Nyheter - Østfold:

 • I dag kl. 18.38

  Moren til Spydeberg-tvillingene vurderer erstatningssøksmål

  Moren til Mille og Mina (16), tvillingene som døde i Spydeberg i januar i fjor mens de var under barnevernets omsorg, vurderer erstatningssøksmål. – Nå som jeg har fått landet litt i forhold til det som kom fram, kjenner jeg på en sorg i forhold til det Mille og Mina måtte gjennom, sier moren Kirsti Skogsholm til TV 2.

 • I dag kl. 18.07

  Stjernen får 25.000 kroner i bot etter supporterbråk

  Ishockeylaget Stjernen får en bot på 25.000 kroner etter supporterbråk, skriver lokalavisen Fredriksstad Blad. Vålerenga får en bot på 15.000 kroner. Bråket skjedde under en kamp mellom Stjernen og Vålerenga i januar. Kampen ble stoppet i over en time, etter bråk mellom et stort antall av klubbenes supportere. Daglig leder i Stjernen Anders Åsle mener straffen er for streng. – Nå velger de altså å straffe oss som arrangør hardest, mens Vålerenga slipper unna med en lavere bot. Jeg synes ikke det er helt likhet for loven her, sier Åsle til avisen. President i Norges Ishockeyforbund, Tage Pettersen, sier Stjernen som klubb i forkant var forstått med at kampen var klasifisert som «høyrisiko». – Forskjellen på disse to sanksjonene handler om at Stjernen som arrangør av kampen har et større ansvar i forhold til å blant annet kunne skille hjemme og bortesupportere. Dette klarte de åpenbart ikke på en god nok måte i denne kampen, sier han.

 • I dag kl. 14.21

  Statsråder reagerer etter tvillingdødsfall: – Svært alvorlig

  – Vi må gjøre det vi kan for å hindre at dette gjentar seg, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NRK. Statsforvalteren konkluderte i dag med at tvillingene Mina og Mille Hjalmarsen (16) ikke fikk forsvarlig helsehjelp før de døde i januar i fjor. Også familieministeren reagerer. – Tilsynsrapporten fra Statsforvalteren i Vestland er svært alvorlig. To jenter har mistet livet mens de fikk tjenester fra barnevernet og helsetjenestene. Det er dypt tragisk, og rapporten viser hva som sviktet. Jeg tar på stort alvor det som kommer fram, sier barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) til NTB.

 • I dag kl. 12.41

  Barneombudet om tvillingdødsfallet: – Svært alvorlig

  – Jeg ser svært alvorlig på konklusjonen fra rapporten til Statsforvalteren. Dette roper på politisk handlekraft. At en velferdsstat som vår ikke klarer å gi god hjelp til alvorlig syke barn, kan vi ikke leve med, sier Bejer Engh til NTB. Statsforvalteren konkluderte i dag med at tvillingene Mina og Mille Hjalmarsen (16) ikke fikk forsvarlig helsehjelp før de døde i januar i fjor.

 • I dag kl. 12.01

  Statsforvalteren: Mina og Mille (16) fikk ikke forsvarlig helsehjelp før de døde

  Statsforvalteren har gransket om helsevesenet og barnevernet ga Mille og Mina (16) forsvarlig behandling før de døde i januar i fjor. Tvillingsøstrene ble funnet døde i Spydeberg i januar i fjor. – Ledelsen i Indre Østfold kommune sørget ikke for at helse- og omsorgstjenesten ga Mina og Mille forsvarlige tjenester, og at de i tilstrekkelig grad samarbeidet med andre tjenester. Kommuneledelsen fulgte ikke med på om tjenestene var forsvarlige. De hadde informasjon om jentenes situasjon, men sørget ikke for at jentene og familien fikk tilpasset hjelp og oppfølging til rett tid, heter det fra Statsforvalteren i Vestland.

 • I dag kl. 10.58

  Vannlekkasje i Skjeberg

  Flere husstander i Skjeberg er uten vann etter en vannlekkasje. Sarpsborg kommune fikk de første meldingene om lekkasjen natt til onsdag. Kommunen jobber med å lokalisere lekkasjen. Husstander som mangler vann kan hente vann til privat bruk på pumpestasjonen i Stasjonsveien.

 • I dag kl. 10.52

  Klimaministeren besøker lokale bønder

  Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) besøker onsdag Østfold. I Varteig i Sarpsborg skal Eriksen se hvordan bøndene i fylket hindrer avrenning til Oslofjorden. – Det er ingenting tvil om at vi har en kjempeutfordring i fjorden. Vi trenger at alle gjennomfører små og store tiltak i sin sektor, sier Eriksen. – Landbruket er godt i gang med en del av de vannmiljøtiltakene vi vet vi trenger å gjennomføres. Statsråden skal også besøke Saugbrugs i Halden og Øra i Fredrikstad.

 • I dag kl. 10.44

  Forsøkte å smugle øl, brennevin og sigaretter

  Tirsdag ble en bulgarskregistrert bil stanset av Tolletaten på Svinesund. I bilen fant tollerne 1200 sigaretter, 61 liter brennevin og 48 liter øl. Varene ble beslaglagt.

 • I dag kl. 6.44

  Anno Bramo skal jobbe for kvinners rettigheter

  Tidligere varaordfører i Moss, Anne Bramo, er ansatt som daglig leder i Moss og Omegn Kvinneråd. Bramo har også vært statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet. Hun sier den nyopprettede stillingen gir henne mulighet til å jobbe med saker hun brenner for. Bramo mener Kvinnerådet, som i 120 år har jobbet for å for å styrke kvinners rettigheter, er en viktigere møteplass enn noen gang.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.53

  Ferge på Hvaler sto fast - har fått hjelp av redningsskøyta

  Hvaler-ferga «Ternen» satt fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Fergen ble ifølge avisen liggende stille i én time. Det er tåke og dårlig sikt i området. De har nå fått hjelp av redningsskøyta. – De gikk videre for egen maskin. Alt har løst seg. Jeg ser ingen dramatikk i dette her, sier skipsfører Svein Åge Olsen. En ny båt er på vei for å ta seg av passasjerene, sier direktør i Østfold Kollektivtrafikk Børre Johnsen til NRK. Det er usikkert hvor mange som var om bord i fergen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.53

  Ferge på Hvaler har gått på grunn

  Hvaler-ferga «Ternen» har satt seg fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Ifølge avisen har ferga ligget stille i én time. Det skal være tåke og dårlig sikt i området. En ny båt på er vei for å ta seg av passasjerene, opplyser direktør i Østfold Kollektivtrafikk Børre Johnsen til avisen. Han forklarer at det er lavt vann i området.

 • Tirsdag 20. februar kl. 21.53

  Ferge på Hvaler satt seg fast

  Hvaler-ferga «Ternen» har satt seg fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Fergen ble ifølge avisen liggende stille i én time. Det skal være tåke og dårlig sikt i området. De har nå fått hjelp av redningsskøyta. – De gikk videre for egen maskin. Alt har løst seg. Jeg ser ingen dramatikk i dette her, sier skipsfører Svein Åge Olsen. En ny er båt på vei for å ta seg av passasjerene, sier direktør i Østfold Kollektivtrafikk Børre Johnsen til NRK. Det er usikkert hvor mange som var om bord i fergen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 19.23

  Gir prisavslag på bussene i Nedre Glomma

  Det vil i flere uker fremover fortsatt koste 10 kroner å ta buss i Nedre Glomma. Den reduserte billettprisen skulle opprinnelig gå tilbake til ordinære priser 21. februar. Men tilbudet blir nå forlenget frem til over påske. – Vi ønsker at så mange som mulig kjører kollektivt og har satt ned prisen på bussreisen, skriver Bypakke Nedre Glomma på sine hjemmesider. Busstilbudet i regionen har over lengre tid vært redusert, som følge av bussbrannen i Sarpsborg.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.16

  Blodbanken i Østfold står for 60 prosent av all plasma som gis i Norge

  Østfoldinger er best i landet på å gi blod, det melder Sykehuset Østfold. – Det er blodgiverne i Østfold som gjør at vi har så gode tall når det gjelder blod og særlig plasma-giving, som blodgiverne står for nærmere 60 prosent av all plasma som tappes i Norge, sier Mona Pedersen Unnerud, seksjonsleder for blodbanken i Østfold. Plasma er væsken som transporterer røde- og hvite blodlegemer, blodplater, hormoner, avfallsstoffer, proteiner og andre næringsstoffer, skriver sykehuset på sine nettsider.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.10

  Anbefaler risikogrupper å vaksinere seg mot TBE-virus

  Om få uker er vinteren på hell og da våkner flåtten. Flåtten kan smitte sykdom over til dyr og mennesker. Den vanligste sykdommen flåtten viderefører, er borreliose, som kan behandles med antibiotika. Men det er det mer sjeldne TBE-viruset bekymrer mest. – Sjekk om du bør ta vaksinen. Gjør du det, kom i gang med vaksinasjonen nå, sier leder Randi Eikeland ved Flåttsenteret til NTB. Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler vaksine til barn og voksne som blir bitt av flått mer enn to ganger i året og ferdes langs kysten i områder der det er registrert at mennesker har fått TBE. Per nå er det Sørlandet og vestkysten av Oslofjorden fra Flekkefjord til Drammen, og østkysten av Oslofjorden fra Vestby til svenskegrensen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.50

  Minner om at førerkortet må fornyes

  Førerkortet ditt kan være for gammelt. Selv om det er gyldig til du fyller 100, skal det likevel fornyes hvert 15. år. Det forteller Linda Charlotte Bergmann Hichour, kontorsjef for brukertjenester hos Statens vegvesen Øst. Dette gjelder alle som har førerkort utstedt før 19. januar 2013. Hun anbefaler samtidig å bestille time på trafikkstasjonen når du skal oppdatere sertifikatet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 10.43

  Skooler er slått konkurs

  IT-selskapet Skooler som har base i Moss ble i går slått konkurs. Over 100 kommuner risikerer dermed å miste skolesystemet de bruker, blant dem flere kommuner i Østfold, skriver NTB. IT-selskapet Skooler leverer læringsverktøy til over 100 norske kommuner og har over én million brukere. Det skjer etter problemer med nedetid og store økonomiske problemer, skriver digi.no. – Vi vil i løpet av dagen fortelle kundene hva som vil skje videre, sier daglig leder Tor Ove Henriksen i Skooler til teknologinettstedet. Tirsdag er Skooler fremdeles i drift, og Henriksen sier til Digi at han forventer at de har svar på hva som skjer med konkursboet i løpet av dagen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 8.06

  Marker topper uførestatistikken i Østfold

  Med 17,4 prosent uføre ligge Marker kommune høyest på uførestatistikken i Østfold. Det viser de nye tallene fra Nav. Nederst på listen ligger Våler, med 12,1 prosent. Årsaken til at personer havner utenfor arbeidslivet er sammensatt, og krever ulike løsninger. – Samarbeidet med helse- og utdanningssektoren, kommunale tjenester og arbeidsgivere må derfor styrkes ytterligere, sier Lise Westly, direktør for Nav Øst-Viken i en pressemelding. De nye tallene viser også at dobbelt så mange unge mottar uføretrygd i Østfold nå sammenlignet med for ti år siden.

 • Mandag 19. februar kl. 21.03

  Målt til 127,9 km/t

  En kvinne i slutten av tenårene har fått førerkortet sitt midlertidig beslaglagt etter å ha blitt målt til 127,9 km/t i en 100-sone på E6 i Sarpsborg. Kvinnen hadde seks prikker i sitt førerkort fra før, og fikk ytterligere seks prikker nå. Hun er anmeldt av politiet.

 • Mandag 19. februar kl. 17.17

  Utforkjøring i Halden

  En bil har kjørt av veien på Gimleveien i Halden. En mann i 30-årene er fraktes til Sykehuset Østfold etter ulykken. Ifølge politiet dreier det seg trolig om et illebefinnende.

 • Mandag 19. februar kl. 14.25

  Nedre Glomma: Forlenger pristilbudet på bussbilletter

  Østfold kollektivtrafikk forlenger tilbudet på billigere bussbilletter i Nedre Glomma-regionen til over påske. Det skriver de på egne nettsider. Siden midten av januar har innbyggerne fått mulighet til å kjøpe enkeltbilletter og månedskort til en lavere sum. Men i snart fire uker har innbyggere i regionen vært uten busstilbud på grunn av storbrannen på et parkeringsanlegg for busser i Sarpsborg. Heller ikke den planlagt bomringen åpnet på grunn av manglende busstilbud. – Kampanjen med tilbud på buss fortsetter frem til bomåpningsdato, pluss fem uker. Det betyr i praksis at du kan kjøpe billige bussbilletter hvert fall til over påske, skriver Østfold kollektivtrafikk.

 • Mandag 19. februar kl. 11.38

  Knuste vinduer med hammer

  Politiet har kontroll på en mann som skal ha tatt seg inn i Nav sine lokaler i Sarpsborg. Ifølge politiet skal mannen ha knust vinduer og inventar med en hammer. Operasjonsleder Melissa Krag i Øst politidistrikt, forteller at de fikk et nødanrop litt etter klokken åtte i morges. Da skal mannen ha truet med å komme tilbake til Nav i løpet av formiddagen med en hammer. Klokken 11:27 fikk politiet nok et nødanrop om at en mann hadde tatt seg inn i lokalene med en hammer. – Så er det da ansatte som har fått samtlige ansatte og kunder inn på en sikker sone. Det meldes nå om at det ikke er skader på andre enn den mistenkte mannen, sier Krag. Ifølge Krag har mannen lettere skader som er forenlige med knusing av vinduer. Mannen vil få legetilsyn. – Parallelt med at han fremstilles på legevakten, vil det bli opprettet kontakt med politiets jurist som vil ta stilling til om vedkommende skal pågripes. Politiet vil nå etterforske saken på stedet og snakke med kunder og ansatte. – Det for å kartlegge hendelsesforløpet, men også for å ivareta dem etter det de har opplevd, sier Krag.

 • Mandag 19. februar kl. 10.28

  Siktet for mordbrann i Moss: Erkjenner ikke straffskyld

  En person er siktet for mordbrann etter brann i en bygård i Moss november 2022. Det skriver Moss Avis. Fire personer ble sendt til sykehus og fem til legevakt etter hendelsen. Flere beboere måtte få hjelp til å komme seg ut - med blant annet stigebil. Politiadvokat Benedicte Granrud i Øst politidistrikt opplyser til avisen at det gjenstår kun noen få detaljer før en tiltate tas ut. – Det gjenstår i hovedsak en tilleggsuttalelse fra brannsakkyndig, hvorpå saken vil bli oversendt til Oslo statsadvokatembete med en innstilling, sier Granrud. Hun opplyser at den siktede personen ikke erkjenner straffskyld.

 • Mandag 19. februar kl. 9.00

  Trafikkulykke i Moss: Svært glatt på stedet

  Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på Tigerplassen i Moss. To biler og fem personer er involvert i ulykken som har skjedd i lav hastighet. – Ingen personskader og saken løses ved skademelding, melder politiet på X. Det er ifølge politiet svært glatt på stedet. En saltbil er bestilt for å bedre kjøreforholdene.

 • Mandag 19. februar kl. 9.00

  Trafikkulykke i Moss

  Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på Tigerplassen i Moss. Det er ifølge politiet svært glatt på stedet. To biler og fem personer er involvert i ulykken. – Alle er våkne, melder politiet på X.

 • Mandag 19. februar kl. 8.18

  Vant VM-runden i rally i nest øverste klasse

  Oliver Solberg vant søndag den svenske VM-runden i rally i mesterskapets nest øverste klasse. Solberg vant 11 av løpets 18 fartsprøver i Rally2-klassen – inkludert den siste, som ga ekstra VM-poeng. Dermed leder Oliver Solberg nå VM sammenlagt i klassen. – Å forsvare seieren fra i fjor gir en veldig spesiell følelse. Ekstra spesielt ble det ettersom vi også tok flest fartsprøveseirer av alle i løpet. En fantastisk jobb av kartleseren min og resten av teamet, sier Oliver Solberg i en pressemelding. Det var den fjerde seieren på nest øverste VM-nivå for sønnen til tidligere rallyverdensmester Petter Solberg. Seieren i Sverige i fjor, var den første.

 • Søndag 18. februar kl. 20.39

  Person var fastklemt etter ulykke på E6

  En person er fraktet til sykehus etter en trafikkulykke på E6 i Rygge. Personen satt fastklemt da nødetatene ankom stedet. – Personen blir beskrevet som bevisst, men har noe skader, sier Lisbeth Mjøsund operasjonsleder i Øst politidistrikt. Avkjøringsfeltet til Halmstad blir stengt inntil videre. Totalt fire personer var involvert i ulykken. De andre som var involvert ble sjekket av helsepersonell på stedet. Det meldes om glatt veibane i området. Politiet jobber med å avklare hva som har skjedd. – Det fremstår som at den ene bilen har svingt av på avkjøringsfeltet og mistet kontrollen, sier Mjøsund.

 • Søndag 18. februar kl. 20.39

  Person fastklemt etter ulykke på E6

  Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på E6 i Rygge. Totalt fire personer er involvert i ulykken. En person satt fastklemt og har fått hjelp til å komme seg ut av bilen. – Personen blir beskrevet som bevisst, men har noe skader, sier Lisbeth Mjøsund operasjonsleder i Øst politidistrikt. Vedkommende er fraktet til sykehus. De andre som var involvert i ulykken ble sjekket av helsepersonell på stedet. Ulykken har skjedd i nordgående retning ved avkjøringen til Halmstad. E6 nordgående er stengt og bilberger er bestilt. Det meldes om glatt veibane i området. Politiet jobber med å avklare hva som har skjedd. – Det fremstår som at den ene bilen har svingt av på avkjøringsfeltet og mistet kontrollen, sier Mjøsund.

 • Søndag 18. februar kl. 18.39

  Bil kjørt av veien i Rygge

  En bil har kjørt ut av veien ved Halmstad i Rygge og kjørt ned en lyktestolpe. Fire personer var i bilen. Alle de involverte ble sjekket av helsepersonell på stedet, og er oppegående. Bilen er flyttet ut av veibanen. Politiet meldte først at ulykken skjedde på E6, men det viste seg å ikke stemme.

 • Søndag 18. februar kl. 15.10

  Leter etter savnet kvinne fra sykehjem

  Politiet leter etter en kvinne i 70-årene som er savnet fra et sykehjem i Moss. De kjører rundt i Ekholt-området og ser etter kvinnen. Omtrent en time etter at politiet meldte om søket ble hun funnet. Hun er i god behold, opplyser politiet.

 • Søndag 18. februar kl. 9.42

  Politiet stanset altfor ung sjåfør

  Ved Kvernhuset i Fredrikstad stanset politiet en bil natt til søndag. Det viste seg at sjåføren var en gutt som ennå ikke hadde fylt 18 år. Det var i tillegg to andre mindreårige gutter i bilen. Foreldrene ble kontaktet og de kom og hentet barna. Sjåføren ble anmeldt for å ha kjørt bilen uten å ha gyldig førerkort.

 • Søndag 18. februar kl. 8.36

  Varslar om såpeglatte vegar

  Politiet melder at det er såpeglatt på E6 sør for Oslo frå Vestby i Akershus og til Missingmyr i Østfold. Det er ei strekning på over tre mil. – Truleg er mange vegstrekningar råka av underkjøling på morgonkvisten. Køyr etter forholda og sjekk friksjon med bremsetest i låg fart om du er usikker, skriv politiet i Aust på X.

 • Lørdag 17. februar kl. 22.16

  Brann i bolig i Sarpsborg - ber folk holde vinduer lukket

  Det brenner i en bolig i Saprsborg, melder poltiiet på X. Det skal være i andre etasje og loftet det brenner. De ber naboer lukke vinduer og holde seg unna røykfult område.Veien er stengt forbi boligen. Brannvesenet er inne med røykdykkere, og har startet slukking.

 • Lørdag 17. februar kl. 22.03

  Melding om brann i bygning i Sarpsborg

  Nødetatene har rykket ut til melding om en bygningsbrann i Sarpsborg.

 • Lørdag 17. februar kl. 22.03

  Kraftig røykutvikling i bygning i Sarpsborg

  Nødetatene har rykket ut til en bygningsbrann i Sarpsborg. En livløs person er tatt ut fra bygningen, opplyser politiet. De ber folk i området om å holde avstand. – Det ryker kraftig fra bygget, men det er ikke åpne flammer, sier vaktleder i Øst 110-sentralen Leif Høyland. Det ryker fra andre etasje og loftet. Politiet ber naboer lukke vinduer og holde seg unna røykfullt område. – Det er tjukk røyk i andre etasje og det er startet slukking, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Lisbeth Mjøsund. Brannvesenet har sendt inn røykdykkere.

 • Lørdag 17. februar kl. 20.16

  Trafikkulykke i Indre Østfold

  Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke ved Tomter i Indre Østfold. En bil har kjørt ut av veien. – Vi har kontakt med en person. Det fremstår ikke som en alvorlig skade, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Lisbeth Mjøsund. Det er materielle skader på bilen. – Det er usikkert om det har vært en person til i bilen eller ikke, men det kartlegger vi nå, sier Mjøsund. Veien er stengt på stedet. Bilberger er bestilt.

 • Lørdag 17. februar kl. 20.16

  Trafikkulykke i Indre Østfold

  Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke ved Tomter i Indre Østfold. En bil har kjørt ut av veien. – Vi har kontakt med en person. Det fremstår ikke som en alvorlig skade, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Lisbeth Mjøsund. Det er materielle skader på bilen. En mann i 30-årene er anmeldt for kjøring i påvirket tilstand, opplyser politiet. Veien er stengt på stedet. Bilberger er på stedet, melder politiet klokken 21:05.

 • Lørdag 17. februar kl. 14.55

  Aasland avviser vindkraft-tvang mot kommuner som sier nei

  Det er i praksis uaktuelt å tvinge fram bygging av vindkraftanlegg i kommuner som selv sier nei, slår energiminister Terje Aasland (Ap) fast. – Regjeringen vil jobbe med og ikke mot, kommunen i utviklingen av nye vindkraftprosjekter, skriver Aasland i et skriftlig svar til Stortinget. Han fikk spørsmål av Frps Erlend Wiborg om Indre Østfold kommune, som i forrige uke sa enstemmig nei til et planlagt vindkraftanlegg. Aasland avviser at regjeringen har lyst til å overkjøre vedtaket. – Dette mener jeg i praksis er uaktuelt, svarer Aasland. Han påpeker at regjeringen endret regelverket i plan- og bygningsloven i fjor, nettopp for å gi mer makt til kommunene i vindkraftsaker. Det er selskapet Zephyr som har ønsket å bygge et vindkraftverk med 31 turbiner i Hobøl og Spydeberg i Indre Østfold. Kommunestyret har sagt enstemmig nei til planene. (NTB)

 • Lørdag 17. februar kl. 10.11

  Pillesmugling avslørt med kamera på Holtet

  En 39-år gammel svensk mann er funnet skyldig i medvirkning til smugling av nesten 100 000 piller. Han hadde anket saken til Borgarting lagmannsrett,fordi han mente han var uskyldig. Lagmannsretten mener det er bevist at han kjørte følgebil over den ubemannede grenseovergangen ved Holtet i Halden. Det var kamera på stedet som gjorde tollerne oppmerksomme på to biler. Da de ble stanset, fant tollerne de narkotiske pillene Ksalol. Lagmannsretten peker på meldinger på 39-åringens telefon om at han skulle få 100 000 kroner for jobben. Nå er han dømt til fire år og en måned i fengsel.

 • Lørdag 17. februar kl. 3.12

  Trafikkulykke på E6 i Sarpborg

  E6 rett etter Eidetunnelen i Sarpborg var stengt i ett felt retning Moss etter en trafikkulykke. En lastebil skal ha sakset og stod på tvers foran tunnelen.