Nyheter - Trøndelag:

 • Torsdag 23. mars kl. 23.09

  Kveldens siste Midtnytt

 • Torsdag 23. mars kl. 17.24

  Tunnel på fv 714 stenges i natt

  Statens vegvesen melder at Valslagstunnelen på Fv.714 blir stengt fra kl. 2200 fordi den skal vaskes. Trafikk slippes gjennom hver hele time fram til midnatt, deretter hver annen time fram til kl. 0600 fredag

 • Torsdag 23. mars kl. 16.22

  Domstoladministrasjonen forbyr TikTok

  Også Domstoladministrasjonen i Trondheim forbyr den kinesiske appen TikTok. Forbudet gjelder på ansatte i norske domstolers tjenestetelefoner, nettbrett og jobb-PC-er, skriver nettstedet rett24. Årsaken er at Nasjonal sikkerhetsmyndighet har konkludert med at appen utgjør en sikkerhetsrisiko.

 • Torsdag 23. mars kl. 14.50

  Grunnstøtt seilskip til kai

  Den nederlandske seilbåten som i natt gikk på grunn ved Rugholmen i Flatanger, har for egen maskin lagt til kai i Lauvsnes. Det var 26 personer ombord i det 46 meter lange skipet, 24 av dem ble evakuert uten dramatikk, mens kaptein og maskinist tok skonnerten til land.

 • Torsdag 23. mars kl. 14.20

  Hoftun sportsssjef i Norsk Toppfotball

  Den tidligere Rosenborgspilleren skal lede den sportslige utviklingen i Eliteserien og OBOS-ligaen. Hoftun er nå salgs- og arrangementsjef i Trondheim Spektrum.

 • Torsdag 23. mars kl. 11.29

  Høy tillit til politiet i Trøndelag

  Politiets innbyggerundersøkelse for 2022 viser fortsatt høy tillit til politiet, til tross for en nedgang fra 2021. Høyest er tilliten i Trøndelag politidistrikt: 76 prosent har høy eller ganske høy tillit til politiet her, mot et gjennomsnitt på landsbasis på 72 prosent. – Jeg er glad for at vi utmerker oss med høyest tillit på landsbasis og takker de ansatte i Trøndelag politidistrikt for den gode jobben de gjør i møte med innbyggerne våre, sier politimester Nils Kristian Moe.

 • Torsdag 23. mars kl. 10.39

  Frifunnet for brannstiftelse

  En mann er frifunnet for å ha satt fyr på boligen sin i Meråker i mai fjor. Tingretten mener det ikke kan utelukkes at brannen skyldes andre årsaker. Tiltalte er derimot dømt til ett års fengsel og tre års kontaktforbud for mishandling av samboeren sin. Han nektet straffskyld.

 • Torsdag 23. mars kl. 4.48

  Seilbåt på grunn i Trøndelag

  En seilbåt med 26 personer ombord gikk natt til torsdag på grunn ved Rugholmen i Flatanger kommune. Båten har slagside, men står støtt. Det er ikke meldt om personskade, opplyser politiet i Trøndelag. – Det dreier seg om en 30 fots seilbåt. Den gikk på grunn ved 2.30-tiden, og vi fikk melding en halv time senere, forteller vakthavende redningsleder Kjetil Hagen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB. Blant passasjerene er det 14 barn mellom 14 og 18 år. Ved 5-tiden torsdag morgen venter de 24 på å bli hentet av en hurtigbåt, MS Råsa, som skal frakte dem inn til Lauvsnes i Flatanger.

 • Torsdag 23. mars kl. 4.48

  Seilskip på grunn i Trøndelag

  Et seilskip med 26 personer ombord gikk natt til torsdag på grunn ved Rugholmen i Flatanger kommune. Båten har slagside, men står støtt. Det er ikke meldt om personskade, opplyser politiet i Trøndelag. – Den gikk på grunn ved 2.30-tiden, og vi fikk melding en halvtime senere, forteller vakthavende redningsleder Kjetil Hagen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB. Blant passasjerene er det 14 barn mellom 14 og 18 år. Ved 5-tiden torsdag morgen venter de 24 på å bli hentet av en hurtigbåt, MS Råsa, som skal frakte dem inn til Lauvsnes i Flatanger.

 • Onsdag 22. mars kl. 20.19

  Til sykehus etter bråk, Trondheim

  En mann er kjørt til sykehus etter et kutt som muligens stammer fra en kniv. Flere politipatruljer rykket ut til en adresse på Møllenberg, hvor det var samlet sju/åtte personer utenfor huset. Politiet foretar avhør og undersøker åstedet for å kunne si hva som skjedde.

 • Onsdag 22. mars kl. 19.49

  Mulig knivstikking i Trondheim

  Politiet i Trondheim er på en adresse på Møllenberg hvor det er meldt om bråk og mulig knivstikking. De skriver i ei melding at de har kontroll på stedet, men jobber fortsatt med å få oversikt. Flere patruljer er på stedet, og de involverte skal være "kjenninger" av politiet, sier operasjonsleder Svein Erik Wagnild. Ingen fremstår som skadd.

 • Onsdag 22. mars kl. 16.35

  Valentinlystsenteret åpnet

  Senteret er åpent igjen. Lukten er forsvunnet. Mulig en mindre lekkasje fra en fryser som er årsak til lukten.

 • Onsdag 22. mars kl. 16.08

  Årsak evakuert kjøpesenter

  Det var trolig en lekkasje fra et kjølerom som førte til vond lukt på Valentinlyst kjøpesenter i Trondheim for noen minutter siden. De besøkende blir holdt ute av bygget inntil nødetatene får oversikt.

 • Onsdag 22. mars kl. 15.52

  Evakuerer kjøpesenter i Trondheim

  Nødetater er på Valentinlystsenteret etter at det er kjent en bensinlukt på eller i området. Brannalarmen er utløst, og folk er ute av bygget.

 • Onsdag 22. mars kl. 15.50

  Studentersamfundet vurderer sponsorat

  Studentersamfundet i Trondheim skal lørdag ta stilling til om de fortsatt skal ta mot sponsorpenger fra oljeprodusenten Equinor. Hvis forslaget om å si nei blir vedtatt, får det konsekvenser for både driften av Det runde huset og for studentfestivalen UKA til høsten, skriver Adresseavisen. Equinor har vært hovedsponsor for UKA siden 2007.

 • Onsdag 22. mars kl. 15.47

  Svensk kontrakt til Ritek

  Den mekaniske bedriften Ritek i Levanger har tegnet kontrakt med det svenske forsvaret. Oppdraget gjelder å bygge om cirka femti gamle stridsvogner av typen CV-90 til mer moderne varianter. Markedsdirektør Morten Minsås sier til NRK at kontraktens verdi er på mellom 150 og 200 millioner kroner. Ritek har i dag 52 ansatte.

 • Onsdag 22. mars kl. 9.29

  Øyre Slind tilbake i WC

  Astrid Øyre Slind er tilbake i verdenscupen i langrenn til kommende helgs renn i Lahti. Det er klart etter at Norges Skiforbund offentliggjorde uttaket i dag. Landslagsløper Emil Iversen er imidlertid ikke tatt ut. Det skal gås klassisk sprint og 20 kilometer fellesstart klassisk stil i Finland. Du kan se hele uttaket her.

 • Onsdag 22. mars kl. 9.21

  Væretunnelen åpnet

  E6 Trondheim-Stjørdal: Væretunnelen åpen for trafikk etter at et vogntog fikk stans inne i tunnelen.

 • Onsdag 22. mars kl. 8.54

  Væretunnelen stengt

  E6 Trondheim-Stjørdal: Væretunnelen er stengt på grunn av et vogntog med stans. Omkjøring er skiltet.

 • Onsdag 22. mars kl. 7.27

  Leger vurderer å slutte

  Fire måneder etter at Helseplattformen ble innført ved St. Olavs hospital, viser en spørreundersøkelse at nesten halvparten av legene vurderer andre jobber. Foretakstillitsvalgt Tobias Iveland i Yngre legers forening sier til Adresseavisen at verken løsningen eller hverdagen har blitt bedre. I alt har 725 leger svart på undersøkelsen fra Legeforeningen, og det er litt under halvparten av legene ved St. Olav.

 • Onsdag 22. mars kl. 7.25

  70 leger ved St. Olavs vurderer å bytte jobb

  Fire måneder etter at Helseplattformen ble innført ved St. Olavs hospital, viser en spørreundersøkelse at nesten halvparten av legene vurderer andre jobber. – Ansatte opplever av at verken løsningen eller hverdagen har blitt bedre, sier tillitsvalgt Tobias Iveland til Adresseavisen. 725 leger svarte på spørreundersøkelsen som ble sendt ut av Legeforeningen for to uker siden. Det er nær halve legestaben ved St. Olav. Halvparten av legene svarer at de vurderer å slutte, enten fordi de ønsker å bytte jobb eller gå av med pensjon tidligere enn planlagt. Ti prosent svarer at de aktivt leter etter ny jobb. Nær 60 prosent sier at det ikke oppleves nyttig å melde inn feil i løsningen. Dette bekymrer de tillitsvalgte. De er redd ansatte er i ferd med å resignere. – Nå går kreftene med til å rydde opp i alle feilene som dukker opp. Vi skjønner at det kan ta tid, men vi hadde forventet en raskere feilretting. Det er helt avgjørende at det skjer endringer og forbedringer fremover, slik at ansatte orker å stå i dette, sier Vivi Bakkeheim, foretakstillitsvalgt for Overlegeforeningen. – Løsningen må bli bedre, vi tåler ikke å jobbe så tungvint i lang tid. Ansatte må se lyset i tunnelen, sier hun.

 • Onsdag 22. mars kl. 4.35

  Person knivstukket i Trondheim

  En person er innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim etter et knivslagsmål i Trondheim sentrum. – Fornærmede er en person i 20-årene og er påført stikkskader i magen. Vedkommende var ved bevissthet etter hendelsen, opplyser operasjonsleder Håvard Høyem i Trøndelag politidistrikt til NTB. En politipatrulje kom tilfeldigvis over hendelsen ved 1.30-tiden i Trondheim sentrum. Tre vitner ble tatt med til stasjonen for avhør. Bakgrunnen for voldsepisoden er ikke avklart. – En mistenkt person i 30-årene ble pågrepet på stedet og sitter i arresten, forteller operasjonslederen.

 • Tirsdag 21. mars kl. 20.06

  Klæbo utklasset feltet - Northug på pallen etter drama

  Ingen kunne måle seg med Klæbo, men drama ble det om resten av pallplassene. Anger og Northug holdt på å ødelegge for hverandre, men Northug klarer på mesterlig vis å stå på beina og sikrer tredjeplass. Lucas Chanavat ble nummer to.

 • Tirsdag 21. mars kl. 20.06

  Suveren Klæbo vant igjen

  Johannes Høsflot Klæbo var fullstendig suveren på sprinten i Tallinn og tok sin verdenscupseier nummer 18 for sesongen. – Det er fantastisk. Dette føles litt som hjemmebane, farfaren min bor her i Tallinn, så jeg ønsket virkelig å gå fort i dag, og det er spesielt å ha ham her for å se på meg, det er en kul følelse, sier Klæbo. Lucas Chanavat fra Frankrike ble nummer to, mens Even Northug kom seirende ut av en innbitt duell med svenske Edvin Anger om tredjeplassen. Med tirsdagen seier, sikret Klæbo sammenlagtseier i verdenscupen for fjerde gang. Dermed tangerte han Dario Cologna og Marit Bjørgen. Bare Jelena Välbe (5), Gunde Svan (5) og Bjørn Dæhlie (6) har flere.

 • Tirsdag 21. mars kl. 19.06

  Bilbrann i Roan

  Melding om bilbrann i Hofstaddalsveien ved krysset mot Roan. En person i bilen. Pustet inn litt røyk. Brann på stedet. Brannen slukket. Ambulanse og politi på vei.

 • Tirsdag 21. mars kl. 15.57

  Trafikkrekord for AtB

  På den internasjonale kvinnedagen 8. mars noterte AtB 165.000 reiser i Trondheimsområdet. Det er aldri registrert så mange reiser i løpet av en dag tidligere, ikke engang på 17.mai i fjor. I uke 10 passerte tallet for første gang én million reiser.

 • Tirsdag 21. mars kl. 15.43

  Penger til studentboliger

  Studentsamskipnaden i Trondheim, SiT, har fått førti millioner kroner til å fullføre flere studentboliger. Dette gjelder blant annet studentbyen som skal bygges i Nardovegen i Trondheim (bildet). Med planlagt husrom til 840 studenter er dette det største byggeprosjektet for SiT noen gang. En mindre del av de førti millionene skal brukes på studentboliger i en vernet bygård i Klostergata i Trondheim.

 • Tirsdag 21. mars kl. 15.17

  Riksrevisjonen opnar for samarbeid om gransking av Helseplattformen

  I dag blei det bestemt at Riksrevisjonen, saman med kommunerevisjonen i Trondheim, skal finne ut om dei kan få til ei felles undersøking av Helseplattformen. Det opplyser ekspedisjonssjef i Riksrevisjonen, Annette Gohn-Hellum til NRK. – Me ser at det over tid har blitt rapportert om vesentlege feil i dette systemet, seier Gohn-Hellum. Kontrollutvalet i Trondheim vedtok i går at dei ønsker at Riksrevisjonen blir involvert i ei potensiell gransking. Avgjerda vil kome ein gong etter påske opplyser ekspedisjonssjefen.

 • Tirsdag 21. mars kl. 15.10

  Pris for kulturlandskap til Skogn

  Kulturlandskapsprisen 2022 for Trøndelag gikk til Birgit og Einar Myhr fra Skogn i Levanger kommune. Prisen ble delt ut under Landbrukskonferansen 2023 i Stjørdal i dag. Prisen deles ut for innsatsen for å ta vare på jordbrukets kulturlandskap generelt, men i år spesielt for å ta vare på vannmiljø.

 • Tirsdag 21. mars kl. 15.03

  Torbjørn Støre årets økobonde

  Prisen Årets Økobonde 2022 gikk til Torbjørn Støre på Støre gård i Skogn i Levanger kommune. Prisen ble delt ut under Landbrukskonferansen 2023 i Stjørdal. Konferansen arrangeres av Statsforvalteren i Trøndelag i dag og i morgen.

 • Tirsdag 21. mars kl. 13.47

  Pris til Frode Fjellheim

  Komponisten Frode Fjellheim får Musikkforleggerprisen for musikken til Disneyfilmen "Frost". Fjellheim bygger musikken til filmen på sine egne samiske røtter. Han ble født i 1959 i Mosjøen, vokste opp i Karasjok og bor i dag i Trondheim.

 • Tirsdag 21. mars kl. 12.20

  Penger til studentboliger

  Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) får penger av regjeringa til å bygge tre studentboliger i Trondheim. SiT får rundt 33 millioner kroner i støtte til de tre prosjektene. Til sammen gir regjeringa 646 millioner til å bygge 1650 nye studentboliger.

 • Tirsdag 21. mars kl. 12.01

  Anbefaler oppfriskningsdose

  Folkehelseinstituttet anbefaler de over 75 å ta en oppfriskningsdose med koronavaksine. Anbefalingen gjelder også til de som bor på sykehjem. Det er usikkert hvor mye koronasmitte det blir utover våren og sommeren, men myndighetene anbefaler at aldersgruppa tar en vaksine for å beskytte de som rammes hardest av covid-19.

 • Tirsdag 21. mars kl. 11.49

  Folkemøte om vindkraft i Namsskogan

  I Namsskogan brygger det opp til vindkraftstrid. Det jobbes nemlig med planer om å bygge vindkraftverk på Finnvollfjellet, og det vekker reaksjoner. Tirsdag kveld er det derfor kalt inn til folkemøte om saken på Brekkvasselv.

 • Tirsdag 21. mars kl. 11.44

  Giske blir med på Ap-landsmøtet

  Trond Giske blir en av delegatene fra Trøndelag på Arbeiderpartiets landsmøte i mai. Det kommer fram i valgkomiteens endelige innstilling foran årsmøtet i Trøndelag Ap, som holdes på Hell 25-26. mars, skriver Dagbladet. Delegasjonen fra Trøndelag er på totalt 42 representanter, og er med det fylket med størst delegasjon på landsmøtet.

 • Tirsdag 21. mars kl. 11.06

  Stakk av fra politiet

  På Solsiden i Trondheim er det mistanke om ruskjøring. Politiet har kontroll på kjøretøyet, og en person. Samtidig letes det etter en annen person som løp fra stedet, opplyser politiet.

 • Tirsdag 21. mars kl. 10.47

  Ny nyhetsredaktør i NRK Trøndelag

  Nareas Sae-Khow (38) blir NRKs nyhetsredaktør i Trøndelag. Han får dermed det øverste ansvaret for NRKs nyhetsproduksjon i regionen. – Jeg er takknemlig for å få lov til å lede dette nye, store nyhetsgulvet her i Trondheim og Trøndelag, og for å bli valgt blant sterke kandidater, sier Sae-Khow. Han har jobbet 16 år i NRK som vaktsjef og reporter, og starter i den nye jobben 1. april i år.

 • Tirsdag 21. mars kl. 10.14

  Kollisjon i Namsos

  I Namsos har to biler kollidert på Spillumstranda. De to som satt i bilene skal være uskadde, melder politiet.

 • Tirsdag 21. mars kl. 9.51

  Ranheim låner Bryne-spiss

  Ranheim låner spissen Arne Gunnes fra Bryne ut sesongen. Gunnes har tidligere spilt for både Nardo, Byåsen og Levanger.

 • Tirsdag 21. mars kl. 8.26

  Slukket boligbrann i Trondheim

  I Trondheim har nødetatene rykket ut etter melding om brann i en enebolig. Brannen skal ha startet i forbindelse med håndverkerarbeid. Brannen er slukket, og ingen har kommet til skade, melder politiet.