Nyheter - Vest-Agder & Aust-Agder:

 • I dag kl. 21.10

  Innfører råtnetråd i teiner

  Fiskere av leppefisk langs Agderkysten innfører nå råtnetråd i teinene for å hindre at tapte teiner blir dødsfeller på havbunnen. Dette gjør de helt frivillig, uten pålegg fra fiskerimyndighetene.

 • I dag kl. 21.10

  Fiskere av leppefisk lang agderkysten innfører nå råtnetråd i teinene for å hindre at tapte teiner blir dødsfeller på havbunnen. Dette gjør de helt frivillig, uten pålegg fra fiskerimyndighetene.

 • I dag kl. 20.33

  NRK Sørlandet 20:55

 • I dag kl. 20.04

  Vipers leder til pause

  Vipers Kristiansand leder 14–11 til pause på bortebane mot Storhamar i andre sluttspillfinale. Dersom Vipers vinner kampen er de sluttspillmestere og får Champions League-plass.

 • I dag kl. 20.04

  Vipers vant sluttspillet

  Vipers Kristiansand er vinner av sluttspillet i håndball for kvinner. Vipers har nettopp slått Storhamar 24–23 på bortebane i den andre sluttspillfinalen og dermed er gullet i boks. Med det er også billetten til neste års Champions League sikret.

 • I dag kl. 19.30

  Lager kunst av plastsøppel

  Gatekunstneren Bordallo 2 fra Portugal har blant annet brukt gamle søppeldunker og fiskegarn for å pynte en vegg i Kristiansand sentrum.

 • I dag kl. 19.30

  Lager kunst av plastsøppel

  Gatekunstneren Bordallo 2 fra Portugal har blant annet brukt gamle søppeldunker og fiskegarn for å pynte en vegg i Kristiansand sentrum.

 • I dag kl. 19.27

  Den sjamanistiske pengemaskinen er usmakelig, sier Gorm Helge Grønli Rudschinat i Høvåg i Lillesand. Han er selv sjaman, men sterkt kritisk til virksomheten som prinsessekjæresten, sjaman Durek, bedriver. Han advarer mot en påstått åndelig virksomhet, som styres av penger.

 • I dag kl. 19.27

  Kritiserer pengestyrt sjamanisme

  Den sjamanistiske pengemaskinen er usmakelig, sier Gorm Helge Grønli Rudschinat i Høvåg i Lillesand. Han er selv sjaman, men sterkt kritisk til virksomheten som prinsessekjæresten Durek Verrett bedriver.

 • I dag kl. 19.03

  Kan avgjøre sluttspillet

  I kveld spiller Vipers Kristiansand andre sluttspillfinale mot Storhamar. Det spilles best av tre kamper og Vipers vant første kamp 42–40 etter ekstraomganger. Med seier i kveld blir de sluttspillmestere og får Champions League-plass.

 • I dag kl. 18.32

  Flyet til København innstilt

  Widerøes avgang fra Kjevik til København i kveld er innstilt på grunn av sykdom i nær familie til en av de kabinansatte. – Vi har ikke lov til å ta inn passasjerer når vi ikke har nok kabinpersonell, sier informasjonssjef Catharina Solli i Widerøe.

 • I dag kl. 18.03

  NRK Sørlandet 18:50

 • I dag kl. 17.53

  Advarer mot Vipps-svindel

  Politiet i Agder etterforsker nå et svindelforsøk på Vipps og Kripos ber folk passe på. – Husk at ingen seriøse firmaer ber om pinkoder, passord eller betalingsinfo på sms eller telefon, advarer Kripos.

 • I dag kl. 17.44

  Fremmer mistillit mot Eikeland

  Lindesnes Frp fremmer mistillitsforslag mot fylkesleder Christian Eikeland etter nazi-utspillet hans, skriver Lindesnes Avis. Saken skal opp i Agder Frp i juni og tas videre til organisasjonsutvalget, sier leder i Lindesnes Frp Kaare Hjorth til avisen.

 • I dag kl. 16.59

  Mye lyn på vei

  Det varslede uværet er på vei over Sørlandet, og akkurat nå er det en del lynnedslag et stykke inn i landet. Det lyner kraftig over Danmark og Sør-Sverige og på Meteorologisk institutt sitt lynkart viser det seg at lynnedslagene beveger seg nordover.

 • I dag kl. 16.55

  Oversvømmelse i Vennesla

  På Hunsøya i Vennesla står flere biler i vann, melder Fædrelandsvennen. Tidligere i dag gikk Meteorologisk institutt ut med oransje farevarsel for store nedbørsmengder i Agder-fylkene.

 • I dag kl. 16.35

  – Alle barna er ute

  Alle barna på SFO ved Landvik skole har kommet seg ut og politiet melder at det ikke er noen dramatikk. – Det skal ikke ha vært sett åpne flammer, men det ble observert røyk på et loft, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder-politiet.

 • I dag kl. 16.27

  Har evakuert SFO

  Skolefritidsordningen på Landvik skole i Grimstad er evakuert etter røykutvikling i ventilasjonsanlegget til skolen. Politiet melder at nødetatene er på vei til stedet og at årsaken til røykutviklingen så langt er uklar.

 • I dag kl. 13.47

  Bil brenner på E18

  En bil står i brann på Omresletta mellom Grimstad og Lillesand. Personene som var i bilen har ifølge politiet kommet seg ut. Nødetatene er på vei til stedet.

 • I dag kl. 12.26

  Amazon møter LSK i cupen

  Amazon Grimstad møter LSK Kvinner borte i den 3. runden av NM i fotball. Kampen spilles den 31. juli. LSK Kvinner har vunnet både Toppserien og cupen de tre siste sesongene.

 • I dag kl. 12.17

  En promille utbygd med vindkraft

  – En promille av Norge er utbygd eller bygges ut med vindmøllekraft. Det sa statssekretær i Olje- og energidepartementet, Liv Lønnum under en konferanse om vindmøllekraft i Kristiansand i dag. 13 områder i Norge er pekt ut som mulige utbyggingsområder av NVE.

 • I dag kl. 12.01

  Trafikkuhell på E39 i Søgne

  To biler er involvert i et trafikkuhell på E39 mellom Lohne Lier og Søgne Holmen. Politiet opplyser at det har vært en påkjørsel bakfra. Ambulanse er på vei og bilberger varslet. Det er manuell dirigering på stedet og redusert fremkommelighet.

 • I dag kl. 11.56

  Vil stanse skjenkeutvidelse

  KrF mener de kan stanse en prøveordning med utvidet skjenketid i Kristiansand, skriver Fædrelandsvennen. Grunnet kort høringstid vil partiet be om en lovlighetskontroll dersom vedtaket innvilges. Ved en slik kontroll kan fylkesmannen oppheve vedtaket.

 • I dag kl. 11.37

  Satser på digital helsetjeneste

  En ny digital skolehelsetjeneste i Vest-Agder blir trolig tilgjengelig til høsten. Tjenesten skal jobbe for å fremme god psykisk og fysisk helse hos elever i fylket, og vil være bemannet av en helsesykepleier gjennom sosiale medier.

 • I dag kl. 11.32

  Sollux Boats er konkurs

  Et av de mest kjente båtmerkene fra Arendal, Sollux Boats AS har begjært seg selv konkurs med tre millioner kroner i gjeld, skriver Agderposten. Aust-Agder tingrett slo selskapet konkurs i går.

 • I dag kl. 10.10

  Arbeidsulykke i Søgne

  En ansatt i et entreprenørfirma er kjørt til sykehuset i Arendal etter å ha fått en form for flytende veske i ansiktet under arbeid på Hølleheia i Søgne, skriver Agder-politiet på Twitter. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • I dag kl. 10.07

  Arbeidsulykke i Søgne

  Det har vært en arbeidsulykke i Hølleheia i Søgne. En ansatt i et entrepenørfirma skal ha fått en form for flytende veske i ansikt og øyne, skriver politiet. Pasienten er kjørt til sykehuset i Arendal. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • I dag kl. 9.37

  Terje Vigen-musikal utsatt

  Kildens planlagte storsatsing, musikalen «The Pilot» basert på Henrik Ibsens dikt om Terje Vigen, er utsatt på ubestemt tid, skriver Fædrelandsvennen. Det var ventet at musikalen skulle ha premiere 26. mars 2020, og koste opp mot 10 millioner kroner.

 • I dag kl. 8.52

  Arendalitt tiltalt for svindel

  En 41 år gammel mann fra Arendal er tiltalt for å ha svindlet kunder med båtmotorer, skriver Agderposten. Mannen skal i 2017 blant annet ha solgt flere vannskutere og båtmotorer, én av dem til en verdi av 60.000 kroner, uten at kundene mottok disse.

 • I dag kl. 8.19

  Utsetter storsatsing på Kilden

  Kildens musikal om Terje Vigen som skulle koste 10 millioner kroner og ha premiere 26. mars 2020, er nå utsatt på ubestemt tid, skriver Fædrelandsvennen. Kilden-direktør Hans Antonsen vil ikke gå nærmere inn på hvorfor musikalen er utsatt.

 • I dag kl. 7.54

  Regntung dag i sør

  Regnbyger, torden og fare for lokalt overvann preger været på Sørlandet utover ettermiddagen og kvelden. Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl gir deg værutsiktene for tirsdag:

 • I dag kl. 7.19

  Svane på E 18

  En svane tok seg ut på E 18 ved Rona i Kristiansand i 7-tiden tirsdag morgen. Politiet jobbet en stund med å jage den vekk, og det skapte enkelte trafikale problemer. Viltnemnda fjernet svanen klokken 07.30, skriver politiet på Twitter.

 • I dag kl. 6.54

  Kun ti prosent kvinner

  Kun tre av 29 ansatte i det kommunale selskapet Kristiansand Havn er kvinner. Styreleder i Kristiansand Havn, Pål Harv fra Høyre, sier til NRK at både styret og ledelsen ønsker å øke andelen kvinner i selskapet

 • I dag kl. 6.45

  Hester på E 39

  Hester skal ifølge politiet springe løs ved E 39 Fosselandstunnelen i Kvinesdal. Det jobbes nå med å kontakte eier av disse. Litt over klokken 07 forteller politiet at noen har fått kontroll på hestene.

 • I dag kl. 6.19

  Oppretter digital helsetjeneste

  En ny digital skolehelsetjeneste som skal fremme psykisk og fysisk helse hos elever i Vest-Agder blir trolig vedtatt i hovedutvalget for kultur og utdanning i fylkeskommunen tirsdag. Tjenesten blir trolig tilgjengelig til høsten.

 • I dag kl. 5.38

  Kraftige regnbyger i vente

  Det er ventet kraftige regnbyger i landsdelen i ettermiddag. Regnet er meldt over hele Agder, med oppstart vest i fylket. Til sammen er det ventet opp mot 20 millimeter regn i ettermiddag og kveld.

 • Mandag 20. mai kl. 21.26

  Råkjøring med ATV

  I Søgne skal flere ungdommer ha råkjørt med moped og ATV, melder politiet. Ungdommene skal ha kjørt på områder med plen og hoppet på ulike veikanter. En patrulje rykket ut til stedet for å ta en prat med de involverte og undersøke saken nærmere.

 • Mandag 20. mai kl. 21.12

  Imponert over Demens-skolen

  I Grimstad kan Demens-skolen der bli modell for tilbudet til demente i hele landet. Statsminister Erna Solberg var imponert over tilbudet da hun besøkte landsdelen vår i dag.

 • Mandag 20. mai kl. 20.40

  Jakter trafikkfarlige skilt

  Vegvesenet jakter på reklameskilt som er ulovlig satt opp langs veien. De mener problemet er stort, og at det truer trafikksikkerheten.

 • Mandag 20. mai kl. 20.40

  Vegvesenet jakter på reklameskilt, som er ulovlig satt opp langs veien. De mener problemet er stort, og at det truer trafikksikkerheten.