Nyheter fra NRK:

 • Tirsdag 17. november kl. 18.49

  Seier unnskuld til barnevernsbarn

  – Eg ber berørte barn og foreldre om unnskuldning for mangelfull saksbehandling og fleire forvaltningsfeil i barnevernstenesta, seier sosialbyråd Lubna Jaffery (Ap) på vegner av Bergen kommune. Bystyret gjer i kveld fleire vedtak for å rydde opp.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.30

  Ni beboere og ni ansatte smittet

  Totalt ni beboere og ni ansatte på har nå fått påvist covid-19 etter et smitteutbrudd på Årvoll omsorgssenter i Oslo. Første smittetilfellet på senteret ble avdekket onsdag forrige uke.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.22

  Slagsmål på torget

  Politiet er på plass på torget i midtbyen i Trondheim etter å ha fått melding om slagsmål på stedet. Det er uklart om noen er skada.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.11

  Trafikkulykke i Grimstad

  En bil og en moped har kollidert ved Lauvstø i Grimstad. Politiet er på stedet sammen med ambulanse. Ingen skal være alvorlig skadet, opplyser politiet.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.10

  Nye Sandviken-spillere

  Tuva Hansen (23) og Elisabeth Terland (19) fra Klepp Elite er klare for Sandviken. Begge har vært på landslaget, og har vært sentrale på Klepp de siste sesongene, opplyser Sandviken i en pressemelding.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.00

  Mann sparket hund

  En mann ble observert på Mørkved i Bodø idet han sparket til en hund. Det er uvisst om det var mannens egen hund. Politiet har vært på stedet uten å finne mannen, melder de på Twitter.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.00

  Nytt smittetilfelle i Hægebostad

  Ytterligere én person har fått påvist koronasmitte i Hægebostad. Det er det sjette smittetilfellet i kommunen. Smittetilfellet har sammenheng med smitteutbruddet i Lyngdal. Over 100 personer sitter nå i karantene.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.57

  Varhaug ungdomsskule i klassequizen

  Sjekk ut hvordan det gikk da Varhaug ungdomsskule deltok i dagens klassequiz. Fra venstre: Henrik Kyllingstad, Margit Auestad og Simen Enok Hovland Borgen

 • Tirsdag 17. november kl. 17.47

  Olsbu Røiseland vant igjen

  Det ble ny seier for Marte Olsbu Røiseland i kvinneklassen, mens Vetle Sjåstad Christiansen slo Tarjei Bø med ett sekund i skiskytternes fellesstart på Susjøen tirsdag. Bø og Røiseland vant mandagens sprint.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.47

  Brann slukket på studenthjem

  Brannvesenet rykket i ettermiddag ut til en brann på Bjølsen studenthjem. Brannen ble raskt slukket. En person får tilsyn av helse etter å ha blitt eksponert for røyk.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.46

  Får 1,7 millioner i sluttpakke

  Avtroppende kommunedirektør Tone Marie Nybø Solheim og Grimstad kommune er enig om en sluttpakke til en verdi av 1,7 millioner kroner. Nybø Solheim fratrer stillingen med umiddelbar virkning.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.38

  –Det er vemodig å slutte

  Det er vemodig å slutte på denne måten, men jeg er fornøyd med at vi har kommet i mål med en avtale, sier avtroppende kommunedirektør i Grimstad Tone Marie Nybø Solheim. Ifølge Nybø Solheim fratrer hun stillingen i dag.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.23

  Nye smittetilfeller i Nome

  To nye personer har fått positivt svar på koronatesten. De sitter allerede i karantene etter at en annen i familien er smitta, skriver kommunen i en pressemelding.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.20

  Tre ambulansearbeidere smittet

  Tre ambulansearbeidere i Farsund har fått påvist koronasmitte, skriver Fædrelandsvennen. Ambulansearbeiderne sitter allerede i karantene og har ikke vært i kontakt med pasienter. Smittetilfellet skal ikke påvirke beredskapen til ambulansetjenesten.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.04

  Enige om sluttavtale

  Kommunestyret i Grimstad har enstemmig godkjent sluttavtalen til kommunedirektør Tone Marie Nybø Solheim. Innholdet i avtalen blir offentliggjort når den er underskrevet av partene, trolig i kveld. Kommunestyremøtet ble gjennomført digitalt.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.02

  Fikk for mange prikker

  En kvinne i 40-årene er fratatt førerkortet etter at hun kjørte i 125 kilometer i timen i 100-sonen ved Hanekleiva i Holmestrand. Kvinnen hadde flere prikker i førerkortet fra før, og med de nye ble det for mange til å beholde førerkortet.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.49

  Høgre krev meir koronainformasjon

  Harald Victor Hove (H) seier til NRK at byrådsleiaren må informere bystyrepartia før pressekonferansar om smitteverntiltak, noko Frp støttar. Saman med SV krev dei at byrådet snarast legg fram dokumentasjon på vurderingane om regelen om fem personar.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.47

  Smittetilfelle i Stad

  Ein ny person er sett i isolasjon i Stad kommune etter å ha fått påvist covid-19. Personen kom heim frå arbeid i utlandet og testa positivt ved innreise. Personen har vore i innreisekarantene fram til testresultatet kom, og han er no i isolasjon.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.42

  Smitte i hjemmetjenesten

  I ettermiddag er det bekrefta at ytterligere en ansatt i hjemmetjenesten i Skien kommune og en tjenestemottaker har testa positivt for korona. Totalt er det nå fem ansatte og fem tjenestemottakere som er smitta i Sentrum hjemmetjeneste.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.42

  Fem poeng til Namsskogan

  Laget fra Namsskogan ungdomsskole fikk fem poeng i dagens Klassequiz. Laget besto av Aina Sööfe, Dina Berntsen og Eirik Dahl

 • Tirsdag 17. november kl. 16.25

  Fire smitta på Askøy

  Askøy kommune melder om fire personar som har fått påvist koronavirus i dag. Det opplyser kommunen i ei pressemelding. Alle er nærkontaktar. Smitten fører difor til at få personar må i karantene.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.21

  Fleire smitta i Voss herad

  Voss herad har i ettermiddag fått to nye tilfelle av koronasmitte. Dermed er det til saman fire smittetilfelle i Voss i dag. Det eine smittetilfellet var alt i karantene, og har ingen nærkontaktar. Voss herad jobbar med smittesporing på dei andre.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.19

  Trond Lykke er død

  Grunnleggeren av Bunnpris-kjeden, Trond Lykke, er død. Han ble 74 år gammel. Han døde av kreft, ifølge Adresseavisen. Lykke var femte generasjon av Lykke-familien som drev med dagligvarebutikk, men var den som gjorde Bunnpris til en kjede.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.18

  12 nye smittede i Sandefjord

  12 personer har det siste døgnet fått påvist covid-19-smitte i Sandefjord. Alle får nå tett oppfølging av smittesporingsteamet i kommunen. Det er nå 65 smittede personer i hjemmeisolasjon i Sandefjord kommune.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.14

  Fikk svar om redningshelikoptre

  – Tidligere stortingsvedtak brytes dersom de nye SAR Queen-redningshelikoptrene ikke kan lande ved sykehusene på Sørlandet, mener stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland. Ap-politikeren har spurt helseminister Bent Høie om landingsmulighetene.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.13

  Trafikkuhell i Vennesla

  Det har vært et trafikkuhell på riksvei 9 ved Stemmen i Vennesla. Ifølge politiet skal én bil være involvert i uhellet. Ingen personer skal være alvorlig skadet og trafikken flyter greit forbi.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.13

  Finalist til Frivillighetsprisen

  Turid Abelsen (71) fra Sortland er en av seks finalister til den nasjonale Frivillighetsprisen 2020. Hun har gjennom sine 50 år i frivilligheten blant annet vært frivillig i ski- og fotball, vært styreleder i Caravanklubben og jobbet med Sortland frivilligsentral. Vinneren av prisen kåres under Frivillighetens dag 3. desember.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.12

  Trafikkulykke i Bøverdalen

  Politiet melder om ei trafikkulykke på FV 55 i Bøverdalen i Lom. En bil har kjørt av vegen, og nødetatene er underveis. Det skal være glatt på stedet.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.09

  Tre nye smittetilfeller i Lindesnes

  Ytterligere tre personer har fått påvist koronasmitte i Lindesnes kommune. Nå er totalt 37 personer smittet i kommunen. – Alle smittetilfellene kan knyttes til smitteutbruddet i Lyngdal, sier ordfører Even Tronstad Sagebakken.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.07

  Ønsker å beholde demenstilbud

  Pårørende reagerer på at administrasjonen i Færder foreslår å legge ned deler av tilbudet til demente. De pårørende er redde for nedleggelsen skal gå utover livskvaliteten til de med demens. Det kan også føre til økte utgifter for kommunen.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.02

  Fem poeng til Gjerøy

  Denne gjengen fra Gjerøy skole i Rødøy tok med seg fem poeng i Klassequizen. Det var Hannah Marie Hoff Lervik, Hans Kasper Granlund Storhaug og Vivian Emily Hoff som kjempet for disse poengene. Hør hele innslaget under.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.02

  Advarer barna mot å gå aleine

  Politiet i Skien har fått melding om en hvit varebil som har fulgt etter en elev på vei hjem fra Buer skole i dag. Rektoren på barneskolen har sendt en melding til alle foreldrene og bedt om at barna ikke går aleine til og fra skolen.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.01

  Drammen følger etter Oslo

  Drammen kommune følger etter Oslo og innfører strengere tiltak for å begrense koronasmitte. Politikerne har bestemt å forby innendørs aktivitet for ungdom fra 13 år som et tiltak fram til 1. desember fordi smitten øker i denne aldersgruppen.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.00

  Elev har testa positivt

  En elev på 8. trinn ved Rosenborg skole i Trondheim har fått koronaviruset. Det gjør at alle de 180 elevene og 15 lærerne på trinnet må i karantene. Elevene vil få digital undervising mens de er i karantene, skriver Adresseavisen.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.00

  Ukjent brannårsak

  Årsaken til at det oppsto brann i en hjullaster ved Omre Pukkverk i Grimstad, er ukjent. Politiet oppretter sak på forholdet.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.45

  Tre nye smittede i Fauske

  To personer fikk påvist koronasmitte i Fauske i helga, mens en tredje person ble bekreftet smittet i går. De to første er gjestearbeidere som allerede var i smittekarantene. Gårsdagens smittetilfelle er bosatt i kommunen, men var også i smittekarantene.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.20

  Smitteutbrudd blant pub-gjester

  17 personer som var tilstede på puben Gamla forrige mandag, før Oslo stengte alkoholserveringen, er bekreftet smittet med koronaviruset. Det melder Dagbladet. 162 gjester og ansatte er i karantene.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.18

  Kadetten får ikke tilskudd

  Bærum-festivalen søkte om 14,4 millioner kroner i statlig kompensasjonsstøtte, men får ingenting. Det har Kulturrådet bestemt. De behandler fortløpende søknader om kompensasjon for arrangementer som har måttet avlyse på grunn av korona.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.18

  Hjullaster i full fyr

  Det brenner i en hjullaster ved Omre Pukkverk i Grimstad. Kjøretøyet er overtent og brannvesenet er i gang med slukking, opplyser politiet. Brannen skal ikke være til fare for personer eller bygninger.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.15

  Snøbyger over 200 meter torsdag

  Torsdag kan det bli snø helt ned i lavlandet, melder yr.no.