Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 9.38

  112 ringer rundt til folk

  Politiet har fått mange spørsmål i dag frå folk som har blitt ringt opp frå det som ser ut som naudnummeret 112. Kva som ligg bak desse oppringingane veit ikkje politiet, men dei avviser å stå bak. Dersom politiet ringer så viser ikkje nummeret 112.

 • I dag kl. 9.32

  NTNU-studenter dårlig på varsling

  Bare en av fem studenter ved NTNU vet hvordan de skal varsla fra dersom de blir utsatt for trakassering ved universitetet. Det er det nest dårligste resultatet i landet, skriver Universitetsavisa. NTNU jobber med å få på plass en #Metoo-knapp på internsidene hvor studenter og ansatte kan varsle fra om trakassering, men den er ikke klar enda.

 • I dag kl. 9.32

  Austbø skole i Klassequizen

  Ylva Edlund, Mads Hellegaard og Eivind Wester Moen Kristiansen representerte Austbø skole og tok sju poeng i Klassequizen.

 • I dag kl. 9.30

  Tiltalt for å ha smuglet reptiler

  En svensk mann i 20-årene er tiltalt for å ha tatt med seg flere utrydningstruede reptiler inn i Norge i september 2017. Ifølge tiltalen hadde han med seg fem kongeboaer, tre kongepyton, én daggekko og 12 landskilpadder uten å ha tillatelse.

 • I dag kl. 9.27

  Flere sykler i vinter

  Den milde vinteren har lokket mange flere syklister ut på veiene i Oslo. Tall fra kommunens sykkeltellere viser at det så langt i januar har vært over 50 prosent flere passeringer enn i samme periode i fjor.

 • I dag kl. 9.10

  Nedgang i anmeldte straffesaker

  I 2018 var antall anmeldte saker i Vestfold 14112 mot 13258 i 2019. Særlig innenfor vinningskriminalitet har det vært en nedgang. Det er også færre registrerte narkotikasaker og anmeldte seksuallovbrudd.

 • I dag kl. 9.10

  Nye trusler mot skoler

  Det har igjen kommet trusler mot flere videregående skoler i Innlandet. I følgte politiet er det ikke grunnlag for å sette i verk noen ekstraordinære tiltak nå. Truslene er sendt via Instagram og forteller at noe alvorlig skal skje på skolene.

 • I dag kl. 9.04

  En til sjukehus etter ulykke

  En bilfører er sendt til Hamar sjukehus etter møteulykke mellom to biler på Kvemyrvegen ved Storsvea i Ringsaker. Vegen er fortsatt sperret på stedet.

 • I dag kl. 8.57

  Bergen taxi vil bli uttslippsfrie

  Styret i Bergen taxi har vedtatt at samtlige taxier skal være utslippsfrie innen 1. januar 2024, melder BT. Ifølge avisen er det bevilget støtte fra Vestland fylkeskommune til etablering av hjemmeladere hos de som har taxiløyve.

 • I dag kl. 8.47

  Åtte pukkellaks i Gaula

  Det vart fiske 28 pukkellaks i vassdrag i Vestland i fjor. Ei oversikt frå fylkesmannen viser at fangsten fordeler seg likt mellom dei gamle fylka Hordaland og Sogn og Fjordane. Flest pukkellaks i fylket vart det landa i Gaula, med åtte eksemplar av den uønskte fisken.

 • I dag kl. 8.46

  Forsøkte å bryte seg inn

  I Trondheim skal en mann ha forsøkt å ta seg inn gjennom et åpent vindu i en bolig i Gamle Kongeveg onsdag morgen. Mannen hadde satt opp en stige for å komme seg inn. Han ble oppdaget av en nabo, og stakk fra stedet, opplyser politiet.

 • I dag kl. 8.37

  Vil oppnevne sakkyndig

  Gjenopptakelseskommisjonen vil oppnevne en uavhengig sakkyndig for å vurdere DNA-bevisene i Baneheia-saken. Kommisjonen vil ha en ny vurdering av erklæringen som ble lagt frem under rettsforhandlingene, og som ligger til grunn for dommen mot Viggo Kristiansen.

 • I dag kl. 8.37

  Vil oppnevne ny sakkyndig

  Gjenopptakelseskommisjonen vil oppnevne en ny uavhengig sakkyndig for å vurdere DNA-bevisene i Baneheia-saken. Kommisjonen vil ha en ny vurdering av den sakkyndige DNA-erklæringen som ligger til grunn for dommen mot Viggo Kristiansen.

 • I dag kl. 8.27

  Ny ulykke i Ringsaker

  På Fylkesveg 1726 ved Gjerlu mellom Nydal og Åsheim i Ringsaker har det vært et trafikuhell. Det er redusert framkommelighet på stedet.

 • I dag kl. 8.23

  Ny trafikkulykke på Lena

  I Silogata på Lena har det også vært en kollisjon mellom to personbiler. Det er ikke meldt om personskade. Vegen er åpen.

 • I dag kl. 8.19

  Trafikkulykke i Furnes

  Ved Kylstad skole i Furnes i Ringsaker har to personbiler kollidert. Nødetatene er på veg.

 • I dag kl. 8.19

  Moped mot bil i Larvik

  En moped og en bil har kollidert på Vikingveien i Larvik. Mopedisten er en jente i tenårene. Hun blir undersøkt av ambulansepersonell. Bilføreren er en mann i 70-årene, han skal være uskadd. Han blir anmeldt for å ha brutt vikeplikten og har fått førerkortet beslaglagt.

 • I dag kl. 7.59

  Bygning i flammar på Karmøy

  Rett før 0800 blei det meldt om brann i ein verkstadbygning i Visnesvegen på Karmøy. Det er synlege flammar, men det skal ikkje vera folk inne i huset. Truleg har brannen oppstått i eit strauminntak, melder politiet. Brannen blei raskt sløkt.

 • I dag kl. 7.50

  Venstre sikrer byrådet flertall

  For første gang er det Venstre, ikke Rødt, som sikrer byrådet flertallet i en politisk sak. Dermed slås Oslo kommunes fire byggforetak, sammen til ett nytt stort som skal hete Oslobygg, skriver Dagsavisen.

 • I dag kl. 7.41

  Trafikkulykke på Lena

  Det har vært ei trafikkulykke på fylkesveg 33 i Lillokrysset, mellom og Gjøvikvegen på Lena. Vegen er stengt, melder Vegtrafikksentralen øst på twitter.

 • I dag kl. 7.41

  Færre elever ble mobbet i fjor

  Seks prosent av norske elever svarer at de ble mobbet i fjor. Det er den laveste andelen på 13 år, viser Elevundersøkelsen. Femteklassinger rapporterer mest mobbing. Andelen som blir mobbet, avtar med alder og årstrinn.

 • I dag kl. 7.41

  Påkøyrt i fotgjengarovergang

  Politiet melder at ei kvinne på 19 år er påkøyrt av ein bil i eit gangfelt ved Egersund jernbanestasjon. Ho klagar over smerte i hovudet og i beina. Trafikken går som normalt forbi.

 • I dag kl. 7.32

  Redd at nynorsken vil tape

  Språkfolk frykter at nynorsken vil tape på grunn av kommunereformen, sier direktør i Nynorsk kultursentrum, Per Magnus Finnanger Sandsmark. Fra nyttår ble flere nynorskkommuner slått sammen med bokmålskommuner flere steder i landet.

 • I dag kl. 7.30

  Mange kan miste jobben

  Handel og Kontor fryktar mange vil miste jobben som følgje av enklare betalingsløysingar, mellom anna som den Coop Obs lanserer denne veka. Handel og Kontor har gjort berekningar som viser at så mange som 30 000 kan miste jobbane dei neste 10 åra.

 • I dag kl. 7.25

  Manuell dirigering på E16

  Det er manuell dirigering på E16 Dale i Vaksdal grunna ein stein som må fjernast frå vegkanten, melder Vegtrafikksentralen. Arbeidet er forventa å vere ferdig klokka 09.30

 • I dag kl. 7.22

  Personbil kjørte inn i buss

  På fylkesveg 222 i Ottestad i Stange, har en personbil kjørt inn i buss bakfra. Det er ingen personskade. Politiet er ferdig på stedet og vegen er åpen igjen.

 • I dag kl. 7.13

  Bly på Løvenskioldbanen

  Miljøverndepartementet vil ikke sette igang rydding av blyforurensningen på Løvenskioldbanen før saken er bedre utredet, skriver Budstikka. Departementet vil vite mer om hvor omfattene forurensningen er og hva slags tiltak som bør settes igang.

 • I dag kl. 6.59

  Bergensbanen åpnet etter dødsulykke

  Bergensbanen ved Vikersund i Modum er åpnet igjen etter en ulykke i natt, der en mann døde. Kriminalteknikere fra politiet jobbet på stedet i natt, men er nå ferdige med de innledende undersøkelsene. Årsaken til ulykken er fortsatt ikke kjent.

 • I dag kl. 6.55

  Kan miste retten til å praktisere

  En lege som har stått for flere alvorlige feiloperasjoner ved sykehuset i Flekkefjord, risikerer å miste retten til å praktisere. Ifølge fylkeslegen erkjenner han fremdeles ikke feil, og derfor skal Helsetilsynet nå vurdere om han kan fortsette.

 • I dag kl. 6.53

  Skal bedre språket

  Nav Kristiansand skal jobbe for å bedre språket i saksbehandlingen. De ansatte skal kurses for blant annet å forenkle skriftlige formuleringer og møtereferater. Brukerne skal merke bedring, sier seksjonsleder Jon Arne Karstensen til NRK.

 • I dag kl. 6.51

  Vil verne mer av Valle kommune

  Om lag 85 prosent av Valle kommune er i dag underlagt ulike former for vern. Nå vil Riksantikvaren verne mer av kommunen sin unike kulturlandskap. Noe Valle-ordfører Steinar Kyrvestad er positiv til, skriver Agderposten.

 • I dag kl. 6.42

  Etterlyser tydeligere regelverk

  Flere bønder reagerer på et strengt regelverk nær vassdrag. Bøndene er pålagt å la det være en kantsone mellom vassdraget og pløyd mark, for å unngå at jord og næringsstoffer havner i sjøen. Saken er tatt opp med Landbruksdirektoratet, sier fagsjef Jon Randby ved landbruksavdelingen hos Fylkesmannen.

 • I dag kl. 6.18

  Åpen veg på Høylandet

  På Høylandet er fylkesveg 17, litt nord for Kongsmoen, åpen igjen etter bilberging.

 • I dag kl. 6.16

  Krever slutt på korridorpasienter

  Brannvesenet pålegger sjukehuset på Lillehammer å slutte med korridorpasienter innen 1. mars. Hvis ikke, vurderer brannvesenet å ilegge sjukehuset tvangsmulkt på 250 000 kroner, skriver GD.

 • I dag kl. 6.15

  Tatt på fersk gjerning

  To menn, henholdsvis 21 år og 51 år, ble i dag tidlig pågrepet for grovt tyveri fra en bedrift på Gulskogen i Drammen. De ble pågrepet inne i bygget, med et par bager fylt med verktøy.

 • I dag kl. 6.14

  Iskanten trekker sørover

  Havforskningsinstituttets overvåkning av Barentshavet viser at temperaturene har gått ned om lag en grad de siste fem årene. Iskanten trekker sørover, men virkningene av den globale oppvarminga har ikke snudd, sier seniorforsker Randi Ingvaldsen.

 • I dag kl. 6.14

  Parkeringsselskap får pengar

  Agder lagmannsrett har bestemt at Telemark fylkeskommune må punge ut med 4,77 millionar kroner i erstatning til Lilleelva Parkering AS. Det er éin million kroner meir enn i tingretten i 2018. Bypakke-prosjektet er kjent som det nye Lilleelvkrysset.

 • I dag kl. 6.09

  Må i fengsel for promille

  Ein mann i femtiåra frå Bamble er dømd til 14 dagar i fengsel for å ha ført båt med promille. Den fuktige turen gjekk frå Porsgrunn til Herre i september 2019. Mannen er òg pålagt forbod mot å føre fritidsbåt for ein periode på to år.

 • I dag kl. 5.53

  Åpent for togtrafikk igjen

  Togstrekningen mellom Grefsen og Oslo Sentralstasjon er åpen for togtrafikk igjen. Det kan fortsatt være forsinkelser og innstillinger på strekningen, opplyser Vy.

 • I dag kl. 5.51

  Kjørte seg fast

  En lastebil kjørte seg fast i grøften på Fylkesvei 405 ved Birkenes på grunn av snø og vanskelige kjøreforhold på stedet rundt klokken 05. Politiet opplyser at det ikke er et hinder for trafikk på stedet.