Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 20.26

  Politiet måtte roe ned hissigpropp – to ganger

  Politiet har måttet bistått på legevakta i Drammen ved to anledninger på samme mann i kveld. Første gang patruljen ble tilkalt hadde mannen – som var beruset – vært hissig. Han hadde også ramlet på utsiden. Vedkommende roet seg etter hvert ned, og politiet dro fra stedet. «Men et kvarter senere måtte vi tilbake», opplyser politiet. Eksakt hvorfor vites ikke, men den lokale kjenningen i 30-årene blir innlagt, melder politiet.

 • I dag kl. 20.24

  Odd-målvakt glipper for Glimt - henter inn 16-åring fra Rana

  Bodø/Glimt jakter stadig en keeper i forkant av årets sesong og sluttspillet i Serieligaen. Øverst på ønskelisten har tilsynelatende Odds Leopold Wahlstedt (23) vært, men onsdag bekrefter målvakten at han blir værende i Skiens-klubben. Det bekrefter han til lokalavisen Varden. Dermed begynner Glimt å få det travelt om en ny burvokter skal bli spilleklar til playoffkampen mot Lech Poznan 16. februar i Serieligaen. Fristen for å registrere nye spillere går ut midnatt 2. februar. Foreløpig er det bare Julian Rekdahl Faye Lund og 17 år gamle Magnus Brøndbo som kan vokte målet for gultrøyene. Sistnevnte er for tiden skadet og er ikke med i Glimts tropp som spiller treningskamp mot Viborg torsdag. Derfor har Glimt hentet inn 16-åringen Adam André Håkonsen fra Rana FK for å trene med laget.

 • I dag kl. 20.16

  Politiet rammet av datatrøbbel

  Politiet har onsdag problemer med sine datasystemer. Dette er ikke noe innbyggerne merker noe til, melder Politidirektoratet. Det dreier seg ifølge Digi.no om pålogging til en eller flere IT-løsninger hos Politiets IT-enhet (PIT). Til NTB opplyser pressevakt Sidsel Linden i Politidirektoratet at problemene blant annet rammer påloggingen til systemet for annet epost. – Innbyggerne merker ikke noe, sier hun. Foreløpig er det uklart hvor omfattende problemene er, og det er heller ikke klart når de kan være rettet.

 • I dag kl. 20.07

  Fyllekjørte i høy hastighet

  Politiet har stanset et kjøretøy på E-18, etter å ha målt bilen til 127 km/t i 100-sonen mens den vinglet. Den utenlandske føreren i 40-årene blåste til over 1 i promille. Vedkommende blir tatt med av patruljen for bevissikring. Hendelsen skjedde ved Sande.

 • I dag kl. 20.00

  Oslo: Politiet har pågrepet to personer etter mulig ransforsøk

  Politiet har pågrepet to personer ved Solli plass i Oslo, etter flere meldinger om at en av disse hadde en pistollignende gjenstand synlig, inne på et utested. De to ble pågrepet noen kvartaler unna, etter å ha forlatt stedet. Politiet skriver at det ble funnet en formentlig ikke funksjonell pistol på den ene pågrepne. «Vi jobber også med avhør/informasjonsinnhenting rundt et par hendelser mellom utestedet og der de ble pågrepet. Dette går på forsøk på ran og vold», skriver politiet videre. En fornærmet er kjørt til legevakt med lettere skader i ansiktet. Politiet skriver at de setter hendelsene i sentrum i sammenheng med tidligere meldinger om en person med våpen i Oslo, blant annet på kollektrivtransport.

 • I dag kl. 19.45

  Slåsskamp på Vardeneset

  Politiet er på Vardeneset på Tasta hvor det skal ha vært et slagsmål hvor ungdommer er involvert, melder politiet på Twitter. Flere ungdommer har løpt fra stedet, og politiet jobber nå for å finne ut hva som har skjedd.

 • I dag kl. 19.41

  Se Vestlandsrevyen 19.45

  Prisene går opp – det merker både bønder og kunder. Programleder er Jan Børge Leirvik.

 • I dag kl. 19.41

  Se Vestlandsrevyen 19.45

  Prisene går opp – det merker både bønder og kunder. Programleder er Jan Børge Leirvik.

 • I dag kl. 19.30

  NRK Sørlandet 19.45

 • I dag kl. 19.30

  NRK Sørlandet 19:45

 • I dag kl. 19.29

  Åtvara mot låge kraftleidningar

  Mykje snøfall og temperaturar rundt null grader har laga problem for Linea i dalane i Rana. – Vi slit med at snøen feste seg til kraftleidningane og pressar dei ned. På enkelte stader er linjene så låge at folk kan ta på høgspentkablane. Det er livsfarleg. Det seier kommunikasjonsansvarleg Frode Dorp i Linea til Rana Blad. Han seier til lokalavisa at montørar er ute å terrenget og gjer det dei kan for å riste snøen av leidningane. Han åtvara også folk om dei låge leidningane. – Beskjeden vår er å halde avstand, seier han til Rana Blad. Selskapet har flydd helikopter over straumnettet for å få ei oversikt, og Dorp seier det er problem med snødekte leidningar i Grønfjelldalen, Plurdalen , Røvassdalen og Dunderlandsdalen.

 • I dag kl. 19.29

  Får førerkortet beslaglagt

  Mannen som kjørte på en gravemaskin får førerkortet beslaglagt etter ulykken. Det er mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand, opplyser politiet.

 • I dag kl. 19.13

  Sandnesmann tiltalt for hallikvirksomhet

  En mann fra Sandnes er tiltalt for grov hallikvirksomhet, melder Stavanger Aftenblad. Den 46 år gamle mannen skal ifølge påtalemyndigheten ha tjent over 7 millioner kroner på å fremleie leiligheter til prostitusjon i flere norske byer. Tiltalen er tatt ut av Hordaland, Sogn og Fjordane statsadvokatembete.

 • I dag kl. 19.10

  Uskadde hester tilbake hos eier

  Politiet melder nå at hestene er tilbake hos eier, og de er uskadd. Det er fortsatt uklart om noen av de tre som sjekkes hos legevakta kom til skade etter hendelsen.

 • I dag kl. 19.06

  Bygging av Bussveien er rett rundt hjørnet

  2. februar starter byggingen av Bussveien i Sandnes sentrum. Det medfører at Jernbaneveien blir stengt, og trafikken blir rutet gjennom Langgata mellom St. Olavs gate og Strandgata. I forbindelse med stengningen av Jernbaneveien har det blitt etablert fartsdumper, økt belysningen og satt opp nye skilt. – Biltrafikken kommer til å gå sakte i sentrum, og for deg som kjører bil anbefaler vi å være ute i god tid. Vi oppfordrer alle bilister som har anledning til å kjøre utenom sentrum fremover, eller aller helst å bruke kollektivtransport, sykle eller gå, sier ordfører Stanley Wirak.

 • I dag kl. 18.53

  Khalil Karrouch og Irfan Ul Haq fikk årets dialogpris

  Prisvinnerne av årets dialogpris er Khalil Karrouch og Irfan Ul Haq. STL Stavanger sin dialogpris deles ut som en anerkjennelse for mennesker eller organisasjoner som har bidratt til dialog mellom ulike grupper og kulturer i Stavanger regionen. Årets dialogmiddag hadde 100 deltakere og ble avholdt i den katolske kirken.

 • I dag kl. 18.47

  Bil krasjet i gravemaskin

  En bil har kollidert med en stillestående gravemaskin i Porsgrunn. Nødetatene har ankommet stedet. Skadeomfang er foreløpig ukjent, men føreren er hentet med ambulanse og kjørt til sykehus for sjekk. Ulykken har skjedd i Gimlevegen.

 • I dag kl. 18.37

  Hestevogn påkjørt av bil

  To hester er på rømmen og tre personer er sendt til legevakta etter at en hestevogn ble påkjørt av en bil bakfra på fylkesveg 206, på Sønsterud i Åsnes i kveld. Hvis noen ser hestene, ber politiet i Innlandet om at de tar kontakt.

 • I dag kl. 18.35

  Aggressiv mann i Midtbyen

  En mann, som har vært aggressiv mot vekter i Midtbyen i Trondheim, er tatt kontroll på av en politipatrulje og satt i arrest. Blir anmeldt for ordensforstyrrelse.

 • I dag kl. 18.32

  I dag kan du kanskje se en komet 

  Kometen C/2022 E3 (ZTF) er nå nære jorda og synlig på nattehimmelen med en god kikkert, det skriver Meteorologene på Twitter. For de som håper på et glimt av kometen er det er størst håp for klarvær på Østlandet i natt. Det kan også komme korte perioder med klarvær i vest og nord, ifølge Meteorologene.

 • I dag kl. 18.23

  Ope på E16

  Lærdalstunnelen på E16 var tidlegare stengd på grunn av tekniske problem, men er no open igjen, skriv Statens vegvesen.

 • I dag kl. 18.23

  Stengd tunnel på E16

  Lærdalstunnelen på E16 er stengd på grunn av tekniske problem, skriv Statens vegvesen.

 • I dag kl. 17.55

  Klarte ikke å oppføre seg

  En mann i femtiårene måtte plukkes opp av politiet i Skien sentrum onsdag kveld. Vedkommende klarte ikke å oppføre seg, og var svært beruset. Han fikk en sjanse til å ta seg hjem for egen maskin tidligere på dagen, men nå var altså grensen nådd for lovens lange arm.

 • I dag kl. 17.53

  Nye Veier uenige om grunnforhold

  I et hastemøte mellom Nye Veier og Malvik kommune i ettermiddag, ble det klart at Nye Veier IKKE deler entreprenør Accionas sin bekymring om grunnforholdene der det bygges ny bro på E6 over elva Homla i Hommelvik. Arbeidet med E6 i området er stanset inntil videre. Malvik kommune har bedt om hjelp fra NVE og mener det foreløpig ikke er nødvendig med andre tiltak enn stans i anleggsarbeidet. Det blir nytt møte om saken over helga.

 • I dag kl. 17.47

  Innfører ny type legebil

  Denne uken startet Sykehuset i Vestfold opp med anestesibemannet legebil. Legebilen fra Tønsberg vil ha kortere responstid over det meste av Vestfold, og vil ofte være raskere eller like raskt på skadested som en luftambulanse, skriver sykehuset i en pressemelding.

 • I dag kl. 17.42

  Melding om branntilløp i Trondheim sentrum

  Nødetatene har fått melding om et branntilløp i Kjøpmannsgata. Personer på stedet evakuerer seg selv, skriver politiet på twitter.

 • I dag kl. 17.33

  Esther Pirelli fratatt autorisasjonen

  Professor emerit Esben Esther Pirelli Benestad har blitt fratatt autorisasjonen som lege av Helsetilsynet. Det bekrefter Pirelli Benestad overfor NRK. Bakgrunnen for saken er blant annet bekymringsmeldinger som er sendt til Statsforvalteren i Agder om behandling av pasienter med kjønnsinkongruens. Benestad skal blant annet ha unnlatt å henvise pasienter til Rikshospitalet. Statens helsetilsyn startet sin gransking av Benestad i fjor høst. Begrunnelsen var at Statsforvalteren i Agder konkluderte med brudd på helselovgivningens krav til forsvarlighet, informasjonsplikt og journalføring. Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold skriver at de er kjent med at beslutningen skal påklages - og foreningen ønsker å kjempe mot Helsetilsynets avgjørelse.

 • I dag kl. 17.22

  Justisminister Mehl hadde TikTok på tjenestetelefonen

  Justisminister Emilie Enger Mehl hadde TikTok på tjenestetelefonen. – Helt siden det ble stilt spørsmål om dette første gang, har jeg forsøkt å svare både Stortinget og mediene så åpent og ærlig som jeg mener er klokt, om min TikTok-bruk. Men jeg er også bevisst på at all informasjon kan misbrukes, sier Mehl til TV 2. Statsråden sier hun av den grunn ikke har ønsket å gå i detalj om hvilke digitale verktøy hun bruker, og hvordan disse er satt opp. – Men nå er det så mange spekulasjoner – som jeg opplever at går utover det som det er grunnlag for – at jeg vil avklare at jeg hadde TikTok på min ugraderte tjenestetelefon fra månedsskiftet august/september i høst til en av de første dagene i oktober, sier hun til TV 2. NRK har spurt Statsministerens kontor hvilke sikkerhetshensyn som gjør at Mehl ikke kan svare Stortinget eller offentligheten om hun har hatt TikTok installert på sin jobbtelefon. – Stortinget vil, på vanlig måte, få svar på dette før vi svarer media, svarte statssekretær Kristoffer Thoner tirsdag. Dagbladet har i en rekke artikler problematisert TikTok-bruken til justisministeren. Avisen har flere ganger spurt om hun også har hatt lastet ned den kinesisk-eide appen på jobbtelefonen sin.

 • I dag kl. 17.20

  Møteulykke mellom to lastebiler i Hardanger

  Onsdag ettermiddag ved 17-tiden kolliderte to lastebiler på E134 ved Seljestad. Det er ikke snakk om personskader, og det er snakk om mindre materielle skader på lastebilene. Vegen er for øyeblikket sperret. Vest politidistrikt opplyser at det er glatt veg på stedet. Politiet er på veg.

 • I dag kl. 17.07

  Ingen personer skadet i ulykke

  Ingen personer skal være fysisk skadet etter ulykken ved Våle i Tønsberg onsdag ettermiddag. Det dreier seg om en påkjørsel bakfra. Bilene er ute av veien og trafikken går som normalt. Politiet er ferdige på stedet.

 • I dag kl. 16.48

  To biler har kollidert

  Nødetatene er på vei til Kopstadveien i Våle etter at to biler har vært involvert i en trafikkulykke.

 • I dag kl. 16.43

  Hastemøte om usikre grunnforhold ved Stavsjøtunnelen

  Entreprenøren Acciona Construcción S.A. mener grunnforholdene der det skal bygges ny vei og bro over Homla er for dårlige, melder Adresseavisen. Malvik kommune har kalt inn Nye Veier til møte på rådhuset i dag, onsdag for å få bekrerftet eller avkreftet opplysningene fra entreprenøren.

 • I dag kl. 16.39

  Båt har trøbbel i Kvåsefjorden

  En båt holder på å drive på skjær i Kvåsefjorden i Kristiansand. Det melder brannvesenet som er på vei for å hjelpe. Klokken 17.00 melder brannvesenet at personen og båten er funnet, og tas med inn til land.

 • I dag kl. 16.39

  Naturvernforbundet mener gaupekvoten er for høy

  Gaupejakten starter onsdag og det er åpnet for jakt på 51 dyr. Det mener Naturvernforbundet er for høyt. – Dette er en for høy kvote for en sterkt truet art som ligger langt under bestandsmålet, sier Arnodd Håpnes, fagleder for naturmangfold i Naturvernforbundet i en pressemelding. Gaupa regnes som sterkt truet i Norge. Stortinget har vedtatt et mål om 65 ungekull av gaupe hvert år. Ifølge Rovdata er det fra 2020 til 2022 registrert 66,5, 67 og 58,5 familiegrupper av gaupe i Norge, noe lavere enn det nasjonale målet. I forrige kvotejakt, vinteren 2022, var jaktkvoten på 74 gauper. 69 av disse døde, de fleste skutt under jakt, noen få drept av andre årsaker. Det har vinteren 2023 blitt nei til gaupejakt i fire regioner; region 4 (Oslo, Akershus og Østfold), region 5 (Hedmark), region 7 (Nordland) og region 8 (Troms og Finnmark). – Det er viktig for bestanden at det ikke blir noen gaupejakt i disse regionene. Det er også bra at den nasjonale totalkvoten er en del lavere enn de siste årenes altfor høye jaktkvoter, selv om kvoten for 2023 faglig sett skulle vært enda lavere, sier Håpnes.

 • I dag kl. 16.14

  Russen feirer før eksamen

  Russen i landets mest folkerike fylke, Viken, har bestemt seg for å legge den offisielle russefeiringen til perioden 19. april til 17. mai. Det er klart etter en avstemning blant elevene. – Det store flertallet av de som avga stemme, stemte for å ha feiringen før eksamen, med 17. mai som siste dag, sier mediekontakt for russen i Viken, Marte Mørch Bucher-Johannessen, til NRK. – De store landstreffene er jo også i begynnelsen av mai, sier Bucher-Johannessen.

 • I dag kl. 16.09

  Wahlstedt blir i Odd

  Odds keeper, Leopold Wahlstedt har bestemt seg for å bli i Odd, skriv Varden. Den svenske landslagskeeperen har over lengre tid blitt linka til andre klubbar som Villarreal og Bodø/Glimt. Glimt har også kome med bod på keeperen, som Odd har takka nei til.

 • I dag kl. 15.59

  Savnet mann funnet i god behold

  Mannen som ble meldt savnet i Tønsberg tidligere i dag, har kommet til rette. Han er i god behold, opplyser politiet.

 • I dag kl. 15.52

  Buss køyrde over toglinje på raudt lys

  Ein rutebuss køyrde på raudt lys over ei jernbanelinje i Arna i september i fjor, samtidig som det kom eit tog. Hendinga skjedde i rundkøyringa i Garnesvegen i Indre Arna. Det er veterantoget mellom Garnes og Midtun som brukar denne toglinja. Bane Nor har no meldt saka til politiet.

 • I dag kl. 15.35

  Samferdselsministeren om nattog Oslo-København

  Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) vil ikke ta stilling til om det blir nattog mellom Oslo og København før han vet mer om kundegrunnlaget og hvor mye det vil koste staten. NRK fortalte i forrige uke at et bedre dagtogtilbud mellom de to hovedstedene er mer realistisk på kort sikt. I Stortingets spørretime i dag sa Nygård at han er positiv til også å utvikle nattogtilbudet.

 • I dag kl. 15.24

  «Romantika» slet seg – avganger avlyst

  Torsdagens avgang fra Eemshaven til Kristiansand er avlyst etter at cruiseferja MS «Romantika» onsdag slet seg løs fra fortøyningen ved kai i Nederland, og drev inn i to andre skip. Det skriver Fædrelandsvennen. Fredagens avgang fra Kristiansand også avlyst.