Nyheter - Rogaland:

 • I dag kl. 17.42

  Følg Molde–Viking

  Klarer Viking å beholde ledelsen i serien? Følg toppkampen borte mot Molde her.

 • I dag kl. 8.36

  Mye fyllekjøring

  Politiet melder også om flere tilfeller av fyllekjøring. Klokka 02.41 fikk de melding om et trafikkuhell i den nordlige enden av Byhaugtunellen. Ingen ble skadet. Samtidig i Haugesund kjørte en bil inn i en husvegg i sentrum. Det resulterte i store materielle skader på huset og på en bil som stod parkert utenfor. Bilføreren, en mann i begynnelsen av 30-årene, ble tatt med for blodprøvetaking. Og i Nedre Vats i Vindafjord fikk politiet melding om en bil som flere ganger holdt på å kjøre i autovernet. Bilen hadde i tillegg punktert og kjørte på felgen. Sjåføren framstod beruset og ble tatt med for blodprøvetaking.

 • I dag kl. 8.29

  Uvanlig mye fyll og bråk

  Politiet skriver på X (tidligere Twitter) at det har vært en natt preget av mye fyll og tull i store deler av distriktet. Politiet har hatt nærmere 50 oppdrag knyttet til ordensforstyrrelser, forstyrrelse av natteroen og bortvisninger. De melder om knuste ruter, trusler, urinering og flere slåsskamper.

 • I dag kl. 8.23

  Fyll og tull i Egersund

  Klokka 23.43 fikk politiet melding om slagsmål i Egersund sentrum. En mann fikk brukket nesen. Den mistenkte hadde forlatt stedet. Like i forkant ble en gjest – en mann i 20-årene – på Oktoberfestivalen anmeldt for vold mot en vekter. Han ble sendt vekk fra stedet. Og så, klokka 03.22, fikk politiet melding om mer slåssing i sentrum. I tillegg var en bilrute blitt knust. Politiet tok kontakt med to personer som forsøkte å løpe fra stedet.

 • Lørdag 30. september kl. 17.11

  Usikkert hva som var grunnen til brannen

  Politiet ferdig på stedet ved Rennfast. Den utbrente bilen er fraktet vekk og trafikken går som normalt. Politiet vet ikke hva som er årsaken til at bilen begynte å brenne.

 • Lørdag 30. september kl. 16.14

  Person fraktet til sykehus

  En person er kjørt til Stavanger universitetssjukehus i ambulanse etter trafikkulykken i Lund. Skadeomfanget er uvisst. Politiet avhører vitner til ulykken.

 • Lørdag 30. september kl. 15.55

  Bilbrann slukket

  Brannen i bilen ved Rennfast er slukket av brannvesenet. Varebilen er utbrent. Trafikken skal flyte greit forbi stedet.

 • Lørdag 30. september kl. 15.43

  Trafikkulykke i Lund

  Det har vært en trafikkulykke i nærheten av en parkeringsplass ved E39 ved Hovsvatnet i Lund. To biler skal være involvert. En bil skal ligge på taket. Alle involverte skal være ute av bilene. Trafikken skal flyte greit forbi stedet. Nødetatene er på vei.

 • Lørdag 30. september kl. 15.41

  Brann i kjøretøy ved Rennfast

  Det har kommet melding om brann i et kjøretøy på E39 like før innkjøringen til Mastrafjordtunnelen på nordsiden av tunnelen. Nødetatene er på vei.

 • Lørdag 30. september kl. 14.01

  Brannen i Kopervik er slukket

  Brannen i boligen i Kopervik er slukket. Politiet gjør undersøkelser på stedet og oppretter sak.

 • Lørdag 30. september kl. 13.12

  Brann i bolig i Kopervik

  Klokka 12.58 fikk politiet melding om brann i en flermannsbolig i Kopervik på Karmøy. Ingen er skadet. Leiligheten er sjekket av brannvesenet.

 • Lørdag 30. september kl. 8.29

  15-åring tjuvlånte bil

  Klokka 03.55 stanset politiet en 15 år gammel jente bak rattet på en bil i Karmsundgata i Haugesund. Hun hadde tyvlånt bilen. Jenta ble tatt med inn til politistasjonen og deretter overtatt av barnevernsvakten og hennes mor. Jenta blir anmeldt for kjøringen.

 • Lørdag 30. september kl. 8.26

  Knuffing på Torget

  Litt over midnatt var det knuffing blant to-tre menn på Torget i Stavanger. De tre ble bortvist fra sentrum til i morgen tidlig. To av mennene er i begynnelsen av 20-årene, den tredje er i slutten av 30-årene.

 • Lørdag 30. september kl. 8.24

  Trafikkuhell i Sokndal

  Klokka 21.30 i går kveld fikk politiet melding om et trafikkuhell i Gamleveien i Hauge i Dalane. En bil hadde kjørt av veien og truffet en parkert bil. Sjåføren framstod ikke som skadet. Politiet mistenker ruspåvirkning.

 • Fredag 29. september kl. 20.19

  Beruset bilfører anmeldt

  Politiet ble varslet av vitner om en bilfører som fremstod som beruset i Solakrossen. Politiet rykket ut og traff en mannlig bilfører i 40-årene. Det ble tatt blåseprøve av mannen, som blåste til over lovlig verdi. Politiet anmeldte 40-åringen. Dette skriver Sør-Vest politidistrikt på X.

 • Fredag 29. september kl. 19.29

  Se TV-sendinga klokka 19.30

 • Fredag 29. september kl. 18.52

  Klepp: Person slått i ansiktet

  Politiet rykket til en adresse på Orstad i Klepp etter melding om at en person skulle være utsatt for vold fra en ukjent gjerningsperson. - Fornærmede har fått et slag i ansiktet, men ikke alvorlig, sier operasjonsleder Roger Litlatun til NRK. Politiet har avhørt fornærmede, som har identifisert gjerningsmannen for politiet, som nå leter etter vedkomne. Fornærmede skal ha et kutt over øyet og smerter i ansiktet, og vil oppsøke legevakt for behandling.

 • Fredag 29. september kl. 18.52

  Rykker ut til voldshendelse i Klepp

  Politiet rykker til en adresse på Orstad i Klepp etter melding om at en person skal være utsatt for vold fra en ukjent gjerningsperson, skriver politiet i Sør-Vest på X.

 • Fredag 29. september kl. 18.38

  To biler i trafikkulykke på E39

  Sør-Vest politidistrikt meldte om en trafikkulykke mellom to biler på E39 i Stavanger, ved Schankeholen. Det skal ikke være personskade. Begge nordgående felt inn mot sentrum er stengt, skriver politiet på X. Klokken 19.55 var strekket ryddet og åpnet. En bil skal ha mistet kontroll over kjøretøyet og truffet en betongkant for deretter å ha truffet et annet kjøretøy. Fører av bilen som mistet kontroll blir anmeldt. Det ble ikke tatt beslag av førerkortet på stedet.

 • Fredag 29. september kl. 14.29

  Sykkeltyv tatt på fersken

  En sykkeltyv er tatt på fersken av en politimann fra et annet distrikt som oppholdt seg i området på fritidsreise. Det ble opprettet sak på skadeverk og forsøk på tyveri, skriver politiet på X.

 • Fredag 29. september kl. 14.28

  Tatt med machete i Stavanger sentrum

  Politiet har tatt kontroll på fire personer som satt på taket på kjøpesenteret Herbarium i Stavanger sentrum og drakk alkohol. Det skal ifølge politiet ha blitt fremvist en machete flere ganger, uten at det er meldt om trusler. Politiet har tatt beslag i machete og et magasin, skriver de på X.

 • Fredag 29. september kl. 12.22

  Rettssak om fryst Krekar-konto utsatt igjen

  Saken mot Sandnes Sparebank utsettes for tredje gang. Rettssaken skulle startet i Hordaland tingrett i Bergen onsdag 4. oktober. Den blir nå utsatt igjen fordi statsadvokaten som skulle være aktor i saken ikke kan stille. – Det er uheldig ikke minst for de involverte og berørte medarbeiderne som opplever saken som en stor personlig belastning. Det oppleves som en ytterligere belastning at saken blir utsatt igjen og at de ikke blir ferdige med den, sier advokat Gunnar Holm Ringen i Advokatfirmaet PwC som representerer Sandnes Sparebank. PST gav Sandnes Sparebank en bot på én million kroner i november i 2021, fordi de mente banken ikke var raske nok til å fryse en bankkonto med navnet til mulla Krekar. Pengene var samlet inn av hans familie for å dekke advokatutgifter i Italia, men fordi Krekar står på FNs terrorliste er det innført sanksjoner mot ham. Det er disse sanksjonene PST mener banken ikke har fulgt opp godt nok. Banken avviser at de har gjort noe galt og nektet å betale boten. Derfor endte saken i retten. Etter at rettssaken som skulle gå i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes hadde startet, ble den stoppet fordi hele tingretten ble funnet inhabil. En tidligere juridisk direktør i Sandnes Sparebank var nemlig konstituert som dommer i tingretten. I sommer skulle saken startet på nytt i Bergen, men da ble den utsatt fordi det manglet dommer. Når blir den altså utsatt for tredje gang. Advokat Gunnar Holm Ringen sier de nå vil be om at saken flyttes tilbake til Sandnes fordi dommeren som gjorde tingretten inhabil ikke jobber der lengre.

 • Fredag 29. september kl. 10.30

  Høy aktivitet i arbeidsmarkedet

  – Vi ser foreløpig ingen tydelige tegn på lavere aktivitet på arbeidsmarkedet i Rogaland, sier direktør i Nav Rogaland, Merethe P. Haftorsen, ifølge en pressemelding. 6610 personer var registrert som helt arbeidsledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak ved utgangen av august, viser tall fra Nav. 4268 av dem, eller 1,7 prosent av arbeidsstyrken er helt ledige. Det er en økning på 11 prosent fra samme tid i fjor. – Ledigheten fortsetter å være på et lavt nivå i Rogaland. De siste månedene har antallet ledige holdt seg på et stabilt nivå, sier hun ifølge pressemeldingen. Justert for sesongvariasjoner er det en liten økning i antallet helt arbeidsledige den siste måneden. 43 prosent er langtidsledige Langtidsledigheten har siden nyttår økt måned for måned. Men de siste to månedene har det blitt registrert en liten nedgang for dem som har vært registrert som arbeidssøkere i mer enn et halvt år.

 • Fredag 29. september kl. 10.30

  Fortsatt høy aktivitet i arbeidsmarkedet

  – Vi ser foreløpig ingen tydelige tegn på lavere aktivitet på arbeidsmarkedet i Rogaland, sier direktør i Nav Rogaland, Merethe P. Haftorsen, ifølge en pressemelding. 6610 personer var registrert som helt arbeidsledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak ved utgangen av august, viser tall fra Nav. 4268 av dem, eller 1,7 prosent av arbeidsstyrken er helt ledige. Det er en økning på 11 prosent fra samme tid i fjor. – Ledigheten fortsetter å være på et lavt nivå i Rogaland. De siste månedene har antallet ledige holdt seg på et stabilt nivå, sier hun ifølge pressemeldingen. Justert for sesongvariasjoner er det en liten økning i antallet helt arbeidsledige den siste måneden. Langtidsledigheten har siden nyttår økt måned for måned. Men de siste to månedene har det blitt registrert en liten nedgang for dem som har vært registrert som arbeidssøkere i mer enn et halvt år.

 • Fredag 29. september kl. 7.50

  Stavanger Aftenblad: Mann funnet død i Sirdal i august – i natt brant et hus på samme eiendom ned

  I august ble en mann funnet død på en adresse på Tonstad i Sirdal. Natt til fredag brant et hus på samme eiendom ned til grunnen. Det melder Stavanger Aftenblad.

 • Fredag 29. september kl. 7.28

  Millionsmell for friskoler

  Ni av ti kristne friskoler i Sør-Rogaland gikk med underskudd i fjor. Økonomileder Eivind Svendsen ved Tryggheim Skuler sier til Stavanger Aftenblad at årsaken er at tilskuddssatsene gikk ned, mens kostnadene generelt i samfunnet steg kraftig. Rundt 5 prosent av elevene i Rogaland går på en privatskole med offentlig tilskudd.

 • Fredag 29. september kl. 6.57

  Fulle vannmagasiner må tappe ut vann

  Enkelte vannmagasin her i landet er nå så fulle at de er nødt til å tappe ut vann fra magasinene for å unngå oversvømmelse. Ved vannmagasinet Blåsjø, som er Norge største kraftmagasin målt i kraftproduksjon, er fyllingsgraden rundt 80 prosent denne uken, mot rundt 40 prosent på samme tid i fjor.

 • Fredag 29. september kl. 5.51

  Boligbrann i Sirdal

  Nødetatene har rykket ut til en boligbrann i Tonstad i Sirdal i natt. Brannvesenet på stedet melder om full overtenning, og at huset snart er nedbrent. Huseier er bortreist, og det er ikke spredningsfare, melder politiet i Sør-Vest på X.

 • Torsdag 28. september kl. 23.14

  Røykutvikling på norsk ubåt

  Det har vært røykutvikling på en norsk ubåt øst ved Finnøy i Boknafjorden i Rogaland. Situasjonen skal være avklart. – Ubåten får støtte fra ambulansebåt, nødetater og kystvaktskipet Tor. Personell som har vært i kontakt med røyk, blir fraktet til land, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge på X. Båten går for egen maskin, men blir eskortert inn til Ulsnes, opplyser redningsleder Torgeir Espedal til Stavanger Aftenblad. – Tre personer blir tatt med i ambulansebåten. De blir fraktet til legevakten for en sjekk, men det skal ikke være snakk om noen alvorlige skader, sier Espedal. (NTB/NRK)

 • Torsdag 28. september kl. 19.33

  Mobilisering for å redde Rehabilitering Vest

  Rehabilitering Vest, som holder til på Revmatismesykehuset i Haugesund, står i fare for å bli lagt ned etter at de ble avvist fra Helse Vest sin anbudskonkurranse. Årsaken var blant annet at kravene til tjenesten er blitt strengere, og helseforetaket mener Rehabilitering Vest ikke oppfyller disse kravene. I kveld møttes pasient-, pårørende,- og brukerforeninger i Helse Fonna-regionen. Nå pågår en mobilisering for å redde tilbudet. – Det er trist at Helse Vest ikke evner å se oss som region. Dette er et tilbud vi har hatt som har betydd ekstremt mye. Vi skal kjempe, sier påtroppende ordfører i Haugesund, Nils Konrad Bua (H).

 • Torsdag 28. september kl. 19.21

  Se TV-sendinga klokka 19.45

 • Torsdag 28. september kl. 19.13

  Uhell på motorsportsenter på Avaldsnes

  Nødetatene rykker ut på melding om en ulykke på et motorsportsenter på Avaldsnes i Karmøy kommune, skriver politiet på X. Èn person er skadet etter et uhell under trening. Vedkommende tilses av helsepersonell. Politiet gjør undersøkelser på stedet.

 • Torsdag 28. september kl. 19.13

  Fløyet til sykehus etter treningsuhell

  En tenåringsgutt er fløyet til sykehus med luftambulanse etter en ulykke på et motorsportsenter på Avaldsnes i Karmøy kommune, skriver politiet på X. Gutten ble skadet under et uhell på trening, og har vært bevisst hele tiden. Politiet skal undersøke saken videre.

 • Torsdag 28. september kl. 19.13

  Ulykke på motorsportsenter på Avaldsnes

  Nødetatene rykker ut på melding om en ulykke på et motorsportsenter på Avaldsnes i Karmøy kommune, skriver politiet på X.

 • Torsdag 28. september kl. 15.38

  Mann pågrepet etter knivstikking

  En mann er pågrepet og siktet for å ha stukket en annen mann i ansiktet, skriver Stavanger Aftenblad. – Det fremstår ikke som en helt uprovosert voldshendelse mot et tilfeldig offer, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen til avisen. Bevæpnet politi lette i går etter mannen, etter at en mann ble bragt til SUS med stikkskader i ansiktet.

 • Torsdag 28. september kl. 15.27

  DNA-ekspert advarer mot å stole på DNA alene

  Ate Kloosterman fra Universitetet i Amsterdam er forsvarernes DNA-sakkyndige i Tengs-saken i lagmannsretten. Torsdag advarte han mot å utelukkende legge til grunn et DNA-bevis for å felle en tiltalt i en kriminalsak. – Selv i saker med sterke resultater, altså fullstendige DNA-profiler av en antatt gjerningsmann, har vi sett flere tilfeller av justismord, sa Kloosterman til retten. Han stilte spørsmål ved hvorfor det ikke var noen positive prøver fra tiltalte flere steder på strømpebuksen til Birgitte Tengs. – Det er bare funnet svært små mengder av y-kromosomal DNA fra tiltalte på strømpebuksen. Dette stemmer ikke med et antatt voldelig ovegrep med mye kamp. Da ville jeg forventet å finne mye mer spormateriale fra en angriper, sa Kloosterman. Dette utsagnet resulterte i en bemerkning fra to av dommerne som mente å huske at strømpebuksa var dratt rolig av Birgitte, sannsynligvis mens hun var bevisstløs.

 • Torsdag 28. september kl. 11.07

  Tengs-saken: – Metodene virker pålitelige

  Metodene hvor man har funnet tiltaltes y-profil på offerets strømpebukse i prøven Y-12-F, er faglig forsvarlige. Det samme gjelder arbeidet som er gjort for å eliminere kandidater fra tiltaltes farsslekt, hevdet den britiske DNA-eksperten Jonathan Whitaker da han vitnet i Gulating lagmannsrett torsdag. – Når det er sagt kan ikke DNA-bevis gis noen dato, så jeg kan ikke vite om spormaterialet er overført i forbindelse med den kriminelle handlingen. Med tanke på hvor følsomme DNA-analysene har blitt, er det fullt ut akseptert at kontaminering kan skje, sa han.

 • Torsdag 28. september kl. 9.51

  Påkjørselen skjedde i en sving

  Uhellet der en ni år gammel gutt på sykkel ble påkjørt av en bil i Hillevågsveien i Stavanger skjedde i forbindelse med en sving ut av vegbanen like nord for kulverten. Niåringen fikk ingen alvorlige skader, utenom skrubbsår.

 • Torsdag 28. september kl. 9.37

  Easee flytter til Stavanger

  Allerede mandag flytter Easee inn i nye lokaler i Vassbotnen i Stavanger. Det bekrefter Martin Langeland i Easee overfor NRK. – Det er hjemmekontor på de fleste av oss i dag og i morgen, så ser vi frem til første arbeidsdag i nye lokaler på mandag, skriver han i en e-post til NRK. Frem til nå har de hatt adresse i Sandnes kommune. Ladeboks-selskapet skulle egentlig ha flyttet inn i nye lokaler i januar i år, men flyttingen har blitt utsatt. Easee har i flere måneder vært preget av salgsforbud i Sverige, permitteringer og oppsigelser. Onsdag ble ny administrerende direktør presentert etter at gründer Jonas Helmikstøl trakk seg tidligere i høst.

 • Torsdag 28. september kl. 8.55

  Fikk beslagt førerkortet

  En ung gutt på lett motorsykkel fikk førerkortet beslaglagt av politiet etter å ha kjørt i 65 km/t i 40-sone i Kippergata i Sandnes i morges. Politiet har varslet foresatte.