Nyheter:

 • Fredag 19. april kl. 23.01

  Forsinkelser på Gardermobanen på grunn av signalfeil

  Klokken 22.54 fredag melder Bane Nor at det er forsinkelser på Gardermobanen mellom Lillestrøm og Oslo lufthavn. Årsaken er en signalfeil, skriver Bane Nor. Ny oppdatering kommer klokken 23.50. Det er både regiontog og flytog som kan bli rammet av feilen.

 • Fredag 19. april kl. 23.01

  Kan en så blass og tannløs Listhaug vinne valg?

  Provokatøren Sylvi Listhaug er bortgjemt. Flaks for henne at Velle og Wara dukket opp.

 • Fredag 19. april kl. 23.00

  Politiet krever handling fra UiB i obduksjonskrisen

  At det er stans i obduksjoner hos Gades Institutt ved Universitet i Bergen, bryter klart med politiets krav og forventninger, sier Vest politidistrikt til Bergens Tidende. I et brev ber politiinspektør Gunnar Fløystad universitetet om å klargjøre hvilke tiltak de skal gjøre for å sørge for at tjenestene de har avtale om, leveres. Nå ligger åtte avdøde og venter på å bli obdusert, og det er bare to rettsmedisinere som jobber ved instituttet, hvorav kun én av dem er i full stilling. Fløystad påpeker i brevet at rettsmedisinske obduksjoner er avgjørende for å fastslå om et dødsfall har en naturlig årsak eller ikke. Christian Vedeler, instituttleder ved UiB, skriver i en e-post til avisen at universitetet er i dialog med politiet, og at de jobber med å få løst problemet.

 • Fredag 19. april kl. 22.45

  Dette er vinnarane på Gullparaplyen 2024

  Under «Gullparaplyen 2024», arrangert av NJ Bergen (Norsk Journalistlag), har det i kveld blitt delt ut prisar for å heidre den beste journalistikken frå Bergen og omland frå det siste året. Årets vinnar av hovudprisen Gullparaplyen er Bergens Tidende for «Tre skudd i Ibsens gate», ved Anne E. Hovden, Rune Christophersen, Per Lindberg, Philipp Bock, Lasse Lambrechts og Bendik Reed Årvik. – Journalistane følger opp saka med ei omfattande gransking som avslører kritikkverdige rutinar hos politiet. Journalistikken i denne saka har ført til nye, nasjonale reglar for etterforsking av politiet etter skyteepisodar, grunngav juryen. Sølvparaplyen for årets prosjekt gjekk også til Bergens Tidende for Tre skudd i Ibsens gate. Årets heiderspris gjekk til Dag Bjørndal, som er nyleg pensjonert frå BA. Årets unge talent er Sorosh Sadat i TV 2. Elles fekk følgande Sølvparaplyen under årets prisutdeling: – Sølvparaplyen i kategorien foto gjekk til Bergens Tidende med bildeserien «De forlatte hjemmene» ved Marita Aarekol. – Sølvparaplyen i kategorien lydproduksjon gjekk til Bergens Tidende for podkasten, «Enveisbillett til Sørpolen» ved Arve Ohnstad Stigen, Kjersti Mjør og Tonje Elisabet Aursland. – Sølvparaplyen i kategorien video gjekk til NRK Vestland for serien, «De siste dødsdømte» ved Steinar Birkeland, Thomas Hellum, Jim Hansen, Gøril Grov Sørdal med fleire. – Sølvparaplyen i kategorien lokalsak gjekk til Avisa Hordaland og «Dravle-Sjåk på Voss» ved Vidar Herre. – Sølvparaplyen i kategorien enkeltsak gjekk til TV 2 og «Theresesaken», ved Haakon Eliassen, Robert Reinlund, Frode Hoff og Truls Aagedal.

 • Fredag 19. april kl. 22.27

  Mann bortvist fra Solsiden

  En mann i 20-årene er bortvist fra Solsiden i Trondheim etter at en politipatrulje kom over han. Politiet beskriver mannen som beruset og hissig.

 • Fredag 19. april kl. 22.23

  Elgpåkjørsel på E6 i Innlandet

  To personer trenger helsetilsyn, men skal ikke være alvorlig skadet etter en elgpåkjørsel på E6 i Sel i Innlandet. Politiet er på stedet og ambulanse på vei, opplyser politiet klokka 22.20.

 • Fredag 19. april kl. 22.06

  Fansen mener Taylor Swift angriper Kim Kardashian i nye sanger

  Det ser ikke ut til at Taylor Swift har lagt Kim/Kanye-beefen fra 2016 bak seg.

 • Fredag 19. april kl. 22.03

  Mann bortvist fra Kristiansand sentrum

  En mann i 50-årene er bortvist fra Kristiansand sentrum etter å ha skapt uro på et utested. Det skriver politiet på X.

 • Fredag 19. april kl. 21.59

  «Årets ildsjel»: – Dette står til stryk

  Romsås-leder Adnan Naeem fryktet at et unikt jenteprosjekt skulle rakne.

 • Fredag 19. april kl. 21.44

  Maskert mann i parkeringskjeller

  Politiet har tidligere i kveld rykket ut til en parkeringskjeller ved et privat boligkompleks på Strindheim i Trondheim. De fikk melding om en maskert mann. En nøkkelboks er knust. Det er ukjent om gjerningspersonen har fått med seg noe fra adressen.

 • Fredag 19. april kl. 21.34

  Storhamar knuste Vålerenga

  Storhamar vant den tredje finalen mot Vålerenga i kveld, med 4–2 på hjemmebane. Dermed er stillingen 2–1 i kamper.

 • Fredag 19. april kl. 21.31

  Israeler om nattens angrep: – Det hadde vi ikke trengt å gjøre

  Innbyggere i Jerusalem forstår ikke formålet med nattens angrep på Iran. Mange frykter eskaleringen vil komme ut av kontroll.

 • Fredag 19. april kl. 21.26

  Deler av Valdres uten mobil- og bredbåndsdekning

  Det er sterk redusert til ingen bredbåndsdekning rundt Fagernes, Beitostølen, Hovda fjellhotell, Nythun høyfjellstue, Vangsmjøsa og Tyinfjorden, melder avisa Valdres. I tillegg har ca. 2500 bredbåndskunder mellom Søndre Land og Vang mistet forbindelsen. – Vi jobber med saken og entreprenør er rekvirert. Vi vil komme tilbake når vi har mer informasjon, forteller kommunikasjonsdirektør Bård Flaarønning i Telenor Norge. Ice og Telia har også forstyrrelser i mobilnettet i samme område. Antatt årsak er fiberbrudd, skriver Nord-Aurdal kommune på Facebook. Fagmiljø og entreprenør har lagt en plan for å få opp igjen trafikken. Vi tror at dekning bør være tilbake innen midnatt, melder Telenor.

 • Fredag 19. april kl. 21.20

  Storhamar tok nytt stikk i NM-finalen i ishockey – slo Vålerenga 4-1

  (Storhamar - Vålerenga 4–1, 2–1 i kamper) Storhamar var flere hakk bedre enn Vålerenga fredag.

 • Fredag 19. april kl. 21.12

  Fant narkotika i kjøretøy på Karmøy

  Politiet stanset et kjøretøy på Karmøy hvor føreren var en mann i 20-årene som fremstod ruspåvirket. Det ble funnet mindre mengder narkotika i bilen og føreren må på legevakten for nødvendige prøver. Politiet oppretter sak på forholdet.

 • Fredag 19. april kl. 21.08

  Trafikkontroll i Sør-Odal

  På fylkesveg 24 i Sør-Odal har politiet i dag gitt 23 bøter og to gjennomført to førerkortbeslag for hastighet­soverskridelser. Høyeste hastighet 92 km/t i 60-sone.

 • Fredag 19. april kl. 21.04

  Lyn overrasket LSK Kvinner i Toppserien – tok sin første seier

  Jenny Røsholm Olsen (24) ble kampens spiller da hun ble matchvinner i fredagens 1-0-seier til Lyn over LSK Kvinner i Toppserien.

 • Fredag 19. april kl. 20.52

  Nav betalte 35,8 milliarder til Agder i 2023

  Hver dag i 2023 betalte Nav 98 millioner kroner til innbyggere i Agder. Det skriver Vennesla Tidene. Alderspensjon utgjorde 47 prosent av beløpet, mens 25 prosent av utbetalingene gikk til uføretrygd. – Vi har fått flere alderspensjonister i Agder gjennom 2023. I tillegg var det i 2023 en større økning enn vanlig i grunnbeløpet i folketrygden, som mange av ytelsene beregnes ut fra. Dette er de viktigste årsakene til utbetalingene fra Nav økte med 8,8 prosent fra 2022 til 2023. Det sier direktør i Nav Agder, Øyvind Vedal til avisa.

 • Fredag 19. april kl. 20.46

  Alvorlig trafikkulykke i Sunndal - mann til sykehus

  Mannen blir fraktet til sykehuset i Molde med luftambulanse.

 • Fredag 19. april kl. 20.45

  Ny næringsminister: – Politikken har ikke endret seg

  Cecilie Myrseth (Ap) spaserte fredag ut på Slottsplassen som ny næringsminister. Men hva tenker hun om rikingenes Sveits-flukt, formuesskatten og lederlønninger?

 • Fredag 19. april kl. 20.45

  Ny næringsminister: – Politikken har ikke endret seg fra i går til i dag

  Cecilie Myrseth (Ap) spaserte fredag ut på Slottsplassen som ny næringsminister. Men hva tenker hun om rikingenes Sveits-flukt, formuesskatten og lederlønninger?

 • Fredag 19. april kl. 20.39

  Vitesse trekkes 18 poeng – knyttes til Roman Abramovitsj

  Martin Ødegaards tidligere klubb står nå med ett minuspoeng (!) i ligaen. Dermed rykker de ned.

 • Fredag 19. april kl. 20.37

  Finland sjokkert etter norsk afterski

  Norsk fyllekultur sjokkerer finnene.

 • Fredag 19. april kl. 20.32

  Årets heiderspris til Dag Bjørndal under Gullparaplyen

  Dag Bjørndal fekk årets heiderspris under journalistprisutdelinga Gullparaplyen 2024 i Bergen. Bjørndal er nyleg pensjonert frå BA, og får altså heiderspris. – Gratulerer, skriv arrangør av prisutdelinga, Norsk Journalistlag Bergen, på Facebook.

 • Fredag 19. april kl. 20.30

  Brann i garasje i Brønnøy

  Politiet skriver på X at det er brann i en garasje på Skåren i Brønnøy. – Brannvesenet er på stedet og holder på med slukking. Det er ikke meldt om personskade, skriver politiet. Brannvesenet har nå kontroll over brannen. Politiet oppretter sak.

 • Fredag 19. april kl. 20.24

  Voldshendelse på kjøpesenter i Trondheim

  Fredag kveld rykket politiet ut til et kjøpesenter på Lade i Trondheim hvor en 15 år gammel gutt var blitt slått av to menn. Hendelsen har blitt fanget opp på videoovervåkning. – Gutten hadde ikke behov for legetilsyn på stedet, men ble oppfordret til å ta kontakt med helse for å få dokumentert skader, opplyser politiet.

 • Fredag 19. april kl. 20.16

  Privat relasjon utløser ny sikkerhets­vurdering av Anders Behring Breivik - sak utsettes

  Statsadvokaten har bestemt at det skal lages en ny risikovurdering av massedrapsmannen. Nå utsettes rettssaken om prøveløslatelse i flere måneder.

 • Fredag 19. april kl. 19.53

  Dutty Dior: Han hadde oss på «Hallo»

  Dutty Dior var stjerneskuddet som ikke ville være stjerne.

 • Fredag 19. april kl. 19.43

  Mann satte fyr på seg selv utenfor rettslokalet der Trump-saken pågår

  Brannen ble slukket etter rundt tre minutter. Mannen døde fredag kveld.

 • Fredag 19. april kl. 19.41

  Sendte Harry Styles 8000 kort – dømt til fengsel

  En 35 år gammel kvinne som sendte den britiske popstjernen 8000 kort i løpet av en måned er dømt 14 uker i fengsel.

 • Fredag 19. april kl. 19.38

  Ber innbyggerne om å donere møbler

  Grimstad kommune oppfordrer innbyggerne til å donere møbler de ikke lenger bruker, slik at det kan gis til flyktninger. – Vi ønsker igjen å fri til Grimstads innbyggere, og håper at det er noen der ute som kan avse noen gamle møbler som de ikke lenger bruker til oss. Møblene kommer til god nytte for våre nye grimstadborgere. Det sier Tor-Erik Austenaa, avdelingsleder i Jobbsentralen, til kommunen hjemmeside. Det er Grimstad kommune, i regi av Jobbsentralen og Kvalifiseringstjenesten, som organiserer mottak av møbler og utstyr som blir gitt til flyktningene.

 • Fredag 19. april kl. 19.28

  Ulykke med mopedbil i Namsos

  En mopedbil med to personer i har rullet rundt og havnet på taket i Namsos. Det skal ikke være alvorlig personskade. Politi og helsepersonell er på stedet.

 • Fredag 19. april kl. 19.26

  Tok farvel med avdød Stavern-kvinne: – Gripende og rørende

  Til tross for at politiet har sagt at mistanken er svekket, hadde kvinnen(49) fremdeles en drapssiktelse mot seg da hun fredag ble stedt til hvile.

 • Fredag 19. april kl. 19.22

  Forlik mellom Faber Bygg og Helse Stavanger HF

  Helse Stavanger HF og Faber Bygg har inngått et forlik som innebærer at byggherren betaler entreprenørselskapet 15 millioner kroner for arbeid utført på Ullandhaug, melder Stavanger Aftenblad. De to partene har ikke vært enige om hvem som har ansvaret for at entreprenørens arbeid ble mer kostbart enn den opprinnelige kontrakten tilsa. Det har resultert i flere krav og motkrav mellom partene. Men nå har partene blitt enige om å forlike saken. – Vi var i ferd med å forberede en større stevning om sluttoppgjøret da sykehuset lurte på om vi ville ta en ny prat. Sammen fikk vi lagmannsretten med på at vi skulle ta hele saken inn i én rettsmekling. I løpet av én dag med forhandlinger klarte vi å forenes om en løsning som begge parter kunne akseptere, sier daglig leder Jan Arild Wathne i Faber Bygg til Aftenbladet. I forliket fraskriver Faber seg også muligheten til å kreve ytterligere betaling for gjenstående arbeider som ikke er fakturert i sluttoppgjøret.

 • Fredag 19. april kl. 19.21

  Drapssiktet kvinne i Våler sier hun angrer

  Den drapssiktede kvinnen i 50-årene skulle ifølge hennes forsvarer ønske at drapet på 55 år gamle Geir-Arne Lervik var ugjort.

 • Fredag 19. april kl. 19.12

  Sjå Vestlandsrevyen 19.30

  For 15 år sidan mista over 300 jobben på felgfabrikken Fundo i Høyanger. I dag, i dei same lokala, opna Hydro eit nytt resirkuleringsanlegg.

 • Fredag 19. april kl. 19.01

  Vurderte å legge ned hjelpetilbud

  I 20 år har haugesunderen Astri Pedersen hjulpet mennesker i vanskelige situasjoner. Gjennom organisasjonen Hjerte for mennesker har 1700 familier og enkeltpersoner fått støtte. I det siste har likevel pågangen vært så stor at hun vurderte å legge ned, men så skjedde det noe. Se mer i vår TV-sending.

 • Fredag 19. april kl. 18.56

  Mann til sjenanse i Leirvik sentrum på Stord

  Fredag kveld fekk politiet melding om ein mann som var til sjenanse i Leirvik sentrum på Stord. Politiet rykka ut og fikk kontakt med mannen. Mannen som er i 30-år blei vist vekk frå sentrum til laurdag klokka 17.40 og blei følgt heim av patruljen.

 • Fredag 19. april kl. 18.43

  Ulykke mellom MC og buss i Bergen

  Det har vore ei ulykke mellom ein motorsykkel og ein buss i Nygårdstunnellen i retning Bergen sentrum. Naudetatane er på veg. MC-førar er medviten og oppegåande.

 • Fredag 19. april kl. 18.41

  Trude Storheim gir seg som sjef for Vossa Jazz

  Trude Storheim har delt på si private Facebookside at ho gir seg som leiar for Vossa Jazz. Storheim har vore sjef for festivalen sidan 2007, men har hatt permisjon for å jobbe som kommunalsjef for kultur og fritid på Voss. – Det er ei tid for alt. No er dagen komen for mi avgjerd om å slutta som sjef for Vossa Jazz, skriv Storheim. Vikariatet som Storheim har gått i, går ut i august, og då har ho prosjekt på gang, men er også open for nye utfordringar, seier ho til NRK.

 • Fredag 19. april kl. 18.40

  Rektor advarer om «plumbobomber»

  Naboer har tidligere hørt smell i området.

 • Fredag 19. april kl. 18.34

  Zuccarello med gladbeskjed: – Planen min er å spille VM

  For første gang på åtte år blir Mats Zuccarello med til VM i ishockey.

 • Fredag 19. april kl. 18.27

  Velle & Wara: – Oslo er stappfull av Frp-ere

  Vil Frp Velle Wara? Det er spørsmålet.

 • Fredag 19. april kl. 18.25

  Vil ha gratis vaksine

  En fersk oversikt fra Folkehelseinstituttet viser at 46 prosent av 18-åringene i Agder – altså årets russekull – er vaksinert mot smittsom hjernehinnebetennelse. Landsgjennomsnittet er 61 prosent, og det er store forskjeller mellom fylkene. Både FHI og Landsforeningen for Hjerte- og lungesyke (LHL) mener vaksinen bør være gratis, og tilbys alle på 10. trinn. Anna Trydal og Julia Leszka er russ ved Arendal videregående skole. De synes alle skulle få tilgang på vaksinen. – Jeg føler jo vi har det ganske bra her i Norge, så vi ungdommer burde få tilbud om å få vaksinen gratis. Det er noe vi burde ta oss råd til, sier Leszka.

 • Fredag 19. april kl. 18.22

  Analysesjef: Norske fond skygget unna Equinor

  Analysesjef tror fondenes nedsalg kan forklare deler av Equinor-knekk. Forvalter solgte seg ned etter kraftig gassprisfall.

 • Fredag 19. april kl. 18.21

  Skulle gjerne sett drapet ugjort

  Den drapssiktede kvinnen i 50-årene i saken på Braskedereidfoss sier at hun gjerne skulle sett drapet ugjort, melder Østlendingen. Til avisen sier kvinnens forsvarer Frode Aabak at kvinnen viser anger etter at Geir-Arne Lervik (55) ble funnet drept i sitt eget hjem på Braskereidfoss i Våler 7.april. Kvinnen er siktet for drapet på Geir Arne Lervik på Braskereidfoss.

 • Fredag 19. april kl. 18.16

  Rektor åtvarar mot «plumbobombe»

  Rektor ved Slåtten skule i Førde sende fredag ut melding til foreldre, der det blir åtvara mot plumboflasker. Skuleleiinga skriv at elevar fann ei plumboflaske med innhald i skogen over fotballbana. – Det ser ut til at nokon har prøvd å lage ei plumbobombe. Naboar har høyrd at det small i området her tidlegare denne veka. Plumbo er etsande og svært farleg, skriv rektor Turid Irene Hatlem. Ho stadfestar funnet overfor NRK og seier politiet er varsla. Foreldre blir no oppfordra til å snakke med borna og åtvare dei mot å ta i plumboflasker – om det skulle dukke opp fleire.

 • Fredag 19. april kl. 18.06

  Haukeland-sjefen trekker seg fra styret i Trond Mohn forskningsstiftelse

  I januar trakk UiB-direktør Margareth Hagen seg fra styrevervet i Trond Mohn forskningsstiftelse, og nå er sykehusdirektør Eivind Hansen også ute, skriver BT. Hansen er den fjerde som forlater stiftelsen i løpet av et drøyt år.

 • Fredag 19. april kl. 18.01

  Slagsmål i Oslo sentrum

  Politiet er på plass ved Torggata i Oslo sentrum etter melding om slagsmål. Operasjonsleder Sven Martin Ege forteller at de involverte er to unge menn. – Det ble brukt en glassflaske. En har et kutt over øyet og en har et kutt i hodet. Mennene er tatt hånd om av helse, og politiet har kontroll på dem. – Vi vet foreløpig ikke hva grunnen til slagsmålet er, også må vi se om de vil samarbeide med oss. Akkurat nå er ikke samarbeidet så godt, sier Ege. – Det er oppretta ro og orden nå, så må vi se om vi må anmelde eller pågripe noen. Politiet mistenker ikke at rus er involvert.

 • Fredag 19. april kl. 17.59

  Villmannskjøring blir tema i Høyesterett

  Inndragning av biler etter villmannskjøring i Oslo-området skal opp i Høyesterett. Det skriver Rett24. Politiet har sagt seg nødt til å inndra kjøretøy, i tillegg til den vanlige straffen, etter en trend med organisert kappkjøring i opp mot 200 kilometer i timen. Norge har ikke lovgivning som er knyttet direkte til inndragning av kjøretøy etter trafikklovbrudd, slik som de har i Danmark. Derfor har det blitt avgjort å ta i bruk den vanlige lovgivningen for inndragning av gjenstander som er brukt i straffbare handlinger, når det har gjeldt et trafikklovbrudd også. Nå skal Høyesterett behandle spørsmålet.

 • Fredag 19. april kl. 17.46

  Tunnelar opne igjen

  Riksveg 15 Grasdal - og Oppljostunnelane i Stryn er no opna igjen. Tunnelane var stengde tidlegare fredag på grunn av stansa køyretøy med tilhengar.

 • Fredag 19. april kl. 17.45

  Næss fikk nøkkel og tørrfisk da hun overtok som fiskeriminister

  Marianne Sivertsen Næss fikk fredag både nøkkelkort og tørrfisk da hun overtok som fiskeriminister etter Cecilie Myrseth. Den nye fiskeri- og havbruksministeren beskrev seg selv som utholdende og hardtarbeidende da hun fredag offisielt overtok som fiskeri- og havminister. – Dette er nå ditt kontor, jeg har gjort det hjemmekoselig for deg, sa avtroppende fiskeriminister Cecilie Myrseth da Næss kom inn. På bordet lå blomster, den symbolske nøkkelen og tørrfisk fra Honningsvåg. – I dag har vi landet kvotemeldingen. Det er viktig for kysten, men det er mye arbeid som gjenstår. Den skal nå komme til live med deg ved roret. Det kommer til å bli veldig bra, sa avtroppende fiskeriminister Myrseth. Næss sier hun de neste dagene skal sette seg grundig inn i arbeidet som er gjort på Stortinget. – Også er det viktig å ta tak i det som går på havbruk, og der skal vi også komme med en egenmelding, sa Næss. Fredag ble det kjent at Næss tar over etter Myrseth. Myrseth blir ny næringsminister, mens Jan Christian Vestre tar over jobben som helseminister etter Ingvild Kjerkol. Av de tre endringene i regjeringen fredag, er Næss det nye ansiktet. Hun har sittet som stortingsrepresentant for Finnmark etter å ha blitt valgt inn på Stortinget i 2021. Hun har blant annet ledet energi- og miljøkomiteen. Den nye fiskeriministeren har også vært Aps energi- og miljøpolitiske talsperson de to siste årene. NTB

 • Fredag 19. april kl. 17.40

  Brann i Trondheim

  Nødetatene rykket ut til Leinstrand i Trondheim hvor det har brent i et gjerde og gresset ved siden av. Det har ikke vært fare for spredning til bygg, og brenner ikke lenger.

 • Fredag 19. april kl. 17.30

  Finn hunden med GPS

  Vi tester sporingsbrikker for den firbente.

 • Fredag 19. april kl. 17.28

  Minnestund for Dutty Dior: – Han hadde mye igjen å gi

  Snart to uker etter at rapperen døde, samlet venner og kolleger for å hedre artisten. – Jeg elsker deg, lillebror, sa artisten Arif i sine minneord.

 • Fredag 19. april kl. 17.23

  Landslagsalpinist legger opp etter skadetrøbbel og fryktfølelse – kastet opp før renn

  Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

 • Fredag 19. april kl. 17.06

  Oljefondet bruker millionbeløp på delvis lukket konferanse

  Investeringskonferansen blir en halv million kroner dyrere enn i fjor, venter fondet.

 • Fredag 19. april kl. 17.04

  Ruud videre til semifinale i Barcelona

  Casper Ruud tok seg greit videre mot Matteo Arnaldi.

 • Fredag 19. april kl. 16.57

  Heads up til unge: Ikke kom denne helgen

  Det populære utestedet Louise på Aker Brygge ønsker å unngå at unge kommer til dem denne helgen.

 • Fredag 19. april kl. 16.56

  Melding om grasbrann i Årdal

  Det har vore ein grasbrann i Årdal. Ifølgje brannvesenet var ikkje brannen så veldig omfattande, då innringarar snakka at det gjaldt eit ti gonger ti meter stort område bak Rema 1000 i Årdal. Det var snakk om mykje røyk, og liten spreiingsfare. Brannvesenet var på staden, og hadde kontroll, sa Håkon Myking, vaktkommandør i 110-sentralen i Vest. Brannen er no sløkt.

 • Fredag 19. april kl. 16.48

  Stoltenberg: Nato-landene har besluttet å gi Ukraina flere luftvernsystemer

  Nato lover flere luftvernsystemer til Ukraina.

 • Fredag 19. april kl. 16.48

  Nato-landene lover flere luftvernsystemer til Ukraina

  Generalsekretær Jens Stoltenberg sier at Nato-landene er enige om å gi flere luftvernsystemer til Ukraina.

 • Fredag 19. april kl. 16.44

  Festival droppar israelsk kunstnar

  Bergen Fringe Festival trekker invitasjonen til kunstnaren Ori Lenkinski og hennar teaterstykke fordi ho bur i Israel. Ho var sjokkert då ho fekk beskjed 8. april om at festivalen har behov for å bryte alle band til Israel og det pågande åtaket på folket i Palestina, skriv BA. Den internasjonale festivalen for scenekunst har i etterkant lagt vekt på at det handlar om økonomisk støtte frå den israelske staten, og viser til at Lenkinski skal ha søkt støtte frå den israelske ambassaden om å stille på festivalen. Kunstnaren avviser overfor BA at ho får økonomisk støtte frå Israel no. Dagen omtala saka først.

 • Fredag 19. april kl. 16.38

  Marte Monstad inn i Frps sentralstyre

  Bergensbyråd Marte Monstad ligg til å bli valt inn i sentralstyret under Framstegspartiets landsmøtet på Gardermoen denne helga. Monstad har vore gruppeleiar for Frp i Bergen bystyre sidan 2019, og vart byråd for eldre, helse og omsorg etter kommunevalet i haust.

 • Fredag 19. april kl. 16.31

  Ivar har stoppa lekkasje på Borestranda

  Lekkasjen på Borestranda er nå stoppa, melder Ivar. Onsdag gjorde eit brot på utsleppsleidningen frå reinseanlegget på Bore i Klepp at eit område på stranda blei sperra av. – Vi har funne ut at lekkasjen kom frå eit brot på overløpsleidningen som ligg parallelt med sjølve utsleppsleidningen. Lekkasjane dei siste åra gjer at me jobbar vidare med å planleggja ein ny utsleppsleidning, seier Eline Nilsen Furre, fagansvarleg avløp i Ivar IKS. Statsforvaltaren i Rogaland og Klepp kommune er haldne orienterte om lekkasjen. Gjerda blir fjerna neste veke. I fjor blei bading avrådd på stranda på grunn av hol i ein kloakkleidning.

 • Fredag 19. april kl. 16.24

  Person død etter ulykke med anleggsmaskin

  En mann i 70-årene er død etter en ulykke med en anleggsmaskin på Byneset i Trondheim. Han skal ha kommet i klem under maskinen. Pårørende er varslet.

 • Fredag 19. april kl. 16.23

  Trondheim: Mann døde etter han fikk anleggsmaskin over seg

  Familien fant avdøde.

 • Fredag 19. april kl. 16.23

  Mann død i Trondheim etter arbeidsulykke

 • Fredag 19. april kl. 16.18

  Mann pågrepet etter alvorlig hendelse i Arendal, opplyser politiet

  En mann i 30-årene er kjørt til sykehus etter en alvorlig hendelse ved Eydehavn i Arendal. – En mann i 30-årene er pågrepet i forbindelse med hendelsen. Foreløpige undersøkelser tyder på at politiet har kontroll på de involverte parter, sier politiets operasjonsleder Knut Odde.

 • Fredag 19. april kl. 16.17

  Tre til legevakt etter trafikkulukke på Bømlo

  To bilar er involverte i ei front mot front-ulukke i Indre Røyksund på Bømlo, Sør-vest politidistrikt melder at dei tre personane i bilane skal vere vakne og ute av bilane, og blir tilsett av helsepersonell. Ein har klaga over smerter i ein fot, dei to andre framstår uskadd. Alle blir køyrd til akuttmottaket på Stord for ein sjekk. Eitt køyrefelt er sperra, og politiet dirigerer på staden.

 • Fredag 19. april kl. 16.17

  Trafikkulukke på Bømlo

  Tre bilar er involverte i ei trafikkulukke i Indre Røyksund på Bømlo, Sør-vest politidistrikt melder at personane i bilane skal vere vakne og ute av bilane, og blir tilsett av helsepersonell. Eitt køyrefelt er sperra.

 • Fredag 19. april kl. 16.08

  Lang kø på E6 i Levanger

  Fire biler krasjet fredag formiddag på E6 i Levanger. Til sammen er ni personer involvert.

 • Fredag 19. april kl. 16.08

  Lang kø på E6 i Levanger

  Fire biler krasjet fredag formiddag på E6 i Levanger. Til sammen er ni personer involvert.

 • Fredag 19. april kl. 16.07

  Halvorsen sikret norsk OL-plass

  Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen. – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB. – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB. OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut. (NRK/©NTB)

 • Fredag 19. april kl. 16.03

  Sofie Rosten Løvdahl blir politisk rådgiver

  Sofie Rosten Løvdahl er engasjert som politisk rådgivar for påtroppende næringsminister Cecilie Myrseth. Løvdahl er fra Trondheim og har tidligere sittet i bystyret der. Siden januar 2023 har hun vært rådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

 • Fredag 19. april kl. 15.59

  Mann skutt av politiet etter å ha angrepet flere eldre kvinner i Västerås

  To av kvinnene skal være alvorlig skadet.

 • Fredag 19. april kl. 15.56

  MC-ulykke i Skien

  Nødetatene rykket ut til Elstrømbrua i Skien fredag ettermiddag etter melding om en trafikkulykke. – En enslig motorsykkel skal ha veltet og falt over benet på føreren, opplyser operasjonsleder Espen Reite ved Sør-Øst politidistrikt. MC-føreren, en mann i 60-årene, er bevisst og ivaretas av ambulansepersonell. Mannen ble etter hvert kjørt til sykehus for undersøkelse og behandling. Bilberger er på vei til stedet, men motorsykkelen er trillet ut av veibanen slik at trafikken kan passere, melder politiet.

 • Fredag 19. april kl. 15.52

  Kjetil Lone går frå Åsane til Bayern München

  Assistenttrenar i Åsane, Kjetil Lone, går til Bayern München. Der møter han igjen Alexander Straus, som han tidlegare har trent Sandviken og Brann med, til både seriegull og cupgull. Straus er hovudtrenar i den tyske klubben. – Vi er stolte over at Åsane leverer ein trenar til det øvste nivået i europeisk damefotball, seier Åsane-trener Morten Røssland til nettsidene til klubben. Åsane jaktar no ein ny assistenttrener.

 • Fredag 19. april kl. 15.41

  – Ikke farlig for utenforstående

  Krimteknikere er på stedet for å gjøre undersøkelser etter en alvorlig hendelse ved Eydehavn i Arendal. Politiet leter fortsatt etter en gjerningsperson. Deres vurdering så langt er at fornærmede ikke er en tilfeldig person og at gjerningspersonen ikke er til fare for andre. – Vi anser dette ikke som farlig for utenforstående. Allmennheten må ikke føle noe utrygghet, sier innsatsleder Jens Magne Hansen.

 • Fredag 19. april kl. 15.33

  Haaland usikker til lørdagens semifinale – Guardiola bekrefter muskelproblem

  Den spanske manageren forklarer hvorfor Erling Braut Haaland (23) ba om å bli byttet av i kampen mot Real Madrid.

 • Fredag 19. april kl. 15.32

  Blandet på Wall Street - S&P 500 og Nasdaq fortsetter nedturen

  Teknologiaksjer tynger Wall Street. Netflix faller etter å ha meldt om dårligere inntektsutsikter i andre kvartal.

 • Fredag 19. april kl. 15.32

  AI-aksjen Nvidia falt 10 prosent på Wall Street - kraftigste fall siden mars 2020

  Teknologiaksjer tynget Wall Street. Den teknologidominerte Nasdaq-indeksen har lengste tapsrekke på over ett år

 • Fredag 19. april kl. 15.32

  AI-aksjen Nvidia falt 10 prosent på Wall Street - Nasdaq med lengste tapsrekke på over ett år

  Teknologiaksjer tynget Wall Street. Nvidia-aksjen endte med sitt kraftigste fall siden mars 2020.

 • Fredag 19. april kl. 15.32

  Wall Street åpner blandet - S&P 500 og Nasdaq fortsetter nedturen

  Netflix faller etter å ha meldt om dårligere inntektsutsikter i andre kvartal.

 • Fredag 19. april kl. 15.27

  Frida Ånnevik har giftet seg: – Gudene vet hva jeg var uten deg

  Det har hun selv lagt ut på Instagram.

 • Fredag 19. april kl. 15.27

  Sjokkøkning for HBO Max-kunder

  Noen må betale over 250 prosent mer for å beholde 4K-strømming.

 • Fredag 19. april kl. 15.22

  Glimt tapte rettssak

  I februar gikk en Glimt-supporter til sak mot Bodø/Glimt etter å ha blitt utestengt fra Aspmyra. Nå har Salten og Lofoten tingrett konkludert med at Bodø/Glimts avgjørelse om å nekte fornærmede adgang til deres alminnelige tilgjengelige fotballkamper og arrangementer på ubestemt tid er rettsstridig, skriver Avisa Nordland.

 • Fredag 19. april kl. 15.22

  Mange bøter etter kjøretøykontroller

  Vegvesenet har avdekket mange mangler etter en større kontroll over to dager på flere steder rundt Lillehammer. Det ble bruksforbud på 60 kjøretøyer på grunn av manglende forsikring, manglende periodisk kjøretøykontroll, dårlig lastsikring og kjøring med avregistrerte kjøretøy. 30 biler ble avskiltet.

 • Fredag 19. april kl. 15.21

  Trump Media advarer om potensiell markedsmanipulasjon

  Skal i følge selskapet ha skjedd gjennom såkalt nakenshorting.

 • Fredag 19. april kl. 15.20

  Kvinne varetektsfengslet for drapsforsøk i Kvam

  En kvinne er varetektsfengslet, siktet for drapsforsøk, ildspåsettelse og grovt skadeverk i Kvam i Vestland. Det bekrefter kvinnens forsvarer Kim Villanger overfor NRK. Torsdag rykket politiet ut til et brennende hus. I huset var det en mann og en kvinne. Mannen ble fraktet til legevakt, mens kvinnen ble sendt til Haukeland universitetssjukehus. – På grunn av omstendighene har ikke jeg hatt mulighet til åf få kontakt med henne, så jeg kan ikke si hvordan hun stiller seg til siktelse, sier Villanger. Kvinnen er fengslet i fire uker.

 • Fredag 19. april kl. 15.17

  Vestre om Kjerkol-avgang: – Et tap for landet

  Jan Christian Vestre, Cecilie Myrseth og Marianne Sivertsen Næss er nye Ap-ministre.

 • Fredag 19. april kl. 15.17

  Her er Støres nye statsråder

  Ap-ministrene Jan Christian Vestre, Cecilie Myrseth og Marianne Sivertsen Næss kommer snart ut på Slottsplassen.

 • Fredag 19. april kl. 15.15

  Vestre om Kjerkol-avgang: – Et tap for landet

  Jan Christian Vestre, Cecilie Myrseth og Marianne Sivertsen Næss er nye Ap-ministre.

 • Fredag 19. april kl. 15.15

  Trafikkontroll i Folldal

  UP har gjennomført trafikkontroll på Folldalsvegen i Folldal. Der ble det gitt gebyr for manglende bruk av bilbelte og to forenklede forelegg for hastighet. En mann i 60-åra fikk førerkortet beslaglagt for å ha kjørt i 81 km/t i en 50-sone.

 • Fredag 19. april kl. 15.09

  – Marianne er helt klart den riktige til å ta over

  Norges fiskarlag er fornøyd med at Marianne Sivertsen Næss (50) som ny fiskeriminister. Det skriver Fiskeribladet. Styreleder i Nord Fiskarlag, Roger Hansen sier til Fiskeribladet at han ikke kjenner Næss veldig godt. – Men jeg synes hun gjorde en god jobb da hun var ordfører i Hammerfest, sier han og omtaler henne som en dyktig retoriker. – Jeg vil også si at hun er tydelig. Hun har markert seg på Stortinget som talsperson for energi. Jeg tror hun har egenskapene og erfaring til å kunne bli en like god statsråd som mange av hennes forgjengere, sier Hansen tiol Fiskeribladet.

 • Fredag 19. april kl. 15.09

  Langrennsprofilen Anna Svendsen legger opp: – Et nytt kapittel i livet står for tur

  Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

 • Fredag 19. april kl. 14.57

  Dro på Høyre-tur for kommunens regning

  MDG reagerer sterkt på at Oslos byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) i desember dro på København-tur på skattebetalernes regning, skriver Aftenposten. Sammen med Høyre-topper fra Bergen og Trondheim var Lae Solberg og to rådgivere på studietur for å se på et prosjekt for å bekjempe ungdomskriminalitet. TV 2 var med og lagde sak om turen. I Bergen tok kommunen regningen først, men etter kritikk lokalt valgte Høyre å betale for turen i stedet. I Stavanger har aldri kommunen hatt utgifter, skriver Bergensavisen. Oslo MDGs Eivind Trædal mener turen var et PR-stunt for Høyre og ber også Lae Solberg om å betale pengene tilbake. Ifølge byrådslederens kommunikasjonsavdeling er det uproblematisk for Oslo kommune å ta regninga på 17.120 kroner. De påpeker at Lae Solberg deltok på turen som byrådsleder og at turen var relevant for byrådsplattformen. Eirik Lae Solberg skriver i en SMS til Aftenposten at han ikke har noe å tillegge utover det.

 • Fredag 19. april kl. 14.53

  Ny sesong av «Fallout» bekreftet

  Kun en drøy uke etter premieren av «Fallout» har den første sesongen satt rekorder.

 • Fredag 19. april kl. 14.47

  Arrogant om sykepleiere

  Når det insinueres at sykepleiere har inntatt en falsk offerrolle, vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte.

 • Fredag 19. april kl. 14.46

  16-åring varetektsfengsles i ytterligere to uker

  I nærmere åtte uker har en 16 år gammel gutt vært varetektsfengslet for drapsforsøk på en jevnaldrende. Han er siktet for å ha knivstukket en jevnaldrende gutt 25.februar på Os utenfor Bergen, og har siden sittet i varetekt. I dag ba politiet om ytterligere to uker varetektsfengsling av 16-åringen, og begrunnet dette med gjentakelsesfare. Dette fikk politiet medhold i, bekrefter gutttens forsvarer til NRK. – Jeg vil gå gjennom kjennelsen sammen med ham og tar det derfra, sier forsvarer Bertil Rønnestad til NRK. Politiadvokat Eli Valheim er likevel klar på at varetektsfengsling er et svært inngripende tiltak mot mindreårige. Valheim mener at det derfor ikke er optimalt at 16-åringen også videre skal sitte fengslet i Bjørgvin fengsel. – Det er ikke ønskelig at mindreårige sitter over lengre tid i varetekt. Dersom det hadde vært et tilbud til ham i dag fra barnevernet, hadde han blitt løslatt mot en institusjonsplass, sier Valheim til NRK og legger til: – Det beste hadde vært om barnevernet hadde en institusjonsplass til ham, men slik er det ikke i dag. Barnevernet sier det ikke er plass til ham ved noen institusjon, slik kapasiteten deres er nå. Dermed faller ansvaret på kriminalomsorgen.

 • Fredag 19. april kl. 14.39

  NVE: Snøsmeltingen har startet – foreløpig ingen flomfare

  Snøsmeltingen i Sør-Norge har startet så smått, og det er mer vann enn normalt i vassdragene. NVE oppfordrer folk til å gjøre flomforebyggende tiltak.

 • Fredag 19. april kl. 14.37

  Sylvi Listhaug taler til Frps landsmøte: – Bilhat satt i system

  Frp-leder Sylvi Listhaug går til angrep mot regjeringen i sin landsmøtetale.

 • Fredag 19. april kl. 14.37

  Kjedekollisjon på E6 i Levanger

  Nødetatene har rykket ut til E6 Mulelia nord for Levanger etter et sammenstøt mellom fire biler. Politiet skriver at det er store materielle skader. Det var fire personer involvert i ulykken, ingen skal være betydelig skadet. – Patruljen sier at det er kaos på stedet fordi det er mye kø, sier operasjonsleder i politiet Viola Elverum til NRK. To biler skal hentes av bilberger.

 • Fredag 19. april kl. 14.37

  Store materielle skader etter trafikkulykke

  Ambulanse har kommet fram til E6 Mulelia nord for Levanger etter et sammenstøt mellom flere biler. Politiet skriver at det er store materielle skader, men ukjent skadegrad. Alle nødetater på vei. – Patruljen sier at det er kaos på stedet fordi det er mye kø, sier operasjonsleder Viola Elverum til NRK. Et par biler skal være involvert. Bilberger er på vei.

 • Fredag 19. april kl. 14.34

  Trafikkulykke i Sandefjord

  Nødetatene er på stedet etter melding om en møteulykke mellom to biler i Kodalveien i Sandefjord. Det skal være én person i hver av bilene, hvorav den ene er skadet. – Vedkommende er ute av bilen og får oppfølging. Skadegraden er ukjent, opplyser operasjonsleder Roger Aaser i Sør-Øst politidistrikt. Det meldes om store materielle skader og bilberger er på vei til stedet. Rett før klokken 16 opplyser politiet at begge bilførerne er kjørt til legevakta for sjekk. Politiet undersøker hendelsesforløpet og oppretter sak på forholdet.

 • Fredag 19. april kl. 14.26

  Pågrep mann for oppbevaring av narkotika

  Onsdag kveld pågrep politiet en mann for oppbevaring av narkotika. Etter rettens beslutning om ransaking i mannens bolig ble det funnet og beslaglagt over 3 kg narkotika, melder politiet i Innlandet i en pressemelding. Politiet skriver at de har i en periode sammenstilt informasjon og opplysninger om pågående salg av narkotika til ungdom i kommunen, og ba Østre Innlandet tingrett om tillatelse til å gjennomføre ransaking hos den mistenkte mannen. – Kriminalitets forebyggende arbeid inn mot unge og ungdom er blant politiets prioriterte oppgaver. Politiet har et godt samarbeid med Ringsaker kommune og de ulike skolene i kommunen i det forebyggende arbeidet. Bruk og besittelse narkotika er fortsatt er ulovlig, uavhengig om du er ungdom eller voksen, skriver politiet videre. – Oppbevaring og salg av narkotika er forhold som politiet ser alvorlig på, særlig når dette rammer barn og unge. Mannen har vært i politiets varetekt siden onsdag kveld. – Han har avgitt forklaring og erkjent straffeskyld for oppbevaring av narkotika. Han vil ikke bli fremstilt for varetektsfengsling.

 • Fredag 19. april kl. 14.26

  Person pågrepet for oppbevaring tre kg narkotika i Ringsaker

  Politiet har pågrepet en person i Ringsaker for oppbevaring og salg av narkotika.

 • Fredag 19. april kl. 14.25

  Leter etter gjerningsperson i Eydehavn

  En mann i 30-årene er kjørt til sykehus etter det politiet omtaler som en alvorlig hendelse ved Eydehavn i Arendal. Personen mottok førstehjelp på stedet, og politiet jobber ut fra at det kan være begått en straffbar handling. Flere patruljer er i søk etter en gjerningsperson og kriminalteknikere er kalt ut til stedet.

 • Fredag 19. april kl. 14.21

  Politiet rykket ut til krangel

  Politiet rykket ut til en adresse på Kråkerøy i Fredrikstad etter meldinger om mulig vold fredag ettermiddag. – Det viste seg å skyldes en krangel mellom to personer, med en tredje person til stede, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Svein Walle. Begge skal være kjenninger av politiet, og det skal ha vært rus involvert. – Ingen var skadet, sier Walle. Politiet gjør avhør på stedet for å finne ut hva som har skjedd.

 • Fredag 19. april kl. 14.20

  Vil varetektsfengsle drapsikta kvinne etter husbrann

  Politiet ber om fire vekers varetektsfengsling for kvinna i 60-åra som i går blei sikta for drapsforsøk, grovt skadeverk og brannstifting i Kvam herad. Politiadvokat Eli Valheim ønsker også brev- og besøksforbod, skriv BA. Kvinna er framleis innlagt på sjukehus med alvorlege skadar, opplyser ho. I går dro både væpna politi og brannvesen til det overtente huset. Ein mann vart sendt til legevakt med lettare skadar. Huset var ikkje til å redde og vart totalskadd. Politiet gjer i dag avhøyr av mannen, mens kvinna ikkje har vore i form til det, skriv BA.

 • Fredag 19. april kl. 14.17

  To biler involvert i trafikkuhell i Haugesund

  Det har vært et trafikkuhell i Ørpetveitvegen i Haugesund, hvor to biler og to personer var involvert. Personene ble sjekket av helse og fremstår som uskadd. De er avhørt på stedet. Ulykken skyldes uoppmerksomhet av fører av den ene bilen. Den ene bilen er hentet av bergingsbil. Trafikken går som normalt på stedet.

 • Fredag 19. april kl. 14.17

  Tre biler involvert i trafikkuhell i Haugesund

  Det har vært ett trafikkuhell i Ørpetveitvegen i Haugesund, hvor tre biler er involvert. Personene som var involvert er uskadd og politiet dirigerer trafikken forbi på stedet mens de venter på bergingsbil.

 • Fredag 19. april kl. 14.14

  Kastet snus på kabinansatte og truet politiet

  En Skiensmann i slutten av trettiårene er tiltalt for vold mot offentlig tjenesteperson, etter at han oppførte seg ufint på Gardermoen. Hendelsen skjedde den 7. desember i fjor, da mannen ble nektet adgang på et fly. Han var synlig beruset, og kastet snus på den kabinansatte som nektet han å være med flyet. Da politiet dukket opp, skal han ha forsøkt å skalle og sparke til flere tjenestemenn, i tillegg til å true dem med vold. Mannen må møte for Romerike og Glåmdal tingrett i begynnelsen av oktober.

 • Fredag 19. april kl. 14.13

  Lanserte ny menneskelignende robot

  Sterkere, mer fleksibel og...litt skummel.

 • Fredag 19. april kl. 14.13

  Kamp om et nordisk luftoperasjonssenter

  Rygge flystasjon er en god plassering for et nordisk luftoperasjonssenter. Det har Fylkesordfører Sindre Martinsen-Evje og Råde-ordfører René Rafshol spilt inn til Utenriks- og forsvarskomiteens høring for langtidsplanen for forsvarssektoren. Hvis det skal etableres et nordisk luftoperasjonssenter, mener de Rygge flystasjon vil være svært egnet til formålet. Stasjonen er allerede hovedkvarteret til Luftforsvarets ledelse, og den er en viktig støtte til allierte operasjoner Også Trøndelag ønsker seg dette senteret, opplyser ordfører i Råde René Rafshol, som mener Rygge er det beste alternativet.

 • Fredag 19. april kl. 14.08

  Mann truet med å sprenge seg selv ved Irans konsulat i Paris

  Mannen er arrestert, melder kanalen BFMTV klokken. Han hadde ikke på seg noen ekspolisiver, ifølge kilder til Reuters.

 • Fredag 19. april kl. 14.08

  Fransk radio: Mann truer med å sprenge seg selv ved det iranske konsulatet i Paris

 • Fredag 19. april kl. 14.06

  Brann i terreng i Oppdal

  Nødetatene rykker ut til brann i terrenget på Lønset i Oppdal. Det skal ikke være fare for bygg i nærheten

 • Fredag 19. april kl. 13.52

  Alvorlig hendelse i Arendal

  Helsepersonell driver førstehjelp på en skadet person ved Neskilen i Arendal. Politiet i Agder skriver at det er uklart hva som har skjedd og jobber med å innhente flere opplysninger.

 • Fredag 19. april kl. 13.52

  Alvorlig hendelse i Arendal - skadet person mottar førstehjelp

  Helsepersonell driver førstehjelp på en skadet person ved Neskilen i Arendal. Politiet i Agder skriver at det er uklart hva som har skjedd og jobber med å innhente flere opplysninger.

 • Fredag 19. april kl. 13.49

  Politiet rykka ut til melding om brann i elbil

  Klokka 13.39 fekk politiet melding om at det brann i ein elbil med fare for spreiing til bustadar. Vel framme på staden kan politiet konstatere at det kjem ein del røyk, men at det ikkje er nokon brann. Ingen er skadd, og politiet jobbar med å få tak i bileigar.

 • Fredag 19. april kl. 13.49

  Regjeringspartiene enige med høyresiden om kvotemeldingen – får slakt fra SV, Rødt og MDG

  Regjeringen svikter fiskerne, mener SV, Rødt og MDG etter at regjeringspartiene ble enige med Høyre, Frp, Venstre og KrF om kvotemeldingen for fiskerinæringen.

 • Fredag 19. april kl. 13.47

  Person pågrepet etter alvorlig hendelse i Arendal

  En mann er skadet etter en hendelse i Arendal.

 • Fredag 19. april kl. 13.47

  Alvorlig hendelse i Arendal – en til sykehus

  En person er skadet etter en hendelse i Arendal. Ingen er så langt pågrepet.

 • Fredag 19. april kl. 13.43

  Enstemmig vedtatt å si opp rådmann – ordfører lei seg

  Kommunestyret i Iveland har enstemmig vedtatt å si opp rådmann Sten Albert Reisænen og ordfører Jan André Myhren (H) sier han er lei seg for situasjonen. – Det er helt forferdelig og jeg tenker på alle de ansatte. Jeg håper den nye organisasjonen kan få ro. Agder kommunerevisjon har siden i fjor sommer undersøkt et varsel om en ansatt i kommunen, som også har involvert rådmann Stein Albert Reisænen. Ordføreren kan ikke kommentere om rådmannen har gjort noe ulovlig. – Rådmannen fornekter alt og ser ikke at han har gjort noe galt i denne saken. Egil Mølland er konstituert som ny rådmann inntil videre.

 • Fredag 19. april kl. 13.42

  Erik ten Hag sier Alejandro Garnacho ba om unnskyldning

  Det ble bråk etter at Alejandro Garnacho likte en tweet som var kritisk mot Manchester Uniteds manager.

 • Fredag 19. april kl. 13.38

  Finansministeren opna ny fabrikk

  Over 300 tilsette mista jobben då felgfabrikken Fundo Wheels melde oppbod for 15 år sidan. For fem år sidan takka også franske St Jean Wheels for seg. I lokala der det før vart produsert bildelar i aluminium, opna i dag Hydro anlegget som skal vinne att aluminium. Aluminiumsgiganten har investert 240 millionar kroner i anlegget som skal huse kring 20 arbeidarar. Finansminister, og Sp-leiar, Trygve Slagsvold Vedum stod for opninga. – Ein ting er arbeidsplassane. Det tryggar også framtida til verket, gjer det lettare for vidaregåande skule, skaper aktivitetar rundt og kanskje familiar flytter hit. I sum er det mange ting som gir utvikling og optimisme, sa Vedum.

 • Fredag 19. april kl. 13.37

  Ektemannen ikke dømt i Salma-saken

  Politiet henla saken mot Salmas ektemann etter at hun ble funnet død. Salmas familie saksøkte mannen, men Hordaland tingrett slår nå fast at han ikke skylder familien erstatning.

 • Fredag 19. april kl. 13.21

  Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp: – Kom som et sjokk

  Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner. Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag. Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være. – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier Sandefjord-spilleren i en uttalelse. Han legger ikke skjul på at erkjennelsen har vært tung å svelge. – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren. Har ikke orket å være oppe på Jotun Arena i det hele tatt, og jeg har rett og slett rømt landet. Når jeg har fått roet meg ned er det klart at jeg ikke vil risikere noen ting, sier van der Spa. Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader. – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen. Ut på nyåret kjente han imidlertid at noe var galt i kneet. Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

 • Fredag 19. april kl. 13.16

  Fire nye uker varetekt for siktede i drapssaken i Løten

  Kvinnen i 40-årene som er siktet for drap i Løten, ble i dag varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i fire nye uker. Det var 27. januar at politiet bekreftet at de hadde funnet brente levninger av Ole Andreas Sønstvedt (37) fra Grenland, på en gård i Løten i Innlandet.

 • Fredag 19. april kl. 13.08

  Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag: – Alt går bra

  Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

 • Fredag 19. april kl. 13.01

  Trafikkulykke i Larvik

  En moped skal ha kjørt inn i en tilhenger. Trolig ikke alvorlig personskade, melder politiet. Det er noe kø på stedet, men trafikken blir dirigert forbi. Mopedisten skal ha smerter i skulder og kne, og følges opp av ambulansepersonell. Politiet undersøker nå hva som har skjedd.

 • Fredag 19. april kl. 12.59

  No kjem elbussane til bygda

  Skyss har tildelt kontraktane for lokalbussrutene for Hardanger/Voss, Modalen/Vaksdal og i Nordfjord for dei neste ti åra. I alt fem selskap konkurrerte i det som er første anbodsrunda for buss i Vestland fylke. Tide Buss fekk rutene i Hardanger/Voss, medan Modalen/Eksingedalen Billag fekk rutene i Modalen/Vaksdal. Firda Billag skal køyre i Nordfjord. Kontraktane legg opp til betydelege reduksjonar i klimagassutsleppa. Reduserer selskapa desse med 90 prosent, kan kontraktane forlengast med tre år. – Elbussane tar endeleg steget frå byen til bygda, seier fylkesordførar Jon Askeland (Sp). Tide åleine har klar rundt 100 elbussar til Hardanger/Voss-ruta, opplyser dei til NRK.

 • Fredag 19. april kl. 12.57

  En zlatans pris

  Norge kan fort gå glipp av den neste på nivå med Haaland eller Ødegaard. Eller Zlatan!

 • Fredag 19. april kl. 12.52

  Bortvist mann slo etter kvinne i Bergen

  En mann tok seg inn i en bedrift i Sandviken der han var uønsket. Da han ble fulgt ut slo han etter en kvinne, melder Vest politidistrikt. Ingen er skadet etter hendelsen. Politiet er på stedet for å undersøke nærmere, og snakke med de involverte partene.

 • Fredag 19. april kl. 12.52

  Rykker ut til gressbrann i Klæbu

  Nødetatene rykker ut til gressbrann ved Klæbu ungdomsskole. 110-operatør Fred Mælen sier til NRK at det er en større gressbrann. – Det er en del vind og tørt i gresset, så det kan spre seg fort. Situasjonen er uavklart, sier Mælen.

 • Fredag 19. april kl. 12.44

  Prøvde å slå mann i Bergen

  Vest politidistrikt melder om en mann som slo etter en annen mann på Minde i Bergen. Mannen traff ikke, og vekter som var på stedet tok kontroll på mannen. Politiet er på stedet og undersøker hva som har skjedd. Ingen er skadd etter hendelsen.

 • Fredag 19. april kl. 12.43

  Angrepet på Iran: – Israel har fått veldig streng beskjed fra USA

  Situasjonen er farlig og kan komme ut av kontroll. Men ingen av partene i Midtøsten ønsker en regional krig, mener ekspert.

 • Fredag 19. april kl. 12.42

  Fire nye uker varetekt for siktede i drapssaken i Løten

 • Fredag 19. april kl. 12.42

  TV-anmeldelse «Evig singel»: Lite sex og ufrivillig singelliv

  Typete typer og vellykket tragikomikk.

 • Fredag 19. april kl. 12.41

  Rykker ut til gressbrann i Inderøy

  Nødetatene rykker ut til en gressbrann i Inderøy. Ifølge 110-sentralen skal brannen ha spredd seg fra gress til en skogkant. 110-operatør Fred Mælen sier at de har begynt å slukke brannen. Klokken 12:54 kom meldinga om at brannvesenet har kontroll på brannen.

 • Fredag 19. april kl. 12.40

  En person knivstukket på Vålerenga

  En person i slutten av tenårene er skadet etter knivstikking på Vålerenga i Oslo.

 • Fredag 19. april kl. 12.40

  Oslo: En person skadet etter voldshendelse på Vålerenga

  En person er skadet og det fremstår alvorlig. Den skadde fraktes til sykehus. Ingen personer er foreløpig pågrepet.

 • Fredag 19. april kl. 12.37

  Tesla tilbakekaller nesten 3.900 Cybertrucks-pickuper

  Bilprodusenten skal ordne opp i problemer med gasspedalen, ifølge amerikanske myndigheter.

 • Fredag 19. april kl. 12.37

  Tesla tilbakekaller nesten 3.900 Cybertrucker

  Bilprodusenten skal ordne opp i problemer med gasspedalen, ifølge amerikanske myndigheter.

 • Fredag 19. april kl. 12.37

  Tesla tilbakekaller nesten 3.900 Cybertrucks

  Bilprodusenten skal ordne opp i problemer med gasspedalen, ifølge amerikanske myndigheter.

 • Fredag 19. april kl. 12.29

  Avisa Lofoten sier opp alle ansatte

  Det bekrefter konstituert redaktør i Avisa Lofoten, Ole Gunnar Onsøien, til Lofotposten. Avisen består av to journalister og redaktøren. Årsaken for oppsigelsene er at det ikke lenger er økonomi til videre drift. Det betyr likevel ikke at avisen legges ned umiddelbart. – Vi har mulighet til å trekke oppsigelsene hvis situasjonen bedrer seg, sier Onsøien til Lofotposten.

 • Fredag 19. april kl. 12.25

  Farevarsel om snø i delar av Trøndelag

  Meteorologane melder fredag at dei har sendt ut eit gult farevarsel om snø i Møre og Romsdal og delar av Trøndelag natt til, og delar av laurdag. Det er venta mellom fem og ti cm snø, og i høgda kan det bli meir. Meteorologane minner om å bruke riktige dekk og køyre etter forholda.

 • Fredag 19. april kl. 12.23

  Mange unge rogalendinger er vaksinert mot smittsom hjernehinnebetennelse

  71 prosent av 18-åringene i Rogaland er vaksinert mot smittsom hjernehinnebetennelse viser tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. Det er over landsgjennomsnittet som er på 61 prosent. – Årsaken til at så mange er vaksinert i Rogaland kan skyldes at flere kommuner tilbyr vaksinen gratis, sier overlege Sara Viksmoen Watle i Folkehelseinstituttet. Det kan også være en sammenheng med at en ungdomsskoleelev som fikk smittsom hjernehinnebetennelse i Stavanger i fjor. En 18-åring døde av smittsom hjernehinnebetennelse i 2019. – Når noen i nærområdet rammes øker bevisstheten om sykdommen og muligheten for beskyttelse gjennom vaksinasjon. Folkehelseinstituttet mener vaksinen bør være gratis og en del av barnevaksinasjonsprogrammet.

 • Fredag 19. april kl. 12.16

  Svakeste krone siden før jul

  Kronen er på sitt svakeste siden før rentehevingen i desember, målt mot Norges viktigste handelspartneres valutaer.

 • Fredag 19. april kl. 12.12

  Fant smuglersprit, sigaretter og narkotika på Jæren

  To personer ble pågrepet i en politiaksjon på Jæren i går kveld. Politiet fant narkotika, 300 liter smuglersprit og flere tusen sigaretter på den aktuelle adressen. Politibetjent Morten Slettebø sier til Jærbladet at de hadde tillatelse fra retten for å gjøre ransakelsen. Personene skal avhøres fredag.

 • Fredag 19. april kl. 12.11

  Elkjøp nektet å reklamere på ødelagte ørepropper

  – Dessverre skjedd en feil, sier Elkjøp.

 • Fredag 19. april kl. 12.10

  Kongen er tilbake på jobb på mandag

  Det bekrefter kongehuset overfor VG.

 • Fredag 19. april kl. 12.08

  Regjeringspartiene enige med høyresiden om kvotemeldingen – SV reagerer

  Trass i advarsler fra SV, har regjeringspartiene blitt enige med Høyre, Frp, Venstre og KrF om kvotemeldingen for fiskerinæringen.

 • Fredag 19. april kl. 11.59

  Vil forlenge kollektiv beskyttelse for ukrainere

  Justisdepartementet fremmer fredag forslag om at man utvider midlertidig kollektiv beskyttelse for ukrainere fra tre til fem år.

 • Fredag 19. april kl. 11.59

  Tom Cato Karlsen fortsetter som statsforvalter i Nordland

  Tom Cato Karlsen er utnevnt som statsforvalter fra 1. januar 2025. Det kommer frem på regjeringens nettsider. Det betyr at den tidligere Frp-politikerne fortsetter i jobben som statsforvalter i Nordland i seks år til. – Karlsen er en erfaren og engasjert statsforvalter i Nordland, og vi er glade for at han ønsker en ny åremålsperiode, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung om Karlsen. Han tiltrådte jobben i 2019 og er inne i sitt sjette år som statsforvalter. Karlsen har tidligere vært varaordfører i Bodø og statssekretær i Samferdselsdepartementet.

 • Fredag 19. april kl. 11.58

  Begravelse for Stavern-kvinne

  I dag begraves kvinnen som for en drøy måned siden ble funnet død i Larvik. Kvinnen hadde da vært savnet siden samboeren hennes ble funnet død i parets leilighet i Stavern den 2. januar. Politiet jobber fortsatt med å finne ut hva som har skjedd. Kvinnen ble tidlig siktet i saken, men politiet har senere uttalt at mistanken mot henne er svekket.

 • Fredag 19. april kl. 11.56

  Innbrudd i kiosk på Birkeland

  Det har vært et innbrudd på Mix-kiosken på Birkeland der det skal ha blitt stjålet verdier til flere tusen kroner. Det skriver Agderposten. En patrulje var på stedet fredag formiddag og gjennomførte åstedsundersøkelse, skriver politiet i Agder på Twitter/X.

 • Fredag 19. april kl. 11.55

  Trafikkulykke i Skogafjelltunnelen

  Det har vært en trafikkulykke rett etter inngangen til Skogafjelltunnelen på Halhjem-siden, melder Vest politidistrikt. To biler var involvert i en påkjørsel bakfra. Ingen er meldt skadet etter hendelsen. Den ene bilen har behov for bilberger, den andre er kjørbar. Skogafjelltunnelen i retning Bergen er åpnet igjen.

 • Fredag 19. april kl. 11.54

  Eliteseriespiller fra Bodø tvunget til å legge opp tidlig

  Andreas van der Spa (25) signerte for eliteserieklubben Sandefjord foran årets sesong etter å ha lagt bak seg flere gode sesonger i 1. divisjon. Men nå må midtstoppreren legge skoene på hylla tidligere enn forventet, skriver Sandefjords Blad. Årsaken er en alvorlig kneskade som oppsto etter det som skulle være en ukomplisert kikhullsoperasjon. Om han fortsetter som toppidrettsutøver kan han risikere å ødelegge kroppen, forteller bodøværingen. – Jeg har vært langt nede, og følt meg helt utenfor alt. Jeg har på mange måter mistet litt identiteten min, som er å være proff fotballspiller, sier han til avisen. Likevel velger han å se positivt på fremtiden. – Alt det negative man opplever vil gå over med tiden. Det handler bare om å prøve å finne sin vei, og finne de andre tingene som gir glede. Van der Spa tilbrakte ungdomsårene i Bodø/Glimt, før ferden gikk videre til Øygarden og Sogndal i 1. divisjon. Han har også spilt for Alta og Arendal på lån.

 • Fredag 19. april kl. 11.52

  Uvanlig mye vann i Mjøsa

  Den siste uka har vannstanden i Mjøsa økt med opp mot 80 centimeter. Norges vassdrags og energidirektorat (NVE) sier det uvanlig mye vann for årstida og ber folk rense sluk og grøfter, flytte unna løsøre, campingvogner og rundballer. Det skriver OA. I Østerdalen er det mindre vann enn vanlig, mens det er litt over normalt sør i gamle Oppland.

 • Fredag 19. april kl. 11.43

  Tidligere Gjensidige-ansatt dømt for grovt bedrageri

  En tidligere ansatt i forsikringsselskapet Gjensidige er i Hordaland tingrett dømt til to år og tre måneders fengsel for grovt bedrageri.

 • Fredag 19. april kl. 11.42

  Trafikkulykke på Forus

  Nødetatene har rykket ut på trafikkulykke på Kanalarmen på Forus. To biler er involvert. Det er større materielle skader på kjøretøyene. Airbag er utløst, men de involverte fremstår som uskadde. Ingen trafikale utfordringer.

 • Fredag 19. april kl. 11.34

  I dag legger Støre fram den nye regjeringskabalen – Vestre blir trolig ny helseminister

  Statsminister Jonas Gahr Støre varsler endringer i regjeringen klokken 15.

 • Fredag 19. april kl. 11.32

  Raudt krev lokal makspris på straum i Bergen

  Partiet Raudt i Bergen meiner bergensarane bør få makspris på straum. Dei viser til at Lærdal har vedteke ein fastprisavtale på 32 øre per kilowattime. Forslaget til Raudt skal opp i bystyret i løpet av året, og partiet håper det blir ei tidleg julegåve til bergensarane. Dette gjer dei i protest mot at regjeringa vil innføre EUs fjerde energimarknadspakke, som Raudt meiner vil hindre lokal sjølvråderett og gjere det vanskeleg å få ned nettleiga. Forslaget får støtte sentralt i partiet. – Det er på tide å ta tilbake kontrollen over krafta og straumprisane, seier Sofie Marhaug, andre nestleiar i energikomiteen på Stortinget.

 • Fredag 19. april kl. 11.30

  Sjøfuglene i kraftig nedgang

  Sjøfuglreservatene i Vestfold og Telemark opplever en alarmerende nedgang på grunn av forstyrrelser under hekkesesongen. Det skriver Sandefjords Blad. Statsforvalteren oppfordrer alle til å respektere forbudet mot å nærme seg land mer enn 50 meter i sjøfuglreservatene fra 15. april til 15. juli. Dette er for å beskytte truede arter som hettemåke og makrellterne. Det oppfordres også til å vise hensyn til hekkende fugler utenfor verneområdene. Forstyrrelser kan føre til stress og energitap hos fuglene, som allerede lider av sviktende mattilgang.

 • Fredag 19. april kl. 11.26

  Rådmannen i Iveland er oppsagt

  Ivelands rådmann Sten Albert Reisænen ble torsdag kveld oppsagt og fratatt sine arbeidsoppgaver i kommunen. Kommunestyret har enstemmig vedtatt oppsigelsen, skriver ordfører Jan André Myhren (H) i en pressemelding. Vedtaket ble gjort bak lukkede dører i kommunestyret torsdag kveld. I pressemeldingen kommer det frem at oppsigelsen er begrunnet i kommunestyrets manglende tillit til rådmannen som kommunens øverste administrative leder. Kommunestyret har ikke lenger tillit til at rådmannen kan sikre et godt og forsvarlig arbeidsmiljø for alle ansatte. Fædrelandsvennen har tidligere meldt at rådmannen avviser disse anklagene. Reisænen har ikke vært tilgjengelig for kommentar fredag formiddag.

 • Fredag 19. april kl. 11.26

  Rådmannen i Iveland oppsagt med øyeblikkelig virkning

  Ivelands rådmann Sten Albert Reisænen ble torsdag kveld oppsagt med øyeblikkelig virkning og fratatt sine arbeidsoppgaver i kommunen. Kommunestyret har enstemmig vedtatt oppsigelsen, skriver ordfører Jan André Myhren (H) i en pressemelding. Vedtaket ble gjort bak lukkede dører i kommunestyret torsdag kveld. I pressemeldingen kommer det frem at oppsigelsen er begrunnet i kommunestyrets manglende tillit til rådmannen som kommunens øverste administrative leder. Kommunestyret har ikke lenger tillit til at rådmannen kan sikre et godt og forsvarlig arbeidsmiljø for alle ansatte. Fædrelandsvennen har tidligere meldt at rådmannen avviser disse anklagene. Reisænen har ikke vært tilgjengelig for kommentar fredag formiddag.

 • Fredag 19. april kl. 11.22

  Tide vant milliardkontrakt for rutebusskjøring i Hardanger og Voss

  Busselskapet Tide får en kontrakt på 13 år for rutebusskjøring i Hardanger og Voss på Vestlandet. Kontrakten har en samlet verdi på 5,2 milliarder kroner.

 • Fredag 19. april kl. 11.18

  Truet med halshugging

  En mann i 30-åra er i Østre Innlandet tingrett dømt for trusler. I oktober i fjor sendte han bilde av en kniv til en person og truet med å kutte halsen hans og drepe ham. Tiltalte erkjente seg skyldig i retten og forklarte at truslene skjedde i forbindelse med stort inntak av alkohol. Han ble dømt til 21-dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner.

 • Fredag 19. april kl. 11.16

  Selg disse aksjene før resultatrapporten kommer

  Tre aksjer peker seg ut som svært risikable å eie de neste dagene.

 • Fredag 19. april kl. 11.14

  Historisk semje i bussoppgjeret

  For første gong sidan bussbransjen vart innført, vart partane i lønsforhandlinga samde utan mekling. – Vi hadde forventa det skulle gå til mekling, så det er gledeleg, seier Tore Even Øvretvedt, bussjåfør i Firda Billag og hovudtillitsvalt i Yrkestrafikkforbundet. Bransjen får auka timeløna med 11 kroner. Auka per time består av eit generelt tillegg på sju kroner pluss eit normallønstillegg på fire kroner. Resultatet er i tråd med frontfaget si råme på 5,2 prosent. Sjåførane er nøgde med resultatet. – Vi skal hugse på at innan kort tid blir dette sendt til uravstemming, så vi er ikkje hundre prosent sikre. Men eg blir veldig forundra om dette ikkje går igjennom, seier Øvretvedt.

 • Fredag 19. april kl. 11.12

  Leter etter truende person i Trondheim

  Politiet leter etter en person som har vært verbalt truende mot en ansatt inne i en kiosk i sentrum av Trondheim. Det skriver Adresseavisen. – Jeg kjenner ikke til hva som er blitt sagt, annet enn at språkbruken skal ha vært stygg. Da vi ankom stedet, hadde mannen forlatt kiosken. Vi har fått en beskrivelse av vedkommende, og søker etter ham i Trondheim sentrum. Det sier operasjonsleder Øystein Volden til avisa.

 • Fredag 19. april kl. 11.09

  Bjerke travbane blir ny, stor konsertarena

  Byrådet i Oslo har bestemt seg. Verdensstjernenes storkonserter skal skje på Bjerke travbane i framtida. Det var VG som omtalte saken først. Overfor NRK bekrefter byrådet at Bjerke travbane forplikter til å være vertskap for de store stadionkonsertene for en 10-årsperiode. – For oss har det vært viktig å få dette på plass, og kjapt, fordi byen trenger det, sier byråd for finans, Hallstein Bjercke (V), sier VG.

 • Fredag 19. april kl. 11.00

  Mannen som ble funnet død i Arendal er formelt identifisert

  Mannen som ble funnet død i vannet på Krøgenes i Arendal 2. april er nå formelt identifisert. Det skriver Agderposten. Det dreier seg om en mann i 30-årene, og rutinemessig etterforsker politiet fortsatt saken som et mistenkelig dødsfall. Avsnittsleder ved Arendal politistasjon Halvor Øymoen sier til avisen at det foreløpig ikke er noe som tyder på at det har skjedd noe straffbart.

 • Fredag 19. april kl. 11.00

  Byrådet vil ruste opp Bjerke travbane til storkonserter

  En håndfull millioner skal på ny kunne dra verdens mest populære artister til Oslo, mener byrådet, som har sett seg lei på at söta bror får «alle».

 • Fredag 19. april kl. 10.59

  Kjerkol vurderer fortsatt klage – advokaten kritisk til mediene

  Avtroppende helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) vurderer fortsatt å klage på vedtaket om annullering av mastergraden. Hennes advokat reagerer på at en oppblåst plagiatkontroll ble fremhevet i mediene.

 • Fredag 19. april kl. 10.59

  Nagelsmann forlenger med Tyskland

  Julian Nagelsmann (36) fortsetter som Tysklands fotballandslag også etter EM.

 • Fredag 19. april kl. 10.59

  Røykutvikling på skole på Lillestrøm

  Nødetatene er på vei til Volla skole på Lillestrøm. Skolen er under rehabilitering og det er derfor ingen elever på skolen. – Brannen fremstår udramatisk. Det er trolig kun snakk om røykutvikling, ser ingen åpne flammer. Brannvesenet undersøker videre, skriver politiet.

 • Fredag 19. april kl. 10.56

  Dette sier tallene om Haaland-våren: – Går gjennom en vanskelig periode

  Han involverer seg mer i spillet, men foran mål er det stor forskjell på Erling Braut Haaland (23) fra i fjor til i år.

 • Fredag 19. april kl. 10.51

  Gult farevarsel for snø

  «Her kommer vintern», men vi er jo langt ut i april?

 • Fredag 19. april kl. 10.47

  Varmepumper stjålet på Vinstra

  I løpet av natta har det vært innbrudd på en byggeplass på Vinstra i Nord-Fron. Det er stjålet utedeler til to Toshiba Signatur 25 varmepumper. Har du tips eller opplysninger ring politiet på tlf. 02800.

 • Fredag 19. april kl. 10.45

  Lover havvind fra 2030 dersom Aasland leverer

  Hvis energiminister Terje Aasland holder tempoet oppe, lover vinneren av auksjonen om norsk havvind å starte opp i 2030.

 • Fredag 19. april kl. 10.35

  Fortsatt skimuligheter i Oslomarka

  Det prepareres fortsatt skiløyper i Oslomarka og mange vet å benytte seg av dem. Selv om det har smeltet mye snø, er det også mye igjen. Med kuldegrader om natta smelter det lite, og det er godt nytt for de skiglade. Natt til fredag kom det også noen centimeter nysnø. Fredag formiddag er det ferskpreppede skiløyper fra Frognerseteren, Movatn, i Lommedalen, i Mylla-området og fra Grua/Brovoll. Bildet er fra Skjennungen i Nordmarka denne uka. I Østmarka er det ikke skiføre lenger, men i Nordmarka, Vestmarka, på Krokskogen og i Romeriksåsene er det mulig å finne snø og løypetraseer å gå i. Dessuten er det fint i Lygna-traktene. – Se etter lysegrønne streker i føremeldingen, sier NRKs markareporter Nina Didriksen. – Kanskje du kan få deg en siste skitur nå til helgen, oppfordrer hun.

 • Fredag 19. april kl. 10.31

  Signerte havvindkontrakt for Nordsjøen: – En milepæl

  Energiministeren deltok fredag på en symbolsk kontraktsignering for å markere at Ventyr får den historiske oppgaven med utbygging av havvind i Nordsjøen.

 • Fredag 19. april kl. 10.31

  «Ibelin» passerer 100.000 kinobesøk

  Bare seks uker etter premieredatoen er den norske dokumentarfilmen «Ibelin» den 3. største kinodokumentar de siste tyve årene.

 • Fredag 19. april kl. 10.29

  Lando Norris ble fratatt bestetiden – men fikk den tilbake

  Det var både brann og regnvær under kvalifiseringen til sprintløpet i Kina.

 • Fredag 19. april kl. 10.26

  Flere tatt i fartskontroll i Moss

  UP har i morgentimene hatt fartskontroll på Ekholt i Moss. I en 50 sone i Dyreveien fikk ti førere reaksjoner, hvorav en er anmeldt og fått førerkortet tatt i beslag, opplyser politiet. Høyeste hastighet politiet målte var 84 km/t i 50-sone.

 • Fredag 19. april kl. 10.19

  Får igjen penger for feilparkering ved Sognsvann

  Mange har fått parkeringsbot på den store utfartsparkeringen på Sognsvann i Oslo, og nå lover kommunen endringer. Merkingen ble gjort om for to år siden, men mange har misforstått og fått bot for feilparkering, skriver Nordre Aker Budstikke. Nå har bymiljøetaten gitt 85 personer pengene tilbake. Etaten innrømmer at oppmerkingen kan være vanskelig å skjønne og sier at den blir endret i løpet av våren.

 • Fredag 19. april kl. 10.18

  Når ekstremhøyre går til krig mot «woke»

  Den nye sesongen av den norske spenningsserien «Furia» handler om et Europa som rystes til grunnvollene av høyreekstreme. Bør vi være redde?

 • Fredag 19. april kl. 10.15

  Mann dømt til fengsel for deling av over 600 videoer som seksualiserer barn

  En mann i 20-årene er dømt til fengsel i seks måneder i Salten og Lofoten tingrett for besittelse og deling av 627 videoer som seksualiserer barn. Forholdet skjedde juni i 2022 da tiltalte var sent i tenårene. På det sosiale mediumet Snapchat delte han over 600 videoer via skylagre. Mannen er bosatt i en kommune i Nordland. Videoene viser blant annet voldtekt av barn, barn i seksuelle positurer, barn som har seksuell omgang med hverandre og barn som har seksuell omgang med dyr. Retten har også beslaglagt tiltaltes telefon og finner det bevist at kontoen videoene ble delt fra tilhører tiltalte.

 • Fredag 19. april kl. 10.14

  Drapssiktet i 60-åra har fortsatt ikke forklart seg

  Mannen i 60-årene som er siktet for drapet på apotekansatte Miriam Daniela Ayres Cea (35) 2. april, har fortsatt ikke forklart seg for politiet. Det opplyser mannens forsvarer Joakim Boye. Mannen sitter nå i varetekt i full isolasjon. – Han har benyttet seg av sin rett til å ikke forklare seg overfor politiet. Tiden vil vise om det blir noen endring på dette eller ei, sier Boye til NRK.

 • Fredag 19. april kl. 10.14

  Ine Marie Wilmann: – Ligner mye på en skremmende sanntid

  Sesong to av serien «Furia» tar opp virkelighetsnær og skremmende tematikk, mener hovedrolleinnhaverne.

 • Fredag 19. april kl. 10.02

  Kristine Stavås Skistad gjør sjokkretur på landslaget

  Men hun skal ikke delta på noen landslagssamlinger.

 • Fredag 19. april kl. 9.57

  Retrospill-revolusjon på iPhone

  Nå kan du spille Nintendo-klassikerne på telefonen.

 • Fredag 19. april kl. 9.56

  BT: Mann skal ha kjørt på politiet

  En 19 år gammel mann er siktet for vold og trusler mot politiet etter at han kjørte bil uten førerkort. Det melder BT. 19-åringen kjørte inn i en sivil politibil. Politiet forteller til BT at det har vært en gjentagende problem at vedkommende kjører vil uten førerkort.

 • Fredag 19. april kl. 9.55

  Besøksforbud pålagt voldssiktede i Halden

  De fem som er siktet etter en voldsepisode i Halden for en drøy uke siden er ilagt besøksforbud overfor personen de er siktet for å ha brukt vold mot. En mann i 40-årene ble kjørt til sykehus etter at politiet oppsøkte en privat bolig i Tistedal, rundt klokken 18:30 den 9. april. – Politiet er ferdige med å granske åstedet, men fortsetter med avhør av de siktede og annen etterforskning, sier etterforskningsleder Håvard Strand. Han går ikke i detaljer om hva etterforskningen har avdekket så langt, men sier politiet begynner å danne seg et bilde av hva som har skjedd og hvorfor det skjedde. – Alle personer er knyttet til et miljø politiet kjenner fra før, sier Strand.

 • Fredag 19. april kl. 9.53

  Bil inn i autovernet i Vindafjord

  Politiet fikk melding om et trafikkuhell på Saudaveien i Nedre Vats i Vindafjord i dag morges. En bil har kjørt inn i et autovern. Det er ingen personskade. Fører av bilen fremstod som påvirket. Vedkommende ble kjørt til legevakt hvor det ble foretatt blodprøve av siktede. Førerkortet er ikke beslaglagt i påvente av resultatet av blodprøven. Sak er opprettet, skriver politiet i deres logg.

 • Fredag 19. april kl. 9.47

  Matapour blei stoppa i bilen bak Sian-leiaren

  22. april 2022 var det varsla at Sian skulle halde markering samtidig som fredagsbønna i Stovner Moske. Dei skulle då mellom anna brenne ein koran. Sian-leiar Lars Thorsen heldt fast på at han skulle gjennomføre markeringa, trass i motstand frå politiet. – Vi får då melding av ein sivil politibil om Arfan Bhatti at han følger etter Lars Thorsen, forklarer politibetjenten Kristoffer Andre Skavås i retten. Arfan Bhatti og Zaniar Matapour blir stoppa. Bhatti køyrde bilen, og Matapour sat i baksetet. Der politiet fant to knivar. – Bhatti er høgt oppe og snakkar i munnen på oss. Han er ganske hissig. Bhatti gir ulike forklaringa, mellom anna at dei to skulle på fisketur. – Bhatti seier då «det kjem til å skje noko ein anna plass». Eg tenker då på Sian-markeringa, forklarar Skåvas. – Korleis var Matapour i dennes situasjonen? spør aktor Sturla Henriksbø. – Eg huskar han var veldig roleg. Han var merkverdig roleg og stille. Det syns eg var mistenkeleg. Bhatti blir sett i varetekt, medan Matapour blir sendt vekk med ei bortvising, forklarar politibetjenten.

 • Fredag 19. april kl. 9.45

  Israels angrep mot Iran