Siste nytt:

  • I dag kl. 11.36

    Sørloth utelatt fra årets lag i Spania

    Alexander Sørloth har levert en sesong som mangler sidestykke for Villarreal. Likevel er ikke trønderen nominert til årets lag i La Liga. – Nummer 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11 og 12 på toppscorerlisten er der, men ikke nummer 3. Veldig rart, sier Petter Veland til NTB. For som eksperten på spansk fotball påpeker, kjemper Sørloth om toppscorertittelen i La Liga. Han står likt med Jude Bellingham på 17 scoringer, og bare Gironas Artem Dovbyk (19 scoringer) har notert seg med flere mål en nordmannen. – Han er på 2.-plass om du tar vekk straffemål, 3.-plass om man tar hensyn til at Bellingham nådde 17 først – han burde uansett vært nominert, sier Veland. Viaplay-eksperten trekker fram angrepskollega Gerard Moreno og Deportivo Alavés-spiller Luis Rioja som to nominerte som Sørloth kunne tatt plassen til. – Ekstra rart er det at de er der. Jeg finner ikke én logisk eller god grunn til at Sørloth ikke er nominert, foruten at La Liga eventuelt har visse kriterier om så og så mange fra den og den klubben, så og så mange «rene spisser», så og så mange som er 195 centimeter eller høyere, eller så og så mange som er født i desember 1995. Selv da er det rart, mener Veland. Det er totalt 19 angrepsspillere som er nominert. Forrige sesong endte Sørloth en 22 år gammel norsk scoringsrekord da noterte seg for 12 nettkjenninger. John Carew hadde den tidligere rekorden på elleve mål for Valencia i 2000/01-sesongen. Årets scoringstall er dermed helt sensasjonell i norsk målestokk. Sørloth har i tillegg gjort det for et Villarreal-lag som ligger helt nede på 9.-plass i ligaen. (©NTB)

  • I dag kl. 11.34

    Syklist skadet i Eikerrittet

    En syklist som har deltatt i Eikerrittet i Holmestrand er trolig skadet. Skadegrad er ikke avklart, skriver politiet på X. Ambulanse er på stedet og politiet er på vei.

  • I dag kl. 11.24

    Solbergs hasjoppgjør med Unge Høyre-lederen: – Jeg er veldig uenig

    Unge Høyre-leder Ola Svenneby ble slaktet av både justisministeren og Frp-lederen. Det er ikke så mye å hente hos Høyre-lederen heller.

  • I dag kl. 11.23

    Ondskap - eller galskap?

    Er det psykisk sykdom eller en syk ideologi som er bak Pride-terroren? Matapours tilregnelighet var tema i Oslo Tingrett denne uken.

  • I dag kl. 11.11

    Over 130 skader etter Nato-øvelse i Norge

    28 skader på husdyr og to meldte skader på dyrket mark er blant de 130 skadene som er meldt inn etter Nato-øvelsen Nordic Response i mars. Over 20.000 soldater fra 13 land deltok i øvelsen Nordic Response fra 3. til 14. mars, som ble gjennomført i nordlige deler av Norge, Sverige og Finland. Totalt er det meldt inn 131 skader i Norge så langt som følge av øvelsen, skriver Nationen. Det er meldt inn flest skader på materiell, veier og husdyr, og det kommer fortsatt inn nye meldinger om skader, opplyser Bø. – Jeg syns det er en normal mengde. Når folk nå har fått summet seg litt, og snøen begynner å forsvinne, så vil det nok komme mer. Samtidig, når jeg tenker på hvor stor øvelse det var, er det nok litt mindre enn normalt, sier Marianne Rygh Bø, miljøvernoffiser i Forsvaret. Skadene på husdyr som er meldt inn, dreier seg hovedsakelig om reinsdyr, opplyser Bø. – Vi hadde blant annet en hendelse med et helikopter som fløy feil, fordi piloten misforsto hvor de kunne fly. Så flere av sakene gjelder en hendelse. Det er tilfeller der rein er blitt spredt, eller er blitt blandet sammen, sier Bø. (©NTB)

  • I dag kl. 11.09

    Boligbrann i Alver

    Bygget er per klokken 11.00 ikke klarert.

  • I dag kl. 11.05

    Traktor i full fyr – mye røyk i området

    Nødetatene er på vei til Nome i Telemark etter melding om brann i en traktor. Traktoren står ute på et jorde og er overtent og det er mye røyk i området. Ingen skal være skadet, skriver politiet på X.

  • I dag kl. 11.03

    Over 600 rammet av strømbrudd

    Det har vært et strømbrudd i Grimstad som fører til at mange har mistet strømmen lørdag formiddag. Glitre energi opplyser at 621 kunder er berørt i Groosåsen-området. Selskapet sier at det er vanskelig å si når strømmen er tilbake.

  • I dag kl. 10.56

    Rykker ut til bustadbrann i Alver

    Mannskap frå tre stasjonar rykker no ut til melding om bustadbrann i Lyngmarka i Alver. – Det er mogleg fare for spreiing, seier vaktkommandør Helge Lund ved 110 Vest. Brannen vart meldt klokka 10.46, og det skal brenne i ein bustad i to etasjar, skriv politiet på X. Det er meldt om mykje røyk og opne flammar. Røykdykkar er no gang, melder 110 Vest på X. Luftambulanse er også sendt mot adressa. Politiet har fått kontakt med eit familiemedlem til dei to som bur i huset, og dei skal ikkje vere heime, skriv politiet på X.

  • I dag kl. 10.51

    Ulv fra Setten-reviret skutt i Sverige

    En ulv fra Setten-reviret er skutt i Sverige. Ulven ble skutt i Skåne, nord for Malmø, 24. april, skriver Indre Akershus Blad. Den største delen av Setten-reviret er i Aurskog-Høland kommune i Akershus. Ulven er blitt koblet til minst femten angrep sør i Sverige det siste drøye halvåret. I og med at ulven stammer fra Setten-reviret, er den første generasjon av innvandret finsk-russisk ulv, og regnes dermed som genetisk viktig for den norske ulvestammen, skriver avisen.

  • I dag kl. 10.37

    Nordmenn – det skambelagte folket

    Hvorfor føler nordmenn mer skam enn andre?

  • I dag kl. 10.36

    Svarer Ingebrigtsen: – Skal ikke la ham rakke ned på meg

    Ordkrigen mellom Jakob Ingebrigtsen (23) og Josh Kerr (26) vil ingen ende ta. Og nå er det bare noen uker til de endelig møtes igjen.

  • I dag kl. 10.27

    Postgirobygget blant tusener av russ: – Får tro på fremtiden

    For åtteogtyvende år på rad spiller Postgirobygget på Landstreff Stavanger. Navnet på hans egen russegruppe tør ikke frontmann Arne Hurlen å minnes.

  • I dag kl. 10.22

    Brann i Stryn sløkt

    Brannvesenet oppmodar bebuarane området kring brannstaden i Lovikvegen i Stryn om halde vindauge og dører lukka på grunn av røyk. Klokka 09.27 vart det meld om mykje svart røyk frå eit næringsbygg hjå Stryn betong. Det viste seg å brenne i noko forskalingsmaterialar. Brannen er no sløkt og brannvesenet driv utlufting på staden, opplyser politiet

  • I dag kl. 10.16

    Bunadsfeber før nasjonaldagen: – Ingen velger bort noe som er viktig

    Norske bunadstradisjoner ser ut til å være motstandsdyktige mot inflasjon og lavere kjøpekraft.

  • I dag kl. 10.02

    Forsvareren om Gjert Ingebrigtsens trenerframtid: Skal holde seg i bakgrunnen

    I påvente av rettssaken akter Gjert Ingebrigtsen å fortsette som trener for utøverne han nå bistår, blant dem Narve Gilje Nordås.

  • I dag kl. 9.45

    Mykje svart røyk frå Næringsbygg i Stryn

    110-sentralen melder om mykje svart røyk frå eit næringsbygg hjå Stryn betong. Innringar er ein forbipasserande, opplyser politiet på X. Det skal så langt ikkje vere observert flammar. Det er og uvisst om det har vore folk i bygget, men det er ikkje opplyst personskadar. Brannmannskap er på staden. Politi og ambulanse på veg. Representantar frå firma er også på veg.

  • I dag kl. 9.14

    Marcus og Martinus håper på 12 poeng fra Norge: – Vi er fortsatt to norske gutter

    Hvis Norge skal ta æren for Marcus & Martinus i Eurovision, bør det norske folk være rause med stemmene, mener duoen. De har allerede fått støtte fra Støre. – Norge får ikke lov å si at de har vunnet hvis vi vinner, og så gir de oss 3 poeng. Det går ikke, sier Marcus Gunnarsen til NTB. Den norske popduen sier de har opplevd å bli kalt både «backstabbere» og «landssvikere» etter at det ble klart at de skal representere Sverige i finalen i Eurovision Song Contest i Malmö neste helg. NTB møtte tvillingene i Oslo før avreise til Malmö. De håper at nordmenn flest heller gleder seg over at Norge har et bonusnummer i Eurovision, i tillegg Norges eget bidrag fra bandet Gåte. – Det er jo helt sinnssykt at to nordmenn faktisk blir sendt videre for Sverige og representerer nabolandet. Jeg håper at folk er stolte og tenker at dette er utrolig kult. Da har man to forskjellige norske nummer som er med i Eurovision egentlig, sier Martinus. Støtte av Støre Tvillingene er takknemlige for at Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har vært tydelig og omfavnet den svensk-norske deltakelsen. – En stor bragd på en uforglemmelig kveld! Så moro det skal bli for oss i Norge å følge både Gåte og M & M i Malmö i mai!, skrev Støre da finalen i den svenske Melodifestivalen ble avgjort i mars. Han refererte da også til tittelen på vinnerlåten «Unforgettable». – Hvis Jonas Gahr Støre er stolt av oss, så synes jeg at resten av Norge også skal være det, sier Marcus. Trives i Sverige Den siste tiden har Marcus & Martinus oppholdt seg stadig mer i Sverige, og mye av apparatet rundt dem har base der. – Vi har mye jobb i Sverige, det er helt sant. Og vi trives der. Vi skal ikke lyve å si at vi ikke trives, sier Martinus. – Det er litt derfor vi også begynte med å være med på Melodifestivalen, fordi vi var så mye i Stockholm. Men etter Eurovision-finalen skal de tilbake til hjembygda Trofors i Nordland for å feire 17. mai. – Vi er fortsatt to norske gutter, det er vi, sier Martinus. (©NTB)

  • I dag kl. 8.59

    Rykte ut til melding om innbrot

    Klokka 0749 rykte politiet ut til melding om pågåande innbrot i ei fellesbod i Zetlits Gate i Bergen. Ein ukjent mann var blitt observert. På staden trefte politiet ein mann i 50-åra og ei kvinne 40-åra, opplyser operasjonsleiar Frode Kolltveit i Vest politidistrikt. Det skal ikkje vere gjort skadeverk, men dei to hadde forsøkt å ta nokre posar med klede. Alt er tilbakelevert, og politiet opprettar sak på forholdet.

  • I dag kl. 8.58

    Politiet skryter av russen

    Denne helgen arrangeres Landstreffet for russen på Ålgård. Rundt 15.000 russ fra hele landet er samlet i Kongeparken, sør for Stavanger. Politiet skryter av russen og sier det har gått rolig for seg. – Det har ikke vært noen store hendelser, kun noen mindre tilfeller av ordensforstyrrelser og beruset ungdom. Det har ikke vært noe store ting, og det har ikke vært veldig mye, sier operasjonsleder Thomas Nordvik i Sørvest politidistrikt til NTB.

  • I dag kl. 8.52

    Flisa-drap: Sikta kvinne vil ikke stille til avhør

    Politiet ønsker nye avhør av kvinna i 70-åra, som er sikta for drap på samboeren sin, men hun ønsker ikke å stille. Kvinnas forsvarer, Helge Hartz sier til Østlendingen at dette er etter råd fra ham. – Det er jeg, sammen med en kollega, som har gitt råd om at siktede per nå ikke bør forklare seg ytterligere på grunn av sin helsetilstand, sier Hartz til avisa. Politiet fikk melding om et uventet dødsfall i en fritidsbolig på Flisa tidlig 30. desember. Kvinna ble sikta etter at det ble funnet en kule i hodet på samboeren, en mann i 70-åra. Hun nekter straffskyld. – Siktelsen er ikke endra, sier politiinspektør Henning Klauseie til Østlendingen. Åstedet ble ikke sikra før politiet mottok obduksjonsrapport, elleve dager etter at mannen ble funnet død.

  • I dag kl. 8.48

    Veg opna etter ras

    E6 i Rana er opna igjen etter å ha vore stengt gjennom natta. – Vegen er opna for kort tid sidan, så der er rydda opp og fri ferdsel. Vegen opna rundt klokka 08:30 laudag. Det stadfester Fredrik Nyland i Vegtrafikksentralen. Det var ved Illhøltunnelen at vegen blei stengt like etter klokka 18 fredag kveld på grunn av eit steinras. Fleire steinar låg i vegbana.

  • I dag kl. 8.38

    Hamna i drukkenskapsarresten

    Ein mann i 60-åra hamna ved tre-tida i natt i drukkenskapsarresten i Bergen. Mannen var ikkje i stand til å ta vare på seg sjølv, opplyser operasjonsleiar Frode Kolltveit ved Vest politidistrikt. Mannen også tidlegare på natta fått beskjed om å forlate sentrum av politiet.

  • I dag kl. 8.36

    Terrengbrann i Grimstad

    Det brenner i terrenget på Molland i Grimstad. Årsaken er et tre som har falt over en strømledning og antent terrenget. Brannvesenet sikrer branne i påvente av montør fra kraftverket.

  • I dag kl. 8.35

    Mann forsøkt rana av ungdommar

    Ein mann i 20 åra skal i natt ha blitt forsøkt rana av tre ungdommar i Magnus Barfotsgate i Bergen. Politiet fekk melding om hendinga klokka 00.41. Ein av ungdommane skal ha dratt fram noko som meldar oppfatta som eit våpen. Meldar sprang då frå staden, ingen av dei tre, som skal vere i alderen 15 – 17 år, følgde etter mannen, opplyser operasjonsleiar Frode Kolltveit i Vest politidistrikt. Mannen skal ikkje ha blitt utsett for vald. Politiet har gått gjennom overvakingsvideoar frå staden utan å finne spor av dei tre ungdommane.

  • I dag kl. 8.30

    Trafikkulykke inatt

    Natt til laurdag meldte politiet i Nordland om ei trafikkulykke på Hammarveien i Rana. Det skal ha vore ein front mot front-kollisjon med låg fart, og totalt fem personar involvert. To bilar. Alle dei involverte var relativt raskt oppe og gjekk, ifølge politiet. Ingen personskadar. Politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 8.23

    Slo tenåring med skiftenøkkel

    En mann i 20-årene skal ha slått en nabo i tenårene med en skiftenøkkel i Larvik i natt. Hendelsen har skjedd etter uoverensstemmelser i nabolaget, skriver politiet på X. Mannen innrømmet forholdet og ble anmeldt. Han fikk også pålegg om å ikke oppsøke fornærmede de neste 72 timene.

  • I dag kl. 8.20

    Innrømte å ha skutt med luftvåpen

    Like over klokken ett lørdag natt fikk politiet melding om at det var avfyrt skudd fra en bil utenfor utested i Kristiansand sentrum. Det ble oppfattet som et luftvåpen, Politiet stoppet den aktuelle bilen med fire personer i. De innrømmet å skutt gelekuler mot det de trodde var en kompis. Politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 8.19

    Alvorlig ulykke på E6

    En mann i 30-årene fra Østfold er fløyet til Ullevål med luftambulanse etter en alvorlig trafikkulykke på E6 mellom Missingmyr og Solli. – Det er en singelulykke. Bilen kjørte ut og rullet ut på et jorde, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Nødetatene kom raskt til stedet, forteller Sveen. Hvor store skader mannen har fått, har han ikke informasjon om. – Vi antar at det kun var én person i bilen, sier Sveen. Politiet jobber med å kartlegge hva som har skjedd, og E6 ble stengt i sydgående retning på grunn av hendelsen. Klokken 08.36 melder politiet at ett felt åpnes og trafikken dirigeres forbi.

  • I dag kl. 8.19

    E6 stengt på grunn av ulykke

    Det har vært et trafikkulykke på E6 mellom Missingmyr og Solli. Nødetatene er på stedet, sier Lars Erik Robertsen, vaktleder hos 110-sentralen Øst. Det skal være en singelulykke, og politiet jobber med å kartlegge hva som har skjedd. E6 er stengt i sydgående retning på grunn av hendelsen.

  • I dag kl. 8.19

    Alvorlig ulykke på E6

    En mann i 30-årene fra Østfold er fløyet til Ullevål med luftambulanse etter en alvorlig trafikkulykke på E6 mellom Missingmyr og Solli. – Det er en singelulykke. Bilen kjørte ut og rullet ut på et jorde, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt. Nødetatene kom raskt til stedet, forteller Sveen. Hvor store skader mannen har fått, har han ikke informasjon om. – Vi antar at det kun var én person i bilen, sier Sveen. Politiet jobber med å kartlegge hva som har skjedd, og E6 ble stengt i sydgående retning på grunn av hendelsen. Klokken 08.36 melder politiet at ett felt åpnes og trafikken dirigeres forbi.

  • I dag kl. 8.19

    Rykket ut til røykutvikling i russebuss

    Nødetatene rykket ut til melding om røykutvikling i en russebuss i Holmestrand like før 05.00 i natt. Alle personene i bussen kom seg ut. Det viste seg at det ikke brant, men kom røyk fra et varmeanlegg, skriver politiet på X.

  • I dag kl. 8.18

    18-åring mista førerkortet

    En 18 år gammel bilfører ble natt til lørdag tatt for å kjøre i 125 km/t i 80-sona på E6 ved Vingrom. Det var en UP-patrulje som oppdaga råkjøringa. Den unge føreren mista førerkortet.

  • I dag kl. 8.17

    Turen har vært hardere enn ventet for Løke: – Krevende

    Lørdag morgen bekrefter Frank Løke at han er i grei form etter en lang natt.

  • I dag kl. 8.14

    Skal ha truet med kniv

    Politiet fikk melding om at en mann i Grimstad truet folk med en kniv lørdag morgen. Det viste seg å være usant, men mannen var verbalt truende til to personer og tok en motorsykkelhjelm. Ingen ble skadet.

  • I dag kl. 8.14

    Dømt til å tilbakebetale fakturagebyr

    Royer Solheim syntes fakturagebyret var for høyt og tok innkreveren til Forliksrådet. Nå får han igjen pengene.

  • I dag kl. 8.10

    Grønn Ungdom-leder til NRK: – Jeg tok en overdose

    Ungdomspartilederen trodde han tok amfetamin.

  • I dag kl. 8.08

    Alvorlig trafikkulykke på E6 i Råde

    En personbil har vært involvert i en trafikkulykke på E6 i Råde i Østfold lørdag morgen.

  • I dag kl. 8.08

    Alvorlig trafikkulykke på E6 i Østfold

    En personbil har vært involvert i en trafikkulykke på E6 i Østfold lørdag morgen.

  • I dag kl. 8.04

    Brann i russebuss

    Politiet fikk i natt melding om brann i en russebuss på Løkken Verk i Orkland kommune. Det var full overtenning, brannen starta ifølge politiet i motorrommet. Brannen er nå slukka, ingen av de åtte som var i bussen ble skada. Det melder politiet på X.