Nyheter:

  • Lørdag 4. mai kl. 23.35

    Branntilløp i rekkehusleilighet i Nittedal

    Nødetatene har rykket ut etter melding om branntilløp i en rekkehusleilighet i Nittedal lørdag kveld. Det er kontroll på brannen, men det er mye røyk i leiligheten, skriver politiet i Øst på X. I en oppdatering klokken 23.52 skriver politiet at det var brann i en mikrobølgeovn. Ingen ble skadd.

  • Lørdag 4. mai kl. 23.30

    Generalsekretær i Rød Ungdom: – Vi mener ikke at Støre er en terrorist

    Etter over et døgn med terror-bråk prøver generalsekretæren i Rød Ungdom å oppklare.

  • Lørdag 4. mai kl. 23.27

    Bobilen havnet i fjæra: – En mann kom løpende etter

    Øyenvitne Trude Aas gikk kveldstur med hunden da hun hørte et brak oppe i lia.

  • Lørdag 4. mai kl. 23.02

    – De må slutte å syte om alt mulig

    Max Verstappen (26) vant kvalifiseringen i Miami foran Charles Leclerc (26). Men snakkisen var førernes snakk.

  • Lørdag 4. mai kl. 22.42

    Fikk lappen i mars – kjørte over 60 km/t over fartsgrensen

    Førerkarrieren ble kort for mannen i slutten av tenårene.

  • Lørdag 4. mai kl. 22.40

    Graham Hansen med mål og assist – Barcelona ett poeng fra seriegullet

    Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Barcelonas kvinnelag slo Granada 4-1. Nå er laget ett poeng fra et nytt seriegull.

  • Lørdag 4. mai kl. 22.16

    Marerittet fortsetter for Start og Aalesund

    (Start-Ranheim 0–0 og Mjøndalen-Aalesund 1–1) Start og Aalesund skulle helst være to av de store klubbene på nivå to. Nå ligger de henholdsvis sist og tredje sist på tabellen.

  • Lørdag 4. mai kl. 22.00

    Historisk seier i «Kompani Lauritzen»: – Hadde lovet meg selv aldri å gjøre det

    Knut Marius Djupvik (36) gispet etter luft og falt om over målstreken. Men førsteplassen må han dele med kompisen.

  • Lørdag 4. mai kl. 21.57

    Stadig flere unge sliter med synet

    Andelen unge voksne som bruker briller eller linser, har vokst kraftig de siste 20 årene, noe bransjen selv tilskriver at folk er mer bevisst. – I dag blir synsproblemer i større grad fanget opp fordi vi tar syn og øyehelse mer alvorlig nå enn for noen år tilbake, sier daglig leder Tina Alvær i bransjeforeningen Optikerbransjen til Nettavisen. Avisa siterer Optikerbransjens egen forbrukerundersøkelse i 2024. Den viser at andelen unge mellom 15 og 30 år som bruker et synshjelpemiddel, har økt fra rundt en tredel til over halvparten siden 2005. Samtidig er den totale andelen voksne som bruker synshjelpemidler, relativt konstant og har holdt seg på rundt 75–76 prosent siden 2016. (©NTB)

  • Lørdag 4. mai kl. 21.56

    Her tilbys teppeselger 5000 dollar for å signere fiktiv avtale

    Papirene skulle forklare hvor toppolitikeren hadde millionformuen sin fra. Les meldingene som viser at avtalene var fiktive.

  • Lørdag 4. mai kl. 21.56

    Én person til legevakt etter boligbrann i Narvik

    Det var klokken 18.21 at politiet fikk melding om brannen i en enebolig på Ankenes. Det var to beboere i huset og begge ble gjort rede for i løpet av kort tid. Én av personene ble eksponert for noe røyk og ble fraktet til legevakt for en sjekk. Brannvesenet fikk kontroll på brannen og har begynt utluftning.

  • Lørdag 4. mai kl. 21.43

    Vil slippe kontanter: – Dyrt og tidkrevende

    Forslaget om å styrke folks rett til å betale med kontanter skal opp i Stortinget. Frisørbransjen mener at både næringslivet og forbrukerne kan bli stående igjen som tapere.

  • Lørdag 4. mai kl. 21.35

    Kvinne pågrepet i Brumunddal

    En person er kjørt til legevakt etter en voldshendelse i Brumunddal sentrum. Ei kvinne i 20-årene ble pågrepet etter hendelsen. Personen som er kjørt legevakten skal ikke være alvorlig skadet, melder politiet.

  • Lørdag 4. mai kl. 21.31

    Northug-brødrene sprang for Mosvik i Oslo

    Northug-brødrene bidro til at Mosvik endte på niendeplass i Holmenkollstafetten lørdag. Det skriver Trønder-Avisa. Brødrene Petter og Even Northug løp hver sin etappe for Mosvik. Totalt var det 15 etapper i stafetten i Oslo. Ullensaker/Kisa vant med tiden 49.15 minutter. Mosvik ble 3.33 minutter bak. Namdal Løpeklubb og Steinkjer kom på 16. og 17. plass, melder avisa. Også i dameklassen kom Namdal løpeklubb på 16.plass.

  • Lørdag 4. mai kl. 20.49

    Grønn Ungdom-leder om egen rusbruk

    Tobias Stokkeland fra Kristiansand, svarer om egen overdose i Dagsrevyen lørdag kveld. – Jeg var en eksperimenterende ungdom, og det holdt på å gå skikkelig galt fordi jeg var redd for å bli tatt, sier Stokkeland.

  • Lørdag 4. mai kl. 20.31

    Barca kollapset – gullet er klart for Real Madrid

    (Girona-Barcelona 4–2) Real Madrid vant 3–0 over Cadiz – og kunne noen timer senere feire ligagullet.

  • Lørdag 4. mai kl. 20.17

    Fikk bil i hagen: – Hørtes ut som en bombe

    Både trampolinen og gressklipperen røyk.

  • Lørdag 4. mai kl. 20.02

    Gressbrann i Lofoten - lokale er igang med slukking

    Det har brutt ut brann i gress og lyng ved Einangen i Bunesfjorden i Moskenes kommune. Det skriver 110-sentralen i Nordland i en melding. Lokale beboere startet slukkingen. Klokken halv 9 skriver brannvesenet at de har kontroll på stedet, og legger til at de lokale har gjort en veldig god jobb med slukking.

  • Lørdag 4. mai kl. 19.58

    Rosenborg ydmyket av Brann

    Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0. – Bergenserne er sulteforet på å knuse Rosenborg. Det var flere supportere som ringte meg og sa at «nå må du knuse de», sier Sivert Heltne Nilsen til NRK etter kampen. Med seieren sørget Brann for tabelltopp. De er ett poeng foran Bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien. De er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann. – Vi slipper inn altfor billige mål. Det er vi nødt til å luke bort, sier Ole Selnæs til NRK etter kampslutt. Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Brann-spiller Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet. Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring. – Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

  • Lørdag 4. mai kl. 19.51

    Person tisser på en bil i Trondheim

    Politiet har fått melding om en overstadig beruset person, som står og tisser på en bil på Lade i Trondheim. De er på veg til stedet. Oppdatering: Politiet har funnet mannen. Han er beruset, men politiet har ikke observert at han har gjort noe galt. Personen er derfor kjørt heim.

  • Lørdag 4. mai kl. 19.49

    Brann i søppelkasse på Amfi i Steinkjer

    Det er meldt om brann i en søppelkasse på Amfi. Politiet er på stedet sammen med brannvesenet. Det er ingen spredningsfare.

  • Lørdag 4. mai kl. 19.48

    Mopedbil veltet i Namsos

    En mopedbil har veltet på fylkesvei 769 ved Hellsøystraumen. Ingen er skadet. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. De oppretter sak.

  • Lørdag 4. mai kl. 19.37

    Vipers ute av Mesterligaen

    Vipers Kristiansand imponert og slo Györ 26-24 i den andre semifinalen lørdag kveld. Men det holdt ikke til avansement i Mesterligaen. Sørlendingene måtte vinne med over sju mål, for å ta seg videre til Final 4. Györ vant 54–49 sammenlagt.

  • Lørdag 4. mai kl. 19.35

    Brann kjørte over Rosenborg: – For et show!

    (Brann – Rosenborg 3-0) Sommervær i mai og Brann på tabelltopp.

  • Lørdag 4. mai kl. 19.35

    - Husker at jeg ble hentet av Røde Kors

    Julie Somboonwong Skadal fikk en utrolig kjip start på Landstreff Stavanger.

  • Lørdag 4. mai kl. 19.18

    Fullstendig Haaland-show mot Wolverhampton – frustrert etter å ha scoret fire mål

    (Manchester City - Wolverhampton 5–1) Erling Braut Haaland (23) scoret fire, var frustrert etter bytte og kom med klart svar på kritikken fra Roy Keane.

  • Lørdag 4. mai kl. 19.05

    Moped av veien

    En moped har kjørt av veien på Jåsundveien i Lyngdal Fører er oppegående, og ulykken fremstår ikke alvorlig, opplyser politiet. Ulykken fører ikke til trafikale problemer.

  • Lørdag 4. mai kl. 18.55

    Israel-bråk i Danmark: Mærsk og Novo Nordisk trekker Pride-støtte

    Danske industrigiganter trekker støtten til Copenhagen Pride. Ifølge danske medier skal årsaken være krav om å ta stilling i konflikten mellom Israel og Hamas.

  • Lørdag 4. mai kl. 18.55

    Små bedrifter er AI-bekymret: – Bygde vårt eget system

    En fersk medlemsundersøkelse fra Virke viser tydelige forskjeller på hva små og store bedrifter tenker om kunstig intelligens.

  • Lørdag 4. mai kl. 18.49

    Uavgjort for Levanger, og Ranheim

    Det endte 0-0 mellom Levanger og Sogndal i førstedivisjonsoppgjøret i dag. Like målfattig var det også mellom Ranheim og Start med et resultat på 0-0 også der.

  • Lørdag 4. mai kl. 18.41

    Tenåring i motorsykkelulykke i Hadsel

    En MC-fører i tenårene har kjørt av veien ved Melbu i Hadsel kommune. Det skriver politiet i Nordland. Føreren er tatt med til sykehus med ambulanse og skadeomfanget er ukjent. Politiet opplyser at MC-føreren var våken og bevisst da han ble overtatt av helse. Politiet etterforsker hendelsen.

  • Lørdag 4. mai kl. 18.41

    Sommervarmen herjer: – Bare å nyte

    Hopp i havet – nå er det snart slutt på sommerflørten.

  • Lørdag 4. mai kl. 18.39

    Norske Sandra gift ved fronten i Ukraina

    Kjærligheten overlever det meste: Midt ute i felt giftet den norske fremmedkrigeren Sandra Andersen Eira seg med sin forlovede.

  • Lørdag 4. mai kl. 18.36

    Følg direkte: Brann dominerer mot Rosenborg

    Se resultatet fra kampen mellom Brann og Rosenborg her!

  • Lørdag 4. mai kl. 18.36

    Ulykke ved Lunde flyplass

    Nødetatene rykket ujt til Lunde flyplass i Nome lørdag kveld etter at en person har blitt skadd i forbindelse med bålbrenning. Politiet kom raskt til stedet, og personen behandles for brannskader.

  • Lørdag 4. mai kl. 18.36

    Hamilton straffet: – Nå koker det i topplokket

    Max Verstappen (26) vant sprintløpet i Miami som han ville. Mercedes-førerne Lewis Hamilton (39) og George Russell (26) var sjanseløse.

  • Lørdag 4. mai kl. 18.23

    Ren-Eng vant Holmenkollstafetten

    Ren-Engs juniorlag vant sin klasse i Holmenkollstafetten på overlegent vis lørdag. Laget var hele 48 sekunder foran Ull-Kisa, som ble nummer to. Ren-Eng vant på tiden 53 minutter og 50 sekunder, melder Østlendingen.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.58

    Møter Györ i returoppgjør

    Lørdag kveld barker Vipers Kristiansand og Györ sammen i Mesterligaen. Vipers tapte med syv mål i den første semifinalen og har en svært vanskelig oppgave foran seg i Ungarn. Kampen har avkast klokka 18.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.57

    Sander Berge og Burnley i kjempetrøbbel i nedrykksstriden – tapte stort mot Newcastle

    (Burnley – Newcastle 1–4) Newcastle sendte Burnley et langt steg mot nedrykk.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.57

    Ulykke på E16 – sørgående retning stengt

    Det har vært en trafikkulykke hvor en bil har kjørt i autovernet på E16 sør for Sollihøgda, i Bærum. To voksne og ett barn var i bilen. Alle er ute av det rykende kjøretøyet. Grunnet ulykken er all trafikk i sørgående retning stengt nå, men politiet jobber med å få trafikkdirigering via nordgående kjørefelt. – Barnet har noe smerter men fremstår ikke alvorlig skadet, skriver politiet i en oppdatering på X.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.57

    Ulykke på E16 – veien åpnet

    Det har vært en trafikkulykke hvor en bil har kjørt i autovernet på E16 sør for Sollihøgda, i Bærum. – Bilen er fjernet fra veibanen og begge kjøreretninger åpnet, skriver politiet på X kl. 18.36. Grunnet ulykken var all trafikk i sørgående retning først helt stengt, og senere var det trafikkdirigering på stedet. To voksne og ett barn var i bilen. Alle kom seg ut av det rykende kjøretøyet og ingen ble alvorlig skadet. Barnet har noe smerter i armen, men det er ikke alvorlig, skriver politiet i en melding til pressen.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.57

    Ulykke på E16 – trafikkdirigering på stedet

    Det har vært en trafikkulykke hvor en bil har kjørt i autovernet på E16 sør for Sollihøgda, i Bærum. To voksne og ett barn var i bilen. Alle er ute av det rykende kjøretøyet og ingen alvorlig skadet. – Trafikken dirigeres på stedet slik at sørgående trafikk også passerer, skriver politiet på X. Grunnet ulykken var all trafikk i sørgående retning først helt stengt. Barnet i bilen har noe smerter i armen, men det er ikke alvorlig, skriver politiet i en melding til pressen.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.56

    Raufoss vant

    Raufoss vant 1-0 hjemme mot Åsane i lørdagens serierunde i 1. divisjon. Kampens eneste scoring kom i det 43. minutt da Erlend Hustad scoret for vertene. Åsane-spiller Erlend Myklebust bommet på straffespark etter 69 minutter, mens tre minutter før full tid bommet Andreas Østerud på straffe for Raufoss, som likevel tok tre poeng. Raufoss er nummer åtte i 1. divisjon etter seks serierunder.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.51

    «Kaosmål» fikset etterlengtet Vålerenga-opptur mot Bryne: – En svak prestasjon

    (Vålerenga - Bryne 1–0) Tidligere landslagsspiss Ola Kamara (34) tvang frem vinnermålet foran hjemmefansen.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.51

    Stortap for Kongsvinger

    Kongsvinger kunne ledet 1. divisjon alene dersom de vant toppkampen borte mot Stabæk lørdag. Men det ble alt annet enn en god dag på jobben for Kongsvinger. Stabæk var totalt overlegne og vant 5-0, og overtok samtidig tabelltoppen i 1. divisjon.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.47

    Trafikkulykke i Lillestrøm

    Nødetatene er på stedet på en trafikkulykke med to involverte biler. – Ikke skader på noen av de involverte personene, men ingen av bilene er kjørbare, skriver politiet på X. Ulykken har skjedd i en rundkjøring på Strømmen. Ifølge politiet var det et brudd på vikeplikten. Veien åpner om kort tid, skriver de klokken 17.46.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.34

    Frank Løke: – Aldri vært så sliten

    Lørdag ettermiddag vurderer Frank Løke fra Sandefjord å fly til Kathmandu for å ta blodprøve på sykehus, skriver VG. Den tidligere håndballspilleren er på vei opp Mount Everest, uten medbrakt oksygen. Fredag kom han frem til Camp-3, som er over 7000 meter over havet. – Jeg har aldri vært så sliten noen gang. Batteriene har vært helt flate og jeg har egentlig ønsket å legge meg ned for godt, sier Løke gjennom sin pressekontakt.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.31

    Jæger løper stafett for Norge

    Henriette Jæger fra Aremark stiller til start når Norge for første gang har et lag på 4x400 meter i stafett-VM i friidrett på Bahamas. Målet for Jæger er å kvalifisere seg til OL. 16 lag skal kvalifisere seg til 4x400 meter under sommerens OL i Paris, 14 av disse blir kvalifisert under stafett-VM på Bahamas. Det norske stafett-laget består av Henriette Jæger, Amalie Iuel, Josefine Tomine Eriksen og Astri Ayo Lakeri Ertzgaard. Kvinnene skal løpe i natt kl. 03.35 norsk tid.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.16

    Pinlig tap for ishockeylandslaget i generalprøven før VM – tapte 0–8 for Latvia

    Norges ishockeylandslag greide ikke å følge opp med en ny sterk prestasjon etter fredagens seier og røk hele 8-0 for Latvia i Riga lørdag.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.14

    Russebil tok fyr i Orkland

    En russebil med åtte personer ombord tok fyr natt til lørdag. Politiet fikk melding om brannen i bilen via AMK-sentralen klokka 03.53. Da hadde det begynt å brenne i motorrommet på kjøretøyet. Bilen ble stående i Bjørnlivegen like ovenfor Løkken verk i Orkland. Alle de åtte ungdommene kom seg ut av bilen. Da politipatruljen kom til stedet klokka 04.12 sto kjøretøyet i full fyr. – Det var full overtenning. Men alle hadde kommet seg ut, sier operasjonsleder hos politiet i Trøndelag, Bjørnar Gaasvik. Brannvesenet kom til stedet ti minutter senere og fikk slukket brannen på veldig kort tid. På morgenkvisten ble restene av bilen fraktet bort.

  • Lørdag 4. mai kl. 17.14

    Gullruten 2024

    VG er på plass med kjendisene på den røde løperen i Bergen og følger Gullruten utover kvelden.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.58

    Barn påkjørt i Skien

    Politiet fikk melding om et barn som var påkjørt i Bjørntvedtvegen i Skien. Barnet var våken og oppegående, og ble kjørt til legevakt for sjekk. Barnet er ikke al.vorlig skadd.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.56

    Eric Saade kritiserer EBU: – Skammelig

    Den svenske artisten Eric Saade skal delta i åpningsshowet i den første Eurovision-semifinalen på tirsdag. Samtidig tordner han mot arrangøren EBU.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.36

    Politiet oppretter sak på brann i Hyllestad

    Nødetatene rykket lørdag ettermiddag ut etter melding om brann i en enebolig i Tauningvegen i Hyllestad kommune. Klokken 19:32 melder nødetatene at de er ferdige på stedet, og at det opprettes sak. Årsaken til brannen er ikke kjent. Brannsjef Atle Tonning i Hyllestad brann og redning bekreftet til NRK Vestland klokka 18:23 at brannvesenet hadde god kontroll på stedet. – Vi klarte å avgrense dette så det ikke spredte seg til tørt gress i området, og vi er godt rustet nå, sier han. Han bekrefter videre at det ikke er meldt om personskader, og at beboerne i huset kom seg ut selv. Tidligere lørdag meldte vaktkommandør i 110-sentralen, Helge Lund om full overtenning i huset. Brannvesenet fikk bistand fra brannvesenet i Fjaler og Høyanger. Sivilforsvaret ble også tilkalt, men dette ble avblåst. Vest politidistrikt fikk første melding om brannen 16:29. Fredag ble det sendt ut varsel for høy skogbrannfare i området.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.36

    Full fyr i enebolig i Hyllestad

    Nødetatene rykket ut etter melding om full fyr i en enebolig i Tauningvegen i Hyllestad kommune. – Huset er fullstendig overtent. Nå er fokuset å avgrense brannen, slik at den ikke sprer seg til det veldig tørre terrenget som er rundt, sier vaktkommandør ved 110-sentralen Helge Lund til NRK Vestland. Han bekrefter videre at det ikke er meldt om personskader, og at beboerne i huset kom seg ut selv. Vaktkommandøren ønsker ikke å forskuttere utfallet av brannen, men sier det er lite sannsynlig at noe av huset kan reddes. – Neste steg blir i så fall å la det brenne ned kontrollert, avslutter han. Det skal nå være etablert et vannverk i området, og brannvesenet har god oversikt over situasjonen. Politiet fikk første melding om brannen 16.29.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.36

    Enebolig i Hyllestad i full fyr - har kontroll

    Nødetatene rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Tauningvegen i Hyllestad kommune. Klokken 18:13 melder Vest politidistrikt at brannvesenet har kontroll på brannen, men at den ikke er slukket. Brannsjef Atle Tonning i Hyllestad brann og redning bekrefter til NRK Vestland at brannvesenet har god kontroll. – Vi klarte å avgrense dette så det ikke spredte seg til tørt gress i området, og vi er godt rustet nå, sier han. Han bekrefter videre at det ikke er meldt om personskader, og at beboerne i huset kom seg ut selv. Tidligere lørdag meldte vaktkommandør i 110-sentralen, Helge Lund om full overtenning i huset, og at brannvesenet jobbet med å avgrense brannen slik at den ikke skulle spre seg til gresset. – Neste steg blir i så fall å la det brenne ned kontrollert, avsluttet han. Tonning sier dette arbeidet nå er i gang, og at brannvesenet får bistand fra brannvesenet i Fjaler og Høyanger. Sivilforsvaret ble først tilkalt, men dette er nå avblåst, opplyser brannsjefen. Vest politidistrikt fikk første melding om brannen 16:29. Fredag ble det sendt ut varsel for høy skogbrannfare i området.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.36

    Enebolig i Hyllestad i full fyr

    Nødetatene rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Tauningvegen i Hyllestad kommune. – Huset er fullstendig overtent. Nå er fokuset å avgrense brannen, slik at den ikke sprer seg til det veldig tørre terrenget som er rundt, sier vaktkommandør ved 110-sentralen Helge Lund til NRK Vestland. Han bekrefter videre at det ikke er meldt om personskader, og at beboerne i huset kom seg ut selv. Vaktkommandøren ønsker ikke å forskuttere utfallet av brannen, men sier det er lite sannsynlig at noe av huset kan reddes. – Neste steg blir i så fall å la det brenne ned kontrollert, avslutter han. Ifølge Bergens Tidende er Sivilforsvaret tilkalt for å bistå i arbeidet. Vest politidistrikt fikk første melding om brannen 16.29. De er nå på plass på stedet. Fredag ble det sendt ut varsel for høy skogbrannfare i området.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.36

    Full fyr i enebolig i Hyllestad - har spredd seg over veg

    Vest politidistrikt melder om full fyr i en enebolig i Tauningvegen i Hyllestad kommune. – Huset er fullstendig overtent. Nå er fokuset å avgrense brannen, slik at den ikke sprer seg til det tørre terrenget som er rundt, sier vaktkommandør ved 110-sentralen Helge Lund til NRK Vestland. Lund sier det ikke er meldt om personskader, og at beboerne i huset kom seg ut selv. – Neste steg blir å la huset brenne ned kontrollert, avslutter han. Politiet fikk første melding om brannen 16.29.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.36

    Full fyr i enebolig i Hyllestad - har spredt seg

    Brannvesenet er på plass etter melding om brann i en enebolig i Tauningvegen i Hyllestad kommune. Vest politidistrikt melder at huset står i full fyr, og at brannen har spredt seg over en veg i retning terreng. Det er også observert åpne flammer ut av vinduet. Beboerne skal ha kommet seg ut selv. Ifølge Bergens Tidende skal det ikke være fare for at brannen sprer seg til bebyggelse. – Huset skal være frittstående, sier vaktkommandør ved 110-sentralen Helge Lund til BT. Politiet fikk første melding om brannen 16.29.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.32

    Ulrikke Brandstorp planlegger storslått bryllup: – Bobler i hele kroppen

    De to har blant annet leid et eget hotell i Spania til sine 150 gjester.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.31

    Ekstremt mye pollen på Østlandet

    Det er ventet ekstrem spredning av bjørkepollen på Østlandet lørdag, melder Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF). Dette er det høyeste nivået i NAAFs nasjonale pollenvarsling. Det skal faktisk være mer enn tusen pollenkorn i luften per kubikkmeter. Dette er en sjelden, men ubehagelig begivenhet for pollenallergikere. – Det skjer ikke så ofte. Ett eller to døgn toppen hvert år, sier seniorforsker Hallvard Ramsfjord i NAAF til TV 2. Han anbefaler at allergikere justerer medisineringen sin, og hvor de oppholder seg.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.30

    Politistyrker til Tanem i Trondheim

    Politiet undersøker en hendelse som skjedde på Tanem i Trondheim. Ingen skal være skadet, men innholdet i meldingen politiet først fikk, har gjort at politiet bevæpnet seg. Politiet viser til at de nå er i kontakt med en fornærmet og nøster i saken. Politiet patruljerer i området med flere enheter. Beboere i nærmiljøet har fått beskjed om å holde seg inne. Oppdatering 16.45: Politiet melder at de har kontroll på en person som passer til beskrivelsen av en de har lett etter. Oppdatering 16.52: Politiet opplyser at aksjonen ikke er over og at de ikke har kontroll på den de leter etter. De søker fremdeles etter en gjerningsperson, etter meldingen de fikk. Det er ingen ting som tilsier at vedkommende er farlig for utenforstående, opplyser politiet. Oppdatering 18.27: Politiaksjonen er skalert betraktelig ned. Ingen er pågrepet, men ut fra informasjonen politiet har er ikke saken så alorlig som opprinnelig melding kunne tyde på. – Ut fra de undersøkelser vi har gjort på stedet er vi kjent med at det kan ha vært et gassvåpen involvert i forbindelse med hendelsen. Det er ikke noe som tyder på at det har vært et skarpt våpen involvert, sier operasjonsleder hos politiet i Trøndelag, Ellen Maria Brende. Den fornærmede er en mann i 40-årene. Han er ifølge politiet ivaretatt. Ingen er skadet. Politiet oppretter sak. Politiet er fremdeles interessert i å komme i kontakt med personen de lette etter. Oppdatering 18.57: Den mistenkte, en mann i 30-årene, er pågrepet og kjørt til arresten i Trondheim. Han er anmeldt for trusler.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.15

    Inge Andersen åpner for ski-comeback

    Syv år etter at Inge Andersen (59) måtte forlate jobben som generalsekretær i Norges Idrettsforbund, så kan det gå mot en sjokkretur til norsk idrett.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.13

    Skogbrann i Rendalen

    Klokken halv to i ettermiddag fikk brannvesenet melding om en skogbrann i Rendalen. Brannen var rett sør for Åkrestrømmen, og ifølge brannvesenet var det en liten brann. Under en time etter at meldingen kom, var brannen slukket og det var kontroll på stedet, skriver Østlendingen. Det er farevarsel på gult nivå for gress- og lyngbrann i store deler av Innlandet.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.10

    Rødt-kaoset fortsetter

    24. mai skal partiet Rødt velge ny partileder. Det er det ingen som bryr seg om nå.

  • Lørdag 4. mai kl. 16.08

    Innstiller ferja mellom Nesna og Levang ut dagen

    Fergesambandet mellom Nesna og Levang (Leirfjord kommune) er innstil ut dagen grunnet tekniske problemer. Det opplyser Statens vegvesen.

  • Lørdag 4. mai kl. 15.59

    Kraftig spredning av pollen

    Bjørkepollensesongen er for alvor i gang i lavlandet. Norges Astma og Allergiforbund (NAAF) opplyser om kraftig spredning på Sørlandet lørdag. Det er det nest høyeste spredningsnivået. – En kombinasjon av en lang vinter, og en «treg» vår før det plutselig har blitt veldig varmt og tørr luft, gjør at vi får denne ekstreme spredningen, sier Anna Bistrup, seniorrådgiver helsefag og samfunnskontakt i NAAF.

  • Lørdag 4. mai kl. 15.58

    Brann i slåmaskin på Voss

    Vest politidistrikt meldte kl 1535 om brann i en slåmaskin på Brekke, Voss. Brannen er nå slukket av innmelder på stedet.

  • Lørdag 4. mai kl. 15.58

    Rykket ut til brann i slåmaskin på Voss

    Vest politidistrikt meldte kl 15:35 om brann i en slåmaskin på Brekke, Voss. Brannen ble slukket av innmelder på stedet. Det er ikke meldt om personskader.

  • Lørdag 4. mai kl. 15.49

    Fem til sykehus etter trafikkulykke i Sverige

    Fem personer er brakt til sykehus etter at en bil har kjørt av veien i Dals-Ed kommune, nær norskegrensa i Västergötland. To av ofrene ble hentet av ambulansehelikopter etter ulykken. Ulykkesbilen er svenskregistrert, ifølge svensk politi. De kjenner ikke nasjonaliteten på de som var i bilen. – Det er for tidlig å si noe om skadeomfanget, sier pressetalsperson Fredrik Svedemyr i det svenske politiet. Ulykken skjedde i 14-tiden lørdag ettermiddag. Dals-Ed grenser til de norske kommunene Aremark og Halden, melder NTB.

  • Lørdag 4. mai kl. 15.42

    Trafikkulykke i Holmestrand

    Politiet rykker ut til melding om trafikkulykke i Holtungveien i Holmestrand. Det skal kun være ett kjøretøy involvert. Fire personer er involvert i ulykken. Alle er våkne og oppegående, ifølge politiet. Veien er sperret i begge retninger.

  • Lørdag 4. mai kl. 15.42

    To lettere skadd i ulykke i Holmestrand

    Politiet rykket lørdag ettermiddag ut til melding om trafikkulykke i Holtungveien i Holmestrand. Det varkun være ett kjøretøy involvert. Fire personer var involvert i ulykken. To ble lettere skadd, mens de to andre var uskadd. Alle er dendt til sykehus for undersøkelser. Politiet dirigerer trafikken på stedet, mens de venter på bilberger.

  • Lørdag 4. mai kl. 15.30

    Voldshendelse i Porsgrunn

    Politiet rykket ut til en slåsskamp ved inngangen til kjøpesenteret Downtown, ved parken i Porsgrunn. Kort tid etter hadde politiet kontakt med noen unge gutter og en vekter på stedet.

  • Lørdag 4. mai kl. 15.28

    Arsenal-seier etter omdiskutert straffe: – Ikke til å tro

    (Arsenal – Bournemouth 3–0) Arsenal legger press på Manchester City foran sistnevntes kamp senere lørdag.

  • Lørdag 4. mai kl. 15.23

    Elleville jubelscener da Ipswich rykket opp til Premier League – Leeds må ut i playoff

    (Ipswich Town – Huddersfield 2–0) Wes Burns og Omari Hutchinson skjøt Ipswich tilbake til Premier League.

  • Lørdag 4. mai kl. 15.23

    Elleville jubelscener da Ipswich rykket opp til Premier League – Leeds må ut i playoff

    (Ipswich Town – Huddersfield 2–0) Wes Burns og Omari Hutchinson skjøt Ipswich tilbake til Premier League.

  • Lørdag 4. mai kl. 15.07

    Agder Gruppen-konkursen: Bekrefter interessenter

    Agder Gruppen drives videre i regi av boet i påvente av løsning. 63 personer har fremdeles jobb.

  • Lørdag 4. mai kl. 15.07

    Bør jeg holde tett om at jeg er sagt opp?

    Er det lurt å ligge lavt med at jeg mistet den forrige jobben, når jeg skal søke nye stillinger?

  • Lørdag 4. mai kl. 15.04

    Tyveri i Larvik

    Politiet har fått melding om tyveri fra to butikker i Jegersborggata i Larvik. Gjerningspersonene skal være en mann og en kvinne, som har forlatt området i en tyskregistrert hvit Volvo V90, i ukjent retning.

  • Lørdag 4. mai kl. 14.59

    Trafikkuhell i Nærøysund

    På fylkesvei 770 i Kolvereid har det vært et trafikkuhell med et kjøretøy som nå ligger på siden, melder politiet. Nødetatene er på vei til stedet. De involverte skal ha tatt seg ut av bilen. Oppdatering fra politiet: Flere personer har fått skyss til lokal legevakt av ambulanse for en sjekk. Det skal ikke være alvorlig personskade.

  • Lørdag 4. mai kl. 14.53

    Berkshire Hathaway tjente 11,2 milliarder dollar i første kvartal

    Investeringsselskapet til finanshøvdingen Warren Buffett sitter nå på en kontantbeholdning på rekordhøye 189 milliarder dollar.

  • Lørdag 4. mai kl. 14.50

    Rødt-ordfører i Kragerø fordømmer RU-leders uttalelser

    Charlotte Terkelsen, som er Rødt-ordfører i Kragerø sier RU-lederens uttalelser ikke hører hjemme noe sted. Hun mener Kaur ikke bare må beklage at hun i en video kalte Støre, Stoltenberg og Tangen terrorister, men at hun må ta på alvor at mange nå melder seg ut av organisasjonen på grunn av det hun har sagt. Hun sier hun har forståelse for reaksjonene, men er glad de velger å bli i Rødt.

  • Lørdag 4. mai kl. 14.43

    Mener pengestøtten til Rød Ungdom bør revurderes

    Pål Berby som landsstyremedlem i Rødt og gruppeleder i Rødt Porsgrunn er opprørt over utspillene fra Rød Ungdoms leder Amrit Kaur. Han mener Kaur må beklage og slette videoen hvor Kaur kaller Støre, Stoltenberg og Tangen terrorister. – I og med at det ikke har kommet en beklagelse, og den ikke er trukket. Da mener jeg det er så langt fra de verdiene og den moralen vi står for i Rødt, at det er absolutt grunn til å se på den støtten vi gir til Rød Ungdom, sier Berby til NRK. – Du åpner for å strupe pengestøtten til ungdomspartiet? – Ja. – Kan dette bli en splittelse mellom RU og Rødt? – Hvis ikke vi ser en annen takt og tone, så vil det hverken forbause meg eller overraske meg. – Så ser jeg at det er noen forsøk på å ro seg inn igjen. Jeg er helt enig i at det er en skam at vi ikke tar tydeligere avstand som nasjon fra det folkemordet vi ser i Gaza i dag. Men det drukner jo fullstendig i sånne oppgulp-uttalelser som jeg opplever kommer fra Rød Ungdom nå.

  • Lørdag 4. mai kl. 14.42

    Guardiola om Haalands tilbakeslag: – Han kjenner kroppen sin perfekt

    Pep Guardiola (53) insisterer på at Erling Braut Haaland (23) og spillerne selv må oppleve alle livets faser, også nedturene. «Ellers blir jeg som en bestefar.»

  • Lørdag 4. mai kl. 14.37

    Slost med pinnar vegbana i Jølster

    Ein man i 60-åra er tatt med til sjukehus etter å ha slost med pinnar med ein mann 40-åra. Klokka 13.42 måtte politiet rykke ut til Vassenden i Jølster der dei to slost med pinnar i vegbana. Den ein vert opplyst å vere noko blodig i andletet, den andre har smerter i ein fot. Politi har avhøyrt begge dei involverte.

  • Lørdag 4. mai kl. 14.24

    Brannvesenet rykker ut til brann i skog

    Brannvesenet rykker ut på branntilfelle i skog i Kragerø. Folk på stedet har jobbet med å hindre spredning av brannen. – Estimert er det 50–100 kvadratmeter som har brent. Brannen er tilnærmet slukket, men brannvesenet er på vei for å etterdynke området med vann, sier vaktleder i Sør-Øst 110, Glenn Espen Kustner. Det skal ikke være spredningsfare. – Det var en del personer som bisto med å bære bøtter med vann. Det er kjempebra at folk tar tak, men man må også gjøre en risikovurdering og ikke sette seg selv i fare, sier Kustner. Brannårsak er foreløpig ukjent.

  • Lørdag 4. mai kl. 14.23

    E6: Helltunnelen stengt

    Helltunnelen, E6 mellom Trondheim og Stjørdal, er stengt i retning Trondheim på grunn av bilberging. Det er skilta omkjøring via Fv950.

  • Lørdag 4. mai kl. 14.05

    MC-førar omkom i kollisjon

    Ein motorsykkel og ein bil kolliderte like etter klokka 14 ved Søfteland i Bjørnafjorden. MC-føraren omkom i ulukka, melder politiet på X. Motorsykkelen var på veg mot Os, medan bilen kom køyrande mot Bergen. Berre førar i bilen. Bilføraren, ein mann i 40-åra, hadde smerter i ei hand, men elles uskadd og har fått tilsyn av helse på staden. Ulukka har skjedd like ved bomstasjonen og tidlegare Er-An veikro. Klokka 18:51 melder politiet at ulukkesgruppa til Statens vegvesen er på staden. Vegen er stengd og omkøyring mellom Os og Bergen via Lyshorntunnelen.

  • Lørdag 4. mai kl. 14.05

    Kollisjon mellom bil og motorsykkel

    Ein motorsykkel og ein bil har kollidert ved Søfteland i Bjørnafjorden Naudetatar og luftambulanse er på veg, melder politiet på X. Ulukka har skjedd like ved bomstasjonen og tidlegare Er-An veikro, og framstår som alvorleg, opplyser politiet på X. VEgen er no stengd og omkjøring mellom Os og Bergen via Lyshorntunnelen.

  • Lørdag 4. mai kl. 14.02

    Kraftig røykutvikling i svømmehall

    Det har vært kraftig røykutvikling fra en kjøkkenvifte i tilknytning til svømmehallen i Skien. Det er trolig ikke alvorlig personskade, men noen kan ha pustet inn røyk, skriver politiet på X. – Røyken har avtatt fra vi mottok meldingen, til brannvesenet var fremme på stedet. De ser ikke noe synlig røyk der nå, sier vaktleder i Sør-Øst 110, Glenn Espen Kustner. Brannvesenet har meldt at årsaken til røyken er feil på et varmeelement. – Brannvesenet på stedet gjør sine undersøkelser, sier Kustner videre.

  • Lørdag 4. mai kl. 14.02

    Mann (27) omkom i møteulykke i Bjørnafjorden

    En MC-fører og en personbil var involvert i møteulykken.

  • Lørdag 4. mai kl. 13.46

    Ingen tatt av snøskredet i Lom

    Ingen personer ble tatt av snøskredet i Lom og søket er avslutta. Det skriver politiet på X. Det har gått flere snøskred i Jotunheimen de siste dagene og det er meldt faregrad 3 (betydelig snøskredfare) for området i helga. Politiet oppfordrer folk til å være forsiktige og følge med på varsom.no

  • Lørdag 4. mai kl. 13.45

    Mista lappen – køyrte 97 km/t i 60-sone

    Politiet har laurdag ettermiddag gjennomført fartskontroll i 60-sone ved Hunstad i Bodø. 21 personar fekk bot for å ha køyrt for fort, med høgste fart på 78 kilometer i timen. To personar mista lappen etter å ha køyrt i 96 og 97 kilometer i timen.

  • Lørdag 4. mai kl. 13.38

    Intet er hellig på Grønland

    GRØNLAND (VG): På veggen til den største moskeen i Norge har noen skrevet prisen på ett gram narkotika med store bokstaver. Velkommen til Norges mest surrealistiske sted.

  • Lørdag 4. mai kl. 13.29

    Fant tyvgods hjemme hos mann

    Politiet rykket ut til en adresse i Porsgrunn etter melding om ordensforstyrrelse mellom en kvinne og en mann. I forbindelse med dette oppdraget ble det funnet tyvgods på stedet og mannen knyttes til flere straffbare forhold, skriver politiet på X. Politiet tar imot forklaring og etterforsker dette videre.

  • Lørdag 4. mai kl. 13.16

    Bhatti varetektsfengsles i fire uker

    Arfan Bhatti er varetektsfenslet fram til 1. juni, har Oslo tingrett bestemt. Han er ilagt brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden. Bhatti har begjært seg løslatt, ifølge hans forsvarer John Christian Elden.

  • Lørdag 4. mai kl. 13.13

    RU-lederen slettet terrorist-video: – Veldig dumt av meg

    Rød Ungdom-leder Amrit Kaur har vært i hardt vær det siste døgnet.

  • Lørdag 4. mai kl. 13.05

    Snøskred i Lom – ingen personer observert

    Det har gått et snøskred ved fjellet Loftet i Lom. Det er ikke observert at noen er tatt av snømassene. Luftambulanse har starta søk og et redningshelikopter er på vei, skriver politiet på X. Fjellet Loftet ligger mellom Breidsæterdalen og Leirdalen i Lom kommune og har en høyde på 2170 meter.

  • Lørdag 4. mai kl. 13.04

    Ny usikkerhet for Liban

    Utlendingsnemnda, UNE, anker vedtaket fra Oslo tingrett som slo fast at utvisningsvedtaket til firebarnsfar Liban Sora fra Karmøy, var ugyldig. Noas representerer Liban og familien hans gjennom det såkalte domstolsprosjektet. De stevnet UNE for retten og i starten av april konkluderte Oslo tingrett at hensynet til barnas beste veier tyngre enn innvandringsregulerende hensyn i Liban sin sak. – Vi har mottatt en anke som vi må se på, bekrefter advokatfullmektig Anders Stenersen Grevstad. Han ønsker ikke å kommentere ytterligere.

  • Lørdag 4. mai kl. 13.01

    Skolen der gutter henger etter: – Skaper skolehatere

    Han har fått nok. SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes (48) føler seg opplyst nok til å si at skolen bommer på gutta.

  • Lørdag 4. mai kl. 13.01

    Oppfordrer til boikott av Norwegian: – En klimaversting som vil ha masse fordeler

    Flyselskapet Norwegian krever at regjeringen innfører nye EU-regler. Sofie Marhaug i Rødt mener utspillet er «direkte udemokratisk».

  • Lørdag 4. mai kl. 12.54

    Branntilløp i båt i Frognerkilen

    Nødetatene har rykket ut til Frognerkilen i Oslo etter melding om branntilløp i en båt. Det er ingen personer i båten, skriver politiet på X. – Det er litt røykutvikling fra et motorrom. Brannvesenet har kontroll og har igangsatt slukking, sier operasjonsleder Line-Merethe Skott. Klokken 13.06 melder politiet at brannen er slukket.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.53

    Brann i russebuss i Oslo

    Det brenner i en russebuss i Slemdalsveien like etter avkjøring fra Ring 3 ved Gaustad i Oslo, opplyser politiet. Det skal ikke være mennesker om bord i bussen. På grunn av brannen er det nå ikke mulig å ta av fra Ring 3 i Gaustadkrysset mot Vinderen. Bussen skal ha vært under tauing da den begynte å brenne. Ingen ble eksponert for røyk. Brannvesenet fikk raskt slukket brannen.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.46

    Politiet: Melding om brann i russebuss i Oslo

    Politiet er på vei til Slemdal i Oslo etter melding om brann i en russebuss.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.40

    Stoppertalentet hylles: – Har noe ingen andre har

    Sverre Nypan har lenge vært RBKs store supertalent. Nå har en ny 16-åring fått trøndernes oppmerksomhet.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.39

    16-åring omkom i MC-ulykke i Trøgstad: – Fryktelig tragisk

    Det var en MC og en bil involvert i ulykken.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.37

    Eldre mann til sjukehus etter ulukke

    Ein mann i 80-åra er flogen til Haukeland universitetssjukehus etter ei ulukke på Stårheim i Stad kommune. Hendinga vart meldt kring klokka 10.40. – Mannen skal ha kome i klem mellom førarhus og eit hjul på ei gravemaskin, opplyser operasjonsleiar Frode Kolltveit ved Vest politidistrikt. Mannen vart funnen av eit familiemedlem, og var medvitslaus då han vart frakta til sjukehus. Politiet kan førebels ikkje seie meir om helsetilstand. Politiet har gjort tekniske og taktiske undersøkingar på staden. Det kommunale kriseteamet vart straks kopla på for å vareta familien.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.35

    Trafikkulykke i Indre Østfold

    Politiet er på vei til en trafikkulykke i Indre Østfold. En motorsykkel og en bil skal være involvert. Skadeomfanget er uvisst.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.35

    Tenåring død i MC-ulykke i Indre Østfold

    En gutt i tenårene er død etter en alvorlig trafikkulykke i Indre Østfold. Han ble erklært død på skadestedet av lege på ambulansen, melder politiet klokken 13.33. Gutten hadde førerkort på lett MC, og ulykken skjedde mellom motorsykkelen og en bil. Fylkesvei 115, Hølandsveien, er stengt mellom Skjønhaug og Trøgstad på grunn av etterforskning. Omkjøring er skiltet. Foreløpig straksetterforskning tilsier at motorsykkelen trolig har veltet rett før møtet med personbilen og at det ikke har vært kontakt mellom kjøretøyene. Det melder politiet klokken 13.47.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.35

    Alvorlig trafikkulykke i Indre Østfold

    En motorsykkel og en bil er involvert i en ulykke i Indre Østfold. – Nødetatene er på stedet. Det fremstår som en alvorlig ulykke, sier Lars Erik Robertsen, vaktleder hos 110-sentralen Øst. Fylkesvei 115, Hølandsveien, er stengt mellom Skjønhaug og Trøgstad på grunn av ulykken, opplyser Statens vegvesen.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.35

    Bruker lakse-selfies for å ta rømlinger med AI i ny app

    Direktesending av laks på vei hjem for å gyte har blitt en internasjonal seersuksess. Med årets første laks i boks, går startskuddet for ny sesong.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.33

    Djupsundvegen sperret av strømstolpe

    Nødetater rykker ut på melding om en traktor som har kjørt ned en strømstolpe i Djupsundveien i Sandefjord. Stolpen sperrer veien. Det er ingen personskade som følge av hendelsen, men strømførende kabel skal ligge på bakken, skriver politiet på X. Lede er varslet og har sendt personell.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.33

    Djupsundveien sperret av strømstolpe

    Nødetater rykker ut på melding om en traktor som har kjørt ned en strømstolpe i Djupsundveien i Sandefjord. Stolpen sperrer veien. Det er ingen personskade som følge av hendelsen, men strømførende kabel skal ligge på bakken, skriver politiet på X. Lede er varslet og har sendt personell. Klokken 12.54 oppdaterer politiet at det ikke lenger er strømfare. De er fremme på stedet og sier at hendelsen har skjedd når traktor med tilhenger svingte ut på veien. Det var tilhengeren som traff stolpen.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.32

    Mann i 80-årene fløyet til sykehus etter arbeidsulykke

    Mannen var bevisstløs når han ble fraktet til sykehuset.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.29

    Elden: Bhatti motsetter seg varetekt – vil ikke forklare seg i retten

    John Christian Elden sier til NTB og NRK at hans klient Arfan Bhatti ikke kommer til å forklare seg i rettsaken mot Matapour, hvor han er stevnet som vitne.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.29

    Bhatti varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett

    Bhatti vil ikke forklare seg i rettssaken mot Matapour.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.21

    Forseinkingar i ferjesamband

    Ferjesambandet Hjellestad-Klokkarvik-Lerøy-Bjelkarøy i Øygarden: På grunn av sjuketransport er det for tida om lag 30 minutt forseinking i sambandet. Er venta å vere i rute frå Klokkarvik kokka. 15.20.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.15

    Gåte fikk pengestøtte, leverte ikke rapport: – Vil få konsekvenser

    Til tross for flere utsettelser av frist, har ikke Gåtes plateselskap gjort rede for sin bruk av tilskuddspenger fra Kulturdirektoratet. Dette har kostet bandet halve tilskuddsbeløpet.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.14

    God morgen: – Noen snorker jo sinnssykt!

    Like utenfor festivalområdet til Landstreff Stavanger ligger Kongeparken Camping. Her er det mange ekstremt slitne russ lørdag morgen.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.13

    Person skadd i trafikkulykke

    En mann i 30-åra er sendt til helsesjekk etter ei trafikkulykke på Skovgård i Trondheim. Mannen hadde ikke førerkort og det er mistanke om kjøring i ruspåvirka tilstand, sier operasjonsleder Bjørnar Gaasvik ved Politiet i Trøndelag.

  • Lørdag 4. mai kl. 12.12

    Joseph E. Stiglitz: Globale valg i skyggen av nyliberalismen

    NEW YORK – Populistisk nasjonalisme er på fremmarsj rundt om i verden, noe som ofte gjør at autoritære ledere kommer til makten. Men det var meningen at den nyliberale ortodoksien – mindre stat, skattekutt og deregulering – som grep om seg i Vesten for rundt 40 år siden, skulle styrke demokratiet, ikke svekke det. Hva gikk galt?

  • Lørdag 4. mai kl. 12.01

    Fotballtrøyefredag: Barnekreftforeininga rørt over responsen

    Det plingar framleis inn donasjonar til Barnekreftforeninga. I går var det fotballtrøyefredag og folk i heile landet gjekk i fotballtrøye på jobb for å vise støtte til Barnekreftforeininga. – Det har vore enormt engasjement, og vi er utruleg rørte over responsen i heile landet. Det seier Irene Rivelsrud, leiar for marknad og innsamling i Barnekreftforeininga. Ho opplyser om at det er for tidleg å gjere ei opptelling i donasjonane, då dei i år som i fjor ser at donasjonane held fram i nokre dagar etter aksjonen. Siv Anita Nystad, nestleiar i Barnekreftforeininga Nordland, seier at det er over 200 barn som får kreft kvart år og at mange slit med seinskadar, då ho gjesta Nordland si radiosending fredag ettermiddag. – Kvifor har de valt akkurat dette med fotballtrøye? – Det handlar om at det er mange barn som helst ikkje vil ligge på sjukehus, men som helst vil vere på fotballbana og spele fotball, og kanskje har ein draum om å bli eit stort fotballtalent.

  • Lørdag 4. mai kl. 11.57

    Gressbrann på Romerike

    Brannvesenet har rykket ut etter at de fikk melding om en brann i terrenget nord for Haga stasjon i Nes i Akershus. Det har vært fare for spredning til en bolig. – Vi har foreløpig kontroll på spredningsfaren, sier vaktleder Lars Erik Robertsen i Øst 110-sentral til NRK. Han sier det er en gressbrann og at det brenner i et område på rundt 100 kvadratmeter. Brannen ser ut til å ha startet ved toglinjene og har trolig opphav i togtrafikk. Da brannen skal ha skjedd noen 100 meter nord for Haga stasjon.

  • Lørdag 4. mai kl. 11.44

    Kraftig bilbrann

    Det brenner kraftig i en bil som står i Skjebergveien, melder politiet. Klokken 11.56 melder politiet at brannen er slukket.

  • Lørdag 4. mai kl. 11.36

    Sørloth utelatt fra årets lag i Spania

    Alexander Sørloth har levert en sesong som mangler sidestykke for Villarreal. Likevel er ikke trønderen nominert til årets lag i La Liga. – Nummer 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11 og 12 på toppscorerlisten er der, men ikke nummer 3. Veldig rart, sier Petter Veland til NTB. For som eksperten på spansk fotball påpeker, kjemper Sørloth om toppscorertittelen i La Liga. Han står likt med Jude Bellingham på 17 scoringer, og bare Gironas Artem Dovbyk (19 scoringer) har notert seg med flere mål en nordmannen. – Jeg finner ikke én logisk eller god grunn til at Sørloth ikke er nominert, foruten at La Liga eventuelt har visse kriterier om så og så mange fra den og den klubben, så og så mange «rene spisser», så og så mange som er 195 centimeter eller høyere, eller så og så mange som er født i desember 1995. Selv da er det rart, mener Veland. Forrige sesong endte Sørloth en 22 år gammel norsk scoringsrekord da noterte seg for 12 nettkjenninger. John Carew hadde den tidligere rekorden på elleve mål for Valencia i 2000/01-sesongen. Årets scoringstall er dermed helt sensasjonell i norsk målestokk. Sørloth har i tillegg gjort det for et Villarreal-lag som ligger helt nede på 9.-plass i ligaen. (©NTB)

  • Lørdag 4. mai kl. 11.34

    Syklist skadet i Eikerrittet

    Nødetater rykket ut til en sykkelvelt i Holmestrand i forbindelse med Eikerrittet. Hendelsen fremstår som et uhell. Personen var våken og ble sendt til sykehus med ambulanse. Politiet har avsluttet på stedet og etterforsker ikke saken videre, siden det fremstår som et uhell, sier operasjonsleder Roger Aaser. – Etter det jeg har fått beskjed om, så var dette en singelulykke og ikke en alvorlig ulykke, sier Rittleder Vidar Uthne. Han forteller at det i forbindelse med sykkelrittet er to legebiler og ambulanser til stede gjennom hele rittet, slik at deltagere raskt kan få hjelp om det skal skje ulykker.

  • Lørdag 4. mai kl. 11.24

    Solbergs hasjoppgjør med Unge Høyre-lederen: – Jeg er veldig uenig

    Unge Høyre-leder Ola Svenneby ble slaktet av både justisministeren og Frp-lederen. Det er ikke så mye å hente hos Høyre-lederen heller.

  • Lørdag 4. mai kl. 11.23

    Ondskap - eller galskap?

    Er det psykisk sykdom eller en syk ideologi som er bak Pride-terroren? Matapours tilregnelighet var tema i Oslo Tingrett denne uken.

  • Lørdag 4. mai kl. 11.11

    Over 130 skader etter Nato-øvelse i Norge

    28 skader på husdyr og to meldte skader på dyrket mark er blant de 130 skadene som er meldt inn etter Nato-øvelsen Nordic Response i mars. Over 20.000 soldater fra 13 land deltok i øvelsen Nordic Response fra 3. til 14. mars, som ble gjennomført i nordlige deler av Norge, Sverige og Finland. Totalt er det meldt inn 131 skader i Norge så langt som følge av øvelsen, skriver Nationen. Det er meldt inn flest skader på materiell, veier og husdyr, og det kommer fortsatt inn nye meldinger om skader, opplyser Bø. – Jeg syns det er en normal mengde. Når folk nå har fått summet seg litt, og snøen begynner å forsvinne, så vil det nok komme mer. Samtidig, når jeg tenker på hvor stor øvelse det var, er det nok litt mindre enn normalt, sier Marianne Rygh Bø, miljøvernoffiser i Forsvaret. Skadene på husdyr som er meldt inn, dreier seg hovedsakelig om reinsdyr, opplyser Bø. – Vi hadde blant annet en hendelse med et helikopter som fløy feil, fordi piloten misforsto hvor de kunne fly. Så flere av sakene gjelder en hendelse. Det er tilfeller der rein er blitt spredt, eller er blitt blandet sammen, sier Bø. (©NTB)

  • Lørdag 4. mai kl. 11.09

    Boligbrann i Alver

    Bygget er per klokken 11.00 ikke klarert.

  • Lørdag 4. mai kl. 11.05

    Traktor i full fyr – mye røyk i området

    Nødetater rykket til Nome i Telemark etter melding om brann i en traktor. Traktoren står ute på et jorde og er overtent og det er mye røyk i området. Ingen skal være skadet, skriver politiet på X. Klokken 12.00 oppdaterer politiet at de er ferdig på stedet. Brannårsaken er trolig feil på elektrisk anlegg.

  • Lørdag 4. mai kl. 11.03

    Over 600 rammet av strømbrudd

    Det har vært et strømbrudd i Grimstad som fører til at mange har mistet strømmen lørdag formiddag. Glitre energi opplyser at 621 kunder er berørt i Groosåsen-området. Selskapet sier at det er vanskelig å si når strømmen er tilbake.

  • Lørdag 4. mai kl. 10.56

    Rykker ut til bustadbrann i Alver

    Mannskap frå tre stasjonar rykker no ut til melding om bustadbrann i Lyngmarka i Alver. – Det er mogleg fare for spreiing, seier vaktkommandør Helge Lund ved 110 Vest. Brannen vart meldt klokka 10.46, og det skal brenne i ein bustad i to etasjar, skriv politiet på X. Det er meldt om mykje røyk og opne flammar. Røykdykkar er no gang, melder 110 Vest på X. Luftambulanse er også sendt mot adressa. Politiet har fått kontakt med eit familiemedlem til dei to som bur i huset, og dei skal ikkje vere heime, skriv politiet på X.

  • Lørdag 4. mai kl. 10.51

    Ulv fra Setten-reviret skutt i Sverige

    En ulv fra Setten-reviret er skutt i Sverige. Ulven ble skutt i Skåne, nord for Malmø, 24. april, skriver Indre Akershus Blad. Den største delen av Setten-reviret er i Aurskog-Høland kommune i Akershus. Ulven er blitt koblet til minst femten angrep sør i Sverige det siste drøye halvåret. I og med at ulven stammer fra Setten-reviret, er den første generasjon av innvandret finsk-russisk ulv, og regnes dermed som genetisk viktig for den norske ulvestammen, skriver avisen.

  • Lørdag 4. mai kl. 10.37

    Nordmenn – det skambelagte folket

    Hvorfor føler nordmenn mer skam enn andre?

  • Lørdag 4. mai kl. 10.36

    Svarer Ingebrigtsen: – Skal ikke la ham rakke ned på meg

    Ordkrigen mellom Jakob Ingebrigtsen (23) og Josh Kerr (26) vil ingen ende ta. Og nå er det bare noen uker til de endelig møtes igjen.

  • Lørdag 4. mai kl. 10.27

    Postgirobygget blant tusener av russ: – Får tro på fremtiden

    For åtteogtyvende år på rad spiller Postgirobygget på Landstreff Stavanger. Navnet på hans egen russegruppe tør ikke frontmann Arne Hurlen å minnes.

  • Lørdag 4. mai kl. 10.22

    Brann i Stryn sløkt

    Brannvesenet oppmodar bebuarane området kring brannstaden i Lovikvegen i Stryn om halde vindauge og dører lukka på grunn av røyk. Klokka 09.27 vart det meld om mykje svart røyk frå eit næringsbygg hjå Stryn betong. Det viste seg å brenne i noko forskalingsmaterialar. Brannen er no sløkt og brannvesenet driv utlufting på staden, opplyser politiet

  • Lørdag 4. mai kl. 10.16

    Bunadsfeber før nasjonaldagen: – Ingen velger bort noe som er viktig

    Norske bunadstradisjoner ser ut til å være motstandsdyktige mot inflasjon og lavere kjøpekraft.

  • Lørdag 4. mai kl. 10.02

    Forsvareren om Gjert Ingebrigtsens trenerframtid: Skal holde seg i bakgrunnen

    I påvente av rettssaken akter Gjert Ingebrigtsen å fortsette som trener for utøverne han nå bistår, blant dem Narve Gilje Nordås.

  • Lørdag 4. mai kl. 9.45

    Mykje svart røyk frå Næringsbygg i Stryn

    110-sentralen melder om mykje svart røyk frå eit næringsbygg hjå Stryn betong. Innringar er ein forbipasserande, opplyser politiet på X. Det skal så langt ikkje vere observert flammar. Det er og uvisst om det har vore folk i bygget, men det er ikkje opplyst personskadar. Brannmannskap er på staden. Politi og ambulanse på veg. Representantar frå firma er også på veg.

  • Lørdag 4. mai kl. 9.14

    Marcus og Martinus håper på 12 poeng fra Norge: – Vi er fortsatt to norske gutter

    Hvis Norge skal ta æren for Marcus & Martinus i Eurovision, bør det norske folk være rause med stemmene, mener duoen. De har allerede fått støtte fra Støre. – Norge får ikke lov å si at de har vunnet hvis vi vinner, og så gir de oss 3 poeng. Det går ikke, sier Marcus Gunnarsen til NTB. Den norske popduen sier de har opplevd å bli kalt både «backstabbere» og «landssvikere» etter at det ble klart at de skal representere Sverige i finalen i Eurovision Song Contest i Malmö neste helg. NTB møtte tvillingene i Oslo før avreise til Malmö. De håper at nordmenn flest heller gleder seg over at Norge har et bonusnummer i Eurovision, i tillegg Norges eget bidrag fra bandet Gåte. – Det er jo helt sinnssykt at to nordmenn faktisk blir sendt videre for Sverige og representerer nabolandet. Jeg håper at folk er stolte og tenker at dette er utrolig kult. Da har man to forskjellige norske nummer som er med i Eurovision egentlig, sier Martinus. Støtte av Støre Tvillingene er takknemlige for at Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har vært tydelig og omfavnet den svensk-norske deltakelsen. – En stor bragd på en uforglemmelig kveld! Så moro det skal bli for oss i Norge å følge både Gåte og M & M i Malmö i mai!, skrev Støre da finalen i den svenske Melodifestivalen ble avgjort i mars. Han refererte da også til tittelen på vinnerlåten «Unforgettable». – Hvis Jonas Gahr Støre er stolt av oss, så synes jeg at resten av Norge også skal være det, sier Marcus. Trives i Sverige Den siste tiden har Marcus & Martinus oppholdt seg stadig mer i Sverige, og mye av apparatet rundt dem har base der. – Vi har mye jobb i Sverige, det er helt sant. Og vi trives der. Vi skal ikke lyve å si at vi ikke trives, sier Martinus. – Det er litt derfor vi også begynte med å være med på Melodifestivalen, fordi vi var så mye i Stockholm. Men etter Eurovision-finalen skal de tilbake til hjembygda Trofors i Nordland for å feire 17. mai. – Vi er fortsatt to norske gutter, det er vi, sier Martinus. (©NTB)

  • Lørdag 4. mai kl. 8.59

    Rykte ut til melding om innbrot

    Klokka 0749 rykte politiet ut til melding om pågåande innbrot i ei fellesbod i Zetlits Gate i Bergen. Ein ukjent mann var blitt observert. På staden trefte politiet ein mann i 50-åra og ei kvinne 40-åra, opplyser operasjonsleiar Frode Kolltveit i Vest politidistrikt. Det skal ikkje vere gjort skadeverk, men dei to hadde forsøkt å ta nokre posar med klede. Alt er tilbakelevert, og politiet opprettar sak på forholdet.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.58

    Politiet skryter av russen

    Denne helgen arrangeres Landstreffet for russen på Ålgård. Rundt 15.000 russ fra hele landet er samlet i Kongeparken, sør for Stavanger. Politiet skryter av russen og sier det har gått rolig for seg. – Det har ikke vært noen store hendelser, kun noen mindre tilfeller av ordensforstyrrelser og beruset ungdom. Det har ikke vært noe store ting, og det har ikke vært veldig mye, sier operasjonsleder Thomas Nordvik i Sørvest politidistrikt til NTB.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.52

    Flisa-drap: Sikta kvinne vil ikke stille til avhør

    Politiet ønsker nye avhør av kvinna i 70-åra, som er sikta for drap på samboeren sin, men hun ønsker ikke å stille. Kvinnas forsvarer, Helge Hartz sier til Østlendingen at dette er etter råd fra ham. – Det er jeg, sammen med en kollega, som har gitt råd om at siktede per nå ikke bør forklare seg ytterligere på grunn av sin helsetilstand, sier Hartz til avisa. Politiet fikk melding om et uventet dødsfall i en fritidsbolig på Flisa tidlig 30. desember. Kvinna ble sikta etter at det ble funnet en kule i hodet på samboeren, en mann i 70-åra. Hun nekter straffskyld. – Siktelsen er ikke endra, sier politiinspektør Henning Klauseie til Østlendingen. Åstedet ble ikke sikra før politiet mottok obduksjonsrapport, elleve dager etter at mannen ble funnet død.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.48

    Veg opna etter ras

    E6 i Rana er opna igjen etter å ha vore stengt gjennom natta. – Vegen er opna for kort tid sidan, så der er rydda opp og fri ferdsel. Vegen opna rundt klokka 08:30 laudag. Det stadfester Fredrik Nyland i Vegtrafikksentralen. Det var ved Illhøltunnelen at vegen blei stengt like etter klokka 18 fredag kveld på grunn av eit steinras. Fleire steinar låg i vegbana.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.38

    Hamna i drukkenskapsarresten

    Ein mann i 60-åra hamna ved tre-tida i natt i drukkenskapsarresten i Bergen. Mannen var ikkje i stand til å ta vare på seg sjølv, opplyser operasjonsleiar Frode Kolltveit ved Vest politidistrikt. Mannen også tidlegare på natta fått beskjed om å forlate sentrum av politiet.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.36

    Terrengbrann i Grimstad

    Det brenner i terrenget på Molland i Grimstad. Årsaken er et tre som har falt over en strømledning og antent terrenget. Brannvesenet sikrer branne i påvente av montør fra kraftverket.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.35

    Mann forsøkt rana av ungdommar

    Ein mann i 20 åra skal i natt ha blitt forsøkt rana av tre ungdommar i Magnus Barfotsgate i Bergen. Politiet fekk melding om hendinga klokka 00.41. Ein av ungdommane skal ha dratt fram noko som meldar oppfatta som eit våpen. Meldar sprang då frå staden, ingen av dei tre, som skal vere i alderen 15 – 17 år, følgde etter mannen, opplyser operasjonsleiar Frode Kolltveit i Vest politidistrikt. Mannen skal ikkje ha blitt utsett for vald. Politiet har gått gjennom overvakingsvideoar frå staden utan å finne spor av dei tre ungdommane.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.30

    Trafikkulykke inatt

    Natt til laurdag meldte politiet i Nordland om ei trafikkulykke på Hammarveien i Rana. Det skal ha vore ein front mot front-kollisjon med låg fart, og totalt fem personar involvert. To bilar. Alle dei involverte var relativt raskt oppe og gjekk, ifølge politiet. Ingen personskadar. Politiet oppretter sak.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.23

    Slo tenåring med skiftenøkkel

    En mann i 20-årene skal ha slått en nabo i tenårene med en skiftenøkkel i Larvik i natt. Hendelsen har skjedd etter uoverensstemmelser i nabolaget, skriver politiet på X. Mannen innrømmet forholdet og ble anmeldt. Han fikk også pålegg om å ikke oppsøke fornærmede de neste 72 timene.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.20

    Innrømte å ha skutt med luftvåpen

    Like over klokken ett lørdag natt fikk politiet melding om at det var avfyrt skudd fra en bil utenfor utested i Kristiansand sentrum. Det ble oppfattet som et luftvåpen, Politiet stoppet den aktuelle bilen med fire personer i. De innrømmet å skutt gelekuler mot det de trodde var en kompis. Politiet oppretter sak.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.19

    Alvorlig ulykke på E6

    En mann i 30-årene fra Østfold er fløyet til Ullevål med luftambulanse etter en alvorlig trafikkulykke på E6 mellom Missingmyr og Solli. – Det er en singelulykke. Bilen kjørte ut og rullet ut på et jorde, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Nødetatene kom raskt til stedet, forteller Sveen. Hvor store skader mannen har fått, har han ikke informasjon om. – Vi antar at det kun var én person i bilen, sier Sveen. Politiet jobber med å kartlegge hva som har skjedd, og E6 ble stengt i sydgående retning på grunn av hendelsen. Klokken 08.36 melder politiet at ett felt åpnes og trafikken dirigeres forbi.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.19

    E6 stengt på grunn av ulykke

    Det har vært et trafikkulykke på E6 mellom Missingmyr og Solli. Nødetatene er på stedet, sier Lars Erik Robertsen, vaktleder hos 110-sentralen Øst. Det skal være en singelulykke, og politiet jobber med å kartlegge hva som har skjedd. E6 er stengt i sydgående retning på grunn av hendelsen.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.19

    Alvorlig ulykke på E6

    En mann i 30-årene fra Østfold er fløyet til Ullevål med luftambulanse etter en alvorlig trafikkulykke på E6 mellom Missingmyr og Solli. – Det er en singelulykke. Bilen kjørte ut og rullet ut på et jorde, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Nødetatene kom raskt til stedet, forteller Sveen. Hvor store skader mannen har fått, har han ikke informasjon om. – Vi antar at det kun var én person i bilen, sier Sveen. Politiet jobber med å kartlegge hva som har skjedd, og E6 ble stengt i sydgående retning på grunn av hendelsen. Klokken 08.36 melder politiet at ett felt åpnes og trafikken dirigeres forbi.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.19

    Rykket ut til røykutvikling i russebuss

    Nødetatene rykket ut til melding om røykutvikling i en russebuss i Holmestrand like før 05.00 i natt. Alle personene i bussen kom seg ut. Det viste seg at det ikke brant, men kom røyk fra et varmeanlegg, skriver politiet på X.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.18

    18-åring mista førerkortet

    En 18 år gammel bilfører ble natt til lørdag tatt for å kjøre i 125 km/t i 80-sona på E6 ved Vingrom. Det var en UP-patrulje som oppdaga råkjøringa. Den unge føreren mista førerkortet.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.17

    Turen har vært hardere enn ventet for Løke: – Krevende

    Lørdag morgen bekrefter Frank Løke at han er i grei form etter en lang natt.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.14

    Skal ha truet med kniv

    Politiet fikk melding om at en mann i Grimstad truet folk med en kniv lørdag morgen. Det viste seg å være usant, men mannen var verbalt truende til to personer og tok en motorsykkelhjelm. Ingen ble skadet.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.14

    Dømt til å tilbakebetale fakturagebyr

    Royer Solheim syntes fakturagebyret var for høyt og tok innkreveren til Forliksrådet. Nå får han igjen pengene.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.10

    Grønn Ungdom-leder til NRK: – Jeg tok en overdose

    Ungdomspartilederen trodde han tok amfetamin.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.08

    Alvorlig trafikkulykke på E6 i Råde

    En personbil har vært involvert i en trafikkulykke på E6 i Råde i Østfold lørdag morgen.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.08

    Alvorlig trafikkulykke på E6 i Østfold

    En personbil har vært involvert i en trafikkulykke på E6 i Østfold lørdag morgen.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.04

    Brann i russebuss

    Politiet fikk i natt melding om brann i en russebuss på Løkken Verk i Orkland kommune. Det var full overtenning, brannen starta ifølge politiet i motorrommet. Brannen er nå slukka, ingen av de åtte som var i bussen ble skada. Det melder politiet på X.

  • Lørdag 4. mai kl. 8.04

    Brann i russebil

    Politiet fikk i natt melding om brann i en russebil på Løkken Verk i Orkland kommune. Det var full overtenning, brannen starta ifølge politiet i motorrommet. Brannen er nå slukka, ingen av de åtte som var i bussen ble skada. Det melder politiet på X.

  • Lørdag 4. mai kl. 7.33

    Skuddene på Beirut Kebab: Offeret skutt på samme sted i 2022

    For to år siden ble mannen i 20-årene skutt i beinet på gaten utenfor Beirut Kebab. Natt til søndag ble han skutt igjen – denne gang inne i restauranten.

  • Lørdag 4. mai kl. 7.22

    Det siste han ropte, var: «Stopp heisen!»

    Roald Falch Eriksen (18) ble klemt i hjel etter å ha klatret opp for å fikse skitrekket i Kjerringåsen Alpinsenter. Nå forteller familien sin historie til VG.

  • Lørdag 4. mai kl. 6.49

    Vurderer lån til forsvarsindustri: – Kan ha stor symbolsk verdi

    De nordiske landene vurderer om investeringsbanken NIB skal tilby lån til forsvarsindustrien, og ikke bare til grønn omstilling. – Kan ha stor symbolsk verdi, sier NIB-sjef André Küüsvek.

  • Lørdag 4. mai kl. 6.45

    Sverige kan rammes av «gøyflasjon»

    Et nordnorsk tvillingpar, glitter og cowboyhatter kan drive prisstigningen opp i Sverige. Til uken skal styringsrenten settes.

  • Lørdag 4. mai kl. 6.41

    Nye kråker søkes

    Urokråkene i en verden av partikaniner.

  • Lørdag 4. mai kl. 6.38

    Holmenkollstafetten påvirker trafikken

    Lørdag går Holmenkollstafetten av stabelen i Oslo, og det får følger for trikk, buss og annen trafikk i de delene av byen hvor løpet går. Det blir noen endringer i kollektivtrafikken i Oslo vest og sentrum, melder Ruter. T-banen går som normalt, men det er lurt å beregne ekstra tid, skriver selskapet. Langs løypa blir det mange sperringer. Arrangøren melder at sperringen av løypa vil tre i kraft kl. 10.00 i områdene rundt Bislett stadion og kl. 11.00 ellers i løypa. Løypa vil være sperret til siste løper har passert, ca kl. 19.30. (Arkivfoto.)

  • Lørdag 4. mai kl. 6.20

    Melding om boligbrann på Karmøy

    Nødetatene har rykket etter melding om en brann i en flermannsbolig på Karmøy tidlig lørdag morgen. Alle som bor i bygningen har kommet seg ut. En person blir tatt med av ambulanse for videre sjekk, etter å ha pustet inn røyk. Det er mye røyk på stedet, melder Sør-Vest politidistrikt på X. Brannårsak er foreløpig ukjent.

  • Lørdag 4. mai kl. 6.08

    MC-fører i fjellvegg i Trondheim – til sykehus

    En MC-fører er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang etter en utforkjøring ved Strindheimstunellen i Trondheim.

  • Lørdag 4. mai kl. 6.00

    De beste bruktmobilkjøpene akkurat nå

    Slik får du super mobil for en langt billigere penge.

  • Lørdag 4. mai kl. 6.00

    Slik var artistenes dramatiske liv

    Motgang, fall, suksess - og død. Artistenes livshistorie er den nye Hollywood-suksessen.

  • Lørdag 4. mai kl. 5.26

    Politiet skryter av russen i Kongeparken – ingen store hendelser

    Rundt 15.000 russ fra hele landet er samlet i Kongeparken, sør for Stavanger. Politiet skryter av russen og sier det har gått rolig for seg.

  • Lørdag 4. mai kl. 5.26

    Politiet skryter av russen i Kongeparken – ingen store hendelser

    Rundt 15.000 russ fra hele landet er samlet i Kongeparken, sør for Stavanger. Politiet skryter av russen og sier det har gått rolig for seg.

  • Lørdag 4. mai kl. 4.57

    Rykker ut til brann i russebuss

    Sør-øst politidistrikt melder at brannvesenet har rykket ut på en brann i en russebuss i Holmestrand.

  • Lørdag 4. mai kl. 4.55

    MC-fører til sykehus etter utforkjøring i Trondheim

    En MC-fører er fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim etter en MC-ulykke ved Strindheimstunnelen i Trondheim. MC-føreren var bevisst, men skadeomfang er ukjent. Politiet mistenker at hendelsen har skjedd i forbindelse med en forbikjøring, der MC-føreren har mistet kontroll og havnet i en fjellvegg, melder politiet i Trøndelag på X.

  • Lørdag 4. mai kl. 4.54

    Låvebrann - gassflaske eksploderte

    Brannvesenet opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter.

  • Lørdag 4. mai kl. 4.46

    «Luke Skywalker» på besøk i Det hvite hus

    Dagen før den uoffisielle Star Wars-dagen var skuespiller Mark Hamill på besøk hos president Joe Biden – eller «Joe-bi-Wan Kenobi», som Hamill kaller ham.

  • Lørdag 4. mai kl. 4.06

    Mexico: Tre savnede surfeturister funnet døde

    En amerikansk og to australske turister som har vært savnet i delstaten Baja California i Mexico, er funnet døde, ifølge amerikansk politi.

  • Lørdag 4. mai kl. 3.51

    Tre pågrepet for drap av Sikh-leder

    Politiet i Canada har pågrepet tre menn som skal ha medvirket i drapet på Hardeep Singh Nijjar.

  • Lørdag 4. mai kl. 3.41

    Knivstikking i Hønefoss

    Politiet fikk inn flere meldinger.

  • Lørdag 4. mai kl. 3.41

    Knivstikking i Hønefoss

    Politiet fikk inn flere meldinger.

  • Lørdag 4. mai kl. 2.50

    Opprør på tribunen: – Hva skjer når Haaland drar?

    Samtidig som Manchester City opplever sin mest suksessrike periode noensinne, føler lokale sesongkortholdere at de blir presset ut.

  • Lørdag 4. mai kl. 2.45

    Tidligere RU-leder melder seg ut etter ny leders terror-uttalelser

    Tidligere leder av Rød Ungdom, Alberte Bekkhus, melder seg ut av organisasjonen etter at nåværende RU-leder, Amrit Kaur, omtalte Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre og Nicolai Tangen som terrorister i en TikTok-video. – For et drøyt tiår siden meldte jeg meg inn i Rød Ungdom. 10. mai i fjor, meldte jeg min avgang som RU-leder. I dag, meldte jeg meg med tungt hjerte ut av organisasjonen jeg vokste opp i, skriver Alberte Bekkhus på Facebook-konto fredag kveld. Hun skriver videre at å se AUF-leder Astrid Hoem svare på anklager om at hennes partileder, og hennes parti, kalles for terrorist - det går ikke. – Jeg er fortsatt stolt medlem av Rødt og har ingen planer om endre det, hvis noen skulle lure, skriver Bekkhus. Amrit Kaur ble fredag kveld kastet på glattcelle etter å ha demonstrert utenfor Norges Bank i Oslo. Hun kritiserte både oljefondet og Norges Banks investeringer i våpenselskaper som har avtaler med Israel. Fredag kveld sier Kaur at hun er enig at det var drøyt å kalle Støre for terrorist, men at hun ikke kommer til å slette videoen. Til Nettavisen sier Kaur fredag kveld at hun trekker uttalelsen om Støre. – Jeg hadde nettopp kommet ut fra glattcelle og hadde nok litt høyt energinivå. Hun mener Arbeiderpartiet har gjort for lite rundt situasjonen på Gaza.

  • Lørdag 4. mai kl. 2.30

    Mann omkom i ulykke på Ringvassøya i Troms

    En mann omkom denne uka i en ulykke på Breitinden på Ringvassøya I Troms. Ulykken ble meldt inn til politiet som en fallulykke i forbindelse med skikjøring.

  • Lørdag 4. mai kl. 2.28

    Mann drept i Motala i Sverige

    En 35-årig mann er skutt og drept i den svenske byen Motala. Politiet har pågrepet en mistenkt mann i saken.

  • Lørdag 4. mai kl. 1.57

    Mímir Kristjánsson ikke fornøyd med Rød Ungdom-lederen: – Jeg er rasende

    Flere politikere fra Rødt reagerer sterkt på terrorist-uttalelsen som leder for Rød Ungdom kom med i går.

  • Lørdag 4. mai kl. 0.33

    Fant skjeletter utenfor huset til nazileder

    Fem skjeletter, uten hender og føtter ble funnet utenfor huset til nazi-general Hermann Göring.