Nyheter - Østfold:

 • I dag kl. 7.50

  Venstre sikrer byrådet flertall

  For første gang er det Venstre, ikke Rødt, som sikrer byrådet flertallet i en politisk sak. Dermed slås Oslo kommunes fire byggforetak, sammen til ett nytt stort som skal hete Oslobygg, skriver Dagsavisen.

 • I dag kl. 6.15

  Tatt på fersk gjerning

  To menn, henholdsvis 21 år og 51 år, ble i dag tidlig pågrepet for grovt tyveri fra en bedrift på Gulskogen i Drammen. De ble pågrepet inne i bygget, med et par bager fylt med verktøy.

 • I dag kl. 5.53

  Åpent for togtrafikk igjen

  Togstrekningen mellom Grefsen og Oslo Sentralstasjon er åpen for togtrafikk igjen. Det kan fortsatt være forsinkelser og innstillinger på strekningen, opplyser Vy.

 • I dag kl. 5.41

  Stengt for togtrafikk

  Strekningen mellom Grefsen og Oslo Sentralstasjon er stengt for togtrafikk på grunn av signalfeil. Bane Nor jobber med å rette feilen. Det kan ta tid før togene kan kjøre som normalt igjen og man må regne med forsinkelser, opplyser Vy.

 • Tirsdag 28. januar kl. 23.00

  Politibil kjørte av veien

  To polititjenestepersoner er lettere skadd etter at de bilen de satt i kjørte av veien i Modum under utrykning på vei til togulykken i Vikersund, melder politiet på twitter..

 • Tirsdag 28. januar kl. 22.53

  Omkom i togpåkjørsel

  En person har omkommet etter at en bil ble påkjørt av bergenstoget ved en overgang i Vikersund, melder politiet.

 • Tirsdag 28. januar kl. 22.51

  Se TV-sendingen 22.55

 • Tirsdag 28. januar kl. 21.25

  Ulykke mellom tog og bil

  Nødetatene rykker ut etter melding om en ulykke mellom en personbil og et tog på Vikersund stasjon. Det skal gjelde bergenstoget som går i retning Drammen. Ukjent skadeomfang, men overgangen til stasjonen er sperret.

 • Tirsdag 28. januar kl. 21.12

  Braathen ute av kveldens renn

  Lucas Braathen kjørte ut under kveldens verdenscuprenn i slalåm. Hokksundgutten overrasket alle i helga da han for alvor presenterte seg og kjørte inn til en fjerdeplass. Ifølge 19-åringen var det ikke presset fra publikum som i kveld var problemet, men teknikken.

 • Tirsdag 28. januar kl. 20.10

  Kvinne påkjørt i Ås

  Litt over 19.00-tiden fikk politiet i Øst melding om en påkjørt person i et fotgjengerfelt. Påkjørselen skjedde i krysset Nyborgsveien og fylkesvei 152. Kvinnen i 50-årene er kjørt til Ahus. Hun skal ha vært våken. Skadeomfanget er ukjent.

 • Tirsdag 28. januar kl. 19.23

  Se TV-sendingen 19.45

 • Tirsdag 28. januar kl. 18.12

  Bil av veien på E16 ved Hallingby

  En bil har kjørt av veien på E16 i Hallingby. Politiet er på vei til ulykkesstedet. Det skal ikke være noen som er skadet.

 • Tirsdag 28. januar kl. 17.32

  Trafikkulykke i Vikersund

  To biler har vært involvert i et trafikkuhell på Krøderveien i Vikersund. Det skal ha vært tre personer i bilene, alle skal være bevisst og tas nå hånd om av helsepersonell. Trafikken dirigeres forbi, ettersom bilene må hentes av bergingsselskap.

 • Tirsdag 28. januar kl. 16.43

  Natthauern er avlyst

  Det tolv kilometer lange skiløpet Natthauern som er en del av Thorleif Haugs minneløp i Finnemarka i Buskerud, er avlyst, melder arrangøren. Årsaken er snømangel. Arrangøren mener det ikke er forsvarlig å arrangere rennet som skulle ha gått i kveld.

 • Tirsdag 28. januar kl. 16.11

  Trailere med problemer på E134

  Det er ikke bare én trailer, men to som har problemer på E134 på Meheia i Kongsberg. Den ene traileren holder på å sette på kjetting på kjøretøyet. Politiet er på stedet.

 • Tirsdag 28. januar kl. 16.06

  Person falt på byggeplass

  I forbindelse med arbeidsulykken i Kongsberg, skal en person ha sklidd på en presenning og falt flere meter på metallgjenstander. Dette har skjedd på en byggeplass i Godokk. Den skadde er bevisst og blir tatt hånd om av helsepersonell.

 • Tirsdag 28. januar kl. 15.53

  Trailer av veien på Meheia

  På Meheia på E134 har en trailer kjørt av veien i retning Kongsberg. Ingen skal være skadet, men ifølge politiet, står traileren litt farlig til for annen trafikk. Politiet er på vei til stedet.

 • Tirsdag 28. januar kl. 15.44

  Arbeidsulykke i Kongsberg

  Nødetatene har rykket ut etter melding om en arbeidsulykke i Kongsberg. En person skal ha falt. Skadeomfanget er ikke kjent.

 • Tirsdag 28. januar kl. 15.02

  Drev bilverksted uten regnskap

  En mann fra Sarpsborg er dømt til 60 dager i fengsel halvparten betinget, for ikke å ha ført regnskap for bilverkstedet han drev. Det til tross for at firmaet hadde en omsetning på 6,1 millioner kroner i løpet av en periode på åtte måneder.

 • Tirsdag 28. januar kl. 15.01

  Skjerpet narkostraff

  Borgarting lagmannsrett har skjerpet straffen fra ett år til halvannet år for en 34 år gammel askimmann som var i besittelse av betydelige mengder hasj. Lagmannsretten fant ham skyldig i skyldig i å ha overtatt ti kilo hasj på Gardermoen og oppbevaring av 19 kilo hasj i hjemmet i Askim.

 • Tirsdag 28. januar kl. 14.57

  Etterlyser pendlerforening

  Indre Østfold kommune bør hjelpe til for å etablere en pendlerforening på Østre linje. Det sier varaordfører Kathrine Hestø Hansen. Representanter fra Vy møtte politikere i dag. Blant annet etterlyste togselskapet en pendlerforening på strekningen

 • Tirsdag 28. januar kl. 14.56

  Stopper salg av musegift

  Flere butikker fjerner nå musegift fra hyllene. I løpet av det siste året er det kommet flere meldinger om katter og ville dyr som har vist tegn på forgiftning av en ny type musegift, flere av dem i vårt distrikt.

 • Tirsdag 28. januar kl. 14.13

  Ba Høyesterett forkaste anken

  Statsadvokat Carl Graff Hartmann ba om at Høyesterett opprettholder dommen på 9 måneders fengsel for tidligere Veireno-sjef Jonny Enger. Enger ble i fjor dømt til ni måneders fengsel i lagmannsretten for 1085 brudd på arbeidstidsbestemmelsene.

 • Tirsdag 28. januar kl. 12.47

  Kenneth Karslen til NTF

  Kenneth Karlsen går fra Mjøndalen til Norsk Toppfotball Han har takket ja til å gå over i et ett års-engasjement for å jobbe med videreutvikling av OBOS-ligaen. Leif Øverland i NTF sier Karlsen er en av de mest kunnskapsrike fotballederne i Norge.

 • Tirsdag 28. januar kl. 12.32

  VG: IS-kvinnen overført til fengsel

  Den siktede IS-kvinnen (29) som kom til Norge med de to barna sine tidligere denne måneden, er flyttet fra varetekt på sykehus til fengsel. Siktede samarbeider med PST. Det melder VG.

 • Tirsdag 28. januar kl. 12.00

  Ber for Amcar-arrangement

  Lederen i Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen, ber Bymiljøetaten snu og likevel tillate Amcar-arrangement i Frognerparken 4. juli. Bymiljøetaten har sagt «nei» til veteranbiler i parken, fordi de vil beskytte den mot slitasje.

 • Tirsdag 28. januar kl. 12.00

  Ap-kar vil ha Amcar-arrangement

  Lederen i Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen, ber Bymiljøetaten snu og likevel tillate Amcar-arrangement i Frognerparken 4. juli. Bymiljøetaten har sagt «nei» til veteranbiler i parken, fordi de vil beskytte den mot slitasje.

 • Tirsdag 28. januar kl. 11.31

  Ba om bot i stedet for fengsel

  Advokat John Christian Elden ba Høyesterett om bot på en «viss størrelse» i stedet for fengselsstraff for tidligere Veireno-direktør Johnny Enger. Enger risikerer norgeshistoriens strengeste straff for brudd på arbeidsmiljøloven.

 • Tirsdag 28. januar kl. 11.12

  Forsøk på minibank-innbrudd i Ørje

  Ingen er pågrepet for minibanktyveriet i Aremark sent lørdag kveld. I følge politiet er det også gjort forsøk på innbrudd av en minibank på Ørje i Marker fredag kveld. I Aremark er det stjålet penger, men hvor mye vil ikke politiet gå ut med. Politiet er interessert i tips og observasjoner.

 • Tirsdag 28. januar kl. 10.42

  Smurte inn celle med avføring

  En 28-åring er tiltalt for å ha ødelagt overvåkningskameraer i sentralarresten til politiet i Sarpsborg. Mannen smurte sin egen avføring på kameraene og gjorde dem ubrukelige. Han er også tiltalt for vold, tyveri og besittelse av narkotika.

 • Tirsdag 28. januar kl. 10.41

  Følger situasjonen i Kina

  Kongsberg Gruppen som har rundt 500 ansatte i Kina der det er utbrudd av coronaviruset, følger situasjonen nøy. Ingen ansatte er smittet eller berørt, men den lokale ledelse i Kina har innført restriksjoner og føre-var-regler.

 • Tirsdag 28. januar kl. 10.39

  Oslo-byråder får kritikk

  Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) og tidligere helsebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) får kritikk i en rapport fra kommunerevisjonen i Oslo kommune. Ifølge rapporten, har de hatt for dårlig kontroll på flere etaters brudd på arbeidsmiljøloven.

 • Tirsdag 28. januar kl. 10.32

  Oslopolitiet har høyest tillit

  Tilliten til Oslo politidistrikt er på 84 prosent. Det er høyest av alle politidistrikt, skriver politiet i en pressemelding. Det er en fersk innbyggerundersøkelse laget av TNS Kantar for Politidirektoratet som viser dette.

 • Tirsdag 28. januar kl. 10.19

  Satsing på norsk teaterstykke

  Jo Strømgren og Kate Pendrys teaterstykke «Sammenbruddet» får internasjonal interesse. 30 representanter fra ulike scenehus kommer til Norge for å se urpremieren på Operaen. Besøket er støttet av Danse- og teatersentrum, Utenriksdepartementet og en rekke norske ambassader. (NTB)

 • Tirsdag 28. januar kl. 10.12

  Asker: Til sykehus etter brann

  Fem personer fikk i seg røyk og en av dem blir kjørt til Drammen sykehus for undersøkelser etter at det brant i en rengjøringsmaskin på et industriområde på Klokkarstua i Asker.

 • Tirsdag 28. januar kl. 10.11

  Randi Stene blir ny operasjef

  Randi Stene blir ny operasjef ved Den Norske Opera og Ballett. Den nye lederen for Nasjonaloperaen er stolt og glad for å få jobben. – Det er selve drømmejobben, sier hun til NRK. Stene overtar for Annilese Miskimmon.

 • Tirsdag 28. januar kl. 10.08

  Oljelekkasje ved Smedstaddammen

  Det har lekket ut 1000 liter fyringsolje etter et uhell med en truck ved Smestaddammen i Oslo. Brannvesenet har kontroll på lekkasjen, og tror ikke noe olje er lekket ut i elva.

 • Tirsdag 28. januar kl. 9.14

  Borgen-saken: Ber om ungdomsstraff

  Aktor i Borgen-saken, der ungdommmer stakk en 22-åring med kniv, ber om ungdomsstraff for de tre tiltalte, skriver Budstikka. I prosedyren sier han at hvis de hadde vært 18 år på gjerningstidspunktet ville det blitt påstand om ubetinget fengselsstraff.

 • Tirsdag 28. januar kl. 9.12

  To biler kjørte på samme elg

  En bil kjørte på en elg på riksvei 7 sør for Gol i dag tidlig. Deretter kjørte ytterligere en bil inn i elgen. Føreren av den første bilen ble tatt med til legevakt for sjekk, og elgen er nå avlivet av vitlnemnda.

 • Tirsdag 28. januar kl. 7.20

  Romerike: Bonde må slutte med dyr

  Bonden har fått forbud mot å ha produksjonsdyr på gården. Matilsynet beskriver kyr med harde kaker av møkk som dekket det meste av lårene, skriver Romerikes Blad. Mattilsynet har vært på tilsyn på gården i tre år uten at forholdene er blitt bedre.