Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 18.11

  Kvinne påkjørt i parkeringshus

  En kvinne er søndag kveld påkjørt av en bil inne i et parkeringshus ved Friergangen i Arendal. Politi og helsepersonell er på vei til stedet. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • I dag kl. 17.51

  Bil i grøfta i Birkenes

  En bil har havnet i grøfta på fylkesvei 402 Birkelandsveien mellom Haredalen og Bjørndalen i Birkenes. – Bilen er ikke til hinder og det er ingen personer til stede, skriver politiet på X.

 • I dag kl. 17.44

  Mann i Halden pågrepet for knusing av bilruter og trusler

  Politiet har pågrepet en mann i 30-årene etter å ha knust rutene på en bil og trusler mot politiet. Halden Arbeiderblad opplyser at bileieren skal være et tilfeldig offer for mannens oppførsel. Ifølge avisen oppsto hendelsen søndag ettermiddag hvor en aggressiv person med gitar gikk rundt i Halden sentrum og slo inn bakruta til en tilfeldig bil.

 • I dag kl. 17.37

  Husbrann i Bamble

  Nødetatene har rykket ut etter melding om en husbrann i Bamble kommune. Det skal brenne i en enebolig. Ifølge Sør-Øst politidistrikt skal det være full fyr i huset. Ifølge politiet brenner det også i en garasje. Brannvesen og ambulanse er på stedet. Det skal være registret en person på adressen. Han er foreløpig ikke gjort rede for.

 • I dag kl. 17.37

  Lastebil sperrer vei i Kristiansand

  En lastebil står fast i bakken opp mot Tinnheia og sperrer veien ved krysset Tinnheiveien og Peer Gyntveien i Kristiansand. Politiet er på stedet og dirigerer trafikken.

 • I dag kl. 17.31

  Mann omkom i traktorvelt

  En mann i 40-årene har omkommet etter at en traktor har veltet på en skogsvei i Drammen. Det melder politiet på X. Mannen ble erklært død på stedet. Politiet meldte om hendelsen klokken 16.05. Klokken 17.29 bekreftet de at mannen er død. Pårørende er varslet.

 • I dag kl. 17.25

  Engebråten med andreplass i Polen

  Hallgeir Engebråten gikk inn til en 2. plass på 5000-meter under verdenscupen på skøyter. Nederlandske Patrick Roest vant distansen. Roest noterte 6.18,01, mens Engebråten hadde 6.23,84. Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 5. plassen i siste par med 6.27,20. (©NTB)

 • I dag kl. 17.14

  Har samlet over 2000 nisser

  Helt siden 1990-tallet har flere og flere nisser flyttet inn i hjemmet til Tommy Kjønigsen og familien. Han har aldri telt hvor mange nisser de faktisk har, men han anslår at det må være rundt 2000.

 • I dag kl. 16.49

  Alvorlig ulykke med traktor

  En traktor har veltet på en skogsvei i Drammen. Politiet beskriver ulykken som alvorlig. Brannvesen, politi og ambulanse er på stedet. – Alvorlig ulykke, skriver Sørøst politidistrikt på X/Twitter.

 • I dag kl. 16.42

  To biler i grøfta i Arendal

  To biler har havnet i grøfta på fylkesvei 419 på Tromøy i Arendal, skriver Fædrelandsvennen. Uhellene har skjedd noen hundre meter fra hverandre. Ifølge avisas frilansfotograf er det svært krevende kjøreforhold i området.

 • I dag kl. 16.35

  Eldre mann savnet i Bryne

  En eldre mann på 77 år er savnet fra sin bolig på Bryne i Time kommune. Han er ca 170 cm høy, kort/lite hår, grønn dunjakke med hette og blå dongeribukse. Politiet opplyser at mannen er noe dårlig til bens og er dement. Mannen gikk ut for å gå på tur tidlig i dag ettermiddag.

 • I dag kl. 16.19

  Vei åpnet etter bilberging

  Fylkesvei 417 ved Gryting i Gjerstad er åpen for trafikk. Veien var tidligere søndag stengt, fordi et utenlandsregistrert vogntog stod fast og sperret for annen trafikk på stedet.

 • I dag kl. 16.10

  Båt i vegbana i Øygarden

  Ein båt har hamna i vegen etter at ein tilhengar trefte autovernet på riksveg 560 i Øygarden kommune, melder Vest politidistrikt. Båten på 17 fot skal ha falle av etter kollisjonen. Klokka 16.46 melder politiet at hengarfestet skal ha gitt etter, slik at hengaren med båten på losna og trefte autovernet. Bilbergar er på staden for å fjerne båten og hengaren. Vegen vil vere stengd i ei kort stund.

 • I dag kl. 16.03

  Stor vasslekkasje i Kinn

  Klokka 06.26 søndags morgon fekk brannvesenet melding om ein vasslekkasje i ein einebustad i Norddalsfjord i Kinn kommune. Det skriv Bergens Tidende. – Det er eit røyr på loftet som har losna, og det har leke ganske mykje vatn gjennom tre etasjar. Restverdiredning held på framleis på staden, seier vaktkommandør Jostein Steinsland-Hauge ved 110-sentralen til avisa.

 • I dag kl. 15.51

  Person begravet i snø i Krødsherad – luftambulanse på stedet

  Nødetater rykket i ettermiddag ut til Bøsetra i Krødsherad etter melding om at en person hadde hoppet i snøen og blitt begravet. Personen ble gravd frem av andre på stedet, melder politiet. Skipatrulje og lege kom raskt frem, og brannvesenet er fremme og hjelper pasienten. Ulykken har ifølge politiet skjedd i forbindelse med skikjøring. Oppdatering klokka 16.14: Politi og ambulanse er fremme. Luftambulansen har også landet på stedet. Operasjonsleder Jan Christian Johnsrud ved Sørøst politidistrikt sier til Drammens Tidende at det skal være en voksen mann som er involvert. Han vet ikke noe om tilstanden til vedkommende.

 • I dag kl. 15.51

  Person begravet i snø i Krødsherad

  Nødetater rykket i ettermiddag ut til Bøsetra i Krødsherad etter melding om at en person hadde hoppet i snøen og blitt begravet. Personen ble gravd frem av andre på stedet, melder politiet. Skipatrulje og lege kom raskt frem, og brannvesenet er fremme og hjelper pasienten.

 • I dag kl. 15.51

  Skiløper begravet i snø i Krødsherad – luftambulanse på stedet

  Nødetater rykket i ettermiddag ut til Bøsetra i Krødsherad etter melding om at en skiløper hadde hoppet i snøen og blitt begravet. Personen ble gravd frem av andre på stedet, melder politiet. Skipatrulje og lege kom raskt frem, og brannvesenet er fremme og hjelper pasienten. Ulykken har ifølge politiet skjedd i forbindelse med skikjøring. Oppdatering klokka 16.14: Politi og ambulanse er fremme. Luftambulansen har også landet på stedet. Operasjonsleder Jan Christian Johnsrud ved Sørøst politidistrikt sier til Drammens Tidende at det skal være en voksen mann som er involvert. Han vet ikke noe om tilstanden til vedkommende.

 • I dag kl. 15.45

  Branntilfelle i Kalfarvegen i Bergen

  110-sentralen melder at brannvesenet kontrollerer eit branntilfelle i ei leilegheit i Kalfarvegen i Bergen. Bebuar skal sjølv ha sløkt branenn med pulverapparat, men det er framleis ein del røyk i leilegheita som no blir lufta ut. Vest politidistrikt melder at telys sette fyr på juledekorasjon på eit nattbord. Dei tre bebuarane skal vere uskadde.

 • I dag kl. 15.39

  Forslått kvinne sendt til sjukehus

  Kvinna i 70-åra som fall utanfor skrent på Os søndag, har fått hjelp av brannvesenetet. No er ho sendt til Haukeland sjukehus med ambulanse, ifølgje BT. Politiet opplyser til avisa at kvinna er forslått. Ho fall etter at ho skulle hente ein ball for barnebarnet, og greidde ikkje komme seg opp att.

 • I dag kl. 15.13

  Røykutvikling fra elbil

  Brannvesenet rykker ut etter melding om røykutvikling fra elbil som står til lading i Nyveien i Sandefjord. En person skal ha fått i seg en del røyk, og ble sjekket av ambulanse på stedet.

 • I dag kl. 14.53

  Siktede i Frogner-drapet avhøres søndag

  Den unge mannen som er siktet for drapet på Frogner, avhøres søndag. – Han er sterkt preget, sier politiinspektør Grete Lien Metlid. Lørdag formiddag i 11-tiden ble Oslo politidistrikt oppringt av en ung mann og informert om en voldshendelse i en leilighet på Frogner. To timer senere gjorde politiet funn av en død person i leiligheten. Senere den samme kvelden opplyste politiet at de har siktet den unge mannen som ringte politiet for drap. Han skal i løpet av søndagen avhøres. Der håper politiet å få et bedre bilde av hendelsesforløpet. – Det pågår fortsatt avhør, etterforskning og tekniske undersøkelser. Vi jobber nå med å danne oss en tidslinje med bevegelser, når hendelsen fant sted og etter hvert dødstidspunkt, sier Metlid. (NTB)

 • I dag kl. 14.49

  FHI bekymret for Helseplattformen

  Det er store tallmangler i St. Olavs hospitals rapporteringer til Medisinsk fødselsregister og Abortregisteret etter at sykehuset innførte Helseplattformen, skriver Adresseavisen. Det har vært store problemer rundt innføringen av systemet. Nå varsler FHI at det er store mangler i sykehusets rapportering til to viktige nasjonale registre. – Vi deler bekymringen knyttet til at det fortsatt er problemer med dataoverføringen fra Helseplattformen, skriver sykehusdirektør Grethe Aasved i en epost til avisen.

 • I dag kl. 14.43

  Brann ved Elkem i Sørfold

  Politiet skriver på X at de har fått melding om brann i en bygning ved Elkem i Sørfold. Det skal ikke være personer i bygget. Det er mye sort røyk på stedet, ifølge politiet. Vaktleder hos 110 sentralen bekrefter til NRK at brannvesenet også er på stedet med flere enheter.

 • I dag kl. 14.43

  Brann på Elkem i Sørfold

  Politiet skriver på X at de har fått melding om brann i en bygning ved Elkem i Sørfold. Det skal ikke være personer i bygget. Det er mye sort røyk på stedet, ifølge politiet. Til Avisa Nordland bekrefter vaktleder hos 110 sentralen at brannvesenet også er på stedet med flere enheter.

 • I dag kl. 14.01

  Nesten en million lyttere

  Randi Oline Mæhlum (28) fra Brøttum i Ringsaker har i øyeblikket Norges mest streamede låt. Melodien «Kristoffer Robin» er blitt lyttet til over 900.000 ganger de siste ukene, melder Gudbrandsdølen Dagningen. – Det er vanskelig å ta innover seg at den har gått så bra. Det er helt sprøtt, men også veldig gøy, sier hun. Videoen hennes på Tiktok er sett 570.000 ganger og sangen er brukt på 8.000 forskjellige videoer på appen. Hun bruker Tiktok aktivt for å markedsføre musikken sin. Mæhlum har gått på Limpi Lillehammer, som er en privat høgskole, utviklet av profesjonelle aktører fra musikkindustrien. Der tilbys et ettårig utdannings-program for artister, låtskrivere og produsenter.

 • I dag kl. 13.54

  Kvinne fall utanfor skrent på Os

  Ei kvinne i 70-åra skal ha falle utanfor ei skrent på Os søndag. Ho skal ikkje vere hardt skadd, men må ha hjelp til å komme seg opp den bratte og glatte skrenten, opplyser Vest politidistrikt til BT. Naudetatane er på staden.

 • I dag kl. 13.51

  Skatteetaten advarer mot svindel

  Skatteetaten advarer næringsdrivende om svindelforsøk etter å ha fått flere meldinger de siste dagene om at personer med egne foretak har blitt forsøkt svindlet via e-post. E-postene som har blitt sendt ut gir seg ut for å være «refusjon av skatt for næringsdrivende», og har blitt sendt ut til riktig kontaktperson og organisasjonsnummer. – Det er stadig nye forsøk på svindel. I disse dager spekulerer svindlerne i at «skatterefusjon» kan være kjærkomment, sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten. Fossen sier at Skatteetaten aldri sender lenker uoppfordret i e-post eller SMS, og minner om at den beste beskyttelsen mot svindel er å gå til skattetaten.no eller altinn.no og logge inn der. – All vår elektroniske kommunikasjon med skattytere som omfatter sensitive opplysninger skjer innlogget via disse sidene, sier hun.

 • I dag kl. 13.44

  Skatteetaten advarer mot svindel

  Skatteetaten advarer næringsdrivende om svindelforsøk etter å ha fått flere meldinger om at personer med egne foretak har blitt forsøkt svindlet via epost. Epostene som har blitt sendt ut gir seg ut for å være «refusjon av skatt for næringsdrivende», og har blitt sendt ut til riktig kontaktperson og organisasjonsnummer. – Det er stadig nye forsøk på svindel. I disse dager spekulerer svindlerne i at «skatterefusjon» kan være kjærkomment, sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten. Fossen minner om at den beste beskyttelsen mot svindel er å selv gå til skattetaten.no eller altinn.no og logge inn der. – All vår elektroniske kommunikasjon med skattytere som omfatter sensitive opplysninger skjer innlogget via disse sidene, sier hun. Avslutningsvis oppfordrer hun mottakere av epostene til å ikke trykke på lenker eller vedlegg, men slette eposten. (NTB)

 • I dag kl. 13.38

  Botn vann IBU-cupen for skiskyttarar

  Johan-Olav Smørdal Botn frå Stårheim i Stad vann IBU-cupen samanlagt i Idre i Sverige søndag. Han var raskast, trass i at han bomma på fem skot. – Det kjendest som ein hard dag på jobben. Det gjekk treigt i sporet grunna mykje nysnø, og ein måtte bruke heile løypa for å få eit forsprang. Spurtane gav ingenting, uttala Botn, ifølgje biathlonworld.com.

 • I dag kl. 13.19

  Bustad endevendt etter innbrot på Eidsvåg i Bergen

  Politiet rykka klokka 12.10 ut til ein bustad på Eidsvåg i Bergen. Det har vore innbrot i løpet av natta, og bustaden er endevendt, ifølgje Vest politidistrikt. Huseigar fann eigedelar på utsida av huset. Politet undersøker saka.

 • I dag kl. 13.12

  Savnet 14-åring er funnet

  14-åringen som ble meldt savnet for kort tid siden, er funnet i god behold, melder politiet.

 • I dag kl. 13.05

  Åtvarar om snøskredfare i fjellet

  – Folk som skal opp i fjellet må ha omsyn til terreng og snø, seier Cecilie Øversveen ved Hovudrednings­sentralen i Sør-Noreg til NRK. Det gjeld også sjølv om skredvarselet nokre stadar «berre» har faregrad to med moderat skredfare. – Mange trur kanskje det ikkje er så farleg, men les du skildringa og verforholda, kan det fort bli usikkert. Det kan gå flakskred, og vind kan gi fokksnø, seier Øversveen. Ho oppmodar derfor til å ta forholdsreglar om ein skal gå på ski, og som hovudregel unngå terreng brattare enn 30 grader. – Sjekk varsel, følg med og sjekk terrenget du går i.

 • I dag kl. 13.00

  Bergensar imponerte i EM i terrengløp

  Thea Charlotte Knutsen frå Varegg IL i Bergen imponerte stort då ho sprang inn til ein 10. plass i EM i terrengløp i Brussel søndag. – Det er kjempesterkt, uttala NRK-kommentatorane. Det er svært gjørmete og tøffe forhold i dagens trase. – Eg er veldig fornøgd. Det var planen. Det var gjørme overalt og veldig glatt, uttala ho etterpå til NRK. Marte Hovland frå Vik kom på 46. plass. August Da Silva Sveen frå Årdal kom i mål som nummer 77 i herreløpet like etter.

 • I dag kl. 12.59

  Tog innstilt på grunn av tekniske problemer

  Sørtoget med avgang fra Oslo mot Kristiansand og Stavanger klokka 11.11 søndag formiddag, er innstilt på grunn av tekniske problemer med toget. Det melder GoAhead. Toget står fast på Hokksund, og det jobbes med å få skaffet alternativ transport for passasjerene.

 • I dag kl. 12.51

  Vil ha gratis barnehage i Valle

  Det ligger an til å bli gratis barnehage i Valle fra og med august 2024, skriver Setesdølen. Et forslag fra Senterpartiet og Arbeiderpartiet, som sitter med flertallet i kommunestyret i Valle, fikk nylig flertall i formannskapet. Kostnadene er beregnet til 500.000 kroner neste år, deretter 1,2 millioner kroner årlig. Ordfører Lars Tarald Myrum (Sp) sier gratis barnehage kan være et av flere tiltak som gjør at flere ønsker å bosette seg i kommunen.

 • I dag kl. 12.45

  Savnet 14-åring sist sett i Fredrikstad

  Politiet ønsker tips i forbindelse med en savnet gutt på 14 år. Han har vært savnet siden 8. desember og ble sist sett i Fredrikstad. Han er ca 180 cm høy, snakker bergensdialekt, har mørkt hår og bruker briller. Han er trolig iført en sort tynn boblejakke, mørke joggebukser og blå joggesko. Kontakt politiet dersom du har informasjon om hvor han er eller har vært. Politiet kan kontaktes på tlf 64994060.

 • I dag kl. 12.26

  Tre trafikkuhell samme sted på E6

  I løpet av få timer har tre biler snurret og havnet utenfor veien på E6 ved Åsgårdkrysset i Råde. Det første tilfellet var søndag morgen, så skjedde neste ved 11.30-tiden og foreløpig siste klokka 12.15. Ifølge politiet er ikke noen personer skadd. Men det meldes om svært glatt vei på stedet.

 • I dag kl. 12.26

  Åtvarar om snøskredfare i fjellet

  – Folk som skal opp i fjellet må ha omsyn til terreng og snø, seier Cecilie Øversveen ved Hovudrednings­sentralen i Sør-Noreg til NRK. Det gjeld også sjølv om skredvarselet nokre stadar «berre» har faregrad to med moderat skredfare. – Mange trur kanskje det ikkje er så farleg, men les du skildringa og verforholda, kan det fort bli usikkert. Det kan gå flakskred, og vind kan gi fokksnø, seier Øversveen. Ho oppmodar derfor til å ta forholdsreglar om ein skal gå på ski, og som hovudregel unngå terreng brattare enn 30 grader. – Sjekk varsel, følg med og sjekk terrenget du går i.

 • I dag kl. 12.03

  Vogntog sperrer vei i Gjerstad

  Et utenlandsregistrert vogntog står fast og sperrer for annen trafikk på fylkesvei 417 ved Gryting i Gjerstad. – Vogntoget trenger bilberging, og veien er stengt, sier trafikkoperatør Kristin Våsjø ved Vegtrafikksentralen Sør i 12-tiden.

 • I dag kl. 11.58

  Mann meldt for tjuveri og innbrot på Stord

  Mannen i 40-åra som har erkjent steling og innbrot på Stord, er no meldt til politiet for forholda. Han har vedgått å ha stole klede og diverse på Stord sjukehus, og å ha brote seg inn i ein leilegheit. Han blir ikkje arrestert, skriv Sør-Vest politidistrikt på X.