Nyheter - Trøndelag:

  • Mandag 21. oktober kl. 22.49

    Se Midtnytt 22.54

  • Mandag 21. oktober kl. 20.51

    Midtnytt 2055

    Med Kristin Agerlie

  • Mandag 21. oktober kl. 20.05

    Vinglete køyring – mistenker rus

  • Mandag 21. oktober kl. 18.52

    Midtnytt 1850

  • Mandag 21. oktober kl. 16.51

    Går inn for å sette opp Spelet

    Stiklestad Nasjonale kultursenter går inn for å sette opp Spelet om Heilag Olav neste år, sier styreleder for SNK, Bente Erichsen. En forutsetning er at de får et tilskudd på fire millioner kroner. De foreslår en spelpause i 2021.

  • Mandag 21. oktober kl. 16.45

    NTNU-ansatt kan få disiplinærstraff

    En ansatt ved NTNU kan bli ilagt disiplinærstraff etter en flere år lang konflikt ved Institutt for historiske studier. Konstituert rektor Anne Borg ber universitetsstyret vurdere disiplinærstraff i sitt møte 31. oktober, skriver Khrono.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.54

    Dømt for overgrep mot mindreårige

    En mann i begynnelsen av 20-årene er i Inntrøndelag tingrett dømt for seksuelle overgrep mot to jenter under 16 år. Han er også dømt for vold og trusler mot ei av jentene, skriver Trønder-Avisa.

  • Mandag 21. oktober kl. 14.53

    Innfører sluttspill i Toppserien

    Trondheims Ørn og de øvrige lagene i Toppserien for kvinner får delt opp sesongen i en grunnserie og et sluttspill neste år. Det har Norges fotballforbund bestemt.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.37

    Aktor endret en del av tiltalen

    Mannen er tiltalt for tre ganger å ha betalt for direkteoverførte overgrep av barn på Filippinene. Tiltalen er endret fra at han instruerte barn og voksne til å utføre seksuelle handlinger til at han forsøkte å få dem til å gjøre det. Én av videoene var spilt inn på forhånd, ikke direkte.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.17

    Miljøarbeider dømt til fengsel

    En tidligere miljøarbeider er dømt til 2 år og 4 måneders fengsel for å ha misbrukt stillingen sin for å oppnå sex. Tiltalte var ansatt ved en psykiatrisk institusjon i Trondheim, men nekter for å ha hatt et intimt forhold til en kvinnelig pasient.

  • Mandag 21. oktober kl. 13.09

    Lettere skadd etter tunnelkræsj

    Bilisten som hadde et sammenstøt med veggen i Skansentunnelen i Trondheim ved 12.45-tida er lettere skadd. Hun er fraktet ut av tunnelen i ambulanse og trafikken skal ifølge politiet flyte greit på stedet.

  • Mandag 21. oktober kl. 12.55

    Bil i tunnelvegg

    En bil har kjørt i veggen i Skansentunnelen i Trondheim. Nødetatene er på stedet. Tunnelen er stengt.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.22

    Bilførere kjørt til sykehus

    Førerne av begge bilene som var involvert i ulykken på Heimdal i Trondheim, er kjørt til akuttmottaket ved St. Olavs Hospital, opplyser politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.18

    Kjørte inn i bergveggen

    I Rissa har en lastebil kjørt i bergveggen i Skaudalen. Ingen er skadd, og bilberging er bestilt. Det skal være glatt på stedet, melder politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.17

    Stjal identiteten til gutt (14)

    Én gutt på 14 er blant de over 40 fornærmede i overgrepssaken. Mannen er tiltalt for identitetstyveri, etter å ha brukt bilder av ham i samtaler med jenter på nett. Han brukte ikke navnet hans, men et annet fiktivt navn. Han erkjenner forholdet.

  • Mandag 21. oktober kl. 11.16

    Ulykke på Heimdal

    På Heimdal i Trondheim har det vært en trafikkulykke med to biler involvert. Det er ukjent skadeomfang, melder politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.54

    Venter full storm i Midt-Norge

    Det ventes liten til full storm i Midt-Norge fra tirsdag morgen. Ifølge Metereologisk institutt kan vindkastene komme opp i 30 til 35 meter per sekund. – Jeg vil anbefale folk å sjekke fortøyninger, løse gjenstander og stikkrenner. Det blir storm og mye regn, sier meteorologikonsulent Trond Robertsen til NTB.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.40

    Foreldre tiltalt for mishandling

    Et foreldrepar møter i dag i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for langvarig mishandling av datteren. I følge tiltalen skal jenta blant annet blitt sparket i magen, slått med beltespenne under beina, slengt i veggen og kastet nedover en trapp. Mishandlingen skal ha pågått i 15 år, blant annet i Trondheim. Foreldrene nekter straffskyld.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.38

    Foreldre tiltalt for vold

    Et foreldrepar møter i dag i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for langvarig mishandling av datteren sin. Ifølge tiltalen skal jenta blant annet ha blitt sparket i magen, slått med beltespenne under beina og kastet ned ei trapp. Mishandlingen skal ha pågått i 15 år. Foreldrene nekter straffskyld.

  • Mandag 21. oktober kl. 10.11

    Trondheim tapte mot grunneiere

    Trondheim kommune tapte saken mot nesten 70 grunneiere på Steinan. AtB skal bygge endeholdeplass for busser og noe av området er privateid. Sør-Trøndelag tingrett mener vedtaket om å ekspropriere er ugyldig og at bystyret gjorde saksbehandlingsfeil da de godkjente reguleringsplanen.

  • Mandag 21. oktober kl. 9.49

    Høyre gir ikke opp ordføreren

    Ørland Høyre har ikke gitt opp kampen om å få beholde ordførervervet. Nå ber partiet fylkesmannen vurdere om valget av ordfører Tom Myrvold er gyldig, skriver Adresseavisen. Kommunaldepartementet har slått fast at valget av ordfører i Ørland var ulovlig gjennomført for to uker siden. Ørland kommunestyre skal behandle saken torsdag.

  • Mandag 21. oktober kl. 7.51

    Witzøe blir konsernsjef

    Gustav Witzøe (bildet) overtar som konsernsjef i oppdrettsselskapet SalMar. Dagens konsernsjef Olav-Andreas Ervik blir daglig leder i det nyopprettede datterselskapet SalMar Ocean AS, med hovedansvar for selskapets satsing på havbasert oppdrett. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

  • Mandag 21. oktober kl. 7.01

    Trafikkulykke i Levanger

    I Levanger har det vært en trafikkulykke i Nedre Røstadlia. To biler var involvert, opplyser politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 6.54

    Brannen i Selbu er slukket

    Brannen ved Selbu-bedriften Kjeldstad Trelast er slukket, opplyser politiet. Alle de ansatte kom seg ut, og ingen kom til skade i brannen. Brannvesenet driver nå etterslukking på stedet.

  • Mandag 21. oktober kl. 6.41

    Brann i Selbu

    I Selbu er det meldt om brann i en bedrift, og alle ansatte skal ha kommet seg ut. Nødetatene rykker ut, melder politiet.

  • Mandag 21. oktober kl. 5.48

    Samlet inn over 20 millioner

    I Trøndelag er det samlet inn over 20 millioner kroner til gårsdagens TV-aksjon «Nå er det hennes tur». Det gjør Trøndelag til landets sjette beste fylke. Røyrvik er landets femte beste kommune, og her ble det gitt 159 kroner per innbygger. Totalt har det kommet inn godt over 220 millioner kroner.

  • Mandag 21. oktober kl. 5.38

    Byåsen ute av EHF-cupen

    Byåsens håndballkvinner er ute av europacupen etter at laget tapte 29-24 hjemme for tyske Thüringer HC søndag kveld.

  • Mandag 21. oktober kl. 5.17

    Sterke reaksjoner på Spel-avlysning

    Forslaget om å avlyse neste års spel på Stiklestad har vakt sterke reaksjoner. Økonomien ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter gjør det nødvendig å bruke sparekniven, og flere løsninger er lufta; blant annet å gi det 60-årige spel-stykket en pause. Det blir trolig bestemt hva man går for senere i dag, i et ekstraordinært styremøte ved kultursenteret.

  • Søndag 20. oktober kl. 19.54

    Målfest for Ranheim

    Ranheim vant 4–1 mot Odd. Michael Karlsen scoret to mål, Daniel Kvande og Jørgen Øveraas hvert sitt.

  • Søndag 20. oktober kl. 18.48

    Ranheim leder til pause

    Det har vært målfest så langt i kampen mellom et av topplagene i Eliteserien, Odd, og bunnlaget Ranheim. Det står 2–1 til pause på Ranheim arena.

  • Søndag 20. oktober kl. 17.44

    Dement mann funnet

    Den eldre mannen er funnet og brakt tilbake til St. Olavs hospital. Det var en politipatrulje som fant ham.

  • Søndag 20. oktober kl. 17.43

    Uavgjort for Trondheims-Ørn

    Trondheims-Ørn spilte 0-0 mot Arna Bjørnar i Bergen i Toppserien søndag ettermiddag.

  • Søndag 20. oktober kl. 17.33

    Beskrivelse av mannen

    Den eldre mannen er lang og slank, med grått hår, litt skjegg, brun bukse, gråblå Helly Hansen-jakke, svart fleecejakke og svart sekk. Han snakker dansk/norsk.

  • Søndag 20. oktober kl. 17.31

    Leteaksjon etter dement mann

    En eldre, dement mann forsvant fra St. Olavs hospital i 13-tiden i dag. Politiet har satt i gang leteaksjon. Hovedrednignssentralen og frivillige bistår.

  • Søndag 20. oktober kl. 12.17

    Oostende: Seks kamper uten seier

    Seks seriekamper på rad uten seier, det er den tøffe realiteten for fotballtrener Kåre Ingebrigtsen og hans belgiske lag Oostende. Lørdag kveld tapte laget 2-3 for bunnlaget Eupen. Oostende ligger på 12. plass i den belgiske toppdivisjonen.

  • Søndag 20. oktober kl. 10.41

    Altfor fort i Okstadbakken

    En bilist med hastverk ble stanset av UP i Okstadbakken natt til søndag. Han holdt 135 km/t i 80-sonen, noe som i neste omgang førte til at han ble uten førerkort, forteller operasjonsleder Svein Aakervik. I Verdal mistet to unge bilførere førerkortet på grunn av for høy hastighet.

  • Søndag 20. oktober kl. 8.46

    Namsos og Rørvik blir fjernstyrt

    Innen et par år skal tårnene ved lufthavnene i Namsos og Rørvik fjernstyres fra Bodø. Avinor startet prosjektet i 2012, og 15 tårn ved lufthavner skal fjernstyres i første introduksjonsfase innen 2022, skriver t-a.no.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.53

    Rosenborg rotet bort seieren

    Rosenborg var på vei mot seier, men måtte nøye seg med 2-2 mot Kristiansund i Eliteserien lørdag. Seks minutter før slutt scoret innbytter Christophe Psyché for Kristiansund.

  • Lørdag 19. oktober kl. 19.51

    Rosenborg rotet bort poeng

    Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund i eliteserien lørdag, men hjemmelaget reddet uavgjort, 2-2, rett før kampslutt. Dermed ligger Rosenborg fire poeng bak tredjeplassen i ligaen, med en kamp mer spilt. RBK har fem kamper igjen å spille.

  • Lørdag 19. oktober kl. 18.24

    Kolstad med sterk borteseier

    Kolstad håndball slo FyllingenBergen 29-22 på bortbane. Dermed ligger Trondheimslaget på andreplass i toppserien i håndball for menn.