Nyheter - Østfold:

 • Torsdag 24. september kl. 22.27

  Se nyhetene fra Oslo og Viken

 • Torsdag 24. september kl. 20.57

  Ap vil satse mer på de eldre

  Arbeiderpartiet vil styrke tilbudet i eldreomsorgen, viser programforslaget som legges fram fredag, skriver Nettavisen. Ap vil blant annet at par kan få bo sammen når den ene har fått sykehjemsplass og den andre også er avhengig av omsorgstjenester.

 • Torsdag 24. september kl. 20.41

  Hun har skrevet årets ungdomsbok

  Neda Alaei fra Moss fikk torsdag Uprisen for «Dette er ikke oss» i konkurranse med blant andre Trygve Skaug og Thomas Enger. Prisen arrangeres av Foreningen! les i samarbeid med Norsk Litteraturfestival og Den kulturelle skolesekken. Alaei har tidligere blitt tildelt Kulturdepartementets debutantpris og Bokbloggerprisen for samme bok. Hør forfatteren fortelle om boka i intervju med NRK Østfold:

 • Torsdag 24. september kl. 20.26

  Henrik Felipe (23) er «Årets Urørt»

  Det var tre artister som kunne stikke av med den gjeve prisen torsdag kveld, og det var Henrik Felipe med låta «Backyard» som fikk flest stemmer. Han er en 23 år gammel singer-songwriter fra Kabelvåg, som skiller seg ut med sine personlige tekster og dystre, r&b-inspirerte lydbilde.

 • Torsdag 24. september kl. 20.12

  Melder om veltede trær

  Brannvesenet har rykket ut til flere veltede trær i Oslo og omegn torsdag kveld, skriver de på Twitter. I Karl Staffs vei blåste et tre over en bil. Det jobbes nå med å felle et tre som holder på å velte ut i veien på Haslum.

 • Torsdag 24. september kl. 19.31

  Se nyhetene fra Oslo og Viken

 • Torsdag 24. september kl. 18.42

  Gutt hugget i ansiktet med kniv

  Politiet skriver på Twitter at en gutt er hugget i ansiktet med en stor kniv. Han er trolig ikke kritisk skadet.

 • Torsdag 24. september kl. 18.32

  Tiltalt etter påkjørsel

  En lastebilsjåfør er tiltalt for uaktsomt drap etter trafikkulykken i Drammen i januar der en kvinne i 60-årene døde, skriver DT.no. Ifølge tiltalen var ikke mannen tilstrekkelig oppmerksom i forkant av ulykken. Rettssaken er berammet til desember.

 • Torsdag 24. september kl. 18.32

  Berg innstilt som førstekandidat

  En enstemmig nominasjonskomité i Oslo MDG har innstilt miljøbyråd Lan Marie Berg som listetopp for stortingsvalget neste høst, ifølge NTB. Nominasjonsmøtet skal avholdes torsdag 26. november. Det er foreløpig ikke varslet noen motkandidater.

 • Torsdag 24. september kl. 17.25

  UD: Fraråder reiser fram til januar

  UDs globale reiseråd forlenges til 15. januar. Det betyr at departementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. I tillegg blir unntakene fjernet for Island og Litauen, som nå blir listet som røde land.

 • Torsdag 24. september kl. 16.51

  Dømt til fengsel for hvitvasking

  En 28 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fengsel i ett år og ti måneder for hvitvasking av 5,7 millioner kroner, ifølge NTB. Saken er del av en Økokrim-etterforskning i forbindelse med økonomisk kriminalitet innen maler- og renholdsbransjen.

 • Torsdag 24. september kl. 16.00

  Terrordømt kan få sone i Norge

  Den norske statsborgeren som er dømt til fengsel i Italia i mulla Krekar-saken, vil kunne få sone dommen i Norge, skriver VG. Mannen ble i sommer dømt til ni års fengsel i en italiensk domstol, for deltakelse i en terrororganisasjon

 • Torsdag 24. september kl. 15.55

  SV ønsker mer fokus på beredskap

  I går kom en rapport fra Røde Kors, som sier at vi kan forvente flere flommer, skred og andre naturkatastrofer på grunn av klimaendringene. Miljøpolitisk talsperson i SV, Lars Haltbrekken, mener Norge må jobbe mer med å få en bedre beredskap for å håndtere slike hendelser. Haltbrekken etterlyser også enda mer fokus på å få ned klimagassutslippene, for å redusere risikoen for flere naturkatastrofer.

 • Torsdag 24. september kl. 15.50

  Personbil har kollidert i et tre

  Politiet har fått melding om en personbil som har kjørt ut av veien og kollidert i et tre i Drammen. Nødetatene er på vei til stedet, og skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • Torsdag 24. september kl. 15.45

  Gutt påkjørt av bil i Oslo

  En syv år gammel gutt er påkjørt av en bil i Østerliveien i Oslo etter at han løpte ut i veien mellom to biler. Påkjørselen skjedde i lav hastighet og gutten skal ha fått lette skader, opplyser politiet til NRK. Politet oppretter sak.

 • Torsdag 24. september kl. 15.42

  Advarer mot mye snø flere steder

  Meteorologene ber folk kjøre forsiktig på veiene etter å ha sendt ut gult farevarsel for både snø og vindkast i store deler av Sør-Norge. På fjellet i Sør-Norge, samt Saltfjellet i Nordland, kan det komme så mye som ti centimeter enkelte steder.

 • Torsdag 24. september kl. 15.03

  Ingen økning i psykiske plager

  For første gang på mange år viser den årlige undersøkelsen til Oslo Met ingen økning i andelen unge som opplever psykiske plager. 85 prosent er tilfreds med livet og 80 prosent mener de har alt de ønsker seg. Målingen er gjort før koronapandemien.,

 • Torsdag 24. september kl. 14.50

  Siktet for grove skatteunndragelser

  En mann fra Hvaler er siktet for å ha unndratt skatt og moms og bedragerier for om lag 6, 5 millioner kroner. En forretningsparter er siktet for medvirkningshandlinger til deler av beløpene. Ingen sier seg skyldig. Begge er varetektsfengslet.

 • Torsdag 24. september kl. 13.22

  Venter snø i høyden natt til lørdag

  Natt til lørdag og første del av lørdagen er det ventet snø over 700–900 moh., melder Meteorologisk institutt. Anbefalingen fra meteorologene er å beregne ekstra tid, bruke riktige dekk og kjøre etter forholdene.

 • Torsdag 24. september kl. 12.58

  Fem smittet av korona

  Det er registrert fem nye tilfeller av koronasmittede i Østfold siste døgn. Nærkontaktene til tilfellene som er i Fredrikstad, Halden, Moss og Sarpsborg er varslet. I Halden er smittekilden foreløpig ukjent

 • Torsdag 24. september kl. 12.14

  Kjørte videre etter uhell

  Politiet melder at en bil har kjørte ut i midtrabatten på E6 sydgående i Råde. Den ødela vaiere og noen stolper. Bilen kjørte videre med skader i front, men ble fanget opp av en politipatrulje på riksvei 110.

 • Torsdag 24. september kl. 12.10

  I vitneboksen igjen

  I dag skal Laila Bertheussen forklare retten hva som skjedde 11. februar 2019. Da Bertheussen kom tilbake fra en kjøretur, så politiet tøyremser som var bundet fast bak på bilen, i dem var det festet flasker med bensin. Følg saken her

 • Torsdag 24. september kl. 11.21

  Kontroll på dame som veivet med øks

  Østpolitiet er på Landerudsenteret i Nordre Follo etter melding om en dame som veivet med en øks. De har kontroll på en dame, en mann og en øks på stedet. Ingen personer er skadet.

 • Torsdag 24. september kl. 11.05

  T-banen i gang igjen

  T-banetrafikken i gang igjen. Grunnet sporvekselproblemer ved Tøyen stoppet all trafikken. Feilen er rettet opp.

 • Torsdag 24. september kl. 9.58

  13 Bama-ansatte smittet

  13 ansatte ved Bamas avdeling på Lierstranda har testet positivt for korona. Selskapet opplyser at de avventer å gjenåpne fabrikken. Tirsdag var det bekreftet at sju ansatte var smittet, men nå har altså ytterligere seks testet positivt.

 • Torsdag 24. september kl. 9.44

  Gravde opp fredet område, fikk bot

  Studentsamskipnaden i Oslo har fått bot på 40.000 kroner fordi de har gravd i et område med jernaldergraver uten å søke om lov, melder bygg.no. I området er det gravhauger og fredede eiketrær. SiO har ikke konkludert hva de skal gjøre med boten.

 • Torsdag 24. september kl. 9.27

  Hol og Ulvik på fjellhyttetoppen

  I perioden 2016 til 2019 hadde Hol i Hallingdal og Ulvik i Hardanger de dyreste fjellhyttene. I snitt måtte kjøpere ut med 3,3 millioner kroner, ifølge SSB-tall. De dyreste sjøhyttene lå i Bærum og Asker med snittpris på 5,5 og 4,8 millioner kroner.

 • Torsdag 24. september kl. 7.25

  Kraftive vindkast på vei

  Det kan komme kraftige vindkast og oppi mot stiv kuling flere steder på Østlandet i dag, melder Meteorologisk institutt. Beskjeden er å tjore fast trampoliner og andre løse gjenstander.

 • Torsdag 24. september kl. 6.53

  Brann i bedrift

  Det brant i en bedrift på Sokna i natt. Ansatte på stedet hadde sjøl starta med slukking da brannvesenet ankom. To ansatte blei frakta til sykehus etter å ha pustet inn røyk. Ifølge politiet starta trolig brannen i etter varmgang i en flishugger.

 • Torsdag 24. september kl. 5.23

  Ikke eksplosiver i Spydeberg-bolig

  Seks personer som onsdag kveld ble evakuert fra sine boliger i Spydeberg, fikk flytte hjem igjen før midnatt. De ble flyttet etter at en mann ble pågrepet av politiet. Han sa det var eksplosiver i boligen. Den ble undersøkt av en bombegruppe uten at det ble funnet eksplosiver.

 • Torsdag 24. september kl. 5.00

  Lederen i Oslo Ap vil på Stortinget

  Leder i Oslo Ap Frode Jacobsen varsler han at han ønsker å sitte på Stortinget neste periode. – Jeg vil lage politikk, og jeg vil gjøre en jobb for oslofolk og for Oslo Arbeiderparti, sier Oslo Aps leder Frode Jacobsen til Dagsavisen torsdag.

 • Torsdag 24. september kl. 4.41

  Rasmus Hansson vil tilbake

  MDG-profil Rasmus Hansson vil tilbake til toppolitikken etter fire år ute av Stortinget. 66-åringen tar sikte på andreplass på MDGs liste i Oslo neste år, skriver Dagbladet.

 • Onsdag 23. september kl. 22.55

  Se nyhetene fra Oslo og Viken

 • Onsdag 23. september kl. 17.47

  Ble kastet av toget

  Et par i 50-årene fra vestlandet ble kastet av toget på Hønefoss stasjon onsdag ettermiddag. Det var konduktøren som ba politiet om hjelp på grunn av klager fra passasjerer om parets oppførsel i toget. De skal ifølge politiet ha fremstått som ruset.

 • Onsdag 23. september kl. 17.38

  Kvinne til sykehus etter vold

  En kvinne i 40-årene ble onsdag ettermiddag kjørt til Ringerike sykehus for behandling av skader en mann i 50-årene ifølge politiet har påført henne. Volden skal ha skjedd hjemme hos mannen i Jevnaker. Mannen er pågrepet og politiet etterforsker.

 • Onsdag 23. september kl. 17.12

  Brøt overtidsreglene i Oslo kommune

  En ansatt jobbet på det meste i mer enn 23 timer i strekk. Det er også konstatert brudd på reglene om hviletid, og ulovlig helgearbeid, viser Arbeidstilsynets rapport om arbeidstiden i Oslo kommune. Kommunen må nå svare tilsynet innen 14. oktober.

 • Onsdag 23. september kl. 17.07

  Bekymret for situasjonen i Oslo

  Helseminister Bent Høie (H) sier til NTB at han er bekymret for smittesituasjonen i Oslo. Han gjør det klart at Oslo vil få hans fulle støtte hvis smitteverntiltakene i hovedstaden skjerpes ytterligere.

 • Onsdag 23. september kl. 17.00

  Varsler pålegg mot Oslo kommune

  Oslo kommune har ikke tilstrekkelig kontroll med arbeidstiden, fastslår Arbeidstilsynet i en tilsynsrapport som ble overlevert i dag. Kommunen har nå fått frist på seg til å svare Arbeidstilsynet på den foreløpige rapporten innen 14. oktober.

 • Onsdag 23. september kl. 16.39

  NAF ut mot økte parkeringspriser

  Oslo-byrådet varslede økning i parkeringsprisene i 2021 får NAF til å reagere. – De strammer mer og mer inn på bilbruk, samtidig som de har gjort seg avhengig av store inntekter fra bilistene, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i en pressemlding.

 • Onsdag 23. september kl. 14.19

  – Høstferien ikke i fare

  – Høstferien er ikke i fare. For dere som har tenkt å dra på Norgesferie, er det helt i orden. Reis på fjellet eller hytta med god samvittighet, sa helsedirektør Bjørn Guldvog under onsdagen pressekonferanse om koronasituasjonen.