Nyheter - Trøndelag:

 • I dag kl. 13.53

  Frykter for rekrutteringen i Namdal

  Tillitsvalgt ved Nord Universitet i Namsos, Kristen Okstad, frykter for rekrutteringen av sykepleiere i Namdalen hvis dagens forslag blir vedtatt. Universitet foreslår å legge ned sykepleierutdanningen i Namsos.

 • I dag kl. 11.55

  Imponerte jury med egenlaget musikk

  Elever ved 6. trinn på Opphaug skole i Ørland er finalister i den nasjonale komposisjonskonkurransen Veslefrikkprisen. 2.264 barn fra hele Norge har deltatt. Prisen bidrar til at barn og unge får oppleve gleden ved å skape musikk. Vinneren avsløres 10. mai.

 • I dag kl. 10.23

  Vil trappe kraftig ned i Namsos

  Administrasjonen ved Nord universitet vil trappe kraftig ned på utdanningstilbudet i Namsos i framtiden. De vil flytte både sykepleier- og vernepleierutdanningen til Levanger, mens utdanningen innen paramedisin flyttes til Bodø. Likevel åpner universitetet for å opprettholde et behovsprøvd studietilbud i mindre omfang i Namsos. Forslaget skal nå ut på høring.

 • I dag kl. 10.11

  Nekter for å ha slått elg med jekk

  To tiltalte menn nekter straffskyld for å ha slått en elgokse med en biljekk på Ørland i fjor vår. De to møter i dag i Fosen tingrett, tiltalt for brudd på Dyrevelferdsloven.

 • I dag kl. 9.26

  Bil mot sykkel i Trondheim

  I Trondheim har det vært en kollisjon mellom en syklist og en personbil ved Nardo. Politiet melder om lettere personskade.

 • I dag kl. 9.07

  Tidligere overgrepsdømt siktet

  En mann i 20-årene som tidligere er dømt for et seksuelt overgrep, er siktet for nye overgrep. Denne gangen skal han blant annet ha forgrepet seg på ei jente tidlig i tenårene, skriver Trønder-Avisa. Han er tidligere dømt for seksuelt overgrep mot et barn under 14 år.

 • I dag kl. 7.06

  Ber staten overstyre Frøya kommune

  Trønderenergi skulle nå ha vært godt i gang med vindkraftutbygging på Frøya. Men Frøya kommune vedtok for et par uker siden å stoppe hele prosjektet, etter massiv motstand fra folket. – Nå ber vi staten om å overstyre kommunen, sier kommunikasjonsdirektør i Trønderenergi, Bengt Eidem.

 • I dag kl. 5.39

  Toppolitikere dropper mange møter

  Åtte av 17 toppolitikere i Trøndelag fylkeskommune dropper hvert femte møte i fylkesutvalget. – Det er overraskende mange, sier Elisabeth Paulsen fra Venstre som er den eneste som har vært på alle de 25 møtene, skriver Trønder-Avisa. De fleste av medlemmene i utvalget har 100 prosent stilling som politikere.

 • I dag kl. 5.35

  Vil legge ned i Namsos og på Nesna

  I dag legger Nord Universitet fram sin innstilling til ny studiestruktur. Etter det NRK erfarer skal studiestedene på Nesna og Namsos legges ned. Nord Universitet vil ikke kommentere innstillingen før senere i dag. KrF-politiker Åste Marie Lindau frykter på sikt at dette også vil føre til at sykehuset i Namsos vil bli lagt ned.

 • I dag kl. 5.34

  Byåsen tapte i sluttspillet

  Byåsens håndballkvinner tapte 26–21 for Storhamar i den første kvartfinalen i sluttspillet tirsdag kveld. Kampen ble spilt i Hamar og det er returkamp i Trondheim.

 • Tirsdag 23. april kl. 22.43

  Se Midtnytt 23.10

  Kveldens siste TV-nyheter fra Trøndelag

 • Tirsdag 23. april kl. 20.51

  Seks tatt i fartskontroll

  Politiet har hatt laserkontroll i en 50-sone ved Malm i Verran. Høyeste hastighet ble målt til 69 km/t. Det ble seks fartsbøter - eller forenkla forelegg, som politiet kaller det.

 • Tirsdag 23. april kl. 20.37

  Midtnytt 20.55

 • Tirsdag 23. april kl. 20.26

  Mistet førerkortet i Nærøy

  Politiet har hatt laserkontroll på Abelværvegen i Nærøy. En bilfører mistet førerkortet etter å ha kjørt i 96 km/t i en 60-sone. I tillegg ble det tre forenkla forelegg.

 • Tirsdag 23. april kl. 19.48

  Branntilløp på buss i Trondheim

  Branntilløp i buss på Ranheim. Nødetater rykker ut. Ingen personskader meldt inn til politiet.

 • Tirsdag 23. april kl. 19.26

  19 personer evakuert

  To personer får tilsyn på grunn av innpusting av røyk, etter en brann i Nyheimsveien på Jakobsli i Trondheim. Brannen er slukket, melder politiet

 • Tirsdag 23. april kl. 19.22

  Brann på Jakobsli slukket

  Brannen i Nyheimsvegen i Trondheim er slukket, melder politiet. Det er uvisst om noen ble skadet i brannen.

 • Tirsdag 23. april kl. 19.16

  Brann i boligkompleks på Jakobsli

  Brannvesenet har lokalisert røyk fra en leilighet i et boligkompleks i Nyheimsvegen i Trondheim. Ifølge politiet er det en del røyk på stedet, men man kan ikke se noen flammer fra utsiden. Brannvesenet vil så fort som mulig søke gjennom leiligheten. Det er uvisst om det befinner seg noen inne i boligen.

 • Tirsdag 23. april kl. 19.10

  Brann i Nyheimsvegen

  Nødetatene rykker ut til melding om brann i Nyheimsvegen i Trondheim.

 • Tirsdag 23. april kl. 18.42

  Eggetunnelen stengt

  Eggetunnelen langs E6 Steinkjer er stengt på grunn av gjenstander i vegbanen. Entreprenør er på veg til stedet for å rydde.

 • Tirsdag 23. april kl. 18.41

  Kontroll på lyngbrann i Sparbu

  Brannvesenet er på stedet i Sparbu i Trøndelag hvor det har oppstått lyngbrann. 110-sentralen opplyser til NRK at det er snakk om et lite område, og at det ikke skal være fare for at brannen utvikler seg.

 • Tirsdag 23. april kl. 18.23

  Midtnytt 18.50

 • Tirsdag 23. april kl. 18.19

  Lyngbrann i Sparbu

  Brannvesen og politi rykker ut til melding om lyngbrann i Heistadvegen i Sparbu.

 • Tirsdag 23. april kl. 18.02

  Går sammen for å begrense plastbruk

  SinkabergHansen går sammen med Containerservice Ottersøy og Val videregående skole i Nærøy for å jobbe for å begrense uheldig plastbruk, gjenvinne ressurser og endre holdninger permanent, skriver ilaks.no.

 • Tirsdag 23. april kl. 17.59

  RBK avlyste medlemsmøte

  Rosenborg har avlyst kveldens medlemsmøte. Ifølge en pressemelding er det på grunn av spesielle omstendigheter. Møtet blir avholdet senere.

 • Tirsdag 23. april kl. 17.46

  Trønderenergi ber staten gripe inn

  Trønderenergi ber staten gripe inn etter at Frøya kommune i forrige uke stanset arbeidet med det omstridte vindkraftprosjektet, det skriver E24. Formelt sett ber Trønderenergi om at staten gir konsesjonen virkning som statlig plan.

 • Tirsdag 23. april kl. 17.27

  Ingen alvorlig skadd i Verdal

  Ingen personer ble alvorlig skadd i sammenstøtet mellom en motorsykkel og en bil ved rundkjøringen ved Coop Extra i Verdal. Ifølge politiet klager føreren av motorsykkelen på smerter i ansiktet og i en arm.

 • Tirsdag 23. april kl. 17.14

  Smerter i ansikt og i arm

  En fører på motorsykkel klager på smerter i ansiktet og i en arm etter et sammenstøt med en bil ved rundkjøringen ved Coop Extra i Verdal, opplyser politiet til NRK. Det er en del oljesøl i veibanen. Brannvesenet er på stedet.

 • Tirsdag 23. april kl. 17.09

  Vindkraft-advokat trekker seg

  Advokat Kari Leira Bjørsnøs har trukket seg fra jobben som advokat for Frøya kommune i vindkraftstriden, melder frøya.no. Advokatfirmaet hun jobber for, Bjerkan Stav, trakk seg fordi kommunestyret i Frøya gjorde et annet vedtak enn det det de anbefalte. Komunestyret vedtok at Trønderenergis dispensasjon til bygging av vindkraftanlegg på øya er gått ut.

 • Tirsdag 23. april kl. 17.09

  Frøya får ny vindkraft-advokat

  Advokat Kari Leira Bjørsnøs har trukket seg fra jobben som advokat for Frøya kommune i vindkraftstriden. Advokatfirmaet hun jobber for, Bjerkan Stav, trakk seg fordi kommunestyret i Frøya gjorde et annet vedtak enn det det de anbefalte. Komunestyret vedtok at Trønderenergis dispensasjon til bygging av vindkraftanlegg på øya er gått ut.

 • Tirsdag 23. april kl. 17.07

  Ny advokat i vindkraftsaken

  Advokat Kari Leira Bjørsnøs har valgt å trekke seg fra å representere Frøya kommune i videre behandling av vindkraft-saken, ifølge Frøya.no. Trønderenergi Vind AS har sendt inn klage på byggestansen av vindkraftverket til Fylkesmannen, og har varslet at de vil ta saken til retten dersom de ikke får bygge.

 • Tirsdag 23. april kl. 16.59

  Trafikkulykke i Verdal

  Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke ved rundkjøringen ved Coop Extra i Verdal. Det skal være et sammenstøt mellom en bil og en motorsykkel.

 • Tirsdag 23. april kl. 16.53

  Overgrepsdømt mann fengslet på nytt

  En mann i 20-årene er fengslet to ganger på tre måneder for seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, det skriver Trønder-Avisa. Mannen er tidligere dømt for å ha seksuell omgang med et barn under 14 år.

 • Tirsdag 23. april kl. 15.52

  Åtte sjåfører må punge ut

  Åtte sjåfører fikk forenklet forelegg da politiet avholdt kontroll ved Horg kirke på Lundamo tirsdag ettermiddag. Høyeste hastighet ble målt til 105 km/t i 70-sonen.

 • Tirsdag 23. april kl. 12.01

  Aksjonist anmeldt på Sørmarkfjellet

  En av aksjonistene på Sørmarkfjellet i Flatanger er anmeldt for ikke å gå ut av området etter oppmoding fra politiet. Vedkommende risikerer å få en bot. Mellom 25 og 30 demonstranter er på plass i Hestdalen for å protestere mot det planlagte vindkraftverket.

 • Tirsdag 23. april kl. 10.46

  Sperrebånd skal hindre aksjonister

  Politiet har satt opp sperrebånd for at arbeidet kan fortsette med å få på plass et vindkraftanlegg i Sørmarkfjellet i Flatanger. Ei gravemaskin er i gang med arbeid på stedet. – Politiet vil ivareta sikkerheten til alle parter og bidra til at lovlig virksomhet kan fortsette, sier politistasjonssjef Svenn Ingar Viken i Trøndelag politidistrikt. Før påske klarte aksjonistene å stanse arbeidet.

 • Tirsdag 23. april kl. 8.24

  Ankesak etter Fossbrenna-brannen

  I dag begynner ankesaken etter Fossbrenna-brannen i Namsos i 2017, i Frostating lagmannsrett. I fjor høst ble en kvinne frifunnet av Namdal tingrett for å opptrådt grovt uaktsomt i forbindelse med at brenning av hageavfall kom ut av kontroll, og et rekkehus ble totalskadd i brann. I tingretten mente fagdommeren at kvinnen var skyldig, men meddommerne stemte for frifinnelse. Blir hun dømt risikerer kvinnen å måtte betale en millionerstatning.

 • Tirsdag 23. april kl. 7.18

  Våronna er i full gang

  Flere steder i Trøndelag er våronna allerede i full gang. I Verdal har Martin Kvelstad allerede sådd 500 mål med korn, og det er rekordtidlig, skriver Trønder-Avisa. – Vi pløyde åkrene først i april, og begynner med potetsetting denne uka, sier han til avisa.

 • Tirsdag 23. april kl. 7.17

  Tunneler må oppgraderes

  Mange norske tunneler oppfyller ikke EUs krav om brannsikkerhet med doble løp eller utgang til det fri. Fluktrom i tunneler er ikke tillatt i EU, men forskere jobber likevel med å utvikle en type fluktrom som kan brukes i nye og gamle, oppgraderte tunneler. – Forskinga gjøres blant annet ved simulator, sier seniorforsker ved SINTEF, Gunnar Jenssen.

 • Tirsdag 23. april kl. 5.15

  Ødela busskur i Trondheim

  I Trondheim er en mann tat for å ha ødelagt et busskur i Stiklestadvegen. Ifølge politiet innrømmet han forholdet og ble bortvist fra stedet.