Nyheter fra NRK:

 • I dag kl. 12.18

  UP tok fire på Grålum

  Fire førere fikk forenklede forelegg i en UP-kontroll på Grålum i formiddag. Høyeste fart i 50-sonen var 61 km/t, opplyser Utrykningspolitiet.

 • I dag kl. 12.16

  21 kommuner går gjennom kriseplaner

  Fylkesmann i Nordland Hill-Marta Solberg sitter nå i et møte i fylkesberedskapsrådet hvor de skal få de siste oppdateringene fra NVE om den store snøskredfaren. 21 kommuner er bedt om å gå gjennom beredskapsplaner og forberede seg på ulike situasjoner som kan oppstå.

 • I dag kl. 12.00

  Vinnere av litteraturprisen

  Ole Robert Sunde er tildelt Sørlandets litteraturpris 2018 i kategorien skjønnlitteratur for romanen «Penelope er syk». Politikerne Bård Nylund og Anette Trettebergstuen er tildelt prisen i kategorien sakprosa for sin bok «Homo».

 • I dag kl. 11.55

  Årets folkehelsepolitiker

  Varaordfører i Opppdal, fylkespolitiker og jordmor Ingvill Dalseg har fått utnevnelsen; Årets folkehelsepoliker av Sunne kommuner. Sunne kommuner er WHO sitt folkehelsenettverk. 32 kommuner og fylkeskommuner er medlem i nettverket.

 • I dag kl. 11.52

  Halden: Fylket bestemmer for mye

  Politikerne i Halden føler seg vingeklippet av fylkesplanen. Et enstemmig kommunestyre mener planen båndlegger store områder, og tar myndighet over hva som skal skje av bolig- og næringsutvikling bort fra kommunen. – Blir planen vedtatt tar vi saken til departementet, sier ordfører Thor Edquist (H).

 • I dag kl. 11.46

  Deler Tysfjord kommune i nord

  Kommunaldepartementet følger Sametingets forslag og har valgt det såkalte alternativ D, når Tysfjord kommune skal deles. Den nordlige delen av dagens kommune slås sammen med nye Narvik kommune, mens den sørlige delen slås sammen med Hamarøy.

 • I dag kl. 11.42

  Capsen tilhører ikke Marie

  Capsen som ble funnet på stranda ved skoene og mobilen til savnede Marie (20), tilhører trolig ikke henne. Det bekrefter politiet i Segefield. Bildene fra overvåkingskamera i nærheten, viser at hun ikke hadde caps på seg da hun gikk mot stranda.

 • I dag kl. 11.42

  Kapsen tilhører ikke Marie

  Kapsen som ble funnet på stranda ved skoene og mobilen til savnede Marie (20), tilhører trolig ikke henne. Det bekrefter politiet i Segefield. Bildene fra overvåkingskamera i nærheten, viser at hun ikke hadde kaps på seg da hun gikk mot stranda.

 • I dag kl. 11.29

  Spør Bent Høie om tannregulering

  Det må bli slutt på at kjeveortopedar kan ta betalt det dei vil for tannregulering til barn, meiner Tellef Inge Mørland (Ap) i Helsekomiteen. Prisen kan koma over 40.000 kroner, og staten refunderer rundt halvparten. Nå tek Mørland saka opp i Stortingets spørjetime.

 • I dag kl. 11.19

  Bråtebrenning i Sokndal

  Brannvesenet informerer om at det vil foregå en del bråte brenning i Lund kommune rundt Sokndal i dag. Dette medfører litt røyk i området som er godt synlig fra E-39.

 • I dag kl. 11.13

  Hurtigruten med stor miljøsatsing

  Hurtigruten skal oppgradere opptil ni skip til gass- og batteri-drift. Mellom seks og ni, som i dag går på diesel, vil få montert to helt nyutviklede gassmotorer fra Rolls-Royce, som støttes av batteripakker.

 • I dag kl. 11.09

  Hurtigruten bygger om

  Hurtigruten skal oppgradere inntil ni av skipene sine til hybriddrift med gassmotorer og batteripakker. Rolls-Royce Marine har fått oppdraget. Hurtigruten betegner tiltaket som den største miljøoppgraderingen i selskapets historie, skriver NTB.

 • I dag kl. 11.00

  Samlet inn 700.000 til ulverettsak

  Verdens Naturfond og Utmarkskommunenes sammenslutning har samlet inn 700.000 kroner til ulverettssaken som starter i neste uke. Det skriver Nationen. WWF har saksøkt miljø- departementet fordi de mener den norske ulveforvaltningen truer bestanden.

 • I dag kl. 10.54

  Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen. Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

 • I dag kl. 10.51

  Observert på overvakingskamera

  Eit overvakingskamera ved stranda i Sedgefield har fanga opp at Marie Sæther Østbø gjekk åleine ned til stranda klokka 18.40. Det same kameraet har ikkje fanga opp at Marie går tilbake same veg. Dette får NRK opplyst frå kjelder som har sett videoen.

 • I dag kl. 10.50

  Innbrudd i verksted

  Det har vært innbrudd i et verksted ved Skjefstadfossen i Elverum i natt. En del verktøy er stjålet.

 • I dag kl. 10.49

  Tre var trolig råttent

  Det verneverdige treet som falt mot en bygård på Fagerborg i går, var råttent, ifølge bymiljøetaten. Trolig var det tyngdekraften som til slutt fikk treet til å velte.

 • I dag kl. 10.37

  Framleis brannfare

  – Folk må framleis vere varsame med open eld i naturen. Det seier Jan Gunnar Holvik ved Alarmsentralen i Florø. Terrenget i fylket har mange stadar vore veldig tørt siste tida, noko som har ført til fleire gras- og skogbrannar. Mellom anna i Vågsøy i går. – Sjølv om det er meldt regn dei neste dagane, er det truleg ikkje nok til å avblåse brannfaren heilt, seier Holvik.

 • I dag kl. 10.32

  Fortsetter søk i sjøen med sonar

  Politiet på Karmøy søker fredag med sonar i sjøen vest av Åkra etter den savnede Lage Alexander Madsen (20). – Det blir søkt i et utvidet område etter en antatt omkommet person, sier etterforskningsleder Frode Klausen. Tips blir fortsatt sjekket.

 • I dag kl. 10.26

  Én av fire studenter er over 30

  I Norge er én av fire studenter over 30 år, og Tilstandsrapporten for høyere utdanning viser at det ved NTNU bare var 46,9 prosent i kullet 2013–2016 som gjennomførte bachelor til normert tid, skriver Universitetsavisa.

 • I dag kl. 10.23

  Opplever du livet som vanskelig? Her er tegnene på at du bør få hjelp

  – Opplever du langvarig depresjon eller gjentagende selvmordstanker, er det viktig å søke hjelp, sier psykologspesialist.

 • I dag kl. 10.15

  Forby heliumballonger

  – Trønderske kommuner og tettsteder bør forby heliumballonger 17. mai, sier fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik. Flere norske byer og kommuner gjør dette for å skape holdninger mot plastforurensning og på grunn av mangel på helium i verden.

 • I dag kl. 10.14

  Flere skred i Nordland i natt

  Det har gått flere skred i Nordland gjennom natten og morgenen, melder politiet.Tre av skredene har gått over veier. Ingen personer har kommet til skade, men politiet understreker at skredfaren er svært stor i Nordland.

 • I dag kl. 9.58

  Tåke skaper problemer på Torp

  Tåke skaper problemer for fly som skal lande på Torp Sandefjord lufthavn i dag. Kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen forteller at flere fly sirkler over flyplassen. To fly er omdirigert til Kristiansand.

 • I dag kl. 9.55

  Rømskog mister helsestasjonen

  1. mai blir helsestasjonen i Rømskog flyttet til Helsehuset på Bjørkelangen. Det melder Rømskog kommune på sine nettsider. Rømskog skal slås sammen med Aurskog-Høland fra 2020, og flyttingen er et ledd i kommunesammenslåingen.

 • I dag kl. 9.52

  Mye vind i fjellet

  Mye vind i fjellet

 • I dag kl. 9.48

  Løsning for «Harrier»

  Norsk Gjenvinning søker Miljødirektoratet om nødvendig samtykke til å eksportere lasteskipet «Harrier» til forsvarlig opphugging i Tyrkia, slik at skipet kan forlate Farsund. De har inngått en avtale om lovlig opphugging og resirkulering.

 • I dag kl. 9.43

  Erstatning til Lillelva Parkering

  Lillelva Parkering i Porsgrunn får 3, 6 millionar kroner i erstatning for 85 parkeringsplassar og areal dei mista på grunn nytt kryss ved Lillelva. Kravet var 50 millionar kroner. Nedre Telemark tingrett avsagt dom i tvisten med Statens vegvesen.

 • I dag kl. 9.42

  Tok penger fra dement

  En kvinne er siktet for å ha tappet sparekontoen til et familiemedlem for over 500.000 kroner. Samboeren hennes var oppnevnt som verge for familiemedlemmet, men hun tok over styringen av økonomien og fikk ut alle pengene. Hun har erkjent forholdet.

 • I dag kl. 9.39

  Kjevik er nødflyplass

  Tåke skaper problemer for fly som skal lande på Sandefjord lufthavn Torp i dag. Kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen sier to fly er omdirigert til Kristiansand.

 • I dag kl. 9.29

  Ryddet etter jordras

  Fylksveg 6722 på sørsiden av Selbusjøen er ryddet et jordras mellom Vikaløkken og Renå tidligere i dag. Det opplyser Statens vegvesen.

 • I dag kl. 9.09

  Må i fengsel for hasjkjøp

  Ein mann i slutten av 20-åra må sone sju månader fengsel. Mannen vart pågripen i mars i år då han kom med buss frå Oslo til Førde. I sekken hans fann politiet 1,1 kilo hasj. Mannen, som er statlaus og i februar i år vart utvist frå Norge, erkjende forholdet i Sogn og Fjordane tingrett. Til frådrag i fengselsstraffa kjem 32 dagar varetekt etter pågripinga.

 • I dag kl. 9.09

  Tok 1,1 kilo hasj på bussen

  Ein mann i slutten av 20-åra må sone sju månader fengsel. Mannen vart pågripen i mars i år då han kom med buss frå Oslo til Førde. I sekken hans fann politiet 1,1 kilo hasj. Mannen, som er statlaus og i februar i år vart utvist frå Norge, erkjende forholdet i Sogn og Fjordane tingrett. Til frådrag i fengselsstraffa kjem 32 dagar varetekt etter pågripinga.

 • I dag kl. 9.08

  Mistenker promillekøyring

  Dei tre personane som var om bord i sjarken som har gått på land i Ullensvang, blir tatt med til lensmannskontoret i Odda. Dei tre er mellom 27 og 35 år og verkar rusa. Verken båten eller personane ser ut til å få skader etter grunnstøytinga.

 • I dag kl. 9.01

  Bygger batteridrevet ferje

  Verftet Westcon i Ølensvåg skal bygge en nye batteridrevne ferje til Norled. Det er første gang det blir bygd en enskrogs ferje i aluminium, som reduserer vekten og åpner for batteridrift, ifølge en pressemelding fra Norled.

 • I dag kl. 8.55

  Sjå Fredagspanelet direkte!

  Sjå Fredagspanelet direkte!

 • I dag kl. 8.52

  Kjørte for fort i Tydal

  I Tydal mistet to sjåfører førerkortene sine i en trafikkontroll ved Græsli fredag morgen. Høyeste hastighet ble målt til 88 km/t i en 60-sone, melder politiet.

 • I dag kl. 8.41

  Leter på stranden og i sjøen

  I Sør-Afrika startet letemannskaper søket etter den savnede Marie Sæther Østbø (20) ved seks tiden fredag morgen. – Både hundepatrulje og dykkere leter etter henne, forteller konstabel Thimiana Notuku ved den lokale politistasjonen i Sedgefield.

 • I dag kl. 8.26

  Ras på E16 i Bagn

  E16 i Oppland er stengt ved Bergsundtunnelen like sør for Bagn på grunn av et snø- og jordras. Det melder Statens Vegvesen.

 • I dag kl. 8.23

  Gir penger til demensforskning

  Pleiehjemsforeningen i Rogaland gir 35 millioner kroner til demensforskning ved Stavanger universitetssjukehus. Pengene kommer fra salget av Blidensol sykehjem i Stavanger. Forskningsleder ved SUS Dag Årsland sier gaven er et viktig bidrag.