Nyheter - Rogaland:

 • I dag kl. 14.50

  Fem førerkortbeslag på E39

  Politiet har i dag hatt fartskontroll i enden av det som tidligere var motorvei i Stavanger. Her er fartsgrensa satt ned til 50 kilometer i timen. Fem sjåfører ble fratatt førerkortet etter å ha kjørt for fort. Høyeste fart som ble målt var 79 km/t.

 • I dag kl. 12.38

  20-åring død etter dykkarulukke

  Ei 20 år gamle kvinne er stadfesta død etter ei dykkarulukke på Karmøy torsdag ettermiddag. Kvinna har sidan lege på intensivavdelinga ved Haukeland universitetssjukehus. Dykket var i regi av Karmøy folkehøgskole, kor 20-åringen var elev.

 • I dag kl. 12.38

  19-åring død etter dykkarulukke

  Ei 19 år gamle kvinne er stadfesta død etter ei dykkarulukke på Karmøy torsdag ettermiddag. Kvinna har sidan lege på intensivavdelinga ved Haukeland universitetssjukehus. Dykket var i regi av Karmøy folkehøgskole, kor 19-åringen var elev.

 • I dag kl. 11.35

  Stavanger-elever truet på Snapchat

  En 19-åring er tatt for trusler mot flere videregående elever, skriver Aftenbladet. På en fellesgruppe på Snapchat ble det lagt ut bilde av en person med våpen, der det stod «Ikke kom på skolen mandag». Skolen melder at politiet har avklart saken.

 • I dag kl. 10.36

  Eidsvåg og Dagsland på turné sammen

  Høsten 2019 legger Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland ut på en omfattende turné sammen. De har en fartstid i bransjen på over 70 år til sammen, og blir ansett som to av landets fremste artister. Turneen kommer til Haugesund i desember.

 • I dag kl. 9.56

  Nå blir skipet slept til land

  Lasteskipet Hagland Captain blir nå slept til en nødhavn for inspeksjon og for eventuelle reparasjoner. Det opplyser ledelsen i Haugesunds-rederiet Hagland Shipping til NRK. Deler av mannskapet er også ombord, etter at de ble evakuert lørdag kveld.

 • I dag kl. 9.14

  Bil havnet på taket

  Klokken 08.47 fikk politiet melding om et trafikkuhell på Handeland i Lund kommune. En bil havnet på taket, men bilfører skal ha kommet seg ut av bilen. Patrulje på stedet melder at det er svært glatt veibane. Føreren fremstår som uskadd.

 • I dag kl. 8.22

  – Kapteinen bestemmer

  Fungerande sjøfartsdirektør, Lars Alvestad, meiner det ikkje er behov for felles retningslinjer for når skip bør ligge til kai. – Det er kapteinen som bestemmer, seier Alvestad. Viking Sky fekk laurdag motorproblem og kom i havsnød i dårleg vêr.

 • I dag kl. 8.19

  Sykkelbruken øker kraftig

  Sykkeltall for årets ti første uker viser 100.000 flere passeringer forbi Stavanger kommunes sykkeltellere målt mot i fjor. Det skriver Stavanger Aftenblad. Den generelle sykkelbruken øker med tett opp mot 50 prosent.

 • I dag kl. 7.08

  Hagland Captain er uskadd

  Frakteskipet Hagland Captain fra Haugesund, som havarerte på Romsdalskysten lørdag kveld, skal være uskadd. En brottsjø ødela styringsinnretningen. Slepet av frakteskipet starter trolig i dag tidlig

 • I dag kl. 6.01

  Vil fjerne gratis elbil-parkering

  Det går mot slutten for gratis elbil-parkering i Sandnes, skriver Stavanger Aftenblad. På Ruten i Sandnes kan elbiler i dag parkere gratis i inntil et døgn. Det kan det bli en slutt på allerede fra juni av, hvis formannskapet beslutter det.

 • I dag kl. 5.51

  I dag er det rushtidsavgift

  Fra og med i dag er det igjen rushtidsavgift når du passerer bomstasjonene på Nord-Jæren. Stavanger Frps Leif Arne Moi Nilsen mener det er grunn til å se nøye på den neste bomregningen, da det nyeste datasystemet ikke kommer før i desember.

 • I dag kl. 5.44

  Største redningsaksjonen på lenge

  Pressekontakt i Hovedredningssentralen på Sola, Einar Knutsen, sier helgens redningsaksjon er den største siden Alexander Kielland-ulykken på begynnelsen av 1980-tallet. Viking Sky mistet motorkraft, og lasteskipet Hagland Captain fikk motorstopp.

 • Søndag 24. mars kl. 21.23

  Vant overtidsdrama

  Stavanger Oilers vant den andre semifinalekampen i NM-sluttspillet mot Storhamar søndag kveld på hjemmebane. Det stod 2–2 etter full tid, og Oilers fikk inn det avgjørende målet i spilleforlengelsen. Det står nå 1-1 i kamper, som spilles best av sju.

 • Søndag 24. mars kl. 19.54

  Viking overbeviste i treningskamp

  Viking FK vant hele 4–0 over FK Haugesund i treningskampen på Viking stadion søndag kveld. Viljar Vevatne, Zlatko Tripic, Ylldren Ibrahimaj og Zymer Bytyqi satte inn målene for Viking.

 • Søndag 24. mars kl. 18.52

  Lasteskip slepes til Averøy

  Frakteskipet «Hagland Captain», som havarerte på Hustadvika, skal slepes til Averøy. Slepebåten ligger allerede klar søndag kveld, men slepet kommer trolig ikke i gang før mandag. Styringen på skipet skal være ødelagt.

 • Søndag 24. mars kl. 15.13

  Hurtigruten droppet Hustadvika

  Kapteinene på nordgående og sørgående hurtigruter valgte å vente med å seile forbi Hustadvika lørdag, samme dag som cruiseskipet Viking Sky havnet i havsnød. Ifølge BT sendte Hurtigruten de reisende med fly på grunn av uværet.

 • Søndag 24. mars kl. 12.19

  Åtte fekk fartsbot i Bjerkreim

  Åtte førarar fekk bot då politiet haldt fartskontroll på E39 ved Sagland i Bjerkreim sundag. I 80-sonen blei den høgaste farten målt til 103 km/t.

 • Søndag 24. mars kl. 11.37

  Jakob Ingebrigtsen spring terreng-EM

  Jakob Ingebrigtsen (18) har bestemt seg for å stille til start i juniorklassen i VM i terrengløp i Århus førstkomande laurdag, skriv VG. Han deltek i U20-klassen.

 • Søndag 24. mars kl. 10.10

  Biltjuv av vegen i Egersund

  Politiet har tatt ein mann midt i 20-åra for biltjuveri, skriv Aftenbladet. Natt til sundag stal han ein bil i Stavanger, og blei seinare tatt i kontroll i Eigersund. Mannen stoppa ikkje, og det utløyste ei biljakt. Etter kvart hamna bilen i grøfta.

 • Søndag 24. mars kl. 7.40

  Mange stengte fjelloverganger

  Dårlig vær fører til mange stengte fjelloverganger. E16 over Filefjell er åpnet igjen, men ellers er det stengt over Hardangervidda, Strynefjell, Vikafjellet, mellom Aurland og Hol og mellom Tyin og Årdal. Flere andre steder er det kolonnekjøring.

 • Søndag 24. mars kl. 0.00

  Klepp vann mot Avaldsnes

  I opningskampen for sesongens Toppserie vann Klepp 1-0 i lokaloppgjeret mot Avaldsnes. 17 år gamle Elisabeth Terland sette inn det avgjerande målet etter 38 minutt.

 • Lørdag 23. mars kl. 15.30

  Sju tatt i fartskontroll på Forus

  Sju førarar fekk bot då politiet haldt trafikkontroll på Forusbeen laurdag ettermiddag. Høgaste hastigheit var 75 km/t i 60-sona.

 • Lørdag 23. mars kl. 15.17

  Lokaloppgjer i Toppserien i gang

  Klepp og Avaldsnes er i gang med sesongens første kamp i Toppserien. Avspark var 15.00, og etter 17 minutt er det framleis mållaust på Klepp stadion.

 • Lørdag 23. mars kl. 15.10

  Stavanger vann kampen om sjakk-VM

  Stavanger slo ut Oslo, Bærum og Kragerø i kampen om å bli Noregs søkarby til sjakk-VM i 2020. Det blei klart under Norges Sjakkforbund sitt sentralstyremøte laurdag. Kva land som får arrangere VM i sjakk, avgjer Verdas sjakkforbund før sommaren.

 • Lørdag 23. mars kl. 15.02

  Cruiseskip i trøbbel mot Stavanger

  Cruiseskipet Viking Sky har problem utanfor romsdalskysten, kor ein storm er på veg. 1300 personar er evakuerte. Skipet er på veg mot Stavanger.

 • Lørdag 23. mars kl. 13.36

  Jente påkjørt av bil

  En jente er påkjørt av en bil på fylkesvei 47 på Raglamyr i Haugesund like før klokken halv to lørdag ettermiddag. Jenten skal være bevisst etter påkjørselen. Nødetatene er på stedet for å hjelpe til.

 • Lørdag 23. mars kl. 13.29

  Fartssyndere i Egersund

  Utrykningspolitiet stanset sju bilførere i en fartskontroll i Sokndalsveien i Egersund lørdag. Høyeste hastighet som ble målt i 60-sonen var 81 km/t.

 • Lørdag 23. mars kl. 12.21

  Haukelifjell er stengt

  Uværet herjer i fjellet.

 • Lørdag 23. mars kl. 11.12

  Stor snøskredfare

  Skred kan lett blir løst ut, advarer politiet.

 • Lørdag 23. mars kl. 10.54

  Vil tilby biler

  Kollektivselskapet Kolumbus jobber med planer for å bli med i bildelingsordninger. – Målet er at færre familier skal ha behov for å måtte ha en bil nummer to, sier kommunikasjonssjef Grethe Skundberg i Kolumbus til Rogalands Avis

 • Lørdag 23. mars kl. 10.49

  FKH-målvakt klar

  Den polske målvakten Maciej Gostomski (30), som har vært på prøvespill, er klar for FK Haugesund, skriver Haugesunds Avis. FKH har hatt flere målvakter på prøvespill i vinter, men nå har valget landet på Gostomski.

 • Lørdag 23. mars kl. 9.23

  Satser for lite på fornybar

  Equinor økte produksjonen av fornybar energi med 50 prosent i fjor, likevel er selskapet bare på 19.plass av norske kraftprodusenter, skriver DN. Anders Bjartnes i Norsk Klimestiftelse mener Equinor må produsere mer for å framstå som seriøs.

 • Lørdag 23. mars kl. 8.42

  Øver på skogbrann

  Det kan bli en del røyk ved Ålgård lørdag.

 • Lørdag 23. mars kl. 8.21

  Landbruket bedre enn sitt rykte

  Klimagassutslippene fra landbruket er langt mindre enn hva de offisielle tallene viser. Det sier Margaret Eide Hillestad i AgriAnalyse til Nationen. Hun mener tallene for karbonlagring i gras- og beitemark også må bli tatt med i regnskapet.

 • Lørdag 23. mars kl. 7.24

  Kolonne over Haukeli

  På grunn av uvær i fjellet er det kolonnekjøring på E134 mellom Vågslidtunnelen og Haukelitunnelen over Haukelifjell.

 • Lørdag 23. mars kl. 7.15

  Ung innbruddstjuv tatt

  Politiet i Stavanger rykket ut klokken 02.45 etter melding om innbrudd i en lagerhall på Tjensvoll. Etter observasjoner av patruljer og tips fra publikum, ble en mann i 20 årene tatt for innbruddet. Tjuvgodset som ble stjålet er levert tilbake.

 • Lørdag 23. mars kl. 7.11

  Sparket politiet

  En beruset kvinne i 20 årene skapte problemer ved tre tiden natt til lørdag på et utested i Stavanger sentrum, og politiet bortviste henne fra stedet. Hun nektet å gå, og da hun skulle settes i arresten sparket hun til politiet, og er anmeldt.

 • Lørdag 23. mars kl. 7.09

  Ordensforstyrrelse i Haugesund

  En beruset mann i 30 årene ble ved halv to tiden natt til lørdag tatt med til arrest av politiet på grunn av ordensforstyrrelse på et utested i Haugesund sentrum.

 • Lørdag 23. mars kl. 7.07

  Lagde problemer ved utested

  En mann i begynnelsen av 20-årene laget problemer på et utested i Bryne natt til lørdag. Han fremstod også som godt beruset, og politiet bortviste mannen fra sentrum.