Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 8.27

  Truer med å stenge vannkrana

  Steinar Eberg, fagleder for vei, vann og avløp i Lillesand truer med vanningsforbud om turister og fastboende ikke følger vanningsrestriksjonene som er gitt. – Vi kan ikke la høydebassenget gå tom for vann i tilfelle brann, sier Eberg.

 • I dag kl. 7.55

  Trafikkulykke sør i Hornnes

  Politiet melder om en trafikkulykke på riksvei 9 ved Hornnes bro. En kvinne er kjørt til sykehus i Kristiansand. Hun har et ukjent skadeomfang og årsaken til ulykken er uviss. Politiet oppretter sak. Veien er åpen for trafikk.

 • I dag kl. 7.22

  Fare for torden i indre strøk

  Det blir en varm dag på Agder, men man kan vente seg noen regnbyger, spesielt i indre Agder. – Det er også sjanse for tordenbyger, sier statsmeteorolog Siri Wiberg.

 • I dag kl. 7.20

  Alvorlige lovbrudd i barnevern

  Bufetat region sør har avdekket alvorlige lovbrudd i driften av de 13 avdelingene i det private barnevernsselskapet Næromsorg AS. Totalt 22 punkter må rettes for at selskapet skal få beholde sin godkjenning, skriver fvn.no. I fjor omsatte selskapet for 97 millioner kroner.

 • I dag kl. 6.29

  Dobler bemanningen

  87 nye mannskaper fra Heimevernet og Sivilforsvaret blir i dag satt inn i slukningsarbeidet av skogbrannene i Setesdal, skriver Fædrelandsvennen. I går ble det satt inn 40 og 30 fra Heimevernet og Sivilforsvaret.

 • I dag kl. 5.19

  Båtkontroller i Farsund

  I løpet av natten har politibåten kontrollert 33 båter i Farsund. Totalt endte dette i en anmeldelse for promilleføring, en anmeldelse for manglende båtførerbevis, to bøter for manglende redningsvest og en bot for overlatelse av båt til mindreårig.

 • I dag kl. 5.16

  Hærverk på skole

  To ungdommer har i løpet av natten skutt på en skoles vinduer i Arendal med luftgevær. Dette har ført til skade på syv ruter, melder politiet. Politiet oppretter sak og kontakter ungdommenes foreldre.

 • Mandag 16. juli kl. 22.41

  Se nyhetssendingen kl.22.55

  Se nyhetssendingen kl.22.55

 • Mandag 16. juli kl. 22.20

  Frykter lyn og torden i Setesdal

  Tirsdag er det meldt lyn og torden flere steder i landet, noe Egil Kvitne i Setesdal brannvesen frykter vil kunne forverre skogbrannsituasjonen i området. Det har i dag blitt jobbet iherdig med å få kontroll på flere av kratt- og skogbrannene i dalen.

 • Mandag 16. juli kl. 21.03

  – Dommere lar seg påvirke av status

  Fotballdommere i Eliteserien lar seg påvirke av stausen til lag og enkeltspillere, viser forskning. Det fører til at de mest profilerte, oftere får straffeavgjørelser i sin favør. Ny forskning om dette skal føre til mer rettferdig fotballdømming.

 • Mandag 16. juli kl. 21.01

  Dømt for overgrep

  En mann er dømt til fengsel for seksuelt overgrep mot ei jente i Arendal. Den nå 14 år gamle jenta var 13 år da hun fortalte en skoleassistent om hendelsen, etter å ha sett en film om å stole på folk. Skoleassistenten meldte videre til barnevernet.

 • Mandag 16. juli kl. 20.50

  Se nyhetssending fra NRK Sørlandet

  Se nyhetssending fra NRK Sørlandet

 • Mandag 16. juli kl. 20.09

  Fem fekk bot til sjøs

  Fem båtførarar har fått bot etter å ha køyrt for fort i Arendal- og Grimstad-området, opplyser politiet. Politiet målte farten til 24 båtar.

 • Mandag 16. juli kl. 20.06

  Blusser fort opp igjen

  Brannvesen og hyttefolk i Sirdal har opplevd at skogbranner som tilsynelatende har vært slukket ha blusset opp igjen. Det brenner fortsatt flere steder på Sørlandet.

 • Mandag 16. juli kl. 19.13

  Skogbrann blussa opp

  Skogbrannen som har herja ved Sordal i Setesdal har blussa opp igjen måndag. Det har blitt brukt fleire helikopter i fleire timar for å få kontroll over flammane, ifølgje brannsjef Jon Kvitne. Sløkkingsarbeidet i Setesdal held fram til klokka 22.

 • Mandag 16. juli kl. 18.44

  Se nyhetssending fra NRK Sørlandet

  Se nyhetssending fra NRK Sørlandet

 • Mandag 16. juli kl. 17.18

  Motorstopp på E18

  Eit køyrety har fått motorstopp på E18 nord for Sundebru i Gjerstad. Køyrefeltet i austgåande retning er dermed sperra, opplyser politiet. Både politi og bilberging er på veg til staden.

 • Mandag 16. juli kl. 17.08

  Agder kan få beste turrute

  Norges beste turrute skal kåres, og Agder har seks ruter blant de 100 finalistene. Det skriver Gjensidigestiftelsen i en pressemelding. Blant disse er Storliheia i Åmli, Barnevandrerstien i Lister og Elvestien langs Tovdalselva i Birkenes.

 • Mandag 16. juli kl. 16.38

  Scora i fotball-EM

  Lyngdølen Eman Markovic scora det norske målet då Norges G19-landslag tapte 1-3 mot Portugal i opningskampen i EM. Markovic spelar til dagleg i Molde. Også Start-spelar Tobias Christensen fekk speletid i opningskampen i Finland.

 • Mandag 16. juli kl. 15.37

  Fremdeles ekstrem skogbrannfare

  Skogbrannfaren er fremdeles høy i hele Sør-Norge, og Anne Rygh Pedersen i DSB frykter slitent mannskap og større branner kan skape utfordrende situasjoner. Mandag settes Heimevernet inn i Bykle i Aust-Agder for å avlaste slitne brannmannskaper.

 • Mandag 16. juli kl. 15.25

  Gressbrann ved Krokvåg

  Brannvesenet i Tvedestrand rykker ut etter melding om gressbrann i Krokvåg.

 • Mandag 16. juli kl. 15.23

  Brann i båt i gjestehavna

  Nødetatene har rykket ut etter melding om branntilløp i en båt som ligger ved gjestehavna i Kristiansand. Brannvesenet har kontroll på brannen, og det skal ikke være synlige flammer eller røyk.

 • Mandag 16. juli kl. 14.52

  Trafikkulykke i Kristiansand

  Nødetatene rykker ut på en trafikkulykke der en trailer skal ha møtt en personbil ved Vesterveibroa i Kristiansand. Det er ikke personskader, opplyser politiet. Vestgående felt er sperret.

 • Mandag 16. juli kl. 14.52

  Dømt for seksuell omgang med jente

  En mann fra Sørlandet er dømt til fengsel i tre år og ti måneder for seksuell omgang med ei 13 år gammel jente. Det skriver Agderposten. 13-åringen skal ha solgt sex til småbarnsfaren som skylder på problemer i sitt arrangerte ekteskap.

 • Mandag 16. juli kl. 13.42

  Røykutvikling i Lindevika

  Brannvesenet i Lyngdal sjekker meldinger om røykutvikling i Lindevika.

 • Mandag 16. juli kl. 13.30

  Tatt i 120 km/t i 80-sonen

  En mannlig billist fikk førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt 120 km/t i en 80-sone på E39 i Søgne. Mannen blir også anmeldt.

 • Mandag 16. juli kl. 12.00

  Kontroll på brannen

  Brannvesenet opplyser nå at de har kontroll på brannen som startet i en transformator på Bjorbekk i Arendal. Brannen spredde seg til vegetasjon, og om lag 100 kvadratmeter er svidd av.

 • Mandag 16. juli kl. 11.39

  Brann i transformator

  En transformator på Bjorbekk i Arendal har tatt fyr. Denne brannen har spredd seg til noen trær i området, melder politiet. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Mandag 16. juli kl. 11.27

  – Sikkerheten er konstant truet

  Brannvesenet i Setesdal har store utfordringer med å slukke skogbrannene på bratte steder. Flere ras har allerede gått. – Det raser mye fra fjellene. Det truer mannskapets sikkerhet hele tiden, noe vi tar i betraktning, sier brannsjef Jerry Remme.

 • Mandag 16. juli kl. 11.27

  - Sikkerheten er konstant truet

  Brannvesenet i Setesdal har store utfordringer med å slukke skogbrannene på bratte steder. Flere ras har allerede gått. - Det raser mye fra fjellene. Det truer mannskapets sikkerhet hele tiden, noe vi tar i betraktning, sier brannsjef Jerry Remme.

 • Mandag 16. juli kl. 10.11

  Dårlig nytt for sopplukkere

  Det blir mest sannsynlig veldig vanskelig å finne sopp denne sommeren og høsten, ifølge Norsk institutt for naturforskning.

 • Mandag 16. juli kl. 9.53

  Trafikkulykke i Lindesnes

  En bil har kjørt av veien på E39 mellom Vigeland og Fasselandsvannet i Lindesnes. Politiet opplyser at det ikke er snakk om noen personskade og at trafikken går som normalt på stedet.

 • Mandag 16. juli kl. 9.09

  Advarer mot robotgressklippere

  Norsk entomologisk forening (NEF) mener gressklipperne truer det biologiske mangfoldet av insekter. – Blomstene forsvinner og med dette produksjonen av pollen og nektar som er livsgrunnlaget for de fleste insektene, sier leder i NEF, Lars O. Hansen i en pressemelding fra Sabima.

 • Mandag 16. juli kl. 8.32

  Flekkefjæringer vant EM i bridge

  Flekkefjæringene Anders Brogeland og Marius Dalemark Austad vant søndag ungdoms-EM i bridge i Kroatia. – Det er den sterkeste prestasjonen som er gjort av et norsk par i U-16-EM i bridge, sier Marianne Harding i Norsk Bridgeforbund til Lister24.

 • Mandag 16. juli kl. 7.33

  Slik blir været i dag

  Mandagsværet på Agder vil by på stort sett det samme været som var i går. Til tross for noen tåkeskyer ytterst på kysten vil det ifølge statsmeteorolog Bente Marie Wahl bli blå himmel over hele Sørlandet.

 • Mandag 16. juli kl. 7.20

  Skal patruljere Byglandsfjorden

  Norges tredje politibåt på et innlandsvann settes nå i drift på Byglandsfjorden. I følge politioverbetjent Tor Kasin er det flere eksempler av båtførere med promille og manglende bruk av redningsvest som er grunnen til at de velger å gjøre dette nå.

 • Mandag 16. juli kl. 6.50

  Stadig flere tar flåttvaksine

  Stadig flere Sørlendinger tar flåttvaksine som beskytter mot sykdommen skogflåttencefalitt (TBE). I Mandal har vaksinekontoret merket den økte etterspørselen og har brukt totalt 500 vaksinedoser det siste året, skriver Lindesnes Avis.

 • Mandag 16. juli kl. 5.49

  Forbyr svarte søppelsekker

  Fra og med nyttår vil avfallsselskapene på Sørlandet innføre forbud mot å levere svarte søppelsekker med restavfall på gjenvinningsstasjonene. Ved å innføre gjennomsiktige søppelsekker, håper de at enda mer av avfallet vil bli gjenvunnet.

 • Søndag 15. juli kl. 18.06

  Voksne menn kjører raskest

  De godt voksne mennene har tatt igjen ungdommen som de største fartssynderne i trafikken. – Det er egentlig helt utrolig, sier UP-sjef i Sør, Øystein Krogstad.

 • Søndag 15. juli kl. 17.49

  Solgte kunst for over to millioner

  I løpet av årets Villvin-marked i Risør ble det solgt kunsthåndverk for hele 2,6 millioner kroner. Dermed har det tre dager lange markedet slått fjorårets rekord. – Vi er kjempestolte, sier en fornøyd arrangør Tone Lindegaard til Aust-Agder Blad.