Dermed står det 2–2 i best av syv kamper, og det skal spilles minst to kamper til.

– Jeg er utrolig stolt over laget. Den karakteren vi viser i siste halvdel er fantastisk, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson til TV 2.

Oilers fortsatte der de slapp etter å ha vunnet 4–0 torsdag, og gjestene ledet 3–0 like før halvspilt kamp lørdag.

I en forrykende midtperiode kjempet Vålerenga seg tilbake i oppgjøret med to raske scoringer. Hovedstadslaget skapte sjanse på sjanse i tredje periode, og ett minutt før full tid satte kaptein Martin Røymark inn den forløsende scoringen som sørget for forlengning.

Vålerenga stupte i angrep i «sudden death» og bare 50 sekunder var passert da Røymark satte inn matchvinnermålet.

– Jeg syns det er veldig fortjent etter den matchen vi gjør. Det er tøft å få 0–3 i fleisen. Det er lett å legge seg ned og dø da, men vi gir oss ikke. Jeg håper det kan være et vendepunkt for oss, sier kveldens Vålerenga-helt.

Før det var Oilers lenge det førende laget i kampen. Likevel uteble seieren for gjestene.

Gjestene skaffet seg 1–0 i slutten av første periode etter sløvt forsvarsspill fra Vålerenga. Kort tid inn i 2. periode satt også 2–0 i nettet. Vålerenga mistet pucken på midten, og Dan Kissel doblet ledelsen. Verre skulle det også bli. Like før halvspilt periode sto det 0–3.

Oilers hadde da stått for de syv siste scoringene i semifinaleserien, men Thomas Olsen brøt rekken da han reduserte kort tid senere. Alex Dostie tente håpet for alvor da han sendte Vålerenga ytterligere ett mål nærmere før tredje periode.

Vertene skapte flere muligheter i tredje periode, og vant skuddstatistikken i perioden suverent (17-4), men den forløsende scoringen lot vente på seg.

Ett minutt før full tid satt imidlertid den første for Røymark, og kort tid inn i forlengningen avgjorde han oppgjøret.

• I den andre semifinalen leder Storhamar 3–1 i kamper over Frisk Asker.