Nyheter:

  • Onsdag 13. mars kl. 23.42

    Atlético Madrid gikk seirende ut av thriller – videre til kvartfinale i Champions League

    (Atlético Madrid - Inter 2–1, 2–2 sammenlagt, 3–2 etter straffer) En sen scoring, ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. Inter og Atlético leverte fotballunderholdning fra øverste hylle.

  • Onsdag 13. mars kl. 23.26

    Listhaug ble fotfulgt av aktivister: – Ekkelt og truende

    Frp-politikeren beskriver det som «sin verste opplevelse som politiker».

  • Onsdag 13. mars kl. 22.56

    Sancho skjøt Borussia Dortmund til kvartfinale i Champions League

    (Borussia Dortmund – PSV 2–0, 3–1 sammenlagt) Jadon Sancho er tilbake for fullt i Borussia Dortmund etter den tunge tiden i Manchester United.

  • Onsdag 13. mars kl. 22.42

    Larvik-ordføreren: – Har vært en belastning

    Larvik-ordfører Birgitte Gulla Løken forteller at tankene hennes går til de pårørende etter tragedien som har rammet lokalsamfunnet.

  • Onsdag 13. mars kl. 22.31

    Bournemouth snudde 0–3 til 4–3 mot Luton

    (Bournemouth – Luton Town 4–3) Tre mål i løpet av et kvarter sørget for en sensasjonell snuoperasjon for Bournemouth.

  • Onsdag 13. mars kl. 22.25

    Forfang: – Folk tenker: «For noen bortskjemte drittunger»

    Johann André Forfang (28) mener hopperne blir undervurdert i konflikten med landslagstrener Alexander Stöckl.

  • Onsdag 13. mars kl. 22.08

    TV Nyheter klokken 22:55

  • Onsdag 13. mars kl. 22.02

    Vil ha strømskatt på krypto

    USAs president Joe Biden vil innføre en særavgift på utvinning av kryptovaluta. Sofie Marhaug i Rødt mener skattlegging av kryptoutvinning vil være en god start også i Norge.

  • Onsdag 13. mars kl. 22.00

    Lastet ned overgrepsbilder - må i fengsel

    En mann i 40-årene fra Porsgrunn er i Telemark tingrett dømt til åtte måneder i fengsel, etter at han ble kjent skyldig i å ha lastet ned en mengde overgrepsbilder av barn. Mannen skal ha lastet ned minst 6500 bilder, og flere videoer. De viser barn som blir utsatt for grove seksuelle overgrep av voksne, barn som utfører seksuelle handlinger med seg selv eller andre barn, og barn i andre seksuelle situasjoner. Mannen har erkjent lovbruddene.

  • Onsdag 13. mars kl. 22.00

    Lastet ned overgespsbilder - må i fengsel

    En mann i 40-årene fra Porsgrunn er i Telemark tingrett dømt til åtte måneder i fengsel, etter at han ble kjent skyldig i å ha lastet ned en mengde overgrepsbilder av barn. Mannen skal ha lastet ned minst 6500 bilder, og flere videoer. De viser barn som blir utsatt for grove seksuelle overgrep av voksne, barn som utfører seksuelle handlinger med seg selv eller andre barn, og barn i andre seksuelle situasjoner. Mannen har erkjent lovbruddene.

  • Onsdag 13. mars kl. 22.00

    Archer sikrer kontrakt med Equinor på åtte milliarder

    Oljeserviceselskapet har sikret seg en fireårig kontraktsforlengelse for boretjenester på plattformer for Equinor i Norge.

  • Onsdag 13. mars kl. 21.59

    VM i skreifiske starter på torsdag

    VM i skreifiske arrangeres i Svolvær fra torsdag til lørdag. Helga starter med Skreicupen på torsdag, Lofotcupen på fredag før selve verdensmesterskapet som arrangeres på lørdag. Men det er lite skrei å få i området hvor VM i skreifiske arrangeres, opplyser Lofotposten.

  • Onsdag 13. mars kl. 21.57

    Mannen i «jernlungen» er død

    Paul Alexander levde mesteparten av sitt liv i en jernlunge.

  • Onsdag 13. mars kl. 21.57

    Tengs-frikjent 53-åring ber om forskudd på erstatning

    Den 53 år gamle mannen som i fjor ble frifunnet for drapet på Birgitte Tengs, ber om to millioner kroner i forskudd på erstatningen han har i vente. Karmøy-mannen ble pågrepet 1. september 2021 og satt i varetekt til han ble frifunnet 5. desember i 2023, til sammen 27 måneder. Nå har 53-åringen sendt en anmodning til Sivilrettsforvaltningen om utbetaling av to millioner kroner i forskudd på erstatningen fra staten, skriver Aftenposten. Ifølge mannens forsvarer, Stian Bråstein, har mannen havnet i en vanskelig situasjon etter mange år med utgifter uten inntekter.

  • Onsdag 13. mars kl. 21.45

    Skulle kreve inn 500 kroner - må selv betale 20.000

    To gutter i tenårene er dømt til betinget fengsel i 120 og 90 dager, etter at den ene av dem truet en jevnaldrende gutt med kniv. Begge gjerningsmennene fikk en prøvetid på to år, som gjør at de slipper å sone om de klarer å holde seg på matta fremover. De må også betale fornærmede i saken totalt 20.000 kroner i oppreisning. Hendelsen skjedde i Skien i slutten av september. Fornærmede skal ha skyldt de to fem hundre kroner, og ble derfor truet til å gi fra seg en mobiltelefon i pant. Det skal også ha blitt vist frem en kniv. Guttene hevdet at de hadde kommet med truslene som en spøk, men ble altså ikke trodd i retten.

  • Onsdag 13. mars kl. 21.40

    Ruud snudde til seier – klar for kvartfinalen i Indian Wells

    (Casper Ruud – Gaël Monfils 3–6, 7–6, 6–4) Nå har Ruud allerede vunnet flere kamper på hardcourten i 2024 enn hva han gjorde i løpet av hele fjoråret.

  • Onsdag 13. mars kl. 21.31

    Sperrer kjørefelt på E6 Fokstugu på Dovrefjell

    På E6 ved Fokstugu på Dovrefjell sperrer et vogntog et kjørefelt. Det er sterk vind og glatt på stedet.

  • Onsdag 13. mars kl. 21.31

    Slagsmål mellom flere personer

    Det skal ha oppstått et slagsmål mellom flere personer ved en bensinstasjon på Harebakken i Arendal. Politiet er på stedet og undersøker. Det er foreløpig ikke meldt om personskader.

  • Onsdag 13. mars kl. 21.28

    Bistandsadvokat etter funn av død person: – Smertefullt

    Onsdag ettermiddag ble det funnnet en død person ved Tenvik-odden i Larvik. Politiet kobler funnet til den såkalte Stavern-saken, der en kvinne har vært savnet siden nyttår. Kvinnens pårørende tar nyheten tungt, sier Ellen Holager Andenæs til NRK. Hun er bistandsadvokat til kvinnens familie. – For de pårørende er det smertefullt at det nå synes å være på det rene at den savnede er død. Samtidig er det en lettelse at hun er funnet. – Nå ser de muligheten til at en vanskelig periode i deres liv kan gå mot slutten. Den døde personen er ikke identifisert

  • Onsdag 13. mars kl. 21.21

    E18 åpnet igjen etter trafikkulykke

    Kjøretøyene som var involvert i en trafikkulykke på E18 ved Grimstad onsdag ettermiddag er fjernet fra veibanen og veien er åpen for trafikk igjen. Politiet meldte om ulykken rundt klokken 16.30, og E18 har vært stengt i østgående retning siden. To personbiler og en lastebil var involvert i ulykken. En person som var fastklemt etter ulykken, ble frigjort fra bilen og fikk helsehjelp av ambulansepersonell på stedet, før personen ble kjørt til sykehus. Ulykken fremstår som alvorlig, og

  • Onsdag 13. mars kl. 21.21

    Ingen skadd på Karmøy

    Politiet har vært på stedet og pratet med de involverte etter uhellet i Skudeneshavn på Karmøy. Hastigheten har ikke vært høy hastighet og ingen personer er skadd. Fremstår som et uhell og blir ingen sak fra politiet.

  • Onsdag 13. mars kl. 21.21

    Tromsø, Sandefjord og Fredrikstad vil beholde VAR

    På Bodø/Glimts årsmøte mandag kveld stemte 97 for å fremme forslag til å avvikle videodømming i Eliteserien. 69 stemte mot. I kveld besluttet Tromsø, Sandefjord og Fredrikstad på sine årsmøter onsdag å gå inn for å beholde og videreutvikle videodømming i norsk toppfotball. VAR har vært tema på mange norske klubbers årsmøter hittil i år. Onsdag skulle tre nye klubber stemme over forslag på sine møter. På samtlige av onsdagens årsmøter var det kommet inn forslag om at klubbene aktivt skulle vise motstand mot videodømmingen som ble innført før forrige sesong. Styrene i klubbene hadde på forhånd innstilt på at forslagene ble forkastet, og de ble hørt. I Tromsø stemte 32 av 51 stemmeberettigede for å beholde VAR-systemet. Av eliteserieklubber har Strømsgodset, Lillestrøm, Brann, Rosenborg og Bodø/Glimt vedtatt VAR-motstand. På den andre siden har Tromsø, Fredrikstad, Sandefjord, Molde, Odd, Viking, Kristiansund og KFUM Oslo stemt for fortsettelse av VAR-systemet i norsk toppfotball. (NTB)

  • Onsdag 13. mars kl. 21.18

    På vei til mulig bilbrann

    Nødetatene er på Furuset i Oslo etter melding om brann i en bil. Det melder politiet på X. – Det er ingen flammer på stedet og heller ingen spredningsfare, forteller operasjonsleder Bjarne Endal Pedersen. Brannen er slukket veg hjelp av er pluverapparat. og politiet har kontakt med eier på stedet.

  • Onsdag 13. mars kl. 21.18

    Bilbrann på Furuset

    Nødetatene er på Furuset i Oslo etter melding om brann i en bil. Det melder politiet på X. – Det er ingen flammer på stedet og heller ingen spredningsfare, forteller operasjonsleder Bjarne Endal Pedersen. Brannen er slukket med hjelp av et pulverapparat og politiet har kontakt med eier på stedet.

  • Onsdag 13. mars kl. 21.15

    Brudd på hovedvannledning i Fauske

    Fauske kommune opplyser at det er brudd på hovedvannledningen i området rundt krysset Jernbanegata og E6 som fører til en lekkasje. Nå er kommunen ute og skal få stengt av vann. – Vannet er stengt i Ankjellveien grunnet stor lekkasje, skriver kommunen. Kommunen plasserer ut vanntank i Ankjellveien i kveld. Feilen skal ha blitt oppdaget mellom klokken 16:00-17:00, opplyser Avisa Nordland.

  • Onsdag 13. mars kl. 21.00

    Ap-lokallag vil vrake Støre før valget

    – Han sliter med å være den tydelige og synlige landsfaderen vi trenger, sier leder i Lund Arbeiderparti.

  • Onsdag 13. mars kl. 20.50

    Datteren grillet Lenny Kravitz: – Pleide å være flau

    Zoë Kravitz (35) hadde litt av hvert på hjertet da hun møtte opp til farens seremoni i Hollywood tirsdag.

  • Onsdag 13. mars kl. 20.44

    Lege Nina Brochmann går hardt ut mot «syklustrening»

    – Dette er noe vanlige, friske kvinner ikke trenger å ofre en tanke, sier lege og forfatter Nina Brochmann (36) og refser treningssenteret Sats.

  • Onsdag 13. mars kl. 20.39

    118.000 kroner i bot for promillekjøring

    En mann i 50-årene som hadde promille etter å ha krasjet bilen på en parkeringsplass, hevder at han kun hadde drukket alkohol etter kjøringen. Nå er han dømt.

  • Onsdag 13. mars kl. 20.38

    Kvandal leder fortsatt

    Eirin Maria Kvandal fraTrønderhopp leder fortsatt Raw Air sammenlagt. Det ble andreplass i Granåsen i kveld, men Kvandal økte likevel ledelsen sammenlagt. Raw Air avsluttes i helga med skiflyging i Vikersund.

  • Onsdag 13. mars kl. 20.36

    Nytt ungdomsparti i Nordland

    Norgesdemokratenes Ungdom Nordland (NDU) er stiftet, som er partiets første fylkesungdomslag i landet, skriver Brønnøysunds Avis. I styret sitter Ane Sofie Aas som leder, og med seg har hun Odin Mikalsen og Steinar Johan Sivertsen. NDU fører samme politikk som moderpartiet, Norgesdemokratene Nordland, og begge ser frem til samarbeidet fremover, skriver Norgesdemokratene Nordland. – Vi har for en nasjonal konservativ politikk for å sette Norge først i alt, sier Øyvind Eikrem som er politisk nestleder i Norgesdemokratene.

  • Onsdag 13. mars kl. 20.25

    To til sykehus etter voldshendelse i Gjøvik

    Det har trolig blitt brukt gjenstander i forbindelse med voldshandlingen.

  • Onsdag 13. mars kl. 20.20

    Voldshendelse i Gjøvik - en person pågrepet

    I Gjøvik sentrum ble det klokken 15.02 meldt om en voldshendelse på en privatadresse. To menn er kjørt til Gjøvik sykehus for behandling. Det skal ikke være snakk om alvorlige personskader. – De er lettere skadd, sier politiadvokat Hildegunn Tronsli til NRK. En mann er pågrepet, og politiet etterforsker hendelsesforløpet.

  • Onsdag 13. mars kl. 20.13

    Trafikkulykke i Ringsaker

    Det har vært trafikkulykke ved Bergshøgda i Furnes i Ringsaker. Ulykka skjedde like etter klokka 19.00. To personbiler hadde kollidert, og to personer var involvert. En er kjørt til legevakt for sjekk, og en er kjørt til Hamar sykehus for videre undersøkelser. En av de, en mann i 40-årene, er mistenkt for promillekjøring. Dirigering av trafikken pågår i påvente av bilberging. Klokka 20.45 er Furnesvegen åpen igjen og bilene er berget.

  • Onsdag 13. mars kl. 20.11

    Sola kan framleis ta bronse

    Kvinnene i Sola handball møtte i kveld Byåsen på heimebane og vann suverent 32–21. Sola kan dermed framleis ta bronsemedaljen i årets serie. Dei er fire kampar igjen å spela.

  • Onsdag 13. mars kl. 20.10

    Fotgjenger påkjørt på Karmøy

    En fotgjenger skal være påkjørt av en bil i Skudeneshavn på Karmøy. Uhellet skal ha skjedd i relativt lav hastighet og fotgjengeren fremstår ikke som alvorlig skadd.

  • Onsdag 13. mars kl. 20.06

    Flommen satte bransjen under vann. Nå frykter mange en ny krise.

    Syv måneder etter at flommen Hans la deler av Norge under vann, venter hundrevis av bedrifter på erstatning. Kommer den ikke snart, kan det gå mot en krisesommer for mange campingplasser.

  • Onsdag 13. mars kl. 20.05

    Unge Høyre-lederen vil forby Tiktok i Norge

    Ola Svenneby mener den svært populære appen kan utgjøre en trussel mot nasjonal sikkerhet.

  • Onsdag 13. mars kl. 20.03

    Lurer du på hva som er opp og ned på en penis?

    Du er ikke alene.

  • Onsdag 13. mars kl. 19.54

    Ung mann påkøyrd i fotgjengarfelt

    Ein ung mann vart påkøyrd av ein personbil i forgjengarfeltet ved Sartor senter i Øygarden i kveld. Mannen blei frakta til lokal legevakt. Bilføraren, ei eldre kvinne, fekk førarkortet beslaglagt.

  • Onsdag 13. mars kl. 19.53

    Iversen ville rømme på ferie før skjebnehelgen

    Emil Iversens (32) snuoperasjon har gitt et drømme-utgangspunkt før VM på hjemmebane.

  • Onsdag 13. mars kl. 19.51

    Kvandal på andreplass

    Eirin Maria Kvandal kom på andreplass i Raw Air i Granåsen. Jenta fra Mosjøen ledet etter 1. omgang med 0,8 poeng ned til slovenske Prevc, men i fialeomgangen leverte sloveneren bedre, og Kvandal måtte dermed ta til takke med andreplass.

  • Onsdag 13. mars kl. 19.51

    Kvandal slått i Granåsen – men økte ledelsen i Raw Air

    Eirin Maria Kvandal måtte se Nika Prevc ta seieren i onsdagens Raw Air-renn i Granåsen. Annenplassen sørger likevel for at ledelsen i sammendraget øker. Jenta fra Mosjøen ledet etter 1. omgang, men det skilte bare 0,8 poeng ned til Prevc. I finaleomgangen leverte sloveneren bedre og tok seieren. Kvandal hadde før onsdagens konkurranse vunnet fem strake Raw Air-renn der kvalifiseringer telles med. Østerrikske Eva Pinkelnig er nærmest Kvandal i sammendraget, men endte på tredjeplass bak den norske profilen i rennet. Dermed økte Kvandal ledelsen. Det skiller nå 53,8 poeng før de to siste rennene i Vikersund til helgen. Kvandal hoppet 127,5 og 129,5 meter i onsdagens renn. – Det er litt blandede følelser. Jeg er fornøyd med annenplass, men jeg har forventninger når jeg sitter på toppen sist. Det skal gå over ganske fort, sa Kvandal til TV 2. Kvandal skal til helgen for første gang hoppe i skiflygingsbakken i Vikersund. Hun har slitt med å hoppe i store bakker etter et fall og en svært alvorlig kneskade for noen år siden. – I år føler jeg meg klar, sa hun. Pinkelnig landet på 124,5 og 126 meter i sine to svev i onsdagens renn. – Eirin hopper helt utrolig. Jeg er en gammel dame og forsøker å holde tritt med de unge, sa 35 år gamle Pinkelnig til TV 2. (©NTB)

  • Onsdag 13. mars kl. 19.48

    Sylvi Listhaug om firedagersuke: – Urealistisk

    Frp-lederen mener MDGs utspill om firedagersuke fremstår merkelig.

  • Onsdag 13. mars kl. 19.47

    Slik er maktkampen i Red Bull

    Christian Horner (50) ble frikjent av Red Bulls granskning - men sitter han trygt som Formel 1-sjef?

  • Onsdag 13. mars kl. 19.36

    Narkoselger: Sa de hadde dødskontrakt

    Den drapssiktede ektemannen spurte flere om hjelp til å skaffe narkotika. Han har blant annet løyet og sagt at stoffet skulle til en kreftsyk venn.

  • Onsdag 13. mars kl. 19.36

    Sjå kveldens tv-sending

  • Onsdag 13. mars kl. 19.34

    Vipers nærmer seg seriegullet

    Vipers slo i kveld Oslo-laget Oppsal på bortebane i eliteserien i håndball. Det ble en jevn kamp der Oppsal fulgte serielederen nesten til døra, men Vipers dro i land seieren med sifrene 35–30. Vipers kan dermed sikre ligagullet onsdag i neste uke. Da tar de imot Fana på hjemmebane i Aquarama.

  • Onsdag 13. mars kl. 19.32

    Vil «fornye» blå skotrekk

    Engangstallerkener, sugerør og kopper har alle funnet en vei fra plasten. Nå vil en ungdomsbedrift satse på et produkt mange kanskje ikke tenker over.

  • Onsdag 13. mars kl. 19.17

    Kvandal med nytt solid svev – leder i Granåsen

    Eirin Maria Kvandal virker nærmest uslåelig om dagen. Mosjøen-hopperen er i ledelsen etter 1. omgang av onsdagens Raw Air-renn i Granåsen. Med et svev på 127,5 meter leder Kvandal med 0,8 poeng ned til Nika Prevc før finaleomgangen. Det til tross for at Kvandal ikke hoppet langt nok til å få plusspoeng for å ha gått ned på farten. Kvandal har levert knallsterkt hittil i årets Raw Air-turnering og hadde 52 poeng ned til østerrikske Eva Pinkelnig i sammendraget før onsdagens renn. Mosjøen-jenta står med fem strake rennseirer i Raw Air hittil. Det inkluderer kvalifiseringer. Silje Opseth leverte et solid hopp på 121 meter og la seg på 8.-plass før 2. omgang. Heidi Dyhre Traaserud hoppet 116,5 meter og er nummer tolv, mens Thea Minyan Bjørseth svevde 118,5 meter og ligger på 16.-plass før finaleomgangen. Ingvild Synnøve Midtskogen og Kjersti Græsli går begge glipp av finaleomgangen etter hopp på henholdsvis 93 og 94,5 meter. Anlegget i Granåsen skal brukes under VM i Trondheim om ett år. Etter onsdagens konkurranse gjenstår det to renn i årets Raw Air-turnering. De avvikles i skiflygingsbakken i Vikersund til helgen. Der stiller de 15 beste i verdenscupen pluss inntil fem fra topp 15 i Raw Air-sammendraget. Dermed skal maksimalt 20 kvinner i aksjon. Bjørseth var nummer 15 i verdenscupsammendraget før onsdagens renn og er dermed avhengig av å levere for å sikre plass til Vikersund. Verdenscupsesongen avsluttes i Planica neste uke. (NTB)

  • Onsdag 13. mars kl. 18.58

    Fosen-aksjonister møtte FN-representanter

    FNs ekspertmekanisme for urfolks rettigheter (EMRIP) hadde onsdag ettermiddag et møte med Fosen-aksjonistene.

  • Onsdag 13. mars kl. 18.33

    Voldshendelse i Stamsund

    Politiet etterforsker en kroppskrenkelse i Stamsund, mellom 2 voksne menn som kjenner hverandre. – Det er ikke behov for helsehjelp, melder politiet på X.

  • Onsdag 13. mars kl. 18.28

    Varsko etter nye lærer-tall: – Står i veien for god læring

    Geir Røsvoll (55) er Skole-Norges nye lærer-general – og skryter av et fantastisk yrke. Men ferske tall bekymrer ham.

  • Onsdag 13. mars kl. 18.25

    Sjåfør nektet promilletest – dro frem øksen

    Mannen hamret løs mot rutene på politibilene mens betjentene satt inni. Nå må han møte i retten.

  • Onsdag 13. mars kl. 18.10

    Per-Willy Amundsen ofret seg for henne – nå avgjør hun skjebnen hans

    Anni Skogman skal håndtere den interne saken om Per-Willy Amundsen. Hun fikk en av partiets mektigste posisjoner takket være ham.

  • Onsdag 13. mars kl. 18.09

    Ordensforstyrrelse i Porsgrunn

    Politiet har vært på en privatadresse i Porsgrunn i ettermiddag etter melding om ordensforstyrrelse. En kvinne i 30-åra hadde oppsøkt stedet til tross for at hun tidligere på dagen ble bortvist fra området. Kvinnen er innbragt til arresten og blir anmeldt.

  • Onsdag 13. mars kl. 18.07

    Suksess-mentoren som forsvant: – Kjente ikke igjen Norge

    Håndball-EM ble en gedigen nedtur for Norge. Det overrasker landslagets mentor fra suksessårene, Kent-Harry Andersson. Nå skal Sander Sagosen & co. i ut i en tøff OL-kvalik.

  • Onsdag 13. mars kl. 17.59

    EU-landene enige om 57 milliarder kroner i Ukraina-støtte

    EU-landene er enige om å bevilge fem milliarder euro i militær støtte til Ukraina.

  • Onsdag 13. mars kl. 17.49

    E18 ved Stoa i Arendal åpnet

    E18 ved Stoa i Arendal er nå åpen i begge retninger. Veien ble stengt etter et trafikkuhell der tre personbiler var involvert. Dette fremstår som en kjedekollisjon som har startet med en påkjørsel bakfra, melder politiet.

  • Onsdag 13. mars kl. 17.43

    Nødhjelpslager i Rafah truffet i israelsk angrep: – Uakseptabelt

    Minst én FN-ansatt ble drept og 22 såret, ifølge FN-organisasjon.

  • Onsdag 13. mars kl. 17.40

    Norsk Luftfartsmuseums Sea King-utstilling åpnet

    I dag åpnet Luftfartsmuseet sin Sea King-utstilling. Sentralt i utstillingen er et autentisk og intakt Sea King-helikopter, som er donert til museet av Justis- og beredskapsdepartementet. – I dag er en stor dag, forteller direktør ved Norsk Luftfartsmuseum Rolf Liland. Liland forteller at redningshelikopteret har fått en hedersplass på museet siden det var en del av det nasjonale redningsoppdraget fra rundt 1973. – Vi kaller redningshelikopteret for nasjonal kulturarv fordi nesten alle i Norge enten har blitt reddet av helikopteret eller kjenner noen som har blitt reddet av det. Egentlig skulle kong Harald delta på åpningen, men siden kongen har vært plaget med sykdom den siste tiden måtte han melde avbud.

  • Onsdag 13. mars kl. 17.31

    Mann varetektsfengsles etter voldshendelse

    En mann varetektsfengsles i fire uker etter en voldshendelse på Ulsberg i Rennebu kommune tirsdag kveld. Politiet rykket ut og pågrep mannen som skal ha utøvd vold mot en annen mann, skriver avisa Opp. Den skadde mannen ble kjørt til sykehus i ambulanse. Den arresterte er nå siktet i to ulike voldssaker.

  • Onsdag 13. mars kl. 17.21

    Klager på utslippstillatelse

    Naturvernforbundet har sendt en klage til Klima- og miljødepartementet på at selskapet Chemring Nobel får femdoble nitrogenutslippet i Oslofjorden. «Dette er særdeles uheldig for både fjorden og fjordforvaltningen på et tidspunkt hvor det er påkrevd med reduksjon av samlet belastning.», skriver Naturvernforbundet i klagen. Onsdag forrige uke ble det kjent at sprengstoffprodusenten på Hurum i Akershus har fått tillatelse til å femdoble nitrogenutslippet i Oslofjorden fram til 1. januar 2028. Økningen innebærer økte årlige utslippsgrenser fra 41 til 200 tonn nitrogen og fra 78 til 120 tonn kjemisk oksygenforbruk. Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) begrunnet tillatelsen med at det ikke var noen vei utenom om norsk ammunisjonsproduksjon skal sikres i årene fremover. Naturvernforbundet er ikke fornøyd med begrunnelsen og krever flere svar. «Vi ser at de samfunnsmessige interessene her er vurdert som kritisk viktige og har ikke noe å si på det. Det framgår derimot ikke av vedtaket hvordan sentrale miljørettslige prinsipper er vurdert opp mot andre samfunnsinteresser», skriver forbundet. Miljødirektoratet har konkludert med at økt nitrogenutslipp vil være en belastning for Oslofjorden. (NTB)

  • Onsdag 13. mars kl. 17.16

    Olivia Munn har fått brystkreft

    Filmstjernen Olivia Munn (43) velger å være åpen for å hjelpe andre.

  • Onsdag 13. mars kl. 17.15

    Fylkesveg 55 framleis stengd – ny vurdering laurdag

    Fv 55 Esebotn mellom Dragsvik og Balestrand er stengd grunna fare for ras. Det blir gjort ei ny vurdering på om vegen kan opnast laurdag klokka 09.00, melder Vegtrafikksentralen. Ferjesambandet Hella – Dragsvik – Vangsnes vil gå kriserute om Balestrand.

  • Onsdag 13. mars kl. 17.13

    Tror ikke på sterkere krone til påske

    Det må komme rentekutt i USA og Europa før kronen styrker seg, mener valutastrateg. Neste uke skal Norges Bank og Federal Reserve i ilden.

  • Onsdag 13. mars kl. 17.05

    Neve Campbell gjør comeback i «Skrik» etter lønnskrangel

    Skuespiller Neve Campbell (50) melder tirsdag at hun vender tilbake i rollen som Sidney Prescott i grøssereventyret «Skrik 7».

  • Onsdag 13. mars kl. 16.57

    Store forsinkelser på E6: – Kø fra Alnabru til Hvam

    Et trafikkuhell førte til lange køer i nordgående retning. Per onsdag kveld ser køen ut til å ha gitt seg.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.55

    Bil kjørt i autovernet i Holmestrand

    En bil har kjørt i autovernet i Holmestrand. Ingen personer er skadet, men det er mistanke om ruskjøring, opplyser politiet. Sjåføren er en mann i 40-årene. Han blir fremstilt for blodprøve og sak opprettes.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.52

    Forfang falt etter kjempehopp: – Det er vanvittig surt

    Fallet til Johann André Forfang (28) gjør at Stefan Kraft rykker fra i Raw Air-sammendraget.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.47

    Ny jobb for Ryan Giggs

    Manchester United-helten er blitt sportsdirektør i League Two-klubben Salford, skriver BBC.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.38

    Alvorlig trafikkulykke - E18 i Grimstad delvis stengt

    En til sykehus – fremstår alvorlig, sier politiet.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.31

    Tre personbiler i i trafikkuhell på E18

    Tre personbiler er innvolvert i et trafikkuhell på E18 på Stoa i Arendal. Ulykken har funnet sted i østgående retning. Det er foreløpig ikke meldt om alvorlig personskade. En person er kjørt til sykehuset for videre oppfølging. Hendelesforløpet er foreløpig ukjent. Klokken 16.45 melder politiet i Agder at bilberging er bestilt og trafikken går sakte forbi stedet i begge retninger.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.31

    Tre personbiler i trafikkuhell på E18

    Tre personbiler er involvert i en trafikkulykke på E18 ved Stoa i Arendal. Det er foreløpig uavklart skadeomfang og nødetatene er på vei.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.29

    Ulykke på E18: Person fastklemt

    En person skal være fastklemt etter en trafikkulykke mellom en trailer og to personbiler på E18 ved Vesterled i Grimstad. Ulykken skal ha skjedd i østgående retning. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, melder politiet i Agder.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.29

    Ulykke på E18 - stengt i østgående retning

    To personbiler og en trailer har onsdag ettermiddag vært involvert i en trafikkulykke på E18 ved Vesterled i Grimstad. En person som var fastklemt er nå ute av bilen. Ulykken skal ha skjedd i østgående retning. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, melder politiet i Agder.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.27

    Politiet rykket ut til person strandet på skjær

    Onsdag ettermiddag rykket politiet ut til melding om en person strandet på et skjær ved Hålogalandsbrua, like utenfor Narvik. Det skriver avisa Fremover. – Han har vært ute og fisket. Han har gått ut på fjæra sjø og så blitt innhenta av floa, forteller innsatsleder på stedet Heidi Mentzoni. Mentzoni forteller til avisa at de har kontroll på situasjonen.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.26

    Melding om trafikkulykke på E18 i Grimstad

    Det er meldt om en trafikkulykke mellom trailer og personbil på E18 i Grimstad. Det er uavklart hendelsesforløp og skadeomfang, skriver politiet.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.20

    Mann døde etter fall i Moss sentrum – én siktet

    Mannen ble erklært død onsdag ettermiddag.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.13

    Løten: Krimteknikere tilbake på gården

    Politiet opplyser til NRK at det er flere krimteknikere på gården i Løten i dag, onsdag. Årsaken er at mye av snøen har smeltet og at det da er mulig å gjennomføre undersøkelser på stedet. Politiadvokat Liv Hilde Nytrøen opplyser videre at det vil være krimteknikere på stedet i tiden framover.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.12

    Utforkøyring i Gjøvik

    Vegtrafikksentralen øst melder om ein utforkøyring på riksveg 4 ved Breiskallen i Gjøvik kommune. Bilen hadde velta og låg på taket. Denne sperra vegen i begge retningar. Naudetatane kom til staden. Klokka 15.48 meldte politiet at vegen var stengt i nordgåande retning, og at det ikkje er meldt om personskadar. Klokka 16.40 er vegen open for trafikk.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.05

    Ny lufthavnsjef for Andøya lufthavn Andenes

    Endre Dahler blir lufthavnsjef på Andøya lufthavn Andenes, skriver Avinor i en pressemelding. Han tar over styringen av lufthavnen fra 1. mai 2024. – Vi er overbevist om at hans sterke lederegenskaper og omfattende erfaring vil bidra til å styrke lufthavnens posisjon og videreutvikle dens potensial, sier konserndirektør Anders Kirsebom for regionale lufthavner i Avinor.

  • Onsdag 13. mars kl. 16.03

    Nå vil de stoppe TikTok

    Klokken tikker for TikTok i USA. Med overveldende flertall vedtok Representanes hus et lovforslag som vil stoppe den kinesiske appen.

  • Onsdag 13. mars kl. 15.52

    EU har vedtatt det første lovverket for regulering av AI

    EU-parlamentet vedtok onsdag unionens nye kunstig intelligens-lov (AI Act) med et klart flertall. 523 representanter stemte for å formalisere regelverket som skal regulere bruk av AI i Europa.

  • Onsdag 13. mars kl. 15.39

    Flertall for mulig Tiktok-forbud i Representantenes hus i USA

    Dersom ikke Bytedance selger Tiktok kan det gå mot at videotjenesten blir forbudt i USA. Lovforslaget må fortsatt stemmes gjennom i Senatet.

  • Onsdag 13. mars kl. 15.37

    Flertall for mulig TikTok-forbud i Representantenes hus

    Representantenes hus har stemt for et lovforslag som kan ende med at 170 millioner amerikanske brukere mister tilgangen til TikTok.

  • Onsdag 13. mars kl. 15.36

    Nora Svenningsen kontaktet av «16 ukers helvete»: – Ble så pissed

    Komiker og TV-kjendis Nora Svenningsen (24) satte absolutt ikke pris på henvendelsen fra TVNorges realityprogram.

  • Onsdag 13. mars kl. 15.12

    Brann anker Uefa-bot

    Sportsklubben Brann har valgt å anke Uefa-boten på 5000 euro. Det skriver klubben på sine nettsider. Tidligere denne måneden ble det klart at Uefa hadde bøtelagt Brann for tilrop fra tribunen. Tilropene skal ha kommet fra tribunen under Mesterligakampen på Åsane Arena mot St. Pölten i januar. Ifølge TV 2 skal disse tilropene ha vært «Uefa-mafia». Uefa, altså det europeiske fotballforbundet, begrunner boten med at det har blitt «formidlet provoserende ytringer som er støtende av natur». Brann anker nå boten på 5000 euro, som tilsvarer nærmere 60 000 kroner.

  • Onsdag 13. mars kl. 15.09

    Brann anker omstridt bot fra Det europeiske fotballforbundet

    Brann anker Uefas beslutning om å bøtelegge klubben etter tilrop fra tribunen under Champions League-kampen mot St. Pölten.

  • Onsdag 13. mars kl. 15.07

    – Må skje et mirakel

    Å ryke ut for Molde vil bety slutten for Ronny Deila som Club Brugge-sjef, mener belgisk journalist.

  • Onsdag 13. mars kl. 15.06

    Til topps: Nå selger ukjente Kristine mest i Norge

    Kristine T.G. Hardeberg (52) danker denne uken ut store navn som Pascal Engman og Lars Mytting – og går helt til topps på den norske bestselgerlisten med sin selvpubliserte roman «De fordømte».

  • Onsdag 13. mars kl. 15.03

    Fortsatt bare Telenor og Telia med eSIM til Apple Watch

    «Alle» peker på Apple.

  • Onsdag 13. mars kl. 15.03

    Restaurant-leder tiltalt etter kjøkkenbrann

    Daglig leder for en restaurant på Grünerløkka i Oslo er tiltalt for uaktsomhet som kunne ført til tap av liv etter en brann på restaurantkjøkkenet i februar 2023. Det skriver Avisa Oslo. Påtalemyndigheten mener kvinnen ikke sørget for godt nok renhold og vedlikehold av kjøkkenviften der brannen startet. Det var glør fra en kullgrill som antente fett i avtrekksviften. Kjøkkenet hadde heller ikke sprinkleranlegg. I tiltalen skriver statsadvokaten at gjester, ansatte eller beboere i bygningen kunne omkommet som følge av spredning av brannen, eller av røyk.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.54

    Trafikkulykke i Porsgrunn

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Porsgrunn. En bil og en sykkel er involvert. Syklisten fremstår uskadd, opplyser politiet.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.54

    Dømt til fengsel for tyveri av teleskoptrucker

    To menn er dømt til fengsel for å ha stjålet fem teleskoptrucker fra Sandmoen i Trondheim i september i fjor. Video fra området viser at teleskopstruckene blir lastet på to semitrailere. De tiltalte nektet straffskyld fordi de sier de ikke visste at de fraktet tyvegods. En mann i 50-årene er dømt til to år og seks måneders fengsel. Den andre, i begynnelsen av 30-åra, er dømt til ett år i fengsel. Begge er utenlandske statsborgere.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.49

    Fant Dahl og ringte ambulansen

    I vitneforklaringen av gutten som fant Dahl og ringte til ambulansen, sier vitnet at han la Dahl i stabilt sideleie. – Jeg så at han lå ved en busk. Han mumlet litt. Jeg spurte om det gikk bra med han, men det var ingen svar å få, sier vitnet. Før hendelsen forteller han at Dahl kom bort til gjengen han var med og delte ut gulrøtter. – Så kom en gjeng bort og tullet litt med Dahl. De holdt rundt ham. Etter en stund sier vitnet at folk løpte og skrek. Da fant han Dahl liggende på bakken.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.43

    NM-vinnaren går verdscupavslutninga

    Gjøran Tefre frå Førde er teken ut til verdscupen i langrenn. Sunnfjordingen, som nyleg overraska med NM-gull på ti kilometer friteknikk, går fellesstarten når verdscupen blir avslutta i svenske Falun måndag.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.41

    Om kritikk fra lakseoppdrettere: – Tåkelegger debatten

    Mindre produksjon på Vestlandet av hensyn til villaksen provoserer næringen, som beskylder ministeren for feilinformasjon. Hun svarer at de må innse alvoret.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.40

    Vil stramme inn på hyttebygging: – Kan ikke bygge ned naturen

    Naturen skal beskyttes, og pressede områder som hytteparadiset Sjusjøen, skal få enda flere hytter om regjeringen får viljen sin.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.37

    Verdenscupsesongen over for Krüger etter Kollen-mareritt: – Tar ikke noe risiko

    Simen Hegstad Krüger fikk det blytungt på Kollen-femmila og er ikke med når verdenscupsesongen avsluttes i Falun kommende helg.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.36

    Kommunedirektør: – Alvorlig økonomisk situasjon i Meløy

    – Vi må erkjenne at Meløy kommunes økonomiske situasjon er alvorlig, sier kommunedirektør Arne Johansen i en pressemelding. 22. februar leverte Meløy kommune årsregnskapet for 2023 til revisjon. Årsregnskapet viser et regnskapsmessig underskudd på 53,8 millioner kroner. Men Meløy kommune har også med seg et underskudd fra 2022 som betyr at underskuddet er til sammen 65,7 millioner kroner. Dette må inndekkes i årene som kommer, skriver kommunedirektøren i pressemeldingen. – Resultatet understreker hvor viktig det er at politisk og administrativt nivå i fellesskap og i tett samarbeid med de tillitsvalgte gjennomfører nødvendig omstilling slik at vi kan gjenvinne bærekraft i økonomien. Johansen skriver at en nødvendig omstilling innebærer at de må tilpasse kommunens tjenester i takt med befolkningsendringen, som viser at vi blir færre yngre og flere eldre. Det betyr at omstillingstiltaket som kommunestyret vedtok i budsjett og økonomiplan for 2024- 2027 gjennomføres etter plan. Parallelt må administrasjonen, politikk og tillitsvalgte fortsette med å finne tiltak for å sikre at vi når målet om å komme ut av ROBEK i 2027, skriver Johansen. Regnskapet skal nå revideres før det behandles i kommunestyret 8. mai.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.32

    Blandet Wall Street-åpning

    Det er små utslag fra start på amerikanske børser. Analytiker sier markedet kan undervurdere virkningene av inflasjonen.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.32

    Blandet på Wall Street

    Det er små utslag på amerikanske børser. Analytiker sier markedet kan undervurdere virkningene av inflasjonen.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.32

    Blandet på Wall Street

    Det er små utslag fra start på amerikanske børser. Analytiker sier markedet kan undervurdere virkningene av inflasjonen.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.32

    Blandet på Wall Street – Tesla på laveste nivå siden mai

    Det har vært små bevegelser på New York-børsen onsdag. Analytiker sier markedet kan undervurdere virkningene av inflasjonen.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.31

    VG: Funn av død person i Larvik-området

    En person er funnet død i Larvik-området, bekrefter operasjonsleder i politiet, Marianne Mørk, til VG. Politiet fikk melding om funnet klokka 12.45, skriver avisen. I en melding til pressen skriver politiet at vedkommende ikke er identifisert. De har ingen ytterligere informasjon per nå, men skal komme med mer info i løpet av ettermiddagen, står det i meldingen.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.31

    Funn av død person i Larvik

    En person er funnet død i Larvik, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Politiet ble varslet rundt klokken 12.45, sier operasjonsleder Marianne Mørch til VG, som først omtalte saken. Personen er foreløpig ikke identifisert. Det vil komme mer informasjon om funnet senere i dag, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Operasjonslederen sier til NRK at hun ikke kan si noe om hvor lenge personen har vært død. Politiet har lenge brukt store ressurser på å lete etter en savnet kvinne i larviksområdet. Det er fortsatt uklart om funnet har tilknytning til denne saken.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.29

    Jernbaneutbyggingen i Moss: Får dagsbøter

    Entreprenøren MossIA, som bygger deler av dobbeltsporet gjennom Moss, får nå dagsbøter fra Bane Nor. Årsaken er et deler av prosjektet ikke sto ferdig i henhold til avtalen, opplyser fungerende prosjektsjef i Bane Nor Per Olav Moslet til NRK. 1. februar ble arbeidet på deler av strekningen gjennom Moss stanset. Moslet mener dagbøtene ikke påvirker ferdigstillelse av prosjektet. – Vi har et godt forhold og en god, konstruktiv dialog med MossIA daglig, sier Moslet. MossIA sier de så hurtig som mulig skal lukke avvikene.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.29

    Funn av død person: Sees i en sammenheng med Stavern-saken

    Politiet sier at avdødes klær – og det at ingen andre er savnet i området – er årsaken.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.16

    Bedriftseigar frå Bergen har kjøpt tidlegare kystvaktskip

    Bedriftseigar Bernt Hellesøe frå Bergen har kjøpt det gamle kystvaktskipet KV «Senja», skriv Sunnhordland. Skipet skal no døypast om til forsking- og skuleskip, og kallast «Northstar.» – KV «Senja» har vore ein solid arbeidshest som har stått i lang og tru teneste for Noreg. Fartøyet er i god stand og eg håpar den nye eigaren vil få stor nytte av fartøyet i mange år framover, seier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i ei pressemelding. Skipet vart bygd i Horten i 1981-82, og var i bruk av Kystvakta fram til 2021.

  • Onsdag 13. mars kl. 14.08

    Nei til ekstra bomstasjon

    Det blir ikke satt opp en ekstra bomstasjon på Travparkveien ved Sørlandshallen i Kristiansand. Et flertall av politikerne i fylkets samferdselsutvalg sa i dag nei til bommen, som skulle hindre trafikklekkasje på en ny vei til IKEA-området. Tidligere har bystyret i Kristiansand også gått imot denne ekstrabommen. I dag er det fem bomstasjoner i Kristiansand. Antallet skal snart økes til 15, noen av dem skal etableres rundt Sørlandsparken.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.57

    Sende narkotika i posten - det enda dårleg

    Ei kvinne i 30- åra er dømt til 177 timar samfunnsstraff for narkotikalovbrot og må betale 3000 kroner i sakskostnader. Frå 2017- 2020 fekk ho minst 708.303 kroner som stamma frå narkotikasal eller andre straffbare forhold. Pengane fekk ho frå ein tidlegare kjærast i Sogn. Kvinna blei også dømt for å ha send narkotika i posten til ekskjærasten, slik at han kunne selje det vidare. Men pakken blei stoppa av politiet og kom aldri fram. Ekskjærasten sonar fengsel for dette lovbrotet og fleire andre narkotikalovbrot. Kvinna vedgjekk straffskuld då saka var oppe i Sogn og Fjordane tingrett, men nekta for at stoffet skulle seljast vidare.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.53

    Reinbeitekrise i Nordland

    I store deler av Nordland har ikke reinen tilgjengelige beiter. Nå erklærer beredskapsutvalget for reindrift beitekrise også i Balvatn, Saltfjellet og Ildgruben reinbeitedistrikter, skriver Statsforvalteren i en pressemelding. Statsforvalteren ber folk som er på ute på tur om å vise hensyn hvis de møter på rein.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.53

    Tunnelløp på Follobanen stengt fram til 2025

    Det var ventet at feilene på Follobanen skulle ta seks måneder å rette. Det tidsestimatet var litt for optimistisk, arbeidet blir ikke ferdig før i 2025. Trøbbel med vannlekkasjer gjør at Blixtunnelen på Follobanen skal bytte ut de opprinnelige aluminiumslinene med kobberliner. Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet at arbeidet vil ta rundt seks måneder, nå er det oppjustert til ni måneder. Tunnelen vil med andre ord kun operere med ett løp inn i 2025. (NTB)

  • Onsdag 13. mars kl. 13.41

    Stupfull mann (24) tok taxi hjem: Må betale 60.000

    Bestille taxi? Nei, stjele taxi og kjøre selv.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.40

    «Full og aggressiv mann» på kjøpesenter i Bergen

    Politiet har rykket ut til Galleriet kjøpesenter i Bergen sentrum etter melding om en full og aggressiv mann som skal ha plaget kunder på senteret. – Mannen skal også ha slått etter en vekter som ville snakke til han, skriver politiet på X. Ingen er skadd, og politiet har fått kontroll på den mistenkte mannen.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.38

    Tre menn må i retten – skal ha misbrukt ung jente for 20 år sidan

    Tre menn er i Sogn og Fjordane tingrett tiltalte for seksuell omgang med barn under 16 år. Hendinga skal ha skjedd i Sogn hausten 2004 då den fornærma jenta var 15 år gamal. Den seksuelle omgangen skal ha skjedd fleire gonger over to månader. Det er lagt ned påstand om erstatning til fornærma. Saka skal opp i Sogn og Fjordane tingrett 4.–6. juni.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.36

    Dobbeltdrapet i Vågsbygd: Døde av skader etter vold

    Den siktede faren ble funnet død i sjøen en uke senere.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.33

    Anker drapsdom

    29-åringen som ble dømt for å ha drept Ben Thomas Juab Slåtta i Skien sommeren 2022, anker dommen. Mannen er ikke tilregnelig, og ble dømt til tvungen omsorg av Telemark tingrett. 29-åringens forsvarer, advokat Henrik Bliksrud, sier til NRK at de er uenige i begrunnelsen for dommen. Bliksrud har derfor levert en begrenset anke.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.32

    Politiet skal evaluere gjennomføringen av femmila

    Politiet har startet en intern evaluering av helgens gjennomføring av femmila på Holmenkollen i Oslo. – Den festinga hører kanskje hjemme på en annen arena, sier stabssjef i Oslo politidistrikt, Harald Nilsen. Han legger til at krangling, slossing og overstadig berusethet bør begrenses uansett hvilken arena. Likevel er han ekstra kritisk til fyll og bråk på idrettsarrangement. Politiet vil også gjøre en evaluering med arrangøren og andre aktører i nærmeste fremtid, bekrefter stabssjefen. – Arrangøren har tatt det ansvaret som arrangøren skal ta, sier Nilsen og legger til at gjennomføringen av femmila stort sett gikk bra.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.31

    Eier etter båtbrann: – En katastrofe

    Tirsdag ble arbeidsbåten «Gard» totalskadd i en brann sa den lå inne i sliphallen til Lofoten Sveiseindustri AS i Svolvær. Lofotposten skriver at båten er en tidligere rutebåt som er ombygget til arbeidsbåt, og ble kjøpt av Alf Brekken & Sønner AS i Stamsund i 2007. Daglig leder Runar Brekken sier til avisa at tapet av båten er et hardt slag for bedriften. – Det er en katastrofe for oss. «Gard» er jokeren i den sjørelaterte driften til selskapet. Han sier den brukes til slep av lektere med utstyr til ulike prosjektene. Den brukes og til innkvartering. – Alle våre lektere er bygget og tilpasset at de kan slepes av «Gard». Vi bruker også «Gard» til kaibygging, så dette er et hardt slag for oss, sier Brekken. Brekken sier til Lofotposten at han anslår at verdier for 15–20 millioner kroner er gått tapt.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.26

    Fylkesdirektøren fastslår at skulestruktur-utval er habile

    Fylkesdirektør Rune Haugsdal slår fast at alle i arbeidsgruppa som stod bak forslaga til ny skulestruktur, er habile. Det har vore stilt spørsmål ved om enkeltpersonar i gruppa var habile då dei utarbeida forslag om mellom anna å kutte i elevtal ved Måløy vidaregåande skule. Juridisk seksjon har etter debatten blussa opp tatt ei vurdering, og dei slår fast at alle er habile. Høgres Elias Eide takka for utgreiinga i opplæringsutvalets møte onsdag. – No håper eg vi kan legge dei spekulasjonane til side og ha fokus på saka, seier Eide.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.26

    Bare uker etter bryllupet ble ringen til Ingvild borte

    Nesten alt gikk gærent da Ingvild (36) og Hasti (37) skulle gifte seg – bortsett fra ekteskapet da.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.24

    Lastebil har veltet på E10

    Vegtrafikksentralen nord opplyser om at en lastebil har veltet på E10 i bakken opp fra Kåringen i Lødingen. – Det er mulig å passere, men det er trafikale utfordringer på stedet, opplyses det klokka 12.25 onsdag.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.24

    Politiet: Dobbeltdrap i Kristiansand ble begått på morgenen

    Politiet i Agder har mottatt endelig rapport om sakkyndig likundersøkelser etter dobbeltdrapet i Vågsbygd i Kristiansand i september 2023. – På bakgrunn av dette og annen etterforskning tror politiet at begge ble drept i huset der de ble funnet 27. september i fjor. Vi mener at drapene er begått om morgenen og at siktede kom til boligen i forkant av drapene, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt. Politiet har beslaglagt det de mener er drapsvåpenet. Alwan Ahmed Alawneh (46) er siktet i saken. Han ble funnet død i sjøen mellom Dybingen og Svensholmen i Kristiansand 3. oktober i fjor. Den endelige obduksjonsrapporten knyttet til siktede er enda ikke mottatt. – Det er ingen endring når det gjelder siktelsen mot Alawneh. Det er så langt ingenting som tyder på at det er flere gjerningspersoner i saken og at andre vil bli siktet, sier politiinspektør Cecilie Pedersen.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.24

    Politiet mener dobbeltdrapet ble begått på morgenen

    Politiet i Agder har mottatt endelig rapport om sakkyndig likundersøkelser etter dobbeltdrapet i Vågsbygd. – På bakgrunn av de sakkyndige rapportene og annen etterforskning er politiet av den oppfatning at begge ble drept i sin egen bolig der de ble funnet 27. september i fjor. Vi mener at drapene er begått om morgenen og at siktede kom til boligen i forkant av drapene, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.22

    Fikk 98.700 kroner i gebyr på grensa

    Et svensk vogntog ble stanset til kontroll av Statens vegvesen på Svinesund tirsdag. Vogntoget hadde overlast, foretaket manglet gyldig løyve for internasjonal transport av gods, vogntoget manglet fire kjettinger og gyldig bombrikke, og ett dekk hadde mønsterdybde under lovlig minimum. I tillegg hadde sjåføren gjenstander på dashbordet og dekaler på frontruten som reduserte utsynet. Det var også mangler med merking og varsellys av bred last. Samlet ble det skrevet ut gebyrer på totalt 98.700 kroner.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.21

    Stenger Bodøtunnelen etter funn av mugg

    Bodøtunnel på riksvei 80 har blitt stengt på nattetid flere ganger den siste tiden. Stengningene skyldes blant annet brannøvelser og veiarbeid. Onsdag kveld blir det nok en stengning grunnet veiarbeid. Denne gangen stenges tunnelretning mot Bodø i to dager, ifølge Statens vegvesens nettsider. Det er fordi det har blitt funnet mugg i tunnelen. Det skriver Avisa Nordland. – Det er lokalisert mugg i deler av tunnelen utenfor trafikkert område, skriver byggeleder for Bypakken Thor-Ole Stensøy i en e-post til AN. De regner med å være ferdig med arbeidet i løpet av april. Det betyr at det vil bli noen flere nattestengninger i hele eller deler av tunnelen også i tida framover, sier han til avisa.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.21

    39-åring døde etter sparkesykkelulykke

    Det var Sebastian Drozd (39) som omkom etter en sparkesykkelulykke på Tjelta i Sola kommune i helga. Politiet fikk melding om ulykken klokken 20.05 lørdag kveld. Mannen ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus, og døde der mandag kveld. Drozd var bosatt på Tjelta. – Det er ingenting som tyder på at andre personer eller kjøretøy har vært innblandet i ulykken, sier politiadvokat Anna Øksnevad i en pressemelding.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.20

    Innbrudd i hytte i Grimstad

    Det har vært innbrudd i en hytte i Grimstad i løpet av de siste ukene. En politipatrulje har sikret spor sikret på stedet. Hytteeieren har ennå ikke helt oversikt over hva som er stjålet, skriver politiet.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.19

    Sebastian Drozd (39) omkom i elsparkesykkel-ulykken på Tjelta

    Politiet fikk melding om ulykken klokken 20.05 lørdag kveld. Sebastian Drozd ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus, og døde der i mandag kveld. Drozd var bosatt på Tjelta i Sola.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.16

    Lastebil kjørte av veien i Nærøysund

    Politiet meldte først at en lastebil hadde kjørt av veien og havnet i et vann i Nærøysund. I en oppdatering skriver de at lastebilen ikke ligger i vannet, men ved siden av. En betongtrommel som hører til bilen skal derimot ligge på isen. Det er ikke avdekket noen lekkasje fra denne. Føreren av bilen kom seg raskt ut og ble plukket opp av en privatperson. Politiet har snakket med vedkommende som blir kjørt i møte med ambulansen. Han skal ha hatt noen smerter, men har det etter forholdene bra. Politiet driver nå med manuell trafikkdirigering.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.16

    Lastebil i vannet

    En lastebil har kjørt av veien og havnet i et vann i Nærøysund. Sjåføren skal ha kommet seg ut. Nødetatene er på vei.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.15

    Kompisen sier han ble bedt om å filme

    I avhøret av kompisen til tiltalte sier han at Dahl ikke hadde gjort noe utenom å ha sagt hei. – Han kom mens vi satt på en benk ved skolen. Vi snakket litt med han. Han hadde med seg gulrøtter, sier han. Dahl gikk videre og tiltalte fulgte etter han. Så ba tiltalte kompisen om å filme. Det var da tiltalte slo Dahl ned, ifølge kompisen i avhøret.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.15

    Kameraten sier han ble bedt om å filme

    I et videoavhør av kameraten til tiltalte sier han at Dahl ikke hadde gjort noe utenom å ha sagt hei. Ifølge kameraten prøvde Dahl å ta tiltalte på øret. Det sier han er noe Dahl pleide å gjøre med mange han møtte. Videre sier han at tiltalte ble sur og han kastet noe på bakken. Dahl gikk deretter videre, og tiltalte fulgte etter han. Så ba tiltalte kameraten om å filme. Det var da tiltalte slo Dahl ned, ifølge kameraten i avhøret.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.14

    Tre sperrer fylkesvei på Osterøy

    Et tre sperrer fylkesvei 5418 Hausvegen på Osterøy, mellom Haus kai og Hakanes. – Det er ikke passasje på stedet, melder Vegtrafikksentralen.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.14

    Trafikkuhell i Stavanger

    To biler har vært involvert i et trafikkuhell i rundkjøringen i Ullandhaugveien ved Stavanger universitetssjukehus i Stavanger. Det er ikke personskade. Det er mindre materielle skader på kjøretøyene, og trafikken flyter fint, melder politiet.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.13

    Sauebonde må sone 60 dagar i fengsel

    Ein bonde er dømd til 60 dagar i fengsel. Årsaka er at han ikkje har passa godt nok på sauene sine, og sett til at dei har fått godt nok stell. Bonden får heller ikkje lov til å halde meir enn 60 dyr i tida framover. Det var i fjor vår at Mattilsynet og politiet rykte ut til ein gard i Sogn etter at det kom bekymringsmelding om ein sjuk og skadd sau, som burde blitt avliva. Dyret var avmagra og mangla tenner i underkjeven. Lamma til dyret blei ikkje sett til og døydde. Bonden blei også tiltalt for å ikkje merke dyra sine med øyremerke, noko mannen vedgjekk. Elles nekta han straffskuld. Sogningen var også tiltalt for å ikkje ha bedøvd sauene sine skikkeleg før avliving. Ifølge tiltalen brukte bonden øks for å bedøve dyra, noko som førte til dei kunne vere bevisste under sjølve avlivinga. Men dette tiltalepunktet gjekk mannen fri for, sidan retten meinte ikkje det var godt nok bevist at bonden bedøvde dyra på denne måten.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.12

    – Fremstår som en løgner

    Den tidligere Start-spilleren Jesper Mathisen vitner i dag, når rettssaken mellom tidligere skihopper Anders Jacobsen og Just Padel Group fortsetter. Mathisen sa i retten at Anders Jacobsen fremstår som en løgner. – Det han sier er ikke sant. Jeg sliter med å forstå hvorfor Jacobsen er misfornøyd, sa Mathisen. Jacobsen mener daværende eiere av JPG, Jesper Mathisen, Ole Martin Årst og to forretningsmenn, fikk han til å skrive under på en ny aksjonæravtale med mersalgsplikt, samtidig som de holdt skjult en salgsprosess med svenske We Are Padel (WAP). JPG ble solgt til det svenske selskapet for 84 millioner kroner, men Jacobsen skal kun ha fått opplyst en salgspris på 45,5 millioner kroner.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.01

    Ordførere vil ha fortgang

    De fire ordførerne på Nord-Jæren ha sammen skrevet et brev til forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel om psykologutdanning ved Universitetet i Stavanger. I brevet ber de statsråden prioritere penger til dette i statsbudsjettet for 2025. – Det er svært gledelig at Universitetet i Stavanger er akkreditert for profesjonsstudium i psykologi. En avgjørende forutsetning for å starte opp studiet er statlig finansiering av 48 arbeidsplasser. Dette må prioriteres i statsbudsjettet for 2025, skriver ordførerne.

  • Onsdag 13. mars kl. 13.00

    Steile fronter mellom idrettskjendisene i retten

    – Jeg stolte på disse gutta, sier Anders Jacobsen (39) om Jesper Mathisen (36) og Ole Martin Årst (49) i Agder Tingrett onsdag. Mathisen slår tilbake og kaller Jacobsen for «løgner».

  • Onsdag 13. mars kl. 12.57

    Tiltalt for knivstikking, hevder det var nødverge

    En 26 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk etter å ha knivstukket en annen mann i en bolig på Løren i Oslo i januar 2023. Det skriver Avisa Oslo. Offeret ble stukket i brystet. Den tiltaltes forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, sier til avisen at mannen nekter straffskyld. – Han sier det skjedde i nødverge, sier hun. Mannen er også tiltalt for import av 780 tabletter som står på narkotikalisten. Rettssaken går i Oslo tingrett fra 3.-6. september.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.53

    E-tjenesten vil skjerme hemmelig vitne enda mer

    E-tjenesten vil ikke at det skal deles anonymisert lydopptak av forklaringen til kildefører i terrorrettssaken.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.50

    Liket kan ha blitt oppbevart

    En av politiets teorier er at Ole Andreas Sønstvedt fra Grenland ble drept på nyttårsaften eller kort tid etter, men at levningene ikke ble brent før en tid senere. Det sier politiadvokat Liv Hilde Nytrøen til VG. Politiet undersøker nå hvor lang tid det har gått fra drapet skal ha skjedd til levningene ble brent. De undersøker også hva som har foregått på gården i dagene etter nyttårsaften.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.50

    E24: Saksøker Nortura for å få dem til å levere mer egg

    Eggleverandøren Den Stolte Hane ber Oslo tingrett pålegge Nortura om å levere mer egg, skriver E24. Fredag avgjøres det om butikkene får nok egg til påske. Nortura er eid av bøndene og har ansvaret for markedsregulering av egg i Norge. Striden som skal opp i retten, står om hvorvidt Nortura har lov til å levere egg til videreforedling i egen fabrikk, før de fordeler egg til dagligvarebutikkene.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.48

    Problemer med skattemeldingen: Mange som logger på samtidig

    – Vi ser at det er mange som prøver å logge på samtidig, det skaper noe treghet i systemene våre. Hvis du ikke kommer på, prøv igjen senere, skriver Skatteetaten til NRK. Skatteetaten legger til at du ikke trenger å forsøke å logge på hvis du ikke har fått melding fra oss om at skattemeldingen din er klar. – Vi gir beskjed når din skattemelding er klar.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.47

    Fingrene unna femmila!

    Langrenn må ta grep for å bevare appellen. Men noen tradisjoner må for all del bevares.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.42

    Skal samarbeide om produksjon av fornybar kraft

    Fritzøe Skoger og Hydro Rein inngår et samarbeid for å utvikle fornybar kraft i Vestfold, Telemark og Buskerud. Selskapene opplyser at de ser på mulighetene for en kombinasjon av vind- og solkraftprosjekter. Daglig leder Thomas Solem i Fritzøe Energi mener kraftproduksjon er avgjørende for å trygge arbeidsplasser i det han beskriver som Norges viktigste industri- og næringsregion. – Vi ønsker å se på hvordan vi kan løse behovet for fornybar kraft i regionen.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.39

    Ypperlig som påskebok! Bokanmeldelse: «Yellowface»

    Den internasjonale boksnakkisen «Yellowface» er en kostelig satire.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.31

    Polititeori i Løten: Liket kan ha blitt oppbevart etter drapet

    En av politiets teorier er at Ole Andreas Sønstvedt (37) ble drept på nyttårsaften eller kort tid etter, men at levningene ikke ble brent før en tid senere.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.19

    Tomme egghyller havner i retten

    Tomme egghyller i butikkene kan skyldes at Nortura selger eggene til seg selv i stedet for at du og jeg kjøpe dem i butikkene.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.08

    Kjørte inn i flere biler

    Politiet har rett før klokka 12 i formiddag rykket ut til Mølla kjøpesenter i Brumunddal. Vitner har observert en bilfører som skal ha kjørt inn i flere andre biler. Bilføreren skal så ha gått inn på kjøpesenteret. Politiet er på stedet.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.08

    Eldre bilfører kjørte inn i andre biler ved kjøpesenter

    Politiet rykket litt før klokka 12 i formiddag ut til Mølla kjøpesenter i Brumunddal. Vitner har observert en bilfører som skal ha kjørt inn i andre biler og deretter gått inn på kjøpesenteret. Politiet opplyser at bilførere er en mann i 70-årene. Han skal ha kjørt inn i to andre biler og disse har bare fått mindre skader.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.05

    Sikta for fleire overgrep

    Ein mann er sikta for ei rekkje overgrep i Sunnfjord. Det opplyser jourhavende politijurist Ingeborg Drægebø til Bergens Tidende. Mannen vart pågripen tysdag. Ifølgje Drægebø er det førebels uvisst om mannen blir framstilt for fengsling eller ikkje.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.05

    Fengsla for fleire overgrep

    Ein mann er sikta for ei rekkje overgrep i Sunnfjord. Det opplyser jourhavende politijurist Ingeborg Drægebø til Bergens Tidende. Mannen vart pågripen tysdag. Politiadvokat Sissel Kleiven opplyser til NRK at mannen har samtykka til varetektsfengsling.

  • Onsdag 13. mars kl. 12.01

    «Young Royals»-skuespiller Omar Rudberg savner en kjæreste

    – Det hadde vært koselig å ha noen, sier 25-åringen.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.59

    Fleirtal tilrår å sende skulestruktur på høyring

    Fleirtalet i opplæringsutvalet går inn for å tilrå å sende forslag til ny skulestruktur i Vestland på høyring. Forslag om kutt i elevtal på vidaregåande skular har skapt lokale protestar i Fitjar og Måløy. Frp og Raudt har teke til orde for å utsette høyringa. Onsdag skal saka opp i opplæringsutvalet i fylket. Høgre, Venstre, KrF, Sp, Ap og SV opplyser til NRK at dei vil gå inn for å tilrå fylkesutvalet å sende saka på høyring slik den er no. – Å utsette saka vil også vere å utsette høvet til å gi innspel, seier Morten Helland i KrF. På førehand har Frp tatt opp spørsmålet om habilitet for enkelte av medlemane i utvalet som laga høyringsforslaget. – Administrasjonen bør gjere greie for vurderingane som er gjort, slik at ein kan få slutt på spekulasjonane, seier Høgres Elias Eide.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.59

    Traktor-protest utenfor regjeringsmøte

    20–25 traktorer kjører i protesttog frem og tilbake forbi hotellet der Støre-regjeringen har budsjettkonferanse.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.58

    Må jeg velge mellom barn eller karriere?

    Jeg har alltid sett for meg at jeg skal få barn før jeg er 30 år, men slik samfunnet er i dag ser det ut som at jeg må ofre det ene for å oppnå det andre.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.58

    Fare for kolonnekjøring over Vikafjellet

    Det er stedvis redusert sikt og derfor fare for kolonnekjøring på kort varsel på riksvei 13 over Vikafjellet. Det melder Vegtrafikksentralen.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.58

    Nytt søksmål mot Jens Edvin Skoghøy

    Nataliia Skoghøy saksøker tidligere dommer Jens Edvin Skoghøy for ærekrenkelser – etter at hun ble beskyldt for å ha forgiftet ham.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.57

    – Ikke noe kriminelt bak dødsfallene

    De foreløpige obduksjonsrapportene etter at et ektepar i 80-årene ble funnet døde i Åfjord i helga, viser at det er kan være flere mulige grunner til dødsfallene. Men så langt er det ikke noe som tyder på at det ligger noe kriminelt bak, opplyser politiet i en pressemelding. – Begge var eldre personer preget av alderdommen, noe som kan ha vært medvirkende årsak til dødsfallene, sier Ingrid Kaja Read, påtaleansvarlig i saken i Trøndelag politidistrikt.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.55

    Ektepar ble funnet døde utenfor hytte i Trøndelag: Politiet tror alder kan være årsak

    En hyttenabo fant ekteparet.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.49

    Skatteetaten: – Treghet i systemet

    Skattemeldingen har kommet, og det gjør til at siden til Skatteetaten går treigere enn normalt.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.49

    Dømt til fengsel for coronabedrageri av 2,3 millioner kroner

    En mann i 20-årene er dømt til ubetinget fengsel i ett år og fem måneder.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.37

    Mistet førerkortet i Trondheim

    15 bilister kjørte for fort da politiet hadde fartskontroll i Torbjørn Bratts veg i Trondheim onsdag formiddag. Høyeste hastighet ble målt til 76 km/t i en 50-sone, melder politiet. Sjåføren blir anmeldt, og fikk førerkortet beslaglagt.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.35

    Kutter i rute fra Kjevik

    Flyselskapet SAS skal kutte i rutetilbudet mellom Kristiansand og København i Danmark. Det skriver Fædrelandsvennen. – Det kan se ut som SAS reduserer noe på Kjevik, og flytter noe til Torp. Vi er i dialog med SAS nå, for å få en full oversikt over hva som blir bildet, sier lufthavnsjef Arne Johan Johnsen til KRS.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.35

    Elektrisk rullestol på E6

    I Verdal har politiet fått flere telefoner fra bekymrede bilister om en person i elektrisk rullestol som kjører på E6. Vedkommende skal ha kjørt både med og mot kjøreretningen. En politipatrulje rykker ut.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.34

    Tiltalte motivert for ungdomsoppfølging

    På spørsmål om ungdomsoppfølging fra forsvarer Christina Marie Steensnæs Winsor, svarer den tiltalte 16-åringen: – Ja, jeg er motivert for det. Alt er bedre enn fengsel, sier han i retten. Rettssaken foregår over tre dager i Haugaland og Sunnhordland tingrett.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.20

    Adidas leverte første underskudd på 30 år

    Selv om tyske Adidas endte fjoråret med det første underskuddet siden 1992, planlegger de å betale utbytte som normalt.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.16

    Forbrukertilsynet: Meglere oppga flere soverom enn de har lov til

    Tilsynet fant feil hos 9 av 10 undersøkte foretak. Nå forventer de at meglerne rydder opp.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.14

    Beskjed til Putin: – Ingen frykter deg her

    Litauisk etterretning mener at angrepet mot Navalnyjs tidligere stabsjef Leonid Volkov er organisert og utført av Russland.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.13

    Espen ble skutt: – Det var ingen forvarsler, det bare skjedde

    Espen Alexander Evjenth trodde først noen hadde slått ham i hodet med en ambolt.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.12

    Har fått trusler etter voldshendelsen

    I rettens første dag spør forsvarer forsvarer Christina Marie Steensnæs Winsor tiltalte om hvordan tida etter hendelsen har vært. Den tiltalte 16-åringen sier han ikke fikk lov til å gå ut. – Barnevernet ville jeg skulle flytte av hensyn til min sikkerhet. Det var mye stress og kommentarer på sosiale medier, sier han. Han forteller at han har fått flere trusler. – Folk ville betale penger for at jeg skulle bli banket eller skutt. Nå har han ikke lov til å være ute av huset etter klokka 21 hver dag.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.12

    – Spenn fast hagemøblane

    Det vil blåse opp til sør og sørvest liten storm langs kysten frå Stad til Helgeland på torsdag. – Har du sett ut hagemøblane alt? Då bør du spenne dei fast, oppmodar meteorologane. I fjellet vil kuling i kombinasjon me dsnø gi lokal snøfokk.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.09

    USA: To menn tiltalt for bombing av hus – skulle mate slange med jente

    Målet ska ha vært å skade, trakassere, skremme og drepe kvinnen.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.05

    Hitratunnelen er åpen

    Hitratunnelen på fylkesveg 714 er åpen igjen, melder Statens vegvesen.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.00

    Klagestorm mot behandling i helsevesenet i Oslo og Viken

    Nesten to tusen klager og lang saksbehandling. Nå frykter Statsforvalteren i Oslo og Viken at innbyggernes rettigheter blir svekket. Det kommer frem i en pressemelding. Her skriver fylkeslege Anne Hilde Corwo at alle klagene gir lang saksbehandlingstid. – Det gjør at vår evne til å ivareta innbyggernes rett til nødvendige og forsvarlige helsetjenester blir svekket. Statsforvalteren understreker at er bra at pasienter og pårørende klager på behandling som de mener ikke er god nok. – Det kan bidra til å gjøre kvaliteten på tjenestene bedre og øke tilliten til helsetjenesten. De tror klagestormen kan skyldes at flere er klar over hvilke rettigheter man har. Rettighetsklager i spesialisthelsetjenesten og klager på tvangsbehandling i psykiatrien økte mest.

  • Onsdag 13. mars kl. 11.00

    Investtech-analyse: Styr unna disse helseaksjene

    I lys av Ultimovacs-raset i forrige uke ser vi denne uken nærmere på tre andre bioteknologiselskaper det kan være lurt å holde seg unna.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.59

    Tiltalte: – Skulle ønske jeg kunne gått tilbake i tid og endret på det

    Slaget på Tor Inge Dahl ble filmet og delt i sosiale medier. I retten ble videoen vist. – Jeg synes synd på han. Jeg skulle ønske jeg kunne gått tilbake i tid og endret på det, sier tiltalte i retten. I forklaringen fortalte gutten at han hadde drukket alkohol før hendelsen og husker ikke selve slaget. – Det er grusomt det som skjer. Jeg synes synd på han, sier tiltalte etter å ha sett videoen i retten.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.50

    Dropper kurs for politiansatte

    Politihøgskolen avlyser og utsetter flere kurs som skulle vært gjennomført ved skolene i Stavern og Kongsvinger. Årsaken er stramme budsjetter, skriver Politiforum. Det er kurs for operativt personell og innen etterretning og skjult etterforskning som avlyses eller utsettes. Dag Sveaas, som er avdelingsleder for etter- og videreutdanning ved Politihøgskolen, sier at situasjonen er lei. Nestleder Ørjan Hjortland i Politiets Fellesforbund sier til fagbladet at han frykter at avgjørelsen kan få alvorlige konsekvenser for politiets beredskap og kapasitet.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.46

    To menn tiltalt for grove bedragerier mot departementer – skal ha kjøpt hytte og biler

    Økokrim har tiltalt to menn for grove bedragerier mot Utenriksdepartementet og Klima- og miljødepartementet. De skal ha brukt millioner på private formål. Mennene er tiltalt for grove bedragerier for over 47 millioner kroner. Mennene drev en forening og mottok tilskudd fra departementene for å utarbeide rapporter. – Bedrageriene mot departementene er omfattende. Denne type kriminalitet bidrar til å undergrave bistandsarbeidet i Norge og svekke vårt tillitsbaserte system, sier påtaleansvarlig og statsadvokat i Økokrim, Henrik Horn. Den ene tiltalte er fra Innlandet. Han er tiltalt for to grove bedragerier, forsøk på grovt bedrageri, hvitvasking og dokumentforfalskning. Den andre mannen er fra Nordland, han er tiltalt for medvirkning til de to grove bedrageriene den første mannen er tiltalt for. Filter Nyheter skriver at bedrageritiltalen trolig er den største noensinne mot en mottaker av bistandspenger i Norge. Pengene ble bevilget i forbindelse med større internasjonale prosjekter i samarbeid med FN og Interpol. Den første tiltaltes forsvarer, Fredrik Berg, sier til avisen at hans klient avviser beskyldningene om bedrageri. Han står fast på at rapportene Utenriksdepartementet og Klima- og miljødepartementet mottok var av høy kvalitet. – Programmene var operativt rettet i nært samarbeid med FN og Interpol. Dette gjenspeiles i kostnadene. På denne bakgrunnen er beskyldningene om at departementene skulle være bedratt, feil. Våre bevis til støtte for dette vil vi fremme for retten. Utover dette ønsker verken vi eller vår klient å kommentere, skriver advokat Berg til Filter Nyheter. Økokrim mener at deres etterforskning har avdekket at mange millioner av tilskuddsmidlene ikke var brukt. I tillegg skal flere millioner kroner av midlene ha blitt brukt på urettmessige kjøp av blant annet hytte, biler og andre private utgifter. – Tilskudd og støtte fra det offentlige gis gjennom et tillitsbasert system og er i svært mange tilfeller basert på opplysninger fra mottakerne. Slik har det også vært i denne saken. Vi mener at de tiltalte grovt har misbrukt dette systemet, og bedratt fellesskapet for betydelige summer, sier statsadvokat Horn.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.45

    Fortsatt lave fødselstall

    Alderen på førstegangsfødende i Norge har aldri vært høyere. Norske kvinner føder i gjennomsnitt sitt første barn når de er 30,3 år gamle. Det fødes fortsatt få barn i Norge, og slik er det også i Oslo og Akershus, sier Espen Andersen, seniorrådgiver i Statistisk Sentralbyråd. – Fruktbarhetstallet for Oslo er 1.25, det er det laveste i landet. I Viken er det 1.46. Tallene for fylkene fra i år er de samme sammenlignet med fjoråret.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.44

    Britisk økonomi vokser igjen etter resesjon

    Storbritannias økonomi vokste med 0,2 prosent i januar, noe som gir håp om at resesjonen på slutten av fjoråret er et tilbakelagt stadium.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.44

    Drapssak i Halden kan bli henlagt tross tilståelse

    En kvinne i 70-årene ble funnet drept i en leilighet i Halden i september i fjor. Kvinnens ektemann er siktet for drapet. Han har tilstått drapet, men nekter straffskyld. Selv om mannen i 70-årene har tilstått, kan saken bli henlagt. Det er gjennomført full rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen og det er usikkert om han var strafferettslig tilregnelig, skriver Halden Arbeiderblad. Mannen har vært varetektsfengslet siden drapet, men er nå løslatt.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.42

    TikTok skal konkurrere med Instagram

    Det jobbes angivelig med en ny bilde-app.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.40

    Hitratunnelen er stengt

    Hitratunnelen på fylkesveg 714 er stengt på grunn av opprydningsarbeid.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.40

    Hitratunnellen er stengt

    Hitratunnellen på fylkesveg 714 er stengt på grunn av opprydningsarbeid.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.38

    Tiltalt for machete-angrep på politibetjent

    Ein mann i 50-åra frå Haugesund er tiltalt for drapsforsøk på ein politibetjent. Hendinga skjedde i Sveio i påsken i fjor. Ifølgje tiltalen skal mannen ha sprunge mot politibetjenten med ein machete samstundes som han skreik at han skulle drepa han. Deretter stakk eller skar han macheten inn i magen på politibetjenten. Fornærma hadde heldigvis på seg verneutstyr, og kom ikkje fysisk til skade. Tiltalte vart skoten med elektrosjokkpistol, og overmanna på staden. I tillegg til angrepet mot politiet, er mannen også tiltalt for dyrking av cannabis, og oppbevaring av fleire hundre patroner av ulike kaliber. Saka går i Haugaland og Sunnhordland tingrett i juni.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.29

    Foreslår å bosette ti flyktninger

    Kommunedirektøren i Sirdal foreslår at kommunen bosetter 10 flyktninger i år. Anmodningen fra Integrerings og mangfoldsdirektoratet (IMDi) var 30, skriver Avisen Agder. – Sammenholdt med tilgjengelige boliger og kapasitetsutfordringer i legetjenesten og øvrige helsetjenester, fører dette til at det ikke anbefales å imøtekomme anmodningen fra IMDi fullt ut, skriver kommunedirektøren i saksframlegget.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.24

    Mann pågrepet etter at annen mann falt fra stor høyde i Moss

    En mann er livstruende skadet etter å ha falt fra en stor høyde i Moss sentrum. En annen mann er pågrepet.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.21

    Redningsaksjon i Molde: Person skled 200 meter på skaresnø

    Politiet og HRS har satt i gang en redningsaksjon ved et fjell i Molde. En person har sklidd 200 meter ned på skaresnø.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.21

    Redningsaksjon i Molde: Person skled 200 meter på skaresnø

  • Onsdag 13. mars kl. 10.21

    Sarri går av som Lazio-trener

    Maurizio Sarri har gått av som hovedtrener for den italienske fotballklubben Lazio.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.18

    Fant tungmetall i sopp

    Det er funnet tungmetall i sopp og bær på Steinsjøen skytefelt i Østre Toten. Det kommer fram i en rapport fra Forsvarets forskningsinstitutt. – Resultatene viste at det er tatt opp ganske mye bly, spesielt i sopp, sier forsker Ida Vaa Johnsen til nettavisa Forsvarets Forum. Funnene ved Steinsjøen overstiger EUs grenseverdier. Selv om bly ikke er bra og at det er funnet ganske høye konsentrasjoner i sopp, understreker Vaa Johnsen at det ikke er farlig å spise små mengder med sopp fra skytefeltet. – Men hvis man finner masse sopp på et skytefelt, og spiser det over veldig lang tid, da er det ikke optimalt, sier forskeren.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.16

    Bitcoin når nye høyder: Sveriges sentralbanksjef advarer

    Sveriges sentralbanksjef Erik Thedéen kritiserer bitcoin som et spekulativt instrument etter atter en ny kursrekord.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.15

    Tiltalte i rettssaken: – Ikke et monster

    I tiltaltes forklaring sier han at han ikke kan huske å ha slått ned Tor Inge Dahl. Han hadde drukket alkohol og har sett bevismaterialene. Derfor tilstår han at han slo ned utviklingshemmede Dahl. – Jeg vil ikke at folk skal tro jeg er et monster. Det var ikke på grunn av hans tilstand jeg slo. Jeg tilstår. Jeg ser på bevisene og videoene at det må være meg, men jeg husker det fortsatt ikke, sa gutten i rettssakens første dag.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.12

    Dømt til fengsel for familievold

    En mann i 50-årene fra Hedmark er dømt til ett år og fire måneders fengsel for å ha mishandlet og krenket kona si. Han ble også funnet skyldig i å ha utsatt de to barna sine for psykisk vold. Mannen må betale over 300.000 kroner i oppreisningserstatning til de fornærmede. Ifølge Østre Innlandet tingrett skal mannen i mange år ha vært voldelig, brukt tvang og begrenset bevegelsesfriheten til kona. Han skal ha skapt utrygghet i hjemmet med sitt sinne som blant annet førte til at kona flere ganger tok med seg barna og rømte fra huset. Det var etter en slik hendelse i 2017 at kvinnen ringte politiets nødnummer og det ble igangsatt en etterforskning. De to er nå skilt. Selv nekter mannen for å ha utsatt familien for fysisk eller psykisk vold. Han har foreløpig ikke tatt stilling til om dommen skal ankes, opplyser forsvarer Mari Sveen Næss til NRK.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.11

    «Magikeren Ødegaard» hylles i England: – Ikke til å tro

    Nordmannen trekkes frem som den store stjernen etter Arsenals Champions League-triumf.

  • Onsdag 13. mars kl. 10.10

    Dagfinn Lyngbø og Mona Berntsen lager musikal sammen

    Én humornerd fra Bergen. Én dansenerd fra Bærum. Nå skal de nerde sammen, og lage en ny oppsetning av musikalen «The Book Of Mormon».