Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 17.52

  Fem til stades då mann med kniv vart skoten

  Då ein mann i 20-åra vart skoten i beinet, etter å ha trekt kniv utanfor inngangen til legevakta i Knarvik natt til fredag, var det fire andre til stades: to polititenestemenn og to ambulansemedarbeidarar. Spesialeininga for politisaker har fullført avhøyr med alle fem. Det vart først losna eit varselskot, skriv Nordhordland.

 • I dag kl. 17.39

  E18 stengt etter ulykke

  Natvalltunnelen på E18 i Sandefjord er stengt etter at en bil har kjørt i veggen. Ulykken har skjedd i nordgående løp. Fører blir sett til av helsepersonell på stedet.

 • I dag kl. 17.39

  Trafikkulykke på E18 - tunnel stengt

  Natvalltunnelen på E18 i Sandefjord er stengt etter at en bil har kjørt i veggen. Ulykken har skjedd i nordgående løp. Fører blir sett til av helsepersonell på stedet.

 • I dag kl. 17.18

  Syv poeng til Arendal International School

  Det ble syv poeng til ungdommene ved Arendal International School i ettermiddagens runde av Klassequizen. Jim Knop, Silje Holthe Riis og Anthony Elnes slo til med full pott i siste kategori.

 • I dag kl. 17.18

  Syv poeng til Arendal Interrnational School

  Det ble syv poeng til ungdommene ved Arendal Interrnational School i ettermiddagens runde av Klassequizen. Jim Knop, Silje Holthe Riis og Anthony Elnes slo til med full pott i siste kategori.

 • I dag kl. 17.10

  Tengs-saken er oversendt Riksadvokaten

  Statsadvokaten har sendt sin innstilling i Birgitte Tengs-saken til Riksadvokaten, skriver Dagbladet. – Saken ligger nå på Riksadvokatens bord, og vi venter på en avgjørelse derfra, sier advokat Stian Kristensen til avisen. Han er forsvarer til mannen i 50-årene som siden september i fjor har vært siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995. Riksadvokaten skal ha fått tilsendt statsadvokatens innstilling for omkring en uke siden, skriver Dagbladet. Hvor lang tid han vil bruke på å komme med sin konklusjon er uvisst. – Vi forbereder oss nå med utgangspunkt i at det kommer en tiltale. Det er vi nødt til å gjøre, uansett hva resultatet blir til slutt, sier Kristensen til avisen. Tirsdag gjennomføres et nytt fengslingsmøte for mannen. Det går som kontorforretning. Forsvarer Stian Kristensen opplyste i helgen til NTB at hans klient vil, som i tidligere rettsmøter, begjære seg løslatt. Drapssaken er berammet til å starte i Haugaland og Sunnhordland tingrett 31. oktober eller 14. november. Mannen er også siktet for drapet på Tina Jørgensen i Stavanger i 2000.

 • I dag kl. 16.54

  Trafikkulykke i Stavanger

  På E39 i nordgående retning mellom Solasplitten og Diagonalen har det vært en trafikkulykke. Brannmannskap er på vei.

 • I dag kl. 16.50

  En person til legevakt etter ulykke

  Føreren av en motorsykkel er kjørt til sykehus for sjekk etter ulykken i Slagenveien. Det skal være svært glatt på stedet som følge av mye nedbør.

 • I dag kl. 16.48

  Oslo universitetssykehus skrur ned temperaturen i vinter

  Oslo universitetssykehus setter ned temperaturen i sine bygg ned mot 19 grader for å spare strøm, men lover det ikke skal gå utover pasientene. Sparegrepet skyldes at den statlige strømstøtten ikke omfatter sykehusene, og Oslo universitetssykehus (OUS) velger derfor å ta egne grep. De ansatte er varslet om at temperaturen kan krype ned mot 19 grader. – Det er ikke besluttet å senke temperaturen til 19 grader, men altså orientere om at lavere innetemperatur ned mot 19 grader kan forekomme som følge av de grepene som gjennomføres, sier kommunikasjonsrådgiver Katrina Chamberlain til Nettavisen. Tiltaket gir en besparing på 15–20 millioner kroner i løpet av vinteren. Senioringeniør Ola Lindh ved OUS opplyser at temperaturendringene ikke skal forekomme der det er pasienter. – Det skal holdes innenfor forsvarlige rammer, og det skal ikke gjennomføres slike grep der det er pasienter, sier han til avisen. (NTB)

 • I dag kl. 16.30

  Trafikkulykke på Slagenveien i Tønsberg

  To biler er involvert i en trafikkulykke i Slagenveien i Tønsberg. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Nødetatene er på vei. Trafikken går sakte forbi.

 • I dag kl. 16.26

  Siktet i Oslo-skytingen varetektsfengslet i fire uker

  En av de to mennene som er pågrepet og siktet for medvirkning til Oslo-skytingen 25. juni, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen undergis fullstendig isolasjon, og forbud mot aviser og kringkasting i to uker. I tillegg har han brev og besøksforbud i fire uker, heter det i en kjennelse fra Oslo tingrett. Tidligere mandag ble det kjent at politiet har pågrepet og siktet ytterligere to menn for skytingen i Oslo i juni. Til sammen er det fire siktede i saken.

 • I dag kl. 16.26

  H.M. Kongen besøker denne kommunen i neste uke

  Ikke bare kanskje kommer Kongen, slik Knutsen & Ludvigsen synger, nå er det offisielt. H.M. Kongen tar turen til Flesberg i Numedal i Buskerud i neste uke. Tirsdag 4. oktober er den store dagen. Det melder Kongehuset på sin nettside. Kong Harald nærmer seg da målet om å ha besøkt alle landets kommuner. I Viken er det nå kun Flesberg og Flå igjen.

 • I dag kl. 16.22

  Har startet slukking av boligbrann i Elverum

  Brannvesenet har startet slukking av brannen i et bolighus i Hernes i Elverum. Det skal være flammer gjennom taket, melder politiet. Det er ikke opplysninger om at det er personer inne i huset. Nødetatene har kontroll på vedkommende som bor på stedet.

 • I dag kl. 16.21

  Stort flertall for ny kommunedirektør

  Flertallet i formannskapet i Arendal ønsker seg Inger Hegna som ny kommunedirektør når Harald Danielsen går av med pensjon, ifølge Agderposten. Avstemningen ble gjort bak lukkede dører, men nå er anbefalingen forelagt bystyret. Torsdag avgjøres det om hun får jobben. Hegna jobber i dag som kommunedirektør for Aurskog-Høland.

 • I dag kl. 16.21

  Stort flertall for ny kommune direktør

  Flertallet i formannskapet i Arendal ønsker seg Inger Hegna som ny kommunedirektør når Harald Danielsen går av med pensjon, ifølge Agderposten. Avstemningen ble gjort bak lukkede dører, men er nå anbefalingen forelagt bystyret. Torsdag avgjøres det om hun får jobben. Hegna jobber i dag som kommunedirektør for Aurskog-Hølands.

 • I dag kl. 16.13

  Fem Brann-spillere på landslaget

  Aurora Mikaelsen, Guro Bergsvand, Tuva Hansen, Marit Bratberg Lund og Lisa Fjeldstad Naalsund er alle klare for landskamper i oktober. Norge skal møte Brasil og Nederland.

 • I dag kl. 16.12

  Stjørdal for bot i mobbesak

  Stjørdal kommune har fått ei bot på 600.000 kroner for at de ikke greide å løse en mobbesak på en skole. En elev skal ha blitt mobba over flere år og varsla fra om dette, skriver Bladet. Kommunen sier mobbesaken nå er løst.

 • I dag kl. 16.12

  Stjørdal får bot i mobbesak

  Stjørdal kommune har fått ei bot på 600.000 kroner for at de ikke greide å løse en mobbesak på en skole. En elev skal ha blitt mobba over flere år og varsla fra om dette, skriver Bladet. Kommunen sier mobbesaken nå er løst.

 • I dag kl. 16.10

  27 anmeldelser for ulovlig fiske

  Politiet har skrevet 27 anmeldelser for bruk av ulovlige teiner, manglende merking og bruk av ulovlig redskap. Politiet har sammen med Fiskeridirektoratet, Statens Naturoppsyn og Kystvakta hatt felles aksjon i helgen og frem til nå.

 • I dag kl. 16.09

  Spesialenheten: Ønsker å komme i kontakt med lastebilsjåfør

  Politiets spesialenhet ønsker å komme i kontakt med føreren av en lastebil, etter at en mann i forrige uke truet bilister på Bygdøylokket i Oslo med kniv. I en e-post til VG, skriver etterforskningsleder Thor Larsen at sjåføren sto stille i østgående retning på E18 like før klokken 05.30, ved en politibil med blålys. De ber nå sjåføren om å ta kontakt.

 • I dag kl. 16.07

  Bolighus brenner i Elverum

  Nødetetane har rykket ut til en brann i et bolighus i Hernes i Elverum. Det meldes fra vitner at huset er overtent, ifølge politiet i Innlandet.

 • I dag kl. 15.57

  Dovre mest open

  Dovre kommune skårar høgast på eit åpenheitsbarometer i Innlandet. Dovre fekk 19 av 20 moglege poeng, og er dermed ei av dei åpnaste kommunane i landet, med Ringsaker og Sør-Aurdal ligg like bak. Barometeret viser om kommunen følger offentleglova. Og om kor lett det er for innbuarar og media å få tak i informasjon om kommunen og sakshandsaminga der. Det er Kommunal Rapport og Presseforbundet som står bak barometeret. Elverum og Hamar skårar dårlegast på openheit i Innlandet, med 3,5 poeng kvar.

 • I dag kl. 15.53

  Vil ta over kyllingslakteri

  Styret i Nortura skal onsdag avgjere om dei skal legge ned kyllingslakteriet i Elverum for å flytte all kyllingslakting til Trøndelag. Kyllingprodusent Lars Bryhni seier til NRK at dei i så fall ønskjer å ta over og drive slakteriet sjølv.

 • I dag kl. 15.46

  Gut påkøyrd i Hå

  Naudetatane er på veg til Pilevegen i Hå. Ein gut i 7-9-årsaldaren er påkøyrd av ein bil. Guten er vaken, men klager på vondt i beina.

 • I dag kl. 15.46

  Trafikkulykke i Hå

  Det har vært en trafikkulykke i Pilevegen på Varhaug. Mannskap fra Nærbø er på vei ut.

 • I dag kl. 15.43

  Køene løser seg opp

  Alle felt er åpnet og trafikken flyter i rundkjøringen ved Soma etter trafikkuhell.

 • I dag kl. 15.39

  Pengar spart på streiken må gå til elevane

  Elevar og foreldre krev at pengar kommunane har spart på lærarstreiken går tilbake til skulane. Porsgrunn kommune har spart 8 millionar kroner i lønsutgifter til lærarane sidan streiken starta. Senterpartipolitikar Kristian Leerstang-Sørensen i Porsgrunn meiner pengane kommunane har spart på lønna til lærarane bør gå tilbake til barna.

 • I dag kl. 15.39

  Ny direktør ved Henie Onstad

  Anne Hilde Neset tar over som ny direktør ved Henie Onstad Kunstsenteret i Bærum. Neset har tidligere erfaring som direktør for Kunstnernes Hus, og har ledet både musikk-, medie- og kunstinstitusjoner i London og Oslo. Hun tar over stillingen til Tone Hansen fra nyttår, som overtar ansvaret som direktør for Munch-museet.

 • I dag kl. 15.38

  Trapper opp lærerstreiken

  Utdanningsforbundet tar ut 124 lærere til i streiken. Lærere ved Byåsen vgs, Cissi Klein vgs, Charlottenlund vgs, Heimdal vgs og Skjetlein vgs er blant skolene som rammes i dette uttaket.

 • I dag kl. 15.33

  Trafikkuhell i Sandnes

  Det har vært et trafikkuhell i Sandnes mellom to biler i en rundkjøring på Soma. Ingen personskade. Politiet bistår på stedet med dirigering.

 • I dag kl. 15.22

  Bil kjørt i grøfta

  En bil skal ha kjørt i grøftekanten ved Laukrokveien ved Hægebostad. Brannvesenet er på plass for å hjelpe. Nødetatene er i kontakt med bilfører som fremstår oppegående. Bilen skal ikke være til hinder for annen trafikk, opplyser politiet.

 • I dag kl. 15.18

  Skredrapport klar før jul

  Ekspertgruppa, som undersøker årsaken til jordskredet i Heim kommune, sier rapporten skal være klar før jul. Gruppa mener de vil ha de tekniske årsakene til hvorfor skredet gikk klar i god tid før jul, opplyser Norges Geologiske Institutt. I mars 2023 vil de også presentere hvilke tiltak som kan gjøres for å unngå lignende skred.

 • I dag kl. 15.12

  Trappar opp streiken

  Utdanningsforbundet varslar nå at dei vil ta ut 100 nye lærarar i streik frå neste måndag av, og då vil fleire vidaregåande skular i Stavanger bli ramma. Det gjeld Hetland vgs., St. Svithun vgs., St. Olav vgs. og Stavanger katedralskole. Det vil vera snakk om eit tosifra tal lærarar på kvar skule.

 • I dag kl. 15.08

  Presenterer alternativ til storfengsel i Oslo

  Alternativet til nytt storfengsel i Oslo kan være flere små fengsler rundt i byen, skriver Estate. Det mener stiftelsen Wayback, som jobber med å tilbakeføre straffedømte. På oppdrag for Wayback, har arkitektene i Dark Arkitekter tegnet et alternativ hvor det heller spres små fengsler rundt i Oslo, med makskapasitet på 30 innsatte. Wayback mener det vil kunne gi et bedre tilbud til den enkelte, og viser til planer hvor fengselet kan bli en ressurs for lokalsamfunnet.

 • I dag kl. 14.57

  Agder politidistrikt mistenkt i Baneheia-saken

  Agder politidistrikt som foretak og en ansatt i politiet er registret som mistenkt i Baneheia-saken. Det bekrefter etterforskningsleder Halvor Hjelm-Hansen i Spesialenheten til TV 2. Ingen er siktet i saken. Spesialenheten for politisaker er snart ferdig med å etterforske hvorvidt det ble gjort noe straffbart fra politiets side i Baneheia-saken.

 • I dag kl. 14.56

  TV 2: Hele Agder-politiet og én ansatt mistenkt i Baneheia-saken

  Etterforskningsleder Halvor Hjelm-Hansen i Spesialenheten for politisaker bekrefter til TV 2 at Agder politidistrikt som foretak er registrert som mistenkt i tilknytning til Baneheia-saken. Spesialenheten vil avklare om det forsettlig eller uaktsomt er holdt tilbake relevante opplysninger for påtalemyndigheten og Gjenopptakelseskommisjonen. – I tillegg er det en person som har status som mistenkt. Det er ingen siktet i saken, opplyser han. Hjelm-Hansen bekrefter også dette overfor NRK. Det har ikke lyktes NRK å få noen kommentar fra Agder politidistrikt mandag. I en e-post til TV 2 skriver politimesteren i Agder politidistrikt, Kjerstin Askholt: – Jeg har tidligere uttalt til mediene at jeg støtter Spesialenhetens etterforskning knyttet til 2009-saken, slik at alle er trygge på at politiet ønsker en gjennomgang av alle sider av Baneheia-saken, også denne. – Samtidig må jeg gjenta at det er feil av meg å kommentere dette før Spesialenheten har etterforsket ferdig og kommet med sin konklusjon, sier hun.

 • I dag kl. 14.52

  Klassequizen i gang i Vestfold

  Borre ungdomsskole i Horten var aller første skole ut i årets sesong av Klassequizen. Kunnskapskonkurransen for 10.-klassinger fyller 10 år i år, og 30 skoler kjemper om å bli Vestfold representanter i landsfinalen. Liam Dehlin, Adrian Kaarby og Marcus Fjeldheim klarte 6 av 12 poeng i quizen, som du kan høre her.

 • I dag kl. 14.50

  Er opp til staten om studenter skal få gratis tamponger

  Universitetet i Agder er positive til å gi gratis bind og tamponger til studenter, dersom dette bestemmes av sentrale helsemyndigheter. Det sier kommunikasjonsdirektør ved UiA, Øivind Dagsvik Eskedal. Universitetet i Bergen har nylig begynt et prøveprosjekt som gir gratis mensprodukter til studenter. Student ved UiA, Helle Sofie Sagøy, ønsker at UiA skal følge etter:

 • I dag kl. 14.40

  Fartskontroll i Tinn

  Etter ein trafikkontroll på Håkanesvegen ved Mæl i Tinn fekk 2 bilførarar forenkla førelegg for å ha køyrt for fort i ei 60-sone. Høgste målte hastigheit var 79 km/t.

 • I dag kl. 14.34

  Snø og glatte veier skaper trøbbel på fjelloverganger i Sør-Norge

  Snø på Haukelifjell og flere andre fjelloverganger har ført til glatte veier. Meteorologene anbefaler vinterdekk over fjellet i Sør-Norge. I et oppdatert gult farevarsel mandag skriver Meteorologisk institutt at det ventes perioder med sludd og snø på enkelte fjelloverganger i Sør-Norge helt fram til onsdag morgen. De deler blant annet et bilde av Sognefjellet, som er kledd i snø. Haukelifjell var på et tidspunkt stengt fordi det var så glatt at trafikken måtte vente til det ble saltet. Vegvesenet meldte sendere mandag ettermiddag om vanskelige kjøreforhold over fylkesvei 51 Valdresflye på grunn av snø. – Trafikanter som skal kjøre denne strekningen må benytte vinterdekk. Sjekk vær og føreforhold før du legger ut på tur, skriver Vegtrafikksentralen øst. Ifølge Yr er alle fjellovergangene åpne mandag ettermiddag, trass i problemene med snø og glatte veier. Det er sendt ut gult farevarsel om snø i høyfjellet i Sør-Norge. (NTB)