Nyheter:

  • Tirsdag 7. mai kl. 23.44

    Hyller finaleklare Ryerson: – Vanvittig prestasjon

    Julian Ryersons prestasjoner rører et helt lokalsamfunn i Lyngdal.

  • Tirsdag 7. mai kl. 23.15

    Dommer utsetter Trump-rettssak på ubestemt tid

    Trump er tiltalt for ha oppbevart hemmeligstemplede dokumenter etter at han gikk av som president.

  • Tirsdag 7. mai kl. 23.14

    Disse landene er videre til finalen i Eurovision

    I kveld har 15 land blitt til ti, og disse er nå sikret en plass i den store finalen i Eurovision på lørdag.

  • Tirsdag 7. mai kl. 22.52

    Ryerson temmet Mbappe i PSGs stolpebonanza: – Fantastisk

    (PSG – Borussia Dortmund 0–1, sammenlagt 0–2) Favorittene PSG traff stolpene utrolige seks ganger på to semifinaler. Julian Ryerson og Borussia Dortmund er mot alle odds klare for Champions League-finalen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 22.44

    11 soldater skadet etter fallskjermhopp under Nato-øvelse

    De har pådratt seg både sårskader og knekte bein, skriver Aftonbladet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 22.43

    Hjertelig gjensyn i terrorsaken

    Arfan Bhatti vitnet i saken mot terrortiltalte Zaniar Matapour. De to fremstår som gode venner

  • Tirsdag 7. mai kl. 22.41

    AstraZenecas coronavaksine trekkes over hele verden

    Coronavaksinen til legemiddelgiganten AstraZeneca trekkes over hele verden.

  • Tirsdag 7. mai kl. 22.32

    Fryktet for livet etter å ha blitt koblet til konkurrentens dødsfall

    Løpestjernen Eliud Kipchoge sier han har mottatt mengder med trusler og hets etter at konkurrenten Kelvin Kiptum omkom i en bilulykke.

  • Tirsdag 7. mai kl. 22.25

    Ulykke med moped

    En mopedist skled og ramlet i rundkjøring på Botngård i Ørland i kveld. Spor på stedet kan tyde på at såpe bevisst er sølt ut i veibanen og gjort det svært glatt. Fører er tatt med til legevakt for en sjekk. Politiet oppretter sak på forholdet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 22.18

    Reddit økte inntektene i første kvartal – stiger kraftig i etterhandelen

    Reddit leverte sitt første kvartalsresultat siden børsnoteringen tidligere i år.

  • Tirsdag 7. mai kl. 22.08

    Bergen byråd varslar milliardkutt i investeringar

    Bergen kommune har investeringsprosjekt på til saman rundt 4 milliardar kroner i år, inkludert nesten 1 milliard til skulane. Men no planlegg byrådet å redusere det årlege investeringsbudsjettet med 1 milliard kroner innan år 2028. – Dette er reduksjonar som vil treffe mange, men som er heilt nødvendige om Bergen skal kunne møte eldrebølga og satse på skule, utan å sende ei auka skatterekning til bergensarane. Det seier finansbyråd Eivind Nævdal-Bolstad (H) til BT. Byrådet vurderer mellom anna å bygga nye skulebygg trongare enn Bergen har gjort til no. Kva prosjekt som blir forseinka, droppa eller nedskalert blir avgjort i september. I tillegg til investeringskutt dei neste åra, har byrådet tidlegare varsla at dei planlegg å kutta årets driftsbudsjettet i Bergen med 95 millionar kroner.

  • Tirsdag 7. mai kl. 22.08

    Køkaos på britiske flyplasser etter teknisk trøbbel

    De elektroniske passkontrollene på britiske flyplasser er nede.

  • Tirsdag 7. mai kl. 22.04

    Inviterer helseministeren til innføring i PCI–saken

    Leder av Salten regionråd Sigurd Stormo, inviterer helseminister Jan Christian Vestre til Bodø for å få en innføring i PCI–saken og Helse Nords omstillingsarbeid. – Vi er bekymret for fremtiden i denne regionen uten et PCI-tilbud, sier Stormo. – Vi forventer selvsagt å ha et likeverdig tilbud som resten av landet. Det var også motivasjon da vi jobbet for å få dette tilbudet etablert ved Nordlandssykehuset i 2020. Det er styret i Helse Nord som skal behandle denne saken, men lederen av Salten Regionråd mener det er avgjørende at ministeren setter seg inn i PCI saken før en beslutning tas. – Vi er sterkt kritiske til prosessen som nå kjøres, spesielt når det er så stor faglig uenighet om hva som er fakta i saken, sier regionrådslederen. I evalueringen påpekes det samarbeidsproblemer mellom Nordlandssykehuset og Universitetssykehuset i Nord-Norge. Interne samarbeidsproblemer mellom helseforetakene bør ikke stå i veien for et godt helsetilbud i Salten og Helgeland, mener Stormo. – Vi er av den klare oppfatning at for å sikre et likeverdig helsetilbud i landsdelen og vår region, så må PCI-tilbudet ved Nordlandssykehuset videreutvikles, og gjøres om til et døgntilbud.

  • Tirsdag 7. mai kl. 22.02

    Hvor viktig er det å unngå kveldsarbeid?

    Stadig flere av oss tar igjen jobb på kveldstid og sjekker e-post fra mobilen når vi har fri. Hva betyr det for arbeidsbelastning og stress?

  • Tirsdag 7. mai kl. 21.51

    Venter store bilkøer

    Kristi himmelfart ligger an til å bli den store mai-utfartshelgen i år. Det må forventes kø ut fra de store byene, spesielt Oslo. Det skriver Statens vegvesen på sine nettsider. Også i forbindelse med hjemfarten søndag er det ventet forsinkelser på noen strekninger.

  • Tirsdag 7. mai kl. 21.37

    Opplever riksvei 19 som et «kirkegårdsprosjekt»

    Ordføreren i Moss, Simen Nord lot ifølge Moss Avis frustrasjonen skinne igjennom da han tirsdag møtte samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i Oslo. Riksvei 19, som går mellom E6 og fergesambandet Bastø Fosen, er plassert i det som kalles utviklingsporteføljen til Nasjonal transportplan. – Nå opplever vi dette som et kirkegårdsprosjekt, sa ordføreren. Moss har lenge hatt store trafikkproblemer, og det er et ønske om å flytte riksvei 19 ut av sentrum. Skuffelsen lokalt var stor da den var utelatt av Nasjonal transportplan.

  • Tirsdag 7. mai kl. 21.32

    Brudd i forhandlingene mellom Norsk Flyteknikerorganisasjon og NHO Luftfart

    Hovedforhandlingene mellom Norsk Flyteknikerorganisasjon (NFO) og NHO Luftfart har brutt sammen. Partene vil nå be om bistand fra Riksmekleren.

  • Tirsdag 7. mai kl. 21.20

    Nytt funn ved branntomta

    Brannvesenet gjør undersøkelser rundt funn av et nytt sett med flasker med acetylen på branntomta i Abelvær. Det gjøres nå vurderinger rundt flaskene og om de kan inneholde gassen, eller om de er tomme. Det gjøres fortløpende vurderinger rundt evakuering, melder politiet. Beboere dette kan gjelde får beskjed.

  • Tirsdag 7. mai kl. 21.08

    MC-fører fraktet til sykehus

    En MC-fører har vært utsatt fort en trafikkulykke på Hemnesberget. Ifølge politiet er det snakk om en singelulykke. – Mc-fører er bevisst og overtas av ambulanse, skriver politiet på X.

  • Tirsdag 7. mai kl. 21.05

    Motorsykkeluhell i Gjesdal

    Politiet har fått inn en melding angående motorsyklist som havnet i en singelulykke ved Timeveien. Han tilses av helsepersonell men virker ikke alvorlig skadet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 20.59

    Ungdomsbedrift fra Nordland vant tre priser i NM

    Det ble medaljedryss med en 1. plass og to 2. plasser til ungdomsbedrifta Purechicken UB fra Hadsel videregående skole i NM for ungdomsbedrifter. Ungdomsbedriften lager mat til mennesker og hunder, av høns som ellers ville blitt kastet etter ferdig eggproduksjon. – Vi har i samarbeid med Indrefjord gård på Melbu utviklet en produktserie av høns. Høns er et avfallsprodukt som ellers ville blitt kastet, så vi skaper et produkt som er 100 prosent bærekraftig, sier Sigurd, daglig leder i Purechicken UB iifølge nettsiden til Ungt Entreprenørskap. – Til slutt er det kun beinene igjen som ikke er brukt. Av disse har vi utviklet et eget hundefòr som er blitt meget godt mottatt av de som har prøvd dette til sine dyr, sier han videre.

  • Tirsdag 7. mai kl. 20.57

    Innbrudd i Husmorlagets hus

    Tirsdag kveld fikk politiet melding om innbrudd i Husmorlagets hus i Elverum. Her ble det stjålet drikkevarer, melder politiet. Innbruddet skal ha skjedd i dag i tidsrommet mellom 15.30 til 18.30. Politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelse, og de er interessert i tips fra publikum.

  • Tirsdag 7. mai kl. 20.56

    Foreslår drastisk tiltak i Oslo-fotballen: – Det er brutalt

    Idrettsleder vil sette en effektiv stopper for dyre fotballsatsinger i Oslo.

  • Tirsdag 7. mai kl. 20.45

    Midlertidig fiskeforbud flere steder i Tvedestrand

    Fiskedirektoratet har innført midlertidig forbud mot å fiske hummer flere steder i Tvedestrand Det skriver Tvedestrandposten. Områdene det gjelder er blant annet i indre Oksefjord og Tvedestrandsfjorden. Planen er å gjøre områdene til permanente fredningsområder.

  • Tirsdag 7. mai kl. 20.33

    Livredde palestinere forteller til VG: - Vi har ikke noe sted å flykte

    Israelske stridsvogner har rullet inn i Rafah. Området er stappfullt av flyktninger, og FN advarer om en massakre.

  • Tirsdag 7. mai kl. 20.26

    13 arbeidsplasser i Kristiansand står i fare

    13 arbeidsplasser i Tolletaten i Kristiansand står i fare for å bli lagt ned, fordi etaten ønsker å omorganisere, skriver Fædrelandsvennen. Begrunnelsen er at de må spare penger. Ordfører Mathias Bernander har bedt om at endringene ikke skal gjennomføres. Det er til sammen 60 arbeidsplasser fordelt i Kristiansand, Trondheim, Drammen og Kongsvinger, som tolldirektøren ønsker å legge til Bergen, Oslo og Trondheim.

  • Tirsdag 7. mai kl. 20.23

    Skal ha dyrket cannabis på Tjøme

    En mann i 30-årene må onsdag møte i Vestfold tingrett, tiltalt for å ha dyrket cannabis i leiligheten sin på Tjøme. Totalt skal han ha fremstilt 1400 gram røykbart materiale fra plantene sine.

  • Tirsdag 7. mai kl. 20.19

    Syklet fra Nordkapp til Cape Town – så skal han tilbake igjen

    Etter å ha syklet i 344 dager, gjennom 23 land og nesten 19.000 kilometer, så har Atle Førsvoll bare kommet halvveis. Og nei, det er ikke snakk om noe elsykkel.

  • Tirsdag 7. mai kl. 20.12

    Skjåk Energi AS og Gudbrandsdal Energi-konsernet er i forhandlingar om mogleg fusjon

    Skjåk Energi AS og Gudbrandsdal Energi Holding AS er i forhandlingar om ein mogleg fusjon av nett- og fiberselskapa i dei to konserna. Skjåk Vasskraft AS og Aursjokraft AS er ikkje omfatta av planane. – Som eit lite energiselskap ser vi framtidige utfordringar med å stå på eigne bein både i høve til økonomi for eigar, nivå på nettleige for innbyggjarane i Skjåk, kompetanse og sårbarheit, seier styreleiar Hans Sæther i Skjåk Energi AS i ein pressemelding. Styret i Skjåk Energi AS skal handsame saka og komme med ei tilråding til kommunestyret i Skjåk. Saka skal etter planen avgjerast i møte 20. juni.

  • Tirsdag 7. mai kl. 20.01

    Rekordkvartal for børsvinner

    Odfjell-ledelsen venter mer resultatvekst i det nåværende kvartalet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 20.01

    Rekorkvartal for børsvinner

    Odfjell-ledelsen venter ytterligere vekst i det nåværende kvartalet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 20.00

    Ingen TV-sending fra Innlandet i dag

    På grunn av tekniske problemer ble det ikke TV-sending fra NRK Innlandet i dag. Det blir heller ingen TV-sending klokka 22.55 grunnet semifinalen i Eurovision. Vi beklager til alle seerne våre. Vi er tilbake med ny TV-sending i morgen klokka 19.45.

  • Tirsdag 7. mai kl. 19.47

    Regjeringen trekker millionbeløp fra Rogaland

    Det skjer etter at fylkeskommunen ikke trakk tilbake det omstridte nei-til-gratisferje-vedtaket før fristen. Nå varsler distrikts og kommunalminister, Erling Sande overfor NRK, at 9,2 millioner vil bli trukket fra Rogaland fylkeskommune på årets statsbudsjett. Fylkeskommunen ønsket heller å bruke pengene, som ifølge regjeringen skulle gå til gratis ferje, på å opprettholde et godt kollektivtilbud i fylket. Fylkesordfører Ole Ueland fra Høyre argumenterte med at det ville være bedre om man må betale litt for ferjer, enn at man må kutte i rutetilbudet. Ueland sier til NRK at 9,2 millioner er et mye lavere beløp enn det gratisferje-ordningen koster for Rogaland, og at summen for tapte billettinntekter egentlig ligger på rundt 22 millioner kroner.

  • Tirsdag 7. mai kl. 19.45

    Harald Henden tildelt Fritt Ords pris

    VG-fotografen er den første stillsfotografen til å få prisen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 19.44

    Kjørte uten gyldig førerkort

    Etter en trafikkontroll ved Nyklett i Indre Fosen stoppet politiet en bil hvor fører ikke hadde gyldig førerkort. Føreren ble anmeldt for forholdet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 19.40

    – Hadde ikke overlevd 30 sekunder til

    – Det ble plutselig hett rundt ørene, sier rallyføreren Morten Karlsen-Haugen (37).

  • Tirsdag 7. mai kl. 19.32

    Ja, nye iPad Pro er virkelig syltynn

    Men det er tilbehøret vi likte aller mest.

  • Tirsdag 7. mai kl. 19.30

    Mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand i Porsgrunn

    En mann i 20-årene er mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand i Porsgrunn. Politiet stoppet bilen for kontroll rundt klokken 17.40. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort. Han er nå anmeldt og vil bli fremstilt for prøvetaking.

  • Tirsdag 7. mai kl. 19.30

    Rekordstort pengebeslag av Tolletaten

    Tolletaten opplyser i en pressemelding tirsdag kveld at de andre helgen i april beslagla 4,2 millioner svensk kroner, etter å ha stoppet et norskregistrert kjøretøy med to personer ved en grenseovergang på Østlandet. I bilen fant de flere plastposer som inneholdt bunker med svenske sedler. Tollevesenet mener det er organiserte kriminelle nettverk som står bak smuglingen. Beslaget på fire millioner kroner er et av Norgeshistoriens største valutabeslag

  • Tirsdag 7. mai kl. 19.28

    Vil regjeringa ta tilbake ferjepengar frå Rogaland?

    I kveldens sending får du svaret på kor mykje Rogaland vil miste i støtte frå regjeringa, etter at dei gjekk vekk frå å tilby gratis ferje. I sendinga får du også det siste om Hognestad skule og du får møte paret som miste heimen sin i ein brann på Finnøy forrige veke.

  • Tirsdag 7. mai kl. 19.26

    Mindreårige løp med kniv på Sagene i Oslo

    To mindreårige gutter er anholdt av politiet etter at de løp rundt med kniv på Sagene i Oslo. Patruljen har også gjort funn av en stor kniv. – Foranledningen er litt uklar, men det har muligens vært en krangel mellom dem og et par til som tilfeldigvis passerte. Disse løp fra stedet når de oppdaget kniven, sier operasjonsleder Vidar Pedersen. Politiet er nå i kontakt med en av dem, som skal være jevnaldrende med de to som er anholdt av politiet. Pedersen sier at politiet ser alvorlig på hendelser som dette, og at de vil følge opp dette tett og vurdere videre tiltak.

  • Tirsdag 7. mai kl. 19.24

    Sjå Vestlandsrevyen 19.45

    Sterkt engasjement mot at Måsholmen ved Florø blir gjort om til industriområde med vegsamband. Programleiar er Tale Hauso. (På grunn av Eurovision Song Contest blir det ikkje Vestlandsrevyen klokka 22.55 i kveld.)

  • Tirsdag 7. mai kl. 19.19

    Arving kjøpte Holmenkollen-luksus av arvinger

    Victoria Marie Treschow Forsberg (34) og mannen ville ha 62,5 millioner kroner luksusvillaen i Holmenkollen, men solgte for ti millioner mindre.

  • Tirsdag 7. mai kl. 19.15

    Tok 4,2 millioner svenske kroner: – Et av norgeshistoriens største

    Tolletaten frykter at milliarder av kroner smugles ut av landet i løpet av et år.

  • Tirsdag 7. mai kl. 19.01

    Legger ansvar på politiet etter skandalekamp: – Slapp hunder løs på folk

    155 politifolk ble skadet etter skandalekampen på tysk nivå 4. Norsk ekspert på tysk fotball kritiserer politiets håndtering da det utartet mellom BFC Dynamo og Energie Cottbus.

  • Tirsdag 7. mai kl. 18.58

    MC-ulukke i Drotningsvik

    Politi og ambulanse er på staden etter eit trafikkuhell på rv. 555 ved Drotningsvik i Bergen. Ein motorsykkel har velta i det som skal vera ei singelulukke. Ambulansen har klokka 19 frakta MC-føraren vekk frå staden, melder Vest politidistrikt.

  • Tirsdag 7. mai kl. 18.56

    Vårens teiteste eventyr

    Det er umulig å forholde seg likegyldig til Frank Løkes siste stunt. Uansett hvor tåpelig det er.

  • Tirsdag 7. mai kl. 18.54

    Hognestad skule blir ikkje lagt ned

    Fleirtalet i Time kommunestyret har vedteke å oppretthalda drifta ved Hognestad skule. Men då droppar dei omfattande rehabilitering av skulebygget. Forslaget fekk 16 mot 11 stemmer. – Me kan gratulera Hognestad skule med vidare drift, sa ordførar Andreas Vollsund frå Høgre etter at vedtaket var fatta. Han har sjølv vore for ei nedlegging av skulen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 18.52

    Feil på bom gav timar med køkaos ut av Bergen

    Teknisk feil med ein vegbom i Olsviktunnelen førte tysdag ettermiddag til fleire timar med køkaos på riksveg 555 ut av Bergen. Det som skulle vore ei kortvarig stenging av tunnelen i 16-tida varte i over ein time midt i rushet vestover frå byen. Også elektrikaren som skulle rette feilen, stod fast i køen, inntil hen fekk politieskorte. Køane varte i lang tid etter at bommen var reparert.

  • Tirsdag 7. mai kl. 18.30

    Flere innbrudd oppdaget

    Politiet har tirsdag fått melding om innbrudd i fem fritidsboliger i området Øgarden i Holmestrand. Patruljen har sikret spor i hyttene. Forholdene blir anmeldt og etterforskes videre. Det er så langt ikke kjent hvor store verdier tyvene har fått med seg.

  • Tirsdag 7. mai kl. 18.30

    Bybanen: Plandirektøren får ikkje lage tunnelutgreiinga

    Byrådet i Bergen har avgjort at leiar Terje Wanvik i plan- og bygningsetaten ikkje får ansvar for å lage den nye utgreiinga om å bygge Bybanen i tunnel i staden for foran Bryggen. Det skriv BT. Byrådet har dermed gjort som gruppeleiar Trond Tystad i Bergenslisten tidlegare har kravd. Tystad grunngav det med at Wanvik har hatt eit veldig tydeleg syn på at Bybanen bør byggast foran Bryggen. Byutviklingsbyråd Christine Kahrs (H) stadfestar at ho «har høyrd på Tystad», men avviser at avgjerda er ein kritikk mot etatleiinga. Byrådet skal i staden leia tunnelutgreiinga sjølv, og skriv i sakspapira at dei derfor må rekruttere, leige eller hente inn kompetanse og kapasitet som dei manglar på fleire område. Forprosjekt skal fastsette éin tunneltrasé, og i løpet av hausten blir det laga kostnadsanslag for denne traséen. Heile utgreiinga skal vere ferdig for politisk behandling hausten 2025.

  • Tirsdag 7. mai kl. 18.24

    Brann i bil

    Brannvesenet rykker ut etter melding om brann i en bil i Bratsberggata i Skien.

  • Tirsdag 7. mai kl. 18.10

    Bortvist etter krangling

    En mann i femtiårene er bortvist fra Tønsberg sentrum, etter at stemningen mellom han og en annen mann ble amper tirsdag ettermiddag. Politiet fikk flere meldinger om hendelsen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 18.09

    Stjal varer fra selvbetjent butikk

    En mann forsynte seg grådig av varene til en selvbetjent butikk i Bamble natt til tirsdag. Han forlot stedet uten å gjøre opp for seg. Varene skal ha en omsetningsverdi på 10.000 kroner. Det er avisa Varden som omtaler saken. Stedet er imidlertid overvåket, og senere på dagen fikk politiet kontroll på en mann de mistenker for å ha stått bak det hele. Dermed kunne innehaveren hente varene tilbake til butikken sin.

  • Tirsdag 7. mai kl. 18.07

    New York Times: Tiktok saksøker USA etter lov om forbud eller salg

    Det kinesiske selskapet mener kravet om enten å selge eller legge ned, bryter med grunnloven.

  • Tirsdag 7. mai kl. 18.07

    Tiktok saksøker USA etter forbudslov

    Det kinesiske selskapet mener kravet om enten å selge eller legge ned, bryter med grunnloven.

  • Tirsdag 7. mai kl. 18.05

    Frastjålet veske på bingo

    En kvinne meldte tirsdag ettermiddag at hun hadde blitt frastjålet en veske da hun var gjest i et bingolokale i Skien. Politiet fikk en beskrivelse av den antatte gjerningsmannen, og traff på vedkommende etter et raskt søk i sentrum. Kvinnen fikk vesken tilbake, men innholdet skal være noe redusert. Politiet følger opp saken.

  • Tirsdag 7. mai kl. 17.56

    Swinney tar over som førsteminister i Skottland

    John Swinney er utnevnt til Skottlands nye førsteminister, dagen etter at han overtok som leder av det skotske nasjonalistpartiet (SNP).

  • Tirsdag 7. mai kl. 17.46

    For Thea Marlene (23) endte kyssesyken i kronisk utmattelse

    For Thea Marlene endte kyssesyken i kronisk utmattelse. Les historien og se hva som er symptomer på kyssesyke.

  • Tirsdag 7. mai kl. 17.43

    Danske ille ute: – Blir sett på som «dirty»

    Danske Kevin Magnussen (31) risikerer å skrive Formel 1-historie, men neppe på en måte han hadde håpet på.

  • Tirsdag 7. mai kl. 17.30

    Strømbrudd i Tønsberg

    Omtrent 600 boliger i Tønsberg-området er uten strøm tirsdag kveld. Årsaken til strømbruddet er foreløpig ukjent. Klokken 19.00 er strømmen tilbake i området ifølge Ledes strømstanskart.

  • Tirsdag 7. mai kl. 17.29

    Trafikkulykke i Notodden

    En politipatrulje i Notodden kom tirsdag kveld over en trafikkulykke. En enslig bil har kjørt av veien og airbag er utløst. To personer har vært involvert i ulykken. De tilsees av ambulanse på stedet, melder politiet. Fører av bilen, en mann i 80-årene, har fått beslaglagt førerkortet midlertidig . Begge to er kjørt til legevakt for sjekk av ambulansen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 17.23

    Gressbrann ved Egersund

    Brannvesenet rykker ut på en melding om en gressbrann ved Vikingveien i Egersund.

  • Tirsdag 7. mai kl. 17.23

    Gressbrann ved boligfelt i Eigersund

    Brannvesenet rykket ut på en melding om en gressbrann ved Vikingveien i Eigersund kommune. Det ble observert røyk fra skogholtet i nærheten, opplyser brannvesenet. Både politi og brannvesen er på stedet, og brannvesenet jobber med å få kontroll på brannen. Ifølge meldingen som politiet har fått skal det ikke være spredningsfare mot bebyggelsen, men mot vegetasjon i området.

  • Tirsdag 7. mai kl. 17.19

    Utsetter behandling av PCI-saken: – Trenger mer tid

    – Helse Nord RHF trenger noe mer tid, og justerer derfor tidslinjen, melder Helse Nord på sine egne hjemmesider. PCI er utblokking av tette og trange blodårer i hjertet. Mens alle pasienter i nord tidligere måtte til Tromsø, ble PCI i 2020 en del av tilbudet ved Nordlandssykehuset i Bodø. Forutsetningen var et samarbeid med UNN i Tromsø, men det har ikke fungert. 12. april fikk Helse Nord RHF overlevert evalueringsrapporten fra ekspertgruppen som har vurdert etableringen av PCI-tilbudet i Nordlandsykehuset. Ekspertutvalget mente at tilbudet i Bodø enten må legges ned eller styres fra Tromsø. Fire år etter at tilbudet i Bodø ble opprettet, ser det ut til at PCI-tilbudet i Bodø har vært en suksess. Blant annet viser tall fra Avisa Nordland at mer enn 4.000 pasienter blitt behandlet med ulike typer av PCI og utredninger i Bodø siden oppstarten i 2020. Men i en kronikk hevder en av Norges fremste hjertespesialister Kåre Bønaa at dødeligheten ved Nordlandssykehuset har økt med 32 prosent etter at PCI ble innført her. Etter overleveringen ble de fire sykehusforetakene i regionen invitert til å komme med kommentarer til rapporten, og gi tilbakemelding om det var faktaopplysninger som eventuelt burde korrigeres. – Vi har nå bedt ekspertgruppen vurdere disse innspillene, og i hvilken grad det får betydning for deres konklusjoner. Vi trenger litt mer tid for å kunne ferdigstille en sak for styret, sier administrerende direktør i Helse Nord RHF, Marit Lind. Justeringen i tidslinjen gjør at saken vil bli fremmet til behandling i styremøtet i Helse Nord RHF 19. juni, og ikke 29. mai som opprinnelig planlagt.

  • Tirsdag 7. mai kl. 17.08

    Slåssing ved tunnel i Ålesund: - Skal ha fått juling

    Politiet fikk mange meldinger om at flere folk var involvert i en slåsskamp ved inngangen til Blindheimtunnelen på E39 i Ålesund.

  • Tirsdag 7. mai kl. 17.05

    Tom Cruise var i Loen

    Fleire media melder at skodespelar Tom Cruise har blitt observert i Loen i Nordfjord tysdag ettermiddag. Lokalavisa Fjordingen omtalte dette først, og fotograferte Hollywood-stjerna før han flaug avgarde i eit helikopter. Ifølge avisa har han truleg basehoppa. Dette er første gong bilete av Cruise har blitt offentleggjort etter at flyet til Hollywood-stjerna laurdag landa på Ålesund flyplass, Vigra. Han skal ha blitt sett i Loen også tysdag morgon. Også i 2020 var Cruise i Noreg for å spela inn film nummer sju i Mission Impossible-serien.

  • Tirsdag 7. mai kl. 17.05

    Mener bomtakstene er blitt uakseptabelt høye

    Fylkespolitikerne i Agder mener bomtakstene på nye E39 mellom Kristiansand og Mandal har blitt uakseptabelt høye. Flertallet i fylkestinget vedtok i dag at det fram mot tingets neste møte i juni skal undersøkes om staten vil stille opp med mer penger og om innkrevingstiden kan forlenges med 5 -10 år. I tillegg skal det utredes en bom på gamle E39. I februar økte prisene på nye E39 med 30 prosent for å kompensere for at veien blir for lite brukt.

  • Tirsdag 7. mai kl. 17.01

    Brann i skap stengte skole

    Kvart på tre i ettermiddag fikk brannvesenet beskjed om branntilløp på Moelv skole. Mens brannvesenet rykket ut, hadde skolens ansatte klart å slukke brannen, ifølge vaktleder Erik Sørhagen ved 110-sentralen i Innlandet. – Skolens ansatte gjorde en meget god jobb, så da vi kom frem var det egentlig bare å kontrollere at alt var slukket, og starte ventilering av klasserommet. Brannen starta i et skap i et klasserom i 3. etasje, melder politiet. 24 voksne og 67 barn ble evakuert. To ansatte ble sjekka av helsevesenet på stedet. Årsaken til branntilløpet er foreløpig ukjent, og politiet oppretter sak og vil foreta åstedsundersøkelser i morgen. Skolen er nå stengt for resten av dagen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 17.00

    Tungt fra Gaza – Anmeldelse: «Et Gaza-liv» av Marte Heian-Engdal

    Det analytiske nivået mangler i denne brennaktuelle skildringen fra Gaza.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.53

    Her er Tom Cruise i Loen

    Det begynte i Ålesund, og endte i Loen. Jakten på Tom Cruise er endelig over: her er han!

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.48

    Avbraut utanriksministeren med Palestina-slagord

    Utanriksminister Espen Barth Eide (Ap) vart avbroten av hissige studentar då han talte til Arbeiderpartiet sine studentar i Bergen tysdag ettermiddag. Ei gruppe andre studentar ropte taktfast «boikott Israel, fritt Palestina» mot ministeren. Det er ei handfull demonstrantar og mykje politi utanfor studenthuset Det akademiske kvarter i Bergen i samband med møtet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.35

    Jordbruksjoppgjøret: Partene går til forhandlinger

    Jordbrukets forhandlingsutvalg har gitt beskjed til staten om at de går til forhandlinger om en jordbruksavtale. Fristen for å komme til enighet er 16. mai. Tilbudet som staten leverte mandag denne uken, ligger betydelig under kravet fra jordbruket. Bøndene la fram et krav på til sammen 3,9 milliarder kroner, som skal utgjøre en samlet inntektsvekst på nesten 83.000 koner per årsverk. Staten var villig til å tilby 2,62 milliarder kroner. Det skal utgjøre en inntektsvekst på rundt 70.000 kroner per årsverk, samt en reduksjon i inntektsgapet med 45.000 kroner per årsverk. Det siste døgnet har Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag sine forhandlingsutvalg gått nøye gjennom statens tilbud. I en pressemelding skriver bondelaget at de går til forhandlingene med sikte på å finne gode løsninger.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.31

    Reagerer på skrekkbilder – nå vil Høyre henge ut verstingene

    – Det er viktig for de seriøse bedriftene og forbrukerne å vite hvem dette er, sier Høyre.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.29

    Slapp fire ganger raskere iPad Pro

    Med helt ny skjermteknologi.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.23

    Mann i 70-årene i avhør for politipåkjørsel

    Politiet har kontroll på både bilen og føreren som kjørte på en politipatrulje på Romsås tirsdag. Bilen ble funnet i et garasjeanlegg i området, og en mann i 70-årene blir kjørt inn til politihuset for avhør. Foranledningen til hendelsen er fremdeles ikke kjent.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.23

    Ung kvinne ble påkjørt etter at hun gikk av bussen

    En ung kvinne er hentet av en ambulanse etter at hun ble påkjørt i Hunstadveien på Hunstad i Bodø. Trafikkulykken skal ha skjedd etter at hun gikk av bussen og skulle krysse veien. – Personen er våken og klar. Det er uklart om personen blir fraktet til legevakt eller sykehus, opplyser operasjonsleder Anders Johansen i Nordland politidistrikt. Politiet etterforsker saken videre.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.23

    Stortinget krev akuttilbod

    Eit samla Storting krev no at regjeringa sørger for at overgrepsutsette barn får rett til eit akuttilbod og eit likeverdig helsetilbod som vaksne. Forslaget kom frå Arbeidarpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti, og blei samrøystes vedteke. – At vi har fått gjennomslag, og fått heile Stortinget med på dette, er vi veldig glade for, seier Lasse Lystvet i Stine Sofies Stiftelse.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.20

    Brann i el sparkesykkel i Nittedal

    Like før klokken 16.00 mottok politiet melding om at det hadde vært branntilløp i en el sparkesykkel på en terrasse i Nittedal. Ifølge politiet er brannvesenet på stedet og har kontroll på situasjonen. Politiet vil undersøke omstendighetene rundt hendelsen, opplyser de.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.10

    Luftambulanse til arbeidsulykke

    En arbeider skal ha falt fra et stillas i Stange. – Arbeideren skal ha falt cirka seks meter. Luftambulansen har akkurat landet, sier oppdragsleder Mats Westby Aamodt i Innlandet politidistrikt.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.10

    Arbeidsulykke i Stange

    En arbeider skal ha falt ned fra et stillas. Ukjent skadegrad. Politiet og ambulanse er på stedet, melder politiet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.07

    Trumps advokater ville ha hysjpenge-saken forkastet - fikk nei

    De mente forklaringen til Stormy Daniels fra vitnemålet gikk for langt, og ville ha saken forkastet. Det dommeren nei til.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.06

    Jordbruksoppgjøret: Partene går i forhandlinger

    Jordbrukets forhandlingsutvalg har i dag meddelt staten at de går i forhandlinger. Jordbrukets forhandlingsutvalg la fram kravet sitt 26. april. Staten la fram sitt tilbud 6. mai. Jordbruksforhandlingene skal være ferdige 16. mai. Bøndene krevde 3,9 milliarder kroner, mens staten tilbød jordbruket 2,62 millioner.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.03

    320 færre politiårsverk i distriktene

    Ifølge Politiforum viser ferske bemanningstall at det fra mars 2023 til mars 2024 er blitt 320 færre årsverk ute i politidistrikene. Oslo politidistrikt har hatt den største nedgangen, med 126 årsverk.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.02

    Tok flere bilister for mobilbruk

    Tirsdag stilte utrykningspolitiet seg ved riksvei 2 i Eidskog for trafikkontroll. Her måtte sju bilister punge ut for bruk av mobiltelefon. Politiet skrev også ut fire forenklede forelegg til bilister som kjørte for fort. Høyeste hastighet ved 80-sonen ble målt til 97 kilometer i timen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 16.00

    Utslipp av kjemikalie i Larvik

    Nødetatene rykker ut etter melding om et firma i Larvik som har et utslipp av et kjemikalie. Det er ikke meldt om personskade.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.54

    Politibil påkjørt på Romsås

    En svart sedan med skader og manglende sidespeil ble etterlyst etter påkjørselen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.47

    Nasjonalt formidlingsstipend til Bianca Wessel

    Kulturminnefondets formidlingsstipend, eit stipend på 50.000 kroner, er tildelt Bianca Wessel. Styreleiar i kulturminnefondet, Hanne Kristin Jakhelln, seier i ein pressemelding at det har vore spesielt viktig for styret å få fram at positive krefter har stor gjennomslagskraft. – Gjennom prosjektet «Lys i gamle hus» vert det umoglege mogleg. I tillegg engasjerer ho og inspirerer andre utan å skape konfliktar, grunngjev ho. I Noreg står over 200.000 bygg tomme. Fortidsminneforeininga meiner at forlatne hus i norske bygder og grender bør setjast i stand og fyllast med nytt liv, og starta difor opp pilotprosjektet «Lys i Gamle Hus». Bianca Wessel har erfaring frå kommunikasjon og prosjektledelse, og har sidan 2021 vore prosjektleiar for pilotprosjektet. Ho er engasjert som frivillig i Fortidsminneforeningen, og er styremedlem i Trysil og Engerdal lokallag. Ho er også styreleiar for Hedmarks fylkesavdeling.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.46

    Nammo har et selvstendig ansvar

    Nammo og informasjonsdirektør Korsvold velger å omgå helt sentrale spørsmål – igjen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.43

    Gressbrann i nærheten av skole i Narvik

    Brannvesenet rykker ut til en gressbrann i nærheten av Narvik montessoriskole på Fagernes. Det skriver Fremover. Ifølge politiet gjorde sivile folk på stedet en god jobbe med å få kontroll på brannen, før brannvesenet etterslukket og sikret området. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 15.10.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.33

    Brann i Sandefjord: Lede har stengt av strømmen

    Klokken 14.45 rykket nødetatene ut til Sandefjord etter melding om brann i noe gress. Fremstår som at det er gravearbeid som er årsak til brannen, melder politiet. Klokken 15.30 opplyser politiet at brannen er slukket. Lede er på stedet og har stengt av strømmen som følge av hendelsen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.32

    25. juni-rapporten: Hovedansvaret ligger hos PST

    Kontroll- og konstitusjonskomiteen har tirsdag avgitt 25. juni-rapporten. Komiteen understreker der at det er umulig å forsikre seg helt mot terrorangrep. Samtidig er de klare på at mye av ansvaret for at myndighetene ikke lykkes å stanse angrepet ligger hos PST. – Komiteen er tydelige på at E-tjenesten ser ut til å ha gjort det de kunne for å varsle om sine funn, skriver komiteens leder Peter Frølich (H) i en pressemelding. – Vi har ikke vært opptatt av å finne syndebukker, men ansvaret må plasseres tydelig. Vi vet at PST jobber hardt for å sikre Norge, men når terror likevel skjer, må man lære av feil og mangler ved eget arbeid. – Kontrollkomiteen har ikke funnet grunnlag for å kritisere regjeringens håndtering av selve terrorangrepet, heter det videre.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.31

    Svak oppgang på Wall Street – Disney-aksjen faller kraftig

    DIsney-aksjen faller tungt etter å ha meldt om færre abonnenter.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.31

    Blandet på Wall Street – Palantir falt kraftig

    Dow Jones-indeksen steg for femte dag på rad.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.29

    Farlig på Grønland?

    Å reagere på hvordan nabolaget vårt blir fremstilt handler ikke om naivitet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.29

    Veisalt forurenser flere innsjøer på Østlandet

    Veisalt påvirker negativt veinære innsjøer, både levende organismer og sirkulasjonsmønsteret. I 10 av undersøkte innsjøer hadde naturlig sirkulasjon i vannmassene stoppet opp på grunn av salttilførsler, noe som førte til oksygensvinn. 28 av 37 innsjøer på Østlandet hadde ulik grad av saltpåvirkning. Noen innsjøer hadde svært høye konsentrasjoner av klorin, noe som har en kronisk virkning på vannlevende organismer. Statens vegvesen jobber for mindre salting, og har blant annet innført obligatorisk opplæring av sjåførene for å redusere saltforbruket.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.27

    Mann fra Drammen dømt for grov økonomisk utroskap

    Han er i tillegg dømt for grov hvitvasking av cirka 1.2 millioner kroner og grov regnskapsovertredelse.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.22

    PST får hard medfart etter 25. juni-angrepet

    Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité understreker at hovedansvaret for at myndighetene ikke lyktes i å stanse angrepet, ligger hos Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.16

    Politipatrulje påkjørt i Oslo

    Det er en del politi på Romsås i forbindelse med at et politipatrulje har blitt påkjørt. Gjerningspersonen har stukket av fra stedet, skriver politiet. De søker i området etter en svart sedan. Den skal ha kollisjonsskader og mangler høyre speil. Dersom noen ser bilen, ønsker politiet at de tar kontakt. Foranledningen til påkjørselen er ukjent. Politiet var på stedet i forbindelse med et annet oppdrag, og tjenestebilen stod parkert da den ble påkjørt. Det skal ikke være en sammenheng mellom de to hendelsene. – Jeg vil ikke spekulere i hva som er årsaken, det kan være alt fra en villet handling til et uhell, sier operasjonsleder Vidar Pedersen. En tjenesteperson som stod ved siden av bilen ble nesten truffet, men kom fra det uten fysiske skader. – Det var veldig nære. Så det ser vi selvfølgelig alvorlig på, sier Pedersen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.13

    Skyting utenfor rapper Drakes hus - mann til sykehus

    Drake er ikke den skutte mannen, bekrefter politiet til Toronto City News.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.07

    Anmeldelse etter hendelse i russecampen i Bodø

    Politiet i Nordland har fått inn en anmeldelse etter en angivelig alvorlig hendelse i russecampen i Bodø søndag 5. mai. – Ut fra de opplysningene politiet sitter med per nå fremstår dette som en seksuell handling uten samtykke, skriver politiadvokat Hege Riksen i en e-post til NRK. En seksuell handling uten samtykke er ikke det samme som en voldtekt. Eksempler på slike handlinger er ifølge politiet å ta noen på puppene eller rumpa utenpå eller innenfor klærne, å kline med noen som ikke vil, eller å ta noen på kjønnsorganet utenpå eller innenfor klærne. – Politiet etterforsker for å klarlegge hendelsesforløpet samt hvem som var involvert i hendelsen. Vi ønsker ikke å kommentere saken noe ytterligere av hensyn til etterforskningen. Søndag ble russecampen stengt. Den beslutninga tok russen selv, sier Politiet. I et innlegg på fellessiden til Bodin og Bodø-russen på Facebook ble det opplyst om «så mange graverende hendelser i helgen» at campen ble stengt.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.07

    Politiet har fått anmeldelse om hendelse i russecampen i Bodø

    Politiet i Nordland har fått inn en anmeldelse etter en angivelig alvorlig hendelse i russecampen i Bodø. Søndag 5. mai fikk politiet en anmeldelse om en hendelse som skal ha funnet sted på russecampen i Bodø. – Ut fra de opplysningene politiet sitter med per nå fremstår dette som en seksuell handling uten samtykke, skriver politiadvokat Hege Riksen i en e-post til NRK. Dette er ifølge straffeloven ikke det samme som en voldtekt. – Politiet etterforsker for å klarlegge hendelsesforløpet samt hvem som var involvert i hendelsen. Vi ønsker ikke å kommentere saken noe ytterligere av hensyn til etterforskningen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.06

    Gratis fotballbuss på 16. mai

    Det blir gratis å ta bussen både til og fra både FFKs og Sarpsborg 08's hjemmekamper den 16. mai. De som viser gyldige billetter til fotballkampene slipper å betale om de bruker rutebusser til å komme seg til og fra stadion, skriver Bypakke Nedre Glomma og de to klubbene i en pressemelding. – Vi ønsker å være med på å bidra til mindre biltrafikk. Derfor kontaktet vi Bypakke Nedre Glomma for å diskutere mulige løsninger, sier kommersiell leder Pål Tønnesen i Sarpsborg 08.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.06

    Branntilløp i et klasserom på barneskole

    Kvart på tre i ettermiddag fikk brannvesenet beskjed om branntilløp på Moelv skole. Mens brannvesenet rykket ut, hadde skolens ansatte klart å slukke brannen, ifølge vaktleder Erik Sørhagen ved 110-sentralen i Innlandet. Alle barna ble evakuert og tatt hånd om. – Skolens ansatte gjorde en meget god jobb, så da vi kom frem var det egentlig bare å kontrollere at alt var slukket, og starte ventilering av klasserommet. Brannen skal ha startet i et skap inne i et klasserom. Årsaken til branntilløpet er foreløpig ukjent. Ifølge politiet er det ikke meldt om personskader.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.06

    Røykutvikling på Moelv skole

    Politiet melder om røykutvikling på Moelv skole. Politiet og brannvesenet er på stedet. – Ikke meldt om personskader, skriver de på X.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.05

    – ? Jeg tenkte «nå er han død»

    Med gullmedaljen i boks tok turen hjem fra ridestevne en brå vending på E6 i Brumunddal.

  • Tirsdag 7. mai kl. 15.05

    Røykutvikling i blokk

    Nødetatene har rykket ut etter melding om røykutvikling i kjelleren på ei blokk på Nyborg i Trondheim. Brannvesenet har gått gjennom kjelleren og søkt etter kilden til røyken, men har verken funnet brann eller kilden. De melder å ha kontroll på stedet. Ingen beboere har måtte evakuert. Det opplyser politiet. Røyken skal ikke ha utløst brannalarmen. Det er vaktmesteren som skal ha oppdaget røyken og varslet nødetatene.

  • Tirsdag 7. mai kl. 14.58

    Leif Holst Jensen skal lede det nye fakultetet for film, TV og spill

    Til høsten blir Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi slått sammen med Den norske filmskolen (DNF). Tirsdag vedtok styret ved Høgskolen i Innlandet å tilby Leif Holst Jensen stillingen som dekan, melder HINN. – Leif Holst Jensen har lang erfaring fra både utdanningssektoren og film- og fjernsynsbransjen. Han har vært en engasjert fakultetsleder i den rollen han har i dag, og vi er trygge på at han vil fylle også sin nye rolle på en god måte, sier styreleiar Maren Kyllingstad på høgskolens nettsider. Jensen er i dag dekan ved Fakultetet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi. Dekan ved Den norske filmskolen, Eli Bø, ble innstilt som nummer to. Hun har fått tilbud om å fortsette som leder av filmskolen, som er en av tre skoler i det nye fakultetet. Det nye fakultetet vil ha cirka 660 studenter og 130 ansatte.

  • Tirsdag 7. mai kl. 14.57

    Melding om innbrudd i hytte

    Det er meldt om at to menn er tatt for innbrudd i en hytte i Lillesand. – De hadde og trolig bodd i hytta siste døgn. Eier oppdaget det, skriver politiet. Politiet har vært på stedet og avhørt begge to.

  • Tirsdag 7. mai kl. 14.54

    SAS-exiten: Nå kan gullkortene regne

    Flere flyselskaper melder seg på i kampen om SAS’ beste kunder.

  • Tirsdag 7. mai kl. 14.49

    Kåret til månedens spiller i Eliteserien

    Forsvarsspiller Jostein Gundersen har blitt kåret til månedens spiller i Eliteserien for april. Det melder klubben via sin konto på meldingstjenesten X. Gundersen har vært sentral for Bodø/Glimt, som i skrivende stund ligger på toppen av Eliteserien, to poeng foran Brann med én kamp mindre spilt. Han har spilt alle kampene til Glimt i Eliteserien denne sesongen, og i april står han med fem kamper og to målgivende fra midtstopperplass. – Det var overraskende, og en fin start på dagen og frokosten. Vi har hatt en god start som lag, så da er det stas å få denne her, sa Gundersen i videoen til Glimt på X. Han kom fra erkerivalen Tromsø IL gratis før sesongen, og har fått mye negativ oppmerksomhet fra tromsøværinger som så på overgangen som et svik.

  • Tirsdag 7. mai kl. 14.40

    Grasbrann på Bømlo

    Brannvesenet har sløkt ein mindre grasbrann på Spissøy i Bømlo kommune. Det var ein forbipasserande i båt som meldte frå om brannen. 110-sentralen i Sør-Vest seier at det brann i eit område på to-tre kvadratmeter, og at brannfolka har dynka terrenget på staden. Innringaren får skryt for å ha meldt frå raskt, og 110-sentralen seier det kunne ha blitt ein større brann.

  • Tirsdag 7. mai kl. 14.40

    Gressbrann på Bømlo

    Mannskap fra Moster og Leirvik rykker ut på melding om gress/mark-brann ved Bremnesvegen, melder 110 Sør-Vest på X.

  • Tirsdag 7. mai kl. 14.29

    Jan Helge Andersens mor: – Han var mye mer stille

    Moren til Jan Helge Andersen sier han har fortalt henne at han drepte en jente i Baneheia.

  • Tirsdag 7. mai kl. 14.25

    Storbrann i filetfabrikk – skarpskyttere har skutt farlige gassflasker

    En skarpskytter har skutt hull i flasken med gass, som utgjorde eksplosjonsfare etter brannen på Abelvær. I går formiddag begynte det å brenne i en filetfabrikk i det lille fiskeværet, og bygningen ble totalskadd. Etter mye arbeid er brannen slukket og faren over. Nødetatene avslutter på stedet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 14.21

    Fredrik Färber er ny kommunikasjonsdirektør i Statnett

    Det melder Statnett selv i en pressemelding. Fredrik Färber (45) tiltrer stillingen 1. august. Han leder i dag forbrukerpolitisk avdeling i Forbrukerrådet. Färber er fra Raufoss og fra tidligere har han lang erfaring fra politikken for Frp. I tillegg har han blant annet vært statssekretær ved Statsministerens kontor. Han er også tidligere generalsekretær og kommunikasjonssjef for Fremskrittspartiet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 14.19

    Nå kommer varmen tilbake

    Gradestokken kan igjen bikke 20 grader!

  • Tirsdag 7. mai kl. 14.06

    Smertene ble for store for norsk sykkelprofil – måtte bryte Giro d'Italia

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 14.01

    Melding om ulykke med MC

    Det er meldt om en trafikkulykke på veien mellom Kristiansand og Vennesla. En MC har kjørt ut av veien. En person involvert, skriver politiet som er på vei til stedet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.59

    Paraplyvær på Kristi himmelfartsdag

    Dersom man drømmer å tilbringe den ekstra fridagen på torsdag ute i vårsolen, blir man trolig skuffet, ifølge meteorologene.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.57

    Innbrudd i Stavanger - stjal verdier for 700.000

    Nå ber politiet om tips.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.54

    Ber om tips etter tyveri av betydelige verdier

    Politiet ber om tips etter flere tyverier, skriver de i en pressemelding.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.54

    Tyver stjal fotoustyr for 700.000 kroner: Politiet ber om tips

    Politiet ber om tips etter flere tyverier, skriver de i en pressemelding. Natt til i går, like før klokken 03.30, fikk politiet melding fra et vekterselskap om et pågående innbrudd i lokalene til Stavanger Foto. Politiet rykket umiddelbart ut, men tyvene hadde forlatt åstedet før politiet kom frem. Søk i området rundt gav ikke resultat. Overvåkningsbilder fra lokalene viser to mørkkledde og maskerte personer. Det er sannsynlig at de tok seg inn via inngangspartiet, som var knust da politiet kom til åstedet. – Innbruddet fremstår profesjonelt og planlagt, da de fikk med seg noen av de mest kostbare produktene i butikken. Lyden på det innhentede overvåkningsmaterialet gir mistanke om at tyvene kan ha snakket sammen på østeuropeisk, men dette vet vi ikke sikkert, sier politiadvokat Linn Bakken Bertelsen. Politiet har ikke komplett oversikt over utbyttet, men foreløpig er det kartlagt at de mistenkte har fått med seg kamera og utstyr til rundt 700.000 kroner. Det er gjennomført åstedsundersøkelse på stedet, men politiet har foreløpig få spor å gå etter. – Ingen er pågrepet eller mistenkt i saken. Vi ber nå publikum om hjelp. De som har opplysninger om mistenkelig aktivitet rundt Stavanger Foto i løpet av natt til mandag, eller i dagene før bes kontakte politiet, sier Bertelsen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.52

    Kartlegging: Pålagt risikoverktøy brukt før 5 av 95 partnerdrap

    Selv om minst 23 av parene hadde kjent voldshistorikk, var det store flertallet helt ukjente for politiet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.49

    Måtte totalvrake Fisker Ocean etter dørbulk

    Nå sier fabrikken at de ikke forventer å produsere flere.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.47

    Å Energi-sjef valgt som styreleder i Fornybar Norge

    Konsernsjef i sørlandsbaserte Å Energi, Steffen Syvertsen, er valgt som ny styreleder i Fornybar Norge. Det melder Å Energi i en pressemelding. – Fornybar Norge er en tydelig og kompetent stemme som deltar aktivt i debatten om hva som trengs for at Norge skal lykkes med det grønne skiftet, sier Syvertsen. Fornybar Norge er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for næringer som jobber med fornybar energi.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.46

    Ferjerederi ilagt millionbot av NVE

    Rederiet Norled AS har mottatt et overtredelsesgebyr fra NVE på 2 millioner kroner for å ha bygget elektriske anlegg uten tillatelse.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.45

    Rømt oppdrettslaks på Hitra

    Rundt 14 tusen laks rømte fra et oppdrettsanlegg på Hitra søndag kveld. Laksen rømte fra ett av Lerøy sine anlegg i Fillfjorden. Det var Lerøy selv som oppdaget rømmingene etter en skade på nota på anlegget ved Reitholmen utenfor Fjellværøya. Det er satt ut flere tusen meter med garn for å fange så mye av fisken som mulig, skriver Intrafish. Lerøy har også samarbeid med lokale fiskere i området.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.41

    Prisen på TV-fotball stuper: – Vi kan ikke være naive

    Fotballpresident Lise Klaveness sier at NFF har «høy beredskap» på at TV-inntektene kan falle.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.39

    Bekymret over sikkerhet i russebussene

    Det er vår i lufta og «rullingen» er i full gang mange steder i landet. Trygg Trafikk er bekymret for trafikksikkerheten for russen og ber samferdselsministeren ta grep før vi får flere alvorlige ulykker.? Det skriver de selv i en pressemelding. Russebussene er ofte gamle og i dårlig stand, og mange fungerer som rullende diskotek. Skade- og ulykkespotensialet er stort, og også politiet og Statens vegvesen er bekymret over utviklingen. Deres kontroller på veien avdekker blant annet feil og mangler på bremser, fjæring og karosseri, overlast, brannfarlig montering av lyd og lys og sjåfører som ikke er kvalifisert eller som bryr seg om sikkerhet. – Flere av russebussene er nærmest tikkende bomber på veien. Dette har blitt en kultur som har sklidd fullstendig ut, og vi kan ikke lenger stå å se på at flere titalls russ danser rundt i alkoholrus i gamle utrygge busser med høy hastighet. Vi unner all ungdom en fantastisk feiring etter endt skolegang, men vi kan ikke risikere å miste noen av ungdommene våre i en tragisk russebussulykke, sier Tanja Loftsgarden, avdelingsleder i Trygg Trafikk.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.34

    Vestfoldbedrifter trenger ansatte

    Bedriftene i Vestfold mangler nesten 1500 arbeidstakere, viser Navs bedriftsundersøkelse for 2024. Det er størst mangel på arbeidskraft i helsesektoren, men det er også behov for flere tømrere, butikkmedarbeidere, kokker og frisører. 21 prosent av bedriftene i fylket regner med å øke antallet ansatte det neste året, mens 11 prosent tror det går mot nedbemanning, ifølge undersøkelsen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.33

    Dømt for trusler og brudd på kontaktforbud

    En mann i 30-årene er dømt til ti måneders fengsel for en rekke trusler mot sin ekssamboer. I tillegg er han dømt for flere brudd på besøks- og kontaktforbud overfor ekssamboeren. Den trusseldømte mannen erkjente delvis straffskyld da han møtte i retten. Han har allerede sonet en tredjedel av straffen sittende i varetekt. I en av meldingene han er dømt for å ha sendt, skrev mannen at han aldri kom til å gi seg, og at han kom til å havne i fengsel. «Jeg er psyko og dreper deg, og ler av deg. Jeg skal se på liket ditt og le av deg», skrev han. Mannen i 30-årene er også dømt til to års kontaktforbud overfor ekssamboeren. Det første året blir han ilagt omvendt voldsalarm, og må holde seg unna Moss, Råde, Rygge, Vestby og deler av Sarpsborg og Fredrikstad.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.23

    Kommunismens sanne ansikt

    Det er forstemmende å se at mediene og offentligheten tar så lett på de ekstreme holdningene som kommer til overflaten i Rød Ungdom og i deler av Rødt.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.19

    Ukraina: Russiske agenter pågrepet - mistenkt for drapsplaner mot Zelenskyj

    Det melder den ukrainske etterretningstjenesten (SBU) på Telegram.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.16

    Frykter han ikke kommer seg ut

    Kommuneoverlege i Lillesand, Thor-Erling Engemyr, frykter han blir sittende fast på Gazastripen etter at Israel overtok grenseovergangen i Rafah og stengte den. I et intervju med VG forteller han at han tenker mest på de mange menneskene som befinner seg i Rafah, en by sør i Gaza som er stappfull av internflyktninger. Engemyr håper å komme seg hjem til Norge før 17. mai, en dag som for ham handler om frihet og trygghet. – Det er den fineste dagen i året. Så jeg blir veldig lei meg om jeg ikke kommer hjem til 17. mai, sier han.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.15

    Disney nærme strømmeoverskudd

    Underholdningsselskapet gikk i pluss på Disney+ og Hulu. Fornøyelsesparkene står fortsatt for størsteparten av overskuddet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.08

    – Da raste livet sammen

    Jostein Sørstrønen fortalte i vitneboksen om sitt livs verste dag da datteren Stine Sofie på åtte år ble drept i Baneheia. Han vitnet ikke i straffesaken for mer enn 20 år siden, da orket han ikke å være til stede verken i byretten eller lagmannsretten. I dag sitter han i vitneboksen i Sandnes og forteller med rolig og stødig stemme. Jostein Sørstrønen forteller om hvor fint datteren alltid hadde hatt det sammen med Lena. Aktor Andreas Schei spør ham om resten av denne helgen. – Det var helt svart. Og jeg var veldig redd for at de aldri skulle bli funnet. – Og hva skjedd etter at de ble funnet, spør aktor. – Da raste livet sammen, rett og slett. Jeg følte også en belastning for at det var jeg som hadde barna denne helgen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.08

    –  Et fantastisk sted før 19. mai 2000

    Jostein Sørstrønen fortalte i vitneboksen om sitt livs verste dag da datteren Stine Sofie på åtte år ble drept i Baneheia. Han vitnet ikke i straffesaken for mer enn 20 år siden, da orket han ikke å være til stede verken i byretten eller lagmannsretten. I dag sitter han i vitneboksen i Sandnes og forteller med rolig og stødig stemme. Jostein Sørstrønen forteller om hvor fint datteren alltid hadde hatt det sammen med Lena. Aktor Andreas Schei spør ham om resten av denne helgen. – Det var helt svart. Og jeg var veldig redd for at de aldri skulle bli funnet. – Og hva skjedd etter at de ble funnet, spør aktor. – Da raste livet sammen, rett og slett. Jeg følte også en belastning for at det var jeg som hadde barna denne helgen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.07

    Gressbrann i Gjesdal

    Mannskap fra Ålgård og Stangeland rykker ut på melding om en gressbrann på Husafjellveien i Gjesdal.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.07

    Gressbrann i Gjesdal: En del røyk i området

    Mannskap fra Ålgård og Stangeland rykker ut på melding om en gressbrann på Husafjellveien i Gjesdal. Brannen er nær tett bebyggelse. Derfor har politiet også sendt patruljer til stedet, skriver de i deres logg. Det er meldt om en del røyk i området. Boliger rundt Husafjellet oppfordres til å holde vinduer lukket og stenge ventiler. Det er ikke fare for spredning til bebyggelse. Brannvesenet i gang med slukking av brannen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.07

    Aktor ber om fengselsstraff for to tiltalte etter kirkevoldtekt

    Aktor la ned påstand om fengselsstraff for begge de to mennene som er tiltalt for en grov voldtekt av en 13 år gammel jente ved domkirken i Molde i fjor.

  • Tirsdag 7. mai kl. 13.00

    Nokia 3210 er på vei tilbake

    Sammen med det legendariske spillet «Snake».

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.58

    Veisalt forurenser flere innsjøer på Østlandet – påvirker levende organismer

    Flere veinære innsjøer påvirkes negativt av salting på veiene. Både levende organismer og sirkulasjonsmønsteret påvirkes av større saltkonsentrasjon. Resultatene fra «Undersøkelse av veinære innsjøer 2023» viser at påvirkning fra veisalt utgjør et problem for vannkjemien og sirkulasjonsmønsteret i en rekke innsjøer nær hovedveier i Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Telemark og Vestfold. – I 10 innsjøer hadde naturlig sirkulasjon i vannmassene stoppet opp på grunn av salttilførsler, slik at det ikke var oksygen igjen på bunnen, såkalt saltindusert oksygensvinn. 28 av 37 innsjøer hadde ulik grad av saltpåvirkning, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. (NTB)

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.46

    Høyspentledning førte til gressbrann

    Tirsdag ettermiddag i Gran falt en høyspentledning ned og antente gress og lyng. Brannen ble raskt slukket, og ingen personer ble skadet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.44

    Ekspert om Kreml-tale: – Putin innser at han ikke klarer det

    Vladimir Putin (71) avviser ikke dialog med Vesten. En ekspert mener det er et signal om at han har gitt opp å ta hele Ukraina.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.42

    Norled må betale to millionar

    Norled må betale to millionar kroner i gebyr for eit brot på energilova. I samband med elektrifiseringa av sambandet Årvika-Koparnes, bygde reiarlaget eit ladeanlegg på Årvika ferjekai i Sande kommune i Møre og Romsdal. Dette skjedde før NVE hadde behandla konsesjonen og gjeve løyve til anlegget. NVE, som har gjeve Norled gebyret, skildrar lovbrotet som alvorleg. – Dette undergrev heile konsesjonsordninga, og er noko vi vil slå hardt ned på framover, seier seksjonssjef Anne Johanne Kråkenes.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.41

    DNB og Delphi Fondene: Aksjene ekspertene satser på

    Hadde du fulgt rådene til Dine Pengers aksjeeksperter siden oppstarten, hadde du vært mangemillionær. Dette anbefaler de akkurat nå.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.38

    Kjørte av vegen – stakk fra stedet

    Tirsdag formiddag søkte politiet etter en mann i 20-årene som var involvert i en trafikkulykke i Tylldalen i Tynset. Mannen hadde nemlig kjørt av vegen med moped og forlatt stedet. Politiet fant mannen noen timer senere, og fraktet ham til lege for sjekk.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.33

    Faktisk.no: Hjelper ashwagandha mot stress?

    Leger Faktisk.no har snakket med er ikke like positive som influencer Oskar Westerlin, og i Danmark er det ulovlig å selge.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.30

    Vil bli toppkandidat

    Torunn Ostad fra Grimstad ønsker å bli Høyres toppkandidat i Aust-Agder ved stortingsvalget neste år. Svein Harberg tar ikke gjenvalg og Høyre skal velge en etterfølger. Ostad (52) er vararepresentant i dag. Hun er også gruppeleder for Høyre i fylkestinget.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.28

    Forsøkte å stjele penger fra butikk i sentrum

    Politiet melder at en person har prøvd å stjele penger fra et kasseapparat i en butikk i sentrum av Kristiansand. Politiet har kontroll på en mulig mistenkt, og er på stedet for å undersøke hva som har skjedd, opplyser de på X.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.27

    Faren til Stine Sofie: – Da raste livet sammen

    Hun ble bare 8 år gammel. Nå forteller faren om henne, og om den siste gangen han så Stine Sofie.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.15

    Mulig pilotstreik i ferien: – Selvfølgelig kan vi ende der

    Norwegian og pilotene forhandler på overtid. Det kan true det som ventes å bli en ny rekordsommer.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.15

    Norsk Folkehjelp får Hurraprisen

    17. mai-utvalget har besluttet at årets Hurrapris går til Norsk Folkehjelp Stavanger. Hurraprisen er en årlig pris til en enkeltperson, lag eller forening som i løpet av en lengre periode har utvist frivillig samfunnsinnsats i Stavanger. Det er 17. mai-utvalget som har etablert prisen. Prisen deles ut til de som har vist aktivt engasjement og praktisk handling til beste for fellesskapet. Det blir også vektlagt om den frivillige innsatsen har barn og ungdom som målgruppe. Prisbeløpet er på 15.000 kroner.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.14

    Brann på Fusa videregående skole

    Nødetatene rykket ut til brann ved Fusa videregående skole i Eikelandsosen i 12-tiden. Hele skolen ble evakuert. Ingen skal ha kommet til skade. Klokken 13.38 ble brannen meldt slukket. Brannvesenet opplyste tidligere til BT om røyk fra taket.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.13

    Forest tapte anken – poengtrekket på fire poeng blir stående

    Nå vet Nottingham Forest hva som må til for å holde plassen i Premier League.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.13

    Kilder til NRK: – Unibuss-løsning i mai

    En løsning på busskrisen i Oslo kan være nær forestående. Kilder sier til NRK at det fortsatt forhandles, men at en avklaring kan ventes i løpet av mai. Det vil i så fall bety at busspassasjerer i Oslo og Bærum slipper å oppleve at tilbudet bryter sammen. Både Aftenposten og Avisa Oslo skrev mandag at en konkurs i busselskapet Unibuss nå er lite sannsynlig og at stemningen i forhandlingene er bedre enn de har vært. Kilder bekrefter det samme overfor NRK. Unibuss har store underskudd og har vært truet av bøter fra Ruter etter vinterens busskaos. Ved en konkurs ville store deler av busstrafikken i Oslo og Bærum stoppet opp. Unibuss og deres eier, det kommunalt eide Sporveien, har i lang tid forhandlet med Ruter om en løsning for å unngå konkurs. Også miljø- og samferdselsbyråd Marit Vea (V) har den siste tiden vært tett på forhandlingene. Konsernsjef i Sporveien, Birte Sjule, har bekreftet overfor NRK at de er villig til å gå inn med friske penger for å redde Unibuss.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.11

    Viggo Kristiansens psykolog endret forklaring

    Psykologspesialist Atle Austad forklarte i retten fredag at Viggo Kristiansen hadde erkjent et overgrep på en ung gutt. Austad var Kristiansens behandler fra 2004, under soningen av forvaringsdommen på Ila i Bærum. I dag ønsket Austad å vitne på nytt, og han forklarte da at han hadde tatt feil. – Mine tanker om dette må ha utviklet seg til falske minner, sa Austad. Psykologen fortalte at han ble kontaktet av Viggo Kristiansens kjæreste etter vitnemålet fredag. Hun fortalte at Viggo var sint etter å ha hørt Austad si dette om det angivelige overgrepet som han alltid har nektet for.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.07

    Anmeldt hatkriminalitet økte med 18 prosent i 2023

    Totalt ble det registrert 1090 anmeldelser kodet som hatkriminalitet i Norge i 2023.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.03

    Landbruksdirektoratet åpner for mer egg-import

    Fra 14. mai fjerner Landbruksdirektoratet igjen toll på import av egg for å dekke etterspørselen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.02

    Gaza-etterforsker: – Apokalyptisk

    Mennesker som er fanget i østlige Rafah sier natten «har vært et helvete på jord», forteller Amnestys etterforsker, Budour Hassan, til VG.

  • Tirsdag 7. mai kl. 12.00

    Haaland har kjøpt Entra-aksjer verdt over fem mill.

    Haalands investeringsselskap fortsetter raidet på Oslo Børs.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.53

    Dømt for drapsforsøk

    To menn i 20-årene er dømt for drapsforsøk etter at to tidligere lederskikkelser i den kriminelle gjengen Young Guns ble skutt i Klingenberggata i Oslo i januar i fjor. En 24-åring er dømt til fengsel i 11 år, mens en 22-åring er dømt til fengsel i fem år. De to har etter det NRK erfarer tilknytning til MC-klubben Satudarah. Natt til 15. januar i fjor ble to menn i 30- og 40-årene skadet i skytingen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.51

    Åpner for mer egg-import

    Fra 14. mai fjerner Landbruksdirektoratet igjen toll på import av egg for å dekke etterspørselen. Landbruksdirektoratet har denne våren satt reduserte tollsatser for import av egg for å få bukt med mangelen på egg i norske butikker. I perioden 20. februar til 1. april var tollsatsen på egg fjernet, men en tollsats på 1,50 kroner per kilo ble gjeninnført 2. april. Fra 14. mai fjernes igjen tollen på import av egg og heleggmasse fram til 24. juni, opplyser Landbruksdirektoratet selv i en pressemelding. NRK har tidligere skrevet om bonden i Nordland som fikk betalt for å slakte alle hønsene sine for to år siden. Nå har det vært stor eggmangel i Norge den siste tiden. – Apriltallene er ennå ikke klare, men det forventes at importen vil ligge tett opp mot prognosen til Nortura på 1000 tonn. Det forventes likevel at det vil være litt for lite egg i markedet også i perioden mai til august. For å dekke underskuddet i 2024 må det importeres i overkant av 2000 tonn egg, opplyser Landbruksdirektoratet. Ifølge Norturas nyeste prognoser vil det trolig være en mangel på norske egg i butikkene ut året. – Norge trenger flere eggprodusenter. I et forsøk på å rekruttere flere har Nortura økt prisen vi betaler for eggene til våre produsenter. Vi håper at dette fører til at flere etablerer seg, og at eggproduksjonen går opp og leveransene fra Nortura øker, sa kommunikasjonsrådgiver Matilda Aronsson i Nortura i begynnelsen av mai da prognosene ble lagt fram. (©NTB)

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.34

    Under halvparten av strandsonen rundt Oslofjorden tilgjengelig for folk flest

    Det viser en fersk rapport fra Transportøkonomisk institutt (TØI), som har kartlagt friluftsbruken rundt fjorden. Siden 1965 har det vært et generalt byggeforbud i 100-meterssonen. Likevel har mye av strandsonen forsvunnet. Nå er bare 40 prosent tilgjengelig for folk flest. Grunnen er nedbygging og privatisering. Ifølge TØI er strandsonen som ikke er tilgjengelig for folk flest, brukt til andre formål som bygninger, dyrket mark, veier, jernbane, båthavner og campingplasser. Instituttet skriver i rapporten at det er mulig å snu utviklingen av at strandsonen er utilgjengelig for folket. – En forutsetning for å få til dette er politisk vilje til å fatte beslutninger som støtter opp om nasjonale mål, og at forvaltingen følger opp og overvåker at lover og forskrifter følges. Rapporten er utarbeidet av TØI i samarbeid med Norges idrettshøgskole og Københavns Universitet, og den er finansiert av Miljødirektoratet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.34

    Nye regler for elbilen: Det er klart det svir

    Elbil-fordelene var ment å være midlertidige. Men, det betyr ikke at det er mindre kjipt når privilegiene nå forsvinner.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.34

    Norsk lege i Gaza: – Veldig mange er urolige

    Den norske legen Thor-Erling Engemyr er i Gaza, samtidig som Israel har angrepet grenseovergangen i Rafah. Nå frykter han å bli sittende fast.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.33

    Felte to jerv i Indre Sogn

    Det er felt to jerv i Indre Sogn den siste veka, det melder Statens naturoppsyn. Jervane blei felt i Hjelledalen og ved Raudenibba. SNO fortel at dei også har fått observasjonar om jerv på Gaularfjellet, men at dei ikkje har DNA-spor eller sett individet. Sjølv etter slike spor, så jaktar dei ikkje på fleire jerv i regionen.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.32

    Én av fire strøk på oppkjøring

    I april strøk nesten en av fire som kjørte opp for å ta førerkort i Østfold. Statens vegvesen hadde 845 oppkjøringer i fylket i forrige måned. Av de 1100 som tok teoriprøven i Østfold bestod litt over halvparten. Det er det samme som landssnittet.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.28

    Norske banker ble svindlet for nesten en milliard i fjor

    Norske banker og finansinstitusjoner tapte nesten en milliard kroner som følge av svindel i 2023, viser tall Finanstilsynet la fram tirsdag

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.28

    Norske banker ble svindlet for nesten 1 milliard i fjor

    Norske banker og finansinstitusjoner tapte nesten 1 milliard kroner som følge av svindel i 2023, viser tall Finanstilsynet la fram tirsdag

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.26

    Fastlege dømt for grovt bedrageri

    En fastlege fra Østfold er dømt til åtte måneders fengsel for grovt bedrageri. Til sammen har han sendt inn falske refusjonskrav til Helfo for minst 800.000 kroner. Fastlegen nektet straffskyld da han møtte i retten i april.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.26

    Skuespiller Steven Seagal (72) dukket opp i Putin-innsettelse

    Den kjente amerikanske skuespilleren Steven Seagal deltok på innsettelsen i Moskva.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.25

    Gressbrann i Eigersund

    Ved god hjelp av innringer fikk brannvesenet fort kontroll på gressbrannen på Vikingveien i Eigersund i formiddag. – Nå driver vi bare med etterslokking, så det var veldig bra innsats før vi kom, sier vaktleder Yngve Müller i Rogaland brann og redning.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.23

    Vil at Kunstsilo skal være for alle

    Oljefond-sjef og milliardær Nicolai Tangen innrømmer at Kunstsilo-prosjektet kanskje var litt smalt forankret da han for ni år siden bestemte seg for å gi kunsten til hjembyen sin. På lørdag åpner sørlandets nye store kunstmuseum i Kristiansand, som har skapt mye rabalder på Sørlandet gjennom flere år. Administrerende direktør Reidar Fuglestad sier at de vil jobbe hardt for å få alle slags folk inn i siloen – blant annet vil det være gratis for alle under 18 år.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.23

    Klart for åpning av Kunstsilo

    Oljefond-sjef og milliardær Nicolai Tangen innrømmer at Kunstsilo-prosjektet kanskje var litt smalt forankret da han for ni år siden bestemte seg for å gi kunsten til hjembyen sin. På lørdag åpner sørlandets nye store kunstmuseum i Kristiansand, som har skapt mye rabalder på Sørlandet gjennom flere år. Administrerende direktør Reidar Fuglestad sier at de vil jobbe hardt for å få alle slags folk inn i siloen – blant annet vil det være gratis for alle under 18 år.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.18

    Nye tall om behandling av brystkreft: - Bekymringsverdig

    En fersk rapport fra Kreftregisteret viser at flertallet brystkreftpasienter starter cellegiftbehandling senere enn anbefalt. Når du kommer i gang med behandling, avhenger av hvor du bor.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.08

    Vipps sender ut svindeladvarsel til alle brukere: – Kraftig vekst

    4,5 millioner Vipps-kunder mottar tirsdag en svindeladvarsel i appen. Der advares det mot en svindelmetode i kraftig vekst. Svindlerne har blitt mer profesjonelle, og folk lar seg lure. Derfor advarer Vipps nå mot en mer oppsøkende svindelmetode kalt «spoofing». I denne metoden skjuler svindlerne seg bak et falskt telefonnummer, hvor det kan se ut som at du blir oppringt av for eksempel politiet eller Økokrim. – Dette er en svindelmetode i kraftig vekst. Vi ser at svindlerne stadig blir mer proffe og troverdige i sin atferd. Dette er en skremmende utvikling, og dessverre er det ofte eldre mennesker som blir lurt, sier Silke Øverby, som er ansvarlig for risikostyring og compliance i Vipps. Svindlerne prøver ofte å skape et stress hos ofrene, for å få dem til å overføre pengene et annet sted. Øverby er tydelig på at verken politiet, banken eller Vipps aldri vil be deg om å vipse pengene dine noe sted. Over 1000 Vipps-brukere tar kontakt hver eneste måned fordi de har blitt svindlet eller utsatt for svindelforsøk, ifølge en pressemelding fra selskapet. – Det er alltid leit når noen har blitt svindlet. Jeg kan ikke understreke nok at alle må være svært varsomme hvis de blir kontaktet av ukjente, eller personer som påstår å representere Vipps, banken sin eller andre selskaper, forteller Øverby. (©NTB)

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.08

    Tiltalt for overgrep mot barnebarn

    En mann i 70-årene er tiltalt for å ha forgrepet seg på sitt barnebarn. Overgrepene skal ha skjedd over en periode rundt på ni år, mellom 2013 og 2022, fra fornærmede var åtte år gammel. Tiltalen består av flere tiltaleposter. Blant annet så er mannen tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år. «Handlingen ansees om utført under særdeles skjerpende omstendigheter idet det særlig er lagt vekt på hvor lang tid forholdet har pågått samt at handlingen er misbruk av slektskapsforhold», står det i tiltalen. Saken skal opp i Vestre Innlandet tingrett neste uke.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.07

    Vipps sender ut svindeladvarsel til alle brukere: – Kraftig vekst

    4,5 millioner Vipps-kunder mottar tirsdag en svindeladvarsel i appen. Der advares det mot en svindelmetode i kraftig vekst. Svindlerne har blitt mer profesjonelle, og folk lar seg lure. Derfor advarer Vipps nå mot en mer oppsøkende svindelmetode kalt «spoofing». I denne metoden skjuler svindlerne seg bak et falskt telefonnummer, hvor det kan se ut som at du blir oppringt av for eksempel politiet eller Økokrim. – Dette er en svindelmetode i kraftig vekst. Vi ser at svindlerne stadig blir mer proffe og troverdige i sin atferd. Dette er en skremmende utvikling, og dessverre er det ofte eldre mennesker som blir lurt, sier Silke Øverby, som er ansvarlig for risikostyring og compliance i Vipps. Svindlerne prøver ofte å skape et stress hos ofrene, for å få dem til å overføre pengene et annet sted. Øverby er tydelig på at verken politiet, banken eller Vipps aldri vil be deg om å vipse pengene dine noe sted. Over 1000 Vipps-brukere tar kontakt hver eneste måned fordi de har blitt svindlet eller utsatt for svindelforsøk, ifølge en pressemelding fra selskapet. – Det er alltid leit når noen har blitt svindlet. Jeg kan ikke understreke nok at alle må være svært varsomme hvis de blir kontaktet av ukjente, eller personer som påstår å representere Vipps, banken sin eller andre selskaper, forteller Øverby. (©NTB)

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.06

    To lastebiler krasjet i Drammen - mann var fastklemt

    Én mann i 50-årene er fraktet til Drammen sykehus, melder Drammens Tidende.

  • Tirsdag 7. mai kl. 11.06

    To lastebiler har kollidert i Drammen - én person fastklemt

    Brannvesenet jobber med å frigjøre personen fra kjøretøyet, skriver Drammens Tidende.

  • Tirsdag 7. mai kl. 10.59

    Kokainskipet på Husnes: Ein av fem vedgår straffskuld

    Fire menn og ei kvinne frå Albania er tiltalte for å ha ulovleg ha innført og innført 150 kilo kokain til Husnes i april i fjor. Dei er tiltalte som ei kriminell gruppe. Det som avslørte dei var dykkarutstyret dei skulle bruke for å få opp narkotikaen frå under eit skip. Dei fem svarte i Hordaland tingrett i dag korleis dei stiller seg til tiltalen. To av fem nektar straffskuld. Mann (30) vedgår straffskuld etter tiltalen. Mann (26) vedgår delvis straffskuld, men hevdar han trudde dei skulle smugle hasj. Mann (27) vedgår å ha vore med, men nektar straffskuld fordi han ikkje visste kva dei henta. Kvinne (33) nektar straffskuld. Mann (46) nektar straffskuld. 30-åringen sa seg skuldig etter tiltalen. 26-åringen erkjenner straffskuld for hasj: – Eg er skuldig og erkjenner, men det gjeld hasj, sa han. 27-åringen erkjenner delvis straffskuld. Han visste ikkje at det var narkotika saka gjaldt. – Handlingane har eg gjort, men utan kunnskap og vere klar over kva det gjaldt, sa han. Saka går for Hordaland tingrett frå 7. mai og det er sett av minst 10 dagar. Det er åtte uniformerte politi i retten. Det er også to tolkar til stades.

  • Tirsdag 7. mai kl. 10.58

    Landbruksdirektoratet åpner for mer import av egg

    Fra 14. mai er det null toll på egg. Målet er at importerte egg skal sørge for nok egg i butikkhyllene og til matindustrien, skriver Landbruksdirektoratet i en pressemelding. I årets fire første måneder manglet det tusen tonn egg for å dekke etterspørselen i Norge, viser prognoser fra Nortura.

  • Tirsdag 7. mai kl. 10.51

    Det perfekte valget

    Mens gradestokken kryper stadig lengre vekk fra skisesongen, opplever et ofte utskjelt forbund en ny langrennsvår.

  • Tirsdag 7. mai kl. 10.40

    Støre takker Trettebergstuen

    Statsminister Jonas Gahr Støre takker Anette Trettebergstuen (Ap) for innsatsen som folkevalgt og tillitsvalgt i Arbeiderpartiet. I går ble det klart at Trettebergstuen ikke tar gjenvalg til høsten etter å ha sittet på Stortinget siden 2005. Støre skriver i en e-post til NRK at han er glad i Anette og kjenner henne som en dyktig og klok politiker. Den tidligere kultur- og likestillingsminister trakk seg i juni i fjor, blant annet etter at venner av henne var utnevnt til betalte styreverv.

  • Tirsdag 7. mai kl. 10.38

    Uniteds store dillemma: – En dysfunksjonell fotballklubb

    25. mai spiller Manchester United cupfinale mot byrival City. Blir det med eller uten Erik ten Hag som manager?

  • Tirsdag 7. mai kl. 10.33

    Frank Løke om jukse-påstander: – Det driter jeg fullstendig i

    Frank Løke har i en måned jobbet seg oppover mot toppen av Mount Everest. Nå kritiseres han for å jukse.

  • Tirsdag 7. mai kl. 10.33

    Pelsdyroppdrettere har fått 1,48 milliarder i erstatning

    Landbruksdirektoratet har nå gitt de fleste tidligere pelsdyroppdretterne et forskudd på erstatning. Til sammen er det utbetalt rundt 1,48 milliarder kroner. – Mange har ventet lenge, noe som selvsagt har vært belastende. Samtidig er det viktig å få fram at erstatningene som nå utbetales er på et langt høyere nivå enn det forrige regjering var villig til å tilby, sier landbruksminister Geir Pollestad (Sp) i en pressemelding. Kompensasjonen er utbetalt til pelsdyroppdrettere siden Stortinget vedtok å avvikle pelsdyrnæringen i 2019. På grunn av forsinkelser har Landbruksdirektoratet tilbudt forskudd på erstatninger siden utgangen av 2022. Til sammen har 220 tidligere pelsdyroppdrettere mottatt foreløpige tilbud om erstatning. 62 oppdrettere har mottatt endelig tilbud, mens 37 har fått avslag. – Denne saken har vært høyt prioritert og den vil fortsette å være det fram til vi er i havn, fortsetter Pollestad. (NTB)

  • Tirsdag 7. mai kl. 10.26

    Politiarresten i Hamar øker bemanningen

    Politiarresten i Hamar får økt bemanning, skriver Politiforum. Det skjer etter at flere tilsyn har varslet om risiko for innsatte og høy arbeidsbelastning for de ansatte. Arresten i Hamar er innlandets eneste og får nå en grunnbemanning på minimum to arrestforvarere.

  • Tirsdag 7. mai kl. 10.16

    Agder-bedrifter mangler 2000 ansatte

    16 prosent av bedriftene som svarte på Navs årlige bedriftsundersøkelse, sier de forventer flere ansatte i løpet av 2024, 11 prosent svarer at forventet færre. Det størst mangel på sykepleiere. I Agder mangler 225 sykepleiere. I tillegg mangler det 125 helsefagarbeidere og 125 sjåfører, ifølge undersøkelsen. – Mangelen på arbeidskraft har gått noe ned siden i fjor. Likevel er det fremdeles vanskelig for mange å få tak i den arbeidskraften man trenger i Agder. 23 prosent av bedriftene opplever å ikke få tak i kompetansen de trenger, sier Øyvind Vedal i Nav.

  • Tirsdag 7. mai kl. 10.15

    Dømt til fengsel for vold mot familien

    En mann i slutten av 30 åra bosatt nord i Hedmark er dømt til fengsel i 3 år og 9 måneder for trusler, tvang og mishandling av sin tidligere samboer og tre barn. I dommen står det at barna beskrev faren som blant annet sint, uberegnelig, fysisk og verbal nedverdigende. Han skal ha tatt tatt harde tak i armene, lugget og dro i øret. Barna var engstelige og redde for hva som ville skje. I tillegg beskrev de fysisk vold mot moren. Mannen ble i Østre Innlandet tingrett også dømt til å betale erstatning til de fornærmede på til sammen over en million kroner. I tillegg ble han idømt besøksforbud.

  • Tirsdag 7. mai kl. 10.09

    – Jan Helge var en tilbaketrukken kar

    Da ble tingretten ferdig med obduksjonsrapportene mandag, og vi er tilbake til vitneførsel igjen i denne korte rettsuka som avsluttes allerede i dag Første vitne tirsdag er en mann i 50-årene som tidligere var leder for Heimevernsungdommen da Jan Helge Andersen deltok der. – Jan Helge var en tilbaketrukken kar som ikke stakk seg så mye ut, sier vitnet. Dette inntrykket ble bekreftet av et annet vitne fra HV-ungdommen som retten fikk høre like etterpå. Seinere tirsdag skal både moren til Jan Helge Andersen og faren til Stine Sofie Sørstrønen vitne i retten.

  • Tirsdag 7. mai kl. 10.08

    Nødetatene rykker ut til gressbrann

    Nødetatene rykker ut til gressbrann i på Ørnes i Meløy. På grunn av vind sprer brannen seg raskt. To personer har pustet inn røyk, og begge blir sett til av helse på stedet, melder politiet. Klokken 10:35 melder politiet at brannen er slukket. Det er ikke store materielle skader, men politiet starter etterforskning.

  • Tirsdag 7. mai kl. 9.56

    Flere inkassosaker

    Antallet inkassosaker øker fra samme periode i fjor. For Agders del er det en økning på 85 prosent, melder selskapet Fair Collection. Kristiansandsbaserte Zero-Zero Kreditt sier de har hatt en økning på 30 prosent, med størst økning blant private.

  • Tirsdag 7. mai kl. 9.56

    E16 stengt i Kongsvinger

    E16 Masterudvegen i Kongsvinger er stengt ved Norhov pga. oversvømmelse i undergang. Lokal omkjøring på nordsiden av Circle K bensinstasjon, melder vegtrafikksentralen Øst.

  • Tirsdag 7. mai kl. 9.54

    Brutalt resultatfall for Olav Thon Gruppen

    Eiendoms- og hotellkonsernets resultat gjorde en dyster helomvending. Men justert for verdiendringer var det oppgang å spore.

  • Tirsdag 7. mai kl. 9.51

    Laksegiganten kan overraske: – Tror de strekker seg litt

    Rekordmye såret og skadet oppdrettslaks vil prege førstekvartalsresultatene. Onsdag får vi vite hvordan det slår ut for Mowi. Dette bør du se etter.

  • Tirsdag 7. mai kl. 9.47

    Regjeringen endrer tilskuddene til privatskoler etter kraftige protester

    I fjor foreslo regjeringen å kutte tilskuddene til privatskoler, som Steinerskolen og Montessori, med 515 millioner over fem år. Kuttene rammet rundt 150 kombinerte barn- og ungdomskoler og førte til store demonstrasjoner over hele landet. Nå foreslår regjeringen endringer i tilskuddsmodellen som vil kompensere friskolene med 484 millioner kroner. Fungerende generalsekretær i Kristne Friskolers Forbund, Helge Vatne, sier de mottar nyheten med blandede følelser: - Vi er glade for at regjeringen retter opp kuttet fra i fjor høst og at nesten alle pengene kommer tilbake. Samtidig er dette penger vi trodde vi hadde og som ble tatt fra oss, så noen voldsom jubel i taket er det ikke. Det er en rekke kristne friskoler i Agder. I tillegg har Steinerskolen, Montessorisolen og Den Internasjonale skolen flere skoler i fylket.

  • Tirsdag 7. mai kl. 9.46

    Mann alvorlig skadet i arbeidsulykke på elbuss

    Mannen ble skadet i forbindelse med arbeid på bussen som sto parkert i Bergen.