Nyheter - Trøndelag:

  • I dag kl. 19.03

    Skadeverk på skole

    Politiet har fått melding om skadeverk på en skole i Steinkjer kommune. – Politiet er på stedet og vil gjøre undersøkelser, opplyser operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Bjørn Rune Sellgren.

  • I dag kl. 18.29

    Bil har kjørt av veien i Frosta

    Politi og ambulanse har rykket ut til en personbil som har kjørt av vegen i Frosta. Politi og ambulanse er på stedet. To personer er involvert i ulykken. En av dem drar til Levanger legevakt for sjekk. – Alle involverte personer er oppegående, og blir tilsett av helsepersonell, opplyser operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Bjørn Rune Sellgren. Politiet har gjort undersøkelser og oppretter en sak på forholdet.

  • I dag kl. 17.12

    Trønder videre til finalen i verdenscupen i boksing

    Sunniva Hofstad fra Trondheim kjempet i semifinalen i verdenscupen i boksing i Kasakhstan. Hun bokset seg til seier, og er dermed videre til finalen som finner sted i morgen, 06. juli.

  • I dag kl. 16.43

    NCL Salten forlater dokken i kveld

    Skipet NCL Salten forlater dokken på Kvithylla i Rissa i Indre Fosen kommune kl. 20:00, i kveld. Det bekrefter Ola Staverløkk ved Fosen Yards til NRK. Skipet har stått på Fosen Yard for reparasjoner etter at det grunnstøtte på Byneset i Trondheim 22. mai. – Arbeidet blir framskyndet fordi inspektøren fra klasseselskapet fra rederiet har godkjent alt arbeidet som er gjort. Det var bare det som sto igjen, sier Staverløkk.

  • I dag kl. 16.43

    NCL Salten forlater dokken allerede i kveld

    Skipet NCL Salten forlater dokken på Kvithylla i Rissa i Indre Fosen kommune kl. 20:00, i kveld. Det bekrefter Ola Staverløkk ved Fosen Yards til NRK. Skipet har stått på Fosen Yard for reparasjoner etter at det grunnstøtte på Byneset i Trondheim 22. mai. – Inspektøren fra rederiets klasseselskap er ferdig med å inspisere arbeidene som er utført. Alt ble godkjent. Derfor kan Salten dokkes ut og forlate Fosen Yard allerede i kveld, sier Staverløkk.

  • I dag kl. 14.38

    Bobil kjørt av veien

    Politiet har mottatt melding om en bobil som har kjørt av veien ved Rotvikvatnet langs fylkesvei 770 og er nå på stedet. Fører av bobilen blir tatt med for bevissikring.

  • I dag kl. 14.33

    Bil kolliderte med sykkel

    En bil har kollidert med en sykkel. Det var et barn som syklet. Det er rapportert at barnet er våkent. Nødetatene er på stedet. Barnet er våken og blir ivaretatt av ambulanse. Politiet tar avhør på stedet for og avklarer hendelsesforløpet. Barnet blir kjørt til legevakt av foreldre.

  • I dag kl. 13.59

    Bil kjørte inn i støyskjerm

    En bil har kjørt inn i en støyskjerm i rundkjøringen ved Stiklestad allè og Hamnevegen, i Verdal. Politiet har kontaktet bileieren på telefon, som bekrefter at det ikke har vært noen personskader i forbindelse med hendelsen Kjøretøyet står nå med nødblinken aktivert, men det er ingen personer i nærheten, og er heller ikke i veien for den øvrige trafikken. Bilberger er bestilt av eieren og politiet er på vei til stedet for videre undersøkelser.

  • I dag kl. 12.24

    Mann skapte uro

    Politiet rykket ut etter meldinger om en høylytt mann som knuffet med folk ved Vår Frues kirke. Etter at politiet kom og bortviste han fra området, kom mannen tilbake og lagde mer bråk. Det førte til at han kjøres inn til arresten.

  • I dag kl. 11.32

    Bil presset ut på åker

    En fører måtte svinge ut på en åker etter at en mørk blå-svart VW Golf kjørte midt på veien. Dette var på fylkesvei 753, Frostavegen. Føreren som meldte dette trodde først at Golfen hadde skrapet opp bilen, grunnet høye lyder. Senere innså han at lydene kom fra å kjøre ut på åkeren, og det var ingen kollisjon den andre bilen. Golfen kjørte videre uten å stoppe, i retning Åsen/Levanger. Politiet leter nå etter bilen, selv om registreringsnummeret er ukjent. Føreren som meldte dette har kommet seg ut av åkeren.

  • I dag kl. 8.03

    Innbrudd i fritidsbolig

    Natt til lørdag var politiet på Melandsjø, Hitra, etter et innbrudd i en fritidsbolig. De har sikret spor, foretatt avhør og oppretter sak.

  • I dag kl. 8.00

    Brann i bolig

    Nødetatene rykket ut til en boligbrann på Heimdal i Trondheim etter en melding kl. 03:57, skriver politiet. De åtte beboerne som var til stede var våkne og kom seg ut av bygget. Brannen ser ut til å ha startet i en elsparkesykkel, men det er nå kontroll over situasjonen. Beboerne har inhalert røyk og er sendt til St. Olavs hospital for sjekk. Politiet undersøker saken videre.

  • Fredag 4. juli kl. 15.58

    Fant ikke noe straffbart på mobilen

    Politiet er ferdig med gjennomgangen av mobilen til Gaute Strid og har ikke funnet noe som tyder på at han har vært utsatt for noe straffbart. Det får NRK opplyst av etterforskningsleder i politiet Øivind Jørgensen. Gaute Strid forsvant fra hjemmet sitt i Meråker 17. desember 2022 og levningene hans ble funnet i fjor høst..En obduksjonsrapport ga ingen svar på hvordan Strid døde. Senere dukket også mobilen hans opp på «mystisk» sted. Nå er telefoen gjennomgått og det er ikke funnet noe straffbart eller noe som vil utløse nye undersøkelser, sier Jørgensen. Saken vil ikke bli avgjort før over sommeren, får NRK opplyst.

  • Fredag 4. juli kl. 14.29

    Har sendt varsel om kommuneledelsen på Frosta til Statsforvalteren

    I juni sa Tor Erik Rønne opp sin stilling som leder for folkehelseprosjektet «Best sammen!» i Frosta kommune. I sin oppsigelse skrev Rønne at sentrale autoriteter på Frosta utøver mer og mindre skjult motstand mot prosjektet i et destruktivt maktspill. Nå har han også sendt et varsel til Statsforvalteren om dette. – Jeg mener det er grunnlag for sterk kritikk og har behov for at Statsforvalteren er klar over det. Det er fravær av aktiv støtte fra ordfører og ny kommunedirektør, sier Rønne til NRK. Han håper at varselet kan føre til endringer i kommunen. – Jeg håper det kan bli mer åpenhet om hvordan ting fungerer i Frosta. Og at det blir fokus på hvordan finne gode løsninger fremover. Det er behov for at staten involveres når små kommuner står overfor noe sånt, sier Rønne til NRK. Det var Adresseavisen som omtalte varselet til Statsforvalteren først. Til NRK har ordfører Frode Revhaug sagt at han ikke kjenner seg igjen i kritikken i Rønnes oppsigelse. Revhaug seier han støtter «Best sammen!»-prosjektet. – Det er bred politisk enighet om at «Best sammen!» er et viktig arbeid, og jeg opplever at et samlet kommunestyre er enige om dette. Kommunedirektør i Frosta, Anniken Hastadklev, har også uttalt at hun ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene av manglende støtte. – Jeg kan bare svare på det administrative og der kjenner jeg meg ikke igjen, sier Hastadklev. NRK har foreløpig ikke sett eller fått innsyn i varselet som er sendt til Statsforvalteren.

  • Fredag 4. juli kl. 13.09

    Ønsker seg Tour de France-stemning i Trondheim

    Neste år skal Tour de France arrangere et storslagent amatørsykkelritt i Trondheim. Det ventes å ha deltagere fra hele verden. Rittet vil være åpent for alle, og målet er å skape Norges desidert største sykkelfest. Konseptet som nå kommer til Norge kalles L’Etape Tour de France og arrangeres over hele verden. Startskuddet for L’Etape Trondheim by Tour de France går 13. juni 2026. Initiativtaker er Reitan Retail. Det blir mulig å sykle både 75 km og 130 km. Vinneren av den gule trøya kvalifiserer til å delta i hovedrittet L’Étape du Tour i Frankrike – et løp som hvert år samler over 15 000 ryttere fra hele verden. Sist Trondheim hadde tilsvarende sykkeritt var da en etappe av sykkelrittet Artic Race gikk her i 2022.

  • Fredag 4. juli kl. 13.09

    Får Tour de France-arrangement til Trondheim

    Neste år skal Tour de France arrangere et storslagent amatørsykkelritt i Trondheim. Det ventes å ha deltagere fra hele verden. Rittet vil være åpent for alle, og målet er å skape Norges desidert største sykkelfest. Konseptet som nå kommer til Norge kalles L’Etape Tour de France og arrangeres over hele verden. Startskuddet for L’Etape Trondheim by Tour de France går 13. juni 2026. Initiativtaker er Reitan Retail. Det blir mulig å sykle både 75 km og 130 km. Vinneren av den gule trøya kvalifiserer til å delta i hovedrittet L’Étape du Tour i Frankrike – et løp som hvert år samler over 15 000 ryttere fra hele verden. Sist Trondheim hadde tilsvarende sykkeritt var da en etappe av sykkelrittet Artic Race gikk her i 2022.

  • Fredag 4. juli kl. 13.00

    Bjørn skutt i Meråker i natt

    – Det ble skutt en hannbjørn på skadefelling i natt. Det sier underdirektør i klima- og miljøavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag, Gry Tvedten Aune, til Meråkerposten. Tidligere i uka ble fellingstillatelsen på bjørnen utvida til Stjørdal etter nytt funn lenger ned i dalen. Før det ble det funnet over 20 døde sauer revet av bjørn i Verdal. Alle ble funnet nær bebyggelse. Det var landbrukskonsulent Merete Bekkevoll i Meråker kommune som søkte om skadefellingen. Også hun bekrefter til avisa at det ble skutt bjørn i natt. Det var et samarbeid mellom skadefellingslag i Meråker og Stjørdal, og det var åtte jegere på jakt. Bjørnen ble skutt ved Solemsåsen.

  • Fredag 4. juli kl. 12.34

    Bye anker fengslingskjennelse til Høyesterett

    Lagmannsretten har i dag forkastet Arne Byes anke om åtte nye uker i varetektsfengsel. Onsdag forlenget tingretten Byes varetektsfengsling med åtte uker. Dette anket han umiddelbart. Frostating lagmannsrett er av den oppfatning at åtte nye uker i varetektsfengsel ikke er et uforholdsmessig inngrep og at fortsatt fengsling er tilstrekkelig begrunnet. Advokat Eirik Svingen Bjørgo er en av forsvarerne til Arne Bye, og skriver i en kommentar til NRK at de anker avgjørelsen til Høyesterett.

  • Fredag 4. juli kl. 10.39

    Trøndelag mottar mest midler til klimatiltak

    Trøndelag står øverst blant fylkene som har mottatt betydelige midler for å gjennomføre klimatiltak, med flere prosjekter som retter seg mot å redusere klimagassutslipp. – Jeg vil berømme alle kommuner som benytter ordningen for å gå foran i klimaarbeidet og finne gode løsninger for å få ned klimagassutslippene, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) i en pressemelding, skriver NTB. Totalt har 45 kommuner og fylkeskommuner fått tildelt 100 millioner kroner til diverse bærekraftige tiltak. Trøndelag får litt over 25 millioner kroner.

  • Fredag 4. juli kl. 10.12

    Åpner vei etter jordskred i Klæbu

    Skredmasser er nå fjernet fra veibanen og grøft etter skredet på fylkesvei 6680 i Amunddalen, Klæbu. En avskjæringsgrøft er også laget for å sikre god drenering. Nytt rekkverk skal settes opp innen i dag, og planen er å åpne veien for trafikk i ettermiddag. Åpningen avhenger av at rekkverket er på plass i tide. Det var natt til 3. juni at det gikk et skred over veien i Klæbu, og kort tid etter gikk et nytt skred. – Utover dagen, kvelden og natta utvikla det seg og det gikk ett større skred på natta. Geoteknikerne satte en sikkerhetssone, sa Camilla Moe, sikkerhets- og beredskapssjef i Trondheim kommune til NRK.

  • Fredag 4. juli kl. 9.25

    Starter evakuering etter gasslekkasje

    Brannvesenet sender inn to røykdykkere etter melding om et kjøretøy som står i kjelleren under Heggstadmoen gjenvinningsanlegg på Heimdal som lekker metangass. – Dette skal ha skjedd i forbindelse med lossing. Det skal ikke være folk som er i fare eller skadd, men evakuering har startet. Stoffet skal være brennbart. Nødetater kjører til stedet, melder operasjonsleder Anlaug Oseid. Politiet har stengt veien fra rundkjøringen ved Heggstadmoen og Veitrafikksentralen er varslet.

  • Fredag 4. juli kl. 9.25

    Evakuerer etter gasslekkasje

    26 personer er evakuert fra området, og ingen er skadet. De to røykdykkerne som ble sendt har ikke fått utslag på gassmåler, og lekasjen er ikke stor. Brannvesenet rykket ut etter melding om et kjøretøy som står i kjelleren under Heggstadmoen gjenvinningsanlegg på Heimdal som lekker metangass. – Dette skal ha skjedd i forbindelse med lossing. Det skal ikke være folk som er i fare eller skadd, men evakuering har startet. Stoffet skal være brennbart. Nødetater kjører til stedet, melder operasjonsleder Anlaug Oseid. Politiet har stengt veien fra rundkjøringen ved Heggstadmoen og Veitrafikksentralen er varslet.

  • Fredag 4. juli kl. 9.25

    Evakuert etter gasslekasje: – Skummel gass

    26 personer er evakuert fra Heggstadmoen gjenvinningsanlegg, og ingen er skadet. De to røykdykkerne som ble sendt inn har ikke fått utslag på gassmåler, og anser dermed at lekasjen ikke er stor. De skal inn igjen for å undersøke hele bygget. Brannvesenet rykket ut etter melding om et kjøretøy som står i kjelleren under Heggstadmoen gjenvinningsanlegg på Heimdal som lekker metangass. – Dette skal ha skjedd i forbindelse med lossing. Det skal ikke være folk som er i fare eller skadd, men evakuering har startet. Stoffet skal være brennbart. Nødetater kjører til stedet, melder operasjonsleder Anlaug Oseid. Politiet har stengt veien fra rundkjøringen ved Heggstadmoen og Veitrafikksentralen er varslet. Kåre Peder Norvik ved 110-sentralen forteller at det er kjemikaliedykkere der for å ta målinger og at brannvesenet prøver å avklare hva som har skjedd og om det er noe gass i bygningen. – Metangass er en brannfarlig gass. Den er veldig antennelig, så den er skummel den hvis den tenner, sier han. Hele bygningen og området rundt er evakuert.

  • Fredag 4. juli kl. 9.25

    Evakuert etter gasslekkasje: – Skummel gass

    26 personer ble evakuert fra Heggstadmoen gjenvinningsanlegg fredag formiddag, og ingen ble skadet. Veisperringen i området ble åpent siden røykdykkerne ikke fikk utslag på gassmåler. Det var to røykdykkere som ble sendt inn, men fikk ikke utslag på gassmåleren første gangen, og anså dermed at lekkasjen ikke var stor. De var også inn enda en gang for å undersøke hele bygget. Brannvesenet rykket ut etter melding om et kjøretøy som stod i kjelleren under Heggstadmoen gjenvinningsanlegg på Heimdal som lekket metangass. – Dette skal ha skjedd i forbindelse med lossing. Det skal ikke være folk som er i fare eller skadd, men evakuering har startet. Stoffet skal være brennbart. Nødetater kjører til stedet, meldte operasjonsleder Anlaug Oseid. Politiet stengte veien fra rundkjøringen ved Heggstadmoen og Veitrafikksentralen ble varslet. Kåre Peder Norvik ved 110-sentralen fortalte at det var kjemikaliedykkere der for å ta målinger og at brannvesenet prøvde å avklare hva som hadde skjedd og om det var noe gass i bygningen. – Metangass er en brannfarlig gass. Den er veldig antennelig, så den er skummel den hvis den tenner, sier han. Hele bygningen og området rundt var evakuert.

  • Fredag 4. juli kl. 7.26

    Hester springer langs veien

    Politiet har fått flere meldinger om to hester som løper langs vegen ved Tillerbrua. De oppfordrer folk til å være oppmerksomme og kjøre forsiktig. De prøver nå å finne ut hvem som kan være hesteeier.

  • Fredag 4. juli kl. 7.20

    Mann lagde bråk på sentralstasjonen

    Politiet skriver at en beruset mann roper og kjefter på folk inne på Trondheim sentralstasjon, og at han nekter å forlate bygget. Mannen i 50-åre var rusa og sint. Politiet som kjenner til han, har nå kontroll. Rett etter klokka åtte melder politiet at mannen var så beruset at han ble satt inn i arresten.

  • Fredag 4. juli kl. 5.36

    Innbrudd i hjem

    Kl. 01:27 mottok politiet melding om et mulig innbrudd i et hus i Trondheim. Patruljene rykket ut og arresterte en 30-årig kvinne inne i bygget, etter at hun hadde brutt seg inn. Det er mistanke om at hun ikke handlet alene, og to andre personer er mistenkt i saken. Kvinnen er nå i arresten.

  • Fredag 4. juli kl. 5.29

    Drosjesjåfør slet med beruset person

    Torsdag kveld klokken ble en 32-åring pågrepet av politiet etter å ha vært aggressivt og beruset. En drosjesjåfør hadde kontaktet politiet, som rykket ut og fant mannen på en bensinstasjon. Der fortsatte han med den samme adferden. Mannen ble fraktet til arresten av politiet og vil bli anmeldt og bøtelagt for sin oppførsel.

  • Torsdag 3. juli kl. 19.56

    Konteinerskipet NCL Salten skal snart sjøsettes igjen

    Fredag denne uken skal skipet NCL Salten etter planen forlate dokken på Kvithylla i Rissa i Indre Fosen kommune. Det skriver Adresseavisen. – Vi hadde som mål å bli ferdig før vi tok ferie, og det greier vi, sier administrerende direktør Anders Straumsheim ved Fosen Yard til Adresseavisen. Skipet har stått på Fosen Yard for reparasjoner etter at det grunnstøtte på Byneset i Trondheim 22. mai.

  • Torsdag 3. juli kl. 17.35

    Bil kjørt inn i bergvegg

    Politiet har mottatt melding om en bil som har kjørt inn i en bergvegg på Lensvikveien i Orkland. Sjåføren, en kvinne i 70-årene, var alene i bilen. Hun blir kjørt til sykehuset i Trondheim med ambulanse. Fylkesvei 710 var tidligere stengt og nødetatene på stedet melte om store køer, opplyser operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Einar Larsen Røstum. Nå er veien åpen for trafikk igjen.

  • Torsdag 3. juli kl. 17.34

    Mistet førerkortet etter to dager

    Utrykningspolitiet har gjennomført en trafikkontroll på Omundvågveien i Leksvik, opplyser politiet i Trøndelag på presseklienten. Det resulterte i at to førere mistet førerkortet etter å ha blitt tatt for å kjøre for fort. Den første ble målt til 119 km/t i 80-sonen. Den andre som mistet førerkortet ble målt til hele 152 km/t i 80-sonen. – Han har for øvrig hatt gleden av førerkortet sitt i to dager, skriver politiet. Politiet har også stanset en UTV fordi den var trimmet.

  • Torsdag 3. juli kl. 16.15

    Trafikkuhell i Steinkjer

    Politiet har fått melding om trafikkuhell i Kongens Gate i Steinkjer hvor to biler er involvert.Politiet er fremme på stedet. Det meldes om små skader på kjøretøyene.Årsaken til uhellet er brudd på vikeplikten. Fører av bilen, en mann i 40 årene, er ilagt et forenklet forelegg for forholdet.

  • Torsdag 3. juli kl. 15.44

    Opptak videeregående er klart

    16 287 søkere med ungdomsrett har nå fått tilbud om skoleplass i Trøndelag. 89 % av disse har fått førsteønsket på utdanningsprogram oppfylt, opplyser Trøndelag fylkeskommune. Det er flest søkere til yrkefagutdanning - 57,2 % og størst økning i antall søknader har teknolog- og industrifag. Naturbruk-utdanninga har størst nedgang. 42,8 prosent har søkt studieforberedende utdanningsprogram og der har musikk, dans og drama størst økning i antall søkere, mens idrettsfag går mest tilbake.

  • Torsdag 3. juli kl. 15.25

    Bilbrann på Oppdal

    Politiet melder om brann i en bil i Lupinvegen på Oppdal. Bilen sto nærme et hus, men det har ikke blitt skader på huset som følge av brannen. Nødetatene er på stedet.

  • Torsdag 3. juli kl. 15.10

    Skredrapport klar etter grunnstøtinga på Byneset

    Sikring av boligeiendommen på Byneset, som ble utsatt for ras etter grunnstøtinga tidligere i sommer, kan komme til å koste omlag 6,5 millioner kroner. Det er billigere enn først fryktet. I dag kom rapporten om sikringa av huset til Jostein Jørgensen og familien. De har vært evakuerte fra huset sitt siden conteinerskripet grunnstøtte 22. mai Teknisk sjef i kommunen opplyser til NRK at det kan være mulig å få gjennomført sikringsarbeidet i løpet av sommeren. Hvem som skal betale regninga, er fortsatt ikke avklart.

  • Torsdag 3. juli kl. 13.51

    Lang kø på E6

    Det har oppstått lange køer på E6 mellom Soknedal og Berkåk i ettermiddag. Vegtrafikksentralen opplyser om at de jobber med et akutt stikkrennebytte og at det er manuell dirigering forbi vegarbeidet.

  • Torsdag 3. juli kl. 13.51

    Lange køer på E6

    Det har oppstått lange køer på E6 mellom Soknedal og Berkåk i ettermiddag. Vegtrafikksentralen opplyser om at de jobber med et akutt stikkrennebytte og at det er manuell dirigering forbi vegarbeidet. – Det er ei sjakt under veien for å lede vann som har kollapset. Det er beklagelig at det skjer i disse utfartstider, men det måtte fikses, opplyser Vegtrafikksentralen. Flere av NRK P1 sine radiolyttere melder om veldig lang kø. Køen er rett nord for Berkåk det er verst i sørgående retning.

  • Torsdag 3. juli kl. 11.39

    Inviterer til drop-in-bryllup i Nidarosdomen

    Lørdag 2. august åpner Nidarosdomen dørene for drop-in-bryllup under Olavsfest. I en time kan par komme og gifte seg i Norges nasjonalhelligdom – uten forhåndsbooking. – Å gifte seg i Nidarosdomen er svært populært, og vielsesdatoene blir raskt fullbooket. Nå får flere muligheten til å oppleve en høytidelig og minnerik vielse. Det går an å gifte seg i all enkelhet, også i Nidarosdomen, sier domprost Kristin Moen Saxegaard, som gleder seg til denne spesielle dagen under Olavsfest. Vielsen foregår i ett av Nidarosdomens små, intime kapeller, med plass til brudeparet, forloverne og inntil sju gjester. Parene må ha gyldig prøvingsattest, forlovere og legitimasjon. – Ellers er det bare å møte opp – enten man kommer i joggesko eller stilletter, hverdagsklær eller festantrekk. Domprosten sier dette er en sjelden mulighet til å si ja til hverandre i en av Norges mest ikoniske bygninger midt under en av landets største kulturfestivaler.

  • Torsdag 3. juli kl. 10.20

    Nærmere 900 er uten strøm

    878 husstander er strømløse i et område rundt Rosenborg og Bakkaunet i Trondheim. I følgeTensio oppsto strømbruddet klolla 09.36. – Vi har ikke funnet årsaken til bruddet ennå, men vi har mannskap ute som driver med feilsøking, sier Ingvild Asp i Tensio til Adressa.

  • Torsdag 3. juli kl. 10.20

    Nærmere 900 var uten strøm

    878 husstander er strømløse i et område rundt Rosenborg og Bakkaunet i Trondheim. I følgeTensio oppsto strømbruddet klolla 09.36. – Vi har ikke funnet årsaken til bruddet ennå, men vi har mannskap ute som driver med feilsøking, sier Ingvild Asp i Tensio til Adressa. Klokka 10.20 har 501 av de 878 kundene fått tilbake strømmen.