Nyheter - Trøndelag:

 • I dag kl. 20.26

  Seier til Kolstad

  I eliteserien i håndball for menn overbeviste Kolstad og vant 33–24 mot Kristiansand. Mens Byåsen tapte 26–33 mot Fredrikstad i eliteserien i håndball for kvinner.

 • I dag kl. 17.27

  Ferje innstilt på Frøya

  Tekniske problemer gjør at ferja mellom Dyrøy og Øyrekken på Frøya er innstilt. Det er satt inn skyssbåt, melder Torghatten Midt.

 • I dag kl. 17.22

  Tap for Ranheim

  I 1. divisjon fotball tapte Ranheim 3–0 mot Åsane. Ranheim slet med å skaffe sjanser foran mål. Ranheim er på 11. plass, men bare to poeng unna den siste kvalikplassen for å spille om opprykk.

 • I dag kl. 17.00

  Bortetap for LHK

  I 1. divisjon håndball for kvinner har Levanger hatt en god start på sesongen. Søndag gikk de på sitt første tap. Haslum vant 30–25. Mer om kampen her.

 • I dag kl. 11.37

  Motorsyklist kjørte av vegen

  Nødetatene har rykka ut til ei trafikkulykke på Samsjøvegen i Midtre Gauldal. En motorsyklist har kjørt av vegen. Skadeomfanget er ikke kjent, men luftambulanse drar til stedet. Politiet opplyser at motorsyklisten, en mann i 50-åra, muligens har fått motorsykkelen over seg. Ulykka skal ha skjedd i lav hastighet og mannen var våken etter utforkjøringa. Han ble sendt til St. Olavs hospital.

 • I dag kl. 11.28

  Northug med skremmeskudd – Riege smadret konkurrentene

  Langløpsprofilen Amund Riege fikk en drømmestart på Ski Classics-sesongen da han gikk helt til topps på det 90-kilometer lange Klarälvsloppet søndag. – Det var et hardt løp med mange sterke lag. Det var mange som forsøkte å rykke underveis, men jeg forsøkte bare å fokusere og ligge godt plassert i gruppa. Jeg hadde en del krefter igjen på slutten, så jeg er veldig glad, sier Riege til arrangøren etter seieren. Det var knyttet stor spenning til Petter Northugs sjanser i Sverige. Den norske stjernen var med helt inn til slutt og endte på en sterk 10. plass i Sverige. Han slo dermed store profiler som Calle Halfvarsson og William Poromaa. – Det var bare nesten for Petter Northug denne gang. Han rykker stadig nærmere målet om å vinne Vasaloppet, utbrøt NRK-kommentator Torgeir Bjørn. Klarälvsloppet blir kalt «høstens Vasalopp». Northug har tidligere uttalt at han har som mål om å vinne Vasaloppet innen tre år. Norske Oskar Opstad Vike tok en overraskende andreplass, mens tidligere Vasalopp-vinner Emil Persson ble nummer tre.

 • I dag kl. 9.20

  Fortsetter søk etter savna mann

  Politi og frivillige mannskaper leter fortsatt etter en mann i 70-åra, som ble meldt savna i går. Letinga foregår ved Lustadvatnet i retning Skjækerfjella i Steinkjer. Det er regn og tett tåke i området i dag, så været må lette før helikopter kan brukes. Politiet ønsker tips dersom noen har opplysninger om mannen som dro til området torsdag 21. september. Han var kledd i turklær, hadde med hund og skulle til ei hytte i området.

 • I dag kl. 8.30

  Motorsykkel av vegen

  En ambulanse kom i natt over en motorsyklist som hadde kjørt av E6 øverst i Okstadbakken i Trondheim. Han ble tatt med til St. Olavs hospital. Politiet mistenker at mannen i 50-åra kjørte med promille.

 • I dag kl. 8.27

  Stakk fra trafikkuhell

  En bil kjørte i natt ned trær og busker i en midtrabatt i Torbjørn Bratts veg i Trondheim. Føreren stakk fra stedet. Det er søkt etter vedkommende, men foreløpig uten funn.

 • I dag kl. 8.24

  Avslutta ungdomsfest

  Politiet måtte i går kveld avslutte en ungdomsfest på Ranheim fordi festen hadde kommet ut av kontroll. Flere patruljer ble sendt til stedet hvor det var småslåssing og sterk beruselse. En ungdom ble innbrakt og satt i arresten etter å ha vært voldelig mot både politiet og flere andre personer.

 • I dag kl. 8.20

  Til sykehus etter utforkjøring

  En mann i 30-åra ble sent i går kveld kjørt til sykehus for sjekk etter ei trafikkulykke på fylkesveg 65 ved Svorkmo. Bilen har kjørt av vegen og trolig rulla rundt før den havna på hjula igjen.

 • Lørdag 30. september kl. 18.41

  Redningshelikopter leter

  Redningshelikoptret Sar Queen deltar i letinga etter en savnet mann i 70–årene. Mannen har noe demens og har trolig hatt med seg hunden sin på tur i området ved Lustadvatnet og Skjækerfjella i Steinkjer. Fem politihunder er satt inn i letinga, i tillegg til frivillige. Mannen reiste på hytta for noen dager siden, og ble meldt savnet lørdag formiddag.

 • Lørdag 30. september kl. 18.26

  Leteaksjon i Steinkjer

  Politi og frivillige mannskaper har startet en leteaksjon etter en mann i 70–årene. Letinga foregår ved Lustadvatnet i retning Skjækerfjella. Mannen hadde på seg grønn turbukse, allværsjakke og grå turhatt med brem og grønn sekk. Han skal trolig ha med en hund. Leteaksjonen startet klokka 18 lørdag.

 • Lørdag 30. september kl. 16.40

  Rosenborg i første cupfinale på mange år

  Rosenborg er videre til cupfinalen etter 2-1 seier over Lillestrøm i semifinalekampen i dag. Dermed er de i sin første cupfinale på ni år. Begge lagene våknet for alvor i andre omgang. Først sendte Selma Sol Magnúsdóttir hjemmelaget opp i føringen, før Emma Stølen Godø endelig fikk uttelling for forsøkene og utlignet for bortelaget like etter. Men trønderne luktet for alvor på en finaleplass da Cesilie Andressen satte 2-1, kun 7 minutter etter hjemmelagets første scoring.

 • Lørdag 30. september kl. 11.31

  Røykutvikling Stjørdal

  Nødetatene har rykka ut etter røykutvikling på et loft i Stjørdal. Politiets operasjonsleder opplyser at ei smultgryte skal ha tatt fyr, og at røyken har spredd seg til loftet i naboleiligheta i tomannsboligen. Brannen i smultgryta ble slokka av beboer og røykdykker har undersøkt boligen. Ifølge politiet hadde ingen behov for helsehjelp etter hendelsen. Politiet oppretter sak etter branntilløpet.

 • Lørdag 30. september kl. 7.48

  Bilbrann i Verdal

  Like før klokka 3 i natt ble det meldt om brann i en bil i Verdal. Føreren kom seg ut uten å puste inn røyk og fikk slukka brannen ved hjelp av vann fra en hageslange. Brannvesenet dro til stedet og hjalp til med etterslukking. Brannårsaken er ikke kjent.

 • Lørdag 30. september kl. 7.45

  Urinerte på offentlig sted

  En mann i 30-åra er innbrakt og satt i arresten i Trondheim etter urinering i sentrum. Politiet opplyser at han ble sint og utagerende og måtte påsettes håndjern. Mannen anmeldes for urinering på offentlig sted og ordensforstyrrelse.

 • Lørdag 30. september kl. 7.42

  Fart og rus

  Utrykningspolitiet stansa i går kveld en bil i en fartskontroll på Berkåk. Føreren, en mann i 20-åra, mista førerkortet etter å ha blitt målt til 107 km/t i 60-sona. Like før midnatt ble samme bil og førere stansa på Sandmoen i Trondheim mistenkt for ruskjøring. Politiet opplyser at det var utslag på narkotika, så mannen måtte bli med for bevissikring.

 • Lørdag 30. september kl. 7.38

  Ruskjøring Trondheim

  En mann i 30-åra mistenkes for kjøring i berusa tilstand. Han ble stoppa av en politipatrulje på Tempe i Trondheim i går kveld. Mannen blåste til over lovlig verdi og ble dermed anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt.

 • Fredag 29. september kl. 14.59

  Grillstadtunnelen er stengt

  Grillstadtunnelen er stengt i retning Trondheim på grunn av stanset kjøretøy. Det melder Vegtrafikksentralen midt.

 • Fredag 29. september kl. 14.59

  Grillstadtunnelen er åpen igjen

  Grillstadtunnelen var stengt i retning Trondheim på grunn av stanset kjøretøy. Kjøretøyet er nå blitt berget og trafikken kan gå som normalt. Det melder Vegtrafikksentralen midt.

 • Fredag 29. september kl. 13.38

  Stjal fra flere butikker i Midtbyen

  En butikktyv er pågrepet av politiet etter å ha stjålet fra flere butikker i Midtbyen. Vedkommende blir tatt med til politistasjonen for videre etterforskning.

 • Fredag 29. september kl. 13.35

  Slåsskamp i Trondheim

  Politiet rykker ut til en slåsskamp ved Vår Frue kirke i Trondheim. Det skal være flere personer involvert, samt en hund. Det skriver politiet på X. I en oppdatering skriver de at slåsskampen er opphørt og at partene har ordnet opp.

 • Fredag 29. september kl. 12.27

  Raaen (Ap) gratulerer Ranum (H)

  – Jeg vil gratulere Kent Ranum som ny ordfører og ønsker partiene lykke til. Det skriver Emil Raaen, Arbeiderpartiets ordførerkandidat i en uttalelse. Han beskriver videre at Høyre får ordføreren med et skjørt flertall og det er ikke avklart et flertall for budsjett. – Trondheim står foran store utfordringer innen eldreomsorgen med flere eldre og mangel på arbeidskraft i en by som vokser i dyrtid. Store satsinger som de varsler på andre områder må dekkes inn om de skal legge fram et ansvarlig budsjett. Han skriver at Ap prinsipielt er for parlamentarisme. – Men modellen må også ha en form, innretning og kostnad vi kan akseptere for at vi skal gi vår tilslutning til denne styringsformen. Raaen skriver videre at «det er tydelig at Høyre har gitt MDG stort gjennomslag», og at han er bekymret for tilgang til nytt næringsareal og Midtbyen.

 • Fredag 29. september kl. 12.04

  Tre til sykehus etter røykutvikling i Trondheim

  Nødetatene har rykket ut til røykutvikling på en adresse med flere beboere på en adresse på Lade. Det skal ha vært røykutvikling eller brann i 4 etasje, ifølge politiet. Det er evakuert sju personer og tre av dem er sendt til St. Olavs hospital for videre sjekk. – Det har vært mye røyk, men det er brannceller mellom leilighetene så det har ikke vært fare for spredning. Brannvesenet har kontroll på stedet så det er ingen dramatikk, sier operasjonsleder Wenche Johnsen. Johnsen forteller at politiet har en formening om årsaken, men at hun ikke ønsker å gå mer inn på det. Det jobbes med å finne ut om det er flere beboere som må evakueres. Det skal være mye røyk i korridoren.

 • Fredag 29. september kl. 12.04

  Tre evakuert etter røykutvikling i Trondheim

  Nødetatene har rykket ut til røykutvikling på en adresse med flere beboere på en adresse på Lade. Det skal ha vært røykutvikling eller brann i 4 etasje, ifølge politiet. Det er evakuert tre personer fra en leilighet og en av dem er sendt til St. Olavs hospital for videre sjekk. – Det har vært mye røyk, men det er brannceller mellom leilighetene så det har ikke vært fare for spredning. Brannvesenet har kontroll på stedet så det er ingen dramatikk, sier operasjonsleder Wenche Johnsen. Johnsen forteller at politiet har en formening om årsaken, men at hun ikke ønsker å gå mer inn på det. Det jobbes med å finne ut om det er flere beboere som må evakueres. Det skal være mye røyk i korridoren.

 • Fredag 29. september kl. 11.52

  Rykker ut til trafikkulykke i Steinkjer

  Nødetatene rykker ut til en singelulykke med en personbil på Sunnan i Steinkjer. Føreren av bilen er bevisst og oppegående.

 • Fredag 29. september kl. 9.04

  Høyrekandidat blir ordfører i Trondheim: – Historisk dag

  De blågrønne partiene er enige i Trondheim. Makta går til Kent Ranum i Høyre. Erling Moe (V) blir varaordfører. På pressekonferanse bekrefter partiene at parlamentarisme blir styringsform i Trondheim. Det betyr at kommunen kan få et byråd med en byrådsleder slik Oslo og Bergen allerede har. Byrådet overtar ledelsen av kommunens administrasjon. Den største forskjellen fra formannskapsmodellen, som Trondheim har i dag, er at det kan stilles mistillit mot byrådet, og at det da må gå av. Det ble presentert på en pressekonferanse fredag morgen. – I dag er en historisk dag, sier ordførerkandidat i Trondheim Kent Ranum (H) idet han møter pressen. – Jeg er glad og ydmyk. Vi har gjort et historisk valg i Høyre, sier han. – Vi har skapt en plattform vi er stolt av og som skal ta byen i en ny og grønnere retning, sa Høyres ordførerkandidat, Kent Ranum. Høyre, Venstre, MDG, Senterpartiet, Pensjonistpartiet og Kristelig Folkeparti er med på enigheten. Kristelig Folkeparti og Senterpartiet innrømmer at de har svelget kamelen om parlamentarisme. Arbeiderpartiet er også for parlamentarisme i Trondheim og det er derfor flertall for dette i bystyret.

 • Fredag 29. september kl. 7.39

  Alvorlig skadd etter trafikkulykke i Melhus

  En motorsyklist er alvorlig skadd etter en ulykke på E6 ved Søberg i Melhus. Vedkommende skal ha kjørt av veien. – Politipatruljen var en av de første til stedet, og startet med førstehjelp. En mann i 20-årene er da alvorlig skadd, sier innsatsleder Odd Håkon Bach til Adresseavisen. Utover det er skadeomfanget ukjent. Fredag morgen var det full stans i trafikken, men veien skal nå være åpen.

 • Fredag 29. september kl. 7.39

  Trafikkulykke i Melhus

  En motorsyklist har kjørt av veien på E6 i Melhus. Nødetatene rykker ut og politiet sier at det ut ifra meldingen kun skal være en motorsykkel involvert. Det er full stans i trafikken.

 • Fredag 29. september kl. 6.50

  1136 uten strøm i Trondheim

  Over 1100 er uten strøm i Heimdalsområdet sør i Trondheim. Det skriver Adresseavisen. Like før klokken 7 har tallet gått ned til 190 berørte. Tensio sier at det er en pågående driftsforstyrrelse som har ført til strømbrudd.

 • Fredag 29. september kl. 6.21

  Fare for høy vannstad i Trøndelag

  Det er sendt ut gult farevarsel for høy vannstand i kyst- og fjordstrøkene i Trøndelag. Varselet gjelder fra klokka 23 fredag kveld og varer i tre timer. Meteorologisk institutt sier at oversvømmelsene kan gi vannskader på infrastruktur og bygninger enkelte plasser i strandsonen. De ber folk sikre løse gjenstander i strandsonen og sjekke fortøyninga til båtene sine.

 • Torsdag 28. september kl. 22.14

  Kolstad tapte mot Zagreb

  Det ble stortap for Kolstad på bortebane i Champions League i kveld. Resultatet ble 31-20. Kroatene har ikke tatt seg videre fra gruppespillet i løpet av de siste fire sesongene, og ekspertene mener at dette var en kamp trønderne burde vinne.

 • Torsdag 28. september kl. 18.40

  Semitrailer mistet hengeren

  En semitrailer har mistet hengeren ved Vormstad i Orkland. Hengeren har veltet. Ingen skal være skadd. Politiet er på stedet.

 • Torsdag 28. september kl. 17.08

  Frøyatunnelen stengd

  Fylkesveg 714 Frøyatunnelen er stengd på grunn av eit trafikkuhell, melder Vegtrafikksentralen. Ein bil innblanda, framstår ikkje som alvorleg melder politiet.

 • Torsdag 28. september kl. 16.08

  Frp sikrer Høyreordfører i Trondheim

  Frp har inngått valgteknisk samarbeid med Høyre og sikrer flertall for Kent Ranum som ordfører i Trondheim de neste fire årene. Frp får fast plass i formannskapet til gjengjeld for støtten. I en pressemelding heter det at samarbeidet er valgteknisk og uten politiske bindinger. - Det betyr at vi i Fremskrittspartiet nå går i opposisjon, og vil stemme for det vi er for, og mot det vi er mot. Vi ser frem mot både enigheter og uenigheter mellom oss og samarbeidspartiene de neste fire årene, skriver Frps gruppeleder Elin Marie Andreassen i en pressemelding.

 • Torsdag 28. september kl. 15.41

  Ulykke ved Dora

  Politiet har fått melding om trafikkulykke mellom bil og syklist ved Dora i Trondheim. Syklist skal være bevisst. Nødetater på vei. Oppdateres.

 • Torsdag 28. september kl. 14.50

  Bussjåfør møtte beruset på jobb

  Tidligere i dag ble politiet varslet om at en bussjåfør hadde møtt opp beruset på jobb. Politiet tok føreren inn til bevissikring. De er ikke sikre på om sjåføren hadde kjørt buss, men vet at han hadde kjørt egen bil til jobb. Det sier operasjonsleder Else Stokkebø til Adresseavisen. Mannen blir anmeldt og mistet førerkortet.

 • Torsdag 28. september kl. 11.55

  Helseplattformen: Meldinger trolig ikke fanget opp

  Trondheim kommune har avdekket lister med meldinger i Helseplattformen som trolig ikke er fanget opp av helsepersonell. Meldingene inneholder henvendelser til kommunale tjenester og berører omtrent 240 pasienter. Statsforvalter er rutinemessig orientert om hendelsen. Det skriver Trondheim kommune i ei pressemelding.

 • Torsdag 28. september kl. 10.33

  Person omkom i lastebilulykke i Trøndelag

  En mann tidlig i 50-årene mistet livet i en betongbil ved Kyrksæterøra i Trøndelag etter å ha kjørt ut av veien. Det skriver politiet i Trøndelag på X. – Vi vet så langt ingenting om årsaken til at han havnet utenfor veien, sier Inger-Johanne Grovassbakk, jourhavende jurist i Trøndelag politidistrikt. Det ble gjort livreddende forsøk på stedet, men livet sto ikke til å redde. Pårørende er varslet. Grovassbakk sier at de ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett betongbilen kjøre på Hellandsjøveien. De kan kontakte politiet på telefon 02800. Fylkesvegen er fortsatt stengt. Anbefalt omkjøring er via fylkesvei 680 i Heim - E39 Løståsen i Heim for kjøretøy under 7,5 tonn.