Nyheter:

  • Lørdag 16. mars kl. 23.10

    Oslo S stengt for trafikk

    Fram til søndag morgen vil Oslo S være stengt for trafikk. Årsaken er at det gjennomføres arbeid på sporet ved stasjonen, skriver Bane Nor i en trafikkmelding. Det kjøres buss for tog mens stasjonen er stengt. Arbeidet foregår til søndag morgen klokken 7.15. (NTB)

  • Lørdag 16. mars kl. 23.08

    Guardiolas Haaland-bønn til Solbakken: – Må håndtere det smart

    Skulle Manchester City-sjef Pep Guardiola helst sett at Erling Braut Haaland (23) ikke spilte de kommende Norge-kampene?

  • Lørdag 16. mars kl. 23.07

    Norsk politi i beredskap før russisk presidentvalg

    Søndag mobiliseres det til anti-Putin-markeringer ved russiske stemmelokaler i Norge. Politiet er beredt på å kunne gripe inn.

  • Lørdag 16. mars kl. 22.44

    Johannes Thingnes Bø vant verdenscupen for femte gang

    Med ett renn igjen av sesongen er yngstebror Bø kronet verdenscupmester for andre sesong på rad.

  • Lørdag 16. mars kl. 22.29

    Ventet ti timer på Gardermoen: – Det er helt horribelt

    Hundrevis av passasjerer ble strandet da snøkaos stengte Gardermoen: – Det er helt håpløst at vi ikke får informasjon, sier Gunnar Kleppen.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.59

    Slagsmål i Arendal sentrum

    Politiet rykket ut etter melding om slagsmål ved Gran hotell i Arendal sentrum. To personer skal være pågrepet og kjørt til arresten ifølge politiet.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.54

    Venstres vindkraft-grep: Vil ta omstridt forslag opp av skuffen

    Ola Elvestuen (V) vil ta frem igjen den omstridte vindkraftplanen som Erna Solberg la i skuffen i 2019. – Kunnskapen må hentes frem igjen og brukes.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.53

    Storhamar slo Lørenskog

    Storhamar vant knepent mot Lørenskog på bortebane i kvartfinaleserien i ishockey i dag. Kampen endte 2–3.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.50

    Ishockeytap mot Stavanger igjen

    I kvartfinaleserien i ishockey har Lillehammer gått på nok et tap mot Stavanger Oilers. Denne ganger møttes de i Kristins Hall i Lillehammer, og kampen endte 1-3. Dermed leder Stavanger 2-0 i kamper.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.35

    Nytt vulkanutbrudd på Island: – Kraftigste så langt

    Både Grindavik og Den blå lagune er evakuert. Nå advares det om at lavaen kan nå havet.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.35

    Nytt vulkanutbrudd på Island

    Meteorologisk institutt på Island forteller at et nytt vulkanutbrudd har startet på øya: - Nå ser jeg flammen mye klarere, sier norsk student i Reykjavik.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.28

    Foreldrene ble drept: – Vil ikke ha hevn

    Foreldrene til israeleren Maoz Inon (48) ble drept i 7. oktober-angrepet. Nå ønsker han bare fred i Gaza.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.25

    Ungdomsgjeng opptrådte aggressivt

    En ungdomsgjeng i Oddemarka i Kristiansand skal ha opptrådt plagsomt og aggressivt ovenfor forbipasserende. Det skriver politiet på X. De er nå i området og ser etter ungdommene.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.23

    Utvidet åpningstid i Rena etter Birken-utsettelse

    Butikker og annen næringsvirksomhet i Rena sentrum har fått dispensasjon til å ha åpent på søndag formiddag etter at Birkebeinerrennet ble forskjøvet fra lørdag til søndag på grunn av uvær. Tillatelsen gjelder fra kl. 07.00 til 12.00, melder Rena kommune på sin nettside. Birkenledelsen bestemte torsdag at rennet måtte forskyves et døgn på grunn av svært dårlig værmelding. Det har igjen ført til at minst 1500 flere har meldt seg på.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.23

    Vogntog sperrer deler av E6 i Sarpsborg

    På E6 sydgående ved Solbergtårnet i Sarpsborg har et vogntog kjørt ut av veien. Politier opplyser at vogntoget står på tvers og delvis i nordgående felt. Patruljer på stedet sørger for at trafikken blir dirigert forbi ulykkesstedet. To menn som satt i vogntoget har fått lettere skader, opplyser politiet. Nødetater jobber på stedet. De melder om at veistrekningen er svært glatt. Tungberger er på vei.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.21

    Mulig innbrudd i bolig i Kristiansand

    Politiet har fått melding om mulig innbrudd i en bolig på Tangvall i Kristiansand. De er på stedet og har kontroll på to personer.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.13

    Bil fjernet fra toglinje på Raufoss

    Bilen som ble truffet av et tog på Raufoss stasjon tidligere i kveld, er nå fjernet fra linja, opplyser politiet. Ingen personer kom til skade da toget traff en stillestående bil som sto på jernbanelinja. Det var ca. 30 passasjerer i toget. Oppland Arbeiderblad melder at sjåføren sto fast på glatta, og kom seg vekk fra bilen før toget traff.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.07

    Utanlandsk mann i 50-åra funne livlaus etter båtvelt

    Vedkomande som vart henta opp av sjøen etter ein båtvelt ved Årsnes ferjekai i Kvinnherad laurdag kveld, er ein mann i 50-åra som er utanlandsk statsborgar, opplyser Vest politidistrikt. Han vart flydd til Haukeland universitetssjukehus klokka 18.55. Politiet har ikkje fått nokon oppdatert status om helsetilstanden hans. Politiet har nå avslutta sine undersøkingar på staden, og vil oppretta ei undersøkingssak. Politiet har formidla kontaktinformasjon om mannen til helsevesenet, som vil varsla pårørande. Det er ukjent for politiet om dette no er gjort, skriv Vest politidistrikt i pressemeldinga.

  • Lørdag 16. mars kl. 21.06

    Norge slo Ungarn og er klar for OL: – Dette betyr alt

    (Ungarn-Norge 25–29) Etter EM-fadesen i januar revansjerer Norge seg og sikrer OL-billett. Til tross for rødt kort til Sander Sagosen.

  • Lørdag 16. mars kl. 20.58

    Dianas tidligere sekretær om «Kate-Gate»: – Litt av en historie

    Prinsesse Kates sykmelding og den ferske bildeflausen får til og med prinsesse Dianas tidligere samarbeidspartner til å heve på øyenbrynene.

  • Lørdag 16. mars kl. 20.48

    E6 Sørelva stengd

    E6 Sørelva bom i Saltdal er stengd som følge av eit stansa køyretøy, melder Statens vegvesen. – Det verkar å vere eit vogntog som slit med å kome seg opp bakken der, seier Stine Øksendal, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen nord. Berekna sluttid er klokka 00:25 natt til søndag.

  • Lørdag 16. mars kl. 20.48

    E6 Sørelva opna igjen

    Oppdatert: E6 Sørelva er opna igjen. E6 Sørelva bom i Saltdal har vore stengd som følge av eit stansa køyretøy, melder Statens vegvesen. – Det verkar å vere eit vogntog som slit med å kome seg opp bakken der, seier Stine Øksendal, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen nord.

  • Lørdag 16. mars kl. 20.44

    Kollisjon mellom to biler i Sandefjord

    Politiet rykker ut til en trafikkulykke i Hystadveien i Sandefjord. To biler skal være involvert.

  • Lørdag 16. mars kl. 20.44

    Trafikklykke i Sandefjord

    Politiet har rykket ut til en trafikkulykke i Hystadveien i Sandefjord. Det skal bare være en bil involvert, og den skal ha sklidd ned en bratt bakke og truffet en betonggris. Ifølge politiet er ingen skadd, og det er bare mindre skader på bilen.

  • Lørdag 16. mars kl. 20.26

    Bortesmell for Tottenham i Premier League – røk 0–3 for Fulham

    (Fulham – Tottenham 3–0) Fulham sjokkerte Tottenham på eget gress. Det er dårlig nytt for Ange Postecoglous håp om Champions League-spill neste sesong.

  • Lørdag 16. mars kl. 20.26

    Bortesmell for Tottenham i Premier League – røk 0–3 for Fulham

    (Fulham – Tottenham 3–0) Fulham sjokkerte Tottenham på eget gress. Det er dårlig nytt for Ange Postecoglous håp om Champions League-spill neste sesong.

  • Lørdag 16. mars kl. 20.23

    Haaland fikk hard medfart da City gikk til semifinale i FA-cupen

    (Manchester City – Newcastle United 2–0) To ganger ble Erling Braut Haaland (23) liggende etter å ha fått hard medfart fra Newcastle-stopper Fabian Schär (32).

  • Lørdag 16. mars kl. 20.22

    Vei i Siljan åpen igjen etter ulykke

    Veien ble stengt etter at to biler kolliderte ved Heivannet i Siljan i kveld, men nå er veien åpnet igjen. Bilene er fjernet fra stedet. Begge bilførerne ble kjørt til sykehuset, men politiet vet ikke noe mer om tilstanden deres. Det skal ha vært glatt på stedet da sammenstøtet skjedde, men ingen av førerne har fått førerkortet beslaglagt, ifølge politiet.

  • Lørdag 16. mars kl. 20.10

    Fortsatt glatt etter kaosdag: – Senk farten

    Uværet er ennå ikke helt ferdig med å skape trøbbel.

  • Lørdag 16. mars kl. 19.58

    Speilglatte veier: To trafikkulykker på E6 i Moss

    I løpet av kort tid lørdag kveld har det vært to trafikkulykker på E6 i Moss. Politiet melder at det er speilglatt på stedet. Den éne ulykken har skjedd ved Årvollkrysset sydgående. Den andre ulykken skjedde ved Halmstadkrysset nordgående. Ingen personer er skadet, opplyser politiet. Begge ulykkene har skjedd på påkjøringsrampene til E6. Bilene skal ha snurret rundt på veien og truffet autovernet. Det var totalt seks personer involvert. Operasjonsleder i Øst politidistrikt Gisle Sveen ber trafikanter senke farten og kjøre etter forholdene. – Det er ikke ukjent at det blir glatt på denne strekningen fra Moss til Rygge. Det av- og påkjøringsrampene til E6 som ofte blir glatt når det er underkjølt regn og mindre trafikk. Det bør folk være obs på, sier Sveen.

  • Lørdag 16. mars kl. 19.41

    Kolonnekøyring på Bjørnfjell forlenga

    Ifølge Statens vegvesen er kolonnekøyringa på E10 over Bjørnfjell forlenga. Vegen er stengd som følge av uvêr. Berekna sluttid for kolonnekøyringa er klokka 22:00 laurdag kveld.

  • Lørdag 16. mars kl. 19.40

    Foodora Market uten tillit til Konkurransetilsynet: – Ville ikke klart å vinne en eneste sak

    Dagligvareutfordrer har et radikalt råd: Kutt antall ansatte og få inn flinkere folk.

  • Lørdag 16. mars kl. 19.33

    Støtter Ap-Kari: Vil ha pliktår for alle

    Ingvild Kjerkol (Ap) vil at alle norske ungdommer skal gjennomføre et pliktår for samfunnet. Hun sier at mange kan jobbe i helsevesenet som et alternativ til militæret.

  • Lørdag 16. mars kl. 19.32

    Bil ble påkjørt av tog ved Raufoss stasjon

    Gjøvikbanen er stengt mellom Jaren og Gjøvik etter at en bil har blitt påkjørt av toget ved Raufoss stasjon.

  • Lørdag 16. mars kl. 19.12

    Tar grep for å prioritere kvinnehelse

    Sykehuset Østfold tar nå grep for å få ned ventetiden for kvinner som står i kø for gynekologiske undersøkelser og behandlinger. Tall fra 11. mars i år, viste at det til sammen var 820 kvinner som står på venteliste. For å få ventetiden ned starter sykehuset nå med operasjoner på lørdager. – På lørdager har vi to operasjonsstuer og to operatører. Vi har altså en effektiv drift som får unna planlagt inngrep for kvinner som har stått lenge i kø, sier Åse Kari Kringlåk, avdelingssjef for kvinneklinikken- For noen kvinner tar det inntil et år før de får behandling. Noen av inngrepene som har lengst ventetid, er kikkhulloperasjon via livmorhalsen, fjerning av cyster på eggstokk og fremfall av underlivsorganer. Dette er tilstander som kan gi store plager, med både smerter og blødningsforstyrrelser, skriver sykehuset. Hvis behandlingen haster, vil folk få rask hjelp, understreker Kringlåk.

  • Lørdag 16. mars kl. 19.12

    Putins erkerival: Dette kan få ham til å trykke på atomknappen

    Eks-oligark Mikhail Khodorkovskyj (60) har personlig kjent på Putins vrede. Han mener Vesten må være hardere i sin fordømmelse av regimet.

  • Lørdag 16. mars kl. 19.11

    Bil påkjørt av tog

    Ingen personer kom til skade da toget kjørte på en bil på Raufoss stasjon på Gjøvikbanen i kveld. Det skal ha vært lav fart da ulykken skjedde. Det var ca. 30 passasjerer på toget. Det kan ta noe tid å undersøke hendelsen, samt at bilen må fjernes, melder politiet.

  • Lørdag 16. mars kl. 19.10

    Sydney Sweeney dukket opp som «blomsterbukett»

    Sydney Sweeney spiller nonne i filmen «Immaculate». På premieren gikk hun for et mindre prektig antrekk.

  • Lørdag 16. mars kl. 19.08

    Mandalskameratene får ny styreleder

    Sveinung Valand gir seg etter ti år som styreleder i fotballklubben Mandalskameratene, ifølge avisa Lindesnes. Kristian Waage tar over som ny styreleder i klubben.

  • Lørdag 16. mars kl. 19.04

    Vestfoldbanen åpnet igjen

    Lastebilen som hadde kjørt seg fast i ei jernbanebru i Larvik, er nå frigjort og togtrafikken er åpnet igjen. Det melder politiet på X, som nå oppretter sak. Vestfoldbanen var stengt mellom Larvik og Sandefjord etter at lastebilen kolliderte i jernbanebrua i Storgata i Larvik. Lastebilen kilte seg helt fast og sperret for trafikken. En tungberger fikk i kveld fjernet bilen, og togtrafikk går nå som normalt igjen.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.45

    Drukningsulukke i Kvinnherad

    Ein livlaus person vart klokka 18.20 henta opp av sjøen ved Årsnes ferjekai i Kvinnherad, og det pågår livreddande førstehjelp, opplyser politiet. Det er ikkje mistenkt at fleire var innblanda i ulukka. Ein halvtime før fekk politiet melding om at ein person som hadde fiska var sakna, og det var observert ein båt som låg opp ned i sjøen. Ressursar frå alle naudetatane vart sende ut. Vegtrafikksentralen melde nokre minutt tidlegare, klokka 18.40, at ferjesambandet: Gjermundshamn - Varaldsøy - Årsnes var innstilt inntil vidare grunna eit redningsoppdrag. Redningsleiar Siv Namork ved Hovudredningssentralen på Sola seier til BT at det var mannskap på Fjord1-ferja «Sildafjord» som fekk personen opp av vatnet. Eit redningshelikopter frå Sola skal fly pasienten til Haukeland universitetssjukehus.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.42

    Livløs person hentet opp av sjøen

    Vest politidistrikt melder at en livløs person klokka 18.20 ble hentet opp av sjøen ved Årsnes fergekai i Kvinnherad og at det pågår livreddende førstehjelp. En redningsaksjon ble igangsatt etter at det ble observert en båt som lå opp ned i sjøen. Politiet fikk lørdag klokka 17.47 melding om at en person som fisket i området var savnet. Operasjonsleder Dan Erik Johannessen opplyser til NTB klokka 18.50 at både luftambulanse og et redningshelikopter fra Sola har landet på stedet. Redningshelikopteret fløy klokken 18.55 pasienten mot Haukeland universitetssjukehus, opplyser politiet. Det er ikke mistanke om at flere var involvert i hendelsen. Vegtrafikksentralen meldte klokka 18.40 at fergesambandet: Gjermundshamn - Varaldsøy - Årsnes var innstilt inntil videre på grunn av et redningsoppdrag. Redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen på Sola sier til BT at det var mannskap på Fjord1-ferja «Sildafjord» som fikk personen opp av vannet. Personen er ikke identifisert. Johannessen opplyser til NRK klokka 19.30 at politiet nettopp har funnet den veltede båten som innringeren observerte. Ingen så selve velten, og politiet jobber med å kartlegge hvor lenge personen lå i vannet.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.41

    Livløs mann hentet opp av sjøen i Kvinnherad

    En mann i 50-årene ble fløyet til sykehus mens det pågikk livreddende førstehjelp.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.41

    Trafikkulykke i Siljan

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke ved Heivannet i Siljan. To biler er involvert, og veien er stengt på stedet, melder politiet på X.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.41

    Trafikkulykke i Siljan – veien stengt

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke ved Heivannet i Siljan. To biler er involvert, og veien er stengt på stedet, melder politiet på X. Det skal ha vært en påkjørsel bakfra, og begge førerne av bilene er kjørt til sykehus med ambulanse. Politiet er på stedet mens de venter på bilberging.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.41

    Trafikkulykke i Siljan - veien stengt

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke ved Heivannet i Siljan. To biler er involvert, og veien er stengt på stedet, melder politiet på X.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.40

    Bussbrannen i Sarpsborg: Funnet årsaken til gasslekkasjen

    Årsaken til gasslekkasjen i bussene som tok fyr i Sarpsborg er funnet. Det melder busselskapet Nobina. Grunnen er en feil i programvaren på tanksystemet som regulerer gass og trykk i kombinasjon med de store temperatursvingningene i januar. Åtte busser ble totalskadd og ytterligere to skadet i brannen. Det jobbes fortsatt med å finne selve brannårsaken. – Selve brannutredningen kommer til å fortsatte. Nøyaktig hva det var som antente gassen kan vi i dag ikke svare på, sier David Erixon, pressesjef i Nobina.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.38

    Tandrevold i tårer etter verdenscupsmell: – Jeg er litt overveldet

    Det spøker for Ingrid Landmark Tandrevolds første sammenlagtseier i verdenscupen i skiskyting – etter målgang satt følelsene løst.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.33

    Ny E18 mellom Retvet og Vinterbro

    Samferdselsminister Jon Ivar Nygård har bekreftet at det skal bygges ny E18 mellom Retvet og Vinterbro. Det skriver Smaalenenes Avis. Det har vært usikkerhet rundt prosjektet, spesielt knyttet til bompengefinansiering. Ås kommunestyre har tidligere nektet å godkjenne bompengefinansiering, men har nylig sagt ja til å vurdere saken på nytt. Det er fortsatt ikke kjent når byggestarten vil være, men planen favner en periode på 12 år. Regjeringen vil legge fram sitt forslag til plan 22. mars, før den skal ut på høring og vedtas i Stortinget.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.29

    Jan fikk avisen som var adressert til kongen: - Det må vi bare beklage

    Om han setter lørdagens forside i glass og ramme? – Nei, det får da være måte på, sier den tidligere sjefen i Google Norge.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.16

    Uavgjort og tap til bergenslag i Toppserien

    Åsane spelte uavgjort 1-1 mot Lyn på Åsane Arena laurdag ettermiddag. Katarina Dybvik Sunde scora for Åsane i 24. minutt, Vilde Asbøll for Lyn etter 61 minutt. Arna-Bjørnar tapte 3-0 borte mot Rosenborg, der alle måla kom i første omgang. Arna-Bjørnar møter Åsane i neste runde. Dagens siste toppseriekamp for Bergen starta klokka 16.45. Ved pause leia LSK Kvinner 2-0 heime mot SK Brann. Men i andre omgang scora Brann to mål på under fem minutt. Stillinga er 3-2 til Lillestrøm.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.14

    Eidsvoll vurderer interkommunalt samarbeid for legevaktstjenester

    Kommunedirektøren i Eidsvoll foreslår at kommunen går i dialog med Ullensaker kommune for å ivareta legevakttjenester gjennom et interkommunalt samarbeid. Det skriver Mitt Jessheim. Forslaget kommer i kjølvannet av en rapport fra Statsforvalteren som kritiserte tjenestene ved Eidsvoll legevakt. Ap-leder i Eidsvoll, Tove Heranger, er kritisk til rapporten og mener den er ensidig. Senterpartiet og Høyre i Eidsvoll er også skeptiske til rapporten og ønsker en grundig prosess før en endelig beslutning tas. Hvis forslaget blir vedtatt, kan det bety slutten for Eidsvoll legevakt, som har eksistert siden 1999. Det er foreløpig uklart hvordan et eventuelt samarbeid skal organiseres.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.09

    Botheim sendte Malmö til cupfinale: – Jeg har mer å gi

    Erik Botheim noterte seg for kampens første og siste mål da Malmö slo Halmstad 4-0 i svensk cup lørdag. Lasse Berg Johnsen bidro også med scoring.

  • Lørdag 16. mars kl. 18.04

    Lastebil satt bom fast under bro i Larvik

    Lørdag ettermiddag kolliderte en lastebil inn i jernbanebrua i Larvik.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.57

    Motorsykkelvelt i Kragerø

    Politiet har kommet fram til Kragerøveien i Kragerø der det har vært en MC-velt. Bare føreren av motorsykkelen er involvert. MC-føreren er en mann i 60- årene, og han fikk helsehjelp fra ambulanse. Velten skal ha skjedd i forbindelse med en forbikjøring. Førerkortet til mannen er nå beslaglagt.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.54

    Vestfoldbanen stengt etter lastebilkollisjon

    Vestfoldbanen er stengt mellom Larvik og Sandefjord etter at lastebil har kollidert i jernbanebrua i Storgata i Larvik. Lastebilen har kilt seg helt fast og sperrer for trafikken. Ifølge operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marius Fosvold er Bane Nor på vei for å kartlegge skadeomfanget. Tungberger er også på vei for å få fjernet lastebilen som har satt seg så fast at den står på skrå på to hjul. Ifølge politiet har lastebilen vært for høy for brua. Vy skriver på sine nettsider at en må regne med forsinkelser og innstillinger. De vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.53

    «Gullars»-Marianne er død

    Bergensavisen melder lørdag at skuespiller Marianne Persson Franck er død. Hun ble 71 år gammel. Ifølge avisen gikk hun bort etter kort tids sykdom. Det er ektemannen gjennom 30 år, Øyvind Franck som opplyser dette til BA. Franck er for mange kjent som Marianne i barne-TV-serien «Gullars», som først het «Regnbuebyen», som ble sendt på NRK fra 1983. Den bergenske serien handlet om den gule fuglen Gullars og hans venner Marianne og Indigo. Marianne Persson Franck drev også i mange år musikkskole i Bergen.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.48

    «Gullars»-Marianne er død

    Marianne Persson Franck ble 71 år gammel.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.38

    Stenbock-Haakestad ble historisk – valgt til sykkelpresident

    Heidi Stenbock-Haakestad ble valgt til sykkelpresident på sykkeltinget lørdag. Hun er første kvinne i rollen. Det skriver Landevei. Stenbock-Haakestad ble valgt uten motkandidater og tar over vervet for perioden 2024-2026. Jan Inge Hansen og Alte Kvålsvoll ble gjenvalgt som første og andre visepresident. I januar ble det klart at Jan-Oddvar Sørnes ikke ville stille til gjenvalg som sykkelpresident etter tre perioder i rollen. Stenbock-Haakestad ble da innstilt av valgkomiteen som arvtaker. Stenbock-Haakestad er nasjonal elitekommissær på landeveien, nasjonal kommissær i terreng og utfor og har vært leder av Halden CK i en årrekke. Hun har en tøff oppgave foran seg som president. Økonomien i forbundet fortsatt er anstrengt etter VM i Bergen i 2017. – Jeg skal først og fremst bygge videre på det som står i styringsdokumentet vårt, men det skal presiseres mer. Det som er min styrke, er at jeg er nysgjerrig og ikke redd for å ta en fight. Det har jeg bevist i de årene jeg har vært i sykkel, sier Stenbock-Haakestad til Landevei. (NTB)

  • Lørdag 16. mars kl. 17.35

    Medvedev: Aksjonister er «forrædere»

    Russlands tidligere president og statsminister Dmitryj Medvedev går hardt ut mot dem som aksjonerer mot det pågående presidentvalget.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.33

    Djokovic trekker seg fra Miami Open

    Verdensener Novak Djokovic spiller ikke ATP 1000-turneringen i Miami neste uke. Serberen røk nylig på en kjempesmell i Indian Wells.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.18

    Norsk totaldominans da Hammarby knuste AIK i cupen

    (AIK - Hammarby 0–4) Landslagsspillerne Julie Blakstad, Thea Sørbø og Anna Jøsendal gjorde som de ville da Hammarby banket AIK i den svenske cupen.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.14

    Fredrik Solberg tok bronse på 50 meter fri

    Fredrik Solberg fra Tønsberg SK har tatt bronsemedalje på 50 m fri, melder Norges Svømmeforbund. Han svømte inn til tida 25.55. I dag satt han også ny norsk rekord på 50 meter butterfly under verdenscupserien for parasvømmere i Lignano Sabbiadoro i Italia. Han svømte inn på tida 28.47, og slår med det sin egen norske rekord fra i fjor som var 28.57. Verdenscupen avsluttes i morgen.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.12

    Cara Delevingnes hus brant ned til grunnen: – Kan skyldes løs kraftlinje

    Cara Delevingne (31) befant seg i London da hjemmet hennes i Los Angeles forsvant i flammer fredag. Foreldrene forteller at hun er sønderknust.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.12

    Fly lander på Oslo lufthavn igjen

    Oslo lufthavn Gardermoen var stengt en periode lørdag på grunn av kraftig snøvær. Da fikk fly hverken ta av eller lande. Fra 14-tiden kunne flyene lette igjen ,og ved 16-tiden kan fly også lande på flyplassen igjen, opplyser Avinor til NTB. Flere av forsinkelsene og innstillingene har forplantet seg, og Avinor ber de reisende om å følge med på skjermene.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.12

    Trafikkuhell i Oppdal

    Det har vært et trafikkuhell på Nerskogveien litt nord for Skarvatnet. En bil med har kjørt av veien og veltet rundt. Føreren har kommet seg ut av bilen, og fremstår som uskadd. Politi og helse på vei. Det skal være glatt på stedet.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.11

    Norges smell: Weng og Bjørgen roper på endringer

    – Dårlig opplevelse på dårlig opplevelse. Denne sesongen feilet.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.04

    Drapet på ukrainsk flyktning ferdig etterforska

    Drapet på ukrainske Kateryna Kozhoma (31) i Bergen i juli 2023, er no ferdig etterforska. Det framgår av ein kjennelse frå Hordaland tingrett torsdag, melder BT. Kvinna vart funne knivskadd på eit rom på Magic hotell som då vart brukt som flyktningmottak. Hennar fråseparerte ektemann frå Aserbajdsjan tilstod drapet ein månad seinare. Han har vore varetekstfengsla sidan drapsdagen, og fengslinga er no forlenga med åtte nye veker. Riksadvokaten har fått saka til behandling.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.01

    Nå lander flyene på Oslo lufthavn igjen – ber de reisende følge med

    Ved 16-tiden lander også flyene på Oslo lufthavn igjen etter at det dårlige været har preget trafikken ved flyplassen gjennom hele dagen.

  • Lørdag 16. mars kl. 17.00

    Odd kvinner tapte i debuten i 1. divisjon

    Odd kvinner tapte sin første kamp på nest øverste nivå i fotball i dag. I kulda på Skagerak Arena vant Viking 2-3, melder TA. Stillingen ved pause var 1–1.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.59

    Strøm tilbake på Romerike

    Etter at flere enn 3000 innbyggere i seks kommuner var uten strøm på Romerike på grunn av strømbrudd i snøværet lørdag, melder Romerikes Blad at de fleste har fått strømmen tilbake i 16.30-tiden (NTB).

  • Lørdag 16. mars kl. 16.52

    Seier til RBK kvinner

    I seriestarten i Toppserien vant RBK kvinner 3–0 mot Arna–Bjørnar. RBK var det førende laget i kampen, som ble spilt på Koteng Arena i Trondheim i ettermiddag. Sara Hørte (2) og Rebecka Holum scoret målene.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.52

    VM-spilleren med to mål på hodet – knuste Arna-Bjørnar

    (Rosenborg – Arna Bjørnar 3–0, Åsane – Lyn 1–1) Sara Hørte (23) raget til værs, som hun så ofte har gjort tidligere, og scoret to mål i sesongåpningen.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.51

    Seier i siste treningskamp før sesongstart

    IK Start vant 3–2 over Sandnes Ulf i dagens treningskamp på Sparebanken Sør Arena. Treningskampen var den siste før sesongen sparkes i gang.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.50

    Vikersund er avlyst

    Det blir ikke skiflyging i Vikersund-bakken lørdag.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.47

    Hestehengeren tatt av vindkast

    Ifølge føreren av bilen ble hengeren rett og slett vippet rundt av et kraftig vindkast, sier brannmester Jardar Aftret på X. Klokka 15.45 rykket brannmannskapene ut etter melding om at en hestehenger hadde veltet på E18 i nordgående felt rett syd for Botnetunnelen i Holmestrand. Da de ankom, var hesten ute av hengeren og sto rolig og ble passet på av eierne.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.44

    Preget Amundsen: – Lungene mine er ødelagte

    Harald Østberg Amundsen (25) er 20 kilometer fra å oppnå karrierens største bragd.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.36

    Giske om Ap-fall: Me må forandre oss

    Statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre har sett tilbakegangen for regjeringspartia i samanheng med den krevjande økonomiske situasjonen for folk flest. Då han samanfatta 2023 peika han på prognosar som seier at rentetoppen er nådd og at utsiktene er lysare i 2024. – Me ser på meiningsmålingar at det kostar når prisstigning og renter går opp. Då er det naturleg at oppslutninga går ned, sa Støre. Men dette er ikkje Trond Giske einig i. – Ein del trur at berre renta går ned og økonomien snur så kjem veljarane tilbake. Eg trur det må meir til. Det sa Giske frå talarstolen under Trøndelag Arbeidarparti sitt fylkesårsmøte. – Me må også forandre oss. Me må ta tilbake den politiske styringa, ikkje minst over straumpolitikken.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.29

    Fri ferdsel på E18 etter hesteulykke

    Det er nå fri ferdsel på E18 ved Botne i Holmestrand etter at en hestehenger veltet tidligere i ettermiddag. Nordgående felt var stengt i en periode, men Vegtrafikksentralen sør melder nå at det er åpent igjen.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.18

    Pågrep ruskjører i Nissedal

    I trafikkulykken i Treungen i Nissedal skal bare en fører være involvert. Ifølge politiet skal dette være en mann i 50-årene. Han skal ha virket beruset og blåste i alkometeret til langt over tillatt verdi. Politiet tar nødvendige prøver og oppretter sak på kjøring i ruspåvirket tilstand, melder de på X.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.17

    Herrenes skiflygingsrenn avlyst – planlegger for fire renn søndag

    Ruskeværet fortsetter å skape trøbbel for lørdagens Raw Air-konkurranser i Vikersund. Ingen renn ble gjennomført lørdag.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.10

    Sterk para-svømming

    Fredrik Solberg (22) kom på 3. plass på 50 meter fri i verdenscupen for parasvømmere.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.10

    Mjøs Persen «stadfestar» at Hordfast er nedprioritert

    Den siste tida har fleire signal og uttaler frå regjeringa tyda på at motorvegen og ferjeavløysingsprosjektet Hordfast blir kraftig utsett og nedprioritert i regjeringa sitt forslag til nasjonal transportplan (NTP) for 2025-2036. Dette vart ytterlegare tydeleg på pressekonferansen der regjeringa i dag avslørte at Nordhordlandstunnelen skal byggast ferdig innan år 2030. På spørsmål frå NRK om dette er mogleg å prioritere utan å nedprioritere Hordfast, svarte stortingsrepresentant Marte Mjøs Persen (Ap) : – Det er klart at politikk handlar om å prioritere. Denne regjeringa er tydeleg på at i NTP skal kvardagsvegane prioriterast. Her er eit døme på at vi må bygge nytt for å bygge trygge kvardagsvegar, sa Persen, som er leiar for transportkomiteen på Stortinget.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.10

    Personbil har kollidert med brøytebil

    Deltidsmannskapene ved stasjon Sande har rykket ut etter melding om kollisjon mellom personbil og brøytebil på Hanekleiva i Holmestrand. Personbilen har fått sladd rett inn i skjæret på motgående brøytebil. Heldigvis er det ingen personskader, sier utrykningsleder Rune André Hansen på X.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.09

    Personbil og trikk kollidert i Oslo

    En personbil og trikk har kollidert i krysett mellom Dronning Eufemias gate og Kong Håkon 5.gate i Oslo. En passasjer er kjørt til legevakten med lettere skader, opplyser politiet på X. Førerkortet til sjåføren av personbilen er beslaglagt og trafikken går som normalt på stedet.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.08

    Giskes comeback-sjanser kan svekkes – vil ikke si om han stiller

    Nye nominasjonsregler kan gi mindre lokallag mer makt over hvem som blir Trøndelags nye Ap-kandidater til Stortinget. Det vil svekke Trond Giskes comeback-sjanser.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.04

    Trafikkulykke på E39 i Lyngdal

    Politiet melder om en trafikkulykke på E39 i Lyngdal ved Lenesfjorden. To biler og fire personer skal være involvert. – Ingen personer ble skadet og det er ikke behov for ambulanse etter ulykken, opplyser oppdragsleder i politiet, Lena Aanensen til NRK. Ulykken skal ha skjedd i vestgående felt. De involverte bilene står utenfor veibanen og trafikken går som normalt på stedet.

  • Lørdag 16. mars kl. 16.02

    E18 ved Holmestrand: Stengt i nordgående retning

    E18 er stengt i nordgående retning etter at en hestehenger veltet.

  • Lørdag 16. mars kl. 15.52

    Hestehenger har veltet på E18

    Politiet har rykket ut til E18 ved Botnetunellen i Holmestrand. Hestehengeren på en bil har veltet. Hesten er ute av hengeren, men nordgående løp er stengt.

  • Lørdag 16. mars kl. 15.46

    Norge vant lagkonkurransen i kombinert i Granåsen

    Norges lag med Jens Lurås Oftebro, Gyda Westvold Hansen, Ida Marie Hagen og Jørgen Graabak tok seieren på blandet lagkonkurranse under prøve-VM i Trondheim.

  • Lørdag 16. mars kl. 15.36

    Nye nominasjonsregler kan svekke Giskes comeback-sjanser

    Nye nominasjonsvedtekter kan gi Trondheim Ap og Trond Giske mindre makt, ifølge VGs opplysninger.

  • Lørdag 16. mars kl. 15.30

    Kreftregisteret: Økning i kreftrisiko blant yngre kvinner

    Kreftrisikoen blant unge kvinner har økt med 25 prosent fra årtusenskiftet, ifølge Kreftregisteret. – Livet ble helt annerledes, sier Saji, som fikk brystkreft som 37-åring.

  • Lørdag 16. mars kl. 15.30

    Vedum er lei av forslag om nye veier inn i oljefondet: – Helt høl i huet

    SV kan bare glemme en ekstra handlingsregel til internasjonal klimafinansiering, ifølge finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Og de kan glemme å bli med i regjering, enda så mange velgere de stjeler fra Senterpartiet.

  • Lørdag 16. mars kl. 15.21

    Rykket ut til båthavn

    Politiet rykket ut til båthavn i Grimstad etter at en båteier tok to personer på fersken i båten sin. Båten lå i opplag på land. De to personene løp fra stedet, men ble gjenkjent av vitner. De to var mindreårige og er nå overlatt til foresatte.

  • Lørdag 16. mars kl. 15.15

    Trafikkuhell ved Herand i Ullensvang

    Ein bil har køyrd utfor Mælsvegen ved Herand i Ullensvang og havna på taket. Dei to personane i bilen er komne ut av bilen og framstår som uskadde. Brannvesenet er på staden, melder Vest politidistrikt.

  • Lørdag 16. mars kl. 15.09

    SAR Queen rykket ut til skadet skiløper på fjell i Lofoten

    Et SAR Queen-redningshelikopter er sendt til et område ved Rundtinden i Svolvær for å hjelpe ned en skadet skiløper. Det skriver Lofotposten lørdag ettermiddag. – Der er det en skiløper som har ramla og skada seg som skal hentes ut. Så for øyeblikket er lege og redningsmann på bakken oppe ved Rundtin. Det sier redningsleder i Hovedredningssentralen Nord-Norge, Olav Bjørgaas, til NRK. Han opplyser at personen trolig er deltaker på skikonkurransen Lofoten Skimo som foregår i området. – Det går et skiløp i området så det er folk fra arrangøren også på stedet. De henter ut en skadet skiløper nå. Skadeomfanget for vedkommende er ukjent.

  • Lørdag 16. mars kl. 15.09

    SAR Queen rykker ut til skadet skiløper på fjell i Lofoten

    Et SAR Queen-redningshelikopter er sendt til et område ved Rundtinden i Svolvær for å hjelpe ned en skadet skiløper. Det skriver Lofotposten lørdag ettermiddag. – Der er det en skiløper som har ramla og skada seg som skal hentes ut. Så for øyeblikket er lege og redningsmann på bakken oppe ved Rundtin. Det sier redningsleder i Hovedredningssentralen Nord-Norge, Olav Bjørgaas, til NRK. Han opplyser at personen trolig er deltaker på skikonkurransen Lofoten Skimo som foregår i området. – Det går et skiløp i området så det er folk fra arrangøren også på stedet. De henter ut en skadet skiløper nå. Skadeomfanget for vedkommende er ukjent.

  • Lørdag 16. mars kl. 15.06

    Klæbo med ny maktdemontrasjon

    Johannes Høsflot Klæbo var igjen i en egen klasse på lørdagens 10 kilometer i Falun. I kjent still var han noen sekunder bak innledningsvis, før han skrudde opp farten utover i rennet. Klæbo tok ledelsen opp til 4,3 kilometer og økte så ledelsen fra 4,6 til 18,1 sekunder i løpet av de neste to kilometerne. – Det er knockout på konkurrentene igjen, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland. I mål var han til slutt 22,1 sekunder foran Iivo Niskanen, med Martin Løwstrøm Nyenget, Didrik Tønseth og Henrik Dønnestad på plassene bak. – Han er verdens klart beste skiløper for tiden. Det er bare å ta av seg hatten for det han driver med. Det er litt annet nivå enn de fleste andre klarer å få til, sier Dønnestad til NRK. Seieren er Klæbos sjette seier på rad i verdenscupen.– Han er i en egen klasse, konkluderer Aukland. Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen ble nummer åtte. Fremdeles leder Amundsen verdenscupen sammenlagt med 112 poeng. På søndagens 20 kilometer kan Klæbo maksimalt ta 130 poeng. Dermed har Klæbo fremdeles en matematisk mulighet, men så lenge Amundsen fullfører søndagens renn, vil han etter alle solemerker vinne verdenscupen sammenlagt. Hele resultatlista her.

  • Lørdag 16. mars kl. 15.06

    Seier til Klæbo

    Johannes Høsflot Klæbo vant nettopp 10 km klassisk for menn i Falun.

  • Lørdag 16. mars kl. 15.06

    Konkurrentene måper etter nok en Klæbo-oppvisning: – Helt vanvittig

    Johannes Høsflot Klæbo (27) tror han er på et nytt nivå i distanse.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.52

    Ramón: – Ble ikke tatt alvorlig

    Ramón (25) har endelig ristet av seg stempelet som Badegutten.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.50

    De intetsigendes demokrati

    Det norske valgsystemet dyrker og dytter frem de mest pregløse politikerne.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.49

    Følg nå: Første seriekamp for RBK kvinner

    RBK kvinner er klar for årets første seriekamp i fotball. Kampen er mot Arna–Bjørnar og starter klokka 15 på Koteng Arena i Trondheim. Direkte referat fra kampen i Toppserien kan du følge her.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.48

    Brann på Majorstua: 15 evakuert

    Nødetatene er i Neuberggata på Majorstua etter melding om brann fra en leilighet. En person skal ha vært i leiligheten da brannen oppstod, i tillegg skal 15 personer i bygget ha evakuert seg selv. Vedkommende og tre kolleger har fått i seg noe røyk, og iveratas av ambulanse på stedet, forteller operasjonsleder i oslopolitiet, Line Skott til NRK. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.48

    Brann på Majorstua: 15 stykker evakuert

    Nødetatene er i Neuberggata på Majorstua etter melding om brann fra en leilighet. Brannen er slukket, og brannvesenet jobber nå med å hente ut og få kontroll på beboer av leilighet. – 15 stykker har evakuert seg selv, det er ikke meldt om skadde, opplyser politiet på X.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.46

    Brann i bygning i Skien

    Brannvesenet i Skien har rykket ut på brann i en bygning i Mælagata.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.43

    Trafikkulykke i Holmestrand

    Brannvesenet rykker ut til en trafikkulykke i Hanekleiva i Holmestrand.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.34

    Finn (7) døde i ulykken

    Det var syv år gamle Finn Matre Langeland som omkom i trafikkulykken i Kristiansand torsdag morgen. Politiet har lørdag offentligjort navnet i samarbeid med pårørende. Finn ble påkjørt av en vogntog torsdag morgen. Han var elev ved Lovisenlund skole. Sjåføren av vogntoget er siktet for brudd på straffeloven paragraf 281, uaktsom forvoldelse av død.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.33

    Trafikkulykke i Nissedal

    Brannvesenet og politiet rykker ut etter melding om et trafikkuhell på Fjonevegen i Nissedal. Føreren fremstår som uskadd.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.31

    Finn Matre Langeland (7) omkom i trafikkulykken i Kristiansand

    Det var syv år gamle Finn Matre Langeland som omkom i trafikkulykken torsdag morgen.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.25

    Satt værfast på Gardermoen - endelig kan de fly

    29 konfirmanter fra måtte vente i spenning Oslo Lufthavn, i håp om å rekke Buckingham Palace i London før leggetid.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.19

    Scooterfører sendt til sykehus under konkurranse i Mosjøen

    En person er hentet med ambulansehelikopter under Mosjøen Hillclimb, skriver Helgelendingen. Ifølge avisen er scooterføreren sendt til sykehuset i Sandnessjøen. Mosjøen Hillclimb er et årlig motbakkeløp for snøscooter som arrangeres på Kjemsåsen i Mosjøen. Avisen skriver at personen skal ha kjent smerter i magen etter å ha kjørt opp bakken.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.15

    Nedre Romerike: Politiet oppfordrer folk til å la bilen stå

    Politiet råder folk i området Nedre Romerike til å la bilen stå hvis mulig. De opplyser på X at de har mottatt flere meldinger om trafikkuhell og andre trafikkrelaterte hendelser på kort tid. Det skal være særdeles vanskelige kjøreforhold.

  • Lørdag 16. mars kl. 14.13

    Kolonnekjøring på Bjørnfjell

    Vegtrafikksentralen melder på X at det er kolonnekjøring på E10 over Bjørnfjell på grunn av dårlig vær. Fjellovergangen var stengt natt til lørdag, men åpnet opp igjen lørdag formiddag.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.54

    Vestfoldbanen åpen for trafikk

    Vestfoldbanen mellom Sande og Skoppum var en stund stengt på grunn av signalfeil. Togtrafikken er nå åpen igjen, men man må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, opplyser Bane Nor.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.52

    Stillas veltet på Løren

    Et stillas har rast på grunn av vinden på Løren. Ifølge operasjonsleder i oslopolitiet, Line-Merethe Skott, er det ikke snakk om noen personskader. – Vi har vært i dialog med entreprenør som er ansvarlig for stillaset og har opprettet sak.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.52

    Stillas har rast på Løren

    Et stillas har rast på grunn av vinden på Løren. Ifølge operasjonsleder i oslopolitiet, Line-Merethe Skott, er det ikke snakk om noen personskader. Det var rundt klokken 13.00 at politiet rykket ut til området. – Stillaset ble dempet av noen trær som stod utenfor blokken før det gikk i bakken, forteller Skott. Like før klokken 14.00 har politiet forlatt stedet. Entreprenøren for stillaset og vaktmesteren for blokken jobber på stedet. – Vi har vært i dialog med entreprenør som er ansvarlig for stillaset og har opprettet sak.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.50

    Flere kamper utsatt i Toppserien

    Sesongåpningen mellom Kolbotn og Røa på Grorud er utsatt grunnet snøvær. Det skjer også på Intility Arena.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.49

    Øyre Slind på 13. plass

    Astrid Øyre Slind fra Oppdal kom på 13. plass i verdenscupen i langrenn i 10 kilometer klassisk i svenske Falun lørdag. Kerttu Niskanen fra Finland vant. Heidi Weng ble beste norske løper på sjuendeplass.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.40

    Busstrøbbel i Oslo

    Det voldsomme snøværet lørdag ettermiddag skaper problemer for det kollektivtrafikken i Oslo. En leddbuss har kjørt seg fast i Kjelsåsveien nær krysset ved Lytterveien, skriver Nordre Aker Budstikke. Linje 51 er innstilt mellom Skar og Nydalen i retning Tamburveien på grunn av forholdene. Det er uvisst når linjen vil kjøre som normalt igjen.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.39

    Mathias Holbæk vant Hovden Tour

    U23-verdensmester Mathias Holbæk vant Hovden Tour i herreklassen for tredje året på rad. Det var 1542 påmeldte deltagere i turrennet som går i klassisk stil. Hele 350 deltakere meldte seg på dagen før rennet til tross for at var meldt mye vind i fjellet. – Heldigvis var det mye medvind, men det var nok surt for mange løpere, sier rennleder Roar Hjelmeset. Tove Frigstad vant dameklassen. Løpet pågår fortsatt for mosjonistene.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.32

    Fire fikk bot for mobilbruk

    Utrykningspolitiet (UP) har gjennomført en kontroll ved Halsøy i Mosjøen. Der fikk fire bilførere bot for bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.30

    Drapet i Nord-Odal: Løslater den siktede broren

    Mannen som fredag ble pågrepet og siktet for drapet på broren i 40-årene blir ikke fremstilt for varetektsfengsling, opplyser politiet i en pressemelding lørdag. Han er fortsatt siktet for drap. – Påtalemyndigheten vurderer at mistankegrunnlaget ikke er tilstrekkelig for å begjære varetektsfengsling. Med den oversikten som vi per nå besitter, mener vi at mistankegrunnlaget er noe svekket siden pågripelsen, sier politiadvokat Christine Lundstein. Forsvarer og bistandsadvokat er orientert om beslutningen Etterforskningen av drapet pågår for fullt og Innlandet politidistrikt får både teknisk og taktisk bistand fra Kripos. – Politiet jobber fremdeles med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet og å kartlegge avdødes bevegelser og kontakter i tiden før hendelsen. Det har vært, og vil bli, gjennomført en rekke avhør og innhenting av digitale spor, sier Lundstein. Det er per nå ingen andre som har status som siktet.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.30

    Mann i 30-årene løslates

    Mannen som fredag ble pågrepet og siktet for drapet på en mann i 40-årene blir ikke fremstilt for varetektsfengsling. Han er fortsatt siktet for drap.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.30

    Drapssiktet bror i Nord-Odal løslates: – Veldig godt forhold

    Han var siktet for å ha skutt sin egen bror (44), men mistanken er nå svekket. Bistandsadvokat forteller om nært forhold mellom brødrene.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.27

    24 biler tatt i fartskontroll

    24 bilførere fikk forenklede forelegg under fartskontrollen på E39 i 60-sonen ved Mones i Lindesnes. Høyeste målte hastighet var 80 kilometer i timen.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.21

    Konferansegjester i Rogaland fikk servert penisformet dessert: – Skulle aldri ha skjedd

    På en næringslivskonferanse på Bryne fikk 300 gjester servert en dessert formet som en penis. Både arrangøren og kokken legger seg flate.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.20

    Venter på havvindeventyret

    GULEN (E24): Wergeland-familien gjør seg klar for Norges første havvindauksjon. Selv om industrien er inne i sin første krise, vil de satse.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.19

    Eksperter: Vindkraftaksjene vi tror på nå

    Vinden har snudd og det ligger an til lønnsom vekst for flere selskaper innen sektoren fremover, tror fondsforvaltere. Spesielt to selskaper peker seg ut som markedsvinnere innen sine segment.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.16

    Røykutvikling i Sandefjord

    Brannvesenet rykker ut på røykutvikling i bygning i Sandefjord.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.15

    Extinction Rebellion stenger ned Rafnes petroleumsanlegg

    Miljøbevegelsen Extinction Rebellion (XR) startet lørdag klokken 12 en storaksjon mot Rafnes petroleumsanlegg i Bamble. XR-aktivister er nå på vei inn sikkerhetssonen rundt anlegget med en båt, og flere titalls aktivister sperrer hovedinngangen på land, skriver de i en pressemelding. Under kampanjen North Sea Fossil Free (NSFF) krever aktivistene «ingen ny fossil infrastruktur» i Nordsjøen, og en «rettferdig grønn omstilling» gjennom store aksjoner i Norge, Storbritannia, Skottland, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland. Aksjonens bakteppe er en nylig publisert rapport av Oil Change International, som konkluderer med at Norge er det eneste landet i Nordsjøen som skal øke - ikke redusere - produksjon av petroleum i årene framover.

  • Lørdag 16. mars kl. 13.07

    Hentet opp kajakkpadlere fra vannet

    Redningshelikopteret Rygge har like over klokka ett plukket opp de to kajakkpadlerne som var i vannet. Båter bistår for å hjelpe de sju, som står på holmer og skjær, melder Hovedredningssentralen.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.52

    Trafikale utfordringer rundt Nova Spektrum i Lillestrøm

    Det er store trafikale utforinger i Lillestrøm i tilknytning til et arrangement på Nova Spektrum. Besøkende oppfordres til å parkere lenger unna og ta kollektiv transport inn til Lillestrøm, melder politiet på X.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.47

    Ulykke på Notodden

    Politiet rykker ut etter melding om trafikale problemer på E134 ved Elgsjø mellom Notodden og Kongsberg. Det har ikke vært noen ulykke, men en bil som har kjørt ut da den skulle snu. Fører er fraktet til legevakt for nærmere undersøkelser.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.46

    Odermatts vanvittige seiersrekke brutt – Steen Olsen raste

    Loïc Meillard brøt Marco Odermatts utrolige rekke på tolv strake seirer i storslalåm. Alexander Steen Olsen (22) klikket etter å ha falt fra tredje- til niendeplass.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.40

    Ulykke i Kongsvinger

    Det har kommet melding om en trafikkulykke på riksveg 2 ved Mårvegen i Kongsvinger. Nødetatene er på stedet. Ulykken har skjedd i en 70-sone, og det er store materielle skader.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.39

    Far til to

    Kvinnene får oppmerksomheten når fødselstallene synker. Men det er oftere mennene som sier nei til barn nummer tre.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.32

    Bilinnbrudd i Fredrikstad

    Politiet har fått melding om innbrudd i to arbeidsbiler i området Trosvik-Veum i Fredrikstad i løpet av natten. Det er stjålet en del verktøy Politiet har foretatt åstedsundersøkelse og sikret spor, melder Øst politidistrikt.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.32

    Redningsaksjon av kajakkpadlere: To plukket opp fra vannet

    Ni kajakkpadlere var involvert, ifølge Hovedredningssentralen.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.31

    Bil kjørte av veien

    En bil har kjørt ut av veien og ha store materielle skader, hendelsen skjedde på Birkelandsveien i Birkenes. Politiet mistenker at føreren kjørte i ruspåvirket tilstand. Føreren hadde forlat bilen og er funnet uskadd. Sjåføren vil bli anmeldt for ruskjøring og kjøring uten gyldig førerkort. Det ble først meldt at bilen var stjålet, men like før klokken 14 ble det bekreftet at bilen ikke var stjålet allikevel.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.31

    Bil kjørte av veien – siktet for bilbrukstyveri

    En bil har kjørt ut av veien og ha store materielle skader, hendelsen skjedde på Birkelandsveien i Birkenes. Politiet mistenker at føreren kjørte i ruspåvriket tilstand. Føreren hadde forlat bilen og er funnet uskadd. Sjåføren vil bli anmeldt for tyveri av bilen, ruskjøring og kjøring uten gyldig førerkort.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.26

    Redningsaksjon etter kajakkpadlere i Nevlunghavn

    Redningshelikopter fra Rygge, samt brannbåt og redningsskøyte, bistår etter at ni kajakkpadlere har fått problemer i sjøen på grunn av været. De skal være på noen holmer like utenfor Nevlunghavn i Larvik. – Første melding om et par som fortsatt er i vannet, som prøver å komme seg på land. Vi har ikke fått bekrefta om de har kommet seg på land, fordi vi sliter med å få kontakt med dem, sier Siv Namork, redningsleder hos Hovedredningssentralen Sør-Øst. Politiet opplyser at de skal være like ved Oddanesskjæra.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.23

    Et tre i veien på E18 ved Lannerheia i Porsgrunn

    På E18 ved Lannerheia i Porsgrunn, i retning Kristiansand, måtte veien stenges fordi et tre måtte fjernes fordi det holdt på å falle ut i veien. Veien er nå åpen igjen.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.21

    Linje 1 berørt av tre i sporet

    Et tre har falt i T-banesporet mellom Gulleråsen og Vettakollen. Linje 1 blir berørt. Sporveien opplyser at det er satt opp buss for bane fra Majorstuen til Holmenkollen. Og minibusser fra Holmenkollen til Frognerseteren.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.16

    Værkaos på Østlandet: – Det smalt noe helt voldsomt

    En Mercedes og en Tesla ble smadret av et tre som veltet på Frogner i Oslo.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.11

    Slik ser den nye Glimt-drakten ut

    Denne sesongen er Bodø/Glimts første år med Puma som ny utstyrsleverandør. Lørdag klokken 12 presenterte klubben sine nye drakter for årets sesong. Kattedyret gaupe er en sentral del av den nye hjemmedrakten – Gaupa besitter en rekke egenskaper som også vi i Bodø/Glimt kjenner oss igjen i. Fart, kraft, fokus, presisjon er egenskaper som alle er viktige i fotball, skriver klubben på egne nettsider. Videre skriver de at Bodø/Glimt som klubb kan sammenlignes med kattedyret. – Gaupa er et mellomstort kattedyr, men blir liten sammenlignet andre større ville kattedyr som løve, tiger, leopard og jaguar. Akkurat som Bodø/Glimt som vandrer over store områder fra sin base i Nordland, på jakt etter suksess. Kaptein Patrick Berg er fan av den nye hjemmedrakten. – Den nye drakta er knalltøff, og det oser Bodø/Glimt av dette her. Det gleder meg å endelig kunne vise den frem til dere, sier Berg til klubbens nettsted.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.10

    Sikta for ruspåverka køyring

    I Elverum, ved Strandbygdvegen stansa politiet eit køyretøy for kontroll, klokka 11.15 laurdag. Førar, ei lokal kvinne i 60-åra, er sikta for ruspåverka køyring. Sak blir oppretta.

  • Lørdag 16. mars kl. 12.02

    Køyrefelt sperra på Askøybrua

    Ein bil har køyrt inn i eit skilt på Askøy-sida av brua utanfor Bergen. Det er ikkje meldt personskade, men eitt køyrefelt er sperra. Politiet er på veg.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.59

    To trafikkulykker i Nes - svært glatt på stedet

    To personbiler har kjørt ut av veien på Funnefossvegen i Nes. Bilene skal ha kjørt ut uavhengig av hverandre. Førere og passasjerer er kjørt til legevakten for sjekk. Ifølge politiet er det svært glatt på stedet.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.59

    To trafikkulykker i Nes

    To personbiler har kjørt ut av veien på Funnefossvegen i Nes. Bilene skal ha kjørt ut uavhengig av hverandre og det er ikke meldt om personskade. Ifølge politiet er det svært glatt på stedet.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.57

    Tre i veibanen på Eckerbergs gate

    Et tre har veltet i veibanen på Eckerbergs gate i Oslo. Eckebergs gate fra Gimleveien til Gyldenløves gate og Frognerveien fra Magnus Bergs gate til Odinsgate er stengt som følge av uhellet. Politiet opplyser på X at de får flere meldinger om trær som er i ferd med å velte. De bistår nå brannvesenet med sperringer. Kollektivtrafikken i området er ikke berørt.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.52

    Finsk jubel, svensk nedtur og norsk skuffelse på distanse igjen

    Glipp, glipp, glipp! Et rufsete snøvær skapte store problemer for flere løpere. Svenskene underpresterte kanskje mest i Falun.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.51

    Over 3000 innbyggere uten strøm på Romerike

    Over 3.000 innbyggere på Romerike er uten strøm etter en rekke strømbrudd i området under snøværet lørdag. Det skriver Romerikes Blad. I følge strømbruddskartet til Elvia er det strømbrudd i seks kommuner. Kommunikasjonssjef i Elvia, Morten Schau, opplyser til avisa at de er kjent med strømbruddene. – Vi har noen feil spredt litt over alt, men vi har mannskaper ute som jobber fortløpende med feilretting, sier han.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.51

    Flere tusen uten strøm i Romerike

    Flere tusen innbyggere i Romerike er uten strøm som følge av det voldsomme snøværet lørdag formiddag. Det skriver Romerikes Blad. I følge strømbruddskartet til Elvia er det strømbrudd i seks kommuner. Kommunikasjonssjef i Elvia, Morten Schau, opplyser til avisa at de er kjent med strømbruddene. – Vi har noen feil spredt litt over alt, men vi har mannskaper ute som jobber fortløpende med feilretting, sier han.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.41

    Trafikkulykke i Enebakk – riksvei 120 delvis stengt

    Nødetater er i Lillestrømveien på riksvei 120. Der har to personbiler kollidert. Veien stengt i begge felt og det er svært glatt på stedet, opplyser politiet på X. Klokken 11.39 melder politiet at et kjørefelt er åpnet og trafikken dirigeres på stedet.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.37

    Bil kollidert og havnet på taket i Tønsberg

    Nødetatene har rykket ut til Ramnes i Tønsberg etter melding om en bil som har kollidert og havnet på taket. Fører, en kvinne i 60-årene, skal være lettere skadet og blir fraktet med ambulanse til sykehus for nærmere undersøkelser. Veien er ved 12.45-tiden åpen for normal ferdsel.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.37

    Tulip salami tilbakekalles etter funn av metallbiter: – Kan være skadelig

    Danish Crown Norway tilbakekaller Tulip salami 125 gram og 200 gram etter funn av metallbiter i salamien.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.27

    Ulykke i Sør-Odal

    En bil har kjørt av vegen, klokka 10.48, ved Disenåvegen i Sør-Odal. Det er meldt om materielle skader. Politiet melder på X at det er dårlige kjøreforhold og at entreprenør er varslet. Klokka 11.39 meldte politiet at bilberging var utført.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.23

    Holtmann avsluttet sterkt – svensk ledelse i slalåmfinalen

    Mina Fürst Holtmann fikk opp farten etter en trå start og er på 8.-plass før finaleomgangen i sesongens siste slalåmrenn i verdenscupen.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.18

    Trafikkulykke på E18 ved Undrumsdal

    Nødetatene har rykket ut på trafikkulykke mellom tre kjøretøy i nordgående felt E18 like før Undrumsdalskrysset i Tønsberg kommune. En person er lettere skadd i en finger, mens de andre involverte er uskadd. Politiet opplyser at det er uklart hva som har skjedd, men det er glatt og dårlig sikt på stedet. Vegtrafikksentralen melder at det er redusert fremkommelighet. Bilberger er på stedet.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.15

    Værkaos på Østlandet

  • Lørdag 16. mars kl. 11.11

    Flere trafikkulykker og falne trær – kjør forsiktig

    Brannvesenet og politi opplyser om flere trafikkulykker i Oslo og omegn. Det både blåser og snør i Oslo og Akershus, og det meldes om glatte veier og mye snøsørpe i veibanen. – Vi har også hatt en del trær som har falt ned på veiene, som vi har mannskap ute for å fjerne, sier Gry Soli, trafikkoperatør i Vegvesenet. Vegtrafikksentralen og brannvesenet oppfordrer bilister til å avpasse farten og kjøre forsiktig.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.11

    Flere trafikkulykker – kjør forsiktig

    Brannvesenet og politi opplyser om flere trafikkulykker i Oslo og Akershus. – Vi er nå ute på flere trafikkulykker i vårt distrikt, det henstilles til å avpasse farten og kjøre varsomt, skriver brannvesenet i Øst på X, Det meldes om glatte veier og mye snøs-sørpe i veibanen.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.11

    «Skal ikke preges av skylapper, og ikke bestemmes av fargen på drakta»

    Det er bekymringsfullt hvis offentlige ansatte tar innkjøpsbeslutninger basert på synsing eller politikk som ikke er kunnskapsbasert.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.01

    Strømbrudd i Skien og Tønsberg

    Over 100 husstander i Skien og nærmere 400 i Tønsberg kommune mistet strømmen i formiddag. Ved 11.15-tiden har de fleste fått strømmen tilbake. Noen husstander er fremdeles uten strøm. Lede opplyser at feilsøking pågår og det er uklart når strømmen kan forventes tilbake.

  • Lørdag 16. mars kl. 11.00

    Årets mest fornuftige OnePlus

    Spar 3000 kroner på små kompromisser.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.52

    Betydelig fare for snøskred i deler av Nord-Norge

    Varsom.no melder om økt snøskredfare i deler av Nord-Norge lørdag. Varselet på oransje nivå, altså betydelig snøskredfare, gjelder for Vest-Finnmark, Lyngen, Sør-Troms og Lofoten og Vesterålen.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.49

    RAW Air-rennet i Vikersund avlyst – Kvandal leder fortsatt sammenlagt

    Kraftig vind og sludd tvang Vikersund-arrangørene til å avlyse lørdagens skiflygingsrenn for kvinner i Raw Air. Juryen utsatte først starten med 30 minutter, men i det neste møtet kom man ikke unna valget om å avlyse. Konkurransen skulle ha vært tidenes første i verdenscupen med kvinnelige skiflygere. Milepælen kommer i stedet i søndagens renn, hvor det er meldt bedre vær. Mosjøen-hopperen Eirin Maria Kvandal leder Raw Air-turneringen etter åtte renn. Hun er 53,5 poeng foran østerrikeren Eva Pinkelnig. Kvandal gjorde sine aller første skiflygingshopp i fredagens treningsomganger med svev på 181,5 og 196,5 meter. – Jeg var kjempeglad og lettet etter endelig å ha prøvd det. Nå er det sånn at jeg bare vil hoppe så mye som mulig. Så det er synd at vi mister hopp i skiflyging, sa hun til NRK fredag. (NTB)

  • Lørdag 16. mars kl. 10.49

    RAW Air-rennet i Vikersund avlyst: Kvandals skiflygingsdebut lar vente på seg

    Kraftig vind og sludd tvang Vikersund-arrangørene til å avlyse lørdagens skiflygingsrenn for kvinner i Raw Air. Juryen utsatte først starten med 30 minutter, men i det neste møtet kom man ikke unna valget om å avlyse. Konkurransen skulle ha vært tidenes første i verdenscupen med kvinnelige skiflygere. Milepælen kommer i stedet i søndagens renn, hvor det er meldt bedre vær. Mosjøen-hopperen Eirin Maria Kvandal (22) leder Raw Air-turneringen etter åtte renn. Hun er 53,5 poeng foran østerrikeren Eva Pinkelnig. Kvandal gjorde sine aller første skiflygingshopp i fredagens treningsomganger med svev på 181,5 og 196,5 meter. – Jeg var kjempeglad og lettet etter endelig å ha prøvd det. Nå er det sånn at jeg bare vil hoppe så mye som mulig. Så det er synd at vi mister hopp i skiflyging, sa hun til NRK fredag. (NTB/NRK)

  • Lørdag 16. mars kl. 10.45

    Gardermoen stengt på grunn av været

    Årsaken til stengingen er vanskelige værforhold, bekrefter Avinor til VG.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.45

    Rullebanene på Gardermoen stengt

    Årsaken til stengingen er vanskelige værforhold, bekrefter Avinor til VG.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.45

    Oslo lufthavn Gardermoen stengt på grunn av været

    Årsaken til stengingen er vanskelige værforhold, bekrefter Avinor til VG.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.45

    Gardermoen stengt: – Myk start fra 14

    Is og snø holder rullebanene stengt på Oslo Lufthavn.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.42

    Gardermoen stengt på grunn av været

    Årsaken til stengingen er vanskelige værforhold, bekrefter Avinor til VG.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.39

    Nordland fylkeskommune: De som ønsker det kan flytte russetiden i 2025

    Flere fylker åpner opp for å flytte russetiden til etter eksamen, viser en oversikt fra nyhetsbyrået NTB. – I påvente av det nasjonale arbeidet skal det legges til rette for at de videregående skolene i Nordland som ønsker det, kan flytte russetiden våren 2025. Det sier direktør for utdannnig og kompetanse I Nordland fylkeskommune, Geir Hareide Hansen, til NTB.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.39

    Nordland fylkeskommune: Åpner opp for å flytte russetiden i 2025

    Flere fylker åpner opp for å flytte russetiden til etter eksamen, viser en oversikt fra nyhetsbyrået NTB. I Nordland er det aktuelt å åpne opp for en endring. – I påvente av det nasjonale arbeidet skal det legges til rette for at de videregående skolene i Nordland som ønsker det, kan flytte russetiden våren 2025. Det sier direktør for utdannnig og kompetanse I Nordland fylkeskommune, Geir Hareide Hansen, til NTB.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.39

    Nordland fylkeskommune: Åpner for å flytte russetiden i 2025

    Flere fylker åpner opp for å flytte russetiden til etter eksamen, viser en oversikt fra nyhetsbyrået NTB. I Nordland er det aktuelt å åpne opp for en endring. – I påvente av det nasjonale arbeidet skal det legges til rette for at de videregående skolene i Nordland som ønsker det, kan flytte russetiden våren 2025. Det sier direktør for utdannnig og kompetanse I Nordland fylkeskommune, Geir Hareide Hansen, til NTB.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.32

    Ber om tips etter innbrot

    Politiet ber om tips etter at det har vore eit innbrot i Endeve Sportsforretning i Vangsgata på Voss natt til laurdag. Det er særleg om publikum har sett noko i og rundt butikken i tidsrommet mellom 03 og 03.45 natt til laurdag.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.29

    Vestfoldbanen stengt mellom Drammen og Skoppum

    På grunn av signalfeil er Vestfoldbanen stengt mellom Drammen og Skoppum. Bane Nor opplyser at de jobber med å rette feilen. Vy melder at man må regne med forsinkelser og innstillinger. – Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen, skriver Vy på sine nettsider.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.29

    Vestfoldbanen stengt mellom Sande og Skoppum

    På grunn av signalfeil er Vestfoldbanen stengt mellom Sande og Skoppum. Bane Nor opplyser at de jobber med å rette feilen. Vy melder at man må regne med forsinkelser og innstillinger. – Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen, skriver Vy på sine nettsider. Bane Nor meldte først at det var stengt mellom Drammen og Skoppum, men oppdaterte klokken 10.44 med at stengingen er mellom Sande og Skoppum, skriver NTB.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.08

    Dårlig vær stopper hoppkvinnene – historisk skiflygingsrenn i Vikersund avlyst

    Kraftig vind tvang Vikersund-arrangørene til å avlyse lørdagens skiflygingsrenn for kvinner i Raw Air.

  • Lørdag 16. mars kl. 10.02

    Problem for tungtrafikken på Hemsedalsfjellet

    Eit køyretøy har stansa i Holesvingane på veg opp riksveg 52 Hemsedalsfjellet. Vegen er stengt for lastebilar frå vest, for å unngå trafikkork. Personbilar kan passere. Alle køyretøy frå aust kan passere, melder Vegvesenet.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.58

    Trafikkulykke på E18 i Tønsberg

    To biler med flere personer involvert har kollidert i nordgående felt på E18 etter Gullitunnelen i Tønsberg. Det er totalt sju personer fordelt på de to bilene, og ingen personer skal være skadet. Den ene bilen har snurret og truffet en annen, opplyser brannmester Svein Helge Skjerdal i Vestfold Interkommunale Brannvesen. – Det er veldig våt veibane og mellom hjulsporene er det slapsete. Så ved et filbytte kan det være fare for å snurre, sier brannmesteren. Føreren av den ene bilen, en mann i 20-årene, får førerkortet sitt beslaglagt. Bilen har dekk med for grunn mønsterdybde, opplyser politiet. I tillegg til dårlig kjøreforhold. Bilberger jobber med tauing av bilene.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.57

    Putins parti rammet av hackerangrep

    President Vladimir Putins parti Forente Russland opplyser at de er rammet av et omfattende hackerangrep.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.57

    Sylvi Listhaug har vært i avhør hos PST, får VG opplyst

    PST er i gang med etterforskningen etter at Sylvi Listhaug ble fotfulgt av Palestina-aktivister.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.49

    Vern av områder i Akershus og Buskerud

    Statsforvalteren i Oslo og Viken varsler at de starter opp med verneplan for syv skogområder i Akershus og Buskerud. Tre av disse er nye områder. Det er Skøyenåsen i Lunner kommune, Tronstad sør og Gåsebekken i Lier kommune. Statsforvalteren starter også opp utvidelsen av vernet i fire områder. Disse ligger i henholdsvis Bærum, Flå, Aurskog-Høland og Lier kommune.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.43

    Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon opnar det 60. Ridderrennet

    Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøker Beitostølen for å bidra til markeringa av Ridderrennet sitt 60-årsjubileum. Dette er avslutninga på Ridderuka, som er verdas største årlege vintersportsveke for syns- og bevegelseshemma. H.K.H. Kronprinsen skal delta som følgjeperson for ein utøvar under skirennet. I tillegg skal han opne «Det nye Beitostølen Helsesportsenter» – med nytt «familiehus». Gjenopninga skjer etter av bygningsmassen blei totalskadd av brann sommaren 2023.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.42

    Odermatt kan forlenge monsterrekken i storslalåm – tunge forhold for de norske

    Marco Odermatt er i posisjon til å kunne ta sin 13. strake storslalåmseier i verdenscupen. Det skiller godt over sekundet ned til beste nordmann i Saalbach.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.42

    Odermatt kan forlenge monsterrekken i storslalåm – tunge forhold for de norske

    Marco Odermatt er i posisjon til å kunne ta sin 13. strake storslalåmseier i verdenscupen. Det skiller godt over sekundet ned til beste nordmann i Saalbach.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.41

    Brann i kjeller i Tønsberg

    Brannvesenet rykker ut på melding om brann i en kjeller på Eik i Tønsberg.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.41

    Sigarett førte til brann i kjeller i Tønsberg

    Brannvesenet rykker ut på melding om brann i en kjeller på Eik i Tønsberg. Da brannvesenet kom til stedet var brannen slokket av beboer. Det har brent i noe tørkepapir og en mopp på kjellergulvet, som ble antent av en sigarett, forteller brannmester Sven Erik Anderssen via Vestfold Interkommunale Brannvesen. – Vi luftet ut litt røyk med vifte. Ingen personer ble skadet, og det ble heller ingen skade på bygning.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.39

    Bil av vegen i Stange

    Politiet har fått melding om at ein einsleg bil har køyrt av E6 i nordgåande retning ved Skaberud i Stange. Førar er sjekka av ambulansepersonell og står fram uskadd. Bilbergar har vore på staden for å fjerne køyretøyet frå E6. Klokka 10.07 melder politiet at dette er gjort, og at trafikken går som normalt igjen. Det er meldt om utfordrande køyreforhold på staden.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.33

    Russetiden kan bli flyttet

    I flere fylker jobbes det med å flytte russetiden til etter eksamen, slik kunnskapsministeren har foreslått. Men ingen rekker å gjøre det allerede i år. NTB har snakket med opplæringsledelsen i alle landets fylker. Det er fylkeskommunene som har ansvar for de videregående skolene. – Russefeiringen i Trøndelag har sin kjernetid i maidagene. Vi har et ønske om å utsette russetiden til etter eksamen og samarbeider nasjonalt for å få dette til, opplyser direktør for utdanning Vegard Iversen i Trøndelag fylke. Hovedutvalget for utdanning i Trøndelag har allerede vedtatt en oppfordring om at russetiden utsettes til etter eksamen. (NTB)

  • Lørdag 16. mars kl. 9.31

    Tre falt over T-banelinje – avganger innstilt

    Et tre har falt over skinnegangen på T-banen i Oslo. Det fører til at alle avganger mellom Majorstuen og Østerås er innstilt. Sporveien opplyser at det settes opp buss for bane på strekningen lørdag morgen.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.18

    Bil av vegen i Sør-Odal

    Ein bil har køyrt av vegen ved fylkesgrensa, på Disenåvegen i Sør-Odal. Naudetatane har vore på staden. Det er ikkje meldt om personskadar, men det er skade på autovern og skilt. Sak blir oppretta. Berging går føre seg. Politiet oppmodar på X om å køyre forsiktig.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.01

    Flere fylker planlegger flytting av russetiden

    I flere fylker jobbes det med å flytte russetiden til etter eksamen, slik kunnskapsministeren har foreslått. Men ingen rekker å gjøre det allerede i år.

  • Lørdag 16. mars kl. 9.00

    Utfordrende kjøreforhold flere steder i Nordland

    Snøfokk og uvær skaper vanskelige kjøreforhold på veiene i Nordland. Fredag kveld traff et polart lavtrykk fylket, som gjorde at det blåste kraftig enkelte steder natt til lørdag. Disse strekningene er det spesielt utfordrende forhold på lørdag morgen, ifølge Statens vegvesen: * Fylkesvei 82 på Kjøllhågen i Andøy * Mellom E10 Hundneset i Hadsel og Leknes lufthavn i Vestvågøy * Fylkesvei 820 mellom Sortland og Straume i Bø

  • Lørdag 16. mars kl. 8.55

    Akershus klager på utslippstillatelse

    Akershus fylkeskommune er fjerde i rekken av klager på Klima- og miljødepartementets avgjørelse om utvidet utslippstillatelse for Chemring Nobel AS. Onsdag forrige uke ble det kjent at sprengstoffprodusenten på Hurum i Akershus har fått tillatelse til å femdoble nitrogenutslippet i Oslofjorden fram til 1. januar 2028. Økningen innebærer økte årlige utslippsgrenser fra 41 til 200 tonn nitrogen og fra 78 til 120 tonn kjemisk oksygenforbruk. – Jeg forventer at klima- og miljøministeren tar klagen på alvor, og bruker muligheten til å vise i praksis at staten har tenkt å bidra til å redde Oslofjorden, sier fylkesråd for plan, kulturminner, klima og miljø, Solveig Schytz (V). Også Naturvernforbundet, Oslo og Asker kommune har påklaget vedtaket.

  • Lørdag 16. mars kl. 8.51

    Vogntog sto fast på E134

    Et vogntog har satt seg fast på E134, øst for Elgsjø Kafè på Notodden. Det har snødd en del, og er dårlige kjøreforhold på stedet. Fører har lagt på kjettinger på vogntoget og kommet seg videre ved halv ti-tiden. Politiet dirigerte trafikken på stedet, men veien er nå åpen for normal ferdsel igjen.

  • Lørdag 16. mars kl. 8.51

    Vogntog står fast på E134

    Et vogntog har satt seg fast på E134, øst for Elgsjø Kafè på Notodden. Det har snødd en del, og er dårlige kjøreforhold på stedet. Fører jobber med å legge på kjettinger. Politiet dirigerer trafikken på stedet.