Nyheter:

 • I dag kl. 21.34

  Uvêr på Hardangervidda

  Riksveg 7 Hardangervidda er stengd for køyretøy under 7,5 tonn, melder Vegtrafikksentralen. For tunge køyretøy over 7,5 tonn er det innført kolonnekøyring. Vegen kan bli stengd på kort varsel.

 • I dag kl. 21.21

  Akademikerne er klare for å streike: – Gir ikke mening at alle skal tjene likt

  Dersom staten holder fast ved at to tariffavtaler skal bli til én, går Akademikerne Stat ut i streik.

 • I dag kl. 21.18

  5500 får utbetalt foreldrepenger etter Nav-feil

  Bare fra januar 2019 til september 2021 har Nav identifisert 5500 fedre som er fratatt foreldrepenger på grunn av feil lovpraksis.

 • I dag kl. 21.15

  Sjå Vestlandsrevyen 19.45

  ISS flyttar telefon- og kundetenesta i Norheimsund til Oslo. Dermed misser 14 kvinner arbeidsplassen sin. Programleiar er Jan Børge Leirvik.

 • I dag kl. 21.09

  Hemmelige opplysninger om statsministeren havnet på avveie

  En detaljert plan for sikkerheten til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under et besøk i Røros havnet på avveie. Mandag ble den funnet på gaten i Trondheim.

 • I dag kl. 20.59

  Søgaard raser: – Karakterdrap

  I to story-innlegg på Instagram langer Runar Søgaard ut mot påtalemyndigheten og beskylder media for feil fremstilling av saken.

 • I dag kl. 20.53

  Oslo: Tenåringsjente forsøkt lokket inn i bil

  Onsdag ettermiddag ble en ung tenåringsjente forsøkt lokket inn i en hvit varebil på vei hjem fra trening.

 • I dag kl. 20.49

  Person til sykehus - kan ha blitt utsatt for vold

  En person som kan ha blitt utsatt for vold i Arendal sentrum onsdag kveld er kjørt til sykehus for videre undersøkelser, melder politiet. Personen beskrives som bevisst. Hendelsesforløpet er uklart. Politiet gjør undersøkelser på stedet.

 • I dag kl. 20.38

  Medier: Shaw mister resten av United-sesongen

  Manchester Uniteds venstreback Luke Shaw er igjen rammet av skade. Lårtrøbbel vil trolig holde ham ute i tolv uker, melder The Athletic.

 • I dag kl. 20.35

  Vurderer kolonnekøyring på Vikafjellet

  Det kan bli innført kolonnekøyring på riksveg 13 Vikafjellet på kort varsel, melder Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 20.35

  Kolonnekøyring på Vikafjellet

  Det er innført kolonnekøyring på riksveg 13 Vikafjellet på kort varsel på grunn av uvêr, melder Vegtrafikksentralen. Større køyretøy blir oppmoda til å bruke kjetting.

 • I dag kl. 20.19

  Kolstad i trøbbel etter å ha fått bank i Mesterligaen

  Kolstad tok imot kroatiske RK Zagreb til gruppespillskamp i Mesterligaen i Trondheim Spektrum onsdag kveld. Det endte med tap 35-24 for Kolstad. Bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen. Kolstad slet med å få en rytme i spillet. I tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre RK Zagrebs avslutninger fra å gå i mål. Lars Eggen Rismark kom inn i målet de siste minuttene av omgangen og rakk tre redninger på seks skudd. Det var like mange som Torbjørn Bergerud hadde på 17 skudd. Tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da RK Zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet. Kolstad må ta seg til cupspillet for at Norge skal være garantert en mesterligaplass neste sesong, ellers må man igjen håpe på et wildcard slik klubben ble tildelt denne sesongen. Kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til RK Zagreb med to kamper igjen å spille. Kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. Samtidig må RK Zagreb tape sine kamper. KS Vive Kelce på bortebane og RK Pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for Kolstad.

 • I dag kl. 20.19

  Kolstad fikk bank i Mesterligaen

  Kolstad tok imot kroatiske RK Zagreb til gruppespillskamp i Mesterligaen i Trondheim Spektrum onsdag kveld. Det endte med tap 35-24 for Kolstad. Bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen. Kolstad slet med å få en rytme i spillet. I tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre RK Zagrebs avslutninger fra å gå i mål. Tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da RK Zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet. Kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til RK Zagreb med to kamper igjen å spille. Kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. Samtidig må RK Zagreb tape sine kamper. KS Vive Kelce på bortebane og RK Pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for Kolstad.

 • I dag kl. 20.18

  Nytt krisetap: Kolstad i kjempetrøbbel

  (Kolstad – Zagreb 25–34) Sesongens andre braktap for Zagreb kan koste Kolstad dyrt. Det meste tyder på at Christian Berge & co. blir slått ut av Champions League allerede i gruppespillet.

 • I dag kl. 20.07

  Brann i bil i Flekkefjord

  Det brenner i en bil ved Feda i Flekkefjord onsdag kveld, melder politiet. Bilen står utenfor veibanen. Det er ikke meldt om personskade, ifølge politiet. Brannvesenet jobber med å slukke brannen.

 • I dag kl. 20.05

  Iskaos i Oslo: – Helt krise

  – Ingenting blir gjort, sier frustrert innbygger.

 • I dag kl. 20.04

  5500 får utbetalt foreldrepenger etter Nav-feil

  Bare fra januar 2019 til september 2021 har Nav identifisert 5500 fedre som er fratatt foreldrepenger på grunn av feil lovpraksis. Det blir trolig enda flere.

 • I dag kl. 19.59

  Oslo kommune kjøpte strandtomt for 22,5 millioner

  En villa på 230 kvadratmeter med strandtomt på 1675 kvadratmeter rett nedenfor E18 Mosseveien på Nordstrand er nå Oslo kommunes eiendom, melder VG. Kommunen har kjøpt eiendommen for 22,5 millioner kroner, 6 millioner kroner under prisantydning, fra influenser Nina Celestine Lunde. Kommunens plan er å dele opp tomten slik at strandarealene skilles ut, før de selger boligdelen videre. Da vil strandsonen beholdes åpen for allmenheten. På sikt vil kommunen etablere en turvei langs fjorden.

 • I dag kl. 19.55

  Oslo kommune har kjøpt strandtomt til 22,5 millioner

  Nå vil de gjøre den herskapelige eiendommen til allemannseie.

 • I dag kl. 19.55

  Sterk lesning! Bokanmeldelse: «Halvt» av Marjam Idriss

  Den norske forfatteren Marjam Idriss (31) er verdt å sjekke ut: Hun skriver fascinerende og godt om Norges mørke kolonihistorie i Karibia i romanen «Halvt».

 • I dag kl. 19.54

  Dømt til 21 dagers fengsel for drapstrusler

  En mann i 40-årene er dømt til 21 dagers betinget fengsel for å ha truet med å slå i hjel en lege hvis ikke samboeren hans ble innlagt, skriver Fædrelandsvennen. Ifølge dommen fra Agder tingrett ringte han til legevakta i Kristiansand for å kreve innleggelse av sin psykisk syke samboer klokken 05:37 en fredag i september 2022. I forkant hadde legevakta besluttet at akuttinnleggelse ikke var nødvendig, men at kvinnen kunne bli fulgt opp av et akuttpsykiatrisk team på dagtid. Tiltalte erkjente drapstruslene i retten, men ikke straffskyld.

 • I dag kl. 19.52

  Mistenker ruskøyring i Bergen

  Klokka 18.30 stoppa politiet ein bil i Sandviken i Bergen etter mistanke om ruskøyring. Føraren står fram ifølge politiet, som veldig rusa.

 • I dag kl. 19.49

  Elg påkjørt på riksvei 9

  En elg er blitt påkjørt på riksvei 9 i Valle onsdag kveld, melder politiet. Ingen personer er skadet. Viltnemnda og politiet er på vei til stedet. Rundt klokken 21 melder politiet at elgen er avlivet av viltnemnda.

 • I dag kl. 19.48

  Oslo kommune har kjøpt strandtomt til 22,5 millioner

  Nå vil de gjøre den herskapelige eiendommen til allemannseie.

 • I dag kl. 19.38

  NVE har sendt ut flomvarsel: – Kan være lurt å gjøre tiltak

  Om du ikke har åpnet sluk og stikkrenner, risikerer du å få vann i kjelleren.

 • I dag kl. 19.32

  Død sjøfugl driver i land langs kysten

  Tusenvis av død og døende sjøfugl har i vinter drevet i land langs norskekysten. Flesteparten er av arten lomvi. Det kan være flere forklaringer på hvorfor. Se mer i TV-sendinga.

 • I dag kl. 19.19

  Moren til Spydeberg-tvillingene vurderer erstatningssøksmål

  Moren til Mille og Mina (16), tvillingene som døde i Spydeberg i januar i fjor mens de var under barnevernets omsorg, vurderer erstatningssøksmål.

 • I dag kl. 19.12

  Over 60 avhør etter masseslagsmålet i Åndalsnes

  Over 60 avhør er gjennomført etter masseslagsmålet i Åndalsnes natt til søndag. Ifølge politiet er et sentralt spørsmål om de belgiske soldatene ble provosert.

 • I dag kl. 18.59

  Her trener Jordan Henderson på Aspmyra

  Ajax-spillerne startet treningen på kunstgressmatta på Aspmyra i 18.30-tiden onsdag kveld. Blant spillerne som var i aksjon var tidligere Liverpool-kaptein Jordan Henderson. Den engelske landslagsspilleren kom til Ajax i januar etter et halvår i saudiarabisk fotball. Torsdag kveld klokken 18.45 spilles returoppgjøret mellom Glimt og Ajax på Aspmyra. Lagene spilte 2-2 i den første kampen.

 • I dag kl. 18.56

  De norske langrennsdamene ett år før VM: – Flaut

  Du skal lete godt (og lenge) om du skal finne et år der norske langrennsdamer leverte dårligere enn nå. Men vi fant det til slutt.

 • I dag kl. 18.55

  RIA: Putin utfordrerens anke avvist

  Putin-rivalen Boris Nadezjdin nektes fortsatt å stille til valg i Russland.

 • I dag kl. 18.48

  Holger Rune gjenopptar samarbeid med fransk trener: – Har funnet ut hva som fungerer

  Patrick Mouratoglou (53) blir igjen trener for den danske tennisstjernen Holger Rune (20), som brøt med ham april i fjor og siden har byttet trener flere ganger.

 • I dag kl. 18.44

  Farmen tilbake på Sørlandet

  TV2-programmet Farmen kjendis skal tilbake på Sørlandet. Programmet skal spilles inn på Fredheim gård, som ligger i Ny-Hellesund i Søgne i Kristiansand, skriver Dagbladet. Gården er også tidligere brukt til Farmen.

 • I dag kl. 18.38

  Moren til Spydeberg-tvillingene vurderer erstatningssøksmål

  Moren til Mille og Mina (16), tvillingene som døde i Spydeberg i januar i fjor mens de var under barnevernets omsorg, vurderer erstatningssøksmål. – Nå som jeg har fått landet litt i forhold til det som kom fram, kjenner jeg på en sorg i forhold til det Mille og Mina måtte gjennom, sier moren Kirsti Skogsholm til TV 2.

 • I dag kl. 18.32

  Christian Emil (34) ga alt på LinkedIn: – Jeg var i panikkmodus

  Da han plutselig sto på bar bakke uten jobb, tømte han alle følelsene sine på LinkedIn. – Ikke for alle, sier rekrutterer om strategien for å få ny jobb.

 • I dag kl. 18.29

  Bil av vegen i Kongsvinger

  Nødetater har rykka ut til ein bil som har køyrt inn i brøytekanten i Granlivegen i Kongsvinger. I følge politet var det ein person i bilen. Personen er no frakta til sjukehus. Bilen er ikkje til fare for annan trafikk, og vil bli berga i morgon.

 • I dag kl. 18.28

  Kjempeøkning i løsepengeangrep

  Opp 90 prosent ifølge ny rapport.

 • I dag kl. 18.24

  Kårstø gassanlegg evakueres – melding om lekkasje

  Det melder Haugesunds Avis. Politiet og brannvesenet er på vei til stedet etter å ha mottatt melding om at anlegget evakueres. – Vi har fått melding om at det nå skal være kontroll på lekkasjen, sier vaktleder i 110-Sør-Vest, Svein Nessa til NRK. – Det politiet som tar den sammen med Kårstø. Vi er på plassen for å bistå, sier Nesse. Ifølge Haugesunds Avis skal det være snakk om propangass som skal ha lekket ut. Ifølge VG fikk innbyggere i området en tekstmelding om evakueringen like før klokken 18. «Av sikkerhetsmessige årsaker har vi valgt å evakuere anlegget. Situasjonen berører ingen utenfor anlegget», sto det i meldingen ifølge VG.

 • I dag kl. 18.24

  Kårstø gassanlegg ble evakuert – ingen personskade

  Det meldte Haugesunds Avis. Brannvesenet fikk kjapt beskjed om at det var kontroll på lekkasjen og at den var stanset. Politiet er på stedet for å ha dialog med bedriften. Ingen er skadet. Ifølge Haugesunds Avis skal det være snakk om propangass som skal ha lekket ut. Ifølge VG fikk innbyggere i området en tekstmelding om evakueringen like før klokken 18. «Av sikkerhetsmessige årsaker har vi valgt å evakuere anlegget. Situasjonen berører ingen utenfor anlegget», sto det i meldingen ifølge VG. Det ble først opplyst at 200 personer ble evakuert fra anlegget. Rett før klokken 20.00 presiserer pressetalsperson i Equinor, Magnus Frantzen Eidsvold, at det var 146 personer som ble evakuert.

 • I dag kl. 18.24

  Kårstø gassanlegg evakueres – ingen personskade

  Det meldte Haugesunds Avis. Brannvesenet fikk kjapt beskjed om at det var kontroll på lekkasjen og at den var stanset. Politiet er på stedet for å ha dialog med bedriften. Ingen er skadet. Ifølge Haugesunds Avis skal det være snakk om propangass som skal ha lekket ut. Ifølge VG fikk innbyggere i området en tekstmelding om evakueringen like før klokken 18. «Av sikkerhetsmessige årsaker har vi valgt å evakuere anlegget. Situasjonen berører ingen utenfor anlegget», sto det i meldingen ifølge VG. Kommunikasjonsleder Ove Tungesvik i Equinor forteller til Haugesunds Avis at rundt 200 personer er evakuert. – Det er cirka 35 Equinor-ansatte som er igjen på området og drifter anlegget, sier han til avisen.

 • I dag kl. 18.22

  TikTok-stjerne Isa Östling om transhatet: – Helt sykt

  Den svenske influenceren Isa Östling (20) reagerer på at hun blir omtalt som gutt i podkast, og forteller om anonyme meldinger hun får i sosiale medier.

 • I dag kl. 18.18

  Kårstø gassanlegg evakuert etter lekkasje

  Politi og brannvesen rykket ut etter å ha mottatt melding om at anlegget ble evakuert som følge av en gasslekkasje.

 • I dag kl. 18.10

  RBK fikk bank av Vålerenga – tapt tre av seks treningskamper

  Rosenborg har også i år en tøff sesongoppkjøring. Onsdag ble det 1-4-nederlag for Vålerenga etter en fæl første omgang. Samtlige mål i treningskampen i spanske Marbella kom i de første 45 minuttene, og VIF scoret tre av dem det siste kvarteret før pause. Rosenborg har kun vunnet ett av seks oppgjør i oppladningen til åpningen i Eliteserien 1. april. Laget har tapt halvparten av dem og sluppet inn ni mål. Allerede i åpningsminuttene tok Vålerenga ledelsen ved Daniel Håkans, mens Petter Strand la på 2-0 med hodet. RBK-reduseringen kom da Markus Henriksen avsluttet ved bakerste stolpe, men like etter glapp det igjen defensivt. Nysigneringen Mees Rijks trillet inn 3-1 etter at keeper Rasmus Sandberg forærte Vålerenga ballen, og rett før hvilen gjorde Strand sitt andre mål for dagen. Dommeren mente at ballen var over streken i en kaotisk situasjon. Vålerenga rykket i fjor ned til 1. divisjon. Onsdag stilte blåtrøyene med to prøvespillere fra start. (NTB)

 • I dag kl. 18.09

  Ny dato for motorshow-rettssak

  Rettssaken etter motorshow-ulykken på Bjerke i 2022 skulle ha startet denne uken, men ble utsatt. Nå har rettssaken fått ny dato. Nå skal rettssaken etter planen gjennomføres 12.-16. august, viser berammingslisten til Oslo tingrett. Rettssaken der to tyske menn er tiltalt etter en ulykke under et motorshow på Bjerke travbane i 2022, skulle egentlig ha startet denne uken, men ble utsatt fordi politiet ikke har klart å få kontakt med de tiltalte for å innkalle dem til rettssaken. (NTB)

 • I dag kl. 18.07

  Stjernen får 25.000 kroner i bot etter supporterbråk

  Ishockeylaget Stjernen får en bot på 25.000 kroner etter supporterbråk, skriver lokalavisen Fredriksstad Blad. Vålerenga får en bot på 15.000 kroner. Bråket skjedde under en kamp mellom Stjernen og Vålerenga i januar. Kampen ble stoppet i over en time, etter bråk mellom et stort antall av klubbenes supportere. Daglig leder i Stjernen Anders Åsle mener straffen er for streng. – Nå velger de altså å straffe oss som arrangør hardest, mens Vålerenga slipper unna med en lavere bot. Jeg synes ikke det er helt likhet for loven her, sier Åsle til avisen. President i Norges Ishockeyforbund, Tage Pettersen, sier Stjernen som klubb i forkant var forstått med at kampen var klasifisert som «høyrisiko». – Forskjellen på disse to sanksjonene handler om at Stjernen som arrangør av kampen har et større ansvar i forhold til å blant annet kunne skille hjemme og bortesupportere. Dette klarte de åpenbart ikke på en god nok måte i denne kampen, sier han.

 • I dag kl. 18.03

  14-åring mistenkt for vold i Bærum

  En 14 år gammel gutt er så langt politiets eneste mistenkte etter at en 13 år gammel gutt ble banket opp av flere ungdommer på Bekkestua i Bærum søndag. – Men vi jobber med å få identifisert flere som var på stedet, sier politiadvokat Hanna Kaplon i Oslo politidistrikt. Barnevernet er varslet, siden den mistenkte gutten er under den kriminelle lavalder. Politiet har hentet inn overvåkingsvideo fra området, og gjennomgår den. De har ennå ikke fått avhørt offeret eller den ene mistenkte. – Vi vet ikke noe ennå om noen foranledning til slagsmålet, og eventuelle relasjoner mellom de involverte. Det vil være en del av etterforskningen, så det er for tidlig å si, sier Kaplon.

 • I dag kl. 18.03

  14-åring mistenkt for vold på Bekkestua

  En 14 år gammel gutt er så langt politiets eneste mistenkte etter at en 13 år gammel gutt ble banket opp på Bekkestua i Bærum søndag. – Men vi jobber med å få identifisert flere som var på stedet, sier politiadvokat Hanna Kaplon i Oslo politidistrikt. Barnevernet er varslet, siden den mistenkte gutten er under den kriminelle lavalder. Politiet har hentet inn overvåkingsvideo fra området, og gjennomgår den. De har ennå ikke fått avhørt offeret eller den ene mistenkte. – Vi vet ikke noe ennå om noen foranledning til slagsmålet, og eventuelle relasjoner mellom de involverte. Det vil være en del av etterforskningen, så det er for tidlig å si, sier Kaplon.

 • I dag kl. 18.01

  Mann dømt til ti måneders fengsel for apotekran

  En mann i 20-årene er dømt til ti måneders fengsel etter at han ranet til seg tabletter fra et apotek i Lørenskog på lørdag, skriver NTB. Mannen tilsto uforbeholdent. Han er også tidligere dømt for et apotekran i 2021.

 • I dag kl. 17.58

  Nederlandsk journalist: – Glimt er favoritter

  Den nederlandske sportsjournalisten Willem Visser fra De Volkskrant mener Bodø/Glimt er favoritter i returoppgjøret på Aspmyra mot Ajax torsdag. – Ja, det mener jeg. De spilte veldig bra i Amsterdam for en uke siden, mens Ajax er i dårlig form. Bodø/Glimt er en liten klubb, som vokser og gjør det veldig bra, forklarer han overfor NRK. Sportsjournalisten tror hjemmebanefordelen i det kalde nord kan spille inn til Glimts fordel. – Foran deres egne supportere, på kunstgress i deres eget stadion, så tror jeg de har en god sjanse for å kvalifisere seg til den neste runden. Visser forteller at dette er en av Ajax sine verste sesonger noensinne. Den nederlandske storheten vant Champions League i 1994/95-sesongen og har flest serietitler i hjemlandet. Glimt ledet 2–0 i Amsterdam, men slapp inn to mål helt på tampen av oppgjøret torsdag. Bodø/Glimt-Ajax sparkes i gang klokken 18.45 torsdag.

 • I dag kl. 17.57

  Mann dømt for å ha knivranet apotek

  En mann i 20-årene som den 17. februar ranet til seg tabletter fra et apotek i Lørenskog med kjøkkenkniv, er dømt til ti måneders fengsel.

 • I dag kl. 17.57

  To personar i varetekt etter innbrot

  To personar er sett i varetekt etter innbrot og grovt tjuveri frå eit bustadhus på øya Kinn i Kinn kommune, skriv Firdaposten. Gjerningspersonane, to menn og ei kvinne, kan saman eller kvar for seg knytast til fleire innbrot og tjuveri i Sogndal, Kinn og i Nordhordland, opplyser straffesaksansvarleg Aksel Rødland, til avisa. To av personane vart framstilt for varetektsfengsling onsdag, medan det ikkje er teke avgjerd om den tredje enno. Ifølge Sogn Avis er personane kjenningar for politiet, men har ikkje bustadadresse i Sogn og Fjordane.

 • I dag kl. 17.56

  Pipebrann i Strand

  110-sentralen Rogaland melder om at Strand stasjon rykker ut på pipebrann ved breidablikkvegen.

 • I dag kl. 17.55

  Amatørkurs med Knut Nystad: - Handlet om å ikke drite seg ut

  Slik unngår du bakglatte ski og familiekrangel.

 • I dag kl. 17.51

  Gjenåpner Narvikterminalen i kveld

  Tirsdag kveld sporet et tog av Fagernesveien, like ved godsterminalen i Narvik. Nå skriver Fremover at Bane Nor vil åpne Narvikterminalen onsdag kveld. – Vi har satt på godt med ressurser for å bli ferdig så raskt som mulig, sier strekningssjef i Bane Nor Ole-Petter Olsen. For å få trafikken i gang igjen så raskt som mulig, venter Bane Nor med å skifte ut noen av de skadde delene etter tirsdagens avsporing. – Det vil si betongsvillene som har fått mindre hakk og ikke medfører noe sikkerhetsrisiko, blir liggende til den planlagte vedlikeholdsstoppene i sommer, sier Olsen.

 • I dag kl. 17.46

  Rosenborg ydmyket av Vålerenga - 40 dager til seriestart

  (Rosenborg - Vålerenga 1–4) Et Vålerenga med to prøvespillere ble for sterke for RBK.

 • I dag kl. 17.43

  Beruset kvinne innbrakt fra kjøpesenter

  En vekter ved Down Town i Porsgrunn varslet politiet om en svært beruset kvinne som ikke ville forlate kjøpesenteret. Kvinnen ønsket ikke å oppgi personalia til patruljen som kom til stedet. Det endte derfor med at hun ble kjørt til arresten.

 • I dag kl. 17.35

  Lea (23) lever av kunsten hun lager selv

  Lea Alstad (23) fikk 2 i kunst og håndverk på skolen. Nå er hun sin egen sjef, og lever av kunsten hun lager selv.

 • I dag kl. 17.34

  Masseforfall til ski-NM – store profiler uteblir

  Harald Østberg Amundsen, Tiril Udnes Weng og Erik Valnes er bare tre av stjernene som har meldt forfall til helgens NM på ski.

 • I dag kl. 17.33

  Kongos regjering går av

  Statsministeren i Kongo har kunngjort at regjeringen går av etter at landets president ba sitt eget partis generalsekretær danne ny regjering.

 • I dag kl. 17.29

  Opna for fri ferdsel

  Det er no opna for fri ferdsel på fylkesveg 55 ved Esebotn mellom Balestrand og Dragsvik. Det melder Vegtrafikksentralen vest. Vegen har i ettermiddag vore stengd på grunn av snøskred. Vegen er no rydda.

 • I dag kl. 17.26

  Fem bilførere fikk bot i kontroll

  Uttrykningspolitiet (UP) gjennomførte en fartskontroll på Rognveien i Fauske onsdag ettermiddag. Fem førere fikk bot i det som er en 40-sone, skriver politiet i Nordland på X.

 • I dag kl. 17.23

  Graham Hansen-tall vekker oppsikt: – Hvor er prisene?

  Caroline Graham Hansens tall fra den spanske toppdivisjonen er best i Europa.

 • I dag kl. 17.18

  Taliban: Bilder og film er stor synd

  Det er en «stor synd» å fotografere eller filme mennesker, slår en representant for Taliban-ledelsen i Afghanistan fast.

 • I dag kl. 17.14

  Opplysninger til VG: Amundsen blir Molde-spiller

  Bodø/Glimt-midtstopperen Isak Helstad Amundsen (24) melder overgang til Molde.

 • I dag kl. 17.10

  Konflikten som splitter bygda: – Barna har hatt fem-seks ulike lærere på tre år

  Siden bygda slo sammen seks skoler til én, har det stadig vært utskiftninger i ledelsen ved Glommasvingen skole. Nå har foreldrene fått nok.

 • I dag kl. 17.09

  Bilbrann ved hytte i Reinli

  Onsdag ettermiddag ble det meldt om brann i en bil ved ei hytte i Reinli. Ifølge politiet skal ikke være fare for spredning til hytta. Brannvesenet og politiet er på veg til stedet. Ingen på stedet skal ha fått i seg røyk.

 • I dag kl. 17.06

  Tatt på fersken i båthavn

  Onsdag ettermiddag tok en båteier i Porsgrunn kontakt med politiet da han oppdaget at to personer var i ferd med å ta seg inn i farkosten som lå fortøyd ved Strandpromenaden. En patrulje fikk kontroll på duoen, men politiet opplyser at ingenting skal være stålet fra den aktuelle båten.

 • I dag kl. 16.54

  Ung gutt påkjørt i Eidsvoll

  Politiet er på Dal i Eidsvoll, der en ung gutt er påkjørt av en bil. Gutten er bevisst, men har lettere skader. Han kjøres til Ahus for en sjekk, opplyser politiet. Kl. 17.14 meldte politiet at ambulanse er på stedet. Foresatte til gutten er også kommet. Politiet har kontroll på bilen og sjåføren som skal ha kjørt på gutten. Patruljen avhører sjåføren på stedet.

 • I dag kl. 16.45

  Høyesterett skal behandle musefellesak for andre gang

  En kvinne ble før jul dømt i Frostating lagmannsrett for å bruke ei bøtte med frostvæske til å fange mus på låven. Nå skal saken opp for Høyesterett.

 • I dag kl. 16.41

  22 fikk bot for å ha kjørt for fort

  22 sjåfører ble bøtelagt for å ha kjørt for fort da politiet holdt fartskontroll på fylkesvei 408 i Arendal onsdag ettermiddag. Den høyeste hastigheten som ble målt var 85 km/t i 60-sonen.

 • I dag kl. 16.37

  Ukjent 26-åring kjøpte luksushytte til 27 millioner

  Den heldige kjøperen sikret seg drømmehytta etter lottogevinst.

 • I dag kl. 16.19

  Bykle innfører ekstraordinær bandtvang

  Bykle kommune innfører ekstraordinær bandtvang fram til ordinær bandtvang gjeld frå 1. april. Det er krevjande forhold for villreinen øvst i Setesdal med fleire beiteområde prega av nedising, skriv Bykle kommune. Dei ber folk vise omsyn til villreinen.

 • I dag kl. 16.13

  Gunilla Persson får tilbake smykker

  Få dager etter at svenske myndigheter aksjonerte mot hotellrommet hennes, får realitystjernen tilbake noen av de beslaglagte eiendelene.

 • I dag kl. 16.13

  Tek grep for å få fleire lærarar i mat og helse

  Universitetet i Agder opnar for at ein kan kombinere emnet Mat og helse 2 med ein heiltidsjobb. – Det kan vere vanskeleg å setje jobben på vent i ein periode medan ein tek etter- og vidareutdanning. Vi ville gjere det meir fleksibelt for lærarar som ønskjer meir utdanning i faget mat og helse, seier førsteamanuensis Margrethe Røed i ein pressemelding. Ein rapport frå SSB viser at over halvparten av lærarane som underviser i mat og helse, ikkje har studiepoeng i faget.

 • I dag kl. 16.04

  Omkamp om fuglemating i Bergen

  Innbyggere i Bergen krever å få mate fugler ved Lille Lungegårdvann. Det skjer etter at et samlet bystyre i fjor vedtok forbud mot slik mating. Nå er det samlet inn mer enn 300 underskrifter med krav om å tillate slik mating på trappen ved Festplassen. Dermed skal saken på ny opp i bystyret i vår og byrådet kommer med sin innstilling fredag. Fagetaten i kommunen skal være positiv til trappemating, mens byråd Christine Kahrs mener forslaget må avvises.

 • I dag kl. 16.03

  Fikk med seg flertallet satsing på kjernekraft

  I en uttalelse fikk Fremskrittspartiets gruppeleder i Nordland fylkesting, Rune Østergren, med seg flertallet i Nordland fylkesting på at det bør satses på kjernekraft. Det skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding. – Så vidt jeg vet er dette det første fylkestinget i Norge som har tatt et så tydelig standpunkt og ber staten legget til rette for kjernekraft, sier Østergren. Østergren viser til Statnett og sier at frekvensstabiliteten i nettet kan være truet allerede om fire år, på grunn av for mye omformerbasert kraft som sol og vind. – Løsningen er imidlertid enkel, vi må satse på kjernekraft. Og det haster, sier Østergren. Han mener tilgjengelig stabil strøm er et uomtvistelig fundament, dersom vi skal lykkes i etableringer og tilvekst av arbeidsplasser i tiden fremover.

 • I dag kl. 16.03

  Nordland vil satse på kjernekraft

  I en uttalelse fikk Fremskrittspartiets gruppeleder i Nordland fylkesting, Rune Østergren, med seg flertallet i Nordland fylkesting på at det bør satses på kjernekraft. Det skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding. – Så vidt jeg vet er dette det første fylkestinget i Norge som har tatt et så tydelig standpunkt og ber staten legget til rette for kjernekraft, sier Østergren. Østergren viser til Statnett og sier at frekvensstabiliteten i nettet kan være truet allerede om fire år, på grunn av for mye omformerbasert kraft som sol og vind. – Løsningen er imidlertid enkel, vi må satse på kjernekraft. Og det haster, sier Østergren. Han mener tilgjengelig stabil strøm er et uomtvistelig fundament, dersom vi skal lykkes i etableringer og tilvekst av arbeidsplasser i tiden fremover.

 • I dag kl. 16.01

  Gjør oss ukomfortable

  Vi trenger flere filmer som gjør oss så ukomfortable som «Poor Things» gjør.

 • I dag kl. 15.57

  Nordland vil ha kjernekraft

  Et flertall i Nordland fylkesting har gått inn for at Norge bør satse på kjernekraft.

 • I dag kl. 15.52

  Alabama: Frosne embryoer regnes som barn

  Alabamas høyesterett har avgjort at frosne embryoer, enkelt forklart som frosne, befruktede eggceller, skal ansees som «barn» med fulle rettigheter som personer.

 • I dag kl. 15.50

  Trafikkulykke i Suldal

  Politiet Sør-Vest melder om at nødetatene rykker ut etter melding om trafikkulykke langs Suldalsvegen nær Suldalsosen. Et kjøretøy involvert. Brannvesenet på stedet. En lastebil står i grøften. Det skal ha vært to personer i lastebilen, passasjer har selv oppsøkt legevakt. Store skader på kjøretøyet. Sak opprettes.

 • I dag kl. 15.49

  Pollestad møtte snørammet gartneri

  Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) hadde ikke med seg med seg noen løfter om erstatning da han besøkte Kristiansen gartneri i Grimstad, som ble totalskadd under snøværet tidligere i år. Gartneriet venter avklaring fra forsikringsselskapene om de vil dekke skadene. Statens naturskadeordning er neste steg som gartneriet vil prøve, men forsikringssaken må avgjøres først. Pollestad sier han først og fremst kom for å lytte.

 • I dag kl. 15.41

  Rømt fange i Bergen blir ikke etterlyst i utlandet

  I starten av februar stakk en innsatt i Bergen fengsel av mens han var på handletur. Politiet tror mannen er i utlandet, men etterlyser ham ikke internasjonalt. – Det er en vurdering knyttet til bruk av ytterligere ressurser på en sak som er mindre viktig nasjonalt, og det faktum at han hadde kort tid igjen å sone, opplyser politiadvokat Arne Fjellstad til Bergens Tidende. (NTB)

 • I dag kl. 15.34

  Mener nye Tretten bru bør bygges ved dagens bru

  Det mener fylkestinget i Innlandet, basert på en mulighetsstudie. Dette betyr at fylkeskommunen kan gå videre med en mer detaljert planlegging av den permanente brua. Det er fylkeskommunen som har gjennomført mulighetsstudien for å se på ulike plasseringer av ny bru. Øyer kommune, Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), Statsforvalteren, Statens vegvesen og Nye veier, er alle enig i alternativet i mulighetsstudien. Den permanente brua blitt anbefalt å ligge omtrent der de to tidligere bruene har ligget.

 • I dag kl. 15.32

  Små bevegelser på Wall Street etter rentereferat – Nvidia faller før tallslipp

  AI-giganten Nvidia legger frem kvartalstall onsdag kveld. Referatet fra Feds siste rentemøte viser at sentralbanken vil være forsiktig med å kutte rentene for tidlig.

 • I dag kl. 15.32

  Bred nedgang fra start på Wall Street

  AI-giganten Nvidia faller før tallslipp onsdag kveld.

 • I dag kl. 15.32

  Bred nedgang på Wall Street – Nvidia faller før tallslipp

  AI-giganten Nvidia legger frem kvartalstall onsdag kveld. Markedet forbereder seg også på referat fra det forrige rentemøtet i Federal Reserve.

 • I dag kl. 15.32

  Bil står fast på ferjebru

  Ein bil står fast på ei ferjebru på ferjesambandet Askvoll – Gjervik – Fure, melder Fjord1. Sambandet er innstilt inntil vidare, medan det blir jobba med å fjerne bilen.

 • I dag kl. 15.29

  Syv tatt i fartskontroll

  Utrykningspolitiet avholdt en trafikkontroll i Kjernåsveien i Færder onsdag ettermiddag. Det resulterte i syv forenklede forelegg hvor høyeste hastighet ble målt til 52 km/t i 40-sonen.

 • I dag kl. 15.24

  Stanset i kontroll med skadet dekk

  I en kontroll på Krossmoen i Egersund i dag ble 160 tunge kjøretøy kontrollert. 16 kjøretøy fikk bruksforbud, 11 av disse på grunn av ikke forsvarlig sikret last. Et av kjøretøyene fikk bruksforbud på grunn av skadet dekk.

 • I dag kl. 15.22

  Masse aktiviteter for barn og unge på Deichman

  Bibliotekene i Oslo har denne uka mange aktiviteter for barn og unge. – På Deichman i vinterferien har vi veldig mange morsomme aktiviteter, sier direktør for Deichman Bjørvika Gerd Elise Mørland. Hun forteller at de ønsker å gjøre vinterferien i Oslo gøy for alle, og at de vil sørge for leselyst og leseglede også når det er ferie. – Det har gått kjempebra, og her er det fullt hus. Alle barn og unge i Oslo er velkomne, og Mørland sier de har et bredt tilbud. Du kan lese mer om hvilke aktiviteter som tilbys på Deichman sine nettsider.

 • I dag kl. 15.20

  Kragerø kommune på ROBEK-lista

  Med et netto driftsresultat på minus 71 millioner kroner, havner Kragerø kommune på den dystre ROBEK-lista. ROBEK er et register over kommuner og fylkeskommuner som er i økonomisk ubalanse, eller som ikke har fattet vedtak om økonomiplan eller årsbudsjett og årsregnskap innenfor gjeldende frister. Tallene som ble presentert for media i et møte onsdag ettermiddag, viser at Kragerø har hatt høyere forbruk enn prognosen på 42 millioner som ble lagt frem i 2. tertial høsten 2023. – Det foreløpige regnskapet sendes over til revisjonen 22. februar i tråd med vårt økonomireglement, skriver kommunedirektør Dag W. Eriksen i en pressemelding. Etter at fond og andre avsetninger er trukket fra, viser regnskapet for 2023 et udekket merforbruk på 53 millioner kroner. Dette medfører at Kragerø kommune vil bli meldt inn på ROBEK-lista etter at regnskap 2023 er vedtatt i kommunestyret i mai 2024. – Kragerø kommune har hatt en negativ resultatutvikling over flere år. Det er fortsatt kommunalområde helse og omsorg som står for det meste av merforbruket, skriver Eriksen. Kommunedirektøren mener det underbygger at området trolig over tid har hatt et for lavt budsjett sammenlignet med det faktiske behovet. Innenfor de øvrige kommunalområdene preges resultatet av enkelte større avvik fra det som er budsjettert. – Hos NAV har vi sett en økning av sosialhjelp. Innenfor areal og byggesak er det som tidligere varslet manglende byggesaksgebyrer som gir et merforbruk på seks millioner kroner, melder Eriksen. Kommunedirektøren viser til at selv om Kragerø totalt sett har fått økte skatteinntekter også i 2023, har kommunen hatt en nedgang i konsesjonskraft på fem millioner kroner. – Det har også vært en total netto økning i renteutgifter på 11 millioner kroner som er med på å redusere de totale inntektene. Kommunestyret skal vedta endelig årsregnskap og årsberetning i sitt møte 23 mai. I forkant av dette er Statsforvalteren invitert til kommunestyret den 14. mars for å gjøre rede for hva det vil si å være på ROBEK-lista, og hvordan de vil følge opp Kragerø kommunes økonomi i årene som kommer. – Det legges opp til et aktivt arbeid i formannskapet gjennom året for å tilrettelegge for en langsiktig bærekraftig økonomi for Kragerø kommune, skriver Eriksen.

 • I dag kl. 15.08

  Kjørte uten bilbelte

  Tre personer fikk servert hvert sitt forenklede forelegg da Utrykningspolitiet gjennomførte en trafikkontroll i Bø onsdag ettermiddag. Én fikk forenklet forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon mens to fikk gebyr for manglende bruk av bilbelte.

 • I dag kl. 15.07

  Malia Obama dropper etternavnet – i hvert fall på jobb

  Malia Obama (25) er aktuell med egen kortfilm – men hun har ikke tenkt å flyte på sitt verdensberømte etternavn.

 • I dag kl. 15.02

  Glimt-eksperten stusser over nådeløst salg: – Fotballen kan være brutal til tider

  I juli ble stortalentet Tobias Gulliksen (20) hentet til Bodø for en rekordsum. Nå er han allerede være på vei ut døren.

 • I dag kl. 14.53

  Ny høyreback til Brann

  Sportsklubben Brann er i ferd med å sikre seg en ny høyreback. 20 år gamle Martin Hellan kommer fra Kongsvinger. Han er nå på plass på Branns treningsleir i Marbella i Spania, melder TV 2. Flere norske eliteserieklubber har kjempet om Helland, blant dem Viking. Ifølge BT må Brann betale rundt 4 millioner kroner for spilleren.

 • I dag kl. 14.23

  Audi tilbakekaller flere hundre biler i Norge

  Audi opplyser at det er behov for å undersøke batterimodulene.

 • I dag kl. 14.23

  På vei tilbake til jobb

  – De ansatte på Q-meieriet i Klepp er på vei tilbake til jobben nå, og opprydningen etter lekkasjen har gått bra. Det opplyser Q-sjef Kristine Aasheim. – Det er satt i gang en gransking av hva som har skjedd, og hvorfor. Ingen ble skadd, men brannvesenet og politiet sette i gang en stor operasjon da det ble meldt om en ammoniakk-lekkasje fra meieriet i halv-sekstiden i morges.

 • I dag kl. 14.23

  Farevarsel for flom i Oslo og Akershus natt til fredag

  Flomvarselet er på gult nivå, og faren øker natt til fredag. Natt til lørdag minker faren igjen, ifølge Varsom.no. Vannføringen vil øke i bekker og elver på grunn av mye nedbør og snøsmelting. Dette kan føre til lokale oversvømmelser. Det er fremdeles stor usikkerhet rundt hvor mye regn som kommer, og hvilke områder som blir mest berørt. Folk rådes til å flytte verdier bort fra utsatte områder, som kjellere, samt å rense stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø og is.

 • I dag kl. 14.22

  Avsporet vogn ute av sporet i 700 meter

  Tirsdag kveld sporet et tog av ved Fagernesveien, like ved godsterminalen i Narvik. Toget skal nå være fjernet, og veien åpnet for biltrafikk. Det skriver Fremover. En av togvognene som sporet av, hadde vært ute av sporet helt fra toget begynte å rulle. Det vil si en distanse på rundt 700 meter, skriver avisa. – Skadene er relativt store, fastslår regiondirektøren i Bane NOR, Thor Brækkan. I formiddag kom Bane NOR med en prognose for hvor lenge terminalen blir stengt. Da ble det opplyst at det ikke blir åpning verken for malm- eller godstrafikk før klokka 14, torsdag.

 • I dag kl. 14.22

  Båten la seg 90 grader på siden: – Kom deg ut!

  Mannskapet på «Aldis Lind» måtte torsdag navigere fiskebåten inn mot land, mens den var i ferd med å synke.

 • I dag kl. 14.21

  Statsråder reagerer etter tvillingdødsfall: – Svært alvorlig

  – Vi må gjøre det vi kan for å hindre at dette gjentar seg, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NRK. Statsforvalteren konkluderte i dag med at tvillingene Mina og Mille Hjalmarsen (16) ikke fikk forsvarlig helsehjelp før de døde i januar i fjor. Også familieministeren reagerer. – Tilsynsrapporten fra Statsforvalteren i Vestland er svært alvorlig. To jenter har mistet livet mens de fikk tjenester fra barnevernet og helsetjenestene. Det er dypt tragisk, og rapporten viser hva som sviktet. Jeg tar på stort alvor det som kommer fram, sier barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) til NTB.

 • I dag kl. 14.14

  Studie: – Du trenger ikke så lang el-rekkevidde

  NAF: - Spar heller penger ved å ha bare én bil.

 • I dag kl. 14.10

  Nvidia legger frem tall: – Har sjokkert markedet hvert kvartal

  Onsdag kveld legger AI-giganten Nvidia frem ferske kvartalstall. Etter voldsomme forventninger til AI er konkurransen fremover spesielt interessant, mener investeringsdirektør.

 • I dag kl. 13.58

  Ta mer ansvar i adopsjonsdebatten

  Det er vårt synspunkt at VG i større grad bør ta sitt samfunnsansvar og belyse bredden i adopsjonsfeltet.

 • I dag kl. 13.53

  Tiltalt for drap i Ørland

  En mann er tiltalt for drap etter at hans kone ble funnet død parets hjem i Ørland i Trøndelag 29. juni i fjor. Politiet mener at han forgiftet kona med en dødelig dose medisiner. Den tiltalte har tidligere sagt at de hadde en dødspakt, og at kona ønsket å dø. Saken er forhåndsberammet i retten i mars.

 • I dag kl. 13.41

  Gult farevarsel mot flom

  Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel mot flom fra fredag til lørdag. Det er meldt opp mot 20 millimeter regn i enkelte områder i Vestfold og Telemark. Vann i bekker og elver vil i løpet av natt til fredag øke på grunn av mye nedbør og snøsmelting. Dette kan føre til lokale oversvømmelser, heter det i farevarselet. – Det er fremdeles stor usikkerhet i hvor mye regn som kommer og hvilke områder som blir mest berørt, skriver meteorologene. Folk i områdene anbefales å sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder og rense stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø. Beredskapsmyndigheter vil vurdere fortløpende behov for beredskap og forebyggende tiltak. Farevarselet gjelder fra fredag klokken 03.00 til lørdag 06.00

 • I dag kl. 13.41

  Gult farevarsel for flom

  Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel mot flom fra fredag til lørdag. Det er meldt opp mot 20 millimeter regn i enkelte områder i Vestfold og Telemark. Vann i bekker og elver vil i løpet av natt til fredag øke på grunn av mye nedbør og snøsmelting. Dette kan føre til lokale oversvømmelser, heter det i farevarselet. – Det er fremdeles stor usikkerhet i hvor mye regn som kommer og hvilke områder som blir mest berørt, skriver meteorologene. Folk i områdene anbefales å sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder og rense stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø. Beredskapsmyndigheter vil vurdere fortløpende behov for beredskap og forebyggende tiltak. Farevarselet gjelder fra fredag klokken 03.00 til lørdag 06.00

 • I dag kl. 13.40

  Ektemannen tiltalt for drap på May Irene Eliassen (73)

  Politiet mener han forgiftet kona med en dødelig dose tabletter.

 • I dag kl. 13.36

  Siktet etter hendelse i Kongsvinger

  En mann er pågrepet, og siktet for kroppsskade etter at en mann er funnet skadet ved et leilighetsbygg i Kongsvinger. – Han er ikke kritisk skadd, sier operasjonsleder Haagen Løvseth ved Innlandet politidistrikt. Han sier at de ikke har oversikt over hendelsesforløpet og at det foregår etterforskning som skal avklare dette. Politiet vil ikke gå ut med ytterligere detaljer om saken, heller ikke om disse to er beboere i leilighetsbygget.

 • I dag kl. 13.32

  Gult farevarsel for flom

  Det er sendt ut varsel om moderat flomfare for lavereliggende områder fra Agder til Oslo og Akershus. Varselet gjelder for fredag. – Vannføringen vil øke i bekker og elver i løpet av natt til fredag på grunn av mye nedbør og snøsmelting. Dette kan føre til lokale oversvømmelser, står det i varselet på Varsom.no

 • I dag kl. 13.32

  Gult farevarsel om flom

  Det er sendt ut varsel om moderat flomfare for lavereliggende områder fra Agder til Oslo og Akershus. Varselet gjelder for fredag. – Vannføringen vil øke i bekker og elver i løpet av natt til fredag på grunn av mye nedbør og snøsmelting. Dette kan føre til lokale oversvømmelser, står det i varselet på Varsom.no

 • I dag kl. 13.30

  Stein landet i hage etter sprenging

  Politiet er ved et boligområde i Fykerud i Notodden etter en stein skal ha landet i en hage etter sprenging ved et anleggsområde. Ingen er skadet, opplyser politiet på X. Politiet har vært i kontakt med ansvarlig entreprenør på stedet og har opprettet sak på forholdet.

 • I dag kl. 13.30

  Stein landet i hagen etter sprenging

  Politiet er ved et boligområde i Fykerud i Notodden etter en stein skal ha landet i en hage etter sprenging ved et anleggsområde. Ingen er skadet, opplyser politiet på X. Politiet har vært i kontakt med ansvarlig entreprenør på stedet og har opprettet sak på forholdet.

 • I dag kl. 13.22

  Røykutvikling fra kjøretøy på E18

  Nødetatene rykket ut til E18 i nordgående påkjøring ved Ringdal i Larvik etter melding om røykutvikling fra et kjøretøy. – En bil har stoppet og det skal ryke fra bagasjerommet, skriver politiet på X. Alle skal være ute av kjøretøyet. Ifølge politiet står bilen ikke til hinder for øvrig trafikk. Klokken 13.45 melder politiet at røykutviklingen har avtatt. Brannvesenet har foretatt temperaturmåling og bilen er kald per nå.

 • I dag kl. 13.17

  Hipp hurra for Kongen!

  Gjennom vanskelege tider har heile landets bestefar vore ein stødig og omsorgsfull mann som har leia folket trygt framover. Hurra for Kongen og Kongehuset!

 • I dag kl. 13.08

  Dømt for vold og trusler

  En namdalsmann i 50-årene er i Trøndelag tingrett dømt til fengsel i tre og et halvt år for vold og trusler mot sin tidligere ektefelle. Ifølge dommen skal mishandlingen ha foregått i en periode på rundt ti år, skriver Namdalsavisa. Mannen må også betale 300.000 kroner i erstatning til kvinnen.

 • I dag kl. 13.05

  Avisa Oslo: Den andre etterlyste broren etter drapet på Mortensrud er pågrepet

  En journalist i Kosovo, forteller til Avisa Oslo, at Visar Avdyli har blitt pågrepet i Kosovo. Visar Avdyli har sammen med sin bror Valon vært etterlyst internasjonalt siden oktober 2021. Begge er siktet for drap eller medvirkning til drap på 20 år gamle Hamse Hashi Adan i 2021. Valon Avdyli ble pågrepet i Tyrkia i fjor, og er utlevert til Norge.

 • I dag kl. 13.04

  Mortensrud-drapet: Visar Avdyli pågrepet i Kosovo

  – Den siste av de to brødrene som er siktet for drapet ble pågrepet av politiet i Kosovo i formiddag. Oslo politidistrikt venter nå på mer informasjon om utleveringsprosessen, sier politiadvokat Børge Enoksen i en pressemelding. Den andre broren som er siktet for drapet, ble pågrepet på Gardermoen i mars 2023. En tredje siktet i saken ble løslatt fra varetektsfengsel sommeren 2022. 20 år gamle Hamse Hashi Adan ble skutt og drept på Mortensrud i Oslo i 2021.

 • I dag kl. 13.02

  Lofsrud-drapet: Visar Avdyli pågrepet i Kosovo

  Den terrordømte og drapssiktede mannen er pågrepet i Kosovo etter snart to og et halvt år på rømmen.

 • I dag kl. 13.00

  Foreldrene til Mina og Mille: – Fryktelig sårt og vondt

  Tvillingene døde mens de var i barnevernets omsorg. Statsforvalteren har konkludert med at jentene ikke fikk hjelpen de trengte og hadde rett på.

 • I dag kl. 12.57

  Kvinne funnet

  Kvinnen som ble meldt savnet i Skien tidligere i dag er nå funnet i god behold, opplyser politiet.

 • I dag kl. 12.55

  Kjøretøystans på E18 i Porsgrunn

  Politiet er på Langangen på E18 i Porsgrunn etter melding om kjøretøystans. En lastebil har punktert dekk. Trafikk i sørgående retning kan passere ved å kjøre opp på lokket over Langgangen og ned på E18, skriver politiet på X. Klokken 13.20 opplyser politiet at de har forlatt stedet, men at putebil og bilberger er på vei.

 • I dag kl. 12.55

  Flere medlemmer suspendert i Rød Ungdom

  To av de totalt fem suspenderte medlemmene satt i sentralstyret, melder Aftenposten.

 • I dag kl. 12.52

  Mye nedbør torsdag

  Fra torsdag ettermiddag til fredag ettermiddag blir det vått over store deler av Sør-Norge.

 • I dag kl. 12.52

  Mye nedbør på Vestlandet torsdag

  Fra torsdag ettermiddag til fredag ettermiddag blir det vått over store deler av Sør-Norge. Noen steder på Vestlandet kan det komme 30 til 50 millimeter med regn. Områder sør for Stad er mest utsatt. De store nedbørsmengdene skyldes et lavtrykk som kommer fra Island.

 • I dag kl. 12.49

  Kjøretøy med lekkasje i Arna

  Vegtrafikksentralen melder om glatt vei etter at et kjøretøy ved Festtangen i Arna, Bergen, har hatt lekkasje.

 • I dag kl. 12.47

  USAs advokater: – Assange satte informanter i fare

  Julian Assange satte informanter i fare da han offentliggjorde store mengder hemmelige amerikanske dokumenter, sa USAs advokater i retten i London onsdag.

 • I dag kl. 12.41

  Barneombudet om tvillingdødsfallet: – Svært alvorlig

  – Jeg ser svært alvorlig på konklusjonen fra rapporten til Statsforvalteren. Dette roper på politisk handlekraft. At en velferdsstat som vår ikke klarer å gi god hjelp til alvorlig syke barn, kan vi ikke leve med, sier Bejer Engh til NTB. Statsforvalteren konkluderte i dag med at tvillingene Mina og Mille Hjalmarsen (16) ikke fikk forsvarlig helsehjelp før de døde i januar i fjor.

 • I dag kl. 12.40

  Eidsvågtunnelen stengt - gjenstand i veibanen

  Fri ferdsel etter at Eidsvågtunnelen i Bergen var stengt grunnet en gjenstand i veibanen. Gjenstanden er nå fjernet.

 • I dag kl. 12.36

  Kjetil Rekdal ferdig som hovedtrener i Omonia

  Kjetil Rekdals (55) tid som trener på Kypros er over etter bare seks uker.

 • I dag kl. 12.36

  Baidoo klar for Sogndal

  Sogndal Fotball og Asanska Football Club er samde om ein overgang for 18-åringen Edmund Baidoo. Ghanesaren er angrepsspelar og deltok på treningssamlinga i Spania i førre veke. – Han har stor fart og god teknikk og kan utfordre ein kvar forsvarar. seier trenar Tore André Flo til Sogndal sine nettsider.

 • I dag kl. 12.28

  Mann tatt med øks i lomma i Kragerø

  Like før klokken 11.30 fikk politiet melding om en ruset person som gikk rundt med øks i lomma i Kragerø sentrum. Politiet rykket ut og kom i kontakt med en mann i 30-årene. Han er nå anmeldt for forholdene, skriver politiet på X.

 • I dag kl. 12.26

  Nei til EU: Norsk politikk skal ikke styres av Putin

  I 1972 sa folket nei til EU, og det gjentok seg i 1994. Dette var det særdeles gode grunner til.

 • I dag kl. 12.25

  Mann dømt for overgrep mot flere barn

  I Salten og Lofoten tingrett har mannen fått en dom på 7 års fengsel. Mannen sto tiltalt for alvorlige overgrep overfor flere barn, hvorav to var hans egne biologiske barn. Saken skulle egentlig gå for retten i 2022, men måtte utsettes da mannen stakk av til Filippinene. Der ble han fengslet og utlevert til Norge i november 2023, skriver Rana Blad. Mannen erklærte seg ikke skyldig i retten, men ble ikke hørt. Rana Blad skrev om dommen først.

 • I dag kl. 12.22

  Leter etter kvinne i Skien

  Politiet leter etter en savnet kvinne i 60-årene i Skien. Kvinnen skal trolig ha blitt observert i nærheten av Herkules rundt klokken 11.30. Hun skal være iført hvit og brun jakke, rosa genser og mulig lys eller sort bukse, skriver politiet på X. Ved observasjon oppfordres folk til å ringe politiet på 02800.

 • I dag kl. 12.20

  Snøskred i Balestrand

  Det har gått et snøskred i Balestrand. Det medfører at fylkesvei 55 ved Esebotn mellom Balestrand og Dragsvik er stengt. Ifølge Vegtrafikksentralen er skredet tre meter høyt og mellom 15 og 20 meter bredt. Det er ikke mistanke om at noen er tatt av skredet. Også 2. februar gikk et snøskred i Balestrand. Da kjørte en bil rett inn i skredet.

 • I dag kl. 12.17

  NFF vil ha mesterligafinale på Ullevaal

  Norges Fotballforbund har søkt om arrangere kvinnenes Champions Leauge-finale. Det bekrefter fotballpresident Lise Klaveness til TV2. Hun forteller at å få arrangere den største internasjonake klubbfinalen vil gi en folkefest på Ullevaal stadion, og i Oslo by. – Men det viktigste er å stimulere enda flere norske jenter og klubber til å skape glede, drømmer og fellesskap, sier Klaveness til kanalen. Forbundet har søkt om å være finalearrangør for Europas største klubbturnering i 2026 eller 2027, og får full støtte fra Oslo kommune. – Jeg tenker at det er en stor folkfest for hele byen, og så synes jeg det er spesielt gøy at vi kan få et ekstra fokus på kvinnefotballen, sier byråd for kultur og næring Anita Leirvik North (H).

 • I dag kl. 12.17

  Skal ha brote vedtekter – ute av INP

  Bente Spissøy frå Bømlo, som både vart valt inn i kommunestyret på Bømlo og på fylkestinget i Vestland etter brakvalet til partiet i fjor haust, har mista medlemskapen sin. Årsaka er brot på partiet sine vedtekter. – Vedtaket vart fatta av eit samrøystes fylkesstyre i Vestland INP 26. januar, seier nyvald fylkesleiar i Vestland INP, Thomas Hellevang til NRK. Han ynskjer ikkje å kommentera kva vedtekter Spissøy har brote. Men etter det NRK kjenner til skal det vera knytt til uroa som har vore i INP dei siste månadene. Det har nemleg storma rundt partiet INP etter at grunnleggjar og tidlegare partileiar Ove Ingemann Walthersøe trekte seg tidlegare i år. Joar Nesse, som også er frå Bømlo, er no fungerande leiar i partiet. Det var Bømlo-nytt som først skreiv om eksklusjonen. Spissøy er no uavhengig representant. NRK har ikkje lukkast med å få ein kommentar frå verken Spissøy eller Joar Nesse.

 • I dag kl. 12.12

  Frankrike: Kommer med løfte til rasende bønder

  Den franske statsministeren Gabriel Attal vil komme sinte bønder i møte med en ny lov som skal trygge deres inntekter og styrke deres stilling i forhandlinger.

 • I dag kl. 12.11

  Usikker framtid for ISS-tilsette i Norheimsund - flytter kontor til Oslo

  ISS sine kontor som driv med kundesenter og sentralbord i Norheimsund og Kværnerbyen i Oslo skal bli slått saman til eitt kontor i Oslo. Dette påverkar kontoret i Norheimsund og dei 14 tilsette der. ISS grunnar samlokaliseringa med at dei får samla kompetansen på ein stad for å betre samhandling og ein nærleik til oppdragsgivarane. – Vi har sjølvsagt stor forståing for at det er ein vanskeleg situasjon for alle medarbeidarar i Norheimsund, og vi er no i kartleggingssamtaler med dei tilsette om vegen vidare, seier Per-Otto Oppi Christiansen, kommunikasjonsansvarleg i ISS. – Kva skjer med dei 14 tilsette i Norheimsund? – Det kjem vi tilbake til. Han seier vidare at medarbeidarane i Norheimsund vil få svar i løpet av 2024, men vil ikkje kommentere når.

 • I dag kl. 12.08

  Kranveltsaken i Melhus henlagt

  Det skriver Trøndelag statsadvokatembeter i en pressemelding onsdag.

 • I dag kl. 12.07

  Henlegger kranvelten i Melhus

  Statsadvokaten har valgt å henlegge straffesaken mot Hent AS og Kranor AS etter kranvelten i Melhus sentrum 6. januar 2023. En kvinne omkom da den store byggekrana kollapsa over Melhustorget kjøpesenter. For Kranor er saken henlagt som intet straffbart forhold bevist, mens for Hent er saken henlagt og overført til Arbeidstilsynet, skriver Trøndelag statsadvokatembeter i ei pressemelding.

 • I dag kl. 12.02

  Salutt for kong Harald

  Klokka 12 blir 87-årsdagen til kong Harald markert med salutt på Bergenhus festning. Det skal fyrast av 21 skot, opplyser kommandanten på Bergenhus. Det blir også salutt på marinebasen Haakonsvern.

 • I dag kl. 12.01

  Statsforvalteren: Mina og Mille (16) fikk ikke forsvarlig helsehjelp før de døde

  Statsforvalteren har gransket om helsevesenet og barnevernet ga Mille og Mina (16) forsvarlig behandling før de døde i januar i fjor. Tvillingsøstrene ble funnet døde i Spydeberg i januar i fjor. – Ledelsen i Indre Østfold kommune sørget ikke for at helse- og omsorgstjenesten ga Mina og Mille forsvarlige tjenester, og at de i tilstrekkelig grad samarbeidet med andre tjenester. Kommuneledelsen fulgte ikke med på om tjenestene var forsvarlige. De hadde informasjon om jentenes situasjon, men sørget ikke for at jentene og familien fikk tilpasset hjelp og oppfølging til rett tid, heter det fra Statsforvalteren i Vestland.

 • I dag kl. 12.01

  Mina og Mille (16) døde i barnevernets omsorg: Fikk ikke god nok helsehjelp

  Tvillingene døde mens de var i barnevernets omsorg. Statsforvalteren har konkludert med at jentene ikke fikk hjelpen de trengte og hadde rett på.

 • I dag kl. 12.00

  Girolje i sjøen i Florø

  Det er meldt om girolje som har lekket ut i sjøen i forbindelse med et oljeskift på en båt i Florø. Brannvesenet har vært på stedet og kontrollert. Litt blue-shine på sjø, men dette er ikke aksjonerbart, skriver 110 Vest.

 • I dag kl. 11.59

  Tung og sliten Northug har snudd om NM: – Det er bare å rydde vei

  Petter Northug (38) hadde egentlig lagt fra seg tanken om å delta under NM på Beitostølen kommende helg. Men nå har han snudd.

 • I dag kl. 11.55

  Kan bli storm i sør fredag

  Et lavtrykkssenter ved Island sender en «avlegger» inn mot den sørlige delen av landet på fredag, skriver meteorologene på X. – Dette kan utvikle seg til et stormsenter, og gi veldig kraftig vind der det treffer. Hvilken vei lavtrykket går, er enda usikkert. Vi følger med, skriver de.

 • I dag kl. 11.45

  Karmøylista: – Nærmer seg terrorisering på skolen

  Per Magnus Mannes fra partiet Karmøylista forteller at foreldre av skolebarn tar kontakt. – De forteller om enkeltpersoner og gjenger som nærmest terroriserer medelever på skolen og i fritida, sier han til Haugesunds Avis. Mannes, som sitter i utvalg for oppvekst i Karmøy, ønsker seg en politisk ressursgruppe som kan ta grep mot det han mener er økende ungdomskriminalitet i kommunen.

 • I dag kl. 11.43

  Trafikkulykke i Holmestrand

  Nødetater er i Hof i Holmestrand etter melding om en trafikkulykke mellom en personbil og en varebil. Personbilen står ute i grøfta. En av bilførerne kom seg ikke ut av kjøretøyet, men var ikke fastklemt. Klokka 12.15 opplyser politiet at vedkommende som var innesperret i bilen er frigjort. Begge førerene er kjørt til sykehus for sjekk. En av førerene, en mann i 70-årene mistenkes for kjøring i alkoholpåvirket tilstand. Han blir fremstilt for prøvetaking, anmeldt for forholdet og fikk førerkortet midlertidig beslaglagt, opplyser politiet på X. Bilberger er på vei til stedet.

 • I dag kl. 11.40

  Røykutvikling i Horten

  Like etter klokken 11.30 rykket nødetatene ut til en leilighet i Horten sentrum etter melding om røykutvikling. Røyken skal ha kommet fra matlaging og nødetatene returnerer, skriver politiet på X.

 • I dag kl. 11.39

  Medier: Minst 60 russiske soldater drept i ukrainsk angrep

  Russiske soldater som hadde samlet seg til morgenoppstilling tirsdag morgen, ble rammet av ukrainske Himars-raketter, ifølge flere medier.

 • I dag kl. 11.39

  Henlegger sak hvor politi avfyrte skudd

  Spesialenheten for politisaker henlegger saken der politiet avfyrte fire skudd mot en bil med to tyver. Det var i april i fjor at politiet rykket ut til et næringsområde i Aurskog-Høland, etter melding om tyveri av kobberledninger. En politipatrulje skulle avskjære fluktruta til tyvene i et forsøk på å pågripe de mistenkte. Da skal en tjenesteperson ha gått ut av politibilen for å stanse tyvene. Patruljen mente at bilen som tyvene kjørte, forsøkte å kjøre på tjenestepersonen. Derfor avfyrte de fire skudd. Ingen ble skadet og spesialenheten har konkludert med at det ikke er begått tjenestefeil.

 • I dag kl. 11.33

  Tibber skrur opp prisen

  Straumselskapet Tibber aukar påslaget frå to øre pr. kilowattime til maks 2,95 øre. Samstundes går månadsavgifta opp frå 39 kroner til 49 kroner. Selskapet viser til at rentekostnaden for straumhandel har auka – og at dei må gjere endringar for ikkje å tape pengar på straumsal.

 • I dag kl. 11.31

  Trafikkuhell ved Fløyfjellstunnelen: – En del kø

  Fri ferdsel etter at politiet rykket ut etter melding om et trafikkuhell like før Fløyfjellstunnelen på E39 i Bergen, i sørgående retning. Dette skaper en del kø, skriver Vegtrafikksentralen på X. Tre kjøretøy var involvert og det var ikke meldt om personskader. Bilene er fjernet og veien er åpen for fri ferdsel.

 • I dag kl. 11.18

  Investtech-analyse: Tre retail-aksjer i fokus

  Vi ser nærmere på detaljhandelsaksjene Kid, XXL og Europris.

 • I dag kl. 11.10

  Kritisk til «forskjellsbehandling» i gigantoppkjøp

  Folketrygdfondet advarer om at minoritetsaksjonærer vil bli «konsekvent» forskjellsbehandlet hvis modellen i Adevinta-oppkjøpet blir praksis i markedet.

 • I dag kl. 11.08

  Melding om arbeidsulykke

  Melding om arbeidsulykke i Sirevåg. En person har falt av en gravemaskin. Nødetatene er på vei til stedet. Saken oppdateres.

 • I dag kl. 11.08

  Person falt av gravemaskin

  Nødetatene dro til Sirevåg i Hå etter melding om en arbeidsulykke. En person har falt av en gravemaskin, og vedkommende er tatt med i ambulanse for videre sjekk. Det melder Sør-Vest politidistrikt.

 • I dag kl. 10.58

  BT: Mann brøt seg inn på byggeplass - arbeider tok kontroll

  Arbeidere på en byggeplass i nærheten av Sartor Storsenter i Øygarden måtte tirsdag ta kontroll på en mistenkt mann i forbindelse med et innbrudd. Det skriver BT. Politiet fikk melding om innbruddet tirsdag morgen. Et kamera hadde fanget opp innbruddet, der en sekk med blant annet verktøy og en lommebok skal ha blitt stjålet. Noen timer senere fikk politiet en telefon fra arbeidere på byggeplassen som hadde kontroll på en mulig mistenkt, en mann i 40-årene. – Han var rolig, og arbeiderne holdt på ham til politiet kom. Vi dro kjapt ut, visiterte ham og fant en kniv, sier Politioverbetjent Kjell-Bjørn Heggøy til avisen. Mannen ble avhørt, men ikke pågrepet. Han har innrømmet innbruddet. – Han er villig til å gjøre opp for seg, og han er villig til å betale forelegg for å ha gått med kniv. Det er ikke alt han husker veldig klart fra hendelsen, fortsetter Heggøy. Det er foreløpig usikkert hvilke følger innbruddet og tyveriet vil få.

 • I dag kl. 10.58

  BT: Mann brøt seg inn på byggeplass - arbeidere tok kontroll

  Arbeidere på en byggeplass i nærheten av Sartor Storsenter i Øygarden måtte tirsdag ta kontroll på en mistenkt mann i forbindelse med et innbrudd. Det skriver BT. Politiet fikk melding om innbruddet tirsdag morgen. Et kamera hadde fanget opp innbruddet, der en sekk med blant annet verktøy og en lommebok skal ha blitt stjålet. Noen timer senere fikk politiet en telefon fra arbeidere på byggeplassen som hadde kontroll på en mulig mistenkt, en mann i 40-årene. – Han var rolig, og arbeiderne holdt på ham til politiet kom. Vi dro kjapt ut, visiterte ham og fant en kniv, sier Politioverbetjent Kjell-Bjørn Heggøy til avisen. Mannen ble avhørt, men ikke pågrepet. Han har innrømmet innbruddet. – Han er villig til å gjøre opp for seg, og han er villig til å betale forelegg for å ha gått med kniv. Det er ikke alt han husker veldig klart fra hendelsen, fortsetter Heggøy. Det er foreløpig usikkert hvilke følger innbruddet og tyveriet vil få.

 • I dag kl. 10.58

  Vannlekkasje i Skjeberg

  Flere husstander i Skjeberg er uten vann etter en vannlekkasje. Sarpsborg kommune fikk de første meldingene om lekkasjen natt til onsdag. Kommunen jobber med å lokalisere lekkasjen. Husstander som mangler vann kan hente vann til privat bruk på pumpestasjonen i Stasjonsveien.

 • I dag kl. 10.55

  Tyveri av såpe

  Det er stjålet en såpe fra en butikk i Kristiansand sentrum, skriver politiet. – Tyven nektet å si hvem de var til de ansatte, men politiet fant til slutt ut hvem personen var, skriver politiet. Butikken anmelder hendelsen.

 • I dag kl. 10.52

  Klimaministeren besøker lokale bønder

  Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) besøker onsdag Østfold. I Varteig i Sarpsborg skal Eriksen se hvordan bøndene i fylket hindrer avrenning til Oslofjorden. – Det er ingenting tvil om at vi har en kjempeutfordring i fjorden. Vi trenger at alle gjennomfører små og store tiltak i sin sektor, sier Eriksen. – Landbruket er godt i gang med en del av de vannmiljøtiltakene vi vet vi trenger å gjennomføres. Statsråden skal også besøke Saugbrugs i Halden og Øra i Fredrikstad.

 • I dag kl. 10.51

  «The Office»-skuespiller Ewen MacIntosh er død

  Den britiske stjernen ble 50 år.

 • I dag kl. 10.47

  Mann pågrepet etter en voldshendelse i Kongsvinger

  Politiet opplyser at en mann er skadet, men skadeomfanget er uklart.

 • I dag kl. 10.47

  Mann pågrepet i Kongsvinger

  Politiet er på et leilighetskompleks og etterforsker en forhold hvor en mann er skadet. Uavklart hvor alvorlig skaden er. En mann er pågrepet. Politiet har ingen ytterligere informasjon å gå ut med på dette tidspunktet, melder de.

 • I dag kl. 10.45

  EU enige om nye sanksjoner mot Russland

  EU-landene er enige om sin 13. runde med sanksjoner mot Russland.

 • I dag kl. 10.44

  Forsøkte å smugle øl, brennevin og sigaretter

  Tirsdag ble en bulgarskregistrert bil stanset av Tolletaten på Svinesund. I bilen fant tollerne 1200 sigaretter, 61 liter brennevin og 48 liter øl. Varene ble beslaglagt.

 • I dag kl. 10.43

  EU vedtar nye sanksjoner mot Russland

  Det er den 13. sanksjonspakken som er blitt godkjent mot Russland i EU, melder nyhetsbyrået Reuters.

 • I dag kl. 10.36

  Rune og Spetalen avbildet sammen på flyplassen i Nice

  Den danske tennisstjernen Holger Rune og milliardær-datter Jenny Stray Spetalen ser ut til å tilbringe tid sammen.

 • I dag kl. 10.32

  VG: Store problemer for SpareBank 1

  – Vi har driftsproblemer som gjør at SpareBank 1-kunder kan oppleve å se feil saldo i nett- og mobilbanken. Vi jobber med feilretting og skal løse problemene så fort som mulig, skriver pressekontakt Ida Paus i SpareBank 1 til VG.

 • I dag kl. 10.32

  Drapssikta kvinne løslates

  Kvinnen som er siktet for å ha drept samboeren sin i fritidsboligen på Flisa, vil bli løslatt fra varetekt onsdag. – Hun løslates da bevisforspillelsesfaren er redusert. Politiet mener å ha kontroll på våpenet som er benyttet, sier politiinspektør Henning Klauseie. Våpenet ble funnet i fritidsboligen til samboerparet på Flisa, og det har vært i politiets kontroll i noen uker. Det opplyser Innlandet politidistrikt i ei pressemelding.

 • I dag kl. 10.31

  Flisa-drapet: Siktet kvinne løslates fra varetekt

  Politiet mener å ha kontroll på drapsvåpenet.

 • I dag kl. 10.29

  SpareBank 1 opplever problemer i hele landet

  Kunder opplever å se feil saldo i nett- og mobilbanken.

 • I dag kl. 10.20

  Nyt solen i sør – snart kommer regnet

  Onsdag kan det bli over ti grader sør i landet, men så kommer det ruskevær. Fra Agder til Oslo er det sendt ut gult farevarsel for flom.

 • I dag kl. 10.20

  Hotellkongen satser på ny kjede

  Petter Stordalen åpner for første gang på nesten 30 år en ny hotellkjede.

 • I dag kl. 10.19

  Aftonbladet: Glimt har lagt inn bud på Mikkelsen

  Ifølge svenske Aftonbladet skal Bodø/Glimt har lagt inn et bud på Hammarby-spiller August Mikkelsen. Imidlertid skal svenskene ha avslått budet på den tidligere Tromsø-spilleren. Samtidig melder flere medier, blant annet Nettavisen, at Bodø/Glimt er i ferd med å selge Tobias Gulliksen til Djurgården. Summen det er snakk om skal være opp mot 20 millioner kroner.

 • I dag kl. 10.19

  Buss ble evakuert under motorveien i Stavanger

  Buss nummer fire, ble evakuert da den sto i undergangen under motorveien ved Saxemarka i dag tidlig, skriver Aftenbladet. Et øyenvitne forteller at det kom mye hvit damp inne i bussen. Ifølge kommunikasjonsrådgiver Morten Nesvik var det en lekkasje fra en gulvmontert radiator med kjølevæske. – Det ble vått på gulvet i bussen, og det kom en del damp i bussen. Det er ikke meldt om personskade. Dette skal være damp som er helt ufarlig, sier Nesvik til avisen

 • I dag kl. 10.15

  Thomas Tuchel ferdig i Bayern etter sesongen

  Bayern München bekrefter at de skal bytte trener i sommer.

 • I dag kl. 10.13

  TV 2: NFF søker om mesterligafinale på Ullevaal

  Norges Fotballforbund (NFF) har sendt inn en søknad om å være vert for finalen i kvinnenes Champions League-turnering i 2026 eller 2027, melder TV 2.

 • I dag kl. 10.13

  TV 2: Søker om mesterligafinale på Ullevaal

  Oslo og Ullevaal Stadion kan bli stedet der mesterligafinalen for kvinner i 2026 eller 2027 kan finne sted. – Utviklingen i internasjonal kvinnefotball går rekordfort, og de beste lagene i Mesterligaen spiller på et skyhøyt nivå. Mesterligaen for kvinner har på rekordtid blitt stort sportslig, kommersielt og publikumsmessig, sier fotballpresident Lise Klaveness til TV 2. Nylig ble Norge droppet i samarbeidet med Danmark og Sverige til søknaden om felles EM for kvinner i 2029, men nå har altså Klaveness sett muligheter for å arrangere en mesterligafinale i stedet. – Det å få arrangere den største internasjonale klubbfinalen på norsk jord vil selvsagt gi en folkefest på Ullevaal stadion, og i Oslo by, men det viktigste er å stimulere enda flere norske jenter og klubber til å skape glede, drømmer og fellesskap, sier Lise Klaveness.

 • I dag kl. 10.12

  Provosert av grådig-stempel: – Blir forbannet

  Denne trioen vil nøste opp en av de store flokene i norsk idrett for tiden.

 • I dag kl. 10.12

  Beyoncé skriver musikkhistorie – topper countrylisten

  Helt ut av det blå for fansen slapp Beyoncé to countrylåter under Super Bowl. Nå skaper den ene musikkhistorie.

 • I dag kl. 10.03

  Espen Barth Eide blir årets Stiklestadprofil

  Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK) og Museene Arven forteller at utenriksminister Espen Barth Eide blir årets Stiklestadprofil under Olsokdagene på Stiklestad 2024. – I en tid hvor verden oppleves både skremmende og uforutsigbar, er kunnskap, dialog og ledelse enormt viktig. Jeg er derfor veldig takknemlig for at Espen Barth Eide har funnet tid til å ta turen til Stiklestad i sommer, og jeg ser frem til å høre hans tanker om årets festivaltema og tiden vi lever i. Det sier direktør i Museene Arven, Heidi Anett Øvergård Beistad, i ei pressemelding. Temaet for i år er «Trygg?». Det er beskrivende for verdenssituasjonen vi nå står i, sier Eide. – Jeg er stolt over å bli utnevnt til årets Stiklestadprofil. Jeg ser fram til å besøke Stiklestad til sommeren, og snakke mer om hva Norge kan gjøre i dagens uforutsigbare verden, sier utenriksministeren.

 • I dag kl. 9.56

  Bildrapssaken i Steinkjer ankes ikke til Høyesterett

  Riksadvokaten anker ikke bildrapssaken i Steinkjer til Høyesterett og godtar fengselsstraff fremfor forvaring.

 • I dag kl. 9.52

  Stor økning i rapportering om vold og trusler i Solaskolene

  I grunnskolene i Sola kommune meldte lærerne og andre kommunalt ansatte inn 412 avviksmeldinger i fjor, skriver Solabladet. Utagering og vold og/eller trusler om vold fra elever er hendelser som oftest rapporteres som belastende for arbeidsmiljøet. I 2022 var tallet på avviksmeldinger 173.

 • I dag kl. 9.52

  Gunilla Persson anker beslaget – vil ha tingene tilbake

  Gunilla Persson (65) hevder at noen av eiendelene ikke tilhører henne, men datteren Erika Persson (21)

 • I dag kl. 9.51

  Folkevekst i Agder

  Agder hadde en folkevekst i 2023 på 3799 personer, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Alle kommunene i fylket opplevde en folkevekst i fjor. Agder hadde ved utgangen av 2023 en befolkning på rundt 320.000.

 • I dag kl. 9.48

  Her er nye Ronja Røverdatter

  Netflix viser frem de første klippene fra TV-serien «Ronja Røverdatter» og røper premieredatoen.

 • I dag kl. 9.45

  Landingstrøbbel på Torp

  Tåka skaper landingstrøbbel på Torp flyplass, skriver Sandefjords Blad. Avisa fikk onsdag morgen tips om et Wizz Air-fly som har hatt problemer med å lande pågrunn av tåka. Flyet skulle egentlig landet 08.50, men er foreløpig over en halvtime forsinket. Salg- og markedssjef, Tine Kleive-Mathisen, forteller at det er vanskelig å si når flyet får landa. – Hvis ikke tåka letter, må de antakeligvis lande på Gardermoen eller i Kristiansand. Meteorologisk institutt skriver på X at det er tåke i store deler av Sør-Norge onsdag morgen, men at sola jobber for å trenge seg igjennom skydekket. Ifølge SB skal flyet ha landet på Gardermoen rundt klokken 09.30.

 • I dag kl. 9.45

  Ansatte og studenter kunne finne personopplysninger

  Ved UiA er det avdekket flere tilfeller hvor dokumenter med personopplysninger av både studenter og ansatte ikke er beskyttet godt nok. Det skriver UiA på sine nettsider. Det var en ansatt som tidligere i februar oppdaget avvikene etter å ha søkt i åpne Teams-grupper, og datatilsynet er varslet. Universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen sier det er et alvorlig brudd på UiAs rutiner knyttet til personsikkerhet, og beklager overfor de berørte.

 • I dag kl. 9.45

  Personopplysninger på avveie på UiA: – Et alvorlig brudd

  Ved UiA er det avdekket flere tilfeller hvor dokumenter med personopplysninger av både studenter og ansatte ikke er beskyttet godt nok. Det skriver UiA på sine nettsider. Det var en ansatt som tidligere i februar oppdaget avvikene etter å ha søkt i åpne Teams-grupper, og datatilsynet er varslet. Universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen sier det er et alvorlig brudd på UiAs rutiner knyttet til personsikkerhet, og beklager overfor de berørte.

 • I dag kl. 9.39

  Trafikkulykke Tynset

  Politiet melder om en trafikkulykke mellom to biler i Aumvegen sør for Tynset sentrum. To personer er kjørt til legevakt for sjekk. Det var kun førerne i hver bil. Veien er delvis sperret, kun personbiler kan passere.

 • I dag kl. 9.35

  Å Energi med rekordresultat

  Å Energi fikk et overskudd på 7,4 milliarder kroner i driftsresultater i fjor. Det skriver Fædrelandsvennen. Ifølge selskapet skyldes økningen blant annet sammenslåingen med Glitre Nett. Selskapet har et resultat før skatt på 12 milliarder kroner, som er 1,6 milliarder mer enn fra året før.

 • I dag kl. 9.35

  Svensk sikkerhetspoliti: – Den alvorlige sikkerhetssituasjonen kommer trolig til å vare lenge

  Sverige befinner seg i en alvorlig sikkerhetssituasjon som sannsynligvis vil vare i lang tid. Det kommer frem i trusselvurderingen til det svenske sikkerhetspolitiet Säpo.

 • I dag kl. 9.30

  Skole i Innlandet stengt – ansatte protesterer etter at rektor går av

  Rektor og assisterende rektor ved Glommasvingen skole meldte tirsdag at de har sagt opp. Onsdag møtte ikke lærere opp og skolen må holde stengt.

 • I dag kl. 9.30

  Så mye økte innbyggertallet i fjor

  Hamar økte folketallet med 497 personer i fjor, og øker med det mest på Hedmarken. Gjøvik økte innbyggertallet med 340. Lillehammer økte med 208, Elverum med 193 og Kongsvinger med 92 nye innbyggere fra 2023 til 2024. Til sammen økte folketallet i Norge med 61.219 personer i fjor, melder SSB onsdag. Det er en svak nedgang fra året før. På to år har tallet på ukrainske statsborgere i Norge økt fra 3600 til 65.800.

 • I dag kl. 9.29

  400 nye Foodora-bud i Stavanger

  Stadig flere bestiller restaurantmat og dagligvarer hjem i Stavanger-regionen. Dermed åpner Foodora for 400 nye bud i Stavanger de neste månedene. Det sier kommunikasjonssjef Mads Dokka Blybakk hos Foodora Norway AS til Stavanger Aftenblad.