Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 12.07

  Ber om to ukers varetekt

  Politiet ber om at tenåringen som er siktet etter en voldshendelse i Farsund natt til mandag, varetektsfengsles i to uker, melder VG. En gutt ble fløyet til Stavanger universitetssykehus med alvorlige skader. Tilstanden hans skal nå være stabil.

 • I dag kl. 11.47

  Nekter straffskyld

  Mannen som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter hendelsen i Søgne, erkjenner ikke straffskyld. Det opplyser forsvarer Åge Eidsvig til NRK. Den siktede mannen ble pågrepet etter at en mann ble funnet død i en leilighet på Langenes på søndag. Politiet har bedt om fire ukers varetektsfengsling.

 • I dag kl. 11.42

  Dropper restaurant i Sorenskrivergården

  Grimstad kommunestyre har snudd og dropper planene om å bruke den historiske Sorenskrivergården i sentrum til restaurant. Politikerne søkte etter interessenter, men ingen meldte seg. Nå skal bygningene brukes til aktivitets-, kultur- og frivillighetssenter. – Dette blir en felles julegave, sa Marlene Imre (MDG) i kommunestyre.

 • I dag kl. 10.58

  Ber om fire ukers varetekt for Søgne-siktet

  Politiet ber om fire uker varetektsfengsling for mannen som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge, etter hendelsen i Søgne på søndag. En mann ble funnet død i en leilighet på Langenes. Den siktede mannen i 30-årene ble pågrepet utenfor leiligheten. Politiet i Agder har bedt Kripos om bistand. Det er ventet at de skal undersøke åstedet tirsdag.

 • I dag kl. 10.11

  180 flyktninger til Grimstad

  Grimstad kommunestyre har enstemmig vedtatt at kommunen skal bosette 180 flyktninger neste år. Dette er ny rekord og skyldes krigen i Ukraina. Ifølge kommunedirektøren blir den største utfordringen å skaffe nok boliger.

 • I dag kl. 9.29

  Røykutvikling på skole

  Brannvesenet holder på med utlufting på Valstrand skole i Birkenes etter at det kom røykutvikling fra et fyringsanlegg, melder politiet. Alle personer skal være ute av bygget.

 • I dag kl. 9.14

  Kommune i pluss

  Kommunedirektør Magnus Mathisen i Grimstad kunne i formiddag overraske kommunestyret med å fortelle at kommunen trolig ender opp med et overskudd i år. Økte skatteinntekter og tilbakebetaling av koronautgifter fra staten er hovedårsakene. – Det er sjelden vi ser en så positiv utvikling, sa Mathisen.

 • I dag kl. 8.41

  Fin men kald dag i Agder

  Det blir en fin dag i Agder tirsdag, men det vil også bli kaldt, ifølge statsmeteorolog Pernille Borander.

 • I dag kl. 8.39

  Bil har fått stans på E18

  En bil har fått stans i vestgående løp på E18 ved Skifjelltunnelen i Lillesand, melder politiet. Politiet er på stedet og bergingsbil er rekvirert.

 • I dag kl. 7.31

  Fraktet til Ullevål sykehus etter vold i Mandal

  En mann er lagt i kunstig koma på Ullevål sykehus i Oslo etter å ha vært utsatt for vold i Mandal sentrum i Lindesnes mandag kveld, melder politiet. Fire personer er pågrepet og siktet for kroppsskade etter hendelsen. De fire siktede som er kjent for politiet fra før av skal avhøres tirsdag.

 • I dag kl. 7.22

  Skiføre på Sandrip i løpet av uken

  De første skisporene på Sandripheia Fritidspark i Vennesla vil trolig være klare mot slutten av uken. Det sier styreleder Eivind Drivenes til Vennesla Tidende. Før helgen kom nyheten om at Kristiansand gir 225.000 kroner til snøproduksjonen for sesongen. Gjennom helgen har også temperaturene falt nok til at snøkanonene kunne skrus på.

 • I dag kl. 6.54

  Legekontorer holder stengt

  De kommunale legekontorene i Valle, Bykle og på Hovden holder stengt hele tirsdag. Bakgrunnen er at de ansatte ved kontorene skal ha et årlig møte. Kommuneoverlege Kjetil Juva, i Bykle og Valle sier at det er beredskap selv om legekontorene er stengt.

 • I dag kl. 6.51

  Fire personer pågrepet etter vold i Mandal

  En mann ble sendt til akutten i Kristiansand etter en voldshendelse i Mandal i Lindesnes mandag kveld, skriver Fædrelandsvennen. Fire personer er pågrepet av politiet i forbindelse med hendelsen. De fire skal ha blitt avhørt i løpet av mandag kveld. De involverte er kjent for politiet fra før.

 • I dag kl. 6.17

  Kripos undersøker åstedet i dag

  Tirsdag kommer Kripos til Søgne i Kristiansand for å undersøke åstedet hvor en mann ble funnet død på søndag. Det opplyser politiet i Agder, som har bedt Kripos om hjelp til tekniske undersøkelser. Mannen som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge i saken fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

 • I dag kl. 5.32

  Person satt i arrest

  En person er satt i arresten i Kristiansand for å nektet å gjøre som politiet sa. Personen oppsøkte samme adresse i Kristiansand som han ble bortvist fra tidligere natt til tirsdag.

 • Mandag 5. desember kl. 22.38

  NRK Sørlandet 23:05

 • Mandag 5. desember kl. 21.32

  Vant nasjonal frivillighetspris

  På frivillighetens dag vant Hunter Bjerkeli (20) fra Flekkefjord den nasjonale prisen som årets nykommer i frivilligheten. Bjerkeli startet i juni 2022 opp møteplassen «Skeiv Kafe» i Flekkefjord, i samarbeid med Flekkefjord Frivillighetssentral. Prisen deles ut i forbindelse med FNs internasjonale dag for frivillighet og ble delt ut av stortingspresident Masud Gharahkhani. – Jeg er stum. Det er en fantastisk stor ære, og jeg er utrolig takknemlig for dette! Og så sykt takknemlig for alle rundt meg som har hjulpet meg og støttet meg, sier han til avisen Agder.

 • Mandag 5. desember kl. 21.02

  Ny isbane åpnet i Mandal

  I dag ble Speilen Isbane i Mandal åpnet. Denne isbanen skiller seg fra mange andre baner. Den er helt avgjørende for oppvarmingen av flere skoler og Mandalshallen.

 • Mandag 5. desember kl. 20.28

  Fremstilles for varetektsfengsling

  Politiet ber om vareteksfengsling i morgen for en mann som er siktet for grov kroppskade med døden til følge. Det er ennå uvisst hvordan den pågrepne forholder seg til sikelsen.

 • Mandag 5. desember kl. 20.27

  Tenåring siktet

  Helsetilstanden til tenåringen, som ble fraktet til sykehuset etter en voldsepisode i Farsund i går kveld, er stabil. Flere ungdommer har i dag blitt avhørt av politiet, og én er så langt siktet i saken.

 • Mandag 5. desember kl. 19.05

  NRK Sørlandet 19:35

 • Mandag 5. desember kl. 16.41

  Skisesongen i Sirdal kan bli halvert i fremtiden

  Mildere klima gjør at skiføret ventes å smelte bort på flere skisteder i årene som kommer. På Sinnes i Sirdal kan 50 skidager bli borte innen år 2060, viser beregninger fra Meteorologisk institutt. Det tilsvarer halvparten av dagens skisesong. Hovden i Bykle står derimot fram som det hytteområdet i landet med det aller tryggeste skiføret framover. Les mer om temaet i denne saken.

 • Mandag 5. desember kl. 15.17

  Trafikkulykke i Arendal

  Trafikken flyter som normalt ved Harebakken i Arendal etter at en bil kjørte av veien i ettermiddag. Bilføreren ble sjekket av ambulanse på stedet. Bilen står utenfor veibanen, opplyser politiet.

 • Mandag 5. desember kl. 15.13

  Tilstanden stabil for gutt i Farsund

  Gutten som ble funnet skadd i Farsund i natt er operert og tilstanden er stabil, skriver avisen Lister 24. Gutten ble fløyet til Stavanger universitetssykehus med alvorlige skader. Politiet mener han har blitt utsatt for vold, og en gutt er siktet i saken. Tre andre er innbragt til politiet etter hendelsen. Alle de involverte er i tenårene.

 • Mandag 5. desember kl. 14.25

  Foreslår Avila som ordførerkandidat

  Nominasjonskomitéen foreslår Stefan Avila som ordførerkandidat i Kristiansand KrF ved kommunevalget neste høst. Avila er i dag medlem av Kristiansand bystyre og sitter i kommunens kulturutvalg. Jørgen Kristiansen som er partiets gruppeleder i Kristiansand i dag, har tidligere gitt beskjed om at han ikke tar gjenvalg. Valgkomitéen foreslår Sigrun Sæther på andreplass og ungdomskandidat Jonas Ek på tredjeplass på partiets liste til det kommende valget.

 • Mandag 5. desember kl. 14.10

  Åtte poeng til Asdal

  Elevene ved Asdal skole sanket åtte poeng i denne ukas første runde av Klassequizen på Sørlandet. Tiendeklassingene Magnus Albretsen, Luiz Monir Akhtar og Marie Garthe Johnsen slo til med full pott i en av kategoriene.

 • Mandag 5. desember kl. 13.12

  Arne Jensen skal leie Baneheia-gruppe

  Tidlegare generalsekretær i Norsk Redaktørforening Arne Jensen skal leie pressas Baneheia-gruppe, skriv Journalisten. Fleire mediehus går no gjennom korleis dei har dekka Baneheia-saka. Gruppa som Norsk Presseforbund har sett ned skal sjå meir overordna på korleis media følger opp saka. I tillegg til Jensen består gruppa av Karianne Solbrække (TV 2), Eirin Eikefjord (Bergens Tidende), Espen Skoland (tidlegare Discovery), Hans Petter Aass (Stavanger Aftenblad) og Trond Idås (Norsk Journalistlag).

 • Mandag 5. desember kl. 12.10

  Røiseland går ikke verdenscup før jul

  Skiskytterforbundet bekrefter i en pressemelding at Marte Olsbu Røiseland fortsatt sliter med helsa, og er ute frem til januar. Det er en beslutning som er tatt i samråd med helse- og trenerteamet. – Dette er så klart veldig kjedelig, og ikke noe jeg ønsker. Jeg har aller mest lyst til å konkurrere sammen med resten av laget. Men kroppen er fortsatt ikke der den skal være, og helsa er tross alt viktigst. Fokuset mitt er å stille sterkt i VM og da må jeg ta den tiden jeg trenger, sier hun i pressemeldingen. Røiseland har siden midten av september slitt med helseproblemer, nærmere bestemt helvetesild. I et intervju med NRK i slutten av oktober sa skiskytterprofilen at det var usikkert når hun kan konkurrere igjen. – Jeg vet ikke hundre prosent når kroppen vil fungere igjen, selv om jeg har troen på det. Det har jeg ikke fått testet ennå. Den uvissheten har vært vanskelig i høst, sa Røiseland.

 • Mandag 5. desember kl. 11.49

  Innstilt som ny styreleder i FFB

  Tidligere næringsminister og helseminister for Høyre, Ansgar Gabrielsen, er etter det NRK kjenner til innstilt som styreleder i Foreningen for barnepalliasjon (FFB). Gabrielsen har sagt ja til å være «arbeidende styreleder» frem til våren, ifølge innstillingen fra valgkomiteen. I forrige uke trakk styreleder Lisbeth Andersen og resten av styret seg. Generalsekretær Natasha Pedersen er eneste styremedlem som er igjen. Valgkomiteen foreslår nå at Pedersen ikke lenger skal sitte i styret, etter det NRK kjenner til.

 • Mandag 5. desember kl. 11.49

  Har sagt ja til å være styreleder

  Tidligere næringsminister og helseminister for Høyre, Ansgar Gabrielsen, er innstilt som styreleder i Foreningen for barnepalliasjon (FFB). – Som en overgangsfigur til et fremtidig styre er på plass, sier Gabrielsen til NRK. I forrige uke trakk styreleder Lisbeth Andersen og resten av styret seg. Generalsekretær Natasha Pedersen er eneste styremedlem som er igjen. – Historien min viser at jeg aldri har vært redd for omstridte saker, sier den tidligere ministeren til NRK. Valgkomiteen foreslår nå at Pedersen ikke lenger skal sitte i styret, etter det NRK kjenner til. Det nye styret skal velges under en ekstraordinær generalforsamling søndag 11. desember.

 • Mandag 5. desember kl. 11.46

  Fremstilles for varetektsfengsling

  Mannen som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter søndagens voldshendelse på Langenes i Søgne, blir fremstilt for varetektsfengsling på tirsdag. Det opplyser politiet i en pressemelding. – Det er startet innledende avhør av siktede som vi håper å få sluttført i løpet av dagen, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Morten Formo. Politiet vil be om bistand fra Kripos til tekniske undersøkelser. De ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå ut med detaljer fra etterforskningen.

 • Mandag 5. desember kl. 11.14

  Åpner ikke før januar

  Det blir ikke åpning av fylkesvei 42 mellom Blakstadheia og Blakstad bru i Froland før jul. Ifølge Agder fylkeskommune har det tatt tid å sikre det rasfarlige området, og derfor blir det åpning først i januar. – Det jobbes fortsatt med å sprenge og sikre området hvor det ble oppdaget en deformasjon i juli i sommer. De siste ukene har det pågått tung sikring i dette området, en strekning på rundt 100 meter. Det er montert stag og hengt opp steinsprangnett. Noen bergpartier er sikret med sprøytebetong, sier prosjektleder Siri Thorvaldsen Vevstad.

 • Mandag 5. desember kl. 10.01

  Vogntog fikk snuhjelp i Arendal

  Trafikken går nå som normalt på Riseveien vest for Rossevannet i Arendal, etter at et vogntog skapte trafikale problemer på stedet tidligere i formiddag. Vogntoget var for høyt til å passere en bro, men fikk etter hvert hjelp til å snu.

 • Mandag 5. desember kl. 9.37

  Siktet for kroppsskade

  En tenåring er siktet for kroppsskade etter at en gutt i tenårene ble funnet skadet ved sentrum i Farsund natt til mandag. Det sier politiadvokat Svein Håland, i Agder politidistrikt. I tillegg er tre tenåringer innbrakt av politiet og mistenkt for kroppsskade. De fire vil avhøres så fort som mulig, opplyser Håland. Tenåringen som ble funnet skadet ble fløyet til Stavanger universitetssykehus. Skadeomfanget er så langt ukjent, ifølge Håland. Det er blitt beslaglagt en rekke gjenstander i forbindelse med saken. Politiet vil ikke gå i detalj på hvilke gjenstander det er snakk om.

 • Mandag 5. desember kl. 7.38

  Vant Arendals kulturpris

  Hans Jakob Epland og Arild Strand fra koret Cantabile får Arendal kommunes kulturpris for 2022. Det har formannskapet i kommunen bestemt. Prisen ble overrakt av varaordfører Terje Eikin søndag kveld.

 • Mandag 5. desember kl. 7.25

  Fin dag i Agder

  Det blir oppholdsvær og perioder med sol i Agder denne mandagen, ifølge statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

 • Mandag 5. desember kl. 6.43

  Færre bekymringsmeldinger i Lindesnes

  Det er kommet 40 prosent færre bekymringsmeldinger til barnevernet i Lindenes i år sammenlignet med i fjor. Det viser en fersk tilstandsrapport, ifølge avisa Lindesnes. – Nedgangen betyr ikke at det er mindre grunn til bekymring for hvordan barn har det, sier Heidi Salvesen som leder Familiens hus i Lindesnes.

 • Mandag 5. desember kl. 6.01

  Tenåring fløyet til sykehus etter vold

  En gutt i tenårene er fløyet med luftambulanse til Stavanger universitetssykehus etter å ha blitt utsatt for vold ved Åpta i Farsund natt til mandag, melder politiet. Skadeomfanget er ukjent. En gutt er pågrepet i saken og tre andre tenåringer er innbrakt til politiet.

 • Mandag 5. desember kl. 5.30

  Tyveri fra postkasser i Tvedestrand

  Politiet i Agder ber de som bor i Vesterveien i Tvedestrand om å sjekke postkassene sine etter at en person skal ha stjålet fra postkassene natt til mandag. Politiet har sett etter bilen personen skal ha kjørt uten å gjøre funn.

 • Søndag 4. desember kl. 20.25

  Anders Kylland topper igjen

  Anders Kylland blir Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Arendal ved kommunevalget neste høst. Nominasjonsmøtet valgte Maurith Julie Fagerland og Andreas Arff til andre- og tredjeplass.