Nyheter - Østfold:

 • Onsdag 21. februar kl. 23.02

  Se TV-nyhetene 23.15

  Se TV-nyhetene 23.15

 • Onsdag 21. februar kl. 22.36

  Må utsette operasjoner

  Den store pågangen av personer som har skadet seg etter fall har gjort at sykehuset Østfold må utsette planlagte operasjoner. Det skriver Fredriksstad Blad. Den store pågangen har pågått siden desember.

 • Onsdag 21. februar kl. 22.28

  Vil ikke lenger betale for alkohol

  Moss kommune vil ikke lenger servere alkohol på deres regning. Det skriver Moss dagblad. Endringen kommer som følge av metoo-kampanjen.

 • Onsdag 21. februar kl. 21.51

  Herulf blir i førstedivisjon

  Mosseklubben Herulfs uavgjortkamp mot Kristiansand gjør at klubben også spiller i førstedivisjon neste sesong. Det skriver Moss Avis. Kampen endte 27–27.

 • Onsdag 21. februar kl. 20.47

  Se TV-nyhetene 20.55

  Se TV-nyhetene 20.55

 • Onsdag 21. februar kl. 20.11

  Byåsen slo FBK

  Det endte til slutt 31–21 i kampen mellom Byåsen og Fredrikstad Ballklubb i kveldens kamp i håndballens eliteserie.

 • Onsdag 21. februar kl. 19.49

  Person døde etter trafikkulykke

  En person døde etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E18 i Årjäng. Det skriver SVT. Ulykken skjedde ved 15.30-tiden.

 • Onsdag 21. februar kl. 19.28

  FBK ligger under

  Fredrikstad ballklubb ligger under 18–11 etter første omgang i kampen mot Byåsen i håndballens eliteserie.

 • Onsdag 21. februar kl. 18.47

  Se TV-nyhetene fra Østfold

  Martin Tangen Schmidt gir deg TV-nyhetene fra Østfold klokken 18.50.

 • Onsdag 21. februar kl. 16.54

  Blir i Sparta

  Henrik Knold blir i Sparta en ny sesong. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. 21-åringen hadde utgående kontrakt denne sesongen, men Knold forlenger nå kontrakten frem til 2019.

 • Onsdag 21. februar kl. 15.15

  Fire uker varetekt

  Den 43 år gamle kvinnen som har forklart at hun drepte sin tidligere ektemann i Halden, er dømt til fire nye uker i varetektsfengsel. Hun er også ilagt brev- og besøkskontroll av Halden tingrett. Kvinnen har forklart at hun drepte sin daværende ektemann i 2015.

 • Onsdag 21. februar kl. 10.33

  To jenter innrømte brannstifting

  To jenter som er elever ved Kjølberg skole, har innrømmet at de tente på skolen lørdag morgen, skriver Fredriksstad Blad. Brannen førte til mindre skader på skolekjøkkenet og et annet rom. De to jentene har ikke gitt noen forklaring til hvorfor de tente på skolen.

 • Onsdag 21. februar kl. 10.12

  Harald Horne skal lede sammenslåing

  Tidligere fylkesrådmann i Østfold, Harald Horne, er engasjert som hovedprosjektleder for å etablere den nye Viken fylkeskommune Fra 2020 skal Østfold, Akershus og Buskerud slås sammen til et fylke.

 • Onsdag 21. februar kl. 10.09

  Tatt med 400 gram hasj

  Et svensk par, bosatt i Värmland, ble tatt med 400 gram hasj i bilen på grensen ved Ørje i går ettermiddag. Paret hadde planer om å være i Norge en stund, og hevdet at narkotikaen var til eget bruk. Lensmann Kay Lund-Pettersen i Marker forteller at de to ble løslatt etter avhør.

 • Onsdag 21. februar kl. 6.46

  Frikjent etter 10 år

  10 år etter at en mann fra Sarpsborg ble dømt til ett års fengsel for voldtektsforsøk er han frikjent, skriver VG. Saken ble gjenopptatt i lagmannsretten etter at han anket saken helt til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg og vant fram.

 • Onsdag 21. februar kl. 6.00

  Overskudd i Eidsberg

  Eidsberg kommune gikk 30 millioner i pluss på driften i fjor av en samlet omsetning på 900 millioner kroner. Ifølge økonomisjef Ståle Rud skyldes overskuddet blant annet merinntekter på drøyt 8 millioner i skatt. Det mener han kommunen ikke uten videre kan regne med i år.

 • Onsdag 21. februar kl. 5.26

  Uheldig å skylde på kommunene

  Det er uheldig at Sykehuset Østfold skylder på kommunene for at de har korridorpasienter, det mener kommunalsjef i Halden Veronica Aam. Ifølge sykehuset hadde det trolig ikke vært korridorpasienter hvis det ikke var for utskrivningsklare pasienter som blir liggende i påvente av å bli overført til sin kommune. Det er ikke slik at kommune ikke gjør jobben sin, sier kommunalsjef i Halden Veronica Aam.

 • Onsdag 21. februar kl. 5.16

  Mistanke om kjøring i rus

  Politiet i Sarpsborg stanset en bil på Alvim natt til onsdag hvor fører var beruset, melder politiet på Twitter. Prøver tatt og førerkortet beslaglagt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.49

  22.57: Se Østfold-nyhetene

  Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.50

  20.55: Se Østfold-nyhetene

  Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.37

  Tatt uten førerkort

  En kvinne i 30-årene ble stoppet uten førerkort på Greåker i Sarpsborg. Hun hadde ifølge politiet tre barn med seg i bilen, og også tidligere er hun anmeldt for tilsvarende forhold.

 • Tirsdag 20. februar kl. 19.48

  Skadeverk på biler i Halden

  Flere biler i Halden har utsatt for skadeverk det siste døgnet. I går fikk tre av hjemmesykepleiens biler punktert dekkene mens de sto parkert i Osbekkgate. Det skriver politiet på Twitter. I ettermiddag er det meldt om ytterligere fire biler med punkterte dekk i Spinnestredet og én bil i Tønne Huitfeldts gate.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.44

  18.50: Se Østfold-nyhetene

  18.50: Se Østfold-nyhetene

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.40

  Stenger E18 stenger en uke

  En strekning av E18 i Eidsberg og Marker må stenges én uke for asfaltarbeid, skriver Smaalenenes Avis. Asfalten har smuldret opp på grunn av frostsprenging i rumlefeltet midt i veien. Stein herfra har ført til steinsprut som har ødelagt mange frontruter. Nå velger Vegvesenet å asfaltere omtrent to kilometer på nytt, skriver avisa.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.57

  Vestby-pasienter kan gi problemer

  Når innbyggerne i Vestby i mai overføres til Sykehuset Østfold, kan det gi økt antall pasienter på korridor og en opphopning av pasienter i akuttmottak. Det kommer fram i sykehusets risikovurdering for mottak av Vestbypasienter.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.27

  Tiltalt for drapsforsøk

  En 27 år gammel mann er tiltalt for å ha prøvd å drepe en annen mann med kniv eller øks i Sarpsborg i mai 2016, skriver VG. Ifølge tiltalen ble han overmannet av andre personer før han kunne gjennomføre drapet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.23

  Havnelager nominert til pris

  Borg havns lager 12 på Øra i Fredrikstad er en av tre bygg som er nominert til årets trebyggeri. Det er foreningene, Treteknisk og TreFokus og Byggeindustrien som står bak prisen som skal kåres 12 mars, skriver Bygg.no.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.59

  Norge vant etter sudden

  Norge slo Slovenia 2–1 etter overtidsspill, og er derfor klar for kvartfinalen i OL. Sarpingen Tommy Kristiansen sørget for at det ble overtid med sin 1–1 skåring. Alexander Bonsaksen avgjorde til slutt kampen. I kvartfinalen møter Norge OUR.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.53

  Tidligere fylkesvaraordfører død

  Kristelig folkepartipolitikeren Ivar Belck-Olsen fra Hobøl døde torsdag, 86 år gammel. Belck-Olsen var fylkesvaraordfører fra 1979 til 1983 og fra 1987 til 1991. Har var vararepresentant til på Stortinget i tre perioder fra 1977 til 1989. Belck-Olsen var æresmedlem i Hobøl Kristelig Folkeparti.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.19

  Sarping tente OL-håpet for Norge

  Tommy Kristiansen fra Sarpsborg scoret i Norges skjebnekamp i ishockey i OL. Norge spiller mot Slovenia i Pyeongchang. Vinneren av kampen får spille kvartfinale. Stillingen er 1–1 og det gjenstår 15 minutter.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.17

  Fengsel for råkjøring

  En mann i 50-årene må sone 24 dager i fengsel, etter at han kjørte en lånt Porsche i 130 kilometer i timen i 60-sonen på Rolvsøyveien i Fredrikstad en kveld i november i fjor.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.16

  Prinsessen til Sarpsborg

  Prinsesse Märtha Louise kommer til avdeling Regnbuen på Kurland skole i Sarpsborg i forbindelse med avdelingens 20-års jubileum onsdag 7. mars. Regnbuen er en avdeling spesielt tilrettelagt for elever med store og sammensatte funksjonshemninger. I forbindelse med besøket vil prinsessen møte elever og ansatte på avdelingen og delta i feiring av 20-årsjubileet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 7.37

  Mistenker trenering

  Frp-politiker Arvid Vestvik mistenker at det er krefter som prøver å trenere utbyggingen av det gamle sykehusområdet på Cicignon i Fredrikstad. Det skriver Fredriksstad Blad. Eiendomsutvikler Kan Cao, som kjøpte området for tre år siden, trenger en dispensasjon for å komme i gang med utbyggingen, men ifølge avisen er det allerede klart at det heller ikke i planutvalgets møte 1. mars blir noe endelig vedtak. – Jeg er nesten flau over byen vår. Glipper dette prosjektet, ser jeg ikke noe alternativ, sier Vestvik.

 • Tirsdag 20. februar kl. 7.37

  Dømt for å ha slått med flaske

  En 22 år gammel mann er dømt til fengsel i fire måneder for voldsbruk. Fredrikstad tingrett fant mannen skyldig i å ha slått en mann i ansiktet med en flaske på et utested i Fredrikstad i fjor sommer. Slaget førte til at mannen fikk brudd i kinnbenet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 7.35

  Helse Sør-Øst griper ikke inn

  Helse Sør-Øst vil ikke blande seg inn i hvordan ledelsen på Sykehuset Østfold håndterer arbeidssituasjonen på sykehuset. Ansatte på Kalnes har sent inn tre bekymringsmeldinger til Fylkesmannen i vinter. Der varsler de blant annet om stor slitasje på de ansatte på grunn av store mengder overtid og deltidsjobbing. Dette kan løses uten å bruke mer penger, mener Helse Sør-Øst

 • Tirsdag 20. februar kl. 7.33

  Trafikkulykke i Skiptvet

  To biler har kollidert i Askimveien i Skiptvet. Politi, brannvesenet og ambulanse er på vei til stedet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 6.21

  Kommunalsjef tapte rettssak

  Kommunalsjef Lars Gjemmestad i Rygge tapte rettssaken om å få beholde stillingen sin i den nye storkommunen i Moss, og må betale 57 tusen kroner i saksomkostninger. Gjemmestad mente at han hadde krav på å bli stående i stillingen som kommunalsjef for oppvekst og utdanning i Rygge kommune etter kommunesammenslåingen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 5.40

  Halden planlegger utleie elbiler

  Halden kommune søker om støtter til å etablere en elbilpool. Kommunen ber om 3 millioner kroner fra en pott Miljødirektoratet har satt av til klimatiltak. Planen er at 35 innleide elbiler skal erstatte ansattes bruk av privatbil på jobben. Etter klokka etter kl. 16 og i helgene skal de leies ut til innbyggerne, forteller Martin vik leder for kommunikasjon og service i Halden kommune

 • Tirsdag 20. februar kl. 5.20

  Informerte ikke politikerne

  Administrasjonen i Aremark skal ha betalt ut mer enn seks millioner kroner ut over vedtatt budsjett for rehabiliteringen av Aremark skole, uten at kommunestyret ble informert. Nå kobles kontrollutvalget inn. Det skriver Halden Arbeiderblad. Ordfører Geir Aarbu sier til avisen han ikke visste om overskridelsene

 • Mandag 19. februar kl. 22.52

  23.04: Se Østfold-nyhetene

  Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.