Nyheter - Østfold:

 • Lørdag 7. desember kl. 18.38

  To Østfold-lag vant

  Fredrikstad slo Harstad på straffeslag i eliteseriekampen i innebandy, mens Sarpsborg slo Vålerenga 12-4. Slevik slo Gjelleråsen 8-6, og dermed vant alle Østfold-lagene sine kamper lørdag. Serieleder Greåker møter NOR 92 hjemme på søndag.

 • Lørdag 7. desember kl. 18.11

  Solid Stjernen-seier

  Ishockeylaget Stjernen fra Fredrikstad vant 5-2 i eliteseriekampen mot Manglerud Star. Dermed tar Fredrikstad-laget et jafs på forspranget til Sparta som er foran på tabellen. Sparta møter Lillehammer i morgen.

 • Lørdag 7. desember kl. 17.23

  Stjernen fikk drømmeåpning

  Ishockeylaget Stjernen scoret allerede etter syv sekunder av eliteseriekampen mot Manglerud Star. Før det var gått syv minutter ledet Fredrikstad-laget 3-0. Siden har laget fra Oslo scoret en gang, og 3-1 er også stillingen etter to av tre perioder.

 • Lørdag 7. desember kl. 15.16

  Innbrudd hos Våler-ordføreren

  Våler-ordfører Reidar Kaabbel opplevde i natt et innbrudd hjemme. På Facebook skriver han at tyvene brøt opp en lås og stakk av med utstyr. Politiet er varslet.

 • Lørdag 7. desember kl. 12.03

  To til sykehus

  To personer er kjørt til sykehus for sjekk etter en trafikkulykke på fylkesvei 114 Trøskenveien ved Stenbekk i Sarpsborg. Veien er stengt, politiet er på stedet.

 • Lørdag 7. desember kl. 12.01

  Oslofjordtunnelen stengt

  Oslofjordtunnelen er stengt i retning Drammen, fordi en personbil har fått stans.

 • Lørdag 7. desember kl. 11.02

  Trafikkuhell i Rygge

  To biler med seks personer har kollidert i Gammelsrødveien i Rygge. Alle de seks er oppegående, melder politiet. Det er svært glatt på stedet.

 • Lørdag 7. desember kl. 10.42

  Nytt uhell på E6

  E6 nordgående er stengt i begge felt. En bil med henger har snurret og stenger E6.

 • Lørdag 7. desember kl. 10.12

  Trafikkuhell på E6

  En bil har snurret på E6 nord for Mosseporten i retning nord. Ingen personer er skadet, bilen står utenfor veibanen. Det er svært glatt på stedet.

 • Lørdag 7. desember kl. 8.38

  Flere reiser med buss

  Antallet betalende passasjerer på bussene i Nedre Glomma økte med ni prosent de første ti månedene i år sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser tall fra Bypakke Nedre Glomma. Omleggingen av rutetilbudet med hyppigere avganger og kortere reisetid trekkes fram som mulig årsak til økningen.

 • Lørdag 7. desember kl. 8.38

  Flere reiser med buss.

  Antallet betalende passasjerer på bussene i Nedre Glomma økte med ni prosent de første ti månedene i år sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser tall fra Bypakke Nedre Glomma. Omleggingen av rutetilbudet med hyppigere avganger og kortere reisetid trekkes fram som mulig årsak til økningen.

 • Lørdag 7. desember kl. 8.30

  Utvidet ferjetilbud lønnsomt

  Hyppigere avganger mellom Moss og Horten vil gi økt lønnsomhet for samfunnet, viser en undersøkelse Transportøkonomisk institutt,TØI har gjort på oppdrag for Statens vegvesen. Et alternativ med fire avganger i timen fra sju om morgenen til åtte om kvelden og halvtimesavganger om natta, gir den størst nytten.

 • Lørdag 7. desember kl. 7.44

  Vanskelige kjøreforhold

  Regn og våt snø gir vanskelige kjøreforhold flere steder i Sør-Norge. Vegtrafikksentralen oppfordrer bilister i Østfold Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland om å beregne god tid.Flere steder er veiene saltet som et preventivt tiltak, og saltingen vil fortsette i morgentimene.

 • Lørdag 7. desember kl. 7.17

  Smykketyveri i Sarpsborg

  En beboer på Borgenhaugen i Sarpsborg oppdaget at uvedkommende hadde tatt seg inn og stjålet blant annet smykker. Politiet har foretatt åstedsundersøkelse, og saken er anmeldt

 • Lørdag 7. desember kl. 7.15

  Truet politiet

  En beruset mann i midten av 20-årene er innbrakt til politiets arrest etter å ha vært voldelig mot kjæresten i byen i Fredrikstad. Han skal ha truet politipatruljen da de ankom. Ingen personer ble skadet, men han blir anmeldt.

 • Lørdag 7. desember kl. 7.12

  Mann pågrepet for vold mot samboer

  En mann i 30-årene er pågrepet i Askim etter å ha utøvet vold mot samboeren. Han skal ha dyttet henne i en grøft og sparket henne i ansiktet. Samboeren har ifølge politiet tydelige merker etter vold, men er ikke alvorlig skadet. Mannen som sitter i arresten skal avhøres i løpet av dagen.

 • Fredag 6. desember kl. 17.44

  Se 1850-nyhetene

 • Fredag 6. desember kl. 17.00

  Nytt verneområde i Marker

  Vestre Risenhøgda naturreservat i Marker kommune er blant 28 nye områder som har fått vernevedtak i statsråd i dag. Mange truede arter lever i de aktuelle skogområdene. Regjeringen er med dette snart halvveis til målet om vern av 10 prosent av skogarealet i Norge, ifølge en pressemelding fra Klima- og miljødepartementet.

 • Fredag 6. desember kl. 16.05

  Full stopp for ferjeanløp

  Hvalerfergen har fått øyeblikkelig stoppordre for bruk av kaia i Gravningsund på Søndre Sandøy, skriver Fredriksstad Blad. Årsaken er at konsulentfirmaet Rambøll har funnet ut at det er fare for at ferjeleie kam kollapse.

 • Fredag 6. desember kl. 16.02

  Fikk samfunnsstraff for råkjøring

  En 19 år gammel mann er dømt til 42 timer samfunnsstraff etter at han kjørte i nærmere 160 kilometer i timen i 100-sonen på E6 i Sarpsborg i oktober i år. Retten har også bestemt at mannen ikke får kjøre bil på 11 måneder.

 • Fredag 6. desember kl. 16.02

  Fratrer som Siv Jensens rådgiver

  Julia Brännström Nordtug fra Sarpsborg gir seg som politisk rådgiver for Siv Jensen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. 28-åringen har jobbet for finansministeren i tre år, men gir seg nå for å få mer tid sammen med familien.

 • Fredag 6. desember kl. 13.10

  Kommunene kan få aksjer

  Kommunene i Østfold har nå fått tilbudet om å overta aksjer i Østfold Energi fra fylkeskommunen. Kommunene har frist på seg til 31. desember med å godta tilbudet. Fem prosent av aksjene i Østfold Energi skal overføres i år. Aksjene fordeles til alle kommunene ut fra folketallet.

 • Fredag 6. desember kl. 10.24

  Kjøleskap førte til brann

  Brannvesenet mistenker at varmgang i et kjøleskap forårsaket brann i en garasje på Sellebakk i Fredrikstad i dag. Det brenner ikke lenger, men er en del røyk melder politiet.

 • Fredag 6. desember kl. 10.08

  Bil på taket etter uhell i Våler

  En kvinne er sendt til sykehus med ambulanse for sjekk etter et trafikkuhell på fylkesvei 122 i Våler. Bilen hun kjørte havnet på taket. Det pågår nå berging av bilen.

 • Fredag 6. desember kl. 10.02

  – Ekstremt glatt i hele Østfold

  Siden klokken 7 i dag morges har brannvesenet rykket ut på ti trafikkuhell i Østfold, Follo og Romerike, forteller vaktleder Jan Karlsen ved Øst 110-sentralen. Han sier at det er stedvis ekstremt glatt, og ber folk om å kjøre etter forholdene.

 • Fredag 6. desember kl. 10.00

  Ulykke i Spydeberg

  Det har skjedd en trafikkulykke på Heliveien i Spydeberg, og brannvesenet er på stedet.

 • Fredag 6. desember kl. 9.55

  Brann i garasje

  Det skal brenne i en garasje på Sellebakk i Fredrikstad, og nødetatene er på vei.

 • Fredag 6. desember kl. 7.50

  Fengsel for narkotikasmugler

  En 45 år gammel mann er dømt til tre og et halvt års fengsel for narkotikasmugling. Mannen ble stoppet ved den gamle Svinesundsbrua i april i år med 26 kilo cannabis i bilen. Mannen nektet straffskyld da saken var oppe for retten. Han forklarte at han skulle få 3.500 euro for å kjøre bilen fra Spania til Norge, men at han ikke visste noe om narkotikaen.

 • Fredag 6. desember kl. 6.26

  Flere trenger hjelp til jul

  Hver jul deler Frelsesarmeen ut gratis matkasser til familier og enslige som sliter økonomisk. Frelsesarmeen nasjonalt melder om større pågang enn tidligere flere steder i landet. Også i Moss merker de en økning. 270 søknader er innvilget i år forteller korpsleder Bjørn Løvdahl.

 • Torsdag 5. desember kl. 20.58

  Sparta tapte i nord

  Narvik vant 5-1 over Sparta på hjemmebane i nord. Robin Dahse scoret sarpingenes eneste mål i tredje periode. Sparta ligger på sjetteplass i eliteserien i ishockey, syv poeng foran Stjernen på syvendeplass.

 • Torsdag 5. desember kl. 20.18

  Stjernen tapte

  Stjernen tapte 1-5 borte mot Stavanger i kveldens eliteserieoppgjør i ishockey. Emil Krabberød Buskoven fikk inn et trøstemål for Stjernen i tredje periode.

 • Torsdag 5. desember kl. 19.04

  Sparta sliter mot nykommer

  I Narvik ligger Sparta to mål bak etter første periode. Sarpingene sliter mot de nyopprykkede nordlendingene.

 • Torsdag 5. desember kl. 18.30

  Stjernen i trøbbel i Stavanger

  Stjernen spiller i kveld eliteserieoppgjør borte mot Stavanger Oilers. Etter første periode er stillingen 1-0 i favør rogalendingene.

 • Torsdag 5. desember kl. 18.11

  Ansatt slo tredjeklassing

  En elev på 3. trinn ved Øreåsen skole i Moss ble tirsdag slått på kinnet av en ansatt ved skolen, skriver Moss Avis. Rektor Tone Christensen Løken sier til avisa at de tar hendelsen på alvor.

 • Torsdag 5. desember kl. 17.29

  Har nominert NATO til Fredsprisen

  Stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp) fra Moss har nominert NATO til Nobels fredspris for 2020, melder NTB. – For å oppnå fred og reduksjon av armeer vil krig og militærmakt i noen tilfeller være en absolutt nødvendighet, heter det i nominasjonen fra Wiborg.

 • Torsdag 5. desember kl. 15.16

  Brann i vogntog på Ørje

  Brannen oppsto under hytta på en trekkvogn, og det var en stund fare for spredning til andre vogntog. Ingen var i vogntoget da det brant, og ingen er skadet som følge av brannen. Politiet skal utføre undersøkelser for å finne årsaken til branntilløpet.

 • Torsdag 5. desember kl. 14.51

  Brann i vogntog

  Brannvesenet er på Ørje Tollstasjon etter at de fikk melding om branntilløp i et vogntog. Brannvesenet har nå kontroll og det skal ikke være noen skadet i hendelsen.

 • Torsdag 5. desember kl. 13.27

  Mistet førerkortet i Moss

  Utrykningspolitiet har tatt beslag i førerkortet til en bilist i Moss etter hastighetskjøring.

 • Torsdag 5. desember kl. 11.57

  Brann i bygning slukket

  Brannvesenet rykket for kort tid siden ut på melding om brann i bygning ved Verket i Moss. Ifølge politiet fikk brannvesenet raskt kontroll på stedet og brannen skal nå være slukket.

 • Torsdag 5. desember kl. 9.23

  Skjønhaug skal hete Trøgstad

  Tettstedet Skjønhaug i Trøgstad bytter navn til Trøgstad. Det vedtok et flertall i kommunestyret i går kveld.