Nyheter:

 • I dag kl. 16.47

  Ber festdeltagere melde seg

  Politiet ønsker kontakt med personer som ble utsatt for pepperspray på Foynhagen natt til søndag. Det skriver politiet på Twitter.

 • I dag kl. 16.43

  Trafikkuhell på E6 retning Oslo

  Det har vært et trafikkuhell mellom to personbiler på E6 ved Kløftakrysset i retning Oslo. Bilene står på vegskulder og det ligger gjenstander i vegbanen. Nødetater er på stedet, forsinkelser kan påregnes.

 • I dag kl. 16.43

  Raser mot kraftleverandør: Kaster ut fastpriskunder etter strømsjokk

  Strømkunder med gunstige fastprisavtaler hos Agva Kraft tvinges over i et rekordhøyt spotmarked. - Urettmessige oppsigelser, sier Forbrukerrådet.

 • I dag kl. 16.41

  Åsane J15 vann cup

  Jenter 15-laget til Åsane vann i dag Adidas Cup 2021. Åsane møtte Abildsø IL/Lambertseter i finalen, og vann 8-0. Cupen er eit uoffisielt NM for gutar 13–19 år og jenter 13–17 år og blir arrangert av Vind IL.

 • I dag kl. 16.27

  Peker på Øyan som varaordfører

  Flertallet i valgkomiteen i Oslo Ap vil ha Jon Reidar Øyan som ny varaordfører i hovedstaden. Men komiteen er delt, og to av komiteens medlemmer vil ha Abdullah Alsabeehg. Bystyregruppa skal stemme over forslaget fra komiteen mandag, før bystyret må endelig godkjenne den nye varaordføreren i sitt møte på onsdag. Det har vært tre kandidater til vervet, og hvis de to andre opprettholder sitt kandidatur kan det bli kampvotering på møtet i morgen. Oma bekrefter søndag formiddag at hun vil opprettholde sitt kandidatur.

 • I dag kl. 16.17

  Skrev sanger om pårørende, ble pårørende selv

  Skriveprosessen til Marianne Sveen tok en ny vending da datteren Fia ble alvorlig syk.

 • I dag kl. 16.16

  Fylkesvei 55 åpen for trafikk

  Fylkesvei 55 ved Krossbu på Sognefjellet er nå åpnet for trafikk igjen. Vogntoget har kommet seg videre.

 • I dag kl. 16.14

  Skadet på elsparkesykkel

  En person er skadet etter en ulykke med elsparkesykkel. Politiet rykket ut etter meldinger om at en person lå bevisstløs i veibanen på Husvik i Tønsberg. Da politiet kom fram var personen bevisst. Skadeomfanget er ukjent.

 • I dag kl. 16.13

  Haga toppet sesongen

  Trial-føreren Sondre «Gekko» Haga (22) fra Riska i Sandnes, som tok NM-gull i gårsdagens løp, toppet sesongen med seier i det siste av fem løp i Norgescup søndag. Han kjørte hele løpet på null prikker på Osloungdommens motorsenter ved Hvervenbukta. Haga vinner dermed Norgescupen sammenlagt etter å ha vunnet alle løpene i årets sesong. – Jeg er stolt og fornøyd med å være ubeseiret på norsk jord i år. Det er alltid noe ekstra med Norgescupen, der en må være best over mange løp, ikke bare på en enkelt dag, sier Haga.

 • I dag kl. 16.00

  Politiet har kontrollert jegere

  Politiet har foretatt kontroll av jegere i Indre Salten, Fauske i dag. Kontrollen hadde fokus på dokument og våpen. Totalt ble fire vaktlag med tilsammen 16 jegere kontrollert. Politiet melder at alt var ok.

 • I dag kl. 16.00

  Avaldsnes tapte mot serielederen

  Serieleder Sandviken virker ustoppelige og vant 1-0 på en ikke fullt så god dag mot Avaldsnes i Toppserien. Dermed kan Sandviken vinne Toppserien i neste serierunde. Avaldsnes forblir på sin side nede i nedrykksgjørma, med ett poeng ned til nedrykkskvalik.

 • I dag kl. 15.59

  Fylkesvei 170 er åpen for trafikk

  Kompveien ved Aurskog meieri er åpen for trafikk.

 • I dag kl. 15.54

  Brann i Øvrebø

  En ansatt fikk i seg røyk da det brant i en bygning i Lolandsvegen i Øvrebø i ettermiddag. Brannen ble slukket selv av ansatte. Ambulansepersonell har undersøkt den ansatte som ble klarert på stedet.

 • I dag kl. 15.46

  Fylkesvei stengt

  Fylkesvei 55 ved Krossbu på Sognefjellet er stengt igjen. Det samme vogntoget har kjørt seg fast og får ikke snudd. Bilberger er fortsatt på stedet. Uvisst når veien blir åpnet for trafikk.

 • I dag kl. 15.26

  Smal vegbane på fylkesveg i Melhus

  Det er smal vegbane på fylkesveg 6604 Melhus, nord for Tislauan på grunn av jordraset som gikk der i dag. Stedet vil bli ryddet i morgen, opplyser Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 15.21

  Ope att på mellom Jondal og Odda

  Fv. 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen er open att. Strekninga vart stengd i går, då det gjekk eit steinras i vegen.

 • I dag kl. 15.14

  Elverum rammet av magesyke

  Elverums håndballherrer stiler svekket til søndagens eliteseriekamp borte mot Kolstad. Ifølge avisa Østlendingen er fire av spillerne ute med magesyke. Alle fire ble akutt syke natt til søndag. Det er uvisst om det skyldes matforgiftning eller smitte.

 • I dag kl. 15.09

  Den globale energikrisen enkelt forklart

  Gjenåpningen har gitt en brå økning i energietterspørsel som tærer på lagrene. Dermed har prisene skutt i været i både Europa, Asia og USA, og med vinteren foran oss kan det bli enda verre.

 • I dag kl. 15.05

  Førde-lag vann cup

  Gutar 14-laget til Førde Fotball vann i dag Adidas Cup 2021. Førde møtte Askøy i finalen. Cupen er eit uoffisielt NM for gutar 13–19 år og jenter 13–17 år og blir arrangert av Vind IL.

 • I dag kl. 14.57

  Justisministeren om Kongsberg-angrepet: – Kunne rammet oss alle

  KONGSBERG (VG) Søndag deltok justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) på sørgegudstjeneste etter angrepet i Kongsberg tidligere i uken.

 • I dag kl. 14.57

  UNN i gul beredskap

  Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) går fra i dag over fra grønn til gul beredskap etter at det har vært en jevn økning av innlagte pasienter med covid-19 den siste uken. Det innebærer at UNN forbereder opptrapping av pandemidrift, og vurderer ekstra bemanning og tilrettelegging av flere sengeplasser for disse pasientene. Per nå skal det være 15 pasienter med covid-19 innlagt. Det skriver sykehuset i en pressemelding.

 • I dag kl. 14.53

  Nok et tap for Fart

  Fart gikk på nok et tap i kvinnenes 1. divisjon i fotball søndag ettermiddag. Amazon Grimstad ledet 2–0 midtveis i første omgang. Mot slutten av kampen økte hjemmelaget til 3-0, som også ble sluttresultatet. Kun syltynn teori kan nå redde Fart fra nedrykk. Laget må vinne sine to siste kamper, men er også avhengig av hjelp fra andre lag. Siste hjemmekamp spilles på Fart-bana 7. november mot KIL / Hemne, som også kjemper for å unngå nedrykk.

 • I dag kl. 14.50

  Påkjørsel bakfra på E6

  På E6 ved Røra har det vært en påkjørsel bakfra. Ingen personskade, og bilene er fjernet fra veien, melder politiet.

 • I dag kl. 14.43

  Fylkesveg åpnet i ett felt

  Fylkesvei 55 ved Krossbu på Sognefjellet er nå åpnet for trafikk i ett felt etter at et vogntog stod på tvers i vegbanen i flere timer søndag formiddag. Vogntoget står nå i den andre kjørebanen, og det skal legges på kjetting for å få vogntoget videre.

 • I dag kl. 14.36

  Ope i eitt felt over Sognefjellet

  Det er no ope for trafikk i eitt køyrefelt ved Krossbu på fylkesveg 55 Sognefjellet. Vegen har vore stengt etter at ei vogntog vart ståande på tvers i vegbana. Vogntoget står i den andre køyrebana og det skal leggast på kjetting for å få vogntoget vidare, opplyser Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 14.35

  Skilt i vegen i Utnestunnelen

  Det ligg eit skilt i vegen i Utnestunnelen på E39 i Alver, melder politiet. Dei har rykka ut og varsla Vegtrafikksentralen, som sender entreprenør.

 • I dag kl. 14.35

  Skilt fjerna frå Utnestunnelen

  Sliktet som låg i vegen i Utnestunnelen på E39 i Alver, er fjerna.

 • I dag kl. 14.30

  Fem nye smittetilfeller i Bodø

  Det er registrert fem nye smittetilfeller av covid-19 i Bodø siste døgn. To med ukjent smittevei. Det opplyser fungerende helseleder Jørgen Bjørnstad i Bodø kommune i en pressemelding.

 • I dag kl. 14.29

  Buss stenger tunnel på rv. 13

  Ein buss har fått stans i Tunsbergtunnelen på rv. 13 mellom Odda og Voss. Tunnelen er difor mellombels stengt. Tungbilbergar er på staden, melder Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 14.29

  Buss stengde tunnel på rv. 13

  Tunsbergtunnelen er på rv. 13 mellom Voss og Granvin er open att, melder Vegtrafikksentralen. Den var ei tid stengt då ein buss trong berging.

 • I dag kl. 14.23

  Fleire medaljar i NM i vektløfting

  Vektløftarar frå region Nord-Vestlandet tok i går tre gull, to sølv og tre bronse under senior-NM i vektløfting. Det vart gull til Sarah Hovden Øvsthus (Bjørgvin) i klasse 55 kilo, Ine Andersson (Tambarskjelvar) i klasse 64 kilo og Marcus Bratli (Bjørgvin) i klasse 67 kilo. Julia Jordanger Loen (Breimsbygda) og Runar Stikholmen (Bjørgvin) tok sølv i sine klasser, medan Sandra Nævdal (Bjørgvin), Robert Andre Moldestad (Breimsbygda) og Jantsen Øverås (Tambarskjelvar) tok bronse i sine klasser.

 • I dag kl. 14.18

  Var full og ufin – kjørt til arrest

  En meget beruset mann i 30-åra oppførte seg ufint på et hotell i Fagernes sentrum søndag formiddag. Den dårlige oppførselen fortsatte da politiet ankom stedet. Derfor ble mannen kjørt til sentralarresten i Hamar der han nå må tilbringe noen timer. Mannen blir anmeldt for ordensforstyrrelsen.

 • I dag kl. 14.15

  Trakk kniv mot politiet

  Då politiet rykka ut til ei mindre valdshending mellom to personar på Sandsli i Bergen i dag, trekte den mistenkte kniv mot politiet. Patruljen brukte pepperspray for å få kontroll på mistenkte. Ingen vart skadde. Den mistenkte er pågripen og sett i arresten.

 • I dag kl. 14.11

  Trekte kniv mot politiet

  Vest politidistrikt melder om ei mindre valdshending mellom to personar på ei privatadresse på Sandsli i Bergen. Den mistenkte skal ha trekt kniv mot politipatruljen som kom til staden og politiet brukte peparspray for å få kontroll. Personen er i arrest.

 • I dag kl. 14.09

  Innstillingar på Lavik-Oppedal

  På sambandet Lavik-Oppedal er avgangane kl. 14.30 frå Oppedal og kl. 15 frå Lavik innstilte grunna tekniske problem, opplyser Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 14.07

  Siktet for salg av narkotika

  To utenlandske menn er siktet for heleri og salg av narkotika i Høgskoleparken i Trondheim. Politiet har etterforsket saken siden i sommer. Det ble funnet 132.000 kroner i bilen til de siktede. Den ene innrømmer forholdet. Tingretten har bestemt at de to skal sitte i isolert varetekt i inntil to uker.

 • I dag kl. 14.01

  Kan truleg opne kl. 16

  Fylkesveg 5602 ved Feios i Vik er venta å opna kl. 16 i dag, opplyser Vegtrafikksentralen. Vegen har vore stengt sidan torsdag på grunn av steinras.

 • I dag kl. 13.58

  Fagermo må vurdere å justere kursen: – Greier ikke det med norske spillere

  VALLE (VG) Ingen i Eliteserien har vært mer glad i «kortreist» enn Dag-Eilev Fagermo (54) det siste tiåret. Han innser at han trolig må innføre en mer liberal politikk for å vinne seriegull med Vålerenga.

 • I dag kl. 13.38

  Auka kapasitet på Lavik-Oppedal

  På ferjesambandet Lavik-Oppedal på E39 er det i dag auka kapasitet grunna avslutninga av haustferien. Det går fire ferjer i sambandet fram til kl. 20 i kveld, med avgangar kvart 15. minutt, opplyser Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 13.36

  Oljefondssjefen på plattform: – Det er bare å fortsette å pumpe

  Troll-plattformen leverte gass for rundt en milliard kroner i løpet av døgnet oljefondssjefen og Equinors nye finansdirektør var på besøk.

 • I dag kl. 13.36

  Migranter skal ha blitt lokket til Hviterussland med falske pakketurer

  SOKOLKA/OSLO (VG) Migranter forteller om reisebyråer som selger «pakketurer» til EU-land via Hviterussland. I realiteten møter de en stengt grense, og blir brikker i et politisk spill – med livet som innsats.

 • I dag kl. 13.35

  Cruisekongens nye kurs

 • I dag kl. 13.25

  Ventar at fv.49 blir opna 15.00

  Vegtrafikksentralen ventar at fv.49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen opnar att klokka 15.00. Strekninga har vore stengt sidan i går ettermiddag etter eit steinras. Tilrådde omkøyringsvegar er fv. 550 og fv. 48 for tyngre køyretøy.

 • I dag kl. 13.25

  673 på venteliste for lege i Vågan

  Både i Vågan og på Vestvågøy har alle fastlegene fulle pasientlister. I skrivende stund har alle fastlegene i Vågan minst 30 personer på venteliste og til sammen står 673 personer nå på ventelistene. Det er over dobbelt så mange på venteliste som ved tilsynet for nøyaktig to år siden. – Vi bryter lovverket på dette feltet, fastslår kommuneoverlege Jan Håkon Juul til Lofotposten.

 • I dag kl. 13.21

  Har avsluttet leting etter savnet

  Politiet har nå avsluttet leteaksjonen etter en kvinne i 50-åra, som har vært savnet etter en boligbrann i Rendalen natt til lørdag. Operasjonsleder hos politiet i Innlandet, Haagen Løvseth, sier de avsluttet søket etter kvinnen tidlig søndag morgen. Saken vil nå etterforskes videre av Tynset lensmannskontor, og det kan bli aktuelt å gjøre flere søk etter kvinnen i neste uke. Huset som brant er gjennomsøkt, uten at den savnede kvinnen ble funnet.

 • I dag kl. 13.11

  Bilar står i vegen for bussar

  Feilparkerte bilar på snuplassen i Haukelandsbakken i Bergen gjer det vanskeleg for bussar å snu der, melder politiet. Dei har varsla Bymiljøetaten, og oppmodar dei som har parkert feil om flytta bilane sine.

 • I dag kl. 13.08

  Jordras i Melhus

  På fylkesveg 6604 i Melhus sperrer et lite jordras det ene kjørefeltet. Raset har gått ca. en kilometer nord for Tislauan. Entreprenør er på vei for å rydde opp, melder Statens vegvesen.

 • I dag kl. 12.56

  Finansfolket fryktet brexit-katastrofe: – Ble en del papirarbeid

  De fryktet masseutflytting av arbeidsplasser og tapt status som Europas finanshovedstad, men i realiteten har brexit knapt vært merkbart for finansfolkene E24 møter i City of London.

 • I dag kl. 12.56

  To trafikkuhell i Trofors

  Politiet melder på Twitter om to trafikkuhell i området ved Bratteng. Personbiler har sklidd av veien. En passasjer bringes til sykehussjekk.

 • I dag kl. 12.55

  Mange vil se fylkesoppgjøret

  I overkant av 4000 publikummere er ventet til fylkesoppgjøret i eliteserien i fotball mellom Sandefjord og Odd søndag ettermiddag. Det er første gang så mange er samlet på stadion i Sandefjord etter pandemien. Kampen er gratis for alle.

 • I dag kl. 12.41

  136 land er enig om global skatteavtale. Ikke alle er like fornøyd.

  I slutten av oktober kan verden få en historisk avtale om skatt. Men flere mener avtalen er best for rike land.

 • I dag kl. 12.41

  Dømt for vold mot sine barn

  En kvinne i 40-årene fra Hedmarken er i Østre Innlandet tingrett dømt til fengsel i seks måneder etter flere tilfeller av fysisk og psykisk vold mot sine tre barn. Kvinnen skal ha kløpet, lugget, tatt kvelertak på og også slått barna. Hun skal også ha kastet både en brødrister og en stekepanne mot ett av barna. Moren hevdet i retten at det barna fortalte ikke stemte og at de overdrev. Hun ble imidlertid ikke trodd av tingretten. I tillegg til fengselsstraffen er kvinnen dømt til å betale 70.000 kroner i oppreisning til hver av de to yngste barna.

 • I dag kl. 12.29

  Paven fordømmer drapa på Kongsberg

  Pave Frans fordømmer angrepa der fem blei drepne på Kongsberg, melder Reuters. Paven kom inn på fleire nylege angrep då han talte for dei frammøtte på Petersplassen søndag. Han fordømde også sjølvmordsangrepa mot moskear i Afghanistan den siste veka og drapet på den britiske parlamentsmedlemmen David Amess. Pave Frans sa at han bad for familiane til ofra og oppmoda alle til å ta avstand frå bruk av vald.

 • I dag kl. 12.27

  Vil ha krav om miljøterapeuter

  Det bør bli et nasjonalt krav om miljøterapeuter i skolesektoren. Det sier vernepleier Trond Helgheim Spurkeland. Han har startet en underskriftskampanje, og oppropet teller nå godt over 7000 underskrifter. Miljøterapeuter er utdannet barnevernspedagog, sosionom eller vernepleier. - Tett på, tidlig innsats og inkluderende fellesskap i barnehage, skole og SFO er viktig, sier Spurkeland. I dag er det opp til hver enkelt kommune å ansette egne miljøterapeuter i skolesektoren.

 • I dag kl. 12.25

  Fløyfjelltunnelen open att

  Fløyfjeltunnelen er open att. Den var mellombels stengt i retning Åsane, grunna tekniske problem.

 • I dag kl. 12.20

  Fem bilførere fikk bot

  I formiddag ble fem bilførere noe fattigere etter å ha kjørt for fort i Hølleveien i Søgne. UP gjennomførte en fartskontroll og målte høyeste hastighet i en 50-sone til 70 km/t. En bilfører blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, ifølge agderpolitiet på Twitter.

 • I dag kl. 12.15

  Tente lys for ofra i Kongsberg

  Søndag føremiddag var det sørgegudsteneste i Kongsberg kirke etter angrepet der fem personar blei drepne onsdag. Representantar frå naudetatane i Kongsberg tente lys for kvar enkelt av dei fem drepne. Biskop Jan Otto Myrseth la vekt på at innbyggarane i byen må stå saman og hjelpe kvarandre i den tunge tida. – Den viktigaste tenesta vi kan gjere for kvarandre er å vere der. Vere til stades. Sitte ved bordet, kanskje taust, lyttande, ventande. Mens lyset er tent. Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) var blant dei som deltok på gudstenesta søndag.

 • I dag kl. 11.59

  Brudd på vannledning fra 1899

  En vannledning som er like gammel som Viking FK er årsaken til at flere kjellere på Storhaug i Stavanger ble oversvømt i natt. – Bruddet har gjort at det har kommet ut 200 liter vann i sekundet. Det har gitt noen følgeskader på veien her nede og noen hus har fått vann inn i kjelleren, sier vaktleder Willy Vanvik Brattelid i Stavanger kommune. Røret er fra 1899 og det er koblet sammen med et nytt rør. Vanvik vil ikke spekulere i hva som er årsaken til at det har sprukket, men vil ikke utelukke at det har noe med alderen å gjøre. – Slike rør har sin levetid, sier Vanvik. Meldingen om oversvømmelsen fikk Vanvik rundt 04.00 i natt. Det gikk en halvtimes tid før de var på stedet og fikk stengt av vannet. De jobber nå med å få fikset vannrøret, og regner med å ha det i orden igjen i løpet av ettermiddagen.

 • I dag kl. 11.47

  Reaksjoner på vaksinen ødela sesongen: – Angrer med fasiten i hånd

  OSLO S (VG) Filip Ingebrigtsen (28) «angrer» på coronavaksinen, men tror likevel at han ville gjort det samme igjen. Løpebroren kjemper fortsatt med å komme til hektene før de kommende mesterskapene.

 • I dag kl. 11.47

  Reaksjoner på vaksinen ødela sesongen for Ingebrigtsen

  OSLO S (VG) Filip Ingebrigtsen (28) sliter med ettervirkninger etter coronavaksinen, men tror likevel at han ville gjort det samme igjen. Løpebroren kjemper fortsatt med å komme til hektene før de kommende mesterskapene.

 • I dag kl. 11.43

  Ferge innstilt grunnet dødsfall

  Boreal informerer om at rute 18-192 Stokkvågen - Træna, avgang fra Træna i dag kl 14.15 innstilles. Det gjelder også Onøy på signal. Dette grunnet dødsfall ombord.

 • I dag kl. 11.31

  Står fast i vegbana

  Eit vogntog står på tvers i vegbana ved Krossbu på fylkesveg 55 Sognefjellet. Vegen er difor stengt. Bilbergar anslår å kunne vere på staden kl. 13, opplyser Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 11.30

  Fylkesveg stengt ved Krossbu

  Fylkesvei 55 på Sognefjellet mellom Vestland og Innlandet er helt stengt ved Krossbu i Lom. Vegtrafikksentralen Øst melder at et vogntog står på tvers i vegbanen. Bilberger er kontaktet, men bergingsbilen vil trolig ikke komme til stedet før tidligst klokka 13.

 • I dag kl. 11.12

  Snøen legger seg på mange veier

  Flere steder i Trøndelag har det falt så mye snø at det har ført til vanskelige kjøreforhold. Men så langt uten ulykker, ifølge politiet. Slik så det ut på fylkesveg 65 ved Rindalsskogen søndag morgen.

 • I dag kl. 11.10

  Streik i film- og TV-bransjen i USA avverget

  En streik blant filmarbeidere som ville ha lammet filmproduksjon i Hollywood og hele USA, er avverget i siste liten.

 • I dag kl. 11.08

  Kryptoeksperten

  Kryptoekspert Torbjørn Bull Jenssen drev utlånsvirksomhet på skolen og fikk tidlig øynene opp for valuta. Men da han skulle investere i Bitcoin for første gang fikk han kalde føtter.

 • I dag kl. 10.58

  Grunneier tapte tomtefestesak

  En grunneier i Kongsvinger mente verdien av seks festede tomter i kommunen var for lav da tomtene ble løst inn. I 2019 avgjorde Glåmdal tingrett at innløsningssummen for tomtene til sammen skulle være på 490.000 kroner. Grunneier mente tingretten hadde vurdert tomteverdien for lav og anket saken til lagmannsretten. Nå har Eidsivating lagmannsrett slått fast at den reelle verdien på tomtene settes til 518.000 kroner. For grunneieren ble anken likevel ingen seier. Grunneieren ble nemlig også dømt til å betale over 400.000 kroner i saksomkostninger til tomtefesterne for behandlingen i både tingretten og lagmannsretten.

 • I dag kl. 10.56

  SIF og MIF med sørgebånd

  Både Strømsgodset og Mjøndalen vil i dag spille med sørgebånd. Begge klubber sier de er dypt berørt av den tragiske hendelsen på Kongsberg. Før Strømsgodsets hjemmekamp mot Viking vil det også være markering med ett minutts stillhet.

 • I dag kl. 10.54

  Sørgegudstjeneste til minne om ofrene i Kongsberg: – Vi står sammen i fortvilelsen

  KONGSBERG (VG) Søndag formiddag deltok kronprinsparet på en sørgegudstjeneste i Kongsberg kirke. Der tok biskopen et oppgjør med hatretorikken på sosiale medier.

 • I dag kl. 10.54

  Sørgegudstjeneste til minne om ofrene i Kongsberg

  KONGSBERG (VG) Søndag formiddag deltar kronprinsparet på en sørgegudstjeneste i Kongsberg kirke. En lang kø av mennesker strømmer til minnegudstjenesten.

 • I dag kl. 10.40

  Skriftemålets helsebringende funksjon

  Hvorfor gå til psykolog når du kan bli katolikk og få skriftemål gratis?

 • I dag kl. 10.34

  Høge prisar på kraftfôr og kunstgjødsel betyr ingenting for denne bonden

  Dei internasjonale prisane på kunstgjødsel og kraftfôr har skote i vêret. Bonde Arin Erga klarer seg heilt utan.

 • I dag kl. 10.29

  – Andréa vil bli dypt savnet av sin norske og tyske familie

  Musikeren og kunstneren Andréa Meyer (52) er blant de drepte i Kongsberg- tragedien. Hun etterlater seg en datter i dyp sorg.

 • I dag kl. 10.16

  Træna Seafood starter kjøp av fisk

  Træna Seafood som stoppet kjøpet av fisk for to og ei halv uke siden på grunn av lite lønnsomhet, starter opp igjen på tirsdag. – Det er gode priser i markedet nå og vi håper å tjene penger, siden driften nå blir lagt noe om, sier daglig leder Per-Arne Ingebrigtsen i Træna Seafood til Kyst og Fjord.

 • I dag kl. 10.14

  Fri ferdsel etter trafikkuhell

  Det er no fri ferdsel på E39 ved Hafstad i Sunnfjord, opplyser Vegtrafikksentralen. Det var ein kort periode redusert framkomst på staden grunna eit trafikkuhell.

 • I dag kl. 10.13

  Demokratiet under angrep

  For andre gang på mindre enn seks år er en britisk politiker blitt drept på jobb i sin egen valgkrets. Angrepet etterforskes som terror.

 • I dag kl. 10.03

  New York Times: Instagram er redd for å miste unge brukere

  I interne dokumenter skal Facebook uttrykke bekymring for at deres nøkkelprodukt for å nå ut til unge forbrukere – Instagram – er i ferd med å miste grepet.

 • I dag kl. 10.01

  Olje i vegbana

  Entreprenør er på veg til staden etter melding om olje i vegbana på fylkesveg 5386 Skiplebakken i Raundalen på Voss.

 • I dag kl. 10.00

  Hjelp, jeg har fått personalansvar!

  Hver uke svarer Anita Krohn Traaseth og Yrja Oftedahl på dine spørsmål om karriere og ledelse. Denne uken gir Anita råd til en som nylig har fått personalansvar for første gang

 • I dag kl. 9.58

  Lyngbrann i Kirkenær

  En lyngbrann i Kirkenær ble slukket raskt søndag morgen. Brannen startet etter brudd i en høyspentledning. Det er ikke meldt om store skader etter brannen.

 • I dag kl. 9.54

  Bruk av høydehus skal meldes til Antidoping Norge

  Norske toppidrettsutøvere som vil bruke høydehus, må melde fra til Antidoping Norge om dette - selv om det ikke står på WADAs forbudsliste.

 • I dag kl. 9.49

  Fører ute av bilen og uskadd

  Føreren av bilen som havnet på taket ved Iddelandsvannet på E39 i Lyngdal, var ute av bilen og tilsynelatende uskadd da nødetatene kom til stedet søndag morgen. Bilen hadde ingen passasjerer, ifølge politiet i Agder.

 • I dag kl. 9.47

  Vurderer rasstengt veg

  Det blir gjort ei ny vurdering av fylkesveg 5603 mellom Feios og Vangsnes i dag kl. 15. Vegen har vore stengt sidan torsdag grunna eit steinras.

 • I dag kl. 9.45

  Ny vurdering kl. 15

  I dag kl. 15 blir det gjort ei ny vurdering av fylkesveg 49 mellom Jondalstunnelen og Nordrepollentunnelen. Vegen har vore stengt sidan i går grunna steinras.

 • I dag kl. 9.41

  Maren Lundby utelukker ikke hopping i verdenscupen denne vinteren

  Maren Lundby (27) forteller at hun egentlig har lagt fra seg muligheten til å hoppe i verdenscupen den kommende sesongen, men vil ikke si fra seg muligheten helt enda.

 • I dag kl. 9.41

  Trafikkuhell på E39

  Eit trafikkuhell gjer at det er redusert framkomst på E39 ved Hafstad i Sunnfjord. Naudetatar er på veg til staden for å dirigere trafikken, opplyser Vegtrafikksentralen.

 • I dag kl. 9.34

  Corona påvirket søvnen vår – og vil fortsette å gjøre det

  Studier verden over viste at coronapandemien bidro til søvnløse netter, men også bedre søvn for noen. Søvnforskere tror gjenåpningen kan by på utfordringer.

 • I dag kl. 9.29

  Bil på taket

  Nødetatene er på vei til Iddelandsvannet ved E39 på Kvinesheia etter at en bil har havnet på taket, ifølge politiet. Det er glatt på stedet.

 • I dag kl. 9.21

  Pågrepet etter vold

  En mann i 30-årene er pågrepet av politiet etter å ha slått en jevnaldrende mann i hode med en flaske. Hendelsen skjedde på en privatadresse i Porsgrunn natt til søndag. Mannen, som ble utsatt for volden, ble sendt på legevakt med kuttskader.

 • I dag kl. 9.16

  Sørgegudsteneste i Kongsberg

  Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit deltek på søndagens sørgegudsteneste etter angrepet på Kongsberg. Også justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) skal delta på gudstenesta, som startar klokka 11 i Kongsberg kirke.

 • I dag kl. 9.16

  Kronprinsparet til Kongsberg

  Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit deltek på søndagens sørgegudsteneste etter angrepet på Kongsberg. Også justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) skal delta på gudstenesta, som startar klokka 11 i Kongsberg kirke.

 • I dag kl. 9.14

  Flere hendelser i Bodø

  I løpet av natten har politiet meldt om flere uroligheter i Bodø. Det skal ha vært et slagsmål på et utested, et slagsmål på 7-Eleven, og en voldshendelse i taxikø. En person involvert i sistnevnte hendelse er kjørt til legevakt med mulig knekt nese. Det skriver politiet på Twitter.

 • I dag kl. 9.14

  Leitar etter mistenkt

  Politiet jaktar på ein mistenkt etter at ei kvinne skal ha blitt forsøkt valdteken i Olsvikåsen i Bergen i natt. Politiet trur mannen har teke same buss som kvinna frå Olav Kyrres gate og gått av på same stopp. Mannen skal ha hatt på seg svart Helly Hansen-jakke, mørke bukser og mørke sko med kvit sole. – Vi ønsker tips for å kunne identifisere gjerningspersonen, seier politiadvokat Farzad Izadi til NRK.

 • I dag kl. 9.13

  Kjørte ut på glatt vei

  En bil kjørte ut av veien på E16 i retning Kongsvinger tidlig søndag morgen. Det var to personer i bilen, og begge er kjørt til legevakt for sjekk. Ifølge politiet var det glatt på stedet da trafikkuhellet skjedde. Føreren av bilen, en mann i 30-årene, blir anmeldt da han kjørte uten gyldig førerkort. Politiet sier at de også har mistanke om at mannen kjørte bilen i ruspåvirket tilstand.

 • I dag kl. 9.01

  Sørloth involvert i viktig seier

  Alexander Sørloth ble byttet inn i det 67. minutt i lørdagens seriekamp mellom Real Sociedad. Da var stillingen 0-0. Men i siste spilleminutt sørget Sørloths lagkamerat Julen Lobete for 1-0 og tre poeng til Sociedad. Real Sociedad topper dermed spanske La Liga.

 • I dag kl. 8.58

  Travel natt for politiet

  Det har vore ei travel natt for politiet. Natt til søndag har det vore meir fyll og festrelaterte hendingar enn natt til laurdag, fortel operasjonsleiar Eivind Hellesund i Vest politidistrikt. – Det gjeld frå nord til sør, seier han. Bergen, Førde, Måløy, Mongstad og Os er mellom stadene der det har kome slike meldingar.

 • I dag kl. 8.49

  Travel natt for politiet

  Oppdragene for politiet er nå tilbake igjen slik det var før koronapandemien. Det bekrefter operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt overfor NRK. Det har vært en travel natt. – Vi er tilbake igjen til en normal natt til søndag. Vi har hatt mange oppdrag og har mange i arresten. Vi har nå syv stykker som sitter inne for det vi kaller beruselse, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm.

 • I dag kl. 8.44

  Brann i køyretøy i Gloppen

  Brannvesenet i Gloppen rykte i natt ut for å sløkke ein brann i ein personbil i Breimsfjellet. Brannen var meldt sløkt litt før kl. 03.30.

 • I dag kl. 8.42

  Oslo-mann svindlet for millioner

  En mann bosatt i Oslo ble svindlet for 3,5 millioner kroner av det han trodde var en ansatt i banken, skriver E24. Svindlerne ringte og fortalte at det var mistenkelige uttak fra kontoen hans og deretter spurte de om mannens aktiveringskode fra BankID. I god tro ga Oslo-mannen denne koden dermed ble 3,5 millioner tappet fra mannens konto. Neste dag ble han oppringt fra banken som kunne bekrefte at det ikke var de som hadde ringte han, men at han hadde blitt svindlet. – Vi vet hvor pengene har tatt veien. Men det er fortsatt usikkert hvor mye av det vi kan klare å gjenvinne, sier Endre Jo Reite, direktør for personmarked i BNBank til avisen. Mannen vil få tilbake pengene fra banken fordi tilfelle blir sett på som en såkalt uautoriserte transaksjon.

 • I dag kl. 8.31

  Stor vannlekkasje på Storhaug

  Det har i natt vært en stor vannlekkasje på Storhaug i Stavanger. Det skriver Aftenbladet. Vannet har fosset nedover flere gater rundt St. Johannes kirke. Vannmassene har også trengt inn i flere hus, som har fått kjellere og sokkelleiligheter oversvømt. Det skal ifølge Aftenbladet være en hovedvannledning som har sprukket.

 • I dag kl. 8.23

  Innbrudd på Jåttå

  Det har ifølge politiet vært et innbrudd i en bolig på Jåttå i Stavanger i natt. Ti minutter etter meldingen ble en mann i 20-årene pågrepet på Godeset.

 • I dag kl. 8.22

  Brann i container på Ullandhaug

  Politiet fikk i natt melding om en brann i en container på Ullandhaug i Stavanger. Brannvesenet var raskt på plass for å slukke brannen, og det var ingen spredningsfare. Det er ifølge politiet uvisst hvordan brannen startet.

 • I dag kl. 8.21

  Fall utfor bryggekant

  Brannvesenet i Florø rykte i natt ut for å hjelpe ei kvinne som hadde falle utfor ein bryggekant i Florø i natt. Kvinna låg på tørt land og ikkje i sjøen, men det var tre meter opp til bryggekanten. Kvinna blei teken hand om av helsepersonell.

 • I dag kl. 8.19

  Vold mot politiet

  Politiet i Agder har fått inn en rekke meldinger om bråk og fyll i mange av kystbyene natt til søndag. I Kristiansand ble en person fengslet og anmeldt for vold mot politiet etter å ha sparket en betjent i leggen. Også i Farsund ble en mann fengslet for å ha forulempet politiets betjenter.

 • I dag kl. 8.17

  Bråk i Bergen sentrum

  Det har vore tilløp til fleire slagsmål og mange rusa personar i bybiletet i Bergen i natt, skriv Vest politidistrikt på Twitter. Fleire personar har vorte vist bort frå sentrum og nokre har hamna i drukkenskapsarrest.

 • I dag kl. 8.17

  Fant ung mann i veien

  En ung mann på lettmotorsykkel ble i natt funnet liggende i veien utenfor Bryne, skriver politiet på Twitter. Mannen virker til å være lettere skadd, og det er uvisst hva som har skjedd. Politiet mistenker ikke at andre kjøretøy har vært involvert. Mannen blir siktet for promillekjøring og saken etterforskes.

 • I dag kl. 8.16

  Blei slått ned på utestad

  Ein person måtte bli sydd i ansiktet etter å ha blitt slått ned på ein utestad i Bergen sentrum. Gjerningspersonen blei arrestert, melder Vest politidistrikt.

 • I dag kl. 8.14

  Fire smittet i Ørland kommune

  Fire personer i Ørland kommune ble lørdag bekreftet smittet med koronaviruset. De smittede er voksne. Det dreier seg om tre kjente smittekilder, opplyser kommunen i en pressemelding. Det ligger nå fem koronapasienter ved St. Olavs hospital.

 • I dag kl. 8.14

  Køyrde ruspåverka

  Ein bilførar har erkjent å ha høyrt i påverka tilstand i Bergen sentrum i natt. Føraren blei teke med til blodprøvetaking og sak er oppretta, opplyser politiet.

 • I dag kl. 8.13

  I arresten etter hatkriminalitet

  En kvinne i 20-årene endte i natt opp i arresten etter at hun lugget to andre kvinner i håret, skriver Politiet i Sør-Vest på Twitter. Kvinnen kom i tillegg med utsagn som gjorde at hun vil bli anmeldt for hatkriminalitet og rasistisk vold.

 • I dag kl. 8.13

  Forsvarer Solskjær: – Altfor mye negativitet

  MOLDE (VG) Mens Molde lekte seg til tabelltopp hjemme mot Tromsø, gikk Manchester United på et sviende nederlag mot Leicester. Solskjærs tidligere assistent, Molde-trener Erling Moe, mener Solskjær fortjener mer skryt.

 • I dag kl. 8.12

  La Fido leve!

  Ikke la Fido og Rex bli offerlam i kampen om klimapoeng.

 • I dag kl. 8.10

  Mistanke om ruskjøring på Steinkjer

  På Steinkjer ble en bilfører stoppet av politiet natt til søndag, mistenkt for ruskjøring.

 • I dag kl. 8.10

  Ruset mann stjal bil

  Klokken 23 i går kveld meldte en bileier på Karmøy at en mann som virket ruset stjal bilen hans og kjørte mot Haugesund. Bilen ble observert i Snikvegen, og da politiet kom til stedet traff de biltyven i 40 årene. Han ble pågrepet og satt i arresten. Han var ruset.

 • I dag kl. 8.09

  Mistanke om ruskjøring på Kolvereid

  En mann i 20-årene er mistenkt for ruskjøring på Kolvereid natt til søndag, opplyser politiet.

 • I dag kl. 8.08

  Ung mann slo vekter

  To unge menn på 18 og 19 år ble i natt satt i arrest etter at en av dem slo til en vekter, skriver politiet på Twitter. Kameraten blandet seg, og var aggressiv han også.

 • I dag kl. 8.08

  Kjørte på reinsdyr på Glåmos

  Fire reinsdyr ble påkjørt av en bil på Glåmos i Røros kommune natt til søndag. To av dyrene døde i påkjørselen, mens de to andre ble avlivet. Bilen hadde kjørt fra stedet da politiet kom fram.

 • I dag kl. 8.07

  Innbrudd i Sandnes

  Politiet rykket i natt ut til melding om innbrudd i bolighus i Kjærholen i Sandnes, skriver Politiet i Sør-Vest på Twitter. Mulige gjerningspersoner stakk fra stedet mot Tennisland. Politiet har søkt etter disse uten resultat. Det er uvisst hva som er stjålet fra boligen. Politiet oppretter sak.

 • I dag kl. 8.06

  Tre lettere skadd i Trondheim

  Tre personer ble lettere skadd da en 19-åring gikk rundt og slo folk med en jernstang i Elgeseter gate i Trondheim i 03-tida natt til søndag. Politiet fikk til slutt tatt hånd om mannen, som ble arrestert.

 • I dag kl. 8.04

  Leter fortsatt etter savnet kvinne

  En kvinne i 50-årene er fremdeles savnet etter en husbrann i Rendalen natt til lørdag. Huset er gjennomsøkt uten at savnede ble funnet. Politiet har fått bistand fra både Norske redningshunder, Røde Kors og Norsk Folkehjelp i letingen etter kvinnen.

 • I dag kl. 8.03

  Sko i biler på Ranheim

  På Ranheim gikk en mann rundt og slo i flere biler natt til søndag. Mannen ble arrestert, melder politiet.

 • I dag kl. 8.03

  Slo i biler på Ranheim

  På Ranheim gikk en mann rundt og slo i flere biler natt til søndag. Mannen ble arrestert, melder politiet.

 • I dag kl. 8.02

  Venezuela avbryter forhandlinger etter at utsending er utlevert til USA

  Venezuela sier de avbryter forhandlingene med opposisjonen i Mexico etter at en forretningsmann som står president Nicolás Maduro nær, er utlevert til USA.

 • I dag kl. 8.01

  Mann arrestert og anmeldt

  En mann i 20-årene ble arrestert i Trondheim sentrum natt til søndag. Mannen skal først ha kranglet med vakter ved et utested, og ble da bortvist fra sentrum. Men han kom tilbake, og ble da arrestert. Nå blir mannen anmeldt for ikke å ha etterkommet pålegget om bortvisning, og for å ha forulempet politiet.

 • I dag kl. 7.59

  Ellevilt boligmarked i Australia: Prisen på hus har økt med en fjerdedel

  Australske boligpriser har steget voldsomt det siste året – mer enn ti ganger lønnsveksten. Boligprisveksten kan ende opp med å øke hele 22 prosent i 2021, melder en australsk bank.

 • I dag kl. 7.56

  Arrest for beruset mann

  En beruset mann i 20-årene ble i natt kjørt til sentralarresten etter en ordensforstyrrelse i Kongsvinger. Mannen nektet å etterkomme pålegg politiet ga ham, og dermed ble det overnatting et helt annet sted enn hjemme.

 • I dag kl. 7.54

  Kranglet og urinerte

  En mann i 20-årene kan vente seg et oppgjør med politiet etter at han ble bortvist fra et utested i Gjøvik rett etter midnatt. Mannen hadde både kranglet og urinert på gata ved utestedet, og etterkom ikke pålegget om å fjerne seg.

 • I dag kl. 7.52

  Fikk ett poeng i Stavanger

  Storhamar hockey holdt godt følge med Stavanger Oilers i lørdagens bortekamp, og fem minutter før slutt gikk laget opp i ledelse 3–2. Hjemmelaget svarte imidlertid raskt, slik at det stod 3–3 etter tre perioder. I spilleforlengelsen startet Storhamar med en mann mindre på isen. Det ble utslagsgivende, og Stavanger vant kampen 4–3.

 • I dag kl. 6.00

  Kan Borregaard sjokkere igjen?

  Ved forrige tallslipp skjøt Borregaard rett til værs. Kan det samme skje igjen?

 • I dag kl. 5.36

  Søndag 17. oktober: Dette skjedde i natt

  Flere hundre personer ble evakuert fra et utested i Tønsberg etter at en mann brukte pepperspray innendørs.

 • I dag kl. 4.21

  Amess' drapsmann var kjent for britisk etterretning

  Mannen som drepte den britiske politikeren David Amess, var kjent for politiet og var blitt sendt på et program for avradikalisering.

 • I dag kl. 2.51

  Mann brukte pepperspray inne på utested – flere hundre evakuert

  Tre personer er sendt til sykehus med ambulanse etter at en mann i 30-årene brukte pepperspray inne på et populært utested i Tønsberg.

 • I dag kl. 1.49

  Pepperspray på utested i Tønsberg

  Tre personer er sendt til sykehus etter at en mann sprayet med pepperspray inne på et utested i Tønsberg natt til søndag. En mann er pågrepet i saken. Han skal også ha bitt en ordensvakt. – Vi var litt usikre innledningsvis på hva det dreide seg om, men det viste seg at det var en mann som hadde brukt pepperspray inne på utestedet. Det var veldig mange som følte et sterkt ubehag, så vi valgte å evakuere hele utestedet, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

 • I dag kl. 1.40

  Kastrerer Pablo Escobars «kokain-flodhester»

  Narkokongen ble skutt og drept i 1993. Siden den gang har kjæleflodhestene hans ivrig formert seg – og blitt en trussel for det lokale dyrelivet.

 • Lørdag 16. oktober kl. 23.49

  To personer hentet opp av juv

  To personer som lørdag kveld falt over en mur og ned i et juv i Kvam i Vestland, er reddet opp av mannskaper fra Bergen brannvesen. Ifølge Vest politidistrikt befant de to personene seg 25 meter nede i en skråning i Tokagjelet i Kvam. Gjennom gjelet renner Steindalselvi. De to skal ikke være alvorlig skadet.

 • Lørdag 16. oktober kl. 23.49

  To personer hentet opp av skråning

  To personer som lørdag kveld falt over en mur og ned en bratt skråning i Kvam i Vestland, er reddet opp av mannskaper fra Bergen brannvesen. Ifølge Vest politidistrikt befant de to personene seg 25 meter nede i en skråning i Tokagjelet i Kvam. Gjennom gjelet renner Steindalselvi. De to skal ikke være alvorlig skadet.

 • Lørdag 16. oktober kl. 23.46

  Mann knivstukket på Furuset

  Politiet i Oslo rykket lørdag kveld ut med flere partuljer etter at en ung mann ble knivstukket på Furuset. To personer er pågrepet i saken. – Vi dro til stedet med betydelige ressurser og fant en mann med stikkskader like ved T-bane-stasjonen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB. Mannen som er skadd, ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet og deretter kjørt til sykehus. Han er i 20-årene og er ikke alvorlig skadd. – Vi har pågrepet to menn i saken. De er begge under 20 år, sier Pedersen.

 • Lørdag 16. oktober kl. 23.46

  Knivstikking på Furuset

  En person er knivstukket på Furuset i Oslo. Den skadde blir tatt hånd om av helsepersonell. Personen er ikke kritisk skadd. Politiet søker i området etter gjerningspersoner, melder operasjonssentralen i Oslo politidistrikt.

 • Lørdag 16. oktober kl. 23.20

  Tror Solskjær sitter trygt: – Veldig overraskende hvis han må gå før sesongslutt

  Ole Gunnar Solskjær (48) er under press i Manchester United foran seks svært viktige uker.

 • Lørdag 16. oktober kl. 23.15

  Mann varetektsfengslet i fire uker

  En mann i 50-årene er i Søndre Østfold tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Mannen er blant annet siktet for å ha bestilt og betalt for overgrep mot barn ved flere anledninger.

 • Lørdag 16. oktober kl. 23.06

  Oslo-mann snakket med «bankansatt» i to timer. Dagen etter var 3,5 millioner kroner borte.

  I løpet av en to timer lang telefonsamtale med en angivelig bankansatt ble over 3,5 millioner kroner tappet fra kontoene til en Oslo-mann. Bankene advarer mot telefon fra «hyggelige hjelpere».

 • Lørdag 16. oktober kl. 22.44

  Les dagens VG her!

  Narkokongen Pablo Scobar ble skutt og drept i 1993. Siden den gang har kjæleflodhestene hans ivrig formert seg - og blitt en trussel for dyrelivet lokalt. Dyrene har blitt en lokal severdighet, og har fått kallenavnet «kokainflodhestene». Nå skal de kastreres.

 • Lørdag 16. oktober kl. 22.23

  Warholm kåret til beste utøver: - Mer motivert enn noen gang

  Han tok tittelen i fjor, han tok den i år igjen. Karsten Warholm (25) er kåret til årets mannlige utøver av Det europeiske friidrettsforbundet (EA).

 • Lørdag 16. oktober kl. 22.04

  Fallulukke i Kvam

  Politiet fekk melding 21.38 om at to menn har ramla utfor ein mur i eit juv ved Tokagjelet i Kvam. Personane er antakelegvis skadde, opplyser vaktkommandør Helge Lund. Naudetatar er i dialog med mennene, men dei kan foreløpig ikkje sjå dei. Luftambulansen er på veg med klatrarar. Det vil også bli sette inn redningshelikopter frå Florø. I tillegg er lokalt brannvesen på staden.

 • Lørdag 16. oktober kl. 21.11

  Siktede er avhørt

  Mannen som i går kveld knivstakk en mann i 30-årene i Rygge er nå avhørt. Det bekrefter vakthavende jurist Jan Thomas Lunde til NRK. Han sier siktede har gitt en god forklaring på det som har skjedd. Også fornærmede er avhørt. Lunde vil ikke si noe om hva tema i avhørene har vært eller om det er planlagt flere avhør.

 • Lørdag 16. oktober kl. 21.04

  Ekspert om Plivo-instruksen: – Når alarmen går, er det fullt fokus

  Når operasjonssentralen trykker på den store knappen, har politiet ett mål: Å nøytralisere gjerningsmannen.

 • Lørdag 16. oktober kl. 20.47

  Kan gulrotplukking bli ein draumeferie? Ja, meiner desse

  Over 500 norske gardar har noko å tilby turistar. No går jærske bønder saman for å styrka Jæren som turistdestinasjon.

 • Lørdag 16. oktober kl. 20.44

  Kjørte 106 km/t i 50-sone

  En mann i slutten av tenårene mistet førerkortet på stedet etter å ha kjørt langt over fartsgrensen i Valløveien i Tønsberg. I en 50-sone målte Utrykningspolitiet farten til 106 km/t. Mannen er bosatt i Tønsberg.

 • Lørdag 16. oktober kl. 20.36

  To til sykehus med ambulanse

  To personer, en voksen og et barn er sendt til St. Olavs hospital med ambulanse etter front mot front-kollisjonen mellom to biler på fylkesveg 30 i Røros i kveld. Til sammen var fire personer involvert i ulykken. Politiet vet ikke hvor alvorlige skader de to har, men de første meldingene operasjonsentralen fikk fra ulykken tydet på at det var snakk om lettere skader, opplyser operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt til NRK.

 • Lørdag 16. oktober kl. 20.36

  Fire til sykehus med ambulanse

  To personer, en voksen og et barn er sendt til St. Olavs hospital med ambulanse etter front mot front-kollisjonen mellom to biler på fylkesveg 30 i Røros i kveld. Til sammen var fire personer involvert i ulykken. Politiet vet ikke hvor alvorlige skader de to har, men de første meldingene operasjonsentralen fikk fra ulykken tydet på at det var snakk om lettere skader, opplyser operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt til NRK. Rett før klokken 21. melder politiet at de to andre involverte er kjørt til sykehus i Tynset, også de med ukjent skadeomfang.

 • Lørdag 16. oktober kl. 20.32

  Seks døde etter coronautbrudd på Ahus

  På hematologisk sengeområde var det så fullt at flere av pasientene måtte ligge i korridoren. Etter to utbrudd nylig, er seks pasienter døde.

 • Lørdag 16. oktober kl. 20.27

  Oilers-seier mot Storhamar

  Stavanger Oilers slo Storhamar 4-3 etter sudden death lørdag kveld. Christoffer Karlsen satte den avgjørende pucken i mål i spilleforlengelsen etter at det stod 3-3 etter ordinær tid.

 • Lørdag 16. oktober kl. 20.21

  Dømt til fengsel for vold

  En mann i Mosjøen er dømt til fengsel for vold, men frifinnes for å ha framkalt alvorlig frykt. I fjor slo han samboeren flere ganger i ansiktet og tok kvelertak på henne, og ble med det tiltalt for overtredelse av Straffeloven paragraf 271 «for å ha øvet vold mot en annen person eller på annen måte krenket ham fysisk». Mannen dømmes til fengsel i 120 dager for voldsgjerningen samt for oppbevaring av narkotika. Det skriver Avisa Nordland.

 • Lørdag 16. oktober kl. 20.11

  Fant flere eksplosiver i bolig

  Politiets bombegruppe har i løpet av lørdag ettermiddag funnet flere typer udetonerte granater og prosjektiler i et bolighus i Langesund. Eksplosivene stammer trolig fra 2. verdenskrig. Disse er nå sikret og har blitt transportert til et grustak i Bamble, hvor de vil bli destruert. Sperringer i Langesund er opphevet.

 • Lørdag 16. oktober kl. 20.09

  Fremstår som lettere skadd

  Helse, brann og politi er nå ved ulykkesstedet på fylkesveg 30 i Røros der det har vært en front mot front-kollisjon mellom to biler. I alt fire personer er involvert, hvorav et barn. De involverte i ulykken fremstår som lettere skadd. Ingen er fastklemt, opplyser operasjonsleder Ole Petter Hollingen til NRK. Han sier det er utfordringer med trafikken forbi ulykkesstedet fordi de involverte bilene bare er delvis ute av vegen. Politiet dirigerer derfor trafikken manuelt. Det skal være veldig glatt på stedet.

 • Lørdag 16. oktober kl. 20.08

  Spesiell opplading for Vipers

  – Vi har fått trent veldig lite. Det er kjedeleg. Det likar ikkje eg, seier Vipers-målvakt Katrine Lunde etter sigeren mot tyrkiske Kastamonu Belediyesi i meisterligaen.Vipers har hatt ei spesiell opplading på grunn av mange skader og koronasmitte.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.58

  Rødt kort og drama: Kristiansund knep blodig bortepoeng

  ÅRÅSEN (VG) (Lillestrøm-Kristiansund 0–0) Han gikk på en kjempesmell. Men KBK-keeper Sean McDermott reiste seg. Kristiansund tok årets første poeng på naturgress mot formsvake Lillestrøm. På tampen ble det dramatisk med utvisning og krangling.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.58

  Krangel etter dramatisk kamp: – Jeg synes det er pinlig

  ÅRÅSEN (VG) (Lillestrøm-Kristiansund 0–0) Pål André Helland (31) freste mot Dan Peter Ulvestad (32) etter en dramatisk kamp på Åråsen.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.58

  Krangel etter dramatisk kamp: – Han går ned lett

  ÅRÅSEN (VG) (Lillestrøm-Kristiansund 0–0) Pål André Helland (31) freste mot Dan Peter Ulvestad (32) etter en dramatisk kamp på Åråsen.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.56

  Rykker ut til trafikkulykke

  Det har vært en trafikkulykke mellom to biler på fylkesveg 30 i Røros. Nødetatene er på vei. Politiet vet ikke ennå om noen har blitt skadd i ulykken. Det melder Trøndelag politidistrikt.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.53

  «Stjernekamp» låt for låt: Duellerer i joik og duett

  De fire gjenværende deltakerne i kveldens «Stjernekamp» skal fremføre joik. I andre del av programmet har de valgt seg hver sin partner som de skal synge duett med. VG anmelder låt for låt.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.53

  Jorun Stiansen ute av «Stjernekamp»

  De fire gjenværende deltakerne i kveldens «Stjernekamp» har fremført joik og duett. Jorun Stiansen måtte reise hjem: – Jeg føler at jeg har vunnet, sier hun likevel. VG anmeldte låt for låt.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.53

  Jorun Stiansen ute av «Stjernekamp» – les VGs anmeldelser låt for låt

  Kveldens deltakere i «Stjernekamp» fikk bryne seg på de krevende og vidt forskjellige sjangrene joik og duett. Jorun Stiansen trakk det korteste strået og måtte reise hjem: – Jeg føler at jeg har vunnet, sier hun likevel.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.53

  Savnet jente funnet

  Den 17 år gamle jenta, som fredag kveld ble meldt savnet ved Jaren, er funnet i god behold. Ifølge avisa Hadeland kom jenta til rette lørdag ettermiddag.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.53

  21-åring glitret i Eikrem-fravær - Molde tok viktige poeng

  MOLDE (VG) (Molde-Tromsø 3–0) Bortelaget muret igjen bakover og skapte hodebry for gulljagende Molde. Men like før slutt løsnet det fremfor mål da Emil Breivik (21) plukket opp hansken i kapteinens sykdomsfravær.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.53

  21-åring glitret i Eikrem-fravær: - Litt unorsk

  MOLDE (VG) (Molde-Tromsø 3–0) Bortelaget muret igjen bakover og skapte hodebry for gulljagende Molde. Men like før slutt løsnet det fremfor mål da Emil Breivik (21) plukket opp hansken i kapteinens sykdomsfravær.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.48

  E6 Tangtunnelen åpnet

  En politipatrulje har sjekket ut forholdene etter at en bil kjørte i autovernet i Tangtunnelen på E6. Tunnelen er nå åpen igjen, melder Vegtrafikksentralen. Det skal være glatt på stedet, opplyser operasjonsleder Ole Petter Hollingen til NRK.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.42

  E6 Tangtunnelen stengt

  E6 Tangtunnelen er stengt i retning mot Stjørdal på grunn av en bil som har kjørt i autovernet. Nødetater er på vei til stedet. Omkjøring er skiltet, melder Vegtrafikksentralen.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.41

  Eventyrkveld på «Skal vi danse»

  Kjendisene inn i eventyrenes verden i kveldens episode av «Skal vi danse». Vi får også se gruppedanser med jentene mot guttene.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.41

  Kysset på eventyrkveld på «Skal vi danse»: – Veldig glad i ham

  Pocahontas-rumbaen til Royane og Ole Thomas ble romantisk i lørdagens episode av «Skal vi danse». Magnus Moan tapte duellen og får med seg minuspoeng til neste uke.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.35

  Maren Lundby trekker seg fra «Skal vi danse»: – Noe har vært galt

  Nylig meldte hun forfall til OL; nå er skihopperen også ute av dansen. Aldri før har så mange deltagere trukket seg fra konkurransen som i år.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.26

  Mange sender formuen på skatteferie i paradis. Ofte er det lovlig.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.25

  Vann enkelt i meisterligaen

  Vipers Kristiansand slo tyrkiske Kastamonu Belediyesi 39-25 i meisterligaen i handball. Sjå direktesending med reaksjonar. Vipers leia 20-11 til pause.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.18

  Celina Midelfart-selskap ute av topplisten i fornybaraksje

  Investorens investeringsselskap har nå falt ut av topplistene i tre Oslo Børs-selskaper i løpet av høstmånedene.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.15

  Brann i kjøretøy i Vindafjord

  Det har brent i et kjøretøy på Sandeidvegen i Vindafjord, melder politiet på Twitter. Brannen er nå slukket og det er ingen trafikale utfordringer.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.11

  Glatte veier og slapseføre

  En bil har kjørt på en lyktestolpe på Havstein i Trondheim. Ingen personer ble skadd. Det meldes om glatte veier og slapseføre, opplyser politiet i Trøndelag.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.06

  Varslet sønnen til knivdrept politiker: – Ba ham forberede sin mor på det verste

  SOUTHEND-ON-SEA (VG) John Lamb sto ved politisperringene mens livet til hans gamle venn David Amess ebbet ut: – Det er et fryktelig tap, sier den tidligere borgermesteren.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.06

  Bil mot MC i Øystre Slidre

  En motorsykkel har kollidert med en bil på Bygdinvegen ved Rogne i Øystre Slidre ved 18.40-tida lørdag kveld. Nødetatene er på vei til ulykkesstedet. Ifølge politiet i Innlandet skal det ikke være meldt om alvorlige personskader.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.04

  Redusert framkome i Lyderhornsvegen

  Eit trafikkuhell på fv. 5210 i Lyderhornsvegen medfører redusert framkome.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.04

  Fri ferdsel i Lyderhornsvegen

  Eit trafikkuhell på fv. 5210 i Lyderhornsvegen medførte redusert framkome.

 • Lørdag 16. oktober kl. 19.03

  Trettebergstuen med klare løfter: – Musikk i ørene våre

  GARDERMOEN (VG) Anette Trettebergstuen (40) tok idretten med storm lørdag. Og kom med oppsiktsvekkende klare løfter.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.57

  Vipers på veg mot siger

  Vipers Kristiansand leiar 35-20 mot tyrkiske Kastamonu Belediyesi i meisterligaen i handball. Det er spelt 22 minutt av andre omgang.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.49

  Funn av granat i Bærum

  Politiet og forsvarets bombegruppe er på Fossumjordet i Eidsmarka i Bærum etter funn av en granat. Det er besluttet at det skal foretas en kontrollert sprengning av granaten på stedet og området er sikret. Dette vil kunnes høres i nærområdet, skriver politiet i Oslo på Twitter.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.46

  Solskjær slaktes: – Ser ikke hva han vil med dette laget

  (Leicester City – Manchester United 4–2) Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United overøses med kritikk etter nok en gedigen nedtur.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.46

  Seks grep som ruster deg mot renteheving

  Kommende rentehevinger kan få store konsekvenser for norske husholdninger. – Det er et stort inngrep for den enkeltes privatøkonomi, påpeker forbrukerøkonom Thea Olsen.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.46

  Vær obs på ku!

  En ku går i vegkanten på E6 ved Garli i Gauldal i Trøndelag, melder Trøndelag politidistrikt på twitter.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.39

  Frigir navn etter båtulykke

  Det var 73 år gamle Jan Magne Haugen som omkom i en båtulykke ved Feøy i Karmøy kommune fredag. Haugen hadde bostedsadresse i Haugesund. Navnet frigis i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding. Omstendighetene rundt hendelsen blir rutinemessig etterforsket av politiet.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.35

  Leiar til pause

  Vipers Kristiansand leiar 20-11 til pause mot tyrkiske Kastamonu Belediyesi i meisterligaen i handball for kvinner.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.32

  Komfortabelt for Storhamar

  Storhamar håndball elite hadde få problemer med å slå Fana på bortebane i kveldens eliteseriekamp. Selv om Fana ledet kampen et stykke ut i andreomgang, klarte de ikke å stå imot Storhamars sluttspurt. Hamarlaget vant til slutt 33–26. Storhamar topper tabellen etter sju spilte kamper, ett poeng foran Vipers Kristiansand og to poeng foran Sola og Molde.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.18

  Skien: Ikke kriminelt bak dødsfall

  Mannen som ble funnet død på en sti i Skien er identifisert og pårørende varslet. Etter videre undersøkelser mener politiet så langt at det ikke ligger noe kriminelt bak dødsfallet. Sør-Øst politidistrikt opplyser at politiet ikke har endelig konkludert.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.18

  Kongsvinger nærmer seg opprykk

  Kongsvinger nærmer seg opprykk til fotballens førstedivisjon. Lørdag knuste de Kvik Halden hjemme på Gjemselund, og ga seg ikke før det stod 7–0 i målprotokollen. Med fem kamper igjen å spille topper KIL tabellen med 56 poeng, 11 flere enn Hødd og Asker på de neste plassene.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.11

  Bil mot veggen i Damsgårdstunnelen

  Ein bil har køyrd inn i veggen av Damsgårdstunnelen på rv. 555 i Bergen. Høgre felt av det vestgåande løpet er no stengt. Bilen treng berging. Politiet har ikkje fått melding om personskade.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.11

  Bil i tunnelvegg

  Ein bil har køyrd inn i veggen av Damsgårdstunnelen på rv. 555 i Bergen. Det vestlege løpet er inntil vidare stengt. Bilen treng berging. Politiet opplyser at det truleg var ein person i bilen. – Føraren verkar uskadd, seier operasjonsleiar Terje Magnussen.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.11

  John Fredriksen-selskap kansellerer riggbestilling

  Northern Drilling vraker leveringen av «West Libra» - og varsler samtidig krav mot verftet på nye 760 millioner kroner.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.04

  Kjørte inn i midtrabatt

  En personbil har kjørt inn i en midtrabatt på Jærveien ved Sandskaret i Sandnes. Ifølge politiet fremstår føreren som uskadd.

 • Lørdag 16. oktober kl. 18.03

  Vipers leiar i meisterligaen

  Vipers Kristiansand leiar 17-11 på heimebane mot tyrkiske Kastamonu Belediyesi i meisterligaen i handball. Det er spelt 27 minutt av første omgang.

 • Lørdag 16. oktober kl. 17.56

  Manchester United tapte kaoskamp – rekordrekke brutt

  (Leicester City – Manchester United 4–2) Marcus Rashford så ut til å redde ett poeng for Manchester United, men Jamie Vardy svarte umiddelbart og sørget for at presset øker på Ole Gunnar Solskjær.

 • Lørdag 16. oktober kl. 17.42

  E6 Stavsjøfjelltunnelen åpen

  E6 Stavsjøfjelltunnelen er åpnet igjen i begge retninger etter bilberging.

 • Lørdag 16. oktober kl. 17.28

  Haaland scoret

  Erling Braut Haaland scoret to ganger i comebacket for Borussia Dortmund etter å ha vært skadet noen uker. Haaland satte inn 2-0 og 3-1 i dagens kamp mot Mainz.

 • Lørdag 16. oktober kl. 17.28

  Haaland scoret dobbel

  Erling Braut Haaland scoret to ganger i comebacket for Borussia Dortmund etter å ha vært skadet noen uker. Haaland satte inn 2-0 og 3-1 i dagens kamp mot Mainz. Nordmannens to mål gjør at han står med ni scoringer i ligaen, to mål mer enn Bayern Münchens storscorer Robert Lewandowski, melder NTB .