Nyheter - Trøndelag:

 • I dag kl. 22.01

  Fant stjålet traktor

  En traktor ble stjålet på Skjetlein videregående skole i Melhus i natt. Politiet melder at godt politiarbeid har resultert i at de har funnet traktoren, og at den nå er hentet av eier. Saken vil bli etterforsket videre.

 • I dag kl. 20.19

  Kolstad i trøbbel etter å ha fått bank i Mesterligaen

  Kolstad tok imot kroatiske RK Zagreb til gruppespillskamp i Mesterligaen i Trondheim Spektrum onsdag kveld. Det endte med tap 35-24 for Kolstad. Bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen. Kolstad slet med å få en rytme i spillet. I tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre RK Zagrebs avslutninger fra å gå i mål. Lars Eggen Rismark kom inn i målet de siste minuttene av omgangen og rakk tre redninger på seks skudd. Det var like mange som Torbjørn Bergerud hadde på 17 skudd. Tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da RK Zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet. Kolstad må ta seg til cupspillet for at Norge skal være garantert en mesterligaplass neste sesong, ellers må man igjen håpe på et wildcard slik klubben ble tildelt denne sesongen. Kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til RK Zagreb med to kamper igjen å spille. Kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. Samtidig må RK Zagreb tape sine kamper. KS Vive Kelce på bortebane og RK Pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for Kolstad.

 • I dag kl. 20.19

  Kolstad fikk bank i Mesterligaen

  Kolstad tok imot kroatiske RK Zagreb til gruppespillskamp i Mesterligaen i Trondheim Spektrum onsdag kveld. Det endte med tap 35-24 for Kolstad. Bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen. Kolstad slet med å få en rytme i spillet. I tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre RK Zagrebs avslutninger fra å gå i mål. Tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da RK Zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet. Kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til RK Zagreb med to kamper igjen å spille. Kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. Samtidig må RK Zagreb tape sine kamper. KS Vive Kelce på bortebane og RK Pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for Kolstad.

 • I dag kl. 13.53

  Tiltalt for drap i Ørland

  En mann er tiltalt for drap etter at hans kone ble funnet død parets hjem i Ørland i Trøndelag 29. juni i fjor. Politiet mener at han forgiftet kona med en dødelig dose medisiner. Den tiltalte har tidligere sagt at de hadde en dødspakt, og at kona ønsket å dø. Saken er forhåndsberammet i retten i mars.

 • I dag kl. 13.08

  Dømt for vold og trusler

  En namdalsmann i 50-årene er i Trøndelag tingrett dømt til fengsel i tre og et halvt år for vold og trusler mot sin tidligere ektefelle. Ifølge dommen skal mishandlingen ha foregått i en periode på rundt ti år, skriver Namdalsavisa. Mannen må også betale 300.000 kroner i erstatning til kvinnen.

 • I dag kl. 12.07

  Henlegger kranvelten i Melhus

  Statsadvokaten har valgt å henlegge straffesaken mot Hent AS og Kranor AS etter kranvelten i Melhus sentrum 6. januar 2023. En kvinne omkom da den store byggekrana kollapsa over Melhustorget kjøpesenter. For Kranor er saken henlagt som intet straffbart forhold bevist, mens for Hent er saken henlagt og overført til Arbeidstilsynet, skriver Trøndelag statsadvokatembeter i ei pressemelding.

 • I dag kl. 10.03

  Espen Barth Eide blir årets Stiklestadprofil

  Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK) og Museene Arven forteller at utenriksminister Espen Barth Eide blir årets Stiklestadprofil under Olsokdagene på Stiklestad 2024. – I en tid hvor verden oppleves både skremmende og uforutsigbar, er kunnskap, dialog og ledelse enormt viktig. Jeg er derfor veldig takknemlig for at Espen Barth Eide har funnet tid til å ta turen til Stiklestad i sommer, og jeg ser frem til å høre hans tanker om årets festivaltema og tiden vi lever i. Det sier direktør i Museene Arven, Heidi Anett Øvergård Beistad, i ei pressemelding. Temaet for i år er «Trygg?». Det er beskrivende for verdenssituasjonen vi nå står i, sier Eide. – Jeg er stolt over å bli utnevnt til årets Stiklestadprofil. Jeg ser fram til å besøke Stiklestad til sommeren, og snakke mer om hva Norge kan gjøre i dagens uforutsigbare verden, sier utenriksministeren.

 • I dag kl. 9.05

  Bildrapssaken blir ikke anket til Høyesterett

  Riksadvokaten godtar fengselsstraff i stedet for forvaring for mannen som er dømt for drap og drapsforsøk i Steinkjer i påska i fjor. Det opplyser aktor, statsadvokat Kaia Strandjord til NRK. Tingretten dømte mannen til 15 års forvaring. Frostating lagmannsrett mente riktig straff er 15 års ubetinget fengsel. Det var uenighet blant dommerne.

 • I dag kl. 7.18

  Åtte fornærma i sak mot bedriftsleder i Namdalen

  Politiet mener åtte personer er blitt utsatt for bedrageri av en bedriftsleder i Namdalen. Mannen i 40-åra ble pågrepet av politiet 12. februar og sikta for grov økonomisk kriminalitet som underslag, simpelt underslag og bedrageri, skriver Namdalsavisa. Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om hvor mye de mener siktede har underslått.

 • I dag kl. 5.27

  Kjørte i bergveggen i Namsos

  To personer kjørte inn i bergveggen ved Ytterbystraumbrua. Den ene i bilen dro til legevakta etter kollisjonen. Ifølge politiet var det veldig glatt på stedet.

 • I dag kl. 5.08

  Brann i søppelskur i Trondheim

  Politiet og brannvesenet fikk melding om en brann i et søppelskur i Breidablikkveien. Den ble raskt slukka av brannvesenet.

 • I dag kl. 3.06

  Mann truet tilfeldige med pistol i Trondheim

  En mann i 20-årene ble natt til onsdag pågrepet mistenkt for vold og trusler med skytevåpen på Møllenberg i Trondheim. – En mann som var ute og gikk en tur på Møllenberg tok kontakt med oss klokken 2.26 og fortalte at han var blitt truet med våpen av en annen mann, forteller operasjonsleder Trond Hangaas i Trøndelag politidistrikt til NTB. – Vi rykket ut med flere patruljer og tok kontroll på våpenmannen. Han sitter i arresten, og vil bli avhørt senere i dag, sier operasjonslederen. Han opplyser at våpenet, en revolver eller pistol, var ekte. Men den var ikke ladd. Mannen som ble truet hadde ingen relasjon til den mistenkte, ifølge politiet. – Rett før dette skjedde skal den pågrepne mannen ha utsatt en annen person for vold, så det er to fornærmede i saken, forteller Hangaas. Våpenmannen er ikke ukjent for politiet, ifølge operasjonslederen.

 • I dag kl. 3.06

  Truet med skytevåpen i Trondheim

  Politiet rykket natt til onsdag ut til Møllenberg i Trondheim etter flere meldinger om trusler med skytevåpen. – Første patrulje fikk kjapt kontroll på mistenkte, som bringes inn i arrest. Ingen personer er skadd. Forholdet etterforskes, opplyser politiet i Trøndelag i en melding til pressen.

 • I dag kl. 3.06

  Mann truet med pistol i Trondheim

  En mann i 20-årene ble natt til onsdag pågrepet mistenkt for vold og trusler med skytevåpen på Møllenberg i Trondheim. – En mann tok kontakt med oss klokken 2.26 og fortalte at han var blitt truet med et enhåndsvåpen. Vi rykket ut med flere patruljer og tok kontroll på mannen. Han sitter i arresten, og vil bli avhørt senere i dag, forteller operasjonsleder Trond Hangaas i Trøndelag politidistrikt til NTB. Han opplyser at våpenet, en revolver eller pistol, var ekte. Men det ble ikke løsnet noe skudd under hendelsen. Mannen som ble truet med våpen hadde ingen relasjon til den mistenkte, ifølge politiet. – Rett før dette skjedde skal den pågrepne ha utsatt en annen person for vold, så det er to fornærmede i saken, forteller Hangaas. Den pågrepne mannen er ikke ukjent for politiet, ifølge operasjonslederen. (NTB)

 • Tirsdag 20. februar kl. 22.10

  Bil kolliderte nesten med politiet

  En politipatrulje har stanset en bil som nesten frontkolliderte med dem i Viggja i Orkland. Patruljen har tatt beslag i førerkortet til mannen og oppretter sak på forholdet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 19.25

  Glatte veier i Trøndelag

  Politiet melder om svært glatte veier flere steder i Trøndelag. Brøytemannskapene jobber på spreng i hele fylket. – Politiet oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene og vise aktsomhet under kjøring, skriver de på X. Det er så langt ikke meldt om trafikkulykker som følge av kjøreforholdene.

 • Tirsdag 20. februar kl. 18.24

  Må si opp ansatte

  Oppdal Sten har i et allmøte i dag varslet de ansatte om oppsigelser i bedriften. Det skriver avisa Opp. Daglig leder vil ikke tallfeste oppsigelsene til avisa, men sier de nå er inne i en prosess som må gjøres grundig og skikkelig før tallet blir klart. Et betydelig lager av skifer i kombinasjon med lavere etterspørsel, fremheves som årsakene til de kommende oppsigelsene til bedriften i Oppdal.

 • Tirsdag 20. februar kl. 16.32

  Truende person i Trondheim

  Politiet har kontroll på en mann som har opptrådt truende mot ansatte i en butikk på Ranheim i Trondheim. Han ville ikke høre på politiet da de kom til stedet. – Mannen innbringes og anmeldes for trusler og tyveri, skriver de på X.

 • Tirsdag 20. februar kl. 13.59

  Eva Kristin Hansen trekker seg som nestleder i Trøndelag Ap, melder TV 2

  Ap-topp Eva Kristin Hansen har varslet valgkomiteen i Trøndelag Ap om at hun ikke lenger vil være med i partiledelsen i fylkespartiet. Det melder TV2.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.34

  Stadig flere mener vi bygger ned for mye natur

  6 av 10 mener nå at det tillates for mye utbygging i naturen, viser ferske tall fra Ipsos. Motstanden har økt betraktelig på bare tre år, skriver Norsk Friluftsliv. Undersøkelsen viser at blant de som er 60 år eller eldre, mener to av tre at det bygges for mye i naturen. Kvinner er også betydelig mer bekymret for nedbygging enn menn. Da Ipsos stilte samme spørsmål i 2021, var det 41 prosent som mente det var for mye utbygging. Tallet nå ligger på 58 prosent. Det er Norsk Friluftsliv som er initiativtaker til undersøkelsen. FN har erklært at verden står overfor en naturkrise, og at det er vi mennesker som står bak. Reindriftsleder frykter at vindkraftplaner i deres reinbeiter vil være katastrofalt. Han tror ikke at en fersk rapport vil endre på noe.

 • Tirsdag 20. februar kl. 11.03

  NRK med lokalkontor på Røros

  NRK Trøndelag skal ansette én fast ansatt journalist som skal ha base på Røros. Medarbeideren skal jobbe fra lokalene til Arbeidets Rett midt i sentrum av Bergstaden. Daglig leder og ansvarlig redaktør i Arbeidets Rett, Guri Jortveit, sier at det gleder redaktørhjertet at NRK ser til fjellregionen: – Vi som lever og virker her vet jo godt hvor mye spennende som skjer, hvor mange aktuelle problemstillinger som utspiller seg her, og at det er blindsoner vi i lokalmedia ikke evner å dekke godt nok. Nareas Sae-Khow er nyhetsredaktør i NRK Trøndelag og er veldig fornøyd med å åpne et kontor i fjellregionen. – Vi er veldig takknemlig for at NRK Trøndelags lokalkontor nå blir samlokalisert hos Arbeidets Rett, midt i Røros sentrum. For NRKs nye medarbeider vil det være helt gull å ha et etablert journalistmiljø å spille på. Både for trivsel og ikke minst for kildenettverket og lokalkunnskapen sin del.

 • Tirsdag 20. februar kl. 9.35

  Ruskjøring i Trondheim

  UP har stansa en bilfører i Okstadbakken i Trondheim. Sjåføren har blåst til over lovlig verdi og måtte bli med politiet for bevissikring. Sjåføren er avhørt og anmeldt.

 • Tirsdag 20. februar kl. 5.32

  Innbrudd på kjøpesenter i Stjørdal

  En mann er pågrepet inne på kjøpesenteret Torgkvartalet i Stjørdal etter at det hadde blitt utløst alarmer ved flere butikker. Innbruddsalarmen gikk klokka 4.39. Politiet opplyser at mannen i slutten av tenåra trolig har tatt seg inn i senteret via ei knust balkongdør på taket. Det er ikke kjent om noe er stjålet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 5.32

  Innbrudd i kjøpesenter i Stjørdal

  En mann er pågrepet inne på kjøpesenteret Torgkvartalet i Stjørdal etter at det hadde blitt utløst alarmer ved flere butikker. Innbruddsalarmen gikk klokka 0439. Politiet opplyser at mannen i slutten av tenåra trolig har tatt seg inn i senteret via ei knust balkongdør på taket. Det er ikke kjent om noe er stjålet.

 • Tirsdag 20. februar kl. 5.27

  Innbrudd i Klæbu

  Like etter klokka 2.00 i natt fikk politiet melding om innbrudd hos en bedrift i Klæbu, hvor det ble stjålet en bil. En snau time senere ble bilen stansa uten dramatikk. En mann i 20-åra ble pågrepet mistenkt for innbrudd, bilbrukstyveri og ruskjøring. Han var beruset på alkohol og piller, og ble innbrakt til arrest og anmeldt. Mannen har ikke førerkort og er kjent for politiet fra før.

 • Tirsdag 20. februar kl. 5.24

  Aggressiv hotellgjest

  Like etter klokka 01.00 i natt fikk politiet melding om en svært berusa og aggressiv gjest på et hotell i sentrum av Røros. Mannen skal ha utagert og blitt holdt i ro av andre gjester. Politiet dro til stedet og fikk kontroll på mannen i 30-åra. Han er kjørt til arresten i Trondheim.

 • Tirsdag 20. februar kl. 3.45

  SJ planlegger tre daglige direktetog mellom Trondheim og Stockholm

  Det svenske jernbaneselskapet SJ planlegger en direkterute mellom Trondheim og Stockholm. Ruten skal åpnes i forbindelse med ski-VM i Trondheim neste år. En rutetabell Adresseavisen har fått, viser to dagtog og et nattog mellom Trondheim og Stockholm hver dag, og en nattogforbindelse til Göteborg. – Dette er en spennende strekning, sier SJs konserndirektør Monica Lingegård, som er på besøk i selskapets norske hovedkontor i Trondheim. SJ anslår en reisetid på mellom ni og ti timer mellom Trondheim og Stockholm, så toget kan ikke konkurrere med fly på reisetiden. I dag tar strekningen en time og 15 minutter med fly. Reisetid til og fra to flyplasser kommer i tillegg. (NTB)

 • Mandag 19. februar kl. 18.57

  Anmelder hogst i Bymarka i Trondheim

  Statsforvalteren har anmeldt ulovlig hogst i Bymarka naturreservat i Trondheim kommune etter å ha fått anonymt tips om ulovlig hogst ved Herbernheia. Minst 20 trær er blitt hogd ned, fått kappet av greiner eller er blitt forsøkt påtent. Bymarka naturreservat ligger i kjernen av Bymarka i Trondheim. Formålet med fredningen er å bevare et barskogområde med naturskogkvaliteter som er typisk for naturtypen i regionen med sitt biologiske mangfold i form av naturtyper, økosystemer, arter og naturlige økologiske prosesser.

 • Mandag 19. februar kl. 18.35

  Rettsforlik i Nærøysund

  Tidligere helse- og velferdssjef i Nærøysund kommune, Marit Pedersen, og kommunen, har inngått rettsforlik. Det skriver Namdalsavisa. Rettssaken skulle opprinnelig gjennomføres i slutten av måneden med tema «ugyldig avslutning av ansettelsesforhold». Nå har partene inngått rettsforlik, etter et rettsmeklingsmøte. – Partene kom fram til en minnelig ordning og inngikk rettsforlik. Partene har begjært saken hevet, og retten tar begjæringa til følge, står det i kjennelsen.

 • Mandag 19. februar kl. 16.21

  Bil ryker på E6

  Det ryker fra en bil som står på avkjøringsrampa fra E6 mot Ranheim i Trondheim. En kvinne og et barn har kommet seg ut av bilen.

 • Mandag 19. februar kl. 16.03

  Bil havnet på taket i Nærøysund

  En bil har kjørt av veien og havnet på taket i Gravvikvegen i Nærøysund. Føreren har kommet seg ut av bilen, som har fått store materielle skader.

 • Mandag 19. februar kl. 14.44

  TNT må avlyse cruise i Karibia

  TNT må avlyse rockecruise-spilling i Karibia, skriver NTB. Grunnen er at gitarist og originalmedlem Ronni Le Tekrø ikke har fått visum i tide. Bandet skal spille konserter i Oslo, Trondheim og på Hamar denne uka, og skulle etter planen reise til varmere strøk etterpå.

 • Mandag 19. februar kl. 14.44

  TNT må avlyse cruise i Karbibia

  TNT må avlyse rockecruise-spilling i Karibia, skriver NTB. Grunnen er at gitarist og originalmedlem Ronni Le Tekrø ikke har fått visum i tide. Bandet skal spille konserter i Oslo, Trondheim og på Hamar denne uka, og skulle etter planen reise til varmere strøk etterpå.

 • Mandag 19. februar kl. 14.18

  Gudjonsson signerer ny kontrakt med Kolstad

  Kaptein Sigvaldi Gudjonsson har signert ny kontrakt med Kolstad. Det melder Adresseavisen. Han er en av spillerne som kunne sagt opp kontrakten til sommeren, på grunn av lønnskuttene Kolstad gjennomførte i fjor sommer. Nå har Gudjonsson skrevet under på en kontrakt som binder ham til klubben til 2030.

 • Mandag 19. februar kl. 11.24

  Vidar Sandbeck-pris til Åge

  Åge Aleksandersen er tildelt Vidar Sandbecks kulturpris for 2024. Vidar Sandbeck var visesanger, visedikter og forfatter. En av hans sanger - Regnbågåbrua - har også gitt navn til kulturprisen som Sandbeckstiftelsen står bak. Prisen går til tekstforfattere og visesangere som bruker norske tekster. Åge takker for prisen med konsert under Sandbeckdagene på Rena i juni.

 • Mandag 19. februar kl. 10.22

  Northug dropper NM på Beitostølen

  Petter Northug (38) ønsker heller å prioritere Vasaloppet. – Nå skal Petter få mengder med trening i høyden og trene mer spesifikt mot Vasaloppet, sier Northugs langløpsmanager Pål Trøan Aune til VG. NM går av stabelen 22-25 februar, mens Vasaloppet er 3. mars.

 • Mandag 19. februar kl. 10.09

  Nekter straffskyld for overgrep

  I dag starta rettssaken mot en mann som er tiltalt for voldtekt og seksuell omgang med tre mindreårige jenter. De avtalte møter med tiltalte via Snapchat og starta med å sende ham nakenbilder. Noen av overgrepene skal ha skjedd på toaletter på kjøpesentra i Trondheim. Mannen i slutten av 20-åra nekter straffskyld.

 • Mandag 19. februar kl. 9.43

  Kjørte borti flere biler

  Politiet har sendt ut en patrulje for å se etter en bilfører som skal ha kjørt borti flere andre biler ved Risvollansenteret i Trondheim. Føreren skal ha kjørt fra stedet uten å varsle om hendelsen. Politiet opplyser at skadene er så store at sjåføren må ha merka det som skjedde. Bilen er trolig en grå elbil med kollisjonsskader i fronten. Politiet ønsker tips i saken. Klokka 1040 opplyser politiet at de har funnet den kollisjonsskadde bilen og føreren, som bekrefter å ha vært på stedet. Politiet tar nå opp forklaring.

 • Mandag 19. februar kl. 8.52

  Innbrudd og stjålet bil

  En patrulje har vært på Tyholt i Trondheim etter melding om innbrudd på en byggeplass. En bil skal være stjålet, og politiet tror det er sammenheng mellom sakene. – Vi er litt usikker på omfanget, sier operasjonsleder Ebbe Kimo. Politiet oppretter sak.

 • Mandag 19. februar kl. 7.21

  Siktet for å ha starta tre branner

  En mann i 20-åra er pågrepet og sikta for å ha starta tre branner i et boligområde på Byåsen i Trondheim lørdag kveld og natt til søndag. Ifølge Adresseavisen ble han pågrepet etter at det ble brukt drone i søket etter ildspåsetteren. Politiet skryter av handlekarftige forbipasserende som bisto med slukking før brannvesenet kom til stedet.