Nyheter:

  • Tirsdag 19. mars kl. 23.02

    Per-Willy Amundsen fratas partirettigheter og alle verv i Frp

    Frem til 31. januar neste år, får den tidligere justisministeren kun lov til å representere partiet sitt på Stortinget.

  • Tirsdag 19. mars kl. 23.01

    Lyon med snuoperasjon uten Hegerberg – vant 2-1 borte mot Benfica

    (Benfica - Lyon 1–2) Benfica nærmet seg en real skrell i Champions League, men Lyon snudde til 2-1-seier og et godt utgangspunkt før returkampen på hjemmegress i kvartfinalen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 22.56

    Vil bestige Everest i skjørt

    Disse fjellklatrere fra Bolivia har som mål å bli de første kvinnene som bestiger verdens høyeste fjell, ikledd sine tradisjonelle skjørt.

  • Tirsdag 19. mars kl. 22.49

    Fredriksen øker i Vår Energi

    John Fredriksens Geveran Trading står oppført med nye ti milloner aksjer i oljeselskapet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 22.46

    Sjå Vestlandsrevyen 22.55

    Brann struttar av sjølvtillit før morgondagens kvartifinale-kamp i Meisterligaen. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Tirsdag 19. mars kl. 22.45

    Her bør vi høre på influencerne

    Harald Eia får ikke gjort noe med fødselstallene. Influencerne derimot. Dem bør vi høre mer på.

  • Tirsdag 19. mars kl. 22.31

    Se kveldens siste TV-nyheter 22.55

  • Tirsdag 19. mars kl. 22.31

    Setter ned fartsgrensen på ulykkessted

    Fartsgrensen i Torridalsveien i Kristiansand der en syv år gammel gutt mistet livet i forrige uke blir satt ned fra 50km/t til 40km/t, skriver Fædrelandsvennen. Fylkeskommunen skal bruke en million kroner på å utbedre ulykkesstedet Torridalsveien ved Bernt Holms vei og Strandveien. Arbeidet starter etter påske.

  • Tirsdag 19. mars kl. 22.20

    Østvold følte seg presset til å stå naken under vektkontroll

    – Kontrollørene sa at han ikke skulle gjøre det, svarer arrangementssjef Ståle Villumstad.

  • Tirsdag 19. mars kl. 22.05

    Slagsmål i Kristiansand sentrum

    Fire personer var involvert i et slagsmål i Kristiansand sentrum tirsdag kveld, melder politiet. To personer har skader i ansiktet og får tilsyn av helsepersonell. Politiet er på stedet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.58

    Kripos tar opp att Tonsåsen-drapet

    25 år etter at Knut Øyvind Mo vart drepen i bustaden sin på Tonsåsen, tek politiet opp att etterforsikinga av saka. Mo vart funne i huset sitt som var nedbrent og seinare viste det seg at han var skoten før brannen. Dei siste vekene har Kripos intensivert arbeidet, seier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Ina Grande Nordberg, til avisa Valdres. Ho fortel at Kripos nå går gjennom alt materialet på nytt, og da har dei identifisert biologisk spormateriale. – Målet er å oppklare også denne drapssaka, seier Grande Nordberg. Bildet er frå etterforskinga like etter brannen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.51

    VIF snudde til storseier etter tidlig kalddusj – nærmer seg NM-semifinale

    Vålerenga kom under etter minuttet hjemme mot Stjernen, men vendte oppgjøret til 7-1-seier med flott og effektiv ishockey.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.49

    Nord universitet ønsker å tilby lærerutdanning 1.-10. trinn

    Distriktskommuner ønsker lærere som kan undervise i flere fag og på alle trinn i grunnskolen. – Vi har søkt om å få starte opp ei 1-10.-utdanning på Nesna, sier Vegar Sellæg. Det opplyser Nord universitet i ei pressemelding formidla av NTB. Han er prodekan for utdanning ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet. Nord universitet sendte nylig inn en søknad til Kunnskapsdepartementet om pilotering av ny modell for grunnskolelærerutdanning 1-10. på Nesna. Bakgrunnen for søknaden er de tydelige signalene som kommer fra flere kommuner: De har behov for lærere med undervisningskompetanse i flere fag. De trenger lærere som kan undervise på alle trinnene i grunnskolen. Lytter til kommunenes ønsker og behov I dag er grunnskolelærerutdanningen i Norge organisert slik at du enten velger ei utdanning som gir deg kompetanse til å undervise på 1-7. trinn, eller ei utdanning som gir deg kompetanse til å undervise på 5-10. trinn. Disse utdanningene gir undervisningskompetanse i fire eller tre fag. Mange kommuner melder om store utfordringer med å rekruttere grunnskolelærere, og at rekrutteringsproblematikken kan bedres med ei 1-10.-utdanning. – Vi lytter til behovet kommunene i regionen har. Nå har vi jobbet frem en modell som gir studentene undervisningskompetanse i inntil fem fag og de kan jobbe på alle trinnene i grunnskolen, sier Vegar Sellæg.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.42

    Kollisjon på E18 ved Kragerø

    To biler er påkjørt bakfra av en lastebil i nordgående løp på E18 ved Vesterbekkilen utenfor Kragerø. Politiet opplyser at totalt tre personer er involvert, men ingen skal være alvorlig skadd. Ifølge politiet skal det være noe kø på stedet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.42

    Kollisjon og køer på E18 ved Kragerø

    To biler er påkjørt bakfra av en lastebil i nordgående løp på E18 ved Vesterbekkilen utenfor Kragerø. Politiet opplyser at totalt tre personer er involvert, men ingen skal være alvorlig skadd. Det er en god del kø i begge retninger, da det tar tid før tungberger kommer.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.40

    Spenning før Fed-møte: – Ingen hast med å kutte rentene

    Den store spenningen før onsdagens rentemøte i USA er hvor mange rentekutt komiteen ser for seg i år. – Argumenter for færre rentekutt, sier sjefstrateg.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.40

    Varsler knekk i Gucci-salget

    Den franske giganten Kering sliter med å holde tritt med luksuskonkurrenter.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.40

    Skiller ut iskrem og vil kutte 7.500 arbeidsplasser

    Den britiske merkevaregiganten Unilever kvitter seg blant annet med Ben & Jerry’s.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.30

    Beyoncé: – Følte meg ikke velkommen

    Superstjernen forklarer nærmere hvorfor hun tar for seg countrysjangeren. Hun sier hun håper på en fremtid hvor rase er irrelevant i musikk – og viser til en episode som satte spor.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.30

    Et varslet vepsebol

    Rovdriften på Erling Braut Haaland & co handler om mye mer enn at kampbelastningen er helseskadelig høy.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.29

    To mindreårige anholdt etter mistanke om påsatte branner på Bergen storsenter

    Politiet etterforsker flere branner på senteret, som ble stengt tirsdag kveld.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.26

    Mistanke om påsatte branner på Bergen Storsenter

    To mindreårige er ifølge VG anholdt etter mistanke om de påsatte brannen. De to ble tatt med til barnevernsvakten, skriver avisen. Vest politidistrikt meldte tidligere tirsdag kveld om at en brann inne på Bergen Storsenter var blitt slukket. Så oppdaget brannmannskapet at det brant i et søppelspann. – Mens vi jobbet på stedet oppstod det enda en brann, i et bosspann utenfor senteret, sier operasjonsleder hos politiet, Dag Erik Johannessen, til NRK. Det var BT som omtalte saken først. Senere tok det fyr i nok et bosspann. Politiet fikk da mistanke om at brannene var påsatt. – Dette skyldes først og fremst at det begynner å brenne steder der det ikke skal oppstå brann. Ellers viser undersøkelser på stedet at dette er en sannsynlig forklaring på brannene, sier Johannessen. Selv om brannen på senteret ble raskt slukket, var det mye røyk i bygget. Røyken gikk inn i ventilasjonen, som førte til at den spredte seg over et større område, sier operasjonsleder Johannessen. Alle som befant seg inne på senteret ble evakuert. Politiet har tro på at de skal komme til bunns i saken. – Vi har sikret oss spor fra stedet, blant annet video fra overvåkningskamera. Videre vil vi gjennomføre ytterligere undersøkelser, samle informasjon og gjennomføre avhør av vekterne, forteller operasjonslederen. Vest 110-sentral sier til NRK at de først fikk en automatisk brannalarm klokken 20.41. – Brannvesenet kjørte da ut og ble møtt av en vekter som kunne fortelle at det hadde vært en liten brann. Denne ble slukket av vekter før brannvesenet kom til stedet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.26

    BT: Mistanke om påsatte branner på Bergen Storsenter

    Vest politidistrikt meldte tidligere tirsdag kveld om at en brann inne på Bergen Storsenter var blitt slukket. Så oppdaget brannmannskapet at det brant i et søppelspann. Nå sier politiet til Bergens Tidende at de mistenker at brannen var påsatt. Senteret er stengt. – Det fremstår som påtent, både den første brannen og den andre. Vi sikrer oss både videobilder og andre ting, så vi har et håp om at vi skal klare å finne ut av hvem som står bak, sier operasjonsleder Dan Erik Johannessen til Bergens Tidende. Vest 110-sentral sier til NRK at de først fikk en automatisk brannalarm klokken 20.41. – Brannvesenet kjørte da ut og ble møtt av en vekter som kunne fortelle at det hadde vært en liten brann. Denne ble slukket av vekter før brannvesenet kom til stedet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.25

    Nytt Hornelen-vedtak: Opnar for ålmenn ferdsel

    Statsforvaltaren konkluderer med at tidlegare vedtak om utestenging av ålmenta ikkje er gyldig. Dermed blir Bremanger sitt tidlegare vedtak oppheva. Det var i fjor haust Bremanger kommune vedtok å stenge den nyopna Via Ferrata Hornelen for ålmenn ferdsel. Fleire klaga på vedtaket, inkludert Statsforvaltaren i Vestland. Difor var det Statsforvaltaren i Rogaland som no behandlar klaga: «Statsforvaltaren opphevar kommunen sitt vedtak..», står det mellom anna i konklusjonen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.18

    Angrepene i Gaza fortsetter: – Barna mine!

    Moren var bare ute for å kjøpe mel. Så traff det israelske angrepet huset med barna hennes.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.09

    Linjenett har fått skadar for 40 millionar

    Lineas linjenett har fått betydelege skadar i vinter, melder Helgelendingen. Berre «Ingunn» åleine kosta selskapet 10 millionar kroner. Den totale kostnaden i vinter er foreløpig på rundt 40 millionar kroner. – Det er avgjerande for oss å sette i gang med linjebefaringa så raskt som mogleg. Årsaka er dei omfattande skadene vårt linjenett har pådratt seg etter vinterens herjingar på Helgeland. Det seier Eskil Strøm til avisa. Han er ansvarleg for linjeinspeksjonen i selskapet. – Trass i tidlegare inspeksjonar med helikopter etter det valdsame uvêret tidleg i februar, blei det berre avdekka større feil. Derfor ser Linea no fram til å initiere årets strukturerte helikopterbefaring av høgspentnettet for å avdekke eventuelle skadar på stolpar og linjer. Dersom vêrforholda legg til rette for det, vil Linea starte årets linjebefaring 8. april. Bildet i saka er frå ei tidlegare feilretting i Vefsn.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.09

    Brann i Egersund

    Nødetatene rykker ut på melding om brann i en bygning ved Hovlandsviga i Egersund. Klokka 21.16 skriver politiet at det ikke dreier seg om brann i en bygning, men i ei tønne. Det er ikke fare for spredning. Politiet gjør undersøkelser på stedet, skriver de i deres logg.

  • Tirsdag 19. mars kl. 21.09

    Bygningsbrann i Egersund

    Nødetatene rykker ut på melding om brann i en bygning i Hovlandsviga i Egersund.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.59

    Fikk beskjed om å evakuere, men hadde ingen sted å dra: – Har kollapset helt

    Søndag måtte flere husstander evakueres i Oldervik i Tromsø kommune. De visste derimot ikke hvor de skulle dra.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.57

    Bergen storsenter stengt etter mistanke om flere påsatte branner

    Klokken 20.50 fikk politiet melding om at det hadde vært en brann inne på Bergen storsenter. – Brannvesenet rykket først ut. Brannen var da slukket av en vekter før de kom til stedet, sier operasjonleder hos politiet, Dag Erik Johannessen. Det var mye røyk i bygget, og alle som befant seg inne på senteret har blitt evakuert. – Mens vi jobbet på stedet oppstod det enda en brann, i et bosspann utenfor senteret, sier Johannessen. Senere tok det fyr i nok et bosspann. Politiet fikk da mistanke om at brannene var påsatt. – Dette skyldes først og fremst at det begynner å brenne steder der det ikke skal oppstå brann. Ellers viser undersøkelser på stedet at dette er en sannsynlig forklaring på brannene, sier Johannessen. Politiet har tro på at de skal komme til bunns i saken. – Vi har sikret oss spor fra stedet, blant annet video fra overvåkningskamera.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.57

    Sløkte brann inne på Bergen Storsenter

    Vest politidistrikt skriv at dei har fått melding om at det har vore ein brann inne på Bergen Storsenter. Brannen skal vera sløkt, men det er ein del røyk inne, skriv dei. Naudetatene er på veg til senteret.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.55

    Jonas Gahr Støre om «pornobussen»: – Som far og bestefar reagerer jeg sterkt

    Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han er kritisk til russebussen fra Bryne – som er dekorert med en naken kvinne som blir tatt bakfra av en naken mann.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.52

    Ny leder i Kristiansand Sp

    Anja Ninasdotter Abusland ble valgt som ny leder for Senterpartiet i Kristiansand på partiets årsmøte tirsdag, skriver Fædrelandsvennen. Sittende leder, Kjell Eirik Haavold, fikk 26 stemmer, mens Anja Abusland fikk 27 stemmer. Haavold har vært omdiskutert i lokallaget på grunn av konflikten rundt folkeavstemningen om å dele kommunen, ifølge avisa. I saken kritiserte Haavold ledelsen i partiet nasjonalt og sa at han ikke ønsket en deling av kommunen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.45

    Kjørte i grøfta – mistenkt for ruskjøring

    Tirsdag kveld fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt i grøfta ved Skjeggestad i Tønsberg. Da politiet kom til stedet, fattet de raskt mistanke om at den mannlige sjåføren i 30-årene hadde kjørt i ruspåvirket tilstand. Politiet opplyser at to personer befant seg i bilen, men ingen av dem ble skadet. Sjåføren ble tatt med for å avlegge de nødvendige prøver. Han kan i tillegg vente seg en reaksjon for å ha kjørt uten førerkort.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.45

    Reiten sentral da Chelsea slo Ajax 3–0 i Champions League

    (Ajax – Chelsea 0–3) Guro Reiten var svært involvert da Chelsea tok et langt steg mot semifinale i Champions League.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.43

    Kolstad med underskot på om lag 1,5 millionar kroner

    Kolstad leverer eit underskot på om lag 1,5 millionar kroner for 2023. – Det er eit mindre underskot gitt den store omsetningsveksten vi har hatt. Det seier styreleiar Torkil Iversen til Adresseavisen. – Ved hjelp av det berømte ansvarlege lånet, som det blei litt skrevet om, så har vi framleis positiv eigenkapital. Det er sjølvsagt viktig, seier Iversen til avisa. Difor unngår klubben trøbbel med eliteserien komande sesong.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.37

    Ny helsedirektør ansatt i Halden kommune

    Martin Ekran (39) er ansatt som direktør for helse og mestring i Halden kommune. Det skriver kommunen på sine nettsider. Ekran begynner i jobben 1. juli i år. I dag jobber han som kommunalsjef for helsetjenester i Lillestrøm kommune. – Han har god erfaring og resultater fra viktige områder som omstilling, innovasjon og økonomistyring i andre kommuner. Det er kompetanse som vil bli nyttig når han går inn i Halden kommunes ledelse og hva vi møter i nåtid og framtid, sier kommunedirektør Roar Vevelstad. Veronica Aam sluttet i jobben som helsedirektør i oktober i fjor. Da så helsesektoren i kommunen ut til å få en kostnadssprekk på over 100 millioner kroner. Siden slutten av januar har kommunen hatt en midlertidig direktør gjennom et eksternt selskap som koster 13.000 kroner dagen. Den midlertidige direktøren vil fungere i samme rolle til og med 31. mai.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.29

    Havvind-auksjonen fortsetter onsdag

    Auksjonen som avgjør hvem som får bygge ut den store havvindparken Sørlige Nordsjø II, fortsetter onsdag. – Auksjonen har pågått gjennom dagen, og har nå tatt en pause. Auksjonen vil starte opp igjen klokken 9 onsdag, opplyser Energidepartementet. Auksjonen startet på mandag og er den første av sitt slag i Norge. Fire aktører skal være på listen over mulige interessenter for å bygge ut havvindparken på området Sørlige Nordsjø II, som ligger helt på grensen mot dansk farvann. Det ikke kjent hvor mange av aktørene som fortsatt er med etter tirsdagens budrunder, men at auksjonen fremdeles pågår, betyr at minst to er involvert. – Det betyr at vi har truffet godt, fordi vi har flere aktører nå som byr på utbyggingen, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til Dagens Næringsliv. (NTB)

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.25

    Drammen kommune opprettholder omstridt flyktningvedtak

    En ny behandling av kommunens vedtak om å kun ta imot ukrainske flyktninger resulterte i samme resultat tirsdag kveld.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.25

    Drammen kommune opprettholder omstridt flyktningvedtak

    Nå skal Statsforvalteren vurdere lovligheten av vedtaket.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.25

    Tone Vigeland (85) er død: – En av Skandinavias ledende kunstnere

    En av Norges største kunstnerne gikk bort mandag etter en tids sykdom.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.05

    ØIF Arendal med millionunderskudd

    Håndballklubben ØIF Arendal hadde et underskudd på 3,4 millioner kroner i 2023, skriver Agderposten. – Det er et veldig høyt tall. Vi legger opp til at vi skal snu det, men det vil ta ett år eller to, sier styreleder Bjørn Jensen. Hovedgrunnen til underskuddet er at klubben hadde et avvik på 5 millioner i sponsorinntekter. Klubben budsjetterte med 13,5 millioner i sponsorinntekter i 2023, men fikk inn 8,5 millioner.

  • Tirsdag 19. mars kl. 20.00

    Handelsbanken: – Norges Bank har fortsatt svært god tid

    Det blir bare ett norsk rentekutt i år, spår nå Handelsbanken.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.55

    Hvor store er Kiwi? Det er hemmelig. Nå vil tilsyn gi kundene svaret

    Har Norgesgruppen 50 prosent av det norske matbutikk-markedet eller ikke? Det får ikke offentligheten vite. – Problematisk, mener Konkurransetilsynet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.39

    Henrik Kristoffersen om alpint-bråket: – Velkommen etter!

    Det er syv år siden Henrik Kristoffersen (29) startet sin feide med skiforbundet. Nå har han tilskuerplass når lagkameratene tar kampen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.28

    Se Vestlandsrevyen klokken 19.45

    Det bør ikke brukes mer strøm produsert på land til elektrifisering av olje og gassplattformer, mener partiene Høyre og Venstre. De vil at oljeselskapene skal produsere sin egen, rene strøm. Se mer i Vestlandsrevyen klokken 19.45. Programleder er Jan Børge Leirvik.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.27

    Vil fotfølge unge mellom 12 og 15 år

    Arbeiderparti-politikere i Oslo og Stavanger ønsker å frata kriminelle ungdommer tiden til å drive med kriminalitet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.24

    Petter Olsen kutter boligpris med 20 nye millioner kroner

    Gjeldstyngede Petter Olsen ville først ha 85 millioner, så 70 millioner. Etter påske kuttes prisen på prakteiendommen «Langveis» i Bærum til 50 millioner.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.20

    Forsker om slitne småbarnsforeldre: – Vi må kunne forvente mer av far

    Det snakkes for lite om «det tredje skiftet» som mødrene tar i en familie, mener forsker Cathrine Egeland. Det er tingene i en hverdag som ikke kan måles og fordeles mellom far og mor.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.19

    Vil investere over 2 milliarder for ny datasenter

    Telenor, Hafslund og HitecVision investerer nå 2,4 milliarder kroner i det første nye datasenteret de vil bygge i Oslo. – Vi er stolte over å ha tatt en investeringsbeslutning som vil sørge for at Norge får sårt tiltrengte datasentre, som vektlegger sikkerhet og bærekraft, sier Jannicke Hilland, styreleder i Skygard og konserndirektør for infrastruktur i Telenor, ifølge pressemeldingen. Det melder E24. De planlegger totalt tre kraftkrevende datasentre i hovedstaden. Til sammen vil de tre sentrene stå for cirka 4 prosent av strømforbruket i Oslo.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.17

    Støtte til nyskaping i kommunene

    Statsforvalteren har fordelt i alt 19,4 millioner til ulike prosjekter som skal hjelpe kommunene til å samarbeide mer om nyskaping. Det er i alt 18 prosjekter som får penger. I et prosjektene er det for eksempel gitt tilskudd til samarbeid i Kongsvinger-regionen for å bedre fremmedspråkopplæringen i ungdomsskolene. I et annet prosjekt gis det støtte til klima- og miljøsmart landbruk i Lesja.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.17

    Se TV-sendingen direkte fra 19.45

    13 år gamle Kristian har i dag fått en dag han sent vil glemme. Se dette og mer til i TV-sendingen fra 19.45.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.17

    Gode muligheter for spektakulært nordlys

    Det nærmer seg vårjevndøgn og da er sjansen ekstra stor for å se nordlys. – Det er i snitt mer nordlys rundt høstjevndøgn og vårjevndøgn, skriver Pål Brekke, fagsjef for romforskning ved Norsk Romsenter, i en e-post til nettstedet forskning.no. Brekke forklarer at jordas magnetiske poler da står i rett vinkel i forhold til strømmen av solvinden, noe som gjør solvinden og solstormer mer effektive. – Dette er en optimal stilling for å motta ladde partikler fra sola og dermed generere kraftig nordlys, skriver Brekke. Nordlyset skapes når stormer av ladde partikler fra sola treffer magnetfeltet som strekker seg rundt jordkloden. Partiklene følger magnetfeltet innover mot polområdene. Når solpartiklene treffer luften i atmosfæren, lager de lyset som vi kan se på himmelen. Men i løpet av året dreier jordaksen i forhold til sola, og dermed vil ikke solpartiklene alltid treffe jordas magnetfelt fra samme vinkel. Dette påvirker hvor mye nordlys det blir. Og på noen tidspunkter er det altså større sjanser for å oppleve et lysshow på himmelen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.14

    Fikk avslag på klage – kastet ut av Huset på Eg

    Foreningen Huset på Eg skal kastes ut av bygget de leier i Kristiansand onsdag etter å ha misligholdt leieavtalen. Dette til tross for den 36 sider lange klagen foreningen leverte tirsdag. – Vi har besluttet at fravikelsen gjennomføres som planlagt i morgen. Partene er orientert om avgjørelsen, sier namsfogd i Agder Anita Andrå Andersen til NRK. Styreleder i Foreningen Huset på Eg, Knut Johannessen, sier til NRK at de vil klage på avslaget. – Det er vesentlige sider ved klagen som ikke er kommentert i avslaget, sier Johannessen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.07

    Priskrig på påskesnop, men ikke på smågodt

    Vi nærmer oss påske og tradisjonen tro er prisen på Kvikk Lunsj, appelsiner, påskeskum og marsipanpølser kuttet kraftig. Men bare Bunnpris har dumpet prisen på smågodt.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.05

    Pipebrann i Melhus

    Brannvesenet og politiet har rykka ut til brann i ei pipe på eit hus i Melhus. Det er ikkje røyk i huset eller synlege flammar, melder politiet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 19.03

    Samanstøyt mellom bil og gut på sykkel på Kyrksæterøra

    Politiet melder om at det i 1730-tida skjedde ein samanstøyt mellom ein bil og ein gut på sykkel på Kyrksæterøra i Heim kommune. Det skal ha skjedd i låg hastigheit. Guten fekk vondt i arm og skulder då han ramla av sykkelen. Guten drog frå staden med ein gong og bilførar kontakta politiet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 18.58

    ØIF Arendal med millionunderskudd

    ØIF Arendal gikk med 3,4 millioner i underskudd i 2023, melder Agderposten. Totalt brukte klubben rett over 21 millioner kroner, men hadde bare en inntekt på 18,3 millioner. Hovedårsaken til nedgangen er mangel på sponsorinntekter, ifølge avisen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 18.54

    Amerikansk dommer godkjenner SAS’ redningsplan

    Den amerikanske dommeren Michael E. Wiles har godkjent flyselskapets omfattende redningsplan under et rettsmøte i New York.

  • Tirsdag 19. mars kl. 18.43

    Aggressiv mann på Åsane senter

    Politiet fekk melding om ein høglydt og aggressiv mann inne på Åsane senter i Bergen, der han var til sjenanse for andre kundar. Politiet kom til staden og viste ein mann i 30-åra bort. Han er meldt i ettertid av vekter.

  • Tirsdag 19. mars kl. 18.32

    To bussar har kollidert i Trondheim

    To bussar har kollidert i rundkøyringa mellom Gamle Åsvei og Breidablikkveien. Det melder Adresseavisen. Busslinje 13 køyrer alternativ trasé via Marienborgtunellen til Ila og Byåsvegen. Haldeplassen Breidablikk blir ikkje betent, melder AtB.

  • Tirsdag 19. mars kl. 18.31

    Fikk batterisyre i øyet

    En mann i 30-årene fikk batterisyre i øyet da han jobbet på en truck ved en bedrift i Larvik tirsdag formiddag. Først flere timer senere ble politiet varslet om arbeidsulykken. Mannen ble undersøkt på legevakta og fikk videre behandling, opplyser politiet. Arbeidstilsynet er varslet og politiet har vært på stedet og fått forklaringer.

  • Tirsdag 19. mars kl. 18.22

    Leger Uten Grenser: Norskeid skip truet under redningsaksjon

    Det norskeide skipet «Geo Barents» var i ferd med å redde over 170 mennesker da en libysk patruljebåt skapte trøbbel.

  • Tirsdag 19. mars kl. 18.13

    Kate Middleton har rett til privatliv!

    Mens verden står i brann og politikken går sin vante gang, bryter vi oss inn i og kaster bort tiden vår på kjendisers mest intime øyeblikk. Hvorfor er standarden for privatliv så ulik mellom kjendis og hvermannsen?

  • Tirsdag 19. mars kl. 18.12

    Tatt uten førerkort i bil som var begjært avskiltet

    En mann i 20-årene hadde lite å fremvise da en UP-patrulje ba om å få se førerkortet hans i Holmestrand tirsdag kveld. Bilen var også begjært avskiltet, opplyser politiet som har opprettet sak på forholdet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 18.09

    Reuters: Putin planlegger Kina-besøk

    Russlands president Vladimir Putin skal reise til Kina for å ha møte med president Xi Jinping, sier flere kilder til Reuters.

  • Tirsdag 19. mars kl. 18.00

    Brann på kjøkken på Byåsen

    Naudetatane har rykka ut til ein bustad på Byåsen der det har vore antyding til brann på kjøkkenet. Bebuarane har sløkt brannen sjølve. Personane blir undersøkt av helse. Det har vore ein del røyk på staden, melder politiet. Leilegheita er ikkje til å bu i etter at eit pulverapparat blei brukt til å sløkke brannen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.44

    Kastet stein og knuste bilrute

    Tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om at noen hadde kastet en stor stein gjennom vinduet på en bil som sto parkert i et boligområde i Larvik. – Vi har vært på stedet og undersøkt saken og vil opprette anmeldelse, sier politiet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.43

    Hennig-Olsen solgt over 200.000 Haaland-is

    En måned etter lansering har iskremprodusenten Hennig-Olsen fra Sørlandet solgt over 200.000 eksemplarer av isen til Erling Braut Haaland. – Vi kunne ikke vært mer fornøyd med denne starten, og det midt på vinteren, sier Marianne Høy Erikstad, markedsdirektør i Hennig-Olsen, til Nettavisen. Isen ikke ble lansert før slutten av februar, men har allerede blitt Hennig-Olsens bestselgende enkeltstående varelinje av hele sortimentet hittil i år. Erikstad forteller videre til Nettavisen at selskapet aldri har hatt så stor engasjement for et nylansert produkt.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.39

    Vikafjellet stengt på grunn av uvêr

    Rv13 Vikafjellet er stengt på grunn av uver. Det blir ny vurdering onsdag klokka 06.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.37

    SAR Queen rykker ut til skadet turist i Lofoten

    Redningshelikopteret rykker ut til fjellet Torskmannen i Lofoten for å hente ned en skadet turist. – En person har har beinsmerter og det er muligens et beinbrudd. Vi rykker ut for å bistå den ene personen, sier redningsleder i Hovedredningssentralen (HRS), Øyvind Aadde, til NRK. Lofotposten omtalte saken først. Vedkommende er en del av et turfølge på seks personer. HRS fikk melding om hendelsen klokken 16.16. Redningshelikopteret er på stedet, men har ennå ikke fått hentet opp personen. – Det er godt vær i området, så vi regner med at dette skal gå fint, sier Aadde.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.37

    SAR Queen rykket ut til skadet turist i Lofoten

    Redningshelikopteret rykker ut til fjellet Torskmannen i Lofoten for å hente ned en skadet turist. – En person har har beinsmerter og det er muligens et beinbrudd. Vi rykker ut for å bistå den ene personen, sier redningsleder i Hovedredningssentralen (HRS), Øyvind Aadde, til NRK. Lofotposten omtalte saken først. Vedkommende er en del av et turfølge på seks personer. HRS fikk melding om hendelsen klokken 16.16. Redningshelikopteret er på stedet, men har ennå ikke fått hentet opp personen. – Det er godt vær i området, så vi regner med at dette skal gå fint, sier Aadde.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.31

    Trump-rådgiver har begynt soningen: – Fordømte demokrater

    Peter Navarro, som var handelsrådgiver for daværende president Donald Trump, møtte tirsdag opp til soning i et fengsel i Florida.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.31

    Dyrere strøm onsdag kveld

    Strømprisen på Sørlandet onsdag kveld blir den dyreste siden midten av januar, skriver Europower. Mellom klokken 18 og 19 må man betale 183,7 øre/kWt. Det er den høyeste prisen på en enkelttime siden 16. januar.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.27

    Lagkameratene reagerer på belastningen: – Det er helt hinsides

    Landslagsspillerne ser med skepsis på det som er i ferd med å skje i internasjonal toppfotball.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.25

    Kontroll på mistenkt butikktyv

    Politiet i Agder har kontroll på en person som mistenkes for å ha stjålet fra en butikk i Kristiansand sentrum. Personen skal ha oppført seg vanskelig mot vekterne i butikken, skriver politiet på X/Twitter.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.24

    Kristian Valen og forloveden mistet ufødt barn

    – Vi er knust, skriver komikeren i en tekstmelding til VG.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.23

    Nyutdannede måtte stille opp på ubetalt kurs for å bli med på utenlandstur

    Sopra Steria-ansatte fikk tilbud om Barcelona-tur. Men bare de som deltok på ubetalte samlinger på fritiden skulle få være med. – Misforståelse, sier selskapet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.21

    Prins William om prinsesse Kate: – Hun skulle sittet her og hørt dette

    Refererte til prinsesse Kate under konferanse om hjemløse – dagen etter offentliggjøring av en video som har gitt nytt liv til konspirasjonsteorier om prinsessens ve og vel.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.15

    Dette bør du vite før du handler på Temu

    Hvis du har prøvd å handle noe på nett det siste året har du garantert hørt om Temu. Nettbutikken har tatt verden med storm.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.10

    Fiorentina-direktør Barone død av hjertesvikt

    Den italienske fotballklubben Fiorentinas direktør Joe Barone er død 57 år gammel. Årsaken er hjertesvikt.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.04

    Person påkjørt i Askim

    En person er påkjørt av en bil i Askim, melder politiet. Ulykken skal ha skjedd i lav hastighet. Personen som ble påkjørt er uskadd. Bilisten som var involvert i ulykken blir anmeldt av politiet for brudd på vegtrafikkloven.

  • Tirsdag 19. mars kl. 17.03

    Faktisk.no: Dette bildet viser ikke palestinske fanger ved Shifa

    Et bilde blir spredt som om det skal vise en hendelse ved Shifa-sykehuset på Gazastripen 18. mars. Men det stemmer ikke.

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.59

    Trafikkuhell i Stavanger

    Nødetatene rykker ut på melding om et trafikkuhell på E39 Åsen i Stavanger. To biler er involvert. En bil har kjørt inn i en annen bakfra, men det skal ikke være personskade. Det er mye kø på stedet, men trafikken går i ett kjørefelt. Ifølge politiet kommer køen til å vare en god stund til. Bilberger vil være på stedet cirka 18.00.

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.58

    Nytt stipend for folkemusikk og dans

    Sparebanken Sør har opprettet et nytt stipend for ungdom som vil satse på folkemusikk og dans. Det skriver Setesdølen. Stipendet er på 50 000 kroner og er opprettet i forbindelse med bankens 200-årsjubileum. Det kan søkes på stipendet frem til 1. mai.

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.56

    Røykutvikling i industribygg i Kinn

    Naudetatane rykkja ut til ein brann i eit industribygg i Eikefjord i Kinn, skriv Vest politidistrikt. Klokka 17:07 melder politiet at brannen er sløkt. – Nokre personar har vore eksponerte for røyk, skriv politiet. 110 Vest opplyser at seks personar blir undersøkte for røykeksponering på staden, men ingen har blitt sendt til sjukehus.

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.55

    Busselskaper slipper gebyrer for de mest krevende dagene

    Kollektivselskapet Ruter melder at enkeltdager i vinter hadde så krevende kjøreforhold at busselskapene ikke skal straffes, skriver Avisa Oslo. – Vi gjør en rekke lettelser i gebyrene etter de krevende kjøreforholdene i vinter, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til avisa. Ruter har bekreftet til Aftenposten at det er snakk om to dager med fritak. Unibuss og Ruter forhandler fortsatt om gebyrene, og disse forhandlingene er ennå ikke avklart.

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.50

    Vil starte Montessoriskole i Lindesnes

    En ny Montessoriskole kan bli etablert i Lindesnes høsten 2025, ifølge Fædrelandsvennen. Montessoriskolene drives litt annerledes enn den offentlige skolen. – For eksempel kan eleven midt i undervisningen heller ønske å gå ut og leke. Det skal tillates og det blir da opp til læreren å likevel få til en lek med tema for eksempel om matematikk, sier Ole Alexander Jensen til avisa. Han har vært med å etablert foreningen Lindesnes Montessoriskole. Kommunens utvalg for oppvekst og kultur vil bli orientert om planene i april. Skolen vil bli Lindesnes tredje privatskole, og skal i første omgang åpnes for elever fra første til tredje trinn.

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.46

    Saksøker fylkeskommunen

    Entreprenøren E. Gauslå & Sønner har saksøkt Agder fylkeskommune. De krever 20 millioner kroner etter problemer med veiprosjektet på Blakstadkleiva, skriver Agderposten. Veistrekningen var stengt fra september 2021 til 31. januar 2023, noe som medførte store ekstrakostnader. Entreprenøren hevder at prosjektbeskrivelsen fra fylkeskommunen ikke stemte overens med realitetene. Til tross for flere forhandlingsrunder, har det ikke partene blitt enige. Det er satt av ti dager til rettssak i Agder tingrett i august.

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.36

    De viste et ufattelig mot

    Rettsaken mot Zaniar Matapour forteller også om heltemot fra helt vanlige folk. De reddet menneskeliv.

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.34

    Hafnia-aksjonær vil selge aksjer i rederiet for milliardbeløp

    Storeier ønsker å ta Hafnia-gevinst etter kraftig aksjebyks.

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.30

    Tredjeplass for Saltvik Pedersen – mottok utforkula

    Jesper Saltvik Pedersen kjørte inn til 3.-plass i storslalåm i verdenscupfinalen i paraalpint. Etterpå fikk han krystallkula for utforcupen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.28

    Molde - Brann 1-0

    Molde slo Brann 1-0 i en treningskamp i Molde i ettermiddag. Scoringen kom på straffespark i første omgang. Dette er Brann-lagets første tap i 2024.

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.12

    Haaland og City skal lade opp i USA

    Erling Braut Haaland (23) slår seg sammen med Hollywood-stjerne når Manchester City avslører i hvilke byer de skal lade opp til ny sesong.

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.06

    Anmeldt for brudd på pornoparagraf: – Vi har ingen beklagelse

    Er denne tegningen så drøy at den bryter loven?

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.06

    Togtrøbbel i Oslo: – Forsinkelser og innstillinger

    En signalfeil mellom Nationaltheatret og Skøyen skapte problemer for togtrafikken i Oslo-området, men er nå rettet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 16.04

    Politikere håper på filminnspillinger i Innlandet

    Fylkesutvalget i Innlandet har i dag vedtatt støtte til de to selskapene Filminvest og Østnorsk Filmsenter for til sammen over 8 millioner kroner. Filminvest står blant annet bak filmer som «Konvoi», «Den første julen i Skomakergata», «Munch» og «Sulis 1907.» Selskapene bidrar til filminnspillinger i Innlandet, og det fører til inntekter for overnattingssteder, restauranter og transportselskap.

  • Tirsdag 19. mars kl. 15.59

    Åtte tatt i laserkontroll

    Utrykningspolitiet knep åtte fartssyndere under en kontroll i Hvittingfossveien i Holmestrand tirsdag ettermiddag. Av de åtte som fikk servert forenklet forelegg av politiet, ble den raskeste målt til 56 km/t i 40-sonen på stedet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 15.59

    UiB avslutter utvekslingsavtale med israelsk universitet

    Det juridiske fakultetet ved Universitetet i Bergen har vedtatt å si opp utvekslingsavtalen som fakultetet har med Tel Aviv University.

  • Tirsdag 19. mars kl. 15.56

    Kjørte i rus i Tønsberg

    En mann er mistenkt for å ha kjørt bil i narkotikarus i Tønsberg. Mannen ble stanset av politiet i Svend Foyns gate tirsdag ettermiddag. Han ble tatt med til legevakta for å avlegge nødvendige prøver, opplyser politiet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 15.51

    Gravemaskin velta på Hitra

    Brannvesenet er på veg til ei gravemaskin som har velta i ein skråning på Hitra. Ein person var inne i gravemaskina då ho velta. Det skriv avisa Hitra-Frøya. Gravemaskinførar er køyrd til St. Olavs hospital for ein sjekk. Ukjent skadegrad.

  • Tirsdag 19. mars kl. 15.50

    Signalfeil på Drammen- og Askerbanen

    Det er forsinkelser og innstillinger som rammer flere toglinjer på grunn av en signalfeil mellom Nationaltheatret og Skøyen. – Vi leter etter feilen, skriver Bane Nor på egne nettsider. Signalfeilen rammer en rekke toglinjer som går gjennom Oslo sentrum. Bane Nor kommer med ny oppdatering klokken 16.15.

  • Tirsdag 19. mars kl. 15.42

    Klager på utkastelse

    Foreningen Huset på Eg har klaget på at de skal kastes ut av bygget Huset på Eg, skriver Fædrelandsvennen. Namsfogden i Agder ønsker å kaste foreningen ut av bygget fordi de ikke har betalt husleien for første kvartal til Kristiansand Næringsselskap (KNAS). Namsfogden vil vurdere klagen. Foreningen het tidligere Foreningen for barnepalliasjon (FFB), men skiftet nylig navn.

  • Tirsdag 19. mars kl. 15.34

    Vogntog påførte skader i tunnel – E6 var stengt

    Illhøllia tunnel på E6 i Dunderlandsdalen i Rana stengt. Et vogntog har mistet materialer i veibanen og skadet taket i tunnelen. Ifølge Statens vegvesen vil det ta noen timer før tunnelen kan åpne. Lysarmatur og høydemarkør er påkjørt. Elektriker er tilkalt. I tillegg må vogntoget har bergingshjelp, melder NRK Trafikk. Tunnelen er åpnet opp for trafikk igjen, opplyser vegtrafikksentralen i 19.20-tiden.

  • Tirsdag 19. mars kl. 15.34

    Stenger tunnel på E6 i Rana

    Illhøllia tunnel på E6 i Dunderlandsdalen i Rana stengt. En lastebil har mistet materialer i veibanen. Entreprenør har rykket ut for å rydde og trafikken må vente, opplyser Statens vegvesen. Uvisst hvor lang tid det tar. Mulig de også må foreta en sjekk av tunnelen, melder NRK Trafikk.

  • Tirsdag 19. mars kl. 15.34

    Vogntog påførte skader i tunnel – E6 stengt

    Illhøllia tunnel på E6 i Dunderlandsdalen i Rana stengt. Et vogntog har mistet materialer i veibanen og skadet taket i tunnelen. Ifølge Statens vegvesen vil det ta noen timer før tunnelen kan åpne. Lysarmatur og høydemarkør er påkjørt. Elektriker er tilkalt. I tillegg må vogntoget har bergingshjelp, melder NRK Trafikk.

  • Tirsdag 19. mars kl. 15.25

    Stavern-saken: Ingen klare svar fra obduksjon

    Politiet vet fortsatt ikke hvordan eller når kvinnen døde.

  • Tirsdag 19. mars kl. 15.20

    Sbanken stenger nettbanken og appen i fire dager

    – Sørg for å ha nok penger på kortet, skriver banken til sine kunder. Også aksjehandel rammes.

  • Tirsdag 19. mars kl. 15.04

    SAS flyr fra USA i kveld. Turen kostet mye mer enn først lovet

    I kveld vil en amerikansk dommer endelig godkjenne SAS’ redningsplan. Flyselskapet er reddet, men tar av fra USA med langt mer gjeld enn ønsket i bagasjen. Og med minst én motvillig, fastspent, ny aksjonær.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.57

    Torgeir Bjørn ble innlagt på sykehus

    Du har kanskje savnet Torgeir Bjørn (60) som kommentator de siste ukene.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.50

    Aftenposten: Nortura vant eggsak i retten

    Forrige uke skrev E24 at Den Stolte Hane har saksøkt Nortura for å få dem til å levere egg. Saken gikk i Oslo tingrett fredag, og tirsdag kom kjennelsen. Den Stolte Hane vant ikke frem, skriver Aftenposten. Det kan gjøre at det blir tomt i egghyllene hos Coop, som kjøper sine egg av Den Stolte Hane, inn mot påske. Kommunikasjonssjef Thea Kjendlie i Den Stolte Hane sier til Aftenposten at de «tar rettens avgjørelse til etterretning». Striden i retten stod om hvorvidt Nortura har lov til å levere egg til videreforedling i egen fabrikk, før de fordeler egg til dagligvarebutikkene.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.49

    Juridisk fakultet avsluttar avtale med israelsk universitet

    Styret ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen har bestemt å avslutte utvekslingsavtala med Universitetet i Tel Aviv, melder Bergens Tidende. – Eg er veldig glad for vedtaket. Det er eit viktig og riktig vedtak ut ifrå situasjonen i Gaza og angrep på akademisk fridom for palestinarar på Vestbredden, seier professor Terje Einarsen ved UiB til BT. Òg Studentparlamentet ved UiB ønskjer vedtaket velkommen, seier leiar Kaja Ingdal Hovdenak til NRK: – Me er veldig nøgd med at fakultetsstyret har lytta til oss studentar som har uttrykt misnøye med slike samarbeidsavtalar, som bidreg til krigføring som bryt med Folkeretten.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.46

    Damsgårdstunnelen stengt mot Sotra

    Tunnelløpet mot Sotra i Damsgårdstunnelen er stengt på grunn av eit vogntog med stans, melder Vegtrafikksentralen. Vogntoget skal òg ha mista noko last.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.44

    Stjålet bil sto fast på jorde i Larvik

    Klokka 13:07 tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om en stjålet bil. Bilen sto fast på ute på et jorde langs Skreppestadveien i Larvik. Bilen måtte ha bistand fra bilberging for å komme seg opp fra jordet. Ifølge politiet, satt det det to personer inne i bilen, en mann og en kvinne, begge i 30-årene. Sjåføren har ikke gyldig førerkort for bil og han mistenkes for å være påvirket av narkotika, skriver Sør-Øst politidistrikt på X.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.43

    Nortura vant rettssak – sier de ikke har flere egg å gi butikkene

    Nortura vant rettssak. Sier de ikke har flere egg å gi butikkene

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.32

    Wall Street endte i pluss

    Tek-aksjer steg videre etter mandagens oppgang. Markedet venter nå på onsdagens rentemøte i Federal Reserve.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.32

    Wall Street i pluss

    Tek-aksjer stiger videre etter mandagens oppgang. Markedet venter nå på onsdagens rentemøte i Federal Reserve.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.32

    Wall Street faller fra start

    New York-børsen åpner dagen med røde tall, etter mandagens oppgang.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.32

    AI-selskaper faller på blandet på Wall Street

    Tek-aksjer faller etter mandagens oppgang. Markedet venter nå på onsdagens rentemøte i Federal Reserve.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.27

    Kunnskapsministeren om omstridt russebuss: – Ganske harry

    Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) sier hun synes den omstridte russebussen fra Bryne er «ganske harry». – Kunnskapsministeren vurderer normalt ikke dekorasjoner på russebusser, men om jeg skal mene noe personlig, så er det jo i ungdommens natur å provosere og sjokkere. Selv synes jeg dette var ganske «harry», men jeg er kanskje heller ikke i målgruppen til Bryne-russen, sier Nessa Nordtun til NTB. Kvinnegruppa Ottar har anmeldt en russebuss fra Bryne som de mener har en ulovlig pornografisk illustrasjon. En jurist tror ikke guttene blir straffet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.25

    Fjernet død hval ved Andøya

    Kystvakten har bistått Andøy kommune med å fjerne en død hval fra Fyrvika ved Andenes. Etter godt samarbeid med ressurser fra kommunen ble hvalen slept ut til havs, til et område hvor den ikke utgjør fare for skipstrafikken. Det melder Kystvakten på meldingstjenesten X. Det har blitt spekulert i om hvalen er den samme som ble sett flytende og oppblåst utenfor Bleik for noen dager siden.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.24

    Kystvakten slepte hval til sjøs

    De har bistått Andøy kommune med å fjerne en død hval fra Fyrvika ved Andenes.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.16

    Ber om fire års fengsel for overgrepstiltalt

    En mann i 40-årene er i Salten og Lofoten tingrett er tiltalt for flere seksuallovbrudd mot unge jenter over internett. Blant annet har han brukt chattetjenesten Omegle og Instagram til å få dem til å kle av seg og utføre seksuelle handlinger foran han, står det i tiltalen. Tirsdag var det klart for prosedyrer i retten, og statsadvokat Erik Thronæs la ned påstand om fire års fengsel, skriver Avisa Nordland. Mandag erkjente mannen delvis straffskyld på nær alle tiltalepunkter. Men han sa seg ikke skyldig på det mest alvorlige punktet - å ha fått en da 13 år gammel jente til å utføre seksuelle handlinger på seg selv på Omegle. Thronæs mener at han burde dømmes for samtlige punkter.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.13

    Lanes-drapet: Ny politimetode kan gi ferske beviser mot drapstiltalt

    Kripos mener at de har en helt ny metode for å få tak i innhold på låste mobiltelefoner, ifølge statsadvokaten. Det gir politiet nytt håp om helt nye opplysninger i drapet på Bård Lanes (33) som skjedde i på Kilen industriområde i Tønsberg for snart tre år siden. En del av politiets etterforskning har dreid seg om digitale beviser, og det har blitt beslaglagt en rekke mobiltelefoner. Men en vesentlig telefon har politiet slitt med å komme inn på. Kripos tok for kort tid siden kontakt med politiet om en ny metode for å trenge gjennom låste mobiler. – Status er at Kripos nå jobber med å sikre innholdet. Og aktørene i denne saken blir orientert om hva de finner, sier statsadvokat Andreas Christiansen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.06

    Stødig lederskap i turbulente tider

    Her er fem tips til ledere som skal styre skuta når det stormer som verst.

  • Tirsdag 19. mars kl. 14.04

    Ny rapport om klimaet i 2023 – WMO slår «rød alarm»

    Varmerekorder ble knust, isbreer smeltet og rekordstore skogsområder brant i 2023.

  • Tirsdag 19. mars kl. 13.59

    Johansson disket etter NM-gull

    Robert Johansson hadde for lange ski og ble disket fra gullet under storbakke-NM i hopp på hjemmebane i Lillehammer.

  • Tirsdag 19. mars kl. 13.55

    TMZ: Ariana Grande og Dalton Gomez er skilt

    Popstjernen Ariana Grande (30) og eksmannen Dalton Gomez (28) er nå offisielt skilt, bekrefter TMZ.

  • Tirsdag 19. mars kl. 13.48

    Ringeriksbanen ikke med i NTP

    Det er ikke satt av penger til jernbaneprosjektet Ringeriksbanen i Nasjonal Transportplan. Det ble klart da samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i dag presenterte hvilke samferdselsprosjekt i Buskerud, som blir prioritert. Ringeriksbanen er planlagt mellom Sandvika og Hønefoss, og vil redusere reisetiden på Bergensbanen med nærmere en time. Nygård bedyrer at dette ikke betyr at Ringeriksbanen skrotes. Det er satt av penger i NTP til ny E16 på strekningen. SV kaller dette for et løftebrudd. De viser til en avtale om at Ringeriksbanen og E16-prosjektet skal bygges ut, som et fellesprosjekt.

  • Tirsdag 19. mars kl. 13.47

    Ny bilderedigering avslørt: – Tror det vil komme flere

    Nok et bilde, tatt av prinsesse Kate, skal ha blitt piffet opp digitalt.

  • Tirsdag 19. mars kl. 13.43

    – Som en antilope i møte med løven

    Therese Johaugs comebackrenn mot Norgeseliten blir nærmest som skreddersydd for henne.

  • Tirsdag 19. mars kl. 13.42

    Pepsi Max i ny drakt – men ikke nytt navn

    Den mest solgte brusen i Norge (ifølge produsenten) blir ny (på en måte).

  • Tirsdag 19. mars kl. 13.41

    Innbrudd i Tønsberg

    Flere konteinere inne på området til Bertel O. Steen i Tønsberg har i løpet av helgen blitt brutt opp. Det skal ha blitt stjålet dekk og felger. Politiet utfører nå åstedsundersøkelser.

  • Tirsdag 19. mars kl. 13.23

    Kvandal med suverent NM-gull

    Eirin Maria Kvandal hoppet 129 meter i storbakken på Lillehammer, og vant NM-gullet med en margin på 31,2 poeng. – Hun er i en egen klasse, og det har hun vært de siste 14 dagene, sier NRK-ekspert Anders Bardal om Kvandal som nylig vant Raw Air sammenlagt. – Det er vanvittig å følge den utviklingen som Kvandal har hatt gjennom hele vinteren, fortsetter Bardal. Kvandal hoppet med langt lavere avsats enn sine konkurrenter, i det som ble karrierens andre NM-gull i storbakken for Mosjøen-utøveren. Thea Minyan Bjørseth hoppet 127,5 meter i finaleomgangen og tok sølvet. Heidi Dyhre Traaserud tok bronsen etter et svev på 128,5 meter i andreomgang. Se NM-veka fra Lillehammer direkte på NRK.

  • Tirsdag 19. mars kl. 13.19

    Flere OUS-sjefer tjener over 2 millioner

    Snittlønna for sjefene på Oslo universitetssykehus har runda to millioner kroner. Det viser en beregning NRK selv har gjort, ut fra sykehusets egne tall. NRK har i flere år skrevet om stram økonomi ved sykehuset. Blant annet fordi de må spare penger til nye sykehus i Oslo. Det ser ikke ut til å ha lagt noen demper på lederlønningene. To tredjedeler av klinikksjefene har nå en fastlønn på over to millioner. Det samme har rundt halvparten av direktørene. I tillegg kommer overtid og andre godtgjørelser. Totalt fikk sjefene ved Oslo universitetssykehus utbetalt nesten 62 millioner kroner i fjor. Men det er ikke administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth som tjener best. To klinikksjefer fikk utbetalt mer. Øverst troner klinikksjefen for hode, hals og rekonstruktiv kirurgi. Han tjente over 3,3 millioner på sjefsjobben i fjor.

  • Tirsdag 19. mars kl. 13.19

    Flere OUS-sjefer over 2 millioner

    Snittlønna for sjefene på Oslo universitetssykehus har runda to millioner kroner. Det viser en beregning NRK selv har gjort, ut fra sykehusets egne tall. NRK har i flere år skrevet om stram økonomi ved sykehuset. Blant annet fordi de må spare penger til nye sykehus i Oslo. Det ser ikke ut til å ha lagt noen demper på lederlønningene. To tredjedeler av klinikksjefene har nå en fastlønn på over to millioner. Det samme har rundt halvparten av direktørene. I tillegg kommer overtid og andre godtgjørelser. Totalt fikk sjefene ved Oslo universitetssykehus utbetalt nesten 62 millioner kroner i fjor. Men det er ikke administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth som tjener best. To klinikksjefer fikk utbetalt mer. Øverst troner klinikksjefen for hode, hals og rekonstruktiv kirurgi. Han tjente over 3,3 millioner på sjefsjobben i fjor.

  • Tirsdag 19. mars kl. 13.14

    Rose Hanbury: – Ryktene er fullstendig usanne

    Rose Hanbury avkrefter ryktene om at hun har hatt et romantisk forhold til prins William.

  • Tirsdag 19. mars kl. 13.13

    Vil ha byvekstavtalen klar innen sommeren

    Forhandlingsleder Ove Myrvåg fra Statens vegvesen håper at en byvekstavtale for Kristiansandsregionen kan være klar i juni. Da vil den kunne behandles i de fem kommunestyrene og fylkestinget etter sommeren. Det første forhandlingsmøte pågår nå i Kristiansand. Målet er en avtale som stopper veksten i personbiltrafikken i regionen. Staten og kommunene forhandler om hvilke tiltak som skal iverksettes for å få til dette.

  • Tirsdag 19. mars kl. 13.02

    Politiøvelser i Larvik sentrum

    Politiet melder om at de avholder øvelser flere steder i og rundt Larvik sentrum i dag. Øvelsene er skiltet. Det er usikkert hvor lenge de vil holde på.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.57

    Johansson disket fra NM-gull: – Jeg legger meg paddeflat

    Robert Johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-NM og trodde han ble norgesmester på Lillehammer. Så ble 33-åringen diskvalifisert, og gullet gikk derfor til Johann André Forfang. – Jeg legger meg paddeflat. Det er min feil, sier Johansson til NRK. – Det er kjedelig for hopprennet at det blir endringer på ei liste når man har fulgt dramaturgien underveis i rennet, så blir det ikke sånn man tror, sier Forfang til NRK.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.57

    Johansson disket fra NM-gull

    Robert Johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-NM og trodde han ble norgesmester på Lillehammer. Så ble 33-åringen diskvalifsiert, og gullet gikk derfor til Johann André Forfang. Johansson – som bor og er fra Lillehammer – lå på andreplass før den første omgangen, men etter et hopp på 142,5 meter satt han presset på Johann André Forfang. Forfang ledet bare med én tidel før finaleomgangen. Der hoppet han 137,5 meter og endte 3,1 poeng bak Johansson. Etter at sistnevnte ble disket, endte Forfang likevel opp som gullvinner. Benjamin Østvold endte på tredjeplass, men også han ble disket og mistet sin første NM-medalje. Etter de to diskvalifiseringene hoppet Marius Lindvik og Robin Pedersen opp til henholdsvis sølv- og bronseplass. Se NM-veka fra Lillehammer direkte på NRK. Til helgen avlsuttes verdenscupsesongen i Planica for de mannlige hopperne.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.57

    Riksveg 7 Hardangervidda: Kolonnekøyring

    Det blir kolonnekøyring på Riksveg 7 Hardangervidda på grunn av uver, melder Vegtrafikksentralen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.45

    Milliardinvestering i nytt datasenter i Oslo

    Telenor, Hafslund og HitecVision investerer 2,4 milliarder kroner i et nytt datasenter i Oslo. De planlegger totalt tre kraftkrevende datasentre i hovedstaden.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.41

    Slår alarm om studentmiljø

    Studentparlament advarer om dårlig studiemiljø i Bergen. Dekan er ikke bekymret.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.41

    Kolonnekjøring i Haukelitunnelen

    Statens vegvesen opplyser om at det er kolonnekjøring på strekningen mellom Haukelitunnelen og Liamyrene bom.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.41

    Kolonnekjøring over Haukeli

    Statens vegvesen opplyser om at det er kolonnekjøring på strekningen mellom Haukelitunnelen og Liamyrene bom.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.36

    Lier Hansen til DN: Ser ikke bort ifra at han har gjort noe ulovlig

    Den tidligere Norsk Industri-sjefen Stein Lier Hansen sier til Dagens Næringsliv at han ikke ser bort ifra at han har gjort noe ulovlig. – Jeg ser ikke bort fra det. Det ligger i kortene at det er ting som bør undersøkes, sier han. – Politiets undersøkelser vil utkrystallisere hva som skjer videre. Jeg har aldri vært bastant. Jeg er en person som ikke har problemer med å erkjenne at jeg har gjort noe kritikkverdig. Jeg vil ikke konkludere før Økokrim er ferdig med sine undersøkelser, sier han til DN. Økokrim etterforsker den tidligere administrerende direktøren for mulig grov økonomisk utroskap mot sin tidligere arbeidsgiver. Norsk Industri betalte for flere hytter og jaktterreng, samt laksefiske og sjøfly inn til Hardangervidda, mens Stein Lier-Hansen var administrerende direktør.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.34

    Hurtigruten Expeditions med «gratis» flybilletter: – Helt vanvittig

    Tilbudet bør trekkes, mener Fremtiden i våre hender-leder, Anja Bakken Riise.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.30

    TV 2 bekrefter ny sesong av «Spillet»

    Realityprogrammet, som så langt har et snitt på 900.000 seere per episode, skal det bli mer av.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.29

    Hurtigruten spanderer flybillett til Sør-Amerika for å se isbreer

    Selskapet omtaler turene som «bærekraftig reise». – Så langt unna bærekraftig du kommer, sier lederen i Framtiden i våre hender.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.29

    Hurtigruten Expeditions spanderer flybillett til Sør-Amerika for å se isbreer

    Selskapet omtaler turene som «bærekraftig reise». – Så langt unna bærekraftig du kommer, sier lederen i Framtiden i våre hender.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.28

    Kjørte elever uten kjøreseddel

    En drosjesjåfør, som drev kjøring av skoleelever uten kjøreseddel, ble stanset i en kontroll i Åsane i formiddag. Også flere andre av 10 kontrollerte drosjesjåfører hadde manglende dokumenter. Det er ikke første gang drosjer, som kjører skoleelever i Bergen, blir stanset uten å ha papirene i orden. – Det er krav til vandel og helse for å drive drosjekjøring. Derfor gjør disse bruddene på bestemmelsene oss bekymret, sier leder ved A-krim senteret i Vestland, Ove Boga til NRK.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.18

    Gjer comeback som dagleg leiar

    Rasmus Mo steppar inn som konstituert dagleg leiar i Sogndal, medan styret jaktar på den permanente erstattaren til Lars-Olav Hausberg. Dei tilsette vart informerte om tilsetjinga i føremiddag, skriv Sogn Avis. Han har tidlegare hatt same stilling på permanent basis, men valde å gje seg hausten 2021. Mo presiserer at han ikkje er blant dei 27 personane som har søkt på stillinga. Sogndal håpar å ha det heile i boks innan utgangen av april.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.17

    Omstridt sikkerhetslov vedtatt i Hongkong

    Den lovgivende forsamlingen i Hongkong vedtok tirsdag en ny sikkerhetslov som blant annet innebærer fengsel på livstid for forræderi og opprør.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.17

    Hongkong vedtar ny sikkerhetslov

    Den lovgivende forsamlingen i Hongkong vedtok enstemmig en ny sikkerhetslov som blant annet innebærer fengsel på livstid for forræderi og opprør tirsdag.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.15

    Nye ras over Vikafjellet

    Det har rast ut nye små snøras over riksvei 13 på Vikafjellet. Rasene har gått samme sted som tidligere tirsdag morgen, ifølge Vegtrafikksentralen. Det er redusert framkommelighet på stedet som følge av dette.

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.15

    Gigante Salmon AS sparker daglig leder

    Det nordlandske oppdrettsselskapet Gigante Salmon har i dag opphørt arbeidsforholdet til daglig leder Helge E. W. Albertsen. Det skriver de i en børsmelding i dag. Dette skjer etter at et av deres prosjekter i Rødøy har gått på en kostnadssprekk på 350 millioner kroner. Dette har ført til en børsnedgang for selskapet på 20 prosent på Oslo Børs like før klokken 12. E24 omtalte børsmeldingen først. Styret har konstituert Kjell Lorentsen som ny daglig leder. Han er i dag konsernleder for Gigante Havbruk AS. Arbeidet med å finne ny CEO til selskapet er igangsatt, står det i meldingen. Albertsen kommer fremdeles til å være tilknyttet selskapet i en annen rolle. «I lys av den økte kostnadsprognosen som i dag er fremlagt for styret, har styret besluttet å bringe arbeidsavtalen med CEO Helge E. W. Albertsen til opphør. Albertsen vil fortsatt være tilknyttet selskapet som rådgiver.»

  • Tirsdag 19. mars kl. 12.04

    Norge har innført nye sanksjoner mot Russland

    Norge har innført en ny runde med sanksjoner mot president Vladimir Putin og det russiske regimet. Sanksjonene trer i kraft tirsdag.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.59

    Norge innfører nye sanksjoner mot Russland

    Norge har innført en ny runde med sanksjoner mot president Putin og det russiske regimet. Sanksjonene trer i kraft tirsdag.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.55

    Brann i personbil

    Brannvesenet rykker ut til brann i en personbil i Mostuveien i Sandefjord. Saken oppdateres.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.55

    Trafikkulykke i Sandefjord

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i Sandefjord. Ifølge politiet har det vært en trafikkulykke i krysset mellom Mostuveien og Emblas vei. To biler skal ha kollidert. Politiet tror at det en av bilene kan ha brutt vikeplikten. Én person i hver bil. Begge fremstår oppgående. De blir undersøkt av helsepersonell. Brannvesenet fikk først melding om brann i personbil. Det viste seg å være feil.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.54

    Mulighet for nordlys onsdag – også i sør

    Onsdag er det vårjevndøgn og perfekte forhold for nordlys. Selv i Sør-Norge kan det bli mulig å se de spektakulære fargene på himmelen. – Det er i snitt mer nordlys rundt høstjevndøgn og vårjevndøgn, skriver fagsjef for romforskning Pål Brekke ved Norsk romsenter i en epost til Forskning.no. Brekke forklarer at jordas magnetiske poler under høst- og vårjevndøgn står i rett vinkel mot strømmen av solvinden, noe som gjør solvinden og solstormer mer effektive. Det blir da en optimal stilling for å motta ladde partikler fra sola og dermed generere kraftig nordlys. Brekke understreker imidlertid at det ikke finnes noen garantier for at nordlyset blusser opp rundt jevndøgnene. Alt avhenger nemlig av sola. – Nordlysaktiviteten følger solas aktivitetssyklus. Hvert ellevte år gjennomgår sola en periode med høy aktivitet, kalt solmaksimum, etterfulgt av omtrent fem år med en roligere periode, kalt solminimum. Under solmaksikum er det mange solstormer, og under solminimum er det færre. Avslutningsvis tenner han håpet for ivrige nordlysjaktere. – Akkurat nå er vi nær solmaksimum og har derfor opplevd usedvanlig mye nordlys denne vinteren. (©NTB)

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.49

    Evakuerer gjenvinningsanlegget på Hegstadmoen

    En søppelbil har en gasslekkasje fra tank. Brannvesenet har gjort gassmålinger på stedet og ikke funnet ut at det er gass i lufta. Det er likevel bestemt at området evakueres. Nødetatene er på plass.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.39

    Dømt for voldtekt: Dani Alves ber om løslatelse

    Den tidligere brasilianske fotballspilleren og Barcelona-stjernen Dani Alves ba i et rettsmøte tirsdag om å bli løslatt fra fengsel i påvente av ankesak.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.37

    Politiet: Avdøde i Nord-Odal ble skutt

    Etter å ha mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter politiet at en mann som er funnet død i Nord-Odal, ble skutt. – Politiet kan bekrefte at avdøde ble skutt, men vi kan ikke per nå kommentere noe om hendelsesforløpet, sier politiadvokat Christine Lundstein. En mann i 30-årene er siktet for å ha drept broren sin i 40-årene på en hytte i Austvatn i Nord-Odal sent torsdag kveld. Mannen ble erklært død da nødetatene kom til stedet. Politiet har imidlertid uttalt at det er mer sannsynlig at man nå leter etter en ukjent gjerningsperson, men det er foreløpig ingen andre som har status som siktet. Forsvarer og bistandsadvokat er orientert. Etterforskningen av drapet pågår fortsatt for fullt med bistand fra Kripos, heter det i en pressemelding fra politiet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.37

    Nord-Odal: Avdøde ble skutt

    – Politiet kan bekrefte at avdøde ble skutt, men vi kan ikke per nå kommentere noe om hendelsesforløpet, sier politiadvokat Christine Lundstein.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.37

    Gigante Salmon-styret sparker toppsjefen etter kostnadssmell

    Etter en kostnadssprekk på 350 millioner kroner fikk styret i det landbaserte oppdrettsselskapet nok.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.36

    Drapssaken i Nord-Odal: Avdøde ble skutt

    Politiet mottok obduksjonsrapporten tirsdag.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.32

    Værhendelser kan koste 19 milliarder kroner i år

    Dersom ikke noe gjøres, vil de samfunnsøkonomiske konsekvensene av vær- og naturhendelser i år 2100 beløpe seg til 19 milliarder kroner per år, ifølge en utredning. Rapporten er utarbeidet av Menon Economics og NGI på oppdrag fra Finans Norge og forsikringsselskapet Fremtind. Den tar for seg ulike modeller for ansvarsdeling og finansiering i arbeidet med å forebygge klimarelaterte vær- og naturhendelser. I dag er de samfunnsøkonomiske kostnadene av vær- og naturhendelser anslått til 5,5 milliarder kroner per år. I rapporten er sju konsepter som alternativer til dagens løsning for forebygging av skader vurdert. Anbefalingen er at kommunene får et tydelig ansvar for sikring, og at staten får et nasjonalt finansieringsansvar for alle vær- og naturfarene. – Dagens uklare regelverk, spesielt knyttet til kommunenes sikringsansvar, bidrar med stor sannsynlighet til ansvarsfraskrivelse og mindre sikring enn hva som er optimalt ut fra et samfunnsøkonomisk perspektiv. Derfor anbefaler vi at kommunene får et tydelig ansvar for sikringstiltak, sier prosjektansvarlig Simen Pedersen i Menon Economics. (©NTB) Forsikringsselskapene betalte ut omtrent 4,9 milliarder kroner for skader forårsaket av kraftige uvær og annen naturskade i 2023. Bildet viser en campingplass ved Hamar som ble hardt rammet av ekstremværet Hans.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.28

    Er du i tvil? Få én!

    Det holder med det ene, i massevis.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.26

    Mener Kari-Anne døde som følge av svikt under fødsel

    Kari-Anne Vanebo Paulsen (19) mistet livet da hun fødte sønnen William på Sykehuset Innlandet, avdeling Elverum den 31. mai i 2022. Nå slår Norsk pasientskadeerstatning (NPE) fast at hun ikke fikk god nok helsehjelp. Det melder VG. Dermed er NPE helt uenig med Statens helsetilsyn som i en rapport fra desember 2023 slo fast at Kari-Anne fikk forsvarlig helsehjelp i timene før hun døde. En ekspertgruppe engasjert av Norsk pasientskadeerstatning sier i sin rapport: «På bakgrunn av de opplysningene vi har i dag, er vår vurdering at pasienten døde som følge av svikt i forbindelse med fødselshjelpen». Kari-Anne var to uker over termin da hun fødte. Ni timer senere stanset hjertet hennes. 12 minutter senere var sønnen født ved hastekeisersnitt, skriver VG. Ifølge avisa skal Kari-Anne og samboeren i flere timer ha varslet om hennes kraftige smerter i overkroppen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.25

    Dømt for rasistiske ytringar på ferjetur

    Ein mann i 30-åra er dømd til 21 dagars fengsel etter å ha uttrykt rasistiske ytringar mot ein medpassasjer på ei ferje frå Moss til Horten. Hendinga skjedde i februar i fjor, og mannen var rusa under hendinga. Mannen skal ha gått bort til ein gut og uttrykt rasistiske ytringar i kafeen ombord. Situasjonen eskalerte til fysisk vald, og fleire passasjerar og mannskapet måtte gripe inn for å skilje dei to mennene. Mannen erkjende forholda i retten, men forsvararen hans har enno ikkje teke stilling til ein eventuell anke.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.23

    Stein Lier-Hansen til DN: Ser ikke bort fra at han har gjort noe ulovlig

    Den tidligere Norsk Industri-sjefen er siktet for grov økonomisk utroskap.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.19

    Brann i Porsgrunn

    Nødetatene har rykket ut til en brann i et rør inne i en bygning i Porsgrunn. Røret som brenner er tatt ut av bygningen, og brannen er nå slukket. Arbeidet med å kjøle ned det som har brent kommer til å pågå en stund, opplyser politiet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.18

    Vikafjellet åpnet etter flere snøras

    Riksvei 13 over Vikafjellet er åpnet igjen, etter at det gikk fire mindre snøras over veien tirsdag morgen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.12

    Erling Folkvord bisettes tirsdag

    Tirsdag bisettes tidligere Rødt-politiker Erling Folkvord i en åpen seremoni fra Arbeidersamfunnet i Oslo. Han døde fredag 1. mars. Folkvord ble født i Levanger i Trøndelag. Han var politisk aktiv fra 60-tallet, og fra 1990 til 1997 var han nestleder i Arbeidernes Kommunistparti (AKP). Folkvord satt i Oslo bystyre for Rød Valgallianse i til sammen 19 år og ble partiets eneste stortingsrepresentant gjennom tidene da han ble valgt inn i 1993. Da Rød Valgallianse ble til Rødt i 2007, ble Folkvord med inn i det nye partiet. – Erling var engasjert i Rødt, og selv om han ikke alltid var enig i de valgene Rødt tok, deltok han aktivt og har gjort en viktig jobb som har hatt betydning både for Rødt, Oslo og Norge. Det vil jeg på vegne av hele bevegelsen Rødt takke Erling for, sa Rødt-leder Marie Sneve Martinussen da det ble kjent at han var død. Erling Folkvord ble 74 år gammel.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.03

    Porno-bussen gjør meg sint. Det burde du også bli

    Den anmeldte russebussen kan starte en viktig diskusjon. Og det handler ikke om damer som ikke tåler provoserende kunstverk.

  • Tirsdag 19. mars kl. 11.01

    Overmannet Matapour – ble takket av andre vitner

    Flere av dem som overmannet Zaniar Matapour under terrorangrepet i Oslo i juni, vitner nå i rettssaken mot 44-åringen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.59

    – Så dødsangsten i blikket til folk

    Bjarne Finsrud, som mottok medalje for edel dåd i gull i februar, står nå i vitneboksen i rettssaken mot Zaniar Matapour. Natt til 25. juni 2022 var han den første som taklet Matapour, og var med på å legge ham i bakken. Når aktor spør om Finsrud kan beskrive livet sitt før hendelsen, svarer han at det er vanskelig. – Det som en gang var normalt ... Jeg greier ikke å utdype det lenger, sier 41-åringen. Når Finsrud forteller om terrorkvelden, sier han at han så dødsangsten i blikket til dem som satt rundt seg. Finsrud sukker tungt. – Det skjer ganske mye på relativt kort tid.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.57

    Ber om freding av boder i Sandviken

    Tolv sjøboder i Sandviken i Bergen og området rundt bør fredes, mener Vestland fylkeskommune. Forslaget med dokumentasjon er nå oversendt til Riksantikvaren, som gjør endelig vedtak. Det er Sandviksbodene 12 til 24, som er anbefalt fredet. De var opprinnelig pakkhus for handelsvarer, som korn og salt, men har også vært brukt i forbindelse med fremstilling av tørrfisk, klippfisk, tran og rogn. Det har og vært seilmaker, bøkker og blokkmakervirksomhet i lokalene. Bodene ble midlertidig fredet av Hordaland fylkeskommune i 1992. Senere er det gjort et omfattende og systematisk vedlikeholds- og restaureringsarbeid på byggene.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.53

    Arbeidsulykke i Stjørdal - redningshelikopter på vei

    En person er bevisst etter å ha blitt skadet i forbindelse med arbeid, opplyser politiet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.50

    En person skadet etter arbeidsulykke i Stjørdal

    Ambulanse, brannvesen og luftambulanse har rykket ut etter melding om arbeidsulykke. Ulykken har skjedd i forbindelse med trefelling. En mann var alene da hendelsen skjedde. En arbeidskollega kom i etterkant og varslet AMK. Personen skal være bevisst, men det er ukjent skadegrad. Han ble behandlet av helsepersonell på stedet, før redningshelikopter heiset pasienten ut fra området.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.50

    Luftambulanse på plass etter arbeidsulykke i Stjørdal

    Ambulanse, brannvesenet og luftambulanse har rykket ut etter melding om arbeidsulykke. Ulykken har skjedd i forbindelse med trefelling på stedet. NLA har nettopp landet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.49

    Kari-Anne døde under fødsel: «Døde som følge av svikt»

    Kari-Anne Vanebo Paulsen (19) mistet livet da hun fødte sønnen William. Nå slår Norsk pasientskadeerstatning (NPE) fast at hun ikke fikk god nok helsehjelp.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.45

    Tre innbrudd i Kristiansand sentrum

    En butikk i Kristiansand sentrum skal ha hatt innbrudd. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 08.40 i dag. – Det er stjålet klær og muligens noen sølvvarer, skriver politiet på X. Det skal også ha blitt meldt om innbrudd eller forsøk på innbrudd hos to andre bedrifter i sentrum i løpet av natten.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.38

    Nye undersøkelser av mobiltelefon

    Politiet vet fortsatt ikke hva slags informasjon som skjuler seg i mobiltelefonen til mannen påtalemyndigheten mener bestilte drapet på Bård Lanes i Tønsberg. Den 32 år gamle mannen har nektet å oppgi passord og innloggingsinformasjon til telefonen. Tyske eksperter har i tre år forsøkt å hente ut informasjon fra telefonen, uten å lykkes. Nå er telefonen hentet tilbake til Norge etter at Kripos har funnet en ny måte å sikre innholdet på. Statsadvokat Andreas Christiansen sier Kripos jobber med telefonen mens ankesaken går.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.30

    Julia Navalnaja: - Valgresultatet er betydningsløst

    Putin er president i nok en periode etter et omstridt valg i Russland.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.23

    Helsefagarbeider dømt til fengsel

    En helsefagarbeider på Fosen er dømt til ett år i fengsel for å ha misbrukt stillinga si. Han skal ha forsøkt å få en kvinnelig beboer til å utføre seksuelle handlinger med seg selv. Fornærma hadde spesielle behov for hjelp. Tiltalte innrømte i retten at kontakten mellom dem var for tett, men nektet straffskyld. Han tilstod å ha forfalsket en politiattest året etter slik at opplysninger om at han ble etterforsket ikke gikk fram på attesten da han søkte en annen jobb.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.20

    Overfalt Matapour: – Ser en fyr i gul T-skjorte løpe forbi meg

    Neste vitne er Mats Riskild Aasberg. Han var en av dem som overfalt Matapour. Aasberg var i Oslo for å dra på festivalen Tons of Rock. Han stod utenfor utestedet Eilefs da han hørte flere, høye smell. – Så ser jeg en fyr i gul T-skjorte løpe forbi meg, med flere folk etter seg. Aasberg løper etter og tar dem igjen når Matapour ligger på bakken, med to personer over seg. – Så er det noen som roper «ta pistolen», og først da skjønte jeg han hadde våpen. Aasberg forklarer videre detaljert om hvordan han forsøkte å tvinge pistolen ut av hendene til Matapour. – Og plutselig slapp han. Jeg sprang et par meter unna og følte på en veldig lykkerus over at jeg hadde klart det. Jeg var drit fornøyd, rett og slett, sier Aasberg. Aasberg, som fikk medalje for edel dåd i sølv i februar, sier han har hatt det greit etter hendelsen. – Jeg var utrolig heldig som ikke var tilstede da folk ble skutt.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.15

    Ber om dødsstraff for milliardsvindel

    Vietnamesiske påtale­myndigheter har lagt ned påstand om dødsstraff for kvinnen som er anklaget for å stå bak landets største finans­svindelsak noensinne.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.07

    Kina anklager Evergrande for gigantsvindel

    Evergrande og grunnlegger Hui Ka Yan er anklaget av Kinas verdipapirtilsynsorgan for å ha blåst opp inntektene med 78 milliarder dollar de to siste årene før selskapet misligholdt gjelden sin.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.06

    Havarikommisjonen om helikopterforliset: – Langt unna svar

    – Nær tre veker etter ulykka er me framleis langt unna å kunne svare på spesifikke spørsmål, skriv Kåre Halvorsen i Statens Havarikommisjon til NRK. Dei jobbar framleis med å innhente informasjon etter helikopterstyrten utanfor Sotra 28. februar, der éin person omkom, fortel Halvorsen: – Havarikommisjonen har fått mykje informasjon, men vil òg ha behov for å innhenta ytterlegare informasjon ettersom arbeidet med å forstå ulykka held fram. Halvorsen legg til at slike undersøkingar er komplekse og vil ta tid. Undersøkinga skal mellom anna belysa kva som bidrog til ulykka, og kva som kan gjerast for å forhindra at det skjer igjen.

  • Tirsdag 19. mars kl. 10.06

    Mindreårig siktet for voldtekt av barn under 14 år

    Politiet etterforsker en alvorlig sak som skal ha skjedd i en kommune i Ryfylke. En mindreårig har status som siktet, og vedkommende er siktet for voldtekt av barn under 14 år, skriver avisa Strandbuen. Den siktede er under 18 år, bekrefter politiet til avisa. De har gjennomført avhør av de involverte partene og vitner. – Politiet har innhentet videoovervåking og gjort beslag av telefoner, sier politiadvokat Cathrine Monsen til Strandbuen. Hendelsen skal ha skjedd 19. januar i år.

  • Tirsdag 19. mars kl. 9.55

    Brannvesenet øver i Tønsberg

    Tirsdag og torsdag denne uka øver brannmannskaper i et bygg på Kaldnes i Tønsberg. De skal gjennomføre kjemikaliedykking, ifølge beredskapskoordinator i Vestfold Interkommunale Brannvesen, Andrew C. Wright. – Det innebærer innsats i forurenset eller giftig område for å redde liv og bekjempe lekkasje. Øvelsen avsluttes i 13-tiden begge dager og vil ikke berøre publikum på annen måte enn at de vil se noen brannbiler og mannskaper på stedet.

  • Tirsdag 19. mars kl. 9.41

    Lyse og IVAR får 11 millioner til karbonfangst

    Forus Energigjenvinning, eid av blant annet Lyse og IVAR har mål om å fange 150 000 tonn CO2 innen 2030, nå får de 11 millioner kroner fra Enova til å videreutvikle prosjektet. Avfallsforbrenningsanlegget på Forus er regionens største punktutslipp. Støtten betyr at vi er et skritt nærmere å realisere CO2-fangst, sier prosjektdirektør Audun Aspelund.

  • Tirsdag 19. mars kl. 9.40

    Naf er bekymret for vedlikeholdet av fylkesveiene

    Fylkene brukte 15,4 milliarder kroner på drift og vedlikehold av veier i fjor, ifølge en beregning fra Naf. Bilorganisasjonen er bekymret for fylkesveiene. Summen som gikk til drift og vedlikehold i fjor, var ifølge Naf en økning på 1,7 milliarder høyere enn året før. – Kostnadene øker betydelig, men andelen som går til vedlikehold, synker, sier pressesjef Ingunn Handagard. Fra 2021 har kostnadene til drift økt med 37 prosent, mens summen til vedlikehold har økt med 8 prosent, viser tall som Naf har hentet fra Statistisk sentralbyrå. – Fylkene bruker en stadig større andel av midlene på drift. Vi er bekymret for om det er nok igjen til vedlikehold. Fylkesveiene blir i stadig dårligere forfatning, sier Handagard. Nafs beregninger viser et etterslep på vedlikehold i fylkene på rundt 105 milliarder kroner, i tillegg til et etterslep på rassikring på 61 milliarder kroner. Handagard mener at det trengs betydelig mer penger fra staten for å hente inn etterslepet. Nordland er fylket med nest høyest etterslep, med over 13 milliarder kroner. (©NTB)

  • Tirsdag 19. mars kl. 9.36

    Aksjepanelet: 13 aksjer ekspertene tror på

    Dette er aksjene ekspertene vil satse på akkurat nå – og aksjene de mener man bør holde seg unna.

  • Tirsdag 19. mars kl. 9.35

    Sier nei til overskuddsmasser på Bråsteinsåsen i Sandnes

    Statens vegvesen får ikke legge overskuddsmasser fra utbygging av E39 mellom Ålgård og Hove på Bråsteinsåsen i Sandnes. Det har kommunal-departementet bestemt. Det var søkt om å legge opptil 140.000 kubikkmeter masse i området. Det hadde kommet i konflikt med en truet naturtype og medført store klimagassutslipp, skriver departementet i avslaget.

  • Tirsdag 19. mars kl. 9.34

    Bruker mindre penger på vedlikehold av veier

    I fjor brukte landets fylker 15, 4 milliarder kroner på drift og vedlikehold av veiene. Det er en økning på 1,7 milliarder siden året før. Likevel går det meste av midlene til drift, mens andelen som går til vedlikehold synker. I Vestfold og Telemark er vedlikeholdsetterslepet på 7.683 millioner kroner. Det bekymrer pressesjef i NAF, Ingunn Handagard, som mener at forfallet på fylkesveiene er alvorlig. – Det trengs betydelig mer midler fra staten for å hente opp forfallet og ta vare på veinettet, sier hun i en pressemelding.

  • Tirsdag 19. mars kl. 9.33

    Person i klem mellom to biler

    En mann kom i klem mellom egen bil og en annen bil i Wolframveien i Kristiansand. – Han har trolig kommet i klem da egen bil begynte å trille, skriver politiet på X. Mannen kjøres til sykehus med ambulanse for videre oppfølging. Det er ikke meldt om alvorlig personskade.