Nyheter - Trøndelag:

 • I dag kl. 13.43

  Trettebergstuen: – Det er nedslående tall

  Mer enn en tredjedel av forskjellen i lønn mellom kvinner og menn i Norge, skyldes at kvinner får mindre betalt for å gjøre samme jobb. Det viser en ny, stor studie NRK omtalte i dag. – Det er nedslående tall. Men jeg er egentlig ikke overrasket, sier likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap). Hun sier funnene er en viktig bekreftelse – og en stor motivasjon. – Det skjer noe når kvinner får barn. Man blir dobbelt- og trippeltarbeidende. Derfor er det å fokusere på mer balanse mellom jobb og familieliv viktig likelønnspolitikk. Her er vi i gang. Ifølge Trettebergstuen finnes ikke ett enkelt grep som vil løse problemet. – Arbeidsgivere har nå plikt på å kartlegge lønnsforskjellene fordelt etter kjønn i bedriften sin. Og så jobber vi med å få flere kvinner inn i styrer, toppledelser og topposisjoner i det private næringslivet.

 • I dag kl. 13.38

  Brann i vaskerom

  På Salsnes i Namsos kommune er brannen i en enebolig slukket. Trolig startet den i et vaskerom, som er helt utbrent. Ingen personskade.

 • I dag kl. 13.38

  Brann i enebolig

  Nødetatene rykker ut til brann i enebolig på Salsnes i Namsos kommune. Det er observert full fyr inne på et rom. Beboerne er alle ute av boligen, og det er ikke meldt om personskade.

 • I dag kl. 13.11

  Millioner til bedre fiskehavner

  Kystverkets tilskuddsordning for kommunale fiskerihavntiltak har gitt åtte kommuner tilsagn på til sammen 35,2 millioner kroner. Pengene skal gå til tiltak som skal gi bedre fiskerihavner. Blant prosjektene som får tilskudd er Uthaug fiskerihavn i Ørland som får 6.980500 kroner til ny allmenningskai/fiskerikai.

 • I dag kl. 12.11

  Store trafikale problemer i Rissa

  En trailer står i veien ved Skardet på fylkesvei 717 i Rissa. Politiet skriver på Twitter at det er store trafikale problemer på stedet.

 • I dag kl. 10.33

  Trafikkulykke Ranheim

  To biler har kollidert og havna utfor E6, sørgående, på Ranheim i Trondheim. De to involverte personene framstår som oppegående og uskadd ifølge politiet. Politiet opplyser at ulykka var en påkjørsel bakfra, og at det er svært glatt på stedet.

 • I dag kl. 10.24

  Slo hodet i en snøfreser

  Et firma på Lade i Trondheim meldte i dag fra om et mindre arbeidsuhell. En kvinnelig ansatt har snubla og slått hode i en snøfreser som var utstilt hos bedrifta. Politiet har vært på stedet og Arbeidstilsynet er rutinemessig varsla.

 • I dag kl. 10.00

  Uten gyldig førerkort

  Utrykningspolitiet har stanset en person som har kjørt bil i Orkland uten å ha gyldig førerkort. Mann i 30-åra mistenkes også for ruskjøring. Han innbringes for videre bevisopptak.

 • I dag kl. 9.56

  Utagerende butikkunde

  Politiet har rykka ut etter melding om truende og utagerende kunde på en butikk på Straumen i Inderøy. Politiet opplyser at de har kontroll på mannen i 30-åra. Han skal blant anna ha kasta kaffe rundt seg.

 • I dag kl. 8.58

  Problem i Viggjatunnelen

  E39 Trondheim-Orkanger: Ein varebil med henger har fått problem i Viggjatunnelen. Statens vegvesen fortel at tunnelen no er stengd mot Orkanger og at politiet er på veg. Omkøyring er om gamlevegen om Viggja.

 • I dag kl. 8.23

  Trøbbel på E39 Orkanger

  E39 Trøndelag: Vest for Orkanger har ein bil stoppa og eit vogntog står fast opp bakkane etter Gjølme mot Gangåsvatnet. Fører til ein del kø ifølgje tips. Statens vegvesen fortel at entreprenøren er ute for å hjelpe til.

 • I dag kl. 8.07

  Grov narkotikatiltale

  En mann fra Trondheim er tiltalt for å ha forsøkt å innføre 6 kilo amfetamin fra Belgia til Norge. Tollvesenet i Belgia oppdaga narkotikaen i ei pakke som var adressert til tiltalte. Innholdet ble bytta ut med et ikke-narkotisk stoff før pakka ble sendt videre og mottatt av tiltalte i fjor sommer. I februar må i mannen i begynnelsen av 30-åra møte i retten.

 • I dag kl. 5.16

  Innbrudd Trondheim

  En mann i 30-åra er tatt på fersken under et innbrudd i Trondheim. Politiet skriver at innbruddet skjedde ved et treningssenter i Kjøpmannsgata. Politiet fikk melding om at alarmen var utløst fra et vaktselskap som fulgte tyven via kameraovervåking på treningssenteret til politiet kom og fikk pågrepet mannen.

 • Mandag 5. desember kl. 22.44

  Se Midtnytt 23.07

  Mandagens siste sending med Elisabeth Strand Mølster

 • Mandag 5. desember kl. 22.08

  Trafikkulykke i Overhalla

  Det har vært en trafikkulykke på Overhallsvegen, skriver politiet på twitter. En bil har kjørt av veien. Vedkommende er fraktet til sykehuset i Namsos av ambulanse. Veien er åpen.

 • Mandag 5. desember kl. 19.32

  Trafikkulykke i Trondheim

  Nødetatene er på vei til trafikkulykke ved Jonsvatnet i Trondheim. En bil har kjørt i autovernet. Det er en person i bilen, som skal være oppegående, ifølge politiet.

 • Mandag 5. desember kl. 19.18

  Beslag av førarkort til busssjåfør

  På Sandmoen i Trondheim har politiet tatt førarkortet til ein bussjåfør etter kjedekollisjonen måndag ettermiddag. Fire køyrety var innblanda. Bussen køyrde inn i den bakerste bilen og deretter to bilar til, melder politiet på Twitter.

 • Mandag 5. desember kl. 18.07

  Glatt i Trondheim sentrum

  I Trondheim sentrum er alle gater meget glatte i dag og trafikanter bør ta det litt med ro. Kjør forsiktig, oppfordrer Vegtrafikksentralen.

 • Mandag 5. desember kl. 17.38

  Trafikkuhell i Meråker

  Melding om trafikkuhell mellom taxi og en annen bil på E14 i Meråker. Skal ikke være personskade, men passasjer i taxi er i sjokk. Nødetatene på vei.

 • Mandag 5. desember kl. 16.38

  Stjørdal: tjue biler har problemer

  En strøbil er på vei til Fossliåsen, der det har vært en kjedekollisjon. Over tjue biler har utfordringer på stedet.

 • Mandag 5. desember kl. 16.35

  Bilulykke nord for Steinkjer

  En bil har kjørt i autovernet og ut i grøfta, på E6 nord for Steinkjer sentrum. Det er skader på autovernet, men ikke personskade.

 • Mandag 5. desember kl. 16.18

  Kjedekollisjon i Stjørdal

  Politiet melder om trafikkaos i Fossliåsen i Stjørdal. Flere biler har kjørt inn i hverandre. Politiet melder om glatte forhold. De dirigerer trafikken på stedet.

 • Mandag 5. desember kl. 16.17

  Kjedekollisjon i Trondheim

  Det har vært en kjedekollisjon på E6 ved Sandmoen i Trondheim. Seks til syv biler skal være involvert. Det er ikke avklart om noen av de involverte er skadet, skriver politiet på twitter. Nødetater er på vei til stedet.

 • Mandag 5. desember kl. 15.31

  Skurtresker av vegen i Skage

  Politiet har fått melding om skurtresker som har kjørt av veien ved Gryta på FV17 i Skage. Det skal være glatt på stedet. Ligger helt av veien og ikke til hinder. Politiet oppretter sak. Bilberger vil starte berging etter kl. 2000.

 • Mandag 5. desember kl. 14.10

  Ugyldig oppsagd i Jysk

  Ein butikkleiar ved ei avdeling av Jysk i Trøndelag vart ugyldig oppsagd, meiner Trøndelag tingrett. Men retten meiner samarbeidsforholda i butikken vil være så utfordrande at mannen fra nyttår ikkje skal arbeide der lenger. Jysk må derfor betale han 400 tusen kroner for tap av inntekt i framtida og 50 tusen i oppreising.

 • Mandag 5. desember kl. 13.25

  Havna under gravemaskin

  Det er en mann i 40-åra som er skadd i arbeidsulykka på Selsbakk. Han har havnet under beltet på ei gravemaskin og er frakta til St. Olavs hospital. Skadeomfanget er ukjent, skriver Politiet på Twitter. De etterforsker nå årsaken til uhellet.

 • Mandag 5. desember kl. 13.06

  Arbeidsulykke på Selsbakk

  En person skal være skadd i forbindelse med arbeid med ei gravemaskin på Selsbakk i Trondheim. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Mandag 5. desember kl. 10.57

  Fare for snø

  Meteorologene har sendt ut farevarsel om snø i Trøndelag. Fra i natt er det venta snøbyger over 300 meter, og snøgrensa synker utover morgendagen. Det er venta rundt 10–25 cm snø på 24 timer, med store lokale forskjeller. Mest snø er venta i ytre strøk. Snøværet kan føre til lokalt vanskelige kjøreforhold. Det er også varsla moderat snøskredfare, altså gult farevarsel, flere steder i landet. Varslet gjelder blant anna i Trollheimen.

 • Mandag 5. desember kl. 10.53

  «Stollek» etter brann på Charlottenlund u-skole

  Charlottenlund ungdomsskole har måtte tatt i bruk både uteundervisning og alternative rom for å gi alle elevene et undervisningstilbud etter en brann fredag. Rektor Bjørn Ivar Midjo opplyser at 160 elever på 9. trinn er sterkt berørt. Elevene på 10. trinn skal etter planen få tilbake sine undervisningsrom i morgen. Arbeidet med å utbedre avdelingen hvor det brant ble påbegynt allerede fredag.

 • Mandag 5. desember kl. 10.16

  Vogntog med problemer Heim

  Fv 680 Kyrksæterøra i Heim: Vogntog står fast i retning E39. Bare personbiler kan passere, opplyser Veitrafikksentralen.

 • Mandag 5. desember kl. 8.24

  Aksjonister fjerna

  De fire aksjonistene som sperra Elgeseterate ved Studentersamfundet i Trondheim er nå fjerna fra vegen. Både politi og brannvesen bidro på stedet. Aksjonen førte til stopp i trafikken og lange køer, men trafikken er nå i gang igjen.

 • Mandag 5. desember kl. 8.15

  Sperrer veien mot sentrum

  Aksjonister sperrer veien inn mot Trondheim Sentrum ved Samfundet. Politiet skriver på Twitter at det skal være fire aksjonister som blokkerer trafikken.

 • Mandag 5. desember kl. 0.25

  Verdal kommune vil lagre vindturbinar i raudlista elvedelta

  Verdal kommune i Trøndelag ønsker å fylle igjen eit raudlista elvedelta for å skaffe lagerplass til vindturbinar. Dårleg nytt for fuglane, meiner Birdlife Noreg. – Vi er midt i ei global og ei norsk naturkrise. Talet på fuglar i Noreg har stupt de siste par tiåra. Mange av artene som nå er trua, har nettopp våtmark og elvedelta som viktige leveområde, seier Kjetil Solbakken i Birdlife Noreg til Aftenposten. Elvedelta er ei raudlista trua naturtype i Noreg. Ørin-deltaet i Verdal vart delvis naturreservat i 1993, men ein stor bit er framleis øyremerkt industri. No vil kommunen fylle ut dette, og gi meir plass til Aker Solutions Verdal som treng plass til å lagre konstruksjonar til skotske vindturbinar og laksemerdar til havbruk. Kommunen seier de må vege omsynet til naturen mot behov for nye arbeidsplassar. Planane er ikkje endeleg vedtatte.

 • Søndag 4. desember kl. 20.03

  Lavthengene strømkabel i Kolvereid

  Det henger en strømkabel veldig lavt over riksvei 770, Foldavegen, i Kolvereid, melder politiet. Politiet er på stedet. Tensio er varslet for å utbedre.

 • Søndag 4. desember kl. 19.50

  Brann i enebolig på Oppdal

  Politiet melder om brann i en enebolig og garasje i Brennhaugvegen på Oppdal. Nødetater er på vei til stedet. Det skal ikke være noen personer inne i huset, men det er mye røyk og ikke så mye flammer. Brannvesenet begynner å få kontroll, opplyser politiet like før klokka 20. Det er ikke fare for spredning av brannen og alle er ute av huset. Ingen skal ha behov for helsehjelp.

 • Søndag 4. desember kl. 19.19

  To forelegg i kontroll på Hitra

  Politiet har hatt fartskontroll på Hitra. To har fått forenklet forelegg. Høyeste hastighet var 56 km/t i 40 sone, melder politiet.

 • Søndag 4. desember kl. 18.09

  Har kontroll på pipebrann

  Brannvesenet har kontroll på pipebrannen på Heimdal, melder politiet.

 • Søndag 4. desember kl. 17.52

  Pipebrann i Trondheim

  Det er meldt om pipebrann i en bolig på Vestre Rosten i Trondheim. Brannvesenet og politiet er på vei til stedet, melder politiet.

 • Søndag 4. desember kl. 16.48

  Brann i søppelkasse i Steinkjer

  Det har vært brann i en søppelkasse i Furuskogvegen i Steinkjer, melder politiet. Brannen er nå slukket.

 • Søndag 4. desember kl. 14.01

  Mikrofly havarerte på rullebanen

  Et mikrofly har havarert på rullebanen på Trondheim lufthavn. Havariet skjedde rett før avgang. Ingen ble skadd, men det er store skader på flyet. Politiet er på stedet for å undersøke hva som har skjedd.