Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 16.31

  Beklager uttalelse om arveavgift

  Påtroppende Oljefond-sjef Nicolai Tangen fra Kristiansand beklager uttalelsen om at arveavgiften burde være på 100 prosent, skriver E24. – En leder for oljefondet skal helt klart ikke komme med uttalelser som kan tolkes politisk, sier han.

 • I dag kl. 16.26

  Håper på normal sommersesong

  Administrerende direktør Per Arnstein Aamot i Dyreparken kan foreløpig ikke love at de 1200 sesongansatte har sommerjobb. Han håper på en normal sommersesong i Dyreparken. I dag er det rundt 500 besøkende i parken.

 • I dag kl. 15.43

  Norske studenter på vei hjem

  Sara Hermansen (20) fra Kristiansand og flere andre norske studenter er på vei hjem til Norge fra Peru. Det har Utenriksdepartementet opplyst til foreldrene til 20-åringen. Studentene har vært koronafaste i landet i over én uke.

 • I dag kl. 14.58

  Dobbelt så mange unge vil prate

  Blå Kors sin chatte-tjeneste i Kristiansand, har hatt 50 prosent flere telefoner de siste to ukene. – Mange har det mer krevende hjemme nå, sier virksomhetsleder Anette Gausdal til Fædrelandsvennen.

 • I dag kl. 14.54

  Tyvgods funnet i Kvadraturen

  Politiet har pågrepet to personer og gjort funn av tyvgods i Kvadraturen. Dette kan settes i forbindelse med innbrudd i bod og garasje i samme område i natt. Saken etterforskes videre.

 • I dag kl. 14.13

  Regjeringen utsatte i siste sekund

  Regjeringens annonserte pressekonferanse klokken 14, ble utsatt i siste liten. Ifølge VG ba ble det uenighet om de lokale karantenereglene. Nå er pressekonferansen utsatt.

 • I dag kl. 14.01

  Folkets spørretime klokken 16

  Ministrene Kjell Ingolf Ropstad og Monica Mæland skal svare på spørsmål om koronasituasjonen live på Facebook klokken 16 i dag. Sendingen varer i én time.

 • I dag kl. 13.57

  Regjeringen med pressekonferanse

  Regjeringen skal holde pressekonferanse klokken 14, søndag. Da vil det komme mer informasjon om lokale tiltak.

 • I dag kl. 13.00

  Innbrudd i privatbolig

  I løpet av helgen har det vært innbrudd i et hus i utkanten av sentrum av Kristiansand. Det er stjålet diverse løsøre. Politiet har foretatt åstedsundersøkelse.

 • I dag kl. 12.56

  Båttyveri i Søgne

  I løpet av natten er det stjålet en 16 fots Buster med 15 hk Yamaha. Stjålet fra Solta båthavn i Søgne. Politiet ber om tips.

 • I dag kl. 12.30

  Rumenere har reist hjem

  13 rumenere som har bodd i Kristiansand, melder at de har kommet hjem igjen. De reiste i egne biler forrige mandag, og fikk 2400 kroner per person av kommunen til mat og andre reiseutgifter.

 • I dag kl. 11.55

  Hold avstand når du går tur

  Søndag er turdag, og nå for tiden er det nok ekstra mange som velger å tilbringe dagene utendørs. Det kan føre til folkssomme skogsstier.

 • I dag kl. 11.42

  Flere ber om mat og omsorg

  Organisasjonene som gir gratis mat, melder om økt pågang. Både enslige forsørgere, permitterte, utenlandske arbeidere og rusavhengige er blant dem som ber om hjelp. Frelsearmeen sier at mange er ensomme og sårbare.

 • I dag kl. 10.50

  Ber folk holde avstand

  I turområdet Baneheia i Kristiansand har kommunen hengt opp plakater der turgåere advares mot å gå for tett inntil andre. Det skal være minst to meters avstand til de du passerer, skriver kommunen.

 • I dag kl. 10.31

  Trafikkuhell i Kristiansand sentrum

  En buss og personbil er involvert i et trafikkuhell. Det er ikke meldt om noen fastklemte. Trafikken går greit forbi. Sjåfør av personbil sjekkes av ambulanse. Fremstår ikke alvorlig.

 • I dag kl. 9.48

  Stor skogbrannfare

  Meteorologisk institutt har de siste dagene utstedt gult farevarsel om skogbrannfare for Agder grunnet tørre forhold. Det presiseres at faren vil fortsette til det kommer nedbør av betydning.

 • I dag kl. 9.20

  Skifte til sommerdekk

  Statens Vegvesen kommer med ny frist for å skifte til sommerdekk. Det blir 1. mai for hele landet:

 • I dag kl. 8.12

  Fraktet til legevakt

  En person ble utsatt for vold på privat sted, natt til søndag. Politiet har vært på stedet og snakket med partene. En person blir tatt med til legevakt for undersøkelse. Den ene parten er bortvist fra stedet. Politiet oppretter sak.

 • I dag kl. 8.09

  Skadet i slåsskamp

  En person er skadet i en slåsskamp natt til søndag, i Vester gate i Arendal. Politiet har vært i kontakt med flere personer. Foreløpig uklart hendelsesforløp.

 • Lørdag 28. mars kl. 20.11

  Første korona-dødsfall

  Kristiansand fikk lørdag morgen sitt første dødsfall av en person med koronasmitte, melder kommunen. Det var en eldre beboer ved Ternevig omsorgssenter som døde.

 • Lørdag 28. mars kl. 20.08

  Har rykket ut til flere fester

  Den siste tiden har politiet i Agder rykket ut til flere hjemmefester i distriktet. – Smittevernstiltakene gjelder i hjemmet også. Man bør ikke ha store ansamlinger av mennesker, sier operasjonsleder Vidar Arnesen.

 • Lørdag 28. mars kl. 19.18

  Innbrudd i Kvinesdal

  I Kvinesdal er politiet på vei til en fritidsbolig etter melding om innbrudd. Flere gjenstander skal være stjålet.

 • Lørdag 28. mars kl. 18.11

  Fant mynt fra 1800-tallet

  Alma Finnøy-Fossnes (6) fra Rykene i Arendal fant en mynt fra 1891 da hun var ute på sykkeltur nylig. Toøringen ble funnet ved gamle Øiestad kirke. – Hun syntes det var veldig gøy, sier mamma Marielle Finnøy. Agderposten omtalte saken først.

 • Lørdag 28. mars kl. 17.53

  Flere tog blir innstilt

  Innstillingene fortsetter for Sørtoget og Arendalsbanen, skriver Go-Ahead i en pressemelding. I første omgang vil dette vare fram til over påske. Det blir satt opp egne ruter i påskeferien.

 • Lørdag 28. mars kl. 17.23

  Kan miste sju millioner i inntekter

  Det var ventet mer enn 70 cruisebåter til Kristiansand denne sesongen, men avbestillingene kommer på løpende bånd, ifølge havnedirektør Halvard Aglen. – Vi kan gå glipp av sju millioner dersom dette ikke endrer seg, sier han om koronakrisen.

 • Lørdag 28. mars kl. 16.51

  Avlyser jobbintervju

  Flere hundre personer har søkt på jobb i de nye fengslene i Froland og Evje. Prosessen er midlertidig stoppet som følge av koronaviruset, skriver Fædrelandsvennen. – Intervjumetodene våre krever at vi møter folk ansikt til ansikt, sier fengselslederen.

 • Lørdag 28. mars kl. 15.23

  Koronadans på sykehuset

  To bioingeniører ved Sørlandet sykehus har laget en koronadans for å lette på stemningen i en hektisk hverdag. – Leger og sykepleiere gjør en kjempeviktig jobb, men vi er flere som står bak for å få hjulene til å gå rundt, sier Marianne Mathiassen.

 • Lørdag 28. mars kl. 14.46

  Ung person smittet i Gjerstad

  Gjerstad kommune har fått sitt første registrerte tilfelle av koronasmitte, skriver Aust-Agder Blad. Kommuneoverlege Tormod Akeren sier til avisen at det er en ung person som har fått viruset. Vedkommende er ikke innlagt på sykehus.

 • Lørdag 28. mars kl. 14.28

  Beskjed til turfolket

  Kristiansand kommune oppfordrer til flere meters avstand for turgåere i Baneheia. – Hold lengre avstand til de du går i samme retning med, står det på skiltet. Kommunen ber også om å unngå samling i større grupper enn fem i turområdet.

 • Lørdag 28. mars kl. 14.28

  Oppfordring til turfolket

  Kristiansand kommune oppfordrer til flere meters avstand for turgåere i Baneheia. – Hold lengre avstand til de du går i samme retning med, står det på skiltet. Kommunen ber også om å unngå samling i større grupper enn fem i turområdet.

 • Lørdag 28. mars kl. 13.50

  Stenger gjestehavna i Farsund

  Fra og med neste uke stenges gjestehavna i Farsund kommune, melder Lister24. Årsaken er regjeringens forbud mot å overnatte utenfor hjemkommunen. Det gjelder også for personer med fritidsbåter.

 • Lørdag 28. mars kl. 13.20

  Usikker sommersesong

  Dyreparken i Kristiansand må trolig vente til mai før de kan si hvordan sommersesongen blir. Administrerende direktør sier at dyreparken er avhengig av at tiltakene mot korona heves for at det skal bli normal drift.

 • Lørdag 28. mars kl. 13.00

  Grundig vedlikeholdsarbeid

  Kristiansand kommune driver nå omfattende vedlikehold og rengjøring av idrettsanlegg og kunstgressbaner, når anleggene er stengt på grunn av korona-epidemien.

 • Lørdag 28. mars kl. 12.47

  Usikkert for sommerjobber

  Koronautbruddet gjør at Dyreparken i Kristiansand ikke kan si sikkert hva som skjer med sesongarbeiderne sine. Dyreparken har gitt jobb til cirka 1.000 sesongarbeidere i sommer.

 • Lørdag 28. mars kl. 7.45

  Bilfører løp fra ulykke

  To biler var involvert i en trafikkulykke i Kloppenebakken i Arendal fredag kveld. Politiet opplyser at fører av den ene ulykkesbilen stakk fra stedet til fots. Ingen er alvorlig skadet.

 • Lørdag 28. mars kl. 7.25

  Koronasenter i Lindesnes

  Lindesnes kommune oppretter en egen avdeling for koronasmittede på Mandal sykehjem. Det skriver kommunen i en pressemelding. Avdelingen skal ta imot pasienter, som er blitt utskrevet fra sykehuset før de er friske nok til å være hjemme.

 • Lørdag 28. mars kl. 7.23

  Koronasmittet i Froland

  Det første positive prøvesvaret på Covid-19 i Froland, er registrert, det melder Frolendingen. Kommuneoverlege og hygienesykepleier i Arendal har gjennomført smitteoppsporing. Vedkommende skal ha blitt smittet i utlandet.

 • Lørdag 28. mars kl. 7.15

  Veltet rundt på taket

  En bil har kjørt i en parkert bil, over en mur og veltet på taket. Hendelsen skjedde i Eikeheia i Søgne. Politiet er i kontakt med to personer som har vært med i bilen.

 • Lørdag 28. mars kl. 7.13

  Bil rullet ut i sjøen

  En bilfører på Flekkerøya så sin bil renne ut i sjøen, melder politiet. Det var ingen personer i bilen. Bilfører stod utenfor bilen og snakket i telefonen da hendelsen skjedde. Bilen ligger synlig ca 5 meter fra land.

 • Fredag 27. mars kl. 22.28

  Dyrehage med livesending på nett

  Den lille dyrehage på Brokelandsheia er stengt på grunn av koronasituasjonen, men viser fram dyrene og parken via live-sendinger på nettet. Her kan folk blant annet møte lemurene som rømte - og kom tilbake – i fjor.