Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 17.54

  To personer kritisk skadet etter MC-ulykke på Rudskogen

  – De to involverte MC-førerne er betegnet som kritisk skadd, og flys til sykehus, melder politiet.

 • I dag kl. 17.26

  Røykutvikling i leiligheit i Stad

  Kl. 17.07 får politiet melding om røyk frå ei leiligheit i Nordfjordeid i Stad kommune. Røyken kjem frå omnfyring i leiligheta under. To personar var inne i leiligheitene då røykutviklinga starta, men begge er ute og oppegåande no. Brann- og politistyrkar har kontroll på situasjonen.

 • I dag kl. 16.59

  Edvin (19) omkom i MC-ulykken i Råde

  Det var 19 år gamle Edvin Heen fra Eidsberg som omkom i motorsykkelulykken i Råde torsdag. De pårørende er informert om at navnet nå er offentliggjort.

 • I dag kl. 16.58

  Savnet mann i 70-årene funnet

  Mannen i 70-årene, som var savnet fra Gulset sykehjem, er funnet fredag ettermiddag. Politiet etterlyste mannen og lette etter han siden han ikke var observert på flere timer.

 • I dag kl. 16.52

  Hjerteleger i Bodø ut mot PCI-vedtak – Mener det er ugyldig

  Det går frem at et brev sendt fra fire hjerteleger ved Nordlandssykehuset (NLSH) i Bodø, som NRK har fått tilgang til. Brevet er underskrevet avdelingsoverlege Hanne Bjørnstad, Michael Uchto, Andreas Hagen og Torjus Haugen Rølid. Avisa Nordland omtalte først brevet fra legene. Det var tidligere i juni at et enstemmig styre i Helse Nord vedtok å legge PCI-avdelingen i Bodø under styring av UNN i Tromsø. Dette ble begrunnet i samarbeidsutfordringer mellom de to fagmiljøene ved NLSH og UNN. «Undertegnede mener at vedtaket bygger på mangelfullt avgjørelsesgrunnlag på et punkt av betydning for vedtaket, hvilket bryter med kravet til forsvarlig saksbehandling. Styrevedtaket kreves derfor kjent ugyldig», skriver legene i brevet sendt til Helse Nord. Legene mener at Helse Nord-styret ikke var godt nok informert om saken før de fattet vedtak. Bakgrunnen er de mye omtalte samarbeidsproblemene mellom fagmiljøene, som legene ved Nordlandssykehuset baserer seg på en misforståelse. De erkjenner at det har vært uenigheter rundt en samarbeidsavtale rundt PCI-behandlingen. Derfor foreslo Nordlandssykehuset at en tredjepart kunne legge føringer fra samarbeidet mellom UNN og NLSH. «En slik tredjepart vil naturlig kunne være fagdirektør i Helse Nord RHF (alternativt fagdirektør i en av de andre helseregionene) eller en faglig kapasitet som ikke har deltatt i Ekspertgruppen (f. eks fra Oslo universitetssykehus).» Dette mener legene i Bodø har blitt tolket som at de ikke vil samarbeide med fagmiljøet ved UNN. «Det er beklagelig at media har tolket vårt forslag om bistand fra Helse Nord eller OUS for ferdigstillelse av samarbeidsavtalen som at vi ikke ønsker samarbeid med UNN», skrev viseadministrerende direktør Beate Sørslett i et svar til Helse Nord 31. mai. Dette er presiseringer fra Nordlandssykehuset i debatten rundt uenighet som legene mener styret ikke har blitt opplyst i tilstrekkelig grad om. «Vi mener derfor at det ville kunne hatt vesentlig betydning for vedtaket om styret hadde vært gjort kjent med uttalelsen fra viseadministrerende direktør ved Nordlandssykehuset som ble formidlet til Helse Nord i god tid før styresaken ble forfattet», avslutter legene ved Nordlandssykehuset.

 • I dag kl. 16.49

  Brann på Eg i Kristiansand

  Nødetatene rykket ut til brann i en bygning på Eg i Kristiansand. Det skal være røykutvikling i 2. etasje. Alle skal være ute av boligen ifølge folk på stedet, opplyser politiet.

 • I dag kl. 16.49

  Kraftig røykutvikling i bolig Eg i Kristiansand

  Nødetatene rykket ut til brann i en bolig på Eg i Kristiansand. Brannvesenet har sendt inn røykdykkere i forbindelse med kraftig røykutvikling i 2. etasje. – En person skal ha fått i seg litt røyk og skal bli sjekket av helse, opplyser politiet. Klokken 17.10 melder brannvesenet at de har kontroll og at brannen er slukket. Årsaken til brannen er enda ikke kjent.

 • I dag kl. 16.38

  Motorsyklist siktet for å bære våpen

  En av personene som kjørte av veien på motorsykkel natt til fredag, er pågrepet og siktet for å ha båret våpen, melder OA. Motorsykkelen med to personer på skal ha nektet å stoppe for en kontroll, og dermed blitt forfulgt av politiet da de kjørte av veien i Redalen. Begge personene ble sendt til sykehus etter utforkjøringen, og spesialenheten ble koblet inn. Ifølge OA ble en av personene pågrepet på sykehuset, siktet for å ha båret våpen. – Det kan bekreftes at politiet har beslaglagt et våpen, men av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gi ytterligere opplysninger, opplyser politiet til OA.

 • I dag kl. 16.29

  Mann gikk løs på flere personer

  Politiet har tatt hånd om en mann som gikk løs på fire andre personer i Halden sentrum. Mannen var ruset og aggressiv da han ble pågrepet. Han anmeldes for ordensforstyrrelse og forulemping.

 • I dag kl. 16.29

  Premiere på Lekamøya og Hestmannen

  Fredag var det premiere på den nye musikalen Lekamøya og Hestmannen som i helga spilles på friluftsscenen i Frøvika på Leka. Tribunen var fullsatt av publikum fredag ettermiddag, og nesten alle de fem forestillingene i helga er utsolgt.

 • I dag kl. 16.15

  Røykutvikling på Leinstrand

  Nødetatene rykker ut etter melding om røykutvikling på en adresse på Leinstrand i Trondheim.

 • I dag kl. 16.15

  Brann slukket på Leinstrand

  Nødetatene har rykket til en adresse på Leinstrand etter melding om røykutvikling. Klokka 16.41 melder politiet at brannen er slukket og at det luftes ut på stedet. Politiet jobber også med å komme i kontakt med beboerne.

 • I dag kl. 16.11

  Mann slo til person i Førde – satt i fyllearresten

  Klokken 14.46 fikk politiet melding om at det var amper stemning mellom to personer i Førde i Sunnfjord. En mann i 50-årene ble slått til og blødde fra et sår i ansiktet. En beruset mann i 40-årene er mistenkt for å være den som slo. Han ble tatt hånd om av politiet og er satt i fyllearresten. Politiet opplyser at han vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse og kroppskrenking. Mannen i 50-årene ble tatt hånd om av ambulanse og er brakt til legevakt.

 • I dag kl. 16.11

  Mann slo til person i Førde – satt i drukkenskapsarresten

  Klokken 14.46 fikk politiet melding om at det var amper stemning mellom to personer i Førde i Sunnfjord. En mann i 50-årene ble slått til og blødde fra et sår i ansiktet. En beruset mann i 40-årene er mistenkt for å være den som slo. Han ble tatt hånd om av politiet og er satt i drukkenskapsarresten. Politiet opplyser at han vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse og kroppskrenking. Mannen i 50-årene ble tatt hånd om av ambulanse og er brakt til legevakt.

 • I dag kl. 16.09

  Nest høyeste besøkstall noensinne

  Torsdag 18. juli hadde Dyreparken det nest høyeste besøket noensinne, skriver Fædrelandsvennen. 22.918 besøkende var innom parken i løpet av dagen. Besøksrekorden er fra i fjor sommer, den 19. juli. Da var det 23.059 besøkende

 • I dag kl. 15.59

  E39 Vihovda i Sveio: åpen for fri ferdsel

  En bobil veltet og blokkerte begge kjørefelt tidligere i dag. Nødetatene rykket ut til ulykken kl. 14:00. Fem biler var involvert i ulykken og fire personer ble sendt til legevakt for videre sjekk. Nå melder Vegtrafikksentralen at veien er åpen for fri ferdsel.

 • I dag kl. 15.58

  MC-ulykke i Rakkestad

  Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på Eidsbergveien i Rakkestad. En motorsyklist har kjørt inn en bil bakfra i en uoversiktlig sving. Helsepersonell på stedet melder om mindre personskader. Politiet fikk melding om ulykken klokka 14.53.

 • I dag kl. 15.57

  Veg i Heim holdes stengt etter steinras

  Trøndelag fylkeskommune har vært på befaring og inspisert fjellsida ved fylkesveg 6182 i Heim kommune i dag. Det gjør de etter at det gikk to steinras den 16. juli ved Ramsivika i Valsøyfjorden. Vegen har vært stengt siden og vil forbli stengt til arbeidet som skal gjøres er utført. Etter befaringen ble det konkludert at det må gjøres fysiske tiltak med sikring og rensk av fjellpartiet. Arbeidet må utføres 400 meter oppe i fjellsida, noe som gjør gjennomføringen krevende. Planlegging og risikovurdering for gjennomføring av arbeidet, vil ifølge fylkeskommunen ta litt tid. De antar at oppstart av arbeidet vil bli i løpet av uke 32, men at arbeidet er væravhengig og kan bli utsatt ved mye nedbør og dårlig sikt. Det er omkjøringsmuligheter på fv. 6182 via Engan og Hjellnes.

 • I dag kl. 15.54

  De fleste apotekene til Apotek 1 har åpent som normalt

  – De fleste Apotek 1-apotek har nå tjenester som normalt, skriver kommunikasjonssjef Mai-Bente Paulsen i en tekstmelding til NRK. En del av kjedens apotek som holder åpent har fortsatt utfordringer med systemene. Kunder rådes til å oppsøke apotekene som normalt. – Apotekene vil strekke seg langt for å finne løsninger for folk, skriver Paulsen.

 • I dag kl. 15.49

  Tunnel stengt etter ulykke

  Toventunnelen på fylkesvei 78 i Leirfjord er stengt på grunn av en ulykke. Det melder Statens vegvesen. Politiet melder at det dreier seg om en ulykke mellom to kjøretøy. De er på vei til stedet.

 • I dag kl. 15.49

  Toventunnelen fortsatt stengt etter ulykke

  Toventunnelen på fylkesvei 78 i Leirfjord er stengt på grunn av en ulykke. Det melder Statens vegvesen. Politiet melder at det dreier seg om en ulykke mellom to kjøretøy, en bobil og en personbil. Til sammen tre personer var involvert i ulykken. Politiet er ferdig på stedet og oppretter sak. Det er tatt beslag i et dashbordkamera. Politiet har behov for å gjøre ytterligere etterforskningsskritt før man evt. vurderer førerkortbeslag. Tunnelen vil forbli stengt inntil entrepenør har fått ryddet veibanen.

 • I dag kl. 15.44

  Bil rullet rundt – ligger på taket

  En bil ligger på taket og sperrer for trafikk etter en bilulykke på Skotfossvegen ved Gulset i Skien. Det er i ferd med å danne seg kø. Bilen med en person skal ha rullet rundt. Bilfører er bevisst og ute av bilen, melder politiet. Ambulanse og brannvesen er på stedet.

 • I dag kl. 15.44

  Bil ligger på taket – full stopp i trafikken

  En bil ligger på taket og sperrer for trafikk etter en bilulykke på Skotfossvegen i Skien. Ulykken har skjedd på fylkesveg 357 mellom Elstrømkrysset og Skotfoss. Ifølge Statens vegvesen er det stopp i trafikken. Det danner seg mye kø i området. En kvinne i 50-årene kjørte bilen. Hun fremstår uskadet, men er i sjokk og blir kjørt til legevakt for sjekk, melder politiet. Ingen andre personer eller biler var involvert i ulykken. Det har ifølge politiet ikke vært noen vitner. Politiet har bestemt seg for å beslaglegge kvinnens førerkort.

 • I dag kl. 15.44

  Bil havnet på taket – ble full stopp i trafikken

  En bil havnet på taket og sperret for trafikk etter en bilulykke på Skotfossvegen i Skien. Ulykken skjedde på fylkesveg 357 mellom Elstrømkrysset og Skotfoss. Ifølge Statens vegvesen førte det til stopp i trafikken og mye kø i området. En kvinne i 50-årene kjørte bilen. Hun fremstår uskadet, men er i sjokk og blir kjørt til legevakt for sjekk, melder politiet. Ingen andre personer eller biler var involvert i ulykken. Det har ifølge politiet ikke vært noen vitner. Politiet har beslaglagt kvinnens førerkort.

 • I dag kl. 15.43

  Mener energiministeren fraskriver seg ansvar

  – Energiministeren driver med ansvarsfraskrivelse når han ber vertskommuner sørge for kraft til industrien, sier fungerende ordfører i Porsgrunn, Stine Margrethe Stamland (Frp). Torsdag meldte NRK at Yaras planer om full elektrifisering av ammoniakkfabrikken på Herøya er lagt på is. Energiminster Terje Aasland (Ap) mener at vertskommunene til industribedrifter har et ansvar med å bidra til at virsomheter som Yara kan elektrifisere produksjonen. Dette vil ikke fungere ikke i praksis, sier Stamland. – Porsgrunn er ikke akkurat en kommune som er så godt egnet til energiproduksjon. Så det blir litt urettferdig å sette oss i den posisjonen. Og hvis det er snakk om vindkraft har vi vært tydelige på at vi ikke ønsker det, sier hun.

 • I dag kl. 15.35

  MC-ulykke i Bindal

  En motorsyklist har kjørt av veien i Bindal, melder Brønnøysunds Avis. Ulykken skjedde i 13.30-tiden. Personen fikk hjelp av helsepersonell på stedet. – Motorsyklisten kjørte sist i et følge, så de andre merket ikke at vedkommende kjørte ut. Men de returnerte og tok seg av vedkommende inntil helsepersonell ankom, sier operasjonsleder Trond Hangaas til avisen. Veien var stengt, men åpnet opp igjen i 14-tiden.

 • I dag kl. 15.34

  Ubåt utenfor Tvedestrand

  En norsk ubåt er observert i Buskjærfjorden utenfor Tvedestrand. Det skriver Tvedestrandsposten. Ubåten tilhører forsvaret, og er ute på patrulje. – Forsvaret tar ikke ferie, og patruljen er del av forsvarets stadig tilstedeværelse i våre interesse områder, forteller talsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter, Henrik Omtvedt Jenssen til avisa.

 • I dag kl. 15.29

  Beslaglegger førerkortet etter fartssynd i Sandefjord

  En 29 år gammel kvinne mister midlertidig retten til å kjøre bil, etter å ha kjørt for fort i 110-sonen ved Tassebekk i Sandefjord. UP stoppa kjøretøyet etter å ha gjort en fartsmåling på 151 kilometer i 110-sonen. Politiet tar beslag i kvinnens førerkort.

 • I dag kl. 15.25

  Bryggegata i Mandal holdes stengt i helgen

  Bryggegata i Mandal holdes stengt i helgen. Veien stengte i dag klokken 12.00 og vil holdes stengt frem til søndag klokken 18.00. Det skriver Lindesnes kommune på sin nettside. Veien holdes stengt for ordinær trafikk mellom Brokrysset og kryss Torjusheigata, i forbindelse med Sommerfesten i Mandal. Bryggegata er en av de mest trafikkerte sentrumsgatene på Sørlandet, og har rundt 10 000 passeringer daglig, ifølge avisa Lindesnes.

 • I dag kl. 15.24

  Fjerner kokeanbefalingen i Klemetsrud og Oppsal i Oslo

  Det skriver Oslo kommune i en pressemelding. Torsdag ba Oslo kommune alle i bydel Søndre Nordstrand og deler av bydel Nordstrand og Østensjø om å koke drikkevannet. Anbefalingen gjelder også deler av Nordre Follo kommune. Totalt ble 100.000 innbyggere rammet av kokevarselet, og flere av butikker har gått tom for vann. Nå er drikkevannet til folk som bor på Klemetsrud og Oppsal friskmeldt ifølge Oslo kommune.

 • I dag kl. 15.24

  Friskmelder drikkevannet i Klemetsrud og Oppsal i Oslo

  Det skriver Oslo kommune i en pressemelding. ? Vi er helt sikre på folk på Klemetsrud og Oppsal ikke har fått noe vann fra Skullerud de siste dagene, skriver kommunen. For å være på den trygge siden valgte vann- og avløpsetaten å inkludere stedene i gårsdagens kokevarsel. Nå er de helt sikre på at drikkevannet på Klemetsrud og Oppsal ikke er forurenset. Men kokevarselet gjelder for bydel Søndre Nordstrand og deler av bydel Nordstrand og Østensjø. Anbefalingen gjelder også deler av Nordre Follo kommune. Totalt ble 100.000 innbyggere rammet av kokevarselet, og flere av butikker har gått tom for vann.

 • I dag kl. 15.21

  E39 Bømlafjordtunnelen åpen

  Bømlafjordtunnelen har vært stengt en periode på grunn av en bobil som veltet på E39 Vihovda i Sveio. Et kjørefelt er åpent på ulykkesstedet og trafikken dirigeres forbi.

 • I dag kl. 15.21

  E39 Bømlafjordtunnelen åpen igjen

  Bømlafjordtunnelen har vært stengt en periode på grunn av en bobil som veltet på E39 Vihovda i Sveio. Et kjørefelt er åpent på ulykkesstedet og trafikken dirigeres forbi.

 • I dag kl. 15.17

  Fellingstillatelse på bjørn i Stor-Elvdal

  Statsforvalteren i Innlandet har gitt tillatelse til å felle en bjørn som nylig tok sau i Stor-Elvdal, det melder Østlendingen. Ifølge avisa fant en saueeier i kommunen en død sau ved Gålasætre i Stor-Elvdal fredag formiddag. Statens Naturoppsyn (SNO) bekrefter at søya ble drept av en bjørn. Fellingstillatelsen gjelder for deler av Stor-Elvdal, Ringebu og Øyer kommuner.

 • I dag kl. 15.14

  Forseinkingar på E39 Bergen

  Der er noko forseinkingar i Fløyfjellstunnelen på E39 i Bergen i retning mot sentrum. Eit køyretøy skal ha fått stans i høgre felt. Politiet er på staden. Bilbergar er på veg.

 • I dag kl. 15.12

  Mann truet med øks i Stavanger – bevæpnet politi har kontroll

  Politiet fikk inn en melding om et slagsmål der en av personene skal ha fulgt etter noen andre med en øks i hånden. Situasjonen er fortsatt uavklart, men bevæpnet politi fikk raskt kontroll på de involverte personene, og øksen, skriver dem. Likevel er det ingen som ønsker å anmelde forholdet, og ingen vitner ønsker å melde seg. Han ene anmeldes for bæring av øks. Det er andre dag på rad at noen truer noen andre med øks i Rogaland. De innvolverte er kjenninger av politiet.

 • I dag kl. 15.12

  Mann truet med øks i Stavanger - bevæpnet politi har kontroll

  Politiet fikk inn en melding om et slagsmål der en av personene skal ha fulgt etter noen andre med en øks i hånden. Situasjonen er fortsatt uavklart, men bevæpnet politi fikk raskt kontroll på de involverte personene, og øksen, skriver dem. Det er andre dag på rad at noen truer noen andre med øks i Rogaland.

 • I dag kl. 15.07

  Turister strømmer til Rjukan og Tinn

  Rjukan og Tinn opplever økt tilstrømming av turister blant annet fordi Rjukanfossen har hatt full vannføring de siste dagene. Det er mye folk både på tilbudene i byen, og på fjellet. Det sier daglig leder av Visit Rjukan, Henrik Bjørdal. Bjørdal sier det er sjeldent at folk få anledning til å se Rjukanfossen i full utfoldelse, og at dette er en ekstra severdighet mange vil ha med seg akkurat nå.

 • I dag kl. 15.01

  Lars Utne Haukland ny klinikksjef for Barneklinikken

  Lars Utne Haukland (52) har takket ja til stillingen som klinikksjef for Barneklinikken i Nordlandssykehuset. Det skriver Nordlandssykehuset i en pressemelding. Haukland er i dag barnelege i klinikken, og tiltrer som ny klinikksjef 1. september. Haukland mener det er en av de flotteste klinikkene å jobbe ved. – Jeg kjenner klinikken og alle medarbeiderne godt, og mener vi kan være stolt av de tjenestene vi kan tilby barn og unge i Nordland. Jeg setter pris på tilliten jeg nå gis ved å lede klinikken fremover, og gleder meg til å bidra til å utvikle Nordlandssykehuset for fremtiden sammen med gode medarbeidere, sier Haukland. Lars Utne Haukland har vært ansatt ved Barneavdelingen og Barneklinikken ved Nordlandssykehuset siden 2007, med nødvendig tjeneste ved Oslo universitetssykehus (OUS) fra 2010–2012 for å bli spesialist i barnemedisin. Han har også vært assisterende fylkeslege hos Statsforvalteren, og har en Master i helseledelse fra Nord universitet. – Jeg er glad for at vi har fått ansatt Haukland i stillingen. Han har lang og bred erfaring både fra Nordlandssykehuset og Statsforvalteren, i tillegg til relevant lederutdanning, sier administrerende direktør Siri Tau Ursin. Haukland overtar etter tidligere klinikksjef Anita Kvarsnes og konstituert klinikksjef Stine Hamlot. – Jeg vil takke Stine Hamlot for den gode jobben hun har gjort som konstituert klinikksjef, sier Ursin.

 • I dag kl. 14.52

  21-åring og 18-åring varetektsfengslet etter ran i Stavanger

  Politiet har fått medhold til å varetektsfengsle både 21-åringen og 18-åringen i fire uker, opplyser politiadvokat, Fredrik Hemmingsen til NRK. Begge mennene får også besøksforbud og brevforbud i to uker. Mennene knyttes også opp til et ran på Jorunholmen i Stavanger i forrige uke. Da ble tre stykker pågrepet, men sluppet ut igjen. Da var det snakk om to fornærmede. I går ble mennene pågrepet på nytt i forbindelse med en aksjon der politiet pågrep fire stykker. De siste ukene har det vært flere tilfeller av ran og vold i Stavanger.