Nyheter:

  • Torsdag 21. mars kl. 23.02

    Avdekket flere atom-avvik i Aurskog-Høland

    Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) har avdekket flere avvik ved atomdeponiet Himdalen i Aurskog-Høland i Akershus. Det skriver Indre Akershus Blad. DSA sier at vedlikeholdet ikke er bra nok. De peker blant annet på at vann renner inn i anlegget og at miljøet er dårlig. Det er ikke påvist lekkasjer ut av anlegget. Institutt for energiteknikk er i gang med tiltak for å utbedre avvikene.

  • Torsdag 21. mars kl. 23.00

    Kreftrammede Tuva Fellman: – Vil nok alltid være litt redd og bekymret

    Men alt føles lysere nå, melder programlederen.

  • Torsdag 21. mars kl. 22.54

    Sjå Vestlandsrevyen klokka 23

    Fylkesdirektøren fryktar for konsekvensane dersom bybanen ikkje får pengar i nasjonal transportplan. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Torsdag 21. mars kl. 22.39

    Festkveld for Åge Hareide: Island én kamp unna EM

    (Israel – Island 1–4) Et nytt islandsk fotballeventyr kan være på gang. Albert Gudmundsson scoret hattrick i en stor triumf for Åge Hareide.

  • Torsdag 21. mars kl. 22.36

    Svensk fiasko i landslagssjefens debutkamp

    (Portugal – Sverige 5–2) Jon Dahl Tomasson fikk en brutal start som Sveriges nye landslagssjef.

  • Torsdag 21. mars kl. 22.34

    Russiske medier: Tidenes valgfusk

    Vladimir Putins talsmann hevder at det russiske presidentvalget var «rent».

  • Torsdag 21. mars kl. 22.24

    Schjelderup ble matchvinner mot Nederland

    Andreas Schjelderup startet og avsluttet angrepet som ga Norge 2-1-triumf i torsdagens U21-landskamp mot Nederland. Han scoret vinnermålet etter 55 minutters spill i Nijmegen. Med mange nederlendere rundt seg spilte han videre til Isak Hansen-Aarøen, som i boksen la ballen tilbake til Schjelderup. Like etter lå lærkula i nettet. Seedy Jatta tok Norge i ledelsen i de første åpningsminuttene. Han løftet foten og styrte inn et innlegg fra Kristian Fredrik Malt Arnstad. Nederland utlignet ved Ruben van Bommel litt over et kvarter senere. Jatta måtte byttes ut før den første halvtimen var unnagjort. Lasse Nordås kom inn for målscoreren. I pausen gjorde Norge ni bytter, og etter en drøy time var hele startelleveren erstattet med nye spillere. Kampen var en del av Norges oppkjøring til EM-kvalifiseringsmøtet med San Marino i Stavanger 26. mars. (NTB)

  • Torsdag 21. mars kl. 22.18

    Ny trener for Nærbø

    Fra i sommer tar Tom-Eirik Skarpsno over treneransvaret for Nærbøs herrelag i håndball. Han har skrevet under en kontrakt som i første omgang varer i to år. Det er bakt inn en opsjon som kan utvide den med én sesong til. Skarpsno måtte nylig forlate stillingen som hovedtrener i Haslum. I Nærbø skal han samarbeide med Rune Haugseng.

  • Torsdag 21. mars kl. 22.16

    Tenåringer sparket i dører

    To tenåringer skal ha sparket i dører på en privat adresse. Det er ikke påført noen skade, men det fremstår plagsomt for eierne, ifølge politiet.

  • Torsdag 21. mars kl. 22.02

    To personer skadet etter voldshendelse i Bodø

    Fire personer er involvert i en hendelse hvor en skarp gjenstand er blitt brukt i Bodø, bekrefter politiet til NRK torsdag kveld. Voldshendelsen skjedde på en privat adresse i 17.30-tiden. De fire er kjenninger av politiet. – En person er moderat skadet, mens en annen er lettere skadet, sier operasjonsleder Kai Eriksen. Politiet etterforsker saken og begynner å danne seg et bilde av foranledningen til hendelsen. – Det er for tidlig å si noe om det akkurat nå. Han vil heller ikke gå innpå hvilken gjenstand som ble brukt. Det var Avisa Nordland som først skrev om hendelsen.

  • Torsdag 21. mars kl. 21.58

    Start signerer midtbanespiller

    Start har hentet inn kongoleseren Kaya Makosso (25) fra Velez i Spania. Den spanske klubben spiller på nivå fire i seriesystemet og Makosso har spilt åtte kamper for dem i 2024. – Jeg er veldig glad for å være her i denne klubben. Det er en klubb med en fantastisk stadion, by og personer. Jeg er kjempeglad for å bli en del av laget og få sjansen i IK Start, sier han til klubbens hjemmeside. Makosso var i fjor på utlån i Moss der han spilte 30 kamper. Nå har han kommet på permanent overgang til Start og signert en kontrakt ut året. Hovedtrener Azar Karadas er godt fornøyd med å ha sikret seg Mokosso. Karadas beskriver nysigneringen som en god ballvinner. – Kaya er en spiller som vil passe inn i måten vi spiller fotball på. Han setter laget først, og er en spiller som gjør spillerne rundt seg og laget bedre. Han var en av ligaens beste spillere i sin posisjon i fjor, og er en spesialist i sin rolle, forteller Karadas. På søndag signerte også den svenske kantspilleren Marijan Cosic (27) for sørlandsklubben.

  • Torsdag 21. mars kl. 21.57

    Fliskutter tok fyr i låve

    Politi og brannvesen rykket torsdag kveld ut til en privatadresse i Holmestrand etter melding om brann i en freser som kutter treverk til fliser. Vedkommende som meldte fra til nødetatene fikk selv slukket brannen ved hjelp av brannslukkingsapparat, opplyser politiet. Det har kun brent inne i den nevnte freseren, men brannen medførte en del røyk. Politiet melder at ingen personer skal ha fått i seg røyk. Freseren sto plassert i en låve der det fremdeles var en del røyk da brannvesenet dukket opp. Det drives nå med utlufting av røyk, og brannvesenet har ikke rapportert om flammer på stedet. Politiet har startet etterforskning av hendelsen.

  • Torsdag 21. mars kl. 21.48

    Kjendiser på VGTV-premiere

  • Torsdag 21. mars kl. 21.46

    Sentralbanksjefen om lavere prisvekst: – Gledelig

    Norges Bank venter lysere tider for lommeboken. Lavere prisvekst, lønnsvekst og etter hvert lavere rente vil gi husholdningene mer å rutte med, anslår sentralbanken.

  • Torsdag 21. mars kl. 21.28

    Dønnum om stjernebryllupet: – Gjør det litt mer komplisert

    Landslagsspiller Aron Dønnum (25) forteller at planen er å gifte seg med Celin Bizet Ildhusøy (22) neste år.

  • Torsdag 21. mars kl. 21.18

    MossIA saksøker Bane Nor for 300 millioner kroner

    I 2021 endret Bane Nor kontrakten for jernbaneutbyggingen i Moss. Totalentreprenøren MossIA mistet dermed deler av den. Nå saksøker de Bane Nor. Selskapet mener de har et utestående krav på 300 millioner kroner, skriver Teknisk Ukeblad. Det skal gjøres en enorm jernbaneutbygging i Moss de neste årene, men i 2021 ble det oppdaget store mengder kvikkleire i sentrum. Dermed fjernet Bane Nor sentrumsdelen av kontrakten fra det pågående prosjektet. De mente at kontrakten nå var basert på helt andre forutsetninger enn før. MossIA og Bane Nor inngikk den gang en avtale om 300 millioner kroner for avbestillingen. Fungerende prosjektdirektør Eirik Harding Hansen i Bane Nor bekrefter at rettssaken gjelder denne avtalen, men også andre forhold knyttet til arbeidet i Moss. Han ønsker ikke å gå i detalj om hva uenighetene dreier seg om. – Men det ligger i sakens natur at vi er uenig i berettigelsen av kravene, sier han. Det er planlagt rettssak i Oslo tingrett i starten av 2025. Før den tid skal partene stille til rettsmekling for å se om de kan bli enige uten rettssak. (NTB)

  • Torsdag 21. mars kl. 21.14

    Nikoline (30) og Sebastian (34) har fire barn under skolealder

    Da det tredje barnet kom, holdt forholdet på å ryke. Men takket være fleksible jobber og god hjelp, takler Sebastian Solberg og Nikoline Anundsen livet med fire småbarn.

  • Torsdag 21. mars kl. 21.08

    EU-enighet om forhandlinger med Bosnia om medlemskap

    EU-lederne ble torsdag enige om å åpne forhandlinger om Bosnia-Hercegovinas medlemskap i unionen.

  • Torsdag 21. mars kl. 20.53

    Serval-eigar må i retten 12. august

    Kvinna som er tiltala for å ha ein serval som husdyr på Os utanfor Bergen, må møte i Hordaland tingrett 12. august. Det er sett av ein dag og seks timar til saka. Det afrikanske kattedyret er ulovleg å ha i Noreg, og blei oppdaga då det luska rundt utandørs i fjor sommar. Eigaren gjekk i skjul for å unngå at servalen blei avliva.

  • Torsdag 21. mars kl. 20.49

    Lastebil har kjørt i en jernbanebro i Hå

    Nødetater rykker ut på melding om en lastebil som har kjørt i en jernbanebro i Bernervegen i Hå kommune.

  • Torsdag 21. mars kl. 20.49

    Lastebil har kjørt i jernbanebro i Hå

    Brannvesenet rykker ut på melding om en lastebil som har kjørt i jernbanebro i Bernervegen i Hå kommune.

  • Torsdag 21. mars kl. 20.47

    Bil med to personer kjørte inn i autovern

    En bil med to personer har kjørt ut av veien og inn i autovernet på E39 ved Flaten i Lyngdal. Begge personene har kommet seg ut av bilen og er med bevissthet, men blir sjekket av lege. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

  • Torsdag 21. mars kl. 20.41

    Mikrofonen plukket opp Ap-ordførerens utbrudd: – Forbanna Frp

    Ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) trodde nok mikrofonen var av da han ga Frp et skikkelig sleivspark rett etter forrige kommunestyremøte.

  • Torsdag 21. mars kl. 20.39

    E6 over Dovrefjell stengt på grunn av glatt vei

    E6 over Dovrefjell er stengt på grunn av svært glatt vei. Det er dårlig vær i området. – Entreprenør skal gjøre tiltak, skriver Vegtrafikksentralen på X, tidligere Twitter. Statens vegvesen skriver på sine nettsider at veien ble stengt klokken 17.16 torsdag ettermiddag og at beregnet sluttid er 01.16. Også riksvei 13 over Vikafjellet i Vestland er stengt på grunn av uvær. Det samme er fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet i Innlandet. En ny vurdering for begge veistrekningene gjøres klokken 10 fredag. (NTB)

  • Torsdag 21. mars kl. 20.35

    TV-kommentatoren gjør VM-comeback

    Eyvind Brynildsen er etter hvert blitt 36 år men er stadig sulten på VM-kjøring.

  • Torsdag 21. mars kl. 20.28

    Funnet i god behold etter redningsaksjon i Folldal

    De to personene som sendte ut nødvarselet er nå fraktet til hytta de var på vei til.

  • Torsdag 21. mars kl. 20.23

    Redningsaksjon etter fjellturister i Rondane – funnet i god behold

    Torsdag kveld ved 18-tiden ble et nødvarsel utløst av to turister ved Bjørnhollia i Rondane. Ifølge politiet deltok flere ressurser i søket etter de to personene, blant annet Røde kors. De to ble senere på kvelden, ved 21.30-tiden, funnet i god behold, opplyser operasjonsleder hos politiet Jannicke Filseth Eide. Innledningsvis var det ingen som fikk kontakt med personene som utløste nødvarselet, og det var dårlig vær på stedet.

  • Torsdag 21. mars kl. 20.23

    Redningsaksjon etter fjellturister i Rondane

    Torsdag kveld ved 18-tiden ble et nødvarsel utløst av to turister ved Bjørnhollia i Rondane. Ifølge politiet er nå flere ressurser på vei til stedet for å iverksette et søk etter de to personene. Ingen har fått kontakt med personene som skal ha utløst nødvarselet. – Ut fra det vi vet er det to fjellvante utenlandske turister, sier operasjonsleder hos politiet i Innlandet, Jannicke Filseth Eide. Ifølge Filseth Eide er det ikke mulig med luftressurser på grunn av været.

  • Torsdag 21. mars kl. 20.14

    Trafikken går som normalt att i Ytre-Arna

    Bilane er fjerna og skadestaden er rydda etter at eine mista eit hjul og krasja inn i den andre i 19-tida. Dei to sjåførane fyller ut skademelding, opplyser politiet.

  • Torsdag 21. mars kl. 20.12

    Fryktens dag i retten

    Matapour og angrepet på Pride 25.juni i fjor har skapt frykt i de skeive miljøene. Mange forteller at de er mer varsomme når de er ute blant andre.

  • Torsdag 21. mars kl. 20.04

    Kristiansand Topphåndball dro seieren i land

    Håndballaget Kristiansand Topphåndball slo Halden 31–30 i eliteserien. De ligger på nest sisteplass i serien som gir kvalifiseringsspill, det er kun sisteplassen som rykker direkte ned. Herman Oftedal og Bjarni Selvindi ble Kristiansand Topphåndballs toppscorere i kampen med 6 mål hver.

  • Torsdag 21. mars kl. 20.04

    Slutt: Kristiansand Topphåndball dro i land seieren

    Håndballaget Kristiansand Topphåndball slo Halden 31–30 i eliteserien. De ligger på nest sisteplass i serien som gir kvalifiseringsspill, det er kun sisteplassen som rykker direkte ned. Herman Oftedal og Bjarni Selvindi ble Kristiansand Topphåndballs toppscorere i kampen med 6 mål hver.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.58

    Delte ut 100 bøter på fire timer

    Utrykningspolitiet delte ut 100 bøter til bilister etter å ha hatt kontroll på Svartskogtoppen i Nordre Follo i fire timer. Ifølge politiet mistet hele 10 sjåfører førerkortet sitt. – Den høyeste hastigheten ble målt til 136 km/t i 80-sone, skriver politiet. I tillegg var det personer som ble anmeldt for å ha kjørt uten førerkort, i ruspåvirket tilstand og en bil ble avskiltet etter å manglet EU-kontroll.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.53

    I sorg etter Finns (7) død: – Den verste uken i våre liv

    Det var alltid Finn, Bernt og Svein sammen. Nå står to gutter igjen uten lekekameraten sin.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.47

    Rykker ut til boligbrann i Lillestrøm

    Nødetatene er på vei til brann i en enebolig i Lillestrøm. Ifølge politiet brenner det på kjøkkenet. Men alle beboere skal være evakuert.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.43

    ØIF Arendal med storseier

    Håndballaget ØIF Arendal slo Sandnes med hele 35–28 i toppserien for menn. Mathias Rohde Larson ble ØIF sin toppscorer med 7 mål.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.34

    Sjå Vestlandsrevyen klokka 19.45

    Brann-helt Cecilie Redisch Kvamme går viralt - og inspirerer unge fotballjenter. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.32

    USA med ny FN-resolusjon: Krever umiddelbar våpenhvile

    Fredag morgen vil USA legge frem en FN-resolusjon der de krever umiddelbar våpenhvile på Gazastripen.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.30

    Fly returnerte til Stavanger Lufthavn etter røyklukt

    Et fly som nylig hadde tatt av fra Stavanger Lufthavn Sola har snudd på grunn av at det var registrert røyklukt. Flyet med 150 passasjerer har nå landet og parkert. Politiet er ferdig på stedet og det er ikke funnet tegn til brann eller røyk i flyet. Flyet er evakuert og det er ikke meldt om personskader. Passasjerene ivaretas på stedet. Politiet fikk meldingen 19.12 og brannvesenet gjør undersøkelser på stedet.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.28

    Beyoncé får kjeft for hår- og musikkstil

    Artistkollegene Erykah Badu og Azealia Banks fyrer løs etter Beyoncés albumlansering. Hennes pressetalskvinne tar til motmæle.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.22

    Se TV-sendinga klokka 19.45

  • Torsdag 21. mars kl. 19.22

    Vil etablere kjernekraftverk i Lyngdal

    Det er Norsk Kjernekraft AS som har inngått en avtale med Verven Næringspark i Lyngdal. Et eventuelt kjernekraftverk vil trenge 30 dekar av industriområdet. Det var Lister som omtalte saken først. – Dette er utrolig spennende planer. I neste kommunestyremøte må vi politikere ta en prinsippavgjørelse hvor vi vil si om dette er noe kommunen skal stille seg bak eller ikke, så må man utrede dette nærmere og veier fordeler og ulemper opp mot hverandre. Det sa Lyngdal-ordfører Unni Nilsen Husøy (Frp), ifølge avisen, i en orientering til kommunestyremedlemmene tirsdag kveld.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.16

    Bil mista hjul og krasja i bil

    Det er kø på E16 i Ytre-Arna i Bergen etter at ein personbil mista forhjulet og traff ein bil som kom i motgåande køyrefelt. Det skjedde nord for Sætretunnelen. Ingen personar er skadde. Politiet og bilbergar er på veg. Trafikken passerer i eitt felt og det er manuell dirigering på staden.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.15

    Vil åpne Oljefondet for unoterte aksjer: – En «no-brainer»

    Stortingspolitiker og finanskomitémedlem Kjell Ingolf Ropstad (KrF) støtter Norges Banks råd om å la Oljefondet investere i aktive eierfond.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.15

    «Varslernettstedet» Glassdoor tvinger deg til å bruke ekte navn

    Anonyme omtaler av arbeidsgiver blir mindre anonyme.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.08

    Sjåfør hevder han fikk panikk – mistet førerkortet

    Torsdag kveld ble politiet varslet om en bil som etter sigende kjørte veldig farefullt på E18 ved Porsgrunn. – Den hadde presset seg mellom et par biler og krasjet borti den ene bilen før den fortsatte videre, opplyser politiet. Vedkommende som hadde varslet lovens håndhevere, fulgte etter den aktuelle bilen. Føreren fortsatte sin farefulle ferd før han ble stanset av en politipatrulje på Breviksvegen. Ifølge politiet var mannen edru, men forklarte at han hadde fått panikk. Enden på visa ble at politiet beslagla førerkortet.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.06

    E14 er åpen igjen

    E14 Stjørdal er nå åpen igjen, det skriver Vegtrafikksentralen på X. Vegen var tidligere stengt på grunn av en trafikkulykke mellom strekninga Minde og Lillemoen.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.05

    Pause: Kristiansand Topphåndball 15–14 Halden

    Håndballaget Kristiansand Topphåndball leder 15–14 til pause mot Halden i toppseriekampen. Helgi Hoydal og Bjarni Selvindi er Kristiansands toppscorere i første omgang med tre mål hver.

  • Torsdag 21. mars kl. 19.01

    Nytt beredskapssenter åpner på Rena

    Hos Høgskolen i Innlandet på Rena åpner nå et nytt beredskapssenter, som skal bli et kunnskapssentrum for hele landet. Det opplyser Høgskolen selv. Det nybygde beredskapssenteret på Rena bygger på fagmiljøet rundt beredskapsstudier ved Høgskolen. Den offisiell åpningen av det nye undervisnings- og øvingslokalet er 5. april.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.58

    Klæbo slo Northug i Lillehammer

    Johannes Høsflot Klæbo og Didrik Tønseth vant lagsprinten i NM i dag for Byåsen IL. På andreplass kom Northugbrødrene som representerte Strindheim IL. Petter Northug sier det var veldig artig med comeback. – Jeg har mest lyst til å spy. Husk på at jeg blir svimmel og mister synet. Hodet vil mer, men kroppen sir nei, det sier Northug etter løpet.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.58

    SAS fly snudde på vei til Stavanger: – På ordre fra politiet

    Et Norwegian-fly som var på vei fra København til Sola måtte torsdag kveld returnere på grunn av en bombetrussel, melder Stavanger Aftenblad. Også et SAS-fly har snudd på vei til Stavanger, på ordre fra politiet. – Vi kan bekrefte et fly som skulle til Stavanger, nå har snudd og er på vei tilbake til København. Det er på ordre fra politiet. Dere må vende ytterligere sprørsmål til politiet, sier Alexandra Lindgren Kaoukji, Head of Media Relations Denmark i SAS, til Aftenbladet. SAS sier de vil ta hånd om de reisende som vil bli satt opp på en ny flyvning.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.58

    To fly snudde på vei til Stavanger etter bombetrussel

    Både et Norwegian-fly og et SAS-fly på vei fra København til Sola måtte torsdag kveld returnere etter en bombetrussel. – Vi kan bekrefte at det gjaldt et fly fra København til Sola. Flyet har nå landet trygt på København lufthavn, sier pressevakt Silje Glorvigen i Norwegian til NRK. SAS sier de vil ta hånd om de reisende som vil bli satt opp på en ny flyvning. – Vi kan bekrefte at det gjaldt et fly fra København til Sola. Flyet har nå landet trygt på København lufthavn, sier pressevakt Silje Glorvigen i Norwegian til NRK. Norsk politi er orientert om et SASs-fly, som var over norsk luftrom da det snudde. – Jeg har fått beskjed om at et fly har snudd etter en bombetrussel, og det er dansk politi som håndterer saken, sier operasjonsleder Dag Steinkopf i Sør-vest politidistrikt, til NRK Dansk TV 2 skriver at et Norwegian-fly som skulle til Stavanger blir evakuert på kastrup.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.58

    Sas- og Norwegian-fly snudde på vei til Stavanger snudde etter bombetrussel

    Både et Norwegian-fly og et Sas-fly på vei fra København til Sola måtte torsdag kveld returnere på grunn av en bombetrussel. – Vi kan bekrefte et fly som skulle til Stavanger, nå har snudd og er på vei tilbake til København. Det er på ordre fra politiet. Dere må vende ytterligere sprørsmål til politiet, sier Alexandra Lindgren Kaoukji, Head of Media Relations Denmark i SAS, til Aftenbladet. Sas sier de vil ta hånd om de reisende som vil bli satt opp på en ny flyvning. – Vi kan bekrefte at det gjaldt et fly fra København til Sola. Flyet har nå landet trygt på København lufthavn, sier pressevakt Silje Glorvigen i Norwegian til NRK. Norsk politi er orientert om et Sas-fly, som var over norsk luftrom da det snudde. – Jeg har fått beskjed om at et fly har snudd etter en bombetrussel, og det er dansk politi som håndterer saken, sier operasjonsleder Dag Steinkopf i Sør-vest politidistrikt, til NRK Dansk TV 2 skriver at et Norwegian-fly som skulle til Stavanger blir evakuert på kastrup.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.56

    Ski-NM: Vindbjart ble nummer 10

    Vindbjart-laget med Sondre Østervold og Mathias Holbæk kom på 10. plass i lagsprinten i NM på Lillehammer. Holbæk ble tidligere i vinter verdensmester i U23-VM. Det var Byåsen med Didrik Tønseth og Johannes Høsflot Klæbo som vant lagsprinten foran Strindheim med Petter og Even Northug. Vindbjart kom i mål ett minutt og to sekunder bak vinnerne.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.54

    Brødre ble «Årets jordvernere» i Vestfold

    Brødrene Bernt, Anstein og Edvard Freberg (bildet) ble denne uka utropt til «Årets jordvernere» i Vestfold. Bernt driver Øvre Stangeby gård på Nøtterøy mens Anstein styrer Hveem forsøksgård Lena. Edvard er bonde på Vølen gård i Stokke.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.54

    Brødre utropt til «Årets jordvernere» i Vestfold

    Brødrene Bernt, Anstein og Edvard Freberg (bildet) ble denne uka tildelt Jordvernprisen for Vestfold. Bernt driver Øvre Stangeby gård på Nøtterøy mens Anstein styrer Hveem forsøksgård Lena i Hof. Edvard er bonde på Vølen gård i Stokke. – Det er veldig stas. Da jeg fikk vite hvem som har vunnet tidligere, ble jeg rett og slett veldig stolt, sier Edvard Freberg til NRK.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.49

    Person hentet ut av røykdykkere

    Én person har behov for helsesjekk etter å ha blitt hentet ut av røykdykkere fra en bolig i Sandefjord torsdag kveld. Brannvesenet melder at de rykket ut på en brannalarm og da de kom frem så de røyk på stedet. Politiet opplyser at den aktuelle beboeren er oppegående, men ambulanse er rekvirert. Etter at politiet også kom til stedet, kan de informere om at det hadde tatt fyr i noe som var plassert på et bord i stua. Det skal ikke ha blitt store skader, men beboeren ble tatt med til legevakta for sjekk. Politiet oppretter sak på forholdet.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.45

    Slik skal Putin betale for våpen til Ukraina

    EU vil at avkastningen på fryste russiske midler skal gå til våpen i Ukraina. Tyveri, raser president Putins talsmann.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.42

    ØIF Arendal leder til pause

    ØIF Arendal leder 15–13 mot Sandnes til pause. Mario Matic og Mathias Rohde Larson er ØIF sine toppscorere i første omgang med fire mål hver.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.39

    Trafikkuhell i Sauda

    Like før halv syv fikk politiet melding om trafikkuhell på FV520 Saudavegen. En bil og en mindre lastebil er involvert og nødetatene er på vei. Tre personer involvert og alle skal være bevisst. Begge personene i personbilen kjøres til Haugesund sykehus. Politiet gjør undersøkelser på stedet og trafikken dirigeres forbi ulykkesstedet.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.33

    Statnett-sjefen økte lønnen – tjente seks millioner kroner i fjor

    Lønnen til Statnett-sjef Hilde Tonne økte i fjor mens driftsresultatet falt.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.31

    Har millionlønn uten høyere utdanning

    Robin Loe Havukainen Nielsen (24) droppet Handelshøyskolen BI da han fant en annonse på Facebook til en jobb som har skyhøy lønn og ikke krever høyere utdanning.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.29

    Front mot front i Stjørdal

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i rundkjøringen ved E14 og Husbyvegen i Stjørdal sentrum. To biler har kjørt i hverandre front mot front. Uavklart skadeomfang.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.26

    Norwegian-fly måtte snu etter bombetrussel

    Et Norwegian-fly som var på vei fra København til Sola måtte torsdag kveld returnere på grunn av en bombetrussel, melder Stavanger Aftenblad. – Vi kan bekrefte at det gjaldt et fly fra København til Sola. Flyet har nå landet trygt på København lufthavn, sier pressevakt Silje Glorvigen i Norwegian til NRK. Også Sør-Vest politidistrikt bekrefter overfor avisa at det har vært en trussel rettet mot flyet. De ble varslet av politiets situasjonssenter, og henviser til dansk politi for flere uttalelser. Flyet tok av fra Kastrup i København klokken 17.25 og skulle etter planen lande på Stavanger lufthavn klokken 18.40. Et SAS-fly på vei mot Sola måtte også returnere til København, ifølge Aftenbladet. – Det er politiet som ga oss instrukser om å gjøre dette, så det er de som må svare på spørsmål om hvorfor, sier Alexandra Lindgren Kaoukji, Head of Media Relations Denmark i SAS.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.25

    To fly på vei til Sola måtte snu etter bombetrussel

    To fly på vei fra København til Stavanger måtte torsdag kveld returnere på grunn av en bombetrussel.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.23

    Redningsaksjon etter mann som falt i sjø

    Det blei sett i gang ein redningsaksjon etter at ein mann falt i sjøen i Florvågøen i samband med at han skulle legge til kai med ein fritidsbåt. Naudetatane fekk melding om hendinga 17.35 og det blei sett i gang redningsaksjon, melder Vest politidistrikt. Naudetatane, Sjøbrand og redningsskøyten blei sendt mot staden. Før naudetatane var fremme, blei det meldt at mannen var kome seg på land igjen. Mannen er uskadd, han har fått seg ein varm dusj. Redningsaksjonen avsluttast.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.23

    Mann falt i sjøen- naudetatane måtte rykke ut

    Det blei sett i gang ein redningsaksjon etter at ein mann falt i sjøen i Florvågøen i Askøy. Hendinga skjedde i samband med at mannen skulle legge til kai med ein fritidsbåt. Naudetatane fekk melding om hendinga 17.35 og det blei sett i gang redningsaksjon, melder Vest politidistrikt. Naudetatane, Sjøbrand og redningsskøyten blei sendt ut, men før dei kom fram, hadde mannen berga seg i land att. Mannen er uskadd og har fått seg ein varm dusj. Redningsaksjonen er avslutta, melder politiet.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.23

    Mann fall i sjøen - naudetatane måtte rykke ut

    Det blei sett i gang ein redningsaksjon etter at ein mann fall i sjøen i Florvågøen i Askøy. Hendinga skjedde i samband med at mannen skulle legge til kai med ein fritidsbåt. Naudetatane fekk melding om hendinga 17.35 og det blei sett i gang redningsaksjon, melder Vest politidistrikt. Naudetatane, Sjøbrand og redningsskøyten blei sendt ut, men før dei kom fram, hadde mannen berga seg i land att. Mannen er uskadd og har fått seg ein varm dusj. Redningsaksjonen er avslutta, melder politiet.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.15

    Voldshendelse på City Syd

    Det har vært en voldsepisode på kjøpesenteret City Syd på Heimdal i Trondheim, det melder politiet på X. En mann skal ha slått og sparket en kvinne. Mannen som er i begynnelsen av 20-årene er nå pågrepet. Kvinnen som også er i begynnelsen av 20-årene er kjørt til legevakten for undersøkelse. Hun fremstår lettere skadd ifølge politiet. Kvinnen ble senere arrestert da hun utagerte og ikke hørte på det politiet sa.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.13

    Redningsaksjon då kvinne gjekk seg vill i byfjella

    Torsdag ettermiddag var Raudekrossen involvert i ei redningsaksjon då ei ung kvinne kom bort frå stien i byfjella i Bergen. Ho var ikkje kjent i området, men fann fram til Dyrhøgda-hytta, som var låst. Ho var godt kledd i det dårleg veret, og fekk hjelp til å komme seg ned att av tre personar frå Raudekrossen. Dei var tilbake i sentrum klokka 1735, og kvinna er uskadd.

  • Torsdag 21. mars kl. 18.04

    Odin-fond selger seg helt ut av XXL

    Britisk sportsgigant plukker opp aksjene og tar nytt jafs av sportsutstyrskjeden.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.49

    Nordic Mining vant i Høyesterett

    Høyesterett har avsagt dom som gir Nordic Mining retten til å utvinne mineraler i Engebøfjellet ved Førdefjorden. Striden mellom gruveselskapene Arctic Mineral Resources (AMR) og Nordic Mining har gått gjennom tre instanser i domstolen. – I samsvar med Nordic Minings og statens anførsler, bekrefter Høyesterett at alle mineraler i Engebø-forekomsten eies av staten. Dette innebærer at Nordic Mining gjennom sin utvinningstillatelse har enerett til å utvinne mineralene i forekomsten, herunder rutil og granat. AMR har aldri hatt noen krav eller rettigheter knyttet til forekomsten, skriver Nordic Mining i en pressemelding.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.48

    Guttekrisen: Samfunnet svikter

    Den store guttedebatten er ikke en kjønnsdebatt, det er en debatt om et helt samfunn som sliter.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.47

    Røykutvikling på båt i Vesterålen – fem personer pustet inn røyk

    Politiet har fått melding om røykutvikling i en båt ved kaia på Sandnessodden i Hadsel. Ingen personer er i båten, melder de på X. Fem personer, som var i nærheten av båten, har pustet inn røyk og sjekkes av helsepersonell. Røykutviklingen har stoppet opp, ifølge politiet.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.47

    Rykker ut til melding om båtbrann

    Politiet har fått melding om røykutvikling i en båt ved kaia på Sandnessodden i Hadsel. Ingen personer er i båten, melder de på X. Brannvesenet melder om avtagende røyk og ingen åpne flammer på stedet.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.45

    Robbet eldre kvinne for smykker og penger

    Torsdag ettermiddag fikk politiet melding om at noen hadde klart å komme seg inn i leiligheten til en eldre kvinne i Sandefjord. Politiet opplyser at kvinnen var hjemme da det skjedde. Fra boligen er det stjålet smykker og penger. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser og oppretter sak.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.42

    Stenger på E134 på grunn av bilberging

    E134 Sørhus i Vindafjord er stengt på grunn av berging av et vogntog. Veien vil nok være stengt i 20 til 30 minutter.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.42

    E134 åpen igjen etter bilberging

    E134 Sørhus i Vindafjord ble torsdag ettermiddag stengt på grunn av berging av et vogntog. Veien er nå åpen igjen.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.36

    Slik kan et nytt sjøbad i Bjørvika bli

    Tre arkitektkontorer har på oppdrag fra Oslo badstuforening laget skisser til hvordan et nytt sjøbad på Sukkerbiten i Bjørvika i Oslo kan se ut. – Vi jobber nå med et forprosjekt, der vi utforsker foreningens mulighet for å bygge og drive det flytende sjøbadet på Sukkerbiten, forteller generalsekretær i Oslo Badstuforening, Ragna Marie Fjeld. Byrådet sa etter valget i 2023 at de vil bygge et flytende, oppvarmet basseng med sjøvann på Sukkerbiten, lik det som finnes i Helsinki i Finland. - Vi føler et ansvar for at bassenganlegget både blir et estetisk landemerke og et godt sted for alle. Takket være vår særegne driftsmodell vil vi kunne holde prisene lave og byrommet åpent, mener Fjeld. Et sjøbad i Oslo har vært utredet i flere år. I 2020 vurderte Bymiljøetaten og Plan- og bygningsetaten 16 ulike steder for et slikt bad. De anbefalte Sukkerbiten som beste plassering.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.30

    Vipers i rød sone  – kan risikrere poengtrekk og degradering

    Håndballklubben Vipers har negativ egenkapital og har derfor blitt plassert i økonomisk rød sone av Norges Håndballforbund. Om de ikke får skikk på økonmien i klubben kan de risikere å få poengtrekk i 2024/25-sesongen, og degradering fra eliteserien om de fortsatt har negativ egenkapital den 31. desember 2025. Det skriver Fædrelandsvennen. Vipers ble nylig reddet gjennom en redningsaksjon på 6 millioner kroner.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.26

    Kontrollkomiteen starter nye undersøkelser av Tonje Brenna

    Ap-nestlederen sier hun «naturligvis» vil svare på nye spørsmål om hun har brutt informasjonsplikten overfor Stortinget rundt habilitetssaken.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.25

    Stengte slakteri etter funn av museavføring

    Horns Slakteri på Fygle utenfor Leknes er stengt av Mattilsynet. Årsaken er dårlig renhold av klær, utstyr og lokaler, skriver Lofotposten. Det var torsdag 14. mars at produksjonen ved slakteriet ble stengt. Ifølge avisen er dørene ennå ikke åpnet. I en rapport Lofotposten har fått innsyn i kommer det frem at det ble funnet avføring fra mus flere steder inne i lokalene. – Vi har gode prosedyrer og rutiner på renhold, men vi må helt klare bli enda bedre på å følge disse. Vi har nå gått gjennom og utbedret det som er pekt på i rapporten, sier kvalitets- og personalleder i Horns Slakteri, Gøran Ellingsen, til avisen.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.21

    Kritikerpriser til Ella Marie Hætta Isaksen og «Ellos Eatnu – la elva leve»

    Filmen «Ellos Eatnu – la elva leve» og dens regissør Ole Giæver er tildelt Filmkritikerprisen. Prisen for beste skuespiller gikk til Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.17

    Ski-NM: Vindbjart videre til NM-finale

    Etter at Vindbjart-laget med Sondre Østervold og Mathias Holbæk ble nummer fire i sitt heat på lagsprinten i NM, så gikk de videre på tid til finalen som «lucky looser». Finalen starter klokken 18.30, der møter de blant annet Byåsen med Johannes Høsflot Klæbo og Strindheim med Petter Northug.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.14

    VG brøt god presseskikk

    PFU konkluderte med at en vekter skulle fått svare på beskyldninger om utilbørlig maktutøvelse, jf. Vær Varsom plakatens (VVP) 4.14 om samtidig imøtegåelse.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.13

    Sjåfør mista lappen, mistenkt for å køyre ruspåverka

    Politiet stansa ein bil på Fjøsangervegen i Bergen, då sjåføren var mistenkt for køyring i ruspåverka tilstand. Personen fekk førarkortet beslaglagt, melder Vest politidistrikt.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.11

    Northug-brødrene klare for NM-finale

    Petter Northug (38) bidro til å sende Strindheims førstelag videre fra semifinalen på NM-lagsprinten i Lillehammer. Han gikk sammen med lillebror Even (28). De tok seg direkte til finale etter å ha blitt nummer to bak Byåsens andrelag (Even Michelsen og Magnus Håbrekke) i det første semifinaleheatet. Avansementet kom i Petter Northugs første NM-renn siden han la opp som toppløper på tampen av 2018. Han sendte ut broren i nest beste posisjon foran ankeretappen. Den plasseringen greide landslagssprinter Even Northug å holde på. – Pallen er målet, sa lillebror Northug til NRK. Johannes Høsflot Klæbo og Didrik Tønseth går for Byåsens førstelag og er store favoritter til å ta NM-gullet. Klæbo hadde full kontroll som ankermann i det andre av tre semifinaleheat. Han vant foran Erik Valnes, som gikk for Bardufoss og Omegn. Lagsprintfinalen vil bestå av 15 lag. Herrenes finale starter 18.30 og sendes på NRK 1. (NTB)

  • Torsdag 21. mars kl. 17.08

    Slagsmål i Holmestrand

    Tre personer barket sammen i en slåsskamp i Holmestrand sentrum torsdag ettermiddag. Politiet har vært på stedet og opplyser at ingen fremstår skadet.

  • Torsdag 21. mars kl. 17.05

    Nå kommer Max til Norge

    To strømmetjenester blir til én.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.58

    Kraftig vind på Hardangervidda

    Vegtrafikksentralen åtvarar om at det på kort tid kan bli innført kolonnekøyring på riksveg 7 over Hardangervidda. Årsaka er kraftig vind.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.57

    Erna Solberg vil ha selvkjørende biler: – Den har aldri promille

    Snart kan du være passasjer i en selvkjørende bil i Oslo. Høyre-leder Erna Solberg jubler.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.56

    Skadeplaget Glimt-tropp halvannen uke før seriestart: – Må bare trene med de vi har

    Langt fra alt har gått på skinner for Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt i opptakten til årets eliteseriesesong. Flere av spillerne trøbler med skade. Runar Espejord, Kasper Høgh, Omar Elabdellaoui og Julian Faye Lund er blant de skadde spillerne. Det samme er Håkon Evjen, men midtbanespilleren nærmer seg full retur til spill. – Kroppen kjennes bra ut. Jeg har hatt hardtrening i noen uker, så jeg har begynt å komme på et bra nivå, både fotballmessig og fysisk. Jeg må fortsatt være litt forsiktig, så jeg ikke gjør noe dumt, sier Evjen til Avisa Nordland. Glimt-sjef Knutsen er tydelig på at gultrøyene er nødt til å gjøre det beste ut av situasjonen. – Vi må bare trene med de vi har. Så må vi få litt hjelp fra Junkeren om vi kan, og trenger for å få opp antallet, sier han til lokalavisen. Han legger til at det er for tidlig å si hvor mange av de skadde spillerne han har med når Glimt serieåpner mot Fredrikstad 31. mars. Før den tid venter Molde i en treningskamp førstkommende mandag. Gultrøyene røk tidligere i år ut av conferenceligaen etter hjemmetap mot nederlandske Ajax. 12. mars ble det gjort kjent at Knutsen har forlenget sin avtale med Glimt til å gjelde ut 2025-sesongen. NTB

  • Torsdag 21. mars kl. 16.55

    Nordland Røde Kors avviser bøter som tiltak

    Nordland Røde Kors ønsker ikke å gi bøter til folk som trenger hjelp. De vil hjelpe alle i nød så lenge det ikke går på sikkerheten løs for hjelpemannskapene. Dermed går de imot lederen i Vestvågøy Røde Kors, Alfred Busch, som foreslo å gi bøter til turister som tar unødige sjanser i fjellet. – Vi ønsker å fjerne all tvil om at Røde Kors stiller opp for alle som trenger hjelp, og vi ønsker at alle som ferdes i fjellet, skal være trygge på at man kan be om hjelp uten at det skal medføre fare for straffereaksjoner, sier leder for Nordland Røde Kors, Bror Martin Hanssen. Det var mandag at Busch foreslo muligheten for bøter til de som opptrer uansvarlig i naturen. – Vi skal ha stor takhøyde for ulike meninger, og det er en viktig diskusjon om hvordan vi best redder liv og forhindrer at mennesker tar unødvendige sjanser. Men overordnet sett vil vi være tydelige på at vi ønsker mest mulig fri ferdsel i naturen, og vi vil ikke ha tiltak som kan få mennesker i nød til å være redd for å be om hjelp, sier Hanssen. Distriktslederen er også opptatt av at både fastboende og besøkende skal være trygge på at de frivillige i hjelpekorpsene til Røde Kors vil stille opp for mennesker i nød, uansett årsak. – Men vi vil alltid gjøre vurderinger med resten av redningstjenesten for å sikre at innsatsen er trygg og ivaretar sikkerheten for redningsarbeiderne, slik at de frivillige ikke havner i farlige situasjoner, sier distriktslederen. (NTB)

  • Torsdag 21. mars kl. 16.51

    XXL vil hente opptil 500 millioner kroner

    Den kriserammede sportsutsyrskjeden varsler samtidig et markant fall i inntektene og at den vil krympe butikkene.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.50

    Politiet har kontroll etter knivstikking i Tysvær

    Politiet har kontroll på stedet etter at de rykket ut på melding om knivstikking på en adresse i Aksdal i Tysvær. Én person er skadd, og vedkommende blir undersøkt av helsepersonell. Politiet er ferdig på stedet og nødvendige undersøkelser er utført. Ingen personer er pågrepet og videre etterforskning må avklare hva som faktisk har skjedd. Politiet oppretter en undersøkelsessak. De fikk melding om hendelsen klokka 16.35.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.50

    Person knivstukket i Tysvær

    Klokken 16.35 fikk politiet melding om at en person er knivstukket på en adresse i Aksdal. Politiet har rykket ut til stedet med flere patruljer. Per nå fremstår det som det ikke er fare for andre innbyggere. Politiet har kontroll på stedet. Den skadde personen blir sjekket av helsepersonell. Politiet har kontroll på to personer og gjør undersøkelser.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.50

    Person knivstukket i Haugesund

    Klokken 16.35 fikk politiet melding om at en person er knivstukket på en adresse i Aksdal i Haugesund. Politiet har rykket ut til stedet med flere patruljer. Per nå fremstår det som det ikke er fare for andre innbyggere.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.50

    Person knivstukket på adresse ved Haugesund

    Politiet opplyser å ha kontroll på to personer.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.37

    Snøskredfaren øker i Agder

    I morgen øker snøskredfaren på fjellet i Agder. NVE melder om betydelig snøskredfare i regionene Vest-Telemark og Heiane fredag og lørdag. I Heiane ventes det også naturlig utløste skred. Mer informasjon får du på varsom.no.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.32

    Bortviste mann som oppførte seg skremmende ved Mandalshallen

    En mann skal ha oppført seg skremmende overfor forbipasserende ved Mandalshallen i Lindesnes og fattet interesse for flere syler i området. Derfor har politiet måtte kontrollere mannen, opplyser de om på X. Klokken 16.52 opplyser politiet om at mannen er bortvist fra området for å opprettholde ro og orden.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.32

    Kontrollerer mann ved Mandalshallen

    En mann skal ha oppført seg skremmende overfor forbipasserende ved Mandalshallen i Lindesnes og fattet interesse for flere syler i området. Derfor har politiet måtte kontrollere mannen, opplyser de om på X.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.30

    MC-fører hentet av luftambulanse etter ulykke

    En motorsykkel kolliderte med en bil på en fylkesvei på Karmøy.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.28

    Brann på barneskole i Stjørdal

    Nødetatene rykket ut til Halsen barneskole i Stjørdal hvor det ble observert røyk og flammer, det meldte politiet på x. Ifølge politiet ble to personer observert på taket, det bekrefter operasjonsleder Maja Sagen. Nå skal brannvesenet ha kontroll på brannen. – Det har vært arbeid på taket på et nærliggende bygg til Halsen skole. Politiet starter undersøkelser på stedet nå. Da vil de undersøke om brannen kan ha starta i forbindelse med arbeidet som foregikk på taket, sier Sagen.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.27

    Ski-NM: Vindbjart ikke direkte videre – kan gå videre på tid

    Vindbjart-laget med Sondre Østervold og U23-verdensmester Mathias Holbæk må håpe på at tiden er god nok for å gå videre til NM-finalen i lagsprint på Lillehammer. De ble nummer fire i sitt heat, 24 sekunder bak Byåsen 2. De to første lagene gikk direkte videre til finalen. Det er 15 lag som går videre til NM-finalen. Vindbjart er det eneste sørlandslaget på start i lagsprinten.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.24

    Sjeføkonom advarer: Kan bli renteøkning i juni

    «Alle» tror rentetoppen er nådd, og diskuterer hvilken måned første kutt kommer. Men vi er ikke helt ute av skogen, advarer Frank Jullum.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.22

    Petter Northug med spinnvill NM-etappe: – Det er nesten ikke til å tro

    Petter Northug (38) og lillebror Even (28) tok et sensasjonelt NM-sølv på lagsprinten.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.21

    Råkjører mistet førerkortet

    En mann er fratatt førerkortet i en trafikkontroll ved Munkerekka i Tønsberg. Mannen ble målt til 89 km/t i 40-sonen.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.17

    Brann i skolebygg i Stjørdal

    – Det er nå kontroll på alle arbeidere og ingen skal være skadet, opplyser politiet.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.15

    Grisenyre transplantert til menneske

    En genmodifisert grisenyre er for første gang blitt transplantert til en 62 år gammel mann i Boston, ifølge et sykehus i Massachusetts.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.15

    Dette var ikke farlig

    Det har verdi for alle parter at Erling Braut Haaland omsider valgte å snakke med mer enn føttene.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.09

    En til sykehus etter MC-trafikkulykke på Karmøy

    Nødetatene er på stedet etter en alvorlig trafikkulykke mellom en bil og en MC på Sundvegen på Karmøy. Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.01. MC-fører var ikke bevisst da vedkommende ble fraktet bort med luftambulansen. Veien ble stengt på stedet for undersøkelser, men ble etter hvert åpnet igjen. Fører av motorsykkelen er hentet av luftambulansen. Ulykken har skjedd ved Gåsavatnet. MC-føreren er fraktet til Haugesund sykehus og det fremstår som det går bedre, melder politiet.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.09

    Trafikkulykke mellom bil og MC på Karmøy

    Nødetatene er på vei til en trafikkulykke mellom en bil og en MC på FV4826 Sundvegen på Karmøy.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.09

    Seadrill vil strykes fra Oslo Børs

    Styret ber aksjonærene stemme for at selskapet kun skal være USA-notert, to år etter det gjorde comeback på Oslo Børs.

  • Torsdag 21. mars kl. 16.05

    Stenger fv. 55 fram til søndag grunna rasfare

    På grunn av stor snøskredfare blir fylkesveg 55 Esebotn i Sogn stengt klokka 20.00 i kveld og fram tail søndag klokka 08.00. Då blir det gjort ei vurdering om vegen kan opne, melder Vegtrafikksentralen. Det blir sett inn ekstrarute på Dragsvik/Hella/Vangsnes.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.57

    Snøskredvarsler ber foreldre være på vakt i påsken

    Om man er eventyrlysten utenfor de preparerte løypene, lurer snøskredfaren i terrenget, advarer skredvarsler.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.48

    Westhrin ny generalsekretær i Redd Barna

    Henriette Killi Westhrin fra Kragerø blir ny generalsekretær i Redd Barna Westhrin har tidligere vært generalsekretær i Norsk Folkehjelp i over seks år. Hun har også lengre erfaring fra politikken, blant annet som statssekretær i tre departementer under Stoltenberg-regjeringen. Den nye generalsekretæren starter i jobben 1. juni.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.46

    Vikafjellet stengt

    Riksvei 13 over Vikafjellet er stengt på grunn av uvær, melder Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.40

    Tre gode alternativer til Yatzy

    På tide å oppgradere til et mer moderne spill.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.36

    Jeg pleide også å gjemme meg

    Kjære «outsider». Du tror kanskje at ingen liker deg, eller forstår deg, men jeg er ikke så sikker på at det er sant.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.35

    Brann i bil på Forus

    Politiet og brannvesenet rykket ut på melding om brann i en bil på Forus i Petroleumsveien. Det har oppstått brann i bilen ved oppstart, og brannen ble raskt slukket. Politiet oppretter sak på forholdet og er ferdig på stedet.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.32

    Det amerikanske justisdepartementet saksøker Apple

    Apple-aksjen faller etter at søksmålet ble levert torsdag.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.32

    USAs justisdepartement saksøker Apple

    Apple-aksjen faller etter at søksmålet ble levert torsdag.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.23

    Vi har funnet den beste gassgrillen

    Rimelige griller du kan samle hele familien rundt.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.22

    Hets mot politikarar i Sogndal

    Fleire politikarar i Sogndal fortel om hets og trugslar i samband med arealplanen i Sogndal kommune. Clara Øberg frå Arbeidarpartiet, som er leiar i plan- og samfunnsutvalet, fortalde i kommunestyret i dag at trugslane har kome frå aktørar med store eigeninteresser i planen. Det melder Sogn Avis. Arnstein Menes frå Senterpartiet, som ikkje sjølv sit i utvalet, stadfesta det Øberg fortalde. Kommunedirektør Tor-Einar Skinlo oppmoda møtelyden til å ta bodskapen på alvor. Han sa også at politikarane burde gjere seg kjent med PST sine råd rundt handtering av hatefulle ytringar, hets og trugslar mot politikarar.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.21

    Color Line økte overskuddet – tross færre passasjerer

    Cruiserederiet tjente 455 millioner kroner før skatt i 2023.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.19

    Ripe i lakken for Michelin-restaurant

    Michelin-restauranten Fagn fikk en ripe i lakken da Mattilsynet gjennomførte et tilsyn i går, det melder Nidaros. Restauranten fikk en såkalt strekmunn da Mattilsynet gjennomførte smilefjestilsyn, det er et tilsyn de gjør på restauranter, kafeer og liknende serveringssteder. Grunnen til dette var at to håndvasker ikke fungerte.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.10

    Vipers-spiller ute med skade

    Vipers-spiller Ana Debelic er ute med skade på ubestemt tid, opplyser klubben. Håndballspilleren har operert albuen etter at den fikk en smell under NM-finalen mot Storhamar. – Det er uklart når hun kan returnere til håndballbanen, men vi krysser fingrene for en snarlig retur, skriver kristiansandsklubben torsdag.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.10

    Vipersspiller ute med skade

    Vipersspiller Ana Debelic er ute med skade på ubestemt tid, opplyser klubben. Håndballspilleren har operert albuen etter at den fikk en smell under NM-finalen mot Storhamar. – Det er uklart når hun kan returnere til håndballbanen, men vi krysser fingrene for en snarlig retur, skriver kristiansandsklubben torsdag.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.08

    Nettbanken skal tynes lenge

    Et rentekutt er i sikte. Men boliglånet vil forbli dyrt lenge. Folk flest kan se langt etter pengefesten.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.08

    18 fartssyndere i Skien og Bamble

    Ti bilførere fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort ved Rugtvedtmyra i Bamble torsdag ettermiddag. Høyeste målte hastighet i 60-sonen var 85 km/t, opplyser politiet. Utrykningspolitiet var også på ferde i Håvundvegen ved Buer skole i Skien torsdag. Her ble åtte bilførere servert hvert sitt forelegg etter å ha tråkket for hardt på gassen i 50-sonen. Her var høyeste målte hastighet 65 km/t.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.03

    Riksveg 555: Kolltveittunnelen opna

    Kolltveittunnelen på riksveg 555 er opna igjen, melder Vegtrafikksentralen. Tunnelen blei stengt på grunn av eit stansa vogntog. No er køyretøyet fjerna og det er fri ferdsel.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.02

    Politiet går ut med navn på drepte i Nord-Odal

    Det var Bård André Spildrejorde (44) som ble drept i Nord-Odal 15. mars. Det melder politiet. En mann i 30-årene er siktet for å ha drept broren sin, men politiet har uttalt at det er mer sannsynlig at en ukjent gjerningsperson står bak. Broren ble løslatt lørdag etter at mistankegrunnlaget er svekket. Han nekter straffskyld.

  • Torsdag 21. mars kl. 15.00

    Det var Bård Spildrejorde (44) som ble drept i Nord-Odal

    Bård André Spildrejorde (44) ble skutt og drept mens han var på hytta i Nord-Odal. Politiet jakter en eller flere ukjente gjerningspersoner.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.57

    Signalfeil ved Skøyen stasjon i Oslo

    For tredje dagen på rad blir ettermiddagstrafikken i hovedstaden påvirket av signalfeil. Det er forsinkelser og innstillinger i togtrafikken på grunn av en signalfeil ved Skøyen stasjon. Signalfeilen påvirker en rekke toglinjer på Drammen- og Askerbanen. Tirsdag lå feilen mellom Nationaltheatret og Skøyen, mens onsdag var problemet en signalfeil mellom Oslo S og Skøyen.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.52

    Vil rive Ikea på Furuset

    Ikea Norge ønsker å bygge et nytt og moderne varehus på Furuset, skriver Estate Nyheter.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.50

    Saksøker Arendal havn

    Restauranten Flyt går til sak mot Arendal Havn på grunn av strid om driftsavtalen i gjestehavna, skriver Agderposten. Ifølge avisa handler striden i hovedsak om at Arendal Havn skulle legge til rette for helårsdrift, og om uenighet om betingelser i leiekontrakten. Havnefogd Rune Hvass varsler motkrav når saken kommer. Havna har startet prosessen med å finne nye drivere av restauranten til sommeren.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.49

    Hærverk mot bomstasjoner

    Det er utført hærverk mot to bomstasjoner på Sarpsbrua og på fylkesvei 118 ved Kalnesbrekka, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Bomringen i Nedre Glomma ble åpnet klokka 12 i går. 25 bomstasjoner skal over 15 år samle inn 6,8 milliard kroner til samferdselsprosjekter i regionen. Hærverket mot bomstasjonene er anmeldt og det jobbes med å utbedre skadene. – Vi regner med å ha disse oppe å gå allerede i dag eller i morgen, sier Jostein Haug, daglig leder i Bypakke Nedre Glomma til avisa.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.42

    Power sendte «nyhetsbrev» til alle som ikke ville ha nyhetsbrev

    Tillatt, mener Power.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.39

    Trafikkuhell på Varhaug

    Nødetater er på stedet etter et trafikkuhell mellom to kjøretøy på Varhaug i Nordsjøvegen i Time kommune. Det skal ikke være personskade, men store materielle skader. Begge de involverte førerne ble kjørt til legevakt for sjekk. Fører av den ene bilen en mann i 20 årene fikk førerkortet beslaglagt. Politiet oppretter sak.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.31

    Høy risiko for steinsprutskader i Østfold

    Nesten en av ti biler på Østfoldveiene risikerer å få steinsprutskader i år. Det viser beregninger forsikringsselskapet If har gjort. I fjor økte risikoen for å få en stein i ruta til nesten 10 prosent, mot 8,7 prosent i 2022, ifølge If. Risikoen for slike skader på bilen øker i områder med mange motorveier med parallelle kjørefelt. Utstrakt bruk av piggfrie dekk med myk gummi øker også risikoen, siden slike dekk kan samle opp og kaste fra seg mer stein enn andre typer dekk.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.31

    Reddit-aksjen sendes rett opp på første handelsdag

    Kort tid etter handelen i Reddit er åpnet, siger aksjen over 50 prosent.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.31

    Wall Street åpner opp

    Handelen er i gang i New York etter rekorddag onsdag:

  • Torsdag 21. mars kl. 14.31

    Rv13 Vikafjellet: Kolonnekøyring

    Det er innført kolonnekøyring på riksveg 13 Vikafjellet på grunn av uver i fjellet, melder Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.30

    E39 Eidsvågtunnelen opna

    E39 Eidsvågtunnelen er opna igjen, melder Vegtrafikksentralen. Tunnelen var stengt på grunn av utbetring av teknisk feil.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.27

    Kong Harald feirer påske på Bygdøy

    Kongeparet skal i år feire påsken på Bygdø Kongsgård i Oslo.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.14

    Kolonnekjøring over Vikafjellet

    Det er innført kolonnekjøring over riksvei 13 Vikafjellet på grunn av uvær.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.09

    Vil rive Ikea på Furuset

    Ikea Furuset skal rives for å bygge et mye større bygg. Ikea på Furuset i Oslo består i dag av varehuset i Strømsveien 303 samt to støttebygg i nærområdet. Nå vil den svenske møbelgiganten samlokalisere disse i ett bygg. Det betyr takk og farvel til dagens varehus for å gjøre plass til nykommeren. Det skriver Estate nyheter. De tre byggene som utgjør dagens Ikea på Furuset er totalt 35.000 kvadratmeter stort. – Det nye varehuset vil bestå av 65.000 kvadratmeter, skriver arkitektselskapet Astrup og Hellern.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.09

    Stopper-problemet ER reelt

    Ståle Solbakkens problem er ikke de midtstopperne som er i troppen hans. Problemet er at ingen utfordrer dem.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.07

    Trafikkuhell i Hå

    Brannvesenet rykker ut på melding om et trafikkuhell på Nordsjøvegen i Hå kommune.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.07

    Riksveg 555: Kolltveittunnelen stengt

    Kolltveittunnelen på riksveg 555 er stengt på grunn av eit vogntog som har stansa inne i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen. Politiet er på veg.

  • Torsdag 21. mars kl. 14.03

    Tidligere politibetjent tiltalt for grovt brudd på taushetsplikt

    En tidligere politibetjent fra Helgeland står tiltalt for totalt ni tilfeller av brudd på taushestplikten. Det skriver TV 2. Det er Spesialenheten for politisaker som har tatt ut tiltale mot mannen, etter at en tidligere kjæreste anmeldte ham for forholdet. Spesialenheten mener at det er bevist utover enhver rimelig tvil at den tidligere politibetjenten snakket om saker og viste bilder fra saker, som var taushetsbelagt. Dette fordi den tidligere kjæresten hadde inngående kunnskap om mange av sakene hun hevdet at mannen snakket til henne om. Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 210 og paragraf 209 om grovt brudd på taushetsplikt. Saken er berammet i Helgeland tingrett 13. mai 2024.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.59

    Vegen åpnet etter dødsulykke

    Fylkesveg 769 er åpen for trafikk etter ulykka i Namsos, hvor en personbil og en lastebil var involvert. Ei kvinne i 50-årene omkom, og det er startet etterforskning.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.52

    Riksveg 13: Kan bli kolonnekøyring på kort varsel

    Det kan innførast kolonnekøyring på kort varsel på riksveg 13 Vikafjellet på grunn av uver, melder Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.51

    Filmanmeldelse «Ghostbusters: Frozen Empire»: Ha dæ vekk, ditt spøkels!

    Søvndyssende spøkerier.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.50

    Eidsvågtunnelen stengt

    E39 Eidsvågtunnelen er stengt i retning Bergen for utbetring av teknisk feil, melder Vegtrafikksentralen.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.42

    Jens Lurås Oftebro utklasset alle og tok NM-gull i kombinert – to ganger Skoglund på pallen

    Jens Lurås Oftebro var flere hakk bedre enn resten i bakken og ble soleklar norsk mester i kombinert i Lillehammer torsdag.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.40

    To personer reddet av ambulansebåt

    To personer har blitt reddet av ambulanse- og politibåt fra er skjær i Sandnessjøen.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.37

    Fylkesdirektøren urolig for Bybanen til Åsane - frykter stopp

    Fylkesdirektør Rune Haugsdal er overrasket og urolig over at Bybanen til Åsane ikke ser ut til å bli prioritert i første periode i forslaget til ny nasjonal transportplan (NTP). Det skriver Vestland fylkeskommune i en pressemelding. Haugsdal påpeker at det er gjort mange viktige prioriteringer for fylket hittil. – Med nye veier inn fra både nord og sør i form av ny Nordhordlandstunell og nytt Sotrasamband, misser man like fullt mye av effekten for helheten i trafikkavviklingen om vi ikke også får på plass Bybanen til Åsane, sier Rune Haugsdal. Hvis utbyggingen av Bybanen til Åsane ikke blir prioritert i første periode av ny NTP, varsler fylkesdirektøren at det ikke lenger er finansiering for å jobbe videre med prosjektet. – Det innebærer i tilfelle at fylkeskommunen vil måtte avvikle prosjektorganisasjonen som i snart 20 år har jobbet med å bygge ut Bybanen i Bergen, heter det i pressemeldingen.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.36

    Ida Marie Hagen tok overlegent NM-gull i kombinert – vant foran lillesøsteren Mille Marie

    Verdenscupvinner Ida Marie Hagen (23) herjet med konkurrentene i torsdagens NM-konkurranse i kombinert, inkludert lillesøster Mille Marie Hagen (21).

  • Torsdag 21. mars kl. 13.36

    To personer reddet fra skjær

    Klokken 11.14 ble en båtfører oppmerksom på to personer som stod på et skjær øst av Svinøya, sør for Sandnessjøen, melder politiet i Nordland. De har blitt berget av ambulansebåt og politibåt. De var en del nedkjølt og er fraktet til sykehuset i Sandnessjøen. Politiet ser denne hendelsen i sammenheng med funn av en båt i drift i samme område i går ettermiddag. – Det var en båtfører som slepte den nevnte båten forbi skjæret og så to personer som stod der, sier Yngvar Fredriksen i politiet. Fredriksen sier det kan tyde på at de har vært på skjæret siden i går, men at de ikke er avhørt. – Vi får dem til sykehus først og får varmen i dem, så får vi ta forklaring fra de etter hvert. NRK har snakket med eieren av båten, som bekrefter at den ble stjålet onsdag.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.35

    Advarer om telehiv i Telemark: – Kjør forsiktig

    Telemark fylkeskommune advarer trafikanter om mye telehiv i veiene etter en lang og kald vinter. Telehiv fører til at det mange steder er ujevn vei og sprekker i asfalten. Årsaken til telehiv er at veibanen blir bløt når telen i bakken slipper. Borgar Slørdal, seksjonsleder for Vegdrift, oppfordrer derfor bilister til å kjøre etter forholdene når de skal på påskeferie. – Vi får ikke gjort så mye med de ujevnhetene som er i veien nå, og vi vet heller ikke hvor store eventuelle permanente skader er før veien får satt seg igjen, sier han. Fylkeskommunen prøver å skilte på de mest utfordrende stedene.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.35

    Fire personer pågrepet etter voldshendelse i Kongsvinger

    Fire personer er pågrepet etter en voldshendelse i Kongsvinger torsdag morgen. To personer er kjørt til sykehus. Det melder politiet i Innlandet.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.34

    To personer skadet i snøskred i Troms

    Det er fire andre personer på stedet som ivaretar de skadede, opplyser politiet.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.34

    Fire pågrepet etter voldshendelse i Kongsvinger

    To menn er fornærmet i saken. De er ikke alvorlig skadet.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.32

    Vikarierer som varaordfører i Åmli

    Hilde Hansen Smeland (Ap) blir varaordfører i Åmli det neste halvåret. Høyrepolitiker Marit Finsrud har fått permisjon fra vervet fram til 30. september av helsemessige årsaker.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.32

    Varaordfører i Åmli

    Hilde Hansen Smeland (Ap) blir varaordfører i Åmli det neste halvåret. Høyrepolitiker Marit Finsrud har fått permisjon fra vervet fram til 30. september av helsemessige årsaker.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.30

    Bilist om synet på E6: – Jeg ble helt sjokkert

    Et lastet vogntog kjørte med åpen dør og ingen åpenbar sikring.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.16

    Tiltalt etter å ha kjørt på kvinne som brakk begge beina

    En kvinne i begynnelsen av 30-årene er tiltalt for å ha kjørt på en kvinne i oktober i 2022 i Østerdalsområdet. Kvinnen skal ha gått til fots og ble påført brudd i begge ben. Hun ble sykemeldt i tolv måneder som følge av skadene, står det i tiltalen. Ifølge straffeloven kan man bli straffet med fengsel inntil tre år, for å ha uaktsomt skadet en annen person. Saken skal opp i Østre Innlandet tingrett i august.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.15

    Brudd i frontfagsoppgjøret

    Lønnsforhandlingene mellom partene har brutt sammen. Etter påske blir det megling.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.14

    Lønnsoppgjøret: Brudd

    Det er brudd i lønnsforhandlingene mellom Fellesforbundet og Norsk Industri.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.13

    To personer ble berget fra skjær i Alstenfjorden

    Helgelands Blad skriver at to personer er berget fra et skjær ved nordenden av Svinøya midt i Alstenfjorden. Både en ambulansebåt og en politibåt ble sendt til stedet. – Vi vet foreløpig ikke stort mer om hvordan de to havnet der. Ingen skal ha kommet til skade, men de er nok noe nedkjølt, sier operasjonsleder i politiet Yngvar Fredriksen. Senere kom politiet med en pressemelding. Der skriver de at de to personene var nedkjølt, og fraktet til sykehus. De ser hendelsen i sammenheng med at en båt ble funnet drivende i området i går ettermiddag, altså på onsdag.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.12

    FHI: Barn ble mer influensasyke etter pandemien

    Beskyttelsen mot influensa hos de yngste barna falt markant under koronapandemien, ifølge en ny rapport fra FHI.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.11

    Trekker seg fra styret i protest

    Tre av styremedlemmene i Kristiansand senterparti trekker seg fra styret. De mener tilhengere av å dele Kristiansand kuppet årsmøtet ved å kaste Kjell Erik Haavold som leder, skriver Fædrelandsvennen. I går valgte tidligere songdalsordfører Johnny Greibesland å trekke seg fra partiet av samme grunn. Til Fædrelandsvennen betegner gruppeleder Ole Magne Omdal situasjonen i partiet som alvorlig.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.11

    Mann i 20-årene dømmes til fire års fengsel for voldtekt

    Det var like før stengetid natt til 18. mai i fjor at overgrepet fant sted på utested Bar Circus i Trondheim. Det skriver Nidaros. Den tiltalte mannen og den fornærmede kvinnen skal ha danset sammen da kvinnen sa hun måtte på do. Mannen fulgte etter, og her inne skjedde voldtekten. Kvinnen skal ha forsøkt å vri seg unna, dytte mannen vekk og hun skal ha ropt flere ganger. Til slutt fikk en ansatt åpnet døra. Mannen ble dømt til fire års fengsel for voldtekt, og må betale kvinnen 240.000 kroner i erstatning. Mannen erkjente ikke straffskyld. Nidaros har vært i kontakt med mannens forsvarer John Berg. Han ønsker ikke å kommentere saken.

  • Torsdag 21. mars kl. 13.00

    Bank of England holder renten uendret

    Prisveksten i Storbritannia er på vei ned, men ligger fortsatt over målet.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.58

    Miljødirektoratet anmelder flere for båt-svindel

    Med falske underskrifter lurte en mann til seg 94.000 kroner. Han ble dømt for bedrageri og dokumentfalsk.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.54

    Gir penger til gamle båter i Nordland

    6,3 millioner er fordelt til vernede og fredete fartøy i Nordland, melder Nordland fylkeskommune. MS «Salten», med hjemmehavn i Bodø, er blant båtene som får penger. – Selv om MS «Salten» nå kommer i drift, gjenstår det fortsatt en del arbeid på dekk og i forbindelse med styrhuset. Vi synes det er viktig å bidra til at dette arbeidet nå kan ferdigstilles, slik at lekkasjer og forfallet stopper. Og slik at venneforeningen fremover kan konsentrere seg om driften sier Arne Ivar Mikalsen, fylkesråd for samfunn, kultur og miljø. For å sikre strategisk og langsiktig arbeid med fartøyvern valgte fylkesrådet å vedta en egen fartøyvernstrategi før jul, som legger føringer for hvordan tilskuddene skal fordeles. – Vi mener det er viktig å følge store prosjekter frem til ferdigstillelse, slik at det skapes forutsigbarhet både for eierne og verft sier Mikalsen. Og fortsetter; – De fredete og vernede fartøyene våre representerer både fiskeri- og samferdselshistorie i Nordland, som er viktig å sikre for fremtiden. I istandsettingen av fartøyene er også med til å opprettholde håndverkskunnskapen knyttet til bygging og vedlikehold av tre- og stålbåter. Pengene som deles ut er en del av det ordinære rammetilskuddet fra Riksantikvaren.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.51

    Mann pågrepet i Kosovo for Mortensrud-drap samtykker til utlevering

    Det opplyser forsvarer Øyvind Bratlie til Dagbladet. Visar Avdyli (34) er siktet for drapet på Hamse Hashi Adan på Mortensrud i 2021, og har vært på rømmen siden. – Han samtykker til utlevering. Det er viderebrakt til norsk politi som videreformidler det til domstolen og politiet i Kosovo i forbindelse med utleveringsbegjæringen, sier han. Ifølge Bratlien vil Visar Avdyli samarbeide med norsk politi, og han ønsker å komme tilbake til Norge så raskt som mulig. – Det er opp til prosessen der nede, men jeg antar at han er her før sommeren, sier forsvareren. Visars bror, Valon Avdyli, er også siktet etter drapet på Hamse Hashi Adan på Mortensrud i Oslo i 2021. Brødrene har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre. Hamse Hashi Adan var 20 år da han ble skutt og drept.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.51

    Mann pågrepet i Kosovo for Mortensrud-drap samtykker til utlevering

    Visar Avdyli, som er pågrepet i Kosovo etter et drap på Mortensrud i Oslo i 2021, samtykker til å bli utlevert til Norge.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.49

    Vedtok å legge ned barnehager og skole

    Høyre, Frp og Venstre i Bodø har i dag vedtatt å legge ned tre barnehager og en skole. Gjæran barnehage avd. Messiosen, Bjerkenga barnehage samt én barnehage i sentrum. Det ble også vedtatt at barneskolene Alstad og Hunstad settes opp mot hverandre. En av skolene skal legges ned. En avgjørelse skal falle til høsten. Rødts Andreas Tymi tok underveis i debatten til orde for en lovlighetskontroll av vedtaket. Han fikk støtte fra Aps Ann-Kristin Moldjord. Hun mener grunnlovens paragraf 104, annet ledd, er brutt. Paragrafen sier blant annet: «Ved handlinger og avgjørelser som berører barn, skal barnets beste være et grunnleggende hensyn».

  • Torsdag 21. mars kl. 12.43

    Statsforvalteren skal vurdere E18-vedtak

    Statsforvalteren må vurdere et av vedtakene i Ås kommunestyret forbundet med nye E18, skriver Ås avis. Da Ås kommune vedtok i februar at de åpner for å behandle saken om bompenger på nye E18 Retvet-Vinterbro på nytt, klaget opposisjonen på at saken ble lagt fram med for kort varsel. De ba om en avstemning om at saken skulle utsettes, men fikk ikke det av ordfører Bengt Nøst-Klemmetsen (H). Det er denne nekten av en votering over utsettelse som nå skal behandles.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.37

    Unngå kø i påskeutfarten: Her er de verste dagene

    Det blir travelt på flere plan når nordmenn pakker koffertene og reiser på påskeferie.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.31

    Tyrkia setter opp renten til 50 prosent

    Dårligere utsikter for prisveksten gjør at Tyrkias sentralbank overrasker med en nytt kraftig rentehopp.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.31

    Tyrkia setter opp renten til 50 prosent

    Dårligere utsikter for prisveksten gjør at Tyrkias sentralbank overrasker med en nytt kraftig rentehopp.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.28

    Aftenposten: Klarer ikke definere et motiv bak trippeldrapet i Nes

    Ifølge Aftenposten har politiet har ikke klart å avdekke motivet bak trippeldrapet i Nes. Det var 23. januar i år at Katrine Nordli Korslund (30), Victoria Nordli Korslund (24) og Emily Nordli Andresen (10 måneder) ble skutt av drept av far og bestefar Steinar Korslund. Korslund ringte selv inn til nødetatene, før han tok sitt eget liv. Advokat Gunhild Lærum er Korslunds forsvarer. Hun kan nå uttale seg om poltiets dokumenter i saken. – Ut fra slik jeg leser saken gjennom dokumentene, tror jeg ikke man klarer å definere et konkret motiv for handlingen, forteller Lærum til Aftenposten. Videre forteller hun at det er vanskelig å finne ut hva som skjedde i Nes. – Man blir sittende igjen med mange spørsmål. Det er en uforståelig handling, sier Lærum til Aftenposten. Bistandsadvokat Hege Salomon er enig med Lærum om at dokumentene ikke definerer motivet bak trippeldrapet. – Men jeg vil også presisere at etterforskningen er ikke ferdig, sier hun. I går ble det kjent at etterforskningen er i en avsluttende fase.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.10

    Åge Aleksandersen får heider av Mållaget

    Han får Noregs Mållag sin Målblome «for å ha gjort trøndersk til hjartespråket og brøytt veg for nye generasjonar av dialektbrukarar». – Gjennom ein lang og rik karriere har Åge Aleksandersen vist at det trønderske talemålet fungerer like godt som noko anna til å fortelje historier for kvardag og høgtid. Han har sett ord på dei store kjenslene i livet, for folk i heile landet. Det sa nestleiar i Noregs Mållag, Synnøve Marie Sætre, i sin tale til trønderen. Særleg for unge dialektbrukarar er det viktig med språklege førebilete som gjev dialektane plass, ifølgje mållaget. – Åge Aleksandersen er eit slikt førebilete. Vi må alle sjå og høyre dialektar rundt oss i kvardagen, både for å bli trygge i eigen dialektbruk, men også fordi det gjev talemålet status. Målblomen vart delt ut torsdag morgon (på Aleksandersens 75-årsdag) under Nynorsk inspirasjonsdag i Trondheim, som vart arrangert av Trønderlaget og Institutt for lærarutdanning ved NTNU.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.09

    Agder ansetter medarbeidere i Europa

    Agders nye europakontor i Brussel ansetter tre medarbeidere, opplyser Agder fylkeskommune. De samarbeider med Universitetet i Agder og Kristiansand, Arendal og Grimstad kommune om satsingen. Målet med kontoret er å gjøre Agder mer synlig i Europa og styrke regionens internasjonale forsknings- og innovasjonssamarbeid.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.08

    Gode grillnyheter: - Ufattelig sexy mat

    Ved grilling kan det dannes flere helseskadelige stoffer enn ved steking i panne. Men!

  • Torsdag 21. mars kl. 12.08

    Dømt for å ha lånt bort bilen

    En kvinne som ikke hadde førerkort hjalp i fjor høst kjæresten sin med å flytte en bil fra Tønsberg til Moss. Nå er kjæresten dømt til 12.000 kroner i bot og sakskostnader for å ha lånt bort bilen til en uten førerkort. De to kjørte hver sin bil da de ble stoppet på ferjekaia i Moss. Mannen sa da at han var klar over at kvinnen ikke hadde sertifikat.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.08

    Margot Robbie skal produsere Sims-film

    Skuespiller og produsent Margot Robbie skal produsere en filmatisering av det populære dataspillet The Sims, melder nettstedet TheWrap.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.07

    Ekstraordinær båndtvang oppheves

    På grunn av endrede snøforhold oppheves den ekstraordinære båndtvangen for hund i Nord- og Lillomarka fra og med fredag 22. mars, skriver Bymiljøetaten i en pressemelding. 6. januar ble det innført ekstraordinær båndtvang i Marka i Oslo, av hensyn til rådyr. Fra og med 1. mars ble den ekstraordinære båndtvangen opphevet i Østmarka. Nå oppheves den også i Nord- og Lillomarka. Fra 1. april innføres ordinær båndtvang i hele marka.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.07

    Monterer nytt gress på Brann Stadion

    Arbeidet med å montere det nye hybridgresset på Brann Stadion er nå i gang. I natt kom de første lastebilene med det nye gresset fra Italia, skriver klubben på sine nettsider. Gressteppet skal være klart til Branns første hjemmekamp i eliteserien mot Fredrikstad 7. april. Også Brann kvinner skal spille hjemmekampene sine på Brann Stadion denne sesongen.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.07

    Legger nytt gress på Brann Stadion

    Arbeidet med å legge det nye hybridgresset på Brann Stadion er nå i gang. I natt kom de første lastebilene med det nye gresset fra Italia, skriver klubben på sine nettsider. Gressteppet skal være klart til Branns første hjemmekamp i eliteserien mot Fredrikstad 7. april. Også Brann kvinner skal spille hjemmekampene sine på Brann Stadion denne sesongen.

  • Torsdag 21. mars kl. 12.03

    Vedtok ny hjemmestadion for Stabæk

    Kommunestyret i Bærum vedtok onsdag kveld å bygge nye Nadderud idrettspark til 970 millioner kroner. Prosjektet inkluderer en ny stadion for Stabæk fotball, med plass til 8000 tilskuere. Det skriver Budstikka. Hvis byggingen går etter planen skal stadion stå klar til sesongstart i 2026. Flere politikere og Bærum idrettsråd mener prosjektet er for dyrt. De frykter at pengebruken vil gå på bekostning av anleggsbehovet til andre idretter, i tillegg til at det kan gå utover helt andre deler av kommunens tjenester, som skole og eldreomsorg. Men Høyre, Bærums soleklart største parti, vant fram og fikk flertall med støtte fra Frp, SV, KrF og INP. Ap, MDG og Venstre stemte mot planene. Det har i lang tid vært uklart om Høyre ville støtte prosjektet, men i et gruppemøte på mandag ble det klart at de ville støtte planene etter å ha redusert prisen fra 997 til 970 millioner kroner.

  • Torsdag 21. mars kl. 11.58

    VG: Setter oljeforbud på pause

    Ifølge avisen har lagmannsretten satt til side forbudet som har hindret staten i å godkjenne oljeutbygginger. Forbudet har vært gjeldende i to måneder, siden staten tapte mot Greenpeace og Natur og Ungdom i Oslo tingrett 18. januar. Men nå settes forbudet til side i de to ukene fram til anken behandles.

  • Torsdag 21. mars kl. 11.56

    Politifolk skjuler aktivt identiteten – flest i Oslo

    Nesten tre av fire politiansatte i Oslo tar aktivt grep for å skjerme sin egen identitet. Det kommer frem i en undersøkelse fra Politiforum. Oslo er politidistriktet der flest tar slike grep. På landsbasis er det to av tre som skjermer identiteten. Ifølge politiforum skyldes dette vold, trusler og ubehagelige hendelser som kommer av jobben de utfører. I 2023 satt regjeringen ned et utvalg som skulle vurdere behovet for identitetsskjerming. Fredag blir utvalgets rapport lagt fram for justis- og beredskapsministeren.

  • Torsdag 21. mars kl. 11.55

    Retten setter oljeforbud på pause

    Lagmannsretten setter til side det historiske forbudet som har hindret staten i å godkjenne oljeutbygginger - for nå.

  • Torsdag 21. mars kl. 11.52

    Retten setter oljeforbud på pause

    Lagmannsretten setter til side det historiske forbudet som har hindret staten i å godkjenne oljeutbygginger - for nå.

  • Torsdag 21. mars kl. 11.39

    Her styrer Nolan PC-en med hjernen

    «Gamet» hele natta takket være Musks hjerneimplantat.

  • Torsdag 21. mars kl. 11.39

    Svensk greve vant i retten – får beholde meteoritt

    Greven Johan Benzelstierna von Engeström får beholde en meteoritt funnet på hans eiendom etter at en svensk domstol slo fast at den var en del av eiendommen.