Nyheter - Østfold:

 • I dag kl. 13.30

  Skogbrann i Halden

  Brannvesenet har rykket ut med flere biler til en skogbrann ved Håkenbyveien i Halden. Meldingen gikk ut på at det brenner godt i et belte på 50-60 meter i bredden. Det er også mye vind i området, opplyser Øst 110-sentral.

 • I dag kl. 13.27

  Skogbrann

  Halden Brannvesen og Aremark Brannvesen har rykket ut på skogbrann i Håkabyveien i Halden.

 • I dag kl. 13.19

  Økning i grensehandelen

  Påska har blitt en høytid for svenskehandel. Mange har valgt å bruke fridagene til shopping - og en handletur over grensa. Ved Töcksfors Shoppingcenter har de ennå ikke alle tallene helt klare, men senterleder Lars Erik Erøy forteller at de trolig ligger an til en økning på 30 prosent. Og kundene - de kommer ikke bare fra nærområdet.

 • I dag kl. 10.50

  Arbeidsulykke på Glava

  En trailersjåfør falt og pådro seg et mulig lårbeinsbrudd på Glavas fabrikk i Askim i går kveld, skriver Smaalenenes Avis. Sjåføren, en mann i 20-årene, falt fra en høyde på 2–3 meter og fikk trolig et brudd i lårbeinet ifølge avisen.

 • I dag kl. 10.07

  Gressbrann i Sarpsborg

  Brannvesenet melder at de har rykket ut på brann i kvist og gress i Opstadveien på Greåker.

 • I dag kl. 8.59

  Syklist til sykehus etter ulykke

  En syklist er kjørt til Sykehuset Kalnes etter å ha kollidert med en bil på Borgenhaugen i Sarpsborg. Politiet melder at syklisten ikke var alvorlig skadd, og at foreløpige undersøkelser tyder på at syklisten brøt vikeplikten.

 • I dag kl. 8.25

  Ulykke på Fredrikstadbrua

  En moped har kjørt inn i en bil bakfra på Fredrikstadbrua, etter at bilen fikk stans i veibanen. Operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt forteller at det står tilsynelatende bra til med alle parter, og at det er litt kø i området.

 • I dag kl. 7.55

  Dømt for smugling

  En 58 år gammel danske er dømt til fengsel i tre og et halvt år for smugling av 48 kilo hasj over Holtet i Halden fjor. I Halden tingrett forklarte mannen at han hadde gjeld, og at han fikk tilbud om 50.000 kroner for å kjøre narkotikaen til Norge

 • I dag kl. 6.48

  Fem prosent økning for Nordby

  Nordby Shoppingcenter fikk fem prosent høyere omsetning i påsken i år enn i fjor, skriver Nettavisen. I løpet av hele påskeuka handlet 400.000 besøkende for 220 millioner svenske kroner, ifølge senterleder Ståle Løvheim.

 • I dag kl. 6.23

  Fortsatt forsinkelser

  Det er fortsatt forsinkelser og innstillinger på grunn av en skade på sporet ved Moss. Bane Nor jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta. Ny informasjon vil komme kl 12, ifølge Bane Nor. Skaden oppsto mandag ettermiddag, etter en avsporing.

 • I dag kl. 5.22

  Tatt av tollen

  En polsk mann i 40-årene ble stoppet av tollere på Svinesund på påskeaften med bagasjerommet full av smuglevarer. Her fant tollerne 108 liter øl, 13 liter vin, 1200 sigaretter og over 240 kilo kjøttvarer.

 • Tirsdag 23. april kl. 22.03

  Se siste nytt fra Østfold

 • Tirsdag 23. april kl. 21.59

  Har kontroll på skogbrann

  Det brenner i et mål skog, cirka fire kilometer inn i Sverige, etter at det tok fyr i en varebil tidligere i kveld. Brannvesenet sier de har kontroll på brannen og jobber nå med etterslukking.

 • Tirsdag 23. april kl. 21.18

  Varebil-brann spredte seg til skog

  Halden brannvesen rykket i kveld ut til en brann i en varebil i Kornsjø. Før nødetatene kom frem til stedet hadde brannen spredd seg til skogen i området. Brannvesenet er nå på plass og har startet slukking.

 • Tirsdag 23. april kl. 20.47

  Se 20:55-nyhetene

 • Tirsdag 23. april kl. 20.33

  Tap for FBK

  Håndballjentene til Fredrikstad tapte i kveld borte mot Tertnes i eliteserien i håndball for kvinner. Kampen endte til slutt 37-28.

 • Tirsdag 23. april kl. 18.23

  Se 18:50-nyhetene

 • Tirsdag 23. april kl. 17.05

  E6 åpnet etter ulykke

  Politiet opplyser at E6 i Sarpsborg er ryddet og åpnet for trafikk igjen etter en trafikkulykke der en bil havnet på taket.

 • Tirsdag 23. april kl. 16.57

  Tre til sykehus etter ulykke

  To voksne og et barn er fraktet til sykehus etter at en bil endte på taket på E6 ved Solli i Østfold. To andre personer er fraktet til legevakt. Ifølge politiet skjedde ulykken trolig i forbindelse med et feltskifte. Veien er fremdeles stengt.

 • Tirsdag 23. april kl. 16.46

  Full stans på E6 etter ulykke

  E6 er stengt i nordgående retning ved Eidettunnelen i Sarpsborg etter en trafikkulykke ved Solli. En bil har kjørt av veien og ligger på taket i midtrabatten på stedet. Omkjøring via fylkesvei 118 er skiltet. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent.

 • Tirsdag 23. april kl. 16.09

  Bil på taket på E6

  Det er full stans i trafikken i nordgående felt på E6 ved Solli etter en trafikkulykke. Ifølge politiet ligger det en bil på taket mellom kjørefeltene. Nødetatene er på vei til stedet. Eidettunnelen er stengt, og det er skiltet omkjøring via fv 118.

 • Tirsdag 23. april kl. 16.08

  Haldenser på G16-landslaget

  Uranik Seferi fra Kvik Halden er tatt ut på det norske G16-landslaget i fotball som skal spille firenasjonersturnering i Romania i mai. Seferi er den eneste spilleren fra Østfold som er med i troppen. Norge møter Romania, Kroatia og Polen.

 • Tirsdag 23. april kl. 15.53

  Ulovlig bruk av mobil under kjøring

  UP har avholdt kontroll i Ryggeveien i Moss. Sju personer ble bøtelagt for bruk av mobiltelefon under kjøring, melder politiet på Twitter.

 • Tirsdag 23. april kl. 15.23

  Får ikke avhørt brann-mistenkt

  Politiet har ennå ikke fått avhørt personen de mistenker kan stå bak brannen i et bofelleskap på Hvaler i går kveld. Ifølge politiet er det en helsemessig side her, og personen er tatt hånd om av helsepersonell. Brannen utgjorde en fare for liv og omgivelser. Bofellesskapet for funksjonshemmede ble totalskadd i brannen, men ingen personer kom til skade.

 • Tirsdag 23. april kl. 14.26

  Skal avhøre mistenkt etter brann

  Polititet har i dag som mål å få avhørt personen de mistenker kan stå bak brannen i et bofellesskap for funksjonshemmede på Hvaler. Det forteller avsnittsleder for etterforskning i Fredrikstad, Even Klund. Personen politiet mistenker bor selv i bofelleskapet på Asmaløy.

 • Tirsdag 23. april kl. 11.11

  Åpen for trafikk

  Det er nå tilnærmet normal trafikk ved Moss etter at et persontog sporet av på Moss stasjon mandag ettermiddag og skapte forsinkelser på Østfoldbanen. To spor er nå åpne for trafikk, mens ett spor fortsatt er sperret.

 • Tirsdag 23. april kl. 10.11

  Smuglet planter fra Danmark

  139 potteplanter med jord ble beslaglagt av tollere på Svinesund påskeaften. To personer bosatt i Norge kom kjørende i en norskregistrert bil. De to hadde vært i Danmark og handlet forteller kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen.

 • Tirsdag 23. april kl. 9.15

  Kontroll på brannen

  Politiet melder at brannvesenet nå har kontroll på brannen i Råde. Huset er totalskadet. Brannårsaken er foreløpig ikke kjent, men brannen vil bli fulgt opp med en teknisk undersøkelse når branntomten er avkjølt.

 • Tirsdag 23. april kl. 8.40

  Alle gjort rede for

  Alle beboerne tilknyttet huset som brenner i Råde skal være gjort rede for, melder politiet. Innsatsleder Arild Skarrød forteller til NRK at huset kommer til å brenne helt ned.

 • Tirsdag 23. april kl. 8.16

  Fem personer ikke gjort rede for

  Politiet skriver på Twitter at fem personer med tilknytning til boligen som brenner i Råde ikke er gjort rede for. Politiet jobber med å få kontakt med dem.

 • Tirsdag 23. april kl. 7.53

  Brann i bolig

  Det brenner i en bolig i Grimstadgata i Råde. Brannvesenet melder at boligen er overtent, og at det ikke skal være folk der.

 • Tirsdag 23. april kl. 7.28

  Bemanner branntårnet tidlig

  Brannvakttårnet på Linnekleppen bemannes i år ekstra tidlig, og vil ha helgebemanning allerede fra mai av. Tårnet er vanligvis bemannet i juni, juli og august.

 • Tirsdag 23. april kl. 6.23

  Tatt i tollen med tobakk

  En mann i 30-årene fra Latvia ble stoppet av tollere på Ørje fredag med 54 kilo råtobakk i bilen. Tobakken ble beslaglagt og mannen politianmeldt.

 • Tirsdag 23. april kl. 5.55

  Stengt etter avsporing

  To av tre spor er stengt ved Moss stasjon etter en avsporing i går ettermiddag. NSB setter opp buss for de innstilte avgangene. Ny informasjon vil komme i løpet av morgentimene.

 • Tirsdag 23. april kl. 5.32

  Driver fortsatt etterslukking

  Brannvesenet holder fortsatt på med etterslukking av boligbrannen som oppsto i Askim i natt. Operasjonsleder Terje Marstad ved Øst politidistrikt forteller at brannen oppsto i kjelleren, og at teknikere skal se på branntomta så fort det lar seg gjøre.

 • Tirsdag 23. april kl. 3.46

  Kontroll på boligbrann i Askim

  Brannvesenet har kontroll på brannen i Askim i Østfold. Bygningen er på to etasjer med fem boenheter. Ingen av beboerne skal være skadd, men de er sendt til legevakten for sjekk. Det er ingen savnede i forbindelse med brannen.

 • Tirsdag 23. april kl. 3.10

  Elleve evakuert etter brann

  Elleve beboere er evakuert fra en adresse etter en boligbrann i Askim i Østfold. Politiet meldte om brannen ved 2-tiden tirsdag. Ingen av beboerne skal være skadd.

 • Mandag 22. april kl. 21.57

  Fant granat under våronna

  En bonde i Askim fant en gammel granat på jorde da han holdt på med våronna i Askim, skriver Smaalenenes Avis. Granaten skal ikke utgjøre noen umiddelbar fare, men den er sikret og vil bli tatt hånd om av Forsvaret, skriver avisen.

 • Mandag 22. april kl. 19.55

  Kvik Halden vant lokaloppgjøret

  Det endte 1-0 til Kvik Halden over Fredrikstad i lokaloppgjøret i 2. divisjon mandag kveld. 2700 tilskuere så Jiress Suka Suka bli matchvinner etter et drøyt kvarter. Haldenserne står med fire poeng etter to kamper, mens FFK står med ett.

 • Mandag 22. april kl. 18.49

  Kvik i ledelsen mot FFK

  Det står 1-0 til Kvik Halden i lokaloppgjøret mot Fredrikstad når lagene går til pause. Det var Jiress Suka Suka som headet ballen i mål for hjemmelaget etter et drøyt kvarters spill.