Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 20.49

  Person til sykehus - kan ha blitt utsatt for vold

  En person som kan ha blitt utsatt for vold i Arendal sentrum onsdag kveld er kjørt til sykehus for videre undersøkelser, melder politiet. Personen beskrives som bevisst. Hendelsesforløpet er uklart. Politiet gjør undersøkelser på stedet.

 • I dag kl. 20.07

  Brann i bil i Flekkefjord

  Det brenner i en bil ved Feda i Flekkefjord onsdag kveld, melder politiet. Bilen står utenfor veibanen. Det er ikke meldt om personskade, ifølge politiet. Brannvesenet jobber med å slukke brannen.

 • I dag kl. 19.54

  Dømt til 21 dagers fengsel for drapstrusler

  En mann i 40-årene er dømt til 21 dagers betinget fengsel for å ha truet med å slå i hjel en lege hvis ikke samboeren hans ble innlagt, skriver Fædrelandsvennen. Ifølge dommen fra Agder tingrett ringte han til legevakta i Kristiansand for å kreve innleggelse av sin psykisk syke samboer klokken 05:37 en fredag i september 2022. I forkant hadde legevakta besluttet at akuttinnleggelse ikke var nødvendig, men at kvinnen kunne bli fulgt opp av et akuttpsykiatrisk team på dagtid. Tiltalte erkjente drapstruslene i retten, men ikke straffskyld.

 • I dag kl. 19.49

  Elg påkjørt på riksvei 9

  En elg er blitt påkjørt på riksvei 9 i Valle onsdag kveld, melder politiet. Ingen personer er skadet. Viltnemnda og politiet er på vei til stedet. Rundt klokken 21 melder politiet at elgen er avlivet av viltnemnda.

 • I dag kl. 18.44

  Farmen tilbake på Sørlandet

  TV2-programmet Farmen kjendis skal tilbake på Sørlandet. Programmet skal spilles inn på Fredheim gård, som ligger i Ny-Hellesund i Søgne i Kristiansand, skriver Dagbladet. Gården er også tidligere brukt til Farmen.

 • I dag kl. 16.41

  22 fikk bot for å ha kjørt for fort

  22 sjåfører ble bøtelagt for å ha kjørt for fort da politiet holdt fartskontroll på fylkesvei 408 i Arendal onsdag ettermiddag. Den høyeste hastigheten som ble målt var 85 km/t i 60-sonen.

 • I dag kl. 16.19

  Bykle innfører ekstraordinær bandtvang

  Bykle kommune innfører ekstraordinær bandtvang fram til ordinær bandtvang gjeld frå 1. april. Det er krevjande forhold for villreinen øvst i Setesdal med fleire beiteområde prega av nedising, skriv Bykle kommune. Dei ber folk vise omsyn til villreinen.

 • I dag kl. 16.13

  Tek grep for å få fleire lærarar i mat og helse

  Universitetet i Agder opnar for at ein kan kombinere emnet Mat og helse 2 med ein heiltidsjobb. – Det kan vere vanskeleg å setje jobben på vent i ein periode medan ein tek etter- og vidareutdanning. Vi ville gjere det meir fleksibelt for lærarar som ønskjer meir utdanning i faget mat og helse, seier førsteamanuensis Margrethe Røed i ein pressemelding. Ein rapport frå SSB viser at over halvparten av lærarane som underviser i mat og helse, ikkje har studiepoeng i faget.

 • I dag kl. 15.49

  Pollestad møtte snørammet gartneri

  Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) hadde ikke med seg med seg noen løfter om erstatning da han besøkte Kristiansen gartneri i Grimstad, som ble totalskadd under snøværet tidligere i år. Gartneriet venter avklaring fra forsikringsselskapene om de vil dekke skadene. Statens naturskadeordning er neste steg som gartneriet vil prøve, men forsikringssaken må avgjøres først. Pollestad sier han først og fremst kom for å lytte.

 • I dag kl. 13.32

  Gult farevarsel for flom

  Det er sendt ut varsel om moderat flomfare for lavereliggende områder fra Agder til Oslo og Akershus. Varselet gjelder for fredag. – Vannføringen vil øke i bekker og elver i løpet av natt til fredag på grunn av mye nedbør og snøsmelting. Dette kan føre til lokale oversvømmelser, står det i varselet på Varsom.no

 • I dag kl. 13.32

  Gult farevarsel om flom

  Det er sendt ut varsel om moderat flomfare for lavereliggende områder fra Agder til Oslo og Akershus. Varselet gjelder for fredag. – Vannføringen vil øke i bekker og elver i løpet av natt til fredag på grunn av mye nedbør og snøsmelting. Dette kan føre til lokale oversvømmelser, står det i varselet på Varsom.no

 • I dag kl. 11.55

  Kan bli storm i sør fredag

  Et lavtrykkssenter ved Island sender en «avlegger» inn mot den sørlige delen av landet på fredag, skriver meteorologene på X. – Dette kan utvikle seg til et stormsenter, og gi veldig kraftig vind der det treffer. Hvilken vei lavtrykket går, er enda usikkert. Vi følger med, skriver de.

 • I dag kl. 10.55

  Tyveri av såpe

  Det er stjålet en såpe fra en butikk i Kristiansand sentrum, skriver politiet. – Tyven nektet å si hvem de var til de ansatte, men politiet fant til slutt ut hvem personen var, skriver politiet. Butikken anmelder hendelsen.

 • I dag kl. 9.51

  Folkevekst i Agder

  Agder hadde en folkevekst i 2023 på 3799 personer, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Alle kommunene i fylket opplevde en folkevekst i fjor. Agder hadde ved utgangen av 2023 en befolkning på rundt 320.000.

 • I dag kl. 9.45

  Ansatte og studenter kunne finne personopplysninger

  Ved UiA er det avdekket flere tilfeller hvor dokumenter med personopplysninger av både studenter og ansatte ikke er beskyttet godt nok. Det skriver UiA på sine nettsider. Det var en ansatt som tidligere i februar oppdaget avvikene etter å ha søkt i åpne Teams-grupper, og datatilsynet er varslet. Universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen sier det er et alvorlig brudd på UiAs rutiner knyttet til personsikkerhet, og beklager overfor de berørte.

 • I dag kl. 9.45

  Personopplysninger på avveie på UiA: – Et alvorlig brudd

  Ved UiA er det avdekket flere tilfeller hvor dokumenter med personopplysninger av både studenter og ansatte ikke er beskyttet godt nok. Det skriver UiA på sine nettsider. Det var en ansatt som tidligere i februar oppdaget avvikene etter å ha søkt i åpne Teams-grupper, og datatilsynet er varslet. Universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen sier det er et alvorlig brudd på UiAs rutiner knyttet til personsikkerhet, og beklager overfor de berørte.

 • I dag kl. 9.35

  Å Energi med rekordresultat

  Å Energi fikk et overskudd på 7,4 milliarder kroner i driftsresultater i fjor. Det skriver Fædrelandsvennen. Ifølge selskapet skyldes økningen blant annet sammenslåingen med Glitre Nett. Selskapet har et resultat før skatt på 12 milliarder kroner, som er 1,6 milliarder mer enn fra året før.

 • I dag kl. 8.15

  Meteorologen gir deg været for Agder

  Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdal hinter om en smak av vårfølelsen flere steder i Agder i dag. Men er du på vinterferie i fjellet og har planer om å ut på ski, må du komme deg ut mens solen er oppe:

 • I dag kl. 6.27

  Tall Ships Races trenger 10 millioner kroner

  Arrangørene av Tall Ships Races i Kristiansand sommeren 2025 trenger 10 millioner kroner til arrangementet. Næringssjef Geir Haugum sier han tror det blir utfordrende å skaffe pengene. – Jeg håper og tror at dette kan gå bra, men det er klart at det er utfordrende tider for mange. Den totale prislappen er 24 millioner kroner. Tall Ships' Races kommer til Kristiansand for tredje gang. De har tidligere vært vertskap i 2010 og i 2015.

 • I dag kl. 5.50

  Kastet veiskilt i elva – bortvist fra sentrum

  En person ble bortvist fra Kristiansand sentrum tirsdag kveld etter å ha passert et veiarbeidsområde på Lundsbroa og kastet et veiarbeidsskilt i elven Otra. Det melder politiet i Agder. Politiet har snakket med personen som ikke husker noe av dette. Det var vitner på stedet som har forklart seg til politiet.

 • I dag kl. 5.43

  Prøvde å kjøre fra politiet – kolliderte med traktor

  En bilfører skal ha prøvd å stikke av fra politiet da personen ble stoppet for en undersøkelse på Audnedalsveien i Lindesnes tirsdag kveld. Men bilføreren var uheldig og kjørte i en traktor i det bilen skulle akselerere. Det skriver politiet i Agder. Føreren hadde ikke gyldig førerkort og er mistenkt for å kjøre i ruset tilstand. Ingen personer skal ha kommet til skade.

 • I dag kl. 5.40

  Passasjer sparket bussjåfør

  En bussjåfør ble sent tirsdag kveld sparket av en passasjer. Dette skal ha skjedd i Hannevika i Kristiansand før passasjeren gikk av bussen. Politiet avhørte bussjåføren og vitner på stedet. Bussjåføren skal ikke ha blitt skadet.

 • I dag kl. 1.07

  Flytyver fra Sørlandet tiltalt

  De to mennene fra Lindesnes som i fjor sommer stjal og styrtet et mikrofly, er nå tiltalt i saken. Begge var ruspåvirket under flyturen, ifølge politiet. Den 26. juli i fjor brøt de to mennene i 20-årene fra Lindesnes inn i en hangar på Lista flystasjon der et privateid mikrofly sto. De stjal flyet, fikk det ut av hangaren og opp i luften, ifølge tiltalen. Flyturen endte da flyet styrtet i bakken i Austad i Lyngdal, melder Lindesnes Avis. De to sørlendingene delte både bilder og videoer fra flyturen på Snapchat. Mennene, på henholdsvis 29 og 26 år, har erkjent å ha stjålet flyet. (NTB)

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.30

  Se kveldens siste TV-nyheter 22.55

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.03

  Tatt i 99 km/t i 70-sone

  En bil ble tatt i 99 km/t i 70-sonen i Flekkefjord under en fartskontroll. Tolv bilførere fikk forenklede forelegg. Men en av sjåførene ble anmeldt etter at personen ikke valgte å godta det forenklede forlegget.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.04

  Marius Nilsen (Frp) nominerer Elon Musk til fredsprisen

  Stortingsrepresentant Marius Nilsen (Frp) har nominert Tesla-sjef og X-eier Elon Musk til Nobels fredspris, bekrefter han til NRK. Det var Daily Mail som først omtalte saken. – Grunnen er hans innsats og hans kamp for ytringsfrihet, sier Nilsen til NRK. Han trekker blant annet frem Musks arbeid med satellittselskapet Starlink, som han mener bidrar til å knytte verden sammen ved å gi internettilgang til mindre utviklede deler av verden. – Det gjør at de kan få mer kunnskap og kompetanse, og forståelse for resten av verden. Og slik forhåpentligvis redusere framtidige konflikter, sier han. Om at Musk er en kontroversiell skikkelse, sier Nilsen: – Han er ikke feilfri, definitivt ikke. Men jeg har valgt å se på det han gjør for det globale samfunn. Hva man tenker om Elon Musk, vil nok variere hvor man står politisk. Nominasjonen ble sendt inn 31. januar.

 • Tirsdag 20. februar kl. 20.02

  Bil krasjet med firehjuling

  En bil kjørte inn i en parkert firehjuling på Vålandsveien ved Lindland i Tvedestrand. Det har ikke vært noen personer på den parkerte firehjulingen, men materielle skader på kjøretøyene.

 • Tirsdag 20. februar kl. 19.31

  Bil i fjellvegg

  En enslig bil har kjørt inn i en fjellvegg ved Tromøy kirkevei i Arendal. Ifølge politiet i Agder har personen i bilen kommet seg ut selv, og fremstår ikke alvorlig skadd. Bilføreren er blitt kjørt til sykehus. Politiet dirigerer trafikken på stedet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.54

  Bil stanset ikke kontroll

  En bil kjørte videre etter å ha blitt stoppet for kontroll i Arendal. Føreren ble funnet i boligfelt og politiet mistenker sjåføren for å ha kjørt i påvirket tilstand. Førerkortet er beslaglagt og person fremstilles for prøve på legevakt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.33

  Årets Start-spiller solgt til eliteserieklubb

  Start bekrefter på sin hjemmeside at midtstopperen Luc Mares er solgt til Ham-Kam. Nederlenderen Mares ankom klubben i 2021 og har den siste tiden ytret et ønske om å prøve seg på høyest mulig nivå. Han ble i 2023 kåret til årets spiller i Start, av spillerne selv og i regionavisen Fædrelandsvennen.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.05

  Start får ikke til avtale med investorene før årsmøtet

  Start rekker ikke å presentere en avtale med de nye amerikanske investorene innen årsmøtet i mars. Det melder regionavisen Fædrelandsvennen. – Status med investorene er at det er et pågående arbeid, sier styreleder i Start, Børre Fredriksen til avisen. Dermes ser det ut til at Start må avholde sitt andre ekstraordinære årsmøte dette året. Start er i økonomiske problemer og risikerer poengtrekk og degradering til 2.divisjon om de ikke kan vise til positiv egenkapital.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.43

  Agder ber om nær 45 millioner til klimatiltak

  Agder har søkt myndighetene om nær 45 millioner kroner til ulike klimatiltak. Klimasats er ei støtteordning fra Miljødirektoratet for å redusere utslepp av klimagasser i kommunene. Aldri før har kommunene søkt om så mye i støtte fra Klimasats-ordninga.

 • Tirsdag 20. februar kl. 14.16

  Tiltalt for grov vold og trusler

  Fire personer er tiltalt for å ha skadet og truet en mann i Kristiansand. Hendelsen skjedde for to år siden. Vedkommende ble holdt fanget i en leilighet og skal ha blitt utsatt for grov skade med flere spark, slag og trusler om at han ville bli drept. Rettsaken starter i Agder tingrett i neste uke.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.54

  25 forenklede forelegg

  Det har tilsammen blitt utstedt 25 forenklede forelegg av politiet i dag, i forbindelse med laserkontroller i Tvedestrand og Kristiansand. Høyeste hastighet 100 km/t i 80-sona på E18 Lundeslettane i Tvedestrand.

 • Tirsdag 20. februar kl. 12.22

  Snøfokk i fjellet

  Det er sendt ut gult farevarsel om kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge. Dette kan skape utfordrende kjøreforhold i fjellene i sør fra onsdag kveld til torsdag morgen. Oppfordringen er å beregne ekstra tid til transport og kjøring, og å følge med på vær- og veimeldinger.

 • Tirsdag 20. februar kl. 7.55

  Røde Kors advarer om snøskredfare i vinterferien

  Røde Kors ber vinterferieturister være varsomme og passe seg godt i skredfarlig terreng i og under bratte hellinger. Selv om snøskredfaren regnes som moderat i de sentrale fjellstrøkene i Sør-Norge, så er det nettopp under slike forhold at flest liv går tapt. Da lokkes flere ut av bedre vær, ifølge skredekspertene. – Når skredfaren er på faregrad 2 og 3, kan det fortsatt gå flakskred som er store nok til å begrave et menneske og være livsfarlig, sier Jannicke Høyem, leder for ressursgruppe skred i Røde Kors Hjelpekorps Det er tirsdag moderat skredfare (faregrad 2) på fjellet i Bykle, Sirdal og Valle.

 • Tirsdag 20. februar kl. 7.15

  Flåttsenteret: Sjekk om du bør vaksinere deg mot TBE

  Flåttsenteret anbefaler risikogrupper å vaksinere seg mot skogflåttencefalitt (TBE). Den vanligste sykdommen flåtten viderefører, er borreliose, som kan behandles med antibiotika. Det mer sjeldne TBE-viruset bekymrer imidlertid mer. – TBE kan gi svært alvorlig sykdom, og vi har ingen behandling, kun vaksine. I fjor ble TBE-infisert flått registrert på steder den ikke har vært funnet før, og antall smittede har økt de siste to årene, sier leder Randi Eikeland ved Flåttsenteret i Kristiansand til NTB. Folkehelseinstituttet anbefaler vaksine til barn og voksne som blir bitt av flått mer enn to ganger i året og ferdes langs kysten i områder der det er registrert at mennesker har fått TBE. Om man skal vaksineres, anbefales det å ta første av to eller tre doser på senvinteren. I fjor ble det satt mer enn 120.000 vaksinedoser mot viruset i Norge. (©NTB)

 • Tirsdag 20. februar kl. 6.26

  Lyste med lommelykt inn i boliger

  Politiet har fått flere meldinger om en person som lyste med lommelykt inn i boliger på Lauvstø i Grimstad i natt. De stoppet en person i området, som erkjente forholdet. Vedkommende ble bortvist fra stedet. Ingenting ble stjålet, opplyser politiet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 6.19

  Kom med alvorlige trusler mot politiet

  En person er anmeldt for trusler og ordensforstyrrelse etter å ha nektet å forlate et utested i Kristiansand sentrum i natt. Personen var beruset, og skal ha sparket i utgangsdøren og kommet med alvorlige trusler mot politiet.

 • Mandag 19. februar kl. 22.37

  Besluttet beslag av førerkort

  Fire personer er kjørt til legevakt etter ulykken på E39 ved Lindesnes. Det fremstår som at den ene bilen har kommet over i motsatt kjørefelt, ifølge politiet. Det er besluttet beslag av førerkort.