Nyheter - Østfold:

 • I dag kl. 12.18

  UP tok fire på Grålum

  Fire førere fikk forenklede forelegg i en UP-kontroll på Grålum i formiddag. Høyeste fart i 50-sonen var 61 km/t, opplyser Utrykningspolitiet.

 • I dag kl. 11.52

  Halden: Fylket bestemmer for mye

  Politikerne i Halden føler seg vingeklippet av fylkesplanen. Et enstemmig kommunestyre mener planen båndlegger store områder, og tar myndighet over hva som skal skje av bolig- og næringsutvikling bort fra kommunen. – Blir planen vedtatt tar vi saken til departementet, sier ordfører Thor Edquist (H).

 • I dag kl. 9.55

  Rømskog mister helsestasjonen

  1. mai blir helsestasjonen i Rømskog flyttet til Helsehuset på Bjørkelangen. Det melder Rømskog kommune på sine nettsider. Rømskog skal slås sammen med Aurskog-Høland fra 2020, og flyttingen er et ledd i kommunesammenslåingen.

 • I dag kl. 7.52

  Trafikkulykke i Sarpsborg

  Det har vært en trafikkulykke i rundkjøringen ved Hafslund skole, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Nødetatene er på stedet. Ingen personer skal være alvorlig skadd.

 • I dag kl. 5.26

  Truet med pistol mot hodet

  Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.

 • I dag kl. 5.18

  Tatt på avfallsanlegg

  To menn ble pågrepet etter at de stjal gjenstander fra Rokke avfallsanlegg i Halden. De to blir også siktet for oppbevaring og bruk av narkotika, melder politiet.

 • I dag kl. 2.45

  Enebolig totalskadd i Fredrikstad

  Det brøt ut brann i en enebolig på Vesten i Fredrikstad natt til fredag. En 87 år gammel mann ble tatt hånd om av helsepersonell, opplyser politiet til NTB. Flere nabohus ble evakuert, men beboerne har nå fått flytte hjem igjen.

 • Torsdag 19. april kl. 22.02

  HTH tapte andre kvartfinalekamp

  Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.

 • Torsdag 19. april kl. 21.29

  FBK møter Larvik

  Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.

 • Torsdag 19. april kl. 21.00

  Tar trolig FFK til retten

  Tidligere FFK-profil Hans Erik Ramberg er misfornøyd med måten han ble sagt opp på av klubben i fjor i høst, og nå må partene trolig møtes i retten. Ramberg var ansatt i en 50 prosent stilling som markedsansatt i FFK, men mistet jobben da klubben rykket ned. Etter gårsdagens rettsmekling i Fredrikstad tingrett har partene fortsatt ikke kommet til enighet, skriver Fredriksstad Blad.

 • Torsdag 19. april kl. 20.39

  Se nyhetene fra Østfold

  Programleder: Renée Nilsen

 • Torsdag 19. april kl. 20.00

  Flere vil studere i Østfold

  Tall fra Samordna opptak viser at det til sammen er 12.272 søkere til de 1699 studieplassene ved Høgskolen i Østfold. Det er drøyt 9,5 prosent flere søkere enn i fjor.

 • Torsdag 19. april kl. 19.24

  Tatt i 114 km/t i 80-sone

  Politiet har hatt trafikkontroll med fokus på hastighet i Eidsberg i dag. På fem timer skrev de ut 21 forenklede forelegg. Høyeste målte hastighet var 114 km/t i en 80-sone.

 • Torsdag 19. april kl. 18.48

  Se nyhetene fra Østfold

  Programleder: Renée Nilsen

 • Torsdag 19. april kl. 18.19

  Mistenkt for kjøring i rus

  En bil stanset ikke for kontroll på fylkesvei 115 i Svinndal i dag. Politiet melder at bilen etter hvert stanset ved Svinndal kirke. Føreren av bilen mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Sjåføren fremstilles for blodprøver og blir anmeldt av politiet.

 • Torsdag 19. april kl. 18.14

  Innbrudd i bil i Moss

  Politiet melder at det har vært innbrudd i en bil i Slalombakken i Moss. Innbruddet har skjedd mellom klokka 21.00 i går og klokka 15.00 i dag. Politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelse.

 • Torsdag 19. april kl. 17.19

  Tenåring mistenkt for drapsforsøk

  Politiet i Strömstad har pågrepet en ung gutt som er mistenkt for drapsforsøk på et familiemedlem, skriver Strömstads Tidning. Offeret ble livstruende skadet og har blitt operert på Sykehuset Østfold. Tilstanden skal nå være stabil.

 • Torsdag 19. april kl. 16.02

  Sjekket hundrevis av kjørende

  265 bilister ble tatt i UP-kontroller på Østlandet under gårsdagens Speed Marathon. Norsk utrykningspoliti var i går med på den europeiske storkontrollen for andre gang, og kontrollerte 1239 biler i landet. I UP-distrikt Øst, som dekker østlandet og innlandet, gjennomførte UP 405 kontroller.

 • Torsdag 19. april kl. 15.23

  Går for science-linje igjen

  Fylkestinget har vedtatt å ha to science-linjer på Greåker videregående skole igjen. Tallet på studieplasser ble kuttet fra 60 til 30 i fjor, men en underskriftsaksjon fikk nok respons til at fylkestinget måtte behandle et forslag. I dag var det et enstemmig fylkesting som doblet skoletilbudet igjen.

 • Torsdag 19. april kl. 14.20

  Brussalget i Norge kraftig ned

  Salget av brus i Norge har gått ned med 12 millioner liter hittil i år, melder NTB. Det er en nedgang på nesten 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Bryggeri- og drikkevareforeningens oversikt viser at salget av brus tilsatt sukker alene har gått ned med 12,48 prosent.

 • Torsdag 19. april kl. 10.58

  Uenige i forslag om vannskuter

  Politiet er sterkt kritisk til reglene for bruk av vannskuter som Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler kommuner ønsker å innføre, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Den foreslåtte fartsbegrensningen på fem knop inntil 150 meter fra land vil medføre store begrensninger også for politiet og være vanskelig å håndheve.

 • Torsdag 19. april kl. 10.27

  Helfo består i Fredrikstad

  Regjeringen har bestemt at Helfo fortsatt skal ha kontor i Fredrikstad, sier Tage Pettersen stortingsrepresentant fra Høyre. Etaten skal omorganiseres og antall kontor reduseres fra 22 til 6. Men kontoret i Fredrikstad består.

 • Torsdag 19. april kl. 7.37

  Råde får skryt

  Råde kommune er best i fylket på vanlige folks mulighet til innsyn, mener Pressens Offentlighetsutvalg. Før jul fikk Råde hard kritikk av Østfold Kommunerevisjon for manglende dokumentforvaltning. Kommunen sa da at rutinene skulle revideres og at mer opplæring skulle gjennomføres.

 • Torsdag 19. april kl. 6.51

  Moss forbyr heliumballonger

  17. mai-komiteen i Moss har bestemt seg for å forby salg av heliumballonger på nasjonaldagen, skriver Moss Avis. Begrunnelsen er at ballongene fører til forsøpling og at helium heller bør brukes i helsevesenet siden det er begrensede mengder av gassen.

 • Torsdag 19. april kl. 2.35

  Væpnet ran i Fredrikstad

  En mann med pistol ranet bensinstasjonen Shell/7-Eleven St. Croix i Fredrikstad natt til torsdag. Like før klokken 02.30 melder politiet at de har pågrepet en mistenkt som forsøkte å bryte seg inn i en Joker-butikk. Han erkjenner begge forholdene.

 • Onsdag 18. april kl. 21.57

  Tatt i 131 km/t i 80-sone

  Politiet har avholdt hastighetskontroll i Fredrikstadveien i Råde. De skrev ut 14 forenklede forelegg og anmeldte to. Politiet beslagla førerkortet til en av de anmeldte. Høyeste målte hastighet ble målt til 131 km/t i en 80-sone.

 • Onsdag 18. april kl. 21.35

  Vil ha korttidsparkering i Moss

  Rådmannen i Moss foreslår at gateparkeringen i sentrum skal gjøre om til korttidsparkeringer, skriver Moss Avis. Bakgrunnen er utfordringene elbiler som står parkert avgiftsfritt i sentrum hele dagen skaper.

 • Onsdag 18. april kl. 20.49

  Se nyhetene fra Østfold

  Programleder: Renée Nilsen

 • Onsdag 18. april kl. 20.33

  Tap for håndballjentene

  Håndballjentene fra Fredrikstad Ballklubb tapte i kveld hjemme mot Gjerpen. Stillingen ble 21–37.

 • Onsdag 18. april kl. 19.54

  FFK-seier i Halden

  FFK vant borte mot Kvik Halden på Strupe i første runde i cupen. FFK vant 4–0 mot haldenserne.

 • Onsdag 18. april kl. 19.48

  Storseier til Sarpsborg 08

  Sarpsborg 08 vant første rund i cupen mot Østsiden i kveld. Kampen ble spilt i Østfoldhallen og sarpingene vant 9–2.

 • Onsdag 18. april kl. 19.39

  Dømt for drapsforsøk på sin far

  En 51 år gammel kvinne er i Fredrikstad tingrett dømt til åtte og et halvt års fengsel for å ha forsøkt å drepe sin egen far i fjor sommer, skriver Fredriksstad Blad.

 • Onsdag 18. april kl. 18.51

  FFK leder i Halden

  I Halden spiller Kvik Halden mot FFK i første runde i cupen. Til pause leder FFK 2–0.

 • Onsdag 18. april kl. 18.48

  Sarpsborg leker med Østsiden

  Østsiden har tatt imot Sarpsborg 08 i Østfoldhallen til første runde i cupen. Etter første omgang er stilling 7–1 til sarpingene.

 • Onsdag 18. april kl. 18.44

  Se nyhetene fra Østfold

  Programleder: Renée Nilsen

 • Onsdag 18. april kl. 18.12

  Styrker ikke grensekontrollen mer

  Regjeringen har ikke planer om å styrke grensekontrollen mer nå. Det kom fram i Stortingets spørretime i dag. Tollansatte sier ledelsen sparer penger ved å kutte i bemanningen på natten og i helgene og at det går utover grensekontrollen. Men Regjeringen sier de har stryket kontrollen på grenseovergangene.

 • Onsdag 18. april kl. 18.12

  Styrker ikke grensekontrollen

  Regjeringen har ikke planer om å styrke grensekontrollen ytterligere. Det kom fram i Stortingets spørretime i dag. Tollansatte sier ledelsen sparer penger ved å kutte i bemanningen på natten og i helgene og at det går utover grensekontrollen. Regjeringen sier de allerede har styrket kontrollen på grenseovergangene.

 • Onsdag 18. april kl. 17.37

  Spetalen årets skolebygg

  Spetalen skole i Råde ble i dag kåret til årets skolebygg 2018. Den splitter nye skolen i Saltnes ble tatt i bruk like før jul i fjor. Kåringen er i regi av kurs- og konferansearrangøren Nohrcon.

 • Onsdag 18. april kl. 16.46

  Dårlig sikring av barn i bil

  Trygg Trafikk i Østfold er langt fra fornøyd med hvordan foreldre sikrer barna i bilen på vei til barnehagen. Tellinger i år viser svært varierende resultater, sier Paal Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk. Barnehagene følger også med og veileder foreldre om riktig sikring av barn i bil. – Hvis ikke foreldrene skjerper seg kan det føre til at de mistenkes for omsorgssvikt, sier Mathisen til NRK.

 • Onsdag 18. april kl. 15.38

  AIM starter bygging på Rygge

  Det statlige norske flyvedlikeholdsselskapet AIM bekrefter at de starter byggingen av et motordepot og testcelle for F-35 på Rygge. Oppstart av virksomheten er planlagt til 2021, skriver selskapet i en melding.