Nyheter:

  • I dag kl. 21.36

    Trafikkulykke i Vestby

    En enslig bil har vært i en trafikkulykke i Vestby. Bilen brenner og nødetatene er på vei. Alle personer er ute av bilen, skriver politiet.

  • I dag kl. 21.22

    Vil ha enklere bankbytte: Truer med tiltak

    Dersom næringen ikke samler seg om løsninger for bankbytte, vil det være aktuelt med nye tiltak, skriver Finansdepartementet i et brev til bankene.

  • I dag kl. 21.21

    Ras over Trollstigen

    Det har gått et kraftig ras over Trollstigen. Heldigvis er veien for øyeblikket vinterstengt.

  • I dag kl. 21.20

    «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand. «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm. Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival. Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • I dag kl. 21.17

    Journalistprisen til Østlands-Posten og NRK

    Østlands-Posten og NRK Vestfold og Telemark fikk i kveld journalistprisen på Norsk journalistlags prisfest i Larvik. De fikk prisen for samarbeidet om sakskomplekset «Psykiatriens bakside». NRK fikk i tillegg årets featurepris for saken «Pappaen som kjemper videre», og tok også prisen for årets foto ved Theo Aasland Valen. Prisen for beste bilde i Vestfold gikk til Haley Aubert Barkovitch i Tønsbergs blad. Prisen for årets nyhetssak i Vestfold gikk til Gjengangeren. I Telemark var det Kragerø blad Vestmar som fikk denne prisen. I «Åpen klasse» i Vestfold vant Tønsbergs Blad for podkasten «Tønsbergs historie».

  • I dag kl. 21.15

    Brandsegg-Nygård herjet med Danmark – forvirring rundt scoring

    Stortalentet Michael Brandsegg-Nygård (18) scoret i hvert fall hattrick da Norges ishockeyherrer slo Danmark 4-3 etter forlengning i Asker fredag.

  • I dag kl. 21.12

    Blei meldt om røykutvikling - var hærværk og pulverapparat

    Brannvesenet rykka ut då dei fekk melding om røykutvikling i eit garasjeanlegg. Det var i ein kjellar på eit større kommunalt bygg i Borggata i Leirvik på Stord. Det viste seg å truleg vere hærverk og røyken frå eit tømt pulverapparat. Altså ingen brann, opplyser Nils Simmerøy, vaktleiar i 110-sentralen Sør Vest, til NRK.

  • I dag kl. 21.04

    Ny rapport: Fant «kritisk sikkerhetshull» i Teslas autopilot

    Mener Teslas autopilotsystem har bidratt til minst 467 kollisjoner.

  • I dag kl. 21.03

    Barn påkjørt i Oslo

    Politi og ambulanse er på Mortensrud i Oslo etter at et barn ble påkjørt av en bil. – Barnet var bevisst og er kjørt til sykehus for sjekk, skriver politiet. Det er trolig ikke snakk om alvorlige personskader. Alderen på barnet er ikke kjent.

  • I dag kl. 20.55

    Rebel Wilsons påstander om Sacha Baron Cohen fjernet fra bok

    Rebel Wilson (44) beskylder Sacha Baron Cohen (52) for å ha oppført seg som «en drittsekk» mot henne på jobb.

  • I dag kl. 20.52

    Brudd i forhandlingene mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart

    Det skjer etter to dager med forhandlinger.

  • I dag kl. 20.50

    Bodø: Utforkjøring i 80-sonen

    To menn i 20-årene er fraktet til sykehus etter hendelsen.

  • I dag kl. 20.45

    Brudd i forhandlingene mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart

    Det skjer etter to dager med forhandlinger.

  • I dag kl. 20.35

    E16 Beitatunnelen i Vaksdal er stengt

    Eit køyretøy skal ha stansa opp inne i Beitlatunnelen i Vaksdal, som no er stengt, melder vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 20.26

    Gikk for nærme – fikk bot

    Turisten på Svalbard angrer nok bittert på at han valgte å nærme seg den farlige hvalrossen.

  • I dag kl. 20.17

    ØIF Arendal tapte med ett mål i semifinale

    ØIF Arendal møtte i kveld Elverum i første semifinale i herrenes eliteserie i håndball. Elverum vant kampen med ett mål. Det ble 36–35 etter ekstraomganger. Den andre og potensielt avgjørende semifinalen spilles tirsdag neste uke i Sør Amfi, skriver Agderposten.

  • I dag kl. 20.13

    Aggressiv mann med saks i Bergen

    I Bergen sentrum har politiet kontroll på ein person som stod fram som aggressiv og hadde med seg ei saks. Det er ikkje meldt om at nokon er skadd.

  • I dag kl. 19.50

    Trafikkulykke på Færder

    Nødetatene er på vei til Færder etter melding om en bil som skal ha kjørt av veien. Personer som har vært i bilen er ute og på beina, melder politiet.

  • I dag kl. 19.45

    Israelsk minister i bilkrasj

    Israels nasjonale sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir ble lettere skadet fredag etter å ha vært involvert i en bilulykke. En video viser sammenstøtet.

  • I dag kl. 19.41

    Trafikken går som normalt over Stordabrua

    Begge bilane som var involvert i trafikkulukka i 17-tida er no fjerna frå E39 over Stordabrua, og trafikken går som vanleg. Fire personar var invovlert i uhellet, der ein bil køyrde på ein annan bil foran seg på vegen. Ein person er sjekka av helsepersonell på staden. Politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 19.39

    Motorsyklist velta

    Politiet har fått melding om ein motorsyklist som har velta i Nordfjord. Føraren er flydd Førde Sjukehus med luftambualanse og skadeomfanget er ukjent. Politiet er på veg til ulykkestaden for å gjere undersøkingar.

  • I dag kl. 19.39

    Svenske russebusser beslaglagt

    For andre natt på rad har politiet beslaglagt en svenskregistrert russebuss i Bærum.

  • I dag kl. 19.37

    MC-fører til sykehus med luftambulanse etter ulykke i Stryn

    Politiet fikk klokken 18.30 melding om at en motorsykkel hadde veltet ved en tunnel.

  • I dag kl. 19.37

    MC-fører til sykehus med luftambulanse etter ulykke i Stryn

    Det melder Vest politidistrikt i en melding til pressen.

  • I dag kl. 19.30

    Bil havnet på taket i 80-sone

    Nødetatene rykker ut til til en trafikkulykke på Godøya i Bodø, melder politiet på X. En bil med to personer er involvert. Begge kom seg ut av kjøretøyet. I en oppdatering skriver politiet at bilen ligger på taket utfor veien. Det er 80-sone på stedet. Det er ikke meldt om alvorlige personskader. En person tas hånd om av ambulansepersonell, ifølge politiet. Ett kjørefelt er stengt på grunn av ulykken.

  • I dag kl. 19.30

    Bil havnet på taket i 80-sone – to til sykehus

    Nødetatene rykker ut til til en trafikkulykke på Godøya i Bodø, melder politiet på X. En bil med to menn i 20-årene er involvert. Begge kom seg ut av kjøretøyet. I en oppdatering skriver politiet at bilen ligger på taket utfor veien. Det er 80-sone på stedet. Det er ikke meldt om alvorlige personskader. Begge blir sendt til Nordlandssykehuset i Bodø, melder politiet. Ett kjørefelt er stengt på grunn av ulykken. Politiet har beslaglagt førerkortet til sjåføren.

  • I dag kl. 19.22

    Sjå Vestlandsrevyen klokka 19.30

    I dag kom søkartala: Bergen dankar ut Trondheim og blir Noregs nest mest populære studentby. Programleiar er Mariann Reikerås.

  • I dag kl. 19.21

    Sjå kveldens tv-sending

  • I dag kl. 19.21

    Ukens låter: Girl In Red, Morgan Sulele og Undergrunn

    ... og første smakebit fra kommende Motorpsycho-album: Her er helgelyden.

  • I dag kl. 19.09

    Skal ha kjørt inn i flere andre kjøretøy – prøvde å stikke fra stedet

    Politiet sier bilen trolig kjørte inn i tre andre kjøretøy på E6 i Oslo. – Den grisekjøringen er noe av det verste jeg har sett, sier et vitne som løp etter føreren.

  • I dag kl. 19.03

    Kong Charles tilbake på jobb

    Kong Charles skal gjenoppta kongelige plikter neste uke, melder BBC.

  • I dag kl. 19.02

    Svindlere utgir seg for å være politi

    Politiet i Agder har i ettermiddag fått flere telefoner fra innbyggere som er blitt oppringt av personer som oppgir å ringe fra Økokrim, Politiets cybersenter og politiet. De har spurt om kontoinformasjon, koder og kortnummer og sier innbyggernes kontoer har blitt hacket. Politiet presiserer at dette er forsøk på bedrageri. – Vi ringer aldri og spør om kontainformasjon, sier John Repstad i politiet i Agder. – Det er viktig at ingen oppgir kontoinformasjon, koder, bank ID eller fødselsnummer da det kan føre til «tapping» av kontoer, uttaler de i en pressemelding.

  • I dag kl. 19.02

    Fyrer løs før toppkampen: – Største løgnen jeg har hørt

    Før storlagene Rosenborg og Bodø/Glimt barker sammen i Trondheim lørdag, fyrer profilene løs mot hverandre.

  • I dag kl. 18.59

    Politiet advarer om svindelforsøk: - Det er IKKE politiet

    Noen skal ha utgitt seg for å ringe fra Økokrim, politiets cybersenter og politiet.

  • I dag kl. 18.58

    Kjørte inn i tre biler på E6 og stakk fra politiet

    En person har kjørt inn i tre biler på E6 ved Helsfyr i nordgående retning. Føreren forlot så bilen på E6 og løp fra stedet. Politiet har nå fått tak i personen. – Han ble etter kort tid gjenfunnet av patruljene, så han har vi kontroll på nå, sier operasjonsleder Øyvind Hammervold. Helsepersonell er på stedet. – De som har sittet i de tre bilene blir undersøkt av helsepersonell, men vi har ikke fått noe informasjon som tilsier at det er alvorlige personskader, sier Hammervold. Politiet sperret E6 en stund for å berge biler, men veien er nå åpnet igjen. – Det er en del materielle skader på i hvert fall én av bilene, sier Hammervold.

  • I dag kl. 18.58

    Kjørte inn i fem biler på E6 og stakk fra politiet

    En person har kjørt inn i fem biler på E6 ved Helsfyr i nordgående retning. Føreren forlot så bilen på E6 og løp fra stedet. Politiet har nå fått tak i personen. – Han ble etter kort tid gjenfunnet av patruljene, så han har vi kontroll på nå, sier operasjonsleder Øyvind Hammervold. Helsepersonell er på stedet. – De som har sittet i de fem bilene blir undersøkt av helsepersonell, men vi har ikke fått noe informasjon som tilsier at det er alvorlige personskader, sier Hammervold. Politiet sperret E6 en stund for å berge biler, men ett felt er nå åpnet igjen. Det er redusert fremkommelighet. – Det er en del materielle skader på i hvert fall én av bilene, sier Hammervold.

  • I dag kl. 18.58

    Sammenstøt mellom flere biler på E6

    Politiet er ved E6 på Helsfyr hvor det har vært et sammenstøt mellom flere biler i nordgående retning. Per nå ukjent hendelsesforløp og skadeomfang, skriver politiet.

  • I dag kl. 18.43

    Mann tatt for tyveri på Torp

    En mann i 30-årene er anmeldt etter han tidligere i dag ble tatt for tyveri på Torp flyplass. Mannen skal ha stjålet parfyme til en verdi av 2500 kroner, melder politiet. I tillegg til anmeldelse fikk mannen bot som han vedtok.

  • I dag kl. 18.33

    Albumanmeldelse: Bausa - «Ung & Dum»: Forbausande bra

    Tre brødre som ikke er brødre, men bråmodne produsenter. Og masete vokalister.

  • I dag kl. 18.24

    To personer falt ut av ribb på Færder

    Kl.18.13 rykket nødetatene ut etter melding om båtulykke i Vestfjorden rett nord for innseilingen til Vrengensundet, Færder. Båten var sjøsatt i dag og ulykken oppsto da båten svingte i relativt høy hastighet. To menn, i 50-årene, skal ha falt ut av båten da den kjørte i høyhastighet. – Vi var første nødetat på stedet, da var de to som ble kastet på sjøen heldigvis allerede fisket opp av en annen båt, ble pakket i dyner og seilt inn til Tenvik, der vi sto, sier underbrannmester Stener Knem. De skal ha ligget i vannet, men ble plukket opp av en annen båt, opplyser politiet. Kun en av mennene hadde redningsvest. Denne blåste seg ikke opp når den kom i vannet. Båten ble ikke skadet under hendelsen. Den ene av dem blir kjørt til sykehus og den andre til legevakt. Begge fremstår lettere skadet.

  • I dag kl. 18.24

    Drapssiktet etter voldshendelse i Oslo

    To menn er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk etter en voldshendelse på Hauketo i Oslo natt til onsdag. Den ene av de siktede, en 50 år gammel mann, ble pågrepet onsdag og varetektsfengslet torsdag med brev- og besøksforbud. Den andre, en 19 år gammel mann, ble pågrepet torsdag. Begge mennene, som er utenlandske statsborgere, er siktet etter at politiet rykket ut på en melding og fant en person med kroppsskade. – Det var uklart hva som hadde skjedd. Saken ble først kodet som kroppsskade, som senere ble omgjort til drapsforsøk, opplyste politiadvokat Ulrikke Simonette Basthus til Dagbladet.

  • I dag kl. 18.12

    Fant 2,2 millioner i kontanter i bil på Voss

    Det hele begynte med en bortføring i Bergen.

  • I dag kl. 18.11

    Først blei han kidnappa. Så sikta politiet han

    Fem menn er sikta for å ha kidnappa og rana ein mann frå Litauen 19. mars i Bergen. Neste natt fann politiet mannen uskadd i ein bil på Trengereid. Dei fengsla dei fem mennene, ein er norsk og fire er frå Litauen, skriv BT. Deretter oppdaga dei at kidnappingsofferet var utvist frå Noreg for nokre år sidan. Dei stansa han i ein bil på Voss natt til 21. mars. Med seg hadde han over 2,2 millionar kroner i pengesetlar, på veg til heimlandet. Han er no sikta for grovt heleri, og sit fengsla. Det gjer også dei fire andre landsmennene hans, då retten meiner dei kan rømme landet før rettssaka truleg kjem opp til hausten, skriv avisa.

  • I dag kl. 17.58

    Familiemedlemmer om drepte Naznet: – Angret på bryllupsplaner

    Naznet (31) søkte etter råd om hvordan «slå opp» og «avbryte en forlovelse» på mobilen. Så ble hun drept med en kjøkkenkniv fra Ikea.

  • I dag kl. 17.55

    Røykutvikling i studentbolig

    Politiet har fått inn en melding om røykutvikling i en studentbolig, ved Hafrsfjord Stavanger. Det skal brenne i førsteetasje, står det i meldingen. Nødetatene er på vei.

  • I dag kl. 17.55

    Brann i studentbolig i Stavanger

    Rett før klokka seks fikk politiet melding om at det brant i en studentbolig på Madla i Stavanger. Da nødetatene kom fram til stedet var det tjukk røyk inne i en av boenhetene. Kort tid senere var brannen slukket. – Alle er ute og ingen er skadd, sier innsatsleder i Sør-Vest politidistrikt, Morten Helland. Brannvesenet har gjennomsøkt bygget og ingen personer var inne. Brannen skal ha startet på et felleskjøkken, men hva som er årsaken til brannen er usikkert, ifølge Helland.

  • I dag kl. 17.54

    Filmstjerne raser over Johnny Depp-sitater: – Sviktet

    Franske Maïwenn (48) ble opprørt da hun så hva den britiske avisen skrev hun hadde sagt.

  • I dag kl. 17.53

    To bilar i trafikkuhell på Stordabrua

    Det er ikkje meldt om personskadar etter ein bil køyrde ein bil foran seg på Stordabrua i Sunnhordland i 17.15-tida. Det er skadar på køyretøy og det må bli taua, ifølgje Vest politidistrikt. Eit vegfelt er stengt og politiet dirigerer trafikken på staden.

  • I dag kl. 17.47

    Slit med å få nok kirurgar på Kvinneklinikken i Bergen

    Fire av 17 gynekologiske kirurgar har slutta på Haukeland universitetssjukehus i Bergen, og Kvinneklinikken slit med å finne nye, skriv BA. Det er generell mangel på gynekologar i Noreg. Grunna høgt arbeidspress og mykje overtid, går mange frå Haukeland til private verksemder, opplyser Kvinneklinikken og Norsk overlegeforeining til avisa. Sjukehuset jobbar med å sikre at kvar kvinne får rett behandling og oppfølging. Norsk sjukepleiarforbund fryktar at kvinner med mindre akutte plagar må vente lenger på hjelp.

  • I dag kl. 17.44

    Åshild (28) og August (29) sikret seg bolig uten å delta i budkrigen

    De siste fem årene er bruken av forkjøpsrett tredoblet hos Bate boligbyggelag. – God indikator på et hett boligmarked, sier toppsjef.

  • I dag kl. 17.43

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene etter utvisning

    Stabæk-trener Jan Jönsson gikk inn på banen, «taklet» en spiller underveis i en kamp og ble utvist. Nå er straffen hans klar.

  • I dag kl. 17.41

    Gressbrann var ute av kontroll – én har brannskader

    Gressbrannen i Inderøy kommune skal ha spredt seg ukontrollert med retning mot skogen.

  • I dag kl. 17.38

    TV 2: Politiet har varslet familien til savnede Stian Hole om fryseboksfunnet

    Torsdag skrev NRK at politiet skal heve en mystisk fryseboks fra 250 meters dyp utenfor Innhavet i Hamarøy. Nå har politiet i Nordland varslet familien til savnede Stian Hole om fryseboksfunnet. Det skriver TV 2. Hamarøy er den samme kommunen som Stian Hole ble meldt savnet i, juni 2023. – Politiet har varslet Holes familie, men har per nå ikke holdepunkter for å knytte dette funnet opp mot Hole-saken, sier politiadvokat Torje Imøy til kanalen. Bistandsadvokat for familien, Kristin Fagerheim Hammervik, forteller at alle funn i området hvor Hole forsvant er av interesse for familien.

  • I dag kl. 17.38

    Fryseboks-saken: Politiet har varslet familien til savnede Stian Hole, melder TV 2

    Torsdag skrev NRK at politiet skal heve en mystisk fryeboks fra 250 meters dyp utenfor Innhavet i Hamarøy. Nå har politiet i Nordland varslet familien om fryseboksfunnet. Det skriver TV 2. Hamarøy er den samme kommunen som Stian Hole har vært savnet i siden juni 2023. Politiadvokat Torje Imøy uttalte torsdag at de ikke har holdepunkter for å koble funnet til Stian Hole-saken. Det samme gjelder fredag, understreker han til TV 2. – Verken politiet eller de pårørende vet hva som har skjedd med Stian Hole, eller hvor han befinner seg. I lys av dette er i utgangspunktet alle funn i dette området av interesse, sier bistandsadvokat for Holes familie, Kristin Fagerheim Hammervik til kanalen.

  • I dag kl. 17.38

    Influencer-par kjøpte hus med «oppussingsbehov» til 21 mill.

    – Dette blir fantastisk. Det er ikke lett å finne det rette, når vi er en stor familie på seks stykker og en au pair, sier influencer Sebastian Solberg.

  • I dag kl. 17.37

    Gressbrann ute av kontroll i Inderøy

    Omfanget på brannen er ukjent, men på X skriver politiet at brannen er ute av kontroll. Politi, ambulanse og brannvesenet er på vei til stedet. – En person skal ha gått inn i området som brenner og har blitt forbrent på beina, operasjonsleder Trond Hangaas i Trøndelag politidistrikt. Faren for skogbrann øker i Trøndelag i helgen. Det er svært tørt på grunn av lite nedbør. Gress og lyng kan lett begynne å brenne, og derfor bør folk ikke bruke ild, er oppfordringen fra Meteorologisk institutt.

  • I dag kl. 17.37

    Gressbrann på Inderøy

    Grasbrannen på Inderøy er slukket. Et område på ca. 500 kvadratmeter brant. Politi, ambulanse og brannvesenet er på stedet. – En person skal ha gått inn i området som brenner og har blitt forbrent på beina, operasjonsleder Trond Hangaas i Trøndelag politidistrikt. Personen får hjelp av ambulanse. Faren for skogbrann øker i Trøndelag i helgen. Det er svært tørt på grunn av lite nedbør. Gress og lyng kan lett begynne å brenne, og derfor bør folk ikke bruke ild, er oppfordringen fra Meteorologisk institutt.

  • I dag kl. 17.31

    Avkrefter sabotasje på fiberkabler

    Fredag ettermiddag ble luftrommet over store deler av Nord-Norge stengt, etter at det ble bekreftet et fiberbrudd i Bodø. Dette lammer flytrafikken nord for Bodø, ettersom Bodø har et tårn som fjernstyrer flytrafikken ved 21 lufthavner i Norge. Telenor har bekreftet fiberbruddet, og jobber med å rette opp i feilen. Pressesjef i Telenor, Anders Krokan, sier til NRK at dette er snakk om en teknisk feil, ikke sabotasje. – Mistenker dere sabotasje på fiberkablene? – Det er ikke mistanke om at dette er forårsaket fra noen utenfra, nei. Det er snakk om en teknisk feil, sier Krokan.

  • I dag kl. 17.28

    Flyr over Finnmark igjen

    Et fly fra Widerøe har fått ta av fra Kirkenes lufthavn i retning Tromsø. Flyet skulle ha gått klokken 1525, men først klokken 1708 var det på vingene. Deler av luftrommet i Nord-Norge har fredag ettermiddag vært stengt som følge av et fiberbrudd. NRK kjenner til at et fly fra Tromsø til Alta i ettermiddag ble kansellert. Passasjerene ble umiddelbart satt på en buss i retning Alta, og er forventet å komme fram fredag kveld.

  • I dag kl. 17.19

    Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X. Noen timer senere fulgte Haaland opp med et innlegg i samme kanal. «Seks finaler igjen», skriver 23-åringen og referer til at det gjenstår seks kamper denne sesongen. Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen. City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem». Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. City skal spille finale mot byrival Manchester United i FA-cupen 25. mai. (NTB)

  • I dag kl. 17.11

    Gladmelding fra Manchester City: Deler treningsbilde av Haaland

    Erling Braut Haaland har vært skadet. Men fredag kveld – to dager før ligaoppgjøret mot Nottingham Forest – trener han igjen.

  • I dag kl. 17.05

    Bømlafjordtunnelen er stengt

    Eit vogntog har stansa opp og fører til at E39 Bømlafjordtunnelen er stengt, melder vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 16.52

    Avinor: Et begrenset antall fly får ta av fra Tromsø

    Avinor bekrefter til NRK at noen få fly får lov til å lande og ta av fra Tromsø lufthavn. – Vi kan bekrefte at det er åpnet for svært begrenset trafikk inn og ut av Tromsø. Jeg kan ikke si så mye om grunn, men vi har flere systemer og et backupsystem. Dette gjelder altså passasjerfly i tillegg til ambulansefly og helikopter, sier Avinors kommunikasjonssjef, Cathrine Framholt til NRK. Flytrafikken står stille etter at luftrommet over store deler av Nord-Norge er stengt. Dette etter et fiberbrudd i Bodø, som har fått store konsekvenser nordover i landet.

  • I dag kl. 16.35

    Nato-sjefen: Refser Kina for støtte til krigen i Ukraina

    Jens Stoltenberg legger et større ansvar på Kina for Russlands krigføring i Ukraina.

  • I dag kl. 16.32

    Kollisjon mellom hest og bil

    På Orre i Klepp har det vore eit trafikkuhell mellom ein hest med ryttar og ein bil. Ryttaren skal vera ok. Men hesten har skadar. Det er også skadar på bilen, men føraren skal vera uskadd. Ryttaren skal ha leid hesten. Hesten blir tatt hand om av veterinær. Politiet er ferdig på staden.

  • I dag kl. 16.32

    Kolisjon mellom hest og bil

    På Orre i Klepp har det vore eit trafikkuhell mellom ein hest med ryttar og ein bil. Ryttaren skal vera ok. Men hesten har skadar. Det er også skadar på bilen, men føraren skal vera uskadd. Rytteren skal ha leid hesten, som tilses av veterinær. Politiet er ferdig på stedet.

  • I dag kl. 16.28

    FK Haugesund utestenger to personer

    Eliteserielaget FK Haugesund utestenger to personer, skriver de på sine nettsider. – Klubbens arena- og sanksjonsreglement er veldig tydelig. Vi oppfordrer samtlige til å sette seg inn i reglementet, selv om det ikke er så mye mer enn vanlig folkeskikk som gjelder i forbindelse med kamp, sier daglig leder Martin Fauskanger til egne nettsider. Utestengingen skal ha kommet etter to hendelser i de to første kampene i eliteserien på Haugesund Sparebank Arena. – Det eneste jeg kan si er at det er dårlig oppførsel, sier FKH-sjef Martin Fauskanger, til Haugesunds Avis. NRK skrev tidligere at det var to spillere, dette er feil. Det dreier seg om to tilskuere.

  • I dag kl. 16.27

    Rumensk domstol gir grønt lys for rettssak mot Andrew Tate

    37-åringen er tiltalt for menneskehandel, voldtekt og for å ha dannet et kriminelt forbund med hensikt å utnytte kvinner seksuelt.

  • I dag kl. 16.18

    Tente bål – ble satt i arrest

    Politiet fikk melding om et bål som sto og brant for seg selv, omtrent en meter fra en husvegg. Både politiet og brannvesenet dro til stedet. Bålet med slukket og bålmakeren ble pågrepet og satt i arrest.

  • I dag kl. 16.17

    Politiet: Kontroll på gressbrann i Kvæfjord

    Nødetatene rykket fredag ettermiddag ut til en gressbrann i Kvæfjord i Troms.

  • I dag kl. 16.12

    Brann på terrasse i Bergen slukket

    Nødetater har rykket ut til Laksevåg i Bergen etter melding om en mulig brann på en terrasse. Det skal ha brent i et utemøblement, ifølge brannvesenet. Brannen er nå slukket.

  • I dag kl. 16.06

    Vil kutte 60 årsverk og redusere antall klinikker ved Helgelandssykehuset

    Det kommer frem i sakspapirene til styremøte i Helgelandssykehuset mandag. Helseforetaket er av sin eier, Helse Nord RHF, pålagt å spare 47 millioner kroner i året. Men de siste prognosene viser at Helgelandssykehuset må finne ytterligere 29 millioner kroner i innsparing. Nå har administrasjonen i Helgelandssykehuset lagt frem revidert budsjett for 2024, med foreslåtte sparetiltak. Blant tiltakene som er foreslått er å kutte 60 årsverk. Det skjer etter at antall årsverk i helseforetaket har økt de siste årene etter at man innførte en styringsmodell med ledelse av klinikkene på tvers av geografi. I den forbindelse ble det opprettet en fagstab og organisasjonsstab, noe som også bidro til antallet ledere i foretaket. «Man ser at valgt organisering har gitt en økning i antall ledere og en vekst i administrasjon som er større enn nødvendig», skriver administrerende direktør Lena Nilsen i saksframlegget. Man har lagt til grunn at ett årsverk koster 1,1 millioner kroner, og dermed vil den samlede innsparingen 66 millioner kroner. Direktøren vil også slanke antall klinikker og skisserer to alternativer om å redusere dagens fire somatiske klinikker til enten tre (5 mill. i innsparing) eller to (10 mill. i innsparing). I tillegg er det et mål å redusere antall ledere i toppledelsen. «Per i dag er reduksjonen på 4, med mål om 5 i løpet av 2024. Det er en viktig signaleffekt til organisasjonen.» Styremøtet starter mandag klokken 11.30 og avholdes digitalt.

  • I dag kl. 15.59

    Meldt om gressbrann i Sveio

    Brannvesenet rykker ut til Valevåg i Sveio etter melding om gressbrann. Det er spredning mot skog, melder 110 Sør-Vest på X. Det er foreløpig uvisst omfang.

  • I dag kl. 15.59

    Gressbrann i Sveio slukket

    Brannvesenet rykker fredag ettermiddag ut til Valevåg i Sveio etter melding om gressbrann. Det var på et tidspunkt snakk om mulig spredning til skog. Like etter klokken 16 ble brannen meldt slukket. Det skal ha vært personer på stedet som slukket den med hageslanger, ifølge brannvesenet.

  • I dag kl. 15.58

    Undergrunn slapp fire låter: Alle gikk rett til topps

    De første plassene på den norske topplisten til Spotify er alle kapret av oslogruppens nye låter, dagen etter at de ble sluppet.

  • I dag kl. 15.57

    Ingen mistet jobben i Agder Gruppen i dag

    De ansatte i det konkursrammede konsernet Agder Gruppen har i dag fått beskjed om at det ikke sendes ut oppsigelser i dag. Bostyrer Christian Bohne sier til NRK at flere aktører har meldt interesse for å overta hele eller deler av virksomheten. De tre selskapene i konsernet som har drevet med salg og utleie av maskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen har oppgitt en samlet gjeld på 2,5 milliarder kroner. Konsernet med base på Mjåvann i Kristiansand meldte oppbud tidligere denne uken etter at gjeldsforhandlingene med bankene ikke førte fram.

  • I dag kl. 15.47

    Skituristene står ytterst på skavlen: – Som å stå i løse luften

    Her står de utenlandske skituristene på en snøskavl. Under dem er det 3–400 meter rett ned. – Som å stå i løse luften.

  • I dag kl. 15.43

    Mattilsynet: Mistanke om fiskesjukdom i Vestland

    Mattilsynet mistenker smitte av fiskesjukdomen infeksiøs lakseanemi (ILA) på oppdrettsanlegg i Sveio kommune i Vestland. Mattilsynet oppmodar alle som driv aktivitet knytt til fiskeoppdrett i området om å vise aktsemd, slik at sjukdomen ikkje spreier seg.

  • I dag kl. 15.33

    Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor. – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet. Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper. Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben. – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi. Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

  • I dag kl. 15.32

    Snart lanseres nye iPad-modeller

    Kan få OLED-skjerm og trådløs lading.

  • I dag kl. 15.31

    Google-eier skyter opp på Wall Street

    Alphabet vil betale utbytte for første gang i historien og slo forventningene forrige kvartal. Microsoft klatrer også etter sterke kvartalstall.

  • I dag kl. 15.30

    Trafikkuhell på Mosterøy

    Politiet fekk i ettermiddag melding om eit trafikkuhell på Mosterøy i Stavanger. Det er eitt køyretøy og ein person som er involvert i uhellet. Naudetatane er på staden. Føraren av bilen skal vera uskadd og er ute av bilen, melder politiet.

  • I dag kl. 15.29

    Trafikkuhell på Mosterøy

    Politiet har fått inn en melding om et trafikkuhell på fylkesvei 4612. Det gjelder kun en bil, med en person om bord. Nødetatene er på vei.

  • I dag kl. 15.27

    Knivstikkingen i Moss: Varetektsfengsles i fire uker

    Mannen i 50-årene som er siktet for drapsforsøk på en 12 år gammel gutt i Moss er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Det kommer frem i en kjennelse fra Søndre Østfold tingrett. Den 12 år gamle gutten ble angrepet og skadet på vei til skolen torsdag morgen. Retten viser til at saken er svært alvorlig og at det er flere barn involvert som er sårbare for påvirkning.

  • I dag kl. 15.24

    Flytrafikken tilbake til normalen i Nord-Norge

    Et fiberbrudd var muligens årsaken til at luftrommet ble stengt nord for Tromsø.

  • I dag kl. 15.07

    Vogntog har køyrd inn i autovern på E6

    Eit vogntog har køyrd inn i autovernet på E6 ved Ronglan i Levanger. – Vogntoget hadde punktert og blitt dratt ut i autovernet. Det seier operasjonsleiar i Trøndelag politidistrikt Trond Hangaas. Om lag 100 meter av autovernet har blitt dratt med av vogntoget. Sørgåande felt er sperra. Det skal ikkje vere personskade og bilbergar er på veg.

  • I dag kl. 15.02

    Bil brant på E6 – veien delvis åpnet

    En bil brant på E6 i Oslo ved Furuset. Nødetatene var raskt på stedet.

  • I dag kl. 15.00

    Bilbrann: E6 delvis stengt

    Nødetatene er ved en bil som brenner på E6 utgående ved avkjøringen Furuset. Ifølge politiet er bilen på veiskulderen og slokking pågår. E6 er delvis stengt som følge av hendelsen. Operasjonsleder i Oslo politiet, Øyvind Hammervold, forteller at folk må belage seg på kø.

  • I dag kl. 15.00

    Advarer mot livsfarlige narkotiske piller i Horten

    Politiet i Horten har gjort beslag av flere tabletter som kan være livsfarlige. De samme pillene knyttes til flere dødsfall i rusmiljøet i Bodø den siste måneden. Tidligere i uka gjorde politiet beslag av tablettene bensedin og ksalol hos en mann i 30-årene i Horten. – Vi går nå ut og advarer mot disse pillene slik at vi kan forebygge overdosedødsfall, sier Jan Frode Johannessen, leder for etterforskningsseksjonen ved Horten politistasjon. Disse pillene er sterkere enn de tradisjonelle benzodiazepinene som blir solgt i Norge.

  • I dag kl. 14.57

    Kvinne tiltalt for vold

    En kvinne i 30-årene fra Grimstad er tiltalt for en rekke tilfeller av vold og krenkelser mot sin tidligere kjæreste og samboer, skriver Agderposten. Ifølge tiltalen skal dette ha pågått over en toårsperiode fra 2021 til 2023. Saken skal gå fort Agder tingrett i august.

  • I dag kl. 14.55

    Nesten «dobbel fart» i 60-sone

    Ein nordfjording i 20-åra må klare seg 16 månader utan førarkort. I april i år vart mannen målt til 113 kilometer i timen i ei 60-sone i Hornindal. I tillegg til å klare seg utan førarkort framover, dømde Sogn og Fjordane tingrett mannen til å gjennomføre 30 timar samfunnsstraff.

  • I dag kl. 14.54

    Hevder Premier Leagues høring av Manchester City nærmer seg

    Manchester City er anklaget for 115 regelbrudd.

  • I dag kl. 14.53

    DNB kutter renten for unge kunder

    Banken setter ned renten på boliglånet for unge kunder til og med 34 år.

  • I dag kl. 14.50

    Full cuprunde 1. mai – Bodø/Glimt møter Lillestrøm 14.30

    Fredag ble det klart at alle kampene i 3. runde i NM i fotball for menn blir spilt på 1. mai. De 16 oppgjørene har blitt fordelt på fire kamptidspunkter: 14.30, 16.00, 18.00 og 19.00. Avspark klokken 14.30: Bodø/Glimt – Lillestrøm, Levanger – Brann, Ranheim – Raufoss, Sogndal – KFUM Oslo, Egersund – HamKam, Eidsvold Turn – Åsane, Kjelsås – Lysekloster, Fredrikstad – Rosenborg. Avspark klokken 16.00: Tromsdalen – Viking, Hødd – Molde, Sandnes Ulf – Odd, Arendal – Bryne, Strømsgodset – Kristiansund, Vålerenga – Tromsø (vises på NRK). Avspark klokken 18.00: Råde – Sarpsborg 08 (vises på TV 2). Avspark klokken 19.00: Alta – Stabæk. Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I 1. runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg videre fra 2. runde. Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

  • I dag kl. 14.42

    Teikn til forsoning i Sogndal

    – Vi set strek over det som har vore dei siste månadane og ser framover til det beste for Sogndal, seier varaordførar i kommunen, Gunnhild Bøyum, til NRK. – Det er både ordførar, kommunedirektør og eg samde om. Ho legg til: – Men det er litt dumt at Sogn Avis har eit «glad-bilete» av «gutane», mens eg ser sur ut. Eg er like glad som ordførar og kommunedirektør! I februar kom samarbeidsproblema i Sogndal til overflata da Sogn Avis skreiv at ordførar Stig Ove Ølmheim var gjenstand for «rus-rykte». Avisa fann ingen haldepunkt for «dei absurde rykta», og det etterlatne inntrykket var at rykta var sett fram av nokon som ville ordføraren vondt. Gjentatte oppslag i BT og Sogn Avis lét etter seg eit inntrykk av at «palassintrigane» stakk djupt. 21. april fortalde varaordførar Gunnhild Olstad Bøyum om vakenetter og at ho «ikkje tør å vere aleine med ordføraren». Ho antyda vidare at dei påståtte rusrykta var konstruerte «for å få støtte og sympati».

  • I dag kl. 14.40

    Else Kåss Furuseth takker for støtten, deler sengebilde

    Else Kåss Furuseth (43) deler bilde av seg og sin utkårede, Tommy Johansen (49).

  • I dag kl. 14.36

    Vi menn er ikke ofre, vi må ta ansvar

    Den gjennomgående fortellingen er at samfunnet jobber mot menn. Hvor er det personlige ansvaret i alt dette?

  • I dag kl. 14.35

    Gressbrann på Bømlo - ikke fare for spredning til hus

    Brannvesen og politi er på vei til Finnås på Bømlo etter melding om gressbrann. – Det brenner i et område på rundt 200 kvadratmeter, og sprer seg videre i fjellsiden. Men det er ikke fare for spredning til hus eller annen bebyggelse akkurat nå, sier vaktleder i 100-sentralen, Christer Gilberg. Brannvesenet rykker ut fra både Bremnes og Langevåg stasjon.

  • I dag kl. 14.35

    Meldt om gressbrann på Bømlo

    Brannvesen og politi er på vei til Finnås på Bømlo etter melding om gressbrann. Det er foreløpig ukjent omfang, ifølge politiet. Det skal være fritidsboliger i nærheten. Brannvesenet rykker ut fra både Bremnes og Langevåg stasjon.

  • I dag kl. 14.35

    Kontroll på gressbrann på Bømlo

    Brannvesen og politi har rykket ut til Finnås på Bømlo etter melding om gressbrann. – Det brenner i et område på rundt 200 kvadratmeter, og sprer seg videre i fjellsiden. Men det er ikke fare for spredning til hus eller annen bebyggelse akkurat nå, sier vaktleder ved 110-sentralen, Christer Gilberg. Klokken 15.00 fredag melder brannvesenet at de har fått kontroll på brannen. Det er ulendt terreng og vanskelig tilkomst på stedet, ifølge Gilberg.

  • I dag kl. 14.34

    Bil har kjørt i grøft på Askøy

    Klokken 14.25 meldte politiet på X, tidligere Twitter om en utforkjøring på Askøy utenfor Bergen. Ulykken har funnet sted mellom Storebotn og Erdal. Det skal ikke ha vært flere biler involvert, ifølge politiet som er på stedet. Til Bergens Tidende opplyser politet at det var to personer i bilen, men at de er ute nå. Ett kjørefelt er åpen for trafikk på stedet.

  • I dag kl. 14.34

    Bil kjørte i grøft på Askøy - mann mistenkt for ruskjøring

    Klokken 14.25 meldte politiet om en utforkjøring på Askøy utenfor Bergen. Singelulykken fant sted mellom Storebotn og Erdal. Til Bergens Tidende opplyser politet at føreren av bilen, en mann i 40-årene er mistenkt for ruskjøring og at han blir kjørt til legevakt for blodprøve.

  • I dag kl. 14.30

    Prisveksten i USA var på 2,7 prosent i mars

    Nedgangen for inflasjonen i USA har stoppet opp i det siste. Sentralbankens favorittmål kom inn høyere enn ventet forrige måned.

  • I dag kl. 14.26

    Politiet bevæpnet seg etter slåsskamp i Skien

    Politiet fikk melding om et slagsmål med to personer involvert på en adresse i Skien. Patruljen bevæpnet seg i forbindelse med at det var mulig kniv involvert. Politiet fikk raskt kontroll. En av dem er noe skadet og blir sjekket av helse, opplyser politiet.

  • I dag kl. 14.24

    Føreslår bussløysing til Ulltang

    Fylkesadministrasjonen vil ikkje tilrå bybuss til Ulltang utanfor Førde i Sunnfjord, men vil styrke buss­tilbodet forbi. Det skriv Firda. Innbyggjarane får ikkje ta seg dei få kilometerane til Førde, verken til fots eller på sykle. Årsaka er at gang­vegen vart stengd av ras og rasfare i 2021. Sidan har kommunen og fylkes­kommunen ikkje blir samde om kven som har ansvaret med å rydde og sikre vegen for dei mjuke trafikantane.

  • I dag kl. 14.11

    Bøndene krever 3,9 milliarder kroner

    Bøndene krever til sammen 3,9 milliarder kroner – 82.900 kroner per årsverk – i årets jordbruksoppgjør. Kravet er svært høyt, mener statens forhandlingsleder. Kravet fra bondeorganisasjonene ble overlevert statens forhandlingsleder, ekspedisjonssjef Viil Søyland i Landbruks- og matdepartementet, fredag. Hovedtrekkene er: • Kravet er på 3,9 milliarder kroner. 1,4 milliarder av dette skal dekke bøndenes økte kostnader. Kravet tilsvarer 82.900 kroner per årsverk. • Målprisene – altså at folk må betale mer for maten i butikkene – økes med 1 milliard kroner fra 1. juli. Det gjelder matkorn, poteter, ti grønnsaker, epler og melk. • Nesten 1,9 milliarder kroner går til å tette inntektsgap mellom bønder og andre grupper. • 270 millioner kroner kan tas ut i markedet på produkter uten målpris. Det tilsvarer en økning på 1,3 prosent. (NTB)

  • I dag kl. 14.06

    Prisen på plastposer øker igjen

    Nå kan du ende med å betale rundt 5,5 kroner for én pose i butikken.

  • I dag kl. 14.01

    Elverum får fødestove og barselavdeling

    Styret i Helse Sør-Øst vedtok i dag at Elverum skal ha ei fødestove og ei barselavdeling – også etter at Mjøssjukehuset står ferdig. I utgangspunktet vart det foreslått eit barselhotell, men nå blir det altså ei barselavdeling inne på sjukehuset. Det blir også ei avdeling for elektiv (planlagt) ortopedisk kirurgi og eit bevegelsessenter ved sjukehuset i Elverum. Dette må Sjukehuset Innlandet ta med inn i planane for Mjøssjukehuset. Styret gjorde det i dag også klart at Tynset sjukehus skal styrkast. I tida framover skal det mellom anna før til at sjukehusanlegget får nødvendig rehabilitering. Bygningane skal settast i stand, slik at det faktisk blir mogleg å vidareutvikle sjukehuset.

  • I dag kl. 13.58

    Tilbakekaller snacks med ostesmak

    Mattilsynet ber forbruke lese nøye gjennom ingredienslister.

  • I dag kl. 13.56

    Mogeleg knivstikking i Oslo

    Ein person skal vere stukken med kniv ved Romsås senter i Oslo, melder politiet. Dei skriv at dei fekk melding om at ein person kunne vere skadd med ein spiss gjenstand. Personen takast nå vare på av helsevesen. Det er ikkje noko som tilseier alvorlege skader, seier politiet. Den skadde har små kutt på kroppen, og det er ikkje visst om dei er forårsaka av ein kniv eller annan skarp gjenstand. Politiet undersøker åstaden og tek forklaringar frå vitne på staden.

  • I dag kl. 13.54

    Ullevålseter tilbake etter alvorlig sykdom: – Jeg gikk ned 14 kilo

    Pål Anders Ullevålseter (55) er ti kilo lettere når han nå forbereder seg på å komme tilbake i ørkenrally.

  • I dag kl. 13.44

    Rykket ut til brann i fjøs

    Brannvesen og politi har rykket ut til en brann i et fjøs på Reipå i Nordland. Ingen personer er skadet og det var heller ingen dyr i fjøset. Brannvesen melder at de har kontroll på brannen og spredningsfare. – Etterslokking pågår, og vil pågå i lengre tid. Politiet på stedet har iverksatt etterforskning, men det er ikke avklart noen brannårsak pr nå, skriver politiet på X.

  • I dag kl. 13.43

    Jørgine blir programleder for «Norges tøffeste» likevel

    To måneder etter at Jørgine Massa Vasstrand (34) meldte at hun ga seg som programleder for realityserien, gjør hun helomvending.

  • I dag kl. 13.41

    Filmanmeldelse «The Fall Guy»: Attraktive mennesker gjør gøyale ting

    Du verden. Så hyggelig da!

  • I dag kl. 13.37

    Sørlandet vil bli hardt rammet om havet stiger

    Sørlandskysten er blant områdene som vil bli hardest og raskest rammet hvis havnivået stiger som følge av klimaendringene. Det kommer fram i en ny rapport fra Nansensenteret og Norsk Klimaservicesenter som viser at det meste av kysten kan bli rammet av stigende havnivå dersom den globale oppvarmingen fortsetter som i dag. Sjef i Miljødirektoratet, Ellen Hambro, sier dette kan føre til betydelige konsekvenser. Blant annet kan områder bli liggende under vann i fremtiden.

  • I dag kl. 13.24

    Den delte fotballbyen: Styrk øst. Ikke strup vest!

    Det er altfor «feige lag»i barnefotballen i Oslo. Men det er viktig at vestkantklubbene ikke gjøres til syndebukk for de enorme forskjellene.

  • I dag kl. 13.16

    Siktet mann i Moss erkjenner de faktiske forholdene

    Mannen i 50-årene er fengslet, etter at han torsdag ble siktet for å ha forsøkt å drepe en 12 år gammel gutt på vei til skolen.

  • I dag kl. 13.14

    Politiet vil avhøre straffedømt mann i Lørenskog-saken

    Politiet vil avhøre straffedømt mann i Lørenskog-saken, det bekrefter advokaten til mannen, Victoria Holmen til NRK. VG omtalte saken først. – Han avviste å stille i avhør. Det er også mitt råd til ham. Vi fikk opplyst at han hadde slått inn på en basestasjon, men ikke når og hvilken, sier Holmen. Hun sier politiet tok kontakt med mannen før påske. Etter det NRK får opplyst ble telefonen til den straffedømte mannen registrert på en basestasjon den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant, 31. oktober 2018.

  • I dag kl. 13.04

    Skytingen på Bryn: Mindreårig som er siktet for drapsforsøk, blir løslatt

    Det melder NTB.

  • I dag kl. 13.04

    Brann i bobil spredte seg til bolig

    Nødetatene rykker ut til et boligområde i Stjørdal hvor det brenner i en bobil. Brannen har spredt seg til en bolig like ved. Ingen personer skal være inne i eller i umiddelbar nærheten til bilen eller bygningen. – Brann jobber med slukking av både bobilen og et hus, sier operasjonsleder i politiet Ketil Stene til NRK. Brannen er slokket. Bobilen er utbrent og huset er totalskadd. Det var noen flasker med propangass på stedet, men brannvesenet fikk fort kontroll og nedkjølt gassflaskene.

  • I dag kl. 13.04

    Brann i bobil har spredt seg til bolig

    Nødetatene rykker ut til et boligområde i Stjørdal hvor det brenner i en bobil. Brannen har spredt seg til en bolig like ved. Ingen personer skal være inne i eller i umiddelbar nærheten til bilen eller bygningen. – Brann jobber med slukking av både bobilen og et hus, sier operasjonsleder i politiet Ketil Stene til NRK. Bobilen er utbrent og brannvesenet har kontroll på brannen i boligen. Politiet vurderer å opprette en sikkerhetssone rundt brannen, på grunn av opplysninger om propangass. Operasjonslederen sier brannvesenet har kontroll på gassflaskene, og jobber med å kjøle dem ned.

  • I dag kl. 13.04

    Bobil brenner i Stjørdal

    Nødetatene rykker ut til melding om full fyr i en bobil i Stjørdal. Det er uvisst om det er fare for spredning. Ingen personer skal være inne i eller i nærheten av bilen.

  • I dag kl. 13.04

    Mindreårig som er siktet for drapsforsøk på Bryn blir løslatt

    Den mindreårige som er siktet for drapsforsøk på Bryn 15. april, blir løslatt. Det skriver NTB. – Den mindreårige siktede blir løslatt etter en helhetsvurdering, sier politiadvokat Henrik Rådal i Oslo politidistrikt til NTB. Det var en tenåringsgutt som ble skutt inne på en frisørsalong og ble alvorlig, men ikke livstruende skadd. Seks personer har status som siktet etter skytingen. Politiet mener drapsforsøket er knyttet til et kriminelt ungdomsmiljø.

  • I dag kl. 13.00

    Drake fjernet AI-generert låt

    Etter reaksjoner fra Tupac Shakurs arvinger har Drake slettet omstridt Instagram-innlegg.

  • I dag kl. 12.57

    E39 i Jølster open for fri ferdsel

    Politiet melder at E39 i Jølster er open for fri ferdsel etter frontkollisjon mellom to bilar. Bilane er no fjerna. Det har vore lange køar på staden fredag formiddag.

  • I dag kl. 12.56

    Lørenskog-saken: Politiet vil avhøre straffedømt mann

    Politiet skal tidligere ha funnet ut at mannens telefon har vært nær Hagen-familiens hjem på forsvinningsdagen.

  • I dag kl. 12.53

    Stor bekymring over økonomien i Sjukehuset Innlandet

    Styreleiar i Sjukehuset Innlandet er framleis svært bekymra over korleis økonomien i sjukehuset utviklar seg. – Vi bruker pengar vi ikkje har, seier Eli Giske, til NRK. Målet er å få ein økonomi i balanse i løpet av året, men resultatet har heller forverra seg for kvar månad inn i 2024. Etter tre månaders drift har føretaket eit negativt resultat på 28 millionar kroner, noko som er 36 millionar kroner etter budsjett. Størst meirforbruk er det i dei to store somatiske divisjonane Hamar-Elverum og Gjøvik-Lillehammer. Sjukehuset må få kontroll på økonomien dersom dei skal kunne gjere nye investeringar. For eksempel når det skal søkast om pengar til å bygge det nye Mjøssjukehuset. Det gjeld også innkjøp av nytt utstyr og vedlikehald av eksisterande bygg. Det er særleg utgiftene til bemanning som aukar. Årsaka er at det blir brukt mykje meir til overtid og innleige av arbeidskraft fordi det er vanskeleg å få fylt opp faste, ledige stillingar. Rekruttering av helsepersonell er også ei bekymring i Sjukehuset Innlandet. T.d. i divisjon Hamar-Elverum er det 122 ledige årsverk. 30 av dei er legar, resten sjukepleiarar. I møtet i dag bad styret om at administrasjonen intensiverer arbeidet med å få ned utgiftene med nye tiltak.

  • I dag kl. 12.52

    Bøndenes krav til staten er klar - krever 3,9 milliarder kroner

    Bondeorganisasjonene Norges Bondelag og Norsk bonde- småbrukarlag krever 3,9 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. Det ble klart fredag formiddag da de publiserte eget krav til jordbruksforhandlingene. Leder i Rogaland bondelag Ståle Hustoft er spent på forhandlingene, og er klar i sin tale. – Det trengs en snuoperasjon både økonomisk og politisk, sier Hustoft og utdyper: – På den ene siden påvirker dette direkte økonomien til den enkelte bonde. I tillegg gir den et signal om regjeringen ønsker å satse på egen matproduksjon, og om de faktisk har en plan rundt økt selvforsyningen, som selv de har vedtatt. Ifølge Hustoft haster det med endringer. – Vi har et levert et krav som utfyller regjeringens plan om å tette inntektsgapet. Det har de sagt selv, og da må det tettet i startet av opptrappingsperioden mer enn i slutten. De har gitt seg selv tre år, men vi ser ikke noen grunn til å vente med å tette gapet. Det er prekært – det er folk som har det svært tøft, sier Hustoft. Staten presenterer sitt tilbud 6. mai. Forhandlingene skal være ferdig innen 16. mai.

  • I dag kl. 12.52

    Bøndenes krav til staten er klar – krever 3,9 milliarder kroner

    Bondeorganisasjonene Norges Bondelag og Norsk bonde- småbrukerlag krever 3,9 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. Det ble klart fredag formiddag da de la frem sitt krav til jordbruksforhandlingene. Leder i Rogaland bondelag Ståle Hustoft er spent på forhandlingene, og er klar i sin tale. – Det trengs en snuoperasjon både økonomisk og politisk, sier Hustoft. Og ved årets forhandlinger mener han at regjeringen har muligheten til å skape nødvendige endrigner. – På den ene siden påvirker dette direkte økonomien til den enkelte bonde. I tillegg gir den et signal om regjeringen faktisk ønsker å satse på egen matproduksjon, og om de har en plan rundt økt selvforsyning. Det er et mål som de selv har vedtatt. Vi er klare til å levere på det, bare regjeringen følger opp med de virkemidlene som trengs. Hustoft understreker at det haster med lønnsendringer i jordbruket, som følge av den krevende situasjonen mange bønder befinner seg i. – Vi har et levert et krav som utfyller regjeringens plan om å tette inntektsgapet. De har gitt seg selv tre år, men vi ser ikke noen grunn til å vente med å tette gapet. Det er prekært – det er mange bønder som har det svært tøft, sier Hustoft. – Nå forventer vi at regjeringen møter oss med et godt tilbud og en god forhandlingsvilje, som står i stil med deres egne uttalte målsettinger. Årets krav på 3,9 milliarder kroner er det laveste kravet siden 2021. Da var kravet fra bøndene på 2,1 milliarder kroner. Når bøndene leverer kravet, markerer det starten for jordbruksforhandlingene. Staten presenterer sitt tilbud 6. mai. Forhandlingene skal være ferdig innen 16. mai.

  • I dag kl. 12.52

    Bøndenes krav til staten er klart – krever 3,9 milliarder kroner

    Bondeorganisasjonene Norges Bondelag og Norsk bonde- småbrukerlag krever 3,9 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. Det ble klart fredag formiddag da de la frem sitt krav til jordbruksforhandlingene. Leder i Rogaland bondelag Ståle Hustoft er spent på forhandlingene, og er klar i sin tale. – Det trengs en snuoperasjon både økonomisk og politisk, sier Hustoft. Og ved årets forhandlinger mener han at regjeringen har muligheten til å skape nødvendige endrigner. – På den ene siden påvirker dette direkte økonomien til den enkelte bonde. I tillegg gir den et signal om regjeringen faktisk ønsker å satse på egen matproduksjon, og om de har en plan rundt økt selvforsyning. Det er et mål som de selv har vedtatt. Vi er klare til å levere på det, bare regjeringen følger opp med de virkemidlene som trengs. Hustoft understreker at det haster med lønnsendringer i jordbruket, som følge av den krevende situasjonen mange bønder befinner seg i. – Vi har et levert et krav som utfyller regjeringens plan om å tette inntektsgapet. De har gitt seg selv tre år, men vi ser ikke noen grunn til å vente med å tette gapet. Det er prekært – det er mange bønder som har det svært tøft, sier Hustoft. – Nå forventer vi at regjeringen møter oss med et godt tilbud og en god forhandlingsvilje, som står i stil med deres egne uttalte målsettinger. Årets krav på 3,9 milliarder kroner er det laveste kravet siden 2021. Da var kravet fra bøndene på 2,1 milliarder kroner. Når bøndene leverer kravet, markerer det starten for jordbruksforhandlingene. Staten presenterer sitt tilbud 6. mai. Forhandlingene skal være ferdig innen 16. mai.

  • I dag kl. 12.40

    Disse vant Sørlandets litteraturpris

    Ida Marie Haugen Gilbert og Sigbjørn Nedland er vinnerne av Sørlandets litteraturpris i år. Haugen Gilbert vant i kategorien skjønnlitteratur for boken «Tute med de ulver som er ute». Nedland vant prisen for beste sakprosa med boksen «Kultur-retur: Musikkens reiser i historien og i geografien». Prisen utdeles årlig i forbindelse med Verdens bokdag.

  • I dag kl. 12.40

    Dette er vinnerne av Sørlandets litteraturpris

    Ida Marie Haugen Gilbert og Sigbjørn Nedland er vinnerne av Sørlandets litteraturpris i år. Haugen Gilbert vant i kategorien skjønnlitteratur for boken «Tute med de ulver som er ute». Nedland vant prisen for beste sakprosa med boksen «Kultur-retur: Musikkens reiser i historien og i geografien». Prisen utdeles årlig i forbindelse med Verdens bokdag.

  • I dag kl. 12.33

    Trolig ikke noe straffbart etter funn av død mann på Skotfoss

    Politiet sier det er lite som tyder på at mannen som i går ble funnet i vannet på Skotfoss i Skien har vært utsatt for noe straffbart. Mannen er foreløpig ikke identifisert, men politiet tror det er en 35 år gammel mann fra Holmestrand som ble meldt savnet på søndag. Politiinspektør Odd Skei Kostveit sier politiet har flere teorier om hva som har skjedd: – Det er ikke noen omstendigheter rundt funnet som gjør at vi tenker at han har vært utsatt for noe straffbart. Kostveit sier de etterforsker flere hypoteser. – Alle de hypotesene gjelder fremdeles, men det er ikke noe konkret grunn til å tro at han har vært utsatt for noe straffbart sånn som saken står nå.

  • I dag kl. 12.30

    Odd møter Sandnes Ulf i cupen

    Tredje runde i NM i fotball spilles 1. mai. Det ble klart i formiddag. Odd møter da førstedivisjonslaget Sandnes Ulf borte.

  • I dag kl. 12.29

    Benske og Tjøm finaleklare i ro-EM

    Lars Benske og Ask Tjøm var nest best i oppsamlingsheatet og rodde Norges dobbeltsculler i lettvekt til EM-finale. Duoen var i mål på tiden 6.42,81 og endte bak Spania. Fire båter fra oppsamlingen tok seg til lørdagens finale i ungarske Szeged. Torsdag ble Benske og Tjøm nummer to i det siste av to heat. Bare vinnerne gikk da rett til finalen. Martin Helseth rodde inn til 7.22,61 og 3.-plass i oppsamlingsheatet for singlescullere. Det var akkurat ikke godt nok til å gå videre til A-semifinale. (NTB)

  • I dag kl. 12.29

    Full fres for franske Hermès: – De har noe for alle

    Økte priser og trangere tider biter ikke på luksusmerket Hermès.

  • I dag kl. 12.22

    Forbes-journalist pågrepet i Russland

    En journalist i den russiske utgaven av Forbes er pågrepet i Russland, anklaget for å ha spredt falsk informasjon om landets krigføring i Ukraina.

  • I dag kl. 12.20

    E39 i Jølster delvis åpnet etter frontkollisjon

    Vegtrafikksentralen melder at ett felt er åpnet, med manuell dirigering, på E39 Jølstravegen. Veien ble helt stengt som følge av en frontkollisjon. Det har vært lange køer på stedet fredag formiddag.

  • I dag kl. 12.18

    Etterforskning av dødsulykke blir ferdig etter sommeren

    Etterforskningen av dødsulykken i Lillesand, der en mann i 50-årene omkom, blir trolig ikke ferdig før etter sommeren, skriver Agderposten. I forkant av ulykken ble mannen forfulgt av politiet fordi han ikke stoppet for kontroll på E18. Fire politibetjenter har status som mistenkt i saken. De nekter for å ha gjort noe som kan være straffbart. Det er Spesialenheten for politisaker som etterforsker saken.

  • I dag kl. 12.04

    Vil ha «hentefri» for foreldre med barnehagebarn

    Lan Marie Berg (MDG) vil lette på tidsklemma. Derfor vil hun gi foreldre fri fra jobb for å hente i barnehagen.

  • I dag kl. 12.04

    Bøndene krever 3,9 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør – 82.900 kroner per årsverk

    Bøndene krever til sammen 3,9 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. Kravet gir 82.900 kroner per årsverk.

  • I dag kl. 12.04

    Bøndene krever 3,9 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør

    Bøndene krever til sammen 3,9 milliarder kroner – 82.900 kroner per årsverk – i årets jordbruksoppgjør. Småbrukarlagslederen mener kravet er nøkternt.

  • I dag kl. 12.04

    Bøndene krever 3,9 milliarder kroner – korn, poteter og melk kan bli dyrere

    Bøndene krever til sammen 3,9 milliarder kroner – 82.900 kroner per årsverk – i årets jordbruksoppgjør. Kravet er svært høyt, mener statens forhandlingsleder.

  • I dag kl. 12.01

    Bøndene krever 3,9 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør

    Kravet gir 82.900 kroner per årsverk.

  • I dag kl. 11.58

    Nå kan du sjekke 17. mai-været

    Det lover godt flere steder i landet, men det er likevel lenge til nasjonaldagen.

  • I dag kl. 11.58

    Eritreiske demonstrasjoner ved Stortinget: – Forberedt på det som kommer

    Fredag arrangeres to eritreiske demonstrasjoner ved Stortinget. Politiet er forberedt, selv om demonstrasjonene trolig blir mindre omfattende enn først antatt.

  • I dag kl. 11.53

    Arbeidsulykke i Øygarden - eksponert for kjemikalier

    Nødetater har rykket ut til en arbeidsulykke i Knarrevik i Øygarden. En arbeider skal ha blitt utsatt for kjemikalier om bord på en båt. Ulykken har trolig skjedd i forbindelse med vasking av en tank som rommet kjemikalier. Personen er oppegående og sjekkes av helsepersonell på stedet, ifølge politiet.

  • I dag kl. 11.53

    Arbeidsulykke i Øygarden

    Nødetater har rykket ut til en arbeidsulykke i Knarrevik i Øygarden. En arbeider skal ha blitt utsatt for kjemikalier om bord på en båt. Ulykken har trolig skjedd i forbindelse med vasking av en tank som rommet kjemikalier. Personen er oppegående og sjekkes av helsepersonell på stedet, ifølge politiet.

  • I dag kl. 11.51

    TikTok mot blokkering i USA

    Slik kan appen likevel reddes.

  • I dag kl. 11.49

    Innbrudd i restaurant to ganger på en uke

    Tidligere i dag fikk politiet melding om at det hadde vært innbrudd i en restaurant på Eik i Tønsberg. To ruter var knust, og det er stjålet to ipader og et kassaapparat fra stedet. På mandag, 22. april, var det også innbrudd i den samme restauranten, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Da ble det stjålet penger. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. Sak er opprettet.

  • I dag kl. 11.45

    Courteney Cox ble dumpet midt i terapitime

    Forholdet til «Friends»-stjernen Courteney Cox (59) og rocker Johnny McDaid (47) har ikke alltid gått på skinner.

  • I dag kl. 11.42

    Brann-supporterne takker for støtte fra klubben

    Leder for supporterklubben til Brann, Erlend Vågane, takker klubben for støtten de har vist etter at UEFA ga klubben en bot på 5000 euro. I dag ble det kjent at supportenes protester i Champions League ender i en ny bot. Begrunnelsen er at supportenes ropte og holdt oppe flagg med «Uefa mafia», samt et stort banner som forestilte en bot. – Vi setter enormt stor pris på den backingen vi har fått fra klubben i den saken her. De har virkelig tatt tak i å forsvare ytringsfriheten, sier Vågane.

  • I dag kl. 11.38

    Forsinkelser i togtrafikken

    En signalfeil ved Nationaltheatret i Oslo fører til forsinkelser inn og ut av hovedstaden fredag formiddag. Bane Nor skriver på sine sider at de jobber med å rette feilen. Toglinjene som kan påvirkes er blant annet strekningen mellom Skien og Eidsvoll.

  • I dag kl. 11.36

    Fem personer til sykehus etter frontkollisjon i Jølster

    Totalt fem personer er fraktet til sykehuset i Førde etter en frontkollisjon på E39 i Jølster fredag formiddag, opplyser politiet. Tilstanden er foreløpig ukjent. To av dem ble fraktet i ambulanse, og den tredje personen ble fløyet i luftambulanse. Ytterligere to personer som var involvert i ulykken ble først igjen på skadestedet, men er nå fraktet til sykehuset i ambulanse. Veien blir langvarig stengt, ifølge Vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 11.36

    Tre personer til sykehus etter frontkollisjon i Jølster

    Totalt tre personer er fraktet til sykehuset i Førde etter en frontkollisjon på E39 i Jølster fredag formiddag, opplyser politiet. Tilstanden er foreløpig ukjent. To av dem ble fraktet i ambulanse, og den tredje personen ble fløyet i luftambulanse. Ytterligere to personer som var involvert i ulykken er foreløpig igjen på skadestedet, og blir sjekket av helsepersonell. Veien blir langvarig stengt, ifølge Vegtrafikksentralen.

  • I dag kl. 11.34

    Gult farevarsel utvides

    Det gule farevarselet mot skogbrannfare på Østlandet utvides til søndag 28 april. Farevarselet gjaldt i utgangspunktet fra 22. april til 25. april. Det er lokal gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder inntil det kommer tilstrekkelig regn, skriver Yr på deres nettside. Det anbefales å ikke bruke ild.

  • I dag kl. 11.30

    Blodig og ruset mann gjorde skadeverk på bybanestopp

    Fredag formiddag fikk politiet melding om en blodig og ruset mann ved bybanestoppet på Kokstad i Bergen. Mannen skal ha gjort skadeverk på stedet. En politipatrulje ble sendt til stedet, og har nå fått kontroll på mannen.

  • I dag kl. 11.29

    8000 russ på vei til Halden

    I dag starter årets landstreff for russen på Fredriksten festning. Det ventes rundt 8000 russ til treffet og riggingen er nå i gang. Til stedet er også politiet som søker i området med narkohunder før arrangementet er i gang, det opplyser nærpolitisjefen i Halden Tore Løwengreen. – Hundeførerne tar med seg sine hunder opp, og går over området rundt ved både gjerdene og slettene, for å søke å avdekke om det eventuelt er noen som har forberedt seg ved å grave ned noen depoter i forkant, før avgangselevene og busser og biler kommer dit.

  • I dag kl. 11.27

    Designpris til stol

    Stolen Atrium ble hylla med prisen Årets produkt under Designindustrikonferansen i Oslo i går kveld. Stolen er designa av Trondheim-mannen Espen Voll. I ei pressemelding kommer det fram at juryen roser Atrium for å være ukomplisert og kompleks på samme tid, og et eksempel på skandinavisk design på sitt beste. Etter et drøyt år på markedet har Atrium blitt Fora Forms nest mest solgte stol.

  • I dag kl. 11.19

    Pågrepet etter innbruddsforsøk

    Kvart på sju fikk politiet melding om et pågående innbrudd i en garasje i Sandefjord sentrum. Mens han holdt på å bryte opp garasjelåsen, ble han trolig skremt av forbipasserende og forsvant. Politiet fikk raskt kontroll på vedkommende. Da viste det seg at han også hadde gjort et innbruddsforsøk på en annen adresse. Mannen ble pågrepet.

  • I dag kl. 11.13

    Regjeringa varslar trekk i ferjetilskott til Rogaland

    Kommunaldepartementet har nå sendt brev til Rogaland fylkeskommune, der det blir varsla eit trekk i tilskott til ferjedrift, dersom ikkje Rogaland gjeninnfører at det skal vera gratis å ha med bil på dei fylkeskommunale ferjene i fylket. Det seier Hanne Marte Vatnaland, gruppeleiar for Senterpartiet i fylket. Det står ikkje i brevet kor stort trekket blir, men det går fram at fylkeskommunen må innføre på nytt gratisprinsippet innan 1. mai. Viss ikkje blir pengane som regjeringa har løyvd til gratisordninga, trekt tilbake. – Om dei ikkje har lyst å gi innbyggjarane gratis ferje, då kan dei ikkje å ta imot desse pengane, seier kommunal og distriktsminister, Erling Sande til NRK. Det er berre i Rogaland, av alle ferjefylka i landet, at fleirtalet i fylket ikkje har fortsett gratisprinsippet etter nyttår. Fylkesordførar i Rogaland, Ole Ueland frå Høgre stadfestar at dei har teke imot brevet. – Me meiner at dei trugar oss med noko dei ikkje har høve til å gjera. Me skal gjera ei grundig vurdering og har behov for å diskutera dette med KS for å sjå på lovlegheita av dette. For her utfordrar dei spelereglane som gjeld, sier Ueland.

  • I dag kl. 11.11

    Sykehusdirektøren i Vestfold går av med pensjon

    Stein Kinserdal, administrerende direktør ved Sykehuset i Vestfold, har i dag sin siste offisielle arbeidsdag. Han har jobbet ved sykehuset i 17,5 år. – Det har vært veldig meningsfullt. Det er et oppdrag vi gjør på vegne av det norske samfunnet og da er det strålende moro å være med på den reisa. Da han startet i 2007 var Sykehuset i Vestfold omtalt som kaotisk og i krise, forteller han. – Det jeg fort opplevde var at det var mange som ville være med på en ny reise, som skulle sørge for at vi ble herre i eget hus og klarte å levere den pasientbehandlingen som våre ansatte brenner for og våre pasienter trenger. Etter et par år så var vi en av de beste i landet. Det er noe han er veldig stolt av. Nå som han pensjonerer seg kommer han nok ikke til å klare å legge alt helt vekk. Han forteller at han blir urolig hvis ingen vil bruke han som en som kjenner det norske helsevesenet godt. – Jeg håper inderlig de har bruk for meg veldig lenge til, sier 70-åringen. Det er Øyvind Bakke som tar over som direktør for Sykehuset i Vestfold etter Kinserdal.

  • I dag kl. 11.10

    Økning i søkere til Universitetet i Sørøst-Norge

    Flere har søkt seg til studier på Universitetet i Sørøst-Norge enn i fjor. Litt over 7300 personer har et studium på toppen av sin søkerliste, viser tall fra Samordnet opptak. Det er 6,4 prosent flere enn i fjor. På landsbasis økte søkertallet med 4,7 prosent. De mest populære studiene ved Universitetet i Sørøst-Norge er informasjonsbehandling, sykepleie og vernepleie. Det er nedgang i søkertallene til lærerutdanningen og følger en nasjonal trend.

  • I dag kl. 11.10

    Flere vil studere på Universitetet i Sørøst-Norge

    Flere har søkt seg til studier på Universitetet i Sørøst-Norge enn i fjor. Litt over 7300 personer har et studium på toppen av sin søkerliste, viser tall fra Samordnet opptak. Det er 6,4 prosent flere enn i fjor. På landsbasis økte søkertallet med 4,7 prosent. De mest populære studiene ved Universitetet i Sørøst-Norge er informasjonsbehandling, sykepleie og vernepleie. Det er nedgang i søkertallene til lærerutdanningen og følger en nasjonal trend.

  • I dag kl. 11.07

    Milliard-tap for LKAB etter to dramatiske togavsporinger

    Det statlige svenske gruveselskapet LKAB har måttet tåle et sterkt forverret kvartalsresultat, etter to dramatiske avsporinger på Malmbanan i desember og februar, melder SVT. Driftsresultatet for første kvartal gikk ned med 3,8 milliarder svenske kroner og endte på 1,4 milliarder kroner, skriver selskapet i kvartalsrapporten. På grunn av begrenset kapasitet på Malmbanan har LKAB varslet at produksjonen skal reduseres med cirka en million tonn på årsbasis. Krisen gjør at selskapet kan komme til å måtte kutte i staben. Ifølge LKAB kan inntil 300 personer få permitteringsvarsel. – Situasjonen er alvorlig, sier LKABs administrerende direktør Jan Moström.

  • I dag kl. 11.06

    Siktede etter knivstikking i Moss avhøres fredag

    Mannen i 50-årene som er siktet for drapsforsøk etter en mindreårig gutt ble knivstukket i Moss torsdag, blir fremstilt for varetektsfengsling fredag. – Det vil bli gjennomført et avhør av siktede i dag. Han vil også i dag bli fremstilt for varetektsfengsling, sier politiadvokat Sigrid Fagerli. Politiet har også planer om å gjennomføre et tilrettelagt avhør av den unge gutten som ble knivstukket. – Det vil gjennomføres så snart det er mulig, sier politiadvokaten.

  • I dag kl. 11.03

    Fem til sykehus etter front-kollisjon i Sunnfjord

    Det fremstår som en alvorlig ulykke, opplyser politiet.

  • I dag kl. 11.03

    Forsøkte å smugle inn 1,4 millioner kroner

    En mann fra Litauen er pågrepet etter han skal ha forsøkt å smugle inn 1,4 millioner norske kroner. Det var i mars at tolletaten stoppet et kjøretøy med utenlandsk registrering for kontroll ved Ørje tollsted. Tollerne fant to pappesker i bilen. Ved nærmere undersøkelser ble det funnet en pakke med bleier som inneholdt tre vakuumpakkede bunter med norske sedler. – Beslaget er av en størrelsesorden som kan tyde på at organiserte kriminelle står bak, sier tolldirektør Øystein Børmer. Saken ligger nå hos politiet for videre etterforskning.

  • I dag kl. 11.00

    Tilbake etter «Jeg er Pilegrim»-suksessen: Bare tøv!

    11 år etter megasuksessen «Jeg er Pilegrim» er Terry Hayes med en ny thriller. Det kunne han godt spart seg selv og oss andre for.

  • I dag kl. 11.00

    Støre fikk leksjon om banekrisen i Oslo øst: – Gjør inntrykk

    Statsministeren kom på besøk for å fortelle om nye millioner til idrettsanlegg i hele landet. Da påpekte klubbledere det virkelige problemet.

  • I dag kl. 11.00

    Ukens Investtech: Tre kjøpskandidater

    Når en aksje ligger i en stigende trend, indikerer det at selskapet over tid innfrir forventningene. Dette forsvarer en stadig økende prising og viser at investorene er optimistiske.

  • I dag kl. 10.59

    16 bilførere tatt i kontroll

    16 bilførere fikk forelegg for å ha kjørt for fort i 80-sonen i Hillestad i Holmestrand kommune. Utrykningspolitiet hadde laserkontroll og høyeste hastighet hadde bilføreren som kjørte i 111 kilometer i timen.

  • I dag kl. 10.58

    Stabile søkertall til NTNU Gjøvik

    2 390 søkere har NTNU i Gjøvik som sitt førstevalg ved samordna opptak i år. Det er over dobbelt så mange søkere som studieplasser, til tross for en liten nedgang fra i fjor. 7,4 søkere kjemper om hver plass på det nye medisinstudiet. Det sier viserektor ved NTNU i Gjøvik, Gro Kvanli Dæhlin.

  • I dag kl. 10.57

    Klar beskjed fra Manchester United-stjernen: – Nok er nok

    Marcus Rashford (26) har tatt til sosiale medier for å fordømme den omfattende kritikken han har mottatt fra supportere den siste tiden.

  • I dag kl. 10.57

    Fagskolen i Innlandet økning på 45 prosent

    Fagskolen i Innlandet har hatt en økning i søkertallene på 45 prosent fra i fjor til år. Det forteller rektor Gard Tekrø Rolid. – I fjor var det 1155 søkere til skolen, mens det i år var 1676. Vi er svært fornøyde med søkertallene til skolen vår, sier han. Fagskoler tilbyr yrkesretta utdanninger over hele landet. Rektor ved Fagskolen i Innlandet tror den store økningen skyldes større oppmerksomhet rundt fagutdanninger. – Jeg tror vi har truffet godt med nye studier i år.

  • I dag kl. 10.53

    Frontkollisjon på E39 i Jølster - luftambulanse på vei

    Nødetater rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E39 Jølstravegen i Sunnfjord. To biler er involvert, og det er snakk om en frontkollisjon, ifølge politiet. Luftambulanse er også på vei til stedet. Veien er stengt i Jølster som følge av dette. Omkjøring er på sørsiden av Jølstravatnet. – Trafikken står på stedet, skriver politiet på X.

  • I dag kl. 10.53

    Trafikkulykke i Sunnfjord - E39 stengt

    Vegtrafikksentralen melder at det har vært en trafikkulykke på E39 Jølstravegeen i Sunnfjord. To biler er involvert, og veien er stengt. Nødetater er på vei.

  • I dag kl. 10.50

    Talentutvikling blir talentavvikling

    I dag kommer svært mange langrennsløpere fra Oslo vest eller fra middelklassestrøket Byåsen i Trondheim. Den samme øst–vest-forskyvningen ser vi i fotball.

  • I dag kl. 10.46

    Åpner for rustesting i Arendal

    Politikerne i helseutvalget i Arendal vil ha et prøveprosjekt hvor brukere av ulovlige rusmidler kan få testet stoffene før bruk, skriver Agderposten. Leder for helseutvalget Ramani Nordli (Ap) mener prosjektet kan hindre overdosedødsfall og være forebyggende. Politikerne vil bli med på prøveordningen som styres av Helsedirektoratet men åpner også for å kjøre sitt eget løp.

  • I dag kl. 10.46

    No aukar skogbrannfaren

    Det har vore tørt ei god stund, og til det kjem nedbør av betydning vil faren for gras- og lyngbrann auke i snøfrie område. Frå i dag er faren på gult nivå også for Vestland og Rogaland. Folk blir bedne om å ikkje bruke eld, då vegetasjon og store område kan bli råka. I fastlands-Noreg er det no berre Finnmark som ikkje blir råka av gult farevarsel.

  • I dag kl. 10.39

    Dette er de mest populære studiene

    142.416 søkere har i år søkt opptak til universiteter og høgskoler gjennom Samordna Opptak, dette er en økning på 4,7 prosent fra 2023. På Høyskolen Kristiania har de ny rekord i antall søkere med 11.393 unike søkere, mot 10.267 i fjor, noe som utgjør en økning på hele 11 prosent. Her er de mest populære studiene i Oslo og Viken: • Rettsvitenskap, UiO, 2102 søkere førstevalg. • Bærekraftig økonomi og ledelse, deltid, NMBU, 1054 søkere førstevalg. • Sykepleie, OsloMet, 1014 søkere førstevalg.

  • I dag kl. 10.34

    Flere ønsker å bli sykepleiere

    Søkertallene fra Samordna opptak viser at flere ønsker å bli sykepleiere. Forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, er bekymret for hvor mange av søkerne som faktisk møter opp til studiestart i august. – Vi trenger hver eneste kvalifiserte og motiverte søker til sykepleierstudiet. Det viktigste nå blir derfor å sørge for at flest mulig av søkerne henger med til opptaket i juli. Det er et ansvar både regjeringen og arbeidsgivere må ta på største alvor, slik at befolkningen i framtiden har nok sykepleiere i vår felles helsetjeneste, sier Sverresdatter Larsen. Norsk Sykepleierforbund krever at politikere og arbeidsgivere gjør det mer attraktivt å jobbe som sykepleier. Slik at studentene møter opp til studiestart og fullfører studiet.

  • I dag kl. 10.34

    Sykepleierforbundet ber flere møte opp til studiestart

    Søkertallene fra Samordna opptak viser at flere ønsker å bli sykepleiere. Forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, er bekymret for hvor mange av søkerne som faktisk møter opp til studiestart i august. – Vi trenger hver eneste kvalifiserte og motiverte søker til sykepleierstudiet. Det viktigste nå blir derfor å sørge for at flest mulig av søkerne henger med til opptaket i juli, sier Sverresdatter Larsen. Norsk Sykepleierforbund krever at politikere og arbeidsgivere gjør det mer attraktivt å jobbe som sykepleier, slik at flere møter opp til studiestart og fullfører studiet.

  • I dag kl. 10.31

    Integreringsprosjekt får økonomisk støtte

    Integreringsprosjektet Grønn Trivsel på Dømmesmoen i Grimstad får 108.000 kroner i støtte fra kommunen. I prosjektet låner 82 flyktninger fra 16 ulike nasjoner små jordteiger av kommunen. Det skal være en hjelp for å kunne dyrke egen mat, og samtidig gi bedre integrering. I vinter ble flere av drivhusene ødelagt av ekstremværet, og noen av pengene som nå blir gitt fra kommunen, skal gå til fornyelse og oppgradering av redskaper. I tillegg skal pengene brukes på sosiale aktiviteter, etablering av utedo og elektrisk installasjon.

  • I dag kl. 10.28

    Tysk fører ferdig i Formel 1-lag

    Etter inneværende sesong skal 36 år gamle Nico Hulkenberg ikke lenger kjøre for Haas F1 Team, men han blir værende i Formel 1.

  • I dag kl. 10.24

    Bygger ny sentrumsparkering i Valle

    Lokalpolitikerne i Valle gir over 4 millioner kroner til en ny parkeringsplass og tilkomstvei i sentrum, skriver Setesdølen. Det blir også muligheter for å lade elbiler på det nye området.

  • I dag kl. 10.16

    Ikke bæsj, men cash: Fant millionbeløp i bleier

    Pengene ble funnet godt gjemt – i pakker med bleier.

  • I dag kl. 10.13

    Flere søkere vil til Narvik

    Campus Narvik har den største prosentvise økningen i antall søkere av studiestedene i UiT. 483 søkere vil til Narvik i år, mot 415 i fjor. Det er en økning på drøyt 16 prosent. I snitt er økningen i førsteprioritetssøkere til alle studiestene i UiT på 4,9 prosent. For Bachelor ingeniør, satellitteknologi, er økningen i førsteprioritetssøkere på nærmere 53 prosent. Ingeniør, datateknikk i Narvik har 165 søkere til 40 studieplasser, noe som gir 4,1 søkere per plass.

  • I dag kl. 10.11

    Dømt til fengsel etter voldsepisode på utested

    En 53 år gammel mann er dømt til tre måneders fengsel etter en voldepisode på et utested i Sandefjord i august i fjor. En mann som stjal drinkene 53-åringen hadde kjøpt, brakk nesa da han ble slått i ansiktet med et knyttneveslag. Fagdommeren som var i mindretall i retten, ville dømme 53-åringen til fire måneders fengsel.

  • I dag kl. 10.01

    Flere søker lærerutdanning i Nordland

    Nord Universitet doblet antall søkere til lærerutdanningene i Bodø etter at de ble såkalt nett- og samlingsbasert, viser oversikten fra Samordna opptak. Valget om å droppe campus-basert lærerutdanning i Bodø skapte reaksjoner, da det ble kjent i fjor høst. I Bodø har antall søkere doblet seg fra de svært lave søkertallene i 2023. Nord Universitet tilbyr samlingsbaserte lærerutdanningen i Bodø og Nesna, mens det kun er mulig å studere lærer på heltid ved Levanger i Nord-Trøndelag. – Søkertallene er litt blandet på lærerutdanningene. Vi har greie tall på master grunnskolelærer 5.-10. trinn. Så går det tilbake på 1.-7. trinn. Vi ser at det er de samlingsbaserte lærerutdanningene som er mest etterspurt blant søkerne, sier prorektor utdanning Levi Gårseth-Nesbakk. • Grunnskolelærer Bodø (samling) 1-7: 30 plasser – 30 søkere førstevalg • Grunnskolelærer Levanger (campus) 1-7: 30 plasser – 18 søkere førstevalg • Grunnskolelærer Nesna (samling) 1-7: 30 plasser – 32 søkere førstevalg • Grunnskolelærer Bodø 5-10 (samling) 20 plasser – 35 søkere førstevalg • Grunnskolelærer Levanger (campus) 5-10: 40 plasser – 18 søkere førstevalg • Grunnskolelærer Nesna 5-10 (samling) 20 plasser – 23 søkere førstevalg • Samlet: 170 plasser – 156 søkere førstevalg. Fra høsten starter UiT opp med samlingsbasert grunnskolelærerutdanning for 1. -7. trinn i Narvik. Her har det helt ferske tilbudet 53 førsteprioritetssøkere til sine 30 studieplasser. – De siste tre årene har vi hatt opptak til grunnskolelærerutdanning 1–7 i henholdsvis Harstad, Finnsnes og nå Narvik, og med gode søkertall alle tre årene, skriver prorektor Kathrine Tveiterås i en pressemelding.

  • I dag kl. 9.57

    Ny sjef i Sogndal-fotballen

    Gisle Olsen (57) blir ny dagleg leiar i Sogndal Fotball. Han tek til i stillinga 1. august i år. Rasmus Mo held fram som konstituert dagleg leiar til då, og vil også bidra i ein overgangsfase. Olsen har 30 års efaring frå næringslivet, og har lang karriere innan leiarskap og fotball, skriv Sogndal Fotball i ei pressemelding.

  • I dag kl. 9.55

    Domstol i København evakueres etter bombetrussel

    Det skal ikke være fare for borgere i området.

  • I dag kl. 9.51

    Økning i søkertall til Høgskolen i Innlandet

    9357 søkere har Høgskolen i Innlandet som førstevalg i årets Samordna opptak. Det er 1049 flere enn i 2023 og den største økningen i antall blant samtlige høyere utdanningsinstitusjoner i Norge, skriver høgskolen i en pressemelding. – Det er svært gledelig å se at så mange har søkt studieplass hos oss fra høsten av. Det tilsier at vi har en studieportefølje som mange finner interessant og at vi har attraktive studiesteder, sier prorektor utdanning, Stine Grønvold. Hun sier en positiv trend ved årets opptak er at stadig flere har søkt helserelaterte utdanninger. Helsefag hadde en økning på nesten 40 prosent ved Høgskolen. Mye av veksten skyldes nye studietilbud, som bachelor i fysioterapi. 333 søkere har studiet ved studiested Elverum som førstevalg. Dette er klart flest blant samtlige fysioterapiutdanninger i Norge. Studiet har 40 studieplasser.

  • I dag kl. 9.48

    Nedgang i søkertall til grunnskolelærer på UiA

    Universitetet i Agder ser en stor nedgang i søknader til de to grunnskolelærerutdanningene i år. Nedgangen skaper bekymring, skriver universitetet på sine nettsider. For utdanningen grunnskolelærer 5.-10. klasse er nedgangen på 36,5 prosent. – Lærerutdanningsflokken på UiA vil fortsatt være stor og de nye som kommer inn får god kvalitet på våre praksisnære utdanninger og et godt studiemiljø. Men med disse tallene svekkes tilveksten, og det gjør at vi vil utdanne noen færre lærere enn tidligere, sier viserektor for utdanning Hilde Inntjore.

  • I dag kl. 9.46

    Har fått nok av kronekritikken

    Arbeiderpartiet nekter for at det er de som gjør ferien dyrere, og kaller Frp «useriøse» og «lettvinte».

  • I dag kl. 9.45

    BBC: Babyen som ble reddet ut av magen til sin drepte mor i Gaza, er død

    Den lille jenta ble begravd ved siden av moren.

  • I dag kl. 9.43

    Utleie i egen bolig: Gråsonene du kan utnytte

    Utleie av bolig har flere gråsoner. Slik kan du utnytte reglene, skriver Carsten Pihl i Huseierne.

  • I dag kl. 9.43

    Trefelling-saka er ferdig etterforska

    Politiet er ferdig med etterforsking av saka med trefelling over vegar i slutten av mars. Tre unge menn har tilstått, og er sikta for brot på vegtrafikklova og grovt skadeverk. Tre bilar og 11 personar var involvert i ulykkene. Ingen vart alvorleg skadde. Ein politijurist skal no avgjere kva straff mennene får.

  • I dag kl. 9.42

    Stør økning til fagskoler

    Det er stor økning i søkere til fagskoler. I år er det 2300 flere søkere til fagskolene gjennom Samordnet opptak enn i fjor. Det er en oppgang på 17 prosent, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. Fagskoler tilbyr yrkesretta utdanninger over hele landet. Til sammen har 15 742 personer søkt ei fagskoleutdanning gjennom Samordnet opptak.

  • I dag kl. 9.37

    Rekordoppgang i søkertall for NHH

    Ifølge søkertallene fra Samordna Opptak har 2830 søkere NHH på førsteplass. Det er en oppgang på 30,4 prosent fra i fjor. Disse konkurrerer om 500 plasser fordelt mellom to ulike bachelorprogram. – Dette er svært solide søknadstall! Vi tilbyr meget attraktive studieprogrammer, og årets tall fra Samordna Opptak viser at vi til høsten kan ta opp et nytt kull med svært dyktige studenter, sier rektor ved NHH Øystein Thøgersen. Slik er fordelingen mellom bachelorprogrammene: • 1729 søkere – Bachelor i økonomi og administrasjon • 1101 søkere – BSc Business, Economics and Data Science