Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 22.47

  Sjå Vestlandsrevyen 22.55

  Eit nytt sjukehusbygg er i ferd med å gjerast klar til bruk i Førde. Kunst blir ein viktig del av bygget, til glede for pasientar og tilsette. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

 • I dag kl. 22.41

  FKH-spiller til svenske Djurgården

  Peter Therkildsen (25) forlater FK Haugesund til fordel for svenske Djurgården. Han fikk over 100 kamper for FKH, som bekreftet salget onsdag kveld. Therkildsen ba selv om å få dra etter over tre år i klubben. – Peter har vært tydelig på at han ønsker en ny utfordring, og vi har derfor takket ja til forespørselen fra Djurgården om å kjøpe ham løs fra kontrakten med oss nå, sier Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal. Therkildsen kom til FKH i september 2020. Høyrebacken stoppet på 11 mål og 17 målgivende pasninger i norsk fotball. (©NTB)

 • I dag kl. 22.25

  Distriktsnyheter Sørlandet 22:55

 • I dag kl. 22.15

  Fem tatt i fartskontroll i Porsgrunn

  Fem førere fikk servert hvert sitt forelegg da Utrykningspolitiet avholdt en fartskontroll i Vallermyrvegen i Porsgrunn onsdag kveld. Høyeste målte hastighet var 85 km/t i 60-sonen.

 • I dag kl. 22.15

  Brann i gartneri i Ballangen

  Politiet melder på X at det brenner i et gartneri i Ballangen i Narvik. – Brannen utvikler seg raskt, skriver de. Nødetatene er framme på stedet og brannvesenet har startet slukking. 110-sentralen opplyser til avisen Fremover at gartneriet er 3000 kvadratmeter stort, og at det ikke skal være folk i bygget.

 • I dag kl. 22.13

  Skiensmann i 20-årene tatt for ruskjøring

  Onsdag kveld gjennomførte Utrykningspolitiet en promillekontroll ved rundkjøringen i Trommedalsvegen i Skien. 136 førere ble kontrollert, men det resulterte i kun én anmeldelse for kjøring i ruset tilstand. Den aktuelle sjåføren er en skiensmann i 20-årene. Førerkortet ble beslaglagt og mannen måtte avlegge nødvendige prøver. Politiet oppretter naturlig nok sak på forholdet.

 • I dag kl. 22.03

  PST har fått flere tips om mistenkelig aktivitet før militærøvelse i nord

  PST og politiet ba i helgen publikum om tips i forbindelse med store militærøvelsen Nordic Response i Nord-Norge. Det har de fått. – Publikum er åpenbart årvåkne og følger med. De rapporterer inn det de mener er mistenkelig, sier seniorrådgiver Eirik Veum i PST til Dagbladet. Han sier de har sjekket flere av henvendelsene, men ønsker ikke å kommentere om de har fått tips det er hold i. Over 20.000 soldater fra minst 14 land, samt over 50 skip og 110 fly og helikoptre deltar i øvelsen mellom 3. og 14. mars. Størsteparten av øvelsen vil finne sted i Troms og vest i Finnmark.

 • I dag kl. 22.01

  Fant stjålet traktor

  En traktor ble stjålet på Skjetlein videregående skole i Melhus i natt. Politiet melder at godt politiarbeid har resultert i at de har funnet traktoren, og at den nå er hentet av eier. Saken vil bli etterforsket videre.

 • I dag kl. 21.34

  Uvêr på Hardangervidda

  Riksveg 7 Hardangervidda er stengd for køyretøy under 7,5 tonn, melder Vegtrafikksentralen. For tunge køyretøy over 7,5 tonn er det innført kolonnekøyring. Vegen kan bli stengd på kort varsel.

 • I dag kl. 21.15

  Sjå Vestlandsrevyen 19.45

  ISS flyttar telefon- og kundetenesta i Norheimsund til Oslo. Dermed misser 14 kvinner arbeidsplassen sin. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

 • I dag kl. 20.49

  Person til sykehus - kan ha blitt utsatt for vold

  En person som kan ha blitt utsatt for vold i Arendal sentrum onsdag kveld er kjørt til sykehus for videre undersøkelser, melder politiet. Personen beskrives som bevisst. Hendelsesforløpet er uklart. Politiet gjør undersøkelser på stedet.

 • I dag kl. 20.35

  Vurderer kolonnekøyring på Vikafjellet

  Det kan bli innført kolonnekøyring på riksveg 13 Vikafjellet på kort varsel, melder Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 20.35

  Kolonnekøyring på Vikafjellet

  Det er innført kolonnekøyring på riksveg 13 Vikafjellet på kort varsel på grunn av uvêr, melder Vegtrafikksentralen. Større køyretøy blir oppmoda til å bruke kjetting.

 • I dag kl. 20.19

  Kolstad i trøbbel etter å ha fått bank i Mesterligaen

  Kolstad tok imot kroatiske RK Zagreb til gruppespillskamp i Mesterligaen i Trondheim Spektrum onsdag kveld. Det endte med tap 35-24 for Kolstad. Bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen. Kolstad slet med å få en rytme i spillet. I tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre RK Zagrebs avslutninger fra å gå i mål. Lars Eggen Rismark kom inn i målet de siste minuttene av omgangen og rakk tre redninger på seks skudd. Det var like mange som Torbjørn Bergerud hadde på 17 skudd. Tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da RK Zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet. Kolstad må ta seg til cupspillet for at Norge skal være garantert en mesterligaplass neste sesong, ellers må man igjen håpe på et wildcard slik klubben ble tildelt denne sesongen. Kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til RK Zagreb med to kamper igjen å spille. Kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. Samtidig må RK Zagreb tape sine kamper. KS Vive Kelce på bortebane og RK Pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for Kolstad.

 • I dag kl. 20.19

  Kolstad fikk bank i Mesterligaen

  Kolstad tok imot kroatiske RK Zagreb til gruppespillskamp i Mesterligaen i Trondheim Spektrum onsdag kveld. Det endte med tap 35-24 for Kolstad. Bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen. Kolstad slet med å få en rytme i spillet. I tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre RK Zagrebs avslutninger fra å gå i mål. Tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da RK Zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet. Kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til RK Zagreb med to kamper igjen å spille. Kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. Samtidig må RK Zagreb tape sine kamper. KS Vive Kelce på bortebane og RK Pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for Kolstad.

 • I dag kl. 20.07

  Brann i bil i Flekkefjord

  Det brenner i en bil ved Feda i Flekkefjord onsdag kveld, melder politiet. Bilen står utenfor veibanen. Det er ikke meldt om personskade, ifølge politiet. Brannvesenet jobber med å slukke brannen.

 • I dag kl. 19.59

  Oslo kommune kjøpte strandtomt for 22,5 millioner

  En villa på 230 kvadratmeter med strandtomt på 1675 kvadratmeter rett nedenfor E18 Mosseveien på Nordstrand er nå Oslo kommunes eiendom, melder VG. Kommunen har kjøpt eiendommen for 22,5 millioner kroner, 6 millioner kroner under prisantydning, fra influenser Nina Celestine Lunde. Kommunens plan er å dele opp tomten slik at strandarealene skilles ut, før de selger boligdelen videre. Da vil strandsonen beholdes åpen for allmenheten. På sikt vil kommunen etablere en turvei langs fjorden.

 • I dag kl. 19.54

  Dømt til 21 dagers fengsel for drapstrusler

  En mann i 40-årene er dømt til 21 dagers betinget fengsel for å ha truet med å slå i hjel en lege hvis ikke samboeren hans ble innlagt, skriver Fædrelandsvennen. Ifølge dommen fra Agder tingrett ringte han til legevakta i Kristiansand for å kreve innleggelse av sin psykisk syke samboer klokken 05:37 en fredag i september 2022. I forkant hadde legevakta besluttet at akuttinnleggelse ikke var nødvendig, men at kvinnen kunne bli fulgt opp av et akuttpsykiatrisk team på dagtid. Tiltalte erkjente drapstruslene i retten, men ikke straffskyld.

 • I dag kl. 19.52

  Mistenker ruskøyring i Bergen

  Klokka 18.30 stoppa politiet ein bil i Sandviken i Bergen etter mistanke om ruskøyring. Føraren står fram ifølge politiet, som veldig rusa.

 • I dag kl. 19.49

  Elg påkjørt på riksvei 9

  En elg er blitt påkjørt på riksvei 9 i Valle onsdag kveld, melder politiet. Ingen personer er skadet. Viltnemnda og politiet er på vei til stedet. Rundt klokken 21 melder politiet at elgen er avlivet av viltnemnda.

 • I dag kl. 19.32

  Død sjøfugl driver i land langs kysten

  Tusenvis av død og døende sjøfugl har i vinter drevet i land langs norskekysten. Flesteparten er av arten lomvi. Det kan være flere forklaringer på hvorfor. Se mer i TV-sendinga.

 • I dag kl. 18.59

  Her trener Jordan Henderson på Aspmyra

  Ajax-spillerne startet treningen på kunstgressmatta på Aspmyra i 18.30-tiden onsdag kveld. Blant spillerne som var i aksjon var tidligere Liverpool-kaptein Jordan Henderson. Den engelske landslagsspilleren kom til Ajax i januar etter et halvår i saudiarabisk fotball. Torsdag kveld klokken 18.45 spilles returoppgjøret mellom Glimt og Ajax på Aspmyra. Lagene spilte 2-2 i den første kampen.

 • I dag kl. 18.44

  Farmen tilbake på Sørlandet

  TV2-programmet Farmen kjendis skal tilbake på Sørlandet. Programmet skal spilles inn på Fredheim gård, som ligger i Ny-Hellesund i Søgne i Kristiansand, skriver Dagbladet. Gården er også tidligere brukt til Farmen.

 • I dag kl. 18.38

  Moren til Spydeberg-tvillingene vurderer erstatningssøksmål

  Moren til Mille og Mina (16), tvillingene som døde i Spydeberg i januar i fjor mens de var under barnevernets omsorg, vurderer erstatningssøksmål. – Nå som jeg har fått landet litt i forhold til det som kom fram, kjenner jeg på en sorg i forhold til det Mille og Mina måtte gjennom, sier moren Kirsti Skogsholm til TV 2.

 • I dag kl. 18.29

  Bil av vegen i Kongsvinger

  Nødetater har rykka ut til ein bil som har køyrt inn i brøytekanten i Granlivegen i Kongsvinger. I følge politet var det ein person i bilen. Personen er no frakta til sjukehus. Bilen er ikkje til fare for annan trafikk, og vil bli berga i morgon.

 • I dag kl. 18.24

  Kårstø gassanlegg evakueres – melding om lekkasje

  Det melder Haugesunds Avis. Politiet og brannvesenet er på vei til stedet etter å ha mottatt melding om at anlegget evakueres. – Vi har fått melding om at det nå skal være kontroll på lekkasjen, sier vaktleder i 110-Sør-Vest, Svein Nessa til NRK. – Det politiet som tar den sammen med Kårstø. Vi er på plassen for å bistå, sier Nesse. Ifølge Haugesunds Avis skal det være snakk om propangass som skal ha lekket ut. Ifølge VG fikk innbyggere i området en tekstmelding om evakueringen like før klokken 18. «Av sikkerhetsmessige årsaker har vi valgt å evakuere anlegget. Situasjonen berører ingen utenfor anlegget», sto det i meldingen ifølge VG.

 • I dag kl. 18.24

  Kårstø gassanlegg ble evakuert – ingen personskade

  Det meldte Haugesunds Avis. Brannvesenet fikk kjapt beskjed om at det var kontroll på lekkasjen og at den var stanset. Politiet er på stedet for å ha dialog med bedriften. Ingen er skadet. Ifølge Haugesunds Avis skal det være snakk om propangass som skal ha lekket ut. Ifølge VG fikk innbyggere i området en tekstmelding om evakueringen like før klokken 18. «Av sikkerhetsmessige årsaker har vi valgt å evakuere anlegget. Situasjonen berører ingen utenfor anlegget», sto det i meldingen ifølge VG. Det ble først opplyst at 200 personer ble evakuert fra anlegget. Rett før klokken 20.00 presiserer pressetalsperson i Equinor, Magnus Frantzen Eidsvold, at det var 146 personer som ble evakuert.

 • I dag kl. 18.24

  Kårstø gassanlegg evakueres – ingen personskade

  Det meldte Haugesunds Avis. Brannvesenet fikk kjapt beskjed om at det var kontroll på lekkasjen og at den var stanset. Politiet er på stedet for å ha dialog med bedriften. Ingen er skadet. Ifølge Haugesunds Avis skal det være snakk om propangass som skal ha lekket ut. Ifølge VG fikk innbyggere i området en tekstmelding om evakueringen like før klokken 18. «Av sikkerhetsmessige årsaker har vi valgt å evakuere anlegget. Situasjonen berører ingen utenfor anlegget», sto det i meldingen ifølge VG. Kommunikasjonsleder Ove Tungesvik i Equinor forteller til Haugesunds Avis at rundt 200 personer er evakuert. – Det er cirka 35 Equinor-ansatte som er igjen på området og drifter anlegget, sier han til avisen.

 • I dag kl. 18.10

  RBK fikk bank av Vålerenga – tapt tre av seks treningskamper

  Rosenborg har også i år en tøff sesongoppkjøring. Onsdag ble det 1-4-nederlag for Vålerenga etter en fæl første omgang. Samtlige mål i treningskampen i spanske Marbella kom i de første 45 minuttene, og VIF scoret tre av dem det siste kvarteret før pause. Rosenborg har kun vunnet ett av seks oppgjør i oppladningen til åpningen i Eliteserien 1. april. Laget har tapt halvparten av dem og sluppet inn ni mål. Allerede i åpningsminuttene tok Vålerenga ledelsen ved Daniel Håkans, mens Petter Strand la på 2-0 med hodet. RBK-reduseringen kom da Markus Henriksen avsluttet ved bakerste stolpe, men like etter glapp det igjen defensivt. Nysigneringen Mees Rijks trillet inn 3-1 etter at keeper Rasmus Sandberg forærte Vålerenga ballen, og rett før hvilen gjorde Strand sitt andre mål for dagen. Dommeren mente at ballen var over streken i en kaotisk situasjon. Vålerenga rykket i fjor ned til 1. divisjon. Onsdag stilte blåtrøyene med to prøvespillere fra start. (NTB)

 • I dag kl. 18.09

  Ny dato for motorshow-rettssak

  Rettssaken etter motorshow-ulykken på Bjerke i 2022 skulle ha startet denne uken, men ble utsatt. Nå har rettssaken fått ny dato. Nå skal rettssaken etter planen gjennomføres 12.-16. august, viser berammingslisten til Oslo tingrett. Rettssaken der to tyske menn er tiltalt etter en ulykke under et motorshow på Bjerke travbane i 2022, skulle egentlig ha startet denne uken, men ble utsatt fordi politiet ikke har klart å få kontakt med de tiltalte for å innkalle dem til rettssaken. (NTB)

 • I dag kl. 18.07

  Stjernen får 25.000 kroner i bot etter supporterbråk

  Ishockeylaget Stjernen får en bot på 25.000 kroner etter supporterbråk, skriver lokalavisen Fredriksstad Blad. Vålerenga får en bot på 15.000 kroner. Bråket skjedde under en kamp mellom Stjernen og Vålerenga i januar. Kampen ble stoppet i over en time, etter bråk mellom et stort antall av klubbenes supportere. Daglig leder i Stjernen Anders Åsle mener straffen er for streng. – Nå velger de altså å straffe oss som arrangør hardest, mens Vålerenga slipper unna med en lavere bot. Jeg synes ikke det er helt likhet for loven her, sier Åsle til avisen. President i Norges Ishockeyforbund, Tage Pettersen, sier Stjernen som klubb i forkant var forstått med at kampen var klasifisert som «høyrisiko». – Forskjellen på disse to sanksjonene handler om at Stjernen som arrangør av kampen har et større ansvar i forhold til å blant annet kunne skille hjemme og bortesupportere. Dette klarte de åpenbart ikke på en god nok måte i denne kampen, sier han.

 • I dag kl. 18.03

  14-åring mistenkt for vold i Bærum

  En 14 år gammel gutt er så langt politiets eneste mistenkte etter at en 13 år gammel gutt ble banket opp av flere ungdommer på Bekkestua i Bærum søndag. – Men vi jobber med å få identifisert flere som var på stedet, sier politiadvokat Hanna Kaplon i Oslo politidistrikt. Barnevernet er varslet, siden den mistenkte gutten er under den kriminelle lavalder. Politiet har hentet inn overvåkingsvideo fra området, og gjennomgår den. De har ennå ikke fått avhørt offeret eller den ene mistenkte. – Vi vet ikke noe ennå om noen foranledning til slagsmålet, og eventuelle relasjoner mellom de involverte. Det vil være en del av etterforskningen, så det er for tidlig å si, sier Kaplon.

 • I dag kl. 18.03

  14-åring mistenkt for vold på Bekkestua

  En 14 år gammel gutt er så langt politiets eneste mistenkte etter at en 13 år gammel gutt ble banket opp på Bekkestua i Bærum søndag. – Men vi jobber med å få identifisert flere som var på stedet, sier politiadvokat Hanna Kaplon i Oslo politidistrikt. Barnevernet er varslet, siden den mistenkte gutten er under den kriminelle lavalder. Politiet har hentet inn overvåkingsvideo fra området, og gjennomgår den. De har ennå ikke fått avhørt offeret eller den ene mistenkte. – Vi vet ikke noe ennå om noen foranledning til slagsmålet, og eventuelle relasjoner mellom de involverte. Det vil være en del av etterforskningen, så det er for tidlig å si, sier Kaplon.

 • I dag kl. 18.01

  Mann dømt til ti måneders fengsel for apotekran

  En mann i 20-årene er dømt til ti måneders fengsel etter at han ranet til seg tabletter fra et apotek i Lørenskog på lørdag, skriver NTB. Mannen tilsto uforbeholdent. Han er også tidligere dømt for et apotekran i 2021.

 • I dag kl. 17.58

  Nederlandsk journalist: – Glimt er favoritter

  Den nederlandske sportsjournalisten Willem Visser fra De Volkskrant mener Bodø/Glimt er favoritter i returoppgjøret på Aspmyra mot Ajax torsdag. – Ja, det mener jeg. De spilte veldig bra i Amsterdam for en uke siden, mens Ajax er i dårlig form. Bodø/Glimt er en liten klubb, som vokser og gjør det veldig bra, forklarer han overfor NRK. Sportsjournalisten tror hjemmebanefordelen i det kalde nord kan spille inn til Glimts fordel. – Foran deres egne supportere, på kunstgress i deres eget stadion, så tror jeg de har en god sjanse for å kvalifisere seg til den neste runden. Visser forteller at dette er en av Ajax sine verste sesonger noensinne. Den nederlandske storheten vant Champions League i 1994/95-sesongen og har flest serietitler i hjemlandet. Glimt ledet 2–0 i Amsterdam, men slapp inn to mål helt på tampen av oppgjøret torsdag. Bodø/Glimt-Ajax sparkes i gang klokken 18.45 torsdag.

 • I dag kl. 17.57

  To personar i varetekt etter innbrot

  To personar er sett i varetekt etter innbrot og grovt tjuveri frå eit bustadhus på øya Kinn i Kinn kommune, skriv Firdaposten. Gjerningspersonane, to menn og ei kvinne, kan saman eller kvar for seg knytast til fleire innbrot og tjuveri i Sogndal, Kinn og i Nordhordland, opplyser straffesaksansvarleg Aksel Rødland, til avisa. To av personane vart framstilt for varetektsfengsling onsdag, medan det ikkje er teke avgjerd om den tredje enno. Ifølge Sogn Avis er personane kjenningar for politiet, men har ikkje bustadadresse i Sogn og Fjordane.

 • I dag kl. 17.56

  Pipebrann i Strand

  110-sentralen Rogaland melder om at Strand stasjon rykker ut på pipebrann ved breidablikkvegen.

 • I dag kl. 17.51

  Gjenåpner Narvikterminalen i kveld

  Tirsdag kveld sporet et tog av Fagernesveien, like ved godsterminalen i Narvik. Nå skriver Fremover at Bane Nor vil åpne Narvikterminalen onsdag kveld. – Vi har satt på godt med ressurser for å bli ferdig så raskt som mulig, sier strekningssjef i Bane Nor Ole-Petter Olsen. For å få trafikken i gang igjen så raskt som mulig, venter Bane Nor med å skifte ut noen av de skadde delene etter tirsdagens avsporing. – Det vil si betongsvillene som har fått mindre hakk og ikke medfører noe sikkerhetsrisiko, blir liggende til den planlagte vedlikeholdsstoppene i sommer, sier Olsen.

 • I dag kl. 17.43

  Beruset kvinne innbrakt fra kjøpesenter

  En vekter ved Down Town i Porsgrunn varslet politiet om en svært beruset kvinne som ikke ville forlate kjøpesenteret. Kvinnen ønsket ikke å oppgi personalia til patruljen som kom til stedet. Det endte derfor med at hun ble kjørt til arresten.

 • I dag kl. 17.29

  Opna for fri ferdsel

  Det er no opna for fri ferdsel på fylkesveg 55 ved Esebotn mellom Balestrand og Dragsvik. Det melder Vegtrafikksentralen vest. Vegen har i ettermiddag vore stengd på grunn av snøskred. Vegen er no rydda.