Nyheter - Rogaland:

 • I dag kl. 13.41

  Stakk av fra kontroll

  En politipatrulje forsøkte å stanse en bil for kontroll i Stavanger. Bilen unnlot å stanse på signal, det ble en kort forfølgelse før sjåfør stanset bilen og løp fra stedet. Sjåføren ble anholdt av politipatruljen like etter i nærheten av Mosvannet. Personen blir fremstilt for legevakt for blodprøve.

 • I dag kl. 11.19

  Takako går rettens vei

  Takako Ellefsen (83) går rettens vei for å hindre at hun blir tvangsutsendt fra Norge 28. desember, skriver VG. Det er advokat Aleksander Nyheim Jenssen som på vegne av Ellefsen begjærer midlertidig forføyning, for å hindre at Utlendingsnemndas vedtak blir satt ut i livet. Utlendingsnemnda (UNE) har vedtatt at hun må reise tilbake til Japan innen 28. desember. Hun får ikke utstedt oppholdskortet hun har søkt om, og hun kan ikke klage på vedtaket. – I dette tilfellet er utlendingsmyndighetene for stivbeinte, sier Jenssen til avisa. Ellefsen var gift med en nordmann i 46 år. Hennes siste ønske er å bo resten av livet i Norge, før hun begraves sammen med ektemannen på kirkegården i hjembyen Stavanger.

 • I dag kl. 10.45

  Fetteren til Birgitte Tengs vurderer å trekke seg som vitne

  Fetteren til Birgitte Tengs skal etter planen vitne i rettssaken neste onsdag. Nå vurderer han å trekke seg. – Han har ikke tatt endelig stilling til om han vil stille – det spørs hva de vil, sier Arvid Sjødin til Dagbladet. Han er advokaten til fetteren til Birgitte Tengs, som i 1997 ble dømt for drapet på sin kusine i tingretten, etter at han etter mange timer i avhør tilsto drapet. Fetteren trakk senere tilståelsen, og ble frikjent i lagmannsretten i 1998. Fetteren skal etter planen vitne neste onsdag i rettssaken i Haugaland og Sunnhordland tingrett mot mannen som nå er tiltalt for drapet på Tengs i 1995. Sjødin reagerer på at den tiltaltes forsvarere Stian Kristensen og Stian Bråstein gjentatte ganger har brakt opp fetteren under den nye rettssaken, selv om forsvarerne også har understreket at fetteren er ute av saken. – Han er ikke interessert å sitte som en bukk og ta imot anklager. Men han må se hva som dukker opp, sier Sjødin. Det er den tiltaltes forsvarere som har stevnet fetteren. – Vi forholder oss til opplysningene vi har fått om at han ønsker å møte. Hvis det nå er sånn at det ikke skjer likevel, så får vi håndtere det når den anmodningen kommer, sier Stian Kristensen.

 • I dag kl. 9.43

  Brann i søppelkvern i Stavanger

  Politiet melder om brann i ei søppelkvern på Norsk Gjenvinning sitt anlegg i Midtgårdveien i Stavanger. Ifølgje meldinga er brannen under kontroll.

 • I dag kl. 7.22

  Trafikkulykke i Tananger

  Det har vært en trafikkulykke mellom to biler i Risavika havnering i Sola. En person klager på smerter i bryst og fot. Ingen er fastklemt, og den skadde blir tilsett av helse. Meldt om glatte veier i området. Trafikken flyter rolig forbi ulykkesstedet.

 • I dag kl. 6.56

  Åpner kanskje skiheisen til helgen

  Snøproduksjonen er i gang i Sauda. Kanskje er det mulig å åpne familieheisen allerede til helgen, sier daglig leder Lars Reidar Fosstveit ved Sauda skisenter til avisen Ryfylke. 14–15 snøkanoner har vært i gang siden søndag formiddag.

 • Mandag 5. desember kl. 23.35

  Mann stakk hull i dekk på politibil

  En mann er pågrepet på Ålgård i Rogaland etter at han skal ha stukket hull i et eller flere dekk på en politibil. Politiet var på stedet i forbindelse med en trafikkulykke på E39 mandag kveld. Mannen er pågrepet og blir anmeldt for skadeverk, melder politiet i Sør-Vest.

 • Mandag 5. desember kl. 22.24

  Nådde ikke opp i kåring

  Jakob Ingebrigtsen måtte se seg slått av den svenske stavstjernen Armand Duplantis i kampen om å bli årets mannlige friidrettsutøver i verden. Vinneren ble offentliggjort av Det internasjonale friidrettsforbundet mandag. Den yngste av løperbrødrene Ingebrigtsen tok VM-gull på 5000 meter i Eugene og sølv på 1500 meter både innendørs og utendørs denne sesongen. I tillegg ble han europamester på begge distanser.

 • Mandag 5. desember kl. 21.10

  Trafikkulykke på Ålgård

  Melding om trafikkuhell mellom to biler på E39 ved Fiskebekk på Ålgård. Totalt tre personer var involvert. Vitner på stedet meldte om at alle personer er ute av bilene. Det er heller ikke meldt om personskader. Trafikken flyter forbi ved hjelp av dirigering fra publikummere, melder politiet. Skadestedet er oppe på en rundkjøring. Nødetatene har ankommet stedet. Politiet melder om mulig lettere personskade. Politiet snakker med begge bilførere, en kvinne og en mann. Det skal ha vært lav fart i uhellet, og det kan tyde på at brudd på vikeplikten er årsaken. Politiet oppretter sak.

 • Mandag 5. desember kl. 21.08

  Katalysatortyverier i Stavanger

  Politiet i Sør-Vest har mottatt flere anmeldelser fra folk som har blitt frastjålet katalysatorene fra bilene sine, skriver Stavanger Aftenblad. Bilens katalysator ligner på en liten boks og er den mest verdifulle delen av eksosanlegget på en bil. Katalysatoren inneholder flere edle og verdifulle metaller som bevarer verdien, selv om bilene kan være flere år gamle.

 • Mandag 5. desember kl. 20.01

  Pipebrann i Hå

  Brannmannskap fra Vigrestad rykker ut på melding om pipebrann i Hå.

 • Mandag 5. desember kl. 16.57

  Krimteknikere har undersøkt branntomt

  Brannvesenet har gjennomført en kontrollert nedbrenning av flermannsboligen i Haugesund som fikk kraftige skader i en brann fredag. – Det betyr at det vil kunne være vanskelig å gjøre noen særlige funn. Politiet har hatt kriminalteknikere på stedet i dag, og vi venter nå på konklusjon av dette, sier politifullmektig Hans Halvor Helvik Kvåle i Sør-Vest politidistrikt. Totalt seks leiligheter ble skadet i brannen. Tre beboere ble sendt til sykehus.

 • Mandag 5. desember kl. 15.54

  Veien åpen igjen i Ølen

  Veien er nå åpnet for normal ferdsel etter trafikkuhellet på E134 i Ølen. Politiet er ferdig på stedet, og sak er opprettet.

 • Mandag 5. desember kl. 15.47

  KrF krever hastebehandling av strømstøtte til bøndene

  I morgen leverer KrF representantforslag om strømstøtte til landbruket. De krever hastebehandling av forslaget for å sikre at taket på 60.000kWt opprettholdes også etter 1.januar. Regjeringens forslag til tak på 20.000kWt svekker landbrukets økonomiske forutsigbarhet, mener partiet. – Det kan ikke være slik at bøndene skal måtte ta opp lån for å dekke driften i vinter. Strømstøtte må på plass så fort som mulig. KrF vil sikre økonomisk forutsigbarhet for landbruket i møte med de krevende strømprisene, sier Kjell Ingolf Ropstad.

 • Mandag 5. desember kl. 14.18

  Bilfører sovnet

  Fører av en av bilene som var involvert i trafikkuhellet Ølen, har sovnet bak rattet. Deretter har det oppstått sammenstøt med en annen bil. I sammenstøtet mistet en av bilene et dekk som traff en tredje bil i front. Førerkort beslaglagt. Bergingsbil bestilt til to biler.

 • Mandag 5. desember kl. 14.17

  Trafikkuhell Vindafjord

  På E134 litt vest fra Ølen sentrum, har det vært et trafikkuhell. To biler er involvert. Det er noe redusert fremkommelighet på stedet. Tre personer sjekkes av helse, men skal ikke være alvorlig skadet.

 • Mandag 5. desember kl. 12.10

  Rogaland får demokratiguider

  Rogaland fylkeskommune setter av to millioner kroner for å ta i bruk demokratiguider. De skal oppsøke miljøer som er underrepresentert i valg, sier fylkesordfører Marianne Chesak. Det gjelder ungdom, innvandrere og personer med lav utdanning. Fredrikstad har brukt demokratiguider med gode resultater, sier Chesak. Tiltaket er partinøytralt, men skal styrke demokratiet og øke valgdeltakelsen.

 • Mandag 5. desember kl. 12.01

  Ny direktør i Helse Fonna

  Anders Hovland er tilsett som administrerande direktør i Helse Fonna HF etter Olav Klausen. Hovland blei tilsett i eit ekstraordinært styremøte i dag. – Hovland si erfaring både som leiar, klinikar og forskar gjev eit solid utgangspunkt. Helse Fonna står framfor store utfordringar, seier styreleiar Petter Steen jr. ifølgje ei pressemelding. Hovland har vore direktør for Solli Sjukehus i Bergen. Han er 46 år og kjem frå Sandnes og Stavanger. Dei siste 20 åra har han budd i Bergen.

 • Mandag 5. desember kl. 11.25

  Trafikkuhell på Sola

  I 11-tiden fikk politiet melding om et trafikkuhell mellom tre biler i Rådhusvegen i Sola. Det er store trafikale utfordringer på stedet. Det er store materielle skader på to kjøretøy, som trenger bilberging. Helsepersonell sjekker de involverte.

 • Mandag 5. desember kl. 9.04

  Jærbanen åpnet for trafikk igjen

  Jærbanen mellom Nærbø og Bryne er åpnet for trafikk igjen etter at et tog sperret sporet i dag morges. Det blir likevel forsinkelser og innstillinger, melder Bane NOR.

 • Mandag 5. desember kl. 8.59

  Stjal påhengsmotorer

  Det er stjålet to påhengsmotorer fra to båter som stod på en adresse i Skulevegen på Karmøy. Forholdet har skjedd i løpet av helgen. Politiet er på stedet og foretar åstedsundersøkelse.

 • Mandag 5. desember kl. 8.57

  Stjal verktøy

  En bedrift i Hålandsvegen i Hå har hatt innbrudd i brakke og container. Det er blant annet stjålet verktøy. Politiet skal til stedet for åstedsundersøkelse.

 • Mandag 5. desember kl. 8.54

  Innbrudd i Hå

  En bedrift i Buevegen i Hå kommune har hatt innbrudd i en brakke i Buevegen. Det er tatt verktøy. Politiet er på stedet og foretar åstedsundersøkelse. Politiet har sikret spor.

 • Mandag 5. desember kl. 8.48

  Innbrudd i Stavanger

  En bedrift i St. Olavs gate i Stavanger er utsatt for innbrudd. Det er tatt flere bærbare pc-er, dockingstasjoner og hjelmer. Politiet har sikret spor og opprettet sak.

 • Mandag 5. desember kl. 6.58

  Jærbanen stengt

  Jærbanen er stengt mellom Bryne og Nærbø etter at et tog har havarert på linja, skriver Jærbladet. Det er enkeltspor der toget står, og andre tog kan ikke passere. Det betyr at det blir forsinkelser og innstillinger. Pressevakten hos Go Ahead Nordic forteller til NRK at de jobber med å sette opp buss for tog mellom Nærbø og Bryne, og fra Egersund og nordover. Det er foreløpig ukjent hvor lang tid det vil ta å fikse feilen.

 • Mandag 5. desember kl. 5.27

  Kjørt til sykehuset etter ulykke med ATV

  En person ble kjørt til sykehus med skader i en fot etter en trafikkulykke med en firehjuling, ATV i Aniksdal i Hå søndag kveld. Føreren av ATV-en var en gutt i tenårene, Han ble kjørt til legevakten for sjekk. Personen som ble kjørt til sykehuset, var passasjer på ATV-en. Politiet har beslaglagt førerkortet til sjåføren.

 • Mandag 5. desember kl. 5.22

  Mistet førerkortet

  En 19 år gammel mann blir både anmeldt og mistet førerkortet da han ble tatt av politiet natt til mandag. Han kjørte i 161 km/t i 90-sonen på E39 ved Bogafjell i Sandnes.

 • Søndag 4. desember kl. 8.57

  Kalv har falt ned i silo

  Brannvesenet har søndag morgen på Ålgård etter melding om dyr i nød. – Det skal være snakk om en kalv som har ramlet ned i en silo. Vi vet ikke omfanget av det ennå, sier vaktleder på 110-sentralen, Svein Nesse.

 • Søndag 4. desember kl. 8.34

  Innbruddstyv stjal elsykkel

  Politiet rykket natt til søndag ut til Randaberg etter melding om et pågående innbrudd i en sykkelbutikk, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter. På stedet oppdaget de en knust rute, men ingen personer i lokalet. En elsykkel skal være stjålet.

 • Søndag 4. desember kl. 7.07

  Person påkjørt av toget på Jæren

  En person ble ved 3-tida i natt påkjørt av toget ved Vigrestad stasjon og døde av skadene. Det bekrefter operasjonsleder Jøran Solheim i Sør-Vest politidistrikt. Ulykken førte til flere timers stans i togtrafikken på Jærbanen. Togtrafikken kom i gang igjen ved 6.30-tida.

 • Lørdag 3. desember kl. 16.26

  Mann stjal julegaver fra togpassasjerer

  Politiet rykket lørdag ettermiddag ut til togstasjonen i Egersund etter melding om ordensforstyrrelse. En mann i 40-årene har hatt en skremmende adferd og har blant annet stjålet julegaver fra andre passasjerer, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter. Mannen er tatt med til arresten og blir anmeldt for ordensforstyrrelse på offentlig sted.

 • Lørdag 3. desember kl. 14.21

  Grovt tyveri i Stavanger

  Politiet sikrer spor hos en bedrift i Hinnasvingene Stavanger etter et innbrudd som trolig har skjedd i natt. – Det er bortatt en safe. Nå driver vi åstedsundersøkelse, sier operasjonsleder Jøran Solheim i Sør-Vest politidistrikt.

 • Lørdag 3. desember kl. 12.57

  Røykutvikling fra balkong i Stavanger

  Brannvesenet har rykket ut til Verven i Stavanger etter melding om røykutvikling fra en balkong, melder 110-sentralen og Sør-Vest politidistrikt på Twitter. Meldingen om brannen kom tidlig lørdag ettermiddag. Det viste seg etter hvert at det var snakk om en blomsterpotte som hadde blitt varmet opp av solen gjennom glassverandaen og forårsaket røyk.

 • Lørdag 3. desember kl. 8.36

  Etterforsker frontkollisjon i sammenheng med innbrudd i gravemaskin

  Politiet leter etter en person som løp fra en bil på Revheim i Stavanger like etter klokken 5 natt til lørdag. Bilen ble stanset ved Revheim kirke fordi den hadde frontskader som politipatruljen ønsket å sjekke. Mens én person løp fra stedet, ble den andre pågrepet. Han var beruset, men uskadd. Hendelsen etterforskes nå i sammenheng med innbrudd i Stavanger tidligere på natten. Blant annet et innbrudd i en gravemaskin på Eiganes, der det har blitt stjålet en GPS. – Det jobbes mot å se om det er sammenheng. Det har noe med tidsaspektet for de ulike hendelsene å gjøre, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Jøran Solheim.

 • Fredag 2. desember kl. 17.14

  Rykker ut på mistenkelig røyk i Sandnes

  Brannvesenet rykker ut på mistenkelig røyk/lukt i Leitevein i Sandnes. Mannskap fra Stangeland stasjon rykker ut.

 • Fredag 2. desember kl. 15.34

  Brann i flermannsbolig

  Det er full overtenning i flere leiligheter i flermannsbolig i området Rektor Steens gate i Haugesund. Nødetatene er på stedet.

 • Fredag 2. desember kl. 15.34

  Brann i flermannsbolig i Haugesund

  Det er full overtenning i flere leiligheter i flermannsbolig i Bjørgvingata i Haugesund. Nødetatene er på stedet, og brannmannskap fra Haugesund har rykket ut. Totalt skal det være åtte boenheter som er berørt av brannen. Fem av leilighetene står i brann. Alle åtte leiligheter er klarert for mennesker, opplyser operasjonsleder Øystein Fonnes. – Det brenner såpass kraftig at leilighetene blir nok ødelagt. Vi jobber nå for å stoppe spredning, sier operasjonsleder Øystein Fonnes.

 • Fredag 2. desember kl. 14.25

  Kantret båt i Sandnes

  Nødetatene har mottatt melding om kantret båt i Strondavika i Gandsfjorden. Politiet melder at en person kan ha havnet i sjøen som følge av hendelsen. Redningsressurser er på stedet. Redningshelikopteret har foreløpig ikke observert båt eller personer, men det er noen gjenstander i sjøen som trolig melder har sett. Edvard Middelthon i Hovedredningssentralen sier søksforholdene på fjorden er svært gode. – Vi har lett grundig uten å finne noe. Hadde det vært noe ute i sjøen, hadde vi funnet det umiddelbart. Til tross for dette, insisterer melder på at han fremdeles ser båten i sjøen. – Politiet er på vei til melder for å avklare hva det er han observerer, som kan forveksles med en kantret båt. Politiet bekrefter at de ikke har funnet noe i sjøen, og har avsluttet søket.

 • Fredag 2. desember kl. 13.42

  Vegen stengt minst ei veke

  Vegvesenet har i samråd med geolog bestemt at eit helikopter må spyla fjellsida der raset gjekk ved Oltedalsvegen i Gjesdal i dag. Vegen har også fått store skadar. Dermed blir vegen stengt ei god stund til. – Me får ikkje opna vegen i dag. Heller ikkje i helga, det går nok minst ei veke, seier kontrollingeniør, Oddvar Ollestad, i Statens vegvesen. Det er omkøyring via Fylkesveg 450 i Oltedal.

 • Fredag 2. desember kl. 13.42

  Vegen stengt til over helga

  Vegvesenet har i samråd med geolog bestemt at eit helikopter må spyla fjellsida der raset gjekk ved Oltedalsvegen i Gjesdal i dag. Vegen har også fått store skadar. Dermed blir vegen stengt ei god stund til. – Me får ikkje opna vegen i dag. Heller ikkje i helga, reknar eg med, seier kontrollingeniør, Oddvar Ollestad, i Statens vegvesen. Det er omkøyring via Fylkesveg 450 i Oltedal.