Nyheter:

 • I dag kl. 19.50

  KRS tapte for Kolstad

  Ikke overraskende tapte Kristiansand Topphåndball 24–33 for Kolstad i herrenes eliteserie i håndball søndag kveld. Kampen ble spilt i Kolstad Arena i Trondheim. Herman Bredal Oftedal og Mikkel Sandholm Mortensen ble toppscorere for KRS, med fem mål hver. KRS ligger nest sist på tabellen etter fem kamper, med to poeng.

 • I dag kl. 19.42

  Karoline Bjerkeli Grøvdal giftet seg med TV 2-reporter

  Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) giftet seg lørdag med TV 2-reporter Magnus Krogsæter Aarre (34).

 • I dag kl. 19.29

  Gérard Depardieu ut mot voldtektsanklagene: – Som å sparke min egen mor i magen

  Den franske skuespilleren ble tiltalt for voldtekt og seksuelle overgrep i 2021. Nå går han ut mot tiltalen.

 • I dag kl. 19.22

  Frykter at Vedum bruker for mye penger: – Kan bidra til at renten fortsetter å øke

  Venstre-nestleder Sveinung Rotevatn frykter at regjeringen bruker for mye penger neste år, og at det vil koste folk dyrt. – Jeg er bekymret for at vi får et budsjett som er med på å drive opp renten.

 • I dag kl. 19.22

  Sandefjord tapte mot Vålerenga

  Sandefjord klarte ikke å få flere mål og utlikne. Eliteseriekampen mellom Sandefjord og Vålerenga endte 1–2. Sandefjord ligger dermed som nummer 13. på tabellen med 21 poeng.

 • I dag kl. 19.17

  Brann i garasje i Porsgrunn

  Nødetatene rykka i kveld ut til melding om tilløp til brann i en garasje i Planetvegen i Porsgrunn. Brannen skal ha starta i en høytrykksspyler. Ingen kom til skade, og brannen er nå slukket. Årsaken til brannen er ikke kjent.

 • I dag kl. 18.59

  Sandefjord har redusert

  Daniel Al-Saed har scora for Sandefjord. Målgivende var ved Franklin Nyenetue. Stillinga er dermed 1–2 mellom Sandefjord og Vålerenga.

 • I dag kl. 18.53

  Bakke-jubel i sterk seier: – Ekstremt viktig

  (Sandefjord – Vålerenga 1–2) Vålerenga-trener Geir Bakke kan puste lettet ut etter en ekstremt viktig seier i bunnkampen av Eliteserien. Mot Sandefjord noterte Oslo-lagets nye spissjuvel seg for nok en scoring.

 • I dag kl. 18.53

  Vålerenga skaffet seg pusterom i nedrykksstriden

  Før søndagens kamp mellom Sandefjord og Vålerenga lå begge de to lagene med 21 poeng, samme antall poeng som Haugesund på kvalikplass. Dermed var det en svært viktig kamp i Sandefjord søndag kveld, og det som viste seg å bli en kamp hvor Vålerenga tok et godt steg bort fra den verste nedrykkstriden. Den nyinnkjøpte spissen Andrej Ilic har vært en stor suksess i Vålerenga-trøya de siste ukene og serberen headet Vålerenga i ledelsen mot slutten av den første omgangen. Ti minutter ut i den andre omgangen økte Vålerenga ledelsen etter et straffespark fra Stefan Strandberg og de så ut til å ha full kontroll på seieren. Spenning ble det likevel etter at Sandefjord reduserte med Danilo Al-Saed halvveis i omgangen, men flere mål ble det ikke. Dermed var det Vålerenga som tok en viktig 2-1-seier og har et lite pusterom med syv runder igjen av Eliteserien. Vålerenga ligger nå på en ellevteplass, med Sandefjord to plasser bak. – Uansett om det er Sandefjord vi møter, så er det ekstremt viktig (å ta tre poeng). At det er et lag som ligger rundt oss på tabellen, det gjør ingenting. Vi må nok ha ti poeng til, så det er bare å jobbe på, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til NRK.

 • I dag kl. 18.50

  Ny seier til Start-kvinnene

  Starts kvinnelag slo Snøgg 3–1 på bortebane, og vant sin 16. seier denne sesongen. Laget topper tabellen fem poeng foran Strømsgodset, som har en kamp mindre spilt. Med to kamper igjen har klubben opprykk til 2. divisjon i egne hender.

 • I dag kl. 18.29

  Molde ydmyket gulljagende Viking – Bodø/Glimt kan overta serieledelsen

  MOLDE (VG) (Molde – Viking 4–0) Det største skjæret i sjøen ble hakket for stort. Nå har ikke Viking lenger gullsjansen i egne hender.

 • I dag kl. 18.21

  Vålerenga øker ledelsen over Sandefjord

  2. omgang er nå i gang mellom Sandefjord og Vålerenga, og Vålerenga har økt ledelsen og leder nå 0–2. Stefan Strandberg scora på straffe i det 56. minuttet.

 • I dag kl. 18.19

  Kongsvinger raknet mot Bryne

  Søndag ettermiddag i 1. divisjon i fotball tapte Kongsvinger 3–1 mot Bryne, etter å ha ledet 1–0. Hjemmelaget gikk tidlig opp i ledelsen mot laget fra Jæren etter scoring fra Martin Vinjor, men Bryne utliknet kun minutter før pause. Og ikke lenge etterpå ble Kongsvinger redusert til ti mann, etter at midtstopperen Lars Krogh Gerson ble utvist. Stillingen var lenge 1-1, helt fram til Bryne tok ledelsen på slutten av andre omgang. I overtiden ble Bryne tildelt et straffespark, etter en forseelse som gjorde at Kongsvinger fikk enda en mann utvist. Bryne scoret på straffa og punkterte dermed kampen.

 • I dag kl. 18.19

  Ba om skilsmisse to måneder før drapet: – Hun var helt bestemt

  KRISTIANSAND (VG) «Jeg kan ikke leve med denne mannen mer», skal kvinnen ha fortalt imamen da hun ringte og ba om skilsmisse.

 • I dag kl. 18.01

  Fredrikstad på vei mot opprykk – vant mot Raufoss

  Fredrikstad ble for sterke og vant 3–0 mot Raufoss i plankebyen søndag ettermiddag i 1. divisjon i fotball. Raufoss klarte å holde Fredrikstad unna til pause, men drøyt minuttet ut i andre omgang gikk hjemmelaget opp i ledelsen. Det skulle bli ytterligere to mål til i andre omgang før dommeren blåste i fløyta. Raufoss ligger foreløpig på en tiendeplass i 1. divisjon, etter å ha spilt 25 kamper.

 • I dag kl. 17.50

  Starter opprydningsarbeid på E39

  Bilberger og kranbil er på stedet, og har startet arbeidet med å fjerne lastebilen og gravemaskinen som veltet på E39 ved Helvika øst for Lavik i dag. – Det kan ta noe tid, skriver Vegtrafikksentralen. Vegen er fortsatt stengt, omkjøring går via fv. 5652 og fv. 57. Det er estimert at vegen vil åpne igjen klokken 20.15.

 • I dag kl. 17.43

  Vålerenga har scora mot Sandefjord

  I eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Vålerenga er det scoring. Vålerenga leder 0–1 etter mål av Andrej Ilic i det 39. minuttet.

 • I dag kl. 17.42

  Følg Molde–Viking

  Klarer Viking å beholde ledelsen i serien? Følg toppkampen borte mot Molde her.

 • I dag kl. 17.37

  Første bolighøst-fasit: – Blir den tøffeste høsten på mange år

  Neste uke preges av boligpriser og statsbudsjett. Sjeføkonom Kyrre Knudsen spekulerer i om sistnevnte kan bidra til å bremse et ventet boligprisfall fremover.

 • I dag kl. 17.32

  Bråk blant tilskuere på fotballkamp i Oslo

  Politiet er til stede på en fotballkamp på Mortensrud. Klemetsrud og Holmlia spiller kvartfinalen i Oslomesterskapet. Det ble tilløp til slagsmål mellom tilskuere på sidelinja. – Vi jobber nå med å roe gemyttene, skriver politiet på X, tidligere Twitter. Politiet er i dialog med arrangør og kampen spilles videre. Flere personer har blitt anholdt på stedet, men det er ennå ikke besluttet om noen skal pågripes i forbindelse med tumultene. Politiet har også gjort funn av det som beskrives som flere metallstenger i skogen i nærheten av banen. – Om dette har noe tilknytning til tumultene er for tidlig å si, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til NTB. Etter kampen skriver politiet at de er imponert over innsatsen til kampvertene og arrangør. Fotballkampen ble først flyttet ut av Oslo av frykt for konflikter og vold. Men fotballkretsen ombestemte seg og tillot kampen på Mortensrud.

 • I dag kl. 17.32

  Mopedist mistenkt for trimming

  UP stoppa i ettermiddag en tenåringsgutt på moped for kontroll på Sørlandske Hovedvei i Larvik. Mopeden var i dårlig teknisk stand, og politiet mistenker også at den er trimmet. Mopedisten blei også observert da han foretok en ulovlig forbikjøring. Mopeden er nå avskilta, og gutten blir bøtelagt for diverse forhold.

 • I dag kl. 17.27

  Ferje innstilt på Frøya

  Tekniske problemer gjør at ferja mellom Dyrøy og Øyrekken på Frøya er innstilt. Det er satt inn skyssbåt, melder Torghatten Midt.

 • I dag kl. 17.22

  Tap for Ranheim

  I 1. divisjon fotball tapte Ranheim 3–0 mot Åsane. Ranheim slet med å skaffe sjanser foran mål. Ranheim er på 11. plass, men bare to poeng unna den siste kvalikplassen for å spille om opprykk.

 • I dag kl. 17.21

  Boligbrann i Fagernes sentrum

  Klokka 17.13 søndag ettermiddag fikk politiet i Innlandet melding om brann i en bolig i Fagernes sentrum. Brannvesenet har startet slukking på stedet og det brenner både i første- og andreetasje. Brannen har oppstått i forbindelse med matlaging, opplyser politiet.

 • I dag kl. 17.21

  Boligbrann i Fagernes sentrum slukket

  Klokka 17.13 søndag ettermiddag fikk politiet i Innlandet melding om brann i en bolig i Fagernes sentrum. Brannvesenet fikk startet slukking på stedet, og fikk etter hvert kontroll på brannen. Det brant både i første- og andreetasjen av bygget. Ifølge innsatsleder hos brannvesenet på stedet, Ole Vidar Størdal, er alle personene i boligen gjort rede for. Én beboer tilknyttet andreetasjen får hjelp av ambulansen på stedet. Brannen skal ha oppstått i forbindelse med matlaging i andreetasje, opplyser politiet i Innlandet.

 • I dag kl. 17.12

  FFK kan sikre opprykk neste helg

  Fredrikstads fotballgutter vant 3-0 hjemme mot Raufoss i 1.divisjon i fotball i kveld. Til pause stod det 0-0 på Fredrikstad stadion, men etter hvilen banket FFK inn tre mål. Det betyr at serieleder FFK nå er 11 poeng foran tredjeplassen på tabellen med fem kamper igjen å spille. De to øverste plassene i 1.divisjon rykker opp til Eliteserien. Vinner Fredriksad neste kamp borte mot Åsane, og Kongsvinger ikke vinner sin kamp, så betyr det at FFK er klare for Eliteserien neste år.

 • I dag kl. 17.04

  Brann i personbil – mulig spredningsfare

  En personbil sto i full fyr på Lonaleitet i Bergen. Brannvesenet er på stedet og har startet slukkingsarbeid. – Det er mulig spredningsfare til to lastebiler som står tett på, skriver brannvesenet. I en oppdatering skriver brannvesenet at de har god kontroll på brannen, og at flammene skal være slått ned. Det skal ikke være farlig gods i noen av lastebilene, sier vaktkommandør i 110 Vest, Jostein Steinsland Hauge.

 • I dag kl. 17.03

  Brann vant mot Lillestrøm

  Kampen er over, og Brann vant 2-0 mot Lillestrøm. Det var Sivert Heltne Nilsen og Ulrik Mathisen som scoret. – I dag var det rett og slett klasseforskjell på lagene, og Brann tar med seg tre velfortjente poeng hjem over fjellet! skriver NRKs reporter Håvard Sæle.

 • I dag kl. 17.01

  Seier til Åsane mot Ranheim

  Stillingen endte på 3-0 til Åsane. Steffen Lie Skålevik sørget for det første målet, Didrik Fredriksen for det andre og Håkon Sjåtil for det siste.

 • I dag kl. 17.00

  Bortetap for LHK

  I 1. divisjon håndball for kvinner har Levanger hatt en god start på sesongen. Søndag gikk de på sitt første tap. Haslum vant 30–25. Mer om kampen her.

 • I dag kl. 17.00

  Smell for Vegard Hansen – Kongsvinger med tap i opprykkskampen

  (Kongsvinger – Bryne 1–3) Vegard Hansen hadde lørdag møte med egne Kongsvinger-spillere etter rapporter om stor uro i troppen. Søndag tapte laget hans igjen viktige poeng i opprykkskampen.

 • I dag kl. 16.52

  Aksjonerte under starten av hummerfiske

  Politiet, Fiskeridirektoratet og Kystvakten gjorde flere beslag da de kontrollerte hummerfiskere i skjærgården i Grimstad, Lillesand og Kristiansand denne helga. Hummerfiskesesongen startet klokken åtte søndag morgen. Men allerede lørdag ble det beslaglagt sju ulovlige teiner. Det skriver Fædrelandsvennen. – Søndag gjorde vi ett beslag og én anmeldelse for ulovlig fiske da vi kontrollerte hummerfiskere i Kristiansand og Søgne, sier miljøkoordinator Henrik Jortveit i Agder politidistrikt til avisa.

 • I dag kl. 16.43

  Gutt (10) omkom etter fallulykke i Sirdal

  Lørdag falt en ung gutt 10 meter ned en fjellvegg i Sirdal.

 • I dag kl. 16.41

  Pulverapparat tømt under innbrudd

  Et pulverapparat skal være tømt under et innbrudd i et bygg i Nye Teglverksvei på Lund i Kristiansand. Det ble først meldt om røykutvikling, men brannvesenet fant ingen brann. Politiet er usikker på om dette er innbrudd eller rent skadeverk, og oppretter sak.

 • I dag kl. 16.36

  Frontkollisjon i Vestre Slidre

  Ved 16-tiden søndag ettermiddag frontkolliderte to biler på Vestsidevegen i Vestre Slidre. Ifølge politiet var det ikke snakk om en alvorlig ulykke. Totalt tre personer var involvert i ulykken.

 • I dag kl. 16.30

  Bil kjørte av riksveg 34 ved Hornslinna

  Cirka klokka 15.30 søndag ettermiddag fikk politiet i Innlandet melding om en bil som hadde kjørt av riksveg 34 ved Hornslinna i Gran. Det var kun føreren i bilen, og vedkommende fremsto lettere skadet. Brannvesenet foretok manuell dirigering på stedet, i påvente av politiet.

 • I dag kl. 16.25

  Bil kjørte av vegen i Lillehammer – fikk førerkortet beslaglagt

  Søndag ettermiddag ved 15-tiden kjørte en bil av vegen i Lillehammer, i krysset mellom Messenlivegen og Maihaugvegen. Bilen var ikke kjørbar etter ulykken, og bilberger ble tilkalt til stedet. Føreren, en kvinne i 50-årene, ble kjørt til legevakt for sjekk. Politiet i Innlandet opplyser at kvinnen har fått førerkortet sitt beslaglagt etter ulykken.

 • I dag kl. 16.17

  2-0 til Brann mot Lillestrøm

  Før pausen satte lagkaptein Sivert Heltne Nilsen ballen i mål. I andre omgang sørger Ulrik Mathisen for enda et mål for bergenslaget. – Den tidligere Lillestrøm-spilleren utfordrer et ryggende LSK-forsvar, før han plasserer ballen kontrollert i det venstre hjørnet med venstrefoten fra 15 meter! sier NRKs reporter Håvard Sæle.

 • I dag kl. 16.15

  Terland ble helten i serieåpningen til Brighton

  (Everton - Brighton 1–2) Landslagsspiss Elisabeth Terland (22) scoret begge målene da Brighton fikk en perfekt sesongstart.

 • I dag kl. 16.09

  «Downton Abbey»-stjernen skiller seg

  Etter 25 år som gift er det slutt mellom Hugh Bonneville (59) og Lulu Williams (55).

 • I dag kl. 16.09

  Finlands statsminister: – Vi må finne ut hvordan dette er mulig

  Den finske statsministeren fikk søndag spørsmål om landets håndtering av drapsdømte Faraidun Latif Sharif.

 • I dag kl. 16.07

  Terland med måldobbel mot Everton

  Den norske Brighton-spilleren Elisabeth Terland scoret begge målene i 2-1-seieren mot Everton i sesongpremieren i den engelske toppdivisjonen.

 • I dag kl. 16.06

  Kontroversiell straffe da Brann tok viktige poeng i medaljekampen: – Det er pinlig å se på

  LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Brann 0–2) Han skaffet straffespark, ble skjelt ut av en tidligere lagkamerat i pausen og satte 2–0 i starten av 2. omgang. Ulrik Mathisen (24) var mildt sagt involvert i det meste på Åråsen.

 • I dag kl. 16.04

  Mann i 20-årene tiltalt for underslag av over 74 millioner fra Sparebank 1 SMN

  Politiet i Trøndelag pågrep den 19. januar en mann i 20-årene som ble siktet for grovt underslag fra Sparebank 1 SMN og grov hvitvasking av utbyttet.

 • I dag kl. 16.01

  Byrådsforhandlinger i Oslo ferdige for dagen

  Byrådsforhandlinger mellom Høyre og Venstre i Oslo er ferdige for dagen. Samtalene fortsetter mandag. Da er temaet skole, varsler Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg. – Vi har hatt gode og konstruktive samtaler, blant annet om hva vi kan gjøre for å forebygge kriminalitet. Mye er vi enige om allerede, og det er et godt utgangspunkt, sier Lae Solberg. Målet med forhandlingene er at partiene skal bli enige om en politisk plattform.

 • I dag kl. 15.57

  Rødt Bodø: Seks personar har meldt seg ut i helga

  Raudt i Bodø mistar ein av to bystyrerepresentantar, skriv Avisa Nordland. I løpet av søndag har seks personar meldt seg ut av partiet. Fylkesleiar i Raudt Nordland, Thina Aarsund, skriv følgande i ei tekstmelding til NRK: – Det er frykteleg trist at ressurspersonar melder seg ut. Utover det har eg per no ingen kommentar. Til Avisa Nordland seier Astri Dankertsen, bystyrerepresentant og tidlegare leiar for Raudt Bodø, dette om årsaka til at ho gir seg: – Det skuldast det vedvarande samarbeidsklimaet i Bodø og Nordland, det har tatt veldig mykje tid og energi det siste året. Ein kjem til eit punkt der ein kjenner at ein ikkje orkar meir. Dei andre som har gitt seg i partiet er Linn Stemland, Tore Dolg Stemland, Elisabeth Steen, Emilie Brandshaug og Monica Tangen.

 • I dag kl. 15.54

  Mann i 20-årene tiltalt for underslag av over 74 millioner fra Sparebank 1 SMN

  Politiet i Trøndelag pågrep den 19. januar en mann i 20-årene som ble siktet for grovt underslag fra Sparebank 1 SMN og grov hvitvasking av utbyttet.

 • I dag kl. 15.53

  Mann i 20-årene tiltalt for underslag av over 74 millioner kroner fra Sparebank 1 SMN

  En mann i 20-årene er tiltalt for grovt underslag av 74.779.000 kroner fra Sparebank 1 SMN, da han som vikar for banken overførte summer til egne kontoer.

 • I dag kl. 15.48

  Pellegrino om å bli far: – Har vært pappa siden jeg var 13

  GARDERMOEN (VG) Før kunne han være rasende i ukevis. Nå har Pappa Pellegrino funnet roen utenfor banen – og for alvor havnet i landslagsdiskusjonen.

 • I dag kl. 15.32

  Lastebil i grøfta ved Lavik

  Ein lastebil har velta i grøfta ved Lavik, melder politiet. Begge køyrefelt er sperra. Det var to personar i køyretøyet – begge står fram uskadde. E29 ved Helvika er stengt. Omkøyring via fv. 5653 og fv. 57. – Dette kjem nok til å ta litt tid, seier trafikkoperatør, Eirik Elnes. Det er ein veg med mykje trafikk, og Elnes spår at det vil bli ein del trafikale problem. Ifølgje Elnes skal det vere både ein gravemaskin og ein lastebil som har velta.

 • I dag kl. 15.32

  E39 stengd – lastebil i grøfta ved Lavik

  Ein lastebil med gravemaskin på planet har velta i grøfta ved Lavik, melder politiet. Begge køyrefelt er sperra. Det var to personar i køyretøyet – begge står fram uskadde. E29 ved Helvika er stengt. Omkøyring via fv. 5653 og fv. 57. Politiet melder at bergingsbil er venta til staden klokka 17. – Dette kjem nok til å ta litt tid, seier trafikkoperatør Eirik Elnes. Det er ein veg med mykje trafikk, og Elnes spår at det vil bli ein del trafikale problem.

 • I dag kl. 15.18

  Viktor Hovland med knusende seier - Europa vant dramatisk Ryder Cup

  (Europa-USA 16,5–11,5) Viktor Hovland (26) tok den første europeiske seieren i singlekampene, og det lå an til at Europa skulle kontrollere inn seieren. Men USA ordnet en dramatisk avslutning.

 • I dag kl. 15.08

  Hærverk mot idrettsanlegg

  To ganger i helga er kiosken ved fotballbanen på Feiring barne- og ungdomsskole i Eidsvoll utsatt for hærverk, melder Eidsvoll Ullensaker Blad. Fem vinduer er blitt knust. Først fikk Feiring idrettsklubb melding om at tre stykker var ødelagt lørdag kveld. De fikk da tetta igjen vinduene. Men natt til søndag fikk kiosken besøk igjen: – Nå er de vinduene som ikke ble knust i går kveld også knust. Totalt er det fem ruter som er knust, to store og tre mellomstore, sier leder Nina Kristine Stensby Bakke i Feiring idrettslag til avisa. Hærverket blir anmeldt.

 • I dag kl. 15.07

  Trafikkulykke i Grimstad

  Et kjøretøy har kjørt i grøfta ved avkjøringsrampen til Fevik på E18 ved Grimstad. Det skal ikke være andre kjøretøy involvert, og fører skal være oppegående. Det er redusert fremkommelighet på stedet, men det skal ikke gå ut over trafikkflyten på E18.

 • I dag kl. 15.07

  En person til sykehus etter ulykke i Grimstad

  En person er kjørt til sykehus for nærmere sjekk etter en utforkjøring ved avkjøringsrampen til Fevik på E18 i Grimstad. Vedkommende er mistenkt for promillekjøring. Ulykken skapte litt problemer for de som skulle ta av fra E18 mot Fevik. Bilen er nå fjernet.

 • I dag kl. 15.06

  Daglig leder har lurt unna flere millioner kroner

  En daglig leder i et byggefirma i Bærum er tiltalt for å lurt unna flere millioner kroner, skriver Budstikka. Politiet mener mannen i midten av 30-årene har forsøkt å unndra store summer for myndighetene gjennom svart arbeid og kontant betaling. I tillegg ble omsetning og inntekter holdt skjult for å slippe moms og skatt. Totalt er det snakk om at han har skjult nesten 8,5 millioner kroner i løpet av tre og et halvt år. I tillegg er en kvinne i begynnelsen av 30-årene tiltalt for medvirkning ved at hun skal ha hatt en rolle som regnskapsfører i selskapet

 • I dag kl. 15.01

  Fotball: Åsane leiar 3-0 mot Ranheim etter 72 minutt

  I 1. divisjon for menn har Åsane (arkivfoto) besøk av Ranheim på Åsane stadion. Kampstart klokka 15. Følg kampen her.

 • I dag kl. 15.01

  Fotball: Åsane vann 3-0 mot Ranheim

  I 1. divisjon hadde Åsane (arkivfoto) besøk av Ranheim på Åsane stadion søndag ettermiddag. Heimelaget vann 3-0, med scoringar av Lie Skålevik, Fredriksen og Sjåtil. Sjå referatet frå kampen her.

 • I dag kl. 15.01

  Fotball: Åsane leiar 2-0 mot Ranheim

  I 1. divisjon for menn har Åsane (arkivfoto) besøk av Ranheim på Åsane stadion. Kampstart klokka 15. Følg kampen her.

 • I dag kl. 15.01

  Fotball: Åsane mot Ranheim

  I 1. divisjon for menn har Åsane (arkivfoto) besøk av Ranheim på Åsane stadion. Kampstart klokka 15. Følg kampen her.

 • I dag kl. 14.42

  Sp bryter forhandlinger i Aurskog-Høland

  Senterpartiet (Sp) bryter forhandlingene med Fremskrittspartiet (Frp), Kristelig Folkeparti (KrF) og Høyre (H) i Aurskog-Høland. Det skriver Indre Akershus Blad. Partiet samarbeida med de tre i forrige periode, og varsla kort tid etter valget at de ville fortsette med det. Men nå har de ombestemt seg. De har vedtatt at de bryter med Høyre og Frp. KrF er ikke nevnt, noe som ifølge partiets lokale leder er bevisst. I stedet vil de nå prøve å innlede forhandlinger med Arbeiderpartiet (Ap), skriver avisa.

 • I dag kl. 14.37

  Det er vi som er de rike

  En skatt på jacuzzi gir oss ikke en brøkdel av klimakuttene vi trenger. Et forbud mot privatfly tar oss ikke særlig mye lenger.

 • I dag kl. 14.18

  Jusprofessorer mener Trettebergstuen kan stilles for riksrett

  Stortingets jurister mener at Anette Trettebergstuen ikke kan stilles for riksrett. Men to professorer er uenige og ber Stortinget vurdere det på nytt. – Vi stiller oss undrende til at en intern utredning på Stortinget, der tidligere statsråd Trettebergstuen nå er representant, har funnet det klart at hun ikke kan stilles ansvarlig for riksretten, skriver Benedikte M. Høgberg og Alf-Petter Høgberg i et brev, ifølge Aftenposten. De to er professorer i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo, og mener at kontroll- og konstitusjonskomiteen bør sende saken til Ansvarskommisjonen, som vurderer om statsråder har brutt med sine konstitusjonelle plikter. I slike tilfeller er det riksretten som dømmer statsråder, ifølge Grunnloven. Trettebergstuen trakk seg som kultur- og likestillingsminister i Jonas Gahr Støres regjering 23. juni. Det skjedde etter at hun to dager før innrømmet å ha brutt habilitetsreglene ved å utnevne venner til viktige verv. (NTB)

 • I dag kl. 14.13

  Innbrudd på tinghuset i Kristiansand

  Det skal ifølge politiet ha vært et innbrudd og et skadeverk på Tinghuset i Kristiansand. Det er knust en rute på en inngangsdør og gjort noe mindre skade inne i bygget. – Vi har hvert på stedet og gjort et søk i bygget. Vi har foreløpig ikke vært i kontakt med noen gjerningspersoner. Det sier operasjonslede i Agder politidistrikt, Ronny Aateigen Andersen, til NRK. Byggeier håndterer sikring av bygget.

 • I dag kl. 14.00

  Beste automatiske kattemater

  Gjør katteholdet enklere med app og WiFi.

 • I dag kl. 14.00

  Tar karrieren skade av å få barn?

  Anita Krohn Traaseth svarer leseren som er bekymret for hva fraværet i foreldrepermisjonen vil bety for karrieren, og forteller hvordan hun selv løste det.

 • I dag kl. 13.53

  Nye sikkerhetskrav for busser trer i kraft i dag

  Fra 1. oktober er det innført krav om forsterket konstruksjon i front av bussen. Sikkerhetsgrepet vil blant annet gi sjåfører økt beskyttelse. – Jeg er glad for at de nye kravene til økt kollisjonssikring i buss nå trer i kraft. Det er et viktig første skritt i arbeidet for å sikre bussjåførene våre bedre, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap). Endringen vil også sikre at bussene er bedre beskyttet mot å bli deformert i en frontkollisjon. De nye sikkerhetskravene følger opp tilråding fra Statens havarikommisjon om å heve kollisjonssikkerheten. Kravene som nå er innført i Norge går enda lenger enn EU-reglene og kravene som stilles av FN. – Målet er at en forsterket frontkonstruksjon skal kunne bli internasjonal standard. Vi har tatt opp problemstillingen med EUs høynivågruppe for trafikksikkerhet, og vi følger opp dette initiativet, sier Nygård. (©NTB)

 • I dag kl. 13.38

  Hekk tok fyr under hagearbeid

  Politiet rykket søndag ut til Gauterød i Tønsberg etter melding om brann i en hekk. En person skal ha fått mindre skader av brannen som nå er slukket. Brannen oppsto trolig i forbindelse med hagearbeid, skriver politiet på X.

 • I dag kl. 13.17

  Frp om forhandlinger: – Ønsker lykke til

  Høyre og Venstre er i gang med forhandlinger om en byrådsplattform i Oslo. Samtidig vil de bli enige med Frp og KrF om en samarbeidsavtale for å sikre flertall. Avstanden mellom Frp og V er stor i flere saker, særlig når det gjelder klima og miljø. Før søndagens forhandlinger var både Høyre og Venstre opptatt av at de vil fortsette å legge til rette for gående og syklende i Oslo. Og Venstre avviste noen storstilt reversering av rødgrønn sykkel- og bilpolitikk. Venstres Hallstein Bjercke mener Høyre og Venstre i stor grad er på linje i klima- og miljøpolitikken. – Vi må framover, vi må videre, og vi må ha en enda mer offensiv plan for å kutte klimautslipp. Det er vi enige om, sier han. Frps fylkesleder Andreas Meeg-Bentzen har følgende kommentar: – Vi noterer hva de sier, og ønsker lykke til med forhandlingene. Ny bystyrerepresentant og frontfigur for partiet, Magnus Birkelund, sier friheten til å bruke bil fortsatt er viktig for Frp. – Mange har behov for å bruke bilen i hverdagen. Det ønsker vi å legge til rette for blant annet ved å ha flere parkeringsplasser og å rehabilitere veiene i Oslo som har forfalt i mange år, sier han.

 • I dag kl. 13.17

  Frp: – Ønsker lykke til

  Høyre og Venstre er i gang med forhandlinger om en byrådsplattform i Oslo. Samtidig vil de bli enige med Frp og KrF om en samarbeidsavtale for å sikre flertall. Avstanden mellom Frp og V er stor i flere saker, særlig når det gjelder klima og miljø. Før søndagens forhandlinger var både Høyre og Venstre opptatt av at de vil fortsette å legge til rette for gående og syklende i Oslo. Og Venstre avviste noen storstilt reversering av rødgrønn sykkel- og bilpolitikk. Venstres Hallstein Bjercke mener Høyre og Venstre i stor grad er på linje i klima- og miljøpolitikken. – Vi må framover, vi må videre, og vi må ha en enda mer offensiv plan for å kutte klimautslipp. Det er vi enige om, sier han. Frps fylkesleder Andreas Meeg-Bentzen har følgende kommentar: – Vi noterer hva de sier, og ønsker lykke til med forhandlingene. Ny bystyrerepresentant og frontfigur for partiet, Magnus Birkelund, sier friheten til å bruke bil fortsatt er viktig for Frp. – Mange har behov for å bruke bilen i hverdagen. Det ønsker vi å legge til rette for blant annet ved å ha flere parkeringsplasser og å rehabilitere veiene i Oslo som har forfalt i mange år, sier han.

 • I dag kl. 12.54

  Å stole på noen er en vakker ting

  Men det er også en risikosport, og det må vi alle vite. Ganske særlig når man er statsminister.

 • I dag kl. 12.37

  14 år gammel gutt funnet død

  Politiet har siden lørdag formiddag lett etter en 14 år gammel gutt som ble meldt savnet fra eget hjem i Luster. «Klokken 11:15 i dag formiddag ble det gjort funn av en gutt som politiet mener er savnede. Han ble dessverre funnet død utendørs i terrenget», skriver politiet i en pressemelding. «Politiet etterforsker hendelsen. Det er ingenting som tyder på at noe kriminelt har skjedd». De pårørende er varslet.

 • I dag kl. 12.35

  United-manageren: – Jeg forstår pipingen

  Erik ten Hag (53) skjønner at Manchester United-supporterne er skuffet over ligastarten.

 • I dag kl. 12.12

  The Athletic: Dommere vrakes etter Liverpool-skandalen

  VAR-teamet som hadde ansvaret under oppgjøret mellom Tottenham og Liverpool fjernes fra sine neste oppdrag.

 • I dag kl. 12.12

  Oppløftende resultat i promillekontroll

  32 førere måtte blåse da politiet gjennomførte en promillekontroll ved Borre i Horten søndag formiddag. Samtlige fikk kjøre videre, melder politiet på X.

 • I dag kl. 12.08

  600 publikummere tok turen til Rugslandsbanen

  Lørdag tok 600 publikummere seg turen til rallycrossbanen på Rugsland i Birkeland for å få med seg sesongavslutningen på Rungslandsfestivalen. Det skriver Lillesands-Posten. – Totalt, med deltakere og alt, tipper jeg det var 1.000 mennesker her i dag. Det er mye mer enn vanlig, og det er vi kjempefornøyd med! Alle parkeringsplassene ble fulle, og vi måtte etterfylle varer på kioskene flere ganger, sier Tore Kjell Ås i arrangørkomiteen til avisa.

 • I dag kl. 11.59

  Høyeste dødstall i trafikken på ti år i september

  19 personer døde i septembertrafikken i år. Ikke siden 2013 har det vært like mange drepte i den første høstmåneden. Totalt er 100 personer omkommet i trafikken så langt i år. Det er elleve flere enn på samme tid i fjor, viser foreløpige tall fra Statens vegvesen. – Dette er femte måned på rad der vi ser høye dødstall i trafikken, sier leder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen, Guro Ranes, i en pressemelding. – 100 omkomne på starten av høsten er altfor mange, sier hun. Elleve personer har omkommet i MC-ulykker de siste to månedene. Det er hver tredje omkomne. Mange av ulykkene er utforkjøringsulykker uten andre involverte, men det er også noen møteulykker og velt. Det er også flere møteulykker og flere omkomne i personbiler i år, og oftere enn vanlig skjer ulykkene på Europa- og riksveier. Mange av de omkomne er både helt unge (16 -24 år) og middelaldrende (44-64). En mer uvanlig utvikling er de mange ulykkene med flere omkomne. De tre siste månedene har det vært sju ulykker med flere drepte i hver. – De mange dødsulykkene med unge, og særlig at de omkommer flere i samme ulykke, bekymrer oss. Det blir derfor viktig å øke innsatsen mot denne aldersgruppen, sier Ranes. I Nordland har elleve personer så langt mistet livet på veiene i 2023. (©NTB)

 • I dag kl. 11.49

  Fredriksen-rykter etter rederi-maktkamp: «Positivt»

  Analytikere mener det er positivt at det kan gå mot en løsning i den langvarige kampen om det belgiske tankrederiet Euronav.

 • I dag kl. 11.49

  Spillermøte i Kongsvinger etter uro

  Det har vært uro i KIL-troppen i det siste. Flere av spillerne skal være misfornøyde med trener Vegard Hansen. Nå forteller Hansen at de hadde et møte i spillergruppa lørdag morgen, og at fokuset ligger på kampen mot Bryne i dag. – Jeg er fornøyd med møtet, og det var bra respons. Nå er det fullt fokus på Bryne, og vi er optimister foran denne kampen. Jeg tror det skal være bra energi, det så veldig bra ut i dag, sa Vegard Hansen til avisa Glåmdalen lørdag. Hansen forteller at han har fått en del innspill på hva spillerne ikke er fornøyde med. – Jeg må jobbe med det her over tid, og prøve å bli en bedre trener, sier Vegard Hansen.

 • I dag kl. 11.46

  To til sykehus etter gasseksplosjon

  Politiet har bistått helsevesenet etter det som fremstår som en eksplosjon i en gassovn i en hytte i Drammen. To personer er skadd og fraktet til Drammen sykehus med redningshelikopter. Skadene blir beskrevet som moderate. Det var tre personer til stede i hytta. Alle var kvinner i 20-30-åra.

 • I dag kl. 11.40

  Norske Daniel Simonsen er New Yorks morsomste: – Veldig skummelt

  NEW YORK (VG) 39-åringen hylles av statsminister Støre og improviserer foran 1,5 millioner i beste sendetid. Hvordan er det mulig for en som er så sjenert?

 • I dag kl. 11.37

  Motorsyklist kjørte av vegen

  Nødetatene har rykka ut til ei trafikkulykke på Samsjøvegen i Midtre Gauldal. En motorsyklist har kjørt av vegen. Skadeomfanget er ikke kjent, men luftambulanse drar til stedet. Politiet opplyser at motorsyklisten, en mann i 50-åra, muligens har fått motorsykkelen over seg. Ulykka skal ha skjedd i lav hastighet og mannen var våken etter utforkjøringa. Han ble sendt til St. Olavs hospital.

 • I dag kl. 11.35

  – Northug bedre enn på mange år

  Amund Riege (22) vant det 90 kilometer lange Klarälvsloppet søndag. Han seiret også på Hitra i august.

 • I dag kl. 11.31

  Milliardfallet på Bahamas

  Milliardfallet på Bahamas

 • I dag kl. 11.29

  Casper Ruud videre i China Open etter enorm snuoperasjon

  (Tomás Etcheverry – Casper Ruud 6–1, 5–7, 6–7) Casper Ruud (24) gikk mot nok et skuffende tap, men så våknet Snarøya-gutten for alvor i Beijing. Nå venter et ordentlig stjernemøte i kvartfinalen.

 • I dag kl. 11.28

  Northug med skremmeskudd – Riege smadret konkurrentene

  Langløpsprofilen Amund Riege fikk en drømmestart på Ski Classics-sesongen da han gikk helt til topps på det 90-kilometer lange Klarälvsloppet søndag. – Det var et hardt løp med mange sterke lag. Det var mange som forsøkte å rykke underveis, men jeg forsøkte bare å fokusere og ligge godt plassert i gruppa. Jeg hadde en del krefter igjen på slutten, så jeg er veldig glad, sier Riege til arrangøren etter seieren. Det var knyttet stor spenning til Petter Northugs sjanser i Sverige. Den norske stjernen var med helt inn til slutt og endte på en sterk 10. plass i Sverige. Han slo dermed store profiler som Calle Halfvarsson og William Poromaa. – Det var bare nesten for Petter Northug denne gang. Han rykker stadig nærmere målet om å vinne Vasaloppet, utbrøt NRK-kommentator Torgeir Bjørn. Klarälvsloppet blir kalt «høstens Vasalopp». Northug har tidligere uttalt at han har som mål om å vinne Vasaloppet innen tre år. Norske Oskar Opstad Vike tok en overraskende andreplass, mens tidligere Vasalopp-vinner Emil Persson ble nummer tre.

 • I dag kl. 11.28

  Bombeangrep i Tyrkia – omtales som terror

  Tyrkias innenriksminister opplyser at to terrorister utførte angrepet.

 • I dag kl. 11.27

  Mystiske sauedødsfall i fjellet – fant kadavre på rekke og rad

  I sommer har flere sauekadavre blitt oppdaget av turgåere i Modalen.

 • I dag kl. 11.08

  En mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand i Lillesand

  Politiet har stoppet en bil på Tingsaker i Lillesand hvor føreren mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand. Føreren har heller ikke førerkort.

 • I dag kl. 10.58

  Franzefoss-anlegg utvider i marka

  Franzefoss' steinbrudd mellom Bærums verk og Øverland utvides, skriver Budstikka. Ifølge avisa vil utvidelsen ta et område av marka som tilsvarer 16 fotballbaner. Det er Bærum kommunestyre som har vedtatt utvidelsen. Målet er å sikre drift i steinbruddet de neste 60-70 år. Bruddet er særlig viktig fordi det har basalt, som det finnes lite av på det sentrale Østlandet. Overfor Budstikka uttrykker flere naboer bekymring rundt utvidelsen. De frykt mer støy og økt trafikk.

 • I dag kl. 10.39

  Å knuse et Brand

  En liten og stadig mer flau innrømmelse: Jeg var en gang fan av Russell Brand.

 • I dag kl. 10.29

  Trafikkulykke ved Larvik

  Like etter klokken 10 søndag fikk politiet melding om en trafikkulykke på Hedumveien i Larvik kommune. En personbil skal ha kjørt ut på et jorde, skriver politiet på X. Føreren av bilen blir fraktet til akuttmottak med ambulanse. Trafikken flyter greit på stedet.

 • I dag kl. 10.26

  Fire pågrepet og siktet for Jonas-drapet

  Lørdag kveld ble enda en mann pågrepet i Jonas-saken. Nå er fire personer siktet. De to første som ble pågrepet og siktet er fra Innlandet. Den første av dem ble pågrepet på Rena og den andre i Elverum.

 • I dag kl. 10.10

  – Mer uoversiktlig miljø nå

  Leder Grete Lien Metlid i oslopolitiets felles enhet for etterretning og etterforskning sier gjengmiljøet i Oslo har blitt mer uoversiktlig. – Det er løsere nettverk, mer dynamisk, hele tida i endring, sa hun i NRKs Helgemorgen søndag. Mens det tidligere var lettere å ha oversikt over hvem som var de viktigste aktørene og hvem som var i konflikt, kan dette nå endre seg veldig raskt, ifølge Metlid. – Det ser vi jo litt av utviklingen nå i Sverige, at her er det nære venner og samarbeidspartnere i kriminalitet som plutselig er i blodig krig med hverandre, sier hun. Metlid sier videre at det er kriminelle fra Sverige som opererer i Oslo, blant annet som en del av narkotikamarkedet. – Men det er ikke noe nytt at vi har svenske kriminelle, eller andre fra andre land, i samarbeid med kriminelle hverken her i Oslo eller andre steder, sier hun. Metlid legger til at de likevel følger situasjonen i Sverige tett.

 • I dag kl. 10.04

  Vegard Hansen bekrefter «oppvaskmøte» med spillerne

  Kongsvinger-trener Vegard Hansen bekrefter at han har hatt et møte med spillerne der de har fortalt hva de er misfornøyde med.

 • I dag kl. 10.02

  Guardiola med overraskende Bobb-bytte: «Et modig valg»

  WOLVERHAMPTON (VG) På kort tid nyter Oscar Bobb (20) stor tillit under Pep Guardiola. Men en av journalistene som følger Manchester City tettest minner om at situasjonen i storklubben er svært spesiell.

 • I dag kl. 10.00

  Rentene på innskudd og boliglån: – Forskjellen har økt ekstremt

  Rentene på innskudd har ikke økt i nærheten av like mye som rentene på boliglån, viser beregning. Dette er forklaringene.

 • I dag kl. 9.53

  Kongressen vedtok midlertidig budsjett – ingen nedstengning i USA

  Kongressen har vedtatt et midlertidig budsjett som opprettholder finansieringen av statsapparatet i 45 dager. Dermed blir det ingen nedstengning i USA.

 • I dag kl. 9.39

  Småinvestorer storsolgte PGS-aksjer

  Seismikkselskapet PGS var Nordnet-kundenes mest solgte aksje i årets første høstmåned. – Fikk godt betalt, påpeker Nordnet-økonom.

 • I dag kl. 9.23

  Hver tredje omkomne var motorsyklist

  19 personer døde i trafikken i september i år. Ikke siden 2013 har det vært like mange drepte i den første høstmåneden. Hittil i år har 18 mennesker mistet livet i trafikken i Viken. Elleve personer har omkommet i MC-ulykker de siste to månedene. Det er hver tredje omkomne. Senest i går omkom en MC-fører i en møteulykke på E16 i Hole. Mange av ulykkene er utforkjøringsulykker uten andre involverte, men det er også noen møteulykker og velt. Totalt er 100 personer omkommet i trafikken så langt i år. Det er elleve flere enn på samme tid i fjor, viser foreløpige tall fra Statens vegvesen.

 • I dag kl. 9.20

  Fortsetter søk etter savna mann

  Politi og frivillige mannskaper leter fortsatt etter en mann i 70-åra, som ble meldt savna i går. Letinga foregår ved Lustadvatnet i retning Skjækerfjella i Steinkjer. Det er regn og tett tåke i området i dag, så været må lette før helikopter kan brukes. Politiet ønsker tips dersom noen har opplysninger om mannen som dro til området torsdag 21. september. Han var kledd i turklær, hadde med hund og skulle til ei hytte i området.

 • I dag kl. 9.20

  Rapport advarer mot nytt Tine-monopol: – Et spørsmål om tid

  Professorer er sterkt kritisk til å kutte i støtten til Tines konkurrenter.

 • I dag kl. 9.17

  Fortsatt ingen Messi-retur for Inter Miami

  (Inter Miami – New York City 1–1) Lionel Messi glimret fortsatt med sitt fravær på banen da Inter Miami lørdag spilte 1-1 mot gjestene New York City FC på hjemmebane i Fort Lauderdale.

 • I dag kl. 9.11

  Ingen hadde promille

  UP hadde promillekontroll på Vestre Solørveg på Brandval i Kongsvinger i natt. 85 bilister ble kontrollert. Ingen av dem var ruspåvirket. To førere blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

 • I dag kl. 9.10

  Kvinne bitt i ansiktet

  En kvinne i 40-årene ble bitt i ansiktet på et utested på Jessheim i natt, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad. – Fornærmede har tydelig bitemerke på venstre kinn, men utover det er ikke registrert noen personskade, sier operasjonsleder Alexander Watson i Øst politidistrikt til avisa. Både den fornærmede kvinnen og den mistenkte gjerningspersonen er lokal. Den mistenkte er en kvinne i 20-årene, ifølge politiet.

 • I dag kl. 9.10

  Trafikkulykke på Engeløya

  Et kjøretøy med tre menn kjørte i natt av veien og ut på et jorde på Engeløya i Steigen. Politiet i Nordland meldte om hendelsen klokka 05:44 på X. En person skal være moderat skadet og ble hentet av Sarqueen til sykehus. De to andre ble sjekket av ambulanse på stedet. Det var ingen andre kjøretøy involvert.

 • I dag kl. 9.02

  Samlet inn 3000 brukt kopper

  På under en uke har Janne Hauslo som jobber ved ankomstsenteret i Råde har samlet inn 3000 brukte kopper. Tidligere fikk beboerne på mottaket plastkopp i startpakken fra UDI. Det er det slutt på. Nå skal beboerne få kopper fra giverglade østfoldinger. Hauslo forteller til NRK at hun har fått mange flotte kopper, kvaliteten blir sjekket før de deles ut. Hauslo har nå stoppet innsamlingen og mottak av kopper.

 • I dag kl. 8.48

  Utforkjøring i Porsgrunn

  Tidlig søndag morgen fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt av veien på Herøyaveien i Porsgrunn. Det skal ha vært endel oljesøl og kjølevæske i veibanen. Det var ingen folk i eller ved bilen da politiet ankom stedet. Politiet melder på X at kjøretøyet ikke er til hinder for øvrig trafikk og undersøker omstendighetene på stedet.

 • I dag kl. 8.45

  Falsk alarm om innbruddsforsøk

  Politiet ble budsendt da noen mente å ha vært vitne til et mulig innbruddsforsøk i en leilighet i Slemdalsgata i Skien natt til søndag. Da patruljen ankom stedet, viste det seg at det var vedkommende som bodde der som hadde glemt nøkkelen og i to timer hadde forsøkt å ta seg inn i sin egen bolig.

 • I dag kl. 8.41

  Slåsskamp på Notodden

  Politiet rykket ut til Storgata på Notodden natt til søndag etter melding om slåssing mellom to personer. En av partene hevdet at han hadde smerter i øyet og ble kjørt til legevakta. Vitner har opplyst til politiet at de to kamphanene var like gode. Politiet skriver på X at det er uvisst om noen av dem vil anmelde episoden. Den ene slåsskjempen er hjemmehørende på Notodden, mens den andre karen er fra Seljord.

 • I dag kl. 8.37

  Utøvde vold mot kjæresten

  En mann i 20-årene fra Sandefjord ble innbrakt til arresten natt til søndag, etter at han brøt pålegget som en politipatrulje ga han tidligere på natten. Mannen skal også ha opptrådt voldelig overfor kjæresten sin i det offentlige rom. Hendelsen skjedde i Larvik.

 • I dag kl. 8.36

  Mye fyllekjøring

  Politiet melder også om flere tilfeller av fyllekjøring. Klokka 02.41 fikk de melding om et trafikkuhell i den nordlige enden av Byhaugtunellen. Ingen ble skadet. Samtidig i Haugesund kjørte en bil inn i en husvegg i sentrum. Det resulterte i store materielle skader på huset og på en bil som stod parkert utenfor. Bilføreren, en mann i begynnelsen av 30-årene, ble tatt med for blodprøvetaking. Og i Nedre Vats i Vindafjord fikk politiet melding om en bil som flere ganger holdt på å kjøre i autovernet. Bilen hadde i tillegg punktert og kjørte på felgen. Sjåføren framstod beruset og ble tatt med for blodprøvetaking.

 • I dag kl. 8.35

  15-åring på biltur

  Lørdag kveld, rett før midnatt stanset politiet en bil i Halden med en 15-åring bak rattet. Med seg i bilen hadde han tre andre ungdommer under 18 år. Alle fire ble tatt med til politistasjon, foreldrene ble varslet og kom og hentet dem. Forholdet blir anmeldt, melder Øst politidistrikt.

 • I dag kl. 8.35

  Promillekjører tatt i Tønsberg

  En politipatrulje observerte natt til søndag et kjøretøy med mistenkelig adferd. Bilen ble stanset ved Mammutkrysset i Tønsberg og en lokal mann i 30-årene blåste til 1,6 i promille. Mannen ble tatt med inn for bevissikring og politiet har opprettet sak på forholdet.

 • I dag kl. 8.33

  Utforkjøring i Totenvika

  En bil kjørte i midtdeleren og så ut av vegen på fylkesveg 33 i Østre Toten søndag morgen. Politiet fikk melding om ulykken kl. 06.02. Det var to personer i bilen. De er fraktet til legevakta for sjekk. Det er ikke mistanke om ruspåvirket kjøring.

 • I dag kl. 8.33

  Slo dørvakt i Tønsberg

  En utenlandsk mann i 30-årene ble innbrakt av politiet etter å ha slått til en dørvakt i Nedre Langgate i Tønsberg natt til søndag. Mannen, som politiet mener har ukjent adresse, var beruset under hendelsen. To andre personer på stedet ble bortvist av politiet.

 • I dag kl. 8.30

  Mann til sykehus etter slagsmål i Drøbak

  En mann i 30-åra ble frakta til sykehus etter et masseslagsmål i Drøbak rundt midnatt, skriver Amta. Mannen er fra Ås. Til avisa sier politiet at han hadde brukket tann og en nakkeskade. Mannen er i tillegg til å være fornærma i saken også mistenkt for vold selv. En mann i 30-åra fra Drøbak er også fornærma i saken. Politiet har også vært i kontakt med tre andre de tror har vært involvert i slåsskampen. Den yngste av dem var i tenårene og ble bortvist fra stedet.

 • I dag kl. 8.30

  Motorsykkel av vegen

  En ambulanse kom i natt over en motorsyklist som hadde kjørt av E6 øverst i Okstadbakken i Trondheim. Han ble tatt med til St. Olavs hospital. Politiet mistenker at mannen i 50-åra kjørte med promille.

 • I dag kl. 8.30

  Var truende i Gjøvik

  En mann ble bortvist fra et utested i Gjøvik lørdag kveld etter at han oppførte seg truende mot de ansatte. Mannen forstod pålegget han fikk, melder politiet.

 • I dag kl. 8.30

  Tatt med kniv ved utested i Larvik

  Patruljen pågrep en lokal mann i 30-årene utenfor et utested i Kongegata i Larvik natt til søndag. Også en oslomann i 20-årene ble innbrak til arresten. Begge ble pågrepet grunnet det politiet omtaler som tidligere hendelser. En av mennene var i besittelse av en kniv under pågripelsen.

 • I dag kl. 8.29

  Uvanlig mye fyll og bråk

  Politiet skriver på X (tidligere Twitter) at det har vært en natt preget av mye fyll og tull i store deler av distriktet. Politiet har hatt nærmere 50 oppdrag knyttet til ordensforstyrrelser, forstyrrelse av natteroen og bortvisninger. De melder om knuste ruter, trusler, urinering og flere slåsskamper.

 • I dag kl. 8.27

  Stakk fra trafikkuhell

  En bil kjørte i natt ned trær og busker i en midtrabatt i Torbjørn Bratts veg i Trondheim. Føreren stakk fra stedet. Det er søkt etter vedkommende, men foreløpig uten funn.

 • I dag kl. 8.27

  Redningsaksjon i Trysilfjellet

  En kvinne i 40-åra satte seg fast på vestsiden av Trysilfjellet lørdag kveld. En patrulje fra politiet tok seg fram til kvinnen og hjalp henne ned fra fjellet. Hun var kald, men ellers i god form og ble ivaretatt av Røde Kors. Politiet takker de frivillige for hjelp.

 • I dag kl. 8.24

  Avslutta ungdomsfest

  Politiet måtte i går kveld avslutte en ungdomsfest på Ranheim fordi festen hadde kommet ut av kontroll. Flere patruljer ble sendt til stedet hvor det var småslåssing og sterk beruselse. En ungdom ble innbrakt og satt i arresten etter å ha vært voldelig mot både politiet og flere andre personer.

 • I dag kl. 8.23

  Fyll og tull i Egersund

  Klokka 23.43 fikk politiet melding om slagsmål i Egersund sentrum. En mann fikk brukket nesen. Den mistenkte hadde forlatt stedet. Like i forkant ble en gjest – en mann i 20-årene – på Oktoberfestivalen anmeldt for vold mot en vekter. Han ble sendt vekk fra stedet. Og så, klokka 03.22, fikk politiet melding om mer slåssing i sentrum. I tillegg var en bilrute blitt knust. Politiet tok kontakt med to personer som forsøkte å løpe fra stedet.

 • I dag kl. 8.21

  Kjørte i tre ved Valebø

  Ved 22-tiden lørdag rykket nødetatene ut etter melding om at en bil hadde kjørt inn i et tre ved Valebø i Skien. Politiet skriver på X at de involverte har opplyst at de kom uskadd fra hendelsen.

 • I dag kl. 8.21

  Egla til uprovoserte slåstkampar

  Politiet har fått melding om fleire hendingar med ein gjeng unge menn, fleire frå Oslo-området, har egla til bråk og uprovoserte slåstkampar i Bergen sentrum. 18 menn vart til slutt bortvist, kan kome meldingar på mennene i bakkant. Mennene hadde base i leigd leilegheit. Ein av mennene vart sett i drukkenskapsarresten.

 • I dag kl. 8.20

  Til sykehus etter utforkjøring

  En mann i 30-åra ble sent i går kveld kjørt til sykehus for sjekk etter ei trafikkulykke på fylkesveg 65 ved Svorkmo. Bilen har kjørt av vegen og trolig rulla rundt før den havna på hjula igjen.

 • I dag kl. 8.19

  Mann mistenkt for promillekjøring

  Politiet mistenker promillekjøring etter at en mann i 20-årene ble stanset i en bil ved Valebø i Skien lørdag kveld. Mannen, som var alene i bilen, ble kjørt til legevakta for blodprøve. Politiet oppretter sak på forholdet.

 • I dag kl. 8.18

  Tenåringar tjuvlånte bil

  Patrulje ved Sund i Øygarden stansa bil natt til søndag, der det viste seg at førar og passasjer var midt i tenåra. Dei hadde ikkje førarkort, bilen var tjuvlånt. Politiet har oppretta sak og føresette er varsla.

 • I dag kl. 8.17

  En fjerde mann er pågrepet i Jonas-saken: – Nekter straffeskyld

  RINGERIKE (VG) En fjerde mann er pågrepet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen i Nes i Ådal 17. august. Politiet jobber blant annet ut fra en teori om at drapet kan være bestilt.

 • I dag kl. 8.16

  Trusselsituasjon på Skotfoss

  Politiet rykket ut til Skotfoss i Skien lørdag kveld etter melding om en trusselsituasjon mellom mindreårige ungdommer. Ingen skal ha blitt skadet i opptrinnet, skriver politiet på X. Politiet kunne lørdag ikke gi noen flere detaljer om hendelsesforløpet, men vil etterforske saken videre.

 • I dag kl. 8.16

  Flere slagsmål i natt

  Politiet rykket ut på flere slagsmål i natt, både i Kristiansand og i Farsund. Ingen personer ble alvorlig skadd. Det skal ifølge politiet ha vært en periodevis travel natt, men ingen alvorlige hendelser. Syv personer ble innbrakt i arresten i løpet av natten.

 • I dag kl. 8.15

  Kvinne miste førarkortet i Austrheim

  Kvinne har fått beslaglagt førarkortet etter å ha køyrd 86 km/t i 60-sona, melder politiet.

 • I dag kl. 8.14

  Røykutvikling i dieselbil

  Nødetatene rykket ut lørdag kveld etter melding om røykutvikling fra en bil i et garasjeanlegg i Høvleriveien i Tønsberg. Dieselbilen ble dratt ut av garasjen og det var ikke snakk om personskade, melder politiet på X. Etter nærmere undersøkelse konkluderte politiet med at bilen ikke hadde tatt fyr, men at det kun hadde vært røykutvikling.

 • I dag kl. 8.13

  Vist bort frå arrangement

  Ei kvinne i 40-åra vart vist bort frå arrangement på grunn av ufin åtferd mot vaktar og politi. Ho var godt rusa, ifølge politiet. Etter ei stund dukka ho opp igjen, og blir meldt for brot på pålegg.

 • I dag kl. 8.11

  Fleire slagsmål på Nordfjordeid

  Politiet fekk melding om fleire slagsmål og amper stemning i samband med utelivet på Nordfjordeid i Stad kommune. Ingen alvorleg skadde. Det kan kome meldingar i etterkant, melder politiet.

 • I dag kl. 8.11

  Råkjøringen fortsetter i Vestfold

  Også denne helgen har det vært tilfeller av hasardiøs kjøring på E18 i Vestfold. Ved 21-lørdag målet en UP-patrulje en bil til å holde en hastighet på 155 km/t i 110-sonen. Politiet skriver på X at det endte med førerkortbeslag og anmeldelse for den mannlige bilisten i 30-årene. Litt senere på natta ble flere råkjørere hanket inn. Ved Tassebekkrysset utenfor Sandefjord ble en vestlending i 30-årene målt til 152 km/t i 110-sonen. Han fremsto også beruset og blåste til 0,5 i promille. Politiet tok med seg mannen for å sikre bevis og har følgelig opprettet sak på forholdet. Mannen skal ha erkjent forholdene. Omtrent samtidig ble også en mann i 30-årene fra Tønsberg stoppet av politiet som målte ham til å ha holdt 155 km/t i 110-sonen ved Borgekrysset på E18 utenfor Sandefjord. Mannen erkjente forholdet og samtykket i førerkortbeslag, skriver politiet på X.

 • I dag kl. 8.09

  Kjørte uten gyldig førerkort

  Ved 20-tiden lørdag stanset politiet en mannlig bilist som viste seg å kjøre uten førerkort. Mannen i 60-årene ble stanset mens han kjørte på Valleveien i Bamble. Han blir nå anmeldt for forholdet, skriver politiet på X.

 • I dag kl. 8.08

  Stopp verden: Anette Trettebergstuen om å stå i stormen

  Like før sommeren måtte Anette Trettebergstuen gå av som kulturminister. I podkasten snakker hun om å stå i stormen – og om hvorfor hun sender bilder til Trygve Slagsvold Vedum når hun er på polet.

 • I dag kl. 7.38

  Svart røyk på Krigsskolen i Oslo

  Det kommer svart røyk ut fra kjelleren i et bygg på Krigsskolen på Linderud i Oslo. Mange personer er evakuert. – Røykutviklingen har trolig startet i en kjeller inne på området på Krigsskolen. I utgangspunktet ble det evakuert sju personer fra bygget, men nå er det bestemt at også 40–50 personer som befant seg i nabobygget evakueres, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til NTB. Brannvesenet jobber med slukking. Årsaken til røykutviklingen er trolig varmgang i ventilasjonssystemet. – Dette skjer i tilknytning til en skytebane, og det er én av grunnene til at man også velger å evakuere nabobygget, sier Lie. Politiet opplyser at tre personer er tilsett av helse, men at disse ikke har behov for videre oppfølging. Like før 09 søndag sier brannvesenet at situasjonen er udramatisk, og de fleste av deres biler har dratt. Det er ikke snakk om noen brann, selv om det fortsatt kommer litt røyk ut av et rom på stedet.

 • I dag kl. 7.11

  Eksperter mener Solberg tar feil om habilitet

  Erna Solberg visste at ektemannen eide aksjer i industrigiganten Hydro da hun var statsminister, men mente det var greit at hun arbeidet med saker knyttet til selskapet. Eksperter er kritisk til hennes forståelse av habilitetsregler.

 • I dag kl. 7.04

  Trettebergstuen om avgangen: – Synes ikke synd på meg selv

  Hver gang Anette Trettebergstuen er på polet, sender hun et bilde av hva hun kjøper til finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

 • I dag kl. 6.30

  Dette kan senke Dof Group-aksjen

  Dersom salgsivrige kreditorer hemmer aksjekursen, vil det kunne gi gode kjøpsmuligheter fremover.

 • I dag kl. 6.20

  Ernas kamp

  I to uker har Erna Solberg kjempet for sitt politiske liv.

 • I dag kl. 5.26

  Travel natt for politiet: – Mye fyll og tull

  Offentlig urinering, drapstrusler og fyll. Politiet har hatt nok å gjøre natt til søndag.

 • I dag kl. 5.17

  Prorussiske populister vant valget i Slovakia

  Populistpartiet Smer-SD ble størst ved valget i Slovakia når stemmene er talt opp søndag morgen.

 • I dag kl. 5.14

  Opplysninger til VG: Drapssiktet (32) knytter seg til hærverk før drapet

  Drøyt to uker før drapet på Jonas Aarseth Henriksen (30) sprayet noen «Tyster Jonas» på en bro i Hole like utenfor Hønefoss. Nå knytter en av de drapssiktede mennene (32) seg til tagging.

 • I dag kl. 4.00

  De 10 beste øreproppene vi har testet

  Skal du ha trådløse ørepropper er forskjellene store. De finnes i mange prisklasser - og med mange ulike kvaliteter. Vi tester de fleste av de viktigste produktene på markedet, og her har vi plukket ut de ti aller beste øreproppene med støydemping.

 • I dag kl. 3.11

  Ber folk holde seg unna Sycamore Gap-treet

  Etter at det populære treet ble kappet ned blir skuelystne nå bedt om å holde seg unna Sycamore Gap i Northumberland.

 • I dag kl. 3.04

  Senatet godkjenner midlertidig budsjett – ingen nedstengning i USA

  Senatet har gitt grønt lys til et midlertidig budsjett som opprettholder finansieringen av statsapparatet i 45 dager. Dermed blir det ingen nedstengning i USA.

 • I dag kl. 2.24

  Mann i 50-årene slått ned i Hønefoss

  En mann i 50-årene er slått ned og kjørt i ambulanse til sykehus etter å ha blitt slått ned nesten rett foran en politipatrulje. Hendelsen skjedde i sentrum av Hønefoss på Søndre Torg natt til søndag. Politipatruljen kom til stedet da mannen lå på bakken, og tok raskt hånd om en ung mann i tenårene som er mistenkt for forholdet. – Mannen er sendt til Hønefoss sykehus i ambulanse. Skadeomfanget er ukjent for politiet, opplyser Sørøst politidistrikt til NTB.

 • I dag kl. 2.02

  Gjengkrigen i Sverige: Drapsvideo spres i sosiale medier

  Onsdag ble en 18 åring skutt og drept i Stockholm. På sosiale medier florer det nå en video av drapet.

 • Lørdag 30. september kl. 23.08

  Alvorlig keeperskade stoppet Ajax-kamp

  Kampen mellom RKC Waalwijk og Ajax ble stoppet like før slutt etter en alvorlig keeperskade. Oppgjøret kommer ikke i gang igjen.

 • Lørdag 30. september kl. 23.03

  Brann i leilighet i Halden slukket

  Nødetatene rykket lørdag kveld ut til en kraftig brann i en leilighet i Tistedal i Halden. Etter kort tid meldte politiet at brannen er slukket. – Alle som var inne på stedet er reddet ut. Brann hjelper en katt som ble berget ut av røyken, skriver politiet på X. Den aktuelle leiligheten er utbrent. Politiet skriver videre at brannen kan ha startet i batteriet til en elsparkesykkel. I en oppdattering skriver poltiet at brannvesenet klarte å redde kattens liv, og at den fraktes til dyresykehus for behandling.

 • Lørdag 30. september kl. 22.14

  Bellingham fortsatte målformen – lagkamerat utvist etter fryktelig takling

  (Girona - Real Madrid 0–3) Jude Bellingham (20) troner øverst på toppscorerlista i Spania etter nok en fulltreffer. Men på tampen overskygget Nacho jubelkvelden med en fryktelig takling.

 • Lørdag 30. september kl. 21.49

  Klappjakt på familiefar – her slutter sporene

  KRISTIANSAND (VG) Politiet vet fremdeles ikke om Alwan Ahmed Alawneh (46) har forlatt landet.

 • Lørdag 30. september kl. 21.15

  Bil kjørte av veien i Sveio

  Politiet rykker ut til Fjellvegen i Sveio etter melding om et trafikkuhell hvor en bil skal ha kjørt av veien. Det skal ikke være noen i bilen, og ingen personskader. Det melder Sør-Vest politidistrikt på X/Twitter. I en oppdatering klokken 21.47 skriver politiet at de er fremme på stedet, og at de ikke har kommet i kontakt med bilfører. De snakker med vitner på stedet.

 • Lørdag 30. september kl. 20.50

  Representantenes hus har stemt for en midlertidig budsjettavtale i USA

  Nedstengingen av statsapparatet i USA kan være avverget – i hvert fall i 45 dager til.

 • Lørdag 30. september kl. 20.50

  USA: McCarthy håper å unngå nedstegning med nytt budsjettforslag

  Få timer før deler av statsapparatet i USA kan bli nedstengt, har Kevin McCarthy, lederen i Representantenes hus, har lagt fram et nytt budsjettforslag.

 • Lørdag 30. september kl. 20.31

  Dommerforeningen innrømmer stor menneskelig feil: – Det hjelper ikke

  (Tottenham – Liverpool 2–1) Et selvmål fem minutter og 30 sekunder på overtid toppet dramaet i storkampen mellom Tottenham og Liverpool. Etter kampen innrømmer dommerforeningen at det var en stor VAR-feil tidligere i kampen.

 • Lørdag 30. september kl. 20.19

  Vei stengt på Askøy etter trafikkuhell

  Fv. 562 ved Ravnanger på Askøy ble tidligere stengt på grunn av et trafikkuhell. I en oppdatering klokken 21.29 skriver Vegtrafikksentralen at bilberger er på stedet, og at trafikken går forbi i et felt. – Tre biler er involvert, en av dem skal ha kjørt inn i to biler, sier trafikkoperatør Tom Erik Englaugstad. En av bilene har stukket av fra stedet. Alle involverte er våken og bevisst, melder Vest politidistrikt på X/Twitter. Nødetater rykker ut til stedet. Tidligere i dag ble samme vei stengt på grunn av et annet trafikkuhell.

 • Lørdag 30. september kl. 20.15

  «Skal vi danse»: Ny deltager ute av dansen

  Syv dansepar ble til seks. Til slutt røk Selma Ibrahim ut av dansekonkurransen.

 • Lørdag 30. september kl. 20.10

  Elle Maija Klefstad Bær er ute av «Stjernekamp»

  Lytterne har stemt etter kveldens «Stjernekamp», som tok for seg hitene fra 90-tallet.

 • Lørdag 30. september kl. 20.06

  MC-ulykke i Åsane

  Politiet har fått melding om en trafikkulykke med en motorsykkel involvert. Ulykken har skjedd ved Åsane Terminal i Bergen. Om motorsykkelen har veltet eller krasjet, er usikkert for politiet. Føreren er våken og bevisst. Det er ingen trafikale problemer som følge av ulykken.

 • Lørdag 30. september kl. 20.05

  Valpen Todd (4 mnd.) døde etter å ha blitt sugd ned Vedums rør: – En horribel måte å dø på

  En tur i naturskjønne omgivelser langs Ilsengstiene endte i tragedie for Casey Trønnes og familien. Valpen deres ble sugd ned i et rør på finansministerens eiendom. – En skjult dødsfelle, sier Trønnes.

 • Lørdag 30. september kl. 20.03

  Jeg er i ferd med å miste tilliten. Det er derfor jeg er så opprørt

  Jeg tar det for gitt at Erna Solberg må gå.

 • Lørdag 30. september kl. 19.54

  Trafikkulykke i Vestvågøy

  Naudetatane rykker ut etter å ha fått melding om ei trafikkulykke i Vestvågøy ved Storfjord, på Hagskarvegen. Det melder politiet. Eitt køyretøy er involvert og har køyrt av vegen. Føraren er vaken og bevisst, og ute av køyretøyet.

 • Lørdag 30. september kl. 19.40

  40 km/t for fort i Vallset

  UP har hatt kontroll på Odalsvegen i Vallset i Stange. Fire bilister ble tatt for å kjøre for fort. En av dem ble anmeldt og fikk førerkortet sitt beslaglagt for å ha kjørt i 120 km/t i 80-sona.

 • Lørdag 30. september kl. 19.37

  Breistøl og Mørk bombarderte Vipers – «norske» Esbjerg tok knepen borteseier

  Norske landslagsspillere var helt sentrale i Esbjergs 38-37-seier borte mot tittelholder Vipers Kristiansand i mesterligaen i håndball.

 • Lørdag 30. september kl. 19.37

  Bil mot sykkel i Midt-Telemark

  Nødetatene har rykket ut etter melding om sammenstøt mellom en sykkel og en bil i Lundevegen. Politiet skriver på X at syklisten er våken og bevisst og trolig ikke alvorlig skadet.

 • Lørdag 30. september kl. 19.32

  Vipers tapte i siste sekund

  Vipers tapte 37–38 for Esbjerg i Champions League lørdag kveld. Tidligere Vipers-spiller Henny Reistad satte kampens siste mål i kampens siste sekund. Anna Vjakhireva ble Vipers' toppscorer med hele 11 mål.

 • Lørdag 30. september kl. 19.23

  Rykker ut til røykutvikling fra personbil

  Brannvesenet rykker ut til røykutvikling fra en personbil på Kringlebotn i Bergen, skriver de på X/Twitter.

 • Lørdag 30. september kl. 19.22

  Solberg om egne habilitetsbrudd: – Ville vært enormt tidkrevende å gå gjennom

  Tirsdag må Erna Solberg (H) svare Stortingets kontrollkomité. Hun vil ikke si om hun har funnet flere saker hvor hun var inhabil.

 • Lørdag 30. september kl. 19.21

  Kort stenging i Lyderhorntunnelen.

  Lyderhorntunnelen på rv. 555 i retning Bergen ble tidligere stengt på grunn av et kjøretøy med stans i veibanen. Nå er den åpen for trafikk igjen, skriver vegtrafikksentralen på X/Twitter.

 • Lørdag 30. september kl. 19.18

  Elise Thorsnes sendte Vålerenga til cupfinale mot Rosenborg

  (Vålerenga-Lyn 3–2 e.e.o. og Rosenborg – LSK Kvinner 2-1) Du er vant til å se Elise Thorsnes (35) som TV-ekspert. Lørdag viste veteranen at hun også er cupekspert.

 • Lørdag 30. september kl. 19.09

  To 17-åringer omkom etter utforkjøring i Rakkestad – døde umiddelbart

  De to jentene som døde i Rakkestad etter en utforkjøring døde momentant, ifølge obduksjonsrapportene som nå er klar.

 • Lørdag 30. september kl. 19.00

  Flere barn tok seg inn på barneskole i Bergen

  Klokken 18.21 fikk politiet melding om at 4-5 personer tok seg inn på Fridalen barneskole på Minde. Politiet er på stedet, og har kontroll på fem barn i 10-årsalderen. En av dem tok seg inn med å krype inn et vindu, for å så åpne en dør for de andre.

 • Lørdag 30. september kl. 18.54

  Damsgårdstunnelen åpen igjen

  Damsgårdstunnelen ble tidligere stengt på grunn av melding om fjernet brannslukker. Klokken 18.52 melder vegtrafikksentralen at tunnelen er åpen igjen i begge retninger.

 • Lørdag 30. september kl. 18.44

  Person gikk på togskinnene - kjøpte billett

  Litt etter klokka 17 i dag fikk politiet melding om en person som gikk på togskinnene i Sandvika i Ottestad. Toglederen i Oslo ble varslet og nordgående tog fikk beskjed om å kjøre sakte. Da toget kom dit personen var, stoppet de og tok han/henne med til stasjonen i Hamar. Vedkommende forsto at det ikke var så lurt å gå på togskinnene, så da kjøpte han eller hun billett og ble med toget videre til Moelv.

 • Lørdag 30. september kl. 18.44

  Mann gikk på togskinnene - kjøpte billett

  Litt etter klokka 17 i dag fikk politiet melding om en person som gikk på togskinnene i Sandvika i Stange. Toglederen i Oslo ble varslet og nordgående tog fikk beskjed om å kjøre sakte. Da toget kom dit mannen var, stoppet de og tok ham med til stasjonen i Hamar. Det viste seg at mannen, en lokal mann i 30-åra, hadde tenkt å gå på skinnene til Hamar for så å ta toget derfra, forteller operasjonslederen hos politiet i Innlandet. Etter en prat med konduktør og togfører forsto han at det ikke var så lurt å gå på togskinnene, og så kjøpte han billett og ble med toget videre til Moelv.

 • Lørdag 30. september kl. 18.41

  Redningshelikopter leter

  Redningshelikoptret Sar Queen deltar i letinga etter en savnet mann i 70–årene. Mannen har noe demens og har trolig hatt med seg hunden sin på tur i området ved Lustadvatnet og Skjækerfjella i Steinkjer. Fem politihunder er satt inn i letinga, i tillegg til frivillige. Mannen reiste på hytta for noen dager siden, og ble meldt savnet lørdag formiddag.

 • Lørdag 30. september kl. 18.41

  Damsgårdstunnelen stengt

  Damsgårdstunnelen på rv. 555 i Bergen er stengt i begge retninger etter melding om at brannslukker er fjernet, skriver Vegtrafikksentralen på X/Twitter.

 • Lørdag 30. september kl. 18.27

  Forskere skal undersøke om nye militære sonarer påvirker atferden til hval

  En ny type sonarer som mange nasjoner vurderer å ta i bruk, skal testes av Forsvarets forskningsinstiutt for å se om de påvirker hvalers atferd. Forsøkene skal pågå fra fredag 6. oktober til 1. november rundt Fugløybanken, der det i denne perioden er samlet spekkhoggere og knølhval som beiter på sild, opplyser FFI i en pressemelding. – De nye sonarene har lavere lydnivå, men lydpulsene har lengre varighet enn konvensjonelle sonarer. Det er viktig å teste hvordan hvalen reagerer på disse over tid, sier forsker Petter Kvadsheim. Han forteller at forskernes hypotese er at de nye sonarene har mindre skadepotensial fordi de har lavere lydtrykk. Samtidig kan det kanskje forstyrre hvalen mer siden signalet varer lengre. Under testene skal forskerne bruke småbåter for å feste sensorer på hvalene med sugekopp. Sensorene registrerer lyd som dyret selv lager, lydene de eventuelt utsettes for, dykkeadferd, svømmehastighet og hvor de vandrer. Slik kan de kartlegge hvordan hvaler reagerer på sonarpulser. Sugekoppene er programmert til å falle av etter 24 timer. I sommer ble et vågehvalprosjekt midlertidig stanset etter at en vågehval druknet etter anlegget ble skadet under uvær i sommer. (©NTB)

 • Lørdag 30. september kl. 18.26

  Leteaksjon i Steinkjer

  Politi og frivillige mannskaper har startet en leteaksjon etter en mann i 70–årene. Letinga foregår ved Lustadvatnet i retning Skjækerfjella. Mannen hadde på seg grønn turbukse, allværsjakke og grå turhatt med brem og grønn sekk. Han skal trolig ha med en hund. Leteaksjonen startet klokka 18 lørdag.

 • Lørdag 30. september kl. 18.07

  Kjørte uregistrert motorsykkel

  En mann i 20-årene ble lørdag ettermiddag stanset av en UP-patrulje i Ringdal ved Larvik. Politiet skriver på X at mannen kjørte en uregistrert motorsykkel og han hadde heller ikke gyldig førerkort. Mannen blir anmeldt for begge deler.

 • Lørdag 30. september kl. 18.06

  Stusser over finsk håndtering: – Oppsiktsvekkende

  Finland avslørte at drapsdømte Faraidun Latif Sharif løy om egen identitet for å få opphold. Men irakeren – som er dømt for drap på en norsk kvinne i Nord-Irak – fikk likevel fornyet oppholdstillatelse.

 • Lørdag 30. september kl. 17.58

  Martin Ødegaard involvert i alle målene da Arsenal vant 4–0

  (Bournemouth-Arsenal 0–4) Martin Ødegaard (24) fortsetter å imponere som Arsenal-kaptein. Han var involvert i alle fire målene mot Bournemouth – og lot Kai Havertz (24) ta straffen som endelig ga tyskeren Arsenal-scoring.

 • Lørdag 30. september kl. 17.56

  Guardiola tok Haaland i forsvar etter blytungt tap: – Ikke lett for ham

  WOLVERHAMPTON (VG) (Wolves – Man. City 2–1) Et oppofrende Wolverhampton påførte Citys stjernegalleri sesongens første ligatap, i en kamp Erling Braut Haaland (23) slet voldsomt med å komme til sin rett.

 • Lørdag 30. september kl. 17.53

  Ny United-nedtur mot Crystal Palace: – Vi gjør dårlige valg

  (Manchester United – Crystal Palace 0–1) Den dårlige starten i Premier League fortsetter for Manchester United. Joachim Andersens drømmetreff gjør at United står med fire tap på syv ligakamper.

 • Lørdag 30. september kl. 17.53

  Setter i gang leteaksjon etter tenåringsgutt

  Politiet er i ferd med å starte et redningsoppdrag etter at en 14 år gammel gutt forsvant i Sogndalsområdet i natt. – Vi kaller ut frivillige, og skal starte et søk. Foreldrene er veldig bekymrede, sier Knut Dahl-Michelsen, operasjonsleder i Vest politidistrikt.

 • Lørdag 30. september kl. 17.49

  Stjålet bil dukket opp på pizzasted

  En bil som i natt ble stjålet på Kalandseidet i Bergen, dukket opp på et pizzasted på Minde, sier Knut Dahl-Michelsen, operasjonsleder i Vest politidistrikt. – Flere folk løp fra bilen, sier operasjonslederen. Politiet er på stedet og undersøker.

 • Lørdag 30. september kl. 17.48

  Gutt alvorlig skadet etter fallulykke i Sirdal

  En ung gutt fraktes til Stavanger universitetssykehus etter en fallulykke på Fidjeland i Sirdal. Skadeomfanget er alvorlig. Gutten skal ha falt ned en skrent på cirka ti meter. Politiet meldte om ulykken ved 16-tiden i ettermiddag.

 • Lørdag 30. september kl. 17.45

  Tenåring tatt for råkjøring

  En sivil UP-patrulje stanset lørdag ettermiddag en tenåring på lett motorsykkel på Tjøllingveien ved Larvik. Patruljen hadde observert at tenåringen råkjørte og kjørte på bakhjulet, melder politiet på X. Det ble besluttet førerkortbeslag og sak opprettes.

 • Lørdag 30. september kl. 17.44

  Frisørsalong-slagsmål handlet om parkeringsplass

  Politiet har avsluttet på stedet, og opprettet sak etter et slagsmål i en frisørsalong på Nesttun i Bergen tidligere i dag. – Slagsmålet skal ha dreid seg om en parkeringsplass, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt. En mann fikk et kutt i hodet, og ble sendt til legevakten for å sy. Slagsmålet var opprinnelig mellom to menn i 40-årene, men flere menn ble involvert etter hvert. – Vår forståelse er at de forsøkte å trå til for å hjelpe, men så ble de en del av det, sier operasjonslederen.

 • Lørdag 30. september kl. 17.40

  Meieriutfordrer mener Rema-grep kan bli dyrere for kunden

  Rema 1000 ønsker å skifte ut praksisen med to faste prisvinduer hvert år. Det vil være langt mer ressurskrevende, ifølge Kavli og Q-Meieriene.

 • Lørdag 30. september kl. 17.40

  Trafikkulykke i Vinje

  Sør-Øst 110 melder på X at brannvesenet har rykket ut til en trafikkulykke i Ålandsli. Det skal være ett kjøretøy involvert. Politiet melder på X at det skal dreie seg om utforkjøring og at en bil ligger på taket. Sjåføren er ute av bilen og er våken og bevisst. Ifølge politiet er det ikke snakk om alvorlig personskade. Trafikken går sakte forbi ulykkesstedet. Noe senere melder politiet at det var en kvinne i 70-årene som kjørte bilen. Hun ble fraktet til sykehus for videre oppfølging. Politiet skriver på X at det ikke er mistanke om ruskjøring. En bilberger er varslet for å hente bilen.

 • Lørdag 30. september kl. 17.33

  Start og Jerv tapte

  Både Start og Jerv tapte sine kamper i 1. divisjon i dag. Start tapte 0–1 borte for Sandnes Ulf, og har dermed hele åtte poeng opp til direkte opprykksplass. Start ligger på fjerdeplass på tabellen, men kan bli passert av Sogndal som har en kamp mindre spilt. Jerv tapte 1–3 hjemme for Sogndal og ligger på 14. plass på tabellen, som vil gi kvalifiseringsplass for å unngå nedrykk. Jerv ligger kun to poeng over Hødd på nedrykksplass, som møter Moss borte i morgen.

 • Lørdag 30. september kl. 17.30

  Flyttet til Norge: – De drikker for å feste

  Arunya Guillot (22) flyttet fra Nederland til Norge, og ble møtt av en måte å feste på som var hardere enn den hun er vant med.

 • Lørdag 30. september kl. 17.26

  Kritiserer regjeringen for etablering i Gjøvik

  Avgjørelsen om å legge Økokrims nye bedragerienhet til Gjøvik, er feil. Det mener Trondheims avtroppende ordfører, Rita Ottervik (Ap). Hun viser til at politiet selv har anslått at etablering på Gjøvik i stedet for i Trondheim vil bli mye dyrere, forsinke etableringen og gi mindre penger til jobben bedragerienheten skal gjøre. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Økokrimsjef Pål Lønseth har tidligere sagt til OA, at Gjøvik ikke har den bredden i kompetanse i fagområdene de trenger, og at det er enklere å få tak i riktig kompentanse i Oslo og Trondheim. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) svarer på spørsmål fra Høyres justispolitiske talsperson Sveinung Stensland i Stortingets spørretime, at kostnad og etableringstid bare er to av mange forhold som er relevant ved valg av sted for nye statlige enheter.