Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 15.16

  Politiet tok promillekjører

  Politiet opplyser at en «observant melder ringte politiet vedrørende en promillekjører på Lierskogen». Dette skjedde klokken 14.30. En patrulje rykket så ut til stedet. Der fant de en utenlandsk statsborger med lokal tilhørighet i 40-årene. Vedkommende blåste til 1,5 i promille og fører ble tatt med inn for bevissikring. Sak er opprettet.

 • I dag kl. 15.15

  Leteaksjon i Arendal

  Det pågår en større leteaksjon i Arendal tirsdag ettermiddag. En voksen mann er savnet, bekrefter politiet overfor NRK. Mannen har vært borte siden i går. Frivillige er kalt ut. I tillegg deltar luftambulansen og redningsbåt i søket, opplyser politiets operasjonssentral.

 • I dag kl. 15.07

  To busser og taxi i ulykke på Fosen

  To busser og en taxi har kjørt i hverandre på Fv 6386 i Indre Fosen ved Denstad. Vegen er sperret og berging er bestilt.

 • I dag kl. 15.06

  Kvinne kjørt til sykehus etter ulykke

  Føreren av bilen som havnet på taket i Tønsberg, er fraktet til sykehus i ambulanse. Bilfører har ikke gyldig førerkort, og det er mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand. Trafikken er fortsatt sperret forbi stedet.

 • I dag kl. 15.06

  Syklist død etter ulukke

  Syklisten som vart skadd etter ein kollisjon med ein bil på Nardo førre veke, døydde på sjukehuset 3.desember. Det opplyser politiet til Adresseavisen. Dødsårsaka er førebels ukjend. Den kvinnelege sjåføren er sikta for å ikkje ha vist nok omsyn under køyringa.

 • I dag kl. 15.05

  Ber om frifinnelse av SFO-ansatt

  Forsvareren ber om full frifinnelse av den 28 år gamle SFO-ansatte mannen, som står tiltalt for seksuelle handlinger mot åtte barn på to skoler i Bergen. I retten har mannen innrømmet å ha tatt på barna, men han nekter straffskyld. Forsvarer Erik Johan Mjelde sa i sitt avslutningsinnlegg at det at mannen har tatt på barna, ikke har vært bevisste handlinger.

 • I dag kl. 14.59

  Prøysenfilm på kinotoppen

  Julefilmane bygd på Alf Prøysen si verd, går godt. Årets film, Teddybjørnens jul, har solgt 180.000 billettar, berre litt over tre veker etter premiera. Familiefilmen ligg framleis som nummer ein på kinotoppen. Totalt har juletrilogien som selskapet Fantefilm har laga, passert over ein milionar besøkande totalt. Dei to andre filmane er Snekker Andersen og Julenissen og Den vesle bygda som glømte at det var jul.

 • I dag kl. 14.57

  Undersøker sammenheng mellom voldstilfeller

  Politiet i Agder ser med bekymring på flere grove voldshendelser med unge involvert på Sørlandet den siste tiden. Natt til mandag ble en tenåring funnet skadet i Farsund. Mandag kveld ble en mann skadet i en voldshendelse i Mandal, kun to uker etter en voldsepisode ved et kjøpesenter i samme kommune. Politiet undersøker nå om det er sammenheng mellom tilfellene.

 • I dag kl. 14.55

  Vitne varslet politiet om mulig drapsforsøk

  Politiet skal i morgen ta stilling til om kvinnen i 40-årene, som er siktet for drapsforsøk på ektemannen i 50-årene i helgen, skal fremstilles for varetektsfengsling. Påtaleansvarlig Sven Arne Dahl-Michelsen sier til NRK at det var et vitne, som varslet politiet mandag kveld om hendelsen, som skal ha skjedd i en kommune i Nordhordland. Ektemannen skal ikke være fysisk skadet.

 • I dag kl. 14.55

  Strømstøtte-forslag avvist

  Stortingsrepresentant og tidligere landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) fikk ikke hastebehandlet et forslag om økt strømstøtte til bøndene fra januar i Stortinget. Stortingspresidenten stoppet forslaget, noe Bollestad er svært skuffet over. Dagens strømstøtte som gjelder opp til 60.000 kilowattimer, gjelder bare ut året. – Første reaksjon var at vi ble målløse og sjokkert, uttalte bonde Sigmund Rangen til NRK da endringen i strømstøtten ble kjent. Senterpartiets Geir Pollestad sier det er flere måter å øke strømstøtten på, ikke bare som en hastesak i Stortinget. Han jobber også for at strømstøtten skal gjelde neste år, men kan ikke si når dette behandles.

 • I dag kl. 14.49

  Økning i julehjelp

  Søknader om julehjelp fra Frelsesarmeen i Kragerø har økt siden i fjor. I år har 180 husstander søkt om julehjelp. Det er 60 flere enn i fjor. Julehjelp inkluderer mat og julegaver til barn under 18 år. Kommunikasjonssjefen i Frelsesarmeen Norge er ikke overrasket over utviklinga, sett i lys av den kraftige økningen i matpriser på over 13 prosent det seneste året. – Det ligger dypt i den norske folkesjela å skulle klare seg selv. Nå møter vi stadig flere som ikke klarer det lenger. Det gjør inntrykk på oss. En rekke steder er det langt flere som har søkt om julehjelp sammenliknet med i fjor, sier Geir Smith-Solevåg.

 • I dag kl. 14.43

  Bil på taket i Tønsberg

  En bil har kjørt ut og ligger på taket i Farmannsveien i Tønsberg. Bilfører, en lokal dame i 40-årene, er kjørt til sykehus i ambulanse. Bilfører har ikke gyldig førerkort, og det er mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand, melder politiet. Trafikken er sperret forbi stedet.

 • I dag kl. 14.37

  Horten-Moss blir dyrere

  Fergestrekningen Horten-Moss blir dyrere for biler på fossilt drivstoff. Elbiler betaler halv pris på ferger i tråd med dagens regelverk. Men nå er det så mange som kjører elbil at fergeselskapet Bastø Fosen ser seg nødt til å skru opp prisene for alle andre biler. – Dette vil medføre en stor økonomisk belastning for pendlere og transportnæringen som benytter seg av fergesambandet, sier administrerende direktør i Bastø Fosen, Øyvind Lund. Les hele saken her.

 • I dag kl. 14.37

  Rykket ut til trafikkulykke i Vesterålen

  Brannvesenet er på vei etter melding om trafikkulykke på Fv82 ved avkjøring til Sporvik i Hadsel.

 • I dag kl. 14.31

  Færre passeringer gjennom bomstasjonene

  33,4 millioner passeringer ble registrerte i Fjellinjens bomstasjoner på veiene i Oslo. Tallet indikerer en nedgang på 2,5 prosent sett i sammenheng med fjoråret. I september økte prisene i bomringene. I november kuttet Ruter prisen på en rekke månedskort. Fjellinjen tror det vil gi ytterligere utslag på trafikken.

 • I dag kl. 14.19

  Viggo Kristiansen møter i retten når dommen faller

  Viggo Kristiansen vil møte i retten når Banehaia-dommen blir klar neste uke, selv om han ikke er med på de foregående rettsmøtene. Det bekrefter hans forsvarer Bjørn André Gulstad overfor Fædrelandsvennen. Tirsdag 13. desember skal Baneheia-saken behandles i Borgarting lagmannsrett. Dommen faller 15. desember. Det er tidligere kjent at Kristiansen ikke vil møte i retten før domsavsigelsen. (NTB)

 • I dag kl. 14.17

  Milliondryss til to fiskerihavner i Nordland

  Træna får 9 millioner til etablering av en 50 meter betongkai med ni meter dybde på Husøy, Stamsund i Vestvågøy får omlag 8 millioner til forlengelse av eksisterende flytebryggeanlegg fra 40 til 80 meter. Kystverkets tilskuddsordning for kommunale fiskerihavntiltak har gitt åtte kommuner tilsagn på til sammen 35,2 millioner kroner til tiltak som skal gi bedre fiskerihavner, melder Kystverket i en melding. Blant prosjektene som får tilskudd finnes både faste- og flytende kaier, bølgedempingstiltak og utdypingstiltak. – Vi erfarer at tilskuddsordningen er veldig aktuell og opplever at det er stor interesse for ordningen. Vi planlegger å lyse ut en ny tildelingsrunde over nyåret, og oppfordrer aktuelle kommuner om å søke, forteller Jan Morten Hansen, avdelingsleder for hav- og kystforvaltning i Kystverket. Regjeringen har gjennom revidert nasjonalbudsjett 2022 og supplerende tildelingsbrev til Kystverket bevilget en tilsagnsfullmakt på 35,2 millioner kroner til fiskerihavnetiltak i 2023 (statsbudsjettet kap. 970, post 60). Kystverket forvalter tilskuddsordningen og lyste ut midlene i juli i år. Kystverket mottok totalt 18 søknader innen søknadsfristen 1. oktober. Saksbehandlingen er nå ferdig og Kystverket har etter grundige vurderinger imøtekommet åtte av søknadene.

 • I dag kl. 13.59

  Gult farevarsel for snø i Nordland og Sør-Troms

  Det kan komme opp mot 35 centimeter snø i Nordland og Sør-Troms det neste døgnet. Meteorologisk institutt har derfor sendt ut gult farevarsel. – Fra tirsdag formiddag til onsdag ettermiddag kan det komme 20–35 cm. Snøbygene vil treffe ulikt, og det kan bli lokale forskjeller på snømengdene. Mest snø venter vi i ytre og midtre strøk. Det skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

 • I dag kl. 13.59

  Gult farevarsel for snø og torden i Nordland og Sør-Troms

  Det kan komme opp mot 35 centimeter snø i Nordland og Sør-Troms det neste døgnet. Meteorologisk institutt har derfor sendt ut gult farevarsel. – Fra tirsdag formiddag til onsdag ettermiddag kan det komme 20–35 cm. Snøbygene vil treffe ulikt, og det kan bli lokale forskjeller på snømengdene. Mest snø venter vi i ytre og midtre strøk. I tillegg til kraftige snøbyger er det også utrygt for torden i Nordland, Trøndelag og Møre og Romsdal på onsdag. Torden og lyn vinterstid oppstår når kald luft over relativt varmt hav danner kraftige byger som trekker inn over land Det skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

 • I dag kl. 13.45

  Mann pågrepet etter knivstikking

  Mannen som har vært siktet i saken hvor en person ble knivstukket på T-banen i helgen, ble pågrepet av politiet i går kveld. Han er siktet for drapsforsøk, og politiet jobber med å få gjennomført avhør av han. Politiet arbeider videre med å sikre og gjennomgå overvåkningsvideo, og å avhøre vitner. Det er ikke andre mistenkte i saken.

 • I dag kl. 13.43

  Trettebergstuen: – Det er nedslående tall

  Mer enn en tredjedel av forskjellen i lønn mellom kvinner og menn i Norge, skyldes at kvinner får mindre betalt for å gjøre samme jobb. Det viser en ny, stor studie NRK omtalte i dag. – Det er nedslående tall. Men jeg er egentlig ikke overrasket, sier likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap). Hun sier funnene er en viktig bekreftelse – og en stor motivasjon. – Det skjer noe når kvinner får barn. Man blir dobbelt- og trippeltarbeidende. Derfor er det å fokusere på mer balanse mellom jobb og familieliv viktig likelønnspolitikk. Her er vi i gang. Ifølge Trettebergstuen finnes ikke ett enkelt grep som vil løse problemet. – Arbeidsgivere har nå plikt på å kartlegge lønnsforskjellene fordelt etter kjønn i bedriften sin. Og så jobber vi med å få flere kvinner inn i styrer, toppledelser og topposisjoner i det private næringslivet.

 • I dag kl. 13.41

  Stakk av fra kontroll

  En politipatrulje forsøkte å stanse en bil for kontroll i Stavanger. Bilen unnlot å stanse på signal, det ble en kort forfølgelse før sjåfør stanset bilen og løp fra stedet. Sjåføren ble anholdt av politipatruljen like etter i nærheten av Mosvannet. Personen blir fremstilt for legevakt for blodprøve.

 • I dag kl. 13.38

  Brann i vaskerom

  På Salsnes i Namsos kommune er brannen i en enebolig slukket. Trolig startet den i et vaskerom, som er helt utbrent. Ingen personskade.

 • I dag kl. 13.38

  Brann i enebolig

  Nødetatene rykker ut til brann i enebolig på Salsnes i Namsos kommune. Det er observert full fyr inne på et rom. Beboerne er alle ute av boligen, og det er ikke meldt om personskade.

 • I dag kl. 13.36

  Mindre antisemittiske og antimuslimske haldningar i Noreg

  Antisemittiske og muslimfiendtlege haldningar har blitt mindre vanleg i Noreg sidan 2017. Det kjem fram i undersøkinga «Holdninger til jøder og muslimer i Norge 2022» som er gjort i regi av HL-senteret på oppdrag frå fleire departement. Undersøkinga, som blei presentert tysdag, viser også at fordommar i form av stereotypiar framleis er vanleg. Unge menneske har eit meir positivt syn på både jødar og muslimar, ifølge haldningsundersøkinga.

 • I dag kl. 13.31

  Opna nytt datasenter

  I dag blei Sigma 2 sitt nye datasenter i Lefdal Mine datasenter i Stad opna av statsråd Ola Borten Moe (Sp). Selskapet bygger opp superdatamaskiner som forskarar brukar på å berekne til dømes klimaendringar, energidata og helse. – Det vi opnar i dag er den digitale framtida, seier marknadsdirektør Mats Andersson.

 • I dag kl. 13.14

  Freyr utvider- kan bety flere hundre nye arbeidsplasser i Rana

  Freyr etablerer nytt selskap, som kan bety 300 nye arbeidsplasser, de fleste i Mo i Rana. Det skriver selskapet i ei pressemelding. Sammen med japanske Nidec har Freyr etablert et nytt selskap Nidec Energy, som vil bli lokalisert sammen med den første battericellefabrikken Freyr Giga Arctic i Mo i Rana. Med integreringen vil man ikke bare produsere battericeller, men også lage komplette batterier, og moduler til industrien, sier administrerende direktør Tom Jensen. Ifølge pressemeldingen vil det bli investert rundt 1,25 milliarder kroner i Rana, og de fleste av de rundt 300 nye arbeidsplassene vil bli i Mo i Rana, sier Jensen.

 • I dag kl. 13.13

  Motstandsmann August Rathke bisett

  Motstandsmann, jurist og politikar August Rathke vart i dag bisett frå Bergen Domkirke. Rathke var den siste attlevande soldaten frå Kompani Linge, og eit av dei siste tidsvitna frå motstandskampen under 2. verdskrig. Han var heile livet opptatt av å gjennfortelle det han sjølv opplevde som ung mann under andre verdskrig og at me ikkje måtte gløyme. I høve gravlegginga står flagget på halv stang på Bergenhus festning.

 • I dag kl. 13.13

  Motstandsmann August Rathke bisatt

  Motstandsmann, jurist og politikar August Rathke vart i dag bisatt frå Bergen Domkirke. Rathke var den siste gjenlevande soldaten frå Kompani Linge, og eit av dei siste augevitna frå motstandskampen under 2. verdenskrig. Han var heile livet opptatt av å gjennfortelle det han sjølv opplevde som ung mann under andre verdskrig og at me ikkje måtte gløyme. I høve gravlegginga står flagget på halv stand på Bergenhus festning.

 • I dag kl. 13.11

  Millioner til bedre fiskehavner

  Kystverkets tilskuddsordning for kommunale fiskerihavntiltak har gitt åtte kommuner tilsagn på til sammen 35,2 millioner kroner. Pengene skal gå til tiltak som skal gi bedre fiskerihavner. Blant prosjektene som får tilskudd er Uthaug fiskerihavn i Ørland som får 6.980500 kroner til ny allmenningskai/fiskerikai.

 • I dag kl. 12.43

  Drapssiktet nordmann kan bli utlevert til Polen før jul

  En 26 år gammel mann fra Vestlandet sitter fortsatt fengslet i Danmark, siktet for drapet på sin ekskjæreste i Polen. Polen har bedt Danmark om utlevering av mannen. 9. november ble han varetektsfengslet i 27 dager. – Den forrige varetektsfengslingen utløp i dag, men den siktede har frivillig latt fristen forlenges. Derfor blir det ikke noe rettsmøte i dag, skriver København-politiet i en e-post til NRK. 21. desember skal dansk rett ta stilling til om mannen kan utleveres til Polen. Påtalemyndigheten vil kreve av rettsmøtet går for lukkede dører.

 • I dag kl. 12.29

  Forsinkelser på Drammenbanen og Askerbanen

  Det er forsinkelser og innstillinger på Drammenbanen og Askerbanen, på grunn av en signalfeil mellom Oslo S og Nationaltheatret. Bane Nor skriver på sine sider at de arbeider med å rette feilen.

 • I dag kl. 12.28

  – Hadde ryggdekning fra ledelsen

  I sin frie forklaring i Agder lagmannsrett i dag fortalte Harald Svendsen, tidligere byggesaksleder på Tjøme, at dispensasjonssaker ble tatt opp i mandagsmøtene i kommunen. Teknisk sjef deltok i møtene og der ble de enige om hvordan dispensasjonssakene skulle behandles. Svendsen forklarte at han hadde ryggdekning fra ledelsen for dispensasjoner som ble gitt, men at han hadde valgt å ikke anke domfellelsen for saksbehandlingsfeil. – Vi valgte det for å kunne rette fokus mot det viktigste, som er korrupsjonssaken, forklarte Svendsen i retten.

 • I dag kl. 12.28

  – Hadde ryggdekning fra ledelsen i kommunen

  I sin fire forklaring i Agder lagmannsrett i dag fortalte Harald Svendsen, tidligere byggesaksleder på Tjøme, at dispensasjonssaker ble tatt opp i mandagsmøtene i kommunen. Teknisk sjef deltok i møtene og der ble de enige om hvordan dispensasjonssakene skulle behandles. Svendsen forklarte at han hadde ryggdekning fra ledelsen for dispensasjoner som ble gitt, men at han hadde valgt å ikke anke domfellelsen for saksbehandlingsfeil. – Vi valgte det for å kunne rette fokus mot det viktigste, som er korrupsjonssaken, forklarte Svendsen i retten.

 • I dag kl. 12.27

  – Fekk forsvarleg helsehjelp

  Samordninga mellom tenestene kunne vore tettare og betre, seier fylkeslege Sjur Lehmann. Det var i fjor ei psykisk sjuk kvinne døydde i heimen sin i Stad kommune etter at ho blei lauslaten frå fengsel. Kvinna var delvis overlaten til seg sjølv i heimen. Konklusjonen er at kvinna fekk forsvarleg hjelp, trass det tragiske utfallet, seier Lehmann

 • I dag kl. 12.15

  Oslo-skole stengt etter streik i varmeanlegg

  Mortensrud skole i Oslo er stengt tirsdag fordi varmeanlegget på skolen ikke fungerer, skriver VG. Temperaturen inne i klasserommene er nede i 8-10 grader. – Det er ikke akspetabelt på noen som helst måte at vi ikke kan tilby akseptabel temperatur i klasserommene, sier rektor Trond Hebbe Johansen til avisen. Elever og foresatte fikk beskjed om stengingen tirsdag morgen. Skolen jobber nå med å få fikset varmeanlegget så fort som mulig. Rektor tror de vil kunne åpne skolen igjen onsdag.

 • I dag kl. 12.15

  Flere nye får sjansen i kombinert-renn

  Gyda Westvold Hansen og flere nye fjes får sjansen under kommende helgs kontinentalcuprenn i kombinert på Lillehammer. Ved siden av seiersmaskinen Westvold Hansen består den norske troppen Ida Marie Hagen (Haslum IF), Marte Leinan Lund (Tolga IL), Thea Øihaugen (Gausdal Skilag), Mille Marie Hagen (Haslum IF), Ingrid Låte (Strandbygda IL) og Kjersti Græsli (Tydal IL). – Rennene på fredag og lørdag gir unge utøvere muligheten til å kapre COC-poeng. Det betyr at døren åpner seg for å gå verdenscup senere i sesongen. Dette er en stor mulighet som både vi og våre utenlandske konkurrenter ønsker å gripe med begge hender, sier landslagstrener Thomas Kjelbotn. Gyda Westvold Hansen vant begge verdenscuprennene på Lillehammer sist helg. I lørdagens renn sørget Ida Marie Hagen for norsk dobbeltseier med sin annenplass. (NTB)

 • I dag kl. 12.11

  Store trafikale problemer i Rissa

  En trailer står i veien ved Skardet på fylkesvei 717 i Rissa. Politiet skriver på Twitter at det er store trafikale problemer på stedet.

 • I dag kl. 12.07

  Ber om to ukers varetekt

  Politiet ber om at tenåringen som er siktet etter en voldshendelse i Farsund natt til mandag, varetektsfengsles i to uker, melder VG. En gutt ble fløyet til Stavanger universitetssykehus med alvorlige skader. Tilstanden hans skal nå være stabil.

 • I dag kl. 12.01

  Villa Sult ga uforsvarlig behandling til pasient

  Statsforvalteren i Oslo og Viken kritiserer Villa Sult, et privat institutt for spiseforstyrrelser i Oslo, etter at en yngre pasient ikke fikk forsvarlig helsehjelp. Det skriver TV2. Statsforvalteren startet tilsyn mot Villa Sult etter et varsel fra barneklinikken på Oslo universitetssykehus. Ansatte der reagerte blant annet på at pasienten selv var ansvarlig for å melde om egen vektutvikling til Villa Sult. I løpet av behandlingen på klinikken mente OUS-legene at hen ble verre både fysisk og psykisk. Etter et år med undersøkelser konkluderer Statsforvalteren med at Villa Sult har brutt spesialisthelsetjenesteloven, og ikke gitt forsvarlig utredning, behandling eller oppfølging til pasienten. Villa Sult sier til TV2 at de tar saken meget alvorlig. De har endret på flere av sine rutiner, og justert prosedyrer for behandling av pasienter.