Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 11.22

  Sagosen til Kiel i 2020

  Håndballspilleren Sander Sagosen fra Trondheim bekrefter at han forlater franske PSG sommeren 2020. Neste stopp blir den tyske storklubben Kiel. Det var avisen Flensborg Avis som fredag var første ut med å melde om intensjonsavtalen håndballstjernen har skrevet. – Jeg har lyst til å prøve Bundesligaen, og jeg har lyst til å gjøre det før jeg blir for gammel, sier 23-åringen til TV 2.

 • I dag kl. 11.14

  Skolestreiken i gang

  Streikende skoleelever har samlet seg på Torvet i Kristiansand. Det er Grønn Ungdom, AUF og Studentorganisasjonen i Agder som arrangerer streiken, som holdes på Torvet klokka 11, før de streikende drar til Grønt Senter på Odderøya.

 • I dag kl. 11.13

  Søker med helikopter og hunder

 • I dag kl. 11.08

  Gjeninnfører rushtidsavgift

  Fra mandag 25. mars 2019 blir det igjen rushtidsavgift i bomstasjonene på Nord-Jæren. Vegdirektoratet besluttet fredag at pausen på rushtakst i bomstasjonene er over.

 • I dag kl. 11.06

  Eleven er ikke fra Rogaland

  Det var en 19 år gammel kvinnelig elev ved Karmøy folkehøgskole som i går ble sendt til Haukeland universitetssykehus etter dykkerulykken ved Blikshavn. Kvinnen skal ikke være fra Rogaland, opplyser politioverbetjent Kyrre Linanger.

 • I dag kl. 11.04

  Tidlig streikestart i Sædalen

  Mens skoledemonstrasjonen i Bergen sentrum starter kl. 12, hadde elevene på Sædalen skole egen markering i formiddag. Fra v. Peter Ekenes Heimset, Nora Alette Gissum og Mathilde Leinan.

 • I dag kl. 10.58

  Direktesending om skolestreiken

  Over hele landet streiker skoleelever for et bedre klima i dag. NRK sender direkte på nett fra en rekke steder i Norge, og Haugesund og Stavanger i Rogaland.

 • I dag kl. 10.55

  Vipers-kvartfinale snart utsolgt

  Vipers Kristiansand sin hjemmekamp mot Budocnost i kvartfinalen av Mesterligaen er snart utsolgt. Billettene ble lagt ut klokken 10 fredag, og snaut en time senere er under hundre billetter igjen. Kampen spilles den 13. april i Aquarama.

 • I dag kl. 10.48

  Ber om ytterligere åtte uker

  Politiet har bedt om at mannen som er siktet for drapet på sin egen kone i Sarpsborg i desember skal fengsles i ytterligere åtte uker. Fengslingsmøtet går for lukkede dører av hensyn til politiets etterforskning.

 • I dag kl. 10.35

  Jegeravgiften blir digital

  Jaktåret 2019–2020 starter 1. april og nytt i år er at både betaling og dokumentasjon av betalt jegeravgift nå er digitalisert. Dermed slipper jegerne å ta med seg jegeravgiftskortet når de skal ut på jakt.

 • I dag kl. 10.33

  – Må streike for å bli hørt

  Hundrevis av klimastreikende skoleelever er i ferd med å samle seg på Rådhusplassen i Skien. – Demonstrasjoner på fritida har vi gjort så mange ganger uten å bli hørt. Dette er ett av de siste virkemidlene vi har, sier Simone Janøy, leder i Skien Natur og Ungdom.

 • I dag kl. 10.31

  Billigst å legge flyplass på Leknes

  Ny storflyplass i Lofoten og Vesterålen kan koste opptil 20 milliarder, det skriver VOL. En ny storflyplass på Leknes ser ut til å være det billigste alternativet så langt, men prislappen blir drøy. Til høsten skal det komme en innstilling der de fire alternativerne Laukvik, Leknes, Gimsøy og Malnes skal drøftes.

 • I dag kl. 10.19

  Båtmotorer blant tjuvgods

  Politiet har funnet store mengder verdifulle deler til båtmotorer i bilen til mennene som ble stoppet i en politikontroll i Lesja kommune i går. Politiet på Dombås ber båteiere på Vestlandet sjekke opplagringsplasser for båter og motorer, skriver GD.

 • I dag kl. 10.19

  Følg skolestreiken

  Over hele landet streiker skoleelever for klimaet i dag. NRK følger direkte. Rundt klokken 12 er vi inne fra Bergen.

 • I dag kl. 10.15

  Savnet mann i Asker funnet

  Mannen som var savnet i Asker er nå kommet til rette etter at en observant medborger så ham ute på en brygge i området. Mannen skal ifølge politiet være i god forfatning.

 • I dag kl. 10.09

  Kolonekjøring på Strynefjellet

  På grunn av uvær er det kolonnekjøring på riksvei 15, Strynefjellet. Vegen kan bli stengt på kort varsel.

 • I dag kl. 10.09

  Kolonnekjøring på Strynefjellet

  På grunn av uvær er det kolonnekjøring på riksvei 15, Strynefjellet. Vegen kan bli stengt på kort varsel.

 • I dag kl. 10.09

  – Det var noe som var rart 

  Kvinnen forteller om forholdet til ekskjæresten hun er tiltalt for å ha dopet ned. – Oppfattet du ham som hjelpeløs? spør aktor. – Litt sånn i forhold til at søsteren skulle komme å bestemme ting. Søsteren mente jeg hadde tatt fra henne broren.

 • I dag kl. 10.05

  Har avtalt slåsskamper på Snapchat

  Politiet har fått informasjon om at det er avtalt slåsskamper blant 13- og 14-åringer i dag. Ungdommer fra Klepp, Time og Stavanger kommune skal være involvert. Slåsskampene er avtalt på snapchat. Politiet ønsker tips for å avverge slåssingen.

 • I dag kl. 10.02

  Hagaåstunnelen open

  Hagaåstunnelen på fylkesveg 7 i Samnanger er no open for trafikk.

 • I dag kl. 9.58

  Vil kreve bompenger på grensa

  Senterpartiets Tomas Iver Hallem vil kreve inn bompenger av utenlandske vogntogførere allerede på grensa. Forslaget legges fram under helgas landsmøte i partiet, skriver Adresseavisen. Hallem vil også tvinge utenlandske sjåfører på glattkjøringskurs.

 • I dag kl. 9.56

  Mann funnet bevisstløs ute – døde

  En mann ble funnet bevisstløs utendørs på Paradis i Bergen fredag morgen. Han ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus der han senere ble erklært død, skriver politiet i en pressemelding. Det er mye politiet i området.

 • I dag kl. 9.51

  Streiker for klimaet

  Det er ventet at over 20.000 norske elever deltar i skolestreiken mot politikernes klimapolitikk i dag. I Nordland er streikes det i Svolvær, Sortland, Bodø og Mo i Rana (bildet).

 • I dag kl. 9.46

  Bil har kjørt i snøfonn

  En bil har kjørt i en snøfonn i Brumunddal på Nordåsvegen/Hovdevegen. Nødetater er på veg.

 • I dag kl. 9.41

  Mistet førerkort etter kollisjon

  En person fikk førerkortet beslaglagt etter en kollisjon i vegkrysset på Magnor i Eidskog. Bilene er berget. De involverte vurderes som uskadd.

 • I dag kl. 9.34

  Har inngått forlik

  Grimstad Røde Kors har inngått forlik med sin tidligere leder, som ble politianmeldt og beskyldt for underslag. Han benektet dette og saksøkte sin tidligere arbeidsgiver. Enigheten vil koste foreningen hundretusener av kroner, skriver Agderposten.

 • I dag kl. 9.30

  – Det skal jeg ha med meg i graven

  I samtalene med «Anna» forteller tiltalte om at en kamerat har ranet en bank, og om en annen hemmelighet hun skal ha med seg i graven. – Er det noe mer alvorlig enn å rane en bank? spør aktor. – Nei, altså.. Ja, svarer kvinnen.

 • I dag kl. 9.23

  Kjørte på kvinnelig syklist

  I Trondheim ble en kvinnelig syklist påkjørt i rundkjøringen på Øya, i Olav Kyrres gate-Mauritz Hansens gate, fredag formiddag. Kvinnen hadde smerter i en fot og ble kjørt til lege for en sjekk. Førerkortet til bilisten ble beslaglagt, opplyser politiet.

 • I dag kl. 9.19

  Har frigitt navn etter dødsbrannen

  Det var 57 år gamle Barbara Zalska som døde i brannen på Notodden 23. februar, skriver TA. Hun var bosatt i Polen. Mannen hun var på besøk hos fikk også store skader i brannen. Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ikke noe klart svar på hva Zalska døde av.

 • I dag kl. 9.06

  Tilbake i retten

  Den drapstiltalte kvinnen fortsetter med sin forklaring i Agder lagmannsrett i dag. Aktoratet er i gang med å spørre henne ut om samtaler hun har hatt med undercover-agenten. Kvinnen ble dømt for to drap i Kristiansand tingrett i slutten av februar.

 • I dag kl. 9.05

  Stoppet med sigaretter og alkohol

  En polsk mann er anmeldt for innførsel av sigaretter, øl og sprit etter å ha blitt stanset av tollvesenet i Sarpsborg i dag. Politiet melder at mannen er kjørt til arresten i påvente av opptelling av varene og avhør.

 • I dag kl. 8.57

  «Vy» godkjent av generalforsamlinga

  Generalforsamlinga i NSB AS vedtok fredag å endre namnet på selskapet til Vygruppen AS, som er morselskapet i konsernet. NSB og Nettbuss tek i bruk det nye namnet 24.4, då startar også arbeidet med å endre utsjånaden på tog og buss.

 • I dag kl. 8.51

  Frp-politiker må på SoMe-kurs

  Ole Jacob Johansen i Asker Frp er bedt på sosiale medier-kurs etter at han skrev at klimaengasjert ungdom er utnyttet i propagandaøyemed slik nazistene gjorde. Asker FpU inviterte Johansen sammen med andre Frp-ere i Asker, skriver Budstikka.

 • I dag kl. 8.50

  Salgsrekorder i sminkebransjen

  Sminkevideoer fra unge på sosiale medier gir salgsrekorder i sminkebransjen. Nettbutikken Blivakker har økt hvert år de siste åra, og omsatte for 870 millioner i fjor. Én av grunnene er samarbeidet med over 2000 unge jenter og gutter, opplyser de.

 • I dag kl. 8.48

  Klimastreiken i gang

  – Vi streiker for å redde jordkloden, sier Mia Fossen i 2. klasse ved Gjøvik videregående skole. Hun er med i Vestoppland Natur og Ungdom, og skal i dag streike ved Gjøvik skysstasjon.

 • I dag kl. 8.47

  Kvinne (19) til sykehus etter krasj

  En 19 år gammel kvinne er sendt til Haukeland etter tunnelulykken på Tysse i Samnanger. 19-åringen var alene i bilen da hun kolliderte i tunnelveggen. Det pågår opprydning i tunnelen etter ulykken, og Hagaåstunnelen er fremdeles stengt.

 • I dag kl. 8.44

  Løse hester på fylkesvei

  Politiet melder om to løse hester på fv 82 ved Åse på Andøya. De jobber med å komme i kontakt med eier.

 • I dag kl. 8.40

  Kollisjon mellom to biler på Magnor

  Tre personer er involvert i en kollisjon mellom to biler på Magnor I Eidskog. En person skal ha brystmerter.

 • I dag kl. 8.27

  Kaldere og gråere dag

  Det blir kaldere i dag enn i går og det vil etter hvert skye til. I løpet av ettermiddagen blir det regnbyger og tåke, og vinden vil tilta, ifølge statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

 • I dag kl. 8.17

  Tilbakegang for Ap i Trondheim

  I en ny meningsmåling i VG klarer Arbeiderpartiet så vidt å beholde makten i Trondheim ved høstens lokalvalg. Det gjør de først og fremst fordi samarbeidspartiene SV, Rødt og Miljøpartiet har framgang. I meningsmålingen får Arbeiderpartiet tilbakegang i Trondheim.