Nyheter:

 • Tirsdag 17. november kl. 18.49

  Seier unnskuld til barnevernsbarn

  – Eg ber berørte barn og foreldre om unnskuldning for mangelfull saksbehandling og fleire forvaltningsfeil i barnevernstenesta, seier sosialbyråd Lubna Jaffery (Ap) på vegner av Bergen kommune. Bystyret gjer i kveld fleire vedtak for å rydde opp.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.42

  Norsk økonomi vokser igjen, men smitteutviklingen bestemmer veien videre, mener økonomer: – Alt avhenger av vaksinen

  Den norske økonomien vokser igjen, men det gjenstår fortsatt mye før man er tilbake til normalen. På veien vil utviklingen i smitten være avgjørende, sier økonomer.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.33

  Stenger store deler av Københavns lufthavn frem til 2022

  Flyplassen i København stenger ned 40 prosent av terminalområdet frem til 2022 for å spare kostnader på strøm, rengjøring og vedlikehold. Det skjer etter et kraftig fall i passasjertallet.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.30

  Ni beboere og ni ansatte smittet

  Totalt ni beboere og ni ansatte på har nå fått påvist covid-19 etter et smitteutbrudd på Årvoll omsorgssenter i Oslo. Første smittetilfellet på senteret ble avdekket onsdag forrige uke.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.22

  Slagsmål på torget

  Politiet er på plass på torget i midtbyen i Trondheim etter å ha fått melding om slagsmål på stedet. Det er uklart om noen er skada.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.11

  Trafikkulykke i Grimstad

  En bil og en moped har kollidert ved Lauvstø i Grimstad. Politiet er på stedet sammen med ambulanse. Ingen skal være alvorlig skadet, opplyser politiet.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.10

  Nye Sandviken-spillere

  Tuva Hansen (23) og Elisabeth Terland (19) fra Klepp Elite er klare for Sandviken. Begge har vært på landslaget, og har vært sentrale på Klepp de siste sesongene, opplyser Sandviken i en pressemelding.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.00

  Ekspertgruppe mener eldre og syke bør få coronavaksine først

  Fortsatt er ingen coronvaksiner godkjent i EU og Norge. Men når den først kommer, vil det ikke være nok til alle.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.00

  Mann sparket hund

  En mann ble observert på Mørkved i Bodø idet han sparket til en hund. Det er uvisst om det var mannens egen hund. Politiet har vært på stedet uten å finne mannen, melder de på Twitter.

 • Tirsdag 17. november kl. 18.00

  Nytt smittetilfelle i Hægebostad

  Ytterligere én person har fått påvist koronasmitte i Hægebostad. Det er det sjette smittetilfellet i kommunen. Smittetilfellet har sammenheng med smitteutbruddet i Lyngdal. Over 100 personer sitter nå i karantene.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.57

  Varhaug ungdomsskule i klassequizen

  Sjekk ut hvordan det gikk da Varhaug ungdomsskule deltok i dagens klassequiz. Fra venstre: Henrik Kyllingstad, Margit Auestad og Simen Enok Hovland Borgen

 • Tirsdag 17. november kl. 17.47

  Olsbu Røiseland vant igjen

  Det ble ny seier for Marte Olsbu Røiseland i kvinneklassen, mens Vetle Sjåstad Christiansen slo Tarjei Bø med ett sekund i skiskytternes fellesstart på Susjøen tirsdag. Bø og Røiseland vant mandagens sprint.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.47

  Brann slukket på studenthjem

  Brannvesenet rykket i ettermiddag ut til en brann på Bjølsen studenthjem. Brannen ble raskt slukket. En person får tilsyn av helse etter å ha blitt eksponert for røyk.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.46

  Får 1,7 millioner i sluttpakke

  Avtroppende kommunedirektør Tone Marie Nybø Solheim og Grimstad kommune er enig om en sluttpakke til en verdi av 1,7 millioner kroner. Nybø Solheim fratrer stillingen med umiddelbar virkning.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.45

  Ser ut som Tegnell overkjøres

  Politikerne kommer på banen i Sverige. Det er på tide.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.38

  –Det er vemodig å slutte

  Det er vemodig å slutte på denne måten, men jeg er fornøyd med at vi har kommet i mål med en avtale, sier avtroppende kommunedirektør i Grimstad Tone Marie Nybø Solheim. Ifølge Nybø Solheim fratrer hun stillingen i dag.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.34

  Opec+ åpner for ytterligere oljekutt

  Oljekartellet Opec+ er forberedt på å gjøre ytterligere kutt i oljeproduksjonen for å hindre et nytt prisfall.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.23

  Nye smittetilfeller i Nome

  To nye personer har fått positivt svar på koronatesten. De sitter allerede i karantene etter at en annen i familien er smitta, skriver kommunen i en pressemelding.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.20

  Tre ambulansearbeidere smittet

  Tre ambulansearbeidere i Farsund har fått påvist koronasmitte, skriver Fædrelandsvennen. Ambulansearbeiderne sitter allerede i karantene og har ikke vært i kontakt med pasienter. Smittetilfellet skal ikke påvirke beredskapen til ambulansetjenesten.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.11

  Witzøe-eid investeringsselskap kjøper seg opp i netthandelsuksess

  Gründerne i det norske netthandelsselskapet Get Inspired selger seg kraftig ned og gir fra seg kontrollen til Salvesen & Thams, det Trondheim-baserte investeringsselskapet hvor Witzøe-familien er største eier.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.11

  Pizzabakeren-gründere inngikk konsulentavtale som sikrer dem 3,75 millioner kroner i året

  Samtidig som eierne av Norges største pizzakjede jobber med et mulig salg av selskapet, har gründerne sikret seg en konsulentavtale med millionlønn.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.04

  Enige om sluttavtale

  Kommunestyret i Grimstad har enstemmig godkjent sluttavtalen til kommunedirektør Tone Marie Nybø Solheim. Innholdet i avtalen blir offentliggjort når den er underskrevet av partene, trolig i kveld. Kommunestyremøtet ble gjennomført digitalt.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.03

  Sjekk coronalisten: Smitten blomstrer på landslagene

  Den positive testen til Norges visekaptein Omar Elabdellaoui (28) er bare toppen av isfjellet i landslagsfotballen den siste uken. Coronasmitten florerer under landslagssamlingene i Europa og Sør-Amerika.

 • Tirsdag 17. november kl. 17.02

  Fikk for mange prikker

  En kvinne i 40-årene er fratatt førerkortet etter at hun kjørte i 125 kilometer i timen i 100-sonen ved Hanekleiva i Holmestrand. Kvinnen hadde flere prikker i førerkortet fra før, og med de nye ble det for mange til å beholde førerkortet.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.49

  Høgre krev meir koronainformasjon

  Harald Victor Hove (H) seier til NRK at byrådsleiaren må informere bystyrepartia før pressekonferansar om smitteverntiltak, noko Frp støttar. Saman med SV krev dei at byrådet snarast legg fram dokumentasjon på vurderingane om regelen om fem personar.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.47

  Smittetilfelle i Stad

  Ein ny person er sett i isolasjon i Stad kommune etter å ha fått påvist covid-19. Personen kom heim frå arbeid i utlandet og testa positivt ved innreise. Personen har vore i innreisekarantene fram til testresultatet kom, og han er no i isolasjon.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.47

  Slik reagerte Obama da han fikk fredsprisen

  «For hva da?» spurte Barack Obama da han fikk vite at han var blitt tildelt Nobels fredspris.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.42

  Smitte i hjemmetjenesten

  I ettermiddag er det bekrefta at ytterligere en ansatt i hjemmetjenesten i Skien kommune og en tjenestemottaker har testa positivt for korona. Totalt er det nå fem ansatte og fem tjenestemottakere som er smitta i Sentrum hjemmetjeneste.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.42

  Fem poeng til Namsskogan

  Laget fra Namsskogan ungdomsskole fikk fem poeng i dagens Klassequiz. Laget besto av Aina Sööfe, Dina Berntsen og Eirik Dahl

 • Tirsdag 17. november kl. 16.25

  Fire smitta på Askøy

  Askøy kommune melder om fire personar som har fått påvist koronavirus i dag. Det opplyser kommunen i ei pressemelding. Alle er nærkontaktar. Smitten fører difor til at få personar må i karantene.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.21

  Fleire smitta i Voss herad

  Voss herad har i ettermiddag fått to nye tilfelle av koronasmitte. Dermed er det til saman fire smittetilfelle i Voss i dag. Det eine smittetilfellet var alt i karantene, og har ingen nærkontaktar. Voss herad jobbar med smittesporing på dei andre.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.20

  Gyldendals gode navn og rykte står på spill

  Boka «Hva visste hjemmefronten?» er en systematisk forfalskning av historien om Hjemmefronten og de norske jødene. Hederlige menneskers minne trekkes ned i søla i Marte Michelets storselgende bok.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.19

  Trond Lykke er død

  Grunnleggeren av Bunnpris-kjeden, Trond Lykke, er død. Han ble 74 år gammel. Han døde av kreft, ifølge Adresseavisen. Lykke var femte generasjon av Lykke-familien som drev med dagligvarebutikk, men var den som gjorde Bunnpris til en kjede.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.18

  12 nye smittede i Sandefjord

  12 personer har det siste døgnet fått påvist covid-19-smitte i Sandefjord. Alle får nå tett oppfølging av smittesporingsteamet i kommunen. Det er nå 65 smittede personer i hjemmeisolasjon i Sandefjord kommune.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.16

  Bunnpris-gründer Trond Lykke er død

  Trond Lykke, som grunnla Bunnpris-kjeden, er død. Han ble 74 år gammel.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.14

  Fikk svar om redningshelikoptre

  – Tidligere stortingsvedtak brytes dersom de nye SAR Queen-redningshelikoptrene ikke kan lande ved sykehusene på Sørlandet, mener stortingsrepresentant Tellef Inge Mørland. Ap-politikeren har spurt helseminister Bent Høie om landingsmulighetene.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.13

  Trafikkuhell i Vennesla

  Det har vært et trafikkuhell på riksvei 9 ved Stemmen i Vennesla. Ifølge politiet skal én bil være involvert i uhellet. Ingen personer skal være alvorlig skadet og trafikken flyter greit forbi.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.13

  Finalist til Frivillighetsprisen

  Turid Abelsen (71) fra Sortland er en av seks finalister til den nasjonale Frivillighetsprisen 2020. Hun har gjennom sine 50 år i frivilligheten blant annet vært frivillig i ski- og fotball, vært styreleder i Caravanklubben og jobbet med Sortland frivilligsentral. Vinneren av prisen kåres under Frivillighetens dag 3. desember.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.12

  Trafikkulykke i Bøverdalen

  Politiet melder om ei trafikkulykke på FV 55 i Bøverdalen i Lom. En bil har kjørt av vegen, og nødetatene er underveis. Det skal være glatt på stedet.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.12

  Abid Q. Raja lover mer penger til kulturlivet

  Kulturministeren er klar til å plusse på kulturlivets stimuleringsordning med flere hundre millioner kroner. Det reagerer Fremskrittspartiet sterkt på.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.10

  Sportskjeden solgte like mye på to måneder som i hele 2019. Nå gir de penger til restauranter som sliter.

  Sportsbransjen går så det suser, mens utelivsbransjen sliter kraftig. Nå vil denne bergensskjeden hjelpe restauranter som går glipp av julebordsesongen.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.09

  Tre nye smittetilfeller i Lindesnes

  Ytterligere tre personer har fått påvist koronasmitte i Lindesnes kommune. Nå er totalt 37 personer smittet i kommunen. – Alle smittetilfellene kan knyttes til smitteutbruddet i Lyngdal, sier ordfører Even Tronstad Sagebakken.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.07

  Ønsker å beholde demenstilbud

  Pårørende reagerer på at administrasjonen i Færder foreslår å legge ned deler av tilbudet til demente. De pårørende er redde for nedleggelsen skal gå utover livskvaliteten til de med demens. Det kan også føre til økte utgifter for kommunen.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.04

  Johnson i trøbbel etter katastrofe-kommentar

  Boris Johnson er i hardt vær etter at han skal ha sagt at selvstyret i Skottland har vært en katastrofe og Tony Blairs største tabbe.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.02

  Fem poeng til Gjerøy

  Denne gjengen fra Gjerøy skole i Rødøy tok med seg fem poeng i Klassequizen. Det var Hannah Marie Hoff Lervik, Hans Kasper Granlund Storhaug og Vivian Emily Hoff som kjempet for disse poengene. Hør hele innslaget under.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.02

  Advarer barna mot å gå aleine

  Politiet i Skien har fått melding om en hvit varebil som har fulgt etter en elev på vei hjem fra Buer skole i dag. Rektoren på barneskolen har sendt en melding til alle foreldrene og bedt om at barna ikke går aleine til og fra skolen.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.02

  NFF vil spille Romania-kampen – kan avgjøres ved loddtrekning

  Norges Fotballforbund ber om at den corona-avlyste Nations League-kampen mot Romania blir omberammet, eventuelt avgjort ved loddtrekning. Svar kommer trolig onsdag, får VG opplyst.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.01

  Drammen følger etter Oslo

  Drammen kommune følger etter Oslo og innfører strengere tiltak for å begrense koronasmitte. Politikerne har bestemt å forby innendørs aktivitet for ungdom fra 13 år som et tiltak fram til 1. desember fordi smitten øker i denne aldersgruppen.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.00

  Elev har testa positivt

  En elev på 8. trinn ved Rosenborg skole i Trondheim har fått koronaviruset. Det gjør at alle de 180 elevene og 15 lærerne på trinnet må i karantene. Elevene vil få digital undervising mens de er i karantene, skriver Adresseavisen.

 • Tirsdag 17. november kl. 16.00

  Ukjent brannårsak

  Årsaken til at det oppsto brann i en hjullaster ved Omre Pukkverk i Grimstad, er ukjent. Politiet oppretter sak på forholdet.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.46

  TV-anmeldelse «His Dark Materials» sesong 2: Knivskarpt for hele familien

  Bedre, mørkere, skarpere. Hva mer kan man ønske av en serie som allerede har multiverser og snakkende isbjørner?

 • Tirsdag 17. november kl. 15.45

  Tre nye smittede i Fauske

  To personer fikk påvist koronasmitte i Fauske i helga, mens en tredje person ble bekreftet smittet i går. De to første er gjestearbeidere som allerede var i smittekarantene. Gårsdagens smittetilfelle er bosatt i kommunen, men var også i smittekarantene.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.44

  Vil koste 100 000 å få Bråtveit til Østerrike

  WIEN/OSLO (VG) Det norske nødlandslaget har landet i den østerrikske hovedstaden Wien, men kun med én keeper. Komplikasjoner med Per Kristian Bråtveits coronatest gjør at han foreløpig ikke får reise.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.44

  NFF vil punge ut for eget fly til reservekeeper

  WIEN/OSLO (VG) Det norske nødlandslaget har landet i den østerrikske hovedstaden Wien, men kun med én keeper. Komplikasjoner med Per Kristian Bråtveits coronatest gjør at han foreløpig ikke får reise.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.44

  Vil trolig koste 100 000 å få Bråtveit til Østerrike

  WIEN/OSLO (VG) Det norske nødlandslaget har landet i den østerrikske hovedstaden Wien, men kun med én keeper. Komplikasjoner med Per Kristian Bråtveits coronatest gjør at han foreløpig ikke får reise.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.30

  Shortsmell i Tesla – taper over 20 mrd.

  Det er en blytung tirsdag for Tesla-shorterne, som vedder på kursfall, etter at selskapet tas inn i S&P 500-indeksen. Elbilaksjen stiger stort fra start og påfører spekulantene tap på over 20 milliarder kroner.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.20

  Smitteutbrudd blant pub-gjester

  17 personer som var tilstede på puben Gamla forrige mandag, før Oslo stengte alkoholserveringen, er bekreftet smittet med koronaviruset. Det melder Dagbladet. 162 gjester og ansatte er i karantene.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.18

  Kadetten får ikke tilskudd

  Bærum-festivalen søkte om 14,4 millioner kroner i statlig kompensasjonsstøtte, men får ingenting. Det har Kulturrådet bestemt. De behandler fortløpende søknader om kompensasjon for arrangementer som har måttet avlyse på grunn av korona.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.18

  Hjullaster i full fyr

  Det brenner i en hjullaster ved Omre Pukkverk i Grimstad. Kjøretøyet er overtent og brannvesenet er i gang med slukking, opplyser politiet. Brannen skal ikke være til fare for personer eller bygninger.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.15

  Snøbyger over 200 meter torsdag

  Torsdag kan det bli snø helt ned i lavlandet, melder yr.no.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.12

  Nå kommer hver tiende krone Aibel tjener fra fornybare prosjekter

  Det er store forskjeller på hvor mye av oljeleverandørenes inntekter som kommer fra grønn omstilling.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.11

  Trafikkuhell i Fjaler

  Ein bil har køyrd av vegen og velta ved Kviene på fv. 57 i Fjaler. Politiet opplyser om at føraren er ute av bilen og er vaken.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.09

  Får støtte til Åge-konserter

  Forrige uke fikk en arrangør i Bindal avslag på søknaden om 740.000 kroner i støtte for å arrangere fire konserter med Åge Aleksandersen. Etter at de har sendt inn en ny søknad, har de nå fått innvilget støtten til konserten, opplyser Kulturrådet overfor NRK.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.07

  Smitta i Porsgrunn

  Det er registrert fire nye personer med koronasmitte i kommunen hittil i dag. De fire har blitt smitta i Porsgrunn, og de var allerede i karantene da testen viste seg å være positiv.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.07

  17 smittet på Oslo-pub - forventer økte smittetall

  Oslo stengte alkoholserveringen ved midnatt mandag 9. november, og mange valgte å ta den siste ølen på bar på lang tid. På utestedet Gamla i Oslo sentrum endte det i smitteutbrudd blant gjestene.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.06

  Festival i Haugesund avlyst

  Styret i Vise- og lyrikkfestivalen i Haugesund har valgt å avlyse årets festival. Festivalen skulle ha blitt arrangert neste helg. Styret håper at neste års festival vil kunne gå siste helgen i mai.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.05

  Espresso House-sjefen går av etter åtte år på toppen av selskapet

  Torodd Gøystdal (45) gir seg som sjef for Espresso House. Han har vært sentral i å bygge opp Norges største kaffebarkjede.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.05

  Nå kommer snøen

  Meterologisk institutt har sendt ut varsel om mye snø i Trøndelag og Møre og Romsdal. I høyereliggende strøk er det sendt ut gult farevarsel. Der kan det komme 20-40 centimeter snø.

 • Tirsdag 17. november kl. 15.00

  Skoleklasse satt i karantene

  En klasse ved Eidsvoll Verk skole er satt i karantene etter smittemistanke. Ordføreren sier til RB at dette er en konsekvens av utbruddet ved Villa Skaar Valstad, hvor det er flere ansatte med barn. Alle elevene, lærerne og nærkontaktene skal testes.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.58

  To smittet i bofelleskap i Rana

  To personer tilknyttet bofellesskapet Ranheimgata i Rana har testet positivt på covid-19. De to smittede er isolert og boligtjenesten jobber med å finne gode løsninger for å opprettholde tjenestetilbudet til brukerne. Ranheimgata er et bofellesskap for personer med psykisk utviklingshemming.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.54

  Her er Asheims fem krav til studiestedene

  Studenter savner bedre informasjon om eksamen i coronapandemien. Utdanningsminister Henrik Asheim sender nå derfor et brev til fagskolene, høyskolene og universitetene med tydeligere krav.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.53

  Ny studie: Omega-3 beskytter ikke mot hjertesykdom hos eldre pasienter

  Å ta omega-3 kosttilskudd fører ikke til redusert risiko for hjerteinfarkt, slag og død hos eldre hjerteinfarktpasienter, viser en ny studie.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.53

  Sesongstart i påska 2021

  Eliteseriespillerne i Odd og Sandefjord kan krysse av kalenderen for sesongstart 2. påskedag neste år. Det betyr at også supporterne må være klare for årets første kamp den 5. april.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.49

  Arbeidsledigheten øker

  Arbeidsledigheten øker i Rogaland igjen. Det viser tall fra Nav og nå er det 16 703 personer som er registrert som arbeidssøkere i Rogaland. Det er 172 flere enn i forrige uke. Det utgjør 3,6 prosent av arbeidsstyrken i Rogaland.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.43

  Over 700 permitterte i Widerøe

  Til sammen 714 ansatte er nå permittert i kriserammede Widerøe. 465 av de permitterte er bakkeansatte, mens 225 jobber i Widerøe flyveselskap, opplyser Widerøe til NRK.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.43

  Brann i fryser

  Brannen i en bolig i Rissa er slukka. Det var en fryser som sto i en kjeller som hadde tatt fyr. Brannvesenet er på stedet og lufter ut i boligen nå. Ingen ble skadd i brannen.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.42

  Flere søker jobb

  Den siste uka har Nav Agder registrert 112 flere personer som søker arbeid. Til sammen er det nær 10.000 arbeidssøkere i Agder. Det er 5090 personer som er registrert som helt arbeidsledige i fylket. Det utgjør 3,3 av arbeidsstyrken, ifølge Nav.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.42

  Fare for snøfokk i fjellet i morgen

  Uværet i morgen fører ikke bare til fare for flom og jordskred. I fjellet kan det bli snøfokk og vanskelige kjøreforhold.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.41

  E134 åpnet igjen

  På E134 er Røldals- og Seljestadtunnelen nå åpnet igjen for trafikk etter å ha vært stengt på grunn av røyk i tunnelen.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.38

  Arbeidsledigheten stiger

  Arbeidsledigheten stiger ganske mye i Trøndelag. Den sista uka er 260 personer blitt helt uten arbeid i fylket vårt. 34 er blitt delvis ledig. Arbeidsledigheten stiger i de fleste yrkesgruppene, men det er innen reiseliv og transportnæringa at den stiger raskest.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.29

  Uskadd i ulykke

  En mann i 30-årene kom uskadd fra det da elsparkesykkelen hans ble påkjørt av en bil på Nøtterøy. Ulykken skjedd på Smidsrødveien og ble meldt klokka 1342. Bilen fikk skader i sammenstøtet.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.28

  En til med smitte i Elverum

  Én person har fått påvist smitte i Elverum i dag, 17. november. Det fører til at én klasse på Elverum ungdomsskole fortsetter å være i karantene. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.27

  23 personer smittet på sykehjem

  Bergen kommune melder nå at totalt 23 beboere på sykehjem er smittet. Siden i går er én ny person smittet på Midtbygda bokollektiv og én ny på Bergen Røde Kors sykehjem. 33 ansatte på sykehjem er i tillegg smittet.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.26

  Tunneler stengt på E134

  På E134 er Røldals- og Seljestadtunnelen stengt på grunn av røykutvikling fra en lastebil. Brannvesenet har rykket ut for å undersøke.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.24

  Økning i antall arbeidssøkere

  I dag er det registrert 6000 flere arbeidssøkere hos Nav enn forrige uke. Økningen skyldes i stor grad flere permitteringer som følge av strengere tiltak i blant annet Oslo, Bergen og Viken, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.22

  Rimelig sikker på smittekilde

  Kommuneoverlegen i Lyngdal sier hun er rimelig sikker på at smittekilden til koronautbruddet i kommunen og Farsund er en utenlandsk arbeider som ankom Norge via Sandefjord lufthavn Torp 27. oktober. Fra denne personen ble smitten spredt videre.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.18

  Strammer inn på kollektivtrafikk

  Koronautbruddet i Lyngdal får også konsekvenser for kollektivtrafikken. Kommuneledelsen i de to kommunene oppfordrer sammen med Agder kollektivtrafikk skoleelever i Lyngdal og Lindesnes til å gå, sykle eller bli kjørt.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.13

  800 i karantene

  Rundt 800 personer i Lyngdal er nå i karantene etter smitteutbruddet i kommunen. Dermed er nesten 10 prosent av kommunens innbyggere i karantene, ifølge kriseledelsen. I morgen ventes avklaring på hvor mange som kan komme på skole og barnehage igjen.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.11

  Kraftig vind i vente

  Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om kraftige vindkast. Onsdag kveld vil vinden ta seg opp til sørvestlig sterk kuling 20 meter per sekund på kysten av Vestfold og Telemark. Vindkastene kan komme opp i 25 meter per sekund.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.05

  Panthers unngikk koronasmitte

  Alle spillerne i ishockeyklubben Ringerike Panthers har testet negativt for koronavirus etter dobbeltkampen mot smitterammede Nidaros. Det opplyser den Hønefoss-baserte klubben via sin Twitter-konto. Dermed kan serielederen igjen spille kamper.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.02

  Ekstraordinære tiltak i Drammen

  Smitteutviklingen gjør at Drammen kommune tar grep for å beskytte brukere av hjemmetjenester og beboere på sykehjem. Enkelte korttidsopphold kan bli utsatt og kun nødvendig helsehjelp blir gitt. Det er ikke mulig å besøke sykehjem der det er smitte.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.02

  Kraftig økning i antall arbeidssøkere den siste uken

  Strengere smitteverntiltak gir flere arbeidssøkere hos Nav, som i snitt registrerte én arbeidssøker i minuttet sist uke.

 • Tirsdag 17. november kl. 14.00

  Mulig brann i Rissa

  Nødetatene er på vei til Rissa da det er kommet melding om brann i en bolig der.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.57

  Koronasmitte på flere Oslo-skoler

  Mandag var det påvist koronasmitte på 36 barne- og ungdomsskoler i Oslo, viser en oversikt som TV 2 har laget. Til sammen er det påvist smitte på minst 140 skoler over hele landet. Ifølge TV 2 er sju skoler stengt.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.55

  Fratatt førerkortet

  En person ble frattatt førerkortet under en fartskontroll i Stadsbygd. I 60-sonen der ble vedkommende målt til 93km/t. Seks andre fikk forenkla forelegg under kontrollen.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.52

  – Litt mer kontroll

  Ordfører Jan Kristensen sier de har litt mer kontroll på smitteutbruddet i Lyngdal. Det er i dag tre nye smittetilfeller i den smitterammede menigheten i kommunen. Dermed er det 46 smittede i Lyngdal. Det skal foretas ytterligere koronatester.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.49

  Elsparkesykkel påkjørt

  Nødetatene er på vei til Nøtterøy etter melding om en trafikkulykke. Ifølge politiet skal føreren av en elsparkesykkel være påkjørt på Smidsrødveien.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.47

  Presenterte planer for neste år

  Dyreparken i Kristiansand fortalte i dag hva som skal trekke publikum neste år. Da åpner et innendørs sjørøverteater der det blir allsang med Sabeltann-sanger. Det skal også markeres at Kardemomme by er 30 år ved å lage animasjonsfilm der.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.43

  Mann alvorlig skadet etter vold

  En mann i slutten av 40-årene ligger alvorlig skadet på sykehus etter voldshendelsen på Stovner senter. En mann i midten av 30-årene, som er godt kjent av politiet, er kjørt til arrest. Ifølge politiet fremstår hendelsen som uprovosert.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.36

  Omkom etter ulykke i Bremanger

  Mannen som måndag låg over 40 minutt under vatn etter ei ulykke i Bremanger, er stadfesta omkomen, det opplyser politioverbetjent Wenke Hope til NRK. Ein anna mann som også var i bilen kom seg på land på eiga hand etter ulykka.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.35

  52 bortvist ved grensa

  I løpet av uke 46 ble 52 personer bortvist fra grenseovergangene i Innlandet, skriver politiet i en pressemelding. De fleste av disse manglet dokumentasjon på negativ koronatest, eller at de ikke vil følge krav om oppholdssted i karanteneperioden.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.26

  5G kan redde liv, men det skjer ikke av seg selv

  Fag- og telekomeksperter må sammen kaste seg over de nye mulighetene 5G skaper. Hvis ikke risikerer vi at store gevinstmuligheter glipper.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.19

  Sluttavtale klar

  Grimstad kommune har forhandlet fram en sluttavtale med kommunedirektør Tone Marie Nybø Solheim. Ordfører Beate Skretting (H) vil presenterer denne for kommunestyret i et ekstraordinært møte i ettermiddag. Innholdet i avtalen er ikke kjent.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.16

  Kun innbyggere får trene på senter

  Fra og med i dag kan treningssentre i Ullensaker kommune kun benyttes av personer som er bosatt i kommunen. Årsaken er at mange fra nabokommuner der treningssentrene er stengt, de siste dagene har reist til Ullensaker for å trene, skriver kommunen.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.13

  Tre koronasyke på sykehus

  Én person er lagt inn med covid-19 på Sykehuset Telemark. Det er den første koronapasienten der siden 26. oktober. På Sykehuset i Vestfold er to personer innlagt med påvist koronasmitte, viser tall fra Helsedirektoratet.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.07

  Nå er London-grana felt

  Også i år sender Oslo et juletre til London. I dag ble grantreet felt i Maridalen. Nå starter ferden mot Trafalgar Square, som takk for britenes hjelp under krigen. Oslos ordfører og den britiske ambassadøren fikk hjelp av tre skoleelever med saga.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.06

  Stoltenberg advarer Trump: Høy pris for tilbaketrekning fra Afghanistan

  President Donald Trump ønsker en massiv uttrekning fra Afghanistan før han må forlate Det hvite hus i januar. Men nå advarer NATO-sjef Jens Stoltenberg mot å gå for raskt fram.

 • Tirsdag 17. november kl. 13.03

  Snittalder på innlagte har sunket

  Snittalderen på koronasyke pasienter som har vært innlagt på Bærum sykehus etter sommeren, har vært rett under 60 år. Det er lavere enn i vår, skriver Budstikka. Da var gjennomsnittsalderen på 70 år.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.51

  Ber turister unngå Nord-Sverige

  Smittevernoverleger i Västerbotten og Norrbotten advarer turister mot å legge vinterens skiferie til Nord-Sverige. Assisterende smittevernoverlege Gunilla Persson i Västerbotten sier til Expressen at folk bør tenke seg om og vurdere om reisen er absolutt nødvendig.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.50

  Koronautbrudd kom via Torp

  To store smitteutbrudd i Lyngdal og Farsund kan trolig spores tilbake til en person som kom til Norge via Torp Sandefjord lufthavn. Det viser smittesporingen kommunene har gjennomført. Smitten kom trolig med en passasjer som kom fra Romania.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.49

  Skred over fylkesvei i Kvinnherad

  Det har gått et jordras over fylkesvei 49 mellom Nordrepollen og Jondal i Kvinnherad kommune, melder Vegtrafikksentralen. Veien er stengt. Den blir ikke åpnet igjen i dag.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.45

  Helsesjukepleiarar må spore smitte

  Bergen har omdisponert fire helsesjukepleiarar som jobbar med sårbare barn og unge til å drive med smittesporing av covid-19. Byråd Beate Husa grunngjev dette med det store smittetrykket. Ho beklagar, men peiker på at helsestasjonar har normal drift.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.44

  Forsøker å gjenopplive

  – Det har skjedd en ulykke, og det ser ut for meg som at den ene personen er død, sier den ene av vennene i samtalen med AMK. Deretter forsøker vennene å gjenopplive Daisy May Tran. – Hun puster ikke. Hun ligger på ryggen.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.42

  Én pågrepet etter slåsskamp

  I forbindelse med slåsskampen i parkeringsanlegget på Stovner senter, har politiet pågrepet en person som de mistenker er gjerningsmannen. Åstedet er sikret og politiet søker etter vitner. En person er kjørt til sykehus med alvorlige skader.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.40

  To nye smittede på Voss

  To nye personer har fått påvist koronavirus på Voss. Begge smittetilfellene kan spores tilbake til smitten på et av de to legekontorene i kommunen.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.37

  Advarer mot farlige piller

  Politiet i Sør-Vest har den siste tiden gjort flere beslag av piller som er samme type piller som politiet i Troms politidistrikt har advart mot og mistenker kan kobles til flere dødsfall. Disse pillene kan inneholde det svært potente stoffet Fentanyl.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.37

  Spiller av nødsamtale

  Retten får nå avspilt nødsamtalen som fant sted da Daisy May Tran ble funnet død på Urestadveien 2. juni i fjor. I dag er det vennene som fant avdøde og venninna, som forklarer seg. Vennene ringte AMK.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.35

  Apple tester angivelig ut en brettbar iPhone

  Klar for lansering i 2022.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.35

  Seilbåt i fjæra

  En 10 meter lang seilbåt har drevet i land i Grandefjæra i Ørland. Båten skal fjernes så fort som mulig.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.34

  Pastor brøt karantene

  En pastor i en meninghet i Oslo får 20.000 kroner i korona-bot for brudd på smittevernloven, melder VG. I september kom pastoren hjem fra en utenlandstur, og dagen etter møtte han store deler av menigheten, selv om han skulle vært i karantene.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.34

  Bergen har 68 nye smitta

  68 personar mellom 4 og 93 år har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Det opplyser byrådsleiar Roger Valhammer (Ap) til Bergen bystyre tysdag. Han seier ein må redusere samankomstar i private heimar for å få kontroll på smittespreiinga.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.33

  Kjørte ned lyktestolper

  En lastebil skal ha kjørt ned to lyktestolper på Fjellværøya. En strømkabel og den ene lyktestolpen skal ligge på veien. Veitrafikksentralen er varsla og sender noen til å rydde veien. Politiet vet ikke hvem som har kjørt ned stolpene.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.29

  Ingen koronapasientar på Stord

  I dag er det ingen koronapasientar på Stord sjukehus. Det melder Helse Fonna. I går var det ein koronapasient på sjukehuset.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.29

  Arbeidsulykke i Vindafjord

  Politiet fikk melding om arbeidsuhell med personskade i Jektevikvegen i Vindafjord. En mindre beholder eksploderte under arbeid. Den skadde ble kjørt til sykehus for behandling av skader i ansiktet.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.25

  En person sendt til sykehus

  Politiet opplyser til NRK at en person er hardt skadd og kjøres til sykehus. Det har vært en slåsskamp nede i parkeringsanlegget ved Stovner senter i Oslo. Politiet vet ikke foranledningen, men leter etter en eller flere gjerningspersoner.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.24

  Pastor brøt karantene: får 20.000 kroner i corona-bot

  Møtte menigheten mens han skulle vært i karantene etter utenlandsreise.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.23

  111 koronapasienter i Helse Sør-Øst

  Det er 111 koronapasienter ved helseforetakene til Helse Sør-Øst. 30 av pasientene ligger på intensivavdelingen. Tolv ligger på respirator, opplyser administrerende direktør Cathrine Lofthus under en pressebrifing tirsdag.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.19

  Slåsskamp på Stovner

  Politiet er på Stovner senter i Oslo i forbindelse med en slåsskamp mellom to eller flere personer. En person er alvorlig skadet og kjørt til sykehus med ambulanse. Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner, skriver de på Twitter.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.16

  Etter valgnederlaget: Hevder Trump vurderte muligheter for Iran-angrep

  Den avtroppende amerikanske presidenten skal ha spurt sine nærmeste rådgivere om det var mulig å angripe Irans atomprogram i de kommende ukene, ifølge avisen The New York Times.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.14

  Tvil om drapstiltalt kan straffes

  Psykiater Johannes Skaar mener IQ-en til den ene som er tiltalt for å ha drept Sigbjørn Sveli på Regestranden i fjor ligger i nedre grenseland for å kunne dømmes til fengsel eller forvaring. Retten kan i stedet velge å dømme ham til tvungen omsorg på institusjon. Prosedyrene starter tirsdag formiddag.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.14

  Kvinne påkjørt av Bybanen

  En kvinne er påkjørt av en bybanevogn i Bjørnsons gate i Bergen. Kvinnen skal være bevisst, og ikke fastklemt. Ulykken har skjedd like ved Årstad videregående skole. Bjørnsons gate var i en periode stengt, men er nå åpnet for trafikk.

 • Tirsdag 17. november kl. 12.05

  Løvstakktunnelen åpnet

  I Bergen er fylkesvei 540, Løvstakktunnelen, nå åpnet for trafikk etter bilberging.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.55

  Åtte bøtelagt

  Politiet har hatt kontroller både på Frosta og i Steinkjer i formiddag. Åtte personer fikk forenkla forelegg for bruk av mobil under kontrollene.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.52

  Brann i tømmerbil

  Politiet i Innlandet melder om brann i en tømmerbil i Ringsakerfjellet. Bilen står på en skogbilveg ved Kvarstadsætra og skal være fullstendig overtent. Ingen personer skal være skadet, og det er heller ingen spredningsfare

 • Tirsdag 17. november kl. 11.48

  Stopper all feiing

  – Feiing av skorsteiner i Bamble kommune opphører inntil videre, sier brannsjef Jørn Urberg Tveten i en uttalelse på kommunens nettsider. Feierne er en del av brannberedskapen, og hvis de blir smittet av koronaviruset vil det ha store konsekvenser.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.47

  Ni skoler har hatt smitte

  Ni av fylkets videregående skoler har i løpet av høsten hatt koronasmitte. Det viser en oversikt fylkeskommunen har laga. Akkurat nå er det Heimdal videregående som har flest smitta med sine seks. Der er 137 elever og 20 ansatte i karantene. Ole Vig på Stjørdal er den eneste som er i rødt smittevernnivå, men vil fra onsdag av gå over til gult.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.40

  Farevarsel for flaum og vind

  Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for nedbør og fare for flaum. Områda midtre- og indre Sogn, og indre strok av Hordaland blir hardast råka. Det kan komme opp till 150 mm nedbør. For Hordaland gjeld også gult farevarsel for vind.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.36

  Åtte poeng til Byremo

  Johanna Kvåle, Taline Pettersen og Tom Kvinlaug sikret seg åtte poeng i Klassequizen tirsdag morgen. Elevene representerer Byremo ungdomsskole i NRKs kunnskapskonkurranse.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.36

  Jordskredfare nord i Innlandet

  NVE har sendt ut farevarsel på gult nivå for jordskred i nordlige deler av Innlandet samt vestlige deler av Telemark og Buskerud fra onsdag morgen.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.34

  Ett nytt smittetilfelle i Bodø

  Det er registrert ett nytt tilfelle av covid-19 i Bodø siste døgn. – Dette er smitte ved nærkontakt, og er ikke et nytt smitte-tilfelle på idrettsfag ved Nord Universitet, sier helseleder i Bodø, Stian Wik Rasmussen. Det er nå 26 personer i isolasjon, og omlag 130 mennesker i karantene i Bodø kommune.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.33

  Koronasmitte i Vestvågøy

  Vestvågøy kommune melder tirsdag formiddag at det er registrert ett nytt smittetilfelle i kommunen, skriver Lofotposten. Kommunen melder at situasjonen skal være oversiktlig.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.24

  Dømt til fengsel for overgrep

  En mann i 30-årene fra Oslo er dømt til fire års fengsel for å ha hatt seksuell omgang med en 12 år gammel jente, melder NTB. Ifølge tingrettsdommen kom de to i kontakt etter å ha vært naboer, og overgrepet skjedde da jenta spiste vafler hos mannen.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.21

  Løvstakktunnelen er stengt

  Løvstakktunnelen på fv. 540 i Bergen er stengt, grunna bilberging. Det melder Vegtrafikksentralen.

 • Tirsdag 17. november kl. 11.15

  – Noen må ha flytta henne

  – Jeg tenkte at noen har dradd henne under den hengeren. Noen måtte ha flytta henne, forteller venninna til Daisy May Tran i Lister tingrett. Hun var en av de første som kom til åstedet. – Jeg sa til politiet senere at dette er ikke «hit and run».

 • Tirsdag 17. november kl. 11.00

  To koronadødsfall i Lier

  Mandag 16. november døde to pasienter ved Liertun sykehjem i Lier. Begge var smittet med korona, melder kommunen i en pressemelding. – Mine kondolanser går til de pårørende, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.59

  Trenger barnehagepersonell

  Kragerø kommune vil hasteansette opp til ti personer som ringevikarer til åtte kommunale barnehager. Det er mye forkjølelse blant ansatte, og smittevernregler gjør at kommunen ikke kan flytte ansatte på tvers av avdelinger slik som vanlig.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.53

  Koronapasient utskrevet

  Den siste pasienten som har vært innlagt på Sykehuset Levanger er nå utskrevet fra sykehuset. De siste ansatte som var i karantene er også ferdig med den. Det betyr sykehuset igjen er i normal drift.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.51

  Bekymret for kjøpesentersmitte

  Byrådsleder Raymond Johansen sier til NTB at han er bekymret for koronasmitte blant tenåringer som henger på kjøpesentre. Han forteller at de har hatt utfordringer knyttet til enkelte kjøpesenter, men at de ikke har vurdert å stenge noen.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.47

  Bål førte til utrykning

  Det viste seg å være et stort bål som brant på Byneset i Trondheim. Vedkommende som fyra hadde kontroll på bålet og alt ser ut til å være greit, skriver politiet på Twitter.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.45

  Grimstad-striden kan være løst

  Grimstad kommunestyre er innkalt til ekstraordinært møte i ettermiddag. Agendaen er foreløpig ikke offentligjort. Spørsmålet er om kommunen har kommet fram til en avtale om oppsigelse med kommunedirektør Tone Marie Nybø Solheim.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.44

  Lindesnes kommune avlyser

  I Lindesnes avlyses alle kommunale arrangementer og møter ut uka, eller de må gjennomføres digitalt. Det er hittil 34 personer i Lindesnes som er smittet med korona etter utbruddet i nabokommunen Lyngdal.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.43

  Ryfast har opna igjen

  Klokka 10.40: Ryfylketunnelen er nå opna igjen, etter eit trafikkuhell mellom ein personbil og eit vogntog.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.37

  Ingen smittet av elev

  I Lindesnes kommune viser det seg at ingen av dem som fikk helsehjelp fra en smittet elev i praksis i Vigeland hjemmetjeneste er smittet. Alle som fikk helsehjelp, er testet negativt for koronavirus, opplyser Lindesnes kommune.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.32

  Kommunelegen: Mener smittekilden kom med fly som landet på Torp

  Kilden til utbruddet i Lyngdal og Farsund kom trolig fra Romania med fly.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.30

  Brann på Byneset

  Brannvesenet har rykka ut til Byneset etter at de har fått melding om at det brenner i terrenget/skogen ikke så langt fra Rye skole.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.26

  Vil ha geolog til Askvoll

  Ein geolog skal vurdere rasstaden ved Selvik, på fylkesveg 609 mellom Førde og Askvoll. Det blir gjort ny vurdering klokka 15 om vegen skal opnast. Byggjeleiar Skule Jacobsen har høyrt buldring i fjellsida og skildrar området som uroleg.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.25

  Halvert besøk ved Østfoldbadet

  I helgen ble besøket ved Østfoldbadet i Askim halvert, som følge av at de ba folk fra andre steder enn Indre Østfold om å holde seg borte. I helgene kommer normalt 8 av 10 gjester fra Oslo, Follo og Romerike, skriver Smaalenenes Avis.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.25

  Fem smittede på Kvinnherad vgs

  Fem av de 34 nærkontaktene til den smittede eleven på Kvinnherad videregåande skule har fått påvist covid-19, skriver Kvinnheringen. Fire klasser ved skolen er nå satt i karantene, og flere elever skal testes.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.21

  Utsetter Glimt-kamp med to timer

  Søndagens eliterseriekamp mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt får kampstart klokken 20 i stedet for klokken 18. Dermed får Glimt-spillerne Patrick Berg og Marius Lode to timer ekstra forberedelse til kveldskampen. De to er i karantene fram til søndag klokken 13 etter å ha vært en del av landslagstroppen.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.14

  Nye truede arter til Dyreparken

  Dyreparken i Kristiansand har fått to nye apearter. Det er gulkinngibbon, klassifisert som sterkt truet, og javalangur, klassifisert som sårbar på IUCNs rødliste. – Apene er del av bevaringsprogrammer i dyreparker, sier biolog Helene Axelsen.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.13

  Ryfast frå Ryfylke er stengt

  Ryfylketunnelen er nå stengt i løpet frå Solbakk til Hundvåg. Det skjedde eit trafikkuhell mellom eit vogntog og ein personbil like innanfor tunnelen på Solbakksida om lag klokka 0945. Ingen personar har blitt skadde.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.13

  Hele kroppen under hengeren

  Hele kroppen til avdøde Daisy May Tran lå under en parkert henger, forklarer vitnet som var den første som kom til åstedet. En 22-åring står tiltalt for å ha kjørt på henne, og deretter stukket av. Han sier han ikke husker, og nekter straffskyld.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.12

  60 nye koronasmittede i Drammen

  60 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte. 50 av dem er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller, mens smitteveien er ukjent for de siste ti personene.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.12

  Ny klubb for Boasson Hagen

  Edvald Boasson Hagen har signert kontrakt med det franske sykkellaget Total Direct Energie. Boasson Hagen fra Lillehammer sier til TV 2 at han gleder seg til nye utfordringer etter å ha syklet i seks sesonger for det sørafrikanske laget Team NTT.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.04

  14 innlagd i Bergen

  11 pasientar er i dag innlagd med covid-19 på Haukeland. I går var det 14 koronapasientar på sjukehuset. Som i går er det to pasientar som får intensivbehandling. På Haraldsplass er tre koronapasientar lagd inn, som i går. Ein får intensivbehandling.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.04

  Munnbindvedtak i Trondheim

  Formannskapet i Trondheim har vedtatt påbud om bruk av munnbind ved buss, herunder regionbuss og flybuss, samt trikk og båt. Påbudet gjelder hverdager mellom kl. 07.00 og 09.00 samt mellom kl. 14.00 og 17.00, og ellers når passasjerer ikke kan overholde 1 meters avstand til hverandre. Det blir også påbud om munnbindbruk for sjåfører og passasjerer i drosje.

 • Tirsdag 17. november kl. 10.03

  Fant ingen spor

  – Jeg analyserte bakken for å se etter hjulspor, men fant ingenting, forteller 30-åringen som fant venninnene sine på Urestadveien. Han forklarer seg i Lister tingrett. – Det virka som bilen bare hadde kjørt videre, eller at personen skjulte sporene.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.57

  Strømsgodset-kamp flyttes

  Søndagens kamp mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt flyttes fra klokken 18.00 til 20.00 og sendes som hovedkamp på TV. Årsaken til dette er at Rosenborg-Brann, som var satt opp søndag klokken 20.00, flyttes til 24. november.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.49

  Høyt smittetrykk i Bergen: – En uvirkelig situasjon

  BERGEN (VG) Bergenserne strømmer til den nye teststasjonen som er opprettet på Festplassen i Bergen sentrum. Mange VG møter forteller at de opplever situasjonen som uvirkelig.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.48

  Huawei selger seg ut av Honor

  – Gjør det for selskapets overlevelse.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.45

  Sju nye smitta i Stavanger

  Det siste døgnet er sju nye personar koronasmitta i Stavanger. Dei fleste er yngre enn 40 år. Hittil i november er 126 personar i kommunen smitta. Det er fleire enn i heile mars, som var den tidlegare smittetopp-månaden.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.42

  RBK-Brann blir korona-utsatt

  Kampen mellom Rosenborg og Brann flyttes fra søndag 22. november til tirsdag 24.11 klokken 19. Det bekrefter NFF til NRK. Saken flyttes etter at to Rosenborg-spillere har vært på samling med landslagstroppen og havnet i karantene. Utsettelsen er også godt nytt for Brann, som dermed får Fredrik Haugen og Daouda Bamba tilbake fra karantene etter at de ble smittet av korona.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.39

  Vil kutte i politikerlønna

  Partiet Rødt vil kutte i møtegodtgjørelsen til politikerne i kommunen og får støtte fra SV. – I den vanskelige økonomiske situasjonen kommunen er i nå, bør vi ta vår del av kuttene, sier Rødt-politiker Lars Gunnar Lingås til avisa Jarlsberg.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.33

  Tre nye smitta i Trondheim

  Tre personer ble mandag bekrefta koronasmitta i Trondheim. To av dem har kjent smittekilde. 1647 tester ble gjennomført - det er ny dagsrekord, melder kommunen.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.31

  Over 30 ansatte i karantene

  Skien kommune har omdisponert ansatte og jobber med å dekke opp vakter etter at over 30 ansatte i hjemmetjenesten er i karantene fordi fire ansatte har fått påvist covid-19. Enkelte brukere vil få endret tilbud fordi kapasiteten er redusert.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.29

  – Jeg trodde det var en spøk

  – Hjernen min sa at dette bare var en spøk, forteller vennen som fant Daisy May Tran død på Urestadveien. Han skulle ned i bilen og hente tobakk, og var først på åstedet. Han forteller i Lister tingrett at avdøde lå under en parkert henger.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.26

  Fikk 20.000 kroner i bot

  Politiet i Øst utstedte et forelegg på 20.000 kroner til en koronasmittet mann som ignorerte isolasjonsplikten. Mannen oppsøkte flere butikker i Ski tidligere i november og handlet i minst en av dem. Selv hevdet han at han kun gikk en tur.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.21

  RBK-kamp flytta

  Eliteseriekampen mellom Rosenborg og Brann blir flytta fra 22. nov til 24.nov, melder Norges Fotballforbund.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.20

  Løvstakktunnelen åpen igjen

  Løvstakktunnelen på fv. 540 i Bergen er åpen igjen for fri ferdsel.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.16

  Innfører munnbindpåbud

  Trondheim kommune innfører obligatorisk bruk av munnbind i kollektivtrafikken i rushtida. Kommunen har i dag tidlig bestemt dette i samråd med AtB. Kommunedirektør Morten Wolden informerer nå formannskapet om påbudet.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.11

  Arild Arnardo er død

  Sirkusdirektør Arild Arnardo er død, 78 år gammel. Han sovnet stille inn i Lillesand i går ettermiddag, det skriver familien i en pressemelding til NTB. Arnardo døde med sine nærmeste rundt seg.

 • Tirsdag 17. november kl. 9.04

  Må gå inn bak på bussen

  Det blir igjen innført stengte fordører på bussene i Grenland. Årsaken er økt smitte av covid-19. Alle passasjerer må ha billett før de går på bussen, og de må gå inn bakdøren.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.59

  Bil kjørt av veien på Kalandseidet

  En bil har kjørt av Hausdalsvegen på Kalandseidet. Ulykken fremstår ikke alvorlig, opplyser politiet som er på vei til stedet. Det er ikke meldt om kø grunnet utforkjøringen.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.53

  Tre personer pågrepet etter museums-ran i Berlin

  I en politirazzia tirsdag morgen pågrep tysk politi tre personer i forbindelse med et ran i Dresden i Tyskland for et år siden.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.46

  Løvstakktunnelen stengt

  Løvstakktunnelen på fv. 540 i Bergen er stengt. Det melder Vegtrafikksentralen. Eit køyretøy har teke oppi høgdeavgrensaren i tunnelen.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.43

  Syklist mot bil i Varhaugvegen

  Klokka 0820 skjedde eit trafikkuhell mellom ein bil og ein syklist i Varhaugvegen i Hå kommune.Syklisten hadde vondt i kneet etter samanstøyten.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.35

  Ein smitta i Eidfjord

  Ein person som er folkeregistrert i Eidfjord har fått påvist covid-19. Det er det fyrste smittetilfellet i kommunen. Den smitta har ikkje hatt nærkontaktar i Eidfjord, skriv kommunen på sine nettsider.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.35

  Én ny koronasmittet i Rana

  Det ble meldt om ett nytt smittetilfelle i Rana i går. Kommunen fikk beskjed sent mandag kveld og smitteoppsporingsteamet jobber med å finne smittekilde og varsle nærkontakter

 • Tirsdag 17. november kl. 8.29

  Strømsbrua i Stavanger er stengt

  Strømsbrua i Stavanger er stengt, etter ei trafikkulukke rett etter klokka 08 i dag. Då skjedde ein kollisjon mellom ein bilførar og ein syklist. Dette har ført til køar i området.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.26

  Fleire polske filmar på kino

  Norsk Filmdistribusjon skal levere polske filmar til norske kinoar. Erfaringa frå visning av polske filmar er gode i Noreg og gjennomsnittspublikummet har til nå vore på over 50 personar for kvar visning, fortel selskapet.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.23

  Julegaver for millioner

  Bedrifter har kjøpt julegaver til ansatte for 40 millioner kroner i månedene før jul. Koronapandemien gjør at bedrifter finner alternativer til julebord. Det merker gaveleverandører i Kristiansand.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.19

  Trafikkulykke på E18

  På E18 inngående rett ved påkjøringen til Asker har det vært en trafikkulykke. En bil er involvert i ulykken. Personen som var involvert i ulykken er lettere skadet og bilberger er på vei. Det er mye kø på stedet, skriver Oslo-politiet på Twitter.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.19

  Viktig avklaring for Freyr i Rana

  Selskapet Freyr ha inngått en avtale med amerikanske 24M som teknologiplattform. De skriver i ei pressemelding at de er svært tilfreds med å offentliggjøre sitt første valg av teknologipartner på battericelleteknologi. Batterifabrikken som planlegges i Mo i Rana skal blant annet levere produkter til det hurtigvoksende markedet for elektriske kjøretøy i Europa.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.18

  Verdens manglende respons på klimakrisen skyldes vilje, ikke evne, ifølge Røde Kors

  Koronapandemien har vist at verden om nødvendig, raskt kan gjøre massive omstillinger, mener Røde Kors, som etterlyser samme innsatsvilje i klimakrisen.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.17

  Sp trekker seg fra forhandlinger

  Senterpartiet trekker seg fra forhandlingene om Forsvarets langtidsplan. Partiet raser mot «lave ambisjoner» i regjeringens plan. – Sp kan ikke akseptere en langtidsplan som ikke gir Forsvaret det løftet det trenger, sier Liv Signe Navarsete til NTB. Navarsete hevder blant annet at overvåkingen av norske havområder er blitt sterkt svekket som følge av den «meningsløse nedleggelsen av Andøya flystasjon».

 • Tirsdag 17. november kl. 8.12

  Køproblem i Time

  Det er meldt om køproblem på fv. 505 Kvernelandsvegen i Time kommune: Om lag klokka 0730 skjedde ein kollisjon mellom ein bilist og ein syklist i 40-sona. Eine vegbanen har vore stengt ei stund etterpå.

 • Tirsdag 17. november kl. 8.11

  Åpen for å flytte politiavdeling

  Bård Hoksrud (Frp) sier til NRK at han er åpen for å slå sammen tjenester hvis det betyr mer operative politifolk i Telemark. Ifølge Varden foreslås det internt i Sør-Øst politidistrikt å flytte avdelingen for utlendingssaker fra Skien til Stokke.

 • Tirsdag 17. november kl. 7.59

  Avdekka ikkje positive prøvar

  Helse Førde analyserte i går 130 prøvar for Covid-19. Ingen av desse var positive, opplyser helseføretaket på sine nettsider.

 • Tirsdag 17. november kl. 7.55

  Norge slår alarm: Trenger 270 corona-milliarder

  Norge leder det internasjonale samarbeidet som skal sørge for at hele verdens befolkning skal få tilgang til vaksiner, behandling og testutstyr. Nå haster det å få finansieringen på plass.

 • Tirsdag 17. november kl. 7.52

  Starter sprengning ved Huseby skole

  Tirsdag begynner sprengningsarbeidet på Huseby i Oslo, der Oslo kommunes nye vannforsyningsanlegg skal ligge. Det er rektoren ved Huseby skole kritisk til, fordi hun mener det vil føre til mye støy.