Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 11.34

  Malingssøl på E6

  Politiet melder om mye maling i veien på E6 ved Fagernes i Narvik. En lastesikring skal ha røket og politiet driver nå med trafikkdirigering. Mange kan ha kjørt gjennom malingssølet før dirigering ble etablert, disse oppfordres til å spyle bilene så fort som mulig. Malingen er vannbasert.

 • I dag kl. 11.31

  Brann i gress i Brumunddal

  Det er meldt om brann i gress ved en skog ved Kjerringhaugen i Brumunddal. Brannvesenet melder at de har kontroll på stedet.

 • I dag kl. 11.21

  Anmeldelse av minnesmerket

  – Platt og overtydelig symbolikk og dårlig materialbruk preger det midlertidige minnesmerket for 22.juli i regjeringskvartalet, skriver kunstanmelder Mona Pahle Bjerke.

 • I dag kl. 11.09

  Østfoldinger vant NM

  Laget fra Østfold Bygdeungdomslag vant norgesmesterskapet i presisjonskjøring av traktor som ble arrangert på Kalnes i Sarpsborg, under landsstevne i Norges Bygdeungdomslag i helgen. Det var også østfoldinger som vant NM i blomsterdekorering og eksteriørbedømming av kyr.

 • I dag kl. 11.04

  NTNU ansetter flere forskere

  NTNUs styre har vedtatt at flere forskere skal få faste jobber, skriver Klassekampen. En betydelig del av dagens forskere har bare midlertidige jobber ved norske universitet. NTNU sier de jobber for å redusere midlertidigheten blant forskerne.

 • I dag kl. 10.59

  Bil hamna i autovernet

  Naudetatane har rykka ut til eit trafikkuhell på E39 ved Ålhus i Jølster der ein bil har hamna i autovernet. Føraren som er ein mann i 20-åra, skal ha fått seg ein trøkk i ansiktet etter at kollisjonsputa blei utløyst, men er elles uskadd. Det er ein del skader på bilen, og bergingsbil er bestilt. Statens vegvesen opplyser at det er redusert framkomst på staden.

 • I dag kl. 10.55

  Krevende terreng

  Letemannskaper fra Røde Kors har møtt et krevende terreng i letingen etter 22 åringen som er savnet i Hjartdal. Olav Bergskås i Røde Kors forteller at 36 personer var ute og lette i natt. Nå i formiddag kommer 30 nye.

 • I dag kl. 10.51

  SAS sliter med bemanninga

  SAS skal ha avlyst 700 flyavganger fra april til juni, det skriver ABC Nyheter. De manglet folk til å jobbe. Flere av underleverandørerene til SAS sliter med bemanninga, fordi pilotene er uenige med sjefene om kontraktene sine.

 • I dag kl. 10.50

  Dropper Vettakollen-planer

  Stiftelsen Varde dropper planene om å bygge utsiktsplattform på Vettakollen i Oslo, skriver Akersposten. Årsaken er negative tilbakemeldinger i en brukerundersøkelse blant turfolk på stedet.

 • I dag kl. 10.36

  Ber om å få lagre kjøtt

  Slakter Eide i Lillesand ber Regjeringen åpne opp for at også private slakterier kan legge kjøtt på reguleringslager. Det slaktes mer storfe enn man kan få solgt på grunn av fôrkrisa og Jens Eide sier eneste mulighet er å fryse kjøttet.

 • I dag kl. 10.34

  Stoppa etter vinglete køyring

  Ei kvinne i 40-åra er mistenkt for å ha køyrd i rusa tilstand. Det var ein lokal politipatrulje som stoppa kvinna etter vinglete køyring mellom Nordfjordeid og Stårheim. Det er funne noko brukarutstyr for narkotika i tilknytning til kvinna. Ho blei teken med til legevakt for å ta blodprøve og deretter til politiet for avhøyr.

 • I dag kl. 10.34

  Stoppar etter vinglete køyring

  Ei kvinne i 40-åra er mistenkt for å ha køyrd i rusa tilstand. Det var ein lokal politipatrulje som stoppa kvinna etter vinglete køyring mellom Nordfjordeid og Stårheim. Ho er no teken med til legevakt for å ta blodprøve.

 • I dag kl. 10.20

  Forbud mot hagevanning

  Søgne kommune innfører forbud mot bruk av vannspreder for alle abonnenter med kommunal vannforsyning. På grunn av den langvarige tørken begynner vannmagasinet i Tonstadvannet å bli redusert, ifølge kommunen.

 • I dag kl. 10.19

  Mann mistenkt for ruskjøring

  Ved Løvstakken i Bergen har utrykningspolitiet stanset en bil. Føreren, en mann på 20 år, mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand uten å inneha førerkort. Bilfører blir tatt med til Bergen legevakt for blodprøve.

 • I dag kl. 10.10

  Krever varetekt for vold

  Politiet krever fire uker i varetekt for en mann etter en voldsepisode i helga. Mannen har også tidligere kommet med trusler og gjort skadeverk. Politiet begrunner ønsket om varetekt med gjentagelsesfare.

 • I dag kl. 9.56

  Ulvetispe skutt mandag morgen

  En ulv er skutt ved Sølensjøen i Rendalen. Det melder Arbeidets rett. Ulvetispa ble mandag morgen felt der fellingsledelsen og Statens naturoppsyn antok at den ville komme. Opp mot 300 sauer har blitt tatt av ulv i Nord-Østerdal i sommer.

 • I dag kl. 9.55

  «Harrier» skal snart til opphugging

  Det går nå mot et endelig punktum i saken om lasteskipet «Harrier» som havarerte utenfor Jærkysten i februar i fjor. Det skriver Sysla. Selskapet som eier båten har nå betalt Stavanger-selskapet GMC rundt sju millioner kroner som de skyldte. Snart skal «Harrier» hugges opp i Tyrkia.

 • I dag kl. 9.54

  Båt på grunn

  En båt har grunnstøtt og tar inn vann ved Borøya i Søgne. Redningsselskapet assisterer båten og pumper den for vann.

 • I dag kl. 9.50

  Brannen er slukket

  Brannmannskapene i Saltdal melder at brannen ved Botnvatnet nå er slukket. Mannskapene returnerer.

 • I dag kl. 9.47

  Oljesøl utenfor Harstad

  En dykkerklubb har funnet 15 båtvrak i området rundt Harstad. Noen av dem lekker olje, og kan utgjøre en miljøfare. – Det er eierne som har ansvaret, men det er sjelden at det blir ryddet opp, sier seksjonsleder Pål Spillum i Miljødirektoratet.

 • I dag kl. 9.45

  Kjørte i 168 km/t på motorsykkel

  En mann i 30-årene ble målt til 168 km/t da han øvelseskjørte med motorsykkel på E18 mellom Oslo og Vestfold. Ifølge avisa Øyene har han erkjent forholdet og er i Tønsberg tingrett dømt til 30 timers samfunnsstraff.

 • I dag kl. 9.45

  Trailer med motorstans

  En trailer har fått motorstans ved rundkjøringa etter avkjøringa Moen-krysset i Askim. Dette skaper kø ut på E18.

 • I dag kl. 9.43

  Båt har gått på et skjær

  Politiet melder at en aluminiumsbåt med vindskjerm og stor motor har drevet i land på et skjær ved Åselistraumen. Ifølge politiet er det mye vind i området, og de skriver på Twitter at båten sannsynligvis har slitt seg.

 • I dag kl. 9.42

  Slukket brann

  Brannvesenet i Tvedestrand har sammen med frivillige fra Sandøya slukket en brann under en høyspentmast ved Borøytangen på Borøya. De frivillige får skryt av brannvesenet, som etterslukker nå.

 • I dag kl. 9.38

  Hytteinnbrudd

  Det har vært innbrudd i ei hytte i Valle, politiet undersøker saken.

 • I dag kl. 9.37

  Skogarbeidere kan bli permittert

  Flere hundre skogarbeidere kan i løpet av kort tid bli permittert som følge av skogbrannfaren. Årsaken er at det er forbudt å drive med arbeid i skogen i store områder på Østlandet og Sørlandet.

 • I dag kl. 9.29

  – Jeg kan ikke tilby noe regn

  Det blir vestlig bris, på kysten opp til sørvestlig frisk bris. I ettermiddag sørvestlig liten kuling på kysten, kortvarig opp til sørvestlig stiv kuling på strekningen Oksøy til Lyngør. Det blir ikke regn, ifølge statsmeteorolog Siri Wiberg.

 • I dag kl. 9.24

  Misfornøyd med studentboligdekning

  Bergen har med sine 4356,5 hybelenheter en stor underdekning av studentboliger, mener Norsk Studentorganisasjon. NSO har som mål at 20 prosent av studenter skal bo i studentboliger. I Bergen er det i dag en dekningsgrad på litt over 12 prosent. – Med et stadig presset privat boligmarked er det viktig med videre satsing på studentboliger, sier leder for NSO, Håkon Randgaard Mikalsen.

 • I dag kl. 9.23

  Kritisk skadd etter badeulykke

  Den ni år gamle jenta som ble sendt til UNN Tromsø etter ei badeulykke i Mo i Rana i går kveld, er kritisk skadd, opplyser pressevakt Jan Fredrik Frantzen til NRK.

 • I dag kl. 9.19

  Møte om tørke i landbruket

  I dag møter Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag landbruksministeren for å diskutere tørken og fôrmangelen i landbruket. Den langvarige tørken har i sommer gitt stor avlingssvikt over store deler av landet.

 • I dag kl. 9.11

  Vil bli kvitt villsvinet

  Det er politisk enighet om at villsvinet er uønsket i norsk natur. Det skriver Nationen. SVs Karin andersen sier at villsvinet er en fremmed art i norsk natur som skal bekjempes. FRPs Morten Ørsahl Johansen oppforder til intensiv jakt hele året.

 • I dag kl. 8.55

  Ingen branner nå

  Akkurat nå er det ingen skogbranner i Telemark. Det er Arne Momrak i 110-sentralen svært fornøyd med. Alle branner er slukket og det er heller ikke meldt om nye. Det er totalforbud mot all bruk av åpen ild i hele fylket.

 • I dag kl. 8.52

  Kvinnelig fører meldt seg

  En kvinnelig fører har meldt seg på Orkdal lensmannskontor etter at hun mistet to kajakker som traff sidevinduet på en buss i Viggjatunnelen.

 • I dag kl. 8.51

  Mopedførar til lege etter uhell

  Ein modpedførar er køyrt til legekontoret i Måløy etter eit trafikkuhell i Gate 1. Politiet opplyser på Twitter at ingen andre køyretøy var involverte i uhellet som vart meldt i halv ni-tida. Føraren skal ha opplsyt om smerte i hofte og lår. Det er førebels uvisst kva som skjedde. Det skal ikkje vere trafikale problem som følgje av uhellet.

 • I dag kl. 8.48

  E39 åpnet

  E39 er nå åpnet for trafikk etter at en kajakk traff sidevinduet på en buss i Viggjatunnelen.

 • I dag kl. 8.47

  Stjal bil

  En Volkswagen Passat er blitt stjålet fra Svaneveien på Rolvsøy i løpet av natta. Bilen er sølvfarget og er 2007-modell.

 • I dag kl. 8.41

  Skadd i ansiktet

  En mann er skadd i ansiktet etter å ha blitt truffet av kajakken som løsnet fra en henger og traff vinduet på en buss i Viggjatunnemel i Skaun. Mannen er hentet av luftambulansen og sendes til St. Olavs hospital for sjekk.

 • I dag kl. 8.35

  Røykutvikling i buss under kontroll

  Røykutvikling i buss under kontroll

 • I dag kl. 8.26

  Røykutvikling frå buss

  Røykutvikling frå buss

 • I dag kl. 8.22

  Innbrot på hotell i Bergen

  Innbrot på hotell i Bergen