Nyheter - Østfold:

 • I dag kl. 11.50

  Godstog sperrer spor på Østfoldbanen

  Det er forsinkelser og innstillinger på Østfoldbanen fordi et tog sperrer ett av sporene mellom Ljan og Kolbotn. Ifølge Østlandets Blad er det et godstog som har stanset. – Det jobbes med å få toget i gang igjen. Dette vil ta tid. Du må regne med forsinkelser og innstillinger, skriver Bane Nor på sine nettsider lørdag formiddag.

 • I dag kl. 10.44

  Trusselsituasjon i Oslo

  Politiet melder at de har rykket ut til en privatadresse i Oslo hvor det har vært en trusselsituasjon like før klokken 10.30. – Mulig vært brukt en skarp gjenstand til å true med, men det er fortsatt uklart. Vi har kontroll på stedet og jobber med hva som har skjedd, skriver politiet. Politiet opplyser videre at de har kontroll på begge partene og det hele fremstår som en nabokrangel. Men gjenstanden som ble bruk har politiet ikke funnet. Ingen personer er skadet.

 • I dag kl. 9.49

  Stavås Skistad røk ut i prologen: – Et lite sjokk

  Kristine Stavås Skistad startet sesongen veldig bra, med seier på sprinten i den nasjonale åpningen på Beitostølen og en femteplass i verdenscupåpningen i finske Ruka. Begge sprintene der gikk i klassisk stil. Stavås Skistad har vært kjent for å ha styrken sin i fri teknikk, men i prologen på Lillehammer røk hun rett ut. – Det er et lite sjokk, sier NRKs Jann Post. – Hun var en joker til å kjempe om en seier her, kommenterer Torgeir Bjørn. Skistad gikk rett forbi NRKs journalister i pressesonen. Landslagstrener Sjur Ole Svarstad vet ikke årsaken til Skistad-nedturen. – Jeg har ikke fått snakket med henne enda. Dette var kjedelig, så dette må vi klarne opp i, sier han på NRKs radiosending. Svenske Emma Ribom var raskest av alle i prologen. Maria Hartz Melling fulgte like bak, foran Maja Dahlqvist. Norge har ti kvinner videre til kvartfinalene.

 • I dag kl. 8.37

  Sparket og spyttet på politiet

  En overstadig beruset og krakilsk mann i 20-årene ble forsøkt bortvist fra et utested i Fredrikstad ved 02-tiden i natt etter å ha kommet i klammeri med andre gjester på stedet. Mannen etterkom ikke politiets pålegg, noe han viste med både spytting og sparking. Natten endte med både arrest og anmeldelse.

 • I dag kl. 6.33

  Knivstikking på Lillestrøm

  En mann i 20-årene er fraktet til Ullevål sykehus etter det som skal være en knivstikking på et utested i Lillestrøm sentrum, melder VG. Den skadede har ikke livstruende skader, ifølge politiet. Ingen er pågrepet.

 • I dag kl. 6.28

  Knivstikking i Lillestrøm

  En mann i 20-årene er fraktet til Ullevål sykehus etter det som skal være en knivstikking på et utested i Lillestrøm sentrum, skriver VG. – Den skadede har ikke livstruende skader, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til avisen. Han sier gjerningspersonen eller personene hadde forlatt stedet da politiet ankom. Politiet beskriver situasjonen på utestedet som kaotisk da politiet kom frem litt etter klokken 01. i natt.

 • I dag kl. 4.32

  35 katter fikk øyeskader av urindamp

  En mann i 60-årene fra Østfold må i midten av desember møte for retten i Østfold, anklaget for grov mishandling av 35 katter. Dyrene levde i søppel og avføring, og fikk øyeskader av ammoniakkdamp fra katteurin, melder Nationen. Forholdene mannen er tiltalt for ble oppdaget november 2017, altså for mer enn fem år siden. I mannens bolig ble det funnet 35 katter, innestengt på to rom med rot, søppel og store mengder katteavføring. Saken starter i Follo og Nordre Østfold tingrett 15. desember, og retten har satt av en dag til saken.

 • Fredag 2. desember kl. 23.34

  Etterlatte etter Grønland-drapet sjokkert over politiets fremstilling

  Familien til mannen som ble drept på Grønland reagerer sterkt på at politiet fremstilte den drepte som en del av et kriminelt miljø like etter drapet. Avdøde, som var i 20-årene, ble skutt og drept i Oslo tidlig søndag morgen 27. november. Samme dag ble en mann i 30-årene pågrepet og siktet for drapet på Grønland. Under en pressekonferanse samme dag fortalte politiet at dette kunne være et hevnoppgjør og at den drepte tilhørte et kriminelt miljø. – Familien er svært skuffet og sjokkert over hvordan politiet har bidratt til å tegne et uriktig bilde av avdøde i media, sier familiens bistandsadvokat Kaja De Vibe Malling.

 • Fredag 2. desember kl. 21.40

  Mann slo vekter ved Sentrum Scene

  En mann er på vei i arresten i Oslo etter å ha utagert mot vektere på Sentrum Scene, melder politiiet. – Mannen hadde slått den ene vekteren og kuttet opp jakken til den andre. Han er nå på vei til arresten og blir anmeldt. Ingen er skadet, skriver politiet i en melding.

 • Fredag 2. desember kl. 21.37

  Damer kranglet – en ble bortvist

  En person ble bortvist fra stedet etter en krangel i Anchersens vei i Drammen. Ifølge politiet var det to damer som kjente hverandre som kranglet. Ingen personer bla skadet.

 • Fredag 2. desember kl. 21.10

  Rykker ut etter melding om slagsmål

  Politiet har rykket ut til Anchersens vei i Drammen etter melding om et utendørs slagsmål mellom to personer. Politiet melder at de er på stedet og har kontroll på de to involverte. De jobber nå med å få oversikt over hendelsesforløpet.

 • Fredag 2. desember kl. 20.35

  Ungdomsgjeng stanset T-banetrafikken i Oslo

  Fredag kveld skapte en ungdomsgjeng uro på T-banen i Oslo. Sporveien skrev på Twitter at de stanset trafikken i begge retninger mot Vestli, Hasle og Løren. Politi ankom stedet like etter, og fikk kjapt orden på situasjonen.

 • Fredag 2. desember kl. 20.29

  Oppretter straffesak etter silokollaps

  To person ble fredag formiddag sendt til sykehuset, etter at en silo revnet på Romerike. Personene er anslått å ha blitt kastet mellom 50–60 meter av trykkbølgene. Nå velger politiet å opprette straffesak, skriver Romerikes Blad. Vitner på stedet er avhørt, og politiet vil komme til bunns i hvordan den over 30 meter høye siloen revnet.

 • Fredag 2. desember kl. 15.57

  Trafikkulykke mellom fotgjenger og personbil i Oslo

  Politiet i Oslo melder om en trafikkulykke mellom en fotgjenger og en personbil på Bjørndal. – Fotgjengeren var en 7-8 år gammel jente, hun er ved bevissthet nå, forteller operasjonsleder Alexander Østerhaug.

 • Fredag 2. desember kl. 15.57

  Fotgjenger truffet av bil i Oslo

  Politiet i Oslo melder om en trafikkulykke mellom en fotgjenger og en personbil i Bjønåsveien. Politiet er på vei til ulykkesstedet.

 • Fredag 2. desember kl. 15.57

  Åtte år gammel jente påkjørt i Oslo

  Politiet i Oslo melder om en trafikkulykke mellom en fotgjenger og en personbil på Bjørndal. – Fotgjengeren var en åtte år gammel jente, hun er ved bevissthet nå, forteller operasjonsleder Alexander Østerhaug. Politi og ambulanse er på stedet. Jenta var først funnet bevisstløs, ifølge politiet. – Vi har kontroll på bilisten, og vi snakker med vitner på stedet, sier Østerhaug.

 • Fredag 2. desember kl. 15.57

  Åtte år gammel jente involvert i trafikkulykke i Oslo

  Politiet i Oslo melder om en trafikkulykke mellom en fotgjenger og en personbil på Bjørndal. Operasjonsleder Alexander Østerhaug sier til NRK at fotgjengeren var en åtte år gammel jente. Jenta er ikke alvorlig skadet. Hun blir fraktet til legevakta for sjekk. – Sjåføren skal ha holdt lav fart, og det er ikke grunnlag for førerkortbeslag ut ifra vitneopplysninger, skriver politiet på Twitter. Politi og ambulanse var på stedet. Jenta var først funnet bevisstløs, ifølge politiet.

 • Fredag 2. desember kl. 15.42

  Petter Belsvik ny hovedtrener for Stabæks kvinnelag

  – Vi kan med stor glede melde at Petter Belsvik er ansatt som ny hovedtrener for a-lag kvinner, skriver Stabæk på sine hjemmesider. Belsvik har vært i klubben i mange år, både som spiller og trener. Han var blant annet hovedtrener for a-lag menn i 2012 og 2013. I 2014 til 2018 var han hovedtrener i Fram Larvik. Nylig ble det klart at han ikke fikk fortsette under Lars Bohinen på Stabæks herrelag. Den tidligere Stabæk-spilleren sier at det er som en gammel kjærlighetshistorie: – Vi finner hverandre igjen, det blir knapt slutt før vi gjenforenes. Stabæk som klubb har betydd mye for meg og kommer sikkert til å bety enda mer for meg nå, når jeg gyver på en runde til. – Jeg har lyst til å bli i Stabæk og syntes jobben med Stabæk Fotball kvinner er svært spennende. Som Lise Klaveness sa på årets cupfinalesseminar; de som er med rundt kvinnenes A-lagsarbeid, blir med på nybrottsarbeid med alt som kommer til å skje nasjonalt og internasjonalt, sier Belsvik. Per Inge Jacobsen gir seg som hovedtrener etter årets sesong. Han går til stillingen som trener for det norske U23-landslaget.

 • Fredag 2. desember kl. 15.34

  Politiaksjon i Lillestrøm – person med kniv pågrepet

  Fredag ettermiddag rykket flere politistyrker fra Øst politidistrikt ut til Lillestrøm bussterminal. Der skal en person med kniv ha oppført seg truende, skriver Romerikes Blad. Politiet måtte i flere minutter jakte på gjerningspersonen som løp fra bussterminalen. Mistenkte ble pågrepet i 14.45-tiden, og politiet har ingen indikasjoner på at noen er skadd.

 • Fredag 2. desember kl. 13.47

  Rustad-løper vant verdenscuprenn i langrenn

  Det ble en sensasjonell seier til Iver Tildheim Andersen i verdenscuprennet i langrenn på Lillehammer. Andersen, som går for Rustad IL i Oslo, har gått verdenscupen én gang tidligere, men slo samtlige på fredagens tikilometer.

 • Fredag 2. desember kl. 13.23

  Trafikkulykke i Indre Østfold

  Fredag formiddag rykket politiet ut til en trafikkulykke i Mysen i Indre Østfold. En bil mistet tilhengeren. Hengeren rullet videre uten bilen og kolliderte i en annen bil. Føreren av bilen hengeren tilhørte hadde ikke gyldig førerkort til å kjøre med tilhengeren. Politiet har opprettet sak og beslaglagt bilførerens førerkort.

 • Fredag 2. desember kl. 12.45

  Politiet skal teste ut kvittering ved personkontrollar

  Måndag startar Oslo politidistrikt med ei prøveordning der personar som blir stoppa og kontrollert av politiet, får ei kvittering, skriv Oslo politidistrikt i ei pressemelding. Ordninga skal prøvast ut i ni månader, frå 5. desember i år til 3. september neste år, før det blir evaluering.

 • Fredag 2. desember kl. 12.04

  Trafikkulykke i Moss

  Nødetatene rykket ut til en trafikkulykke ved Årvollkrysset på E6 fredag ettermiddag. Det skal ikke være snakk om alvorlig personskade. Ulykken skjedde i nordgående retning. Veien er åpnet igjen for normal trafikk.

 • Fredag 2. desember kl. 11.50

  Politiet etterlyser vitner etter voldtektsforsøk

  En kvinne i 20-årene ble overfalt av to eller tre ukjente personer i Oslo lørdag 26. november. Saken etterforskes som forsøk på voldtekt. Overfallet skjedde i Hallénparken ved Vogts gate på Torshov rundt klokken 4 natt til lørdag 26. november. Gjerningspersonene skal ha løpt fra stedet. Politiet er interessert i å komme i kontakt med alle som kan ha gjort observasjoner av personer som kan knyttes til området i det aktuelle tidsrommet. Det er bilveier nær åstedet, så politiet er også interessert i mulige observasjoner fra bil.

 • Fredag 2. desember kl. 10.44

  Silovegg har sviktet på Romerike

  Nødetatene er på vei til Frogner i Lillestrøm kommune etter melding om at en silo har eksplodert, melder politiet på Twitter. Brannvesenet sier siloen trolig har revna på grunn av overfylling. Det er meldt om personskade, men omfanget på skadene er ukjent. Til VG sier politiet at det er snakk om en silo som tilhører en sementbedrift. Operasjonsleder Melissa Krag forteller til avisen at en person er skadet. Personen er våken men har ryggsmerter. Det er også en annen som får helsehjelp. Hele veggen på siloen har falt ut, sier politiet til avisa. En konteiner har blitt flytta rundt 10 meter.

 • Fredag 2. desember kl. 10.44

  Silo har eksplodert på Romerike

  Nødetatene er på vei til Frogner i Lillestrøm kommune etter at en silo har eksplodert, melder politiet på Twitter. Brannvesenet sier siloen trolig har revna på grunn av overfylling. Det er meldt om personskade, men omfanget på skadene er ukjent. Til VG sier politiet at det er snakk om en silo som tilhører en sementbedrift. Operasjonsleder Melissa Krag forteller til avisen at en person er skadet. Personen er våken men har ryggsmerter. Det er også en annen som får helsehjelp. Hele veggen på siloen har blitt sprengt ut, sier hun politiet til avisa. En konteiner har blitt flytta rundt 10 meter.

 • Fredag 2. desember kl. 10.01

  Nye Oslo-sykehus vedtatt

  Styret i Oslo universitetssykehus (OUS) vedtok fredag formiddag de endelige planene for nytt Rikshospital på Gaustad, nytt Aker sykehus og nedleggelse av Ullevål. De ansatte representanter i styret stemte imot planene. Fagforeningene mener at risikoen i prosjektet knyttet til pasientbehandling og økonomi er uforsvarlig høy. Både OUS-ledelsen og styret erkjenner at risikoen er stor, men flertallet mener at risikoen ved å fortsette sykehusdrift i gamle bygg er enda større. Planene må også godkjennes av styret i Helse Sør-Øst. Det skjer etter planen 16. desember.

 • Fredag 2. desember kl. 10.01

  Grande blir ny styreleder for Oslo Museum

  Tidligere Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande er valgt til ny styreleder for Oslo Museum. Grande tiltrer som styreleder ved nyttår. – Vi er svært glade for at Grande har sagt ja til å lede styret etter Bernt Bull, sier Astri M. Lund, leder i Samarbeidskollegiet for Oslo Museum. Trine Skei Grande var Venstre-leder fra 2010 til 2020. Hun var kultur- og inkluderingsminister fra januar 2018 til januar 2020. Grande tar over som styreleder på Oslo Museum etter Bernt Bull, som har vært styreleder de siste ti årene.

 • Fredag 2. desember kl. 9.52

  Havarikommisjonen: Lokomotivbrann startet i motor

  I oktober i fjor oppstod det en brann i et lokomotiv på Sarpsborg stasjon. Lokomotivet ble totalskadet i brannen. Havarikommisjonens rapport etter hendelsen er nå klar. Kommisjonen mener brannen startet med et havari på en motor, og forplantet seg videre til maskinrommet gjennom en rist i maskinrommets gulv. – På grunn av lokomotivets alder er det ikke montert systemer som kan avdekke eller forhindre denne type brann, skriver Havarikommisjonen.

 • Fredag 2. desember kl. 9.27

  Pasient ved Sykehuset Østfold fikk insulin ved en feil

  Sykehuset Østfold innrømmer svikt i rutiner etter at en pasient ved en feil fikk insulin tidligere i år. Pasienten fikk ingen skader. Til VG opplyser sykehuset at hendelsen skyldtes forveksling av hetteglass. – Pasienten skulle ha et annet medikament som skulle trekkes opp fra et hetteglass, og de to hetteglassene sto ved siden av hverandre. Prosedyre for egenkontroll og dobbeltkontroll ble ikke fulgt, skriver sykehuset i en e-post. For å motvirke insulinet, som senker blodsukkeret, fikk pasienten en injeksjon med glukose. (©NTB)

 • Fredag 2. desember kl. 9.20

  Pasient ved Sykehuset Østfold fikk insulin ved en feil

  Sykehuset Østfold innrømmer svikt i rutiner etter at en pasient ved en feil fikk insulin tidligere i år. Pasienten fikk ingen skader. Til VG opplyser sykehuset at hendelsen skyldtes forveksling av hetteglass. – Pasienten skulle ha et annet medikament som skulle trekkes opp fra et hetteglass, og de to hetteglassene sto ved siden av hverandre. Prosedyre for egenkontroll og dobbeltkontroll ble ikke fulgt, skriver sykehuset i en e-post. For å motvirke insulinet, som senker blodsukkeret, fikk pasienten en injeksjon med glukose. (©NTB)

 • Fredag 2. desember kl. 8.34

  75 koronadødsfall ved Sykehuset Østfold

  Det har vært et høyt antall koronadødsfall på Sykehuset Østfold den siste måneden. Av de 13 koronapasientene som mistet livet ved sykehuset forrige måned, var kun én fullvaksinert med fire doser. Avdelingssjef ved infeksjonsmedisinsk avdeling, Jetmund Ringstad, er bekymret over utviklingen og ber eldre og utsatte grupper. – Folk må ta ansvar og løpe til vaksinasjonskontoret. Av de 13 som døde, var hele fire av dem uvaksinerte. Jeg synes det er trist fordi vi har en vaksine som beskytter mot alvorlig koronasykdom, sier Ringstad.

 • Fredag 2. desember kl. 8.34

  75 koronadødsfall ved Kalnes hittil i år

  Det har vært et høyt antall koronadødsfall på Sykehuset Østfold. Av de 13 koronapasientene som mistet livet på sykehuset forrige måned, var kun én fullvaksinert med fire doser. Avdelingssjef ved infeksjonsmedisinsk avdeling, Jetmund Ringstad, er bekymret over utviklingen og ber eldre og utsatte grupper ta vaksinene. – Folk må ta ansvar og løpe til vaksinasjonskontoret. Av de 13 som døde, var hele fire av dem uvaksinerte. Jeg synes det er trist fordi vi har en vaksine som beskytter mot alvorlig koronasykdom, sier Ringstad.

 • Fredag 2. desember kl. 7.41

  Togforsinkelser mellom Gardermoen og Lillestrøm

  Det er forsinkelser og innstillinger på togene mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn på grunn av et tog som sperrer sporet fredag morgen, skriver Bane Nor. Alle toglinjene som kjører på strekningen er berørt av problemene.

 • Fredag 2. desember kl. 7.35

  Siktet for snikfilming

  En mann i 20-årene er siktet for å ha klistret fast en mobiltelefon i taket på et dametoalett, som filmet de som gikk på do, skriver Romerikes Blad. Det var i midten av november at politiet ble tilkalt til skianlegget Snø i Lørenskog, etter at ei kvinne oppdaget mobilen. Da hadde den filmet i 30 minutter, men politiet vet ikke hvor mange personer som ble filmet.

 • Fredag 2. desember kl. 6.48

  Sier nei til sykehusplaner

  14 fagforeninger ved Oslo universitetssykehus mener dagens sykehusplaner i hovedstaden er uforsvarlige og foreslår en trinnvis utbygging for å begrense risiko. I dag behandler styret i OUS de endelige planene for nye sykehus på Aker og Gaustad til over 40 milliarder kroner og nedleggelsen av Ullevål. I en protokolltilførsel skriver foreningene at «den samlede risikoen knyttet til framdrift, økonomi og ivaretakelse av pasientbehandlingen og sykehusets øvrige lovpålagte oppgaver er formidable». – Det er for mange mangler og uavklarte forhold når det gjelder kapasitet, funksjonalitet og areal, sier foretakstillitsvalgt Anne Marit Wang Førland i Legeforeningen til NRK. Hun er også ansattrepresentant i styret. Hun sier at den økonomiske risikoen har blitt enda mer tydelig i det siste. Hun peker på økte byggekostnader og at innsparingskravene til sykehuset for å finansiere nye bygg er urealistiske. – Det kan ende med betydelige innsparinger på bemanning, inadekvat pasientbehandling og til slutt ineffektiv drift. Det vil også gå utover Helse Sør-Øst sin økonomi og muligheter for fremtidig sykehusbygging i regionen, sier hun. OUS-ledelsen anbefaler styret å si ja til planene og mener de vil sikre moderne sykehusbygg og god nok kapasitet i fremtiden. Også Helse Sør-Øst må godkjenne planene i sitt styremøte 16. desember.

 • Fredag 2. desember kl. 6.44

  Person fastklemt etter ulykke

  En person er fastklemt under en bil etter en trafikkulykke på Teisen i Oslo, skriver politiet. Operasjonsleder Tor Gulbrandsen sier at personen hadde gått ut av bilen mens den var i bevegelse og fått beinet under bilen. – Vedkommende skal være frigjort og får tilsyn av ambulansepersonell på steder, legger Gulbrandsen til.

 • Torsdag 1. desember kl. 23.13

  Spesialenheten skal etterforske biljakt i Asker

  En mann i 30-årene kjørte fra politiet i Asker og raste av gårde i motsatt kjørefelt på E18 lørdag. Spesialenheten for politisaker skal etterforske biljakten. På ferden kolliderte en sivil politibil med mannens varebil. Denne hendelsen skal etterforsket av Spesialenheten for politisaker, som skal undersøke om politiet har gjort noe straffbart, skriver Budstikka.

 • Torsdag 1. desember kl. 20.28

  Ofre for hiv og aids ble minnet i Oslo

  Verdens aidsdag ble markert i Trefoldighetskirken i Oslo torsdag. Der ble de mange hundre hiv- og aidsofrene i Norge minnet. – Vi vil minnes og samtidig markere at hiv og aids fremdeles er utfordrende for mange, både i Norge og i andre deler av verden, heter det i en pressemelding fra HivNorge om markeringen. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og kronprinsesse Mette-Marit var blant dem som var til stede i Trefoldighetskirken. Ved utgangen av 2020 anslo Verdens helseorganisasjon at 38 millioner mennesker levde med hiv i verden. I Norge lever i overkant av 4.000 mennesker med hiv, ifølge Folkehelseinstituttet. (NTB)

 • Torsdag 1. desember kl. 20.14

  Svært glatt vei

  Politiet melder om trafikkproblemer og svært glatt vei på Ringkollveien i Hønefoss. De har en patrulje på stedet. Flere biler står på tvers. Vegtrafikksentralen er varslet, og følger opp med å salte og strø veien.