Nyheter:

  • Fredag 3. mai kl. 23.30

    Maradonas barn vil flytte farens kropp

    Diego Maradonas barn vil gjøre det lettere å hylle fotballegenden.

  • Fredag 3. mai kl. 23.25

    Frank Løke på vei til Everest: La ut gammelt bilde

    Dette bilde fikk folk til å reagere, nå viser det seg at det ikke er fra toppturen i år.

  • Fredag 3. mai kl. 23.16

    Denne 17-åringen kan få sjansen i Formel 1

    Andrea Kimi Antonelli blir 18 år i august. Nå ber Mercedes-teamet om at han får dispensasjon til å kjøre Formel 1.

  • Fredag 3. mai kl. 23.06

    Kaller Støre, Stoltenberg og Tangen for terrorister

    – Dette er konspirasjonsretorikk, sier AUF-leder Astrid Hoem om at lederen for Rød Ungdom kaller statsminister Jonas Gahr Støre for terrorist. Moderpartiet Rødt forventer at AUF får en beklagelse.

  • Fredag 3. mai kl. 22.35

    Fremover: 145 millioner kroner til sykehus i Lofoten og Narvik

    Det skriver lokalavisen Fremover i Narvik. Da tidligere helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) fredet sykehusene på Gravdal i Lofoten og i Narvik fra Helse Nords omstillingsarbeid, kom det med en lovnad om mer penger til å drifte sykehustjenestene. 14. mai legges revidert nasjonalbudsjett frem, og ifølge avisen vil det inneholde 145 millioner kroner til de to sykehusene. 80 millioner av dem er satt av til sykehuset i Narvik, mens 60 millioner kroner skal gå til sykehuset på Gravdal i Lofoten. Disse millionene kommer i tillegg til regjeringens ekstraordinære bevilgning på 240 millioner kroner for å rekruttere helsepersonell.

  • Fredag 3. mai kl. 22.29

    Trumps tidligere yndling brøt ut i gråt i retten

    – Jeg er skikkelig nervøs, sa Hope Hicks i starten av rettssaken mot Trump. Litt senere rant tårene.

  • Fredag 3. mai kl. 22.19

    Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra bodøværingen Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball. Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag. Gjestene ledet 2-0 etter en halvtime i Aarhus, takket være to flotte avslutninger. Først scoret Ibrahim Osman på volley etter at et frispark traff muren og spratt til ham, så doblet Schjelderup ledelsen på et frispark han selv skaffet. Innimellom hadde AGF hatt et par store sjanser, og det fulgte flere etter pause. Mål ble det ikke, og Conrad Harder punkterte kampen med sin scoring i det 84. minutt. Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg. Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

  • Fredag 3. mai kl. 22.13

    Bål kom ut av kontroll i Levanger

    Nødetatene har rykket ut til en gård i Levanger hvor et bål kom ut av kontroll rett ved en låve. – Brannvesenet har kontroll og har startet slukking, opplyser politiet.

  • Fredag 3. mai kl. 22.08

    15.000 russ samlet: – Jeg er syk allerede, men det er verdt det

    Kongeparken i Stavanger er stappfull av festglade russ. Blant dem er «Hjuling», som har brukt 500.000 kroner på lyd.

  • Fredag 3. mai kl. 21.59

    Over 200 ungdommer samlet ute i Trondheim – politiet ber foreldre hente dem

    Politiet er i Hansbakkfjæra i Trondheim hvor mellom 200 og 300 ungdommer har samlet seg. Det er stort sett snakk om barn i ungdomsskolealder. – Det tar seg opp med drikking der nå, og vi ønsker at foreldre som har sine ungdommer der tar kontakt med dem og eventuelt henter dem, sier operasjonsleder Ellen Maria Brende. Politiet kommer til å avslutte festen innen kort tid.

  • Fredag 3. mai kl. 21.52

    Tobias Christensen med scoring i Ungarn

    Utenlandsproffen Tobias Christensen scoret 2–0-målet til hans ungarske fotballag MOL Fehervar i 4–0-seieren mot MTK Budapest. Kristiansanderen ble byttet ut etter 73 minutter spilt. Seieren gjorde at Christensens lag tok et langt steg mot en Europa-plass i den ungarske ligaen. Christensen har scoret 9 mål og gitt 7 målgivende pasninger i den ungarske ligaen denne sesongen.

  • Fredag 3. mai kl. 21.37

    Tenåringer i båtdrama: – Alle fikk panikk

    De tre 16-åringene nøt det fine været i Ålesund med grilling, bading og båttur – helt til båten tok fyr.

  • Fredag 3. mai kl. 21.36

    Kjørte med promille i Skien

    Utrykningspolitiet stanset fredag kveld en mannlig bilist i 30-årene i Luksefjell i Skien. Han blåste til over lovlig verdi av promillegrensen, og han er tatt prøver av. Politiet undersøker saken videre.

  • Fredag 3. mai kl. 21.27

    Supporterinitiativet Vårt Start har samlet inn om lag 800 000 kroner

    Supporterinitiativet Vårt Start AS har som mål å samle inn 5 millioner kroner til IK Start som sliter økonomisk. De ønsker å investere i fotballklubben sammen med de potensielle amerikanske investorene Roger Loughney, David Grim og Jean Bley. – Det mye mulig en del venter på å se hva som skjer på årsmøtet, men jeg håper så mange som mulig kommer på banen før det, sier en av initiativtakerne Frederik Munksgaard Hansen til NRK. Supporterinitiativet ble lansert for syv uker siden. De amerikanske investorene har planlagt å investere 40 millioner kroner i Start gjennom en dualmodell. Da amerikanerne var i Norge i mars åpnet de for å få med seg norske investorer på prosjektet. Det er 5000 aksjer tilgjengelig for kjøp hos Vårt Start og hver aksje koster 1000 kroner. Da prosjektet ble lansert hadde Vårt Start allerede samlet inn om lag en halv million kroner.

  • Fredag 3. mai kl. 21.07

    Vi har sittet i Tesla Cybertruck

    Enten du liker den eller ikke, dette er en bil som fanger oppmerksomheten.

  • Fredag 3. mai kl. 21.03

    Dronningen til stede på åpning av utstilling på Oscarshall

    Ville dyr av bronse i naturtro størrelse står spredt rundt omkring rundt Oscarshall på Bygdøy. Dronningen var fredag til stede på åpningen av utstillingen. Dyrestatuene er skapt av den italienske kunstneren Davide Rivalta. Fredag kveld åpnet utstillingen på Oscarshall på Bygdøy. Frem til sommeren kan publikum også få se skulpturene gratis gjennom en parkvandring på eiendommen. – I terrenget og i den romantiske parken kan publikum møte to sjimpanser, en ørn, ulver og en hvit hest, og utenfor Oscarshalls hovedinngang står den symboltunge løven, skriver Kongehuset på sine nettsider.

  • Fredag 3. mai kl. 20.51

    Person går på E18 i Holmestrand

    Politiet har fått flere meldinger om en person som skal gå nordover på E18 ved Hanekleiva i Holmestrand. Vedkommende ble sist sett nord for Bolstadtunellen.

  • Fredag 3. mai kl. 20.49

    Nødetatene rykker ut etter røykutvikling i Kristiansand

    Det har kommet melding om røykutvikling fra ett bygg i Industrivegen i Kristiansand. Da brannvesenet kom på stedet viste det seg at brannalarmen var utløst og det var ikke tegn til brann på stedet. Derimot hadde et vannrør sprukket og løst ut alarmen.

  • Fredag 3. mai kl. 20.49

    Brannvesenet rykker ut etter røykutvikling

    Det har kommet melding om røykutvikling fra ett bygg i Industrivegen i Kristiansand. Brannvesenet har rykket ut.

  • Fredag 3. mai kl. 20.36

    Hjelp, alligatoren Wally er forsvunnet

    Husker du Wally, støtte-alligatoren som hjalp eieren «Joie» gjennom depresjon og kreftsykdom? Nå er han forsvunnet.

  • Fredag 3. mai kl. 20.32

    Bache peker på dollaren etter kronefall: – Ikke særnorske forhold

    Norges Bank mener renten er høy nok til å kvele prisveksten, men en svekket krone kan bidra til at det tar lengre tid før det første kuttet kommer.

  • Fredag 3. mai kl. 20.28

    Behandlingssted for spiseforstyrrelser brøt loven

    Behandlingsstedet Villa Sult har brutt loven om forsvarlig helsehjelp og journalføring, mener Statsforvalteren. Det melder Aftenposten. Villa Sult er en behandlingsintuisjon for spiseforstyrrelser i Oslo. En tidligere pasient som var i behandling der i perioden 2015 til 2020, varslet i fjor statsforvalteren om kritikkverdige forhold. At Villa Sult skal ha brutt loven kommer frem i Statsforvalterens endelige konklusjon i tilsynssaken. Denne kom tirsdag og kan ikke påklages. Astrid Giskegjerde, daglig leder i Villa Sult, skriver i en e-post til Aftenposten at de fra dagen de mottok klagen har tatt alle punkter på alvor. Helsetilsynet har tidligere behandlet flere klagesaker mot den tidligere direktøren ved stiftelsen Villa Sult, psykiateren Finn Skårderud. Skårderud mistet autorisasjonen sin og sluttet som direktør i fjor.

  • Fredag 3. mai kl. 20.24

    Truet med kniv i Tønsberg

    Politiet rykket ut etter melding om en truende situasjon mellom noen ungdommer på Sem i Tønsberg. Da politiet kom til stedet fikk de raskt kontroll på en kniv det skal ha blitt truet med. Ingen ble fysiski skadd i hendelsen. Politet etterforsker saken videre.

  • Fredag 3. mai kl. 20.24

    Amerikansk kongressmedlem tiltalt for korrupsjon tilknyttet Aserbajdsjan

    Kongressmedlem Henry Cuellar og hans kone er i USA tiltalt for korrupsjon i forbindelse med en etterforskning av deres bånd til Aserbajdsjan.

  • Fredag 3. mai kl. 20.23

    Mastrafjordtunnelen åpen igjen

    Mastrafjordtunnelen på E39 mellom Mortavika og Stavanger er åpen for fri ferdsel etter at en bil gikk tom for drivstoff i kveld.

  • Fredag 3. mai kl. 20.23

    Brann i terreng i Horten

    Brannvesenet rykker ut på brann i terrenget i området rundt Parkveien i Horten.

  • Fredag 3. mai kl. 20.23

    Skogbrann i Horten

    Politi og brannvesenet har rykket ut til skogbrann i Rørestrand i Horten. Det er ikke fare for spredning til bebyggelse, og brannvesenet håndterer situasjonen.

  • Fredag 3. mai kl. 20.18

    Tyveri i Larvik

    Politiet rykket ut etter melding om et pågående tyveri på en privatadresse i Larvik fredag kveld. De fikk raskt kontroll på tyven. De stjålne gjenstandene er levert tilbake til eieren.

  • Fredag 3. mai kl. 20.14

    Til sykehus etter påkjørsel i Tromsø

    Én person er sendt til sykehus etter å ha blitt påkjørt.

  • Fredag 3. mai kl. 20.08

    Vil koste 171 millioner å sette Asker rådhus i stand

    Asker rådhus er i elendig stand, og det er behov for å gjennomføre reparasjonsarbeider og oppgraderinger for til sammen 171 millioner kroner, skriver Budstikka. Det kommer fram i en mulighetsstudie som Asker kommune har bestilt. Det er flere grunnene til at kommunen vurderer rehabilitering. Blant annet er det skader på betongfasaden, slitte vinduer og dårlig ventilasjon i bygget. Politikerne vil først bestemme om de går for en full, delvis eller ingen rehabilitering når saken kommer opp. De ser også på muligheten for å verne bygget. Ifølge avisen er kommunen i dialog med vernemyndighetene om det.

  • Fredag 3. mai kl. 20.00

    Røykutvikling fra søppelcontainer i Trondheim

    Brannvesenet har rykket ut til Studentersamfundet i Trondheim etter at forbipasserende meldte om røykutvikling fra en søppelcontainer der. Brannen er nå slukket, opplyser 110-sentralen. Vitner på stedet sier til NRK at de så personer tømme noe i containeren kort tid før det begynte å ryke.

  • Fredag 3. mai kl. 19.58

    – Han er «one of a kind»

    Da Dag Otto Lauritzen (67) ville bli den aller beste versjonen av seg selv, ante han ikke at han ville få et helt uvanlig vennskap.

  • Fredag 3. mai kl. 19.51

    Tom for drivstoff i Mastrafjordtunellen

    Vegtrafikksentralen melder klokka 19:42 om eit køyretøy som har gått tom for drivstoff på E39 i Mastrafjordtunnelen mellom Mortavika og Stavanger. Køyretøyet står i høgre felt, i bakken på veg opp mot Mortavika. Det blir oppfordra om å senka farten og visa omsyn.

  • Fredag 3. mai kl. 19.50

    Bhatti er fremme i Kongsvinger fengsel

    Terrorsiktede Arfan Bhatti landet fredag kveld på Gardermoen. Derifra ble han kjørt rett til Kongsvinger fengsel. Bhatti har befunnet seg i Pakistan siden begynnelsen av juni 2022. Han er siktet for medvirkning til terrorskytingen i Oslo 25. juni samme år.

  • Fredag 3. mai kl. 19.42

    Raser mot uorden i Manchester United: – En skam

    Manchester Uniteds nye minoritetseier har sendt en krass e-post til alle ansatte i klubben.

  • Fredag 3. mai kl. 19.38

    Brann vil reise seg: – Her ligger problemet

    Brann-ekspertene peker på én ting foran lørdagens storkamp mot Rosenborg.

  • Fredag 3. mai kl. 19.26

    Gåskjenn imponerte igjen i Vueltaen

    Ingvild Gåskjenn fra Horten imponerte igjen og tråkket inn til 11.-plass på den tøffe etappen i kvinnenes Vuelta a España fredag. Hun hang med tetgruppen helt til bare et par kilometer gjensto av den siste bratte stigningen opp La Laguna Negra. Da ble det for tøft å matche tempoet til de beste, men hun kom i mål ett minutt etter etappevinner Évita Muzic. Gåskjenn er beste norske på 15.-plass, 5.13 minutt bak lederen. Hun har hatt flere sterke plasseringer i vår og har en 4.- og en 5.-plass på tidligere etapper i årets Vuelta. (©NTB)

  • Fredag 3. mai kl. 19.25

    Sjå Vestlandsrevyen 19.30

    Statsministeren ber folk følge med etter at PST avdekka det dei meiner er fiendtleg etterettning fleire stader i vest. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

  • Fredag 3. mai kl. 19.21

    Pengene sitter løst på Landstreffet på Ålgård

    Russetreffet i Kongeparken er i gang, og mange russ regner med å bruke mye penger. Men det er det verd, sier russ NRK har snakket med. Se mer i TV-sendingen her:

  • Fredag 3. mai kl. 19.19

    Brann i hytte på Voss

    Brannvesenet melde fredag kveld at dei rykka ut til ein brann på Voss. Det brann i ei hytte i Langedalsvegen. – Full fyr i tak, skreiv brannvesenet på X. Kort tid etter melde politiet at det ikkje var meldt om nokon skadde personar: Personane som var i hytta har kome seg ut. Brannvesenet sende inn røykdykkarar, og det vart stadfesta at hytta var tom. Det skal framleis brenne i ein vegg, og brannvesenet skal ha kontroll på brannen. Politiet opprettar sak.

  • Fredag 3. mai kl. 19.16

    Razzia mot 26-åring: Fant 250.000 i «Gucci-veske»

    Ifølge politiet solgte 26-åringen narkotika på Snapchat – de mener han har omsatt for minst 2,1 millioner kroner.

  • Fredag 3. mai kl. 19.14

    Båt har gått på grunn på Hasseløy

    Fredag kveld er brannvesenet på vei til Hasseløy i Haugesund. De har fått melding om en båt som har gått på grunn, skriver Haugesunds Avis. – Båten er på land og er sikret. Den tar derfor ikke inn mer vann, sier 110-operatør Tor Kåre Steinskog til NRK klokka 19.20. Han kjenner ikke til skadeomfanget. Politiet skriver i deres logg at de involverte personene fremstår beruset. Det blir tatt nødvendige prøver av de involverte. Klokka 20.36 skriver politiet at to av de involverte har blitt sjekket på legevakten, men at det ikke er noen personskade. Nødvendige prøver er tatt og det opprettes sak.

  • Fredag 3. mai kl. 19.08

    Uefa godkjenner EM-tropper på inntil 26 spillere

    Det europeiske fotballforbundet (Uefa) går med på at troppene til sommerens fotball-EM økes fra 23 til 26 spillere.

  • Fredag 3. mai kl. 19.03

    Steinras på E6 i Rana - trolig stengt til lørdag formiddag

    E6 i Rana er stengt ved Illhøllitunnelen på grunn av et steinras. Veien ble stengt like etter klokka 18. Et bilde fra stedet viser flere steiner som ligger i veibanen. Rundt klokken 21 opplyser Vegtrafikksentralen at veien etter all sannsynlighet blir stengt til lørdag formiddag. Vegvesenet har personell på vei til stedet for å befare området med drone. Vegvesenet opplyser at raset ikke er veldig stort, men at det ser ut som det kommer fra høyt oppe i fjellsiden. Derfor må stedet undersøkes av geolog. Ved behov må også fjellsiden sikres før den kan åpnes, og det må gjøres med lift. Det er derfor usikkert hva man rekker å komme i mål med før mørkets frembrudd. Det er folk på stedet som tar kontakt med bilistene med tilbud om å snu. Det er ingen omkjøringsmuligheter her. Det nærmeste blir å kjøre via Sverige eller Kystriksveien langs fylkesvei 17.

  • Fredag 3. mai kl. 19.03

    Steinras stenger E6 i Rana

    E6 i Rana er stengt ved Illhøllitunnelen på grunn av et steinras. Et bilde fra stedet viser flere steiner som ligger i veibanen. Veien ble stengt like etter klokka 18. Vegtrafikksentralen opplyser at stengingen av veien kan bli langvarig.

  • Fredag 3. mai kl. 19.03

    Steinras på E6 i Rana - stenges på ubestemt tid

    E6 i Rana er stengt ved Illhøllitunnelen på grunn av et steinras. Veien ble stengt like etter klokka 18. Et bilde fra stedet viser flere steiner som ligger i veibanen. Vegvesenet opplyser at raset ikke er veldig stort, men at det ser ut som det kommer fra høyt oppe i fjellsiden. Derfor må stedet undersøkes av geolog. Det kan derfor ta lang tid før E6 åpner igjen, og bilene som står og venter får ikke lov å passere. Det er folk på stedet som tar kontakt med bilistene med tilbud om å snu. Det er ingen omkjøringsmuligheter her.

  • Fredag 3. mai kl. 18.56

    Fredagstaco i kveld? Unngå denne dippen

    Selskapet bak dippen Santa Maria Dip Tex Mex Style tilbakekaller denne.

  • Fredag 3. mai kl. 18.51

    Avinor setter opp feltsenger til slitne russ fra Landstreffet

    På Stavanger lufthavn er det satt ut 60 feltsenger med ulltepper til russen som skal hjem etter Landstreffet på Ålgård i helgen. Avinor har også delt pakker med «First Aid Kit» med tannbørste og diverse til russen som kom i dag. – Vi har gjort dette tidligere også, men det er noen år siden nå, sier lufthavndirektør Anette Sigmundstad ved Stavanger lufthavn. – Vi vet at russen er slitne når de skal hjem, og vi synes det er greit å samle de på et sted i lufthavnen selv om de oppfører seg fint.

  • Fredag 3. mai kl. 18.37

    Bhatti skal rett til Kongsvinger fengsel

    Ifølge NRKs opplysninger skal terrorsiktet Arfan Bhatti fraktes direkte til Kongsvinger fengsel. Like etter 18.30 landet det chartrede flyet som fraktet Bhatti fra Pakistan til Norge. Bhatti har befunnet seg i Pakistan siden begynnelsen av juni 2022. Han er siktet for medvirkning til terrorskytingen i Oslo 25. juni 2022.

  • Fredag 3. mai kl. 18.36

    Båtbrann i Ålesund

    Ifølge politiet var det på et tidspunkt flere personer i sjøen, alle har nå kommet seg opp av vannet.

  • Fredag 3. mai kl. 18.35

    Våler-drapet: Varetektsfengsles i fire nye uker

    Kvinna som er siktet for drapet på Geir-Arne Lervik (55) på Braskereidfoss i Våler kommune i april, varetektsfengsles i fire nye uker. Det kommer frem i en fengslingskjennelse fra Østre Innlandet tingrett. Den sikta, ei kvinne i 50-åra, samtykker til fengslingen. Hun har erkjent straffskyld. I fengslingskjennelsen kommer det frem at det er uklart hva som var årsak til handlingen, og at det ikke virker til å være noe klart motiv for drapet. Det er gjennomført en primærpsykiatrisk undersøkelse av siktede. Det er også oppnevnt sakkyndig for en full rettspsykiatrisk undersøkelse.

  • Fredag 3. mai kl. 18.33

    Flyet med terrorsiktede Arfan Bhatti har landet i Norge

    Arfan Bhatti er tilbake på norsk jord, etter halvannet år i varetekt i Pakistan.

  • Fredag 3. mai kl. 18.21

    Ikke alle får støtte etter en narkodom

    Ved å fjerne faren for straff vil det bli enklere å ta i mot hjelp.

  • Fredag 3. mai kl. 18.16

    Fjordkraft betalar Brann si UEFA-bot

    Brann-sponsor Fjordkraft vil dekke alle utgifter klubben fekk etter dei blei bøtelagt av Uefa, melder TV 2. Brann fekk ei bot på 5000 euro etter at supporterane ropte «Uefa mafia» undervegs i Champions League-møtet med St. Pölten. Dei fekk ny bot i kvartfinalen mot Barcelona då det blei halde opp banner med same bodskap. Etter Brann anka, er bøtene og kostnadane på rundt 11.000 euro, eller 120.000 kroner. TV 2 skriv at dersom fansen skulle gjenta bodskapet slik at det blir fleire bøter, så er det ikkje bestemt kva sponsoren vil gjere.

  • Fredag 3. mai kl. 18.12

    Bekrefter at savnet mann ble funnet død

    Politiet bekrefter at det var en savnet mann som ble funnet død på Strai i Kristiansand torsdag, skriver Fædrelandsvennen. – Avdøde er sendt til obduksjon, og før den foreligger kan vi ikke si noe om dødsårsak, opplyser politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt til avisen. Mannen ble funnet etter at det ble satt i gang leteaksjon etter ham. Han ble funnet noen hundre meter fra boligen sin.

  • Fredag 3. mai kl. 18.11

    Signalfeilen ved Oslo S er rettet

    Det har vært to tilfeller av signalfeil ved Oslo S fredag ettermiddag. I halv seks tiden, fredag kveld er den siste feilen rettet, bekrefter Bane Nor. – Du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, skriver Bane Nor i en trafikkmelding. Disse toglinjene er påvirket: * L1: Spikkestad – Lillestrøm, Hovedbanen * RE10: Drammen – Lillehammer, Dovrebanen * RE11: Skien – Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen * R12: Kongsberg – Eidsvoll, Gardermobanen * R13: Drammen – Dal, Hovedbanen * R14: Asker – Kongsvinger, Kongsvingerbanen * F6: Oslo S – Trondheim S, Dovrebanen

  • Fredag 3. mai kl. 18.03

    Bekymret Økokrim-sjef advarer: – En perfekt storm

    Pål Lønseth vil endre loven slik at bankene kan dele informasjon for å bekjempe hvitvasking mer effektivt. Han frykter at dagens regelverk kan gi folk en falsk følelse av trygghet. 

  • Fredag 3. mai kl. 18.01

    Skogbrann i Oppdal

    Nødetatene har fått melding om skogbrann i Drivdalen i Oppdal, og er på vei til stedet. Brannen har en størrelse på cirka 50 kvadratmeter.

  • Fredag 3. mai kl. 18.01

    Lyngbrann i Oppdal – tredje brannen på kort tid i Trøndelag

    Nødetatene rykket ut til Drivdalen i Oppdal, etter melding om skognbrann. Det viste seg å være en lyngbrann med en størrelse på cirka 50 kvadratmeter. Brannvesenet har slukket brannen. Politiet er på stedet for å gjøre sine undersøkelser. Ifølge avisen Opp var røyken fra brannen synlig fra Oppdal sentrum. Dette er den tredje brannen i Trøndelag fredag ettermiddag. Meteorologisk institutt melder om stor skogbrannfare i deler av fylket.

  • Fredag 3. mai kl. 18.01

    Skogbrann i Oppdal – tredje brannen på kort tid i Trøndelag

    Nødetatene har fått melding om skogbrann i Drivdalen i Oppdal, og er på vei til stedet. Brannen har en størrelse på cirka 50 kvadratmeter. Ifølge avisen Opp er røyken fra brannen synlig fra Oppdal sentrum. Dette er den tredje brannen i Trøndelag fredag ettermiddag. Meteorologisk institutt melder om stor skogbrannfare i deler av fylket.

  • Fredag 3. mai kl. 17.56

    Senterpartiets Willfred Nordlund vil ha fire nye år

    Senterpartiets Willfred Nordlund sier han vil stå øverst på partiets liste i Nordland før neste stortingsvalg. 36-åringen er i dag leder av næringskomiteen og er inne i sitt sjuende år som stortingsrepresentant. Men det kan bli kamp om vervet. – Det er store profiler i Nordland senterparti som Bent Joakim Bentzen, Siv Mossleth og Trine Fagervik, hvordan tror du kampen blir? – Det kommer til å foregå i hyggelige toner. Det klarer vi fint å håndtere mellom oss. Også blir det opp til lokalaga hvordan de vil sette opp lista, svarer Nordlund.

  • Fredag 3. mai kl. 17.50

    VAR-debatt på ville veier

    Tilhengere av VAR fremstår oppsiktsvekkende passive i den offentlige samtalen. Kan det ha noe med debattklimaet å gjøre?

  • Fredag 3. mai kl. 17.45

    Her har Røkkes yacht blitt kuttet i to

    For første gang har et norsk verft kuttet en stor yacht i to. Etter krangel og verftsbytte er Kjell Inge Røkkes kombinerte forsknings- og luksusskip i ferd med å bli 12 meter lengre.

  • Fredag 3. mai kl. 17.39

    430 000 kroner til kulturtilbud i Hasselvika

    Velferdsbygget i Hasselvika i Indre Fosen får 430 000 kroner i støtte fra Kulturminnefondet. Kulturminnefondet begrunner pengestøtten med at Velferdsbygget på Hysnes Fort i Hasselvika er en del av et særpreget sivilt og militært kulturmiljø av regional betydning. Det er i dag i bruk som en sosial og inkluderende møteplass for alle i nærmiljøet, med nærmere 150 store og små arrangementer i året.

  • Fredag 3. mai kl. 17.35

    Ekstrem spredning av pollen

    Norges astma- og allergiforbund (NAAF) varsler ekstrem spredning av bjørkepollen lørdag. Varselet gjelder for Østlandet. – Vi bruker ikke ekstrem veldig ofte. Nå er det en kombinasjon av meteorologiske forhold som er uheldig for pollenallergikere, sier sier Anna Bistrup, seniorrådgiver helsefag og samfunnskontakt i NAAF. En kombinasjon av en lang vinter, og en «treg» vår – før det plutselig har blitt veldig varmt og tørr luft, gjør at vi får denne ekstreme spredningen.

  • Fredag 3. mai kl. 17.28

    Mistenkt for uaktsom kjøring etter alvorlig MC-ulykke

    Politiet mistenker en av MC-førerne som var involvert i ulykken på Notodden for uaktsom kjøring. Det skriver Varden. – Vi har beslaglagt førerkortet til en av MC-førerne. Eier er mistenkt for uaktsom kjøring, sier etterforskningsleder i Notodden Trine Haugeberg. Det var onsdag kveld at to personer ble hardt skadd i en MC-ulykke i Notodden.

  • Fredag 3. mai kl. 17.14

    Brann i terreng i Søfteland i Bjørnafjorden

    Naudetatane rykka rundt klokka fem ut til melding om brann i Bjørnafjorden, Søfteland. Det skulle brenne i ei skråning i Ulvenvegen. Brannvesenet på staden melde om opne høge flammar, og at dei hadde har starta sløkking. Klokka 17.20 melde brannvesenet at dei hadde god kontroll på brannen med tanke på spreiing mot busetnad, men at det er framleis var spreiingsfare i vegetasjonen. Klokka 17.24 var meldinga at det var kontroll på brannen, og at det ikkje var behov for evakuering av bebuarar i området.

  • Fredag 3. mai kl. 17.14

    Grasbrann på Søfteland

    Naudetatane rykte i 17-tida ut til grasbrann på Søfteland i Bjørnafjorden. Det brann i ei skråning i Ulvenvegen. Brannvesenet på staden melde om opne, høge flammar. Klokka 17.24 hadde brannvesenet kontroll på brannen, og det var ikkje behov for evakuering av bebuarar i området. Politiet har meldt på X at dei har kontroll på ein person som er mistenkt for å ha starta brannen ved å tenna på noko gras. Klokka 19.03 melde politiet at naudetatane var ferdige på staden og at politiet opprettar sak.

  • Fredag 3. mai kl. 17.14

    Brann i terreng på Søfteland i Bjørnafjorden

    Naudetatane rykka rundt klokka fem ut til melding om brann på Søfteland i Bjørnafjorden. Det skulle brenne i ei skråning i Ulvenvegen. Brannvesenet på staden melde om opne høge flammar, og at dei hadde har starta sløkking. Klokka 17.20 melde brannvesenet at dei hadde god kontroll på brannen med tanke på spreiing mot busetnad, men at det er framleis var spreiingsfare i vegetasjonen. Klokka 17.24 var meldinga at det var kontroll på brannen, og at det ikkje var behov for evakuering av bebuarar i området.

  • Fredag 3. mai kl. 16.58

    Gressbrann på Høylandet har spredt seg til fjøs

    Omtrent 150 kvadratmeter gress står i brann på Høylandet. – Brannvesenet melder at brannen har spredt seg til et fjøs. De har kontroll på spredning til andre nærliggende bygg, opplyser politiet. En person skal ha pustet inn røyk. Vedkommende blir tilsett av helsepersonell.

  • Fredag 3. mai kl. 16.58

    Gressbrann på Høylandet spredte seg til fjøs

    Rett før klokken 17 fredag ettermiddag fikk nødetatene melding om gressbrann på Høylandet i Trøndelag Omtrent 150 kvadratmeter gress og et fjøs tok fyr. Brannvesenet har nå fått kontroll på brannen, og det er ikke lenger fare for spredning. En person skal ha pustet inn røyk. Vedkommende blir tilsett av helsepersonell.

  • Fredag 3. mai kl. 16.58

    Gressbrann på Høylandet – sprer seg mot bygning

    Omtrent 150 kvadratmeter gress står i brann på Høylandet. Brannen sprer seg mot en bygning i nærheten. En person skal ha pustet inn røyk.

  • Fredag 3. mai kl. 16.56

    Roar Lindland klar for Porsche Supercup

    Roar Lindland fra Lyngdal er klar for nok en sesong i Porsche Supercup, mesterskapet er i nivået under Formel 1. Før året sesong har det vært usikkert om 46 åringen fikk plass på et av Porsche-teamene. Nå har han altså sikret seg ny sesong og skal i år kjøre for Proton Hüber Competition. – Jeg kjenner store deler av teamet fra før. Dessverre har det vært en krevende start på sesongen for teamet da teamsjefen døde i en tragisk ulykke i depotet på Circuit Catalunya for bare tre uker siden. Så det har vært en spesiell innledning, men teamet er nå klare for sesongen, og vi tester allerede to dager på Silverstone denne uken sier Roar Lindland. Årets sesong i Porsche Mobil 1 Supercup starter på Imola i Italia den 19. mai.

  • Fredag 3. mai kl. 16.56

    Mark Clattenburg gir seg i Nottingham Forest

    Den tidligere toppdommeren trekker seg fra rollen som dommerkonsulent i Premier League-klubben.

  • Fredag 3. mai kl. 16.47

    Vil ha større produksjon av fornybar kraft

    Agderkommunene må finne måter å produsere enda mer fornybar kraft i tiden som kommer. Det sa Energiminister Terje Aasland som i dag deltok på energikonferansen i Setesdal. – Om det er vann, vind eller solkraft, så mener jeg at kommunene, som er arealforvalterne i Norge, faktisk tar et ansvar og går inn i det og ser på mulighetene for å bidra, sier Aasland. Han legger til at dette også vil gi muligheter for trygge, faste og fremtidsrettede arbeidsplasser.

  • Fredag 3. mai kl. 16.46

    234 millioner til idrettsanlegg i Akershus

    Akershus fylkeskommune har fått 234 millioner kroner som skal gå til anlegg for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet over hele fylket. Midlene kommer fra Norsk Tippings årlige overskudd, og bel fordelt av regjeringen. Totalt har fylkeskommunen mottatt 268 søknader. – Spillemidlene er helt avgjørende for at vi får bygd ut gode etterlengtede idrettsanlegg, sier fylkesråd Ida Lindtveit Røse. Kommuner, idrettslag, velforeninger og andre frivillige organisasjoner som bygger og rehabiliterer anlegg for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet, kan få støtte gjennom ordning.

  • Fredag 3. mai kl. 16.45

    Revisor for Trump-selskap anklages for «massivt bedrageri»

    SEC mener revisorfirmaet BF Borgers bevisst har utført mangelfulle revisjoner og nekter selskapet å praktisere.

  • Fredag 3. mai kl. 16.41

    En elsparkesyklist har kjørt inn i bil

    Politiet har fått melding om at en ung gutt på elsparkesykkel har kjørt inn i en bakdør på en bil på Notodden. Ulykken skal ha skjedd ved 16.15-tiden. Politiet har ikke kommet i kontakt med gutten og opplyser at det var et vitne som informerte om ulykken.

  • Fredag 3. mai kl. 16.39

    Gjert Ingebrigtsens forsvarer sterkt kritisk til politiets etterforskning

    Gjert Ingebrigtsens forsvarer Heidi Reisvang kritiserer politiets arbeid og sier at etterforskningsskritt forsvarerne har bedt om, ikke er gjennomført. Mediene får også kritikk for håndteringen av saken. Heidi Reisvang i Elden Advokatfirma er forsvareren til Ingebrigtsen sammen med John Christian Elden. Hun sier friidrettsprofilen er dypt ulykkelig over den situasjonen familien hans befinner seg i, inkludert den fornærmede i saken. Samtidig sier Reisvang til NTB: – Selv om det er en enorm belastning for både Gjert Ingebrigtsen og familien å stå i denne situasjonen, er han forberedt på å forsvare sin uskyld i retten når den dagen kommer, sier Reisvang og fortsetter: – Avhørene som er gjort i saken, kommer i all vesentlighet fra en lukket krets og fremstår som delvis å være avgitt i et ekkokammer. Gjert Ingebrigtsen selv benekter enhver form for straffskyld i denne saken, sier Reisvang, som legger til at Ingebrigtsen ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene som ligger til grunn for tiltalen. NTB har forelagt Reisvangs kritikk for politiinspektør Terese Braut Våge i Sør-Rogaland politidistrikt. – I en sak som dette vil det selvsagt være en omfattende personkrets som kan si noe om familien opp gjennom årenes løp. Det er derfor helt nødvendig å prioritere hvilke vitner vi mener er formålstjenlig å avhøre. Ved utvelgelse av vitner har vi foretatt en helhetlig vurdering av hva vi mener det er behov for å belyse ytterligere i saken, sier hun. Tidligere denne uken ble det tatt ut tiltale mot friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen. Han er anklaget for mishandling i nære relasjoner. Tiltalen omfatter forhold knyttet til ett av friidrettsprofilens barn. Han erkjenner ikke straffskyld. (NTB)

  • Fredag 3. mai kl. 16.37

    Gjert Ingebrigtsens forsvarer sterkt kritisk til politiets etterforskning

    Gjert Ingebrigtsens forsvarer Heidi Reisvang kritiserer politiets arbeid og sier at etterforskningsskritt forsvarerne har bedt om, ikke er gjennomført. Mediene får også kritikk for håndteringen av saken.

  • Fredag 3. mai kl. 16.35

    Farvel, billiglån

    Sentralbanksjef Bache backer ut av rentekuttet i september. Og billig blir ikke lånet om to eller tre år heller.

  • Fredag 3. mai kl. 16.30

    OL i håndball kvinner og menn: Program og sendeskjema

    Sommerens OL blir en gigantisk avslutning på Stine Bredal Oftedals karriere. Norge deltar med både kvinner og menn. Her er oversikten over alt du trenger å vite om den olympiske håndballen.

  • Fredag 3. mai kl. 16.25

    Trafikkulykke i Larvik

    Politiet rykket ut til en trafikkulykke mellom to biler i Storgata i Larvik ved 15.40-tiden. Ifølge politiet skapte ulykken kaos i trafikken, men ingen personer skal ha blitt skadet. Det ble også små materielle skader på bilene. Ulykken skjedde i lav fart.

  • Fredag 3. mai kl. 16.24

    Stans på E18 ved Lundesslettene

    Et vogntog har fått stans på E18 ved Lundeslettene i Tvedestrand. Vestgående kjørefelt er sperret og det skal være noe trafikale problemer på stedet.

  • Fredag 3. mai kl. 16.24

    Stans på E18 i Tvedestrand

    Et vogntog har fått stans på E18 ved Djupdal i Tvedestrand. Vestgående kjørefelt er sperret og det skal være noe trafikale problemer på stedet.

  • Fredag 3. mai kl. 16.20

    Trafikkuhell i Sandnes

    Brannvesenet melder like etter klokka 16 om eit trafikkuhell ved Vestre Svanholmen, i Sandnes. Mannskap frå Stangeland stasjon rykka ut. Vaktleier i brannvesenet seier dei er ferdige på staden. Det var ein singelulykke med ei motorsykkel. Politiet skriv på X at sjåføren er kjørt til legevakt for sjekk.

  • Fredag 3. mai kl. 16.16

    Enda en MDG-topp gir seg i politikken

    Rasmus Hansson, stortingsrepresentant for Miljøpartiet de Grønne fra Oslo, tar ikke gjenvalg til Stortinget og gir seg som politiker i 2025. Han skal da pensjonere seg. Det sier han til Aftenposten. Hansson var MDGs første stortingsrepresentant da han ble valgt inn for Oslo i 2013. Han ble ikke gjenvalgt i 2017, men kom tilbake på Stortinget i 2021. Oslo-mannen mener partileder Arild Hermstad må sikres plass på Stortinget ved neste valg, og derfor må få den øverste plassen på valglisten i hovedstaden. Beskjeden fra Hansson kommer dagen etter at stortingsrepresentant og tidligere Oslo-byråd Lan Marie Berg også annonserte at hun ikke tar gjenvalg.

  • Fredag 3. mai kl. 16.10

    Frida er «Dancing Queen»: – Kjempeartig og rørende

    Frida Lesund (20) har diagnosen psykisk utviklingshemming med autistiske trekk. Det stopper henne ikke fra å rulle med «Gullbarbie».

  • Fredag 3. mai kl. 16.00

    Bodø-selskap solgt til multinasjonalt konsern

    Torsdag ble Bodø-selskapet Kurs og Sikkerhet (KoS) solgt til det multinasjonale konsernet Presto AB. – Vi er en perfekt match, sier hovedaksjonær Ivar Andre Simonsen i en pressemelding. Salget ble sluttført i Bodø torsdag, da representanter for det svenske konsernet møtte de ansatte i Kurs og Sikkerhet, og signerte avtalen med styreleder Simonsen og daglig leder Jarle Ragnar Meløy. Partene vil ikke tallfeste salgssummen. – Salgssummen er beregnet ut fra at vi omsetter for 60 millioner kroner, med et resultat på 10 millioner. I tillegg er verdien av vår egenutviklede software inkludert i salgssummen. Så dette er en stor avtale, sier Simonsen i pressemeldingen. Partene har jobbet med salget i flere måneder. Alle ansatte blir med videre og de fortsetter på ha hovedkontor på Alstad i Bodø, selv under det nye svenske eierskapet. I dag er KoS en landsdekkende og landsledende kursleverandør i Norge, med 35 ansatte og en forventet omsetning i 2024 på 60 millioner kroner. I fjor omsatte KoS for 41 millioner. De siste årene har KoS vært ledende i Norge på utdanning av maskin-, truck- og kranførere. De driver også med HMS-kurs, akvakultur, brannvern, arbeidsvarsling, elektro og automasjon, pluss dokumenterte kurstyper som stillasbygging, varme arbeider og farlig håndverktøy. Presto AB er et multinasjonalt konsern som omsetter for 2,6 milliarder kroner. Konsernet har 1.500 ansatte i fem land og driver med brannsikkerhet, førstehjelp og utdanning. Siden 2019 har Presto kjøpt 43 selskaper. – Visjonen til Presto er «Sammen redder vi liv». Det gjelder både for brannsikkerhet, førstehjelp og utdanning. KoS passer derfor svært godt inn i vår vekststrategi. Kursene som KoS tilbyr, handler jo om sikkerhet og hvordan minimere risikoen for arbeidsulykker. Det sier leder av den norske delen av Presto, Line Stemsverk Gundersen i pressemeldingen.

  • Fredag 3. mai kl. 15.55

    Har invitert Trond Giske til Notodden

    Notodden Arbeidersamfunn og Hjartdal Arbeiderparti har invitert Trond Giske til Vidarvoll kulturhus på Notodden nå i mai. Sølvi Berntsen og Per Olav Stokke i Notodden arbeidersamfunn sier til Telen at de har fått mange positive reaksjoner. Giske har bygd opp Arbeiderpartiets største lokallag, Nidaros sosialdemokratiske Forum. Stokke sier til avisa at de har mistet medlemmer til dette lokallaget, men at Notodden arbeidersamfunn ikke skal bli noe nytt Nidaros.

  • Fredag 3. mai kl. 15.50

    Storbrann i metallfabrikk i Berlin

    Det brenner kraftig i en fabrikk tilknyttet et tysk våpenselskap i Berlin. Brannvesenet advarer om giftig røyk og fire etasjer av bygget er helt overtent.

  • Fredag 3. mai kl. 15.50

    Trafikkuhell i Bodø

    Politiet er på vei til et trafikkuhell på riksvei 80 ved Mørkved i Bodø. En bil med 2 personer har kjørt av veien. – Ikke alvorlig personskade. Begge overtatt av helse, skriver politiet. Det ble mindre skade på bil og autovern. Politiet etterforsker uhellet.

  • Fredag 3. mai kl. 15.43

    Bhatti endelig til Norge

    Bhatti - en av Norges farligste, radikal islamist og terrortiltalt, kommer til Norge

  • Fredag 3. mai kl. 15.42

    Ny signalfeil ved Oslo S – forsinkelser mot øst

    En ny signalfeil ved Oslo S fører til forsinkelser mot Lillestrøm fredag ettermiddag. – Den er kanskje beslektet med den forrige feilen, som ble meldt rettet, men det er altså en litt annen type feil, sier pressevakt Olav Nordli i Bane Nor. Det er ikke kjent hvor lang tid det vil ta å rette feilen, skriver Bane Nor på sine nettsider i 16-tiden. – De fleste kommer nok fram, men litt senere enn planlagt. Som alltid gjelder det da å sjekke reiseplanleggeren i god tid før man skal dra, sier Nordli til NTB. Disse toglinjene er påvirket: * L1: Spikkestad – Lillestrøm, Hovedbanen * RE10: Drammen – Lillehammer, Dovrebanen * RE11: Skien – Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen * R12: Kongsberg – Eidsvoll, Gardermobanen * R13: Drammen – Dal, Hovedbanen * R14: Asker – Kongsvinger, Kongsvingerbanen * F6: Oslo S – Trondheim S, Dovrebanen

  • Fredag 3. mai kl. 15.41

    Liva Ingebrigtsen (27): – Måtte ta en liten pause fra alt

    Kona til friidrettsprofilen Henrik Ingebrigtsen (32) forteller at «kroppen sa stopp».

  • Fredag 3. mai kl. 15.41

    Bhatti skal vitne tirsdag og onsdag

    Arfan Bhatti blir fremstilt som vitne i den pågående rettssaken mot Zaniar Matapour tirsdag og onsdag i neste uke, opplyser Oslo politidistrikt. Bhatti er siktet for medvirkning til terrorskytingen i Oslo 25. juni 2022. To personer ble skutt og drept da Zaniar Matapour åpnet ild mot utestedene Per på Hjørnet og London Pub. Bhatti har befunnet seg i Pakistan siden begynnelsen av juni 2022.

  • Fredag 3. mai kl. 15.36

    Rekordhøy tippegevinst til Østfold

    Østfold fylkeskommune får 102 millioner kroner i tippemidler å fordele til lokale anlegg for idrett og fysisk aktivitet. Det er tidenes uttelling for Østfold. skriver Østfold fylkeskommune på sine nettsider. Dette er tidenes uttelling, sier Camilla Sørensen Eidsvoll som er hovedutvalgsleder for folkehelse, kultur og mangfold i Østfold fylkeskommune. Pengene kommer fra den årlige fordelingen av spillemidler fra overskuddet til Norsk Tipping. – Dette vil gi viktige bidrag til utvikling av gode anlegg for idrett og fysisk aktivitet over hele Østfold i årene framover, sier fylkesvaraordfører Anette Lindahl Raakil.

  • Fredag 3. mai kl. 15.34

    Faktisk.no: Bilde av «savnet jente» er spredt over hele Norge

    Falske nyheter om en savnet jente er spredt i en rekke norske Facebook-grupper. Målet er å lure brukere til å oppgi brukernavn og passord.

  • Fredag 3. mai kl. 15.30

    Rykker til melding om mulig brann på Skansen

    Politiet har fått melding om mulig brann ved siloene på Skansen i Trondheim. De er kjent at det skal være damp fra disse byggene, men kjører til stedet sammen med brannvesenet for å undersøke. 15:28: Politiet oppdaterer med at det er ikke er noen brann. Det som så ut som røyk, var damp.

  • Fredag 3. mai kl. 15.28

    Slåssing på torget i Kristiansand

    Politiet har flere patruljer ved domkirka i Kristiansand etter å ha fått flere meldinger om slåssing. Ifølge politiet er det ikke noe pågående slåssing nå, men de er i kontakt med en person som skal ha vært involvert. Vedkommende virker ikke skadet.

  • Fredag 3. mai kl. 15.28

    Faktisk.no: Bilde av «savnet jente» er spredt over hele Norge

    Falske nyheter om en savnet jente er spredt i en rekke norske Facebok-grupper. Målet er å lure brukere til å oppgi brukernavn og passord. Det skriver Faktisk.no. Bildet av en jente i barneskolealder med blondt hår og rosa genser er delt i flere norske Facebook-grupper de siste månedene. Jenta på åtte år skal være savnet i Kristiansand, etter at hun ikke kom hjem fra skolen, ifølge en lenke som ble delt på Facebook 23. april. Den samme jenta har de siste månedene angivelig vært savnet i blant annet Skien, Fredrikstad, Vestfold og Rogaland, viser eksempler som Faktisk.no har funnet på Facebook og i avisartikler de siste månedene. Men nyheten om den savnede jenta er falsk.

  • Fredag 3. mai kl. 15.25

    Fotgjenger påkjørt på Tysnes

    Nødetater rykker ut etter melding om en trafikkulykke ved Uggdal på Tysnes. En fotgjenger har blitt påkjørt av en personbil, ifølge politiet. Fotgjengeren skal være våken og ved bevissthet, men det er foreløpig uvisst skadeomfang. Vedkommende får hjelp av lege på stedet. Fylkesvei 549 er stengt ved Uggdal kirke som følge av ulykken.

  • Fredag 3. mai kl. 15.21

    Påkjørsel på E6 på Sluppen

    Nødetatene er på veg til E6 ved Sluppen i Trondheim etter å ha fått melding om en påkjørsel bakfra. To personbiler er involvert. Skadeomfanget er ukjent. 15:56: En kvinne i 20-årene er tatt med til St. Olavs hospital for sjekk. En personbil skal ha vært nødt til å vike for et vogntog i forkant av kollisjonen, melder politiet. De har video fra det ene kjøretøyet. Politiet har tatt avhør på stedet og oppretter sak. Trafikken går som normalt.

  • Fredag 3. mai kl. 15.17

    Nytt barneombud: Frykter ikke at egen familiebakgrunn blir trøblete

    Mina Gerhardsen (49) mener at hverken søster-relasjonen til Oslos utdanningsdirektør eller Ap-bakgrunnen hennes bør by på trøbbel.

  • Fredag 3. mai kl. 15.17

    Plateanmeldelse: Dua Lipa – «Radical Optimism»: Denne gangen er det upersonlig

    Det mest anvendelige lydsporet til våren 2024 er servert. På godt og vondt.

  • Fredag 3. mai kl. 15.15

    Varetektsfengsles i åtte nye uker

    60-åringen som er siktet for drapet på en apotekansatt i Arendal 2. april, blir varetektsfengslet i åtte nye uker, med brev- og besøkskontroll. Det har tingretten bestemt, etter et fengslingsmøtet i dag. Forsvareren til den siktede, ba om løslatelse.

  • Fredag 3. mai kl. 15.15

    Ber ungdom kjøre forsiktig

    Fylkesordfører Sven Tore Løkslid i Telemark og leder Anne Nora Oma Dahle i trafikksikkerhetsutvalget oppfordrer ungdommer nå før langhelgene i mai om å ta vare på hverandre og å kjøre forsiktig. Fylkesordføreren sier det nå er helger med mer trafikk enn normalt og at ungdom samles, blant annet russ. At 25 % av de som dør i trafikken er ungdommer, kan vi ikke leve med, sier Dahle.

  • Fredag 3. mai kl. 15.14

    Mann dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept moren

    En mann i 50-årene er dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha drept moren sin på Bekkestua i Bærum i 2022, melder NRK.

  • Fredag 3. mai kl. 15.12

    Russland truer Danmark med gjengjeldelse

    Russisk UD truer Danmark med gjengjeldelse dersom landet begrenser ferdselen til russiske skip.

  • Fredag 3. mai kl. 15.12

    Russland truer Danmark med gjengjeldelse

    Russisk UD truer Danmark med gjengjeldelse dersom landet begrenser ferdselen til russiske skip.

  • Fredag 3. mai kl. 15.08

    Signalfeil rettet – fortsatt forsinkelser

    Klokken 17.25 melder Bane Nor at feilen er rettet.

  • Fredag 3. mai kl. 15.08

    Forsinkelser etter nye signalfeil

    Det er forsinkelser på grunn av signalfeil ved Oslo S. melder Bane Nor.

  • Fredag 3. mai kl. 15.04

    Venter fortsatt på full drift etter storbrann

    I desember i fjor sto et bygg tilhørende silisiumfabrikken til Elkem Salten i full fyr. Brannen startet i den delen av fabrikken som huser råmateriale som blant annet karbonfiber. Det brant godt i flere timer, men etter omtrent et døgn var brannen slokket og ingen kom til skade. Dette har påvirket produksjonen, og gjør det fortsatt. Selv etter et halvt år. Det bekrefter verksdirektør Ove Sørdahl ved Elkem Salten til Avisa Nordland. To av tre ovner er i drift, og det kommer til å ta en god stund før den er klar, sier Sørdahl. Årsaken til det er at de to nå gjenstartede ovnene var mindre skadet enn til tredje. Det må bygges helt opp igjen. – Vi er veldig glad for å ha to ovner i drift, så nå har vi fokus på å drifte så godt vi kan. Vi ser også fram til å komme i full drift igjen, sier Sørdahl til avisa. Han legger også til at det har vært et vanskelig halvår, men at de ansatte ved verket har stått på og gjort en god jobb med opprydding og oppbygging.

  • Fredag 3. mai kl. 15.03

    Trafikkulykke på E6

    Politiet har fått melding om trafikkulykke på E6 nordgående. Tre biler skal være involvert. Nødetatene på vei. – Trafikken skal gå forbi ulykkesstedet. Vi har ikke fått informasjon om personskade, kun materielle skader, skriver politiet i en melding til pressen. I 16 tiden melder politiet at veien er ryddet og åpen. Ingen ble skadet i ulykken.

  • Fredag 3. mai kl. 14.57

    Sørlending tiltalt for besittelse av 3D-printet våpen

    En 27-årig mann fra Sørlandet er tiltalt for ulovlig befatning med våpen. Han er også tiltalt for vold og en rekke brudd på narkotikalovgivningen. Våpenbeslaget, som omfattet både en ordinær rifle og en 3D-printet karabin, ble gjort da politiet i fjor sommer gjennomsøkte en bolig i Kristiansand, skriver Avisen Kristiansand. – Vi er kjent med at det finnes oppskrifter for å 3D-printe våpen på nett. Dette er noe politiet er opptatt av, og slike funn vil bli straffeforfulgt, sier seksjonsleder Tom Eklund i Agder politidistrikt til avisen. Våpendelene til karabinen FGC-9 er i all hovedsak av plast og kan skrives ut av en privateid 3D-printer. (©NTB)

  • Fredag 3. mai kl. 14.55

    Norsk landslagsspiller blir utenlandsproff

    Landslagsspiller Kristina Sirum Novak forlater Sola og er klar for den franske håndballklubben Brest. Det bekrefter klubben selv på sin nettside. Hun fikk sin landslagsdebut i 2022 og har spilt 30 kamper og scoret 47 mål for Norge.

  • Fredag 3. mai kl. 14.47

    Fylkesveg 257 i Heidal åpen for trafikk

    Strekningen i Skjerdalen, som ble ødelagt i ekstremværet «Hans» i fjor, er nå åpen for trafikk. Arbeidet på Heidalsvegen vil fortsette fram mot fellesferien i juli. Trafikantene må derfor regne med at det blir nedsatt framkommelighet i Skjerdalen ei stund til. Arbeidet med å sprenge fjell og bygge opp igjen vegen som ble rammet av ras i august i fjor, har pågått i hele vinter. Vegen har vært stengt i 14 dager på grunn av sikkerheten til trafikantene. Strekningen åpnet i dag for trafikk igjen. Trafikken går i ett kjørefelt med nedsatt fartsgrense forbi anleggsstedet. – Hvis alt går etter planen, håper vi å kunne åpne vegen for normal trafikk før fellesferien begynner i juli, sier byggeleder Henning Paul Garmo i Innlandet fylkeskommune.

  • Fredag 3. mai kl. 14.44

    Maren Mjelde ferdig i Chelsea etter sesongen

    Maren Mjelde, norsk landslagskaptein i fotball, forlater storklubben Chelsea etter sju sesonger.

  • Fredag 3. mai kl. 14.42

    Signalfeil ved Oslo S

    Signalfeil ved Oslo S. Det har vært en pågående signalfeil ved Oslo S fredag ettermiddag. Klokken 15. 15 er feilen rettet bekrefter Bane Nor. – Det kan bli noen forsinkelser til å begynne med, men det går seg til i løpet av en times tid, sier Bane Nors pressekontakt til NRK. Disse toglinjene påvirkes: * L1: Spikkestad – Lillestrøm, Hovedbanen * RE10: Drammen – Lillehammer, Dovrebanen * RE11: Skien – Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen * R12: Kongsberg – Eidsvoll, Gardermobanen * R13: Drammen – Dal, Hovedbanen * R14: Asker – Kongsvinger, Kongsvingerbanen * F6: Oslo S – Trondheim S, Dovrebanen

  • Fredag 3. mai kl. 14.41

    Eldre mann funnet etter å ha vært savnet fra sykehjem i Ytre Sandviken

    Politiet fikk fredag melding fra et sykehjem i Ytre Sandviken i Bergen, om en beboer som ikke hadde kommet tilbake. Det var snakk om en mann i 60-årene som hadde vært ute av hjemmet siden 11-tiden fredag. Politiet ba om tips og søkte etter mannen med flere patruljer. Fredag kveld fant politiet mannen i god behold.

  • Fredag 3. mai kl. 14.41

    Eldre mann savnet fra sykehjem i Ytre Sandviken

    Politiet har fått melding fra et sykehjem i Ytre Sandviken i Bergen, om en beboer som ikke har kommet tilbake. Det er snakk om en mann i 60-årene som har vært ute av hjemmet siden 11-tiden fredag. Mannen er høy og slank, med kort, grått hår. Ifølge politiet bruker han gåstol og nakkekrage, og er mørkkledd. Tips og observasjoner kan meldes til politiet på telefonnummer 02800/112.

  • Fredag 3. mai kl. 14.38

    Wall Street stiger markant etter svakere jobbvekst enn ventet

    Lavere jobbvekst enn ventet styrker markedets håp om et rentekutt allerede i september.

  • Fredag 3. mai kl. 14.38

    Tek-oppgang ga markant løft på Wall Street

    Lavere jobbvekst enn ventet styrker markedets håp om et rentekutt allerede i september. Nasdaq steg 1,99 prosent i fredagens handel.

  • Fredag 3. mai kl. 14.38

    Wall Street stiger i førhandelen etter ferske jobbtall

    Det ble skapt 175.000 nye jobber utenfor landbruket i USA i april, som var lavere enn ventet.

  • Fredag 3. mai kl. 14.38

    Signalfeil ved Oslo S er rettet

    Det har vært en pågående signalfeil ved Oslo S fredag ettermiddag. Klokken 15. 15 er feilen rettet bekrefter Bane Nor. – Det kan bli noen forsinkelser til å begynne med, men det går seg til i løpet av en times tid, sier Bane Nors pressekontakt til NRK. Flere tog ble rammet av feilen: * L1: Spikkestad – Lillestrøm, Hovedbanen * RE10: Drammen – Lillehammer, Dovrebanen * RE11: Skien – Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen * R12: Kongsberg – Eidsvoll, Gardermobanen * R13: Drammen – Dal, Hovedbanen * R14: Asker – Kongsvinger, Kongsvingerbanen * F6: Oslo S – Trondheim S, Dovrebanen

  • Fredag 3. mai kl. 14.38

    Signalfeil ved Oslo S

    Det er en pågående signalfeil ved Oslo S fredag ettermiddag. Bane Nor jobber med å rette feilen. Disse toglinjene påvirkes: * L1: Spikkestad – Lillestrøm, Hovedbanen * RE10: Drammen – Lillehammer, Dovrebanen * RE11: Skien – Eidsvoll, Vestfold- og Gardermobanen * R12: Kongsberg – Eidsvoll, Gardermobanen * R13: Drammen – Dal, Hovedbanen * R14: Asker – Kongsvinger, Kongsvingerbanen * F6: Oslo S – Trondheim S, Dovrebanen

  • Fredag 3. mai kl. 14.34

    Tiltalt for besittelse av 3D-printet våpen

    En 27-årig mann fra Sørlandet er tiltalt for ulovlig befatning med våpen. Han er også tiltalt for vold og en rekke brudd på narkotikalovgivningen.

  • Fredag 3. mai kl. 14.30

    175.000 nye jobber i USA i april

    «Månedens viktigste tall» kom inn lavere enn ventet. Dollaren og statsrenter faller, mens det er oppgang i aksjemarkedene.

  • Fredag 3. mai kl. 14.25

    Stoppet ulovlig russebuss – kjørte likevel videre til LS

    En russebuss fra Ålesund som var på vei til Landstreffet på Ålgård, ble stoppet i kontroll i Bergen. Statens vegvesen mente bussen var en dødsfelle, men på grunn av at bussen er registrert i Sverige kunne bussen kjøre videre til Stavanger likevel.

  • Fredag 3. mai kl. 14.22

    Politi truffet av skudd i ansiktet etter å ha mistet patron

    En patron som falt i bakken og gikk av, var årsaken til at en polititjenesteperson ble skadd utenfor synagogen i Oslo 9. mars i år. – Spesialenhetens etterforskning avdekket at tjenestepersonen, ved tømming av sitt MP5-skytevåpen, hadde mistet en patron som lå i kammeret på våpenet, i bakken. Da patronen traff bakken, gikk den av og traff tjenestepersonen i ansiktet, skriver Spesialenheten i sitt sammendrag av saken. Tjenestepersonen ble fraktet til Ullevål sykehus, men skadene var ikke alvorlige. Spesialenheten har besluttet å henlegge saken.

  • Fredag 3. mai kl. 14.20

    Frykter trøbbel etter at Tesla sparket hele Supercharger-avdelingen

    – Kommer til å bli mange flere problemer.

  • Fredag 3. mai kl. 14.17

    Gressbrann ute av kontroll

    Brannvesenet er til Eggagjerdet på Fannrem i Orkland kommune. Ifølge brannvesenet er det bråtebrenning som har kommet ute av kontroll på en åker. Et kjøretøy har også tatt fyr som følge av gressbrannen. Det er et større område som brenner, følge 110-sentralen. Brannvesenet er på vei til stedet.

  • Fredag 3. mai kl. 14.17

    Kontroll på gressbrann i Orkland

    Brannvesenet har kontroll på gressbrannen som brøt ut på Eggagjerdet på Fannrem i Orkland kommune. Det skal være bråtebrenning som har kommet ute av kontroll på en åker. Et kjøretøy har også tatt fyr som følge av gressbrannen. Det var et større område som sto i brann.

  • Fredag 3. mai kl. 14.17

    Gressbrann i Orkland slukket

    Brannvesenet har slukket gressbrannen som brøt ut på Eggagjerdet på Fannrem i Orkland kommune. Brannen spredte seg ut over et større område. Det skal være bråtebrenning som har kommet ute av kontroll på en åker. En bil tok også fyr som følge av gressbrannen. Det er gjort avhør av personer på stedet, og det vil bli opprettet en politisak. Ingen ble alvorlig skadet.

  • Fredag 3. mai kl. 14.11

    Gruppevoldtekts­saken i Bergen: Anker erstatningskrav

    Mennene ble frifunnet, men dømt til å betale erstatning. Det mener de ikke er riktig.

  • Fredag 3. mai kl. 14.10

    Zero-leder Sigrun Aasland blir statssekretær

    Leder Sigrun Gjerløw Aasland i miljøstiftelsen Zero slutter og blir statssekretær i Klima- og miljødepartementet. – Overrasket og glad over å bli spurt, sier hun.

  • Fredag 3. mai kl. 14.08

    To av mennene anker erstatningskravet i gruppevoldtektssaken

    Mennene ble frifunnet, men dømt til å betale erstatning. Nå anker de. Det skriver BT.

  • Fredag 3. mai kl. 14.08

    Gruppevoldtektssaken: To av mennene anker erstatningskravet

    Tre menn, i alderen 24, 25 og 27 år, ble nylig frifunnet i den såkalte gruppevoldtektssaken. Den eldste slipper å betale erstatning, og de to andre ble dømt til å betale 240.000 kroner hver i erstatning til kvinnen. Disse to har valgt å anke erstatningskravet. – Våre klienter har valgt å anke lagmannsrettens dom fordi de opplever at dommen ikke reflekterer prinsippet om uskyldspresumsjonen, sier advokatene John Christian Elden og Hessen Jacobsen i en pressemelding. – Å bli frifunnet for straff, men samtidig dømt til å betale erstatning med en begrunnelse som antyder skyld, skaper en konflikt med ideen om en reell frifinnelse. Det var BT som meldte om anken først.

  • Fredag 3. mai kl. 14.08

    Fotgjenger påkjørt i Gjøvik

    En fotgjenger er påkjørt av en bil i Gjøvik sentrum. Fotgjengeren er kjørt til sjukehus for behandling. Skadeomfanget er ikke kjent, men vedkommende var ved bevissthet, melder politiet i Innlandet. Politiet foretar avhør og etterforsker saken. Bilfører, en mann i 20-åra, er siktet for brudd på vegtrafikkloven og ble fratatt førerkortet.

  • Fredag 3. mai kl. 14.07

    Evakuering av barnehage i Nærøysund

    Politiet har fått melding om røykutvikling fra en lampe i en barnehage i Nærøysund. Barnehagen har selv iverksatt evakuering. Nødetatene er på vei til stedet. 14:09: Brannvesenet er på stedet, bekrefter at bygg er evakuert, det er ingen brann.

  • Fredag 3. mai kl. 14.07

    Ble skutt av politiet: Tiltalt for en rekke forhold

    En mann i 20-årene ble alvorlig skadet da han ble skutt av politiet i beinet på et jorde i Askim i november i fjor. Nå er mannen tiltalt for grovt ran av en bil, for å ha kastet en kniv mot politiet og for å ha drept to fugler. Mannen er også tiltalt for kjøring uten førerkort og for hensynsløs kjøring. Mannen må møte i Follo og Nordre Østfold tingrett i juni.

  • Fredag 3. mai kl. 14.07

    Dømt til tvungent psykisk helsevern for drap

    En mann i 50-årene er i dømt tvungent psykisk helsevern etter at han tok livet av moren sin på Bekkestua i Bærum på senhøsten i 2022. Ifølge dommen fra Ringerike, Asker og Bærum tingrett påførte han moren sin alvorlige hodeskader 26. oktober 2022 slik at hun senere døde. – Dommen er som forventet, sier bistandsadvokat Halldis Winje som representerer de etterlatte etter den døde kvinnen. Mannen er også dømt til å betale oppreisningserstatning på 35.000 kroner til faren og broren sin.

  • Fredag 3. mai kl. 14.05

    Fire nye uker i varetekt for cannabisdyrkere

    To menn, som ble pågrepet i cannabisplantasje-saken i Fredrikstad, er varetektsfengslet i nye fire uker. Begge har motsatt seg fengsling. Den ene er en 68 år gammel mann som kom til Norge i januar. Han har familie i Vietnam og i Nederland. Den andre er en 46 år gammel norsk-vietnameser bosatt i Oslo. En cannabisplantasje med 500 planter ble avdekket i en bolig på Kråkerøy i april.

  • Fredag 3. mai kl. 14.05

    Bil i bergveggen i Trondheim

    En bil har kjørt ut av Bynesveien i Trondheim og truffet bergveggen. Det var to personer i bilen, som begge er ved bevissthet. Nødetatene er på stedet.

  • Fredag 3. mai kl. 14.04

    Gressbrann i Gjesdal – kontroll på brannnen

    Rundt 13.00 fikk brannvesenet melding om en gressbrann ved dagsturhytta i Rauvika i Gjesdal kommune. Brannvesenet sendte opp veldig mye ressurser, og like før 14.00 fikk de kontroll på brannen. – Det var en brann som gikk veldig fort, og vi hadde ikke oversikten i starten. Vi var veldig redde for at det skulle ta fyr i et skogholt, sier seksjonsleder i Sør-Rogaland brann og redning, Tom Meyer til NRK. Det brant i et ganske stort område, ifølge Meyer. Det er i helga meldt fint vær, og det er sendt ut gult farevarsel for skogbrann. Brannvesenet er bekymra. – Vi er bekymra for helga. Det er meldt veldig fint vær. Det er vind og det er fjorårsgress som ligger. Det gresset brenner veldig godt og tar fort fyr, sier Meyer. Han oppfordrer folk til å være forsiktig med bruk av ild utendørs. – Vær forsiktig og ta dine forholdsregler, sier han. Litt over klokka 15 melder brannvesenet at de har kontroll på brannen og at enkelte ressurser er sendt hjem. De etterforsker brannen.

  • Fredag 3. mai kl. 14.04

    Gressbrann i Gjesdal – begynner å få kontroll

    Rundt 13.00 fikk brannvesenet melding om en gressbrann ved dagsturhytta i Rauvika i Gjesdal kommune. Brannvesenet sendte opp veldig mye ressurser, og like før 14.00 fikk de kontroll på brannen. – Det var en brann som gikk veldig fort, og vi hadde ikke oversikten i starten. Vi var veldig redde for at det skulle ta fyr i et skogholt, sier seksjonsleder i Sør-Rogaland brann og redning, Tom Meyer til NRK. Det brant i et ganske stort område, ifølge Meyer. Det er i helga meldt fint vær, og det er sendt ut gult farevarsel for skogbrann. Brannvesenet er bekymra. – Vi er bekymra for helga. Det er meldt veldig fint vær. Det er vind og det er fjorårsgress som ligger. Det gresset brenner veldig godt og tar fort fyr, sier Meyer. Han oppfordrer folk til å være forsiktig med bruk av ild utendørs. – Vær forsiktig og ta dine forholdsregler, sier han.

  • Fredag 3. mai kl. 14.04

    Seks russebusser fikk kjøreforbud på vei til Landstreffet

    Statens vegvesen har gitt seks russebusser kjøreforbud etter å ha utført kontroll av russebusser på Krossmoen kontrollstasjon i Eigersund i Rogaland. 15.000 russ og flere titall busser er i helgen samlet på Landstreffet i Kongeparken på Ålgård, sør for Stavanger. På Krossmoen langs E39 sto sju kontrollører fra Statens vegvesen klare for å sjekke den tekniske tilstanden til bussene. Alle russens kjøretøy måtte innom kontrollplassen. – De fleste ble sluppet videre, men omkring tjue ble tatt inn til utvidet kontroll, sier veivesenets kontrolleder Bengt Asle Idsø til VG. Seks busser fikk kjøreforbud, men flere enn før hadde ting på stell, opplyser han.

  • Fredag 3. mai kl. 14.03

    Luftambulanse er på vei etter en mann falt på sykkel

    Nødetatene er på stedet etter en melding om en mann som har falt på en sykkel på Nøtterøy. Luftambulanse er på vei. – Det fremstår som en alvorlig ulykke, skriver politiet på X. Syklisten er ikke kontaktbar ifølge politiet. Politiet kjenner ikke omstendighetene rundt ulykken og ber vitner ta kontakt.

  • Fredag 3. mai kl. 14.03

    Mann falt på sykkel: fremstår alvorlig

    Nødetatene er på vei etter en melding om en mann som har falt på en sykkel på Nøtterøy. – Det fremstår som en alvorlig ulykke, skriver politiet på X.

  • Fredag 3. mai kl. 14.03

    TV 2: Familienettverk dømt i stor økokrim-sak i Bergen

    To menn og en kvinne i Bergen er funnet skyldige i flere lovbrudd knyttet til grovt økonomisk utroskap, heleri og bedrageri. Det melder TV 2, som omtaler dommen som kom fredag. Dette er omtalt som en av de største økokrim-sakene i Bergen noen gang. De tiltalte ble pågrepet i en koordinert aksjon mellom politiet og skatteetaten i 2020. De tre involverte skal blant annet ha brukt barna sine kontoer til å hvitvaske penger. Retten har konkludert med at de to mennene dømmes til 4,5 år og 3 år og 8 måneder i fengsel. Kvinnen dømmes til samfunnsstraff på 418 timer, ifølge kanalen.

  • Fredag 3. mai kl. 14.02

    Flere tollere og bedre utstyr på grenseovergangene

    I dag ble det kjent at regjeringen vil styrke Tolletaten med en ekstrabevilgning på 118 millioner kroner. Pengene skal gå til økt bemanning og bedre utstyr. I lang tid har det vært fokus på dårlige budsjett og mangel på bemanning, men nå varsler regjeringen en betydelig styrking av tolletaten. Det er gode nyheter for Østfold, sier stortingsrepresentant for Østfold Senterparti, Kjerstin Wøyen Funderud. – Både Svinesund og Ørje er store grenseoverganger og det at vi får flere tollere på plass betyr økt trygghet, sier Blant annet skal skanneren på Ørje byttes ut.

  • Fredag 3. mai kl. 14.00

    Frank Løke (44) er fremme på Camp 3

    – Jeg har aldri vært så sliten som jeg er nå, skriver han på Instagram.

  • Fredag 3. mai kl. 13.59

    Falt på sykkel - fremstår alvorlig

    Syklisten er fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus.

  • Fredag 3. mai kl. 13.47

    Lang skisesong i Oslomarka

    Onsdag 1. mai var siste dag det ble preparert skiløyper i Oslomarka. Første dag var 30. oktober og det er preppet løyper i 185 dager i strekk, melder Skiforeningen. I alt er det preparert ca. 56.000 kilometer med løyper. Bildet er fra Bislingen 1. mai.

  • Fredag 3. mai kl. 13.41

    Silje Norendal har født

    Den tidligere snowboarderen har fått sitt andre barn.

  • Fredag 3. mai kl. 13.40

    Kommunedirektøren i Leka fikk sparken

    Oddvar Aardahl er ferdig som kommunediektør i Leka. Ifølge Ytringen var Aardahl kalt inn til et drøftingsmøte fredag morgen, med ordfører og varaordfører tilstede, hvor han fikk beskjed om å slutte med øyeblikkelig virkning. Ifølge avisa skal Aardahl flere ganger ha spurt om hvorfor han måtte slutte i stillinga, men ifølge seg selv fikk han ikke det. Han har inngått en avtale med kommunen om etterlønn i 12 måneder. Ifølge Norsk kommunedirektørforum har ikke ordfører myndighet til å si opp kommunedirektører. Det er det bare kommunestyret som kan gjøre.

  • Fredag 3. mai kl. 13.40

    Elever får sove lenger

    Elever på Gjennestad videregående skole i Sandefjord får sove lenger om morgenen. Til høsten starter forsøket der elever i tredje klasse starter klokka 09.00, skriver Sandefjords Blad. Kontaktlærer Marianne B. Hangsaas er blant dem som har tatt initiativ til endringen og sier til avisa at de har lyttet til elevene. Hun tror skolehverdagen blir mer lystbetont og at elevene lærer mer. Hun viser til at biologisk er ungdom mer B-mennesker enn senere i livet.

  • Fredag 3. mai kl. 13.39

    Godtok ikke fartsbot i Etne

    En bilfører er anmeldt for ikke å ha godtatt boten han fikk for å kjøre for fort på E134 ved Sjurseike i Etne. I alt ble det delt ut seks bøter av utrykningspolitiet i 60-sonen. Høyeste fart var 76 km/t.

  • Fredag 3. mai kl. 13.39

    Har satt kriseteam etter funn av to døde personer

    Politiet har startet etterforskning og Lindesnes kommune har satt kriseteam etter at to personer ble funnet døde i en leilighet i Mandal søndag kveld. Det skriver Fædrelandsvennen. Kaja Holtet, politiadvokat ved Agder politidistrikt, sier til avisen at det er for tidlig å si noe om dødsårsak, men at det ikke er noe som tyder på at dødsfallene skyldes en straffbar handling.

  • Fredag 3. mai kl. 13.37

    Sjåfør anmeldt for å ikke godta bot

    Fredag ettermiddag har utrykningspolitiet gjennomført en fartskontroll ved Sjurseike i Etne. Det ble delt ut seks forenklede forelegg, i tillegg til at en sjåfør ble anmeldt for å ikke vedta boten. Den høyeste målte hastigheten var 76 km/t i 60-sone.

  • Fredag 3. mai kl. 13.36

    Lamaflokken på rømmen er heime igjen

    Sju lamaer rømde frå heimen sin i Gjøvik fredag morgon, truleg etter å ha vorte skremde av noko. No er dei heime igjen, opplyser eigaren. – Lamaene er under kontroll. Ein gardbrukar tilbaud kubeite, og å køyre dei heim på hengar. Dei gjekk fint og pynteleg etter meg til kubeitet. God kraftfor er ein favoritt. Så no kan eg snart ta helga, seier eigar Elin Solhaug til Oppland Arbeiderblad. I åttetida fredag morgon vart lamaene observerte ved Grande skule. – Dei har nok vorte skremde av eit eller anna. Det er sjeldan at dei stikk av så langt, sa Solhaug då. Bilete viser ein av lamaene som blei henta inn igjen etter at den hadde vore på rømmen.

  • Fredag 3. mai kl. 13.32

    Nord-Norge: Snittpris for strøm på 30,8 øre per kWh lørdag

    I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 30,8 øre per kilowattime (kWh) lørdag og en makspris på 44,9 øre. Lørdagens snittpris per kWh er 9,8 øre lavere enn fredag og 20,3 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no. Maksprisen lørdag på 44,9 øre per kWh er mellom klokken 9 og 10 på formiddagen. Den er 5,8 øre lavere enn fredag og 9,5 øre lavere enn samme dag året før. Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 61,7 øre. 90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting lørdag, siden prisen aldri overstiger 73 øre. I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften. Minsteprisen blir på 15,7 øre per kWh mellom klokken 14 og 15 og er den laveste i landet. (NTB)

  • Fredag 3. mai kl. 13.32

    Ber om 18 års forvaring for drapet på Bård Lanes

    – Påtalemyndigheten mener 28-åringen som drepte Bård Lanes i Tønsberg, bør dømmes til 18 års forvaring.

  • Fredag 3. mai kl. 13.29

    – Vi får svar til vinteren om det er et «Dream Team»

    NRK-ekspert Torgeir Bjørn kaller duoen Marit Bjørgen/Pål Gunnar Mikkelsplass for et «Dream Team».

  • Fredag 3. mai kl. 13.26

    MDG-sjefens klimaoppgjør: – Skal slurpe opp den siste dråpen olje

    MDG-toppene sier én ting må til for at Norge skal nå klimamålene. Partileder Arild Hermstad peker på Ap og Høyre som bremseklossene.

  • Fredag 3. mai kl. 13.24

    Over 700 000 til trafikksikkerhet i Agder

    Samferdselsdepartementet gir 732 000 kroner til trafikksikkerhetstiltak i Agder. – Det er et felles ansvar at vi alle skal kunne ferdes trygt i trafikken. Vi ønsker å støtte gode lokale initiativ som kan bidra til at vi når nullvisjonen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding. Åseral frivillighetssentral i Agder, Nullvisjon Agder og Ve skoles trafikkutvalg er blant de som får tildelt midler.

  • Fredag 3. mai kl. 13.24

    Stor skogbrannfare i Trøndelag

    Meteorologisk Institutt sier det blir stor skogbrannfare i Trøndelag i helga. Det er spesielt langs kysten, der det har smelta mest snø, faren er størst. Dersom det tar fyr kan store området fort bli berørt. Rådet er å ikke gjøre gjøre opp ild.

  • Fredag 3. mai kl. 13.22

    Anmeldt for å nekte å ha hunden i bånd

    Én person er anmeldt og fem har fått advarsel etter at politiet hadde en storkontroll av båndtvang i Asker og Oslo i går. Politiet og kommunen var ute på forskjellige steder i og ved Nordmarka. Personen som bli anmeldt har blitt tatt i kontroll flere ganger uten å etterkomme kravet om å ha hunden i bånd. – Folk som ikke har hunden i bånd risikerer en bot på 5000 kroner, sier miljøkrimkoordinator Edmund Randers i Oslo-politiet. Målet med båndtvang er å verne om dyrelivet. – Nå er forplantningen i full gang, det er hekkesesong for sjøfugl, rådyrene forplanter seg, og det å ha hunder som forstyrrer i akkurat den tiden her vil være veldig skadelig for dyrelivet, sier Randers.

  • Fredag 3. mai kl. 13.17

    Pengar til trafikksikkerheit

    Senior MC avdeling Rogaland, FAU Auglend skole og Haugesund kommune får til saman 207 000 kroner i tilskot frå Samferdselsdepartementet. Pengane skal gå til lokale trafikksikkerheitstiltak. Denne tilskotsordning er ein del av regjeringa si satsing på trafikksikkerheit. I år blir det delt ut totalt 5 millionar kroner til 30 prosjekt over heile landet og tre av dei i Rogaland. Senior MC avdeling Rogaland får 90 000 kroner i støtte til førarutviklingskurs på KNA Raceway i Sokndal. FAU Auglend skole får 17 000 kroner til å gjennomføre refleks- og haldningskampanje retta mot foreldre og barn på skulen. Haugesund kommune får 100 000 kroner for å gjennomføre aksjon vikeplikt. Svært mange av ulykkene i kommunen dei siste to åra skyldast brot på vikeplikt frå både bilistar, motorsyklistar og syklistar. Kommunen skal laga plakatar og film som skal publiserast i sosiale medium, på kommunen si nettside, kinoreklamar og skjermar i gågata, opplyser Samferdselsdepartementet i si pressemelding.

  • Fredag 3. mai kl. 13.15

    Brann i Porsgrunn

    Det har brent i gress og kvist i to områder ved Kammerherreløkka i Porsgrunn. Brannvesenet rykket ut. 13:15. – Vi fikk melding om et høyt smell i området rett i forkant av det brant vegetasjon langs toglinja, ved Kammerherreløkka. Smellet skal være fra en trafo stasjon i området, strømmen er tatt på togledningen. Brannvesenet har varsla togleder. – Publikum hjalp oss med å sørge for at uvedkommende ikke tok seg inn på linja. Det er høyspent i området og kan være til fare for publikum hvis de kommer for nær elkraft og linje ri området, sier Kustner. Brannvesenet fikk rask kontroll på brannen og avsluttet 13:30. TA har fått tips om at det skal være en fugl som er årsaken til gress brannen. – Jeg har hørt snakk om en fugl, men hvorvidt den er årsaken er ukjent for meg.

  • Fredag 3. mai kl. 13.12

    Foreldrene til Madeleine McCann: – Fraværet gjør fortsatt vondt

    Fredag 3. mai er det 17 år siden den da tre år gamle jenta forsvant under en ferie i Portugal.

  • Fredag 3. mai kl. 13.10

    Mindre gressbrann i Kvinnherad slukket

    Fredag ettermiddag rykket brannvesenet ut til Husnes i Kvinnherad etter melding om en mindre gressbrann. Brannen er nå meldt slukket, ifølge brannvesenet.

  • Fredag 3. mai kl. 13.10

    Mjelde forlater Chelsea etter sesongen

    Norges landslagskaptein Maren Mjelde (34) er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det bekrefter klubben på sin nettside fredag. Hun har spilt syv sesonger i klubben etter at hun ankom fra Avaldsnes i 2017. Der har hun blant annet vunnet den engelske toppdivisjonen fem ganger, fire FA-cuper og to ligacuper. – Når jeg ser tilbake på alle årene mine her, har det vært både opp- og nedturer – men det har vært flere oppturer enn nedturer. Det har vært litt av en reise, sier Mjelde til klubbens nettside. Mjelde har spilt 140 kamper i blått og scoret 23 mål, og har figurert både i forsvar og midtbanen til London-klubben.

  • Fredag 3. mai kl. 13.09

    Bjørnis får 400.000 kroner

    Samferdselsdepartementet gir 700.000 kroner til trønderske trafikksikkerhetstiltak. Stiftelsen brannbamsen Bjørnis får 400.000 kroner. Pengene går til å lage refleksvester som barnehagebarn skal få. Jordet ATV får 300.000 kroner. De får pengene til å atferdsretta sikkerhetskurs for unge førere av firhjulinger.

  • Fredag 3. mai kl. 13.06

    Nicolai Tangen inviterte Elon Musk til Oslo: – Vil bli den kuleste middagen i Europa

    «Høres bra ut», svarte Musk på melding.

  • Fredag 3. mai kl. 12.59

    Siri Hustvedt rasende etter ektemannens død

    Enken etter den renommerte forfatteren Paul Auster, norskættede Siri Hustvedt (69), er lynende forbannet. Hun fikk aldri tid til å melde om dødsfallet før hun leste om det i mediene, skriver hun på Instagram.

  • Fredag 3. mai kl. 12.49

    Nato fordømmer Russland for hackerangrep

    Tsjekkias utenriksminister sier det har vært gjentatte russiske hackerangrep mot landet.

  • Fredag 3. mai kl. 12.48

    Store trafikale problemer etter utforkjøring

    En bil har kjørt av veien nord for Flateby i Lillestrøm kommune og det er store trafikale problemer på stedet. – Det jobbes nå med å få åpnet et kjørefelt, sier operasjonsleder i politiet, Finn Håvard Aas. Bilen har havnet på taket. Føreren av bilen er kjørt til sykehus, men foreløpig er skadeomfanget uklart. – Det er store materielle skader, sier Aas.

  • Fredag 3. mai kl. 12.48

    Mye kø etter utforkjøring i Lillestrøm

    En bil har kjørt av veien nord for Flateby i Lillestrøm kommune og det har vært store trafikale problemer på stedet. Klokken 14 opplyser politiet at veien er åpnet igjen. Bilen havnet på taket og føreren av bilen ble kjørt til sykehus, men foreløpig er skadeomfanget uklart. – Det er store materielle skader, sier operasjonsleder i politiet, Finn Håvard Aas.

  • Fredag 3. mai kl. 12.48

    Rømt lamaflokk under kontroll

    Lamaflokken som var på vidvanke, gikk pent og pyntelig til beite.

  • Fredag 3. mai kl. 12.35

    Høyest arbeidsledighet i Østfold

    Østfold har fortsatt høyest arbeidsledighet her i landet. Ved utgangen av april var 3949 personer her i Østfold uten arbeid, viser tall fra Nav. Det utgjør 2,6 prosent av arbeidsstyrken og er 33 flere sammenlignet med samme periode i fjor. Sarpsborg har høyest ledighet i Østfold. Deretter følger Halden, Fredrikstad og Moss. På landsbasis var arbeidsledigheten på 2,5 prosent ved utgangen av april.

  • Fredag 3. mai kl. 12.29

    Bård Lanes-drapet: Vurderte strengere straff

    – Påtalemyndigheten mener 28-åringen som drepte Bård Lanes i Tønsberg, bør dømmes til 18 års forvaring. Det sa statsadvokaten under sin prosedyre i Agder lagmannsrett. – De tre andre tiltalte bør få fengselsstraffer på mellom 16 og 18 år. Alle de fire tiltalte nekter straffskyld. Forsvarerne holder sine prosedyrer i neste uke.

  • Fredag 3. mai kl. 12.29

    Lanes-drapet

    – Påtalemyndigheten mener 28-åringen som drepte Bård Lanes i Tønsberg, bør dømmes til 18 års forvaring. Det sa statsadvokaten under sin prosedyre i Agder lagmannsrett. – De tre andre tiltalte bør få fengselsstraffer på mellom 16 og 18 år. Alle de fire tiltalte nekter straffskyld. Forsvarerne holder sine prosedyrer i neste uke.

  • Fredag 3. mai kl. 12.26

    Disse skal styre nytt milliardfond

    Tidligere Argentum-sjef Joachim Høegh-Krohn leder laget for Sparebank1 Nord-Norges investeringsfond.

  • Fredag 3. mai kl. 12.22

    Nynorskpris til Ingvild Bryn

    NRK-journalist og programleder i «Dagsrevyen» Ingvild Bryn ble fredag tildelt Kultur- og likestillingsdepartementets nynorskpris for journalister. Overrekkelsen skjedde på fredagsmøtet til NRKs nyhetsdivisjonen på Marienlyst. – I en tid der flere og flere programledere og andre journalister bruker dialekt som arbeidsspråk, så kan Bryn holde det gående uten manus og med ledig og lett normert nynorsk, sa juryleder Solveig Barstad da prisen ble delt ut.

  • Fredag 3. mai kl. 12.22

    Ukens Investtech: Fire sterke børskjemper

    Her er fire klare kjøpsanbefalinger blant de mest populære aksjene på Oslo Børs.

  • Fredag 3. mai kl. 12.21

    Ber om åtte ukers forlenget varetekt

    Påtalemyndigheten ber om åtte ukers forlenget varetekt av mannen som er siktet etter drapet på en apotekansatt i Arendal 2. april. Den siktedes forsvarer ber om løslatelse. Saken fremstilles nå i Agder Tingrett.

  • Fredag 3. mai kl. 12.17

    Brann i hus i Arendal

    Det brenner i et hus i Eydehavn i Arendal ifølge politiet. – Det brenner mye i alle etasjer. Brannvesenet slukker og prøver å hindre spredning til nabohus. Ifølge politiet er det ingen mennesker i huset.

  • Fredag 3. mai kl. 12.15

    Seks russebusser fikk kjøreforbud: – Det går rette veien

    Vegvesenets kontrollører hadde lite å utsette på de aller fleste bussene som var på vei til landstreffet i Kongeparken.

  • Fredag 3. mai kl. 12.15

    Økt flyaktivitet framover

    10 belgiske F-16 landa i går ettermiddag på Ørland flystasjon. I løpet av juni ankommer i tillegg nederlandske F-35. Dette betyr økt militær flyaktivitet, opplyser Forsvaret i ei pressemelding. De neste månedene vil det både være norske, belgiske og nederlandske kampfly i luftrommet i Norge. Formålet er å øve på egne ferdigheter, og ikke minst integrasjonstrening på tvers av nasjoner og ulike typer kampfly. Øvinga vil pågå ut juli måned.

  • Fredag 3. mai kl. 12.13

    Tidligere barnelege dømt for grovt bedrageri

    Tidligere barnelege i Arendal Håvard Skjærvik er dømt til fengsel i ett år og to måneder for grovt bedrageri. Det skriver Agderposten. Han sto tiltalt for å ha fått over 1,6 millioner kroner i urettmessige refusjoner. – Dommen vil bli anket og er ikke rettskraftig. Skjærvik har gitt fullstendige og korrekte opplysninger i de regningene han har sendt til Helfo, også om pasientenes fødselsdato, skriver legens advokat Kristina Davidsen i en e-post til avisen.

  • Fredag 3. mai kl. 12.07

    Mistenker ILA-smitte på Frøya

    Mattilsynet mistenker at Salmar sitt anlegg på Kattholmen i Frøya kommune kan være smitta med infeksiøs lakseanemi. Det var Salmar som varsla tilsynet om Mistanken, skriver Hitra-Frøya. Mattilsynet planlegger en tur til oppdrettsanlegget for å ta prøver.

  • Fredag 3. mai kl. 12.06

    Regjeringen vil forby ekteskap mellom nære slektninger

    Regjeringen la fredag fram et lovforslag om å forby ekteskap mellom nære slektninger som søskenbarn, tanter, onkler, nevø og niese.

  • Fredag 3. mai kl. 11.57

    Eviny-sjefen inn i Norges Bank-styret

    Eviny-sjef Ragnhild Janbu Fresvik blir ett av to nye medlemmer i Norges Banks hovedstyre, som har ansvaret for at sentralbanken og Oljefondet drives etter boken.

  • Fredag 3. mai kl. 11.56

    Peker på Ødegaards spesielle grep: – Det er ikke vanlig

    Arsenal-kjennere forklarer hvorfor Martin Ødegaard (25) «elskes av alle» i klubben.

  • Fredag 3. mai kl. 11.52

    Transportfirma i Våler konkurs

    Enon transport as i Våler er konkurs etter krav fra skatteetaten. Firmaet skyldte nesten 200 000 kroner i ubetalt moms, skatt og gebyr. Alt firmaet eier er tre avskiltede biler. Det ene er meldt stjålet ifølge styreleder. Selskapet har 550 000 kroner i gjeld på bilene. Før jul var det registrert 11 ansatte i Enon transport, men før konkursen var virksomheten innstilt. I det siste halvannet året var økonomien i selskapet så dårlig av kredittopplysningsbyrået Bisnode frarådet å gi kreditt uten sikkerhet. Advokat Stine Beate Hjorth er oppnevnt som bostyrer.

  • Fredag 3. mai kl. 11.50

    Mann sikta for drapsforbund

    En mann blir framstilt for varetektsfengsling fredag i Trøndelag tingrett, sikta for å ha inngått avtale med andre om å drepe en person. Den sikta i slutten av 20-åra ble pågrepet 1. mai, etter det NRK erfarer. Påtaleansvarlig Maria Evenseth ønsket ikke å kommentere saken overfor NRK i fengslingsmøtet fredag. Det samme gjelder forsvarer Eirik Svingen Bjørgo. Siktede ble fredag varetektsfengslet i inntil fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene må han også sitte i isolasjon, har tingretten bestemt. Av hensyn til fornærmede og etterforskningen har retten lagt ned forbud mot å referere fra kjennelsen.

  • Fredag 3. mai kl. 11.40

    Tallet på uføretrygdede i Rogaland holder seg på lavt nivå

    Ved utgangen av 1. kvartal 2024 mottok 28?226 personer uføretrygd i Rogaland. Det tilsvarer 8,9 prosent av befolkningen, og er på samme nivå som ved utgangen av 2023. Snittet for landet var på 10,4 prosent, og det var kun fylkene Oslo og Akershus som hadde lavere andel enn Rogaland med henholdsvis 6,2 og 7,7 prosent av befolkningen. Vestland hadde samme andel som Rogaland.

  • Fredag 3. mai kl. 11.39

    Slik skjerper de kampen mot narkotika

    Med 118 millioner kroner ekstra skal Tolletaten få nye våpen for å stoppe innførsel av narkotika til Norge.

  • Fredag 3. mai kl. 11.34

    Myndighetene advarer mot brannfarlig Apple-lader

    Ti år etter at Apple advarte om det samme.