Nyheter:

  • Torsdag 14. mars kl. 23.39

    Sjokkresultatet er gladnyhet for Norge

    Norge får to lag i neste sesongs Champions League-kvalik.

  • Torsdag 14. mars kl. 23.08

    Club Brügge sendte Molde ut av conferanceligaen

    Ronny Deilas Brugge er klar for kvartfinale i conferenceligaen etter de vant 3-0 hjemme over Molde torsdag kveld. Romsdalingene hadde en 2-1-ledelse fra hjemmekampen i Norge, men måtte se seg utslått med 2-4 sammenlagt. I det første oppgjøret var både Hugo Vetlesen og Antonio Nusa ute av Brugge-troppen grunnet sykdom og skade. Torsdag startet Vetlesen kampen, mens Nusa kom inn etter 84 minutters spill. Etter torsdagens europaexit vender Molde tilbake til oppkjøringen mot eliteseriestarten hjemme mot Strømsgodset 1. april. Før den tid skal de spille treningskamper hjemme mot Brann og borte mot Glimt.

  • Torsdag 14. mars kl. 23.05

    Ruud rotet bort semifinaleplass i Indian Wells

    (Tommy Paul – Casper Ruud 6–2, 1–6, 6–3) Casper Ruud (25) lå an til en strålende opphenting mot Tommy Paul (26).

  • Torsdag 14. mars kl. 23.03

    Leverkusen slapp med skrekken åtte minutter på overtid

    (Qarabag-Bayer Leverkusen 2–3, 4–5 sammenlagt) Leverkusens seiersrekke så ut til å ryke hjemme mot Qarabag i europaligaen, men etter en ellevill snuoperasjon sikret de 3-2-seier og videre avansement.

  • Torsdag 14. mars kl. 23.01

    Trump avvist – henlegger ikke dokumentsaken

    En føderal dommer har besluttet å avvise Donald Trumps forespørsel.

  • Torsdag 14. mars kl. 22.54

    Se Vestlandsrevyen 22.55

    Regjeringen avslører 16 milliarder kroner ekstra til slitte fylkesveier de neste åra. Vestland får mest, men langt fra nok, mener flere. Programleder er Mariann Reikerås.

  • Torsdag 14. mars kl. 22.53

    Molde sjanseløse i Belgia: Ute av Conference League etter tafatt forestilling

    (Club Brugge – Molde 3–0, 4–2 sammenlagt) Ronny Deila & Co. sørget for at Europa-eventyret er over for denne gang.

  • Torsdag 14. mars kl. 22.46

    Liverpool ydmyket Sparta Praha på hjemmebane

    (Liverpool – Sparta Praha 6–1, 11–2 sammenlagt) Syv grufulle minutter i Sparta Praha-forsvaret sendte Liverpool enkelt videre til kvartfinale i Europa League.

  • Torsdag 14. mars kl. 22.45

    Mann fra Narvik druknet i Svolvær

    Dette får Fremover bekreftet fra politiet. Det var like etter klokken halv ett natt til torsdag at politiet fikk melding om at en person hadde falt vannet i havnebassenget ved Svolvær havn. Nå bekrefter politiet at den omkomne mannen i 60-årene er fra Narvik. Han ble erklært død klokken 01:20 av lege på stedet. Mannen var i Lofoten for å delta i VM i skreifiske. På dette tidspunktet i etterforskningen er det besluttet ikke å sende mannen til obduksjon, skriver avisa.

  • Torsdag 14. mars kl. 22.39

    USAs tidligere finansminister vil kjøpe Tiktok

    USAs tidligere finansminister Steven Mnuchin setter sammen en investorgruppe for å kjøpe den populære appen.

  • Torsdag 14. mars kl. 22.31

    TV-nyheter kl. 22.55

  • Torsdag 14. mars kl. 22.31

    Advarer mot klimautvalgs oljegrep: – Kan gå glipp av store verdier

    Rådet fra Klimautvalget 2050 om letestans på sokkelen kan koste samfunnet dyrt, mener Sokkeldirektoratet. De savner beregninger av kostnadene.

  • Torsdag 14. mars kl. 22.11

    Helse Nord vil bygge ned psykiatrien i distriktet

    – For denne pasientgruppen blir dette uholdbart, sier ordfører Kjell-Børge Freiberg (H).

  • Torsdag 14. mars kl. 22.00

    Solberg om aksjonistene som fotfulgte Listhaug: – Uakseptabelt

    Høyre-leder Erna Solberg mener oppførselen til aksjonistene som onsdag fotfulgte FrP-leder Sylvi Listhaug «ikke hører hjemme i vårt demokrati».

  • Torsdag 14. mars kl. 21.55

    Store demonstrasjoner i Tel Aviv

    Tusenvis av israelere demonstrerte torsdag kveld i Tel Aviv, men med ulike krav til statsminister Benjamin Netanyahus regjering.

  • Torsdag 14. mars kl. 21.43

    To fekk fengselsdom for ran og truslar

    Hordaland tingrett har dømd to menn i 20-åra til høvesvis 20 og 6 månadar i fengsel, den siste med to års prøvetid. I oktober 2022 lurte dei ein mann til eit hus i Bjørnafjorden der han blei truga med ein pistolliknande gjenstand og tvunge til å vippsa over 5000 kroner. Mannen måtte vera i huset i over fire timar, då politiet kom til staden. I juli 2023 stal den eine av dei to ein mobiltelefon frå ein mann på Sartor senter i Øygarden og overførte 13.000 kroner til seg sjølv. I to veker utgav han seg for å vera telefoneigaren på sosiale medier, før han ringte eigaren og truga med knivstikking.

  • Torsdag 14. mars kl. 21.38

    Familien anmelder skole og flere personer etter at sønnen begikk selvmord

    – Jeg kan bekrefte at vi har anmeldt skolen og et større antall enkeltindivider, sier advokat Roy Arteid i Røseid og Co. til Aftenposten. Han representerer familien til 19-åringen som tok sitt eget liv 13. februar i år. Familien fra Røros ønsker å være åpen om omstendighetene rundt sønnens død. De har fortalt at sønnen hadde det vondt som følge av mobbing. Skolen som nå anmeldes ligger i Innlandet. Arteid opplyser til Aftenposten at de ikke vil utdype innholdet i anmeldelsen, av hensyn til en eventuell etterforskning.

  • Torsdag 14. mars kl. 21.36

    Ruset sjåfør hadde barn i bilen

    Politiet stanset torsdag kveld en mann for ruskjøring i Horten. Det viste seg at det satt et barn i bilen, som ikke var forsvarlig sikret. Barnet ble hentet av sin mor. Mannen er anmeldt for ruspåvirket kjøring, i tillegg til at han var i besittelse av narkotika.

  • Torsdag 14. mars kl. 21.28

    Gründer Arash Saidi døde i snowboard-ulykke i Alpene

    Det norske startup-miljøet er i sorg etter at Arash Saidi (39) mistet livet i Verbier i Sveits tirsdag.

  • Torsdag 14. mars kl. 21.09

    PST etter hammerangrep: Forberedt på at dette kan komme til Norge

    Litauen advarer mot flere provokasjoner under det russiske presidentvalget. PST er forberedt på at denne utviklingen også kan komme til Norge.

  • Torsdag 14. mars kl. 21.04

    Oslo Nye Teater i alvorlig pengekrise

    – Oslo Nye Teater er i en veldig alvorlig økonomisk situasjon, sier kultur- og næringsbyråd Anita Leirvik North (H) til VårtOslo. Oslo Nye Teater, som før het Det Nye Teater, har rundt 90 fast ansatte, og om lag 250 årlige frilanskontrakter. Byråden forteller at teateret sliter både med negativ egenkapital og likviditet. Det foreligger så langt ingen konkrete summer, men byråden sa i en orientering til bystyrets kulturutvalg onsdag denne uken at det kan ligge an til nedbemanning ved teateret. Teaterdirektør Jan Beckmann sier at inntektene det siste året har hatt veldig god økning, men at også kostnadene har økt i denne perioden. – Det er en mye høyere inflasjon enn det vi la til grunn da vi budsjetterte dette året. Det har også vært høyere lønnsvekst, i tillegg til ettervirkninger av koronapandemien, forteller Beckmann. I september ba teateret om at kommunen kausjonerer for en kassakreditt på 10 millioner kroner i DNB, for blant annet å kunne lønne ansatte.

  • Torsdag 14. mars kl. 21.02

    TV-stjernen Kate Abdo hylles for sin respons til «pinlig» vits

    Eksperten Jamie Carragher vitset på direkten om at Abdo ikke er lojal til sin partner. Responsen hennes imponerer.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.59

    Hertuginne Meghan tilbake på Instagram etter fire år

    Når Meghan (42) starter sitt nye prosjekt, bruker hun sin kongelige tittel som trekkplaster.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.56

    Rykker ut etter melding om brann i båt

    Brannvesenet i Bamble har rykket ut etter melding om brann i en fritidsbåt. Skadeomfang er ikke kjent.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.49

    Dømd for hærverk på bilane til ex-kollegaer

    Ein forretningsmann på Vestlandet er dømd til sju månadar i fengsel og må betala 100.000 i erstatning for grovt skadeverk på sju bilar, ein traktor og ein tilhengar i åra 2021-2023, skriv BT. Fem av dei seks eigarane var ex-kollegaer. Mannen var dagleg leiar og medeigar i selskapet, men vart sagt opp i 2019 og mista aksjeposten. Eitt hærverk vart fanga opp av eit overvakingskamera i Nordhordland. Retten la vekt på at bilen hans var nær åstadane, og at han hadde eit hemnmotiv. Mannen avviser å ha hatt noko med hærverka å gjera, og har anka dommen.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.44

    Skolevei utbedres etter dødsulykke: – Hjelper ikke dem som gråter i dag

    Torsdag døde et barn på skolevei. Over påske starter en lenge planlagt utbedring av ulykkeskrysset.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.43

    Opptur for VAR-motstanderne – HamKam stemte for å jobbe mot videodømming

    HamKam føyer seg inn i rekken av eliteserieklubber som har stemt for å aktivt jobbe mot videodømming i norsk toppfotball. Av eliteserieklubber har HamKam Strømsgodset, Lillestrøm, Brann, Rosenborg og Bodø/Glimt vedtatt VAR-motstand. På den andre siden har Tromsø, Fredrikstad, Sandefjord, Molde, Odd, Viking, Kristiansund og KFUM Oslo stemt for fortsettelse av VAR-systemet i norsk toppfotball. VAR har vært et hett tema for de fleste topplagene denne vinteren, og HamKam ble intet unntak da de holdt sitt årsmøte torsdag kveld. Hamarklubbens supportere hadde kommet med et forslag om at klubben aktivt skulle vise motstand mot videodømmingen som ble innført før forrige sesong. Styret i HamKam innstilte imidlertid på at klubben skulle gi VAR muligheten til å bli bedre, både når det gjelder hvordan VAR praktiseres og hvordan teknologien utvikles, men la også inn et forbehold: «Dersom det på et fremtidig fotballting skal fattes en beslutning om for eller mot VAR, skal saken bringes inn for eget årsmøte eller ekstraordinær årsmøte, før en avstemming skal skje i NFF-regi», heter det i forslaget. Supporterne fikk flertall for sitt forslag med 20 stemmer mot 18. Senere torsdag kveld skal også Sarpsborg stemme over sin holdning til VAR.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.37

    Familien anmelder skole og flere personer etter at sønnen begikk selvmord

    – Jeg kan bekrefte at vi har anmeldt skolen han gikk på, og et større antall enkeltindivider, sier advokat Roy Arteid i Røseid og Co. til Aftenposten. Han representerer familien til 19-åringen som tok sitt eget liv 13. februar i år. Familien fra Røros ønsker å være åpen om omstendighetene rundt sønnens død. De har fortalt at sønnen hadde det vondt som følge av mobbing. Skolen som er anmeldt, ligger ikke i Røros. Arteid opplyser til Aftenposten at de ikke vil utdype innholdet i anmeldelsen, av hensyn til en eventuell etterforskning.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.36

    Melding om bevisstløs person i Trondheim

    Politiet har mottatt melding om en bevisstløs person som lå på bakken i Trondheim. Politi og ambulanse er på stedet. Personen puster og ivaretas av helse. Litt senere kom beskjeden om at det går bedre med personen enn først antatt. Vedkommende har ingen synlige skader og kjøres inn til sykehuset for en sjekk. Det skal dreie seg om en voldshendelse mellom en gutt og jente, begge mindreårige. De to har en relasjon fra før av. Politiet har kontroll på begge og skal avhøre begge. De foresatte involveres.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.31

    Stengt etter snøskred

    Fv5623 Gudvangen-Bakka i Aurland er stengd på grunn av snøskred. Ny vurdering fredag klokka 12:00, melder Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.19

    Opptur for VAR-motstanderne

    HamKam føyer seg inn i rekken av eliteserieklubber som har stemt for å aktivt jobbe mot videodømming i norsk toppfotball. Hamarklubbens supportere hadde kommet med et forslag om at klubben aktivt skulle vise motstand mot videodømmingen som ble innført før forrige sesong. Styret i HamKam innstilte imidlertid på at klubben skulle gi VAR muligheten til å bli bedre, både når det gjelder hvordan VAR praktiseres og hvordan teknologien utvikles, men la også inn et forbehold. Supporterne fikk flertall for sitt forslag med 20 stemmer mot 18. Senere torsdag kveld skal også Sarpsborg stemme over sin holdning til VAR. Av eliteserieklubber har HamKam Strømsgodset, Lillestrøm, Brann, Rosenborg og Bodø/Glimt vedtatt VAR-motstand. På den andre siden har Tromsø, Fredrikstad, Sandefjord, Molde, Odd, Viking, Kristiansund og KFUM Oslo stemt for fortsettelse av VAR-systemet i norsk toppfotball. (NTB)

  • Torsdag 14. mars kl. 20.15

    Mann døde etter fall i Moss: Siktede løslatt

    En mann i 30-årene ble onsdag pågrepet og siktet for trusler etter at en ung mann falt fra et bygg i Moss sentrum, og senere døde av skadene. Nå er siktede løslatt.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.14

    Listhaug refser Huitfeldt-utnevnelse: – Veldig, veldig rart

    Frp-leder Sylvi Listhaug (Frp) stiller spørsmål ved om Anniken Huitfeldt (Ap) trenger støttehjul som ny USA-ambassadør – på grunn av manglende leder- og diplomati-erfaring.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.13

    Pierce Brosnan innrømmer skyld i Yellowstone-siktelse

    Filmstjernen Pierce Brosnan (70) nektet først for å ha gjort noe ulovlig. Nå har han snudd.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.06

    Robert Mood: Norges forsvarssatsing er blant Natos verste

    Norges forsvarssatsing er for liten og kommer for sent, mener tidligere hærsjef Robert Mood. Han sier at Norge er blant de som bidrar minst i Nato.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.06

    Bergerud førte an da Norge tok viktig skritt mot OL-tur: – Jeg er grisehappy

    (Norge-Portugal 32–29) Portugiserne brukte alle midler for å stoppe Tobias Grøndahl. Men Norge fikk en god start for å sikre seg OL-billett i helgen.

  • Torsdag 14. mars kl. 20.02

    Bianca Ingrosso gikk på en smell

    Svenske Bianca Ingrosso (29) betror til talkshow-vert Carina Bergfeldt (44) at hun i fjor høst var nær ved å møte veggen skikkelig.

  • Torsdag 14. mars kl. 19.57

    Dagbladet: Siktede løslatt etter dødelig fall i Moss

    En mann i tidlig 20-årene døde etter at han falt ned fra taket på en bygning i Moss. En person ble pågrepet etter hendelsen, men er nå løslatt, bekrefter politiet til Dagbladet. Ifølge politiet skal det ha vært en trusselsituasjon i forkant av fallet. Haakon Åsli Skogstad er forsvarer for den siktede mannen, som nekter straffskyld. – Han er overrasket over siktelsen og mener at han ikke har truet noen, sier Skogstad til Moss Avis.

  • Torsdag 14. mars kl. 19.57

    Siktede løslatt etter dødelig fall i Moss

    En mann i tidlig 20-årene døde etter at han falt ned fra taket på en bygning i Moss. En person ble pågrepet etter hendelsen, men er nå løslatt, bekrefter politiet til NRK. Ifølge politiet skal det ha vært en trusselsituasjon i forkant av fallet. Dagbladet omtalte løslatelsen først. Haakon Åsli Skogstad er forsvarer for den siktede mannen, som nekter straffskyld. – Han er overrasket over siktelsen og mener at han ikke har truet noen, sier Skogstad til Moss Avis.

  • Torsdag 14. mars kl. 19.48

    Dette skriker det ikke rentekutt av

    Norges Banks siste tall peker mot at renten vil forbli høy lenge. For å forstå hvorfor, hjelper det å se til bibelbeltet.

  • Torsdag 14. mars kl. 19.47

    Stoppet bil i Indre Fosen – har ikke betalt forsikring på fem år

    Politiet stoppet en bil i kontroll ved Storvatnet i Indre Fosen. Da kom det fram at det har manglet forsikring på bilen siden 2019. Fristen for EU-kontroll var i slutten av februar 2021. En kvinne i 50-åra er fører og eier av bilen. Hun mistenkes ikke for kjøring i påvirket tilstand. Bilen avskiltes og politiet oppretter sak.

  • Torsdag 14. mars kl. 19.45

    Legg vekk dødsfall i tørrdokk

    Politiet har lagt vekk undersøkingssaka av dødsfallet til Steffen Mørner Olsen (19). Det opplyser politiadvokat Farzad Izadi til BT. Olsen døydde då han i ein kveld i oktober fall ned i tørrdokken på Laksevåg i Bergen, der skipet «Statsraad Lehmkuhl» låg inne til reperasjon.

  • Torsdag 14. mars kl. 19.35

    Tung start for Hovland i Players Championship – avsluttet med dobbeltbogey

    Viktor Hovland fikk ikke åpningsrunden han håpet på i Players Championship i golf. Etter dobbeltbogey på siste hull var han ett slag over par.

  • Torsdag 14. mars kl. 19.35

    Sjå Vestlandsrevyen kl. 19.45

    Far dømd for grov mishandling av 7-åring. Etterlengta pol opna i Samnanger. Og Brann-kvinnene har fått nye drakter. Dette og meir ser du i Vestlandsrevyen. Programleiar: Mariann Reikerås.

  • Torsdag 14. mars kl. 19.23

    60 fryktes omkommet på migrantbåt i Middelhavet

    Minst 60 mennesker skal ha omkommet om bord i en migrantbåt som fikk store problemer på vei fra Libya til Europa, opplyser SOS Méditerranée.

  • Torsdag 14. mars kl. 19.22

    Fri ferdsel etter ulukke

    Det er no opna for fri ferdsel ved Jølstra bru på E39 mellom Eikås og Vassenden. Det melder Vegtrafikksentralen vest. Vegen har vore stengd i dag etter ei trafikkulukke i føremiddag.

  • Torsdag 14. mars kl. 19.13

    Skal sette av pengar til vegprosjekt i Rogaland

    Eigerøy bru er prioritert i Nasjonal Transportplan (NTP), som blir lagt fram fredag neste veke. Blant NTP-lekkasjane regjeringa har komme med, er også at det blir tunnel mellom Figgjo og Ålgård på E39. Nyheita blir tatt i mot med opne armar blant innbyggjarane i Gjesdal. Sjå meir i TV-sendinga 19.45.

  • Torsdag 14. mars kl. 19.10

    Mange eldre seier dei opplever omsorgssvikt

    Nesten halvparten av spurde bebuarar på norske sjukeheimar seier at de har opplevd omsorgssvikt. Det kjem fram i ein ny rapport som Opinion har gjort for Norges Røde Kors. Rapporten viser at 49 prosent av dei spurde bebuarane svarar at dei har opplevd omsorgssvikt som her er definert som forsømming, psykisk vald og/eller fysisk vald på sjukeheimen. I alt tok 199 bebuarar frå alle landsdelar del i undersøkinga.

  • Torsdag 14. mars kl. 19.02

    Netanyahu fastholder plan om bakkeinvasjon: – Skal fullføre elimineringen av Hamas

    Israel gir ikke etter for internasjonalt press og kommer til å sende bakkestyrker inn i Rafah, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.56

    Professor frykter Oljefondet kommer bakpå: – Det kan ta ti år å bygge opp

    Oljefondets ønske om å investere i unoterte aksjer har gjentatte ganger blitt avvist. NHH-professor Trond Døskeland frykter det kan komme til å koste dyrt.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.56

    Professor frykter Oljefondet kommer bakpå: – Det kan ti år å bygge opp

    Oljefondets ønske om å investere i unoterte aksjer har gjentatte ganger blitt avvist. NHH-professor Trond Døskeland frykter det kan komme til å koste dyrt.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.54

    Uvær fører til innstilte fergeavganger

    Fergesambandet Skei-Gutvik (Leka) er innstilt inntil videre på grunn av værforholdene. Det melder Vegtrafikksentralen midt. Fergesambandet Hofles - Geisnes - Lund er også innstilt ut dagen.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.51

    Tandrevold sikret sprintcup-seier – taper likevel terreng i verdenscupen

    Gode og dårlige nyheter for Ingrid Landmark Tandrevold.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.45

    Advarer mot demonstrasjoner under Russland-valget

    Russiske myndigheter advarer mot protester under helgens presidentvalg, der Vladimir Putin stiller til gjenvalg uten reelle utfordrere.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.43

    Dukket opp på tradisjonsrikt hesteløp: – Jeg har ventet i 20 år

    Favoritthestene til Sir Alex Ferguson gjør det bedre enn favorittklubben om dagen.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.42

    Nabo til funnstedet: – Det er veldig ulendt der

    Politiet setter funnet i sammenheng med den savnede kvinnen i Stavern-saken: – Vi vet at hun hadde slike klær.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.42

    Smakløs plaging av Listhaug

    Palestina-aktivister plaget Sylvi Listhaug. Og virket ikke flaue.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.35

    Rosenborg spilte uavgjort mot Kristiansund

    Det ble 2-2 da Rosenborg møtte Kristiansund til treningskamp på Frøya torsdag ettermiddag.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.34

    Opplysninger til VG: Anniken Huitfeldt utnevnes som USA-ambassadør i morgen

    Utnevnelsen innebærer at Ap-politikeren forlater Stortinget, der hun i dag representerer Akershus.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.20

    Eze senket Glimt i Marbella

    Bodø/Glimt tapte 0-1 for Premier League-laget Crystal Palace, men kunne likevel reise fra torsdagens treningskamp med hodet hevet. Glimt gjorde seg på ingen måte bort i Marbella og kom seg til flere sjanser mot Palace, som var stor favoritt. Kampens eneste scoring sto Eberechi Eze for da han fyrte av en kanonkule fra rett innenfor 16-meteren etter 23 minutter. Skuddet suste i det lengste hjørnet. Palace er ute av FA-cupen og skal ikke spille noen offisielle kamper mellom 9. og 30. mars. Dermed hadde laget rom i kalenderen til å møte de regjerende norske mesterne. London-klubben stilte et meget godt lag mot Glimt med bant annet stjerner som Joachim Andersen, Jean-Philippe Mateta og Jefferson Lerma, i tillegg til målscorer Eze. Glimt sesongåpner i Eliteserien borte mot Fredrikstad 1. april. Før den tid skal de også opp mot Molde i en treningskamp 23. mars. NTB

  • Torsdag 14. mars kl. 18.17

    Skiskytterkvinnene skjøt seg bort på sprinten i Canmore – Tandrevold taper terreng i verdenscupen

    Ingrid Landmark Tandrevold ligger på en foreløpig skuffende 14.-plass på skiskyttersprinten i Canmore etter at 29 løpere har kommet i mål.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.16

    Flere kansellerte hurtigbåtavganger

    MS Ladejarl kansellerer resten av anløpene mot Kristiansund i kveld på grunn av værforholdene. Det jobbes med alternativ transport. Det er snakk om rute 800 Trondheim - Brekstad - Kristiansund. Rute 805 Trondheim - Brekstad via Lensvik kansellerer alle avganger utover kvelden, også på grunn av været. Reisende fra Trondheim henvises til buss fra hurtigbåtterminalen, via Lensvik til Valset og ferje over til Brekstad. Reisende fra Brekstad til Trondheim klokka 20.00 henvises til avgang 20.30 med ferje fra Brekstad til Valset og videre med buss fra Valset til Trondheim.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.16

    Setter opp alternativ transport for kansellerte hurtigbåtavganger

    MS Ladejarl kansellerer resten av anløpene mot Kristiansund i kveld på grunn av værforholdene. Det jobbes med alternativ transport. Det er snakk om rute 800 Trondheim - Brekstad - Kristiansund. MS Ladejarl kansellerer resten av anløpene mot Kristiansund pga. værforholdene. Det jobbes med alternativ transport. Rute 805 Trondheim - Brekstad via Lensvik som skal gå klokka18.45 kanselleres på grunn av været. Reisende fra Trondheim henvises til buss fra hurtigbåtterminalen klokka18.45, via Lensvik til Valset og ferje over til Brekstad. Reisende fra Brekstad til Trondheim klokka 20.00 henvises til avgang 20.30 med ferje fra Brekstad til Valset og videre med buss fra Valset til Trondheim.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.01

    Fri ferdsel over Vikafjellet

    På riksveg 13 over Vikafjellet blir det opna for fri ferdsel no klokka 18, melder vegtrafikksentralen. Det har vore kolonnekøyring grunna uvêr.

  • Torsdag 14. mars kl. 18.00

    Nå kan være en god anledning å kjøpe norske aksjer

    Hvis du er en norsk investor, kan det hende du har registrert at norske aksjer generelt har gått dårligere enn sine utenlandske motparter i det siste. Dette er ikke bare noe du innbilder deg.

  • Torsdag 14. mars kl. 17.59

    Skatteetaten innrømmer feil – 125.000 kan være berørt

    Rundt 60.000 norske aksjeselskap kan også være rammet av feilen.

  • Torsdag 14. mars kl. 17.59

    Nekter straffskyld etter trusselsituasjon i Moss

    Mannen i 30-årene som er siktet for trusler etter en trusselsituasjon i Moss onsdag erkjenner ikke straffskyld. Det opplyser hans forsvarer Haakon Åsli Skogstad til Moss Avis. Ifølge politiet er det snakk om en trusselsituasjon som skjedde i forkant av at en mann i 20-årene døde etter å ha falt ned fra en høy bygning tidlig onsdag morgen.

  • Torsdag 14. mars kl. 17.56

    Trusler etter russerutspill

    Trondheims ordfører Kent Ranum har vært utsatt for trusler etter uttalelsene hans om at russiske utøvere ikke er velkomne til ski-VM i Trondheim neste år, skriver Adressa.no. NRK sitter på de samme opplysningene. Både politiet og PST er koblet på.

  • Torsdag 14. mars kl. 17.56

    Premier League-profil Eze senket Glimt i Marbella

    Bodø/Glimt tapte 0-1 for Premier League-laget Crystal Palace, men kunne likevel reise fra torsdagens treningskamp med hodet hevet.

  • Torsdag 14. mars kl. 17.40

    Lotteritilsynet varsler dagbøter: NIF frontet omstridt pengespill

    Norges idrettsforbund promoterte det Lotteritilsynet mener er et ulovlig pengespill. Nå settes hele prosjektet på pause.

  • Torsdag 14. mars kl. 17.28

    Overskuddet krympet for Christen Sveaas’ Kistefos

    Investeringsselskapet hadde et resultatfall på 660 millioner kroner fra 2022 til 2023.

  • Torsdag 14. mars kl. 17.25

    Thoresen blir i Storhamar

    Petter Thoresen tar to nye år som trenar for Storhamar hockey, skriv klubben på si Facebookside. Storhamar har så langt i år vore det beste laget i eliteserien i ishockey.

  • Torsdag 14. mars kl. 17.22

    Kommunedirektøren i Sør-Odal går av

    Kommunedirektør Anita Orlund i Sør-Odal går av på dagen, skriv Sør-Odal kommune på sine heimesider. Det har i lang tid vore uro konfliktar rundt den store skulen i kommunen, Glåmmasvingen skole. Her gjekk rektor av på dagen i førre veke.

  • Torsdag 14. mars kl. 17.14

    Listhaug fotfulgt av aktivister – PST startet etterforskning

    – Vi ser svært alvorlig på sjikane av myndighetspersoner.

  • Torsdag 14. mars kl. 17.05

    90-åring kjørte av veien

    En bil har kjørt av veien i Skien onsdag ettermiddag. Hendelsen skjedde i 60-sone. En 90 år gammel kvinne satt bak rattet, og kjørte ut i en sving. Kvinnen skal ikke være skadet, men er kjørt til legevakt for sjekk.

  • Torsdag 14. mars kl. 17.03

    Politiet rykket til røyk i parkeringshus: Brannen slukket

    Nødetatene rykket ut til melding om røyk i et parkeringshus i Lagårdsveien. Politiet meldte kjapt om at det er kontroll på stedet og at brannen er slukket. Årsak til brannen var at en person skulle fylle bensin på egen bil med kanne. Dette var en dårlig kombinasjon med pågående sigarettrøyking, bemerker politiet. Det skal ikke være skader på noe annet enn bensinkannen, men politiet oppretter sak.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.59

    Må betale norsk løn

    Luftfartstilsynet pålegg DAT å betale litauisk personale norsk løn. Det skriv Firdaposten. Våren 2021 inngjekk staten ei anbodskontrakt med DAT der selskapet ikkje flaug sjølv, men leigde inn sitt litauiske dotterselskap UAB DAT LT til å flyge. Det vart strid då det blei klart at DAT nytta seg av litauisk personale på flygingane mellom Florø og Oslo. No har Luftfartstilsynet komme med pålegg som inneber at dei tilsette skal ha norske rettar

  • Torsdag 14. mars kl. 16.58

    Gult farevarsel er sendt ut for Trøndelags-kysten

    Ifølge Meteorologisk institutt er det fare for sterk vind torsdag kveld og natt til fredag. Gult farevarsel for storm og kraftige vindkast er sendt ut for flere steder i Trøndelag. Det gule varselet gjelder fra Frøya til Rørvik. På Frøya er det meldt vind på 23 meter i sekundet, med sterk storm i vindkastene. Kastene kan komme opp til 32 meter i sekundet i kveld. Sørvest blir det liten og periodevis full storm med vindkast på 25 meter per sekund.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.57

    Prins William skrøt av prinsesse Kate

    Mens «hele verden» er opptatt av prinsesse Kates helse, har prins William travle dager. Torsdag er det blant annet en prisgalla til ære for prinsesse Diana.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.56

    Torsdag arrangeres frivillighetsbørsen i Kristiansand

    Torsdag ettermiddag arrangeres frivillighetsbørsen i Kristiansand for tredje år på rad. Offentlig sektor, næringsliv og frivillige samles ansikt til ansikt for å utvikle ideer til samarbeid. – Det blir et sted hvor vi møtes, ser hverandre, noen inngår også samarbeidsavtaler. Men det viktigste på en frivillighetsbørs er at vi skal bli kjent på tvers. Det sier spesialkonsulent for frivillighet i Kristiansand, Heidi Johansen.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.52

    34 millioner kroner til opprydding av marin forsøpling

    Miljødirektoratet skal gi tilskudd på totalt 34 millioner kroner, fordelt utover 28 prosjekter, som skal forebygge og redusere marin forsøpling. – Søppel i havet er en stor miljøutfordring som vi arbeider med å bekjempe nasjonalt og internasjonalt. Den frivillige innsatsen er kjempeviktig, og jeg er glad for at det er mange som ønsker å være med på å rydde opp og forebygge marin forsøpling, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. Oppryddingsprosjektene skal skje i løpet av 2024 og 2025. – Det er positivt at engasjementet er så stort, og at mange vil bidra i arbeidet mot marin forsøpling. Oppryddingen som midlene bidrar til gjør en forskjell for havet, naturen og dyrelivet, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet. I 2023 ble det registrert 6003 ryddeaksjoner og over 2000 tonn ryddet marin forsøpling, ifølge Ryddestatus Norge.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.36

    Frontkollisjon i Vestby: Én til sykehus

    Politiet opplyser at personen er ved bevissthet.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.33

    Hitecvision vil selge Vår Energi-aksjer verdt 5,4 milliarder kroner

    SpringPoint Holding vurderer salg av 164 millioner aksjer i oljeselskapet.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.33

    Hitecvision åpner for å selge Vår Energi-aksjer verdt 7,3 milliarder

    SpringPoint Holding varslet først at det vurderte å selge rundt 164 millioner aksjer. Etter «sterk» etterspørsel fra investorer har det Hitecvision-kontrollerte selskapet økt tilbudet betraktelig.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.31

    Kjørte inn i tømmerbil

    En personbil har kjørt inn i bakenden på en tømmerbil på fv 762 område Melakorsen i Steinkjer, melder politiet. Tømmerbilen sto stille. Fører av personbil er ute av bilen, smerter i nese. Trafikken går forbi. Nødetatene er på vei.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.24

    Sandnes: Store trafikale utfordringer på E39

    En passasjerbuss har kjørt inn i en personbil bakfra.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.23

    Melding om slåsskamp i Mandal

    Politiet fikk melding om slåsskamp mellom to-tre personer i Mandal. Det skriver Politiet i Agder på X. Politiet er i området, men har foreløpig ikke kommet i kontakt med noen av de involverte.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.22

    Signalfeil mellom Oslo S og Lillestrøm fører til innstillinger og forsinkelser i togtrafikken

    Det er forsinkelser og innstillinger i togtrafikken i Oslo-området på grunn av en signalfeil mellom Oslo S og Lillestrøm.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.20

    Signalfeil mellom Oslo S og Lillestrøm

    Det er forsinkelser og innstillinger i togtrafikken i Oslo-området på grunn av en signalfeil mellom Oslo S og Lillestrøm, skriver NTB. Bane Nor opplyser at de ikke vet hvor lang tid det vil ta å rette feilen. Flytoget, Dovrebanen, Vestfold- og Gardermobanen, Hovedbanen og Kongsvingerbanen berøres av feilen.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.16

    Skamløst og sjarmerende

    Reitan-konsernet vil fremstå som en velgjører for idrett for alle. Ved å betale for en privat satsing i Brasil.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.13

    Front mot frontulykke i Vestby - en til sykehus

    En person satt fastklemt, de er frigjort og kjøres til sykehus, melder politet på X. Nødetatene er i Vestby etter melding om trafikkulykke front mot front. To biler har vært involvert.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.13

    Front mot frontulykke i Vestby

    En person satt fastklemt, de er frigjort og flys til sykehus med luftambulanse, melder politet på X. Nødetatene er i Vestby etter melding om trafikkulykke front mot front. To biler har vært involvert.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.11

    Ulykke på Svinesundsbrua på E6

    En personbil og en lastebil har vært involvert i en ulykke på Svinesundsbrua på E6 ved Halden. Personbilen har kjørt inn i lastebilen bakfra. To personer satt i personbilen. De er kjørt til syehus for videre undersøkelser. Ifølge VG er ingen av dem alvorlig skadet. Det var lenge redusert fremkommelighet i retning Sverige. Klokken 17.25 melder politiet at veien er åpen for trafikk.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.11

    Techno i Berlin er nå på UNESCOs verdensarvliste

    Klubbkulturen i Berlin anerkjennes nå globalt som en del av menneskehetens kulturarv.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.10

    Flere ble vurdert som Hydro-sjef: – Har en bredde i sin erfaring som er ganske unik

    Hydro har valgt den erfarne interne kandidaten Eivind Kallevik som konsernsjef. – Å kjenne Hydro fra mange ståsteder, det tror jeg har ganske stor verdi, sier styreleder Dag Mejdell.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.09

    Trafikkuhell ved Solasplitten

    Det har vært et trafikkuhell på E39 ved Solasplitten,i nordgående retning. Det skal være snakk om en påkjørsel bakfra. Det melder Vegtrafikksentralen. Politiet er på vei.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.09

    Trafikkuhell ved Solasplitten: Passasjerbuss har kjørt inn i personbil bakfra

    Det har vært et trafikkuhell på E39 ved Solasplitten, i nordgående retning. En passasjerbuss har kjørt inn i personbil bakfra. Ingen passasjerer er rapportert skadet, men en kvinne i personbilen klager over ryggsmerter. Det melder politiet Sør-Vest. Det skal være store trafikale utfordringer på stedet. Klokken 16.28 melder politiet at det skal være to personbiler involvert, i tillegg til bussen. Per nå vet ikke politiet hvor mange personer som er i bilene, men disse sendes til legevakt for sjekk. Klokken 16.50 melder politiet at trafikken nå går som normalt. Årsaken til ulykken er trolig at bussen ikke så at bilene foran bremset, og dermed kjørte i dem. Det er snakk om et mindre skadeomfang, men sak opprettes på grunn av smerter hos personer i bilene.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.07

    Her får du 100.000 kroner for å føde!

    Er du gravid? Lebesby kommune innfører nå en lukrativ «babybonus». Eneste ulempe? Du må bo i Lebesby.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.04

    Trafikkproblemer i retning Sverige: – Lange køer

    Politiet forteller til VG at en personbil har kollidert med en lastebil på Svinesundsbroen.

  • Torsdag 14. mars kl. 16.01

    Ingen skal måtte velge mellom barn og karriere!

    Kjære unge kvinner som lurer på om dere må velge mellom barn eller karriere, det må dere ikke.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.57

    Bergensbanen åpen

    Bergensbanen er åpnet igjen på strekningen mellom Finse og Haugastøl. Strekningen ble stengt i 12.30-tiden torsdag ettermiddag på grunn av et tog som sperret sporet.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.56

    SpaceX mistet gigantrakett

    SpaceX bekrefter at gigantraketten Starship gikk tapt idet farkosten var på vei inn i atmosfæren etter det som startet som en vellykket oppskyting.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.55

    SpaceX mistet gigantrakett

    SpaceX bekrefter at gigantraketten Starship gikk tapt idet farkosten var på vei inn i atmosfæren etter det som startet som en vellykket oppskyting.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.47

    Sjekker ut mulige eksplosiver på privat adresse i Arendal

    Politiets bombegruppe bistår politiet i Agder med å sjekke ut mulige eksplosiver på privat adresse i Arendal. Situasjonen er vurdert til ikke å være farlig for omgivelsene rundt ifølge politiet.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.43

    Unngå disse tabbene i jobbintervjuet

    Er du på jakt etter sommerjobb og blitt innkalt til intervju? Da kan denne saken (forhåpentligvis) være til nytte.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.42

    Her står køen inn mot Gaza – samtidig dør flere barn av sult

    I gjennomsnitt per dag har det kjørt cirka 100 lastebiler med mat og varer inn i Gaza siden 7. oktober, ifølge tall fra Israel og FN. Men behovet er minst tre ganger så stort.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.40

    Fredrikstad stemte for boikott av fotball-VM i Saudi-Arabia – første norske klubb

    Fredrikstad Fotballklubb skal jobbe for at Norges Fotballforbund velger å boikotte et eventuelt fotball-VM i Saudi-Arabia i 2034. Vedtaket ble gjort på klubbens årsmøte onsdag. Fredrikstad er første norske klubben som velger boikottlinjen knyttet til sluttspillet om ti år. Forslaget ble vedtatt med 38 mot 36 stemmer. Seks stemte blankt. (NTB)

  • Torsdag 14. mars kl. 15.39

    Vianode vil lage bærekraftige batterier

    – Tildelingen av 350 millioner kroner fra Innovasjon Norge vil styrke våre ambisjoner om å gjøre produksjonen av batterier mer bærekraftig. Det sier Fungerende kommunikasjonsansvarlig i Vianode, Hans Iver Odenrud. Pengene fra Innovasjon Norge skal gå til fullskala produksjonsutstyr til fabrikken i Porsgrunn. Fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid, sier det er store muligheter for verdiskapning og kompetanseutvikling rundt batteriselskapet Vianode. Innovasjon Norge skriver i en pressemelding at tildelingen til Vianode er et ledd i satsingen på å utvikle norsk batteri-verdikjede.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.32

    Ben White takker nei til det engelske landslaget

    Gareth Southgate får ikke Arsenal-profilen med på samling.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.31

    Flere farevarsler om uvær i vest og nord

    Det blir kraftig vind fra Nord-Vestlandet og helt nord til Finnmark fremover. I Møre og Romsdal og Trøndelag kan det føre til stengte bruer og innstilte ferjer. – Torsdag ettermiddag er det ventet lokalt kraftige vindkast på mellom 30–35 meter i sekundet fra sørvest langs kysten, og 30–32 meter i sekundet i ytre og midtre strøk, lyder det i varselet fra Varsom.no. Det er også sendt ut gult farevarsel om polart lavtrykk for noen av fiskebankene utenfor Nordland. – ?Det kan blåse opp til full storm fra nord og bli kraftige snøbyger.? Det er stor usikkerhet om banen lavtrykket tar, så følg med på Yr for oppdateringer, heter det i varselet. I tillegg er det torsdag sendt ut oppdatert farevarsel om ising på skip i kyst- og fjordstrøkene av Finnmark. Varselet gjelder fra fredag morgen og et døgn fremover. Små båter kan gå ned, mens større skip får svært glatte dekk og andre flater. (NTB)

  • Torsdag 14. mars kl. 15.25

    God kveld Norge: Cristian Brennhovd bekrefter brudd

    Influenser Christian Brennhovd er blitt singel.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.25

    Cristian Brennhovd bekrefter brudd

    Influenser er blitt singel.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.22

    Pågrep mann i 20-årene - siktet for seksuell omgang med barn

    En mann i 20-årene ble pågrepet av politiet 8. mars. Dagen etter ble han fremstilt for varetektsfengsling. Mannen er siktet for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år. Ifølge fengslingskjennelsen skal han ha hatt seksuell omgang med ei jente på 13 år på en restaurant. – Retten mener det er skjellig grunn til mistanke. Retten finner det altså mer sannsynlig at siktede er skyldig enn ikke skyldig etter siktelsen, står det i kjennelsen. Salten og Lofoten tingrett har lagt vekt på forklaringen til jenta og hennes venninne. Overvåkningskamera er også lagt til grunn, samt data fra jentas mobiltelefon. For at noen skal bli varetektsfengslet må minst ett av tre vilkår oppfylles. Unndragelsesfare er en av dem. Det betyr at det er fare for at vedkommende kan flykte for å unngå straff. Retten mener dette vilkåret er oppfylt og viser til at siktede ikke har annen tilknytning til Norge enn at han har kommet hit fra et annet land i Europa for å jobbe. Han er varetektsfengsla i fire uker.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.16

    Svensk tennisspiller utestengt i over fire år

    Svenske Dragos Madaras (25) er utestengt fra all tennis i fire år og seks måneder for brudd på antikorrupsjonsreglene.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.12

    Trafikkulykke på Mosseveien

    To biler har vært involvert i en trafikkulykke på Mosseveien i Fredrikstad. Det skal være snakk om en påkjørsel bakfra. Det satt en person i hver av bilene. Ingen av dem er alvorlig skadet. Begge ble kjørt til legevakten for videre undersøkelser.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.11

    Helge André Njåstad blir ny leder for justiskomiteen

    Helge André Njåstad (Frp) fra Hordaland tar over som leder for justiskomiteen, etter at Per-Willy Amundsen trakk seg fra stillingen sist søndag. Det var leder for partiet, Sylvi Listhaug, som annonserte Njåstad som etterfølger. Avgjørelsen ble tatt av Frps stortingsgruppe. Samtidig ble det annonsert at Per-Willy Amundsen skal til kommunalkomiteen på Stortinget.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.09

    VG: Dømt til tvungen psykisk helsevern

    Mannen som sto tiltalt for å ha knivstukket Lillian Hansen (63) til døde, er i Oslo tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.09

    VG: Dømt til tvungen psykisk helsevern etter Teisen-drapet

    Mannen som sto tiltalt for drapet på Teisen i Oslo i fjor sommer, er i Oslo tingrett dømt til tvungent psykisk helsevern. VG skriver at den domfelte mannen selv mener han har behov behandling. – Han var klar på at det er dette han trenger for å bli frisk og for å bli rehabilitert. Og at han ikke har hatt noe motiv knyttet til drapet, men det har utelukkende handlet om hans helsesituasjon, sier sier mannens forsvarer, Sulman M. Hussein til NRK. – Det er i tråd med de sakkyndiges anbefalinger og i tråd med både aktors påstand og den påstanden vi fra forsvarets side la ned, sier Hussein. Mannen blir ivaretatt av helsevesenet.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.06

    Drepte nabo med kniv – dømt til psykisk helsevern

    Den domfelte 36-åringen mener selv han trenger behandling.

  • Torsdag 14. mars kl. 15.06

    Fem fikk bot etter trafikkontroll

    Fem personer fikk forenklede forelegg etter at UP hadde trafikkontroll i 60-sone på E30 ved Mones. Det skriver politiet på Twitter/X. Høyeste hastighet var 75 km/t.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.58

    Stöckl avslo jobbtilbud fra Kasakhstan

    Hopptrener Alexander Stöckl har fått jobbtilbud fra Kasakhstans landslag, melder Dagbladet. Østerrikeren opplyser at han takket nei til jobben.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.55

    Investerer 225 millioner i Hydro Husnes

    Hydro investerer 225 millioner kroner i full oppgradering av teknologien ved Hydro Husnes. Det skriver de på sine nettsider. – Når prosjektet er ferdigstilt vil verket i Kvinnherad være ett av de mest moderne og energieffektive aluminiumsverkene i verden, skriver Hydro. Investeringene gir både økt energieffektivitet, og lavere utslipp av klimagasser, ifølge selskapet. Hydro Husnes leverer hovedsakelig aluminium til den europeiske bygge- og anleggsbransjen samt bilindustrien. – Lokale leverandører er involvert, så prosjektene har lokale ringvirkninger og er med på å skape aktivitet i kommunen. Investeringene gir et kraftig signal om stor tro på aluminiumsproduksjon i Kvinnherad. Det gir motivasjon til å utvikle verket som fremtidsrettet arbeidsplass og hjørnesteinsbedrift i et levende og aktivt lokalsamfunn, sier Jon Ola Ystgaard, som er fabrikksjef ved Hydro Husnes. Arbeidet med å oppgradere er forventet å være ferdigstilt høsten 2025.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.51

    Bilforsikringen økte drastisk: Selskapet hadde data om alle kjøreturer

    Flere amerikanske bileiere har opplevd at forsikringspremien deres har økt kraftig fra ett år til et annet. Grunnen? Rapporter om kjøremønsteret deres, hentet direkte fra systemene i bilen.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.50

    Saltnes starter som spiss mot Crystal Palace

    Klokken 16.00 spiller Bodø/Glimt treningskamp mot Premier League-laget Crystal Palace i Marbella. På topp har Kjetil Knutsen valgt et noe uventet alternativ: indreløper Ulrik Saltnes starter nemlig som spiss. Tidligere i sesongoppkjøringen er det midtbanekollegaen Håkon Evjen som har vikariert på spissplassen. Han er for tiden ute med en kneskade og trener på egenhånd hjemme i Bodø, skriver Avisa Nordland. Det er også usikkerhet om Oscar Kapskarmo er med i kamptroppen, mens Kasper Høgh fortsatt ikke er spilleklar. Slik starter Glimt mot Crystal Palace: Kjetil Haug - Brice Wembangomo, Brede Moe, Jostein Gundersen, Fredrik Bjørkan - Fredrik Sjøvold, Patrick Berg, Albert Grønbæk - Nino Zugelj, Ulrik Saltnes, Jens Petter Hauge.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.49

    Gjenvalgt som leder i Innlandet Bondelag

    Elisabeth Gjems ble torsdag gjenvalgt som leder i Innlandet Bondelag. Hun ble valgt med 88 mot 55 stemmer under årsmøtet som foregår på Scandic hotell i Hamar. Det var kamp om ledervervet etter at Hans Jørgen Boye stilte som utfordrer. Men han fikk altså bare 55 stemmer.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.46

    Han blir kommuneoverlege-vikar i Rana

    Sindre Olaisen skal vikariere som kommuneoverlege i Rana kommune. 37-åringen fra Lurøy starter i jobben 1. april. Han skal inn for Frode Berg, som har permisjon frem til 21. april 2025, opplyser kommunen i en pressemelding. Fagsjef for legetjenester og samfunnsmedisin, Lars Petter Konradsen, sier i pressemeldingen at de er fornøyd med ansettelsen. – Vi har hatt flere intervjuer og samtaler med Sindre, og vi ser veldig frem til å samarbeide med han fremover. Han er en kunnskapsrik og reflektert person som vi med en gang fikk veldig god kjemi med. Kommuneoverlegestillingen utgjør 50 prosent. Sindre Olaisen skal i de resterende 50 prosentene fortsette i en forskningsstilling ved NTNU i Trondheim.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.46

    Aursnes topper liste over flest kamper

    Fredrik Aursnes er en evighetsmaskin for Benfica. Ingen utespillere har spilt flere fotballkamper enn ham denne sesongen.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.39

    Brukte mobil under kjøring

    UP hadde kontroll i Løkkeveien i Stavanger i dag. Ti førere fikk forenklet forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring. Boten for å bruke mobil under kjøring er 10.200 kroner.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.38

    Nå er Solstad kvitt maktkamp-overprisen

    Når den amerikanske opprøreren har lempet ut sin aksjer, blir Solstad Offshore-kursen mer edruelig.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.34

    Millioner til opprydning av marint søppel

    Miljødirektoratet deler ut 34 millioner kroner til opprydding av marin forsøpling her i Norge. Miljøstiftelsen Elv og Hav og Oslofjorden friluftsråd er blant de som får penger. I fjor ble det registrert over 6000 ryddeaksjoner i landet og over 2000 tonn marin søppel ble samlet inn.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.31

    Wall Street snur ned

    Produsentprisene var sterkere enn ventet, mens detaljhandelen i USA var svakere forrige måned.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.31

    Svak oppgang på Wall Street fra start

    Produsentprisene var sterkere enn ventet, mens detaljhandelen i USA var svakere forrige måned.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.31

    Nedgang på Wall Street etter sterke produsentpristall

    Produsentprisene var sterkere enn ventet, mens detaljhandelen i USA var svakere forrige måned. Nedturen fortsatte samtidig for Tesla.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.31

    Nedgang på Wall Street

    Produsentprisene var sterkere enn ventet, mens detaljhandelen i USA var svakere forrige måned.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.30

    NVE gir tillatelse til bygging av kraftverk i Sirdal

    Gjosa kraftverk AS har fått tillatelse til å bygge kraftverk i Sirdal kommune i Agder. Vannkraftverket vil ha en årlig produksjon på 7,65 gigawattime, det tilsvarer strømbruken til om lag 380 husstander. I behandlingen av saken har det vært klart at en utbygging vil påvirke naturmangfoldet rundt elva. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har stilt vilkår til utbyggingen for å redusere de negative konsekvensene. Det skriver NVE i en pressemelding.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.23

    Opna vinmonopol på Bjørkheim i Samnanger etter mange års kamp

    Noverande og førre ordførarar klipte snora ilag då Vinmonopolet-utsalet opna på Bjørkheim i Samnanger torsdag. – Eit lite steg for Vinmonopolet, eit kjempesteg for Samnanger, sa Knut Harald Frøland, førre ordførar frå Bygdelista. – Dette er positivt for handelstanden i kommunen, sa ordførar Karl Kollbotn (Frp). Ei rekke besøkande blei ønska velkommen med boblar utan alkohol. Lokalbefolkninga har kjempa lenge for å få seg eit vinmonopol. Det er 14 år sidan kommunestyret søkte om et slikt utsal for første gang.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.21

    Utslippstillatelsen til Chemring Nobel kan bli redusert

    Klima- og miljødepartementet ber Miljødirektoratet om å se på endringer i utslippstillatelsen til Chemring Nobel. Det skriver departementet i en pressemelding. Forrige uke ble de klart at sprengstoffabrikken på Hurum får lov til å slippe ut 200 tonn nitrogen i Oslofjorden. Det har ført til sterke reaksjoner fra miljøvernorganisasjoner, i tillegg til Asker og Oslo kommune. Selskapet har selv sagt at de ikke vil overstige utslipp på 114 tonn nitrogen. Ifølge klima- og miljøvernminister Andreas Bjelland Eriksen har det hele tiden har vært et krav at bedriften må redusere utslipp i Oslofjorden. – Det er positivt at vi nå kan starte en prosess med å redusere utslippstillatelsen, sier Bjelland Eriksen. I lys av dette har nå departementet bedt Miljødirektoratet om en anbefaling til endret utslippstillatelse.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.21

    VG: Død person funnet i Larvik bærer preg av å ha vært død en stund

    Politiet bekrefter torsdag til VG at personen som ble funnet omkommet utendørs i Larvik-området i går, bar preg av å ha vært død en stund. – Det går en tursti rett ved funnstedet, men personen var ikke lett synlig fra denne, skriver politiadvokat Ole Jacob Garder til avisen. Politiet sa onsdag at de anså det for naturlig å se funnet av den døde personen i sammenheng med Stavern-saken. Der har søket etter en kvinne pågått siden nyttår, i forbindelse med at kvinnens samboer ble funnet død.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.17

    NRK: Regjeringen vil bruke 23 milliarder kroner til dobbeltspor mellom Fredrikstad og Råde

    Regjeringen vil bygge ut dobbeltsporet på Østfoldbanen fra Råde til Fredrikstad. Det bekrefter samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) og tidligere ordfører i Fredrikstad, til NRK.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.15

    Vil bruke 23 milliarder på dobbeltspor fra Råde til Fredrikstad

    Regjeringen vil bygge ut dobbeltsporet fra Haug-Seut i Råde til Fredrikstad, bekrefter samferdselsminister Jon-Ivar Nygård torsdag. Prislappen kommer på 23 milliarder kroner. Samferdselsministeren kaller dette er transportløft for mange. – Det handler om at vi skal utvikle hele Østlandsregionen og bruke tog for å transportere folk ut og inn av byene våre på en miljø- og klimavennlig måte, sier han.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.13

    Helge André Njåstad er Per-Willy Amundsens etterfølger

    Frps stortingsgruppe har valgt ny leder av justiskomiteen på Stortinget. Amundsen har blitt flyttet til kommunalkomiteen.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.10

    Politiet rykker ut til utforkjøring

    Politiet har rykket ut til ei melding om en utforkjøring ved Lundavatnet i Steinkjer. Bilen har mistet et hjul og dermed kjørt ut i grøfta. En mannlig fører og en kvinnelig passasjer i 30-årene var involvert, men ingen ble skadet. Den kvinnelige passasjeren var gravis og kjøres derfor til legevakta for en sjekk. Bileier sørger selv for berging av bilen, den står ikke til hinder. Politiet er ferdig på stedet.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.02

    Østers fra Frankrike trekkes tilbake etter mistanke om norovirus

    Sykdommen er vanligvis mild og går over av seg selv etter 1-3 dager hos ellers friske personer.

  • Torsdag 14. mars kl. 14.00

    Funn av død person: – Var ikke lett synlig fra tursti

    Den døde personen i Larvik-traktene ble funnet på land, og bar preg av å ha vært død en stund.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.59

    Flytter Birkebeinerrennet på grunn av uvær

    Meldingene om kraftig uvær gjør at arrangøren flytter Birken fra lørdag til søndag.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.52

    Frifunnet for uaktsomt drap etter kollisjon

    En 64 år gammel traktorsjåfør er frifunnet for uaktsomt drap etter en trafikkulykke i Svarstad sommeren 2022. 64-åringens traktor kolliderte med en personbil i en 80-sone, og føreren av personbilen døde på stedet. Vestfold tingrett mener at traktorsjåføren ikke kan dømmes for uaktsomt drap, men har dømt 64-åringen til å betale en bot på 10.000 kroner for uaktsom kjøring.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.50

    Turister satt fast i fjellet i Lofoten

    Et SAR Queen-helikopter er på vei til Djevelporten i Svolvær for å hente ned to turister, skriver politiet på X. Turistene innså hvor glatt det var da de skulle ned fra fjellet og turte dermed ikke gå ned igjen, ifølge politiet. De to er ikke skadet, men skal være veldig kalde. Klokken 13.57 opplyser politiet at turistene er hentet ned. Mannskaper fra RK Svolvær deltok også i aksjonen.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.50

    Turister satt fast i fjellet i Lofoten – hentet ned med SAR Queen

    Et SAR Queen-helikopter er på vei til Djevelporten i Svolvær for å hente ned to turister, skriver politiet på X. Turistene innså hvor glatt det var da de skulle ned fra fjellet og turte dermed ikke gå ned igjen, ifølge politiet. De to er ikke skadet, men skal være veldig kalde. Klokken 13.57 opplyser politiet at turistene er hentet ned med redningshelikopter. Mannskaper fra RK Svolvær deltok også i aksjonen.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.50

    Turister tør ikke gå ned fjell i Lofoten – redningshelikopter på vei

    Et redningshelikopter er på vei til Djevelporten i Svolvær etter for å hente ned to turister, skriver politiet på X. Turistene innså hvor glatt det var da de skulle gå ned fra fjellet og tør dermed ikke gå ned igjen, ifølge politiet. De to er ikke skadet, men skal være veldig kalde. Mannskaper fra Rk svolvær er på tur for å hjelpe dem ned. I tillegg er Sar Queen på vei fra Bodø.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.49

    Politiaksjon i boligfelt etter voldshendelse

    Politiet rykka ut med en rekke enheter i forbindelse med en stor aksjon mot et bolighus i Kongsvinger sentrum torsdag formiddag. Det skriver MittKongsvinger. – En person er skadd etter en voldsepisode, og vi jobber med å finne de vi antar er de to gjerningspersonene, sier politiadvokat Julie Dalsveen til NRK. – Fornærmede har det greit etter forholda. Vedkommende blir ivaretatt av politiet, og har fått oppnevnt bistandsadvokat. Dalsveen oppfordrer publikum til å ta kontakt med politiet dersom de har sett noe som kan settes i sammenheng med hendelsen.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.49

    Politiaksjon i boligfelt

    Politiet rykka ut med en rekke enheter i forbindelse med en stor aksjon mot et bolighus i Kongsvinger sentrum torsdag formiddag. Det skriver MittKongsvinger. – Jeg kan bekrefte at politiet er på stedet etter melding om en voldshendelse på stedet i dag tidlig, sier politiet operasjonsleder i politiet i Innlandet Tina Frilseth til avisa. – En person er skadet, men det fremstår ikke som alvorlig. Vi søker etter to personer som skal være involvert i hendelsen, sier hun. Bakgrunnen er informasjon politiet sitter på fra tidligere, ifølge Frilseth.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.42

    Søsteren om Kåre Arvid Hesvik: – Var en sjelden skatt

    I retten leser søsteren til Kåre Arvid Hesvik opp minneord om broren.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.40

    Vil redde byggebransjen: – Det haster nå

    Det er bom stopp i byggenæringen, og verre skal det bli, tror bransjen selv. Nå får de hjelp fra politikerne.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.37

    Filmanmeldelse «Døde menn går på ski»: Fjas til fjells

    Lavt budsjett, godt humør.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.35

    Ny Eigerøy bru prioritert i transportplanen

    – Ei ny Eigerøy bru i Eigersund er prioritert i ny nasjonal transportplan, sier statssekretær Tom Kalsås i samferdselsdepartementet. Det innebærer at dette prosjektet skal prioriteres i den første seksårsperioden. Dette er et prosjekt som er svært viktig for næringslivet på Eigerøy, for dagens bru er en skikkelig flaskehals.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.13

    Dyrt forlik for Hvaler kommune

    Hvaler kommune må betale 600 000 kroner i erstatning til en familie i Botnekilen. Det skriver Fredriksstad Blad. Familien bygde et drivhus nær sjøen, i 100-metersbeltet, med alle nødvendige tillatelser fra Hvaler kommune på plass. Men etter klager fra en hyttenabo opphevet Statsforvalteren alle tillatelser. Nå har Hvaler kommune inngått forlik med familien. Kommunen må betale 600.000 kroner i erstatning til familien som må flytte drivhuset lenger bak på tomta si.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.10

    Tunnel mellom Figgjo og Ålgård på E39

    – Tunnel fra Figgjo under Kongeparken til Limavatnet ligger inne i nasjonal transportplan som presenteres på fredag, sier statssekretær Tom Kalsås (Ap) i Samferdselsdepartementet. Han presenterte nyheten sammen med stortingspolitikere og ordfører i Gjesdal i dag. En bygging av tunnel på strekningen er avhengig av at bymiljøpakken også går inn med penger. – Prosjektet vil koste rundt 3,2 milliarder kroner, og staten tar litt under halve regningen, sier Kalsås. Ordfører i Gjesdal, Frode Fjeldsbø, er svært glad for at regjeringen nå går inn for en tunnel på strekningen. – Trafikksikkerheten blir bedre, næringslivet har godt av dette og det gjør framkommeligheten på Ålgård bedre.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.01

    Lastebilsjåfør siktet etter dødsulykke

    Politiadvokat Hans Olav Røyr ved Agder politidistrikt sier til Fædrelandsvennen at politiet har beslaglagt førerkortet til sjåføren av vogntoget som skal ha kjørt på barnet som døde i Kristiansand torsdag morgen. Vedkommende er formelt siktet i saken. – Vi har sikra oss blodprøver for å karlegge status på fører. Da vil han automatisk få status som sikta i saken, sier Røyr til NRK.

  • Torsdag 14. mars kl. 13.01

    FVN: Lastebilsjåfør siktet

    Politiadvokat Hans Olav Røyr ved Agder politidistrikt sier til Fædrelandsvennen at politiet har beslaglagt førerkortet til sjåføren av vogntoget som skal ha kjørt på barnet som døde i Kristiansand torsdag morgen. Vedkommende er formelt siktet i saken.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.52

    Bydelspolitikere vil har mer åpenhet om honorarer

    Lokalpolitikere i bydel Gamle Oslo krever mer åpenhet om hva politikere får av honorarer. Det skriver Vårt Oslo. Ap, SV, Rødt og MGD vil at bydelen skal legge ut nivået på honoraret til lokalpolitikerne på sine hjemmesider. – Du skal ikke trenge å være gravejournalist for å finne politikerhonorarene, sier bydelspolitiker i Gamle Oslo, Mats Kvaløy-Bjørbekk (Ap) til Vårt Oslo. De fire partiene mener åpenheten vil stryke tilliten og oppslutningen til lokaldemokratiet. Samtidig oppfordres de 14 andre bydelsutvalgene i Oslo til å gjøre det samme som Gamle Oslo. Kvaløy-Bjørbekk mener også at byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) bør være mer åpen om hva politikerne tjener. – Det nye byrådet har uttrykt ambisjoner om åpenhet. Da bør både byrådet og bystyret være åpne om politikerhonorarene. Forslaget skal behandles i bydelsutvalgsmøtet til Gamle Oslo torsdag den 21. mars

  • Torsdag 14. mars kl. 12.45

    Avblåser nestlederkamp i Trøndelag Ap

    Nyvalgt leder i Trondheim Ap, Pål Sture Nilsen, tar ikke opp kampen om å få den sentrale rollen som nestleder i Trøndelag Arbeiderpartiet. Nilsen bekrefter til NRK at de er enige, om at Emil Raaen kan bli nestleder i Trøndelag Ap. Raaen er nominert til vervet av valgkomiteen, før årsmøtet i partiet i helga. Nilsen sier at han ønsket dette vervet i utgangspunktet, fordi han ville bidra inn til fylkespartiet, som leder i Trondheim Ap.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.43

    Klar for siste konsert i Bergen

    Rockekongen Åge Aleksandersen og Sambandet skal ha sin aller siste konsert i Bergen neste år. I meir enn 40 år har han reist landet rundt, og mange av songane som «Levva livet» har blitt folkeeige. Til neste år legg trønderrockaren ut på ein storstila avskjedsturné. I august 2025 står han og Sambandet på scena på Bergenhus festning saman for siste gong.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.42

    UiT annullerer Sandra Borchs masteroppgave

    Tidligere statsråd Sandra Borch må skrive en ny oppgave for å få graden tilbake.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.42

    Universitet i Tromsø annullerer Sandra Borchs masteroppgave

    Tidligere statsråd Sandra Borch må skrive en ny oppgave for å få graden tilbake.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.38

    Bergensbanen stengt: – Kan ta tid

    Bergensbanen er stengt mellom Finse og Haugastøl på grunn av et tog som sperrer sporet. Det melder Bane Nor på sine nettsider. – Vi avklarer situasjonen nå. Dette kan ta tid, skriver Bane Nor. Det vil komme ny informasjon klokken 14.00 torsdag.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.38

    Bergensbanen stengt: – Dette tar tid

    Bergensbanen er stengt mellom Finse og Haugastøl på grunn av et tog som sperrer sporet. Det melder Bane Nor på sine nettsider. – Dette tar tid, skriver Bane Nor. Når NRK snakker med Bane Nor i 14.30-tiden opplyser pressevakt Harry Korslund at arbeidstoget som hadde kjørt seg fast, har kommet seg videre. – Det er vanskelig å anslå hvor lang tid det vil ta før togene kan gå igjen. Det pågår arbeid der nå. Vi må få ryddet sporet for snø på strekningen, også er det en del vær i fjellet, så dette vil påvirke hvor lang tid det tar å få ryddet, sier Korslund.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.38

    Bergensbanen stengt

    Bergensbanen er stengt mellom Finse og Haugastøl på grunn av et tog som sperrer sporet. Det melder Bane Nor på sine nettsider.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.38

    Lucas Braathen inngår samarbeid med Reitan-konsernet

    23-åringen forteller også om hets etter at han annonserte at han skal stå på ski for Brasil.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.23

    Kan gi tilbud på deler av byggingen av E39

    Tre entreprenører er invitert til å gi tilbud på byggingen av ny E39 vestover fra Mandalskrysset til Blørstad i Lindesnes kommune. Det skriver Nye Veier i en pressemelding. De tre entreprenørene er: Skanska Norge AS med Dr.ing. A. Aas-Jakobsen AS som rådgiver Arbeidsfellesskapet Implenia Norge AS og Stangeland Maskin AS med Norconsult AS som rådgiver Hæhre Entreprenør AS med Cowi AS som rådgiver Kontraktsstørrelsen er beregnet til 2 milliarder kroner.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.19

    Person hardt skadet etter arbeidsulykke i Stord kommune

  • Torsdag 14. mars kl. 12.19

    Person hardt skadet etter arbeidsulykke på Stord

    Mannen har falt ned fra et stillas.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.14

    Har åpnet Torridalsveien igjen etter dødsulykke

    Ulykkesgruppa til Statens vegvesen og politiets kriminalteknikere er ferdige med undersøkelsene på Torridalsveien hvor et barn omkom etter å ha blitt påkjørt av en lastebil i dag tidlig.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.14

    Stavern-saken: Tror politiet vil finne dødsårsaken

    Eksperter tror det vil være mulig å finne dødsårsaken dersom det viser seg at personen som ble funnet død i Larvik i går, viser seg å være kvinnen som har vært savnet siden tidlig i januar. Det har vært gjort en rekke søk etter den savnede kvinnen, og i går ble det funnet en avdød person i Larvik. Politiet sier at de ser funnet i sammenheng med kvinnen som har vært savnet helt siden samboeren hennes ble funnet død i en leilighet i Stavern 2. januar. Per Angel, som tidligere har vært leder for Kripos' åstedsgruppe, sier det fortsatt kan være mulig å sikre biologiske spor, fibre og situasjonsspor som kan gi svar på hva som har skjedd.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.13

    Stoltenberg: Ukrainerne går ikke tomme for mot, men for ammunisjon

    Natos generalsekretær Jens Stoltenberg kommer torsdag med en ny appell til medlemslandene om å yte mer støtte til Ukraina. Og han bekreftet at Norge er på listen over land som når to-prosentmålet i 2024.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.11

    Person falt ned frå stillas på Stord - hardt skadet

    Det er meldt om ei arbeidslykke på Sagvåg på Stord i Vestland. Ein person har falt ned frå eit stillas. Ambulanse og politi er på staden. Personen skal ha falt mellom 4 til 5 meter, og er ifølge politiet hardt skadet.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.11

    Arbeidsulykke på Stord: Hardt skadd person til sykehus

    Ambulanse og politi har rykket ut etter melding om en arbeidsulykke på Sagvåg på Stord i Vestland. En mann i 40-årene er betegnet som hardt skadd etter å ha falt. Det ble først opplyst at mannen falt fra et stillas med en høyde på mellom fire og fem meter. I en oppdatering skriver politiet at han skal ha falt ned fra en gardintrapp, som var omtrent to og en halv meter høy. Mannen er fraktet med ambulanse til Stord sykehus, og er våken og bevisst, ifølge politiet. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med skifting av taklys, inne på en skole. Ingen elever var involvert eller var vitner til ulykken.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.10

    Rykker ut til brann i Kristiansand

    Brannvesenet rykket ut etter melding om brann i en bygning i Kristiansand. Det skriver 110 Agder på Twitter/X.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.10

    Viser robotstøvsuger som kan klatre i trapper

    De mest avanserte robotstøvsugerne på markedet følger stort sett hverandre med argusøyne: Hvis en produsent utvikler en innovativ funksjon, kan du stort sett regne med at konkurrentene har utviklet den samme funksjonen i neste generasjon.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.01

    Anne Holt får Rivertonprisen for andre gang

    Krimforfatter Anne Holt fra Larvik får Rivertonprisen 2023 for romanen «Tolv utemte hester». Det er andre gang hun mottar prisen. – 30 år etter sin første krimutgivelse er Anne Holt kanskje på sitt beste med «Tolv utemte hester», skriver juryen i sin begrunnelse. Krimromanen er Holts tolvte roman om politibetjenten Hanne Wilhelmsen. Juryen skriver at boken er et overskuddspreget, lekent og rikt forgreinet kriminalmysterium, med mange svinger og omdreininger. – Det er liten tvil om at Holt med dette bekrefter sin posisjon i det absolutte toppsjiktet av norsk krim, skriver de. Blant de som var nominert, var Jørn Lier Horst, Karin Fossum og Nikolaj Frobenius. Prisen ble delt ut Nordli Universitetsgata i Oslo torsdag ettermiddag. Holt fikk også Rivertonprisen i 1994 for boken «Salige er de som tørster». Rivertonprisen, «Den gylne revolver», deles ut årlig av Rivertonklubben for det beste arbeidet innen norsk kriminallitteratur. Prisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Den norske Forleggerforening og Bokhandlerforeningen. Prisen ble delt ut for første gang i 1973. (©NTB)

  • Torsdag 14. mars kl. 12.00

    Far dømt til ni års fengsel for mishandling av sin syv år gamle sønn i Bergen

    Den 32 år gamle faren er også dømt til kontaktforbud på ubestemt tid og må betale en betydelig sum til sin nå åtte år gamle sønn.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.00

    Mishandlingssaken i Bergen: Far dømt til ni års fengsel

    Dommen er klar etter mishandlingssaken i Bergen hvor en mann i 30-årene har vært tiltalt for grov og omfattende mishandling mot sin da sju år gamle sønn. Nå er mannen dømt til ni år i fengsel. Han får også kontaktforbud overfor sønnen. I tillegg til at han må betale 300.000 i oppreisningserstatning til han. Det kommer fram i dommen fra Hordaland tingrett. Aktor ba om ti års fengsel og sju års forvaring i retten. Gutten kom til Norge via familiegjenforening til faren i juni 2022. Han ble funnet skadd og bundet fast til en seng i august samme år. I løpet av tre uker skal han ha mishandlet og krenket gutten. Mishandlingen ble oppdaget etter at en privatperson varslet barnevernet, som så sende en bekymringsmelding til politiet.

  • Torsdag 14. mars kl. 12.00

    Rivertonprisen til Anne Holt: – Jeg er mye mindre redd nå

    Anne Holt (65) vant Rivertonprisen for sin andre krimbok «Salige er de som tørster» i 1994. Det skulle gå 30 år før hun ble hedret med den prestisjefylte krimprisen igjen.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.59

    Gult farevarsel for fjellet i helga

    Yr melder om gult farevarsel om snøfokk for fjellet i Sør-Noreg. Fredag kveld til laurdag ettermiddag er det venta lokal snøfokk i fjellet. Det vert kraftig vind og snø. Skal du på hytta i helga, sjekk fjellovergangane.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.55

    Russlands krig er forakt for liv

    Jeg har gått fra pasifisme til å kjøpe dødbringende droner til ukrainske soldater. Nå er det på tide at norske myndigheter går gjennom den samme realitetsorienteringen.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.51

    Ønsker lokal kjernekraft

    Senterpartiet i Vestre Toten, Søndre Land og Gran ønsker utbygging av småskala kjernekraft. Planer om vindkraftutbygging har møtt sterk motstand både i disse kommunene og andre kommuner på Østlandet. De tre partilagene ønsker små kjernereaktorer som ligger i nærheten av kraftkrevende industri. Dermed kan de levere kraften direkte uten å måtte inn på nettet, skriver Toten Idag.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.47

    Nye Sandviksveien er fri for skruar

    Torsdag morgon låg det skruar og spikrar i vegbana på Fylkesveg 5342, Nye Sandviksveien i Skuteviken i Bergen. Dei er no fjerna, melder Vegtrafikksentralen på X.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.45

    Bilberging i Alver

    Vegvesenet melder om bilberging på Fylkesveg 5476 i Alver.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.40

    Kongen er utskrevet fra sykehuset: – Har det bra

    Kong Harald (87) er sykmeldt til og med mandag 8. april for hvile og restitusjon.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.40

    Hol – Aurland stengd

    Fylkesveg 50 mellom Hol og Aurland er stengd på grunn av uvêr, skriv Statens vegvesen på X. Vegen har vore open i tre timar etter at han var stengd i morgontimane, også då på grunn av uvêr.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.37

    Grøvan har tro på ny firefeltsvei til Ålgård

    Hans Fredrik Grøvan i Lister næringsforening er optimistisk med tanke på firefelts vei til Ålgård. I dag startet en E39-konferanse i Kvinesdal med NHO Agder, Nye Veier og flere andre aktører som skal diskutere hva som skal til for å realisere veien.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.31

    Hordviktunnelen opna for trafikk

    E39 Hordviktunnelen mellom Knarvik og Vågsbotn er opna for trafikk igjen. Tunnelen var stengd i kort tid torsdag formiddag. Eit køyretøy hadde fått problem inne i tunnelen og vart berga ut.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.25

    Aktor krever flere års fengsel for tre menn tiltalt for gruppevoldtekt i Bergen

    Tre menn på henholdsvis 24, 25 og 27 år er tiltalt for å ha slått, bundet og voldtatt en kvinne i 20-årene. Aktor mener straffen bør tilsi flere års fengsel.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.24

    Hermès-aksjen når historisk toppnotering

    Med en oppgang på over 26 prosent i år, dominerer det franske motehuset luksusindeksen og ekspanderer i Asia.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.20

    Equnior gir millionbeløp til UiS

    Equinor gir 42 millioner til Universitetet i Stavanger til forskning av grønn omstilling, opplyser de i en pressemelding

  • Torsdag 14. mars kl. 11.20

    Equinor gir millionbeløp til UiS

    Equinor gir 42 millioner til Universitetet i Stavanger til forskning av grønn omstilling, opplyser de i en pressemelding Universitetet i Stavanger skal bruke pengene til å styrke sin satsing av karbonfangst, havvind, energisystemer og best mulig utnytting av elkraft. – Det er med stor glede jeg signerer avtalen med Equinor som innebærer en styrking av forskning som skal drive samfunnet i en grønnere og mer bærekraftig retning, sier prorektor for innovasjon og samfunn, Marte Solheim. Et av prosjektene som får støtte handler om å modellere på atomnivå for mest mulig effektiv karbonfangst.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.17

    Hordviktunnelen stengd for bilberging

    E39 Hordviktunnelen mellom Knarvik og Vågsbotn er stengd i kort tid. Eit køyretøy har fått problem inne i tunnelen og vert berga ut. – Det vil ikkje løne seg å køyre rundt, då tunnelen berre vil vere stengd i opp til 15 minutt, seier trafikkoperatør Albert Sherington i Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.16

    Birken diskuterer alternativer

    Ledelsen i Birken sitter nå i hastemøte. Årsaken er uværet som er meldt før lørdagens renn med snø og vind med opp mot 23 sekundmeter i kastene på fjellet. Daglig leder Hans Otto Olsen sier de nå diskuterer alternativer. Det er til sammen 12000 påmeldte til helgas arrangementer. Birken vil komme med en avgjørelse i dag.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.14

    Ving signerer ny Vipers-kontrakt

    Mina Hesselberg (23) har signert ny treårskontrakt med Vipers. – Jeg har det så fint i Vipers, og jeg ser frem til å bygge en fremtid med dette laget. Jeg trives utrolig godt sammen med jentene, og jeg syns både byen og klubben er fantastisk, sier Hesselber til Vipers' hjemmeside. Hun kom til klubben for to år siden. Denne sesongen har hun scoret 58 scoringer på 17 kamper i ligaen, og 15 mål på 14 kamper i Mesterligaen.

  • Torsdag 14. mars kl. 11.08

    Cenate er tildelt 225 millioner

    Cenate i Indre Østfold får 225 millioner kroner fra Innovasjon Norge. Bedriften står på spranget til å masseprodusere silisiumpulver som gjør elbilbatterier bedre. Til sammen har Innovasjon Norge tildelt fire norske batteriprosjekter tilskudd på nesten en milliard kroner, som ledd i satsingen for å utvikle norsk batteriverdikjede. Cenate lager et nytt silisium nanokompositt-materiale, som skal erstatte grafitt i elbilbatterier. Daglig leder Erik Sauar sier de er stolte og takknemlige for tildelingen. – Det er vi veldig stolte og takknemlige for. Det vil hjelpe oss veldig til å utvikle produktet vårt videre og få industrialisert produksjonsprosessene og etablert en første kontinuerlig produksjonslinje i Norge, sier Sauar.

  • Torsdag 14. mars kl. 10.59

    Bru åpnes tidligere enn planlagt

    Bjørnstad bru på Biristrand i Gjøvik kan åpnes tidligere enn planlagt. Det har vært vedlikeholdsarbeid der siden 11. mars, men nå kan den åpnes allerede i morgen, fredag kl. 12. Vedlikeholdstiltakene kommer til å fortsette etter det, men det vil være åpent for trafikk hele tiden, fordi det vil være mulig å bruke et av kjørefeltene.