halvert og erstatta med meir grønt, ifølgje rapporten. Noreg egner seg for kjøtproduksjon, og kan eksportere kjøt som ikkje blir spist her.

 • Fredag 18. januar kl. 5.48

  Tidlegare ordførar har meldt seg ut

  Ole Tom Guse frå Forsand og fem andre KrF-arar i Rogaland melder seg ut fordi KrF går i regjering. Guse har vore lokalpolitikar i 17 år. Til Stavanger Aftenblad seier han at han går ut av verv, men framleis vil samarbeide med partiet i kommunestyret.

 • Torsdag 17. januar kl. 22.19

  Bollestad om å bli ny partileder

  – Jeg kjenner på et stort ansvar, men er også stolt over det vi har fått til i forhandlingene. Partiet visste at denne dagen kom, og jeg synes det er vondt at Hareide går av. Men nå skal vi dra partiet videre, sier Bollestad (KrF) til NRK-reporter Cato Husabø Fossen.

 • Torsdag 17. januar kl. 22.09

  Brann slukket

  Røykutviklingen i Sandnes kom fra en privatboligs garasje, og den lille brannen som var er nå slukket. – Vi vet ikke hva årsaken til brannen var, og vi er fortsatt på stedet og kontrollerer, sier Bjørn Tollefsen vaktleder for brannvesenet i Sørvest.

 • Torsdag 17. januar kl. 21.57

  Røykutvikling i Sandnes

  Melding om røykutvikling fra et garasjeanlegg i Theodor Dahls vei. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Torsdag 17. januar kl. 21.44

  Olaug Bollestad klar til å ta over

  Regjeringsutvidelsen med KrF betyr at Knut Arild Hareide overlater ledervervet til statsrådkandidaten Olaug Bollestad.

 • Torsdag 17. januar kl. 20.38

  Se TV-sendingen her:

 • Torsdag 17. januar kl. 20.35

  6–1 til Oilers

  Oilers vant 6–1 mot Stjernen i kveld.

 • Torsdag 17. januar kl. 20.25

  Taxfree-seier til Frp

  Taxfree-seier til Frp og skattekutt i regjeringsplattformen. Det melder NTB.

 • Torsdag 17. januar kl. 19.56

  Bikerstreet er slått konkurs

  10 ansatte mister jobben når Bikerstreet på Mariero nå legger ned. Forretningen har en gjeld på seks millioner kroner. – Vi trodde vi skulle klare det. Det er forferdelig trist, sier Jan Sekse til Aftenbladet.

 • Torsdag 17. januar kl. 18.30

  Se nyhetene fra Rogaland

 • Torsdag 17. januar kl. 16.36

  Funnet av den døde personen

  Det er funnet en død person i et ubebodd hus i Sandnes sentrum. – Politiet etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall, og vi er også i gang med taktisk etterforskning av saken, sier Lone Wickstrøm, avsnittsleder på personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt. Huset var ubebodd og det ble gjennomført renovering på stedet.

 • Torsdag 17. januar kl. 16.06

  Død person funnet i Sandnes

  Kriminalteknikere er torsdag ettermiddag på en adresse i Sandnes etter at en død person ble funnet i forbindelse med rivningsarbeid. Det skriver Stavanger Aftenblad. Funnet ble gjort i forbindelse med rivningsarbeid.

 • Torsdag 17. januar kl. 14.12

  Kjørte i påvirket tilstand

  En politipatrulje stanset en bil på Storhaug der fører er mistenkt for kjøring i påvirket tilstand. Det ble funnet narkotika i bilen og fører, en mann, ble fremstilt for blodprøve og førerkort beslaglagt. Sak opprettet.

 • Torsdag 17. januar kl. 13.54

  Hareide kan gå av i kveld

  Knut Arild Hareide seier han går av som leiar i Kristeleg Folkeparti dersom partiet går inn i regjering med Høgre, Frp og Venstre.

 • Torsdag 17. januar kl. 12.45

  Strengere regler for lusemiddel

  Det er stor usikkerhet knyttet til miljøeffekten av lusemidler i oppdrettsanlegg. Derfor strammes reglene inn sier fiskeriminister Harald T. Nesvik. De nye reglene stiller krav til bruk av såkalte bademidler i anlegg som ligger i reke- eller gytefelt.

 • Torsdag 17. januar kl. 11.53

  Alvorlig svikt i barnevernet

  Statens helsetilsyn har gått gjennom over 100 barneverssaker fra 60 kommuner over hele landet. Gjennomgangen avdekker rutinesvikt, store mangler og dårlig praksis.

 • Torsdag 17. januar kl. 10.23

  Bussjåfører sjekker mobilen

  Hver femte bussjåfør bruker mobilen til å snakke eller sjekke varslinger mens de kjører, viser en undersøkelse fra Transportøkonomisk institutt. Ifølge rapporten er mobilbruken mindre hos busselskapene som har tydelige retningslinjer for mobilbruk.