Nyheter - Østfold:

 • Lørdag 16. februar kl. 20.57

  Ny leder i Moss Arbeiderparti

  Siv Henriette Jacobsen er valgt til ny leder for Moss Arbeiderparti, melder Moss Avis. Hun sitter i dag i fylkestinget og står på tredje plass til fylkestingsvalget for det kommende Viken fylke til høsten.

 • Lørdag 16. februar kl. 17.47

  Stjernebygget skal restaureres

  Det tidligere hovedkvarteret til Borregaard i Sarpsborg ble solgt i januar, og de nye eierne skal bygge det om for 70 millioner kroner, skriver SA på nett. Bygget ble satt opp i 1965, og Borregaard flyttet hovedkontoret derfra i 2015.

 • Lørdag 16. februar kl. 17.15

  Snekke driver i Glomma

  Politiet melder på Twitter om båt som trolig har slitt seg i Glomma.

 • Lørdag 16. februar kl. 9.31

  Utenlandske lastebiler tar over

  Norske transportører fortsetter å tape markedsandeler på frakt til og fra Norge. Norske biler nå står for 31 prosent av transporten over grensen, mot 46 prosent for ti år siden. – Baltiske og polske biler tar større del av tranportene. De har lave lønninger, men det blir likevel dyrt for samfunnet, mener leder av lastebileierforbundet i Østfold Erik Graarud .

 • Lørdag 16. februar kl. 7.27

  Stengte utesteder i Askim

  Politiet stengte to utesteder i Askim fredag kveld. Det ene stedet ble stengt fordi det manglet skjenkebevilling. Det andre utestedet ble stengt fordi krav stilt av politiet ikke ble fulgt opp.

 • Lørdag 16. februar kl. 7.23

  Utforkjøring i Moss

  En bil havnet på taket etter en utforkjøring i Peer Gynts vei i Moss omkring klokka seks. Ingen personer ble skadd. Politiet mistenker føreren, en kvinne i 20-årene, for å være ruspåvirket.

 • Lørdag 16. februar kl. 7.19

  Flest uføretrygdede i landet

  Østfold har landets høyeste andel av folk som mottar uføretrygd. Det viser statistikk fra NAV. 14,7 prosent av østfoldingene mellom 18 og 67 år mottok uføretrygd ved utgangen av fjoråret. Landsgjennomsnittet er 10 prosent. – Høyt sykefravær og høy arbeidsledighet fører ofte til høy andel uføre, sier direktør i NAV Øst-Viken Steinar Hansen.

 • Fredag 15. februar kl. 20.35

  Kjenning av politiet pågrepet

  Mannen som er pågrepet etter knivstikkingen i Gamle Fredrikstad i kveld, er en kjenning av politiet. Det sier operasjonsleder Kristian Loraas til NRK. Den pågrepne er en mann i 50-årene fra Fredrikstad. Det var vitner som varslet politiet om knivstikkingen. Loraas kan ikke si noe om hvorvidt de var vitner til selve knivstikkingen. Tilstanden til mannen som ble knivstukket betegnes som alvorlig.

 • Fredag 15. februar kl. 20.13

  Alvorlig skadet etter knivstikking

  Kristian Loraas i Øst politidistrikt sier til NTB at det er en relasjon mellom offeret og gjerningsmannen, men vil ikke gå i detaljer. – Han som ble knivstukket er sendt til sykehus med det som kan være alvorlige skader, forteller operasjonslederen.

 • Fredag 15. februar kl. 19.54

  Knivstikking i Fredrikstad

  Politiet er på en adresse i Gamle Fredrikstad i forbindelse med en alvorlig knivstikking. Politiet har nå kontroll på det de tror er gjerningspersonen, skriver de på Twitter.

 • Fredag 15. februar kl. 18.19

  Se nyhetene fra Østfold 18:50

 • Fredag 15. februar kl. 16.40

  Avlyser Vibeke Skofteruds minnerenn

  Vibeke Westbye Skofteruds minnerenn skulle arrangeres neste uke, men mangel på snø gjør at Slitu IF må avlyse, skriver Smaalenenes Avis. I stedet blir det arrangert et minneløp 1. mai.

 • Fredag 15. februar kl. 16.29

  Inviterer til ny drop-in-dåp

  I fjor ble 15 mennesker døpt i Gamle Glemmen kirke i Fredrikstad på én og samme dag. 16. mars åpner Den norske kirke dørene på Fredrikstad domkirke for den som uanmeldt vil stikke innom og bli døpt. – De som vurderte drop-in-dåp i fjor, men som ikke var klare for det, får nå en ny anledning, sier sokneprest Jon Albert Ihlebæk.

 • Fredag 15. februar kl. 13.38

  Øst politidistrikt får mer penger

  Regjeringen kutter nærmere 27 millioner kroner i midlene til Politidirektorat. Samtidig får politidistriktene mer penger for å gi flere politifolk i gatene. I gjennomsnitt får politidistriktene økt midlene med 5,1 prosent. Størst er økningen til Øst politidistrikt, som får 7 prosent mer. Så følger Troms (+5,9 prosent), Møre og Romsdal (+5,6 prosent) og Vest (+5,5 prosent).

 • Fredag 15. februar kl. 13.09

  Se opp for vogntog på E18

  Et vogntog skal ha stanset på vegskulder på E18 ved Sekkelsten retning Ørje: Kjørende bes være oppmerksomme da det er tåke i området, og dette kan komme brått på.

 • Fredag 15. februar kl. 12.08

  Oslofjordtunnelen stengt

  Oslofjordtunnelen er stengt i begge retninger i forbindelse med en lastebil som har fått motortrøbbel. De venter på bergning, skriver politiet på Twitter.

 • Fredag 15. februar kl. 10.33

  Væpna seg uten lov

  Hele 295 tollere væpna seg med pepperspray uten løyve etter beskjed fra ledelsen i Tolletaten. Tollerne risikerer å bli straffet for lovbruddet, sier strafferettsekspert Cecilie Nakstad. Tolldirektøren sier det er etaten, og ikke de ansatte som skal ha straff, dersom det blir aktuelt.

 • Fredag 15. februar kl. 9.37

  Frifunnet for vold mot politi

  Borgarting lagmannsrett har frifunnet en 20-år gammel mann for anklager om at han skal ha forsøkt å bite en politibetjent i Halden sommeren 2017. Mannen ble dømt til fengsel i 45 dager i Halden tingrett, men anket dommen. Lagmannsretten fant 20-åringen skyldig i å ha forstyrret politibetjenten i sitt arbeid, og har dømt mannen til å betale en bot på 6.000 kroner.

 • Fredag 15. februar kl. 8.07

  Flere med psykiske symptomer

  Nesten en av fem østfoldinger mellom 15 og 29 år har psykiske symptomer. Tall fra Folkehelseinstituttet viser at 18,1 prosent av innbyggerne i fylket i den aldergruppen har slike symptomer. Det er høyere enn landssnittet, som er på 15,9 prosent.

 • Fredag 15. februar kl. 7.32

  Mange med betalingsproblemer

  I Østfold hadde drøyt sju prosent av befolkningen betalingsanmerkninger ved utgangen av fjoråret,viser tall fra inkassoselskapet Lindorff. Østfoldingene er sammen med folk i Finnmark de som har høyest andel med slike betalingsproblemer.

 • Fredag 15. februar kl. 5.40

  Brann i Tistedal

  Et stearinlys forårsaket røykutvikling i et lagerlokale i Tistedal i Halden i natt. Ifølge politiet skal seks mennesker ha oppholdt seg der i forbindelse med oppussing. De klarte selv å slukke den lille brannen, og nødetatene bisto med utlufting.

 • Fredag 15. februar kl. 5.24

  En til sykehus etter ulykke

  En person ble sendt til Kalnes med moderate skader etter en trafikkulykke i Svinndal i natt. Politiet melder at bilen ble kjørt i grøfta, og at de oppretter sak på forholdet. Totalt to personer satt i bilen.

 • Torsdag 14. februar kl. 20.41

  Se nyhetene fra Østfold 20:55

 • Torsdag 14. februar kl. 20.24

  Fartsglad bilist mistet lappen

  Politiet har stoppet en fører som kjørte østover på E18 ved Lundeby. Vedkommende ble målt i 135 kilometer i timen i en 90-sone. Førerkortet er beslaglagt.

 • Torsdag 14. februar kl. 20.12

  Landslagsspiller til Sarpsborg 08

  Midtstopper Sheldon Bateau fra Trinidad og Tobago har skrevet under for Sarpsborg 08, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. 28-åringen har 33 A-landskamper for hjemlandet.

 • Torsdag 14. februar kl. 20.05

  Trafikkulykke på Kråkerøy

  En bil og en lastebil var involvert i en trafikkulykke på Kråkerøy. Det førte til store materielle skader på kjøretøyene, men ingen av sjåførene ble sittende fastklemt etter ulykken.

 • Torsdag 14. februar kl. 19.58

  Uavgjort etter andre periode

  Stjernen – Sparta: 3–3 etter to perioder

 • Torsdag 14. februar kl. 19.28

  2–2 i Stjernehallen

  Sparta har utlignet knappe to minutter ut i andre periode. 2–2 i Stjernehallen.

 • Torsdag 14. februar kl. 19.21

  Stjernen leder etter første periode

  Stjernen leder 2–1 i lokaloppgjøret mot Sparta etter første periode. Første scoring kom allerede etter 14 sekunder.

 • Torsdag 14. februar kl. 18.17

  Se sendingen fra Østfold her

  Rahand Bazaz gir deg nyhetene i kveld.

 • Torsdag 14. februar kl. 16.27

  OL-gull til Trøsken-løper

  Andreas Bergsland fra Trøsken IL tok sprint-gull under Europeisk Ungdoms-OL i Sarajevo i dag. 18-åringen vant foran to russere.

 • Torsdag 14. februar kl. 15.28

  Brann i enebolig i Halden

  Nødetatene har rykket ut til Gamle Svinesundsvei i Halden hvor det brenner i en enebolig. Politiet melder på Twitter at de er i kontakt med beboer og at det ikke er fare for spredning.

 • Torsdag 14. februar kl. 14.43

  Rygger tilbake på E6

  Et kjøretøy har fått stans etter avkjøringen til Son, E6 nordgående. Det medfører at biler rygger tilbake på E6. Politi skriver på Twitter at de er på vei.

 • Torsdag 14. februar kl. 13.14

  Traktor har veltet på FV 124

  Politiet melder om en traktorvelt på fv. 124, Strømfossveien i Rakkestad. Fører skal være ute av kjøretøyet og være oppegående, skriver politiet på Twitter. Traktoren ligger med hytta ut i veibanen. Tungberger er rekvirert.

 • Torsdag 14. februar kl. 12.52

  Overskudd for fylkeskommunen

  Foreløpige regnskapstall viser at Østfold fylkeskommune et overskudd på 58 millioner kroner. Fylkesrådmann Anne Skau la fram regnskapet for fylkesutvalget i går onsdag. Fylkeskommunen hadde inntekter på 33 millioner mer enn budsjettert, mens utgiftene var 24,5 millioner lavere enn budsjettert. Endelig regnskap skal være klart til fylkestingets møte i juni.

 • Torsdag 14. februar kl. 10.57

  Har funnet årsaken til dødsbrann

  Politiet har nå konkludert med at dødsbrannen på Kjærre sist lørdag ble forårsaket av åpen ild inne i boligen. Det skriver f-b.no. Politiet bekrefter samtidig overfor avisen at det var en polsk mann i 40-årene som omkom av røykforgiftning i brannen.

 • Torsdag 14. februar kl. 10.12

  Storkontroll på grensa

  Statens Vegvesen har i dag felles grensekontroll med toll og politi hele dagen på Svinesund. All trafikk ut av Norge blir også stoppet, og det bilister må regne med litt kø på grunn av dette.

 • Torsdag 14. februar kl. 9.43

  Fysisk og psykisk trening

  Østfold er første fylke i landet som likestiller trening i fysisk og psykisk helse.

 • Torsdag 14. februar kl. 8.42

  Brannvesenet har kontroll

  Brannvesenet har kontroll på en liten brann i en bolig i Veumveien. Det har brent i gulvet foran en peis, og røykdykkere holder nå på med utlufting av huset. Veien er sperret.

 • Torsdag 14. februar kl. 8.18

  Brann i Veumveien

  Det skal brenne i en bygning i Veumveien i Fredrikstad. Brannvesenet er på vei.