Både bidrag til seks mål og fem målgivende pasninger er rekorder i Major League Soccer. I tillegg er det ingen som tidligere har klart fem målgivende pasninger i én omgang.

– Alle målene var fundamentale i kampen, men Leo gjorde noen historisk i kveld med målgivende og ett mål, sier Inter Miami-trener Teta Martino.

Luis Suárez noterte seg tre mål, mens Matias Rojas scoret to. Alle kom etter at Inter Miami hadde ligget under 0-1 ved pause.

Argentineren har åpnet årets sesong på forrykende vis. Etter nattens kamp står han med ti mål og ni målgivende på åtte kamper i serien.

Messi satte også flere rekorder da Inter Miami vant 4–1 mot New England Revolution forrige helg.

Blant annet ble han den første spilleren i ligaens historie til å få minst to målpoeng i fire kamper på rad. Den rekorden forbedret han mot New York Red Bulls.

– Jeg pleier å si det – og det er overflødig nå – men han gjør alltid noe nytt. Å ha seks målpoeng i en 6–2-seier, er noe som vil bli vanskelig å oppnå igjen, sier Inter Miami-sjef Martino.

Inter Miami topper sin liga med 24 poeng etter 12 kamper. Cincinatti er tre poeng bak, men har én kamp til gode på klubben fra Florida.

Klubben er som natt og dag med og uten Messi. Siden han debuterte sommeren 2023 står de med 15 seirer, syv uavgjort og tre tap med ham på banen. Uten står de med to seirer, fire uavgjort og seks tap.