Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • Torsdag 23. mars kl. 22.30

  NRK Sørlandet 22.58

 • Torsdag 23. mars kl. 21.58

  16 bøtelagt i Risør

  16 bilførere fikk bot for å ha kjørt for fort da utrykningspolitiet holdt trafikkontroll på Vinterkjær i Risør torsdag kveld, melder politiet. Den høyeste hastigheten som ble målt var 87 km/t i 70-sonen.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.46

  Kveldens seerbilder

  Her er NRK Sørlandets utvalg av innsendte seerbilder.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.44

  Sultet seg om dagen og kastet i seg mat om natten

  Flere sørlendinger overspiser, man mange holder det skjult. Personer som er nattspisere har ofte en sammensatt spiseforstyrrelse. Hulda Thorisdottir fra Arendal sultet seg hele dagen og kastet i seg store mengder mat gjennom natten.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.42

  Norges Bank satte opp styringsrenta

  Norges Bank satte opp styringsrenten i dag og varslet samtidig at det kommer flere rentehopp som betyr økte utgifter for dem som har lån. Høyere renter betyr tøffere prioriteringer for trebarnsfamilien Stray i Kristiansand.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.40

  Rec Solar starter opp igjen

  Nærmere 50 personer mister jobben i Rec Solar når solcellefabrikken i Kristiansand starter opp igjen på mandag etter et halvt års pause. De tillitsvalgte sier det har vært en tøff prosess.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.38

  To siktet etter politijakt

  To personer er pågrepet og siktet for brudd på narkotikalovgivningen etter at de unndro seg en politikontroll på Grim i Kristiansand torsdag kveld, melder politiet. Politiet fulgte bilen de to kjørte på E18 fra Kristiansand til Gaupemyr i Lillesand. Bilføreren blir også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og brudd på vegtrafikkloven.

 • Torsdag 23. mars kl. 20.16

  Kommunens ansatte må droppe TikTok

  Grimstad kommune er den første i Agder som krever at TikTok og Telegram fjernes fra alle mobiltelefoner, nettbrett eller personlige datamaskiner som benytter kommunens interne digitale systemer. Det skriver kommunen i en pressemelding. Tidligere torsdag ble det klart at også Stortinget forbyr de to appene på enheter med tilgang til Stortingets systemer med umiddelbar virkning.

 • Torsdag 23. mars kl. 19.40

  To personer innbrakt etter politijakt

  To personer er blitt innbrakt av politiet etter at de undro seg en politikontroll på Grim i Kristiansand torsdag kveld. Politiet fulgte etter bilen på E18 via Sørlandsparken til Lillesand hvor bilen stoppet på Gaupemy, melder politiet.

 • Torsdag 23. mars kl. 19.35

  NRK Sørlandet 19:45

 • Torsdag 23. mars kl. 18.34

  Bø og Røiseland står over NM

  Tarjei Bø og Marte Olsbu Røiseland er rammet av sykdom og står over helgens NM i Alta. – Det er selvsagt veldig kjedelig, og jeg hadde gledet meg til å oppleve NM i Alta, sier Tarjei Bø i en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund. Bø har pådratt seg en forkjølelse og er ikke i form til å reise skriver forbundet. Marte Olsbu Røiseland er imidlertid på plass i Alta, selv om hun ikke skal delta i konkurransene. – Kroppen er sliten og har gitt signaler om at jeg trenger hvile. Jeg gleder meg til å få med meg stemningen fra sidelinja, det er jo noe jeg må bli vant til fremover. Det blir fint å få avsluttet sesongen med laget selv om jeg dessverre ikke får med meg konkurransene, smiler den nylig pensjonerte skiskytteren.

 • Torsdag 23. mars kl. 17.35

  Nederland-ferja bytter til Tyskland

  Holland Norway Lines skip MS Romantika bytter havn fra Eemshaven i Nederland til Tyskland. Fra midten av april vil selskapet seile til og fra Cuxhaven i Tyskland, men før høysesongen flytter rederiet virksomheten til den tyske byen Emden. Holland Norway Lines har slitt med å få fast kaiplass i Eemshaven, noe som har ført til flere kanselleringer. – Havnesituasjonen i Eemshaven tvang oss til å se etter alternativer. Nå er vi glade for å ha en løsning på plass fra midten av april, som gjør at skipet igjen kan seile i henhold til ruteplan, sier, Morten Aggvin, administrerende direktør for Holland Norway Lines i en pressemelding.

 • Torsdag 23. mars kl. 16.55

  To sjåfører mistet førerkortet

  To bilførere mistet førerkortet under en kontroll i 60-sona på Jernbaneveien ved Løddesøl i Arendal. Den ene kjørte i 87 km/t, mens den andre fikk prikker for mobilbruk som medførte beslag av førerkortet. Totalt fikk 21 sjåfører bot for fartsoverskridelse.

 • Torsdag 23. mars kl. 16.41

  Vil ha boplikt i to områder i Arendal

  Senterpartiet i Arendal foreslår at boplikt skal gjeninnføres i to områder i kommunen. De ønsker boplikt i Kolbjørnsvik og Kilsund, som en prøveordning i 5 år. Boplikten ble opphevet i 2014, og skal opp til debatt i bystyret neste uke. Arbeiderpartiet foreslår gjeninnføring i hele kommunen, mens Høyre sier nei til boplikt. Forslaget fra Senterpartiet ble fremmet som en mellomløsning da bystyrets komite for samfunnsutvikling diskuterte saken i ettermiddag.

 • Torsdag 23. mars kl. 15.45

  Vil oppgradere skytebane for 8 millioner

  Formannskapet i Birkenes ønsker å oppgradere skytebanen ved Flakke loner for 8 millioner kroner. De mener oppgraderingen raskt vil kunne gi kommunen økte inntekter, skriver Lillesands-Posten. Skytebanen og området rundt fungerer også som treningsanlegg for Agder politidistrikt.

 • Torsdag 23. mars kl. 14.54

  Voldsdømt enhetsleder fikk skjerpet straff

  En tidligere ustraffet kvinnelig enhetsleder i en Lister-kommune har fått skjerpet sin straff fra 75 til 90 dagers fengsel for vold mot to kvinner. Det har Agder lagmannsrett vedtatt etter at kvinnen selv hadde anket dommer, skriver Lister24. Voldshendelsen skjedde på en privat fest i mai i fjor.

 • Torsdag 23. mars kl. 14.20

  Bico vil doble omsetning i nytt selskap

  Bygg- og innredningsbedriften Bico fra Kristiansand skal slå seg sammen med Håndverkskompaniet i Oslo og bli til selskapet Vokstr. Ambisjonen er å bli Norges ledende aktør innenfor byggfornyelse, sier Bico-gründer Knut Harald Nilsen til Fædrelandsvennen. Målet er å øke fra dagens omsetning fra snaue 2 milliarder kroner til 3-4 milliarder.

 • Torsdag 23. mars kl. 13.47

  Anbefaler utvidelse av hjertesenter

  Klinikkdirektør Geir Rørbakken ved Sørlandet sykehus sier sykehusledelsen anbefaler en utvidelse av hjertesenteret ved sykehuset i Arendal. Hjertesenteret, som betjener både Agder og deler av Telemark, utfører avansert hjerteundersøkelse og hjertebehandling. Rørbakken orienterte i dag politikerne i Arendal, som frykter at sykehuset der bygges ned. Avgjørelsen skal tas av styret i april.

 • Torsdag 23. mars kl. 12.59

  Forsvarer bekrefter: Liket ble lagt i fryseboksen i 2018

  Forsvareren til nordmannen som er siktet for likskjending i Sverige, bekrefter til NRK at den døde kvinnen ble lagt i fryseboksen på gården høsten 2018.

 • Torsdag 23. mars kl. 12.59

  18 bøtelagt for fart

  15 sjåfører fikk bot da UP hadde en kontroll i 50-sona på Venneslaveien i Kristiansand i ettermiddag. Høyeste hastighet ble målt til 64 km/t. Tre sjåfører ble bøtelagt tidligere på dagen, under en laserkontroll i 50-sona på rv. 9 på Grim i Kristiansand torsdag. Høyeste registrerte hastighet var der 60 km/t.

 • Torsdag 23. mars kl. 12.59

  Tre bøtelagt for fart

  Tre sjåfører fikk bot da UP hadde laserkontroll i 50-sona på rv. 9 på Grim i Kristiansand torsdag. Høyeste registrerte hastighet var 60 km/t.

 • Torsdag 23. mars kl. 11.34

  Anbefaler å stoppe arbeidet med nytt helsehus

  Kommunedirektøren Inger Hegna i Arendal foreslår at arbeidet med et nytt helsehus på Saltrød stoppes midlertidig. Hun mener det er nødvendig med en ny vurdering av behovet for sykehjemsplasser og omsorgsboliger og finansieringen. Planleggingen av helsehuset har pågått i fire år og kostnaden har tidligere vært anslått til 800 millioner kroner.

 • Torsdag 23. mars kl. 10.53

  14 bilførere kjørte ulovlig

  14 bilister har fått bot for å ha kjørt ulovlig i Andreas Kjærs vei på Eg i Kristiansand. En sjåfør ville ikke godta boten, og blir anmeldt av politiet.

 • Torsdag 23. mars kl. 10.34

  Vipers vil ikkje offentleggjere tiltak

  Handballklubben Vipers Kristiansand vil ikkje offentleggjere kva tiltak dei skal sette i verk etter bråket rundt marknadssjefen. Det opplyser klubben til NRK. Torsdag er fristen for å presentere tiltak etter krav frå generalsponsor DNB. Etter det NRK forstår skal etiske retningsliner for tilsette i klubben vere blant tiltaka. Det har storma rundt klubben etter at marknadssjefen kalla Byåsen-keeper «feit». I etterkant hevda han at han hadde vorte hacka, noko han seinare innrømte var løgn.

 • Torsdag 23. mars kl. 10.13

  Tilliten til politiet har sunket

  Tilliten til politiet i Agder har sunket det siste året. 14 % oppgir at de har lavere tillit til politiet nå, mens 6 % sier de har høyere tillit nå enn for ett år siden. Det kommer frem i politiets innbyggerundersøkelse for 2022. 72 prosent av egdene svarer likevel at de har høy tillit til politiet. Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) mener Baneheia-saken kan ha bidratt til lavere tillit på Sørlandet.

 • Torsdag 23. mars kl. 9.39

  Med nedbør i Agder

  Det blir nedbør flere steder i Agder i løpet av dagen forteller statsmeteorolog Bente Wahl.

 • Torsdag 23. mars kl. 9.26

  Arbeidsulykke på Snortemo

  Det har vært en arbeidsulykke hos en bedrift på Hamran på Snortemo. En person skal ha smerter i ryggen etter et fall. Politi og ambulanse er på vei til stedet.

 • Torsdag 23. mars kl. 9.26

  Arbeidsulykke på Snartemo

  Det har vært en arbeidsulykke hos bedriften Hamran på Snartemo. En person skal ha smerter i ryggen etter et fall. Politi og ambulanse er på vei til stedet.

 • Torsdag 23. mars kl. 9.06

  Rec Solar startar opp igjen

  Rec Solar startar delvis opp igjen produksjonen frå mandag 27. mars. Styret har gjodkjent oppstart med 122 tilsette. – Vi er glade for at vi kan tilby så mange kolleger jobb igjen, etter ein krevjande periode med permitteringar og stopp i produksjonen. Samstundes tenkjer vi på dei nær 50 tilsette som vi dessverre ikkje lenger har arbeid til, seier administrerande direktør Jan Enno Bicker i Rec Solar.

 • Torsdag 23. mars kl. 8.09

  Sørlending vant årets avistegning

  Morten Mørland fra Arendal vant prisen for Årets avistegning med tegningen Rødt, som sto sammen med kommentaren Det revolusjonære øyeblikket i VG tidlig i 2022. Mørland bor og jobber i England, tegner for The Times og The Spectator og tegner forsidene til The Sunday Times. Han har fått flere priser i Storbritannia. Prisen deles ut av Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening og Mediebedriftenes Landsforening. Årets pris ble delt ut under Norsk Journalistlags landsmøte i går.

 • Torsdag 23. mars kl. 7.19

  Deler ut en million til turstiprosjekter

  Sparebanken Sør deler ut en million kroner til turstiprosjekter. Prosjektet er et samarbeid mellom banken og seks ulike friluftsråd i Sør-Norge. Pengene skal brukes på alt fra utbedringsarbeid som merking, vedlikehold og gruslegging, til anleggelse av nye stier og bruer.

 • Torsdag 23. mars kl. 6.28

  Feiret 10-årsdag med besøksrekord

  Aquarama satt besøksrekord med nesten 350 000 gjester innom i fjor. Det skriver Fædrelandsvennen. Onsdag fylte badeanlegget 10 år. Siden oppstart har Aquarama gått med totalt 35 millioner kroner i underskudd, men nå sier daglig leder Vibeke Holm Ruud at de er ferdige med å levere røde tall. Resultatet for i fjor er ikke klart, men ender i pluss tross betydelig økte driftsutgifter.

 • Torsdag 23. mars kl. 5.28

  Mistenkt for kjøring i påvirket tilstand

  En sjåfør ble natt til torsdag stoppet av politiet i Lyngdal, og anmeldt for å ha forsøkt å unndra seg trafikkontroll. Personen mistenkes også for kjøring i påvirket tilstand og uten gyldig førerkort.

 • Onsdag 22. mars kl. 22.53

  NRK Sørlandet 22:55

 • Onsdag 22. mars kl. 21.21

  Varslet om blotter i Arendal

  En mann skal ha blottet seg i området Birklund ved Heitjenn i Arendal. Politiet har vært i området og lett etter mannen uten resultat. Det er innhentet forklaring fra fornærmede og startet etterforskning.

 • Onsdag 22. mars kl. 20.57

  Heimevernsøvelse går mot slutten

  Over 4.000 heimevernsoldater har de siste ukene øvd i Agder og Rogaland. Dette er den største HV-øvelsen noensinne på Sørlandet. I dag var havnen i Kristiansand et av stedene de grønnkledte inntok.

 • Onsdag 22. mars kl. 20.55

  To lyngdøler kjemper for Norge i Spania

  Julian Ryerson og Stefan Strandberg fra Lyngdal kan bli sentrale når Norge starter EM-kvaliken borte mot Spania på lørdag. De to er de eneste sørlendingene med A-landskamper de siste årene. Ryerson starter på høyrebacken, mens Strandberg trolig får plass i midtforsvaret.

 • Onsdag 22. mars kl. 20.51

  Tilbyr gratis tannbehandling til trengende

  En privat tannlegekjede i Kristiansand tilbyr nå gratis hjelp til sørlendinger som trenger det mest. Mange dropper nødvendig tannpleie fordi de føler de ikke har råd. Organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe» i Kristiansand vil stå for utvelgelsen av dem som nå får gratis tannlegehjelp.

 • Onsdag 22. mars kl. 20.50

  Setter opp lokal familiemusikal i Mandal

  Lokale krefter i Mandal setter opp en familiemusikal med gøyale dyr, mye humor og dagsaktuelle temaer. Blindpassasjeren – og dyrene i Byremo handler om blant annet utenforskap og fremmedfrykt.

 • Onsdag 22. mars kl. 20.11

  Styreleder: – Ikke aktuelt å gi Paulsen en pause

  Styreleder i håndballklubben Vipers avviser onsdag kveld at det er aktuelt å gi markedssjef Christer Paulsen en lengre pause fra sin jobb. Daglig leder Per Geir Løvstad i Vipers sa tidligere i dag at klubben vurderer å gi markedssjef Christer Paulsen en lengre pause. Styret behandler fortsatt sjikane-saken og har så langt ikke kommet til noen enighet om markedssjefens videre rolle i Vipers, sier styreleder Rune Nomeland til NRK. Bakgrunnen er de sjikanøse meldingene markedssjefen i klubben la ut på Facebook. Paulsen løy etterpå om at han hadde blitt hacket. Klubben skal tordag levere en redegjørelse til en av sine hovedsponsorer, DnB, om sjikane-saken.