Nyheter:

 • I dag kl. 12.00

  Vinnere av litteraturprisen

  Ole Robert Sunde er tildelt Sørlandets litteraturpris 2018 i kategorien skjønnlitteratur for romanen «Penelope er syk». Politikerne Bård Nylund og Anette Trettebergstuen er tildelt prisen i kategorien sakprosa for sin bok «Homo».

 • I dag kl. 11.55

  Årets folkehelsepolitiker

  Varaordfører i Opppdal, fylkespolitiker og jordmor Ingvill Dalseg har fått utnevnelsen; Årets folkehelsepoliker av Sunne kommuner. Sunne kommuner er WHO sitt folkehelsenettverk. 32 kommuner og fylkeskommuner er medlem i nettverket.

 • I dag kl. 11.52

  Halden: Fylket bestemmer for mye

  Politikerne i Halden føler seg vingeklippet av fylkesplanen. Et enstemmig kommunestyre mener planen båndlegger store områder, og tar myndighet over hva som skal skje av bolig- og næringsutvikling bort fra kommunen. – Blir planen vedtatt tar vi saken til departementet, sier ordfører Thor Edquist (H).

 • I dag kl. 11.51

  Børskommentar: Røkke-rabatten har aldri vært mer fortjent

  Kjøper du Aker-aksjen, får du Aker BP-andelen pluss alt det andre Aker eier, på kjøpet. Men det er liten vits.

 • I dag kl. 11.49

  Kan sitte på «gullgruve» etter metallhamstring

  Selskapet startet å hamstre aluminium for to år siden. Nå kan amerikanske sanksjoner og tollmurer resultere i kjempegevinst.

 • I dag kl. 11.46

  Deler Tysfjord kommune i nord

  Kommunaldepartementet følger Sametingets forslag og har valgt det såkalte alternativ D, når Tysfjord kommune skal deles. Den nordlige delen av dagens kommune slås sammen med nye Narvik kommune, mens den sørlige delen slås sammen med Hamarøy.

 • I dag kl. 11.42

  Capsen tilhører ikke Marie

  Capsen som ble funnet på stranda ved skoene og mobilen til savnede Marie (20), tilhører trolig ikke henne. Det bekrefter politiet i Segefield. Bildene fra overvåkingskamera i nærheten, viser at hun ikke hadde caps på seg da hun gikk mot stranda.

 • I dag kl. 11.42

  Kapsen tilhører ikke Marie

  Kapsen som ble funnet på stranda ved skoene og mobilen til savnede Marie (20), tilhører trolig ikke henne. Det bekrefter politiet i Segefield. Bildene fra overvåkingskamera i nærheten, viser at hun ikke hadde kaps på seg da hun gikk mot stranda.

 • I dag kl. 11.37

  Kommentar: Tre potensielle kursraketter

  Den siste uken har 39 aksjer gitt kjøpssignaler på Investtechs kortsiktige kursdiagrammer. Av disse er tre mulige raketter på børs. 

 • I dag kl. 11.29

  Spør Bent Høie om tannregulering

  Det må bli slutt på at kjeveortopedar kan ta betalt det dei vil for tannregulering til barn, meiner Tellef Inge Mørland (Ap) i Helsekomiteen. Prisen kan koma over 40.000 kroner, og staten refunderer rundt halvparten. Nå tek Mørland saka opp i Stortingets spørjetime.

 • I dag kl. 11.24

  Kommentar: Slik kan flere unge få råd til sin første bolig

  Boliglånsforskriften bør videreføres i en relativt stram form. Men slik forskriften nå er innrettet, gjør den at de sosiale forskjellene øker i storbyene.

 • I dag kl. 11.19

  Bråtebrenning i Sokndal

  Brannvesenet informerer om at det vil foregå en del bråte brenning i Lund kommune rundt Sokndal i dag. Dette medfører litt røyk i området som er godt synlig fra E-39.

 • I dag kl. 11.13

  Hurtigruten med stor miljøsatsing

  Hurtigruten skal oppgradere opptil ni skip til gass- og batteri-drift. Mellom seks og ni, som i dag går på diesel, vil få montert to helt nyutviklede gassmotorer fra Rolls-Royce, som støttes av batteripakker.

 • I dag kl. 11.09

  Hurtigruten bygger om

  Hurtigruten skal oppgradere inntil ni av skipene sine til hybriddrift med gassmotorer og batteripakker. Rolls-Royce Marine har fått oppdraget. Hurtigruten betegner tiltaket som den største miljøoppgraderingen i selskapets historie, skriver NTB.

 • I dag kl. 11.02

  Snart blir 20 millioner sedler ugyldige

  De gamle 100- og 200-lappene blir ugyldige som betalingsmiddel fra 31. mai. Ifølge Norges Bank er det fortsatt 20 millioner slike sedler i omløp.

 • I dag kl. 11.00

  Samlet inn 700.000 til ulverettsak

  Verdens Naturfond og Utmarkskommunenes sammenslutning har samlet inn 700.000 kroner til ulverettssaken som starter i neste uke. Det skriver Nationen. WWF har saksøkt miljø- departementet fordi de mener den norske ulveforvaltningen truer bestanden.

 • I dag kl. 10.59

  Disse gir deg fotball-VM på NRK og TV2

  NRK og TV2 har tatt ut sine VM-tropper. – VM-stemningen er som en rus, sier NRKs Carina Olset.

 • I dag kl. 10.59

  Arsenal bekrefter: Wenger forlater klubben

  Arsene Wenger (68) forlater Arsenal etter 22 år som manager. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

 • I dag kl. 10.59

  Wenger forlater Arsenal: - Vil bli husket som en gigant

  Arsene Wenger (68) forlater Arsenal etter snart 22 år som manager. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

 • I dag kl. 10.54

  Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen. Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

 • I dag kl. 10.51

  Observert på overvakingskamera

  Eit overvakingskamera ved stranda i Sedgefield har fanga opp at Marie Sæther Østbø gjekk åleine ned til stranda klokka 18.40. Det same kameraet har ikkje fanga opp at Marie går tilbake same veg. Dette får NRK opplyst frå kjelder som har sett videoen.

 • I dag kl. 10.50

  Innbrudd i verksted

  Det har vært innbrudd i et verksted ved Skjefstadfossen i Elverum i natt. En del verktøy er stjålet.

 • I dag kl. 10.49

  Tre var trolig råttent

  Det verneverdige treet som falt mot en bygård på Fagerborg i går, var råttent, ifølge bymiljøetaten. Trolig var det tyngdekraften som til slutt fikk treet til å velte.

 • I dag kl. 10.45

  Lege (59) dømt for uaktsomt drap på Anne Linell Sundt: – Dommen er feil, og vil bli anket

  Oslo tingrett dømmer den 59 år gamle legen for uaktsomt drap på Anne Linell Sundt. Legen selv forteller at han vil anke dommen.

 • I dag kl. 10.37

  Framleis brannfare

  – Folk må framleis vere varsame med open eld i naturen. Det seier Jan Gunnar Holvik ved Alarmsentralen i Florø. Terrenget i fylket har mange stadar vore veldig tørt siste tida, noko som har ført til fleire gras- og skogbrannar. Mellom anna i Vågsøy i går. – Sjølv om det er meldt regn dei neste dagane, er det truleg ikkje nok til å avblåse brannfaren heilt, seier Holvik.

 • I dag kl. 10.32

  Fortsetter søk i sjøen med sonar

  Politiet på Karmøy søker fredag med sonar i sjøen vest av Åkra etter den savnede Lage Alexander Madsen (20). – Det blir søkt i et utvidet område etter en antatt omkommet person, sier etterforskningsleder Frode Klausen. Tips blir fortsatt sjekket.

 • I dag kl. 10.27

  Rolls-Royce vinner milliardkontrakt med Hurtigruten: Skal oppgradere ni skip til gass- og batteridrift

  Hurtigruten skal bygge om opp til ni av skipene som trafikkerer kystruten fra diesel til gass- og batteridrift. Det sikrer de norske virksomhetene til Rolls-Royce Marine inntekter i milliardklassen.

 • I dag kl. 10.26

  Én av fire studenter er over 30

  I Norge er én av fire studenter over 30 år, og Tilstandsrapporten for høyere utdanning viser at det ved NTNU bare var 46,9 prosent i kullet 2013–2016 som gjennomførte bachelor til normert tid, skriver Universitetsavisa.

 • I dag kl. 10.24

  Lørdagens travtips: Ferrari i V75

  Verdensrekordsetteren Ferrari B.R. gjør en meget spennende start i Kjell Håkonsens minneløp på Forus Travbane i morgen, men kan få tøff kamp av Donatomite.

 • I dag kl. 10.23

  Opplever du livet som vanskelig? Her er tegnene på at du bør få hjelp

  – Opplever du langvarig depresjon eller gjentagende selvmordstanker, er det viktig å søke hjelp, sier psykologspesialist.

 • I dag kl. 10.23

  Pasient døde etter morfinoverdose – sykehjem får bot på 100.000 kroner

  Pasienten skulle ha 2,5 mg morfin, men fikk i stedet 100 mg. Saken mot kommunen ble først henlagt, men nå har Riksadvokaten omgjort henleggelsen og gir kommunen foretaksstraff for feilen.

 • I dag kl. 10.15

  Forby heliumballonger

  – Trønderske kommuner og tettsteder bør forby heliumballonger 17. mai, sier fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik. Flere norske byer og kommuner gjør dette for å skape holdninger mot plastforurensning og på grunn av mangel på helium i verden.

 • I dag kl. 10.14

  Flere skred i Nordland i natt

  Det har gått flere skred i Nordland gjennom natten og morgenen, melder politiet.Tre av skredene har gått over veier. Ingen personer har kommet til skade, men politiet understreker at skredfaren er svært stor i Nordland.

 • I dag kl. 10.03

  Politiet advarer før flommen: Sikre eiendeler – ellers blir det bøter

  Flere hundre rundballer kom flytende ned Lågen under flommene i 2011 og 2013, ifølge visepolitimesteren i Innlandet. Skjer det igjen, vurderer de bøter.

 • I dag kl. 9.58

  Tåke skaper problemer på Torp

  Tåke skaper problemer for fly som skal lande på Torp Sandefjord lufthavn i dag. Kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen forteller at flere fly sirkler over flyplassen. To fly er omdirigert til Kristiansand.

 • I dag kl. 9.55

  Høyeste industrioptimisme siden 2011

  Industrilederne melder om uendret produksjon, men optimismen for kommende kvartal er høyere enn på flere år. – Industrien er over det verste, tror sjefanalytiker.

 • I dag kl. 9.55

  Rømskog mister helsestasjonen

  1. mai blir helsestasjonen i Rømskog flyttet til Helsehuset på Bjørkelangen. Det melder Rømskog kommune på sine nettsider. Rømskog skal slås sammen med Aurskog-Høland fra 2020, og flyttingen er et ledd i kommunesammenslåingen.

 • I dag kl. 9.52

  Mye vind i fjellet

  Mye vind i fjellet

 • I dag kl. 9.52

  Hevder Brækhus møter amerikanske Reis

  Cecilia Brækhus (36) skal angivelig opp mot den relativt ukjente amerikanske mellomvekteren Kali Reis (31) i Los Angeles om to uker.

 • I dag kl. 9.48

  Løsning for «Harrier»

  Norsk Gjenvinning søker Miljødirektoratet om nødvendig samtykke til å eksportere lasteskipet «Harrier» til forsvarlig opphugging i Tyrkia, slik at skipet kan forlate Farsund. De har inngått en avtale om lovlig opphugging og resirkulering.

 • I dag kl. 9.43

  Erstatning til Lillelva Parkering

  Lillelva Parkering i Porsgrunn får 3, 6 millionar kroner i erstatning for 85 parkeringsplassar og areal dei mista på grunn nytt kryss ved Lillelva. Kravet var 50 millionar kroner. Nedre Telemark tingrett avsagt dom i tvisten med Statens vegvesen.

 • I dag kl. 9.42

  Tok penger fra dement

  En kvinne er siktet for å ha tappet sparekontoen til et familiemedlem for over 500.000 kroner. Samboeren hennes var oppnevnt som verge for familiemedlemmet, men hun tok over styringen av økonomien og fikk ut alle pengene. Hun har erkjent forholdet.

 • I dag kl. 9.41

  Fylkesopprøret mot milliardgjeld fører fram – Høyre vil revurdere veigarantiene

  Rogaland fylkeskommune ser ut til å få gjennomslag for sin kritikk av ordningen med å garantere for statlige milliardprosjekter. Høyre signaliserer nå at ordningen blir revurdert.

 • I dag kl. 9.40

  Trøbbel på jobben: Når sjefen ikke tar #metoo på alvor

  I lys av den globale #metoo-bevegelsen som har satt seksuell trakassering på dagsordenen, forteller en kvinne om en røff og ubehagelig tone på arbeidsplassen sin.

 • I dag kl. 9.39

  Kjevik er nødflyplass

  Tåke skaper problemer for fly som skal lande på Sandefjord lufthavn Torp i dag. Kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen sier to fly er omdirigert til Kristiansand.

 • I dag kl. 9.29

  Ryddet etter jordras

  Fylksveg 6722 på sørsiden av Selbusjøen er ryddet et jordras mellom Vikaløkken og Renå tidligere i dag. Det opplyser Statens vegvesen.

 • I dag kl. 9.27

  Turistforeningen-sjef Nils Øveraas: – Egentlig hadde jeg ikke trengt å ha lønn

  Han bor i Bærums dyreste leilighet, trenger ikke lønn og blir nedringt av investeringsrådgivere. Turistforeningen-sjef Nils Øveraas (60) er ikke helt som andre friluftsentusiaster.

 • I dag kl. 9.27

  Tromsørussen dropper alle knutene knyttet til sex og alkohol

  Russepresidenten er forberedt på reaksjoner fra medrussen, mens politiet roser årets russekull som et foregangseksempel.

 • I dag kl. 9.18

  Chilimobil kjøper gründersatsingen til tidligere Telenor-topper

  Lavprisaktøren Chilimobil tar over teknologiselskapet Cloudberry og får med seg to tidligere Telenor-topper på kjøpet.

 • I dag kl. 9.17

  Her er FBI-direktør Comeys notater – avslører fortrolige samtaler med Trump

  Den tidligere FBI-direktøren James Comey skrev omfattende referater umiddelbart etter sine samtaler med president Donald Trump. Nå kan notatene bli bevismateriale i en mulig straffesak mot presidenten.

 • I dag kl. 9.09

  Må i fengsel for hasjkjøp

  Ein mann i slutten av 20-åra må sone sju månader fengsel. Mannen vart pågripen i mars i år då han kom med buss frå Oslo til Førde. I sekken hans fann politiet 1,1 kilo hasj. Mannen, som er statlaus og i februar i år vart utvist frå Norge, erkjende forholdet i Sogn og Fjordane tingrett. Til frådrag i fengselsstraffa kjem 32 dagar varetekt etter pågripinga.

 • I dag kl. 9.09

  Tok 1,1 kilo hasj på bussen

  Ein mann i slutten av 20-åra må sone sju månader fengsel. Mannen vart pågripen i mars i år då han kom med buss frå Oslo til Førde. I sekken hans fann politiet 1,1 kilo hasj. Mannen, som er statlaus og i februar i år vart utvist frå Norge, erkjende forholdet i Sogn og Fjordane tingrett. Til frådrag i fengselsstraffa kjem 32 dagar varetekt etter pågripinga.

 • I dag kl. 9.08

  Mistenker promillekøyring

  Dei tre personane som var om bord i sjarken som har gått på land i Ullensvang, blir tatt med til lensmannskontoret i Odda. Dei tre er mellom 27 og 35 år og verkar rusa. Verken båten eller personane ser ut til å få skader etter grunnstøytinga.

 • I dag kl. 9.01

  Bygger batteridrevet ferje

  Verftet Westcon i Ølensvåg skal bygge en nye batteridrevne ferje til Norled. Det er første gang det blir bygd en enskrogs ferje i aluminium, som reduserer vekten og åpner for batteridrift, ifølge en pressemelding fra Norled.

 • I dag kl. 8.55

  Sjå Fredagspanelet direkte!

  Sjå Fredagspanelet direkte!

 • I dag kl. 8.52

  Kjørte for fort i Tydal

  I Tydal mistet to sjåfører førerkortene sine i en trafikkontroll ved Græsli fredag morgen. Høyeste hastighet ble målt til 88 km/t i en 60-sone, melder politiet.

 • I dag kl. 8.41

  Leter på stranden og i sjøen

  I Sør-Afrika startet letemannskaper søket etter den savnede Marie Sæther Østbø (20) ved seks tiden fredag morgen. – Både hundepatrulje og dykkere leter etter henne, forteller konstabel Thimiana Notuku ved den lokale politistasjonen i Sedgefield.

 • I dag kl. 8.26

  Ras på E16 i Bagn

  E16 i Oppland er stengt ved Bergsundtunnelen like sør for Bagn på grunn av et snø- og jordras. Det melder Statens Vegvesen.

 • I dag kl. 8.23

  Gir penger til demensforskning

  Pleiehjemsforeningen i Rogaland gir 35 millioner kroner til demensforskning ved Stavanger universitetssjukehus. Pengene kommer fra salget av Blidensol sykehjem i Stavanger. Forskningsleder ved SUS Dag Årsland sier gaven er et viktig bidrag.

 • I dag kl. 8.19

  – Blir over 20 grader flere steder

  Det er litt havtåke ut fra kysten fra morgenen også i dag, men utover dagen blir det klart vær og varmt over hele Sørlandet. Flere steder kan få over 20 grader i dag, ifølge statsmeteorolog Bente Wahl. Lørdag blir også en fin dag.

 • I dag kl. 8.16

  Opna for fri ferdsel

  I Damsgårdstunnelen retning vest på riksveg 555 er det opna for fri ferdsel etter bilberging.

 • I dag kl. 8.10

  Yara rammet av kaldt vintervær i Europa

  Kunstgjødselprodusenten melder om bedre marginer, men lavere leveranser i første kvartal. Resultatet for perioden er svakere enn ventet.

 • I dag kl. 8.05

  Politiet etterforsker mulig voldtekt i Oslo

  En kvinne i slutten av 30-årene ble i morgentimene funnet bevisstløs på kaia ved Bjørvika.

 • I dag kl. 8.04

  Graver opp Olsen Bil-tomta

  Fylkesmannen har pålagt bostyret å undersøke om Olsen Bil-tomta i Østerhus i Grimstad inneholder forurenset masse, skriver Agderposten. Firmaet ble slått konkurs i 2016. Bruktbilforhandleren kjøpte bilvrak fra forsikringsbransjen og fikset dem.

 • I dag kl. 8.00

  Bil med naudblink på rv. 555

  I Damsgårdstunnelen retning vestover er høgre felt stengt. Ein bil har stogga med naudblinken på. Vegtrafikksentralen ber andre bilistar vera obs.

 • I dag kl. 7.59

  Held fram søk etter Marie (21)

  Nå klokka åtte startar søket etter sakna Marie Sæther Østbø opp att i Sedgefield i Sør-Afrika, skriv VG. Den 20 år gamle Stavanger-kvinna har vore sakna sidan onsdag klokka 19. Så langt er det ikkje gjort nye funn.

 • I dag kl. 7.52

  Trafikkulykke i Sarpsborg

  Det har vært en trafikkulykke i rundkjøringen ved Hafslund skole, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Nødetatene er på stedet. Ingen personer skal være alvorlig skadd.

 • I dag kl. 7.52

  Jordras ved Selbusjøen

  Det har gått et jordras på fylkesveg 6722 mellom Vikaløkken og Renån, ved snuplassen på sørsiden av Selbusjøen. Ett felt er stengt, melder Statens vegvesen.

 • I dag kl. 7.45

  Sjark på land i Hardanger

  I Ullensvang undersøker politi og brannvesen ein sjark som har gått på grunn ved Børve. Båten har truleg hatt låg fart fordi det ikkje er synlege skader på den. Politiet er i kontakt med tre personar om bord for å finne ut kva som har skjedd.

 • I dag kl. 7.45

  Sjark har seilt inn på land

  I Ullensvang undersøker politi og brannvesen ein sjark som har seilt på grunn ved Hovland. Båten har truleg hatt låg fart fordi det ikkje er synlege skader på den. Meldar har observert to hundar ombord og politiet kontaktar båteigar.

 • I dag kl. 7.44

  Storbank overførte 270 milliarder ved en feil

  Beløpet er større en bankens markedsverdi.

 • I dag kl. 7.41

  Kan vinne Sørlandets litteraturpris

  Karl Ove Knausgård er en av dem som i dag kan motta Sørlandets litteraturpris 2018. Totalt konkurrerer seks sørlandske forfattere om prisen, som deles ut på Kristiansand folkebibliotek i formiddag.

 • I dag kl. 7.40

  Varmest i landet

  På målestasjonen på Våland ble det målt 21,9 grader. Den målingen førte til at Stavanger var landets varmeste by i går.

 • I dag kl. 7.39

  E39 opna i Sandviken

  Ved Sandviken sykehus er E39 opna etter trafikkulukka i dag tidleg. Ein person vart sendt til Haukeland for ein sjekk etter å ha kollidert med fjellveggen. Politiet opplyser at sjåføren ikkje hadde førarkort.

 • I dag kl. 7.38

  Kan bli kår til den verste vegen

  Riksveg 41 mellom Treungen og Vrådal kan bli kåra til Norges verste veg. Blant meir enn 2000 innsende forslag er vegen plukka ut som ein av ti finalistar. Ordførar Halvor Homme i Nissedal er ikkje overraska.

 • I dag kl. 7.38

  Kan bli kåra til den verste vegen

  Riksveg 41 mellom Treungen og Vrådal kan bli kåra til Norges verste veg. Blant meir enn 2000 innsende forslag er vegen plukka ut som ein av ti finalistar. Ordførar Halvor Homme i Nissedal er ikkje overraska.

 • I dag kl. 7.22

  Etterforsker mulig voldtekt

  En kvinne ble fredag morgen funnet bevisstløs i Tollbugata i Oslo, skriver Dagbladet. Politiet er på stedet med store ressurser.

 • I dag kl. 7.18

  Omfattende miljøkriminalitet

  Statens naturoppsyn er for tynt bemannet i nord for å avdekke reirplyndrere. Det sier seksjonsleder Kjartan Knutsen i Statens Naturoppsyn. Han viser til at Norge i liten grad har avdekket omfattende reirplyndring de senere år.

 • I dag kl. 7.15

  Sjekk den OL-dronningen - i morgen tar hun farvel

  På en spesialstol satt sammen av gamle ski tok Marit Bjørgen (38) plass med alle sine OL-gull.

 • I dag kl. 7.14

  En person siktet etter bombefunn

  En mann i slutten av 30-årene er pågrepet og siktet for grov, ulovlig befatning med eksplosiver. Politiets bombegruppe fjernet en mistenkelig gjenstand fra en leilighet på Rosenhoff, torsdag kveld.

 • I dag kl. 7.11

  Telia finner frem sjekkheftet: Kjøper tilbake aksjer for 13,9 mrd.

  Den svenske telekjempen vil slanke kassen og sender penger tilbake til aksjonærene. Samtidig preges bunnlinjen av selskapets nedsalg utenfor Europa.

 • I dag kl. 7.07

  Fotballtrener er tiltalt

  En fotballtrener er tiltalt for straffbare forhold mot sju gutter i to forskjellige idrettslag sør i Trøndelag. Han ble arrestert i fjor, og satt flere uker i varetektsfengsel, skriver Adresseavisen. Mannen skal blant annet ha lurt to gutter til å sende nakenbilder av seg selv, og ha oppbevart tusenvis av overgrepsbilder av barn. Saken skal gå for Sør-Trøndelag tingrett, og mannen nekter straffskyld.

 • I dag kl. 7.00

  Får behandling etter ulukke

  Ein person er tatt med i ambulanse etter å ha køyrd i fjellveggen på E39 ved Sandviken sjukehus. Høgre felt er stengd. Sjåføren var aleine i varebilen og airbagen vart løyst ut i kollisjonen. Det skal etter forholda stå bra til med sjåføren.

 • I dag kl. 7.00

  Sjefen om den nye landslagskometen: – Förbaskat god

  Det er bare å merke seg navnet på Norges nye midtbanesjef, Ingrid Syrstad Engen (20).

 • I dag kl. 6.57

  Lange køar i Bergen

  Trafikkulukka på E39 ved Sandviken sykehus fører til lang kø i morgontrafikken i Bergen. Alle naudetatane er på staden og trafikken blir no dirigert forbi i nordgåande retning mot Åsane. Køen står tilbake til Fløyfjellstunnelen.

 • I dag kl. 6.55

  Facebook flytter 1,5 milliarder brukere til USA

  Facebook flytter ansvaret for brukerne fra Irland til USA – der personvernloven ikke er like streng. På grunn av språket, svarer selskapet.

 • I dag kl. 6.52

  Må seie opp tilsette

  Integreringsverksemda Telemark Lys har starta med å seie opp tilsette etter signalet om at Fyresdal ikkje lenger får ta i mot flyktningar. Bedrifta har 80 prosent av inntektene sine frå integreringsarbeidet med flyktningar, skriv Vest-Telemark Blad.

 • I dag kl. 6.49

  Bil i fjellveggen i Sandviken

  På E39 ved Sandviken sykehus har ein bil køyrd i fjellveggen. Ulukka har skjedd i nordgåande retning, opplyser 110-sentralen. Det er ingen fastklemde etter kollisjonen.

 • I dag kl. 6.47

  Cupfest gav pengar i kassen

  Sandviken tapte 1-6 for Brann i 1.runde av cupen onsdag kveld, men likevel er det god stemning på Stemmemyren. 4.divisjonslaget går 200.000 kroner i overskot etter kampen, skriv BA. Pengane vil gå til gjennomføring av treningsleir og nytt utstyr.

 • I dag kl. 6.44

  Brann i Gjøvik

  Alle kom seg ut da det brøt ut brann i en bolig i Nerby Terrasse i Gjøvik klokka 00.40 i natt. Brannårsaken var trolig varmgang i en avfukter, melder politiet.

 • I dag kl. 6.41

  Vil stenge tunneler i ett år

  Statens vegvesen vurderer å stengte tunnelene mellom Klett og Orkanger på E39 i ett år. Årsaken er at tunnelene skal oppgraderes, skriver Adresseavisen. – Det går rett og slett ikke an, sier Skaun-ordfører Jon P. Husby til avisa.

 • I dag kl. 6.28

  Varetektsfengslet i fire nye uker

  Et ektepar som er siktet for å ha hensatt en kvinne i hjelpeløs tilstand, må sitte fire nye uker i varetekt, skriver Glåmdalen. Ekteparet ble fengslet etter at en 36 år gammel kvinne ble funnet død i en leilighet på Langeland i Kongsvinger i mars.

 • I dag kl. 6.27

  Fryktar skyhøge rekningar

  Statnett foreslår å endre dagens modell for nettleige.

 • I dag kl. 6.22

  Tror Trump-avgjørelse kan drive oljeprisen videre opp

  Oljeprisen har steget til det høyeste nivået siden 2014. Markedet priser inn økt geopolitisk risiko, ikke minst muligheten for en kollaps i kjernekraftavtalen med Iran.

 • I dag kl. 6.21

  Får 30.000 for å pendle

  Ansatte i fylkeskommunen som må pendle når Hedmark og Oppland slås sammen skal få mellom 20.000 og 30.000 kroner i kompensasjon i året, samt inntil en times reise hver dag inkludert i arbeidstiden. Det skriver Østlendigen.

 • I dag kl. 6.11

  Facebook flytter 1,5 milliarder brukere til USA

  Facebook flytter ansvaret for brukerne fra Irland til USA – der personvernloven ikke er like streng. På grunn av språket, svarer selskapet.

 • I dag kl. 6.10

  Vil ha ekstra ballongvakt på 17. mai

  17. mai-komiteen vil at Bymiljøetaten skal slå ned på de som selger heliumballonger på 17. mai. I år som i fjor gis det ikke tillatelse til å selge heliumballonger på kommunal grunn. Byrådet sier det er opp til politiet å håndheve.

 • I dag kl. 6.08

  Norge best på å innføre EU-direktiver

  Norge er flinkest i EØS-klassen på å innføre EU-regler, kun fire direktiver gjenstår, viser en undersøkelse tilsynet ESA har gjennomført. 

 • I dag kl. 6.00

  RYKTE: Apple kan komme til å bruke iPhone 5-designet for fjerde gang

  Men trådløs lading ser den ut til å få, da.

 • I dag kl. 5.56

  Ranerne var pent kledd

  Politiet opplyser at de to som ranet en mann i Stavanger sentrum natt til fredag var pent kledde. Den ene hadde blå dressjakke, og den andre hadde en lyseblå skjorte. Den ene hadde kort, trimmet skjegg, og begge hadde utenlandsk utseende.

 • I dag kl. 5.54

  Thorvald Stoltenberg om boken om Nini: – River opp et sår

  Thorvald Stoltenberg ønsket ikke å blande seg inn i arbeidet med den nye boken om datteren Nini. Han utelukker ikke at det vil fremkomme for ham nye opplysninger om livet hennes.

 • I dag kl. 5.47

  Bratsbergbanen er stengt

  Bane Nor melder at Bratsbergbanen er stengt mellom Skien og Nordagutu på grunn av problem med straumen. Bane Nor vil gjer ei ny vurdering på søndag. I mellom tida køyrer NSB maxitaxi på strekninga.

 • I dag kl. 5.46

  Morgenoppdatering 20.04.18

  Dette er noe av det viktigste som skjedde mens du sov.

 • I dag kl. 5.42

  Mener ministeren må ta grep

  – Det må bli slutt på at kjeveortopeder kan ta betalt det de vil for tannregulering til barn, mener Tellef Inge Mørland (Ap) i helsekomiteen på Stortinget. Prisen kan fort komme opp i 40 000 per barn. Mørland ønsker en prisregulering.

 • I dag kl. 5.40

  Flåmsbana som normalt

  Fjerninga av eit massivt isparti over Flåmsbana i Aurland gjekk som planlagt og bana blir opna att i dag. Både helikopter og sprengstoff vart nytta for å fjerne kring 150 tonn is som trua turistattraksjonen. – Nedreinsken gjekk som planlagt, seier prosjektleiar Karl Morten Undal.

 • I dag kl. 5.35

  Ingen teikn til oppblussing

  Det har ikkje vore meir aktivitet i gras- og skogbrannen i Vågsøy. Eit hus vart evakuert og politiet ba alle om å lukke vindauge og dører då det byrja å brenne i ovanfor bustadfeltet på Øvre Tennebø. Alarmsentralen opplyser at vinden hadde løya og alt såg bra ut då Sivilforsvaret reiste som siste ressurs i halv ti-tida i går kveld. Det har ikkje blitt halde vakt gjennom natta.

 • I dag kl. 5.34

  – Penger vi ikke har

  Studenter i Agder bør få tilbud om å kjøpe et årskort for kollektivtransport, mener daglig leder Kai Steffen Østensen for Studentorganisasjonen i Agder. Flere store byer har innført et slikt tilbud, og gir studenter en rabatt på nærmere 1000 kroner.

 • I dag kl. 5.31

  Seier til Kolstad

  Kolstads håndballherrer slo Elverum 37-34 etter ekstraomganger i kvartfinalen i sluttspillet i går kveld. Nå blir det ny kamp på bortebane søndag for Kolstad.

 • I dag kl. 5.26

  Truet med pistol mot hodet

  Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.

 • I dag kl. 5.26

  For høy fart i Røvikatunnelen

  UP har gjennomført kontroll i Røvikatunnelen i Fauske. Seks bilister fikk bøter. Høyeste hastighet var 106 km/t i 80-sonen.

 • I dag kl. 5.23

  Festbråk i Mandal

  Politiet i Mandal måtte i natt flere ganger rykke ut til en adresse i Øvrebyen på grunn av musikk og skrål. En person ble anholdt og blir anmeldt for ordensforstyrrelse.

 • I dag kl. 5.23

  Tammy Duckworth er den første til å amme i Senatet etter regelendring

  Dagen etter at Senatet vedtok en regelendring om å tillate foreldre å ta med babyer i Senatet og amme der, tok senator Tammy Duckworth (50) med seg sin nyfødte datter på jobb og ble historisk.

 • I dag kl. 5.18

  Mann ranet etter trussel med kniv

  En mann i 40-årene ble ranet av to personer i Stavanger sentrum ved halv ett tiden natt til fredag. Ranerne brukte noe som lignet en kniv til å skjære av klokkereimen, og stakk av med den dyre klokken. Politiet leter fortsatt etter ranerne.

 • I dag kl. 5.18

  Tatt på avfallsanlegg

  To menn ble pågrepet etter at de stjal gjenstander fra Rokke avfallsanlegg i Halden. De to blir også siktet for oppbevaring og bruk av narkotika, melder politiet.

 • I dag kl. 5.15

  Tente på aviser ved politihuset

  En mann er satt i arresten etter at han satte fyr på aviser ved hovedinngangen til Stavanger politikammer ved halv tre tiden natt til fredag. Mannen ble fanget opp av overvåkingskamera, og ilden ble raskt slukket av en politipatrulje.

 • I dag kl. 5.14

  Savnet kvinne funnet i Trondheim

  Kvinnen som var savnet i Trondheim, ble seint torsdag kveld funnet i god behold. Kvinnen er nå tatt hånd om av helsepersonell og pårørende, opplyser politiet. Mellom 25 og 30 Røde Kors-medlemmer deltok i leteaksjon i letinga i går kveld, i tillegg til folk fra Norske Redningshuder, Trondheim Brann- og redningstjeneste og politiet.

 • I dag kl. 5.12

  En bilist tatt i fartskontroll

  En bilist ble tatt i en fartskontroll på Spillumstranda i Namsos torsdag kveld. Farten ble målt til 74 km/t i en 60-sone, melder politiet.

 • I dag kl. 5.05

  Hestar på E16

  Ved Stanghelle på E16 mellom Bergen og Voss er det observert hestar i vegbana. Politiet har vore i kontakt med eigar.

 • I dag kl. 5.05

  Knuste rute og stal verktøy

  To personar vart i natt arresterte på Nesttun i Bergen. Dei to er mistenkte for å ha knust ruta på ein parkert bil og deretter tatt seg inn i bilen. Begge hadde verktøy frå bilen på seg då dei vart arresterte av politiet 01.11 i natt.

 • I dag kl. 3.57

  Vegvesenets nei til rundkjøring-sex går verden rundt

  Veidirektør Terje Moe Gustavsens oppfordring til russen om ikke å ha sex i rundkjøringer, har fått stor oppmerksomhet i utlandet.

 • I dag kl. 3.14

  Skal undersøke gjenstand

  Operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til NRK at gjenstanden som ble funnet i en leilighet på Rosenhoff i Oslo er sikret. – Jeg ønsker ikke å kommentere hvordan den ser ut, men den er sikret og vil bli undersøkt av bombegruppen på et egnet sted.

 • I dag kl. 2.45

  Enebolig totalskadd i Fredrikstad

  Det brøt ut brann i en enebolig på Vesten i Fredrikstad natt til fredag. En 87 år gammel mann ble tatt hånd om av helsepersonell, opplyser politiet til NTB. Flere nabohus ble evakuert, men beboerne har nå fått flytte hjem igjen.

 • I dag kl. 2.32

  USA: Russland og Syria forsinker OPCW-inspektørene

  Trump-administrasjonen sier den har bevis på at Russland og Syria har prøvd å utsette OPCWs undersøkelser av det påståtte kjemiske angrepet i Douma.

 • I dag kl. 2.13

  Stor økning i masseskytinger på skoler i USA

  Skoleskytinger med flere ofre i USA har økt. Flere personer er drept i slike skyteepisoder de siste 18 årene enn i løpet av hele 1900-tallet.

 • I dag kl. 1.39

  Fem år med islamist-styre i Douma: «Slik var det brutale diktaturet under opprørerne»

  Aktivisten levde fem år under styret til opprørsgruppen Jaish al Islam i Douma. Nå tør han endelig fortelle alt: Mens det syriske regimet drepte fra luften, truet, torturerte og drepte opprørerne sivile på bakken.

 • I dag kl. 0.42

  Fjerner gjenstand fra leilighet

  Bombegruppen er i ferd med å fjerne den mistenkelige gjenstanden fra leiligheten på Rosenhoff i Oslo for videre undersøkelser. Det opplyser operasjonsleder Line Skott til NTB ved 00.30-tiden natt til fredag.

 • Torsdag 19. april kl. 23.50

  Vil kutte avgiftsfri netthandel

  KrF ønsker å avskaffe avgiftsfordelen for utenlandshandel og sier de kan komme til å bruke dette som pressmiddel i statsbudsjettforhandlingene.

 • Torsdag 19. april kl. 23.49

  Arctic-megler tiltalt for innsidehandel

  En investeringsrådgiver og en megler er tiltalt av Økokrim for markedsmanipulasjon og innsidehandel. Et Triton-obligasjonsfond har allerede vedtatt et inndragningsforelegg på 13,8 millioner, mens en av forsvarerne mener tiltalen vil ende i frifinnelse.

 • Torsdag 19. april kl. 23.49

  Norsk Tipping med rekordoverskudd i 2017

  Norsk Tipping fikk et overskudd på 5,25 milliarder kroner i 2017. Det er ny rekord.

 • Torsdag 19. april kl. 23.49

  Avtale åpner for Alipay i hele Norge

  Alibabas finanshus Ant Financial ønsker å kapre flere betalinger fra kinesiske turister, og inngår avtale med Nets om landsdekkende samarbeid i Norge.

 • Torsdag 19. april kl. 23.47

  Castro-tiden over på Cuba

  Etter 69 år med Castro-styre tar Miguel Diaz-Canel over som president på Cuba. Han overtar roret etter 86 år gamle Raul Castro.

 • Torsdag 19. april kl. 23.46

  Stoltenberg vil ha raskere NATO

  NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg vil gjøre arbeidet for å styrke alliansens reaksjonsevne til en av hovedsakene på toppmøtet i juli.

 • Torsdag 19. april kl. 23.45

  Plastsugerør kan bli forbudt i Storbritannia

  Storbritannias statsminister Theresa May vil forby salg av sugerør, rørepinner til drinker og bomullspinner laget av plast.

 • Torsdag 19. april kl. 23.44

  Regimet bomber IS-mål i Damaskus

  Det syriske regimet har igangsatt luftangrep og skyter med artilleri mot et IS-kontrollert område i bydelen Yarmouk i Damaskus, melder statlige medier og SOHR.

 • Torsdag 19. april kl. 23.43

  400 tonn plast fjernes fra frukt- og grønt-diskene

  Frukt- og grøntavdelingene til de største kjedene kommer i år til å fjerne minst 400 tonn plastemballasje.

 • Torsdag 19. april kl. 23.42

  Ap vil tillate prøverørsbarn med DNA fra tre personer

  Mens stortingsflertallet åpner for eggdonasjon, tar Ap et skritt videre og åpner for mitokondriedonasjon, som gir barnet DNA fra mor, far og eggdonor.

 • Torsdag 19. april kl. 23.40

  SV avviser Ap-refs om samboergaranti

  Arbeiderpartiet er skuffet over SV, som sikrer regjeringspartiene flertall for samboergaranti for eldre. Vedtaket får kritikk fra KS og ansatte i helsesektoren.

 • Torsdag 19. april kl. 23.39

  Null påmeldte til høring om Statoils navnebytte

  Statoils navnebytte bør utsettes til Stortinget har drøftet saken, mener Ap og Sp. Men ingen var påmeldt til torsdagens komitéhøring i saken.

 • Torsdag 19. april kl. 23.38

  Stor protest mot Svenska Akademien i Stockholm

  Demonstranter fylte torsdag kveld Stortorget i Stockholms gamleby med krav om at resten av det kriserammede Svenska Akademien går av.

 • Torsdag 19. april kl. 23.37

  Ingen straffeforfølges for Princes død

  Ingen blir siktet i forbindelse med superstjernen Princes overdosedødsfall, fastslår påtalemyndigheten i Minnesota etter en to år lang etterforskning.

 • Torsdag 19. april kl. 23.36

  Lars von Trier er igjen velkommen i Cannes

  Danske Lars von Trier får igjen delta under filmfestivalen i Cannes, sju år etter at han ble erklært uønsket på grunn av en uttalelse om Adolf Hitler.

 • Torsdag 19. april kl. 23.35

  En av tre leser papiravis hver dag

  Sju av ti nordmenn leste minst en papiravis hver dag for ti år siden. Nå er det bare tre av ti som har denne daglige vanen.

 • Torsdag 19. april kl. 23.26

  Lance Armstrong-forlik: Betaler 39 mill. for å unngå rettssak

  Lance Armstrong (46) unngår rettssak og mulig konkurs ved å betale 39 millioner kroner i et forlik med amerikanske myndigheter.

 • Torsdag 19. april kl. 23.12

  Slo til togkonduktører

  En person er pågrepet, og politiet leter etter en annen, etter at to togkonduktører ble slått til på et tog ved Lysaker stasjon utenfor Oslo.

 • Torsdag 19. april kl. 23.06

  Gjort et «interessant funn»

  Politiet skal ha gjort funn av «noe interessant» i leiligheten de har gjennomsøkt av bombegruppa. De har funnet en gjenstand som tilsier at de skal foreta noen ekstra undersøkelser, opplyste innsatsleder Tore Barstad til NRK.

 • Torsdag 19. april kl. 22.53

  Se TV-nyhetene kl 2255 her

  NRK Sørlandet

 • Torsdag 19. april kl. 22.43

  Se Vestlandsrevyen 22.55

  Programleder: Mariann Reikerås

 • Torsdag 19. april kl. 22.42

  Se Midtnytt 22:55

  Se Steffen Iversens menn ryste Rosenborg i cupen - og ellers siste nytt i kveld

 • Torsdag 19. april kl. 22.40

  Tribunebråk i Istanbul-derby - Besiktas-treneren sendt til sykehus med hodeskader

  Besiktas' trener Senol Gunes (65) ble truffet av objekter i hodet, og den andre semifinalen i den tyrkiske cupen borte mot Fenerbahçe måtte avbrytes.

 • Torsdag 19. april kl. 22.36

  Chelsea lukter fortsatt på Champions League

  (Burnley-Chelsea 1–2) Chelsea ikke gitt opp håpet om Champions League til høsten. Det er fem poeng opp til den forgjettede 4. plassen. Fire kamper gjenstår.

 • Torsdag 19. april kl. 22.33

  400 kvadratmeter gress svidd av

  I Bjerkreim anslår politiet at 300-400 kvadratmeter lyng/gress er svidd av. Det er veldig tørt i området, og brannen hadde stort farepotensial. Ingen observasjoner er gjort i tidsrommet da brannen først ble oppdaget.

 • Torsdag 19. april kl. 22.21

  Beslaglagt førerkort

  Politiet har hatt trafikkontroll i Agder fra klokken 19.20-21.45. En fører er anmeldt og har mistet førerkortet etter å ha kjørt i 79 km/t i 50-sone.

 • Torsdag 19. april kl. 22.19

  Måtte fire ekstraomganger til

  I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

 • Torsdag 19. april kl. 22.17

  Fullsatt Kimen på Tryllefløyten

  Et fullsatt Kimen kulturhus i Stjørdal fikk i kveld se premieren på Mozarts opera Tryllefløyten. Leder av kulturkomiteen på Stortinget Kristin Ørmen Johnsen, holdt åpningstale, og hylla Opera Trøndelag, som år etter år klarer å sette opp store og krevende oppsetninger.

 • Torsdag 19. april kl. 22.15

  Se kveldens siste TV-sending

  Se kveldens siste TV-sending

 • Torsdag 19. april kl. 22.14

  Ungdommer tente på hydraulikkolje

  Ungdommer tente på hydraulikkolje

 • Torsdag 19. april kl. 22.11

  Rådyr satt seg fast i oksegjerde: – Aldri vært borti lignende

  Bonden Svein Torje Ljøstad fikk seg litt av en overraskelse da han kom ut i fjøset torsdag kveld.

 • Torsdag 19. april kl. 22.11

  Rådyr satte seg fast i oksegjerde: – Aldri vært borti lignende

  Bonden Svein Torje Ljøstad fikk seg litt av en overraskelse da han kom ut i fjøset torsdag kveld.

 • Torsdag 19. april kl. 22.07

  Bønder fikk slukket brannen

  Klokken 21.20 kom meldingen om at lokale bønder fikk slukket lyng- og gressbrannen ved Årdalstjørna i Bjerkreim før brannvesenets ankomst. Politiet er til stede for etterforskning.

 • Torsdag 19. april kl. 22.04

  Nødetater på vei til Postgirobygget

  Politiet er på stedet. Kan ikke se røyk eller flammer.

 • Torsdag 19. april kl. 22.02

  HTH tapte andre kvartfinalekamp

  Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.

 • Torsdag 19. april kl. 22.00

  Lillesand som plastfri by

  Lillesand kan bli Norges første plastfrie by. Initiativet kommer fra partiet Venstre. Målet er i første omgang å få redusert forbruksplasten til et minimum. Forslaget kommer opp i Lillesand bystyre om kort tid.

 • Torsdag 19. april kl. 21.57

  Brøndby snudde igjen – snøt Wikheim for heltestatus

  (FC Midtjylland – Brøndby 2–3) Gustav Wikheim så ut til å skyte sitt FC Midtjylland nærmere dansk seriegull i toppkampen. Men så våknet Brøndby sent – for annen kamp på rad.

 • Torsdag 19. april kl. 21.57

  Brøndby snudde nok en toppkamp – snøt Wikheim for heltestatus

  (FC Midtjylland – Brøndby 2–3) Gustav Wikheim så ut til å skyte sitt FC Midtjylland nærmere dansk seriegull i toppkampen. Men så våknet Brøndby på tampen – for annen kamp på rad.

 • Torsdag 19. april kl. 21.56

  Superrike i USA tror på resesjon innen to år

  I en spørreundersøkelse svarer 75 prosent av USAs rikeste i amerikansk storbank at de tror vi nærmer oss en ny økonomisk nedgangstid.

 • Torsdag 19. april kl. 21.55

  Beste luft i Bergen på 15 år

  Luftkvaliteten i Bergen er den beste vi har hatt på 15 år, melder Bergen kommune. Forsker Tobias Wolf-Grosse mener kommunen glemmer å ta høyde for regnets påvirkning på forurensningen, skriver Bergens Tidende

 • Torsdag 19. april kl. 21.43

  Ap og SV går sammen om pensjonsløft

  Partene i lønnsoppgjøret greide ikke å gi deltidsarbeidere og lavtlønte rett til pensjon. Nå foreslår Ap-leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken å endre loven for å sikre dem pensjon.

 • Torsdag 19. april kl. 21.40

  Mener plastsøppel er det viktigste

  Sju av ti nordmenn mener plastsøppel i havet bør være viktigste miljøsak i 2018, og at Norge har et spesielt ansvar, viser en undersøkelse fra Norad.

 • Torsdag 19. april kl. 21.34

  Rykker ut på gressbrann

  Egersund og Vikeså brannvesen rykker ut på gressbrann ved Efteland i Bjerkreim kommune.

 • Torsdag 19. april kl. 21.34

  Elverum gikk på smell mot Kolstad

  Elverum fikk store problemer mot Kolstad i den andre sluttspillsemifinalen i håndball og tapte 34-37 etter fire ekstraomganger. Halden tapte 22-25 for Haslum.

 • Torsdag 19. april kl. 21.34

  Elverum gikk på sluttspillsmell mot Kolstad

  Elverum fikk store problemer mot Kolstad i den andre sluttspillsemifinalen i håndball og tapte 34-37 etter fire ekstraomganger. Halden tapte 22-25 for Haslum.

 • Torsdag 19. april kl. 21.29

  FBK møter Larvik

  Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.

 • Torsdag 19. april kl. 21.22

  Norsjø Rundt avlyses

  Grenland sykleklubb har bestemt seg for å avlyse årets Norsjø Rundt, skriver Varden. Den tradisjonsrike sykkelrittet stoppes av veiarbeid på riksvei 36.

 • Torsdag 19. april kl. 21.17

  Politiadvokater flyttes

  Alle politiadvokatene på Notodden flyttes til Skien i løpet av året, skriver TA. Det er også avgjort at Hjartdal lensmannskontor legges ned 1. juni.

 • Torsdag 19. april kl. 21.13

  Gjerpen møter Byåsen

  Gjerpen har blitt en fryktet motstander i sluttspillet i eliteserien i håndball. Verken Larvik eller Vipers ønsket å møte formlaget fra Skien. Dermed blir Byåsen motstander og kampene spilles i neste uke.

 • Torsdag 19. april kl. 21.08

  Tilskudd til private solcellepanel

  I januar ble en prøveordning med investeringsstøtte til solceller til private husholdninger vedtatt. – Ordningen er nå iverksatt og det er bare å søke, forteller miljørådgiver Raimond Oseland i Kristiansand kommune, til deres egen nettside.

 • Torsdag 19. april kl. 21.05

  Jordskjelv i Møre og Romsdal

  «Hele huset buldret», sier en av de som torsdag kveld fikk kjenne jordskjelvet på kroppen.

 • Torsdag 19. april kl. 21.05

  Sjeldent kraftig jordskjelv i Møre og Romsdal

  «Hele huset buldret», sier en av de som torsdag kveld fikk kjenne jordskjelvet på kroppen.

 • Torsdag 19. april kl. 21.05

  Jordskjelv på Sunnmøre

  «Hele huset buldret», sier en av de som torsdag kveld fikk kjenne jordskjelvet på kroppen.

 • Torsdag 19. april kl. 21.05

  Kraftig jordskjelv i Møre og Romsdal

  «Hele huset buldret», sier en av de som torsdag kveld fikk kjenne jordskjelvet på kroppen.

 • Torsdag 19. april kl. 21.00

  Vant skole-NM

  Sander Svaland fra Birkenes og Olga Emilie Matingsdal fra Fevik, vant skole-NM i helsefag onsdag. I følge dommerne var det høyt nivå på konkurransen, men til slutt trakk de to Dahlske-elevene det lengste strået, skriver Lillesands-posten.

 • Torsdag 19. april kl. 21.00

  Tar trolig FFK til retten

  Tidligere FFK-profil Hans Erik Ramberg er misfornøyd med måten han ble sagt opp på av klubben i fjor i høst, og nå må partene trolig møtes i retten. Ramberg var ansatt i en 50 prosent stilling som markedsansatt i FFK, men mistet jobben da klubben rykket ned. Etter gårsdagens rettsmekling i Fredrikstad tingrett har partene fortsatt ikke kommet til enighet, skriver Fredriksstad Blad.

 • Torsdag 19. april kl. 20.54

  Sjå Vestlandsrevyen 20.55

  Sjå Vestlandsrevyen 20.55

 • Torsdag 19. april kl. 20.52

  17. mai utenfor Torvet i Trondheim

  17. maitogene må gå utenom Torvet i Trondheim i år, og torgsamlinga blir flytta til området Tordenskjoldsparken–Kongens gate, skriver Adresseavisen.

 • Torsdag 19. april kl. 20.52

  17. mai utenfor torget i Trondheim

  17. maitogene på gå utenom torget i Trondheim i år, og torgsamlinga blir flytta til området Tordenskjoldsparken–Kongens gate, skriver Adresseavisen.

 • Torsdag 19. april kl. 20.48

  Se TV-nyhetene kl 2055 her

  NRK Sørlandet

 • Torsdag 19. april kl. 20.44

  Kvinne fortsatt savnet i Trondheim.

  Kvinnen som tidligere i dag ble meldt savnet, er ennå ikke funnet. Politiet trapper i kveld opp leteaksjonen, i samarbeid med Røde Kors og redningshunder i området Midtbyen - Kalvskinnet - Øya. Det blir søkt med båt langs Elvebredden. Kvinnen er 60-åra, og hun var kledd i blå boblejakke da hun Bakklandet . Hun bruker gåstol. Politiet sier alle observasjoner er av interesse. Gårdeiere bes sjekke egen eiendom - gjerne inne og ute.

 • Torsdag 19. april kl. 20.44

  Se Østafjells 20.55:

  Se Østafjells 20.55:

 • Torsdag 19. april kl. 20.39

  Se nyhetene fra Østfold

  Programleder: Renée Nilsen

 • Torsdag 19. april kl. 20.38

  Brann i traktor på Jelsa

  Brann i traktor på Jelsa

 • Torsdag 19. april kl. 20.36

  105 km/t i 80 sone

  Syv førere ble bøtelagt da UP hadde fartskontroll i 80-sone på Fauske. Den høyeste hastigheten var målt til 105 km/t.

 • Torsdag 19. april kl. 20.33

  Jordskjelv i Nordfjord

  Det vart registrert eit jordskjelv klokka 20.01 i Møre og Romsdal i kveld. Skjelvet hadde episenter utanfor Mørekysten, opplyser vakthavande ingeniør Kamran Iranpour ved Jordskjelvtelefonen. Også folk i Nordfjord har meldt frå om at dei kjende at det rista.

 • Torsdag 19. april kl. 20.20

  Fossgjeltunnelen stengt

  Fossgjeltunnelen stengt

 • Torsdag 19. april kl. 20.19

  Se Midtnytt 20.55

  Nyheter fra Trøndelag ved Odd Rune Wolden.

 • Torsdag 19. april kl. 20.19

  Vikafjellet:Trailer med motorhaveri

  Vikafjellet:Trailer med motorhaveri

 • Torsdag 19. april kl. 20.18

  Rosenborg slapp med skrekken mot Iversens lag

  (Trygg/Lade-Rosenborg 2–4) Med en dresskledd Steffen Iversen på sidelinjen skapte nivå fem-laget Trygg/Lade overraskende mye trøbbel for Rosenborg, og ledet 2–1 til pause.

 • Torsdag 19. april kl. 20.18

  Rosenborg slapp med skrekken mot Iversens lag: – Strålende fornøyd!

  (Trygg/Lade-Rosenborg 2–4) Med en dresskledd Steffen Iversen (41) på sidelinjen skapte nivå fem-laget Trygg/Lade overraskende mye trøbbel for Rosenborg, og ledet 2–1 til pause.

 • Torsdag 19. april kl. 20.18

  Rosenborg slapp med skrekken

  (Trygg/Lade-Rosenborg 2–4) Med en dresskledd Steffen Iversen på sidelinjen skapte nivå fem-laget Trygg/Lade overraskende mye trøbbel for Rosenborg, og ledet 2–1 til pause.

 • Torsdag 19. april kl. 20.16

  Ber Vennesla om å søke midler

  – Vennesla er ikke på hogget når det gjelder å søke støtte til å verne kulturminnene, sier Simen Bjørgen, dir. i Kulturminnefondet, til Vennesla Tidende. Nær halvparten av årets 1105 søknader ble innvilget, og Bjørgen etterlyser flere fra Vennesla.

 • Torsdag 19. april kl. 20.15

  Se TV-nyhetene fra Rogaland

  Se TV-nyhetene fra Rogaland