Nyheter:

 • Onsdag 17. april kl. 23.47

  Manchester Citys CL-drøm knust – tapte mot Real Madrid på straffer i utrolig thriller

  (Manchester City – Real Madrid 1–1, 4–4 sammenlagt, 3–4 etter straffer) Real Madrid knuste Manchester Citys Champions League-drøm etter en høydramatisk straffesparkkonkurranse.

 • Onsdag 17. april kl. 23.47

  Haaland ba om å bli byttet ut da City røk ut av Champions League: – Kunne ikke fortsette

  (Manchester City – Real Madrid 1–1, 4–4 sammenlagt, 3–4 etter straffer) Da thrilleren mellom Manchester og Real Madrid skulle avgjøres, satt toppscorer Erling Braut Haaland (23) på benken.

 • Onsdag 17. april kl. 23.37

  Truet beboere med jernstang

  Politiet melder at de har pågrepet en mann i Bærum. Han skal ha truet flere beboere i et bofellesskap med en jernstang, opplyser de. Mannen skal ikke ha vært samarbeidsvillig, men pågripelsen gikk ifølge politiet for seg uten særlig dramatikk. – Ingen ble skadet under opptrinnet. Mistenkte er en mann i 40-årene som politiet kjenner til fra før, opplyser politiet.

 • Onsdag 17. april kl. 23.11

  Viftet med revolver på gata

  En mann i trettiårene er pågrepet av politiet etter at han onsdag kveld veivet med en revolver i Storgata i Oslo.

 • Onsdag 17. april kl. 23.06

  Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

  Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet. Patruljer tok kontroll på mannen kort tid etter at meldinga ble ringt inn, skriver politiet.

 • Onsdag 17. april kl. 22.53

  Fortvilet Ødegaard i kjempenedtur: – Nedbrutt

  (Bayern München – Arsenal 1–0, sammenlagt 3–2) De har opplevd en gedigen fiaskosesong. Men Bayern München feide Martin Ødegaard & co. ut av Champions League.

 • Onsdag 17. april kl. 22.38

  Sjå Vestlandsrevyen klokka 22.55

  Folk på sørsida av Førdefjorden er no leie av at dei ikkje kan sykla eller gå inn til Førde. Etter at eit steinras sperra gang og sykkelvegen, er bilvegen – med forbod mot gåande og syklande – det einaste alternativet. Sjå meir i Vestlandsrevyen. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

 • Onsdag 17. april kl. 22.34

  Tap for Storhamar

  Storhamar Hockey tapte 5–2 mot Vålerenga på Jordal Amfi i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i kveld. No står laga 1–1 samanlagt i serien som spelast i best av sju oppgjer. Hamarsingane vann første finalekamp og laga møtest igjen på Hamar fredag.

 • Onsdag 17. april kl. 22.32

  Se kveldens siste TV-nyheter 22.55

 • Onsdag 17. april kl. 22.23

  En pågrepet for innbrudd i bod i Arendal

  En person er pågrepet for å ha gjort innbrudd i en sykkelbod i Arendal onsdag kveld, melder politiet. Det skal ha vært to personer som tok seg inn i boden. Den andre personen er ikke pågrepet.

 • Onsdag 17. april kl. 22.17

  Vil øke festeavgiften for grav i Lindesnes

  Lindesnes kirkelige fellesråd vil øke festeavgiften for grav fra 250 kroner til 265 kroner i år, skriver avisen Lindesnes. Med økningen på 15 kroner per grav per år, forventer fellesrådet økte inntekter på rundt 50.000 til 60.000 kroner. Saken skal behandles av lokalpolitikerne i Lindesnes.

 • Onsdag 17. april kl. 22.08

  Vil ha fylkeskommunen med i Norske kjernekraftkommuner

  Fylkeskommunedirektør i Agder Tine Sundtoft vil ha fylkeskommunen med i organisasjonen Norske kjernekraftkommuner (NKK), skriver Fædrelandsvennen. Bakgrunnen er en invitasjon fra styret i NKK, som ønsker seg kommuner og fylkeskommuner som medlemmer. Sundtoft ønsker ikke å kommentere saken ettersom den er oversendt til politisk behandling, ifølge avisa.

 • Onsdag 17. april kl. 22.02

  Bekrefter samtaler med Iran: – Det er ikke koseprat

  Norsk UD fortsetter samtalene med myndighetene i Iran. To ganger denne uken har statssekretær Andreas Motzfeldt Kravik (Ap) snakket med viseutenriksminister Ali Bagheri-Kani i Teheran på telefon.

 • Onsdag 17. april kl. 22.01

  ØIF sikret sluttspillsplass

  Håndballaget ØIF Arendal sikret semifinaleplass i sluttspillet da de slo Nærbø 33-28 onsdag kveld. ØIF lå under ved pause, men snudde kampen ved hjelp av meget stor uttelling på å ta ut keeper og spille sju mot seks.

 • Onsdag 17. april kl. 21.44

  Nærbø tapte kvartfinale – Haugseng irritert

  Mathias Rohde Larson herjet og scoret 13 mål da ØIF Arendal tok seg til semifinale i håndballsluttspillet med 33–28 borte mot Nærbø. ØIF Arendal lå under ved pause mot Nærbø, men snudde kampen ved hjelp av meget stor uttelling på å ta ut keeper og spille sju mot seks. Etter kampen tordnet Nærbø-trener Rune Haugseng mot den delen av spillet. – Arendal er et fint og godt lag, men hvis håndballen skal utvikle seg, er det helt feil å drive med å spille sju mot seks. Hvis ungene skal lære å spille offensivt, spille duell og stjele ball, og så skal vi voksne lage kjedelig håndball for publikum som må stå og kikke på sju mot seks, så kan man like godt slutte, sa han i intervju med HåndballTV vist på TV 2. ØIF Arendals trener Heine Jensen var heller ikke avvisende til kritikken. – Jeg kan forstå Rune. Ingen liker regelen, men når den er der, ville det være usmart ikke å bruke den. Vi har ofte vært gode i det, sa han til HTV. (©NTB)

 • Onsdag 17. april kl. 21.32

  Gråtkvalt Johanna (25) i tale utenfor Stortinget: – Vi står på kne

  Onsdag kveld har flere hundre bønder fra hele landet samlet seg utenfor Stortinget for å demonstrere.

 • Onsdag 17. april kl. 21.30

  BT: Bremsene på godstoget fungerte ikke som de skulle

  22. mars i år sporet et godstog av ved Arna stasjon utenfor Bergen. Det ble tidlig klart at toget som sporet av hadde kjørt på rødt lys. Det ble så ledet ut på et sidespor av en sikkerhetsmekanisme, før det fortsatte å kjøre på grusen innover i tunnelen. Ifølge Bergens Tidende sier deres politikilder at en av politiets mest sentrale hypoteser er at bremsene på toget ikke virket som de skulle. Politiet skal nå blant annet undersøke om alt ble gjort riktig før avgang. Blant prosedyrene som skal gjøres før en togavgang, er sjekk av bremsene, skriver BT. Avisen får opplyst at det normalt settes av halvannen time til å klargjøre togene, og at bremsene i hele togsettet må sjekkes – ikke bare i lokomotivet. Per Magne Kristiansen er advokaten til den ansatte som hjalp til med å klargjøre toget for avgang. Den ansatte jobber som bremseprøver. – Min klient mener at han ikke har gjort noe som er straffbart eller erstatningsberettiget, sier Kristiansen til BT. På spørsmål fra NRK avviser Havarikommisjonen at ulykken skal ha noe å gjøre med manglende vedlikehold på togvognene.

 • Onsdag 17. april kl. 21.23

  Rektor ber om hjelp fra foreldre etter mange påsatte småbranner

  Den siste tiden har det vært flere påsatte småbranner ved Sandbakken barne- og ungdomsskole i Sarpsborg. – Problemet vårt er at elevene fyrer opp små bål inne i skolebygningen, sier rektor Maryan Lundskog Aasberg. Det er i ungdomsskoledelen at dette er et problem. – De har fyrt opp bål i søppelkasser fylt med papir som står på toalettene. Det tar skikkelig fyr. Brannalarmen ved skolen er direkte knyttet til brannvesenet. Brannvesenet kommer som oftest med flere biler. - De gjør det nok mest for gøy. De synes kanskje det er gøy når brannvesenet kommer. Og så får de jo litt fri fra undervisning. Men jeg tror ikke de tenker over konsekvensene. Hun sier at de ikke vet hvem som står bak. Onsdag sendte skolen ut en melding til alle foreldre, der de ber om hjelp. – Jeg ønsker at foreldrene snakker om alvoret rundt dette hjemme. Og så ønsker vi at de som vet noe, kan fortelle oss, sånn at vi kan få jobbe litt med de elevene som har dette som hobby.

 • Onsdag 17. april kl. 21.19

  Vålerenga snudde på 40 sekunder – utlignet i NM-finalen

  (Vålerenga – Storhamar 5–2, 1–1 i kamper) Storhamar tok ledelsen i Jordal Amfi, men «Iskrigerne» slo kraftig tilbake

 • Onsdag 17. april kl. 21.06

  Rentekutt kan drøye: – De som har minst merker det mest

  Mens Jonas har sett skateboard-prisen gå til himmels, sitter Trine igjen med 1.000 kroner når alle regningene er betalt.

 • Onsdag 17. april kl. 20.46

  Situasjon på Nærbø

  Politiet rykte ut til Nærbø stasjon etter melding om ungdommar som var truande på staden. Kontroll på tre personar. Ein av dei mistenkte, som er 13-14 år, skal ha vist ein kniv under hendinga. Politiet fann lommekniven då dei utførte kontroll.

 • Onsdag 17. april kl. 20.02

  Amsterdam forbyr nye hoteller – vil «drepe» masseturismen

  Nye hotell kan bare bygges hvis et annet hotell stenger. Nå går hotellbransjen ut mot avgjørelsen.

 • Onsdag 17. april kl. 20.01

  Strømmen tilbake etter at bil trillet inn i trafostasjon

  Strømmen er tilbake for husstandene på Vigeland i Lindesnes som opplevde strømbrudd onsdag kveld. Det viser oversikten til Glitre Nett. Flere hundre ble strømløse etter at en bil trillet inn i en trafostasjon.

 • Onsdag 17. april kl. 19.57

  HamKam tapte mot Brann

  HamKam tapte 0–1 borte mot Brann i deres fjerde kamp i eliteserien onsdag kveld. Det sto lenge 0–0 mellom lagene, men etter drøye 80 minutter sørget Brann-innbytter Aune Heggebø for scoring til hjemmelaget. HamKam står med 1 poeng så langt. På søndag møter de Strømsgodset på Briskeby.

 • Onsdag 17. april kl. 19.55

  Brann-kapteinen: – Litt frustrerende å kjenne på

  (Brann – HamKam 1–0) Et skadeskutt Brann-lag brukte over 180 minutter på sesongens første hjemmescoring. Kapteinen sier det ikke flyter helt.

 • Onsdag 17. april kl. 19.55

  Heggebø reddet Brann mot HamKam

  Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam. Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion. Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien. Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider får jubel blant de drøyt 16.000 på tribunen. Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet. Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

 • Onsdag 17. april kl. 19.53

  Giganttabbe da Odd sjokkerte Molde

  (Molde – Odd 1–2) Trener Erling Moe tok nøkkelspillerne av banen i et kontroversielt trippelbytte. Molde fikk betalt med et sviende tap på hjemmebane.

 • Onsdag 17. april kl. 19.52

  Klatrer reddet ut av fjellhylle i Vågan

  Redningshelikopteret i Bodø har hentet en klatrer med knekt fot ut fra en fjellhylle på Presten i Vågan kommune. Det skriver HRS Nord-Norge på twitter. Personen vil bli transportert til sykehuset i Bodø for videre oppfølging.

 • Onsdag 17. april kl. 19.48

  Haaland-ryktene som aldri dør ut: – De gjorde en stor feil

  Men akkurat hva var det Real Madrid gjorde galt for to år siden?

 • Onsdag 17. april kl. 19.41

  Har signert for Start

  Fredrik Mani Pålerud har signert under på en kontrakt ut året med IK Start. Det skriver klubben i en pressemelding. 30-åringen spilte de foregående to sesongene i Sandefjord, og har også en fortid fra blant annet Sandnes Ulf, og Kongsvinger. - Det kjennes godt å signere for IK Start. Jeg har vært her og trent med laget i en god måned, og føler meg godt integrert i gruppen allerede, sier høyrebacken i pressemeldingen.

 • Onsdag 17. april kl. 19.36

  Råkjørte på Sannidalsveien

  Tre sjåfører fikk servert hver sin fartsbot da Utrykningspolitiet stilte seg opp langs Sannidalsveien i Kragerø onsdag ettermiddag. Høyeste målte hastighet var 61 km/t i 50-sonen.

 • Onsdag 17. april kl. 19.33

  Fryktindeks bykset etter uro i Midtøsten

  Svingningene i markedet nådde sitt høyeste siden oktober. Investorer må punge ut for å sikre seg.

 • Onsdag 17. april kl. 19.33

  127 kom på visning: Gikk 2,5 millioner over prisantydning

  – Du ser ikke sånne tall så ofte, sier eiendomsmegler.

 • Onsdag 17. april kl. 19.26

  Sjå Vestlandsrevyen klokka 19.45

  Politiet har sikta ein mann i 20-åra for drap etter eit overdosedødsfall i Bergen i november i fjor. Ein 18 år gamal mann døydde og tre personar blei pågripne for å ha etterlete mannen i hjelpelaus tilstand. Dette er endra til drapssikting for den eine av desse, og han blir framstilt for varetektsfengsling i morgon. Sjå meir i Vestlandsrevyen. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

 • Onsdag 17. april kl. 19.25

  Varsler bondeaksjoner på E6 onsdag kveld

  Småbrukarlaget varsler stordemonstrasjoner flere steder i landet det neste døgnet. Klokka 20 onsdag går det en traktorkolonne på E6 fra Soknedal og sørover til Berkåk, opplyser bonde Mona Granmo fra Soknedal til Adresseavisen. Statens vegvesen melder at 10–15 traktorer kjører nordover fra Soknedal, og ikke sørover slik det først ble annonsert. – Vi endra rute i siste liten, sier bonde Geir Morten Granmo, som organiserte demonstrasjonen. Dette er en lokal markering av stordemonstrasjonen Småbrukarlaget arrangerer på Eidsvoll plass, etter Arbeiderpartiet og Senterpartiet har søkt samarbeid med Høyre og Venstre for å få flertall for sitt forslag til tallgrunnlag. Det skriver Småbrukarlaget på sine hjemmesider. Demonstrantene mener tallgrunnlaget som brukes i den nye stortingsmeldingen er feil, og vil dermed føre til en timelønn bøndene er misfornøyd med.

 • Onsdag 17. april kl. 19.25

  Facebooks betalingsløsning trolig ulovlig

  EU vil «Pay or okay» til livs.

 • Onsdag 17. april kl. 19.19

  Turbuss er på veien igjen etter å ha kjørt seg fast i Sandviken

  Turbussen som kjørte seg fast i Sandviksveien tidleigere i kveld er nå på veien igjen, melder politiet. Bilberger var på plass på stedet klokken 19.49, og fikk hjulpet bussen løs.

 • Onsdag 17. april kl. 19.19

  Turbuss har kjørt seg fast i Sandviken

  En turbuss skal ha kjørt seg fast i Sandviksveien, melder politiet. Klokken 19.49 er bilberger på plass på stedet. Det pågår manuell dirigering.

 • Onsdag 17. april kl. 19.16

  Storøvelse avholdes i Bodø neste uke

  22- 26 april avholdes øvelse nord. Øvelsen er et samarbeid mellom flere etater. Over hundre studenter skal delta. «Øvelsen er Nordens største sivile fastlandsøvelse, oger den største i Europa av denne typen i regi av et universitet.» Dette skriver nord universitet på sine nettsider.

 • Onsdag 17. april kl. 19.01

  Jødehatet angår oss alle

  Jødehatet har økt etter seks måneder med krig i Gaza. Slik kan vi ikke ha det.

 • Onsdag 17. april kl. 19.01

  Trafikk-stans på riksveg 555

  Trafikken har byrja å gå att etter at han sto stille ved Janaflaten i Drotningsvik-området. Trafikkoperatør Arne Viken i Statens vegvesen seier til Bergens Tidende at stansen var i samband med sprengingsarbeid på Sotra-sambandet. – Når dei sprenger, stenger dei i begge retningar, seier han.

 • Onsdag 17. april kl. 18.55

  Har halvert laksedød i oppdrettsanlegg

  Laksedød i oppdrettsanlegg er en av de største utfordringene for næringa. Men dødeligheten kan halveres. Milliardinvesteringer i landanlegg gjør at smålaksen kan vokse seg større og bli mer robust før den settes i sjøen. Se mer i TV-sendinga.

 • Onsdag 17. april kl. 18.40

  Reguleringsplan for hytteområde oppheves

  Statsforvalteren i Innlandet har bestemt at reguleringsplan for Gomostølen hyttegrend i Nord-Aurdal må oppheves og behandles på nytt. Planen skulle legge til rette for 140 nye fritidstomter. Ifølge Statsforvalteren har ikke kommunen tilfredsstilt kravene forsvarlig utredning. Dette fordi et myrområde på 74 dekar som bygges ned med omkring 15 fritidsboligtomter, ble oversett.

 • Onsdag 17. april kl. 18.33

  Tiltalt for Chrisanders (6) død

  August 2023 døde Chrisander (6) etter å ha blitt påkjørt mens han syklet hjemme på Finnsnes i Senja kommune. Nå er føreren tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt guttens død.

 • Onsdag 17. april kl. 18.33

  Dette er Demokratenes nye håp

  California-guvernør Gavin Newsom (56) tar scenen med kritthvit smil og store ord. Kan han nå helt opp til Det hvite hus etter Joe Biden?

 • Onsdag 17. april kl. 18.19

  Flere kjørte ulovlig i trafikkfarlig kryss

  Sju sjåfører ble i ettermiddag bøtelagt etter å ha brutt påbudt kjøreretning i krysset Prinsens gate - Bispegata i Trondheim sentrum. Krysset er ulykkesbelastet, og en kvinne i 40-årene ble i august i fjor kritisk skadet etter at en lastebilsjåfør kjørte ulovlig i krysset. Politioverbetjent Olav Skarsem er gruppeleder i UP Trøndelag og ber sjåførene følge den påbudte skiltinga. – Dette er et ulykkesbelasta kryss, og det er fortsatt mange som tar en ulovlig snarvei her. Vi kommer til å fortsette med kontrollen framover i dette krysset.

 • Onsdag 17. april kl. 18.16

  Stenger E6 ved Bjørgan for reinflytting

  E6 ved Bjørgan vil bli stengt en kort periode cirka klokken 18.30 i forbindelse med reinflytting. Politiet er på stedet og bistår stenging.

 • Onsdag 17. april kl. 18.06

  Vil ha egen arbeidsgruppe for å styrke kommunehelsetjenesten

  De siste tre årene har det vært en eksplosiv økning i utskrivningsklare pasienter som blir liggende på sykehusene i Helse Nord. Siden 2021 har liggedøgn for utskrivningsklare pasienter, doblet seg i det regionale helseforetaket. Problemet er at kommunene ikke tar i mot disse pasientene. Helse Nord ber nå om hjelp fra kommunene i sitt høringsutkast. Nå vil kommunene samarbeide med Helse Nord for å best kunne takle utfordringene. Ifølge en uttalelse fra kommunedirektørene i de såkalte O6-kommunene Tromsø, Bodø, Rana, Harstad, Narvik og Alta foreslår de at det så raskt som mulig opprettes en arbeidsgruppe med et konkret mandat for å finne framtidsrettede løsninger på den felles utfordringen. – Arbeidsgruppen bør bestå av representanter fra hver av de seks kommunene, Helse Nord, Helse- og omsorgsdepartementet, Kommunal- og distriktsdepartementet og Finansdepartementet, skriver kommunene i uttalelsen. Og videre: – Vi erfarer hver eneste dag hvor krevende det er å opprettholde kvalitet og bredde i helsetilbudet til våre innbyggere. Omfanget av utskrivningsklare pasienter i sykehus, hvor det er forventet et kommunalt tilbud, øker. Vi sliter med å rekruttere nok og riktig kompetanse, budsjettene lyser rødt og det er svært krevende å omstille tjenestene raskt nok for å møte de endrede behovene. Vi kan ikke drifte som før hvis vi skal opprettholde faglig forsvarlige tjenester. Oppgaven er formidabel. De administrative lederne skriver at de kjenner seg igjen i de utfordringene Helse Nord beskriver i sitt høringsutkast «Tiltak for å sikre bærekraft i Helse Nord». – Utfordringene er så store at det må radikale endringer til. Arbeidet med å utvikle vår felles helsetjeneste på en måte som gir bærekraftige løsninger begrenses av gjeldende lovverk og finansieringsordninger. De to nivåene preges av ulike kulturer, med ulike samfunnsoppdrag og prioriteringer. Disse barrierene må bygges ned hvis man skal oppnå en sømløs helsetjeneste - der styring og prioriteringer tar utgangspunkt i fag, bemanning og økonomi. Det vil kreve omfattende, strukturelle samfunnsendringer, og det vil ta tid, skriver kommunedirektørene.

 • Onsdag 17. april kl. 18.02

  Bekreftet: Hegerberg forlenger kontrakten med Lyon

  Det bekrefter Lyon i en pressemelding.

 • Onsdag 17. april kl. 17.44

  Opplysninger til VG: LO står ikke i veien for Vestre

  Hvis Jan Christian Vestre blir helseminister, går han samme rute som Jonas Gahr Støre. Mektige LO har ikke kjempet mot det, ifølge VGs opplysninger.

 • Onsdag 17. april kl. 17.40

  Dømt for bombetrussel mot fastlegen

  En 28 år gammel mann er dømt etter at han i juni i fjor troppet opp på fastlegens kontor i Fredrikstad og plasserte en gjenstand på bordet. Han skrudde på en bryter og sa at det var en bombe som inneholdt kunstgjødsel, av samme type som Breivik brukte i regjeringskvartalet. Legen har sagt at han «ble livredd», selv om mannen etter kort tid sa at bomben var falsk. Søndre Østfold tingrett har dømt ham til 50 timers samfunnsstraff og til å betale 3 000 kroner i saksomkostninger. Retten skriver i dommen at han begynte å bygge den falske bomben i februar. En av meddommerne mener at retten burde reagere sterkere ved å dømme ham til ubetinget fengsel. «Det foreligger smittefare ved ikke å straffe en materiell bombetrussel, en stor, troverdig utseende materiell bombe laget over flere måneder», mener meddommeren.

 • Onsdag 17. april kl. 17.39

  Rødt-lederen uttaler seg om Rød Ungdom-bråket: – Tatt sterkt avstand

  Ungdomspartiet har vært preget av bråk og anklager. Nå prøver Rødt-leder Marie Sneve Martinussen å rydde opp.

 • Onsdag 17. april kl. 17.34

  Politiet mener skytingen på Bryn i Oslo var drapsforsøk

  To 19 år gamle menn er varetektsfengslet etter skytingen på Bryn i Oslo mandag kveld. Politiet mener dette var et drapsforsøk knyttet til et kriminelt ungdomsmiljø. Det skriver Avisa Oslo. Politiet ba om brev- og besøksforbud i fire uker, med full isolasjon i de to første ukene. Det fikk de medhold om i retten. De involverte er kjent av politiet fra før.

 • Onsdag 17. april kl. 17.34

  Politiet mener Bryn-skytingen var knyttet til kriminelt miljø

  To 19 år gamle menn er varetektsfengslet etter skytingen på Bryn i Oslo mandag kveld. Politiet mener dette var et drapsforsøk knyttet til et kriminelt ungdomsmiljø. Det var en tenåringsgutt som ble skutt inne på en frisørsalong og alvorlig, men ikke livstruende skadd. Det skriver Avisa Oslo. Politiet ba om brev- og besøksforbud i fire uker, med full isolasjon i de to første ukene. Det fikk de medhold om i retten. De involverte er kjent av politiet fra før. – Slik saken fremstår nå, virker det som at hendelsen har en sammenheng og bakgrunn i en lengre konfliktlinje i det kriminelle ungdomsmiljøet i østlandsområdet, sier politiadvokat Henrik Rådal til avisa.

 • Onsdag 17. april kl. 17.28

  Klimaaktivister stormet landskamp – må betale 28.000 kroner

  To klimaaktivister er dømt til å betale til sammen 28.000 kroner etter å ha stormet en landskamp på Ullevål stadion i september i fjor. Det skriver Nettavisen. Det var under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Georgia 12. september at klimaaktivistene fra gruppen «Stopp oljeletinga» stormet banen og midlertidig stanset kampen. De nektet i etterkant å betale bøtene på henholdsvis 12.000 og 10.000 kroner, noe som førte til at saken endte i Oslo tingrett. Onsdag kom dommen, som konkluderer med at banestormerne forstyrret fred og orden, og retten viste til at det var et stort arrangement med mange seere. Aktivistene må dermed betale bøtene på 14.000 kroner og 12.000 kroner, og betale sakskostnader på 1000 kroner hver.

 • Onsdag 17. april kl. 17.28

  Bil trillet inn i trafostasjon

  Flere hundre personer er uten strøm på Vigeland i Lindesnes. Det skriver Fædrelandsvennen. Pressekontakt i Glitre Nett, Nils Tore Augland, bekrefter overfor avisa at årsaken er at en bil har trillet inn i en nettstasjon. – Nettstasjonen har et høyspentanlegg inni, og strømmen ble koblet ut. Vi har folk på stedet nå, og vi jobber med og få oversikt over hva som har skjedd. Det er vanskelig å si hvor lenge kundene blir uten strøm, sier Augland til avisa. Ifølge politiet trillet bilen uten fører, ingen personer er skadd. – Bilføreren som ikke hadde kontroll over bilen blir anmeldt. Det har ikke vært brann eller røykutvikling i trafoen, skriver politiet.

 • Onsdag 17. april kl. 17.27

  Innlandet Ap har innkalt til hastemøte om landbruk

  På kort varsel har Innlandet Arbeiderparti innkalt politikerne deres til et dialogmøte om bondeoppgjøret. Leder i Innlandet Ap, Lise Selnes, begrunner hastemøtet med at det er en sak som vekker stort engasjement blant politikerne og at det er nødvendig med dialog. Møtet starter klokka 18, og skal foregå digitalt.

 • Onsdag 17. april kl. 17.23

  Den viktigste avstemningen

  Endelig kan Kongressen i USA stemme over en hjelpepakke til Ukraina. Det er langt på overtid.

 • Onsdag 17. april kl. 17.14

  Snart klart for Landstreffet

  Landstreff Stavanger er klare med sin liste over hvilke kjente artister som skal opptre for årets russ. Årets lineup av artister inkluderer internasjonale artister og DJ-er som Wiz Khalifa, Metro Boomin og Martin Garrix, opplyser Stavanger Landstreff i en pressemelding. I tillegg skal flere av Norges største artister opptre, deriblant Arif, Sondre Justad, Gabrielle, Sigrid og Kamelen. Komikerne Jonis Josef og Javad El Bakali skal også gjøre opptredener på landstreffet. Landstreffet blir avholdt 3.–5. mai i Kongeparken i Gjesdal kommune sør for Stavanger. Det er 37. gang landstreffet blir arrangert.

 • Onsdag 17. april kl. 17.12

  Flyplasskaos i Dubai: – Ekstremt varmt og klamt

  I påvente av å få snakket med kundeservice har kundene begynt å kaste vann på tvers av køen. – Jeg har hørt flere skrike og dytte til hverandre, sier Mathilde som har stått i kø i fem timer.

 • Onsdag 17. april kl. 17.07

  Flere kjente artister klare for russens landstreff i Kongeparken

  Landstreff Stavanger er klare med sin liste over hvilke kjente artister som skal opptre for årets russ, deriblant store navn som Wiz Khalifa, Arif og Sigrid.

 • Onsdag 17. april kl. 17.05

  Foreslår flere videokameraer i Arendal etter apotekdrapet

  Den borgerlige opposisjonen i Arendal ber kommunen gå i dialog med politi og gårdeiere om flere overvåkningskameraer i sentrum, skriver Agderposten. Bakgrunnen er drapet på en 35 år gammel kvinne ved et apotek i byen 4. april. Det er Høyre, Frp, KrF og Pensjonistpartiet som har gått sammen om forslaget som skal diskuteres i bystyret 2. mai. – Nå er tiden inne for å sette dette på dagsorden, sier Roar D. Gundersen (H) til avisa.

 • Onsdag 17. april kl. 17.01

  Utsatte kvinne for demonutdrivelse – dømt for frihetsberøvelse og vold

  Et ektepar i 70-årene fra Hallingdal er dømt til fengsel i sju måneder for frihetsberøvelse og vold mot en psykisk syk kvinne. Paret skal anke dommen.

 • Onsdag 17. april kl. 16.58

  Brasil-legenden Romario (58) gjør comeback

  Den tidligere storscoreren Romario gjør comeback som fotballspiller i klubblaget America, der han også er president.

 • Onsdag 17. april kl. 16.54

  Område på Borestranda sperra på grunn av avløpsvatn-lekkasje

  Det er oppdaga lekkasje frå utsleppsleidningen som leier reinsa avløpsvatn ut frå reinseanlegget på Bore i Klepp. – Et område på Borestranda er sperra av. Statsforvaltaren i Rogaland og Klepp kommune er informert om lekkasjen, seier Eline Nilsen Furre, fagansvarleg avløp i Ivar IKS. Brotet på leidningen har skjedd i strandkanten. Ivar ser nå på korleis dei kan tette lekkasjen. I fjor blei bading avrådd på stranda på grunn av hol i ein kloakkleidning.

 • Onsdag 17. april kl. 16.40

  «What I eat in a day»: Farlig TikTok-trend

  Alle har friheten til spise hvordan de vil. Problemet oppstår når man baserer valgene sine på farlige råd, i stedet for faglige råd.

 • Onsdag 17. april kl. 16.39

  Hun støtter nedlegging i Vesterålen

  Direktøren i Nordlandssykehuset, Siri Tau Ursin, støtter Helse Nords forslag om å legge ned døgnplassene i psykiatrien for Vesterålen og Lofoten, melder Bladet Vesterålen. Det går fram av innkallinga til styremøtet i Nordlandssykehuset tirsdag 23. april. Her skal styret gi sin uttalelse til høringa av omstillingsplanen i Helse Nord.

 • Onsdag 17. april kl. 16.32

  Vågehvalfangsten er i gang

  Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth har fastsatt en kvote på 1157 vågehval i 2024. Det er 157 flere enn i fjoråret. På mandag 8. april ble den første vågehvalen fangstet i år. Det var hvalfangstskuta Olavson som skjøt vågehvalen utenfor Loppa i Finnmark. Maragarett Halland opplyser at det var en syv meter lang hval som ble fangstet utenfor Finnmark. Halland skriver i en melding til NRK at de nå seiler østover og at de observerer en del finnhval. I 2023 var det 9 fartøy som deltok i vågehvalfangsten. Fangsten var 507 dyr, som er en liten nedgang fra året før.

 • Onsdag 17. april kl. 16.28

  Trondheimsbedrift får støtte fra Samferdselsdepartementet

  Forskningsrådet har utpekt fem forskningsprosjekter som får 40 millioner kroner fra Samferdselsdepartementet. – Norge må raskt ta i bruk effektiv ny teknologi for å få på plass et miljøvennlig og trygt transportsystem i 2050. Prosjektene som nå får penger, viser vei og er i tråd det vi sammen med Forskningsrådet ønsker å få til, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding. Blant bedriftene som nå får støtte av Samferdselsdepartementet, er Ubiq Aerospace i Trondheim. De får 9,1 millioner kroner til et prosjekt som skal utvikle et isbeskyttelsessystem for nullutslippsfly. I tillegg får Bane Nor 8,4 millioner kroner til et prosjekt som tar i bruk kameraer og automatisk bildeanalyse for mer effektiv kontroll av jernbaneinfrastrukturen. Tunable AS får 7,1 millioner kroner til å utvikle datadrevet veisalting. Pengene er bevilget innenfor Pilot-T-ordningen, som er en del av regjeringens samlede teknologisatsing. (NTB)

 • Onsdag 17. april kl. 16.26

  Fikk bot for å ikke bruke belte i bussen

  Statens vegvesen har hatt en kontroll for å se om folk har brukt bilbelte i bussen. Det skjedde ved E6 på Rungstad. Seks passasjerer (alle over 15 år) brukte ikke belte, som gjorde at de fikk en bot på 1500 kroner per person. Sju busser ble kontrollert.

 • Onsdag 17. april kl. 16.25

  – Det gjør litt vondt

  Ragnhild (28) er bekymret for privatøkonomien. Hun har jobbet mer enn 120 prosent for å få endene til å møtes. Og så kom restskatten.

 • Onsdag 17. april kl. 16.25

  Viking-legenden Per Henriksen er død

  Den tidligere Viking-spilleren Per Henriksen er gått bort, 72 år gammel.

 • Onsdag 17. april kl. 16.21

  Uno-X imponerte stort i belgisk ritt – Johannessen på 6.-plass

  Det norske Uno-X-laget markerte seg i fronten i det kuperte éndagsrittet La Flèche Wallonne, men klarte ikke å sikre seieren på en regntung dag.

 • Onsdag 17. april kl. 16.21

  Misfornøyde investorer vant frem etter klagestorm

  En rekke privatinvestorer har krav på større økonomisk kompensasjon etter å ha investert sparepengene sine hos Monio, mener Finansklagenemnda.

 • Onsdag 17. april kl. 16.00

  Politiet: Bilbrann i Arendal

  Det brenner i en bil utenfor Kiwi på Myrene i Arendal, ifølge politiet. Det er ingen personer i bilen og det er ikke spredningsfare, skriver politiet. Brannvesenet er i gang med slukking.

 • Onsdag 17. april kl. 15.48

  Fikk ikke flertall for utvidet skjenketid

  Flertallet i formannskapet i Kristiansand sa i dag nei til å utvide skjenketiden i byen fra 2 til 3 på natta. – Nå sender vi en fin innstilling videre til bystyret, sier varaordfører Charlotte Beckmann Finnestad (KrF) til Fædrelandsvennen. Partiet sikret sammen med Ap, MDG, Rødt og SV flertall for å beholde dagens skjenketid. Saken skal opp i bystyret neste uke.

 • Onsdag 17. april kl. 15.46

  Åpner nytt konkurransebasseng

  Førstkommende helg, den 20. – 21. april skal Bodø svømmeklubb innvie den nye svømmehallen i Bodø Spektrum. Da arrangeres svømmekonkurransen Saltentreffet 2024 med 150 påmeldte deltakere. – Det blir en fantastisk måte å virkelig svømme i gang det nye bassenget på. Da får vi vist frem bassenget og det nye anlegget, forteller daglig leder i Bodø Spektrum, Rune Lund Sommerseth i en pressemelding.

 • Onsdag 17. april kl. 15.45

  Klar for finvær? Gled deg til neste uke!

  Du må fortsatt vente på sommervarmen, men neste uke blir skikkelig fin i (nesten) hele landet!

 • Onsdag 17. april kl. 15.44

  Per Henriksen er død

  Tidligere Viking-spiller Per Henriksen er død 72 år gammel. Henriksen spilte 372 kamper for Viking og er både cup og seriemester med klubben. Han spilte i tillegg 10 kamper for det norske landslaget.

 • Onsdag 17. april kl. 15.38

  Røykutvikling i bolig i Fyresdal

  Politi og brannvesen har rykket ut etter melding om røykutvikling i en bolig i Fyresdal. Ifølge politiet skal det ikke være personer inne i huset. Like før klokken 16 melder brannvesenet på stedet at røykutviklingen har avtatt. – Det er ikke brann, men det har trolig vært et branntilløp innendørs. Ingen er skadd, opplyser operasjonsleder Victoria Hillveg i Sør-Øst politidistrikt. Politiet etterforsker saken videre for blant annet å fastslå hendelsesforløp.

 • Onsdag 17. april kl. 15.33

  Røykutvikling i enebolig i Vestre Toten

  Onsdag ettermiddag ved 15-tiden meldte politiet i Innlandet om røykutvikling i en enebolig i Vestre Toten. Det var ikke personer eller dyr i boligen, og ingen kom til skade. Årsaken til røykutviklinga var varmgang i en koblingsboks.

 • Onsdag 17. april kl. 15.33

  Ruud videre i Barcelona etter trøbbel: – En vanskelig kamp

  Casper Ruud tok seg videre til åttedelsfinale i ATP500-turneringen i Barcelona med å slå franske Alexandre Muller 6-3, 6-4.

 • Onsdag 17. april kl. 15.32

  Låve er fullt overtent

  Flere enheter fra brannvesenet rykket like før klokken 15 ut til en låve Løken Allè i Spydeberg. – I denne låvebygningen er det ikke dyr, og bygningen er overtent som det er nå, sier operasjonsleder Pål Bjelland i Øst politidistrikt. Øyenvitner sier til Smaalenenes Avis at flammene strekker seg 14–15 meter til værs. Politi og ambulanse er også på stedet. Ifølge politiet er det ikke dyr i låven. – Vi har fått melding at to personer pustet inn noe røyk. De to skal være oppegående, men undersøkes av helsepersonell, sier han, Brannvesenet jobber med å hindre spredning. Det skal ikke være noen umiddelbar bare for det. – Det ligger en driftsbygning i nærheten, der det er kyr, men vindretningen går bort fra bygningen.

 • Onsdag 17. april kl. 15.32

  Bred oppgang på Wall Street

  I kveld legger Federal Reserve frem den såkalte «beige book».

 • Onsdag 17. april kl. 15.32

  Wall Street snur nedover

  I kveld legger Federal Reserve frem den såkalte «beige book».

 • Onsdag 17. april kl. 15.32

  Blandet på Wall Street

  Federal Reserves «Beige book» forteller om moderat vekst i den amerikanske økonomien.

 • Onsdag 17. april kl. 15.32

  Wall Street i rødt – S&P 500 og Nasdaq falt for fjerde dag på rad

  Flere store tek-selskaper falt på børs onsdag. Federal Reserves «Beige book» forteller om moderat vekst i den amerikanske økonomien.

 • Onsdag 17. april kl. 15.31

  Krysspress foran lekene

  Russerspørsmålet forblir en rød OL-klut 100 dager før lekene. Men konfliktnivået kan bli hakket lavere enn fryktet.

 • Onsdag 17. april kl. 15.26

  Møller Bil kjøper tre Porsche-forhandlere

  Bilkonsernet Møller Mobility Group styrker sin posisjon i Stor-Oslo.

 • Onsdag 17. april kl. 15.24

  Fredrikstad har fått selvkjørende ferje

  I dag var det snorklipping for en ny helelektrisk ferje i Fredrikstad. Dermed får byen sin fjerde ferjerute på Glomma. Denne skal gå mellom Bekkhus på Kråkerøy og Vaterland utenfor Gamlebyen. Ferje er konstruert for å være selvstyrt. Men i første omgang skal den gå med skipper om bord. Ferjestrekningen går nær havnen på Øra. «Hyke 001»» er konstruert av Eker group. Det kan ta tid før båten blir selvkjørt, ifølge daglig leder Bård Eker. –En slik linje som her, hvor du har tungtransport på vannet, er nok et typisk eksempel hvor det vil ta lengst tid.

 • Onsdag 17. april kl. 15.23

  Tog sporet av på stasjon i Trondheim

  Et tog sporet av inne på et togverksted på Marienborg i Trondheim. Det var ingen passasjerer om bord, derfor var det helt uten dramatikk. Det dreier seg om noen sovevogner som skal gå med nattoget til Bodø i kveld. – De har gode intensjoner til å bli ferdige innen den tid, sier pressevakt Mari Rjaanes i Banenor. Rjaanes sier til NRK rundt 15:00 at de er på vei til å få retta det opp.

 • Onsdag 17. april kl. 15.14

  Overdosedødsfall i Bergen endret til drap

  Det var 20. november i fjor at en 18 år gammel mann ble funnet livløs i en leilighet i Bergen sentrum. Han ble senere konstatert død av overdose. Da politiet ankom befant det seg tre personer i leiligheten, i tillegg til avdøde. De ble alle tre siktet for å ha hensatt avdøde i hjelpeløs tilstand. To ble også siktet for å ha filmet avdøde. I en en pressemelding melder Vest politidistrikt at nye opplysninger gjør at dødsfallet nå er kodet om til drap. En 21 år gammel mann er pågrepet og vil fremstilles for varetekstfengsling torsdag.

 • Onsdag 17. april kl. 15.14

  Flere tatt i fartskontroll i Holmestrand

  Utrykningspolitiet gjennomførte en fartskontroll i 80-sonen ved Hillestad miljøtunnel i Holmestrand onsdag ettermiddag.Totalt åtte forenklede forelegg ble skrevet ut og i tillegg ble en fører anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Vedkommende som ble anmeldt er en mann i 20-årene fra Sverige, opplyser politiet.

 • Onsdag 17. april kl. 15.14

  Overdosedødsfall i Bergen i 2023 endret til drap

  Opplysninger som har kommet frem i etterforskningen gjør at politiet endrer siktelsen.

 • Onsdag 17. april kl. 15.06

  Enda en siktet for skyting på Bryn blir varetektsfengslet

  Enda en av de siktede for skytingen på Bryn i Oslo er blitt varetektsfengslet. En annen mann i slutten av tenårene ble også varetektsfengslet tidligere onsdag. Begge har fått brev- og besøksforbud, og begge får full isolasjon de to første ukene.

 • Onsdag 17. april kl. 15.06

  Fornærmede i Bryn-skytingen ble skutt i frisørsalong

  Politiadvokat Henrik Rådal bekrefter at tenåringsgutten som ble skutt på Bryn i Oslo mandag kveld denne uken, ble skutt inne på en frisørsalong. Enda en av de siktede for skytingen på Bryn i Oslo er blitt varetektsfengslet. En annen mann i slutten av tenårene ble også varetektsfengslet tidligere onsdag. Begge har fått brev- og besøksforbud, og begge får full isolasjon de to første ukene.

 • Onsdag 17. april kl. 14.56

  Støre til TV 2: Vil legge fram forslag til ny abortlov før sommeren

  Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varsler overfor TV 2 at den nye helseministeren vil legge fram regjeringens forslag til ny abortlov før sommeren

 • Onsdag 17. april kl. 14.52

  Courtney Love: – Taylor Swift er ikke viktig

  I et nytt radioshow på BBC tar veteranen Courtney Love et oppgjør med mange av dagens musikkstjerner. Taylor Swift er en av dem som hun mener er «uviktig».

 • Onsdag 17. april kl. 14.45

  Den andre siktede for drapet på Hamse er utlevert til Norge

  Den siste av de to brødrene, Visar Avdyli (32), som er siktet for drapet på Hamse Hashi Adan er utlevert til Norge. Han ble pågrepet i Kosovo i februar og blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Det opplyser politiet i en pressemelding. Adan ble drept utenfor Lofsrud skole på Mortensrud 7. oktober 2021. Den første broren, Valon Avdyli (35), ble varetektsfengslet i mars. – Han er tiltalt for drapet på Hamse og drapsforsøk på syv andre personer som stod i nærgeten av Adan. Han er også siktet for å ha hatt våpen på offentlig sted. – Han erkjenner ikke straffskyld, men han har i politiavhør knyttet seg til handlingen. En tredje person har vært siktet for medvirkning til drapet på Adan. – Vedkommende ble løslatt fra varetektsfengsel i juni 2022. Saken mot han ble henlagt på bevisets stilling.

 • Onsdag 17. april kl. 14.45

  Drapssiktet i Mortensrud-drapet i 2021 utlevert til Norge

  Visar Avdyli ble pågrepet i Kosovo i februar. Nå er han utlevert tilbake til Norge.

 • Onsdag 17. april kl. 14.45

  Drapssiktet i Mortensrud-drapet i 2021 utlevert til Norge

  Visar Avdyli ble pågrepet i Kosovo i februar. Nå er han utlevert tilbake til Norge.

 • Onsdag 17. april kl. 14.39

  Ett felt var stengt i Knappetunnelen

  På fv. 557 er Knappetunnelen i retning mot sentrum åpen som normalt igjen, etter at ett felt var stengt på grunn av en bilstans, melder Vegtrafikksentralen.

 • Onsdag 17. april kl. 14.29

  Bedragerisiktede løslatt fra varetekt

  Tirsdag ble to personer sitket og pågrepet for grovt bedrageri på en adresse i Narvik. Nå er begge løslatt og ha blitt avhørt av politiet, skriver Fremover. Avisen får bekreftet løslatelsen av politiadvokat Vilde Juliussen i Nordland politidistrikt. Hun er tilbakeholden med å gi mer informasjon om saken, men opplyser at de to fortsatt er siktet. Ifølge politiadvokaten var det ikke behov for varetektsfengsling.

 • Onsdag 17. april kl. 14.29

  Bedragerisiktede løslatt etter avhør

  Tirsdag ble to personer sitket og pågrepet for grovt bedrageri på en adresse i Narvik. Nå er begge løslatt etter avhør, skriver Fremover. Avisen får bekreftet løslatelsen av politiadvokat Vilde Juliussen i Nordland politidistrikt. Hun er tilbakeholden med å gi mer informasjon om saken, men opplyser at de to fortsatt er siktet. Ifølge politiadvokaten var det ikke behov for varetektsfengsling.

 • Onsdag 17. april kl. 14.25

  Skal spille håndballkamp samme kveld i samme arena

  Tirsdag 23. april skal Kristiansands to eliteserielag i håndball, Vipers og KRS, begge spille hver sin kamp i Aquarama. Det skriver Fædrelandsvennen. – Vipers skal spille i sluttspillet, mens KRS kjemper med nebb og klør for sin eksistens, og har kniven på strupen. Er det én gang Sørlandet skal komme på kamp, så er det nå, sier arrangementsansvarlig i Vipers, Aleksander Kristiansen.

 • Onsdag 17. april kl. 14.25

  Stavanger prøver igjen å få til folkebad

  Stavanger kommune ser igjen på muligheten for et nytt interkommunalt folkebad på Nord-Jæren, skriver Stavanger Aftenblad. Planer om et slik folkebad med blant annet 50-meters basseng er tidligere lagt på is på grunn av prisen på rundt 2 milliarder kroner. Nå prøver Stavanger kommune igjen å få med seg Sandnes, Sola og Randaberg på et spleiselag i Jåttåvågen. Dersom Jåttåvågen skulle falle, så er også Sandnes sentrum et alternativ. Saken skal opp i formannskapet i Stavanger neste uke.

 • Onsdag 17. april kl. 14.20

  Oslo kommune trekker ikke anke etter stupeulykke

  Oslo kommune trekker ikke ankesaken der Geir Kåre Nyland ble lam etter å ha stupt i Bjørvika i 2021. Advokat Christian Lundin ba om dette etter at kommunen i forrige uke ble dømt i lagmannsretten i en lignende sak. En lege ble skadet da han stupte for å hjelpe en livløs person ved Sørenga i 2018, og Lundin mener de to sakene har helt klare likheter. I saken der legen skadet seg, måtte vedkommende i tillegg klatre over et gjerde før han hoppet ut i vannet. – I Nyland sin sak var det ikke noe stengsel. Det var ikke noe gjerde, ingen skilting som var mulig å se. – Summen av de forholdene gjør at det tilsier enda mer at i denne saken skal det ilegges et erstatningsansvar for kommunen, sier Lundin. Geir Kåre Nyland selv tar beskjeden om at kommunen ikke trekker anken tungt, forteller bistandsadvokaten hans. – Det er en gedigen nedtur for ham. – Han har aldri hørt noe fra kommunen siden ulykken fant sted. Han har fått en kald skulder gjennom hele saken. Han opplever det selvfølgelig som en svært stor belastning og svært beklagelig, sier Lundin.

 • Onsdag 17. april kl. 14.18

  Mann i Bergen dømt til seks års fengsel for overgrep mot sine døtre

  Hordaland tingrett har dømt en mann til seks års fengsel for overgrep mot to egne døtre, samt besittelse av overgrepsmateriale. Han dømmes også til å betale erstatning på henholdsvis 250.000 og 90.000 kroner til døtrene. Det melder BT. Overgrepene skal ha pågått i flere år, og startet da begge døtrene var under ti år gamle. Mannen er også dømt for å ha filmet den ene datteren uten at hun var klar over det, da hun var i dusjen. Retten beskriver mannens handlinger som krenkende misbruk, og finner det straffeskjerpende at det skjedde i hjemmet - et sted hvor barn skal kunne føle seg trygg. Politiet ble først kjent med saken i 2020, men mannen skal så ha flyktet til Israel. Etter en omfattende utleveringsprosess fra Israel, ble mannen returnert til Norge og dømt i Hordaland tingrett. Mannen har anket dommen.

 • Onsdag 17. april kl. 14.17

  Utenfor livsfare etter arbeidsulykke

  To personer ble frakta til sykehus etter en arbeidsulykke i Trondheim onsdag formiddag. – Begge de skadde er utenfor livsfare. Det er snakk om to menn, én i 40-årene og én i 30-årene, opplyser operasjonsleder Einar Røstum i Trøndelag politidistrikt til NTB. Det var en pumpebil for sement som hadde veltet.

 • Onsdag 17. april kl. 14.16

  Tok drastisk grep: Skjulte talentene for kretsen

  Holmlia-leder Aram Meradi er bekymret for spillerjakten i barnefotballen.

 • Onsdag 17. april kl. 13.55

  Skytingen på Bryn i Oslo: Ble skutt i frisørsalong

  To menn i slutten av tenårene er varetektsfengslet, siktet for medvirkning til drapsforsøk.

 • Onsdag 17. april kl. 13.54

  Lager «kjedelig» partymobil

  The Boring Phone skal kutte i festskrollinga.

 • Onsdag 17. april kl. 13.54

  BT: Fløibanen går igjen

  Etter driftsstans i flere timer går Fløibanen igjen, bekrefter administrerende direktør Anita Nybø til BT i en SMS kl. 13.50. Det var vannlekkasje i sikringsskapet som forårsaket driftsstansen.

 • Onsdag 17. april kl. 13.50

  Trafikkulykke mellom syklist og person

  Det har vært en trafikkulykke i Kristiansand. Det ble først meldt at det var bil mot syklist, men det viste seg å være en syklist som har krasjet med en fotgjenger, skriver politiet.

 • Onsdag 17. april kl. 13.50

  Trafikkulykke mellom bil og syklist

  Det har vært en trafikkulykke i Kristiansand. Det har vært bil mot syklist. Syklist er ved bevissthet, skadegrad utover dette er ukjent, skriver politiet.

 • Onsdag 17. april kl. 13.50

  Mødrene tilbake på åstedet: – Det var tunge øyeblikk

  Dag to i rettssaken mot Jan Helge Andersen innebar en befaring i Baneheia i Kristiansand. – Vi har fått sett mange av de sentrale stedene som er beskrevet gjennom årene og i dommene fra 2001 og 2002. Det har vært en nyttig dag, særlig nyttig for rettens medlemmer som nå har fått en oversikt over hvordan det ser ut i Baneheia, sier bistandsadvokat Audun Beckstrøm. Mødrene til de to drepte jentene var med på befaringen. – Hvordan var det for mødrene å møte åstedet? – Det var tunge øyeblikk her, det er ikke tvil om det. Særlig det å komme opp på åstedet var tungt. De har ikke vært her særlig mye etter drapene i 2000. Det var også tungt å være med på badebrygga hvor jentene badet. Men det var viktig for dem å være med på dette, sier Beckstrøm.

 • Onsdag 17. april kl. 13.49

  19-åring fengslet etter drapsforsøket på Bryn

  En person varetektsfengsles i fire uker etter skytingen på Bryn mandag kveld. Det melder Avisa Oslo. Totalt fire personer er siktet for medvirkning til forsøk på drap, etter at en ung mann ble skutt. To av dem ble løslatt i går på grunn av at mistankegrunnlaget mot dem var svekket, opplyser politiadvokat Henrik Rådal til NRK. Fornærmede meldte selv fra til politiet om hendelsen, og ble ikke livstruende skadet. Opprinnelig ble fire personer pågrepet i forbindelse med skytingen. To av de har siden blitt løslatt.

 • Onsdag 17. april kl. 13.48

  Høgskolen i Innlandet må kutte flere titalls millioner – kan måtte si opp ansatte

  Høgskolen i Innlandet må kutte flere titalls millioner i driften neste år. Ledelsen utelukker ikke at antall ansatte må reduseres. Det skriver avisa GD. Skolen får i år overført 1,484 milliarder kroner. Neste år blir summen redusert med cirka 60 millioner, ifølge informasjon til de ansatte. Rektor Peer Jacob Svenkerud skriver at de vil forsøke å unngå oppsigelser, men gir ingen garantier. «Det er vanskelig å utelukke oppsigelser dersom vi ikke finner andre løsninger, eller om den økonomiske situasjonen vår forverrer seg ytterligere». Ledelsen er klare på at ingen av de seks enhetene kan regne med å bli skjerma, og omtaler den økonomiske situasjonen som et kollektivt ansvar.

 • Onsdag 17. april kl. 13.47

  Aktor ber om 8 år fengsel for 25-åring som rana trøndersk artist

  Politiet ser på 25-åringen som ein av hovudmennene bak ranet av ein trøndersk artist i mai i fjor. – Det blei trua med drap, det blei trua med partering og det trua med å sprenge hus. Det seier aktor og politiadvokat Bente Bøklepp i retten tysdag. Aktor ber om 6 år fengsel for svensken som også blir sett på som ein hovudmann og som kan knytast til Foxtrot-nettverket. Forskjellen mellom dei to er at 25-åringen også er tiltalt for sjølvvask av pengane og oppbevaring av 28,4 kg hasj.

 • Onsdag 17. april kl. 13.47

  Aktor ber om åtte år fengsel for 25-åring som rana trøndersk artist

  Politiet ser på 25-åringen som ein av hovudmennene bak ranet av ein trøndersk artist i mai i fjor. – Det blei trua med drap, det blei trua med partering og det trua med å sprenge hus. Det seier aktor og politiadvokat Bente Bøklepp i retten tysdag. Aktor ber om seks år fengsel for svensken som også blir sett på som ein hovudmann og som kan knytast til Foxtrot-nettverket. Forskjellen mellom dei to er at 25-åringen også er tiltalt for sjølvvask av pengane og oppbevaring av 28,4 kg hasj. For siste person politiet ser på som ein av hovudmennene ber aktor om sju år og åtte månader fengsel.

 • Onsdag 17. april kl. 13.44

  Fotballspiller til sykehus etter kraftig ulykke på E6

  Rett over midnatt kjørte en bil inn i en veisperring på Romerike.

 • Onsdag 17. april kl. 13.42

  Noe stort må skje, skal Nel forsvare kursen

  Nels aksjekurs er langt unna gamle høyder, men det er fortsatt langt ned.

 • Onsdag 17. april kl. 13.41

  Fare for snø i indre Telemark

  Torsdag kommer det et lavtrykk som gjør at det fare for snø enkelte steder på Østlandet. – Det gjelder spesielt indre deler av Telemark. Det kan komme mellom 10 og 20 cm, varsler meteorologen.

 • Onsdag 17. april kl. 13.41

  Far for snø i indre Telemark

  Torsdag kommer det et lavtrykk som gjør at det fare for snø enkelte steder på Østlandet. – Det gjelder spesielt indre deler av Telemark. Det kan komme mellom 10 og 20 cm, varsler meteorologen.

 • Onsdag 17. april kl. 13.36

  Ukjend brannårsak på Voss

  Brannen i ei gravemaskin ved Bolstadøyri på Voss er sløkt, og brannvesenet er ferdige på staden. Det er ikkje kjend kva som var årsaka til at det begynte å brenne. Det var to personar til stades, men ingen av desse skal vere skadd.

 • Onsdag 17. april kl. 13.34

  Siktet for lovbrudd etter gasseksplosjon

  En gasseksplosjon på en veranda i Elverum mandag kveld førte til lettere skader på beboer. Nå er beboeren siktet for lovbrudd Eksplosjonen førte til at deler av verandaen ble ødelagt, og at store mengder glass falt ned på bakken. – Jeg kan bekrefte at beboeren er siktet for brudd på Lov om brann- og eksplosjonsvern, sier etterforskningsleder ved Elverum politistasjon, Roger Næss.

 • Onsdag 17. april kl. 13.31

  Inngår forlik med Murdoch-avis

  Den britiske skuespilleren Hugh Grant har inngått forlik med Murdoch-gruppen og avisen The Sun etter påstander om telefonhacking.

 • Onsdag 17. april kl. 13.27

  Rykket ut til gressbrann

  Politiet rykker ut til melding om gressbrann på Markmarka i Hadsel. Det melder politiet i Nordland på X. Brannen er slukket og det er ikke fare for bebyggelsen rundt, skriver politiet i en oppdatering.

 • Onsdag 17. april kl. 13.27

  Rykker ut til gressbrann

  Politiet rykker ut til melding om gressbrann på Markmarka i Hadsel. Det melder politiet i Nordland på X.

 • Onsdag 17. april kl. 13.25

  Kvotefri jakt på hjortekalv i Bamble

  Bamble kommune har fått lov til å gjennomføre kvotefri jakt på hjortekalv i sesongen 2024/2025. Forutsetningen er at området er godkjent for jakt. Miljødirektoratet ga kommunen oppgaven med å sette vilkårene for tillatelsen.

 • Onsdag 17. april kl. 13.19

  Brann på Skogn

  Politiet melder om brann i en redskapsbod på en adresse i Skog i Levanger. Brannen ligger for seg selv og det er ikke fare for spredning. Brann og politi rykker ut til stedet.

 • Onsdag 17. april kl. 13.19

  Full overtenning i bygg på Skogn

  Politiet melder om brann i en redskapsbod på en adresse i Skog i Levanger. Brannen ligger for seg selv og det er ikke fare for spredning. Det skal være ved og halm lagret i bygget. Brann og politi rykker ut til stedet.

 • Onsdag 17. april kl. 13.12

  Signalfeil mellom Grorud og Bryn rettet

  Togtrafikken var for andre dag på rad stengt mellom Bryn og Grorud stasjon i Oslo på grunn av en signalfeil. Nå er feilen rettet. Ifølge Vy er det en jordfeil på strekningen, noe som førte til forsinkelser og innstillinger. Bane Nor opplyser på sine nettsider at signalfeilen nå er rettet, men at man fortsatt må regne med forsinkelser og innstillinger. Trafikken på Hovedbanen og lokaltoget mellom Spikkestad og Lillestrøm vil bli berørt.

 • Onsdag 17. april kl. 13.07

  Må utsette og flytte saker når tingretten flyttar ut

  Saker som skal behandlast av Hordaland tingrett kan framover måtte haldast heilt andre plassar enn i Bergen, til dømes i Norheimsund. Tinghuset i Bergen skal pussast opp, og 6. mai flyttar Hordaland tingrett til mindre lokale i C Sunds gate. Det går ut over kapasiteten. – Vi greier ikkje gjennomføre same antal rettssaker som før. Folk kan risikere å få utsett sakene sine, seier sorenskrivar Håkon Rastum i Hordaland tingrett. Dei neste vekene kan saker haldast både i tinghuset, i C Sunds gate 42, Gulating lagmannsrett eller på andre lokasjonar, som rettslokala i Norheimsund.

 • Onsdag 17. april kl. 13.02

  Bred oppgang i Europa: Børsnedtur for Europas største tek-selskap

  Tirsdagens nedtur i de europeiske markedene er avløst av mer positiv stemning onsdag.

 • Onsdag 17. april kl. 12.53

  Russetiden trenger en seksualitetsrevolusjon!??

  Snøen smelter, sevjen stiger, hormonene slår saltomortale, det er vår og det betyr??russetid, og for de aller fleste er det en fantastisk tid! Dessverre kan det også for noen bety utestengelse, grenseoverskridende adferd, seksuelle overgrep og i verste fall, gruppevoldtekt.

 • Onsdag 17. april kl. 12.53

  Røykutvikling i hus

  Det er røykutvikling i en enebolig i Tvedestrand. Det skal ikke være noen personer inne i huset. Nødetatene er på vei.

 • Onsdag 17. april kl. 12.52

  Kraftdebatt i Grenland

  I går arrangerte Høyre et seminar for å diskutere kraftsituasjonen. – Det trengs en overordnet plan for hvordan det skal jobbes med å skaffe mer kraft i Grenland. Det sier Porsgrunn Høyres Tine Rørvik, som var initiativtaker til kraftseminaret som ble arrangert i går. Rørvik mener det er svært viktig at lokalpolitikerne diskuterer hva som kan gjøres for å sikre tilgang på nok kraft.

 • Onsdag 17. april kl. 12.51

  Melding om røykutvikling fra enebolig

  Det er meldt om røykutvikling fra en enebolig i Tvedestrand. Det skal ikke være personer i huset nå, skriver politiet.

 • Onsdag 17. april kl. 12.51

  Meldt om røykutvikling – røyktestet kloakksystem

  Det ble meldt om røykutvikling fra en enebolig i Tvedestrand, men det viste seg å være kommunen som røyktestet kloakksystemet. – Det er dette som skaper røyken. Det brenner ikke på adressen, skriver politiet.

 • Onsdag 17. april kl. 12.50

  Mener Bergen kommune bør starte med ramadan-lys

  Bergen kommune før betale for å henge opp belysning under muslimenes fastemåned ramadan, slik Oslo gjorde i vår. Det mener Bergen SV. Partiet foreslår å plassere lysene på Valborg Platousplass mellom hovedbiblioteket og Bergen Storsenter. Målet er å forebygge og bekjempe diskriminering og rasisme, og spre kunnskap og toleranse, ifølge forslaget fra bystyrerepresentant Ann Kristin Helland Ramstrøm. Frp var kritiske til at kommunen betalte for lysprosjektet i Oslo, mens Islamsk Råd Norge (IRN) forteller at muslimer i Oslo har satt stor pris på ramadanlysene der. IRN er også svært positive til at dette kan skje i flere byer, som Bergen. – Det gjør at jeg føler at jeg hører til her, og at jeg er likeverdig, sier styremedlem Badreddine Maizi til NRK. Han bor selv i Bergen. Til kritikken fra Frp, peker han på at også muslimer er skattebetalere, og at de er med på å betale for julebelysningen. – Dette er en høytid for mange innbyggere. De ville blitt glade for at det blir tatt hensyn til deres høytider, sier Maizi. Saken skal opp i Bergen bystyre senest i oktober.

 • Onsdag 17. april kl. 12.49

  Idretten treng fleire med sneakers og vide jeans

  Kvar blir det av unge og frivillige?

 • Onsdag 17. april kl. 12.49

  Bodø/Glimt vurderer å si nei til banner om utestengte supportere

  Søndag er det toppkamp i Eliteserien mellom Bodø/Glimt og Molde på Aspmyra. Hjemmelagets supporterklubb, J-feltet, har planlagt et stort banner som heises opp før kamp. På banneret vises det støtte til flere supportere som har blitt utestengt av Bodø/Glimt for bruk av pyro, skriver Avisa Nordland. Budskapet er imidlertid så kontroversielt at styret i Glimt vurderer å sette foten ned, ifølge avisen. AN skriver at saken drøftes på Aspmyra onsdag formiddag og at klubben vil komme med en avgjørelse i løpet av dagen. – Det er vårt arrangement, uten at vi skal diktere hva J-Feltet gjør underveis, sier daglig leder i Glimt, Frode Thomassen. Klubben har fått kritkk for sin strenge holdning mot supportere som bruker pyro. De fleste andre klubbene i Eliteserien har en mer liberal holdning til pyrobruk.

 • Onsdag 17. april kl. 12.47

  Mangel på potet: – Et puslespill å dekke kundenes behov

  Bama mistet 9000 tonn poteter i fjor på grunn av tørke, regn og flom. Det gjør at de må importere flere poteter enn tidligere, ifølge kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen. Samtidig er det lav tilgang på potet i hele Europa. – I år er det virkelig et puslespill å skulle dekke kundenes behov, og vi kommer til å kjøpe poteter fra mange ulike opprinnelser, sier Gulbrandsen. Potetbonde i Larvik, Fredrik Bakke, sier at høstens dårlige vær med mye regn og kulde, har ødelagt noe av avlingene. – Det er utenfor bøndenes og grossistenes makt, sier han. I tillegg øker tollen på importpoteter kraftig. Det vil gjøre det langt dyrere å importerte potetene. Derfor mener Ivar Gaasland, førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsøkonomi på BI, at potetene vi finner i butikkene vil bli dyrere.

 • Onsdag 17. april kl. 12.47

  Mangel på norsk potet

  I år er det færre norske poteter i butikkene enn vanlig. Potetbonde i Larvik Fredrik Bakke sier at det er på grunn av høstens dårlige vær med mye regn og kulde. Det avgjør hvordan avlingen blir. – Det er utenfor bøndenes og grossistenes makt, sier han. Derfor må Norge importere flere poteter fra andre land, men tollen øker kraftig på importpoteter. Det vil gjøre det langt dyrere å importerte potetene. – Det gir stort rom for å øke prisen på norske poteter, sier Ivar Gaasland, førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsøkonomi på BI.

 • Onsdag 17. april kl. 12.47

  Chris Holsten om kjærligheten: – Aldri vært sånn forelsket

  Chris Holsten (30) åpner opp om forholdet til skuespillerkjæresten Vivild Falk Berg (25).

 • Onsdag 17. april kl. 12.46

  Klart for nytt lønnsdrama i Tesla

  Tesla-styret ber aksjonærene godkjenne omstridt pakke verdt over 600 milliarder til Elon Musk.

 • Onsdag 17. april kl. 12.37

  Vegen åpen igjen etter steinras

  Som følge av et steinras ble fylkesveg 33 stengt ved Skreia i Østre Toten. Nå melder Vegtrafikksentralen øst at vegen er åpen igjen for trafikk i ett kjørefelt med lysregulering. Raset skjedde like nord for Falkentunnelen natt til søndag, og det raste ut cirka seks-sju kubikk med stein. Ifølge Vegtrafikksentralen ble en bil truffet av raset. Det ble ikke meldt om personskader.

 • Onsdag 17. april kl. 12.35

  Ber på nytt om full adopsjonsstans

  Etter tre måneders tenkepause vil Bufdir fortsatt ha en full stans i adopsjoner fra utlandet.

 • Onsdag 17. april kl. 12.21

  2 millioner til 18 arrangementer i Innlandet

  Hovedutvalget for kultur bevilget onsdag rundt 2 millioner til ulike idrettsarrangementer i Innlandet, melder Innlandet fylkeskommune. Dette er støtte til arrangementer i perioden juni – desember 2024. Tidligere i år er det gitt 1 415 000 kr i slik arrangementsutviklings-støtte. Beitosprinten får mest. De får 350.000 kroner i tilskudd, rett bak kommer VM i modellfly i Valdres og NM i feltpistol i Brumunddal. De får 200.000 hver. NM i stafetter, friidrett i Moelv får 150.000.

 • Onsdag 17. april kl. 12.19

  Syv personer dømt i norgeshistoriens største narkosak

  Seks menn og en kvinne ble onsdag dømt i Oslo tingrett, skriver Aftenposten.

 • Onsdag 17. april kl. 12.16

  Fire kyllingbønder får avtale med Norsk Kylling

  Fire kyllingbønder, som tidligere har levert kylling til Nortura, har signert avtale om å levere kyllingen sin Norsk Kylling. De går dermed over til Hubbard-kylling. Nortura skal ikke lenger slakte kylling i Midt-Norge og derfor har flere bønder stått uten noen å levere kyllingen sin til. Blant de som har signert avtalen er Ola Borten Moe og tidligere leder av Bondelaget, Lars Petter Bartnes.

 • Onsdag 17. april kl. 12.15

  Disse fondene får terningkast seks akkurat nå

  Leter du etter beste indeksfond eller beste aksjefond? Vi sammenligner nesten 200 fond.

 • Onsdag 17. april kl. 12.12

  Kollaps i Børsen: – Bare veggene og gavlene igjen

  Det er en grå og trist dag i København, dagen etter den sjokkerende brannen i det ikoniske bygget Børsen.

 • Onsdag 17. april kl. 12.12

  Full stans på Fløibanen: – Kan fort ta et par timer

  Det er full stans på Fløibanen i Bergen på grunn av en stor vannlekkasje. – På nedre stasjon, der Fløibanen kommer inn, er det et teknisk rom der vannet har rent inn i sikringsskapet, sier administrerende direktør, Anita Nybø. Teknisk mannskap er på stedet og jobber for å rette opp feilen. – Vi jobber for fullt for å få banen til å gå igjen. Nå har vi stått en time og det kan fort ta et par timer til, sier Nybø. Det er foreløpig ikke helt klart hva som er årsaken til lekkasjen. – Men mest sannsynlig er det fordi vi har spylt med vann på et sted som vi kanskje ikke skulle spylt, også har det rent ned.

 • Onsdag 17. april kl. 11.51

  Politiøvelse på Kråkerøy

  Det foregår en større politiøvelse rundt Fredrikstad Stadion på Kråkerøy. Ifølge opplysninger til NRK fra politiet som er på stedet er dette en øvelse som har vært planlagt lenge.

 • Onsdag 17. april kl. 11.41

  Norges mål i OL: Åtte medaljer

  Olympiatoppen har satt målet for antall medaljer i Paris-OL til sommeren. Det er i dag 100 dager igjen til det starter.

 • Onsdag 17. april kl. 11.38

  Eurovision-arrangør ut mot netthets: – Uakseptabelt

  EBU går hardt ut mot netthets av spesifikke deltagere i årets Eurovision Song Contest (ESC) i Malmö i mai. – Det kommer til å bli bra, sier ansvarlig arrangør Sveriges Television (SVT) om sikkerheten.

 • Onsdag 17. april kl. 11.38

  Aggregatkjøring fører til røyk i Skien

  Det er synlig røyk ved Kongens gate i Skien sentrum. Vaktleder på 110-sentraler sier til Varden at det handler om aggregatkjøring på stedet. Arbeidet er antatt å være ferdig 11:30.

 • Onsdag 17. april kl. 11.34

  Det gode liv i Ryfylke

  Ryfylke skiller seg ut blant regionene i Rogaland i den siste Folkehelseundersøkelsen. I Ryfylke er det høy skår av tilfredshet med livet, stedstilhørighet, trygghet i nærmiljøet og mening med livet. Det er også lav gjennomsnittsskår på ensomhet. I fylket som helhet har ensomhet økt fra 9,8 prosent i 2019 til 14 prosent i 2023. Også andelen som melder om vanskeligheter med å få økonomien til å strekke til, har økt fra 16,5 prosent i 2019 til 25,5 prosent i 2023. Det er Folkehelseinstituttet (FHI) som står bak undersøkelsene i alle landets fylker.

 • Onsdag 17. april kl. 11.18

  Investtech-analyse: Tre kjøp blant sparebankene

  Inflasjonen er fortsatt høy og rentekuttene lar vente på seg. Hvordan påvirker dette bankaksjene?

 • Onsdag 17. april kl. 11.17

  Brannvesenet øver i Porsgrunn

  Brannvesenet gjennomfører øvelse i forbindelse med utbygging av ny E-18 ved Bergsbygdavegen.

 • Onsdag 17. april kl. 11.16

  Ble funnet sovende i stjålet campingvogn

  To personer er pågrepet etter å ha blitt funnet sovende i en campingvogn som politiet mistenker at de har stjålet. Den ene av de to kan også settes i sammenheng med båttyveri i Arendal i går, ifølge politiet. Den stjålne båten er ikke funnet.

 • Onsdag 17. april kl. 11.16

  Årets Olsokkunstner

  Shwan Dler Qaradaki er A?rets olsokkunstner på Stiklestad. Han er norsk billedkunstner, oppvokst i Kurdistan-regionen i Irak og kom til Norge som politisk flyktning i 1999. Hans kunstnerskap preges av et sterkt samfunnsengasjement, heter det i pressemeldingen fra Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Årets Olsokdager foregår 24.-29. juli med årets tema: Trygg.

 • Onsdag 17. april kl. 11.03

  Brann i gravemaskin på Voss

  Politi og brannvesen rykker ut etter melding om brann i en gravemaskin ved Bolstadøyri på Voss. Det er ikke meldt om personskade. Det er ingen bygg i nærheten, og personene på stedet har ikke mulighet til å slukke brannen selv fordi det ikke er noe vann tilgjengelig, ifølge politiet.

 • Onsdag 17. april kl. 11.03

  Brann i gravemaskin på Voss: – Åpne flammer

  Politi og brannvesen rykker ut etter melding om brann i en gravemaskin ved Bolstadøyri på Voss. Det er ikke meldt om personskade. Brannvesenet melder om åpne flammer og mye tykk røyk fra gravemaskinen, ifølge politiet. Det er ikke spredningsfare.

 • Onsdag 17. april kl. 10.59

  Åpner ett kjørefelt etter ras

  Fylkesvei 33 ved Skreia i Østre Toten kan trolig åpnes i ett felt i ettermiddag etter raset natt til søndag. Innlandet fylkeskommune skriver i en pressemelding at trafikken vil bli åpnet i ett kjørefelt gjennom Falkentunnelen rundt klokka 13, hvis alt går etter planen. Åpningen av vegen skjer fordi arbeidet med å fjerne massene etter raset og fjerning av løse, ustabile steiner i fjellsida, har kommet langt. – Driftsentreprenøren er i gang med å sette opp skilt og montere signalanlegg for å styre trafikken på strekningen. Arbeidet i fjellsida kommer til å fortsette utover i neste uke, med lysregulering i ett kjørefelt, sier byggeleder Roy Strandbakken i Innlandet fylkeskommune. Mesta Fjellsikring skal spyle fjellsida over vegbanen for å få ned det som er igjen av løsmasser der raset gikk. Det kan bli nødvendig å stoppe trafikken helt i korte perioder mens arbeidet pågår. Det skal også monteres et nytt sikringsnett i fjellet, og det arbeidet vil foregå i flere dager utover i neste uke. – Trafikken vil derfor bli styrt med lysregulering i ett felt til anleggsarbeidet er ferdig, sier Strandbakken.

 • Onsdag 17. april kl. 10.53

  Reagerer på Ståle Solbakkens TV 2-rolle: – Båndene blir for tette

  Landslagssjef Ståle Solbakken (56) har flere ganger opptrådt på tv som en del av TV 2s Champions League-team.

 • Onsdag 17. april kl. 10.46

  – Retten skal se på terrenget

 • Onsdag 17. april kl. 10.44

  Minst 13 drept i Ukraina etter russisk angrep

  – Dette hadde ikke skjedd hvis vi hadde tilstrekkelig luftvern, sier president Volodymyr Zelenskyj.

 • Onsdag 17. april kl. 10.43

  Fjernar isblokker over E16

  Nokre isblokker som heng lågt over E16 mellom Vinje og Oppheim skal fjernast i natt. Difor blir det manuell dirigering mellom klokka 2030 og 06. Vegtrafikksentralen opplyser at arbeidet ikkje vil føre til forseinkingar i trafikken.

 • Onsdag 17. april kl. 10.33

  Tønsberg skal redusere kostnadene med 273 millioner

  Tønsberg kommune har et mål om å sikre en sunn kommuneøkonomi og redusere kostnadene med 273 millioner kroner innen 2028. – Vi skal kartlegge hvilke områder Tønsberg bruker mer penger enn de sammenlignbare kommunene. Det skriver Geir Martin Viksand, kommunalsjef kultur og samfunnsutvikling på kommunens hjemmeside.

 • Onsdag 17. april kl. 10.25

  Carl I. Hagen innlagt på sykehus

  Tidligere Frp-leder og stortingsrepresentant Carl I. Hagen er innlagt på Diakonhjemmet i Oslo med lungebetennelse, skriver Dagbladet. – Jeg er i litt dårlig form, men det bør ikke overdrives, skriver Hagen i en tekstmelding til avisen. 79-åringen blir trolig innlagt noen dager til, opplyser Fremskrittspartiet. Hagen blir 80 år 6. mai.

 • Onsdag 17. april kl. 10.23

  Ursula, du må vakne, traktorane kjem!

  Europas bønder har kastet regelboken.

 • Onsdag 17. april kl. 10.19

  Carl I. Hagen innlagt på sykehus med lungebetennelse

  Tidligere Frp-leder og stortingsrepresentant Carl I. Hagen er innlagt på Diakonhjemmet i Oslo.

 • Onsdag 17. april kl. 10.18

  Ukrainske medier: Ukrainsk angrep mot militær flyplass på Krim-halvøya

  Ukrainske styrker har angrepet den militære flyplassen i Dzjankoi på den okkuperte Krim-halvøya, melder ukrainske medier.

 • Onsdag 17. april kl. 10.14

  Sykepleiere er ikke «vanlige folk»

  Uvanlige arbeidstider må dekkes av uvanlige folk.

 • Onsdag 17. april kl. 10.14

  Anke i drapssak i Nord-Odal forkastet

  Lagmannsretten har avvist anken fra tiltalte i drapssaken i Nord-Odal. Mannen ble i tingretten varetektsfengslet fram til 10. mai, men dette ble anket.

 • Onsdag 17. april kl. 10.13

  Mann tiltalt for å ha helt bensin på kvinne og tent på

  En mann er tiltalt for grov kroppsskade for å ha helt bensin på en kvinne og tent på henne. Hendelsen skjedde i Våler i Solør i fjor sommer.

 • Onsdag 17. april kl. 10.11

  Skal legge ned aksjonsgruppe

  Aksjonsgruppa «Vi som vil ha gamle Søgne kommune tilbake» holder ekstraordinært medlemsmøte i den gamle kommunestyresalen på Tangvall mandag 13. mai, skriver Fædrelandsvennen. Styret innstiller på at foreningen skal legges ned og avvikles. Foreningen fikk inn 293.822 kroner i perioden mellom 2022 og 2024. Dette kom som medlemskontingenter, lotterier, gaver og salg av effekter. Utgiftene i perioden endte på 292.517 kroner. 3. februar kom resultatet av folkeavstemningen om Søgne og Songdalen skulle løsrive seg fra Kristiansand. Flertallet ønsket å beholde storkommunen.

 • Onsdag 17. april kl. 10.11

  Nytt oljefunn i Nordsjøen

  Vår Energi har funnet olje i Balder-området i Nordsjøen. Foreløpig beregning av størrelsen på funnet er mellom 13 og 23 millioner fat olje, skriver selskapet i en pressemelding. – Funnet viser at det fortsatt finnes muligheter i de modne områdene på norsk sokkel, og jeg er glad for å se at letestrategien vår slår til. Vi mener det fortsatt er verdier i området, og vi intensiverer nå leteaktiviteten vår for å hente ut maks verdi fra eksisterende infrastruktur, sier Vår Energi-sjef Torger Rød i pressemeldingen.

 • Onsdag 17. april kl. 10.00

  Maria Mena markerer ett år uten alkohol

  Artisten skriver at de første tre månedene var de vanskeligste, men at hun etter det så og følte et lys.

 • Onsdag 17. april kl. 9.55

  Befaring i Baneheia: – Tungt

  Han skal aldri tilbake dit, har Jan Helge Andersen sagt i avhør med politiet. Han er heller ikke til stede når retten er tilbake i Baneheia.

 • Onsdag 17. april kl. 9.52

  Fikk avslag på å felle bjørn: – Bamsen er ikke noe mindre sulten i år

  I Hattfjelldal har de fått avslag på søknaden om felling av bjørn, skriver avisa Helgelendingen. Etter en sommer der det forsvant 400 dyr på beitet, søkte Hattfjelldal kommune i februar om uttak av bjørn. Sauebonde Niels Henrik Mathias Andresen reagerer på at bjørnen i Hattfjelldal får leve videre. – Bamsen er ikke noe mindre sulten i år, sier han til avisa. Miljødirektoratet skriver i avslaget at det så langt i vår ikke er observert bjørn i Hattfjelldal kommune. Derfor gir de ikke tillatelse til skadefelling.

 • Onsdag 17. april kl. 9.47

  To kritisk skadet i arbeidsulykke i Trondheim

  Politiet har sperret av byggeplassen hvor ulykken skjedde.

 • Onsdag 17. april kl. 9.46

  Arbeidsulykke i Trondheim

  To personer er skadd i forbindelse med at en pumpebil har velta i Trondheim. Politiet skriver på X at de har rykka ut. Det meldes at en pasient skal være kritisk skadd mens den andre er alvorlig skadd.

 • Onsdag 17. april kl. 9.36

  Angrepet som satte fyr på Midtøsten-konflikten

  Bombingen av Irans konsulat i Damaskus var strået som brakk kamelens rygg og satte Midtøsten i brann, hevder ekspert.

 • Onsdag 17. april kl. 9.32

  Tre mistet lappen i UP-kontroll

  Utrykningspolitiet (UP) har gjennomført laserkontroll på E10 ved Kleppstad i Vågan. Det er 60-sone på stedet. Tre personer ble fratatt førerkortet etter målinger på 86 km/t, 91 km/t og 92 km/t. I tillegg fikk14 personer bot for å kjøre over fartsgrensen.

 • Onsdag 17. april kl. 9.32

  Tre mister lappen i UP-kontroll

  Utrykningspolitiet (UP) har gjennomført laserkontroll på E10 ved Kleppstad i Vågan. Det er 60-sone på stedet. Tre personer ble fratatt førerkortet etter målinger på 86 km/t, 91 km/t og 92 km/t. I tillegg fikk14 personer bot for å kjøre over fartsgrensen.

 • Onsdag 17. april kl. 9.27

  Nye planer på biozintomta

  Bergene Holm og Biozin Holding har inngått avtale med Equinor om å se på muligheten for utvikle et biodrivstoffprosjekt på Jordøya i Åmli. Planen er at man skal bruke råstoff fra skogen og treindustrien lokalt, skriver selskapene i en pressemelding. – Vi er tilfreds med at Equinor vil gjennomføre denne studien sammen med oss. Equinor vil bidra med kapasitet og kompetanse som er nødvendig for å avklare en eventuell videre satsing på et industriprosjekt i Åmli, sier administrerende direktør Thomas Skadal i Biozin Holding.

 • Onsdag 17. april kl. 9.25

  Uten kunnskap forvitrer demokratiet

  Demokrati er politisk likhet: Én person – én stemme, lek eller lærd. Men hva betyr kunnskapen i demokratiet vårt, og hva slags rolle bør universitetene spille?

 • Onsdag 17. april kl. 9.24

  Dagbladet avpubliserte Harald Eia-intervju

  Avisen mistenker at Eia brukte kunstig intelligens til å svare på spørsmål i intervjuet.

 • Onsdag 17. april kl. 9.24

  Dagbladet avpubliserte Harald Eia-intervju

  Avisen mistenker at Eia brukte kunstig intelligens til å svare på spørsmål i intervjuet.

 • Onsdag 17. april kl. 9.12

  Synfaring i Baneheia

  I dag skal retten på synfaring i turområdet Baneheia i Kristiansand, der to jenter på 8 og 10 år blei drepne i mai 2000. Hensikta med synfaringa er at retten betre skal forstå det vitna forklarer.

 • Onsdag 17. april kl. 9.10

  Fylkesrådet vil samle PPT-ledelsen – Ap reagerer på at tillitsvalgte ikke er involvert

  Fylkesrådet vil samle ledelsen for PPT i Nordland under ett. PP-tjenesten hjelper skoler og barnehager med å legge til rette for barn og elever med hehov for særskilt tilrettelegging Arbeiderpartiet er ikke uenig i forslaget, men reagerer på at tillitsvalgte ikke er blitt involvert i prosessen. – Det å ikke følge kjørereglene i arbeidslivet, er som å trampe på arbeidstakernes rettigheter og avtaleverket, sier Rita Lekang, fylkestingsrepresentant fra Ap, i en pressemelding. Paritet foreslo å utsette saken før fylkestinget denne uka. Forslaget fikk kun støtte av SV og blir dermed tatt opp i fylkestinget onsdag. – Vi ser ikke problemet med å involvere tillitsvalgte. Dette er en enkel ting å ordne opp i, men det ser dessverre ut som flertallet ikke forstår det sånn som oss, sier Aps Nathaniel Holan Larsen.

 • Onsdag 17. april kl. 9.07

  Møte om Rød Skogfrue

  Statsforvalteren i Vestfold og Telemark skal denne uka ha et internt møte for å diskutere den omstridte utbyggingen av et vannanlegg på Bunestoppen i Bamble. Statsforvalteren har kommet med innsigelse til utbyggingsplanen fordi den svært sjeldne orkideen, Rød Skogfrue, vokser i området der utbyggingen skal skje.

 • Onsdag 17. april kl. 9.06

  Advarer mot iMessage

  Kan gi full tilgang via en melding.

 • Onsdag 17. april kl. 9.04

  TV 2: Statsadvokaten dropper anke etter gruppevoldtektssaken

  Tre menn ble frifunnet etter gruppevoldtektssaken i Bergen. Nå er det avgjort at påtalemyndigheten ikke anker dommen. Det sier statsadvokat Benedicte Hordnes til TV 2. Skyldspørsmålet kunne ikke ankes videre, men påtalemyndigheten hadde muligheten til å anke om de mente at lagmannsretten brukte loven feil eller gjorde feil i saksbehandlingen. Frifinnelsen av de tre mennene er dermed rettskraftig.

 • Onsdag 17. april kl. 9.04

  Statsadvokaten anker ikke dommen i gruppevoldtektssaken i Bergen, melder TV 2

  Tre menn ble tidligere denne måneden frifunnet i den mye omtalte gruppevoldtektssaken i Bergen. Nå har påtalemyndigheten avgjort at de ikke anker dommen.

 • Onsdag 17. april kl. 9.03

  Brukte palleheis før dødsulykke

  Havarikommisjonen anbefaler et rederi å endre måten de signerer lastdokumenter og lasteskjema etter ei dødsulykke ved Trondheim havn i september 2023. En av de som jobba på båten falt ned en heissjakt i forbindelse med at vedkommende skulle gå og signere dokumentene. Det var lang, og kronglete vei, å komme seg fra der lossingen foregikk til kaia via landgangen. Det var derfor vanlig at besetningen brukte palleheisene som en snarvei, uten at den var laga for formålet. Kommisjonen anbefaler rederiet om å endre rutinene for å unngå at de ansatte gjør dette i framtida.