Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 9.35

  Starter med fysiske møter

  Bygningsrådet og formannskapet i Trondheim kommune starter med fysiske møter igjen. Møtene vil være i bystyresalen for å sørge for at det er riktig avstand mellom politikerne. Møtene vil også være tilgjengelig for pressen.

 • I dag kl. 9.24

  Advarer mot båtførere med promille

  15 prosent av befolkningen i Vestfold og Telemark har sittet på med beruset båtfører. Det viser en undersøkelse alkovettorganisasjonen Av-og-til har fått gjennomført. Generalsekretær Randi Hagen Eriksrud sier folk reagerer tregere når de har drukket.

 • I dag kl. 9.13

  Mobbing av den samiske kulturen

  En ny rapport om samers og kveners folkehelse viser at en av tre samer har opplevd diskriminering de siste to årene. 21 000 personer fra Troms- og Finnmark har svart på spørsmål om levekår, språk, kultur og helse. – I dag skjer mye av den utilbørlige adferden via kommentarfelter i sosiale medier og andre medier, sier leder ved Senter for samisk helseforskning, Ann Ragnhild Broderstad.

 • I dag kl. 9.04

  Drapssiktet var leieboer

  Mannen som er siktet for drap etter at en mann i 30-årene ble funnet død i en bil i Nittedal torsdag morgen, leide bolig av avdøde. Det skriver politiet i en pressemelding. Den siktede ble avhørt torsdag, og framstilles for varetektsfengsling fredag.

 • I dag kl. 9.03

  Ingen smitta i Trondheim

  I går testa ingen positivt på koronaviruset i Trondheim. 123 personer ble testa. Det er kun påvist tre nye smittetilfeller siden torsdag 21. mai i kommunen.

 • I dag kl. 9.01

  Fem tips til bedre grilling

  Nå har vi tid til å grille ordentlig. For det tar litt tid med et skikkelig grillmåltid. Her er fem trinn som tar grillingen til nye høyder.

 • I dag kl. 8.57

  Ingen bompengar før slutten av juni

  Koronarestriksjonar hindrar det spanske firmaet som skal køyra dei siste testane av bommane i Ryfast, frå å dra til Noreg. Dermed blir det ikkje bompengeinnkrevjing i Ryfast før tidlegast i slutten av juni, skriv Aftenbladet.

 • I dag kl. 8.56

  Berusa i Orkland

  En mann i 30-årene er bortvist fra Bårdshaug Herregård på grunn av ufin oppførsel. Mannen var berusa.

 • I dag kl. 8.45

  Til legevakt etter trafikkulykke

  En kvinne er kjørt til legevakten etter en trafikkulykke på Vikaneveien på Gressvik i Fredrikstad. Bilen hennes ble påkjørt bakfra. Føreren av den andre bilen ble ikke skadd.

 • I dag kl. 8.42

  Lenge til vegopning i Sauda

  Snøen sett ein stoppar for opninga av fylkesvegen mellom Breiborg i Sauda og Røldal. Der har arbeidet med å brøyta blitt sett på vent fordi brøytekantane er ti til tolv meter og rasfaren er stor. Vegen kan opna tidlegast 15. juni.

 • I dag kl. 8.39

  Åpner for besøk på sykehjem

  Trondheim kommune er nå ferdig med retningslinjene for hvordan besøk ved byens helse- og velferdssenter skal gjøres. Foreløpig er det en grense på to personer på hvert besøk som ikke kan ha luftveisinfeksjoner. Hver beboer kan ha et besøk hver 14. dag som kan vare i 30 minutter. Besøket skal helst skje utendørs eller på pasientrommet. Besøkene må også være avtalt på forhånd.

 • I dag kl. 8.33

  Gjenopptar sommerfrekvens

  Samferdselsdepartementet har bedt Widerøe gjenoppta frekvensen på anbudsrutenettet over hele landet. Etter tre og en halv måned med kraftig redusert flytilbud vil antall flyavganger normaliseres på anbudsrutene, melder Widerøe i en pressemelding.

 • I dag kl. 8.33

  Ny direktør for NHO Agder

  NHO har ansatt Høye Høyesen (55) som ny regiondirektør i Agder. Høyesen kommer fra oljeservicebransjen og er i dag sjef i teknologiklyngen GCE NODE. Tom Fidjeland, mangeårig leder i Cameron og National Oilwell Varco, er ansatt som ny sjef i NODE.

 • I dag kl. 8.26

  – Agder har alle forutsetninger

  Agder har alle muligheter til å bli verdensledende når det gjelder utvikling av teknologi for flytende havvind, sier sjef for GCE NODE, Høye Høyesen. Han håper å få 50 millioner kroner til en forstudie gjennom regjeringas grønne krisepakke.

 • I dag kl. 8.16

  Påkjørt rådyr på E6

  Det påkjørte rådyret på E6 Omkjøringsveien er fjerna. Det oppstod en del kø som følge av dyet som lå i veien, men de skal nå være borte.

 • I dag kl. 8.14

  Ung råkjører i fengsel

  En mann i 20-åra, som kjørte i 170 km/t på E6 i Ringebu i april er dømt til fengsel i 16 dager og mister førerkortet i to og et halvt år. Det skriver GD.

 • I dag kl. 8.12

  Bilene er berget

  Det er nå ryddet opp etter trafikkulykken på riksvei 3 ved Midtskogen i Elverum og trafikken flyter som normalt. Tre biler var involvert. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet.

 • I dag kl. 8.10

  Trafikkulykke i Fredrikstad

  Fredrikstad Brannvesen er på vei til trafikkulykke på Vikaneveien ved Rødåsen på Gressvik.

 • I dag kl. 7.57

  Kontantstøtte ut august

  Kontantstøtten til bedrifter videreføres ut august. Det sa Statsminister Erna Solberg i Politisk Kvarter i dag. Regjeringen følger dermed ikke rådet til Holden-utvalget. – Det er fortsatt mange bedrifter som er i en usikker situasjon, sa Solberg.

 • I dag kl. 7.54

  100 ulovlige strandlinje-sperringer

  Oslo kommunens prosjekt for åpen strandsone har avdekket 100 ulovligheter som sperrer strandlinjen. Kommunen krever nå at badehus, brygger og gjerder, som sperrer Oslos strandlinje skal fjernes, skriver Aftenposten.

 • I dag kl. 7.48

  Henlegger dyremishandlingssaker

  Politiet henlegger over halvparten av alle saker om brudd på dyrevelferdsloven. Hvert år får politiet inn rundt 400 anmeldelser om dyremishandling; vanskjøtsel og mislighold, viser tall fra Riksadvokaten.

 • I dag kl. 7.36

  Padlere mista kajakk

  I natt mista padlere en elvekajakk i Austbygdåe i Tinn. Ingen personer er savna, melder politiet. Kajakken er rød og kan ha drevet ned til Tinnsjøen.

 • I dag kl. 7.28

  Rusavhengige fikk det verre

  7 av 10 med psykiske helseplager og rus fikk det verre da samfunnet stengte ned under koronapandemien. Det viser en spørreundersøkelse gjort av Nasjonalt senter for erfaringskompetanse. Blant annet fikk flere selvmordstanker og trigget traumer.

 • I dag kl. 7.27

  Minusgrader i Sande i morges

  Det er ventet over 20 grader i Vestfold i helga. Men det er kjølig enkelte steder i Vestfold denne morgenen. På Lauvkollmyr i Sande, 437 meter over havet, var det minus 1,1 grad, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga på Meteorologisk institutt.

 • I dag kl. 7.24

  Omstridt turvei vedtatt

  Den omstridte gang- og sykkelstien langs Porsgrunnselva blei endelig vedtatt i bystyret i Porsgrunn i går. AP-politiker Trond Ingebretsen utelukker ikke ekspropriasjon, men sier til TA at stien langs elva vil bli et løft for hele byen.

 • I dag kl. 7.24

  Basestasjon stopper vindturbin

  Namdal tingrett forbyr NTE å sette opp ei av de 14 vindturbinene på Hundhammarfjellet i Nærøysund. Årsaken er at Telenor har en basestasjon like i nærheten, skriver Namdalsavisa. En vindturbin vil ifølge tingretten forstyrre signalet fra basestasjonen.

 • I dag kl. 7.23

  NHO vil fjerne seterestriksjonene

  Fylkesleder i NHO Nordland Daniel Bjarmann-Simonsen krever at restriksjonene til flyselskapene om å fly med tomme midseter fjernes og erstattet med krav til munnbind.

 • I dag kl. 7.15

  Stille på Hurtigruten

  Det er stor usikkerhet blant de ansatte i Hurtigruten om de vil beholde jobbene sine. Den siste tiden har det vært svært få eller ingen passasjerer på de to skipene som bare går mellom Bodø og Kirkenes. 14 hurtigruteskip ligger i dag i opplag.

 • I dag kl. 7.08

  Bompengeinntektene fell

  For tredje månad på rad fell inntektene i bomringen på Nord-Jæren. I april i år kom det inn 20 millionar kroner mindre i inntekter, samanlikna med april i fjor, skriv Aftenbladet. Årsaka er blant anna at koronakrisa har ført til langt mindre trafikk.

 • I dag kl. 7.08

  Ulykke mellom Elverum og Hamar

  Tre biler er involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 ved Midtskogen i Elverum. Det var en person i hver bil. Skadeomfanget er foreløpig uvisst. Ulykken skjedde i retning Hamar. Trafikken dirigeres forbi.

 • I dag kl. 6.55

  Ber om skatteråd for utleie

  Flere kontakter skatteetaten for å få råd om reglene for skatt på utleie. Det er rekordhøy etterspørsel etter leie av hytter, båter og bobiler. Mange leier ut for første gang i sommer. På grunn av koronasituasjonen vil mange feriere i Norge.

 • I dag kl. 6.48

  Kysttorsken må vernes

  Det må tas kraftig for å berge kystorsken fra Stadt og nordover. Det står i en ny rapport fra Havforskningsinstituttet. Noen av forslagene er å stenge gytefelt for fiske og nekte større fiskebåter å fiske i fjordene

 • I dag kl. 6.43

  Korona preger Jotuns resultat i år

  Sandefjord-baserte Jotun økte salget med en prosent de første fire månedene og omsatte for 6,8 milliarder kroner. Konsernsjef Morten Fon forventer lavere salg i viktige markeder fordi land har strenge smitteverntiltak og det er økonomisk usikkerhet.

 • I dag kl. 6.41

  Tiltak mot gruveforurensning

  Innen sommeren skal det bli klart hvilke tiltak som skal utredes for å få gjort noe med gruveforurensningen i Folldal. Det er klart etter møte mellom Riksantikvaren og Direktoratte for Mineralforvaltning.

 • I dag kl. 6.25

  Mener forsvarsviljen vil reduseres

  – Uten Forsvaret til stede på Sørlandet risikerer vi at forsvarsviljen synker blant fremtidige generasjoner, sier pensjonert oberst Odd Helge Olsen. Denne uka avviste forsvarsministeren et comeback for Evjemoen som base for militær utdanning.

 • I dag kl. 6.22

  Ikkje raskare oppstart av Rogfast

  Samferdselsminister Knut Arild Hareide seier nei til Frp sitt forslag om fortgang i Rogfast-prosjektet. Han vil ikkje sette i gang før prosjektet er gjennomgått på nytt. Stortingsrepresentant Roy Steffensen frå Frp er skuffa over statsråden sitt svar

 • I dag kl. 6.01

  Stor interesse for Mandaljazz

  Kun et par døgn etter at billettene ble lagt ut, er festivalpassene til årets Mandaljazz utsolgt. – Vi aldri opplevd så stor pågang så tidlig og vi opplever en enorm støtte for valget om å arrangere festival, sier markedssjef Mari Marie Nyvoll.

 • I dag kl. 5.51

  Samtykker til varetektsfengsling

  En mann i 40-årene samtykker til varetektsfengsling etter å ha blitt siktet for drap på en mann i 30-årene, funnet i en bil i Nittedal torsdag. Siktede har ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, skriver VG.

 • I dag kl. 5.46

  Fleire evakuert etter brann i Florø

  Eit rekkehus i Florø måtte evakuerast då det brann i tak og vegger i andre etasje natt til fredag. Brannen er no sløkt, men to leilegheiter er ubebuelege. Politiet fekk melding om brannen i rekkehuset klokka 02. To timer senere opplyser politiet til NTB at brannvesenet har sløkt brannen, men enno jobbar på staden.

 • I dag kl. 5.42

  Universitetet tilbyr butikker hjelp

  Universitetet i Sørøst-Norge starter en digitaliseringsskole for butikker i høst. Førsteamanuensis Birgit Apenes Solem sier at butikker må tenke nytt for å overleve. Hun tror at fysiske møter i butikken og digitale møter kan være en del av løsningen.