Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 17.15

  Vipers vant i Aquarama

  Vipers slo ungarske Ferencvaros Torna Club (FTC), 35–27 i sin siste kamp i gruppespillet i Champions League, lørdag. Spillet var i starten jevnt, men hjemmelaget tok over styringa utover i kampen i Aquarama.

 • I dag kl. 16.24

  -Vil bedre informasjonen

  Visepolitimester i Agder politidistrikt, Arne Sundvoll tar selvkritikk og sier politiet vil gjøre noe med den manglende informasjonen overfor media i distriktet. Ifølge en undersøkelse er Agder politidistrikt dårligst blant politidistriktene på å være behjelpelig for media.

 • I dag kl. 16.17

  Vipers leder ved pause

  Vipers leder 18–14 ved pause mot ungarske Ferencvaros Torna Club (FTC), i sin siste kamp i gruppespillet i Champions League, lørdag. Kampen spilles i Aquarama, og hjemmelaget er allerede videre i Champions League.

 • I dag kl. 14.30

  500 i abortdemonstrasjon

  Nærmere 500 personer deltok i abortdemonstrasjonen i Kristiansand lørdag ettermiddag. Erna Solberg har varslet mulige innstramminger i abortloven for å få KrF med i regjeringen. Sol Råbu i Sosialistisk Ungdom sa fra talerstolen – Vi la fra oss strikkepinnene for 40 år siden og ingen regjering skal få oss til å ta dem frem igjen.

 • I dag kl. 12.08

  Forsvarer vil ha svar mandag

  Forsvarer til den tiltalte den 43 år gamle sjubarnsmoren fra Kristiansand, Olav Sylte, krever at Kristisand tingrett allerede mandag avklarer om en undercover agent kan brukes som bevis i saken. En kjennelse fra høyesterett slår fast at dette skal avgjøres i hovedforhandlingene.

 • I dag kl. 11.46

  Undercover i hovedforhandlingene

  Hvorvidt en undercover agent kan brukes som bevis i saken mot en drapstiltalt kvinne, skal avgjøres av retten i hovedforhandlingen. Det har Høyesterett bestemt. Den 43 år gamle sjubarnsmoren fra Kristiansand er tiltalt for drap på far og ekssamboer.

 • I dag kl. 11.46

  Under-cover i hovedforhandlingene

  Spørsmålet om en under-cover agent kan brukes som bevis i saken mot en 42 år gammel drapstiltalt kvinne, skal avgjøres av retten i hovedforhandlingen. Det har Høyesterett bestemt. Den 42 år gamle kvinnen er tiltalt for å ha tatt livet av sin far i 2002, og sin ekssamboer i 2014. Hennes forsvarer, Olav Sylte, krever nå at Kristiansand tingrett tar stilling til saken når rettssaken fortsetter mandag.

 • I dag kl. 11.10

  – Pengene går ikke til barnehjem

  Predikanten Svein-Magne Pedersen i Vennesla, samler inn penger til nødhjelpsprosjekter som ikke finnes, skriver VG. Avisa mener å ha dokumentert at predikanten aldri har finansiert mat til 24 barnehjem i India slik han oppgir, men kun to. På ett av disse bor det bare kuer, det andre er ikke i drift, ifølge VG. Advokat John Christian Elden svarer på vegne av Pedersen at stiftelsen har stolt på sine samarbeidspartnere og de opplysningene de har fått.

 • I dag kl. 10.33

  Abortforhandlinger engasjerer

  I dag arrangeres det demonstrasjoner i over 30 norske byer, etter at statsminister Erna Solberg har varslet mulige innstramminger i abortloven for å få KrF med i regjeringen. Maren G. Launes arrangerer demonstrasjon i Mandal og sier saken engasjerer.

 • I dag kl. 10.28

  Pipebrann på Nodeland

  Brannvesenet rykker ut til en pipebrann på Skinnarsmoen på Nodeland.

 • I dag kl. 10.25

  Stolt over bygdas innsats

  Ordfører i Kvinesdal, Per Sverre Kvinlaug, sier han er stolt over å være innbygger i en bygd som stiller opp helg etter helg for å finne savnede Ingvald Tjørholm. 79-åringen ble meldt savnet på Knaben i Kvinesdal i slutten av oktober.

 • I dag kl. 9.27

  Nytt søk etter savnet mann

  I dag gjenopptok politi og rundt 200 frivillige søket etter mannen som ble meldt savnet på Knaben i Kvinesdal i slutten av oktober. 79-åringen ble meldt savnet av familien da han ikke kom hjem fra en søndagstur.

 • I dag kl. 8.20

  «Misforståelse» om møte

  Samferdselsminister Jon Georg Dale avviser at det ble holdt et forhandlingsmøte med togselskapet Go-Ahead, i forbindelse med anbudskonkurransen om Sørlandsbanen. Til tross for at ordet «forhandlingsmøte» ble brukt i overskriften på møtereferatet.

 • I dag kl. 8.15

  Fyller sand i Kittelsbukt

  Arendal kommune er i gang med å dekke sjøbunnen i Pollen og Kittelsbukt med et cirka 40 centimeter tykt lag med sand. Målet er å forhindre at miljøgifter skal spres i sjøen og til organismene som lever der, sier Rune Hvass, havnefogd i Arendal Havn.

 • I dag kl. 7.56

  Kitron med avtale på 150 millioner

  Arendal-firmaet Kitron har inngått en treårig produksjonsavtale som forventes å gi inntekter på 150 millioner kroner, skriver Agderposten. De skal produsere elektroniske moduler til elektriske rullestoler.

 • Fredag 16. november kl. 22.10

  Mener Fylkesmannen «flotter seg»

  Flere kritiserer valget av lokaler til Agders nye, felles fylkesmann, skriver Agderposten. Fylkesrådmannen mener det valgte nybygget Fløybyen i Arendal blir dyrere og mindre klimavennlig enn nødvendig, ifølge avisa.

 • Fredag 16. november kl. 21.10

  Dårlig stemning på russefest

  Politiet har fått melding om flere ungdommer som krangler i forbindelse med en russefest i Grimstad. Ifølge politiet er det nærmere 180 ungdommer i alderen 16-17 år på festen. – I utgangspunktet alkoholfritt inne, men mye alkohol på utsiden, melder politiet.

 • Fredag 16. november kl. 21.10

  Krangel på ungdomsfest

  Politiet har fått melding om flere ungdommer som krangler i forbindelse med en fest på Moy Moner i Grimstad. Politiet er på stedet og opplyser at det er mange ungdommer i området.

 • Fredag 16. november kl. 21.10

  Krangel på russefest

  Politiet har fått melding om flere ungdommer som krangler i forbindelse med en russefest i Grimstad. Ifølge politiet er det nærmere 180 16- og 17-åringer på festen. – I utgangspunktet alkoholfritt inne, men mye alkohol på utsiden, melder politiet.

 • Fredag 16. november kl. 19.27

  Pante boom

  Vi blir flinkere og flinkere til å pante flasker her i landet. Etter at panten økte forventes det at vi vil pante for 800 millioner kroner mer neste år, enn i år. Pantelotteriet og Røde Kors har allerede merket det økonomisk.

 • Fredag 16. november kl. 19.21

  Elektriske ferger

  Det er trolig politisk flertall, for å starte utredning av elektriske ferger, som kollektivtransportmiddel i Kristiansand. Seks partier ber om at mulighetene av elferger fra flere bydeler, inn til kvadraturen, blir vurdert. I dag morges møttes de på bryggekanten i Vågsbygd.

 • Fredag 16. november kl. 19.19

  Mishandlet utviklingshemmet mann

  En mann og kvinne tidlig i 20-årene, er i Kristiansand tingrett dømt til fengsel for grov vold mot en utviklingshemmet mann, skriver Fædrelandsvennen. Volden mot den forsvarsløse mannen pågikk i tre timer etter en fest hos fornærmede, ifølge dommen.

 • Fredag 16. november kl. 19.18

  NRK Sørlandet 18:50

  NRK Sørlandet 18:50

 • Fredag 16. november kl. 18.00

  Vennesla-mann fikk pris

  Tor Punsvik fra Vennesla er tildelt Norges Jeger- og Fiskerforbunds viltstellpris, i forbindelse med foreningens landsmøte i helga. Punsvik mottar prisen for et brennende engasjement for viltet og den gode naturforvaltningen, opplyser forbundet.

 • Fredag 16. november kl. 17.33

  Derfor beholder Aas biler og hus

  Einar Aas' avtale med kreditorene kan virke som det perfekte eksempelet på forskjellen mellom Kong Salomo og Jørgen Hattemaker, skriver økonomikommentator Cecilie Langum Becker.

 • Fredag 16. november kl. 17.13

  Fikk diabetes-pris

  Professor Knut Dahl-Jørgensen fra Kristiansand fikk denne uken pris fra Diabetesforbundet for sin banebrytende forskning på om virus kan utløse diabetes type 1. Prisen ble delt ut i forbindelse med Verdens diabetesdag.

 • Fredag 16. november kl. 17.11

  Krangling utenfor kjøpesenter

  To gutter ble bortvist etter melding krangling mellom flere ungdommer utenfor et kjøpesenter i Arendal fredag ettermiddag. Ifølge politiet var de to guttene ikke helt enige med hverandre.

 • Fredag 16. november kl. 16.11

  Risikerer fengsel

  En mann er tiltalt for trusler og en rekke brudd på besøksforbudet mot sin tidligere samboer, skriver Agderposten. Ifølge tiltalen skal han flere ganger ha truet med å ta sitt eget liv, dersom ekskjæresten ringte politiet da han oppsøkte henne.

 • Fredag 16. november kl. 15.10

  Skal søke igjen etter 79-åring

  Politiet gjenopptar lørdag søket etter den 79 år gamle mannen, som ble meldt savnet på Knaben i Kvinesdal i slutten av oktober. 79-åringen ble meldt savnet av familien da han ikke kom hjem fra en søndagstur.

 • Fredag 16. november kl. 14.23

  Risør vil ha statlig arbeidsplass

  Risør vil ha to til tre statlige arbeidsplasser når staten skal opprette et sekretariat til rådet for et aldersvennlig samfunn. De syv andre kommunene i østre Agder regionråd støtter kravet til Risør om å få disse arbeidsplassene.

 • Fredag 16. november kl. 12.25

  Trafikkulykke i Kvinesdal

  En bil med henger har kjørt av veien ved Storekvina stasjon i Kvinesdal. En person er kjørt til sykehus for behandling. Det er uvisst skadeomfang.

 • Fredag 16. november kl. 12.06

  Trafikkulykke i Grimstad

  En person er kjørt til legevakt etter å ha blitt påkjørt av en bil i Storgaten i Grimstad. Politiet oppretter sak på forholdet.

 • Fredag 16. november kl. 11.52

  Vil 3D-scanne parkeringsplasser

  Fylkeskommunen vil 3D-skanne området ved bussanlegget på Dalane i Kristiansand med drone, skriver Fædrelandsvennen. Anlegget ble oversvømt under regnskyll i september. En modell kan forutse hvor store vannmengder området kan tåle.

 • Fredag 16. november kl. 11.52

  Vil 3D-skanne parkeringsplasser

  Fylkeskommunen vil 3D-skanne området ved bussanlegget på Dalane i Kristiansand med drone, skriver Fædrelandsvennen. Anlegget ble oversvømt under regnskyll i september. En modell kan forutse hvor store vannmengder området kan tåle.

 • Fredag 16. november kl. 9.33

  Vil ha el-ferje i Kristiansand

  SV, Rødt, MDG, Venstre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil utrede mulighetene for en passasjerferje over Byfjorden i Kristiansand som en del av kollektivtilbudet. Målet er å redusere rushtrafikken og å avlaste veinettet.

 • Fredag 16. november kl. 8.07

  Over 350 personer i fakkeltog

  Over 350 mennesker i Flekkefjord gikk i går i fakkeltog for å vise sin støtte til omsorgssenteret på Hidra. Lokalbefolkningen vil at de eldre skal få lov til å bo i lokalmiljøet, og at arbeidsplassene på heimen skal beholdes, skriver avisa Agder.

 • Fredag 16. november kl. 7.55

  Mildvær i sør

  Mildværet på Sørlandet fortsetter også i dag. Utover helga vil temperaturene synke, og det vil bli mulighet for glimt av sol, opplyser statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl. Få med deg helgas værutsikter:

 • Fredag 16. november kl. 6.42

  Rispet mann med kniv

  Politiet har pågrepet en mann i 40-årene etter at han rispet en annen mann i armen med kniv i et hus like utenfor Vennesla sentrum i dag tidlig. Fornærmede ble ikke alvorlig skadet. Saken skal etterforskes, opplyser politiet.

 • Fredag 16. november kl. 6.02

  Er fullt av rust

  Det over 1000 år gamle Langeidsverdet fra Bygland er i dårligere forfatning enn antatt. Det er klart etter at sverdet er undersøkt i CT-skanneren på Akershus universitetssykehus. Medisinske teknologi brukes nå også til arkeologiske undersøkelser.

 • Fredag 16. november kl. 6.02

  Nå er sverdet skannet

  Det over 1000 år gamle Langeidsverdet fra Bygland er i dårligere forfatning enn man har antatt. Det er klart etter at sverdet er undersøkt i CT-skanneren på Ahus. Medisinske teknologi brukes nå også til arkeologiske undersøkelser.