Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 9.39

  Flytoget vil til Kristiansand

  Flytoget vil etablere seg på togstrekningen mellom Oslo og Kristiansand, ifølge Fædrelandsvennen. De har meldt inn ønske å operere strekningen på kommersielle vilkår, uten økonomiske bidrag fra staten. – Det er absolutt et marked for persontrafikk mellom Oslo og Kristiansand. Vi ønsker å ha flere bein å stå på, sier Johannes Larsen i Flytoget til avisen. Planlagt oppstartsdato er 12. desember 2027.

 • I dag kl. 9.33

  Trafikkulykke i Lillesand

  Nødetatene rykker ut til trafikkulykke i en rundkjøring på fylkesvei 420 i Lillesand. – To personer er nå ute av bilen, fremstår uskadde, men får en sjekk av ambulansepersonell, skriver politiet på X. En bil er involvert i ulykken. – Noe nedsatt fremkommelighet må forventes en liten tid fremover.

 • I dag kl. 8.42

  Mann oppførte seg truende

  En mann skal ha oppført seg truende og utagerende på et arrangement i Valle i natt. Vedkommende ble kjørt til arresten i Kristiansand og anmeldes for ordensforstyrrelse.

 • I dag kl. 8.19

  Flere båter ble kontrollert i natt

  Politiet har kontrollert flere båter i Kristiansand, Arendal og Mandal i natt. Til sammen tre personer ble anmeldt for kjøring i beruset tilstand. Syv personer fikk forenklede forelegg for ulike forhold, blant annet for mangel på flytevest.

 • I dag kl. 8.12

  Skal ha fulgt etter to damer i Kristiansand

  Politiet fikk i natt melding om en mann som skal ha fulgt etter to damer på Lund i Kristiansand. – Patrulje fikk kontroll på en mann som er besluttet pågrepet, skriver politiet på X. Mannen ble også anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted.

 • Fredag 21. juni kl. 21.58

  Person skadet etter sykkelulykke i Grimstad

  En person fraktes til sykehus med ambulanse etter en sykkelulykke på Groos i Grimstad. Ifølge politiet tyder opplysninger fra vitner på at vedkommende har falt på sykkelen. De tror også det bare er en person involvert i ulykka.

 • Fredag 21. juni kl. 21.12

  Vennesla tar imot 50 flyktninger

  Kommunestyret i Vennesla har vedtatt å ta imot 50 flyktninger neste år. Det skriver Vennesla Tidende. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) ba Vennesla kommune om å bosette 110 flyktninger. Tidligere i år valgte politikerne å bosette 50, men sa antallet kunne økes, om det kom statlige midler. Det har det ikke gjort.

 • Fredag 21. juni kl. 18.36

  Trafikkulykke i Grimstad

  En motorsyklist er lettere skadet etter å ha kjørt inn i en bil bakfra på Lia i Grimstad. Vedkommende er ved bevissthet. Trafikk på ulykkesstedet kan passere uten hindringer. Politiet oppretter sak.

 • Fredag 21. juni kl. 16.49

  Stopper laksefiske i flere elver

  Fra midnatt natt til søndag stopper Miljødirektoratet laksefisket i flere norske elver, blant annet Tovdalselva, Otra, Mandalselva og Lygna i Agder. Årsaken er at man har fått rapporter om svært lite laks i år. – Nå er det risiko for alvorlig skade på laksebestandene, og vi mener derfor at vi må gjøre tiltak, sier direktør for Miljødirektoratet Ellen Hambro til NRK. I første gang blir elvene stengt på ubestemt tid. Totalt gjelder forbudet i 33 elver og i sjøen fra svenskegrensen i sør til og med Trøndelag.

 • Fredag 21. juni kl. 16.42

  Oliver (22) drept med minst sju balltreslag

  Oliver Ravn Rønning (22) fra Arendal ble drept med minst sju balltreslag. Det opplyste rettsmedisineren som undersøkte 22-åringen da han vitnet i Telemark tingrett i dag. – De samlede skadene er umiddelbart dødelige, sa han i retten. Rønning hadde bare noen dager før drapet giftet seg med 19-åringen som er tiltalt i saken. De flyttet inn i leiligheten i Porsgrunn to dager før drapet 27. november i fjor.

 • Fredag 21. juni kl. 16.31

  Vil trekke turister til villmarkscamp i Vennesla

  Vigeland Hovedgård i Vennesla ønsker å trekke til seg flere turister med villmarkskamp. Det skriver Vennesla Tidende. – Campen har kapasitet til å ta imot selskap fra 10 til 60 personer, opplyser daglig leder Jan Hægeland i Kristiansand Event som har satt opp campen til avisen. I tillegg til matservering blir aktiviteter som ballspill, bueskyting og øksekast tilgjengelig på området.

 • Fredag 21. juni kl. 15.55

  Nekter straffskyld etter voldshendelse i Kristiansand

  Mannen i 20-årene som er siktet for kroppsskade etter en alvorlig voldshendelse i Kristiansand natt til fredag nekter straffskyld, skriver Fædrelandsvennen. Politiadvokat, Liv Jorunn Hovda, i Agder politidistrikt sier mannen mener han handlet i nødverge. En mann i 30-årene ble kjørt til sykehus etter hendelsen. Skadene ble betegnet som alvorlige, men ikke livstruende av politiet.

 • Fredag 21. juni kl. 14.59

  Kvinne tiltalt for uaktsom forvoldelse av datterens død

  En kvinne i 30-årene er tiltalt for å uaktsomt ha forårsaket sin egen datters død, skriver avisen Lindesnes. 24. oktober 2022 rykket politiet ut til en adresse i Lindesnes på det som fremstod som en drukningsulykke. Kvinnen skal ha forlatt den ett år gamle datteren sin alene i badekaret mens hun var i et annet rom i boligen, ifølge tiltalen. – Mens hun var borte, fikk barnet munn og nese under vann og druknet, sier politiadvokat Sakar Hamawandi i Agder politidistrikt i en pressemelding. Jenta ble gjenopplivet av helsepersonell og innlagt på sykehus, men døde 29. oktober 2022.

 • Fredag 21. juni kl. 14.44

  To ungdommer siktet for kroppsskade

  To personer under 18 år er siktet for kroppsskade etter en voldshendelse i Lillesand natt til 2. juni. Det melder politiet i en pressemelding. En person ble fraktet til sykehus etter hendelsen, men er nå utskrevet. De to siktede har innrømmet å ha vært voldelig mot fornærmede. – De siktedes unge alder og andre omstendigheter i saken gjør at de to ikke blir fremstilt for varetektsfengsling, sier politiadvokat Henrik Bjugan Hegdahl i Agder politidistrikt.

 • Fredag 21. juni kl. 14.09

  Kvinne bortvist fra Kristiansand sentrum

  En kvinne er bortvist fra Kristiansand sentrum etter å ha forstyrret ro og orden på et Nav-kontor, melder politiet. – Melding fra vekter om kvinne som var verbalt utagerende og nektet å forlate stedet, skriver politiet på X/Twitter. Da politiet kom til stedet hadde kvinnen forlatt lokalet, men oppholdt seg like i nærheten.

 • Fredag 21. juni kl. 14.01

  Verner fem skogområder i Agder

  Regjeringen har vedtatt at fem skogområder i Agder skal vernes. De fem er: Sporkland naturreservat i Sirdal, Kleppsfjellet og Slettafjellet naturreservat i Hægebostad, Nedre Timenes naturreservat i Kristiansand, Hisåsen naturreservat i Lillesand og Vennevannsliene naturreservat i Tvedestrand. Totalt har regjeringen vedtatt vern av 27 skogområder i landet. – Med dette vedtaket bevarer vi viktige leveområder for mange truede arter, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) i en pressemelding.

 • Fredag 21. juni kl. 13.20

  Får ikke støtte etter snøkaos

  Kommunal- og distriktsdepartementet vil ikke gi penger til de syv kommunene som har søkt om støtte etter snøkaoset som herjet i Agder på nyåret. På vegne av Arendal, Froland, Grimstad, Kristiansand, Lillesand, Risør og Tvedestrand kommuner hadde Statsforvalteren i Agder søkt om 41,8 millioner kroner. De ekstra kostnadene til kommunene under snøværet var hovedsakelig til brøyting og bortkjøring av snø. – Det er veldig skuffende, sier ordfører i Grimstad, Beate Skretting, til Agderposten som omtalte saken først.

 • Fredag 21. juni kl. 12.47

  Mindre ungdomskriminalitet i Agder

  Det har vært en nedgang i ungdomskriminaliteten i Agder så langt i år. Det viser nye tall som politimester, Kjerstin Askholt, i Agder politidistrikt la fram da hun møtte ordførerne i Kristiansandsregionen i dag. – Vi har hatt en urovekkende økning i ungdomskriminalitet de siste årene. Så langt i år ser vi et skifte hvor kriminaliteten for den samme gruppen går nedover. Det er en positiv utvikling, sier Askholt. Hun sier de har samarbeidet tett med kommunene og hatt mye fokus på problematikken. – Vi håper dette kan ha begynt å gi resultater, men det er for tidlig å konkludere. Vi ønsker å finne ut mer om det ved å få bedre analyser på hva nedgangen skyldes, sier Askholt.

 • Fredag 21. juni kl. 12.34

  Lærerutdanninger får dispensasjon fra karakterkrav

  Universitetet i Agder får dispensasjon fra karakterkravet i matematikk på flere av lærerutdanningene sine. Til sammen får 35 lærerutdanninger ved 12 universitet og høyskoler dispensasjon fra karakterkravene fra høsten. – Vi trenger flere lærere, men de karakterkravene vi har i dag, hindrer motiverte folk fra å begynne på en lærerutdanning. Nå gir vi de utdanningene som har søkt om det, dispensasjon fra kravene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp), i en pressemelding.

 • Fredag 21. juni kl. 12.20

  Pågrep person med gasspistol

  En person er pågrepet og kjørt i arrest etter å gått med en gasspistol og mindre mengder narkotika i Vennesla sentrum, melder politiet.

 • Fredag 21. juni kl. 12.12

  Øker støtte for å få flere i arbeid

  Flertallet av politikerne i Evje og Hornnes vil gi mer penger til arbeids- og inkluderingstiltaket Aktiv Evje, skriver Setesdølen. Folkehelseoversikten fra 2023 viser at rundt 24 prosent av innbyggerne i kommunen mellom 18 og 66 år står utenfor arbeidsliv og utdanning.

 • Fredag 21. juni kl. 11.56

  Til sykehus etter MC-ulykke

  En motorsykkelfører er kjørt til sykehus i Arendal etter å ha veltet ved Tverrstøyl i Åmli, melder politiet. Personen ble beskrevet som bevisst etter ulykken.

 • Fredag 21. juni kl. 10.57

  MC-ulykke i Åmli

  En motorsykkel med en person har veltet på Tverrstøyl i Åmli, melder politiet. Ingen andre kjøretøy skal være involvert. – Fører er våken og bevisst. Det er passasje i ett kjørefelt på stedet, opplyser politiet.

 • Fredag 21. juni kl. 8.45

  Kjemper mot lupiner

  Den svartelista blomsten lupin sprer seg stadig mer langs veier på Sørlandet. Blomsten påvirker området rundt seg såpass mye at andre naturlige vekster ikke klarer å leve blant den. Nå jobbes det med å få bukt med inntrengeren som ble plantet i stort antall for en del år siden.

 • Fredag 21. juni kl. 8.43

  Vær: – Det blir en fin dag på Sørlandet

  Statsmeteorolog Bente Wahl sier det blir en solfyllt dag på det meste av Agder. – Det er litt kaldt, men sola vil varme opp lufta etterhvert, sier hun.

 • Fredag 21. juni kl. 6.55

  I dag øker bomprisene

  I dag øker prisen i bommene i Kristiansand med nærmere 40 prosent, skriver Fædrelandsvennen. Nå vil det koste 36 kroner for privatbiler å passere en av bommene langs veiene inn mot Kristiansand sentrum. Den nye bompengeordningen skal være med på å betale for en rekke utbygginger i Kristiansand og nabokommunene.

 • Fredag 21. juni kl. 1.14

  Pågrepet etter alvorlig vold i Kristiansand sentrum

  En person er pågrepet og siktet for kroppsskade etter en alvorlig voldshendelse i Kristiansand sentrum natt til fredag. En mann er kjørt til sykehus for behandling, og var bevisst da politiet kom i kontakt med ham. Politiet gjør undersøkelse på stedet og avhører vitner. Politiet meldte om hendelsen som skjedde i Markens gate kl. 01.12. – Vi vet ikke noe om foranledningen, sier operasjonsleder Øyvind Hægeland til NRK.

 • Torsdag 20. juni kl. 21.54

  E18 i Tvedestrand åpen igjen etter at campingvogn sperret veien

  E18 er åpen igjen i sørgående retning ved Fløyheitunnelen i Tvedestrand i Agder. En campingvogn sperret tidligere torsdag kveld veien.

 • Torsdag 20. juni kl. 21.49

  Fjellsikring i Mandal kan føre til støy torsdag kveld

  TT Anlegg skal utføre fjellsikrings arbeid i Bryggegata i Mandal torsdag kveld og fram til fredags morgen, det opplyser Lindesnes kommune til NRK. Det vil være fare for en del støy i perioder med boring av fjellbolter.

 • Torsdag 20. juni kl. 21.08

  E18 stengt ved Fløyheitunnelen

  E18 i Tvedestrand er stengt øst for Fløyheitunnelen. – Enslig bil med campingvogn som har fått motorstans, skriver politiet på X. Klokken 21.25 melder politiet at veien åpnes for trafikk.

 • Torsdag 20. juni kl. 20.37

  Krasjet i husvegg

  En bil skal ha krasjet i en husvegg i Mandal i Lindesnes. – Bilfører tas med av ambulansen for sjekk, opplyser politiets operasjonssentral.

 • Torsdag 20. juni kl. 20.22

  Motorsykkelulykke i Kristiansand

  Politiet melder om en motorsykkelulykke på fylkesvei 420 i Kristiansand. Føreren fraktes til sykehuset i ambulanse, ifølge politiet.

 • Torsdag 20. juni kl. 19.54

  Riksvei 9 skal flyttes utenfor sentrum

  Et flertall av politikerne i Bykle sa i kveld ja til at riksvei 9 skal flyttes utenfor sentrum. En slik omlegging har lenge vært diskutert. Nå har vegvesenet sagt ja mot at kommunen betaler 12 av de 60 millionene det koster.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.59

  Arendal kommune saksøker Nye Veier

  Kommunen krever 800 000 kroner fra vegselskapet Nye Veier etter klager fra batteriselskapet Morrow. Det skriver Agderposten. Årsaken er at kommunen, gjennom selskapet Eyde Energipark Holding AS, har mottatt reklamasjon fra Morrow Batteries på batteritomta. Morrow er ikke fornøyd med grunnarbeidet. Arendal kommune har snudd kravet mot Nye Veier, som har planert tomta for kommunen. Nye Veier bekrefter til Agderposten at de har fått stevning fra Arendal kommune. – Vi vil gjennomgå denne og komme med vårt tilsvar innen fristen i august, skriver kommunikasjonsrådgiver Imi Vegge i en e-post til avisa.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.36

  Frykter jerv vil skade sau og lam

  Statens naturoppsyn (SNO) har i vinter observert mer jerv enn vanlig i Setesdal-Ryfylkeheiene i Valle og Bykle. Jerv har et betydelig skadepotensial for sau og lam som slippes på sommerbeite. Statsforvalteren påpeker viktigheten om å melde fra om kadaver aller skadede dyr så raskt som mulig for oppfølging av SNO.

 • Torsdag 20. juni kl. 14.01

  Premier League-spiller dukket opp på Start-trening

  Brentford-spiller Kristoffer Ajer deltok på treninger med fotballaget Start denne uken, skriver Fædrelandsvennen. Ajer har tidligere spilt på Kristiansandsklubben. I dag spiller han i den øverste nivået av i det engelske ligasystemet, Premier League. – Jeg pratet med Azar Karadas, som var åpen for at jeg kunne trene her med laget i noen dager. Så det er helt topp, det, sier Kristoffer Ajer.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.18

  Tiltale: Mann forsøkte å drepe to politibetjenter

  En mann er tiltalt for drapsforsøk på to politibetjenter etter at han i 2021 skal ha avfyrt to skudd mot to politibetjenter under en pågripelse i en bygd utenfor Kristiansand. Ifølge tiltalen avfyrte mannen i 40-årene to skudd med en avsagd hagle mot en verandadør der de to politibetjentene befant seg på utsiden. Ingen av politibetjentene ble truffet av skuddene. (NTB)

 • Torsdag 20. juni kl. 12.59

  Har undersøkt tre hendelser ved Arendal lufthavn

  Havarikommisjonen anbefaler at Luftfartstilsynet og Samferdselsdepartementet vurderer regelverket for konsesjoner for å sikre bedre flysikkerhet, skriver kommisjonen i en rapport. Bakgrunnen er at kommisjonen har undersøkt tre hendelser ved Arendal lufthavn Gullknapp sommeren 2023, hvor skolefly måtte gjøre unnamanøvrer for å unngå kollisjoner. Undersøkelsen viser at økt flytrafikk og redusert lufttrafikktjeneste har skapt sikkerhetsproblemer. Flyskolen OSM Aviation Academy har økt trafikken kraftig siden 2018, og da lufttrafikktjenesten (AFIS) ble lagt ned i 2021, forverret dette situasjonen. Lufthavnen har nå bestemt å gjenåpne AFIS-tjenesten.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.05

  Høyest badetemperatur i Lindesnes

  Dagens hittil høyeste badetemperatur i Agder er registrert i Lindesnes kommune. Gradestokken viste 18,1 grader i Lundetjønna, ifølge Yr.no. Det er også målt relativt høye badevannstemperaturer ved Berse i Birkenes på 18 grader, Epleviktangen i Tvedestrand på 16,6 grader og Kilsund i Arendal på 16 grader.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.39

  Bilstans i Flekkerøytunnelen

  En bil har havarert i bunnen av Flekkerøytunnelen i Kristiansand. – Det skal være en del oljesøl i veibanen og begge kjørefelt er berørt, opplyser politiet. Veitrafikksentralen er varslet, og bilberger er på vei.