Nyheter:

 • I dag kl. 16.54

  Trafikkulykke i Stavanger

  På E39 i nordgående retning mellom Solasplitten og Diagonalen har det vært en trafikkulykke. Brannmannskap er på vei.

 • I dag kl. 16.50

  En person til legevakt etter ulykke

  Føreren av en motorsykkel er kjørt til sykehus for sjekk etter ulykken i Slagenveien. Det skal være svært glatt på stedet som følge av mye nedbør.

 • I dag kl. 16.48

  Oslo universitetssykehus skrur ned temperaturen i vinter

  Oslo universitetssykehus setter ned temperaturen i sine bygg ned mot 19 grader for å spare strøm, men lover det ikke skal gå utover pasientene. Sparegrepet skyldes at den statlige strømstøtten ikke omfatter sykehusene, og Oslo universitetssykehus (OUS) velger derfor å ta egne grep. De ansatte er varslet om at temperaturen kan krype ned mot 19 grader. – Det er ikke besluttet å senke temperaturen til 19 grader, men altså orientere om at lavere innetemperatur ned mot 19 grader kan forekomme som følge av de grepene som gjennomføres, sier kommunikasjonsrådgiver Katrina Chamberlain til Nettavisen. Tiltaket gir en besparing på 15–20 millioner kroner i løpet av vinteren. Senioringeniør Ola Lindh ved OUS opplyser at temperaturendringene ikke skal forekomme der det er pasienter. – Det skal holdes innenfor forsvarlige rammer, og det skal ikke gjennomføres slike grep der det er pasienter, sier han til avisen. (NTB)

 • I dag kl. 16.44

  «Putins kokk» erkjenner å stå bak Wagner-gruppen: – Spesielt

  Mannen som er best kjent som «Putins kokk», Jevgenij Prigozjin, har i årevis benektet å være sjef for Wagner-gruppen. Nå innrømmer han at han er mannen bak den hemmelige, private russiske hæren.

 • I dag kl. 16.36

  Mystiske Lindsey Buckingham-avlysninger bekymrer fans

  Fleetwood Mac-legenden skulle egentlig spilt i Oslo i kveld, for første gang som soloartist. Konserten er imidlertid avlyst, i likhet med de øvrige showene han skulle holdt den siste uken.

 • I dag kl. 16.30

  Trafikkulykke på Slagenveien i Tønsberg

  To biler er involvert i en trafikkulykke i Slagenveien i Tønsberg. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Nødetatene er på vei. Trafikken går sakte forbi.

 • I dag kl. 16.28

  Oppgang på Oslo Børs etter sluttspurt

  Programvareselskapet House of Control er dagens soleklare vinner etter Visma-bud. En sluttspurt sendte Børsen i pluss mens oljeprisen klatret.

 • I dag kl. 16.26

  Siktet i Oslo-skytingen varetektsfengslet i fire uker

  En av de to mennene som er pågrepet og siktet for medvirkning til Oslo-skytingen 25. juni, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen undergis fullstendig isolasjon, og forbud mot aviser og kringkasting i to uker. I tillegg har han brev og besøksforbud i fire uker, heter det i en kjennelse fra Oslo tingrett. Tidligere mandag ble det kjent at politiet har pågrepet og siktet ytterligere to menn for skytingen i Oslo i juni. Til sammen er det fire siktede i saken.

 • I dag kl. 16.26

  H.M. Kongen besøker denne kommunen i neste uke

  Ikke bare kanskje kommer Kongen, slik Knutsen & Ludvigsen synger, nå er det offisielt. H.M. Kongen tar turen til Flesberg i Numedal i Buskerud i neste uke. Det melder Kongehuset på sin nettside. Kong Harald nærmer seg da målet om å ha besøkt alle landets kommuner. I Viken er det nå kun Flesberg og Flå igjen.

 • I dag kl. 16.22

  Har startet slukking av boligbrann i Elverum

  Brannvesenet har startet slukking av brannen i et bolighus i Hernes i Elverum. Det skal være flammer gjennom taket, melder politiet. Det er ikke opplysninger om at det er personer inne i huset. Nødetatene har kontroll på vedkommende som bor på stedet.

 • I dag kl. 16.21

  Stort flertall for ny kommunedirektør

  Flertallet i formannskapet i Arendal ønsker seg Inger Hegna som ny kommunedirektør når Harald Danielsen går av med pensjon, ifølge Agderposten. Avstemningen ble gjort bak lukkede dører, men nå er anbefalingen forelagt bystyret. Torsdag avgjøres det om hun får jobben. Hegna jobber i dag som kommunedirektør for Aurskog-Høland.

 • I dag kl. 16.21

  Stort flertall for ny kommune direktør

  Flertallet i formannskapet i Arendal ønsker seg Inger Hegna som ny kommunedirektør når Harald Danielsen går av med pensjon, ifølge Agderposten. Avstemningen ble gjort bak lukkede dører, men er nå anbefalingen forelagt bystyret. Torsdag avgjøres det om hun får jobben. Hegna jobber i dag som kommunedirektør for Aurskog-Hølands.

 • I dag kl. 16.13

  Fem Brann-spillere på landslaget

  Aurora Mikaelsen, Guro Bergsvand, Tuva Hansen, Marit Bratberg Lund og Lisa Fjeldstad Naalsund er alle klare for landskamper i oktober. Norge skal møte Brasil og Nederland.

 • I dag kl. 16.12

  Stjørdal for bot i mobbesak

  Stjørdal kommune har fått ei bot på 600.000 kroner for at de ikke greide å løse en mobbesak på en skole. En elev skal ha blitt mobba over flere år og varsla fra om dette, skriver Bladet. Kommunen sier mobbesaken nå er løst.

 • I dag kl. 16.12

  Stjørdal får bot i mobbesak

  Stjørdal kommune har fått ei bot på 600.000 kroner for at de ikke greide å løse en mobbesak på en skole. En elev skal ha blitt mobba over flere år og varsla fra om dette, skriver Bladet. Kommunen sier mobbesaken nå er løst.

 • I dag kl. 16.10

  27 anmeldelser for ulovlig fiske

  Politiet har skrevet 27 anmeldelser for bruk av ulovlige teiner, manglende merking og bruk av ulovlig redskap. Politiet har sammen med Fiskeridirektoratet, Statens Naturoppsyn og Kystvakta hatt felles aksjon i helgen og frem til nå.

 • I dag kl. 16.09

  Spesialenheten: Ønsker å komme i kontakt med lastebilsjåfør

  Politiets spesialenhet ønsker å komme i kontakt med føreren av en lastebil, etter at en mann i forrige uke truet bilister på Bygdøylokket i Oslo med kniv. I en e-post til VG, skriver etterforskningsleder Thor Larsen at sjåføren sto stille i østgående retning på E18 like før klokken 05.30, ved en politibil med blålys. De ber nå sjåføren om å ta kontakt.

 • I dag kl. 16.09

  SAS-underskuddet økte til 6,6 milliarder svenske kroner

  Flyselskapet kommer med tallene i forbindelse med konkursbeskyttelsesprosessen i USA.

 • I dag kl. 16.07

  Bolighus brenner i Elverum

  Nødetetane har rykket ut til en brann i et bolighus i Hernes i Elverum. Det meldes fra vitner at huset er overtent, ifølge politiet i Innlandet.

 • I dag kl. 15.57

  Dovre mest open

  Dovre kommune skårar høgast på eit åpenheitsbarometer i Innlandet. Dovre fekk 19 av 20 moglege poeng, og er dermed ei av dei åpnaste kommunane i landet, med Ringsaker og Sør-Aurdal ligg like bak. Barometeret viser om kommunen følger offentleglova. Og om kor lett det er for innbuarar og media å få tak i informasjon om kommunen og sakshandsaminga der. Det er Kommunal Rapport og Presseforbundet som står bak barometeret. Elverum og Hamar skårar dårlegast på openheit i Innlandet, med 3,5 poeng kvar.

 • I dag kl. 15.53

  Vil ta over kyllingslakteri

  Styret i Nortura skal onsdag avgjere om dei skal legge ned kyllingslakteriet i Elverum for å flytte all kyllingslakting til Trøndelag. Kyllingprodusent Lars Bryhni seier til NRK at dei i så fall ønskjer å ta over og drive slakteriet sjølv.

 • I dag kl. 15.46

  Gut påkøyrd i Hå

  Naudetatane er på veg til Pilevegen i Hå. Ein gut i 7-9-årsaldaren er påkøyrd av ein bil. Guten er vaken, men klager på vondt i beina.

 • I dag kl. 15.46

  Trafikkulykke i Hå

  Det har vært en trafikkulykke i Pilevegen på Varhaug. Mannskap fra Nærbø er på vei ut.

 • I dag kl. 15.43

  Køene løser seg opp

  Alle felt er åpnet og trafikken flyter i rundkjøringen ved Soma etter trafikkuhell.

 • I dag kl. 15.39

  Pengar spart på streiken må gå til elevane

  Elevar og foreldre krev at pengar kommunane har spart på lærarstreiken går tilbake til skulane. Porsgrunn kommune har spart 8 millionar kroner i lønsutgifter til lærarane sidan streiken starta. Senterpartipolitikar Kristian Leerstang-Sørensen i Porsgrunn meiner pengane kommunane har spart på lønna til lærarane bør gå tilbake til barna.

 • I dag kl. 15.39

  Ny direktør ved Henie Onstad

  Anne Hilde Neset tar over som ny direktør ved Henie Onstad Kunstsenteret i Bærum. Neset har tidligere erfaring som direktør for Kunstnernes Hus, og har ledet både musikk-, medie- og kunstinstitusjoner i London og Oslo. Hun tar over stillingen til Tone Hansen fra nyttår, som overtar ansvaret som direktør for Munch-museet.

 • I dag kl. 15.38

  Trapper opp lærerstreiken

  Utdanningsforbundet tar ut 124 lærere til i streiken. Lærere ved Byåsen vgs, Cissi Klein vgs, Charlottenlund vgs, Heimdal vgs og Skjetlein vgs er blant skolene som rammes i dette uttaket.

 • I dag kl. 15.35

  Ødegaard om Haalands dom: – Mye er mentalt

  ULLEVAAL STADION (VG) Landslagskaptein Martin Ødegaard (23) smiler av at Erling Braut Haaland (22) synes han ser mer sulten ut på mål.

 • I dag kl. 15.33

  Trafikkuhell i Sandnes

  Det har vært et trafikkuhell i Sandnes mellom to biler i en rundkjøring på Soma. Ingen personskade. Politiet bistår på stedet med dirigering.

 • I dag kl. 15.30

  Blandet på Wall Street

  Det engelske pundet har hentet seg inn etter at det falt til rekordlav kurs mot dollaren mandag. Samtidig holder flere Fed-representanter taler.

 • I dag kl. 15.25

  Dette er en propaganda-aksjon

  «Folkeavstemningene» russerne holder i de okkuperte delene av Ukraina er ulovlig og ren fiksjon.

 • I dag kl. 15.24

  Kjøp Solstad, hvis du tåler en dollarsmell i regnskapet

  Fallet fra toppkursene i juni for Solstad Offshore begynner nå å bli overdrevet.

 • I dag kl. 15.22

  Bil kjørt i grøfta

  En bil skal ha kjørt i grøftekanten ved Laukrokveien ved Hægebostad. Brannvesenet er på plass for å hjelpe. Nødetatene er i kontakt med bilfører som fremstår oppegående. Bilen skal ikke være til hinder for annen trafikk, opplyser politiet.

 • I dag kl. 15.20

  DN: TV 2-journalist er fadder til Toskas barn

  TV 2-journalist Tonje Steinsland bekrefter overfor Dagens Næringsliv at hun ble fadder til den kjente Nokas-ranerens barn tidligere i år.

 • I dag kl. 15.18

  Skredrapport klar før jul

  Ekspertgruppa, som undersøker årsaken til jordskredet i Heim kommune, sier rapporten skal være klar før jul. Gruppa mener de vil ha de tekniske årsakene til hvorfor skredet gikk klar i god tid før jul, opplyser Norges Geologiske Institutt. I mars 2023 vil de også presentere hvilke tiltak som kan gjøres for å unngå lignende skred.

 • I dag kl. 15.12

  Trappar opp streiken

  Utdanningsforbundet varslar nå at dei vil ta ut 100 nye lærarar i streik frå neste måndag av, og då vil fleire vidaregåande skular i Stavanger bli ramma. Det gjeld Hetland vgs., St. Svithun vgs., St. Olav vgs. og Stavanger katedralskole. Det vil vera snakk om eit tosifra tal lærarar på kvar skule.

 • I dag kl. 15.08

  Presenterer alternativ til storfengsel i Oslo

  Alternativet til nytt storfengsel i Oslo kan være flere små fengsler rundt i byen, skriver Estate. Det mener stiftelsen Wayback, som jobber med å tilbakeføre straffedømte. På oppdrag for Wayback, har arkitektene i Dark Arkitekter tegnet et alternativ hvor det heller spres små fengsler rundt i Oslo, med makskapasitet på 30 innsatte. Wayback mener det vil kunne gi et bedre tilbud til den enkelte, og viser til planer hvor fengselet kan bli en ressurs for lokalsamfunnet.

 • I dag kl. 15.02

  Vita og Wanda er urolige for det som skjer i Iran

  Tvillingene er født og oppvokst i Norge, men har mye familie i Iran. Nå er de urolige for familien sin, og moren som er på ferie i landet.

 • I dag kl. 14.57

  Agder politidistrikt mistenkt i Baneheia-saken

  Agder politidistrikt som foretak og en ansatt i politiet er registret som mistenkt i Baneheia-saken. Det bekrefter etterforskningsleder Halvor Hjelm-Hansen i Spesialenheten til TV 2. Ingen er siktet i saken. Spesialenheten for politisaker er snart ferdig med å etterforske hvorvidt det ble gjort noe straffbart fra politiets side i Baneheia-saken.

 • I dag kl. 14.56

  TV 2: Hele Agder-politiet og én ansatt mistenkt i Baneheia-saken

  Etterforskningsleder Halvor Hjelm-Hansen i Spesialenheten for politisaker bekrefter til TV 2 at Agder politidistrikt som foretak er registrert som mistenkt i tilknytning til Baneheia-saken. Spesialenheten vil avklare om det forsettlig eller uaktsomt er holdt tilbake relevante opplysninger for påtalemyndigheten og Gjenopptakelseskommisjonen. – I tillegg er det en person som har status som mistenkt. Det er ingen siktet i saken, opplyser han. Hjelm-Hansen bekrefter også dette overfor NRK. Det har ikke lyktes NRK å få noen kommentar fra Agder politidistrikt mandag. I en e-post til TV 2 skriver politimesteren i Agder politidistrikt, Kjerstin Askholt: – Jeg har tidligere uttalt til mediene at jeg støtter Spesialenhetens etterforskning knyttet til 2009-saken, slik at alle er trygge på at politiet ønsker en gjennomgang av alle sider av Baneheia-saken, også denne. – Samtidig må jeg gjenta at det er feil av meg å kommentere dette før Spesialenheten har etterforsket ferdig og kommet med sin konklusjon, sier hun.

 • I dag kl. 14.52

  Klassequizen i gang i Vestfold

  Borre ungdomsskole i Horten var aller første skole ut i årets sesong av Klassequizen. Kunnskapskonkurransen for 10.-klassinger fyller 10 år i år, og 30 skoler kjemper om å bli Vestfold representanter i landsfinalen. Liam Dehlin, Adrian Kaarby og Marcus Fjeldheim klarte 6 av 12 poeng i quizen, som du kan høre her.

 • I dag kl. 14.50

  Er opp til staten om studenter skal få gratis tamponger

  Universitetet i Agder er positive til å gi gratis bind og tamponger til studenter, dersom dette bestemmes av sentrale helsemyndigheter. Det sier kommunikasjonsdirektør ved UiA, Øivind Dagsvik Eskedal. Universitetet i Bergen har nylig begynt et prøveprosjekt som gir gratis mensprodukter til studenter. Student ved UiA, Helle Sofie Sagøy, har ønsker at UiA skal følge etter:

 • I dag kl. 14.40

  Fartskontroll i Tinn

  Etter ein trafikkontroll på Håkanesvegen ved Mæl i Tinn fekk 2 bilførarar forenkla førelegg for å ha køyrt for fort i ei 60-sone. Høgste målte hastigheit var 79 km/t.

 • I dag kl. 14.34

  Snø og glatte veier skaper trøbbel på fjelloverganger i Sør-Norge

  Snø på Haukelifjell og flere andre fjelloverganger har ført til glatte veier. Meteorologene anbefaler vinterdekk over fjellet i Sør-Norge. I et oppdatert gult farevarsel mandag skriver Meteorologisk institutt at det ventes perioder med sludd og snø på enkelte fjelloverganger i Sør-Norge helt fram til onsdag morgen. De deler blant annet et bilde av Sognefjellet, som er kledd i snø. Haukelifjell var på et tidspunkt stengt fordi det var så glatt at trafikken måtte vente til det ble saltet. Vegvesenet meldte sendere mandag ettermiddag om vanskelige kjøreforhold over fylkesvei 51 Valdresflye på grunn av snø. – Trafikanter som skal kjøre denne strekningen må benytte vinterdekk. Sjekk vær og føreforhold før du legger ut på tur, skriver Vegtrafikksentralen øst. Ifølge Yr er alle fjellovergangene åpne mandag ettermiddag, trass i problemene med snø og glatte veier. Det er sendt ut gult farevarsel om snø i høyfjellet i Sør-Norge. (NTB)

 • I dag kl. 14.12

  Flere pukkellaks i trønderske elver

  I fjor ble det fiska 148 pukkellaks i trønderske lakseelver. Den uønska laksearten ble funnet i 16 elver. Det er en god del flere enn de 51 som ble fanga i 2019. Men en god del færre enn i 2017, viser tall fra Norsk institutt for naturforskning.

 • I dag kl. 14.09

  Nytt søk etter savnet firebarnsmor: – Vi gir aldri opp

  Firebarnsmoren Belur Sardar forsvant sporløst i Mjøndalen i 2007, og har vært savnet siden. Nå har politiet gjort et nytt søk i saken, 15 år etter.

 • I dag kl. 14.09

  Nytt søk etter savnet firebarnsmor

  Firebarnsmoren Belur Sardar forsvant sporløst i Mjøndalen i 2007, og har vært savnet siden. Nå har politiet gjort et nytt søk i saken, 15 år etter.

 • I dag kl. 13.58

  Toril Eeg har sagt opp stillingen som kommunaldirektør

  Eeg har værst øverste leder i til sammen 13 år i Nøtterøy og Færder kommune. Tidligere i dag ble det kjent at hun er enstemmig innstilt som ny fylkesdirektør for nye Vestfold fylkeskommune.

 • I dag kl. 13.56

  Khloe Kardashian og «365 Days»-stjernen Michele Morrone satte fyr på nettet

  Michele Morrone (31) la ut bilde av seg og Khloe Kardashian (35) på Instagram. Det fikk nettet til å koke.

 • I dag kl. 13.54

  Trur lukta kjem utanfrå

  Brannvesenet har gjort gassmålingar inne i bygget på Forus som er evakuert, men det har ikkje gitt utslag. Brannvesenet trur difor at lukta kan ha kome utanfrå og inn i ventilasjonsanlegget. Dei undersøker vidare.

 • I dag kl. 13.54

  Trafikkuhell på Sognefjellet

  Ein bil med campingvogn skal ha køyrt av fylkesveg 55 over Sognefjellet. Samstundes skal det også vere utløyst ein naudpeilesendar område. Vest politidistrikt opplyser at dei no prøver å få avklara om det er samanheng mellom alarmen og utforkøyringa.

 • I dag kl. 13.53

  Mann går på E6

  Politiet er på vei til Sandmoen i Trondheim etter at de har fått flere meldinger om en mann som går langs E6. Han skal gå i retning sør.

 • I dag kl. 13.51

  Utvalg om Oljefondet: – Avkastningen kan bli lavere enn vi er vant til

  Geopolitisk risiko og større usikkerhet er noe av det Oljefondet vil stå overfor i årene fremover, mener ekspertutvalg.

 • I dag kl. 13.48

  Støre la ned historisk grunnstein i Arendal

  Statsminister Jonas Gahr Støre la i dag ned grunnsteinen for det som skal bli batterifabrikken til Morrow batteries i Arendal. Arendals-ordfører, Robert Cornels Nordli, mener dette er en minneverdig dag for landsdelen. – Det er vanskelig å si hva dette egentlig vil bety. Men vi sammenligner dette med når Norge og Stavanger fikk olja. Dette er den største industrielle etableringen siden olja, sier Nordli.

 • I dag kl. 13.45

  Innstiller nye fylkesdirektørar i delt fylke

  Tilsettingsutvala innstiller Toril Eeg som ny fylkesdirektør for Vestfold fylkeskommune og Ketil Reed Aasgaard som ny fylkesdirektør for Telemark fylkeskommune. Tilsettingsutvalet for Vestfold og tilsettingsutvalet for Telemark er samrøystes i innstillingane sine.

 • I dag kl. 13.42

  Hegerberg og «Caro» ute - vet ikke når de er tilbake på landslaget

  ULLEVAAL STADION (VG) Landslagssjef Hege Riise vet ikke når hun får med Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen på landslaget igjen.

 • I dag kl. 13.42

  Hege Riise tar ut landslagstroppen kl. 14

  ULLEVAAL STADION (VG) Hege Riise tar ut troppen til kampene mot Brasil og Nederland.

 • I dag kl. 13.42

  Skadeplaget Hegerberg ute av landslagstroppen

  ULLEVAAL STADION (VG) Lyons Ada Hegerberg (27) er skadet og er ikke med i troppen til kampene mot Brasil og Nederland.

 • I dag kl. 13.37

  NVE støtter videre arbeid med Mongstaddrift

  Støtter Statnetts anbefaling om at driften på Mongstad fortsetter.

 • I dag kl. 13.37

  NVE støtter videre arbeid med gasskraftverket på Mongstad

  Støtter Statnetts anbefaling om at driften på Mongstad fortsetter.

 • I dag kl. 13.35

  Ny sjef for Teater Ibsen

  Styret ved Regionteateret i Vestfold og Telemark, Teater Ibsen, har tilsett Katharina Berg Skomedal (37 år) som ny direktør. Katharina har ein allsidig og bransjerelevant erfaring med utdanninga si frå Royal Academy of Dramatic Art, Rotterdam School of Management og London School of Economics. Katharina kjem til Teater Ibsen etter fleire roller i Lund-gruppa, nå seinast i rolla som Finance & HR Manager i Lunds Tivoli. Ho har tidlegare jobba ved Gullbring Kulturhus som dagleg leiar og arrangementsansvarleg.

 • I dag kl. 13.35

  Ny analyse kaster nytt lys over sjakkdramaet: – Spikeren i kisten

  Sjakkverden er vært rystet av dramaet mellom Magnus Carlsen (31) og Hans Niemann (19). Nå hevdes det i en ny analyse at Niemann har jukset i en rekke partier.

 • I dag kl. 13.33

  Evakuerer bygg i Sandnes

  Naudetatane har rykka ut til ei bedrift på Forus i Sandnes etter melding om sterk lukt inne i eit bygg. Det er sett i gang evakuering av bygget. Det er førebels uavklart kva som har skjedd. Brannvesenet vil ta seg inn for å undersøka kva som kan vera årsaka til lukta.

 • I dag kl. 13.28

  Relasjon mellom de fire siktede i Oslo-skytingen

  De to ny mennene som ble pågrepet søndag i forbindelse med skytingen i Oslo natt til 25. juni, erkjenner ikke straffskyld. Det bekrefter politiadvokat Børge Enoksen til NRK. Enoksen opplyser at det er en relasjon mellom Arfan Bhatti, Zaniar Matapour og de to andre som er siktet etter barskytingen i Oslo sentrum natt til 25. juni. – Utover det kan jeg ikke kommentere relasjonen ytterligere.

 • I dag kl. 13.14

  Vil ha makstid på Stortinget: – Lett at politikere tviholder på makt

  MDG-nestleder Ingrid Liland mener det er lett for norske politikere å tviholde på makt altfor lenge. Nå mener hun at hun har funnet løsningen.

 • I dag kl. 12.53

  TV 2: Trondsen fikk sluttpakke av Trabzonspor

  Fotballspiller Anders Trondsen (27) har terminert kontrakten i tyrkiske Trabzonspor etter to år. Nå er han på klubbjakt, melder TV 2. Trondsen opplyser til kanalen at han har fått en sluttpakke som kompensasjon for de to siste årene av kontrakten med klubben. – Det måtte være en fin avtale for min del for at det skulle være aktuelt å terminere. Sånn som det ble, ble det en fin avtale for meg. Klubben virket også fornøyd. Da var det bare å terminere og komme seg hjem. Summer og sånt vil jeg ikke gå inn på, men jeg er happy, sier Trondsen. Trondsen er for øyeblikket i Oslo og trener. Som klubbløs kan han signere for hvem han vil.

 • I dag kl. 12.49

  Nødvendig med vinterdekk over fjellet mellom øst og vest

  Statens vegvesen melder at det er nødvendig med vinterdekk på fjellovergangene mellom Østlandet og Vestlandet på grunn av snøvær. På Rv 52 Hemsedalsfjellet og Rv 7 Hardangervidda:har snøen lagt seg. Det er saltet på E134 Haukelifjell. På Sognefjellet, Valdresflya og Strynefjellet er det varslet snø.

 • I dag kl. 12.43

  Bil stoppet av politiet på Stord

  En bilist i 40-årene er stoppet av politiet på E39 ved Heiane på Stord. Mannen skal ha kjørt vinglete og med svært varierende fart gjennom Bømlafjordtunnelen. Bilføreren fremstår ifølge politiet som ruspåvirket. Han er sendt til lege for å ta blodprøve.

 • I dag kl. 12.40

  Sparebank 1 SMN øker renta

  Banken øker rentene på lån og innskudd med inntil 0,5 prosentpoeng. Årsaken er at Norges Bank har økt styringsrenta, skriver banken i ei pressemelding. – Vi tror derfor at de fleste vil tåle de varslede renteøkningene, men oppfordrer de som er usikre på sin økonomiske situasjon til å ta kontakt med banken, sier Nelly Maske, konserndirektør for Privatmarked i SpareBank 1 SMN.

 • I dag kl. 12.34

  Rekdal raser mot NFFs cupforslag: – Det er uhørt

  Kjetil Rekdal mener Norges Fotballforbund ikke har ett argument for å avlyse cupen neste år. Nær samtlige 32 toppklubber i Norge støtter Rosenborg-treneren, men i Bodø/Glimt og Molde sitter man på foreløpig på gjerdet.

 • I dag kl. 12.33

  Lastebil av vegen - trafikale utfordringer

  Nødetatene har rykket ut etter melding om trailer som har kjørt av vegen og veltet på fylkesvei 222 i Tangen. Fører av lastebilen er ved bevissthet og oppegående. Det er noen trafikale utfordringer på stedet, melder politiet.

 • I dag kl. 12.32

  Mistenkt for ruskjøring

  En mann i 40-årene ble stansa av politiet på Lademoen i Trondheim. De tror han var rusa da han kjørte og har anmeldt han for dette.

 • I dag kl. 12.13

  Sleppt fri av politiet etter skyting

  Mannen som vart skoten av politiet natt til fredag ved legevakta i Knarvik, er ikkje lenger i politiet sin varetekt, skriv BT. Mannen i 20-åra vart skoten i foten av politiet og er sikta for trugslar. Han nektar straffskuld og er framleis innlagt på sjukehus, opplyser forsvararen til BT.

 • I dag kl. 12.00

  Nå er det avgjort: «Krigsseileren» er Norges Oscar-håp

  «Krigsseileren» får konkurrere om en plass på listen når verdens gjeveste filmpris skal deles ut neste år. Kristoffer Joner snakket om «blodig urettferdghet» på pressekonferansen.

 • I dag kl. 12.00

  Avgjort: «Krigsseileren» er Norges Oscar-håp

  «Krigsseileren» får konkurrere om en plass på listen når verdens gjeveste filmpris skal deles ut neste år. Kristoffer Joner snakket om «blodig urettferdghet» på pressekonferansen.

 • I dag kl. 11.51

  Opplysninger til VG: Siktet etter barskytingen er tidligere dømt i våpensak

  Søndag ble to personer til pågrepet for barskytingen i Oslo. Begge er kjent for politiet fra tidligere.

 • I dag kl. 11.51

  Opplysninger til VG: Siktet etter barskytingene er tidligere dømt i våpensak

  Søndag ble to personer til pågrepet for barskytingen i Oslo. Begge er kjent for politiet fra tidligere.

 • I dag kl. 11.51

  Siktet etter barskytingene er tsidligere dømt i våpensak

  Søndag ble to personer til pågrepet for barskytingen i Oslo. Begge er kjent for politiet fra tidligere.

 • I dag kl. 11.37

  Armeringsjern i veibanen

  Det skal ligge et armeringsjern på E39 i Fardalsbakken på Vigeland, opplyser politiet. Vegtrafikksentralen er varslet.

 • I dag kl. 11.30

  DNB hever rentene på boliglån og innskudd

  Storbanken varsler at renten økes med inntil 0,5 prosentpoeng etter Norges Banks renteheving før helgen.

 • I dag kl. 11.30

  Nordea og DNB hever rentene

  Storbankene varsler at renten på boliglån og innskudd økes med inntil 0,5 prosentpoeng, etter Norges Banks renteheving før helgen.

 • I dag kl. 11.30

  Lærerne kan sende renten opp

  Utdanningsforbundet kjemper lærerstreiken nær sagt alene. LO, som vanligvis støtter streikende, har sittet musestille i båten og vil ikke støtte streiken. Konsekvensene av lærerstreiken er nemlig ganske alvorlige for LOs medlemmer, bedriftene de jobber i og folk flest med lån.

 • I dag kl. 11.16

  Fire fikk fartsbot i Larvik

  Fire bilførere fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort i 40-sona på Gonveien i Larvik. Høyeste målte hastighet var 60 km/t, melder politiet.

 • I dag kl. 11.12

  Mistenkte overgrep mot sykehjemspasient

  En mannlig pasient ved et sykehjem i Horten kan ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep. Administrasjonen i kommunen ble tidlig orientert om mistanken og valgte å anmelde saken til politiet, skriver Gjengangeren. Politiet skal ha vært på sykehjemmet for å etterforske saken før sommeren, men saken er nå henlagt. Årsaken er blant annet at pasienten døde. Den ansatte som var mistenkt i saken var ikke fast ansatt og skal heller ikke ha vært i arbeid for Horten kommune etter den påståtte hendelsen, skriver avisa.

 • I dag kl. 11.12

  Barskytingen i Oslo: To personer pågrepet for medvirkning

  Totalt fire personer er nå siktet for skytingen i Oslo i juni. Arfan Bhatti er internasjonalt etterlyst, men fortsatt ikke pågrepet.

 • I dag kl. 11.04

  SAS beklager sen refusjon etter intern feil: – Pengene er på vei nå

  SAS beklager og legger seg flate etter at Peter Christersson ventet i over to måneder på billettrefusjon etter sommerens streik. – Han har gjort alt rett, og vi har gjort feil, sier Tonje Sund i SAS.

 • I dag kl. 10.59

  Har sendt bekymringsmelding til Helse Nord-styret

  Tillitsvalgte sykepleiere i Nord-Norge har sendt ei bekymringsmelding til Helse Nord-styret etter vedtak om kraftige innsparingstiltak. Blant annet skal det være stans i innleie av personell fra vikarbyrå, utenom ved kritisk behov. – Vi ønsker med dette å uttrykke stor bekymring vedrørende Helse Nords betydelige underskudd, og de tiltak som skal settes i verk for å rette opp økonomien, står det i et skriv som NRK har fått tilgang til. Brevet er underskrevet ni sentrale tillitsvalgte sykepleiere i Nord-Norge. – Det er ikke tvil om at innleie av vikarer er en stor utgiftspost, men kutter vi der vil det samtidig vil det gå ut over de fast ansatte. Det blir en negativ spiral, sier foretakstillitsvalgt Bente Ingeborg Arntsen til NRK. De fire helseforetakene i Helse Nord ligger an til å gå med en halv milliard kroner i underskudd i 2022. I bekymringsmeldingen etterlyses en plan for hvordan kabalen skal gå opp med innsparingskravene. – Vi kan imidlertid ikke se at det foreligger en plan for hvordan dette behovet skal dekkes med den bemanningen som står igjen. Det vil være svært uheldig hvis overtid, ekstravakter og merarbeid blir konsekvensene av dette. Ansatte er allerede presset, sykefraværet er tidvis og stedvis stort. (..) I dag samles en rekke helsetopper, blant annet helseminister Ingvild Kjerkil til konferanse i Narvik om fremtidens helsetjenester.

 • I dag kl. 10.56

  Bil mot MC i Åsane

  En bil og en motorsykkel har kollidert i krysset mellom Langarinden og Flaktveitvegen i Åsane. Føreren av motorsykkelen er våken og bevisst. Politi og ambulanse er på stedet. Annen trafikk kan passere.

 • I dag kl. 10.52

  Tidligere Danske Bank-sjef mener Baltikum og Estland var et «ubetydelig» forretningsområde

  LYNGBY (E24:) Oljefondet og en lang rekke andre investorer har saksøkt den tidligere Danske Bank-sjefen Thomas Borgen for milliarder etter hvitvaskingsskandalen.

 • I dag kl. 10.52

  Tidligere Danske Bank-sjef om hvitvaskings­skandalen: – Helt forferdelig

  LYNGBY (E24:) Oljefondet og en lang rekke andre investorer har saksøkt den tidligere Danske Bank-sjefen Thomas Borgen for milliarder etter hvitvaskingsskandalen.

 • I dag kl. 10.50

  Hund fremdeles savnet

  Hunden som skal ha vært i båten som sank ved Torskeholmen i Grimstad mandag morgen er fremdeles savnet, opplyser politiet. En mann ble reddet ut av vannet og sendt til sykehus etter at båten sank. Nødetatene er ferdig på stedet. Politiet oppretter sak på hendelsen.

 • I dag kl. 10.39

  Aurlandsfjellet stengt av snøvêr

  Det snør på fylkesveg 5627 over Aurlandsfjellet og vegen er difor stengd. Det blir ny vurdering av opning først på tysdag ettermiddag klokka 14.00, melder Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 10.36

  Finsk FIS-styremedlem mener Vion ble feiltolket

  Finske Martti Uusitalo mener FIS-generalsekretær Michel Vion ble misforstått da han sa at man hadde planer om å la Russland få delta i verdenscupen igjen.

 • I dag kl. 10.30

  OECD venter resesjon i Tyskland: – De globale vekstutsiktene har blitt mørkere

  Veksten i den globale økonomien vil avta neste år, drevet av stigende renter og krigen i Ukraina, ifølge OECD.

 • I dag kl. 10.29

  Cantona ut mot Beckham: – En stor, stor feil

  Eric Cantona er sterkt imot David Beckhams rolle som ambassadør for VM i Qatar.

 • I dag kl. 10.20

  Starter opp igjen bygging av ny E39

  Nye Veier tar opp igjen byggingen av ny E 39 mellom Mandal og Lyngdal og deler den 25 kilometer lange strekningen i to. Det skriver Nye Veier i en pressemelding. Dette betyr at Nye Veiers utbygging av ny E39 fortsetter vestover fra Mandalskrysset etter gjennomført konkurranse. – Det er viktig å komme i gang for å bedre trafikksikkerheten på denne strekningen, sier adm. direktør Anette Aanesland i pressemeldingen.

 • I dag kl. 10.18

  13 drept etter skoleskyting i Russland

  En bevæpnet mann avfyrte mandag flere skudd på en skole i Izhevsk i Russland. Politiet bekrefter at gjerningsmannen har tatt sitt eget liv.

 • I dag kl. 10.18

  AFP: 15 drept etter skoleskyting i Russland

  En bevæpnet mann avfyrte mandag flere skudd på en skole i Izhevsk i Russland. Politiet bekrefter at gjerningsmannen har tatt sitt eget liv.

 • I dag kl. 10.18

  Tass: Seks drept og 20 skadet i skoleskyting i Russland

  En bevæpnet mann skal mandag ha avfyrt skudd på en skole i Izhevsk i Russland.

 • I dag kl. 10.18

  Ni drept og 20 skadet i skoleskyting i Russland

  En bevæpnet mann avfyrte mandag flere skudd på en skole i Izhevsk i Russland. Politiet bekrefter at gjerningsmannen har tatt sitt eget liv.

 • I dag kl. 10.18

  Tass: Seks drept i skoleskyting i Russland

  En bevæpnet mann skal mandag ha avfyrt skudd på en skole i Izhevsk i Russland.

 • I dag kl. 10.17

  Fredriksstad Blad: MC-fører er død etter ulykke

  MC-føreren som onsdag kjørte ut i Seppoveien i Fredrikstad døde i helgen, skriver Fredriksstad Blad. Ulykken var en singelulykke, hvor avdøde kjørte ut av veien. Politiet meldte om en alvorlig ulykke, og at føreren i 30-årene ble fraktet til sykehus av et Sea King-helikopter. Det var ingen vitner til hendelsen. NRK har vært i kontakt med politiet, som ikke ønsker å kommentere Fredriksstad Blads opplysninger.

 • I dag kl. 10.17

  MC-fører er død etter ulykke i Fredrikstad

  MC-føreren som onsdag kjørte ut i Seppoveien i Fredrikstad døde i helgen. Det melder Fredriksstad Blad. Ulykken var en singelulykke, hvor avdøde kjørte ut av veien. Politiet meldte om en alvorlig ulykke, og at føreren ble fraktet til sykehus av et Sea King-helikopter. Avdøde var en mann i 30-årene. Det var ingen vitner til hendelsen.

 • I dag kl. 10.06

  Mann åpnet ild på russisk vervekontor

  En mann åpnet ild på et mobiliseringssentret i Sibir mandag. Det har vært sabotasjeaksjoner mot militære vervekontorer flere steder i Russland de siste dagene.

 • I dag kl. 9.56

  Pågrep halvnaken mann med slagredskap

  Bevæpnet politi rykket ut til Raufoss sentrum litt etter klokka 8 mandag morgen etter å ha mottatt flere nødanrop fra folk om at en halvnaken mann med slagredskap løp rundt i bybildet. Operasjonsleder Bård Einar Hoft i Politiet i Innlandet sier mannen ifølge meldingene virket utagerende og agitert. Han sier det også var en person til som var involvert i hendelsen i forkant. Etterforskninga pågår for fullt. Påtalemyndigheten har besluttet å pågripe mannen med slagredskap. Han er nå kjørt til sentralarresten på Hamar.

 • I dag kl. 9.53

  «Krigsseileren» sett av 60.000

  Over 60.000 har sett den norske krigsfilmen på kino i løpet av helga, skriv Bergens Tidende. «Krigsseileren» har dermed fått ein svært god start på kinolerretet. BT har henta tal frå Filmweb som viser at 52.000 publikummarar såg filmen i helga, medan resten av salet stammar frå førpremierar.

 • I dag kl. 9.44

  Snø over Sognefjellet

  Det er sendt ut farevarsel for snø på høyfjellsoverganger flere steder i Sør-Norge mandag. Det gjelder for Strynefjellet, Sognefjellet, Valdresflya og Hardangervidda. I løpet av natten har det lagt seg et hvitt teppe over fylkesvei 55 Sognefjellet og fylkesvei 51 Valdresflya. – Det snør sidelengs, men det begynner å slippe litt opp nå. Det sier brøytesjåfør Terje Weka. Han har ansvar for å brøyte på vestsiden av Sognefjellet på fylkesvei 55. Han tror snøen vil forsvinne, men advarer mot å kjøre over fjellet med sommerdekk. – Dersom noen har tenkt seg over fjellet er det vinterdekk som gjelder, sier Weka og legger til: – Jeg var i kontakt med to bilister i går som ikke turte å kjøre over, de var ikke skodd for føret.

 • I dag kl. 9.40

  Ikke personer i bolig som brant i Ås

  Det er ikke personer i eneboligen som har brent i Ås i Follo. Det opplyser politiet på stedet til NRK. Brannvesenet fikk kl. 08.12 melding om brann i en bolig på Vinterbro, og det var en stund usikkert om det var personer inne i bygningen. Brannen er nå under kontroll, og brannvesenet fortsetter slukkearbeidet. Det er ikke fare for at flammene sprer seg til andre bygg.

 • I dag kl. 9.39

  Får illevarslende signaler

  Rogaland Bonde- og Småbrukarlag får illevarslende signaler fra medlemmer til tross for kompensasjonen som bøndene får, skriver Nationen. Leder Stig Helgesen i småbrukerlaget i Rogaland ber sin hovedorganisasjon om å ta kontakt med Norges Bondelag for å fremme et felles krav om tilleggsforhandlinger med staten. Bøndene har fått en gjennomsnittlig utbetaling på 38.000 kroner, men utviklingen de siste månedene viser at dette likevel ikke dekker alle kostnadene.

 • I dag kl. 9.33

  Stein i vegen Snåsa

  Veitrafikksentralen fikk i dag morges flere meldinger om en liten stein i vegbanen på E6 ved Vegset i Snåsa. Det har flere ganger tidligere rast stein ned på E6 i området. Steinen er fjerna av entreprenør som har konkludert med at det ikke var aktuelt å stenge vegen. Det opplyser Veitrafikksentralen til NRK.

 • I dag kl. 9.32

  Åtte poeng til Fevik skole

  Det ble åtte poeng til Fevik skole i Klassequizen på Sørlandet. Tiendeklassingene Emma Tomine Jortveit, Thomas Bababe-Grobæk og Kai Ragnar Engenes Aaberg slo til med full pott i to kategorier.

 • I dag kl. 9.31

  Strid om personalsak mot PST-varsler

  Politimester Hans Vik sier han fikk i oppdrag av Politidirektoratet å vurdere en personalsak mot PST-varsler Øyvind Tenold – etter at Tenold hadde varslet mot Benedicte Bjørnland og andre toppledere i politiet.

 • I dag kl. 9.31

  Premieredato satt for «The Crown»

  Femte sesong av «The Crown» dukker opp på Netflix i november.

 • I dag kl. 9.28

  Ledebil i Haukelitunnelen

  På E134 over Haukelifjell er Haukelitunnelen eigentleg stengd grunna vegarbeid. Men måndag morgon har omkøyringsvegen blitt svært glatt grunna snøfall og er no stengd for salting. Trafikken går difor med ledebil gjennom Haukelitunnelen.

 • I dag kl. 9.23

  Får kritikk i revisorrapport

  Fjorårets drift ved Lindesnes havn får kraftig kritikk i en ny revisorrapport, skriver Lindesnes Avis. Rapporten viser blant annet at havnen drev på et budsjett som var urealistisk og lite egnet til å styre med. Styreleder for Lindesnes havn, Åse Lill Kimestad, sier til avisa at hun tar selvkritikk for den økonomiske styringen i fjor.

 • I dag kl. 9.15

  Stjal dyrt verktøy

  Det har vært tjuveri fra en bolig på Eiganes i Stavanger i løpet av natt til mandag. Det er stjålet blant annet en del kostbart verktøy. Politiet har vært i boligen og foretatt nødvendige undersøkelser.

 • I dag kl. 9.11

  Meteorologene: Mye regn i Sør-Norge

  Det er ventet mye regn i både Vestfold og Telemark, Viken og Innlandet i løpet av de neste dagene. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel. Farevarselet gjelder fram til midnatt tirsdag kveld, ifølge Meteorologisk institutt. Det kan komme mellom 40 og 60 mm regn på 24 timer mandag, advarer meteorologene.

 • I dag kl. 9.10

  Fløyfjelltunnelen stengd

  E39 Fløyfjelltunnelen i Bergen er stengd i begge retningar, melder Vegtrafikksentralen. Årsaka er personar som går i vegbana på utsida av tunnelen i Sandviken. Politiet er også på veg. Klokka 09.15 opna tunnelane for fri ferdsel igjen.

 • I dag kl. 9.09

  Mann åpnet ild på russisk mobiliseringssenter

  En mann åpnet ild på et mobiliseringssenter i Irkutsk i Sibir i Russland mandag, ifølge guvernør Igor Kobzev. En person er i kritisk tilstand.

 • I dag kl. 9.03

  Sætretunnelen opna

  Sætretunnelen på E16 er no opna igjen. Tunnelen var stengt i nærare to timar etter ei trafikkulykke.

 • I dag kl. 9.02

  Åpent over Haukelifjell

  Trafikken går nå gjennom Haukelifjelltunnelen med ledebil. Vegen var stengt i ei kort perioden på grunn av vegarbeid i tunnelen og snø på omkøyringsvegen. Det betyr at trafikken går som normalt.

 • I dag kl. 9.00

  Nedgang på Børsen – House of Control hopper etter bud

  Etter bratt fall fredag, fortsetter nedturen mandag formiddag. Samtidig flyr programvareselskapet House of Control.

 • I dag kl. 9.00

  Børsen surner – House of Control hopper etter bud

  Programvareselskapet House of Control er dagens soleklare vinner etter Visma-bud. Samtidig er det markant nedgang på Oslo Børs

 • I dag kl. 9.00

  Børsen henter seg inn – House of Control hopper etter bud

  Programvareselskapet House of Control er dagens soleklare vinner etter Visma-bud. Samtidig har Børsen hentet inn store deler av fallet fra starten av dagen.

 • I dag kl. 9.00

  Børsen i negativt terreng – House of Control hopper etter bud

  Programvareselskapet House of Control er dagens soleklare vinner etter Visma-bud. Samtidig er det markant nedgang på Oslo Børs

 • I dag kl. 9.00

  Nedgang på Børsen

  Etter bratt fall fredag, fortsetter nedturen mandag formiddag. Samtidig går det mot et kjempehopp for programvareselskapet House of Control.

 • I dag kl. 9.00

  Oslo Børs henter seg inn – House of Control hopper

  Programvareselskapet House of Control er dagens soleklare vinner etter Visma-bud, mens det er flatt på Børsen

 • I dag kl. 8.54

  Vil trekke nederlendere med julebyen

  Julebyen Kristiansand skal nå aktivt markedsføres i Nederland. Den nye fergen mellom Nederland og Agder har brakt mange turister til landsdelen gjennom sommeren. Visit Sørlandet tror at «Julebyen» kan være et trekkplaster som også får nederlendere til Sørlandet på vinteren.

 • I dag kl. 8.50

  Brann i enebolig på Vinterbro

  Øst 110-sentral melder at det brenner i en enebolig på Vinterbro i Ås i Follo. Røykdykkere er inne i boligen, men det er fortsatt uklart om det er personer inne der. Brannvesenet jobber med slukking, men har ikke kontroll over brannen. Politiet opplyser til Østlandets Blad at det ikke er fare for at brannen sprer seg. De jobber nå med å få kontakt med personene som er registrert bosatt i boligen.

 • I dag kl. 8.49

  E 134 over Haukelifjell er stengt

  Haukelitunnelen er stengd grunna vegarbeid, men omkøyringa er no og stengd. Snøvêr har gjort det for glatt på vegen til at trafikken kan sleppe forbi før vegen er salta. Det kan ta opp mot to timar opplys Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 8.45

  Stopp klimakrisen, Rødt vil av!

  Vet Rødts velgere at partiet har satt klimakrisen på pause?

 • I dag kl. 8.41

  Venter nedgang på Børsen – oljeprisen under 85 dollar

  Fredag hadde Oslo Børs sitt verste fall siden mars 2020. Mandag skal nedgangen fortsette fra start, ifølge Nordnet. Samtidig har oljeprisen dukket under 85 dollar fatet for første gang siden 14. januar.

 • I dag kl. 8.40

  Kyllingprodusenter vil ta over Nortura i Elverum

  Kyllingprodusenter i Innlandet vil sjøl videreføre kyllingslakteriet i Elverum dersom Nortura legger ned. Det skriver Østlendingen. ifølge avisa vil Nortura denne uka innstille på å legge ned slakteriet i Elverum og flytte det til andre anlegg. Nortura i Elverum har 130 ansatte. Nå tilbyr dagens kyllingprodusenter i Innlandet seg å videreføre kyllingslakteriet i Elverum sjøl.

 • I dag kl. 8.31

  Høgskoler og universiteter sjekker tilfluktsrom

  Flere universiteter og høgskoler kartlegger nå tilfluktsrommene sine som følge av krigen i Ukraina, skriver Khrono. Både Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, NTNU i Trondheim og Universitetet i Agder har satt i gang eller allerede gjennomført kartlegginger av hvor mange tilfluktsrom de har på sine områder og tilstanden deres. Flere av tilfluktsrommene brukes til andre ting, noe som er tillatt i fredstid. Reglene sier at tilfuktsrommene må kunne klargjøres for bruk i løpet av 72 timer. I Bergen brukes f.eks. et tilfluktsrom på Juridisk fakultet av studentpuben «Straffbar».

 • I dag kl. 8.26

  Bodø kommune tar grep mot 1%-klubbene

  Bodø kommune vil se på hvilke mulige tiltak de kan gjennomføre for å hindre organisert mc-kriminalitet. Samtidig oppfordrer de utelivsbransjen, næringsliv, lag og foreninger om å nekte adgang til mennesker som går kledd i colors. Colors er en samlebetegnelse for tegnene eller merkene som er på medlemmenes motorsykkelvester. Det ble klart etter bystyremøtet i Bodø forrige uke. Det var i vår at politimesteren i Nordland, Heidi Kløkstad, oppfordret kommunene til å innføre colorsnekt på alle kommunale arenaer og arrangementer. Dette foreslo kommunedirektøren i Bodø at politikerne skulle vedta. Imidlertid ble saken utsatt. Årsaken var at man ikke visste om man hadde lov til å nekte personer adgang til kommunale tjenester. I juli snudde også politiet. De konkluderte med at det var lov til å utestenge noen fra offentlige tjenestetilbud. «Vi beklager at vår oppfordring til kommunene ble utformet i strid med gjeldende rett. Det er ikke, og har heller ikke vært, politiets intensjon at borgerne – uansett tilhørighet – skal utestenges fra offentlige tjenestetilbud. Vi vil derfor ta initiativ ovenfor kommunene i Nordland for å få ryddet opp i eventuelle uklarheter knyttet til forståelsen av dette. Imidlertid vil vi fortsatt jobbe for at kommunene tar klart avstand fra kriminelle MC-miljø.»

 • I dag kl. 8.18

  Klimaaktivist i retten etter aksjoner

  En klimaaktivist fra gruppa Extinction Rebellion møter i Oslo tingrett i dag, tiltalt for flere ordensforstyrrelser etter å ha deltatt i aksjoner i Oslo. Den 52 år gamle kvinnen var en av flere aksjonister som blokkerte Majorstukrysset i august i fjor, samtidig som medaksjonister okkuperte inngangen til Olje- og energidepartementet. Noen dager senere lenket hun og flere andre aktivister seg til en lastebil som de parkerte i krysset Torggata/Hausmanns gate. I april i år deltok hun da Extinction Rebellion flere dager blokkerte trafikken inn og ut fra oljeterminalen på Sjursøya.

 • I dag kl. 8.07

  Bussen har kommet seg løs

  Det var i Kjelsberg ring i Sola at en buss hadde kjørt seg fast. Bussen var fjernet like før politiet kom fram, og trafikken går som normalt igjen.

 • I dag kl. 8.07

  Til sykehus etter at båt sank

  En mann er sendt til sykehus med ambulanse etter å ha blitt reddet i land da en båt sank ved Torskeholmen i Grimstad, mandag morgen. Det opplyser operasjonsleder, Hans Waage, i Agder politidistrikt. Nødetatene jobber med å verifisere at det ikke var flere personer i båten. En hund som kan ha vært i båten er ikke kommet til rette, ifølge politiet.

 • I dag kl. 8.05

  Meloni vant – Salvini og Berlusconi tapte

  Giorgia Meloni blir etter alt å dømme italienernes nye statsminister. Men som vanlig i Italia er spørsmålet: For hvor lenge?

 • I dag kl. 8.01

  Visma vil kjøpe House of Control for 689 millioner kroner

  Budet ligger hele 60 prosent over House of Controls sluttkurs fredag.

 • I dag kl. 7.54

  Øvingar i Skien og Seljord

  Denne og neste veke skal det gjennomførast øvingar av alle naudetatane på fylkeshuset i Skien på dagtid. Neste veke er det øvingar på kveldstid på Dyrskuplassen i Seljord. Det blir noko meir trafikk av uniformert personell og bilar Det kan også bli noko støy melder politiet.

 • I dag kl. 7.52

  Buss har kjørt seg fast

  En buss skal ha kjørt seg fast i Sandevegen/Kongshaugvegen i Sola klokken 07.35. Politiet har fått melding om at dette fører til lange bilkøer i området. Politiet er på vei for å dirigere trafikken.

 • I dag kl. 7.46

  Valgt som sentralstyremedlem

  Birgitte Konow fra Nordland er valgt som sentralstyremedlem for KrFU. Det skjedde på landsmøtet til Kristelig Folkepartis Ungdom, lørdag. Samme dag ble Hadle Rasmus Bjuland valgt som leder for ytterligere ett år. Landsmøtet valgte også Edvard Kunzendorf som første nestleder, Jørgen Reymert Jensen som internasjonalt ansvarlig, Thea Myhr og Nikolai Skogan til sentralstyremedlemmer.

 • I dag kl. 7.37

  Nytt tilbud til eldre

  Det blir planlagt at tre sjukehjem i Stavanger skal få et helt nytt tilbud for eldre, skriver Rogalands Avis. Det skal opprettes såkalte omsorg- pluss boliger, som er beregnet for eldre som trenger noe hjelp, uten heldøgns sjukehjemsplass. Planen til flertallspartiene i Stavanger er å opprette 50–100 omsorgsboliger.

 • I dag kl. 7.37

  En person reddet i land

  En person er reddet i land etter at en fortøyd båt sank ved Torskeholmen i Grimstad, melder politiet. Skadeomfanget på personen er ukjent, men personen beskrives som bevisst og i live. Båten skal være en eldre fiskesjark. Det er enda ikke kontroll på en hund som skal ha vært i båten, ifølge politiet. Brannvesenet har dykkere i sjøen som undersøker båten.

 • I dag kl. 7.33

  Store materielle skader etter kollisjon

  Politiet melder at det er store materielle skader etter kollisjonen i Sætretunnelen på E16 i Ytre Arna. Bilberger er varslet. Politiet skriver videre at de prioriterer å åpne tunnelen så raskt som mulig, men inntil videre er omkjøring via Ytre Arna for vanlige kjøretøy. NRK blir tipset om lange køer i området.

 • I dag kl. 7.31

  Båt synker i Grimstad

  En båt skal holde på å synke ved Bioddgaten i Grimstad, melder politiet. Båten skal ha vært fortøyd. Nødetatene er på vei til stedet.

 • I dag kl. 7.30

  Utforkjøring i Sandefjord

  En bil skal ha kjørt av veien på Vesterøyveien ved Hollenderåsen i Sandefjord. Det er ikke meldt om store skader og fører er ute av bilen. Veien er delvis sperret og politiet anbefaler omkjøring via Veløyveien.

 • I dag kl. 7.27

  KLP kaster ut to amerikanske selskaper

  Flyktningmottakselskapene Core Civic og Geo Group utelukkes av KLP og KLP-fondene.

 • I dag kl. 7.24

  Mye regn i Agder

  Det vil regne mye over hele Sørlandet de neste timene, før det klarner opp til ettermiddagen, ifølge statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

 • I dag kl. 7.22

  Arnanipatunnelen åpen igjen

  Arnanipatunnelen på E16 er åpen igjen. Tunnelen ble stengt grunnet gjenstand i veibanen.

 • I dag kl. 7.19

  Vedlikehold på fergekai

  FV6468 Ferjestrekningen Dyrøy – Mausundvær – Sula: Grunnet nødvendig vedlikehold på fergekai, vil det for rute 820 innstilles anløp av Sula fergekai kl. 17:15, kl. 19:00 og kl. 20:40 i dag. Anløp av Sula hurtigbåtkai anløpes som normalt i den tidsperioden, opplyser Veitrafikksentralen.

 • I dag kl. 7.14

  Kollisjon i Sætretunnelen på E16

  Politiet har rykket ut etter en melding om en trafikkulykke mellom to kjøretøy i Sætretunnelen på E16 i Ytre Arna. To personer er involverte, begge er våkne og ingen skal være fastklemt, melder politiet. Ifølge brannvesenet skal det være noe lekkasje fra kjøretøyene. Tunnelen er stengt og trafikken blir dirigert om Nesttun.

 • I dag kl. 7.13

  Arnanipatunnelen midlertidig stengt

  En gjenstand i beibanen sperrer E16 Arnanipatunnelen. Entreprenør er på vei til stedet, melder Vegtrafikksentralen Vest.

 • I dag kl. 6.57

  Bruk såpe en gang i måneden

  For mye såpe kan føre til kløe og eksem. Det sier hudlege Inderjeet Singh Cheema ved Telemark hudsenter. Han ser ofte pasienter som sliter med hudproblemer. Hudlegen mener vi bare trenger såpe én gang i måneden, og at vi blir rene med vann.

 • I dag kl. 6.57

  Haalands spilletid har eksplodert: – Helt fantastisk

  Sist sesong var preget av skader. I Manchester City har Erling Braut Haaland spilt 91 prosent av de syv første kampene i Premier League. Han takker klubben.

 • I dag kl. 6.53

  Kravstore fødende

  Jordmødre ved Stavanger universitetssjukehus reagerer på at mange fødende nå kommer med krav til hvilke jordmødre de vil ha, skriver Aftenbladet. Ifølge ønskebrev fra gravide kommer det krav om blant annet at jordmødre ikke skal være over 50 år, være etnisk norsk, og ikke ha hestehale. Avdelingsleder Marit Halonen Christiansen reagerer at det kommer krav om jordmødres utseende, og ikke til hvilken kompetanse de har.

 • I dag kl. 6.52

  Dieselsøl på riksvei 9

  Det skal være dieselsøl på riksvei 9 fra rundkjøringen på Langemyr og ned mot Kristiansand, melder politiet. Dieselen skal gjøre veibanen veldig glatt. Veitrafikksentralen er varslet.

 • I dag kl. 6.51

  Dette skjer i dag: Hva vil påvirke Oljefondet fremover?

  Vipps, så var vi inne i septembers siste uke. Den vil preges av inflasjonstall, men før den tid skal vi gjennom en relativt rolig mandag.

 • I dag kl. 6.50

  To førerkort inndratt

  En bilfører i 20-årene ble tatt for å ha kjørt i 117 km/t i 70-sonen i Strømsåstunnelen i Drammen i natt. Dermed ble førerkortet midlertidig beslaglagt. Og i Sigdal ble førerkortet inndratt for en bilfører som ble målt til 83 km/t i 60-sonen og i tillegg blåste til over lovlig verdig på alkometeret.

 • I dag kl. 6.41

  Håper UiA vil gi gratis bind og tamponger

  Student ved Universitetet i Agder, Helle Sofie Sagøy, håper UiA vil følge etter Universitetet i Bergen som nå er først ute i landet med å tilby gratis bind og tamponger til studenter. I et prøveprosjekt har UiB satt ut dispensere på to fakultet, samt Studentsenteret i Bergen sentrum. Sagøy håper UiA også vil gjøre bind og tamponger mer tilgjengelig for studenter.

 • I dag kl. 6.40

  Har bosatt 144 flyktninger

  Hittil i år er 144 flyktninger bosatt i Tønsberg kommune. I tillegg har ytterligere 28 personer fått ja til bosetting i Tønsberg, skriver kommunen på sine nettsider. Politikerne i Tønsberg har vedtatt at det skal bosettes til sammen 210 flyktninger i kommunen i år.

 • I dag kl. 6.20

  Legg om fylkesveg 32 ved Moheim

  Denne veka startar arbeidet med å legge om køyremønsteret på Moheim i Porsgrunn, i samband med etableringa av den nye rundkøyringa på fylkesveg 32. Dette er arbeid som må utførast på nattetid, for å vere minst mogleg til hinder for trafikken.

 • I dag kl. 6.18

  Dødsfall, søksmål og nedstenginger ryster amerikansk interiørkjede

  Nedturene har stått i kø for den amerikanske interiørkjeden de siste månedene. Kun dager etter at Bed Bath & Beyond annonserte planene om å stenge rundt 150 butikker og kutte arbeidsstyrken, tok selskapets finansdirektør sitt eget liv.

 • I dag kl. 6.11

  Kamp om Haugesund lufthavn

  Det private selskapet Lufthavndrift, som driver Haugesund lufthavn på Karmøy, er i dialog med Avinor om leiekontraktene av flyplassen, skriver Haugesunds Avis. Avinor uttrykker overfor avisen at de har et oppriktig mål om at flyplassen på Karmøy skal drives videre av Lufthavndrift. Lufthavndrift går mot et underskudd på 24 millioner kroner i år, og håper på billigere leiekontrakter med Avinor.

 • I dag kl. 6.10

  Tungt fall på asiatiske børser

  Det amerikanske børsfallet i USA fredag kveld smitter over på flere asiatiske børser i morgentimene.

 • I dag kl. 6.09

  Dyreste dollar siden 2020: – Risikoen er at kronen svekkes enda mer

  En dollar kan nærme seg 11 kroner mot slutten av året, tror Nordea Markets. Det gjør det dyrere å dra på utenlandsferie eller handle fra USA.

 • I dag kl. 6.09

  Mange var på litteraturfestival

  Nesten 10.500 personer var på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger forrige uke. Kapittel-festivalen hadde 130 arrangementer, med 150 gjester. I tillegg har 85 frivillige vært med og gjort det mulig å arrangere litteraturfestivalen, sier festivalsjef Siri Odfjell Risdal.

 • I dag kl. 6.08

  Kevin (20) solgte kryptoriggen kort tid før lønnsomhetskollaps

  Kevin Duong fikk solgt mining-riggen rett før kryptovalutaen ethereums historiske oppdatering. Nå er det knapt nok mulig å tjene penger på å utvinne kryptovaluta med skjermkort.

 • I dag kl. 6.05

  Lyktes med innbrudd på andre forsøk

  Politiet rykket i natt to ganger ut til en butikk på torvet i Tønsberg. Ved midnatt fikk politiet melding om at inngangsdøren var knust og sikrer spor fra stedet. Ved firetiden i natt ble alarmen på stedet utløst. Denne gangen hadde tyvene lyktes med å gjennomføre innbrudd i forretningen. Eier er varslet, opplyser politiet.

 • I dag kl. 6.02

  Mandag 26. september: Dette skjedde i natt

  Giorgia Meloni kan bli Italias første kvinnelige statsminister.

 • I dag kl. 5.59

  Kan få landets første hydrogenvei

  Riksvei 9 gjennom Setesdal kan bli landets første hydrogenvei. Bykle kommune fikk nylig 300.000 kroner i støtte fra Miljødirektoratet for å se på mulighetene for å både produsere og distribuere hydrogen langs hele riksvei 9. Prosjektleder, Tor Arne Johnsen, sier en satsing kan gi mange ringvirkninger, men at det kan ta lang tid å realisere hydrogenveien.

 • I dag kl. 5.54

  Kvinne funnet i god behold

  Ei kvinna som ble meldt savnet i Espedalen i Sør-Fron i går ble funnet i god behold ved 22.15-tida i søndag kveld. Kvinna i 40-åra mistet stien på vei i dårlig vær og sikt ned fra Ruten. Røde Kors og politihundeførere satte i gang leteaksjon og det var en ekvipasje fra politiets hundepatrulje som fant kvinna i god behold ved Rundetjønna.

 • I dag kl. 5.50

  Køyrde utan førarkort

  Ein mann i 30-åra vart stoppa på Nordhordlandsbrua i går kveld fordi politiet mistenkte at han køyrde i rusa tilstand. Det viste seg at han heller ikkje hadde førarkort. Mannen vart tatt med til legevakta for blodprøve.

 • I dag kl. 5.45

  Trafikkuhell Gjøvik

  En mann i begynnelsen av 20-åra ble kjørt til legevakta for sjekk etter at han kjørte i en lyktestolpe ved ei rundkjøring på riksveg 4 i Hunndalen i Gjøvik rett før midnatt. Politiet beslagla førerkortet til mannen.

 • I dag kl. 5.37

  Bes om å gjenåpne journalsak mot helsearbeider

  Statsforvalteren i Oslo og Viken ber Oslo universitetssykehus om å gjenåpne saken mot en helsearbeider som gjorde ulovlige oppslag i en pasientjournal over flere år. Avisa Vårt Oslo skriver at helsearbeideren erkjente journalsnokingen i våres og fikk en skriftlig advarsel. I juni ble advarselen derimot trukket tilbake av sykehusledelsen. Faren til pasienten som fikk journalen sin snoket i, klaget tilbaketrekkingen til Statsforvalteren. Hva OUS nå vil gjøre med saken er ikke kjent.

 • I dag kl. 5.37

  Bes om å gjenåpne sak mot helsearbeider

  Statsforvalteren i Oslo og Viken ber Oslo universitetssykehus om å gjenåpne saken mot en helsearbeider som gjorde ulovlige oppslag i en pasientjournal over flere år. Avisa Vårt Oslo skriver at helsearbeideren erkjente journalsnokingen i våres og fikk en skriftlig advarsel. I juni ble advarselen derimot trukket tilbake av sykehusledelsen. Faren til pasienten som fikk journalen sin snoket i, klaget tilbaketrekkingen til Statsforvalteren. Hva OUS nå vil gjøre med saken er ikke kjent.

 • I dag kl. 5.29

  Postkasser forsøkt påtent

  Politiet har oppretta sak etter melding om at noen har forsøkt å tenne på flere postkasser på Kattem i Trondheim i går kveld. Politiet fant fyrstikker på stedet. Det var også helt olje i postkassene. Ingen er pågrepet, men politiet har avhørt vedkommende som oppdaga påtenningsforsøket.

 • I dag kl. 4.58

  Avgangselev Andrea (18): – Veldig stressa

  Andrea Näks (18) er avgangselev på streikerammede Lillestrøm videregående. Forlenget streik og tap av verdifull veiledning i tunge realfag kan ødelegge skoleåret, frykter Eidsvoll-jenta.

 • I dag kl. 3.20

  Dødsfall, søksmål og nedstenginger ryster amerikansk interiørkjede

  Nedturene har stått i kø for den amerikanske interiørkjeden de siste månedene. Kun dager etter at Bed Bath & Beyond annonserte planene om å stenge rundt 150 butikker og kutte arbeidsstyrken, tok selskapets finansdirektør sitt eget liv.

 • I dag kl. 2.41

  Varsler «katastrofale konsekvenser» om Russland bruker atomvåpen

  USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier USA vil svare Russland dersom landet tar i bruk atomvåpen under krigen i Ukraina.

 • I dag kl. 1.14

  Rekdal uenig med Drillo: Mener Nyland bør beholde plassen

  LILLESTRØM (VG) Han stilte seg kritisk og undrende til valget av Ørjan Håskjold Nyland (32) før keeperen slapp inn to mot Slovenia, men etterpå mener Kjetil Rekdal at samme mann bør vokte buret i gruppefinalen mot Serbia.

 • Søndag 25. september kl. 23.22

  Høyrekoalisjonen vinner i Italia

  Høyrekoalisjonen ledet av Giorgia Meloni går mot en storseier i Italia. Ifølge valgdagsmålinger kan de ha fått så mange som 43 prosent av stemmene.

 • Søndag 25. september kl. 23.22

  Valgprognose: Høyrekoalisjonen vinner i Italia

  Høyrekoalisjonen med Giorgia Meloni ser ut til å vinne det italienske valget med mellom 41 og 45 prosent, ifølge målinger.

 • Søndag 25. september kl. 23.19

  Demonstrasjonene i Iran: – Iranske kvinner er rasende

  Videoer av en 20 år gammel kvinne uten hijab ble delt på Twitter i helgen. Nå skal hun være blant de minst 57 personene som er drept i voldsomme protestene.

 • Søndag 25. september kl. 22.54

  Skal sette inn «menneske-roboter» i Tesla-fabrikkene

  Science fiction kom et skritt nærmere i da Elon Musk nylig bestemte seg for å sette inn sine Tesla Bots i bilfabrikkene.

 • Søndag 25. september kl. 22.47

  Hyttebrann ved Sanderstølen på Golsfjellet

  Nødetatene fikk melding om en brann i en hytte ved Sanderstølen på Golsfjellet søndag kveld. Brannen startet i en bod som spredte seg til hytta, som nå er overtent. Brannvesenet har sendt inn røykdykkere som har konstatert at hytta er tom. Det er ikke fare for spredning til andre hyttet i området, melder politiet Innlandet på Twitter.

 • Søndag 25. september kl. 22.36

  Kommentator mener Danmark kan bli verdensmestere etter ny Frankrike-triumf

  (Danmark – Frankrike 2–0, Østerrike – Kroatia 1–3) 62 dager før de møtes i gruppespillet i Qatar-VM, slo Danmark regjerende verdensmester Frankrike for andre gang på tre og en halv måned. Det får en dansk kommentator til å skrive «det forbudte».

 • Søndag 25. september kl. 22.36

  Storspill og Eriksen-magi da Danmark slo Frankrike igjen

  (Danmark – Frankrike 2–0, Østerrike – Kroatia 1–3) 62 dager før de møtes i gruppespillet i Qatar-VM, slo Danmark regjerende verdensmester Frankrike for andre gang på tre og en halv måned.

 • Søndag 25. september kl. 22.36

  Dansk storspill og Eriksen-magi i VM-generalprøven mot Frankrike

  (Danmark – Frankrike 2–0, Østerrike – Kroatia 1–3) 62 dager før de møtes i gruppespillet i Qatar-VM, slo Danmark regjerende verdensmester Frankrike for andre gang på tre og en halv måned.

 • Søndag 25. september kl. 22.34

  Savnet kvinne funnet i god behold

  Ei kvinna som ble meldt savnet i Espedalen ble funnet i god behold i går kveld. Kvinna i 40-åra mistet stien på vei i dårlig vær og sikt ned fra Ruten. Røde Kors og politihundeførere satte i gang leteaksjon og det var en ekvipasje fra politiets hundepatrulje som fant kvinna i god behold ved Rundetjønna.

 • Søndag 25. september kl. 22.16

  Leteaksjon etter kvinne i 40-årene

  Det er iverksatt en leteaksjon etter en kvinne i 40-årene som mistet stien på vei ned fra Ruten i Espedalen, skriver politiet i Innlandet på Twitter. – Vi har Røde kors og politihundeførere ute i området og søker etter vedkommende. Det er dårlig vær i området, med nedbør og lavt skydekk, skriver politiet.

 • Søndag 25. september kl. 22.13

  Flere russere ønsker seg til Norge

  Flere russere har de siste dagene, på Facebook og den russiske meldingsappen Telegram, spurt om mulighetene for å komme seg til Norge via Storskog. Ifølge politiet i Finnmark, kom ingen russere over denne grensestasjonen søndag. Og det har i helgen vært rolig på begge sidene av grensene, melder politiet.

 • Søndag 25. september kl. 21.54

  En nydelig fotballkrangel

  To av Norges største fotballpersonligheter småkrangler med ujevne mellomrom. Den mer eller mindre saklige diskusjonen mellom Ståle Solbakken (54) og Kjetil Rekdal (53) tar samtidig bort litt av fokuset fra landslagets svake prestasjon mot Slovenia.

 • Søndag 25. september kl. 21.53

  Dette skjer denne uken: – Inflasjonen vil ikke berolige markedene

  Inflasjon fra USA og EU, samt taler fra de store sentralbankene, vil prege den kommende uken. Her hjemme får vi viktige tall for varehandel og arbeidsledighet.

 • Søndag 25. september kl. 21.45

  Fødte datter etter å ha sluppet ut av russisk fangenskap

  I seks måneder satt gravide Mariana Mamonova i russisk krigsfangenskap. Søndag fødte hun en velskapt datter – kun dager etter at hun slapp fri.

 • Søndag 25. september kl. 21.23

  Snø på fjellovergangar

  No må du ha vinterdekk om du skal over nokre av fjellovergangane i Sør-Noreg. Både på fylkesveg 55 Sognefjellet (bildet) og fylkesveg 51 Valdresflye er det kome snø. Statens vegvesen ber bilistar som skal over dei fjella om å vera merksame på føret.

 • Søndag 25. september kl. 21.20

  Joakim Haugen (31) er maratonmann i lærerstreik

  Lærerstreiken fortsetter, og Joakim Haugen (31) fortsetter å streike. Mandag er streikedag nummer 110 for den første læreren som ble tatt ut i streik.

 • Søndag 25. september kl. 21.17

  Brann i søppelbøtte

  Politiet opplyser at det i kveld har vært en ny brann i en søppelbøtte i Trondheim, denne gangen ved Byåsen skole. Det skriver Adresseavisen. Brannen skal være slukket.

 • Søndag 25. september kl. 21.14

  Ny politibåt på plass

  En ny politibåt er nå på plass i Farsund, skriver Lister24. Det er en spesialbestilt Marell M12 RIB bygget av Marell Boats i Sverige. Båten som har kostet rundt 7 millioner kroner, skal særlig være til bruk i røffe farvann lengst vest i Agder. Den skal i full operativ tjeneste neste sommer.