Nyheter:

  • Søndag 5. mai kl. 23.34

    Lando Norris tok sin første seier etter drama i Miami

    Sikkerhetsbilen skapte drama da Lando Norris (24) endelig tok sin første Formel 1-seier.

  • Søndag 5. mai kl. 23.14

    Norge tok Gull og sølv i EM i skolekorps

    Norge og Bergen vant både gull og sølv i Europamesterskapet i skolekorps i Palanga i Litauen søndag. Smørås Skolemusikk vant gull mens det ble sølv til Ytrebygda Skolekorps, ifølge resultatlisten. Lørdag tok Eikanger Bjørsvik Musikklag sølv i EM for brassband, som i tillegg vant solistpris.

  • Søndag 5. mai kl. 23.03

    Brann i boligblokk i Oslo

    Nødetatene har rykket ut til brann i en leilighet i en boligblokk i Oslo søndag kveld. En person er hentet ut fra den aktuelle leiligheten av røykdykkere fra brannvesenet. Vedkommende fikk tilsyn av helsepersonell på stedet, men fremstår uskadd. Øvrige beboere ble evakuert ut, melder politiet i Oslo på X klokken 23.01 søndag kveld. Brannvesenet har slukket brannen. Den aktuelle leiligheten fremstår totaltskadet og ikke beboelig. Brannen har ikke spredt seg til andre boenheter.

  • Søndag 5. mai kl. 22.34

    Ukens bilder

    Donald Trump gjør seg klar for en ny dag i retten. Her ukens bilder.

  • Søndag 5. mai kl. 22.18

    Truende person med hammer og stikkvåpen

    Politiet rykket ut etter melding om en truende person med hammer og et mulig stikkvåpen på et mottakssenter i Oslo. – Politiet var på stedet etter få minutter og fikk kontroll på mistenkte, skriver politiet i en melding til pressen. Ingen ble skadd. Politiet tar avhør av personer på stedet og vil opprette sak.

  • Søndag 5. mai kl. 22.12

    Rekordstor påmelding til NM i sprintorientering

    9.-12. mai arrangeres Norgesmesterskap i sprintorientering i Bodø. Hele 282 deltakere og 57 stafettlag er påmeldt arrangementet. Det skriver arrangøren Bodø og Omegn Idrettsforening i en pressemelding. – Dette er første gang at det arrangeres et NM i sprintorientering nord for Trondheim. Løpet vi være viktig i forhold til uttak til Verdensmesterskapet i Glasgow i juli, og vi er svært glade for at NM i Bodø kan gjennomføres som en del av Bodø2024, skriver arrangøren. Løyper, kart og løpsområde er hemmelige inntil start på løpsdagen. Løperne holdes også i karantene inntil start for å hindre at noen får informasjon om løyper og andre løpsforhold. Arrangøren kan heller ikke oppgi arena, men kan røpe at Rådhusplassen vil være arena en av dagene. – Arrangørene ber om forståelse for at Rådhusplassen, Kongens gate og Havnegata ved Rådhusplassen vil være stengt for biltrafikk under arrangementet. Programmet: Torsdag 9. mai: NM Knockout sprint Lørdag 11. mai: NM sprint Søndag 12. mai: NM sprint stafett

  • Søndag 5. mai kl. 22.00

    To nye deltagere ute av «Spillet»: – Veldig sårt

    Tre deltagere står nå igjen og skal kjempe om seieren av realitykonseptet neste helg.

  • Søndag 5. mai kl. 21.57

    Bil kjørte inn i parkert bil på Melhus

    Politiet er på stedet etter melding om at en bil kjørte inn i en annen parkert bil på Melhus. Fører har ikke gyldig førerkort, og det er mistanke om ruskjøring, melder politiet.

  • Søndag 5. mai kl. 21.52

    Trenerlegende er død

    Han førte Argentina til VM-gull i 1978. Nå har César Luis Menotti gått bort, 85 år gammel.

  • Søndag 5. mai kl. 21.50

    Flyet hans står på Vigra, men hvor er Tom Cruise?

    Gudstjeneste, badetur eller biblioteket?

  • Søndag 5. mai kl. 21.40

    Guro Reiten kopierte Haaland da Chelsea knuste Bristol City

    (Chelsea – Bristol City 8–0) Guro Reiten (29) gjorde som Erling Braut Haaland og scoret fire mål i det som ble en drømmedag for Chelsea.

  • Søndag 5. mai kl. 21.26

    15-åringen kikket ned på mobilen. Så kom skuddet.

    Den dagen det israelske militæret rullet inn i byen på Vestbredden, mistet ambulansearbeider Fathi Nasrallah (42) sønnen sin.

  • Søndag 5. mai kl. 21.14

    Viking vant på overtid over Tromsø

    Søndagens Eliteserie-kamp mellom Viking og Tromsø endte med 2-1. Det så ut til å ebbe ut med 1-1, men to minutter på overtid kom straffesparket som ble avgjørende for Viking. Dermed er Tromsø sitt femte tap på rad et faktum. Etter at det ble blåst i fløyta, la Tromsø-spillerne seg langflate ned på banen.

  • Søndag 5. mai kl. 21.13

    Tromsø fortsatt uten poeng - vanvittig overtidsdrama da Viking vant

    (Viking - Tromsø 2–1) To minutter var det som skilte Tromsø fra sesongens første poeng.

  • Søndag 5. mai kl. 21.13

    Fikk håkjerring på 636 kilo

    En hobbyfisker fikk ei håkjerring på 636 kilo på kroken i Trondheimsfjorden forrige uke, skriver avisa Fosna-Folket. Denne haifisken var 2,3 meter lang, og ble tatt på 600 meters dyp. Etter å ha blitt målt ble den sjeldne fisken sluppet løs igjen.

  • Søndag 5. mai kl. 21.04

    Kjørte uten førerkort i Tønsberg

    En mann i 20-årene vil bli anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort etter å ha kjørt ut i grøfta ved Slagen kirke i Tønsberg. Føreren fremstår uskadd.

  • Søndag 5. mai kl. 21.04

    Bortviste beruset mann i Trondheim

    Politiet har bortvist en beruset person fra festningen i Trondheim. Han var utidig mot tilfeldig forbipasserende.

  • Søndag 5. mai kl. 20.53

    Uavgjort for Hamkam

    HamKam måtte dele poeng med Kristiansund etter kampen på Nordmøre stadion søndag. Resultatet ble 1-1. HamKam-trener Jakob Michelsen var ikke blid på dommeren etter kampen, og var ikke fornøyd med ett poeng.

  • Søndag 5. mai kl. 20.52

    Går mot rentethriller i Sverige: – Det er nesten helt 50/50

    Flere meglerhus venter at Sverige kutter renten til uken.

  • Søndag 5. mai kl. 20.50

    Mopedulykke i Lindesnes

    Nødetatene har rykket ut etter melding om trafikkulykke på Hagelandsveien i Holum. Det skal være en moped som har kjørt ut av veien. En person er involvert i ulykken. Personen er våken og bevisst, melder politiet.

  • Søndag 5. mai kl. 20.44

    Svømmehallen i Tønsberg stenges

    Tønsberg svømmehall skal rehabiliteres og stenges i nesten to måneder. Det skriver Tønsbergs Blad. Fra starten av mai til slutten av juni vil den over 50 år gamle svømmehallen holdes stengt. – Vi beklager ulempene det medfølger, men håper på forståelse slik at vi kan holde liv i svømmehallen fremover, står det på nettsidene deres.

  • Søndag 5. mai kl. 20.43

    Savnet 79-åring er funnet

    Politiet melder på X at 79-åringen de lette etter i Fredrikstad er funnet.

  • Søndag 5. mai kl. 20.42

    Savnet gutt funnet i Sandefjord

    Politiet var i Sandefjord sentrum for å lete etter en savnet gutt på 4 år. Han ble borte fra sine foreldrel ike før klokken 20.30. |Rett før klokken 21 melder politiet at barnet er funnet i god behold.

  • Søndag 5. mai kl. 20.37

    Strippedrama fortsetter: Avviser beskyldninger i «Magic Mike»-striden

    Hollywood-stjernen Channing Tatum (44) nekter for å ha skjult verdier i skilsmisseoppgjøret med ekskona Jenna Dewan (43).

  • Søndag 5. mai kl. 20.36

    Bråk på Barkåker i Tønsberg

    Politiet er på stedet etter melding om tyveri og slagsmål mellom flere ungdom. Politiet melder klokken 20.56 at de har kontroll på situasjonen. Det er foreløpig meldt om tre involverte ungdommer. De jobber med å få klarhet i situasjonen, og hva som har vært foranledningen til bråket.

  • Søndag 5. mai kl. 20.35

    Brann i bygning i Løten

    Politiet har fått en medling om brann i bygning på et gårdsbruk i Løten. Det skal ikke være folk i bygget. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Søndag 5. mai kl. 20.13

    Leter etter 79-åring

    Politiet i Fredrikstad leter etter en mann på 79 år med grå genser, blå dongeribukse og kort grått hår. Han skal ha en sort damesykkel og kan ha vært observert i Lislebyområdet. Politiet ber publikum om tips på 64999130.

  • Søndag 5. mai kl. 20.11

    Politiet etterforsker skytehendelse i Oslo

    Politiet bekrefter til NRK at de etterforsker en skytehendelse på Linderud etter funn av tomhylser og ammunisjon på et område utenfor Krigsskolen. – Vi må nå avklare hva som faktisk har skjedd. En naturlig hypotese er at noen kan ha blitt truffet av skudd, sier Bjørn Gunnar Nysæter, operasjonsleder i Oslopolitiet. Politiet fikk melding om funnet litt etter halv fem søndag ettermiddag. Informasjonen de nå har tilsier at skuddene ble avfyrt natt til søndag. – Vi er på stedet og gjør undersøkelser med kriminalteknikere og prater med vitner. Det er også hentet inn noe videomateriale som sier noe om tidspunktet det skal ha skjedd, sier operasjonslederen. Politiet har ingen mistenkte på nåværende tidspunkt. De anser det som en alvorlig sak, men ønsker ikke å utdype noe nærmere om hva de mener har skjedd. De presiserer at hendelsen ikke kan settes i sammenheng med Krigsskolen eller personell tilknyttet Krigsskolen.

  • Søndag 5. mai kl. 20.11

    VG: Politiet etterforsker skytehendelse i Oslo

    Hendelsen har skjedd på Linderud i Oslo natt til søndag, opplyser politiet til avisen. Politiet bekrefter til NRK at de etterforsker en skytehendelse på Linderud i natt etter funn av tomhylser og ammunisjon på stedet. – Vi gjør diverse undersøkelser på åstedet og jobber med å avklare hvem som har vært involvert og om det har sammenheng med andre hendelser, opplyser politiet. Hendelsen skal ha skjedd ved Krigsskolen på Linderud. Politiet er på stedet søndag og har snakket med vitner og hentet inn videomateriale.

  • Søndag 5. mai kl. 20.10

    Politiet etterforsker skyting i Oslo

    Hendelsen har skjedd på Linderud i Oslo natt til søndag, opplyser de.

  • Søndag 5. mai kl. 20.07

    Trafikkulykke i Farsund

    En person er fraktet til legevakt med ambulanse etter en trafikkulykke i Farsund søndag kveld.

  • Søndag 5. mai kl. 19.25

    Målkalas da Liverpool slo Tottenham i Klopps nest siste hjemmekamp

    (Liverpool – Tottenham 4–2) Liverpool vartet opp med festfotball – helt til det gjensto en knapp halvtime.

  • Søndag 5. mai kl. 19.17

    Rykket ut til mulig brann - viste seg å være grilling

    Nødetatene rykket ut etter melding om mulig brann i en bolig, ved Kalvanesvegen i Solsvik på Askøy. Utrykningen ble imidlertid avblåst, da det viste seg å være snakk om grilling på stedet og ingen brann. Det melder Vest politidistrikt.

  • Søndag 5. mai kl. 19.12

    Forsker mener Barth Eide-bilde kan skape trøbbel: – Veldig alvorlig

    Dette bildet fra 1. mai publiseres nå i Israel. – Å helle bensin på det israelske bålet, mener fredsforsker.

  • Søndag 5. mai kl. 19.11

    Molde raknet mot Sandefjord

    Sandefjord snudde til 3-1-seier mot Molde i Eliteserien. Laget hadde kun tatt ett poeng i sine første fire kamper før søndagens runde. Sandefjord fikk en god åpning på 2. omgang, og allerede seks minutter etter hvilen bøyde Eman Markovic ballen i mål mot gamleklubben. En VAR-sjekk annullerte imidlertid målet for offside. Et kvarter senere fant Christopher Cheng lagkamerat Simon Amin inne i 16-meteren, og 26-åringen satte ballen i mål bak Molde-keeper Jacob Karlstrøm. Tolv minutter før slutt greide Sandefjord å vende om kampen til sin fordel. Stian Kristiansen stanget inn et hjørnespark i mål. – Sandefjord har hatt et klart overtak etter pause. Molde har ikke kommet skikkelig til hektene, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller i FotbalXtra. På overtid økte Aleksander Nilsson til 3-1 for Sandefjord.

  • Søndag 5. mai kl. 19.09

    KFUM med ny borteseier etter kjempebrøler av Selvik: – Et helt håpløst valg

    (Haugesund – KFUM 0–1) Haugesund-keeper Egil Selvik ble den store syndebukken da han forærte 1-0-seieren til KFUM Oslo.

  • Søndag 5. mai kl. 19.06

    Overlevende og etterlatte etter Kielland-ulykken strever med dårlig livskvalitet

    En omfattende studie blant overlevende og pårørende etter Alexander Kielland-ulykken i 1980, viser at de berørte har dårligere livskvalitet og helse enn andre. De som overlevde, og familiene til de som døde i den dramatiske ulykken for 44 år siden, har bare i liten grad fått den oppfølgingen de fortjente. Det slo Riksrevisjonen fast i 2021. I en studie som Nasjonalt senter for vold og traumatisk stress (NKVTS) har gjennomført sammen med Kielland-nettverket, slås det fast at en riktig oppfølging ville hatt en betydningsfull effekt. – Det er helt utrolig at ingen har fått hjelp fra storsamfunnet, verken med terapi eller økonomi. Og hvis noen tror at staten har gitt erstatning, så er det ikke riktig. Kun den enkelte families forsikringer og fagforeningsmedlemskap ga noe støtte like etter, sier leder Anders Helliksen fra Kragerø i nettverket. Helliksen var som 20-åring selv om bord i Alexander Kielland-plattformen da ulykken skjedde. (©NTB)

  • Søndag 5. mai kl. 19.04

    Odd tapte på hjemmebane

    Odd ble grundig slått av Fredrikstad på hjemmebane i Skien, og kampen i eliteserien endte til slutt 2-0 til bortelaget. Odd kom inn i oppgjøret med 3-3 mot Viking forrige helg, før det ble cupexit med 4-5 mot Sandnes Ulf onsdag. Like målrikt ble det ikke søndag, og etter en jevnspilt førsteomgang gikk lagene i garderoben på 0-0. Hjemmelaget hadde problemer med å bryte ned et dyptliggende bortelag mot slutten, og i stedet kunne Morten Bjørlo sørge for jubel blant de tilreisende supporterne. (©NTB)

  • Søndag 5. mai kl. 19.03

    Fredrikstad opp til fjerdeplass – helten var ikke fornøyd

    (Odd – Fredrikstad 0–2) Bodø/Glimt er det eneste laget som har stoppet østfoldingene denne sesongen.

  • Søndag 5. mai kl. 18.55

    – Det er dramatisk for Molde

    (Sandefjord-Molde 3–1) Sandefjord tok sin første seier i 2024 – og Molde mistet terreng hvis de tenker å hamle opp med Bodø/Glimt.

  • Søndag 5. mai kl. 18.55

    Bodø/Glimt fester grepet på tabelltoppen - slet seg til seier mot Strømsgodset

    (Bodø/Glimt - Strømsgodset 1–0) Først fikset den hjemvendte sønn ledermålet, så vartet keeper Nikita Haikin opp med en ellevill redning.

  • Søndag 5. mai kl. 18.54

    Mange møtte fram i Trøgstad kirke

    Søndag ettermiddag var det åpen kirke i Trøgstad, etter at en 16 år gammel gutt omkom i en motorsykkelulykke lørdag. Sogneprest Kjersti Marken anslår at det var 200-250 mennesker innom kirken for å sørge sammen. – Det er hjerterått når en så ung person dør, sier Marken til NRK. Ulykken skjedde på fylkesvei 115, i nærheten av Skjønhaug i Indre Østfold kommune.

  • Søndag 5. mai kl. 18.39

    Fredrikstad leder i Skien

    Etter 79 spilte minutter på Skagerak Arena i Skien har gjestene fra Østfold tatt ledelsen 1-0 over Odd. Det var Morten Bjørlo som satte ballen i hjemmelagets mål.

  • Søndag 5. mai kl. 18.35

    Voldshendelse i Langesund

    Politiet fikk melding klokken 17.20 om ruteknusing og vold på en adresse i Langesund i Bamble. En person er pågrepet av politiet som følge av hendelsen. Han er kjørt til legevakt for undersøkelse. Politiet har avhørt flere personer og forsøker å danne seg et bilde av situasjonen. Ingen er skadet som følge av volden

  • Søndag 5. mai kl. 18.33

    Tre førerkortbeslag

    Politiet har gjennomført en laserkontroll på Singsås. 24 førere fikk forenklet forelegg for fartsovertredelser. 3 fikk førerkortet beslaglagt. Høyeste hastighet var 93 i 60 sone. I tilegg er en MC-sjåfør uten gyldig førerkort stanset i Indre Fosen.

  • Søndag 5. mai kl. 18.19

    Jerv vant

    Jerv vant søndagens kamp i fotballens 2. divisjon. Grimstadlaget møtte Brann 2 på Fevik stadion. Kampen endte 2-1. Arendal tapte 2-3 borte mot Brattvåg. I morgen møter Fløy Viking 2 på Flekkerøya.

  • Søndag 5. mai kl. 18.18

    Strålte på den turkise løperen

    Til uken er Eurovision-sirkuset i gang. Søndag strålte artistene på den turkise løperen i Malmö.

  • Søndag 5. mai kl. 18.11

    Godt resultat på promillekontroll

    Utrykningspolitiet har hatt promillekontroll på Vesterled i Grimstad søndag kveld. Av 135 kontrollerte kjøretøy var det ingen førere som blåste over lovlig verdi

  • Søndag 5. mai kl. 18.05

    MC-ulykke i Vefsn - fører er våken

    Nødetatene rykket ut til melding om en motorsykkel som skal ha kjørt av veien ved Herringen i Vefsn kommune. Dette skriver politiet i Nordland. Føreren av motorsykkelen er våken og bevisst. Han hentes av luftambulanse. Ingenting tyder på at andre kjøretøy har vært involvert.

  • Søndag 5. mai kl. 18.05

    MC-ulykke i Vefsn

    Nødetatene rykker ut til melding om en motorsykkel som skal ha kjørt av veien ved Herringen i Vefsn kommune. Ingenting tyder på at andre kjøretøy har vært involvert. Dette skriver politiet i Nordland.

  • Søndag 5. mai kl. 18.00

    Esbjerg til mesterligaens finalehelg – norske spillere scoret 23 av 29 mål

    Norske spillere scoret 23 av målene da danske Esbjerg slo FTC Hungaria 29-24 og ble fjerde og siste lag som tok seg til mesterligaens finalehelg.

  • Søndag 5. mai kl. 17.52

    Eriksen fra Larvik fortsetter som startkvinne

    Veteranen Elisabeth Slettum (37) kommer inn på laget til finalen under OL-kvalifiseringen på 4 x 400 meter i Bahamas natt til mandag. Det norske laget tok seg til finalen med tiden 3.26,89 natt til søndag i Nassau. De hadde den femte beste tiden, og med norsk rekord og 2.-plass i heatet sikret de seg også OL-plass i Paris i sommer. I finalen natt til mandag samme sted blir det én endring på det norske laget. Josefine Tomine Eriksen fra Larvik fortsetter som startkvinne, og Amalie Iuel tar over på 2. etappe. På den tredje etappen erstattes Lakeri Ertzgaard av Elisabeth Slettum. Henriette Jæger blir igjen ankerkvinne for Norge. Hun leverte et fantomløp sist natt da hun sikret OL-plassen for det norske laget. Det internasjonale friidrettsforbundets stafettstevne (World Athletics Relays) på Bahamas fungerer i VM-år som kvalifisering til VM, og i år som kvalifisering til OL. (©NTB)

  • Søndag 5. mai kl. 17.50

    Bekymringer rundt vindkraftprosess: – Helt naturlig

    Tross bekymringer knyttet til samiske interesser, mener NVE de har lagt opp til en god prosess når 26 kraftprosjekter skal vurderes i Finnmark i ukene fremover.

  • Søndag 5. mai kl. 17.43

    Mann fra Skien vant 7 millioner i Lotto

    En mann fra Skien hadde sju rette på sin Lotto-kupong lørdag kveld. Det sikret ham en premie på 7 005 480 kroner. – Jeg så at du hadde ringt i går kveld, men da rakk jeg ikke å svare. Så forsøkte jeg å ringe opp igjen og da forstod jeg hvor det ringte fra, humrer mannen glad. Skiensmannen forteller at han er i tenkeboksen om hva premien skal gå til.

  • Søndag 5. mai kl. 17.39

    Den norske hockeyprofilen Alexander Reichenberg er død

    Det melder Lillehammer Ishockeyklubb på sine hjemmesider. «Hvil i fred, nr. 61. Du vil alltid bli husket som en artist», skrier klubben. Reichenberg (31) har spilt som utenlandsproff i blant annet Tsjekkia, Sverige og Østerrike. Han spilte også for Norge under OL i Pyeongchang i 2018. «For klubben og laget var Alexander en stor profil, en spiller med en x-faktor i spillet sitt og en viktig bidragsyter i gruppa. Han brukte også sin internasjonale erfaring til å motivere lagets unge spillere som var i starten av sin karriere.», skriver klubben på sine hjemmesider. «Det er ufattelig trist å tenke på at han aldri skal få høre publikums taktfaste rop i Eidsiva Arena og at vi som satt på tribunen ikke får se spilleren med det store smilet, den ekstra finten eller det knallharde slagskuddet fra droppsirkelen i power play.».

  • Søndag 5. mai kl. 17.33

    Norsk hockeyprofil død: – Aldri et kjedelig øyeblikk med Alex

    «Det er med stor sorg Lillehammer Ishockeyklubb i dag har mottatt budskapet om Alexander Reichenbergs bortgang», heter det. Nyheten publiseres i samråd med de pårørende.

  • Søndag 5. mai kl. 17.26

    Keane med knallhardt utsagn – kaller Haaland «bortskjemt drittunge»

    Roy Keane er ikke fornøyd med hva han så av Erling Braut Haaland (23) lørdag. Keanes tidligere «erkefiende» Alfie Haaland bare ler.

  • Søndag 5. mai kl. 17.21

    Løke har kommet til Kathmandu: – Føler seg veldig mye bedre

    Lørdag ble det meldt at Frank Løke aldri har vært mer sliten. Søndag er ting på bedringens vei.

  • Søndag 5. mai kl. 17.11

    Kristoff tok sesongens første seier

    Alexander Kristoff (36) vant éndagsrittet Elfstedenronde Brugge søndag.

  • Søndag 5. mai kl. 17.11

    Minnes 16-åringen som døde: – Hele lokalsamfunnet er berørt

    På åstedet er det lagt ned blomster og tent lys til minne om gutten som mistet livet i en MC-ulykke i Trøgstad.

  • Søndag 5. mai kl. 16.53

    Ulykke i Stokke

    Politiet rykker ut til Stokke Ravei etter melding om en ulykke som involverer en bil og en motorsyklist. Det skal ha vært lav fart og alle parter er oppegående. Trafikken går som normalt på stedet.

  • Søndag 5. mai kl. 16.50

    Én kritisk skadet etter trafikkulykke

    En mann er kritisk skadet etter en trafikkulykke i Odda.

  • Søndag 5. mai kl. 16.41

    Remi (46) omkom i fallulykke: – En herlig pappa

    Tromsøværingen Remi Andre Larsen omkom i en fallulykke på ski i Troms mandag.

  • Søndag 5. mai kl. 16.39

    Frykter alligatorer og slanger

    Etter flere uker med regnvær i Texas og Louisiana har alligatorer og slanger blitt observert svømmende rundt flere oversvømmede hus.

  • Søndag 5. mai kl. 16.26

    Brann med dobbeltseier over Rosenborg

    Kvinnelaget til Brann fulgte opp seieren til herrelaget fra i går, og slo Rosenborg foran 6051 tilskuere - dette er første gang damene spiller på Brann stadion som fast hjemmebane. Til pause var det Rosenborg som ledet med 0-1, men i andre omgang var det Brann som dominerte. Marthine Østenstad scoret første mål på straffe, mens innbytter Anne Aahjem sto for seiersmålet. Med seieren i boks har Brann nå 12 poeng etter totalt fem kamper. Vålerenga leder Toppserien etter seks strake seiere.

  • Søndag 5. mai kl. 16.24

    Perfekt helg for Brann - kvinnene snudde til seier mot Rosenborg

    (Brann - Rosenborg 2–1) For andre dag på rad kunne Brann-fansen juble for seier mot erkerivalene fra Trondheim.

  • Søndag 5. mai kl. 16.08

    Knutsen gjør fem endringer før Godset-kampen

    Klokken 17.00 tar Bodø/Glimt i mot Strømsgodset på Aspmyra. Trener Kjetil Knutsen gjør fem endringer fra forrige kamp mot Lillestrøm i midtuken. Slik starter Glimt: (4-3-3) Nikita Haikin – Brede Moe, Jostein Gundersen, Odin Bjørtuft, Fredrik Andre Bjørkan – Håkon Evjen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Nino Zugelj, August Mikkelsen, Albert Grønbæk. Innbyggere: Haug, Nielsen, Wembangomo, Høgh, Sjøvold, Hauge, Sørli, Kapskarmo, Sørensen.

  • Søndag 5. mai kl. 16.07

    Al Jazeera tatt av luften i Israel

    Israels regjering bestemte søndag at den arabiske nyhetskanalen Al Jazeera skal forbys i landet. Nå er den tatt av luften.

  • Søndag 5. mai kl. 16.00

    Brudd for tennispar

    Tennisstjernene Stefanos Tsitsipas (25) og Paula Badosa (26) har gått fra hverandre.

  • Søndag 5. mai kl. 15.59

    Her var det varmest i fylket - ni grader skiller topp og bunn

    Søndag bader Nordland i sol, men likevel skiller det rundt ti grader mellom det kaldeste og varmeste målingene i fylket. Med 15 grader målt klokken 14 er Brønnøysund temperaturvinneren i fylket. Desto lengre nord man kommer, desto kaldere er temperaturene: Brønnøysund 15 grader Sandnessjøen 13 grader Mosjøen 13 grader Varntresk 7 grader Mo i Rana 11 grader Saltdal 12 grader Reipå 11 grader Bodø 11 grader Narvik 7 grader Svolvær 7 grader Sortland 7 grader Andøya 4 grader Evenes 6 grader

  • Søndag 5. mai kl. 15.57

    Bernard Hill er død

    Den britiske skuespilleren er død, melder BBC.

  • Søndag 5. mai kl. 15.57

    Bernard Hill er død

    Den britiske skuespilleren Bernard Hill er død, 79 år gammel.

  • Søndag 5. mai kl. 15.54

    Branntilløp i en søppelsekk i Tønsberg

    Politiet er i Måkeveien i Tønsberg for å etterforske et branntilløp i en søppelsekk. Det er uklart hva som har skjedd. Brannen ble slukket før politiet ankom stedet.

  • Søndag 5. mai kl. 15.38

    Ranet i Sandefjord: Minst to gjerningspersoner fortsatt på frifot

    Politiet vet fortsatt ikke hvem som ranet 15 kvinner på en fest i en privatbolig på Breidablikk i Sandefjord natt til søndag. Natt til søndag rykket politiet ut til Breidablikk i Sandefjord etter melding om at to maskerte menn med skytevåpen hadde møtt opp på en fest med ca. 15 kvinner. Det skal snakk være minst to gjerningspersoner. Disse personene er fortsatt på frifot og politiet kjenner foreløpig ikke identiteten deres.

  • Søndag 5. mai kl. 15.38

    Væpnet politiaksjon i Dalane – to pågrepet

    Bevæpnet politi gjennomfører en aksjon på en adresse i Dalane, sør i Rogaland. – Politiet har en pågående aksjon på en adresse i Dalane-regionen i forbindelse med en hendelse natt til i dag. Det skal ikke være fare for tredje person. Politiet er bevæpnet, og vi har kontroll på situasjonen, men ikke kontroll på involverte ennå, skriver Sørvest politidistrikt på X klokken 15.30 søndag ettermiddag. I tillegg til hendelsen i natt har det blitt ringt inn trusler mot politiet knyttet til den aktuelle adressen, melder politiet. Derfor ble det besluttet å ransake adressen. De involverte er godt kjent for politiet fra før. Per nå er det kontroll på to personer, men ingen er formelt pågrepet, melder politiet klokken 16.15. – Vi kan ikke se bort fra at de er i besittelse av våpen, derfor er vi bevæpnet på stedet, sier operasjonsleder Irene Ragnhildstveit til Aftenbladet. Ifølge Aftenbladet skal det også være skutt gasspatroner inn i boligen.

  • Søndag 5. mai kl. 15.38

    Væpnet politiaksjon i Dalane avsluttet

    Den væpna aksjonen i Dalane, sør i Rogaland er avsluttet. Det melder Sør-Vest politidistrikt søndag kveld. To personer var på adressen, de er nå dimittert. Det var klokken 15.30 at politiet meldte følgende på X: – Politiet har en pågående aksjon på en adresse i Dalane-regionen i forbindelse med en hendelse natt til i dag. Det skal ikke være fare for tredje person. Politiet er bevæpnet, og vi har kontroll på situasjonen, men ikke kontroll på involverte ennå. I tillegg til hendelsen i natt har det blitt ringt inn trusler mot politiet knyttet til den aktuelle adressen. Derfor ble det besluttet å ransake adressen på jakt etter våpen. - Men vi vet ikke hvilken type våpen, sier operasjonsleder Irene Ragnhildstveit De involverte er godt kjent for politiet fra før. Ifølge Aftenbladet ble det skutt gasspatroner inn i boligen. To naboer ble evakuert mens politiet aksjonerte. De har fått dra hjem igjen nå.

  • Søndag 5. mai kl. 15.38

    Væpnet politiaksjon i Dalane

    Den væpna aksjonen i Dalane, sør i Rogaland går mot slutten, sier operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i Sør-Vest politidistrikt. Klokken 17.30 søndag. To personer var på adressen, de er nå dimittert. Det var klokken 15.30 at politiet meldte følgende på X: – Politiet har en pågående aksjon på en adresse i Dalane-regionen i forbindelse med en hendelse natt til i dag. Det skal ikke være fare for tredje person. Politiet er bevæpnet, og vi har kontroll på situasjonen, men ikke kontroll på involverte ennå. I tillegg til hendelsen i natt har det blitt ringt inn trusler mot politiet knyttet til den aktuelle adressen. Derfor ble det besluttet å ransake adressen på jakt etter våpen. -Men vi vet ikke hvilken type våpen, sier operasjonslederen. De involverte er godt kjent for politiet fra før. Ifølge Aftenbladet ble det skutt gasspatroner inn i boligen. To naboer ble evakuert mens politiet aksjonerte. De har fått dra hjem igjen nå.

  • Søndag 5. mai kl. 15.38

    Glimt-damene utvidet seiersrekken

    Bodø/Glimt kvinner tok sesongen sjette strake ligaserier da Kil/Hemne ble slått 2-0 borte søndag, og troner dermed på topp i 1. divisjon. Sara Elise Berg scoret kampens første mål etter 27 minutter, før Anna Johansen økte til 2-0 bare minuttet senere. Flere mål ble det ikke i oppgjøret. Glimt-kvinnene er dermed fortsatt ubeseiret i 1. divisjon og topper tabellen med full pott etter seks kamper. Om én uke er det «Slaget om Nord-Norge», da Glimt tar i mot Tromsø til rivaloppgjør.

  • Søndag 5. mai kl. 15.32

    80-åring i rullestol påkjørt av bil

    En mann i elektrisk rullestol ble søndag ettermiddag påkjørt av en bil. Ulykka skjedde på Gimlevegen, fv2370 i Bøverbru. Påkjørselen skal ifølge politiet ha skjedd i lav hastighet. Mannen som er i 80-åra er frakta til Gjøvik sykehus, men er trolig lettere skadd.

  • Søndag 5. mai kl. 15.32

    Den beste elsykkelen under 25.000 kroner

    Oppdatert med ti nye 2024-modeller.

  • Søndag 5. mai kl. 15.30

    Politiaksjon i Dalane

    Politiet forberedte seg på at det kunne være våpen på adressen.

  • Søndag 5. mai kl. 15.23

    Den synlige lederen

    Du tenker kanskje at Martin Ødegaard (25) fremdeles er den litt stille, blyge og sjenerte gutten vi ble kjent med for ti år siden? Han finnes ikke lengre.

  • Søndag 5. mai kl. 15.14

    Kim Jong-un-sang tar av på TikTok

    Regimet i Pyongyang har sluppet en ny sang som roser landets leder.

  • Søndag 5. mai kl. 15.09

    Rosenborg leder over Brann

    Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså. Det har vært en sjansefattig og jevnspilt første omgang på Brann stadion.

  • Søndag 5. mai kl. 15.08

    Ventetiden over for PSV Eindhoven – tok sitt første ligagull på seks år

    PSV sikret sitt første seriemesterskap i nederlandsk fotball siden 2017/18-sesongen da Sparta Rotterdam ble beseiret med 4-2 søndag.

  • Søndag 5. mai kl. 15.03

    Trafikkulykke langs Sandvinvatnet

    Tre personar er sende til sjukehus etter ei trafikkulukke på Rv. 13 Røldalsvegen – Odda ved Sandvinvatnet. Skadeomfang er førebels ikkje kjent, skriv politiet på X. Det er snakk om ei møteulukke som har skjedd like sør for Vasstun. To bilar er involverte. Vegen er no stengd og det er meldt om ein del kø i begge retningar.

  • Søndag 5. mai kl. 15.03

    Mann kritisk skadet etter trafikkulykke i Odda

    En mann i 40-årene er kritisk skadet etter en møteulykke på riksveg 13 Røldalsvegen, ved Sandvinvatnet i Odda. Totalt er tre personer blitt sendt til sykehus etter ulykken. Skadeomfanget på de to andre er ikke kjent. Det er også meldt om store materielle skader, inkludert oljelekkasje og utløste airbager. Nødetatene er nå ferdige på stedet, og vegen er åpnet for trafikk igjen. Vest politidistrikt oppretter sak på ulykken.

  • Søndag 5. mai kl. 15.01

    Tøff Vuelta-avslutning for Gåskjenn

    Ingvild Gåskjenn fra Horten greide ikke å henge med på hardkjøret i finalen av avslutningsetappen i Vuelta a España lørdag. Demi Vollering vant rittet sammenlagt. Gåskjenn har vist strålende form i første halvdel av sesongen og var på 13.-plassen i sammendraget før den siste etappen. Der måtte hun slippe favorittgruppen to ganger underveis, siste gang med elleve kilometer igjen til mål. Gåskjenn fullførte likevel rittet med flere imponerende resultater, deriblant én fjerdeplass og to femteplasser. Marianne Vos vant den grønne spurttrøya i årets ritt. Gåskjenn endte som nummer elleve i poengkonkurransen. (©NTB)

  • Søndag 5. mai kl. 14.58

    Israel-strid rundt Oljefondet: – Politikerne må ta ansvaret

    Oljefondets eierskap i Israel ble tema for finanskomitéen i Stortinget denne uken. – Jeg syns ikke jeg får gode svar fra finansministeren, sier Kari Elisabeth Kaski (SV).

  • Søndag 5. mai kl. 14.58

    Ayat Majbel Saeid trekker seg fra partiet Rødt

    Ayat Majbel Saeid trekker seg fra Rød Ungdom. Det opplyser hun på egen Facebook-side. Hun beholder medlemskapet i moderpartiet Rødt. Det skriver Fædrelandsvennen. Kristiansanderen har erfaring som tillitsvalgt i Rød Ungdom, leder i partiet i Kristiansand og nestleder nasjonalt. Bakgrunnen for utmeldelsen er ungdomspartiets leder Amrit Kaur kritikk av Oljefondets investeringer i våpenselskaper som har avtaler med Israel på egen TikTok. – Du kan ikke være leder av et ungdomsparti og oppføre deg som et nettroll for så å avfeie det som en spøk når det kritiseres, sier Ayat Majbel Saeid til avisa.

  • Søndag 5. mai kl. 14.58

    Ayat Majbel Saeid trekker seg fra Rød ungdom

    Ayat Majbel Saeid trekker seg fra Rød Ungdom. Det opplyser hun på egen Facebook-side. Hun beholder medlemskapet i moderpartiet Rødt. Det skriver Fædrelandsvennen. Kristiansanderen har erfaring som tillitsvalgt i Rød Ungdom, leder i partiet i Kristiansand og nestleder nasjonalt. Bakgrunnen for utmeldelsen er ungdomspartiets leder Amrit Kaur sin TikTok-video hvor hun kaller Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg for terrorister. Kaur har senere beklaget og slettet videoen. – Du kan ikke være leder av et ungdomsparti og oppføre deg som et nettroll for så å avfeie det som en spøk når det kritiseres, sier Ayat Majbel Saeid til avisa.

  • Søndag 5. mai kl. 14.58

    Advarer unge ledere: Unngå «kompisfellen»

    Toppsjefene forteller hva de gjorde feil tidlig i karrieren og fallgruvene de ser mange av dagens unge ledere går i.

  • Søndag 5. mai kl. 14.47

    Strømstans i Tønsberg

    466 husstander er uten strøm i Tønsberg. Det viser Ledes kart over strømstans.

  • Søndag 5. mai kl. 14.45

    Følg innflytningskampen på Brann stadion her!

    Det er solgt nesten 6000 billetter i anledning Brann-kvinnenes første kamp med Brann stadion som fast hjemmebane. NRK Vestland er på plass på stadion med reporter Oddgeir Øystese. Brann har startet best i toppkampen mot Rosenborg. De fremmøtte supporterne hyllet noen av de som har vært med siden tiden i Sandviken i denne "tifoen" ved innmarsj.

  • Søndag 5. mai kl. 14.45

    Innflytningskampen mellom damene på Brann stadion i gang

    Det er solgt nesten 6000 billetter i anledning Brann-kvinnenes første kamp med Brann stadion som fast hjemmebane. Brann har startet best i toppkampen mot Rosenborg. De fremmøtte supporterne hyllet noen av de som har vært med siden tiden i Sandviken i denne "tifoen" ved innmarsj.

  • Søndag 5. mai kl. 14.45

    Innflytningskampen mellom Brann - Rosenborg er i gang

    Det er solgt 6051 billetter i anledning Brann-kvinnenes første kamp med Brann stadion som fast hjemmebane. NRK Vestland er på plass på stadion med reporter Oddgeir Øystese. Brann har startet best i toppkampen mot Rosenborg. De fremmøtte supporterne hyllet noen av de som har vært med siden tiden i Sandviken i denne "tifoen" ved innmarsj.

  • Søndag 5. mai kl. 14.43

    Fraværsreglene er uetiske

    Om man ønsker fraværsregler, så må man ha en fastlegeordning som tåler at elever ikke straffes for forhold de ikke selv har makt over – som det å være syk.

  • Søndag 5. mai kl. 14.22

    Dyr i tjern i Sokndal

    Dyr har forvillet seg ut i et tjern i Sokndal, melder 110-sentralen på X. Mannskap fra Sokndal brannstasjon rykker ut.

  • Søndag 5. mai kl. 14.09

    Berge kåret til sesongens beste spiller i Burnley

    Sander Berge fikk lørdag det synlige beviset på at han er stemt fram som sesongens beste spiller i Premier League-klubben Burnley.

  • Søndag 5. mai kl. 14.03

    Ble truet med kniv, barnevernet koblet inn

    Politiet har kontroll på tre personer etter at en person er blitt truet med kniv på Rykkinn i Bærum. De involverte er gutter i 13-14-årsalderen og det er funnet en kniv på en av dem, skriver politiet. De skriver også at det som skjedde, har utgangspunkt i en tidligere konflikt. Samtlige av de involverte er under den kriminelle lavalder. Barnevernet er rutinemessig varslet. De involverte blir ivaretatt og fulgt opp av foresatte og politi, opplyser operasjonsleder Line Skott.

  • Søndag 5. mai kl. 14.03

    Ble truet med kniv

    Politiet har kontroll på tre personer etter at en person er blitt truet med kniv på Rykkinn i Bærum. De involverte er gutter i 13-14-årsalderen og det er funnet en kniv på en av dem, skriver politiet. De jobber nå med å finne foranledningen til det som skjedde.

  • Søndag 5. mai kl. 13.57

    Fraværet øker kraftig: – Det er mange som sliter

    Elevene Claudia og Sarah i Vg3 mener karakterpress og psykisk uhelse er noe av forklaringen på at fraværet øker igjen. Men de støtter den eksisterende fraværsgrensen.

  • Søndag 5. mai kl. 13.54

    Enda en gressbrann i Leka – brannvesenet har ikke kontroll

    Det har brutt ut enda en større gressbrann i Leka. Denne gangen sørøst på Madsøya. – Det er litt vanskeligere og kupert terreng der. Vi har ikke kontroll per nå, sier vaktleder ved 110-sentralen til NRK. Det skal ikke være umiddelbar spredningsfare til bebyggelse. Rett etter klokken 15 sier politiet at brannen har tatt seg opp. – Brannhelikopter er på vei og Sivilforsvaret er bedt om å bistå med mannskap for å slukke brannen, opplyser de. Oppdatering 15.46: Ifølge 110-sentralen evakuerer politiet nå tre beboere på Tangen på Madsøya. Brannen dekker et område på mellom 10 og 15 dekar, og sprer seg fort. Det er veldig mye røyk i området. Brannhelikopter fra Værnes er forventet å komme til stedet like etter klokka 16.00. Oppdatering 16.19: Helikopter har kommet fram. Oppdatering 1957: Det jobbes på spreng for å holde kontroll over brannen. – Akkurat nå har vi kontroll i den forstand at vindforholdene spiller på lag med oss, sier innsatsleder for politiet på stedet, Morten Hegdahl. Han forteller at de jobber med å opprette en branngate for å holde det brennende området i sjakk, og at helikopteret konsentrerer seg om områdene med de største flammene og mest varme. Det er mye ulmebrann i området, og vinden vil være avgjørende for hvordan brannen utvikler seg. Tensio bistår med rådgiving for slukking rundt hovedtrømforsyningen til Leka som går over øya.

  • Søndag 5. mai kl. 13.07

    Fotballprofiler hardt ut mot VG-kommentator: – Hersketeknikker

    VG-kommentator Leif Welhaven kritiseres for sin holdning i VAR-debatten.

  • Søndag 5. mai kl. 12.58

    Brant bål mellom to hus

    Politiet og brannvesenet rykket ut etter melding om at noen brant bål mellom to hus i Hunndalen i Gjøvik søndag. Brannvesenet gikk raskt i gang med slukking, og det var ingen fare for at brannen ville spre seg.

  • Søndag 5. mai kl. 12.42

    Hotelleiere var redd for dårlige tider: – Har ikke blitt som fryktet

    Kostnadsgalopp og folks slunkne lommebøker treffer hotelleier Thor Halvorsen. Men det har gått «langt bedre» enn den fryktede nedturen.

  • Søndag 5. mai kl. 12.32

    Ville sykle fra politiet – kolliderte med bil

    En mann som forsøkte å sykle fra politiet i Fredrikstad endte med å miste kontroll på sykkelen og kollidere med en parkert bil. Politiet rykket ut etter melding om at mannen gikk og skrek i gatene. Etter kollisjonen ble han tatt med til legevakt for sjekk og deretter innbrakt, melder politiet. Mannen anmeldes for flere forhold.

  • Søndag 5. mai kl. 12.21

    Turgåere reddet ned fra Jostedalsbreen

    Et par i 50-årene på tur i området Ramnane, Kvitekoll på Jostedalsbreen meldte tidligere søndag ettermiddag at de trengte hjelp. Paret har nå kommet seg trygt og uskadd ned, med bistand fra politi og Røde Kors. Det melder Vest politidistrikt. Paret har vært i fjellet i to dager og turen videre skulle gå til Fjærland.

  • Søndag 5. mai kl. 12.21

    Turgåarar treng hjelp på Jostedalsbreen

    Eit par i 50-åra på tur i område Ramnane, Kvitekoll på Jostedalsbreen, har meldt om at dei treng hjelp. Dei to har vore i fjellet i to dagar og skulle gå til Fjærland, skriv politiet på X. Dei to er uskadde, men den eine er utsliten og treng hjelp for å kome ned. Begge er fjellvande og godt utstyrte med både klede og mat. Dei er på ein kjend stad og Røde Kors sender personell med snøskuter for å hente dei. Ifølge politiet er det førebels uvisst når dei kan vere framme.

  • Søndag 5. mai kl. 12.13

    Friidrettsprofil klarte EM-kravet med én centimeter – snuste på norsk rekord

    Sleggekaster Beatrice Nedberge Llano fikk opp et kjempekast i et stevne i USA lørdag og klarte kravet til EM i Roma. Hun var også nær sin egen norske rekord.

  • Søndag 5. mai kl. 12.04

    Sang kan bety mye for de med demens

    Å synge sammen, for eksempel når man går tur, kan være til stor glede og nytte for familier som lever med demens. Det viser ny forskning fra Universitet i Agder. Sangen kan bidra til en følelse av trygghet. NRK-serien Demenskoret bidratt til å øke bevisstheten rundt demens i samfunnet.

  • Søndag 5. mai kl. 11.45

    Større gressbrann på Leka – prøver å hindre spredning

    Omtrent 1000 kvadratmeter gress og lyng står i brann på Leka. Det er svært tørt i terrenget, og brannvesenet jobber med å hindre spredning til skog og hytter i området. – Flere på stedet forsøker å slukke brannen, opplyste operasjonsleder Bjørnar Gaasvik før brannvesenet kom fram. To personer skal ha pustet inn røyk.

  • Søndag 5. mai kl. 11.45

    Større gressbrann på Leka – brannvesenet har kontroll

    Omtrent 1000 kvadratmeter gress og lyng står i brann på Leka. Det er svært tørt i terrenget, og brannvesenet jobber med å hindre spredning til skog og hytter i området. – Flere på stedet forsøker å slukke brannen, opplyste operasjonsleder Bjørnar Gaasvik før brannvesenet kom fram. To personer skal ha pustet inn røyk.

  • Søndag 5. mai kl. 11.45

    Større gressbrann på Leka – spredningsfare til skog

    Omtrent 1000 kvadratmeter gress og lyng står i brann på Leka. Brannen kan spre seg videre til skog i nærheten. Det er også hytter i området. – Flere på stedet forsøker å slukke brannen, opplyser politiet. To personer skal ha pustet inn røyk. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Søndag 5. mai kl. 11.36

    Nå endres skiltene over kollektivfeltene i Oslo-området

    Fra mandag 6. mai er det ikke lenger lov å kjøre elbil i kollektivfeltene inn mot og i Oslo. De neste to nettene blir skiltene endret. – I dag står det «gjelder ikke elmotorvogn uten passasjer 06-09». Teksten «uten passasjer 06-09» blir tapet over, sier Halvard Gavelstad, prosjektleder for trafikk Statens vegvesen. I tillegg til å påvirke kjøremønsteret for bilister, kan endringen bli merkbar også for dem som tar bussen, ifølge kollektivselskapet Ruter: *Flere busslinjer vil få et annerledes kjøremønster, blant annet busslinje 37 og regionbussene fra vest. *Noen busslinjer vil få nye holdeplasser og enkelte holdeplasser legges ned. *Det kan oppstå forsinkelser på flere avganger, som følge av økt belastning på veinettet. Vår viktigste anbefaling til de reisende er å la bilen stå og enten ta toget eller benytte trikk eller T-bane, skriver Ruter. Også Statens vegvesen anbefaler folk som kan, om å la bilen stå. – Vi oppfordrer de som kan, til å reise kollektivt, eventuelt kombinerer det med å sykle og gå, sier Gavelstad. – Det vil bli betydelig ekstra kø hvis ikke flere reiser kollektivt, for vi vil få opptil 20 prosent er trafikk i de ordinære bilfeltene når vi flytter elbilene over dit, sier han. Det gjelder i tre år. Fra sommeren 2024 til sommeren 2027 stenges Ring 1 (rv. 162) i Oslo sentrum midlertidig. Det skjer fordi Hammersborgtunnelen og Vaterlandtunnelen skal bygges om og oppgraderes. Ring 1 vil være stengt fra krysset St. Olavsgate i vest til rundkjøringen ved Oslo Spektrum i øst.

  • Søndag 5. mai kl. 11.36

    Nå endres skiltene: Tror trafikken vil øke med 20 prosent

    Fra mandag 6. mai er det ikke lenger lov å kjøre elbil i kollektivfeltene inn mot og i Oslo. De neste to nettene blir skiltene endret. – I dag står det «gjelder ikke elmotorvogn uten passasjer 06-09». Teksten «uten passasjer 06-09» blir tapet over, sier Halvard Gavelstad, prosjektleder for trafikk Statens vegvesen. I tillegg til å påvirke kjøremønsteret for bilister, kan endringen bli merkbar også for dem som tar bussen, ifølge kollektivselskapet Ruter: *Flere busslinjer vil få et annerledes kjøremønster, blant annet busslinje 37 og regionbussene fra vest. *Noen busslinjer vil få nye holdeplasser og enkelte holdeplasser legges ned. *Det kan oppstå forsinkelser på flere avganger, som følge av økt belastning på veinettet. Vår viktigste anbefaling til de reisende er å la bilen stå og enten ta toget eller benytte trikk eller T-bane, skriver Ruter. Også Statens vegvesen anbefaler folk som kan, om å la bilen stå. – Vi oppfordrer de som kan, til å reise kollektivt, eventuelt kombinerer det med å sykle og gå, sier Gavelstad. – Det vil bli betydelig ekstra kø hvis ikke flere reiser kollektivt, for vi vil få opptil 20 prosent mer trafikk i de ordinære bilfeltene når vi flytter elbilene over dit, sier han. Det gjelder i tre år. Fra sommeren 2024 til sommeren 2027 stenges Ring 1 (rv. 162) i Oslo sentrum midlertidig. Det skjer fordi Hammersborgtunnelen og Vaterlandtunnelen skal bygges om og oppgraderes. Ring 1 vil være stengt fra krysset St. Olavsgate i vest til rundkjøringen ved Oslo Spektrum i øst.

  • Søndag 5. mai kl. 11.31

    Anmeldt for kjøring uten førerkort

    En mann i 60-årene er anmeldt etter å ha kjørt bil uten gyldig førerkort. Politiet gjennomførte søndag formiddag en trafikkontroll i Alvdal sentrum, hvor 12 førere ble kontrollert for rus. På det punktet var det ingen reaksjoner.

  • Søndag 5. mai kl. 11.23

    To gullruter forsvant, nå er de funnet igjen

    Bård Tufte Johansen og «Spillet» meldte at deres gullruter var stjålet. Søndag ettermiddag har begge kommet til rette.

  • Søndag 5. mai kl. 11.16

    Dokumentarfilmen om Ola vant pris

    Dokumentarfilmen «Ola – en helt vanlig uvanlig fyr» vant beste dokumentarfilm på Gullruten lørdag kveld. Filmen handler om Ola Henningsens liv på Vidaråsen i Andebu. I det lille samfunnet med 150 innbyggere lever mennesker med og uten utviklingshemming sammen, i et rolig tempo, tett på naturen. «Ola – en helt vanlig uvanlig fyr» er en film om likeverd, tilhørighet og betydningen av å føle seg trygg nok til å være den man er, ifølge filmomtalen og er regissert av Ragnhild Nøst Bergem.

  • Søndag 5. mai kl. 11.11

    «Pøbben» om mediestormen: – Vi har ledd av det

    Årets mest omtalte russebuss er på Landstreff Stavanger. På innsiden av bussen har de et fint minne fra da de ble anmeldt til politiet.

  • Søndag 5. mai kl. 11.11

    Arild Hermstad enstemmig gjenvalgt som partileder i Miljøpartiet De Grønne

    Han har vært leder siden 26. november 2022, og får nå fortsette i jobben.

  • Søndag 5. mai kl. 11.05

    Rusa mann stogga bilar på Torgallmenningen i Bergen

    Politiet har tatt hand om ein rusa mann i 30-åra som stogga bilar på Torgallmenningen. Det er ikkje meldt om at han skal ha gjort skadeverk på bilane. Mannen sette seg til motverge mot politiet, og framstod som aggressiv og lite samarbeidsvillig. Ambulanse venta på staden då mistenkte i tillegg til ruspåverknad truleg har fått ein skade i arm/skulder under arrestasjonen, opplyser politiet på X. Mannen vart tatt med til legevakt. Det vart også funne ei mindre mengde narkotika på mannen.

  • Søndag 5. mai kl. 11.03

    MDG-ledelsen gjenvalgt

    Ledertrioen i Miljøpartiet De Grønne er enstemmig gjenvalgt av landsmøtet. Det innebærer at at Arild Hermstad fortsetter som leder og at Ingrid Liland og Lan Marie Berg fortsetter som nestledere. Berg har varslet at hun ikke tar gjenvalg til Stortinget neste år, men fortsetter altså som nestleder i en periode til. Partisekretær Torkil Vederhus ønsket ikke gjenvalg og erstattes av Kristin Antun.

  • Søndag 5. mai kl. 10.43

    To til sjukehus etter utførkøyring: Førar sovna bak rattet

    Politiet i Nordland har avhøyrt begge dei involverte, førar og passasjer, i trafikkulykka som skjedde på E6 ved Trofors i Grane kommune på Helgeland søndag morgon. Det opplyser politiet i Nordland på X. Føraren av bilen erkjenner å ha sovna bak rattet, ifølge politiet. Førarkortet er tatt i beslag og politiet har starta etterforsking. Ulykka gjeld ein bil med tilhengar og to personar i bilen. Av dei to var det føraren som blei lettast skadd av dei to involverte, ifølge operasjonsleiar i Nordland politidistrikt, Ivar Bo Nilsson. Han forklarte at bilen har køyrt frå vegen og over inn i ei myr, der både bilen og hengaren gjorde rundkast i myra. Vegen er rydda og det er no fri ferdsel.

  • Søndag 5. mai kl. 10.38

    Anmeldt for kjøring uten førerkort

    Ingen av de 70 bilførerne politiet har kontrollert langs Mosseveien i Fredrikstad i dag kjørte i ruspåvirket tilstand. Men en av dem hadde satt seg bak rattet uten å ha gyldig førerkort, melder politiet. Det endte med anmeldelse.

  • Søndag 5. mai kl. 10.35

    Katten Galena ble med i pakkeposten – nå er hun funnet

    I en returpakke som skulle til Amazon overlevde hun en reise på seks dager.

  • Søndag 5. mai kl. 10.06

    Q-Meieriene truer med søksmål etter grep fra Pollestad

    Regjeringen kutter i støtten til Q-Meieriene. Tre ting gjør at Q-sjefen vurderer å ta staten til retten.

  • Søndag 5. mai kl. 10.03

    Innbrot på hotell i Bergen

    Politiet har fått melding om innbrot på Hotel Charmante i Bergen. Politiet er i kontakt med meldar på staden. Ein del verktøy, høgtalarar og diverse skal vere stole. Det er førebels er uklart korleis tjuven eller tjuvane har kome seg inn i bygget. Politiet er no i gang med åstadundersøkingar.

  • Søndag 5. mai kl. 10.03

    De nordiske Eurovision-artistene fikk vist seg fram

    Ved inngangen til selve Eurovision-uka i Malmö sto både Gåte og Marcus & Martinus på scenen under den tradisjonsrike Nordic Night lørdag. Det er vanlig at delegasjonene til de nordiske landene – samt Estland – holder en slik fest helgen før musikkonkurransen begynner for alvor. Norge har i år to artister med i Eurovision Song Contest. I tillegg til Gåte, som representerer Norge, deltar Marcus & Martinus for Sverige. Gåte, som framfører låten «Ulveham», skal i ilden i den andre semifinalen torsdag. Som artister for vertsnasjonen og fjorårsvinner Sverige er Marcus & Martinus direktekvalifisert til finalen lørdag. Tvillingduoen fra Trofors i Nordland framfører «Unforgettable». – Det er jo helt sinnssykt at to nordmenn faktisk blir sendt videre for Sverige og representerer nabolandet. Jeg håper at folk er stolte og tenker at dette er utrolig kult. Da har man to forskjellige norske nummer som er med i Eurovision egentlig, sa Martinus Gunnarsen til NTB nylig. Eurovision Song Contest starter offisielt søndag med at alle artistene går på den såkalte turkise løperen og deltar på åpningsfesten. (©NTB)

  • Søndag 5. mai kl. 9.59

    Pellegrino lurte stjernekeeper Lloris – scoret sesongens andre i MLS

    Amahl Pellegrino er for alvor i ferd med å få fart på karrieren i Major League Soccer. Lørdag rundet han tidligere Tottenham-keeper Hugo Lloris og scoret for San Jose Earthquakes. Pellegrinos fulltreffer bidro til at laget hans beseiret Los Angeles FC med 3-1. Den tidligere Bodø/Glimt-yndlingen satte inn 2-0-målet i kampen ti minutter ut i annen omgang. Etter en strålende pasning av argentineren Cristian Espinoza kom Pellegrino alene med Los Angeles-keeper Lloris. Nordmannen rundet sisteskansen og trillet ballen i nettet. Deretter feiret han scoringen ved å stå på reklameskiltene bak mål og juble mot publikum. Pellegrinos scoring var hans andre for sesongen. 33-åringen startet lørdagens kamp til venstre i Earthquake-angrepet. Han ble byttet ut etter 69 minutters spill. Brasilianske Rodrigues sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse, mens et selvmål ga 3-0-ledelse etter at Pellegrino hadde doblet. Cristian Olivera pyntet på resultatet for gjestene. Seieren var San Joses første siden 24. mars. Pellegrino og lagkameratene har slitt denne sesongen. Lørdagens kamp ble for øvrig spilt på hjemmebanen til NFL-klubben San Francisco 49ers. Kampen trakk et publikum på 43.774, godt over kapasiteten på hjemmearenaen til Earthquakes i nærliggende San Jose. I Bodø/Glimt leverte Pellegrino sine beste år i karrieren og endte med utrolige 55 ligamål på 71 kamper. I fjor slo han dessuten rekorden for antall målpoeng i én eliteseriesesong da han scoret 24 mål og fikk 16 assist. Storspillet til Pellegrino de siste årene har gjort at mange norske supportere har talt hans sak i landslagssammenheng. (©NTB)

  • Søndag 5. mai kl. 9.58

    Slik sjekker du naboens bolig

    Flere nettsteder tilbyr detaljert informasjon om solgt-priser på boliger. Mye får du gratis, noe må du betale for – og to tjenester er dyre.

  • Søndag 5. mai kl. 9.53

    Sæter krever selvransakelse: – På tide at vi våkner snart

    (Brann – Rosenborg 3–0) Ole Sæter (28) er kritisk etter en blytung Rosenborg-uke.

  • Søndag 5. mai kl. 9.42

    Bil krasjet i port tilhørende Det hvite hus i USA: Føreren døde

    Ifølge Secret Service var det ingen trussel mot presidentboligen til USAs president Joe Biden.

  • Søndag 5. mai kl. 9.34

    Historisk løp i norsk friidrett

    Det norske laget sikret OL-plass da de ble nummer to i sitt heat under stafett-VM på Bahamas. Norsk friidrett har tidligere aldri hatt et lag på 4x400 meter i OL og aldri tidligere et kvinnelag i en lagøvelse. En av de fire på laget er Lakeri Ertzgaard, som er oppvokst på Holmlia i Oslo og løper for IK Tjalve.

  • Søndag 5. mai kl. 9.11

    Arven etter Mathilde Hellum

    NRK-serien «Instukids» forteller om mørke sider ved norske barnevernsinstitusjoner. Dette er en historie om Mathilde Hellum, som deltar i serien, og hva hun lærte oss voksne som vi må love å ikke glemme.

  • Søndag 5. mai kl. 8.59

    Tatt for ruskøyring

    Klokka 02.50 i natt fekk politiet melding om ein bil som hadde snurra og køyrt inn eit gjerde i Jekteviken i Bergen. Føraren sprang frå staden, men vart innhenta av politiet. Han blåste til over lovleg verdi på alkometer. Politiet opprettar no sak for køyring i påverka tilstand.

  • Søndag 5. mai kl. 8.52

    Steinras i Trondheim

    Det har gått et lite steinras over fylkesvei 6675 Bratsbergveien. – En steinblokk og litt grus har sklidd ut i veien, opplyser politiet. Veien er ryddet og er åpen igjen.

  • Søndag 5. mai kl. 8.41

    Shortcut-saken: Sofie om varsling, trakassering og veien videre

    En uke etter at hun fortalte om sine opplevelser i selskapet Shortcut, forteller Sofie hvordan det var å stå frem.

  • Søndag 5. mai kl. 8.39

    Jæger blir historisk

    Henriette Jæger fra Aremark skal forsvare Norges ære i stafett under OL i Paris i sommer. For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. – Dette er en historisk dag, sier sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Erlend Slokvik, til NRK. Norsk friidrett har tidligere aldri hatt et lag på 4x400 meter i OL, og aldri tidligere et kvinnelag i en lagøvelse.

  • Søndag 5. mai kl. 8.36

    Derfor fødte Anja (28) hjemme uten jordmor

    Derfor fødte Anja (28) hjemme uten jordmor Fødselsleger fraråder på det sterkeste mot uassistert hjemmefødsel. VG har møtt en gruppe kvinner som mener «fri fødsel» er det eneste riktige.

  • Søndag 5. mai kl. 8.35

    Russ ble bortvist i Kongsvinger

    Natt til søndag ble en russebuss bortvist i Kongsvinger, etter at beboere i nærheten av en bensinstasjon klaget på høy musikk fra bussen, skriver Glåmdalen.

  • Søndag 5. mai kl. 8.18

    Mer skryt til russen

    – Det har vært lite saker knytta til russen i natt, sier operasjonsleder Steinar Knudsen søndag morgen. Politifaglig etterforskningsleder Arne Gilje forteller at russen har vært tema på morgenmøtet. – Vi har akkurat sittet på morgenmøtet og er helt imponerte. Det er utrolig finslig. En del år tilbake var det mer liv der ute og flere saker, sier han. I løpet av helgen har det vært fire mindre saker knyttet til russ på Landstreffet i Kongeparken. Rundt 15.000 russ fra hele landet er samlet på Ålgård sør for Stavanger denne helgen. Også lørdag fikk russen skryt av politiet.

  • Søndag 5. mai kl. 8.18

    Krangling og bråk i natt

    Flere personer ble bortvist fra Kristiansand sentrum natt til søndag. En person forsøkte å klatre på en bil, men ble så sendt hjem av politiet. Ved 01-tida ble en dame bortvist fra sentrum fordi hun hadde vært vanskelig på et utsted, melder politiet. I Risør og Flekkefjord ble personer sendt hjem etter ufin oppførsel. I Mandal ble en mann tatt med til politistasjonen fordi han hadde vært med i et slagsmål på en privat adresse, og ikke holdt seg borte.

  • Søndag 5. mai kl. 8.16

    Strømløst etter bilkrasj

    En bilfører er kjørt til sykehus for sjekk etter å ha kjørt inn i en strømstolpe og et tre i Skogstrandveien i Fredrikstad. Føreren fremstår ikke alvorlig skadet, melder politiet, men strømmen forsvant i et hus ved veien. Førerkortet til personen som kjørte bilen ble beslaglagt.

  • Søndag 5. mai kl. 8.14

    Sakte trafikk etter trafikkulykke

    På E6 Skytebanen Bru i Grane på Helgeland pågår det bilberging etter ei trafikkulykke. Det melder Vegtrafikksentralen, som opplyser at det er reduserte moglegheiter for å kome seg vidare i nordgåande felt.

  • Søndag 5. mai kl. 8.12

    Mann kjørt til arresten

    Natt til søndag ringte to venninner til politiet etter at en mann i 30-årene hadde oppført seg sjenerende mot de på et utested i Brumunddal, skriver Hamar Arbeiderblad. Mannen var ifølge politiet åpenbart beruset, og ble tatt med til Hamar for å overnatte i arresten.

  • Søndag 5. mai kl. 8.10

    Messi med målgivende-rekord i MLS

    (Inter Miami –New York Red Bulls 6–2) Med ett mål og fem målgivende pasninger satte Lionel Messi flere rekorder i MLS.

  • Søndag 5. mai kl. 8.06

    Mistenkt for promillekjøring

    En mann i 20-årene er anmeldt, mistenkt for promillekjøring natt til søndag. Mannen ble stanset av politiet klokken 03 natt til søndag i Kvam. Førerkortet hans er beslaglagt.

  • Søndag 5. mai kl. 8.05

    Skadeverk på biler

    Ei kvinne i 20-årene er anmeldt etter at hun skal ha utført skadeverk på biler tilhørende hjemmetjenesten i Lillehammer natt til søndag. Det skal ha oppstått skade på to speil og en bakrute skal ha blitt knust. Kvinnen ble tatt på fersk gjerning av politiet mens hun utførte skadeverket.

  • Søndag 5. mai kl. 8.05

    Gressbrann på Figgjo

    Brannvesenet rykket natt til søndag ut til en gressbrann Åslandsbakken på Figgjo. – En nødrakett er en sannsynlig årsak, sier operasjonsleder i Sør Vest politidistrikt, Steinar Knudsen. 100 kvadratmeter med gress er svidd. Meldingen kom like etter klokken halv to og brannen var slukket før klokken halv tre.

  • Søndag 5. mai kl. 8.04

    Mann pågrepet etter trusler med øks

    En mann i 40-årene er pågrepet etter trusler med øks og skadeverk på en bil ved en privat adresse ved Gjøvik lørdag kveld. Mannen var beruset. Bakgrunnen var uenighet om parkering. Ingen ble skadet i forbindelse med hendelsen, melder politiet Innlandet.

  • Søndag 5. mai kl. 7.58

    Brant i flermannsbolig

    Nødetatene rykket natt til søndag ut til en brann i en flermannsbolig på Sola. En person ble tatt med av ambulanse for videre sjekk. Brannårsak er ukjent, melder politiet.

  • Søndag 5. mai kl. 6.59

    Utforkjøring på E6 - sovnet bak rattet

    Operasjonsleder Yngvar Fredriksen i politiet forteller at det er store materielle skader på kjøretøyet. En passasjer er fraktet til sykehus med luftambulanse.

  • Søndag 5. mai kl. 6.55

    To personer til sykehus etter trafikkulykke i Nordland

    En person blir fraktet med luftambulanse til sykehuset i Sandnessjøen etter en trafikkulykke på E6 ved Trofors i Nordland. En annen person som var med i bilen kjøres med ambulanse til samme sykehus. Bilen skal ha trillet rundt etter å ha kjørt av veien. – Vi er fortsatt på stedet og gjør undersøkelser, melder Nordland politidistrikt på X.

  • Søndag 5. mai kl. 6.55

    To personar til sjukehus etter trafikkulykke i Nordland

    Ein person blir frakta med luftambulanse til sjukehuset i Sandnessjøen etter ei trafikkulykke på E6 ved Trofors i Nordland. Ein annan person som var med i bilen blei køyrt med ambulanse til same sjukehus. Bilen skal ha trilla rundt etter å ha køyrt av vegen. – Vi er framleis på staden og gjer undersøkingar, melder Nordland politidistrikt på X. Til NRK forklarar operasjonsleiar i politiet, Ivar Bo Nilsson, at det er ein bil med tilhengar, og to personar i bilen, som har køyrt ut av vegen. – Førar er vel den som er lettast skadd av dei to. Passasjer er flydd med luftambulanse til Helgelandssjukehuset i Sandnessjøen. Og vi har nokre gjeremål igjen der. Vi er på tur til sjukehuset i Sandnessjøen for å prate med i alle fall bilføraren. Førar blei frakta til same sjukehus med ambulanse. Han forklarar at dei to hadde køyrt rett frå vegen og over inn i ei myr. Då har både bil og hengar gjort rundkast i myra. Slik Nilson ser det er verken bil eller tilhengar køyrbar etter dette. – Så det har vore store krefter i sving, seier han. – Så seier det litt om skadegrad når helse vel å fly den eine til sjukehus og den andre blir køyrt. Så snart vi får bilførar i tale, får vi sikkert vite noko meir.

  • Søndag 5. mai kl. 6.37

    Sitter på pengesekken til oppdretterne: – Sjefen for de gode tider

    Anne Hvistendahl har sittet med makt over laksemilliardene gjennom gullalderen i norsk oppdrett. Men alt har ikke vært like rosenrødt hele tiden.

  • Søndag 5. mai kl. 6.00

    Flere parkeringsbøter kan bli svaret om fakturagebyr forsvinner

    Forbrukertilsynet og Norpark har hatt møte om de utskjelte gebyrene. Begge mener parkering nå kan bli dyrere for alle.

  • Søndag 5. mai kl. 6.00

    Gardenas smart-vanning er utvilsomt smart, men trolig «overkill» for mange

    Smart vanning av plantene våre er ikke noe nytt her på Tek.no. Vi har allerede testet en god variant fra Gardena med en diger vanntank for å holde plantene på balkongen i live, og en annen enda enklere modell fra Autopot som vi likte godt.

  • Søndag 5. mai kl. 6.00

    Gebyrfritt kan gi uønskede konsekvenser

    Forbrukertilsynet og Norpark har hatt møte om de utskjelte gebyrene. Begge mener parkering nå kan bli dyrere for alle.

  • Søndag 5. mai kl. 5.35

    Maskerte, væpnede menn ranet kvinner på fest

    Natt til søndag rykket politiet ut til Breidablikk i Sandefjord etter melding om at to maskerte og bevæpnet menn hadde kommet til en fest med 15 kvinner. – Kvinnene ble fraranet telefoner, penger og smykker, forteller operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud ved Sør-Øst politidistrikt til NRK tidlig søndag morgen. Gjerningsmennene hadde forlatt stedet til fots og et vitne hadde sett at de gikk inn i en bil ikke langt unna åstedet. – Ingen ble skadd under hendelsen. Vi har startet etterforskning og anmeldt saken sier Johnsrud Politiet fikk melding om hendelsen klokken 02:50 natt til søndag.

  • Søndag 5. mai kl. 5.31

    Maskerte menn med våpen ranet 15 kvinner på fest i Sandefjord

    To maskerte menn bevæpnet med skytevåpen, som fortsatt er på frifot, stjal penger, mobiler og smykker.

  • Søndag 5. mai kl. 5.20

    16-åring skutt av politiet etter knivangrep i Australia

    Politiet har skutt en 16-åring som skal ha angrepet en annen person med kniv i Perth, vest i Australia. Gutten skal ha blitt radikalisert på nett.

  • Søndag 5. mai kl. 4.14

    Ukraina: Har skutt ned russisk fly

    Ukrainske styrker har skutt ned et russisk kampfly av typen Su-25 over Donetsk-regionen øst i landet, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

  • Søndag 5. mai kl. 3.52

    Norges stafettjenter klare for OL

    Det norske stafettlaget på 4X400 meter for kvinner er klar for OL i Paris etter at de løp inn til andreplass i sitt heat under VM i stafetter på Bahamas i natt.

  • Søndag 5. mai kl. 3.38

    Knivtrussel i Bergen

    Politiet fikk natt til søndag melding om trussel med kniv ved Kong Oscars gate i Bergen. Politiet har kontroll på gjerningsmann, melder Vest politidistrikt på X.

  • Søndag 5. mai kl. 3.37

    Haaland hylles etter ny bragd: – Tilbake på sitt beste

    Erling Braut Haaland (23) bryter nye barrierer, og nå er både eksperter og manager Pep Guardiola overbevist om at han er tilbake på sitt beste.

  • Søndag 5. mai kl. 3.17

    Mann til sykehus etter voldshendelse i Trondheim

    En mann i 30-årene har blitt utsatt for vold i Trondheim sentrum natt til søndag. Mannen kjøres til St. Olavs hospital for undersøkelse. Mannen skal blant annet ha blitt sparket i hodet. Skadeomfanget er ukjent. Politipatruljer på stedet snakker med vitner på stedet og søker etter gjerningspersonen.

  • Søndag 5. mai kl. 3.15

    Trondheim: Til sykehus etter vold

    Skadeomfanget er ukjent.

  • Søndag 5. mai kl. 2.34

    Madonna «tar over» Rio

    Poplegenden avslutter turneen med en gratiskonsert for en million fans i Rio de Janeiro.

  • Søndag 5. mai kl. 2.04

    Goebbels' villa gis bort

    Berlin vil gi bort villaen som ble bygget for nazistenes propagandasjef Joseph Goebbels. Men en ny eier må belage seg på store kostnader til vedlikehold.

  • Søndag 5. mai kl. 1.29

    Mann pågrepet etter melding om skudd fra bolig

    En mann i Tvedestrand er pågrepet etter at vitner meldte om skudd avfyrt fra en privatbolig. I mannens leilighet ble det funnet flere våpen.

  • Søndag 5. mai kl. 1.12

    Skudd fra bolig i Tvedestrand – mann pågrepet

    Politiet har pågrepet en person som er siktet for uforsiktig omgang med skytevåpen i Tvedestrand. Ifølge vitner ble det avfyrt et skudd fra en privatadresse. Ingen er skadet. Det er tatt beslag i diverse våpen. Det er uvisst hva slags våpen som er benyttet, melder Agder politidistrikt på X.

  • Søndag 5. mai kl. 1.12

    Person pågrepet og siktet for uforsiktig omgang med skytevåpen

    Politiet har pågrepet en person som er siktet for uforsiktig omgang med skytevåpen i Tvedestrand. Ifølge vitner ble det avfyrt et skudd fra en privatadresse. Ingen er skadet. Det er tatt beslag i diverse våpen. Det er uvisst hva slags våpen som er benyttet, melder Agder politidistrikt på X.

  • Søndag 5. mai kl. 1.09

    Brann på institusjon i Sandefjord slukket

    Nødetatene rykket ut etter melding om brann på en institusjon i Sandefjord. Ansatte på stedet fikk slukket brannen med pulverapparat. Det er fremdeles en del røyk på stedet. Alle personene som var på stedet er ute av bygget. Tre personer har vært eksponert for røyk, melder Sør-Øst politidistrikt klokken 01.01 natt til søndag. Det er mistanke om at brannen er påsatt, melder politiet i en oppdatering klokken 02.33.

  • Søndag 5. mai kl. 1.09

    Mistenker brann på institusjon i Sandefjord er påsatt

    Natt til søndag rykket nødetatene ut etter melding om brann på en institusjon i Sandefjord. Ansatte på institusjonen fikk slukket brannen med pulverapparat. Alle personene som var på stedet er ute av bygget. Tre personer har vært eksponert for røyk, melder Sør-Øst politidistrikt klokken 01.01 natt til søndag. Det er mistanke om at brannen er påsatt, melder politiet i en oppdatering klokken 02.33.

  • Søndag 5. mai kl. 0.58

    Drept og dumpet i surfeparadis

    De to brødrene og en kamerat skulle på surfeferie i Mexico. Fredag ble det funnet tre kropper i et vannhull – og levninger etter en fjerde.

  • Søndag 5. mai kl. 0.19

    Rykket ut til knivtrusler

    Politiet har flere patruljer på en privatadresse etter trusler med kniv.