Nyheter - Østfold:

 • Tirsdag 17. november kl. 18.30

  Ni beboere og ni ansatte smittet

  Totalt ni beboere og ni ansatte på har nå fått påvist covid-19 etter et smitteutbrudd på Årvoll omsorgssenter i Oslo. Første smittetilfellet på senteret ble avdekket onsdag forrige uke.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.47

  Brann slukket på studenthjem

  Brannvesenet rykket i ettermiddag ut til en brann på Bjølsen studenthjem. Brannen ble raskt slukket. En person får tilsyn av helse etter å ha blitt eksponert for røyk.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.01

  Drammen følger etter Oslo

  Drammen kommune følger etter Oslo og innfører strengere tiltak for å begrense koronasmitte. Politikerne har bestemt å forby innendørs aktivitet for ungdom fra 13 år som et tiltak fram til 1. desember fordi smitten øker i denne aldersgruppen.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.20

  Smitteutbrudd blant pub-gjester

  17 personer som var tilstede på puben Gamla forrige mandag, før Oslo stengte alkoholserveringen, er bekreftet smittet med koronaviruset. Det melder Dagbladet. 162 gjester og ansatte er i karantene.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.18

  Kadetten får ikke tilskudd

  Bærum-festivalen søkte om 14,4 millioner kroner i statlig kompensasjonsstøtte, men får ingenting. Det har Kulturrådet bestemt. De behandler fortløpende søknader om kompensasjon for arrangementer som har måttet avlyse på grunn av korona.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.00

  Skoleklasse satt i karantene

  En klasse ved Eidsvoll Verk skole er satt i karantene etter smittemistanke. Ordføreren sier til RB at dette er en konsekvens av utbruddet ved Villa Skaar Valstad, hvor det er flere ansatte med barn. Alle elevene, lærerne og nærkontaktene skal testes.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.24

  Økning i antall arbeidssøkere

  I dag er det registrert 6000 flere arbeidssøkere hos Nav enn forrige uke. Økningen skyldes i stor grad flere permitteringer som følge av strengere tiltak i blant annet Oslo, Bergen og Viken, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.05

  Panthers unngikk koronasmitte

  Alle spillerne i ishockeyklubben Ringerike Panthers har testet negativt for koronavirus etter dobbeltkampen mot smitterammede Nidaros. Det opplyser den Hønefoss-baserte klubben via sin Twitter-konto. Dermed kan serielederen igjen spille kamper.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.02

  Ekstraordinære tiltak i Drammen

  Smitteutviklingen gjør at Drammen kommune tar grep for å beskytte brukere av hjemmetjenester og beboere på sykehjem. Enkelte korttidsopphold kan bli utsatt og kun nødvendig helsehjelp blir gitt. Det er ikke mulig å besøke sykehjem der det er smitte.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.57

  Koronasmitte på flere Oslo-skoler

  Mandag var det påvist koronasmitte på 36 barne- og ungdomsskoler i Oslo, viser en oversikt som TV 2 har laget. Til sammen er det påvist smitte på minst 140 skoler over hele landet. Ifølge TV 2 er sju skoler stengt.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.43

  Mann alvorlig skadet etter vold

  En mann i slutten av 40-årene ligger alvorlig skadet på sykehus etter voldshendelsen på Stovner senter. En mann i midten av 30-årene, som er godt kjent av politiet, er kjørt til arrest. Ifølge politiet fremstår hendelsen som uprovosert.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.16

  Kun innbyggere får trene på senter

  Fra og med i dag kan treningssentre i Ullensaker kommune kun benyttes av personer som er bosatt i kommunen. Årsaken er at mange fra nabokommuner der treningssentrene er stengt, de siste dagene har reist til Ullensaker for å trene, skriver kommunen.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.07

  Nå er London-grana felt

  Også i år sender Oslo et juletre til London. I dag ble grantreet felt i Maridalen. Nå starter ferden mot Trafalgar Square, som takk for britenes hjelp under krigen. Oslos ordfører og den britiske ambassadøren fikk hjelp av tre skoleelever med saga.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.03

  Snittalder på innlagte har sunket

  Snittalderen på koronasyke pasienter som har vært innlagt på Bærum sykehus etter sommeren, har vært rett under 60 år. Det er lavere enn i vår, skriver Budstikka. Da var gjennomsnittsalderen på 70 år.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.42

  Én pågrepet etter slåsskamp

  I forbindelse med slåsskampen i parkeringsanlegget på Stovner senter, har politiet pågrepet en person som de mistenker er gjerningsmannen. Åstedet er sikret og politiet søker etter vitner. En person er kjørt til sykehus med alvorlige skader.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.34

  Pastor brøt karantene

  En pastor i en meninghet i Oslo får 20.000 kroner i korona-bot for brudd på smittevernloven, melder VG. I september kom pastoren hjem fra en utenlandstur, og dagen etter møtte han store deler av menigheten, selv om han skulle vært i karantene.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.25

  En person sendt til sykehus

  Politiet opplyser til NRK at en person er hardt skadd og kjøres til sykehus. Det har vært en slåsskamp nede i parkeringsanlegget ved Stovner senter i Oslo. Politiet vet ikke foranledningen, men leter etter en eller flere gjerningspersoner.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.23

  111 koronapasienter i Helse Sør-Øst

  Det er 111 koronapasienter ved helseforetakene til Helse Sør-Øst. 30 av pasientene ligger på intensivavdelingen. Tolv ligger på respirator, opplyser administrerende direktør Cathrine Lofthus under en pressebrifing tirsdag.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.19

  Slåsskamp på Stovner

  Politiet er på Stovner senter i Oslo i forbindelse med en slåsskamp mellom to eller flere personer. En person er alvorlig skadet og kjørt til sykehus med ambulanse. Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner, skriver de på Twitter.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.24

  Dømt til fengsel for overgrep

  En mann i 30-årene fra Oslo er dømt til fire års fengsel for å ha hatt seksuell omgang med en 12 år gammel jente, melder NTB. Ifølge tingrettsdommen kom de to i kontakt etter å ha vært naboer, og overgrepet skjedde da jenta spiste vafler hos mannen.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.00

  To koronadødsfall i Lier

  Mandag 16. november døde to pasienter ved Liertun sykehjem i Lier. Begge var smittet med korona, melder kommunen i en pressemelding. – Mine kondolanser går til de pårørende, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.51

  Bekymret for kjøpesentersmitte

  Byrådsleder Raymond Johansen sier til NTB at han er bekymret for koronasmitte blant tenåringer som henger på kjøpesentre. Han forteller at de har hatt utfordringer knyttet til enkelte kjøpesenter, men at de ikke har vurdert å stenge noen.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.25

  Halvert besøk ved Østfoldbadet

  I helgen ble besøket ved Østfoldbadet i Askim halvert, som følge av at de ba folk fra andre steder enn Indre Østfold om å holde seg borte. I helgene kommer normalt 8 av 10 gjester fra Oslo, Follo og Romerike, skriver Smaalenenes Avis.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.12

  60 nye koronasmittede i Drammen

  60 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte. 50 av dem er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller, mens smitteveien er ukjent for de siste ti personene.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.57

  Strømsgodset-kamp flyttes

  Søndagens kamp mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt flyttes fra klokken 18.00 til 20.00 og sendes som hovedkamp på TV. Årsaken til dette er at Rosenborg-Brann, som var satt opp søndag klokken 20.00, flyttes til 24. november.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.26

  Fikk 20.000 kroner i bot

  Politiet i Øst utstedte et forelegg på 20.000 kroner til en koronasmittet mann som ignorerte isolasjonsplikten. Mannen oppsøkte flere butikker i Ski tidligere i november og handlet i minst en av dem. Selv hevdet han at han kun gikk en tur.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.19

  Trafikkulykke på E18

  På E18 inngående rett ved påkjøringen til Asker har det vært en trafikkulykke. En bil er involvert i ulykken. Personen som var involvert i ulykken er lettere skadet og bilberger er på vei. Det er mye kø på stedet, skriver Oslo-politiet på Twitter.

 • Tirsdag 17. november kl. 7.52

  Starter sprengning ved Huseby skole

  Tirsdag begynner sprengningsarbeidet på Huseby i Oslo, der Oslo kommunes nye vannforsyningsanlegg skal ligge. Det er rektoren ved Huseby skole kritisk til, fordi hun mener det vil føre til mye støy.

 • Tirsdag 17. november kl. 7.24

  198 nye smittetilfeller i Oslo

  Det er registrert 198 nye tilfeller av koronasmitte i Oslo siste døgn. Det er fem færre enn samme dag for en uke siden. De siste to ukene har 2204 personer testet positivt for korona i Oslo, viser tall fra Oslo kommune.

 • Tirsdag 17. november kl. 6.58

  Kan miste overnattingstilbudet sitt

  Hjemløse EØS-borgere kan miste overnattingstilbudet sitt på akuttovernattinga på Majorstua. I forslaget til statsbudsjett neste år vil regjeringa nemlig halvere tilskuddet til slike mottak fra 20 til 10 millioner kroner.

 • Tirsdag 17. november kl. 6.42

  Oslo-folk støtter byrådslederen

  79 prosent av innbyggerne i Oslo sier de støtter byrådets koronatiltak. Det viser en undersøkelse gjennomført av Opinion. Tilliten fra Oslo-folk er nå 10 prosentpoeng høyere enn ved forrige måling som var i mai, skriver Vårt Oslo.

 • Tirsdag 17. november kl. 5.45

  Kjørte inn i et tre

  En mann i 50-årene kjørte inni en lyktstolpe på Oldtidsveien i Sarpsborg i natt. Han ble ikke skadet. Til politiet erkjente han at han hadde sovnet ved rattet. For politiet framstod han som påvirket, så prøver er tatt og førerkortet er beslaglagt.

 • Tirsdag 17. november kl. 5.31

  34 nye smittetilfeller i Østfold

  Det er påvist 34 nye tilfeller av koronasmitte i Østfold siste døgn. Døgnet før var det 31. Det er fortsatt flest nye smittet tilfeller i Fredrikstad med 18, Sarpsborg har 14 og Moss to.

 • Tirsdag 17. november kl. 4.41

  52 smittet på skole i Oslo

  I alt 44 elever, seks ansatte og to praksisstudenter er bekreftet smittet på Edvard Munch videregående skole i Oslo. Over halvparten av de smittede er fra musikklinjen. Skolen holder stengt hele denne uka, og undervisningen er flyttet over på Teams.

 • Mandag 16. november kl. 22.28

  22.55: Se distriktsnyhetene

 • Mandag 16. november kl. 21.44

  24 nye koronatilfeller

  Ytterligere 18 innbyggere i Fredrikstad har testet positivt for covid-19. I tillegg har Sykehuset Østfold Kalnes ettermeldt seks tilfeller. Det opplyser kommuneoverlege Anne Kristine Nitter til Fredriksstad Blad mandag kveld.

 • Mandag 16. november kl. 21.32

  – Dropp gudstenestene

  Konfirmantar i Kongsberg har fått beskjed om å halde seg unna gudstenestene i kyrkja ut november. Sidan det berre er lov med femti personar i kyrkja, bes vårens konfirmantar om å følge med digitalt, framfor fysisk, skriv Laagendalsposten.

 • Mandag 16. november kl. 21.10

  Strømsgodset ute av karantene

  Strømsgodset er tilbake på trening, etter å ha vore i karantene sidan førre måndag. Førre veke testa ein av juniorspelarane deira positivt på korona, og heile laget vart sett i karantene. No har alle testa negativt, skriv dei på Twitter.

 • Mandag 16. november kl. 21.00

  Mann pågrepet for knivran

  En Narvesen-kiosk i Bjørvika i Oslo ble utsatt for et knivran mandag ettermiddag. Rundt to timer senere pågrep politiet den antatte gjerningsmannen. Ranet skjedde ved 14.40-tiden mandag ettermiddag, og raneren fikk med seg kontanter, ifølge politiet.

 • Mandag 16. november kl. 21.00

  Ute av karantene

  Strømsgodset er tilbake på trening, etter å ha vore i karantene sidan førre måndag. Førre veke testa ein av juniorspelarane deira positivt på korona, og heile laget vart sett i karantene. No har alle testa negativt, skriv dei på Twitter.