Nyheter - Østfold:

 • Mandag 19. august kl. 22.52

  Se nyhetene fra Østfold 23:00

 • Mandag 19. august kl. 20.46

  Redusering på Sarpsborg stadion

  Bodø/Glimt reduserer på dødball. Ulrik Saltnes smeller inn 1-1 mot Sarpsborg 08.

 • Mandag 19. august kl. 20.35

  Se nyhetene fra Østfold 20:55

 • Mandag 19. august kl. 20.23

  Politiet søker bilist etter ulykke

  En ung jente på moped mistet kontrollen over kjøretøyet og kjørte i grøfta da hun ble forbikjørt av en bil i Tistedal i Halden. Føreren av bilen stoppet ikke, og politiet er interessert i å komme i kontakt med vedkommende eller andre vitner til hendelsen. Jenta fikk lettere skader.

 • Mandag 19. august kl. 20.13

  Sarpsborg 08 opp i ledelsen

  Etter ni minutter av andre omgang skårer Kristoffer Zachariassen for Sarpsborg 08. Hjemmelaget leder 1-0 over Bodø/Glimt.

 • Mandag 19. august kl. 20.12

  Stenger vei for å berge lastebil

  Riksvei 22 mellom Langslett og Mansrud i Trøgstad er stengt grunnet berging av lastebil. Omkjøring via Slitu.

 • Mandag 19. august kl. 20.06

  Rødt kan få inn to i Fredrikstad

  En meningsmåling utført for Fredriksstad Blad viser at partiet Rødt for første gang kan komme inn i bystyret – 1,8 prosent gir to representanter. Fremskrittspartiet går tilbake 2,8 prosent og kan miste en representant.

 • Mandag 19. august kl. 20.00

  Uavgjort på Sarpsborg stadion

  Det står 0-0 mellom Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt etter en tempofylt omgang. Det er vertene som har stått for mesteparten av ballspillet, men de har ikke klart å få ballen i mål ennå.

 • Mandag 19. august kl. 16.55

  Se nyhetene fra Østfold 18:50

 • Mandag 19. august kl. 15.34

  Nødetatene er på plass

  Alle nødetater er nå fremme på ulykkesstedet på riksvei 22 i Trøgstad. Sjåføren av lastebilen sjekkes av ambulanse, men er trolig ikke skadet. Trafikken dirigeres på stedet. Tungberger er på vei, men det kan ta en god stund før veien er ryddet.

 • Mandag 19. august kl. 15.27

  Lastebil har kjørt av veien

  Politiet skriver på Twitter at de har fått melding om en lastebil som har kjørt av veien og veltet. Det skal ikke være noen personskader, men mulig en del materielle skader. Nødetatene er på vei, men det er ikke kjent hvordan fremkommeligheten er.

 • Mandag 19. august kl. 15.19

  Rykker ut til trafikkulykke

  Indre Østfold brannvesen er på vei til en trafikkulykke på Gjeterudveien i Mysen.

 • Mandag 19. august kl. 14.00

  Politiet ønsker fortsatt tips

  Politiet ber fortsatt om tips etter at en jente skal ha blitt voldtatt i Folkeparken i Askim lørdag 10. august. Det er tre menn i 20-årene som politiet etterlyser. Voldtekten skal ha skjedd mellom klokken 22 og 23. Politiet ber folk som kan ha opplysninger om saken om å kontakte dem på telefon 40407241.

 • Mandag 19. august kl. 12.57

  Ny skolestreik for klimaet  

  En ny nasjonal skolestreik for miljøet planlegges fredag 30. august. Det er meldt om streik i Oslo, Bergen, Trondheim og 11 andre byer over hele landet. Arrangørene krever at miljø må være den viktigste saken i kommune- og fylkestingsvalget.

 • Mandag 19. august kl. 10.33

  Sensor for hverandres elever

  Frp ønsker å liberalisere regelverket rundt oppkjøring ved å gi private kjøreskoler rett til å være sensor for hverandres elever. Målet må være å redusere ventetidene for dem som skal ta oppkjøring, sier lederen av utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, Roy Steffensen. Han ønsker derfor at ansvaret, som i dag ligger hos trafikkstasjonene under Statens vegvesen, bør overføres til private, eksempelvis kjøreskoler, som kan ordne med førerprøven seg imellom, og være sensor for hverandres elever.

 • Mandag 19. august kl. 10.24

  Fikk fartsbot i skolevei-kontroll

  En bilist fikk fartsbot i forbindelse med UPs skolevei-kontroll i Moss i dag tidlig. Vedkommende kjørte i 50 km/t i 40-sone ved Øreåsen skole i Moss.

 • Mandag 19. august kl. 9.31

  Tarik ikke skremt av Celtic

  Tarik Elyounoussis AIK møter Celtic i den siste kvalifiseringskampen til spill i europaligaen torsdag. 31-åringen er ikke skremt av den skotske motstanderen. – De har erfaring Europa, men de har ikke vært så gode de siste årene. Vi skal ikke la oss blende av navnet, sier han til NTB.

 • Mandag 19. august kl. 7.54

  Senk farten for førsteklassingene

  I dag er det første skoledag for rundt 3500 førsteklassinger i Østfold. Det betyr mange oppspilte og spente 5- og 6-åringer. Leder av samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav Moe, håper bilister tar hensyn og senker farten, for de ferske skolebarna kan fort ha oppmerksomheten et helt annet sted enn på veien.

 • Mandag 19. august kl. 6.19

  Flere stemmer på forhånd

  Dobbelt så mange har forhåndsstemt i år sammenliknet med forrige lokalvalg. Tall NRK har fått fra valgdirektoratet, viser at det er registrert over 92 000 forhåndsstemmer den første uken av kommune- og fylkestingsvalget. Det er mer enn dobbelt så mange som i 2015.

 • Mandag 19. august kl. 5.05

  Stoppet ruset mann

  Politiet stanset en bil i Råde for kontroll ved 01-tiden i natt. I bilen satt en mann i 30-årene, tydelig ruspåvirket. Det gjøres beslag av mindre mengder narkotika i bilen. Mannen blir anmeldt.

 • Mandag 19. august kl. 2.52

  Intenst regnvær langs svenskegrensa

  Intenst regnvær langs den sørlige delen av Svenskegrensa medfører fare for lokale oversvømmelser natt til mandag. Meteorologene varsler på at det er ventet intens nedbør i timene mellom klokka 1 og 6 i grensestrøkene i sør.

 • Søndag 18. august kl. 20.05

  FFK avgjorde på overtid

  Det så ut til å gå mot uavgjort for Fredrikstad Fotballklubb i kampen mot Bryne, men fem minutter på overtid scorte Tim Nilsen. Dermed holder Fredrikstad følge med serieleder Stjørdals-Blink, som også avgjorde sin kamp på overtid tidligere i ettermiddag. Kvik Halden og Moss spilte uavgjort 1-1 i en annen kamp.

 • Søndag 18. august kl. 19.52

  Både Kvik og FFK spilte uavgjort

  Kvik Halden spilte uavgjort 1-1 mot Moss i 2. divisjon i fotball, mens Fredrikstad Fotballklubb spilte 1-1 borte mot Bryne. Dermed er Fredrikstad fortsatt nummer to på tabellen, ett poeng foran Kvik. Stjørndals-Blink leder tabellen, og økte luka med seier i dag.

 • Søndag 18. august kl. 18.49

  Mål og selvmål på tolv minutter

  Fredrikstad Fotballklubbs Henrik Kjelsrud Johansen sendte først laget sitt i føringen mot Bryne, men tolv minutter senere scoret han selvmål. Dermed står det uavgjort til pause. Det står 0-0 til pause mellom Kvik og Moss.

 • Søndag 18. august kl. 17.24

  Gull til Jæger-søstrene

  Både Karoline og Henriette Jæger fra Aremark vant sine konkurranser under nordisk mesterskap U20 i friidrett. Storesøster Karoline (18) vant tresteg med 12,49 meter, mens lillesøster Henriette vant 200 meter, skriver Halden Arbeiderblad.

 • Søndag 18. august kl. 14.23

  Flere tilfeller av harepest

  Til nå i sommer er det meldt om 10 tilfeller av harepest i Norge. Det er flere enn på samme tid de siste åra. Folkehelseinstituttet ber no turgåere om å ta forholdsregler. For å unngå smitte er det viktigste å ikke drikke vann i naturen, men ta med seg drikkevann på flaske eller eventuelt å koke vannet.

 • Søndag 18. august kl. 14.03

  Påkjørsel bakfra på Rv 111

  Det har vært et trafikkuhell mellom to biler på Sarpsborgveien i Fredrikstad.Politiet skriver på Twitter at det skal ha vært en påkjørsel bakfra. En person skal ha nakkesmerter og kjøres til Sykehuset Østfold Kalnes. Det er noe kø på stedet.

 • Søndag 18. august kl. 13.55

  Trafikkulykke i Tuneveien

  En bil har kjørt ut av veien i Tuneveien i Sarpsborg. Fører skal være ute av bilen. Veien er sperret i begge retninger. Det ligger en strømkabel over veien, ifølge politiet.

 • Søndag 18. august kl. 12.16

  20.000 tilskuere på O-VM

  Folk kjente sin besøkelsestid da verdens beste orienteringsløpere kjempet om VM-medaljer i Østfold. Omtrent 20.000 personer tok turen for å se finalene. – Jeg er kjempefornøyd. Dette ble en arrangementsmessig og publikumsmessig suksess. Det er vi glade for etter tre års planlegging, forteller styreleder Sigmund Vister i arrangementets hovedkomité til NTB.

 • Søndag 18. august kl. 9.14

  Stjal fra gjester på utested

  En mann og en dame i 30-åra ble i natt attestert mistenkt for å stå bak flere tyverier fra gjestene på et utested i Fredrikstad. Politiet hadde fått melding om at en jente var frastjålet en veske. Litt senere kom de over paret sittende på en benk med veska i hånda. Flere gjester på utestedet skal ha blitt frastjålet eiendeler.

 • Søndag 18. august kl. 9.07

  Hektisk natt for politiet

  Det har gjennom natten vært svært mange oppdrag for politiet i hele Østfold og Akershus. De aller fleste skyldes dårlig oppførsel i beruset tilstand, skriver politiet på Twitter. Mange ble bortvist av politiet fra sentrumskjernen.

 • Lørdag 17. august kl. 18.22

  Jensen er uønsket i Sarpsborg

  Styret i Fremskrittspartiet i Sarpsborg har enstemmig bestemt at partileder Siv Jensen er uønsket i byen under valgkampen, skriver SA. Lokallaget mener partiet burde trukket seg fra regjeringen etter å ha ledet en regjering som har innført en rekke nye bomstasjoner.

 • Lørdag 17. august kl. 18.08

  Kom seg ut etter E6-ulykke

  Personen som satt i en bil som rullet på E6 ved Moss har kommet seg ut og følges opp av helsepersonell, skriver politiet på Twitter. Ulykken skjedde litt nord for Mosseporten, og har ført til redusert fremkommelighet.

 • Lørdag 17. august kl. 15.52

  – Ulv nær VM-løypene

  En person som bor bare noen hundre meter fra VM-løypene i Spydeberg har filmet ulv i området, skriver Smaalenene. Det har i dag vært publikumsløp i området, og det antas at rundt 5000 mennesker er på og rundt VM-arenaen.

 • Lørdag 17. august kl. 11.24

  Bussjåfør frikjent for sexprat

  Bussjåføren i 40-åra som var tiltalt for å ha spurt en skoleelev om hun ville ha sex er frikjent. Hendelsen skulle ha skjedd i fjor mens jenta var på vei til skolen med en skolebuss i Østfold. Fredrikstad tingrett fant det ikke bevist over enhver tvil at hendelsen hadde funnet sted, og frikjente mannen. De tror skoleeleven mest sannsynlig misforsto mannen, på grunn av støy og tiltaltes gebrokne norsk.

 • Lørdag 17. august kl. 9.14

  Trafikkulykke på FV 118

  Det har vært en trafikkulykke på FV118 Borregaardsbakken. Ifølge politiet er en bil involvert og fører er kjørt til legevakten. Trafikkdirigering på stedet.

 • Lørdag 17. august kl. 8.07

  Satt fyr på bil i Moss

  En ung mann fra Moss ble i natt pågrepet etter en bilbrann i Skredderveien. Vitner skal ha sett en person som helte væske over bilen, for så å sette fyr på den. Bilen fikk fort overtenning, og det var en stund fare for at den skulle trille mot en butikk. Gode vitneobservasjoner gjorde at politiet litt senere kunne pågripe en mann i 20-åra fra Moss, forteller politiet. Mannen nekter å ha noe med brannen å gjøre.

 • Lørdag 17. august kl. 7.05

  Innsatte på rømmen

  To innsatte rømte i går kveld fra Indre Østfold fengsel. Kameraovervåkingen viste at de hadde klatret over et gjerde. De ble ikke lenge på rømmen, skriver politiet på Twitter. En politipatrulje observerte rømlingene og kjørte de tilbake til soning. Det skal ha foregått uten dramatikk.

 • Lørdag 17. august kl. 7.02

  Evakuerte beboere i boligbygg

  Alle nødetater rykket i morges ut til brannalarm fra boligbygg med flere boenheter i Kiellands gate i Halden. Beboere ble evakuert, men brannvesenet fant ingen brann i bygården. Alarmen skal ha blitt utløst pga. et defekt lysstoffrør. Evakuerte beboere kan gå inn og finne sengen sin igjen, skiver politiet på Twitter.

 • Fredag 16. august kl. 18.34

  Se nyhetene fra Østfold