Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 19.50

  KRS tapte for Kolstad

  Ikke overraskende tapte Kristiansand Topphåndball 24–33 for Kolstad i herrenes eliteserie i håndball søndag kveld. Kampen ble spilt i Kolstad Arena i Trondheim. Herman Bredal Oftedal og Mikkel Sandholm Mortensen ble toppscorere for KRS, med fem mål hver. KRS ligger nest sist på tabellen etter fem kamper, med to poeng.

 • I dag kl. 18.50

  Ny seier til Start-kvinnene

  Starts kvinnelag slo Snøgg 3–1 på bortebane, og vant sin 16. seier denne sesongen. Laget topper tabellen fem poeng foran Strømsgodset, som har en kamp mindre spilt. Med to kamper igjen har klubben opprykk til 2. divisjon i egne hender. Randesund vant sin bortekamp mot Hønefoss BK 2 med 4-0. Onsdag møtes de to kristiansandslagene.

 • I dag kl. 16.52

  Aksjonerte under starten av hummerfiske

  Politiet, Fiskeridirektoratet og Kystvakten gjorde flere beslag da de kontrollerte hummerfiskere i skjærgården i Grimstad, Lillesand og Kristiansand denne helga. Hummerfiskesesongen startet klokken åtte søndag morgen. Men allerede lørdag ble det beslaglagt sju ulovlige teiner. Det skriver Fædrelandsvennen. – Søndag gjorde vi ett beslag og én anmeldelse for ulovlig fiske da vi kontrollerte hummerfiskere i Kristiansand og Søgne, sier miljøkoordinator Henrik Jortveit i Agder politidistrikt til avisa.

 • I dag kl. 16.41

  Pulverapparat tømt under innbrudd

  Et pulverapparat skal være tømt under et innbrudd i et bygg i Nye Teglverksvei på Lund i Kristiansand. Det ble først meldt om røykutvikling, men brannvesenet fant ingen brann. Politiet er usikker på om dette er innbrudd eller rent skadeverk, og oppretter sak.

 • I dag kl. 15.07

  Trafikkulykke i Grimstad

  Et kjøretøy har kjørt i grøfta ved avkjøringsrampen til Fevik på E18 ved Grimstad. Det skal ikke være andre kjøretøy involvert, og fører skal være oppegående. Det er redusert fremkommelighet på stedet, men det skal ikke gå ut over trafikkflyten på E18.

 • I dag kl. 15.07

  En person til sykehus etter ulykke i Grimstad

  En person er kjørt til sykehus for nærmere sjekk etter en utforkjøring ved avkjøringsrampen til Fevik på E18 i Grimstad. Vedkommende er mistenkt for promillekjøring. Ulykken skapte litt problemer for de som skulle ta av fra E18 mot Fevik. Bilen er nå fjernet.

 • I dag kl. 14.13

  Innbrudd på tinghuset i Kristiansand

  Det skal ifølge politiet ha vært et innbrudd og et skadeverk på Tinghuset i Kristiansand. Det er knust en rute på en inngangsdør og gjort noe mindre skade inne i bygget. – Vi har hvert på stedet og gjort et søk i bygget. Vi har foreløpig ikke vært i kontakt med noen gjerningspersoner. Det sier operasjonslede i Agder politidistrikt, Ronny Aateigen Andersen, til NRK. Byggeier håndterer sikring av bygget.

 • I dag kl. 12.08

  600 publikummere tok turen til Rugslandsbanen

  Lørdag tok 600 publikummere seg turen til rallycrossbanen på Rugsland i Birkeland for å få med seg sesongavslutningen på Rungslandsfestivalen. Det skriver Lillesands-Posten. – Totalt, med deltakere og alt, tipper jeg det var 1.000 mennesker her i dag. Det er mye mer enn vanlig, og det er vi kjempefornøyd med! Alle parkeringsplassene ble fulle, og vi måtte etterfylle varer på kioskene flere ganger, sier Tore Kjell Ås i arrangørkomiteen til avisa.

 • I dag kl. 11.08

  En mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand i Lillesand

  Politiet har stoppet en bil på Tingsaker i Lillesand hvor føreren mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand. Føreren har heller ikke førerkort.

 • I dag kl. 8.16

  Flere slagsmål i natt

  Politiet rykket ut på flere slagsmål i natt, både i Kristiansand og i Farsund. Ingen personer ble alvorlig skadd. Det skal ifølge politiet ha vært en periodevis travel natt, men ingen alvorlige hendelser. Syv personer ble innbrakt i arresten i løpet av natten.

 • Lørdag 30. september kl. 19.32

  Vipers tapte i siste sekund

  Vipers tapte 37–38 for Esbjerg i Champions League lørdag kveld. Tidligere Vipers-spiller Henny Reistad satte kampens siste mål i kampens siste sekund. Anna Vjakhireva ble Vipers' toppscorer med hele 11 mål.

 • Lørdag 30. september kl. 17.48

  Gutt alvorlig skadet etter fallulykke i Sirdal

  En ung gutt fraktes til Stavanger universitetssykehus etter en fallulykke på Fidjeland i Sirdal. Skadeomfanget er alvorlig. Gutten skal ha falt ned en skrent på cirka ti meter. Politiet meldte om ulykken ved 16-tiden i ettermiddag.

 • Lørdag 30. september kl. 17.33

  Start og Jerv tapte

  Både Start og Jerv tapte sine kamper i 1. divisjon i dag. Start tapte 0–1 borte for Sandnes Ulf, og har dermed hele åtte poeng opp til direkte opprykksplass. Start ligger på fjerdeplass på tabellen, men kan bli passert av Sogndal som har en kamp mindre spilt. Jerv tapte 1–3 hjemme for Sogndal og ligger på 14. plass på tabellen, som vil gi kvalifiseringsplass for å unngå nedrykk. Jerv ligger kun to poeng over Hødd på nedrykksplass, som møter Moss borte i morgen.

 • Lørdag 30. september kl. 17.16

  Skadeomfang etter fallulykke er fremdeles ukjent

  Helsepersonell jobber fremdeles på stedet etter en fallulykke i Sirdal. Skadeomfanget er fremdeles ukjent. Flere nødetater er på plass på stedet. Politiet meldte i 16-tiden om en fallulykke i Sirdal, hvor en person skal ha falt ned en skrent på cirka ti meter.

 • Lørdag 30. september kl. 15.59

  Fallulukke i Sirdal

  En person har ifølge politiet falt ned en skrent på cirka ti meter. Ulykken skjedde i Sirdal. Helsepersonell har startet med behandling av pasienten. – Personen skal være skadet, skadeomfanget er uvisst, skrev politiet da de først meldte om ulykke ved 16-tiden i ettermiddag.

 • Lørdag 30. september kl. 15.17

  Innbrudd i båt i Kristiansand

  Det skal ifølge politiet ha vært innbrudd i en båt ved elvebredden i Kristiansand. Politiet gjør undersøkelser på stedet.

 • Lørdag 30. september kl. 15.11

  Jerv møter Sogndal klokken 15.00

  FK Jerv møter Sogndal FK på Ugland stadion i Grimstad. klokken 15.00. Du kan følge kampens resultater her.

 • Lørdag 30. september kl. 15.07

  Start møter Sandnes Ulf klokken 15.00

  IK Start møter i dag Sandnes Ulf på Øster Hus Arena i Sandnes. Du kan følge kampens resultater her.

 • Lørdag 30. september kl. 13.44

  Elg igjen på vei mot veibane på E18 i Arendal

  Politiet fikk tidligere i dag flere meldinger om en elg langs veibanen ved Torsbuåstunellen i Arendal, nå skal elgen igjen ha satt kursen mot veibanen ifølge politiet. Fartsgrensen på stedet er satt ned til 50 km/t.

 • Lørdag 30. september kl. 12.19

  Elg langs veibanen på E18 i Arendal

  Politiet har fått flere meldinger om en elg langs veibanen ved Torsbuåstunellen i Arendal. Den skal være på sydsiden av veien. Viltnemnda og veitrafikksentralen er varslet. Politiet melder 12.45 om at elgen nå skal være ute av veibanen.

 • Lørdag 30. september kl. 11.30

  Politiet advarer mot rykter etter dobbeltdrapet i Kristiansand

  Ifølge Fædrelandsvennen blir det spredt feilaktig informasjon om dobbeldrapet på sosiale medier. – I alvorlige saker som dette oppstår det ofte rykter. Da er det viktig å tenke på at det er nettopp det det er, nemlig rykter, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt til avisen. Pedersen ber publikum la være å spre ryktene videre, og hun oppfordrer til at det tas hensyn til de etterlatte. En 46 år gammel mann er siktet og etterlyst internasjonalt etter at det ble funnet to døde personer på en adresse i Kristiansand onsdag. Politiet frykter at siktede kan oppholde seg i utlandet.

 • Lørdag 30. september kl. 10.20

  Sliter med å betale ut lønn til ansatte

  Kristiansandsbedriften Respons og logistikkhuset sliter med å betale ut lønn til sine ansatte. Det skriver KRS. Bedriften skal ifølge avisa også ha spurt ansatte om å låne penger fra deres lønninger for å betale regninger. Salgsleder i bedriften, Gerth Scerri bekrefter forholdene. – Vi hadde lønnsutbetaling 20. september og det er dessverre en del ansatte som ikke har mottatt full utbetaling, sier han til avisen.

 • Lørdag 30. september kl. 7.13

  Mann kjørte i ruspåvirket tilstand i Kristiansand

  Politiet har kontrollert en bil i Vågsbygd i Kristiansand hvor føreren skal ha kjørt i ruspåvirket tilstand uten gyldig førerkort. Eieren av bilen fikk beslaglagt førerkortet etter å ha lånt vekk bilen til den ruspåvirkede mannen.

 • Lørdag 30. september kl. 7.09

  To personer innbrakt til arrest i Kristiansand i natt

  To personer er ifølge politiet innbrakt til arresten i Kristiansand i natt. Den ene personen blir anmeldt for trusler, den andre for å ha slått en ambulansearbeider. Politiet har også bortviste tre personer fra Kristiansand sentrum etter krangel. Ellers en rolig natt for Agder politidistrikt.

 • Lørdag 30. september kl. 7.09

  Tre personer bortvist fra Kristiansand sentrum

  Politiet bortviste i natt tre personer fra Kristiansand sentrum etter krangel. Ellers en rolig natt for Agder politidistrikt.

 • Fredag 29. september kl. 19.18

  De pårørende ønsker at den siktede blir funnet

  Bistandsadvokat til de pårørende etter dobbeltdrapet i Vågsbygd, Åse Johnsen Drabløs, forteller til NRK at de håper den siktede mannen som er etterlyst i saken blir funnet så raskt som mulig. - Det er viktig for dem at man kommer videre og får en oppklaring så fort som mulig, sier Drabløs. Politiet har siktet og etterlyst 46 år gamle Alwan Ahmed Alawneh internasjonalt etter hendelsen. Han er far til den døde jenta. Drabløs forteller at familien står i det de beskriver som en fortvilet situasjon og at de ønsker respekt og fred. - Det er en helt uvirkelig situsjon. De har mistet to veldig viktige personer, og de er i dyp sorg.

 • Fredag 29. september kl. 19.11

  Bil har kjørt utfor

  En bil har kjørt utfor veien på riksvei 42 like ved kommunegrensen mellom Birkenes og Evje og Hornnes. Det skal ikke være personskade, i følge politiet i Agder.

 • Fredag 29. september kl. 16.11

  Trafikkulykke på E39

  Tre biler er involvert i en trafikkulykke på E39 ved Meieribakken i Kristiansand. Det skal ikke være snakk om personskade. Bilene skal ha kommet seg ut av veien, men grunnet mye trafikk på E39 kan det bli trafikale utfordringer.

 • Fredag 29. september kl. 14.53

  Nye verv for Mykjåland

  Agders stortingsrepresentant Gro-Anita Mykjåland er valgt til leder for Senterpartiets arbeid i energi- og miljøfraksjonen på Stortinget. Hun er også valgt til parlamentarisk nestleder i Senterpartiets stortingsgruppe. Det melder Senterpartiet i en pressemelding. Mykjåland har vært medlem av Stortingets energi- og miljøkomite siden 2021. Hun har også vært ordfører i Iveland og vært sentralstyremedlem i flere år.

 • Fredag 29. september kl. 14.50

  900 pasienter uten fastlege i Arendal

  900 pasienter står uten fastlege ved Moland legesenter i Arendal. Det skriver Agderposten. Kommuneoverlege Anette Skarshaug Skeie kan ikke si hvorfor fastlegemangelen har oppstått. Men kommuneoverlegen sier at de 900 pasientene blir overflyttet til et Kystveien legesenter fra 1. oktober.

 • Fredag 29. september kl. 13.50

  Kripos har kommet ned for å bistå

  Kripos har kommet ned til Kristiansand for å bistå politiet i etterforskningen av dobbeltdrapene. Hittil har de kun bistått politiet med flere ulike undersøkelser og under obduksjonen av mor og datter (8) som ble funnet døde i en bolig i Vågsbygd onsdag ettermiddag.

 • Fredag 29. september kl. 13.50

  Kripos bistår politiet på åstedet i Kristiansand

  Kripos har kommet ned til Kristiansand for å bistå politiet i etterforskningen av dobbeltdrapet. Hittil har de kun bistått politiet med flere ulike undersøkelser og under obduksjonen av mor og datter (8) som ble funnet døde i en bolig i Vågsbygd onsdag ettermiddag.

 • Fredag 29. september kl. 13.26

  Mindreårig gutt dømt for råkjøring

  En gutt under 18 år er dømt for å ha kjørt en firhjuling i hele 77 km/t i en 40-sone i Grimstad i august i år. Det skriver Grimstad Adressetidende. Straffen er satt til 14 dagers betinget fengsel, 5000 kroner i bot og syv måneder uten førerkort.

 • Fredag 29. september kl. 13.24

  Kvinne slipper fengsel etter ruskjøring

  En kvinnelig bilfører i slutten av 20-årene slipper fengsel etter å ha blitt stoppet med over 1,2 i promille i april i år. Kvinnen, som var påvirket av ulike narkotiske stoffer, må i stedet gjennomføre et program mot ruspåvirket kjøring, skriver Lillesands-Posten. En normal straff ville gitt 30 dagers ubetinget fengsel. Men med en uforbeholden innrømmelse, og nevnte rusprogram, fikk kvinnen 24 dager betinget fengsel. Hun ble i tillegg idømt en bot på 21.000 kroner og tap av førerkort i to år.

 • Fredag 29. september kl. 11.54

  TV 2: Jan Helge Andersen skal vurderes av eksperter

  Det skal gjennomføres rettspsykiatrisk undersøkelse av Jan Helge Andersen, i forbindelse med Baneheia-saken. Det melder TV 2. Andersen er siktet for drapet han ikke ble dømt for i den opprinnelige Baneheia-saken. Det skjer etter at Viggo Kristiansen ble renvasket og frikjent. Selv om det ikke er tatt ut tiltale mot Andersen ennå, er forberedelsene til en rettssak til våren i full gang. TV 2 melder at eksperter skal undersøke Jan Helge Andersen. Det bekrefter statsadvokatene Johan Øverberg og Andreas Schei. Spesialist i nevropsykologi, Karin Susanne Nordby Johansen, og spesialist i psykiatri, Terje Tørrissen, har fått oppdraget. Andersens forsvarer vil ikke kommentere om han vil samarbeide med de sakkyndige. I 2002 ble Jan Helge Andersen (42) dømt til 19 års fengsel for voldtekt og drap på Stine Sofie Sørstrønen (8) og medvirkning til voldtekt på Lena Sløgedal Paulsen (10) 19. mai 2000.

 • Fredag 29. september kl. 11.21

  En av ti Sørlendinger stemte under Kirkevalget

  Totalt stemte 10,73 prosent under Kirkevalget 2023 for Agder og Telemark bispedømme, viser ferske tall fra Den norske kirke. Det er kun tre andre bispedømmer som hadde høyere oppslutning. Til tross for at flere unge nå engasjerer seg i kirkepolitikken i Agder var valgdeltakelsen likevel lavere enn ved forrige valg i 2019. Da var valgdeltakelsen på 13,23 prosent. Totalt i Norge stemte 9,07 prosent under Kirkevalget i år.

 • Fredag 29. september kl. 10.36

  Etterlyser savnet mann fra Søgne

  Politiet i Agder etterlyser 66 år gamle Helge Gunstensen fra Søgne, etter at han har vært savnet siden månedsskiftet august/september. Etterlysningen skjer i samråd med pårørende. Siste sikre observasjon var torsdag 31. august omtrent kl. 12 på Tangvall. Gunstensen er ca. 194 cm høy, har blå øyne og grått hår. Han beskrives som slank med normal kroppsbygning og bruker briller. – Politiet holder alle muligheter åpne i saken. Det er fortsatt uklart hva som har skjedd, og vi kan derfor ikke utelukke at det kan ha funnet sted et straffbart forhold, sier Marie Bue ved Sønge og Songdalen politistasjon i en pressemelding.

 • Fredag 29. september kl. 10.32

  De drepte i Kristiansand er obdusert

  – De avdøde ble obdusert i Oslo i går. Vi har fått en foreløpig redegjørelse, men jeg kan ikke gå nærmere inn på den, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt til NTB. En mor og hennes åtte år gamle datter ble onsdag ettermiddag funnet døde i sitt hjem i Vågsbygd i Kristiansand. Politiet mener at de to ble drept. Torsdag gikk de ut og etterlyste jentas far, 46 år gamle Alwan Ahmed Alawneh, med navn og bilde. Han er siktet for dobbeltdrap, og er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt. Samtidig understreket Pedersen på en pressekonferanse torsdag kveld at en siktelse i en straffesak ikke betyr at vedkommende er gjerningsperson.

 • Fredag 29. september kl. 9.55

  Fått inn mange tips i dobbeltdrapssaken i Kristiansand

  Politiet har fått inn mange tips etter at de gikk ut med navn og bilde av den siktede i dobbeltdrapssaken i Kristiansand. – Vi har fått inn mange tips etter at vi gikk ut med bilde av siktede, vi måtte sette inn ekstra personale for å gå gjennom alle tipsene, sier politiinspektør Cecilie Pedersen til NRK.

 • Fredag 29. september kl. 9.45

  Førerkortbeslag etter ulykke

  En person følges opp av helsevesenet etter å ha kjørt ut ved en rundkjøring på Krøgenes i Arendal. Bilen har havnet nær en skrent, og bilberger skal fjerne denne. Førerkortet er beslaglagt.