Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 8.37

  Vil oppnevne sakkyndig

  Gjenopptakelseskommisjonen vil oppnevne en uavhengig sakkyndig for å vurdere DNA-bevisene i Baneheia-saken. Kommisjonen vil ha en ny vurdering av erklæringen som ble lagt frem under rettsforhandlingene, og som ligger til grunn for dommen mot Viggo Kristiansen.

 • I dag kl. 8.37

  Vil oppnevne ny sakkyndig

  Gjenopptakelseskommisjonen vil oppnevne en uavhengig sakkyndig for å vurdere DNA-bevisene i Baneheia-saken. Kommisjonen vil ha en ny vurdering av den sakkyndige DNA-erklæringen som ligger til grunn for dommen mot Viggo Kristiansen.

 • I dag kl. 6.55

  Kan miste retten til å praktisere

  En lege som har stått for flere alvorlige feiloperasjoner ved sykehuset i Flekkefjord, risikerer å miste retten til å praktisere. Ifølge fylkeslegen erkjenner han fremdeles ikke feil, og derfor skal Helsetilsynet nå vurdere om han kan fortsette.

 • I dag kl. 6.53

  Skal bedre språket

  Nav Kristiansand skal jobbe for å bedre språket i saksbehandlingen. De ansatte skal kurses for blant annet å forenkle skriftlige formuleringer og møtereferater. Brukerne skal merke bedring, sier seksjonsleder Jon Arne Karstensen til NRK.

 • I dag kl. 6.51

  Vil verne mer av Valle kommune

  Om lag 85 prosent av Valle kommune er i dag underlagt ulike former for vern. Nå vil Riksantikvaren verne mer av kommunen sin unike kulturlandskap. Noe Valle-ordfører Steinar Kyrvestad er positiv til, skriver Agderposten.

 • I dag kl. 5.51

  Kjørte seg fast

  En lastebil kjørte seg fast i grøften på Fylkesvei 405 ved Birkenes på grunn av snø og vanskelige kjøreforhold på stedet rundt klokken 05. Politiet opplyser at det ikke er et hinder for trafikk på stedet.

 • Tirsdag 28. januar kl. 22.27

  Kveldens siste TV-sending

 • Tirsdag 28. januar kl. 22.15

  Vil vinne Mesterligaen

  I dag signerte sju spillere og suksesstrener Ole Gustav Gjekstad nye langtidskontrakter med Vipers Kristiansand. Nå satser klubben på å vinne Mesterligaen innen tre år.

 • Tirsdag 28. januar kl. 21.04

  Alvorlig skadet

  Mannen som ble skadet i en arbeidsulykke i Søgne i ettermiddag, er alvorlig skadet, men stabil. Mannen ble hentet med luftambulanse på Lohne i Søgne.

 • Tirsdag 28. januar kl. 20.48

  Natteravner på motorsykkel

  Natteravner som går rundt i gatene for å gjøre det trygt om natta, har blitt vanlig flere steder. Kristiansand har også natteravner på motorsykkel. Nå står Arendal for tur.

 • Tirsdag 28. januar kl. 20.09

  Protesterer mot koranbrenning

  Senatet i den pakistanske nasjonalforsamlingen har vedtatt en resolusjon mot SIANs brenning av Koranen i Kristiansand i fjor høst. Ifølge Dagbladet vil senatet legge press på norske myndigheter for at de ansvarlige skal bli straffeforfulgt.

 • Tirsdag 28. januar kl. 19.25

  NRK Sørlandet 19.45

 • Tirsdag 28. januar kl. 18.39

  Etterforsker mulig politivold

  Spesialenheten for politisaker etterforsker en voldsepisode ved legevakten i Arendal. En tjenesteperson tilknyttet Agder politidistrikt har status som mistenkt og er suspendert fra tjenesten, skriver Agderposten. Episoden skjedde 9. januar i år

 • Tirsdag 28. januar kl. 17.26

  Legger ned lager i Kristiansand

  Byggevarekonsernet Optimera legger ned sentrallageret i Kristiansand og flytter det til Vestby i Follo kommune, skriver Fædrelandsvennen. De 32 ansatte på lageret får tilbud om jobb i Vestby, når lageret flyttes i løpet av 2022, skriver avisen.

 • Tirsdag 28. januar kl. 15.38

  Arbeidsulykke i Søgne

  En person er skadet etter en arbeidsulykke på Lohne i Søgne. Politiet melder at skadeomfanget er ukjent og at de ikke vet hva som førte til ulykken ennå. Luftambulanse har landet på stedet.

 • Tirsdag 28. januar kl. 14.30

  Nei til høye vindturbiner

  Fylkesutvalget i Agder går enstemmig imot at høyden på vindturbinene i Skorvehei Vindkraftverk i Flekkefjord økes fra 135 til 200 meter. -De negative konsekvensene blir for store, mener fylkespolitikerne.

 • Tirsdag 28. januar kl. 13.41

  Nøgd Vipers-trenar

  – Eg veit fleire har hatt tilbod frå andre klubbar med betydeleg betre økonomi. Eg er veldig glad dei blir, seier Vipers-trenar Ole Gustav Gjekstad etter at sju spelarar forlenga sine avtaler. Klubben har no som mål å vinne meisterligaen innan 2023.

 • Tirsdag 28. januar kl. 13.06

  Sju signerte nye kontrakter

  Heidi Løke, Marta Tomac, Katrine Lunde, Silje Waade, Malin Aune, Tonje Refsnes og Vilde Jonassen har skrive under nye kontrakter med Vipers Kristiansand. Også trenar Ole Gustav Gjekstad har forlenga kontrakten. Kontraktene er på tre og eit halvt år.

 • Tirsdag 28. januar kl. 12.46

  Sørlending tok VM-gull

  Martin Uldal fra Birkenes har blitt verdensmester i stafett under junior-VM i skiskyting. Han gikk første etappe på det norske laget som vant i sveitsiske Lenzerheide.

 • Tirsdag 28. januar kl. 11.50

  Ringveien kan bli rimeligere

  Finn Aasmund Hobbesland fra Nye Veier tror selskapet klarer å redusere prisen vesentlig på den planlagte ytre ringvei rundt Kristiansand. Han orienterer nå fylkespolitikerne. – Men dette er krevende fordi det er mye tunnel, sier han.

 • Tirsdag 28. januar kl. 11.01

  Gartnerløkka sjekkes

  Arbeidet med å kvalitetssikre utbyggingen av Gartnerløkka i Kristiansand for 3,1 milliarder kroner, er satt i gang. Resultatet skal leveres i slutten av april. Blant annet skal det undersøkes om utbyggingen kan gjøres billigere.

 • Tirsdag 28. januar kl. 10.13

  Signerer nye kontrakter

  Etter det NRK erfarer vil Vipers-trenar Ole Gustav Gjekstad, Marta Tomac og fleire spelarar skrive under nye kontrakter med klubben. Vipers har kalla inn til pressekonferanse i dag. Vipers presenterer også ny målsetting om å vinne meisterligaen.

 • Tirsdag 28. januar kl. 10.05

  Truet ansatte på institusjon

  Flere ungdommer på barnevernsinstitusjonen St. Hansgården i Kristiansand har kommet med alvorlige trusler mot ansatte og blant annet barrikadert seg på rom. En rapport viser at det vært flere situasjoner av alvorlig karakter og med betydelig risiko.

 • Tirsdag 28. januar kl. 10.03

  Kan spare millioner på mildvær

  Kristiansand kommune kan spare titalls millioner på vintervedlikehold på grunn av mildværet. Ifølge Fædrelandsvennen slipper kommunen kostnader knyttet til fjerning av is og frost ved betongstøping som koster hundretusener av kroner.

 • Tirsdag 28. januar kl. 10.02

  Vil runde 1000 innbyggere

  Bykle kommune håper å passere 1000 innbyggere innen to år. Det sier ordfører Jon Rolf Næss (bildet), som konstaterer at det runde tallet nærmer seg. Kommunen har 975 innbyggere nå.

 • Tirsdag 28. januar kl. 9.59

  Krigsseilere får anerkjennelse

  Flere av sjøfolkene som seilte under krigen får nå sin anerkjennelse i form av en nettside med navn og historikk i Krigsseilerregisteret. Registeret har nå, så langt det er mulig, registrert alle nordmennene som seilte i handelsflåten under krigen.

 • Tirsdag 28. januar kl. 9.58

  Klager inn kommunelege

  Aksjonsgruppa Reinluft klager kommunelegen i Lillesand inn til fylkesmannen for tjenesteforsømmelse. Bakgrunnen er at kommunelegen har holdt tilbake en rapport som viser at naboer til fabrikken Fiven AS er mer eksponert for utslipp enn tidligere antatt.

 • Tirsdag 28. januar kl. 7.11

  Sier nei til utvidet konsesjon

  Agder Arbeiderparti går imot fylkesrådmannens forslag til utvidet konsesjon for Skorveheia vindkraftpark og mener at en utvidet konsesjon får for store negative konsekvenser.

 • Tirsdag 28. januar kl. 6.28

  Tatt flere grep på omsorgssenter

  Det er tatt flere grep for å bedre forholdene på Presteheia omsorgssenter i Kristiansand, ifølge kommunen. I løpet av fjoråret ble det meldt inn 84 tilfeller av vold og 14 drapstrusler på sykehjemmet, ifølge avviksmeldinger NRK har fått innsyn i.

 • Mandag 27. januar kl. 22.18

  Kveldens siste TV-sending

 • Mandag 27. januar kl. 22.17

  Mild vinter gir mer flått

  En svært mild vinter i landsdelen så langt, har ført til at flåtten allerede har begynt å vise seg. Det kan også bli ekstra mange av dem utover våren og sommeren.

 • Mandag 27. januar kl. 21.56

  Bonde med tøff hobby

  Konkurranser i «Timbersport» samler millioner av TV-seere verden rundt. Én som ønsker å drive med dette, er en bonde fra Byremo som skal på audition for å se hvor langt han kan nå.

 • Mandag 27. januar kl. 21.02

  Forstår de ansatte på sykehjem

  Kveling, slag og drapstrusler, er blant hendelsene som har preget tilværelsen til ansatte og beboere ved Presteheia omsorgssenter i Kristiansand. Pårørende sier de har forståelse for at pasienter med demens ble låst inne på et skjermingsrom.

 • Mandag 27. januar kl. 21.02

  Forstår de ansatte

  Kveling, slag og drapstrusler, er blant hendelsene som har preget tilværelsen til ansatte og beboere ved Presteheia omsorgssenter i Kristiansand. Pårørende sier de har forståelse for at pasienter med demens ble låst inne på et skjermingsrom.

 • Mandag 27. januar kl. 20.08

  Skadet er overflyttet til Ullevål

  Personen som var i en fallulykke på skipet «Pioneering Spirit» tidligere i dag, er overflyttet til Oslo universitetssykehus Ullevål. Personens tilstand er fortsatt uavklart. Ulykken skjedde mens «Pioneering Spirit» lå ved Kristiansand.

 • Mandag 27. januar kl. 20.08

  Overflyttet til Ullevål

  Personen som var i en fallulykke på skipet «Pioneering Spirit» tidligere i dag, er overflyttet til Oslo universitetssykehus Ullevål. Personens tilstand er fortsatt uavklart. Ulykken skjedde mens «Pioneering Spirit» lå ved Kristiansand.

 • Mandag 27. januar kl. 19.34

  NRK Sørlandet 19:45

 • Mandag 27. januar kl. 19.10

  Sju poeng i Klassequizen

  Kaia Thorstensen Løschbrandt, Alexander Teigen Stølefjell og Mali Karina Mortvedt-Knutsen representerte Arendal International School i Klassequizen. Laget fikk 7 av 12 mulige poeng.

 • Mandag 27. januar kl. 18.25

  Rike passasjerer til Arendal

  Store cruiseskip velger bort Arendal, men i stedet kommer mindre skip med rikere passasjerer, melder Agderposten. – De har oppdaget Arendal som en skjult skatt, sier Gordon Fuglestad i Arendal Havn KF. Så langt er det meldt om 12 anløp i sommer.

 • Mandag 27. januar kl. 16.05

  Behov for flere folk i Setesdal

  Setesdal trenger flere innbyggere. Det sier Valle-ordfører Steinar Kyrvestad. Han er leder av Setesdal regionråd som i dag er samlet til strategikonferanse.