Nyheter:

  • Onsdag 27. mars kl. 23.01

    Kjøttetende skilpadde i ferd med å etablere seg i norske elver

    Det er funnet flere uønskede skilpadder i Lågen i Larvik. Dyrene kommer trolig fra akvarier, men greier seg i norsk natur.

  • Onsdag 27. mars kl. 22.53

    Reiten med målgivende da Chelsea tok seg til semifinale i Champions League

    (Chelsea - Ajax 1–1, 4–1 sammenlagt) Guro Reiten var mye involvert og leverte målpoeng da Chelsea spilte uavgjort mot Ajax og gikk til semifinale i kvinnenes mesterliga.

  • Onsdag 27. mars kl. 22.51

    Stor vannlekkasje på grensa mellom Oslo og Bærum

    Det er en stor vannlekkasje på Griniveien ved Hosle i Bærum. Ett kjørefelt er sperret på Fv. 168 Griniveien, og kan bli helt stengt når skaden utbedres.

  • Onsdag 27. mars kl. 22.49

    Sekunder unna døden: Her krysser de siste bilene48 Sekunder unna døden: Her krysser de siste bilene

  • Onsdag 27. mars kl. 22.44

    Tidligere senator og visepresidentkandidat Joe Lieberman er død

    Han ble 82 år gammel.

  • Onsdag 27. mars kl. 22.32

    Nordmenn punger ut i påsken: – Er verdt det

    Skientusiastene lar seg ikke stoppe av dyrtid. – Vi elsker Hemsedal, sier Bente Follestad Bakken.

  • Onsdag 27. mars kl. 22.12

    Må betale 69.000 kroner i bot etter ruskjøring

    En mann som kjørte av veien i ruset tilstand på E6 må betale 69.000 kroner i bot og mister førerretten, skriver Østlandets Blad. Det var mandag 30. oktober han kjørte BMW-en sin av veien på E6 gjennom Nordre Follo. Da politiet sjekket blodet hans viste prøven en konsentrasjon av THC tilsvarende i overkant av 0,5 promille. Mannen påsto at innholdet av THC i blodet hans kom av at han hadde røkt vannpipe med cannabis noen dager tidligere, ifølge avisen. I tingretten erkjente han seg verken skyldig i kjøring i ruspåvirket tilstand eller for å ha brukt narkotika. Tingretten i Ski har kommet frem til betinget fengsel i 18 dager og en bot på 69.000 kroner. I tillegg fradømmes han førerretten, fordi han tidligere har blitt dømt for å kjøre ruset.

  • Onsdag 27. mars kl. 22.10

    Equinor inngår fagforeningsavtale i USA

    Equinor har signert en fagforeningsavtale knyttet til South Brooklyn-basen, som skal forsyne havvindprosjektet Empire Wind utenfor New York.

  • Onsdag 27. mars kl. 22.04

    Fikk pålegg fra politiet etter å ha gått i Bømlafjordtunnelen

    Bømlafjordtunnelen på E39 mellom Stord og Sveio er åpnet igjen etter at den ble midlertidig stengt på grunn av en mann som gikk inni tunnelen. Politiet melder at mannen fikk pålegg om å vente på utsiden av tunnelen, og ta neste buss.

  • Onsdag 27. mars kl. 22.04

    Bømlafjordtunnelen stengt

    Bømlofjordtunnelen på E39 mellom Stord og Sveio er midlertidig stengt på grunn av gående i veibanen, melder Vegtrafikksentralen. Politiet er på vei til stedet, og opplyser at mannen går i sørgående retning.

  • Onsdag 27. mars kl. 22.04

    Bømlafjordtunnelen åpnet

    Bømlofjordtunnelen på E39 mellom Stord og Sveio er åpnet igjen etter at den ble midlertidig stengt på grunn av en mann som gikk inni tunnelen.

  • Onsdag 27. mars kl. 22.00

    Turgåer funnet i god behold etter redningsaksjon i Årdal

    Turgåeren som ble meldt savnet på vei til Fondsbu er funnet i god behold, melder politiet. Tidligere onsdag kveld igangsatte politiet, i samråd med Hovedredningssentralen, en redningsaksjon etter at en turgåer ikke hadde kommet fram til turisthytten han skulle til. Søket foregikk i området rundt Uradalen i Årdal. Et redningshelikopter, Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp, Røde Kors og lokalt politi deltok i søket. Det var frivillige fra Røde Kors som fant skigåeren i 60-årene, opplyser politiet.

  • Onsdag 27. mars kl. 21.58

    «Spillet» fronter vårsuksess for TV 2

    Hele fire TV 2-premierer kan skilte med seertall over én million så langt i 2024.

  • Onsdag 27. mars kl. 21.48

    Brannvesenet etterlyser bamseeier

    Klarer du å løse årets påskemysterium på Øvre Romerike?

  • Onsdag 27. mars kl. 21.20

    Nordmann vant 147 millioner i Vikinglotto

    En heldig mann fra Vestlandet vant onsdag 147 millioner kroner i Vikinglotto. – Det skal ikke være mulig. Det er helt fantastisk, sa mannen da Norsk Tipping ringte. Som den eneste med 6+1 rette sikret en norsk mann seg hele førstepremiepotten på 147.485.200 kroner, skriver Norsk Tipping i en pressemelding. Hva premien skal gå til skal den ferske mangemillionæren bruke god tid på å tenke på. – Jeg skal bruke påsken på å la dette synke inn og finne ut av hva vi skal bruke det på, sier vestlendingen. Mannens lykketall var 20, 21, 22, 30, 34 og 43, samt vikingtallet 3. Så langt i 2024 har førstepremien i Vikinglotto blitt utbetalt tre ganger, og alle gangene har den gått til vinnere i Norge.

  • Onsdag 27. mars kl. 21.18

    Nordmann vant 147 millioner i Vikinglotto

    En heldig mann fra Vestlandet har blitt steinrik onsdag kveld.

  • Onsdag 27. mars kl. 21.18

    Kvinne i 60-årene mistet lappen

    En kvinne i 60-årene mistet førerkortet onsdag ettermiddag etter å ha kjørt i 87 km/t i 60-sonen. Laserkontrollen ble gjennomført i Sarpsborgveien i Råde. Det skriver Moss Avis. Totalt fikk 32 bilister forenklet forelegg.

  • Onsdag 27. mars kl. 21.13

    Lyon til CL-semifinale uten Hegerberg – Cascarino tomålsscorer mot Benfica

    Tittelgrossisten Lyon er klar for mesterligaens semifinale etter å ha slått Benfica 4-1 hjemme og 6-2 sammenlagt. Det skjedde uten Ada Hegerberg.

  • Onsdag 27. mars kl. 21.09

    Ble overrasket over «Pornhub-rutebuss»

    Alia Elnegaard (16) sto midt i Fredrikstad sentrum da bokstavene på rutenummeret plutselig forandret seg.

  • Onsdag 27. mars kl. 21.07

    Mann slo til vektere ved skitrekk i Kvam

    Onsdag kveld rykket politiet ut til et telt på parkeringsplassen nedenfor skitrekket i Furedalen i Kvam, etter at en mann skal ha slått til to vektere. Ingen av dem skal ha blitt skadd. Mannen hadde forlatt stedet før politipatruljen kom fram. Like etterpå, var det en ny mann på stedet som lagde problemer. – Han spyttet på en vekter, var truende og slo i en bil, skriver politiet på X. Politiet har nå fått kontroll på vedkommende.

  • Onsdag 27. mars kl. 20.58

    Leteaksjon etter savnet turgåer i Årdal

    En turgåer kom ikke frem til turisthytta han skulle til, melder politiet. Rett over klokken 22 er han funnet.

  • Onsdag 27. mars kl. 20.54

    Redningsaksjon etter turgåer i Årdal - funnet i god behold

    Onsdag kveld ble det satt i gang en større redningsaksjon i Uradalen i Årdal, fordi en turgåer ikke hadde kommet fram til turisthytten han skulle til. Like før klokken 22 onsdag melder politiet at turgåeren er funnet i god behold. – Han gikk på ski og skulle gå fra Skogadalsbu turisthytte til Fondsbu turisthytte. På bakgrunn av at han ikke hadde kommet fram etter en stund ble vi bekymret og satte i gang en redningsaksjon, sier operasjonsleder i politiet, Ingrid Teigland Tepstad. Et redningshelikopter, politi og frivillige fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp deltok i søket etter vedkommende. – Noen hadde observert han på det strekket, og da skal han ha brukket en ski. Mannen gikk alene, sånn som vi har forstått det, sier Tepstad. Det var ansatte ved turisthytten som første meldte fra til politiet rundt klokken 18.20. Ifølge politiet var det bratt og krevende terreng, i tillegg til at det var ekstra utfordrende å lete i mørket.

  • Onsdag 27. mars kl. 20.54

    Redningsaksjon etter turgåer i Årdal

    Det er satt i gang en redningsaksjon i Uradalen i Årdal, fordi en turgåer ikke har kommet fram til turisthytten han skulle til. – Han gikk på ski og skulle gå fra Skogadalsbu turisthytte til Fondsbu turisthytte. Han har fortsatt ikke kommet fram, og på bakgrunn av det blir vi bekymret og har derfor satt i gang en redningsaksjon, sier operasjonsleder i politiet, Ingrid Teigland Tepstad. Et redningshelikopter er satt inn, i tillegg til at politi og frivillige fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp deltar i søket etter vedkommende. – Vi vet at noen har observert han på det strekket, og da skal han ha brukket en ski. Mannen skal gå alene, sånn som vi har forstått det, sier Tepstad. Det var ansatte ved turisthytten som første meldte fra til politiet, klokken 18.20. – Det er veldig bratt og krevende terreng. I tillegg er det mørkt og vi vet ikke om han har med noe lys. Det som også gjør det utfordrende er at vi vet hvem det er, men det er veldig dårlig telefondekning så vi får ikke kontakt med han på telefon.

  • Onsdag 27. mars kl. 20.42

    Påskestreik blant Lufthansa-ansatte avverget

    Det tyske flyselskapet Lufthansa har kommet til en enighet med fagforeningen Verdi som avslutter en lengre arbeidskonflikt om bedre lønn for bakkemannskapene.

  • Onsdag 27. mars kl. 20.37

    Marius Lode forlater Glimt til fordel for Sverige

    Det bekrefter Bodø/Glimt på sin hjemmeside onsdag kveld. Nå går turen til svenske Häcken i Göteborg. – Det føles veldig rart å forlate Bodø/Glimt, for det er en klubb og en by jeg har blitt veldig glad i. Ting har kanskje ikke blitt helt som jeg så for meg da jeg kom tilbake fra Tyskland, men totalt sett ser jeg tilbake på ei fantastisk tid i Bodø, sier Lode til Glimt.no. Lode fikk 193 kamper for Glimt, fordel på to perioder. I 2021 forlot Lode klubben da han valgte å dra til tysk fotball og Schalke 04. Men oppholdet ble ikke helt som forventet og høsten 2022 var han tilbake i Bodø. Etter returen har Lode havnet lengre bak i køen på stopperplass, og har vært åpen om at han ønsket seg vekk for få mer spilletid. – Det er sånn fotballivet ofte er, at man går videre og jeg føler vi skilles som gode venner. Jeg ønsker Glimt lykke til videre og er veldig glad for muligheten jeg nå har fått i Häcken, sier Lode til Glimt.no.

  • Onsdag 27. mars kl. 20.37

    Kjører pasienter hjem til påske

    Rolig dag for Røde Kors i Innlandet til tross. Roar Lien fra Brøttum og omegn Røde Kors har hatt det hektisk i dag. Røde Kors har ikke bare frivillig beredskap i påskefjellet. De kjører også beredskapsambulanse, som bistår helsetjenesten med å kjøre pasienter som er ferdig med sykehusoppholdet. – Det er givende å se at folk blir friske og kommer seg hjem til påske, sier Lien. Også på Sjusjøen og i Brumunddal har det vært en del aktiviteter for Røde Kors. Her tilbyr de nemlig varekjøring til hyttefolk som ikke har brøyta bilvei. Med denne tjenesten slår Røde Kors to fluer i en smekk: De tjener penger som går til videre lokallaget, og mannskapet får øvd seg på å kjøre snøscooter. – Vi trenger erfaring med snøscooter når vi skal kjøre og hente skadde pasienter, eller ut og lete i terrenget, forklarer Lien.

  • Onsdag 27. mars kl. 20.16

    Meldt om «ufin og ubehagelig» gjest på hotell i Førde

    Politiet har rykket ut til et hotell i Førde, etter melding om en ruset mann. Han skal ha oppført seg ufin og ubehagelig mot gjester og ansatte, og politiet har nå fått kontroll på vedkommende. Mannen blir satt i fyllearresten og anmeldt for ordensforstyrrelse.

  • Onsdag 27. mars kl. 20.14

    Snøfokk gir vanskelige kjøreforhold i Nordland

    På fjellovergangene i Nordland er det ventet vanskelige kjøreforhold fra torsdag kveld og hele fredag. Det er utstedt gult farevarsel for snøfokk.

  • Onsdag 27. mars kl. 20.10

    Tatt i 135 km/t i 80-sonen

    Utrykningspolitiet har hatt kontroller flere plasser i fylket i dag. Blant annet i 80-sonen på E39 ved Raunholm på Stord. Her fikk 22 sjåfører bot og to førere fikk beslaglagt førerkortet. Høyeste hastighet målt her var 128 km/t. Også i Etne har det vært kontroll i 80-sonen, nær Rullestad-tunnelen. Fra 15.00 til 18.30 ble det skrevet ut 38 bøter (forenklede forelegg), en person ble anmeldt for å kjøre uten gyldig førerkort og fire mistet lappen på grunn av høy fart. Høyeste hastighet målt på Etne var 135 km/t i 80-sonen.

  • Onsdag 27. mars kl. 20.10

    Pipebrann på Frogner

    Nødetatene er på vei til brann i Ole Vigs gate på Frogner, hvor det meldes at ryker fra taket. Det opplyser politiet på X. – Brannvesenet bekrefter at det dreier seg om pipebrann. Det jobbes fremdeles på stedet for å sikre at brannen ikke skal spre seg, skriver politiet på X. Klokken halv ni forlater politi og helsevesen stedet. Det er ingen som har fått i seg røyk eller tatt skade som følge av pipebrannen.

  • Onsdag 27. mars kl. 20.06

    To førerkortbeslag etter kontroll på Stord

    To sjåfører har fått førerkortet sitt beslaglagt etter at utrykningspolitiet gjennomførte en fartskontroll ved Raunholm på E39 på Stord onsdag. I tillegg ble det delt ut 22 bøter. Høyeste hastighet målt var 128 km/t.

  • Onsdag 27. mars kl. 20.05

    Plagsomme ungdommer på Ikea

    Flere ungdommer skal ha oppført seg plagsomt mot ansatte og kunder ved Ikea Sørlandet. De skal også ha tømt ut ett brannslukningsapparat, skriver politiet.

  • Onsdag 27. mars kl. 20.03

    Politiet advarer den utålmodige sjåføren

    – Vi følger med på hyttetrafikken og møter dessverre på utfordringer hvert år. Gjengangeren er den utålmodige bilisten som vil fort opp på hytta og tror han vinner mye tid ved å kjøre fort. Det sier politioverbetjent Adrian Hegge til Sandefjords blad. Fart, rus og uoppmerksomhet er de største årsakene til alvorlige ulykker. Derfor anbefaler han sjåfører å være ekstra tålmodige i påskretrafikken. I tillegg til riktig fart, gjelder det å pakke bilen riktig. – Ski på taket må festes godt, har du takboks må denne være forsvarlig lukket, løse gjenstander i bilen må være sikret. Dette er noe vi kan ta stikkprøver av, sier Hegge Politiet vil også kontrollere at barn er sikret skikkelig og ulovlig mobilbruk.

  • Onsdag 27. mars kl. 19.39

    Drama til havs: – Trodde min siste time var kommet

    Jan Øystein Fjeldstad fikk motorstopp midt på havet. Så sviktet hjertet.

  • Onsdag 27. mars kl. 19.37

    Tiåring slo Magnus Carlsen: – Han er ekstrem

    «Sjakkens Messi» tar av i Argentina.

  • Onsdag 27. mars kl. 19.31

    Kolonnekjøring over Haukelifjell

    Det er innført kolonnekjøring over E134 Haukelifjell på grunn av uvær, melder Vegtrafikksentralen. Kolonnekjøringen skjer mellom Haukelitunnelen og Liamyrane.

  • Onsdag 27. mars kl. 19.30

    Vipers vant på bortebane

    Håndballaget Vipers Kristiansand vant bortekampen mot Larvik 31-23. Det var lenge jevnt i kampen, men Kristiansandslaget sikret seieren og har med det vunnet samtlige 24 kamper så langt. Vipers var seriemester i eliteserien for kvinner allerede før kampstart.

  • Onsdag 27. mars kl. 19.28

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.30

    Mange tonn store steinblokker dundret ned på en fotballbane i Vaksdal i natt. De to gigantiske steinene har smadret tribunen og den ene ligger midt på ene banehalvdel. Programleder er Mariann Reikerås.

  • Onsdag 27. mars kl. 19.26

    Vet fortsatt ikke når Bergensbanen kan åpne igjen

    Det er fremdeles usikkert når Bergensbanen kan åpne igjen. Strekningen mellom Bergen og Vaksdal har vært stengt i nærmere fem dager etter at et godstog med 25 vogner sporet av ved Arna stasjon fredag. – Jeg har veldig lyst til å kunne gi noen prognoser for når vi skal kunne åpne, men det er rett og slett ikke mulig på nåværende tidspunkt, sier fagsjef i Bane Nor, Lars Rugtvedt. Tidligere onsdag ble lokomotivet dratt og hentet ut fra Arnanipatunnelen, der ulykken skjedde. – Vi kommer til å jobbe døgnkontinuerlig for å få åpnet Bergensbanen så fort som mulig. Vi har kalt inn veldig mange ressurser som skal jobbe i skift, og jeg er sikker på at det blir arbeid på Arna stasjon gjennom hele påsken. Rugtvedt påpeker at de ikke kan gi noen prognoser for gjenåpning, før de har full oversikt over det han kaller «et betydelig skadeomfang». – Det er omfattende skader på det elektriske anlegget og skinne-infrastrukturen. I tillegg er kontaktledningsanlegget skadet betydelig, og mange komponenter må byttes. Bane Nor skriver på sine nettsider at de vil komme med en ny oppdatering fredag klokken 23.00.

  • Onsdag 27. mars kl. 19.21

    Bane Nor ber Onrail betale for opprydning etter togulykken

    Bane Nor har sendt en faktura til Onrail for opprydningen etter togulykken i Bergen i forrige uke. – I tillegg har noen kunder fått skadd sine konteinere og semitrailere. Onrail kommer til å ta ansvar for det, sier Henning Aandal, daglig leder i godstogselskapet Onrail, til Teknisk Ukeblad. Han sier at selskapet kommer til å tape millioner, til tross for at det har flere forsikringer. Aandal opplyser at det er for tidlig å anslå nøyaktig hvor store tapene blir. (NTB)

  • Onsdag 27. mars kl. 19.16

    Ut mot politiet i brøytebilsaken: – Politiet var for kjappe

    Selv statsadvokaten mener straffen mot mannen som angrep en brøytebilsjåfør er for lav. Advokat Jon Christian Elden kaller det hele en «polititabbe».

  • Onsdag 27. mars kl. 19.08

    Tatt i 140 km/t i Jølster

    Ein person mista førarkortet etter å ha køyrd forbi ein politikontroll ved Juklestad i Jølster i 140 km/t. Politiet hadde kontroll i fleire timar der to personar mista førarkortet og 18 førarar fekk forenkla førelegg.

  • Onsdag 27. mars kl. 19.01

    Dejlig å være dansk i Trysil

    Hver tredje fritidsbolig i Trysil selges nå til tyskere, svensker eller dansker. Bakgrunnen er snømangel i Europa og svak kronekurs, ifølge Carl Christian Mathiesen ved Prognosesenteret. – De siste tre månedene har jeg solgt som aldri før, det har vært veldig bra, sier eiendomsmegler Petter Birkreim hos Privatmegleren. Og det er særlig pågangen fra Danmark meglerne merker. – Vi har en fantastisk kronekurs som gjør det veldig interessant å kjøpe i Norge i disse tider, sier danske Søren Andersen, som eier en leilighet i Trysil, og planlegger å investere i ytterligere tre til.

  • Onsdag 27. mars kl. 19.00

    Se TV-sendinga klokka 19.30

  • Onsdag 27. mars kl. 18.55

    Nobelprisvinnende forfatter Daniel Kahnemann er død

    Den israelsk-amerikanske psykologiprofessoren og nobelprisvinneren Daniel Kahneman, mest kjent for boken «Tenke, fort og langsomt», er død, 90 år gammel.

  • Onsdag 27. mars kl. 18.55

    Steinkjer felte flest elg

    Steinkjer er på toppen av lista over kommunene der det ble skutt flest elg. I alt ble det felt 570 elg i Trønder-kommunen. Det skriver Statistisk sentralbyrå i en pressemelding.

  • Onsdag 27. mars kl. 18.45

    Bratseth: – Må spille så man vinner kamper

    Fortsette som nå eller gå tilbake til «no-nonsense-fotball»? Det spurte Ståle Solbakken etter ny landslagsnedtur. – Da kvalifiserte vi oss i hvert fall, sier Rune Bratseth.

  • Onsdag 27. mars kl. 18.45

    Påsken 2024: Hytteturer, musikkinnspilling og dramatikk rundt stengetid

    – Er polet stengt? spør Marco klokken 16.07. Svaret er nedslående.

  • Onsdag 27. mars kl. 18.39

    Vipers leder til pause

    Håndballaget Vipers Kristiansand leder 16–14 mot Larvik til pause i kvinnenes eliteserie. Kampen spilles på Jotron Arena i Larvik.

  • Onsdag 27. mars kl. 18.35

    «Grenlandsplogen» nær sykkelbragd: På pallen i belgisk storritt

    Jonas Abrahamsen, også kjent som «Grenlandsplogen» kom seg med i bruddet i Dwars door Vlaanderen og havnet med det i seierskampen i det belgiske verdenstour-rittet. Bruddet fikk etter hvert besøk av en mindre gruppe som kjørte seg opp fra feltet. I feltet hadde samtidig flere av de største favorittene, som Wout van Aert, Mads Pedersen, Jasper Stuyven og Biniam Girmay, alle veltet ut. Inn på den siste milen var det seks ryttere som kjempet om seieren, hvor Abrahamsen og Dries De Bondt var de eneste to fra det opprinnelige bruddet. Team Visma-Lease a bike var i overtall med to av de seks rytterne og med drøyt seks kilometer igjen angrep Matteo Jorgenson og gikk solo inn til seier. Skiens-gutten angrep selv med tre kilometer igjen og så en stund ut til å være på vei mot annenplass, men nordmannen ble hentet med én kilometer igjen. I spurten var han imidlertid sterkest og ble dermed nummer to - det klart største resultatet til Uno-X i et éndagsritt på øverste nivå. Rittet er den siste testen før monumentklassikeren Flandern rundt på søndag.

  • Onsdag 27. mars kl. 18.28

    Venter fire svenske kutt: – Endringene i utsiktene var dramatiske

    Riksbanken venter rentekutt allerede i mai eller juni. Men økt vekst kan gjøre at det bare blir fire rentekutt før renten pauses igjen, tror britiske HSBC.

  • Onsdag 27. mars kl. 18.25

    Ryfylkeferjen forsinket

    På grunn av stor trafikk er Ryfylkeferjen omkring 30 minutter forsinket. Det melder Norled.

  • Onsdag 27. mars kl. 18.25

    Politiet i Åre har bedt om hjelp fra Innherred

    Når årets skjærtorsdag-konvoi med rånere fra Verdal til Åre starter, får de følge av uniformert politi fra norsk side. Det melder Trønder-Avisa. Politisjefen i Åre, Andreas Zehlander, har bedt om et samarbeid med trøndersk politi for å håndtere utfordringene som kommer når Åre invaderes av trøndere. De to siste årene har det vært godt over 200 biler som samlet seg på parkeringsplassen ved Shell i Vinne.

  • Onsdag 27. mars kl. 18.22

    Evakuering på Sørlandssenteret

    Flere kunder på Sørlandssenteret i Kristiansand ble onsdag kveld evakuert på grunn av en brannalarm, skriver Fædrelandsvennen. Klokka 18.14 slapp kundene inn igjen på senteret.

  • Onsdag 27. mars kl. 18.02

    Lukasjenkos uttalelser: – En utfordring for Putin

    Den belarusiske presidenten taler Putin midt imot om Moskva-terroristene. Hva har han å tjene på det?

  • Onsdag 27. mars kl. 17.51

    Gruveselskapet LKAB melder om rekordgode leteresultater

    Etter letearbeidet i 2023 har det svenske gruveselskapet LKABs totale mineralfunn økt til 5,7 milliarder tonn. Det er en økning på 43 prosent sammenlignet med i 2022, og den største oppgangen noensinne, opplyser selskapet i en pressemelding. Ved utgangen av fjoråret hadde statseide LKAB funnet mineralreserver på mer enn 1,1 milliarder tonn og -ressurser på rundt 4,6 milliarder tonn. Reserver er mineraler som anses som lønnsomme å utvinne nå, mens ressurser er mineraler som kan ventes å være lønnsomme å hente ut i framtida. Den såkalte Per Geijer-forekomsten i Kiruna nærmer seg nå 1 milliard tonn av de totale mineralressursene, noe som gjør den til den største sjeldne jordartsforekomsten som er rapportert i Europa. – Disse mineralressursene speiler LKABs sterke letearbeid de siste årene. Potensialet er stor for å kunne garantere Sveriges forsyning av jernmalm, fosfor og sjeldne jordmetaller i mange tiår framover, sier selskapets sjef for letearbeid, Ian Cope, i pressemeldingen. Siden oppstarten i 1890 har LKAB utvunnet totalt 2 milliarder tonn mineraler. Størstedelen av jernmalmen som utvinnes i Kiruna, fraktes til Narvik for utskiping. LKAB kjører hver dag ti tog fullastet med jernmalm på Malmbanan, som på norsk side har navnet Ofotbanen. I vekt utgjør det mer enn all annen godstrafikk på jernbane i Norge sammenlagt. (NTB)

  • Onsdag 27. mars kl. 17.37

    Twitch-stjerne forteller om kreftdiagnose

    Tyler «Ninja» Blevins (32) sier han har fått hudkreft, og kommer med en oppfordring til fansen.

  • Onsdag 27. mars kl. 17.37

    Det er faktisk opp til russen selv

    Bør politikere bestemme hva slags russeklær du kan ha?

  • Onsdag 27. mars kl. 17.37

    Ruud van Nistelrooy aktuell som Deila-erstatter

    Manchester United-helten skal ha blitt kontaktet.

  • Onsdag 27. mars kl. 17.34

    Må betale 121.000 i bot etter ruskjøring

    En mann i slutten av 70-årene er dømt til fengsel i 21 dager, og må i tillegg betale en bot på 121.000 kroner etter at han ble tatt for ruskjøring i august. Mannen ble stanset av politiet i Telemarksvegen i Skien. En promilletest viste at føreren hadde 1,5 i promille. Mannen mistet førerkortet etter fyllekjøringen, og må vente i to år før han kan vurdere å kjøre opp på nytt.

  • Onsdag 27. mars kl. 17.33

    Dyr start på påsken

    Inngangen til påsken ble en dyr fornøyelse for 39 bilførere i Søndre Land i dag. Ved 60-sona i Fall stod Utrykningspolitiet klar med fartsmålerne sine. 39 sjåfører fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort. I tillegg fikk én bilfører førerkortet sitt beslaglagt etter å ha kjørt i 86 kilometer i timen, melder politiet.

  • Onsdag 27. mars kl. 17.18

    VG: Patrick Berg forhandler om ny kontrakt

    Bodø/Glimts kaptein Patrick Berg er i forhandlinger med klubben om en ny kontrakt. Det bekrefter han til VG. – Det har vært en dialog over lengre tid, men det er ikke noe som haster. Det er egentlig ikke noe nytt som har skjedd nå som jeg vet om i hvert fall. Jeg vet ikke om du har hørt noe mer enn jeg har hørt? Bodøværingen har slått gjennom på landslaget og er en av Ståle Solbakkens mest betrodde menn på midtbanen. Etter at han kom tilbake til Bodø fra franske Lens, der han ikke lykkes helt, har pilene pekt oppover, og det må sies at han har vært en svært viktig brikke i Kjetil Knutsens imponerende prestasjoner - både i Norge og i Europa. Bergs kontrakt løper ut sesongen 2027, men avisen mener at den nye avtalen kan strekke seg til 2029. Da vil den nåværende 26-åringen være 32 år gammel. Berg har vunnet Eliteserien med klubben tre ganger (2020, 2021 og 2023) og har vunnet prisen «Årets spiller i Eliteserien» for året 2021. Han har også to sølvmedaljer med Glimt i 2019 og 2022.

  • Onsdag 27. mars kl. 17.06

    Voldtektssiktet mann pågrepet i Frankrike

    En mann i 30-årene er i Hordaland tingrett varetektsfengslet i fire uker, etter at han ble pågrepet i Frankrike tidligere i år. Mannen er utenlandsk statsborger, og er siktet for voldtekt og voldtektsforsøk. Retten påpeker at siktede tidligere har unndratt seg straffeforfølging, og mener derfor at det er «stor fare» for at han vil gjøre dette på nytt. Siktede møtte ikke til hovedforhandlingen, som først skulle skje i fjor høst. Da skal mannen ha vært i utlandet. Hovedforhandlingen ble så utsatt, og nå må mannen møte i retten i april.

  • Onsdag 27. mars kl. 17.06

    Voldtektssiktet mann pågrepet i Frankrike - fengslet i fire uker

    En mann i 30-årene er i Hordaland tingrett varetektsfengslet i fire uker, etter at han ble pågrepet i Frankrike tidligere i år. Mannen er utenlandsk statsborger, og er siktet for voldtekt og voldtektsforsøk. Retten påpeker at siktede tidligere har unndratt seg straffeforfølging, og mener derfor at det er «stor fare» for at han vil gjøre dette på nytt. Siktede møtte ikke til hovedforhandlingen, som først skulle skje i fjor høst. Da skal mannen ha vært i utlandet. Hovedforhandlingen ble så utsatt, og nå må mannen møte i retten i april.

  • Onsdag 27. mars kl. 17.05

    Rekordpåmelding til filmfestival

    Til sammen 3412 filmer er meldt på til årets kortfilmfestival i Grimstad. Det er rundt 500 flere enn i fjor og dermed ny rekord. – Nå jobber forhåndsjuryene våre på spreng med å velge ut filmer til årets offisielle konkurranseprogram, som vises i Grimstad 12.-16. juni og på vår digitale festivalplattform 12.-23. juni, heter det i en pressemelding fra festivalen. Alle som har sendt inn film, får svar på om de er gjennom nåløyet onsdag 10. april. Da offentliggjøres årets konkurranseprogram. I de fire kategoriene er påmeldingen fordelt slik: • Norsk kortfilm: 310 påmeldte • Internasjonal kortfilm: 2487 påmeldte • Kortdokumentar: 533 påmeldte • Musikkvideo: 82 påmeldte I år er det 47. gang kortfilmfestivalen arrangeres. (NTB)

  • Onsdag 27. mars kl. 17.04

    Rekordpåmelding til filmfestivalen i Grimstad

    Til sammen 3412 filmer er meldt på til årets kortfilmfestival. Det er rundt 500 flere enn i fjor, og ny rekord. – Nå jobber forhåndsjuryene våre på spreng med å velge ut filmer til årets offisielle konkurranseprogram, som vises i Grimstad 12.–16. juni og på vår digitale festivalplattform 12.–23. juni, heter det i en pressemelding fra festivalen. Alle som har sendt inn film, får svar på om de kommer gjennom nåløyet onsdag 10. april. Da offentliggjøres årets konkurranseprogram. (NTB)

  • Onsdag 27. mars kl. 17.03

    Rigger opp til rånefest i Halden

    Ildsjeler i Halden rigger til i Halden sentrum. I morgen er den store festdagen for rånere og deres biler. Tusenvis av nordmenn reiser over til Strømstad på dagtid, og hjem til Halden på kvelden. Skjærtorsdag-tradisjonen er viktig for haldenserne. – Vi forventer mye trykk. Det sier politiet også, men vi tror vi har kontroll nå, sier Kine Kristoffersen, leder i Halden Car Meets. Hun håper samlingen i Halden på kvelden blir en tradisjon og at det gjentas neste år også.

  • Onsdag 27. mars kl. 16.49

    Lea Michele er gravid

    «Glee»-stjernen Lea Michele og Zandy Reich venter barn nummer to.

  • Onsdag 27. mars kl. 16.43

    Jonas Abrahamsen med råsterk prestasjon i Dwars door Vlaanderen

    «Grenlandsplogen» syklet inn til annenplass i det tradisjonsrike rittet. Wout Van Aert gikk i bakken og mister flere storritt.

  • Onsdag 27. mars kl. 16.39

    Trafikkuhell ved Rogaland Teater

    Det er meldt om et trafikkuhell like ved Rogaland Teater i Stavanger sentrum. En syklist og en bilist er involvert. Politiet melder om lite kø som følge av uhellet. Syklisten er litt forslått og har vondt i beina, men sier ellers at han har det bra. Syklisten brukte hjelm. Klokken 17.00 melder politiet at ambulansen tok med seg syklisten og at bilberging er bestilt. Det er ikke trafikale problemer på stedet.

  • Onsdag 27. mars kl. 16.38

    Påskeutfarten: – Over all forventning

    Påskeutfarten i Vestfold og Telemark går veldig bra, sier trafikkoperatør Anne Lande på Vegtrafikksentralen sør ved 16.30-tiden. – Den går over all forventning, sier hun. Det er ikke meldt om kø noe sted, ifølge Lande. I ettermiddag ble også E134 over Haukelifjell åpen for trafikk etter kolonnekjøring. Det er stedvis redusert sikt på veien.

  • Onsdag 27. mars kl. 16.32

    Forventer å åpne fylkesvei i Voss klokken 18

    Teigdalsvegen, fylkesvei 5410, mellom Evanger og Nesheim i Voss herad er ventet å åpne rundt klokken 18 onsdag. Veien har vært stengt ved Mæstadvatnet siden tirsdag morgen, etter at det gikk et stein- og jordras over veibanen. Det jobbes på stedet med å rydde veien. I mellomtiden kan man kjøre via Eksingadalen, ifølge Statens vegvesen.

  • Onsdag 27. mars kl. 16.32

    Manuell dirigering på fylkesvei i Voss fra klokken 18

    Teigdalsvegen, fylkesvei 5410, mellom Evanger og Nesheim i Voss herad åpnes med manuell dirigering klokken 18 onsdag. Veien har vært helt stengt ved Mæstadvatnet siden tirsdag morgen, etter at det gikk et stein- og jordras over veibanen. – Det er et par store steinblokker som må pigges i stykker og fjernes, så det blir enkelte perioder med korte stans, skriver Vegtrafikksentralen. I mellomtiden kan man kjøre via Eksingadalen, ifølge Statens vegvesen. Veien åpnes helt fra klokken 21.

  • Onsdag 27. mars kl. 16.20

    Påskeværet: Grått og vått, mest sol i nord

    Denne påsken får trolig ingen full værklaff. Det blir mer sol i nord, men der er det til gjengjeld full vinter.

  • Onsdag 27. mars kl. 16.18

    Kjørte 110 km/t i 80-sonen

    Utrykningspolitiet har hatt kontroll i 80-sonen ved Målandsdalen i Hjelmeland i dag, fra kl. 13.00 til kl. 16.00. Det ble gitt ut sju forenklet forelegg for fart. Høyeste hastighet var 110 km/t. En fører fikk forenklet forelegg for bruk av håndholdt mobil.

  • Onsdag 27. mars kl. 16.15

    Store svingninger i strømprisene forrige uke

    Varierende vind- og solkraftproduksjon i Europa bidro til store prisvariasjoner på strøm i Sør-Norge i forrige uke, mens prisene i vest var mer stabile. Det skriver NVE i en oppdatering om kraftsituasjonen i uke 12. I helgen var prisen i Sørvest- og Sørøst-Norge nede i 12 øre per kilowattime. På det høyeste hadde det samme området en kraftpris på 180 øre per kilowattime. Vest-Norge hadde en mer stabil pris gjennom uken. (NTB)

  • Onsdag 27. mars kl. 16.00

    Reder-milliardæren flyttet for å spare skatt – til en øy i Norge

    Sveits ble vurdert. Det samme ble Italia. Men da fødestedet fristet med lavere formuesskatt, var valget enkelt for milliardær Roger Halsebakk.

  • Onsdag 27. mars kl. 15.52

    Åpent for trafikk over Haukelifjell

    På E134 over Haukelifjell er veien åpen for trafikk etter kolonnekjøring. Ifølge Statens vegvesen er det stedvis redusert sikt.

  • Onsdag 27. mars kl. 15.44

    Lego forbyr politiet å bruke legohoder på mistenkte

    Lego har bedt det lokale politiet i den lille byen Murrieta i California om å ikke redigere Lego-hoder på kroppene til mistenkte på bilder, skriver LA Times.

  • Onsdag 27. mars kl. 15.41

    Kysseskandalen: Vil gi Rubiales 2,5 år i fengsel

    Den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales risikerer 2,5 år i fengsel om påtalemyndigheten i Madrid får det som de vil, melder nyhetsbyrået Efe.

  • Onsdag 27. mars kl. 15.30

    Tre valdtektssikta i Stad er sett fri

    Dei tre unge mennene frå Nordfjord som er sikta for å ha forgripe seg på ei kvinne i januar i år er sette fri, melder Fjordabladet. Søndag 28. januar melde ei ung kvinne i Stad kommune til politiet at ho hadde blitt utsett for overgrep. Dei tre mennene har sete åtte veker i varetekt, og politiet meiner det ikkje lenger er så stor fare for bevisøydelegging at det forsvarar forlenga varetektsfengsling. Dei tre er likevel sikta slik som dei har vore heile tida, det er ikkje noko endring i det, opplyser politiet.

  • Onsdag 27. mars kl. 15.27

    Politiet oppfordrer folk til å følge med i nabolaget

    Politiet råder deg til å alliere deg med naboen om du skal reise bort i påsken for å unngå innbrudd i huset. Leder for etterforskning og etterretning i Grenland, Annie Sandersen, oppfordrer folk til å være en god nabo og følge med i nabolaget om det er noe uvanlig som skjer. Dessuten ber hun folk som skal reise bort, om å unngå å vise at huset står tomt.

  • Onsdag 27. mars kl. 15.24

    Kongefamilien deler nytt bilde

    Kongehuset deler det første bildet av kong Harald (87) etter han opererte inn en permanent pacemaker.

  • Onsdag 27. mars kl. 15.23

    Riksvei 9 ryddet ved Skåmedal

    Riksvei 9 er ryddet etter at det falt steiner ned i veibanen like nord for Skåmedal i Bygland. Det har vært redusert fremkommelighet på stedet.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.52

    Person funnet død i Nordland – anses som mistenkelig

    Det er gjort funn av en død person i forbindelse med en leteaksjon i Brønnøy kommune. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.49

    Opplysninger til VG: Skjebnetimer for Glimt-profil - kan erstattes av dansk 19-åring

    Svensk klubb jobber for å sikre seg Marius Lode, men det begynner å haste.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.46

    Kolonnekjøring over Haukelifjell

    Det er kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell. Det blir det trolig resten av dagen, ifølge Statens vegvesen.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.44

    Person funnet omkommet etter søk

    I forbindelse med at en mann har vært savnet, ble det i dag tidlig startet søk i området Trælnes, Brønnøy. Politiet har gjennomført søk både i strandsonen og til fjells. Dette ved bruk av egne ressurser og ved hjelp av personell fra frivillige organisasjoner. Politiet kan bekrefte at vi har funnet en person omkommet i det aktuelle søksområdet. Avdøde er ikke obdusert, men alt tyder på at det er savnet som er funnet død. - Politiet vil etterforske saken, og vi kan, på nåværende tidspunkt, ikke si noe om dødsårsaken. Politiet kan heller ikke si noe om dødsfallet har skjedd som følge av en ulykke eller en straffbar handling. Pr nå anser vi dødsfallet som mistenkelig.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.42

    Flammer fra batteri

    Brannvesenet rykket i ettermiddag ut til Nygjerdet på Laksevåg. Der ble det først meldt om brann i en elsykkel. Det viste seg at det brant i et batteri som stod på lading. Brannvesenet melder at batteriet er blitt senket ned i vann.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.42

    Flammer fra elsykkel

    Brannvesenet i Bergen rykker ut til Nygjerdet på Laksevåg. Det er meldt om åpne flammer fra en elsykkel som ligger utendørs. Det skal ikke være spredningsfare.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.34

    Steiner i veibanen på riksvei 9

    To steiner har rast ut i veibanen på riksvei 9 like nord for Skåmedal i Bygland, melder politiet. Den ene steinene er flyttet. Det må regnes med redusert fremkommelig til veien er ryddet, ifølge politiet. Statens vegvesen er varslet. Politiet er på stedet.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.34

    Flere steiner i veibanen på riksvei 9

    Flere steiner skal ha rast ut i veibanen på riksvei 9 like nord for Skåmedal i Bygland, melder politiet. Steinene skaper trøbbel for trafikken på stedet. Statens vegvesen er varslet. Politiet er på vei til stedet.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.30

    Wall Street på vei mot femmåneders vinnerrekke

    Etter å ha lagt en svak børsdag bak seg, er det mer positiv stemning på New York-børsen onsdag.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.30

    Blandet på Wall Street

    Etter å ha lagt en svak børsdag bak seg, er det mer positiv stemning på New York-børsen onsdag.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.30

    Wall Street bryter tapsrekke etter sluttspurt: Dow Jones markant opp

    New York-børsen styrket seg utover kvelden onsdag.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.30

    Wall Street åpner oppover

    Etter å ha lagt en svak børsdag bak seg peker pilene igjen oppover på Wall Street.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.24

    Chelsea-spiller mister resten av sesongen etter skademareritt

    Det ble bare én kamp for Romeo Lavia (20) i Chelsea-drakten denne sesongen. Midtbanespilleren har slitt med diverse skader i lang tid.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.20

    Polsk politiker: Nærmer seg en kornavtale

    Polen og Ukraina er i ferd med å bli enige om en avtale om import av ukrainske landbruksprodukter, opplyser en polsk politiker onsdag.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.14

    En person til legevakt etter trafikkuhell

    En person ble kjørt i ambulanse til legevakt for sjekk etter trafikkuhellet på E39 ved Kongeparken på Ålgård. To biler ble hentet av bilberger. Veien er ryddet og trafikken flyter, melder politiet.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.03

    Én drept og fire såret i russiske angrep mot Ukraina

    En kvinne ble drept og fire personer ble såret i russiske angrep i Ukraina onsdag. Russland melder samtidig å ha skutt ned ukrainske raketter.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.02

    Vurderer tiltak etter at hunder angrep sauer i Re

    Tirsdag morgen ble flere sauer angrepet av to hunder på en gård i Re. Politiet har tatt hundene i midlertidig forvaring og har opprettet sak for å undersøke hendelsen, skriver Tønsbergs Blad. Politiadvokat Ingrid Postvoll sier til avisa at det skal vurderes om det skal iverksettes tiltak ovenfor hundene. Ifølge avisa må politiet først finne ut hva som har skjedd, og det må blant annet vurderes hvilken fare som har vært til stede, omfang og type av påført skade. Det var tolv drektige sauer som ble bitt og skadene måtte sys av veterinær. Ingen av sauene måtte avlives.

  • Onsdag 27. mars kl. 14.00

    Mistet fingertupper under TV-innspilling

    Mia Hundvin (47) var på tur med VGTV da hun mistet to fingertupper etter å ha klemt dem i en dør.

  • Onsdag 27. mars kl. 13.54

    Stormberg selger seg ut av XXL

    Sportskjeden vil heller investere pengene i egen virksomhet.

  • Onsdag 27. mars kl. 13.43

    Tidligere KSI-toppsjef frifunnet i retten

    Den tidligere topplederen i Kjøkkenservice Industrier AS (KSI) er frifunnet i Agder tingrett etter å ha vært tiltalt for grov økonomisk utroskap knyttet til kjøp og salg av bil. Lederen måtte gå av etter at Fædrelandsvennen avslørte at han hadde tjent på videresalg av den dyre bilen. Land Roveren ble solgt til en bilforhandler for 150.000 kroner i 2021. Lederen kjøpte den privat kort tid etter, for så å legge bilen ut for salg for nærmere 650.000 kroner. Mannen erkjente ikke straffskyld i retten. Retten fant det ikke tilstrekkelig bevist at han skal ha visst hvor mye han ville tjene på videresalg av bilen.

  • Onsdag 27. mars kl. 13.40

    Kraftig snøfokk i Nordland

    Det er sendt ut et gult farevarsel fra Meteorologisk institutt om kraftig snøfokk i deler av Nordland. Det melder varsom.no. Varselet gjelder fra torsdag 28. mars til natt til lørdag 30. mars klokken 01:00. Snøfokken kan gjøre at fjelloverganger som Bjørnfjell, Saltfjellet og Krutfjellet kan bli stengt på kort varsel og kolonnekjøring kan bli innført. Det vil bli mest merkbart på fjell over 400 moh.

  • Onsdag 27. mars kl. 13.09

    FN-ekspert skrev Gaza-rapport: – Ja, jeg får trusler

    Francesca Albanese står bak rapporten som konkluderer med at Israel begår folkemord i Gaza. Onsdag møtte hun pressen.

  • Onsdag 27. mars kl. 13.07

    – Interessen har vært stor i utlandet

    – Interessen for Kunstsilo i Kristiansand har vært stor i utlandet. Det sier Therese Aalberg i seksjon for kultur og kreative næringer i Utenriksdepartementet i en pressemelding på museets nettside. De siste månedene har representanter fra kunstmuseet vært på besøk i flere europeiske byer. Aalberg mener det unike bygget og den omfattende samlingen vil øke interessen for norsk kunst og kulturuttrykk ute i verden. Kunstsilo åpner 11. mai.

  • Onsdag 27. mars kl. 13.05

    Samuel returnerer til Eliteserien – klar for Molde

    Den nigerianske spissen Aaron Samuel (29) gjør comeback i Eliteserien etter han har signert for Molde.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.51

    Trolig ikke brukt lyddemper under trippeldrapet i Ål

    Ut fra undersøkelsene som er gjort hittil, ble det ikke brukt lyddemper under trippeldrapet i Ål.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.42

    Patrick Berg bekrefter dialog om ny Bodø/Glimt-kontrakt

    Etter nedturen mot Slovakia røper Patrick Berg (26) at det kan gå mot en kontraktsforlengelse.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.35

    Tre biler i trafikkuhell

    Det er tre biler som er involvert i trafikkuhellet på E39 ved Kongeparken på Ålgård. Politiet melder at det ikke er snakk om noen alvorlig ulykke. Politiet meldte først at trafikkuhellet var ved Edlandsvatnet ved Ålgård, men uhellet har altså skjedd ved Kongeparken.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.29

    Tar avstand fra demonstrasjon: – Det ødelegger for alle palestinere

    Leder for aksjonsgruppa «Hjerte for Palestina», Janne Løken, sier at de tar avstand fra eskaleringen på demonstrasjonen i Skien i går. Over 200 demonstranter samlet seg foran Skagerak Arena for å protestere mot at Israels G19-landslag fikk spille på Odds hjemmebane. Demonstrantene var aggressive og angrep journalister på stedet. Løken sier at hun forstår at flere føler sterkt for saken og at det kan tippe over for enkelte, men at gårsdagens forløp tar oppmerksomhet bort fra det saken faktisk dreier seg om. – Det ødelegger for alle palestinere. Leder for Palestinakomiteen i Telemark, Åsta Kravik, er også kritisk. Hun sier at demonstrasjonene skal foregå fredelig og respektfullt, og at det vi så i går er uvanlig.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.28

    Pål Robin Paulsen (56) omkom i snøscooterulykken i Ringerike

    Fredag rykket nødetatene ut til en snøscooterulykke på Sokna. Lørdag ble mannen bekreftet omkommet.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.26

    Prøvde å «flippe» luksusleilighet – blar opp for millionavgift

    Tidligere fotballproff Håvard Nordtveit har hatt lite hell med salg av luksusleilighet.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.22

    Kraftig fall for stjerneparets organisasjon – legges ned

    Inntektene til Will Smith (55) og Jada Pinkett Smiths (52) veldedighetsorganisasjon har stupt etter Oscar-skandalen i 2022.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.16

    Trafikkuhell på E39

    Politiet har rykka ut til Gjesdal etter melding om trafikkuhell på E39 ved Edlandsvatnet.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.15

    Fem døde i bussulykke i Tyskland

    Bussen skal ha krasjet i nærheten av Leipzig onsdag morgen.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.14

    Undersøkelsene av lastebil i sluttfasen

    Undersøkelsene av lastebilen som var involvert i en dødsulykke på Torridalsveien i Kristiansand for to uker siden er i sluttfasen. Det opplyser politiadvokat, Linn Bakken Bertelsen, i Sør-Vest politidistrikt til NRK. – Undersøkelsene av kjøretøyet er i sluttfasen. Politiet venter på resultatet av disse, samt rapporter fra kriminaltekniske undersøkelser og fra ulykkesgruppa i Statens vegvesen, sier Bertelsen. Føreren av lastebilen har nektet straffskyld for uaktsomhet. En syv år gammel gutt omkom i ulykken.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.10

    Politiet advarer om farlige tabletter i omløp i Trondheim

    Politiet i Trøndelag vil advare om at stoffet nitazen er i omløp i Trøndelag. – Nitazen er nettopp påvist i et beslag av tabletter i Trondheim. Nitazen er en gruppe svært potente syntetiske opioider som kan være 100 til 1000 ganger sterkere enn morfin. Det skriver de ei pressemelding. Videre opplyser de om at man kan få i seg stoffet uten å være klar over det. – Nitazener er ofte er maskert som annet opioid, ofte dolocontin eller oxymorphone. Dette gjør det vanskelig å gjenkjenne og svært vanskelig å dosere. det. Politiet har tidligere advart om at nitazen ble knyttet til et dødsfall i Namdalen i januar. Med et nytt beslag i Trondheim vil vi forsterke advarselen til innbyggerne om at det kan være farlige tabletter i omløp. I forbindelse med dødsfallet i Namdalen ble det funnet små, blå tabletter, merket med en gravert "M".

  • Onsdag 27. mars kl. 12.09

    Trafikkulykke i Gausdal

    To biler har kollidert på fylkesvei 2544 i krysset mellom Skeisvegen og Segalastadsetervegen. Det er ikke meldt om personskader, men det skal være en del trafikale utfordringer på stedet.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.09

    Anders Mol pådro seg brudd i foten – mister viktige turneringer i OL-oppkjøringen

    Sandvolleyballstjernen Anders Mol blir ute i minst seks uker som følge av et beinbrudd han pådro seg på trening på Tenerife. – Selvfølgelig kjipt å starte OL-sesongen på denne måten, da jeg går glipp av minimum to viktige turneringer. Det kunne også vært verre så nå skal jeg og landslaget sette en ny plan for å komme sterkest mulig tilbake, sier Mol i en uttalelse sendt til NTB. Skaden oppsto under en treningskamp. Mol skal bli operert i løpet av påskeuken. – Anders har pådratt seg et brudd i forfoten etter at han stuket foten på trening, og vil trenge operasjon. Det vil dessverre føre til at han mister noen viktige treningsuker fremover, sier overlege ved Olympiatoppen, Roald Bahr. (NTB)

  • Onsdag 27. mars kl. 12.09

    Farlige tabletter med nitazen i omløp

    Politiet advarer i en pressemelding om livsfarlige tabletter med stoffet nitazen i omløp i Trondheim og Trøndelag. – Nitazen er en gruppe svært potente syntetiske opioider som kan være 100 til 1000 ganger sterkere enn morfin, skriver politiet i meldingen. Stoffet kan være maskert som andre opioider og er dermed vanskelig å gjenkjenne og vanskelig å dosere. Politiet har gjort et beslag av nitazen i Trondheim. I januar ble det gjort et beslag i Namdalen. Politiet ber om tips fra publikum i forbindelse med funnet

  • Onsdag 27. mars kl. 12.09

    Politiet advarer om livsfarlige tabletter i omløp i Trondheim og Trøndelag

    Nitazen, en gruppe svært potente syntetiske opioider, er påvist i et beslag av tabletter i Trondheim. Nå advarer politiet mot det livsfarlige stoffet.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.09

    Anders Mol pådro seg brudd i foten – mister viktige turneringer i OL-oppkjøringen

    Sandvolleyballstjernen Anders Mol blir ute i minst seks uker som følge av et beinbrudd han pådro seg på trening på Tenerife.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.06

    Cris (29) sjarmerer med norskopplæring på TikTok

    Thailandske Chissanucha «Cris» Chuenchompoo kom til Norge for kjærligheten. Nå blir han gjenkjent på gaten for videoene sine.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.05

    Person alvorlig skadd etter å ha falt ned fra et tre

    En person er kjørt til sykehus etter å ha falt ned fra et tre under arbeid på Akershus festning i Oslo, skriver politiet. Personen falt rundt 5 meter. – Vedkommende beskrives som alvorlig skadd. Vi er på stedet og undersøker omstendighetene, skriver politiet videre. Ulykken skjedde i forbindelse med trefelling. Politiet opplyser at de undersøker sikringsutstyret vedkommende brukte.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.05

    Én alvorlig skadet etter å ha falt fra tre i Oslo

    Politiet opplyser at en person er kjørt til sykehus etter å ha falt ned fra et tre i Oslo sentrum.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.04

    TV4: Flere pågrepet etter jordskred på E6 i Sverige i 2023

    Kanalen skriver at tre personer er varetektsfengslet, mistenkt for å ha forårsaket raset.

  • Onsdag 27. mars kl. 12.00

    Flere pågrepet etter jordskredet på E6 i Sverige

    Flere personer er pågrepet etter det enorme jordskredet på E6 ved Stenungsund i Sverige i 2023, melder svensk TV 4. De er mistenkt for å ha forårsaket raset. Samtlige er tilknyttet en byggeplass i nærheten. – Det er en pågående innsats, sier Daniel Veivo Pettersson hos påtalemyndigheten til kanalen. Det kraftige jordskredet i Stenungsund skjedde natt til 23. september i fjor.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.56

    Lokomotivet henta ut av tunnelen

    Like før klokka 12 onsdag er lokomotivet henta ut av Arnanipa jernbanetunnel ved Arna stasjon. Bane Nor har jobba med å henta ut lokomotivet sidan tysdag, etter at eit godstog spora av fredag kveld. – Me har fått lokomotivet ut av tunnelløpet og skal lasta det over på ein bil så me kan få frakta det vekk. Så må me reparera infrastrukturen som er øydelagt i tunnelen og utanfor, seier pressevakt i Bane Nor, Øystein Stavdal Paulsen. Målet er å få frakta lokomotivet vekk i løpet av dagen. Det er uvisst kor lang tid reparasjonane vil ta, og dermed også når den stengde strekninga på Bergensbanen kan opna att.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.56

    Tusen takk for alt, Viggo!

    Det er ingenting som gjør meg så inni helvetes rasende som å høre på «Påskelabyrinten » – så nå er det på tide at det er over.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.52

    Nestlé kaller tilbake Nestlé min Frukt Eple, Banan & Jordbær

    Årsaken er funn av  plantevernmiddelet spirotetramat som kan gi negative helsereaksjoner. 

  • Onsdag 27. mars kl. 11.51

    Solfylt påskeferie i vente i Nord-Norge

    Det blir små endringer i været inn mot påskehelgen, bortsett fra når det gjelder temperaturene. I sør blir det grått og mildt, men i nord skinner påskesola. – Noen får bedre påskevær enn andre, men det er i hvert fall ikke ventet farlig vær som storm eller lignende, sier vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis i Meteorologisk institutt til NTB. Verken i nord eller sør ser det ikke ut til å bli noen store endringer i været inn mot påskehelgen. Verst blir det i sør, der gråværet strekker seg over helgen og inn i neste uke. I nord, der deler av landsdelen allerede har mye sol, blir det bedre. Solen blir med inn i helgen, selv om det tidvis kan komme noe snø. – Det som blir endringen, er temperaturene, forklarer Sarchosidis. – Det blir kaldt, men fint. I Troms og Finnmark er det allerede mye sol som blir med inn i helgen. I Nordland blir det mer snø og kaldt, men også her er det meldt mye sol, sier Sarchosidis.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.49

    Ny person pågrepet etter skyting på Tøyen

    Politiet i Oslo har pågrepet ytterligere en person etter skytingen på Tøyen lørdag kveld. Pågripelsen skjedde tirsdag kveld. Mannen er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, opplyser politiet i en pressemelding. Den andre personen som er pågrepet i saken er fortsatt varetekstfengslet i Sverige. Politiet forventer at personen ankommer Norge torsdag.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.48

    Ny person pågrepet etter Tøyen-skytingen

    Mannen er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.46

    Ny spiller forlenger med Oilers

    Kristian Østby forlenger med Stavanger Oilers, melder Oilers på sine nettsider. Han har skrevet under på en toårskontrakt. 28-åringen kom til Oilers sommeren 2020 og er nå inne i sin fjerde sesong i DNB Arena.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.46

    Klaveness freder Solbakken: – Ståles stilling er på ingen måte til diskusjon

    Fotballpresident Lise Klaveness hevder hun sjelden har sett en så sterk og sammensveiset spillergruppe.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.37

    Beste lydplanke (med Atmos)

    Nå oppdatert med to nye modeller.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.34

    Forventer foreløpig obduksjonsrapport etter mistenkelig dødsfall i Steinkjer etter påske

    Politiet sier forventer ikke å få den foreløpige obduksjonsrapporten om tirsdagens mistenkelige dødsfall i Steinkjer før etter påske.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.34

    Beste termos

    Vi har funnet den aller beste termosen du kan kjøpe.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.24

    Slik vasker og vedlikeholder du elsykkelen din

    Et par enkle grep, så holder sykkelen din lenger.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.23

    Putins falske anklage

    Terroren i Moskva viser at en avlegger av IS utgjør en økende fare. Det passer ikke inn i Vladimir Putins fortelling.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.19

    Holder svømmehall stengt ut påska

    Svømmehallen i Mandalshallen hvor en 7 år gammel jente omkom i en drukningsulykke lørdag holdes stengt ut påsken. Lindesnes kommune skriver i en melding at dette gjøres av hensyn til de berørte og ansatte. Andre aktiviteter i Mandalshallen vil være åpne.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.18

    Tross nedrykk har Vålerenga solgt flere sesongkort

    I fjor rykket Vålerenga ned fra Eliteserien til Obosligaen, men likevel er det solgt flere sesongkort. Andre påskedag sparkes sesongen til laget i gang, og det er allerede solgt 5500 billetter til mandagens hjemmekamp mot Sogndal. – Vi vet historisk at det begynner å selges mest billetter tre dager før kamp og fram mot kampstart. Så vi håper på å få en boost inn mot den også, sier klubbens kommersielle leder, Andreas Ålbu.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.17

    Skien-demonstrasjon: Politiet vurderer å anmelde

    Demonstrantene som kastet stein og sendte fyrverkeri mot politiet i Skien i går, kan bli anmeldt i ettertid. Det sier leder for politiet i Telemark, Dag Størksen. Rundt 200 personer demonstrerte da Israels G19-landslag spilte landskamp på Odds hjemmebane i går. Størksen sier at det kan være aktuelt å opprette straffesaker mot flere av demonstrantene. – Det kan resultere i bøter dersom vi identifiserer de mest aktive aktørene, sier han.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.17

    Expressen: Svensk koranbrenner vil søke asyl i Norge

    Salwan Momika, som har brent koranen i Sverige, forlater Sverige og vil søke asyl i Norge.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.10

    Vil bli først i Europa til å resirkulere elbilbatterier

    Renault vil bane vei.

  • Onsdag 27. mars kl. 11.00

    Investtech-analyse: Berg- og dalbane for oljeaksjene

    Olje- og gasselskapene på Oslo Børs spriker i alle retninger. Vi ser nærmere på tre av dem.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.59

    Bål kan vere brannårsak

    Eit bål kan vere årsaka til naustbrannen i Viksdalen i Sunnfjord. Det skal tysdag ha blitt brent eit bål på nedsida av naustet, og politiet skriv på X at mykje vind gjennom natta kan ha blåst glør til naustet. Naustet er totalskadd i brannen. Politiet har oppretta sak.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.57

    Erkjenner straffskyld etter trefellingen i Kinn: – Han angrer seg

    Den siktede tenåringen innså ikke alvoret før det var for sent, forteller hans advokat til VG.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.49

    Brann i hytteanneks

    Nødetatene har rykket ut til en hyttebrann i Tufsingdalen i Os. Ifølge politiet har det begynt å brenne i et anneks til hytta, og byggverket skal være totalskadet. Brannen spredte seg ikke til andre bygninger. Ingen personer kom til skade. Politiet antar at brannen kan ha startet i forbindelse med fyring i en ovn.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.46

    Stal fire båtmotorar

    I natt har tjuvar stole fire påhengsmotorar i Bryggja i Stad kommune, skriv Fjordabladet. Sverre Solibakke som eig båtane, seier til avisa at tjuvane truleg har kome sjøvegen til campingplassen, og tjuveriraidet har truleg skjedd under floa. Han har enno ikkje fått sjekka om det er skade på båtane. Tjuveriraidet vart meldt inn til politiet.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.43

    Hevder spillutviklere vegrer seg for Xbox-plattformen

    – Konsollen er døende, sier spilljournalist.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.43

    Én mistet førerkortet under promillekontroll

    UP har gjennomført promillekontroll på Tungasletta i Trondheim. 29 førere ble kontrollert, av de blåste en mann i 60-årene til over lovlig verdi. Han ble tatt med til arresten for bevissikring og fikk førerkortet beslaglagt.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.39

    Steiner har truffet fotballbane

    Flere store steiner falt i natt ned på fotballaget Dale sin hjemmebane Geitebaken i Vaksdal. Ingen personer ble skadet, men banen har fått store skader, skriver Vaksdalposten. I idrettslaget er man sjeleglad for at raset gikk om natten og ikke når det befant seg folk på anlegget. Dette er andre gang et idrettsanlegg i Vaksdal blir rammet av naturkatastrofer. For to år siden ble en annen fotballbane i kommunen rammet av et synkehull. – Vaksdal kommune skal nå vurdere om det vil være trygt å åpne fotballbanen på ny for aktivitet, sier kommunedirektør Atle Fasteland til NRK.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.39

    Unngå islagte vann

    Hold deg unna islagte vann! Det er oppfordringen fra brannvesenet i Sarpsborg. Å ta turen ut på vann hvor isen fremdeles ligger kan være fristende, men det kan også være farlig. - Tenk deg godt om før du setter beina på isen, og husk å ta med riktig utstyr som ispigger. Det sier Holmen, inspektør i Sarpsborg brannvesenet. Han understreker samtidig at det aller beste er å forbli på land.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.37

    Seksbarnsfar savnet etter brokollapsen: – Hjertene våre er knust

    Et døgn etter brokollapsen er seks arbeidere fortsatt savnet. Minst to personer skal være reddet opp av det iskalde vannet.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.37

    Helsedirektoratet bekymret for farlig bruk av reseptbelagte smertestillende

    Farlig bruk av reseptbelagte smertestillende bekymrer Helsedirektoratet. De vurderer å stramme inn bruken av legemidlene.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.36

    Skilpadder observert i Lågen

    Det er funnet flere skilpadder i Lågen i Larvik, ifølge Østlands-Posten. Skilpaddene er av nordamerikansk art og den har trolig blitt satt ut i sidebekkene, sier Nils-Olav Gjone som har ansvar for sykdomsberedskapen i Numedalslågen Forvaltningslag. De antar at skilpadden har etablert seg i elva, men Gjone mener at det er et klart sykdomstegn når fremmede arter kommer inn. – Nå må vi sammen med Veterinærinstituttet og Mattilsynet ta en beslutning på hva vi skal gjøre. Vi bruker masse ressurser på å fjerne uønskede arter i andre vann og dette er en krevende jobb, sier Gjone til avisa.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.36

    Starter intern granskning etter kranvelt

    Entreprenørselskapet Skanska iverksetter en intern granskning etter kranulykken i Midtbyen tirsdag ettermiddag. Det melder Adresseavisen. En mann fikk krana over seg og ble sendt til sykehus.Han skal ha fått et brudd i foten og et slag mot kroppen. – Vi iverksetter en intern granskning for å finne ut detaljene rundt hva som har skjedd, og så skal vi iverksette tiltak ut ifra det, sier Regiondirektør i Skanska, Trond Krogstadmo til avisa.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.35

    Djokovic stopper samarbeidet med suksesstrener

    Tennisstjernen Novak Djokovic og Goran Ivanisevic er enige om å avslutte sitt samarbeid etter seks år.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.31

    Lytt til transpersoner

    Jeg er ikke-binær. Jeg snakkes mye om, og jeg snakkes mye på vegne av. Nå vil jeg snakke selv.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.30

    Amazon skal vise Premier League-kamper i Sverige og Danmark – ingen endring i Norge

    Fra og med kommende sesong skal strømmetjenesten Prime Video vise 38 Premier League-kamper i Sverige og Danmark. Viaplay har solgt unna kamper etter et kriseår.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.27

    Deler av E39 er stengt på grunn av bilberging

    Strekningen Thamshavn-Børsa er stengt i retning Trondheim på grunn av berging av en personbil ved Viggjatunnelen. Bilberger er straks på stedet. Omkjøring er skiltet via FV800, skriver Vegtrafikksentralen på X.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.20

    Sveits gir grønt lys til Easee-ladere

    Sveits aksepterer ny dokumentasjon fra elbilladerselskapet Easee, og salget av ladebokser kan dermed fortsette i landet.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.17

    Innbrudd hos bedrift i Sandnes

    Det har vært innbrudd i Stokkamyrveien på Lura i Sandnes. Noen har brutt seg inn hos en bedrift via et vindu og utført tyveri i løpet av natten. Bedriften er frastjålet laptoper og nettbrett. Patruljen har gjort undersøkelser på stedet.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.16

    Kjempesteiner raste ned på fotballbanen i Vaksdal

    Det er vanligvis mye aktivitet på banen, sier ordfører Hege Eide Vik. Hun er glad for at raset skjedde om natten.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.14

    Ble buet på av egne supportere: – Sånn livet er

    Kylian Mbappé er ikke en populær mann i Marseille.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.13

    Røykutvikling i søppelcontainer

    Politiet har fått melding om røykutvikling i en søppelcontainer i nærheten av en butikk på Festa i Oppdal. Det skal ikke være fare for spredning. Politiet er på veg til stedet sammen med brannvesenet. I en oppdatering skriver politiet at røyken skal ha kommet fra aske som har blitt tømt i containeren. Det har ikke vært snakk om åpne flammer eller brann.

  • Onsdag 27. mars kl. 10.09

    Han skal være aktuell til å spille Bruce Springsteen på film

    Jeremy Allen White (33) kan gå fra «The Bear» til «The Boss».

  • Onsdag 27. mars kl. 10.00

    Norges Bank holder kronesalget uendret i april

    Kronesalget holdes på samme nivå i april som i årets tre første måneder.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.52

    Venter flere hundre påsketurister

    I dag reiser mange sørlendinger til fjells for å tilbringe påskedagene på ski. På Ljosland skisenter ventes flere hundre hyttefolk, og både løyper og skibakke er klart for innrykk. – Vi setter stor pris på hyttefolket her oppe og håper de får en kjempefin påske, sier Gunvor Ljosland og familien som driver Ljosland skisenter.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.52

    Dårleg sikt på Hardangervidda

    Trafikantar blir oppmoda til å slå på køyrelys og tåkelys bak, når dei køyrer over riksveg 7 Hardangervidda i dag, på grunn av dårleg sikt. – Med lysa i autostilling blir ofte baklysa slått av, noko som kan vere uheldig i dette vêret, melder Vegtrafikksentralen.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.45

    Mann døde etter kajakktur i Kinn

    Tirsdag ble en livløs kajakkpadler hentet opp av sjøen i Kinn kommune. Mannen i 30-årene har nå omkommet.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.45

    Mann stadfesta omkomen

    Mannen i 30-åra som vart funnen livlaus utanfor Florø tysdag kveld, er omkomen. Det stadfestar politiet. Mannen vart meld sakna då han ikkje kom heim etter ein kajakktur. Han vart funnen i sjøen ved øya Ålvora like over klokka 19, og frakta til Haukeland sjukehus med redningshelikopter. Mannen døydde i natt. Dei pårørande er varsla.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.43

    Vil ha en felles storskole i Løten

    Kommunedirektøren i Løten, Frank Hauge, anbefaler en felles skole for alle i kommunen. Ifølge Østlendingen blir denne innstillingen lagt fram for formannskapet 10. april. Kommunedirektøren mener en storskole for alle trinn er det beste alternativet for å realisere ambisjonene og målene for framtidas skole i Løten. Dersom denne modellen ikke blir valgt, anbefaler Hauge alternativet med en ren ungdomsskole og en samling av alle barneskolene til en. Det er i dag fire barneskoler og en ungdomsskole i Løten.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.43

    Viaplay-krisegrep i Sverige: Viser ikke alle Premier League-kamper

    Den kriserammede strømmetjenesten selger unna Premier League-kamper i Sverige, men tilbudet i Norge rammes ikke.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.41

    Shakira: – Ingen skal fortelle en «She Wolf» hvordan hun skal slikke sårene

    Popartisten Shakira (47) letter hjertet sitt hos talkshow-vert Jimmy Fallon (49).

  • Onsdag 27. mars kl. 9.36

    Varsler tiltak i Bergen 17. mai

    17.mai-komiteen i Bergen varsler tiltak for å hindre at årets feiring utarter i sentrum. De siste to årene har det vært mye fyll og bråk. – Håpet er at bedre vakthold og nye aktiviteter på Torgallmenningen skal bøte på problemene, sier formann i 17.mai komiteen i Bergen, Cecilie Lycke til NRK. Bildet er tatt i Strandgaten i Bergen på 17. mai i fjor.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.32

    Internt dokument: Varsler millionsmell etter ski-VM

    Arven etter neste års ski-VM i Trondheim kan bli en økonomisk floke for Norges Skiforbund.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.30

    Svenske Riksbanken holder renten i ro

    Riksbanksjef holder styringsrenten i Sverige på 4 prosent.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.30

    Svenske Riksbanken åpner for rentekutt i mai

    Renten holdes på 4 prosent. Svensk strateg er styrket i troen på kutt før sommeren. DNB-økonom er overrasket.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.30

    Her hentar dei ut lokomotivet

    Onsdag blir det jobba med å henta ut lokomotivet som har stått inne i Arnanipa jernbanetunnel etter at eit godstog spora av fredag kveld. Politiet og Havarikommisjonen har gjort undersøkingar på staden. Ved 10-tida onsdag har lokomotivet blitt frakta til tunnelopninga. Det er framleis uvisst når Bergensbanen vil opna igjen mellom Arna og Vaksdal. – Det er krevjande, komplisert arbeid. I dag skal me demontera hjulsetta på lokomotivet før me kan trekka det ut. Kor lang tid det tek er ikkje mogleg å seia, seier pressevakt i Bane Nor Øystein Stavdal Paulsen. Han viser til at dei ikkje får fullt oversyn over korleis det ser ut inne i tunnelen før alt er fjerna. – Me set alle krefter inn på å få ut lokomotivet og å få opna strekninga på Bergensbanen som er stengd.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.28

    Avslutter etterforskning av blokkbrann i Rana

    Politiet i Nordland har konkludert med at ingen er strafferettslig ansvarlig for å ha forårsaket brannen i Myraveien på Mo i fjor. Det var kvelden 13. april i fjor at det brøt ut brann i en boligblokk i Myraveien i Mo i Rana. Politiet har siden etterforsket for å avdekke brannårsak og brannforløp. Etterforskningen har vært tidkrevende og omfattende. Det er innhentet tekniske vurderinger både fra politiets egne kriminalteknikere, rettsoppnevnt brannsakkyndig og eksterne fagmiljø. Det er også foretatt en rekke vitneavhør i saken. – Etterforskningen har ikke ledet til et entydig svar om hva som forårsaket brannen og politiet kan ikke konkludere med at noen er strafferettslig ansvarlig for å ha forårsaket brannen, opplyser politiadvokat i Nordland politidistrikt, Vegard Rosenvinge Lauvdahl i en melding. Politiets undersøkelser viser likevel at brannen har startet ute på en av boligblokkens balkonger i første etasje. Derfra spredte den seg på utsiden av boligblokken opp langs ytterveggen til øvre etasjer og opp til takkonstruksjonen. – Det har vært et særlig spørsmål under etterforskningen å få kartlagt hvordan denne spredningen skjedde. Politiet har gjennom en fullskala testing av fasadeplatene på boligblokken, fått bekreftet at disse er brennbare og at en brann kan spre seg raskt i og bak disse platene. Dette står for politiet igjen som forklaringen på hvorfor brannen spredte seg så raskt som den gjorde på utsiden av boligblokken, opplsyer Rosenvinge. Politiets undersøkelser viser et klart potensiale for at brannen lett kunne spredt seg og forårsaket langt større skader enn den gjorde, uten brannvesenets beslutsomhet og kompetente faglige vurderinger, skriver politiet i sin pressemelding.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.28

    Flytting av reinsdyr stenger E6 Grong

    Ved Bæramyra, sør for Grong, vil vegen stenges en kort periode fra kl. 10:00 grunnet flytting av reinsdyr over vegen. Det opplyser Veitrafikksentralen.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.26

    Landskamp på Briskeby

    Norges U23-landslag i fotball for kvinner skal spille sin neste kamp i Hamar. Torsdag 4. april tar det nest beste landslaget imot Nederland på Briskeby. Julie Blakstad fra Ottestad, som spiller for den svenske klubben Hammarby, spilte på U23-laget som slo Spania 4–0 i februar.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.26

    Ny hurtigbåtavgang kanselleres

    Gjelder samband: Rute 805 Trondheim – Brekstad Avgang kl. 10:00 fra Trondheim til Brekstad kanselleres grunnet mannskapsmangel. Reisende fra Trondheim til Brekstad kl. 10:00 vises til oppsatt buss fra hurtigbåtterminalen til Brekstad. Reisende fra Brekstad 13:20 vises til ferje fra Brekstad til Valset kl. 13:30 og buss videre til Trondheim.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.22

    Opptil 150 kubikk møkk på ville veier i Kvam

    – Det kan være opp mot 100 til 150 kubikkmeter med møkk som har lekket ut, skriver politiet.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.15

    Lekkasje frå møkkakjellar i Kvam

    I Hellestveitvegen i Kvam lek det frå ein møkkakjellar. Lekkasjen er stoppa. Brannvesen er på staden for å hjelpe til med opprydding, melder 110-Vest på X. Det kan vere opp mot 100-150 kubikkmeter med møkk som har lekka, melder poltiet. Hendinga har skjedd i løpet av natta. Det har vore tilsette frå kommunen på staden og det ser ikkje ut til å ha hatt stor påverknad på miljø, melder politiet.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.14

    Arbeidet med å redde ut russiske gruvearbeidere stanses

    Redningsinnsatsen i en russisk gullgruve er stanset på grunn av faren for en ny kollaps.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.10

    Stjålet elektrisk sykkel for flere tusen kroner

    Like over klokka halv tre i natt fikk politiet melding om utløst innbruddsalarm fra en butikk i Tønsberg sentrum. En dør var brutt opp og en bronsefarget Momas Summit, elektrisk sykkel, er stjålet fra stedet. Sykkelen har en verdi på rundt 35.000-40.000 kroner. Politiet har opprettet sak.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.06

    Hennes & Mauritz vil stenge flere butikker

    Klesmerket tilbakelegger et knallkvartal. Nå vil de stenge flere butikker for å øke salget.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.02

    Semitrailer fast i Bjørnafjorden

    En semitrailer har kjørt seg fast på Lyseklostervegen ved Storaneset i Bjørnafjorden. Uhellet skal ha skjedd i forbindelse med rygging inn på en sidevei. Et postkassestativ skal være ødelagt. Bilberger er på vei til stedet.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.01

    Åpner for 400 elsparkesykler i Grimstad

    Agder kollektivtrafikk har lyst ut kontrakter for elsparkesykler i Grimstad, Lillesand og Vennesla til en verdi av omtrent 50 millioner kroner. Grimstad Adressetidende skriver at det for Grimstads del innebærer det at det åpnes for utleie av inntil 400 elsparkesykler i kommunen. Ordfører Beate Skretting tror det blir bra å få en større mengde elsparkesykler til utleie som supplement til kollektivtilbudet. – Det er slik i flere kommuner at kollektivtilbudet kunne vært ønsket å være bedre, særlig for studenter. Med tanke på mobilitet er det positivt, sier hun til avisa. Grimstad kommune vedtok i fjor en forskrift om utleie av elsparkesyklers om tilbyderne må forholde seg til. I sentrum er det også vedtatt en sone der det ikke er lov å kjøre sparkesykler.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.01

    Oslo Børs åpner flatt på forkortet handelsdag

    Børsen holder i dag påskestengt fra klokken 13.00.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.01

    Kvartalets siste handelsdag på Oslo Børs: – Vi henger ordentlig etter

    Hovedindeksen stiger forsiktig onsdag for. Oslo Børs har hengt etter amerikanske og europeiske børser siden nyttår.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.01

    Oslo Børs satt ny rekord på siste handelsdag før påske

    Børsen avsluttet første kvartal i pluss, men det norske markedet henger etter internasjonale børser. Investeringsdirektør Robert Næss peker på at AI-festen ikke har nådd Oslo Børs.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.01

    Flat Oslo Børs på forkortet handelsdag

    Børsen holder i dag påskestengt fra klokken 13.00.

  • Onsdag 27. mars kl. 9.00

    Leteaksjonen utenfor Molde: Funn av død person

    Det gjort funn av en død person på 100 meters dyp, etter at en eldre fisker ble meldt savnet.

  • Onsdag 27. mars kl. 8.59

    SAS søker konkursbeskyttelse i Sverige

    Driften fortsetter som normalt, opplyser flyselskapet.