Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 9.52

  Skeptisk til båndlegging

  Arbeiderpartiet i Trondheim er bekymret for at store arealer på Ranheim er båndlagt. Det skal bygges nytt dobbeltspor nord for Trondheim, men dette kan ikke stoppe utviklingen av et lokalsenter på Ranheim mener arbeiderpartiets kommunalråd Marek Jasinski.

 • I dag kl. 9.39

  Manglerudhjemmet blir kommunalt

  Oslo kommune overtar driften av Manglerudhjemmet i 2020. I september sa byrådet at hjemmet skulle forbli i privat drift av Unicare i to år til, men det ønsket ikke Rødt. Nå er de blitt enige om et kompromiss, skriver Dagsavisen.

 • I dag kl. 9.37

  Beklager røyk fra bussene

  Administrerende direktør i Agder Kollektivtrafikk, Siv Wiken, beklager at folk plages av røyk og vond lukt fra de nye miljøbussene til Boreal i Kristiansand. Hun sier hun føler seg trygg på at feilene vil bli rettet fortløpende.

 • I dag kl. 9.25

  Bilberging på E6 ferdig

  Bilberginga på E6 ved Sandmoen er ferdig, og vegen er igjen åpen for trafikk. Det melder vegtrafikksentralen på twitter.

 • I dag kl. 9.11

  Fire bruer må skiftes ut

  Halvparten av alle bruene på Hitra og Frøya har vesentlige skader. Fire bruer må skiftes ut, skriver Hitra-Frøya, etter å ha gått gjennom Vegvesenets tilstandsrapporter.

 • I dag kl. 9.10

  Ny flomsikring på Dalen

  NVE har bygd en flomsikring for å bedre sikkerheten på Dalen. I går ble sikringsanlegget, som kostet nær 50 millioner, overlevert til Tokke kommune. – I underkant av 90 boliger og 50 næringsbygg har nå fått bedre sikkerhet, sier regionsjef i NVE i Anne Cathrine Sverdrup.

 • I dag kl. 9.01

  Åpen høring av statsbudsjett

  Fylkesrådsleder Tomas Norvoll deltar i dag i ei åpen høring på Stortinget om bevilgningene i statsbudsjettet. Ifølge Norvoll gir statsbudsjettet en reell nedgang på 114 millioner kroner i overføringer fra 2018 til 2019 for fylkeskommunen.

 • I dag kl. 8.58

  Kø på E6 ved Sandmoen

  På grunn av bilberging er det redusert framkommelighet i sørgående kjørefelt på E6 ved Sandmoen i Trondheim. Det er for øyeblikket manuell dirigering på stedet, melder Vegtrafikksentralen på twitter.

 • I dag kl. 8.57

  Kabelferje framleis ute av drift

  Kabelferja som går til øya Hisarøy i Gulen, er framleis ute av drift etter å ha hatt tekniske problem i fleire veker. Denne ferja er einaste måten dei kring 20 innbyggjarane har til å få med seg køyretøy. Wergelandgruppa som driv ferja, beklagar og håpar ferja kan vere i drift att denne veka.

 • I dag kl. 8.35

  Politiet ber om tips

  Politiet ber folk i Kvam om å ta kontakt med lensmannskontoret om dei har tips om mannen i 70-åra som har vore sakna sidan i går. Mannen er 170 cm høg, slank, har grått hår og snakkar hardingdialekt opplyser politiet.

 • I dag kl. 8.32

  Drosjer får alkolås

  I morgen får de første drosjene på Romerike alkolås. Innen desember skal alle de 110 bilene ha utstyret på plass, skriver Romerikes Blad. Føreren må blåse før start. Har du over 0,2 i promille får du rødt signal og bilen lar seg ikke starte.

 • I dag kl. 8.26

  Lavere overskudd for Borregaard

  Borregaard gikk med 145 millioner kroner i overskudd på driften tredje kvartal i år. Det er 52 millioner mindre enn i samme periode i fjor. Selskapet forklarer det med høyere utgifter i ligninvirksomheten og kostnader knytta til oppstart i Florida Høyere tømmerpriser og økte kostnader for natronlut har også ført til at resultate til Borregaard har gått ned. Omsetningen i tredje kvartal var 1150 millioner mot 1089 millioner i samme kvartal i fjor.

 • I dag kl. 8.23

  Gjellestadskipet bør bli i Halden

  Det nyoppdagede Gjellestadskipet" bør få sin utstillingsplass i hjembyen. Det mener ordfører i Halden, Thor Edquist. I går fortalte NRK at det nye Vikingtidsmuseumet som er planlagt bygd på Bygdøy i Oslo er tegnet for lite og at det ikke blir plass til "Gjellestadskipet" dersom det blir gravd frem

 • I dag kl. 8.18

  Beruset under øvelseskjøring

  En kvinne fra Eidskog er dømt til 16 dagers betinget fengsel, etter at hun i april, i påvirket tilstand, øvelseskjørte med en yngre kvinne, som også var påvirket av alkohol. Kvinnen innrømmet forholdene i Glåmdal tingrett, skriver avisa Glåmdalen.

 • I dag kl. 8.16

  Useriøse byggeplasser i Mo i Rana

  En aksjon mot byggebransjen avdekket i forrige uke flere useriøse byggeplasser i Mo i Rana. På ni arbeidsplasser ble arbeidet helt eller delvis stanset grunnet manglende sikkerhet, og det er mistanke om flere tilfeller av svart og ulovlig arbeid.

 • I dag kl. 8.00

  Tatt med ulovlige våpen på messe

  To belgiere ble tatt med 25 paller ulovlige våpen på spillmessen i Lillestrøm forrige helg. Tollere kom over varebilen med varer verdt opp mot 650 000 kroner. I hengeren lå bl.a. kniver, slagvåpen, kastestjerner og luftvåpen, skriver Romerikes Blad.

 • I dag kl. 7.57

  Båt slår mot kai

  Brannvesenet i Stavanger rykker ut for hjelpe en båt som slår mot kai i Vågen. Det er en 46 fot stor trebåt.

 • I dag kl. 7.51

  Blir fest i Vegårshei

  Skipresident Erik Røste åpner i kveld det nye anlegget for rulleski- og skiskyting på Vegårshei. Det er laget en asfaltert rundløype på to kilometer med moderne snøproduksjon og et tilhørende skiskytteranlegg. Anlegget har kostet over 100 millioner.

 • I dag kl. 7.41

  Fri ferdsel ved Heilevang

  Vegen ved Heilevang på fylkesveg 609 mellom Askvoll og Heilevang er no open att. Vegen har vore stengd sidan måndag kveld på grunn av rasfare.

 • I dag kl. 7.40

  Ber folk om å selge

  Leder i Aust-Agder Bondelag, Knut Erik Ulltveit, oppfordrer folk som eier ubebodde gårdsbruk om å selge til folk som vil drive, skriver Agderposten. Landbruksmegler Aleksander Stoa Minde hos DNB Eiendom, sier interessen for gårdsbruk er enorm.

 • I dag kl. 7.40

  Vil ha flere gårder ut for salg

  Leder i Aust-Agder Bondelag, Knut Erik Ulltveit, oppfordrer folk som eier ubebodde gårdsbruk om å selge til folk som vil drive, skriver Agderposten. Landbruksmegler Aleksander Stoa Minde hos DNB Eiendom, sier interessen for gårdsbruk er enorm.

 • I dag kl. 7.40

  Kjørefelt stengt E6 Moholtlia

  Høyre felt oppover er stengt, ifølge tipser. Lange køer må påregnes.

 • I dag kl. 7.34

  Mye vind også i dag

  Det kommer til å blåse store deler av dagen, på kysten vil det blåse opptil sterk kuling. Nedbøren vil avta etter hvert, men det blir enkelte regnbyger lengst vest. I høyden kan det bli snø, ifølge statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

 • I dag kl. 7.32

  Ope over Vikafjellet

  Riksveg 13 over Vikafjellet er no open att for fri ferdsel. Vegen har vore stengd på grunn av ei trafikkulukke ved Skjelingavatnet.

 • I dag kl. 7.13

  Mistanke i korrupsjonssak styrket

  Politiet har gjort flere beslag i korrupsjonssaken ved Rema 1000. Tidligere denne måneden ble to ansatte ved Rema 1000 vartektektsfengslet siktet for grov korrupsjon. Politiet mener hovedmannen, som fortsatt sitter i varetekt, skal ha tatt betalt for å ansatte flyktninger. -Mistanken er nå styrket, bekrefter politiadvokat Mathias Emil Hager.

 • I dag kl. 7.13

  Lokker folk til vaksinefest

  Karmøy kommune går nye veier for å få folk til å ta influensavaksine. Derfor inviterer de denne uka karmøybuen til fest med underholdning, mat, kaffe og vaksinering. Årets influensa er ventet rundt juletider. På landsbasis er en million mennesker i risikogruppen for å få komplikasjoner. I Karmøy er det rundt 10.000.

 • I dag kl. 7.08

  Mye jobb å slå sammen fylkene

  Politikere fra Vestfold og Telemark sitter sammen i åtte forskjellige komiteer for å gjøre sammenslåingen mellom de to fylkene så smidig som mulig. – Uenigheten mellom politikerne skyldes ofte hvilket parti politikerne tilhører, ikke om de er fra Telemark eller Vestfold, sier Terje Riis-Johansen (Sp).

 • I dag kl. 7.02

  Mørkgonga er åpnet igjen

  Politisperringene ved det populære turområdet på Krokskogen er fjernet, men turfolk går der på eget ansvar. Kløften ble stengt i august på grunn av rasfare. Ifølge DNT vil det etterhvert komme permanent skilting om rasfaren.

 • I dag kl. 7.00

  Redusert framkommelighet

  E6 ved Majavatn på strekningen mellom Grong og Mosjøen kan bli stengt i perioder på inntil en time på grunn av bilberging. Det er Statens vegvesen som melder om den reduserte framkomsten.

 • I dag kl. 6.37

  Bilulukke på Vikafjellet

  Ein bil har sklidd ut av vegen, skriv politiet på Twitter. Ein bil og ein person skal vere involverte. Personen melder om smerter i hand og bryst, men er vaken. Ambulanse og politi er på veg til staden.

 • I dag kl. 6.36

  Vålerenga får bluss-bot

  Norges Ishockeyforbund gir Sparta og Vålerenga 10 000 kroner i bot etter bluss-skandalen i Sparta Amfi 13. oktober, melder TV 2. Vålerenga-tilhengere fyrte opp bluss under kampen. Tre personer er anmeldt, og saken etterforskes av politiet.

 • I dag kl. 6.25

  Ulykke på Vikafjellet, vegen stengt

  En bil har sklidd av vegen ved Skjelingavatnet på Vikafjellet. Politiet forteller at en person har smerter i hånd og bryst. Vedkommende er våken. Ambulanse og politi er sendt til stedet.

 • I dag kl. 6.25

  Ulykke på Vikafjellet

  En bil har sklidd av vegen ved Skjelingavatnet på Vikafjellet. Politiet forteller at en person har smerter i hånd og bryst. Vedkommende er våken. Ambulanse og politi er sendt til stedet. Vegen var stengt i en kort periode.

 • I dag kl. 6.25

  Ulykke på Vikafjellet - vegen steng

  En bil har sklidd av vegen ved Skjelingavatnet på Vikafjellet. Politiet forteller at en person har smerter i hånd og bryst. Vedkommende er våken. Ambulanse og politi er sendt til stedet.

 • I dag kl. 6.22

  275 viltpåkjørsler i Namdal

  Nærøy har så langt i år opplevd hele 98 viltpåkjørsler, ifølge NA. På én dag i forrige uke ble fem rådyr påkjørt. I hele Namdalen er 275 dyr påkjørt så langt i år, og skumringstida morgen og kveld er farligst for dyra.

 • I dag kl. 6.20

  Ruskjøring i Drangedal

  En mann i 40-åra mistenkes for ruskjøring etter at han ble stoppet av politiet ved Neslandstunet i Drangedal denne morran. Han anmeldes også for kjøring uten gyldig førerkort og for å ha kjørt med falske bilskilt.

 • I dag kl. 6.15

  Skred i Jondal

  Flere steiner på 100-150 kilo har rast ut i veien ved Solesnes. For bilister kan steinene komme brått på, men det er mulig å passere.

 • I dag kl. 6.11

  Bil av veien

  En personbil har kjørt av veien på Bergseng i Oppland. Føreren er fraktet til legevakt for sjekk.

 • I dag kl. 5.47

  Sparta får bot for bluss

  Norges Ishockeyforbund ilegger Sparta og Vålerenga bøter etter bluss-skandalen i Sparta Amfi 13. oktober, melder TV2. Sparta må betale 10.000 kroner, Vålerenga Hockey får en bot på 20.000 kroner. En jente ble fraktet til legevakten etter at Vålerenga-supportere fyrte opp bluss under kampen.

 • I dag kl. 5.45

  Vinden herjet med tre og stillas

  Et stillas på 5-6 etasjer var nær ved å velte i Vilhelm Bjerknesvei i Bergen sentrum i natt. Entreprenøren har nå sikret stillaset. Tirsdag morgen blåste et åtte meter høyt tre over veien i Lillehatten Fyllingsdalen.