Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 10.05

  Øvrebø fortsetter som toppidrettssjef

  Tore Øvrebø (56) har fått forlenget sitt åremål med fire nye år som toppidrettssjef i Norges idrettsforbund og leder av Olympiatoppen. Øvrebø har hatt jobben siden 2013. Tidligere i vår ble stillingen hans utlyst. Toppidrettssjefen leder Olympiatoppen og er øverste ansvarlige for resultatutviklingen i norsk toppidrett og for Norges deltakelse i OL og Paralympics.

 • I dag kl. 9.47

  Alpakkaer på rømmen i Lier

  Politiet har fått melding om tre alpakkaer som er ute på fotpatrulje i Åmotveien i Lier. Eier bes ta turen og hente dem, før de rekker ut på Vestsideveien. Saken oppdateres.

 • I dag kl. 9.43

  Trafikkuhell sør for Koppang

  Vegtrafikksentralen melder om trafikkuhell i Trønnes, sør for Koppang. Det skal være redusert fremkommelighet på stedet, og bergingsbil er på veg. Oppdragsleder Anna Boger i politiet Innlandet sier at en bil har kjørt inn i en annen, som gjorde at en bil havnet i grøfta. En dame er sendt til Elverum sykehus, og er trolig lettere skadd. En mann er sendt for sjekk til legevakta på Koppang. Det skal tilsynelatende ha gått bra, sier Boger.

 • I dag kl. 9.36

  Fikk dommen for vold mot datter redusert

  En oslomann dømt for mishandling av sin datter fikk dommen redusert fra ett år til ti måneder i lagmannsretten. Hovedårsaken er lang tidsbruk da ankesaken har blitt utsatt to ganger. Jenta ble blant annet kastet i veggen, og slått med gjenstander. I tillegg ble hun trakassert. Blant annet sa foreldrene ved én anledning at de skulle kaste henne i søpla. Hun ble også isolert fra resten av familien i lange perioder.

 • I dag kl. 9.36

  Sparket etter biler – sitter i arresten

  Politiet har arrestert en person som i dag tidlig gikk rundt med en kjetting og var truende. Han sparket også etter biler på Elgeseter i Trondheim.

 • I dag kl. 9.24

  Strømstans ved Sykehuset Namsos

  Sykehuset Namsos mistet i dag tidlig strømtilførselen, men de mest kritiske funksjonene får strøm fra nødstrømsaggregat. -Vi har strømforsyning til de mest kritiske funksjonene ved sykehuset, slik at øyeblikkelig hjelp funksjoner er ivaretatt, sier klinikkleder Odd Kåre Hestmo ved Sykehuset Namsos.

 • I dag kl. 9.20

  Trønder blir ny juniorlandslagstrener i langrenn

  Tidligere kombinertløper Kristian Dahl (45) fra Trondheim blir langrenns nye landslagstrener for Equinor Juniorlandslag. Han tar over 1. august 2022, når Monika Kørra overtar som landslagstrener for Equinor Rekruttlandslag. Dahl har skrevet kontrakt på to år med Norges Skiforbund.

 • I dag kl. 8.53

  Turistene strømmer til Preikestolen

  Besøkstallet til Preikestolen er nå høyere enn i 2019, altså før pandemien. Hittil i år har 109.793 turister vært på Preikestolen, som er 7667 flere enn i 2019. – Det er spesielt besøkstallene tidlig i sesongen, mars og april, som har økt, sier daglig leder Helge Kjellevold i Lysefjorden Utvikling.

 • I dag kl. 8.48

  Kjørte dobbelt så fort

  En mann i slutten av tenårene fra Buskerud mistet lappen sent i går kveld etter å ha kjørt i 148 km/t i 70-sone i Sande i Holmestrand kommune. Utrykningspolitiet hadde trafikkontroll der mannen mistet lappen.17 andre bilister fikk forelegg.

 • I dag kl. 8.42

  Raufoss Fotball mener kravet er nådd

  Raufoss Fotball er så sikre de kan bli på at de innen fristen ved midnatt klarte å nå Norges Fotballforbund sine krav for å rapportere seg ut av rød sone. På grunn av pengene de har manglet, har klubben nemlig risikert å rykke ned, men nå mener Mathias Engebakken, daglig leder i Raufoss Fotball, at målet er nådd. Det endelige svaret kommer imidlertid først når Norges Fotballforbund har sett på saken.

 • I dag kl. 8.28

  Bil kollidert med motorsykkel på Sotra

  Vest politidistrikt melder at ein bil og ein motorsykkel har frontkollidert omtrent ein kilometer sør for Fjell kyrkje på Sotra i Øygarden kommune. Motorsykkelførar er skadd og får behandling på staden. Vegtrafikksentralen skriv at fylkesveg 560 ved ulukkesstaden er stengt som følge av hendinga.

 • I dag kl. 8.21

  Årets første tropenatt i Oslo

  Hovedstaden har i natt opplevd årets første tropenatt. Ved Meteorologisk institutts målestasjonen på Hovin i Oslo var den laveste temperaturen i natt på 20,1. For at det skal kunne regnes som tropenatt, må det være over 20 grader fra klokken 20 om kvelden til klokken 8 neste morgen. – Det er mest vanlig med tropenetter på sensommeren, sier statsmeteorolog Siri Wiberg.

 • I dag kl. 8.20

  TV 2: Matapour leide leilighet av kriminell

  Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) har den siste tiden bodd i en leilighet eid av en person politiet kjenner veldig godt. I etterforskningen har de undersøkt relasjonen deres, skriver TV 2.

 • I dag kl. 8.13

  Lågaste tal drukningsulukker på mange år

  Seks personar omkom i drukningsulukker i juni, skriv Redningsselskapet. Dette inkluderer ein seks år gamal gut som omkom etter ein kanovelt i Kyrkjevatnet i Tysnes kommune. Sjølv om talet drukningsulukker er det lågaste på mange år, seier Tanja Krangnes i Redningsselskapet at seks ulukker er seks for mykje.

 • I dag kl. 7.56

  Dyrt hærverk mot idrettsanlegg

  Idrettsanlegget Bekkedalen på Kløfta er blitt utsatt for hærverk for flere hundre tusen kroner. Det skriver Romerikes Blad. Daglig leder i Kløfta IL sier de opplever hærverk nesten daglig. Og ifølge kommunen har hærverket økt kraftig i år. De har blant annet opplevd at folk har kasta barberblader ut på banen, tent på kunstgresset, ødelagt apparater, klipt opp basketnett og lufta hunder inne i anlegget. Nå er kommunen redd de må stenge det ned, skriver avisa.

 • I dag kl. 7.27

  Skiftende vær i vente

  – Alle får regn fredag, sier statsmeteorolog Pernille Borander.

 • I dag kl. 7.27

  Flere dødsulykker i trafikken

  Viken er det fylket i landet der flest har omkommet i trafikken så langt i år. 13 personer har mistet livet her og det er en dobling fra i fjor, viser tall fra Statens vegvesen. I Oslo omkom to personer i trafikken i første halvår. På samme tid i fjor var det ingen dødsulykker på veiene i hovedstaden.

 • I dag kl. 7.25

  Nordlandsbanen stengt

  Nordlandsbanen er stengt mellom Ranheim og Vikhammer på grunn av avsporing, skriver Bane Nor på Twitter. Årsaken er et arbeidstog som har sporet av. Det er en liten avsporing, og ingen personer er skadd, ifølge politiet.

 • I dag kl. 7.17

  En person til sykehus

  En person er kjørt til sykehus etter en voldshendelse i Seljord sent i går kveld. Hendelsen er beskrevet av polititet som vold i nære relasjonen, og var foranledningen til pågripelsen der en mann utøvde vold mot politiet.

 • I dag kl. 7.14

  Redusert kapasitet frå Oppedal kl. 07:30

  På grunn av farleg last vil det vere redusert kapasitet på ferjesambandet Lavik-Oppedal kl. 07:30. Maks 12 passasjerar vil få plass på avgangen frå Oppedal ferjekai. Norled melder at det vil vere normal kapasitet frå kl. 08:00.

 • I dag kl. 7.10

  Skal ikke bestemme egen lønn

  Sittende politikere i Ullensaker skal ikke lenger bestemme sin egen lønn, skriver Romerikes Blad. Kommunestyret har vedtatt at satsene for hva politikerne skal få betalt neste periode, skal bestemmes før valget. Det betyr at det avtroppende kommunestyret vil bestemme hva det neste kommunestyret skal få betalt. Det var partiet Rødt som hadde fremmet forslaget, som ble enstemmig vedtatt i kommunestyret, skriver avisen.

 • I dag kl. 6.59

  Stor gassprosjekt utsettes

  Uenighet mellom Shell og Equinor fører til at Norges største gjenværende gassprosjekt, Linnorm-feltet i Norskehavet, blir utsatt, skriver Dagens Næringsliv. Shell mener utbyggingsløsningen som er lagt fram vil gjøre utbyggingen lønnsom, mens Equinor ønsker en annen løsning. Dette betyr at gassprosjektet ikke rekker fristen for den gunstige oljeskattepakken, og eksporten av mer gass til Europa kan bli utsatt i flere år.

 • I dag kl. 6.59

  Tilrår oppfriskingsdose for alle over 75 år

  Tilråding om oppfriskingsdose med koronavaksine trer i kraft frå i dag, 1. juli, skriv FHI. I første omgang vil eldre på sjukeheim og eldre med heimesjukepleie bli prioritert. Sjølv om tilrådinga trer i kraft frå i dag, skriv FHI vidare at ein ikkje kan vente seg at kommunane har tilbod til alle i gruppa 75 år og eldre med ein gong. Bergen kommune vil allereie fredag halde den kommunale vaksinestasjonen open for drop-in. Kommunen oppfordrar også dei som ikkje har teke vaksine i det heile om å ta kontakt.

 • I dag kl. 6.55

  Setesdal Bilruter tar over bussruter i vest

  Fra fredag tar Setesdal Bilruter over rutetransporten i Farsund, Lyngdal, Hægebostad og Lindesnes, i tillegg til regionlinjen til Kristiansand. Selskapet tar over etter Sørlandsruta, og det betyr 75 nye busser i området. Avtalen er på inntil ti år, og har en kontraktsverdi på mellom 800 og 900 millioner kroner. – Det er viktig for selskapets videre utvikling at vi har nye kontrakter å jobbe med, sier daglig leder Terje Greibesland.

 • I dag kl. 6.55

  Setesdal Bilruter tar over kystlinjen i vest

  Fra fredag tar Setesdal Bilruter over rutetransporten i Farsund, Lyngdal, Hægebostad og Lindesnes, i tillegg til regionlinjen til Kristiansand. Selskapet tar over etter Sørlandsruta, og det betyr 75 nye busser i området. Avtalen er på inntil ti år, og har en kontraktsverdi på mellom 800 og 900 millioner kroner. – Det er viktig for selskapets videre utvikling at vi har nye kontrakter å jobbe med, sier daglig leder Terje Greibesland.

 • I dag kl. 6.44

  Ønsker fyrverkeriforbud

  Dyrevernsorganisasjonen NOAH støtter kravet fra Oslo-byrådet om at norske kommuner kan forby fyrverkeri lokalt av andre hensyn enn brannsikkerhet. NOAH leverte over 22.000 underskrifter mot fyrverkeri til Justisdepartementet i forrige uke. Førsteønsket er et nasjonalt forbud, sier daglig leder Siri Martinsen. Hun mener at skadevirkningene både for familidyr, større husdyr og ville dyr er godt dokumentert.

 • I dag kl. 6.42

  Truer med erstatningskrav

  Fjord Motorpark står ved trusselen om å kreve erstatning fra Karmøy kommune, skriver Haugesunds Avis. Et eventuelt søksmål vil bli på opp imot 30 millioner kroner etter at et knapt flertall i kommunestyret sa nei til å ekspropriere grunn et motorsportanlegg. Fjord Motorpark mener de har en bindende avtale med Karmøy kommune om å bygge motorsportsenteret.

 • I dag kl. 6.42

  Flere avlyste flyreiser fra Kjevik

  To flyavganger fra Kristiansand lufthavn Kjevik fredag formiddag er avlyst. Det gjelder turen med SAS til Oslo klokka syv og KLMs rute til Amsterdam klokka 11.45, ifølge Avinor. Også KLMs fly fra Amsterdam som skulle landet på Kjevik klokka 11.15 er avlyst. Grunnen til innstillingene er ikke kjent.

 • I dag kl. 6.42

  Røykutvikling fra enebolig i Eidskog

  Det er meldt om røykutvikling fra en enebolig i Eidskog. Politiet opplyser på Twitter at innringer har tatt seg ut av huset, og at det ikke skal være andre personer i bygget. Brannvesenet er på stedet, opplyser Lars Erik Helle, vaktleder brann Innlandet. Han sier det kun er røykutvikling og ikke brann. Beboer skal være sjekket av helsepersonell og være uskadd. Røykutviklingen skyldes tilbakeslag av røyk fra et ildsted.

 • I dag kl. 6.41

  Havnesiloen eneste alternativ

  Tidligere direktør i Felleskjøpet, Lars Fredrik Stuve, mener Stavanger Havnesilo er eneste realistiske alternativ for å få på plass beredskapslagring av korn. Stuve sier til Nationen at dersom det ikke kommer på plass beredskapslager av korn i denne regjeringsperioden, så frykter han at det ikke blir noe av. Stavanger Havnesilo er Nord Europas største kornlager, og det er planer om å rive den for å bygge boliger.

 • I dag kl. 6.36

  T-banefører trakassert

  En T-banefører ble denne uken utsatt for trakassering av passasjerer, trolig fordi hun hadde på seg et regnbuearmbånd, skriver TV 2. Kvinnen opplevde ifølge kanalen at flere gutter ropte «homojævel» etter henne, og hamret på døren til førerhuset. Kvinnen sier hun ble svært redd og at hun var sikker på at de ville komme seg inn. Vektere ble tilkalt, men da de kom til stedet var guttene forsvunnet. Sporveien sier de ikke kjenner til denne konkrete hendelsen, men at de har satt opp hjelpetilbud for sine ansatte etter terroren lørdag.

 • I dag kl. 6.22

  Vil gi bøter for brenning av avfall som kommer ut av kontroll

  For å få folk til å slutte å tenne på søppel og hageavfall på tomta, strammer flere kommuner inn reglene. Beredskapsleder i Glåmdal brannvesen, Tommy Jonassen sier det hender at brannene kommer ut av kontroll, og da må de rykke ut og slukke. Nå vil kommunene Kongsvinger, Eidskog og Grue bøtelegge de som starter slike branner med bøter opp til 15.000 kroner. De som tenner på kan i verste fall ende opp med hele regningen for brannutrykningen.

 • I dag kl. 6.19

  Vil at Agder Energi slår seg sammen med Glitre

  Kommunestyret i Risør sa torsdag ja til en fusjon mellom Agder Energi og Glitre energi. Flere av de 25 kommunene i Agder har den siste tiden gått inn for at de to selskapene skal slå seg sammen. Fire politikere i Risør gikk imot fusjonering. Tre fra Rødt, og en Høyre-stemme, skriver Aust-Agder blad.

 • I dag kl. 6.17

  Åpnet igjen

  Det er igjen åpnet for trafikk på strekningen E18 Gulli i Tønsberg. Veien har vært stengt en kort periode i forbindelse med at et rådyr befant seg innenfor viltgjerdet.

 • I dag kl. 6.03

  Fortsatt populært med camping

  Den økte interessen for camping ser ut til å fortsette også etter pandemien, selv om campingplassene trolig ikke når toppåret 2021. Tall fra NHO reiseliv viser at 16 prosent av alle nordmenn planlegger å dra på campingferie i sommer, mot 10 prosent i 2015.

 • I dag kl. 5.52

  Slagsmål i Bergen sentrum

  Det har vore to slagsmål i Bergen sentrum i natt, på Festplassen og Torgallmenningen. Rundt ti personar blei vist bort frå sentrum, opplyser politiet. Fire andre personar blei også sendt bort frå sentrum, blant anna for å ha vore vanskelege på utestader.

 • I dag kl. 5.38

  Palmesus junior gikk rolig for seg

  Det er ikke meldt om noen alvorlige hendelser etter at familieversjonen av festivalen Palmesus torsdag ble arrangert. 7000 mennesker i alle aldre fylte Bystranda i Kristiansand til langt ut på kvelden, og ifølge politiet var det ingen som ble tatt for å gjøre noe kriminelt.

 • I dag kl. 5.37

  Rådyr i veien

  Et rådyr har kommet seg på innsiden av viltgjerdet på E18 Gulli ved Tønsberg. Viltnemda er på stedet, og det blir en kort stenging av veien i begge retninger.

 • I dag kl. 5.25

  Ikke satt ny dato for rettssak

  Det er likevel ikke berammet noen ny rettssak mot Jerlan Omarchanov, som er tiltalt for å ha feiloperert. Saken mot han skulle gått for retten i mai, men ble utsatt fordi politiet ikke klarte å forkynne tiltalen mot han i tide. Politiet opplyste da at ny rettssak ble 25. august. Nå opplyser politiet at det likevel ikke er berammet noen sak, men årsaken er ikke kjent.

 • I dag kl. 5.24

  Kjørte av vegen Stjørdal

  En bil har kjørt ut av vegen og ned en skråning på sørsiden av Hellbrua. Ingen personer er skadd og det er minimale skader på bilen. Bilberger er på vei til stedet for å trekke bilen opp på veien igjen, melder politiet på Twitter.