Nyheter - Østfold:

 • I dag kl. 16.03

  Bane Nor varsler grunnundersøkelser

  Bane Nor varsler en rekke grunneiere i Råde og Fredrikstad om at det skal gjøres grunnundersøkelser for det nye dobbeltsporet. Traseen hvor det opprinnelig var tenkt at dobbeltsporet skulle gå, har så dårlig grunn at Bane Nor ser seg om etter en annen trasé. 19 grunneiere fra sørvest for Karlshus til Kjølberg i Fredrikstad har fått varsel om at det skal gjøres grunnundersøkelser.

 • I dag kl. 13.08

  Rådmannen i Spydeberg slutter

  Rådmann i Spydeberg, Gry Sjødin Neander, har takket ja til å bli ny rådmann i Kongsvinger. Neander tiltrådte stillingen som rådmann i Spydeberg i september 2017, og skulle etter planen sittet i stillingen til ny kommune er etablert 1. januar 2020. Arbeidet med å sikre ny ledelse i Spydeberg har selvsagt allerede startet, skriver ordfører i Spydeberg Petter Schou.

 • I dag kl. 12.03

  Mann mistenkt for vold mot samboer

  En mann i 30 årene er pågrepet i Sarpsborg, mistenkt for vold mot sin samboer. Ifølge politiet på Twitter skal saken etterforskes videre. Politiet ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger om saken nå.

 • I dag kl. 9.54

  Trafikkuhell på E6

  Brannvesenet i Moss melder at de rykker ut til E6 hvor det skal ha vært et trafikkuhell på sydgående felt ved bomstasjon. Redusert framkommelighet pga. bil som har kjørt i midtdeler.

 • I dag kl. 9.05

  Stakk til skogs etter utforkjøring

  Stakk til skogs etter utforkjøring

 • I dag kl. 9.05

  Stort søk etter to menn i Halden

  Politiet satte inn helikopter i letingen etter minst to menn som var involvert i en utforkjøring i Halden. Vitner så dem løpe til skogs – med bilskiltene.

 • I dag kl. 6.09

  Stakk til skogs med bilskilt

  Politiet har i natt, uten hell, lett med hunder og helikopter etter minst to menn som stakk av etter en utforkjøring i Halden. Vitner så dem løpe til skogs – med bilskiltene. Bilen har små skader.

 • Lørdag 23. juni kl. 19.57

  Falt 7-8 meter fra festningen

  Falt 7-8 meter fra festningen

 • Lørdag 23. juni kl. 19.48

  Fallulykke på Fredriksten festning

  To personer skal være involvert i en fallulykke på festningen i Halden. Nødetatene har rykket ut. Skadeomfanget er ikke kjent.

 • Lørdag 23. juni kl. 19.42

  Kvik Halden kan fortsatt rykke opp

  Kvik Halden tok tre fortjente poeng i kampen mot Gjelleråsen. Det endte 2-0, og laget er dermed fortsatt med i kampen om opprykk, skriver Halden Arbeiderblad.

 • Lørdag 23. juni kl. 19.29

  MFK tok sterk borteseier

  Det endte 3-1 til Moss FK da de gjestet Grorud i dag. Første skåring kom etter 15 minutter, før innbytter Tim Reinback satte inn 2-0 seks minutter senere. Etter pause puttet MFK nok et mål, før hjemmelaget reduserte et kvarter før slutt, skriver Moss Avis.

 • Lørdag 23. juni kl. 12.45

  Gressbrann på Spjærøy

  Brannvesenet på Hvaler har rykket ut etter melding om gressbrann ved Bastoveien. .

 • Lørdag 23. juni kl. 9.49

  Trident Juncture vil prege Østfold

  Kaos på veiene, støy og god butikk. Det er kort oppsummert hvordan du vil merke at NATO til høsten skal øve med 40.000 soldater i Norge.

 • Lørdag 23. juni kl. 8.11

  Vådeskudd i politigarasje

  Politiet har varslet Politidirektoratet om et vådeskudd avfyrt i politiets garasjeanlegg i Halden. Hendelsen skjedde en natt i slutten av april, da en politimann skulle pakke bort sin mp5. Politimannen sto mellom to politibiler da det skarpe skuddet gikk av i betonggulvet mellom bilene. Ingen ble skadet i hendelsen.

 • Lørdag 23. juni kl. 7.14

  Båt gikk i ring

  Det ble i natt iverksatt redningsaksjon etter melding om en båt som gikk i ring i Mossesundet. Fører la selv til land med promille godt over lovlig verdi, skriver politiet på Twitter. Redningsaksjon avblåst. Båtfører anmeldt.

 • Fredag 22. juni kl. 16.13

  Brannårsak fortsatt ukjent

  Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

 • Fredag 22. juni kl. 13.15

  Innbrudd i Fredrikstad

  Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.

 • Fredag 22. juni kl. 12.31

  Verner Orkerødskogen

  Orkerødskogen naturreservat i Moss kommune er blant 25 nye skogområder som nå blir vernet av regjeringen. Områdene er viktige for et stort antall truede arter, da halvparten av alle truede arter i Norge, og en rekke truede naturtyper, finnes i skog sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

 • Fredag 22. juni kl. 12.30

  Kollisjon i Sarpsborg

  Ingen skal være skadet etter en trafikkulykke i krysset Korsgata - Hans Nielsen Hauges gate i Sarpsborg, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Kollisjonen har vært mellom moped og bil. Det er heller ikke trafikale problemer på ulykkesstedet.

 • Fredag 22. juni kl. 11.17

  Kjørte tilbake til Sverige

  Svensk politi ble varslet etter at en bilist stakk fra tollerne på Svinesund og kjørte tilbake til Sverige. Politiet oppdaget bilen ved Strømstad. Tollerne fant 606 liter øl i bilen. Skiltene var stjålet. Den polske bilføreren (37) ble arrestert av svensk politi.

 • Fredag 22. juni kl. 10.23

  Mats Fredriksen til Elverum

  Mads Fredriksen er i dag ansatt som ny daglig leder i Elverum Håndball. Fredriksen har de to siste årene vært daglig leder i Halden Topphåndball. 29-åringen sier han ikke kunne la muligheten gå fra seg da han fikk jobbtilbud i Norges beste håndballklubb.

 • Fredag 22. juni kl. 10.20

  To ulykker på kort tid

  En motorsykkelfører er sendt til Kalnes med smerter i bryster etter et trafikkuhell med en bil i Halden sentrum. Det skal ha vært brudd på vikeplikt i et kryss som er årsaken bak uhellet. På Grålum i Sarpsborg har en motorsykkelfører smerter i kneet, etter en ulykke med en bil. Motorsykkelføreren oppsøker selv legevakt.

 • Fredag 22. juni kl. 10.03

  Stjal mens eiere var hjemme

  En bil har blitt stjålet fra et hjem i Moss sentrum onsdag kveld, mellom 16:30 og 20:30. Politiet forteller at tyven kan ha gått inn i gangen og hentet nøklene mens eierne var våkne og hjemme. Bilen er en sølvfarget Toyota Aygo, med registreringsbokstavene CV.

 • Fredag 22. juni kl. 8.57

  Vil bli bønder

  Aldri før har så mange søkt seg til landbruksstudier som nå. Tomb videregående skole i Råde melder om rekordsøkning fra hele landet og oppretter derfor en ekstra landbruksklasse til høsten. Det forteller rektor på Tomb, Morten Thomassen. Han tror det å bo på internat med gården rundt seg er attraktivt.

 • Fredag 22. juni kl. 7.06

  Pettersen: – Anmeld kriminalitet

  Stortingsrepresentant Tage Pettersen fra Høyre reagerer sterkt på at advokat Ane Sofie Tømmerås i går sa til NRK at hun ikke lenger anbefaler alle klienter om å anmelde kriminelle handlinger. Grunnen er den trege saksgangen hos politiet. – Et dårlig råd, mener Pettersen.

 • Fredag 22. juni kl. 6.02

  Utforkjøring i Svinndal

  Ingen personer kom til skadet da en bil kjørte av veien i Svinndal i Våler i natt. Politiet gjorde funn av narkotika i bilen og sendte føreren til legevakten for utvidet blodprøve.

 • Torsdag 21. juni kl. 22.49

  6 mill. til natur

  Fylkestinget har bevilget seks millioner kroner til utsatte naturmiljøer i fylket. Det er Miljøpartiet De Grønne som har drevet fram saken. – En del naturmiljøer som bekker, enger, og dammer, er blant de naturmiljøene som nå kan bli rehabilitert, sier gruppeleder i partiet Erik Skauen.

 • Torsdag 21. juni kl. 21.56

  Nyheter fra Østfold

  Nyheter fra Østfold

 • Torsdag 21. juni kl. 21.07

  Fra tog til arrest

  En mann er satt i fyllearresten i Halden etter at han hadde opptrådt aggressivt på toget. Han var heller ikke i stand til å ta vare på seg selv, melder politiet.

 • Torsdag 21. juni kl. 20.36

  Løshunder tatt

  Politiet i Halden har tatt vare på to store hunder i Rokke. Hundene er trolig av rasen leonberger. Hundene blir brakt til veterinær.

 • Torsdag 21. juni kl. 20.32

  Savnet valp

  Politiet melder om en savnet valp på Kråkerøy. Det er en lysebrun toller med hvite markeringer.

 • Torsdag 21. juni kl. 15.28

  Venter med dobbeltdekker-beslutning

  Jernbanedirektoratet kommer ikke til å avgjøre om det skal satses på dobbeltdekkere på Østfoldbanen før til høsten. Det bekrefter direktoratet i dag. Årsaken er at man mangler oversikt over hva det vil koste å utbedre Østfoldbanen for toetasjes tog.

 • Torsdag 21. juni kl. 14.51

  Vil ikke utsette Østfoldbanen

  Politikerne i Østfold fylkeskommune protesterer mot en utsettelse av InterCity-utbyggingen på Østfoldbanen. Det ble klart i fylkestingsmøtet i går. De forventer, som et minimum, at strekningene gjennom byene følger den framdriftsplanen Stortinget la opp til.

 • Torsdag 21. juni kl. 14.37

  Mann i isolasjon etter knivstikking

  Mannen som er siktet etter at en kvinne i 60-årene ble knivstukket i halsen, var på åstedet under knivstikkingen. Torsdag ble mannen i 50-årene varetektsfengslet i fire uker med brev- besøks- og medieforbud. Den første uken skal han i tillegg sitte i fullstendig isolasjon. Mannen, som er siktet for drapsforsøk, samtykket til fengslingen.

 • Torsdag 21. juni kl. 11.57

  Årsaken til skogbrannen ikke kjent

  Det er uklart hva som startet skogbrannen ved Røysåsen i Moss natt til i går. Brannen startet i et område hvor det pågikk anleggsarbeid og ansatte i Bane NOR var i går inne til avhør. Politiets krimteknikere har gjort undersøkelser på stedet men så langt er brannårsaken ukjent.

 • Torsdag 21. juni kl. 11.39

  Sikret stål med knuter

  En vogntogsjåfør har blitt anmeldt for grov uaktsomhet, har fått kjøreforbud, og 73 000kr i overlastegebyr etter å ha brukt jekkestropper skjøtet med knuter til å sikre flere tonn med stålrør. Totalvekten var 62 tonn. Sjåføren ble stoppet i kontroll på Svinesund i går.

 • Torsdag 21. juni kl. 10.44

  Stjal sykler igjen

  En mann og en kvinne i henholdsvis 30- og 40-årene er anmeldt for flere sykkeltyverier og tyverier fra postkasser etter at politiet ransaket bostedet deres i Askim i går. Senere samme dag tok politiet paret på fersk gjerning, da de igjen var ute for å stjele sykler.

 • Torsdag 21. juni kl. 10.42

  Pågrepet for vold

  En mann i 20-årene er pågrepet av politiet i Indre Østfold etter at han skal ha utøvet vold mot familiemedlemmer. Voldshendelsene skal ha pågått over en periode, og det var familien selv som har meldt han til politiet. Mannen har noen saker fra før, blant annet andre voldsrelaterte saker.

 • Torsdag 21. juni kl. 10.12

  Sarpsborg skal spille borte

  Den første av de to kvalifiseringskampene til Europa League mellom Sarpsborg 08 og islandske Vestmannayar skal spilles på Island den 12. juli, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Den andre kampen spilles på Sarpsborg stadion 19. juli.

 • Torsdag 21. juni kl. 9.25

  Trenger flere lærlingplasser

  Det er stort behov for lærlingplasser i Østfold. Av de 1255 ungdommene som i år har søkt om læreplass, har bare halvparten fått det. Ifølge Kristin St. Hilaire i Østfold fylkeskommune må ungdommen selv kan bli flinkere til å være mer pågående, men også bedriftene kan i større grad ta inn flere lærlinger sier Hilaire.