Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 20.19

  Dropp reise til Oslo

  Ordfører i Farsund, Arnt Abrahamsen, ber innbyggerne droppe Oslo-reiser. Han vil også ha karantene for dem som nylig har vært i hovedstaden. Bakgrunnen er at det er påvist en covid-19-andel i Oslo som tilsvarer såkalte «røde» land.

 • I dag kl. 20.17

  Sæten med ny personlig rekord

  Amalie Sæten fra Kristiansand satte ny personlig rekord på 1500 meter med tiden 4:09.78. Dermed var friidrettskometen under kravet til avlyste EM i Paris på 4:11.00, melder friidrett1. Sæten er den tiende norske kvinnen med under 4:10 på 1500 meter noensinne.

 • I dag kl. 20.15

  Frykter kaos

  Fastleger i Arendal frykter kaos de neste dagene hvis mange vil benytte muligheten til å teste seg for koronasmitte. Fra og med onsdag er det mulig for alle å teste seg for covid 19 uten forhåndsavtale. Men mange kommuner i Agder har ikke testkapasitet.

 • I dag kl. 20.12

  Kyststien på Tromøy

  Langs kyststien på Hoveodden på Tromøy er det funnet masse glasskår. Nasjonalparkforvalteren i Raet mener noen bevisst har strødd glasskår i 150 meters lengde på stien og har politianmeldt saken. I går ble det plukket mellom 5 og 10 liter med tynne glasskår langs den populære turstien.

 • I dag kl. 20.07

  Bedøv krabben før koking

  Det kan være dyreplageri å koke krabber levende. Det mener Mattilsynet. Hobbyfiskere oppfordres nå til ikke å koke krabber før de er bedøvet.

 • I dag kl. 19.26

  Frykter karantenekrøll for Vipers

  Vipers må i karantene dersom Champions League spilles i såkalte «røde» land. Og det er ingen garanti for at norske seriekamper flyttes av den grunn, skriver fvn.no. Trener Ole Gustav Gjekstad etterlyser tydelige regler for hvordan lagene skal forholde seg til reisereglene.

 • I dag kl. 19.17

  NRK Sørlandet 19:30

 • I dag kl. 19.04

  Barnehagesvindel oppklart

  Snømyra Barnehage i Vennesla ble i forrige uke svindlet for over 40.000 kroner. I avhør har en mann i 20-årene erkjent å ha handlet med barnehagens Coop-kort på Sørlandssentereret, skriver Vennesla tidende. Kort og kode ble knabbet fra barnehagens postkasse.

 • I dag kl. 17.24

  Politianmelder funn av glasskår

  I løpet av to dager er det plukket nærmere 10 liter med knust glass langs kyststien ved Hove camping i Arendal. Styret i Raet nasjonalpark mener noen bevist har strødd glasskår på stien og har anmeldt saken til politiet.

 • I dag kl. 16.14

  Båt på skjær

  En 27 fots båt gikk på skjær ved Ytre Lindøy utenfor Flekkerøy i Kristiansand. Alt av nødetater rykket ut til stedet. To personer satt i båten da den gikk på skjær. Ingen av dem skal være skadet, opplyser politiet til NRK.

 • I dag kl. 14.49

  Motorsyklist skadet etter ulykke

  En MC-fører er skadet etter å ha kjørt av fylkesvei 43 i Hægebostad. Politi og ambulanse er fremme på stedet. Føreren er bevisst.

 • I dag kl. 14.42

  Motorsykkelulykke i Hægebostad

  Det har skjedd en trafikkulykke på fylkesvei 43 ved Hægebostad. En motorsyklist har kjørt av veien, opplyser politiet. Personen er skadet etter ulykken, men ved bevissthet.

 • I dag kl. 14.03

  Har konkludert i togulykke

  Statens havarikommisjon er fornøyd med arbeidet som er blitt gjort etter fjorårets ulykke på Setesdalsbanen. Det kommer frem i en ny rapport. I august i fjor kom et tog på museumsbanen ut av kontroll, og rullet flere kilometer før det sporet av.

 • I dag kl. 13.39

  Ingen mistenkte

  Politiet har fortsatt ingen mistenkte etter at det i midten av juni forsvant flere kalver fra fire ulike gårder i Farsund. Det opplyser lensmann Jan Terje Aas til NRK. Politiet har ingen formening om hva som kan ha skjedd.

 • I dag kl. 13.09

  Grunneier må forklare seg

  Etter at flere kyr døde av det som trolig er blyforgiftning fra gamle bilbatterier i Åmli, må en grunneier forklare seg til politiet. Det opplyser lensmann Odd Holum ved Risør og Gjerstad lensmannskontor. Batteriene bærer preg av å være gamle.

 • I dag kl. 12.16

  Smittet person i Lyngdal

  En person i Lyngdal har fått påvist koronasmitte. Ifølge kommunen er det snakk om en utenlandsk person som jobber på et skip som ligger i opplag i Rosfjorden. Personen er en del av en sjømannsbesetning på ti personer og er satt i isolasjon.

 • I dag kl. 10.25

  16-åring dømt til fengsel

  En 16 år gammel gutt fra Sørlandet er dømt til fengsel i 30 dager for å ha solgt hasj og ectasy. Gutten er også dømt til å betale en bot på 10.000 kroner.

 • I dag kl. 10.20

  Ringte nødtelefonen uten grunn

  En sørlending i 50-årene er dømt til fengsel i 120 dager etter å ha ringt politiets nødtelefon 16 ganger uten at han hadde noen grunn til det. I ett av tilfellene førte det til at politiet måtte rykke ut, ifølge dommen fra Kristiansand tingrett.

 • I dag kl. 10.12

  Båten er overtent

  Fritidsbåten som begynte å brenne i Tvedestrand er nå overtent, melder politiet. Båten er fortøyd til land. Den ligger ved Snaresund.

 • I dag kl. 9.58

  Brann i fritidsbåt i Tvedestrand

  Brannvesenet i Tvedestrand rykker ut til en brann i en fritidsbåt, i Snaresund.

 • I dag kl. 9.56

  Brann i fritidsbåt

  Nødetatene har rykket ut til en båtbrann ved Snaresund i Tvedestrand. Der er det meldt om at det brenner i en fritidsbåt.

 • I dag kl. 8.48

  Forelegg etter dødsulykke

  Brannmannen som kjørte utrykningsbilen, der en annen brannmann mistet livet, får et forelegg på 20.000 kroner for uaktsom kjøring. Ulykken skjedde den 14. juli 2019, da brannbilen kjørte av veien ved Omland i Kvinesdal.

 • I dag kl. 8.28

  Koronasmittet i Lindesnes

  En mann i Lindesnes kommune er bekreftet koronasmittet. Mannen skal sannsynligvis ha pådratt seg viruset etter en utenlandstur. Ifølge kommuneoverlege Viggo Lütcherath har den smittede vært i kontakt med svært få personer.

 • I dag kl. 6.18

  Ny veigodbit skal lokke bilostene

  En katamaran i full størrelse, skal få bilistene til å stoppe i Tvedestrand. Ved avkjørselen fra den nye E18- motorveien i Tvedestrand bygges det nå opp et stort veiserviceanlegg som skal lokke bilistene til å stoppe.

 • I dag kl. 6.18

  Ny veigodbit skal lokke bilistene

  En katamaran i full størrelse, skal få bilistene til å stoppe i Tvedestrand. Ved avkjørselen fra den nye E18- motorveien i Tvedestrand bygges det nå opp et stort veiserviceanlegg som skal lokke bilistene til å stoppe.

 • I dag kl. 5.29

  Utsatt for vold i bysentrum

  En person tok kontakt med politiet i natt, og informerte om en annen person som var utsatt for vold i Kristiansand sentrum. Ambulanse er ble tilkalt. Det er snakk om lettere skader. Politiet snakker med vitner og undersøker saken.

 • I dag kl. 5.27

  Mye bråk og festing

  Politiet melder om at de mottok mange meldinger om støy og festbråk, natt til tirsdag. Disse ble kontrollert fortløpende så langt det var kapasitet.

 • I dag kl. 5.21

  Sviktet barna under pandemien

  Mange barn og unge fikk ikke den hjelpen de trengte da korona-tiltakene ble innført i mars. Alarmtelefonen for barn og unge har hatt en kraftig økning i antall henvendelser siden april.

 • Mandag 10. august kl. 20.31

  Uavgjort for Jerv

  Jerv spilte uavgjort 1-1 mot Kongsvinger i kveldens 1. divisjonskamp på Levermyr stadion i Grimstad. Jervs Diego Campos scoret sitt femte mål for sesongen drøyt to minutter ut i kampen. Kongsvingers Ludvig Langrekken utlignet til 1-1 i 2. omgang.

 • Mandag 10. august kl. 20.26

  Fadderuke kan øke koronasmitte

  Denne uken inntar nærmere 13.000 studenter Universitetet i Agder i Kristiansand og Grimstad. Flere er urolig for at koronasmitte skal øke under studentenes fadderuke. Ikke minst sidene restaurantene er pålagt å stenge ved midnatt.

 • Mandag 10. august kl. 20.24

  Enorm innlevering av brukt tøy

  Fretex på Sørlandet opplever en enorm innlevering av brukt tøy. Butikkene har rekordstore mengder på lager for sortering. Gjenbruk utfordrer også sportsklærbransjen.

 • Mandag 10. august kl. 20.21

  Festivalen Lydløs

  Elektriske båter er tema for en festival i Arendal i kveld. Et selskap på Gjeving er blant dem som tilbyr nye elbåter, samt elektrifisering av vanlige båter. Festivalen Lydløs prøver å gi et bilde av dagens situasjon for nullutslipp på sjøen, og hvordan man kan sette fart på det grønne skiftet til sjøs og redusere utslippene fra flest mulig av landets en million fritidsbåter

 • Mandag 10. august kl. 20.21

  Elektrisk festival i Arendal

  Festivalen Lydløs i Arendal prøver å gi et bilde av dagens situasjon for nullutslipp på sjøen. Målet er å sette fart på det grønne skiftet til sjøs og redusere utslippene fra flest mulig av landets én million fritidsbåter.

 • Mandag 10. august kl. 18.45

  NRK Sørlandet 19:30

 • Mandag 10. august kl. 17.13

  Dømt for falske nødsamtaler

  En 51-åring fra Lindesnes er dømt til fire måneders fengsel for falske nødsamtaler. Det er fjerde gang mannen dømmes for å ha ringt 112 og 113 uten å være i nød, skriver Fædrelandsvennen. Mannen anker dommen.

 • Mandag 10. august kl. 16.07

  Trafikkproblemer på E39

  En lastebil har mistet et hjul på E39 ved Valand. Dette skaper trafikale utfordringer på stedet, opplyser politiet som er på vei til stedet for å dirigere trafikken.

 • Mandag 10. august kl. 15.12

  Fratas europarekord på timesløp

  Sondre N. Moen, som forrige fredag løp inn til ny europarekord på Kristiansand stadion, fratas rekorden, ifølge Fædrelandsvennen. Det internasjonale friidrettsforbundet har slått fast at Nike-skoene Moen brukte ikke er i henhold til reglementet.

 • Mandag 10. august kl. 15.12

  Moens europarekord godkjennes ikke

  Sondre N. Moen, som forrige fredag løp inn til ny europarekord på Kristiansand stadion, fratas rekorden, ifølge Fædrelandsvennen. Det internasjonale friidrettsforbundet har slått fast at Nike-skoene Moen brukte ikke er i henhold til reglementet.

 • Mandag 10. august kl. 12.58

  Alle kommuner må øke bemanningen

  Alle kommunene i Agder og resten av landet må øke bemanningen på testsenterene sine. Årsaken til dette er nye testkriterier fra FHI. Fra onsdag kan nemlig alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19, teste seg uten en leges vurdering.

 • Mandag 10. august kl. 12.49

  Avdekket ingen skjenkebrudd

  Helgens kontroll i Kristiansand avdekket ingen brudd på bestemmelsen om å stenge alkoholserveringen ved midnatt. – Det utfordrende er køene, manglende avstand og folk som sier de er i samme husstand uten å være det, sier Torbjørn Urfjell i kommunen.