Den franske tittelgrossisten er storfavoritt til å avansere til semifinalen, men Lyon fikk bryne seg på en tøff nøtt i Lisboa. Benfica viste skumle hensikter i gruppespillet og var lenge svært gode også i tirsdagens kamp.

Vertene tok ledelsen på et gunstig tidspunkt da det nærmet seg sidebytte på Estádio da Luz. Andreia Faria snappet opp en svak tversoverpasning og scoret trygt alene med keeper. Dermed gikk hjemmelaget til pause med 1-0.

Lyon måtte for øvrig klare seg uten toppscorer Ada Hegerberg. Hun rakk ikke kampen etter å ha fått en smell i siste seriekamp.

– Heia laget mitt. Jeg er skuffet over ikke å kunne spille i kveld, men jeg jobber hardt for å komme tilbake så fort som mulig, skrev hun i en Instagram-oppdatering som viste at hun fulgte kampen på TV.

Snuoperasjon

Og uten Hegerberg gikk det lenge trått foran mål for det franske storlaget. Lyon skapte flest sjanser før pause, men ingen veldig store farligheter. Dessuten gjorde keeper Lena Pauels en meget god opptreden.

Den tyske målvakten beskyttet vertenes ledelse med en solid beinparade etter en times spill, men kort etter måtte hun gi tapt. Lyon stormet framover, og Melchie Dumornay flikket innlegget fra Ellie Carpenter videre til Delphine Cascarino, som hamret ballen opp i nettaket til 1-1.

Nye beinparader fra Pauels stoppet Lyon, men etter scoringen hadde gjestene overtatt styringen i kampen fullstendig. De tok også ledelsen etter 78 minutter, da Sara Däbritz headet pent i mål på et innlegg fra Lindsey Horan.

Håp

Benfica hadde imponert med ballsikkerhet og evne til å tre seg gjennom trange rom den første timen, men deretter ble forskjellen mellom lagene mer og mer synlig. Lyon pumpet på framover og kunne med flyt ha vunnet med klarere margin.

Hegerberg håper å rekke returkampen hjemme i Frankrike i neste uke. Hun har scoret 21 mål på 23 kamper for Lyon denne sesongen.

– Hun fikk seg en smell i forrige seriekamp, men det er ikke noe alvorlig. Bare ikke helt kampklar til i kveld, opplyser agenten hennes, Victor Bernard, til TV 2.

I en eventuell semifinale vil Lyon møte vinneren av oppgjøret mellom Häcken og Paris Saint-Germain. De møtes i Sverige onsdag.