Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 1.45

  Russ klamret seg til et aggregat på en tilhenger i fart

  Politiet fikk melding fra en bilist som observerte en russ som satt på en liten tilhenger festet til en russebuss. Personen klamret seg fast til et aggregat, i en hastighet av ca 90 km/t. Politiet kom i kontakt med bussen og har kontroll på russen som er en ung mann i slutten av tenårene. Han forklarte at han skulle varme seg på aggregatet da bussen sto stille i Porsgrunn, melder Sør-Øst politidistrikt på X.

 • I dag kl. 1.45

  Russ klamret seg til et aggregat på en tilhenger

  Politiet fikk melding fra en bilist som observerte en russ som satt på en liten tilhenger festet til en russebuss. Personen klamret seg fast til et aggregat, i en hastighet av ca 90 km/t. Politiet kom i kontakt med bussen og har kontroll på russen som er en ung mann i slutten av tenårene. Han forklarte at han skulle varme seg på aggregatet da bussen sto stille i Porsgrunn, melder Sør-Øst politidistrikt på X.

 • Lørdag 13. april kl. 23.49

  Bergens Tidende vant Skup-prisen for journalistikk om politiskyting

  Bergens Tidende vant Skup-prisen for prosjektet «Når politiet dreper: Tre skudd i Ibsens gate». Avisen vant dermed hovedprisen på Skup for sin undersøkende journalistikk om politiskytingen der Morten Michelsen ble drept og Spesialenhetens arbeid. Bak prosjektet står Rune Christophersen, Philipp Julius Bock, Lasse Lambrechts, Per Lindberg, Anne E. Hovden og Bendik Reed Årvik. – Tusen millioner takk til juryen! Først og først og fremst takk til foreldrene til Morten Michelsen, som ga oss tilgang og tiltro til å fortelle historien hans. Det er en enorm ære, og jeg håper at vi har oppfylt den æren, var sa vinnerne på scenen ifølge Medier24. (NTB)

 • Lørdag 13. april kl. 21.52

  NA: Nemndmedlem var ikke i tvil om Kjerkols oppgave

  Fredag gikk helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) av fordi hun ble tatt i fusk på mastergraden sin fra Nord universitet. Det var en enstemmig nemnd som samlet seg om å underkjenne masteroppgaven. – Vi var ikke i tvil om det. Da vi fikk saken på vårt bord, tenkte jeg at her kommer det til å bli diskusjoner, men det ble egentlig ikke det. Det sier nemndmedlem Geir Olav Knappe til Namdalsavisa. Han sitter som fast medlem i Nemnda for studentsaker på Nord universitet. VG har også omtalt saken. Knappe ønsker ikke å si så mye om nemndas arbeid med saken, men sier at det har vært en helt spesiell sak, skriver avisa. – Men vi har jobbet godt og grundig, og vi står fjellstøtt i innstillinga vår, sier Knappe til NA. Han legger også til at det har vært en interessant og lærerik sak. Knappe er også Venstre-politiet i Namsos, men sier at politikerrollen er underordnet og ikke relevant i denne saken. – Men jeg ser at det er utrolig tøft for politikerne som står i dette, og det unner jeg ingen. Kjerkol viste på slutten av pressekonferansen at hun er av kjøtt og blod, at hun har følelser. Det er tøft på toppene, sier Knappe til avisa.

 • Lørdag 13. april kl. 21.41

  Uvedkommende tok seg inn i forsamlingshus

  Noen uvedkommende skal ha tatt seg inn i et forsamlingshus i Åmli. Det er fortsatt usikkert om noe er ødelagt eller tatt. Personene blir anmeldt.

 • Lørdag 13. april kl. 21.34

  Bortviser biler i Bø

  Politiet er i Bø i Midt-Telemark med flere patruljer der flere biler er samlet. Ifølge politiet er det mange berusede personer i området. Politiet opplyser at de bortviser flere biler for å forebygge ordensproblemer.

 • Lørdag 13. april kl. 21.28

  Motorsykkelulykke i Sande

  Brannvesenet rykker ut på en ulykke med en motorsykkel i Sande. Det melder Sør-Øst 110-sentralen. Politiet opplyser at det dreier seg om en lett motorsykkel med to personer. De blir sjekket av helsepersonell. Ulykken har skjedd ved E18. Begge personene er i tenårene. Den ene blir sendt til sykehus for behandling for mulig bruddskade. Den andre må til legevakt for sjekk. Politiet mistenker ikke ruskjøring.

 • Lørdag 13. april kl. 21.26

  Nå kommer vinden til Sørlandet: – Rydd unna løse gjenstander

  Etter at Sørlendingene endelig har fått kjent på litt sol og varme kommer vinden på søndag. – Det blir jo en del vind i vestlig, nordvestlig retning i morgen. På kysten blir det stiv kuling, men det er ikke så unormalt. Det sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes til NRK. Tidligere lørdag kveld la Meteorologisk institutt ut på X, tidligere kjent som Twitter, at det ville bli kraftige vindkast opp mot 15–18 m/s på Sør- og Østlandet. – Rydd unna løse gjenstander og finn deg en lun plass i sola, skrev dem. Det er ventet at vinden vil avta mot kvelden.

 • Lørdag 13. april kl. 21.13

  Fevik ungdomsskole ute av Klassequizen

  Emily Høivold Johnsen, Sienna Gautland Hammer og Nathaniel Fidje Degermann fra 10. klasse på Fevik ungdomsskole i Grimstad røk lørdag kveld ut av Klassequizen. Det var Apalløkka ungdomsskole som gikk videre til finalen som holdes 11. mai.

 • Lørdag 13. april kl. 21.03

  Politiet har rykket ut etter slåssing mellom ungdom

  Fere politipatruljer er på Stevneplassen i Skien etter melding om slåssing og amper stemning mellom ungdommer. Først kom det inn melding om at opp mot 150 ungdommer var på stedet. Ingen personer skal være skadet, ifølge politiet. Nå jobber politiet med å få oversikt over hva som har skjedd. Flere personer blir bortvist for å unngå flere ordensproblemer, opplyser politiet. Operasjonsleder Inge Omli Landsrød sier klokka 21.40 at politiet føler de begynner å få kontroll over situasjonen. – Foreldre er kontaktet, sier Landsrød. Urolighetene skal ha skjedd på utsiden av tivoliet. Hvor mange ungdommer som er involvert, vet han ikke. 21.50 opplyser han at politiet har forlatt stedet og at det ikke er meldt om skadde.

 • Lørdag 13. april kl. 20.50

  To personar utsett for vald på Trondheim torg

  – To fornærma har blitt utsett for vald, men me har ikkje avhøyrt dei. Det seier operasjonsleiar i Trøndelag politidistrikt, Kirsten Bergstrøm, til Nidaros. – Meldar meinte det var observert kniv. Gjerningspersonen er tatt med til arresten og politiet skal avhøyre begge partar. Ytterlegare ein person gjekk til angrep med spark og slag på ein politibil ved Trondheim torg. Vedkommande blir køyrd til arresten.

 • Lørdag 13. april kl. 20.50

  Væpna politi rykka ut til Trondheim torg

  – To fornærma har blitt utsett for vald, men me har ikkje avhøyrt dei. Det seier operasjonsleiar i Trøndelag politidistrikt, Kirsten Bergstrøm, til Nidaros. – Meldar meinte det var observert kniv. Gjerningspersonen er tatt med til arresten og politiet skal avhøyre begge partar.

 • Lørdag 13. april kl. 20.39

  Varsler kraftige vindkast på Østlandet og Sørlandet

  Meteorologisk institutt varsler fra søndag morgen til litt utpå ettermiddagen lokalt kraftige vindkast på 15–18 meter per sekund på Østlandet og Sørlandet. Rydd unna løse gjenstander og finn deg en lun plass i sola, er rådet.

 • Lørdag 13. april kl. 20.38

  Savnet utenlandsk student: Fant avdøde under snøen

  Fredag ettermiddag ble det gjort funn av en død person i området hvor en nederlandsk student var savnet. Operasjonsleder i Nordland politidistrikt Ulf Slettan opplyser til Avisa Nordland at de fant avdøde i ett bratt heng ved et elveløp i Åselidalen. Han sier videre at den døde lå under snø. – De har gravd der de regnet med at han var. Det er et ganske begrenset område, sier han. Lørdag er den avdøde fremdeles ikke identifisert, skriver avisa. Det var på onsdag ettermiddag at den nederlandske student kom bort fra resten av turfølget sitt på tre stykk. Vedkommende var student ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur ved Nord universitet i Bodø.

 • Lørdag 13. april kl. 20.38

  Mann skal ha blitt slått i sentrum av Kristiansand

  En mann skal ha blitt slått i Kristiansand, sannsynligvis i wergelandsparken. Den fornærmede er kjørt til legevakt. Det skal ha vært flere personer som har angrepet mannen, ifølge opplysninger gitt av vitner til politiet. Tidligere søndag kveld mente politiet at hendelsen skjedde i Markensgate.

 • Lørdag 13. april kl. 20.38

  Mann skal ha blitt slått i gågata i Kristiansand

  En mann skal ha blitt slått i Markensgate i Kristiansand. Politiet er tilstede og i kontakt med fornærmede.

 • Lørdag 13. april kl. 20.28

  Fyllebråk på Tangvall

  Politiet er tilstede på Tangvall etter melding om at noen personer drikker, røyker og lager støy på stedet. – De involverte hadde forlatt stedet like før politiet ankom, opplyser politiet om på X.

 • Lørdag 13. april kl. 20.05

  Pipebrann i Tvedestrand

  Det skal være en pipebrann i Nævestadbakken i Tvedestrand. Brannvesenet har rykket ut.

 • Lørdag 13. april kl. 19.56

  Storhamars håndballherrer rykket opp

  Etter en spennende siste serierunde er det klart at Storhamars håndballherrer rykker opp til første divisjon. Laget vant sin siste seriekamp mot Lillestrøm, og når også andre resultateter gikk lagets vei er opprykket sikret.

 • Lørdag 13. april kl. 19.41

  Melding om voldsepisode

  Politiet rykket ut til en adresse etter melding om en voldsepiosde i et privat hjem. – Fornærmede fremstår ikke som alvorlig skadet, skriver politiet på X.

 • Lørdag 13. april kl. 19.36

  Spilte uavgjort mot Start 2 etter at de slo førstelaget ut av NM

  Mandalskameratene klarte bare å få med seg et 1–1-resultat borte mot Start 2. Det er bare noen dager siden at laget fra Mandal slo førstelaget til Start ut av cupen i 1. runde.

 • Lørdag 13. april kl. 19.01

  Bilbrann i Kvam

  Det brenner i en dieselbil i Kvamskogen i Kvam herad, melder politiet. Ifølge meldingen var det flere i bilen, men alle er ute av den. Det er ikke meldt om personskader. Det kommer mye røyk fra bilen. Bilen står i en busslomme, og trafikken har stanset opp i begge retninger i god avstand til kjøretøyet. Det er ikke fare for spredning. Det er ingen farlig gods i bilen. Nødetatene er på vei.

 • Lørdag 13. april kl. 19.01

  Bilbrann i Kvam: – Full fyr

  Det brenner i en dieselbil på Kvamskogen i Kvam herad, melder politiet. Det var flere personer i bilen, men alle er ute av den. Det er ikke meldt om personskader, og det er ikke sendt ambulanse til stedet. – Det er åpne flammer. Det er full fyr i bilen der, sier vaktkommandør Tore Fanebust i brannvesenet. Det kommer mye røyk fra bilen. Bilen står i en busslomme. Trafikken hadde stanset opp i begge retninger tidligere, men blir nå dirigert forbi stedet, ifølge Fanebust. Det er ikke fare for spredning. Det er ingen farlig gods i bilen. Nødetatene er på vei.

 • Lørdag 13. april kl. 19.01

  Bilbrann i Kvam slukket

  Det har brent i en dieselbil på Kvamskogen i Kvam herad, men brannen er nå slukket. Det melder politiet. Bilen er helt utbrent. Det var flere personer i bilen, men alle er ute av den. Det er ikke meldt om personskader, og det er ikke sendt ambulanse til stedet. – Det er åpne flammer. Det er full fyr i bilen der, sa vaktkommandør Tore Fanebust i brannvesenet til NRK klokken 19.09. Bilen står i en busslomme. Trafikken hadde stanset opp i begge retninger tidligere, men blir nå dirigert forbi stedet, ifølge Fanebust. Det er ingen farlig gods i bilen. Nødetatene har avsluttet på stedet. Ifølge politipatruljen som var på stedet, var det kun bilfører som befant seg i bilen da det begynte å brenne. Bilfører er en mann i 20-årene. Årsaken til brannen er fremdeles ukjent.

 • Lørdag 13. april kl. 18.56

  Innbrudd i bolig

  Det har vært et innbrudd i en bolig i Lillehammer, nærmere bestemt Søre Ål. Det er stjålet diverse smykker. Politiet har vært på stedet, og har foretatt åstedsundersøkelse. Innbruddet har skjedd etter kl 12 i dag.

 • Lørdag 13. april kl. 18.53

  Trafikkulykke på E18

  En bil har i kjørt i autovernet på E18 i vestgående retning ved klatretårnet i Lillesand. Fører var alene i bilen og det er ikke meldt om personskade. Politi og ambulanse er på stedet.

 • Lørdag 13. april kl. 18.41

  En person pågrepet etter væpnet ran på gullsmed i Oslo

  Politiet har pågrepet en person etter ran på gullsmed David-Andersen på Karl Johans gate i Oslo sentrum. – Vi har pågrepet en person som vi mistenker står bak ranet, sier Thomas Pedersen Enger ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB. – Det er såpass ferskt at vi driver og kontrollerer sporene vi har på åstedet opp mot den vi har pågrepet. Vi må se om vi har rett person eller om vi må sjekke vedkommende ut av saken, sier han videre. Det var i 14.30-tiden at politiet fikk melding om at gullsmeden David-Andersen på Karl Johans gate i Oslo sentrum var ranet. – Personen har tatt med seg smykker til store verdier, legger Enger til.

 • Lørdag 13. april kl. 18.40

  Seier for Brann Kvinner på Stemmemyren

  Brann kvinner vinner 2–1 i toppseriekampen mot Lyn på Stemmemyren i Bergen. Dette blir den siste kampen Branns kvinnelag spiller på Stemmemyren, da Brann-kvinnene skal begynne å spille fast på Brann Stadion. Målscorerne for Brann var Anna Aahjem og Karoline Haugland.

 • Lørdag 13. april kl. 18.36

  Rogalands beste russebuss skal kåres

  Russebusser fra hele Rogaland var i dag samlet på Vigrestad for å delta på kåringen av årets russebuss. Juryen vektlegger alt fra eksteriør, interiør, musikkanlegg og oppførsel på rulling. Tobias Grøtteland har stor tro på at hans buss «Hjuling» kan vinne årets beste buss. De har blant annet viet den ene siden på bussen til uskyldig «dissing» av de andre russeguttene sine buss-tema. Inkludert pornobussen «Pøbben». Den mye omtalte russebussen «Pøbben» er blant bussene som er med i kåringen. Bussen var i dag på plass på Vigrestad, og russen som tilhører bussen hevder at manglene som satte en stopper for rulling tidligere i uka er fikset. Lørdag kveld ble det klart at prisen for årets eksteriør går til den mye omtalte «Pøbben». Samtidig går årets lyd til «Hjuling», og årets konsept og interiør til russebussen «Matador». Årets buss vil bli annonsert førstkommende fredag.

 • Lørdag 13. april kl. 18.24

  Tiltalt for å stukket hund i hodet

  En mann på Helgeland er tiltalt for å stukket eller slått en hund i 2022. Hunden skal ha fått stikksår i hoderegionen. Dette har påført hunden stor lidelse, står det i tiltalen. Det er Statsadvokatene i Nordland som har tatt ut tiltale mot mannen i 40-årene for brudd på dyrevelferdsloven §37 annet ledd for å ha grovt utøvd vold mot dyr. Dyrevelferdsloven har en strafferamme på fengsel inntil tre år. Det var Isandnessjøen som skrev om tiltalen først. Saken skal gå i Helgeland tingrett 24. april.

 • Lørdag 13. april kl. 18.24

  Tiltalt for å stukket hunden i hodet

  En mann på Helgeland er tiltalt for å stukket eller slått en hund i 2022. Hunden skal ha fått stikksår i hoderegionen. Dette har påført hunden stor lidelse, står det i tiltalen. Det er Statsadvokatene i Nordland som har tatt ut tiltale mot mannen i 40-årene for brudd på dyrevelferdsloven §37 annet ledd for å ha grovt utøvd vold mot dyr. Dyrevelferdsloven har en strafferamme på fengsel inntil tre år. Det var Isandnessjøen som skrev om tiltalen først. Saken skal gå i Helgeland tingrett 24. april.

 • Lørdag 13. april kl. 18.19

  Mann pågrepet etter slåsskamp på buss

  En mann i 20-årene er pågrepet av politiet etter et slagsmål på en buss på Tananger i Sola. Ingen personer kom til skade.

 • Lørdag 13. april kl. 18.13

  Beruset person gikk langs midtrabatten på gamle E18

  En beruset person gikk langs midtrabatten på gamle E18 i Lillesand. Personen er nå tatt hånd om og kjørt til et tryggere sted.

 • Lørdag 13. april kl. 18.11

  Mindreårige leika med flammar på Leos lekeland i Trondheim

  Naudetatane rykker ut til brannalarm på Leos lekeland på Lade. – Brann melder om at nokre mindreårige på staden har leika med flammar, skriv politiet på X. Sprinkelanlegget har blitt utløyst og det er ein del vatn inne. Brannvesenet jobbar på staden for å få ut alt vatn. Det er enno uklart kven som leika med flammar, men politiet har sikra seg video frå overvakingskamera.

 • Lørdag 13. april kl. 18.11

  Brant i søppeldunk

  Det brant i søppeldunk like ved Myren gård i Kristiansand. Brannen skal nå være slukket og det er kun søppeldunken som har tatt skade.

 • Lørdag 13. april kl. 17.55

  Brann i kjøretøy i Etne slukket

  Det meldes om en brann i et kjøretøy i Skånevik i Etne kommune. Mannskap fra Skånevik rykket ut til hendelsen. – Det var en personbil på en parkeringsplass som sto i full fyr, sier vaktkommandør ved 110 Sør-Vest, Nils Simmerøy. Det var åpne flammer fra bilen. Brannen er slukket og brannvesenet driver med etterslukking og temperaturkontroller på stedet. Det er foreløpig uvisst hvordan brannen oppsto. Politiet foretar åstedsundersøkelse og oppretter sak.

 • Lørdag 13. april kl. 17.46

  Død person funnet etter brann

  Den savnede personen etter brannen i Lillehammer er nå funnet omkommet i brannruinene. Det informerer politiet i Innlandet. De pårørende er varslet. Les hele saken her.

 • Lørdag 13. april kl. 17.35

  Bil kjørt av veien i Hadsel

  Politiet i Nordland skriver at en bil har kjørt av veien og ut på et jorde i Hadsel. Ingen ble skadet. – Føreren av bilen er avhørt, skriver de på X. Politiet oppretter sak.

 • Lørdag 13. april kl. 17.26

  Mistet førerkort etter råkjøring

  En sjåfør mistet førerkortet etter å ha blitt tatt i 143 km/t i 100-sona på E18 ved Molland i Grimstad.

 • Lørdag 13. april kl. 17.06

  Guttegjeng slo etter biler med brøytestikker

  En guttegjeng skal ha slått etter biler med brøytestikker langs Kystveien i Randesund i Kristiansand.