Nyheter:

  • Fredag 15. mars kl. 23.10

    «Hysjpenge»-saken mot Trump er utsatt

    Den såkalte «hysjpenge»-saken blir utsatt til tidligst april.

  • Fredag 15. mars kl. 23.00

    Flere fergekanselleringer på grunn av kraftige snøbyger

    Torghatten Nord AS informerer om kansellering i sambandet Bodø-Værøy-Røst med B-ruten MF Værøy fredag 15 mars. – Dette gjelder avgang Bodø kl. 16:00, avgang Røst kl. 19:45, og avgang Værøy kl. 21:30. Årsak for kansellering er dårlige værprognoser og polart lavtrykk i området Røst-Værøy. – Torghatten Nord AS informerer om kansellerte avganger i dag fredag 15.03.2024. Dette gjelder MF Landegode sine avganger (A-ruten) fra Moskenes kl. 2030 og avgang fra Værøy kl. 2200. Kanselleringer skyldes værprognoser med mye sterk vind på Værøy. Torghatten Nord AS informerer om ekstra avgang på sambandet (A-ruta) Bodø - Moskenes – Værøy Lørdag 16.03.2024.MF Landegode utfører ekstra avgang fra Moskenes lørdag 16.03.2024 kl. 20:05 til Værøy med retur tilbake til Moskenes lørdag kveld.

  • Fredag 15. mars kl. 22.44

    Bror drapssiktet: – Faren skjønner ingenting av dette

    Familien ber om at politiet etterforsker drapssaken bredt, etter at en mann i 40-årene døde torsdag kveld i Nord-Odal. Offerets lillebror er siktet for drap.

  • Fredag 15. mars kl. 22.23

    – Å være konsernsjef i Hydro er 24/7

    Avtroppende sjef Hilde Merete Aasheim mener Hydro overlates i god stand til etterfølgeren. – Nå ser jeg frem til en lang sommerferie.

  • Fredag 15. mars kl. 22.10

    Gypsy Rose Blanchard har slettet alle sosiale medier

    For tre måneder siden slapp Gypsy Rose Blanchard (32) ut av fengsel. Torsdag forsvant hun helt fra sosiale plattformer.

  • Fredag 15. mars kl. 21.57

    Skiløper funnet etter leteaksjon

    Politi og frivillige redningsmannskaper lette fredag kveld etter en mannlig skiløper i 70-årene.

  • Fredag 15. mars kl. 21.47

    Festiviteten i Hamar fikk medhold

    Borgarting lagmannsrett mener, som tingretten, at utestedet Festiviteten hadde en saklig og legitim grunn til å nekte ungdommer under 23 år adgang. Våren 2020 kom Diskrimineringsnemnda fram til at det var ulovlig aldersdiskriminering å nekte en 22-åring adgang til en cocktailbar i Oslo sentrum. Utestedet opererte med 23 års aldersgrense. Siden er avgjørelsen fulgt opp i flere andre vedtak, til utelivsbransjens frustrasjon, skriver Rett24. Ett av de rammede utestedene, Festiviteten på Hamar, bestemte seg for å ta saken til domstolene. I oktober vant de fram i Oslo tingrett, og fredag forkastet Borgarting lagmannsrett statens anke. Borgarting lagmannsrett mener at Festiviteten hadde en saklig legitim grunn for diskrimineringen, da de ikke har et isolert ønske om å ekskludere personer under 23 år, men ønsker å etablere en nattklubb for et eldre publikum. Lagmannsretten understreker i dommen at konklusjonen ikke nødvendigvis innebærer at 23-årsgrenser vil være lovlig i alle tilfeller.

  • Fredag 15. mars kl. 21.45

    Slagsmål på utested i Grimstad

    Det har vært et slagsmål ved serveringsstedet Juskestredet i Grimstad. Politiet er på stedet og har kontroll på en person.

  • Fredag 15. mars kl. 21.43

    Nødetater og frivillige leter etter mannlig skiløper i 70-årene

    Mannen i 70-årene skulle ta seg en skitur i løypenettet på Synnfjell i Nordre Land. Da han ikke returnerte til hytta som avtalt, ble vennene bekymret. – Han er ikke så veldig godt kjent i området, er relativt tynnkledd og er godt voksen, sier operasjonsleder Kristian Svarstad i Innlandet politidistrikt til NRK. Skiløperen skal være godt trent, alderen til tross. Det er utfordrende forhold i området, med minus én grader, tett snø og mellom fem til ti meter vind i sekunder, ifølge operasjonslederen. Politiet har mobilisert bredt. – Jeg har ikke fått tilbakemelding på hvor mange som har svart, men det er et betydelig antall ressurser på vei, både når det gjelder snøskuter og droner. Ifølge NTB gikk mannen fra en hytte i området klokken 16, og skulle være tilbake klokken 19. Han ble meldt savnet klokken 20.30.

  • Fredag 15. mars kl. 21.43

    Dette er årets beste bilde i Norge

    Bildet som er fotografet av Tomm W. Christiansen for Aftenposten er fra jordraset i Hallingdal og er kåret til det beste pressefotografiet i Norge i 2023.

  • Fredag 15. mars kl. 21.42

    Nytt vedtak: Fitjar kommune vil kun ta mot ukrainske flyktninger

    Fitjar kommune i Sunnhordland vil gjøre som Drammen og bare ta imot ukrainske flyktninger. Men det er uklart om kommunen har lov til å bestemme dette selv.

  • Fredag 15. mars kl. 21.36

    Mike Pence vil ikke støtte Donald Trump

    Den tidligere visepresidenten sier det er store forskjeller mellom han og Trump.

  • Fredag 15. mars kl. 21.33

    Gutt skal ha blitt ranet

    Politiet ønsker tips etter at en mindreårig gutt skal ha blitt ranet på vei hjem fra skolen i dag på Tasta i Stavanger. Det er snakk om tre gjerningspersoner og de hadde dekket til ansiktene. De skal ha truet ham til å gi fra seg sin mobiltelefon. Politiet har vært hjemme hos gutten og snakket med både ham og hans far. Per nå er ingen vitner eller mistenkte i saken. Politiet kan kontaktes på telefon 02800. Hendelsen skjedde i området rundt Tastarustå.

  • Fredag 15. mars kl. 21.31

    Meldte om mann med sverd i sekken – var en paraply

    Politiet rykket ut, men det viste seg å ikke være en politisak.

  • Fredag 15. mars kl. 21.27

    Elida (15) sammenlignes med Ødegaard: – Hviler et enormt ansvar

    Lene Mykjåland lovpriser den lille magikeren, men fotballhjertet får kjørt seg. Bakteppet er alvorlig.

  • Fredag 15. mars kl. 21.17

    Bombeskadd familiefar i Gaza vil til kona og borna på Stord

    Trygve Tveter, advokaten til Jaber Yaghi, sende i dag omgjeringsbegjæring til Utlendingsnemnda. Yaghi har fått avslag på familiegjenforening med kona og dei to døtrene sine som er norske statsborgarar busette på Stord. – Han lir no under eit umenneskeleg tilvære. Den stadig meir umenneskelege situasjonen i Gaza er nå så allment kjent at eg oppmodar Utlendingsnemnda til å utøve den største fleksibilitet og engasjement for å sikre hans liv og moglege samliv med den vesle familien sin i Noreg, skriv Tveter.

  • Fredag 15. mars kl. 21.16

    Fotballtopp om kampen mot VAR: – Har ingen konsekvenser

    Norsk Toppfotball jubler for at det fremdeles er flertall for videodømming.

  • Fredag 15. mars kl. 21.16

    Bortvist fra sentrum på grunn av uro

    Politiet har bortvist en person fra Arendal sentrum på grunn av ordensforstyrrelse. Han skal blant annet ha sprayet med et brannslukkingsapparat og laget uro. Ingen personer skal ha kommet til skade, opplyser politiet i Agder.

  • Fredag 15. mars kl. 21.15

    Olivia Rodrigo: Gratis nødprevensjon delt ut på konsert

    Popstjernen delte ut gratis kondomer og nødprevensjon i Missouri, en stat med strenge abortlover.

  • Fredag 15. mars kl. 21.04

    «Renholder» lurte til seg smykker fra eldre

    Politiet har vært på to privatadresser i Tønsberg etter melding om tyveri av diverse smykker. Modus begge steder er at en kvinne har tatt kontakt hos eldre for å tilby vasketjenester, og deretter gått inn og stjålet. Politiet har gjort undersøkelser på begge adressene og oppretter sak.

  • Fredag 15. mars kl. 20.57

    Fire personer siktet i kidnappingssak

    Fire menn er pågrepet og siktet for grov frihetsberøvelse etter det politiet tror er et oppgjør i et kriminelt miljø i Vestoppland, melder NTB. Politiadvokat Fredrik Olsen Lilland i Innlandet politidistrikt bekrefter hendelsen overfor Oppland Arbeiderblad og Drammens Tidende fredag. – Politiet har begjært fire personer varetektsfengslet. De er siktet for grov frihetsberøvelse med gjerningssted i Vestoppland. – Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe mer nå. Klausulerte dokumenter og bevisforspillelsesfare gjør at politiet må være tilbakeholdne med opplysninger i den tidlige fasen av etterforskningen, sier Lilland til avisene. Politiet ba om varetektsfengsling i fire uker for fire personer fredag, hvorav to uker i full isolasjon. Tingretten har fredag ettermiddag gitt politiet medhold i tre av sakene, mens politiet venter på den fjerde kjennelsen. I en av kjennelsene fra tingretten kommer det fram at det skal dreie seg om et oppgjør i et kriminelt miljø. Politiet ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer om hendelsen eller forløpet. De vil heller ikke si noe om når dette skal ha skjedd. «Saken gjelder en alvorlig frihetsberøvelse med både planlegging og tilknytning til kriminelt miljø», heter det i kjennelsen.

  • Fredag 15. mars kl. 20.47

    Trump-aktor trekker seg – Fani Willis får fortsette

    Affæren med Nathan J. Wade skapte trøbbel for statsadvokat Fani Willis i den høyprofilerte rettssaken mot Trump.

  • Fredag 15. mars kl. 20.40

    VG-fotograf Harald Henden tildelt Pressefotografens Ærespris

    63-åringen blir beskrevet som en sann inspirasjon og et forbilde.

  • Fredag 15. mars kl. 20.16

    Skistad i ekstase: – Jeg spiser dem taktisk!

    Kristine Stavås Skistad (25) ber rivalen Jonna Sundling (29) om å bytte taktikk.

  • Fredag 15. mars kl. 20.16

    Moren ble drept av nærmeste nabo i høyblokken: – Det har jeg skikkelig noia for

    De feiret bursdag hos den yngste i søskenflokken, til moren dro hjem alene. Noen timer senere fikk hun naboen på døren, med kniv i bukselinningen.

  • Fredag 15. mars kl. 20.13

    Krever 40 til 50 års fengsel for Sam Bankman-Fried

    Aktor i saken mot den svindeldømte Sam Bankman-Fried, grunnleggeren av kryptobørsen FTX, krever at han må dømmes til mellom 40 og 50 år i fengsel.

  • Fredag 15. mars kl. 20.11

    Sånn går det med «Love is blind»-paret nå

    Chelsea Blackwell (31) og Jimmy Presnell (28) forlovet seg på TV uten å ha sett hverandre. Det ble starten på kaos.

  • Fredag 15. mars kl. 20.02

    Krever 40 til 50 års fengsel for Sam Bankman-Fried

    Aktor i saken mot den svindeldømte Sam Bankman-Fried, grunnleggeren av kryptobørsen FTX, krever at han må dømmes til mellom 40 og 50 år i fengsel.

  • Fredag 15. mars kl. 19.59

    Laksemilliardær selger strandluksus – har kjøpt «hytte» for 89 millioner

    Gustav Witzøes nære medarbeider Thomas Jessen (47) og kona ber om 48 millioner kroner for den eksklusive strandeiendommen på Nesøya.

  • Fredag 15. mars kl. 19.22

    Se Vestlandsrevyen klokka 19.30

    39 milliarder kroner skal brukes på ny europavei og jernbane mellom Arna og Stanghelle. Regjeringen lover byggestart så raskt som mulig. Programleder: Mariann Reikerås.

  • Fredag 15. mars kl. 19.21

    Urolig start på presidentvalget: Putin lover hevn

    Den første valgdagen i Russland har vært preget av et ukrainsk angrep, maling i stemmebokser og en molotov cocktail.

  • Fredag 15. mars kl. 18.57

    Kongen av Nederland spøkte om bilderedigering

    – Virkelig? Jeg har ikke photoshoppet det, sier kongen om et familiebilde.

  • Fredag 15. mars kl. 18.56

    Krevd for løsepenger etter dataangrep

    «Klikk & hent»-tjenesten til Tax Free-butikkene på Norges største flyplasser har i flere uker vært ut av drift etter angrep fra hackere.

  • Fredag 15. mars kl. 18.53

    Strikkarar samla til fest

    Strikking er ein hobby mange driv med, og denne helga har dei sin eigen festival. Festivalen skjer på ein stad i Stavanger det ofte er kul og moderne kunst og musikk – så kanskje strikking også er kult og moderne? Sjå meir i TV-sendinga.

  • Fredag 15. mars kl. 18.35

    Dissens i Vestland Ap om Israel-boikott

    Det er usemje i Vestland Ap om dei på helgas årsmøte skal vedta å jobbe for å forby handel med varer og tenester med opphav i okkuperte område, eller ikkje. Eit førebels fleirtal vil også ha oljefondet ut av alle israelske selskap, og meiner Noreg må gå i spissen for internasjonale sanksjonar mot Israel. Eit førebels mindretal meiner at einsidig norsk boikott mot Israel vil føre til at Noreg ikkje kan ha dialog med begge partar lenger.

  • Fredag 15. mars kl. 18.27

    Saksøker kommunen etter 5-åring ble skadet på lekeplass

    Familien til den fem år gamle jenta som fikk omfattende skader i ansiktet etter at et basketstativ knakk og falt over henne på Dølemo i juli i fjor saksøker nå Åmli kommune. Det skriver VG. Siden ulykken 18. juli i fjor har foreldrene og deres advokat forsøkt å få kommunen til å ta ansvar, skriver avisen. Gjentatte ganger har kommunens forsikringsselskap avvist kravet. Politiet har henlagt saken. Foreldrene mener at lekeplassen ikke var trygg nok og at det burde vært mykere underlag under lekeapparatene. Etter ulykken meldte NRK at kommunen hadde inspisert lekeplassen få uker tidligere. Mest sannsynlig hadde ikke basketstativet blitt kontrollert den gangen, erkjente ordfører Bjørn Gunnar Baas (Sp) da.

  • Fredag 15. mars kl. 18.18

    Dømt for trusler mot Stortinget

    En 34 år gammel mann fra Sandefjord er dømt til fem måneders fengsel etter å ha publisert en trusselmelding på Facebook i mai i fjor. Meldingen mannen hadde publisert lød «Går live med gat på Stortinget 25. mai.». – PST var kjent med at uttrykket «gat» var et slanguttrykk for skytevåpen, og tolket innlegget som en mulig trussel om angrep på Stortinget, heter det i dommen fra Vestfold tingrett. I retten nektet 34-åringen straffskyld og skyldte på en tastefeil.

  • Fredag 15. mars kl. 18.15

    Cara Delevingnes hjem totalskadet etter brann

    Fredag morgen brøt det ut en større brann på eiendommen til supermodellen.

  • Fredag 15. mars kl. 18.13

    Johannes Thingnes Bø tar sprintseier i Canmore: – Det er lekestue

    For første gang denne vinteren vinner Johannes Thingnes Bø (30) en sprint. Storebror tar sprintcupen totalt.

  • Fredag 15. mars kl. 18.12

    Ekstratjenester øker strømregningen med tusenvis i året: – Dyre og unødvendige

    En kunde som sier ja til alle tilleggstjenestene fra et av de store strømselskapene, må fort se at strømregningen øker med 4000-5000 kroner i året. Forbrukerrådet kaller ekstraproduktene «unødvendige».

  • Fredag 15. mars kl. 18.08

    Bedrift med 88 ansatte konkurs

    Produksjonsselskapet Agder Tunnelservice er konkurs. Det skriver Fædrelandsvennen. Selskapet har produksjon i Flekkefjord, og har 88 ansatte. De har 200 millioner kroner i gjeld. Av disse er 99 millioner gjeld til Sparebanken Vest, opplyser bostyrer Kai Knudsen ved Advokatfirma Wigemyr til avisen. Ifølge Knudsen har styret oppgitt at de har forsøkt å finne løsninger for videre drift, men at det ikke var grunnlag for å tilføre kapitalen som trengtes.

  • Fredag 15. mars kl. 18.01

    Svært beruset kvinne

    Klokka 16.45 fikk politiet melding om en svært beruset kvinne på Sola lufthavn. Kvinnen var ikke i stand til å gjøre rede for seg og fikk derfor ikke være med flyet hun skulle tatt. Kvinnen blir tatt hånd om av sin familie.

  • Fredag 15. mars kl. 18.00

    Ap og Sp inviterer til pressekonferanse på Hylkje

    Statsråd Kjersti Toppe (Sp) og stortingsrepresentant Marte Mjøs Persen (Ap) inviterer til pressekonferanse laurdag 16. mars klokka 11.00 på Hylkje i Bergen. På spørsmål om det gjeld nasjonal transportplan (NTP) og ny E39 mellom Klauvaneset og Vågsbotn, svarar Mjøs Persen til NRK: – Du snakkar jo med Aps transportpolitiske talsperson, og er hjarteleg velkommen i morgon. Byutviklingsbyråd Christine Kahrs (H) i Bergen har store forventningar. – Vågsbotn-Klauvaneset og Nordhordalandstunnelen er eit av dei tre prioritetane vi har hegna om her i Bergen. Prosjektet er kjempeviktig av fleire omsyn. Trafikksikkerheit, beredskap og næring er berre tre av mange grunnar til at vi held dette prosjektet høgt inn mot NTP, seier Kahrs.

  • Fredag 15. mars kl. 18.00

    Gulle god spillskjerm fra MSI

    Men som vanlig er det alltids et par ting som kunne vært bedre.

  • Fredag 15. mars kl. 17.49

    Minst 20 drept i rakettangrep i Odesa

    Dødstallet etter et russisk rakettangrep mot den ukrainske kystbyen Odesa fredag har steget til 20 personer, opplyser lokale myndigheter. Minst 75 er såret.

  • Fredag 15. mars kl. 17.41

    Røykutvikling på flyplassen – ber folk i Bodø holde vinduene igjen

    Politiet i Nordland fikk rundt kl. 17.15 fredag ettermiddag melding om røykutvikling fra et garasjeanlegg inne på den militære delen av Bodø lufthavn. Noe røyk siger innover Bodø by. Politiet ber derfor folk om å holde vinduene lukket. – Det er brann i et garasjeanlegg i det militære delen, sier Kai Eriksen, operasjonsleder i politiet i Nordland. Det er ikke meldt om personskade per nå, ifølge operasjonsledern. Talsperson Jonny Karlsen ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) sier at det var en militær tankbil som tok fyr. I likhet med politiet opplyser de at det ikke er kjente personskader. – Tankbilen inneholdt drivstoffet F-34, sier han til Avisa Nordland. F-34 er standard drivstoff for alle fly med jetmotorer og består hovedsakelig av parafin. Ifølge Luftforsvaret skal det ikke til vanlig være militær aktivitet inne på området hvor tankbilen tok fyr. – Men i forbindelse med øvelsen Nordic Response har det vært noe militær aktivitet på området, sier Karlsen til avisa.

  • Fredag 15. mars kl. 17.38

    Femåring skadet på lekeplass: – Det tok lang tid før hun ville se seg i speilet

    Den fem år gamle jenta fikk omfattende skader i ansiktet etter at et basketstativ knakk og falt over henne. Nå kjemper foreldrene Gunn-Terese Baas (28) og Terje Svein Otterbeck (31) for datterens oppreisning.

  • Fredag 15. mars kl. 17.34

    Utested vant nok en rettsrunde om 23 års aldersgrense

    Borgarting lagmannsrett mener, som tingretten, at utestedet Festiviteten hadde en saklig og legitim grunn til å nekte ungdommer under 23 år adgang. Våren 2020 kom Diskrimineringsnemnda fram til at det var ulovlig aldersdiskriminering å nekte en 22-åring adgang til en cocktailbar i Oslo sentrum. Utestedet opererte med 23 års aldersgrense. Siden er avgjørelsen fulgt opp i flere andre vedtak, til utelivsbransjens frustrasjon, skriver Rett24. Ett av de rammede utestedene, Festiviteten på Hamar, bestemte seg for å ta saken til domstolene. I oktober vant de fram i Oslo tingrett, og fredag forkastet Borgarting lagmannsrett statens anke. Borgarting lagmannsrett mener at Festiviteten hadde en saklig legitim grunn for diskrimineringen, da de ikke har et isolert ønske om å ekskludere personer under 23 år, men ønsker å etablere en nattklubb for et eldre publikum. Lagmannsretten understreker i dommen at konklusjonen ikke nødvendigvis innebærer at 23-årsgrenser vil være lovlig i alle tilfeller.

  • Fredag 15. mars kl. 17.32

    Forfang tapte til Raw Air-teten

    Johann Forfang var sjette best i fredagens kvalifisering i skiflygingsbakken i Vikersund. Han måtte se avstanden øke til toppen i Raw Air.

  • Fredag 15. mars kl. 17.28

    Søker etter stjålet bil i Skien

    En hvit Skoda ble stjålet fra en boligadresse i Øvregate i Skien fredag ettermiddag. Politiets patruljer søker etter bilen i nærområdet.

  • Fredag 15. mars kl. 17.07

    VAR-kampen er over: Motstanderne tapte

    Med tre klubber igjen som ennå ikke har hatt årsmøte, er resultatet allerede klart.

  • Fredag 15. mars kl. 17.07

    Etter vinterøvelsen: Forsvarstopp frykter bråstopp

    Den store Nato-øvelsen i nord har vært kostbar for Forsvaret.

  • Fredag 15. mars kl. 17.05

    Kode-direktøren reiste og mingla for 350.000 kr

    Petter Snare, direktør for Kode-musea i Bergen, brukte 350.000 kroner på mat, hotell, gåver og reiser i 2023. Året før brukte Petter Snare nesten ein halv million kroner. Det viser dokument som Bergensavisen har fått innsyn i frå Kode. Stiftinga slit økonomisk og måtte nyleg nedbemanne for å kutte 16 millionar kroner i driften.

  • Fredag 15. mars kl. 17.05

    Kode-direktøren reiste og mingla for over 800.000 kr på to år

    Petter Snare, direktør for Kode-musea i Bergen, brukte 350.000 kroner på mat, hotell, gåver og reiser i 2023. Året før brukte Snare nesten ein halv million kroner. Det viser dokument som Bergensavisen og BT har fått innsyn i frå Kode. Stiftinga slit økonomisk og måtte nyleg nedbemanne for å kutte 16 millionar kroner i driften.

  • Fredag 15. mars kl. 17.02

    Mulig brann på skole i Moss

    Brannvesenet har rykket ut etter melding om mulig brann på Larkollen skole i Moss. – Vi har fått melding om mistenkelig røykutvikling, sier brannvesenet til NRK. Nødetatene er ikke fremme på stedet.

  • Fredag 15. mars kl. 17.02

    Fikk melding om mistenkelig røykutvikling i Moss

    Brannvesenet rykket ut etter melding om røykutvikling på Larkollen skole i Moss. – Vi har ikke fått melding om flammer, sa brannvesenet til NRK lik etter klokken 17:00. På stedet så nødetatene ingen flammer, men andre funn på stedet gir de en forklaring på mulig årsak. – Det er funnet rester etter fyrverkeri på stedet som antas å være årsaken til at det er sett røyk, sier operasjonsleder Randi Nymoen-Jahren i Øst politidistrikt.

  • Fredag 15. mars kl. 16.59

    Pierce Brosnan sier unnskyld

    Bond-stjernen Pierce Brosnan (70) legger seg langflat etter Yellowstone-dommen.

  • Fredag 15. mars kl. 16.59

    Gult farevarsel langs kysten: Ikkje dra ut i småbåt

    Det er gult farenivå om langs kysten av Vestlandet fredag. Det er auke til nordleg sterk kuling på 20 m/s, og periodevis liten storm natt til laurdag. Meteorologisk instiutt tilrår folk å ikkje dra ut i småbåt, og åtvarar om høge bølgjer, minska synsvidde og at sjøen begynner å rulle.

  • Fredag 15. mars kl. 16.55

    Hadia Tajik utelukker ikke å stille for Oslo

    Fredag ble det kjent at Hadia Tajik ikke tar gjenvalg for Rogaland. – Jeg er veldig politisk engasjert, det har jeg vært hele livet. Så politikk i en eller annen form hadde det vært kjekt å få lov å drive med, sier Tajik til NRK. På spørsmål om det kan være aktuelt å stille for Oslo, svarer Tajik: – Det får vi komme tilbake til hvis det skulle være aktuelt. – Politikk i en eller annen form tror jeg at jeg kommer til å drive med, men det er mange måter å drive politikk på, sier Tajik.

  • Fredag 15. mars kl. 16.55

    DNB-sjefen har boliglån hos konkurrent

    Kjerstin Braathen vil nå flytte boliglånet sitt tilbake til banken hun leder.

  • Fredag 15. mars kl. 16.55

    Køyrde 103 km/t i 80-sona på Os

    24 personar fekk i dag forenkla førelegg for å køyre for fort på E39 ved Kolskogen på Os. Den høgaste farten var 103 km / timen i 80-sona. Ein lett-motorsykkel vart avskilta grunna tekniske manglar, melder Vest politidistrikt.

  • Fredag 15. mars kl. 16.53

    Marte Mjøs Persen opnar for attval til Stortinget

    Marte Mjøs Persen opplyser til NRK at ho er open for å ta attval til Stortinget. Den tidlegare bergensordføraren er inne i sin første periode i nasjonalforsamlinga for Hordaland. Denne helga får ho truleg attval som fylkesleiar i Vestland Ap. Det blei berre spelt inn ein motkandidat frå eitt lokallag, ifølgje valnemndleiar Kamilla Karlsen. Mjøs Persen måtte gå av som arbeids- og sosialminister i haust, og blei då leiar for Aps transportfraksjon på Stortinget.

  • Fredag 15. mars kl. 16.45

    Brann hos Elkem Thamshavn

    Det har i ettermiddag vært en brann i lokalene til Elkem Thamshavn i Orkland kommune. Ifølge Roger Gjersvold ved 110-sentralen Midt-Norge ble brannen slukket raskt og i samarbeid med bedriftens egne brannmenn på stedet. Skadeomfanget er ikke kjent. Det var Avisa Sør-Trøndelag som meldte om brannen først.

  • Fredag 15. mars kl. 16.45

    Mann raserte hotellrom

    I Stavanger har ein mann rasert eit hotellrom, ifølge politiet. Dei rykka ut til staden rundt klokka 16. Dei har vore på hotellet og fått kontakt med mannen. Han har så blitt kopla med helsepersonell, men han er ikkje fysisk skadd. Hotellet kan melde saka til politiet, skriv dei i oppdateringa.

  • Fredag 15. mars kl. 16.33

    Hadia Tajik utelukker ikke å stille fra Oslo

    Hadia Tajik (40) takker nei til stortingsplass fra Rogaland. Men hun lukker ikke døren for å stille fra Oslo.

  • Fredag 15. mars kl. 16.25

    Jarl Magnus Riiber må ha kneoperasjon

    Kombinertkongen Jarl Magnus Riiber (26) må opereres på grunn av trøbbel med det høyre kneet.

  • Fredag 15. mars kl. 16.25

    Elever skal ha skole i kommunestyresalen

    Etter at Begnadalen skole ble stengt på dagen grunnet manglende brannsikkerhet, har elevene stort sett hatt hjemmeundervisning. Nå har Sør-Aurdal kommune kommet frem til en midlertidig løsning som skal gjelde etter påske. Da skal elevene på 8. og 10. trinn møte opp i Sør-Aurdalshallen for undervisning. Elevene på 9. trinn vil bruke kommunestyresalen, samt ulike kontor/møte/grupperom i en egen fløy på kommunehuset, opplyser kommunen i en pressemelding.

  • Fredag 15. mars kl. 16.22

    Person påkjørt i Nedre Follo

    Nødetater er på Åsveien i Nedre Follo etter en person har blitt påkjørt i et fotgjengerfelt. Ifølge operasjonsleder i øst politidistrikt, Randi Nymoen-Jahren, fremstår personen som lettere skadet.

  • Fredag 15. mars kl. 16.22

    Fotgjenger påkjørt

    En fotgjenger har blitt påkjørt på Åsveien i Nedre Follo.

  • Fredag 15. mars kl. 16.21

    16 kommunar for pengar til trafikksikring

    16 kommunar i Innlandet har fått pengar til trafikksikkerheits-tiltak. Det er Innlandet fylke sitt trafikksikkerheitsutval (FTU) som no gir ut 4,8 millionar kroner. Kommunane har søkt om midlane. FTU-leiar Anders Brabrand seier det skal sikre trafikkmiljø og åtferd på kommunale vegar der det er skuleelevar. Fleire kommunar skal no bygge fortau, gangvegar, busshaldeplassar for å nemne noko. Blant dei som får mest er Tynset, som får 800 000 kroner til fortau. Vestre Toten får 425 000 til tiltak ved Bøverbru skule. Nord-Aurdal får 500 000. Elverum 424 000.

  • Fredag 15. mars kl. 16.20

    Ukens låter: Ramón, Kacey Musgraves og Justin Timberlake

    … samt et gjenhør med rustne New Jersey-legender: Dette er helgelyden.

  • Fredag 15. mars kl. 16.19

    Bekrefter på nytt - flytter befalsskolen til Kjevik

    Forsvarsdepartementet meldte om at befalsskolen skulle flytte til Kjevik tidligere fredag ettermiddag, men trakk senere meldingen. Nå bekrefter statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at befalsskolen skal komme til Kristiansand. – Den sikkerhetspolitiske situasjonen er alvorlig. Uroen der ute og behovet her hjemme gjør at vi må styrke Forsvaret. Som en del av dette, har regjeringen bestemt at Kjevik ikke skal legges ned, men benyttes som ny lokasjon for befalsskolen, skriver statsministeren. Befalsskolen flyttes dermed fra Sessvollmoen til Kjevik. Flyttingen er en av regjeringens anbefalinger i den nye langtidsplanen for forsvarssektoren, som legges frem for Stortinget 5. april.

  • Fredag 15. mars kl. 16.19

    Bekrefter flytting av befalsskole til Kjevik

    Befalsskolen flyttes dermed fra Sessvollmoen til Kjevik, det bekrefter statsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding. - Vi har store mangler på eiendom, bygg og anlegg i forsvarssektoren i dag og vi har ikke råd til å avhende en så god og velfungerende leir som Kjevik. For å styrke Norges forsvarsevne skal vi snarere utvide og bygge opp kapasiteten i Forsvarets utdanningssystem. Forsvarets befalsskole på Kjevik blir viktig i den nye satsingen, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

  • Fredag 15. mars kl. 16.15

    Skistad hysjet på Sverige – Valnes raser mot svenske etter dramatisk fall

    Norsk storeslem i Sverige. Både Kristine Stavås Skistad (25) og Johannes Høsflot Klæbo (27) vant den siste sprinten for sesongen.

  • Fredag 15. mars kl. 16.14

    Etterforskning av trafikkulykke overføres til annet politidistrikt

    Etterforskningen av trafikkulykken i Torridalsveien i Kristiansand torsdag, der en sju år gammel gutt omkom, er overført til Sør-Vest politidistrikt. Det skriver politiet i en pressemelding. Årsaken til at saken er overført er at en av foreldrene til barnet som døde, er ansatt i Agder politidistrikt. – Dette er en sak med verst tenkelig utfall. Vår ansatt blir godt ivaretatt og vi har også tilbudt kollegastøtteordning for ansatte som jobber med vedkommende og andre som har behov, sier politistasjonssjef ved Kristiansand politistasjon, Jan Terje Aas. Politiet i Agder har gjort de innledende åstedsundersøkelsene og foretatt vitneavhør. Informasjonen knyttet til dette er oversendt politiet i Sør-Vest.

  • Fredag 15. mars kl. 16.10

    Yrkessjåfør erkjenner ikke straffskyld

    – Han er sterkt preget etter det som har skjedd, sier den siktedes advokat Nils Anders Grønås til NRK. Sjåføren som var involvert i dødsulykka på Torridalsveien i Kristiansand i går har vært i avhør igjen i dag. Ifølge hans advokat, Nils Anders Grønås erkjenner hans klient ikke straffskyld.

  • Fredag 15. mars kl. 15.57

    Norsk Idustri: Økokrim etterforsker Stein Lier-Hansen

    Ifølge en pressemelding fra Norsk Industri fredag, har de mottatt melding om at Økokrim etterforsker saken relatert til Stein Lier-Hansen. De skriver i pressemeldingen at de er tilfreds med å ha mottatt beskjeden.

  • Fredag 15. mars kl. 15.57

    Filmanmeldelse «Min fantastiske fremmede»: Kvinne på randen

    Amoralsk av ensomhet.

  • Fredag 15. mars kl. 15.57

    Reagerer på bustadmeldinga: – Det trengst sterkare lut

    Regjeringa la fram si nye bustadmelding i dag, der dei kom med fleire satsingar for å sikre at fleire får kjøpt sin eigen bustad blant anna. No reagerer blant anna SV og Studentorganisasjonen på den. Regjeringa vil dei gjere blant anna gi fleire startlån i Husbanken, og seier at spesielt dei på bygdene skal få denne hjelpa. SV-ordførar Bjørnar Tollan Jordet på Tolga meiner startlån ikkje løyser bustadmangel-problema der. Kirsti Bergstø som er partileiar i SV seier bustadmarknaden har vore ute av kontroll lenge, og løysingane regjeringa kjem med er ikkje nok. – Det trengst sterkare lut. Vi trenger bygging av fleire utleigebustadar og vi trenger meir regulering av bustadmarknaden for å sikre at prisane ikkje held fram å vokse ukontrollert, seier ho. Regjeringa presenterte og nokon tiltak for å sikre eit tryggare leigemarknad og sa dei ville sikre fleire trygge og billige studentbustader. Oline Sæter, som er leiar i Norsk studentorganisasjon er skuffa og seier dette er for vagt. – Luftige formuleringar utan konkrete tiltak sørger ikkje for at spaden blir sett i jorda og fleire studentbustader bygget, seier Oline Sæther, leder av Norsk Studentorganisasjon. Tobias Drevland Lund, som er bustadpolitisk talsperson i Rødt støttar bustadmeldinga og seier startlån til fleire grupper er gode og viktige forslag. Og legg til at ein bør bygge fleire bustader med regulerte prisar for å få kontroll over marknaden og sikre at fleire kan eige.

  • Fredag 15. mars kl. 15.53

    Økokrim åpner etterforskning mot Stein Lier-Hansen

    Den tidligere direktøren i Norsk Industri er siktet for grov økonomisk utroskap mot sin tidligere arbeidsgiver.

  • Fredag 15. mars kl. 15.45

    En person funnet død i Fredrikstad

    En person er funnet død i Vesterelva ved Fredrikstad sentrum. Det melder politiet på X. Politi- og letemannskaper har lett etter personen i snart to dager. De pårørende er varslet om funnet.

  • Fredag 15. mars kl. 15.37

    Nå er det «vårsalg» i spillbutikkene

    Dette er våre tips for påskegamingen.

  • Fredag 15. mars kl. 15.31

    Hun ofret mye for å være i politikken

    Men nå trekker hun seg i Rogaland. Det gjør Hadia Tajik neppe med lett hjerte.

  • Fredag 15. mars kl. 15.30

    Politiet bekrefter at den døde personen er Stavern-kvinnen

    Fredag ettermiddag bekrefter politiet at det er den savnede Stavern-kvinnen som ble funnet død i Larvik onsdag. Det viser den midlertidige obduksjonsrapporten. Kvinnen ble funnet av en turgåer ved Tenvikodden mellom Stavern og Larvik.

  • Fredag 15. mars kl. 15.29

    Stavern-saken: Savnet kvinne funnet død

    Onsdag ble en kvinne funnet død på Tenvikodden. Politiet bekrefter at det var den savnede kvinnen i Stavern-saken.

  • Fredag 15. mars kl. 15.26

    Røykutvikling i ei fiskeskøyte i Vågan

    Det er meldt om røykutvikling i ei fiskeskøyte mellom Hopen og Henningsvær i Vågan. Det melder politiet i Nordland på X. De har evakuert ni personer fra båt. Rett før klokken 15.30 var fortsatt tre ansatte om bord. KV «Njård» og en politibåt er på stedet. Det er ikke meldt om personskader. Kl. 16.34 melder HRS Nord-Norge at de har kontroll på situasjonen. Fartøy med mannskap om bord er satt under slep av kystvakten og på vei mot Svolvær. HRS takker alle deltakende sivile fartøyer, Kystradio, Kystvakt, 330-skvadronen og Redningsselskapet.

  • Fredag 15. mars kl. 15.25

    Hamar ber om ønskelister frå ungar

    Hamar kommune skal gi ut 10 millionar til skular og barnehagar og ber om søknadar no. Det skriv Hamar arbeidarblad. Det er i forbindelse med markeringa av 175-årsjubileet til byen at dei vil oppgradere leikeapparat og utstyr. Ungar og foreldre i barnehagar og skular kan no sende inn ønska sine.

  • Fredag 15. mars kl. 15.25

    Elsparkesyklene er tilbake i Bartebyen

    Fredag er sesongen for elsparkesykler offisielt i gang i Trondheim. Kommunen tillater at man setter ut elsparkesykler i et begrenset område, i den såkalte sentrumssonen. Det skriver Adresseavisen. Frank Grønås, avdelingsleder i Eierskapsenheten i Trondheim kommune, sier til avisa at vurdere om de skal utvide etter helga. Allerede onsdag kunne man se elsparkesykler fra Voi i Trondheim. Da ble selskapet anklaget for «tjuvstart» og bedt om å ta syklene inn igjen. Til Adresseavisen sier selskapet at de tolket reglene som at det var lov å sette ut sykler uten å leie dem ut.

  • Fredag 15. mars kl. 15.23

    Trekker pressemelding om befalsskole til Kjevik

    Forsvarsdepartementet trekker pressemelding om at Forsvarets befalsskole flyttes til Kristiansand. Regjeringen opplyste fredag at Forsvarets befalsskole flyttes til Kristiansand og at Kjevik ikke legges ned. Nå trekker Forsvarsdepartementet meldingen.

  • Fredag 15. mars kl. 15.22

    Fare for vannplaning

    Statens vegvesen advarer om fare for vannplaning i Oslo-området fredag ettermiddag. Dette skyldes kraftig regnvær. Bilister rådes om å avpasse farten etter forholdene.

  • Fredag 15. mars kl. 15.13

    Tror arbeid på E16 vil minske arbeidsledighet

    Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) region Vest er glade for løftene om byggingen av den nye veien og jernbanen mellom Arna og Stanghelle. – Vi har ikke målt mer ledig kapasitet i anleggsmarkedet enn nå, så vi trenger alle jobber ut i markedet. Jeg er spent på å se helheten i NTP om en uke. MEFs medlemmer trenger mer jobb ut i markedet om vi skal klare å holde arbeidsfolkene på Vestlandet i arbeid, sier Audun Ueland, fungerende regionsjef i MEF.

  • Fredag 15. mars kl. 15.07

    Skodas mini-SUV skal bli råbillig

    Søsteren til ID. 2 tar opp kampen med Volvos EX30.

  • Fredag 15. mars kl. 15.03

    Bil kjørt av veien i Bjørnafjorden

    En bil skal ha kjørt utfor veien på fv. 48 nord for Kråkeskartunnelen i Bjørnafjorden, melder Vest politidistrikt. Ulykkesstedet er mellom Holmefjord og Eikelandsosen. Det skal ha vært to personer i bilen, og begge har kommet seg ut. Politi og brannvesen er på stedet. – Bilen ligger på taket, skriver 110 Vest. Tunnelen er stengt som følge av trafikkulykken.

  • Fredag 15. mars kl. 15.01

    Kjevik legges ikke ned likevel

    Kjevik skal ikke legges ned. Leiren er i fremtiden tiltenkt som ny lokasjon for befalsskolen, som flyttes fra Sessvollmoen til Kjevik, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Flyttingen er en av regjeringens anbefalinger i den nye langtidsplanen for forsvarssektoren, som legges frem for Stortinget 5. april.

  • Fredag 15. mars kl. 15.01

    Flytter befalsskolen til Kristiansand

    Forsvarets virksomhet på Kjevik skal ikke legges ned. Leiren er i fremtiden tiltenkt som ny lokasjon for befalsskolen, som flyttes fra Sessvollmoen til Kjevik, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Flyttingen er en av regjeringens anbefalinger i den nye langtidsplanen for forsvarssektoren, som legges frem for Stortinget 5. april.

  • Fredag 15. mars kl. 15.01

    Forsvarsdepartementet trekker pressemelding om Kjevik

    Regjeringen opplyste fredag at Forsvarets befalsskole flyttes til Kristiansand og at Kjevik ikke legges ned. Nå trekker Forsvarsdepartementet meldingen. Pressevakta hos Forsvarsdepartementet sier til NRK at de ikke vil si noe om hvorfor de har trukket pressemeldingen. – Jeg håper dette var en glipp, og at regjeringen fortsatt planlegger for militær tilstedeværelse på Sørlandet. Vi må kunne stole på offisielle meldinger fra regjeringen. Det sier ordfører i Kristiansand Mathias Bernander (H).

  • Fredag 15. mars kl. 14.54

    Rykket ut til trafikkulykke

    Nødetatene rykket ut til trafikkulykke i rundkjøring på Rona. To biler er involvert ifølge politiet. Bilene står i rundkjøringen, det skaper noe kø. Skadeomfanget er ukjent.

  • Fredag 15. mars kl. 14.52

    Frykt for de andre store samferdselsprosjektene i Vestland

    Tom-Christer Nilsen, næringspolitisk leder i Bergen Næringsråd, uttrykker en bekymring for de andre store samferdselsprosjektene i Vestland fylke etter pressekonferansen i Arna i Bergen i dag. – Det er alltid sånn, må jeg innrømme, at du lytter til det politikerne sier, og hva de ikke sier. Det gjør at vi blir urolig for prosjekter som Hordfast og Bybanen til Åsane, sier han.

  • Fredag 15. mars kl. 14.49

    Vi har funnet det beste enkle vaffeljernet

    Tall fra Elektronikkbransjen forteller at nordmenn elsker vafler. For selv om 2022 og 2023 til sammen «kun» kan skryte av 366.000 solgte vaffeljern her til lands, kom dette rett etter pandemiårene 2020 og 2021. Da var tallene henholdsvis 320.000 og 420.000 vaffeljern.

  • Fredag 15. mars kl. 14.43

    Skatteetaten: 4000 personer manglet aksjeinfo i skattemeldingen

    Rundt 4000 personer som har levert skattemeldingen, manglet informasjon om aksjene sine, opplyser Skatteetaten. De vil bli kontaktet av etaten direkte.

  • Fredag 15. mars kl. 14.40

    Gelégodteri trekkes tilbake på grunn av kvelningsfare

    Kast eller lever tilbake produktet, er den klare beskjeden fra Mattilsynet.

  • Fredag 15. mars kl. 14.36

    Håpar på Hafstadfjell-tunnel

    Kommunalminister Erling Sande kjem til Førde måndag i samband med Nasjonal Transportplan. Det er kalla inn til eit pressemøte på Bruland i Førde, måndag føremiddag. Dette er same stad som det nordlege innslagspunktet til ein ny E39-tunnel gjennom Hafstadfjellet er tenkt plassert. – Eg håpar at Sande har gode nyheiter med seg om Hafstadfjell-tunnelen, seier Arne Nistad, som er administrerande direktør i Nistad Transport. Heile nasjonal transportplan blir lagt fram fredag om ei veke.

  • Fredag 15. mars kl. 14.31

    Wall Street faller fra start

    Pilene peker nedover i de amerikanske aksjemarkedene for tredje dag på rad.

  • Fredag 15. mars kl. 14.31

    Nedgang på Wall Street

    Pilene peker nedover i de amerikanske aksjemarkedene for tredje dag på rad.

  • Fredag 15. mars kl. 14.31

    Nasdaq leder an bred nedgang på Wall Street

    Pilene peker nedover i de amerikanske aksjemarkedene for tredje dag på rad.

  • Fredag 15. mars kl. 14.31

    Bred nedgang på Wall Street

    Pilene pekte nedover i de amerikanske aksjemarkedene for tredje dag på rad.

  • Fredag 15. mars kl. 14.25

    Arendal og Grimstad rideklubb opp igjen

    Arendal og Grimstad rideklubb er i drift igjen etter at de i november måtte stenge ned etter salmonella-utbrudd i stallen. Til tross for god økonomisk støtte, har nedstengningen fått økonomiske konsekvenser for klubben. Daglig leder Åse Mortensen sier de enda ikke har full oversikt over kostnadene etter nedstengningen. Klubben vil jobbe hardt i tiden fremover for å få inn penger til å betale ned regninger. – Det viktigste for oss er at dette ikke skal føre til økte kostnader for de som driver med aktiviteten, sier Mortensen til NRK. Klubbens første stevne etter nedstengningen skal være allerede neste helg.

  • Fredag 15. mars kl. 14.25

    Arendal og Grimstad rideklubb i drift igjen

    Arendal og Grimstad rideklubb er i drift igjen etter at de i november måtte stenge ned etter salmonella-utbrudd i stallen. Til tross for god økonomisk støtte, har nedstengningen fått økonomiske konsekvenser for klubben. Daglig leder Åse Mortensen sier de enda ikke har full oversikt over kostnadene etter nedstengningen. Klubben vil jobbe hardt i tiden fremover for å få inn penger til å betale ned regninger. – Det viktigste for oss er at dette ikke skal føre til økte kostnader for de som driver med aktiviteten, sier Mortensen til NRK. Klubbens første stevne etter nedstengningen skal være allerede neste helg.

  • Fredag 15. mars kl. 14.19

    Mann rømte fra rettsmøte i Karlstad – funnet

    En mann i 30-årene rømte torsdag fra et rettsmøte i Karlstad. Fredag ettermiddag er han funnet.

  • Fredag 15. mars kl. 14.09

    Chemring Nobel får millionstøtte

    Chemring Nobel får 428 millioner kroner av staten. Pengestøtten er en del av det europeiske Asap-programmet, hvor målet er å øke produksjonen av missiler, ammunisjon og sprengstoff. Forsvarsminister, Bjørn Arild Gram, beskriver støtten som en stor satsing. – At Norge nå har fått mer enn en sjettedel av hele tildelingen fra EU sier jo noe om betydningen av norske forsvarsbedrifter. Ifølge Gram skal våpnene doneres til Ukraina samt være med på å fylle opp Norges eget lager. Sprengstoffabrikken har tidligere fått hard kritikk fra både miljøvernorganisasjonen, i tillegg til Asker og Oslo kommune, etter det ble klart at bedriften får lov til å slippe ut 200 tonn nitrogen i Oslofjorden. Økt produksjon vil ikke føre til større utslipp, forteller Gram. – Produksjonen ligger innenfor utslippstillatelsen som bedriften har fått og man jobber jo med tiltak for at utslippene skal reduseres vesentlig. Chemring Nobel er en av tre forsvarsbedrifter som får penger.

  • Fredag 15. mars kl. 14.09

    SpareBank 1 Nord-Norge gir 9,9 millioner kroner til Bodø/Glimts kvinnelag

    SpareBank 1 Nord-Norge sørger for en historisk satsing på jentene i Bodø/Glimt. Banken spytter inn 9,9 millioner kroner i Bodø/Glimts kvinnelag. Det melder klubben på egne nettsider. Lager spiller sin første seriekamp i den helgule drakta i 1. divisjon førstkommende søndag mot Øvrevoll Hosle. – Dette er en helt fantastisk avtale for oss, hvor SpareBank1 Nord-Norge virkelig plasserer seg fremst i lokomotivet for å løfte jente- og kvinnefotballen i nord gjennom Glimt, sier leder for marked og salg i Bodø/Glimt, Tom Steffensen. Pengene kommer fra Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge. Avtalen gjelder frem til 2026 og ble signert for noen uker siden. – Dette er et virkelig stort løft, og vi mener det sender et tydelig signal om at nå skal også jentene få dyrke sitt talent og sin lidenskap her i nord, sier Trude Glad, konsernsjef for bedriftsmarkedet i SpareBank1 Nord-Norge.

  • Fredag 15. mars kl. 14.09

    Østmarka nasjonalpark åpner 25. mai

    Nå er datoen for den offisielle åpningen av Østmarka nasjonalpark klar. Lørdag 25. mai blir det folkefest på Sandbakken sportsstue. Dette arrangementet blir på tidlig ettermiddag, og det er åpent for alle som har lyst til å komme, opplyser Klima- og miljødepartementet til NRK. Tidligere på dagen er det også et mindre arrangement på Bysetermåsan i Enebakk, men det er for spesielt inviterte. Detaljene i programmet kommer senere. Det var i november 2023 det ble klart at Østmarka får varig vern som nasjonalpark.

  • Fredag 15. mars kl. 14.07

    Lothepus-selskap dro inn 27 millioner kroner

    Gründer, TV-stjerne, klesdesigner. Kall han hva du vil, men penger dro Lothepus inn i 2023.

  • Fredag 15. mars kl. 14.05

    Nygård om Bybanen: – Usikkerhet om hva slags prosjekt som skal realiseres

    På spørsmål om hva som skjer med finansieringen av Bybanen til Åsane i Nasjonal Transportplan, forteller samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) at Bergen kommune må bli enige før staten kan komme med noen svar. – Vi forutsetter at Bybanen i Bergen skal realiseres, men det som har skjedd i Bergen i senere tid, er at det er skapt usikkerhet om hva slags prosjekt man skal realisere. Det gjør det litt vanskeligere for staten med tanke på hvordan man skal løse det, sier han, og legger til: – Det må nesten Bergen ta et ansvar for selv og komme tilbake med, og klargjøre, før vi kan ha videre diskusjon om Bybanen.

  • Fredag 15. mars kl. 14.04

    Bil rygget inn i skilt og gjerde – kjørte nesten ned fotgjenger

    En bilfører rygget ned et skilt og holdt på å kjøre ned en fotgjenger i Bodø fredag ettermiddag. Et hagegjerde ble også tatt med i sammenstøtet, skriver politiet på X. De mistenker at fører har tatt feil av gass og brems og dermed fikk voldsom fart bakover. Politiet tar beslag i bilen for å undersøke om det har skjedd en teknisk feil. Bilføreren har fått førerkortet beslaglagt.

  • Fredag 15. mars kl. 14.03

    Foreslår å verne fem skogsområder i Rogaland

    Ulvaskog i Strand kommune, Honganvik i Sauda og Griggelia i Sandnes er alle foreslått vernet som nye naturreservat. Hylskaret i Suldal kommune og Ragstjørna i Gjesdal kommune er allerede vernet, og nå blir det foreslått å utvide begge naturreservatene. Områdene omfatter blant annet rik edelløvskog, boreonemoral regnskog, gammel furuskog og gammel eikeskog, fuktige skoger av furu og flommarkskog med svartor. Skogen er gjennomgående eldre og har lite menneskelige inngrep. Flere av verneforslagene har et rikt biologisk mangfold med mange sjeldne og sårbare arter og rødlistede naturtyper, skriver Statsforvalteren i Rogaland. Forslagene skal nå ut på høring med frist til å svare 15. mai i år.

  • Fredag 15. mars kl. 13.58

    Gruppeleder i MDG Bergen om E16-nyhet:– Skillingsbollestemning

    Gruppeleder i Miljøpartiet De Grønne i Bergen er fornøyd med regjeringen sin nyhet om at ny vei og bane mellom Arna og Stanghelle skal prioriteres tidlig i NTP. – Det er ganske skillingsbollestemning at det kommer en endelig avklaring på dette fantastiske prosjektet. Vi er et av mange partier som har jobbet hardt for at dette skulle prioriteres, og ikke Hordfast. Nå krysser vi fingrene for gode bybanenyheter neste uke, sier Thor Haakon Bakke. Regjeringen har satt av nesten 39 milliarder kroner til gigantprosjektet.

  • Fredag 15. mars kl. 13.55

    Tobarnsmamma Merete har gått ned i stilling: – Småbarnsmødre blir taperne

    Merete Gamst (41) reduserer arbeidstiden for å balansere hverdagen med to små barn og karriere. – Vi er et samfunn som belønner høyt tempo, og det går dessverre på bekostning av barna våre, sier hun.

  • Fredag 15. mars kl. 13.52

    Vil kreve millionerstatning for de seks fornærmede i vergesak

    Det vil kreves millionerstatning for de seks fornærmede i saken mot en tidligere verge ved et asylmottak i Agder og hans ektemann. Det sier de fornærmedes bistandsadvokat ifølge Agderposten. Oppreisningen vil kreves av de tiltalte og ikke staten. Dermed risikerer ekteparet å ende opp med millionutgift hvis de blir funnet skyldig. De to mennene fra Sørlandet er tiltalt for en rekke overgrep mellom 2017–2019 mot seks mindreårige asylsøkere den ene av dem var verge for. Både den tidligere vergen og hans ektemann nekter skyld i anklagene om seksuelle overgrep og tilrettelegging for overgrep.

  • Fredag 15. mars kl. 13.51

    Til legevakt etter frontkollisjon

    En person er kjørt til legevakt i ambulanse etter å ha vært involvert i en frontkollisjon i Søndre Land. Vedkommende skal ikke være alvorlig skadet. Ifølge politiet skal den ene bilen ha fått sleng på glatt underlag. Ulykken skjedde litt etter klokka 12 langs Vestsidevegen og politiet opplyser at de oppretter sak.

  • Fredag 15. mars kl. 13.32

    Ber ikke om fengselsstraff i voldssaken på Karmøy

    Aktor ber ikke om fengselsstraff for 16-åringen som er tiltalt for grov vold mot utviklingshemmede Tor Inge Dahl (60) på Karmøy i fjor, melder Haugesunds Avis. I sin prosedyre sa statsadvokat Arvid Malde at straffutmålingen i denne saken er svært vanskelig. Både ubetinget fengsel, én del ubetinget ungdomsfengsel og en annen del betinget og ungdomsstraff er vurdert. – Etter å ha vurdert alle forhold samlet, er vi under betydelig tvil kommet til at vi vil nedlegge påstand om ungdomsstraff, sa han. – Det betyr at flere instanser lager et opplegg som ungdommen må følge. Hovedformålet med det er å unngå ny kriminalitet og også sørge for at barnet får en god utvikling, sier Malde til Haugesunds Avis. Han ba om gjennomføringstid på tre år, subsidiært fengselsstraff på tre år. Den kriminelle lavalderen i Norge er 15 år. Dahl er 100 prosent ufør etter voldshendelsen. Benedicte Storhaug er bistandsadvokat for Tor Inge Dahl. Hun mener det ikke er uventet at aktor ber om ungdomsstraff. – De fleste synes nok også det i utgangspunktet er forståelig at mindreårige straffes mildere enn voksne, sier hun til Haugesunds Avis.

  • Fredag 15. mars kl. 13.26

    Kolliderte i veikryss i Saltdal

    Politi og ambulanse rykker ut til to biler som har kjørt i hverandre i Rognan sentrum i Saldal. Ifølge politiet skjedde kollisjonen i et veikryss. To personer er involvert. Det er ikke meldt om alvorlig personskade. – Fremstår som ene part har brutt vikeplikten. Ingen mistanke om ruskjøring, skriver politiet i en oppdatering.

  • Fredag 15. mars kl. 13.26

    Rykker ut til kollisjon i veikryss

    Politi og ambulanse rykker ut til to biler som har kjørt i hverandre i Rognan sentrum i Saldal. Ifølge politiet skjedde kollisjonen i et veikryss. To personer er involvert og det er ikke meldt om alvorlig personskade.

  • Fredag 15. mars kl. 13.13

    Ber Tajik bli i politikken – foreslår plass på Oslos stortingsliste

    Still fra Oslo – eller ta styringen i hovedstaden, er oppfordringen fra Ap-kolleger.

  • Fredag 15. mars kl. 13.11

    Julian Ryerson møter Atlético Madrid i kvartfinale

    Sørlending Julian Ryerson og Borussia Dortmund møter Atlético Madrid i kvartfinalen i mesterligaen. Det ble klart under dagens trekning. 26 åringen fra Lyngdal har spilt i den tyske klubben siden januar i fjor.

  • Fredag 15. mars kl. 13.09

    Forsinkelser og innstillinger på T-banen vil vare til mandag

    Signalproblemene på T-banen i Oslo vil vare fram til mandag formiddag, og reisende må belage seg på forsinkelser i helgen, opplyser Ruter i en pressemelding. * Linje 2 kjører hvert kvarter, ikke to ganger i kvarteret * Linje 4 kjører mellom Bergkrystallen og Veitvet og ikke helt til Vestli. Linje 5 kjører til Vestli. * Linje 5 blir trolig forsinket på grunn av saktekjøring mellom Grorud og Romsås. – Vi beklager ulempene dette medfører og setter pris på forståelsen og tålmodigheten til våre reisende mens Sporveien jobber med å løse utfordringene, sier kommunikasjonssjef i Ruter, Cathrine Myhren-Haugen.

  • Fredag 15. mars kl. 13.06

    Reaksjoner på poengsystemet: – Passer for ungdomsidrett

    Johannes Høsflot Klæbo (27) har vunnet 13 verdenscupløp, men ser likevel ut til å tape sammendraget til Harald Østberg Amundsen (25).

  • Fredag 15. mars kl. 13.03

    Valnes vant prologen - duellen mellom Klæbo og Amundsen lever videre

    Mye handler om kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen denne helga. Harald Østberg Amundsen leder foran Johannes Høsflot Klæbo, og i sprintprologen i Falun klarte førstenevnte å forsvare det meste av ledelsen sin. Der ble Klæbo nummer to, noen sekunder foran Amundsen på fjerdeplass. Prologen ble vunnet av Erik Valnes. En enorm norsk laginnsats, men ikke alle lykkes like godt. Ansgar Evensen fikk trøbbel i en nedoverbakke, og gikk i bakken. Dermed ble det håpløst for han å gå videre. – Det var synd. Det var veldig, veldig synd for Ansgar Evensen som har dette som kanskje en av sine aller beste muligheter, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland etter fallet.

  • Fredag 15. mars kl. 13.02

    Tre forsvarsbedrifter får en milliard fra staten

    Kongsberg Defence and Aerospace, Nammo Raufoss og Chemring Nobel får 950 millioner kroner i støtte fra staten.

  • Fredag 15. mars kl. 13.00

    Finansminister med nye løfter til E16: –Skal byggast tidleg i neste NTP

    Regjeringen vil prioritera den ras- og ulykkesutsatte vegen mellom Bergen og Voss tidleg i første periode av den nye Nasjonal transportplan (NTP). Det forteller finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) fredag. – Prosjektet vil kosta 39 milliardar til saman, seier Nygård. Dei to har møtt opp ved Arna stasjon i Bergen for å dela detaljar frå NTP som blir lagt fram fredag 22. mars. Nygård seier prosjektet skal prioriterast så tidleg som mogleg i den nye transportplanen, som startar i 2025.

  • Fredag 15. mars kl. 12.50

    Får støtte til ammunisjonsproduksjon

    Kongsberg Defence and Aerospace, Nammo Raufoss og Chemring Nobel får 950 millioner kroner i støtte fra staten. Støtten er en del av det europeiske Asap-programmet, som har som mål å øke ammunisjonsproduksjonen i Europa. Staten stiller med 322 millioner kroner til Nammo, 200 millioner til Kongsberg Defence and Aerospace og 428 millioner til Chemring Nobel. – Krigen i Ukraina har skapt en situasjon der det er behov for store mengder ammunisjon. Å øke kapasiteten i forsvarsindustrien er avgjørende for Ukraina, men også for å ivareta vår egen sikkerhet, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding. Til sammen får de også en drøy milliard fra EU. Det innebærer at de tre selskapene fikk full uttelling for søknadene sine. Det viser at norsk forsvarsindustri produserer materiell som er avgjørende for både Ukraina og for våre allierte, ifølge forsvarsministeren. – Full uttelling for de norske søknadene demonstrerer at norsk forsvarsindustri leverer produkter på høyt nivå, og at vi er konkurransedyktige i et internasjonalt marked, sier han. (NTB)

  • Fredag 15. mars kl. 12.39

    Starter med lørdagsoperasjoner for å få ned ventetidene

    820 kvinner venter på små og store gynekologiske undersøkelser og behandlinger i Sykehuset Østfold. Noen kvinner må vente inntil et år før de får behandling, skriver Sykehuset Østfold på egne nettsider. Noen av inngrepene som har lengst ventetid, er kikkhulloperasjon via livmorhalsen, fjerning av cyster på eggstokk og fremfall av underlivsorganer. Nå skal et fullt team starte med lørdagsoperasjoner i på sykehusets avdeling i Moss for å få ned ventetidene.

  • Fredag 15. mars kl. 12.38

    Dømt for fyllekjøring

    En 29 år gammel kvinne fra Porsgrunn er dømt til 30 dagers fengsel etter at hun fyllekjørte med 2,57 i promille i Skien 1. juledag i fjor. Politiet ble varslet av andre bilister etter flere farlige situasjoner. Retten mener det er alvorlig at kvinnen hadde særdeles høy promille og at hun hadde drukket store mengder sprit og øl før hun satte seg bak rattet. Hun mister førerkortet i fire år og må også betale en bot på 10.000 kroner.

  • Fredag 15. mars kl. 12.17

    Den nye skolen på Kvitsøy blir for dyr

    Den nye skolen som skal bygges på Kvitsøy blir for dyr, skriver kommunen på sine egne nettsider. Tilbudene kommunen har fått for å bygge skolen, er klart over budsjettet. Anbudskonkurransen er avlyst, og nå skal kommunen se på om det går an å gjøre den planlagte skolen billigere eller om de få tegnet en ny og rimeligere skole. Kvitsøy fikk i fjor 10 millioner kroner av regjeringen til ny skole.

  • Fredag 15. mars kl. 12.17

    Ukens Investtech: De sterkeste småaksjene

    Ofte kan man finne kursvinnere blant de små og mellomstore bedriftene, men samtidig er risikoen også større.

  • Fredag 15. mars kl. 12.16

    Mange mister retten til å ha drosjeløyve i Rogaland

    398 sjåfører i Rogaland står i fare for å miste retten til å ha eget drosjeløyve. De har ikke oppfylt kravet om å stille garanti på 57.000 kroner slik regjeringen krever for å få mer seriøsitet inn i bransjen. Rogaland fylkeskommune er i ferd med å sende ut varsel om inndraging av løyvene. I hele landet er det over 4000 personer som ikke har oppfylt garantikravet, skriver Dagens Næringsliv.

  • Fredag 15. mars kl. 12.15

    Kan starte arbeidet med ny kraftledning

    Statnett har fått grønt lys til å starte planleggingen av ny kraftledning mellom Sørlandet og Østlandet. – Jeg er veldig glad for at vi nå har fått tillatelse til å gå i gang med et prosjekt som vil få stor betydning for det grønne skiftet i hele Sør-Norge. Det sier Gunnar G. Løvås, konserndirektør for kraftsystem og marked i Statnett i en pressemelding. Våren 2023 utarbeidet Statsnett en konseptvalgutredning som ble sent til høring i fjor høst. Energidepartementet har nå gitt tillatelse til Statnett som nå kan gå videre med prosjektet. De er enige i at det er behov for nettforsterkning mellom Sør- og Østlandet. – Det går mot et økende energiunderskudd på Østlandet, og det å forsterke kraftforsyningen fra Sørlandet og østover er høyt prioritert. Vi går derfor i gang med planleggingen av den nye kraftledningen så snart som mulig, sier Gunnar G. Løvås.

  • Fredag 15. mars kl. 12.11

    Dette laget møter Haaland i Champions League-kvartfinalen

    Beinhard konkurranse i Real Madrid venter Manchester City.

  • Fredag 15. mars kl. 12.10

    Kvandal hoppa 181 meter i Vikersund

    Eirin Maria Kvandal fra Mosjøen hoppa 181 meter i sitt prøvehopp i Vikersund, da hun i dag for første gang hoppa i en skiflygingsbakke. Kvandal leder suverent sammenlagt i konkurransen Raw Air, etter å ha vunnet fem renn, og blitt nummer to i stor bakke i Granåsen onsdag. Førstepremien i Raw Air er på 460.000 kroner, i tillegg til at det betales ordinære premier i verdenscupen i hvert renn. Gjennom hele verdenscupsesongen har Kvandal stått over renn i stor bakke i frykt for tilbakeslag på en kneskade som hun pådro seg tilbake i 2021, og det var en stund usikkert om hun ville delta i det avsluttende rennet i skiflygingsbakken i Vikersund.

  • Fredag 15. mars kl. 12.06

    Barn kjørte diplomatbil på E18 – bilen knyttes til Saudi Arabias ambassade

    En person ble forskremt vitne til at et barn kjørte bil på E18 i går kveld. Barnet var ifølge vitnet så lite at det så vidt kunne se over rattet. Nå er det bekreftet at bilen tilhører den Saudi Arabiske ambassaden. Det skriver VG, som har fått bilder med bilskiltet analysert av Statens vegvesen. – Våre fagfolk har undersøkt og har funnet ut at den bilen er knyttet til Saudi-Arabia sin ambassade. Den er registrert på en ansatt ved ambassaden, sier pressevakt Torstein Paulsen i Statens vegvesen til VG. Politiet vil undersøke saken, men vet foreløpig ikke hvor langt de kan gå. – Det blir opprettet en politisak, og så blir det vurdert hva politiet kan gjøre med tanke på diplomatiet, sa operasjonsleder i politiet, Øyvind Schalla-Aasen, til NRK tidligere i dag. Også utenriksdepartementet har reagert på saken. – Utenriksdepartementet tar saken på alvor. Diplomater er forpliktet til å følge lover og regler i vertslandet. Vi vil ta kontakt med den berørte ambassaden så snart vi får flere detaljer fra politiet, sier pressetalsperson Ragnhild Siemenstad i UD til VG.

  • Fredag 15. mars kl. 12.06

    Barn kjørte diplomatbil på E18 – bilen knyttes til ambassaden til Saudi-Arabia

    En person ble skremt vitne til at et barn kjørte bil på E18 i går kveld. Barnet var ifølge vitnet så lite at det så vidt kunne se over rattet. Nå er det bekreftet at bilen tilhører ambassaden til Saudi-Arabia. Det skriver VG, som har fått bilder med bilskiltet analysert av Statens vegvesen. – Våre fagfolk har undersøkt og har funnet ut at den bilen er knyttet til Saudi-Arabia sin ambassade. Den er registrert på en ansatt ved ambassaden, sier pressevakt Torstein Paulsen i Statens vegvesen til VG. Politiet vil undersøke saken, men vet foreløpig ikke hvor langt de kan gå. – Det blir opprettet en politisak, og så blir det vurdert hva politiet kan gjøre med tanke på diplomatiet, sa operasjonsleder i politiet, Øyvind Schalla-Aasen, til NRK tidligere i dag. Også utenriksdepartementet har reagert på saken. – Utenriksdepartementet tar saken på alvor. Diplomater er forpliktet til å følge lover og regler i vertslandet. Vi vil ta kontakt med den berørte ambassaden så snart vi får flere detaljer fra politiet, sier pressetalsperson Ragnhild Siemenstad i UD til VG.

  • Fredag 15. mars kl. 12.03

    Norsk forsvarsindustri får EU-penger til å produsere ammunisjon

    Tre norske forsvarsbedrifter vil få store beløp i EU-støtte for å øke sin produksjon av ammunisjon og missiler til Ukrainas forsvarskamp.

  • Fredag 15. mars kl. 11.52

    Nå kan du lagre «snaps» for alltid

    Snapchat vil gi deg mulighet til å lagre samtaler for alltid. Det opplyser de i en pressemelding. Dette er en stor endring fra i dag, hvor meldinger slettes automatisk.

  • Fredag 15. mars kl. 11.47

    Ni fikk bot etter kontroll i Tvedestrand

    Ni personer finn bot etter at politiet holdt laserkontroll på E18 i Tvedestrand. Det skriver politiet på X. Høyeste hastighet ble målt til 109km/t i 80 sonen.

  • Fredag 15. mars kl. 11.44

    Handlet aldri om kiloene

    Nora Svenningsen ble «pissed» av spørmål om å «slanke seg» på 16-ukers helvete. For meg handlet aldri programmet om slanking.

  • Fredag 15. mars kl. 11.35

    Fylkesveg 5336 i Øygarden førebels stengd grunna oljesøl

    Fylkesveg 5336 Bildøybakken mellom Kolltveitvegen og Døsjevegen i Øygarden kommune er førebels stengd grunna oljesøl. Oppryddingsarbeid er i gang. Det er manuell dirigering og redusert framkome, melder Vegtrafikksentralen Vest.

  • Fredag 15. mars kl. 11.34

    Hadia Tajik sier nei til stortingsplass

    Aps tidligere nestleder Hadia Tajik sier hun ikke tar gjenvalg til Stortinget. Det skriver hun i en oppdatering på Facebook. – Jeg har kommet til at jeg vil takke nei når Rogaland Arbeiderparti starter sitt arbeid med lista for neste stortingsvalg, skriver Tajik. – Hva jeg gjør fra høsten 2025, får tiden vise. Fortsatt har jeg flere år igjen i arbeidslivet enn jeg har brukt hittil. Jeg gleder meg til å se hva jeg får brukt disse årene til. Kanskje det blir som advokat eller i andre roller. Og kjenner jeg meg selv rett, så gir jeg meg neppe helt med politikk, skriver Tajik.

  • Fredag 15. mars kl. 11.33

    Mann har utagert mot vekter

    Politiet på vei til til Arkaden etter melding om en person som har utagert mot vekter på stedet, skriver de på X.

  • Fredag 15. mars kl. 11.30

    Anniken Huitfeldt utnevnt til Norges ambassadør til USA

    Tidligere utenriksminister og Ap-topp Anniken Huitfeldt er i statsråd utnevnt til Norges ambassadør til USA.

  • Fredag 15. mars kl. 11.30

    Hadia Tajik takker nei til gjenvalg til Stortinget

    Hadia Tajik har kommet til at hun vil takke nei når Rogaland Arbeiderparti starter sitt arbeid med lista for neste stortingsvalg. Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at han respekterer hennes beslutning.

  • Fredag 15. mars kl. 11.24

    Våren tar pause: - Det viktigste er at folk er obs

    Fredag formiddag har Meteorologisk institutt sendt ut gult farevarsel om snø for sørlige deler av Østlandet.

  • Fredag 15. mars kl. 11.24

    Har sendt ut gult farevarsel for snø på Østlandet

    Fredag formiddag har Meterologisk institutt sendt ut gult farevarsel for snø for sørlige deler av Østlandet.

  • Fredag 15. mars kl. 11.24

    En mistenkt for ruskjøring i Arendal

    En person er stoppet og mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand på Hisøy i Arendal. Det skriver politiet på X.

  • Fredag 15. mars kl. 11.23

    Europeiske aksjer: Styrer mot lengste vinnerrekke på seks år

    Forventninger om rentekutt i eurosonen driver europeiske aksjer til rekordhøyder.

  • Fredag 15. mars kl. 11.15

    Vipps fungerer igjen

    Mobilbetalingstjenesten Vipps var nede i to timer fra litt over klokken 11 fredag.

  • Fredag 15. mars kl. 11.15

    Vipps er nede – utilgjengelig for alle brukere

    Mobilbetalingstjenesten Vipps er nede for alle brukere.

  • Fredag 15. mars kl. 11.13

    Vipps var nede for alle brukere

    Vipps, så var det nede, og vipps var det oppe igjen.

  • Fredag 15. mars kl. 11.10

    16-åringer tvang til seg telefon

    To 16 år gamle gutter er i Telemark tingrett dømt til betingede fengselsstraffer etter at de tvang en jevnaldrende bekjent til å gi fra seg mobiltelefonen sin. Hendelsen skjedde i Skien i september i fjor. Offeret skyldte de to guttene 500 kroner og hadde flere ganger lovet å betale uten at det skjedde. 16-åringene tok med seg offeret opp på et fjell der de krevde å få mobiltelefonen. Den fornærmede hadde en splitter ny mobiltelefon som han ikke ville gi fra seg. Da den ene 16-åringen viste fram skaftet på en kniv, ombestemte han seg. Han klarte etter hvert å løpe fra 16-åringene og fikk betjeningen i en butikk til å ringe politiet. Guttene ble pågrepet kort tid etter, men telefonen har ikke kommet til rette. 16-åringen som hadde kniven er dømt til 120 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år, mens kameraten fikk 90 dager. De må også betale 20.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede.

  • Fredag 15. mars kl. 11.10

    Vil stoppe lekkasjen – sendte spørreskjema: «Hvorfor spiller du i Sverige og ikke Norge?»

    Kaller Sverige mer attraktivt.

  • Fredag 15. mars kl. 11.10

    Mann dømt for å ta seksualiserte bilder av et barn

    En 38 år gammel mann er i Vestfold tingrett dømt til fem måneders fengsel etter at han tok seksualiserte bilder av samboerens datter. Jenta var ti år da 38-åringen tok 79 seksualiserte bilder, og filmet henne mens hun sov. Politiet fant også over 4.000 bilder og 15 videoer av grove overgrep mot barn på mannes telefon og datautstyr. To måneder av straffen er gjort betinget, med en prøvetid på to år.

  • Fredag 15. mars kl. 11.04

    Polart lavtrykk treffer Nordland i kveld

    Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for polart lavtrykk i Nordland. Lavtrykket dannes ute i havet i formiddag og vil treffe land i kveld, skriver de på X. Farevarelet gjelder både for Lofoten, Salten og nordlige deler av Helgeland. – I vestlig del av lavtrykket ventes opp i full storm og kraftige snøbyger. Vær obs på rask endring i været, skriver meteorologene. Vegvesenet melder om at det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet snø, snøfokk og redusert sikt.

  • Fredag 15. mars kl. 11.04

    Polart lavtrykk treffer Nordland i kveld – varsler full storm enkelte steder

    Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for polart lavtrykk i Nordland. Lavtrykket dannes ute i havet i formiddag og vil treffe land i kveld, skriver de på X. Farevarelet gjelder både for Lofoten, Salten og nordlige deler av Helgeland. – I vestlig del av lavtrykket ventes opp i full storm og kraftige snøbyger. Vær obs på rask endring i været, skriver meteorologene. Vegvesenet melder om at det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet snø, snøfokk og redusert sikt.

  • Fredag 15. mars kl. 10.57

    Strekninga Bakka-Mo på E134 i Etne skal utvidast

    Regjeringa prioriterer å utbetre strekning på E134 mellom Bakka og Mo i Etne kommune. Det er sett av 2.4 milliardar kroner til dette i Nasjonal Transportplan som går frå 2015 til 2036. – Dette vil gjera tilhøva betre, ikkje minst for tungtrafikken som går på dette strekket i dag, seier statssekretær i samferdselsdepartementet, Tom Kalsås (Ap).

  • Fredag 15. mars kl. 10.53

    Kjell vitnet i retten: – Tok Kåre skuddene for oss?

    Ekteparet Kristian og Kjell vitnet om frykten og tapet av vennen Kåre Arvid Hesvik under skytingen i Oslo.

  • Fredag 15. mars kl. 10.53

    Ny forsvarskontrakt: Norge kjøper luftvern for en milliard

    Regjeringen forbereder en stor anskaffelse av luftvernsystemet Nasams fra Kongsberg Gruppen.

  • Fredag 15. mars kl. 10.51

    Overgrepssak i Sunnfjord: – Letta for at etterforskinga er i gang

    Bistandsadvokat Robert Fonn representerer ein vaksen mann som er fornærma i saka der ein mann er fengsla og sikta for ei rekke overgrep i Sunnfjord. Fonn seier klienten hans blei utsett for overgrep i barndommen, og stadfestar at han er i slekt med den sikta mannen. – Det er ein vanskeleg situasjon å forklare seg til politiet om overgrep som har skjedd i barndommen, så han har det ikkje bra, men er letta for at etterforskinga no er i gang, seier Fonn. Mannen vart pågripen tysdag denne veka, og torsdag fekk han to vekes fengsel med brev- og besøksforbod av Sogn og Fjordane tingrett. Det har ikkje lukkast NRK å få ein kommentar frå politiadvokat Sissel Kleiven, men til BT stadfesta ho torsdag at avhøyr av mannen er i gang.

  • Fredag 15. mars kl. 10.49

    Stygt fall for Mari Leinan Lund - kjørt til sykehus

    Kombinertutøver Mari Leinan Lund falt stygt da hun hoppet i Granåsen fredag formiddag. Hun ble fraktet bort med båre. I pressesonen møtte NRK en preget lagvenninne, Ida Marie Hagen. – Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, jeg er skikkelig preget, forteller hun, mens tårene presser på. Hagen hadde ikke lyst til å hoppe selv etter å ha sett lagvenninnen deise i bakken. – Det var utrolig kjipt. Jeg håper det ikke er for ille, men jeg skjønte at det ikke så helt bra ut. Jeg krysser fingrene for at det ikke er det, sier hun. Lund landet først på skiene, men mistet balansen og gikk over ende. Da slo hun tilsynelatende ansiktet ned i bakken, skled langt bortover og ble liggende. Etter kort tid kom helsepersonell på plass. Lund ble liggende og slå hånden i bakken mens hun ble gjort klar til å bli løftet over på båre. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men treneren hennes Thomas Kjelbotn, sier hun har blitt fraktet til St. Olavs med ambulanse. – Der vil hun bli undersøkt. Hun blir tatt godt vare på, sier han til NRK. Lund ble nummer to i den provisoriske omgangen med et svev på 110 meter. Hun ligger på tredjeplass i verdenscupen sammenlagt, bare slått av sine to landskvinner Gyda Westvold Hansen og Ida Marie Hagen, som allerede har unnet verdenscupen sammenlagt.

  • Fredag 15. mars kl. 10.46

    Magnus Carlsen med nyvinning: Lanserer fischersjakk-tour

    Sjakkgiganten Magnus Carlsen lanserte fredag et nytt turneringsopplegg med utgangspunkt i varianten fischersjakk.

  • Fredag 15. mars kl. 10.36

    Statsforvalteren avviste gruveinnsigelse

    Statsforvalter Frank Jenssen avviser Sametingets innsigelser mot reguleringsplanen for Joma gruver i Røyrvik. Det betyr at gruveplanene er ett skritt nærmere realisering, skriver Trønder-Avisa. Saken skal nå avgjøres av Kommunal- og distriktsdepartementet, etter at meklinga mellom Røyrvik kommune og Sametinget ikke førte fram.

  • Fredag 15. mars kl. 10.36

    Statsforvalteren avviste gruvinnsigelse

    Statsforvalter Frank Jenssen avviser Sametingets innsigelser mot reguleringsplanen for Joma gruver i Røyrvik. Det betyr at gruveplanene er ett skritt nærmere realisering, skriver Trønder-Avisa. Saken skal nå avgjøres av Kommunal- og distriktsdepartementet, etter at meklinga mellom Røyrvik kommune og Sametinget ikke førte fram.

  • Fredag 15. mars kl. 10.36

    To Vipers-spillere klare for cup med landslaget

    Vipers-spiller Katrine Lunde og Sunniva Næs Andersen er klare for EHF EURO Cup. Første kamp spilles mot Ungarn i Åsane Arena 4. april.

  • Fredag 15. mars kl. 10.30

    E134 i Etne og Vindafjord får 2,4 milliardar i NTP: – Euforisk augeblikk, seier ordførar

    Fredag 22. mars blir det lagt fram ny Nasjonal transportplan (NTP) for perioden 2025-2036. I NTP blir det sett av 2,4 milliardar kroner til prosjektet E134 Bakka-Mo i Etne kommune, stadfestar Tom Kalsås, statssekretær i Samferdselsdepartementet til NRK. Dette trass i at Statens vegvesen i fjor foreslo å ta ny E134 ut av prosjekta som skal byggjast i perioden 2025-2036. Regjeringa har no likevel valt å prioritere prosjektet som ein del av Statens vegvesen si nye portefølje. Ordførar i Etne, Mette Bergsvåg Ekrheim (Sp) seier det var eit euforisk augeblikk å få denne nyheita: – Eg felte nokre tårer. Dette er det mange som har jobba hardt for i mange år. Endeleg fekk vi utteljing for arbeidet. E134 bind kommunane Vindafjord i Rogaland og Etne i Vestland saman, og er sterkt trafikkert. Tal frå Statens vegvesen frå i fjor viste at over 4000 bilar og trailerar brukte vegen mellom dei to kommunane kvar dag. Prosjektet er ein del av E134 mellom Haugesund og Drammen.

  • Fredag 15. mars kl. 10.28

    Stadig flere trøndere reiser kollektivt

    Stadig flere trøndere reiser med kollektivtransport. Veksten er størst i trondheimsområdet, men også i distriktrene er det vekst, skriver AtB i en pressemelding. Aldri før har transportselskapet målt så mange påstigninger i løpet av en uke i trondheimsområdet. I uke 9 ble det for første gang registrert over 1 million reiser, og 29. februar var den beste enkeltdagen, med 175.000 reiser.

  • Fredag 15. mars kl. 10.19

    Manshaus-saken gjenåpnes

    Gjenopptakelseskommisjonen har enstemmig besluttet å gjenåpne saken mot Philip Manshaus. Det opplyser de i en pressemelding fredag. Gjenopptakelseskommisjonen oppnevnte to nye sakkyndige til å vurdere Philip Manshaus psykiske tilstand på gjerningstidspunktet. De sakkyndige avga en rettspsykiatrisk erklæring i februar 2024. De sakkyndige vurderte at Manshaus var å anse som psykotisk på gjerningstidspunktet. Avgjørelsen blir sendt til Borgarting lagmannsrett som skal peke ut en ny tingrett til å behandle saken. Forsvareren sier til NRK at hun vil kalle inn til en pressekonferanse senere i dag

  • Fredag 15. mars kl. 10.18

    Terrordommen mot Philip Manshaus gjenåpnes

    Nye sakkyndige mener Philip Manshaus (26) var utilregnelig da han drepte sin adoptivsøster og utførte angrep mot en moské i Bærum i 2019.

  • Fredag 15. mars kl. 10.13

    «Squid Game»-stjerne dømt for overgrep

    Skuespiller O Yeong-su, kjent fra den populære Netflix-serien «Squid Game», har blitt funnet skyldig i en domstol i Sør-Korea for overgrep mot en kvinne i 2017.

  • Fredag 15. mars kl. 10.12

    Vil flytte bompengeprosjekt opp frå botnplassering

    Fylkesordførar Ole Ueland er enig i at tunnelprosjektet på E39 mellom Figgjo og Limavatnet sør for Ålgård, bør setjast høgare opp på prioriteringslista til bompengepakken på Nord-Jæren. Regjeringa sa i går at dei har sett av pengar til dette prosjektet, dersom bompengepakken tar sin del. Tunnel mellom Figgjo og Limavatnet står på botn av prioriteringslista til bompengepakken i dag, men det bør endrast, seier Ueland. I tilfelle det blir bestemt, bør prosjektet på E39 kunne starte opp i løpet av fire år, seier Ueland. Dei større prosjekta som då kjem lengst ned på prioriteringslista er i tilfelle kulvert over E39 på Tasta i Stavanger, og vegen mellom Osli på E39 og Foss Eikeland.

  • Fredag 15. mars kl. 10.09

    Kulturkutt i Larvik kommune

    Larvik kommune skal ikke lenger gjennomføre Kulturnatt eller ansette musikere til Larvik Borgermusikk. I tillegg slutter kommunen å dele ut en rekke hederspriser. Årsaken er en krevende økonomisk situasjon, og behov for innsparing og effektivisering, skriver kommunen på sine nettsider. Kommunen ønsker fortsatt å bidra til det lokale kulturlivet med tilrettelegging.

  • Fredag 15. mars kl. 10.07

    Starter drapsetterforskning: Romeriking funnet drept

    En mann i 40-årene ble natt til fredag funnet drept i en hytte i Innlandet. Mannen er fra Romerike. En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for drap. – Både avdøde og siktede er registrert bosatte på Romerike, sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Christine Lundstein. Politiet fikk først melding om en hardt skadet person, men da de kom frem til boligen ble personen erklært død. Den siktede meldte selv fra til politiet, bekrefter politiet til NRK. Politiet vil ikke kommentere hva slags relasjon det er mellom de to mennene, men sier det er snakk om en «tett relasjon». – Nå vil vi fortsette med full styrke på særlig kriminaltekniske undersøkelser, og gjøre en del vitneavhør og en del beslag som skal gjennomgås og sikres, sier Lundstein.

  • Fredag 15. mars kl. 10.06

    Ønsker debatt om kjernekraft

    Kjernekraft har potensiale til å gi Norge mer stabil tilgang på kraft, heter det i et forslag fra Trondheim Arbeiderparti til partiets fylkesårsmøte i helga. Trondheim Arbeiderparti foreslår at mulighetene og risikoen ved kjernekraft i Norge må utredes, og at forskningsmiljøene på området blir styrka. Trøndelag Arbeiderparti skal ta stilling til forslaget på helgas årsmøte.

  • Fredag 15. mars kl. 9.58

    Fosen-aksjonistene varsler demonstrasjon foran slottet fredag – vil komme med nye krav

    Fosen-aksjonistene sier de skal demonstrere foran slottet fra klokken 10.30 fredag.

  • Fredag 15. mars kl. 9.58

    Siktet mann nekter for drap på broren

    Den siktede 30-åringen varslet helsevesenet om at mannen i 40-årene var skadet. Han ble senere siktet for drap.

  • Fredag 15. mars kl. 9.50

    Antall kirkemedlemmer faller

    Den norske kirke hadde i 2023 nesten 25.000 færre medlemmer enn året før. Antall døpte, konfirmerte og gravlagte i kirken falt også. Til sammen var det 3.472.195 medlemmer i Den norske kirke i 2023, en nedgang på 1,1 prosentpoeng til 62,6 prosent av befolkningen, skriver NTB. 50,4 prosent av nyfødte barn ble døpt i fjor. Det er 4,9 prosentpoeng mindre enn i 2022. Av landets 15-åringer var det 47,8 prosent som konfirmerte seg i Den norske kirke. Det er 2 prosentpoeng mindre enn året før. Kirkelige gravferder sank med 1,7 prosent til 81,5 prosent. I sum synes hovedtallene til Den norske kirke å ha stabilisert seg på et lavere nivå enn før pandemien, skriver Vårt Land. Antall bryllup i kirken har imidlertid gått opp til nivået før pandemien. 6326 par giftet seg i 2023, noe som er 112 flere enn i 2019.

  • Fredag 15. mars kl. 9.50

    Julie Bergan blir «Norske talenter»-dommer

    Julie Bergan (29) ser frem til å ta over stafettpinnen etter Dennis Storhøi (63) og bli en fast dommer i programmet.

  • Fredag 15. mars kl. 9.50

    Vinterværet kommer tilbake – oppfordrer til å kjøre forsiktig

    Vinteren gjør et comeback i Oslo og Akershus i morgen, og det kan bli flere centimeter med snø, ifølge Meteorologisk institutt. Da kan det bli krevende å ferdes rundt. – Det blir vanskelige kjøreforhold fremover, sier Petter Looy Nielsen. Han er ansvarlig for brøyting og drift av veiene for Statens vegvesen. Været vil variere fra regn til snø og alt imellom, ifølge Meteorologisk institutt. – Folk må kjøre forsiktig, ta det med ro og å kjør etter forholdene. Dette er ikke sommerføre, nå er vinterværet her. Statens vegvesen arbeider nå med å planlegge for morgendagen og utover helgen. – Vi er godt forberedt og kommer til å kjøre ut med alt tilgjengelig utstyr når været er i gang, sier Nielsen.

  • Fredag 15. mars kl. 9.41

    Får penger til å fjerne marint søppel

    Oslofjordens Friluftsråd får 3,9 millioner kroner av Miljødirektoratet til opprydning av søppel i havet. Miljødirektoratet totalt 34 millioner kroner til å redusere marin forsøpling, fordelt på 28 prosjekter over hele landet. Direktoratet har prioritert å gi tilskudd til større prosjekter som organiserer regionale eller nasjonale oppryddingstiltak.

  • Fredag 15. mars kl. 9.41

    Feil i tanksystem bidro til gasslekkasje som endte med storbrann

    Ti busser ble totalskadet etter en gassbuss tok fyr i Sarpsborg i januar. Siden da har busstilbudet i Nedre Glomma-regionen vært sterkt redusert. Nå har busselskapet Nobina funnet ut hvorfor gass fra den ene bussen lakk ut. Feil i programvaren på det automatiske tanksystemet som regulerer gass og trykk, kombinert med store temperatursvingninger i januar førte til gasslekkasjen, ifølge selskapet. – Ved disse to hendelsene i parallell, har det forårsaket et trykk der sikkerhetsventilene på tre busser ble utløst om morgenen 22. januar, skriver Nobina i en pressemelding. Det er fortsatt ikke klart hva som gjorde at gassen ble antent.

  • Fredag 15. mars kl. 9.40

    McDonalds-trøbbel fører til stengte restauranter i en rekke land

    Tekniske problemer har ført til at hurtigmatkjeden McDonalds har blitt tvunget til å holde en rekke restauranter stengt over hele verden, deriblant i Stockholm.

  • Fredag 15. mars kl. 9.36

    McDonalds har problemer over hele verden

    Nå må restauranter holde stengt på grunn av de tekniske problemene.

  • Fredag 15. mars kl. 9.34

    Straffet for vold mot samboeren

    En mann i begynnelsen av 40-årene er dømt til to år og seks måneder i fengsel for mishandling av samboeren sin. Slag, kvelertak, bruk av kniv mot halsen, spark og drapstrusler pågikk over fire år, ifølge dommen fra Trøndelag tingrett. Tiltalte nektet straffskyld. Han må også bruke omvendt voldsalarm i fem år for å hindre at han oppsøker fornærma som bor på Innherred.

  • Fredag 15. mars kl. 9.32

    Skolebråket i Sør-Odal: Kommunedirektør går av

    Etter all uroen rundt Glommasvingen skole: Kommunedirektør Anita Orlund går av som kommunedirektør.

  • Fredag 15. mars kl. 9.19

    Tilhengjar med rundballar har velta på Voss

    Politiet er på staden etter at ein tilhengjar med rundballar har velta ved Skulestadmoen på Voss. Det er ikkje meldt om personskadar og det er passasje for øvrig trafikk, skriv Vest politidistrikt på X.

  • Fredag 15. mars kl. 9.14

    Google kaller inn til lansering

    Kan lansere rå billig-telefon og AI-nyheter.

  • Fredag 15. mars kl. 9.12

    En person funnet død – en person pågrepet

    En mann i 40-åra ble sent torsdag kveld funnet død i en bolig i Nord-Odal. En mann i 30-åra er pågrepet. Pårørende er varsla. Dette skriver politiet i Innlandet i en pressemelding. Politiet bekrefter at det er en relasjon mellom de to, men ønsker ikke å si mer om det. Politiet fikk melding klokka 23.30 om at en person var hardt skadet på adressen. Da nødetatene kom fram til stedet, ble vedkommende erklært død. – Vi har startet drapsetterforskning og er i gang med kriminaltekniske undersøkelser og innhenting av avhør, sier politiadvokaten Christine Lundstein. – Mannen som er funnet død, vil bli obdusert, og vi kan per nå ikke si noe om dødsårsak. Politiet har gjort flere beslag. Forsvarer til mannen i 30-åra er Petter Bonde.

  • Fredag 15. mars kl. 9.00

    Oppgang på Oslo Børs

    Vår Energi-aksjen faller etter at storeier Hitecvision har solgt aksjer for 6,82 milliarder kroner.

  • Fredag 15. mars kl. 9.00

    Oslo Børs åpner opp

    Vår Energi-aksjen faller etter at storeier Hitecvision har solgt aksjer for 6,82 milliarder kroner.

  • Fredag 15. mars kl. 9.00

    Forsiktig oppgang på Oslo Børs

    Vår Energi-aksjen falt etter at storeier Hitecvision har solgt aksjer for 6,82 milliarder kroner.

  • Fredag 15. mars kl. 8.55

    Arbeidsledigheten øker

    Arbeidsledigheten er på vei opp, og den vil også fortsette oppover de neste årene, ifølge ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå. Arbeidsledigheten var på 3,9 prosent i januar i år. For ett år siden lå den på i overkant av 3 prosent. Den nåværende arbeidsledigheten er på linje med 2010-tallet, men SSB venter at tallet skal øke gradvis de neste årene.

  • Fredag 15. mars kl. 8.42

    Einigheit om CO2-kompensasjonsordninga ut 2030

    Regjeringa, LO, NHO, Fellesforbundet, Norsk Industri, IE & FLT er einige om forslag til ei langsiktig og føreseieleg CO2-kompensasjonsordning. – Eg er svært glad for at vi i dag har blitt einige om ei ordning som gjer at vi får kontroll på kostnadene og gjer ho føreseieleg for både staten og industrien, seier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. Utgiftene under CO2-kompensasjonsordninga har auka kraftig sidan skipinga i 2013, i hovudsak på grunn av auka kvotepris. Den nye ordninga seier at 40 prosent av kompensasjonen skal brukast til klimatiltak og energieffektivisering i bedriftene. – Med denne einigheita ryddar vi bort usikkerheita som er skapt og vi sikrar det viktigaste rammevilkåret til industrien i mange år framover. Vi er også fornøgd med at industrien forpliktar seg til å investere store summar i norske arbeidsplassar, seier Frode Alfheim i IE&FLT (tidlegare Industri Energi og Forbundet for ledelse og teknikk.)

  • Fredag 15. mars kl. 8.35

    Tar grep etter uenighet med industrien

    Regjeringen og industrien er enige om å justere en ordning som kompenserer for dyr strøm. Industrien får 500 millioner mer i år, men regjeringen mener at den sparer milliarder over tid.