Nyheter - Østfold:

 • I dag kl. 8.51

  Ingen alvorlige hendelser på Idyll-festivalen

  Det var ingen alvorlige hendelser på Idyll-festivalen utover kvelden og natten. Det forteller operasjonsleder i Øst politidistrikt, Joakim Ormaasen. Men fredag kveld ble en mann i 20-årene innbragt i arresten for urinering på offentlig sted. Ifølge Ormaasen stakk mannen fra politiet. – Han ble forsøkt bortvist fra idyllfestivalen resten av helgen. Han etterkom ikke pålegget og ble innbrakt til arrest og anmeldt. En kvinne som var overstadig beruset ble tatt med i arrest for å sove av seg rusen. I tillegg skal en mann i 20-årene ha slåss. – Han ble innbrakt av politiet og anmeldt for ordensforstyrrelse, sier Ormaasen.

 • I dag kl. 8.44

  Flere oppdrag for politiet i natt

  Politiet har rykket ut på flere hendelser med ordensforstyrrelser og overstadig beruselse i natt. – Politiet har hatt nok å gjøre opp mot berusede personer og slagsmål, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Joakim Ormaasen. Han har råd til folk som skal ut og hygge seg lørdag. – Man må hygge seg, ta vare på hverandre og passe på inntaket så man klarer å gjennomføre kvelden på en god måte.

 • Fredag 21. juni kl. 18.40

  Stenger Kongstenbadet

  Innendørsbadet på Kongsten blir stengt fra 24. juni til 3. september, skriver Fredriksstad Blad. Beslutningen om å stenge ble vedtatt i Fredrikstad bystyret 13. juni. Badet blir stengt som følge av at kommunen må spare penger, skriver avisen.

 • Fredag 21. juni kl. 17.42

  Brann i rekkehus i Indre Østfold

  Det brenner i et rekkehus i Askim i Indre Østfold. Nødetater er på vei til stedet. – Det vil alltid være fare for spredning i et rekkehus, men det er lite vi kan si om akkurat det nå, sier vaktleder Leif Løiland i Øst 110-sentralen. Han kan ikke bekrefte eller avkrefte om personer eller beboere er skadet. – Vi har flere biler på vei etter melding om bekreftet brann på fasaden av bygget, sier han.

 • Fredag 21. juni kl. 17.42

  Kontroll på rekkehusbrann i Askim

  Brannvesenet i Askim har kontroll på boligbrannen i et rekkehus. Brannen ble meldt like før klokken 17:45. – Det er naboer som ved hjelp av vannslange slukket brannen. Det brant i fasaden på bygget, sier vaktleder Leif Høyland i Øst 110-sentralen. Boligområdet ligger utenfor Askim sentrum omringet av en flere rekkehus. – Det er stille og rolig der nå. Vi er på stedet for å sjekke at brannen ikke blusser opp igjen, sier Høyand til NRK. Han har ikke oversikt over antallet evakuerte og eventuelt når naboene kan gå inn i sine leiligheter igjen.

 • Fredag 21. juni kl. 16.18

  Brann i enebolig i Moss

  Politiet har fått melding om brann i en enebolig i Moss. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Fredag 21. juni kl. 16.18

  Slukket brann i enebolig i Moss

  Nødetatene rykket ut til Fuglevik i Rygge etter melding om brann i en enebolig. Klokken 16:28 opplyser politiet at brannen er slukket.

 • Fredag 21. juni kl. 12.23

  Ung syklist til sykehus

  En gutt i tenårene er fraktet til sykehuset på Kalnes for videre undersøkelser etter at han ble påkjørt mens han syklet. Ulykken skjedde ved Tune kirke i Sarpsborg. Gutten er lettere skadet, har politiet opplyst på X/Twitter. Politiet regner med at veien om kort tid er åpen for normal trafikk igjen. Under arbeidet på stedet har trafikken blitt dirigert forbi.

 • Fredag 21. juni kl. 12.09

  Sanner blir vår nye statsforvalter

  Avtroppende stortingsrepresentant Jan Tore Sanner (H) blir ny statsforvalter i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus. Sanner avslutter dermed en lang politisk karriere, der han blant annet har vært finansminister og hatt flere andre statsrådsposter i Erna Solbergs regjering. Sanner opplyste i mai at han ikke ønsket gjenvalg til Stortinget, etter over 30 år som folkevalgt. Nå blir han statsforvalter de neste seks årene.

 • Fredag 21. juni kl. 11.20

  Trafikkulykke ved Tune kirke, Sarpsborg

  Nødetatene rykker ut til melding om påkjørt syklist ved Tune kirke. Syklisten skal være lettere skadet. Politiet melder om noe trafikale utfordringer. Trafikken dirigeres manuelt i ett felt forbi ulykkesstedet.

 • Fredag 21. juni kl. 9.53

  Vil rotenonbehandle tjern i Moss

  For å fjerne den uønskede fiskearten rødgjellet solabbor har Statsforvalterne i Oslo og Viken søkt om å rotenonbehandle fire tjern i Lier, Asker og Moss. I Moss er det Molbekktjern de har søkt om å behandle med rotenon. Ved å kjemisk behandle tjernene håper de å utrydde arten og unngå at den sprer seg til andre innsjøer. Solabbor er en fremmed art i europeisk sammenheng. Den kommer fra Nord-Amerika og kan gjøre stor skade på annet naturmangfold. Den beiter ned virvelløse dyr og endrer økosystemet der den kommer, sier seksjonssjef Karsten Butenschøn til NRK.

 • Fredag 21. juni kl. 5.32

  NOAH: Staten må ordne rådyr-droner

  Staten bør finansiere droneovervåking av åkre, slik at ikke rådyrkalver og andre dyr drepes av slåmaskiner. Det krever dyrevernorganisasjonen NOAH. Statsråder har støttet frivillige som har stilt opp for å sjekke åkre med drone før slåtten. Nå er det på tide at staten lar handling følge ord, sier NOAHs leder Siri Martinsen.

 • Fredag 21. juni kl. 5.32

  GPS-merka rådyrkalver overlever

  Rådyrkalver finner tilbake til mora etter at de har blitt flyttet ut av enger, for å hindre at de blir drept av slåmaskin. Det er erfaringen etter at 20 rådyrkalver i Indre Østfold i sommer er blitt GPS- merket. Bønder og frivillige har i flere år brukt drone for å finne kalver i enger som skal slås og båret dem ut. Med GPS-merking får de nå kunnskap om hva som skjer med de små etterpå. Overlevelsen er god, sier professor Andreas Zedrosser ved universitet i Sørøst-Norge

 • Torsdag 20. juni kl. 17.22

  Toetasjes tog ikke med i NTP

  MDG fremmet forslag om tog med to etasjer inn i nasjonal transportplan. Forslaget ble stemt ned. Kun MDG og Venstre stemte for forslaget. – Det er skuffende at pengene regjeringen har satt av til innkjøp av tog i NTP ikke er øremerket til toetasjes tog, sier Arild Hermstad partileder i MDG.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.48

  Beholder riksvei 19 i nasjonal transportplan

  Stortinget vedtok i dag nasjonal transportplan for perioden 2025 til 2036. Forslaget om dobbeltspor fra Råde til Fredrikstad blir beholdt i NTP. Det samme blir riksvei 19 som går gjennom Moss. Det var Sosialistisk Venstreparti som tok riksvei 19 inn i forhandlingene med regjeringen om NTP. – Det er helt supert. Det er det vi har jobbet for og det er viktig, sier stortingsrepresentant Freddy André Øvstegård (SV).

 • Torsdag 20. juni kl. 15.57

  Brann i et uthus i Fredrikstad

  Nødetatene har rykket ut til en brann i Fredrikstad. Det brenner i et uthus ved sentrum, opplyser politiet. Klokken 16:06 melder politiet at brannen er slukket. To beboere har fått i seg røyk og blir sjekket av helsevesenet.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.52

  Overtent fritidsbåt i Moss

  Brannvesenet er i gang med å slukke brannen om bord i en fritidsbåt ved Bevøya, nord for Jeløy i Moss. Ifølge Hovedredningssentralen har det tatt fyr om bord i en 29 fots seilbåt. Én person var om bord, men har kommet seg over i en jolle. Politiets operasjonsleder Finn Håvard Aas sier vedkommende sjekkes for mulige røykskader. Båten er fullstendig overtent.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.52

  Overtent fritidsbåt

  Nødetatene er på vei ut for å slukke brann om bord i en fritidsbåt ved Bevøya, nord for Jeløy. Ifølge Hovedredningssentralen er det ombord i en 29 fots seilbåt det har tatt fyr. En person var ombord, men har kommet seg ombord i en jolle. Brannbåter og redningsskøyter er på vei.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.22

  Legger ned Prestebakke skole i Halden

  Prestebakke skole på Kornsjø legges ned. Det har kommunestyret i Halden vedtatt, skriver Halden Arbeiderblad. Fra og med neste skoleår skal elever fra Kornsjø gå på Kongeveien skole i Idd. Kritikerne av forslaget har blant annet sagt at elever fra Kornsjø må sitte drøyt to timer på skolebussen hver dag. Før mars neste år skal resten av barneskolene i kommunen også vurderes.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.22

  Halden: Legger ned Kornsjø-skole

  Prestebakke skole på Kornsjø legges ned. Det har kommunestyret i Halden vedtatt, skriver Halden Arbeiderblad. Fra og med neste skoleår skal elever fra Kornsjø gå på Kongeveien skole i Idd. Kritikerne av forslaget har blant annet sagt elever fra Kornsjø må sitte drøyt to timer på skolebussen hver dag. Før mars neste år skal resten av barneskolene i kommunen også vurderes.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.21

  Rykker ut til brann i Fredrikstad

  Brannvesenet har rykket ut til en brann i Fredrikstad sentrum. Skadeomfanget er forløpig ukjent.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.21

  Kjøkkenbrann slukket i Fredrikstad

  Brannen som for få minutter siden ble meldt i Brochs gate i Fredrikstad er slukket. Det melder nødetatene på Twitter/X.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.16

  Hvalers ordfører om fergeproblemer: – Rydd opp med én gang!

  Hvalers ordfører Mona Vauger er kraftig opprørt over problemene med fergetrafikken i øykommunen. Senest i går kveld ble fergesambandet innstilt på grunn av tekniske problemer. – Det får store konsekvenser for skolebarn som skal til og fra, for næringslivet, for fastboende og for beredskapen. Slik kan vi ikke ha det. Dette må Norled rydde opp i med én gang, sa Vauger til NRK i formiddag. Norled varslet senere i formiddag at fergen ble satt i drift igjen klokken 11:10.

 • Torsdag 20. juni kl. 9.56

  Ustabilt fergetilbud på Hvaler

  Tekniske problemer gjør at Hvalerfolket har stått uten et fergetilbud siden i går kveld. Sambandet er innstilt inntil videre grunnet tekniske problemer, skrev Norled på sine nettsider i går.

 • Torsdag 20. juni kl. 7.42

  Høyrefeltstengt Moss, Patterødkrysset

  Høyre felt ved E6 etter [14] Patterødkrysset i Moss er stengt i retning Oslo. Grunnet berging av buss.

 • Torsdag 20. juni kl. 7.28

  Trafikkulykke på Årum

  Tre biler er involvert en trafikkulykke på riksvei 22 ved Årum. Nødetatene på stedet. Det skal være mindre personskade, ifølge politiet.

 • Torsdag 20. juni kl. 7.28

  Kø på Årum retning Fredrikstad

  Tre biler er involvert en trafikkulykke på riksvei 22 ved Årum. Politet er nå ferdig på stedet, og melder om en mindre kollisjon. Ingen personskade. 08.14 er det kø på strekningen.

 • Torsdag 20. juni kl. 5.21

  Brannutrykning til enebolig i Indre

  Nødetatene rykket tidlig i morges ut til melding om brann i en enebolig i Heiås i Indre Østfold. Det viste seg at det var gnister fra en strømledning inn til huset, og at det ikke har vært brann. Beboere i huset hadde evakuert seg selv. Årsak følges opp videre av leverandør av strømnettet, skriver politiet på X.

 • Onsdag 19. juni kl. 17.09

  Kutter i busstilbud: – Det er bare tragisk

  Fylkestinget har vedtatt at de skal spare flere titalls millioner kroner på kollektivtrafikken i Østfold. Flere bussruter vil bli fjernet. Det kan føre til at bussene ikke lenger vil gå i helgene eller etter klokken 18 på hverdager. – Det er bare tragisk. Vi må se hvor stor effekten blir på de forskjellige busselskapene, men det er ingenting som tilsier noe annet enn at dette vil bli merket, sier Finn Arne Solberg i Norsk Jernbaneforbund.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.26

  Personbil og lastebil i trafikkulykke

  Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke mellom en personbil og en lastebil på riksvei 22 på Begby i Fredrikstad. Det er store materielle skader, men det er ikke meldt om personskader, melder politiet på X. Det er trafikale problemer på stedet.

 • Onsdag 19. juni kl. 11.16

  Trafikkulykke på RV22, Begby

  Nødetatene er på vei til trafikkulykke mellom personbil og lastebil. Det er ikke personskade men det er meldt om materielle skader og trafikale problemet på strekningen.

 • Onsdag 19. juni kl. 9.24

  Røykutvikling i bygg i Halden

  Brannvesenet i Halden har rykket ut på røykutvikling fra bygg i Iddefjordsveien. Det er ikke brann og det er full kontroll, melder Øst 110-sentralen.

 • Onsdag 19. juni kl. 6.10

  Mener busskutt ikke gir mening

  Det henger ikke på greip at politikerne vil ha flere til å ta bussen, mens de på samme tid kutter i tilbudet. Det mener regionleder i Yrkestrafikkforbundet, YTF i Østfold Espen Hult. Østfold fylkeskommune skal kutte i kollektivtilbudet med 17 millioner kroner i år og 54 neste år. Hult frykter for sjåførenes arbeidsplasser og at mange passasjerer blir stående uten et transporttilbud. – Vi frykter at hvis disse kuttene gjennomføres fullt ut, at vi vil møte oppsigelser og reduserte stillingsprosenter. Det blir en veldig annerledes og negativ arbeidsdag for vår del.

 • Onsdag 19. juni kl. 5.23

  Kjørte av veien og inn i et tre

  En personbil har i natt kjørt av veien og unn i tre på Evenrødveien i Fredrikstad. Sjåføren skal ha styrt unna et rådyr i veien. Personen er ikke skadet, men det er materielle skader på bilen, opplyser politiet, som har avsluttet på stedet.

 • Tirsdag 18. juni kl. 20.42

  Voldshendelse på matvarebutikk i Moss

  Politiet har pågrepet en kvinne for å ha utøvd vold mot ansatte på en matvarebutikk i Moss. Kunden skal ikke ha ønsket å forlate stedet. – Hun hadde blant annet slått til en ansatt i ansiktet med flat hånd, samt spyttet på en ansatt, sier Atle Vesttorp i Øst politidistrikt. Kvinnen i 30-årene er pågrepet og kjørt til arrest. Hun er anmeldt for forholdene.

 • Tirsdag 18. juni kl. 17.27

  Omfattende kutt i Moss kommune

  Et flertall i kommunestyret i Moss har tirsdag vedtatt en rekke kutt i tjenester, skriver lokalavisen Moss Avis. Melløs sykehjem blir lagt ned. De reduserer også åpningstider i SFO og barnehage, skriver avisen. Tidligere i mai foreslo kommunedirektør Hans Reidar Ness kuttforslag på i overkant av 50 millioner kroner. Flere av disse forslagene ble vedtatt tirsdag, skriver avisen.

 • Tirsdag 18. juni kl. 16.41

  Tre mossinger til OL i Paris

  Golfer Kristoffer Evensen Ventura, roer Erik Ándre Solbakken og skytter Erik Watndal er tatt ut til OL i Paris. Det skriver Moss Avis. De tre mossingene er blant 16 utøvere som i dag ble tatt ut til de olympiske leker. OL i Paris starter 26. juli og varer til 11. august.

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.53

  Mye lyn i ettermiddag

  Det er sendt ut gult farevarsel om mye lyn for deler av Østlandet. Tirsdag ettermiddag til sent på kvelden er det fare for mye lyn og torden i forbindelse med regnbygene. Det vil være store lokale forskjeller i intensitet og noen steder vil ikke få tordenvær

 • Tirsdag 18. juni kl. 11.34

  Møte for fylkestinget denne uken

  19. og 20. juni skal fylkestinget i Østfold møtes. Flere saker skal behandles blant annet: Kollektivtilbudet, skoleruter og fremtidige arealer for Fredrik II Videregående skole.

 • Tirsdag 18. juni kl. 10.11

  Ikke varetekt for brann-siktede

  Politiet kommer ikke be om varetektsfengsling av de to som ble pågrepet etter brannen i Halden natt til mandag. De er sluppet fri, men er fortsatt siktet for å ha tent på et boligbygg i Niels Stubs gate i Halden sentrum. Det sier politiadvokat Torgeir Lutro. Den ene av de to har ikke ønsket å forklare seg for politiet.