Nyheter - Trøndelag:

 • I dag kl. 11.45

  Størst på borgerlig konfirmasjon

  Trøndelag er den plassen i landet kor flest ungdommar veljer å konfirmere seg borgerlig. Det viser tal frå Human-Etisk Forbund. Nesten ein av fem ungdommar i Norge vel å ha sånn her konfirmasjon. Her i fylket er det over 1000 stykker som i år skal ha humanistisk konfirmasjon, seier Morten Moa, leiar for forbundet i Trøndelag.

 • I dag kl. 11.39

  Miljøsikker hugging av merder

  Verdens Naturfond går sammen oppdrettsgigantene Salmar og Marine Harvest for å sikre at mikroplast ikke havner i naturen. Sammenn med avfallshåndteringsselskapet Kystmiljø AS på Frøya skal de sørge for at gamle oppdrettsmerder og garnrester tas hånd om på en forsvarlig måte.

 • I dag kl. 10.39

  Brann på skole på Inderøya

  Politiet melder at brann- og redningsetatene rykker ut til en mulig brann på en skole/institusjon på Inderøya. Meldinga viste seg å være en falsk alarm.

 • I dag kl. 8.51

  Leka-ordførar om sexmelding

  Per Helge Johansen i Senterpartiet i Trøndelag meiner Ola Borten Moe vil komme tilbake som nestleiar i partiet, sjølv om sexmelding-saka ikkje blir løyst. Nestleiaren har foreløpig trekt seg til saka blir ordna opp i. Sp har sagt at viss ingen melder seg i dag og tek på seg skulda, kjem dei til å melde saka til politiet.

 • I dag kl. 7.20

  Ras i Rissa

  Store steinar sperra framleis det eine køyrefeltet på vegen mellom Langsand i Rissa og Hasselvika, etter at det gjekk eit ras der i går. Vegtrafikksentralen seier steinane mest sannsynleg vil bli rydda vekk i dag.

 • I dag kl. 5.55

  Sexmelding-saka er hausa opp

  Sexmelding-skandalen i Senterpartiet fortener ikkje all merksemda den får i media. Det meiner fylkesleiar Gunn Iversen Stokke i Trøndelag, skriv Klassekampen. Ho seier at dei tek saka på alvor i partiet, men at det ikkje treng å vere overalt i media.

 • I dag kl. 5.52

  Hadde på seg kniv

  Ein mann i 40-åra er meldt til politiet i natt fordi han hadde på seg kniv. Politiet skriv på Twitter at dei kontrollerte mannen på Rosenborg i Trondheim.

 • Tirsdag 24. april kl. 22.40

  FV 74 stengt

  Fv 74 mellom Grong og riksgrensen er stengt ved Godejorda på strekningen Bjørgan - Murumoen på grunn av flom.

 • Tirsdag 24. april kl. 22.17

  Se Midtnytt 22.55

  Nyheter fra Trøndelag ved Alf Skille

 • Tirsdag 24. april kl. 20.19

  Se Midtnytt 20.55

  Nyheter fra Trøndelag ved Alf Skille.

 • Tirsdag 24. april kl. 19.42

  Vold på Tempe i Trondheim

  Politiet har rykket ut til Tempe etter melding om at en person skal ha blitt utsatt for vold av flere gjerningspersoner. Da politiet kom på stedet var ingen involverte personer på stedet. Vitnets observasjon ansees som troverdige og politiet ønsker tips på tlf 02800

 • Tirsdag 24. april kl. 18.58

  Helltunnelen er åpnet

  E6 gjennom Helltunnelen ved Trondheim Lufthavn er åpnet. Veien har vært stengt etter at en lastebil hadde mistet et hjul i tunnelen.

 • Tirsdag 24. april kl. 18.34

  Se Midtnytt direkte 18.50

  Nyheter fra Trøndelag ved Alf Skille.

 • Tirsdag 24. april kl. 18.31

  Helltunnelen stengt

  E6 gjennom Helltunellen er stengt på grunn av at en en lastebil har mistet et hjul. Berging pågår, opplyser politiet på Twitter.

 • Tirsdag 24. april kl. 16.44

  Elevvold på Orkanger vgs.

  En ung gutt måtte til legevakt etter å ha blitt utsatt for vold fra en medelev på Orkdal videregående skole fredag forrige uke, skriver adressa.no. – De involverte har avgitt forklaring, og vi har en grei oversikt over hendelsesforløpet, sier etterforskningsleder Arnt Johansen ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

 • Tirsdag 24. april kl. 14.32

  KrF mot fortaussykling

  KrF ønsker at det ikke skal være tillatt å sykle på fortau i Midtbyen i Trondheim. Fortaussykling skaper utrygghet for gående og burde være unødvendig om det tilrettelegges bedre for sykling i egne sykkelfelt mener kommunalråd for KrF Geirmund Lykke.

 • Tirsdag 24. april kl. 14.23

  Bil mot sykkel i Levanger

  Politiet har fått melding om et trafikkuhell mellom bil og sykkel ved Coop Prix Levanger.

 • Tirsdag 24. april kl. 13.16

  Aktor vil ha seks års fengsel

  25-åringen som er tiltalt for drapsforsøk med øks, bør dømmes til 6 års fengsel, mener aktor. Det innebærer en betydelig strafferabatt fordi mannen meldte seg og tilstod gjerningen like etterpå, sa statsadvokat Per Morten Schjetne i prosedyren i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag.

 • Tirsdag 24. april kl. 13.09

  Den tiltalte kvinnen er tilbake

  Den tiltalte kvinnen har kommet seg etter sammenbruddet i Namdal tingrett tidligere i dag, og rettssaken fortsetter.

 • Tirsdag 24. april kl. 12.02

  Den tiltalte mora bryter sammen

  Den tiltalte mora bryter sammen i Namdal tingrett, og rettssaken i Namsos må ta en pause. Presse og andre tilhørere må derfor forlate rettslokalet.

 • Tirsdag 24. april kl. 11.39

  Traktorvelt i Snillfjord

  Føreren av en traktor kom seg ut og fikk varslet nødetatene, etter at traktoren veltet. Ulykken skjedde i Tannvikveien, og nødetatene er på vei.

 • Tirsdag 24. april kl. 11.25

  Tiltalte var ikke psykotisk

  25-åringen, som er tiltalt for drapsforsøk med øks, var ikke psykotisk da han utførte angrepet på en tilfeldig person i Trondheim. Det forklarte rettspsykiatrisk sakkyndig Michael Setsaas i Sør-Trøndelag tingrett. Tiltalte har heller ikke noe alvorlig psykisk lidelse i dag, og er derfor strafferettslig tiltregneleg.

 • Tirsdag 24. april kl. 11.25

  Tiltalte var tilregnelig

  25-åringen, som er tiltalt for drapsforsøk med øks, var ikke psykotisk da han utførte angrepet på en tilfeldig person i Trondheim. Det forklarte Michael Setsaas, som er rettspsykiatrisk sakkyndige, under rettssaka i Sør-Trøndelag tingrett. Tiltalte har heller ikke noe alvorlig psykisk lidelse i dag, og er derfor strafferettslig tiltregneleg, viser erklæringa fra de sakkyndige.

 • Tirsdag 24. april kl. 11.18

  En lastebil står i brann på Tiller

  Lastebilen står på Torgård, brannvesenet er sendt ut fra brannstasjonen pÅ Sandmoen, som er like ved, melder politiet på Twitter.

 • Tirsdag 24. april kl. 11.18

  En lastebil tok fyr på Tiller

  Lastebilen står på Torgård, brannvesenet er sendt ut fra brannstasjonen pÅ Sandmoen, som er like ved, melder politiet på Twitter. Brannen ble slukket etter kort tid.

 • Tirsdag 24. april kl. 10.25

  Kvinne erkjente ikke straffskyld

  Kvinnen som er tiltalt for dødelig vold mot sin tre år gamle datter i Overhalla i fjor, erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet i Namsos i dag. Heller ikke den tiltalte stefaren til jenta, erkjente straffskyld for medvirkning.

 • Tirsdag 24. april kl. 10.11

  Northug på sosiale medium

  Petter Northug har fått beskjed om begynne å oppføre seg fint i sosiale medium. Det seier landslagssjef Vidar Løfshus til VG. Northug har og fått beskjed om at han må levere treningsdagbok og ta telefonen når folk ringer. I går fekk vi vite at Northug skal vere med på landslaget igjen.

 • Tirsdag 24. april kl. 7.12

  Drøftet sexmeldingen på telefonmøte

  Sentralstyret i Senterpartiet er enige om å fortsette arbeidet med å finne ut hvem som sendte den sjikanøse meldingen til Liv Signe Navarsete. Mandag kveld satt sentralstyret i telefonmøte hvor de blant annet diskuterte saken.

 • Tirsdag 24. april kl. 6.13

  Brann i Overhalla

  Ein person er sendt til sendt til sjukehus etter at det brann heime hos han i Overhalla i natt. Mannen i 60-åra skal ha fått i seg ein del røyk. Politiet seier brannvesenet har kontroll på brannen no.

 • Tirsdag 24. april kl. 6.10

  Mann truga folk med hammar

  Ein mann i 50-åra er tatt av politiet etter at han truga fleire med hammar i Trondheim i natt. Ingen vart skada. Det var fleire menn og kvinner i huset der mannen blei arrestert, og politiet seier dei også fann narkotika.

 • Mandag 23. april kl. 22.21

  Midtnytt 23.05

  Midtnytt 23.05

 • Mandag 23. april kl. 20.51

  Utforkjøring Heimdalsvegen

  I Heimdalsvegen i Trondheim har en bil kjørt av vegen. Ingen personer er skadd. Føreren, en mann i 40-årene, mistenkes for kjøring i beruset tilstand.

 • Mandag 23. april kl. 20.25

  Se Midtnytt 20.55

  Se Midtnytt 20.55

 • Mandag 23. april kl. 19.18

  Planlegger Campus Namdal i Namsos

  I Namsos planlegges det et nytt Campus Namdal hvor tanken er å bygge et nytt rådhus, universitet og lokaler for næringsvirksomhet. Mandag ble det lagt fram en rapport som nå skal til politisk behandling. I rapporten pekes det på tre aktuelle tomter, blant annet den tidligere Nexans-tomta helt nede ved fjorden.

 • Mandag 23. april kl. 18.57

  Se Midtnytt 18.50

  Se Midtnytt 18.50

 • Mandag 23. april kl. 18.54

  Beklager at Borten Moe fratrer

  Leder for Trøndelag Senterparti, Gunn Iversen Stokke, sier det er beklagelig at en så dyktig politiker som Ola Borten Moe må trekke seg som nestleder i Sp sentralt. – Men jeg skjønner Ola godt, så lenge sjikaneringssaken mot Liv Signe Navarsete ikke er oppklart, sier Iversen Stokke.

 • Mandag 23. april kl. 18.00

  Bovim vil til Innovasjon Norge

  Rektor ved NTNU, Gunnar Bovim, har takket ja til å stille som kandidat som ny styreleder for Innovasjon Norge. Han skal ha blitt spurt av valgkomiteens leder sist uke, ifølge Universitetsavisa. Valget av ny styreleder behandles i juni, melder NTB.

 • Mandag 23. april kl. 17.41

  Politimann dømt til fengsel

  En politimann i Namdalen er dømt til 45 dagers betinget fengsel for å ha hindret rettsvesenet. Han sendte tektsmeldinger til en siktet som hadde skutt en ulv. Namdal tingrett frifant politimannen, men et flertal i Frostating lagmannsrett mener mannen har brutt straffelovens paragraf 157.

 • Mandag 23. april kl. 17.32

  Mistenker feil i elektrisk anlegg

  Brannvesenet fant ikke årsak til røyklukten på Husebybadet, og har nå avsluttet arbeidet på stedet. – Vi har tilkalt elektriker som skal finne ut om det eventuelt er noe med elektrisiteten, sier underbrannmester Joakim Andresen.

 • Mandag 23. april kl. 16.56

  Kjørte med for langt vogntog

  Vegvesenet har stanset et vogntog på Orkanger som var 16,5 m langt der det kun var tillatt å kjøre for kjøretøy under 12 m, er det ikke greit å kjøre med et vogntog på 16,5 m. Fører blir anmeldt. En annen fører ble ilagt gebyr på kr 8.000.- for manglende bombrikke.