Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 8.33

  Ny direktør for NHO Agder

  NHO har ansatt Høye Høyesen (55) som ny regiondirektør i Agder. Høyesen kommer fra oljeservicebransjen og er i dag sjef i teknologiklyngen GCE NODE. Tom Fidjeland, mangeårig leder i Cameron og National Oilwell Varco, er ansatt som ny sjef i NODE.

 • I dag kl. 8.26

  – Agder har alle forutsetninger

  Agder har alle muligheter til å bli verdensledende når det gjelder utvikling av teknologi for flytende havvind, sier sjef for GCE NODE, Høye Høyesen. Han håper å få 50 millioner kroner til en forstudie gjennom regjeringas grønne krisepakke.

 • I dag kl. 6.25

  Mener forsvarsviljen vil reduseres

  – Uten Forsvaret til stede på Sørlandet risikerer vi at forsvarsviljen synker blant fremtidige generasjoner, sier pensjonert oberst Odd Helge Olsen. Denne uka avviste forsvarsministeren et comeback for Evjemoen som base for militær utdanning.

 • I dag kl. 6.01

  Stor interesse for Mandaljazz

  Kun et par døgn etter at billettene ble lagt ut, er festivalpassene til årets Mandaljazz utsolgt. – Vi aldri opplevd så stor pågang så tidlig og vi opplever en enorm støtte for valget om å arrangere festival, sier markedssjef Mari Marie Nyvoll.

 • I dag kl. 5.42

  Trafikkulykke i Kvinesdal

  En mann er kjørt til Flekkefjord sykehus for kontroll etter å ha kjørt av veien på Sandvatn i Kvinesdal. Det skal ifølge politiet ikke være snakk om alvorlig personskade. Mannens førerkort er beslaglagt etter mistanke om kjøring i påvirket tilstand.

 • I dag kl. 5.36

  Fyll og nattebråk

  Det har natt til fredag vært en del bråk i landsdelen, ifølge politiet. Flere personer ble bortvist fra Kristiansand sentrum på grunn av årlig oppførsel og krangling. Både i Grimstad og Kristiansand måtte politiet dempe høy musikk.

 • I dag kl. 5.36

  Fyllebråk i natt

  Det har natt til fredag vært en del bråk i landsdelen, ifølge politiet. Flere personer ble bortvist fra Kristiansand sentrum på grunn av årlig oppførsel og krangling. Både i Grimstad og Kristiansand måtte politiet dempe høy musikk.

 • Torsdag 28. mai kl. 22.20

  NRK Sørlandet 22:55

 • Torsdag 28. mai kl. 22.19

  Sjekk redningsvesten før sommeren

  Redningsvester kan faktisk gå ut på dato. I kveld fikk NRK Sørlandets reporter vite hvordan holdbarheten kan sjekkes.

 • Torsdag 28. mai kl. 22.16

  Bygger om seilbåt

  ETech Miljø skal bygge om en 48 fots seilbåt fra diesel til elektrisk. De har fått støtte fra Innovasjon Norge til prosjektet. Bengt de Vylder Larsen i firmaet har seilt i 45 år og er opptatt av miljø.

 • Torsdag 28. mai kl. 22.08

  Venter økt trafikk i pinsen

  UP forventer mye trafikk foran årets pinseutfart. Trolig blir det også mye trafikk på fjellovergangen Brokke-Suleskard som åpner fredag. Her er brøytekantene enkelte steder ti meter høye.

 • Torsdag 28. mai kl. 21.15

  En ny hverdag for skolene

  Tirsdag 2. juni opphører én meters-regelen som har vært i skoler og barnehager. Det ser både elever og rektor ved Wilds Minne skole i Kristiansand fram til. Nå kan de igjen jobbe med gruppearbeid.

 • Torsdag 28. mai kl. 21.05

  Tøffe dager for helsearbeidere

  16 av 58 ansatte ved Stener Heyerdal omsorgssenter ble smittet av korona i mars. De ansatte forteller at det var tøft å være borte fra jobb og ikke kunne hjelpe til.

 • Torsdag 28. mai kl. 19.36

  NRK Sørlandet kl. 19.45

 • Torsdag 28. mai kl. 19.11

  Uklart ansvar

  Ingen har oversikt over det enorme nettverket av gruver og sjakter som ligger på Steinsåsen, nær sentrum av Arendal. Det krangles om hvem som har ansvaret for gruvene, der en savnet mann ble funnet død.

 • Torsdag 28. mai kl. 18.42

  Ja til Senter for Innovasjon

  Lindesnes-politikerne sa i ettermiddag enstemmig ja til Senter for Innovasjon i Mandal. Kommunen stiller med tomt og inntil ti millioner kroner. Senteret skal samle aktører fra finans, offentlige sektor og utdanningsinstitusjoner, skriver Lindesnes.

 • Torsdag 28. mai kl. 17.59

  Tangen-ansettelse i Dagsnytt 18

  I dagens utgave av Dagsnytt 18 vil blant annet ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondsjef og vedtak for Moria-leiren bli diskutert.

 • Torsdag 28. mai kl. 16.23

  Til legevakt etter påkjørsel

  En syklist og en bil har kollidert på Stoa i Arendal. Syklisten skal være ved bevissthet. Vedkommende kjøres til legevakt for videre undersøkelse. Politiet foretar avhør på stedet og oppretter sak på hendelsen.

 • Torsdag 28. mai kl. 16.23

  Kollisjon mellom syklist og bil

  En syklist og en bil har kollidert på Stoa i Arendal. Syklisten skal være ved bevissthet. Nødetatene er på vei.

 • Torsdag 28. mai kl. 14.51

  Fjord Line starter opp igjen

  Fjord Line starter opp igjen med daglige avganger mellom Kristiansand og Hirtshals igjen fra 16. juni. Restriksjoner på grunn av koronapandemien førte til at nesten alle rutene til Fjord Line ble kansellert fra midten av mars

 • Torsdag 28. mai kl. 13.49

  Har kostet 167 millioner

  Til nå har koronasituasjonen kostet Sørlandet sykehus 167 millioner kroner, skriver Avisen Agder. Sykehusene i landet får ekstra midler i revidert statsbudsjett, men det er foreløpig usikkert om dette vil dekke koronakostnadene fullt ut.

 • Torsdag 28. mai kl. 13.18

  Flere vil overnatte på fyr

  Fyr-ferie er populært som aldri før. På Homborsund fyr i Grimstad er de allerede så godt som fullbooket hele sommeren. Men det er fortsatt noen muligheter hvis man ønsker å overnatte på et fyr på Sørlandet i sommer.

 • Torsdag 28. mai kl. 12.59

  Advarer om mye røyk

  Politiet advarer om mye røyk fra en enebolig i Grimstad der det er brann. De oppfordrer beboere i området om å lukke vinduer og dører. Det er ingen fare for spredning til andre hus.

 • Torsdag 28. mai kl. 12.02

  Se pressekonferanse

  Presenterer avtalen mellom Tangen og Norges Bank.

 • Torsdag 28. mai kl. 11.59

  Nicolai Tangen formelt ansatt

  Nicolai Tangen godtar vilkårene i arbeidsavtalen med oljefondet, opplyser Norges Bank i en pressemelding. Det betyr at han nå er formelt ansatt som ny oljefondssjef. Avtalen innebærer at Tangen må frasi seg flertallsmakt i selskapet sitt.

 • Torsdag 28. mai kl. 11.51

  Brann i enebolig

  Det brenner i en enebolig i Grimstad, Brannvesenet melder at det brenner kraftig i kledningen til huset. Det er kraftig røykutvikling.

 • Torsdag 28. mai kl. 11.45

  Evjemoen: Krever arbeidsplasser

  Evje og Hornnes kommunestyre krever flere arbeidsplasser på Evjemoen, bl.a. administrasjonen av det store skytefeltet. Politikerne aksepterer at skytefeltet opprettholdes.

 • Torsdag 28. mai kl. 11.14

  Norges Bank henter inn toppadvokat

  Norges Bank henter inn den erfarne advokaten Haakon Blaauw for å bli mellommann for Nicolai Tangen og de som forvalter verdiene hans, skriver VG. Onsdag hadde Hovedstyret i Norges Bank møte om ansettelsen av Tangen.

 • Torsdag 28. mai kl. 10.30

  Klar for Start

  Midtstopparen Vegard Bergan har skrive under for Start. – Eg er veldig glad for å bli Start-spelar, seier han. Kontrakta gjeld ut 2022-sesongen. Bergan kjem frå Bodø/Glimt.

 • Torsdag 28. mai kl. 10.06

  – Batterifabrikken til Evje

  Varaordfører Finn Bjørn Rørvik sa i Evje og Hornnes kommunestyret at kommunen må kaste seg inn i kampen om den planlagte batterifabrikken i landsdelen. – Sjansene er små, men vi må prøve.

 • Torsdag 28. mai kl. 10.06

  -Batterifabrikken til Evje

  Varaordfører Finn Bjørn Rørvik sa i Evje og Hornnes kommunestyret at kommunen må kaste seg inn i kampen om den planlagte batterifabrikken i landsdelen. -Sjansene er små, men vi må prøve.

 • Torsdag 28. mai kl. 9.37

  Legesamarbeid i Setesdal

  Bygland og Evje og Hornnes kommuner vurderer et legesamarbeid fra nyttår. -Det er ikke en selvfølge at vi skal bli vertskommune, sa ordfører Svein Arne Haugen i Evje og Hornnes i formiddag. Senere kan det også bli aktuelt med legevaktsamarbeid.

 • Torsdag 28. mai kl. 9.31

  Vil droppe skolebussavstand

  – Det er på høy tid å droppe regelen om én meters avstand mellom hvert barn på skolebussen, mener folkehelsedirektør Vegard Nilsen i Agder. Han mener smittetrykket nå er så lavt at det er langt viktigere å få flest mulig barn til skolen.

 • Torsdag 28. mai kl. 8.15

  Vil fortsette på Stortinget

  Stortingsrepresentant for Frp Åshild Bruun-Gundersen ønsker å fortsette en periode til på Stortinget. Hun har i dag gitt beskjed om dette til nominasjonskomiteen etter å ha fått utsatt svarfrist til etter Stortingets behandling av bioteknologiloven.

 • Torsdag 28. mai kl. 7.59

  Hadde tatt seg inn i båt

  En båteier leverte i dag tidlig en beruset mann til politiet i Mandal. Mannen hadde tatt seg inn i to båter og slått seg til ro i en av dem.

 • Torsdag 28. mai kl. 7.29

  Få sørlendinger vil bytte hus

  Aktiviteten på boligbytte-grupper på Facebook tyder på at relativt får sørlendinger vil bytte bort huset sitt i sommer. Sørlandet peker seg ut som et sted mange vil til, men foreløpig er det ikke mange sørlendinger som har lagt ut huset til bytte.

 • Torsdag 28. mai kl. 7.25

  Halvparten tilbake på bussen

  Halvparten av passasjerene bruker nå bussen igjen på Sørlandet, ifølge Agder Kollektivtrafikk. Bussene har redusert kapasitet, noe som betyr at enkelte avganger fort fylles opp. AKT tilbyr nå oversikt over hvilke avganger som trolig har god plass.

 • Torsdag 28. mai kl. 6.46

  Vil lage Palmesus-TV

  Palmesus planlegger å bruke flere millioner kroner på en TV-sending som erstatning for årets fest. Leif Fosselie sier de vil lage et TV-studio på en scene på Bystranda og åpne opp for 200 publikummere. Showet skal by på intervjuer og livekonserter.

 • Torsdag 28. mai kl. 6.28

  Fikk tilsnakk for tissepause

  Politiet liker dårlig at man stopper for tissepause på europaveien.

 • Torsdag 28. mai kl. 6.25

  19 tatt for fart på Birkenesveien

  Under en UP-kontroll på fylkesvei 402 mellom Lillesand og Birkenes fikk 18 personer i går forenklet forelegg for fart, mens én fører av en lett motorsykkel mistet førerkortet etter å ha kjørt 88 km/t i 60-sona.