Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • Mandag 19. august kl. 22.27

  Se TV-nyhetene klokken 22:55

 • Mandag 19. august kl. 20.47

  Se TV-nyheter klokken 20:55

 • Mandag 19. august kl. 20.31

  – Ikke fått ei krone fra kommunen

  IK Start har ikke fått ei krone fra kommunen, sier styreleder Monica Grimstad i IK Start til Fædrelandsvennen. Hvis det er gitt penger, så er det gitt til Start Stadion AS. Avtalen mellom Start og Sørlandshallen Eiendom skal diskuteres i kommunalutvalget i morgen.

 • Mandag 19. august kl. 20.31

  Ikke fått ei krone fra kommunen

  IK Start har ikke fått ei krone fra kommunen, sier styreleder Monica Grimstad i IK Start til Fædrelandsvennen. Hvis det er gitt penger, så er det gitt til Start Stadion AS. Avtalen mellom Start og Sørlandshallen Eiendom skal diskuteres i kommunalutvalget i morgen.

 • Mandag 19. august kl. 20.24

  Slo over 40 år gammel rekord

  Kristen Fløgstad fra Søgne holdt den lengstlevende norgesrekorden i friidrett gjennom 43 år. I helga ble den slått.

 • Mandag 19. august kl. 20.23

  Strid om kontantstøtte

  Det kan bli strid om kontantstøtteordningen i Nye Kristiansand. KrF ønsker å videreføre ordningen med kontantstøtte for alle toåringer som ikke velger barnehage. Men forslaget møter motstand fra venstresiden.

 • Mandag 19. august kl. 20.22

  Rekordmange på Arendalsuka

  På det travleste var det nesten fire ganger så mange i byen som på en vanlig ukedag under Arendalsuka.

 • Mandag 19. august kl. 19.36

  Foodora i streik

  102 syklister i matleveringstjenesten Foodora blir tatt ut i streik fra i morgen. Selskapet og Fellesforbundet klarte ikke å bli enige om en tariffavtale. Foodora har avdeling i Kristiansand og flere andre norske byer.

 • Mandag 19. august kl. 19.06

  Anene forlater Jerv

  Jerv-spiller Chuma Anene går til engelske Crewe Alexandra. – Det har vært en innholdsrik tid, med mange som trodde på meg og som har tatt meg godt i mot, og det vil jeg alltid huske, sier Anene. Nå blir det spill for engelsk League Two.

 • Mandag 19. august kl. 18.47

  Se TV-nyheter kl 18.50 her

 • Mandag 19. august kl. 18.32

  Sendt til sykehus etter ulykke

  En kvinne er sendt til akuttmottaket på Arendal sykehus etter en mopedulykke på Tromøya i Arendal. Skadeomfanget er så langt ukjent.

 • Mandag 19. august kl. 18.27

  Bygde stall uten å søke

  En venndøl får 25.000 kroner i bot for å ha oppført en stall på uten å søke, skriver Vennesla Tidende. Da politikerne fikk søknad om oppføring, var bygget ferdig. Rådmannen mener det skal straffe seg å bryte reglene. Stallen er også tatt i bruk uten brukstillatelse.

 • Mandag 19. august kl. 18.16

  Frikjent for vold mot barna

  Et ektepar er av Aust-Agder tingrett frikjent for å ha utøvet vold mot barna sine. Faren var anklaget for å ikke gripe inn. Aktor la ned påstand om fengsel i seks måneder for mot, og fem måneder for far. Men retten mente det ikke var bevist at foreldrene slo barna.

 • Mandag 19. august kl. 18.11

  Kaster stein mot biler

  Flere gutter har kastet stein mot biler på Skinsnes i Mandal. Patruljen som er på stedet, har snakket med vitner og følger opp saken. Det er ikke meldt om skade på biler eller personer.

 • Mandag 19. august kl. 18.10

  Innbrudd i kolonihage

  Politiet har fått melding om flere innbrudd i hyttene knyttet til Kongsgård kolonihage i Kristiansand. Politiet er på stedet for å undersøke.

 • Mandag 19. august kl. 18.05

  Klimaendring gir torskekrise

  Klimaendringene er en viktig grunn til årets torskekrise, ifølge havforskere. Nå dør trolig torsken utenfor Sør-Norge på grunn av matmangel som følge av klimaendringer.

 • Mandag 19. august kl. 17.41

  Store mengder uønsket østers

  Store mengder av den uønskede stillehavsøstersen er blitt lokalisert i Lenefjorden og Rosfjorden i Lyngdal, skriver Lister24. Varmere kystvann langs Skagerrakkysten er trolig en årsak til at den har spredt seg. Østersen fortrenger blåskjell og andre arter, og er derfor svartelistet.

 • Mandag 19. august kl. 17.09

  Siktet for grov kroppsskade

  En mann i 30-årene varetektsfengsles etter en voldshendelse i Kristiansand i helgen, melder NTB. Mannen er siktet for grov kroppsskade på en mann i 20-årene. 20-åringen ble brakt til sykehus med alvorlige stikkskade.

 • Mandag 19. august kl. 16.57

  Rafting-firma politianmeldt

  Konkursen til Agder Havrafting er anmeldt til politiet, skriver Fædrelandsvennen. Bostyrer mener styreleder og eneste ansatte, har brukt selskapets konto som sin egen, ifølge avisa. Det er krav på 3,5 millioner mot selskapet.

 • Mandag 19. august kl. 15.02

  Varetektsfengsles etter vold

  Mannen i 30-årene som er siktet for grov kroppsskade i Vågsbygd i Kristiansand i helgen varetektsfengsles i inntil fire uker. Det har Kristiansand tingrett bestemt. Den siktede skal ha angrepet en mann i 20-årene med machete, ifølge Fædrelandsvennen.

 • Mandag 19. august kl. 14.31

  Vil bevare de videregående skolene

  Fylkesordførerkandidat Bjørn Ropstad (KrF) vil blant annet kjempe for å bevare de videregående skolene ved sammenslåingen av de to Agder-fylkene.

 • Mandag 19. august kl. 13.45

  75.200 på Arendalsuka

  Til sammen 75.200 personer var til stede under Arendalsuka i år, viser tall fra Telenor. Nærmere 4 av 10 var fra Arendal. Tirsdagen var den best besøkte dagen med over 32.000 personer. Det er første gang antallet besøkende beregnes via mobiltelefoner

 • Mandag 19. august kl. 13.07

  Vant hederspris for veianlegg

  Hovedgatene i Tvedestrand kommune vant årets Vakre vegers pris, hedersprisen for veianlegg, som deles ut av Vegdirektoratet. Da Hovedgata og Holgata i sentrum av Tvedestrand ble rehabilitert ble det gamle preget i gatene bevart.

 • Mandag 19. august kl. 11.40

  Siktet for grov kroppsskade

  En mann i 30-årene er siktet for grov kroppsskade og fremstilles i dag for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett etter en voldshendelse i Vågsbygd i Kristiansand natt til lørdag. En mann i 20-årene ligger skadd på sykehus etter voldsepisoden.

 • Mandag 19. august kl. 10.10

  Rekker ikke VM

  Vipers-spiller Henny Reistad har gjennomført et inngrep for å fikse en prolaps i ryggen og rekker ikke VM i Japan i november og desember. Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad sier til NTB at det kommer til å ta noen måneder før Reistad er tilbake på banen.

 • Mandag 19. august kl. 9.21

  Kjørte videre etter påkjørsel

  En bil skal ha kjørt videre etter å ha kjørt over foten til en ungdom ved Lindesneshallen. Politiet melder at den påkjørte ser ut til å være lettere skadet.

 • Mandag 19. august kl. 8.11

  Middelalderfunn i hyttefelt

  Kullgroper som er funnet i et hyttefelt på Hovden i Bykle kan være omtrent 1000 år gamle. Totalt ble 29 kullgroper funnet i 2015, og nå er to av dem undersøkt. Funnene ødelegger ikke en planlagt utbygging av hyttefeltet.

 • Mandag 19. august kl. 7.36

  Slik blir mandagsværet

  Det blir lange perioder med sol på Sørlandet i dag, men statsmeteorolog Kristian Gislefoss utelukker ikke at det kan komme byger, særlig utover ettermiddagen.

 • Mandag 19. august kl. 6.52

  Vil bygge surfebølge

  Otra IL vil bygge Nordens flotteste surfebølge ved Syrtveitfossen på Evje neste sommer. Planen er å bygge en surfebølge som vil koste rundt 3 millioner kroner ifølge Setesdølen og idrettslaget har så langt sikret seg 1 millioner kroner i finansiering.

 • Mandag 19. august kl. 6.40

  Fant bil i havet

  Arendal undervannsklubb fant lørdag en gammel bil på 27 meters dyp midt mellom Gåsholmen og Revsholmen i Tromøysund, skriver Agderposten. Bilen er trolig en gammel Mazda, og manglet kjennemerker. Det var ingen personer i bilen.

 • Mandag 19. august kl. 5.28

  Stenger E39

  I dag stenger E39 mellom Handeland i Lyngdal og Fedaheitunnelen i Kvinesdal. Veien vil være stengt i fire måneder. Årsaken er at flere tunneler skal oppgraderes. Trafikken vil nå gå på den gamle europaveien over Kvinesheia.

 • Mandag 19. august kl. 5.13

  Totalskadet i brann

  Hytten som brant på Eikestølveien i Søgne i går kveld er totalskadet. Politiet melder at det ikke er noe som tyder på at det har vært folk inne i hytten.

 • Søndag 18. august kl. 22.35

  Overtent hytte i Søgne

  Hytten som brenner på Eikestølveien i Søgne er overtent og brannvesenet har vanskeligheter for å slukke brannen. Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Miriam Stausland sier til NRK at det er uavklart om det er mennesker i hytten.

 • Søndag 18. august kl. 22.20

  Brann i Søgne

  Det brenner i en hytte på Eikestølveien i Søgne. Brannvesenet og politi er på vei til stedet.

 • Søndag 18. august kl. 21.41

  Mistenker promillekjøring

  Føreren av bilen som kjørte av veien i Grimstad er mistenkt av politiet for å ha kjørt bilen i påvirket tilstand. Nødvendige prøver er tatt. Det var klokken 20:30 politiet fikk melding om bilen som hadde kjørt ut av Reddalsveien i nærheten av Dalholtbekken i Grimstad.

 • Søndag 18. august kl. 20.39

  Trafikkulykke i Grimstad

  Det har skjedd en trafikkulykke på Reddalsveien i nærheten av Dalholtbekken i Grimstad. En bil har kjørt ut av veien. En person var i bilen og er blitt kjørt til sykehus med ambulanse. Skadeomfanget er ukjent.

 • Søndag 18. august kl. 20.10

  Jerv vant 3–2

  Jerv vant 3–2 mot Sandnes Ulf på bortebane i kveld. Kent Håvard Eriksen scoret Sandnes Ulfs første mål etter 14 minutter, før Alexander Dang scoret for Jerv to minutter senere. Etter pausen scoret Dang nok en gang for Jerv. Ingvald Sandvik Halgunset scoret for Sandnes Ulf etter fire minutter på overtid, før Ole Marius Håbestad sikret Jerv seieren etter ni minutter på overtid.

 • Søndag 18. august kl. 20.02

  Seier for Start

  Start vant 2–0 mot Tromsdalen på hjemmebane i kveld. Martin Ramsland scoret kampens første mål etter 11 minutter. Sander Hansen Sjøkvist scoret Starts og kampens andre og siste mål i det 79. minutt.

 • Søndag 18. august kl. 19.45

  Mye vann på E18

  Det er mye vann på E18 på Vestsiden av Oddernestunnelen i Kristiansand. Vegtrafikksentralen er varslet.

 • Søndag 18. august kl. 18.51

  Trafikkuhell i Valle

  Det har vært et trafikkuhell i Valle, hvor en bobil og tre biler er involvert. Uhellet skyldes sannsynligvis et sykdomstilfelle, skriver politiet på Twitter. Det er små materielle skader på kjøretøyene. Politiet er på vei til stedet.