Nyheter:

 • I dag kl. 19.13

  Sandnesmann tiltalt for hallikvirksomhet

  En mann fra Sandnes er tiltalt for grov hallikvirksomhet, melder Stavanger Aftenblad. Den 46 år gamle mannen skal ifølge påtalemyndigheten ha tjent over 7 millioner kroner på å fremleie leiligheter til prostitusjon i flere norske byer. Tiltalen er tatt ut av Hordaland, Sogn og Fjordane statsadvokatembete.

 • I dag kl. 19.10

  Uskadde hester tilbake hos eier

  Politiet melder nå at hestene er tilbake hos eier, og de er uskadd. Det er fortsatt uklart om noen av de tre som sjekkes hos legevakta kom til skade etter hendelsen.

 • I dag kl. 19.06

  Bygging av Bussveien er rett rundt hjørnet

  2. februar starter byggingen av Bussveien i Sandnes sentrum. Det medfører at Jernbaneveien blir stengt, og trafikken blir rutet gjennom Langgata mellom St. Olavs gate og Strandgata. I forbindelse med stengningen av Jernbaneveien har det blitt etablert fartsdumper, økt belysningen og satt opp nye skilt. – Biltrafikken kommer til å gå sakte i sentrum, og for deg som kjører bil anbefaler vi å være ute i god tid. Vi oppfordrer alle bilister som har anledning til å kjøre utenom sentrum fremover, eller aller helst å bruke kollektivtransport, sykle eller gå, sier ordfører Stanley Wirak.

 • I dag kl. 18.59

  Ukraina-krigen truer med å øke prisen på ny på Norcems karbonfangst

  Krigen i Ukraina øker prisen på Norcems fangstanlegg for CO?. Oppstarten kan også bli forsinket.

 • I dag kl. 18.53

  Khalil Karrouch og Irfan Ul Haq fikk årets dialogpris

  Prisvinnerne av årets dialogpris er Khalil Karrouch og Irfan Ul Haq. STL Stavanger sin dialogpris deles ut som en anerkjennelse for mennesker eller organisasjoner som har bidratt til dialog mellom ulike grupper og kulturer i Stavanger regionen. Årets dialogmiddag hadde 100 deltakere og ble avholdt i den katolske kirken.

 • I dag kl. 18.47

  Bil krasjet i gravemaskin

  En bil har kollidert med en stillestående gravemaskin i Porsgrunn. Nødetatene har ankommet stedet. Skadeomfang er foreløpig ukjent, men føreren er hentet med ambulanse og kjørt til sykehus for sjekk. Ulykken har skjedd i Gimlevegen.

 • I dag kl. 18.41

  Warholm avviser å åpne opp for Russland: – De bruker idretten som propaganda

  Karsten Warholm (26) er i motsetning til utøverkomiteens leder Astrid Uhrenholdt Jacobsen krystallklar i Russland-spørsmålet: Han vil ikke åpne for russiske utøvere nå.

 • I dag kl. 18.37

  Hestevogn påkjørt av bil

  To hester er på rømmen og tre personer er sendt til legevakta etter at en hestevogn ble påkjørt av en bil bakfra på fylkesveg 206, på Sønsterud i Åsnes i kveld. Hvis noen ser hestene, ber politiet i Innlandet om at de tar kontakt.

 • I dag kl. 18.35

  Aggressiv mann i Midtbyen

  En mann, som har vært aggressiv mot vekter i Midtbyen i Trondheim, er tatt kontroll på av en politipatrulje og satt i arrest. Blir anmeldt for ordensforstyrrelse.

 • I dag kl. 18.32

  I dag kan du kanskje se en komet 

  Kometen C/2022 E3 (ZTF) er nå nære jorda og synlig på nattehimmelen med en god kikkert, det skriver Meteorologene på Twitter. For de som håper på et glimt av kometen er det er størst håp for klarvær på Østlandet i natt. Det kan også komme korte perioder med klarvær i vest og nord, ifølge Meteorologene.

 • I dag kl. 18.23

  Ope på E16

  Lærdalstunnelen på E16 var tidlegare stengd på grunn av tekniske problem, men er no open igjen, skriv Statens vegvesen.

 • I dag kl. 18.23

  Stengd tunnel på E16

  Lærdalstunnelen på E16 er stengd på grunn av tekniske problem, skriv Statens vegvesen.

 • I dag kl. 17.55

  Slutt for fransk frossenmat-kjede i Norge

  Den franske frossenmat-kjeden Picards butikker i Norge stenges. Det dreier seg om to butikker i Oslo.

 • I dag kl. 17.55

  Klarte ikke å oppføre seg

  En mann i femtiårene måtte plukkes opp av politiet i Skien sentrum onsdag kveld. Vedkommende klarte ikke å oppføre seg, og var svært beruset. Han fikk en sjanse til å ta seg hjem for egen maskin tidligere på dagen, men nå var altså grensen nådd for lovens lange arm.

 • I dag kl. 17.53

  Nye Veier uenige om grunnforhold

  I et hastemøte mellom Nye Veier og Malvik kommune i ettermiddag, ble det klart at Nye Veier IKKE deler entreprenør Accionas sin bekymring om grunnforholdene der det bygges ny bro på E6 over elva Homla i Hommelvik. Arbeidet med E6 i området er stanset inntil videre. Malvik kommune har bedt om hjelp fra NVE og mener det foreløpig ikke er nødvendig med andre tiltak enn stans i anleggsarbeidet. Det blir nytt møte om saken over helga.

 • I dag kl. 17.50

  Økte med én billion på én måned

  Siden nyttår har Oljefondets verdi økt med 1.100 milliarder kroner, eller 1,1 billion om du vil. Børsoppgang og svak kronekurs er noe av forklaringen.

 • I dag kl. 17.47

  Innfører ny type legebil

  Denne uken startet Sykehuset i Vestfold opp med anestesibemannet legebil. Legebilen fra Tønsberg vil ha kortere responstid over det meste av Vestfold, og vil ofte være raskere eller like raskt på skadested som en luftambulanse, skriver sykehuset i en pressemelding.

 • I dag kl. 17.47

  Equinor til Reuters: Sanksjoner hindret selskapet i å bidra i Nord Stream-undersøkelser

  EU-sanksjoner mot Russland hindret Equinor i å tilby tjenester og utstyr for å inspisere de skadde Nord Stream-rørledningene i fjor.

 • I dag kl. 17.42

  Melding om branntilløp i Trondheim sentrum

  Nødetatene har fått melding om et branntilløp i Kjøpmannsgata. Personer på stedet evakuerer seg selv, skriver politiet på twitter.

 • I dag kl. 17.36

  Nossums umulige oppgave

  Det er nesten noe ironisk over å føle med en mann som både skal velge og vrake gullkandidater.

 • I dag kl. 17.33

  Esther Pirelli fratatt autorisasjonen

  Professor emerit Esben Esther Pirelli Benestad har blitt fratatt autorisasjonen som lege av Helsetilsynet. Det bekrefter Pirelli Benestad overfor NRK. Bakgrunnen for saken er blant annet bekymringsmeldinger som er sendt til Statsforvalteren i Agder om behandling av pasienter med kjønnsinkongruens. Benestad skal blant annet ha unnlatt å henvise pasienter til Rikshospitalet. Statens helsetilsyn startet sin gransking av Benestad i fjor høst. Begrunnelsen var at Statsforvalteren i Agder konkluderte med brudd på helselovgivningens krav til forsvarlighet, informasjonsplikt og journalføring. Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold skriver at de er kjent med at beslutningen skal påklages - og foreningen ønsker å kjempe mot Helsetilsynets avgjørelse.

 • I dag kl. 17.32

  Giske om strøm: Vi skal vinne på landsmøtet

  FOLKETS HUS I TRONDHEIM (VG) Lederen i Aps største partilag, Trond Giske, pisker regjeringen til mer offensive strømgrep. Han sa i årsmøtetalen i lokallaget sitt onsdag kveld, at de skal vinne frem på landsmøtet i Ap i mai.

 • I dag kl. 17.31

  Esben Esther Pirelli Benestad er fratatt legeautorisasjonen

  Det bekrefter hen overfor VG onsdag ettermiddag.

 • I dag kl. 17.26

  Justisminister Emilie Enger Mehl hadde TikTok på tjenestemobilen

  For første gang innrømmer justis- og beredskapsministeren at hun hadde den omstridte appen på tjenestemobilen. Forsker i cybersikkerhet sier det er problematisk.

 • I dag kl. 17.22

  Justisminister Mehl hadde TikTok på tjenestetelefonen

  Justisminister Emilie Enger Mehl hadde TikTok på tjenestetelefonen. – Helt siden det ble stilt spørsmål om dette første gang, har jeg forsøkt å svare både Stortinget og mediene så åpent og ærlig som jeg mener er klokt, om min TikTok-bruk. Men jeg er også bevisst på at all informasjon kan misbrukes, sier Mehl til TV 2. Statsråden sier hun av den grunn ikke har ønsket å gå i detalj om hvilke digitale verktøy hun bruker, og hvordan disse er satt opp. – Men nå er det så mange spekulasjoner – som jeg opplever at går utover det som det er grunnlag for – at jeg vil avklare at jeg hadde TikTok på min ugraderte tjenestetelefon fra månedsskiftet august/september i høst til en av de første dagene i oktober, sier hun til TV 2. NRK har spurt Statsministerens kontor hvilke sikkerhetshensyn som gjør at Mehl ikke kan svare Stortinget eller offentligheten om hun har hatt TikTok installert på sin jobbtelefon. – Stortinget vil, på vanlig måte, få svar på dette før vi svarer media, svarte statssekretær Kristoffer Thoner tirsdag. Dagbladet har i en rekke artikler problematisert TikTok-bruken til justisministeren. Avisen har flere ganger spurt om hun også har hatt lastet ned den kinesisk-eide appen på jobbtelefonen sin.

 • I dag kl. 17.20

  Møteulykke mellom to lastebiler i Hardanger

  Onsdag ettermiddag ved 17-tiden kolliderte to lastebiler på E134 ved Seljestad. Det er ikke snakk om personskader, og det er snakk om mindre materielle skader på lastebilene. Vegen er for øyeblikket sperret. Vest politidistrikt opplyser at det er glatt veg på stedet. Politiet er på veg.

 • I dag kl. 17.16

  Her skal slaget stå før VM i Trondheim: NM på ski til Gåsbu

  NM på ski før VM i Trondheim i 2025 skal arrangeres på Gåsbu, nord for Hamar.

 • I dag kl. 17.11

  «Farmen»-presten Thor Haavik forlovet: – Hipp hurra, jeg fikk et JA

  Tidligere «Farmen»-deltager og prest Thor Haavik (28) har fridd og fått ja fra kjæresten Julie Teige (23).

 • I dag kl. 17.07

  Ingen personer skadet i ulykke

  Ingen personer skal være fysisk skadet etter ulykken ved Våle i Tønsberg onsdag ettermiddag. Det dreier seg om en påkjørsel bakfra. Bilene er ute av veien og trafikken går som normalt. Politiet er ferdige på stedet.

 • I dag kl. 16.48

  To biler har kollidert

  Nødetatene er på vei til Kopstadveien i Våle etter at to biler har vært involvert i en trafikkulykke.

 • I dag kl. 16.43

  Hastemøte om usikre grunnforhold ved Stavsjøtunnelen

  Entreprenøren Acciona Construcción S.A. mener grunnforholdene der det skal bygges ny vei og bro over Homla er for dårlige, melder Adresseavisen. Malvik kommune har kalt inn Nye Veier til møte på rådhuset i dag, onsdag for å få bekrerftet eller avkreftet opplysningene fra entreprenøren.

 • I dag kl. 16.40

  Nye «Avatar» håver inn i Norge

  James Camerons «Avatar: The Way of Water» har spilt inn over hundre millioner kroner på kino i Norge.

 • I dag kl. 16.39

  Båt har trøbbel i Kvåsefjorden

  En båt holder på å drive på skjær i Kvåsefjorden i Kristiansand. Det melder brannvesenet som er på vei for å hjelpe. Klokken 17.00 melder brannvesenet at personen og båten er funnet, og tas med inn til land.

 • I dag kl. 16.39

  Naturvernforbundet mener gaupekvoten er for høy

  Gaupejakten starter onsdag og det er åpnet for jakt på 51 dyr. Det mener Naturvernforbundet er for høyt. – Dette er en for høy kvote for en sterkt truet art som ligger langt under bestandsmålet, sier Arnodd Håpnes, fagleder for naturmangfold i Naturvernforbundet i en pressemelding. Gaupa regnes som sterkt truet i Norge. Stortinget har vedtatt et mål om 65 ungekull av gaupe hvert år. Ifølge Rovdata er det fra 2020 til 2022 registrert 66,5, 67 og 58,5 familiegrupper av gaupe i Norge, noe lavere enn det nasjonale målet. I forrige kvotejakt, vinteren 2022, var jaktkvoten på 74 gauper. 69 av disse døde, de fleste skutt under jakt, noen få drept av andre årsaker. Det har vinteren 2023 blitt nei til gaupejakt i fire regioner; region 4 (Oslo, Akershus og Østfold), region 5 (Hedmark), region 7 (Nordland) og region 8 (Troms og Finnmark). – Det er viktig for bestanden at det ikke blir noen gaupejakt i disse regionene. Det er også bra at den nasjonale totalkvoten er en del lavere enn de siste årenes altfor høye jaktkvoter, selv om kvoten for 2023 faglig sett skulle vært enda lavere, sier Håpnes.

 • I dag kl. 16.31

  Tror prishoppet i norske butikker vil føre til økt grensehandel

  – Nå drar jeg en gang i uken.

 • I dag kl. 16.26

  Kraftig Rec-oppgang på grønn Oslo Børs

  Hovedindeksen klatret ett prosent i onsdagens handel på Oslo Børs. Rec Silicon-aksjen steg 25 prosent etter avtale som kan sette Moses Lake-anlegget i sving.

 • I dag kl. 16.14

  Russen feirer før eksamen

  Russen i landets mest folkerike fylke, Viken, har bestemt seg for å legge den offisielle russefeiringen til perioden 19. april til 17. mai. Det er klart etter en avstemning blant elevene. – Det store flertallet av de som avga stemme, stemte for å ha feiringen før eksamen, med 17. mai som siste dag, sier mediekontakt for russen i Viken, Marte Mørch Bucher-Johannessen, til NRK. – De store landstreffene er jo også i begynnelsen av mai, sier Bucher-Johannessen.

 • I dag kl. 16.09

  Wahlstedt blir i Odd

  Odds keeper, Leopold Wahlstedt har bestemt seg for å bli i Odd, skriv Varden. Den svenske landslagskeeperen har over lengre tid blitt linka til andre klubbar som Villarreal og Bodø/Glimt. Glimt har også kome med bod på keeperen, som Odd har takka nei til.

 • I dag kl. 15.59

  Savnet mann funnet i god behold

  Mannen som ble meldt savnet i Tønsberg tidligere i dag, har kommet til rette. Han er i god behold, opplyser politiet.

 • I dag kl. 15.59

  Tollkutt vil redusere matsvinn

  Prisøkningen på Zalo er en avsporing. Det virkelig groteske er all maten vi kjøper – og kaster.

 • I dag kl. 15.55

  Beyonce skal på verdensturné

  En av verdens største artister legger ut på turné – men også denne gangen dropper hun Norge.

 • I dag kl. 15.52

  Buss køyrde over toglinje på raudt lys

  Ein rutebuss køyrde på raudt lys over ei jernbanelinje i Arna i september i fjor, samtidig som det kom eit tog. Hendinga skjedde i rundkøyringa i Garnesvegen i Indre Arna. Det er veterantoget mellom Garnes og Midtun som brukar denne toglinja. Bane Nor har no meldt saka til politiet.

 • I dag kl. 15.35

  Samferdselsministeren om nattog Oslo-København

  Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) vil ikke ta stilling til om det blir nattog mellom Oslo og København før han vet mer om kundegrunnlaget og hvor mye det vil koste staten. NRK fortalte i forrige uke at et bedre dagtogtilbud mellom de to hovedstedene er mer realistisk på kort sikt. I Stortingets spørretime i dag sa Nygård at han er positiv til også å utvikle nattogtilbudet.

 • I dag kl. 15.32

  Forsiktig Wall Street-åpning før rentebeslutning

  Januar ble en fest på Wall Street. Nå venter rentebeslutning fra sentralbanken.

 • I dag kl. 15.25

  Regjeringen lanserer tipunktsplan for bedre utvalg og lavere priser i matbutikken

  Vil finne ut hvem som tjener på prisøkningene og undersøke prissignalisering.

 • I dag kl. 15.24

  «Romantika» slet seg – avganger avlyst

  Torsdagens avgang fra Eemshaven til Kristiansand er avlyst etter at cruiseferja MS «Romantika» onsdag slet seg løs fra fortøyningen ved kai i Nederland, og drev inn i to andre skip. Det skriver Fædrelandsvennen. Fredagens avgang fra Kristiansand også avlyst.

 • I dag kl. 15.23

  Elsparkesykler gjør byen mindre tilgjengelig

  Elsparkesykler gjør byen mindre tilgjengelig for noen, viser en ny rapport fra Transportøkonomisk institutt. De har sett på hva elsparkesykler gjør for folk som ser dårlig eller har har problemer med å bevege seg rundt i byen. Flere svarer at de dropper turer i byen på grunn av elsparkesykler. To av tre sier at de føler seg utrygge i møte med elsparkesyklister.

 • I dag kl. 15.23

  Positiv til vindmøller i industriområder

  Ordfører i Bamble, Hallgeir Kjeldal, er villig til å droppe prinsippvedtaket om å nekte bygging av vindmøller i kommunen. Bakgrunnen er Energikommisjonens forslag om å bygge mindre vindmølleparker langs motorveier og på industriområder. Et godt eksempel er det nye industriområde Frier Vest i Bamble, sier Kjeldal.

 • I dag kl. 15.16

  Slagsmål i Madlaveien

  Politiet er i Madlaveien i Stavanger hvor det er meldt om slagsmål mellom to personer, melder politiet på Twitter. Politiet har kontroll på både mistenkte og fornærmede. En mann er pågrepet og settes i arrest. Politiet oppretter sak.

 • I dag kl. 15.14

  Er du Flyr-kunde og nå i utlandet? Husk at du kan få igjen pengene for returbilletten.

  Er du en av 3000 Flyr-kunder som nå er i utlandet og hadde bestilt også returen med Flyr? Da har vi gode nyheter til deg.

 • I dag kl. 15.12

  Wærenskjold vant etappe

  Uno-X-rytter Søren Wærenskjold vant den 3. etappen av sykkelrittet Saudi Tour i dag. Mandalitten tok steget helt til topps i den 159,2 kilometer lange etappen som gikk fra gikk fra Al Manshiyah togstasjon til Abu Rakah. Etappen endte med massespurt.

 • I dag kl. 15.07

  Flyr fra utfordrer til konkurs: – Det var ikke liv laga

  Det startet med et mannsterkt bilde som oste optimisme, men endte i konkurs. Dette er historien om Flyr.

 • I dag kl. 15.04

  Fire stortingsparti krev asylbarn-granskning etter NRK-avsløring

  MDG, SV, Raudt og KrF står saman om eit ferskt representantforslag til Stortinget. Dei krev at regjeringa granskar korleis hundrevis av einslege mindreårige asylsøkarar har forsvunne sidan 2015 og sjeldan blir leita etter, slik NRK avslørte i desember. Partia peikar på at ulike FN-organ har kritisert Noreg for dette i fleire år, og at organisasjonar tett på asylbarn åtvarar om at dei er utsett for kriminalitet, prostitusjon og menneskehandel.

 • I dag kl. 15.04

  Fire stortingsparti krev asylbarn-granskning

  MDG, SV, Raudt og KrF står saman om eit ferskt representantforslag til Stortinget. Dei krev at regjeringa granskar korleis hundrevis av einslege mindreårige asylsøkarar har forsvunne sidan 2015 og sjeldan blir leita etter, slik NRK avslørte i desember. Partia peikar på at ulike FN-organ har kritisert Noreg for dette i fleire år, og at organisasjonar tett på asylbarn åtvarar om at dei er utsett for kriminalitet, prostitusjon og menneskehandel.

 • I dag kl. 15.04

  Wærenskjold tok sin første proffseier – vant etappe i Saudi Tour

  Uno-X-rytter Søren Wærenskjold var best i avslutningen på den 3. etappen av sykkelrittet Saudi Tour og tok seieren.

 • I dag kl. 15.04

  Wærenskjold tok sin første proffseier – vant etappe i Saudi Tour

  Uno-X-rytter Søren Wærenskjold var best i avslutningen på den 3. etappen av sykkelrittet Saudi Tour og tok seieren.

 • I dag kl. 15.03

  Finnair kutter ombordsalg for å redusere vekt

  Flyselskapet mener ombord- og forhåndssalget har blitt mindre viktig for Finnairs passasjerer.

 • I dag kl. 15.02

  Forsvarsministeren skyter ned omstridt kutt-forslag

  Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) har gitt Forsvaret beskjed om å fortsette arbeidet med å opprette ny maritim innsatsstyrke på tross av forsvarssjefens ønske om å droppe prosjektet.

 • I dag kl. 14.57

  Mislyktes i forsøk på å fjerne p-stav: – Skremmende

  Da Synne Paulseth skulle fjerne p-staven, satt den så vanskelig til at både helsestasjonen og legevakten ga opp. Til slutt ble den operert ut på ortopedisk avdeling ved Oslo universitetssykehus.

 • I dag kl. 14.55

  Årets Drømmestipend utdelt

  I dag ble årets Drømmestipend delt ut. Stipendet deles ut av Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping, til 50 unge kunst- og kulturutøvere, der hver av dem får 30 000 kroner. I Vestfold og Telemark ble fire personer tildelt årets stipend. Herman Torsøe fra Sandefjord stipend innenfor kategorien, visuell kunst, mens Anne Handeland fra Færder, Guro Thronæs-Sivertsen fra Porsgrunn og Truls Grytnes fra Tønsberg fikk stipend i musikkategorien.

 • I dag kl. 14.50

  Søker etter eldre mann

  Politiet søker etter en eldre mann som har forlatt sykehuset i Tønsberg. Han er 78 år og omtrent 180 centimenter høy. Mannen har på seg sorte crocs, mørk blå jobbebukse og sort fleecegenser. Under genseren har han en skjorte som pasienter bruker på sykehus.

 • I dag kl. 14.49

  Riksveg 5 blir stengd i to timar

  Frå midnatt blir hovudfartsåra mellom Florø og Førde stengd i kring to timar ved Svarthumle. Ein lastebil velta der i morgontimane, og dagen i dag har gått med til å tøme den for daglegvarer. Ingen vart skadde i uhellet. Lastebilen er ikkje til hinder for trafikken.

 • I dag kl. 14.47

  Gaupejakta starter i dag

  I dag starter gaupejakta, og Miljødirektoratet har åpnet for jakt på 51 dyr. Naturvernforbundet mener det er for mange, og viser til at gaupa er en sterkt trua art som ligger langt under bestandsmålet. Det kan bare jaktes i Oppland, Hedmark er blant flere regioner i landet der Miljødirektoratet sier nei til jakt.

 • I dag kl. 14.46

  Mye vind ga lave strømpriser i nord

  Forrige uke blåste det mer enn vanlig for årstiden. Sammen med mildvær og lavere forbruk førte det til lavere strømpriser i Midt- og Nord-Norge. Ukeprisen i disse områdene og i Nord-Sverige var på rundt 40 øre per kilowattime (kWh) i uke fire, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i sin ukentlige magasinstatistikk. Det var også mildere vær og lavere forbruk sør i landet. I Sør-Norge var prisen tilnærmet uendret fra forrige uke – altså 146 øre per kWh. Samtidig økte kraftproduksjonen her og ligger nå på et høyt nivå for årstiden. Økningen kommer hovedsakelig fra uregulerbar kraftproduksjon. Men denne uka øker strømprisen i Nord-Norge. I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 61,2 øre per kilowattime (kWh) torsdag og en makspris på 1,35 kroner. Torsdagens snittpris per kWh er 12,8 øre høyere enn onsdag og 35,3 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra strømbørsen Nord Pools nettsider. (©NTB)

 • I dag kl. 14.43

  Får helsehjelp etter trafikkulykke

  En person får tilsyn av ambulansepersonell etter å ha vært involvert i en trafikkulykke i Dronningens gate i Kristiansand onsdag ettermiddag, melder politiet. To biler var involvert i ulykken. Ulykken fremstår ikke som alvorlig, ifølge politiet. Det er nedsatt fremkommelighet på stedet, men trafikken går sakte forbi.

 • I dag kl. 14.40

  Vaktsjefassistent under opplæring såg verken skip eller lys

  Mannen som var under opplæring som vaktsjefassistent på brua på KNM «Helge Ingstad» hadde ein kort vitneforklaring i retten onsdag. Han var 19 år då kollisjon skjedde og hadde vore knappe 14 dagar om bord. Etter planen skulle han vera ferdig klarert som vaktsjefassistent etter at vakta hans var ferdig ulukkesnatta. Han sto ved sida av vaktsjefassistenten og «lærte av ho», medan ho sat i stolen framfor sin radarskjerm. Til retten fortalde den no 23 år gamle mannen at han verken såg eit skip eller noko særleg med lys før «30 sekund» før kollisjonen. Då var det uansett for seint. – Eg såg eigentleg ingenting, forklarte vitnet til retten. Den tiltalte vaktsjefen sin forsvarar, Christian Lundin, las opp eit politiavhøyr av mannen som vart gjort same dag som ulukka. Der fortalde vitnet at han «observerte ingen feil som blei gjort på brua».

 • I dag kl. 14.36

  Møte om vindmøller i Nome

  I morgo er grunneigarar på Drangedalsheia i Nome invitert til eit møte for å diskutere planane om utbygging av vind- og solenergi, skriv avisa Kanalen. Det er Fred. Olsen Renewables som står for planane. Dette er det same firma som ville bygge ut vindmøller i Siljan og Kragerø, men båe stader sa kommunen nei. Ordførar i Nome, Bjørg Tveito Lundefaret seier til avisa at saka førebels er på et tidleg idéstadium og at kommunen ikkje vil gjere noko i saka, før det eventuelt kjem ei konkret førespurnad.

 • I dag kl. 14.23

  – Kunne vore løyst på ti sekund

  Vaktsjefen som sat i operasjonsrommet på KNM «Helge Ingstad» meiner trafikksentralen på Fedje kunne ha forhindra kollisjonen med eit raskt oppkall på radioen. Han forklarte seg i retten i dag, og sa at trafikksentralen burde ha sagt tydeleg frå til fregatten om at dei var på kollisjonskurs med eit tankskip. Det kunne vore løyst på ti sekund, meinte vitnet.

 • I dag kl. 14.18

  Tom Brady annonserer at han legger opp: – Denne gangen er det for godt

  Nøyaktig ett år etter at det først ble «bekreftet» at Tom Brady (44) legger opp, kommer han med en kunngjøring: Nå er det slutt.

 • I dag kl. 14.17

  Kjørte 84 km/t i 50-sonen

  Utrykningspolitiet har delt ut 13 forenklede forelegg i en 50-sone ved Tangen i Drammen. I tillegg resulterte laserkontrollen i en anmeldelse for fart og rus, med beslag av førerkort. Høyeste fart var 84 km/t.

 • I dag kl. 14.14

  Regjeringens merkelige dobbeltkommunikasjon

  Planlegg alderdommen, sier regjeringen. Men samtidig ødelegger regjeringen det som er den viktigste brikken i planen, nemlig pensjonsspareordningen for vanlige folk. Forstå det den som kan.

 • I dag kl. 14.03

  Phoebe Dynevor ferdig i «Bridgerton»

  Phoebe Dynevor (27), kjent som ettertraktet rikmannsdatter i kostymedramaet på Netflix, uteblir i neste sesong.

 • I dag kl. 13.52

  Støre om matprishoppet: – Det er jeg kritisk til

  Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er kritisk til at flere varer i matbutikkene har fått kraftig prisøkning. Han ønsker bedre konkurranse.

 • I dag kl. 13.48

  Trusler om OL-boikott dersom russiske utøvere får delta

  Det er voldsomme reaksjoner på IOCs tanker om å slippe til russiske utøvere. Flere land truer med å boikotte OL om det skulle skje.

 • I dag kl. 13.46

  Radioprofil ble først dømt – nå er han frikjent for uaktsomt drap

  En eldre kvinne døde, og flere andre ble skadet etter en frontkollisjon på E6 i Saltdal sommeren 2020. Sjåføren i den ene bilen, en journalist og kjent radioprofil gjennom mange år, ble tiltalt for uaktsomt drap etter ulykken. Ifølge tiltalen sovnet mannen bak rattet slik at bilen han førte kom over i motgående kjørefelt. Dette nektet han straffskyld for. Han ble likevel dømt til 75 dagers fengsel, og til å betale totalt 375.000 kroner i erstatning fordelt på tre personer. Men nå er mannen i 70-årene frikjent, skriver Dagbladet. Det skjer etter at anken først ble avvist. Men forsvareren innga en egen anke over erstatningskravet, og denne ble tatt til behandling. I retten ble det lagt fram nye erklæringer om drypp og muligheten for at uhellet skyldtes medisinske grunner, skriver Dagbladet. Dermed ble hele straffesaken gjenåpnet, med det resultat at påtalemyndigheten frafalt hele tiltalen. – Her fikk vi et justismord som ble fullbyrdet, før rettssystemet ga radioprofilen gjenopplivning, sier advokat John Christian Elden til avisen. Han sier videre at det nå jobbes med et erstatningskrav mot staten.

 • I dag kl. 13.32

  Handlet mer før prishopp

  Sørlendinger handlet mer enn normalt på tirsdag, før det varslede prishoppet på dagligvarer 1. februar, viser tall fra BankAxept. I Agder var den gjennomsnittlige handlekurven på 296 kroner. Beløpet er 15 prosent høyere enn tirsdagene tidligere i januar. Økingen var størst i Møre og Romsdal med 26 prosent.

 • I dag kl. 13.26

  Gravid kvinne døde uventet

  Både Helsetilsynet og politiet er varslet etter at en gravid kvinne i 30-årene døde uventet på et sykehus i Trøndelag søndag.

 • I dag kl. 13.21

  Fortsatt stabil aktivitet i norsk industri

  Aktiviteten i industrien holdt seg uendret fra desember til januar. Bedriftene indikerer både økt produksjon og økt leveringstid.

 • I dag kl. 13.20

  Sebastian (18) etter prishoppet: – Sykt på enkelte produkter

  Sebastian Orfjell (18) synes det har vært en syk prisøkning på enkelte varer. Han har bitt seg merke i at særlig biff og kjøttprodukter er blitt dyrere.

 • I dag kl. 13.07

  Kvinne døde uventet på sykehus

  En gravid kvinne døde uventet på sykehuset i Levanger søndag. Også hennes ufødte barn døde, skriver Trønder-Avisa. Dødsfallet er meldt til Helsetilsynet og politiet på Innherred har opprettet en undersøkelsessak. Det er begjært obduksjon av den avdøde kvinnen, opplyser etterforskningsleder Kjetil Mollan til avisa.

 • I dag kl. 13.03

  Trafikkuhell Stavanger

  Brannvesenet har fått melding om et trafikkuhell i Stokkaveien. Mannskap fra Stavanger stasjon rykker ut.

 • I dag kl. 13.02

  Skal produsere mer fornybar kraft

  Å Energi skal øke produksjonen sin av fornybar kraft med 10 prosent fram mot 2030, skriver selskapet i en pressemelding. Det er de planlagte vann- og solkraftproduksjonene som skal øke den fornybare produksjonen. Konsernsjef Steffen Syvertsen mener at potensialet er langt større. Han etterlyser derfor en garanti fra regjeringen om at de vedtatte skatteøkningene for den fornybare næringen blir midlertidige.

 • I dag kl. 13.01

  Rykket ut til bilbrann i Bærum

  Nødetatene har rykket ut til en bilbrann utenfor Sandvika storsenter i Bærum. Det var fører av bilen som ringte inn til politiet selv, vedkommende skal være ute av bilen. Ifølge politiet står bilen parkert utendørs. Det skal ikke være åpne flammer, men det kommer noe røyk fra bilen.

 • I dag kl. 13.00

  Fortvilet Ozzy Osbourne avlyser Europa-turneen

  «Dette er trolig noe av det tyngste jeg noensinne har måttet dele med fansen», skriver Ozzy Osbourne onsdag.

 • I dag kl. 12.59

  Flere kjente artister til Namsosfestivalen

  Hellbillies, Emma Steinbakken, Synne Vo og CC Cowboys er blant artistene som skal spille på årets utgave av Namsosfestivalen. Det skriver Namdalsavisa. Bandet Grannes, gruppa Halva Priset, og artist Tora Dahle Aagård skal også opptre under festivalen. – Vi fortsetter å kalle det årets folkefest i Namdalen. Det skal være en folkelig festival, sier Bård Jørgen Iversen. Namsosfestivalen går av stabelen 2. juni.

 • I dag kl. 12.59

  Bankaxept: Markant økning i dagligvarehandelen før varslet prishopp

  Tirsdag handlet nordmenn 31 prosent mer enn det som er gjennomsnittlig transaksjonsvolum de resterende tirsdagene i år.

 • I dag kl. 12.57

  Nei til deling av Kristiansand

  Kommunedirektør Camilla Dunsæd i Kristiansand tilrår at bystyret opprettholder vedtaket om at det ikke skal settes i gang en prosess om mulig deling av kommunen. Saken skal opp i formannskapet neste uke og i bystyret 15. februar. Dunsæd har vurdert kunnskapsgrunnlaget som statsforvalteren nylig presenterte om konsekvensene av en deling. Hun mener grunnlaget gir en dekkende og tilstrekkelig beskrivelsene av følgene.

 • I dag kl. 12.57

  Energikommisjonen: Det haster å få fart på kraftutbyggingen

  Strømforbruket vil øke betydelig de kommende tiårene. Det er behov for en massiv kraftutbygging, og vi trenger mer av alt, konkluderer Energikommisjonen. – Dagens planlagte utbygginger er av begrenset størrelse. Skal vi sikre kraftoverskudd i framtiden, må vi ha et taktskifte, sa leder Lars Sørgard for Energikommisjonen. Han redegjorde onsdag formiddag for kommisjonens anbefalinger for å sikre fortsatt kraftoverskudd også etter 2030. Konklusjonen er at vi trenger 60 terawattimer økt produksjon fra dagens nivå, ifølge kommisjonen. Det som er konsesjonsgitt så langt, tilsvarer 6 terawattimer. (NTB)

 • I dag kl. 12.54

  Støre støtter elektrifisering av Melkøya

 • I dag kl. 12.51

  EU-kommisjonen vil åpne for mer subsidiering av grønn industri

  EU-kommisjonen foreslår en rekke tiltak for å styrke investeringene i grønn industri, blant annet mer subsidier og etablering av et investeringsfond.

 • I dag kl. 12.51

  Pipebrann i Kvinnherad

  Brannvesenet melder om ein pipebrann i Kyrkjevegen i Kvinnherad. Brannvesenet er på veg til staden.

 • I dag kl. 12.48

  Vaktsjefen skal ha sagt «hjelp meg» etter kollisjonen

  Mannen som var vaktsjef i operasjonsrommet på KNM «Helge Ingstad» opplevde kollisjonen som ein «plutseleg, brå bevegelse» i fartøyet. Han vart utdanna navigatør på Sjøkrigsskulen i 2013 og seinare krigføringsoffiser. Onsdag vitna han i Hordaland tingrett. Han forklarte at han etter kollisjonen sprang opp på brua for å hjelpe til. Han gjekk bort til den no tiltalte vaktsjefen på brua og tok han i overarmen. – Eg spurte han om det gjekk bra. I ettertid var det eit tåpeleg spørsmål med tanke på at det verste marerittet for ein navigatør nettopp hadde skjedd. Eg hugsar han svarte «hjelp meg». Operasjonsrommet ligg ein anna stad på fregatten enn brua, og derifrå blir mellom anna militære operasjonar gjort. I operasjonsrommet er det storskjermar som viser det same som radarskjermane oppe på brua. Mannen hadde ikkje som hovudoppgåve å hjelpe til eller følge med på seglasen, men fortalde retten at han «nærare eitt kvarter» før kollisjonen såg på skjermane utan at han heller såg tankskipet «Sola TS».

 • I dag kl. 12.42

  Norsk tordentale mot IOCs Russland-flørt: – Provoserende

  IOC-medlemmene Kristin Kloster Aasen (62) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (36) fikk i går klar beskjed: Norske idrettsledere reagerer kraftig på forslaget om å la russiske utøvere komme inn i varmen igjen under dekke av å være «nøytrale».

 • I dag kl. 12.37

  To jenter funnet i god behold

  De to jentene som var meldt savnet tirsdag kveld er kommet til rette og er i god behold, skriver politiet onsdag formiddag. Det ble tirsdag kveld satt i gang en søk etter de to jentene som ble meldt savnet i Oslo sentrum.

 • I dag kl. 12.36

  Oransje farevarsel for snøskred

  Det er oransje farevarsel for snøskred for store delar av Vestlandet. Mykje nysnø betyr fare for skred, skriv Meteorologisk institutt. I resten av landet ligg farenivået på gult eller grønt nivå, altså på liten til moderat snøskredfare.

 • I dag kl. 12.32

  Astrup mener kraftutbyggingen går for sakte: – Kan ikke være sånn

  Det er full kamp blant de politiske partiene på Stortinget om å ha den mest ambisiøse politikken for utbygging av kraft.

 • I dag kl. 12.31

  Amedia innfører ansettelsesstopp

  Mediekonsernet Amedia innfører ansettelsesstopp og tilbyr gavepensjon til eldre ansatte. Det skriver Medier 24. De ansatte ble informert om beslutningen via en intern melding fra kommunikasjonssjef Hallgeir Westrum torsdag, skriver Journalisten, som meldte om saken først. Årsaken oppgis å være økende kostnader kombinert med et svekket annonsemarked og svakere vekst i netthandelen enn forutsatt. Amedia-konsernet eier både Nettavisen og en rekke lokalaviser over hele landet. Blant annet Avisa Nordland i Bodø, Lofotposten, og Nordlys i Tromsø. Kommunikasjonssjef i Amedia, Hallgeir Westrum, bekrefter overfor Medier24 at det er gått ut melding om sparetiltak. – Vi gjør noen grep for å ha mer kontroll på kostnadsutviklingen, sier Westrum.

 • I dag kl. 12.28

  Investtech-analyse: Topp tre aksjer akkurat nå

  Vi har hentet frem tre av de sterkeste aksjene for langsiktige investorer.

 • I dag kl. 12.27

  Påhengsmotorer opp mot en halv million stjålet i Fitjar

  Politiet i Sør-Vest meldte onsdag formiddag om et omfattende tyveri av påhengsmotorer i Fitjar. – Det er skikkelig kjedelig, og det er vondt og ubehagelig, sier daglig leder i Fitjar Småbåt AS, Kjetil Grimen, til NRK. Det var natt til onsdag påhengsmotorene ble stjålet. Grimen forteller at det er snakk om 15 påhengsmotorer til en verdi opp mot en halv million. – Det ser ut som tyvene bevisst vet hva de har går etter, sier Grimen. Tyvene har skrudd av stålplatene på lagerhallen og skåret et hull i veggen. Her har de båret ut motorene som veier opp mot 100 kilo hver. – Vi har gitt video og dokumentasjon til politiet og håper de finner dem, sier Grimen. Politiet har jobbet med åstedsundersøkelser på stedet. Det blir gjort sporundersøkelser, sjekk av videokamera og avhør av vitner og ansatte. Grimen ønsker å presisere at ingen kundebåter er berørt.

 • I dag kl. 12.27

  Påhengsmotorer opp mot en halv million skal være stjålet i Fitjar

  Politiet i Sør-Vest meldte onsdag formiddag om et omfattende tyveri av påhengsmotorer i Fitjar. – Det er skikkelig kjedelig, og det er vondt og ubehagelig, sier daglig leder i Fitjar Småbåt AS, Kjetil Grimen, til NRK. Det var natt til onsdag påhengsmotorene ble stjålet. Grimen forteller at det er snakk om 15 påhengsmotorer til en verdi opp mot en halv million. – Det ser ut som tyvene bevisst vet hva de har går etter, sier Grimen. Tyvene har skrudd av stålplatene på lagerhallen og skåret et hull i veggen. Her har de båret ut motorene som veier opp mot 100 kilo hver. – Vi har gitt video og dokumentasjon til politiet og håper de finner dem, sier Grimen. Politiet har jobbet med åstedsundersøkelser på stedet. Det blir gjort sporundersøkelser, sjekk av videokamera og avhør av vitner og ansatte. Grimen ønsker å presisere at ingen kundebåter er berørt.

 • I dag kl. 12.21

  Rosenborg inngår avtale med Salmar

  Rosenborg signerte i dag en historisk avtale for klubben til flere titalls millioner kroner. Nå blir det RBK-akademi også for damespillerne. Under en pressekonferanse i dag, ble det klart at selskapet Salmar går inn og sikrer for rekrutteringen på både dame- og herresiden.

 • I dag kl. 12.18

  Fløyfjellstunnelen stengd

  E39 Fløyfjellstunnelen er stengd i retning nord på grunn av opprydding av gjenstandar i vegbana, melder Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 12.13

  Foreslår salg av Croftholmen

  Fylkeskommunen og Redningsselskapet foreslår å selge Croftholmen i Bamble på det åpne markedet. Overskuddet fra salget av den tidligere skolebygningen og de 25 andre bygningene skal deles likt mellom de to eierne. Til sommeren flyttes skoledrifta til Bamble videregående skole på Grasmyr. Fylkestinget avgjør salget i starten av mars.

 • I dag kl. 12.11

  Meteorologene: – I natt kan du kanskje se en komet!

  Kometen vil kunne observeres fra hele landet – forutsatt at ikke skyer stenger utsikten.

 • I dag kl. 12.11

  Nøstvettunnelen åpen

  Nøstvettunnelen er nå åpen i begge retninger. Tunnelen var tidligere stengt på grunn av brann i en personbil. Ingen ble skadet.

 • I dag kl. 12.11

  To felt åpne i Nøstvettunnelen

  To felt i retning Moss er nå åpne i Nøstvettunnelen. Tunnelen var tidligere stengt på grunn av brann i en personbil. Ingen ble skadet. Høyre felt i retning mot Oslo er fremdeles stengt.

 • I dag kl. 12.09

  E134 åpnet for trafikk

  E134 er åpnet etter å ha vært stengt i Håradalen i Røldal. Årsaken til stengningen var to vogntog, som hadde kjørt seg fast.

 • I dag kl. 12.07

  Barneskoleelev i Bergen skal ha blitt slått av kvinne

  En barneskoleelev i Åsane skal ha blitt slått av en kvinne på vei til skolen onsdag morgen. – Politiet kan bekrefte at det er opprettet en straffesak. Eleven skal ha blitt slått av en fremmed person på vei til skolen. Mistenkte er trolig en kvinne, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Steinar Hausvik, til NRK. Eleven som har blitt slått er ikke skadet. Personen skal ha blitt observert av flere, blant annet rektor på skolen. Politiet har sett etter den mistenkte, men ikke funnet noen.

 • I dag kl. 12.05

  Riktig og nødvendig opprydding

  Norske politikere skal ikke ha urimelig gode særordninger. Men de skal heller ikke ha dårligere ordninger enn det ansvaret og tyngden i oppdraget deres tilsier.

 • I dag kl. 12.03

  Stedlig tilsyn på St. Olav i februar

  Nylig ble det klart at Statens helsetilsyn og Statsforvalteren har åpnet tilsyn mot St. Olavs hospital. Bakgrunnen er flere varsler og bekymringsmeldinger knyttet til innføringen av Helseplattformen. Tilsynsmyndighetene skal besøke sykehuset i løpet av første halvdel av februar. De skal se nærmere på tre utvalgte bekymringsområder: Informasjonsflyt, legemiddelhåndtering og brukergrensesnitt. – Vi er opptatt av å få opplyst disse områdene på en god måte, og få klarhet i hvordan helseforetaket har jobbet med å identifisere risiko og planlegge tiltak, sier underdirektør i Helsetilsynet, Tone Blørstad, som leder tilsynslaget.

 • I dag kl. 11.57

  Oslo Børs pauser handelen i Dof-aksjen

  Offshorerederiet som er konkurstruet skal komme med en oppdatering, ifølge Oslo Børs.

 • I dag kl. 11.56

  Ikke lenger Asias rikeste etter aksjeras

  Multimilliardæren Gautam Adanis formue har rast etter bedragerirapport.

 • I dag kl. 11.56

  Mister tittelen som Asias rikeste etter aksjeras

  Multimilliardæren Gautam Adanis formue har rast etter bedragerirapport.

 • I dag kl. 11.55

  I dag kan du kanskje se en komet

  Kometen C/2022 E3 (ZTF) er nå nære jorda og synlig på nattehimmelen med en god kikkert, det skriver Meteorologene på Twitter. For de som håper på et glimt av kometen er det er størst håp for klarvær på Østlandet i natt. Det kan også komme korte perioder med klarvær i vest og nord, ifølge Meteorologene.

 • I dag kl. 11.55

  Flyr konkurs med 2,4 milliarder kroner i gjeld

  Flyselskapet har slått seg konkurs. – Mottar allerede mange henvendelser fra passasjerer, sier bostyrer Stine Snertingdalen.

 • I dag kl. 11.54

  Ei ferje innstilt på Lavik-Oppedal

  Rute A på ferjesambandet Lavik-Oppedal er innstilt inntil vidare, melder Vegtrafikksentralen vest.

 • I dag kl. 11.53

  Kongeparet til Nordland

  Kong Harald og Dronning Sonja besøker Nordland i perioden 5. til 8. juni 2023. Besøket omfatter kommunene Hemnes, Hattfjelldal, Leirfjord, Vevelstad, Sømna og Bindal, melder Statsforvalteren i Nordland. Fylkesbesøket starter i Hemnes kommune på formiddagen mandag 5. juni og Hattfjelldal får besøk på ettermiddagen. Tirsdag 6. juni besøkes Leirfjord kommune på formiddagen og Vevelstad kommune på ettermiddagen. Onsdag 7. juni ankommer Kongen og Dronningen Sømna kommune. Fylkesbesøket avsluttes torsdag 8. juni 2023 med besøk til Bindal kommune. Kongeskipet «Norge» vil bli benyttet under fylkesturen.

 • I dag kl. 11.49

  Frokostblandinger trekkes tilbake

  Frokostblandingene «Lucky Charms», «Lucky Charms Chocolate» og «Marshmallow Mateys» fra USA trekkes tilbake på grunn av ulovlige genmodifiserte ingredienser, skriver Matportalen.no. Rundt 500 enheter av produktene er kommet for salg i norske butikker. De er solgt hos flere frittstående dagligvarebutikker i Sør-Trøndelag, Agder og på Østlandet. Ifølge Mattilsynet er det ikke noe som foreløpig tilsier at disse produktene ikke er trygge å spise.

 • I dag kl. 11.41

  Coop hardt ut etter prishopp: – Myndighetene må gå i seg selv

  Coop sier de øker prisene fordi de må. At konkurrenten Kiwi holder prisene i ro 1. februar er et resultat av «ren prisdiskriminering», ifølge kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis.

 • I dag kl. 11.40

  Høgrepolitikar blir rådmann på Kvitsøy

  Ho har vore ordførar i gamle Rennesøy kommune, gruppeleiar for Høgre i både kommune- og fylkespolitikken, og vara på Stortinget. Nå skal 61 år gamle Elin Schanche frå Mosterøy bli upolitisk kommunedirektør på Kvitsøy. – Schanche utmerka seg blant søkjarane, seier ordførar Stian Bjørsvik i Kvitsøy kommune.

 • I dag kl. 11.33

  Meteorolog: – Muligheter for fine skiturer i hele landet framover

  De neste dagene vil by på varierende vær over hele landet. Det vil bli kaldere de neste dagene, og mildere i helga.

 • I dag kl. 11.26

  Tre års utsetjing for gang- og sykkelsti

  Administrasjonen i Stavanger kommune åtvarar om at bygging av gang- og sykkelvegen frå Judaberg til Nådå på Finnøy kan bli utsett til 2028. Utsetjinga er nødvendig dersom det samstundes skal leggjast jordkabel under gang- og sykkelvegen, meiner administrasjonen. I utgangspunktet var planen å starte opp bygginga i 2025, skriv Øyposten.

 • I dag kl. 11.25

  Meiner Haaland er verdt 10 milliardar

  Erling Braut Haaland har ein verdi på meir enn 10 milliardar kroner. Det seier Rafaela Pimenta, som er agenten til Haaland til den spanske sportsavisa AS. Ho seier samstundes at ho ikkje trur at nokon klubb kjem til å betala så mykje, men ho held fast på at verdien Haaland kan tilføre ein ny klubb, er meir enn 10 milliardar kroner.

 • I dag kl. 11.23

  Truet politiet med kniv

  Ingen ble skadet da en mann truet politiet med kniv i Holmestrand i går. Politiet rykket ut til ham etter meldinger om støy fra leiligheten. Han var beruset og sitter i arresten. Han skal avhøres i dag.

 • I dag kl. 11.22

  Ber om varetektsfengsling etter tyveri i sportsbutikk

  Politiet ber i dag om varetektsfengsling av en mann etter et tyveri i en sportsbutikk i Tønsberg i går. Ifølge politiet skal han ha stjålet en elsykkel og sportsklær, men politiet vet ikke hvor store verdier det dreier seg om. Politiet mener han har 30 uoppgjorte saker, deriblant tyverier, og ber om varetektsfengsling av fare for gjentakelse.

 • I dag kl. 11.20

  SVs valgkomité: Splittet i nestlederspørsmålet

  Et flertall på fire ønsker Lars Haltbrekken som ny nestleder i SV, mens et mindretall på tre foreslår Marian Hussein.

 • I dag kl. 11.11

  Tottenham-sjefen må ta pause – opereres onsdag

  Tottenham-manager Antonio Conte må ta en pause fra trenergjerningen etter at han nylig ble rammet av sterke magesmerter. Onsdag skal han opereres.

 • I dag kl. 11.11

  Tottenham-sjefen må ta pause – opereres onsdag

  Tottenham-manager Antonio Conte må ta en pause fra trenergjerningen etter at han nylig ble rammet av sterke magesmerter. Onsdag skal han opereres.

 • I dag kl. 11.08

  Det Kjerkol sa var jo sant

  Vil vi ha ein offentleg samtale der politikarar sluttar å fortelje sanninga i frykt for å bli forvrengde?

 • I dag kl. 11.07

  E134 Håradalen i Røldal er stengt

  E134 Håradalen i Røldal er stengt som følge av at to vogntog står fast, melder Vegtrafikksentralen vest. – Tungbilberger var på plass klokken 11, men det er for tidlig å si noe om når vi kan åpne veien, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen vest, Idar Sangolt, til NRK.

 • I dag kl. 11.06

  SV-splittelse om ny nestleder

  Valgkomiteen i SV er delt på midten i spørsmålet om Lars Haltbrekken eller Marian Hussein bør bli ny nestleder i partiet. I dag legger valgkomiteen fram sin innstilling. Fire av valgkomiteens medlemmer vil ha den mangeårige lederen av Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken, som ny nestleder. Mens tre medlemmer vil ha Marian Hussein fra Oslo som ny nestleder. SV-leder Audun Lysbakken varslet i november i fjor at han ikke stiller til gjenvalg som partileder på landsmøtet. En enstemmig valgkomité går inn for at Kirsti Bergstø skal bli ny SV-leder.

 • I dag kl. 11.05

  Obos-prisene opp 7 prosent i Oslo

  Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo steg 7 prosent fra desember til januar. På landsbasis gikk prisene opp 5,5 prosent, skriver Obos i en pressemelding. – Dette var mer enn forventet. Prisene pleier å stige i januar, men dette var mer enn vanlig, og må ses i lys av at Obos-prisene falt over 4 prosent i Oslo i desember, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos. Obos-statistikken dekker rundt 25 prosent av bruktmarkedet i Oslo.

 • I dag kl. 11.05

  Idrettspresident Berit Kjøll fyrer løs mot russisk OL-topp: – Utidig og usmakelig

  Idrettspresident Berit Kjøll kaller uttalelsene til den russiske idrettstoppen Stanislav Pozdnjakov utidige. Hun sier norsk idrett står samlet om sanksjonene.

 • I dag kl. 10.59

  Orkan i Nordsjøen

  Det blåser vind opp i orkan styrke i deler av Nordsjøen. Årsaken er et kraftig lavtrykk, som beveger seg sørøstover med lokalt kraftige byger. Den kraftige vinden fører også til forsinkelser i helikoptertrafikken til og fra plattformene.

 • I dag kl. 10.56

  Obos-prisene steg syv prosent i Oslo

  Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg syv prosent fra desember til januar. På landsbasis gikk prisene opp 5,5 prosent.

 • I dag kl. 10.56

  Obos-prisene steg syv prosent i Oslo: – Dette var mer enn forventet

  Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo steg syv prosent fra desember til januar. På landsbasis gikk prisene opp 5,5 prosent.

 • I dag kl. 10.53

  Røykutvikling fra bolig i Sør-Odal

  Nødetatene rykket onsdag formiddag ut til en enebolig i Sør-Odal etter meldinger om røykutvikling. Ifølge Glåmdalen var det en nabo som meldte fra om brannen. Røykdykkere som gikk inn i huset fant ikke åpne flammer. – Hva som er årsaken til røykutviklingen vet vi ikke på nåværende tidspunkt, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad i politiet Innlandet til avisa.

 • I dag kl. 10.50

  Ny direktør ved Eramet Kvinesdal

  Aida Bermudez Alonzo blir ny verksdirektør ved smelteverket Eramet i Kvinesdal, skriver avisen Agder. Alonzo kommer fra ulike stillinger i Alcoa i Norge og i Spania, sist som støperisjef ved Alcoa Lista. Hun går inn i stillingen 3. mai.

 • I dag kl. 10.50

  Åpent mellom Dalen og Valle

  Fv 450 mellom Valle og Dalen er ryddet og åpnet for vanlig ferdsel mellom Voiland bom og Grytestøyl, etter stengning på grunn av uvær.

 • I dag kl. 10.40

  Mange kjørte for fort

  13 bilførere fikk bot fra politiet etter en trafikkontroll Utrykningspolitiet gjennomførte i Lier i formiddag. 11 av bilistene kjørte for fort. Høyeste hastighet var 81 km/t i 60-sone. To bilførere fikk reaksjoner på mobilbruk under kjøring.

 • I dag kl. 10.39

  Dømt til åtte års fengsel for overgrep mot stedatter

  En mann i 30-årene fra Østfold er dømt til åtte års fengsel for gjentatte voldtekter av sin stedatter. Han er også dømt til å betale henne 400.000 kroner i oppreisningserstatning. Stedatteren var ni år da den første voldtekten fant sted. Overgrepene skal ha skjedd over en periode på nesten to år i familiens bolig. Mannen i 30-årene nekter straffskyld for overgrepene. Han kommer til å anke dommen, opplyser forsvarer Gaute Nilsen til NRK. Hans klient er dessuten dømt for å ha befølt en jevngammel venninne av stedatteren. Til henne må han betale 25.000 kroner i erstatning.

 • I dag kl. 10.38

  Pågrepet og siktet for drapsforsøk

  En ung mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk i Oslo sentrum natt til fredag 20. januar. Han skal ha forsøkt å drepe en annen mann med kniv i Christian Kroghs gate. VG omtalte saken først. Forsvarer Vidar Lind Iversen, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Mannen ble pågrepet tirsdag kveld. – Dette var en person som vi hadde identifisert og var ute etter, sier politiadvokat Christer Gangsø. Politiet har opplysninger om at det hadde vært tre personer involvert i krangelen med fornærmede. De jobber nå videre med saken. – Med hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå ut med hvorvidt vi ser etter flere konkrete personer eller ikke, sier Gangsø. Den siktede mannen er tidligere straffedømt for å ha medvirket til grov kroppsskade etter et macheteangrep i Oslo sentrum i juli 2021. Politiet vil forsøke å avhøre siktede i løpet av dagen. Så tas det sikte på et rettsmøte torsdag.

 • I dag kl. 10.35

  Energikommisjonen sår tvil om klimamåla

  Regjeringa får i dag tilrådingar til ein ny energipolitikk, men komiteen er ikkje sikker på om vi har nok kraft til å nå klimamåla for 2030. Kommisjonen konkluderer med at klimamåla for 2030 per i dag «ser svært ambisiøse ut». Men at «politisk vilje» og upopulære val framleis kan tippe vektskåla: – Alt må gå mykje kjappare enn det gjer i dag, seier ei kjelde i Energikommisjonen til NRK. I sjølve rapporten heiter det: «Vi snakkar ikkje lenger om å auke takten. Vi må opp i eit tempo vi ikkje har sett før.»

 • I dag kl. 10.33

  Nøstvettunnelen stengt - Brann i bil

  Nøstvettunnelen på E6 sør for Oslo er stengt i begge retninger på grunn av brann i en personbil. Personen som var i bilen har kommet seg ut og skal ikke være skadd. Tunnelen er nå tom. Klokken 11.01 opplyser politiet at tunnelen åpnes i retning Moss. Nordgående felt vil fortsatt være stengt

 • I dag kl. 10.29

  Tyveri om påhengsmotorer i Fitjar

  Politiet i Sør-Vest melder onsdag formiddag om et omfattende tyveri i Fitjar. Tyveriet gjelder påhengsmotorer. Det er foreløpig anslått at 15 motorer med stor verdi har blitt stjålet fra en bedrift. Politiet jobber nå med åstedsundersøkelser på stedet.

 • I dag kl. 10.29

  Tyveri av påhengsmotorer til flere hundre tusen i Fitjar

  Politiet i Sør-Vest melder onsdag formiddag om et omfattende tyveri av påhengsmotorer i Fitjar. – Vi vet foreløpig at det er snakk om motorer på 40–50 hester til en verdi av flere hundre tusen kroner fra en bedrift, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Steinar Knudsen. Politiet jobber nå med åstedsundersøkelser på stedet. Det blir gjort sporundersøkelser, sjekk av videokamera og avhør av vitner og ansatte.

 • I dag kl. 10.27

  Ung mann pågrepet for drapsforsøk i Oslo

  Politiet mener den unge mannen forsøkte å drepe en annen mann med kniv i Oslo sentrum natt til fredag 20. januar i år.

 • I dag kl. 10.23

  Omfattande tjuveri av båtmotorar

  Politiet er i Fitjar småbåthamn og gjer åstadundersøkingar etter omfattande tjuveri av påhengsmotorar frå ei bedrift i området. Førebels trur dei tjuvegodset er 15 motorar med stor verdi.

 • I dag kl. 10.22

  EU legger fram svar til USAs industriskattepakke

  EU legger onsdag fram sine planer for å demme opp for trusselen grønne, amerikanske industrisubsidier utgjør for europeisk industri.

 • I dag kl. 10.21

  Spesialtransport berga

  Spesialtransporten som sperra fylkesveg 6788 ved Ersgard i Stjørdal har kommet seg videre. Veitrafikksentralen opplyser at vegen er åpna igjen.

 • I dag kl. 10.20

  Uten gyldig førerkort

  Politiet oppretter sak etter at en mann i 30-åra ble stansa uten gyldig førerkort i Heimdal sentrum. Føreren er avhørt og har erkjent forholdet opplyser politiet.

 • I dag kl. 10.14

  Forelegg for manglende sikt

  En trafikkontroll i Rørvik endte med ett forenkla forelegg på grunn av manglende sikt. Politiet kontrollerte 88 stykker.

 • I dag kl. 10.11

  E39 Børsa åpna

  E39 mellom Thamshavn og Børsa er åpna igjen. Vogntoget som hadde punktert har nå kommet seg videre opplyser Veitrafikksentralen.

 • I dag kl. 10.09

  Mener trusselsituasjonen var godt håndtert

  Politimester i Agder Kjerstin Askholt mener trusselsituasjonen i Kristiansand fredag ble riktig håndtert, skriver Fædrelandsvennen. Trusselsituasjonen endte med at en mann ble skutt i beinet av politiet. Mannen er siktet for ulovlig bevæpning på offentlig sted. Han er fremdeles innlagt på sykehus og har ikke blitt avhørt ennå. Spesialenheten for politisaker etterforsker hendelsen, en person i politiet i Agder har status som mistenkt i etterforskningen. Askholt legger til at de vil gjøre en ny vurdering hvis spesialenheten kommer fram til noe annet.

 • I dag kl. 9.59

  Sissener dumpet alle Flyr-aksjene før konkursmelding

  Forvalter Jan Petter Sisseners fond har vært største Flyr-aksjonær, men solgte de siste aksjene samme dag som flyselskapet begjærte seg konkurs.

 • I dag kl. 9.58

  Energikommisjonen legger frem rapport

  Norge trenger «ekstraordinære» tiltak for å bygge ut nok kraft til å nå klima- og industripolitiske mål, ifølge Energikommisjonen.

 • I dag kl. 9.53

  Foreldrene anker Odin-saken til Riksadvokaten

  – Vi har vanskelig for å feste tillit til Statsadvokatens avgjørelse og har derfor anket henleggelsen inn for Riksadvokaten for en ny vurdering, skriver foreldrene i en pressemelding. Odin André Hagen Jacobsen har vært savnet siden 18. november 2018. 11. januar i år henla statsadvokaten saken.

 • I dag kl. 9.44

  Styrker Heimevernet

  Agder og Rogaland Heimevernsdistrikt HV-08 skal styrkes med fem tropper på 35–40 soldater i løpet av dette året. Dette gjøres for å øke evnen til tilstedeværelse i de Heimeverns-områdene som er tynnest bemannet og som tidligere er rammet av nedbemanning, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding. I Forsvarsbudsjettet for 2023 ble Heimevernet styrket med 127 millioner kroner. Økningen skal være fullført innen utgangen av 2023 og soldatene skal være klare til å gjennomføre årlig trening fra 2024.

 • I dag kl. 9.42

  Punktert vogntog Børsa

  E39 mellom Thamshavn -og Børsa er stengt i retning Trondheim. Grunnen er et vogntog med punktering, opplyser Veitrafikksentralen.

 • I dag kl. 9.41

  Dømt for brutal voldtekt av 14-åring

  En mann i 20-årene er dømt til fengsel i nesten seks år, for brutal voldtekt av en jente, skriver Romerikes Blad. Jenta var bare 14 år da mannen dopet og voldtok henne etter en fest på Romerike i 2021. Mannen gjennomførte minst tre samleier med jenta i løpet av natten, selv om hun protesterte og forsøkte å flykte. Aktor ba om fengsel i fire år og ni måneder, men Romerike og Glåmdal tingrett mente det var for mildt og dømte mannen til fengsel i fem år og åtte måneder.

 • I dag kl. 9.35

  Hege Ulstein blir taleskriver for Raymond Johansen

  Kommentator i Dagsavisen, Hege Ulstein, er ansatt som taleskriver for Oslos byrådsleder Raymond Johansen skriver avisen selv. Hun slutter umiddelbart sin stilling i avisen. – Jeg gratulerer Hege med ny og spennende jobb, men det er selvsagt vemodig at hun gir seg i Dagsavisen etter 25 år, sier Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør i Dagsavisen. Ulstein blir ansatt i Oslo kommune og en del av kommunikasjonsteamet under kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz. Hun starter i sin nye jobb 1. mars.

 • I dag kl. 9.33

  Åpent over Haukeli

  På E134 er det åpnet for fri ferdsel over Haukelifjell etter at det har vært kolonnekjøring. Det opplyser Vegtrafikksentralen sør.

 • I dag kl. 9.33

  Innbrudd i konteiner

  Natt til onsdag har det vært innbrudd i en konteiner på en byggeplass på Justneshalvøya. Det er stjålet en del verktøy, opplyser politiet, som har sikret spor på stedet.

 • I dag kl. 9.29

  Mener økte priser går mot intensjonsavtale

  At matvareprodusentene øker prisen på frukt, grønt og grove kornprodukter er imot en intensjonsavtale, sier seksjonsoverlege Jøran Hjelmesæth ved Hormon-, overvekt- og ernæringsavdelingen ved Sykehuset i Vestfold. Han leder også Nasjonalt råd for ernæring. Ifølge Hjelmesæth er Helsedirektoratet og matvareprodusentene enige om å øke inntaket av disse varene med 20 prosent innen 2025. Han sier pris har nesten alt å si for hva vi spiser.

 • I dag kl. 9.29

  Mener økte priser strider mot intensjonsavtale

  At matbransjen øker prisen på frukt, grønt og grove kornprodukter er imot en intensjonsavtale, sier seksjonsoverlege Jøran Hjelmesæth ved Hormon-, overvekt- og ernæringsavdelingen ved Sykehuset i Vestfold. Han leder også Nasjonalt råd for ernæring. Ifølge Hjelmesæth er Helsedirektoratet og matbransjen enige om å øke inntaket av disse varene med 20 prosent innen 2025. Han sier pris har nesten alt å si for hva vi spiser.

 • I dag kl. 9.27

  Brukar dagen på å berge lastebil

  Ein bilbergar har starta arbeidet med å tøme lastebilen som i morgontimane hamna i grøfta ved Svarthumle på riksveg fem mellom Førde og Florø i dag tidleg. Ingen personar kom til skade i hendinga. Politiet opplyser at det har vore glatt i omådet. Bilbergar Kjell-Ove Hornnes seier han reknar med at dagen kjem til å med til å tøme bilen for daglegvarer før dei kan sjølve bilen på vegen igjen.

 • I dag kl. 9.26

  Spesialtransport med problemer

  Fylkesveg 6788, Sørsidevegen i Stjørdal, er stengt ved Ersgard da en spesialtransport med problemer sperrer vegen. Bilberger er på vei opplyser Veitrafikksentralen.

 • I dag kl. 9.24

  Nordlandsbanen åpen

  Trafikken på Nordlandsbanen går nå som normalt igjen etter at et godstog havarerte på Saltfjellet i dag tidlig. Det melder Bane Nor.

 • I dag kl. 9.24

  Stengt til klokka 11

  Fylkesveg 5723 ved Sande i Lodalen i Stryn kommune er stengd på grunn av ras og fylkesveg 5724 ved Sandnes i Oldedalen er stengd på grunn av fare for ras. Begge stader vert opna klokka 11, melder Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 9.24

  Stengt til klokka 12

  Fylkesveg 5723 ved Sande i Lodalen i Stryn kommune er stengd på grunn av ras og fylkesveg 5724 ved Sandnes i Oldedalen er stengd på grunn av fare for ras. Begge stader vert det ny vurdering klokka 12, melder Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 9.22

  Status på fjellovergangane

  Klokka 10 er dette status på fjellovergangane: E16 Filefjell: Ope Rv. 7 Hardangervidda: Ope Rv. 13 Vikafjellet: Ope E134 Haukelifjell: Ope Rv. 52 Hemsedal: Ope Fv. 50 Hol-Aurland: Ope Fv. 53 Tyin-Årdal: Ope Rv. 15 Strynefjellet: Ope

 • I dag kl. 9.18

  Svensk koranbrenning stanser Afrika-flyvninger

  Flyseslskapet KLM har stanset alle flyvninger til og fra hovedstaden i Tanzania på grunn av frykt for terrorangrep etter koranbrenningen i Sverige.

 • I dag kl. 9.14

  Blir ny direktør i HIAS

  Knut Holen er ansatt som ny administrerende direktør i Hias. Hias er et interkommunalt selskap for vann og avløp for kommunene Hamar, Løten, Ringsaker og Stange. Holen kommer fra jobben som fungerende konserndirektør i Avinor AS, og han har også tidligere arbeidserfaring fra Forsvarsbygg og Sintef. Han overtar stillingen som administrerende direktør etter Morten Finborud, som går av med pensjon i løpet av våren. Holen begynner i den nye jobben senest 1. mai.

 • I dag kl. 9.14

  Skoleassistent tiltalt for seksuelle overgrep

  En 32 år gammel mann som jobbet som skoleassistent på en barneskole i Oslo er tiltalt for seksuelle handlinger mot tre elever. Jentene var i seks til sju års-alderen da overgrepene begynte. Saken går i Oslo tingrett fra onsdag og ut uka.

 • I dag kl. 9.00

  Equinor trekker seg frå ammoniakkprosjekt

  Equinor og Vår Energi går ut av Barents Blue-prosjektet som går ut på å lage ammoniakk av naturgass frå Barentshavet, fange CO? og lagre den under havbotnen. Ein del av planen var også å bygge ein ammoniakkfabrikk i Hammerfest.

 • I dag kl. 8.59

  Emma og Lucas mest populært

  Emma og Lucas var de mest populære navnene for nyfødte på Agder i fjor, viser navnestatistikken fra Statistisk sentralbyrå. I 2022 var det 31 jenter som fikk navnet Emma, og 40 som fikk guttenavnet Lucas. På andreplass var navnene Olivia og Isak, og på tredjeplass var Nora og Theodor. SSBs navnestatistikk oppdateres hvert år, og den viser hvilke navn som har blitt gitt til nyfødte som er folkeregistrert i Norge.

 • I dag kl. 8.58

  Helltunnelen stengt

  E6 Trondheim - Stjørdal: Helltunnelen stengt i nordgående retning, mot Stjørdal, på grunn av et stanset kjøretøy. Omkjøring skiltet via Fv950.

 • I dag kl. 8.54

  Flyr ble utkonkurrert av to konkursbo

  Det lukter av Flyr-konkursen, men ikke på grunn av det Flyr-folkene har gjort.

 • I dag kl. 8.53

  Forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand

  Det er forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand på grunn av en signalfeil. Både regiontog og lokaltog er rammet. Bane Nor jobber med å rette feilen.

 • I dag kl. 8.53

  Se oversikten: To lavpriskjeder med kraftig prishopp over natten

  To av lavpriskjedene la på matprisene rundt 10 prosent fra tirsdag til onsdag. Kiwis priser er uendret, men bildet kan endre seg i løpet av dagen.

 • I dag kl. 8.52

  Bruvikvegen åpen for trafikk

  Fylkesvei 5418, Bruvikvegen på Osterøy, åpner for fri ferdsel fra klokken 09.00. Veien har vært stengt på grunn av ras og opprydningsarbeid.

 • I dag kl. 8.47

  Mele trender på Spotify

  Artisten Alessandra Mele, som studerer på LIMPI, Lillehammer Institute of Music Production and Industries, trender på Spotify. Til helga deltar den norsk-italienske artisten i den norske finalen i Melodi Grand Prix med låten «Queen of kings». Men allerede nå vekker låten oppsikt verden over. Ifølge VG har låten sust rett inn på andreplass på Spotifys liste over de mest delte og trendende låtene i verden. Låten har allerede fått over 4 millioner avspillinger i musikk-appen.

 • I dag kl. 8.44

  Voldtektssak behandles i retten

  I dag starter rettssaken mot en 20 år gammel mann som er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne på et treningssenter i Sandefjord i februar i fjor. Det er satt av tre dager til behandlingen i Vestfold tingrett.

 • I dag kl. 8.41

  Trafikkuhell i Drangedal

  Politiet har rykket ut til et trafikkuhell i Drangedalsveien. En bil med henger har fått sleng og kollidert med en møtende bil. Det er ikke meldt om personskader, opplyser politiet.

 • I dag kl. 8.41

  Venter oppgang på Oslo Børs

  Hovedindeksen vil fortsette å klatre onsdag, tror analytiker.

 • I dag kl. 8.41

  Rec Silicon skyter fart på positiv Oslo Børs

  Hovedindeksen fortsetter å klatre onsdag. Rec Silicon stiger kraftig etter avtale som kan sette Moses Lake-anlegget i sving.

 • I dag kl. 8.40

  To pågrepet etter slagsmål på Grønland

  To personer er pågrepet etter et slagsmål på Grønland tidlig onsdag morgen, skriver VG. Det har blitt beslaglagt en kjøkkenkniv. Politiet fant også narkotika i leiligheten hvor hendelsen skjedde. Én av de pågrepne er mistenkt for knivstikkingen, mens den andre er mistenkt for narkotikaen. Ingen av de involverte ble alvorlig skadet.

 • I dag kl. 8.39

  Nordland: Nora og Isak tronet navnetoppen for 2022

  For nyfødte i Nordland i 2022 var Nora det mest populære jentenavnet, mens Isak kapret toppen for guttenavn. Det viser navnestatistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det var 21 jenter som fikk navnet Nora i fjor, og 29 som fikk guttenavnet Isak. På andreplass var navnene Ella og Jakob, og på tredjeplass var Iben og Filip. I 2021 var det jentenavnene Hedda, Alma og Nora som toppet statistikken. Hos guttene var det navnene Emil, Isak og Noah som var mest populære. SSBs navnestatistikk oppdateres hvert år, og den viser hvilke navn som har blitt gitt til nyfødte som er folkeregistrert i Norge. De ti mest populære jentenavnene i 2022 var Nora, Ella, Iben, Emma, Frida, Ingrid, Signe, Ada, Amalie og Ellinor. Blant guttenavn i 2022 var det Isak, Jakob, Filip, Henrik, William, Oskar, Liam, Lucas, Noah og Oliver som toppet listen. Filip, Oskar, Liam, Oliver, Iben, Ingrid, Signe, Ada, Amalie og Ellinor er nye på topplisten sammenlignet med 2021, mens Emil, Magnus, Aksel, Matheo, Hedda, Alma, Leah, Selma, Astrid og Aurora er ute av listen.

 • I dag kl. 8.32

  LeBron James nærmer seg «den store» NBA-rekorden

  LeBron James (38) sto for 28 poeng og ti målgivende da Los Angeles Lakers vant tirsdag. Han er nå kun 89 poeng fra å bli ligaens mestscorende gjennom tidene.

 • I dag kl. 8.32

  Røyland gård trenger flere ansatte

  Røyland gård i Vegusdal opplever stor etterspørsel etter syltetøy og har nå behov for å ansette flere. Frem til nå har Gunnar og Pernille Røyland vært 100 prosent sysselsatt på gården, i tillegg til at lokale ungdommer har hatt deltidsjobb i produksjonen, skriver Setesdølen. Røyland forteller om en veldig god bærsesong sist høst, og at de har som mål å øke produksjonen med 25 prosent i år.

 • I dag kl. 8.30

  De mest populære navnene i Rogaland

  For de nyfødte i 2022 var det Sara og Emil som var de mest populære navnene. Det var 37 jenter som fikk navnet Sara i fjor, og 43 som fikk guttenavnet Emil. På andreplass var navnene Frida og Noah, og på tredjeplass var Maja og Filip. Topplisten for navn i Rogaland 2022: 1. Sara og Emil 2. Frida og Noah 3. Maja og Filip 4. Nora og Oliver 5. Sofie og Lucas 6. Sofia og Magnus 7. Emma og Mathias 8. Lilly og Isak 9. Ida og Oskar 10. Olivia og Henrik

 • I dag kl. 8.27

  Aurora og Emil mest populært i Innlandet

  Jakob og Noah var de mest populære guttenavnene i Norge i fjor, mens Nora topper jentelista, til tross for en liten nedgang fra året før. Tallene fra Statistisk sentralbyrå viser imidlertid store regionale forskjeller i navnevalg. Aurora er ikke inne på topp 10-lista i Norge, men med 25 nye Auroraer i Innlandet ble dette det mest brukte jentenavnet i fjor i vårt fylke. I Innlandet fikk 35 gutter navnet Emil. Det ble det mest populære navnet her, og Emil ligger også på en tredjeplass totalt i Norge.

 • I dag kl. 8.23

  Analytikerne venter Equinor-resultat på 144 milliarder

  Pengene fosser fortsatt inn i oljekjempen, men analytikerne venter at resultatet i fjerde kvartal falt etter rekordresultatet i forrige kvartal.

 • I dag kl. 8.21

  Veteranen Payton (59) blir ny Broncos-trener

  Trenerkabalen i NFL er i ferd med å falle på plass. Nå skal Sean Payton jobbe med Russell Wilson kommende sesong.

 • I dag kl. 8.20

  Ingen kvotefri gaupejakt i 2023

  Det blir ikkje opna for kvotefri gaupejakt i Vestland i 2023. Det har Rotviltnemnda vedteke, skriv Statsforvaltaren. Bakgrunnen er lite skadeomfang dei seinare åra, og at gaupebestanden på landsbasis er under bestandmålet for arten. Rotviltnemnda vil vurdera på nytt før sesongen 2024.

 • I dag kl. 8.19

  Nora og Emil mest populært

  Nora og Emil var de mest populære navnene på babyer i Vestfold og Telemark i fjor Det viser navnestatistikk fra Statistisk sentralbyrå. 30 jenter fikk navnet Nora. 34 gutter fikk navnet Emil. Deretter fulgte Olivia og Noah, og Ella og Lucas. I 2021 toppet Sofie og Liam statistikken i fylket.

 • I dag kl. 8.18

  Equinor trekker seg fra ammoniakkprosjekt i Barentshavet

  Equinor og Vår Energi går ut av Barents Blue-prosjektet som går ut på å lage ammoniakk av naturgass fra Barentshavet, fange CO2 og lagre den under havbunnen.

 • I dag kl. 8.16

  Disse navnene på topp i Oslo

  Sofia, Hedvig og Nora var de mest populære jentenavnene i Oslo i fjor. Mohammad, Jakob og Olav var de mest populære guttenavnene. Det viser ny oversikt fra Statistisk sentralbyrå. I Viken er Olivia, Leah og Ella på topp som jentenavn, og Noah, Olivier og Jakob når det gjelder gutta.

 • I dag kl. 8.11

  Håper på drahjelp fra Energikommisjonen: – Vil kreve investeringer på kanskje 200–300 mrd.

  Onsdag skal Energikommisjonen si hvordan Norge kan sikre nok strøm. Fornybar Norge tror det må investeres opp mot 300 milliarder. – Kommer ikke av seg selv, sier Fornybar Norge-sjef Åslaug Haga.

 • I dag kl. 8.11

  Bryter loven for å se fotball

  Fotballsupportere bør tenkte seg om før de betaler for ulovlige strømmetjenester, for å se laget sitt spille. Det sier Stian Løland i Nordic Content Protection, som jobber for å bekjempe ulovlig strømming. Etter at Viaplay økte prisen for å se engelsk Premier League truer flere med å si opp abonnementet og gå over på ulovlige strømmetjenester. Løland sier de som strømmer ulovlig risikerer bøter og finansiering av multikriminelle nettverk.