Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • Mandag 21. oktober kl. 22.22

  NFF Agder bekrefter grove hendelser

  NFF Agder bekrefter overfor Agderposten at det har vært grove hendelser i lokalfotballen denne sesongen. Ifølge avisen skal blant annet spillere fra to forskjellige ungdomslag før en fotballkamp ha avtalt på sosiale medier å «ta» hverandre på banen.

 • Mandag 21. oktober kl. 21.27

  Takket av etter 47 år i politikken

  72 år gamle Per Svenningsen (Ap) høstet mandag kveld applaus fra et samlet kommunestyre da han ble takket av for hans 47 år i Grimstad-politikken. Svenningsen var ordfører i Grimstad i to perioder, fra 1995 til 2003, skriver Agderposten.

 • Mandag 21. oktober kl. 20.46

  Vedtok utbygging i Morholtskogen

  Tross protester fra flere engstelige brukere av friområdet Morholtskogen, vedtok kommunestyret i Grimstad å si ja til utbygging av næringsområde i skogen, skriver Grimstad Adressetidende.

 • Mandag 21. oktober kl. 20.09

  Vil ha Sjøsanden-konklusjon før jul

  Forhandlingene med flere aktører om overtagelse av Sjøsanden Camping er i gang, men daglig leder i Halse Eiendom, Jan Willy Føreland, håper på en konklusjon for hvem det skal inngås avtale med i løpet av november, skriver Lindesnes Avis.

 • Mandag 21. oktober kl. 19.44

  Ber folk beregne ekstra reisetid

  Onsdag 23. oktober legges vestgående trafikk på E39 om ved Monan i Søgne gjennom en ny rundkjøring. Nye Veier ber dermed folk beregne noe ekstra reisetid. På vei inn til rundkjøringen blir det snevret inn til ett felt på grunn av mye anleggsarbeid.

 • Mandag 21. oktober kl. 18.50

  Tommel opp for storutbygging

  Et stort flertall i Grimstad kommunestyre vil ha storutbygging av 1000–1500 boliger på Hesneslandet og sier ja til planene, ifølge Grimstad Adressetidende. Fylkesmannen i Agder og Statens vegvesen er kritiske til prosjektet og har fremmet innsigelse.

 • Mandag 21. oktober kl. 18.31

  NRK Sørlandet 18:50

 • Mandag 21. oktober kl. 18.28

  Manglende beltebruk ved dødsulykke

  Ifølge Statens Havarikommisjon var det kun en av fem brannmenn som brukte bilbelte under utrykning i forbindelse med bilulykken i Kvinesdal i sommer, hvor Frank O. Thoresen omkom. Den fullstendige rapporten er enda ikke helt klar, ifølge Kvinesdal24.

 • Mandag 21. oktober kl. 17.44

  Karantene for spark

  Kristiansand Topphåndball-spiller Eirik Köpp er ilagt tre kampers karantene for å ha sparket en Follo-spiller i ansiktet da lagene møttes i cupen 25. september, skriver Fædrelandsvennen. Klubben har ikke bestemt seg for om de skal anke dommen.

 • Mandag 21. oktober kl. 17.42

  Nye tiltak til tross for bedring

  Mandal kommune merker en bedring ved området Speilen etter at kommunen leide inn vektere for å holde ro og orden i området, skriver Lindesnes Avis. I dag settes det likevel i gang ytterligere tiltak med natteravner for å bedre situasjonen.

 • Mandag 21. oktober kl. 16.48

  Betaler hundretusener i bøter

  Sirdal kommune har siden 13. august betalt fire tusen kroner hver dag i dagbøter, skriver Avisen Agder. Årsaken er at Arbeidstilsynet har påvist mangelfulle rutiner og mangler ved brannstasjonene. Til nå har kommunen betalt mer enn 200.000 i bøter.

 • Mandag 21. oktober kl. 16.24

  Teknisk feil stoppet bil

  Det var en teknisk feil som førte til at en bil ble stående i Flekkerøytunnelen og skapte lang kø i ettermiddag. Politiet melder at de er i kontakt med bileiere og at bilen er fjernet fra stedet. Trafikken går som normalt nå.

 • Mandag 21. oktober kl. 16.05

  Forlatt bil skaper kø

  En bil som stod stille i Flekkerøytunnelen førte til at tunnelen ble stengt for noen minutter siden, men er nå åpen igjen. Det er uvisst hvorfor den har stått stille, men stengningen av tunnelen har skapt lengre kø på stedet.

 • Mandag 21. oktober kl. 16.00

  Nattestengte tunneler

  Banehei- og Oddernestunnelen i Kristiansand stenges i vestgående retning natt til tirsdag, opplyser Statens vegvesen. Tunnelene vil være stengt fra kl. 2200 - 06000. Det blir omkjøring via Lund og Kvadraturen for vestgående trafikk.

 • Mandag 21. oktober kl. 15.51

  Oppholdt seg ulovlig i bysentrum

  En 19 år gammel mann er tiltalt for å ha oppholdt seg ulovlig i Arendal sentrum, skriver Agderposten. Mannen fikk opprinnelig forbud mot å befinne seg i sentrum i april, men skal ifølge tiltalen gitt blaffen i dette ved fem tilfeller.

 • Mandag 21. oktober kl. 15.48

  – Rammes hardt av Brexit

  Agder trekkes frem som et av områdene i landet som vil rammes hardt av Brexit. Ringvirkningene for noe av næringen landsdelen kan bli store, påstår regiondirektør i NHO Agder, Siri Mathisen (bildet).

 • Mandag 21. oktober kl. 13.26

  – Trist og leit

  – Jeg synes det er trist og leit. De må rydde opp, og så ser vi på veien videre, sier ordfører i Tvedestrand, Jan Dukene om situasjonen rundt Bokbyen. Han visste at selskapet hadde en stram økonomi, men ikke at det sto i fare for å gå konkurs.

 • Mandag 21. oktober kl. 10.47

  400 millioner mindre i bompenger

  Strekningen Mandal-Lyngdal blir en milliard kroner billigere, og bilistene skal derfor betale 400 millioner kroner mindre i bompenger enn tidligere anslått. Det opplyser utbyggingssjef Anne Stine Johnson i Nye Veier på et informasjonsmøte i Lyngdal.

 • Mandag 21. oktober kl. 10.47

  Millioner mindre i bompenger

  Strekningen Mandal-Lyngdal blir en milliard kroner billigere, og bilistene skal derfor betale 400 millioner kroner mindre i bompenger enn tidligere anslått. Det opplyser utbyggingssjef Anne Stine Johnson i Nye Veier på et informasjonsmøte i Lyngdal.

 • Mandag 21. oktober kl. 10.24

  Vil ta vare på Kleivgrend

  Østre Agder regionråd ber om at soningstilbudet i Kleivgrend får bestå. Regionrådet legger vekt på at fengselet kan vise til gode resultater, er rimelig, og at det er viktig å ta vare på den typen soningsplasser i nye Agder fengsel.

 • Mandag 21. oktober kl. 10.19

  Flere tunneler på E39

  Mer enn halvparten av nye E39 gjennom Lyngdal vil legges i tunnel. Det opplyste Nye Veier på et informasjonsmøte om ny E39 fra Kristiansand til Ålgård.

 • Mandag 21. oktober kl. 7.57

  Skal undersøkes i dag

  Vipers Kristiansand-spiller Silje Waade skal i dag undersøkes etter at hun pådro seg en skade i mesterligakampen mot Metz i går kveld. Waade har hatt flere alvorlige kneskader tidligere. Vipers-spilleren er høyaktuell for VM i Japan.

 • Mandag 21. oktober kl. 7.55

  – Paraplyen kan ligge hjemme

 • Mandag 21. oktober kl. 7.50

  Ønsker lokale underleverandører

  100 bedrifter i Lister deltar i dag på infomøte om utbyggingen av E39 i Listerregionen. Målet er å få flere lokale bedrifter til å bli underleverandører i veiprosjektet.

 • Mandag 21. oktober kl. 7.29

  Skoleklasser består

  Mellomtrinnet på Eydehavn og Nesheim skoler i Arendal vil bestå. Det sier nyvalgt leder for komite for oppvekst, Ingjerd Livollen (Sp). I september foreslo rådmann Harald Danielsen å overføre femte, sjette og sjuende trinn til Stuenes skole.

 • Mandag 21. oktober kl. 7.02

  Selvbetjent bibliotek på kveldstid

  Mandag blir biblioteket i Kristiansand selvbetjent med åpningstid fra klokka 07.00 til 22.00, skriver Fædrelandsvennen. De som ønsker å bruke biblioteket når det er ubetjent, må skrive under på en kontrakt på forhånd for å bli sluppet inn.

 • Mandag 21. oktober kl. 6.51

  Aust-Agder på tredjeplass

  Aust-Agder er på tredjeplass i fylkesoversikten over hvor mye hver innbygger har gitt i årets TV-aksjon. Der er snittet på 39,53 kroner. Vest-Agder er på tiendeplass med 33,28 kroner. Til sammen er det gitt 10 892 731 kroner i de to fylkene.

 • Mandag 21. oktober kl. 6.05

  Ny app til gjestehavner

  Firmaet Tempe AS i Risør har utviklet en app som gjør det mulig å forhåndsbestille plass i gjestehavner. Så langt har ti gjestehavner fra Oslo til Farsund, og en i Nord-Norge, signert avtale med firmaet.

 • Søndag 20. oktober kl. 20.38

  – Må vinne resten

  Start-trenar Joey Hardarson trur laget må vinne alle dei tre siste kampane for å ha sjans til å rykke direkte opp til eliteserien. Laget ligg tre poeng bak Sandefjord etter 0-0 mot KFUM Oslo. – Eg trur det, men det er ikkje ferdig endå, seier han.

 • Søndag 20. oktober kl. 19.52

  Kostbart poengtap for Start

  Det er no tre poeng opp til direkte opprykk for Start. Laget spelte uavgjort 0-0 mot KFUM på heimebane. Sandefjord slo Notodden 3-0 og drog dermed ifrå sørlendingane. Sjå direktesending med reaksjonar etter Start-kampen.

 • Søndag 20. oktober kl. 19.51

  Stortap for Jerv

  Jerv tapte 0-4 borte mot Sogndal i 1. divisjon i fotball. Jerv låg under 0-2 til pause på Fosshaugane Campus. Sørlendingane ligg på 11. plass på tabellen.

 • Søndag 20. oktober kl. 19.45

  Seier til ØIF

  ØIF Arendal vant 32–22 mot Halden i kveldens seriekamp på hjemmebane i Sør Amfi.

 • Søndag 20. oktober kl. 19.38

  Ny Flo-scoring

  Jerv ligg under 0-4 i bortkampen mot Sogndal i 1. divisjon i fotball. Ulrik Flo scora sitt andre mål i kampen ti minutt før slutt.

 • Søndag 20. oktober kl. 19.14

  Nytt baklengsmål

  Jerv ligg under 0-3 mot Sogndal i 1. divisjon i fotball. Joachim Soltvedt scora sitt andre mål for dagen etter 55 minutt.

 • Søndag 20. oktober kl. 18.49

  Mållaust til pause

  Det står 0-0 mellom Start og KFUM Oslo til pause i 1. divisjon i fotball. Gjestene frå Oslo har vore farlegast frampå dei første 45 minutta.

 • Søndag 20. oktober kl. 18.23

  Ny Sogndal-scoring

  Jerv ligg under 0-2 mot Sogndal i 1. divisjon i fotball. Ulrik Flo scora sogndølene sitt andre mål 21 minutt ut i kampen.

 • Søndag 20. oktober kl. 18.11

  Jerv ligg under

  Sogndal leiar 1-0 mot FK Jerv i 1. divisjon i fotball. Joachim Soltvedt sende sogningane i leiinga åtte minutt ut i første omgang på Fosshaugane Campus.

 • Søndag 20. oktober kl. 17.49

  – Ekstremt viktig kamp

  – Dette er ein ekstremt viktig kamp. KFUM er eit veldig sterkt lag, så dette blir ein tøff kamp, seier Start-trenar Joey Hardarsson før 1. divisjonskampen mot KFUM Oslo. Start ligg på 3. plass før kampen, eitt poeng bak Sandefjord på direkte opprykk.

 • Søndag 20. oktober kl. 17.30

  Løke: – Viser god moral

  – Det er fantastisk at vi klarer å snu det når vi ligger under med åtte. Vi viser ein veldig god moral i heile laget. Det er veldig godt at vi klarer det, seier Vipers-spelar Heidi Løke etter 38-38 mot franske Metz i meisterligaen i handball.

 • Søndag 20. oktober kl. 17.01

  Sørlending døde i bilulykke

  En 62 år gammel kvinne fra Arendal døde av skadene hun fikk i en møteulykke på E39 ved Damfosstunnelen i Volda i Møre og Romsdal søndag morgen.