Nyheter - Østfold:

 • I dag kl. 5.12

  Ranet bensinstasjon i Sarpsborg

  En Shell-stasjon i Sarpsborg ble i natt ranet for et ukjent pengebeløp. Politiet har pågrepet en tenåring for ranet. Det var den ansatte selv som kontaktet politiet like over klokken 01 i natt. Den pågrepne skal ifølge politiet ha truet til seg et ukjent pengebeløp med en softgun. Den ansatte er ikke skadet.

 • Mandag 21. oktober kl. 22.48

  Se kveldsnytt fra Østfold

 • Mandag 21. oktober kl. 22.44

  Viken Venstre støtter ikke lederen:

 • Mandag 21. oktober kl. 22.10

  Tekniske problemer i NRK

  NRK er mandag kveld rammet av tekniske problemer med noen av sine systemer. Det kan være problemer med å høre podcaster samt bruke nett-TV og nett-radio. TV- og radioprogrammene går som vanlig. Også Tekst-TV er rammet og oppdaterer seg ikke.

 • Mandag 21. oktober kl. 21.51

  Vigilo-trøbbel i Fredrikstad

  Fredrikstad kommune har mandag opplevd feil med meldingstjenesten Vigilo, skriver VG. En meldingsutveksling om et barns fravær ble delt med flere enn barnets foresatte. Bergen kommune har også opplevd lignende problemer med appen, og har stengt den.

 • Mandag 21. oktober kl. 21.20

  Tollere får bruke pepperspray

  Det er nå innført hjemmel i våpenforskriften som åpner for at tolltjenestepersonell kan være utstyrt med pepperspray til bruk i nødverge, melder NTB. Tollere fikk bære pepperspray under et prøveprosjekt i 2016 og 2017, og opplevde det som en trygghet.

 • Mandag 21. oktober kl. 20.42

  Se 20.55-nyhetene

 • Mandag 21. oktober kl. 20.04

  Vil forby plastbestikk

  I et nytt lovforslag foreslår Miljødirektoratet et nasjonalt forbud mot sugerør, bestikk, tallerkener og bomullspinner av plast, samt diverse emballasje og drikkebegre laget av isopor. Forslaget oppfyller kravene i EUs direktiv om plastprodukter.

 • Mandag 21. oktober kl. 19.54

  Velger doula-hjelp under fødsel:

 • Mandag 21. oktober kl. 18.41

  Se 18.50-nyhetene

 • Mandag 21. oktober kl. 17.11

  Politiet advarer:

 • Mandag 21. oktober kl. 16.41

  Tre finalister er klare

  Vera Danielsen, friluftsmann og forfatter Svein Syversen og musiker og artist Ingrid Bjørnov er de tre finalistene som kjemper om årets Østfoldpris, melder Østfold fylkeskommune. Hele 46 kandidater ble foreslått til prisen.

 • Mandag 21. oktober kl. 15.50

  Trafikkontroll i Moss

  UP har avholdt trafikkontroll på Fjordveien i Moss med fokus på mobilbruk. 10 ble stanset og tilbudt forenklet forelegg, mens en blir anmeldt da vedkommende ikke ville vedta forelegg.

 • Mandag 21. oktober kl. 15.21

  Fylkeslag i Venstre vraker Grande

  Fylkeslaget i landets største fylke, Viken Venstre, vraker leder Trine Skei Grande og heie partiledelsen i sin innstilling til valgkomiteen. Også Bergen Venstre vil kvitte seg med partiledelsen, og foreslår Sveinung Rotevatn som ny leder.

 • Mandag 21. oktober kl. 14.29

  Veikro på Svinesund konkurs

  Svinesund Terrassen as, som drev veikroa ved den gamle Svinesundbrua, er konkurs. Etter sju måneders drift har selskapet opparbeidet seg en gjeld på drøyt 1,3 millioner kroner, mens verdiene kun var 200 000 kroner, går det fram av kjennelsen fra Halden tingrett.

 • Mandag 21. oktober kl. 14.00

  Flere butikker i Østfold rammet

  9 Vita-butikker i Østfold er rammet av konkursen i Cosmetic group. Selskapet med til sammen 1000 ansatte i Norge oppgir økt konkurranse fra lavpriskjeder og netthandel som årsaken til selskapets problemer.

 • Mandag 21. oktober kl. 13.33

  Vil forby utførsel av fisk

  Tidligere fiskeriminister Helga Pedersen ønsker å forby utførsel av fisk for turister. I 2009 sa hun som statsråd at turistfiske var framtida. Nå er Pedersen leder av Fjordfiskenemnda, og mener turistfiske har gått over styr, skriver Fiskeribladet.

 • Mandag 21. oktober kl. 9.44

  Elg på E6

  Det er observert elg innenfor viltgjerdet på E6 mellom kryss 11 Jonstenkrysset og kryss 12 Halmstadkrysset mellom Råde og Rygge. Veitrafikksentralen oppfordrer alle trafikanter om å være oppmerksomme og kjøre forsiktig. Politiet er varslet.

 • Mandag 21. oktober kl. 7.59

  Trafikkulykke på Kråkerøy

  Politiet melder om trafikkulykke på Kråkerøy i Fredrikstad, FV108. To personbiler og en lastebil er involvert. En person fastklemt som frigjøres øyeblikkelig. Store trafikale problemer. Veien stengt i begge retninger.

 • Mandag 21. oktober kl. 6.26

  Innbrudd i Moss

  Tre menn skal ha brutt seg inn i en tom leilighet i Moss i natt ved å knuse et vindu. De tre ble observert av naboer. Åstedet er undersøkt og sikret.

 • Mandag 21. oktober kl. 6.19

  Slåssing på Hvaler

  Politi og ambulanse rykket ut til et hyttefelt på Skjærhalden på Hvaler i natt etter melding om slåssing. På stedet fant politiet en mann i 20-årene og en mann i 50-årene. Begge beruset. De innrømmet å ha kranglet, dyttet og slått hverandre og påført hverandre kutt i leppa.

 • Søndag 20. oktober kl. 21.56

  Sarpsborg sikret ett viktig poeng

  Kampen mellom Sarpsborg 08 og Brann endte 1-1. Kyle Lafferty sikret poengdeling for sarpingene med sin scoring ett minutt før fulltid. Nå ligger Sarpsborg over nedrykksstreken på 13. plass.

 • Søndag 20. oktober kl. 21.43

  Østfold på 14. plass

  Så langt i årets TV-aksjon er det samlet inn 4.288.401 kroner i Østfold. Det er 14 kroner og 41 øre per innbygger. Landsgjennomsnittet er 16 kroner og 88 øre. Dermed havner Østfold på en foreløpig 14. plass i årets innsamlingsaksjon.

 • Søndag 20. oktober kl. 20.46

  Sarpsborg i trøbbel

  Sarpsborg 08 spiller i kveld på hjemmebane mot Brann. Sarpingene ligger på nedrykksplass på eliteserietabellen og bør sikre seg poeng i kveld. Men til pause ser det mørkt ut, stillingen er 0-1.

 • Søndag 20. oktober kl. 20.41

  Mistet førerkortet

  En bil har kjørt av Vardeveien i Fredrikstad. Ifølge politiet skal uhellet ha skjedd fordi to brødre tullet med hverandre i bilen. Sjåføreren, som har hatt førerkort i halvannen måned, fikk førerkortet beslaglagt. Ingen ble skadet i ulykken.

 • Søndag 20. oktober kl. 19.34

  HTH gikk på et stortap

  ØIF Arendal knuste Halden Topphåndball 32-22 på hjemmebane. Trym Bilov-Olsen ber kåret til Haldens beste spiller. HTH ligger på niendeplass på tabellen.

 • Søndag 20. oktober kl. 18.44

  Ingen skadet i bilbrann

  Ingen ble skadet i bilbrannen i Mysen, melder politiet. Bilen som brant var i dårlig teknisk stand og politiet oppretter en sak.

 • Søndag 20. oktober kl. 18.42

  Halden Topphåndball tre mål bak

  Halden Topphåndball spiller borte mot ØIF Arendal Elite i eliteserien i håndball. Til pause ligger haldenserne tre mål bak. Stillingen er 14-11.

 • Søndag 20. oktober kl. 18.36

  Europacupen over for FBK

  Fredrikstad Ballklubb tapte i Kongstenhallen mot franske Besancon. Kampen endte 29-31. Sammenlagt vant Besancon kvalifiseringsrunden 60-56, og europacupen er dermed over for FBK-jentene.

 • Søndag 20. oktober kl. 18.00

  Bilbrann i Eidsberg

  Nødetatene har rykket ut til en bilbrann ved Småbruveien i Mysen. Ifølge politiet skal det være full fyr i en personbil.

 • Søndag 20. oktober kl. 17.40

  FBK henger med i europaoppgjør

  Fredrikstad Ballklubb har tatt imot franske Besancon til europacupkamp i Kongstenhallen. Lagene kjemper om mulighet til å spille tredjerunde i Europa-cupen. Besancon vant første kamp med to mål. Til pause er stillingen 12-14.

 • Søndag 20. oktober kl. 17.36

  Anmeldte kvinne som kjørte vinglete

  Politiet har stanset en kvinne i 40-årene etter melding om at hun skal ha kjørt ned et skilt med bil. Kivnnen ble sjekket ut av ambulansepersonell, som ikke fant noen skade eller sykdom. Kvinnen var heller ikke ruset men har blitt anmeldt for uaktsomhet.

 • Søndag 20. oktober kl. 17.23

  Bil kjørte inn i vegg

  En bil har kjørt inn i en vegg ved Farmanns gate i Fredrikstad. Nødetatene er på stedet.

 • Søndag 20. oktober kl. 16.30

  Stjernen tapte i nord

  Stjernen gikk på en smell borte mot Narvik i eliteserien i ishockey. Kampen endte 3-1 i favør nordlendingene. Braden Christoffer scoret Stjernens eneste mål i førsteperiode. Fredrikstadlaget ligger nå på 8. plass på tabellen.

 • Søndag 20. oktober kl. 16.17

  19-åring siktet for voldtekt

  En 19 år gammel mann er siktet for å ha voldtatt en kvinne i 20-årene i Indre Østfold natt til lørdag. Kvinnen er undersøkt på overgrepsmottaket. Mannen ble løslatt etter avhør, men siktelsen opprettholdes, sier Marthe Gaarder politiadvokat i Øst politidistrikt. Flere vitner er avhørt og det er gjort kriminaltekniske undersøkelser i løpet av helgen.

 • Søndag 20. oktober kl. 13.52

  Høyere fartsgrense på deler av E18

  To strekninger på E18 i Marker får høyere fartsgrense. En strekning på 0,6 km blir skilta opp fra 70 km/t til 90 km/t, mens en annen strekning på 1,5 km blir skilta opp fra 70 km/t til 80 km/t, ifølge Håvard Jensen gruppeleder for Fremskrittsparitet på fylkestinget.

 • Søndag 20. oktober kl. 9.49

  Solberg vant i USA

  Rallyfører Oliver Solberg (18) vant i helgen den siste runden i det amerikanske mesterskapet i utklassingsstil. Totalt sikret Solberg seg tredjeplassen i det amerikanske rallymesterskapet. – Hele debutsesongen min har vært uvirkelig bra. Ingen hadde sett for seg at det skulle bli så gode resultater, sier Oliver Solberg.

 • Søndag 20. oktober kl. 9.22

  Kranglete utelivsgjester

  Både i Sarpsborg og Fredrikstad måtte politiet stanse bråk og bortvise folk natt til søndag. I Sarpsborg ble to menn pågrepet fordi de ikke ville oppgi ID i forbindelse med bortvisning fra senturm og fordi de de forulempet politiet.

 • Søndag 20. oktober kl. 9.17

  Stanset beruset bilfører

  En politipatrulje stanset en bil med beruset fører, en mann i 70-årene, lørdag kveld. Bilen hadde sprengt det ene dekket da politiet fikk stanset bilen.

 • Søndag 20. oktober kl. 9.13

  Ranet i Fredrikstad

  En mann i 20-årene tok kontakt med politiet i Fredrikstad natt til søndag og sa han hadde blitt fraranet et gullarmbånd og en klokke. Fire yngre menn som han pekte ut, ble ransaket men blir trolig ikke pågrepet siden politiet er usikre på hendelsesforløpet.