Nyheter:

  • Lørdag 23. mars kl. 23.49

    Alvorlig skadet etter brann i Oslo

    En person er kjørt til sykehus med alvorlige brannskader.

  • Lørdag 23. mars kl. 23.00

    Prinsesse Kate: – Jeg er dypt rørt

    Prinsessen og ektemannen prins William takker for støttemeldingene etter kunngjøringen av kreftdiagnosen.

  • Lørdag 23. mars kl. 23.00

    Prinsesse Kate: – Jeg er dypt rørt

    Prinsessen og ektemannen prins William takker for støttemeldingene etter kunngjøringen av kreftdiagnosen.

  • Lørdag 23. mars kl. 22.21

    Politiet har satt i gang søk etter savnet ektepar

    Politi har sammen med Røde Kors og Fjellredningsgruppa i Setesdal satt i gang søk etter et ektepar som ikke hadde meldt ankomst til en hytte på Kvervastøylen ved Roskreppfjorden. Ifølge politiet skulle kjøre snøskuter fra Brokke og opp Evardalen og inn til hytta. Redningsmannskapene vil i første omgang søke langs antatt kjørerute. Politidrone deltar i søket.

  • Lørdag 23. mars kl. 22.21

    Savnet ektepar funnet i god behold

    Ekteparet som ble meldt savnet i Valle er funnet av letemannskap i god behold, opplyser politiet. –De hadde kjørt seg fast med snøskuter, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt Øyvind Hægeland. Det ble satt i gang en redningsaksjon i Setesdal, mellom Brokke og Rosskreppfjorden ved 22-tiden, etter at et ektepar ikke hadde meldt ankomst til en hytte på Kvervastøylen ved Roskreppfjorden.

  • Lørdag 23. mars kl. 22.13

    Equinor økte utslippene i fjor: – Omstillingen må gå fortere

    Årsaken er økt oljesalg, ifølge Equinor. – En fallitterklæring, mener WWF.

  • Lørdag 23. mars kl. 22.04

    Femmilsvinneren brøt reglene – juryformannen ga feil informasjon

    Juryformannen i langrenns-NM medgir å ha gitt feil informasjon som førte til at femmilsvinner Eirik Sverdrup Augdal (28) brøt reglene ved å smøre om.

  • Lørdag 23. mars kl. 22.01

    Røk ut av «Kompani Lauritzen»: – Sjokktilstand

    – Hæ? Fuck.

  • Lørdag 23. mars kl. 21.58

    Tyskland scoret etter syv sekunder - Brasils vidunderbarn avgjorde mot England

    Den ettertraktede Bayer Leverkusen-stjernen brukte minst mulig tid på å ryste de franske stjernene.

  • Lørdag 23. mars kl. 21.42

    E16 Vinjadalen er fri for isblokk

    Isblokken som fall ned på E16 Vinjadalen mellom Oppheim og Voss er no fjerna, og det er fri ferdsel på staden att.

  • Lørdag 23. mars kl. 21.41

    Storhamar hockey valgte Frisk Asker i semifinalen

    Påskeaften er første semifinale i sluttspillet i ishockey. Nå har Storhamar bestemt seg. – Vi har to lag å velge mellom. Det er Vålerenga og Frisk. Vi har ingen dyp analyse av hvorfor vi velger Frisk, men har blitt enige om at vi går for Frisk, sier Petter Thoresen til TV2. Laget møter Frisk Asker, og Stavanger Oilers møter Vålerenga. Storhamar tok sitt niende seriemesterskap i ishockey og kan nå også bli norgesmestere. Laget har gjort det bra i år. De har blant annet slått en rekord fra 1988, da de i februar hadde 27. strake seiere på rad.

  • Lørdag 23. mars kl. 21.34

    Fire personer funnet døde i Torpo

    Politiet gjør undersøkelser på åstedet, og søker ikke etter noen mistenkte.

  • Lørdag 23. mars kl. 21.18

    Kastet ketchup etter kunder på butikk

    En mann skal ha oppført seg truende mot kunder på en butikk på Nodeland i Kristiansand. – Han skal ha kastet ketchup etter personer på stedet, skriver politiet i Agder på Twitter/X. Politiet har pågrepet mannen, han blir satt i varetekt.

  • Lørdag 23. mars kl. 21.09

    To ansatte mistenkt etter togulykke i Arna

    Lokomotivføreren er blant de mistenkte.

  • Lørdag 23. mars kl. 21.08

    Lokførar og ein annan tilsett i Onerail er mistenkte etter togulukka

    To tilsette i Onerail AS har status som mistenkte. Det melder Vest politidistrikt i ei pressemelding laurdag kveld. Det er lokføraren på godstoget som spora av, og ein tilsett som har vore med på å gjere toget klart til avgang. Dei er mistenkte for å aktlaust kalle fram fare for ålmenta eller å medverke til dette. Begge er avhøyrd av politiet. Ingen av dei er sikta. Politiet opplyser at dei vil halde fram etterforskinga si og at saka framleis er i ei innleiande fase. Dei vil ikkje kommentere saka ytterlegare i kveld.

  • Lørdag 23. mars kl. 20.42

    Full uenighet etter Sundbys Johaug-utspill: – Totalt uvitende

    Burde landslagsløpere som har trent hele året slått Therese Johaug (35) på tremila i NM lørdag? Martin Johnsrud Sundby mener «ja», men får klar beskjed tilbake.

  • Lørdag 23. mars kl. 20.29

    Isnedfell sperrer eit køyrefelt på E16 Vinjadalen

    Det eine køyrefeltet er sperra etter at is har falle ned på E16 Vinjadalen mellom Oppheim og Voss. Entreprenør er på veg, melder vegtrafikksentralen.

  • Lørdag 23. mars kl. 20.29

    Isnedfall sperrer eit køyrefelt på E16 Vinjadalen

    Det eine køyrefeltet er sperra etter at is har falle ned på E16 Vinjadalen mellom Oppheim og Voss. Entreprenør er på veg, melder vegtrafikksentralen.

  • Lørdag 23. mars kl. 20.28

    Lommeringing førte til leteaksjon i Valdres

    Lørdag rundt klokken 13, var det en stor leteaksjon med politihelikopter og Røde Kors på snøskuter i Valdres, skriver Oppland arbeiderblad. – Vi fikk ingen ordentlig samtale med vedkommende, men det var lyder i den andre enden som indikerte at noen trengte hjelp, forteller Kasper Amundsen, oppdragsleder hos politiet til Oppland arbeiderblad. Anropet kom fra en fjelltopp i Øystre Slidre kommune i Valdres. Politiet så mannen og kom i kontakt med han – og det viste seg å bare være en lommeringing. – Det hele var en misforståelse, og alt var bra med han. Heldigvis, sier Amundsen til avisen.

  • Lørdag 23. mars kl. 20.27

    Skip truffet av prosjektil utenfor Jemen

    Et skip er truffet av «et uidentifisert prosjektil» utenfor Jemen, ifølge britiske myndigheter.

  • Lørdag 23. mars kl. 20.27

    Kinesisk-eid skip truffet av rakett utenfor Jemen

    En kinesisk-eid oljetanker er truffet av en ballistisk rakett som Houthi-militsen i Jemens skjøt mot fartøyet, ifølge den amerikanske sentralkommandoen Centcom.

  • Lørdag 23. mars kl. 20.22

    Kolstad sikra seriegull

    Kolstad vant en knepen seier mot Elverum og sikra dermed seriegullet. Etter en dramatisk kamp i Trondheim Spektrum i kveld endte stillinga 29 - 28. – Det startet bra og jeg traff på det meste, og da tenkte jeg at det bare var å fortsette, sier Simen Lyse som ble topscorer til Nidaros.

  • Lørdag 23. mars kl. 20.09

    Rema 1000 i Bergen ramma av godstogulukka

    Laurdag blir kundar ved Rema 1000 på Wergeland i Bergen møtt av følgande beskjed: «Leverandør er dessverre ramma av togavsporing i Arna, og vil derfor ikkje vere leveringsdyktig på alle varer. Vi beklagar ulempa dette medfører». Kjøpmann Preben Madsen opplyser til NRK at det er snakk om at dei ikkje har fått inn tre-fire pallar frukt og grønt til Wergeland-butikken som var på veg vestover. Dette er no returnert til Oslo, der omlastingsstaden er, og skal bli frakta med lastebil til Vestlandet att, opplyser han. – Dette er varer som skulle ut i dag, men det er ikkje så mykje vi kan gjere med det. Det tek sikkert litt tid, men eg trur vi har gode avtalar så dei får det til. Eg oppfattar at vi skal vere oppe og gå att på søndag, seier Madsen.

  • Lørdag 23. mars kl. 20.05

    20 førere med smekk på fingeren

    Utrykningspolitiet har i kveld delt ut 20 forenklede forelegg etter laserkontroll i Fredrikstad. En kvinne i 50-årene fra Romerike i tillegg blitt anmeldt og mistet førerkortet for høy fart. Kvinnen kjørte i 88 km/t i 60-sonen på strekningen.

  • Lørdag 23. mars kl. 20.05

    20 førere med smekk på hånda

    Utrykningspolitiet har i kveld delt ut 20 forenklede forelegg etter laserkontroll på Soliveien i Fredrikstad. En kvinne i 50-årene fra Romerike har i tillegg blitt anmeldt og mistet førerkortet for høy fart. Kvinnen kjørte i 88 km/t i 60-sonen på strekningen.

  • Lørdag 23. mars kl. 20.04

    Ein person skoten i Oslo – alvorleg skada

    Politiet melder at ein person er skoten på Hersleb skole på Tøyen i Oslo. Politiet og ambulanse er på staden og utfører førstehjelp. – Vi fekk melding 19.53 frå fleire personar som meldte om at ein person var skoten. Vi kom på staden etter kort tid og fant ein person som var skoten og vaken, seier Øyvind Schalla-Aasen i politiet til NRK. Politiet og ambulansen er på staden, og den skada er no køyrt til sjukehus. Dei blei avfyrt fleire skot på staden, stadfester politiet. – Vi har per no ingen pågripne i saka. Politiet arbeider på staden med etterforsking og avhøyrer vitner på staden. – Han framstår ikkje livstruande skada per no, men det er litt for tidleg å seie. Han er alvorleg skada, seier Schalla-Aasen. Politet søker med helikopter over Oslo, og med hund.

  • Lørdag 23. mars kl. 20.03

    Mann i 40-årene alvorlig skadet etter skyting i Oslo

    Politiet jakter en ukjent gjerningsperson. Det ble avfyrt tre til fire skudd.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.58

    Varslar ny oppdatering om Arna stasjon måndag

    Jernbanen er framleis stengt mellom Bergen og Vaksdal etter godstogulukka fredag. Bane Nor har tidlegare slått fast at dette vil ta tid. No skriv dei på si nettside at det blir ny oppdatering først mandåg klokka 12.00.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.53

    Trafikkulykke i Moss – nødetater på vei

    To biler har kollidert i Ryggeveien i Moss. Bilene sperrer deler av veibanen, melder politiet.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.53

    Trafikkulykke i Moss: – Mindre eller ingen skader

    To biler har kollidert i Ryggeveien i Moss. Fører av den ene bilen har meldt inn og innrømmet brudd på vikeplikten, melder politiet. – Kun mindre eller ingen skader på de involverte, sier operasjonsleder Håkon Larsen. Ulykken har skjedd i krysset Ryggeveien og Kurefjordveien.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.37

    Kvinne med meldeplikt etter voldshendelse i Kongsvinger

    En kvinne i midten av 40-årene ble i dag begjært varetektsfengslet i fire uker for vold, men det tok ikke retten til følge. Hun må heller melde hvor hun er på spesifikke tidspunkt i fire uker. På torsdag ble kvinnen og tre andre menn pågrepet og siktet etter en voldshendelse i Kongsvinger. To menn i 20-årene ble utsatt for voldshendelsen, men fikk ikke alvorlige skader. De siktede skal ha kjørt en leiebil, og som ifølge kjøreboken ble parkert i nærheten av der voldshendelsen skjedde på torsdag. Retten skriver at det er en risiko for at varetektsfengsling vil gjøre det verre for kvinnen.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.29

    Vipers vant etter nervepirrende sluttsekunder

    (Vipers Kristiansand – Debreceni VSC 56 – 55 sammenlagt) De regjerende mesterne Vipers holdt på å snuble på hjemmebane, men så våknet de.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.29

    Vipers videre til kvartfinale i Mesterligaen

    Etter en mesterlig snuoperasjon mot Debrecen tar Vipers seg videre til kvartfinalen i Mesterligaen. Kampen ender 27-27, men etter seier på bortevane forrige helg, er det Vipers som skal spille kvartfinale.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.28

    Fikk telefon fra kona: – Jeg hørte skyting og forferdelige skrik

    Semyon Bugerskaya har vært på desperat leting etter kona Kristina (33) siden hun ringte fredag kveld. Han har fortsatt ikke funnet henne.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.19

    Rekorddyr kakao før påske

    Kakaoprisene har skutt fart så langt i år og gjør påskesnopet dyrere for mange verden over.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.17

    Arbeidsulykke i Våler etter flytting av hjullaster

    Det var en brann i en hjullaster på et industriområde i Braskereidfoss i Våler i dag. I forbindelse med flytting av hjullasteren det hadde vært brann i, ble en person klemt fast og skadet. Vedkommende var ved bevissthet da han ble kjørt til Hamar sykehus. – Han har skader i en hånd etter å ha vært klemt fast i nærmere en time, så ble han frigjort, sier operasjonsleder Øyvind Bakken til NRK. Politiet vil etterforske saken og arbeidstilsynet vil bli varslet, sier han.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.12

    Vikafjellet er ope for fri ferdsel

    Rv. 13 over Vikafjellet er open for fri ferdsel etter å ha hatt kolonnekøyring laurdag ettermiddag.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.12

    Pårørende klager på forholdene ved Gulset sykehjem

    Pårørende til en beboer på Gulset sykehjem i Skien har sendt inn en klage til kommune og statsforvalter. Det skriver Telemarksavisa. Klagen beskriver sykehjemmet som en "oppbevaringsplass" og kritiserer forholdene, inkludert rommet som beboeren har blitt tildelt. Pårørende har uttrykt at beboeren mistrives på rommet og har bedt om at beboeren får tildelt et rom med minimum bad og toalett. Klageren er fornøyd med sykehjemslegen, men ikke med deler av personalet, og ber Statsforvalteren vurdere tilsyn ved sykehjemmet. Kommunen har svart på klagen og understreker at de tar klager på alvor. Saken er under behandling. Statsforvalteren har ikke ansett det som nødvendig med tilsyn, og ber kommunen behandle saken som en klage på innholdet i tjenestene.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.09

    En person fraktes med luftambulanse til Ullevål sykehus

    En person flys med luftambulanse til Ullevold sykehus etter en snøskuterulykke på Bygland. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.09

    En person fraktes med luftambulanse til Ullevold sykehus

    En person flys med luftambulanse til Ullevold sykehus etter en snøskuterulykke på Bygland. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

  • Lørdag 23. mars kl. 19.07

    Snipp snapp snute, for toget som aldri har vært i rute

    Denne teksten ble påbegynt fredag morgen, noen timer før Nasjonal Transportplan (NTP) ble lagt frem, fordi deler av den allerede er så forutsigbar at det ikke er noen vits å vente med å konkludere.

  • Lørdag 23. mars kl. 18.55

    Rundt 50 personer syke etter tur med Kielfergen

    Både ansatte og gjester har fått magesjau.

  • Lørdag 23. mars kl. 18.50

    FNs generalsekretær: – Sitter fast i et mareritt uten ende

    Israel må la nødhjelp slippe uhindret inn på Gazastripen, tryglet FNs generalsekretær António Guterres på besøk ved grenseovergangen Rafah.

  • Lørdag 23. mars kl. 18.48

    Biden signerte lov – USA unngår nedstengning

    USAs president Joe Biden har undertegnet siste del av USAs statsbudsjett for 2024 etter vedtak fra både Senatet og Representantenes hus.

  • Lørdag 23. mars kl. 18.48

    Agder: Kvinne fløyet til sykehus etter snøscooterulykke

    Det var familien selv som meldte fra til politiet.

  • Lørdag 23. mars kl. 18.44

    Haga sendte Frisk Asker til semifinale – slo Sparta etter forlengning

    Frisk Asker ble tredje lag som tok seg til semifinale i NM-sluttspillet i ishockey. Sparta ble slått for fjerde gang på rad med 3-2 etter forlengning.

  • Lørdag 23. mars kl. 18.41

    Elverum håndball tapte mot Kolstad

    Kolstads håndballherrer kunne nok en gang juble for seriemesterskapet i eliteserien. Det ble full fest i Trondheim Spektrum etter 29-28-seier over Elverum. Kolstads Simen Ulstad Lyse ble kampens store spiller med ti nettkjenninger.

  • Lørdag 23. mars kl. 18.35

    Vipers ligger under med fem mål

    Vipers ligger under 10-15 etter første omgang mot Debrecen i kveldens playoff-kamp i Aquarama. Det er bortelaget som styrer første omgang, mens Vipers sliter med å finne rytmen. I kampens innledende minutter møter hjemmelaget et organisert ungarsk forsvar, og Vipers sliter med å sette ballen i mål.

  • Lørdag 23. mars kl. 18.27

    Storhamar til finalehelg i håndball

    Storhamar kastet ikke bort ledelsen fra den sterke bortekampen og er klar for finalehelg i håndballens europaliga etter 33-26 over tyske Thüringen. Etter firemålsseier på bortebane hadde Storhamar et ypperlig utgangspunkt, og i egen hall lot ikke laget motstanderen skape spenning. Halvveis sto det 15-9, og til slutt ble seiersmarginen sju mål i returkampen og elleve totalt. Anniken Obaidli førte an med ni mål for Storhamar, mens Tina Abdula og Line Ellertsen scoret seks hver. Finalehelgen avvikles i Graz i Østerrike 11. og 12. mai. Gloria Bistrita fra Romania er også klar for semifinale, mens de to siste returkampene i kvartfinalene spilles søndag. Da kjemper blant andre Sola for avansement. Laget har fire mål å ta igjen i hjemmekampen mot franske Neptunes Nantes. Semifinalene trekkes tirsdag. (NTB)

  • Lørdag 23. mars kl. 18.24

    Kolstad ble seriemester for annen gang – sikret tittelen med 29-28 over Elverum

    Kolstads håndballherrer kunne nok en gang juble for seriemesterskapet i eliteserien. Det ble full fest i Trondheim Spektrum etter 29-28-seier over Elverum.

  • Lørdag 23. mars kl. 18.20

    Færre elever fullfører videregående opplæring i Østfold

    Det kommer frem i en fersk rapport fra Østfold fylkeskommune. Færre elever fullfører videregående opplæring, men det er et økt antall elever som fullfører fag- eller svenneprøver. – Tilstandsrapporten er et omfattende arbeid som gir et grundig bilde av tilstanden ved våre skoler, sier leder for hovedutvalg for opplæring, Camilla Aas (Ap). Tallene viser et høyt mobbetall for kommunene Akershus og Buskerud, som er på linje med resten av Norge. Østfold har lavere mobbetall, og det gleder Aas. – Dette er arbeid vi aldri vil gi oss med før alle har en skolehverdag fri for mobbing, sier Camilla Aas.

  • Lørdag 23. mars kl. 18.17

    8 år gammal jente døde i drukningsulykke

    Det var ei 8 år gamal jente som omkom i ei drukningsulykke i Mandal laurdag ettermiddag. Ho blei henta livlaus frå vatnet i ein symjehall, og fekk førstehjelp på staden. Pårørande er varsla.

  • Lørdag 23. mars kl. 18.17

    7 år gammal jente døde i drukningsulykke

    Det var ei 7 år gamal jente som omkom i ei drukningsulykke i Mandal laurdag ettermiddag. Ho blei henta livlaus frå vatnet i ein symjehall, og fekk førstehjelp på staden. Pårørande er varsla.

  • Lørdag 23. mars kl. 18.13

    Skulle kaste søppel – kjørte bil med 1,92 i promille på grunn av dårlig vær

    En mann i 50-årene bosatt i Glåmdalsdistriktet er dømt til fengsel i 30 dager fordi han kjørte bil med en promille på 1,92 i januar i år. Mannen skulle rydde i huset og kaste søppel. På grunn av dårlig vær tok han bilen, selv om søppeldunkene sto 30 meter unna der bilen var parkert. Ifølge dommen skal han ha kjørt ut på riksveien for å kjøre til en større snuplass. Mannen kjørte imidlertid av veien cirka 70 meter unna innkjørselen. Han fikk hjelp av noen til å få opp bilen, og politiet kom til stedet. Selv om politiet var på stedet, kjørte han bilen framover sakte og i feil kjøreretning. Etter hvert kom mannen ut av bilen. Den domfelte mannen husket ikke hva som skjedde etter at politiet kom til stedet, men han har erkjent at han kjørte alkoholpåvirket. Mannen er også dømt til å betale en bot på 70.000 kroner og blir fratatt førerkortet.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.56

    T-banelinjene går igjen etter stans

    Forsinkelser påregnes etter stansen.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.55

    Oslo: Stans på alle T-banelinjer

    Det er full stans i trafikken for alle tog inntil videre på grunn av signalproblemer. Alle T-banelinjene berøres av feilen. – Det skyldes en feil ved innkjøringen til Tøyen T-banestasjon, opplyser Sporveiens pressevakt. Mannskap jobber på stedet for å rette feilen. – Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta, men man må uansett regne med forsinkelser utover dagen, sier pressevakten.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.55

    Trafikken i gang igjen etter stans på alle T-banelinjer i Oslo

    Det var full stans i T-bane trafikken fredag ettermiddag på grunn av signalproblemer. –Trafikken er i gang igjen, opplyser sporveien på X i 18-tiden. Togene kjører med redusert hastighet på Tøyen retning øst. – Man må fortsatt regne med noen forsinkelser, opplyser Sporveiens pressevakt.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.52

    Vipers spiller siste play-off kamp i Mesterligaen

    I dag tar Vipers i mot ungarske Debrecen i Aquarama i den siste play-off kampen deres i Mesterligaen. De har et godt utgangspunkt før returkampen på hjemmebane. De går videre med både seier eller uavgjort etter å ha slått ungarerne på bortebane forrige helg. Hvis Debrecen vinner med ett mål, blir det straffekastkonkurranse om avansement til kvartfinalen. Hvis Vipers går videre, venter et nytt ungarsk lag, Györ, i kvartfinalen.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.50

    Petter Myhr fra Vallset fikk NM-bronse på femmila

    Petter Myhr (24) fra Vallset fikk NM-bronse i langrenn under femmila på Lillehammer. Johannes Høsflot Klæbo fra Trondheim ga alt mot slutten, men måtte se seg slått av Erik Sverdrup Augdal, som fikk NM-gullet. Les mer her.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.38

    Brann i frityrgryte

    Nødetatene har rykka ut til melding om brann i en enebolig i Levanger. To personer er evakuert. Det melder politiet på X. Ifølge brannvesenet brant det i en frityrgryte. – Innringer fikk beskjed om å sette lokk på gryta. Nå skal vi bare kontrollere om det har steget noe varme opp i ventilasjonssystemet, sier Jostein Tangen fra 110-sentralen.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.37

    Levanger: To personer ble evakuert etter brann

    Brannvesenet har kontroll.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.30

    NRC Group mister storkontrakt

    Kontrakten med Forsvarsbygg var verdt rundt 625 millioner kroner.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.24

    Ikke en plan for å bygge landet

    Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) har tatt på seg jobben å være drømmeknuser.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.22

    Fem nominerte til Sandefjords kunstpris

    ASSATA team, Melanie Kitti, Damla Kilickiran, Muhamed Muhamed og Jessica Williams er nominerte til Sandefjord Kunstforenings Kunstpris 2025. Det ble klart i dag etter åpningen av Lesia Vasylchenkos utstilling Punishment of Endlessness. Prisen er sponset av Odd Gleditsch AS og vinneren prisen vil motta 250.000 kroner og får en separatutstilling våren 2026. Sandefjord Kunstforening håper prisen vil være et viktig springbrett for unge kunstnere.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.20

    Dødsulykken i Askim: – Veldig trist start

    Fredag døde en motorsyklist i en singelulykke i Askim i Indre Østfold kommune. Det er den første dødsulykken på to hjul i år. – Vi er inne i den tiden på året hvor mange finner frem motorsykkelen. Det er en veldig trist start på sesongen, sier varaordfører Kathrine Hestø Hansen (Ap) til VG. I fjor døde 20 motorsyklister på norske veier. Rekorden kom i 2022 med 21 døde. Askim-ulykken preger varaordføreren. – Det er klart at når slike ting skjer, så blir alle i kommunen berørt av det på ulike måter, sier Hansen til avisen. Fredagens ulykke skjedde i lav hastighet i en slak sving. Ingen andre personer var involvert.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.20

    Varaordfører etter dødsulykke: – Veldig trist start

    Fredag døde en motorsyklist i en singelulykke i Askim i Indre Østfold kommune. Det er den første dødsulykken på to hjul i år. – Vi er inne i den tiden på året hvor mange finner frem motorsykkelen. Det er en veldig trist start på sesongen, sier varaordfører Kathrine Hestø Hansen (Ap) til VG. I fjor døde 20 motorsyklister på norske veier. Rekorden kom i 2022 med 21 døde. Askim-ulykken preger varaordføreren. – Det er klart at når slike ting skjer, så blir alle i kommunen berørt av det på ulike måter, sier Hansen til avisen. Fredagens ulykke skjedde i lav hastighet i en slak sving. Ingen andre personer var involvert.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.18

    Kastet fyrverkeri mot barn

    Like før klokken 16.30 fikk politiet melding om ungdommer som tente på fyrverkeri og kastet det mot barn i Porsgrunn. – Ingen ble skadet, men det opplevddes skremmende og ubehagelig, opplyser politiet. Politiet har vært i området og søkt etter gjerningspersonene uten hell.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.14

    Forbikjøring gikk galt – bil endte langt utpå et jorde

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i like sør for Myre i Øksnes kommune. Det oppsto ikke personskader i ulykken, kun materielle skader. Politiet mener en forbikjøring var skylden til ulykken. – Tre biler ifølge skulle stanse for å ta bilder. De tre bilene gjorde tegn til å kjøre inn på en busslomme på andre siden av veien. Da kom det en bil bakfra og kjørte forbi følget. Det ble et sammenstøt mellom to biler, skriver politiet. Dermed endte én av bilene langt utpå et jorde. En tredje bil kjørte over nedfall fra sammenstøtet og punkterte. Politiet har startet etterforskning.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.14

    To biler involvert i utforkjøring i Vesterålen

    Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i like sør for Myre i Øksnes kommune. Det oppsto ikke personskader i ulykken, kun matrielle skader. Politiet mener en forbikjøring var skylden til ulykken. – Tre biler i følge skulle stanse for å ta bilder. De tre bilene gjorde tegn til å kjøre inn på en busslomme på andre siden av veien. Da kom det en bil bakfra og kjørte forbi følget. Det ble et sammenstøt mellom to biler, skriver politiet. Dermed endte én av bilene langt utpå et jorde. En tredje bil kjørte over nedfall fra sammenstøtet og punkterte. Politiet har startet etterforskning.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.13

    Cameron Diaz (51) har fått barn nummer to

    Skuespilleren og ektemannen, musiker Benji Madden (45), fikk sitt første barn ved hjelp av surrogati. Nå kunngjør de at en sønn er ankommet.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.13

    Innstilte avgangar på Våge-Halhjem

    Avgangen frå Våge klokka 22.10 og frå Halhjem klokka 22.55 laurdag blir innstilt. Siste avgang frå Halhjem blir med det klokka 21.15. Skyss beklagar ulempene det medfører.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.10

    Flisa-saken: Ønsker nye avhør av drapssiktet samboer

    Kvinnen i 70-årene, som er siktet for drap på samboeren sin på fritidsboligen sin på Flisa i romjula, ble løslatt den 21. februar. Siktelsen er opprettholdt. Politiet vil avhøre kvinnen på nytt. – Politiet har ønske om nytt avhør, men har ikke fått avklart endelig hva hennes ønske er, forteller politiinspektør Henning Klauseie i en e-post til NRK. Politiet klarte ikke finne drapsvåpenet først, men det ble etter hvert funnet i fritidsboligen til samboerparet. Det er funnet DNA fra siktede, avdøde og et vitne i saken på våpenet som har blitt brukt, har Klauseie tidligere fortalt. Åstedet ble ikke sikret før politiet mottok obduksjonsrapport, elleve dager etter at mannen ble funnet død. Nå opplyser Klauseie at de er ferdige med undersøkelser i boligen. – Politiet har frigitt åstedet når vi nå er ferdige med alle undersøkelser der, skriver han. Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar, men situasjonen er den samme. – Det fremstår uforklarlig at avdøde har et prosjektil i hjernen, skriver Klauseie.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.00

    LSK gikk på en smell mot Røa - RBK feirer påske på tabelltopp

    (Lyn - Rosenborg 0–1, Røa - LSK 1–0) En innbytterhelt i Oslo og en sen baklengs for LSK sørget for jubel i Trondheim.

  • Lørdag 23. mars kl. 17.00

    Første MC-dødsfall i år: – En veldig trist start på sesongen

    Motorsyklene er i ferd med å rulle ut på de norske veiene. Statens vegvesen kommer nå med flere råd til trafikantene.

  • Lørdag 23. mars kl. 16.58

    Politiet avhøyrer lokføraren no

    Vest politidistrikt avhøyrer no lokføraren som var involvert i godstogulukka ved Arna. Det opplyser påtaleansvarleg Anja Mathiesen til NRK. – Han er i avhøyr per tidspunkt. Vi har ingen ny informasjon å gi media no. Ho har ikkje svar på kor lenge avhøyret vil vare.

  • Lørdag 23. mars kl. 16.57

    En person skadet etter snøskuterulykke

    Det har vært en snøskuterulykke ved Kaldåshytta i Bygland. En person skal være skadd.

  • Lørdag 23. mars kl. 16.55

    Klæbo gruet seg etter å ha sett Johaug-show: – Et helvete

    Eirik Sverdrup Augdal (28) holdt unna for selveste Johannes Høsflot Klæbo (27) og ble norgesmester på femmila.

  • Lørdag 23. mars kl. 16.54

    Plateanmeldelse: Shakira – «Las Mujeres Ya No Lloran»: Skilsmisse uten tårer

    Shakira vil mye og lykkes med en hel del på sitt tolvte studioalbum.

  • Lørdag 23. mars kl. 16.51

    Harald Eia skulle til Tenerife – endte på Røa bad

    Nei, nei, nei, hva gjør du på Røa bad, Harald Eia? Skulle ikke du til Syden?

  • Lørdag 23. mars kl. 16.49

    Mållaust mellom Arna-Bjørnar og Åsane

    Det blei ingen mål då Arna-Bjørnar møtte Åsane til andre runde i toppserien laurdag ettermiddag. Med uavgjort fekk Arna-Bjørnar sitt første poeng denne sesongen. I fjor vann Åsane to av tre kampar mot Arna-Bjørnar, den siste blei uavgjort.

  • Lørdag 23. mars kl. 16.40

    Drukningsulykke i idrettshall

    Flere nødetater er på plass i Mandalshallen etter en hendelse i et svømmebasseng lørdag ettermiddag. En person er funnet livløs i bassenget. Brannvesen og ambulanse er på stedet og driver førstehjelp, opplyser politiet i Agder. Luftambulanse er på vei til stedet.

  • Lørdag 23. mars kl. 16.39

    Jente (8) døde i drukningsulykke

    Jenta ble bekreftet omkommet på sykehus.

  • Lørdag 23. mars kl. 16.33

    Mann bortvist fra Sandefjord

    En mann i 50-åra har blitt bortvist fra Kilgata i Sandefjord, skriver politiet på X. Mannen skal ha vært ruset og ufin inne i en butikk.

  • Lørdag 23. mars kl. 16.27

    Kjørte 150 km/t i 100-sone

    En bilfører har blitt fratatt førerkortet etter å ha kjørt 150km/t på E6 i Melhus. Fartsgrensa her var 100km/t. Ifølge Adressavisen var føreren en kvinne i 20-årene. – Det er akkurat sånne førere det er viktig å få luket ut. De setter alle trafikanter rundt seg i fare, sier operasjonsleder Roger Mogstad til avisa.

  • Lørdag 23. mars kl. 16.27

    Kjørte over 150 km/t i 100-sone

    En bilfører har blitt fratatt førerkortet etter å ha kjørt 150km/t på E6 i Melhus. Fartsgrensa her var 100km/t. Føreren skal ha vært en kvinne i 20-årene. Ifølge politiet så kjørte kvinnen fortere enn 150km/t, men at det var kun det måleren klarte å fange opp. – Det er helt uakseptabelt. Vedkommende setter seg selv og andre i stor fare med sånne hastigheter. Veien er heller ikke laget for slik hastighet, sier operasjonsleder Roger Mogstad.

  • Lørdag 23. mars kl. 16.21

    Så mange kraftmillioner får kommunene på Helgeland

    2023 ble et godt år for kraftselskapet Helgeland Kraft. Resultat etter skatt i fjor ble 280 millioner kroner, noe som er 159 millioner mer enn i 2022. Det drypper også på de 14 helgelandskommunene som eier kraftselskapet. – På bakgrunn av dette foreslår styret at det deles ut et ordinært utbytte på 121,9 mill.kr. for 2023. Styret skal beslutte utbyttet i generalforsamling 24. april. Rana kommune er største eier (26,8 prosent) av Helgeland Kraft, mens Vefsn (18,3 prosent), Alstahaug (10,1 prosent) og Brønnøysund (9,6 prosent) kommer på plassene bak. Utbyttet fordeles ut ifra hvor store eierpostene til de ulike kommunene er.

  • Lørdag 23. mars kl. 16.16

    Ble stoppet for fartovertredelse: Politiet fant narkotika i bilen

    En UP-patrulje i politiet stanset lørdag ettermiddag en ung mannlig fører i Haugesund på grunn av fartsovertredelse. Ved kontroll ble det oppdaget ruspåvirkning og funn av noe narkotika i bilen. Mannen er fremstilt for lege. Han er avhørt og har erkjent forholdene. Førerkortet har blitt beslaglagt, og politiet har opprettet sak.

  • Lørdag 23. mars kl. 15.50

    Dagligvareutfordrer jakter millioner til nye butikker i Oslo

    Ambisjonen er fremdeles et tresifret antall Fudi-butikker rundt om i landet.

  • Lørdag 23. mars kl. 15.50

    Start tar ledelsen

    IK Start leder 1–0 over Fløy etter første omgang av dagens treningskamp. Lagene møtes på Sparebanken Sør Arena. Dagens treningskampkamp er den siste før seriespillet sparkes i gang 1. april.

  • Lørdag 23. mars kl. 15.43

    Brann på industriområde i Våler

    Lørdag klokken 15.03 fikk brannvesenet melding om brann i en hjullaster på industriområdet på Braskereidfoss, skriver Østlendingen. Innsatsleder Anders Tremoen i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen opplyser til avisen at vedkommende som jobbet med hjullasteren ikke ble skadet. – Slokkingsarbeidet er startet og det er kontroll på stedet, sier Tremoen til avisen. Det er ukjent brannårsak.

  • Lørdag 23. mars kl. 15.43

    Kona jobber fullt – Alf Magne er hjemme med barna

    Det blir mindre slitsomt med flere barn, mener hjemmeværende far Alf Magne Sirevåg (38), som selv har tre barn under fire år.

  • Lørdag 23. mars kl. 15.34

    Manuell dirigering på E16 ved Vaksdal

    E16 Langhelletunnelen og Bogatunnelen ved Vaksdal i Vestland var laurdag ettermiddag stengt for trafikk på grunn av eit tre velta utenfor Langhelletunnelen. Klokka 15.20 opplyser Vegtrafikksentralen at det er manuell dirigering på staden, men fare for stenging på kort varsel grunna eit mindre ras utanfor tunnelen.

  • Lørdag 23. mars kl. 15.33

    Johaug-ektemann Nils Jakob Hoff: – For min karriere er det litt dumt

    Dersom Therese Johaug (35) gjør comeback, er ektemann Nils Jakob Hoff (39) klar for å spille annenfiolin i hjemmet igjen.

  • Lørdag 23. mars kl. 15.33

    Togulykken: Lokføreren er skrevet ut fra Haukeland sykehus

    Daglig leder i Onrail, Henning Aandal, bekrefter at lokføreren av toget som sporet av i Arna nå ikke lenger er pasient på Haukeland universitetssykehus. – Jeg kan bekrefte at lokføreren er skrevet ut fra Haukeland, og det er vi selvsagt glade for, sier Aandal til NRK kl.15.30 lørdag. Til NRK bekrefter politiet at lokføreren vil bli avhørt i dag, lørdag, men understreker at ingen er siktet eller mistenkt i saken på nåværende tidspunkt. Havarikommisjonen sier det er et sentralt spørsmål for dem å finne ut hvorfor godstoget kjørte på rødt lys, og betegner avsporingen som en del av Bane Nors sikkerhetsmekanismer. – Vi kan ikke avvise at toget har passert rødt signal. Så gjenstår det å se hvorfor det har skjedd, kommenterer Onrails Henning Aandal og understreker at de har et godt samarbeid med myndighetene.

  • Lørdag 23. mars kl. 15.30

    Kvinne påkjørt av elektrisk rullestol

    Nødetatene rykker ut til melding om en kvinne som skal ha blitt påkjørt av en elektrisk rullestol i Sandnes. Kvinnen skal ha en del smerter, melder politiet på X. – Ung kvinne er oppegående og tilsett av ambulansepersonell på stedet. Skal ha synlige skader på en arm og fot men er bevisst, melder politiet rett for klokken 16. Kvinnen er tatt med til sykehus for sjekk. Fører av rullestol er en mann i 50-årene som må avhøres i etterkant på grunn av språkutfordringer. Sak opprettes som trafikkuhell, melder politiet.

  • Lørdag 23. mars kl. 15.17

    Kolonne på Vikafjellet i ettermiddag

    Det blir styrt trafikkavvikling på riksveg 13 Vikafjellet frå klokka 17.00, melder Vegtrafikksentralen. Første kolonne går kl. 17.00 frå Voss-sida.

  • Lørdag 23. mars kl. 15.16

    Kolonne over Vikafjellet frå klokka 17

    Riksveg 13 over Vikafjellet har vore stengt grunna dårleg ver. Frå klokka 17 laurdag opnast det med styrt trafikkavvikling, ifølgje Vegtrafikksentralen. Første kolonne går då frå Voss-sida.

  • Lørdag 23. mars kl. 15.02

    Trafikkulykke på Mjøsbrua

    Tre biler er involvert i ei trafikkulykke på E6 på Mjøsbrua. Det er ikke meldt om personskader. Ifølge politiet skal det dreie seg om en påkjørsel bakfra. Vegen er åpen, men trafikken står på stedet, ifølge politiet.

  • Lørdag 23. mars kl. 15.00

    Riksvei 36 åpnet etter dødsulykken

    Statens vegvesen melder at riksvei 36 nord for Ulefoss er åpen for trafikk igjen. Strekningen har vært stengt i flere timer etter en dødsulykke lørdag morgen.

  • Lørdag 23. mars kl. 14.58

    Brann i enebolig i Ullensaker

    Nødetatene på vei til Jarenstubben i Ullensaker kommune, der det brenner i en enebolig. – Det skal ikke være noen hjemme og nabo har tatt seg inn og forsøkt å slukke brannen, skriver politiet på X. Det skal være en del røyk og brannen er ikke bekreftet slukket. Naboen har fått i seg røyk. Kl. 15.12 melder brannvesenet at de har kontroll på brannen.

  • Lørdag 23. mars kl. 14.46

    Ambulanse oppdaget utforkjøring på Trysilvegen

    En bil skal ha kjørt av vegen langs Trysilvegen, litt utenfor Elverum klokken 13.58 i dag. Det skriver Østlendingen. – Det var en ambulanse som tilfeldigvis passerte ulykkesstedet som oppdaget utforkjøringen. Alle i bilen er sjekket ut av ambulansen og ingen av dem kom fysisk til skade, sier operasjonsleder Per Solberg ved Innlandet politidistrikt til avisen. Ingen andre kjøretøy skal ha vært involvert og politiet rykket ikke ut til ulykken, ifølge avisen, siden det bare var behov for bergingsbil.

  • Lørdag 23. mars kl. 14.26

    Politiet: Lokføreren vil bli avhørt i dag

    Politiadvokat og påtaleansvarlig i politiet, Anja Mathiesen, opplyser til NRK at politiet har fått en avtale med lokføreren for godstoget som sporet av i Arna fredag kveld. – Vi skal avhøre lokføreren av godstoget senere i dag, sier påtaleansvarlig Mathiesen. Hun opplyser om at politiet nå er tilbake på ulykkesstedet sammen med Havarikommisjonen, hvor de leter etter informasjon som kan fastslå årsaken til hendelsen. Sentralt i Havarikommisjonenens etterforskning, står spørsmålet om godstoget har kjørt på rødt lys. – Det kan se ut som at godstoget har kjørt på rødt lys. Det skal da ha gått et nødanrop og en avledende veksler slo inn for å hindre toget i kjøre videre, sier avdelingsdirektør Ida Hogganvik i Statens Havarikommisjon til NRK. Grøndahl understreker at Havarikommisjonen ikke vet på nåværende tidspunkt hvorfor lokføreren trolig har kjørt på rødt lys.

  • Lørdag 23. mars kl. 14.24

    Flere tunneler på E16 i Vestland stengt

    Langhelletunnelen og Bogatunnelen på E16 ved Vaksdal i Vestland er stengt for trafikk på grunn av et tre utenfor Langhelletunnelen. Det opplyser Vegtrafikksentralen.

  • Lørdag 23. mars kl. 14.16

    Branntilløp i kirkebygg på Strømmen

    Nødetatene er i Lillebakveien i Lillestrøm, etter melding om branntilløp på et bad i et kirkebygg. Alle som var i bygget er ute, melder politiet på X. Det er en del røyk på stedet, men ingen synlige flammer fra utsiden. – Brannvesenet har båret ut en søppelbøtte hvor brannen trolig har startet, skriver politiet. Under gudstjeneste har det stått stearinlys på badet der denne sto. Kl. 14.30 er brannvesenet ferdige på stedet.

  • Lørdag 23. mars kl. 13.49

    E16 Langhelletunnelen stengt

    E16 Langhelletunnelen er stengt etter at eit tre velta utanfor tunnelen, melder Vegtrafikksentralen.

  • Lørdag 23. mars kl. 13.43

    VG: Havarikommisjonen undersøker kjøring mot rødt lys

    Statens havarikommisjon har fått informasjon om at godstoget som sporet av før Arna stasjon kan ha kjørt på rødt lys – og slått et nødanrop. Det skriver VG. – Vi har fått opplysninger om at det har gått et nødanrop og vi er kjent med at godstoget kan ha kjørt på rødt og at en avledende veksler slo inn, sier avdelingsdirektør Ida Hogganvik Grøndahl til avisen. Fredag kveld kjørte et godstog med 25 vogner av sporet ved Arna stasjon utenfor Bergen.

  • Lørdag 23. mars kl. 13.43

    Havarikommisjonen: – Det kan se ut som om godstoget kjørte på rødt lys

    Statens havarikommisjon har fått informasjon om at godstoget som sporet av før Arna stasjon kan ha kjørt på rødt lys – og slått et nødanrop. Det var VG som omtalte saken først – Det kan se ut som at godstoget har kjørt på rødt lys. Det skal da ha gått et nødanrop og en avledende veksler slo inn for å hindre toget i å kjøre videre, sier avdelingsdirektør i Havarikommisjonen, Ida Hogganvik Grøndahl til NRK. – Det er da viktig å understreke at vi ikke vet hvorfor godstoget kjørte på rødt. Det vil bli opp til etterforskningen å avdekke. Vi utelukker ingenting på nåværende stadiet, tilføyer Grøndahl. Fredag kveld kjørte et godstog med tolv vogner av sporet ved Arna stasjon utenfor Bergen.

  • Lørdag 23. mars kl. 13.36

    Ekspert mener alt peker mot IS: – Pinlig for Putin

    En ekspert ser for seg at Vladimir Putin og Kreml vil fortsette å peke på USA og Ukraina - og at det er pinlig for presidenten at han avviste de amerikanske advarslene om IS.

  • Lørdag 23. mars kl. 13.34

    Havarikommisjonen: Undersøker kjøring mot rødt lys

    Statens havarikommisjon har fått informasjon om at godstoget som sporet av før Arna stasjon kan ha kjørt på rødt lys – og slått et nødanrop.

  • Lørdag 23. mars kl. 13.33

    Rally-Oliver vil til topps

    Seier og økt ledelse i rally-VM er Oliver Solbergs mål i neste helgs Safari Rally Kenya. Den svensknorske Skoda-fabrikkføreren ankommer Naivasha i Kenya med delt ledelse i mesterskapets nest største klasse, WRC2. Topplassen deler han med franskmannen Yohan Rossel. – Safari Rally er et unikt løp på VM-kalenderen. Det blir voldsom forskjell å bytte ut snø i Sverige med ekstrem varme i Afrika. Hver fartsprøve kan oppleves som vidt forskjellige løp, sier 22-åringen. VM-runden i Afrika er sesongens tredje av totalt 13.

  • Lørdag 23. mars kl. 13.31

    Bussjåfør dømt til fengsel etter påkjørsel

    En bussjåfør må i fengsel etter å ha kjørt på en 12-åring i et gangfelt i Oslo. Barnet ble påkjørt i et gangfelt i Lofsrudveien på Mortensrud 7. november 2023. Gutten pådro seg brudd i tinningen, smerter i overkropp og hode samt midlertidig hørselstap på et øre, skriver Avisa Oslo. Sjåføren erkjente ikke straffskyld da saken ble behandlet i retten og avviste at han hadde vært uoppmerksom. At 12-åringen kom løpende over fotgjengerfeltet var et alternativ bussjåføren måtte forvente i den situasjonen, mener Oslo tingrett, som har dømt ham for aktsomhet i trafikken. Bussjåføren er dømt til fengsel i 14 dager. Han får også førerkortet inndratt i åtte måneder og må betale barnet 10.000 kroner i oppreisning. (©NTB)

  • Lørdag 23. mars kl. 13.23

    Finanstilsynet har gjennomført tilsynet hos PwC etter oppdrag for Norsk Industri

    Finanstilsynet har ikke vesentlige merknader til revisjonsselskapet PwCs uavhengighetsvurderinger i forbindelse med oppdraget de tok på seg for Norsk Industri.

  • Lørdag 23. mars kl. 13.10

    Fv. 5623 opna etter snøras

    Fv. 5623 mellom Bakka og Gudvangen i Aurland har opna etter snøraset som gjekk i går, melder Vegtrafikksentralen.

  • Lørdag 23. mars kl. 12.58

    Færre separerte seg i Oslo og Viken i 2023

    Det har vært en nedgang i antall søknader om separasjon i 2023, i forhold til tidligere år. Det opplyser Statsforvalteren i Oslo og Viken. For å søke skilsmisse må man enten ha vært separert i ett år, eller bodd fra hverandre i minst to år og være enige om at dette er samlivsbrudd. I 2023 var det 3.716 ektefeller som separerte seg. Antall skilsmisser derimot er på samme nivå. I fjor var det 3.250 som skilte seg.

  • Lørdag 23. mars kl. 12.56

    Spetalen helt ute av Solstad Offshore

    Investoren forsvinner ut etter en knapp uke på offshore-listen.

  • Lørdag 23. mars kl. 12.55

    Stoppa sjåfør i Sogn- mistenkjer promille

    Ein sjåfør er mistenkt for lågpromille i Balestrand på fv. 55 melder Vest politidistrikt. Sjåføren er meld til politiet, men det er ikkje teke førarkortbeslag.

  • Lørdag 23. mars kl. 12.55

    Flere reagerer på hendelser ved alpinsenteret: – Fikk et kutt i ansiktet

    Uken før Roald Falch Eriksen (18) omkom ved Kjerringåsen alpinsenter, ble en person skadet. Dette ble ikke rapportert om – nå beklager Kjerringåsen.

  • Lørdag 23. mars kl. 12.53

    Har Barth Eide glemt hva Hamas er?

    Utenriksminister Espen Barth Eide snakker knapt om Hamas. Norske jøder havner i skvis i debatten.

  • Lørdag 23. mars kl. 12.37

    Togavsporingen i Arna: Brannvesenet har avsluttet sin operasjon

    Innsatsleder i Bergen brannvesen, Jørn Davidsen, sier til NRK klokken 12.30 at brannvesenet nå er ferdig med sitt arbeid i forbindelse togulykken, som inntraff fredag kveld i Arna. – Nå er brannvesenets arbeid på ulykkesstedet ferdig, og vår operasjon er avsluttet, sier innsatsleder Davidsen. – Det er mulig vi skal hjelpe Havarikommisjonen og politiet med droner og oversiktsbilder, men utover det venter vi i like stor spenning på svar som det den øvrige befolkningen gjør, tilføyer Davidsen. Med hensyn til politiets og Havarikommisjonens arbeid, vil brannvesenets innsatsleder være forsiktig med å uttale seg om arbeidet, men han er tydelig på en ting: – Det har vært veldig stor energi inni bildet. Skadestedet er veldig komplekst, og det har også preget vårt arbeid, sier Davidsen og forklarer: – Måten godstoget nå står plassert på, gjør at det er risiko for bevegelse og at løse deler kan falle av. Vi gikk av HMS-hensyn dermed ikke inn i tunnelen, men vi har kontroll på at det som var kategorisert som farlig gods ikke kan gjøre skade.

  • Lørdag 23. mars kl. 12.24

    August Mikkelsen på plass i Bodø

    August Mikkelsen er på plass i Bodø, melder Avisa Nordland. Hammarby-spilleren har lenge vært en ettertraktet mann på Aspmyra. Nå ser overgangen ut til å bli en realitet. Lørdag morgen melder Hamarby at de har vendt tommelen opp for at Mikkelsen kan besøke en annen klubb, og at lagene diskuterer en overgang. Imidlertid sier ikke Hamarby noe om hvilken klubb Mikkelsen skal besøke. Men i dag landet altså Mikkelsen i Bodø, og det skal kun gjenstå formaliteter før en overgang skal være i boks.

  • Lørdag 23. mars kl. 12.17

    SAS kansellerer flere flyvninger lørdag

    Fly som skulle frakte påskeklare nordmenn fra Oslo til Malaga, Tenerife og Gran Canaria står på bakken lørdag.

  • Lørdag 23. mars kl. 12.08

    SAS kansellerer flere flyginger

    SAS kansellerer flere flyginger fra Oslo lufthavn til blant annet Malaga, Tenerife og Gran Canaria på grunn av tekniske inspeksjoner. – Vi beklager på det sterkeste ulempene dette medfører, ikke minst at det skjer nå i påsken når mange av våre passasjerer skal på ferie, skriver pressesjef Tonje Sund i SAS i en e-post til VG. Årsaken er at en såkalt komponent på noen av flyene må inspiseres, noe som gjør at de må settes på pause. Pressesjefen opplyser at SAS jobber for å begrense konsekvensene for deres reisende ved å gjennomføre inspeksjonen så snart som mulig og ombooke passasjerer på andre flyreiser. (NTB)

  • Lørdag 23. mars kl. 12.03

    Tårevåt Mowinckel satte karrierepunktum med nest sisteplass: – Synd at det endte sånn

    Ragnhild Mowinckel ble hyllet av publikum i målområdet etter å ha fullført sitt siste verdenscuprenn. Sportslig sett ble det ingen superdag i vinden i Saalbach.

  • Lørdag 23. mars kl. 12.02

    Markering av Earth Hour i Fredrikstad

    I dag markeres Earth Hour. Da slukkes lysene på signalbygg over hele verden. I Fredrikstad inviterer Fredrikstad domkirke, Aktive Fredrikstad og kommunen til «en stille time for jorda» med yoga og musikk i domkirken. – Det er flott å kunne markere Earth Hour med å gjøre en aktivitet og samtidig bruke timen til ettertanke, sier Anne Skauen i Aktive Fredrikstad. Earth Hour er en grasrotbevegelsen for natur og miljø, og ble startet av WWF i Sidney i 2007. Etter dette har Earth Hour blitt en global bevegelse. Earth Hour markeres alltid siste lørdag i mars, fra klokken 20.30 til 21.30.

  • Lørdag 23. mars kl. 12.02

    SAS kansellerer flyvninger

    18 fly av typen Airbus A320neo er satt på bakken, bekrefter SAS overfor NRK. Flyene må settes på pause fordi en komponent må inspiseres. – Vi beklager på det sterkeste ulempene dette medfører, ikke minst at det skjer nå i påsken når mange av våre passasjerer skal på ferie, sier pressesjef Tonje Sund i SAS. Sund sier flyselskapet forsøker å ombooke passasjerer til andre fly. Berørte passasjerer vil informeres direkte på epost eller sms. Flyvninger fra Oslo til Malaga, Tenerife, Gran Canaria, London, Zürich, Stavanger, Tromsø og Kristiansund er alle kansellert. Det VG som omtalte saken først. Til svenske Aftonbladet sier SAS at antallet kansellerte avganger kan komme til å øke. Tre SAS-flyvninger fra Stockholm til Agadir, Geneve og Alicante er kansellert lørdag. Det samme gjelder flere flyvninger fra Københavns hovedflyplass Kastrup.

  • Lørdag 23. mars kl. 12.02

    SAS kansellerer flyvninger i Norge og Sverige

    Fly som skulle frakte påskeklare nordmenn fra Oslo til Malaga, Tenerife og Gran Canaria står på bakken lørdag. 18 fly av typen Airbus A320neo er satt på bakken, bekrefter SAS overfor NRK. Flyene må settes på pause fordi en komponent må inspiseres. – Vi beklager på det sterkeste ulempene dette medfører, ikke minst at det skjer nå i påsken når mange av våre passasjerer skal på ferie, sier pressesjef Tonje Sund i SAS. Sund sier flyselskapet forsøker å ombooke passasjerer til andre fly. Berørte passasjerer vil informeres direkte på epost eller sms. Flyvninger til London, Zürich, Tromsø og Kristiansund er også kansellert. Det VG som omtalte saken først. Også i Sverige har SAS innstilt flere fly. Det bekrefter selskapet overfor Aftonbladet.

  • Lørdag 23. mars kl. 12.00

    SAS kansellerer flere flyginger lørdag

    Fly som skulle frakte påskeklare nordmenn fra Oslo til Malaga, Tenerife og Gran Canaria står på bakken lørdag.

  • Lørdag 23. mars kl. 11.56

    XXL-sjefens tredje redningsoperasjon: – Jeg kan kriser og kaos

    Han beskriver seg selv som sta, utålmodig og med stor konkurranselyst. Selv ikke barna tildeles seire når XXLs svenske redningsmann er med på leken.

  • Lørdag 23. mars kl. 11.51

    Advarte mot skrekkscenario – så steg Oljefondet 40 prosent

    I 2022 advarte Oljefondet om et skrekkscenario med fall på 5.000 milliarder. Siden da har verdien økt med 5.000 milliarder. – Å tro at fondet ikke kan falle er som å tro på julenissen, sier sjeføkonom.

  • Lørdag 23. mars kl. 11.42

    Svenske apotek innfører aldersgrense på hudpleie

    Barn bruker hudpleie som om de er voksne, ifølge hudlege. Nå tar svensk apotek grep.

  • Lørdag 23. mars kl. 11.21

    Astrid Øyre Slind deppet etter å ha blitt knust av Johaug: – Håpløst

    Astrid Øyre Slind (36) var fullstendig desillusjonert etter Therese Johaugs (35) maktdemonstrasjon på NM-tremila.

  • Lørdag 23. mars kl. 11.18

    Frakta til sjukehus etter ulykke på elsparkesykkel- mistanke om promille

    Politiet mistenkjer at personen som blei skadd i ei elsparkesykkel-ulykke i dag tidleg, køyrde i rusa tilstand. Syklisten datt av sykkelen i høg fart og er frakta til Stord sjukehus. Vedkommande var vaken då naudetatane kom fram til staden. Elles er skadeomfanget ukjent.

  • Lørdag 23. mars kl. 11.16

    Forstyrret ro og orden på kjøpesenter

    En person skal ha forstyrret ro og orden på Grisen Storsenter i Tvedestrand fredag formiddag. Politiet har kontroll på personen.

  • Lørdag 23. mars kl. 11.13

    Motorsykkel stjålet i Farsund

    Det er blitt stjålet en Yamaha crossmotorsykkel fra en garasje i Vanse i Farsund i løpet av natten. Det melder politiet som skal undersøke åstedet.

  • Lørdag 23. mars kl. 11.08

    JAGET AV ALLE

    Tre sykehusansatte er suspendert etter at de skal ha prøvd å få tilgang til prinsesse Kate Middletons private medisinske informasjon.

  • Lørdag 23. mars kl. 11.02

    Valdresflye åpner etter vinterstenging

    Lørdag klokka 12.00 åpner fylkesveg 51 over Valdresflye for trafikk. Det melder vegtrafikksentralen. Fylkesvegen har vært vinterstengt siden desember. Innlandet fylkeskommune, som er vegeier, hadde håp om å åpne vegen i går, men det gikk ikke på grunn av uvær. I tiden fremover vil vegen være nattestengt mellom klokka 20.00-08.00.

  • Lørdag 23. mars kl. 10.54

    Innbrudd i bedrift i Klepp

    I løpet av natt til lørdag har det vært innbrudd i en bedrift på Orstad, melder politiet på X. Det ble borttatt en hjullaster og en del vekrtøy. Hjullasteren ble rundt klokka 9 funnet et lite stykke fra bedriften. En del av verktøyet ble funnet igjen i skuffen på hjullasteren. Politiet har vært på stedet og gjort åstedsundersøkelser. Sak er opprettet.

  • Lørdag 23. mars kl. 10.44

    TV-anmeldelse «Påskekrimlekene»: Påskemorderen befaler

    Åtte kjendiser og morder-«Maskorama» er mye morsommere enn det høres ut som.

  • Lørdag 23. mars kl. 10.44

    Mistet sofa, blir anmeldt

    En bilist var uheldig og mistet en sofa fra tilhengeren sin. Dette skjedde lørdag formiddag like ved rundkjøringen på Tuen i retning Fetsund i Lillestrøm, skriver politiet på X. Bilføreren ble etterhvert oppmerksom på problemet og snudde. Hen blir anmeldt for dårlig sikret last, ifølge politiet.

  • Lørdag 23. mars kl. 10.42

    Kjørefelt stengt på E6: Vogntog har kjørt av veien

    Nødetatene er på vei til E6 ved Lien i Grane kommune. Et vogntog skal ha kjørt av veien og havnet på siden i grøfta. Føreren skal være uskadd, melder politiet. Statens Vegvesen meldte først at veien var stengt. Nå er ett kjørefelt åpent.

  • Lørdag 23. mars kl. 10.38

    Tar et oppgjør med Kate-konspirasjoner

    Rykteflommen om prinsesse Kate har vært enorm de siste ukene. Nå beklager noen – og andre tar et oppgjør.

  • Lørdag 23. mars kl. 10.34

    Dramatikk i Planica med tre fall - Norge på tredjeplass etter avlyst finaleomgang

    En dramatisk første omgang av skiflygingsrennet i Planica lørdag endte med Norge på tredjeplass.

  • Lørdag 23. mars kl. 10.32

    TV 2: Politiet åpner etterforskning etter togulykken i Bergen

    Et godstog sporet av og mistet en container i Arna fredag kveld.

  • Lørdag 23. mars kl. 10.17

    Betydelig snøskredfare i Sauda

    Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for snøskred i Sauda. Farevarselet gjelder også i Bleskestad og Hellandsbygda i Suldal. Snøskredproblem er fokksnø, eller flakskred. Farevarselet gjelder lørdag fram til klokken 17.

  • Lørdag 23. mars kl. 10.17

    Rekordtall når kreftsyke «Svennis» leder Liverpools legendelag

    – Liverpool er fantastisk, og Liverpool vil alltid være fantastisk, sier Sven-Göran Eriksson (76) før legendekampen.

  • Lørdag 23. mars kl. 10.16

    Salami solgt hos Coop og Norgesgruppen-butikker tilbakekalles

    Danish Crown Norway AS tilbakekaller salami-produkter solgt hos Coop og Norgesgruppen.

  • Lørdag 23. mars kl. 10.12

    Fv. 609 opna etter steinsprang

    Fv. 609 Førdefjordvegen mellom Heilevang og Kvammen i Sunnfjord blei stengt i går etter eit steinsprang. Vegen har opna att, melder Vegtrafikksentralen.

  • Lørdag 23. mars kl. 10.00

    Østfold har høyest ledighet

    Østfold har den høyeste arbeidsledigheten i landet, der 3,6 prosent av arbeidsstyrken nå er uten jobb. Landssnittet ligger på 2,6 prosent, viser ferske tall fra NAV så langt i mars. I dag er 4313 personer i Østfold helt uten jobb. Det er en økning på 11 prosent, eller 418 flere ledige, sammenlignet med samme periode i fjor. Det er flest uten jobb i Sarpsborg, der 3,5 prosent av arbeidsstyrken ikke har noen jobb å gå til. Deretter følger Halden og Råde med 3 prosent. Lavest arbeidsledighet har Skiptvet.

  • Lørdag 23. mars kl. 9.51

    Mann i 50-årene omkom i snøscooterulykke i Ringerike

    Nødetatene og luftambulanse rykket ut til ulykken fredag kveld.

  • Lørdag 23. mars kl. 9.46

    Person skadd i elsparkesykkel- ulykke

    Naudetatane rykkjer ut til sentrumsvegen i Husnes i Kvinnherad etter at ein person er skadd etter fall frå ein elsparkesykkel. Pesonen datt av i stor fart. Vedkommande er vaken, men det er elles ukjent skadeomfang, melder Vest politidistrikt. – Ambulansen er framme på staden og personen blir frakta til legevakta, seier operasjonsleiar Steinar Hausvik i Vest politidistrikt. Han kjenner ikkje til skadeomfanget eller alder på personen.

  • Lørdag 23. mars kl. 9.45

    Røykutvikling ved Jøssang kraftstasjon

    Politiet har fått melding om røykutvikling ved Jøssang Kraftstasjon på Jørpeland i Strand. Røykutviklingen skal være inne i tunnelen i anlegget. Nødetatene er på vei til stedet. – Det er ingen personer inne i området hvor det er røykutvikling, og det er ikke fare for spredning, sier operasjonsleder John Ask i Sør-Vest politidistrikt.

  • Lørdag 23. mars kl. 9.45

    Røykutvikling ved Jøssang kraftverk

    Politiet har fått melding om røykutvikling ved Jøssang Kraftstasjon på Jørpeland i Strand. Røykutviklingen skal være inne i tunnelen i anlegget. – Det er ingen personer inne i området hvor det er røykutvikling, og det er ikke fare for spredning, sier operasjonsleder John Ask i Sør-Vest politidistrikt. Brannvesenet har rett over klokken 10 sendt mannskaper inn i tunnelen for å sjekke hva som forårsaket røykutviklingen. Det kan ta noe tid før brannmannskapene er fremme. Rett over klokken 12 melder politiet at det har vært litt røyk inne i tunnelen, men at røykutviklingen har stoppet. Brann og politi er ferdig på stedet, og kraftstasjonen vil selv undersøke for å finne ut hva som er årsaken. Kraftverksjef i Hydro Energi, Linda Haugvaldstad, sier til NRK at de har funnet årsaken til røykutviklingen, og at situasjonen er under kontroll. – Det var teknisk svikt i en liten kompressor som førte til røykutviklingen. Situasjonen har ikke vært alvorlig, men det har blitt håndtert som en alvorlig situasjon til vi fikk avdekket svikten, sier hun til NRK. Videre sier Haugvaldstad at kraftstasjonen vil være tilbake i drift i løpet av dagen.

  • Lørdag 23. mars kl. 9.37

    Therese Johaug klar for NM-comeback

    Therese Johaug fra Dalsbygda gjør comeback i langrennssporet lørdag. Da står hun på startstreken til tremila i NM i langrenn på Lillehammer. Tirsdag uttalte 35-åringen at dagens renn vil gi en viktig pekepinn på hvor hun står før et eventuelt comeback før VM i Trondheim neste år. Den tidligere langrennsdronningen ga seg på toppnivå etter 2021/2022-sesongen. Johaug har startnummer 113 og går ut klokka 10:26. Her kan du følge comebacket til Johaug.

  • Lørdag 23. mars kl. 9.36

    Følg NM-tremila med Therese Johaug-comeback

    Vinner Therese Johaug (35) NM-tremila i Lillehammer?

  • Lørdag 23. mars kl. 9.33

    Ekstra ferje på sambandet Arsvågen - Mortavika

    I forbindelse med påsketrafikken på ferjesambandet Arsvågen - Mortavika, vil det bli satt inn ekstra ferje i sambandet, melder Vegtrafikksentralen. I dag vil det være fire ferjer med avgang hvert 15. minutt mellom 09.15 og 16.15. Onsdag 27. mars og 2. påskedag vil det være fem ferjer med avgang hvert 12. minutt mellom 13 og 20.

  • Lørdag 23. mars kl. 9.31

    Moskva-terroren: Kjente igjen fluktbil

    Den tidligere eieren av Moskva-terroristenes fluktbil kjente igjen bilen, melder russiske medier.

  • Lørdag 23. mars kl. 9.28

    Takk, mobiltelefon!

    Mobilen er en tidstyv, sier folk. Men hva ville du ellers brukt den tiden til?

  • Lørdag 23. mars kl. 9.23

    Slukket brann i bolig

    En brann som oppstod i en bolig på Saltrød i Arendal er slukket av huseier, melder politiet. Noen personer som pustet inn røyk vil oppsøke legevakt for videre undersøkelser. Politiet skal undersøke brannen.

  • Lørdag 23. mars kl. 9.15

    Påskehete i Syden!

    Slaps, grått og 2 grader her hjemme i påsken - eller 25 grader på beachen? Valget er ditt.

  • Lørdag 23. mars kl. 9.15

    OpenAI-sjefen ble to milliarder kroner rikere på én dag

    Sam Altman fikk solid uttelling etter at Reddit debuterte på børs før helgen.

  • Lørdag 23. mars kl. 9.14

    Vy oppfordrer til å ta kontakt etter togavsporingen

    Lørdag morgen er det buss for tog, ettersom gårsdagens togavsporing har ført til at Bergensbanen er stengt mellom Bergen og Vaksdal. Eirik Mjelde står klar for å sende sin sønn med buss og deretter tog, og sier at gårsdagens hendelse har satt en støkk i ham. – Jeg forsøker å ikke tenke så mye på det, men det er klart at man blir litt bekymret. Jeg håper og tror det skal gå bra, sier Mjelde til NRK. Pressevakt i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, sier han har full forståelse for bekymring blant togreisende. Både for dem som skal reise med tog i dag, og de over 200 personene som i går kveld ble sittende fast i passasjertoget. Passasjertoget stanset 500 meter fra det avsporede godstoget og ble sittende fast i Arnanipatunnelen i fire timer. – Det er og skal være trygt å reise med tog, og det er mange sikkerhetsbarrierer. Det viktigste nå er at ingen menneskeliv gikk tapt, sier Lundeby. Lundeby oppfordrer dem som var involvert i gårsdagens hendelse om å ta kontakt med selskapet for eventuelle refusjoner og tilbakemeldinger, og understreker at Vy gjør sitt ytterste for å ivareta sine passasjerer. – Nå blir det opp til politiet og Statens Havarikommisjon å finne ut hva som førte til at godstoget sporet av, og hvordan det kan forhindres at skjer igjen, sier Lundeby og tilføyer: – Normal togdrift på Bergensbanen vil først skje når politi og Havarikommisjonen er ferdig med sine undersøkelser, og BaneNor har ryddet ulykkesstedet. Havarikommisjonen er ventet på skadestedet lørdag klokken 11.00.

  • Lørdag 23. mars kl. 9.10

    Politiet i Fredrikstad melder om en hektisk natt

    Klokken 00.30 rykker politiet ut etter melding om amper stemning på et utested. En beruset mann i 20-årene bortvises fra sentrum etter å ha kranglet med ordensvaktene på stedet. Mannen påtreffes senere ved samme utested og blir anmeldt for å ikke etterkomme pålegget. Drøyt to timer senere forsøker en beruset mann i 20-årene gjentatte ganger å komme seg inn på et utested. Han bortvises fra sentrum, men 25 minutter senere er han i slåsskamp i sentrum. Mannen blir anmeldt for ikke å etterkomme politiets pålegg. Klokken 02.50 må nok en mann i 20 årene bortvises fra sentrum, da han i lang tid krangler med ordensvakter på et utested. Ved 03-tiden rykker politiet ut etter melding om slåsskamp inne på et spisested i sentrum. 4 menn, to i 20-årene og to i 40-årene blir bortvist fra sentrum.

  • Lørdag 23. mars kl. 9.09

    Vikafjellet mellom Voss og Vik er stengt

    Riksvei 13 over Vikafjellet er stengt på grunn av uvær. Det tas en ny vurdering lørdag ettermiddag klokken 17.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.56

    Vegtrafikksentralen: – Påsketrafikken flyt fint

    Påskeferien er i gang for mange, men ifølge Vegtrafikksentralen Vest flyt trafikken fint i morgontimane. – Det er ganske roleg og lite trafikk, seier Ken Ove Holm, trafikkoperatør. Han seier det er mindre bilar enn normalt. I går var fleire fjellovergangar stengde grunna uvêr, men i dag er dei fleste fjellovergangane opne att.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.49

    Travel natt for politiet i Halden

    Politiet i Halden melder om en travel natt med mye fyll og bråk. Like før midnatt rykket politiet ut etter melding om amper stemning mellom flere personer utenfor et av byens serveringssteder. Politiet fikk skilt partene og roet gemyttene. Klokken 00.50 fikk politiet melding om kranglete personer ved et av byens utesteder. En mann i 40- årene og en mann i 30-årene ble bortvist fra sentrum resten av natten. Ved 02.30-tiden måtte politiet rykke ut etter melding om slåsskamp mellom flere personer utenfor et av byens serveringssteder. To personer, en 18-åring og en mann i 40-årene ble bortvist fra sentrum.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.36

    Byttet ut i pausen – avslører magetrøbbel

    Patrick Berg holdt ikke mer enn 45 minutter i 1–2-tapet mot Tsjekkia.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.35

    Mistenkjer mann i 60- åra for rattfyll

    Ein mann i 60- åra blei i natt teken med til blodprøvetaking fordi politiet mistenkjer han var full bak rattet. Hendinga skjedde i Kvinnherad. Køyretøyet var avskilta og mangla mellom anna forsikring. I tillegg hadde ikkje mannen gyldig førarkort, melder Vest politidistrikt.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.35

    Mistenkjer fleire menn for rattfyll i natt

    Ein mann i 60- åra blei i natt teken med til blodprøvetaking fordi politiet mistenkjer han var full bak rattet. Hendinga skjedde i Kvinnherad. Køyretøyet var avskilta og mangla mellom anna forsikring. I tillegg hadde ikkje mannen gyldig førarkort, melder Vest politidistrikt. På Nordfjordeid blei ein mann i 20- åra stoppa, også han mistenkt for å vere rusa bak rattet. Det blir oppretta sak.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.32

    Rusa mann kasta i drukkenskapsarresten

    Ein mann i 20- åra blei i natt sett i drukkenskapsarresten i Bergen, melder Vest politidistrikt. Mannen var overstadig rusa og oppførte ugreitt og nekta å lytte til pålegga han fekk frå politiet. Difor enda kvelden i arresten.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.29

    Sofa stod i brann- to personar frakta til Haukeland

    Ein far i 70- åra og sonen i 40- åra blei i natt frakta til Haukeland universitetssjukehus etter at det begynte å brenne i heimen deira i Frydenbølien i Bergen. Brannalarmen gjekk i heimen like etter midnatt og naudetatane rykte ut. Brannen starta i ein sofa, og røykdykkarar fekk etter kvart kontroll på staden. Det blir opprett sak, melder Vest politidistrikt, Dei to personane fekk i seg røyk, men det er uvisst kor mykje.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.27

    Alvorlig trafikkulykke i Nome

    Tre personer er involvert i det politiet beskriver som en alvorlig trafikkulykke i Nome lørdag morgen. Det var ved 06.40-tiden lørdag at nødetatene rykket ut etter melding om en trafikkulykke ved Sannerholttunnelen på fylkesvei 36 i Nome. Politiet opplyser at det dreier seg om en front mot front-kollisjon med tre personer involvert. En luftambulanse er rekvirert til stedet. Politiet opplyser at veien vil være stengt i en tid fremover, men at Vegtrafikksentralen vil gi informasjon om alternative ruter forbi ulykkesstedet.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.27

    Omkom i trafikkulykke i Nome

    Tre personer er involvert i det politiet beskriver som en alvorlig trafikkulykke i Nome lørdag morgen. Det var ved 06.40-tiden lørdag at nødetatene rykket ut etter melding om en trafikkulykke ved Sannerholttunnelen på fylkesvei 36 i Nome. Politiet opplyser at det dreier seg om en front mot front-kollisjon med tre personer involvert. En luftambulanse er rekvirert til stedet. Politiet opplyser at veien vil være stengt i en tid fremover, men at Vegtrafikksentralen vil gi informasjon om alternative ruter forbi ulykkesstedet.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.25

    Dømt til fire og et halvt år i fengsel

    En mann i begynnelsen av 30-årene er dømt til fire og et halvt år i fengsel for voldtekt. Det har Salten og Lofoten tingrett avgjort. Ifølge tiltalen skal mannen ha dyttet kvinnen ned i en sofa på et utested, holdt henne fast og voldtatt henne. Selv nekter mannen straffskyld. Det var Avisa Lofoten som omtalte dommen først. Mannen ble også dømt til å betale oppreisningserstatning til kvinnen på 240.000 kroner Det er foreløpig ikke tatt stilling til anke, opplyser hans forsvarer, Arne Donald Andersen til Avisa Nordland. – Han er skuffet over at hans versjon ikke har blitt hørt og kjenner seg ikke igjen i det domspremissene beskriver, sier han.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.24

    Status på fjellovergangane i Sør-Noreg

    Dette er status på fjellovergangane i Sør-Noreg: E134 Haukelifjell: Ope, fri ferdsel. Rv7 Hardangervidda: Ope, fri ferdsel. Fv50 Aurland-Hol: Ope, fri ferdsel. Rv13 Vikafjellet: Stengt. Ny vurdering kl. 17:00

  • Lørdag 23. mars kl. 8.24

    To personer satt i arrest

    To personer som blandet seg i politiets arbeid i Kristiansand sentrum natt til lørdag er satt i arrest. Det melder politiet på X/Twitter.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.24

    Leteaksjon på Åkra

    Politiet melder på X at de har startet en leteaksjon etter en mann i 80-årene i området Åkra i Karmøy. Han har vært savnet siden klokka 04.40. Rundt klokken 08.50 ble mannen funnet i godt behold, melder politiet. Han ble funnet av noen som meldte fra til politiet. Han var i god form, men litt kald. Mannen blir ivaretatt av ambulanse og tatt hånd om av helsevesenet.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.23

    Brann i sjøhus natt til lørdag

    Klokken 02.28 fikk politiet melding om en brann i et sjøhus på Åkrehamn i Karmøy. Brannvesen og politi meldte om åpne flammer og mye røyk. Det var spredningsfare til nærliggende sjøhus, nødetatene fikk brannen raskt under kontroll. – Sjøhusene består av fire enheter, to av disse har fått store materielle skader. De to andre har røykskader. I tillegg er et offentlig toalett, som henger sammen med sjøhusene, totalt utbrent, melder politiet på X. Det var ingen personer registrert på adressen, og røykdykkere fant ingen personer. Klokka 05.41 avsluttet politiet på stedet. De oppretter sak.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.22

    Måtte berge kvinne ned frå fjell i natt

    Ei utanlands kvinne måtte i går kveld få hjelp til å berge seg ned frå Vidden i Bergen. Ho var åleine, melder Vest politidistrikt, som fekk melding om hendinga klokka 18. 17. Dei sende ut Røde Kors til staden, som litt etter 21.00 hadde fått kontakt med kvinna. Klokka 00. 42 var kvinna i 20- åra nede frå fjellet att. Ho var kald og litt sliten, men hadde ikkje behov for helsehjelp.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.13

    Bybanen og lastebil kolliderte

    Politiet rykte i går kveld ut til eit bybanestopp ved Brann Stadion klokka 23.13 etter at ein mindre kollisjon mellom bybanen og ein lastebil. Det var mange personar om bord på banen. Ingen blei skadde, og alle blei evakuerte. Bybanen hadde låg fart under hendinga og eit sidevindauge blei knust. Det var inga avsporing. Det blei stengt for trafikk, men klokka 23.37 gjekk bybanen som normalt att. Det blir ikkje oppretta sak, melder Vest politidistrikt. Hendinga blir ei forsikringssak mellom bybanen og køyretøyet.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.11

    Lokføreren skrives ut fra Haukeland universitetssykehus

    Lokføreren av godstoget som sporet av i Arna i går, skrives i dag ut fra Haukeland sykehus. Det opplyser daglig leder av selskapet OnRail, Henning Aandal, til NRK. – Han har vært heldig og hadde kun lettere fysiske skader. Det er vi selvsagt glade for. Nå vil lokføreren bli videre fulgt opp av oss, sier Aandahl til NRK. Aandahl understreker at han ikke vil kommentere noe mer omkring lokføreren på nåværende tidspunkt.

  • Lørdag 23. mars kl. 8.04

    En til sjukehus etter brann

    En person er sendt til sjukehus etter en brann i ei hytte i Trysil fredag kveld. To andre personer ble sendt til legevakt for sjekk, skriver Østlendingen. Hytta er ikke beboelig på grunn av røykskader, men skal ikke være totalskadet. Brannårsaken er ukjent.

  • Lørdag 23. mars kl. 7.53

    Ria: To skal være drept i droneangrep i Russland

    I tillegg skal fire være skadet i det som skal være et ukrainsk droneangrep i Belgorod, sier guvernør Vjatsjeslav Gladkov.

  • Lørdag 23. mars kl. 7.53

    Ville vesten-Vestre

    I 2022 ville næringsminister Jan Christian Vestre vise at det var en ny sheriff i byen. Det ser ut som om han skjøt med løskrutt.

  • Lørdag 23. mars kl. 7.49

    Nora Haukland: – Jeg mistet det, jeg ble litt deprimert

    Nora Haukland skulle snakke om den nye podkasten, «Kompani Lauritzen» – og det nye livet. Men også om Norges mest omtalte pose, fra bildet sammen med Sophie Elise.

  • Lørdag 23. mars kl. 7.36

    Virke bekymret for Visa-grep: – Har tenkt å monopolisere markedet

    Norske BankAxept frykter en «dødsspiral». Nå ber Virke myndighetene om å gripe inn.

  • Lørdag 23. mars kl. 7.33

    Mann i 40-årene arrestert etter slag

    Politiet i Trøndelag skriver på X at en mann i 40-årene ble innbrakt rundt klokken 1 natt til lørdag. Foranledningen skal ha vært uenighet med en vekter på et utested i Trondheim sentrum. Vekteren skal ha blitt slått av 40-åringen som blir anmeldt for forholdet.

  • Lørdag 23. mars kl. 7.30

    Ungdom forsøkt ranet på buss i Trondheim

    Sent fredag kveld skal en ungdom under 18 år ha blitt forsøkt truet til å gi fra seg klesplagg på en buss ved Sirkus shopping i Trondheim, skriver Adresseavisen. Politiets operasjonleder Kirsten Bergstrøm sier til avisen at det skal ha blitt brukt en skarp gjenstand for å true ungdommen. Politiet lette etter den antatte gjerningsmannen, men har lørdag morgen ikke kontroll på vedkommende.

  • Lørdag 23. mars kl. 7.24

    Nye kostholdsråd: – Vanskelig for mange å ha råd

    Vi skal spise enda mer fisk, frukt og grønt hver dag, anbefales det. Prislappen på dette bekymrer.

  • Lørdag 23. mars kl. 7.20

    Tenåring omkom i trafikkulykke i Nome

    Nødetatene rykket ut til en front mot front-ulykke i Nome i Telemark tidlig lørdag morgen.

  • Lørdag 23. mars kl. 7.09

    TV-anmeldelse «I famnen til ein mordar»: Krim mot eldre

    Redelig og gripende. Og overraskende sørgelig.

  • Lørdag 23. mars kl. 7.02

    Lewis Hamilton med kval-nedtur: – Det går ikke så bra

    Lewis Hamilton ser fram til å kjøre for Ferrari i 2025. Blir ventetiden lang?

  • Lørdag 23. mars kl. 6.45

    Velsignelse og forbannelse

    Petter Northug og Therese Johaug er både det beste og det verste for norsk langrenn akkurat nå.

  • Lørdag 23. mars kl. 6.00

    Følg Formel 1-kvalifiseringen

    Følg kvalifiseringen i Australia Grand Prix live her!

  • Lørdag 23. mars kl. 5.31

    Formel 2: Hauger på annenplass i Melbourne-sprinten

    Dennis Hauger (21) forfremmes til en annenplass i lørdagens sprintløp i Formel 2. Det skjer etter at franske Isack Hadjar fikk tidsstraff.

  • Lørdag 23. mars kl. 5.25

    Aktor ber om halvannet års fengsel i eksorsismesak i Hallingdal

    Et ektepar i slutten av 70-årene fra Hallingdal som står tiltalt for grov mishandling av en psykisk syk kvinne, bør få halvannet år i fengsel, mener aktor.

  • Lørdag 23. mars kl. 5.24

    Formel 3: Stenshorne vant sprintløpet i Melbourne

    Formel 3-fører Martinius Stenshorne (18) kjørte inn til seier i sprintløpet i australske Melbourne i natt.

  • Lørdag 23. mars kl. 5.22

    Åpner for markering av jødisk høytid

    Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) åpner for at den jødiske høytiden Hanukka kan markeres i Oslo, skriver NTB. Hanukka feires fra slutten av desember til begynnelsen av januar. I en e-post til avisen Vårt Land skriver Solberg at kommunen gjerne ser på mulighetene for en markering dersom det kommer en forespørsel om dette. Styreleder Ronen Bahar i Det mosaiske trossamfunn er ifølge avisen begeistret for ideen om en offentlig markering.

  • Lørdag 23. mars kl. 4.54

    Aqua-manager: Lene Nystrøm fikk panikkanfall på scenen

    Takker for fansens støtte etter at konserten i Perth i Australia ble avbrutt i 50 minutter.

  • Lørdag 23. mars kl. 1.29

    Kvinne til sykehus etter brann

    Det har brent i en leilighet på Hillevåg i Stavanger.

  • Lørdag 23. mars kl. 1.09

    Ekspert etter Kate-nyhet: - Dette har vært en PR-skandale

    Sykdommen vil bringe henne nærmere det britiske folk, men nyheten burde kommet før, mener kongehusekspert.