Nyheter:

 • I dag kl. 16.21

  – Romskip til å putte i ørene

  Svært gode ørepropper med god passform fra Samsung.

 • I dag kl. 16.15

  Røykutvikling på Leinstrand

  Nødetatene rykker ut etter melding om røykutvikling på en adresse på Leinstrand i Trondheim.

 • I dag kl. 16.11

  Mann slo til person i Førde – satt i fyllearresten

  Klokken 14.46 fikk politiet melding om at det var amper stemning mellom to personer i Førde i Sunnfjord. En mann i 50-årene ble slått til og blødde fra et sår i ansiktet. En beruset mann i 40-årene er mistenkt for å være den som slo. Han ble tatt hånd om av politiet og er satt i fyllearresten. Politiet opplyser at han vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse og kroppskrenking. Mannen i 50-årene ble tatt hånd om av ambulanse og er brakt til legevakt.

 • I dag kl. 16.09

  Nest høyeste besøkstall noensinne

  Torsdag 18. juli hadde Dyreparken det nest høyeste besøket noensinne, skriver Fædrelandsvennen. 22.918 besøkende var innom parken i løpet av dagen. Besøksrekorden er fra i fjor sommer, den 19. juli. Da var det 23.059 besøkende

 • I dag kl. 15.59

  E39 Vihovda i Sveio: åpen for fri ferdsel

  En bobil veltet og blokkerte begge kjørefelt tidligere i dag. Nødetatene rykket ut til ulykken kl. 14:00. Fem biler var involvert i ulykken og fire personer ble sendt til legevakt for videre sjekk. Nå melder Vegtrafikksentralen at veien er åpen for fri ferdsel.

 • I dag kl. 15.58

  MC-ulykke i Rakkestad

  Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på Eidsbergveien i Rakkestad. En motorsyklist har kjørt inn en bil bakfra i en uoversiktlig sving. Helsepersonell på stedet melder om mindre personskader. Politiet fikk melding om ulykken klokka 14.53.

 • I dag kl. 15.57

  Veg i Heim holdes stengt etter steinras

  Trøndelag fylkeskommune har vært på befaring og inspisert fjellsida ved fylkesveg 6182 i Heim kommune i dag. Det gjør de etter at det gikk to steinras den 16. juli ved Ramsivika i Valsøyfjorden. Vegen har vært stengt siden og vil forbli stengt til arbeidet som skal gjøres er utført. Etter befaringen ble det konkludert at det må gjøres fysiske tiltak med sikring og rensk av fjellpartiet. Arbeidet må utføres 400 meter oppe i fjellsida, noe som gjør gjennomføringen krevende. Planlegging og risikovurdering for gjennomføring av arbeidet, vil ifølge fylkeskommunen ta litt tid. De antar at oppstart av arbeidet vil bli i løpet av uke 32, men at arbeidet er væravhengig og kan bli utsatt ved mye nedbør og dårlig sikt. Det er omkjøringsmuligheter på fv. 6182 via Engan og Hjellnes.

 • I dag kl. 15.54

  De fleste apotekene til Apotek 1 har åpent som normalt

  – De fleste Apotek 1-apotek har nå tjenester som normalt, skriver kommunikasjonssjef Mai-Bente Paulsen i en tekstmelding til NRK. En del av kjedens apotek som holder åpent har fortsatt utfordringer med systemene. Kunder rådes til å oppsøke apotekene som normalt. – Apotekene vil strekke seg langt for å finne løsninger for folk, skriver Paulsen.

 • I dag kl. 15.49

  Tunnel stengt etter ulykke

  Toventunnelen på fylkesvei 78 i Leirfjord er stengt på grunn av en ulykke. Det melder Statens vegvesen. Politiet melder at det dreier seg om en ulykke mellom to kjøretøy. De er på vei til stedet.

 • I dag kl. 15.44

  Bil rullet rundt – ligger på taket

  En bil ligger på taket og sperrer for trafikk etter en bilulykke på Skotfossvegen ved Gulset i Skien. Det er i ferd med å danne seg kø. Bilen med en person skal ha rullet rundt. Bilfører er bevisst og ute av bilen, melder politiet. Ambulanse og brannvesen er på stedet.

 • I dag kl. 15.44

  Bil ligger på taket – full stopp i trafikken

  En bil ligger på taket og sperrer for trafikk etter en bilulykke på Skotfossvegen. Ulykken har skjedd på fylkesveg 357 mellom Elstrømkrysset og Skotfoss i Skien. Ifølge Statens vegvesen er det stopp i trafikken. Det danner seg mye kø i området. Bilfører, en kvinne i 50-årene fremstår uskadet, men er i sjokk og blir kjørt til legevakt for sjekk, melder politiet. Ingen andre personer eller biler var involvert i ulykken. Det har ifølge politiet ikke vært noen vitner til ulykken, og politiet har bestemt seg for å beslaglegge kvinnens førerkort.

 • I dag kl. 15.43

  OL-håpet Jeanette Hegg Duestad: – Det var skikkelig dritt

  Du vil ikke tro hvor mange skudd gullkandidaten Jeanette Hegg Duestad (25) har skutt siden 4.-plassene i forrige OL.

 • I dag kl. 15.43

  Mener energiministeren fraskriver seg ansvar

  – Energiministeren driver med ansvarsfraskrivelse når han ber vertskommuner sørge for kraft til industrien, sier fungerende ordfører i Porsgrunn, Stine Margrethe Stamland (Frp). Torsdag meldte NRK at Yaras planer om full elektrifisering av ammoniakkfabrikken på Herøya er lagt på is. Energiminster Terje Aasland (Ap) mener at vertskommunene til industribedrifter har et ansvar med å bidra til at virsomheter som Yara kan elektrifisere produksjonen. Dette vil ikke fungere ikke i praksis, sier Stamland. – Porsgrunn er ikke akkurat en kommune som er så godt egnet til energiproduksjon. Så det blir litt urettferdig å sette oss i den posisjonen. Og hvis det er snakk om vindkraft har vi vært tydelige på at vi ikke ønsker det, sier hun.

 • I dag kl. 15.35

  MC-ulykke i Bindal

  En motorsyklist har kjørt av veien i Bindal, melder Brønnøysunds Avis. Ulykken skjedde i 13.30-tiden. Personen fikk hjelp av helsepersonell på stedet. – Motorsyklisten kjørte sist i et følge, så de andre merket ikke at vedkommende kjørte ut. Men de returnerte og tok seg av vedkommende inntil helsepersonell ankom, sier operasjonsleder Trond Hangaas til avisen. Veien var stengt, men åpnet opp igjen i 14-tiden.

 • I dag kl. 15.34

  Ubåt utenfor Tvedestrand

  En norsk ubåt er observert i Buskjærfjorden utenfor Tvedestrand. Det skriver Tvedestrandsposten. Ubåten tilhører forsvaret, og er ute på patrulje. – Forsvaret tar ikke ferie, og patruljen er del av forsvarets stadig tilstedeværelse i våre interesse områder, forteller talsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter, Henrik Omtvedt Jenssen til avisa.

 • I dag kl. 15.31

  Crowdstrike faller kraftig etter global nettrøbbel

  En oppdatering hos datasikkerhetsselskapet førte til nettverksproblemer over hele verden fredag formiddag. Aksjen raser på Wall Street.

 • I dag kl. 15.31

  Crowdstrike faller kraftig på Wall Street etter global nettrøbbel

  En oppdatering hos datasikkerhetsselskapet Crowdstike førte til globale nettverksproblemer fradag formiddag.

 • I dag kl. 15.29

  Beslaglegger førerkortet etter fartssynd i Sandefjord

  En 29 år gammel kvinne mister midlertidig retten til å kjøre bil, etter å ha kjørt for fort i 110-sonen ved Tassebekk i Sandefjord. UP stoppa kjøretøyet etter å ha gjort en fartsmåling på 151 kilometer i 110-sonen. Politiet tar beslag i kvinnens førerkort.

 • I dag kl. 15.29

  Seinen friskmeldes før OL i Paris

  Det kan svømmes i Seinen under OL i Paris, melder ordføreren i Paris' kontor.

 • I dag kl. 15.25

  Bryggegata i Mandal holdes stengt i helgen

  Bryggegata i Mandal holdes stengt i helgen. Veien stengte i dag klokken 12.00 og vil holdes stengt frem til søndag klokken 18.00. Det skriver Lindesnes kommune på sin nettside. Veien holdes stengt for ordinær trafikk mellom Brokrysset og kryss Torjusheigata, i forbindelse med Sommerfesten i Mandal. Bryggegata er en av de mest trafikkerte sentrumsgatene på Sørlandet, og har rundt 10 000 passeringer daglig, ifølge avisa Lindesnes.

 • I dag kl. 15.24

  Fjerner kokeanbefalingen i Klemetsrud og Oppsal i Oslo

  Det skriver Oslo kommune i en pressemelding. Torsdag ba Oslo kommune alle i bydel Søndre Nordstrand og deler av bydel Nordstrand og Østensjø om å koke drikkevannet. Anbefalingen gjelder også deler av Nordre Follo kommune. Totalt ble 100.000 innbyggere rammet av kokevarselet, og flere av butikker har gått tom for vann. Nå er drikkevannet til folk som bor på Klemetsrud og Oppsal friskmeldt ifølge Oslo kommune.

 • I dag kl. 15.24

  Friskmelder drikkevannet i Klemetsrud og Oppsal i Oslo

  Det skriver Oslo kommune i en pressemelding. ? Vi er helt sikre på folk på Klemetsrud og Oppsal ikke har fått noe vann fra Skullerud de siste dagene, skriver kommunen. For å være på den trygge siden valgte vann- og avløpsetaten å inkludere stedene i gårsdagens kokevarsel. Nå er de helt sikre på at drikkevannet på Klemetsrud og Oppsal ikke er forurenset. Men kokevarselet gjelder for bydel Søndre Nordstrand og deler av bydel Nordstrand og Østensjø. Anbefalingen gjelder også deler av Nordre Follo kommune. Totalt ble 100.000 innbyggere rammet av kokevarselet, og flere av butikker har gått tom for vann.

 • I dag kl. 15.21

  E39 Bømlafjordtunnelen åpen

  Bømlafjordtunnelen har vært stengt en periode på grunn av en bobil som veltet på E39 Vihovda i Sveio. Et kjørefelt er åpent på ulykkesstedet og trafikken dirigeres forbi.

 • I dag kl. 15.21

  E39 Bømlafjordtunnelen åpen igjen

  Bømlafjordtunnelen har vært stengt en periode på grunn av en bobil som veltet på E39 Vihovda i Sveio. Et kjørefelt er åpent på ulykkesstedet og trafikken dirigeres forbi.

 • I dag kl. 15.17

  Fellingstillatelse på bjørn i Stor-Elvdal

  Statsforvalteren i Innlandet har gitt tillatelse til å felle en bjørn som nylig tok sau i Stor-Elvdal, det melder Østlendingen. Ifølge avisa fant en saueeier i kommunen en død sau ved Gålasætre i Stor-Elvdal fredag formiddag. Statens Naturoppsyn (SNO) bekrefter at søya ble drept av en bjørn. Fellingstillatelsen gjelder for deler av Stor-Elvdal, Ringebu og Øyer kommuner.

 • I dag kl. 15.14

  Forseinkingar på E39 Bergen

  Der er noko forseinkingar i Fløyfjellstunnelen på E39 i Bergen i retning mot sentrum. Eit køyretøy skal ha fått stans i høgre felt. Politiet er på staden. Bilbergar er på veg.

 • I dag kl. 15.13

  Mariannes sommerhjem forundrer: – En attraksjon

  Marianne tok saken i egne hender da hun fikk lyst på hytte ved sjøen.

 • I dag kl. 15.12

  Mann truet med øks i Stavanger – bevæpnet politi har kontroll

  Politiet fikk inn en melding om et slagsmål der en av personene skal ha fulgt etter noen andre med en øks i hånden. Situasjonen er fortsatt uavklart, men bevæpnet politi fikk raskt kontroll på de involverte personene, og øksen, skriver dem. Likevel er det ingen som ønsker å anmelde forholdet, og ingen vitner ønsker å melde seg. Han ene anmeldes for bæring av øks. Det er andre dag på rad at noen truer noen andre med øks i Rogaland.

 • I dag kl. 15.12

  Mann truet med øks i Stavanger - bevæpnet politi har kontroll

  Politiet fikk inn en melding om et slagsmål der en av personene skal ha fulgt etter noen andre med en øks i hånden. Situasjonen er fortsatt uavklart, men bevæpnet politi fikk raskt kontroll på de involverte personene, og øksen, skriver dem. Det er andre dag på rad at noen truer noen andre med øks i Rogaland.

 • I dag kl. 15.07

  Turister strømmer til Rjukan og Tinn

  Rjukan og Tinn opplever økt tilstrømming av turister blant annet fordi Rjukanfossen har hatt full vannføring de siste dagene. Det er mye folk både på tilbudene i byen, og på fjellet. Det sier daglig leder av Visit Rjukan, Henrik Bjørdal. Bjørdal sier det er sjeldent at folk få anledning til å se Rjukanfossen i full utfoldelse, og at dette er en ekstra severdighet mange vil ha med seg akkurat nå.

 • I dag kl. 15.01

  Lars Utne Haukland ny klinikksjef for Barneklinikken

  Lars Utne Haukland (52) har takket ja til stillingen som klinikksjef for Barneklinikken i Nordlandssykehuset. Det skriver Nordlandssykehuset i en pressemelding. Haukland er i dag barnelege i klinikken, og tiltrer som ny klinikksjef 1. september. Haukland mener det er en av de flotteste klinikkene å jobbe ved. – Jeg kjenner klinikken og alle medarbeiderne godt, og mener vi kan være stolt av de tjenestene vi kan tilby barn og unge i Nordland. Jeg setter pris på tilliten jeg nå gis ved å lede klinikken fremover, og gleder meg til å bidra til å utvikle Nordlandssykehuset for fremtiden sammen med gode medarbeidere, sier Haukland. Lars Utne Haukland har vært ansatt ved Barneavdelingen og Barneklinikken ved Nordlandssykehuset siden 2007, med nødvendig tjeneste ved Oslo universitetssykehus (OUS) fra 2010–2012 for å bli spesialist i barnemedisin. Han har også vært assisterende fylkeslege hos Statsforvalteren, og har en Master i helseledelse fra Nord universitet. – Jeg er glad for at vi har fått ansatt Haukland i stillingen. Han har lang og bred erfaring både fra Nordlandssykehuset og Statsforvalteren, i tillegg til relevant lederutdanning, sier administrerende direktør Siri Tau Ursin. Haukland overtar etter tidligere klinikksjef Anita Kvarsnes og konstituert klinikksjef Stine Hamlot. – Jeg vil takke Stine Hamlot for den gode jobben hun har gjort som konstituert klinikksjef, sier Ursin.

 • I dag kl. 14.52

  21-åring og 18-åring varetektsfengslet etter ran i Stavanger

  Politiet har fått medhold til å varetektsfengsle både 21-åringen og 18-åringen i fire uker, opplyser politiadvokat, Fredrik Hemmingsen til NRK. Begge mennene får også besøksforbud og brevforbud i to uker. Mennene knyttes også opp til et ran på Jorunholmen i Stavanger i forrige uke. Da ble tre stykker pågrepet, men sluppet ut igjen. Da var det snakk om to fornærmede. I går ble mennene pågrepet på nytt i forbindelse med en aksjon der politiet pågrep fire stykker. De siste ukene har det vært flere tilfeller av ran og vold i Stavanger.

 • I dag kl. 14.48

  Holder menighetshus åpent etter dødsulykke

  Mysen Menighetshus Betania åpner dørene lørdag, etter dødsulykken i Råde torsdag, der en mann i slutten av tenårene fra Indre Østfold omkom. Det opplyser Indre Østfold kommune på sine nettsider. Menighetshuset vil være åpent fra klokken 15.00–17.00. I tillegg til en prest og representanter fra kirken, kommer det også til å være personer fra kommunens familie- og ungdomsteam der.

 • I dag kl. 14.32

  E39 Bømlafjordtunnelen stengt

  Bømlafjordtunnelen er stengt. Dette etter at en bobil veltet på E39 Vihovda i Sveio. Det er kø på veiene etter ulykken.

 • I dag kl. 14.32

  E39 Bømlafjordtunnelen er stengt etter ulykke

  Bømlafjordtunnelen har vært stengt en periode på grunn av en bobil som veltet på E39 Vihovda i Sveio. Et kjørefelt er åpent på ulykkesstedet og trafikken dirigeres forbi. Bobilen sperret begge kjørefelt og det var totalt stans i trafikken og lenge var det lang kø. Nødetatene rykket rundt klokka 14.00. Tunnelen var åpen igjen rundt klokka 15.20. Formentlig var flere kjøretøy involvert i ulykken. De involverte ble ivaretatt av helsepersonell.

 • I dag kl. 14.32

  E39 Bømlafjordtunnelen er åpen igjen

  Bømlafjordtunnelen har vært stengt en periode på grunn av en bobil som veltet på E39 Vihovda i Sveio. Et kjørefelt er åpent på ulykkesstedet og trafikken dirigeres forbi. Bobilen sperret begge kjørefelt og det var totalt stans i trafikken og lenge var det lang kø. Nødetatene rykket rundt klokka 14.00. Tunnelen var åpen igjen rundt klokka 15.20. Fem biler var involvert i ulykken. Fire personer var involvert. Tre av de er sendt til Haugesund og en person er sendt til Stord legevakt for videre sjekk.

 • I dag kl. 14.31

  UiT med flest ledige studier

  Det er ledige studieplasser ved 72 studier ved UiT – Norges arktiske universitet. UiT har med deg flest studier ved ledige plasser av samtlige universiteter og høgskoler i Norge. Det viser en oversikt fra Samordna opptak, som fredag ble publisert. Seks av studiene knyttes til studiested Alta, seks ved Alta/Narvik, ett studie i både Bodø og Mo i Rana, to ved studiested Harstad, fem ved studiestad Narvik og 51 ved studiested Tromsø. Lørdag 20. juli klokken 09.00 åpner muligheten for å søke på de ledige studieplassene. De ledige plassene har løpende opptak, som gjør at de første som søker blir vurdert for tilbud. Det er i alt ledige studieplasser på ved 501 studier på universitet og høgskoler i Norge.

 • I dag kl. 14.24

  Sikta for valdtekt av barn under 14 år

  Ein mann 20-åra frå Sogn og Fjordane er varetektsfengsla i fire veker, sikta for valdtekt av eit barn under 14 år. Han vart pågripen i midten av juni, og har allereie vore varetektsfengsla i fire veker. Mannen er i tillegg sikta for seksuelt krenkande åtferd mot barn under 16 år, samt for å ha produsert overgrepsbilete av born.

 • I dag kl. 14.20

  Geiter var sauer – flere feil og fikse rettelser

  Tendenser til oppstyr i Budstikkas redaksjon tirsdag. Avisen hadde kommet i skade for å omtale sauene som var på vei inn på E18 – som geiter.

 • I dag kl. 14.08

  Bobil veltet på E39 ved Sveio

  Nødetatene rykker ut til en veltet bobil på E39 ved Sveio. Flere biler skal være involvert i ulykken. Det fører med seg store utfordringer i trafikken.

 • I dag kl. 14.08

  Bobil veltet på E39 Vihovda i Sveio

  Nødetatene rykker ut til en veltet bobil på E39 Vihovda i Sveio. Det er totalt stans i trafikken og lang kø. Bobilen sperrer begge kjørefelt. Det er fire involverte personer i ulykken. Tre av de blir sendt til Haugesund og en av de til Stord legevakt for videre sjekk. Totalt er det fem biler involvert.

 • I dag kl. 14.07

  En bobil har veltet i Sveio – store trafikale utfordringer

  Det skal være flere kjøretøy involvert.

 • I dag kl. 14.02

  Ukens Investtech: Tre sterke aksjer for uken som kommer

  Ifølge teknisk aksjeanalyse kan spesielle kursmønstre i aksjekursen indikere at optimismen hos investorene er økende, og at kjøpspresset i en aksje er i ferd med å ta seg opp.

 • I dag kl. 13.55

  Håper samarbeid kan løse boligutfordringer i Horten

  Horten kommune tror bedre samarbeid mellom offentlige og private aktører kan bidra til å løse fremtidens boligutfordringer. Det kommer til å bli flere eldre innbyggere i Horten, og kommunen mener det er viktig å ha nok boliger som er tilpasset personer med ulike funksjonsnedsettelser. I slutten av august skal kommunen arrangere et møte der de inviterer boligutviklere og utleiere til å diskutere disse problemstillingene.

 • I dag kl. 13.51

  En person påkjørt i Sveio

  En person er påkjørt i et gangfelt på Fjellstad i Sveio. En ambulanse er på stedet. Den skadde er en mosjonist på joggetur. Vedkommende klager på smerter i beina og blir behandlet av helsepersonell på stedet.

 • I dag kl. 13.50

  Spesialenheten varsla etter motorsykkelvelt

  Spesialenheten for politisaker er varsla etter en politijakt på en motorsykkel på Rv 4 i natt. To personer på en MC ble sendt til sykehus etter at de kjørte av veien i Redalen, da politiet lå bak dem. MC`en hadde ikke stoppa for en kontroll, da politiet tok opp forfølgelsen. – De involverte har moderate skader, opplyser operasjonsleder Mats Westby Aamodt i Innlandet politidistrikt i politiloggen. Ulykkesstedet ble sikret, og Spesialenheten foretar nærmere undersøkelser for å finne ut om det er rimelig grunn til å iverksette etterforskning av politiets tjenesteutøvelse. Rv 4 var stengt ei periode fredag formiddag mens politiet gjorde undersøkelser på stedet.

 • I dag kl. 13.40

  Trafikkulykke i Tysvær

  Nødetatene rykker ut til en bil som har kjørt ut av veien langs E39 i Tysvær. Det skal være to personer som involvert. Begge skal ha kommet seg ut av bilen og er oppegående. Klokken 13.59 melder politiet at det er ingen personskade, kun mindre materielle skader. Brannmannskap dirigerer trafikken inntil bilberger har hentet kjøretøyet

 • I dag kl. 13.40

  Truet med skrujern

  Politiet har tatt hånd om en person i Midtbyen i Trondheim etter truende adferd med et skrujern. Ingen er skadd i hendelsen som i følge politiet skyldes krangel om en handel. En av de involverte var i besittelse av skrujern og narkotika. Vedkommende innbringes til arresten.

 • I dag kl. 13.39

  Zuckerberg om Trump: – Badass

  Meta-sjefen er imponert over Donald Trumps oppførsel etter å ha blitt skutt. Men vil ikke støtte noen av kandidatene.

 • I dag kl. 13.25

  Gruppene i Europaligaen er trukket

  Fredag ble gruppene i Europaligaen i håndball for herrer trukket. Elverum kan møte blant andre Porto og makedonske Vardar om det norske laget kvalifiserer seg. Elverum ble trukket i gruppe F. Det er samme gruppe som Porto, Vardar og vinneren av kvalifiseringskampen mellom islandske Valur og Spacva-Vinkovci fra Kroatia. For å komme seg til gruppespillet må Elverum først ta seg forbi det tyske laget Melsungen i kvalifiseringsrunden. Kvalifiseringen spilles over to kamper. Elverum møter først Bundesliga-laget i Tyskland 31. august eller 1. september, mens returoppgjøret i Norge spilles 7.- eller 8.- september. Melsungen blir sett på som kanskje den tøffeste motstanderen Elverum kunne fått, skriver NTB I juni fikk Elverum avslag på søknad om oppgradering til mesterligaen. Dermed må laget håpe på spill i Europaligaen denne sesongen også, slik som sist sesong.

 • I dag kl. 13.24

  Kom du ikke inn på studiet?

  Jeg vet hvordan du har det. Men alt er ikke håpløst!

 • I dag kl. 13.18

  Målt 140 km/t i 90-sone

  Politiet i Nordland har holdt fartskontroll på E6 ved Svenningdal i Vefsn kommune. I forbindelse med dette har UP beslaglagt to førerkort. En bilist var målt til 140 km/t, og den andre 136 km/t. Begge sjåførene blir anmeldt for hendelsen.

 • I dag kl. 13.17

  Start-spiller er usikker før Vålerenga-kampen

  Start-spiller Sivert Sira Hansen sliter med lysken og er usikker på om han får spilt kampen mot Vålerenga lørdag formiddag, ifølge Fædrelandsvennen. Skaden skal ha oppstått nylig og skal være en belastningsskade.

 • I dag kl. 13.16

  Norge møter Albania i EM-playoff

  Etter skuffelsen mot Nederland må Norge ut i playoff for å kvalifisere seg til EM.

 • I dag kl. 13.12

  Over 50 personer drept i studentopprør

  Det melder sykehuskilder i Bangladesh.

 • I dag kl. 13.11

  Motorsykkel har køyrd av vegen i Bindal

  Naudetatane rykker ut etter at ein Motorsykkel har køyrd ut av vegen på fylkesveg 17 i Bindal.

 • I dag kl. 13.09

  Slik sparer du enkelt på utenlandsdata med eSIM

  «Reise-SIM» er enkelt og genialt.

 • I dag kl. 13.07

  FFK-keeper lånes ut til eliteserierival

  Fredrikstad-keeper Håvar Jenssen lånes ut til Tromsø. Det bekrefter FFK på sine sider. Oppholdet i Nord-Norge er ment å vare i kun en måned fordi Tromsø har fått keeper Jakob Haugaard skadet. Jenssen har spilt 150 kamper for FFK i 1.divisjon, og har vært førstevalg som målvakt de siste syv sesongene. Denne sesongen har han slitt med å få spilletid.

 • I dag kl. 13.07

  Lederen i Vietnams kommunistparti er død

  Nguyen Phu Trong ble 80 år gammel.

 • I dag kl. 13.04

  Birgit Skarstein har dårlig tid: – Støpt etter rumpa mi

  Det er kamp mot klokka for å få Birgit Skarsteins nye båt godkjent i tide til Paralympics.

 • I dag kl. 12.52

  18-åring varetektsfengslet i fire uker

  Politiet har fått medhold i fire uker varetektsfengsling av den ene 18-åringen på bakgrunn av at han er siktet for flere tilfeller av volds- og vinningskriminalitet i Stavanger. Politiet ønsket varetektsfengsling for to av mennene. Nå skal en 18-åring i varetekt i fire uker. – Påtalemakta mener at det er nødvendig med disse restriksjonene av omsyn til både tap av bevis, og fare for gjentaking, sa politiadvokat Fredrik Hemmingsen. I tillegg har han fått brev- og besøksforbud, forteller forsvarer Siren Elise Finnvik. – Han har forklart at han ikke har vært med på hendelsene som han har blitt anklaget for, men han har ikke tatt stilling til straffskyld enda, forteller forsvareren. I går ble fire menn i alderen 18 til 20 arresterte i sammenheng med flere ran og tilfeller av vold i Stavanger.

 • I dag kl. 12.49

  Mistet lappen etter råkjøring

  UP har målt en bilfører til 140 km/t i 90-sone i Vefsn kommune på E6 ved Svenningsdal. Personen blir anmeldt, og får sitt førerkort beslaglagt, melder Nordland politidistrikt.

 • I dag kl. 12.45

  Fengsel etter svindel med dagpenger

  En kvinne i 40-årene i Namdalen er dømt til 35 dager i fengsel for svindel med dagpenger. Hun mottok dagpenger uten å melde fra om at hun jobbet ved siden av. I løpet av halvannet år fikk hun utbetalt 212.000 kroner for mye fra NAV.

 • I dag kl. 12.29

  Datatrøbbel rammer globalt

 • I dag kl. 11.56

  Norges Bank-problemene er løst

  Sentralbanken slet med innlogging på sentralt system.

 • I dag kl. 11.56

  Norges Bank har nettproblemer

  Sentralbanken må ty til bruk av e-post og telefon i sentral pengeauksjon.

 • I dag kl. 11.50

  Crowdstrike: Problemet er identifisert og isolert, og en rettelse er iverksatt

  Datasikkerhetsselskapet Crowdstrike, som står bak IT-problemene som har pågått over hele verden fredag, sier de har identifisert problemet.

 • I dag kl. 11.50

  Crowdstrike om datatrøbbelet: Problemet er identifisert og isolert, og en rettelse er iverksatt

  Saken oppdateres.

 • I dag kl. 11.42

  Kjøpe laptop? Her er våre beste bruktanbefalinger

  Du kan få mye laptop for pengene på bruktmarkedet.

 • I dag kl. 11.38

  Hafnia-skip i brann

  Oslo Børs-notert rederis skip begynte å brenne etter en kollisjon ved Singapore.

 • I dag kl. 11.32

  Vil sette opp feltsenger for studentene i Stavanger

  I år er det igjen høye ventelister, også i Stavanger. Torsdag formiddag er det nesten 750 ferske studenter på venteliste for å ha et sted å bo i Stavanger. For å ta imot studentene vil Studentskipnaden i Stavanger sette opp feltsenger til dem som ikke har et sted å bo før studiestart, opplyser dem til NRK. – Dersom behovet melder seg, vil vi sette opp nødinnkvartering i fellesrom i våre boliger og de som da står på venteliste vil få informasjon om dette. Nasjonalt er det over 15 000 studenter som står på venteliste, viser tall fra Samskipnadene.

 • I dag kl. 11.31

  Død mann skal obduseres

  Den døde mannen som ble hentet opp av elva ved Kulltangen i Porsgrunn i går ettermiddag, er sendt til obduksjon. Politiet vet foreløpig ikke hvordan mannen havnet i elva, men har gjort undersøkelser i nærheten av stedet der mannen ble funnet. Politiadvokat Fredrik Borg Johannessen sier til NRK at de også innhenter film fra overvåkningskameraer i området. Politiet mener de vet hvem mannen er, men venter på en sikker identifikasjon.

 • I dag kl. 11.28

  Turist funnet og fraktes til sykehuset i Bodø

  Den utenlandske turisten som trengte øyeblikkelig helsehjelp er nå funnet av redningshelikopteret. Det sier operasjonsleder i politiet i Nordland Lars Halvorsen til NRK. Mannen blir fraktet til sykehuset i Bodø. Politiet har ingen opplysninger om mannes helsetilstand.

 • I dag kl. 11.26

  Politiaksjon i Stavanger: To av de siktede fremstilles for varetektsfengsling i dag

  I går pågrep politiet fire menn i 18-20-årsalderen som kan knyttes til flere tilfeller av ran og vold i Stavanger den siste tiden.

 • I dag kl. 11.25

  Ønsker fire vekers varetektsfengsling etter politiaksjon mot ransmiljø i Stavanger

  Politiet ønsker fire vekers varetektsfengsling for to av mennene som i går blei arresterte i ein stor politiaksjon i Stavanger. – Påtalemakta meiner at det er nødvendig med desse restriksjonane av omsyn til både tap av bevis, og fare for gjentaking, seier politiadvokat Fredrik Hemmingsen. I går blei fire menn i alderen 18 til 20 arresterte i samband med fleire ran og tilfelle av vald i Stavanger. Det er berre to av dei sikta blei framstilt for varetektsfengsling i dag.

 • I dag kl. 11.20

  Tjøme-kvinne druknet

  Kvinnen i 20-årene som ble funnet død i vannet på Ormelet på Tjøme mandag, døde av drukning. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten, opplyser politiet. Politiadvokat Fredrik Borg Johannessen sier til NRK at politiet fortsatt jobber med å finne ut hva som er årsaken til drukningen. Kvinnen er fra Tjøme og var sammen med en mann i en båt som lå fortøyd på en brygge på Ormelet. Hun ble meldt savnet av mannen etter at hun ikke kom tilbake etter at hun hadde tatt seg et bad fra båten.

 • I dag kl. 11.14

  Daniel Owen avslører kjæreste: – Hun er en fantastisk kvinne

  Artist og danser Daniel Owen (25) har funnet kjærligheten.

 • I dag kl. 11.11

  Sigarett satte fyr på buksen – sendt til sykehus

  En mann i 60-årene fikk i går kveld brannskader på føtter og ben da han tok seg en sigarett på balkongen i Bærum. Det melder Budstikka. – Det utviklet seg glør som førte til at buksen tok fyr, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til avisen. Mannen ble fraktet til sykehus.

 • I dag kl. 11.08

  Stenger apotek på grunn av datatrøbbel

  Alle Apotek1-butikker er stengt på grunn av datatrøbbel. Blant disse Apotek1 i Bodø sentrum. – Det er en spesiell situasjon som vi aldri har opplevd før. Vi håper virkelig det løser seg snart, sier provisorfarmasøyt Dag Stokke til NRK. – Det har forhåpentligvis ikke fått noen konsekvenser for kundene. Det er andre apotek som er åpne, sier Stokke. Problemene henger sammen med dataproblemer i Microsoft som rammet blant annet flyselskap i hele verden. Biltema skal også være blant selskapene som er rammet og som har måttet stenge på grunn av kasseproblemer. Den siste Crowdstrike-oppdateringen forårsaker at PC-er med Microsoft Windows verden over krasjer. De alvorlige nettverksproblemene rammer mange store internasjonale selskaper.

 • I dag kl. 11.08

  Måtte stenge apotek på grunn av datatrøbbel - åpent igjen nå

  Alle Apotek1-butikker måtte stenge tidligere fredag på grunn av datatrøbbel. Blant disse Apotek1 i Bodø sentrum. – Det er en spesiell situasjon som vi aldri har opplevd før. Vi håper virkelig det løser seg snart, sier provisorfarmasøyt Dag Stokke til NRK. – Det har forhåpentligvis ikke fått noen konsekvenser for kundene. Det er andre apotek som er åpne, sier Stokke. Problemene henger sammen med dataproblemer i Microsoft som rammet blant annet flyselskap i hele verden. Biltema skal også være blant selskapene som er rammet og som har måttet stenge på grunn av kasseproblemer. Den siste Crowdstrike-oppdateringen forårsaker at PC-er med Microsoft Windows verden over krasjer. De alvorlige nettverksproblemene rammer mange store internasjonale selskaper. Etter lunsjtid fredag åpnet imidlertid apoteke igjen.

 • I dag kl. 11.04

  40 prosent elektriske biler

  40 prosent av bilparken til Oslo universitetssykehus er nå elektrisk. Det melder helseforetaket selv. Det gjelder blant alle akuttbilene, og sykehusets varebiler. Men de har likevel beholdt et par eldre dieselbiler i reserve for kalde vinterdager, skriver sykehuset. Målet er en helelektrisk bilpark innen 2030.

 • I dag kl. 11.04

  Dataproblemer fører til forsinkelse på Torp

  Dataproblemene som rammer hele verden har også fått konsekvenser for Torp Sandefjord lufthavn. Det bekrefter flyplassdirektør Gisle Skansen. Et fly som skulle gått til Alicante fra Torp i formiddag ble rundt én time forsinket. Det har også vært forsinkelser på en avgang til Malaga.

 • I dag kl. 11.01

  Vil ha ranssiktet i varetekt

  Politiet ber om varetektsfengsling for en mann i 20-årene som er siktet for et hjemmeran i Horten torsdag morgen. Mannen ble pågrepet et par timer etter at politiet ble varslet ved 6-tiden. Politiet tror flere personer var med på ranet og opplyser at deler av ransutbyttet er funnet hjemme hos den siktede.

 • I dag kl. 10.52

  Løslater «knivmann»

  Mannen som politiet måtte bruke elektrosjokkvåpen mot i Sandefjord i torsdag kveld, blir løslatt etter at han er avhørt. Mannen hadde kuttskader og løp blodig rundt med en kniv i hånden i nærheten av Tempokrysset. Politiet mener mannen hadde påført skadene selv og opplyser at ingen andre ble skadd.

 • I dag kl. 10.40

  Beboere i Holmestrand fortviler over lang omkjøringsvei

  Beboere fortviler over at de må ta lange omveier på grunn av veiarbeid i Holtungveien i Holmestrand kommune. – Vi får en omkjøring på rundt 1,2 mil for å komme oss til nærmeste butikk. Vi som bor her er ekskludert fra resten av kommunen, sier Lillian Larsen. Hun sier at naboene ønsker seg en bedre omkjøringsmulighet enn de har i dag. Kommunedirektør Lars Joakim Tveit sier han beklager ulempene, men at arbeidene er viktige for å sikre god vannkvalitet og bedre vannsikkerhet i kommunen. Tveit sier at de skal ta en prat med naboene etter ferien for å se om det er mulig å redusere ulempene enda mer.

 • I dag kl. 10.40

  Sto frem som homofil – hylles av Hamilton

  Lewis Hamilton kommer med sin støtte etter at Ralf Schumacher sto frem som homofil.

 • I dag kl. 10.31

  Dødsulykken i Råde: Politiet har god oversikt

  Politiet har oversikt over dødsulykken i Råde torsdag, bekrefter politiadvokat Jacob Lian til NRK. En tenåringsgutt fra Indre Østfold døde etter å ha truffet en bil. Livreddende førstehjelp ble forsøkt uten at livet stod til å redde. Pårørende er varslet. – Vi har et kriseteam som er operativt og kontakter de som er berørt, sier fungerende kommunedirektør i Indre Østfold, Erik Bråthen. Han sier tilbudet fremover vil bli styrt av behovet til de berørte. – Etter den første kontakten, så følger vi opp de ønskene som kommer. Vi har bemannet opp familie- og ungdomstemaet vårt, sier Bråthen til NRK. Dette er den tredje MC-ulykken i år der Indre Østfold kommune har mistet en innbygger.

 • I dag kl. 10.30

  Amerikansk journalist risikerer 18 år i russisk fengsel

  I over ett år har den amerikanske journalisten Evan Gershkovich vært fengslet i Russland.

 • I dag kl. 10.25

  Tagget med hakekors flere steder

  Skal også ha skjedd ved postterminal

 • I dag kl. 10.23

  Hyttebrann på Kvamsfjellet

  Alle personer ble gjort rede for og undersøkt av helsepersonell etter at ei hytte ved Furusjøen på Kvamsfjellet i Nord-Fron begynte å brenne i dag tidlig. Det var folk i tilknytning til hytta som meldte fra til politiet om brannen litt før klokka halv seks. Da brannvesenet kom fram stod hytta i full fyr sier innsatsleder for Midt Gudbrandsdal brannvesen, Per Otto Godlien. – Det som møtte oss da vi kom, var full overtenning i ene delen av ei dobbelthytte. Da var det flammer over tak og flammer ut av vinduet. Det var fare for spredning til tilstøtende hytte. Den hytta som har brent, er ubeboelig.

 • I dag kl. 10.22

  Sykehus, helsetjenester og banker rammet av dataproblemer

  Problemene rammer også norske selskaper, og Apotek 1 måtte stenge sine utsalg.

 • I dag kl. 10.21

  Siktet for grov kroppsskade etter alvorlig voldshendelse på Fauske

  De to mennene som var involvert i voldshendelsen på Fauske onsdags kveld er begge siktet for grov kroppsskade. Det opplyser politiadvokat Eirik Magnus Blomli i Nordland politidistrikt til NRK. – Vi har vært på stedet og gjort tekniske undersøkelser med kriminaltekniker, sier Blomli. Han sier politiet ikke ønsker å gå noe mer inn på hva som eventuelt har kommet fram i undersøkelsene. – Det er fortsatt avhør som gjenstår, og det blir aktuelt med oppfølgingsavhør, så da kan vi ikke si så mye nå, dessverre. De to involverte har vært en del av samme miljø opplyser Blomli.

 • I dag kl. 10.21

  Støyende arbeid i Tangenvika

  Arbeidet med den nye jernbanebrua i Tangenvika er i full gang Steinar Hognestad, byggeleder på Tangenvika Jernbanebru, forteller at de nå begynner med støyende arbeid. – Vi er ferdig med de aksene som har boret perler. De borres ned i fjell og støpes. Vi begynner snart arbeidet med ramminga av dette, det er arbeid som vil gi støy. Rammingsarbeidet vil pågå hvert fall frem til jul. Vi håper og tror arbeidet ikke vil bli veldig sjenerende. Brua er planlagt ferdig ved årsskiftet 2026 - 2027, og togene begynner å ta den i bruk i 2027.

 • I dag kl. 10.17

  Stor redningsaksjon i Lofoten: Ung turist trenger umiddelbar helsehjelp

  Redningsmannskap er på vei til Nesland i Flakstad kommune i Lofoten for å lokalisere og hjelpe turist som trenger assistanse. Den unge, utenlandske turisten skal ha blitt syk på fottur. – Vi har ikke posisjon på hvor han befinner seg, og dette er en person som trenger umiddelbar assistanse av helsemessige årsaker, sier operasjonsleder i politiet i Nordland Lars Halvorsen. Det er store ressurser som har rykket ut, fordi det er vanskelig for redningsmannskapet å finne personen, sier Halvorsen. Både politi, frivillige, redningsskøyte og Sar-Queen redningshelikopter er på vei mot området. – Det haster å få tak i han på grunn av hans helsemessige tilstand, sier Halvorsen.

 • I dag kl. 10.17

  Redningsaksjon for å hjelpe turist på fottur

  Redningsmannskap er på vei til Nesland i Flakstad kommune i Lofoten for å lokalisere og hjelpe turist som trenger assistanse. Den unge, utenlandske turisten skal ha blitt syk på fottur. – Vi har ikke posisjon på hvor han befinner seg, og dette er en person som trenger umiddelbar assistanse av helsemessige årsaker, sier operasjonsleder i politiet i Nordland Lars Halvorsen. Det er store ressurser som har rykket ut, fordi det er vanskelig for redningsmannskapet å finne personen, sier Halvorsen. Både politi, frivillige, redningsskøyte og Sar-Queen redningshelikopter er på vei mot området. – Det haster å få tak i han på grunn av hans helsemessige tilstand, sier Halvorsen.

 • I dag kl. 10.15

  Ny tittekamp for Brækhus

  Cecilia Brækhus skal kjempe om to VM-belter i en tittelkamp mot slovenske Ema Kozin i Las Vegas 10. august. I kampen mot Kozin skal Brækhus kjempe om WBO- og WBC-tittelen, skriver Nettavisen. Ifølge 42-åringen blir titteloppgjøret i Las Vegas hennes siste kamp i utlandet. Brækhus forrige kamp var mot engelske Terri Harper i Sheffield i oktober i fjor. Da sto det om titlene i bokseforbundene WBA og IBO i klassen lett mellomvekt. Det endte med uavgjort, i en kamp Brækhus følte seg bortdømt.

 • I dag kl. 10.15

  Ny tittelkamp for Brækhus

  Cecilia Brækhus skal kjempe om to VM-belter i en tittelkamp mot slovenske Ema Kozin i Las Vegas 10. august. I kampen mot Kozin skal Brækhus kjempe om WBO- og WBC-tittelen, skriver Nettavisen. Ifølge 42-åringen blir titteloppgjøret i Las Vegas hennes siste kamp i utlandet. Brækhus forrige kamp var mot engelske Terri Harper i Sheffield i oktober i fjor. Da sto det om titlene i bokseforbundene WBA og IBO i klassen lett mellomvekt. Det endte med uavgjort, i en kamp Brækhus følte seg bortdømt.

 • I dag kl. 10.14

  MC-førar må i fengsel

  Motorsyklisten vart målt til 147 km/t under ei forbikøyring i Naustdalsstranda – no må mannen 16 dagar i fengsel. Sunnfjordingen var ein av sju unge som i mai mista lappen på riksveg 5 mellom Førde og Florø. MC-føraren må klare seg 20 månader utan førarkort.

 • I dag kl. 10.07

  Fortsatt uvisst hva som forurenser drikkevannet

  Kilden til forurensningen i drikkevannet i Oslo og Nordre Follo er fortsatt ikke funnet. – Vi har indikasjoner og funn på noe forurensning i drikkevannet, men vi må analysere det mer, sier kommunikasjonssjef i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune, Jean-Yves Manum Gallardo. 100.000 beboere i Oslo og Nordre Follo må dermed fortsatt koke vannet sitt de neste dagene. Det var i går at myndighetene gikk ut og advarte at drikkevannet fra Skullerud vannbehandlingsanlegg ser ut til å være forurenset. – Det tidligste tidspunktet vi vil oppheve kokevarselet, blir nok mandag, sier Gallardo. Han har forståelse for at folk blir utålmodige. – Slikt tar alltid litt tid. Vi må ta prøver flere forskjellige steder, og vi må følge strenge prosedyrer for analyse av vann. Vi tar prøver, så tar vi omprøver, og så må vi analysere svarene. Det kan ta flere dager, sier han. Kokevarselet gjelder for bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand, samt deler av Nordre Follo kommune.

 • I dag kl. 10.05

  Tripic friskmeldes – Salvesen ute med skade

  Zlatko Tripic er tilbake fra skade og klar for spill for Viking i kampen mot Haugesund på søndag. Lars Jørgen Salvesen blir ikke klar til oppgjøret.

 • I dag kl. 10.03

  Fengsel etter 150 kilometer i timen

  Ën mann fra Trondheim er dømt til 15 dager i fengsel etter å ha blitt målt til 150 kilometer i timen i 90-sonen. Mannen i slutten av 20-åra kjørte forbi en annen bil på E6 i Grane tidligere denne måneden. Det var to kjørefelt, men retten mener det er skjerpende at forbikjøringa delvis foregikk der det var forbikjøring forbudt. Siktede må også være uten førerkort i 12 måneder.

 • I dag kl. 9.54

  Mistanke om at ulv har drept sau

  Statsforvalteren i Trøndelag har sendt ut varsel om mulig i ulv i Meråker og Verdal. Det skriver Stjørdals-Nytt. Det er funnet flere drepte sauer, hovedsakelig lam, i grenseområdet mellom kommunene. Kadavrene skal være fem til seks dager gamle. Meråker Beitelag har intensivert letingen etter flere kadavre, og Einar Kolden, rovviltkontakt i Meråker for Statens naturoppsyn, sier til avisa at det trolig blir søkt om skadefellingstillatelse dersom det blir funnet flere døde dyr.

 • I dag kl. 9.54

  Derfor er det datatrøbbel over hele verden

  Nei, det er ikke et angrep.

 • I dag kl. 9.54

  Trøbbel for SAS’ bookingsystem

  SAS er rammet av tekniske problemer fredag. – Jobber med å løse det så raskt som mulig.

 • I dag kl. 9.54

  SAS’ bookingsystem fungerer igjen

  SAS var rammet av tekniske problemer tidligere fredag, men det er nå fikset. Norse melder fortsatt om trøbbel.

 • I dag kl. 9.48

  TV 2: Tripic friskmeldes til helgens kamp – Salvesen ute med skade

  Zlatko Tripic er tilbake fra skade og klar for spill for Viking i kampen mot Haugesund på søndag. Lars Jørgen Salvesen blir ikke klar til oppgjøret. Tripic måtte byttes ut med en kjenning i hamstringen i bortekampen mot KFUM Oslo 7. juli og sto over kampen da Viking slo Kristiansund sist helg. Nå er midtbanespilleren spilleklar mot Haugesund. Det bekrefter Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til TV 2. – Zlatko er klar. Lars-Jørgen står over denne helgen, skriver Viking-treneren i en tekstmelding til kanalen. Salvesen spilte 13 minutter mot Kristiansund før han måtte byttes ut med en kneskade (NTB).

 • I dag kl. 9.45

  Israel får delta i OL – Fifa utsetter avgjørelse om utestengelse

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) venter med en avgjørelse om eventuelt å utestenge Israel fra internasjonal fotball. Israel får dermed delta i OL.

 • I dag kl. 9.43

  Taylor Swift-stalker arrestert i Tyskland

  Mannen skal ha kommet med trusler mot Swift og kjæresten hennes Travis Kelce.

 • I dag kl. 9.42

  Flytrafikken rammet av global datatrøbbel

  Enn så lenge er det ikke store forsinkelser på Gardermoen, men Avinor forbereder seg på følgeforsinkelser.

 • I dag kl. 9.17

  Siktede for brann og trusler løslates

  Etter det NRK erfarer kommer ikke politiet til å be om fortsatt varetekt for de to kvinnene i 20-åra som er sikta for å brann og trusler mot Eberg skole i begynnelsen av juli. Det betyr at kvinnene blir løslatt fredag. De to nekter straffskyld, men har gått med på å sitte i varetekt mens politiet etterforsker saken. De er fremdels siktet, men politiet mener det ikke lenger er fare for at bevis kan ødelegges selv om kvinnene ikke lenger er i varetekt.

 • I dag kl. 9.08

  Fastpris-konkurranse for sykehjem

  For første gang konkurres det kun om kvalitet i anbud om å drifte sykehjem i Oslo. Byrådet konkurranseutsetter fire sykehjem. Og har bestemt at konkurransen kun skal handle om kvalitet for to av dem. Der er det satt en fastpris. – Kvaliteten går jo på hvordan skal tjenesten organiseres rundt beboeren. Alt fra mat og ernæring, aktivitet, helsetjenesten som gis, sier Anne Berger Sørli i Sykehjemsetaten i Oslo. Det er en helt ny måte å gjøre det på i Oslo, ifølge henne. – Vi har kjørt mange konkurranser tidligere, men nå har vi gjort konkurransegrunnlaget litt annerledes. Så vi er veldig spent på å se hvordan leverandørene responderer.

 • I dag kl. 9.08

  Alvorlige dataproblemer rammer hele verden: – Det kan ta litt tid

  Flyplasser, banker, nettsider og nyhetsmedier er blant de rammede.

 • I dag kl. 9.08

  Alvorlige dataproblemer rammer hele verden

  Flyplasser, banker, nettsider og nyhetsmedier er blant de rammede.

 • I dag kl. 9.08

  Alvorlige nettverksproblemer rammer hele verden

  Flyplasser, banker, nettsider og nyhetsmedier er trolig blant de rammede.

 • I dag kl. 9.06

  Gjort skade på flere biler

  Det er meldt om skadeverk på flere biler i sentrum av Kristiansand. Til nå er det meldt om fire biler. En bil har fått knust rute og ødelagt sidespeil på tre andre. – Vi er i området for å se om det har vært gjort skade på flere biler samt varsle eiere, skriver politiet.

 • I dag kl. 9.06

  Hjulmand ferdig som dansk landslagssjef: – Vært en ære

  Kasper Hjulmand gir seg som trener for Danmark.

 • I dag kl. 9.00

  Yara stiger på flat Oslo Børs

  Gjødselgigantens oppgang kommer etter «sterkt» resultat og varsel om kostnadskutt.

 • I dag kl. 9.00

  Tomra-byks på Oslo Børs: – Ser veldig bra ut

  Gjødselgiganten Yara stiger samtidig etter «sterkt» resultat og varsel om kostnadskutt.

 • I dag kl. 8.45

  Alvorlige dataproblemer rammer hele verden

  Flyplasser, banker, nettsider og nyhetsmedier er blant de rammede.

 • I dag kl. 8.42

  Bane Nor med bønn til båtførere på Mjøsa

  Bane Nor ber førere av fritidsbåter på Mjøsa være forsiktig nå de passerer den nye jernbanebrua som nå er under bygging i Tangenvika i Stange. Mye av bygginga foregår i vann. Byggeleder Steinar Hognestad sier det er satt ut bøyer i ulike farger der du ikke kan kjøre. – Arbeidsområdet er avmerket med gule bøyer, som båter ikke skal kjøre innenfor. Det er rød og grønn bøye som viser hvor båter skal kjøre. Han sier det er mye aktivitet på vann og oppfordrer til at fartsgrensa på fem knop overholdes av sikkerhetsmessige årsaker. – Det er viktig at hastigheten holdes nede, sier Hognestad.

 • I dag kl. 8.39

  Stadig flere velger Netflix med reklame

  Og snart kutter de ut annonsefritt billigabonnement helt.

 • I dag kl. 8.38

  Mye arbeid på den nye jernbanebrua i Tangenvika

  Arbeidet med den nye jernbanebrua i Tangenvika er i full gang. Steinar Hognestad, byggeleder på Tangenvika Jernbanebru, forteller at de nå begynner med støyende arbeid. – Vi er ferdig med de aksene som har boret perler Det er perler som borres ned i fjell og støpes. Vi begynner snart arbeidet med ramminga av dette, det er arbeid som vil gi støy. Rammingsarbeidet vil pågå hvert fall frem til jul. Vi håper og tror arbeidet ikke vil bli veldig sjenerende. Hognestad ber de som ferdes med båt i nærheten av brua om å vise hensyn. – Arbeidsområdet er avmerket med gule bøyer. Båter skal da ikke kjøre innenfor det avmerkede området. Det er røde og grønne bøyer som viser hvor båtene skal kjøre. Av sikkerhetsmessige årsaker oppfordrer vi at fartsgrensa på fem knop overholdes Brua er planlagt ferdig ved årsskiftet 2026 -2027, og togene begynner å ta den i bruk i 2027.

 • I dag kl. 8.38

  Støyende arbeid i og rundt Tangenvika

  Arbeidet med den nye jernbanebrua i Tangenvika er i full gang. Steinar Hognestad, byggeleder på Tangenvika Jernbanebru, forteller at de nå begynner med støyende arbeid. – Vi er ferdig med de aksene som har boret perler Det er perler som borres ned i fjell og støpes. Vi begynner snart arbeidet med ramminga av dette, det er arbeid som vil gi støy. Rammingsarbeidet vil pågå hvert fall frem til jul. Vi håper og tror arbeidet ikke vil bli veldig sjenerende. Brua er planlagt ferdig ved årsskiftet 2026 -2027, og togene begynner å ta den i bruk i 2027.

 • I dag kl. 8.13

  Reuters: Al Qaida-leder Amin ul-Haq arrestert

  Skal ha blitt pågrepet av pakistanske kontraterrorstyrker.

 • I dag kl. 8.08

  Berusa mann med kniv pågrepet

  Politiet har fått melding om en berusa mann som vandra ustødig langs kaikanten i Trondheim. Politiet fant vedkommende. Han blir innbrakt til arresten og anmeldes for bæring av kniv.

 • I dag kl. 8.08

  Berusa mann med kniv

  Politiet har fått melding om en berusa mann som vandra ustødig langs kaikanten i Trondheim. Politiet fant vedkommende. Han blir innbrakt til arresten og anmeldes for bæring av kniv.

 • I dag kl. 8.01

  Yara varsler milliardkutt

  Yara tjente mindre enn ventet før skatt i andre kvartal og varsler store kostnadskutt.

 • I dag kl. 7.53

  Bil kjørt av veien i Gildeskål

  En bil har kjørt av veien på fylkesvei 17. i Gildeskål. Det opplyser politiet i Nordland. Bilen, med kun sjåfør, har kjørt ned en lyktestolpe. Politiet melder at det ikke skal være snakk om personskade. Politiet og ambulanse har vært på stedet. Vegen er åpen for fri ferdsel.

 • I dag kl. 7.41

  Slipper karakterkrav på lærer- og sykepleierstudier

  I dag slippes lista over ledige studieplasser. For første gang kan de som ikke oppfyller karakterkravet søke på ledige plasser på lærerstudier og sykepleierstudier. Khrono omtalte saken først. Ved for eksempel Oslo Met i Oslo er det kun en av lærerutdanningene som har ledige plasser og har endret opptakskravene. Det vil si at man ikke trenger å oppfylle karakterkrav i norsk og matte, eller poengkrav for å få plass. Det er fremdeles krav om generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse.

 • I dag kl. 7.32

  Ber folk i Tønsberg låne bøker før oppussing av biblioteket

  Biblioteksjefen i Tønsberg håper å få lånt ut mange bøker de neste ukene. Biblioteket i Tønsberg sentrum skal holdes stengt fra 10. august til 12. oktober fordi gulvene skal skiftes ut. – Jo flere bøker som er utlånt når vi skal stenge, jo lettere blir flyttejobben for oss, sier biblioteksjef Birgithe Schumann-Olsen. Bøker som lånes nå, trenger ikke å leveres tilbake før oppussingen av biblioteket er ferdig, skriver Tønsberg kommune på sine nettsider.

 • I dag kl. 7.21

  Leiar i FpU Rogaland tilbydde pirattaxi

  Fylkesleiar i FpU Rogaland, Lasse Holm, har fleire gonger tilbode å køyre pirattaxi i grupper på Facebook, skriv Haugesund Avis. Holm sit også i landsstyre til FpU, og stilte ved førre val for Frp i Haugesund. Det er ulovleg å køyre pirattaxi. Politiet vil likevel ikkje følge opp saka, seier dei til Haugesunds Avis. Holm har ikkje svart på førespurnadar frå avisa.

 • I dag kl. 7.20

  Økte omsetningen

  Teknologiselskapet Pixii med hovedkontor i Kristiansand økte i fjor omsetningen fra 176 millioner kroner til 710 millioner kroner. Det skriver Fædrelandsvennen. Selskapet utvikler teknologi som gjør at energi kan tas fra strømnettet, lagres i batterier og sendes tilbake til strømnettet når det er mest lønnsomt.

 • I dag kl. 7.14

  Hovedbanen mellom Oslo S og Lillestrøm åpner mandag

  Strekningen har vært stengt siden 29. juni på grunn av arbeid med å forberede sporene for nye og lengre tog. Stengningen skjedde samtidig som T-banens linje 4 og 5 har vært stengt. Mange pendlere har vært berørt av dobbel-stengningen. Men etter en måned med buss for tog vil toget igjen åpne fra og med mandag 22. juli, og pendlerne fra Lillestrøm og Groruddalen vil igjen få en litt lettere reisevei, skriver avisen Groruddalen. T-banen åpner delvis på lørdag, men på deler av strekningene er det fortsatt buss for bane.

 • I dag kl. 6.48

  Prishopp på potet i butikkene

  Fra mai til juni steg prisen for poteter med 12,6 prosent. Prisen steg med 28,7 prosent sammenligna med fjorårets junimåned, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Tørke, ekstrem nedbør og flom har gitt langt færre poteter på lager i år enn normalt. I april ble det tomt for norsk potet. For å dekke etterspørselen ble importtollen på potet fjerna i mai, skriver NTB. – Det kan ha slått ut i høyere priser gjennom økte transportkostnader og svak kronekurs, sa seksjonssjef i SSB Espen Kristiansen tidligere denne måneden. Nå er det bra med norsk potet i butikkene, ifølge Landbruksdirektoratet. Økte priser på poteter har skaper reaksjoner. Men butikkene avviser at de tar for mye betalt: – Vi har ikke noe høyere marginer på poteter enn andre norske landbruksprodukter. Også hos oss har kostnadene økt i alle ledd. Prisøkningene på potet står i forhold til det, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen.

 • I dag kl. 6.48

  Bondeleder og potetbonde om høye potetpriser: – Butikkene har vært for grådige

  Store prishopp på poteter skaper reaksjoner. Butikkene tar den prisen de kan tyne ut av kunden, mener potetprodusent Morten Tømte.

 • I dag kl. 6.31

  Fredag 19. juli: Dette skjedde i natt

  Donald Trump talte på Republikanernes landsmøte.

 • I dag kl. 6.27

  Hønefoss stasjon er stengt

  En avsporing gjør at Bergensbanen er stengt ved Hønefoss. – Dette vil ta tid, skriver Bane Nor i en trafikkmelding klokken 6.09 fredag morgen. Hønefoss stasjon er stengt på grunn av en avsporing. Følgende linjer kan påvirkes av stengingen: Bergen – Myrdal, Bergensbanen Oslo S – Bergen, Bergensbanen Bergen – Arna, Bergensbanen

 • I dag kl. 6.24

  Fire avgangar utgår på Lavik - Oppedal

  Fire avgangar utgår på ferjesambandet Lavik - Oppedal, for å overhalde krav til kviletid. Avgangane som utgår er klokka 07.30 og 08.30 frå Oppedal, og 08.00 og 09.00 frå Lavik. Normal rute frå og med avgang frå Oppedal klokka 09.30. Det er berre avgangene til rute B som utgår, så det vil fortsatt vere trafikk på sambandet medan rute B har kviletid.

 • I dag kl. 6.11

  Hexagon Purus bør prøve gammeldags likebehandling

  Det er ikke et spørsmål om Hexagon Purus trenger penger. Spørsmålet er heller kanskje når de henter pengene.

 • I dag kl. 6.11

  Hyttebrann på Kvamsfjellet

  Det er full overtenning i en hytte på Kvamsfjellet i Nord Fron. Brannvesenet jobber med slukking. Det er gjort rede for alle personer og disse undersøkes av helsepersonell på stedet. Politiet fikk melding om brannen litt før klokka 5.30.

 • I dag kl. 6.08

  Motorsykkelulykke i Gjøvik

  To personer er sendt til sjukehus etter at en motorsykkel kjørte av riksveg 4 i Gjøvik litt før klokka 2.30 i natt. – Ulykka skjedde i forbindelse med forfølgelse av motorkjøretøy hvor en MC med to personer ikke stoppet for kontroll, sier politiets operasjonsleder Mats Westby Aamodt. To personer er fraktet til Gjøvik sykehus med ambulanse, begge ved bevissthet. Vegen er stengt grunnet åstedsarbeid. De involverte skal ha moderate skader. Riksveg 4 Gjøvik-Mjøsbrua er nå stengt på grunn av åstedsarbeid. Det er skilta omkjøring via Bråstad. Modulvogntog på E6.

 • I dag kl. 5.57

  Mann pågrepet av bevæpnet politi

  En mann i 40-årene er pågrepet av bevæpnet politi i Alversund i Alver. Han er mistenkt for trusler mot naboer og en tilfeldig forbipasserende. Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 23.00 i går kveld, og mannen ble pågrepet rundt tre og en halv time senere. Mannen skal ha kommet med trusler om brannstiftelse og vold. Han ble pågrepet uten dramatikk, opplyser politiet. Ingen personer ble skadet i forbindelse med hendelsen.

 • I dag kl. 5.48

  El-fergen skal ikke til OL i Paris

  Det blir ingen elektriske ferger fra Fredrikstad å se på Seinen i Paris under OL. El-fergeprodusenten Hyke hadde planer om å vise fire ferger i bruk i Paris under de olympiske leker. Hykes administrerende direktør Halvor Vislie bekrefter at selskapets ferger ikke kommer til å ta turen til mesterskapet i Frankrike. Dette hadde vært en enorm eksponeringsmulighet, men selskapet møtte på utfordringer med sertifiseringskrav og leveranser. NRK har vært i kontakt med gründeren av Hyke, Bård Eker. Han har ikke svart på vår henvendelse.

 • I dag kl. 5.46

  Vold på privat adresse på Lillestrøm

  Flere politipatruljer måtte i natt rykke ut til en privat adresse på Lillestrøm, etter melding om vold. To personer skal ha gått til angrep mot en annen, og det skal ha blitt kastet sten mot en bil. Ingen skal ha blitt alvorlig skadd. Politiet vet foreløpig ikke hva årsaken til situasjonen er. De har kontroll på alle de involverte.

 • I dag kl. 5.46

  Vold på privat adresse i Lillestrøm

  – Litt over halv tolv i natt ringte en person og sa han hadde blitt angrepet og slått av to personer, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Henrik Larsen. Det skal også ha blitt kastet sten mot en bil som fornærmede oppholdt seg i. – Vi rykket ut med flere patruljer, sier politiet. Mannen i 50-årene skal ha blitt slått i siden av hode, men ingen skal ha blitt alvorlig skadd. De mistenkte er to unge menn i slutten av tenårene og begynnelsen i 20-årene, trolig fra Romerike og Østfold. – Det fremstår ikke som at det er noen relasjon mellom de mistenkte og den fornærmede. Politiet vet foreløpig ikke hva årsaken til situasjonen er. De har kontroll på alle de tre involverte. Ingen av partene ønsket å anmelde forholdet.

 • I dag kl. 5.28

  To bilbrannar på Sandnes i natt

  Politiet fekk først melding om ein bil som stod i brann på Ganddal. Politi og brannvesen rykka ut til brannen, og han blei sløkt like etter. Kort tid etterpå fekk politiet melding om ein ny bilbrann på Austrått. Også denne blei sløkt, og politiet gjer no undersøkingar på staden.

 • I dag kl. 5.28

  To bilbrannar i Sandnes i natt

  Politiet fekk først melding om ein bil som stod i brann på Ganddal. Politi og brannvesen rykka ut til brannen, og han blei sløkt like etter. Kort tid etterpå fekk politiet melding om ein ny bilbrann på Austrått. Også denne blei sløkt, og politiet gjer no undersøkingar på staden.

 • I dag kl. 5.28

  Ruskjøring i Levanger

  En mann i slutten av tenåra er mistenkt for promillekjøring. Han ble stansa av en politipatrulje i sentrum av Levanger i natt og har fått førerkortet beslaglagt. Han anmeldes også for å ha hatt for mange folk i bilen. Han kjørte med fem passasjerer ifølge politiet.

 • I dag kl. 5.28

  Ruskjøring Levanger

  En mann i slutten av tenåra er mistenkt for promillekjøring. Han ble stansa av en politipatrulje i sentrum av Levanger i natt og har fått førerkortet beslaglagt. Han anmeldes også for å ha hatt for mange folk i bilen. Han kjørte med fem passasjerer ifølge politiet.

 • I dag kl. 5.26

  Ungdom løp med kniv på Lillestrøm

  Politiet fikk sent i går kveld melding om en ungdom som løp etter en annen med kniv på offentlig sted på Kjeller på Lillestrøm. De rykket ut med flere politipatruljer og fikk kontroll på mistenkte. Den pågrepne er en gutt under 18 år. – Offeret fremstår tilfeldig, skriver politiet på X. Fornærmede er også en tenåring.

 • I dag kl. 5.26

  Ungdom løp med kniv i Lillestrøm

  Politiet fikk sent i går kveld melding om en ungdom som løp etter en annen med kniv på offentlig sted på Kjeller i Lillestrøm. De rykket ut med flere politipatruljer og fikk kontroll på mistenkte. – Dette var en gutt under 18 år, og fornærmede er også en gutt i tenårene, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Henrik Larsen. Fornærmede er utenlands borger. – Offeret fremstår som et tilfeldig offer som har blitt truet med denne kniven. Han er fra USA og er mest sannsynlig på reise i Norge. Politiet vurderer hendelsen som alvorlig. – Alvorligheten i saken gjør at det er gitt beslutning om pågripelse av mistenkte, og han er blitt håndtert som mindreårig pågrepet og tatt vare på deretter.

 • I dag kl. 5.24

  Vold Hommelvik

  Politiet rykka like etter midnatt ut til Hommelvik etter at de fikk melding om at en mann i 30-åra var utsatt for vold i sentrum. Han skal ha forklart at det var flere gjerningspersoner. Mannen ble kjørt til legevakt for sjekk etter hendelsen. Ingen er så langt pågrepet. Saken etterforskes.

 • I dag kl. 5.24

  Vold i Hommelvik

  Politiet rykka like etter midnatt ut til Hommelvik etter at de fikk melding om at en mann i 30-åra var utsatt for vold i sentrum. Han skal ha forklart at det var flere gjerningspersoner. Mannen ble kjørt til legevakt for sjekk etter hendelsen. Ingen er så langt pågrepet. Saken etterforskes.

 • I dag kl. 5.24

  Bilførar fekk solid utslag

  Ein utanlandsk statsborgar i 30-åra er mistenkt for promillekøyring i Vik. Patruljen stoppa bilen på ferjekainen på Vangsnes etter tips om vinglete og uvøren køyring. Føraren blåste til godt over lovleg verdi på alkohol, men vart dimitert etter at politiet hadde sikra seg blodprøve og avhøyr.

 • I dag kl. 5.21

  Ein til sjukehus etter valdshending på Karmøy

  Ein mann er alvorleg, men ikkje livstruande skadd etter ei valdshending på Karmøy natt til fredag, opplyser politiet i Sør-Vest. Både politi og ambulanse rykka ut til ein adresse på Karmøy i natt etter melding om at nokon hadde blitt utsett for vald. Mannen er sendt til sjukehus, og politiet har starta etterforsking.

 • I dag kl. 4.54

  Karmøy: Én alvorlig skadet etter voldshendelse

  Klokken 01.56 mottok politiet melding om at en mann var blitt utsatt for vold utenfor en adresse.

 • I dag kl. 4.45

  Trump til landsmøtet: - Jeg vil være alle amerikanernes president

  Donald Trump lovet sitt landsmøte i natt å gi USA «landets fire beste år» om han blir valgt til president i november. Så fortalte han detaljert om skuddet som traff ham sist lørdag.

 • I dag kl. 4.35

  Ligger an til rekordår for moreller

  Fjoråret ble et rekordår for norske moreller, og ifølge prognosene ligger det an til å bli enda bedre i år.

 • I dag kl. 3.30

  Stjernene gjør siste finpuss i Reims

  Slik lader gullhåpene Jakob Asserson Ingebrigtsen og Karsten Warholm opp til OL.

 • I dag kl. 2.55

  Eksplosjon i Tel Aviv - én død

  Houthi-militsen tar på seg ansvaret for det som skal ha vært et droneangrep.

 • I dag kl. 2.34

  Garasjebrann i Grimstad

  En garasje i Grimstad stod i brann natt til fredag. Politiet meldte først om spredningsfare, men brannvesenet fikk kontroll på brannen. – Det er ikke meldt om personskader, skriver operasjonsleder Jarl Bernhard Nilsen i en pressemelding klokken 2.58. Brannvesenet er gått over i etterslukningsfasen. Klokken 2.39 skrev Nilsen at politiet startet evakuering av nærliggende hus. Politiet vært i kontakt med garasjens eier, som bekrefter at ingen er hjemme i huset den hører til. Politiet fikk melding om brannen klokken 2.23. Da brannvesenet kom fram, var garasjen helt overtent. (NTB)

 • I dag kl. 2.34

  Evakuerte, men nå kontroll på brann i Grimstad

  En garasje i Grimstad stod i brann natt til fredag. Politiet meldte først om spredningsfare, men brannvesenet fikk kontroll på brannen. – Det er ikke meldt om personskader, skriver operasjonsleder Jarl Bernhard Nilsen i en pressemelding klokken 2.58. Brannvesenet er gått over i etterslukningsfasen. Klokken 2.39 skrev Nilsen at politiet startet evakuering av nærliggende hus. Politiet vært i kontakt med garasjens eier, som bekrefter at ingen er hjemme i huset den hører til. Politiet fikk melding om brannen klokken 2.23. Da brannvesenet kom fram, var garasjen helt overtent. (NTB)

 • I dag kl. 2.34

  Garasje overtent i Grimstad – fare for spredning

  Det brenner kraftig i en garasje i Grimstad, og det er fare for spredning, opplyser politiet i Agder. – Politiet fremme på stedet. Starter evakuering av nærliggende hus etter faglig vurdering av brannvesen, opplyser operasjonsleder Jarl Bernhard Nilsen i Agder politidistrikt. Politiet vært i kontakt med eieren av garasjen som bekrefter at ingen er hjemme i huset.

 • I dag kl. 2.34

  Kontroll på garasjebrann i Grimstad

  En garasje i Grimstad står i brann, opplyser politiet. Det ble først meldt om spredningsfare, men brannvesenet har fått kontroll på brannen. – Det er ikke meldt om personskader, skriver operasjonsleder Jarl Bernhard Nilsen i en pressemelding klokken 2.58. Brannvesenet er gått over i etterslukningsfasen. Klokken 2.39 skrev Nilsen at politiet startet evakuering av nærliggende hus. Politiet vært i kontakt med garasjens eier, som bekrefter at ingen er hjemme i huset den hører til. Politiet fikk melding om brannen klokken 2.23. Da brannvesenet kom fram, var garasjen helt overtent. (NTB)

 • I dag kl. 2.34

  Garasje overtent i Grimstad

  Det brenner kraftig i en garasje i Grimstad, og det er fare for spredning, opplyser politiet i Agder.

 • I dag kl. 2.28

  Garasjebrann i Grimstad

  Grasjen var fullstendig overtent, og at det var fare for spredning til andre hus i området.

 • I dag kl. 1.39

  Leeds: Veltet politibil og satte buss i flammer

  En hendelse på en adresse i den engelske byen skal ha ført til at flere hundre personer tok til gatene.

 • I dag kl. 0.52

  Putin: Politikere må søke om å få reise ut av Russland

  Vladimir Putin (71) har underskrevet en ny lov.

 • I dag kl. 0.20

  Hizbollah-leder drept i angrep, ifølge Israel

  Den israelske hæren (IDF) og to kilder i sikkerhetsapparatet sier at en feltkommandant i Hizbollah var blant de drepte i flere israelske angrep mot Sør-Libanon.

 • I dag kl. 0.13

  Brann i gammelt hotell i Tromsø

  Det er bekreftet brann på det gamle Scandic-hotellet på Langnes i Tromsø.

 • Torsdag 18. juli kl. 23.20

  Jenny Gehrken: – Fikk faktura på 75.000

  I fjor sommer leide influencer Jenny Gehrken et kontor som hun brukte et par ganger – så glemte hun å si opp kontrakten.

 • Torsdag 18. juli kl. 23.09

  Ertzgaard satte ny personlig rekord før OL: – Kjempedeilig

  Lakeri Ertzgaard (22) viste knallform da hun knuste egen rekord på 400 meter - under Oslo Sommerstevne på Bislett torsdag.

 • Torsdag 18. juli kl. 22.45

  Kampen om Pennsylvania: – Ligger på midten og svinger

  Andrew og Sean representerer velgerne som kan vippe valget i USA. Biden og Trump kjemper med nebb og klør for å overbevise nettopp dem.

 • Torsdag 18. juli kl. 22.43

  «Tante Tania» debuterer i OL som 58-åring

  Hun begynte å spille bordtennis som niåring. Nesten 50 år senere får endelig Zhiying Zeng (58) sjansen i OL.

 • Torsdag 18. juli kl. 22.32

  Anmeldte konto etter kondomstunt – ble henlagt

  Kondomkonkurranse på Instagram var ikke nok for politiet til å gå videre med saken.

 • Torsdag 18. juli kl. 22.23

  Trafikkulykke på Voss: – Store materielle skader

  Det har vært en trafikkulykke i Nedkvitnesvegen på Voss. En bil er involvert i ulykken. Det var kun sjåføren og en hund i bilen, melder politiet. Sjåføren er ute av bilen og opplyser selv å være uskadd. Det er meldt om store materielle skader. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Torsdag 18. juli kl. 22.23

  Trafikkulykke på Voss – mistenker ruskjøring

  Klokken 22.16 fikk politiet melding om en trafikkulykke i Nedkvitnesvegen på Voss. Én bil var involvert i ulykken. – Bilen skal ha truffet en lyktestolpe, skriver Steinar Hausvik i politiet. Det er mistanke om at sjåføren har kjørt i ruspåvirket tilstand. Det var kun sjåføren og en hund i bilen. Sjåføren kom seg ut av bilen på egen hånd, og opplyser selv å være uskadd, melder politiet. Hunden skal også være uskadd. Det er meldt om store materielle skader. Sjåføren er fraktet til i sykehus i ambulanse.

 • Torsdag 18. juli kl. 22.16

  Motorsyklist har kjørt ut veien i Kristiansand

  En motorsyklist skal ha kjørt av veien på Volleberg i Kristiansand. Skadeomfanget er ikke kjent. Nødetatene er på vei til stedet.

 • Torsdag 18. juli kl. 22.11

  Den amerikanske komikeren Bob Newhart er død

  Han ble 94 år gammel.

 • Torsdag 18. juli kl. 22.03

  Trafikkulykke mellom MC og bil: – Ingen av de har gyldig førerkort

  Politiet i Innlandet rykket 19.03 ut på en trafikkulykke på Løten. Der fant de to førere som ikke burde vært bak rattet.

 • Torsdag 18. juli kl. 22.02

  Netflix knuste forventningene – fikk inn 8 millioner nye abonnenter

  Strømmegiganten satser på annonser og å få slutt på passorddeling. Flere abonnenter enn ventet strømmet igjen til i forrige kvartal.

 • Torsdag 18. juli kl. 22.02

  Netflix knuste forventningene – Hentet 8 millioner nye abonnenter

  Det var ventet 4,87 millioner nye abonnenter hos strømmegiganten.

 • Torsdag 18. juli kl. 22.02

  Netflix fikk 8,05 millioner nye abonnenter i andre kvartal - knuste forventingene

  Det var ventet 4,87 millioner nye abonnenter hos strømmegiganten.

 • Torsdag 18. juli kl. 21.58

  Tenåring stjal bil og skal ha forsøkt å kjøre på politiet

  I en melding til pressen skriver politiet i Oslo torsdag kveld at de i 17.30-tiden fikk en melding om at en stjålet bil var i bevegelse på Gaustad. – Da patruljene skulle ta kontroll på bil og personer, forsøkte bilen å kjøre på flere tjenestepersoner, skriver politiet. Det var flere personer i bilen, samtlige var mindreårige. Føreren var kun 15 og ble kjørt til arrest for blodprøvetaking. Til Avisa Oslo omtaler politiet hendelsen som dramatisk. – I og med at vi opplevde det slik at de prøvde å kjøre på oss, så var det jo dramatisk. Vi jobbet litt med å få kontroll, og det fikk vi. Dette hører jo heldigvis til sjeldenhetene, sier operasjonsleder Tor Kristian Grøttum til avisa.

 • Torsdag 18. juli kl. 21.54

  Ungdom i stjålet bil skal ha forsøkt å kjøre på politiet i Oslo

  Føreren var kun 15 år og blir kjørt til arresten.

 • Torsdag 18. juli kl. 21.41

  Rykket ut til trafikkuhell langs E39

  Politiet har rykket ut til E39 ved Ålgård hvor en semitrailer har mistet hengeren. Det skal være i rundkjøringen mellom E39 og fylkesvei 506. Politiet dirigerer trafikken i et felt om gangen, og det er trafikale problemer. Bilberger er bestilt. De vet ikke hvordan uhellet har skjedd, vil snakke med vitner for å finne ut mer. Det er ikke meldt om noen personskade.

 • Torsdag 18. juli kl. 21.33

  MC-fører kjøres til legevakta

  En MC-fører har skildd og fått sykkelen over seg på Rotvoll i Trondheim. Politiet er på stedet. Føreren som er en mann i 20-årene kjøres til legevakta. Ifølge politiet er det glatt på stedet.

 • Torsdag 18. juli kl. 21.33

  MC-fører har sklidd

  En MC-fører har skildd og fått sykkelen over seg på Rotvoll i Trondheim. Politiet er på stedet.

 • Torsdag 18. juli kl. 21.22

  Hetebølge i Sør-Europa – disse burde ikke reise

  Hetebølger herjer flere steder rundt middelhavet. Alle burde ta forholdsregler, mener ekspert.

 • Torsdag 18. juli kl. 21.01

  Person går i veien

  Politiet har fått melding om en person som går i veibanen ved Bjørndalssletta i Kristiansand. klokken 21.16 melder politiet at de har kontroll på vedkommende.

 • Torsdag 18. juli kl. 21.00

  Franske Leny Yoro klar for United

  De røde djevlene sikret seg 18-åringen etter en dragkamp mot Real Madrid.

 • Torsdag 18. juli kl. 20.58

  Har solgt 4500 billetter til Start-Vålerenga

  Så langt er det solgt 4500 billetter til fotballkampen mellom Start-Vålerenga på Sparebanken Sør Arena på lørdag. Det betyr publikumsrekord for Start denne sesongen. Ifølge Fædrelandsvennen har over 1600 Vålerenga-supportere fikset seg billetter til kampen. Start har derfor utvidet borteseksjonen, og fjernet tre av de fire reklameseilene som sto der for å gi plass til flere tilreisende fra Oslo.

 • Torsdag 18. juli kl. 20.55

  Mann løp rundt med kniv

  Politiet har kontroll på en mann som løp rundt med kniv i området rundt Tempokrysset i Sandefjord torsdag kveld. Flere meldte politiet om den løpende kniv-mannen. Politiet snakker med vitner til hendelsen og undersøker hendelsen.

 • Torsdag 18. juli kl. 20.55

  Mann løp rundt med kniv i Sandefjord – politiet brukte elektrosjokkvåpen

  Politiet brukte elektrosjokkvåpen for å få kontroll på en mann i 50-årene som løp rundt med kniv i området rundt Tempokrysset i Sandefjord torsdag kveld. Mannen hadde kuttskader på hendene og ble kjørt til sykehus for sjekk og behandling. Senere på kvelden lokaliserte politiet en leilighet i nærområdet hvor det var knust en rute. Det var også blodsøl i leiligheten. Beboeren i leiligheten var på stedet og bekreftet at mannen hadde utagert i leiligheten og løpt fra stedet, melder politiet. Det var noe blod ved en bensinstasjon i nærheten. Politiet har ingen opplysninger om at andre enn mistenkte er skadet.

 • Torsdag 18. juli kl. 20.24

  Trump på plass på landsmøtet

  Donald Trump har nå full kontroll over det republikanske partiet. Grytidlig fredag morgen norsk tid skal han holde sin første tale siden han ble nær drept i Pennsylvania.

 • Torsdag 18. juli kl. 20.24

  Filleristet Danmark: Største seier på fem år

  Thorir Hergeirssons håndballjenter dro med seg godt med selvtillit til OL etter at de vant 35-24 over Danmark i den siste treningskampen før lekene i Paris.

 • Torsdag 18. juli kl. 20.15

  Telemarks «sydenstrand» har blitt borte

  Høy vannstand gjør at det knapt er mulig å se de lange hvite strendene som kjennetegner Fjone i Nissedal. Om lag en halv meter er igjen av stranda som kretser rundt vannet Nisser. Det mangler 8–10 meter med strand, forteller Åshild Reime, daglig leder ved Nisser camping og hyttegrend. – Vi har ikke strand. Den er borte. Det påvirker folk på ferie, sier Reime. Feriestedet reklamerer med lange, vakre strender. Nå klager turister på at det ikke ser ut som på bildene, forteller hun. – Det er litt stusslig. Vi vet at dette kunne vært gjort noe med, sier den daglige lederen. Forklaringen er fulle vannmagasin som følge av 50 prosent mer nedbør enn normalt fra januar, sier daglig leder av Arendals Vasdrags Brugseierforening, Andre Loga Gjerde. – Nå er magasinene veldig fulle. Vi er lavere enn høyeste regulerte vannstand, men strendene på Fjone er nok ikke så flotte som de kan være, innrømmer Gjerde. Han avviser at de sparer på vannet som følge av strømprisene. De slipper ut mer vann enn de pleier på denne tiden, forklarer han.

 • Torsdag 18. juli kl. 20.03

  Mann tatt med øks og to kniver

  Klokken 18:45 meldte en person at han følte seg truet av en annen person i Haugesund sentrum. Melder opplyste politiet om at mannen som truet, holdt en øks. Politiet rykket ut og møtte en mann i 30-årene. Han hadde med seg en øks og to kniver, opplyser politiet. Øksebæreren blir anmeldt, og har blitt bortvist fra Haugesund sentrum.

 • Torsdag 18. juli kl. 20.01

  Haakon (15) signerte for HamKam

  Haakon Bleken fra Faaberg har signert proffkontrakt med HamKam fra og med neste sommer, melder Hamar-klubben på sin egen nettside. 15-åringen kommer fra Faaberg i 4. divisjon, og har hospitert på KIWI-akademiet til HamKam. Det vil han fortsette å gjøre ut 10. klasse - hospitere og samtidig spille for Faaberg. – At vi klarer binde til oss de beste talentene fra Innlandet er alfa omega for at vi skal utvikle oss videre, sier HamKam-speider Jørgen Bjørn til nettsiden.

 • Torsdag 18. juli kl. 19.41

  Kjørte bil med henger utfor vegen

  I syvtiden ble det meldt om at en enslig bil med henger kjørte utfor vegen langs fv. 1844 i Løten. Senere kom det opplysninger om at også en MC var involvert i ulykken. Personen i bilen og personen på MC ble kjørt til sykehus med ukjent skadegrad, angivelig ikke alvorlig. Ingen av personene involvert skal ha hatt førerkort, melder politiet, som oppretter sak.