Den tyske hovedstaden er verdenskjent for sitt pulserende natteliv, med elektronisk musikk og utesteder som er åpne hele natten.

Utesteder med technomusikk har røtter tilbake til begynnelsen av 1990-tallet i årene etter Berlinmurens fall, melder Euronews.

Unge tyskere tok da i bruk tomme lagerbygninger og fabrikker til ulovlige fester, og siden har «ravene» fortsatt.

UNESCO la denne uken til seks nye oppføringer på listen over immateriell kulturarv i Tyskland, inkludert Berlins technoscene. Målet er å ta vare på kulturelle tradisjoner.

– Avgjørelsen vil hjelpe oss å sikre at klubbkulturen anerkjennes som en verdifull sektor som er verdig beskyttelse og støtte, sier Lutz Leichsenring.

Han er en av lederne i Clubcommision Berlin, et nettverk av klubber og kulturaktører.

Her på innsiden av Berghain som trekker til seg flere kjente DJ-er. Foto: Joerg Carstensen / AP / NTB

Leichsenring mener utnevnelsen vil hjelpe til med å sikre at klubbkulturen anerkjennes som en verdifull bransje.

I senere år har Berlin fått flere anerkjente utesteder som trekker flere turister. En av de mest kjente er nattklubbene er Berghain, som har en beryktet lang kø.

Hva tenker du?Er techno viktig kulturarv for deg?

– Operahus, teatre og konserthaller har alltid blitt betraktet som en del av kulturen, mens musikklubbene har kjempet for å betraktes som fullverdige medlemmer av den samme kulturen, sier Leichsenring.

Totalt er det nå 150 tyske tradisjoner på UNESCOs liste over immateriell kulturarv. De omfatter blant annet praksiser, ritualer, kunnskap, ferdigheter og utøvende kunstformer som musikk, dans og teater.