Nyheter - Trøndelag:

 • I dag kl. 11.21

  Trøndelag fylkeskommune skal legge ny asfalt

  Fra og med onsdag i neste uke skal vegen fra Jarleveien/Stiklestadveien på Lilleby til krysset Jarleveien/Håkon Magnussons gate freses og asfalteres på nattestid. Det skriver Nidaros. Arbeidet skal pågå fram til fredag samme uke. Fresingen og asfalteringen vil føre til mye støy og noe støv. Det blir manuell dirigering og bruk av ledebil i arbeidsområdet. – Vi ber trafikantene kjøre rolig forbi arbeidsområdet og utvise hensyn til de som jobber på vegen, heter det fra fylkeskommunen.

 • I dag kl. 8.35

  13 forenklede forelegg og 2 anmeldelser

  Politiet utførte natt til lørdag en samarbeidskontroll sammen med Statens vegvesen og Trondheim parkering opp i mot Taxinæringen i Trondheim sentrum. Kontrollen resulterte i 13 forenklede forelegg og 2 anmeldelser. Ifølge operasjonsleder Einar Larsen Røstum ble foreleggene utsted i forhold til kjøring i strid med skilting som innkjøring forbudt og kryssing av sperrelinje. – De to anmeldelsene ble skrevet pga. at to av sjåførene ikke vedtok de forenklede foreleggene.

 • I dag kl. 8.33

  Stikkflammer ut fra kontakter

  Det har vært en liten brann i en bolig på Vavika natt til lørdag. Det skal ha kommet små stikkflammer ut fra kontakter. Brannen er slukket med pulverapparat, og situasjonen er under kontroll. Politiet tok avhør på stedet og oppretter sak.

 • I dag kl. 8.14

  18 forelegg og 2 beslaglagte førerkort

  Politiet utførte fredag kveld en trafikkontroll på Heia i Grong. Under kontrollen ble det skrevet 18 forenklede forelegg og to personer fikk beslaglagt førerkortet. Høyeste hastighet var 118 kmt i 80 – sonen, opplyser politiet på Twitter.

 • I dag kl. 8.08

  Tok strømmen for å avslutte fest

  Rundt kl 01 natt til lørdag rykket politiet til en fest ved Trondheim kretsfengsel. Det skal ha vært flere slåsskamper, amper stemning og mye folk. – De første meldingene var at det var 150 ungdommer samlet, men flere foreldre hentet ungene sine, så antallet hadde nok minket da politiet kom fram, sier operasjonsleder i politiet, Anlaug Oseid til Nidaros. Det var snakk om ungdommer som ikke var mottakelige for beskjeder. Politiet slo av generatorene på stedet for å avslutte festen.

 • I dag kl. 7.50

  Røykutvikling i leilighet

  En beboer på Lademoen i Trondheim har laget mat natt til lørdag og sovnet fra mat i stekeovnen. Det ble meldt om lukt fra svidd mat på stedet. Nødetetatene har rykket ut etter røykutvikling. – Det var en mann i slutten av 30-årene som har sovnet fra maten sin i stekeovnen, opplyser politiets operasjonsleder Else Stokkebø. Det har ikke vært åpne flammer. Brann har startet utlufting av leilighet. Politiet oppretter anmeldelse.

 • I dag kl. 7.50

  Sovnet med lammestek i ovnen

  En beboer på Lademoen i Trondheim har laget mat natt til lørdag og sovnet fra mat i stekeovnen. Det ble meldt om lukt fra svidd mat på stedet. Nødetetatene har rykket ut etter røykutvikling. Det var en mann i slutten av 30-årene som har sovnet fra maten sin i stekeovnen. Denne gang var det ikke en pizza som hadde ført til røyk slik det vanligvis er. Det var en lammestek som hadde blitt stekt litt for lenge, opplyser Eivind Schjødt, vaktleder ved 110-sentralen til Adresseavisa. Det har ikke vært åpne flammer. Brann har startet utlufting av leilighet. Politiet oppretter anmeldelse.

 • Fredag 21. juni kl. 18.55

  Mener mannen forsøkte å drepe stefaren sin

  Siktelsen er skjerpet etter skyteepisoden på Kattem i Trondheim i mai, skriver Adresseavisen. Natt til 30. mai fikk politiet melding om skyteepisoden. En mann i 60-åra ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Stesønnen til skuddofferet, en mann i 40-åra, ble pågrepet samme natt. Stesønnen har vært siktet for grov kroppsskade. Nå er han siktet for drapsforsøk.

 • Fredag 21. juni kl. 17.44

  Trafikkulykke mellom elsparkesykkel og bil i Klæbu

  Nødetatene rykket ut til melding om en trafikkulykke mellom en elsparkesykkel og en bil i Klæbu. Politiet har akkurat kommet frem sammen med legevaktbil. En tenåring behandles for mindre skader på stedet.

 • Fredag 21. juni kl. 17.04

  Hissig fuglehund i Verdal

  Politiet har fått melding om en hissig fuglehund i Verdal. Personen oppholder denne mens de venter på eieren. De har tatt kontakt med Redgo (tidligere Falck Dyreambulanse) for å ta hånd om hunden. Hunden er en brun fuglehund. Eieren kan ta kontakt med politiet på 02800.

 • Fredag 21. juni kl. 15.11

  Hollywood-stjerne dukka opp i Trondheim

  Skuespiller Ewan McGregor (53) dukka plutselig opp i en butikk i Trondheim, skriver Adresseavisen. De har snakket med Kurt Wullf ved Skandinavisk høyfjellsutstyr som fikk sjokk da han skjønte hvem som var i butikken. Hvem er dette spør du? Den britiske skuespilleren er kjent fra filmer som «Trainspotting», «Moulin Rouge» og «Star Wars»-filmene.

 • Fredag 21. juni kl. 14.40

  Siktet for nettovergrep mot flere fornærmede

  En ung mann i Trøndelag er varetektsfengslet i to uker, siktet for nettovergrep mot flere fornærmede. Han har forklart seg for politiet og erkjenner delvis straffskyld. Av kjennelsen om varetekt går det fram at det kan være snakk om flere titals fornærmede. Politiet har beslaglagt mye datautstyr som må gåes gjennom. Hvis siktede blir løslatt kan det være fare for at bevis går tapt, mener retten.

 • Fredag 21. juni kl. 14.26

  Bil havnet i grøfta på E6

  En bil skal ha havnet i grøfta på E6 ved Magneten kjøpesenter i Levanger. Politiet er på vei. Trafikken går forbi. Det skal ikke være snakk om alvorlig personskade.

 • Fredag 21. juni kl. 14.24

  Regjeringen verner åtte skogområder i Trøndelag

  Regjeringen har i dag vedtatt vern av 27 skogområder i landet. Åtte av dem ligger i Trøndelag. Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen sier det er viktig å ta vare på skogen. – Skogen er uerstattelig for oss som samfunn. Den gir oss materialer, energi, frisk luft, opplevelser, rent vann, lagrer store karbonmengder, reduserer faren for flom og ras, og ikke minst er skogen levested for tusenvis av arter, sier han. – Derfor er vi opptatt av å gi skogen bedre beskyttelse, blant annet gjennom vern. Disse åtte områdene blir vernet: – Oldøya naturreservat i Ørland kommune – Hesthølmelan og Aunbekkdalen naturreservat i Stjørdal kommune – Meådal naturreservat i Stjørdal kommune – Mardalen naturreservat i Levanger kommune – Aurstadklumpen naturreservat i Grong og Høylandet kommuner – Finntjønnin naturreservat (utvidelse) i Overhalla kommune – Holmdalen og Langfjelldalen naturreservat (utvidelse) i Høylandet og Nærøysund kommuner – Merkesodden og Røstdalen naturreservat i Flatanger kommune

 • Fredag 21. juni kl. 13.22

  Bil har kjørt inn i autovern

  Nødetatene er på vei til E6 Langstein i Stjørdal hvor en bil har krasjet inn i autovernet. Føreren er ved bevissthet. Skadeomfanget er ukjent. Trafikken går forbi i nordgående felt.

 • Fredag 21. juni kl. 12.55

  Rykker ut til trafikkulykke i Trondheim

  Nødetatene er på vei til Byåsen i Trondheim hvor det har skjedd en trafikkulykke med én bil. Føreren av bilen er ved bevissthet, og har kommet seg ut av bilen.

 • Fredag 21. juni kl. 12.55

  Trafikkulykke i Trondheim

  Nødetatene er på vei til Byåsen i Trondheim hvor det har vært en trafikkulykke. Føreren av bilen er ved bevissthet, og har kommet seg ut av bilen. – Fører har hatt et sammenstøt med annen bil, små skader på denne, opplyser operasjonsleder Kristen Haugen Bergstrøm.

 • Fredag 21. juni kl. 12.26

  Ingvill Kvernmo utnevnt som ny direktør i Arbeidstilsynet

  Arbeids- og inkluderingsdepartementet har utnevnt Ingvill Kvernmo som ny direktør for Arbeidstilsynet. Kvernmo er samfunnsøkonom og kommer fra stillingen som direktør for eierstyring i Helse Midt-Norge. – Ingvill Kvernmo har solid erfaring fra sentrale bransjer, både i privat og offentlig sektor, som vil komme til nytte i Arbeidstilsynets viktige arbeid, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna i en pressemelding fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Ingvill Kvernmo tar over etter Ronny Jørgenvåg, som har fungert som direktør etter at Trude Vollheim trakk seg som direktør i januar. – Arbeidslivet er i endring, og jeg vil jobbe for at Arbeidstilsynet fortsatt skal være en synlig og tydelig aktør for et seriøst og godt arbeidsliv, sier Kvernmo.

 • Fredag 21. juni kl. 9.22

  Sikta lege i Trøndelag er løslatt

  – Vi har fått de bevisene vi trenger og det er derfor ikke lenger fare for at siktede kan ødelegge bevis. Det sier påtaleansvarlig jurist Ole Andreas Aftret ved Trøndelag politidistrikt til NRK fredag morgen. Legen ble varetektsfengsla for to uker siden. Han er sikta for å ha misbrukt posisjonen sin for å skaffe seg seksuell omgang med en pasient. Legen nekter straffskyld.

 • Fredag 21. juni kl. 9.22

  Sikta lege løslatt, statsforvalteren åpner tilsynssak

  Legen i Trøndelag ble varetektsfengsla for to uker siden. Han er sikta for å ha misbrukt posisjonen sin for å skaffe seg seksuell omgang med en pasient. Legen nekter straffskyld. Fredag ble han løslatt. – Vi har fått de bevisene vi trenger og det er derfor ikke lenger fare for at siktede kan ødelegge bevis. Det sier påtaleansvarlig jurist Ole Andreas Aftret ved Trøndelag politidistrikt til NRK. Fredag bestemte statsforvalteren i Trøndelag å åpne tilsynssak mot legen. Fylkeslege Jan Vaage opplyser til NRK at de samarbeider med politiet og skal gå gjennom dokumentene i saken.

 • Fredag 21. juni kl. 8.41

  Fotgjenger påkjørt

  En fotgjenger er påkjørt i et fotgjengerfelt i Stjørdal sentrum. Politiet opplyser at fotgjengeren fikk hånda slått mot panseret, ellers ukjent skadegrad.

 • Fredag 21. juni kl. 8.38

  Politiaksjon på E6: Har pågrepet flere personer

  Flere personer er pågrepet etter en politiaksjon på E6 i Levanger. – Politiet har en pågående aksjon på E6. Det er foretatt pågripelser, opplyser jourhavende politiadvokat, Aleksander Tokle til NRK. Han kan ikke si noe om hva saken dreier seg om på nåværende tidspunkt. – Det er ikke fare for liv og helse.

 • Fredag 21. juni kl. 8.01

  Evakuerer Oppdal Gjestetun etter brann

  Gjestene ved Oppdal Gjestetun evakueres etter brann i elektrisk ovn. Brannen ble slukket, men det kom fortsatt røyk. Brannvesenet på stedet har vært inne med røykdykkere, luftet ut røyken, og ikke funnet feil ved ovnen. Det skal ha vært rundt 40 gjester på stedet. Klokken 8.55 opplyser politiet at det antageligvis ikke var snakk om brann i det hele tatt, kun røyk.

 • Fredag 21. juni kl. 7.19

  Sammenstøt mellom rådyr og motorsykkel

  Nødetater på vei til sammenstøt mellom rådyr og motorsykkelfører. Hendelsen har skjedd på Gjevingåsen i Stjørdal. Like før klokka 0730 opplyser politietat føreren framstår som uskadd, og at rådyret er dødt. Det er noen trafikale utfordringer i trafikken, men det vil løse seg når motorsykkelen blir flytta fra vegen. Viltnemnda har henta det døde rådyret.

 • Torsdag 20. juni kl. 23.24

  VM-bronse til Marte Kjenner i styrkeløft

  Marte Kjenner tok bronse i styrkeløft-VM utstyrsfritt i Litauen torsdag. Hun løftet til sammen 550 kilo og var 27,5 kilo fra gullet. Kjenner løftet 543 kilo da hun vant EM i fjor. Med den bestenoteringen var hun nummer fire av de påmeldte i VM, men hun ble slått bare av italienske Carola Garra (577,5) og franske Prescillia Bavoil (567,5). Med pallplass har Kjenner kvalifisert seg til verdenslekene i Kina neste år, slik Kjell Egil Olborg Bakkelund gjorde da han tok sølv i mennenes 74-kilosklasse mandag. Kjenner fikk også sølv i benkpress og bronse i markløft. Trygve Sletten var Norges tredje og siste deltaker i VM. Han var også i aksjon torsdag og endte på 9.-plass i mennenes 93-kilosklasse. Han løftet 820 kilo fordelt på 290 i knebøy, 190 i benkpress og 340 markløft. Gustav Hedlund fra Sverige ble verdensmester med 895 kilo. Verdenslekene i Chengdu neste år blir første gang styrkeløft utstyrsfritt er på programmet. (©NTB)

 • Torsdag 20. juni kl. 21.15

  Kjørte 126 km/t i 80-sona

  Politiet fikk tips om en bil som kjørte fort sørover på E6 i Melhus. De stoppet bilen etter at snitthastigheten ble målt til 126 km/t i 80-sona. Føreren anmeldes og førerkortet beslaglegges. En passasjer kjørte bilen videre.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.59

  Vinden løyer – Hofles-Gesines-Lund går som normalt

  Ferjesambandet Hofles-Geisnes-Lund har vært innstilt store deler av dagen pga. sterk vind. Det vil gå en ferje fra Lund kl. 19.30, opplyser Torghatten Midt. Forventet normal trafikk fra kl. 20.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.53

  Lukta ubehagelig – politiet rykka ut

  Politiet og brannvesenet dro til en bensinstasjon i Stjørdal etter melding om ubehagelig lukt av gass. Det var raskt avklart at det ikke var noen gasslekkasje og ingen fare. – Lukta kommer fra legging av nytt gulv i vaskehallen, skriver politiets operasjonsleder Trond Hangaas.

 • Torsdag 20. juni kl. 18.45

  Strømfeilen i Inderøy fiksa – fortsatt problemer i Verdal

  Klokken 18:40 har strømmen kommet tilbake i området Framverran i Inderøy. 249 husstander var strømløse. I Verdal er 212 husstander fortsatt uten strøm. Årsaken til strømbruddet her er at et tre har veltet over linja. Det er usikkert når strømmen er tilbake. Over 800 husstander i Verdal og Inderøy har vært uten strøm.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.27

  Banket opp person og filmet det i Steinkjer

  Politiet har fått melding om flere personer som filmer og banker opp en person som ligger på bakken. Dette skal ha skjedd i Steinkjer. De mistenkte har stukket av. Politiet er i kontakt med fornærmede og vitner.

 • Torsdag 20. juni kl. 17.26

  Rykket ut til arbeidsulykke i Trondheim

  Politi og ambulanse har rykket ut til en arbeidsulykke. En arbeider ble skadd på en byggeplass. Hen tas med til sykehus. Politiet gjør undersøkelser på stedet.

 • Torsdag 20. juni kl. 16.27

  Over 800 uten strøm i Verdal og Inderøy

  Over 800 strømkunder i Verdal og Inderøy er uten strøm nå. Strømstansen i området Framverran i Inderøy skjedde rundt 14:30. Der jobber de nå med å finne årsaken til strømstansen. – Det er nok væravhengig, uten at jeg har den helt klare årsaken, sier Ingvild Asp, sier kommunikasjonsrådgiver Ingvild Asp i Tensio. Hendelsen i Verdal skjedde 16:10. Der har montører akkurat funnet et tre som har veltet over linja. – Der vil noen få husstander få tilbake strømmen ganske snart. Resten må vente til treet er fjernet og vi kan koble inn igjen, sier Asp til NRK.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.28

  Namsos kommune skal kutte 40 stillinger

  Flertallet i Namsos kommune har blitt enige om å kutte stillinger, for å spare penger, skriver Namdalsavisa. Kuttene vil hovedsakelig påvirke administrasjonen, blant annet ledere, spesialister og rådgivere. Her blir det også ansettelsesstopp. Nedbemanninga gjelder ikke innenfor helse, omsorgs og oppvekst. Samtidig ser man på muligheten for å samle barnehagebarna på færre kommunale barnehager. Man skal også selge unna kommunale næringsarealer på Spillum. Det anslås at de vil spare 100 millioner på dette.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.10

  Innstiller ferje på grunn av været

  Ferjesambandet Hofles-Geisnes-Lund er innstilt fra klokka 15.50 til og med klokka 18.30, melder Torghatten Nord.

 • Torsdag 20. juni kl. 15.09

  Flere bruer i Trøndelag stenger på grunn av været

  Åstfjordbrua på fylkesvei 714 i Orkland stenger i perioder på grunn av sterk vind. Den åpner og stenger etter vindstyrka. Det gjelder også tunnelene som ligger ved, forteller Statens vegvesen til NRK Trafikk. Omkjøring blir på gamleveien om Slørdal. På Hitra gjelder det samme for Dolmsundbrua. Den stenger automatisk når vinden er for sterk.

 • Torsdag 20. juni kl. 13.46

  E6 åpen igjen

  En stillestående lastebil førte til kø på E6 ved Fagerneset i Snåsa. Sjåføren trengte helsehjelp, og fikk det på stedet. Lastebilen er nå flyttet og veien er åpen igjen.

 • Torsdag 20. juni kl. 12.04

  Kø på E6, Snåsa

  En person i bil mottar helsehjelp på E6 ved Fagerneset i Snåsa. Det er stillestående kø i området i forbindelse med denne hendelsen. Det skriver politiet på X.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.58

  Kansellerer hurtigbåtavgang på grunn av været

  Det blir kansellering på grunn av værforhold på rute 800, hurtigbåten mellom Trondheim - Brekstad - Kristiansund. Driftsvakta hos Norled opplyser følgende: Fra Hitra 1350 med innleid buss. Fra Brekstad 1430. Ferge over til Valset med avgang 1430. Deretter innleid buss fra Valset til Trondheim via Lensvik. Fra Brekstad 1430 til Hasselvika: Innleid maxi fra Hurtigbåtkaia. Alternativ: Neste båtavgang kl. 1820.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.39

  Mistanke om ruskjøring i Trondheim

  Politiet har stansa en bilfører som mistenkes for å være rusa. Det ble også funnet noe narkotika i kjøretøyet. Mannen ble stoppa ved Bjørndalen i Trondheim. Politiet opplyser at førerkortet blir beslaglagt. Det er tatt blodprøve og politiet oppretter sak.

 • Torsdag 20. juni kl. 11.39

  Mistanke om ruskjøring Trondheim

  Politiet har stansa en bilfører som mistenkes for å være rusa. Det ble også funnet noe narkotika i kjøretøyet. Mannen ble stoppa ved Bjørndalen i Trondheim. Politiet opplyser at førerkortet blir beslaglagt. Det er tatt blodprøve og politiet oppretter sak.