Nyheter - Østfold:

 • I dag kl. 16.13

  Mistanke om at sjåfør sovnet

  To personer ble kjørt til legevakta for kontroll etter en frontkollisjon i Numedalsvegen ved Lindbojordet i Kongsberg. Det er mistanke om at sjåføren i den ene bilen har sovnet bak rattet og kommet over i motgående retning.

 • I dag kl. 14.33

  Brannen ved jernbanen er slukket

  Brannen ved sporet mellom Fredrikstad og Sarpsborg er slukket. Bane Nor melder at reisende må regne med forsinkelser og innstillinger en stund framover.

 • I dag kl. 14.13

  «Koronakontrollører» oppsøker folk

  Politiet har fått inn en melding om at noen utgir seg for å være fra «koronakontrollen». De ringer på dører i området på Bogerud i Oslo. Politiet er på stedet, men har ingen beskrivelse å gå etter foreløpig.

 • I dag kl. 13.56

  Har kontroll på brann ved jernbanen

  Brannvesenet er i gang med etterslukkingsarbeid ved jernbanesporet mellom Skjeberg og Greåker, opplyser Alarmsentral Øst. Men det er ifølge Bane Nor ikke klart når togtrafikken kan gå som normalt.

 • I dag kl. 13.29

  Hol hardest rammet

  Hol er nå kommunen i Norge hvor det er påvist flest koronasmittede per 1000 innbyggere. 42 personer er registrert smittet. Kommunen har sendt av gårde mange prøver denne uka, og lørdag kveld hadde alle svarene kommet, skriver Hallingdølen.

 • I dag kl. 13.25

  Slukker brann langs Østfoldbanen

  Brannvesenet er ute og slukker lyngbrann langs Østfoldbanen mellom Greåker og Skjeberg. Branntilløpet skyldes et godstog med feil på bremsene, skriver 110-sentralen Øst på Twitter. Togtrafikken er stanset mellom Fredrikstad og Sarpsborg.

 • I dag kl. 12.14

  Selger mer med stengt svenskegrense

  Salget av dagligvarer på norsk side av svenskegrensa øker betraktelig. Etter at grensetiltakene ble satt i verk selger butikker nesten tre ganger så mye av enkelte dagligvarer som brus, tobakk og alkoholvarer, skriver Halden Arbeiderblad.

 • I dag kl. 11.59

  Koronadødsfall i Ullensaker

  En eldre mann i Ullensaker døde i sitt eget hjem fredag. Kommunen opplyser at dødsfallet er knyttet til koronaviruset. I en pressemelding opplyser kommunen at han ble testet etter sin død, skriver Romerikes Blad.

 • I dag kl. 11.56

  Viken har mest smitte

  I Viken fylke har 48 av 51 kommuner fått påvist koronasmitte. Det er mest i landet, skriver Dagbladet. På landsbasis har 131 av 356 kommuner i Norge ennå ikke fått påvist koronasmitte. I Nordland fylke er det påvist smitte kun i 18 av 44 kommuner.

 • I dag kl. 11.50

  Savnet kvinne funnet

  Kvinnen som har vært savnet i morgentimene søndag er funnet. Hun ble oppdaget av en person som meldte ifra til politiet. Kvinnen ble funnet kald etter å ha vært utendørs i mange timer uten varme klær.

 • I dag kl. 11.30

  Søker etter savnet kvinne

  Politiet sammen med frivillige søker etter en blond kvinne i 20-årene i Stabekk og Lysaker-området. Søket etter den savnede kvinnen startet klokken 07:30 søndag morgen. Folk bes sjekke sine hager, garasjer og andre steder det er mulig å ta tilhold.

 • I dag kl. 10.59

  Tok mistenkte verktøytyver

  Jakten på verktøytyver i Svinndal lørdag kveld endte med pågripelse av to menn noen timer senere, opplyser Øst politidistrikt. Mennene ble pågrepet etter søk med politihunder og helikopter, godt hjulpet av gode vitneobservasjoner.

 • I dag kl. 8.27

  LO og NHO: La permitterte studere

  NHO og LO vil endre reglene slik at permitterte ansatte kan etterutdanne seg og fortsatt få dagpenger, skriver Aftenposten. 300.000 arbeidstakere er permitterte så langt under korona-krisen. – Reglene må tilpasses behovet for å kunne motta dagpenger som arbeidsledig eller permittert samtidig som man tar utdanning eller får opplæring, sier LO-leder Hans Christian Gabrielsen.

 • I dag kl. 8.25

  Vil la arbeidsledige studere

  300.000 personer er registrert som arbeidsledige eller permitterte. Nå vil NHO og LO endre reglene slik at de kan studere og heve kompetansen. I dag risikerer arbeidssøkende å miste dagpengene dersom de melder seg på studier, skriver Aftenposten.

 • I dag kl. 8.22

  SiO permitterer 350 ansatte

  Det er ansatte ved Studentsamskipnaden i Oslos treningssentre, serveringssteder, tannhelsetjeneste og administrasjon som blir permittert, skriver Universitas. Totalt blir 350 permittert og det er også frykt for et betydelig underskudd i 2020.

 • Lørdag 28. mars kl. 19.05

  Jakter på verktøytyverier

  Politiet jakter på to menn som løp avgårde fra et verktøytyveri i Svinndal. Politiet skriver på Twitter at den ene var kledt i mørke klær, mens den andre hadde rød overdel. Politiet er interessert i tips.

 • Lørdag 28. mars kl. 18.52

  MC-ulykke i Askim

  En person er fraktet til sykehuset på Kalnes etter en MC-ulykke i Askim. MC-føreren var ifølge politiet ved bevissthet, og de skriver på Twitter at de mistenker ruskjøring. Ingen andre var involvert i ulykken.

 • Lørdag 28. mars kl. 15.55

  Koronasmittet drammenser døde

  En person bosatt i Drammen som har fått påvist koronasmitte, døde lørdag. Kvinnen var over 90 år gammel og hadde underliggende sykdommer. Hun var innlagt på isolasjonsavdelingen ved Strømsø sykehjem, som er tilrettelagt for koronasmittede.

 • Lørdag 28. mars kl. 13.12

  Utvider hjelpetilbudet

  Røde Kors utvider sin hjelpetjeneste, Kors på halsen, for barn og unge på nett og telefon til også å gjelde helgen. Røde Kors merker at det er flere barn og unge som har det vanskelig under koronakrisen enn til vanlig.

 • Lørdag 28. mars kl. 12.50

  Klokka settes en time frem i natt

  Natt til søndag går vi over til sommertid. Da skal klokka stilles en time frem. Natten blir derfor en time kortere, men vi får i stedet lysere kvelder, sier næringsminister Iselin Nybø. Det er hennes departement som har ansvar for Justervesenet.

 • Lørdag 28. mars kl. 12.36

  Advarer mot svindlere på nett

  Politiet advarer mot svindlere som kontakter personer på nett og telefon for å få folk til å investere i valuta nå som børsene har falt som følge av koronautbruddet. Henvendelser der svindlerne fisker etter opplysninger, har økt, ifølge politiet.

 • Lørdag 28. mars kl. 11.15

  Ni nye koronasmittede i Drammen

  Ni personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte siste døgn. Fire av dem har vært på reise utenlands og har vært omfattet av karantenereglene etter hjemkomst. En person jobber i helsesektoren.

 • Lørdag 28. mars kl. 10.32

  Tar i bruk desinfiseringsvogn

  Vestre Viken helseforetak er først i landet med å ta i bruk en desinfiseringsvogn til å ta knekken på blant annet koronavirus på medisinsk utstyr. Vogna er tatt i bruk ved Drammen sykehus. I løpet av en til tre timer er utstyret desinfisert.

 • Lørdag 28. mars kl. 9.12

  Første korona-dødsfall på Kalnes

  En mann i 60-årene med koronasmitte døde i går ettermiddag på Kalnes sykehus i Østfold. Det bekrefter sykehuset til Dagsavisen Moss Dagblad. Dette er det 20. dødsfallet som følge av koronasmitte i Norge.

 • Lørdag 28. mars kl. 9.00

  Første dødsfall på Kalnes

  Fredag ettermiddag døde en pasient med påvist koronasmitte på Sykehuset Østfold, skriver Fredriksstad Blad. Det er det første dødsfallet som følge av Covid-19 på Sykehuset Østfold Kalnes. Ifølge Moss Dagblad var det en mann i begynnelsen av 60-årene.

 • Lørdag 28. mars kl. 8.59

  Penger til skogplanting

  Landbruksdepartementet gir et tilskudd på inntil to kroner per skogplante som plantes, totalt 60 millioner kroner. Skognæringen sliter med å få gjennomført skogplanting pga. den strenge grensekontrollen som er innført som følge av koronakrisen.

 • Lørdag 28. mars kl. 8.36

  Frikjent av dårlig video

  En 37 år gammel mann er frifunnet fra anklager om tyverier fra Østfoldhallen på grunn av dårlige overvåkningsbilder. Han ble tiltalt etter at tyver stjal klær for over 50.000 kroner fra en forretning i desember i fjor. Fredrikstad tingrett mener opptakene ikke var gode nok til å bevise hans skyld.

 • Lørdag 28. mars kl. 7.36

  E16 og Ringeriksbanen vedtatt

  Den statlige reguleringsplanen for Ringeriksbanen og E16 Høgkastet-Hønefoss er vedtatt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Ringeriksbanen skal korte turen med Bergensbanen med nesten én time og har vært utredet og vurdert i 30 år.

 • Lørdag 28. mars kl. 7.30

  Flere sykehus mangler testutstyr

  Hol kommune sender smitteprøver til et privat firma for å få dem analysert raskere. Det forteller sjef for legetjenesten, Helge Enerstvedt. Det samme gjelder for Drammen kommune. Fagdirektør Ulrich Spreng sier det ikke er nok utstyr i Vestre Viken.

 • Lørdag 28. mars kl. 7.28

  Ny prislapp: 13.000.000.000

  Utbyggingen av dobbeltsporet gjennom Moss blir tre milliarder kroner dyrere, og totalsummen er nå opp i 13 milliarder kroner. Det har en stund vært kjent at prosjektet vil bli dyrere enn antatt, men nå har de regnet på det, sier konsernsjef Gorm Frimannslund i Bane Nor. Men dette skal ikke forsinke prosjektet.

 • Lørdag 28. mars kl. 6.05

  Ingen mistenkt etter bilbrann

  Ingen er så langt pågrepet etter at det natt til lørdag brant i fem biler på Linderud i Oslo. – Ingen er pågrepet, og vi har ingen navngitte mistenkte på blokka. Hovedhypotesen er at brannen er påsatt, sier Vidar Pedersen i politiet til NTB.

 • Lørdag 28. mars kl. 4.37

  Kraftig bilbrann slukket i Oslo

  Det brant kraftig i minst fem biler på Sletteløkka på Linderud i Oslo natt til lørdag. Politiet mistenker at brannen er påsatt. Klokken 4 opplyste brannvesenet at brannen er slukket, men at det er mye røyk på stedet.

 • Fredag 27. mars kl. 21.50

  Ruter ber folk droppe buss og trikk

  Ruter ber folk som ikke absolutt må, om unngå reiser med buss, trikk og bane i helgen. De siste to ukene har Ruter hatt en nedgang på 74 prosent i antall påstigninger i kollektivtrafikken i området Oslo og tidligere Akershus.

 • Fredag 27. mars kl. 21.27

  Stenger campingplasser

  Asker kommune stenger campingplasser og serviceanleggene ved gjestehavner for å hindre spredning av koronaviruset, skriver Budstikka. Dette er en del av kommunens nye lokale forskrift for å begrense smittespredningen.

 • Fredag 27. mars kl. 19.39

  Se nyhetene fra Oslo og Viken

 • Fredag 27. mars kl. 19.07

  Bil med passasjerer hengende ut

  En bilist ved Lindeberg i Oslo kjørte med passasjerer hengende ut av vinduene i fart. Flere meldte ifra til politiet som fikk stoppet bilen. Politiet inndro det knapt to måneder gamle førerkortet til sjåføren.

 • Fredag 27. mars kl. 17.59

  Slåsskamp på Tøyen

  Politiet fikk melding fredag kveld om at flere ungdommer var involvert i en slåsskamp på Enerhaugen som ligger på Tøyen i Oslo. Kort tid etter fikk politiet kontroll på noen av guttene. Det gjøres fortsatt søk i området. Ingen er meldt skadet.

 • Fredag 27. mars kl. 17.44

  Usikkert om kommunene må permittere

  Kommunene har så langt unngått å permittere egne ansatte. Men med vedvarende usikkerhet, kan en ikke se bort fra at også kommunene blir tvunget til å vurdere permitteringer, ifølge kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon, KS Viken.

 • Fredag 27. mars kl. 17.37

  E134 i Kongsberg forsinkes ikke

  Korona-situasjonen medfører ikke at åpningen av den nye E134 gjennom Kongsberg blir ytterligere forsinket. Det sier prosjektleder Tom Hedalen. Det er noen problemer med å få fagfolk inn og ut av landet, men det klarer vi å kompensere, sier Hedalen.

 • Fredag 27. mars kl. 16.40

  Bygger om til egen koronaavdeling

  Drammen sykehus har bygd om deler av akuttmottaket for å kunne ta imot opptil 50 koronasyke pasienter. Seksjonsoverlege Jørn Einar Rasmussen (bilde) sier de er forberedt på italienske tilstander, men vet ikke hvordan det blir hos dem.