Hopp til innhold

Solberg med skrellseier i alpin-NM – slo verdenstoppene

Eirik Hystad Solberg (21) fra Madla overrasket alle da han kjørte inn til gull i storslalåm i alpin-NM.

Solberg ledet etter 1. omgang og var åttende best i den andre, men det var mer enn nok til å ta karrierens første NM-medalje.

Madla-løperen vant med 37 hundredeler ned til ett år yngre Theodor Brækken. Bronsemedaljen gikk til Halvor Hilde Gunleiksrud.

– Det var tungt, lød den meget nøkterne kommentaren NM-vinneren ga til NRK etter målgang.

Alle de tre på pallen har fått prøvd seg i verdenscupen denne sesongen, men det er likevel overraskende at de slo sterke navn som Atle Lie McGrath og Timon Haugan.

Ingen av medaljørene har vært på pallen i NM før.

Eirik Hystad Solberg etter verdenscupdebuten i Kitzbühel

Sportsnyheter

Erling Braut Haaland City

«Pissnervøs» Haaland ble City-helt: – Det er derfor han er eksepsjonell

Erling Braut Haaland taklet presset på mesterlig vis og ble tomålsscorer for Manchester City. Nå har de alt i egne hender før siste runde i Premier League.

Siste nytt

• Magnus Carlsen tapte første kamp i Champions Chess-storfinalen etter armageddon mot Alireza Firouzja

Magnus Carlsen tapte i armageddon for Alireza Firouzja i den første kampen i storfinalen i årets 2. Champions Chess-turnering.

I det fjerde partiet så det ut til at nordmannen skulle gå seirende ut, men han gikk glipp av et fordelaktig trekk, og fransk-iraneren utnyttet tabben og vant partiet. Da var det en tydelig skuffet og forbannet Carlsen.

Det hele måtte avgjøres i armageddon, men først bød spillerne på hvem som skulle ha svarte brikker. Carlsen satset på 8.26 minutter mens Firouzja bød 8.04. Dermed fikk nordmannen hvitt og fransk-iraneren svart. I armageddon må hvitt vinne, for svart holder det med remis.

Den andre duelles spilles senere i kveld.

I helgen vant Carlsen en Grand Chess-turnering i Polen for annen gang på rad.

Norway Chess
  • Rosenborg vant toppkampen: Deler førsteplass med VIF

Rosenborg vant 1-0 i toppkampen borte mot Vålerenga i Toppserien onsdag. Med seieren har Rosenborg nå 21 poeng - like mange som Vålerenga på delt førsteplass. Trønderne er bak på målforskjell.

Hanna Dahl satte inn 1-0 for RBK etter 71 minutter med et skudd fra 16 meter. Vålerenga hadde en kjempesjanse til å utligne ti minutter senere ved Elise Thorsnes, men skuddet ble hindret. Vålerenga var nære utligning to ganger på overtid, men lyktes ikke å score. Dermed endte kampen 1-0 til bortelaget.

8yqXPwYaOUs
  • Brann-kvinnene ned på jorda – 1-1 mot Røa

Fire dager etter 10-0-seieren over Arna-Bjørnar kom Branns kvinnelag ned på jorda og måtte kjempe for å få 1-1 mot Røa i egen storstue.

Det var første gang Brann avga poeng siden 2-4-tapet for LSK i serieåpningen midt i mars.

Røa tok ledelsen tidlig i 2. omgang etter hjørnespark. Serven fra Cassandra Bogere ble bokset ut av keeper Aurora Mikalsen. I returrommet sto Mari Nyhagen, som dempet ballen og lempet den inn. Mina Bell Folland prøvde å nikke, men ballen seilte over henne og inn i mål.

Brann-spillerne mente at Folland var i offsideposisjon og håpet på en fløyte, men ble ikke hørt. Nyhagen så ut til å bli matchvinner inntil Tomine Svendheim utlignet i det 79. minutt med et skudd i lengste hjørne.

LSK Kvinner slo tilbake dagen etter å ha fått poengtrekk på grunn av dårlig klubbøkonomi. Stabæk ble slått 3-2 i LSK-hallen med scoringer av Asdis Halldorsdottir, Katrine Winnem Jørgensen og Tonje Erikstein.

Lyn slo tabelljumbo Arna-Bjørnar 1-0 med scoring av Luisa Galteland et snaut kvarter før slutt, mens det ble 1-1 mellom Åsane og Kolbotn.

Rundens storkamp mellom serieleder Vålerenga og toer Rosenborg startet en time etter de øvrige kampene. Den er målløs ved pause.