Nyheter:

 • Onsdag 10. april kl. 23.48

  Trump nektet utsettelse av hysjpenge-sak for tredje gang

  For tredje dag på rad nektet en ankedomstol i New York et forsøk fra Donald Trumps advokater på å få den såkalte hysjpenge-saken mot ekspresidenten utsatt.

 • Onsdag 10. april kl. 23.46

  Kolonnekøyring på Hardangervidda

  På riksveg 7 over Hardangervidda blir det i natt starta med kolonnekøyring for alle. Første kolonne startar klokka 00.30, melder Vegtrafikksentralen.

 • Onsdag 10. april kl. 23.29

  Tatt i 157 km/t i 80-sonen: – Hodeløst

  Føreren i slutten av tenårene hevdet at speedometeret viste feil fart.

 • Onsdag 10. april kl. 23.12

  17. mai-bråket: – På aller villeste veier

  Is, bunad og Danby Choi – tenk at snart er dagen her!

 • Onsdag 10. april kl. 22.52

  Dansk helt for Barcelona: – Det har aldri skjedd før

  (Paris Saint-Germain-Barcelona 2–3 og Atlético Madrid-Borussia Dortmund 2–1) På sin 28-årsdag avgjorde dansken den første kvartfinalen i Champions League. Med sin første berøring på ballen.

 • Onsdag 10. april kl. 22.50

  Ope på Hol-Aurland

  Vegtrafikksentralen melder at det er fri ferdsel på fylkesveg 50 Aurland-Hol etter at det var kolonnekøyring tidlegare i dag.

 • Onsdag 10. april kl. 22.49

  Sjå Vestlandsrevyen klokka 22.56

  Norske forskarar kan snart finne ein medisin som bremsar Parkinson. Programleiar: Raymond Lidal.

 • Onsdag 10. april kl. 22.26

  Store demonstrasjonar etter frifinningane i gruppevaldtektsaka

  I Bergen, Oslo, Kristiansand og Harstad blir det torsdag arrangert demonstrasjonar etter at Gulating langmannsrett frifann dei tre tiltalte i gruppevaldtektsaka i Bergen, melder VG. Det blir også planlagd demonstrasjon i Oslo torsdagen etter. Tre menn på 24, 25 og 27 år var tiltalt for å ha gruppevoldtatt ei kvinne i 20-åra etter ein fest i 2021. På sosiale medier viser folk si støtte til dei fornærma kvinnene i den mykje omtalte saka.

 • Onsdag 10. april kl. 22.17

  Nye avhør etter at Ivan (3) døde på sykehus: – Det verst tenkelige

  Onsdag pågikk det nye avhør etter at Ivan (3) døde under narkose. Barnetannlege Hilde Nordgarden har aldri før hørt om at et barn har dødd under tannbehandling.

 • Onsdag 10. april kl. 22.13

  NRK Sørlandet 22:55

 • Onsdag 10. april kl. 21.48

  Flere arrestert etter skyting på id-arrangement i USA

  Skytingen skal ha skjedd i en park i byen Philadelphia. Fem personer ble arrestert etter skytingen.

 • Onsdag 10. april kl. 21.45

  Advares: Unibuss kan få milliardtap og 2200 miste jobben

  Ruter krever så mye penger fra Unibuss i bøter, at det er nok til at Unibuss går konkurs. Det skriver Avisa Oslo etter å ha fått innsyn i et hemmeligstemplet dokument. Selv om Ruter har redusert kravet, står det i dokumentet at de ikke vil ettergi bøter etter snøvinterens forsinkelser og innstillinger, og sier nei til å gjøre endringer i inngåtte busskontrakter. Det skal være eieren av Unibuss selv, Sporveien, som opplyser om dette i dokumentet. I et skrekkscenario advares byens politiske ledelse mot kollektivkollaps og milliardtap ved Unibuss-konkurs. I dokumentet fastslås det at rundt 65 prosent av Oslos totale busstilbud kan ryke ved konkurs. I verste fall kan 220.000 Oslo-borgere i en periode miste busstilbudet og 2200 kan miste jobben, varsler Sporveien i brevet. Dokumentet viser også en dyp splittelse mellom Ruter og Sporveien, skriver Avisa Oslo. Spliden handler om hvorfor Unibuss har havnet i et økonomisk uføre, og hvem som har ansvaret for at det er blitt sånn. Både Sporveien og Ruter er eid av Oslo kommune.

 • Onsdag 10. april kl. 21.38

  Wolden Bache om prisveksten: – Fikk en bekreftelse i dag

  Prisveksten dempet seg videre i mars, og mer enn sentralbanken ventet. Men Norges Bank har fortsatt «en vei å gå» før den er tilbake på målet, fremholder sentralbanksjef Ida Wolden Bache.

 • Onsdag 10. april kl. 21.38

  Durek's siblings with prayer to Se og Hør: - Leave our family alone

  In an exclusive interview with VG, shaman Durek Verrett's siblings tell for the first time about their upbringing — and the family conflict following the articles in Se og Hør.

 • Onsdag 10. april kl. 21.28

  Oilers slo Vålerenga og forlenget NM-semifinalen

  Stavanger Oilers slo Vålerenga 5-3 onsdag og utlignet til 3-3 i semifinalen i ishockey-NM. Avgjørelsen faller i Stavanger fredag. Vålerenga ledet 3-2 i best av sju-serien før oppgjøret i Oslo onsdag og hadde dermed muligheten til å avgjøre på hjemmeis. Der ble til slutt Anthony Salinitri helten for Oilers med sitt vinnermål, og dermed kan Oilers fortsatt håpe på sin tredje strake NM-tittel. – Det er steinkult. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi gjennomfører kampen i dag. Jeg synes vi blir hardt straffet bakover, og den andre perioden var frustrerende. Guttene er ekstremt fokusert i dag og justerer litt til tredjeperioden. Det fikk vi godt betalt for, sa Oilers-trener Anders Gjøse til TV 2. – Det blir magisk, sa Gjøse om muligheten for å avgjøre på hjemmebane fredag.

 • Onsdag 10. april kl. 21.25

  Ibsen og meg, meg, meg

  Den ubeskjedne rabulisten Danby Chois raske oppstigning til stjernene sier mye om tiden vi lever i.

 • Onsdag 10. april kl. 21.20

  Festkvelden spolert for Vålerenga - må ut i syvende og avgjørende kamp

  (Vålerenga-Oilers 3–5, 3–3 i kamper) Jordal var stappfullt, men hjemmefansen måtte gå slukøret hjem.

 • Onsdag 10. april kl. 21.15

  FK Haugesund ute av cupen

  4. divisjonslaget Torvastad slo ut eliteserielaget FK Haugesund i 1.runde av cupen. Etter full tid var stillingen 1-1 og kampen gikk til ekstraomganger, hvor den uten flere nettkjenninger etter 120. spilte minutter gikk videre til straffesparkkonkurranse. Torvastad keeper Jørgen Grønningen reddet alle FKHs fire straffespark, og ble den kampens store helt da han sendte hjemmelaget videre til 2. runde i cupen. For FKH endte dermed cupeventyret allerede før det var startet. Om lag 850 tilskuere fant veien til oppgjøret, som detonerte en cupbombe av det sjeldne.

 • Onsdag 10. april kl. 21.11

  Trafikkuhell i Sarpsborg

  En personbil og en traktor har kollidert på Sarpsbrua, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Ifølge avisen står trafikken ut av sentrum bom fast. Personbiler har mindre skader på en bakskjerm.

 • Onsdag 10. april kl. 20.57

  Fedje-båt tok årets første kval

  1. april kunne norske kvalfangarar starte årets vågekvalfangst. 8. april fekk mannskapet på «Olavson» frå Fedje æra av å ta årets første vågekval, ved Loppa i Finnmark. – Kvalen var 7,10 meter lang og i godt hald. Det ser ut som den har mat nok. Det er lodda han beitar på, opplyser skipper Terje Halland til Lofotposten. Kvoten for 2024 er på 1157 vågekval. I fjor var kvoten på 1000 dyr. Auken skuldast at ubrukt kvote i 2022 og 2023 er overført til 2024.

 • Onsdag 10. april kl. 20.53

  Sterke reaksjoner etter frifinnelsen i gruppevoldtektssaken

  Gruppevoldtektssaken fortsetter å sette fyr på sosiale medier. Torsdag planlegges det store demonstrasjoner over hele landet.

 • Onsdag 10. april kl. 20.42

  Deler av Østfoldbanen stengt: Ny oppdatering torsdag formiddag

  Togstrekningen mellom Sarpsborg og Fredrikstad er fortsatt stengt på grunn av strømproblemer. Bane Nor varsler ny oppdatering først torsdag klokken 10.00. Det jobbes fortsatt med å rette feilen, som oppsto onsdag ettermiddag. Vy kommer til å sette opp alternativ transport på strekningen torsdag morgen, opplyser pressevakt Siv Egger Westin. – Vi snur togene henholdsvis i Fredrikstad i Sarpsborg, så vil det gå buss mellom de stasjonene, sier Westin.

 • Onsdag 10. april kl. 20.32

  Fv 72 i Verdal stengt til torsdag morgen

  Fv 72 mellom Kleivdalen og Stormoen i Verdal er fortsatt stengt. Det er fortsatt mye vann i vegbanen melder Vegtrafikksentralen. Vegen holdes derfor stengt gjennom natten. Det blir ny vurdering torsdag morgen.

 • Onsdag 10. april kl. 20.30

  Ektraomganger mellom Start og MK

  Stillingen er 1-1 mellom Start og Mandalskameratene i første runde i cupen. Det spilles nå ekstraomganger. Livedekning av kampen kan følges her.

 • Onsdag 10. april kl. 20.30

  Mandalskameratene slo Start ut av cupen

  Start er ute av cupens første runde etter å ha tapt på straffesparkkonkurranse. Etter ordinær spilletid var stillingen 1–1. Kampen ble spilt i Mandal.

 • Onsdag 10. april kl. 20.27

  Mann kjørt til sykehus etter slagsmål i Porsgrunn

  En mann i 60-årene er kjørt til sykehus for behandling etter et slagsmål i Porsgrunn. Det var klokken 19.23 at politi og ambulanse rykket ut til meldingen om at to menn slåss. En mann i 50-årene forlot stedet i en buss før politiet ankom stedet. – Politiet fikk kontroll på vedkommende og han ble pågrepet og kjørt arrest, opplyser politiet på X.

 • Onsdag 10. april kl. 20.27

  Geir-Arne (55) ble drept: – Kaldsvettet i hele natt

  Lørdag kveld drakk de vin. Noen timer senere ble Geir-Arne Lervik funnet drept i sin egen seng.

 • Onsdag 10. april kl. 20.20

  Skien fengsel i Stortingets spørretime

  Justisminister Emilie Enger Mehl hadde ingenting nytt å komme med, da stortingsrepresentant Mahmoud Farahmand (H) spurte om tiltak for å gjøre hverdagen bedre for innsatte og ansatte i Skien fengsel. Mehl viste til tiltaket om en nasjonal forsterket felleskapsavdeling i Skien, som det er satt av 55 millioner kroner til og skal stå ferdig i 2025. Tiltaket en forsterket avdeling for innsatte som er så psykisk syke at de ikke kan delta i det ordinære felleskapet. Her skal helsevesenet jobbe sammen med de ansatte i kriminalomsorgen. Avdelingen skal stå ferdig og klar til bruk i 2025.

 • Onsdag 10. april kl. 20.14

  Trafikkuhell i Tønsberg

  Like etter klokken 19.00 rykket politi og ambulanse ut til melding om et trafikkuhell mellom en personbil og en varebil på Tolvsrød i Tønsberg. To personer var involvert i uhellet. – Involverte løser forholdet med en skademelding, skriver politiet.

 • Onsdag 10. april kl. 20.11

  Kjæresten så Maanums kollaps: – Ekstremt tøft

  Den norske landslagsspilleren Frida Maanum (24) kollapset under ligacupfinalen mellom Chelsea og Arsenal. Nå forteller kjæresten Emma Lennartsson om hvordan hun opplevde den skremmende hendelsen.

 • Onsdag 10. april kl. 20.11

  Sortland tapte stort for TIL – Mjølner røk ut etter overtidsdrama

  Det var duket for cupfest i Vesterålen da Tromsø IL gjestet Sortland for 1.-rundekamp i NM. Der gjorde TIL kort prosess. Et hat trick signert Lasse Nordås, samt to scoringer av Vegard Erlien og et mål av Jakob Napoleon Romsaas sørget for 6-0-seier for «Gutan». I Mosjøen ble serieleder i 1. divisjon, Levanger, for sterke. Trønderne vant til slutt 4–0 på Kippermoen stadion. Lenger nord i fylket tapte Mjølner på overtid mot Tromsø-laget Fløya etter at gjestene scoret på straffespark. På Mo gikk Junkeren komfortabelt videre til neste runde mot Rana FK. Gjestene fra Bodø vant til slutt 3–0 på Sagbakken stadion. Det betyr at det kun er Junkeren og Bodø/Glimt som er videre til 2. runde fra Nordland.

 • Onsdag 10. april kl. 20.10

  Kjørte 116 km/t i 40- sone

  Utrykningspolitiet hadde i formiddag fartskontroll ved en skole i Time kommune i Rogaland. Høyeste hastighet ble målt til 116 km/t i 40-sonen. Føreren av denne bilen, en person i 20-årene, ble anmeldt og fratatt førerkortet. Politiet tok råkjøreren i en fartskontroll ved Vardheia ungdomsskele. Kontrollen ble utført samtidig som skoledagen sluttet. – At det skjer på en skolevei, er ikke bra, sier operasjonsleder Anders Oppedal i Sør-Vest politidistrikt til Stavanger Aftenblad. Det ble utskrevet 17 forenklede forelegg under kontrollen.

 • Onsdag 10. april kl. 20.10

  Ble tatt i 116 km/t i 40- sone

  Utrykningspolitiet hadde i formiddag fartskontroll ved en skole i Time kommune i Rogaland. Høyeste hastighet ble målt til 116 km/t i 40-sonen. Føreren av denne bilen, en person i tjueårene, ble anmeldt og fratatt førerkortet. Det melder politiet Sør-Vest.

 • Onsdag 10. april kl. 20.04

  Målrikt da fotballcupen rullet i gang

  Flere lag fra Innlandet var i aksjon i 1. runde i NM i fotball onsdag kveld: Hønefoss - SK Gjøvik Lyn 5-0 Nybergsund - Kongsvinger 0-8 Ridabu - HamKam 0-5 Skreia - Raufoss 0-8

 • Onsdag 10. april kl. 19.59

  Kan gå mot cupbombe

  FK Haugesund må spille ekstraomganger mot 4. divisjonslaget Torvastad i cupens første runde. Kampen endte 1–1 etter ordinær tid. Viking tok seg lett videre med en 5–0 seier over 4. divisjonslaget Varhaug IL, foran et imponerende folkehav på Jæren. Ellers endte det 1–3 mellom Brodd og Sandnes Ulf, 0–1 mellom Vidar og Eik, og det ble målrikt mellom Madla-Vard og Haugesund, der det endte 3 – 5.

 • Onsdag 10. april kl. 19.56

  Seks trønderske lag videre i cupen

  11 trønderske lag var i sving i første runde i cupen i kveld. Seks av dem er klare for neste runde. Sverresborg - Rosenborg 0 - 6 Mosjøen - Levanger 0 - 4 Tiller - Ranheim 0 - 3 Melhus - Byåsen 1 - 0 Nardo - Strindheim 2 - 4 Trygg/Lade - StjørdalsBlink 2 - 3

 • Onsdag 10. april kl. 19.54

  Kan bli rockestreik: – Sikker på at det norske publikum får sett deLillos en annen gang

  De 41 organiserte ved Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee i Oslo sentrum tas ut i streik om NHO Reiseliv og Fellesforbundet ikke blir enige.

 • Onsdag 10. april kl. 19.54

  Keeperhelten (20) etter cupbragden: – Euforisk

  Cupbomben smalt da det lille 4. divisjonslaget Torvastad slo ut eliteserielaget Haugesund – mye takket være den 20 år gamle keeperen Jørgen Kaldheim Grønningen.

 • Onsdag 10. april kl. 19.46

  Sjå tv-sending her

 • Onsdag 10. april kl. 19.38

  Sjå Vestlandsrevyen klokka 19.45

  Russen er skremt av åtvaringane mot eit nytt, farleg narkotisk stoff som vart påvist i Vestland då ein ungdom døydde i Sunnfjord. Programleiar er Raymond Lidal.

 • Onsdag 10. april kl. 19.35

  Uavgjort mellom Utleira og LHK

  I 1. divisjon håndball for kvinner ble det uavgjort 27–27 mellom Utleira og Levanger håndball. Utleira fra Trondheim er på sjette plass på tabellen. Laget fra Levanger er på 11.plass, og på nedrykksplass, når det gjenstår to kamper i serien. LHK er bare ett poeng bak Ålgård på sikker plass.

 • Onsdag 10. april kl. 19.29

  Sogndal med overlegen seier i første runde i cupen

  Sogndal vann 6–2 mot Førde i første runde av cupen. Førde tok først leiinga etter 24 sekund. Det gjekk like fullt fort frå draum til mareritt og Sogndal tok seg etter kvart enkelt vidare.

 • Onsdag 10. april kl. 19.25

  USA og Norge bygger satellittstasjon på Andøya

  Regjeringen mener blant annet at satellittstasjonen kan styrke Norges og Natos forsvar.

 • Onsdag 10. april kl. 19.24

  14-åring med kniv, hammer og ruteknuser ved Oslo S

  Politiet ble onsdag kveld oppmerksom på en gruppe ungdommer og tilløp til amper slåssing ved Oslo S. – Den personen vi oppfattet som mest aggressiv løp retning Storgata hvor vi tok ham igjen og fikk kontroll på ham, sier operasjonsleder i Oslo-politiet, Vidar Pedersen. Det viste seg å være en 14 år gammel gutt som hadde kniv, hammer og ruteknuser på seg. – Det er svært betenkelig at 14 år gamle gutter løper rundt med sånt i Oslo sentrum, sier Pedersen. Politiet har nå kontroll på gutten.

 • Onsdag 10. april kl. 19.24

  Fløy vant mot Sandefjord i cupen

  2. divisjonslaget Fløy vant 1–0 mot eliteserielaget Sandefjord i første runde i cupen i fotball. Kampen ble spilt på hjemmebane på Flekkerøy. Matchvinner og målscorer for Fløy var Sindre Osestad.

 • Onsdag 10. april kl. 19.24

  Fløy leder mot Sandefjord i cupen

  Fløy leder 1–0 mot Sandefjord i første runde i cupen i fotball. Kampen blir spilt på hjemmebane på Flekkerøy. Kampen kan følges live her.

 • Onsdag 10. april kl. 19.15

  Brann i Skien – kvinne i 50-årene pågrepet

  En kvinne i 50-årene er pågrepet, mistenkt for å ha tent på brannen i en bygård i Skien sentrum onsdag kveld. Brannen i bygården i Skien er slukket, og de evakuerte kan i 22.15-tida flytte tilbake, melder politiet. Fire personer kjøres til sykehus for undersøkelse, etter at de har fått i seg en del røyk. Politiet snakker med vitner og undersøker hendelsesforløpet videre. Bygården det brant i består av fire etasjer. Beboere startet evakuering selv, ifølge politiet.

 • Onsdag 10. april kl. 19.15

  Brann i Skien – evakuerer boliger

  Brannen i bygården i Skien er nå slukket, opplyser politiet. Det er fortsatt en del røyk på stedet, og politiet jobber med å undersøke hendelsesforløpet. Det var rundt klokken 19.15 at nødetatene rykket ut til melding om brann. Bygården det brant i består av fire etasjer. Beboere startet evakuering selv, ifølge politiet.

 • Onsdag 10. april kl. 19.14

  USA og Norge bygger satellittstasjon på Andøya

  USA og Norge skal samarbeide om en midlertidig satellittstasjon på Andøya flystasjon. Det opplyser regjeringa i en pressemelding. Nyheten kommer få dager etter at det ble kjent at regjeringa omgjør nedleggelsen av flystasjonen. Ifølge pressemeldinga skal satellittstasjonen varsle hvis det oppdages kryssermissiler i nordområdene.

 • Onsdag 10. april kl. 19.07

  Norsk kirurg i Gaza: – Bare skinn og bein igjen

  I ruinene henger klær til tørk. Det vitner om palestinere som forsøker å overleve.

 • Onsdag 10. april kl. 19.00

  Oldefaren ble utstilt i Tivoli i København: Bokanmeldelse: Jesper Wung-Sung: «En annen gren»

  Danske Jesper Wung-Sung forteller i romanen «En annen gren» en slektshistorie helt utenom det vanlige og et tidsbilde som gjør inntrykk.

 • Onsdag 10. april kl. 18.53

  4. divisjonslagets keeper storspilte – Vålerenga likevel videre i cupen

  Union Carl Berner sto lenge imot Vålerenga, mye takket være keeper Erik Walcott, men sistnevnte tok seg videre til 2. runde i fotballcupen med 3-0-seier.

 • Onsdag 10. april kl. 18.53

  Forventer at Østfoldbanen kan åpne i natt

  Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg forventes å være stengt for trafikk frem til klokken 03.00 natt til torsdag. Det skriver Bane Nor på sine nettsider. Togstrekningen har vært stengt siden 16.30-tiden onsdag på grunn av strømproblemer.

 • Onsdag 10. april kl. 18.51

  Vil finansiere kanalbru i Moss med bompenger: – Toppen av frekkhet

  Østfold fylkeskommune har bedt politikerne i Moss vedta full bompengefinansiering av ny kanalbru. – Det er toppen av frekkhet, og går over til det uanstendige, sier gruppeleder for Frp Niklas Memic-Eriksen. SVs Åsmund Møll Frengstad er også negativ til å finansiere brua helt og fullt med bompenger. Tidligere har fylkeskommunen anslått at brua, som ligger på en fylkesvei, kan koste 500 millioner kroner.

 • Onsdag 10. april kl. 18.51

  Har sikret stilas i Stjørdal

  Brannvesenet har nå sikret det vaklende stilaset på et bygg i Stjørdal. Det var en stund fare for at stilaset skulle velte over på andre bygg og evakuerte derfor noen boliger.

 • Onsdag 10. april kl. 18.47

  Avis: Dette er den mye omtalte Haaland-klausulen

  For drøye to milliarder kroner kan Erling Braut Haaland (23) bytte beite neste sommer.

 • Onsdag 10. april kl. 18.39

  Målt 130 km/t i 80-sone

  I samband med ein laserkontroll på Florøvegen i Kinn kommune stoppa UP ein bilførar som vart målt til å køyre 130 km/t i 80-sona. Han verka også påverka og blir køyrd til legevakta for ei blodprøve.

 • Onsdag 10. april kl. 18.35

  Mann pågrepet etter brannen i Elverum

  En mann er pågrepet og siktet for å ha tent på en brann i en leilighet i Elverum onsdag morgen. Det melder avisa Østlendingen. – I løpet av dagen er en mannsperson pågrepet og siktet for å ha tent på slik at det er til fare for allmennheten, sier krimsjef i Elverum Roger Næss til avisa. Ingen personer kom til skade i brannen, men leiligheten ble totalskadd.

 • Onsdag 10. april kl. 18.35

  Mann pågrepet etter brannen i leilighet i Elverum

  En mann er pågrepet og siktet for å ha tent på en leilighetsbrann i Elverum onsdag morgen. Det var avisa Østlendingen som først meldte om pågripelsen. – Jeg kan bekrefte at det et pågrepet en mannsperson, som da er er siktet for å ha tent på slik at det er til fare for allmennheten. Det sier operasjonsleder Ove Stian Ovrum hos Politiet i Innlandet til NRK. Ingen personer kom til skade i brannen, men det ble betydelige materielle ødeleggelser og leiligheten beskrives som totalskadd.

 • Onsdag 10. april kl. 18.35

  Mann pågrepet etter brannen i en leilighet i Elverum

  En mann er pågrepet og siktet for å ha tent på en leilighetsbrann i i Elverum onsdag morgen. Det var avisa Østlendingen som først meldte om pågripelsen. – Jeg kan bekrefte at det et pågrepet en mannsperson, som da er er siktet for å ha tent på slik at det er til fare for allmennheten. Det sier operasjonsleder Ove Stian Ovrum hos Politiet i Innlandet til NRK. Ingen personer kom til skade i brannen, men det ble betydelige materielle ødeleggelser og leiligheten beskrives som totalskadd.

 • Onsdag 10. april kl. 18.32

  Person på jernbanelinja – stoppet togtrafikk

  Politiet har kontroll på en person som befant seg i en jernbanetunnell i Tønsberg sentrum. Involverte skal selv ha ringt inn til politiet og sagt at vedkommende befinner seg på jernbanelinja. Personen er ikke fysisk skadet. Togtrafikken gjenopptas så snart nødetatene er ute av sporet, opplyser politiet.

 • Onsdag 10. april kl. 18.32

  Mulig person på jernbanelinja – stopper togtrafikk

  Politiet undersøker om det er en person i en jernbanetunnell i Tønsberg sentrum. Involverte har selv ringt inn og sagt at vedkommende befinner seg på jernbanelinja, melder politiet. All togtrafikk på Vestfoldbanene er foreløpig stanset.

 • Onsdag 10. april kl. 18.24

  Prinsesse Märtha ut mot Se og Hør i egen podkast

  Prinsessen retter sterk kritikk mot Se og Hør etter VGs sak om at Dureks mor er på kontrakt med ukebladet.

 • Onsdag 10. april kl. 18.21

  Person død etter ulykke i Vinje

  En person omkom etter et bygningsras i Vinje i Telemark onsdag ettermiddag. Det bekrefter politiet til NRK, som også oppgir at pårørende er varslet. Personen befant seg inne i en bil, da en vegg av armert betong raste utover bilen, ifølge politiet. Foranledningen til ulykken skal være en lastebil som kom borti en murvegg, oppgir politiet.

 • Onsdag 10. april kl. 18.20

  Skadet gravhaug i Overhalla

  NTNU har undersøkt gravhaugen på Hunn i Overhalla etter at det ble vedtatt å rette på skader som er påført den gamle gravhaugen - også kjent som Olamohaugen. I rapporten heter det at haugen er skadet av veibygging. Undersøkelser og analyser av prøver fra haugen er datert førromersk jernalder og romertid. En gruppe historieinteresserte i Overhalla har nå engasjert advokat for å få svar fra kommunen og fylkeskommunen mfl på det som har skjedd og hvordan kulturminnet skal dokumenteres og bevares.

 • Onsdag 10. april kl. 18.18

  Viste støtte til nedleggingstruet skole

  Mange mennesker møtte i kveld opp til en markering for å beholde Vingar skole i Lillehammer. Administrasjonen i kommunen har fremmet forslag om å legge ned denne barneskolen. Forslaget har vakt sterke reaksjoner blant beboerne i området. Representanter fra 12 politiske partier i Lillehammer hadde takket ja til å holde korte appeller under markeringen.

 • Onsdag 10. april kl. 18.15

  Dolphin Drilling vil hente 430 millioner kroner

  Pengene vil selskapet blant annet bruke til å sikre å få tre rigger tilbake i drift.

 • Onsdag 10. april kl. 18.11

  USA vurderer å droppe straffeforfølgelse av Julian Assange

  Det var USAs president Joe Biden selv som sa at landet vurderer det, under et møte med pressen på Det hvite hus.

 • Onsdag 10. april kl. 18.07

  Hemmelegheld informasjon om tur betalt av kommunen

  Byrådsleiar Christine Meyer (H) held hemmeleg sin kommunikasjon i samband med at ho i desember drog til København saman med nasjonale Høgre-toppar for å lære om arbeid mot ungdomskriminalitet, skriv BA. Bergen kommune betalte reiserekninga hennar på 22.000 kroner. Bystyreopposisjonen er kritisk til at skattebetalarane i Bergen betalte for «ei rein parti-reise for Høgre», men Meyer har tidlegare svart at ho deltok som byrådsleiar. Likevel blir kommunikasjonen i samband med turen ikkje offentleggjort, ved at det blir vist til at turen ikkje kom i stand gjennom hennar verksemd som byrådsleiar. – Enten bryt du offentligheitslova ved å ikkje gi innsyn i dokumenta, eller så misbrukar du offentlege middel til å betale for ein privat tur, meinte Thor-Haakon Bakke (MDG) i bystyremøtet i dag. Meyer heldt fast ved at dokumenta er intern kommunikasjon i høvesvis byrådsavdelinga og Høgre.

 • Onsdag 10. april kl. 18.05

  Brann i Larvik

  Like før klokken 17.30 rykket politiet ut til Møllergaten i Larvik etter melding om branntilløp i en elektrisk inntakskabel på et hus. Klokken 18.00 melder politiet at brannen er slokket og sikringen er tatt. Lede er på stedet, og politiet undersøker hendelsesforløpet.

 • Onsdag 10. april kl. 18.03

  Blir rådgiver for Høyre-nestledere

  21 år gamle Nicolai Østeby fra Kristiansand blir fast ansatt i Høyres kommunikasjonsavdeling og skal blant annet fungere som rådgiver for partiets nestledere Henrik Asheim og Tina Bru. Østeby har siden 1. januar jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Høyres stortingsgruppe. Fra 15. mai til 1. oktober skal han fungere som rådgiver og pressekontakt for Høyres nestledere.

 • Onsdag 10. april kl. 17.56

  Uklart om skole i Kvadraturen

  Byrådet har fortsatt en plan om å bygge ny videregående skole i Myntgata ved Akershus festning, men åpner for å skrote prosjektet. Det var det forrige byrådet som la planen om ny videregående skole i Kvadraturen fram for Oslo bystyre. Oslo kommune kjøpte eiendommen av Forsvarsbygg for 338 millioner koner i 2017. Det borgerlige mindretallet var den gang sterkt kritisk til pengebruken. Nå er skolen med plass til 840 elever satt på vent mens byrådet vurderer kostnadskutt. Blant annet kan en underjordisk flerbrukshall bli skrinlagt. Avisa Oslo har tidligere skrevet at skolen og hallen er beregnet å koste 1,9 milliarder kroner. I bystyrets byutviklingsutvalg onsdag spurte SV om byrådet egentlig ønsker å bygge skolen. – Utgangspunktet vårt er at vi skal ha en skole der, svarte kultur- og næringsbyråd Anita Leirvik North (H). Hun er ansvarlig for Oslobygg, som bygger blant annet skoler i byen. – Hadde vår intensjon vært å ikke bygge en skole, hadde vi trukket saken med en gang. Da hadde vi ikke gjort hele denne jobben. – Så tenker jeg at å ikke bygge skole er ett av mange alternativ, la hun til.

 • Onsdag 10. april kl. 17.47

  HA: Trafikken står stille på Svinesundsbrua

  Det er full stans i trafikken på E6 ved Svinesundsbrua i retning Sverige på grunn av grensekontroll på svensk side av grensen, skriver Halden Arbeiderblad. En tipser avisen har vært i kontakt med sier trafikken har stått stille siden rundt klokken 17.15.

 • Onsdag 10. april kl. 17.45

  Vaklende stilas i Stjørdal

  Politiet er på stedet i Signaturhagen boligprosjekt i Stjørdal etter melding om at en stilas er i ferd med å velte. En innringer mener at det er et potensielt skadepotensiale på andre bygg dersom dette skjer, melder politiet. Brannvesenet rykker også ut for å ta en vurdering på forholdet. Entreprenør er varslet og det meldes om sterk vind som årsak til ustabiliteten.

 • Onsdag 10. april kl. 17.43

  EUs nye asyl-og migrasjonspakt vedtatt i EU-parlamentet

  EU-parlamentet sier ja til en større reform av asyl- og flyktningpolitikken i EU.

 • Onsdag 10. april kl. 17.32

  Oda tapte 200 millioner etter sjåfør-grep

  På det verste møtte halvparten av Odas kunder en stengt nettbutikk. Nå bedyrer dagligvareutfordreren å være «over kneika».

 • Onsdag 10. april kl. 17.29

  Røkkes tidligere superbil fortsatt ute til salgs

  Investoren og milliardærens tidligere bil er fortsatt ikke solgt, men ligger ute til samme pris, snaue 12 millioner kroner.

 • Onsdag 10. april kl. 17.27

  Kraftig vind på Østlandet: – Sikre løse gjenstander

  Meteorologene vurderer å sende ut farevarsel. Onsdag ettermiddag er over 1200 uten strøm på grunn av vinden.

 • Onsdag 10. april kl. 17.26

  Id mubarak! – I år har det virkelig tatt av!

  Hvis det er én dag man kan spise bare godteri, er det i dag, under feiringen av Id. Det mener ihvertfall Maria (12) fra Sandefjord.

 • Onsdag 10. april kl. 17.25

  Full stans i trafikken på Østfoldbanen

  Strømproblemer har ført til full stans i togtrafikken mellom Fredrikstad og Sarpsborg onsdag ettermiddag. – Vi jobber med å rette feilen, men vi vet ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane Nor på sine nettsider. Til Sarpsborg Arbeiderblad opplyser Bane Nor at en strømmast har falt ned. Et bilde avisen har publisert viser en del av et tog som henger igjen i strømledningen over sporet. Tidligere onsdag var strekningen mellom Sarpsborg og Halden stengt for trafikk.

 • Onsdag 10. april kl. 17.23

  360.000 liter kloakk rant ut

  360.000 liter kloakk rant ut i havet i Kolbjørnsvik i Arendal i dag, skriver Agderposten. Avdelingsleder for avløp og miljøvern i Arendal kommune Sten Terje Jørgensen, sier til avisen at dette ikke skal skje. Det var en systemfeil som førte til hendelsen. Kommunen vil overvåke vannkvaliteten etter utslippet, men sier generelt at kapasiteten havet har til å ta opp kloakk er stor.

 • Onsdag 10. april kl. 17.23

  Arbeidsulukke ved Norzink i Odda

  Politi og ambulanse har rykka ut til ei arbeidsulukke etter melding om at ein arbeidar skal ha falle ned frå eit stillas ved smelteverket Norzink i Odda. Det melder Vest politidistrikt, som ikkje har svart på NRKs oppringing om ulukka.

 • Onsdag 10. april kl. 17.23

  Arbeidsulukke i Odda

  Politi og ambulanse har rykka ut til ei arbeidsulukke etter melding om at ein arbeidar skal ha falle ned frå eit stillas. Det melder Vest politidistrikt.

 • Onsdag 10. april kl. 17.23

  Arbeidsulukke ved Norzink i Odda var udramatisk

  Politi og ambulanse har rykka ut til ei arbeidsulukke etter melding om at ein arbeidar skal ha falle ned frå eit stillas ved smelteverket Norzink i Odda. Det melde Vest politidistrikt litt etter klokka 17. På staden vart det konstatert at arbeidaren ikkje var skadd på grunn av fall, men at han hadde hoppa ned frå eit lågt stillas etter å ha fått ein annan, liten skade, opplyser politiet til NRK.

 • Onsdag 10. april kl. 17.07

  Slik ser det ut etter brannen i «Helvete»: – Sot på absolutt alt

  Skadene etter brannen i kjelleren i den legendariske platesjappa i Gamlebyen i Oslo er omfattende. Heldigvis var de mest verdifulle gjenstandene i etasjen over.

 • Onsdag 10. april kl. 16.59

  Ikea- og Lego-avleggere kjøper norsk datainnsamler

  Private Equity-fondet Triton selger Norstat til investeringsselskaper med røtter i Ikea og Lego.

 • Onsdag 10. april kl. 16.54

  Hardangervidda stengd

  Riksveg 7 over Hardangervidda er stengd på grunn av uvær, melder Vegtrafikksentralen.

 • Onsdag 10. april kl. 16.50

  Veg stengt pga flom i Verdal

  Fv 72 på strekningen Verdal - Sandvika/svenskegrensen er stengt ved Vaterholmen i Inndalen på grunn av flom, melder Vegtrafikksentralen. Det er omkjøring om E14 og Sverige og ny vurdering blir gjort i løpet av kvelden.

 • Onsdag 10. april kl. 16.50

  Strekning på Bergensbanen stengt: Omkjøring via Gjøvikbanen

  Strekningen mellom Hokksund og Vikersund på Bergensbanen er stengt på grunn av strømproblemer, opplyser Bane Nor. – Et persontog som var på vei fra Bergen i retning Oslo rev ned kjøreledningen like i nærheten av Hokksund, og derfor er strekningen stengt, sier pressevakt i Bane Nor, Harry Korslund. Dette skal ha skjedd rundt klokken 14.15 onsdag ettermiddag. To og en halv time senere er strekningen fremdeles stengt. – Heldigvis kan toget kjøre via Gjøvikbanen. Men det blir en lengre kjørevei enn vanlig, og det fører til forsinkelser og noen endringer med tanke på det normale ruteopplegget, sier Korslund. Strømproblemene påvirker primært gods- og persontrafikk på Bergensbanen, ifølge Korslund. Bane Nor vet foreløpig ikke når strekningen kan åpnes igjen, eller hvor store skader det er snakk om.

 • Onsdag 10. april kl. 16.43

  Nei til strøm fra Trøndelag

  Det er bred politisk motstand i fylkesutvalget mot å elektrifisere sokkelen med kraft fra Trøndelag. Regjeringen har vedtatt at feltene Njord og Draugen skal elektrifiseres med kraft fra land fra Trøndelag. Nå ønsker Equinor å se på mulighetene for å elektrifisere flere plattformer på Haltenbanken, heter det i vedtaket fra Trøndelag fylkesutvalg. – Elektrifisering av sokkelen med kraft fra Trøndelag, vil medføre at Trøndelag sitt kraftoverskudd blir brukt opp, sier leder i hovedutvalg for næring og industri, Ingvill Dalsegg (H). – Hvis Equinors planer settes ut i live vil det bidra til en situasjon der kraftunderskuddet i Midt-Norge fra 2030 vil bli forverret. Dette vil skape problemer for utvikling av etablert industri, og hindre ny verdiskapning og omstilling av Trøndersk næringsliv frem mot 2050, sier nestleder i utvalget Heidi Bjørnbeth (Ap)

 • Onsdag 10. april kl. 16.43

  Nyhetsbyrå: Hamas-lederens tre sønner drept

  Tre av sønnene til Hamas-bevegelsens politiske leder Ismail Haniyeh er drept i et israelsk luftangrep i Gaza, melder det Hamas-tilknyttede nyhetsbyrået Shebab.

 • Onsdag 10. april kl. 16.42

  Østfoldbanen åpen for trafikk mellom Sarpsborg og Halden

  Østfoldbanen er åpen for trafikk igjen mellom Sarpsborg og Halden, melder Bane Nor. Strekningen var en periode stengt onsdag ettermiddag.

 • Onsdag 10. april kl. 16.41

  Trafikkulykke i Notodden

  Nødetatene er i Notodden etter melding om en trafikkulykke. En bil med en person skal ha kjørt på en elg. Ambulanse tilsier de involverte, skriver politiet på X. Viltnemda er på vei til stedet.

 • Onsdag 10. april kl. 16.24

  Reise, bonus og kredittkort: Dette vet vi om SAS’ alliansebytte

  Hva skjer med Eurobonus? Forsvinner kredittkortfordelene? Hva med den bestilte bonusreisen? Og kommer det noen nye fordeler?

 • Onsdag 10. april kl. 16.20

  Casper Ruud klar for 3. runde i Monte-Carlo Masters – møter Hurkacz

  Casper Ruud vant 6-2, 6–4 over chileneren Alejandro Tabilo i 2. runde i Masters1000-turneringen i Monaco.

 • Onsdag 10. april kl. 16.01

  Meldt om mulig person i vannet i Åsane - ingen observasjoner

  BA melder onsdag ettermiddag at nødetater har satt i gang en større redningsaksjon i Åsane i Bergen etter melding om mulig person i vannet. – Vi er i retur, og dette er sjekket og klarert. Luftambulansen har vært over. Vi har vært på stedet med redningsdykkere og vi har ingen observasjon, sier vaktkommandør ved 110-sentralen, Helge Lund til NRK like før klokken 16. Brannvesenet har vært på stedet i omtrent en times tid.

 • Onsdag 10. april kl. 16.00

  Mediebyen i Stavanger blir en realitet

  Om alt går etter planen skal Mediebyen stå klart for innflytting på Nytorget i Stavanger juni 2026. NRK Rogaland og Stavanger Aftenblad skal flytte inn i samme bygg over to etasjer. – Vi er veldig glade og letta over at dette er ferdig. Det har vært en lang og krevende prosess. Nå har vi entusiasme for det vi skal inn i, sier distriktsredaktør i NRK Rogaland, Cecilie Berntsen Jåsund. Alle underavtaler til kontrakt om bygging er nå avklart. – Jeg har forhåpninger om at vi vil få et mye bedre lokale til å jobbe med journalistikk fra. Samtidig blir det spennende å se hva vi kan gjøre faglig sammen med Stavanger Aftenblad. Det er mye vi kan gjøre for å utvikle journalistikken sammen, sier Jåsund. NRK Rogaland har i dag kontorer på Ullandhaug. Stavanger Aftenblad sine lokaler står i Nykirkebakken i Stavanger sentrum. – Vi ser fram til å være i samme bygg som NRK. Vi tror at mediehusene kan samarbeide godt. På innhold kan vi være beinharde konkurrenter, men på å utvikle faget vårt er det mange gode samhandlingspunkter, sier redaktør i Stavanger Aftenblad, Kjersti Sortland. Utviklingssjef i Svg Property, Tore Andre Eide håper rivingen av det gamle politihuset på Nytorget skjer allerede neste uke. – Vi har med oss gode entreprenører og medhjelpere. Innflytting i juni 2026 skal vi få til, sier han. Han sier bygget vil bli flott, åpent og inviterende. Jåsund i NRK tror ikke innbyggerne i Rogaland vil merke noe forskjell på journalistikken. – Innbyggerne i Rogaland skal fortsatt få god journalistikk fra oss og Aftenbladet. Vi skal fortsatt lage god journalistikk, sier hun.

 • Onsdag 10. april kl. 15.56

  Trump-medarbeider dømt til fengsel

  Den tidligere finansdirektøren i Trump Organization, Allen Weisselberg, er dømt til fem måneders fengsel.

 • Onsdag 10. april kl. 15.51

  Det handler ikke om en 17. mai-tale

  Debatten om Danby Chois 17.mai-tale bør handle om meningene og innholdet i talen, ikke beskyldninger som polariserer en viktig debatt.

 • Onsdag 10. april kl. 15.51

  Brann på Færder

  Nødetatene er på Tjøme på Færder etter melding om brann i kledning på en fritidsbolig. Tilfeldig forbipasserende skal ha oppdaget brannen og forsøkte å slukke den, opplyser politiet på X. Litt over klokken 16.00 melder politiet at brannvesenet har igangsatt slokking. Politiet har vært i kontakt med eieren av fritidsboligen.

 • Onsdag 10. april kl. 15.48

  Byfjordtunnelen åpnet igjen

  E39 Byfjordtunnelen utenfor Stavanger, åpen for fri ferdsel, melder Vegtrafikksentralen.

 • Onsdag 10. april kl. 15.46

  Dømt for grovt underslag av containere

  En bedriftseier i 30-årene er dømt til åtte måneders fengsel for grovt underslag av containere til en samlet verdi av 740.000 kroner. I 2022 hadde han faste transportoppdrag for et selskap som leier ut containere i Fredrikstad. Samtidig som han kjørte på oppdrag for Fredrikstad-selskapet, tilegnet han seg til sammen 18 containere, fjernet sporingsenheter og firmamerker fra flere av dem, og satt på logoen til sitt eget firma. Bedriftseieren erkjente delvis straffskyld da han møtte i Søndre Østfold tingrett tidligere i april. Han har forklart at han brukte Fredrikstad-selskapets containere til egne oppdrag fordi hans eget firma hadde dårlig økonomi. Tre måneder av fengselsstraffen gjøres betinget med en prøvetid på to år.

 • Onsdag 10. april kl. 15.44

  Byfjordtunnelen stengt

  E39 Byfjordtunnelen utenfor Stavanger, kortvarig stenging for å hente en gjenstand. Entreprenør er i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen.

 • Onsdag 10. april kl. 15.42

  Drapet i Nord-Odal: Mann pågrepet - nekter straffskyld

  Nesten én måned etter at Bård André Spildrejorde ble skutt og drept, er en mann pågrepet og siktet i saken. Han nekter straffskyld, sier forsvarer John Christian Elden. – Han erkjenner ikke straffskyld og vil gå i avhør i morgen etter at vi har fått gått gjennom dokumentene, bekrefter Elden til NRK. Politiet har sperret av et område i Sør-Odal i forbindelse med etterforskningen, og det gjennomføres nå ransaking og tekniske undersøkelser. Mannen som nå er pågrepet hadde en relasjon til avdøde, men var ikke i familie.

 • Onsdag 10. april kl. 15.41

  Sofie Karoline Haugen legger opp

  28 år gamle Sofie Karoline Haugen fra Sandefjord legger opp som skøyteløper. Det skriver hun selv på sin instagramkonto. – Det er en tid for alt og nå er min tid som toppidrettsutøver over, skriver hun. Haugen har sølv og bronse fra EM og har deltatt i både OL og VM. I tillegg har hun to NM-gull allround og fem NM-gull på enkeltdistanser. – 25 år på skøytebanen har gjort meg rik på erfaringer og opplevelser. Nå er jeg klar for livets mange nye utfordringer, sier Haugen.

 • Onsdag 10. april kl. 15.36

  Trafikkuhell i Time: – Fører mistenkes for ruspåvirket kjøring

  Nødetatene rykket i ettermiddag ut etter melding om et trafikkuhell i Njølstadveien i Time. Ett kjøretøy var involvert i uhellet. Føreren av kjøretøyet og en som var passasjer i bilen er oppegående og fremstår uskadd, melder politiet. Bilen sperrer for trafikk på stedet, men mulig med omkjøring. Det er store materielle skader på bilen. Klokken 17.20 melder politiet at bilen er inntauet og veien ryddet. Patruljen tok beslag i førerkort og oppretter sak, da bilfører mistenktes for kjøring i ruspåvirket tilstand

 • Onsdag 10. april kl. 15.36

  Trafikkuhell i Time

  Nødetatene rykket i ettermiddag ut etter melding om et trafikkuhell i Njølstadveien i Time. Ett kjøretøy var involvert i uhellet. Føreren av kjøretøyet og en som var passasjer i bilen er oppegående og fremstår uskadd, melder politiet. Bilen sperrer for trafikk på stedet, men mulig med omkjøring. Det er store materielle skader på bilen.

 • Onsdag 10. april kl. 15.32

  Kjørte av veien og traff lyktestolpe

  Det har vært en trafikkulykke langs Disenåvegen i Sør-Odal. Ifølge politiet har en bil kjørt ut og truffet lyktestolpe. Føreren, en mann i 80-årene, er fraktet til sykehus. Politiet melder at han var alene i bilen. Elvia er på stedet i forbindelse med knekt lyktestolpe og politiet dirigerer trafikken i påvente av bilberging.

 • Onsdag 10. april kl. 15.27

  Russland: – Driver kontinuerlig overvåking av fiskeriene

  Russiske myndigheter sier det er god kontroll av fiskeri og omlasting i Barentshavet. NRK avslørte i helgen at en øde fjord på Svalbard er en av Norges største mottakshavner for torsk. I fjor fraktet russiske lasteskip fisk herfra for trolig 1,7 milliarder kroner. De fleste turene ble aldri fysisk kontrollert av norske fiskerimyndigheter. Fiskerne og lasteskip rapporterer selv inn hvor mye fisk de har i lasten. Norges Kystfiskarlag mener samtlige omlastinger må kontrolleres fysisk. De mener det er den eneste måten å sikre at fangsten som blir rapportert inn faktisk stemmer med det som er tatt opp av havet. Russlands Ambassade i Norge skriver i en e-post de har innført en rekke tiltak, for å sørge for et bærekraftig fiske i nord, i samarbeid med norske myndigheter. Ambassaden skriver videre at all fiskeriaktivitet er strengt regulert, overvåket og kontrollert, og delt med blant annet det norske Fiskeridirektoratet. I russisk økonomisk sone er det russisk grensevakt, FSB, som overvåker fiskeriaktiviteten. De mottar blant annet data fra satellittsporing av fartøy og har innført krav om daglige rapporter fra digitale fangstdagbøker. De har også krav om en fiskeriinspektør til stede ved all omlasting i russisk farvann. Ambassaden understreker at det ikke vært avdekket noe ulovlig fiske på norsk eller russisk side de siste årene.

 • Onsdag 10. april kl. 15.22

  Mistenkelig dødsfall i Harstad: Politiet ikke funnet ut mer om dødsårsak

  Den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke gitt entydige svar på dødsårsak.

 • Onsdag 10. april kl. 15.18

  Dieselutslipp i Oslofjorden

  Det har vært et dieselutslipp i indre Oslofjord. Miljø- og samferdselsbyråd Marit Kristiine Vea informerte politikerne i bystyrets samferdsels- og miljøutvalg onsdag ettermiddag. Det er foreløpig ukjent hvor utslippet stammer fra. Vea fortalte at Brann-og redningsetaten har gjort befaring med båt, og at politiet har flydd drone over området, som bekrefter forurensing. Det er sterk lukt i området. Nærliggende skip skal ha sett forurensingen siden mandag 8. april. Det arbeides nå med å finne ut omfang, alvorlighetsgrad og kilde til utslippet, opplyser miljøbyråden.

 • Onsdag 10. april kl. 15.18

  Pågående dieselutslipp i Oslofjorden

  Et dieselutslipp fra en ukjent kilde pågår i indre Oslofjord. Det sier miljø- og samferdselsbyråd Marit Kristine Vea (V) i bystyrets samferdsels- og miljøutvalg onsdag ettermiddag. Det er foreløpig ukjent hvor utslippet stammer fra, og hvor stort det er. Skip i området har sett forurensingen siden mandag 8. april. Vea forteller at Brann-og redningsetaten har gjort befaring med båt, og at politiet har flydd drone over området, som bekrefter forurensing. Det er sterk lukt i området. Det arbeides videre med å finne ut omfanget, alvorlighetsgraden og kilden til utslippet, opplyser miljøbyråden.

 • Onsdag 10. april kl. 15.13

  Leteaksjon etter nederlandsk student

  En nederlandsk student er savnet fra et utenlandsk turfølge på tre personer Nødetatene fikk den første meldingen om leteaksjonen i 14-tiden. Det er tett tåke og yr i luften i leteområdet. Det er også glatt flere steder. I 19-tiden onsdag opplyser politiet til NRK at søket etter den savnede i Åselidalen i Bodø er avsluttet. Personen er ikke funnet. – Vi avsluttet søket på grunn av været og så blir det snart mørkt. Det er ikke forsvarlig for helikopteret å gjøre videre søk i området. Det samme gjelder for mannskaper til fots, sier operasjonsleder June Strand Jensen til NRK. Det var de to andre i turfølget som varslet nødetatene om hendelsen. De to ble også hentet av et redningshelikopter og fraktet til Bodø, men skal være uskadd. Helikopteret returnerte med folk fra den alpine redningsgruppen. Både Røde Kors og Norsk Folkehjelp bidro i søket.

 • Onsdag 10. april kl. 15.13

  Leteaksjon etter savnet mann i Bodø

  Det pågår for øyeblikket en leteaksjon etter en savnet turgåer i området sørøst for fjellet Per Kalsatind i Bodø. – HRS leter etter en person fra et turfølge på tre. Et utenlandsk turfølge i Åselidalen. Det sier Marielle Bakklund i HRS Nord-Norge til NRK. Det skal være et utenlandsk turfølge som har meldt ifra. Redningshelikopteret SAR Queen er involvert i søket. – Det jeg kan si er at frivillige og også alpine redningsgruppe er på vei for å bistå i oppdraget. Det er politiet i Nordland som koordinerer hendelsen. HRS fikk melding om hendelsen klokka 13:51 onsdag. Helikopteret ble varslet umiddelbart på hendelsen, sier Bakklund. Hun opplyser at det er en nødetatsvarsling som er gjort på hendelsen. Politiet i Nordland skriver på X at den savnede er en mann. Operasjonsleder i Nordland politidistrikt, June Strand Jensen, opplyser om at Røde kors, Norsk folkehjelp og en alpin redningsgruppe bistår i søket. Det er bratt terreng i området. Ifølge Avisa Nordland returnerte redningshelikopteret klokka 15:10 mot Bodø med to personer fra turfølget. De skal returnere i søket med en alpin redningsgruppe. – Det er bratt i området. Redningsgruppen har god kompetanse på hvordan man kommer seg rundt på fjellet. Det er ikke utfordrende værforhold for helikoptertrafikk, sier Bakklund. Ifølge Jensen i Nordland politidistrikt er det ingen tegn til at de to andre i turfølget er skadet.

 • Onsdag 10. april kl. 15.13

  AN: Leteaksjon etter savnet person i Bodø

  Det pågår for øyeblikket en leteaksjon etter en savnet turgåer i området sørøst for fjellet Per Kalsatind i Bodø, skriver Avisa Nordland. – HRS leter etter en person fra et tufølge på tre, sånn jeg forstår. Et utenlandsk turfølge i Åselidalen. Det sier Marielle Bakklund i HRS Nord-Norge til NRK. Redningshelikopteret SAR Queen er involvert i søket. – Det jeg kan si er at frivillige og også alpine redningsgruppe er på vei for å bistå i oppdraget. Det er politiet i Nordland som koordinerer hendelsen. Hun opplyser at det er en nødetatsvarsling som er gjort på hendelsen. HRS fikk melding om hendelsen klokka 13:51 onsdag. Helikopteret ble varslet umiddelbart på hendelsen, sier Bakklund. Det skal være et utenlandsk turfølget som har meldt ifra. Ifølge Avisa Nordland returnerer redningshelikopteret klokka 15:10 mot Bodø med to personer fra turfølget. De skal returnere i søket med en alpin redningsgruppe.

 • Onsdag 10. april kl. 15.12

  Lastebil med kran har velta ved Universitetet i Stavanger

  En lastebil med kran har velta på et bygningsområde ved Universitetet i Stavanger. Lastebilen ligger 90 grader og har velta helt, ifølge NRKs reporter på stedet. Krana har ikke truffet noen biler. To personer var på stedet da kranen veltet, men ingen ble skadet. Det forteller Andreas Klovholt, prosjektleder i Statsbygg. Det er Statsbygg som er byggherre for Energisentralen ved UiS. Det var i dette anleggsområdet at kranen veltet. – Velten skjedde i forbindelse med løfting av rør. Vi behandler dette som en alvorlig hendelse, og velten skal granskes av entreprenøren, sier Klovholt. Årsaken til hendelsen er per nå ukjent, og det ikke meldt om skade på lastebilen som veltet. Klovholt forteller at velten ikke vil føre til forsinkelser i prosjektet.

 • Onsdag 10. april kl. 15.10

  Tidligere Liverpool-spiller ble kokainavhengig

  Danny Murphy (47) innrømmer at han ble avhengig av kokain etter at han la opp som fotballspiller i 2013.

 • Onsdag 10. april kl. 15.05

  Rv. 7 over Hardangervidda igjen opna for kolonnekøyring for køyretøy over 7,5 tonn

  Kolonnen som køyrde seg fast på riksveg 7. over Hardangervidda er igjen på veg vest. Kolonnekøyring for køyretøy over 7,5 tonn vil halda fram, melder vegtrafikksentralen. Vegen vil framleis vera stengt for køyretøy under 7,5 tonn.

 • Onsdag 10. april kl. 15.00

  Frigir navnet på den drepte på Braskereidfoss

  Det var Geir-Arne Lervik (55) som ble drept på Braskereidfoss i Våler i helgen. Det opplyser politiet i Innlandet i en pressemelding onsdag. Pårørende er orientert om at politiet frigir navnet. Geir-Arne Lervik var lokalpolitiker for Fremskrittspartiet i Våler kommune og vararepresentant til kommunestyret. En kvinne i 50-årene er pågrepet siktet for drapet.

 • Onsdag 10. april kl. 14.51

  Arbeidsulykke i Skien

  En ansatt ved et dekkskiftverksted skal ha kommet i klem mellom en bil og en løfterampe i en arbeidsulykke i Skien i dag. – Ansatt er overtatt av helse, skriver politiet på X. Politiet har opprettet sak på bilfører.

 • Onsdag 10. april kl. 14.50

  Ser på nye løsninger for fastlegekrisen i Farsund

  Det kan bli aktuelt at Farsund kommune overtar driften av legesentre for å løse den pågående fastlegekrisen i kommunen, skriver Lister24. 3000 innbyggere kan bli stående uten fastlege etter at de to siste fastlegene ved Listalegene AS har sagt opp sine stillinger. Kommunedirektør Ståle Manneråk Kongsvik sier de skal i møte med de aktuelle legesentrene torsdag.

 • Onsdag 10. april kl. 14.50

  Wall Street falt markant etter inflasjonstall

  Høyere prisvekst enn ventet i USA sendte bølger gjennom markedene på Wall Street.

 • Onsdag 10. april kl. 14.50

  Wall Street mot markant fall etter inflasjonstall

  Høyere prisvekst enn ventet i USA sender bølger gjennom markedene kort tid før de amerikanske børsene åpner.

 • Onsdag 10. april kl. 14.50

  Wall Street faller markant etter inflasjonstall

  Høyere prisvekst enn ventet i USA sendte bølger gjennom markedene fra start på Wall Street. De tre indeksene faller alle rundt én prosent.

 • Onsdag 10. april kl. 14.49

  Dutty Diors søster etter dødsfallet: – Det verste som har skjedd

  Rochelle Åman (30) forteller om sjokket og den bunnløse sorgen etter brorens brå død.

 • Onsdag 10. april kl. 14.48

  Trafikkulykke i Tønsberg

  En bil har kjørt av veien og knekt to lyktestolper i Ramnes i Tønsberg kommune. Nødetatene er på stedet. De to personene som var i bilen er kjørt med ambulanse til akuttmottaket, skriver politiet på X. Bilen,har store skader, opplyser de. Entreprenør er på vei til stedet for å sikre lyktestolpene, sier politiet.

 • Onsdag 10. april kl. 14.42

  Seks båtmotorer stjålet i Bamble

  Seks båtmorer har blitt stjålet fra en båtforhandler i Bamble iløpet av natten, melder politiet. Politiet har vært på åstedsundersøkelse og har sikret spor.

 • Onsdag 10. april kl. 14.39

  Opnar faste matingsplassar for fuglar i Bergen

  Fleirtalet i Bergen bystyre skulle til å avvise eit innbyggarinitiativ for å kunne mate fuglar på trappa ved Festplassen ned mot Lille Lungegårdsvann. Men så fekk INP og Pensjonistpartiet med seg fleirtalet på å opprette faste, avgrensa foringsplassar for fuglar i bymiljøet. Det kan skje i samarbeid med frivillige organisasjonar som BirdLife. I fjor innførte kommunen forbod mot å mate fuglar i Bergen sentrum etter lengre tids problem med rottebestanden. Men fleire innbyggarar har sakna å mate fuglar. I bystyret blei det elles fleirtal for å sette opp fleire bosspann, mens eit forslag frå MDG om å forby fuglepiggar på hus og tak, vart avvist av bystyret.

 • Onsdag 10. april kl. 14.32

  Rv. 7 over Hardangervidda stengt etter at ei kolonne har køyrd seg fast

  Ei kolonne har køyrd seg fast på riksveg 7 over Hardangervidda. Vegtrafikksentralen meldar at fjellovergangen vil halda stengt inntil vidare. Tidlegare meldte vegtrafikksentralen at fjellovergangen var stengt for køyretøy under 7,5 tonn og at det var kolonnekøyring for dei over 7,5 tonn.

 • Onsdag 10. april kl. 14.30

  Prisveksten i USA klatrer til 3,5 prosent i mars

  Både totalinflasjonen og kjerneinflasjonen kom inn et hakk høyere enn ventet.

 • Onsdag 10. april kl. 14.23

  Cupen sparkes i gang – følg første runde her!

  Får vi en cupbombe allerede i første runde? Hvem blir årets Askeladd? Følg kampene til eliteserielagene her.

 • Onsdag 10. april kl. 14.20

  Geir-Arne (55) ble drept på Braskereidfoss: – Helt uforståelig

  Familien takker for støtten de har fått etter at Geir-Arne Lervik ble funnet drept i sin egen seng.

 • Onsdag 10. april kl. 14.14

  Betongvegg har rast over bil – fremstår alvorlig

  En lastebil har trolig kommet borti en murvegg, som har rast over parkert personbil med en person i, opplyser politiet.

 • Onsdag 10. april kl. 14.13

  Deler av bygning har rast over taket på en bil

  Deler av en bygning i Vinje i Telemark har rast over taket på en bil, med en person inni. – Hendelsen fremstår som alvorlig, opplyser operasjonsleder Richard Skuggedal i politiet. Han kan ikke si noe om skadeomfanget til personen. Nødetatene er på stedet. Skuggedal sier det er en 15 meter x 9 meter vegg med armert betong som har rast over taket på bilen. Han vet ikke hva slags bygning dette er.

 • Onsdag 10. april kl. 14.07

  Fylkespolitikerne vil bestemme fartsgrensene

  Fartsgrensene på fylkesveiene må bestemmes av fylkespolitikerne, ikke av Statens vegvesen. Det mener flere fylkespolitikere i Agder. Samferdselspolitikerne diskuterte onsdag trafikksikkerheten i fylket i kjølvannet av flere alvorlige ulykker den siste tiden. Oda Sofie Pettersen (MDG) sier dagens ordning er frustrerende for politikerne som vil øke trafikksikkerheten.

 • Onsdag 10. april kl. 13.57

  Stans i togtrafikken i Sarpsborg

  Det blir stans i togtrafikken mellom Sarpsborg og Halden i en stund fremover, melder politiet.

 • Onsdag 10. april kl. 13.45

  Setter forbedring av ulykkessted på vent

  Arbeidet med å forbedre krysset på Torridalsveien i Kristiansand hvor en syv år gammel gutt omkom etter å ha blitt påkjørt av en lastebil er satt på vent, skriver Fædrelandsvennen. Årsaken er at politiet ønsker å gjøre en rekonstruksjon av ulykken, sier fylkesdirektør for samferdsel Ola Olsbu til avisa. Beboere i området sier de i lang tid har varslet om at veien er farlig.

 • Onsdag 10. april kl. 13.42

  Bergen nattestenger elsparkesyklane kvar dag

  Bystyret i Bergen vedtok onsdag å stramme inn på reglane for elsparkesyklar i byen. Dei vil ha høve til å stenge tilbodet om natta kvar dag mellom klokka 23 og 05, for å unngå fyllekøyring og skadar. Vidare krev dei at det blir sett opp stativ der ein må hente og levere elsparkesyklane, slik det i dag er med bysyklane. Det blir også høve for å skrive dagbøter når drift og vedlikehald er for dårleg.

 • Onsdag 10. april kl. 13.42

  Bergen nattestenger elsparkesyklane i helga

  Bystyret i Bergen vedtok onsdag å stramme inn på reglane for elsparkesyklar i byen. Dei vil ha høve til å stenge tilbodet om natta i helgene, for å unngå fyllekøyring og skadar. Vidare krev dei at det blir sett opp stativ der ein må hente og levere elsparkesyklane, slik det i dag er med bysyklane. Det blir også høve for å skrive dagbøter når drift og vedlikehald er for dårleg.

 • Onsdag 10. april kl. 13.23

  Jan Tore Kjær: – Jeg fikk ondartet kreft

  Tidligere ishockeyspiller og «Vinnerschkalle»-deltager Jan Tore Kjær (55) gikk med et kjøttsår på leggen i nesten ett år før han oppsøkte legen. Da fikk han den nedslående beskjeden om at han hadde fått kreft.

 • Onsdag 10. april kl. 13.22

  – Et nivå det knapt er mulig å være på over tid

  Foran en hektisk sesonginnspurt begynner problemene å hope seg opp for Manchester City.

 • Onsdag 10. april kl. 13.21

  Entreprenør spår enda tøffere tider

  Byggebransjen får 5,2 prosent lønnsøkning etter at Fellesforbundet og NHO byggenæringen ble enige i dag. Førstnevnte jubler, mens sistnevnte er bekymret. Konsernleder Stian Råmunddal i Telemark-entreprenøren Seltor Gruppen AS ser en dyster fremtid foran oss og tror det vil bli enda vanskeligere å vinne anbud fremover. Han tror bransjen står overfor en massiv reduksjon i arbeidsstokken.

 • Onsdag 10. april kl. 13.18

  Star Wars Outlaws har fått slippdato

  Star Wars Outlaws har fått slippdato: 30. august.

 • Onsdag 10. april kl. 13.16

  Slik vil Brønnøy spare 25 millionar

  Kommunedirektøren sitt forslag til kuttliste for Brønnøy kommune inneber å spare nesten 25 millionar kroner, melder Brønnøysunds Avis. Det vil bety kutt i sosialtenester, kultur og endringar på rådhuset. Ifølge avisa vil kommunedirektøren i Brønnøy kutte og omfordele stillingar på rådhuset, og fordele kutt på eit breitt utval av kommunen sine tenestetilbod. Kutta skal bli vedtatt av kommunestyret 8. mai. I første omgang blir dei behandla i plan- og næringsutvalet sitt møte neste veke. Dette er på bakgrunn av kommunen sin alvorlege økonomiske situasjon, og inkluderer også planar om eit nytt prosjekt med namnet «Familiens hus». – Den økonomiske situasjonen er så alvorleg at vi er avhengig av at alle tenker økonomi framfor fag, så lenge det er innanfor lovverket. Lova er ofte ikkje eksakt på kva som er riktig nivå og det må bli tatt avgjersler som gjer at nivået blir justert slik at dette blir tilpassa kva vi har av midlar. Det skriv kommunedirektør Frank Grønbeck Nilssen når han legg fram saka. Til det nye tilbodet «Familiens hus» er tanken å samle fagmiljø frå barnehagar, PPT og ROP, i tillegg til spesialpedagogar. Dette skal bli utgreiia fram mot hausten 2024 og har oppstart i april og mai. Direktøren foreslår fleire kutt knytt til kjøkken på sjukeheim, kommunepsykolog, spesialpedagogisk team, krisesenter, bibliotek, årsverk i barnehage, årsverk i vaksenopplæringa og årsverk programrådgivar i flyktningstenesta. Fleire forslag kan du lese her.

 • Onsdag 10. april kl. 13.14

  Nytt sikkert digitalt førarkort

  Ein ny app-versjon for digitale førarkort er snart tilgjengeleg for dei som har nye mobiltelefonar. Kommunikasjonsrådgivar i Statens vegvesen, Karianne Berg Berntsen frå Sandefjord, har testa ut den nye appen og er fornøgd. – Med førarkortet på mobilen er det ein ting mindre å tenke på og mobilen gløymer eg aldri igjen heime, seier ho til Sandefjords Blad. Gamle mobiltelefonar som ikkje støttar nyare operativsystem vil ikkje lenger kunne nytte seg av digitalt førarkort. Seniorrådgivar og produkteigar Bujar Llukaj i Statens vegvesen seier årsaka er at Vegvesenet har sett høgare krav for å auke tryggleiken.

 • Onsdag 10. april kl. 13.12

  Låtskriver fra Sandefjord spås å vinne Eurovision

  Det spås at den sveitsiske artisten Nemo vinner Eurovision Song Contest i mai, med låten «The Code». Om det blir utfallet, vil Nemo være den første ikke-binære vinneren i Eurovisions historie. Linda Dale fra Sandefjord er en av låtskriverne bak låten. – Så stolt av å være en del av dette kunstverket. Det skriver låtskriveren i et innlegg på Instagram.

 • Onsdag 10. april kl. 13.12

  Regjeringa varslar justering av retningslinjer

  Eit fleirtal i kontrollkomiteen på Stortinget har uttrykt misnøye med korleis regjeringa praktiserer retningslinjene for statlege arbeidsplassar. Bråket kom til overflata sist veke da Bergen «mista» enda fleire stillingar i Fiskeridirektoratet til Nord-Noreg. Kommunalminister Erling Sande (Sp) blei utfordra av Alfred Bjørlo (V) i spørjetimen onsdag formiddag. – Sande bekrefta faktisk – slik eg tolka svaret – at retningslinjene no vil bli endra slik Stortinget har bede om, seier Bjørlo.

 • Onsdag 10. april kl. 13.12

  Økokrim: Henlegger sak mot Anette Trettebergstuen

  Siden oktober i fjor har Økokrim etterforsket den tidligere kulturministeren. – Det var et åpenbart forventet utfall, sier advokat John Christian Elden.

 • Onsdag 10. april kl. 13.08

  Fem personer pågrepet etter vold i Halden

  En femte person er pågrepet etter voldshendelsen i Halden i går ettermiddag. Det bekrefter politiadvokat Morten Lundén i Øst politidistrikt til TV2. Den femte pågrepne er sammen med de fire andre siktet for kroppsskade.

 • Onsdag 10. april kl. 13.07

  Storstreik i hotellbransjen-Nordland slipper kanskje unna

  I dag ble det brudd i meklingen mellom NHO Reiseliv og Fellesforbundets lønnsforhandliger, melder FriFagbevegelse. Riksmekleren har innkalt partene til tvungen mekling med frist til søndag. Blir det ikke enighet vil det bli streik i hotell- og restaurantnæringen fra og med neste uke. Dette kan føre til at nesten 1600 personer må ut i streik. Men foreløpig kan det se ut til at Nordland slipper unna. Ifølge FriFagbevegelse vil konflikten først og fremst ramme bedrifter i Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø. Og særlig vil dette gjelde Thon- og Scandic-hoteller.

 • Onsdag 10. april kl. 13.05

  J. Cole angrer: – Det teiteste jeg har gjort i livet mitt

  Rapperen J. Cole (39) angrer på disselåt mot rapperen Kendrick Lamar (36).

 • Onsdag 10. april kl. 13.05

  Drapet i Nord-Odal: Mann i 50-årene siktet

  Politiet har siktet og pågrepet en mann etter drapet på Bård-Andre Spildrejorde.

 • Onsdag 10. april kl. 13.03

  Bergen utset ny bybane-trasé, men ønsker lokal ferje

  Opposisjonen kritiserer byrådet for ikkje å ta stilling til korleis traseen for ein framtidig bybane frå sentrum og vestover mot Loddefjord skal gå. Onsdag handsama bystyret kommunedelplanen for kollektivtrafikken mellom sentrum og Bergen vest. Fleirtalet vedtok å jobbe vidare med å avklare traseen snarast mogleg, og tilrår at den blir lagt nær eller på dagens Puddefjordsbro. Vidare løp skal bli lagt i ein tunnel eller dagløysing som gjer det mogleg med hurtig endring og full utvikling av Indre Laksevåg. I same sak fekk Høgre fleirtal for å opprette ei ferjerute mellom Laksevåg og Nøstet.

 • Onsdag 10. april kl. 12.58

  Drapet i Nord-Odal: Mann i 50-årene pågrepet

  En mann i 50-årene er pågrepet i forbindelse med drapet av Bård-Andre Spildrejordet, som ble funnet drept i en hytte i Nord-Odal i mars. – Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Vi ønsker nå å avhøre han og så vil vi ta stilling til om han skal varetektsfengsles, sier politiadvokat Christine Lundstein. Den pågrepne mannen er bosatt i Sør-Odal, skriver Romerikes Blad. Drapsofferet Bård-Andre Spildrejordet var bosatt på Romerike. Det var 14. mars at 44 år gamle Spildrejordet ble funnet skutt og drept i en hytte i Nord-Odal i Innlandet. Spildrejordets bror, en mann i 30-årene, er siktet for drapet. Han ble først pågrepet for drapet, men ble løslatt bare noen timer senere etter at mistanken ble svekket. Broren er likevel fremdeles siktet.

 • Onsdag 10. april kl. 12.57

  Åpner apotek etter drap

  Boots Apotek i Arendal sentrum åpner igjen torsdag etter at 35 år gammel kvinne ble drept ved apoteket forrige tirsdag. Det opplyser administrerende direktør Kathrine Mehlin til NRK. Kvinnen var ansatt ved apoteket. En mann i 60-årene er siktet for drapet.

 • Onsdag 10. april kl. 12.56

  Kjørte vinglete på E18 og kjørte nesten på andre biler

  Politiet har stanset en bilfører på E18 i Drammen som fremstår svært beruset eller ruset etter å ha kjørt vinglete. Politiet fikk inn den første meldingen om bilføreren på E18 ved Grelland i Holmestrand. Ifølge andre bilister holdt bilføreren nesten på å kjøre på andre biler. Politiet observerte også kjøringen til bilføreren.

 • Onsdag 10. april kl. 12.53

  Vil ha senere skjenking i Kristiansand i sommer

  Kristiansand Hotell og Restauranteierforening vil at skjenketiden utvides med en time, som et prøveprosjekt i sommer, skriver avisen KRS. Det er 16 år siden det ble vedtatt å begrense skjenketiden til klokken to på natta. Både politiet og legevakten er bekymret for at utvidet skjenketid vil kunne bidra til flere voldsrelaterte hendelser i byen. Lokalpolitikerne skal behandle saken neste uke.

 • Onsdag 10. april kl. 12.49

  Syklist døde etter ulykke

  En mann i 60-årene, som ble påkjørt i Moss sentrum i påska, døde av skadene. Det bekrefter politiet overfor Moss Avis. Mannen syklet gjennom en rundkjøring ved Flemminghjørnet i Moss, da han ble påkjørt av en bil. Saken er fremdeles er under etterforskning, skriver Moss Avis.

 • Onsdag 10. april kl. 12.42

  Dette blir åpningsforestillingen til Nye Hjorten Teater

  Om under et år åpner Nye Hjorten Teater, et nytt, privateid folketeater midt i Trondheim sentrum. Nå er det klart at teateret skal åpnes med forestillingen «Peter Pan – Stargate to Neverland». Premieren er 15. januar 2025. Musikalen er skrevet og regissert av av Mads Bones, Kyrre Havdal og Olve Løseth, med musikk fra Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansens smash-hit-univers «Stargate». Teatrets initiativtaker er Ole Robert Reitan.

 • Onsdag 10. april kl. 12.39

  Kolonnekjøring på fjelloverganger

  Det er onsdag kolonnekjøring på fjelloverganger i Sør-Norge som følge av dårlig vær. På fjellovergangene over Haukelifjell, Hol til Aurland og Hardangervidda i Sør-Norge er det kolonnekjøring onsdag. På Haukelifjell blir det kolonnekjøring fram til torsdag klokken 10.04, mens på overgangene Hol til Aurland og Hardangervidda oppheves det onsdag klokken 23 og klokken 19. Årsaken er mye snø, regn og vind i områdene. (NTB)

 • Onsdag 10. april kl. 12.39

  Kloakk i sjøen i Arendal

  En feil har ført til at kloakk pumpes ut i sjøen ved Kolbjørnsvik i Arendal, skriver Agderposten. Arendal kommune har folk på stedet som jobber med å fikse feilen. Skipper, Hilmar Østmark, forteller til avisa at kloakken har rent ut i sjøen i flere timer.

 • Onsdag 10. april kl. 12.37

  «Publaget» som møter Vålerenga: – Skal riste i Oslo-fotballen

  En pub er det nærmeste du kommer et klubbhus. De har ikke hjemmebane. Ekstratreningen før Vålerenga-kampen foregikk uten mål.

 • Onsdag 10. april kl. 12.20

  Nemo kan vinne Eurovision og bli historisk – med norsk hjelp

  «Jeg har vært i helvete», synger sveitsiske Nemo Mettler (24) i låten som spås å vinne Eurovision Song Contest i Malmö i mai.

 • Onsdag 10. april kl. 12.17

  Politiet har sperret av bolig

  Politiet har satt opp sperringer rundt en bolig i Sør-Odal onsdag. Det melder avisa Glåmdalen. – Det er gjort etterforskningsskritt i forbindelse med en straffesak i Kongsvinger-området, sier Per Solberg, operasjonsleder i Innlandet politidistrikt til NRK. Han vil ikke si noe mer om hvorfor de har sperra av boligen eller hvilken straffesak det gjelder. Ifølge avisa Glåmdalen er det krimteknikere på stedet.

 • Onsdag 10. april kl. 12.13

  Kjerkol snek seg ut: Vil ikke svare om fuskesak

  Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) vil ikke svare på hva hun kommer til å gjøre om hun blir tatt for fusk i dag. I løpet av dagen har hun unngått pressen.

 • Onsdag 10. april kl. 12.09

  Enighet i meklingen for byggfagene

  Fellesforbundet har kommet til enighet med NHO Byggenæring. Dermed unngår 24 Østfoldbredrifter å bli rammet av streik. Det var fare for at nesten 700 ansatte skulle bli tatt ut i streik i Østfold, men det er nå avverget.

 • Onsdag 10. april kl. 11.57

  Mener TV-bilder viser klart regelbrudd: – Vet ikke hva som er lov lenger

  Astrid Øyre Slind (36) mener Magni Smedås (28) brøt reglene i avslutningen av langløpet «Summit 2 Senja». Juryen tar selvkritikk etter hendelsen.

 • Onsdag 10. april kl. 11.53

  Fellesforbundet og NHO enige – unngår storstreik i byggebransjen

  Partene kom til enighet onsdag formiddag. Rammen fra frontfaget på 5,2 prosent er videreført.

 • Onsdag 10. april kl. 11.41

  Hentet opp 1,2 tonn med bilbatterier i Farsund

  Søgne dykkerklubb har hentet opp 1,2 tonn med dumpede bilbatterier fra Farsund-skjærgården denne uken. Ryddingen skjer i forbindelse med Havmonsteruka, hvor Farsund ungdomsskole og dykkerklubben går til kamp mot søppel i havet. Det ble også hentet opp 161 etterlatte teiner, garn og ruser. Kjell Klungland i Søgne dykkerklubb håper arbeidet forebygger mer søppel i sjøen.

 • Onsdag 10. april kl. 11.41

  Over 3000 feiret id på Odderøya

  Muslimer over hele Agder feirer i dag id, som markerer slutten på fastetiden. I hallen på Odderøy i Kristiansand var over 3000 samlet til id-bønn og feiring med kaffe og kake.

 • Onsdag 10. april kl. 11.40

  Sørtoget skal igjen stoppe på Bryne

  Frå måndag 15. april blir det igjen mogleg å gå på Sørtoget på Bryne. I desember i fjor forsvann moglegheita til å gå på fjerntoget på Bryne. Bakgrunnen var å betre punktlegheita. Men Bane Nor og Go-Ahead har fått fleire tilbakemeldingar om at avgangen frå Bryne til Stavanger 07.47 er særleg viktig for pendlarar, og dei skal nå prøve ut at toget stoppar der igjen. Dette skal bli testa ut mai månad før det blir tatt ei endeleg avgjerd.

 • Onsdag 10. april kl. 11.37

  Også rabulistenes nasjonaldag

  Klart de skal få tale.

 • Onsdag 10. april kl. 11.36

  TV 2: Økokrim henlegger etterforskningen mot Anette Trettebergstuen

  Etterforskninga mot tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen er henlagt, bekrefter kilder til TV 2. I februar ble det kjent at hun hadde vært etterforsket for brudd på habilitetsreglene da hun var statsråd. Hun trakk seg som kultur- og likestillingsminister i juni i fjor, blant annet etter at venner av henne var utnevnt til betalte styreverv.

 • Onsdag 10. april kl. 11.36

  Økokrim henlegger etterforskningen mot Anette Trettebergstuen

  Etterforskninga mot tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen er henlagt, bekrefter Økokrim i en pressemelding. – Retts- og påtalepraksis tilsier at terskelen for å kunne straffes for tjenestefeil i form av om rene habilitetsbrudd er høy. Vi har på grunnlag av dette og sakens omstendigheter konkludert med at Trettebergstuen ikke har begått straffbare forhold, sier påtaleansvarlig og ass. Økokrim-sjef Inge Svae-Grotli. – Saken kunne ikke fått noe annet utfall, men Økokrim burde innsett dette på et langt tidligere tidspunkt, sier advokat John Christian Elden i en pressemelding. I februar ble det kjent at hun hadde vært etterforsket for brudd på habilitetsreglene da hun var statsråd. Hun trakk seg som kultur- og likestillingsminister i juni i fjor, blant annet etter at venner av henne var utnevnt til betalte styreverv.

 • Onsdag 10. april kl. 11.31

  FIS-dokument: Norge får verdenscuprenn i alpint på Hafjell

  Verdenscupen i alpint skal tilbake til Hafjell for første gang på 19 år. Norge kan få åtte renn til sammen den kommende sesongen. Det viser utkastet til terminliste fra Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) som NTB har fått tak i. Terminlisten blir spikret når FIS har vårmøte i slovenske Portoroz 6. til 9. mai. I utkastet ligger det an til at Kvitfjell skal være arrangør for tre fartsrenn for kvinnene i overgangen februar/mars. For mennene blir det utfor og super-G 8. og 9. mars før teknikkrenn venter uken etter. Det blir første gang siden 2006 at det skal kjøres slalåm og storslalåm i verdenscupen på norsk jord. I tillegg er Kvitfjell ført opp som erstatningsrenn i utfor eller super-G 14. mars. (NTB)

 • Onsdag 10. april kl. 11.30

  Økokrim: Henlegger sak mot Anette Trettebergstuen

  Siden oktober i fjor har Økokrim etterforsket den tidligere kulturministeren. – Det var et åpenbart forventet utfall, sier advokat John Christian Elden.

 • Onsdag 10. april kl. 11.28

  Oslo kommune dømt i lagmannsretten etter stupeulykke i 2018

  Oslo kommune ble frikjent i tingretten, men er nå dømt i lagmannsretten etter at den avdøde legen Henning Hoyer skadet seg i en stupeulykke på Sørenga i 2018. Det melder Aftenposten. Det var i juli 2018 at Hoyer skulle hjelpe en livløs person i sjøen ved Sørenga da han traff en undersjøisk voll og pådro seg et komplisert ankelbrudd. I 2022 gikk han til sak mot kommunen. I tingretten tapte han, men Hoyer døde like før saken i lagmannsretten startet, melder Aftenposten. En enstemmig Borgarting lagmannsrett er tydelig på at Oslo kommune er erstatningsansvarlig etter det som skjedde. Retten begrunner det med at den undersjøiske vollen på stedet er menneskeskapt, og mener kommunen hadde plikt til å sørge for at faren ble varslet tydeligere. Kommunen vil ikke kommentere dommen direkte overfor Aftenposten. – Vi vil nå gjennomgå dommen og vil herunder vurdere avgjørelsen sammen med vår advokat. Spørsmålet om dommen skal ankes vil også bli vurdert, sier Oslo kommune ved Arve Rosland til avisen.

 • Onsdag 10. april kl. 11.28

  Stig Kyrre Nybråten (54) ble drept i Porsgrunn

  Det var Stig Kyrre Nybråten (54) som ble funnet død i en leilighet i Porsgrunn 17.juli 2023. Mandag 8. april ble en mann i 30-årene siktet for drap på Nybråten. Mannen er tidligere siktet for drap på en kvinne i 20-årene som døde 12. september 2022. – Vi mener det er informasjon i saken som gjør at man mistenker at Nybråten ble drept av siktede, og politiet har derfor besluttet å sikte mannen i 30-årene for drap. Det skriver politiet i en pressemelding. Politiet har opprettet et tipstelefonnummer i denne saken på 476 96 200 og oppfordrer publikum som kan ha tips om å kontakte politiet.

 • Onsdag 10. april kl. 11.27

  Diesel-utslipp i sjøen

  Mannskaper fra Vestfold Interkommunale Brannvesen har rykket ut til forurensing i sjøen i Holmestrand. Kilden er ikke funnet, opplyser brannmester Trond Abrahamsen. De leter i området. Han sier at det både lukter og synes. Kommunen og Kystverket er varslet.

 • Onsdag 10. april kl. 11.22

  Politiet har pågrepet en mann utenfor id-feiring i Skien

  Politiet har pågrepet en person utenfor en id-feiring i Skien. Han skal ha truet med noe som kunne framstå som et våpen. Han forsøkte å stikke av, men ble tatt med noe som viste seg å være en stor kjepp. – Det fremstår kanskje mer som at det har vært noen uenigheter internt enn at det har vært et angrep mot arrangementet her, sier innsatsleder Ståle Fuglaas i politiet. Han ønsker ikke å kommentere om personen tilhørte arrangementet eller ikke. – Det fremsto kanskje litt dramatisk for de som så han bevege seg mot her med den litt store pinnen i hånda, men det var ikke noe tildragelser mot arrangementet. Han sier ellers at det er mange glade mennesker på arrangementet, som foregår stille og rolig for seg.

 • Onsdag 10. april kl. 11.20

  «Jeg vil være inntil henne»

  Det er beinhardt å bli dratt mellom kroppslige urinstinkter og den selvstendige, sterke og karrierebevisste kvinnen.

 • Onsdag 10. april kl. 11.16

  Tapte millionkrangel mot Skatteetaten

  Andreas Christensen fra Tønsberg gikk rettens vei for å komme unna millionkravet fra Skatteetaten. Nå får han ekstraregning på nærmere 700.000 kroner. Bakgrunnen er uenighet om hvor mye Christensen og hans kone skulle betale i skatt årene 2012–2016. Det dreide seg om over 16 millioner kroner Christensen overførte fra sine selskaper til sine private bankkontoer, som Skatteetaten mente det skulle vært betalt skatt av.

 • Onsdag 10. april kl. 11.11

  Vi har funnet det beste mekaniske tastaturet

  Oppdatert med flere knallgode modeller.

 • Onsdag 10. april kl. 11.09

  Ble slått personlig konkurs: – Er ikke typen som gråter og klager

  Wes Brown (44) snakker ut.

 • Onsdag 10. april kl. 11.06

  Avhøres i dag etter voldshendelse i Halden

  Politiet i Halden skal i løpet av dagen avhøre de fire personene som ble pågrepet i går kveld. Det opplyser etterforskningsleder Mona Bergseth i politiet i Halden. En mann i 40-årene ble sendt til sykehus etter en voldshendelse. To av de pågrepne er menn i 40-årene, de to andre er en mann og en kvinne i 30-årene.

 • Onsdag 10. april kl. 11.06

  Avhøres i dag etter voldshendelse

  Politiet i Halden skal i løpet av dagen avhøre de fire personene som ble pågrepet i går kveld. Det opplyser etterforskningsleder Mona Bergseth i Halden-politiet. En mann i 40-årene ble sendt til sykehus etter en voldshendelse. To av de pågrepne er menn i 40-årene, de to andre er en mann og en kvinne i 30-årene.

 • Onsdag 10. april kl. 11.05

  Brudd i frivillig mekling mellom Fellesforbundet og NHO reiseliv

  Det er brudd i den frivillige meklingen mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv. Varsel om plassfratredelse er sendt for 1590 medlemmer i hotell- og restaurantnæringen.

 • Onsdag 10. april kl. 11.05

  Brudd i frivillig mekling i hotell- og restaurantnæringen

  Fellesforbundet og Parat har brutt den frivillig meklingen med NHO Reiseliv om Riksavtalen. I helgen samles partene til tvungen mekling.

 • Onsdag 10. april kl. 11.02

  Politiet advarer: Farlig stoff i omløp

  Et farlig syntetisk opiat er i omløp i Sunnfjord melder politiet i en pressemelding.

 • Onsdag 10. april kl. 11.01

  Politiet åtvarer mot farlig stoff i omløp i Sunnfjord

  Politiet åtvarar om at det er svært farlege narkotiske stoff i omløp i Sunnfjord. Spesielt blir det vist til eit nytt og til no lite kjent syntetisk opiat, som heiter Metonitazen. Det er lite dokumentasjon knytt til konsentrasjonen av stoffet, men det blir rekna som svært sterkt, opplyser politiet i ei pressemelding. Det følgjer også ein stor fare for overdose med inntak av dette stoffet. – Det er fare for livstrugande forgifting, pustestopp, overdose og død ved bruk, seier stasjonssjef Wenke Hope. Politiet opplyser at stoffet er kopla til eit dødsfall i Sunnfjord.

 • Onsdag 10. april kl. 11.01

  Investtech-analyse: Tre forsvarsaksjer i sikte

  Etter solid oppgang de siste årene, fikk en rekke forsvarsaksjer en real knekk på børsene tirsdag. Hvordan ser utsiktene ut nå?

 • Onsdag 10. april kl. 11.00

  Stig Kyrre Nybråten (54) ble drept i Porsgrunn

  En 39 år gammel mann ble mandag siktet for å ha drept Stig Kyrre Nybråten. Mannen (39) er tidligere siktet for å ha drept en kvinne.

 • Onsdag 10. april kl. 10.59

  Vikafjellet åpnet

  Riksvei 13 over Vikafjellet er åpnet for fri ferdsel igjen, etter at det gikk et snøras over veibanen ved Ygnisdalen onsdag morgen.

 • Onsdag 10. april kl. 10.52

  Tidligere Resett-investor skal holde 17-mai-tale

  Tidligere Resett-investor Christian Dobloug skal holde 17. mai-tale i Oslo, skriver Aftenposten. Dobloug eier Peer Gynt Gården på Vinstra og er blant annet kjent som tidligere styremedlem og medeier for den omstridte og innvandringskritiske nettavisen Resett, men trakk seg fra styret i 2022.

 • Onsdag 10. april kl. 10.51

  Else Kåss Furuseth: – Jeg er litt forelsket

  Om ti dager skal komiker Else Kåss Furuseth (43) gifte seg i Oslo Spektrum.

 • Onsdag 10. april kl. 10.50

  Sjekk denne sommertemperaturen!

  Frosta lever ikke opp til navnet. Tirsdag var det nemlig hele 18,1 grader i Trøndelags-kommunen.

 • Onsdag 10. april kl. 10.49

  Troy Baker avkrefter GTA 6-rykte

  Skuespilleren har stemmen i flere kjente spill og filmer, og det har fått flere til å tenkte at han også er med i «Grand Theft Auto 6».

 • Onsdag 10. april kl. 10.47

  Skolebudsjettet i Bergen blir utvidet

  Skolebudsjettet i Bergen vil bli utvidet. Det sier skolebyråd Daniel Hägglund (Frp) til NRK. – Vi vil komme med en skolepakke i forbindelse med revidert budsjett. I forkant av bystyremøtet onsdag morgen, samlet en rekke skoleelever seg for å demonstrere mot de foreslåtte kuttene i skolesektoren i Bergen. – Jeg er helt enig i at skolene i Bergen har alt for trange kår. De sliter med å gjennomføre de lovpålagte oppgavene, og dette byrådet tar det veldig alvorlig, sier Hägglund. Bakgrunnen for de foreslåtte kuttene er at skolebudsjettet for fjoråret ble overskredet med 120 millioner kroner. Elevene som demonstrerte onsdag, sa at de frykter å miste lærerne sine. – Jeg snakket med ungdommene og jeg synes det er veldig bra det engasjementet de viser, sier Hägglund.

 • Onsdag 10. april kl. 10.39

  Kø på norske sykehus: – Bruker sparepengene på operasjoner

  Norges største private sykehus opererte i fjor 60 prosent flere kvinner med behov for gynekologisk kirurgi enn året før.

 • Onsdag 10. april kl. 10.39

  Kø på norske sykehus: – Bruker sparepengene på operasjoner

  Norges største private sykehus opererte i fjor 60 prosent flere kvinner med behov for gynekologisk kirurgi enn året før.