Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 6.53

  Sier nei til 80 flyktninger

  Demokratene i Kristiansand vil ikke at kommunen skal ta imot 80 flyktninger i 2020. – Det må være bra at Kristiansand nå tar en pause, sier gruppeleder Vidar Kleppe til Fædrelandsvennen. Ap er positive til forslaget, som skal opp i bystyret i dag.

 • I dag kl. 6.51

  Skoler med miljøgodkjenning

  Alle de videregående skolene på Agder vil være godkjent som miljøfyrtårn ved utgangen av året, ifølge utdanninngsdirektør i Vest-Agder Arly Hauge. Kun noen få skoler i Vest-Agder mangler nå denne miljøgodkjenningen.

 • I dag kl. 6.24

  Lokale nyheter onsdag morgen

  Radionyhetene fra NRK Sørlandet onsdag morgen 20. november.

 • I dag kl. 5.47

  Gjerstad-ordfører i trafikkuhell

  Gjerstad-ordfører Inger Løite fra Arbeiderpartiet var innblandet i et trafikkuhell tirsdag. Bilen hun kjørte traff en kabel som hadde ramlet over fylkesvei 415. Også en annen bil ble truffet, men ingen kom til skade i hendelsen, ifølge FVN.

 • I dag kl. 5.27

  Vil ha fart på havnesamarbeid

  Ordførerutvalget i Lister vil få fart på havnesamarbeidet i regionen igjen, skriver Avisen Agder. – Havnesamarbeidet i Lister stoppet litt opp for ett år siden, sier Listerrådets leder Arnt Abrahamsen (Ap) til avisen.

 • Tirsdag 19. november kl. 22.30

  NRK Sørlandet 22:55

 • Tirsdag 19. november kl. 21.08

  Varoddbrua stenges om natten

  Den gamle Varoddbrua i Kristiansand stenges om nettene denne uken, skriver FVN. Det arbeides så nær den gamle broa at det er fare for sikkerheten til bilistene. En ledebil vil puljevis geleide bilistene over betongbroa under nattarbeidet.

 • Tirsdag 19. november kl. 20.41

  Tyrkia fordømmer koranbrenning

  Tyrkia fordømmer koranbrenningen under Sians demonstrasjon i Kristiansand lørdag. I en pressemelding forlanger det tyrkiske utenriksdepartementet at de ansvarlige blir stilt for retten.

 • Tirsdag 19. november kl. 20.39

  Cyberangrep mot skatteetaten

  I Skatteetatens sikkerhetsavdeling i Grimstad, jobbes det for å avverge forsøkene på å trenge inn i datasystemene. Hackere fra stater som Russland, USA, Kina og Iran forsøker å få tilgang til informasjon om nordmenns økonomiske forhold.

 • Tirsdag 19. november kl. 20.39

  NRK Sørlandet 20:55

 • Tirsdag 19. november kl. 20.38

  Tyrkia fordømmer koranbrenning

  Tyrkia fordømmer Koran-brenningen under Sians demonstrasjon i Kristiansand lørdag. I en pressemelding forlanger det tyrkiske utenriksdepartementet at de ansvarlige blir stilt for retten.

 • Tirsdag 19. november kl. 20.35

  Mener arbeidet tar for lang tid

  Statens vegvesen får kritikk for omkjøringsveien på Kvinesheia i Kvinesdal. Tre tunneler på E39 har vært stengt i flere måneder på grunn av oppgradering. Enkelte bilister har kjørt gjennom tunnelene ulovlig for å spare en halvtimes omkjøring.

 • Tirsdag 19. november kl. 20.33

  Naturvernforbundet tar regningen

  En container for mottak av søppel som fiskere tar opp fra havet, har blitt en stor suksess i Mandal. Men dette er et forsøksprosjekt og Mandal kommune har ikke råd til å betale for containeren i år. Nå tar Naturvernforbundet regningen for kommunen.

 • Tirsdag 19. november kl. 19.22

  Færre arbeidsledige innvandrere

  Gjerstad har færre arbeidsledige innvandrere enn ellers i landet, skriver Aust Agder Blad. Gjennomsnittet på landsbasis ligger på 6,5 prosent, mens gjennomsnittet i Gjerstad ligger på 3,1 prosent.

 • Tirsdag 19. november kl. 18.39

  NRK Sørlandet 18:50

 • Tirsdag 19. november kl. 18.19

  Lover bedre oppfølging

  Barneminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil gå videre med 52 av 58 anbefalte tiltak for å forebygge vold mot barn. Anbefalingene ble lagt fram av det regjeringsoppnevnte Barnevoldsutvalget 22. juni 2017.

 • Tirsdag 19. november kl. 17.58

  Ønsker tips etter flere innbrudd

  Politiet ønsker tips etter flere innbrudd i Sirdal, skriver avisen Agder. Politiet leter etter to unge menn som ble sett i Tonstad-området. Den ene hadde mørkt, kort hår og den andre hadde lue. Begge hadde ryggsekk, lys jogge bukse og joggesko.

 • Tirsdag 19. november kl. 17.54

  Kronprinsen til Agder

  Kronprins Haakon skal besøke flere steder i Agder torsdag 5. desember 2019 i anledning «Frivillighetens dag». Kronprinsen skal møte frivillige innen idretten i Vegårshei, besøke 4H-gården «Søstrene Kjevik» i Austre Moland og besøke «Skattkammeret» til Kirkens Bymisjon i Arendal.

 • Tirsdag 19. november kl. 16.42

  Fire biler kolliderte på E18

  Fire biler har kollidert på E18 i vestgående retning, vest for Stoa i Arendal. Det er ingen personskade. Det er redusert fremkommelighet og politiet bistår på stedet.

 • Tirsdag 19. november kl. 16.26

  Mistanke om promillekjøring

  Politiet har beslaglagt førerkortet til en person med mistanke om promillekjøring etter trafikkuhellet i Arendal der to biler kolliderte ved parkeringshuset i Vestregate. Fire personer var involvert i uhellet, men ingen skal være alvorlig skadet.

 • Tirsdag 19. november kl. 16.13

  Frp trekker seg fra samarbeid

  Frp trekker seg fra forhandlingene om et budsjett på borgerlig side i Kristiansand, skriver Fædrelandsvennen. Frps gruppeleder Stian Storbukås sier at årsaken er at de andre borgerlige partiene ikke ønsker å kutte eiendomsskatten.

 • Tirsdag 19. november kl. 15.38

  Brann i Bykle

  Det brenner i en bygning i utkanten av sentrum på Hovden i Bykle. Brannvesenet har kontroll på brannen og ifølge politiet er ingen personer skadet. Branntilløpet knyttes til et teknisk rom i underetasjen av bygget.

 • Tirsdag 19. november kl. 15.28

  Syklist påkjørt i Songdalen

  En syklist er påkjørt på Mjåvann industriområde i Songdalen. Politiet melder at syklisten har vondt i en skulder.

 • Tirsdag 19. november kl. 15.17

  Kollisjon i Arendal

  Tre personer er kjørt til legevakten for sjekk etter at to biler kolliderte ved parkeringshuset i Vestregate i Arendal, skriver Agderposten. Totalt var fire personer involvert i uhellet, men ifølge politiet skal ingen personer være alvorlig skadet.

 • Tirsdag 19. november kl. 15.10

  Frykter dårlig omdømme

  – Dette viser jo bare sprengkraften som er i det å brenne en hellig skrift, sier ordfører i Kristiansand Harald Furre. Han tror Sians brenning av Koranen kan skade byens omdømme. Tyrkias utenriksdepartement har i dag offentlig fordømt handlingene.

 • Tirsdag 19. november kl. 14.59

  Notabene er konkurs

  Etter lang tid med økonomiske problemer har bokhandelkjeden Notabene gått konkurs, melder DN. Tidligere i år skrev avisa at Notabene hadde 28 inkassokrav på tilsammen 1,7 millioner kroner.

 • Tirsdag 19. november kl. 13.52

  Tyrkia fordømmer koranbrenning

  «Vi fordømmer sterkt respektløsheten for vår hellige bok, den hellige Koranen, i en demonstrasjon arrangert av en antiislamsk organisasjon 16. november 2019 i Kristiansand, Norge», skriver utenriksdepartementet i Tyrkia i en pressemelding.

 • Tirsdag 19. november kl. 13.12

  Drapsdømt gjeninnsatt i forvaring

  En drapsdømt mann fra Kvinesdal er gjeninnsatt i forvaring etter å ha vært prøveløslatt siden 2016. Mannen drepte sin samboer med kniv i 2005, og ble dømt til 12 års forvaring. Hans nåværende samboer har anmeldt han for vold flere ganger.

 • Tirsdag 19. november kl. 12.08

  Traktor har veltet

  En traktor med én person har veltet nord for Eiken i Hægebostad. Hva som har skjedd og tilstanden til personen som var i traktoren, er foreløpig uavklart. Nødetatene er på vei.

 • Tirsdag 19. november kl. 10.12

  Få skip bruker landstrømanlegg

  Av neste års 71 cruiseanløp til Kristiansand havn kan kun 25 av dem benytte seg av havnas landstrømanlegg, skriver Fædrelandsvennen. – Dette viser at man ikke kan ta imot cruiseskip uhemmet, sier Fredrik Landmark, SVs gruppeleder til avisen.

 • Tirsdag 19. november kl. 10.07

  Bekymret for Risør som kulturby

  Kultursjef Torolf Kroglund er bekymret for Risør som kulturby i forkant av kommunens store kutt i kultursektoren, skriver Aust-Agder Blad. Totalt skal kulturbudsjettet kuttes med ti prosent i året, noe som tilsvarer én million kroner.

 • Tirsdag 19. november kl. 10.03

  Tiltalt for trusler på asylmottak

  En asylsøker er tiltalt for trusler mot en ansatt ved et asylmottak i Kristiansand. Mannen er også tiltalt for å ha knust ruter, ødelagt kontorutstyr og for å ha kastet en TV i gulvet.

 • Tirsdag 19. november kl. 9.58

  Tiltalt for narkosmugling

  En mann bosatt i Arendal og en litauer er tiltalt for å ha innført nærmere 40 kilo hasj og over 1600 ecstasy-tabletter. Mennene forsøkte å smugle stoffet fra Sveige til Norge i en bil.

 • Tirsdag 19. november kl. 8.40

  Køer på E39 løst opp

  Det skal ikke lenger være noen køer på E39 i retning Kristiansand, opplyser politiet. Tidligere i dag var det lange køer på stedet etter at en bil fikk motorstans ved Songdalen utenfor Kristiansand.

 • Tirsdag 19. november kl. 8.21

  Lang kø på E39 etter bilstans

  En bil har fått motorstans på E39 i østgående kjørefelt i retning Kristiansand. Dette har ført til lang kø på stedet, opplyser politiet. Bilister oppfordres til å ta det med ro og ikke skape farlige situasjoner i forsøk på å komme seg forbi køen.

 • Tirsdag 19. november kl. 7.36

  – Levekårene vil få et stort løft

  Agder bør ta den ledige posisjonen som videreutdanningsregion i landet. Det mener nye Kristiansands Arbeiderparti-ordfører, Jan Oddvar Skisland. Som ledende videreutdanningsregion i Norge, vil levekårene i landsdelen få et stort løft, mener han.

 • Tirsdag 19. november kl. 7.31

  Slik blir været i dag

  Det blir perioder med regn på Sørlandet i dag, ifølge statsmeteorolog Kristen Gislefoss. Snø vil komme ved 800-1000 meter over havet, men denne snøgrensen vil etter hvert bevege seg nærmere kysten.

 • Tirsdag 19. november kl. 7.20

  – Behov for 150 millioner kroner

  For å sikre kommuner på Sørlandet mot flom, må staten bidra med mer penger til kommunene. Det mener Gyro Heia, Senterparti-ordfører i Birkenes. Heia etterlyser opp mot 150 millioner kroner fra staten til flomsikring.

 • Tirsdag 19. november kl. 6.47

  – Kan ikke tillate splittelse

  Samfunnet kan ikke tillate hat og splittelse i Kristiansand by, sier Akmal Ali, imam og styreleder i Muslimsk Råd Agder. I går kveld bestemte muslimske ledere i Agder å gå til anmeldelse av SIAN etter demonstrasjonen på torvet i Kristiansand lørdag.

 • Tirsdag 19. november kl. 6.06

  Vil ha nullvisjon for selvmord

  SVs leder i helsekomiteen i Arendal bystyre, Inger Brokka de Ruiter, ønsker at kommunen innfører en nullvisjon for selvmord. Hun varsler nå et forslag for politikerne og sier en slik visjon må inn i alle kommunale tjenesteoppgaver.