Nyheter:

 • I dag kl. 12.40

  Høgsfjordsambandet stengt

  Klokka 06.00 gikk første ferjetur i rute over Høgsfjord med den nye 20-bilers-ferja. Men etter bare to timer var det full stans, en hydraulikk-lekkasje har ført til at alle avganger i dag er kansellert, skriver Stavanger Aftenblad.

 • I dag kl. 12.39

  Det er bare å løse billett for å bli med på Hexagon-reisen

  Hexagon Composites-aksjonærene bør glede seg i dag, og Hexagon Purus-aksjonærene bør ikke være så sure som aksjekursutviklingen indikerer at de er.

 • I dag kl. 12.36

  Birgittes strømpebukse i Nederland

  Birgitte Tengs' strømpebukse er sendt til Nederland for nye undersøkelser, skriver Stavanger Aftenblad. Eksperter ved Rettsmedisinsk institutt i Nederland (NFI) vil nå klippe ut nye biter av strømpebuksen for å se om det er mulig å påvise mer DNA. Forsvarerne i Birgitte-saken har rettens godkjennelse til å hente inn flere analyser, i håp om å opplyse saken enda bedre.

 • I dag kl. 12.32

  Kritiserer manglende oppdrettstiltak: – Fører til høy dødelighet og økonomiske tap

  Saken oppdateres

 • I dag kl. 12.27

  Fikk kontroll på gressbrann

  Brannvesenet rykket ut og fikk raskt kontroll på en gressbrann ved Sagstua i Nord-Odal torsdag formiddag. Politiet vurderte en stund å evakuere området da gressbrannen ikke var langt unna bebyggelse. Dette ble avblåst da brannvesenet meldte at de hadde full kontroll.

 • I dag kl. 12.17

  Jente døde i barnehagen: – Ingen tegn til at noen har vært uaktsom

  Farsund er i sorg etter at en jente døde i barnehagen: – Vi har ingen grunn til å tro at noen har forsømt seg, sier Jan Åge Sakariassen i politiet.

 • I dag kl. 12.07

  Nytt oljefelt i Nordsjøen godkjent for utbygging

  Olje- og energidepartementet har godkjent planen for utbygging og drift av Tyrvingfeltet.

 • I dag kl. 12.06

  Innfører totalforbud mot åpne flammer

  Åpen ild og bål blir forbudt på Romerike, i Follo og i Østfold.

 • I dag kl. 12.05

  Peker på ukultur i forholdet mellom PST og Etterretningstjenesten

  Rivalisering og mistenksomhet mellom de to hemmelige tjenestene kan ha bidratt til at varselet i forkant av terroren ikke ble tatt alvorlig nok, ifølge utvalg.

 • I dag kl. 12.03

  Godkjenner nytt oljefelt for utbygging

  Olje- og energidepartementet har godkjent utbygging av et nytt oljefelt kalt Tyrving. Feltet skal etter planen ha oppstart i 2025 og skal produsere i 15 år, opplyser regjeringen i en pressemelding.

 • I dag kl. 12.02

  Se direkte fra kongeparets besøk i Bindal

 • I dag kl. 11.59

  Fikk bot for piggdekk

  Seks tyngre kjøretøy fikk mangellapp eller bruksforbud under en kontroll Statens vegvesen hadde på Vinstra i Gudbrandsdalen i går. Det gjaldt blant annet slitte dekk. I tillegg fikk en bilfører av en personbil bot for å ha kjørt med piggdekk og to for ikke å ha brukt bilbelte. Tilsammen ble 35 biler kontrollert.

 • I dag kl. 11.58

  Bekreftet: Argentinsk verdensmester klar for Liverpool

  Alexis Mac Allister blir Jürgen Klopps første sommersignering.

 • I dag kl. 11.57

  The Whale i Andøy får 75 millioner fra kommunens eget fond

  Det planlagte oppelvelsessenteret The Whale i Andøy får 75 millioner kroner fra Andøy-fondet, som er kommunens eget fond. Torsdag morgen inviterte Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Senterpartiet og en uavhengig representant til pressekonferanse om The Whale i rådhuset på Andenes. Budskapet de fire partiene og uavhengige Lill Inger Berg Tyvold hadde å presentere, var at de har blitt enige om å bruke ytterligere 60 millioner på opplevelsessenteret The Whale. Totalen er da oppe i 75 millioner fra Andøyfondet, og totalt 90 millioner kroner fra kommunen, til å finansiere The Whale. Den opprinnelige planen var at staten skulle bidra med 150 millioner kroner i spleiselaget for å realisere The Whale. Men det kom verken penger i årets statsbudsjett eller revidert nasjonalbudsjett nå i år. Nå håper man at et bidrag på til sammen 90 millioner kroner fra Andøyfondet og kommunen skal gjøre at staten også kommer på banen med en noe mindre andel enn tidligere planlagt. – Vi har fått signaler om at staten kan bidra dersom Andøy kommune kan bidra med mer gjennom Andøyfondet, sa Benn Eidissen til VOL i mars. Han er styreleder i The Whale.

 • I dag kl. 11.54

  Skal ha møte om totalforbod mot open eld

  Brannvesenet håper å unngå totalforbod mot open eld i delar av Rogaland. Men i nokre veker i 2018 blei det innført eit slikt totalforbod, som også betyr forbod mot grilling i eigen hage, skriv Aftenbladet. Eit mogeleg totalforbod mot open eld skal diskuterast i Brannsjef-forum Sør-Vest i morgon, fredag, seier brannsjef Razmus Viggen i Rogaland brann- og redning.

 • I dag kl. 11.51

  Forbud mot åpen ild

  Fra klokken 15 i dag blir det forbud mot ild og bål i store deler av Østlandet, ifølge brannvesenet i region Øst. – Det blir forbud med ild og bål, men fremdeles tillatt med grilling der det åpenbart ikke kan medføre brann, sier brannsjef Rigman Pents. Forbudet vil gjelde i gamle Østfold, Follo og Romerike. I tillegg er det enkelte kommunale tilpasninger, presiserer bransjefen.

 • I dag kl. 11.50

  Utvalget: Ikke grunnlag for avlysning av solidaritetsmarkering

  25. juni-utvalget: Beslutningen om å anbefale avlysning av solidaritetsmarkeringen som var planlagt på Rådhusplassen i Oslo mandag 27. juni var i strid med forsamlingsfriheten etter Grunnloven og menneskerettighetene. Utvalget mener politidirektøren heller ikke hadde tilstrekkelig grunnlag for å overprøve Oslo politidistrikts operative vurderinger av om arrangementet kunne gjennomføres.

 • I dag kl. 11.47

  Lindesnes kommune må kutte

  Lindesnes kommune sliter med økonomien og må kutte i tilbudene. Politikerne sitter nå sammen for å diskutere hvilke grep som må tas. Kommunen ligger an til å gå 100 millioner i underskudd på driften i år. – Vi er nødt til å komme i balanse, og da må vi prioritere midler der vi styrker våre tjenester. Akkurat nå klarer vi ikke det, så vi må gjennom noen tøffe diskusjoner. Dette blir ikke avgjort i dag, men det kommer til å merkes, sier ordfører Even Tronstad Sagebakken.

 • I dag kl. 11.40

  Etterforskar årsak til brannen ved Austrheim skole

  Politiet stadfestar at dei ennå etterforskar kven som stod bak lyngbrannen i Bleikemyr-området i nærleiken av Austrheim skole i Haugesund i går. I går hadde politiet mistanke om at elevar ved barneskulen hadde leika med eld i terrenget, men etterforskingsleiar Øyvind Tveit seier i dag at det er for tidleg å slå fast om dette er tilfelle. Brannen øydela eit område på om lag 60 gonger 100 meter, og det var stor fare for spreiing på eit tidspunkt, opplyser brannvesenet.

 • I dag kl. 11.39

  Rørosbanen stengt i helga

  All togtrafikk på Rørosbanen innstilles til helga. Årsaken er at Bane Nor skal bytte masse, skifte ut sviller og legge nye stikkrenner. Bane NOR sier det vil være arbeidstog og derfor er det fortsatt forbudt å oppholde seg i eller nær sporet. Varmen gjør at rydding av skog langs toglinja droppes på grunn av brannfaren. Det vil være arbeidstog i aksjon alle dager, derfor er det fortsatt er forbudt og forbundet med livsfare å oppholde seg i eller nær sporet.

 • I dag kl. 11.36

  Bistandsadvokat: Mener Mehl må gå av

  Bistandsadvokat Sigurd J. Klomsæt mener justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) bør trekke seg etter evalueringen av terroren i Oslo i fjor. SV vil hasteinnkalle justisministeren til Stortinget.

 • I dag kl. 11.35

  Vegvesenet stanser kantslått

  Den store skogbrannfaren i Sør-Norge fører til at Statens vegvesen stanser all kantslått i Agder. Det samme gjelder for Vestfold og Telemark og gamle Buskerud. De gjør dette fordi det er knusktørt og Meteorologisk institutt melder om stor skogbrannfare, skriver Vegvesenet i en pressemelding. – Etter et felles møte mellom veiaktørene på europa-, riks- og fylkesveinettet har vi besluttet å stoppe aktiviteter som kan være brannfarlige, sier Tore Jan Hansen i Statens vegvesen. Stansen i arbeidet vil opphøre når det kommer nedbør av betydning.

 • I dag kl. 11.34

  Fetisha Williams om podkast-bruddet: – Jeg fikk vite fra produksjonen at hun trakk seg

  Fetisha Williams forteller at Sophie Elise har «ghostet» henne, og at hun har havnet i en «dyp finansiell krise» etter podkast-bruddet.

 • I dag kl. 11.33

  Håper på svar om dødsårsak

  Den foreløpige obduksjonsrapporten etter dødsulykken i en barnehage i Farsund i går er ventet å komme i løpet av dagen. En fire år gammel jente døde etter det som foreløpig omtales som en fallulykke i Sunde barnehage. Politiet kan ikke utelukke at det er medisinske årsaker til dødsfallet, og håper obduksjonsrapporten vil kunne bidra til å fastslå dødsårsaken. Politiet har rutinemessig opprettet sak, men opplyser at det ikke finnes informasjon i saken per nå som tilsier at det har skjedd noe straffbart. I formiddag har politiet hatt møte med de ansatte i barnehagen, som følges opp av kommunens kriseteam.

 • I dag kl. 11.27

  Ny skabb-behandling av fjellrev på Hardangervidda

  Miljødirektoratet jobbar no for å behandla eit nytt utbrot av skabb blant fjellrev på Hardangervidda, saman med Veterinærinstituttet og NINA. Det melder dei i ei pressemelding. Det er funne to fjellrevar med omfattande håravfall på halen, ved to ulike hi. Det gir sterk grunn til å frykta skabbsmitte, skriv dei. – Det er antakeleg omtrent 40–50 fjellrevar og fleire aktive hi i området, seier Ingrid Regina Reinkind i Miljødirektoratet. Ho fortel at dei i fleire år har arbeidd for å auka bestanden av den sterkt trua fjellreven, og at eit utbrot av skabb er ein sterk trussel for dette arbeidet. Miljødirektoratet ber folk som får auge på fjellrev eller raudrev som ser sjuke ut på Hardangervidda om å varsla Statens naturoppsyn. Dei oppmodar til å ta bilete eller film av reven.

 • I dag kl. 11.26

  SV hasteinnkaller justisministeren til Stortinget – rystet over innholdet

  Justisministeren må redegjøre i Stortinget om hvordan hun skal følge opp evalueringen etter Oslo-skytingen, krever SV. Partiet ber henne komme allerede i dag.

 • I dag kl. 11.26

  Får kritikk etter Pride-avlysninger i fjor sommer

  Politidirektør Benedicte Bjørnland brøt egne retningslinjer da hun ba Oslo-politiet om å anbefale å avlyse støttemarkeringen som skulle være 27. juni i fjor, mener utvalget som har evaluert håndteringen.

 • I dag kl. 11.23

  Politiet med fangst i Lofoten

  UP har gjennomført en laserkontroll i 60 sonen på Lyngvær, i Svolvær. . 9 forenklede forelegg, høyeste fart 72 km/t. I tillegg ble det utstedt et forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring. Det ble også gjort et beslag av førerkort for kjøring i 88 km/t.

 • I dag kl. 11.13

  Politiker Mímir Kristjánsson etter farens død: – Jeg savner deg

  I et facebook-innlegg onsdag kveld skriver politiker Mímir Kristjánsson (Rødt) om tapet av hans far som døde søndag: – Du var en god venn.

 • I dag kl. 11.13

  Politiker Mímir Kristjánsson etter farens død: – Jeg savner deg

  I et facebook-innlegg onsdag kveld skriver politiker Mímir Kristjánsson (Rødt) om tapet av hans far som døde søndag: – Du var en god venn.

 • I dag kl. 11.00

  Økonomisk tilbakegang i eurosonen i første kvartal

  Bruttonasjonalproduktet (BNP) sank med 0,1 prosent i eurosonen i første kvartal.

 • I dag kl. 11.00

  SAS vil søke erstatning på grunn av flygelederkonflikt ved Kastrup

  I mai fraktet SAS 2,2 millioner passasjerer i mai. Det er en økning på 19 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

 • I dag kl. 10.59

  Knivstikking i Frankrike: To barn livstruende skadet

  Det har vært et knivangrep i byen Annecy torsdag formiddag, bekrefter Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin.

 • I dag kl. 10.53

  Diskuterer totalforbud mot åpen varme

  I formiddag diskuterer brannsjefene i region øst et mulig totalforbud mot åpen ild. Årsaken er stor skogbrannfare. Det skriver VG Løten, Hamar og Stange vil ikke innføre totalforbud. I morgen vil det bli møte i fylkesberedskapsrådet med alle brannsjefene i Innlandet. – Det er ikke stemning for å blande seg inn i folks grilling i hagene, sier brannsjef for Hedmarken brannvesen, Torgeir Dybvig til NRK Innlandet.

 • I dag kl. 10.53

  Kan bli totalforbud mot åpen ild

  Skogbrannfaren på Østlandet er stor, og vil bare spre seg de neste dagene. Torsdag formiddag vil brannsjefene i region øst diskutere totalforbud mot åpen ild. – Det er mørkerødt i hele regionen og ikke meldt om nedbør de neste dagene. Sannsynligvis vil det bli innført totalforbud som i første omgang vil vare fram til 29. juni, sier brannsjef Rune Larsen i Mosseregionen interkommunale brann og redning til VG.

 • I dag kl. 10.50

  West Ham-eier bekrefter: Rice forlater klubben

  I et intervju med TalkSport, sier West Ham-eier David Sullivan at Declan Rice kommer til å forlate klubben denne sommeren.

 • I dag kl. 10.50

  Båttyver pågrepet

  Politiet har pågrepet to personer mistenkt for tyveriet av en Princess 42 fra Christiansholm båthavn natt til torsdag. Båten er funnet, og eier er varslet.

 • I dag kl. 10.49

  Økonomisk kjempeløft for kvinnene i fotball-VM

  Fifa hever premiepengene til kvinnenes fotball-VM med 367 prosent. Det sørger blant annet for at hver eneste spiller får skikkelig betalt for innsatsen.

 • I dag kl. 10.48

  Mastrafjordtunnelen opna igjen

  E39 nord for Stavanger: Mastrafjordtunnelen blei stengt pga berging av en trailer, om lag klokka 10.45. Tunnelen blei opna igjen ein halv time seinare, klokka 11.15.

 • I dag kl. 10.48

  Mastrafjordtunnelen stengt

  E39 nord for Stavanger: Mastrafjordtunnelen stengt pga berging av en trailer. Berging er på stedet.

 • I dag kl. 10.48

  Båtfører ute av sykehus

  Båtføreren som ble sendt til Ullevål tirsdag etter grunnstøtingen utenfor Skjebergkilen er ute av sykehuset igjen. Skadene var ikke så alvorlige som først antatt, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Politiet tror båten hadde høy fart da den gikk på et skjær, og også at føreren kan ha vært ruspåvirket. – Han vil bli avhørt om omstendighetene rundt ulykken litt senere, sier krimsjef Daniel Holm i Sarpsborgpolitiet til SA.

 • I dag kl. 10.47

  Nå er Høgsfjordferja i rute

  Klokka 06.00 gjekk første ferjetur i rute over Høgsfjord med 20-bilars ferja, Svelvik. Den kjem til å gå to gonger i timen mellom Lauvvik og Oanes fram til klokka 20 på kvelden. Klokka seks i dag var det åtte bilar med på den første turen.

 • I dag kl. 10.46

  Politiet advarer mot svindlere

  Politiet får stadig meldinger om folk som blir svindlet. Mange blir ringt opp på kveld av svindlere som oppgir å være fra politiet eller bank. Oppgi ALDRI passord og kode, er rådet fra Politiet i Innlandet. Flere eldre blir rammet av ID-tyverier. Det viser en undersøkelse Respons Analyse har utført på vegne av Skatteetaten og NorSIS, Norsk senter for informasjonssikring. Antall nordmenn som oppgir at de har vært rammet av ID-tyveri i løpet av de siste to årene ligger stabilt på rundt 150.000. Mens tidligere undersøkelser ikke har vist aldersmessige forskjeller, viser altså årets undersøkelse at eldre i befolkningen rammes oftere enn yngre.

 • I dag kl. 10.45

  Messi-feber etter Miami-overgangen – billettprisene steg 1500 prosent

  USA forbereder seg på å ta imot det mange kategoriserer som tidenes beste fotballspiller. Men det vil koste å se superstjernen Lionel Messi (35) i aksjon i Florida.

 • I dag kl. 10.41

  Rapport om terroren: Kunne vært stoppet

  Flere tapte muligheter gjorde at Zaniar Matapour ikke ble fanget opp før det smalt, ifølge utvalget som har evaluert fjorårets terrorangrep.

 • I dag kl. 10.34

  Stenger Korgfjelltunnelen

  E6 Korgfjelltunnelen mellom Mosjøen og Mo i Rana vil være stengt natt til fredag, lørdag og søndag mellom 18.00 og 06.00. Omkjøring via gammel E6 over Korgfjellet, melder Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 10.32

  Lastebil spearrar felt på Puddefjordsbroen

  Ein lastebil med mogleg punktering sperrar midterste felt på Puddefjordsbroen, retning sentrum. Politiet er på veg.

 • I dag kl. 10.30

  Harald Reinkind scoret ni: Nær seriegull i Tyskland

  Harald Reinkind hadde hovedrollen da Kiel onsdag tok et langt steg mot gull i Bundesliga. Bergenseren scoret ni da Wetzlar ble knust 38–23

 • I dag kl. 10.26

  Reduserte inntektene med 200 millioner

  Brandsdal Group reduserte inntektene med 200 millioner kroner fra 2021 til i fjor. Selskapet, som blant annet består av Netthandelen, Bli Vakker og Cocopanda, fikk en omsetning på 1,2 milliarder i 2021, mot 1,4 milliarder i fjor. Overskuddet gikk ned fra 110 millioner til 43 millioner før skatt. Administrerende direktør Kolbjørn Ertzeid sier til Fædrelandsvennen at driftsresultatet er det beste de har hatt i et normalår. De to foregående årene ble unormalt gode grunnet koronapandemien.

 • I dag kl. 10.22

  Forseinkingar i Nordfjord

  Ferjesambandet Stårheim-Isane på fylkesveg 614 i Nordfjord er i normal drift att, men reisande må vere budde på forseinkingar. Sambandet var ein periode innstilt grunna straumbrot.

 • I dag kl. 10.17

  Finanstilsynet ser stor økonomisk usikkerhet: – Venter at norske banker utviser forsiktighet i utbyttebetalinger

  – Høy gjeld i norske husholdninger og høye bolig- og næringseiendomspriser utgjør de viktigste sårbarhetene i det norske finansielle systemet, påpeker tilsynet i en fersk rapport.

 • I dag kl. 10.17

  Finanstilsynet ber bankene være forsiktig med utbyttebetaling

  – Høy gjeld i norske husholdninger og høye bolig- og næringseiendomspriser utgjør de viktigste sårbarhetene i det norske finansielle systemet, heter det i tilsynets rapport.

 • I dag kl. 10.17

  17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida. Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • I dag kl. 10.17

  Neste hinder er høyt

  (Casper Ruud-Holger Rune 6-1, 6-2, 3-6, 6-3) Den danske dynamitten ble for upresis til å true Casper Ruud, men en revansjesugen tysker er ingen enkel oppgave i jakten på en ny finale.

 • I dag kl. 10.09

  Norske eksperter om ukrainsk demning: – Kan se en klar eksplosjon

  Eksplosjonen fra demningen i Kherson slo ut på målestasjoner 500 kilometer unna demningen.

 • I dag kl. 10.08

  Straumbrot på ferjekai

  Ferjesambandet Stårheim - Isane på fylkesveg 614 i Nordfjord er mellombels innstilt. Årsaka er straumbrot på ferjekaien, melder Statens vegvesen.

 • I dag kl. 10.06

  Kalver i veibanen

  Politiet har fått melding om seks kalver som løper i veibanen på fylkesvei 3500 Tveitenveien øst for Ottersland. Eieren er bedt om å fjerne dyrene.

 • I dag kl. 10.00

  Gausdal landhandleri til Biri?

  Eiendomsselskapet bak Gausdal Landhandleri har kjøpt nesten 96 dekar i Vismunda næringspark på Biri. Åge Melbø, daglig leder for eiendomsselskapet Gaus AS sier årsaken til kjøpet er at Biri ligger sentralt til i Innlandet like ved E6, men sier det er for tidlig å si om Gausdal Landhandleri flytter fra Lillehammer til Gjøvik. Ordfører Sveen i Gjøvik håper avtalen med Gaus AS fører til at det blir flere arbeidsplasser på Biri.

 • I dag kl. 10.00

  Over 300 bedrifter ønsker euro som valuta i Norge

  – Det ville ha gitt en helt annen forutsigbarhet, sier Grans bryggeri-sjefen.

 • I dag kl. 9.51

  Så mye tjener Ruud på French Open-suksess

  Seieren mot Holger Rune betyr at Casper Ruud allerede er sikret mange millioner.

 • I dag kl. 9.48

  Alle observasjonene var samme bjørn: – Ung hannbjørn på vandring!

  Det er nå bekreftet at alle bjørneobservasjoner nord for Oslo denne våren har vært samme bjørn: – Typisk unge hannbjørner, sier ekspert.

 • I dag kl. 9.45

  Derfor trenger vi objektiv moral

  Er det ikke godt nok at sekulære nordmenn bygger sin etikk på lover og regler, politi og rettsvesen? Svaret er nei. Både krigen i Ukraina og #metoo viser viktigheten av troen på en objektiv moral.

 • I dag kl. 9.39

  Bil gjennom butikkvindauga i Odda

  Ein bil har køyrd gjennom butikkvindauga til Power i Odda. Politiet er på staden. Føraren er oppegåande og det er ikkje meldt om nokon skadde personar. Bilen er no fjerna. – Me er ferdig på staden og opprettar sak. Førar er uskadd, bilen er farbar, mininale skadar på både bil og butikk, skriv politiet på Twitter.

 • I dag kl. 9.29

  Hurtigruten på elektrisitet

  Hurtigruten har som mål i 2030 å trafikkere norskekysten mellom Kirkenes og Bergen uten noen form for utslipp. I anledning 130-årsjubileet i år lanseres planen om et nytt skip spekket med toppmoderne teknologi, enorme batteripakker, moderne seil og solcellepanel. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med forskningsinstituttet SINTEF og 12 andre norske partnere.

 • I dag kl. 9.21

  Raymond Johansen om evalueringsrapport: – Knusende

  Torsdag legger utvalget som evaluerte Oslo-terroren 25. juni i fjor. Rapporten legges frem klokken 11.30. – Først vil jeg si at det som har kommet frem i sendingene så langt, er en knusende rapport, og det vi får høre er helt uakseptabelt, sier byrådsleder Raymond Johansen til NRK. – Selv har jeg et nært forhold til Oslo-politiet, som er garantister for sikkerheten i Oslo. Men Oslo-politiet sitter «selvfølgelig» ikke på all informasjon, fortsetter Johansen, og påpeker at kunnskap og informasjon om eventuelle terrorister er en forutsetning. – Og veldig viktig!

 • I dag kl. 9.15

  Mange nye lister og partier til høstens valg

  Stor politisk misnøye ligger bak alle de nye listeforslagene som er registrert foran høstens kommune- og fylkestingsvalg. Det sier valgforsker Harald Borgebund ved Høgskolen i Østfold. I Moss har 16 partier og foreninger registrert seg til valget. Et av dem, Norexit, går til valg på å få Norge ut av EØS. – Vi håper at velgerne stemmer inn representanter som er motstander av EØS-avtalen for å ta tilbake noe av folkestyret og selvråderetten som vi er avhengige av, sier Norexits leder Tor Petter Ekroll.

 • I dag kl. 9.12

  Flere vil spare feriepengene

  Flere enn før vil spare feriepengene i år. Flere sier også at de vil bruke dem til vanlig forbruk Det viser en fersk undersøkelse Sparebank1 Østlandet har gjort. Privatøkonom Elisabeth Landsverk i Sparebank1 sier det kan være lurt å legge noen av feriepengene til side. – Økte priser og renter gjør at det er fornuftig å ha litt penger i reserve hvis det skulle skje noe. 4 av 10 sier at de vil feriere i utlandet i år. Spania topper. Landsverk ber folk huske at valutakursene er høyere enn før og at prisveksten også har vært høy i utlandet. – Mitt råd er å følge godt med underveis og sette opp en plan for hvor mye penger du skal bruke. Det kan også være ålreit å lage litt mer mat sjøl hvis du skal på en campingtur eller bo i en leilighet. Tenk litt smart, oppfordrer privatøkonomen.

 • I dag kl. 9.07

  Startet avvikling av sykehjem

  Arendal kommune har startet avvikling av et sykehjem til tross for usikkerhet vedrørende bygging av nytt helsehus, skriver Agderposten. Politikerne har tidligere bestemt at tre sykehjem skal legges ned, og at plassene ved disse sykehjemmene skulle flyttes inn i det nye helsehuset på Saltrød når det etter planen skulle stå ferdig i 2026. Til bystyrets møte i juni har imidlertid kommunedirektør Inger Hegna anbefalt at det ikke bør bygges nytt helsehus i denne omgang. Inger Brokka de Ruiter (SV) reagerer kraftig på nyheten om at kommunen har begynt å avvikle driften, før det er bestemt hva som skal skje med nytt helsehus.

 • I dag kl. 9.05

  IMF om norsk økonomi: Ser behov for ytterligere rentehevinger

  Høy prisvekst og svak krone øker risikoen for enda høyere rente her til lands, ifølge IMF.

 • I dag kl. 9.00

  Positiv åpning på Oslo Børs

  Hovedindeksen fortsetter onsdagens opptur fra start.

 • I dag kl. 9.00

  Positiv åpning på Oslo Børs - Nordic Nanovector-festen fortsetter

  Hovedindeksen fortsetter onsdagens opptur fra start. Det gjør også Nordic Nanovector, som ble gårsdagens store vinner.

 • I dag kl. 9.00

  Svak oppgang på Oslo Børs - Nordic Nanovector-festen fortsetter

  Hovedindeksen fortsetter onsdagens opptur fra start. Det gjør også Nordic Nanovector, som ble gårsdagens store vinner.

 • I dag kl. 9.00

  Equinor om klimamål: – Ekstremt lav sannsynlighet for at vi klarer det

  Det å nå globale klimamål krever enorm omstilling, atferdsendringer og finansiering og er lite sannsynlig, ifølge Equinor som nå slipper sin årlige energirapport. – Dette går for sent, sier Equinors sjeføkonom Eirik Wærness.

 • I dag kl. 8.52

  Eksperter tror det blir flyplass-kaos i sommer: ? Alle må være forberedt

  Reiselivsekspert Odd Roar Lange er sikker på at det også denne sommeren vil dukke opp kaos og uforutsette hendelser for reiseglade nordmenn.

 • I dag kl. 8.51

  Adriane (14) vant overraskelse til hele klassen

  For to uker siden startet Adriane Davidsen (14) på en helt ny skole. Onsdag kunne hun glede sine nye klassekamerater med Golden Circle-billetter til VG-lista.

 • I dag kl. 8.46

  Kong Harald og dronning Sonjas kjærlighetshistorie blir TV-serie

  Kongeparets kamp for kjærligheten blir dramaserie.

 • I dag kl. 8.30

  Høyre frem i industrikommuner

  Partiet Høyre vokser i de største industrikommunene, og kan true det flertallet Arbeiderpartiet tradisjonelt har hatt i disse kommunene. Det viser en partimåling Norstat har gjort for NRK i ti store industrikommuner. I Farsund har Arbeiderpartiet og Høyre knivet om ordførerkjedet i 30 år. Kommunen er blant de i Agder som står i spissen for havvindsatsingen på Sørlandet. Ordførerkandidat fra Høyre, Pål Erik Hals, er positivt overrasket over målingene. – Jeg tenker jo for egen kommunes del; dersom resultatet er representativt for Farsund, så handler det nok om at folk er klar for en endring, sier Hals.

 • I dag kl. 8.29

  Messi-signatur ga økte billettpriser og millioner av følgere

  En billett til Lionel Messis trolige debutkamp for Inter Miami har økt med 1500 prosent i pris over natten. Klubben har også fått en svært stor følgeskare.

 • I dag kl. 8.27

  Steinkjer stasjon reparert

  Skinnegangen er nå reparert og togene til og fra Steinkjer stasjon går som normalt. Det sier pressevakt i Bane Nor, Mari Rjaanes til NRK.

 • I dag kl. 8.26

  Vedlikeholdsarbeid på Møll bru

  Møll bru på Fv. 4226 i Lindesnes skal forsterkes og vedlikeholdes. Arbeidet starter mandag 12. juni, opplyser fylkeskommunen i en pressemelding. Det vil være redusert fremkommelighet med ett kjørefelt på 3,5m og begrensninger på vekt (8 tonn på brua) i perioden. Brua vil også være helt stengt for biler i enkelte perioder (72 timer). Dette gjelder for perioden mellom 12. juni og 31. oktober 2023. Omkjøring blir skiltet.

 • I dag kl. 8.25

  Kongehusekspert tror Beiarn får besøk

  Etter dagens besøk i Bindal er det bare én kommune kongeparet ikke har besøkt i Nordland, nemlig Beiarn kommune. Men NRKs kongehusekspert Kristi Marie Skrede som har fulgt kongen og dronninga på reisefot i over ti år, tror de også kommer til å besøke Beiarn. – Jeg har inntrykket av at de har lyst til å nå det målet, og nå er de invitert dit til kirkejubileum. Nå er de oppe i åra og Beiarn ligger litt utfor allfarvei, men jeg tror de vil legge vekt på å få til det og, sier Skrede.

 • I dag kl. 8.22

  Ulykke riksveg 4

  To biler kolliderte på Riksveg 4 ved Lunner litt før klokka 8 i dag tidlig. Nødetater er på stedet. Førerne sjekkes av helsepersonell på stedet. Bilene skal ha hatt lav hastighet. Det er fremkommelig for annen trafikk å stedet.

 • I dag kl. 8.18

  Kollisjon på rv. 4

  To biler kolliderte på rv. 4 ved Røa ved 7.45-tiden i morges. Sammenstøtet skal ha skjedd i lav hastighet. Det melder politiet på Twitter. Nødetatene er stedet. Det er fremkommelig for annen trafikk.

 • I dag kl. 8.09

  Forteller om dødsangst og mentale problemer: – Hatet å bokse!

  JORDAL (VG) Proffbokser Alexander Martinsen (30) levde på en løgn om sin egen boksekarriere.

 • I dag kl. 7.40

  Superduo ga Denver Nuggets overtak i NBA-finalen

  Ledet an av stjerneduoen Nikola Jokic og Jamal Murray tok Denver Nuggets en dominerende seier mot Miami Heat i NBA-finalen. Nuggets vant til slutt 109-94.

 • I dag kl. 7.38

  Ønskjer kontakt med Menigheten Samfundet i Egersund

  Sist veke kom boka «Alene ut – fra Menigheten Samfundet til evig fortapelse». I morgon skal forfattaren Bjørn Markussen snakka om boka i Egersund, der Menigheten Samfundet har eiga kyrkje og privatskule. Til Dalane Tidende fortel forfattaren at han har invitert forstandaren i Samfundet med på lanseringa av boka, men at han hittil ikkje har fått svar. Hovudpersonen i boka «Alene ut – fra Menigheten Samfundet til evig fortapelse «var tidlegare medlem i Menigheten Samfundet i Kristiansand, og ikkje i Egersund.

 • I dag kl. 7.34

  Øvelse i Lesja og Dovre

  I dag vil det være stor øvelse med nødetater, Forsvaret og frivillige i Lesja og Dovre. Nesten 200 personer skal øve på en ulykke ved Lesjaskogvatnet, der flere ungdommer skal ha havnet ut i vannet. Det er opprettet et evakuert- og pårørendesenter på Dovreskogen. I alt sju kommuner er med på øvelsen. – Målet er å trene på samhandling mellom Forsvaret, nødetater og sivile beredskapsaktører, sier seniorrådgiver Gro Taraldsen hos Statsforvalteren.

 • I dag kl. 7.33

  Rekordmange flyktninger

  Aldri før har kommunene i Viken bosatt så mange flyktninger på så kort tid som det siste året. I fjor ble det bosatt nesten 5500 flyktninger, de fleste fra Ukraina. I år er de samme kommunene bedt av staten om å bosette enda flere. Innsatsen fra kommunene har vært enestående ifølge ledelsen i fylkeskommunen. De trekker fram at samarbeidet med frivillige organisasjoner har hatt stor betydning.

 • I dag kl. 7.29

  Varslersaken Elverum ungdomsskole

  Elverum kommune har konkludert med at det ikke foreligger kritikkverdige forhold i varslersaken ved Elverum ungdomsskole, melder Østlendingen. Kommunen fikk inn i alt sju varsler om et påstått forhold mellom en elev og hans kvinnelige lærer i skoleåret 2018–2019. Politiet har slått fast at meldingene, og andre bevis som avhør, tilsier at det ikke har skjedd noe straffbart.

 • I dag kl. 7.28

  Politiet tok til scenen

  Politiet gikk opp på scenen og stoppa kulturskolens sommeravslutning på Hitra noen minutter. Årsaken var ikke fordi noen sang kriminelt falskt, men for å be publikum som hadde feilparkert om å flytte bilene sine, skriver Hitra-Frøya. Alle fikk 10 minutter på å fjerne bilene fra fortau og fotgjengeroverganger. Kun to biler sto igjen etterpå og de fikk 900 kroner i bot.

 • I dag kl. 7.27

  9000 har søkt om å annullere eksamen

  Flere hadde trøbbel under eksamen 22. mai. Etter dette ble det bestemt at elever ved videregående skoler, som ble berørt av innloggingsproblemene, skulle få mulighet til å annullere eksamen. Hittil har 9000 elever i Viken søkt om å få årets norskeksamen annullert, etter innloggingstrøbbel. Det viser tall P4-nyhetene har fått fra fylkeskommunen. Det var rundt 11.000 elever som var oppe til eksamen i fylket den dagen, som vil si at rundt 8 av 10 har valgt denne ordningen. – Når du allerede har eksamensnerver og bare ønsker å komme i gang med oppgavene, så skaper dette store problemer, sier fylkesdirektør for utdanning og kompetanse i Viken, Jan-Helge Atterås. Han er ikke overrasket over at de aller fleste derfor har valgt å benytte seg av ordningen. – Jeg tror elevene er fornøyde med ordningen fordi det også gir dem valget om å la karakteren bli stående, dersom de ikke opplevde trøbbel, sier han til P4.

 • I dag kl. 7.27

  Dette døde folk i Norge av i 2022

  I fjor døde 45.947 personer i Norge. Det er en økning på 10,2 prosent fra 41.713 dødsfall året før, viser tall fra Folkehelseinstituttets dødsårsaksregister.

 • I dag kl. 7.27

  Dette døde folk i Norge av i 2022

  I fjor døde 45.947 personer i Norge. Det er en økning på 10,2 prosent fra 41.713 dødsfall året før, viser tall fra Folkehelseinstituttets dødsårsaksregister.

 • I dag kl. 7.21

  Dette skjer i dag: SAS-tall og BNP i eurosonen

  Hang in there! Fredag og helg nærmer seg med stormskritt, men først har vi en nydelig torsdag fremfor oss.

 • I dag kl. 7.21

  Eksperter tror det blir flyplass-kaos i sommer: – Alle må være forberedt

  Reiselivsekspert Odd Roar Lange er sikker på at det også denne sommeren vil dukke opp kaos og uforutsette hendelser for reiseglade nordmenn.

 • I dag kl. 7.17

  Fiske-app skal bidra til bærekraft

  En fiske-app utviklet på Sørlandet skal ved hjelp av blant annet kunstig intelligens og utvidet virkelighet bidra til en bærekraftig utvikling av livet under vann. Gründer Trond Are Gjone sier appen Fishbuddy vil gi myndighetene informasjon om fiskebestand, samt at brukerne får opplysninger om minstemål og fredningssoner. Kystvakten vurderer også å bruke appen i sitt arbeid med kontroll av fiskefartøy.

 • I dag kl. 7.00

  Røyk fra Canada har nådd Sørlandet

  Røyken fra de gigantiske skogbrannene i Canada har kommet til Norge. Natt til mandag ble de første forurensningspartiklene fra røyken målt ved Birkenobservatoriet som ligger i Birkenes, skriver VG. Også tirsdag og onsdag har det blitt målt slike partikler. - I verste fall kan folk som bor langs vestkysten i Norge lukte røyken og se tynn tåke, sier Nikolaos Evangeliou, seniorforsker ved klima- og miljøinstituttet NILU.

 • I dag kl. 6.56

  Fortsatt problemer på Nordlandsbanen

  Det er fortsatt forsinkelser og innstillinger på Nordlandsbanen etter togavsporinga i Steinkjer mandag kveld. Bane Nor jobber fortsatt med å fjerne toget og kommer med ei ny oppdatering 08:00 i dag.

 • I dag kl. 6.55

  Mann lauslaten etter politiaksjon på Aker Solutions

  Mannen som er sikta for kropsskade etter ein politiaksjon på Aker Solutions på Stord i mai er no lauslaten frå varetektsfengsling. Han vart fengsla i fire veker etter hendinga, men vart lauslaten måndag, fortel politiet til Bergens Tidende. – Han er sikta for det same, og etterforskinga fortsetter. Men det var ikkje lenger grunnlag for å halde han i varetekt, fortel politiadvokat Torkel Tjørhom Fandrem i Sørvest politidistrikt til avisa. Han kan ikkje gi detaljar om kvifor.

 • I dag kl. 6.55

  Mann lauslaten etter politiaksjon på Aker Solutions Stord

  Mannen som er sikta for kroppsskade etter ein politiaksjon på Aker Solutions på Stord i mai, er no lauslaten frå varetektsfengsling. Han vart fengsla i fire veker etter hendinga, men vart lauslaten måndag, fortel politiet til Bergens Tidende. – Han er sikta for det same, og etterforskinga held fram. Men det var ikkje lenger grunnlag for å halde han i varetekt, fortel politiadvokat Torkel Tjørhom Fandrem i Sørvest politidistrikt til avisa. Han kan ikkje gi detaljar om kvifor. Det var tidleg om morgonen 5. mai i år at politiet aksjonerte mot mannen, som oppførte seg utagerande på Aker Solutions sitt område. Då politiet kom fram skal mannen i 40-åra blant anna ha vore fysisk med ei politikvinne. Politiet losna to varselskot og brukte elektrosjokkvåpen for å få kontroll på mannen. Han er no sikta for kroppsskade mot ei politikvinne og mot to offentlege tjenestepersonar. Det er starta ei rettspsykiatrisk undersøking for å avklara om mannen var tilrekneleg.

 • I dag kl. 6.54

  «Isflasjon»: – Betalte rundt 60 kroner for én

  De siste to årene har isprisene steget mer enn 16 prosent. Kronesvekkelsen kan gjøre det vanskeligere for Norges Bank å få ned prisene på både is og andre matvarer.

 • I dag kl. 6.46

  Stjålet båt

  En Princess på 42 fot er stjålet fra Christiansholm Båthavn i Kristiansand i løpet av natten. Politiet har opprettet sak, og ber om tips fra folk som kan ha opplysninger om båten.

 • I dag kl. 6.29

  Torsdag 8. juni: Dette har skjedd i natt

  Casper Ruud slo danske Holger Rune i kvartfinalen og er klar for sitt livs andre semifinale i French Open. – Jeg er veldig lettet. Han spiller veldig aggressivt, sa nordmannen til TV Norge etterpå.

 • I dag kl. 6.29

  Vanningsforbud

  Tørt vær gjør at flere vannverk nå ber om at folk tenker gjennom forbruket og sparer på vannet. Hensikten er å ha nok vann dersom det blir langvarig tørke. I Nord -Odal innfører Juptjenn vannverk forbud mot å vanne med spredere og åpne slanger, skriver Glåmdalen. Vannverket forsyner rundt 3000 nordodølinger med drikkevann.

 • I dag kl. 6.26

  Person lå død i flere dager

  En person fra Asker skal ha ligget død i flere dager uten at det ble oppdaget, skriver Budstikka. Personen skal ha hatt «dårlig boevne» og var syk. Utleieren som leide ut til avdøde, skal gjentatte ganger ha sendt bekymringsmeldinger til Asker kommune, men følte seg avvist. Kommunedirektør Lars Bjerke sier at utleier har gjort alt riktig. – Dette er en veldig lei sak. En veldig trist sak, sier Bjerke. Han sier kommunen skal jobbe videre med å finne ut av hva som har skjedd.

 • I dag kl. 6.26

  Ber om besøksforbud

  Vennesla kommune ber om besøksforbud etter truende adferd ved et omsorgssenter. Kommunen har anmeldt en person som har oppført seg truende mot ansatte på Hægelandsheimen omsorgssenter ved flere hendelser, skriver Vennesla tidende.

 • I dag kl. 6.21

  Mann sendt til Haukeland etter slagsmål

  Ein mann i 50-åra er sendt til Haukeland sjukehus i ambulanse etter eit slagsmål i Bergen sentrum. Det er ukjent kva slags skadar mannen har. – Det er observert ein skarp gjenstand, seier operasjonsleiar Stine Mjelde. Fleire politipatruljar rykka klokka 05.02 ut til området rundt Øvre Korskirkeallmenningen og Lille Øvregate i sentrum etter fleire meldingar om slagsmål. To menn i 20-åra er pågrepen og sikta i hendinga. Ifølge politiet har dei ingen informasjon som tilseier at dei to kjente 50-åringen. – Politiet har gjort fleire beslag av ulike gjenstandar, men me ynskjer ikkje å kommentara kva før me er ferdige med vitneavhøyr, seier Mjelde. Det var bebuarar i området som ringde inn og melde frå om slagsmålet, seier Mjelde.

 • I dag kl. 6.21

  Bredt børsfall etter overraskende sterke japanske BNP-tall

  Det går bedre i japansk økonomi enn ventet, viser ferske tall. Markedene responderer negativt.

 • I dag kl. 6.14

  Legger seg flat etter byggefeil

  Byggefirmaet Syljuåsen AS tar på seg ansvaret etter at taket i et klasserom på Bøverbru i Vestre Toten falt ned i mai, melder nettavisa Toten i dag. Ingen kom til skade da taket raste sammen. Daglig leder Syljuåsen AS Steffen Haugen beklager og sier det skyldes en byggefeil gjort under rehabilitering for tretten år siden Entreprenøren vil nå rette opp klasserommet til skolestart i høst.

 • I dag kl. 6.07

  Startar opp bachelorutdanning i oppdrettsnæringa

  Til hausten startar den første bachelor-utdanninga i havbruk opp i Sør-Noreg. Det blir ei utdanning som kan kombinerast med jobb i oppdrettsnæringa, og der det meste av undervisninga skjer i Hjelmeland. Foreløpig har 30 studentar søkt om plass på dei to kursa som startar opp til hausten. Tobias Topp Sandvik er 24 år, har hus i Hjelmeland og er familiefar med småbarn i heimen. Han har alt jobba fire år hos Fister Smolt og går laus på bachelorstudia til hausten. Det kan han gjera fordi han slepp å reise langt for å studera. – Viss eg skulle reist til Bergen, Bodø eller Tromsø, så hadde det blitt vanskeleg, med tanke på familien heime, seier han.

 • I dag kl. 6.04

  Kvinner mistenkt for ruskjøring

  En kvinne i 50-årene er mistenkt for ruskjøring etter å ha blitt stoppet i en bil i Fyllingsdalen i går kveld. Kvinnen ble tatt med til legevakten for å ta blodprøve. En kvinne i 40-årene er mistenkt for ruskjøring etter å ha blitt stoppet ved Rong i Øygarden. Også her er det tatt blodprøve og førerkortet er beslaglagt.

 • I dag kl. 6.02

  Køyrde i 130 km/t i 80-sona på Solasplitten

  Folk køyrer fort på Solasplitten mellom motorvegen i Stavanger og Sola. I går kveld fekk 36 bilførarar bot for høg fart i 80-sona. Ein førar mista sertifikatet. Han køyrde i 130 kilometer i timen.

 • I dag kl. 6.00

  Boplikt endrer boligprisene kraftig: Dette er prisvinnerne

  Flere kommuner endrer bopliktreglene, eller planlegger å endre dem. Det kan få store konsekvenser for boligprisene. Enkelte objekter dobles i pris.

 • I dag kl. 5.58

  Innbrudd i butikk på Juvikflaten

  En innbruddsalarm ble utløst i en elektrisk butikk på Juvikflaten på Askøy like før klokken fire i natt. En lagerport er brutt opp, men tyvene var forsvunnet da vekter og politi kom frem til stedet. Det skal være stjålet elektrisk utstyr for stor verdier.

 • I dag kl. 5.48

  Pågrepet for SMS-svindel

  To brødre i 20- åra er pågrepet, siktet for grovt bedrageri. Det melder Romerikes blad. De to skal ha utgitt seg for å jobbe i Røde Kors og sendt sms-er til godtroende givere og svindlet til seg penger. Politiet utelukker ikke at flere kan bli pågepet. De vil heller ikke kommentere om det er gjort beslag i penger under pågripelsen, skriver avisa. Det var Røde Kors selv som oppdaget svindelen, etter flere henvendelser til dem.

 • I dag kl. 5.46

  Mattilsynet om vågehvalen som druknet: – Trist og alvorlig

  Mattilsynet ser svært alvorlig på at en vågehval druknet under et omstridt prosjekt i Lofoten. Forskningsprosjektet skulle teste hørselen til vågehval i Lofoten ført til at en vågehval satte seg fast i sperrenettene og døde. – Vi har gått gjennom rapporten fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) i forbindelse hendelsen, og vil jobbe videre med dette i morgen torsdag, sier avdelingssjef Ole Aamodt i Mattilsynet Region Sør og Vest. De siste tre somrene har et norsk-amerikansk forskningsprosjekt besøkt Lofoten for å måle hva vågehvalen hører. Under forberedelsene til årets forsøk ble testanlegget skadet av sterk vind i kombinasjon med kraftige tidevannsstrømmer. Mattilsynet ga selv Forsvarets forskningsinstitutt tillatelse til å gjennomføre prosjektet. – Det er trist å høre at en vågehval har dødd som følge av installasjoner i forbindelse med et forskningsprosjekt vi har gitt tillatelse til. Dette er en alvorlig hendelse, som vi vil følge opp overfor FFI. Det er betryggende at de har stoppet forsøket inntil videre. Forskningen fikk mye oppmerksomhet for to år siden, og dyrevernere har tatt til orde for at prosjektet burde stanses. Over 62.000 signaturer og over 50 forskere verden over mente at både dyr og menneskers liv kunne bli satt i fare hvis prosjektet fikk fortsette. – Da vi ga godkjenning til prosjektet vurderte vi sikkerheten som akseptabel. Samtidig: Det er alltid den som driver et forskningsprosjekt – i dette tilfellet Forsvarets forskningsinstitutt – som er ansvarlig for velferden til dyra som er involvert. Nå vil vi gå nøye gjennom det som har skjedd i denne hendelsen og vurdere hva som bør skje videre med forskningsprosjektet. – Hvilke konsekvenser får dette for videre tillatelse? – Det er for tidlig å si noe om. Vi har mottatt en rapport fra FFI om hva som har skjedd. Nå vil vi gå nøye gjennom det de rapporterer om denne hendelsen og vurdere hva som bør skje videre med forskningsprosjektet. Prosjektet er nå stanset til hendelsesforløpet er kartlagt, og alle rutiner er gjennomgått. – Vi vil gå grundig gjennom hendelsen og de tiltak FFI gjør i denne forbindelse. Så vil vi vurdere den tillatelsen vi har gitt opp mot dette, sier Ole Aamodt i Mattilsynet.

 • I dag kl. 5.44

  Kraftig økning i antall døde

  I fjor døde 45.947 personer i Norge. Det er en økning på 10,2 prosent fra 41.713 dødsfall året før, viser tall fra Folkehelseinstituttets dødsårsaksregister. Tallene, som Folkehelseinstituttet legger fram senere torsdag, viser at det rekordhøye antallet dødsfall i 2021 stiger med ytterligere 4234 dødsfall. Dødsfall etter hjerte- og karsykdommer økte markant i 2021, og var da det høyeste siden 1995 med 10.175 dødsfall. I fjor økte dette antallet ytterligere til 10.381, men oppgangen var noe mindre enn året før. 2853 personer døde av covid-19 i 2022 – mot 864 året før – og fem dødsfall er registrert på grunn av covid-vaksinen. Dødsfall på grunn av sykdommer utgjør den største andelen, hele 42.429 av de 45.947 dødsfallene skyldes sykdom, mens de øvrige 2747 dødsfallene der årsak er registrert, skyldes ytre årsaker som ulykker, selvdrap og drap. Mange dør i fallulykker Hele 4,5 prosent av dødsfallene i fjor var ulykker, og den største andelen av disse igjen var fallulykker, der eldre over 70 år utgjør den største andelen av de omkomne. Totalt døde 1036 personer i fallulykker i fjor. Det er en liten økning fra 1004 året før. Det er flere kvinner (556) enn menn (480) som omkommer i slike ulykker, og tallene viser at hele 950 av de registrerte dødsfallene gjelder personer over 70 år. Statistisk sett skjer de langt fleste av disse ulykkene i hjemmet.

 • I dag kl. 5.33

  Forsker på fugler og vindturbiner

  Et forskerteam på Høgskolen i Innlandet har fått i oppdrag å se på hva slags konsekvenser vindkraftutbygging har på skogsfugl. I ti år skal de forske på Kjølberget vindkraftverk i Våler. Anlegget drives av Austri vind, som også er oppdragsgiver for forskningsprosjektet. Prosjektet har en budsjettramme på mellom åtte og 10 millioner kroner. En av forskerne, Mikkel Jørnsøn Kvasnes, sier det er sjeldent at man får så lang tid til et forskningsprosjekt

 • I dag kl. 5.26

  Stor skogbrannfare – brannvesenet forbereder totalforbud

  Skogbrannfaren er nå så stor at brannsjefene i hele region Øst skal møtes torsdag for å avgjøre om totalforbud mot bålbrenning må innføres.

 • I dag kl. 5.25

  Truet av ukjente

  Politiet i Kristiansand fikk ved 01-tiden natt til torsdag melding om ordensforstyrrelse eller mulig slagsmål i Kvadraturen. Flere patruljer ble sendt til stedet. Flere personer hevder å ha blitt truet av noen ukjente som skal ha dratt fra stedet. Ingen ble skadd i hendelsen, og ingen ønsker å anmelde noe.

 • I dag kl. 5.22

  Høy musikk

  Politiet i Lyngdal fikk ved 01-tiden natt til torsdag melding om høy musikk fra en privat adresse. Beboeren ble pålagt å sku ned musikken og respektere natteroen, og ville etterkomme dette.

 • I dag kl. 5.19

  Vekter truet med øks i Trondheim

  En vekter ble truet med øks av en sykkeltyv i Trondheim natt til torsdag. Politiet skriver på Twitter at de har pågrepet en mann i 20-årene som de mener er gjerningsmannen. Ingen ble skadet.

 • I dag kl. 5.19

  Vekter ble truet med øks i Trondheim

  En vekter ble truet med øks av en sykkeltyv i Trondheim natt til torsdag. Politiet skriver på Twitter at de har pågrepet en mann i 20-årene som de mener er gjerningsmannen. Ingen ble skadet.

 • I dag kl. 5.19

  Bortvist fra sentrum

  En person er bortvist av politiet fra sentrum av Kristiansand frem til klokka 0800 torsdag. Det var ved 0130-tiden natt til torsdag at dørverter ba om bistand, etter at vedkommende skal ha oppført seg kranglete på ett utested i Kvadraturen. Ingen personer er kommet til skade.

 • I dag kl. 5.11

  Kjørte for fort

  10 bilførere fikk bot for å ha kjørt for fort i en laserkontroll UP gjennomførte i 80-sona på riksveg 4 i Gjøvik går kveld. En person ble anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt for å ha kjørt i 120 km/t i 80 sona.

 • I dag kl. 4.17

  «Wednesday»-stjernen Percy Hynes White: – Ryktene er falske

  Percy Hynes White (21) tar kraftig oppgjør med anklagene som ble spredd om ham i sosiale medier på nyåret.

 • I dag kl. 3.48

  Putins propaganda-sjef vil stoppe krigen - får kritikk

  Vladimir Putins «propagandasjef», mediedronningen Margarita Simonjan (43), foreslår å stoppe krigen. Kritikere beskylder henne for å drive «nederlagspropaganda».

 • I dag kl. 2.40

  Medier: Trump informert om at han er mål for etterforskning

  USAs ekspresident Donald Trump skal ha blitt orientert om at han er målet i etterforskningen av hans håndtering av hemmelige dokumenter. Det kan bety at en føderal tiltale er på trappene.

 • I dag kl. 2.32

  For ti år siden sjokkerte de City – nå kan de bli kjøpt av 21-åring

  Fra FA-cup-triumf til tilnærmet konkurs. Wigans reise de siste ti årene har vært en berg-og-dal-bane-reise uten oppoverbakker. Nå skal Sarbjot Johal (21) redde dem.

 • I dag kl. 2.07

  Offensiven fortsetter: Ukrainske styrker rykker frem rundt Bakhmut

  Mens ukrainske myndigheter jobber på spreng med å redde flomofre i Kherson, rykker landets styrker samtidig frem rundt byen Russland nylig feiret å ha tatt kontroll over.

 • I dag kl. 1.13

  Tupac Shakur hedret med stjerne på Walk of Fame – 26 år etter sin død

  Rapperen Tupac Shakur ble bare 25 år gammel, men oppnådde legendestatus. – Jeg kunne ikke vært stoltere, sier søsteren.

 • Onsdag 7. juni kl. 23.16

  Casper Ruud med overlegen seier over Rune: Klar for semifinale i French Open

  (Holger Rune–Casper Ruud 1–6, 2–6, 6–3, 3–6) Casper Ruud vant kampen om Skandinavia og er klar for sitt livs andre semifinale i French Open.

 • Onsdag 7. juni kl. 23.04

  Kveldens siste Midtnytt

 • Onsdag 7. juni kl. 23.01

  Bowen sendte West Ham til himmels – tok sitt første europeiske trofé på 24 år

  (Fiorentina – West Ham 1–2) I kampens siste minutt før fulltid ble Jarrod Bowen den store helten. West Ham sikret Conference League-tittelen i sin første europeiske finale siden 1999.

 • Onsdag 7. juni kl. 22.54

  Se Vestlandsrevyen 22.55

  Brann slo Ålesund ut av cupen etter straffedrama. Programleder: Valentina Baisotti.

 • Onsdag 7. juni kl. 22.54

  Festspillene: Færre billettar enn i fjor, men fleire såg gratistilbod

  Dei 71. Festspillene i Bergen blir avslutta i dag. Førebelse tal viser eit samanlagt besøk på 77.000, om lag 3000 meir enn i fjor. Besøkstalet består av 27.800 utskrivne billettar (700 færre enn i fjor), 45.600 registrerte besøk på uteprogrammet og anna gratistilbod (6600 fleire enn i fjor), og 3600 besøkjande på Bergen Kunsthalls festspelutstilling (800 færre enn i fjor). I tillegg hadde «Noreg lyttar – ein scenisk lesnad av Rapporten frå sannings- og forsoningskommisjonen» over 500.000 sjåarar på NRK. – Vi er svært glade over å ha nådd ut til så mange og stolte over å ha fått auka publikumsoppslutning, trass i økonomiske nedgangstider og uvisse etter pandemiåra, seier festspeldirektør Lars Petter Hagen.

 • Onsdag 7. juni kl. 22.41

  Gigant-skogbranner kan ses fra verdensrommet – røykpartikler har nådd Norge

  De gigantiske skogbrannene som herjer i Canada er så kraftige at de ses på satellittbilder fra verdensrommet. Forurensning fra røyken har spredd seg til vestkysten av Norge.

 • Onsdag 7. juni kl. 22.37

  FKH og Vard ute av cupen

  Begge Haugesunds-lagene er slått ut av cupen. Eliteserielaget FK Haugesund tapte 2–1 mot 2.-divisjonsklubben Brattvåg. FKH ligger på 13. plass i Eliteserien med ni poeng på ni kamper. Brattvåg er nummer ti i sin 2. divisjonsavdeling. Vard Haugesund ble slått ut av eliteserielaget Strømsgodset, etter hjemmetap 1–4.

 • Onsdag 7. juni kl. 22.36

  Gamestop sparker toppsjefen: Aksjen raser i etterhandelen

  Det skjer samtidig som selskapet melder om ti prosent inntektsfall.

 • Onsdag 7. juni kl. 22.31

  Viking videre i cupen

  Viking er videre i fotball-NM, etter seier 1 – 2 borte mot Fredrikstad i kveld. Birkir Bjarnarson scoret i første omgang, mens kaptein Zlatko Tripi? satte inn straffe på overtid, og sørget for avansement i cupen. Viking skal møte 1.-divisjonslaget Raufoss i fjerde runde. Den spilles hovedsakelig 28. juni, men enkelte av kampene kan bli satt opp dagen etter.

 • Onsdag 7. juni kl. 22.31

  Østerrike: Brann på tog i tunnel med 200 passasjerer

  Flere hundre mennesker er evakuert etter at det oppsto brann i et tog inne i en tunnell i Østerrike.

 • Onsdag 7. juni kl. 22.22

  NRK Sørlandet 22:55

 • Onsdag 7. juni kl. 22.16

  Gjøvik-Lyn møter HamKam i cupen

  Gjøvik-Lyn skal møte HamKam i den fjerde runda i cupen. Begge lag vann sine kampar i kveld. Gjøvik-Lyn slo Start 1-0 og HamKam slo Bærum 3-1. Raufoss, som slo Mjøndalen 4-0 i kveld skal møte Viking i fjerde runde.

 • Onsdag 7. juni kl. 22.14

  Slik spilles 4. runde i NM: Bodø/Glimt møter Tromsø i cupen

  Hvilke lag som møtes i 4. runde ble klart etter trekningen onsdag kveld. Slik spilles 4. runde: Kjelsås - KFUM Oslo Stjørdals-Blink - Vålerenga Raufoss - Viking Bodø/Glimt - Tromsø Sogndal - Sarpsborg 08 Molde - Strømsgodset Brattvåg - Brann Gjøvik-Lyn - HamKam Kampene spilles 28. juni (noen kamper kan bli flyttet til 29. juni).

 • Onsdag 7. juni kl. 22.14

  Slaget om Nord-Norge: Bodø/Glimt møter Tromsø i 4.runde i cupen

  Hvilke lag som møtes i 4. runde ble klart etter trekningen onsdag kveld. Slik spilles 4. runde: Kjelsås - KFUM Oslo Stjørdals-Blink - Vålerenga Raufoss - Viking Bodø/Glimt - Tromsø Sogndal - Sarpsborg 08 Molde - Strømsgodset Brattvåg - Brann Gjøvik-Lyn - HamKam Kampene spilles 28. juni (noen kamper kan bli flyttet til 29. juni).

 • Onsdag 7. juni kl. 22.14

  HamKam slo Bærum 3–1

  HamKam slo Bærum 3–1 etter ekstraomgangar i den tredje runda i cupen i kveld. Laga møttest i Bærum.

 • Onsdag 7. juni kl. 22.14

  Brann må til Sunnmøre - igjen

  Etter å ha slått Aalesund på straffespark, må Brann tilbake til Sunnmøre i fjerde runde av NM-cupen i fotball. Då ventar Brattvåg, som på si side sendte Haugesund ut av cupen. Sogndal vann 2-0 over Moss, og får på si side Sarpsborg 08 på besøk. Kampane skal spelast 28. juni.

 • Onsdag 7. juni kl. 22.08

  «Slaget om Nord-Norge» i 4. runde av fotball-NM

  Onsdag kveld ble fjerde runde av NM på herresiden trukket.

 • Onsdag 7. juni kl. 22.02

  Har bidratt til å skape milliardverdier. Nå kan kommunen tvangsoverta boligene – uten erstatning til eieren.

  TRONDHEIM (E24): Flere tusen beboere har bidratt til å skape milliardverdier i landets boligstiftelser. Nå akter kommuner å sikre seg boligene, uten å betale fem øre for dem.

 • Onsdag 7. juni kl. 21.28

  Pågrep etterlyst mann på toget

  Politiet i Drammen pågrep i kveld en etterlyst mann på toget på Brakerøya stasjon. Mannen var etterlyst av politiet i Oslo, og pågripelsen skjedde uten dramatikk. En annen, ukjent mann løp fra stedet mens pågripelsen pågikk. Det er uvisst av hvilken grunn, opplyser politiet på Twitter.

 • Onsdag 7. juni kl. 21.09

  Björn Ulvaeus om Agnetha Fältskog-dokumentar: – Veldig ubehagelig

  ABBA-stjernen Agnetha Fältskog (73) forsøkte forgjeves å stoppe dokumentaren om hennes «stalker» og tidligere kjæreste. Nå får hun støtte av eksmannen.

 • Onsdag 7. juni kl. 21.02

  Dette kan skje med Akademiker-avtalen i Danske Bank

  Danske Bank utelukker ikke at bankavtalen med Akademikerne kan bli sagt opp.

 • Onsdag 7. juni kl. 21.01

  Messi klar for Inter Miami

  Neste stoppested for Lionel Messi (35) er klart. Den lille magikeren velger bort gamleklubben Barcelona og fortsetter karrieren i USA og MLS.

 • Onsdag 7. juni kl. 20.53

  Seernes sommerbilder

 • Onsdag 7. juni kl. 20.52

  Innfører restriksjoner på vanning

  Flere kommuner på Sørlandet har innført vanningsrestriksjoner på grunn av tørt vær. Folk blir bedt om å bruke minst mulig vann i hagen. Kommunene frykter mangel på vann dersom det skulle oppstå brann i skog og mark.

 • Onsdag 7. juni kl. 20.50

  Branntilløp på Storås

  Brannen i en enebolig raskt slukket, men mye røyk. En persom har pustet inn noe røyk, melder politiet.

 • Onsdag 7. juni kl. 20.50

  Brann vant etter straffekonk - Aalesund ute av cupen

  (Aalesund – Brann 3–3 e.e.o., 5–6 etter straffer) Det måtte straffer til på Sunnmøre. Brann slo Aalesund for andre gang på tre dager og sikret avansement til cupens fjerde runde.

 • Onsdag 7. juni kl. 20.48

  Får ikke tak i IT-lærere

  Flere videregående skoler i Agder sliter med å rekruttere nye IT-lærere. Derfor foreslås det å øke lønna med 100 000 kroner ekstra til nyansatte.

 • Onsdag 7. juni kl. 20.43

  Håndballarena imponerte politikerne

  Vipers Kristiansand får ingen lovnader om når en ny hall står klar. Da Vipers vant mesterligaen i helga var representanter fra Kristiansand kommune på omvisning i mektige MVM Dome i Budapest for å hente inspirasjon.

 • Onsdag 7. juni kl. 20.41

  Kortfilmfestivalen i gang

  I godt over 30 år har Kortfilmfestivalen vært et fast sommerinnslag i Grimstad. Og for bare noen få minutter siden gikk startskuddet for årets utgave. NRK var til stedet for å dekke begivenheten.

 • Onsdag 7. juni kl. 20.33

  Stjørdals-Blink vidare i cupen

  Stjørdals-Blink vann 3–2 mot Ull/Kisa i 3. runde av cupen. Etter ordinær tid var stillinga 2–2. I ekstraomgangen gjekk Stjørdals-Blink opp til 3–2 og det var Magnus Hammerås som sikra sigeren med det avgjerande målet. – Det er ekstremt digg. Det er det einaste trønderske laget igjen no i cupen. Så det viser litt kva som skjer ute på Stjørdal no, seier Hammerås. 19-åringen er utlånt frå RBK og hadde sin fyrste kamp for Stjørdals-Blink. – Fyrste trening med laget var i går kveld og ein betre start, det kan ein ikkje få, legg han til. Også trenar for Stjørdals-Blink, Odd-Karl Stangnes, er fornøgd etter ein svært spennande kamp. – Det var nervepirrande på slutten, det er ikkje bra for hjartet til ein trenar som har passert 50. Det var slitsamt, men når det endar opp som det gjer så er me veldig fornøgd, seier trenaren.

 • Onsdag 7. juni kl. 20.23

  Se lokale nyheter her:

 • Onsdag 7. juni kl. 20.18

  Vålerenga slo Sotra ut av cupen

  På Sotra stadion på Straume enda cupkampen mot Vålerenga 0-2, og Sotra er dermed ute av fotballcupen.

 • Onsdag 7. juni kl. 20.18

  Vålerenga leiar 2-0 mot Sotra i cupen

  På Sotra stadion på Straume ligg Sotra under 0-2 i cupkampen mot Vålerenga etter 60 minutt.

 • Onsdag 7. juni kl. 20.16

  Råvaregigant gir 33 milliarder i utbytte til ansatte

  Energi- og råvarekrise i Europa har gitt Trafigura rekordfortjeneste det siste halvåret.

 • Onsdag 7. juni kl. 20.09

  Angripes mens de flykter fra vannmassene: – Helt ubegripelig

  KHERSON (VG) Kherson var Ukrainas største seier i krigen. Nå oversvømmes gatene – mens det bombarderes mot evakueringen av byen. VG reiste inn for å møte menneskene der.

 • Onsdag 7. juni kl. 20.03

  Mike Pence i strupen på Trump: – Burde aldri ha vært president

  Onsdag lanserer Mike Pence sitt kandidatur som presidentkandidat. Han går knallhardt ut mot Donald Trump.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.59

  Cup-exit for Jerv

  Kjelsås vant 2-1 over Jerv i kveldens cupkamp. Grimstadlaget er dermed ute av cupen.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.57

  Ranheim slått ut av cupen

  Ranheim tapte 0–2 mot Bodø/Glimt i kveldens 3. runde og er med dette ute av cupen. Kampen mellom Stjørdals-Blink og Ull/Kisa går ut i ekstraomgangar ettersom stillinga er 2–2 etter ordinær speletid.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.56

  Start ute av cupen

  IK Start møtte Gjøvik-Lyn på bortebane i det som ble en av kveldens cup-bomber da de slo ut laget fra Kristiansand. Start fikk straffe mot seg tidlig i kampen, men målvakt Mark Jensen reddet mesterlig. Men halvveis i andre omgang tar 2. divisjonslaget fra Gjøvik ledelsen. Resultatet ble 1 - 0 til Gjøvik-Lyn og Start er dermed ute av cupen.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.56

  Elverum tapte avgjørende finalekamp

  Kolstad ble for sterke for Elverum i den fjerde finalen i årets håndballsluttspill. I Terningen arena ble det til slutt tomålstap for Elverum, 29–27. Dermed vant Kolstad 3–1 i kamper. De kan dermed være klare for neste sesongs Champions League.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.55

  Cupbombe på Sunnmøre – Brattvåg sendte Haugesund ut av NM

  (Brattvåg – Haugesund 2–1) Andredivisjonslaget Brattvåg sjokkerte Haugesund.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.53

  Skandinavisk kamp om semifinale i French Open: Casper Ruud mot Holger Rune

  (Holger Rune–Casper Ruud 1–6, 2–6, 6–3, 2–4, 4. sett pågår) Hvem skal spille semifinale i French Open mot Alexander Zverev fredag? Blir det Casper Ruud eller danske Holger Rune?

 • Onsdag 7. juni kl. 19.52

  Cupsjokk på Gjøvik

  Gjøvik / Lyn sjokkerte 1. divisjonslaget Start og vant 1–0 i cupens tredje runde. Daniel Kraska ble den store helten da han stanget inn et innlegg i mål etter 75 minutters spill. Gjøvik / Lyn bommet også på et straffespark.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.51

  Bil stjålet i Arendal

  En bil ble stjålet fra Kastellveien i Arendal onsdag kveld. Bilen er funnet igjen på Krøgenes. Politiet oppretter sak.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.50

  Kolstad strippet Elverum for alt: Sikter på Champions League

  (Elverum-Kolstad 27–29, 1–3 i kamper) Gabriel Setterblom scoret 10 mål og Kolstad sikret seg sluttspillgullet, tittel nummer tre og muligheten for å spille i Champions League.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.49

  Kolstad Handball med siger mot Elverum

  Kolstad vann 29–27 mot Elverum på bortebane i Terningen Arena. Dette er den tredje sigeren til Kolstad i sluttspelet. Kolstad klar for meisterligaen etter kveldens siger.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.48

  Raufoss videre i fotball-NM

  Raufoss er klare for fjerde runde i fotball-NM etter en komfortabel seier borte mot Mjøndalen. De gule og svarte vant til slutt 4–0 mot bruntrøyene. Ett av cuprundens vakreste mål ble skåret av Loris Mettler, som satte inn Raufoss andre mål fra godt innpå egen banehalvdel.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.48

  Aud Blattmann har gått bort

  Tidligere lokalpolitiker for Arbeiderpartiet i Agder, Aud Blattmann gikk bort 85 år gammel, melder Arbeiderpartiet på sine nettsider onsdag kveld. – Med Aud Blattmanns bortgang mister landsdelen en sterk kvinne og politisk røst, skriver partiet. Hun var den første kvinnelige representanten fra Vest-Agder med fast plass på Stortinget. Første gang valgt i 1985. I fire perioder satt hun i nasjonalforsamlingen.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.34

  Se Vestlandsrevyen klokka 19.45

  En bil med to unge kvinner falt fem meter ned i en elv i Kinn kommune. Programleder: Valentina Baisotti.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.24

  Måtte gi seg med smerter i fjor - fredag møter han Ruud eller Rune i semifinale

  (Alexander Zverev–Thomas Martin Etcheverry 6–4, 3–6, 6–3, 6–4) Ett år etter at han forlot French Open under semifinalen i rullestol, er Alexander Zverev klar for en ny semifinale. Motstander blir enten Casper Ruud eller Holger Rune.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.19

  Mia Gundersen går inn i politikken

  Til høsten kan du stemme på Mia Gundersen under kommunevalget i Oslo.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.15

  NRK Sørlandet 19:45

 • Onsdag 7. juni kl. 19.13

  Et politisk minefelt

  Vi har noe Europa vil og må ha mer av. Det blir bråk.

 • Onsdag 7. juni kl. 19.10

  Bil stjålet fra parkeringsplass

  En personbil er stjålet fra en parkeringsplass langs gamle riksvei 25 ved Ebru i Løten. Bilen, en BR-registrert rød Toyota Rav 4, ble stjålet en gang mellom klokka 9 og 15 onsdag. Politiet ønsker tips dersom noen har sett bilen.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.59

  Gaupebestanden har økt i Nordland

  Det er i vinter påvist 71,5 familiegrupper av gaupe i Norge. Det er en oppgang på 13 familiegrupper fra i fjor, og gaupebestanden ligger nå over det nasjonale bestandsmålet på 65 familiegrupper som Stortinget har bestemt. Det nasjonale bestandsmålet på 65 årlige familiegrupper er fordelt på sju av landets åtte rovviltregioner. Det er fra i fjor registrert en økning i seks av sju regioner. Dette er i regionene 2 (Aust-Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold), 3 (Oppland), 4 (Oslo, Akershus og Østfold), 5 (Hedmark), 7 (Nordland) og 8 (Troms og Finnmark). I region 6 (Møre og Romsdal og Trøndelag) er det registrert en nedgang sammenlignet med i fjor, mens det i region 1 heller ikke i år er registrert noen familiegrupper. Ei familiegruppe av gaupe består av ei hunngaupe i følge med en eller flere unger. Halve familiegrupper oppstår når de deles mellom land eller rovviltregioner. Hvert år gjennomføres det en omfattende kartlegging av familiegrupper over hele landet, i regi av Rovdata.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.57

  Åsane tapte cupkampen mot KFUM Oslo

  I cupkampen KFUM Oslo mot Åsane låg Åsane under 0-2 etter 50 minutt, men fekk inn to mål på seks minutt på slutten av kampen, og utlikna til 2-2 etter 85 minutt. Etter ekstraomgangane vann KFUM Oslo 4-2.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.57

  Uavgjort i cupkampen KFUM Oslo-Åsane

  I cupkampen KFUM Oslo mot Åsane låg Åsane under 0-2 etter 50 minutt, men fekk inn to mål på seks minutt på slutten av kampen, og utlikna til 2-2 etter 85 minutt. Det er no pause før ekstraomgangar.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.57

  Åsane tapte cupkampen mot KFUM Oslo-Åsane

  I cupkampen KFUM Oslo mot Åsane låg Åsane under 0-2 etter 50 minutt, men fekk inn to mål på seks minutt på slutten av kampen, og utlikna til 2-2 etter 85 minutt. Etter ekstraomgangane vann KFUM Oslo 4-2.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.57

  4-2 i cupkampen KFUM Oslo-Åsane

  I cupkampen KFUM Oslo mot Åsane låg Åsane under 0-2 etter 50 minutt, men fekk inn to mål på seks minutt på slutten av kampen, og utlikna til 2-2 etter 85 minutt. Etter første ekstraomgang leiar KFUM Oslo 4-2.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.50

  Kriseteam satt i Farsund

  Kriseledelsen i Farsund kommune er satt, og det er etablert psykososialt kriseteam for å ivareta foreldre og ansatte i barnehagen som ble rammet av dødsulykke i dag, opplyser kommunen.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.39

  Toget løftes på plass

  Toget som sporet av på Steinkjer stasjon mandag kveld, løftes nå på skinnene igjen. Stasjonen har vært stengt siden avsporingen og både Trønderbanen og Nordlandsbanen er berørt. Det er skader på linjene og usikkert når stasjonen kan åpne for vanlig trafikk igjen. Det er satt inn buss for tog.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.38

  Stabæk forlenget med midtbanetalent

  Aleksander Andresen (18) har skrevet under en ny Stabæk-kontrakt. Den varer ut 2025-sesongen.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.37

  Jente døde etter mulig fallulykke i barnehage i Farsund

  Onsdag ble en jente fløyet med luftambulanse til sykehuset etter en mulig fallulykke i Farsund kommune. Noen timer senere ble hun bekreftet omkommet.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.29

  Ulykke mellom bil og motorsykkel

  Riksvei 7 er stengt ved Ustaoset i Hol, etter en kollisjon mellom en personbil og en motorsykkel. Brann- og ambulansepersonell har ankommet ulykkesstedet, og MC-føreren får nå helsehjelp. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent, men luftambulanse er rekvirert.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.29

  MC mot bil på riksvei 7

  Riksvei 7 er delvis stengt ved Ustaoset i Hol, etter en kollisjon mellom en personbil og en motorsykkel. Brann- og ambulansepersonell har ankommet ulykkesstedet. MC-føreren fremstår ifølge politiet ikke som alvorlig skadet. Han er nå fraktet med luftambulanse til Ringerike sykehus. Ifølge politiet skal personbilen ha kommet over i motgående kjørebane. Trafikken dirigeres nå manuelt på stedet.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.29

  Ulykke mellom bil og motorsykkel på Ustaosvegen

  Det meldes om en trafikkulykke mellom en bil og en motorsykkel på riksveg 7 ved Ustaoset i Hol. Nødetatene er på stedet. Vegen er stengt i området.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.29

  Riksvei 7 stengt etter ulykke

  Riksvei 7 er stengt ved Ustaoset i Hol, etter en kollisjon mellom en personbil og en motorsykkel. Brann- og ambulansepersonell har ankommet ulykkesstedet. MC-føreren fremstår ifølge politiet ikke som alvorlig skadet. Han er nå fraktet med luftambulanse til Ringerike sykehus. Ifølge politiet skal personbilen ha kommet over i motgående kjørebane.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.25

  Barn døde etter ulykke i barnehage

  Et barn døde etter en mulig fallulykke i Sunde barnehage i Farsund i ettermiddag. Barnet ble fløyet med luftambulanse til sykehus og ble erklært død. – Vi er dypt berørte av informasjonen om at et barn er gått bort etter en hendelse i Sunde barnehage i Farsund onsdag ettermiddag. Våre tanker går til pårørende, skriver Farsund kommune på sine nettsider.

 • Onsdag 7. juni kl. 18.25

  Stanset ruspåvirket bilist

  Utrykningspolitiet stanset en bilist ved Bergshøgda i Ringsaker rett etter klokka 17.30 onsdag, som de mistenkte kjørte i ruspåvirket tilstand. Prøvene ga utslag både på alkohol og narkotika. Føreren, en mann i 20-årene, er tatt med for blodprøve, melder politiet i Innlandet på Twitter.