Nyheter - Østfold:

 • I dag kl. 8.10

  Trafikkulykke i Fredrikstad

  Fredrikstad Brannvesen er på vei til trafikkulykke på Vikaneveien ved Rødåsen på Gressvik.

 • I dag kl. 7.54

  100 ulovlige strandlinje-sperringer

  Oslo kommunens prosjekt for åpen strandsone har avdekket 100 ulovligheter som sperrer strandlinjen. Kommunen krever nå at badehus, brygger og gjerder, som sperrer Oslos strandlinje skal fjernes, skriver Aftenposten.

 • I dag kl. 7.48

  Henlegger dyremishandlingssaker

  Politiet henlegger over halvparten av alle saker om brudd på dyrevelferdsloven. Hvert år får politiet inn rundt 400 anmeldelser om dyremishandling; vanskjøtsel og mislighold, viser tall fra Riksadvokaten.

 • I dag kl. 5.51

  Samtykker til varetektsfengsling

  En mann i 40-årene samtykker til varetektsfengsling etter å ha blitt siktet for drap på en mann i 30-årene, funnet i en bil i Nittedal torsdag. Siktede har ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, skriver VG.

 • I dag kl. 5.41

  Truet med skarp gjenstand

  En taxisjåfør ble natt til fredag truet av fire unge menn men en skarp gjenstand ved Haugenstua i Oslo. Politiet klarte ikke å finne de mistenkte og saken etterforskes. Taxisjåføren ble ikke skadet.

 • I dag kl. 5.15

  Sykehusansatte koronasmittet

  Fem medarbeidere ved to seksjoner i psykisk helsevern på Sykehuset Østfold Kalnes, har testet positivt på covid-19. Sykehuset er i gang med smittesporing for å unngå ytterligere spredning, og vil teste alle medarbeidere i de aktuelle seksjonene.

 • Torsdag 28. mai kl. 23.09

  Avsluttet politiaksjon på OSL

  Politiaksjonen som ble satt i gang på Oslo lufthavn etter melding om en person med våpen er avsluttet. – Normal trafikk til og fra Gardemoen vil gjenopptas, melder politiet. Politiet mistenker at nødmeldingen var falsk og melderen er pågrepet.

 • Torsdag 28. mai kl. 22.49

  Politiaksjon på Oslo lufthavn

  Væpnet politi rykket torsdag kveld ut til Oslo lufthavn på Gardermoen, etter melding om at en person var observert med et våpen. Operasjonsleder Terje Marstad i politiet sier til NRK at de så langt ikke har funnet noen person med våpen på flyplassen.

 • Torsdag 28. mai kl. 22.48

  Se TV-sendingen 22.56

 • Torsdag 28. mai kl. 21.37

  Røykutvikling fra leilighetsbygg

  Nødetatene har rykket ut etter røykutvikling fra et treetasjes leilighetsbygg i Tollbugata i Drammen, meldes det på Twitter.

 • Torsdag 28. mai kl. 21.16

  Ikke kontrollert på fire år

  Klatreparken i Nordre Follo kommune hvor en gutt ble alvorlig skadet onsdag kveld har ikke blitt kontrollert siden 2016. Det skriver Østlandets Blad. Eiendomssjef i kommunen sier at det helt klart er en glipp og beklager. Klatreparken fjernes fredag.

 • Torsdag 28. mai kl. 19.36

  Tatt to ganger av politiet

  En mann i 20-åra fra Fredrikstad ble kl.18 stanset og anmeldt for gjentatt kjøring uten gyldig førerkort. Han fikk bruksforbud på bilen, men ble stanset et kvarter senere, nå med bilen uten skilter. Dermed ble han anmeldt igjen, og bilen beslaglagt.

 • Torsdag 28. mai kl. 18.41

  Tre mistet førerkortet

  Tre førere mistet førerkortet da UP holdt kontroll på Unelsrudlina i Skoger torsdag ettermiddah. 16 førere fikk forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 102 kilometer i timen i 60-sonen.

 • Torsdag 28. mai kl. 17.49

  Tre skadd i ulykke

  Tre personer får behandling av helsepersonell etter en trafikkulykke på riksvei 22 på Hafslund i Sarpsborg. To biler var involvert i ulykken, og veien er stengt i begge retninger på stedet, melder politiet.

 • Torsdag 28. mai kl. 17.29

  Person pågrepet

  En mann i 20-årene er pågrepet etter skytingen i Lørenskog tirsdag kveld. Det skriver Romerikes Blad. Mannen ble pågrepet under en politiaksjon i Oslo natt til torsdag. Han skal være kjent for politiet fra før, men motivet er ikke avklart.

 • Torsdag 28. mai kl. 17.29

  Pågripelse etter Lørenskog skyting

  Mann i 20-årene er pågrepet etter skytingen ved Åsen skole i Lørenskog tirsdag kveld. Det skriver Romerikes Blad. Mannen ble pågrepet under en politiaksjon i Oslo natt til torsdag. Han skal være kjent for politiet fra før, men motivet er ikke avklart.

 • Torsdag 28. mai kl. 17.01

  Kø på E6 etter uhell

  E6 sydgående ved Årvollkrysset i Moss er stengt i ett felt etter at en lastebil med en gravemaskin på skrapte oppi en bru over veien. Dette har ført til oljesøl som må renses opp. Det er en del kø på stedet. Føreren av lastebilen er anmeldt for dårlig sikring av gravemaskinen.

 • Torsdag 28. mai kl. 16.56

  Ulv observert i Follo

  De siste dagene er det observert ulv flere steder i Follo, skriver Oppegård Avis. Flere av observasjonene er gjort i boligområder. Rovviltkontakt for Follo sier det mest sannsynlig dreier seg om streifulver fra Østmarka som leter etter nytt revir.

 • Torsdag 28. mai kl. 16.29

  Ikke mistenkelig gjenstand ved Bryn

  Gjenstanden som var rapportert mistenkelig ved Bryn er undersøkt. Politiet konkluderte med at gjenstanden ikke var mistenkelig. Ring 3 ved Bryn i Oslo er åpnet igjen etter at veien ble sperret i begge retninger.

 • Torsdag 28. mai kl. 16.14

  Tre mistet lappen

  UP beslagla førerkortet til tre bilførere under en kontroll i Opstadveien i Sarpsborg i ettermiddag. Høyeste hastighet i 40-sonen var 69 km/t. Totalt ble 31 bilister bøtelagt for å ha kjørt for fort, og to måtte betale for å ha brukt mobilen mens de kjørte.

 • Torsdag 28. mai kl. 15.57

  MC kolliderte med syklister

  Tre personer er skadd, to av dem alvorlig, etter at to syklister ble påkjørt av en motorsykkel i Sørkedalsveien i Oslo. Mc-føreren er en av de skadde. Alle tre er fraktet med ambulanse til Ullevål sykehus, det melder politiet i Oslo på twitter.

 • Torsdag 28. mai kl. 15.57

  To alvorlig skadd i trafikkulykke

  Tre personer skal være påkjørt av en motorsykkel på Sørkedalsveien. Det melder Oslo politiet på Twitter. To personer er alvorlig skadet, der føreren er en av de. Politi og luftambulanse er på stedet.

 • Torsdag 28. mai kl. 15.57

  Tre personer skadet i trafikkulykke

  Det har vært en kollisjon mellom en motorsykkel og syklister på Sørkedalsveien. Det melder Oslo politiet på Twitter. Tre personer er skadet, der to av er hardt skadet. Mc-fører er en av de. Alle er fraktet til Ullevål sykehus.

 • Torsdag 28. mai kl. 15.54

  Mistenkelig gjenstand ved Bryn

  Politiet sperrer nå Ring 3 ved Bryn i begge kjøreretninger på grunn av en mistenkelig gjenstand som er satt på midtrabatten. Politiets bombegruppe vil undersøke gjenstanden, ifølge politiet.

 • Torsdag 28. mai kl. 15.20

  NVE «avlyser» storflom kommende uke

  De som frykter storflom kan puste lettet ut, men bare for en ukes tid. Sannsynligheten for stor vårflom er fremdeles stor.

 • Torsdag 28. mai kl. 15.06

  Ber båtfolk tenke over brannfaren

  Tenk brannsikkerhet om bord før du legger fra kai, oppfordrer brannsjef Stein Laache i Fredrikstad. Det er meldt fint og varmt vær i pinsehelgen og det er ventet at mange vil ta en tur på sjøen. Laache minner om at det meste er brennbart i en båt.

 • Torsdag 28. mai kl. 12.32

  Sykehus møter sykepleiere i retten

  Saken hvor fire sykepleiere møter Sykehuset Østfold i retten, starter 15.september. Da sykehuset lyste ut en 75 prosent stilling, mente de fire at sykehuset heller burde gi dem større stillinger enn å ansette noen andre i en ny deltidsstilling.

 • Torsdag 28. mai kl. 11.45

  Vil verne skogområder

  Fylkesmannen i Oslo og Viken foreslår å verne åtte områder med skog. Tomåsan i Nesodden kommune er blant områdene fylkesmannen vil verne. Formålet er å bidra til at ingen arter og naturtyper utryddes.

 • Torsdag 28. mai kl. 11.03

  40-åring siktet for drap

  En mann i 40-årene er siktet for drap på en annen mann i 30-årene, opplyser politiet. Mannen i 30-årene ble funnet død i en bil torsdag morgen. Politiet har sperret av et boligområde i Nittedal i forbindelse med etterforskningen.

 • Torsdag 28. mai kl. 11.00

  Ryddet hundrevis av tennisballer

  Barn i Snarøya Tennisklubb har plukket mellom 600 og 700 tennisballer og annet skrot fra bekken ved siden av tennisanlegget og i sivet mot Hundsundet, skriver Budstikka. Klubben ryddet bort ballene så fort de ble bevisst på problemet.

 • Torsdag 28. mai kl. 9.13

  Teknisk museum åpner igjen

  Teknisk museum åpner dørene lørdag 30. mai. Deler av museet vil være utilgjengelig for besøkende, og en del show og aktiviteter er utsatt til 20. juni.

 • Torsdag 28. mai kl. 7.44

  Død person funnet i Nittedal

  En mann i 30-årene er funnet død i Nittedal. Det opplyser politiet. Mannen ble meldt savnet onsdag kveld og ble funnet i en bil av en politipatrulje. En mann er pågrepet og blir avhørt torsdag.

 • Torsdag 28. mai kl. 7.24

  Bilkøene er tilbake

  Biltrafikken i Oslo-området er nå høyere enn den var før Norge koronastengte 12. mars. Det viser tall fra Statens vegvesen. Til tross for at mange fremdeles jobber hjemmefra, er nå kollektivkapasiteten maksimalt utnyttet, ifølge Aftenposten.

 • Torsdag 28. mai kl. 7.02

  Lyser ut tunnel-kontrakt

  Den første store kontrakten med å lage tunnel for T-banen mellom Fornebu i Bærum og Majorstua i Oslo lyses nå ut. Oppdraget handler blant annet om sprengning av tunnel på delstrekningen mellom Lysaker og Fornebu.

 • Torsdag 28. mai kl. 6.45

  Plastoppsigelse kan ende i retten

  Plastreturs oppsigelse av avtalen med Oslo kommune og fem andre avfallsaktører kan ende i retten, melder Avfallsbransjen. Grønt Punkt Norge, som eier Plastretur, sliter økonomisk som følge av pandemien. Oppsigelsen kan føre til plastberg flere steder.

 • Torsdag 28. mai kl. 6.42

  Oppretter flere studieplasser

  Høgskolen i Østfold oppretter 75 nye studieplasser samt fem rekrutteringsstillinger fra høsten av etter at regjeringen bevilget penger til nye studieplasser. Det blir nye studieplasser innen helse- og sosialfag, teknologiske fag og økonomiske fag.

 • Torsdag 28. mai kl. 6.12

  128 km/t i 60-sone

  En bilfører i 20-årene blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt etter at han ble stanset i politiets laserkontroll sent i går kveld. På fylkesvei 109 mellom Fredrikstad og Sarpsborg ble han tatt da han kjørte i 128 kilometer i timen i en 60-sone.

 • Torsdag 28. mai kl. 6.02

  Plastretur i krise

  Det kan bli plastberg flere steder som følge av at Grønt Punkt Norge sier opp avtalen med Oslo kommune og fem avfallsselskaper om pengestøtte, skriver Dagsavisen. Grunnen er at Plastretur, eid av Grønt Punkt, er i en akutt økonomisk situasjon.

 • Onsdag 27. mai kl. 22.49

  Se TV-sendingen 22.55

 • Onsdag 27. mai kl. 21.39

  Mann med machete på Nesodden-ferja

  Politiet ble i kveld kontaktet av skipperen på Nesodden-ferja fordi en mann i 20-årene hadde machete. Skipperen tok fra ham våpenet, og politiet pågrep ham da de kom til Nesodden. Det viste seg at mannen også er tiltalt for flere andre saker.