Nyheter:

  • Fredag 22. mars kl. 23.20

    Krimteknikere skal undersøke etter togulykken

    Politiet skal i natt drive kriminaltekniske undersøkelser ved Arna stasjon. – Vi sperrer av området og krimteknikere fra politiet skal ut til området og drive åstedsbefaring. Området vil bli sperret av med vakthold en periode mens det jobbes med disse undersøkelsene, sier Bjarte Rebnord, operasjonsleder i Vest politidistrikt. Han sier det fremdeles jobbes med å få ut passasjerene som sitter fast i et passasjertog i togtunnelen øst for Arna stasjon. Et diesel-lokomotiv kommer fra Voss for å gjøre jobben. – Politiet vil ha en patrulje som bistår, mens Bane Nor har ansvar for bergingen av passasjerene, sier Rebnord til NRK.

  • Fredag 22. mars kl. 23.00

    Bil kjørte i elv i Kristiansand

    Sjåføren kom seg innledningsvis ikke ut, men i en oppdatering opplyser politiet at hun er i god behold.

  • Fredag 22. mars kl. 22.40

    Én person utsatt for vold på Sagene i Oslo

    Politiet i Oslo skriver at de har rykket ut til Sagene sammen med ambulanse, der en person har blitt utsatt for vold – Fornærmet part er våken. En mistenkt har stukket fra stedet. Politiet søker etter vedkommende, skriver politiet.

  • Fredag 22. mars kl. 22.40

    Person utsatt for vold fra flere andre på Holmlia

    Politiet skriver på X at nødetatene har rykket ut til Holmlia i Oslo. En person skal være utsatt for vold fra flere andre personer. – Politiet er på stedet. Personen som er utsatt for vold er våken. Noen skader i ansiktet. 6–7 ungdommer har stukket fra stedet. Politiet opptar forklaring fra vitner på stedet. Bakgrunn for hendelsen er ikke kjent, skriver politiet på X.

  • Fredag 22. mars kl. 22.35

    Reagerer på kroppsspråket til spillerne – Ødegaard uenig med ekspertene

    Stusslig og trist utgave av Norge, sier ekspertene. Nå får de svar.

  • Fredag 22. mars kl. 22.35

    Trafikkulykke mellom personbil og mopedbil

    Naudetatane rykkar fredag kveld ut til eit trafikkuhell på Hålogalandsbrua i Narvik, melder politiet i Nordland på X. Eitt felt er stengt på staden. Det har vore eit samanstøyt mellom ein personbil og ein mopedbil. Det er ikkje personskadar, men ein del materielle skadar. Det blir avgjort med skademelding mellom partane, skriv politiet.

  • Fredag 22. mars kl. 22.09

    USA mener IS står bak

    Den islamske staten (IS) hevder de står bak angrepet som tok livet av 62 i Moskva. Amerikanske kilder bekrefter, ifølge New York Times.

  • Fredag 22. mars kl. 22.01

    Shippingtopp fikk bonus på åtte millioner kroner

    MPC Container Ships-sjef Constantin Baacks godtgjørelse økte kraftig i fjor.

  • Fredag 22. mars kl. 21.51

    Stakk av fra politiet i Porsgrunn

    Politiet fikk fredag kveld melding om en bil som hadde kjørt i grøfta i Porsgrunn. Da politiet ankom, stakk bilen fra stedet og stanset ikke for patruljen som la seg på hjul. Bilen kom seg unna i første omgang, men etter hvert fikk politiet stanset den på Heistadog tatt kontroll på mannen bak rattet. Politiet opplyser at sjåføren er en mann i 30-årene. Det er mistanke om at han kjørte i ruspåvirket tilstand og han blir fremstilt for blodprøvetaking.

  • Fredag 22. mars kl. 21.49

    Passasjertog 500 meter fra godstogulykken

    Passasjertoget som var på vei motsatt retning fra godstoget som sporet av i Bergen er bare 500 meter unna godstogulykken. Passasjertoget står nå fast inne i tunnelen øst for Arna stasjon etter at kjøreledninger ble revet ned i ulykken. Toget har ikke strøm. – Passasjertoget som kom motsatt vei står 500 meter fra ulykken, opplyser brannvesenet til NRK på stedet. 200 passasjerer om bord blir sittende i toget til det kan bli trukket ut, opplyser Vy. – Vi venter på arbeidsmaskiner som skal trekke ut toget. Det er mørkt og strømmen er gått, vi har stor forståelse for at det er en krevende situasjon, sier pressekontakt Åge-Christoffer Lundeby i Vy til NRK.

  • Fredag 22. mars kl. 21.34

    Nødvarsel og evakuering avblåst i Arna etter togulykke

    Nødetatene opplyser til NRK at evakuering etter nødvarselet som ble sendt er opphevet. Et større område og en sikkerhetssone på 500 meter ble opprettet etter at godstoget sporet av på Arna stasjon i Bergen. Klokken 21.35 opplyser nødetatene at de har hatt en omfattende aksjon på Arna stasjon, blant annet med 16 ambulanser på stedet. – Det er store materielle skader etter ulykken. Hele tunnelinngagen er sperret av toget, opplyser innsatsleder Kasper Kaland fra politiet på stedet. Politiet bekrefter at det var kjemikalier/impregneringsmiddel som var lastet på godstoget, og at det utløste nødvarsel.

  • Fredag 22. mars kl. 21.33

    Mathias: – Jeg tenkte at nå faller jeg ned på steinene og dør

    Niåringen satt fast på en skrent i over en time mens han ventet på hjelp.

  • Fredag 22. mars kl. 21.32

    Regiontog med 200 passasjerar blir trekt ut av tunnel

    Regiontoget frå Oslo til Bergen har blitt ståande i ein tunnel ved Arna stasjon som munnar ut mot Takvam, etter at eit godstog spora av. Bane Nor opplyser først at dei 200 passarsjerane måtte gå ut av den over ein kilometer lange tunnelen, før dei blir møtt av bussar som køyrar dei til Bergen. No opplyser Vy at dei skal sleppe å gå ut av tunnelen, men at ei arbeidsmaskin frå Bane Nor skal trekke toget ut med passasjerane om bord.

  • Fredag 22. mars kl. 21.15

    Biljakt fra Kristiansand til Grimstad

    Politiet måtte forfølge en fører som ikke stoppet for kontroll i Kristiansand. Forfølgelsen gikk på E18 til Grimstad. Bilen skal etter hvert svingt etter hvert av veien mot Bergemoen, hvor den stanset. Føreren hadde ikke gyldig førerkort, skriver politiet. Ingen personer eller kjøretøy ble skadd i hendelsen.

  • Fredag 22. mars kl. 21.07

    Godselskapet etter togulykken: - Noe farlig god på nesten alle godstogene

    Godsselskapet OnRail opplyser til NRK at det var lokomotivet på godstoget som sporet av. Dette skal ha skapt en «trekkspill-effekt» på resten av toget. – Avsporingen og skadene blir ekstra store når det skjedde ved innkjøringen til tunnelen. Da har mye av toget truffet fjellveggen og det blir omfattende skader, sier Henning Aandal i OnRail. Han opplyser at det er noe farlig gods på nesten alle godstogene deres på Bergensbanen. – Vi tror det gjelder her også, og har informert nødetatene om dette, sier Aandal til NRK.

  • Fredag 22. mars kl. 21.07

    Godsselskap: Lokomotivet sporet av

    Godsselskapet OnRail opplyser til NRK at det var lokomotivet på godstoget som sporet av. Dette skal ha skapt en «trekkspill-effekt» på resten av toget. – Avsporingen og skadene blir ekstra store når det skjedde ved innkjøringen til tunnelen. Da har mye av toget truffet fjellveggen og det blir omfattende skader, sier Henning Aandal i OnRail. Han opplyser at det er noe farlig gods på nesten alle godstogene deres på Bergensbanen. – Vi tror det gjelder her også, og har informert nødetatene om dette, sier Aandal til NRK.

  • Fredag 22. mars kl. 21.01

    Stenger Arna bussterminal etter togulukka

    Skyss melder at Arna bussterminal ikkje er i bruk å grunn av evakuering etter godstogulukka. Reisande må inntil vidare bruke haldeplassen Øyrane torg E16 i hovudvegen. Linje 90 går frå haldeplassen Roknetoppen i Indre Arna-vegen. Skyss varslar også forseinkingar i trafikken i samband med vegsperring og evakuering.

  • Fredag 22. mars kl. 20.55

    Airbus-topp misfornøyd med problemer hos konkurrent

    Finansdirektøren i flyprodusenten Airbus sier problemene hos Boeing rammer hele flybransjen.

  • Fredag 22. mars kl. 20.45

    Investering i unoterte aksjer kan gjøres på en god og åpen måte

    Selskaper flest er ikke notert på børs. Uten å kunne investere i unoterte selskaper vil Oljefondet derfor gå glipp av en stor del av verdiskapingen.

  • Fredag 22. mars kl. 20.37

    Vy: Alle tog på Bergensbanen blir innstilt

    Vy skriv på si nettside at Bergensbanen mellom Bergen stasjon og Vaksdal er stengd for togtrafikk fordi eit godstog sperrar sporet. – Alle tog blir innstilt. Vi veit ikkje kor lang tid det vil ta før toga kan køyre som normalt igjen, skriv Vy.

  • Fredag 22. mars kl. 20.35

    Tenåring råkjørte – mistet førerkortet

    En mannlig bilist i tenårene ble målt til 145 km/t i 110-sonen på E18 ved Sandefjord fredag kveld. Det kvalifiserte til førerkortbeslag grunnet for mange prikker, opplyser politiet.

  • Fredag 22. mars kl. 20.31

    Har sendt ut farevarsel etter togulykke – ber folk halde seg unna

    I Bergen er det sendt ut farevarsel etter togulykka ved Arna stasjon. Politiet ber folk halde seg inne og halde vindauga lukka. Dei ber også folk halde seg 500 meter unna stasjonen. – Det er for å vere føre-var fram til vi veit kva som er inne i toga, seier Stian Kvam i 110 Vest. Kvam seier dei gjer dette fram til dei har fått betre oversikt over hendinga. – Vi veit at det er 25 vogner som har spora av. Dei har delvis velta ved stasjonen og inne i tunnelen. – Vi angripe frå begge sider.

  • Fredag 22. mars kl. 20.23

    Ingen fysisk skadet på toget som sporet på

    Cargoseskapet Onrail bekrefter til NRK at det var deres tog som sporet av ved Arna stasjon. Daglig leder Henning Aandahl sier at én person bemanner slike tog. – Vi hadde én person involvert. Vedkommende er ikke alvorlig fysisk skadet etter ulykken, sier Aandahl til NRK.

  • Fredag 22. mars kl. 20.23

    Ingen person fysisk skadet på toget som sporet av

    Cargoseskapet Onrail bekrefter til NRK at det var deres tog som sporet av ved Arna stasjon. Daglig leder Henning Aandal sier at én person bemanner slike tog. – Vi hadde én person involvert. Vedkommende er ikke alvorlig fysisk skadet etter ulykken, sier Aandahl til NRK.

  • Fredag 22. mars kl. 20.23

    Lokfører ikke alvorlig skadet på toget som sporet av

    Cargoseskapet Onrail bekrefter til NRK at det var deres tog som sporet av ved Arna stasjon. Daglig leder Henning Aandal sier at én person bemanner slike tog. Lokføreren skal ikke ha blitt alvorlig skadet. – Vi hadde én person involvert. Vedkommende er ikke alvorlig fysisk skadet etter ulykken, sier Aandahl til NRK.

  • Fredag 22. mars kl. 20.13

    Togulukka i Arna: – Høyrde stort smell

    Jørgen Kvamme høyrde eit stort smell då godstoget spora av ved Arna stasjon i Bergen fredag kveld. – Eg høyrde ein lang og høg rumlelyd, opna terrassedøra, såg masse røyk og det lukta krutt, seier han. – Først trudde eg det lynte ute, då eg såg eit blått lys. I etterkant trur eg det kanskje var elektrisitet. Han bur ovanfor togstasjonen. Då han gjekk nærare såg han eit tog som hadde spora av. – Det har krølla seg saman oppover tunnelopninga. Eg fekk ganske sjokk, seier Kvamme. – Såg du lokomotivet? – Eg såg ikkje framsida av toget, eg kunne berre sjå godsvogner og konteinarar som var stabla opp. Ingen førarvogn. Eg trur den var inni tunnelen, seier Kvamme.

  • Fredag 22. mars kl. 20.10

    Slik er status på fjellovergangane

    Uver gjer til at fleire fjellovergangar i Sør-Noreg anten er stengde eller at det er fare for kolonnekøyring, melder Vegtrafikksentralen. E134 Haukelifjell: Kolonnekøyring. Rv7 Hardangervidda: Kolonnekøyring. 5-6 timar forventa ventetid frå vest. Fv50 Aurland-Hol: Stengt. Ny vurdering laurdag kl. 08 Rv13 Vikafjellet: Stengt. Ny vurdering laurdag kl. 10

  • Fredag 22. mars kl. 20.08

    Utvikfjellet kan verte stengt

    Fv. 60 Utvikfjellet i Gloppen kan verte stengt. Årsaka er glatt veg og vanskelege køyreforhold, melder Vegtrafikksentralen.

  • Fredag 22. mars kl. 20.04

    Rykket ut etter melding om røykutvikling

    Nødetatene rykket fredag kveld ut til en leilighet i Fredrikstad etter melding om røykutvikling. Da de kom frem til stedet viste det seg at det hverken var noen brann eller røykutvikling i den aktuelle leiligheten.

  • Fredag 22. mars kl. 20.04

    Melding om røykutvikling fra bolig i Fredrikstad

    Nødetatene rykker ut til en bolig i Fredrikstad etter melding om røykutvikling, opplyser politiet.

  • Fredag 22. mars kl. 19.59

    Fv. 5623 Gudvangen ferjekai stengt grunna ras

    Fv 5623 Gudvangen ferjekai i Aurland er stengt mellom Bakkatunnelen og Gudvangen på grunn av snøras. Det blir ny vurdering søndag klokka 12, melder Vegtrafikksentralen.

  • Fredag 22. mars kl. 19.57

    Først gikk IKKE alarmen, så kom IKKE lidelsen

    ULLEVAAL STADION (VG) (Norge-Tsjekkia 1–2) «Alarm» og «lidelse» er ordene Ståle Solbakken har skrevet på tavla før denne samlingen med landslaget. Det virker ikke som spillerne har lyttet eller lest godt nok.

  • Fredag 22. mars kl. 19.51

    Prins Harry og Meghan ønsker prinsesse Kate god bedring

    – Vi ønsker god helse og bedring for Kate, sier de i en uttalelse gjengitt av Reuters.

  • Fredag 22. mars kl. 19.51

    Kong Charles: Stolt av prinsesse Kate

    Kongen har vært i tett kontakt med Kate.

  • Fredag 22. mars kl. 19.51

    Bane Nor: På veg ut til staden

    Eit tog har spora av på veg til Arna stasjon. Brannmannskap seier situasjonen er uoversiktlege og at dei jobbar på spreng. Anne Sofie Kirkhusmo, pressevakt i Bane Nor, seier dei fekk beskjed om at eit godstog spora av på veg inn til Arna stasjon. – Toget mista ein konteinar, som igjen reiv med seg kontaktleidningen som gir køyrestraum til toga, seier Kirkhusmo. Dermed er all trafikk nede, noko som betyr at det ikkje går tog ut og inn til Bergen. – Veit du om det er personskade? – Eg har ikkje fått informasjon om det, seier pressevakta. Det er uvisst kor lang tid det vil ta å rette opp i hendinga, men Bane Nor er på veg til staden no. – ???? Vi må finne ut kva som har skjedd og korleis det ser ut der, seier ho. Ho oppmodar reisande om å sjekke appar og nettstader hos selskapa.

  • Fredag 22. mars kl. 19.51

    Brannmannskap om togulykke: - Vi jobbar for harde livet

    Eit tog har spora av på veg til Arna stasjon. Brannmannskap seier situasjonen er uoversiktleg. – Vi jobbar for harde livet på staden, men det er litt uavklart akkurat no, seier Lars Petter Lorvik i 110 Vest. Han veit ikkje om det er personskadar. Anne Sofie Kirkhusmo, pressevakt i Bane Nor, seier dei fekk beskjed om at eit godstog spora av på veg inn til Arna stasjon. – Toget mista ein konteinar, som igjen reiv med seg kontaktleidningen som gir køyrestraum til toga, seier Kirkhusmo. Dermed er all trafikk nede, noko som betyr at det ikkje går tog ut og inn til Bergen. – Veit du om det er personskade? – Eg har ikkje fått informasjon om det, seier pressevakta. Det er uvisst kor lang tid det vil ta å rette opp i hendinga, men Bane Nor er på veg til staden no. – ???? Vi må finne ut kva som har skjedd og korleis det ser ut der, seier ho. Ho oppmodar reisande om å sjekke appar og nettstader hos selskapa.

  • Fredag 22. mars kl. 19.49

    Svakt forsvarsspill og frisparkperle ødela for Norge: – Det skjer hver gang

    (Norge-Tsjekkia 1–2) Oscar Bobbs soloshow var den eneste godbiten i påskeegget på Ullevaal. Tsjekkia snudde kampen mot et tamt norsk lag.

  • Fredag 22. mars kl. 19.48

    Briljant Oscar Bobb et stort lyspunkt for Norge

    Mens bakover i banen var det betydelig mørkere.

  • Fredag 22. mars kl. 19.29

    Togulykke ved Arna stasjon i Bergen

    Det er fortsatt usikkert når togtrafikken kan gå som normalt igjen, opplyser Bane Nor.

  • Fredag 22. mars kl. 19.25

    Togulukke ved Arna stasjon

    Naudetatane er på veg til Arna stasjon på Bergensbanen, der det er meldt om ei togulukke, ifølgje Vest politidistrikt. Det skal vere snakk om eit godstog som har spora av, ifølgje tipsar på staden.

  • Fredag 22. mars kl. 19.25

    Sjå Vestlandsrevyen klokka 19.30

    Nokon jublar, mens andre rasar over at regjeringa skrinlegg Hordfast og ferjefri veg frå Bergen og sørover. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Fredag 22. mars kl. 19.24

    Snøscooterulykke på Ringerike – luftambulanse på stedet

    Én person ivaretas av helse etter en snøscooterulykke.

  • Fredag 22. mars kl. 19.20

    Se TV-sendinga klokka 19.30

  • Fredag 22. mars kl. 19.19

    17-åring tiltalt for ran på Gimlekollen

    En 17-åring er tiltalt for et ran som fant sted i januar, skriver Fædrelandsvennen. Ifølge tiltalen fra Agder tingrett skal den da 16 år gamle gutten, med en pistollignende gjenstand, ha tatt seg inn i hybelen til to personer på Gimlekollen i Kristiansand. 17-åringens forsvarer vil ikke kommentere hvordan vedkommende stiller seg til tiltalen. Tenåringen er også tiltalt for et til ran to uker etterpå, i tillegg til to øvrige voldshendelser, som skal ha skjedd i 2021 og 2022.

  • Fredag 22. mars kl. 19.09

    Konserthus-angrepet i Moskva

  • Fredag 22. mars kl. 19.08

    Forventer penger til byvekstavtale

    – Målet er å gjøre lokale vedtak av bypakke fase 2 før sommeren i 2024. Vi forventer at Stortinget setter av midler i Nasjonal transportplan til forhandling om byvekstavtale for Grenland i 2025. Det sier fylkesvaraordfører Terje Riis-Johansen i Telemark fylkeskommune. Han er også leder av politisk koordineringsgruppe i Bystrategi Grenland-samarbeidet. I ny NTP for perioden 2025-2036 som ble fremlagt fredag, kommer det fram at regjeringen vil fortsette satsingen på byvekstavtaler. De setter av 88 milliarder kroner til byområdene i planperioden. Innsatsen skal bidra til at byene når nullvekstmålet for persontransport med bil. -Spleiselag, samordning og felles prioriteringer i kommunene, fylkeskommunen og staten er en forutsetning for at nullvestmålet skal nås. Det er spesielt viktig når det er mange utfordringer og mindre penger, sier ordfører i Porsgrunn, Janicke Andreassen. Fungerende ordfører i Skien, Jørn Inge Næss, sier de lokalt vil prioritere å utvikle knutepunktene og satse på sentrum. - Samarbeid gjennom en ny bypakke og en langsiktig byvekstavtale gir mye bedre tilbud til befolkning og næringsliv og er viktig for utviklingen av Grenland, sier ordfører i Siljan, Elisabeth Hammer.

  • Fredag 22. mars kl. 19.05

    Etterlyser bilfører etter drapet i Nord-Odal

    Fredag kveld etterlyser politiet føreren av en Tesla model Y som passerte Skarnes ved 23.30-tiden torsdag 14. mars. Personen bes kontakte politiet. I tillegg ønsker politiet at andre bilister med kamera om å ta kontakt, dersom de har kjørt på strekningen E16 fra Vormsund til Kongsvinger mellom 22.30 og 00.30 samme dag.

  • Fredag 22. mars kl. 19.02

    Drapssaken i Nord-Odal: Ber ukjent Tesla-sjåfør melde seg

    Politiet ber fører av en Tesla Model Y som passerte Skarnes rundt 23.30 torsdag 14. mars om å melde seg.

  • Fredag 22. mars kl. 19.00

    Prinsesse Kate (42) får kreftbehandling

    – Jeg kommer til å bli bra, sier hun.

  • Fredag 22. mars kl. 18.59

    Overrasket over Vedums skatteforslag: – Dette rammer alle uansett

    Regjeringen vil stramme inn reglene for exitskatt. Advokater sår tvil om forslagene er i strid med EØS-reglene.

  • Fredag 22. mars kl. 18.57

    Bodøværing tok sølv i NM i breaking

    Robin Silberg frå Bodø tok i dag sølv i breaking på Lillehammer. I finalen møtte han Elias Kleven Gausen som stakk av med sigeren.

  • Fredag 22. mars kl. 18.51

    Naustdalstunnelen opna att

    Naustdalstunnelen riksveg 5 mellom Florø og Førde har opna att etter å ha vore stengt grunna røyk. Vest politidistrikt melder at det ikkje er funne noko feil i tunnelen.

  • Fredag 22. mars kl. 18.47

    Sier nei til varetektsfengsling

    Tingretten sier nei til å fengsle en mor, en storebror og en nabomann som alle er dømt til lange fengselsstraffer i en grov overgrepssak på Vestlandet. Onsdag ble moren i 40-årene, broren i 20-årene og naboen i 30-årene dømt til lange fengselsstraffer i den grove incest- og voldtektssaken. Påtalemyndigheten mener det vil støte allmennheten sin rettsoppfatning om de ikke blir varetektsfengslet. Fredag ble alle framstilt for varetektsfengsling, men tingretten sier nei til dette, skriver TV 2. Også en far i 50-årene er dømt i saken, men han sitter allerede fengslet.

  • Fredag 22. mars kl. 18.27

    Russiske medier: Meldinger om skyting på konserthus i Moskva

    Konserthuset Crocus City Hall blir evakuert, melder det russiske nyhetsbyrået Tass.

  • Fredag 22. mars kl. 18.27

    62 drept i angrep mot konserthus i Moskva

    Flere bevæpnede personer gikk fredag kveld inn i konserthuset Crocus City Hall nordvest i Moskva og åpnet ild.

  • Fredag 22. mars kl. 18.15

    TMZ: Hoffet kommer med uttalelse om prinsesse Kate

    Kensington Palace kunngjør snart nyheter om Kate Middletons helse, ifølge det amerikanske nettstedet.

  • Fredag 22. mars kl. 18.11

    Funn av død person i sjøen i Trøndelag

    Bærer preg av å ha ligget i sjøen en stund, opplyser politiet til VG.

  • Fredag 22. mars kl. 18.09

    Tunnel stengt grunna røykutvikling i bil – naudetatane er på veg

    Rv. 5 Florø-Førde er stengd i Naustdaltunnelen grunna røykutvikling i eit køyretøy, melder Statens vegvesen. Naudetatane er på veg. – Vi har fått melding om røyk i tunnelen, men det er uvisst kva det kjem av. Vi har ein brannbil som køyrer gjennom tunnelen for å ta ein sjekk, seier Lars Petter Lorvik i 110 Vest. – Vi har ikkje fått indikasjonar på at det er personskade, seier Lorvik. 110 fekk melding om hendinga klokka 18. 08. Politiet melder at brannbil har køyrd gjennom tunnelen, men at det ikkje er teikn til brann. Tunnelen blir stengt utover medan det blir gjort undersøkingar i den.

  • Fredag 22. mars kl. 18.09

    Tunnel stengt grunna røykutvikling – naudetatane rykte ut

    Brannmannskap er på plass i Naustdalstunnelen på riksveg 5 mellom Florø og Førde etter at det kom melding om røykutvikling i tunnelen klokka 18.08. Tunnelen blei stengd, og er det framleis. Den første meldinga gjekk på at det var røyk frå ein bil, melder Statens vegvesen. Men dette ser ikkje ut til å vere tilfelle. Ein brannbil har køyrd gjennom tunnelen, men finn ikkje teikn til brann nokon plass. Dei har heller ikkje møtt på køyretøy som har problem, melder Vest politidistrikt. Lars Petter Lorvik i 110 Vest seier til NRK at dei ikkje har fått meldingar om at nokon er skadde. Tunnelen vil halde stengt medan det blir gjort undersøkingar i den.

  • Fredag 22. mars kl. 17.59

    Etterforsker dødsfall i Bodø

    En skoleelev er funnet død i Bodø, skriver Avisa Nordland. Medelever og ansatte fikk torsdag beskjed om dødsfallet, i samråd med elevens familie. Årsaken til dødsfallet er ukjent, men politiadvokat Vilde Eline Åmo ved Nordland politidistrikt bekrefter til AN at saken etterforskes som et uventet dødsfall. NRK har vært i kontakt med Operasjonssentralen som ikke kan uttale seg om saken.

  • Fredag 22. mars kl. 17.57

    Branntilløp ved kornsilo i Gran

    Fredag ettermiddag har det blitt meldt om branntilløp i tilknytning til en kornsilo ved Jaren i Gran. Brannvesenet og politiet er på stedet.

  • Fredag 22. mars kl. 17.49

    Fredrikstad kommune slipper å betale tilbake én milliard kroner

    Fredrikstad kommune slipper å betale tilbake én milliard kroner i eiendomsskatt, skriver Fredriksstad Blad. Fire bolig- og hytteeiere saksøkte kommunen fordi de mener eiendomsskatten er ugyldig. I 2022 ble verdien av alle boliger i Fredrikstad vurdert på nytt for første gang siden 2006. Dersom saksøkerne hadde vunnet frem, ville 37.000 eiendomstakseringer vært ugyldige, ifølge avisen. – Vi er glade for at tingretten nå har gitt oss medhold i hovedspørsmålet og vil nå bruke tid til å sette oss grundig inn i dommen, sier ordfører Arne Sekkelsten (H) i en pressemelding. To av saksøkerne har imidlertid fått takseringen av sine eiendommer opphevet på grunn av saksbehandlingsfeil.

  • Fredag 22. mars kl. 17.42

    Vil straffe ulovleg laksefiske strengare

    Vest politidistrikt varslar fleire kontrollar for å avdekke ulovleg laksefiske. Det skjer saman med Statens naturoppsyn, Kystvakta og Fiskeridirektoratet. I fjor var det ein auke på tal på ulovleg fiske av laks og brot på senkepåbodet for garn, særleg i Vestland og Nordland. Politiet vil også be om strengare straff når dei tek nokon i å fange laks ulovleg.

  • Fredag 22. mars kl. 17.32

    Her er snekkerbuksen «død»

    Russetiden er rett rundt hjørnet og kampen om den feteste outfiten er godt igang. På Oslo Handelsgymnasium er det kun ett plagg som gjelder.

  • Fredag 22. mars kl. 17.26

    Kilden stenger i to måneder

    Kilden teater- og konserthus i Kristiansand stenger fra og med 17. juni til og med 14. august 2024. Årsaken er oppussing av bygget. – Det er beklagelig at Kilden også i år må holde sommerstengt, spesielt siden Kunstsilo nå skal åpne, skriver Kilden i en pressemelding.

  • Fredag 22. mars kl. 17.23

    Magesjau på Kielfergen

    Flere personer om bord på Kielfergen startet påsken med «urolig sjø» i magen da over 30 passasjerer og ansatte fikk magesjau på vei fra Kiel til Oslo. – Det jeg har fått beskjed om, er at det dreier seg om et rundt trettitalls mennesker, sier kommunikasjonssjef Erik Brynhildsbakken i Color Line til VG. Skipet la til kai i Oslo fredag formiddag. Det er uklart om magesjauen skyldes omgangssyke, matforgiftning eller noe annet. – Det er sendt prøver til analyse for å identifisere akkurat det. Meg bekjent har vi ikke fått svar på prøvene, sier Brynhildsbakken til avisen. Både passasjerer og medlemmer av besetningen skal ha blitt syke med typiske symptomer på magesyke som hadde rundt 1500 passasjerer om bord i skipet som går mellom Oslo og Kiel i Tyskland. – Det ble gjort tiltak da vi kom i land, man rengjorde hele skipet og terminalene, både i Oslo og Kiel, sier kommunikasjonssjefen. (NTB)

  • Fredag 22. mars kl. 17.13

    Stjal polvarer i Færder

    Politiet ble budsendt til Vinmonopolet på Teie fredag ettermiddag. En mann i 40-årene mistenkes for å ha stjålet diverse polvarer til en verdi av 1250 kroner. Mannen blir anmeldt, opplyser politiet.

  • Fredag 22. mars kl. 17.12

    Jerry Seinfeld er dollarmilliardær

    Seinfeld-stjernen har håvet inn på TV-suksessen.

  • Fredag 22. mars kl. 16.58

    Vil dømme drapstiltalt til tvunget psykisk helsevern

    Politiet mener at mannen som er tiltalt for drapet på 27 år gamle Muhammad Muneeb på Vestli i Oslo i fjor var utilregnelig da han begikk drapet. Det er derfor varslet påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern, skriver Dagbladet. Muneeb ble knivstukket en rekke ganger flere steder på kroppen. – Familien er kjent med det er tatt ut tiltale og satt dato for rettssaken, sier bistandsadvokat Sohbat Arshad til avisen. Utover dette har hun ikke noen ytterligere kommentarer til saken. Mannens forsvarer Annette Barlinn sier til NTB at hennes klient har erkjent de faktiske forhold, og han vil forklare seg i retten. – Tvungent psykisk helsevern vil bli et tema, men det er han uenig i, sier Barlinn. Den tiltalte mannen bodde i samme bofellesskap som Muneeb. Det er satt av tre dager til rettssaken i Oslo tingrett i mai.

  • Fredag 22. mars kl. 16.56

    Baneheitunnelen åpnet

    Baneheitunnelen i Kristiansand er åpen for trafikk igjen. Høyre felt var stengt en stund på grunn av en bil som stanset.

  • Fredag 22. mars kl. 16.52

    Har konkludert i varslingssaker mot Helse Førde

    Det har no kome konklusjon etter varslingssakene i Helse Førde, melder helseføretaket i ei pressemelding. Advokatfirmaet BAHR har vurdert dei totalt sju varsla som kom i samband med konfliktane i kirurgisk klinikk og avdeling for akuttmedisin. Firmaet har vurdert to punkt. Det eine var om forslaget til mellombels omorganisering på kirurgisk klinikk og avdeling for akuttmedisin var ulovleg. Men dette er innafor lovverket, slår advokatfirmaet fast. Firmaet vurderte også om Helse Førde har brote aktivitetsplikta. Det slår rapporten fast ikkje er tilfelle.

  • Fredag 22. mars kl. 16.50

    Forfang på pallen i Planica

    Veteranen Peter Prevc (31) vant foran et øredøvende hjemmepublikum.

  • Fredag 22. mars kl. 16.50

    Rykker ut på melding om trafikkuhell

    Brannvesenet rykker ut på melding om et trafikkuhell på E39 ved Grannes i Sola.

  • Fredag 22. mars kl. 16.42

    Vil bruke 5,9 milliarder på toetasjes tog på Østlandet

    Regjeringen vil bruke 5,9 milliarder kroner på toetasjes tog for å øke kapasiteten på regiontogene på Østlandet. Det kommer frem i forslaget til Nasjonal transportplan (NTP), som ble lagt frem fredag. Dersom det blir innført, vil sitteplass-kapasiteten øke med 40 prosent. Regjeringen har satt av 800 millioner kroner i den første planperioden og 5,1 milliarder kroner i den andre. Jernbanedirektoratet kom med en anbefaling om innføring av toetasjes tog i september i fjor. Da anslo de at det ville koste i overkant av 9 milliarder kroner.

  • Fredag 22. mars kl. 16.40

    Rykket ut til mulig boligbrann i Hasle

    Nødetatene er på vei til en mulig boligbrann på Halse i Oslo. Ifølge politiet er det mye sort røyk på stedet. Alle personer på stedet skal være evakuert. Kort tid etter meldingen fra politiet, skriver brannvesenet at røykdykkere er inne i bygningen og slått ned brannen. Ingen personer ble skadet.

  • Fredag 22. mars kl. 16.33

    Trafikken går som normalt ved Vågsbygdporten

    Det er normal trafikk ved Vågsbygdporten etter at en bil ble påkjørt bakfra tidligere i ettermiddag. Bilberger har hentet to biler, skriver politiet.

  • Fredag 22. mars kl. 16.31

    Gåte: – Må skjerme Gunnhild

    I oppkjøringen til Eurovision slår bandet ring rundt vokalisten, for å dempe presset på henne.

  • Fredag 22. mars kl. 16.28

    Magesjau på Kielfergen

    Passasjerer og besetning fikk en tung start på påsken.

  • Fredag 22. mars kl. 16.22

    Kollisjon i Baneheitunnelen

    To biler har kollidert i vestgående løp i Baneheitunnelen i Kristiansand. Politi og ambulanse er på stedet. Ett kjørefelt er stengt.

  • Fredag 22. mars kl. 16.19

    Klæbo plukket nok et NM-gull

    Johannes Høsflot Klæbo (27) virker utilnærmelig for tiden og gikk inn til klar seier på 10-kilometeren i klassisk stil i ski-NM del 2 fredag.

  • Fredag 22. mars kl. 16.03

    NTP: Fylkesordføreren i Østfold misfornøyd

    Fylkesordfører i Østfold Sindre Martinsen-Evje (Ap) er misfornøyd med sin egen regjerings forslag til Nasjonal Transportplan. – Diagnosen er bra, men medisineringen er for svak, sier han i en pressemelding. Martinsen-Evje reagerer spesielt på midlene som er satt av til vedlikehold av veier. Ifølge fylkeskommunen vil det koste rundt 5 milliarder kroner å utbedre østfoldveiene. – Østfold vil få mellom 30 og 40 millioner, hvis vi går ut fra den vanlige fordelingsnøkkelen. Dette er på ingen måte nok til å stanse forfallet på fylkesveiene og bruene i Østfold.

  • Fredag 22. mars kl. 16.03

    Jorodd Asphjell tar ikke gjenvalg

    Stortingsrepr. for Trøndelag Ap, Jorodd Asphjell, takker nei til gjenvalg på Stortinget. Asphjell blir dermed den andre av Aps faste møtende fra Sør-Trøndelag valgkrets som nå takker nei til gjenvalg. Fra før har også Eva Kristin Hansen takket nei til gjenvalg. På Facebook skriver Asphjell følgende: – Etter mye tanke og evaluering, vil jeg nå meddele at jeg ikke ønsker å stille til gjenvalg i 2025. Etter åtte år som lokalpolitiker i Orkdal kommune, tolv år som fylkespolitiker i Sør-Trøndelag fylkeskommune, og nå (snart) 20 år som Stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag, i ulike roller og komiteer, er det på tide å takke alle som har gitt meg muligheten til å representere Orkland og Trøndelag!

  • Fredag 22. mars kl. 15.57

    Oscar Bobb om kompisen: – Viser hvor brutal verden kan være

    Oscar Bobb nyter stjernelivet i Manchester. Samtidig går tankene til kameraten Mikkel.

  • Fredag 22. mars kl. 15.57

    Redusert straff for grov vold

    Borgarting lagmannsrett har redusert straffen kraftig for en 24 år gammel mann som ble dømt for grov vold mot en mann i 20-årene i Vika i mars i fjor. I tingretten ble mannen dømt til fengsel i fem år og fire måneder, men lagmannsretten har nå redusert straffen til fengsel i to år. Natt til 5. mars i fjor slo den dømte mannen offeret i ansiktet slik at han falt bakover og slo hodet i fortauet. Offeret fikk alvorlige hodeskader og kunne ha mistet livet hvis han ikke hadde fått rask, livreddende førstehjelp.

  • Fredag 22. mars kl. 15.57

    Sørlandskommuner får 42 millioner kroner til snømåking

    Fredag sendte Statsforvalteren et brev på vegne av Kommunal- og distriktsdepartementet om at sju kommuner på Sørlandet får 42 millioner kroner i skjønnsmidler for ekstraordinære snømåkingsutgifter. Det var åtte kommuner som søkte. Sju fikk søknaden innvilget. Disse sju kommunene hadde til sammen ekstraordinære utgifter på 81,5 millioner kroner. Slik fordeles midlene: Risør: 930 881 kr Tvedestrand: 1 434 074 kr Arendal: 11 070 784 kr Froland: 1 258 998 kr Grimstad: 5 677 084 kr Lillesand: 5 028 974 kr Kristiansand: 16 399 084 kr Beløpene er et anslag og vil bli justert om ekstrautgiftene ikke stemmer.

  • Fredag 22. mars kl. 15.55

    Vil utvide Alnabru-terminalen

    Regjeringa vil gjenoppta planer om å utvide Alnabru godsterminal i Oslo. Det kommer fram i fredagens nasjonale transportplan for de neste tolv årene. Kapasiteten ved Norges største godsterminal er nesten sprengt. Det er mål om å få mer gods over på bane de kommende årene, og da trengs det plass på terminalene. Derfor skriver regjeringa i planen at de vil prioritere oppstart av en samlokalisert terminal i Trøndelag. I tillegg vil de altså fortsette å planlegge for en utvidelse på Alnabru godsterminal i Oslo. Jernbanedirektoratet kom i 2019 med en utredning om utvikling av terminalen. Men det er ikke vedtatt noe rundt planene for terminalen. I stedet har man fokusert på avlasting av dagens terminal. Nå varsler regjeringa altså at de i løpet av planperioden vil gjenoppta planene for å øke kapasiteten.

  • Fredag 22. mars kl. 15.50

    Hund ble påkjørt og døde

    En hund døde i dag etter at den ble påkjørt, melder politiet på X. Hunden var av typen Newfoundlandshund og veide 80 kilo. Ingen bilfører har meldt seg til politiet etter ulykka. Eieren mener at den som kjørte på hunden må ha merka det og politiet oppfordrer nå vedkommende til å melde seg.

  • Fredag 22. mars kl. 15.49

    FN: Minst 65 døde migranter funnet i massegrav i Libya

    Minst 65 døde migranter er funnet i en massegrav sørvest i Libya, melder FNs internasjonale organisasjon for migrasjon (IOM).

  • Fredag 22. mars kl. 15.47

    Selvsagt blir det bråk om dette

    De nye forslagene til kostholdsråd er dårlig nytt for rødt kjøtt. Og Senterpartiet.

  • Fredag 22. mars kl. 15.45

    Leter etter torskeegg fra oppdrett

    Havforskningsinstituttet (HI) og Fiskeridirektoratet jakter torskeegg ved Meløy i Nordland og i Voldsfjordenområdet i Møre og Romsdal. Målet er å finne ut om rømt oppdrettstorsk gyter i områdene, skriver Fiiskeridirektoratet. To tokt har blitt gjennomført denne måneden og ett tredje et planlagt like over påske. Innsamlingen foregår med håv for å fange opp torskeegg i vannmassene. – Kunnskapsinnhenting er hovedmålsettingen vår, sier Britt Leikvoll, seksjonssjef for strategisk akvakulturseksjon i Fiskeridirektoratet. Britt Leikvoll, seksjonssjef for strategisk akvakulturseksjon i Fiskeridirektoratet. – Vi vet for lite om hvordan torskeoppdrett påvirker økosystemet rundt, og vi er særlig interessert i å vite mer om gyting fra oppdrettstorsk og hvordan dette kan påvirke de ville torskebestandene. Dette er spesielt viktig nå som denne delen av oppdrettsnæringen vokser, sier hun. Toktene er en oppfølging av et tilsvarende eggtokt i fjor (Havforskningsinstituttet). I fjor påviste Havforskningsinstituttet egg fra oppdrettstorsk ved Meløy. Resultatene er oppsummert i en rapport til Fiskeridirektoratet (pdf). – Vi har et meget godt samarbeid med Havforskningsinstituttet. Spesielt i slike saker hvor vi drar nytte av hverandres erfaringer og kompetanse, sier Leikvoll.

  • Fredag 22. mars kl. 15.42

    Klæbo vant NM-gull – vurderer å droppe femmil

    Johannes Høsflot Klæbo var i det umulige hjørnet om dagen. Han vant 10 kilometeren i NM med over tolv sekunder ned til Erik Valnes. Fredagens seier ble Klæbos åttende NM-gull. Før Klæbo kom i mål, hadde Valnes gått inn til en overlegen ledelse. Etter målgang snakket han meget varmt om skiene. – Ja, jeg vurderte nesten å bryte siden jeg var så mye bedre enn alle andre. Jeg sto bare og pirket og tok ti sekunder på én flate. Det var tullete. Det var feige lag, sier han til NRK. Lørdag er det 50 kilometer som står på programmet. Klæbo gleder seg ikke til å legge ut på distansen. – Jeg tenker på hvor vondt det skal bli å gå fem mil her i morgen, sier Klæbo. For det er nemlig usikkert om han skal begi seg ut på femmila i morgen. – Jeg må ta en prat med morfar. Planen er å gå, men spørsmålet er hva man får ut av det. Det blir ikke skøyting, det blir høye kneløft. Det blir femmil med høye kneløft i morgen, sier han.

  • Fredag 22. mars kl. 15.42

    Klæbo tok nytt suverent NM-gull

    Johannes Høsflot Klæbo var i det umulige hjørnet om dagen. Han vant 10 kilometeren i NM med over tolv sekunder ned til Erik Valnes. Etter målgang snakket de to i ivrig passiar om løpet. Både Klæbo og Valnes var enige om hvor tungt det var. – Vi snakket om hvor tungt dette var, sier Klæbo til NRK. Fredagens seieren ble Klæbos hans åttende NM-gull. «Bjørnen» fra Sørreisa leverte et godt løp, og gikk inn til en overlegen ledelse. Etter målgang snakket han meget varmt om skiene. – Ja, jeg vurderte nesten å bryte siden jeg var så mye bedre enn alle andre. Jeg sto bare å pirket og tok ti sekunder på én flate. Det var tullete. Det var feige lag, sier han til NRK. – Jeg følte at jeg åpnet ganske kontrollert, men det ble tungt likevel på dette føret. Det skala jeg innrømme. Jeg måtte justere en del på sisterunden. Hvis jeg slår Johannes nå så er det en skrell, fortsetter han. Lørdag er det fem mil som står på programmet. Dagens vinner gleder seg ikke til å legge ut på distansen. – Jeg tenker på hvor vondt det skal bli å gå fem mil her i morgen, sier Klæbo. For det er nemlig usikkert om han skal begi seg ut på femmila i morgen. – Jeg tror det kommer til å bli noe av tyngste jeg kommer til å gå, fortsetter trønderen.

  • Fredag 22. mars kl. 15.42

    Trafikkproblemer på fjellovergangene

    ? E134 Haukelifjell: fare for kolonnekjøring. ? Rv 7 Hardangervidda: Styrt trafikkavvikling. ? Fv.50 Aurland-Hol: Stengt. Ny vurdering lørdag kl. 8. ? Rv.13 Vikafjellet: Stengt. Ny vurdering lørdag kl. 10.

  • Fredag 22. mars kl. 15.39

    Hvordan ville et Norge styrt av høyresiden sett ut?

    Velgerne fortjener å få vite hvilken politikk som blir til i skjæringspunktet mellom Frp, Venstre, KrF og Høyre.

  • Fredag 22. mars kl. 15.32

    Trafikkuhell i Vågsbygdporten

    Det har vært et trafikkuhell i Vågsbygdporten i Kristiansand. En bil ble påkjørt bakfra ved avkjørselen til Fiskå. Trafikken kan passere i det ene feltet.

  • Fredag 22. mars kl. 15.30

    Åtteåring påkjørt i Verdal

    En 8 år gammel gutt er påkjørt av en bil på Verdalsøra. Gutten var på sykkel og syklet i et kryss og truffet av en bil i lav fart. Gutten var på beina og hadde vondt i et kne. Gutten er tatt vare på av foresatte og kjørt til lege. Politiet oppretter sak og starter etterforskning.

  • Fredag 22. mars kl. 15.23

    Bikket nesten 100 i 70-sonen

    En bil ble målt til 96 km/t i 70-sonen da utrykningspolitiet avholdt en fartskontroll i Skiensvegen i Nome fredag. Ytterligere tre andre sjåfører fikk også forenklet forelegg for brudd på fartsgrensen.

  • Fredag 22. mars kl. 15.18

    Henny Reistad kåret til verdens beste: – Ekstreme kvaliteter

    Henny Reistad er kåret til verdens beste spiller. Den norske håndballyndlingen soper inn internasjonal heder.

  • Fredag 22. mars kl. 15.18

    Henny Reistad kåret til verdens beste: – Ekstreme kvaliteter

    Henny Reistad er kåret til verdens beste spiller. Den norske håndballyndlingen soper inn internasjonal heder.

  • Fredag 22. mars kl. 15.14

    Eigersund får 3,8 millioner av SR-Bank

    Det blir ingen ny rettssak i pengekrangelen mellom konkursrammede Kvia Entreprenør, Eigersund kommune og Sparebank 1 SR-Bank, skriver Stavanger Aftenblad. Banken betaler 3,8 millioner kroner til kommunen, og ankene trekkes. Det har vært mange konflikter knyttet opp mot byggingen av Eigerøy skole. I 2019 stoppet kommunen skoleutbyggingen og satte inn vektere for å holde entreprenøren ute. I 2020 ga kommunen seg og ga jobben tilbake til entreprenøren. Ifølge Atle Kvia, eieren av Kvia-konsernet, var dette byggeprosjektet en viktig årsak til at selskapet gikk konkurs. Det er blitt avvist av kommunen, skriver Aftenbladet. Kommunen ble pålagt å betale entreprenørfirmaet 4,9 millioner kroner, mens Kvia skulle betale 10,6 millioner kroner i dagmulkter til kommunen. Det kom fram i tingretten. Begge partene anket dommen. Avtalen som Eigersund sine politikere, banken og bostyret nå har godkjent innebærer at ankene trekkes tilbake. Kommunen får 3,8 millioner kroner av garanti-pengene, én million kroner mindre enn garantien, skriver avisa.

  • Fredag 22. mars kl. 15.13

    Stille klokka? Dette er reglene du må huske på

    To ganger i året stilles klokken. Men det er ikke like lett å huske på om tiden skal skrus én time frem eller én time tilbake.

  • Fredag 22. mars kl. 15.10

    Russland og Kina la ned veto i Sikkerhetsrådet: – Kynisk

    USAs utenriksminister Antony Blinken kritiserer Russland og Kina som stemte ned forslaget om våpenhvile og løslatelse av gisler i Gaza.

  • Fredag 22. mars kl. 15.05

    Påskekrim 2024: Blodig TV-høytid

    VG gir deg guiden deg til årets påskekrimserier- og filmer på TV.

  • Fredag 22. mars kl. 15.03

    25-åring dømd til 4,5 års fengsel for digitale bedrageri

    I dag blei den 25-år gamle mannen som prøvde å bedra 244 000 personar i Oslo og Bergen, dømd til 4,5 år i fengsel. Ifølgje Økokrim er dette ei rekordhøg straff for digitale bedrageri. – Det har ikkje tidlegare vore ei liknande massebedragerisak i Noreg før, og det er viktig for oss å få markert at digitale bedrageri kan føre til lange fengselsstraffar, seier førstestatsadvokat i Økokrim, Marianne Bender.

  • Fredag 22. mars kl. 14.54

    Slik vil Norwegian-sjefen unngå kostnadssmell

    Dyrere drivstoff og gamle Widerøe-fly skaper hodebry for Norwegian-sjefen frem mot den viktige sommersesongen.

  • Fredag 22. mars kl. 14.53

    Dømt for masse­bedragerier

    Den malaysiske statsborgeren som sendte ut svindel-SMS fra en mobil basestasjon er dømt til fire år og et halvt års fengsel.

  • Fredag 22. mars kl. 14.51

    Mann sikta etter dødsulykke

    En mann er sikta etter dødsulykka på Namsos i går, skriver Adresseavisen. En kvinne i 50-årene døde etter en trafikkulykke på fylkesveg 769 i Namsos i går. Mannen som også var involvert i ulykka er nå sikta i saken. Ifølge politiet var veien glatt. Ulykka skjedde i en 80-sone.

  • Fredag 22. mars kl. 14.50

    Styrt trafikkavvikling på rv. 7

    Det er innført styrt trafikkavvikling på riksvei 7 over Hardangervidda. Det blir maksimalt tatt med 50 kjøretøy i hver kolonne over fjellet, opplyser Statens vegvesen.

  • Fredag 22. mars kl. 14.50

    Bekymret for Sørlandsbanen

    Fylkesordfører i Agder Arne Thomassen (H) synes det er synd at det ikke er funnet plass til Sørlandsbanen i Nasjonal Transportplan. – Det som bekymrer oss er at det ikke er prosjektmidler inne i planen til planlegging av genistreken, sier Thomassen.

  • Fredag 22. mars kl. 14.49

    Havvind-utsetting for Utsira Nord

    Energidepartementet skriv i ei pressemelding at utlysinga av Utsira Nord truleg tidlegast kjem i begynninga av 2025. Opphavleg skulle prosjektet ha vore kunngjort i fjor. – Det er veldig synd at Utsira Nord blir ytterlegare forseinka, seier Arvid Nesse, leiar i Norwegian Offshore Wind. Hildegunn T. Blindheim er direktør i Offshore Norge. – Dette er eit svært alvorleg tilbakeslag for norsk havvindsatsing, seier ho. – Vi er djupt bekymra for dei store konsekvensane dette kan gi for arbeidsplassar og leverandørindustrien.

  • Fredag 22. mars kl. 14.47

    Enorm forskjell blant billige bærbare

    Testvinneren er knallgod.

  • Fredag 22. mars kl. 14.32

    Trafikkulykke i Indre Østfold: - Fremstår alvorlig

    Politiet har fått melding om at en motorsykkel har vært involvert i en trafikkulykke i Indre Østfold.

  • Fredag 22. mars kl. 14.32

    Flatt på Wall Street

    Det ligger an til en god uke for de amerikanske aksjemarkedene, tross en flat start på fredagen.

  • Fredag 22. mars kl. 14.32

    Wall Street faller

    Det ligger an til en god uke for de amerikanske aksjemarkedene, tross en svak fredag.

  • Fredag 22. mars kl. 14.32

    Blandet på Wall Street

    Det ble en god uke for de amerikanske aksjemarkedene, tross en roligere fredag.

  • Fredag 22. mars kl. 14.29

    Alvorlig trafikkulykke i Indre Østfold

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Indre Østfold. En motorsyklist er alvorlig skadet. – Det drives med førstehjelp på stedet, sier operasjonsleder Håkon Hatlen. Luftambulanse er på stedet.

  • Fredag 22. mars kl. 14.29

    Alvorlig trafikulykke i Østfold

    Nødeatetene har rykket ut til en trafikkulykke i Østfold. En motorsyklist er alvorlig skadet. – Det drives med førstehjelp på stedet, sier operasjonsleder Håkon Hatlen. Luftambulanse er på stedet.

  • Fredag 22. mars kl. 14.26

    – Ikke alt som står i media er sant

    Hareide avviser at han ble buet på av israelske journalister.

  • Fredag 22. mars kl. 14.21

    Politiet henlegger sak mot Per-Willy Amundsen

    De har etterforsket om Facebook-kommentarene er å anse som straffbare hatefulle ytringer etter straffeloven §185.

  • Fredag 22. mars kl. 14.19

    Se hele listen: Her er alle prosjektene i Nasjonal transportplan

    Se hvilke prosjekter i ditt fylke eller langs din vei som er prioritert – eller ikke lenger prioritert.

  • Fredag 22. mars kl. 14.19

    Kjøper konkursbo for 80 millioner

    Tidligere Agder Tunnelservice, nå Terox, starter opp igjen. Kjøper betaler for 80 millio­ner konkurs­boet som ligger i Flekkefjord. Det bekrefter bostyrer til Fædrelandsvennen. Bedriften hadde 200 millioner i gjeld. Kjøperne av boet har en intensjon om å ta med seg 50 til 60 faste eller midlertidig ansatte i den videre driften.

  • Fredag 22. mars kl. 14.18

    Ny transportplan: – Innbyggerne fortjener bedre

    Stortingsrepresentant for Rødt Telemark, Tobias Drevland Lund, reagerer på at regjeringen ikke leverer på Vestfoldbanen i ny transportplan. – Det er ikke til å tro. Innbyggerne i hele regionen fortjener virkelig bedre enn dette, sier han.

  • Fredag 22. mars kl. 14.08

    En person omkom i ulykke i Holmestrand

    En person mistet livet i arbeidsulykken i Holmestrand fredag formiddag, ifølge politiet.

  • Fredag 22. mars kl. 14.08

    Dødsulykke i Holmestrand

    En person mistet livet i arbeidsulykken i Holmestrand fredag formiddag, ifølge politiet. Et kjøretøy skal ha vært involvert i ulykken. Krimteknikere er på stedet for undersøkelser. Arbeidstilsynet er varslet.

  • Fredag 22. mars kl. 14.07

    Kvinne siktet i hatbrevsaken i Valdres

    Politiet har fredag siktet og avhørt en kvinne mistenkt for å stå bak brevene som anonymt er sendt til flere personer i Valdres. Kvinnen har i avhør nektet straffskyld. – Politiet har gjenåpnet åtte saker. De resterende sakene er trolig foreldet og foreløpig ikke gjenåpnet, sier politiadvokat Trine Hanssen. Det er gjort flere beslag, men politiet vil ikke gå ut med type beslag.

  • Fredag 22. mars kl. 14.07

    Dødsulykke på arbeidsplass i Holmestrand

    En mann er bekreftet omkommet etter en ulykke der en hjullaster har vært involvert.

  • Fredag 22. mars kl. 14.05

    Kjedekollisjon på E6 i Romerike: - Trafikale utfordringer

    Til sammen fire biler har vært involvert i en kjedekollisjon på E6 i Djupdalen, melder politiet.

  • Fredag 22. mars kl. 14.04

    Trafikkulykke i Horten

    Brannvesenet er ute på et trafikkuhell i Rustadgata i Horten.

  • Fredag 22. mars kl. 14.01

    Kronprinsen: – Det går bedre med kongen

    Kronprins Haakon oppdaterte om kongens helse under åpningen av Norsk Folkehjelps påskeberedskap.

  • Fredag 22. mars kl. 13.58

    VGs påskematbørs: «Sveriges billigste» falt igjennom

    Du sparer masse på å legge påskehandelen til svenskegrensen. Men visste du at du sparer en tusenlapp bare på å kjøpe forskjellige matvarer i «riktig» butikk?

  • Fredag 22. mars kl. 13.57

    Vi har den høyden vi har

    Hva om ordfører Sture Pedersen faktisk var liten av vekst?

  • Fredag 22. mars kl. 13.54

    Larvik-ordfører mener NTP-planer hindrer det grønne skiftet

    Ordfører i Larvik, Birgitte Gulla Løken (H), mener at regjeringen ignorerer et av landets største togmarkeder i ny transportplan. Hun beskriver avgjørelsen om å nedprioritere Vestfoldbanen som et svik mot hele regionen. – Vi er til de grader satt på sidelinjen. Det er både skuffende og uforståelig. Hun mener at en konsekvens vil bli at flere velger å kjøre bil fremfor å ta toget, noe som strider mot målet om nullvekst i biltrafikken. – Manglende investeringer i jernbanen gjør at innbyggerne ikke får et konkurransedyktig alternativ til bilen.

  • Fredag 22. mars kl. 13.54

    Lastebil har stanset på E18

    En lastebil har stanset i sørgående retning i Botnetunnelen på E18 i Holmestrand kommune. Et kjørefelt er sperret, og fartsgrensen på stedet er redusert, opplyser politiet. Det er bestilt berging av lastebilen.

  • Fredag 22. mars kl. 13.52

    Trafikkulykke i Møsvannsveien

    En bil har kjørt av veien og havnet på taket i Tinn kommune. Sjåføren er en mann i 20-årene. Ulykken har skjedd ved Møsvassdammen, opplyser Sør-Øst politidistrikt. En luftambulanse er på vei til stedet og mannen er overlatt til helsevesenet. Politiet er ikke kjent med skadeomfanget. Ved 15-tiden opplyser politiet at nødetatene har avsluttet på stedet. De beskriver vanskelige kjøreforhold i det aktuelle området, men understreker at ulykkesbilen hadde gode vinterdekk.

  • Fredag 22. mars kl. 13.51

    Skuffa over transportplanen i Telemark

    Planen er at E134 mellom Kongsberg og Notodden skal bygges ut, men det er ikke klart at dette vil prioriteres de første seks åra. Det synes Karoline Roheim Aarvold (H) er nedslående nyheter. Hun sitter i hovedutvalget for samferdsel i Telemark fylkeskommune Aarvold synes Telemark har blitt nedprioritert og skulle ønske seg en større satsing på fylkesveiene og jernbanestrekninga her. Anne-Nora Oma Dahle (Sp) er leder for hovedutvalget for samferdsel i Telemark fylkeskommune. – Jeg er fornøyd og utålmodig, sier hun. Utover i planperioden vil det også være aktuelt å invitere Grenland til forhandlinger om byvekstavtaler.

  • Fredag 22. mars kl. 13.51

    Opplysninger til VG: August Mikkelsen nærmer seg Bodø/Glimt

    Den tidligere Tromsø-spilleren blir etter alle solemerker klar for rivalen i nord.

  • Fredag 22. mars kl. 13.46

    Seks knallsterke krimtips til påske

    Det mange lurer på nå er: Hvilken krimbok skal jeg lese i påsken? Her gir vi deg svar på hvilke krimbøker våre krimkritikere mener gjelder for årets påskeferie.

  • Fredag 22. mars kl. 13.46

    Medier: Glimt og Hammarby enige om Mikkelsen-overgang

    August Mikkelsen (23) har lenge vært en ettertraktet mann på Aspmyra. Nå ser overgangen ut til å bli en realitet, melder flere medier fredag. Svenske Expressen skriver at den driblesterke angriperen er på vei hjem til norsk fotball. Hammarby og Bodø/Glimt er nære å bli enige om en avtale på rundt 30 millioner kroner inkludert bonuser, skriver avisen. Det samme melder Aftonbladet, som skriver at et salg er ventet innen kort tid. Også Avisa Nordland og Nettavisen melder fredag ettermiddag at klubbene i praksis er enige og at det kun er små formaliteter som gjenstår. Glimt håper å få Mikkelsen på plass i Bodø om kort tid. Ifølge avisene betaler den regjerende seriemesteren rundt 20 millioner kroner i en garantert overgangssum. Det svenske overgangsvinduet stenger 28. mars.

  • Fredag 22. mars kl. 13.43

    Bil med motorstans på Varoddbrua

    En bil har fått motorstans i østgåendeløp på Varoddbrua i Kristiansand. Politiet et på stedet og dirigerer trafikk.

  • Fredag 22. mars kl. 13.39

    Mener ny transportplan er byråkrati på sitt verste

    Flere Vestfold-politikere reagerer sterkt på regjeringens nye nasjonale transportplan (NTP) hvor Vestfoldbanen nedprioriteres. Ordfører i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch (H), opplever at han er en del av en region som blir nedprioritert av regjeringen. – Dette er særdeles uheldig for utviklingen fremover. Det er snart fem år siden kommunestyret i Sandefjord vedtok hvor en ny jernbanetrase gjennom store deler av kommunen bør gå. – Hvis dette blir stående må vi oppheve båndlegging av hensyn til alle som er berørt og har blitt holdt for narr, sier Gleditsch.

  • Fredag 22. mars kl. 13.33

    Bil med motorstans på Varoddbrua

    En bil har fått motorstans på Varoddbrua i Kristiansand. Bilen står fast i østgående vei på E18. Politiet dirigerer trafikken på stedet og bilberger er bestilt.

  • Fredag 22. mars kl. 13.31

    Trump kan innkassere storgevinst på børsnotering av medieselskap

    Donald Trumps medieselskap Trump Media & Technology Group kan fredag bli børsnotert hvis aksjeeierne i selskapet Digital World sier ja til fusjonering.

  • Fredag 22. mars kl. 13.31

    Medieselskap går på børs - Trump innkasserer stort

    Donald Trumps medieselskap Trump Media & Technology Group blir børsnotert etter at aksjeeierne i selskapet Digital World sier ja til fusjonering.

  • Fredag 22. mars kl. 13.28

    «Pornobussen»: Mer harry enn farlig

    Statsministeren, mødre og andre voksne har ment mye. Dette mener unge om «pornobussen».

  • Fredag 22. mars kl. 13.22

    En omkommet etter trafikkulykke i Oslo

    En fotgjenger og et kjøretøy har vært involvert i en trafikkulykke, skriver politiet.

  • Fredag 22. mars kl. 13.16

    Vurderer å nedskalere utbygging på E6

    Det kan være aktuelt å nedskalere utbyggingen på strekningen Øyer-Otta på E6. Det kommer fram i ny NTP. Samferdselsdepartementet legger til grunn at prosjektet nedskaleres, men det må jobbes videre med å vurdere hvilke løsninger som skal legges til grunn, står det i transportplanen. – Vi vil i større grad bygge «gode nok» veier over hele landet, fremfor firefelts motorveg noen få steder. Vi får mer for pengene, og når gjenbruk er mulig, er det bra både for naturen og klimaet, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap).

  • Fredag 22. mars kl. 13.16

    Kan ta lang tid før ny Rv. 4 står klar – regiondirektør advarer

    Flere viktige vegstrekninger i Innlandet ligger i porteføljen til Nye Veier, og må kjempe om begrensa midler, Blant annet riksveg 4 mellom Hunndalen og Mjøsbrua. Denne strekningen ligger nederst i Nye Veiers portefølje. Målet er at prosjektene i porteføljen skal være ferdigstilt innen 2044 – 11 år etter at det nye Mjøssjukehuset skal stå klart. Regiondirektør i NHO Innlandet, Jon Kristiansen er kritisk til at regjeringen ikke prioriterer ny Mjøsbru og Rv.4. Han advarer om transportkaos for det nye Mjøssjukehuset om ikke staten «stokker beina» her. – Mjøssykehuset står etter planen ferdig i 2033. Dette utløser en stor trafikkøkning og et stort behov for å legge til rette for gode mobilitetsløsninger. Det er derfor bra at Intercity prioriteres i NTP, men med begrensa midler hos Nye Veier, blir det ikke ny Mjøsbru og Rv 4 til Gjøvik på lange tider, sier han.

  • Fredag 22. mars kl. 13.10

    Flere prosjekter fra Nye veier

    E18 Arendal–Grimstad: Kostnad på 8,6 milliarder på strekningen der det planlegges nye løsninger. Det mangler midtdeler på deler av strekningen og det planlegges løsninger med gjenbruk av eksisterende vei. Ytre Ringvei, Kristiansand: Det anslås at kostnaden blir på 6,6 milliarder kroner for prosjektet. E18 Tvedestrand-Bamble: kostnad på 15,3 milliarder kroner for firefeltsvei. Planlegges nye løsninger med gjenbruk av eksisterende vei. E39 Mandal–Lyngdal: Kostnaden anslås til 9,3 milliarder kroner på 110-sone på det som blir en 25 kilometer lang strekning. E39 Lyngdal–Ålgård: Det anslås en kostnad på 40 milliarder kroner. Statlig kommunedelplan viser firefeltsvei, men konseptet og utbyggingsrekkefølge skal vurderes videre.

  • Fredag 22. mars kl. 13.09

    – SV er svært glade for at Hordfast er utsett

    Det uttalar Marthe Hammer (SV). Ho meiner utsetjinga er ein siger for naturen. – Dette er det einaste fornuftige. Prosjektets naturøydeleggingar er katastrofale, prosjektets mål om auka biltrafikk inn til Bergen er stikk i strid med alle mål om nullvekst og som regjeringa sjølv seier, kostnaden gjer at ein knapt kan prioritera noko anna. Samtidig har både KrF og Bergen Næringsråd uttalt seg kritiske til at prosjektet er sett på vent.

  • Fredag 22. mars kl. 13.08

    Tiltalt for knivstikking på T-banen

    En 37 år gammel mann er tiltalt for grov kroppsskade, etter å ha knivstukket en mann i 30-årene på T-banen mellom Nationaltheatret og Jernbanetorget i desember i fjor. Det skriver Avisa Oslo. Statsadvokaten varsler at de vil be om at den tiltalte dømmes til tvungent psykisk helsevern når saken skal opp i Oslo tingrett i juni. Offeret ble stukket i hodet og overkroppen, og ble livstruende skadet, refererer AO fra tiltalen.

  • Fredag 22. mars kl. 13.08

    Fylkesordfører skuffet over ny transportplan

    Anne Strømøy (H), fylkesordfører i Vestfold, er dypt skuffet over regjeringens prioritering. – Å ta Vestfoldbanen ut av Nasjonal transportplan er et svik mot kommunene som har hatt tillit til og planlagt ut fra tidligere vedtatt NTP, sier hun. Hun påpeker at regjeringen selv har uttalt at hele Østlandsregionen skal utvikles og at det skal brukes tog for å transportere folk inn og ut av byene på en klimavennlig måte. – Da er det meningsløst at Vestfoldbanen er saldert vekk fra NTP.

  • Fredag 22. mars kl. 13.07

    Mye av Nasjonal Transportplan kjent på forhånd

    For Sørlandet var det få overraskelser i Nasjonal Transportplan. Det mangler rundt 12 kilometer med bredere vei som gir såkalt «gul midtstripe» på riksvei 9, når prosjektet er ferdig vil det bli bred vei mellom Kristiansand og Hovden. Det legges også opp til en videreføring av utbedringen av riksvei 41 mellom Kviteseid og Kristiansand. De siste årene har det blitt satset stort på flere veistrekninger på Sørlandet med 23 milliarder kroner i investeringer. Det gjenstår tre veistrekningen før det er firefeltsvei gjennom fylket, men ingen vet når motorveien blir ferdig.

  • Fredag 22. mars kl. 13.05

    Ingen satsing på Sørlandsbanen

    Sørlandsbanen er bare nevnt tre ganger i det 242 sider lange dokumentet da Nasjonal Transportplan ble lagt frem fredag. Det er altså ikke satt av penger til Sørlandsbanen i NTP.

  • Fredag 22. mars kl. 12.58

    Eldre kvinne omkom etter ulykke mellom lastebil og fotgjenger

    En person døde etter å ha blitt påkjørt av en lastebil på Bøler i Oslo fredag ettermiddag. Ulykkesgruppen er varslet og er på vei til stedet. I tillegg har politiet startet etterforskning. Personen som omkom er en eldre kvinne ifølge politiet. De pårørende er varslet, skriver de videre.

  • Fredag 22. mars kl. 12.58

    Omkom etter alvorlig ulykke mellom vogntog og fotgjenger

    Et vogntog skal ha kjørt på en fotgjenger på Bøler i Oslo. Nødetatene har rykket ut til stedet. Ifølge politiet har fotgjengeren omkommet etter ulykken. Ulykken skal ha skjedd like ved Bøler senter. Ulykkesgruppen er varslet og er på vei til stedet. I tillegg har politiet startet etterforskning.

  • Fredag 22. mars kl. 12.58

    Omkom etter ulykke mellom lastebil og fotgjenger

    En person døde etter å ha blitt påkjørt av en lastebil på Bøler i Oslo fredag ettermiddag. Ulykkesgruppen er varslet og er på vei til stedet. I tillegg har politiet startet etterforskning.

  • Fredag 22. mars kl. 12.58

    Alvorlig ulykke mellom vogntog og fotgjenger

    Et vogntog skal ha kjørt på en fotgjenger på Bøler i Oslo. Nødetatene har rykket ut til stedet. – Det fremstår som en alvorlig trafikkulykke, sier politiets operasjonsleder til NRK. Utover det har politiet lite informasjon. Ulykken skal ha skjedd like ved Bøler senter.

  • Fredag 22. mars kl. 12.56

    Gullsmed ranet på Bryggen

    En gullsmed på Bryggen i Bergen ble ranet i formiddag. Politiet ble varslet om ranet like etter klokken 11.30. Det skal ha blitt utøvd vold mot en av de to ansatte i gullsmedbutikken. Den fornærmede ble kontrollert av helsepersonell på stedet. Politiet søker nå etter to ranere. Den ene er beskrevet som en mann med asiatisk utseende og skjegg. Han var iført en lue som det står Norge på og en fiolett jakke. Den andre mistenkte er beskrevet som mørkhudet, iført hvit genser, grå bukse og med hvite og blå sko på beina. Han bar på en Kiwi-pose.

  • Fredag 22. mars kl. 12.56

    Gullsmed ranet ved Bryggen

    En gullsmed i Lodin Lepps gate ved Bryggen i Bergen ble ranet i formiddag. Politiet ble varslet om ranet like etter klokken 11.30. Det skal ha blitt utøvd vold mot en av de to ansatte i gullsmedbutikken. Den fornærmede ble kontrollert av helsepersonell på stedet, og skal ikke være alvorlig skadet. Politiet søker nå etter to ranere. Den ene er beskrevet som en mann med asiatisk utseende og skjegg. Han var iført en lue som det står Norge på og en fiolett jakke. Den andre mistenkte er beskrevet som mørkhudet, iført hvit genser, grå bukse og med hvite og blå sko på beina. Han bar på en Kiwi-pose.

  • Fredag 22. mars kl. 12.55

    SV glad for E18-vraking

    SV er glade for at ny E18 gjennom Asker og Bærum er ute av nasjonal transportplan (NTP) som ble lagt fram av regjeringa i dag. – De har åpenbart skjønt galskapen i dette prosjektet, sier Oslo SVs miljøpolitiske talsperson Ola Wolff Elvevold. SV og Elvevold mener veien ikke bør bygges. – Dette er kanskje ikke siste spikeren i kista, men helt klart den første. For dette prosjektet bør før eller siden gravlegges, sier han. Høyre på sin side er derimot skuffa. Asker-ordfører Lene Conradi sier dette: – Jeg syns det er utrolig beklagelig at regjeringen skaper usikkerhet og hindrer fremdriften, sier hun.

  • Fredag 22. mars kl. 12.50

    Gullsmedran i Bergen

    To ansatte ble utsatt for vold under ran av en Gullsmed i Bergen. To menn er på frifot.

  • Fredag 22. mars kl. 12.48

    – Uforståeleg å nedprioritere industri og beredskap

    Direktør ved Raufoss industripark, Øyvind Hansebråten, er skuffa over forslaget til ny NTP. Årleg køyrer det rundt 35 000 trailerar inn og ut av industriparken på Raufoss som skal vidare til Alnabruterminalen og Oslo hamn. Vegen dit, riksveg 4, er ein av dei største hindringane for vekst i arbeidsplassar og eksport i regionen, meiner direktør ved Raufoss Industripark, Øyvind Hansebråten. Difor er han skuffa over at Riksveg 4 frå Raufoss til Oslo ikkje er prioritert i det nye forslaget til NTP. – Regjeringa set mykje på spel, både arbeidsplassar og beredskap, når dei nedprioriterer denne vegen, seier han.

  • Fredag 22. mars kl. 12.47

    Ulstein: – Regjeringa bruker NTP på å helsa heim

    Nestleiar i KrF, Dag Inge Ulstein, meiner Vestland ikkje er prioritert høgt nok i NTP. Han meiner regjeringa heller har valt å bruka pengar på eigne valdistrikt. Han viser mellom anna til at dei vil setja av 23 milliardar til strekninga Fredrikstad-Råde. – Ei bittelita stripe gjennom skogen i Østfold, seier han, og viser til at dette vil gi strekninga fire ekstra tog i timen i rushtida. – Men kva skjer med midlar til å utvikla kollektiv, veg og bybane i og rundt Vestlandets hovudstad? Der verdiane verkeleg blir skapte, seier han. Han viser til at då KrF var i regjering var Hordfast planlagt å vera byggeklar i 2024/2025, men no har regjeringa sett prosjektet på vent.

  • Fredag 22. mars kl. 12.39

    E18 gjennom Ås inne i NTP

    E18 mellom Retvet og Vinterbro i Ås er inne i Nasjonal transportplan for 2025-2036, men er ikke prioritert de første seks årene. Det er klart etter at planen ble presentert av regjeringen kl. 12. Det legges opp til investeringer på 5,7 milliarder kroner i løpet av perioden. Samtidig skal veien delfinansieres med 4,3 milliarder kroner fra bompenger. Planleggingen av denne strekningen ble stanset i fjor sommer da Ås kommune sa nei til å delfinansiere veien med bompenger. Men i februar vedtok det nye kommunestyret at de er åpne for å behandle saken på nytt. Strekningen er siste del av utbyggingen av ny E18 mellom Ørje, ved grensen til Sverige, og Vinterbro.

  • Fredag 22. mars kl. 12.39

    Ski stasjon ble delvis stengt etter brann i tog

    Det var ingen om bord, og brannvesenet jobber med å finne årsaken til røykutviklingen.

  • Fredag 22. mars kl. 12.38

    2,5 milliardar til betre tunnelar mellom Aurland og Voss

    Regjeringa vil investera 2,5 milliardar kroner i utbetring av trafikktryggleiken på strekninga E16 mellom Hylland i Aurland og Slæn i Voss. Vegen er ofte utsett for steinsprang og har fleire tunnelar som ikkje innfrir forskrifta for tryggleik i tunnel. Regjeringa meiner det er behov for å betra trafikktryggleiken, redusera skredfaren og innfri forskriftskrava. Strekninga har ein vedteken reguleringsplan.

  • Fredag 22. mars kl. 12.37

    E6 i tunnel forbi Ringebu

    I NTP blir det slått fast at arbeidet med E6 Moelv-Øyer skal fortsette som planlagt, med til saman ein kostnad på 16,3 milliardar. Frå Øyer til Otta ser ein behov for fleire utbetringar. Spesielt forbi Ringebu er det utfordringar med låg fart og dårleg veg. Her blir det jobba med eit nedskalert konsept som inkluderer ny veg og tunnel forbi Ringebu. – Vi vil i større grad bygge «gode nok» vegar over heile landet, framfor firefelts motorveg nokre få stader. Vi får meir for pengane, og når gjenbruk er mogleg, er det bra både for naturen og klimaet, seier samferdsleminister Jon-Ivar Nygård (Ap). Strekninga frå Otta til Dombås blir sett i samanheng med utbetringar av E136 frå Dombås mot Vestnes. Rasutsette parti med smalare veg skal utbetrast til ein kostnad på 4,7 milliardar kroner.

  • Fredag 22. mars kl. 12.35

    Frigir navn etter dødsulykke i Averøy

    Det var Kjell-Inge Johansen (41) som omkom i trafikkulykke i Averøy kommune fredag 15. mars.

  • Fredag 22. mars kl. 12.35

    2, 4 milliarder til E134 i Etne

    Regjeringen planlegger å bruke totalt 2, 4 milliarder kroner på E134 mellom Bakka og Mo i Etne kommune. Veien er en del av E134 mellom Haugesund og Drammen. – Veien er smal og svingete, går gjennom flere tettsteder, er ulykkesutsatt og mangler tilbud til gående og syklende. Det er behov for å bedre disse forholdene. Det må utarbeides reguleringsplan for strekningen, skriver regjeringen i Nasjonal transportplan som ble lagt fram fredag.

  • Fredag 22. mars kl. 12.34

    Pengar til ringveg aust

    Regjeringa vil bruka 6,9 milliardar på E16/E39 frå Vågsbotn til Klauvaneset i Bergen. Det er ein del av ringveg aust som skal knyta Bergen og Nordhordland saman. Her peikar regjeringa på at dagens veg har høg trafikk, låg standard og mangelfullt tilbod for gåande og syklande. Dei peikar på ein investeringssum på 6,9 milliardar kroner og viser til at reguleringsplanarbeidet er under oppstart.

  • Fredag 22. mars kl. 12.34

    Pengar til Ringveg øst – men ikkje prioritert dei første seks åra

    «Bergen har det mest sårbare veinettet av de store byene i form av begrensede muligheter for omkjøring. Dette gir store utfordringer for beredskapen og lite forutsigbarhet for næringslivet», skriv regjeringa i NTP. Dei peikar på E39 Ringveg øst (Vågsbotn-Klauvaneset) som noko som vil gi betre føreseielegheit i regionen. Regjeringa vil investera 6,9 milliardar på vegen som knyter Bergen og Nordhordland saman, men vegen ligg ikkje inne som prioritet dei første seks åra av planperioden. Regjeringa viser til at dagens veg har høg trafikk, låg standard og mangelfullt tilbod for gåande og syklande. Reguleringsplanarbeidet er under oppstart.

  • Fredag 22. mars kl. 12.34

    Lova ferdig tunnel innan seks år – Nordhordlandtunnelen ikkje prioritert

    Ringveg aust med Nordhordlandstunnelen på E39 mellom Klauvaneset og Vågsbotn blir ikkje prioritert dei næraste seks åra, kjem det fram i NTP. I førre veke lova regjeringspartia å bygga tunnelen innan seks år. Regjeringa vil investera 6,9 milliardar på vegen som knyter Bergen og Nordhordland saman, men vegen ligg ikkje inne som prioritet dei første seks åra av planperioden. – På pressekonferansen blei det sagt offentleg at det er klart for oppstart så snart planane er godkjende, og det var i første periode, seier ordførar i Alver kommune, Sara Sekkingstad (Sp). Ho seier ho er overraska over at vegen ikkje står som prioritert i første periode. – Men samtidig ventar eg at det dei sa på pressekonferansen stemmer. «Bergen har det mest sårbare veinettet av de store byene i form av begrensede muligheter for omkjøring. Dette gir store utfordringer for beredskapen og lite forutsigbarhet for næringslivet», skriv regjeringa i NTP. Dei peikar på E39 Ringveg øst (Vågsbotn-Klauvaneset) som noko som vil gi betre føreseielegheit i regionen. Frp i Bergen kallar tidsforseinkinga eit løftebrot. Det er Marte Mjøs Persen, transportpolitisk talsperson for Ap, heilt usamd i. Ho peikar på at prosjektet no for første gang faktisk er inne i nasjonal transportplan. – Det er utruleg viktig. Det at det no er ein ny måte å gjere dette på, med ein tolvårsperiode, betyr jo at prosjekt som finn gode og effektive løysingar på utfordringane samfunnet har, kan bli gjennomført tidlegare, seier Mjøs Persen.

  • Fredag 22. mars kl. 12.34

    Ny direktør i Norges Rederiforbund

    Tidlegare KrF-leiar Knut Arild Hareide er ny administrerande direktør i Norges Rederiforbund. Han etterfølgjer Harald Solberg, som blir ny administrerande direktør i Norsk Industri, opplyser forbundet i ei pressemelding. Hareide forlèt dermed stillinga som direktør for Sjøfartsdirektoratet og tiltrer i den nye stillinga 1. august.

  • Fredag 22. mars kl. 12.34

    Disse veiprosjektene i Nordland får penger først

    Regjeringen prioriterer som ventet fire store veiprosjekter i Nordland i NTP. E6 over Ulvsvågskaret Ny E6 skal legges i tunnel for å gi forutsigbar fremkommelighet og redusere risiko for uforutsette hendelser som medfører stengt vei, særlig på vinterstid. Det er vedtatt reguleringsplan for strekningen. Sum investeringer, 1,9 milliarder kroner. E6 Sommerset–Mørsvikbotn Det er behov for å tilfredsstille tunnelsikkerhetsforskriften, fjerne flaskehalser på E6 og gi mulighet for omkjøring. Strekningen forberedes for optimalisering og det er aktuelt å revidere vedtatt reguleringsplan. Sum investeringer, 6,9 milliarder kroner. E10 Nappstraumen–Å E10 mellom Nappstraumen i Flakstad og Å i Moskenes kommune har lav standard på store deler av strekningen og mangler gul midtlinje. Det er behov for å øke regulariteten og forbedre trafikksikkerheten. Strekningen har vedtatt reguleringsplan. Sum investeringer, 1,5 milliarder kroner. E6 Sørelva–Borkamo Prosjektet omfatter utbedring og bygging fra Sørelva nord på Saltfjellet ned til Borkamo i Saltdal kommune. Prosjektet er overført fra Nye Veiers portefølje. Det er vedtatt reguleringsplaner for strekningen. Sum investeringer, 1,4 milliarder kroner.

  • Fredag 22. mars kl. 12.32

    10 milliardar til dobbeltspor til Hamar

    Det er sett av 10 milliardar kroner til bygging av dobbeltspor på jernbanen til Hamar. Utbygginga sørger for opp mot 20 minutt redusert reisetid mellom Hamar og Oslo. Det gjer det også mogleg for to tog i timen mellom byane frå 2027. Regjeringa har prioritert 9,8 milliardar kroner dei første seks åra for å ferdigstille utbygginga som starta i 2022. Det er også planlagt krysningsspor vidare mot Lillehammer.

  • Fredag 22. mars kl. 12.28

    1,4 milliardar kroner til fylkesvegar

    Innlandet skal få 1,4 milliardar kroner dei neste seks åra for å ruste opp fylkesvegane, det kjem fram i ny Nasjonal transportplan. Dette kjem i tillegg til det ordinære rammetilskotet. Den samla pakka til fylkesvegar i heile landet er på totalt 65 milliardar, ei auke på 16 milliardar.

  • Fredag 22. mars kl. 12.28

    7,6 milliardar til fylkesvegar i Vestland

    Totalt blir det lagt opp til at Vestland skal få til saman 7,6 milliardar kroner til fylkesveg i første seksårsperiode, i tillegg til det ordinære rammetilskotet. Det inneber ein auke på over 1400 millionar kroner samanlikna med flat vidareføring av 2024-budsjettet, skriv regjeringa.

  • Fredag 22. mars kl. 12.20

    Ingen penger til riksvei 19 i Moss

    Regjeringen har ikke satt av penger til riksvei 19 gjennom Moss i Nasjonal transportplan (NTP). – Jeg syns det er veldig skuffende. Det viser at regjeringen ikke har skjønt hvor viktig dette prosjektet er, sier ordfører Simen Nord (H). I dag går veien mellom E6 og Moss ferjekai. Strekningen er preget av kø store deler av døgnet og det har lenge vært et ønske om å flytte veien ut av sentrum. Prosjektet er satt inn i Statens vegvesens utviklingsportefølje. Samferdselsdepartementet understreker at det ikke er rom for å realisere prosjektene i utviklingsporteføljen i sin nåværende form i tolvårsperioden. Det vil likevel kunne være aktivitet på strekningene i perioden.

  • Fredag 22. mars kl. 12.19

    Milliardar til elektrifisering av jernbane

    Det er sett av over 5 milliardar kroner til elektrifisering av fleire jernbaner i Noreg i ny Nasjonal transportplan som vart lagt fram fredag. Regjeringa vil mellom anna elektrifisere Rørosbanen og Solørbanen. Det er estimert at det vil koste cirka 6,5 milliardar kroner å elektrifisere desse jernbanene. Også Nordlandsbanen og Raumabanen skal bli elektrifisert.

  • Fredag 22. mars kl. 12.17

    Monica Mæland: – Svært skuffande at Hordfast blir droppa

    – Me er svært skuffa over at regjeringa droppar Hordfast, seier Monica Mæland, administrerande direktør i Bergen Næringsråd. I NTP 2022–2033 var Hordfast høgt prioritert, men i NTP som blei lagt fram i dag er Hordfast med i «utviklingsportefølgjen». Også Olaug Bollestad, partileiar i KrF, reagerer. – Mykje av verdiskapinga i Noreg skjer på Vestlandet, og då bør dette speglast i prioriteringane til regjeringa. Hordfast er noko så sjeldan som eit samfunnsøkonomisk samferdselsprosjekt som burde vore prioritert i NTP. Regjeringa skriv: «Reguleringsplan for Hordfast er nær ferdig ved inngangen av planperioden, og regjeringen legger opp til at denne fullføres. Dette vil gi det beste grunnlaget for å vurdere prosjektet ved en senere rullering av portefølgjen når handlingsrommet tillater det». – Det me ser no er verre enn me trudde. Hordfast blir ikkje utsett. Regjeringa føreslår å droppa det heilt. Det er veldig alvorleg, seier Mæland. Saman med Møreaksen blir Hordfast omtalt i NTP som eit av to store prosjekt som åleine ville lagt beslag på hovuddelen av midlane som er prioriterte til store investeringar i planperioden. Samtidig meiner SV at utsetjinga er ein siger for naturen.

  • Fredag 22. mars kl. 12.16

    Tyskland: Kan ha opptil tre cannabisplanter hjemme

    En lov som innebærer begrenset legalisering av cannabis til privat bruk er ferdigbehandlet i Tyskland, etter at delstatene sa ja. Loven trer i kraft 1. april.

  • Fredag 22. mars kl. 12.15

    Rapport om boligområde i Nes: – Bekymret for egen helse og sikkerhet

    På grunn av dårlig grunnarbeid har eiendommer på Bjertnestunet i Nes kommune fått hulrom og bølgede gulv. Det skriver Romerikes Blad. To nyere hus må rives og settes opp igjen etter at grunnarbeidet er gjort på nytt. Det kommer frem i en geoteknisk rapport er utarbeidet på etterspørsel fra de to huseierne. Advokaten deres, Audun Ludvig Bollerud, sier dette er en sak som har satt kjøperne i en svært vanskelig situasjon. – Rapporten har en svært dramatisk konklusjon. Nå er det flere beboere på Bjertnestunet som er bekymret for egen helse og sikkerhet, bare ved å bo i eget hus, sier han. – Da vi må spørre oss om det gjennomgående er gjort like dårlige grunnarbeider på hele denne delen av boligfeltet, der de samme aktørene har gjort jobben. Bollerud opplyser om at saken har vært i forliksrådet og at den er sendt til tingretten. – Vi ber om at Dokken Bygg og Anlegg og Älvsbyhus tar ansvar og utbedrer det som er feil, sier Bollerud. Älvsbyhus har levert husene, mens Dokken Bygg og Anlegg AS har vært utførende grunnentreprenør, ifølge RB. De ønsker ikke å kommentere saken, men administrerende direktør i Älvsbyhus Norge AS, Ruben Vea, sier at de har levert over 3.000 eneboliger de siste 30 årene. – En sjelden gang opplever vi at saker bringes inn for retten. Når det først skjer, er det gjerne fordi partene ikke er enige, og i disse tilfellene er det naturlig at partenes kommunikasjon følger dette sporet.

  • Fredag 22. mars kl. 12.13

    Ingen pengar til E16 gjennom Fagernes sentrum: – Svært skuffa

    Ordførar i Nord-Aurdal kommune, Knut Arne Fjelltun (Sp), er skuffa over forslaget til ny NTP. Han ønskte midlar til å få E16 ut av Fagernes sentrum. Det har blitt jobba med i over 50 år. – Vårt sterkaste argument og største bekymring, er at Fagernes sentrum er delt i to av ein europaveg med ein årsdøgntrafikk på 10 600 køyretøy gjennom regionsenteret vårt. Dette er uhaldbart, seier Fjelltun. Han meiner Fagernes i dag er eit nasjonalt vegkryss utan moglegheit til å utvikle seg så lenge europavegen går gjennom byen. Strekninga har tidlegare vore inne i NTP, men vart tatt ut i 2018. – Nå føler vi oss oversett og vi er svært skuffa over innstillinga frå Samferdselsdepartementet, seier han. Strekninga ligg derimot inne i Statens vegvesen sin utviklingsportefølje,

  • Fredag 22. mars kl. 12.12

    Ikke alvorlig skade i trafikkulykke

    En lettmotorsykkel med to personer og en bil er involvert i ulykken i Vågsbygdveien i Kristiansand. Det er ikke meldt om alvorlig skade. Begge personene på motorsykkelen undersøkes av helsepersonell på stedet.

  • Fredag 22. mars kl. 12.11

    NM-sjokk i langrenn – ukjente Njølstad Randby tok sølv bak Weng

    Skiskytteren Gro Njølstad Randby detonerte en kjempebombe i langrenns-NM fredag. Hun tok sølv på 5 kilometer klassisk på Lillehammer bak Heidi Weng.

  • Fredag 22. mars kl. 12.11

    Nasjonal transportplan vil bruke mindre penger per år

    Regjeringen vil bruke 1308 milliarder kroner på veier, broer og jernbane og andre samferdselsprosjekter de neste tolv årene – mindre per år enn i forrige NTP.

  • Fredag 22. mars kl. 12.11

    Nasjonal transportplan: Vil bruke 1.308 milliarder kroner de neste tolv årene

    Regjeringen vil bruke 1.308 milliarder kroner de neste tolv årene, ifølge Nasjonal transportplan.

  • Fredag 22. mars kl. 12.11

    Flere prestisjeprosjekt ute av Nasjonal transportplan

    Store prosjekter som Hordfast, Ringeriksbanen, bybanen i Bergen og E18 Sandvika er ute av Nasjonal transportplan. «Ubegripelig» og «skandale», mener ordførere.

  • Fredag 22. mars kl. 12.10

    Uvær i fjellet for påsketrafikken

    Det er problemer for trafikken på flere av fjellovergangene: ? Rv. 7 Hardangervidda: Kolonnekjøring ? Fv. 50 Hol-Aurland: Kolonnekjøring. Fare for at veien kan bli stengt på kort varsel. ? E134 Haukelifjell: Fare for kolonnekjøring. ? Rv13. Vikafjellet: Stengt. Ny vurdering lørdag kl. 10.00.

  • Fredag 22. mars kl. 12.08

    Vestfoldbanen nedprioriteres i ny transportplan

    Regjeringen vil ikke prioritere jernbaneutbygging sør for Tønsberg i Nasjonal transportplan for 2025 til 2036. Planen ble lagt fram i dag. – Dette kan vi ikke finne oss i. Nå må vi jobbe politisk opp mot Stortinget, sier ordfører i Larvik kommune, Birgitte Gulla Løken (H).

  • Fredag 22. mars kl. 12.07

    Regjeringens transportplan: – En skandale

    Togtiden mellom Bergen og Oslo skulle kuttes med en time. Men det blir med en drøm.

  • Fredag 22. mars kl. 12.01

    Nasjonal transportplan: Planlegger å bruke 1308 milliarder kroner de neste tolv årene

    Klokken 12 fredag legger regjeringen fram Nasjonal transportplan, NTP, med oversikt over hvilke samferdselsprosjekter de ønsker å prioritere de neste 12 årene. «Regjeringen har lagt til grunn en samlet økonomisk ramme på 1 308 milliarder kroner i planperioden». Disse pengene blir fordelt med 1 208 milliarder kroner i statlige midler og 100 milliarder i bompenger. Regjeringen legger følgende til grunn for prioriteringene av ressursbruken i den kommende planperioden: • Vi skal ta vare på det vi har • Vi skal utbedre der vi kan, og utnytte kapasiteten i både eksisterende infrastruktur og transporttilbud bedre • Vi skal bygge nytt der vi må

  • Fredag 22. mars kl. 12.00

    Bybanen: Regjeringa ventar på tunnelutgreiinga

    Regjeringa viser til at lokale myndigheiter i Bergen har bestemt seg for å gjennomføra ei ny utgreiing av tunnel som alternativ til trasé over Bryggen. Dei meiner dette aukar usikkerheita rundt gjennomføringa av prosjektet, og skriv i NTP at ei endeleg prioritering frå staten si side vil avhenga av utfallet av den pågåande utgreiinga og seinare forhandlingar mellom staten og lokale myndigheiter. Dette reagerer Marthe Hammer i SV på. – Me kan ikkje sitja stille og venta på tunnelutgreiing, då forsvinn folka våre. Desse pengane må på plass. Dette er det me frykta. Dette set heile bybanen til Åsane i fare. Også Thor Haakon Bakke i MDG reagerer. – Meyer og Høgre må rett og slett ta seg saman og begynna å ta byutviklinga i Bergen på alvor. Regjeringa stadfestar at pengane er der, Bergem må berre seia at me vil bygga den vedtekne planen.

  • Fredag 22. mars kl. 11.50

    Betlaing på ferjer utsatt

    I løpet av april måned må de reisende som har med seg bil igjen betale for ferjeturen i Rogaland. Kollektivselskapet Kolumbus jobber med betalingsløsningen, men blir ikke ferdig til 1. april som først varsla. Anbudskonkurranse, opplæring og tekniske tilpasninger er årskake til forsinkelsen, ifølge kommunikasjonsrådgiver Morten Nesvik i Kolumbus. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet har varsla at gjeninnføring av betaling på ferjene i Rogaland kan få konsekvenser for overføringene til Rogaland i revidert nasjonalbudsjett seinere i vår.

  • Fredag 22. mars kl. 11.50

    Betaling på ferjer utsatt

    I løpet av april måned må de reisende som har med seg bil igjen betale for ferjeturen i Rogaland. Kollektivselskapet Kolumbus jobber med betalingsløsningen, men blir ikke ferdig til 1. april som først varsla. Anbudskonkurranse, opplæring og tekniske tilpasninger er årskake til forsinkelsen, ifølge kommunikasjonsrådgiver Morten Nesvik i Kolumbus. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet har varsla at gjeninnføring av betaling på ferjene i Rogaland kan få konsekvenser for overføringene til Rogaland i revidert nasjonalbudsjett seinere i vår.

  • Fredag 22. mars kl. 11.50

    Slutt på gratis ferje i april

    I løpet av april måned må de reisende som har med seg bil igjen betale for ferjeturen i Rogaland. Kollektivselskapet Kolumbus jobber med betalingsløsningen, men blir ikke ferdig til 1. april som først varsla. Anbudskonkurranse, opplæring og tekniske tilpasninger er årskake til forsinkelsen, ifølge kommunikasjonsrådgiver Morten Nesvik i Kolumbus. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet har varsla at gjeninnføring av betaling på ferjene i Rogaland kan få konsekvenser for overføringene til Rogaland i revidert nasjonalbudsjett seinere i vår.

  • Fredag 22. mars kl. 11.50

    Framleis låg arbeidsløyse i Innlandet

    Arbeidsløysa i Innlandet held seg framleis låg med 1,9 prosent, og berre med ei lita auke frå mars i fjor. Nå er 3462 personar registrert som heilt ledige. Men direktør i NAV Innlandet, Bjørn Lien, seier at det er venta at fleire blir ledige. 42 prosent av alle arbeidsledige har innvandrarbakgrunn. Årsaka er at mange manglar språkferdigheiter eller ikkje har kompetanse som passar til det behovet arbeidsmarknaden har, seier Lien. Nå ligg det ute litt over 2000 ledig stillingar, inkludert sommarjobbar i vårt fylke.

  • Fredag 22. mars kl. 11.48

    Trafikkulykke i Kristiansand

    Det har vært en trafikkulykke på Vågsbygdveien i Kristiansand, der en bil og en moped er involvert. Det er ukjent skadeomfang.

  • Fredag 22. mars kl. 11.46

    Stordabrua stengt for vedlikehold

    På E39 blir Stordabrua mellom Stord og Føyno stengt for vedlikeholdsarbeid i deler av palmehelgen. Broen stenger om kvelden palmesøndag klokken 22.00, og blir stengt i om lag fem timer frem til klokken 03.00., skriver Sunnhordland. Trafikken blir dirigert på stedet, og vil få slippe gjennom en gang i timen. Utrykningskjøretøy vil få passere på kort varsel.

  • Fredag 22. mars kl. 11.46

    Telenor-sjefen tjente 16,6 millioner i fjor

    Lønnen til Sigve Brekke økte i 2023.