Nyheter:

  • Søndag 10. mars kl. 23.47

    Norsk bokseprofil slakter kampen mellom Tyson og Paul: – Freakshow

    Boksekampen mellom Jake Paul (27) og Mike Tyson (57) i juli vil generere enorm interesse. Ikke alle gleder seg.

  • Søndag 10. mars kl. 23.04

    Sørloth matchvinner for Villarreal - slo egen La Liga-rekord

    (Real Betis - Villarreal 2–3) Han var allerede nordmannen med flest scoringer på en La Liga-sesong - men Alexander Sørloth (28) overgår seg selv i 2024.

  • Søndag 10. mars kl. 22.50

    Stig (59) snublet i dørstokken – måtte amputere

    I 20 kuldegrader ble han liggende alene utenfor huset sitt i Tromsdalen.

  • Søndag 10. mars kl. 22.32

    Leverkusen med nytt steg mot tittelen

    Leverkusen tok et nytt langt steg mot klubbens første bundesligatittel da Wolfsburg ble slått 2-0 søndag.

  • Søndag 10. mars kl. 22.08

    15–20 biler stod fast ved tunnel ved Voss

    Omtrent 25 personer stod fast siden 16.30-tiden søndag.

  • Søndag 10. mars kl. 22.06

    Prisvekst i USA og Norge: – Det blir en spennende uke

    Inflasjonsfasit fra både Norge og USA er blant det som står på økonomikalenderen den kommende uken. – Kan styrke vår oppfatning om rentekutt i september, sier sjeføkonom.

  • Søndag 10. mars kl. 22.00

    Carragher om Haalands overmann: – Bedre stopper enn Haaland er spiss

    (Liverpool - Manchester City 1–1) Erling Braut Haaland (23) gikk målløs av banen i storkampen mot Liverpool – mye på grunn av en glimrende Virgil van Dijk (32).

  • Søndag 10. mars kl. 21.52

    To personer reddet ned av Reinebringen søndag

    I kveld rundt 21-tiden søndag måtte nok en person hentes ned fra Reinebringen i Moskenes. Det skriver Lofot-Tidende. Tidligere på dagen hadde Lofot-Tidende skrevet sak om personer som var på vei opp til den populære fjelltoppen. – Det er snakk om en utenlandsk statsborger. Vedkommende har gått seg fast der oppe og tør ikke å gå ned, sier Tor Eirik Torkilsen ved redningssentralen. – Personen skal være uskadd, men er nok veldig sliten.

  • Søndag 10. mars kl. 21.50

    Marcus & Martinus avviser plagiat

    Det skjer hvert år; Eurovision-bidrag anklages for plagiat. Nå rammer det også de norske vinnerne i Sverige, Marcus & Martinus.

  • Søndag 10. mars kl. 21.43

    Klar værvinner: – Stort sett pent

    Meteorologene spår sol og stigende temperaturer, men allerede fra onsdag kan været snu.

  • Søndag 10. mars kl. 21.38

    Åpne flammer i bygning på Sandnes

    Det er meldt om brann i en fritidsbolig på Krambuneset i Sandnes, melder 110 Sør-Vest på X. Mannskaper fra Stangeland brannstasjon rykker ut. Det skal være åpne flammer på stedet. Det oppholdt seg tre personer i hytten, og alle skal være ute av bygningen.

  • Søndag 10. mars kl. 21.38

    Vanessa Hudgens er gravid: Viste frem magen på rød løper

    «High School Musical»-stjernen viste frem gravidmagen under Oscar-utdelingen søndag.

  • Søndag 10. mars kl. 21.36

    14-åring på 5. plass i Finnmarksløpet

    14 år gamle Ingeborg Nordseth fra Rena, som er Finnmarksløpets yngste deltager i år, kom inn til en 5. plass i sin klasse. Juniorkjørerne kjører 200 kilometer og det var totalt 6 deltagere i løpet. Finnmarksløpet er Europas lengste hundeløp og foregår i Finnmark, på 1200-kilometer, 600-kilometer og en juniorklasse. Det er flere kjørere fra Innlandet i år. Blant annet Birgitte Næss og Bjørnar Andersen, som begge bor i Elverum, Jan Kåre Heiberg som bor i Gjøvik og Jack Grøtterud, som bor i Torpa. Følg med på finnmarksløpet på nrk.no/finnmarkslopet

  • Søndag 10. mars kl. 21.30

    Gjenglederen Jimmy «Barbeque» tar kontroll over Haiti

    Jimmy «Barbeque» Cherizier skal ha fått kallenavnet sitt for sin forkjærlighet for å brenne ofrene sine levende. På Haiti leder han gjenger som nå er i ferd med å ta kontroll over store deler av landet.

  • Søndag 10. mars kl. 21.23

    Ble forsøkt stanset: Stjålet bil krasjet i Oslo

    Den stjålne bilen krasjet inn i to biler og veltet på siden.

  • Søndag 10. mars kl. 20.46

    Denne uken ble de tatt ut i streik. Men «ingen» vet hvem de er

    Hittil har de hemmelige skyggeadvokatene stoppet med arbeidsoppgavene. Mandag trappes streiken opp.

  • Søndag 10. mars kl. 20.43

    Katrine Lunde dominerte da Vipers vant toppkampen

    Fire dager etter at hun segnet om på banen og måtte til sykehus, dominerte Katrine Lunde i Vipers-målet da gullrival Storhamar ble knust.

  • Søndag 10. mars kl. 20.40

    Forlot livet i New York for å lage lekeplass i Oslo

    Som en nybakt og sliten tobarnsmor dro Maja Øidne Korsen (39) på Ikea for at datteren skulle få løpe fra seg og leke. Da skjønte hun at det var et hull i markedet for norske småbarnsforeldre.

  • Søndag 10. mars kl. 20.36

    Trafikkuhell i Etne

    Vegtrafikksentralen melder om et trafikkuhell på Haukeliveien ved Gantaland i Etne. Nødetatene er på vei til stedet. Veien er nå åpen for trafikk etter bilberging.

  • Søndag 10. mars kl. 20.30

    To til legevakt etter garasjebrann

    To personer ble kjørt til legevakta for en sjekk etter å ha fått i seg røyk under en garasjebrann på en gård i Øvre Snertingdal i Gjøvik søndag kveld. Brannvesenet fikk kontroll på brannen, men det var på et tidspunkt fare for at brannen kunne spre seg til en tilstøtende garasje.

  • Søndag 10. mars kl. 20.30

    Brann i garasje

    Brannvesenet har kontroll på en brann i en garasje på et gardsbruk Øvre Snertingdal i Gjøvik. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskader, men det var på et tidspunkt fare for at brannen kunne spre seg til en tilstøtende garasje.

  • Søndag 10. mars kl. 20.30

    Svenske plagiatanklager om Marcus og Martinus-låt

    Marcus og Martinus vinnerlåt i den svenske Melodifestivalen, «Unforgettable», blir anklaget for å være lik 90-tallslåten «Salva Mea». Det skriver den svenske avisa Expressen. Duoen fra Trofors fikk høre 90-tallslåten i TV-programmet «Efter fem» i svenske TV4. De sier at de hører visse likheter, men mener ikke det er plagiat. – Jeg tror det har vært verre plagiat i Eurovision før, sier Marcus Gunnarsen. – Det er bare fire toner som er like, og det er fire akkorder i annenhver sang i hele verden. Det er samme lyd som gjør at man tror det er likt, sier Martinus Gunnarsen. Han peker på at det ikke er likheter i låtteksten, melodien og strukturen på låten. – Men det er litt likt. Jeg skjønner hva du mener. Brødrene sier at de ikke har hørt sangen før, og selv har laget melodien og strukturen i sin låt.

  • Søndag 10. mars kl. 20.23

    Vipers vant toppkampen

    Vipers Kristiansand slo tabelltoer Storhamar 30-20 på bortebane søndag kveld. Det betyr at Vipers nå leder eliteserien med fire poeng foran Storhamar på andreplass. Mina Hesselberg ble toppscorer for Vipers med sju mål.

  • Søndag 10. mars kl. 20.19

    OL-trøbbel på alle kanter

    I kjærlighetens by skal folk lære seg å elske OL igjen. Så langt er det mest knuter på tråden.

  • Søndag 10. mars kl. 20.16

    Anmeldes for å ha kjørt i rus

    UP har stoppet en bil ved Fleskhus i Verdal der fører var ruspåvirket. Politiet har sikret bevis i saken og fører vil bli anmeldt, melder politiet.

  • Søndag 10. mars kl. 20.15

    Mange tatt for høy fart

    Utrykningspolitiet har hatt trafikkontroll på E39 ved Rekevik i Flekkefjord. 11 bilførere fikk forenklet forelegg, høyeste hastighet ble målt til 103 km/t i 70-sonen.

  • Søndag 10. mars kl. 20.14

    Fra 17.-plass til seier for Thingnes Bø

    Johannes Thingnes Bø revansjerte seg for lørdagens skuffende sprint, gikk seg opp fra 17.-plass til seier på jaktstarten i Soldier Hollow. – I går fikk jeg et dårlig renn og jeg har ikke lyst til å være dårlig, jeg har lyst til å være god. Så med innstilling kan man endre til noe middelmådig til noe ekstremt. Det mentale aspektet er fascinerende og vil man det nok, så kan man nå langt, sier Thingnes Bø til TV 2. Verdenscuplederen hadde bare én bom, men det var på sisterunden han tok det i kamp mot Émilien Jacquelin. – Kanskje alt i alt så trengte jeg gårsdagen. Det er rart, men sånn kan det være, sier Thingnes Bø til TV 2. Franskmannen var sluttkjørt, og klarte heller ikke å stå imot Tarjei Bø, som gikk i mål seks sekunder bak lillebroren. Jacquelin ble nummer tre, mens Sturla Holm Lægreid tok fjerdeplassen. Endre Strømsheim ble nummer 10. Johan-Olav Botn, som ble nummer tre på sprinten, fikk trøbbel fra start, og endte med fem bom og en 10.-plass. Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer 12, Johannes Dale-Skjevdal tok 15.-plassen, mens Vebjørn Sørum fikk en tung dag i høyden og ble nummer 29.

  • Søndag 10. mars kl. 20.13

    Trafikkulykke på E39

    To biler har kollidert har kollidert på E39 ved Vestre Skogsfjord i Lindesnes. Det er foreløpig ikke meldt om personskade, men nødetatene er på vei til stedet. Trafikken på E39 flyter som normalt.

  • Søndag 10. mars kl. 20.12

    Ferjestrekning innstilt inntil videre

    Ferjestrekningen Hofles - Geisnes - Lund er innstilt inntil videre på grunn av tekniske problemer, melder Vegrafikksentralen.

  • Søndag 10. mars kl. 20.07

    Eivind Reiten om sjøflybetalinger til Lier-Hansen: – Fast praksis i alle år

    Industritopp Eivind Reiten har flydd sjøfly til jakt med Sverre Skogen og Bjørn Dæhlie. Reitens betalinger gikk videre til Stein Lier-Hansens konto, mens Norsk Industri betalte for de samme turene.

  • Søndag 10. mars kl. 20.06

    Elgpåkjørsel mellom Ål og Hol: – Vil bli store følgeforsinkelser

    Ekspresstoget fra Bergen i retning Oslo kjørte på en elg mellom Ål og Hol. Det får konsekvenser for togtrafikk på strekningen.

  • Søndag 10. mars kl. 20.00

    Flere tatt i fartskontroll

    Utrykningspolitiet har hatt flere fartskontroller i Innlandet søndag kveld. I 60-sona på fylkesvei 34 ved Hornslinna i Gran ble det skrevet ut 3 forenklede forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 75 kilometer i timen. På riksvei 24 ved Broberg i Hamar kjørte 6 førere for fort i 80-sona. Den som kjørte fortest kjørte i 95 kilometer i timen. I 80-sona på E16 sør for Bjørgo i Sør-Aurdal kjørte 5 personer for fort. Høyeste hastighet var 96 kilometer i timen.

  • Søndag 10. mars kl. 19.59

    Lederen for al-Qaida på den arabiske halvøy meldt død

    Al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) melder at deres leder Khalid Bin Umar Batarfi er død, ifølge organisasjonen SITE.

  • Søndag 10. mars kl. 19.52

    Tap for Storhamar mot serieleder

    Storhamar tapte 20–30 mot Vipers i eliteserien i håndball for kvinner søndag kveld. Vipers leder serien, mens Storhamar ligger på andre plass.

  • Søndag 10. mars kl. 19.39

    Kristiansand tapte

    Kristiansand tapte 25-34 hjemme mot topplaget Elverum søndag kveld. Kristiansand ligger nå på nedrykksplass i håndballens eliteserie når det gjenstår fire kamper.

  • Søndag 10. mars kl. 19.33

    Oppholdsvær i vente

    Mandag ventes skyet eller delvis skyet oppholdsvær i Agder, men en god del vind langs kysten. Det er ventet liten kuling, periodevis stiv kuling mellom Lyngør og Lindesnes, om kvelden litt minkende. Det vil bli litt mildere på mandag, og enda mildere utover uka.

  • Søndag 10. mars kl. 19.31

    Trafikkuhell i Øygarden

    På fylkesvei 560 Sundvegen ved Kleppevik i Øygarden har det vært et trafikkuhell. Det skjedde under en øvelseskjøring, melder Vest politidistrikt. Bilen skal ha truffet en stein og deretter veltet. Nødetatene har vært på stedet. Både fører og passasjer har kommet seg ut av bilen, og er uskadd. Skadestedet er nå ryddet, og veien er åpen for fri ferdsel.

  • Søndag 10. mars kl. 19.31

    Trafikkuhell under øvelseskjøring

    På fylkesvei 560 Sundvegen ved Kleppevik i Øygarden har det vært et trafikkuhell. Det skjedde under en øvelseskjøring, melder Vest politidistrikt. Bilen skal ha truffet en stein og deretter veltet. Nødetatene har vært på stedet. Både fører og passasjer har kommet seg ut av bilen, og er uskadd. Skadestedet er nå ryddet, og veien er åpen for fri ferdsel.

  • Søndag 10. mars kl. 19.21

    Norwegian-fly måtte snu

    Et Norwegian-fly fra Oslo lufthavn Gardermoen, som skulle lande 17.15 på Kjevik, måtte snu, skriver Fædrelandsvennen. – Flyet fikk tekniske problemer, så de valgte å snu og har nå landet i Oslo. Så er det satt opp et nytt fly som skal lande 20.30, sier lufthavnsjef Arne Johan Johnsen til avisa.

  • Søndag 10. mars kl. 19.20

    Ukens nyhetsbilder

    Det har vært en uke med gode og dårlige nyheter. Her er et utvalg bilder du kan smile og bli berørt av.

  • Søndag 10. mars kl. 19.20

    Foreløpig ingen klar seier for noen av partiene i valget i Portugal

    10 millioner stemmeberettigede portugisere dro søndag til stemmeurnene for å velge ny nasjonalforsamling. Så langt er det ingen klar seier for noen av partiene.

  • Søndag 10. mars kl. 19.20

    Maktdemonstrasjon fra Thingnes Bø - fra 17.-plass til seier

    Etter en skuffende sprint slo verdenscupleder Johannes Thingnes Bø tilbake med en monsterprestasjon i Utah.

  • Søndag 10. mars kl. 19.16

    Svært glatt på E18

    Det meldes om svært glatt vegbane på E18 i Kristiansand søndag kveld. Dette gjelder fra Varoddbrua, og østover forbi Sørlandsparken i retning Lillesand. Politiet har varslet Vegtrafikksentralen om kjøreforholdene.

  • Søndag 10. mars kl. 18.49

    Kvandal vant i Holmenkollen

    Eirin Maria Kvandal (22) fra Mosjøen IL vant i lørdagens Raw Air-renn i Holmenkollen. – Det var utrolig deilig. Jeg fikk det til og er veldig fornøyd. Det er deilig å få det ut i konkurranse. Jeg har hatt en liten sperre der, men jeg tar steg, sier Kvandal til NTB. – Man går alltid for å vinne som utøver, men så har det ikke vært sånn for meg i det siste. Å få denne smaker utrolig deilig, fortsetter hun. Bare en gang tidligere har hun vunnet et verdenscuprenn. Det var helt tilbake i januar 2021 i Ljubno. Før finaleomgangen lå Kvandal på 2.-plass, bare 0,1 poeng bak tyske Katharina Schmid i ledelsen. Slovenske Ema Klinec fulgte 0,8 poeng bak Kvandal. Og der sloveneren først hoppet seg bort, leverte Kvandal et kjempehopp på 125 meter. Schmid kunne tatt fra henne seieren, men landet på 117 meter. Dermed endte 22-åringen fra Mosjøen på topp på pallen.

  • Søndag 10. mars kl. 18.44

    Hevder Liverpool ble snytt i dramatisk storkamp: – En stor skandale

    (Liverpool-Manchester City 1–1) Liverpool utlignet på straffespark og tok ett poeng i gigantoppgjøret mot Manchester City. Ni minutter på overtid burde de hatt én straffe til, mener ekspertene.

  • Søndag 10. mars kl. 18.42

    Voldshendelse i Heim

    Politiet og helse har rykket ut til en voldshendelse i Halsa i Heim kommune. Det er ukjent hendelsesforløp og skadegrad på de involverte partene. Politiet etterforsker på stedet. Oppdatering klokka 1850: – Det er tre menn i 30-40 årene som er sendt med ambulanse til Orkdal sykehus etter en voldshendelse ved en brakkerigg, sier operasjonsleder hos politiet i Trøndelag, Else Stokkebø til NRK. Politiet er på stedet og gjør åstedsundersøkelse og avhør. Både ambulanse og politi rykket ut etter at de fikk melding like før klokka halv fire søndag ettermiddag.

  • Søndag 10. mars kl. 18.41

    Eurovision-kaos på Island

    Stemmetrøbbel, krav om gransking, en låtskriver av vinneren som trekker seg og en palestinsk storfavoritt som tapte er hovedingrediensene i et sjeldent Eurovision-drama på sagaøya.

  • Søndag 10. mars kl. 18.39

    Lastebil i brann på E18

    Det har oppstått brann i en lastebil langs E18 ved Tangen i Kragerø. Den skal stå på en havarilomme. Brannen fremstår som motorhaveri, melder Sør-Øst politidistrikt på X.z Ingen er skadet som følge av brannen.

  • Søndag 10. mars kl. 18.38

    Politiet har rykket ut til voldshendelse i Heim

    Nødetatene er på stedet, etter en voldshendelse i Heim i Trøndelag.

  • Søndag 10. mars kl. 18.37

    Kvandal tok karrierens annen verdenscupseier: – Smaker utrolig deilig

    Eirin Maria Kvandal (22) fortsatte storformen og tok en etterlengtet seier i lørdagens Raw Air-renn i Holmenkollen.

  • Søndag 10. mars kl. 18.33

    Dagligvaregigantene: Ikke én kvinne på topp

    De er menn som overtok etter menn som overtok etter menn. Det enkle er ofte det beste?

  • Søndag 10. mars kl. 18.31

    Ramadan starter i kveld: Lyser opp Oslo sentrum for første gang

    Etter inspirasjon fra London, skrudde Oslo søndag på lyset i en rekke halvmåner for å markere ramadan – til full jubel fra de fremmøtte.

  • Søndag 10. mars kl. 18.08

    Væretunnelen åpner mandag

    18 vifter er demontert i Væretunnelen på E6 mellom Malvik og Trondheim. Tunnelen ble stengt fredag, men åpnes igjen mandag morgen. Væretunnelen har vært nattestengt siden 26. februar for vedlikehold av de tekniske installasjonene. Fredag ble den helt stengt etter at det ble funnet flere feil. – Det er gjort funn knyttet til viftene og ventilasjonen som krever at tunnelen i første omgang blir stengt hele helga for å gjøre nødvendige sikringstiltak, opplyser Vegvesenet i en pressemelding.

  • Søndag 10. mars kl. 17.58

    Politiet rykket ut til voldshendelse på Nærbø

    Nødetatene rykket ut på en privatadresse på Nærbø i Hå etter meldinger om skadde personer. – Politiet er på stedet og gjør åstedsarbeid som å sikre spor og gjør avhør. Det skal være snakk om to voksne menn, sier operasjonsleder Helen Rygg Ims i Sør-Vest politidistrikt. Begge personene er sendt til Stavanger universitetssykehus (SUS) i ambulanse, melder politiet klokka 18.10. Ingen er alvorlig skadd etter hendelsen. En mann er nå besluttet pågrepet, og sitter nå i arresten ved Stavanger politistasjon. Politiet er ferdig med undersøkelser på stedet, og sak er opprettet.

  • Søndag 10. mars kl. 17.52

    To til sykehus etter mulig voldshendelse i Rogaland

    Poltiet melder at de har rykket ut til en privatadresse i Hå kommune i Rogaland etter meldinger om at to personer var skadet. Politiet opplyser at det kan være snakk om en voldshendelse. Begge personene er sendt til Stavanger universitetssykehus (SUS) i ambulanse, melder politiet klokka 18.10. – Ukjent skadegrad, skriver de videre.

  • Søndag 10. mars kl. 17.52

    Personer skadet etter vold

    Poltiet melder at de har rykket ut til en privatadresse i Hå kommune i Rogaland etter meldinger om at to personer var skadet. Politiet opplyser at det kan være snakk om en voldshendelse og sier de vil komme med mer informasjon.

  • Søndag 10. mars kl. 17.51

    Melding om voldshendelse på Jæren - to personer skadet

    Nødetatene er på en privatadresse etter meldinger om to skadede personer, sannsynligvis etter en voldshendelse.

  • Søndag 10. mars kl. 17.35

    Sivil politibil kolliderte i personbil i Bergen

    Den sivile politibilen var under utrykning med blålys og sirener, da den kjørte på rødt lys og kolliderte i Bergen sentrum.

  • Søndag 10. mars kl. 17.32

    Vil at neste Kollen-helg skal få mer ordentlige rammer

    Oslo kommune, arrangørene av Holmenkollen Skifestival og andre aktører vil sette seg ned for å se på hvordan neste års arrangement kan få mer ordentlige rammer. Det sier Anita Leirvik North (H) byråd for kultur og næring i Oslo kommune. – Vi er veldig enige om hva vi mener er bra og hva som er dårlig. Jeg tror vi alle ønsker et større fokus på idretten. At dette skal virkelig bli en idrettsfest der det er idretten som står i fokus. North understreker at Kollen-helgen har først og fremst vært et flott arrangement for mange. Men at det er kjedelig når en mindre gruppe mennesker ødelegger for andre. Kvinnenes femmil på lørdag var preget av en rekke slagsmål, stupfulle ungdommer og fulle skadetelt. Rundt 50 personer ble bortvist av politiet og rundt 130 trengte hjelp av Røde Kors.

  • Søndag 10. mars kl. 17.28

    Ordfører vil slette idrettslagets gjeld for Vegatrappa

    Personlig mener ordfører Jon Floa (Sp) at kommunen bør slette 1,9 millioner kroner i gjeld til IL Vega. Men han trenger flertall i kommunestyret for å få det igjennom. Det skriver Brønnøysunds Avis. Trappa har siden det siste raset gikk i september 2023 vært stengt. Nå blir det opp til årsmøtet i idrettslaget om Vegatrappa skal bygges opp igjen. Men idrettslaget har fremdeles 1,9 millioner i gjeld fra den originale byggegjelden på 2,9 millioner kroner. – Det er vanskelig å se for seg at idrettslaget skal betjene dette lånet. Min personlige mening er at gjelden må slettes, men det er kommunestyret som skal bestemme dette, sier Floa til avisen. Neste kommunestyremøte er 11. april, men Floa sier han ikke vet om denne saken kommer opp til behandling da. Årsmøtet i IL Vega skal tirsdag 19. mars avgjøre om det er flertall for at idrettslaget skal bygge opp trappa igjen.

  • Søndag 10. mars kl. 17.27

    Landmark Tandrevold skjøt seg bort i Utah - Knotten beste norske

    Ingrid Landmark Tandrevold (27) hadde en gylden mulighet til å ta sesongens første seier på jaktstart - men fikk enorme problemer på stående skyting.

  • Søndag 10. mars kl. 17.26

    Bronse til Engebråten

    24 år gamle Hallgeir Engebråten fra Nord-Odal tok bronse i allround-VM på skøyter. Det ble klart etter den avsluttende 10 000 meteren i tyske Inzell. Sander Eitrem fra Skreia, men som går for Nord-Odal, sørget for at Norge avsluttet VM knallsterkt og tok en 4. plass. Amerikanske Jordan Stolz endte med gullet i allround-VM, med nederlandske Patrick Roest på sølvplass. – Herregud, for et løp. Det var tungt etter 1500 meter, men jeg gikk meg inn i et modus, og da var det bare å gå. Det er helt rått, sa Engebråten til VG etter å ha satt personlig rekord på 10.000 meter. Engebråten klokket inn på 12.55,42. Det holdt også til 3. plass på distansen. – Det er det beste løpet jeg har gått, det er ingenting som har vært i nærheten. Det er helt fantastisk, fortsatte han. Engebråten gikk i par med Sverre Lunde Pedersen på VMs siste distanse. Lunde Pedersen fikk det ikke helt til å stemme på VMs lengste distanse, og endte på 7. plass. Det var karrierens siste løp for Lunde Pedersen, som i februar annonserte at han legger opp etter VM. Lunde Pedersen har blant annet 13 VM-medaljer og tre pallplasser i OL, inkludert to gull fra lagtempo. – For en utøver han har vært, sier VG-kommentator Ida Njåtun.

  • Søndag 10. mars kl. 17.20

    Blir ikke OL på sørlandsbokser

    Bokseren Mindaugas Gedminas fra Kristiansand kunne blitt den første norske OL-bokseren i et OL på 28 år. Men søndag ettermiddag tapte han den tredje av fire kvalifiseringskamper til Paris-OL, skriver Fædrelandsvennen. Ungarns Pylyp Akilov slo Kristiansanderen med sifrene 5-0.

  • Søndag 10. mars kl. 17.07

    Tar tatovering for å hedre Roald (18): – Han er med oss på et vis

    Roald kjørte alltid rundt på tandemsykkelen sin – og kompisene satt på. Nå har de tatovert den på armen.

  • Søndag 10. mars kl. 17.04

    Rykket ut til brann i Nesodden

    Nødetatene er på Nesodden hvor det brenner i et bolig. – Det brenner godet i en frittstående hybel. Ikke spredningsfare til andre bygg, skriver politiet. Ifølge politiet er ikke beboeren hjemme.

  • Søndag 10. mars kl. 17.04

    Rykker ut til brann i Nesodden

    Nødetatene er på vei til brann i en bygning på Nesodden. Ifølge politiet er ikke beboeren hjemme.

  • Søndag 10. mars kl. 16.58

    Stordalen-rettssaken: – Overraskende at de angriper

    BI-professor mener Skatteetaten prøver å dobbeltbeskatte Petter Stordalen, og tror det kan komme et lass med nye skattekrav om de skulle vinne mot hotellkongen.

  • Søndag 10. mars kl. 16.48

    Helgeturen endte i flammehav for Tone og Jan

    Oslo-turen gikk ikke helt som planlagt for Tone Johansson og ektemannen Jan.

  • Søndag 10. mars kl. 16.39

    Hallgeir Engebråten tok VM-bronse på skøyter

    Takket være susende 10.000 meter tok Hallgeir Engebråten (24) VM-bronse på skøyter i Inzell. Dermed må Sverre Lunde Pedersen (31) innse at hans siste skøyteløp ender uten medalje.

  • Søndag 10. mars kl. 16.30

    Spanske strømpriser opp 2600 prosent

    Fornybar energi har gitt ekstremt lave priser. Mandag kommer et stort byks.

  • Søndag 10. mars kl. 16.28

    Politiet fant innbruddstyver på Ålgård

    Politiet fikk søndag ettermiddag melding om at en beboer i Sveaveien på Ålgård oppdaget to uvedkommende inne i leiligheten sin. En dame og en mann løp ut da de ble oppdaget. Innbruddstyvene hadde da fått med seg diverse gods. Politiet kom raskt til området for å lete. Tyvene ble pågrepet, og tyvegodset vil bli levert tilbake til eier.

  • Søndag 10. mars kl. 16.25

    Tok seg til rette på hotell

    En mann ble pågrepet og satt i arresten etter å ha knust vinduer i dører og banet seg adgang til Victoria hotell på Flisa i Åsnes søndag. Ifølge politiet skal han ha tatt seg til rette på hotellet og fortsatt skadeverket inne. Politiet foretar åstedsundersøkelse på hotellet. Mannen hadde en bilnøkkel som trolig stammer fra tyveri av en bil i Løten natt til søndag. Denne bilen ble funnet igjen på Flisa og levert tilbake til eieren.

  • Søndag 10. mars kl. 16.25

    Tok seg til rettet på hotell

    En mann ble pågrepet og satt i arresten etter å ha knust vinduer i dører og banet seg adgang til Victoria hotell på Flisa i Åsnes søndag. Ifølge politiet skal han ha tatt seg til rette på hotellet og fortsatt skadeverket inne. Politiet foretar åstedsundersøkelse på hotellet. Mannen hadde en bilnøkkel som trolig stammer fra tyveri av en bil i Løten natt til søndag. Denne bilen ble funnet igjen på Flisa og levert tilbake til eieren.

  • Søndag 10. mars kl. 16.18

    Kampen om bronsen

    Sverre Lunde Pedersen og Hallgeir Engebråten ligger begge på medaljeplass i allround-VM på skøyter etter søndagens 1500 meter. Den norske duoen er henholdsvis på 3.- og 4.-plass før mesterskapet siste distanse. Amerikanske Jordan Stolz leder med nesten ett minutt på nordmennene. Nederlandske Patrick Roest følger på sølvplass, 33,38 sekunder bak amerikaneren. Dermed ligger det an til en norsk kamp om bronsen. Bart Swings er også med i den fighten. Lunde Pedersen og Engebråten gikk i par og pushet hverandre hele veien på 1500-meteren. Det resulterte henholdsvis 4.- og 6.-plass på distansen med tidene 1.43,97 og 1.44,09. Dermed gikk også Lunde Pedersen forbi lagkompisen i sammendraget. I paret før gikk Sander Eitrem mot belgiske Bart Swings og klokket inn på 1.44,33. 22-åringen fortsetter dermed på 6.-plass i sammendraget og har bare fire snaue sekunder opp til Lunde Pedersen på bronseplass. De norske allroundgutta hadde en meget god start på mesterskapet lørdag. Engebråten åpnet med ny personlig rekord på 500 meter, før også Eitrem perset på 5000 meter senere på dagen. Lunde Pedersen leverte også to solide løp, og dermed var det plutselig tre nordmenn som kjempet om edelt metall før den siste dagen. Mesterskapet avsluttes med 10.000 meter senere søndag. Både Håvard Holmefjord Lorentzen og Martine Ripsrud avsluttet sine karrierer etter fredagens sprint-VM. Søndag legger Sverre Lunde Pedersen skøytene på hylla etter siste distanse i allround-VM. Aurora Grinden Løvås og Sofie Karoline Haugen gikk i par sammen på søndagens 1500 meter og endte på henholdsvis 17.- og 18.-plass med tidene 1.58,73 og 1.59,57. Det holdt til en soleklar forbedring av personlig rekord for Løvås. Løvås og Haugen kvalifiserte seg ikke for den avsluttende 5000-meteren.

  • Søndag 10. mars kl. 16.18

    Trafikkuhell i Lars Hilles gate i Bergen

    Det har vært et trafikkuhell i krysset Lars Hilles gate og Foreningsgaten i Bergen, melder Vegtrafikksentralen på X. Det er trafikale utfordringer på stedet, og bilberger er på vei.

  • Søndag 10. mars kl. 16.18

    Trafikkuhell i Bergen sentrum

    Klokken 16.04 kolliderte en sivil politibil og en personbil i krysset Foreningsgaten og Olav Kyrres gate i Bergen, opplyser Vest politidistrikt. Den sivile politibilen var under utrykning med blålys og sirene, og kjørte på rødt lys. Fem personer var involvert totalt. To fremstår uskadd og tre av de er våken og bevisst, men ble kjørt i ambulanse til Bergen legevakt for nærmere undersøkelse. Politiet jobber nå med å innhente opplysninger og dokumentere åstedet.

  • Søndag 10. mars kl. 16.10

    Farlig last fører til begrensinger på fergesamband

    Torghatten Nord AS informerer om farlig last i fergesambandet Bodø-Røst-Værøy mandag 11.03.24. Grunnet transport av farlig last, vil det være begrensning på maksimalt 25 passasjerer om bord på ruteturen (merket B) fra Bodø kl. 0445 og fra Røst 0830. Full kapasitet fra Værøy og videre til Bodø. Det må også påregnes noe forsinkelse grunnet bunkerslevering til øyene.

  • Søndag 10. mars kl. 15.59

    Haider Raad valgt til fotballens forbundsstyre

    Haider Raad fra Lisleby FK ble i dag meldt inn i Norges Forballforbunds forbundsstyre. Raad blir det yngste medlemmet i styret. – Det er en spesiell følelse og skikkelig moro. En god dose motivasjon, sier Raad til NRK. – Jeg har jobbet for det meste lokalt i lille Fredrikstad sammenlignet med Norge, legger Raad til. – Det jeg ønsker å sette fokus på er bredden, men mest egentlig barn og unge som jeg ønsker skal ivaretas og følges opp mer enn det som har blitt gjort tidligere.

  • Søndag 10. mars kl. 15.50

    Norges fotballforbund kan likevel ikke legge finalen til våren

    Det omdiskuterte forslaget om å spille fotball-NM med finale på våren kan likevel ikke besluttes av styret i Norges Fotballforbund. Det har fotballtinget avgjort. Søndag var den norske cupens framtid og innstillingen fra det såkalte Hangeland-utvalget oppe til debatt på fotballtinget på Ullevaal stadion. Underveis kom det inn et forslag fra styreleder Morten Kokkim i Lillestrøm SK om at fotballtinget neste år skal stemme over en eventuell omlegging til at NM skal starte på høsten og avsluttes på våren. Det betyr at NFF-styret ikke kan ta en slik avgjørelse selv. «Forbundsstyret bes om å komme tilbake til forbundstinget med egen sak om eventuelle endringer i Norgesmesterskapet med kamper høst/vår til avgjørelse», lød forslaget. Årets NM spilles som tidligere med finale i desember, men Hangeland-utvalget har foreslått å endre cupen. Forslaget fra Kokkim ble vedtatt med 74 mot 64 stemmer, og dermed er det klart at fotballtinget i 2025 skal stemme over cupens framtid. Fotballpresident Lise Klaveness var ikke spesielt positiv til at forslaget fra Kokkim dukket opp som en overraskelse på helgens ting. – Nå har vi en prosess som har gått over et år med et utvalg som er bredt nedsatt. Det er fint at tinget får stemme over hvem som skal beslutte dette. Men jeg er veldig trygg på at vi har jobbet grundig med denne saken.

  • Søndag 10. mars kl. 15.47

    Kripos har undersøkt åstedet etter skyting ved synagoge i Oslo

    Natt til søndag har Kripos undersøkt åstedet ved Det mosaiske trossamfunn i Oslo, etter at en politibetjent ble skadd i forbindelse med vakthold. Det opplyser Spesialenheten i en e-post til NRK. De har fått en foreløpig rapport om funnene. – De foreløpige tilbakemeldingene tegner ikke et fullstendig og sikkert bilde av hendelsesforløpet. Hendelsesforløpet vil derfor måtte kartlegges nærmere, skriver de. Det er ikke gjennomført noen avhør i saken, og Spesialenheten sier de ikke ønsker å gå ut med mer informasjon nå av hensyn til etterforskninga. En politibetjent ble skadd i forbindelse med at et våpen skulle tømmes for ammunisjon. Personen ble fraktet til sykehus, og var da våken og bevisst.

  • Søndag 10. mars kl. 15.46

    Alle har sviktet palestinerne

    UNRWA holder palestinerne i en evig flyktningrolle - også i Gaza. Palestinerne er sviktet av alle - naboland, FN og verdenssamfunnet.

  • Søndag 10. mars kl. 15.46

    E134 gjenåpnet etter trafikkulykke

    En trafikkulykke mellom en bil og en buss på E134 ved Skredbulia på Notodden førte til stengt vei og kø søndag ettermiddag. Like før klokken 15.45 melder Sør-Øst politidistrikt at veien er åpen og at det er fri ferdsel på området.

  • Søndag 10. mars kl. 15.37

    Ragne Wiklund: – Godt å være en annen versjon av meg selv

    Ragne Wiklund (23) avsluttet skøyte-VM med å bli nummer to på 5000 meter.

  • Søndag 10. mars kl. 15.35

    To redningsoppdrag med helikopter

    Hovedredningssentralen Sør-Norge har i løpet av søndagen vært ute på to oppdrag i utmarksområder i Sandnes kommune. I begge tilfellene var det personer som hadde falt og skadet seg moderat, men likevel slik at de ikke kunne gå tilbake selv. Det første tilfellet gjaldt et barn i Seleskogen og det andre en eldre kvinne ved Kubbetjørn, melder HRS.

  • Søndag 10. mars kl. 15.31

    Noe forsinkelser på bagasjehentingen til Widerøe på Gardermoen

    Gjennom søndagen har det vært noe forsinkelser i bagasjehentingen for Widerøes passasjerer. Kommunikasjonsrådgiver Lina Lindegaard Carlsen i Widerøe sier det skyldes flere ting. – På grunn av ising på flyene må alle fly innom de freezing. I tillegg har vi litt sykdom på mannskapet på Gardermoen. Derfor tar det litt lengre tid en ventet med bagasjen, og det beklager vi, sier Carlsen. Hun sier at Widerøes mannskap jobber så raskt de kan for å laste ut bagasjen. En tipser fortalte til NRK at de har ventet i rundt 1,5 time før de fikk bagasjen sin.

  • Søndag 10. mars kl. 15.25

    Mann falt ned fjellside og døde i Lyngen

    Han var del av et utenlandsk turfølge.

  • Søndag 10. mars kl. 15.22

    Pedersen nummer tre før 10 000-meteren – kan avslutte karrieren med VM-medalje

    Sverre Lunde Pedersen ble nummer fire på 1500-meteren i allround-VM i tyske Inzell og er nummer tre sammenlagt før siste distanse søndag.

  • Søndag 10. mars kl. 15.03

    Historisk handelsavtale med India

    Norge og de andre EFTA-landene er enige med India om en handelsavtale. Avtalen er historisk og vil gi nulltoll på nesten all norsk eksport til India. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier dette kan bli en av de viktigste handelsavtalene etter EØS. Yara som eksporterer mineralgjødsel fra Herøya i Telemark til India, må i dag betale inntil 8 prosent toll. Med den nye handelsavtalen blir tollen gradvis redusert til 0 prosent. (NTB)

  • Søndag 10. mars kl. 14.42

    Marerittdag for Krüger: – Var svimmel

    Statsminister Jonas Gahr Støres seierstips på femmila i Holmenkollen ble gjort til skamme av Simen Hegstad Krüger (30).

  • Søndag 10. mars kl. 14.29

    Flere stjerner mottok Holmenkollmedaljen

    Jessie Diggins, Simen Hegstad Krüger og Jarl Magnus Riiber mottok alle Holmenkollmedaljen i dag. – Jeg føler jeg har gjort mye for sporten, så jeg ser på meg selv som en verdig vinner. Det er ikke så mange som har den medaljen, så den henger høyt, sier Jarl Magnus Riiber til NRK. Skiforeningen deler ut Holmenkollmedaljen. Den har vært delt ut siden 1895. Prisen er regnet som skisportens høyeste utmerkelse. For a? bli vurdert må? utøveren, ved siden av sine resultater, også? ha markert seg med fin sportslig framferd og gode personlige egenskaper. Personer som på annen måte har hatt en ekstra betydning for skiidretten, kan også tildeles medaljen. Kronprins Haakon overrakte medaljen på kongetribunen i Holmenkollen søndag.

  • Søndag 10. mars kl. 14.17

    Wiklund trøblet på 1500-meteren i allround-VM: : – Spolert

    Skøyteprofilen Ragne Wiklund fikk problemer på 1500-meteren i allround-VM i Inzell og endte til slutt på 9.-plass. Dermed begynner medaljehåpet å svinne hen.

  • Søndag 10. mars kl. 14.12

    Brann i kjeller i Holmestrand

    Brannvesenet har kontroll på en brann i en kjeller i Fløyveien i Holmestrand. Beboerne forsøkte å slukke brannen med pulverapparat, men måtte evakuere. Brannvesenet roser beboerne for innsatsen med å prøve å slukke brannen. – Familien oppdaget brannen da de merket røyklukt i første etasje og i nær sagt samme sekund gikk de seriekoblede røykvarslerne i boligen. De tok med seg brannslokningsapparat og tømte det inn i hobbyrommet der det brant med åpne flammer, forteller brannmester Thomas Nordby. Brannen startet i elektrisk utstyr på en pult og spredte seg til veggen opp mot taket. – Beboerne har gjort en kjempegod jobb med brannslokningsapparat når de oppdaget brannen og dermed reddet egen bolig fra en større brann, sier brannmester Thomas Nordby.

  • Søndag 10. mars kl. 14.10

    E18 i Larvik var stengt

    Larvikstunnelen på E18 var en liten periode stengt i nordgående retning på grunn av dyr i veibanen.

  • Søndag 10. mars kl. 14.07

    Per-Willy Amundsen trekker seg som leder av justiskomiteen

    – Det var dessverre helt nødvendig, sier Sylvi Listhaug.

  • Søndag 10. mars kl. 13.58

    Ingen uønska hendelser i Kollen

    Søndag skjedde det ingen uønska hendelser i Holmenkollen i forbindelse med femmila, opplyser politiet. De håpa på en rolig søndag etter at lørdagens femmil for kvinner utarta til en voldsom fyllefest langs løypa. Da måtte 130 personer hjelpes av Røde Kors, de fleste overstadig berusa. Og 46 personer ble bortvist fra området. Men søndag har det vært stille og rolig, med langt færre publikum enn lørdag, sier Marita Aune ved politiets operasjonssentral. Søndagens femmil for herrer ble vunnet av norske Johannes Høsflot Klæbo - fulgt av kun norske løpere på de neste fire plassene.

  • Søndag 10. mars kl. 13.58

    Forfang vant i Holmenkollen – Sundal rasende etter fall: – Dårlig gjort

    Under søndagens hoppkvalifisering gikk det galt for Kristoffer Eriksen Sundal, men han stilte i hovedrennet. Nå er han forbannet.

  • Søndag 10. mars kl. 13.51

    Fyllekjørte med elektrisk rullestol

    Politi og ambulanse dro i 13.30-tiden til Sandesletta i Sola etter melding om at en elektrisk rullestol hadde kollidert med en lyktestolpe. Den eldre føreren var ved bevissthet, men politiet melder at han fremstår som beruset.

  • Søndag 10. mars kl. 13.46

    LSK-forslag fikk flertall på fotballtinget

    LSK-sjef Morten Kokkims forslag om vår-NM fikk flertall på fotballtinget søndag. Forslaget sa at NFFs styre ikke alene kan bestemme å endre cupen. Vår-forslaget kommer fra det omstridte Hangeland-utvalget. De vil endre cupen slik at det alltid spilles finale på våren. Styret heller ifølge NRK mot å følge Hangeland-utvalget. Men søndag fikk Kokkim med seg fotballtinget på å vedta at det er de, fotball-Norges øverste organ, som skal avgjøre dette. Dermed kan ikke styret ta noen avgjørelse om saken, som skal behandles av neste års fotballting.

  • Søndag 10. mars kl. 13.46

    Kampen om Tiktok

    BOZEMAN (E24): I et verksted i den vesle byen Bozeman, helt nord i USA, jobber tre håndverkere møysommelig. På gulvene rundt dem ligger dyreskinn. En bjørnefelle henger ned over en av dørkarmene, og et par truger er lemfeldig stilt opp mot en av veggene.

  • Søndag 10. mars kl. 13.40

    Båt gått på grunn utanfor Florø

    Ein mindre båt har køyrd på eit skjer like ved Stonga i Florø sentrum. – Det er ein båt som har gått på grunn i høg hastigheit. Det var ein person i båten som er lettare skadd, seier Jan Erik Skorpe i hovudredningssentralen. Personen i båten blir tatt hand om av ambulansebåten. Hovudredningssentralen har avslutta redningsaksjonen. RS «Kristian Gerhard Jebsen» hjelper til med å berge båten. Klokka 14.39 melder politiet at redningsaksjonen er avslutta. Båten er dratt opp av skjeret og slept til land. Politiet opprettar sak.

  • Søndag 10. mars kl. 13.38

    Ville ikke betale for mat og drikke

    En bensinstasjon ved Kilen i Tønsberg meldte ifra til politiet om en kunde som ikke ville betale for mat og drikke. Politiet kom i kontakt med mannen i 40-årene som også bar kniv. Han ble bortvist fra stedet og anmeldt for hendelsen.

  • Søndag 10. mars kl. 13.37

    Stenshagen: – Jævlig forbannet på meg selv

    Mattis Stenshagen fra Follebu mener han hadde seierskrefter i Holmenkollen, men fall og to stavbrekk ødela muligheten. Etterpå var han nærmest knust. Stenshagen hang med tetgruppa helt inn, men måtte nøye seg med åttendeplass på de siste hundre meterne. Med det var han kun sjette beste norske løper. – Akkurat nå er jeg så jævlig forbannet på meg selv. Jeg vil påstå at jeg hadde mitt livs dag i skisporet, og så krasjer jeg ut på andrerunden og knekker både en og to staver, sa en uhyre skuffet Stenshagen til TV 2. – Det er sånne dager som dette du drømmer om, og femmila er i min verden et av de største rennene i langrenn. Så klarer jeg å ødelegge det ved å tryne. Det kommer til å svi i både to og tre år, fortsatte han. Fallet og stavbrekkene gjorde at han måtte bruke mye krefter på å komme seg opp til teten igjen. Det ødela muligheten til en pallplass. – Jeg måtte gå fortest av samtlige i feltet i både en og to runder, og de kreftene skulle jeg hatt på slutten. Jeg har sjeldent vært mer skuffet, sa Follebu-løperen. Han ga ingen andre enn seg selv skylden for det skjebnesvangre fallet. – Det sier seg selv at jeg hadde vært med og spurtet om pallen uten det, men det hjelper ikke å stå her å klage over det. Det måtte jeg gjort noe med i løypa, sa Stenshagen. Gudbrandsdølen kjemper om en landslagsplass foran neste sesong. En pallplass i Kollen hadde vært en formidabel søknad. (©NTB)

  • Søndag 10. mars kl. 13.22

    Rykteflom om Martinus-flørt i svenske medier

    På Melodifestivalens etterfest kan det se ut som den norske artisten vier sin oppmerksomhet til svenske Klara Hammarström.

  • Søndag 10. mars kl. 13.20

    MC-fører sendes i luftambulanse til sykehus

    En bil og en MC har kollidert i Bømlo. MC-føreren er ved bevissthet, men sendes til sykehus i luftambulanse. Skadeomfanget er uavklart.

  • Søndag 10. mars kl. 13.18

    Trafikkulykke på Notodden

    En personbil og en buss kolliderte ved på E134 ved Skredbulia på Notodden søndag ettermiddag. Fem personer i personbilen og sjåføren i bussen er sendt til legevakt for sjekk. Politiet vet ikke årsaken til ulykken, men det var glatt på stedet.

  • Søndag 10. mars kl. 13.05

    E6 åpen igjen ved Biri

    E6 ved Biri er nå åpen igjen. Vegen ble stengt i sørgående retning på grunn en personbil som hadde fått stans. Det førte til lange køer på strekningen.

  • Søndag 10. mars kl. 13.05

    Sørgående felt på E6 stengt ved Biri

    E6 er stengt ved Biri i retning Hamar på grunn av at en personbil har fått stans. Det bygger seg opp kø på strekningen. Trafikken går som normalt retning Lillehammer.

  • Søndag 10. mars kl. 12.54

    Kollisjon mellom motorsykkel og bil på Bømlo

    Naudetatane har rykt til ein kollisjon mellom ein motorsykkel og ein bil like sør for Finnås på Bømlo. Føraren av motorsykkelen er medviten, men skadeomfanget er uavklart. – Dei første meldingane frå naudetatane som er komme fram, er at det har vore eit kraftig samanstøyt mellom ein lettmotorsykkel og ein personbil, seier Victor Fenne-Jensen i politiet. Politiet har ikkje fått melding om at personar i bilen er skadde. Luftambulansen er også på veg frå Stavanger. Vegen er stengd.

  • Søndag 10. mars kl. 12.54

    Ensomhet i ulikhetens tid

    Den som har, skal få, og det i overflod. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har.

  • Søndag 10. mars kl. 12.42

    Knivstikkingen på UiO: - Ikke forebygget faren for vold og trusler

    Arbeidstilsynet mener Universitetet i Oslo (UiO) har brutt flere lover, etter et tilsyn i forbindelse med knivstikkingen høsten i fjor.

  • Søndag 10. mars kl. 12.38

    Johannes Høsflot Klæbo vant femmila i Holmenkollen: – Det har hengt over meg

    Skikongen kvittet seg endelig med femmilsbarrieren.

  • Søndag 10. mars kl. 12.34

    Ulykke med sparkesykkel- en skadet

    Politiet rykker ut til en ulykke med en sparkesykkel i Kristiansand sentrum. En person skal være skadet, og ambulanse er på ulykkesstedet.

  • Søndag 10. mars kl. 12.21

    Kjørte i hasj-, amfetamin- og kokainrus

    En mann i 20-åra er anmeldt for ruspåvirket kjøring. Han ble stansa av politiet i en tilfeldig kontroll på Vinstra søndag formiddag. Test ga utslag på hasj, amfetamin og kokain. Mannen er tatt med for blodprøve.

  • Søndag 10. mars kl. 12.13

    Dobbelt gull til vikje i UM

    Marte Hovland frå Vik Idrettslag tok gull på både 1500 og 800 i Ungdomsmeisterskapet i friidrett i Sandnes i helga. – Det var veldig kjekt å ta to gull, det var det som var målet. Det er ekstra kjekt når eg får pers på 800 meter, seier vikjen. Målet hennar for sesongen er U20 VM-kravet på 1500 meter.

  • Søndag 10. mars kl. 12.02

    Jødisk leder: – Leit og tragisk

    Styreleder Ronen Bahar i Det mosaiske trossamfunnet kaller våpenuhellet utenfor synagogen i Oslo natt til søndag trist. – Det er veldig leit og tragisk at noen ble skadet mens de passet på Det mosaiske trossamfunn, sier han. Uhellet skjedde i forbindelse med et vaktskifte utenfor synagogen. – Vi sender alle våre god bedrings-ønsker til politibetjenten som ble skadet, sier Bahar.

  • Søndag 10. mars kl. 12.00

    Cupseier for Lillestrøm – på fotballtinget

    Et vedtatt forslag fra Lillestrøm Sportsklubb sikrer at dersom cupen skal legges om, skal hele Fotball-Norge være med å bestemme.

  • Søndag 10. mars kl. 12.00

    Skattemeldingen: Ikke gå i «til gode»-fellen

    Økonom Hallgeir Kvadsheim har satt opp ti raske punkter å sjekke når du får skattemeldingen - og har et bonustips.

  • Søndag 10. mars kl. 11.59

    Elsparkesyklister i tunnel

    Fire personer gikk søndag formiddag i veikanten inne i Vålerengtunnelen i Oslo, melder politiet. De trilla på elsparkesykler, ifølge oslopolitiet. De fire snudde like før utløpet og begynte å gå tilbake samme vei, da mot kjøreretninga, melder politiet rundt kvart på 12. Kort tid etterpå kom politiet og henta dem ut av tunnelen. Ifølge politiet er det snakk om fire turister, som hadde brukt Google Maps. Veianvisningene leda dem inn i tunnelen. Det blir ikke oppretta sak mot dem.

  • Søndag 10. mars kl. 11.49

    Frykter 60.000 kan miste jobben: – Mye mer alvorlig enn det som har kommet frem tidligere

    NHO Byggenæringen frykter at fallende aktivitet i byggenæringen kan føre til at titusenvis av årsverk forsvinner.

  • Søndag 10. mars kl. 11.49

    Frykter 60.000 kan miste jobben: – Mye mer alvorlig enn det som har kommet frem tidligere

    NHO Byggenæringen frykter at fallende aktivitet i byggenæringen kan føre til at titusenvis av årsverk forsvinner.

  • Søndag 10. mars kl. 11.46

    Skader gjort på skole i Grimstad

    Politiet er på Eide skole i Homborsund i Grimstad etter melding om mulig skadeverk på skolen. Det skal være satt fyr på noen søppeldunker og knust ruter til idrettshallen og skolebygget. Politiet vet ikke når dette skal ha skjedd.

  • Søndag 10. mars kl. 11.44

    Personer går i Oslo-tunnel

    Politiet i Oslo har observert flere personer som går i Vålerengtunnelen i Oslo.

  • Søndag 10. mars kl. 11.44

    En person skadet etter knivstikking i Halden

    Politiet har rykket ut på melding om knivstikking i Elvegata i Halden. En person er fraktet til Kalnes sykehus, men skal ikke være livstruende skadd. Personen ble funnet i en bolig i Halden sentrum. Politiet jobber med å få klarlagt hva som har skjedd og har ingen informasjon om gjerningspersonen.

  • Søndag 10. mars kl. 11.41

    Kollen-kaoset skaper reaksjoner i Sverige: – Verste jeg har opplevd i idrett

    «Det føles som om vi er i et surrealistisk kunstprosjekt».

  • Søndag 10. mars kl. 11.38

    Melding om knivstikking i Halden

    Vedkommende skal ikke være livstruende skadet.

  • Søndag 10. mars kl. 11.36

    Nytt drømmehopp av Riiber – går ut i suveren ledelse igjen

    Jarl Magnus Riiber leverte som vanlig i hoppbakken og går ut med et halvt minutts ledelse i langrennsdelen søndag.

  • Søndag 10. mars kl. 11.14

    Prøvde å kle på seg sko i bilen – kjørte av veien

    Mannen i 20-årene blir anmeldt for uaktsom kjøring.

  • Søndag 10. mars kl. 11.10

    Syklist køyrde inn i eit gjerde i Kvam

    Ein syklist har køyrd inn i eit gjerde ved Grasdal i Kvam herad. Det verker ikkje som om andre køyretøy er involverte. Syklisten er vaken og er frakta med amublanse til sjukehus.

  • Søndag 10. mars kl. 11.10

    Rolig i Holmenkollen søndag

    Søndag formiddag er det rolige forhold i Holmenkollen, melder politiet. Lørdag var det anslått at mellom 20.000 og 30.000 hadde tatt turen for å se kvinnenes femmil. Flere tusen var ungdommer, som festa i skogen rundt løypa. Søndag er situasjonen en helt annen, ifølge politiet. «Publikum som står i marka er spredt rundt omkring i løypenettet. Det er estimert bare noen få hundre stk der, i hovedsak familier,» skriver de i en oppdatering kl. 10:45. De har god kontroll, og det har ikke vært noen uønska hendelser.

  • Søndag 10. mars kl. 11.01

    LO krever store endringer før ny pensjonsalder kan realiseres

    LO krever en rekke endringer og tilpasninger i arbeidslivet for at de som må jobbe opp mot den nye pensjonsalderen på 72 år, faktisk klarer og ønsker det.

  • Søndag 10. mars kl. 10.58

    Leiteaksjon avslutta i Bergen

    Mannen som var sakna frå Laksevåg sanitetsforening sykehus er komme til rette. Han er funnet i god behald. Politiet takkar frivillige mannskap for god innsats.

  • Søndag 10. mars kl. 10.52

    Johaug-intervju ble fjernet

    Therese Johaug bekreftet tilsynelatende planene om et VM-comeback i Granåsen nylig. Nå er det aktuelle intervjuet borte. Det er den svenske avisen Expressen som skriver om Johaug-intervjuet som er fjernet. Det var i forbindelse med seieren i det sveitsiske langløpet Engadin Frauenlauf at Johaug ble intervjuet av arrangørene. Der ble hun spurt om planene rundt et eventuelt VM-comeback neste vinter. – Jeg vil og håper å være der. Men det er selvsagt masse jobb, ble veteranen sitert på. Uttalelsene ble gjengitt av en rekke medier og skapte store overskrifter. I ettertid hevdet hovedpersonen at hun ikke hadde bekreftet noe comeback. – Jeg lå i sengen og så «Oi, har jeg bestemt meg for VM i Trondheim?». Jøss, har jeg bestemt det? Hvem er det som har bestemt det? Ikke jeg i hvert fall! Så den døren der er fortsatt veldig åpen om det blir eller ikke blir. Det kan jeg i hvert fall bekrefte: At jeg overhodet ikke har bestemt meg, sa hun til NRK i etterkant. Nå skriver Expressen at det aktuelle intervjuet med Johaug er fjernet fra de sveitsiske arrangørenes mediekanaler. Avisen har også vært i kontakt med Engadin-ledelsen. «Dessverre måtte vi fjerne videoen fra våre sosiale medier og har den ikke lenger. Beklager!», skriver pressesjef Catherine Tgetgel. Hun oppgir sponsorhensyn som årsak til beslutningen og følger opp med at hun ikke har mer å fortelle. Johaug-manager Jørn Ernst sier til Expressen at han ikke har bedt Engadin-ledelsen fjerne intervjuet. (NTB)

  • Søndag 10. mars kl. 10.46

    Hvordan skjule nervøsiteten under jobbintervjuet?

    Svette hender og flakkende blikk kan trekke ned inntrykket. Men det er flere ting du kan gjøre for å fremstå tryggere.

  • Søndag 10. mars kl. 10.45

    Shiffrin inn til ledelse i comebacket

    Etter et skadeopphold på halvannen måned er Mikaela Shiffrin (28) tilbake i alpinsirkuset.

  • Søndag 10. mars kl. 10.44

    Glatte veier på Østlandet

    Vegtrafikksentralen melder om glatte veier i Innlandet, Akershus og Oslo. Årsaken er regn, yr og minusgrader flere steder, skriver de på X. Entrepenører på vei ut for å gjøre tiltak, melder de. Lokalt har det vært flere småuhell på grunn av føret. For eksempel melder politiet at en bil har kjørt inn i en lyktestolpe ved Hanaborg på riksvei 159 inn mot Oslo. «Ekstremt glatt på stedet og flere nestenulykker. Kjør pent!» er oppfordringa fra politiet på X.

  • Søndag 10. mars kl. 10.44

    Trafikkulykke på E6 ved Biri

    Det er redusert framkommelighet på E6 ved Biri, retning Hamar, på grunn av ei trafikkulykke. Bilberging er på stedet, melder Vegtrafikksentralen.

  • Søndag 10. mars kl. 10.41

    Svært glatt på E18: - Veldig krevende kjøreforhold

    Søndag er det glatt flere steder i Innlandet, Akershus og Oslo.

  • Søndag 10. mars kl. 10.29

    – Alvorlige trusler mot voldtektssiktet gutt

    16-åringen som er siktet for voldtekt av to mindreårige jenter har mottatt alvorlige trusler. I sosiale medier oppfordres folk til å navngi de siktede. – Han har blant annet fått trusler om at han skal «tas», og at han skal bankes opp, sier guttens forsvarer, Stian Kristensen, til Aftenbladet.

  • Søndag 10. mars kl. 10.21

    Haga vant Engadin Skimarathon – parkerte legenden Cologna

    Langrennsprofilen Magne Haga fulgte opp den sterke NM-innsatsen og vant søndag langløpet Engadin Skimarathon i Sveits.

  • Søndag 10. mars kl. 10.21

    Norge inngår historisk handelsavtale med India

    India og den europeiske handelsgruppen Efta, som består av blant annet Norge, har inngått en historisk handelsavtale med India. – Dette er en svært viktig avtale for næringslivet. India er verdens femte største økonomi og representerer et enormt marked som vil gi store eksportmuligheter for norske virksomheter. Etter EØS-avtalen kan dette bli en av de viktigste handelsavtalene Norge noen gang har inngått, sier statsminister Jonas Gahr Støre. Avtalen ble signert i New Delhi søndag 10. mars av blant andre næringsminister Jan Christian Vestre og Indias handelsminister Piyush Goyal. Med avtalen fjernes tollen på nesten alle varer og tjenester på all norsk eksport til India. – Et godt eksempel er norske sjømatvirksomheter som i dag må betale hele 33 prosent toll i India. Med denne avtalen, vil norsk laks og makrell få nulltoll etter fem år. Dette gir norske eksportører store konkurransefortrinn sammenlignet med konkurrenter i Europa og resten av verden, sier Vestre. To bedrifter i Nordland vil komme godt ut av avtalen: Yara eksporterer mineralgjødsel fra Herøya i Telemark og Glomfjord i Nordland til India. De har 1 600 arbeidsplasser i Norge. Selskapet må i dag betale inntil 8 prosent toll. Med den nye handelsavtalen blir tollen gradvis redusert til 0 prosent. Polar Quality eksporterer laks fra Bodø i Nordland til India. De har 12 arbeidsplasser i Norge. Selskapet må i dag betale 33 prosent toll. Med den nye handelsavtalen blir tollen gradvis redusert til 0 prosent.

  • Søndag 10. mars kl. 10.16

    Funn av død person på Notodden

    Personen ble funnet ved et hyttefelt.

  • Søndag 10. mars kl. 10.15

    Prinsesse Kate: – Takk for alle gode ønsker

    Prinsesse Kate takker for støtten hun har mottatt, i sin første offentlige melding etter at hun gjennomgikk en mageoperasjon i januar.

  • Søndag 10. mars kl. 10.07

    Kvart million til Fetsund-beboere

    Fire personer i Nerdrum-området i Fetsund i Akershus får en sjekk på over 60.000 i posten. Det skriver Indre Akershus Blad. Tettstedet er trukket ut som vinner i postkode-lotteriet. Og det er fire beboere der som skal dele gevinsten på 250.000 kroner. Det betyr at hver av dem vil få 62.500 krooner i premie. – Om du har et loddnummer som starter med 1900 YL, er du en av vinnerne, sier postkode-general Jorun Stiansen i en pressemelding gjengitt av avisa.

  • Søndag 10. mars kl. 10.05

    Større vasslekkasje i Sogndal

    Søndag morgon blei det oppdaga ein større vasslekkasje i Sogndal. Vassforsyninga er no stengd til mesteparten av Sogndal, skriv Sogn Avis. I ein SMS til innbyggarane skriv kommunen at det framleis er tilgjengeleg vatn, så lenge ein reduserer forbruket.

  • Søndag 10. mars kl. 9.50

    Håper på mindre Kollen-fyll søndag

    Lørdag ble 46 personer bortvist fra Holmenkollen, og 130 måtte hjelpes av Røde Kors. Til NTB sier operasjonsleder Marita Aune at hun håper folk greier å oppføre seg bedre under den tradisjonsrike Holmenkollsøndagen. – Vi tror det blir en hakket roligere profil i dag. Litt mer familiepreget, men det er femmila til herrene og erfaringsmessig er det et renn mange vil se, sier Aune. Aune krysser fingrene for lavere beruselsesgrad søndag. – Vi vil ikke at dette skal være en fyllefest, vi vil ha et familiearrangement. Også Røde Kors tror søndagen blir roligere. – Vi forbereder oss på samme måte, men forventningene er en helt annen i forhold til hvem som kommer og ser på, sa vaktkommandør Anders Oustorp til NRk lørdag. Han sier informasjonen de har tyder på at det ikke er planlagt store fester søndagen. Politiet melder søndag morgen at de er på plass i Holmenkollen.

  • Søndag 10. mars kl. 9.41

    Etterforsker mistenkelig dødsfall i Trøndelag

    Et ektepar i 80-årene ble lørdag funnet døde på en hytte.

  • Søndag 10. mars kl. 9.41

    Etterforsker mistenkelig dødsfall i Trøndelag

    Trøndelag politidistrikt fikk lørdag klokken 18.25 melding om funn av to døde personer på ei hytte i Åfjord i Trøndelag. Det melder Adresseavisen. Det er en hyttenabo som skal ha funnet ekteparet i 80-årene, som er hjemmehørende til Trondheim. Les mer her.

  • Søndag 10. mars kl. 9.37

    Den siste store duellen – verdsettes de nok?

    Tenk om Manchester United hadde tilbudt Jürgen Klopp eller Pep Guardiola en halv milliard i årslønn og greid å rappe manageren foran nesa på en av rivalene for et snaut tiår siden.

  • Søndag 10. mars kl. 9.31

    Klarte EM-kravet etter tre års pause

    Spydkasteren Marie-Therese Obst hadde ikke konkurrert siden Bislett Games i 2021 da hun lørdag kastet 61,69 meter i Portugal og kvalifiserte seg for sommerens EM.

  • Søndag 10. mars kl. 9.28

    Superkjendiser kåret til verste skuespillere

    Hollywood-veteran Sylvester Stallone (77) og sex-symbolet Megan Fox (37) vant fryktede Razzie Awards.

  • Søndag 10. mars kl. 9.20

    Gir refs etter knivstikking på UiO

    To ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO) ble skadd da en student angrep dem med kniv i august på Farmasøytisk institutt. Studenten er sikta for drapsforsøk og grov kroppsskade. Arbeidstilsynet har vurdert saken, og Khrono omtaler deres rapport. Tilsynet mener UiO har brutt arbeidsmiljøloven på flere punkter. Blant annet reagerer de på at fakultetet hvor hendelsen skjedde sist gjorde en risikovurdering i 2016. Den var generell for hele fakultet, og tilsynet mener det ikke holder for et fakultet med 2000 ansatte og åtte forskjellige institutter. Tilsynet mener også at ansatte har fått for dårlig opplæring i hvordan de skal håndtere vold og trusler. UiO har i et svar på rapporten erkjent at de trenger lokale risikovurderinger og vil forbedre rutinene rundt opplæring av ansatte.

  • Søndag 10. mars kl. 9.16

    Ap-nestleder Tonje Brenna: – Trives ikke når vi er så små

    Arbeiderpartiets nestleder Tonje Brenna advarer mot at partiet blir «presset opp i et hjørne og malt i stykker av ytterkantene». Og beskriver stortingets behandling av habilitetssakene som: – Overraskende jævlig

  • Søndag 10. mars kl. 9.13

    Tonje Brenna: Arbeidslinja, habilitet og «blandings»

    – Det var overraskende jævlig, egentlig, forteller statsråd og Ap-nestleder Tonje Brenna.

  • Søndag 10. mars kl. 9.10

    Romeriking døde i bilulykke

    En av personene som døde i en bilulykke i Skiptvet i Østfold lørdag var fra Rælingen. Det sier politiet til Smaalenes Avis. Ulykken skjedde lørdag ettermiddag. Det var en front-mot-front-kollisjon mellom to biler. To personer satt i den ene bilen, én person og en hund i den andre. Ingen av dem overlevde ulykken.

  • Søndag 10. mars kl. 9.01

    Kjæledyrrapport: Slutt på coronatrend – færre skaffer seg hund og katt

    I coronaårene økte antall katter og hunder i Norge. I 2023 var antall registrerte kjæledyr tilbake til normalen, ifølge DyreID.

  • Søndag 10. mars kl. 8.50

    Våpenkontroller etter voldsbølge

    Politiet vil i en periode framover ha jevnlige våpenvisitasjoner av tilfeldige personer i Lørenskog, Lillestrøm og Strømmen. Det skriver Romerikes Blad. Årsaken er flere slåsskamper og voldshendelser de siste ukene. I helga ble det gjennomført visitasjoner både natt til lørdag og natt til søndag. Natt til lørdag ble 61 personer kontrollert. Fire ble anmeldt for bæring av kniv, én for besittelse av narkotika. 19 ble kontrollert natt til søndag. Ingen av dem hadde våpen, men én hadde anabole steroider, skriver avisa.

  • Søndag 10. mars kl. 8.41

    Travel natt for bergenspolitiet

    – Det har vore mange hendingar om ordensforstyrring, særleg i Bergen og omland, seier Stein Rune Halleraker i politiet. I løpet av natta fekk politiet melding om 12 personar som slåst utanfor Duggfrisk, ei valdshending i Vestre Torgaten og på Nøstet og eit slagsmål i Sigurdgate og på Torget. I tillegg køyrde ein bil ned ei lyktestolpe på Bryggen i Bergen. Det var ein person i bilen som ikkje blei skada. – Det har vore ei veldig travelt natt, seier Halleraker

  • Søndag 10. mars kl. 8.40

    Bjarte Espeland Horpestad ny Venstre-leder

    Under Rogaland Venstres fylkesårsmøte i Egersund denne helgen ble Bjarte Espeland Horpestad (26) fra Karmøy valgt som ny leder i Rogaland Venstre. Han får med seg Mia Bruvik og Unni Fuglestad som nestledere. – Valgkomiteen i Rogaland Venstre er veldig glad for at Bjarte har sagt ja til å bli leder. Han kjenner partiet veldig godt, både med erfaring som leder av Rogaland Unge Venstre og medlem i Unge Venstres sentralstyre, sier May Britt Vihovde som har ledet valgkomiteen.

  • Søndag 10. mars kl. 8.32

    Løp fra politiet etter voldshendelse

    En politipatrulje ble i 02-tiden i natt vitne til at en person ble slått ned, tilsynelatende uprovosert, i Stavanger sentrum. Gjerningspersonen, en mann i 30-årene, ble tatt etter en kort løpetur fra politiet. Han ble innsatt i arresten, mens fornærmede ble kjørt til legevakten.

  • Søndag 10. mars kl. 8.27

    Bil kjørte i feil retning

    Like før klokken halv fire natt til søndag fikk politiet melding om at en bil kjørte i feil retning østover på Varoddbroa i Kristiansand. Flere politipatruljer kjørte for se etter bilen, men fant den ikke.

  • Søndag 10. mars kl. 8.27

    Beruset trailersjåfør stakk av i tollen

    Tollvesenet stoppet søndag morgen en utenlandsk semitrailer som kom i land med danskebåten i Risavika. Sjåføren stakk av fra kontrollen, og politiet ble varslet. En patrulje fikk stoppet traileren ved Vibemyr på Sandnes. En foreløpig blåseprøve indikerer at sjåføren hadde en promille på ca. 1,0.

  • Søndag 10. mars kl. 8.26

    Familien til voldsoffer: – Han blir aldri den samme

    Utviklingshemmede Tor Inge Dahl (59) ble slått ned på åpen gate i hjembygda Vea. Episoden ble filmet og spredd viralt. Nå starter rettssaken mot en 16-åring.

  • Søndag 10. mars kl. 8.24

    Leiteaksjon etter eldre mann i Bergen

    Laurdag kveld blei politiet varsla om at ein eldre mann var sakna frå Laksevåg sanitetsforenings sykehus, også kalla B-sjukehuset på Laksevåg. Søndag morgon er han framleis ikkje funnen og leiteaksjonen held fram. Politet får også bistad frå frivillige. Mannen er i slutten av 70-åra, er 170 cm høg, har halvlangt kort hår og kort skjegg. Han har på seg ei svart kort jakke, svart bukse og skjorte med blåturkis farge. Han kan verke noko forvirra. Mannen var sist sett klokka 17 laurdag. Politet ønsker tips i saka på telefon: 476 96 060

  • Søndag 10. mars kl. 8.24

    Mann sakna i Bergen

    I går kveld blei politiet varsla om ein sakna i slutten av 70-åra mann frå B-sjukehuset på Laksevåg. Søndag morgon er han framleis ikkje funnen og leiteaksjonen held fram. Mannen er 170 cm-høg, ha halvlangt kort hår og kort skjegg. Hamn har på seg svart kort jakke, svart bukse og skjorte med blåturkis farge. Han kan verke noko forvirra. Politet ønsker tips i saka på telefon: 476 96 060

  • Søndag 10. mars kl. 8.23

    Krangling på byen i flere byer

    To menn ble bortvist fra Grimstad sentrum etter å ha oppført seg ufint og kranglete ved et utested. I Arendal oppførte en mann seg kranglete og ufin ovenfor vakter ved et utested. Han ble bortvist fra sentrum av politiet. I Kristiansand ble en person slått i ansiktet på et utested. Politiet melder at personen ikke ble alvorlig skadet. Forholdet ble anmeldt.

  • Søndag 10. mars kl. 8.20

    Prøvde å kjøre fra politiet

    En bilfører prøvde å kjøre fra politiet da vedkommende ble vinka inn til en kontroll langs rv.2 ved Arneberg i Åsnes natt til søndag. Det skriver politiet på X. Mannen i 20-åra ble målt til 111 km/t i ei 60-sone. Politipatruljen og en UP-patrulje fikk kontroll på mannen, som anmeldes blant anna for ruspåvirka kjøring. Også i Hamar, på Beitostølen og i Heggenes i Øystre Slidre, ble bilførere stoppa i natt og sikta for ruspåvirka kjøring.

  • Søndag 10. mars kl. 8.20

    Savnet etter fest

    En mann i 20-årene ble meldt savnet etter en fest i Rauland natt til lørdag. Politiet lette etter mannen, men det viste seg at han hadde reist fra gjengen uten å si ifra, Han var i god behold på en adresse på Notodden.

  • Søndag 10. mars kl. 8.18

    Ekspresstog til Holmenkollen også søndag

    Ruter har satt inn ekspresstog for å håndtere de store folkemengdene som skal til Nordmarka søndag, slik det også ble gjort lørdag. Ekspresstogene stopper ikke mellom Majorstuen og Holmenkollen. – Det settes inn ekstra T-baner i perioder det ventes mange reisende. Vær tålmodig og beregne god tid. Det er mange som skal samme vei samtidig, sier pressetalsperson Øystein Dahl Johansen i Ruter. Kollektivselskapet opplyser at billettkontroller vil være et viktig element for å ivareta sikkerheten til de reisende. – Billettkontroll bidrar til at publikum sluses gradvis inn på perrongene slik at det ikke blir for stort press og vi får stans i trafikken på grunn av hindringer, sier Johansen. Søndag er det langrennsherrene som skal gjennom femmila i Holmenkollen, og startskuddet går klokken 10.30. I tillegg fortsetter Raw Air-konkurransen for begge kjønn. ©NTB

  • Søndag 10. mars kl. 8.18

    Brann i container

    Nødetatene rykket ut til Bugården i Sandefjord like etter 07.30 søndag morgen, etter melding om brann i en container. Brannen ble oppdaget av en som luftet hunden. Brannen ble slukket av brannvesenet kort tid etter. Årsaken til brannen er ikke kjent.

  • Søndag 10. mars kl. 8.17

    Snø og vind denne søndagen

    Søndag varsler meteorologene at det vil falle snø i Agder. Arendal kan forvente seg å få litt i overkant av 4 milimeter med snø utover ettermiddag og kveld, ifølge yr.no. Det blir mest nedbør i ytre strøk, mindre i innlandet. Det meldes nordøstlig liten til stiv kuling.

  • Søndag 10. mars kl. 8.11

    Bil kjørte av vegen i Løten

    En bil med fire personer kjørte søndag morgen av vegen ved Ebru i Løten. Løten, Alle fire er kjørt til sjukehus for sjekk. Årsaken til ulykka er ikke kjent, politiet oppretter sak.

  • Søndag 10. mars kl. 7.44

    Amundsen tror ikke på Klæbo: – Bare noe han sier til media

    Prøver Harald Østberg Amundsen (25) og Johannes Høsflot Klæbo (27) å psyke hverandre ut?

  • Søndag 10. mars kl. 7.30

    Et enormt marked åpner seg for norske bedrifter

    I dag har Norge og våre EFTA-partnere signert en svært god handelsavtale med India. Det er en historisk begivenhet, for etter EØS-avtalen kan dette bli Norges viktigste handelsavtale noensinne. En big deal for norsk næringsliv og en merkedag for norsk eksport.

  • Søndag 10. mars kl. 7.30

    Ny handelsavtale med India: – Dette er historisk

    Etter forhandlinger siden 2008 har India og Norge signert en ny handelsavtale. Det betyr blant annet at norsk laks slipper toll.

  • Søndag 10. mars kl. 7.23

    Kriminaletterforskning mot Boeing etter Alaska Airlines-hendelsen

    Det amerikanske justisdepartementet har startet en kriminaletterforskning mot Boeing etter at deler av et Alaska Airlines-fly falt av i januar i år.

  • Søndag 10. mars kl. 6.30

    Juni kan bli børsårets måned

    Også for norske aksjer er det viktig når Fed setter i gang med rentekuttene. Og nå peker juni seg ut. Men se opp for et nytt tall kommende tirsdag.

  • Søndag 10. mars kl. 5.11

    Brøt seg inn i leiligheten – kvinne i 80-årene til sykehus

    Natt til søndag melder politiet at en kvinne i 80-årene er sendt til Kalnes sykehus, etter at en mann i 20-årene angrep henne i Fredrikstad i Østfold. Mannen skal ifølge politiet ha tatt seg inn i leiligheten til kvinnen ved å knuse inngangsdøren. Han sier at mannen var i besittelse av en kniv, men at kvinnen ble skadet av stump vold. Politiet kan foreløpig ikke si noe om skadegrad. – Det er en stygg sak, når eldre personer blir angrepet i boligen sin midt på natta, sier operasjonsleder Finn Aas til NRK.

  • Søndag 10. mars kl. 5.03

    Knuste inngangsdøren - utøvde vold mot eldre kvinne

    En kvinne i 80-årene er sendt til sykehus etter at en mann tok seg inn i leilighetskompleks i Fredrikstad. En mann er pågrepet.

  • Søndag 10. mars kl. 5.00

    Himmelsk lyd fra svært spesielle propper

    Creative er først ut med ny teknologi.

  • Søndag 10. mars kl. 4.59

    Biden har ikke gitt opp håpet om våpenhvile før ramadan

    – Det er alltid mulig, sier USAs president Joe Biden om utsiktene for en Gaza-våpenhvile før ramadan. Samtidig gir han Benjamin Netanyahu en advarsel.

  • Søndag 10. mars kl. 4.21

    Fire av ti tror Solberg gjør comeback som statsminister

    41 prosent av velgerne i en ny undersøkelse tror Høyre-leder Erna Solberg gjør comeback som statsminister ved neste stortingsvalg.

  • Søndag 10. mars kl. 4.04

    Ni døde etter å ha spist skilpadde på Zanzibar

    Åtte barn og én voksen er døde etter å ha spist havskilpaddekjøtt på øya Pemba på øygruppen Zanzibar. Ytterligere 78 personer er innlagt på sykehus.

  • Søndag 10. mars kl. 3.10

    I Oscar-konkurranse – mot seg selv

    Spesialeffektsjef Neil Corbould er så dyktig at han er nominert i samme kategori tre ganger – for tre forskjellige filmer. I en av dem er ikoniske øyeblikk spilt inn i Norge.

  • Søndag 10. mars kl. 3.06

    Dette er Donald Trumps presidentplan

    Hvordan vil USA se ut om Donald Trump får det som han vil?

  • Søndag 10. mars kl. 2.54

    Amerikansk skip på vei med utstyr til nødhjelpshavn ved Gaza

    Et amerikansk logistikkfartøy har satt kursen mot Middelhavet med det første utstyret til å bygge en nødhjelpshavn ved Gazastripen.

  • Søndag 10. mars kl. 1.02

    Spesialenheten bekrefter at de etterforsker våpenhendelse

    Spesialenheten for politisaker bekrefter at de har startet en etterforskning etter å ha blitt varslet av Oslo politidistrikt. En politibetjent ble skadet i forbindelse med at et våpen skulle tømmes for ammunisjon under et vaktoppdrag lørdag kveld. Personen er fraktet til sykehus, og skal etter det Spesialenheten kjenner til være våken og bevisst. – Involvert tjenestevåpen er sikret og Kripos er anmodet om å bistå Spesialenheten med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet. Spesialenheten tar sikte på å gjennomføre ett eller flere avhør i løpet av helgen, skriver de i pressemeldingen.

  • Søndag 10. mars kl. 1.02

    Spesialenheten bekrefter at de etterforsker

    Spesialenheten for politisaker bekrefter at de har startet en etterforskning etter å ha blitt varslet av Oslo politidistrikt. En politibetjent ble skadet da de skulle tømme våpenet sitt for ammunisjon under et vaktoppdrag lørdag kveld. Personen er fraktet til sykehus, og skal etter det Spesialenheten kjenner til være våken og bevisst. – Involvert tjenestevåpen er sikret og Kripos er anmodet om å bistå Spesialenheten med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet. Spesialenheten tar sikte på å gjennomføre ett eller flere avhør i løpet av helgen, skriver de i pressemeldingen.

  • Søndag 10. mars kl. 1.02

    Spesialenheten etterforsker våpenhendelse ved synagogen i Oslo

    Spesialenheten for politisaker bekrefter at de har startet en etterforskning etter at en politibetjent ble skadet under et vaktholdsoppdrag i Oslo lørdag kveld. Politibetjenten ble skadet i forbindelse med at et våpen skulle tømmes for ammunisjon. Personen er fraktet til sykehus, og skal etter det Spesialenheten kjenner til være våken og bevisst. – Involvert tjenestevåpen er sikret og Kripos er anmodet om å bistå Spesialenheten med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet, skriver Spesialenheten i en pressemelding. Operasjonsleder Alexander Østerhaug bekrefter til NRK at hendelsen skjedde ved synagogen i Oslo.

  • Søndag 10. mars kl. 0.17

    Botn med sensasjonell pallplass: - Helt tullete

    Thingnes Bø og flere av de største favorittene sviktet på standplass i Soldier Hollow - da slo Johan-Olav Botn til som dagens overraskelse.