Nyheter - Trøndelag:

 • Lørdag 16. februar kl. 22.30

  Savna funnet omkommet

  Den savna etter jordraset i Orkdal er nå i kveld funnet omkommet. To personer var inne i et bolighus som ble tatt av et jordraset. Den ene kom seg ut, den andre er nå bekreftet omkommet.

 • Lørdag 16. februar kl. 22.18

  Sakna funnen omkommen etter ras

  Den sakna etter jordraset i Orkdal i Trøndelag er funnen omkommen, melder politiet. Pårørande er varsla og etterforskninga av ulukka held fram. To personar var inne i huset som blei teken av jordraset. Den andre kom seg ut.

 • Lørdag 16. februar kl. 18.50

  Storseier til RBK

  Rosenborg slo det svenske laget GIF Sundsvall 5–1 i en treningskamp i Abrahallen lørdag kveld. Laget ledet 4–1 ved pause. Målene ble scoret av Even Hovland, Alexander Søderlund, Pål André Helland, David Akintola og Samuel Adegbenro.

 • Lørdag 16. februar kl. 18.18

  En person kom seg ut av huset

  To personer var inne i huset da jordraset gikk på Gjølme i Orkdal. Den ene fikk varslet politiet. Den andre er fremdeles savnet.

 • Lørdag 16. februar kl. 16.04

  Ranheim tapte treningskamp

  Ranheim tapte 3–2 hjemme for Kristiansund i en treningskamp lørdag ettermiddag. Ranheims mål ble scoret av Ivar Sollie Rønning og Erik Tønne.

 • Lørdag 16. februar kl. 16.01

  Bolighus er tatt av raset

  Politiet har startet søk på stedet.

 • Lørdag 16. februar kl. 15.55

  Raset i Orkdal: En person savnet

  – En person skal være innesperret eller savnet, sier brannmester Fred Mælen. Brannvesen og politi er kommet frem til stedet hvor jordraset har gått ved Gjølme i Orkdal.

 • Lørdag 16. februar kl. 15.47

  Jordras i Orkdal

  Nødetatene har rykket ut til et jordras på Gjølme i Orkdal kommune i Trøndelag.

 • Lørdag 16. februar kl. 14.19

  Grong-jente på fjerdeplass

  Ane Appelkvist Stenseth fra Grong hadde aldri før gått en sprintfinale i verdenscupen, men i italienske Cogne leverte hun noen svært imponerende heat. På oppløpet i finalen fikk hun et lite feilskjær som gjorde at pallen røk, men fjerdeplassen er hennes beste i karrieren.

 • Lørdag 16. februar kl. 14.04

  Stenseth på fjerdeplass

  Ane Appelkvist Stenseth fra Grong hadde aldri før gått en sprintfinale i verdenscupen, men i italienske Cogne leverte hun noen svært imponerende heat. På oppløpet i finalen fikk hun et lite feilskjær som gjorde at pallen røk, men fjerdeplassen er hennes beste i karrieren.

 • Lørdag 16. februar kl. 14.04

  Stenseth med karrierebeste

  Ane Appelkvist Stenseth hadde aldri før gått en sprintfinale i verdenscupen, men i Cogne leverte hun noen svært imponerende heat. På oppløpet i finalen fikk hun et lite feilskjær som gjorde at pallen røk, men 4.-plassen er hennes beste i karrieren.

 • Lørdag 16. februar kl. 13.58

  – Tungt og trist for kollegene

  Mannen fra Trøndelag som omkom i Japan jobbet i Oslo-politiet, bekrefter pressesjef Unni Grøndal. – Det er tungt og trist for kollegene og de som sto ham nær, og våre tanker går til de etterlatte, skriver Grøndal i en SMS til NRK.

 • Lørdag 16. februar kl. 12.55

  Nettbank-trøbbelet skal vere fiksa

  Ein del bankkundar har hatt problem med å logge seg på nettbanken i dag. No seier Evry til E24 at feilen skal vere retta. Dei hadde tekniske problem som ramma fleire bankar, og kundar fekk heller ikkje tatt ut pengar.

 • Lørdag 16. februar kl. 12.20

  Trøbbel med nettbank og mobilbank

  På grunn av teknisk problem er det ein del bankkundar som ikkje kjem seg inn i nettbanken. Evry jobbar på spreng med å fikse problemet, skriv E24. Kundane i Sbanken, Sparebank1, Handelsbanken og Sparebanken Sogn og Fjordane er blant dei ramma.

 • Lørdag 16. februar kl. 11.48

  Krøll i trafikken på E39

 • Lørdag 16. februar kl. 11.30

  Trønder omkom i snøskred i Japan

  Ein nordmann har omkomme i Japan. Det bekreftar UD til Trønder-Avisa. Mannen var tilsett i politiet, opplyser politiet i Oslo. Mannen som ifølgje avisa opphavleg er frå Trøndelag omkom i eit snøskred under ei privat reise i Japan.

 • Lørdag 16. februar kl. 6.55

  Stakk ifrå påkøyrd busskur

 • Lørdag 16. februar kl. 6.35

  Beklagar «steile» aborthaldningar

  Biskopane i Den norske kyrkja beklagar tonen i tidlegare abortdebattar og korleis kyrkja har møtt og påført åleinemødrer ekstra belastningar. Biskopane tek avstand frå tidlegare haldningar, som «ikkje la til rette for god dialog», skriv Vårt Land.

 • Fredag 15. februar kl. 23.23

  Avskiltet på Foldereid

  På Foldereid i Nærøy ble ett kjøretøy avskiltet i en kontroll fredag kveld, melder politiet.

 • Fredag 15. februar kl. 23.11

  Kjørte for fort

  En bilist ble målt til til 94 km/t i 80-sonen i Mannsfjelltunnelen i Buvika fredag kveld. Det opplyser politiet.

 • Fredag 15. februar kl. 22.34

  Grande tar gjenvalg

  Trine Skei Grande varsler at hun tar gjenvalg som partileder i Venstre neste år, melder Adresseavisen. Til tross for nye runder med bråk om lederskapet i partiet, vil Grande gjerne lede partiet videre.

 • Fredag 15. februar kl. 22.21

  Seier til RBK-rekruttene

  Rosenborg 2 slo Levangers 2. divisjonslag med 3–1 i en treningskamp i Abrahallen fredag kveld, etter mål av Filip Brattbakk (2) og Franklin Nyentue. Adrian Teigen scoret for LFK.

 • Fredag 15. februar kl. 22.00

  Barnehage får likevel holde åpent

  Trondheim kommune ønsker å stenge Gnist Trøa barnehage på Heimdal i Trondheim fra 1. mars. Kommunen mener driften har vært uforsvarlig, men barnehagen klaget avgjørelsen inn for fylkesmannen. – Nå har vi fått beskjed om at vi kan holde åpent inntil klagesaken er behandlet, opplyser Børre Andreassen i Gnist barnehager til NRK.

 • Fredag 15. februar kl. 20.15

  Sørafrikaner fikk fredspris

  Fasiha Hassan fra Sør-Afrika (til høyre) fikk norske studenters internasjonale fredspris under en høytidelig seremoni i Trondheim fredag kveld. Hun har sammen med sine medstudenter kjempet for utdanning for alle i Sør-Afrika. Her står hun sammen med lederen for studentenes fredspriskomite, Beathe Øgård.

 • Fredag 15. februar kl. 19.54

  Legger ned alderspsykiatri

  Helse Nord-Trøndelag legger ned alle sengeplassene på alderspsykiatri ved klinikk for psykisk helse og rus i Namsos. Årsaken er mangel på ressurser etter at Sykehuset Namsos denne uka måtte overta ansvaret for en drapsdømt kvinne som Namsos kommune tidligere har hatt ansvaret for, skriver Namdalsavisa.

 • Fredag 15. februar kl. 19.08

  Fengslet etter Ila-brann

  En beboer i en boligblokk i Trondheim er varetektsfengslet i fire uker, mistenkt for ildspåsettelse i sin egen leilighet, melder Adresseavisen. Rundt 40 personer ble evakuert fra leilighetene i ei boligblokk i Ila i Trondheim lørdag 9. februar.

 • Fredag 15. februar kl. 18.26

  Midtnytt 18.50 fredag

  Fellessending for Trøndelag, Hedmark og Oppland.

 • Fredag 15. februar kl. 17.03

  E6 er åpen i Trondheim

  Køene på Omkjøringsvegen mellom Rotvoll og Sluppen har løst seg etter flere hendelser ved Tunga i ettermiddag, melder Statens vegvesen.

 • Fredag 15. februar kl. 17.02

  Åtte av tolv til Selbu

  Det holdt dessverre ikke til en finaleplass for Tomas Nissestad Unsgård, Anders Fremo og Åshild Landsverk Evjen, som endte opp med åtte av tolv poeng i Klassequizen. Kun to av i alt 50 skoler fra Trøndelag får en plass i den store tv-sendte finalen i Klassequizen i mai.

 • Fredag 15. februar kl. 15.55

  Fengslet etter narkooppgjør

  En mann i 20-årene fra Namdalen er dømt til ti månders fengsel for å ha holdt en annen mann fanget i en leilighet i flere timer. Dette skal ha skjedd i forbindelse med et narkotikaoppgjør, skriver Namdalsavisa.

 • Fredag 15. februar kl. 15.24

  To trafikkuhell i Trondheim

  Det har vært to trafikkuhell på Tungasletta på Omkjøringsvegen i Trondheim. Høyre felt sørgående er sperret to ulike steder grunnet uhellene. Dette skaper ekstra kø.

 • Fredag 15. februar kl. 15.16

  6000 laks rømte fra oppdrettsanlegg

  6000 laks rømte fra oppdrettsanlegget "Drevflesa" i Roan kommune i februar, ifølge Fiskeridirektoratet. De undersøkte anlegget like etter hendelsen og gav et pålegg om utvidet gjenfangst utover de påkrevde 500 meterne fra anlegget.

 • Fredag 15. februar kl. 13.46

  Politidistriktene får mer penger

  Regjeringen kutter 27 millioner kroner i midlene til Politidirektoratet. Samtidig får politidistriktene mer penger for å gi flere politifolk i gatene. Størst er økningen til Øst politidistrikt, som får 7 prosent mer. Så følger Troms med 5,9 prosent.

 • Fredag 15. februar kl. 12.55

  Ispropp truer bygning i Mosvik

  En ispropp på 100 meter skaper problemer i Mosvik. Proppen gjør at elva har tatt et nytt løp, ut på innmark, sier politiets operasjonsleder Svein Helgetun til Trønder-Avisa. Inderøy kommune, i samråd med NVE og politiet, har vurdert situasjonen, og har bestilt gravemaskin for å forsøke å få bort is.

 • Fredag 15. februar kl. 12.35

  Togstopp mellom Trondheim og Røros

  Rundt 100 passasjerar sitter fast på eit tog som stoppa på grunn av teknisk feil mellom Trondheim og Røros. Dei har venta sidan 11:30, og kommunikasjonsrådgiver i NSB opplyser at det har tatt tid å få tak i alternativ transport. Buss kjem til Kotsøy der toget står rundt klokka 13:00.

 • Fredag 15. februar kl. 11.54

  Millioner til freda bygg

  Trøndelag får 15 millioner kroner for å ordne på bygg som er fredet. Hvert år deler Riksantikvaren ut midler til fylkeskommunene, som igjen deler ut til lokale eiere. Til sammen deles det ut 148 millioner, skriver Riksantikvaren i en pressemelding.

 • Fredag 15. februar kl. 11.33

  Vil be om fleire flyktningar

  KrF i Trondheim vil foreslå for bystyret å ta i mot fleire flyktningar. Det skriv Dagbladet. I 2019 har Trondheim blitt bedt om å busetje 160 flyktningar, men Geirmund Lykke i KrF seier til avisa at det er mogleg å ta i mot langt fleire.

 • Fredag 15. februar kl. 10.16

  Kvålsbrua blir reparert

  Ett år etter at den ble skada i en påkjørsel, skal Kvålsbrua over Gaula repareres. Brua stenges i kveld, og meningen er å få den åpna igjen lørdag morgen, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

 • Fredag 15. februar kl. 9.44

  Sju poeng til Rosenborg

  De var nervøse, men Francois Venn, Stella Kirkvold og Ann-Marii Slivin Mannine på Rosenborg skole, kjempet seg til sju poeng av 12 mulige i Klassequizen.

 • Fredag 15. februar kl. 8.59

  Ingen tatt i kontroll