Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • Tirsdag 17. november kl. 18.11

  Trafikkulykke i Grimstad

  En bil og en moped har kollidert ved Lauvstø i Grimstad. Politiet er på stedet sammen med ambulanse. Ingen skal være alvorlig skadet, opplyser politiet.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.00

  Nytt smittetilfelle i Hægebostad

  Ytterligere én person har fått påvist koronasmitte i Hægebostad. Det er det sjette smittetilfellet i kommunen. Smittetilfellet har sammenheng med smitteutbruddet i Lyngdal. Over 100 personer sitter nå i karantene.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.46

  Får 1,7 millioner i sluttpakke

  Avtroppende kommunedirektør Tone Marie Nybø Solheim og Grimstad kommune er enig om en sluttpakke til en verdi av 1,7 millioner kroner. Nybø Solheim fratrer stillingen med umiddelbar virkning.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.38

  –Det er vemodig å slutte

  Det er vemodig å slutte på denne måten, men jeg er fornøyd med at vi har kommet i mål med en avtale, sier avtroppende kommunedirektør i Grimstad Tone Marie Nybø Solheim. Ifølge Nybø Solheim fratrer hun stillingen i dag.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.20

  Tre ambulansearbeidere smittet

  Tre ambulansearbeidere i Farsund har fått påvist koronasmitte, skriver Fædrelandsvennen. Ambulansearbeiderne sitter allerede i karantene og har ikke vært i kontakt med pasienter. Smittetilfellet skal ikke påvirke beredskapen til ambulansetjenesten.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.04

  Enige om sluttavtale

  Kommunestyret i Grimstad har enstemmig godkjent sluttavtalen til kommunedirektør Tone Marie Nybø Solheim. Innholdet i avtalen blir offentliggjort når den er underskrevet av partene, trolig i kveld. Kommunestyremøtet ble gjennomført digitalt.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.14

  Fikk svar om redningshelikoptre

  – Tidligere stortingsvedtak brytes dersom de nye SAR Queen-redningshelikoptrene ikke kan lande ved sykehusene på Sørlandet, mener stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland. Ap-politikeren har spurt helseminister Bent Høie om landingsmulighetene.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.13

  Trafikkuhell i Vennesla

  Det har vært et trafikkuhell på riksvei 9 ved Stemmen i Vennesla. Ifølge politiet skal én bil være involvert i uhellet. Ingen personer skal være alvorlig skadet og trafikken flyter greit forbi.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.09

  Tre nye smittetilfeller i Lindesnes

  Ytterligere tre personer har fått påvist koronasmitte i Lindesnes kommune. Nå er totalt 37 personer smittet i kommunen. – Alle smittetilfellene kan knyttes til smitteutbruddet i Lyngdal, sier ordfører Even Tronstad Sagebakken.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.00

  Ukjent brannårsak

  Årsaken til at det oppsto brann i en hjullaster ved Omre Pukkverk i Grimstad, er ukjent. Politiet oppretter sak på forholdet.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.18

  Hjullaster i full fyr

  Det brenner i en hjullaster ved Omre Pukkverk i Grimstad. Kjøretøyet er overtent og brannvesenet er i gang med slukking, opplyser politiet. Brannen skal ikke være til fare for personer eller bygninger.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.42

  Flere søker jobb

  Den siste uka har Nav Agder registrert 112 flere personer som søker arbeid. Til sammen er det nær 10.000 arbeidssøkere i Agder. Det er 5090 personer som er registrert som helt arbeidsledige i fylket. Det utgjør 3,3 av arbeidsstyrken, ifølge Nav.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.22

  Rimelig sikker på smittekilde

  Kommuneoverlegen i Lyngdal sier hun er rimelig sikker på at smittekilden til koronautbruddet i kommunen og Farsund er en utenlandsk arbeider som ankom Norge via Sandefjord lufthavn Torp 27. oktober. Fra denne personen ble smitten spredt videre.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.18

  Strammer inn på kollektivtrafikk

  Koronautbruddet i Lyngdal får også konsekvenser for kollektivtrafikken. Kommuneledelsen i de to kommunene oppfordrer sammen med Agder kollektivtrafikk skoleelever i Lyngdal og Lindesnes til å gå, sykle eller bli kjørt.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.13

  800 i karantene

  Rundt 800 personer i Lyngdal er nå i karantene etter smitteutbruddet i kommunen. Dermed er nesten 10 prosent av kommunens innbyggere i karantene, ifølge kriseledelsen. I morgen ventes avklaring på hvor mange som kan komme på skole og barnehage igjen.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.52

  – Litt mer kontroll

  Ordfører Jan Kristensen sier de har litt mer kontroll på smitteutbruddet i Lyngdal. Det er i dag tre nye smittetilfeller i den smitterammede menigheten i kommunen. Dermed er det 46 smittede i Lyngdal. Det skal foretas ytterligere koronatester.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.47

  Presenterte planer for neste år

  Dyreparken i Kristiansand fortalte i dag hva som skal trekke publikum neste år. Da åpner et innendørs sjørøverteater der det blir allsang med Sabeltann-sanger. Det skal også markeres at Kardemomme by er 30 år ved å lage animasjonsfilm der.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.19

  Sluttavtale klar

  Grimstad kommune har forhandlet fram en sluttavtale med kommunedirektør Tone Marie Nybø Solheim. Ordfører Beate Skretting (H) vil presenterer denne for kommunestyret i et ekstraordinært møte i ettermiddag. Innholdet i avtalen er ikke kjent.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.44

  Forsøker å gjenopplive

  – Det har skjedd en ulykke, og det ser ut for meg som at den ene personen er død, sier den ene av vennene i samtalen med AMK. Deretter forsøker vennene å gjenopplive Daisy May Tran. – Hun puster ikke. Hun ligger på ryggen.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.37

  Spiller av nødsamtale

  Retten får nå avspilt nødsamtalen som fant sted da Daisy May Tran ble funnet død på Urestadveien 2. juni i fjor. I dag er det vennene som fant avdøde og venninna, som forklarer seg. Vennene ringte AMK.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.36

  Åtte poeng til Byremo

  Johanna Kvåle, Taline Pettersen og Tom Kvinlaug sikret seg åtte poeng i Klassequizen tirsdag morgen. Elevene representerer Byremo ungdomsskole i NRKs kunnskapskonkurranse.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.15

  – Noen må ha flytta henne

  – Jeg tenkte at noen har dradd henne under den hengeren. Noen måtte ha flytta henne, forteller venninna til Daisy May Tran i Lister tingrett. Hun var en av de første som kom til åstedet. – Jeg sa til politiet senere at dette er ikke «hit and run».

 • Tirsdag 17. november kl. 10.45

  Grimstad-striden kan være løst

  Grimstad kommunestyre er innkalt til ekstraordinært møte i ettermiddag. Agendaen er foreløpig ikke offentligjort. Spørsmålet er om kommunen har kommet fram til en avtale om oppsigelse med kommunedirektør Tone Marie Nybø Solheim.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.44

  Lindesnes kommune avlyser

  I Lindesnes avlyses alle kommunale arrangementer og møter ut uka, eller de må gjennomføres digitalt. Det er hittil 34 personer i Lindesnes som er smittet med korona etter utbruddet i nabokommunen Lyngdal.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.37

  Ingen smittet av elev

  I Lindesnes kommune viser det seg at ingen av dem som fikk helsehjelp fra en smittet elev i praksis i Vigeland hjemmetjeneste er smittet. Alle som fikk helsehjelp, er testet negativt for koronavirus, opplyser Lindesnes kommune.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.14

  Nye truede arter til Dyreparken

  Dyreparken i Kristiansand har fått to nye apearter. Det er gulkinngibbon, klassifisert som sterkt truet, og javalangur, klassifisert som sårbar på IUCNs rødliste. – Apene er del av bevaringsprogrammer i dyreparker, sier biolog Helene Axelsen.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.13

  Hele kroppen under hengeren

  Hele kroppen til avdøde Daisy May Tran lå under en parkert henger, forklarer vitnet som var den første som kom til åstedet. En 22-åring står tiltalt for å ha kjørt på henne, og deretter stukket av. Han sier han ikke husker, og nekter straffskyld.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.03

  Fant ingen spor

  – Jeg analyserte bakken for å se etter hjulspor, men fant ingenting, forteller 30-åringen som fant venninnene sine på Urestadveien. Han forklarer seg i Lister tingrett. – Det virka som bilen bare hadde kjørt videre, eller at personen skjulte sporene.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.29

  – Jeg trodde det var en spøk

  – Hjernen min sa at dette bare var en spøk, forteller vennen som fant Daisy May Tran død på Urestadveien. Han skulle ned i bilen og hente tobakk, og var først på åstedet. Han forteller i Lister tingrett at avdøde lå under en parkert henger.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.11

  Arild Arnardo er død

  Sirkusdirektør Arild Arnardo er død, 78 år gammel. Han sovnet stille inn i Lillesand i går ettermiddag, det skriver familien i en pressemelding til NTB. Arnardo døde med sine nærmeste rundt seg.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.23

  Julegaver for millioner

  Bedrifter har kjøpt julegaver til ansatte for 40 millioner kroner i månedene før jul. Koronapandemien gjør at bedrifter finner alternativer til julebord. Det merker gaveleverandører i Kristiansand.

 • Tirsdag 17. november kl. 7.31

  Fem nye smittetilfeller

  Det er fem nye smittetilfeller på Agder det siste døgnet, skriver Fædrelandsvennen. Det gjelder to personer i Farsund, og en i Lyngdal. Også en person i Arendal og en i Froland.

 • Tirsdag 17. november kl. 7.13

  Har funnet smitteveien

  Koronasmittens vei inn i Lyngdal og Farsund er sporet opp. Ifølge kommunelege Henriette Pettersen kom koronasmitten til Norge siste uka i oktober. Smitten spredte seg til menigheten i Lyngdal og til koret i Farsund.

 • Tirsdag 17. november kl. 6.18

  Vil sikre Steinsåsgruvene

  Steinsåsgruvene i Arendal skal sikres. Det bekrefter Geologer fra Direktoratet for mineralforvaltning, i samarbeid med kommunen. Naboer og politikere har etterlyst bedre sikring, etter at en person ble funnet død i gruvene i mai.

 • Tirsdag 17. november kl. 5.30

  Nye smittevernsregler i Lyngdal

  Det er forbudt å arrangere eller delta på private sammenkomster med flere enn fem personer til stede. Forbudet gjelder fra i dag. Kommunen har stengt kinoen, biblioteket og Sørlandsbadet. Forbudet gjelder til neste mandag.

 • Mandag 16. november kl. 23.06

  Fortsatt stengt i Lyngdal

  Ytterligere to personer har fått påvist koronasmitte i Lyngdal, melder Fædrelandsvennen. Kommunen viderefører koronarestriksjonene de har innført etter smitteutbruddet knyttet til en menighet. Kommunen hadde mandag kveld krisemøte.

 • Mandag 16. november kl. 22.52

  NRK Sørlandet 22:55

 • Mandag 16. november kl. 22.52

  Ordfører om smittesituasjonen

  Totalt 85 personer er nå bekreftet smittet etter de religiøse markeringene i Lyngdal sist helg. Ordfører i Lyngdal Jan Kristensen sier de venter flere prøvesvr i morgen formiddag.

 • Mandag 16. november kl. 22.27

  Regnvær kan ha ødelagt tester

  Det er nå satt i verk drastiske tiltak for å begrense smitten i Lyngdal. 700 mennesker er i karantene og smittesituasjonen er usikker. Regnvær kan ha ødelagt viktige koronatester.

 • Mandag 16. november kl. 21.15

  Innbyggere tjener på vannkraftverk

  I Åseral fullføres det nye vannkraftprosjektet Langevann. Investeringen har kostet 800 millioner kroner, men gir hver innbygger i kommunen over 50.000 kroner årlig i inntekter fra vannkraften.