Nyheter fra NRK:

 • Torsdag 23. mars kl. 23.09

  Kveldens siste Midtnytt

 • Torsdag 23. mars kl. 22.52

  Se Vestlandsrevyen klokken 22.57

  For to uker siden kunne eierne juble over nye solceller som skulle redde butikken fra høye strømpriser. Etter en brann ligger derimot butikken i ruiner. Programleder er Tale Hauso.

 • Torsdag 23. mars kl. 22.30

  NRK Sørlandet 22.58

 • Torsdag 23. mars kl. 22.24

  Storhamar slo Vålerenga

  Storhamar slo Vålerenga 2-1 i 3.kamp i NM-sluttspillet i kveld. Patrick Thoresen og Jacob Berglund scora for Storhamar.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.58

  16 bøtelagt i Risør

  16 bilførere fikk bot for å ha kjørt for fort da utrykningspolitiet holdt trafikkontroll på Vinterkjær i Risør torsdag kveld, melder politiet. Den høyeste hastigheten som ble målt var 87 km/t i 70-sonen.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.46

  Kveldens seerbilder

  Her er NRK Sørlandets utvalg av innsendte seerbilder.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.44

  Sultet seg om dagen og kastet i seg mat om natten

  Flere sørlendinger overspiser, man mange holder det skjult. Personer som er nattspisere har ofte en sammensatt spiseforstyrrelse. Hulda Thorisdottir fra Arendal sultet seg hele dagen og kastet i seg store mengder mat gjennom natten.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.42

  Norges Bank satte opp styringsrenta

  Norges Bank satte opp styringsrenten i dag og varslet samtidig at det kommer flere rentehopp som betyr økte utgifter for dem som har lån. Høyere renter betyr tøffere prioriteringer for trebarnsfamilien Stray i Kristiansand.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.40

  Rec Solar starter opp igjen

  Nærmere 50 personer mister jobben i Rec Solar når solcellefabrikken i Kristiansand starter opp igjen på mandag etter et halvt års pause. De tillitsvalgte sier det har vært en tøff prosess.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.38

  To siktet etter politijakt

  To personer er pågrepet og siktet for brudd på narkotikalovgivningen etter at de unndro seg en politikontroll på Grim i Kristiansand torsdag kveld, melder politiet. Politiet fulgte bilen de to kjørte på E18 fra Kristiansand til Gaupemyr i Lillesand. Bilføreren blir også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og brudd på vegtrafikkloven.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.19

  Kolonnekjøring over Vikafjellet

  Det innføres kolonnekjøring på riksvei 13 over Vikafjellet på grunn av uvær. Det melder Vegtrafikksentralen vest.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.17

  Bilbrann på Ammerud

  Politi og brannvesen har rykket ut etter at de fikk melding om en bil som brenner i Lilloseterveien i Oslo. Brannen er slukket. Brannvesenet tvitrer om at det brant i én bil og at det ikke var noen fare for at brannen spredde seg til andre biler. Politiet leter i området etter folk som kan knyttes til bilbrannen, skriver de på Twitter.

 • Torsdag 23. mars kl. 21.16

  Landbruksministeren forsvarar avliving av geiter

  Landbruksminister Sandra Borch (Sp) støttar Mattilsynet sin konklusjon om avliving av geitene på Kvist. Det kjem fram i eit skriftleg svar til stortingsrepresentant Helge André Njåstad, ifølge Sogn Avis. Borch skriv at eigde dyr har ein utvida rett til vern etter dyrevelferdsregelverket samanlikna med ville dyr, og at dyreeigar ikkje har klart å halde eit forsvarleg tilsyn i stor nok grad.

 • Torsdag 23. mars kl. 20.16

  Kommunens ansatte må droppe TikTok

  Grimstad kommune er den første i Agder som krever at TikTok og Telegram fjernes fra alle mobiltelefoner, nettbrett eller personlige datamaskiner som benytter kommunens interne digitale systemer. Det skriver kommunen i en pressemelding. Tidligere torsdag ble det klart at også Stortinget forbyr de to appene på enheter med tilgang til Stortingets systemer med umiddelbar virkning.

 • Torsdag 23. mars kl. 20.05

  Trafikkontroll: Anmeldelser og forelegg

  Politiet har hatt trafikkontroll i Kreftingsgate i Drammen. Resultat: Fire forenklede forelegg for kjøring på rødt lys, og én anmeldelse for kjøring på rødt lys. Tre forenklede forelegg for mobilbruk samt én anmeldelse for mobilbruk.

 • Torsdag 23. mars kl. 19.40

  To personer innbrakt etter politijakt

  To personer er blitt innbrakt av politiet etter at de undro seg en politikontroll på Grim i Kristiansand torsdag kveld. Politiet fulgte etter bilen på E18 via Sørlandsparken til Lillesand hvor bilen stoppet på Gaupemy, melder politiet.

 • Torsdag 23. mars kl. 19.39

  Se kveldens TV-sending her

 • Torsdag 23. mars kl. 19.36

  Se Vestlandsrevyen klokken 19.45

  En konstant lukt av propan på terrassen. Det er hverdagen for mange naboer til biogassanlegget på Eldøyane på Stord. Luktproblemene har blitt så kraftige at Statsforvalteren har bedt selskapet om strakstiltak. Programleder er Tale Hauso.

 • Torsdag 23. mars kl. 19.35

  Brann i eit bustadhus i Meløy

  Naudetatane har rykka ut til ein brann i eit bustadhus i Meløy kommune. Det skriv politiet på Twitter. Brannen vart sløkte av bebuarane før naudetatane kom til staden. Brannen førte til små skadar på huset, og politiet har starta etterforsking. Bebuarane vart sjekka av ambulanse på staden, og hadde ikkje behov for legehjelp.

 • Torsdag 23. mars kl. 19.35

  NRK Sørlandet 19:45

 • Torsdag 23. mars kl. 19.29

  Mann blir pågrepet for frihetsberøvelse

  En mann blir pågrepet og anmeldt for frihetsberøvelse etter voldsepisoden på Grorud senter i Oslo i kveld.

 • Torsdag 23. mars kl. 19.29

  Mann pågrepet for frihetsberøvelse

  En mann er pågrepet og anmeldt for frihetsberøvelse etter voldsepisoden på Grorud senter i Oslo i kveld. Det opplyser politiet ved 19.30-tiden. Mannen blir også anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og mulig kjøring i ruspåvirket tilstand. Politiet bekrefter også at det er en relasjon mellom mannen og kvinnen. Kvinnen er kjørt til legevakta. Hun hadde ingen synlige skader, sier politiets operasjonsleder til NRK. Politiet tror ikke det var andre involverte enn kvinnen og mannen.

 • Torsdag 23. mars kl. 19.22

  Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt

  Friski-stjernen Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt allerede før lørdagens slopestylefinale i Silvaplana. I finalen får hun selskap av Sandra Eie. Killi satte standarden i sitt første forsøk i kvalifiseringen da hun fikk 83,80 poeng av dommerne. Hun klarte ikke å forbedre seg i det andre «runnet» og endte som nummer tre, 11,40 poeng bak canadiske Magan Oldham, som var best i kvaliken. 25-åringen hadde allerede sikret seg seieren i slopestylecupen foran torsdagens renn, men vant også verdenscupen sammenlagt da sveitsiske Mathilde Gremaud ikke klarte å ta seg videre til finalen.

 • Torsdag 23. mars kl. 19.15

  Ny frist for Natur videregående skole

  Styret ved den private Natur videregående skole i Oslo har forlenget fristen de har gitt til Oslo kommune om videre drift, til 28. mars klokken 12. Skolens fremtid er uviss etter at et tilsvarende tilbud ble opprettet på den kommunale Stovner videregående skole. Byrådet har ønsket å kutte støtten til privatskolen, men bystyret vedtok nylig et kompromiss som skulle sikre tre års drift. Ifølge skolen er det likevel ikke forsvarlig å fortsette, blant annet på grunn av lave søkertall. Styret krevde først en avklaring fra kommunen innen 23. mars, men har nå forlenget fristen.

 • Torsdag 23. mars kl. 18.54

  UP-kontroll: Politiet delte ut forelegg

  UP har hatt kontroll på fylkesvei 37 i Kongsberg i ettermiddag. Til sammen delte politiet ut sju forenklede forelegg for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 75 km/t. Det er 60-sone på stedet.

 • Torsdag 23. mars kl. 18.51

  Mann til sykehus etter arbeidsulykke

  En mann i 30 årene er bragt til sykehus etter et arbeidsuhell på Hundvåg i Stavanger, melder politiet. Mannen fikk et stålrør over den ene foten. Politiet oppretter undersøkelsessak.

 • Torsdag 23. mars kl. 18.50

  Sjåstad på topp

  Anfinn Sjåstad frå Stadlandet blir ordførarkandidat i Stad for Framstegspartiet. På dei to følgande plassane på Frp-lista i Stad står Dagfinn Olav Kvamme frå Årsheim og Per Tore Borgund frå Nordfjordeid.

 • Torsdag 23. mars kl. 18.48

  Leteaksjon etter 22 åring i ny fase

  Politiet i Innlandet melder torsdag kveld at letingen etter den savnede 22 år gamle mannen går over i en ny fase. Mannskaper trekkes nå ut av området ved Balbergkampen i Lillehammer hvor savnedes bil er funnet, det sier operasjonsleder Rune Vegard Huse. Han presiserer at leteaksjonen ikke er avsluttet, men at det nå vil vil tatt en faglig vurdering om hvordan en eventuell leting skal fortsette.

 • Torsdag 23. mars kl. 18.36

  Tre av fire har tillit til politiet

  72 prosent av innbyggerne har høy eller svært høy tillit til politiet, ifølge Innbyggerundersøkelsen for 2022. Tilliten varierer noe fra politidistrikt til politidistrikt, men det overordnede hovedbildet er det samme: de fleste har høy tillit til politiet. I Nordland har innbyggerne 71 prosent tillit til politiet, og kommer mellom Trøndelag som har størst tillit og Finnmark som har minst. I undersøkelsen står det også at synlig politi i gatene oppfattes som viktig for folk. Men 14 prosent av innbyggerne i Nordland mener de ser politiet sjelden og er misfornøyd med det. Likevel er andelen av de som føler seg trygge når de ferdes ute alene på kveldstid størst i Nordland. Det gjelder også for øvrig politidistriktene Finnmark, Troms og Møre og Romsdal.

 • Torsdag 23. mars kl. 18.36

  Syv av ti har tillit til politiet i Nordland

  72 prosent av innbyggerne har høy eller svært høy tillit til politiet, ifølge Innbyggerundersøkelsen for 2022. Tilliten varierer noe fra politidistrikt til politidistrikt, men det overordnede hovedbildet er det samme: de fleste har høy tillit til politiet. I Nordland har innbyggerne 71 prosent tillit til politiet, og kommer mellom Trøndelag som har størst tillit og Finnmark som har minst. I undersøkelsen kommer det også fram at en liten andel oppgir at deres tillit har gått litt ned. Den negative utviklingen finner de i alle politidistriktene. – Det er kanskje ikke så overraskende etter et krevende år for norsk politi, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til NTB. – Tillit er en av de viktigste bærebjelkene i samfunnet vårt, og ikke noe vi kan ta for gitt, men må jobbe for hver dag. Å finne én hovedårsak til at vi ser en nedgang er vanskelig, fordi svarene er sammensatt, sier politidirektøren videre. I undersøkelsen oppgir 60 prosent mer enn én grunn til at de har fått lavere tillit. Tre kategorier peker seg ut: Hvordan innbyggerne oppfatter politiets kapasitet og håndtering, enkeltsaker som har fått mye oppmerksomhet og en generell oppfatning av politiet. I undersøkelsen står det også at synlig politi i gatene oppfattes som viktig for folk. Men 14 prosent av innbyggerne i Nordland mener de ser politiet sjelden og er misfornøyd med det. Likevel er andelen av de som føler seg trygge når de ferdes ute alene på kveldstid nest størst i Nordland, og ligg på 82 prosent. Det er bare Finnmark som føler seg mer trygg, og ligg på hele 84 prosent.

 • Torsdag 23. mars kl. 18.34

  Bø og Røiseland står over NM

  Tarjei Bø og Marte Olsbu Røiseland er rammet av sykdom og står over helgens NM i Alta. – Det er selvsagt veldig kjedelig, og jeg hadde gledet meg til å oppleve NM i Alta, sier Tarjei Bø i en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund. Bø har pådratt seg en forkjølelse og er ikke i form til å reise skriver forbundet. Marte Olsbu Røiseland er imidlertid på plass i Alta, selv om hun ikke skal delta i konkurransene. – Kroppen er sliten og har gitt signaler om at jeg trenger hvile. Jeg gleder meg til å få med meg stemningen fra sidelinja, det er jo noe jeg må bli vant til fremover. Det blir fint å få avsluttet sesongen med laget selv om jeg dessverre ikke får med meg konkurransene, smiler den nylig pensjonerte skiskytteren.

 • Torsdag 23. mars kl. 18.29

  Mann i fyllearrest etter bråk på senter i Bergen

  En beruset mann i 30-årene skal ha blitt satt i fyllearresten etter å ha knust to flasker på Vinmonopolet, og forsøkt å bortta seks flasker øl på Meny, på Sletten senter i Bergen. Det opplyser vest politidistrikt. I tillegg skal han ha skapt en del ordensforstyrrelse på senteret overfor ansatte og besøkende.

 • Torsdag 23. mars kl. 18.07

  Kvinne utsatt for vold på Grorud i Oslo

  Politiet rykket ut til Grorud senter i Oslo etter melding om at ei kvinne er blitt utsatt for vold, og deretter kjørt bort i en bil. Klokka 18.37, omtrent en time etter hendelsen, opplyser politiet at de har kontroll på to personer. – Da har vi kontroll på både mannen og kvinnen. De ble stanset på Tåsen i bilen vi søkte etter, skriver politiet på Twitter. De forsøker nå å finne ut hva som har skjedd, og hvor skadd kvinnen er. Hun har skader i ansiktet etter å ha blitt slått, men politiet kan ikke si noe hvor alvorlige skadene er. – Det er snakk om to personer i slutten av tenårene, sier operasjonsleder Tor Grøttum til NRK. Politiet forsøker nå å finne ut om det ble brukt tvang for å få kvinnen med i bilen. – Vi er fortsatt ganske tidlig i en etterforskningsfase, så per nå har vi ikke oversikt over det, sier Grøttum. Han sier det er trolig at politiet vil gjøre en pågripelse i forbindelse med saken. Hendelsen skjedde ved Grorud senter cirka klokka 17.30.

 • Torsdag 23. mars kl. 17.39

  Etterforsker fremdeles voldtektssak fra i fjor

  Nesten fem måneder senere etterforsker fremdeles politiet en grov voldtektsanmeldelse fra Vesterålen. – Saken er fortsatt under etterforskning, og det gjenstår flere avhør før etterforskningen kan avsluttes, sier politiadvokat Elaine Pettersen Skagtun. Fire menn er siktet for grov voldtekt av en kvinne i 20-årene mellom klokken 2 og 3 natt til søndag 30. oktober 2022. Kvinnen anmeldte saken senere samme dag. Politiet har tidligere opplyst at det ikke er noen relasjon mellom kvinnen og de siktede mennene. Tre av mennene satt varetektsfengslet frem til 23. november, mens den fjerde ble løslatt tidligere.

 • Torsdag 23. mars kl. 17.35

  Nederland-ferja bytter til Tyskland

  Holland Norway Lines skip MS Romantika bytter havn fra Eemshaven i Nederland til Tyskland. Fra midten av april vil selskapet seile til og fra Cuxhaven i Tyskland, men før høysesongen flytter rederiet virksomheten til den tyske byen Emden. Holland Norway Lines har slitt med å få fast kaiplass i Eemshaven, noe som har ført til flere kanselleringer. – Havnesituasjonen i Eemshaven tvang oss til å se etter alternativer. Nå er vi glade for å ha en løsning på plass fra midten av april, som gjør at skipet igjen kan seile i henhold til ruteplan, sier, Morten Aggvin, administrerende direktør for Holland Norway Lines i en pressemelding.

 • Torsdag 23. mars kl. 17.29

  Kan bli lenger bompenge-periode

  Bompengane knytt til Førdepakken kan bli auka opp og innkrevjingsperioden kan bli lenger, skriv Firda. Etter planen skal Førdepakken krevje bompengar ut september 2028, men det kan bli aktuelt å forlenge perioden til 2033. Auka kostnader gjer at Førdepakken blir langt dyrare enn venta. Å kutte nokre tiltak er også alternativ som blir vurdert.

 • Torsdag 23. mars kl. 17.24

  Tunnel på fv 714 stenges i natt

  Statens vegvesen melder at Valslagstunnelen på Fv.714 blir stengt fra kl. 2200 fordi den skal vaskes. Trafikk slippes gjennom hver hele time fram til midnatt, deretter hver annen time fram til kl. 0600 fredag

 • Torsdag 23. mars kl. 17.23

  FC København – Brann 1–1 til slutt

  Det endte 1–1 på treningskampen mellom FC København og Brann. Begge målene kom fra straffespark i første omgang.

 • Torsdag 23. mars kl. 16.58

  Ordfører har mistet troen på datasenter

  Ordfører Gisle Erik Hansen (Sp) i Sørfold mener det er temmelig usannsynlig at det blir bygd et datasenter ved Kobbvatnet etter dagens kommunestyremøte. Det sier han i en kommentar til NRK. Han har i mange år sittet i styret i Nord-Salten Kraft, og har jobbet med å få kraftkrevende industri til området kommunen. Til og med ordførerens eget parti var delt og havnet i mindretall da Sørfold kommunestyre skulle behandle planinitiativet om detaljregulering av et datalagringssenter ved Kobbvatn. Sørfold Ap fikk flertall for sitt forslag om at kommunen selv skal foreta reguleringsarbeidet i området. Et datasenter ved Kobbvatnet kan gi kommunen vel 20 arbeidsplasser. Det var stor skepsis mot datasenteret blant lokalpolitikerne i dag. – Det er store diskusjoner om hva et datalagringssenter brukes til. Datasenter tar stor kraft, og hva får man igjen? Det er flere eksempler der det brukes til å lage kryptovaluta, sa Tor Ankjell (Ap), ifølge Saltenposten.

 • Torsdag 23. mars kl. 16.55

  To sjåfører mistet førerkortet

  To bilførere mistet førerkortet under en kontroll i 60-sona på Jernbaneveien ved Løddesøl i Arendal. Den ene kjørte i 87 km/t, mens den andre fikk prikker for mobilbruk som medførte beslag av førerkortet. Totalt fikk 21 sjåfører bot for fartsoverskridelse.