Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 13.53

  Fiskeforbud i flere fjorder

  15. juni innføres en rekke nye regler for å bevare torsken. I flere fjorder i Risør blir det totalt fiskeforbud etter alle arter. Grunnen til at fiskeforbudet innføres i fjordene er at det er områder der torsken gyter, skriver Aust-Agder Blad.

 • I dag kl. 12.33

  200.000 i støtte til rockefestival

  Rådmannen i Kvinesdal kommune forslår å gi 200.000 kroner i støtte til festivalen Norway Rock, skriver avisen Agder. Beløpet er større enn det som normalt gis til festivaler, og vil komme i tillegg til den årlige støtten kommunen allerede gir.

 • I dag kl. 12.10

  Elbiler må trolig betale bompenger

  Gro Bråten, fylkesordfører i Aust-Agder, tror det vil bli politisk debatt om hvor mye det skal koste å kjøre på den nye E18 mellom Tvedestrand og Arendal, som åpner 2. juli. Bråten tror også elbiler må betale bompenger.

 • I dag kl. 11.17

  Avlastningsboliger i fare

  Avlastningsboligene på Stoppedalsmyra i Birkenes kommune står i fare, etter det kom frem at byggingen vil koste 9 millioner kroner mer enn budsjettert. Byggingen av avlastningsboligene vil nå koste 30 millioner kroner, skriver Lillesands-Posten.

 • I dag kl. 9.37

  Fin dag på Sørlandet

  Det blir en fin dag på Sørlandet i dag, ifølge statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe. Fra i ettermiddag blir det noe mer vind og opp i til dels stiv kuling på kysten vest for Lindesnes.

 • I dag kl. 9.35

  – Alvorlig med så mange feil

  Helseminister Bent Høie sier de mange feilbehandlingene ved sykehuset i Flekkefjord er ledelsen ved Sørlandet sykehus sitt ansvar. Høie sier han opplever at ledelsen har tatt saken svært alvorlig og har gjort grep for at det ikke skal skje igjen.

 • I dag kl. 8.02

  Se Politisk kvarter

  Helseminister Bent Høie (H) svarer på hvorfor han gikk inn og forhindret nedleggelse av sykehuset i Flekkefjord og andre lokalsykehus.

 • I dag kl. 6.58

  Vil gi rekefiskere driftsstøtte

  Stortingsrepresentant for Høyre, Ingunn Foss fra Lyngdal, har tro på at rekefiskere som sliter fordi viktige fangstfelt er stengt, kan få driftsstøtte i likhet med tørkerammede bønder i sommer. Saken tas opp med Fiskeridepartementet onsdag.

 • I dag kl. 6.03

  Vil trolig koste 44 kroner

  Bompengeavgiften mellom Tvedestrand og Arendal blir trolig 44 kroner, når den nye europaveien åpner 2. juli. Stortinget ga et tilskudd for å få ned prisen, men dette blir spist opp av prisstigning, sier samferdselssjef Ola Olsbu.

 • I dag kl. 6.03

  Fortsatt 44 kroner i bommene

  Samferdselssjef Ola Olsbu i Aust-Agder vil at bompengeavgiften mellom Tvedestrand og Arendal fortsetter å ligge på 44 kroner. Det er totalsummen de kommer til å innstille på, etter anbefaling fra Statens vegvesen. Elbiler kan måtte betale 50 prosent.

 • I dag kl. 5.56

  Går til MDG

  Tidligere Venstre-ordfører i Grimstad, Hans Antonsen, går til Miljøpartiet de Grønne. Han sier til Fædrelandsvennen at dette er hans første måte å svare på de unges klimaopprør på, ved å gjøre noe konkret som følge av skolestreiken fredag.

 • I dag kl. 5.37

  Beruset bilist stoppet

  En bil ble i natt stoppet for kontroll på Vesterveien i Kristiansand og bilføreren viste seg å være kraftig beruset, ifølge politiet.

 • Søndag 24. mars kl. 22.01

  Steinras i Froland

  Det har vært et steinras på fylkesvei 42 ved Skjærse i Froland. Det ligger stein i veibanen, men biler kan passere.

 • Søndag 24. mars kl. 20.21

  FK Jerv signerer en lovende spiller

  FK Jerv er fornøyde med å signere Marko Farji (15) på en treårs kontrakt. Han er en lokal spiller som de håper på å dra stor nytte av i årene som kommer.

 • Søndag 24. mars kl. 19.59

  Deltok i redningsarbeidet i helgen

  – Dette har vært en aksjon uten sidestykke, sier Sørlendingen Fredrik Jomaas til Fædrelandsvennen. Han var med å koordinere Sea King helikoptrene som deltok i redningsarbeidet med «Viking sky». Major Jomaas et utdannet pilot og har fløyet Sea King i mange år.

 • Søndag 24. mars kl. 17.59

  Var vitne til helikopterulykken

  72-åringen Ragnhild Tangen, var vitne til helikopterstyrten i Telemark i går, hvor to menn fra Arendal var om bord. Begge kom fra styrten med livet i behold. – Jeg har tenkt mye på dem. Det var så godt at alt gikk bra, det hadde jeg aldri trodd. Det kunne jeg ikke sett for meg, har hun sagt til Agderposten.

 • Søndag 24. mars kl. 16.36

  Frastjålet bagasje på hotell

  Gjester ved et hotell i Kristiansand, fikk i dag frastjålet bagasjen sin. Politiet har snakket med fornærmede og forholdet er anmeldt. Politiet etterforsker saken.

 • Søndag 24. mars kl. 15.05

  Feilbehandlinger ved sykehus

  I årevis har innbyggerne i Flekkefjord kjempet for å beholde lokalsykehuset. Nå forteller flere pasienter om grove feiloperasjoner og et liv som ufør. Se TV-saken som ble sendt på Lørdagsrevyen i går:

 • Søndag 24. mars kl. 14.39

  Funksjonsfeil forårsaket styrt

  Helikopteret fikk funksjonsfeil før den styrtet i går, det sier politiet til Varden.no. De to mennene involvert er fra Arendal og de ble sendt til Ullevål sykehus etter styrten.

 • Søndag 24. mars kl. 14.22

  Pallen glapp for Røiseland

  Det så lyst ut for Røiseland å ta tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt. Men etter to bom på tredje skyting glapp pallen for skiskytteren fra Arendal. Lagvenninne Tiril Eckhoff ble nummer to under dagens fellesstart.

 • Søndag 24. mars kl. 13.51

  Røiseland kan havne på pallen

  Marte Olsbu Røiseland ligger kun ti poeng bak pallen i verdenscupen sammenlagt med 843 poeng. Vinneren av dagens renn får 60 poeng.

 • Søndag 24. mars kl. 13.36

  Jobber med å få ut helikopteret

  Havarikommisjonen er på plass i Kragerø for å få ut helikopteret som styrtet i går. Det skriver Agderposten. Havariinspektør Torbjørg Gåsland sier til agderposten at ulykkesårsaken er fortsatt ukjent. En person ble alvorlig skadd etter styrten i går.

 • Søndag 24. mars kl. 11.22

  Barn på sykkel krasjet med bil

  Et barn på sykkel skal ha kollidert med en bil ved Mosvold Terrasse på Farsund. Politiet skriver at en gutt tas med ambulanse til et legekontor for videre oppfølging.

 • Søndag 24. mars kl. 8.49

  To sørlendinger i helikopterstyrt

  De to personene som var om bord på helikopteret som styrtet i Kragerø i går er fra Sørlandet. Den ene skal ha vært en mann i 50-årene og en 30-årene. Det skriver Varden.no Begge er skadet etter styrten, den ene alvorlig og den andre mindre alvorlig.

 • Søndag 24. mars kl. 8.09

  Føreren pågrepet

  Føreren av bilen som kjørte i en midtrabatt ved Harebakken i Arendal har blitt pågrepet. Føreren skal ha kjørt i påvirket tilstand og vært i besittelse av narkotika.

 • Lørdag 23. mars kl. 23.16

  Trafikkulykke i Arendal

  Politiet melder at det har skjedd en trafikkulykke ved Harebakken i Arendal. Et kjøretøy skal ha kjørt i en midtrabatt på stedet. Skadeomfanget er ukjent.

 • Lørdag 23. mars kl. 20.46

  Feiloperasjoner og et liv som ufør

  I årevis har innbyggerne i Flekkefjord kjempet for å beholde lokalsykehuset. Nå forteller flere pasienter om grove feiloperasjoner og et liv som ufør. Se TV-saken som ble sendt på Lørdagsrevyen her:

 • Lørdag 23. mars kl. 19.33

  Kontroll på en person

  Vedrørende trafikkulykken ved Birkeland, så har politiet nå kontroll på en person som kan knyttes til den aktuelle bilen. To personer skal ha stukket fra området, etter ulykken.

 • Lørdag 23. mars kl. 18.30

  Trafikkulykke ved Birkenes

  Det har vært en trafikkulykke i Engeslandsveien ved Birkenes. To personer har stukket fra stedet. Politiet søker etter eventuelle skadde personer.

 • Lørdag 23. mars kl. 18.00

  Uavgjort på Marienlyst stadion

  Det ble 1–1 mellom Strømsgodset og Start i dag. Kevin Kabran utlignet for Start.

 • Lørdag 23. mars kl. 17.57

  Tidligere Start-spiller er tatt ut

  Tidligere Start-spiller Kristoffer Vassbakk Ajer er tatt ut på landslaget mot Spania i kveld klokken åtte. Lagene skal spille EM-kvalifisering.

 • Lørdag 23. mars kl. 17.54

  Slagsmål i Kristiansand

  En person er pågrepet i Kristiansand sentrum etter at politiet fikk melding om slagsmål, det er en patrulje på stedet.

 • Lørdag 23. mars kl. 17.49

  Brann ved Gjennestad tjern

  Brannvesenet rykket ut til en brann ved Gjennestad tjern i Froland. 15-20 kvadratmeter brant, men stedet er nå dynket godt med vann. Brannvesenet har returnert.

 • Lørdag 23. mars kl. 16.56

  Aktivitetsparken skal fullføres

  Tillatelsene for å få fullført aktivitetsparken i er på plass og anlegget på Herefoss kan fullføres, skriver Lillesands-Posten. Det planlegges flytende klatretårn, trampoline, volleyballbane og sandstrand.

 • Lørdag 23. mars kl. 15.35

  De norske skjøt seg bort

  Anastasija Kuzmina vant sin sjette seier i Holmenkollen under skiskytterkvinnenes jaktstart i dag. Marte Olsbu Røiseland tar fjerdeplassen, som beste nordmann etter at hun spurtslår svenske Linn Persson. Tiril Eckhoff blir nummer seks.

 • Lørdag 23. mars kl. 15.35

  Ble fjerdeplass på Røiseland

  Anastasija Kuzmina vinner sin sjette seier i Holmenkollen under skiskytterkvinnene jaktstart i dag. Marte Olsbu Røiseland tar fjerdeplassen, som beste norske etter at hun spurtslår svenske Linn Persson. Tiril Eckhoff blir nummer seks.

 • Lørdag 23. mars kl. 15.35

  Ble en fjerdeplass på Røiseland

  Anastasija Kuzmina vinner sin sjette seier i Holmenkollen under skiskytterkvinnenes jaktstart i dag. Marte Olsbu Røiseland tar fjerdeplassen, som beste nordmann etter at hun spurtslår svenske Linn Persson. Tiril Eckhoff blir nummer seks.

 • Lørdag 23. mars kl. 14.52

  Tobias Christensen avgjorde

  Start-spiller Tobias Christensen ble matchvinner for G-19 landslaget, etter at han scoret det eneste målet like etter pause mot Tyskland i EM-kvalifiseringen. Kampen ble spilt i Ungarn.

 • Lørdag 23. mars kl. 14.51

  Start møter Strømsgodset

  Start møter Strømsgodset til en treningskamp i dag. Kampen spilles på Marienlyst stadion og starter klokken 16.00. Eliteserielaget fra Drammen kom på 13. plass forrige sesong. Dette er den siste treningskampen før eliteserien starter.

 • Lørdag 23. mars kl. 13.59

  Skredfare på Hovden

  Røde Kors melder om stor snøskredfare på Hovden, skriver Fædrelandsvennen. De ber folk være forsiktige, da det kan løsne av seg selv. Vind og temperaturendringer har gjort det verre i de sørligste fjelltraktene.