Nyheter:

 • I dag kl. 8.53

  Turistene strømmer til Preikestolen

  Besøkstallet til Preikestolen er nå høyere enn i 2019, altså før pandemien. Hittil i år har 109.793 turister vært på Preikestolen, som er 7667 flere enn i 2019. – Det er spesielt besøkstallene tidlig i sesongen, mars og april, som har økt, sier daglig leder Helge Kjellevold i Lysefjorden Utvikling.

 • I dag kl. 8.48

  Kjørte dobbelt så fort

  En mann i slutten av tenårene fra Buskerud mistet lappen sent i går kveld etter å ha kjørt i 148 km/t i 70-sone i Sande i Holmestrand kommune. Utrykningspolitiet hadde trafikkontroll der mannen mistet lappen.17 andre bilister fikk forelegg.

 • I dag kl. 8.42

  Raufoss Fotball mener kravet er nådd

  Raufoss Fotball er så sikre de kan bli på at de innen fristen ved midnatt klarte å nå Norges Fotballforbund sine krav for å rapportere seg ut av rød sone. På grunn av pengene de har manglet, har klubben nemlig risikert å rykke ned, men nå mener Mathias Engebakken, daglig leder i Raufoss Fotball, at målet er nådd. Det endelige svaret kommer imidlertid først når Norges Fotballforbund har sett på saken.

 • I dag kl. 8.28

  Bil kollidert med motorsykkel på Sotra

  Vest politidistrikt melder at ein bil og ein motorsykkel har frontkollidert omtrent ein kilometer sør for Fjell kyrkje på Sotra i Øygarden kommune. Motorsykkelførar er skadd og får behandling på staden. Vegtrafikksentralen skriv at fylkesveg 560 ved ulukkesstaden er stengt som følge av hendinga.

 • I dag kl. 8.21

  Årets første tropenatt i Oslo

  Hovedstaden har i natt opplevd årets første tropenatt. Ved Meteorologisk institutts målestasjonen på Hovin i Oslo var den laveste temperaturen i natt på 20,1. For at det skal kunne regnes som tropenatt, må det være over 20 grader fra klokken 20 om kvelden til klokken 8 neste morgen. – Det er mest vanlig med tropenetter på sensommeren, sier statsmeteorolog Siri Wiberg.

 • I dag kl. 8.20

  TV 2: Matapour leide leilighet av kriminell

  Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) har den siste tiden bodd i en leilighet eid av en person politiet kjenner veldig godt. I etterforskningen har de undersøkt relasjonen deres, skriver TV 2.

 • I dag kl. 8.13

  Lågaste tal drukningsulukker på mange år

  Seks personar omkom i drukningsulukker i juni, skriv Redningsselskapet. Dette inkluderer ein seks år gamal gut som omkom etter ein kanovelt i Kyrkjevatnet i Tysnes kommune. Sjølv om talet drukningsulukker er det lågaste på mange år, seier Tanja Krangnes i Redningsselskapet at seks ulukker er seks for mykje.

 • I dag kl. 7.56

  Dyrt hærverk mot idrettsanlegg

  Idrettsanlegget Bekkedalen på Kløfta er blitt utsatt for hærverk for flere hundre tusen kroner. Det skriver Romerikes Blad. Daglig leder i Kløfta IL sier de opplever hærverk nesten daglig. Og ifølge kommunen har hærverket økt kraftig i år. De har blant annet opplevd at folk har kasta barberblader ut på banen, tent på kunstgresset, ødelagt apparater, klipt opp basketnett og lufta hunder inne i anlegget. Nå er kommunen redd de må stenge det ned, skriver avisa.

 • I dag kl. 7.51

  Forbløffet konkurrenten: – Skal ikke gå an

  Flyktningen Domnic Lokinyomo Lobalu (23) fikk for første gang delta i et Diamond League-stevne. Det endte med en sensasjonell seier.

 • I dag kl. 7.34

  Brian Austin Green og kjæresten har blitt foreldre

  Skuespiller Brian Austin Green (48) og kjæresten Sharna Burgess (37) har fått sitt første barn.

 • I dag kl. 7.27

  Skiftende vær i vente

  – Alle får regn fredag, sier statsmeteorolog Pernille Borander.

 • I dag kl. 7.27

  Flere dødsulykker i trafikken

  Viken er det fylket i landet der flest har omkommet i trafikken så langt i år. 13 personer har mistet livet her og det er en dobling fra i fjor, viser tall fra Statens vegvesen. I Oslo omkom to personer i trafikken i første halvår. På samme tid i fjor var det ingen dødsulykker på veiene i hovedstaden.

 • I dag kl. 7.25

  Nordlandsbanen stengt

  Nordlandsbanen er stengt mellom Ranheim og Vikhammer på grunn av avsporing, skriver Bane Nor på Twitter. Årsaken er et arbeidstog som har sporet av. Det er en liten avsporing, og ingen personer er skadd, ifølge politiet.

 • I dag kl. 7.17

  En person til sykehus

  En person er kjørt til sykehus etter en voldshendelse i Seljord sent i går kveld. Hendelsen er beskrevet av polititet som vold i nære relasjonen, og var foranledningen til pågripelsen der en mann utøvde vold mot politiet.

 • I dag kl. 7.17

  Youtuberen Technoblade er død

  Den amerikanske minecraftstjernen Technoblade er død etter en tids kreftsykdom.

 • I dag kl. 7.14

  Redusert kapasitet frå Oppedal kl. 07:30

  På grunn av farleg last vil det vere redusert kapasitet på ferjesambandet Lavik-Oppedal kl. 07:30. Maks 12 passasjerar vil få plass på avgangen frå Oppedal ferjekai. Norled melder at det vil vere normal kapasitet frå kl. 08:00.

 • I dag kl. 7.10

  Skal ikke bestemme egen lønn

  Sittende politikere i Ullensaker skal ikke lenger bestemme sin egen lønn, skriver Romerikes Blad. Kommunestyret har vedtatt at satsene for hva politikerne skal få betalt neste periode, skal bestemmes før valget. Det betyr at det avtroppende kommunestyret vil bestemme hva det neste kommunestyret skal få betalt. Det var partiet Rødt som hadde fremmet forslaget, som ble enstemmig vedtatt i kommunestyret, skriver avisen.

 • I dag kl. 7.00

  Ny norsk storfilm: Måtte utsette Pride-relaterte scener

  Innspillingen av den nye norske storfilmen «Hør her’a!» er i gang for fullt, men produksjonen måtte avlyse de planlagte Pride-relaterte scenene etter barskytingen i Oslo.

 • I dag kl. 6.59

  Stor gassprosjekt utsettes

  Uenighet mellom Shell og Equinor fører til at Norges største gjenværende gassprosjekt, Linnorm-feltet i Norskehavet, blir utsatt, skriver Dagens Næringsliv. Shell mener utbyggingsløsningen som er lagt fram vil gjøre utbyggingen lønnsom, mens Equinor ønsker en annen løsning. Dette betyr at gassprosjektet ikke rekker fristen for den gunstige oljeskattepakken, og eksporten av mer gass til Europa kan bli utsatt i flere år.

 • I dag kl. 6.59

  Et angrep på Norge

  Vi har opplevd et av landets verste hackerangrep. Viktige institusjoner er blitt rammet. Det viser vår sårbarhet.

 • I dag kl. 6.59

  Tilrår oppfriskingsdose for alle over 75 år

  Tilråding om oppfriskingsdose med koronavaksine trer i kraft frå i dag, 1. juli, skriv FHI. I første omgang vil eldre på sjukeheim og eldre med heimesjukepleie bli prioritert. Sjølv om tilrådinga trer i kraft frå i dag, skriv FHI vidare at ein ikkje kan vente seg at kommunane har tilbod til alle i gruppa 75 år og eldre med ein gong. Bergen kommune vil allereie fredag halde den kommunale vaksinestasjonen open for drop-in. Kommunen oppfordrar også dei som ikkje har teke vaksine i det heile om å ta kontakt.

 • I dag kl. 6.55

  Setesdal Bilruter tar over bussruter i vest

  Fra fredag tar Setesdal Bilruter over rutetransporten i Farsund, Lyngdal, Hægebostad og Lindesnes, i tillegg til regionlinjen til Kristiansand. Selskapet tar over etter Sørlandsruta, og det betyr 75 nye busser i området. Avtalen er på inntil ti år, og har en kontraktsverdi på mellom 800 og 900 millioner kroner. – Det er viktig for selskapets videre utvikling at vi har nye kontrakter å jobbe med, sier daglig leder Terje Greibesland.

 • I dag kl. 6.55

  Setesdal Bilruter tar over kystlinjen i vest

  Fra fredag tar Setesdal Bilruter over rutetransporten i Farsund, Lyngdal, Hægebostad og Lindesnes, i tillegg til regionlinjen til Kristiansand. Selskapet tar over etter Sørlandsruta, og det betyr 75 nye busser i området. Avtalen er på inntil ti år, og har en kontraktsverdi på mellom 800 og 900 millioner kroner. – Det er viktig for selskapets videre utvikling at vi har nye kontrakter å jobbe med, sier daglig leder Terje Greibesland.

 • I dag kl. 6.44

  Ønsker fyrverkeriforbud

  Dyrevernsorganisasjonen NOAH støtter kravet fra Oslo-byrådet om at norske kommuner kan forby fyrverkeri lokalt av andre hensyn enn brannsikkerhet. NOAH leverte over 22.000 underskrifter mot fyrverkeri til Justisdepartementet i forrige uke. Førsteønsket er et nasjonalt forbud, sier daglig leder Siri Martinsen. Hun mener at skadevirkningene både for familidyr, større husdyr og ville dyr er godt dokumentert.

 • I dag kl. 6.42

  Truer med erstatningskrav

  Fjord Motorpark står ved trusselen om å kreve erstatning fra Karmøy kommune, skriver Haugesunds Avis. Et eventuelt søksmål vil bli på opp imot 30 millioner kroner etter at et knapt flertall i kommunestyret sa nei til å ekspropriere grunn et motorsportanlegg. Fjord Motorpark mener de har en bindende avtale med Karmøy kommune om å bygge motorsportsenteret.

 • I dag kl. 6.42

  Flere avlyste flyreiser fra Kjevik

  To flyavganger fra Kristiansand lufthavn Kjevik fredag formiddag er avlyst. Det gjelder turen med SAS til Oslo klokka syv og KLMs rute til Amsterdam klokka 11.45, ifølge Avinor. Også KLMs fly fra Amsterdam som skulle landet på Kjevik klokka 11.15 er avlyst. Grunnen til innstillingene er ikke kjent.

 • I dag kl. 6.42

  Røykutvikling fra enebolig i Eidskog

  Det er meldt om røykutvikling fra en enebolig i Eidskog. Politiet opplyser på Twitter at innringer har tatt seg ut av huset, og at det ikke skal være andre personer i bygget. Brannvesenet er på stedet, opplyser Lars Erik Helle, vaktleder brann Innlandet. Han sier det kun er røykutvikling og ikke brann. Beboer skal være sjekket av helsepersonell og være uskadd. Røykutviklingen skyldes tilbakeslag av røyk fra et ildsted.

 • I dag kl. 6.41

  Havnesiloen eneste alternativ

  Tidligere direktør i Felleskjøpet, Lars Fredrik Stuve, mener Stavanger Havnesilo er eneste realistiske alternativ for å få på plass beredskapslagring av korn. Stuve sier til Nationen at dersom det ikke kommer på plass beredskapslager av korn i denne regjeringsperioden, så frykter han at det ikke blir noe av. Stavanger Havnesilo er Nord Europas største kornlager, og det er planer om å rive den for å bygge boliger.

 • I dag kl. 6.39

  Asia-børsene faller etter negative Japan-tall

  Børsene i Stillehavsregionen går fra oppgang til nedgang i morgentimene fredag.

 • I dag kl. 6.36

  T-banefører trakassert

  En T-banefører ble denne uken utsatt for trakassering av passasjerer, trolig fordi hun hadde på seg et regnbuearmbånd, skriver TV 2. Kvinnen opplevde ifølge kanalen at flere gutter ropte «homojævel» etter henne, og hamret på døren til førerhuset. Kvinnen sier hun ble svært redd og at hun var sikker på at de ville komme seg inn. Vektere ble tilkalt, men da de kom til stedet var guttene forsvunnet. Sporveien sier de ikke kjenner til denne konkrete hendelsen, men at de har satt opp hjelpetilbud for sine ansatte etter terroren lørdag.

 • I dag kl. 6.22

  Vil gi bøter for brenning av avfall som kommer ut av kontroll

  For å få folk til å slutte å tenne på søppel og hageavfall på tomta, strammer flere kommuner inn reglene. Beredskapsleder i Glåmdal brannvesen, Tommy Jonassen sier det hender at brannene kommer ut av kontroll, og da må de rykke ut og slukke. Nå vil kommunene Kongsvinger, Eidskog og Grue bøtelegge de som starter slike branner med bøter opp til 15.000 kroner. De som tenner på kan i verste fall ende opp med hele regningen for brannutrykningen.

 • I dag kl. 6.19

  Vil at Agder Energi slår seg sammen med Glitre

  Kommunestyret i Risør sa torsdag ja til en fusjon mellom Agder Energi og Glitre energi. Flere av de 25 kommunene i Agder har den siste tiden gått inn for at de to selskapene skal slå seg sammen. Fire politikere i Risør gikk imot fusjonering. Tre fra Rødt, og en Høyre-stemme, skriver Aust-Agder blad.

 • I dag kl. 6.17

  Åpnet igjen

  Det er igjen åpnet for trafikk på strekningen E18 Gulli i Tønsberg. Veien har vært stengt en kort periode i forbindelse med at et rådyr befant seg innenfor viltgjerdet.

 • I dag kl. 6.08

  Fredag 1. juli: Dette skjedde i natt

  14 drept etter at missil traff en boligblokk i Odesa.

 • I dag kl. 6.03

  Fortsatt populært med camping

  Den økte interessen for camping ser ut til å fortsette også etter pandemien, selv om campingplassene trolig ikke når toppåret 2021. Tall fra NHO reiseliv viser at 16 prosent av alle nordmenn planlegger å dra på campingferie i sommer, mot 10 prosent i 2015.

 • I dag kl. 6.00

  Det er litt lite trøkk i Arendals Fossekompani-fossen

  Strømprisene på Sørlandet gir pengeflom for Arendals Fossekompani. Spørsmålet nå er om kursfallet har vært overdrevet.

 • I dag kl. 5.59

  Lav vannstand skaper høye strømpriser

  Lav vannstand i magasinene flere steder i landet skrur prisene på strøm opp i været. I tillegg skaper det store prisforskjeller i ulike områder, ifølge kraftanalytiker.

 • I dag kl. 5.58

  Landbruksministeren med beskjed: – Ikke øk prisen mer enn nødvendig

  Ber dagligvaregigantene ta sin del av matregningen.

 • I dag kl. 5.52

  Slagsmål i Bergen sentrum

  Det har vore to slagsmål i Bergen sentrum i natt, på Festplassen og Torgallmenningen. Rundt ti personar blei vist bort frå sentrum, opplyser politiet. Fire andre personar blei også sendt bort frå sentrum, blant anna for å ha vore vanskelege på utestader.

 • I dag kl. 5.38

  Palmesus junior gikk rolig for seg

  Det er ikke meldt om noen alvorlige hendelser etter at familieversjonen av festivalen Palmesus torsdag ble arrangert. 7000 mennesker i alle aldre fylte Bystranda i Kristiansand til langt ut på kvelden, og ifølge politiet var det ingen som ble tatt for å gjøre noe kriminelt.

 • I dag kl. 5.37

  Rådyr i veien

  Et rådyr har kommet seg på innsiden av viltgjerdet på E18 Gulli ved Tønsberg. Viltnemda er på stedet, og det blir en kort stenging av veien i begge retninger.

 • I dag kl. 5.25

  Ikke satt ny dato for rettssak

  Det er likevel ikke berammet noen ny rettssak mot Jerlan Omarchanov, som er tiltalt for å ha feiloperert. Saken mot han skulle gått for retten i mai, men ble utsatt fordi politiet ikke klarte å forkynne tiltalen mot han i tide. Politiet opplyste da at ny rettssak ble 25. august. Nå opplyser politiet at det likevel ikke er berammet noen sak, men årsaken er ikke kjent.

 • I dag kl. 5.24

  Kjørte av vegen Stjørdal

  En bil har kjørt ut av vegen og ned en skråning på sørsiden av Hellbrua. Ingen personer er skadd og det er minimale skader på bilen. Bilberger er på vei til stedet for å trekke bilen opp på veien igjen, melder politiet på Twitter.

 • I dag kl. 5.22

  Lav vannstand skaper høye strømpriser

  Lav vannstand i magasinene flere steder i landet skrur prisene på strøm opp i været. I tillegg skaper det store prisforskjeller i ulike områder, ifølge kraftanalytiker.

 • I dag kl. 5.19

  King takker foreldrene for karrieren: – Jeg var ekstremt heldig

  STOVNER SENTER (VG) Joshua King (30) tror ikke han hadde blitt fotballproff uten foreldrenes enorme støtte. Nå vil han hjelpe barn som ikke får den samme oppfølgingen.

 • I dag kl. 5.16

  Mann pågrepet for vold i hjemmet og mot politiet

  En mann ble pågrepet sent torsdag kveld i Seljord i Telemark for vold i nære relasjoner. Under pågripelsen utøvde han også vold mot politiet, melder Sør-Øst politidistrikt. En politimann fikk et blått øye og smerter i nakke og hode. Også en kollega ble slått.

 • I dag kl. 5.14

  Trafikkuhell i kolonne

  Tre biler var involvert i et trafikkuhell i Smidjebergvegen på Karmøy ved halv ett tiden natt til fredag. Ulykken skjedde i forbindelse med kolonnekjøring på grunn av asfaltering. Ingen personer ble skadd, og det var mindre materielle skader på bilene.

 • I dag kl. 5.11

  Sprengningsuhell skapte køer

  Det oppstod lange køer på E39 ved Auglend i Stavanger rundt midnatt etter et sprengningsuhell. Steinmasser havnet ned på E39 i sørgående felt. Ingen ble skadd. Sørgående felt blir åpnet for trafikk igjen førtst klokken 06.00.

 • I dag kl. 5.04

  Avsluttet fest i Steinkjer

  Politiet har i morgentimene avsluttet en fest i Steinkjer, etter klage på sjenerende høy musikk fra stedet.

 • I dag kl. 4.05

  Mann utsatt for vold i Trondheim

  En politipatrulje har kommet i kontakt med en voldsutsatt mann på torget i Trondheim. Han bringes til legevakta av ambulansen. Det er ingen tegn til gjerningsperson. Saken vil bli etterforsket, melder politiet.

 • I dag kl. 3.06

  Er muslimer blitt syndebukker?

  Reaksjonene i kjølvannet av barskytingen i Oslo vitner om et endret Norge. Det bør også landets muslimer ta innover seg.

 • I dag kl. 2.24

  Støre etter hackerangrepet: Advarer mot nye cybertrusler

  MADRID (VG) Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at dataangrepet mot Norge de siste dagene ikke har gjort store skader. Men han advarer likevel mot å spille ned cybertruslene.

 • I dag kl. 0.32

  Hensatt sekk på Youngstorget i Oslo var ufarlig

  Deler av Youngstorget ble sperret av sent torsdag kveld etter at vektere varslet politiet om en etterlatt sekk. Den viste seg å være ufarlig. Sekken blir nå håndtert som hittegods. (NTB)

 • I dag kl. 0.09

  Landbruksministeren med beskjed: – Ikke øk prisen mer enn nødvendig

  Ber dagligvaregigantene ta sin del av matregningen.

 • Torsdag 30. juni kl. 23.19

  Pilot-sjef: Villig til å slå SAS konkurs

  SAS sier en pilotstreik kan knuse selskapet økonomisk. Slik ledelsen holder på nå, kan SAS ha mistet livets rett, svarer en fagforeningsleder.

 • Torsdag 30. juni kl. 23.16

  Youngstorget i Oslo delvis avsperret etter funn av sekk

  Politiet sjekker en sekk som er etterlatt på Youngstorget i Oslo. Deler av torget er sperret av, og folk bes trekke seg unna. Det var vektere som gjorde politiet oppmerksomme på sekken, skriver VG. – Vi ønsker nå å avklare. Finner vi ut at det er noe mistenkelig vil folk med kompetanse deretter komme, sier operasjonsleder Tor Guldbransen i Oslo politidistrikt til avisen. (NTB)

 • Torsdag 30. juni kl. 23.14

  Pilot-sjef: Villig til å slå SAS konkurs

  SAS sier en pilotstreik kan knuse selskapet økonomisk. Slik ledelsen holder på nå, kan SAS ha mistet livets rett, svarer en fagforeningsleder.

 • Torsdag 30. juni kl. 23.01

  Les dagens VG her!

  Etter to brennhete år på hyttemarkedet, ser etterspørselen ut til å roe seg. Vi har spurt tre eksperter om deres beste tips til hyttekjøpere nå som renten stiger. Er det tid for å kjøpe nå, eller bør man vente?

 • Torsdag 30. juni kl. 22.45

  Bilulykke i Moss

  En bil har kommet over i motsatt kjørefelt og kjørt inn i to biler i Vogts gate i Moss i Østfold. Fører av bilen mistenkes for promillekjøring. Flere personer skal være letter skadet, melder politiet.

 • Torsdag 30. juni kl. 22.29

  Norgesmester i skyting fra Søgne

  Caroline Finnestad Lund fra Søgne ble norgesmester i skyting i klassen junior kvinner. Hun vant med 621 poeng på øvelsen 60 skudd liggende. Det melder fvn.no. Mesterskapet ble arrangert på Løvenskjoldbanen i Oslo.

 • Torsdag 30. juni kl. 22.19

  USAs høyesterett begrenser myndighetenes makt til å redusere CO2-utslipp

  USAs høyesterett legger begrensninger på hvordan landets viktigste lov mot forurensning kan brukes mot CO2-utslipp fra kraftverk.

 • Torsdag 30. juni kl. 22.09

  Fjerdeplass til Lillefosse

  Stavhopparen Pål Haugen Lillefosse frå Bergen tok fjerdeplass i Diamond League-stemnet i Stockholm i kveld. Lillefosse prøvde på norsk rekord, men lukkast ikkje Lillefosse har noregsrekorden i stavsprang på 5,86 og prøvde å forbetre den til 5,93. Bergensaren gjorde tre forsøk, men reiv alle gongene, og enda på 4.-plass (NTB).

 • Torsdag 30. juni kl. 22.06

  Duplantis med tidenes høyeste stavhopp utendørs: – Det er helt vilt

  Foran hjemmepublikumet i Stockholm vartet Armand Duplantis (22) opp med et rekordhopp.

 • Torsdag 30. juni kl. 22.06

  Duplantis med tidenes høyeste stavhopp utendørs

  Foran hjemmepublikumet i Stockholm vartet Armand Duplantis (22) opp med et rekordhopp.

 • Torsdag 30. juni kl. 22.01

  Kjørte 98km/t i 60-sone

  Mannen i 30-årene ble stoppet på Håkanesveien i Tinn. Sjaføren er anmeldt og førerkort er beslaglagt.

 • Torsdag 30. juni kl. 22.00

  Wall Street rundet av turbulent halvår med bred nedgang

  Pilene pekte nedover på Wall Street siste dag i juni. S&P 500 endte samtidig med sitt verste første halvår siden 1970.

 • Torsdag 30. juni kl. 21.59

  Skeiv Ungdom avlyser sommerleir

  Over hundre ungdommer i alderen 13 til 23 år var påmeldt. – Slik situasjonen er nå mener vi det ville vært uforsvarlig å arrangere leiren, sier påtroppende leder i Skeiv Ungdom, Jane Victorius Bonsaksen fra Dovre. Det var VG som meldte saken først.

 • Torsdag 30. juni kl. 21.48

  Gut funnen i god behald

  Ein gut som har vore sakna i Bergen sentrum sidan i ettermiddag er funnen i god behald, opplyser Vest politidistrikt. Politiet leita etter guten etter at han ikkje hadde vorte sett etter eit besøk på Vilvite-senteret i ettermiddag.

 • Torsdag 30. juni kl. 21.31

  Leitar etter gut i Bergen

  Politiet i Bergen leitar etter ein gut som sist vart sett på Vilvite-senteret i ettermiddag. Politiet ber folk som har tips eller observasjonar kontakte politiet. Guten har grå ryggsek, kvit genser med svart trykk i front og ein svart shorts med kvite striper, opplyser politiet.

 • Torsdag 30. juni kl. 21.27

  Vipers nye stjerne var Putins «gulljente»

  For seks år siden ble hun feiret av Vladimir Putin, og Anna Vjakhireva (27) er fortsatt russisk landslagsspiller i håndball. Nå er hun klar for norske Vipers.

 • Torsdag 30. juni kl. 21.26

  Samisk festivalsjef om koftekrav og taleforbud: – Ikke overrasket

  Riddu Ri??u-festivalsjef og sametingsrepresentant Sandra Márjá West vil ha slutt på koftekrav og marginalisering av samiske artister gjennom taleforbud. Også andre talspersoner VG har intervjuet med krever holdningsending.

 • Torsdag 30. juni kl. 21.21

  Ny lov trer i kraft fredag. Fra i morgen har du rett på å vite hvordan klærne dine produseres.

  1. juli trer åpenhetsloven i kraft. Nå får norske bedrifter ansvar for at ingen deler av produksjonen bryter menneskerettighetene.

 • Torsdag 30. juni kl. 21.17

  Ulykke i Skien

  Nødetatene rykket ut til melding om en motorsykkel som har veltet på Borgestadsletta. Veien er stengt i begge retninger ifølge Vegtrafikksentralen. Fører blir tatt hånd om av ambulansen. Politiet dirigerer på stedet. Ifølge Vegtrafikksentralen er trafikken tilbake til normalen.

 • Torsdag 30. juni kl. 21.16

  Tidligere styreleder i Magseis om milliardbud: – Tidenes kjøp

  TGS vil kjøpe Magseis Fairfield for 2,3 milliarder kroner. Det er ikke godt nok, mener tidligere styreleder.

 • Torsdag 30. juni kl. 21.14

  Sogndal vidare i cupen

  Sogndal er vidare til fjerde runde i NM-cupen etter at kampen mot KFUM Oslo enda med straffesparkkonkurranse. Etter ordinær tid stod det 1-1, og sogndølane kom best frå straffesparkkonkurransen.

 • Torsdag 30. juni kl. 21.12

  Brann enkelt videre i cupen

  Niklas Castro og Felix Horn Myhre gjorde veien til 4. runde i cupen komfortabel for Brann med hver sin måldobbel da Fredrikstad ble banket 6-0. Med 2-0-ledelse med seg inn til pause fortsatte Brann å styre på eget gress også etter hvilen. Midtbanemann Felix Horn Myhre scoret sine to første mål i Brann-trøya. To minutter ut i omgangen banket han inn 3-0 fra omkring ti meter. Drøyt ti minutter senere satte han inn 4-0 etter flott Brann-spill. Ydmykelsen ble total for FFK da Aune Heggebø og Niklas Jensen Wassberg scoret hvert sitt mål i sluttminuttene. Castro sørget for 2-0-ledelse til halv tid. Først på straffespark, og deretter var han kald da han gjorde utgangspunktet til Fredrikstad enda vanskeligere tre minutter før pause. (NTB)

 • Torsdag 30. juni kl. 21.01

  Oslo politidistrikt ber om lagring av videoovervåking i 8 uker

  Oslo politidistrikt oppfordrer nå til lagring av videoovervåking i Oslo sentrum etter skytingen natt til lørdag, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding. Oslo politidistrikt ber offentlige og private aktører innenfor vedlagte markerte område til å lagre videoopptak i tidsrommet fra fredag 24. juni kl. 18:30 til lørdag 25. juni kl. 01:30. Politiet ber om at opptakene lagres i 8 uker. Vanlig praksis er at slike opptak lagres i 7 dager, men man kan av tungtveiende grunner lagre de lenger. Politiet sier skytingen ved flere utesteder i Oslo natt til lørdag er en slik grunn. Politiet vil selv kontakte den enkelte, dersom de har behov for et lagret opptak innenfor et gitt område. De ber samtidig om å ikke bli kontaktet før du eventuelt blir spurt på grunn av kapasitetshensyn.

 • Torsdag 30. juni kl. 20.53

  Nordås slet seg til åttendeplass

  Narve Gilje Nordås fikk det tøft tidlig på 3000 meteren i Diamond League-stevnet i Stockholm, og endte til slutt på en åttendeplass med tiden 7:44.28. Det er et knapt sekund bak hans beste tid denne sesongen. – Det er akkurat som det mangler et eller annet, den siste brikken av puslespillet vi må få på plass. Hvordan vi skal få til det, vet jeg ikke. Men vi får jobbe med det. Det er kjipt, sier Nordås. Dominic Lobalu vant etter en tett spurt med Jacob Kiplimo. Cornelius Kemboi ble numemr tre. Lobalu vant på tiden 7:29.48, et tempo Nordås håper å henge med på når mesterskapene står for tur. – Vi får bare se og håpe man klarer å komme i bedre form enn det her. Det kan fort gå i denne farten i mesterskapet, så da må man kunne henge med.

 • Torsdag 30. juni kl. 20.48

  Brann fosser videre i cupen - smadret Fredrikstad

  (Brann-Fredrikstad 6–0) Brann vartet opp med festfotball mot Fredrikstad og tok seg enkelt videre til fjerde runde i cupen.

 • Torsdag 30. juni kl. 20.48

  Brann fosser videre i cupen: – Viser at Bergen skal bli et fort fremover

  (Brann-Fredrikstad 6–0) Brann vartet opp med festfotball mot Fredrikstad og tok seg enkelt videre til fjerde runde i cupen.

 • Torsdag 30. juni kl. 20.40

  Varsler PFU-klage mot TV2 og Græsvik: – Ikke-beklagelse

  Eirik Furuseth mener han har blitt trakassert og utsatt for grovt maktmisbruk av den profilerte TV2-reporteren Fredrik Græsvik. Han sier til VG at saken nok vil ende i PFU.

 • Torsdag 30. juni kl. 20.38

  Palmesus Junior på Bystranda

  I dag har det vært en dag for de minste på Bystranda. Der har det nemlig vært Palmesus Junior. Artister som Matoma, Marcus & Martinus, Tix, Ramón, Josefine & Oskar og eMMa har underholdt de yngste på festivalen.

 • Torsdag 30. juni kl. 20.37

  Tre fekk forenkla førelegg

  UP skreiv ut tre forenkla førelegg i ein fartskontroll ved Engevik på Stord i dag. Høgste fart var målt til 110 km/t i 80-sona.

 • Torsdag 30. juni kl. 20.21

  Nyåpnet museum i Kvinesdal

  Denne uka åpnet museet Bøkkerbua på Feda i Kvinesdal. I dag lager de tønner til pynt, noe som tidligere var en viktig del av kystkulturen. Målet er å få enda flere besøkende til den lille bygda

 • Torsdag 30. juni kl. 20.20

  Godt fornøyd etter Bocelli-konsert

  Teamet rundt Andrea Bocelli var usedvanlig godt fornøyd etter opptredenen på Bystranda i går kveld. Rundt 12.000 mennesker tok imot verdensstjernen.

 • Torsdag 30. juni kl. 20.18

  Festival i Lillesand

  Det som sannsynligvis er Norges eldste festival skjer i Lillesand.

 • Torsdag 30. juni kl. 20.16

  Flere blir svindlet

  Flere blir svindlet når de kjøper festivalbilletter på nett. Metodene blir stadig vanskeligere å avsløre. Ikke kjøp fra folk du ikke kjenner, er ekspertenes tips.

 • Torsdag 30. juni kl. 20.14

  Sommer i Agder

 • Torsdag 30. juni kl. 20.06

  Slagsmål i Trondheim

  Politiet rykket ut til Lademoparken i Trondheim etter melding om slagsmål. De har kontroll på to menn som var involvert. Ingen av dem er skadet og ingen ønsker å anmelde. En mann i 30-åra ble bortvist fra stedet, men tok ikke mot dette tilbudet og ble dermed innbragt til arresten. Det melder politiet.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.59

  Bitcoin på vei mot verste kvartal siden 2011

  Verdien på en bitcoin er mer enn halvert siden starten av året, og styrer nå mot sitt verste kvartal på over ti år.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.53

  Rosenborg kontrollert videre i cupen: Fire seirer på de siste fem kampene

  (Sandnes Ulf – Rosenborg 0–2) Ingen har vunnet cupen flere ganger enn Rosenborg. I jakten på cuppokal nummer 13 tok de seg enkelt forbi Sandnes Ulf i den tredje runden.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.48

  Manglet flytevest på Mjøsa

  Politiet har gjort en kontroll av båter på Mjøsa i dag. 23 båter ble kontrollert, og det ble gitt 9 forenklede forelegg for manglende bruk av flytevest.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.46

  Brann i båt

  Nødetatene rykker ut til brann i en båt ved Styrmannsholmen i Portør. De som var om bord har kommet seg på land. Politiet, brannvesenet og Redningsselskapet er på stedet. Båten er i brann, men det er ikke fare for spredning til andre båter. Redningskøyten Uni Kragerø har startet slukking av brannen.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.45

  Brann i container

  Brannvesenet har kontroll på brann i en container i båthavn ved Kuholmen i Kristiansand. Brannårsak er ukjent.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.33

  Trafikkulykke på Steinkjer

  En motorsykkel har kjørt inn i en bil med henger ved Sparbu i Steinkjer. Trafikken flyter på stedet, da ingen kjøretøy står i vegbanen. Det skriver politiet på Twitter. Det er ingen som er skadd.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.25

  Kollisjon i Skien

  Nødetatene rykker ut til melding om to motorsykler som har kollidert på Håvundveien i Skien. Den ene motorsykkelen hadde en passasjer. Motorsyklene har nå blitt flyttet ut på siden av veien og er ikke til hinder for trafikken. Ulykken skjedde da den ene motorsykkelen prøvde å forbikjøre en bil. Føreren har så trukket seg og bremset ned og kollidert med sykkelen som kom kjørende bak. De tre involverte blir kjørt til sykehus med ambulanse. Skadeomfanget er uvisst.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.24

  Mann bortvist fra Ranheim

  Politiet mottok melding om en aggressiv og beruset mann ved Grilstad Marina på Ranheim. Politiet har kontrollert vedkommende. En mann i slutten av tenåra er bortvist fra området i 12 timer.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.20

  Beslagla førerkort i Melhus

  En mann i 50-årene er mistenkt for kjøring i påvirket tilstand i Melhus. Han fikk førerkortet beslaglagt. Det melder politiet.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.18

  Han er «Stranger Things»-monsteret: – Det var sinnssykt

  Jamie Campbell Bower (33) spiller Vecna i sesong 4 av «Stranger Things». Det måtte han sitte åtte timer i sminkestolen daglig for – og skremte både seg selv og andre.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.18

  – Hadde ikke tid til å være redd

  Bar-skytingen: Mats (32) røsket pistolen ut av hendene til gjerningsmannen

 • Torsdag 30. juni kl. 19.14

  Stoppet lastebil full av fiskeslo

  Politiet har stanset en semitrailer som det rant fiskeslo fra på Frøya. Den har fått kjøreforbud til temperaturen er grei nok til at det ikke renner. Det melder politiet.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.12

  Sjå Vestlandsrevyen klokka 19:30

  Programleiar er Mariann Reikerås

 • Torsdag 30. juni kl. 19.09

  Nå har Aker BP og Lundin fusjonert: – Skal være i front

  Sammenslåingen av Aker BP og Lundin Energys oljedel er gjennomført, og selskapet blir den nest største operatøren på norsk sokkel.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.06

  Norsk olje og gass skifter navn

  Fra august bytter Norsk olje og gass navn til Offshore Norge, melder interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen i en pressemelding. Bakgrunnen for navnebyttet er at norsk sokkel er i endring. I tillegg til olje og gass organiserer selskapet også havvindselskapene, selskaper som fanger og lagrer CO2 under havbunnen, i tillegg til selskaper som driver med hydrogen og havbunnsmineraler. (NTB)

 • Torsdag 30. juni kl. 19.00

  Derfor bør du bruke tid på LinkedIn

  Gründer Kimiya Sajjadi hadde ingen kontakter i næringslivet da hun ble aktiv på LinkedIn for halvannet år siden. Nå har nettverket hennes ekspandert til over 5.000.

 • Torsdag 30. juni kl. 19.00

  Turister jakter luksusopplevelser: – Aldri opplevd maken til pågang

  Turister og bedrifter står nærmest i kø for å leie luksusbåtene til Bjørn Maaseide og Helge Ljones i Private Cruise. Også andre selskaper i samme bransje kan melde om en travel sommer.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.59

  NRK Sørlandet 19:30

 • Torsdag 30. juni kl. 18.58

  Trailer kjørte på elg

  En trailer har kjørt på en elg på riksveg 3 ved Hanestad i Rendalen. Traileren står i sørgående kjørefelt, og elgen ligger død på stedet. Bilberger er bestilt. Politiet er på stedet.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.55

  Brann i gravemaskin

  Nødetater rykker ut til Vige i Kristiansand til en brann i en gravemaskin. Brannvesen har startet slukking.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.54

  Mopedfører kjørte mot politiet på ett hjul

  En 17 år gammel gutt ble tatt da han kjørte mot en politipatrulje på ett hjul på mopeden sin. Dekkene var blanke, og mopeden ble derfor avskiltet. Gutten fikk også førerkortet sitt beslaglagt.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.54

  Båtbrann utanfor Herdla

  Det er meldt om brann i ein båt utanfor Herdla i Askøy. To personar om bord blir skildra som uskadde. Det skal vere ein 23 fots båt, flammane har minka og det er ein del røyk, skriv politiet på Twitter. Naudetatane er på veg og andre båtar er komne til for å hjelpe.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.47

  Normal drift på Halhjem-Sandvikvåg

  Det er normal drift på ferjesambandet Halhjem-Sandvikvåg på E39 frå avgangen frå Sandvikvåg kl. 19.20, melder Vegtrafikksentralen.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.46

  Sju personer fikk forelegg for å ikke ha på redningsvest

  Politiet har hatt kontroll på Trondheimsfjorden i ettermiddag. Sju personer fikk forenklet forelegg på 500 kroner for å ikke ha på redningsvest.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.41

  E18 åpnet igjen etter bilstans

  Veien er åpnet for normal ferdsel igjen i retning Kristiansand etter bilstans ved Løken tunnelen i Holmestrand.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.38

  Trafikkulukke på Ravnanger

  Det har vore ei trafikkulukke mellom ein personbil og ein syklist, melder Vest politidistrikt. Ulukka skjedde på Askøy, ved Ravnanger i ei 50-sone. Syklisten skal vere vaken og bevisst, skriv politiet på Twitter.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.30

  Norsk olje og gass skifter navn: Skal hete Offshore Norge

  Bransjeorganisasjonen fikk inn over 200 navneforslag, og gikk for Offshore Norge. – Et bredt, godt navn, sier Norsk olje og gass-sjef Hildegunn Blindheim til E24.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.26

  Norwegian og kabinforeningen enige om tariffavtale

  Flyselskapet Norwegian og den norske kabinforeningen har signert en ny toårig tariffavtale for de ansatte i Norge.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.22

  Ekspertutvalg: – Prisen på karbon må opp

  Et utvalg ledet av Thina Saltvedt har lagt frem sine anbefalinger for hvordan staten kan legge til rette for klimavennlige investeringer. Økt karbonpris er et av de viktigste verktøyene.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.20

  Aksjesmell for Alexander Kristoff

  Alexander Kristoff er klar for sin niende Tour de France. Sykkelstjernen legger bak seg ett år med dårligere resultat på investeringsfronten.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.18

  Har kontroll på brannen

  Brannvesenet melder nå at de har kontroll på brannen som brøt ut i en flermannsbolig på Steinberg i Drammen kommune. En boenhet skal være ubeboelig. Politiet jobber nå med å få oversikt over årsaken til brannen. De totalt fire personene som var inne i bygget får sjekk av ambulanse.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.15

  Ingen skade etter bobilvelt

  Det er ikke meldt om personskade etter at en bobil trillet ned en skråning ved Haugastøl på Rv7. Det skal heller ikke være skade på annen eiendom. Fører, en mann i 50 åra, skriver selv skademelding og ordner bilberging. – Det fremstår som et hendig uhell, sier politiet til NRK.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.13

  Frontkollisjon med store materielle skader i Eidsberg

  Det har vært en frontkollisjon i Eidsberg med store materielle skader. Uvisst skadeomfang på personer som involvert. Nødetater er straks fremme på stedet, melder Øst politidistrikt på Twitter. – Det er en front mot front med en person i hver bil. Det er store materielle skader, og ser ut til å være alvorlige personskader. Luftambulansen har landet. Det viktige nå er å få de involverte til behandling, så vil vi bruke tid på å få oversikt, sier operasjonsleder Svein Walle til NRK 18.36. Politiet meldte først at det skulle være i Rakkestad, men de har nå endret til Eidsberg.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.10

  Nå er dette tårnet Norges høyeste bygg

  Norges høyeste bygg er nå det nye tårnet på fabrikken Nexans i Halden. Tårnet, som skal brukes i produksjon av kabler, er under oppføring og vokser med omkring 2,5 meter om dagen. Det skal bli 150 meter høyt. Ifølge Halden Arbeiderblad har tårnet i løpet av de siste timene passert et annet tårn som står noen meter unna, og er nå mer enn 120 meter høyt. Dermed er det nye tårnet det høyeste bygget på det norske fastlandet. Nummer tre på lista er Oslo Plaza.

 • Torsdag 30. juni kl. 18.06

  PST om sikkerhetsvurdering: Var ikke uvanlig bekymret før Pride

  Uken før Pride la den kjente islamisten Arfan Bhatti ut en oppfordring til drap på homofile i sosiale medier. Likevel oppgir PST at de ikke hadde indikasjoner på at Pride kunne være mer utsatt i år enn normalt.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.53

  Trafikkulykke i Namsskogan

  En bil har kjørt av vegen og havnet på taket på E6 i Namsskogan, omtrent en mil nord for Trones. Det melder politiet. Føreren skal ha kommet seg ut av bilen og er på beina.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.52

  Mann fikk livreddende førstehjelp ved Sognsvann

  Oslo politidistrikt meldte tidligere på Twitter om at en mann ble funnet ved et vann ved Sognsvann. Helsepersonell på stedet ga hjerte-lunge-redning. Mannen er sendt til sykehus. Hendelsen fremstår som en ulykke.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.52

  Mann får livreddende førstehjelp ved Sognsvann

  Oslo politidistrikt meldte tidligere på Twitter om at en mann ble funnet ved et vann ved Sognsvann. Helsepersonell var på stedet for å gi hjerte-lunge-redning. Mannen puster nå på egen hånd og er sendt til sykehus. Hendelsen fremstår som en ulykke.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.52

  MC-fører målt i 141 km/t

  En mann i 20-årene ble målt til 141 km/t ved Islandkrysset i Holmestrand. Fartsgrensen på stedet er 100 km/t. Føreren har blitt anmeldt og førerkort er beslaglagt.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.48

  Ny vurdering av fylkesveg 53

  Det er utrygt å halde fram ryddearbeidet på fylkesveg 53 ved Ljotelitunnelen. Ryddemannskapet må ha lift på staden, opplyser byggeleiar Geir Ove Engebø. Det blir gjort ei ny vurdering av når vegen kan opne klokka 12.00 fredag.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.46

  Innstillingar på Halhjem-Sandvikvåg

  Rute fire på ferjesambandet Halhjem-Sandvikvåg på E39 er innstilt inntil vidare grunna tekniske problem, opplyser Vegtrafikksentralen.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.44

  Brann i flermannsbolig

  Nødetatene har rykket ut til en brann i Nordmoveien i Steinberg i Drammen. Det var først bare meldt om røykutvikling fra et kjøkken, men nå skal det brenne på stedet. Det skal ikke være meldt om personskade og alle skal være ute av huset. Brannvesenet er nå i gang med slokking. – Det jobbes med å få oversikt over omfang av brannen, skriver politiet på Twitter.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.43

  Erdogan: – Sverige har lovet å utlevere 73 terrorister til Tyrkia

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier Sverige og Finland må oppfylle sine løfter til Tyrkia før hans parlament godkjenner avtalen om medlemskap for de to landene.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.34

  Kontroll ved Høyekleiva i Kristiansand

  Ni bilførere fikk forenklede forelegg for fart og en fikk for manglende sikring av barn i bilen etter at politiet har hatt kontroll på RV9 ved Høyekleiva i Kristiansand.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.31

  USAs høyesterett begrenser myndighetenes makt til å redusere CO2-utslipp

  USAs høyesterett legger begrensninger på hvordan landets viktigste lov mot forurensning kan brukes mot CO2-utslipp fra kraftverk.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.30

  Kjørt til Hamar sykehus etter trafikkulykke

  En tysk kvinne er kjørt til Hamar sykehus med bruddskader etter motorsykkelulykken i Trysil. Trafikken forbi stedet dirigeres.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.27

  Bobil trillet ned skråning

  Politiet rykker ut til Haugastøl på Rv7 etter melding om en bobil som skal ha trillet ned en skråning. Det er ikke meldt om personskade på nåværende tidspunkt. Kjøretøyet skal stå på utsiden av veien.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.22

  Tror nettroll-miljø kan stå bak TikTok-hat

  Da kommentarfeltet til NRK Supernytt på TikTok kokte av hatytringer, måtte de slette 1700 kommentarer. Professor i medier og kommunikasjon, Petter Bae Brandtzæg, tviler på at det dreier seg om utenlandsk påvirkning og botnettverk.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.21

  Ventet massiv pågang for nødpass – kom ikke

  Politiet aner ikke hvor stor den norske passkrisen nå er.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.21

  Blokaden fortsetter: 400 millioner avhengig av mat fra Ukraina

  MADRID (VG) Tyrkia arbeider nå sammen med FN og andre for å få millioner av tonn matkorn ut av havner i Ukraina, som Russland blokkerer. Det handler om mat på bordet for 400 millioner mennesker i Midtøsten og Afrika.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.14

  Redusert kapasitet Oppedal-Lavik på E39

  Norled melder at det blir redusert kapasitet på ferjeavgangen frå Oppedal kl.19:20. Årsaka er transport av farleg last. Det er berre plass til 12 passasjerar.

 • Torsdag 30. juni kl. 17.12

  Taxisjåfør dømt for seksuelt overgrep mot psykisk utviklingshemmet

  En taxisjåfør er dømt til fengsel for seksuelt overgrep mot en psykisk utviklingshemmet kvinne i Stavanger. 55-åringen, som er fra Stavanger, er i Sør-Rogaland tingrett dømt til to år og to måneders fengsel for å ha utnyttet en persons psykiske utviklingshemming til å skaffe seg sex, skriver Stavanger Aftenblad. Han er også fradømt retten til å kjøre drosje i to år og seks måneder. (NTB)

 • Torsdag 30. juni kl. 16.58

  Bilstans på E18 ved Holmestrand

  Høyrefelt er stengt og fartsgrense er satt ned til 50 km/t ved Løken tunnelen i Holmestrand.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.51

  Høyesterett: Selger måtte ikke opplyse om straffedømt nabo

  En boligselger i Rogaland hadde ikke opplysningsplikt om at en nabo var straffedømt i en sedelighetssak. Det kommer fram i en ny avgjørelse fra Høyesterett (ekstern lenke). Kort tid før eiendommen ble lagt ut for salg, ble en mann som bor i ett av nabohusene dømt for å ha filmet stedøtrene i dusjen. Dommen gjaldt også befatning med materiale som fremstiller seksuelle overgrep mot barn. Det ble ikke opplyst om dommen i forbindelse med salget. Da kjøperne fikk vite om dommen, hevet de kjøpet. Selgerne måtte selge boligen på nytt, til en lavere pris. De krevde erstatning for dette. Høyesterett har i likhet med tingretten og lagmannsretten kommet til at selgerne ikke hadde plikt til å opplyse om dommen mot naboen. Kjøperne var dermed ikke berettiget til å heve kjøpet, og erstatningskravet fører fram.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.50

  Tilbyr 4. dose fra 1. juli

  Stavanger kommune tilbyr dose fire for innbyggerne over 75 år fra 1. juli. De som bor hjemme over denne alderen kan bestille time på vaksinesenteret i Bekkefaret. De som bor på sykehjem vil bli vaksinert der de er. -Vi er i gang med å planlegge vaksinering av sykehjemsbeboerne våre med dose 4, og tar sikte på å starte vaksineringen i uke 28, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse. Det er den nye og mer smittsomme varianten omikron BA. 5 som nå dominerer. Det er uvisst om denne varianten gir mer alvorlig sykdom.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.50

  Ser frem til rennlivet uten Johaug: – Grillet oss levende

  BØ (VG) Det blir trolig ikke like kult å være norsk til vinteren, spår langrennslandslagets Lotta Udnes Weng (25). Men en ting er hun sikker på: Skirennene blir helt annerledes og kanskje litt mer underholdende uten Therese Johaug.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.47

  Redusert framkommelighet i Trysil

  På fylkesveg 26 ved Engerneset i Trysil er det redusert framkommelighet på grunn av trafikkuhell. Nødetater er på veg.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.47

  Trafikkulykke på fylkesveg 26 i Trysil

  På fylkesveg 26 ved Engerneset i Trysil er det redusert framkommelighet på grunn av en trafikkulykke. En motorsykkel har kjørt i grøfta. Ifølge politiet er fører bevisst, og det er ukjent om det er personskade. Vegen kan bli stengt i forbindelse med landing av luftambulanse.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.46

  Tise henter 200 millioner kroner

  Gjenbruksappen Tise henter penger og får med seg nye investorer på veien videre.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.27

  Markant børsfall på halvårets siste dag: – Inflasjon og sentralbankene har styrt showet

  Oslo Børs runder av et begivenhetsrikt halvår med et markant fall, mens oljeprisen er på vei nedover. Tungvekteren Hydro falt kraftig.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.22

  Bortvist fra Trondheim sentrum

  To menn i 50- og 60-årene er bortvist fra Trondheim sentrum fordi de var beruset, høylytt og til sjenanse for andre i byen. Det melder politiet.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.18

  NSM om angrepene: Tror ikke det var avledning for mer alvorlig angrep

  Onsdag ble nettsidene til en rekke norske virksomheter angrepet. Trafikken fra angriperne har nå avtatt, men det er ventet at slike angrep kan skje igjen.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.18

  Matvarene blir «merkbart» dyrere fra i morgen av

  Kassalappen til en snittfamilie kan øke med flere tusen kroner fra 1. juli. – Vi går en strammere økonomisk høst i møte, varsler økonom.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.17

  Kjørte ned blomsterkasse, ikke bensinpumpe

  Det var en blomsterkasse som er kjørt ned og ikke en bensinpumpe som det først ble meldt. Er ingen personskade etter hendelsen ved Telemarksporten i Porsgrunn.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.16

  Kvinne plaget og skremte barn

  En kvinne i 40-årene er arrestert etter at hun oppførte seg på en plagsom og skremmende måte overfor barn som deltok på fotballskole på Eiganes i Stavanger. Hun blir anmeldt og saken etterforskes.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.11

  Trøndertaxi vokser

  Trøndertaxi i Trondheim kjøper Taxi Midt-Norge i Levanger. Sistnevnte har 150 løyver, og dermed kontrollerer Trøndertaxi 700 løyver, skriver Trønder-Avisa.

 • Torsdag 30. juni kl. 16.10

  Skal ha sovnet bak rattet

  Det var en mann i 20-årene som var involvert i ulykken i Liarvågvegen i Tysvær. Mannen var alene i bilen, og har ifølge politiet truffet en steinknaus i motgående kjørefelt. Dette gjorde at bilen stanset på tvers av veibanen. Mannen har forklart til politiet at han sovnet. Han har ingen skader.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.49

  Kjørte ned bensinpumpe ved Telemarksporten

  En bil har kjørt ned en bensinpumpe ved Telemarksporten i Porsgrunn og har forårsaket noe lekkasje. Operasjonsleder Espen Reite sier brannvesenet har kontroll. Det skal være to personer involvert som blir sett til av ambulansepersonell. Farten skal ha vært lav.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.47

  Bil av veien i Søgne

  En enslig bil har kjørt av veien og truffet en stolpe på Hølleveien i Søgne, det melder politiet. Fører av bilen skal være bevisst og oppegående.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.47

  Passering for personbilar på fv. 5480

  På fylkesveg 5480 Sæbøvegen ved nummer 140 i Alver er det no passering for personbilar, men ikkje større køyretøy, melder Vegtrafikksentralen.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.46

  Opplysninger til VG: Terrorsiktede brukte gammel maskinpistol

  Et av våpnene som ble brukt i masseskytingen lørdag var et gammelt krigsvåpen, ifølge VGs opplysninger.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.40

  Mange tatt for ulovlig mobilbruk i bil

  UP har hatt en trafikkontroll på E16 ved Scandic Oslo Airport ved Gardermoen med fokus på mobilbruk. Resultatet av denne kontrollen ble 29 forenklede forelegg, skriver Øst politidistrikt på Twitter. En fører ble anmeldt for mobilbruken da personen ikke ville vedta det forenklede forelegget på stedet.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.38

  SAS-forhandlingene fortsetter: – Glad for at fristen er forskjøvet

  En av de svenske meklerne, Jan Sjölin, sier partene forhandler uten hans innblanding. Norges riksmekler har imidlertid hatt møter med begge parter gjennom dagen.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.37

  Ny strømprisrekord

  I dag setter Sørvest-Norge ny årsrekord for strømprisen med 2,80 kroner kilowattimen, det melder Fædrelandsvennen. Prisområdet omfatter kunder i Agder, Rogaland, gamle Hordaland og deler av Vestfold og Telemark.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.32

  Redusert kapasitet på Sandvikvåg-Halhjem

  På sambandet Sandvikvåg-Halhjem på E39 er det redusert lastekapasitet på avgangane kl. 15.30 og kl. 17.30. Dette grunna spesialtransport, melder Vegtrafikksentralen.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.32

  Emilie Enger Mehl kallar inn til møte

  Justisministeren har kalla inn til eit møte på rådhuset i Oslo. Møtet skal skje torsdag kl. 17.30. Tidlegare har politikarar i Oslo bedt om møte med justisministeren fordi politiet hadde frårådd å ha pride-arrangement. I førespurnaden frå Oslo-politikarane om hastemøte ønskte dei å diskutere forsamlings- og ytringsfridomen, med bakgrunn i trugselsituasjonen.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.31

  Wall Street faller markant fra start

  Nøkkelindeksene på Wall Street åpner siste handelsdag i juni med nedgang. S&P 500 er på vei mot sitt verste første halvår siden 1970.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.31

  Wall Street faller på månedens siste dag

  Det er bred nedgang blant nøkkelindeksene på siste handelsdag i juni. S&P 500 er på vei mot sitt verste første halvår siden 1970.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.31

  Wall Street faller markant på månedens siste dag

  Det er bred nedgang blant nøkkelindeksene på siste handelsdag i juni. S&P 500 er på vei mot sitt verste første halvår siden 1970.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.30

  Sovnet bak rattet før ulykke

  En sjåfør som sovnet bak rattet er én mulig årsak til trafikkulykka på fylkesvei 65 mandag. Det er i alle fall forklaringa sjåføren selv har gitt til politiet, skriver avisa Sør-Trøndelag. Ei 42 år gammel kvinne døde i ulykka ved Moe kirke.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.27

  Anniken Jørgensen på bedringens vei: – En enorm lettelse

  Anniken Jørgensen (26), bedre kjent som Annijor, forteller på Instagram at hun ikke lenger sliter med konstante blødninger.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.22

  Sæbøvegen sperra

  Fylkesveg 5480 i Alver er sperra ved nummer 140 i samband med berging av eit vogntog, opplyser Vegtrafikksentralen.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.20

  Sjåføren er bevisst etter ulykke i Tysvær

  Det har vært en trafikkulykke i Liarvågvegen i Tysvær. Sjåføren er ute av bilen og ved bevissthet. Politi og ambulanse er på vei.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.20

  Fra 1. juli beregnes strømregningen din helt annerledes. Dette må du vite.

  Snart får du muligheten til å kutte strømregningen uten at du trenger å bruke mindre strøm. Det gjelder å spre forbruket over døgnet og uken.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.19

  Matvarene blir «merkbart» dyrere fra i morgen av

  Den årlige kassalappen til en snittfamilie kan øke med flere tusen kroner fra 1. juli. – Vi går en strammere økonomisk høst i møte, varsler økonom.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.17

  Nektet å svare på spørsmål om politirazziaen

  Timer etter at laget ble ransaket av politiet, holdt Bahrain Victorious en pressekonferanse. Der nektet de å svare på spørsmål om razziaen.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.17

  Brann i blomsterbed

  Det har vært en mindre gressbrann rett ved et leilighetskompleks i Hanaveien i Sandnes. Brannen er slukket nå. Et par kvadratmeter bark har brent i et blomsterbed, melder politiet.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.05

  VG utsatt for nytt dataangrep i natt

  Natt til torsdag ble VG igjen utsatt for et såkalt tjenestenektangrep, der den som angriper sørget for svært høy trafikk inn mot nettstedet, som igjen skaper tekniske problemer.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.05

  Sørlending blir NRK-korrespondent

  Vegard Tjørhom fra Sirdal blir NRK sin nye Afrika-korrespondent. – Dette er drømmejobben. Det har vært det for meg siden jeg var liten gutt, sier 35-åringen. NRK-journalisten danket ut 12 andre søkere, og tar over etter Ida Titlestad Dahlback.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.03

  Kjørte inn i hekk på Raufoss

  En bil har kjørt av vegen og inn i en hekk i Raufoss i ettermiddag. Nødetater er på stedet. Føreren og to passasjerer ute av bilen. Ifølge politiet kan uhellet være helserelatert.

 • Torsdag 30. juni kl. 15.01

  Youtuberne Victor Sotberg, Robin «Rob The Sir» Hofset og Christopher Robin Omdahl til TV 2-program

  Alle de tre har tidligere jobbet i NRKs «FlippKlipp», og nå skal de jobbe i et nytt program på TV 2 fra høsten.

 • Torsdag 30. juni kl. 14.56

  Ingen er fri før alle er fri!

  Jeg er sint på dem som nå forsøker å vaske hendene sine.

 • Torsdag 30. juni kl. 14.52

  Ber kommunar ta vare på dei ramma etter masseskytinga

  Helsedirektoratet har sendt ut eit brev gjennom statsforvaltarane, der dei ber kommunane om å ta vare på dei gruppene som er ramma av masseskytinga som var i Oslo i helga. Dei spesifiserer at både direkte og andre ramme vil trenge hjelp. Dei direkte ramma er: - Etterlatne, familiar og venar? - Skadde, deira familiar og nære? - Vitne til hendingane og deira næraste Dei andre ramma er: - Det skeive miljøet? - Folk som er ramma av terroren 22. juli, krig og valdshandlingar? - Barn, unge og resten av befolkninga.

 • Torsdag 30. juni kl. 14.47

  Trafikkuhell Møllehagen

  Brannvesenet melder om trafikkulykke ved innkjørsel til Møllehagen i Strand. Mannskap fra Strand stasjon rykker ut.

 • Torsdag 30. juni kl. 14.46

  Høysterett: 14-åring ble utsatt for grov kroppskrenkelse

  En 14 år gammel gutt skal hå fått hjernerystelse og kroniske plager etter at en voksen mann la gutten i bakken. En vennegjeng gutten var en del av skal ha ringt på hos mannen og stukket av flere ganger. Høyesterett kom til at kroppskrenkelsen var grov. Mannen fikk 45 dager i ubetinget fengsel.

 • Torsdag 30. juni kl. 14.44

  Risiko for skred ved Skutshorn

  Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) starter med kontinuerlig overvåkning av fjellpartiet Skutshorn i Vang kommune i Valdres. Det melder NVE i ei pressemelding. Kjetil Indrevær, geolog i NVE, sier at det er kombinasjonen av risiko for skred og konsekvenser av skred, som nå har gjort at de anser Skutshorn som et høyrisikoobjekt.

 • Torsdag 30. juni kl. 14.42

  Sliter med å skaffe nok håndverkere

  Håndverker-bransjen i Kristiansand sliter med å skaffe nok fagfolk, sier formann i Kristiansand Håndverkerforening Geir Salvesen. Det er hektisk og utfordrende tider og bransjen trenger flere ungdom som velger en yrkesfaglig utdanning, sier Salvesen.

 • Torsdag 30. juni kl. 14.31

  Lavere enn ventet inflasjon i USA

  Inflasjonen i USA i mai holder seg langt over målet, men er noe lavere enn fryktet.

 • Torsdag 30. juni kl. 14.31

  Lavere enn ventet inflasjon i USA i mai

  Det viser ferske tall fra det amerikanske analysebyrået BEA.

 • Torsdag 30. juni kl. 14.26

  Fyres opp bygningsmaterialer – politiet rykker ut

  En politipatrulje kjører opp til Golsfjellet, etter melding om at det fyres opp bygningsmaterialer cirka fem meter fra en bygning. Det er vind på stedet. Politiet vil også undersøke lovligheten av bålbrenningen.

 • Torsdag 30. juni kl. 14.15

  Herlandstunnelen er open att

  Herlandstunnelen på fv. 57 i Alver er open att, melder Vegtrafikksentralen. Den var ei tid stengt, då det låg ei plate i vegbana.

 • Torsdag 30. juni kl. 14.15

  Fått 70 tips etter skyting. Jobber nå med videoopptak

  Politiadvokat Børge Enoksen sier at de har fått over 70 tips om skytingen i Oslo siden i går. Politiet jobber nå med å sikre videoopptak fra tiden før hendelsen og sjekker muligheten for å be bedrifter ta vare på videopptak fra fredag og lørdag lenger enn det som er vanlig. Politiadvokaten sier de er usikre på om det var flere som bidro under skytingen fredag og at det er derfor videopptak er viktig å sikre

 • Torsdag 30. juni kl. 14.15

  Båtfører var både naken og full

  En oslomann i 50-årene er anmeldt etter at han fyllekjørte med båt ved Vrengen på Tjøme. Mannen var naken da politibåten stoppet han. Etter å ha fått på seg klær og blitt med inn til land, blåste mannen til én i promille. Promillegrensen til sjøs er 0,8.

 • Torsdag 30. juni kl. 14.12

  Politiet om Oslo-skytingen: Siktelsen om terror står seg

  Politiets etterforskning pågår for fullt. Samtidig jobber de med å innhente viktig videomateriale før det forsvinner.

 • Torsdag 30. juni kl. 14.10

  Jakob så Adrian Sellevoll treffe bryggekanten: – Jeg ble sjokkert

  Sterke bilder viser Adrian Sellevoll falle fra skuret og ned på bryggekanten.

 • Torsdag 30. juni kl. 13.56

  Truet med øks

  En sandefjordsmann i 20-årene er pågrepet etter å ha opptrådt truende i sentrum av Tønsberg. Ifølge vitner skal mannen ha brukt øks til å true flere personer. Da mannen ble pågrepet, hadde han blant annet narkotika og en kniv med seg.

 • Torsdag 30. juni kl. 13.40

  Forlatt bil på E18

  Politiet har fått flere telefoner om en forlatt bil i nordgående retning på E18 like før Bommestad i Larvik. Politiet tror personene i bilen har løpt fra stedet og sier dette er svært farlig å gjøre på motorveien.

 • Torsdag 30. juni kl. 13.37

  Skogbrann i Enebakk

  Brannvesenet i Follo er på vei til en skogbrann ved Krokvannet i Enebakk. Det var et politihelikopter som oppdaget brannen, og det er observert røyk og flammer. Brannvesenet har rykket ut med 7-8 biler.

 • Torsdag 30. juni kl. 13.36

  Sokkelarbeidere går ut i streik

  Totalt 74 sokkelarbeidere som jobber ved Equinors plattformer Gudrun, Oseberg Øst og Oseberg Sør tas ut i streik.

 • Torsdag 30. juni kl. 13.36

  Trailer av veien i Lønset

  En trailer har sklidd av veien i lav fart på riksvei 70 i Lønset. Politiet skriver på Twitter at det ikke er noen personskade. Bilberging skal være på vei.

 • Torsdag 30. juni kl. 13.36

  Trailer av veien ved Lønset

  En trailer har sklidd av veien i lav fart på riksvei 70 ved Lønset. Politiet skriver på Twitter at det ikke er noen personskade. Bilberging skal være på vei.