Nyheter:

  • Mandag 25. mars kl. 23.19

    Hun gjorde det for barna

    Prinsesse Kate satte hensynet til barna foran «offentlighetens krav på informasjon» og en fossende rykteflom.

  • Mandag 25. mars kl. 23.04

    Klassevenninne fra Hallingdal: – Det var en helt fantastisk familie

    En tidligere klassevenninne av den døde tenåringsjenta husker hjemmet som et sted du alltid ble tatt godt vare på.

  • Mandag 25. mars kl. 22.49

    Donald Trump debuterer på rikingliste

    En rettsavgjørelse og fusjon gjør at USAs ekspresident kan menge seg med de 500 rikeste i verden.

  • Mandag 25. mars kl. 22.42

    Mette fikk magesjau på Color Line: – Jeg har aldri vært så syk

    Color Line visste om flere tilfeller av sykdom da skipet kom i land fredag. Meldingen til nye passasjerer gikk ut 35 minutter før neste avgang – da mange allerede var om bord.

  • Mandag 25. mars kl. 22.38

    Forbannelsen

    Hvilken forbannelse som ligger over norsk landslagsfotball på herresiden aktualiseres av at Island tirsdag kveld spiller om EM-plass mens Norge spiller treningskamp mot Slovakia.

  • Mandag 25. mars kl. 22.26

    Bussjåfør skal ha besvimt

    En bussjåfør skal ha besvimt da han var på vei til å kjøre ut på E18 i Risør. Det skriver Agderposten. Pressekontakt i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, bekrefter hendelsen overfor avisen. Han ønsker ikke å gå i detaljer rundt situasjonen, eller sjåførens helsetilstand.

  • Mandag 25. mars kl. 22.18

    Mindreårige involvert i knivran i Eidsvoll

    Mandag kveld har flere mindreårige personer vært involvert i et knivran i Eidsvoll på Romerike.

  • Mandag 25. mars kl. 22.14

    Bussjåfør skal ha besvimt på E18

    Bussen var på vei fra Oslo til Kristiansand. På E18 ved Risør ble sjåføren dårlig.

  • Mandag 25. mars kl. 22.12

    Knivran i Eidsvoll

    Mindreårige ungdommer har vært involvert i et knivran i Eidsvoll sentrum, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad. Politiet sier til avisa at de har kontroll på gjerningspersonen. Ranet skjedde utendørs mandag kveld, og tenåringene ble fraranet et par joggesko.

  • Mandag 25. mars kl. 22.02

    Sjekker mulige nødbluss

    Det er observert to rød eller oransje lys fra Hovden mandag kveld. – Lysene ble oppfattet som nødbluss. Røde Kors og politiet sendes ut for å sjekke om noen trenger hjelp, skriver politiet. 7 snøskutere fra fjellredningsgruppa og Røde Kors er satt i søk. Klokka 23.11 melder politiet at de ikke har fått flere observasjoner.

  • Mandag 25. mars kl. 22.01

    VG: Mann pågrepet i Sverige for Tøyen-skytingen

    En mann ble skutt ble alvorlig skadet i skytingen. Mannen skal ha blitt skutt i benet. Klokken 22.00 melder politiet til VG at en siktet mann er pågrepet i Sverige. Politiet har sagt at en person var siktet, og at de jobbet med å få dialog med vedkommende. Nå jobber oslopolitiet med å få mannen utlevert. Politiinspektør Grete Metlid sier til VG at hun ikke utelukker flere pågripelser.

  • Mandag 25. mars kl. 21.58

    Møtte tragisk syn under brua

    Da Reidar Andreassen tok seg en padletur langs Kanalen i Lillehammer, ble han møtt av et tragisk syn. Under ei bru hang en død fossekall, Norges nasjonalfugl, opp ned etter en fiskesene vikla fast til det ene beinet. – Hun hadde vel hengt der lenge, det luktet råttent av'an. Friluftsmannen og fugleelskeren har nå klar beskjed til fiskere: – Ta med dere sener og alt som er av søppel. Å slite en sluk ut i vannet kan skje den beste, men sener på land bør du putte ned i sekken og få med deg hjem. Det var GD som først meldte om funnet.

  • Mandag 25. mars kl. 21.44

    VG: Familien til drapssiktet ber om at siktelsen fjernes

    Familien til kvinnen som er siktet for drapet i Stavern i januar, ber politiet om å frafalle siktelsen før hun skal begraves like etter påske. – Tanken på å begrave søsteren vår uten at siktelsen er fjernet og navnet hennes er renvasket, er helt ubegripelig, sier en av kvinnens to søstre til VG. Hun mener søsteren aldri skulle vært siktet til å begynne med, I et lengre intervju med VG åpner familien opp om hva de tenker etter at kvinnen ble funnet død i et skogsområde i Larvik tidligere i mars. Hun hadde da vært savnet siden samboeren hennes ble funnet død i en bolig 2. januar. Politiet mener mistanken om at hun har drept mannen er svekket. Likevel står drapssiktelsen fortsatt. – Det er ingen grunn til at politiet skal gå ut med en siktelse mot søsteren vår. Men jeg forstår at åstedet har vært vanskelig å tolke. Vi har sett bilder derfra, sier søsteren. Politiadvokat Ole Jacob Garder sier man ikke kommer til å endre kvinnens status som siktet før de har mer informasjon: – Kompetansen til å treffe en påtaleavgjørelse i en sak hvor noen er siktet for drap er tillagt Riksadvokaten. For at politiet skal kunne sende saken med sin innstilling til høyere påtalemyndighet, er vi avhengig av at de nødvendige rapporter og analyser er ferdigstilt og foreligger i skriftlig form. Det er ennå ikke tilfellet, sier Garder.

  • Mandag 25. mars kl. 21.16

    Roblox hadde problemer

    Spillplattformen Roblox slet mandag kveld. Rett før klokken 22 melder de at alt er i orden igjen.

  • Mandag 25. mars kl. 21.15

    Trekker seg fra «Love Island»: Slik går det i dag

    Mathias Gulbrandsen (26) forlot villaen for å bli bedre kjent med tidligere deltager May Iren Frafjord (22).

  • Mandag 25. mars kl. 20.56

    Mastrafjordtunnelen stengt

    Mastrafjordtunnelen er stengt, grunnet større gjenstand i veibanen. Entreprenør er på vei, melder vegtrafikksentralen vest.

  • Mandag 25. mars kl. 20.48

    E6 mellom Vingrom og Biri stengt mandag kveld

    E6 mellom Vingrom og Biri i retning mot Hamar blir stengt fra klokken 22 og i et par timer utover natten. Årsaken er at en nedkjørt lysmast skal skiftes ut, melder Vegtrafikksentralen Øst. Det er skiltet omkjøring mens veien er stengt.

  • Mandag 25. mars kl. 20.48

    E6 mellom Vingrom og Biri blir stengt

    E6 mellom Vingrom og Biri i retning mot Hamar blir stengt fra klokken 22 og i et par timer utover natten. Årsaken er at en nedkjørt lysmast skal skiftes ut, melder Vegtrafikksentralen Øst.

  • Mandag 25. mars kl. 20.39

    Dobbeldød-mysteriet i Stavern: – Et mareritt som aldri tar slutt

  • Mandag 25. mars kl. 20.35

    To personer til sykehus etter skuterulykke i Vefsn

    Politiet i Nordland har fått melding om en snøskuterulykke i Drevvassbukta i Vefsn. – Det er snakk om to stykker som har vært ute på en skuter, vært uheldig og truffet et tre, sier operasjonsleder ved politiet i Nordland June Strand Jensen. Begge de skadde var ved bevissthet da nødetatene ankom, og ble tatt hånd om av helsepersonell. De to skadde skal begge være fraktet til sykehus. – Politiet har gjort undersøkelser på stedet og oppretter en undersøkelsessak.

  • Mandag 25. mars kl. 20.35

    To personer skada etter skuterulykke i Vefsn

    Politiet i Nordland har fått melding om en snøskuterulykke i Drevvassbukta i Vefsn. De skriver på X at en skuter er involvert i ulykken og to personer er skadet, men begge var bevisste da politiet kom til stedet. Politiet har gjort undersøkelser på stedet og har opprettet sak.

  • Mandag 25. mars kl. 20.32

    Branntilløp i bolig i Vågan

    Politiet i Nordland skriver på X at de har fått melding om et branntilløp i et bolighus i Vågan. Beboeren fikk slukket brannen selv, og det er ikke meldt om personskade. Brannvesenet og politiet er på stedet.

  • Mandag 25. mars kl. 20.32

    Påsken 2024

  • Mandag 25. mars kl. 20.29

    18-åringen råkøyrde i 128 km/t

    Ein 18-åring er dømd i Sogn og Fjordane tingrett til 15 dagar i fengsel på vilkår og til ei bot på 13 500 kroner for å ha køyrd i 128 km/t i ei 80-sone. Hendinga skjedde ein kveld i februar. I tillegg må mannen klare seg utan førarkort i åtte månadar og ta førarprøva på nytt.

  • Mandag 25. mars kl. 20.28

    Branntilløp på hytte i Korgen

    Politiet i Nordland skriver på X at de har fått melding om et branntilløp i ei hytte i Korgen, i Hemnes. Alle personene i hytta har kommet seg ut, og nødetatene er på vei til stedet.

  • Mandag 25. mars kl. 20.25

    Dømd til fengsel etter angrep

    Ein mann i 40-åra frå Nordfjord er dømd til fengsel i 30 dagar. Mannen skal ha angrepet og truga ein anna mann. Den fornærma blei lagt i bakken, heldt nede og slått i ansiktet med knytt neve. I tillegg skal den dømde ha truga mannen. Sogn og Fjordane tingrett har bestemt at mannen i 40-åra må sone 30 dagar i fengsel for lovbrota.

  • Mandag 25. mars kl. 20.19

    Røde Kors: Venter mer trøkk til uka

    Tradisjonen tro er frivillige hjelpeorganisasjoner på plass i påskefjellet og ellers der påsketurister ferdes. Også Røde Kors i Innlandet. Så langt har starten på påsken vært rolig, melder både Oppland og Hedmark Røde Kors. – Det har ikke vært stor utfart, det er litt tidlig i påsken. Vi regner med at det blir mer aktivitet til onsdag og torsdag, sier Roar Lien i Hedmark Røde Kors til NRK.

  • Mandag 25. mars kl. 20.13

    Tokmac Nguen klar for Djurgården

    To nordmenn gjenforenes i den svenske storklubben.

  • Mandag 25. mars kl. 20.03

    Togstans på Drangedal

    Et tog fra Oslo, som har planlagt avreise fra Kristiansand klokken 20.15 mandag kveld, står på Drangedal med teknisk feil, ifølge NTB. – Toget har stått stille siden klokka 18.15 og kan ikke kjøre videre på grunn av en teknisk feil på togsettet, opplyser pressekontakt Ole Andreas Skårland i Go-Ahead til Fædrelandsvennen. Det er i underkant av 100 passasjerer på toget, ifølge avisen. To busser er bestilt for å hente passasjerene, men det er usikkert hvor lang tid det tar for bussene å komme til Drangedal. – Berørte passasjerer blir transportert videre med buss i hvert fall til Kristiansand, og antakeligvis på hele strekningen til Stavanger. Toget kjørte fra Oslo S like før klokken halv fire mandag ettermiddag og var på vei til Stavanger da feilen inntraff.

  • Mandag 25. mars kl. 20.03

    Togstans i Drangedal – teknisk feil

    Et tog fra Oslo, som har planlagt avreise fra Kristiansand klokken 20.15 mandag kveld, står i Drangedal med teknisk feil, ifølge NTB. – Toget har stått stille siden klokka 18.15 og kan ikke kjøre videre på grunn av en teknisk feil på togsettet, opplyser pressekontakt Ole Andreas Skårland i Go-Ahead til Fædrelandsvennen. Det er i underkant av 100 passasjerer på toget, ifølge avisen. To busser er bestilt for å hente passasjerene, men det er usikkert hvor lang tid det tar for bussene å komme til Drangedal. – Berørte passasjerer blir transportert videre med buss i hvert fall til Kristiansand, og antakeligvis på hele strekningen til Stavanger. Toget kjørte fra Oslo S like før klokken halv fire mandag ettermiddag og var på vei til Stavanger da feilen inntraff.

  • Mandag 25. mars kl. 20.03

    Togstans i Drangedal – måtte vente i to timer

    Et tog fra Oslo, som har planlagt avreise fra Kristiansand klokken mandag kveld, sto fast i Drangedal med teknisk feil på togsettet, ifølge NTB. 80 passasjerer ble sittende fast nærmere to timer før de ble fraktet videre med buss. – Berørte passasjerer blir transportert videre med buss i hvert fall til Kristiansand, og antakeligvis på hele strekningen til Stavanger. Toget kjørte fra Oslo S like før klokken halv fire mandag ettermiddag og var på vei til Stavanger da feilen inntraff.

  • Mandag 25. mars kl. 19.58

    Fossesholm innrømmer: Fortjener ikke landslagsplassen

    Helene Marie Fossesholm (22) har knapt toppresultater de siste tre årene. Det er hun forberedt på at får konsekvenser.

  • Mandag 25. mars kl. 19.38

    Toppleder i Sopra Steria satte kandidater på «blacklist»

    E-poster om en såkalt svarteliste sirkulerer i ledelsen i Sopra Sterias største avdeling. Nå varsler konsulentselskapet full intern opprydning.

  • Mandag 25. mars kl. 19.38

    Toppleder i Sopra Steria satte kandidater på «blacklist»

    E-poster om en såkalt svarteliste sirkulerer i ledelsen i Sopra Sterias største avdeling. Nå varsler konsulentselskapet full intern opprydning.

  • Mandag 25. mars kl. 19.36

    Trafikkuhell i Sarpsborg

    Nødetatene er på vei til Greåker i Sarpsborg etter et trafikkuhell. Politiet har fått melding om at et kjøretøy har kjørt av veien.

  • Mandag 25. mars kl. 19.36

    Kjørte inn i strømstolpe i Sarpsborg

    En bil har kjørt av veien og inn i en strømstolpe på Greåker i Sarpsborg. Føreren av bilen er kjørt til sykehus for sjekk. Nettpartner jobber med å sikre strømstolpen, opplyser politiet. De oppretter sak på forholdet.

  • Mandag 25. mars kl. 19.25

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.30

    Ekteparet Johanna og Oddvar Almelid fikk kjenne på både redsel og usikkerhet da et godstog kjørte på rødt lys og sporet av i Arna i Bergen i helgen. Oddvar stod på stasjonen da det smalt, mens Johanna var om bord i det motgående passasjertoget. Se mer i Vestlandsrevyen klokken 19.30. Programleder er Mariann Reikerås.

  • Mandag 25. mars kl. 19.24

    FFK mot Sarpsborg 08 er utsolgt

    Allerede tre uker før FFK møter Sarpsborg 08 er kampen utsolgt. Det skriver Fredrikstad Fotballklubb i en melding på X. 12.500 tilskuere skal se kampen på Fredrikstad stadion. Det er første gang siden 2011 de to lagene møtes til Eliteseriekamp. Kampen går av stabelen 13. april.

  • Mandag 25. mars kl. 19.22

    Sørlige Nordsjø II vil senke strømprisen betydelig, ifølge ny analyse

    Kapasiteten til havvindparken Sørlige Nordsjø II vil ifølge en fersk analyse senke strømprisen betydelig. Samtidig vil økt etterspørsel dempe prisinnvirkningen. I forrige uke ble det klart at belgisk-nederlandske Ventyr vant rettighetene til å bygge ut 1,4 gigawatt havvindkapasitet i Nordsjøen. I den forbindelse har Volt Power Analytics og Boston Consulting Group regnet på hvordan havvindparken vil påvirke strømprisen når den kommer i drift. Sørlige Nordsjø II vil være i drift i prissone NO2, som dekker Sørlandet og deler av Telemark og Vestlandet. Med den nye vindparken vil NO2 ha et kraftoverskudd med markant innvirkning på prisene, slår analysen fast. – Basert på våre prissimuleringer forventer vi et fall i den årlige gjennomsnittsprisen i NO2 på opptil 10 øre per kilowattime (kWh), sammen med en høyere forekomst av timer med priser nær 0 øre/kWh, sier Katinka Bogaard, som er administrerende direktør i Volt Power Analytics, i en pressemelding. For resten av landet estimerer analysen et prisfall på mellom 3 og 8 øre/kWh fra 2031 og framover. I praksis kommer imidlertid ikke strømprisen til å falle fullt så mye, ifølge Robert Hjorth, som leder Boston Consulting Groups havvindarbeid i Norden. – Lavere strømpriser vil øke etterspørselen. Ny industri, som for eksempel datasentre til kunstig intelligens, kan gjøre at strømforbruket blir høyere enn forventet og at prisinnvirkningen fra Sørlige Nordsjø II følgelig blir dempet, sier han i pressemeldingen. (NTB)

  • Mandag 25. mars kl. 19.19

    Se TV-sendinga klokka 19.30

  • Mandag 25. mars kl. 19.13

    Nottingham Forest anket poengstraffen i Premier League

    Nottingham Forest bekrefter at de har anket straffen de fikk på fire minuspoeng for brudd på ligaens regler for lønnsomhet og bærekraft.

  • Mandag 25. mars kl. 19.10

    Endelig påske: – Grått over hele landet

    Ønsker du deg en påskeuke med solbrilleskille bør du finne frem passet.

  • Mandag 25. mars kl. 19.05

    Påskeværet: Tydelig skille over Jotunheimen og Dovrefjell

    Egentlig er værvarselet for påska relativt ukomplisert å varsle akkurat i år, ifølge vakthavende meteorolog Marek Ratajczak ved Meteorologisk institutt. Befinner du deg nord for Jotunheimen og Dovrefjell, er stikkordet sol helt frem mot torsdag. For deg som skal tilbringe påsken i den sørlige delen av landet vil påskeværet starte noe ruskete, skal vi tro meteorologen. – Det blir grått, vått og trått, selvfølgelig med litt variasjoner lokalt.

  • Mandag 25. mars kl. 19.00

    Tog står fast

    Et tog på vei mot Kristiansand står på Drangedal med teknisk feil. Go Ahead, som drifter Sørlandsbanen, skriver at toget er innstilt og at de har bestilt busser til passasjerene om bord.

  • Mandag 25. mars kl. 18.59

    Putin om Moskva-angrepet: Gjennomført av radikale islamister

    Russlands president Vladimir Putin sier angrepet mot et konserthus i Moskva ble begått av radikale islamister.

  • Mandag 25. mars kl. 18.57

    Rømte under soning

    En mann i midten av 30-årene fikk en bot på 6000 kroner fordi han rømte fra sykehuset, mens han var under soning ved Gjøvik fengsel. Hendelsen skjedde i mai i fjor. Mannen har ikke godtatt boten og saken skal derfor opp i retten i april.

  • Mandag 25. mars kl. 18.55

    Rampe til E6 periodevis stengt

    I forbindelse med etablering av nye hovedledninger for vann og avløp ved Strandtorget vil av- og påkjøringsrampene til E6 bli stengt i perioder etter påske. Det melder Lillehammer kommune. Stenging for etablering av ledninger under rampene utføres i tre faser, hvor første fase starter tirsdag 2. april. Totalt er det planlagt at arbeidene vil vare i tre til seks døgn, og fasene vil avløse hverandre fortløpende. Det betyr at endringen i kjøremønsteret også endres fortløpende. Følg skilting på stedet, og se vegvesen.no for gjeldene trafikkmeldinger, oppfordrer kommunen.

  • Mandag 25. mars kl. 18.51

    Fikk bot for å ha mottatt nakenbilder

    En mann i begynnelsen av 60-åra fikk en bot på 20.000 kroner for å ha fått en ung jente i slutten av tenårene til å sende nakenbilder av seg selv via Snapchat. Mannen skal også ha avtalt over tekstmeldinger å kjøpe sex fra en annen person i Hedmarksområdet. Han måtte også tåle å få inndratt en mobil og Snapchat-konto. Mannen godtok ikke boten og må derfor møte i retten i april.

  • Mandag 25. mars kl. 18.44

    Bilbrann ved bensinstasjon på E6 - fører ute av bilen

    Politiet er på avkjøringen til Esso Ryen, fordi det brenner i en bil. Like før klokken syv var brannen slukket. – Fører er på stedet og han er uskadd, sier Line Kapskarmo, operasjonsleder i Oslopolitiet. E6 nordgående ved avkjøringen til Ryenlokken blir sperret inntil videre.

  • Mandag 25. mars kl. 18.34

    Normal trafikk på Vesterveien i Arendal

    Trafikken går normalt på Vesterveien i Arendal igjen. Det ble trafikale utfordringer etter at en bil traff en annen bil. Nå er begge bilene fjernet fra kjørebanen.

  • Mandag 25. mars kl. 18.33

    Nordfjordvegen open

    Rv. 15 Nordfjordvegen ved Almenningen, mellom Måløy og Nordfjordeid er open etter at bil køyrde i autovernet. Førar av bilen, ein mann i 60-åra, er avhøyrt. Det var tre personar i bilen og ingen blei skadd. Politiet opprettar sak i etterkant av ulukka.

  • Mandag 25. mars kl. 18.27

    Melding om trusler med skytevåpen

    Politiet mottok ei melding om trusler med skytevåpen utenfor en butikk på Ranheim. De har flere patruljer på stedet og har kontroll på noen unge gutter, det melder de på X. De har funnet noen lekepistoler og kontakter foreldrene til guttene.

  • Mandag 25. mars kl. 18.19

    Opprydningsarbeid etter togavsporingen fører til stengt pendlerparkering

    Bane NOR stenger deler av pendlerparkeringen i Arna etter togavsporingen fredag kveld, skriver de i en pressemelding. Dette gjøres for å plass til maskiner og utstyr som trengs i opprydningsarbeidet. Parkeringen på sjøsiden vil være stengt hele påsken, opplyses det i pressemeldingen. Parkeringen på kirkesiden er fortsatt åpen. Bane NOR skriver videre at arbeidet vil pågå i mange dager fremover, og at det er for tidlig å anslå hvor lang tid det vil ta.

  • Mandag 25. mars kl. 18.18

    Parkert bil traff bil

    En parkert bil skal ha rullet ut på Vesterveien i Arendal og truffet en annen bil, skriver politiet. Det skal ha skjedd i lav fart og det er ikke meldt om at noen ble skadet i hendelsen. Det er trafikale utfordringer på stedet, og politiet er på vei for å bistå.

  • Mandag 25. mars kl. 18.15

    Statens vegvesen hadde kontroll: 21 kjøretøy fikk bruksforbud

    Statens vegvesen hadde mandag kontroll på Stormya sambruksstasjon ved E6 utenfor Narvik. Fokusområde for kontrollen var bruk av bilbelte, tunge kjøretøy, varebil og lette kjøretøy, skriver de i en pressemelding. – Det er viktig for trafikksikkerheten til alle trafikanter at bremsene virker som de skal på lette og tunge kjøretøy og tilhengere. Like viktig er det at dekkene har riktig mønsterdybde, og at lysene er i orden. Vi er derfor daglig ute og kontrollerer både bremser, dekk og lys på kjøretøy og tilhengere, skriver Jørn Bergfald i Statens vegvesen. Under denne kontrollen var det mange personbiler som manglet sikkerhetsvaier og lys. I tillegg manglet flere tyngre kjøretøy bombrikke. De kontrollerte 68 tunge kjøretøy, 74 lette kjøretøy og observerte 82 kjøretøy for bruk av bilbelte. Av dem fikk 21 kjøretøy bruksforbud, 25 kjøretøy hadde skriftlige mangler og tre ble anmeldt.

  • Mandag 25. mars kl. 18.13

    Moskva-terroren: Sendte video-hilsen – så startet blodbadet

  • Mandag 25. mars kl. 18.10

    Sogndal – Brann 1–2

    Brann slo 1. divisjonslaget Sogndal 2–1 i en treningskamp i Sogndal i ettermiddag. Sogndals mål var et selvmål av Eirik Holmen Johansen. Joachim Soltvedt og Bård Finne scoret målene for Brann. Kampen var Branns «generalprøve» før seriestarten i eliteserien andre påskedag. Da møter de Tromsø på bortebane.

  • Mandag 25. mars kl. 18.09

    Midtstopper forlenger med Glimt

    Bodø/Glimt har forlenget kontrakten med en av sine mest trofaste tjenere. Brede Moe har vært i Glimt siden 2014-sesongen, først på lån fra Rosenborg, og deretter hentet permanent. Nå skal han inn i sin 11. sesong for de gule fra Bodø. Nå har han signert en avtale som holder han i klubben til ut sesongen 2025. Han hadde i utgangspunktet en kontrakt som varte ut 2024. – Jeg har fått tillit så lenge jeg har holdt med skadefri, så det har jo vært hovedgrunnen sånn rent sportslig. Men jeg har trivdes i Bodø siden dag én, og byen er full av trivelige mennesker. Det har også hjulpet på at det har vært sportslig attraktivt her de siste årene. Det er helt sinnsykt givende å spille for Bodø/Glimt, sier han i en uttalelse til klubbens hjemmeside. Moe har 244 kamper for Glimt, har scoret 13 mål og har 11 målgivende i alle turneringer. Han har vært med på hele Kjetil Knutsens reise med Glimt, og står dermed med tre gull (2020, 2021, 2023) og to sølv (2019, 2022) i Eliteserien. Han startet forøvrig på benken da Glimt gikk på et braktap mot ligarival Molde, 3-5, i ettermiddag.

  • Mandag 25. mars kl. 18.01

    Gir 300.000 til reparasjon av brygge

    Styret i Kulturminnefondet har vedtatt å gi 300.000 kroner i støtte til å reparere brygga ved Elborg i Borøykilen i Tvedestrand, skriver Tvedestrandsposten. Elborg er en av de best bevarte uthavnene på Agder-kysten, og har en stor historisk og kulturell verdi. I dag brukes bygningen på Elborg som bolig.

  • Mandag 25. mars kl. 18.00

    Brann seiret i generalprøven – slo Sogndal 2-1 på bortebane

    Brann overbeviste ikke i mandagens treningskamp borte mot Sogndal, men vant likevel 2-1.

  • Mandag 25. mars kl. 17.56

    Fotgjenger påkjørt i Hillevåg

    Nødetatene rykker ut på melding om en fotgjenger som er påkjørt av en bil på Hillevåg i Stavanger. Den påkjørte personen skal ha smerter i en fot, melder politiet på X.

  • Mandag 25. mars kl. 17.46

    Én siktet etter skyting på Tøyen – ikke pågrepet

    Personen er siktet for drapsforsøk.

  • Mandag 25. mars kl. 17.40

    Mangler båtmannskap

    Hurtigbåten fra Trondheim til Brekstad via Lensvik med avgang kl 1845 i kveld er innstilt pga mannskapsmangel. Det opplyser Norled. Det er satt opp buss i stedet.

  • Mandag 25. mars kl. 17.33

    Har fjernet nesten tjue båtvrak ved Herøya

    Det jobbes i disse dager med å rense fjorden ved Herøya for gammelt grums, og i den forbindelse har man kommet over et høyt antall båter. De siste dagene er rundt tjue båtvrak hentet opp så langt. Båtene sendes videre til godkjent deponi, skriver TA.

  • Mandag 25. mars kl. 17.28

    Hansen beskylder RBK-ledelsen for selvbedrag: – Det er livsfarlig

    Tidligere Rosenborg-profiler feller en dyster dom over klubben.

  • Mandag 25. mars kl. 17.21

    Trafikkulykke stenger E6 i Ringebu i begge retninger

    To biler og en lastebil skal være involvert i en trafikkulykke ved Frya i Ringebu, melder Vegtrafikksentralen. Alle er ute av bilene og sjekkes av ambulanse som er kommet til stedet. Ifølge politiet fremstår alle oppegående. Vegtrafikksentralen melder at veien er stengt i begge retninger. – Følg med i speil og slipp nødetatene frem, ber Vegtrafikksentralen.

  • Mandag 25. mars kl. 17.21

    Trafikkulykke på E6: Seks personer involvert

    Tre biler og en lastebil skal være involvert i en trafikkulykke ved Frya i Ringebu, melder politiet. – Det er seks personer involvert, alle er sjekka av helse og det fremstår som små/ingen skader, sier operasjonsleder Christian Svarstad i Innlandet politidistrikt. Ulykken ble meldt inn klokken 17.09. – Veien er stengt, og trafikken står på stedet, sier trafikkoperatør Ole Fredrik Haugen. Ifølge operasjonsleder Svarstad jobbes det med å få flyttet bilene så trafikken kan komme forbi. – Ulykken har forårsaket en del trafikale problemer, sier Svarstad.

  • Mandag 25. mars kl. 17.21

    Trafikkulykke på E6: Lastebil mistet hjulet

    Da en bil kjørte inn i en lastebil bakfra, mista lastebilen et hjul som så traff en bil i motgående retning. En tredje bil er også involvert. Slik skal trafikkulykken sør for Frya i Sør-Fron nær Ringebu ha starta, opplyser operasjonsleder Christian Svarstad i Innlandet politidistrikt. Selv om de seks involverte personene fremstår som uskadde, blir tre av dem kjørt til legevakt for nærmere sjekk. Trafikken dirigeres ved stedet. – Nå må vi først få fjernet kjøretøyene og åpne veien, så skal vi etterforske nærmere hva som kan ha vært årsaken til ulykken, sier Svarstad. Ulykken ble meldt inn klokken 17.09. Veien ble åpnet for ferdsel igjen i syv-tiden.

  • Mandag 25. mars kl. 17.21

    Trafikkulykke stenger E6 i Ringebu

    To biler og en lastebil skal være involvert i en trafikkulykke på Ringebu, melder politiet. Alle er ute av bilene og sjekkes av ambulanse som er kommet til stedet. Ifølge politiet fremstår alle oppegående. Vegen er for øyeblikket helt stengt.

  • Mandag 25. mars kl. 17.18

    Passasjerer ble smittet av norovirus på Kielfergen

    Smittevernoverlegen i Oslo, Frode Hagen, bekrefter nå til TV 2 at passasjerene på Kielfergen ble smittet med norovirus. Color Line valgte å kansellere søndagen og mandagens tur fra Oslo til Kiel etter flere gjester og ansatte fikk magesyke og diaré. Så langt er rundt 120 personer registrert smittet i utbruddet. – Vi tar dette på største alvor og kansellerer dagens seiling når det nå viser seg at vi har hatt tilfeller på flere seilinger med Color Fantasy, sier konserndirektør Thomas Gudbjerg til TV 2. Colorline tar sikte på å kjøre som normalt fra tirsdag. – Det jobbes med full nedvask av hele skipet. Vi ønsker å nullstille det for å sikre at vi ikke har smitte om bord, sa kommunikasjonssjef Erik Brynhildsbakken i Color Line til NTB tidligere mandag. Fram til nå har det vært uklart om magesjauen skyldtes omgangssyke, matforgiftning eller noe annet.

  • Mandag 25. mars kl. 17.18

    Har fått prøvesvar etter sykdomsutbruddet på Kielferga

    Prøvesvarene fra sykdomsutbruddet på Kielferga viser at passasjerene ble smittet med norovirus, bekrefter smittevernoverlege i Oslo, Frode Hagen, til TV 2. Color Line valgte å kansellere søndagen og mandagens tur fra Oslo til Kiel etter flere tilfeller med magesyke blant gjester og ansatte. – Vi tar dette på største alvor og kansellerer dagens seiling når det nå viser seg at vi har hatt tilfeller på flere seilinger med Color Fantasy, sier konserndirektør Thomas Gudbjerg til TV 2. Color Line skrev søndag at det var påvist over 70 tilfeller med magesyke blant passasjerer, og i underkant av 30 tilfeller blant mannskapet. På avgangen som ankom Oslo fredag, var det påvist 30 smittetilfeller blant gjestene. – Vi vil gjennomføre ytterligere smitteverntiltak i samråd med relevante myndigheter og implementerer alle nødvendige tiltak om bord, sier Gudbjerg.

  • Mandag 25. mars kl. 17.01

    Drapet i Nord-Odal: Politiet har fått flere henvendelser etter at de etterlyste Tesla-sjåfør

    Politiet har fått flere henvendelser at etter de etterlyste en Tesla-sjåfør i forbindelse med drapet i Nord-Odal der en mann i 40-årene ble drept. Grunnen til etterlysningen er at mange Tesla-biler har kamera installert. – Vi har fått henvendelser fra flere sjåfører og følger opp disse for å avklare om det er relevant, sier politiadvokat Christine Lundstein til Dagbladet mandag. Hun vil ikke si noe om innholdet i informasjonen politiet har innhentet, men forteller at hovedformålet til politiet er å samle inn mest mulig av de tidskritiske sporene i det området vi mener kan være relevant opp mot en eventuell reiserute til og fra åstedet. Det var 14. mars at en mann i 40-årene ble funnet skutt i en fritidsbolig i Nord-Odal. Avdødes bror, en mann i 30-åra, er siktet for drapet. Han ble pågrepet etter kort tid, men løslatt bare timer seinere, fordi mistanken mot ham var svekket. – Vi innhenter mye informasjon som skal bearbeides. Med tanke på at en av våre sterkeste hypoteser er at vi står overfor en ukjent gjerningsperson, vil det være desto viktigere å ikke utlevere detaljer om etterforskningen, sier Lundstein til avisen. Politiet er fortsatt interessert i kontakt med andre bilister med kamera dersom de har kjørt på strekningen E 16 fra Vormsund til Kongsvinger mellom klokka 22.30 og 00.30 14. mars og natt til 15. mars.

  • Mandag 25. mars kl. 16.58

    Trump med delseier: Får utsatt milliardbot

    En ankedomstol har satt innkrevingen av en halv milliard dollar på pause – om han hoster opp deler av beløpet.

  • Mandag 25. mars kl. 16.54

    Donald Trumps bot redusert til 175 millioner dollar

    Eks-presidenten får mer tid på seg, og har nå mulighet til å anke uten risiko for at eiendeler blir beslaglagt.

  • Mandag 25. mars kl. 16.54

    Donald Trumps kausjon redusert til 175 millioner dollar

    Eks-presidenten får mer tid på seg, og har nå mulighet til å anke uten risiko for at eiendeler blir beslaglagt.

  • Mandag 25. mars kl. 16.52

    Ingrid Gjessing Linhave: – Gikk rett og slett på en smell

    Tar over etter Henriette Steenstrup i «Annie»

  • Mandag 25. mars kl. 16.50

    Kraftig nedgang i ukrainske asylsøkere

    I løpet av årets første ni uker kom det rundt 44 prosent færre fordrevne fra Ukraina enn i samme periode i 2023, ifølge tall fra Utlendingsdirektoratet. Antallet som kom til Norge i februar i år, er det laveste siden Russlands fullskala invasjon av Ukraina startet i februar 2022. (NTB)

  • Mandag 25. mars kl. 16.49

    Veidekke AS og Risa fikk driftskontrakter

    Selskapene Veidekke AS og Risa har skrevet under kontrakter for drift av fylkesveier i ulike deler av Agder. Veidekke AS fikk «Åmli-kontrakten» og Risa fikk «Flekkefjord-kontrakten», skriver Agder fylkeskommune i en pressemelding. – Drift og vedlikehold av veiene våre er minst like viktig som å bygge nytt, sier fylkesdirektør for samferdsel og eiendom i Agder Ola Olsbu. Begge kontraktene har oppstart 1. september 2024.

  • Mandag 25. mars kl. 16.45

    Syklist påkjørt i Lillestrøm

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke hvor en syklist har blitt påkjørt av en bil. Hendelsen fant sted i nærheten av et fotgjengerfelt ved Stasjonsveien i Lillestrøm. – Syklisten er våken og blir kjørt til sykehuset for sjekk, skriver politiet på X i halv fem tiden.

  • Mandag 25. mars kl. 16.40

    FNs sikkerhetsråd krever umiddelbar våpenhvile og frigivelse av gisler i Gaza

    FNs sikkerhetsråd krever umiddelbar våpenhvile og betingelsesløs frigivelse av alle gisler i Gaza. Hamas ønsker resolusjonen velkommen.

  • Mandag 25. mars kl. 16.33

    Analyse: Havvindsatsing vil gi billigere strøm

    Sørlige Nordsjø II vil senke strømprisene betydelig. Men industriens appetitt kan dempe effekten, ifølge en ny analyse.

  • Mandag 25. mars kl. 16.32

    Drapet i Lørenskog: Storebror hevder det var et uhell

    Mannen i 20-årene som er siktet for å ha skutt og drept sin egen bror, har i avhør med politiet fortalt at skuddet gikk av ved et uhell. Det skriver Romerikes Blad. Han har også forklart at det i forkant av skuddet skal ha vært en fysisk konfrontasjon mellom han og den avdøde lillebroren. – Siktede knytter seg til handlingen, men akkurat hva han har sagt utover det ønsker jeg ikke å kommentere, sier politiadvokat Marit Aurdal i Øst politidistrikt til avisen. Også Dagbladet har omtalt siktedes forklaring. Tirsdag fremstilles den siktede mannen for varetektsfengsling i fire nye uker.

  • Mandag 25. mars kl. 16.20

    Potetmangel fører til permitteringer

    Avlingssvikt og råvaremangel på grunn av tørke, regn og flom i fjor ødela en rekke avlinger. Særlig Solør, Østerdalen og Gudbrandsdalen ble hardest rammet, melder Bama i en pressemelding. Konsekvensen er at pakkeriene mangler 5500 tonn poteter. Disse vil i hovedsak erstattes med ferdigpakkede, importerte poteter. Dermed blir det ikke behov for aktivitet ved Lågen Potetpakkeri i Vestfold og Hvebergsmoen Potetpakkeri i Innlandet. – Totalt vil rundt 50 ansatte motta permitteringsvarsel. Samtidig jobber vi kontinuerlig med å finne løsninger for mer pakking i Norge, så vi håper at antall berørte kan reduseres, sier Pia Gulbrandsen, kommunikasjonsdirektør i Bama i pressemeldingen. – Det er ingen morsom beskjed å få, men samtidig var vi godt forberedt på at dette ville komme. Det kom egentlig ikke som noe sjokk, sier tillitsvalgt Lars Erik Bråten ved Hvebergsmoen Potetpakkeri til lokalavisen Glåmdalen. Lågen stenger i april og mai. Hvebergsmoen må permittere 35 ansatte når fabrikken stenger helt fra juni og gjennom sommeren. En nedskalering med permitteringer vil starte fra mai, ifølge Bama.

  • Mandag 25. mars kl. 16.14

    Tunnel stengt mellom Eikefjord og Florø

    Sundafjellstunnelen på riksveg 5 mellom Eikefjord og Florø i Kinn er stengt grunna steinnedfall. Entreprenørar er på veg.

  • Mandag 25. mars kl. 16.05

    Trafikkulykke på E16

    Nødetatene er på vei til Oppåkermoen i Nes, etter en trafikkulykke på E16. To biler er involvert. – Det fremstår ikke alvorlig. Begge førerne er ute av bilene sine, sier Nicklas Nordqvist i Øst 110-sentralen.

  • Mandag 25. mars kl. 16.05

    Trafikkulykke på E16 – én til legevakten

    Nødetatene er på vei til Oppåkermoen i Nes, etter en trafikkulykke på E16. To biler er involvert. – Det fremstår ikke alvorlig. Begge førerne er ute av bilene sine, sier Nicklas Nordqvist i Øst 110-sentralen. Rundt halv fem melder politiet at de er ferdige på stedet. Føreren av den ene bilen kjøres til legevakten grunnet smerter i ryggen. – Vi vurderer at det er et vikeplikts brudd som har ført til kollisjonen. Det opprettes sak og politiet har tatt førerkortet til den ene parten, skriver politiet på X.

  • Mandag 25. mars kl. 16.03

    Bil i autovernet i Nordfjord

    Ein bil med tre personar har køyrd i autovernet på rv. 15 Nordfjordvegen ved Almenningen, mellom Nordfjordeid og Måløy. Alle personane er ute av bilen og er uskadde etter sjekk av ambulansepersonell. Trafikken går sakte forbi og naudetatar er på veg.

  • Mandag 25. mars kl. 16.01

    Tatt med 300.000 i kontanter på flyplassen

    En mann i 20-årene ble stanset av tollere på Stavanger lufthavn med 300.000 kroner i kontanter. Han var da på vei til København, og mannen sa at han skulle bruke pengene på et bilkjøp. Sør-Rogaland tingrett mente dette ikke var troverdig siden vedkommende ikke hadde førerkort, og dessuten hadde kjøpt returbillett samme dag. Politiet la også fram beviser som indikerte at han var narkokurer, og han tidligere hadde transportert både narkotika og kontanter mellom Norge, Danmark og Sverige. Mannen måtte derfor tåle inndragning av hele beløpet.

  • Mandag 25. mars kl. 15.58

    Syklist påkjørt i Moss

    En syklist er påkjørt i Moss. Ulykken har skjedd i en rundkjøring. Nødetatene er på stedet.

  • Mandag 25. mars kl. 15.58

    Syklist fraktet til sykehus etter påkjørsel i Moss

    Ulykken har skjedd i en rundkjøring i Moss sentrum. – En mann i 60-årene er kjørt til sykehus for videre behandling, sier Pål Bjelland, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Politiet jobber med å kartlegge hendelsesforløpet.

  • Mandag 25. mars kl. 15.41

    Den evige hoppkampen

    Silje Opseths monsterhopp setter nedslag for en utmattende debatt. Men fortsatt er det mye å kjempe for.

  • Mandag 25. mars kl. 15.36

    Elverumsdrapet: Mener Rahavy (30) ble forfulgt i bil fra Oslo

    – Vår oppfatning er at siktede har fulgt fornærmede i bil fra Oslo-området, og at ferden endte i Elverum, opplyser politiadvokat Henning Klauseie til NRK. Natt til 2. januar ble Rahavy Varatharajan (30) skutt og drept i en bil i nærheten av sykehuset i Elverum. Mannen som er siktet for drapet ble funnet med skuddskader i samme bil. Han døde på sykehuset dagen etter. Den drepte kvinnen ba gjentatte ganger om voldsalarm og omvendt voldsalarm av Oslo-politiet, uten at hun fikk det. I statsråd fredag ble det bestemt at det skal bli enklere og raskere å gi omvendt voldsalarm. Endringene trer i kraft 8. april 2024.

  • Mandag 25. mars kl. 15.36

    Elverumsdrapet: Mener Rahavy (30) ble fulgt etter i bil fra Oslo

    – Vår oppfatning er at siktede har fulgt fornærmede i bil fra Oslo-området, og at ferden endte i Elverum, opplyser politiadvokat Henning Klauseie til NRK. Natt til 2. januar ble Rahavy Varatharajan (30) skutt og drept i en bil i nærheten av sykehuset i Elverum. Mannen som er siktet for drapet ble funnet med skuddskader i samme bil. Han døde på sykehuset dagen etter. Den drepte kvinnen ba gjentatte ganger om voldsalarm og omvendt voldsalarm av Oslo-politiet, uten at hun fikk det. I statsråd fredag ble det bestemt at det skal bli enklere og raskere å gi omvendt voldsalarm. Endringene trer i kraft 8. april 2024.

  • Mandag 25. mars kl. 15.33

    Springsteen: – Jeg visste ikke om jeg noensinne kunne synge igjen

    Bruce Springsteen ble rammet av magesår og måtte utsette verdensturneen. Nå snakker han ut om følelsene han kjente på i sykdomstiden.

  • Mandag 25. mars kl. 15.25

    Person med øks og kniv i Brugata

    Politiet har tatt kontroll på en person som var i besittelse av en øks og kniv i Brugata. Det var ikke meldt om noen trusselsituasjon i forkant. – Personen anmeldes for å ha vært i besittelse av nevnte gjenstander, skriver politiet på X.

  • Mandag 25. mars kl. 15.25

    Israel skroter all form for samarbeid med UNRWA

    Israel skroter all form for samarbeid med FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), som bringer nødhjelp inn på Gazastripen.

  • Mandag 25. mars kl. 15.22

    Lyst til å føle deg nyttig i påska?

    Er du ute i naturen, og kommer over jervespor? Hold da utkikk etter jervebæsj og jervehår, ber forskere fra databasen Rovdata. De tar nemlig imot prøver av både bæsj og hår for analyse. Resultatene brukes til å registrere og overvåken arten i Norge, opplyser Jonas Kindberg, leder i Rovdata i en pressemelding. Oppskriften på glade forskere er som følger: Ha en ren plastpose klar i lommen eller sekken. Putt hånden ned i posen, plukk opp en bit av skiten og vreng posen rundt prøven, slik du ville gjort med hundeskit. Prøven sendes inn til rovviltkontakter i Statens naturoppsyn.

  • Mandag 25. mars kl. 15.18

    Molde vant målfest mot Glimt

    Molde var effektiv borte mot Bodø/Glimt og vant 5-3 i generalprøven foran eliteseriestarten til helgen.

  • Mandag 25. mars kl. 15.11

    Trafikkulykke på Skiensvegen

    Nødetatene rykket ut på trafikkulykke langs Skiensvegen mellom Ulefoss og Skien like etter klokka 15. Politiet melder om at en mann i 80-årene har kjørt av veien. Han undersøkes nå av ambulansen. Saken oppdateres.

  • Mandag 25. mars kl. 15.11

    Trafikkulykke på Skiensvegen – 80-åring kjørt til sykehus

    Nødetatene rykket ut på trafikkulykke langs Skiensvegen mellom Ulefoss og Skien like etter klokka 15. Politiet melder om at en mann i 80-årene har kjørt av veien. Han er sendt til sykehuset for undersøkelse og en evenutell behandling. Et trafikkskilt på stedet er kjørt ned, men bilen er henta av bilberger og politiet avlsutter derfor på stedet. Saken oppdateres.

  • Mandag 25. mars kl. 15.08

    Drapssaken i Ål: Far og ektemann siktet for drap

    Politiet sier at alt tyder på at ofrene ble skutt mens de sov.

  • Mandag 25. mars kl. 15.02

    Vil at du skal samle jervebæsj i påska

    Hvis du ser jervespor eller finner jervebæsj i påska, så oppfordrer Rovdata deg til å plukke med deg en liten bit av bæsjen med en ren plastpose og levere den til Statens naturoppsyn (SNO). Det skriver Norsk institutt for naturforskning – NINA i en pressemelding. – Vi analyserer innsamlede skit- og hårprøver for DNA, og resultatene brukes til å registrere og overvåke arten i Norge, uten at vi trenger å være i kontakt med dyrene, forteller Jonas Kindberg, leder i Rovdata. Det gjennomføres en årlig innsamling av biologiske prøver fra jerv i hele landet fra 1. januar til 1. juni. Kindberg presiserer i pressemeldingen at de kun ønsker skitprøver som oppdages ved siden av et jervespor. Dette øker sannsynligheten for at bæsjen stammer fra en jerv. – Når du skal plukke opp en bit av jervebæsjen, så er det viktig at du ikke tar direkte på skiten. Putt hånden ned i posten, plukk opp en bit av skiten og vreng posen rundt prøven, som du ville gjort med en hundeskitt. Knyt igjen. Husk kun én skitprøve per pose, forklarer Kindberg. Prøven skal deretter oppbevares nedfryst fram mot overlevering til SNO, men hold den adskilt fra matvarer i fryseboksen, står det i pressemeldingen. Innsamling av skit og meldinger fra publikum om observasjoner er en viktig del av overvåkingen av de store rovdyrene i Skandinavia.

  • Mandag 25. mars kl. 14.58

    Vedlikehold på bro i fire måneder

    Senumstad bru på fylkesvei 406 i Birkenes blir stengt for gående trafikanter og får redusert fremkommelighet fra 8. april til 31. juli på grunn av vedlikeholdsarbeid. Det melder Agder fylkeskommune.

  • Mandag 25. mars kl. 14.56

    Løten-saken: Kvinnen anker ikke

    Kvinnen som er siktet i Løten-saken anker ikke fredagens fengsling, sier forsvarer Jens-Henrik Lien til Østlendingen. Kvinnen i 40-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap på 37 år gamle Ole Andreas Sønstvedt fra Skien. Kvinnen i 40-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap på 37 åringen. Kvinnen ble fredag varetektsfengslet for fire nye uker. I kjennelsen kommer det frem at kvinnen fortsatt nekter for å ha begått drapet og at hun mener det har blitt gjort av noen andre. Hun mener også at andre forsøker å legge skylden på henne.

  • Mandag 25. mars kl. 14.52

    Løten-saken: Kvinnen anker ikke

    Kvinnen som er siktet i Løten-saken anker ikke fredagens fengsling, sier forsvarer Jens-Henrik Lien til Østlendingen. Kvinnen ble fredag varetektsfengslet for fire nye uker. 27. januar bekreftet politiet at de hadde funnet levninger på en gård i Løten i Innlandet. Levningene skulle senere vise seg å være 37 år gamle Ole Andreas Sønstvedt, som var meldt savnet 12. januar. Østre Innlandet tingrett mener kvinnen fortsatt kan mistenkes i saken og sier hun skal ha forklart seg motstridende. Kvinnen i 40-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap på 37 åringen. I kjennelsen kommer det frem at kvinnen fortsatt nekter for å ha begått drapet og at hun mener det har blitt gjort av noen andre. Hun mener også at andre forsøker å legge skylden på henne.

  • Mandag 25. mars kl. 14.51

    En mann etterlyst etter drapsforsøk på Tøyen

    Lørdag ble en mann alvorlig skadet etter å ha blitt skutt og forsøkt drept ved Hersleb skole i Oslo. Politiet kaller det en målrettet handling, og mener det er en relasjon mellom den siktede og den fornærmede. – Dette fremstår ikke tilfeldig. Vi etterforsker dette som et drapsforsøk, sier Grete Lien Metlid, leder for etterforskning og etterretning i Oslo politidistrikt. Fornærmede ble alvorlig skadet, men tilstanden hans er stabil nå. Politiet har en mistenkt som de nå har siktet. – Denne personen er etterlyst, sier Metlid. Både siktede og fornærmede er kjenninger av politiet. Politiet opplyser at det er for tidlig å si noe om bakgrunnen for drapsforsøket. – Men det er mulig at det har med tidligere konflikter å gjøre, eller annen kriminalitet, sier Metlid.

  • Mandag 25. mars kl. 14.51

    Drapsforsøk på Tøyen – en mann er etterlyst

    Lørdag ble en mann alvorlig skadet etter å ha blitt skutt og forsøkt drept ved Hersleb skole i Oslo. Politiet kaller det en målrettet handling, og mener det er en relasjon mellom den siktede og den fornærmede. – Dette fremstår ikke tilfeldig. Vi etterforsker dette som et drapsforsøk, sier Grete Lien Metlid, leder for etterforskning og etterretning i Oslo politidistrikt. Fornærmede ble alvorlig skadet, men tilstanden hans er stabil nå. Politiet har en mistenkt som de nå har siktet. – Denne personen er etterlyst, sier Metlid.

  • Mandag 25. mars kl. 14.46

    Ble funnet forfrosne på et skjær ved en tilfeldighet

    Politiet er fortsatt ikke noe nærmere et svar på hva som var årsaken til at to personer havnet på et skjær midt i Alstenfjorden forrige uke. Torsdag ble de to reddet av en ambulansebåt etter at de ved en tilfeldighet ble observert av en forbipasserende båt. – De hadde ganske lav kroppstemperatur da de ble funnet, forteller lensmann politistasjonssjef Tom Giertsen på ytre Helgeland til NRK. Giertsen forteller at politiet setter saken i sammenheng med at det ble funnet en båt på rek midt i Alstenfjorden onsdag ettermiddag, altså dagen i forveien. Denne båten ble hentet i land samme dag, men det var ifølge Giertsen ikke mulig å fastslå hvorfor båten var på rek. Det var heller ingen beskjeder om at noen var savnet. Mandag kan politistasjonssjefen fortelle til NRK at de nå har avhørt en av de to som ligger på Sandnessjøen sykehus. – Han var i såpass form at vi har fått pratet med ham, men det er ikke kommet så veldig mange nye opplysninger i saken. Politiet vet altså ikke hvor lenge de to har stått på skjæret. Men Gjertsen sier at man kan anta at de to har stått der minst fra onsdag ettermiddag til de ble funnet torsdag.

  • Mandag 25. mars kl. 14.46

    Ble funnet forforsne på et skjær ved en tilfeldighet

    Politiet er fortsatt ikke noe nærmere et svar på hva som var årsaken til at to personer havnet på et skjær midt i Alstenfjorden forrige uke. Torsdag ble de to reddet av en ambulansebåt etter at de ved en tilfeldighet ble observert av en forbipasserende båt. – De hadde ganske lav kroppstemperatur da de ble funnet, forteller lensmann politistasjonssjef Tom Giertsen på ytre Helgeland til NRK. Giertsen forteller at politiet setter saken i sammenheng med at det ble funnet en båt på rek midt i Alstenfjorden onsdag ettermiddag, altså dagen i forveien. Denne båten ble hentet i land samme dag, men det var ifølge Giertsen ikke mulig å fastslå hvorfor båten var på rek. Det var heller ingen beskjeder om at noen var savnet. Mandag kan politistasjonssjefen fortelle til NRK at de nå har avhørt en av de to som ligger på Sandnessjøen sykehus. – Han var i såpass form at vi har fått pratet med ham, men det er ikke kommet så veldig mange nye opplysninger i saken. Politiet vet altså ikke hvor lenge de to har stått på skjæret. Men Gjertsen sier at man kan anta at de to har stått der minst fra onsdag ettermiddag til de ble funnet torsdag.

  • Mandag 25. mars kl. 14.41

    Klima- og miljøministeren ber EU snu om karbonfjerning

    Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen ber EU-kommisjonen revurdere standpunktet sitt om at karbonfjerning ikkje kan takast med i oppfyllinga av EU-forpliktingane. – Dette er uheldig. Eg håpar at Kommisjonen vil revurdere standpunktet sitt, seier han. Noreg har lagt til grunn at karbonfjerning frå Langskip skal bidra til eit utsleppskutt på over 1 million tonn CO2 i perioden 2025-2030.

  • Mandag 25. mars kl. 14.37

    S-pen stinker gammel branntomt og svidd plast

    Samsung Galaxy S24 får deng av duftpolitiet.

  • Mandag 25. mars kl. 14.34

    Wall Street åpner ned

    Boeing aksjen stiger etter å ha annonsert store endringer i ledelsen på mandag morgen.

  • Mandag 25. mars kl. 14.34

    Nedgang på Wall Street

    Boeing aksjen stiger etter å ha annonsert store endringer i ledelsen på mandag morgen.

  • Mandag 25. mars kl. 14.34

    Nasdaq snur opp – hjulpet av oppgang for databrikkeaksjer

    Samtidig stiger Boeing-aksjen etter å ha annonsert store endringer i ledelsen mandag morgen.

  • Mandag 25. mars kl. 14.34

    Brikkeopptur på Wall Street som endte i rødt

    Samtidig steg Boeing-aksjen etter å ha annonsert store endringer i ledelsen mandag morgen.

  • Mandag 25. mars kl. 14.24

    Vålerenga-keeper til Sogndal

    Magnus Stær-Jensen blir Sogndal-spelar. Det melder klubben på sine nettsider. Den 18 år gamle keeperen kjem frå Vålerenga, og skal spele på lån til 17. juli. Stær-Jensen har fleire aldersfastlagde landskampar, og har representert Vålerenga 2 på seniornivå.

  • Mandag 25. mars kl. 14.21

    Mann i 20-åra må i fengsel for overgrep mot born på Snapchat

    Ein mann i 20-åra i bergensområdet er dømd i Hordaland tingrett for å ha fått barn mellom 14 og 16 år til å utføra handlingar som tilsvarar seksuell omgang med seg sjølve. Han skal også ha fått dei til å filma handlingane på Snapchat og betalt dei for dette. I tillegg er han dømd for å ha sendt bilete og video av seksuell karakter av seg sjølv til barn under 16 år. Mannen sa seg skuldig i nokre av forholda han var tiltalt for. Rettssakskunnige har funne han tilrekneleg og han må no sona i fengsel i eitt år og seks månader. Han må også betala 80.000 kroner i oppreisingserstatning til kvar av dei fire fornærma.

  • Mandag 25. mars kl. 14.19

    Dødsfallet i Skudeneshavn: Vil be om ny varetektsfengsling

    En mann i 20-årene ble i januar pågrepet og siktet for grov kroppsskade og likskjending etter at Espen Simonsen (32) ble funnet død i sitt hjem i Skudeneshavn i februar i fjor. Mannen har siden pågripelsen vært varetektsfengslet, og nå vil politiet be varetektsfengsling i fire nye uker. Politiet mener det er fare for bevisforspilling. – Saken er fortsatt under etterforskning, og politiet må derfor være tilbakeholdne med informasjon utover de opplysningene som tidligere er gitt i saken. Flere av dokumentene er fortsatt klausulert, og vi har ikke noe nytt å dele, sier politiadvokat Mads Lerum. Fengslingsmøtet er tirsdag. Politiet etterforsker dødsfallet i Skudeneshavn som et mistenkelig dødsfall. En mann i 30-årene er også siktet for dødsfallet. Han ble løslatt etter en måned i varetekt i fjor.

  • Mandag 25. mars kl. 14.19

    E16-tunnel kan bli stengd

    Ein høgdeavgrensar er påkøyrd i Tuftåstunnelen på E16 gjennom Lærdal. Vegtrafikksentralen opplyser at entreprenør er på staden og dirigerer trafikken. Tunnelen kan bli kortvarig stengd når skaden blir utbetra.

  • Mandag 25. mars kl. 14.12

    Glimt tok ledelsen mot Molde - slapp inn på dødball

    Bodø/Glimt møter Molde i siste treningskamp før seriestart. Plutselig snøvær stoppet kampen etter 17 minutter, og det tok en halvtime før banen var ryddet og kampen kunne fortsette. Etter ca 35 minutter tok Glimt ledelsen etter rot i forsvaret til Molde. Jens Petter Hauge kom alene med keeper og satt ballen enkelt i mål bak Molde-keeperen. Noen minutter senere fikk Molde corner. På første stolpe steg Kristian Eriksen til værs og satt inn utligningen. Rett før dommeren blåste av til pause kom Molde på en overgang. Halldor Stenevik kom alene med keeper og førte Molde sikkert opp i ledelsen. Etter pause utlignet Bodø/Glimt på straffespark etter at debutant August Mikkelsen ble felt. Jens Petter Hauge satte sikkert inn utligningen. Like etterpå kom Molde-spiss Fredrik Gulbrandsen mutters alene med keeper på ei kontring og satte inn 3-2.

  • Mandag 25. mars kl. 14.12

    Molde knuser Glimt - målene renner inn

    Bodø/Glimt møter Molde i siste treningskamp før seriestart. Plutselig snøvær stoppet kampen etter 17 minutter, og det tok en halvtime før banen var ryddet og kampen kunne fortsette. Etter ca 35 minutter tok Glimt ledelsen etter rot i forsvaret til Molde. Jens Petter Hauge kom alene med keeper og satt ballen enkelt i mål bak Molde-keeperen. Noen minutter senere fikk Molde corner. På første stolpe steg Kristian Eriksen til værs og satt inn utligningen. Rett før dommeren blåste av til pause kom Molde på en overgang. Halldor Stenevik kom alene med keeper og førte Molde sikkert opp i ledelsen. Etter pause utlignet Bodø/Glimt på straffespark etter at debutant August Mikkelsen ble felt. Jens Petter Hauge satte sikkert inn utligningen. Like etterpå kom Molde-spiss Fredrik Gulbrandsen mutters alene med keeper på ei kontring og satte inn 3-2. Molde leder nå 5-2 etter to kjappe scoringer mot et tafatt Glimt-lag.

  • Mandag 25. mars kl. 14.12

    Glimt slapp inn fem mål i generalprøven

    Bodø/Glimt møtte Molde i siste treningskamp før seriestart. Det endte med et 5-3-tap. Plutselig snøvær stoppet kampen etter 17 minutter, og det tok en halvtime før banen var ryddet og kampen kunne fortsette. Etter cirka 35 minutter tok Glimt ledelsen etter rot i forsvaret til Molde. Jens Petter Hauge kom alene med keeper og satt ballen enkelt i mål bak Molde-keeperen. Noen minutter senere fikk Molde corner. På første stolpe steg Kristian Eriksen til værs og satt inn utligningen. Rett før dommeren blåste av til pause kom Molde på en overgang. Halldor Stenevik kom alene med keeper og førte Molde sikkert opp i ledelsen. Etter pause utlignet Bodø/Glimt på straffespark etter at debutant August Mikkelsen ble felt. Jens Petter Hauge satte sikkert inn utligningen. Like etterpå kom Molde-spiss Fredrik Gulbrandsen mutters alene med keeper på ei kontring og satte inn 3-2. Molde scoret to mål til mot tafatte Glimt-forsvarere, før Odin Bjørtuft pyntet på resultatet like før slutt.

  • Mandag 25. mars kl. 14.12

    Trailer har truffet flere biler i Telemark

    En trailer har sklidd i en bakke på Lifjellvegen i Midt-Telemark og truffet flere biler, melder politiet. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Mandag 25. mars kl. 14.10

    Drukningsulykke preger lokalsamfunnet

    Drukningsulykken i Mandalshallen lørdag hvor en 7 år gammel jente omkom preger alle i lokalsamfunnet. Det sier sogneprest i Mandal Eva Marie Jansvik. – Det merkes når vi møter folk at dette er noe som berører alle. Vi ser at dette preger oss, sier Jansvik.

  • Mandag 25. mars kl. 14.03

    Statsministeren om drapsøkning: – Ta vare på hverandre

    Tragedien i Ål er en alvorstung inngang til påskeuken, sier statsminister Jonas Gahr Støre. Han ber folk ta vare på hverandre.

  • Mandag 25. mars kl. 13.56

    Trailer har truffet flere biler

    Nødetatene har fått melding om at en trailer har sklidd ned en bakke og truffet flere biler ved Lifjell i Midt-Telemark kommune. Det er ikke meldt om personskader, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

  • Mandag 25. mars kl. 13.56

    Trailer har truffet flere biler – kun materielle skader

    Nødetatene har fått melding om at en trailer har sklidd ned en bakke og truffet flere biler ved Lifjell i Midt-Telemark kommune. Det er ikke meldt om personskader, men materielle skader som løses med skademelding. Det var glatt på stedet, ifølge politiet. Nødetatene har avsluttet på stedet.

  • Mandag 25. mars kl. 13.42

    SAS og Turkish Airlines bryter samarbeid

    Varsler endring fra 1. september.

  • Mandag 25. mars kl. 13.38

    Fra snøtrøbbel til målfest i Bodø – Molde slo Glimt 5-3

    Molde var effektiv borte mot Bodø/Glimt og vant 5-3 i generalprøven foran eliteseriestarten til helgen.

  • Mandag 25. mars kl. 13.33

    Får 42 millioner kroner i støtte til brøyteregning

    Kommunal- og distriktsdepartementet gir i underkant av 42 millioner kroner i støtte til de syv kommunene i Agder som har bedt om hjelp til å dekke brøyteregningen etter det ekstreme snøværet på nyåret. Det skriver Aust-Agder Blad. Kriteriet for å få økonomisk hjelp var at kommunene hadde et ekstraordinært forbruk på over 250 kroner per innbygger. Statsforvalteren i Agder har tidligere anslått at kommunene gikk mellom 80-100 millioner kroner over budsjettet for å få unna snøen.

  • Mandag 25. mars kl. 13.31

    Trafikkulukke i Dale

    Ein bil har køyrt i autovernet på E16 Dale i Vaksdal mellom Dalevåg og Beitlatunnelen.Trafikken kan passera, men eit felt er stengt. Ein person var i bilen og har kome seg ut. Naudetatane er på staden.

  • Mandag 25. mars kl. 13.31

    Rekordlav fruktbarhet: – Det er for dyrt å ha barn

    Clara Linn Eriksson (32) er gravid med sitt tredje barn. Først nå har familien råd. For to år siden tok hun abort fordi økonomien ikke strakk til.

  • Mandag 25. mars kl. 13.29

    Fant gull til ni millioner kroner på grensen

    Tolletaten har gjort et beslag på over 11 kilo rent gull. Funnet har en anslått verdi på ni millioner kroner. – At vi har beslaglagt smykker og mindre mengder gull har jeg vært med på, men et slikt beslag har jeg aldri opplevd tidligere, sier seksjonssjef Kjersti Bråthen i Tolletaten til Glåmdalen.

  • Mandag 25. mars kl. 13.23

    Tollere fant gull til ni millioner kroner på grensen

    Tolletaten har gjort et beslag på over 11 kilo rent gull. Funnet har en anslått verdi på ni millioner kroner.

  • Mandag 25. mars kl. 13.21

    Snøkaos stopper treningskamp mellom Glimt og Molde

    Bodø/Glimt møter i dag Molde i den siste treningskampen før seriestart til helgen. I løpet av 1.omgang begynte det å snø tett på Aspmyra. Etter rundt 17 minutter valgte dommeren å avbryte kampen for å få måket banen. Det er uklart hvor lang brøytepause det blir. – Det virker fornuftig. Man ser ikke lenger banemarkeringene, sier kommentator Stian Høgland i Direktesport. Før kampen ble avbrutt rakk Glimts Daniel Bassi å pådra seg det som så ut som en strekk i låret. Han spilte høyreback ettersom både Brice Wembangomo, Omar Elabdellaoui og Fredrik Sjøvold er utilgjengelig grunnet skader og landslagsoppdrag.

  • Mandag 25. mars kl. 13.17

    Test av terrassevarmere: Disse forlenger utesesongen i begge ender

    Enten det er høst, vår eller kalde sommernetter - kan det være fint å sitte ute litt lenger enn været ellers skulle tilsi.

  • Mandag 25. mars kl. 13.15

    Nevøen om kong Charles: – Tror han er svært frustrert

    Det britiske kongehuset har mye å stri med. Nå letter Peter Phillips (46) på sløret.

  • Mandag 25. mars kl. 13.11

    Røde Kors har hjelpt skigåarar

    Røde Kors har hjelpt to skigåerer som var skårfaste ved Rembesdalsseter i Eidfjord. Dei to er fysisk uskadde og har fått hjelp tilbake til Finse.

  • Mandag 25. mars kl. 13.05

    Togulukka i Arna: Har avhøyrt fleire vitne

    – Politiet held fram sine åstadundersøkingar i dag med kriminalteknisk personell på staden, seier påtaleansvarleg i Vest politidistrikt, Anja Mathiesen. Ho opplyser at politiet sitt arbeid vil halda fram utover i veka. Dei har no avhøyrt fleire vitne i tillegg til dei to som har status som mistenkte i saka. – Me har avhøyrt ein del vitne som me meiner har gitt relevant informasjon, og så har me framleis ein del vitne som me ønskjer å få forklaringa til, seier Mathiesen.

  • Mandag 25. mars kl. 13.04

    Boeing-toppsjefen går av

    Toppsjef Dave Calhoun i flyprodusenten Boeing har varslet at han vil gå av og pensjonere seg ved utgangen av 2024.

  • Mandag 25. mars kl. 13.04

    Boeing-toppsjefen skal gå av

    Toppsjef Dave Calhoun i flyprodusenten Boeing har varslet at han vil gå av og pensjonere seg.

  • Mandag 25. mars kl. 13.03

    Ulykke Hasselvika

    Det har vært en ulykke ved motocrossbanen i Hasselvika på Fosen, melder politiet på X. En mann i 20-årene skal ha mista kontrollen på sykkelen etter et hopp og kjørt inn i en vegg. Nødetatene er på veg til stedet.

  • Mandag 25. mars kl. 13.01

    Togulykken i Arna: Havarikommisjonen har avsluttet

    Havarikommisjonens arbeid på stedet ble avsluttet i går og teamet har returnert til Lillestrøm. – Vi har som kjent gått ut med at toget passerte et stoppsignal og at det ble foretatt et nødanrop i forbindelse med hendelsen. Fasen vi nå går inn i er å sammenstille all den informasjonen vi ha samlet, og foreta ytterligere innhenting av opplysninger eller andre undersøkelser der vi ser det er nødvendig. Vi har et bilde av hendelsesforløpet, men det viktige i enhver sikkerhetsundersøkelse er å forstå hvorfor ulykken kunne skje, sier Ida Hogganvik Grøndahl som er avdelingsdirektør i Statens Havarikommisjon. De ønsker ikke å svare på utfyllende spørsmål før kommisjonens rapport foreligger.

  • Mandag 25. mars kl. 13.00

    Midlertidig bevæpning av politiet i påsken

    I en oppdatert trusselvurdering til politiet, beskriver Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kirker og kristne forsamlingssteder som aktualiserte terrormål.

  • Mandag 25. mars kl. 13.00

    Tjuveri frå ambulanse

    Politiet melder at det har vore eit tjuveri frå ein ambulanse i Bergen sentrum. Dei har ein patrulje på staden. Utstyret som blei teke har kome til rette.

  • Mandag 25. mars kl. 13.00

    Politiet innfører generell bevæpning i påsken

    Det skjer på bakgrunn av en oppdatert trusselvurdering fra PST. I sin oppdaterte trusselvurdering til politiet, beskriver PST at «kirker og kristne forsamlinger fremstår som aktualiserte mål». Trusselnivået for Norge som helhet er uendret. – Påsken er en tid som samler mange mennesker til ulike arrangementer i trossamfunn. Dette er et forebyggende og trygghetsskapende tiltak som bidrar til å styrke beredskapen gjennom å sikre økt innsatsevne og hurtighet i responsen fra politiet over hele landet, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet. Partileder i KrF, Olaug Bollestad synes situasjonen er trist, men har full tiltro til politiets avgjørelse. – Dette er rett og slett trist å høre. At kirker og andre kristne menigheter og forsamlinger som feirer påskens budskap nå er terrormål også i Norge er utrolig trist og ufattelig.

  • Mandag 25. mars kl. 12.58

    Skal obduseres

    Den 7 år gamle jenta som omkom i en drukningsulykke i Mandalshallen lørdag skal obduseres. Det opplyser politistasjonssjef i Mandal Bernt Mushom. – Gjennom avhør og videomateriale har vi dannet oss et godt bilde av hendelsesforløpet, sier Mushom.

  • Mandag 25. mars kl. 12.57

    Frigir navn etter dødsulykke

    Det var 52 år gamle Anita Øvrebø Pettersen som omkom i trafikkulykken på fylkesvei 769 i Namsos i Trøndelag på torsdag 21. mars. Det skriver politiet i en pressemelding. Navn og bilde offentliggjøres i samråd med pårørende. Ifølge politiet er årsaken til ulykken nå under etterforskning. Det er venta at etterforskninga vil ta tid

  • Mandag 25. mars kl. 12.54

    Lyste ut fem stillinger på til sammen 66 prosent

    Blant stillingene er en nattevaktjobb på 11,27 prosent.

  • Mandag 25. mars kl. 12.53

    Geilo: – Ekstremt glatt

    Politiet skriver at de har mottatt flere meldinger om kollisjoner i området.

  • Mandag 25. mars kl. 12.51

    Frifunnet for grov hvitvasking

    To menn i 30-årene fra Nordre Follo er begge frifunnet for medvirkning til grov hvitvasking av Eidsivating lagmannsrett. Mennene ble i november 2022 i Follo og Nordre Østfold tingrett begge dømt til 1,5 års fengsel for hvitvasking av 3 millioner kroner gjennom uregistrert hawala-virksomhet. Hawala er et system for betaling og pengeoverføring over landegrenser, som brukes mye i deler av verden uten et fungerende bankvesen. Lagmannsrettens flertall mener det ikke kan utelukkes at pengene i saken stammer fra lovlig virksomhet, og at de tiltalte derfor ikke kan dømmes for hvitvasking.

  • Mandag 25. mars kl. 12.44

    Flere innbrudd i Sande

    I løpet av natten har det vært innbrudd i tre boliger ved Dunihagen i Sande. Politiet rykket ut da det kom melding om at det var utløst en innbruddsalarm i en bolig i området i natt. Politiet gjør undersøkelser på åstedene nå.

  • Mandag 25. mars kl. 12.42

    Anita Øvrebø Pettersen (52) omkom i trafikkulykken i Namsos

    Torsdag den 21. mars rykket politiet ut til en ulykke mellom en lastebil og en personbil.

  • Mandag 25. mars kl. 12.38

    Mopedbil havna rulla rundt

    En mopedbil har rullet rundt på taket i Rennebu, melder politiet på X. Personen i kjøretøyet skal være uskadd. Det skal være dårlige kjøreforhold på stedet. Nødetatene er på vei.

  • Mandag 25. mars kl. 12.38

    Fem personer involvert i trafikkulykke i Nord-Aurdal

    Ved 12-tiden mandag rykket nødetatene ut til en trafikkulykke ved Gauklivegen i Nord-Aurdal. To personbiler og totalt fem personer var involvert i ulykka. Ifølge politiet i Innlandet er ingen skadd i forbindelse med ulykka, men det er snakk om store materielle skader. Vegen er ryddet.

  • Mandag 25. mars kl. 12.21

    Celine Ikirezi (7) døde i drukningsulykken i Mandalshallen

    Navn og bilde frigis i samråd med de pårørende, opplyser politiet.

  • Mandag 25. mars kl. 12.18

    Drapsforsøk Haugesund: Ingen relasjon

    Det fremstår ikke som det er en relasjon mellom offeret og personene som er sikta for drapsforsøk i Haugesund, ifølge politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sør-Vest politidistrikt. To personer i starten av 20-årene er siktet for drapsforsøk i Haugesund. Det var natt til søndag en person i 30-årene ble knivstukket i Haugesund sentrum. Ingen av de sikta erkjenner straffskyld. Alle involverte i saken er avhørt, også den fornærma personen, som ikke er i livsfare, ifølge politiet. Alle de involverte er kjent for politiet fra før. – Vi vil i løpet av dagen gjennomføre flere vitneavhør, og muligens også nye avhør av de siktede, sier Soma.

  • Mandag 25. mars kl. 12.15

    Derfor ser du mindre politikk på Instagram

    Meta har gjort store endringer.

  • Mandag 25. mars kl. 12.09

    Bild: Mannen som spilte «Harry Klein» er død

    Fritz Wepper, kjent for generasjoner av nordmenn som «Harry Klein» i TV-serien «Derrick», er død.

  • Mandag 25. mars kl. 12.07

    Slukket brann i bil

    Brannen som oppstod i en bil ved Konsmo i Lyngdal mandag formiddag er slukket, melder politiet. Årsaken til brannen er ukjent. Ingen personer skal være skadet.

  • Mandag 25. mars kl. 12.04

    Trusselnivået i Norge endres ikke etter Moskva-angrepet

    Terrortrusselnivået i Norge er på moderat nivå, og der forblir det etter konserthallangrepet i Moskva fredag, opplyser Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

  • Mandag 25. mars kl. 12.04

    Foreslår 2,6 milliarder kroner i utbytte til Oslo kommune

    Hafslund foreslår å betale ut 2,6 milliarder kroner i utbytte til Oslo kommune etter rekordgodt resultat i 2023. Det skriver kraftselskapet i en pressemelding. I 2023 leverte Hafslund et resultat på 5,153 milliarder kroner etter skatt. Kraftproduksjonen var også rekordhøy, med 18,5 TWh vannkraft og 2 TWh varme. Oslo kommune eier 100 prosent av Hafslund AS, som er Norges nest største kraftprodusent.

  • Mandag 25. mars kl. 11.59

    Forsvaret innfører strakstiltak etter kjemikalieeksplosjon

    Det skriver Dagbladet. En ansatt ved Forsvarets laboratorietjenester ble moderat skadet etter en flaske eksploderte på Kjeller flyplass i februar. Flasken som inneholdt høykonsentrert isopropanol, hadde i ti år stått uten kork i et kjemikalieskap. Isopropanol er en form for alkohol, og brukes blant annet til desinfisering av overflater. Væsken er også brennbar. Flasken hadde fått kontinuerlig tilgang på oksygen og blitt omdannet til et eksplosivt stoff. Dette sprengstoffet har blitt brukt i flere terrorangrep. Ifølge avisen har Forsvarets logistikkorganisasjon nå startet en omfattende kartlegging for å sikre at slike eksplosjoner ikke skjer igjen. Siden isopropanol er noe som benyttet i store mengder også utenfor Forsvaret, har de også tatt kontakt med Arbeidstilsynet.

  • Mandag 25. mars kl. 11.58

    Stårheim – Isane innstilt

    Grunna tekniske problem vert Stårheim – Isane innstilt inntil vidare. Ny oppdatering kl. 14.00, melder Fjord1.

  • Mandag 25. mars kl. 11.56

    Martin Ødegaard: – Vi må gjøre oss fortjent til det

    EM-fiasko og tap mot Tsjekkia til tross: Kapteinen Martin Ødegaard håper på folks støtte til landslaget.

  • Mandag 25. mars kl. 11.54

    Lønnsoppgjøret: Sjekk hvor mye du kan få i lønnsøkning

    Lønnsoppgjøret er i gang. Her er fire spørsmål og svar mens vi venter på utfallet av årets oppgjør.

  • Mandag 25. mars kl. 11.51

    Riggaksjer faller tungt på Oslo Børs

    Shelf Drilling og Borr Drilling sendes rett ned på Børsen. Analytikere peker på kontraktsnyhet hos konkurrent.

  • Mandag 25. mars kl. 11.50

    Skar opp sofaer på kjøpesenter

    Politiet har utført åstedsundersøkelse på Raufoss kjøpesenter i Vestre Toten hvor det er utøvd skadeverk i løpet av helgen. En gruppe personer har tatt seg inn på senteret og blant annet skåret opp to sofaer og tømt et brannslokningsapparat. Politiet sier saken etterforskes videre.

  • Mandag 25. mars kl. 11.49

    Togulukka i Arna: Ryddar ut vogner

    Arbeidet med oppryddinga etter togulukka i Arna fredag kveld fortset måndag føremiddag. Ved hjelp av eit lokomotiv er det blitt dratt ut fleire vogner frå tunnelen og tunnelopninga. I morgon skal også godstoglokomotivet etter planen hentast ut frå tunnelen.

  • Mandag 25. mars kl. 11.48

    Åpner kirke etter dødsulykke

    Helle kirke kommer til å være åpen fra klokken 17 til 19 i dag for folk som ønsker å samles etter trafikkulykken i Kragerø søndag kveld. En gutt i tenårene døde i ulykken, som skjedde da en firhjuling kjørte av veien. To personer ble lettere skadet i ulykken. Kommunens kriseteam er tilgjengelig for personer som er berørt av ulykken, eller trenger noen å snakke med. Kragerø videregående skole er åpen for personer som ønsker å samles etter en minnemarkering i ettermiddag, opplyser kommunen.

  • Mandag 25. mars kl. 11.43

    Nei, vi skal ikke selge vin på matbutikken

    Vi må ikke glemme de mest sårbare i samfunnet når vi diskuterer alkohol.

  • Mandag 25. mars kl. 11.42

    Alves har betalt kausjon og kan løslates fra fengsel

    Den voldtektsdømte fotballstjernen Dani Alves har betalt kausjonssummen på én million euro som gjør at han kan løslates midlertidig fra fengsel i Barcelona.

  • Mandag 25. mars kl. 11.41

    Bilbrann i Lyngdal

    Det brenner i en bil på en privat adresse på Konsmo i Lyngdal, melder politiet. Det skal ikke være personer i bilen eller fare for at brannen sprer seg til andre biler eller bygninger. Det er så langt ikke meldt om personskade. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Mandag 25. mars kl. 11.40

    Nicki Minaj må betale fem millioner til sikkerhetsvakt

    Rapperen Nicki Minaj og hennes mann Kenneth Petty er av en domstol i Los Angeles dømt til å betale bøter på 500.000 dollar til en sikkerhetsvakt.

  • Mandag 25. mars kl. 11.30

    Barn til akuttmottak etter snøskuterulykke

    Et barn er sendt til akuttmottaket i Kristiansand etter en snøskuterulykke ved Dåsvannsdalen i Evje og Hornnes, melder politiet. Barnet ble beskrevet som bevisst etter ulykken. Skadeomfanget er ukjent. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med at en snøskuter skulle kjøres inn i en låve.

  • Mandag 25. mars kl. 11.29

    Barn til sykehus etter snøscooterulykke

    Et barn er send til akuttmottaket i Kristiansand med ambulanse etter en snøscooterulykke. Barnet er ved bevissthet.

  • Mandag 25. mars kl. 11.24

    The Crown-stjernen: Hadde tjent mye mer om jeg var mann

    Oscar-vinnende Olivia Colman fra «The Crown» snakker ut om kjønnsforskjeller når det kommer til lønn i skuespillerbransjen.

  • Mandag 25. mars kl. 11.16

    12 busskur ødelagt - kan ha blitt skutt på

    Glassrutene i 12 busskur i området Lillehammer og Gausdal har blitt knust. – Politiet fikk melding om skadeverket fra driftsoperatøren på vegstrekningen i dag tidlig, sier operasjonsleder hos politiet i Innlandet, Bård Einar Hoft. Politiet har sett på busskurene og etterforsker skadeverket. – Hvordan rutene er knust, vil vi ikke konkludere med nå. Men det kan tyde på at en form for skytevåpen er brukt på noen av busskurene, men sier operasjonslederen.

  • Mandag 25. mars kl. 11.15

    12 busskur ødelagt i Lillehammer-området

    – Vi kan ikke utelukke at det er brukt noen form for skytevåpen, sier politiet til VG.

  • Mandag 25. mars kl. 11.09

    Snøskuterulykke i Evje og Hornnes

    En person er involvert i en snøskuterulykke ved Dåsvannsdalen i Evje og Hornnes, melder politiet. Personen beskrives som bevisst. Skadeomfanget er ukjent. Politi og ambulanse er på vei til stedet.

  • Mandag 25. mars kl. 11.06

    Død person i vannet var en mann

    Den døde personen som ble funnet i sjøen i Lensvik i Trøndelag på fredag var en mann, det bekrefter seksjonsleder ved Orkland politistasjon, Randi Fagerholt. – Vi har enda ikke noe sikker ID på han så vi vil derfor ikke gå ut med noe mer enda da det kun blir spekulasjoner, sier Fagerholt. Ifølge Fagerholt er ikke obduksjonen gjennomført enda. Før helga opplyste politiet at kroppen som ble funnet var prega av at den hadde ligget i sjøen en stund.

  • Mandag 25. mars kl. 11.06

    Død person i sjøen var en mann

    Den døde personen som ble funnet i sjøen i Lensvik i Trøndelag på fredag, var en mann. Det bekrefter seksjonsleder ved Orkland politistasjon, Randi Fagerholt, til NRK. – Vi har enda ikke noe sikker ID på han, så vi vil derfor ikke gå ut med noe mer, da det kun blir spekulasjoner, sier Fagerholt. Obduksjonen av mannen er ikke gjennomført. – Mannen kan ha ligget i sjøen noen uker, sier Fagerholt til Avisa Sør-Trøndelag. Avisa skriver at politiet «kryssjekker» funnet i Lensvik mot savnede personer i området. Og ifølge Fagerholt er det lite sannsynlig at det er snakk om personer som har vært savnet i måneder eller år.

  • Mandag 25. mars kl. 11.00

    Nüsser blir Vipers-spiller

    Vipers har signert en toårskontrakt med den nederlandske midtbacken Larissa Nüsser. – Jeg har fått et godt inntrykk av klubben, og jeg føler at dette er et bra steg for meg. Jeg gleder meg til å spille for Vipers Kristiansand, sier Nüsser til klubbens hjemmeside. Vipers har flere midtbacker på kontrakt neste sesong, og håndballekspert Peder Langfeldt hadde håpt klubben ville prioritert en strekspiller som de har sagt de skal hente. – Nüsser er en midtback med fine kvaliteter, men det er en posisjon de allerede har spillere i med Abbingh, Arcos og Tomac. Vi får håpe den neste signeringen er en strekspiller, som klubben trenger, sier Langfeldt. 24-åringen Nüsser kommer fra Odense, og blir dermed den fjerde forsterkningen før neste sesong. Fra før har keeper Silje Solberg-Østhassel, svenske Nina Koppang og sveitsiske Mia Emmenegger signert.

  • Mandag 25. mars kl. 10.59

    Dødsulykke i Kragerø: – Det verste foreldre kan oppleve

    En ung gutt på 16 år omkom da en UTV kjørte ut av veien i Kragerø. Nå vaier flagget på halv stang ved Kragerø VGS.

  • Mandag 25. mars kl. 10.54

    Strømbrudd i Valle

    Over 700 husstander i Valle er uten strøm mandag formiddag som følge av en feil på strømnettet. Det viser Glitre Nett sin dekningsoversikt. Selskapet opplyser at de har funnet feilen og at det jobbes med å rette denne. Det er uvisst når strømmen vil være tilbake.

  • Mandag 25. mars kl. 10.52

    L’Equipe: Så mye tjener Mbappé i måneden

    Har nok til salt i grøten.

  • Mandag 25. mars kl. 10.46

    Krever pynting av luftetårn på Sørenga

    Byrådet i Oslo krever at Statens vegvesen pynter på de 40 meter høye luftetårnene i betong, over Operatunnelen på Sørenga. Det skriver Avisa Oslo. I 2008 var det faktisk et kunstprosjekt som vant en konkurranse om å utsmykke de grå tårnene. Men vegvesenet mente det ble for dyrt å installere kunsten, så ingenting ble gjort. Byrådet mener vegvesenet fortsatt er forpliktet til å dekorere tårnene. Vegvesenet sier til avisen at de har lagt bort saken for lenge siden.

  • Mandag 25. mars kl. 10.45

    Togulukka i Arna: Ikkje planlagt avhøyr måndag

    Det er ikkje planlagt fleire avhøyr av dei to som var involverte i togulukka måndag. Fredag spora eit godstog av i Arna i Bergen. Lokføraren har status som mistenkt i saka, saman med ein kollega i Onrail som var med på å klargjera toget. Per Magne Kristiansen er advokaten til kollegaen. – Eg køyrte innom Arna. Der ser det ut som eit bombeområde. Dei materielle skadane er ganske enorme. Det er store krefter og store materielle skadar, men heldigvis ikkje nokon personskadar. Då har ein det ikkje særleg bra når ein ser korleis dette ser ut. Min klient er ein heilt vanleg, samvitsfull familiemann.

  • Mandag 25. mars kl. 10.43

    3000 kan stå uten fastlege

    3000 innbyggere i Farsund kan risikere å bli stående uten fastlege etter at Listalegene har sagt opp driftsavtalen med kommunen, skriver Lister24. Lokalpolitikerne ble hasteinnkalt til formannskapsmøte i helgen på grunn av situasjonen. Ordfører Ingrid Williamsen (Frp) sier til avisa at det trengs umiddelbar handling for å prøve å få rettet opp i dette.

  • Mandag 25. mars kl. 10.40

    17-åring tiltalt for brann på Nordstrand

    En 17 år gammel gutt er tiltalt for å ha forårsaket en brann i et bygg på Nordstrand i Oslo i april i fjor, skriver Avisa Oslo. Brannen førte til store skader på bygget, og ifølge tiltalen var det fare for at liv kunne gått tapt. Gutten er også tiltalt for å ha tent på en mindre brann på Blindern i juni, og for vold mot en mann og biltyveri på Skøyen i august. Statsadvokaten varsler i tiltalen at de vil be om at gutten dømmes til tvungent psykisk helsevern når rettssaken går i Oslo tingrett 4. april. De tar samtidig forbehold om at de kan be om forvaring eller tvungen omsorg avhengig av hva som kommer fram retten.

  • Mandag 25. mars kl. 10.40

    Togtrafikken mellom Oslo S og Oslo Lufthavn er i gang igjen

    Signalfeilen som førte til full stans i togtrafikken mellom Oslo s og Oslo lufthavn, er nå rettet. Det skriver Bane Nor på sine nettsider. De reisende på Gardermobanen, Hovedbanen og Dovrebanen må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger. Bane Nor meldte først om singalfeilen klokken 6 mandag morgen, og det tok over fire timer før feilen ble rettet.

  • Mandag 25. mars kl. 10.39

    Narmo med ny knockoutseier i bokseringen

    Kampsportprofil Thomas Narmo (29) står med seks knockoutseirer på seks kamper i tungvektsboksing.

  • Mandag 25. mars kl. 10.31

    Opphever tiltak mot fugleinfluensa

    Mattilsynet opphever alle restriksjoner etter fugleinfluensa i Lund i Rogaland, skriver Mattilsynet i en pressemelding. Den 18. februar ble det påvist fugleinfluensa i et kommersielt fjørfehold i Lund kommune. Mattilsynet innførte raskt soner med tiltak for å hindre at smitten skulle spre seg. Siden det ikke har oppstått flere tilfeller av sykdommen blant fjørfe i fangenskap, kan sonene derfor fjernes igjen, ifølge regiondirektør i sør og vest Lise Petterson. – Vår opplevelse er at samarbeidet med de berørte har fungert godt, også i denne runden med fugleinfluensa. De tar smittevern på stort alvor, for å hindre at denne alvorlige sykdommen skal spre seg til flere dyr, sier Petterson.

  • Mandag 25. mars kl. 10.27

    NRK: Politibetjent tiltalt etter å ha skutt mann i Stavanger

    Politibetjenten nekter straffskyld.

  • Mandag 25. mars kl. 10.25

    Politibetjent tiltalt for å ha skutt mann i kneet

    Spesialenheten for politisaker har tatt ut tiltale mot en politibetjent etter at han skal ha skutt og skadet en mann ved Kiwi Hillevåg i desember i 2022. Ifølge tiltalen skal skuddet ha skjedd ved et uhell. Ifølge politibetjentens forsvarer, John Christian Elden, nekter han straffskyld. – Så langt vi ser det, var dette et uhell mens han gjorde jobben sin, og ikke straffbar uaktsomhet. Han nekter derfor straffskyld, skriver Elden.

  • Mandag 25. mars kl. 10.24

    Russetiden har blitt et slags reality-show

    Det er først nå, to år etter min egen russetid, at jeg tør å si noe.

  • Mandag 25. mars kl. 10.24

    Bane Nor: Lokomotivet blir henta ut tidlegast tysdag

    Bergensbanen er framleis stengd mellom Bergen og Vaksdal etter at eit godstog spora av fredag. Det er uvisst kor lang tid oppryddingsarbeidet vil ta, men pressevakt i Bane Nor, Anne Kirkhusmo, seier det vil ta tid. – Lokomotivet blir ikkje henta ut i dag. Politiet og Statens Havarikommisjon gjer undersøkingar og dei må frigi skadestaden først, seier ho til NRK måndag. Medan lokaltoga måndag morgon går som normalt melom Bergen og Arna, har Bane Nor varsla at dei kjem med ei ny oppdatering om Bergensbanen på skjærtorsdag.

  • Mandag 25. mars kl. 10.21

    Sydney Sweeney om «Euphoria»: – Skal fortsatt leve vilt

    Hemmelighetskremmeriet rundt sesong tre av ungdomsdramaet «Euphoria» er enormt. Men én ting er sikkert.

  • Mandag 25. mars kl. 10.19

    Får skyte inntil seks otere

    Statsforvalteren i Nordland har gitt fellingstillatelse på inntil seks otere i verneområdene og i Vega verdensarvområde, melder Brønnøysunds Avis. Fellingstillatelsen gjelder bare for oter som forårsaker vesentlig skade eller som oppholder seg på land i nærhet av egg- og dunvær, og hindrer ærfuglen i å hekke. NRK har tidligere fortalt at oter raserer ærfuglreservat i hekketiden (bildet). I 2019 anslo ærfuglvoktere i Muddværet at 80 prosent av ærfuglene ble drept av oter året før. Vega har siden 2004 stått på Unescos liste over verdens viktigste natur- og kulturarvsteder. En av begrunnelsene er nettopp ærfuglen og den tusenårige dunværtradisjonen.

  • Mandag 25. mars kl. 10.17

    Død kvinne og antatt omkommet mann var bosatt i Rogaland

    Én kvinne i 20-årene er bekreftet omkommet etter at hun falt i sjøen ved Flekkefjord søndag. Én mann i 20-årene er fortsatt savnet. Begge var bosatt i Rogaland, skriver Stavanger Aftenblad.