Nyheter - Østfold:

 • Lørdag 15. desember kl. 18.59

  Trafikkulykke i Moss

  To biler var involvert i en trafikkulykke på E6 ved Årvoll i nordgående retning i ettermiddag. Ingen alvorlige personskader, men passasjerene er sendt til legevakt for kontroll. Trafikken går i et felt inntil bergingsbil er på plass.

 • Lørdag 15. desember kl. 18.05

  Pipebrann i Halden

  Halden brannvesen rykker i ettermiddag ut til en pipebrann i Enningdals åsen.

 • Lørdag 15. desember kl. 17.06

  Ingen personskader

  Politiet melder at ingen personer var til stede i boligen som brant i Rakkestad i ettermiddag. Brannvesenet driver slokkingsarbeid på stedet. Det er mye røyk i området.

 • Lørdag 15. desember kl. 16.34

  Boligbrann i Rakkestad

  Nødetatene er på vei til en bolig i Ytre vei i Rakkestad. Det skal brenne i en enebolig og det kommer flammer opp fra taket, melder politiet på Twitter.

 • Lørdag 15. desember kl. 15.53

  Mistanke om fyllekjøring

  En mann i 50-årene ble i ettermiddag stoppet av politiet ved Nordbergveien i Sarpsborg. Mannen fra Borgenhaugen er anmeldt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand og for ikke å ha gyldig førerkort. Eier av bilen er også anmeldt for å ha lånt bort bilen.

 • Lørdag 15. desember kl. 14.32

  Ranet butikk i Fredrikstad

  En mann iført blå boblejakke tok seg i formiddag inn på lageret til Fredrikstad-butikken Normal. En høyttaler skal bl.a. være stjålet. Kl. 15 melder politiet at mannen er pågrepet.

 • Lørdag 15. desember kl. 11.44

  Tuteaksjon i Fredrikstad

  Det foregår nå en tuteaksjon mot bomring i Fredrikstad. Ved flere kommende bomstasjoner står aksjonister og oppfordrer de kjørende til å tute hvis de støtter aksjonen.

 • Lørdag 15. desember kl. 10.29

  Brann i kjøretøy

  Indre Østfold brann og redning skriver på Twitter at de rykker ut etter melding om brann i et kjøretøy i Mosebyvegen i Hærland.

 • Lørdag 15. desember kl. 9.09

  -Feil med forbud mot fritidsfiske

  Østfold fylkeslag av Norges jeger- og fiskerforbund mener det blir helt feil å innføre forbud mot fritidsfiske i deler av året for å redde torskebestanden i Oslofjorden. Fylkessekretær Ole-Håkon Heier mener det er viktig at folk og spesielt ungdom har fiskemuligheter i sitt nærområde. Fiskeridirektoratet har foreslått et forbud på store deler av østfoldkysten fra januar og ut april.

 • Lørdag 15. desember kl. 7.10

  Hektisk natt for politiet

  Mye folk på byen ga politiet mye å gjøre i Østfoldbyene i natt. De melder om flere arrestasjoner og en rekke bortvisninger fra sentrum av østfoldbyene. Noen har vært høylytte utagerende, mens andre har vært kranglete på utesteder. Og noen igjen er anmeldt for urinering på offentlig sted.

 • Lørdag 15. desember kl. 7.05

  Mann skadet i arbeidsulykke

  En mann ble fredag kveld kjørt til sykehuset på Kalnes. Mannen som er i 20-årene fikk armen i klem i en arbeidsulykke på en bedrift i Habornveien. Arbeidstilsynet er varslet, ifølge politiet på Twitter.

 • Fredag 14. desember kl. 18.25

  Se vår TV-sending 18.50

 • Fredag 14. desember kl. 16.23

  Petter Solberg tar rallycross-pause

 • Fredag 14. desember kl. 16.20

  Kø etter ulykke i Sarpsborg

  Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad er tre biler involvert i en kollisjon ved Hafslund hovedgård. Avisen melder om køer helt ned til Årum i Fredrikstad.

 • Fredag 14. desember kl. 15.59

  Tre nye jobber i Fredrikstadavis

  En ny lokal redaktør og to nye redaksjonelle stillinger legges til i avisa Demokraten, når Dagsavisen overtar eierskapet 1. januar. Det skriver Mediehuset Dagsavisen i en pressemelding. I tillegg skal ytterligere to stillinger flyttes fra Dagsavisens Østfoldredaksjon til Demokraten.

 • Fredag 14. desember kl. 15.35

  Kjempeglad for salgsrekord

  Barneboka «Snøsøsteren» er årets mest solgte barnebok i Norge. Julefortellingen har solgt over 200.000 kopier, er skrevet av Maja Lunde, og illustrert av Lisa Aisato fra Hvaler. Og det er stor stas at arbeidet til boka er satt pris på, sier Aisato.

 • Fredag 14. desember kl. 14.00

  EU-millioner til EpiGuard

  Fredrikstad-bedriften EpiGuard får to og en halv millioner euro i støtte til satsing på europeiske markeder. Det tilsvarer snaut 24 og en halv millioner kroner, og kommer fra europeisk markedsføringsprogram. EpiGuard lager EpiShuttle, som er en kuvøse som skal verne både pasienter og helsepersonell mot smitte av farlige sykdommer. Dette betyr at Epiguard kan gå inn i det amerikanske markedet og forberede seg på det kinesiske, ifølge EpiGuards administrerende direktør Fridtjof Heyerdahl.

 • Fredag 14. desember kl. 12.28

  Full og udregelig på Moss stasjon

  En patrulje har hentet inn en beruset mann fra jernbanestasjonen i Moss, opplyser politiet. Mannen har vært til sjenanse for både ansatte og kunder på stedet, og blir anmeldt for ordensforstyrrelse.

 • Fredag 14. desember kl. 11.55

  Ulv drept av elg

  Det var trolig en elg som drepte ulven som ble funnet død i Värmland i slutten av forrige måned. Det er konklusjonen fra Statens veterinærmedisinske anstalt, melder Sveriges Radio Värmland. Politiet etterforsket saken, men ingen ting tyder på at ulven ble drept av mennesker.

 • Fredag 14. desember kl. 10.48

  Dømt for trygdesvindel

  En 27 år gammel mann er dømt til fengsel for trygdesvindel. Da mannen møtte for tingretten i Fredrikstad tidligere denne måneden, innrømmet han at han hadde fått utbetalt 215.000 kroner i ledighetstrygd, penger han ikke hadde krav på.

 • Fredag 14. desember kl. 9.12

  Utrygg is

  Ikke gå på islagte vann, isen er ikke trygg sier Edgar Barsjø, leder i DNT Vansjøs turskøytegruppe. Islagte vann kan virke fristende, men det trengs flere dager med kaldt vær og minusgrader før isen er trygg, sier Barsjø.

 • Fredag 14. desember kl. 7.47

  «Snøsøsteren» årets mest solgte

  Det er allerede klart at Lisa Aisato og Maja Lundes julebok «Snøsøsteren» blir årets mest solgte bok. Det melder VG. «Snøsøsteren» illustrert av Aisato på Hvaler ble raskt utsolgt da den kom i butikkene i oktober. Boken fikk terningkast 6 i både VG og Dagbladet. Nå er det totalt trykket 250.000 bøker. «Snøsøsteren» kommer også som radioteater på NRK i jula.

 • Fredag 14. desember kl. 7.47

  «Snøsøsteren» årets mest solgt

  Det er allerede klart at Lisa Aisato og Maja Lundes julebok «Snøsøsteren» blir årets mest solgte bok. Det melder VG. «Snøsøsteren» illustrert av Aisato på Hvaler ble raskt utsolgt da den kom i butikkene i oktober. Boken fikk terningkast 6 i både VG og Dagbladet. Nå er det totalt trykket 250.000 bøker. «Snøsøsteren» kommer også som radioteater på NRK i jula.

 • Fredag 14. desember kl. 6.51

  Dømt for forsikringssvindel

  En 46 år gammel mann er dømt til 30 timers samfunnsstraff, etter at Fredrikstad tingrett fant ham skyldig i forsikringsbedrageri. Mannen krevde erstatning for en TV som hadde falt i gulvet, men bildene som skulle dokumentere skaden var hentet fra internett. Mannens forsikringsselskap valgte å undersøke saken nøye, fordi mannen for to år siden fikk erstatning for en lignende skade.

 • Torsdag 13. desember kl. 22.53

  Se vår tv-sending!

  Med programleder Lotte Olsen Jessa

 • Torsdag 13. desember kl. 19.45

  Sarpsborg 08 ligger under til pause

  I Belgia leder Genk 2-0 over Sarpsborg 08 til pause.

 • Torsdag 13. desember kl. 19.30

  20.55: Se Østfold-nyhetene

 • Torsdag 13. desember kl. 18.41

  Se Østfold-nyhetene

 • Torsdag 13. desember kl. 18.34

  Ingen endringer fra sist kamp

  Sarpsborg 08 starter med de samme 11 spillerne i kveldens Europaliga-kamp mot Genk som startet mot Besiktas sist kamp. Det betyr at laget er: Vasyutin, Thomassen, Tamm, Horn, Tveita, Heintz, Zachariassen, Lund-Nielsen, Halvorsen, Mortensen og Muhammed.

 • Torsdag 13. desember kl. 18.24

  Omkom i arbeidsulykke

  En mann i 30-årene er bekreftet omkommet etter å ha blitt påkjørt av en dumper i Strömstad. Sveriges Radio skriver at ulykken skjedde rett før klokken 12.30 i ettermiddag.

 • Torsdag 13. desember kl. 17.18

  Veien ryddet etter ulykke

  Bilene som skapte trafikkproblemer etter ulykken på Sandesundbrua er fjernet, opplyser politiet. Det er fortsatt noe kø på E6 sørover gjennom Sarpsborg.

 • Torsdag 13. desember kl. 16.57

  Kø etter E6-ulykke

  En person er fraktet til legevakt etter et rafikkuhell på Sandesundbrua i retning syd. Ifølge politiet var to biler involvert. Det er mulig å passere, men det blir kø.

 • Torsdag 13. desember kl. 16.22

  Arbeidsulykke i Moss

  En ansatt er skadet i en arbeidsulykke på det nye Europrisbygget på Vanem, melder Moss Avis. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med en reolmontering og det er snakk om en klemulykke.

 • Torsdag 13. desember kl. 14.57

  Fortsetter på Rygge

  Planene om å etablere verksted for vedlikehold av jagerfly på Rygge, ligger fast selv om AIM nå er kjøpt opp. Det sier Administrerende Direktør i Kongsberg Defence & Aeropsace, Eirik Lie.

 • Torsdag 13. desember kl. 14.39

  Bombemann må sitte i varetekt

  Mannen som er siktet for drapsforsøk etter å ha sendt en bombe i posten til politiet i Ski blir sittende i varetekt. Borgarting lagmannsrett avviste i dag klagen fra den siktede.

 • Torsdag 13. desember kl. 11.49

  Yr meldte -80 i Rakkestad

  I morgentimene tirsdag ble Rakkestad rangert av yr.no som den desidert kaldeste kommunen i landet med ekstreme -80, 0 grader, skriver Rakkestad Avis. Rakkestad toppet tabellen med god margin foran Kautokeino i Finnmark som "bare" hadde -27,0 grader. Den riktige temperaturen i Rakkestad denne morgenen var -8,0 grader.

 • Torsdag 13. desember kl. 11.08

  Vogntogtrøbbel ved Ørje

  Det er redusert framkommelighet på fylkesvei 21 ved Ørje, på grunn av et vogntog med stans.

 • Torsdag 13. desember kl. 10.16

  Må utsette sykkelvei

  Fredrikstad får trolig lov til å utsette en planlagt utbygging av gang- og sykkelvei langs Lisleby Allé til neste år. Kommunen fikk 15 millioner kroner til prosjektet i 2017, men har ikke fått gjennomført det. Pengene kom som en del av belønningsmidlene fra Samferdselsdepartementet.

 • Torsdag 13. desember kl. 7.12

  Nedgang i sykefraværet

  Sykefraværet i Østfold går ned. I 3. kvartal har sykefraværet gått ned med 2,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra NAV. Sykefraværet i Østfold er nå på 6 prosent og den største årsaken til sykefraværet er muskel- og skjelettlidelser.

 • Torsdag 13. desember kl. 6.38

  Kunstisbane med tak

  Nå blir det trolig tak over Båstad kunstisbane. I går kveld vedtok kommunestyret i Trøgstad å gi kommunal garanti dersom også fylkeskommunen bidrar med penger.