Nyheter:

 • I dag kl. 17.05

  Trafikkuhell på Hvaler

  To biler har vært involvert i et trafikkuhell på Hvaler, skriver Øst politidistrikt på Twitter. Alle de involverte skal være ute av bilene og en person skal ha fått kuttskader, skriver politiet videre.

 • I dag kl. 17.05

  Sør-afrikanske eksperter om omikron: Testing og karantene er bortkastet

  JOHANNESBURG/PRETORIA (VG) Mens Norge setter folk i karantene og satser på testing, mener sørafrikanske eksperter at omikron er så smittsomt at det å teste og isolere folk som ikke er syke har null effekt.

 • I dag kl. 17.02

  Bilister følger ikke skiltingen

  Politiet har rykket ut til Drammen etter å ha mottatt klager om at bilister ikke følger skiltingen i forbindelse med arbeider i sentrum. Politiet er på stedet og sier de vil følge opp saken. Bilister som ikke følger skiltingen risikerer å bli bøtelagt.

 • I dag kl. 16.51

  Røyk i en korridor

  Brannvesenet har ankommet omsorgsboligen i Svarstad, og det skal være litt røyk i en korridor, men ingen åpne flammer.

 • I dag kl. 16.50

  Røykutvikling i omsorgsbolig

  Syv personer i en omsorgsbolig i Svarstad har kommet seg ut etter at det ble meldt om røykutvikling på stedet. Alle skal være i god behold. Det er seks leiligheter som er registrert på adressen. Nødetater er på vei, og det er ikke observert åpne flammer.

 • I dag kl. 16.50

  Smitteboom rammer lakseslakteri

  Med 103 smittetilfeller siden mandag, er over fem prosent av innbyggerne i Herøy nå koronasmittet. Også Leirfjord og Dønna melder om høye tall. Så langt skal ingen være alvorlig syke. Lakseslakteriet Mowi er hardt rammet av smittenboomen, og driver på redusert nivå, skriver banett.

 • I dag kl. 16.44

  Ispropp i Beiarelva

  Mandag formiddag lå det enorme ismasser i Beiarelva. Beiarværing Knut Leithe, anslår at isproppen er på omlag 800 meter, fra utgangen til Eiteråga og nedover mot Moldjord. – Det er litt krise, sier Leithe til Avisa Nordland.

 • I dag kl. 16.41

  Granstunnelen stengt

  Rv 4 Hadeland: Granstunnelen stengt pga reparasjonsarbeid. Lokal omkjøring, men gjennomfartstrafikken blir anbefalt å kjøre E6. Statens vegvesen regner med at tunnelen vil være stengt ut dagen.

 • I dag kl. 16.39

  Støre om russisk angrep på Ukraina: – Ikke usannsynlig

  New York (VG) Norge har ingen planer om å sende militære styrker til Nato-landene i øst for å avskrekke Russland. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til VG i New York mandag.

 • I dag kl. 16.36

  Har fått tredje dose

  Halvparten av innbyggarane i Vestfold og Telemark har nå fått den tredje dosen med koronavaksine. Det er fleire enn landsgjennomsnittet, viser statistikken frå Folkehelseinstituttet. Over nitti prosent har fått første og andre dose med koronavaksine i fylket.

 • I dag kl. 16.34

  Til legevakt for sjekk

  En person blir kjørt til legevakt for sjekk etter et trafikkuhell mellom tre biler i Løwenstrasse på Forus mandag ettermiddag. Bilberging er på vei for å frakte bort involverte kjøretøy.

 • I dag kl. 16.31

  Sterk vind på Hemsedalsfjellet

  Vegtrafikksentralen melder at det er sterk vind og glatt føre på Hemsedalsfjellet. Entreprenørar er ute og strør.

 • I dag kl. 16.30

  Global uro ga kraftig fall på Oslo Børs

  Uro i finansmarkedene sendte Hovedindeksen kraftig i minus. Flere lakseselskaper gjorde det samtidig bra etter at Mowi varslet at det vil kjøpe NTS for 13,8 milliarder kroner.

 • I dag kl. 16.30

  Plukker ut fire aksjer: – Utsiktene er meget gode

  DNB-forvalter Aliya Orazalina øyner fire gode kjøp i fremvoksende markeder.

 • I dag kl. 16.16

  Tyin- Årdal stengt

  Fylkesveg 53 Tyin-Årdal er stengt på grunn av uvær.

 • I dag kl. 16.15

  Etterforskar medisinsvinn

  Politiet etterforskar medisinsvinn ved Helse Førde, melder Bergens Tidende. I november oppdaga Helse Førde at over 1000 tablettar hadde forsvunne frå ei avdeling på Førde sentralsjukehus. Medisinsvinnet er meldt til politiet og er under etterforsking, opplyser HR-direktør Arne Skjelten. Medikamenta som er vekke er såkalla B-preparat. Dei er vanedannande, men ikkje narkotiske og blir ikkje låst inne.– Vi har ein mistenkt, og dette blir behandla som ein personalsak, seier Skjelten. Statsforvalteren er varsla.

 • I dag kl. 16.15

  Åstfjordbrua er åpen

  Åsfjordbrua på fylkesveg 714 er igjen åpen for trafikk, melder Statens vegvesen.

 • I dag kl. 16.12

  Monarkiets ungdommelige appell

  Hvorfor hegner den ellers så progressive ungdommen om monarkiet?

 • I dag kl. 16.11

  Tre biler involvert i trafikkuhell på Forus

  Tre biler er involvert i trafikkuhellet på Løwenstrasse på Forus, ifølge politiet. Det skal ikke være noen alvorlige personskader, men bilene skal ha store materielle skader. Det er trafikale utfordringer på stedet.

 • I dag kl. 16.07

  «25 under 25»: Jeg er norsk. Det har jeg alltid sagt.

  Det å være norsk i dag betyr ikke nødvendigvis at du heter Kari, har blondt hår og drar på hytten hver helg. Eller at du heter Ola, går på søndagsturer og spiser brunost. Definisjonen av å være norsk har blitt til så mye mer enn det, skriver Arina Aamir i dag.

 • I dag kl. 16.04

  Forsvaret i skytteltrafikk i Beisfjord

  Forsvaret går nå i skytteltrafikk mellom Narvik Havn og Beisfjord. Det er begrenset plass ombord, så samfunnskritisk personell, de som har timeavtaler i Narvik, og de som må på jobb vil prioriteres. Skredfaren er for stor til at Statens Vegvesen kan gå inn i skredområde i Beisfjord i dag.

 • I dag kl. 16.03

  Død kvinne funnet

  En kvinne er funnet død i sjøen mellom Hasseløy og Vibrandsøy i Haugesund. Det skriver Haugesunds Avis. En 48 år gammel kvinne ble meldt savnet i helga. Den døde blir sendt til obduksjon, og resultatet der vil vise om dette er den savnede kvinnen.

 • I dag kl. 16.00

  87 milliarder barbert bort i Autostore på to måneder: – Et brutalt fall

  Over 7.000 nordiske småsparere sitter med aksjer i robotselskapet som har kollapset på Oslo Børs. Det gjør også den svenske pensjonsgiganten Alecta, som satset 1,7 milliarder kroner på Norges nest største børsnotering.

 • I dag kl. 15.58

  Kjørte inn i trevegg i Skien

  En kvinne er kjørt til sykehuset i Skien etter at hun skal ha kjørt bilen inn i en trevegg i Soldoggveien i Skien. Kvinnen skal ha vært våken da nødetatene kom til stedet. Førerkortet hennes ble beslaglagt.

 • I dag kl. 15.58

  Danmark gir fra seg samisk sjamantromme: – Uendelig glad

  En årelang diskusjon om en samisk kulturskatt er over – samene får eierskap over sin egen tromme som ble tatt av danskene i 1691.

 • I dag kl. 15.53

  Sørlandets Kunstmuseum kutter

  Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand reduserer staben og kutter ned på åpningstidene. Det skjer etter at bystyret ikke ville øke driftsbudsjettet med 4,5 millioner kroner. I en pressemelding skriver direktør Reidar Fuglestad at han synes det er leit at kuttene rammer publikum og flere av våre medarbeidere.

 • I dag kl. 15.51

  U-landslagstrener mot Odd-jobben – i forhandlinger med NFF

  Odd-styret skal diskutere trenerspørsmålet i styremøtet mandag ettermiddag. Etter all sannsynlighet går den til G19-landslagstrener Pål Arne Johansen (44).

 • I dag kl. 15.51

  Trafikkuhell i Suldal

  Brannvesenet har fått melding om en trafikkulykke i området Sandane, Jelsa i Suldal. Mannskap fra Jelsa stasjon rykker ut. Ifølge politiet er det én bil som er involvert.

 • I dag kl. 15.50

  Lastebil og personbil har kollidert

  En lastebil og en personbil skal ha kollidert på fylkesvei 82 ved Grytting i Hadsel kommune. Ett felt skal være sperret. Ifølge politiet skal det være tre personer involvert, men det skal ikke være snakk om alvorlig personskade. – En person klager på smerter i nakke og rygg. De involverte blir tilsett av helsepersonell på stedet.

 • I dag kl. 15.50

  Trafikkuhell Forus

  Brannvesenet har fått melding om trafikkulykke på Løwenstrasse på Forus. Mannskap fra Stangeland stasjon rykker ut. Ifølge politiet er tre biler involvert.

 • I dag kl. 15.41

  Usikre på 17. mai i Oslo

  17. mai-komiteen i Oslo er usikre på hva slags 17. mai-feiring det kan være i hovedstaden i år. Det sa leder Anna Dåsnes (V) da hun redegjorde for komiteens arbeid i bystyrets forretningsutvalg i ettermiddag. – Men alle har et veldig stort ønske om å få til et barnetog i år. Jeg opplever også at det er et veldig stort ønske fra komiteen om å strekke den avgjørelsen så lenge som mulig og at man ikke avlyser et barnetog før det er virkelig nødvendig, sa Dåsnes. Barnetoget på Karl Johan har blitt avlyst de to siste årene på grunn av pandemien.

 • I dag kl. 15.37

  Vil kjøpe tomt på Vegårshei

  Vegårshei Ski- og Aktivitetssenter ber kommunen vurdere å kjøpe et tomteareal i Kjørkeliheia. Området på rundt 200 mål ligger inntil det planlagte hoppsenteret på Molandssiden. Kommunestyret skal behandle saken i morgen, skriver Aust-Agder Blad.

 • I dag kl. 15.34

  Nasdaq leder an kraftig Wall Street-fall

  Tek-aksjer fortsetter å stupe i USA. Den globale børsuroen preger også de amerikanske aksjemarkedene mandag.

 • I dag kl. 15.34

  Kraftig fall på Wall Street fra start

  Tek-aksjer fortsetter å stupe i USA, og den globale børsuroen fortsetter i de amerikanske aksjemarkedene.

 • I dag kl. 15.23

  Deichman Tøyen utvider

  Biblioteket på Tøyen i Oslo er så populært at de må utvide lokalene. Ofte er det over 1000 mennesker innom på en dag, og da blir det trangt om plassen, sier leder for Deichman Tøyen, Reinert Mithassel. Nå overtar de et nabolokale og håper å kunne åpne rundt 1. april.

 • I dag kl. 15.19

  Tidligere Premier League-spiller går til Askeladden-konsept – får ansvar for å tidoble veksten

  Fotballspilleren Jonathan Parr legger offisielt opp mandag. Da rett inn i rollen som vekstsjef i bruktbilforhandleren Rebil.

 • I dag kl. 15.15

  Problemer med ID-porten

  Mandag ettermiddag er ID-porten utilgjengelig. – ID-porten er for tiden ikke tilgjengelig. Feilen oppsto 14.26 og ser ut til å være knyttet til en server. Vi jobber for å få løst saken snarest, skriver Digitaliseringsdirektoratet på Twitter. ID-porten brukes blant annet til å logge seg på nav.no, altinn.no, helsenorge.no eller skatteeataten.no.

 • I dag kl. 15.15

  Fylkesveg 53 Tyin -Årdal stengt

  Fv. 53 Tyin -Årdal er stengt på grunn av uvêr, melder vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 15.12

  Ni kjørte for fort ved Rognes

  Ni bilister kjørte for fort i en fartskontroll på fylkesveg 30 ved Rognes mandag formiddag. Høyeste hastighet ble målt til 68 km/t i en 50-sone, melder politiet.

 • I dag kl. 15.11

  Flypassasjeravgiften utsettes til sommeren

  Flypassasjeravgiften skulle egentlig gjenninnføres 1. januar, men dette utsettes til sommeren som del av krisepakken til regjeringen og SV.

 • I dag kl. 15.08

  Ikke mulig å registrere koronasmitte

  Tjenesten ID-porten som kommuner bruker for at innbyggerne kan registrere positiv hurtigtest er nede. Fra nå trenger ikke de som har tatt tre doser koronavaksine, eller to doser og hatt korona, en bekreftende PCR-test. Men folk oppfordres til å registrere smitte via kommuners nettsider. Mandag ettermiddag er tjenesten ikke tilgjengelig.

 • I dag kl. 15.06

  Jonathan Parr legger opp

  Etter 16 år, ni A-landskamper for Norge, spill i Premier League for Crystal Palace og til slutt seks år i Strømsgodset har Jonathan Parr (33) bestemt seg for å legge opp. – Det er spesielt, det er jo det. Jeg har drevet med dette i 16 år, og brukt halve livet mitt på det, så det føles rart, men også riktig, sier Parr til Godset.no. Han ender dermed på 128 kamper for Strømsgodset, etter å ha kommet til klubben i forkant av 2016-sesongen.

 • I dag kl. 15.00

  Egne dager for vaksinering av barn

  Bodø kommune har egne dager for vaksinering av barn 5-11 år. Drop-in er derfor ikke et tilbud til denne aldersgruppen. For bestilling av time til barn som er 5-11 år må du ringe vaksinetelefonen 75556000 og registrere barnet i helseboka.no.

 • I dag kl. 14.59

  Mest smitte i Kristiansand

  Kristiansand er den kommunen på Sørlandet som har hatt flest koronasmittede hittil i år. Til nå er nesten 6.100 smittet av Covid19 - over 500 av dem bare siste døgn. Arendal har nest flest smittede hittil i år med drøye 1.500 tilfeller, viser ferske tall fra Folkehelseinstituttet.

 • I dag kl. 14.57

  Elverumsing på britisk toppliste

  Bandet The Wombats sin nyeste plate "Fix Yourself, Not The World" topper nå den britiske albumlista.Bassist i bandet er Tord Øverland Knutsen fra Elverum. Bandet dytter ned The Weeknd fra topplasseringen.

 • I dag kl. 14.57

  Smitteutbrot ved sjukehuset i Skien

  Sjukehuset Telemark melder at fire tilsette ved nevrologisk avdeling har testa positivt på covid-19. Det er førebels ikkje påvist smitte hos pasientar, opplyser sjukehuset i ei pressemelding.

 • I dag kl. 14.55

  Ingen tid til havvind-konflikt

  Skal vi nå klimamålene og holde strømprisene nede, må vi produsere mer fornybar energi. Vi har ikke tid til at en regjeringskonflikt setter norsk havvindsatsing i spill.

 • I dag kl. 14.51

  243 smittede i Lier

  I løpet av helgen 21.- 23. januar ble det registrert 243 nye smittede i Lier. I uke 3 var det totalt 962 smittede. Det er det høyeste uketallet hittil. Per 21. januar var det testregime ved 10 av 12 grunnskoler, to videregående skoler og 14 av 26 barnehager.

 • I dag kl. 14.50

  Har kontroll på sotbrannen

  Brannvesenet melder at de har kontroll på sotbrannen på Foldereid i Nærøysund kommune.

 • I dag kl. 14.50

  Lastebil kjørte i telelinje

  En lastebil skal ha kjørt i en telelinje på Museumsvegen ved Rong i Øygarden. Det skal ligge deler i veibanen, opplyser politiet. Ingen personer ble skadet. Det skal ikke være mulig å passere forbi stedet.

 • I dag kl. 14.37

  Johan Bakke signerer med Molde

  17 år gamle Johan Bakke går frå Sogndal til Molde. Bakke skal ha skrive under ein treårsavtale. Klubbdirektør Ole Erik Stavrum stadfestar overgangen på klubben si heimeside, og seier dei er kjempenøgde med å ha sikra seg eit av Noreg sine største talent. Johan Bakke er sonen til tidlegare Sogndal-trenar Eirik Bakke

 • I dag kl. 14.29

  Torturistene skal tas

  En syrisk lege anklaget for forbrytelser mot menneskeheten i hjemlandet, står tiltalt i en domstol i Frankfurt. 36-åringen risikerer å måtte tilbringe resten av livet bak tyske murer.

 • I dag kl. 14.26

  Brannen i Ytre Arna slukket

  Brannen i eneboligen på Plytten i Ytre Arna er meldt slukket, det opplyser 110 Vest. Ingen personer ble skadet i brannen som startet mandag ettermiddag. Årsaken til brannen er ikke kjent.

 • I dag kl. 14.23

  Kronen faller til årets svakeste nivå: – Urolige børser demper kroneutsiktene

  Rentefrykten som senker aksjemarkedene, smitter også over på kronekursen og gir dyrere dollar og euro. – Kronen må overvinne sterk motvind hvis den skal kunne styrke seg noe særlig mer i år, tror DNB-analytiker.

 • I dag kl. 14.22

  Koronadødsfall i Gran

  Gran har fått sitt sjette korona-relaterte dødsfall, melder avisa Hadeland. – Denne siste avdøde hadde hatt en kronisk og alvorlig underliggende sykdom over tid, og det ville nok ha endt med snarlig sykehjemsinnleggelse dersom vedkommende ikke hadde blitt smittet av covid-19 også, sier kommuneoverlege Are Løken.

 • I dag kl. 14.22

  Melding om sotbrann

  Brannvesenet rykker ut til melding om sotbrann på Foldereid i Nærøysund kommune. Det opplyser 110-sentalen i Namdal.

 • I dag kl. 14.21

  Vogntog sperrer vei på E10

  Flere vogntog har problemer mellom Bogen og Lekså på E10 ved Ofoten. Det skal være mulig å passere her, men det kan ta tid. Vær oppmerksom når du kjører forbi.

 • I dag kl. 14.21

  Vogntog sperrer flere veier

  Flere vogntog har problemer mellom Bogen og Lekså på E10 ved Ofoten. Det skal være mulig å passere her, men det kan ta tid. Veien ved Langmoheia ved Mo industripark er også sperret av et vogntog. Det skaper kø. Derfor er det lokal omkjøring om sentrum.

 • I dag kl. 14.16

  Vil ruste opp Grøvan bro

  Kommunedirektøren i Lyngdal vil oppgradere Grøvan bro raskere enn planlagt. Nye Veier har behov for å komme seg over Lygna ved Grøvan bro for å bygge Kvelland bro på den nye E39. Ifølge Lister24 foreslås oppgradering av Nygård bro og gatelys utsatt til neste år.

 • I dag kl. 14.10

  Saltfjellet åpent for trafikk

  E6 over Saltfjellet er nå åpnet for trafikk. Det er også åpnet i Lønnsdalen etter en oversvømmelse her.

 • I dag kl. 14.05

  Covid-pasient død

  En covid-pasient på Haugesund Sjukehus er død det siste døgnet. Dette er en pasient i aldersgruppen 65 pluss. Det er nå fire covid-pasienter innlagt på Haugesund sjukehus, ingen av disse mottar respiratorbehandling.

 • I dag kl. 14.02

  To skadde i arbeidsulukke

  Politiet har fått melding om ei arbeidsulukke i Storehagen i Førde. To arbeidarar skal ha falle kring tre meter frå eit stillas. Ulukka skjedde kring klokka 1250. Begge er køyrde til sjukehuset. Dei skal vere bevisste, men skadeomfanget er ukjent.

 • I dag kl. 13.53

  Telia-trøbbel i Bodø

  En ustabil ruter fører til at flere basestasjoner går litt opp og ned for Telia. Pressekontakt i Telia, Ellen Cecilie Scheen sier til NRK at tekniker er på vei for å bytte ruter. De regner med at dekningen vil være tilbake som normalt innen klokken 15, og beklager ulempene det kan ha medført.

 • I dag kl. 13.49

  Politiaksjon i Tyskland – flere skadet

  Flere er skadet etter en skyteepisode i Heidelberg i Tyskland. En gjerningsperson som skal ha vært bevæpnet med et gevær er død, ifølge politiet.

 • I dag kl. 13.49

  Tyskland: Én død og flere er skadet etter en skyteepisode på universitet

  Gjerningspersonen som skal ha vært bevæpnet med et gevær er død. Ett av ofrene døde av skadene.

 • I dag kl. 13.49

  Tyskland: Flere er skadet etter en skyteepisode på et universitet

  En gjerningsperson som skal ha vært bevæpnet med et gevær er død, ifølge politiet. Fire personer er skadet, noen alvorlig.

 • I dag kl. 13.38

  Åstfjordbrua er stengt

  Åstfjordbrua på fylkesveg 714 er stengt på grunn av sterk vind. Omkjøring om gammelvegen, melder Statens vegvesen.

 • I dag kl. 13.38

  Brandsdal nedbemanner

  Kristiansandsselskapet Brandsdal Group reduserer staben med mellom 10 og 15 ansatte på Mjåvann. Selskapet legger ned nettbutikkene i Tyskland, Nederland og Polen, som har vært styrt fra Kristiansand. Ifølge Fædrelandsvennen rammes både fast ansatte, vikarer og innleide arbeidere.

 • I dag kl. 13.36

  Du gjør neppe noe dumt om du tar bud-gevinst i NTS nå

  Det virker ganske sannsynlig at det kommer høyere bud på oppdrettsselskapet NTS, men det er ikke sikkert de blir høyere enn dagens børskurs.

 • I dag kl. 13.33

  GPS-utstyr stjålet

  Det har vært tyverier fra Krabyskogen Industrifelt i Østre Toten i helga. GPS-utstyr fra flere anleggsmaskiner og 1500 liter diesel er stjålet.

 • I dag kl. 13.26

  Afghansk kvinneaktivist: – Dette var definitivt en start

  SORIA MORIA (VG) Mahbouba Seraj, en av Afghanistans fremste kvinneaktivister, mener samtalene med Taliban er en start og at Norge ikke bør kritiseres for å være vertskap.

 • I dag kl. 13.23

  Signerer avtale om Andøya Space

  Regjeringen ønsker å satse på romindustrien. Derfor skal de blant annet etablere et nasjonalt innovasjonssenter for rombasert virksomhet på Andøya. Onsdag 26. januar signerer UiT Norges arktiske universitet og Andøya Space en samarbeidsavtale som en del av dette arbeidet.

 • I dag kl. 13.21

  Tilbake til grønt nivå

  Sykehuset i Vestfold går mandag tilbake til grønt beredskapsnivå. Det innebærer full drift ved den kirurgiske klinikken igjen. Sykehuset opplyser at antallet koronapasienter er stabilt, men at de færreste trenger intensivbehandling. Antall pasienter under pandemien har vært oppe i 300 prosent av normal kapasitet på intensivavdelingen.

 • I dag kl. 13.20

  Branntilløp i Arna

  Det er meldt om et branntilløp i en enebolig på Plytten i Ytre Arna.

 • I dag kl. 13.20

  Brann i enebolig i Ytre Arna

  Det brenner i en enebolig på Plytten i Ytre Arna. Alle personene i huset har kommet seg ut. Brannvesenet er fremme på adressen og har startet slukningsarbeidet. Røykdykkere blir nå sendt inn i huset, melder 110 Vest. Det skal ikke være spredningsfare. Årsaken til brannen er ikke kjent. Det skal være to katter inne i boligen, og de skal ha blitt observert i livet, melder politiet.

 • I dag kl. 13.18

  414 smittede i Øvre Eiker

  Det ble registrert 414 nye smittetilfeller i Øvre Eiker i uka som gikk. Kommuneoverlege Anne Aune sier økningen i smitte er ventet, fordi omikron smitter lettere. Det er registrert enkelttilfeller av smitte i helsetjenesten, men ingen utbrudd.

 • I dag kl. 13.18

  Johaug om smitte før OL: – Vi er på et kritisk punkt

  Therese Johaug jakter sitt første individuelle OL-gull. Det siste døgnet har vært kaotisk for langrennsstjernene etter at Arild Monsen testet positivt.

 • I dag kl. 13.03

  840 personer i isolasjon i Bodø

  Det er registrert 53 nye smittetilfeller av covid-19 i Bodø siste døgn. Det er nå 840 personer i isolasjon i Bodø. Det opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen i Bodø kommune.

 • I dag kl. 13.02

  Nordlandsbanen er stengt etter flom

  Tidlig mandag morgen oppsto det flom på Nordlandsbanen. Bane Nor meldte det var mellom Skonseng stasjon og Dunderland stasjon. Pressevakt Thea Rønneberg i Bane Nor sier til Rana Blad at de trenger kompetanse fra geologer til å vurdere situasjonen.

 • I dag kl. 12.57

  Mener norsk oljepolitikk er på autopilot: - Galskap

  Tildelingen av utvinningstillatelser fra TFO-runden i 2021 viser at norsk oljepolitikk er «business as usual», mener kritikerne.

 • I dag kl. 12.57

  Fylkesveg opna for fri ferdsle

  Det er no fri ferdsle på fylkesveg 50 Hol-Aurland. Brøytemannskap melder om glatt veg og stadvis redusert sikt, melder Vegtrafikksentralen Vest.

 • I dag kl. 12.46

  Sverige uten kapteinen i skjebnekamp mot Norge: – Tilbakeslag

  BRATISLAVA (VG) Andreas Palicka (35) og Felix Claar (25) har testet positivt for coronaviruset. Norge har fortsatt ikke hatt smitte i EM. Også mandag var alle norske tester negative.

 • I dag kl. 12.46

  Sverige må klare seg uten lagkapteinen i skjebnekamp mot Norge: – Tilbakeslag

  Andreas Palicka (35) og Felix Claar (25) har testet positivt for coronaviruset.

 • I dag kl. 12.45

  Flyr-emisjonen i boks: Rundt ti prosent til garantistene

  Etterspørselen etter Flyrs nye aksjer oversteg tilbudet med over 100 millioner kroner. Nå er det klart hvem som får hva.

 • I dag kl. 12.35

  Hurtigbåt-passasjer testa positivt

  Reisande med M/S «Tyrving» på laurdag blir bedne om å følgje med på eigne symptom. Ein av passasjerane som følgde 0705-ruta frå Sogndal har testa positivt for korona. – Ha låg terskel for å teste om det oppstår symptom dei næraste 1-2 vekene, ber Norled.

 • I dag kl. 12.33

  Trippelvaksinerte trenger ikke lenger PCR-test

  Bergen kommune dropper krav om PCR-test for enkelte grupper, skriver de på nettsiden sin. Dette gjelder personer som har fått tre vaksinedoser, og personer som har fått to doser av koronavaksinen og gjennomgått covid-19 i løpet av de siste tre måndene.

 • I dag kl. 12.26

  Vil legge ned barnehager

  Under pressekonferansen med Bodø kommune, ble det foreslått at Regnbuen barnehage flyttes til Rønvika barnehage og nedlegging av Bjerkenga miljøbarnehage og Gjæran barnehage. Forslagene vil sendes ut på en åtte uker lang høringsperiode.

 • I dag kl. 12.25

  Over en halv million har sett nye «Rådebank»

  Over en halv million har til nå sett første episode av den nye sesongen av «Rådebank».

 • I dag kl. 12.25

  Koronadødsfall i Drammen

  En person som var innlagt med koronasykdom ved sykehuset i Drammen er død. Det melder Vestre Viken Helseforetak. Det er i dag 21 personer som er innlagt med koronasykdom ved sykehusene i Buskerud. Det er 15 ved Drammen sykehus, fem ved Ringerike og én ved Kongsberg sykehus. Den siste uka er det påvist 3460 tilfeller av koronasnitte i Drammen kommune. Det viser dagens oppdatering fra kommunen.

 • I dag kl. 12.24

  Foreslår å legge ned skole

  Undervisningssjef Tore Tverbakk og kommunedirektør Kjell Hugvik i Bodø kommune la i dag fram forslag til ny barnehage- og skolebehovsplan. De foreslo blant annet å flytte elever fra ungdomstrinn ved Bodøsjøen til Bankgata, ungdomstrinn ved Saltstraumen flyttes til Tverlandet, og nedlegging av Østbyen skole.

 • I dag kl. 12.23

  Stjal fra boliger

  En kvinne i slutten av 20-årene er tiltalt for grovt tyveri fra to boliger i Oslo. Ifølge tiltalen har kvinnen stjålet smykker, vesker og klær til, en totalverdi på nesten 800 000 kroner. Tyveriene skal ha skjedd i to ulike hjem vest i Oslo. Saken mot kvinnen startet i Oslo tingrett i dag.

 • I dag kl. 12.18

  Får 800.000 til å lage teater

  Prøysenhusteateret får 800.000 kroner av Sparebankstiftelsen. Gaven ble overrakt klokka 12.00 i dag. Pengene skal gå til å sette opp fire forestillinger og styrke arbeidet med å formidle Prøysen til barn og unge. – Dette er helt fantastisk, sier kultursjef i Ringsaker Asle Berteig.

 • I dag kl. 12.18

  Vikafjellet ope for fri ferdsle

  Riksveg 13 Vikafjeller er no opna for fri ferdsle. Grunna dårleg vêr har det tidlegare i dag vore kolonnekøyring på fjellovergangen.

 • I dag kl. 12.17

  265 koronasmitta i Helse Førde

  Totalt 422 koronaprøvar vart analyserte i Helse Førde gjennom helga. Av desse kom 265 tilbake positive. To pasientar får behandling for korona på sjukehus. Den eine får respiratorbehandling.

 • I dag kl. 12.09

  Million-mysteriet i Mossemarka er løst

  MOSS (VG) En gammel narkotikasak var svaret på hvordan i underkant av to millioner kroner endte opp i skogen.

 • I dag kl. 12.08

  Nesten 1600 nye smittede

  Det siste døgnet er det registrert nesten 1600 nye koronasmittede i Asker og Bærum, skriver Budstikka. Ifølge avisa er det det høyeste tallet noensinne for begge kommuner. Samtidig holder tallet på sykehusinnlagte seg stabilt.

 • I dag kl. 12.05

  Fant to mill. – nå er saken oppklart

  Etterforskningen og tips fra publikum, førte politiet til en gammel sak om omsetning av en stor mengde narkotika. Nå er saken oppklart.

 • I dag kl. 12.05

  573 koronasmittede i Bergen

  Det er registrert 573 koronasmittede i Bergen siden i går. De siste sju dagene er det i snitt registrert 707 koronatilfeller per dag. Tilsvarende tall for sju dager siden var 377 tilfeller. 2259 personer testet seg søndag.

 • I dag kl. 11.57

  Mange dyr drept av gaupe

  Bønder i Vestfold og Telemark får erstatning for tapet av i alt 495 lam og sau i fjor. Det er nesten en dobling av tallet på rovdyrskader fra året før. Oversikten fra Miljødirektoratet viser at det er gaupa som tok livet av de fleste dyra i 2021.

 • I dag kl. 11.57

  NISO føler seg overkjørt: – Overrasker oss at spillere ikke er hørt i større grad

  Norske fotballsupportere misliker sterkt at Obosligaen skal gå på mandager i år. Neste år innføres VAR i Eliteserien. Det gjør at Obosligaen neppe kan spilles søndager.

 • I dag kl. 11.53

  Stor testmangel i Oslo

  Oslo har bare fått halvparten av selvtestene de har bestilt, opplyser kommunens TISK-koordinator Elisabeth Vennevold til NRK. Oslo kommune skulle fått omlag 1,5 millioner hjemmetester å dele ut denne uka, men får bare i underkant av 700 000. Det kan skape krøll for hovedstaden, som har lagt opp til at innbyggere kan få utdelt selvtester av bydelen sin fra onsdag. Nå må de trolig stramme inn på hvem som kan få tester. Årsaken til at de vil ha mer bruk av selvtester er at testkapasiten i kommunen nærmer seg bristepunktet. Nå tester de rundt 70.000 hver uke. Fra og med denne uka anbefales de som er fullvaksinert og har fått oppfriskningsdose å ta selvtest heller enn PCR-test, og å ikke ta PCR-test for å kontrollsjekke positiv hurtigtest.

 • I dag kl. 11.47

  Jerv tar mest sau

  Tap av sau til rovvilt ligger fortsatt på rundt halvparten av nivåene for 10 år siden. Tap til jerv økte mest i 2021, mens tap til ulv er det laveste siden 2008. – Vi ser at tiltak som å skille rovdyr og beitedyr i tid og rom har bidratt til lavere tapstall over tid, sier direktør Ellen Hambro, i Miljødirektoratet.

 • I dag kl. 11.38

  Jerven tar mest sau

  Tap av sau til rovvilt ligger fortsatt på rundt halvparten av nivåene for 10 år siden. Tap til jerv økte mest i 2021, mens tap til ulv er det laveste siden 2008. – Vi ser at tiltak som å skille rovdyr og beitedyr i tid og rom har bidratt til lavere tapstall over tid. , sier direktør Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet

 • I dag kl. 11.33

  Steinras på fylkesveg i Vik

  Det har gått eit steinras ved Eitraneset mellom Vik og Arnafjord i Vik. Ein stein på 5-600 kilo har kome ned frå fjellsida og kviler inn mot autovernet. Det er passasje på staden. Entreprenør er varsla og på veg.

 • I dag kl. 11.33

  Steinras på fylkeseveg i Vik

  Det har gått eit steinras ved Eitraneset mellom Vik og Arnafjord i Vik. Ein stein på 5-600 kilo har kome ned frå fjellsida og kviler inn mot autovernet. Det er passasje på staden. Entreprenør er varsla og på veg.

 • I dag kl. 11.33

  Fortsatt lave MGP-tall

  I løpet av helgen var det 556.000 som fikk med seg andre delfinale av MGP. Det er bare seks tusen flere enn forrige helg.

 • I dag kl. 11.33

  Forsatt lave MGP-tall

  I løpet av helgen var det 556.000 som fikk med seg andre delfinale av MGP. Det er bare seks tusen flere enn forrige helg.

 • I dag kl. 11.33

  Forsatt svake MGP-tall

  I løpet av helgen var det 556.000 som fikk med seg andre delfinale av MGP. Det er bare seks tusen flere enn forrige helg.

 • I dag kl. 11.30

  Kunstverket til Inghild ble totalskadet av stormen: – Veldig trist

  TROMSØ (iTrømsø/VG) Kunstverket til Inghild ble innviet av dronningen. Nå er det knust til pinneved.

 • I dag kl. 11.29

  Taliban og USA har egne samtaler i Oslo

  Taliban sitter mandag i møter med spesialrepresentanter fra en rekke vestlige land i Oslo. Norge er med på møtene, men det er blitt opplyst at det også blir møter mellom Taliban og enkeltland. NTB erfarer at Taliban blant annet skal ha bilaterale møter direkte med USA i Oslo.

 • I dag kl. 11.19

  Uvær og flom Saltfjellet

  E6 over Saltfjellet er stengt som følge av været. Det gjøres ny vurdering klokka 12.00.I tillegg er veien i Lønsdalen stengt grunnet flom.

 • I dag kl. 11.18

  Fikk gebyr på 400.000 kroner

  Norges vassdrags- og energidirektorat har gitt TrønderEnergi Kraft et overtredelsesgebyr på 400.000 kroner. Årsaken er for lav vannstand i Tovatna sommeren 2020, og dette er et brudd på reglene for vannkraftanlegget i Trollheimen. Et område på rundt 100 mål ble tørrlagt. Tovatna ligger mellom Trøndelag og Møre og Romsdal, og er en del av Trollheimen landskapsvernområde. TrønderEnergi beklager i dag hendelsen.

 • I dag kl. 11.12

  Italia velger president – men ingen vet hvem som stiller

  Overraskende trakk Silvio Berlusconi sitt eget kandidatur i ellevte time, men 85-åringen kan avgjøre hvem som blir Italias president når landet i dag velger nytt statsoverhode.

 • I dag kl. 11.12

  Finanstilsynet om flere meglerhus: Ansatte kjøpte aksjer etter børsnotering

  Finanstilsynet stiller spørsmål ved enkelte meglerhus-ansattes egenhandler i selskaper som børsnoteres. – Det er i foretakenes egen interesse at det ikke kan stilles spørsmål ved ansattes egenhandel, skriver tilsynet.

 • I dag kl. 11.12

  Finanstilsynet om meglerhus: Ansatte kjøpte aksjer før analyse-slipp

  Finanstilsynet stiller spørsmål ved enkelte meglerhus-ansattes egenhandler i selskaper som børsnoteres. – Det er i foretakenes egen interesse at det ikke kan stilles spørsmål ved ansattes egenhandel, skriver tilsynet.

 • I dag kl. 11.04

  Så mye penger må du ha for å bli økonomisk fri

  Med høy sparerate og billige indeksfond kan du kutte ut jobben raskere enn du kanskje trodde. Men hvordan, og hva må du tenke på? Hallgeir Kvadsheim forklarer med konkrete eksempler.

 • I dag kl. 11.03

  Tiltalt for drapsforsøk

  En mann i slutten av 30-årene er tiltalt for drapsforsøk og møter mandag i Oslo tingrett. Ifølge tiltalen skjøt han en annen mann i armen i en leilighet på Lilleborg i Oslo sommeren 2020. To andre er tiltalt for å ha tatt seg inn i offerets leilighet og truet ham, sammen med han som nå er tiltalt for drapsforsøk. Det er satt av fem dager til rettssaken.

 • I dag kl. 11.00

  Tyveri fra skole

  Politiet har gjennomført en åstedsundersøkelse på Gullaug skole i Lier etter melding om tyveri i løpet av helgen. Ifølge politiet er det stjålet en del elektronikk, blant annet iPader og PC-er. Politiet oppretter sak.

 • I dag kl. 10.55

  Arbeidsulykke på Voss

  En mann i 50-årene skal ha falt fem meter og landet på stein/ singel. Mannen skal ha vært våken og bevisst etter ulykken. Han er kjørt med ambulanse til Voss sjukehus. Arbeidsplassen er inntil videre stengt og politiet har startet undersøkelser på stedet.

 • I dag kl. 10.54

  Tonje Frigstad tilbake på TV-skjermen

  Niklas Baarli (32) har fått corona, men også Sophie Elise Isachsen (27) er forhindret fra å stille i «God kveld Norge»-studio.

 • I dag kl. 10.54

  Tonje Frigstad tilbake til «God kveld Norge»

  Sophie Elise Isachsen (27) og Niklas Baarli (32) er i karantene og må styre unna TV-skjermen.

 • I dag kl. 10.54

  Mann skal ha falt fem meter

  En mann skal ha falt ned fem meter i en arbeidsulykke i Giljavegen på Voss. Mannen skal ha landet på stein eller singel, og er våken og bevisst.

 • I dag kl. 10.52

  18 koronapasienter i Bergen

  Det er nå 18 pasienter innlagt med korona på sykehus i Bergen, 14 på Haukeland og fire ved Haraldsplass. Til sammen tre av pasientene får intensivbehandling. Dessuten er en koronapasient innlagt på Stord og en i Odda.

 • I dag kl. 10.52

  Vil bygge 25 hytter i Homborsund

  Sørlandets hytteutleie vil bygge 25 sjønære hytter i Homborsund. Hyttene skal blant annet erstatte ti små utleiehytter like ved siden av Breivik camping. Teknisk utvalg i Grimstad behandler saken 1. februar, og kommunedirektøren anbefaler at reguleringsplanen vedtas, skriver Grimstad Adressetidende.

 • I dag kl. 10.51

  Rykkjer ut til pipebrann i Luster

  Brannvesenet har rykt ut til ein pipebrann i Bolstadvegen i Skjolden. Vaktleiar Håkon Myking hos 110 Vest melder at brannvesenet er framme og at det er det er kontroll på staden.

 • I dag kl. 10.45

  Vår Energi går på børs: Sikter mot rause utbytter

  Vår Energi, det nest største oljeselskapet på norsk sokkel, har bestemt seg for å gå på børs. – Det ligger i vår struktur at vi skal ha en god utbyttefilosofi, sier administrerende direktør Torger Rød.

 • I dag kl. 10.43

  Friskoler sliter med strømregninga

  Bergsbygda Montessoriskole i Porsgrunn har fått en tredobling av strømregninga i desember. Rektor Anne Grethe Kringlåk tror det kan gå ut over tilbudet til elevene, og i verste fall må de nedbemanne. Friskolene har også fått kutt i statsstøtta i år.

 • I dag kl. 10.38

  Dårlig vær til fjells

  Det meldes om dårlig vær i fjellet i Sør-Norge. Snøbyger og vind gjør at Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel. Varselet gjelder for dagen i dag.

 • I dag kl. 10.33

  Nekter straffskyld

  Den 47 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord i 2020, nektet straffskyld da ankesaken startet i formiddag. 47-åringen som var kjæreste med kvinnen, ble i tingretten dømt til 21 års forvaring. Han er også tidligere dømt for drap. Det er satt av 12 dager til ankesaken.

 • I dag kl. 10.31

  Tror på budkamp om NTS

  Flere analytikere tror andre friere kan komme på banen i kampen om oppdrettsselskapet NTS.

 • I dag kl. 10.26

  Etterlyser par som vil gifte seg på «kjærlighetens dag»

  Asker kommune etterlyser par som vil gifte seg på valentinsdagen mandag 14. februar. – Vi har snakket om det tidligere år, men nå gjør vi faktisk et forsøk med å tilby vielser på «kjærlighetens dag». Etter to år med pandemi må vi feire det vi kan, sier Askers ordfører Lene Conradi i en pressemelding. For fire år siden overtok kommunene ansvaret for borgerlige vielser, og i Asker gjennomføres dette vanligvis på fredager. Men de gjør altså et unntak på valentinsdagen. Nå ber ordføreren gifteklare om å melde seg.

 • I dag kl. 10.26

  Forsvaret vil ikke ha el-biler

  Forsvaret har ikke satt opp en eneste elbil på lista over privatbiler de kan rekvirere i en krisesituasjon. Seniorrådgiver Hans Meisingset hos Forsvarets logistikkorganisasjon sier til Elbil24 at elektriske kjøretøy ikke er så aktuelle. Det er fordi tilgangen til strøm kan bli en utfordring i de områdene kjøretøyene er planlagt benyttet. I Innlandet har Forsvaret rekvirert 352 biler.

 • I dag kl. 10.25

  Datatilsynet varsler gebyr på to millioner kroner til Stortingets administrasjon

  Datatilsynet mener at Stortingets administrasjon ikke hadde gode nok sikkerhetstiltak for å avverge datainnbruddet høsten 2020.

 • I dag kl. 10.23

  Datatilsynet varsler milliongebyr til Stortinget

  Gebyret varsles for brudd på personopplysningsloven i forbindelse med dataangrepet mot Stortinget i august 2020.

 • I dag kl. 10.18

  Helse Fonna går over til grønt nivå

  Frå og med i dag er Helse Fonna tilbake til grøn beredskap etter ei samla vurdering av kapasiteten på sjukehusa. Talet på pasientar med covid-19 har stabilisert seg, seier administrerande direktør i Helse Fonna, Olav Klausen. Nivået har vore gult sidan 10. november i fjor.

 • I dag kl. 10.16

  «Spider-Man»-rekord i Norge

  Da den lenge utsatte premieren til «Spider-Man: No Way Home» endelig kom, satte filmen flere norgesrekorder.

 • I dag kl. 10.06

  Ordfører-mobilisering for Oslofjorden

  Det haster med tiltak og investeringer for en frisk Oslofjord, mener ordførerne i kommunene langs fjorden. De krever at det kommer penger over statsbudsjettet og at staten går inn i en pådriverrolle for å bedre forholdene. 26 ordførere, to fylkesordførere og byrådslederen i Oslo har skrevet et felles brev til klima- og miljøministeren hvor de peker på tiltak de mener må prioriteres.

 • I dag kl. 10.05

  Fikk nei til ekstra sikring

  Mannen som er tiltalt for å ha drept kjæresten sin i Sandefjord for to år siden slipper å sitte med håndjern under ankesaken i Agder lagmannsrett. Politiet ville at mannen skulle ha på seg håndjern som festes til et belte rundt livet, men retten sa nei. Ankesaken startet i dag og det er satt av 12 dager til behandlingen.

 • I dag kl. 9.42

  Meat Loafs enke: – Han var hele min verden

  Deborah Aday (69) beskriver sorgen over ektemannens død.

 • I dag kl. 9.38

  Økende smitte i Drammen

  Den siste uka er det påvist 3460 tilfeller av koronasnitte i Drammen kommune. Det viser dagens oppdatering fra kommunen. Det er pågående utbrudd av koronavirus ved flere av kommunens institusjoner og hjemmetjenester. Smittevernoverlege Einar Sagberg sier smitteøkningen er ventet. Drammen kommune melder også om et dødsfall sist uke.

 • I dag kl. 9.32

  2596 nye smittede

  Fredag og lørdag ble det påvist 2596 nye koronasmittede i Trondheim. 16 pasienter er innlagt på St. Olavs hospital. En pasient døde på sykehuset søndag med viruset.

 • I dag kl. 9.32

  TV-anmeldelse «The Gilded Age»: Gode manerer og trange korsetter

  Kostymedrama-kongen Julian Fellowes pakker Amerika-kofferten.

 • I dag kl. 9.31

  Arild Monsen testet positivt etter OL-samling

  Landslagstrener Arild Monsen har testet positivt for coronaviruset – under to uker før OL starter. Skiforbundet jobber nå på spreng med å finne ut ståa med nærkontakter.

 • I dag kl. 9.31

  Sprintlandslagstrener Monsen testet positivt etter OL-samling

  Arild Monsen har testet positivt for coronaviruset – under to uker før OL starter. Skiforbundet jobber nå på spreng med å kartlegge nærkontakter og mulige karantener. Johannes Høsflot Klæbo er blant dem som kan få utsatt OL-reise.

 • I dag kl. 9.26

  Undersøker ikke rasområdet i dag

  Skredfaren er for stor til at Statens Vegvesen kan gå inn i skredområdet i Beisfjord i dag.Det kan tidligst bli aktuelt i morgen formiddag ,opplyser Marte Kufaas i den lokale beredskapsgruppa.

 • I dag kl. 9.25

  Etterforsker ulykke i alpinanlegg

  Politiet etterforsker en ulykke i Hafjell alpinanlegg på søndag. En dansk tenåring falt ut av en stolheis og ble skadet. Han skal ha falt fra en høyde på mellom 6 til 10 meter. Gutten fikk bruddskader og ligger nå på sjukehus.

 • I dag kl. 9.23

  Stor interesse for elbusser

  Selskapet Eurobus Nordic i Porsgrunn har solgt 170 elektriske busser til flere steder i Norge og Danmark det siste året. Bussene er importert fra Kina. Administrerende direktør Lasse Andersen sier de har som mål å selge 200 elbusser i året.

 • I dag kl. 9.22

  Dårleg vêr i fjellet

  Fylkesveg 53 mellom Tyin og Årdal kan bli stengd på kort varsel. Brøytemannskap melder om kraftig snøfokk, og vêrprognosane tilseier at vêret skal bli verre utover dagen, melder Vegtrafikksentralen Vest.

 • I dag kl. 9.18

  Brann i leilegheit på Storhaug

  Det tok fyr i ein leilegheit i 2 etasje i ein bustad med 3 bueiningar, rett før klokka 09. Brannvesenet har nå kontroll. Det har vore ein del røyk, og ein person er frakta med ambulanse til legesjekk. Leilegheita er i Bjerkreimsgata, på Storhaug i Stavanger.

 • I dag kl. 9.13

  Beijing-OL: – Ryggrader etterlyses!

  Reiser utenriksminister Anniken Huitfeldt og andre politikere til vinterolympiaden i Beijing, betyr det i praksis å støtte et diktaturs propagandaforestilling.

 • I dag kl. 9.12

  2205 nye smittede i Oslo

  Det er registrert 2205 nye koronatilfeller i Oslo det siste døgnet. Det er det laveste siden 15. januar, viser kommunens smittegrafikk. Smitten er høy i alle bydeler, og det er mest smitte blant unge voksne. Samtidig er 50 koronapasienter innlagt på Oslo universitetssykehus, ni av dem får respiratorbehandling. De siste to ukene er over 40.000 personer registrert smitta av korona i hovedstaden.

 • I dag kl. 9.01

  Lakseselskaper stiger kraftig etter Mowi-bud

  Flere lakseselskaper er i fokus etter at Mowi varslet at det vil kjøpe NTS for 13,8 milliarder kroner.

 • I dag kl. 9.01

  Børsfallet tiltar på Oslo Børs

  Uro i finansmarkedene preger morgenen i Oslo. Flere lakseselskaper er i fokus etter at Mowi varslet at det vil kjøpe NTS for 13,8 milliarder kroner.

 • I dag kl. 9.01

  Kraftig fall på Oslo Børs

  Uro i finansmarkedene preger børsdagen i Oslo. Flere lakseselskaper er i fokus etter at Mowi varslet at det vil kjøpe NTS for 13,8 milliarder kroner.

 • I dag kl. 8.59

  Drapsdømt tobarnsmor trekker anken

  Tobarnsmoren ble i juni dømt til 21 års fengsel for drap på sine to sønner, og trekker nå anken til lagmannsretten.

 • I dag kl. 8.59

  Dobbeltdrapsdømt tobarnsmor trekker anken

  Tobarnsmoren ble i juni dømt til 21 års fengsel for drap på sine to sønner, og trekker nå anken til lagmannsretten.

 • I dag kl. 8.49

  Ønsker flere guider

  Det er behov for flere turistguider på Sørlandet. Det sier Siw Røinås i bransjeforeningen for guider i Agder. De håper på en tilnærmet normal sesong i år, etter to år med pandemi og færre cruiseturister i landsdelen.

 • I dag kl. 8.48

  Gammel SV-vin på ny flaske

  Vil virkelig SV stryke Vladimir Putin og oligarkenes Russland medhårs?

 • I dag kl. 8.48

  Lange køer på teststasjonene

  Det er meldt om lange bilkøer på teststasjonene på Spelhaugen og på Kleppestø. Køen på Kleppestø strekker seg ut i veien, og skaper kø for kjøretøy som skal i retning Bergen.

 • I dag kl. 8.48

  Kø og kaos ved teststasjonene

  Det er meldt om lange bilkøer på teststasjonene på Spelhaugen og på Kleppestø. Køen på Spelhaugen står godt forbi Oasen senter, og politiet er på vei for å dirigere. Køen på Kleppestø strekker seg ut i veien, og skaper kø for biler som skal i retning Bergen.

 • I dag kl. 8.48

  Lørenskog-anke trukket

  Kvinnen som er dømt for drap på sine to barn i Lørenskog trekker anken. Ankesaken skulle begynne tirsdag. Kvinnen ville ikke godta at tingretten mente hun var tilregnelig i drapsøyeblikket. Nå opplyser hennes forsvarer Gunhild Lærum til NRK at anken er trukket.

 • I dag kl. 8.47

  Hente selvtest flere steder

  Fra mandag kan innbyggere i Kristiansand også hente selvtester for koronaviruset ved teststasjonen i Vågsbygd, melder kommunen. Fra før av leveres selvtestene ut ved de tre innbyggertorgene i kommunen. Testene må fremdeles bestilles.

 • I dag kl. 8.44

  Finanstilsynet krever at Mybank gjør endringer i styret

  Flere styremedlemmer stiller sine styreplasser til disposisjon. Schjødt-advokat og tidligere Fearnleys-sjef foreslås som ny styreleder.

 • I dag kl. 8.44

  Finanstilsynet krever store endringer i Mybank-styret

  Flere styremedlemmer stiller sine styreplasser til disposisjon. Schjødt-advokat og tidligere Fearnleys-sjef foreslås som ny styreleder.

 • I dag kl. 8.39

  Burkina Fasos president skal ha blitt pågrepet

  President Roch Marc Christian Kabore skal ha blitt pågrepet i en militærleir av soldater som gjør opprør i Burkina Faso, melder Reuters.

 • I dag kl. 8.30

  E39 Osvegen er åpen

  Veien er nå åpnet igjen etter en bilbrann på E39 Osvegen, Kirkebirkeland. Bilen er fjernet, og det er ikke meldt om personskade.

 • I dag kl. 8.30

  Dette er de nye opptakskravene til lærerutdanningen

  Nå blir det to ulike opptakskrav for å komme inn på utdanningen. Dermed vil flere vil kvalifisere til å bli lærerstudenter, sier regjeringen.

 • I dag kl. 8.28

  Mange på Sverige-tur

  Ved teststasjonen i Meråker merka de godt at nordmenn ikke lenger trenger en PCR-test for å kunne reise til Sverige. I løpet av helga testa 1358 personer seg da de kom inn i Norge igjen etter tur til søta bror. Det er også en del som kjører forbi teststasjonen, noe som ikke er lov.

 • I dag kl. 8.18

  Samtalane i gang i Oslo

  Samtalane mellom Taliban-representantar og ulike andre grupper, er no i gang på hotellet Soria Moria i Oslo. Samtalane dreier seg menneskerettar, kvinner sine rettar og naudhjelp.

 • I dag kl. 8.16

  SNO utsatt for sabotasje

  Statens Naturoppsyn ble utsatt for sabotasje da de lørdag skulle kontrollere ulovlig snøskuterkjøring i Endalen i Budal. Tilhengeren med snøskuterne var blitt låst igjen med wire, i tillegg hadde noen løsna hjulboltene på en av bilene til oppsynet. Saken er anmeldt og politiet har sikra seg flere spor i jakten på de som har gjort dette.

 • I dag kl. 8.13

  Politiet er på Galgeberg i Oslo

  Flere ambulanser og politi er på Galgeberg, fordi de har fått inn en nødsamtale om en alvorlig voldshendelse. De er på stedet nå å sjekke det ut, men har så langt ikke funnet noe.

 • I dag kl. 8.12

  Kjørte feil vei på E18

  Politiet har beslaglagt førerkortet til en kvinne i 30-årene etter at hun skal ha kjørt i feil kjøreretning på E18 i Sandefjord.

 • I dag kl. 8.11

  Mowi vil kjøpe NTS for 13,8 milliarder kroner

  Giganten kaster seg inn i maktkampen om laksekonsernet NTS. – Vi er invitert av et flertall av aksjonærene, sier Mowi-sjefen.

 • I dag kl. 8.06

  Trafikkulukke var ikkje ulukke

  Trafikkuhellet naudetatane rykte ut til Sogndal måndag morgon, var ikkje noko trafikkuhell. Ein bil stod parkert i vegen. Politiet opplyser på Twitter at dei mistenkjer sjukdom eller påverknad av noko slag. Både politi og helse følgjer opp hendinga.

 • I dag kl. 7.57

  Dømt for brutalt drapsforsøk

  En 29 år gammel mann er dømt til tvungen psykisk omsorg etter drapsforsøk på onkelen sin i Brumunddal. Den brutale hendelsen fant sted i desember 2020. Østre Innlandet tingrett konkluderer med at mannen ikke var tilregnelig på gjerningstidspunktet, og at han derfor ikke kan dømmes til fengsel, skriver HA.

 • I dag kl. 7.54

  Vil endre barnevernsystemet

  Oslo bør ha et nytt system for å omplassere barn, mener Barne- og familieetaten. I dag har bydelene ansvar. Men de har få saker i året og derfor liten kompteanse, mener etaten. De opplever også at bydelene ikke vil ha deres hjelp. Det skjedde blant annet da Oslo-barn ble sendt til Bunes Recovery Center. I en rapport kom det fram at barn ble utsatt for vold og tvang. Senteret skal nå legges ned. NRK har vært i kontakt med byrådet, som viser tilbake til Barne- og familieetaten.

 • I dag kl. 7.32

  Brann i kjøretøy på Osvegen

  Det er meldt om brann i et motorrom på en varebil like ved avkjøring til Kirkebirkeland på E39 Osvegen. Trafikken står i begge retninger. Varebilen skal være tom, og det er ikke meldt om personskader. Nødetater er på stedet og har kontakt med bilfører.

 • I dag kl. 7.32

  Bilbrann på Osvegen er slukket

  Brannvesenet melder bilbrannen på E39 Osvegen for slukket. Det blir åpnet for trafikkdirigering i et kjørefelt forbi stedet, og kjøretøyet blir skumlagt for å hindre re-antenning. Det er ikke meldt om personskader.

 • I dag kl. 7.32

  Bilbrann på E39 Osvegen

  E39 Osvegen er stengt da det pågår slukking etter en brann i en varebil like ved avkjøringen til Kirkebirkeland. Bilen står i en busslomme, og det er ikke meldt om personskader. Det er ikke meldt om spredningsfare.

 • I dag kl. 7.29

  Så mye har pandemien kostet

  Enorme kostnader, underskudd i statsbudsjettet og advarsel til fremtidige generasjoner. Ingen vet hva prislappen vil ende på, likevel mener eksperten det ikke er grunn til å miste nattesøvnen.

 • I dag kl. 7.28

  Vil bli mer nordlys i Sør-Norge

  Det sterke nordlyset som kunne oppleves i nesten hele landet forrige helg, også i Oslo-området, var ikke en engangshendelse. Det er mer å vente de neste årene, mener eksperter. Nordlys avhenger nemlig av solsyklusen. Og den går nå inn i en mer intens fase, som skal vare helt frem til 2025. På bildet ser du nordlys over Krokskogen i Oslomarka i Oslo 15. januar.

 • I dag kl. 7.28

  Bilbrann i Lunde

  Brannvesenet er på plass i Slusevegen for å slukke brannen i en elbil. Det skal ikke være spredningsfare til andre biler eller bygg etter at brannvesenet fikk slept bilen vekk fra stedet.

 • I dag kl. 7.27

  Debutantene herjet med Spania: – Jeg mangler ord

  BRATISLAVA (VG) De debuterer for Norge i mesterskap. Men Sebastian Barthold (30), Erik Toft (29) og Vetle Eck Aga (28) satte de spanske stjernene på plass etter tur.

 • I dag kl. 7.26

  Skyet mange steder

  Det blir skyet vær mange steder i Agder mandag, ifølge statsmeteorolog John Smiths.

 • I dag kl. 7.20

  Riksveg 5 stengd i Sogndal

  Naudetatane rykte like over klokka 07 ut til Kjørnes på riksveg 5 mellom Sogndal og Kaupanger, etter melding om eit trafikkuhell. Ein bil står i vegbana og vegen er stengd.

 • I dag kl. 7.20

  Trafikkuhell i Sogndal

  Naudetatane har rykt ut til Kjørnes på riksveg 5 mellom Sogndal og Kaupanger. Politiet opplyser at vegen er stengd grunna eit trafikkuhell.

 • I dag kl. 7.19

  Kolonne på Hol-Aurland

  Frå klokka 08 blir det innført kolonnekøyring mellom Øyestøl og Geiteryggtunnelen på fylkesveg 50. Fjellovergangen Hol-Aurland har vore stengd ein periode grunna uvêr.

 • I dag kl. 7.14

  Hovland med ny karrierebeste på golfrankingen

  Norges golfess Viktor Hovland er oppe på 5.-plass på den ferske verdensrankingen. Det er bestenotering for 24-åringen. Hovland hopper inn foran Xander Schauffele og Justin Thomas på den gjeve lista. John Rahm topper fremdeles foran Collin Morikawa.

 • I dag kl. 7.11

  Mener kopiering er uholdbart

  Kunnskapsdepartementet mener det er uholdbart at lærere driver med ulovlig kopiering. Det sier statssekretær for kunnskapsministeren Halvard Hølleland. NRK Sørlandet fortalte forrige uke at mangel på trykte lærebøker i skolen fører til at mange lærere må kopiere mer enn de har lov til. Departementet mener kommunen har ansvaret.

 • I dag kl. 7.10

  Feil på bom Andøya

  Fv 82 Andøya: Stengd over Kjølhågen grunna sterk vind.Statens vegvesen fortel at bommen på sørsida ikkje er nede grunna ein teknisk feil, men vegen er altså stengd.

 • I dag kl. 7.09

  Skolemøte i Os mandag kveld

  I kveld er det folkemøte i Dalsbygda i Os, der styret som jobber for en privat skole legger fram sine planer. Skolestriden i kommunen har splitta Senterpartiet lokalt. Fem av åtte SP-medlemmer i kommunestyret meldte seg ut av partiet før helga, blant dem ordføreren. Bakgrunnen for konflikten er nedleggelsen av Dalsbygda skole og arbeidet for å få til en ny privatskole i kommunen.

 • I dag kl. 7.06

  Tomine Harket måtte skjære av neglene på «Farmen»

  Tomine Harket (28) stilte med flere centimeter lange, kunstige negler da hun kom inn som utfordrer. Det bød på utfordringer.

 • I dag kl. 6.58

  Hytteeiere får ikke hjelp med strømregninga

  – Det er ikke aktuelt med ekstra støtte til hytteeierne. Det sier stortingsrepresentant fra Telemark og leder av energi- og miljøkomitéen Terje Aasland (Ap). Han mener støtta til husholdningene også hjelper hytteeierne samla sett.

 • I dag kl. 6.55

  Saltfjellet stengt

  E6 Saltfjellet er stengt grunnet uvær.. E10 Bjørnfjell er åpen.

 • I dag kl. 6.55

  Pengedryss til Bærum-skoler

  Hver skole i Bærum får vel 100 000 kroner hver når det nå deles ut 216 statlige millioner øremerket tapt læring under pandemien. Dermed er Bærum blant kommunen som får mest penger, drøyt 6,9 millioner kroner, skriver Budstikka. Oslo får aller mest, over 30 millioner kroner. Også Asker er blant kommunene i landet som får mest støtte. Pengene skal brukes på tiltak for å ta igjen tapt faglig og sosial læring hos barn og unge. De er fordelt etter hvor hardt kommunen er rammet.

 • I dag kl. 6.54

  Uværet lammer trafikken

  Uvær fører til innstilte ferger i Nordland.Fv 827 Nordland: Drag-Kjøpsvik er innstilt, melder Torghatten Nord. Ferja går frå kl 06.50 om veret blir godt nok. Dette er omkøyringa for E6 der Bognes-Skarberet er innstilt i lang tid. Rv 85 fergesambandet Bognes-Lødingen: Innstilt. Ny vurdering kl 08.Rv 80 fergene mellom Bodø-Moskenes: Innstilte avgangar.

 • I dag kl. 6.52

  Vogntog stenger vei

  Rv 77 Krutfjellet: Stengd fordi eit vogntog står fast, melder Statens vegvesen.

 • I dag kl. 6.46

  Kolonnekjøring på Vikafjellet

  Det er kolonnekjøring på riksvei 13 over Vikafjellet. Årsaken er uvær.

 • I dag kl. 6.45

  Vil ikke akseptere at hun var tilregnelig

  Moren som drepte sønnene sine i Lørenskog i 2020, kan ikke akseptere at tingretten fant henne tilregnelig. Det sier forsvareren til NTB. Kvinnen ble dømt til 21 års fengsel etter at retten fant henne skyldig i å ha drept sine to sønner på ett og sju år med overlegg. Hun har vært innlagt på psykiatrisk sykehus siden drapene. Det er satt av fem dager til behandlingen i Eidsivating lagmannsrett.

 • I dag kl. 6.41

  Strømmen i sør over ti ganger dyrere enn i Nord-Norge

  Prisforskjellene på strøm er store rundt i landet.