Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestDen beste gassgrillen (2024)

Vi har funnet den beste gassgrillen

Rimelige griller du kan samle hele familien rundt.

Ole-Harald Gystad fikset biffen.
Ole Henrik Johansen, Tek.no
Finn Jarle KvalheimOle Henrik Johansen

Med god utetemperatur og våren i anmarsj, betyr det også mye god mat fra grillen. Og vi nordmenn har etter hvert blitt ganske allsidige når det skal fristes med grillet mat.

Vi har nå samlet sammen et solid knippe gassgriller for å se hvilken av disse som er best. Her finner du griller mellom 3500 kroner og 6000 kroner, en prisklasse hvor du får mye grill for pengene og kampen om beinet er hard.

I alt har vi skrudd sammen, montert og testet tretten griller.

Det skulle vise seg at alle sammen vil kunne hjelpe deg med et godt resultat i sommer, selv om det er et klart sprik i kvaliteten fra best til dårligst.

I denne testen har vi hatt hjelp av tidligere norgesmester i både grilling og BBQ, Ole-Harald Gystad. Han har bistått med selve matlagingen og tilberedningen, men ettersom han tidligere har vært sponset av Weber for mange år siden, har vi i Tek tatt oss av selve vurderingene av grillene.

Oppdatert: 21.03.2024: Vi har gått over og flyttet en av grillene som ikke lenger er i salg til utgåtte modeller.

Oppdatert 20.04.2023: Vi har gått over og fjernet én av grillene som ikke lenger er for salg. Resten får du kjøpt.

Ole Harald Gystad er en matglad herre som bruker mye tid foran grillen.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Kokken er fortsatt viktigst

Uansett hvilken grill du velger og hvilke kvaliteter den har er det kokken som er den viktigste faktoren. Og så fort kokken er kjent med grillen kan ofte særegenheter som litt treg oppvarming eller andre ting kompenseres for.

Det er vanskelig å ta høyde for måten en grill «går seg til» for en person som blir vant til den i en test som denne. Vi har nødvendigvis ikke brukt en hel sommer med hver grill, selv om alle har blitt utsatt for et utvalg av grillmat og en svært habil grillkokk i testperioden.

Vi bruker flere metoder for å sjekke temperatur i grillen. Her er en punktmåler.
Ole Henrik Johansen, Tek.no
Char Broil Professional Core B3Broil King Royal S310Weber Spirit II E-310 GBSWeber Q 3000Morsø Forno Gas MedioSunwind KarnFlying Culinary Circus Fire 3.1Flying Culinary Circus X Grill ChefBurns & Barkles Steely King 6342Landmann Rexon PTS 3.0Austin and Barbeque AABQ 3.3 - 4+1BNordic Season Huntington 4+1B
annonsePris5 999,-6 290,-6 790,-6 449,-4 999,-3 817,-4 995,-4 995,-3 499,-3 799,---
Pris ved testing4000,-5500,-6000,-6000,-5000,-4200,-5000,-5000,-4000,-3500,-3500,-5000,-
Antall brennere333224334344
Elektrisk eller piezoelektriskelektriskelektriskpiezopiezopiezopiezopiezopiezopiezopiezopiezo
Grillflate45 x 59,5 cm38 x 57 cm45 x 61 cm46 x 65 cmØ48 cm42 x 78 cm42 x 62 cm45 x 67 cm41 x 64 cm40 x 64 cm41 x 64 cm45 x 70 cm
Total effekt7,47 kW6,9 kW9,7 kW7 kW4,8 kW14 kW9,9 kW8,2 kW14 kW10,9 kW (3,65 kW x 3)14,4 kW (3,6 kW x 4)15 kW (ca. totalt 17 m. side)
Plass for pizzasteinByttByttKrysse avByttByttByttKrysse avByttByttByttKrysse avKrysse av
AvlastingshylleJa, stor, høytJa, stor, følger lokkKrysse avByttBytt-Ja, litenByttJa, upraktisk litenJa, storKrysse avJa, stor
SidebrennerKrysse avByttByttByttByttByttKrysse avByttKrysse avByttKrysse avKrysse av
UtstyrsopphengJa, 2Ja, 4Krysse avJa, 3Nei, ikke aktueltByttJa, 2Ja, 3Ja, 6ByttJa, 9+Bytt
Hjul4 m. sving, lås på 24, 2 m.sving og lås22Nei, ikke aktuelt4 m. sving, 2 m. lås224 m. sving og lås24 m. sving og lås4 m. sving og lås
TermometerPer 25 graderPer 10 graderPer 10 graderPer 10 graderPer 50 graderPer 100 graderPer 10 graderPer 10 graderPer 10 graderPer 10 graderPer 10 graderPer 10 grader
------------
SkapKrysse avByttNei, hyllerByttNei, ikke aktueltByttByttByttKrysse avByttKrysse avKrysse av
Sidebord (nedfellbar)Ja (nei)Ja (ja)Ja, 2 (1 nedfellbart)Ja (ja)ByttJa (nei)Ja (nei)Ja (ja)Ja (nei)Ja (nei)Ja (nei)Ja (nei)
Regulator ink.Krysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avByttByttByttByttByttKrysse avBytt
GassoppbevaringJa, underJa, underJa, sidevognJa, underBytt--TjaJa, under-Krysse av-
Fotavtrykk57 x 137 cm56 x 125 cm62 x 130 cm50 x 140 cm58,5 x 55 cm54 x 154 cm55 x 133 cm57 x 140 cm60 x 135 cm51 x 134 cm55 x 132 cmA58 x 137 cm
MonteringsvennligMiddelsEnkelEnkelEnkelEnklestEnkelEnkelEnkelMiddelsEnkelMiddelsVanskeligst
DiverseFlaskeåpner, batt medfølger ikke---Må settes på bord-----FlaskeåpnerHar vindu med innsyn

Best i test: Nordic Season Huntington 4+1B

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Til tross for en relativt tidkrevende montering klatret Nordic Season seg helt til topps i testen. For når denne først er montert er den et beist av funksjoner som også føles kvalitetsmessig bra.

Her er det fire bluss og sidebrenner, med masse effekt. Vi liker at det er plass for pizzastein integrert i grillristen. Det er også gull verdt med en ekstra avlastingshylle øverst i grillen, enten for det som akkurat er ferdig, eller tilbehør og annet som skal stekes litt lenger unna varmen.

Vi liker spesielt godt vinduet som gjør at den som griller på øyemål, for eksempel ved å se etter kjøttsaft på biffen, kan gjøre det uten å måtte åpne grillen og slippe ut varmen. En liten ulempe er at det ikke er lys inni grillen, slik du gjerne kan finne på griller i de øvre prisklassene - du må altså ha lys utenfra. Og du må også rengjøre glasset for å beholde funksjonen.

Rent praktisk er det godt med arbeidsplass her. Sideblusset er bord når det ikke er i bruk, i tillegg til bordet på høyre flanke. Vi reagerer litt på mangelen på opphengsmuligheter, men med både skapplass og bordplass avhjelpes det i stor grad.

Det er lett å flytte rundt på grillen på grunn av de fire hjulene med sving og lås på alle sammen.

Ellers får vi gode grillresultater fra denne saken som for det aller meste er bygget i rustfritt stål og byr på testens nest største grillareal paret med noenlunde vettugt fotavtrykk.

Tipp topp, tommel opp - men få med deg familiens flinkeste Lego-bygger til å sette den sammen.

Nordic Season Huntington 4+1B
Imponerende
Best i test

Nordic Season Huntington 4+1B

Imponerende

Fordeler

  • +
    Enorm grillflate
  • +
    Fin ekstra stekehylle til tilbehør
  • +
    Mange soner og høy effekt
  • +
    Sidebrenner
  • +
    Glass med synlighet inn til maten
  • +
    Fire gode hjul gjør lett å flytte
  • +
    Solid når ferdigbygget
  • +
    Utmerket grillresultat
  • +
    Plass for pizzastein el. tilbehør i risten

Ting å tenke på

  • Et svare strev å bygge
  • Lite opphengsmuligheter
  • Relativt stor
  • Bord kan ikke felles ned

2. Anbefalt: Flying Culinary Circus X Grill Chef

Ole Henrik Johansen, Tek.no

En grill vi kan anbefale deg er denne modellen fra Flying Culinary Circus. Dette er en grill som passer godt for deg som vil ha en stor grillflate, men samtidig ikke vil ha noe for ruvende når den ikke er i bruk.

Her kan du enkelt vippe ned begge sidebordene, og de blir hengende slik at de ikke bygger noe mer i bredden enn foten av grillen.

Dette er en grill som er kurant å montere, og alle delene virker å sitte godt i hverandre og dermed ha en god og trygg byggekvalitet.

Videre har du en god løsning der du kan oppbevare ting på ved å tre ting via baksiden av grillen, men det er ingen dører eller hyller annet enn bunnen på baksiden.

Du har heller ingen sidebrenner eller avlastningshylle om det er noe som står på ønskelisten.

Men til gjengjeld får du en meget habil grill som har en fornuftig inndeling av rister i ulike utforminger. Sidene er mer åpne, mens risten i midten er en hel plate som likevel har forhøyninger som gir deg god merking. Og du har i tillegg en solid løsning om du vil grille ting som scampi.

Under testing var dette en av grillene som virkelig lagde en knallgod merking, og som samtidig hadde god «sisling» under lokket.

Alt i alt en meget bra grill.

Flying Culinary Circus X Grill Chef
Meget bra
Anbefalt

Flying Culinary Circus X Grill Chef

Meget bra
sitatMeget god grill som er lett å få plass til.

Fordeler

  • +
    Stor grillflate med lite fotavtrykk
  • +
    Gode innfellbare sidebord
  • +
    Stabil og lite raklete konstruksjon
  • +
    Stekeflate i midten
  • +
    Godt med varme og supert grillresultat
  • +
    Lett å sette sammen
  • +
    Pen design

Ting å tenke på

  • Ikke sidebrenner
  • Ikke avlastingshylle

3. Anbefalt: Weber Spirit II E310

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Ingen grilltest uten Weber, og produsenten melder seg som ventet på i toppen med Spirit II. Her har vi en grill som virker solid tvers gjennom. Den er mer kompakt i utseendet enn mange av deltakerne, men er fortsatt en god tyngde på, og med tykkere metall enn konkurrentene i stativ og mange av delene. Her er det enten emaljert eller rustfritt - og uten at vi har muligheten til å teste det virker det som en konstruksjon som burde holde i årevis.

Grillen gir også et utmerket resultat med en grillrist som blir passe varm til å brune maten. Dette er en av grillene i testen som har en rund del i grillristen som kan fjernes og erstattes med tilbehør som stekepanne eller pizzastein.

Spirit II blir svært varm ved alle innstillinger over midtveis på gassbryterne. Litt «mangel på sammenheng» mellom de visuelle innstillingene og praksis går igjen på flere griller, men her er det i hvert fall veldig synlige vriknotter så du kan se fra avstand om denne står på og hvor sterkt.

For alle sine utmerkede egenskaper betaler du litt for å velge Weber Spirit II. I første omgang bokstavelig - den er blant de dyreste i testen. Men du betaler også i fravær av egenskaper. Her er det kun tre brennere, og du får ikke noe sidebluss. Det er også en mer spartansk utseende grill med tanke på ting som skap og grillareal. Det er også forholdsvis lavt under lokket hvis du for eksempel skal tilberede større ting som klassikeren kylling på boks («beercan chicken»).

Men det som er her er veldig funksjonelt og gjennomtenkt. Vogna har for eksempel stativ for gassflasken ved siden av grillen. Det er viktig, siden det absolutt ikke er å anbefale å ha gassflasker under en varm grill som er i bruk. Webers gasstativ kan faktisk brukes mens du griller.

Det koster å velge Weber, men du vet nøyaktig hva du får.

PS! Her kommer det en modellendring i løpet av året der støtten for integrert iGrill tas bort. Området med den svarte firkanten på bordet til høyre vil i stedet være heltrukket rustfritt stål. I stedet kan nyere trådløse iGrill-løsninger benyttes.

Weber Spirit II E-310 GBS
Meget bra
Anbefalt

Weber Spirit II E-310 GBS

Meget bra
sitatDet er vanskelig å krangle med kvalitetene til Weber, men det koster.

Fordeler

  • +
    Flott grillresultat
  • +
    Solid og god grill der alt er rustfritt eller emaljert
  • +
    Elektrisk tenning
  • +
    Gassoppbevaring kan brukes under grilling
  • +
    Godt med oppheng
  • +
    Fint med hylle under grillen
  • +
    Lett å gjøre ren
  • +
    Enkel å montere

Ting å tenke på

  • Ikke sidebrenner
  • Litt kjedelig design
  • Kostbar for få "ekstra" funksjoner

4. Anbefalt: Flying Culinary Circus Fire

Ole Henrik Johansen, Tek.no

En grill vi også kan anbefale deg er denne modellen fra Flying Culinary Circus.

Fire er en modell som ser mer ut som en tradisjonell, stor grill med et utseende vi har sansen for. Dette er en røff og tøff grill å se til, der blandingen av mattsorte overflater og oransje detaljer er velbalansert. Justeringshjulene er store, og har en velfungerende piezotenning.

Det er heller ikke mye å utsette på byggekvaliteten. Du får en skikkelig god følelse av å løfte opp lokket, og grillen står solid og støtt mot underlaget. Av en eller annen grunn følger det med karabinkroker til å henge fra seg grillklypa, men det hele virker mer tøft å se på en praktisk siden du må låse opp kroken når du skal ta den i bruk.

FCC Fire har ikke den aller største grilloverflaten i testen, men har et ristsystem som du kan skifte ut med ulike ekstrautstyr. Samtidig har du en langsgående rist på siden som vi endte opp med å bruke ved flere anledninger.

Lokket på grillen er stort og romslig ellers, så du har godt med takhøyde når det skulle trengs.

Grillen har også en hendig sidebrenner, men mangler dører eller innkapslet oppbevaring om du ønsker det. Men du har et åpent rom på baksiden som lar deg enkelt sette gassflaska etter bruk.

Men grillen er relativ rask til å få opp temperaturen, og grillresultatet er helt på høyde med resten av toppen i denne testen.

Flying Culinary Circus Fire 3.1
Meget bra
Anbefalt

Flying Culinary Circus Fire 3.1

Meget bra
sitatGod grill med tøff design og noen gimmicks.

Fordeler

  • +
    Grillen føles solid
  • +
    Griller med høy temperatur
  • +
    Kraftig og stilig utseende
  • +
    Praktiske detaljer med lomme i sidebord
  • +
    Plass for tilbehør som stekepanne eller pizzastein
  • +
    Lett å sette sammen

Ting å tenke på

  • Ikke skap for oppbevaring
  • Låsbare karabinkroker er gimmick
  • Sidebord kan ikke felles ned

5. Godt kjøp: Char Broil Professional Core B3

Char-Broil-bidraget visste vi ikke riktig hva vi skulle tro om. Her foregår grillingen på en annen måte. Grillen skryter av «Tru Infrared», altså at maten grilles på lys i tillegg til varmen fra brennerne. Det viser seg i en helt spesiell konstruksjon innvending. Her er det en varmerist som ligger helt oppunder grillristen.

Grillen har dessuten litt lavere effekt enn mange av konkurrentene, og bruker lengst tid på å komme opp i varme. Men når den gjør det er den helt utmerket - og våre innvendinger på rengjøringsfronten ble også gjort til skamme.

Her kommer det massevis av jevn og fin varme opp fra risten under. Risten blir som forventet lettere tilgriset enn mange av de andre grillene, men den blir også så innari varm skitten tørker og er meget lett å skrape bort med det medfølgende rengjøringsverktøyet.

Det er god høyde under lokket og det er også en ganske stor avlastingshylle her som i praksis øker grillarealet noe.

Prismessig ligger denne grillen i det nedre området i testen. Og det får den til tross mange fine egenskaper. Du er aldri i tvil når Char-Broilen er i drift. Da lyser det av betjeningsbryterne. Lyset viser dog bare av eller på, og ikke styrke, som hadde vært enda bedre. Det er forøvrig også elektrisk tenning på grillen, og tenner og lys har separate batterier.

Her er det ellers fire hjul så det er lett å flytte rundt på grillen. Sideblusset er som alltid kjekt å ha til sauser eller poteter og annet tilbehør. Et greit skap med plass til forskjellig under grillen gjør den plasseffektiv. Og flaskeåpner rett på grillen kan virke som en gimmick, men det er høy sannsynlighet for at den blir nyttig ved mer enn én anledning.

Char Broil Professional Core B3
Meget bra
Godt kjøp

Char Broil Professional Core B3

Meget bra
sitatSpesielt grillkonsept som funker bra, men krever mer tid før du er i gang.

Fordeler

  • +
    Leverer solid varme når den først er i gang
  • +
    Sidebrenner er med
  • +
    Elektrisk tenning
  • +
    Lett å flytte på med svingbare hjul
  • +
    Praktiske skap
  • +
    Rengjøringsverktøy er med og grillen brenner seg ren selv
  • +
    Belysning i brennerbryterene
  • +
    Regulator og slange er med

Ting å tenke på

  • Tregest å bli varm
  • Sidebordene lar seg ikke felle ned

6. Broil King Royal S 310

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Denne grillen kommer fra over dammen, og Broil King viser seg å være en meget habil og god grill.

Dette er også en modell for deg som ønsker noe ganske kompakt og samtidig ha godt med grillplass. Sidebordene kan du enkelt låse eller vippe ned etter behov, men disse har altså ingen sidebrenner eller tilsvarende i seg.

Modellen er en solid og du får en god følelse av å løfte opp lokket på denne. En annen detalj vi liker godt er at den har en stor avlastningsrist som beveger seg bort og bakover ettersom du løfter opp lokket. Så du ender i praksis opp med nesten to fullverdige etasjer her.

Du har ikke dører på denne modellen, men den har en egen utsparring til en gassflaske som du kan sette den fra i etter bruk. Sammen med mulighet for nedfellbare sidebord, så får du en grill uten spesielt stort fotavtrykk.

Under testingen så var denne grillen noe tregere til å varme seg opp, men har solid varme og god jevnhet når den er i gang. Et lite minus var tempmåleren på denne grillen, som responderer meget tregt sammenlignet med flere av de andre grillene i testen.

Likevel får du en god og gjennomarbeidet grill i denne modellen fra Broil King. Den er blant de dyrere grillene i testen, men kvaliteten på grillen er det lite å utsette på.

Broil King Royal S310
Bra

Broil King Royal S310

Bra
sitatPlasseffektiv og fin grill hvis du bruker avlastingshyllen aktivt.

Fordeler

  • +
    Velbygget
  • +
    Gir gode grillresultat
  • +
    Stor avlastingshylle som følger lokket
  • +
    Tar lite plass med innfellbare bord
  • +
    Elektrisk tenning
  • +
    Lett å bygge

Ting å tenke på

  • Ikke sidebrenner
  • Ikke så stort grillareal
  • Litt svak effekt/treg

7. Weber Q3000

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Webers andre bidrag i testen er fra deres største Q-serie. Ved første øyekast ser den ut som Q-grillene typisk gjør. Det er en todelt «minitønne» i støpejern, med en plastkrybbe som huser betjening og tenneelektronikk rundt.

En del av det som er viktig med Q-serien er hvor plasseffektive de er. Mange av dem er verandaspesialer som får bo på kompakte områder der det kanskje bare er plass til bord, stol og såvidt en grill. Men Q 3000 blir litt hverken eller i dette utvalget. For 3000-serien er den fysisk største av Q-seriene, som også huser en rekke mindre varianter under Q 2000 og Q 1000.

I praksis ender dette med å bli en veldig bred grill. Selv med innfelte sidebord går bordfestene så langt ut at flere av de andre grillene i testen ender med å bli smalere. Når vi i tillegg også ser mye av «grillmekanikken» rundt selve ovnsrommet blir vi ikke helt klok på produktet sammenliknet med Spirit II som også er med.

Også her er prisen høy, med en utsalgspris rundt 6000 kroner. Da får du bare to brennere og ingen sidebrenner. Det er også forholdsvis få praktiske funksjoner. Ikke skap, og ikke hyller.

Men det er overraskende god plass inni, og grillresultatet blir helt utmerket. Vi synes gasstyringen har lite brukervennlig merking, og vi skulle gjerne hatt flere høydenivåer å grille på inni, men det er det sjelden muligheter for i denne typen griller.

Q-grillene fra Weber gjør alltid en god jobb, men med høy pris og lite plassbesparelse faller Q 3000 gjennom. Om du ønsker deg mange av de samme egenskapene og faktisk vil spare litt plass kan det være lurt å se på de to lavere seriene i stedet for, eller 2.-plassen i denne testen.

Weber Q 3000
Bra

Weber Q 3000

Bra
sitatQ 3000 griller godt, men store "vinger" gjør at den ikke sparer plass.

Fordeler

  • +
    Griller svært godt
  • +
    Enkel å flytte rundt
  • +
    Solid konstruksjon

Ting å tenke på

  • Tar opp mye plass for typen grill
  • Åpen konstruksjon med synlige ledninger
  • Ingen sidebrenner
  • Litt lite intuitiv gasstyring

8. Morsø Forno Medium

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Denne grillen fra Morsø skiller seg vesentlig fra resten av grillene i testen. Ingen av de andre grillene ser gå bra ut som denne modellen. Men du går på noen kompromisser for å få denne utformingen.

Morsø er ganske aller mest kjent for sine pizzagriller, men denne gassgrillen ser også helt smashing ut.

Likevel er du avhengig av å kunne sette den fra deg på et bord eller noe annet robust, som for eksempel et utekjøkken. Og her gjør den seg virkelig ikke bort.

Grillen er ganske stor tiltross for et ganske rundt, kompakt skall, og du har to soner med brennere som kan kontrolleres. Grillen blir meget varm og egner seg godt til å svi biff på.

Nå skal det sies at du kan få kjøpt ulike designbord til denne grillen, men dette må du altså betale ganske solide summer for. Og du får ingen av tilleggsfunksjonene mange av de andre produsentene har; sidebord, skap, oppbevaring eller sidebrenner.

Men du får likevel en knallgod og meget solid gjennomført grill som stjal all oppmerksomhet under testperioden når det det kom folk på besøk.

Morsø Forno Gas Medio
Bra

Morsø Forno Gas Medio

Bra
sitatMorsø Forno er perfekt for deg som trenger en massiv bordgrill.

Fordeler

  • +
    Nær null montering
  • +
    Særdeles god kvalitetsfølelse
  • +
    Stilig design
  • +
    Stor grillflate til bordgrill å være
  • +
    Gjør en god jobb på grillinga
  • +
    Sparer plass for deg som trenger denne utformingen

Ting å tenke på

  • Skamdyrt tilbehør
  • Krever bord eller utekjøkken å stå på
  • Hverken sidebluss eller oppbevaring
  • Kan regne ned gjennom åpen skorstein

10. Sunwind Karn

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Sundwind Karn er grillen for deg som vil ha en enkel men stor grill. Her får du testens største grill som har et meget stilrent og ryddig design. Spesielt godt liker vi lokket som er meget rent og stilfullt utformet.

Her er det ingen detaljer som bryter inn, annet enn et termometer som er blant de fineste å se på i testen. Men det er ikke blant de mest nøyaktige. For det første viser det alltid rundt 40–50 grader selv med grillen av, og du har i tillegg veldig lite oppdeling i gradene slik at det er vanskeligere å se nøyaktig hvor varmt det er.

Grillen er ganske robust satt sammen, og du har mulighet til å velge om den ene platen skal være en vegg mot fronten av grillen eller en hylle under grillen. I vårt tilfelle ble det en front. Da har du i tillegg plass til gassflasken på baksiden når du ikke griller.

Som nevnt så er dette grillen for deg som ønsker mest mulig grillplass. Men der stopper også tileggsmuligheten du har.

For dette er en grill som har faste sidebord, ingen sidebluss eller mulighet for dører og henge fra seg utstyr på. Da må du i så fall lage til noe på egen hånd.

Når du griller så blir denne grillen ganske fort varm, men den har rister som ikke gir de mest markante grillmerkene i kjøttet. Den blir ganske varm på maks, men vi sliter med at den blir litt for uengasjert om du prøver deg på å justere ned effekten. Da blir den litt for daff sammenlignet med de beste, og merkene i grillen blir fraværende. Noe mange av de beste grillene i testen ikke har noen problemer med.

Med litt bedre grillresultat på lavere varme, og en sidebrenner eller oppbevaringsmulighet, hadde denne grillen tatt et solid byks på stigen. For det er en flott og ikke minst stor grill å se til.

Sunwind Karn
Helt greit

Sunwind Karn

Helt greit
sitatEn stor og veldig pen grill som faller gjennom på grillresultat og praktiske detaljer.

Fordeler

  • +
    Stor grillflate
  • +
    Flott design
  • +
    Lett å flytte
  • +
    Frontpanel kan monteres som hylle

Ting å tenke på

  • Total mangel på oppheng
  • Ikke sidebluss
  • Termometer som bare viser hver 100 grader
  • Noe svakere grillresultat enn resten

11. Landmann Rexon PTS 3.0

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Landmanns Rexon PTS 3.0 er blant de rimeligste i testen. Her får du tre brennere og en grill som lynraskt blir varm for 3500 kroner. Men begeistringen avtar litt herfra.

Testpanelet stusser veldig på de store åpningene i grillristen. Her er det ikke bare bare å grille scampi, bacon eller asparges, siden alt fort kan falle nedi. Vi måtte prøvekjøre en vanlig grillpølse for å konstatere at de tross alt ikke står i fare for å falle nedi. Det er en underlig grillrist som er valgt.

Grillresultatet blir likevel kurant nok.

Vi får ikke det beste kvalitetsinntrykket av denne saken, som står på et stativ som er nesten uten «fasiliteter». Her er det ikke hyller, dører eller annet krimskrams til å lagre noe på. Det er heller ikke oppheng til ting som klyper eller spader.

De to bordene lar seg ikke folde sammen, og det er heller ikke sidebluss her. Dermed tar grillen forholdsvis stor plass når den ikke er i bruk. Det har den til felles med mange, men den gir deg forholdsvis lite i bytte sammenliknet med andre som har sidebluss eller oppheng eller annet krimskrams på eller ved bordene.

Et enkelt par hjul i ene enden gjør det mer kronglete å flytte på denne enn på konkurrentene med fire hjul, selv om den er blant testens letteste.

Landmann Rexon PTS 3.0
Helt greit

Landmann Rexon PTS 3.0

Helt greit
sitatDette er grillen for den utålmodige, men den føles like billig som den er.

Fordeler

  • +
    Kommer svært raskt opp i temperatur
  • +
    Stor avlastingshylle
  • +
    Rimelig pris

Ting å tenke på

  • Ingen skap
  • Ingen hyller eller hengekroker
  • Grillrist med veldig store åpninger
  • Føles billig

Utgåtte modeller:

Vil du sammenligne?

Velg produktene du er interessert i og se hvordan de skiller seg.

9 / 10Nordic Season Huntington 4+1B
Nordic Season Huntington 4+1B
8.5 / 10Flying Culinary Circus X Grill Chef
Flying Culinary Circus X Grill Chef
8.5 / 10Weber Spirit II E-310 GBS
Weber Spirit II E-310 GBS
8 / 10Flying Culinary Circus Fire 3.1
Flying Culinary Circus Fire 3.1
8 / 10Char Broil Professional Core B3
Char Broil Professional Core B3
7.5 / 10Broil King Royal S310
Broil King Royal S310
7.5 / 10Weber Q 3000
Weber Q 3000
7 / 10Morsø Forno Gas Medio
Morsø Forno Gas Medio
6.5 / 10Sunwind Karn
Sunwind Karn
6.5 / 10Landmann Rexon PTS 3.0
Landmann Rexon PTS 3.0
annonse
Tek.no er en del av Schibsted.Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her