Nyheter:

  • Søndag 17. mars kl. 23.44

    SVT: To svensker skutt i Tyrkia – én død

    Hendelsen knyttes til den blodige «Foxtrot»-konflikten.

  • Søndag 17. mars kl. 22.57

    Garasjebrann i Drammen – ikke spredningsfare

    Åtte av 14 garasjer har brent i Berger i Drammen kommune.

  • Søndag 17. mars kl. 22.56

    Thingnes Bø sikret fellesstartcupen: – Han lager tivoli

    Skiskyttergutta gikk sitt siste renn for sesongen. Selvfølgelig var Johannes Thingnes Bø (30) igjen på toppen av pallen.

  • Søndag 17. mars kl. 22.35

    Venter skiftende og skyet påske: – Jeg har mer tro på lavtrykket

    Værutsiktene for påsken er ikke de aller beste: – Det er i hvert fall ikke noe stabilt og solrikt høytrykk jeg ser, sier vakthavende meteorolog.

  • Søndag 17. mars kl. 22.27

    Therese Johaug påmeldt til 30 km i NM

    Therese Johaug (35) står på startlisten til NM på 30 km på Lillehammer til helgen.

  • Søndag 17. mars kl. 22.23

    Johaug bekrefter: Klar for NM-comeback

    Therese Johaug stiller til start i NM-tremila på Lillehammer neste lørdag. Det bekrefter 35-åringen fra Dalsbygda overfor NRK søndag kveld, bare et par timer før påmeldingsfristens utløp. – Det er et steg på veien for å se hvordan formen er per dags dato, skriver Johaug i en melding til NRK. Johaug avsluttet sin karriere våren 2022 etter OL-suksessen i Beijing. 17. mai i fjor ble hun mor til en datter ved navn Kristin. Den siste tiden har det vært kjent at hun vurderer et comeback som aktiv langrennsløper fram mot VM-femmila i Trondheim neste vinter. I et intervju med NRK under første del av NM for tre uker siden åpnet hun for å gå tremila i NM del 2. – Det betyr jo mye å se hvordan formen er, og om det er reelt mulig eller ikke, sa hun da. 3. mars gikk hun sitt første skirenn på nesten to år da hun vant Engadin Frauenlauf i Sveits suverent foran sin gamle rival Justyna Kowalczyk-Tekieli. Nå skal altså Johaug måle krefter med norgeseliten – deriblant Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå som ble nummer to og tre i verdenscupavslutningen i Falun søndag. Therese Johaug har for øvrig 18 NM-gull i langrenn. Det hittil siste kom på tremila i Harstad i 2022.

  • Søndag 17. mars kl. 22.16

    Den store renteuken: – Alle lurer på når rentekuttet kommer

    Neste uke ventes rentebeslutninger både her hjemme og i USA. – Blir ikke overrasket hvis Norges Bank sier at det ikke blir rentekutt før neste år, sier valutastrateg.

  • Søndag 17. mars kl. 22.07

    Masseslagsmål mellom spillere og supportere i tyrkisk fotball

    Voldelige scener utspilte seg etter fotballkampen mellom Trabzonspor og Fenerbahce i Tyrkia.

  • Søndag 17. mars kl. 21.59

    Beruset person i Pollen

    Politiet rykket ut til et utested i Pollen i Arendal søndag kveld, etter meldinger om en beruset og utagerende person. To personer skal ha kranglet med betjening og andre gjester, men de var forsvunnet da politiet ankom. Ingen personer skal være skadet.

  • Søndag 17. mars kl. 21.33

    Sier nei til å finansiere Kjøkøysund bru med bompenger

    Formannskapet i Fredrikstad vil ikke finansiere ny Kjøkøysund bru med bompenger. Det skriver Fredriksstad blad. Ordfører i Fredrikstad Arne Sekkelsten (H) fikk flertall i formannskapet torsdag. Han mener skole må prioriteres før ny bru. Kjøkøysund bru er den eneste fastlandsforbindelsen mellom Hvaler og Fredrikstad, og er en del av fylkesvei 108. I flere har brua vært i dårlig forfatning. En ny bru er beregnet å koste 653 millioner kroner. I fjor foreslo tidligere Viken fylkeskommune at over 80 prosent av kostnaden skal finansieres med bompenger. Sekkelsten sier til Fredriksstad blad at det kan bli aktuelt å ta opp temaet om bompenger etter ny videregående skole er bygd, og at fylkeskommunen må komme med mer penger til brua. 21. mars skal saken også behandles i bystyret.

  • Søndag 17. mars kl. 21.31

    Putin om Navalnyjs død: « En sørgelig hendelse»

    President Vladimir Putin sier at han planla fangeutveksling av opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj like før Navalnyjs død.

  • Søndag 17. mars kl. 21.30

    Trolig ny drift for Agder Tunnelservice

    Agder Tunnelservice, som ble begjært konkurs på fredag, jobber for å starte opp ny drift av firmaet under navnet Terox. Det skriver Fædrelandsvennen. Det er uvisst hvor mange av de 88 arbeidsplassene som kan reddes, men det forventes en reduksjon. Investor Kjell Vidar Hamre, som var en av de som kjøpte ut bedriften fra Agder Gruppen i 2024, tar over som daglig leder etter Odd Terje Døvik. Bedriften hadde 200 millioner i gjeld da den ble slått konkurs, og det pågår diskusjoner med panthaver Sparebanken Vest, boet og potensielle nye drivere om overtakelse og videreføring av virksomheten.

  • Søndag 17. mars kl. 21.23

    «Bokset inn» beruset sjåfør ved Ålgård: – Kom til dekket bord

    Politiet trengte ikke overanstrenge seg for å få kontroll på føreren.

  • Søndag 17. mars kl. 21.02

    Røykutvikling på restaurant over E18

    Brannmannskapene rykket ut etter melding om røykutvikling inne i restauranten som går tvers over E18 Grelland i Holmestrand klokka 20.40. Det så rolig ut da de kom fram, men røykdykkere blei sendt inn for kontroll. Det viste seg å være et mindre branntilløp i en grill, og slokkeanlegget hadde løst seg ut. Brannvesenet blei møtt av ansatt i gul vest, og alle ansatte og besøkende var evakuert ut av bygget. Det lille som var av røyk i lokalene blei luftet ut.

  • Søndag 17. mars kl. 20.50

    Torstein Dahle blir ny leiar i Raudt Hordaland

    Mangeårig politikar i Bergen bystyre sidan 1987, Torstein Dahle, vart søndag vald til ny leiar i Raudt Hordaland på fylkesårsmøtet i partiet. Stian Berntsen blir politisk nestleiar og Jorun Birkeland organisatorisk nestleiar. Siviløkonomen Dahle har tidlegare vore nasjonal partileiar i Raudt frå 2007 til 2010. I perioden 2003-2007 var han nasjonal leiar for forgjengaren Raud valallianse (RV) og medlem av fylkestinget i Hordaland.

  • Søndag 17. mars kl. 20.48

    Jublet over NM–gull

    Kvinnelaget til Tiller og herrelaget til NTNU har begge fått NM–gull i futsal. De vant hver sin finale i Norgesmesterskapet i Drammenshallen søndag ettermiddag. – Jeg imponert over kvaliteten på banen, sa sportssjef for futsal i Norges fotballforbund, Morten Ravlo. Mari Kristine Vik ble kåret til cupfinalehelgas beste spiller og fikk også toppscorerprisen. I fjor vedtok forbundsstyret at den nasjonale cupen i futsal formelt blir Norgesmesterskap dette året. Både Tiller og NTNU jublet over gull søndag.

  • Søndag 17. mars kl. 20.35

    Ansatte «slo alarm»: – Jeg ble sjokkert

    En festlig helg endte i en ubetalt hotellregning på over 60.000 kroner. Nå er saken anmeldt.

  • Søndag 17. mars kl. 20.34

    Vil slippe psykisk helsevern etter vold mot NRK-profil

    I 2021 ble en artist i 20-årene dømt til tvungent psykisk helsevern etter vold mot en NRK-profil. Til uka skal tingretten avgjøre om helsevernet skal opphøre. Det var 24. januar 2020 at den mannlige artisten i 20-årene utsatte den kjente NRK-medarbeideren for grov vold. Sakkyndige mente artisten var utilregnelig på gjerningstidspunktet og har diagnosen paranoid schizofreni. I oktober 2021 dømte Oslo tingrett mannen til tvungent psykisk helsevern for grov kroppsskade. I slutten av mars i fjor ba artisten om opphør av reaksjonen, men påtalemyndigheten motsetter seg dette, kommer det fram av en tiltalebeslutning som er tatt ut. Oslo tingrett skal behandle saken torsdag og fredag i neste uke. (NTB)

  • Søndag 17. mars kl. 20.34

    Artist ble kjent utilregnelig etter vold mot NRK-profil – ber om opphør av psykisk helsevern

    I 2021 ble en artist i 20-årene dømt til tvungent psykisk helsevern etter vold mot en NRK-profil. Til uka skal tingretten avgjøre om helsevernet skal opphøre. Det var 24. januar 2020 at den mannlige artisten i 20-årene utsatte den kjente NRK-medarbeideren for grov vold. Sakkyndige mente artisten var utilregnelig på gjerningstidspunktet og har diagnosen paranoid schizofreni. I oktober 2021 dømte Oslo tingrett mannen til tvungent psykisk helsevern for grov kroppsskade. I slutten av mars i fjor ba artisten om opphør av reaksjonen, men påtalemyndigheten motsetter seg dette, kommer det fram av en tiltalebeslutning som er tatt ut. Oslo tingrett skal behandle saken torsdag og fredag i neste uke.

  • Søndag 17. mars kl. 20.32

    FA med uttalelse etter hatytringer – samarbeider med politiet

    Noen Manchester United-supportere skal ha kommet med stygge ytringer under den dramatiske cupkampen mot Liverpool søndag.

  • Søndag 17. mars kl. 20.30

    En birkebeiner disket på grunn av fluor

    Kun én av deltakerne under årets Birken-arrangementer ble disket på grunn for høye fluorverdier. Norges Skiforbund gjennomførte 630 stikkprøver av årets deltagere. – Dette er vi meget fornøyde med, sier Jan Olav Andersen, testleder fra Norges Skiforbund. – Det viser at deltagerne tar dette på alvor og at vi er på rett vei mot fluorfrie arrangement.

  • Søndag 17. mars kl. 20.16

    Brann i søppeldunker i Sandefjord

    Brannvesenet i Sandefjord rykker ut på brann i søppeldunker i Krokemoveien.

  • Søndag 17. mars kl. 20.16

    Bran i søppeldunker i Sandefjord

    Brannvesenet i Sandefjord rykker ut på brann i søppeldunker i Krokemoveien.

  • Søndag 17. mars kl. 20.06

    Evakuering i Tromsø på grunn av snøskredfare

    På grunn av stor snøskredfare vil et område i Oldervik/Moen i Tromsø kommune evakueres.

  • Søndag 17. mars kl. 20.06

    Snøskredfare i Tromsø – ni personer nekter å evakuere

    Åtte husstander har evakuert på grunn av snøskredfare i Tromsø. Fire husstander vil ikke la seg evakuere.

  • Søndag 17. mars kl. 19.57

    Reservene glitret i kampen om OL-plass: – De har grepet sjansen

    De norske håndballgutta fullførte OL-kvalifiseringen mot Tunisia med en overbevisende 41-24-seier. Nå starter jakten på en plass i OL-troppen.

  • Søndag 17. mars kl. 19.32

    Vil utbedre fjorden: Nexans i Halden jubler

    Kabelfabrikken Nexans i Halden er glad for at regjeringen nå ønsker å sette av 106 millioner til å forbedre innseilingen til Halden. I flere tiår har tersklene under vann hindret større skip inn fjorden til Halden. – Flere ganger har vi måtte takket nei til kontrakter, og gjort andre grep for å frakte ting ut på lektere. Det har vært et problem, sier Ragnhild Katteland, administrerende direktør i Nexans Norge. Fjorden ligger også på svensk side. Flere ganger har svenskene sagt blankt nei, i frykt for forurensning fra bunnslam hvis toppen av de undersjøiske fjellene blir kappet ned. Katteland mener det er viktig å få på plass en miljøundersøkelse. – I et veldig godt samarbeid med Halden kommune og Kystverket så har vi jobbet for å få å kartlegge miljøet av fjorden for å se hvordan det ser ut, og om det går an å senke tersklene. Det er et kjempestort skritt i riktig retning at det regjeringen nå ønsker å sette av penger, sier Katteland.

  • Søndag 17. mars kl. 19.15

    Overveldet av festkonsert: – Hvordan i all verden har dere fått til dette?

    Bjørn Eidsvåg fyller 70 år søndag og har bedt familien ordne noe «lite og intimt». Han aner ikke at han skal feire i Oslo Spektrum foran fullsatt sal.

  • Søndag 17. mars kl. 19.13

    Milliardær ønsker Tryvannstårnet i gave fra kommunen

    Det ikoniske Tryvannstårnet er i dag eid av Oslo kommune, men skal snart legges ut for salg. Eiendomsinvestor og milliardær Christian Ringnes vil overta og gjøre det om til restaurant. Til Nettavisen sier Ringnes at han håper å få det som gave fra kommune, fordi det vil koste mye å restaurere. Milliardæren anslår en kostnad på over 100 millioner kroner. – Så jeg tror nesten man må få det, rett og slett. Allerede i det vil det ligge en gave til Oslo kommune. For jeg tror alternativet fort blir at dette bare blir stående som et litt spøkelsesaktig tårn, sier Ringnes til avisen.

  • Søndag 17. mars kl. 19.07

    Amad Diallo avgjorde og ble utvist i det 120. minutt: – Glemte at jeg hadde gult

    (Manchester United - Liverpool 4-3 etter ekstraomganger) Amad Diallo (21) kan ha reddet hele sesongen for Manchester United på mest dramatiske vis.

  • Søndag 17. mars kl. 19.01

    240 nyansatte i Sopra Steria fikk ikke betalt for helgekurs

    Forrige helg arrangerte konsulentselskapet Sopra Steria en oppstartssamling for nyansatte. De ansatte ble oppfordret til å delta, selv om det ikke var betalt.

  • Søndag 17. mars kl. 19.00

    Putin gjenvalgt med 87,8 prosent: Putin: – Russland må bli sterkere

    Vladimir Putin (71) har vært Russlands sterke mann siden nyttårsaften 1999. Etter søndagens valgseier vil han vise mer muskler.

  • Søndag 17. mars kl. 18.55

    Dårlig sistedag for lokale skiskyttere

    Det har vært en dårlig dag for skiskytterne fra Innlandet under årets siste verdenscuprenn. Juni Arnekleiv ble nummer 18 på fellesstarten og Karoline Knotten kom på siste plass, som var nummer 30. Knotten ender likevel på en sterk 9. plass sammenlagt i verdenscupen. Arnekleiv er nummer 13 sammenlagt.

  • Søndag 17. mars kl. 18.51

    Innbrudd i sandtak i Skien

    Politiet har vært på åstedsundersøkelse i sandtaket der uvedkommende har brutt seg inn i konteinere og stjålet diverse utstyr. Det er blant annet tatt tre hoppetusser, et traktorbatteri, en uregistrert henger og diesel.

  • Søndag 17. mars kl. 18.51

    Stanset fører med promille

    En patrulje stanset en bil og kontrollert føreren etter tips om promillekjøring fra Steinkjer og sørover på E6. Føreren måtte blåse i en alkotest, som bekreftet mistanken, opplyser politiet.

  • Søndag 17. mars kl. 18.50

    David Guetta (56) har blitt trebarnsfar

    Den franske DJ-en har fått sin andre sønn.

  • Søndag 17. mars kl. 18.47

    Røykutvikling i terrenget på Lista

    Det ble meldt om røykutvikling i terrenget øst for Frøyland ved Øygardsåsen på Lista i Farsund søndag ettermiddag. Brannvesenet sier det dreier seg om bråtebrenning.

  • Søndag 17. mars kl. 18.43

    Tandrevold ble nummer tre i verdenscupen

    Ingrid Landmark Tandrevold falt én plass i verdenscupsammendraget. Lisa Vittozzi revansjerte kollapsen fra 2019.

  • Søndag 17. mars kl. 18.23

    Historisk kamp med gul siger

    Dei heilgule kjempa seg tilbake etter slurvete minutt som gjorde at dei låg lenge bak, ifølge Avisa Nordland. Stillinga blei 3-2 til Bodø/Glimt over Øvrevoll Hosle då over tusen tilskuarar skulle ønske Glimt sitt nye damelag velkomen i 1.divisjon. Damene gjekk ut til låta som har sin faste plass på Aspmyra, «Thunderstruck» då dei i dag skulle spele seriespel for første gong. Amie Sannes blei historisk då ho scora Glimt damelag sitt første seriemål. Anna Isabella Johansen leverte målgivande då Mathea Meyer Theting set ballen i mål. Sigersmålet blir sett av Lise Højsted Dissing.

  • Søndag 17. mars kl. 18.06

    Åpner for kjernekraft lokalt

    Leder i Lillehammer næringsforening, Eli Saastad, mener at det bør åpnes for å bruke kjernekraft lokalt. Etter et møte i fjor høst der de inviterte selskapet Norsk Kjernekraft AS, har hun blitt mer positiv til denne energiformen, sier hun til Gudbrandsdølen Dagningen. Hun oppfordrer lokalpolitikere i Innlandet til å utrede bruk av kjernekraft lokalt.

  • Søndag 17. mars kl. 18.01

    Vegvesenet varsler krevende kjøreforhold i Nord-Norge – veier i Finnmark kan bli stengt

    Stor snøskredfare, kraftig snøfall og temperaturendringer vil gi vanskelige kjøreforhold i Nord-Norge mandag. I Finnmark kan veier bli stengt på kort varsel.

  • Søndag 17. mars kl. 17.49

    Opprykk til eliteserien i innebandy

    Ajers innebandygutter fra Hamar er nå klare for eliteserien. De spilte 3–3 mot Sandnes, og det holdt akkurat, melder Hamar Arbeiderblad.

  • Søndag 17. mars kl. 17.48

    MC-førar skadd på Bømlo – bilistens førarkort beslaglagt

    Politiet fekk kl. 17.18 melding om eit trafikkuhell mellom bil og motorsykkel i ei rundkøyring på Bremnesvegen på Bømlo. MC-føraren, som er tatt med i ambulanse, var vaken og medviten, men hadde smerter i arm og fot. Skadeomfanget ut over dette er uvisst, melder Sør-Vest politidistrikt. Klokka 18.20 er politiet ferdige på staden. Dei mistenker at bilføraren braut vikeplikta. Førarkortet er derfor beslaglagt. MC-føraren var ein mann i slutten av 30-åra, bilføraren ei kvinne i slutten av 70-åra.

  • Søndag 17. mars kl. 17.48

    MC-førar skadd på Bømlo

    Politiet fekk kl. 17.18 melding om eit trafikkuhell mellom bil og motorsykkel i ei rundkøyring på Bremnesvegen på Bømlo. MC-føraren, som er tatt med i ambulanse, var vaken og medviten, men hadde smerter i arm og fot. Skadeomfanget ut over dette er uvisst, melder Sør-Vest politidistrikt. Trafikken flyt forbi staden.

  • Søndag 17. mars kl. 17.48

    Gjerpen vant over Fredrikstad

    Etter flere tap i det siste vant i kveld Gjerpen 34 – 26 over Fredrikstad i kvinnenes eliteserie i håndball. Stillinga ved pause var 15 – 11. Etter denne kampen ligger dermed Gjerpen på 6. plass på tabellen med 21 poeng.

  • Søndag 17. mars kl. 17.45

    Håndballseier til Storhamar

    Storhamar sørget for seier på bortebane i Tyskland i helga. I den første kvartfinalen i European League ble det 39-35 til Storhamar mot Thüringer.

  • Søndag 17. mars kl. 17.41

    Putin-kritiker til VG: Slik rigges valget

    Valgfusk var en gang å putte «riktige» stemmesedler i valgurnene. Nå har teknologien gjort det atskillig enklere å jukse. Resultatet kommer i kveld.

  • Søndag 17. mars kl. 17.16

    Vil ha gratis mat på krisesenteret i Follo

    Av 44 krisesentre i Norge, er det kun ett som krever penger for mat. Det er Krise- og incestsenteret i Follo, i Akershus. Nå ønsker Ap, SV, V, MDG, R og KrF at mattilbudet ved senteret blir gratis, skriver Amta. Det er Nicholas Wilkinson (SV) har tatt initiativet til å fremme saken. – Jeg har hørt at Krise- og incestsenteret i Follo venter på en lov før de vil endre på sin praksis. Men det kan ta flere år. Og vi ønsker ikke at folk ikke skal å råd til å komme til krisesenteret, sier Wilkinson til avisen. Han frykter at enkelte ikke reiser til krisesenteret fordi de må betale for maten.

  • Søndag 17. mars kl. 17.12

    Hun steppet inn for syk prinsesse Kate

    Normalt er det prinsesse Kate (42) som representerer kongehuset under feiringen av Saint Patrick’s Day, Irlands nasjonaldag. Søndag hadde hun vikar.

  • Søndag 17. mars kl. 17.02

    Svenske signerte for Start

    Den svenske kantspilleren Marijan Cosic har signert for IK Start. 27-åringen spilte i fjor for Brommapojkarna i Allsvenskan. – Jeg er en kreativ spiller som kommer til å gjøre alt for å vinne kamper for Start, med alt hva det innebærer, sier den svenske kantspilleren til klubbens hjemmeside. – Marijan vil heve spillergruppen vår, og passer fint inn i klubbens profil. Han bekler begge kantene, og kan i tillegg bli brukt i en av de offensive midtbanerollene, sier Start-trener Azar Karadas.

  • Søndag 17. mars kl. 16.34

    Ida Marie Hagen vant verdenscupen

    Ida Marie Hagen jublet til publikum da hun gikk inn til seier både i rennet og i verdenscupen sammenlagt i Granåsen.

  • Søndag 17. mars kl. 16.19

    Tidligere Sbanken-kunde har ventet to måneder på flytting av konto

    Sbanken må utsette flytting av tidligere kunders aksjesparekonti frem til påske på grunn av kapasitet. Eks-kunde Kjetil Svenheim tror banken er overrasket over at så mange velger å forlate dem.

  • Søndag 17. mars kl. 16.18

    Attvald som fylkesleiar i Ap

    Marte Mjøs Persen vart søndag ettermiddag attvald som leiar for Vestland Arbeiderparti. Siri Sandvik frå Stad vart første nestleiar. Persen var einaste kandidat til leiarvervet. Ho og fylkesstyret støtta ikkje forslaget frå flere lokallag om at Persen skal ta permisjon frå vervet viss ho igjen blir statsråd, slik ho var frå oktober 2021 til oktober 2023. Ap sentralt får likevel forslaget til vurdering.

  • Søndag 17. mars kl. 16.18

    Kø på E6 etter Birken

    Søndag har spreke skigåere gått fra Rena til Lillehammer.

  • Søndag 17. mars kl. 16.14

    Brann i et uthus i Nannestad – fare for spredning

    Nødetatene rykker ut etter melding om brann i et uthus i Nannestad kommune. – Det er vurdert at det er noe spredningsfare til et hus og en lastebil som står ved, melder politiet på X. Brannen skal være i Nannestadvegen.

  • Søndag 17. mars kl. 16.14

    Brann i et uthus i Nannestad kommune

    Nødetatene rykket til Nannestadvegen i Nannestad kommune, etter melding om brann i et uthus. Det ble først vurdert at det var fare for spredning til et hus og en lastebil i nærheten. Rundt halv fem melder politiet at det er iverksatt slukking og at brannvesen har kontroll på brannen. Det er ikke fare for spredning. – Ingen personer har blitt utsatt for røyk, skriver politiet på X.

  • Søndag 17. mars kl. 16.12

    Johann Forfang ute av pallen i Raw Air-sammendraget – skuffet i finalen i Vikersund

    Johann Forfang landet altfor tidlig og kom seg ikke videre til de to avgjørende omgangene i Raw Air-finalen i Vikersund søndag, melder NTB.

  • Søndag 17. mars kl. 16.09

    Alvorlig medisinsk hendelse under Birken

    Én person er fraktet til sykehus.

  • Søndag 17. mars kl. 16.06

    Politiet vil fengsle to menn etter skrekkferd i Hardanger

    To godt berusede menn i 30- og 40-årene som lagde hurlumhei langs veiene i Hardanger natt til lørdag, blir framstilt for varetekstfengsling i Bergen mandag. Politiet stoppet de to utlendingene i Odda. Den ene blåste til 2,2 i promille, den andre til 1,4. – Den ene hadde bursdag, er en del av forklaringen deres. Det var vel en feiring som kom ut feil, sier politiadvokat Arne Fjellstad i Vest politidistrikt til BT. Ifølge politiet sier vitner at de to byttet på å kjøre etter en nestenulykke. Politiet har beslaglagt førerkortet til den eldste, som har erkjent straffskyld. Den yngste hadde ikke gyldig førerkort og har ikke erkjent straffskyld. (NTB)

  • Søndag 17. mars kl. 16.02

    Jørgen Strand Larsen avgjorde med hælen

    Østfoldingen laget sitt tiende ligamål for sesongen da han scoret 2–1 mot Ørjan Nylands Sevilla i La Liga.

  • Søndag 17. mars kl. 16.01

    Østberg Amundsen vant verdenscupen sammenlagt

    Skiløperen Harald Østberg Amundsen (25) fra Asker vant verdenscupen i langrenn sammenlagt. Dette er første gang skiløperen sikrer seg tittelen, og får reise hjem med verdenscuptrofeet, som er en krystallkule som veier 9 kg. Under cupens siste skirenn, søndag, endte han på en 17. plass. Amundsen sanket 24 poeng underveis i løpet på de to bonusspurtene, og allerede da var han sikret sammenlagtseieren.

  • Søndag 17. mars kl. 15.50

    Nye erstatningslokaler for elever fra Frederik II

    Nær 200 elever ved Frederik II videregående skole II Fredrikstad får nå nye erstatningslokaler i den gamle Brage Fram-gården midt i sentrum. Det skriver Fredriksstad Blad. Det er Kynningsrud Eiendom som nå tilbyr sju klasserom og 1.350 kvadratmeter. I desember ble flere klasserom ved Frederik II videregående skole i Fredrikstad stengt etter funn av asbest og løse betongblokker. Byggningene er i så dårlig forfatning at de ikke kan gjenåpnes. Derfor må om lag 1200 elever nå pendle mellom 10 ulike lokaler i byen. Østfold fylkeskommune jobber nå med finne lokaler for å samle elevene igjen. Fredag ble det satt ned et utvalg som skal vurdere de ulike forslagene. Endelig beslutning kan komme innen 1. mai.

  • Søndag 17. mars kl. 15.47

    Gjelsten-datter til VG etter storseier: – Takker foreldrene

    Bjørn Rune Gjelstens datter Ingrid (23) har tatt kvantesprang på hesteryggen de siste månedene.

  • Søndag 17. mars kl. 15.46

    Vipers tok første stikk etter sluttspurt i Champions League

    Vipers Kristiansand var i trøbbel, men hentet seg inn og slo Debrecen 29-28 i den første av to kamper om kvartfinalespill i mesterligahåndballen.

  • Søndag 17. mars kl. 15.39

    Vipers med utrolig snuoperasjon

    Vipers Kristiansand lå fire mål bak drøye ti minutter før slutt, men snudde på mesterlig vis til 29-28-seier borte mot Debrecen i Ungarn. De triple mesterligavinnerne har dermed et godt utgangspunkt før hjemmekampen neste helg. Lois Abbingh ble Vipers sin store spiller, med hele 13 mål.

  • Søndag 17. mars kl. 15.37

    Anniken Huitfeldt står godt rustet

    Anniken Huitfeldts uformelle, litt uvørne og direkte stil passer godt i Washington.

  • Søndag 17. mars kl. 15.34

    Lokale resultater i verdenscupen i langrenn

    Det har vært flere gode lokale resultater under verdenscupen i langrenn i dag. Martin Løwstrøm Nyenget fra Lillehammer kom på 3. plass i dagens renn i Falun i Sverige. Han endte dermed på 5. plass sammenlagt i årets verdenscup. Simen Tiller fra Moelv har gått inn til 12 plass i kombinertkonkurransen. Robert Johansson fra Lillehammer ble nummer 15 i helgas siste renn i skiflygning. Gyda Westvold Hansen fra Dalsbygda i Os blir nummer tre i årets siste verdenscuprenn i kombinert, og blir dermed nummer to sammenlagt. Mari Leinan Lund fra Tolga er nummer tre sammenlagt i verdenscupen, men deltok ikke i dag på grunn av skade. Hennes søster Marte Leinan Lund ble nummer seks i siste renn.

  • Søndag 17. mars kl. 15.31

    Ny nedtur for Ronny Deila

    En hardt presset Ronny Deila fikk en etterlengtet opptur mot Molde. Kun tre dager senere fikk Club Brugge-treneren et nytt slag i ansiktet.

  • Søndag 17. mars kl. 15.30

    To innbrudd i boliger i Sarpsborg

    Politiet har i løpet av søndag morgen fått inn meldinger om to innbrudd fra boliger på Borgenhaugen i Sarpsborg. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Personene som bodde i boligene var ikke hjemme da tyvene slo til. Det var naboer som meldte ifra om innbruddene, forteller operasjonsleder Pål Bjelland til avisen. Ifølge politiet tyder det på at innbruddstyvene har vært på jakt etter smykker og penger. Politiet ber om tips, dersom noen har sett noe mistenkelig i området.

  • Søndag 17. mars kl. 15.23

    Politiet vil fengsle to menn etter skrekkferd i Hardanger

    Politiet vil varetektsfengsle to menn som i godt beruset tilstand lagde hurlumhei langs veiene i Hardanger.

  • Søndag 17. mars kl. 15.22

    Vestland Ap gjorde vedtak mot Israel

    Årsmøtet i Vestland Arbeiderparti vedtok i dag å fordømma Israel sin invasjon, okkupasjon og blokade av Gazastripa. I tillegg vil fylkespartiet: - lovfesta eit forbod mot handel med varer og tenester produsert på ulovleg okkupert jord, og frå selskap som medverkar til brot på folkeretten og menneskerettar der. - at oljefondet sel seg ut av alle slike selskap, og ut av alle israelske selskap. - at Noreg bør gå i spissen for internasjonale sanksjonar mot Israel så lenge den folkerettsstridige krigføringa held fram.

  • Søndag 17. mars kl. 15.19

    «Cockney Rebel»’s Steve Harley er død

    Den britiske rockesangeren ble 73 år gammel.

  • Søndag 17. mars kl. 15.19

    «Cockney Rebel»’s Steve Harley er død

    Den britiske rockesangeren ble 73 år gammel.

  • Søndag 17. mars kl. 15.02

    Klæbo vant i Falun

    Johannes Høsflot Klæbo vant 20 kilometeren i fristil i sesongavslutningen i langrenn i Falun søndag ettermiddag. Klæbo vant løpet foran Gjøran Tefre og Martin Løwstrøm Nyenget. Harald Østberg Amundsen vant verdenscupen sammenlagt foran Klæbo.

  • Søndag 17. mars kl. 15.02

    Klæbo spurtet til seier i Falun – Amundsen vant verdenscupen sammenlagt

    – Man tenker ikke at det er sin egen sønn. Man tenker at det er en skiløper. Det er litt rart.

  • Søndag 17. mars kl. 15.00

    Grøvdal vant halvmaraton i New York – første europeer på 14 år

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) løp inn til sin første seier i New York halvmaraton søndag. Det gjorde hun med tiden 1.09.09.

  • Søndag 17. mars kl. 14.57

    Putin-fiender møttes i stemmekø

    Vladimir Putin har ødelagt livene til dem begge. Søndag møttes to av presidentens største kritikere utenfor den russiske ambassaden i Berlin.

  • Søndag 17. mars kl. 14.53

    Fotball: Anny Kerim-Lindland sendte Norge-J17 til EM

    IK Start Kvinner-spiss Anny Kerim-Lindland scoret Norges mål i 1–0-seieren mot Sverige i Sandnes. Med seieren er Norge kvalifisert til J17-EM i fotball som arrangeres i Sverige i mai. Lindland spilte hele kampen for Norge. Hun scoret også begge målene da Norge slo Sveits i forrige uke.

  • Søndag 17. mars kl. 14.53

    Fotball: Anny Kerim-Lindland sendte J17 til EM

    IK Start Kvinner-spiss Anny Kerim-Lindland scoret Norges mål i 1–0-seieren mot Sverige i Sandnes. Med seieren er Norge kvalifisert til J17-EM i fotball som arrangeres i Sverige kommende sommer. Lindland spilte hele kampen for Norge. Hun scoret også begge målene da Norge slo Sveits i forrige uke.

  • Søndag 17. mars kl. 14.45

    Jevnt i mesterligaen – Vipers har uavgjort til pause

    Det står 16–16 til pause i mesterligakampen mellom Vipers og ungarske Debrecen i Ungarn. Dette dobbeltoppgjøret er en playoff om å komme til kvartfinalen i mesterligaen. Vipers tar imot Debrecen til den avgjørende kampen i Aquarama den 23. mars. Det er allerede klart at vinneren av dobbeltoppgjøret møter storlaget Gyør.

  • Søndag 17. mars kl. 14.33

    Skuterulykke i Trofors – én person fraktet med ambulanse

    Politiet melder om en skuterulykke i Trofors. En person er involvert i ulykken. – Politiet er på stedet. Føreren er bevisst, det er en voksen mann det er snakk om, forteller operasjonsleder i politiet Tommy Bech. Det var AMK-sentralen som meldte fra til politiet, like før klokken 14 søndag ettermiddag.

  • Søndag 17. mars kl. 14.16

    Haugan tok sin første verdenscupseier

    Timon Haugan (27) fra Oppdal forsvarte ledelsen fra første omgang, og vant verdenscupavslutningen i slalåm i Saalbach søndag. Dette var Haugans første enkeltseier i verdenscupen. Han slo Manuel Feller med 40 hundredels sekund. Haugan hadde tre andreplasser som individuelle toppresultater i verdenscupen. Alle tok han i slalåm.

  • Søndag 17. mars kl. 14.01

    Slik blir kollektivtrafikken i påsken

    Påsken blir brukt til å utføre nødvendig vedlikehold på Lambertseterbanen og T-banen ved Stortinget. Erstatningstrafikk settes inn på begge strekningene mens arbeidet pågår. På Lambertseterbanen blir det buss for bane på kveldstid de første dagene, og hele døgnet fra torsdag 28. mars, melder Ruter. Mellom Majorstua og Stortinget styrkes trikketilbudet. Mellom Bergkrystallen og Ryen på Lambertseterbanen starter forberedelsene til innføring av nytt signal- og sikringssystem for T-banen. T-banen mellom Stortinget og Majorstua vil være stengt fra mandag 25. til onsdag 27. mars grunnet vedlikeholdsarbeider.

  • Søndag 17. mars kl. 13.59

    Gult farevarsel for is i deler av Nordland

    Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for is i deler av Vesterålen, ofoten og Troms. Varselet gjelder fra mandag formiddag. Det ventes overgang til mildvær med regn på snødekke som gjør at det blir is flere steder. – Vær forberedt på at det kan bli glatt og vanskelige kjøreforhold, advarer meterologene.

  • Søndag 17. mars kl. 13.50

    Bil har fått stans midt på E39

    En personbil har fått stans og står nå midt i veibanen i østgående løp på E39 i Lyngdal. – Bilen kan komme brått på, skriver politiet på X. Klokken 14.05 skriver politiet at de ikke har blitt kontaktet om bilen på en stund og antar at den har kommet seg videre.

  • Søndag 17. mars kl. 13.48

    Ekspert: Rentefondet du bør eie nå

    Rentefondene som stiger i verdi når renten faller. - Dette kan fort bli et tog som går fra en, advarer ekspert.

  • Søndag 17. mars kl. 13.45

    Satser milliarder på samferdsel i Trøndelag

    Regjeringen vil bruke flere milliarder kroner på samferdselstiltak i Trøndelag ifølge forslaget til ny Nasjonal Transportplan. Dette er en plan for samferdselssatsingen i Norge de neste 12 årene. Trøndelag vil få 1,8 milliarder av de 16 milliarder kronene som settes av i frie midler til fylkesveiene i den første seksårsperioden. Ifølge forslaget blir det bygd nye veistrekninger på E6 Ulsberg-Melhus, E6 Åsen–Steinkjer, og E6 Selli–Asp. Det blir utbedringer på E6 Grong–Nordland grense, og på E14 Stjørdal–riksgrensen Storlien. Det skal også bygges tunnel på E6 Langnesberga i Snåsa (bildet), hvor det har gått mange ras de siste årene. Det blir også flere togavganger på Trønderbanen. En dobling av frekvensen mellom Melhus og Stjørdal i grunnrute, og to tog i timen til Steinkjer i utvidet rushperiode og -retning. I tillegg legges det opp til å øke kapasiteten for kombigods på jernbanen mellom Trondheim–Bodø, ifølge en pressemelding fra regjeringen søndag ettermiddag.

  • Søndag 17. mars kl. 13.41

    Langs denne veien skal Nato komme Sverige til unnsetning

    Krigen i Ukraina og Nato-utvidelsen gjør at regjeringen må forsterke vei og jernbane mot Sverige.

  • Søndag 17. mars kl. 13.35

    Sender ut farevarsel

    Meteorologisk institutt sender søndag ut farevarsel på gult nivå for snøfokk. Varselet gjelder for deler av Nordland, Troms og Vest-Finnmark, fra søndag kveld til mandag formiddag.

  • Søndag 17. mars kl. 13.32

    To lag fra Lierne i eliteserien

    Søndag rykket Liernes herrelag i volleyball opp til eliteserien da de slo BTSI 3–0 hjemme i Liernehallen. Fra før har klubben et kvinnelag i eliteserien. Dermed blir det to elitelag fra bygda når neste volleyballsesong starter.

  • Søndag 17. mars kl. 13.31

    Kvinne funnet skadet ved vei: Uvisst hva som har skjedd

    Politiet søker vitner etter at en kvinne i 40-årene ble funnet skadet ved en vei i Ringerike lørdag kveld. Kvinnen har ikke vært i stand til å gi en forklaring.

  • Søndag 17. mars kl. 13.25

    Rosenborg slo Nardo

    Rosenborg slo 3. divisjonslaget Nardo 2–0 i en treningskamp søndag ettermiddag. Edvard Tagseth scoret det første målet, mens det andre var et selvmål. Begge målene kom i andre omgang.

  • Søndag 17. mars kl. 13.23

    Russere i Norge aksjonerer mot Putin: – Det er eneste måte å protestere på

    Både i Oslo og Kirkenes står russere i kø søndag – mange i protest mot president Putin.

  • Søndag 17. mars kl. 13.21

    Russere i Norge aksjonerer mot Putin: – Det er eneste måte å protestere på

    Både i Oslo og Kirkenes står russere i kø søndag – mange i protest mot president Putin.

  • Søndag 17. mars kl. 13.18

    Svenske stjerner langer ut etter nytt marerittrenn

    – Jeg har aldri hatt så dårlige ski i hele mitt liv, sier Maja Dahlqvist.

  • Søndag 17. mars kl. 13.17

    24 bilister fikk bot under fartskontroll

    Det var 24 bilister som mottok et forenklet forelegg da utrykkningspolitiet holdt fartskontroll på Østre Vatne i Lindesnes. Høyeste målte hastighet var 87 km/t i 70-sone.

  • Søndag 17. mars kl. 13.06

    Trafikkulykke i Eidskog

    I Eidskog var det rundt klokka 12.45 en trafikkulykke på riksvei 2 ved Skotterud. To personbiler var involvert. Alle involverte personer skal være ute av kjøretøyene og oppegående. Vegen er sperret i begge retninger.

  • Søndag 17. mars kl. 13.01

    Person til sykehus etter Birken

    En person sendt med ambulanse til sykehus fra Birkebeiner skistadion søndag. Det skal ha vært en helsehendelse med en deltager på Birkebeinerrennet. Legehelikopter var rekvirert.

  • Søndag 17. mars kl. 13.01

    TV-anmeldelse «Purk»: Purk, skurk og flere røkende løker

    Elendig navn. Ganske gøyal krimkomedie.

  • Søndag 17. mars kl. 13.01

    TV-anmeldelse «Purk»: Purk, skurk og flere røkende løker

    Elendig navn. Ganske gøyal krimkomedie.

  • Søndag 17. mars kl. 12.59

    Flyselskaper i medvind: Venter rekordår i 2024

    Billettprisene vil øke ytterligere i det som blir et sterkt år for flybransjen, tror flyanalytiker. – Muligheten for å skyve kostnadsøkninger over på forbrukerne har aldri vært bedre.

  • Søndag 17. mars kl. 12.53

    Drapet i Nord-Odal: Politiet etterforsker gjeldskonflikt

    Politiadvokat Christine Lundstein fra Innlandet politidistrikt bekrefter ovenfor NRK at de etterforsker økonomiske motiv etter drapet i Nord-Odal. VG omtalte saken først. – Når det gjelder mulige motiv og foranledninger, så ser vi nå på avdødes historikk i bred forstand. Vi kartlegger alle mulige motiver, hvor da også økonomi er noe vi naturlig nok ser på, sier Lundstein. Lillebroren til mannen i 40-årene som ble funnet drept torsdag, ble pågrepet og siktet for drapet, men løslatt lørdag etter svekket mistankegrunnlag. Han nekter straffskyld. Lundstein vil ikke kommentere hva slags spor og opplysninger politiet besitter. – Det jeg kan si er at det er en samlet vurdering ut fra alle de opplysningene vi har samlet inn i saken på dette tidspunktet. Hun opplyser at politiet fortsetter etterforskningen for fullt, og jobber intensivt med kartlegging og innhenting av informasjon. – Blant annet foretas det en del vitneavhør, sier Lundstein.

  • Søndag 17. mars kl. 12.49

    Kjørte med promille i Elverum

    I Elverum stanset politiet klokka 11.52 en bil i forbindelse med promillekontroll på Riksveg 25 ved Hernes. Fører blåste til over lovlig verdi. Sak ble opprettet og førerkortet tatt i beslag.

  • Søndag 17. mars kl. 12.48

    Stjernesund på pallen i storslalåmfinalen: – Betyr alt

    Thea Louise Stjernesund ble nummer tre og tok sesongens første pallplass i Saalbach.

  • Søndag 17. mars kl. 12.48

    Drapet i Nord-Odal: Politiet etterforsker gjeldskonflikt

    Vennen (44) ble drept på en hytte torsdag kveld. Tore Svendsen forteller nå om kameratens pengeproblemer – og politiet ser på gjeld som et mulig motiv.

  • Søndag 17. mars kl. 12.45

    85 prosent stilte til start på Birken

    6613 personer gikk Birkebeineren i dag, og dermed stilte altså 85 prosent av de påmeldte til start. 1480 ungdomsbirkebeinere fra 12 til 16 år stilte til start. 480 personer stilte til start på halvbirken. Etter at Birkebeinerrennet ble flyttet grunnet uvær, for første gang i historien, fikk Birken flere påmeldinger til rennet søndag. – Vi er så fornøyde med oppmøte og at så mange stilte til start, sier markeds- og kommunikasjonsansvarlig Randi Bolstad i Birken til NRK.

  • Søndag 17. mars kl. 12.37

    Kjerkol fortsetter som leder

    Ingvild Kjerkol er enstemmig gjenvalgt som leder for Trøndelag Arbeiderparti. Med seg i ledelsen får hun Emil Raaen og Amund Hellesø.

  • Søndag 17. mars kl. 12.34

    Det russiske valget: Legger igjen beskjeder som stille protest

    Tusenvis av russere strømmer til stemmelokalene søndag formiddag. Flere av dem skriver skjellsord på stemmesedlene.

  • Søndag 17. mars kl. 12.28

    Lange protestkøer ved valglokaler i Russland

    Russere har stilt seg i lange køer ved valglokaler blant annet i Moskva. Opposisjonen ba folk vise sin misnøye med valget ved å møte mannsterkt fram klokka 12.

  • Søndag 17. mars kl. 12.27

    Steiner i veibanen på E18

    Det skal ligge flere steiner på størrelse med håndballer i veibanen. Steinene ligger inni Steinsåstunellen i vestgående retning utenfor Lillesand. Vegtrafikksentralen er varslet.

  • Søndag 17. mars kl. 12.24

    Opplysninger til VG: Trondheim Ap mister makt – kan svekke Giskes comeback-sjanser

    Ifølge VGs opplysninger mister Trondheim Ap ti mandater på nominasjonsmøtet i høst med nye regler. Det svekker trolig Trond Giskes comeback-sjanser.

  • Søndag 17. mars kl. 12.13

    Fotballklubb ber politikerne snu: – Vil være katastrofalt for barna

    Hunstad fotballklubb, som er Bodøs tredje største klubb innenfor barne- og ungdomsidretten, reagerer på forslaget fra kommunens politikere om å enten legge ned Hunstad eller Alstad barneskole. I en pressemelding skriver de at de gir politikerne «rødt kort» for innsatsen i skolesaken. – Vi er dypt bekymret. Det vil være katastrofalt for barna i Hunstad fotballklubb hvis Hunstad eller Alstad barneskole skulle bli nedlagt, sier styreleder Hans Jørgen Kibsgaard. Videre skriver de at halvparten av medlemmene deres vil bli borte over natta hvis en av skolene blir lagt ned. – For mange av guttene og jentene forsvinner dermed både skolehverdagen og fritidsaktiviteten fra nærmiljøet. Dette kan få svært uheldige konsekvenser for veldig mange i kommunen, sier styrelederen. Daglig leder Marianne Sjøset ber politikerne om å finne en annen løsning. – Vi oppfordrer politikerne til å omgjøre sine planer om nedleggelse og heller investere i barnas framtid. Forslaget er til utredning hos administrasjonen i Bodø kommune. Hva som skjer med skolene blir sannsynligvis bestemt før sommeren.

  • Søndag 17. mars kl. 12.12

    Røykutvikling i vaskemaskin

    Etter at det har utviklet seg røyk i en vaskemaskin har brannvesenet sett seg nødt til å rykke ut til Skarvøyveien i Mandal.

  • Søndag 17. mars kl. 12.12

    Røykutvikling i vaskemaskin på kjøpesenter

    Det kom en del røyk fra en vaskemaskin på Altisenteret som ligger i Skarvøyveien i Mandal. Kjøpesenteret består av over 40 butikker. Brannvesenet har nå konroll og det er ikke meldt om personskader. Det er usikkert om det har vært åpne flammer.

  • Søndag 17. mars kl. 12.12

    Raw Air: Forfang fortsatt i pallkampen tross 22.-plass i Vikersund

    Johann Forfang fikk det ikke til å stemme i søndagens første skiflygingsrenn i Raw Air. Han havnet langt bak, men holder 3.-plassen sammenlagt.

  • Søndag 17. mars kl. 12.02

    Brann i husbåt: Politiet evakuerer området

    Det brant i en husbåt knyttet til en flytebrygge i Oslo. Etter kort tid melder politiet at de har kontroll på brannen.

  • Søndag 17. mars kl. 11.57

    Trikset til seg 2,8 millioner Eurobonus-poeng

    Resepsjonisten registrerte hotellgjestenes bonuspoeng på sine egne kontoer. Nå er hun dømt.

  • Søndag 17. mars kl. 11.56

    E10 bjørnfjell åpnet for trafikk

    E10 over Bjørnfjell er åpnet for normal trafikk igjen etter kolonnekjøring, melder vegtrafikksentralen.

  • Søndag 17. mars kl. 11.53

    Kalvå på tredjeplass i Falun

    Anne Kjersti Kalvå kom på tredjeplass i sesongens siste verdenscupløp i langrenn i Falun søndag formidddag. Jessie Diggins fra USA vant 20 kilometeren i fristil foran Heidi Weng og Kalvå. Astrid Øyre Slind kom på åttendeplass i Falun.

  • Søndag 17. mars kl. 11.53

    Beinhardt! Bokanmeldelse: Jesper Stein: «Demoner»

    Jesper Steins «Demoner» er en skikkelig spenningscocktail.

  • Søndag 17. mars kl. 11.52

    Fra 40. plass til pallen: – Hadde mest lyst til å reise hjem

    Etter «dårlig opplevelse på dårlig opplevelse», skulle det bli en ordentlig opptur for de norske kvinnene i verdenscupavslutningen i Falun.

  • Søndag 17. mars kl. 11.51

    Vil stanse mineralutvinning til havs

    Trøndelag Arbeiderparti ønsker at Norge midlertidig stanser utvinning av mineraler til havs til man har mer kunnskap om konsekvensene av gruvedrift på havbunnen. Det har flertallet på fylkesårsmøtet vedtatt etter forslag fra AUF.

  • Søndag 17. mars kl. 11.50

    Brann i båthus

    Nødetatene er på Bestum i Oslo etter melding om brann i et båthus. Politiet opplyser på X at båthuset er i tilknytning til en flytebrygge. Det er også mulig spredningsfare til andre båter. Det meldes om mye røyk og politiet jobber nå med å evakuere personer fra bryggeområdet. Saken oppdateres.

  • Søndag 17. mars kl. 11.50

    Brannvesenet har kontroll på brann i husbåt i Oslo

    Nødetatene er på Bestum i Oslo etter melding om brann i en husbåt. Politiet opplyser på X at husbåten er i tilknytning til en flytebrygge. Det ble først meldt at det var fare for spredning, men i følge vaktkommandør ved 110-sentralen i Oslo, Glenn Gulbrandsen, har brannvesenet klart å nøytralisere faren. – Vi har kontroll og jobber nå med å slukke brannen, forteller Gulbrandsen. Ingen er skadd som følge av brannen.

  • Søndag 17. mars kl. 11.50

    Brann i husbåt

    Nødetatene er på Bestum i Oslo etter melding om brann i en husbåt. Politiet opplyser på X at husbåten er i tilknytning til en flytebrygge. Det ble først meldt at det var fare for spredning, men i følge vaktkommandør ved 110-sentralen i Oslo, Glenn Gulbrandsen, har brannvesenet klart å nøytralisere faren. – Vi har kontroll og jobber nå med å slukke brannen, forteller Gulbrandsen. Ingen er skadd som følge av brannen.

  • Søndag 17. mars kl. 11.42

    Nei til elektrifisering av sokkel fra land

    Med knappest mulig flertall har Trøndelag Arbeiderparti sagt nei til den planlagte elektrifiseringen av olje – og gassaktivitetene på Midt – norsk sokkel via overføringskabler fra land. Forslaget ble vedtatt med 118 stemmer mot 116 på fylkesårsmøtet.

  • Søndag 17. mars kl. 11.33

    Eirin Maria Kvandal vant Raw Air etter skiflygingssseier i Vikersund

    Eirin Maria Kvandal (22) fra Trønderhopp sikret Raw Air-tittelen med å vinne tidenes første verdenscuprenn for kvinnelige skiflygere i Vikersund. Hun ledet med 4,7 poeng på Silje Opseth etter første omgang. Det forspranget skuslet hun ikke bort i mammutbakken. Kvandal tok seg ned til 202 og 212 meter. Hun vant rennet med seks poeng til Opseth, som satte verdensrekord med et finalesvev på hele 230,5 meter. 22-åringen hadde en luke på 94,8 poeng til østerrikeren Eva Pinkelnig i Raw Air-sammendraget før finaleomgangen. Tittelrivalen greide bare 194 meter og var nummer åtte etter første hopp i Vikersund. (NTB)

  • Søndag 17. mars kl. 11.29

    Forsinkelser i togtrafikken

    Det er forsinkelser og innstillinger på Gardermobanen mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn. Et tog sperrer sporet. – Dette vil ta tid, opplyser Bane Nor på deres nettside. Her er toglinjene som kan bli påvirket: • Drammen - Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget • Drammen - Lillehammer, Dovrebanen • Skien - Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen • Kongsberg - Eidsvoll, Gardermobanen • Drammen - Dal, Hovedbanen • Asker - Kongsvinger, Kongsvingerbanen • Oslo S - Trondheim S, Dovrebanen • Spikkestad - Lillestrøm, Hovedbanen • Stabekk - Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget

  • Søndag 17. mars kl. 11.21

    Tog med tekniske problemer: – Vil ta et par timer

    Et Vy-tog med stans skaper trøbbel for togtrafikken mellom Lillestrøm og Oslo Lufthavn. En passasjer hevder overfor VG at flere har mistet flyet sitt.

  • Søndag 17. mars kl. 11.15

    Haugan inn til ledelse i sesongens siste slalåmrenn

    Timon Haugan (27) danset seg ned bakken i solfylte Saalbach og leder før finaleomgangen i slalåm.

  • Søndag 17. mars kl. 11.04

    Brann i søppelkasse i Larvik

    Nødetatene har rykket ut på brann i en søppelkasse på Bisjordlia i Larvik. Brannen er slukket, melder politiet. Ingen personer skal ha fått i seg røyk.

  • Søndag 17. mars kl. 11.03

    Eirin Maria Kvandal vant Raw Air etter skiflygingssseier i Vikersund

    Eirin Maria Kvandal (22) sikret Raw Air-tittelen med å vinne tidenes første verdenscuprenn for kvinnelige skiflygere i Vikersund. Mosjøen-hopperen ledet med 4,7 poeng på Silje Opseth etter første omgang. Det forspranget skuslet hun ikke bort i mammutbakken. Kvandal tok seg ned til 202 og 212 meter. Hun vant rennet med seks poeng til Opseth, som satte verdensrekord med et finalesvev på hele 230,5 meter. 22-åringen hadde en luke på 94,8 poeng til østerrikeren Eva Pinkelnig i Raw Air-sammendraget før finaleomgangen. Tittelrivalen greide bare 194 meter og var nummer åtte etter første hopp i Vikersund. (NTB)

  • Søndag 17. mars kl. 11.03

    Eirin Maria Kvandal vant Raw Air etter skiflygingsseier i Vikersund

    Eirin Maria Kvandal (22) sikret Raw Air-tittelen med å vinne tidenes første verdenscuprenn for kvinnelige skiflygere i Vikersund. Mosjøen-hopperen ledet med 4,7 poeng på Silje Opseth etter første omgang. Det forspranget skuslet hun ikke bort i mammutbakken. Kvandal tok seg ned til 202 og 212 meter. Hun vant rennet med seks poeng til Opseth, som satte verdensrekord med et finalesvev på hele 230,5 meter. – Jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Hjertet pumper fortsatt ganske greit etter det siste hoppet. Nå gleder jeg meg bare til neste år. Det er forferdelig at vi må vente så lenge til neste gang, sa Kvandal til NRK etter triumfen. 22-åringen hadde en luke på 94,8 poeng til østerrikeren Eva Pinkelnig i Raw Air-sammendraget før finaleomgangen. Tittelrivalen greide bare 194 meter og var nummer åtte etter første hopp i Vikersund. (NTB)

  • Søndag 17. mars kl. 11.00

    JBLs Authentics bør gi Sonos kamp om kundene

    JBLs nye serie med wifi-høyttalere heter Authentics, og skiller seg fra markedsleder Sonos på et vesentlig område.

  • Søndag 17. mars kl. 10.57

    Det russiske valget: Legger igjen beskjeder som stille protest

    Tusenvis av russere strømmer til stemmelokalene søndag formiddag. Flere av dem skriver skjellsord på stemmesedlene.

  • Søndag 17. mars kl. 10.33

    Kollegaen min motarbeider meg

    Hva gjør jeg når jeg føler at jeg blir motarbeidet og overkjørt av en av mine nærmeste kollegaer?

  • Søndag 17. mars kl. 10.25

    Avisen Lister er kåret til årets lokalavis

    Lokalavisen Lister som har hovedkontret sitt i Farsund har blitt kåret til «årets lokalavis» i 2023 av Landslaget for lokalaviser. – Jeg var helt uforberedt. Dette er et lagspill med stor L. Det er som jeg sa i talen min; all honnør til alle ansatte, sier Lister-redaktør Svein Morten Hansen til avisen. Avisen som er en del av konsernet Polaris Media Sør dekker kommunene Farsund, Lyngdal, Kvinesdal, Flekkefjord og Hægebostad. Lister ble også kåret til årets lokalavis for året 2017.

  • Søndag 17. mars kl. 10.20

    Nygaard vant Birkebeinerrennet for tredje år på rad

    Også i år innfridde Andreas Nygaard (33) og tok hjem seieren i Birkebeinerrennet. Det var hans fjerde triumf i langløpsklassikeren. Tre av dem har kommet på rad. Nygaard tok sin første Birken-seier i 2018. Søndag var han en del av en gruppe på seks mann som gikk fra resten av feltet. Mot slutten var det kun to av dem som kjempet om å vinne, og i strålende vær vant Nygaard på tiden 2.23.55,2. Det gjorde han etter å ha slått Johan Hoel klart i spurten. Rennseieren var Nygaards tredje i Ski Classics denne sesongen. Max Novak fra Sverige tok tredjeplassen.

  • Søndag 17. mars kl. 10.11

    Trafikkulukke i Bergen

    To bilar er involvert i ei trafikkulukke i Christiesgate i Bergen. Den eine bilen ligg på sida. Fire personar er involvert i ulukka, alle er vakne og medvitne. To av desse får tilsyn av helsestellet, melder politiet på X. Vegen er no open for fri ferdsel.

  • Søndag 17. mars kl. 10.11

    Når kostnaden blir for stor

    Jeg har venner og bekjente som har sluttet å arbeide som politikere, journalister og skuespillere fordi trykket på deres identitet ble for stort.

  • Søndag 17. mars kl. 10.10

    Andreas Nygaard og Magni Smedås vant Birkebeinerrennet

    Nygaard spurtslo lagkameraten Johan Hoel og vant for tredje år på rad, mens Smedås vant kvinneklassen for første gang.

  • Søndag 17. mars kl. 9.57

    Knuste glassflasker hver 200 meter: – Noen har hatt det skrekkelig gøy

    Skal du kjøre mellom Ågotnes og Knappskog er det grunn til å være oppmerksom!

  • Søndag 17. mars kl. 9.55

    En bilfører mistenkt for ruskjøring etter kontroll

    En bilist er mistenktet for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand etter at føreren ble kontrollert søndag morgen. Utrykkningspolitiet har søndag morgen kontrollert 85 bilister på Gartnerløkka i Kristiansand. Det var her den mistenkte bilisten ble stoppet. I Lyngdal ble 20 bilførere kontrollert og der er ingen mistenkt.

  • Søndag 17. mars kl. 9.42

    Knuste flasker strødd over stort område på fylkesveg

    Vegtrafikksentralen åtvarar bilistar på fylkesvegen mellom Ågotnes og Knapskog. Nokon har knust flasker i vegbana. Det er mellomrom mellom flaskene, og hærverket strekk seg over 3 kilometer. Vegtrafikksentralen ber folk om å vere obs. Entreprenør er på veg for å rydde vegen for knuste flasker.

  • Søndag 17. mars kl. 9.36

    Silje Opseth satte verdensrekord i Vikersund – en drøy time etter blodig fall i prøveomgangen

    Først var hun blodig og forslått da hun falt på 236,5 meter i prøveomgangen. Så satte hun verdensrekord.

  • Søndag 17. mars kl. 9.33

    Mistanke om promillekjøring

    En bilist er mistenkt for promillekjøring etter en kontroll i Sandgata i Trondheim søndag morgen, melder politiet.

  • Søndag 17. mars kl. 9.31

    Tungt i byggebransjen før lønnsoppgjøret: – Forventer reallønnsvekst

    Rørlegger Andreas Vhile er helt klar på at lønnsoppgjøret må gi økt kjøpekraft, selv om det er nedgangstider i bransjen.

  • Søndag 17. mars kl. 9.25

    Giskes stortingsvei: Én delegat per kommune

    Nå har detaljene til stortingsveien til Trond Giske blitt klare. Hvert kommuneparti - uavhengig av størrelse - får minst ett delegat til stortings-nominasjonsmøtet.

  • Søndag 17. mars kl. 9.04

    Avsluttet fest med 40–60 gjester i Bodø

    Politiet i Nordland melder om flere hendelser knyttet til fyll og fest natt til søndag. På Mørkved i Bodø måtte en politipatrulje avslutte en fest med 40 til 60 gjester som hadde gått over styr. På Myre fikk politiet melding om en slåsskamp med flere personer involvert. Volden hadde imidlertid gitt seg da politipatruljen ankom stedet. Det er ikke meldt om personskader. I tillegg ble flere personer bortvist både i Svolvær, Narvik, Rana og Bodø grunnet ufin oppførsel på byen.

  • Søndag 17. mars kl. 8.49

    Varsler søksmål mot Ullensaker kommune

    Ullensaker almenning varsler søksmål mot Ullensaker kommune om en avtale angående Jødalsmåsan. Avtalen, som ble signert i fjor høst, ble kansellert av Frp, Høyre og KrF i desember. I henhold til avtalen skulle kommunen overta myrområdet Jødalsmåsan/Flakstadmåsan, i bytte mot deler av kommunens skog nord for Sandtjern. Allmenningen mener at kommunen ikke har rett til å trekke seg fra avtalen og tilbyr å løse konflikten i Forliksrådet. Ordfører Ståle Lien Hansen (Frp) står fast på at avtalen med allmenningen er terminert. Allmenningen har tidligere uttalt at de motsetter seg enhver restaurering av myra så lenge de står som eier.

  • Søndag 17. mars kl. 8.45

    Klopp avviser Manchester United-påstand: – Jeg hadde andre ting å tenke på

    Liverpool-manageren strør litt salt i såret på Manchester United-fansen før søndagens derby.

  • Søndag 17. mars kl. 8.40

    NM-gull til Christiania Blåseensemble

    Christiania Blåseensemble fra Oslo ble norgesmestre i janitsjar under helgas korps-NM i Trondheim. Det deltok 5225 musikere fordelt på 111 korps. Andreplassen gikk til Musikkforeningen Nidarholm, mens Dragefjellets Musikkorps fra Bergen kom på tredjeplass.

  • Søndag 17. mars kl. 8.39

    To eldre sakna frå ulike eldresenter i Bergen

    Politiet leitar etter ein 90 år gamal mann som er sakna frå eit eldresenter i Bergen. Dei leitar også etter ei kvinne i 70-åra som er sakna frå ein sjukeheim. Kvinna er om lag 170 cm høg. Ho har brungrått skulderlangt hår og har på seg ei beige halvlang jakke. Truleg har ho på seg briller, og kan ha med seg ein svart trillekoffert. Mannen er 175 centimeter høg, tynt grått hår, og har svart/grå jakke, svart bukse og svarte sko. Politiet ber om tips om nokon ser personane.

  • Søndag 17. mars kl. 8.39

    Sakna frå eldresenter i Bergen

    Politiet leitar etter ein 90 år gamal mann som er sakna frå eit eldresenter i Bergen. Mannen er 175 centimeter høg, tynt grått hår, og har svart/grå jakke, svart bukse og svarte sko. Tidlegare i dag leita dei også etter ei sakna kvinne frå ein annan sjukeheim i Bergen, ho er komen til rette. Politiet ber om tips om nokon ser personane.

  • Søndag 17. mars kl. 8.39

    Sakna frå eldresenter i Bergen er komne til rette

    Politiet har i føremiddag leita etter to eldre personar som var sakna frå to ulike eldresenter i Bergen. Både ein mann i 90-åra og ei kvinne i 70-åra er komne til rette, og er i god behald.

  • Søndag 17. mars kl. 8.39

    Eldre mann sakna frå eldresenter i Bergen

    Politiet leitar etter ein 90 år gamal mann som er sakna frå eit eldresenter i Bergen. Mannen er 175 centimeter høg, tynt grått hår og har svart/grå jakke, svart bukse og svarte sko. Politiet ber om tips om nokon ser han.

  • Søndag 17. mars kl. 8.37

    Masseslagsmål i Sandnes

    Klokka 02.31 fikk politiet melding om et pågående slagsmål mellom flere personer ved et utsted i Sandnes sentrum. Politiet drog til stedet, men en mistenkt gjerningsperson hadde da løpt fra stedet.

  • Søndag 17. mars kl. 8.37

    Statlig veiselskap har bygd ned over 6000 dekar med skog

    Veiselskapet Nye Veier har bygd ned skog tilsvarende 900 fotballbaner de siste årene. Det har også gått med en del dyrket mark og myr for å bygge vei. De største inngrepene har kommet under byggingen av E18 mellom Tvedestrand og Arendal, som la beslag på 2024 dekar skog og 109 dekar myr. Kommunikasjonsdirektør Christian Altmann i Nye Veier skriver i en e-post til NTB at de som første transportvirksomhet har innført et helhetlig arealregnskap. De har også investert i nye metoder for å ta bedre hensyn til natur og miljø. – I dag tar vi hensyn til dette på an annen og bedre måte enn før når vi planlegger. – Jeg tror ikke vi skal spekulere i helt konkrete tall for hvor mye mer eller mindre areal som hadde blitt påvirket dersom disse prosjektene ble planlagt i dag. Vi kan nok likevel anta at arealbeslaget hadde vært noe lavere, i og med at klima, natur og miljø i dag har større oppmerksomhet, både i Nye Veier og i sektoren ellers, enn det hadde for noen år siden, sier han.

  • Søndag 17. mars kl. 8.32

    Beruset og sint mann

    Klokka 01.33 fikk politiet melding om en beruset og sint mann i Skudenesgata i Haugesund. Politiet fikk kontroll på mannen og kjørte ham til legevakta for sjekk før de skulle arrestere ham. Mannen i 30-årene ble da «vanskelig» og blir derfor anmeldt for hindring av offentlig tjenestemann.

  • Søndag 17. mars kl. 8.30

    Søkte med helikopter etter tyver i Sarpsborg

    Politiet satt inn helikopter i søk etter et innbrudd hos Elkjøp i Sarpsborg i natt. Ifølge politiet fikk de med seg noen elektroniske varer. I tillegg til helikopter, ble det søkt med flere politipatruljer i området Greåker til Opstad. Etter en bilforfølgelse fikk politiet stanset en bil og pågrepet to personer. To andre er fortsatt på frifot. I fjor høst var det flere innbrudd i elektronikkjeder i politidistriktet, blant annet i Halden og på Bjørkelangen. Aas sier til NTB at det er naturlig å tenke at søndagens innbrudd kan kobles opp mot sakene i høst. – Vi vet ikke om det er sammenheng ennå, men det er naturlig å tenke i de baner, sier han.

  • Søndag 17. mars kl. 8.30

    Ber om tips etter innbrudd i Sarpsborg

    Politiet satt inn helikopter i søk etter et innbrudd hos Elkjøp i Sarpsborg i natt. Ifølge politiet fikk de med seg noen elektroniske varer. I tillegg til helikopter, ble det søkt med flere politipatruljer i området Greåker til Opstad. Etter en bilforfølgelse fikk politiet stanset en bil og pågrepet to personer. To andre er fortsatt på frifot. I fjor høst var det flere innbrudd i elektronikkjeder i politidistriktet, blant annet i Halden og på Bjørkelangen. Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt sier til NTB at det er naturlig å tenke at søndagens innbrudd kan kobles opp mot sakene i høst. – Vi vet ikke om det er sammenheng ennå, men det er naturlig å tenke i de baner, sier Aas.

  • Søndag 17. mars kl. 8.29

    Dårlig stemning på Byterminalen

    Politiet måtte i natt to ganger innom Byterminalen i Stavanger. Først – i 2130-tiden – kom det en melding om mange ungdommer som lagde dårlig stemning og tilløp til slåssing. Et par timer seinere skjedde det samme igjen. Da var det ei jente i tenårene som hadde gått til angrep på to personer. Vedkommende ble satt i arrest.

  • Søndag 17. mars kl. 8.28

    Spyttet på politiet

    En person fremsatt trusler, og oppførte seg ufint mot politiet, blant annet spytting mot tjenestepersoner. Personen ble anmeldt for ordenforstyrrelse, forulemping av politiet for sin væremåte og for vold mot politiet. Hendelsen skjedde i Kristiansand. Det har for øvrig vært mange mindre hendelser rundt på Sørlandet natt til søndag.

  • Søndag 17. mars kl. 8.24

    Fylkesveg 2102 stengt grunna overfløyming

    Fylkesveg 2102 Østre Strætåsvegen i Våler, Innlandet er stengt for gjennomkøyring ved Ødegårdsplassen grunna overfløyming.

  • Søndag 17. mars kl. 8.22

    Skal ha køyrt rusa i Stange

    På E6 ved Uthus i Stange kontrollerte politiet ein bilførar som var i slutten av tenåra natt til sundag. Bilførar er sikta for å ha køyrt i påverka tilstand. Politiet har sikra bevis og kvinna har fått førarkort er tatt i beslag.

  • Søndag 17. mars kl. 8.21

    Fortsatt kolonnekjøring på Bjørnfjell

    Fjellovergangen over E10 var stengt på svensk side natt til søndag, men er nå åpen. På norsk side er det fortsatt kolonnekjøring, opplyser vegtrafikksentralen på X.

  • Søndag 17. mars kl. 8.19

    Vist vekk frå serveringsstad i Trysil

    I Trysil natt til sundag blei to menn i 20-åra vist vekk frå ein serveringsstad etter kranglete åtferd mot vektarar og politi på staden.

  • Søndag 17. mars kl. 8.18

    Uro og slagsmål i Elverum

    Politiet rykket ut til melding om slagsmål utanfor ein utestad i Elverum sentrum natt til sundag. Mange skulle vere involvert, og fleire stakk då politiet kom. Politiet skriv at det er noko uklart hendingsforløp, men ein person er vist vekk frå sentrum som følge av hendinga. Ein annan er køyrt til legevakt for kontroll etter å ha blitt slått. Politiet opprettar ikkje sak, men skriv partane vurdere det sjølv i ettertid.

  • Søndag 17. mars kl. 8.16

    Forlatt bil i Skien i natt

    Like rundt klokka to i natt fikk politiet melding om en forlatt bil i Klostergata i Skien, hvor det ikke var noen personer i eller ved kjøretøyet. Etter litt tid dukket fører opp, en kvinne i 20-årene. Hun fremsto beruset og blodprøver ble tatt, melder politiet. Ingen personer ble skadet. Kvinnen fikk førerkortet sitt beslaglagt.

  • Søndag 17. mars kl. 8.14

    Slagsmål i Bergen

    Politiet rykka i natt ut til eit slagsmål i Bergen mellom sju personar. Hendinga skjedde ved busstoppen ved NHH. For vitne såg det ut som at fem menn slo to andre menn. Dei fem gjerningspersonane sprang frå staden før politiet kom. Politiet er i kontakt med dei to som vart slått og sparka i ansikt og kropp, skriv politiet på X.

  • Søndag 17. mars kl. 8.14

    Utagerte på serveringsstad på Vinstra

    På Vinstra i Nord-Fron nekta ein person å forlate ein serveringsstad laurdag. Politiet viste mannen vekk frå sentrum. Han skal ha gjort noko skadeverk, og skal ha utagert mot vaktene på staden. Politiet melder at mogleg politimelding kjem.

  • Søndag 17. mars kl. 8.12

    Politiet stoppet bil – fant våpen og narkotika

    En bil med tre personer i Kristiansand skal ha kastet ut ting fra bilen i fart, blant annet en telefon. Bilen ble deretter stoppet, det ble da funnet narkotika på den ene personen og et våpen. – Fører av bilen fremstår ruset på noe annet enn alkohol, skriver politiet på X. Det tre personene kjøres til arresten og det blir tatt blodprøve av sjåføren.

  • Søndag 17. mars kl. 8.12

    Rusa mann skapte frykt i Måløy

    Politiet måtte i natt rykke ut til ein bustad i Måløy. Meldaren som tok kontakt med politiet vakna av at ein rusa mann slo på vindauge og reiv og sleit i døra. Etter kvart gjekk mannen frå staden. Politiet fann etter kvart mannen som var svært rusa. Det viste seg at han hadde gått til feil hus. Politiet hjelpte mannen til rett hus, melder dei på X.

  • Søndag 17. mars kl. 8.10

    Bortvist frå sentrum i Lillehammer

    I Lillehammer sentrum blei ein rusa mann i 20-åra, klokka 00.33 vist vekk frå sentrum etter kranglande oppførsel mot dørvaktar på ein utestad.

  • Søndag 17. mars kl. 8.09

    Køyrde rusa i Kongsvinger

    I Kongsvinger ved Vennersberg stoppa politiet, klokka 20.24, ein bil der førar var påverka av alkohol. Føraren var ein mann i 50-åra og blei sendt til legevakt for bevissikring. Førarkortet er tatt i beslag.

  • Søndag 17. mars kl. 8.08

    Med blodige dukker kjemper de for fred i Gaza

  • Søndag 17. mars kl. 8.08

    To personer forsøkte å bryte seg inn på klubbhus

    To personer skal ha forsøkt å bryte seg inn i klubbhuset på Norac Stadion i Arendal. Begge personene er tatt med til arresten.

  • Søndag 17. mars kl. 8.05

    To mistenkt for promillekjøring

    To bilister er mistenkt for promillekjøring natt til søndag. I Trondheim ble en bilist funnet sovende i en bil med skader i fronten, mens i Orkland kjørte en bilist inn i en brøytekant, og løp fra stedet. Da sjåføren kom tilbake var politiet på plass.

  • Søndag 17. mars kl. 7.46

    Putin gir ikke russerne noe valg

    Vladimir Putin har sørget for at russiske valg er blitt meningsløse. Resultatet er gitt. Velgerne er redusert til tause statister.

  • Søndag 17. mars kl. 7.42

    Ser vi hele bildet i Gaza?

    Det blir til diskusjon når artist og aktivist Marte Wulff snakker om Gaza, Israel og krigen i ukens Stopp verden.

  • Søndag 17. mars kl. 7.38

    Storforvalter mener Oljefondet bør få investere i unoterte aksjer

    Storebrand Asset Management-sjef Jan Erik Saugestad mener investeringer i aktive eierfond reduserer risiko, og at frykten for manglende åpenhet er overdrevet.

  • Søndag 17. mars kl. 7.37

    Oljefondet bør få mulighet til å delta i hele verdiskapingen

    Frykten for manglende åpenhet og transparens ved investeringer i unoterte aksjer er overdrevet.

  • Søndag 17. mars kl. 7.24

    Går europeiske aksjer under radaren?

    Eurosonen sliter med slapp vekst. Men børsene setter rekorder. Hva sier det om aksjemulighetene?

  • Søndag 17. mars kl. 6.00

    De beste spadene for fjelltur og topptur

    En spade er ikke en spade. Forskjellene er overraskende store.

  • Søndag 17. mars kl. 3.52

    Reagerer på Trump-uttalelse: – Vil ha et nytt 6. januar

    Den tidligere presidenten tegner et dystert fremtidsbilde for USA – dersom han taper valget.

  • Søndag 17. mars kl. 3.36

    Bildesjef om nytt kongebilde: – Har brukt Photoshop

    Prinsesse Kate (42) er ikke alene om å få kritisk blikk på sin billedredigering.

  • Søndag 17. mars kl. 3.00

    – Regimet prøver å hindre Navalnyj-markering

    Først Aleksej Navalnyj, og siden hans enke Julia, har bedt folk om å stå opp mot Vladimir Putin på valgdagen søndag.

  • Søndag 17. mars kl. 2.22

    Angrep både i Russland og Ukraina

    For andre natt på rad meldes det om brann i et russisk oljeraffineri. Den ukrainske byen Odesa skal også ha blitt angrepet.

  • Søndag 17. mars kl. 2.07

    Hus overtent i Asker

    Det brennet natt til søndag i et hus ved Dikemark I Asker kommune, melder brannvesenet. De opplyser at boligen er overtent og at de jobber med slukking. Politiet opplyser at det ikke er folk i huset. – En person har vært inne i bygget innledningsvis, og har blitt tilsett av helsepersonell på stedet, opplyser Oslo-politiet i en melding til pressen.

  • Søndag 17. mars kl. 1.41

    Innbrudd på Elkjøp i Sarpsborg – politiet har kontroll på to personer

    Tyvene skal ha forsøkt å stjele mobiltelefoner.

  • Søndag 17. mars kl. 1.08

    Macron: Vil be Putin om våpenhvile under OL

    Russland har bestemt seg for at de ikke skal boikotte OL i Paris.

  • Søndag 17. mars kl. 1.04

    Én til sykehus etter stort slagsmål i Oslo

    Én person ble kjørt til sykehus etter et stort slagsmål på Tøyen i Oslo med rundt 15 og 20 involverte personer. Vedkommende antas å ikke være alvorlig skadd. – Rett før klokken 23.30 fikk vi melding om et slagsmål med rundt 15 og 20 involverte. Flere patruljer ble sendt til stedet, sier operasjonsleder Øyvind Hammervold i Oslo politidistrikt til VG. To personer hadde forlatt området innen politiet ankom. Hammervold sier videre at den skadde personen blødde fra hodet. Personen antas likevel ikke å være alvorlig skadd. (NTB)

  • Søndag 17. mars kl. 0.14

    Til sykehus etter slagsmål i Oslo: – Mellom 15 og 20 involverte

    To personer hadde forlatt stedet da politiet kom frem.