Nyheter - Østfold:

 • I dag kl. 20.39

  Mange elsparkesyklister fikk bot

  11 elsparkesyklister og 14 syklister og elsyklister fikk forelegg for kjøring på rødt lys da politiet i Oslo avholdt trafikkontroll ved Langkaia/Rådhusgata tirsdag. Politiet hadde kontroll også mandag, da delte de til sammen ut 80 bøter, skriver VG.

 • I dag kl. 20.22

  Drikking i flere parker i Oslo

  Byrådet i Oslo har bedt politiet slå hardt ned på drikking på offentlig sted på grunn av smittefare. Flere studenter har likevel samlet seg og drikker alkohol i parker i Oslo tirsdag kveld. Politiet har ikke hatt kapasitet til å følge det opp.

 • I dag kl. 20.20

  Fire nye smittet i Indre Østfold

  Indre Østfold kommune melder i kveld at de har avdekket fire nye smittetilfeller i kommunen, og smittesporing pågår for fullt utover kvelden. – Vi er glade for å se en nedgang i de daglige smittetallene, sier kommunikasjonssjef Mimmi Kopperud Slevigen.

 • I dag kl. 19.16

  Se TV-sendingen 19.30

 • I dag kl. 18.35

  Krisepakke til Oslo-kunstnere

  Oslo gir 6,2 millioner til stipender som skal hjelpe Oslo-baserte kunstnere rammet av koronakrisen, melder NTB. Stipendene gis i deler på maks 70.000 kroner. Kunstnere med registrert bosatt i Oslo ved inngangen til 2020 kan søke innen 1. september

 • I dag kl. 18.11

  Mange besøker Kistefosmuseet

  Kistefosmuseet i Jevnaker har hatt stor pågang av besøkende i sommer. I dag tok de imot gjest nummer 100.000 i år. I hele fjor var 48.000 gjester innom museet. Museumsdirektør Birgitte Espeland tror gode omtaler og galleriet The Twist er årsaken.

 • I dag kl. 17.35

  Kveldsarrangementer avlyst

  Høyskolen Kristiania vurdere i løpet av kvelden hvordan resten av fadderuka skal bli for studentene, men alle kveldsarrangementer er allerede avlyst, opplyser skolen

 • I dag kl. 17.28

  Oppfordrer til alkoholfri aktivitet

  Universitetet OsloMet oppfordrer fadderne sine om å gjennomføre aktiviteter uten alkohol ved studiestart. Rektor Curt Rice sier at det kan være aktuelt å avlyse arrangementer om tiltak ikke hjelper og myndighetene anbefaler det.

 • I dag kl. 16.25

  Fire personer i Bærum koronasmittet

  Fire personer i Bærum har fått påvist koronasmitte, tre av dem er i 20-årene. Kommuneoverlegen i Bærum ber unge voksne droppe store fester med mye fyll. To av de nye smittetilfellene er knyttet til vestkantfestene forrige helg, skriver Budstikka.

 • I dag kl. 16.19

  FHI bekymret for smitte blant unge

  Avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet gjentok på dagens pressekonferanse at de er bekymret for festing blant unge. FHI er særlig bekymret for studiestart, og Vold ba folk unngå store arrangementer og begrense alkoholinntaket.

 • I dag kl. 16.16

  Ansatt på sykehjem koronasmittet

  En person som er ansatt ved Gjestadtunet bo- og aktivitetssenter i Ullensaker er smittet av koronaviruset, skriver Romerikes Blad. 30 beboere og 12 ansatte må i karantene. Alle beboere og alle ansatte ved avdelingen er planlagt testet.

 • I dag kl. 15.25

  Stengel forlenger kontrakten

  Herman Stengel har signert en ny kontrakt med Strømsgodset. Avtalen binder midtbanespilleren til klubben ut 2023-sesongen. – Jeg er veldig fornøyd med at det er på plass og jeg ser frem til nye gode år i klubben, sier Stengel.

 • I dag kl. 14.50

  Oslo skal øke testkapasitet

  Oslo kommune skal trappe opp testkapasiteten for koronasmitte. Blant tiltakene er testing uten avtale på forhånd, bestilling av testavtale på nett og egne teststasjon på Filipstad rettet mot ferjepassasjerer som kommer fra utlandet.

 • I dag kl. 14.26

  Oppfordrer til hjemmekontor

  Oslo kommune oppfordrer alle arbeidsgivere, både private og offentlige, til å fortsette med hjemmekontor for å redusere koronasmitte. Byrådsleder Raymond Johansen ber også om fleksible arbeidstider og rullering av når folk er på jobb.

 • I dag kl. 14.26

  Rektorer møter byrådet i Oslo

  Alle rektorer ved universiteter og høyskoler i Oslo skal møte byrådsleder Raymond Johansen klokken 17 tirsdag om koronasituasjonen. På dagens pressekonferanse truet byrådslederen med at fadderukene må avlyses om ting ikke bedrer seg.

 • I dag kl. 14.21

  Oppretter testtilbud for studenter

  Studentsamskipnaden oppretter fra i morgen et testtilbud på Universitetet i Oslo slik at studenter kan teste seg på campus.

 • I dag kl. 14.13

  Vil slå ned på øldrikking i parker

  Byrådsleder Raymond Johansen har i dag bedt politiet i Oslo om å slå hardt ned på drikking i parker. På dagens pressekonferanse truet byrådslederen med at fadderukene må avlyses om ting ikke bedrer seg.

 • I dag kl. 14.10

  Ønsker anbefalinger om munnbind

  Oslo vil ikke innføre råd om bruk av munnbind på kollektivtransport uten en nasjonal anbefaling. – Men vår holdning er klar. Vi ønsker at det kommer nasjonal anbefaling om munnbind på kollektivtransporten, sier byrådsleder Raymond Johansen.

 • I dag kl. 14.05

  Farevarsel for styrtregn torsdag

  Torsdag ettermiddag og kveld er det ventet lokalt kraftige tordenbyger Østafjells. Meteorologisk institutt har sendt ut et farevarsel for området, fordi det er ventet styrtregn. Det kan bli både kraftige vindkast, hagl, lyn og torden.

 • I dag kl. 13.55

  Den væpnede aksjonen er over

  Politiet har fått kontroll på en person i forbindelse med en væpnet aksjon på Filtvet på Hurumhalvøya. En person løp fra et hus etter en hendelse der. Denne personen skal, ifølge politiet, hatt med seg en kniv. Ingen er skadet, ifølge Oslo-politiet.

 • I dag kl. 13.51

  Trafikkulykke i Halden

  En bil og en motorsykkel har kollidert på fylkesvei 104 ved Berg kirke i Halden. Skadeomfanget er ikke avklart. Veien var en stund stengt, men trafikken går forbi ulykkesstedet, melder politiet.

 • I dag kl. 13.44

  Væpnet aksjon på Hurumhalvøya

  Det pågår en væpnet aksjon i området mellom Filtvet og Tofte på Hurumhalvøya. Ifølge Drammens Tidende, bistår politihelikopteret i aksjonen. Politiet vil ikke si hva aksjonen dreier seg om.

 • I dag kl. 12.27

  Studenter får ikke møte på høgskole

  Studenter ved Høgskolen i Østfold fra Indre Østfold kommune, får ikke lov til å møte opp til studiestart i dag. De skal kun skal ha digital undervisning uke 33 og ikke møte på campus. Ansatte som bor i Indre Østfold kommune, skal ha hjemmekontor.

 • I dag kl. 11.45

  10 personer har fått i seg røyk

  Minst 70 personer måtte evakueres og ti personer har fått i seg røyk etter at det brøt ut brann i en blokk under bygging i Operagata i Oslo. De som har fått i seg røyk får oppfølging fra helsepersonell på stedet, opplyser politiet på Twitter.

 • I dag kl. 11.42

  Maflin tar innpå

  Der sitter den igjen! Etter parti nummer ti står det nå 7-3 mellom McGill og Maflin. Jevnspilt en god stund, men det er Maflin som vinner sitt andre parti på rad.

 • I dag kl. 11.23

  Kontroll på brann

  Brannvesenet har kontroll på brannen i Operagata, men det fortsatt noe giftig røyk på stedet. Cirka 60 arbeidere er evakuert, melder Oslo-politiet på Twitter.

 • I dag kl. 11.18

  Fortsatt ikke kontroll på brann

  Brannen i Operagata er i en kjeller og brannvesenet jobber fortsatt med å få kontroll. Alle arbeidere skal være evakuert. En person har fått i seg røyk og blir ivaretatt av ambulanse.

 • I dag kl. 10.59

  Ingen personer skadet av saltsyre

  Ingen personer er skadet, men ca 15 liter saltsyre har rent ned i bakken. Oslo kommune er varslet og vil nå fjerne massene som er forurenset. Området vil bli sperret av en stund fremover.

 • I dag kl. 10.58

  Melding om brann i Operagata

  Alle nødetater er på stedet etter melding om brann i en blokk under bygging i Operagata. Flere personer er evakuert og det er en del røyk på stedet, melder Oslo-politiet på Twitter.

 • I dag kl. 10.50

  Legetilsyn etter kontakt med syre

  Et ukjent antall mennesker har ifølge brannvesenet fått legetilsyn etter å ha vært i kontakt med en bøtte boblende saltsyre i Oslo.

 • I dag kl. 10.44

  Bøtte med saltsyre bobler i Oslo

  Alle nødetater er i Mariboes gate etter funn av en bøtte med 20 liter saltsyre som bobler. Et ukjent antall personer har ifølge brannvesenet fått tilsyn av helse etter å ha vært i kontakt med stoffet. En sikkerhetssone på 50 meter er oppretta.

 • I dag kl. 10.35

  Tre nye personer smittet i Halden

  Til sammen er 11 personer i Halden koronasmittet på under en uke. Det opplyser kommunen. Senest i går ble tre nye personer bekreftet smittet. De tre skal ha hatt nærkontakt med kjent smittet person.

 • I dag kl. 10.26

  Strømbrudd i Oslo

  Strømmen er borte for 233 abonnenter i Bjørvika og Barcode-området, ifølge Hafslunds feilmeldingstjeneste.

 • I dag kl. 10.21

  Brita Blomquist er død

  Brita Blomquist er død, 88 år gammal. Blomquist var journalist og jobba i NRK i 25 år. Den tidlegare programleiaren var frå Oslo, men har sidan 1994 budd i Ålesund.

 • I dag kl. 9.35

  Bil i autovernet på E6

  En bil har kjørt i autovernet på E6 på nordsiden av Eidetunnelen i Sarpsborg. Nødetatene er på stedet, melder politiet.

 • I dag kl. 9.23

  Avblåser karantene

  SATS-medlemmene, som hadde vært på sentre hvor en koronasmittet hadde trent, trenger ikke å være i karantene likevel. De som hadde vært på Lambertseter og Colosseum har ifølge SATS fått SMS med oppdatert informasjon fra smittevernoverlegen i Oslo.

 • I dag kl. 9.17

  SFO-ansatt koronasmitta i Bærum

  En ansatt ved Løkeberg SFO fikk mandag påvist koronasmitte, skriver Budstikka. Fem elever og flere ansatte ved skolen er satt i karantene.

 • I dag kl. 9.12

  Kan bare teste halvparten av kravet

  Oslo kan bare koronateste rundt 5000 personer i uka. Kravet fra myndighetene er på 10.000. – Vi ligger på en testkapasitet på i underkant av 5000. Så skal vi få det opp i tråd med det vi vil ha behov for framover, sier helsebyråd Robert Steen (Ap).

 • I dag kl. 9.10

  Merker avstandsområder i parker

  Bymiljøetaten skal spraye opp avstandsområder i parker i Oslo. Lignende tiltak ble gjort med tape på Sørenga i forrige uke. Det skal gjøre det lettere for folk å holde avstand på offentlige steder.

 • I dag kl. 8.15

  Innfører strengere koronatiltak

  Rakkestad kommune innfører strengere tiltak for å begrense smitte. Til sammen har fire personer fått påvist covid-19 i løpet av få dager, siste tilfelle registrert i går. Smitten knyttes til utbruddet i Indre Østfold. Nå innfører kommunen blant annet besøksforbud på sykehjem, utleie av kommunale lokaler avlyses og kommunale badeplasser stenges.