Nyheter:

  • I dag kl. 11.10

    Flere vil studere på Universitetet i Sørøst-Norge

    Flere har søkt seg til studier på Universitetet i Sørøst-Norge enn i fjor. Litt over 7300 personer har et studium på toppen av sin søkerliste, viser tall fra Samordnet opptak. Det er 6,4 prosent flere enn i fjor. På landsbasis økte søkertallet med 4,7 prosent. De mest populære studiene ved Universitetet i Sørøst-Norge er informasjonsbehandling, sykepleie og vernepleie. Det er nedgang i søkertallene til lærerutdanningen og følger en nasjonal trend.

  • I dag kl. 11.07

    Milliard-tap for LKAB etter to dramatiske togavsporinger

    Det statlige svenske gruveselskapet LKAB har måttet tåle et sterkt forverret kvartalsresultat, etter to dramatiske avsporinger på Malmbanan i desember og februar, melder SVT. Driftsresultatet for første kvartal gikk ned med 3,8 milliarder svenske kroner og endte på 1,4 milliarder kroner, skriver selskapet i kvartalsrapporten. På grunn av begrenset kapasitet på Malmbanan har LKAB varslet at produksjonen skal reduseres med cirka en million tonn på årsbasis. Toppsjef Jan Moström i LKAB sier til SVT at selskapet jobber intensivt sammen med det svenske Trafikverket og norske BaneNor for «å kunne generere de nødvendige kontantstrømmene igjen».

  • I dag kl. 11.06

    Siktede etter knivstikking i Moss avhøres fredag

    Mannen i 50-årene som er siktet for drapsforsøk etter en mindreårig gutt ble knivstukket i Moss torsdag, blir fremstilt for varetektsfengsling fredag. – Det vil bli gjennomført et avhør av siktede i dag. Han vil også i dag bli fremstilt for varetektsfengsling, sier politiadvokat Sigrid Fagerli. Politiet har også planer om å gjennomføre et tilrettelagt avhør av den unge gutten som ble knivstukket. – Det vil gjennomføres så snart det er mulig, sier politiadvokaten.

  • I dag kl. 11.03

    Luftambulanse på vei etter front mot front-kollisjon i Sunnfjord

    Politiet har fått melding om en front mot front-kollisjon i Sunnfjord på E39.

  • I dag kl. 11.03

    Forsøkte å smugle inn 1,4 millioner kroner

    En mann fra Litauen er pågrepet etter han skal ha forsøkt å smugle inn 1,4 millioner norske kroner. Det var i mars at tolletaten stoppet et kjøretøy med utenlandsk registrering for kontroll ved Ørje tollsted. Tollerne fant to pappesker i bilen. Ved nærmere undersøkelser ble det funnet en pakke med bleier som inneholdt tre vakuumpakkede bunter med norske sedler. – Beslaget er av en størrelsesorden som kan tyde på at organiserte kriminelle står bak, sier tolldirektør Øystein Børmer. Saken ligger nå hos politiet for videre etterforskning.

  • I dag kl. 11.00

    Tilbake etter «Jeg er Pilegrim»-suksessen: Bare tøv!

    11 år etter megasuksessen «Jeg er Pilegrim» er Terry Hayes med en ny thriller. Det kunne han godt spart seg selv og oss andre for.

  • I dag kl. 11.00

    Støre fikk leksjon om banekrisen i Oslo øst: – Gjør inntrykk

    Statsministeren kom på besøk for å fortelle om nye millioner til idrettsanlegg i hele landet. Da påpekte klubbledere det virkelige problemet.

  • I dag kl. 11.00

    Ukens Investtech: Tre kjøpskandidater

    Når en aksje ligger i en stigende trend, indikerer det at selskapet over tid innfrir forventningene. Dette forsvarer en stadig økende prising og viser at investorene er optimistiske.

  • I dag kl. 10.59

    16 bilførere tatt i kontroll

    16 bilførere fikk forelegg for å ha kjørt for fort i 80-sonen i Hillestad i Holmestrand kommune. Utrykningspolitiet hadde laserkontroll og høyeste hastighet hadde bilføreren som kjørte i 111 kilometer i timen.

  • I dag kl. 10.58

    Stabile søkertall til NTNU Gjøvik

    2 390 søkere har NTNU i Gjøvik som sitt førstevalg ved samordna opptak i år. Det er over dobbelt så mange søkere som studieplasser, til tross for en liten nedgang fra i fjor. 7,4 søkere kjemper om hver plass på det nye medisinstudiet. Det sier viserektor ved NTNU i Gjøvik, Gro Kvanli Dæhlin.

  • I dag kl. 10.57

    Klar beskjed fra Marcus Rashford: – Nok er nok

    Manchester United-stjernen Marcus Rashford har tatt til sosiale medier for å fordømme den omfattende kritikken han har mottatt fra supportere den siste tiden.

  • I dag kl. 10.57

    Fagskolen i Innlandet økning på 45 prosent

    Fagskolen i Innlandet har hatt en økning i søkertallene på 45 prosent fra i fjor til år. Det forteller rektor Gard Tekrø Rolid. – I fjor var det 1155 søkere til skolen, mens det i år var 1676. Vi er svært fornøyde med søkertallene til skolen vår, sier han. Fagskoler tilbyr yrkesretta utdanninger over hele landet. Rektor ved Fagskolen i Innlandet tror den store økningen skyldes større oppmerksomhet rundt fagutdanninger. – Jeg tror vi har truffet godt med nye studier i år.

  • I dag kl. 10.53

    Frontkollisjon på E39 i Jølster - luftambulanse på vei

    Nødetater rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E39 Jølstravegen i Sunnfjord. To biler er involvert, og det er snakk om en frontkollisjon, ifølge politiet. Luftambulanse er også på vei til stedet. Veien er stengt i Jølster som følge av dette. Omkjøring er på sørsiden av Jølstravatnet. – Trafikken står på stedet, skriver politiet på X.

  • I dag kl. 10.53

    Trafikkulykke i Sunnfjord - E39 stengt

    Vegtrafikksentralen melder at det har vært en trafikkulykke på E39 Jølstravegeen i Sunnfjord. To biler er involvert, og veien er stengt. Nødetater er på vei.

  • I dag kl. 10.50

    Talentutvikling blir talentavvikling

    I dag kommer svært mange langrennsløpere fra Oslo vest eller fra middelklassestrøket Byåsen i Trondheim. Den samme øst–vest-forskyvningen ser vi i fotball.

  • I dag kl. 10.46

    Åpner for rustesting i Arendal

    Politikerne i helseutvalget i Arendal vil ha et prøveprosjekt hvor brukere av ulovlige rusmidler kan få testet stoffene før bruk, skriver Agderposten. Leder for helseutvalget Ramani Nordli (Ap) mener prosjektet kan hindre overdosedødsfall og være forebyggende. Politikerne vil bli med på prøveordningen som styres av Helsedirektoratet med åpner også for å kjøre sitt eget løp.

  • I dag kl. 10.46

    No aukar skogbrannfaren

    Det har vore tørt ei god stund, og til det kjem nedbør av betydning vil faren for gras- og lyngbrann auke i snøfrie område. Frå i dag er faren på gult nivå også for Vestland og Rogaland. Folk blir bedne om å ikkje bruke eld, då vegetasjon og store område kan bli råka. I fastlands-Noreg er det no berre Finnmark som ikkje blir råka av gult farevarsel.

  • I dag kl. 10.39

    Dette er de mest populære studiene

    142.416 søkere har i år søkt opptak til universiteter og høgskoler gjennom Samordna Opptak, dette er en økning på 4,7 prosent fra 2023. Her er de mest populære studiene i Oslo og Viken: • Rettsvitenskap, UiO, 2102 søkere førstevalg. • Bærekraftig økonomi og ledelse, deltid, NMBU, 1054 søkere førstevalg. • Sykepleie, OsloMet, 1014 søkere førstevalg.

  • I dag kl. 10.34

    Flere ønsker å bli sykepleiere

    Søkertallene fra Samordna opptak viser at flere ønsker å bli sykepleiere. Forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen, er bekymret for hvor mange av søkerne som faktisk møter opp til studiestart i august. – Vi trenger hver eneste kvalifiserte og motiverte søker til sykepleierstudiet. Det viktigste nå blir derfor å sørge for at flest mulig av søkerne henger med til opptaket i juli. Det er et ansvar både regjeringen og arbeidsgivere må ta på største alvor, slik at befolkningen i framtiden har nok sykepleiere i vår felles helsetjeneste, sier Sverresdatter Larsen. Norsk Sykepleierforbund krever at politikere og arbeidsgivere gjør det mer attraktivt å jobbe som sykepleier. Slik at studentene møter opp til studiestart og fullfører studiet.

  • I dag kl. 10.31

    Integreringsprosjekt får økonomisk støtte

    Integreringsprosjektet Grønn Trivsel på Dømmesmoen i Grimstad får 108.000 kroner i støtte fra kommunen. I prosjektet låner 82 flyktninger fra 16 ulike nasjoner små jordteiger av kommunen. Det skal være en hjelp for å kunne dyrke egen mat, og samtidig gi bedre integrering. I vinter ble flere av drivhusene ødelagt av ekstremværet, og noen av pengene som nå blir gitt fra kommunen, skal gå til fornyelse og oppgradering av redskaper. I tillegg skal pengene brukes på sosiale aktiviteter, etablering av utedo og elektrisk installasjon.

  • I dag kl. 10.28

    Tysk fører ferdig i Formel 1-lag

    Etter inneværende sesong skal 36 år gamle Nico Hulkenberg ikke lenger kjøre for Haas F1 Team, men han blir værende i Formel 1.

  • I dag kl. 10.24

    Bygger ny sentrumsparkering i Valle

    Lokalpolitikerne i Valle gir over 4 millioner kroner til en ny parkeringsplass og tilkomstvei i sentrum, skriver Setesdølen. Det blir også muligheter for å lade elbiler på det nye området.

  • I dag kl. 10.16

    Ikke bæsj, men cash: Fant millionbeløp i bleier

    Pengene ble funnet godt gjemt – i pakker med bleier.

  • I dag kl. 10.13

    Flere søkere vil til Narvik

    Campus Narvik har den største prosentvise økningen i antall søkere av studiestedene i UiT. 483 søkere vil til Narvik i år, mot 415 i fjor. Det er en økning på drøyt 16 prosent. I snitt er økningen i førsteprioritetssøkere til alle studiestene i UiT på 4,9 prosent. For Bachelor ingeniør, satellitteknologi, er økningen i førsteprioritetssøkere på nærmere 53 prosent. Ingeniør, datateknikk i Narvik har 165 søkere til 40 studieplasser, noe som gir 4,1 søkere per plass.

  • I dag kl. 10.11

    Dømt til fengsel etter voldsepisode på utested

    En 53 år gammel mann er dømt til tre måneders fengsel etter en voldepisode på et utested i Sandefjord i august i fjor. En mann som stjal drinkene 53-åringen hadde kjøpt, brakk nesa da han ble slått i ansiktet med et knyttneveslag. Fagdommeren som var i mindretall i retten, ville dømme 53-åringen til fire måneders fengsel.

  • I dag kl. 10.01

    Flere søker lærerutdanning i Nordland

    Nord Universitet doblet antall søkere til lærerutdanningene i Bodø etter at de ble såkalt nett- og samlingsbasert, viser oversikten fra Samordna opptak. Valget om å droppe campus-basert lærerutdanning i Bodø skapte reaksjoner, da det ble kjent i fjor høst. I Bodø har antall søkere doblet seg fra de svært lave søkertallene i 2023. Nord Universitet tilbyr samlingsbaserte lærerutdanningen i Bodø og Nesna, mens det kun er mulig å studere lærer på heltid ved Levanger i Nord-Trøndelag. – Søkertallene er litt blandet på lærerutdanningene. Vi har greie tall på master grunnskolelærer 5.-10. trinn. Så går det tilbake på 1.-7. trinn. Vi ser at det er de samlingsbaserte lærerutdanningene som er mest etterspurt blant søkerne, sier prorektor utdanning Levi Gårseth-Nesbakk. • Grunnskolelærer Bodø (samling) 1-7: 30 plasser – 30 søkere førstevalg • Grunnskolelærer Levanger (campus) 1-7: 30 plasser – 18 søkere førstevalg • Grunnskolelærer Nesna (samling) 1-7: 30 plasser – 32 søkere førstevalg • Grunnskolelærer Bodø 5-10 (samling) 20 plasser – 35 søkere førstevalg • Grunnskolelærer Levanger (campus) 5-10: 40 plasser – 18 søkere førstevalg • Grunnskolelærer Nesna 5-10 (samling) 20 plasser – 23 søkere førstevalg • Samlet: 170 plasser – 156 søkere førstevalg. Fra høsten starter UiT opp med samlingsbasert grunnskolelærerutdanning for 1. -7. trinn i Narvik. Her har det helt ferske tilbudet 53 førsteprioritetssøkere til sine 30 studieplasser. – De siste tre årene har vi hatt opptak til grunnskolelærerutdanning 1–7 i henholdsvis Harstad, Finnsnes og nå Narvik, og med gode søkertall alle tre årene, skriver prorektor Kathrine Tveiterås i en pressemelding.

  • I dag kl. 9.57

    Ny sjef i Sogndal-fotballen

    Gisle Olsen (57) blir ny dagleg leiar i Sogndal Fotball. Han tek til i stillinga 1. august i år. Rasmus Mo held fram som konstituert dagleg leiar til då, og vil også bidra i ein overgangsfase. Olsen har 30 års efaring frå næringslivet, og har lang karriere innan leiarskap og fotball, skriv Sogndal Fotball i ei pressemelding.

  • I dag kl. 9.55

    Domstol i København evakueres etter bombetrussel

    Det skal ikke være fare for borgere i området.

  • I dag kl. 9.51

    Økning i søkertall til Høgskolen i Innlandet

    9357 søkere har Høgskolen i Innlandet som førstevalg i årets Samordna opptak. Det er 1049 flere enn i 2023 og den største økningen i antall blant samtlige høyere utdanningsinstitusjoner i Norge, skriver høgskolen i en pressemelding. – Det er svært gledelig å se at så mange har søkt studieplass hos oss fra høsten av. Det tilsier at vi har en studieportefølje som mange finner interessant og at vi har attraktive studiesteder, sier prorektor utdanning, Stine Grønvold. Hun sier en positiv trend ved årets opptak er at stadig flere har søkt helserelaterte utdanninger. Helsefag hadde en økning på nesten 40 prosent ved Høgskolen. Mye av veksten skyldes nye studietilbud, som bachelor i fysioterapi. 333 søkere har studiet ved studiested Elverum som førstevalg. Dette er klart flest blant samtlige fysioterapiutdanninger i Norge. Studiet har 40 studieplasser.

  • I dag kl. 9.48

    Nedgang i søkertall til grunnskolelærer på UiA

    Universitetet i Agder ser en stor nedgang i søknader til de to grunnskolelærerutdanningene i år. Nedgangen skaper bekymring, skriver universitetet på sine nettsider. For utdanningen grunnskolelærer 5.-10. klasse er nedgangen på 36,5 prosent. – Lærerutdanningsflokken på UiA vil fortsatt være stor og de nye som kommer inn får god kvalitet på våre praksisnære utdanninger og et godt studiemiljø. Men med disse tallene svekkes tilveksten, og det gjør at vi vil utdanne noen færre lærere enn tidligere, sier viserektor for utdanning Hilde Inntjore.

  • I dag kl. 9.46

    Har fått nok av kronekritikken

    Arbeiderpartiet nekter for at det er de som gjør ferien dyrere, og kaller Frp «useriøse» og «lettvinte».

  • I dag kl. 9.45

    BBC: Babyen som ble reddet ut av magen til sin drepte mor i Gaza, er død

    Den lille jenta ble begravd ved siden av moren.

  • I dag kl. 9.43

    Utleie i egen bolig: Gråsonene du kan utnytte

    Utleie av bolig har flere gråsoner. Slik kan du utnytte reglene, skriver Carsten Pihl i Huseierne.

  • I dag kl. 9.43

    Trefelling-saka er ferdig etterforska

    Politiet er ferdig med etterforsking av saka med trefelling over vegar i slutten av mars. Tre unge menn har tilstått, og er sikta for brot på vegtrafikklova og grovt skadeverk. Tre bilar og 11 personar var involvert i ulykkene. Ingen vart alvorleg skadde. Ein politijurist skal no avgjere kva straff mennene får.

  • I dag kl. 9.42

    Stør økning til fagskoler

    Det er stor økning i søkere til fagskoler. I år er det 2300 flere søkere til fagskolene gjennom Samordnet opptak enn i fjor. Det er en oppgang på 17 prosent, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. Fagskoler tilbyr yrkesretta utdanninger over hele landet. Til sammen har 15 742 personer søkt ei fagskoleutdanning gjennom Samordnet opptak.

  • I dag kl. 9.37

    Rekordoppgang i søkertall for NHH

    Ifølge søkertallene fra Samordna Opptak har 2830 søkere NHH på førsteplass. Det er en oppgang på 30,4 prosent fra i fjor. Disse konkurrerer om 500 plasser fordelt mellom to ulike bachelorprogram. – Dette er svært solide søknadstall! Vi tilbyr meget attraktive studieprogrammer, og årets tall fra Samordna Opptak viser at vi til høsten kan ta opp et nytt kull med svært dyktige studenter, sier rektor ved NHH Øystein Thøgersen. Slik er fordelingen mellom bachelorprogrammene: • 1729 søkere – Bachelor i økonomi og administrasjon • 1101 søkere – BSc Business, Economics and Data Science

  • I dag kl. 9.37

    Antall søknader til lærerutdanningene ved UiS synker

    Lærerutdanningene ved Universitetet i Stavanger har lavere søkertall enn i fjor, med en nedgang på 11 prosent. – Der har vi en utfordring både for vår institusjon, hele utdanningssektoren og for landet, sier rektor Klaus Mohn. Tallene kommer frem i en pressemelding i forbindelse med årets søkertall til høyere utdanning. Antall søknader til UiS øker derimot med 8 prosent fra i fjor, hvor toll, vareførsel og grensekontroll fortsatt er den mest populære utdanningen. – Søkertallene er gledelige nyheter for UIS. Vi har en oppgang på 8 prosent, og stiger med det mer enn landsgjennomsnittet, sier Mohn. Flere ønsker også å studere innen helsefag, og bachelor i sykepleie øker med 16 prosent, hvor også paramedisin og psykologi er populære studier. Det økende antallet søknader til sykepleierutdanningen er del av en nasjonal trend. Den samme utviklingen ser Høgskulen på Vestlandet, hvor nærmere 30 prosent flere ønsker å ta en bachelorgrad i sykepleie. Likevel synker tallene ved sykepleierutdanningen ved Campus Haugesund. HVL opplyser i en pressemelding også om stor interesse for deltids- og nettbaserte studier. Ved campus Haugesund er vernepleie deltid, sammen med administrasjon og ledelsene de studiene det er størst konkurranse om. Hos både HVL og UIS går også ingeniørutdanningene sterkt frem, og hos UiS hadde bachelor i elektroteknologi størst oppgang av alle studiene med 106 prosent flere søkere. Også energi- og petroleumsteknologi fortsetter å øke. I Haugesund er ingeniørstudiet innen branntrygghet et av studiene med størst vekst i søkertall, som det eneste studiet på landsbasis av sitt slag.

  • I dag kl. 9.37

    Antall søknader til lærerutdanningen ved UiS synker

    Lærerutdanningene ved Universitetet i Stavanger har lavere søkertall enn i fjor, med en nedgang på 11 prosent. Det kommer frem i en pressemelding i forbindelse med årets søkertall til høyere utdanning. Antall søknader til UiS øker derimot med 8 prosent fra i fjor, hvor toll, vareførsel og grensekontroll fortsatt er den mest populære utdanningen. Flere ønsker også å studere innen helsefag, og bachelor i sykepleie øker med 16 prosent, hvor også paramedisin og psykologi er populære studier. Det økende antallet søknader til sykepleierutdanningen er del av en nasjonal trend. Den samme utviklingen ser Høgskulen på Vestlandet, hvor nærmere 30 prosent flere ønsker å ta en bachelorgrad i sykepleie. Likevel synker tallene ved sykepleierutdanningen ved Campus Haugesund. HVL opplyser i en pressemelding også om stor interesse for deltids- og nettbaserte studier. Ved campus Haugesund er vernepleie deltid, sammen med administrasjon og ledelsene de studiene det er størst konkurranse om. Hos både HVL og UIS går også ingeniørutdanningene sterkt frem, og hos UiS hadde bachelor i elektroteknologi størst oppgang av alle studiene med 106 prosent flere søkere. Også energi- og petroleumsteknologi fortsetter å øke. I Haugesund er ingeniørstudiet innen branntrygghet et av studiene med størst vekst i søkertall, som det eneste studiet på landsbasis av sitt slag.

  • I dag kl. 9.36

    Svak oppgang i søkertallene på sykepleierutdanningen ved Nord

    Nord universitet har totalt 4300 førsteprioritetssøkere i årets Samordna opptak, en liten oppgang fra 4219 søkere i 2023. Det er en liten oppgang i søkertallene på sykepleierutdanningen, viser en oversikt fra Nord univeristet. Sykepleierutdanningen har 415 studieplasser i Samordna opptak og har 416 førsteprioritetssøkere. Det er en økning på fem prosent. • Sykepleie Bodø 130 studieplasser – 149 søkere førstevalg (nedgang fra året før) • Sykepleie Mo i Rana 75 studieplasser – 61 søkere førstevalg (liten oppgang) • Sykepleie Levanger 130 studieplasser – 160 søkere førstevalg • Sykepleie Namsos 80 studieplasser – 46 søkere førstevalg Også tallene på landsbasis viser en oppgang. Her hadde 900 flere hadde sykepleie som førstevalg i sin søknad til høyere utdanning enn i fjor, viser nye tall fra Samordna opptak. Til sammen har 142.416 personer søkt høyere utdanning via Samordna opptak, en økning på 4,7 prosent, skriver regjeringen i en pressemelding. Til tross for at pendelen snur for sykepleie etter flere års nedgang, er det størst økning for historie, økonomi og samfunnsvitenskap.

  • I dag kl. 9.36

    Flere søker på sykepleierutdanning ved Nord

    Nord universitet har totalt 4300 førsteprioritetssøkere i årets Samordna opptak, en liten oppgang fra 4219 søkere i 2023. Det er en liten oppgang i søkertallene på sykepleierutdanningen, viser en oversikt fra Nord univeristet. På landsbasis er situasjonen en annen. 900 flere hadde sykepleie som førstevalg i sin søknad til høyere utdanning enn i fjor, viser nye tall fra Samordna opptak. Til sammen har 142.416 personer søkt høyere utdanning via Samordna opptak, en økning på 4,7 prosent, skriver regjeringen i en pressemelding. Til tross for at pendelen snur for sykepleie etter flere års nedgang, er det størst økning for historie, økonomi og samfunnsvitenskap.

  • I dag kl. 9.36

    Svak nedgang i søkertallene på sykepleierutdanningen ved Nord

    Det er en liten nedgang i søkertallene på sykepleierutdanningen, viser en oversikt fra Nord universitet. – De samlede tallene for sykepleierutdanningene viser en nedgang for Nord, sier prorektor Levi Gårseth-Nesbakk ved Nord til NRK. På landsbasis viser derimot tallene en oppgang. Her hadde 900 flere hadde sykepleie som førstevalg i sin søknad til høyere utdanning enn i fjor, viser tallene fra Samordna opptak. Prorektoren har en teori om hvorfor: – Det har vært spekulasjoner rundt endringer i karakterkravene for å komme inn. Det kan hende noen har fått det med seg og tenkt at «denne gangen kom jeg inn». Så får vi se hvordan det blir for dem. Sykepleierutdanningen har 415 studieplasser i Samordna opptak og har 416 førsteprioritetssøkere. • Sykepleie Bodø 130 studieplasser – 149 søkere førstevalg (nedgang fra året før) • Sykepleie Mo i Rana 75 studieplasser – 61 søkere førstevalg (liten oppgang) • Sykepleie Levanger 130 studieplasser – 160 søkere førstevalg • Sykepleie Namsos 80 studieplasser – 46 søkere førstevalg Forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen er bekymet over de lave søkertallene i nord. – Vi gleder oss over søkertallene generelt, men tallene fra Nord-Norge er ikke positiv lesing. Skal vi ha likeverdige helsetjenester og bosetting i hele landet, så må et krafttak til for å sikre nok helsepersonell – også til Nord, sier Sverresdatter Larsen i en melding. Og legger til: – Det er et gledelig unntak i Hammerfest, hvor de har etablert en samlingsbasert sykepleierutdanning på heltid. Studiet er samlokalisert med det nye sykehuset i Hammerfest, noe som gjør at studentene kommer nærmere det kliniske miljøet. De får studere der de skal jobbe, sier forbundslederen.

  • I dag kl. 9.32

    NRK: Brann fikk ny bot for «mafia»-protest mot Uefa

    Brann er blitt ilagt nok en pengestraff for supporternes tilrop som omtaler Uefa som «mafia», melder NRK.

  • I dag kl. 9.30

    Elverum-stol årets norske produkt

    Thorbjørn Anderssen fra Elverum i duoen Anderssen og Voll har designet stolen «Atrium», som i går vant Norsk Industri Designindustriens bransjepris. Det skriver pressenytt i en pressemelding. Prisen ble delt ut under Designindustrikonferansen i Oslo torsdag kveld. Stolen Atrium og møbelbedriften Fora Form gikk til topps i kategorien Årets produkt i konkurranse med to produktserier fra Hadeland Glassverk: vinglasset Icon og lampen Crystal Stone.

  • I dag kl. 9.30

    Søkertall: Langt flere vil studere sykepleie

    Fristen for å søke høyere utdanning var 15. april. Nå er det kjent hvor mange som har søkt, hvilke studier som har flest søkere - og hvilke som blir vanskelige å komme inn på.

  • I dag kl. 9.28

    Roy Keane innrømmer «skammelige alkoholvaner» under United-tiden

    Manchester Uniteds klubblegende kommer med særdeles overraskende historier fra storhetstiden.

  • I dag kl. 9.26

    Baneheia: Vitne hørte lyder nær åstedet

    Hvem så hva i Baneheia den 19. mai 2000? Det er blant temaene for retten fredag.

  • I dag kl. 9.17

    Aftenposten beklager etter sak om kong Harald, Märtha og Durek

    – At vi publiserer uferdige saker, er alvorlig for Aftenposten, sier nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen til VG.

  • I dag kl. 9.17

    Aftenposten beklager etter sak om kong Harald, Märtha og Durek

    Aftenposten publiserte fredag morgen en sak som handlet om kongens samtykke til prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts bryllup.

  • I dag kl. 9.12

    Riksantikvaren gir 1,4 mill. kr til MB Tyin

    Valdres Historiske Motorbaadselskab har fått 1,4 millioner kroner av Riksantikvaren. Pengene skal gå til å restaurere den «hvite svane» MB Tyin på Strondafjorden. Styremedlem Mikael Fønhus i Valdres Historiske Motorbaadselskab sier til avisa Valdres at det er den største tildelingen et enkeltprosjekt har fått i Valdres.

  • I dag kl. 9.09

    Får beskjd om framtida i ettermiddag

    På eit møte med bustyrar klokka to i ettermiddag kjem dei tilsette i Agder-gruppen-konsernet i Sandnes til å få beskjed om kva som skjer vidare. Det opplyser avdelingsleiar Idar Gilje i Sandnes. Det er 14 tilsette på avdelingskontoret i Sandnes. Alle er på jobb i dag, men kva som skjer frå måndag av, er opp til bustyrar å bestemme, seier avdelingsleiar Gilje. Bostyrer Christian Bohne sa i går til NRK at han jobba på spreng for å få vidareført flest mogeleg av arbeidsplassane.

  • I dag kl. 9.09

    Får beskjed om framtida i ettermiddag

    På eit møte med bustyrar klokka to i ettermiddag kjem dei tilsette i Agder-gruppen-konsernet i Sandnes til å få beskjed om kva som skjer vidare. Det opplyser avdelingsleiar Idar Gilje i Sandnes. Det er 14 tilsette på avdelingskontoret i Sandnes. Alle er på jobb i dag, men kva som skjer frå måndag av, er opp til bustyrar å bestemme, seier avdelingsleiar Gilje. Bostyrer Christian Bohne sa i går til NRK at han jobba på spreng for å få vidareført flest mogeleg av arbeidsplassane.

  • I dag kl. 9.00

    Oslo Børs snur ned – Yara faller etter kvartalstall

    Yara-aksjen faller til laveste kurs siden mars i fjor etter kvartalstall under forventning.

  • I dag kl. 9.00

    Oppgang på Oslo Børs – bildelprodusent skyter i været

    Kongsberg Automotive stiger kraftig etter en kontraktsforlengelse, og Oslo Børs er i positivt lende.

  • I dag kl. 9.00

    Oppgang på Oslo Børs – Yara faller etter kvartalstall

    Yara-aksjen faller til laveste kurs siden mars i fjor etter kvartalstall under forventning.

  • I dag kl. 8.59

    Landbruksministeren delte ut poteter på Oslo S

    Bøtter, jord og poteter var ingrediensene da landbruksminister Geir Pollestad (Sp) deltok på Felleskjøpets aksjon «Klar, ferdig, så» ved Oslo Sentralstasjon.

  • I dag kl. 8.58

    Tidlig start på russe-hierarki: Rektor stoppet riking-pins

    Plutselig ble det oppdaget at elever hadde egne jakkemerker som signaliserte foreldre med høy inntekt eller formue. På ungdomstrinnet.

  • I dag kl. 8.52

    Gir fotballklubber penger for at gummiknotter ikke kommer i naturen

    Ti fotballklubber i Vestfold og Telemark får penger for hindre at gummiknotter fra kunstgrasbaner havner i naturen. Klubbene skal blant annet bygge fysiske barrierer rundt banene, som skal sørge for at gummigranulat ikke kommer på avveier. Det er Handelens Miljøfond, sammen med Norges Fotballforbund som gir pengene til klubbene. Klubbene i Vestfold og Telemark får til sammen over 4,5 millioner til arbeidet.

  • I dag kl. 8.49

    300 000 må huske reisefradrag i skattemeldinga

    Finansdepartementet ber folk med lang vei til jobb å huske reisefradraget før de leverer skattemeldinga. I fjorårets skattemelding fikk nesten 300 000 personer reisefradrag. Fristen for å levere skattemeldinga går ut på tirsdag, 30. april.

  • I dag kl. 8.44

    «Nytt» badeland skal etter planen stå klart neste sommer

    Hovden Badeland AS har signert byggekontrakt med BRG Entrepenør, og det oppgraderte badelandet skal etter planen stå klart neste sommer. Kontrakten er inngått med en pris som gjør at prosjektet kan gjennomføres innenfor rammen på 142 millioner kroner, opplyser daglig leder Torvald Gautland i Hovden Badeland i en pressemelding. I 2022 brant deler av anlegget på Hovden ned. I utvidelsene er det blant annet planer om 25 meters svømmebasseng, velværeavdeling og utendørs badstu.

  • I dag kl. 8.43

    Bil og sykkel i ulykke i Tønsberg

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke mellom bil og sykkel på Eikveien i Tønsberg. Ulykken har skjedd i et fotgjengerfelt. Syklisten er oppegående, opplyser politiet. Syklisten, en ung gutt, hadde syklet over fotgjengerfeltet og blitt truffet av en bil i lav fart. Det ble ikke førerkortbeslag på bilfører.

  • I dag kl. 8.41

    Militære kolonner på veiene

    Forsvaret ber trafikanter se opp for militære kolonner på E6 og E10 i Ofoten Fra og med fredag 26. april til og med fredag 3. mai kjører militære kolonner på strekningen Narvik – Bjerkvik, og Bjerkvik – Riksgrensen på Bjørnfjell. Forsvaret ber trafikanter om å være oppmerksomme og vise hensyn. I forbindelse med øvelse Immediate Response 2024 vil det bli militær trafikk fra Narvik Havn til Bjerkvik og fra Bjerkvik til riksgrensen på Bjørnfjell. Fredag 26. april og lørdag 27. april kjøres flere kolonner fra Narvik havn (E6), gjennom Narvik til Bjerkvik (E6/E10). Fra mandag 29. april til fredag 3. mai kjøres kolonner fra Bjerkvik (E6/E10) til riksgrensen Bjørnfjell (E10) og videre inn i Sverige. Det vil bli redusert fartsgrense på en strekning fra Bjerkvik i retning Narvik. Kjøreråd for trafikanter • Militære kolonner kjører saktere enn ordinær trafikk, midlertidige stengninger kan forekomme. Beregn derfor ekstra kjøretid. • Militære kjøretøy er store, og blindsonene er tilsvarende store. Vis aktsomhet da ditt kjøretøy kan være vanskelig å få øye på. • Kolonnene er merket med skilt med tekst «MILITARY CONVOY» eller «MILITÆR KOLONNE», fremst og bakerst i kolonnen

  • I dag kl. 8.41

    Rett24: Nokas-dømt løslates tidligere

    Nokas-dømt løslates tidligere enn planlagt etter ulovlige ransakinger, skriver Rett24. På grunn av 420 ulovlige kroppsvisitasjoner i fengselet vil Nokas-dømte Metkel Betew snart være en fri mann, etter nesten 20 år i fengsel. Eidsivating lagmannsrett legger til grunn at det én dags fradrag per to ulovlige ransakinger. 420 kroppsvisitasjoner gir dermed Betew et varetektsfradrag på 210 dager. Dermed vil han sluttens på hans soning være om få måneder, ifølge Rett24.

  • I dag kl. 8.41

    Person påkjørt av trikk i Oslo sentrum

    En kvinne har blitt påkjørt av en trikk i Oslo sentrum. Både politi og ambulanse er på stedet. Politiet skriver på X at kvinnen er ved bevissthet. Hun blir nå sjekket av ambulansepersonell. – Det fremstår som om fotgjenger har gått på rødt lys og gått rett inn i trikken, skriver politiet. Nødetatene jobber nå på stedet. Trikken som var involvert blir holdt igjen, også vil trikkene som kommer bak nødvendigvis ikke komme seg forbi. Det sier pressetalsperson i Ruter Øystein Dahl Johansen.

  • I dag kl. 8.40

    Person påkjørt av trikk i Oslo sentrum

    En person skal ha blitt påkjørt av en trikk ved Byporten i Oslo sentrum.

  • I dag kl. 8.40

    Bulking skyldes brudd på høyreregelen

    Bilister bulker fordi de ikke følger vikeplikten En skadestatistikk fra forsikringsselskapet If viser nemlig at de fleste bulkene er på høyre side av bilen, noe som viser at sjåførene synder mot høyreregelen. – Her er den såkalte skadefrekvensen 20–25 prosent hyppigere enn på motsatt side, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If. Han er bekymret for at det etablerer seg lokale trafikkmønstre hvor den lokale sedvanen får rang foran trafikkreglene.

  • I dag kl. 8.26

    Kvinne i tenårene tok lappen torsdag – ruskjørte og mistet den i natt

    Under et døgn etter kvinnen i tenårene fikk lappen må hun nøye seg med å bruke bena.

  • I dag kl. 8.26

    Shoppehopp i mars: Detaljhandelen steg med 0,3 prosent

    Byggevarer og klesbutikker trakk opp. Bensinstasjoner og dagligvare bidro mest nedover.

  • I dag kl. 8.23

    Trafikkuhell på fylkesvei 118

    Fv. 118 Skjebergveien i Sarpsborg: Trafikkuhell ved Borgen, to personbiler involvert. Nødetater er underveis.

  • I dag kl. 8.17

    Overskudd Trøndelag Teater

    Trøndelag Teater kan vise til nær 10 millioner i overskudd og nesten 100.000 publikummere i fjor. Det viser styret ved Trøndelag Teater sin oppsummering av teateråret 2023 ifølge NTB. Det var høy aktivitet ved teateret med 13 egenproduksjoner, 15 gjestespill og et rikt sideprogram, som resulterte i totalt 452 forestillinger og arrangementer.

  • I dag kl. 8.09

    Talentspeider fra Ajax så 12-åringer i Hamar

    Talentspeider fra den nederlandske toppklubben Ajax var på fotballturnering for 12-åringer på Hamar forrige helg, det skriver VG Halvor Haugland Byfuglien, som er trener for trener for gutter 12-laget til KFUM ble satt ut da han ble møtt av speideren fra Ajax. Han er bekymret for utviklingen i barne- og ungdomsfotballen. Erik Hoftun, sportssjef i Norsk Toppfotball, sier de ikke synes noe om hendelsen. Ajax sier til VG at de har tatt det opp med den aktuelle speideren for å unngå at dette skjer igjen. De skriver at klubben jevnlig besøker ungdomsturneringer i utlandet men kun fra et utforskende ståsted og ikke for aktiv speiding.

  • I dag kl. 8.08

    Mopedvelt i Ørneheitunnelen

    En person ble kjørt til legevakten med lettere skader etter en mopedvelt i Ørneheitunnelen i Farsund fredag morgen. Tunnelen ble stengt i ett felt, opplyser politiet. Oppdatert 09.00: Polititet har vært på stedet og avhørt partene. Det opprettes sak på hendelsen.

  • I dag kl. 8.07

    Nyrepasient døde – Helgelandssykehuset får kritikk

    Det er Rana Blad som melder om kritikken fra Helsetilsynet. Tilsynet slår fast at pasienten ikke fikk forsvarlig helsehjelp. Ifølge avisen gjelder saken en pasient som gikk til kontroll ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen, ble vurdert å ha behov for kontroll av sin nyresykdom innen tre måneder. – Dette ble imidlertid ikke fulgt opp, konkluderer Helsetilsynet i sin rapport. Statens helsetilsyn besluttet å følge denne saken opp med tilsyn, som ble gjennomført 6. og 7. desember 2023. Pasienten døde imidlertid før tilsynsbesøket, opplyser Helsetilsynet i rapporten.

  • I dag kl. 8.01

    Resultatfall for Yara

    Lavere priser på gjødsel tynget Yaras inntjening i starten av året. Resultatet før skatt falt markant.

  • I dag kl. 7.57

    Eminem varsler Slim Shadys død

    Rappekongen Eminem (51) serverer solide hint om slutten på en epoke.

  • I dag kl. 7.54

    Nokas-dømt blir løslatt tidligere

    Forvaringsdommen for Nokas-ranet ble avsluttet i 2022.

  • I dag kl. 7.54

    Nokas-dømt blir løslatt tidligere

    Forvaringsdommen for Nokas-ranet ble avsluttet i 2022.

  • I dag kl. 7.52

    Ber fylkeskommuner om svar på hvorfor det er vanskelig å ha Operasjon Dagsverk

    Ledelsen i Operasjon Dagsverk, OD, skriver brev til alle fylkeskommuner, og lurer på hvorfor det er vanskelig å sette av tid til gjennomføre OD-dagen. Tobias Dahle, som er leder for Operasjon Dagsverk, sier de ønsker et svar på om skoleeierne virkelig vil at elevene skal delta på OD-dagen. Skoleledelsen både i Telemark og Vestfold sier at de ikke gir føringer, men lar dette være opp til hver enkelt skole å bestemme selv.

  • I dag kl. 7.51

    Signalfeil fører til forsinkelser

    Signalfeil ved Sandvika fører til forsinkelser blant annet på Østfoldbanen. Pendlere fra Østfold vil kunne oppleve problemer med L2 mellom Stabekk og Ski, R21 mellom Stabekk og Moss og R22 mellom Oslo S og Rakkestad Bane Nor skriver på sine nettsider at feilretter er på plass.

  • I dag kl. 7.44

    Signalfeil ved Sandvika fører til forsinkelser

    Bane Nor skriver på sine nettsider at feilen gjør at det er forsinkelser på Drammensbanen og Askerbanen fredag morgen. Feilretter er på plass. Toglinjer som kan påvirkes er: – L1 mellom Spikkestad og Lillestrøm – R12 mellom Kongsberg og Eidsvoll – R13 mellom Drammen og Dal – R14 mellom Asker og Kongsvinger – L2 mellom Stabekk og Ski, – R21 mellom Stabekk og Moss – R22 mellom Oslo S og Rakkestad – F4 mellom Oslo S og Bergen – F5 mellom Oslo S og Stavanger S – RE10 mellom Drammen og Lillehammer – RE11 mellom Skien og Eidsvoll – FLY1 mellom Drammen og Oslo lufthavn

  • I dag kl. 7.39

    Styreleder Torbjørn Fevang trekker seg i Færder Høyre

    Styreleder Torbjørn Fevang i Færder Høyre går av. Han tar til etterretning at deler av styret mener det eneste virkemiddelet for å stoppe ukulturen i lokallaget er at han trekker seg som leder. Det skriver han i en pressemelding til Tønsbergs Blad. Nestleder Jette Dyrnes i Færder Høyre mener Fevang fortjener takk for beslutningen. – Ved det forkortes uroen vi er inne i, slik at styret kan konsentrere seg om politikk og gjenreise tilliten til partiet, uttaler hun til avisa. Hun påpeker også at Fevang har stått på sent og tidlig i mange år, og gjort så mye bra at han er blitt enstemmig gjenvalgt i flere år. Flere politikere har meldt seg ut av lokallaget den siste tiden på grunn av uro i partiet.

  • I dag kl. 7.37

    Flere tog påvirket av signalfeil ved Sandvika

    Det er flere togforsinkelser ved Sandvika fredag morgen. Det som følge av en signalfeil.

  • I dag kl. 7.37

    Forsinkelser etter signalfeil ved Sandvika

    Feilen er rettet, men reisende på Drammen- og Askerbanen må fortsatt regne med forsinkelser.

  • I dag kl. 7.22

    Hvordan utviklet prisene i USA seg mars?

    I dag får vi inn ferske inflasjonstall fra USA.

  • I dag kl. 7.21

    Polaris Media selger aksjer i Finn.no

    Polaris Media selger Finn.no-aksjer. Salgsprisen er 2,5 milliarder kroner, med oppgjør i Schibsted-aksjer. Det skriver Polaris Media i ei pressemelding. – Vi er meget godt fornøyde med at vi har kommet til enighet med Schibsted om denne transaksjonen. Dette løfter vår opprinnelige investering på 5 millioner kroner i FINN til et nytt nivå, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media.

  • I dag kl. 7.20

    Konkurrerer på direktesendt TV i kveld

    En hel delegasjon venner og familie sitter i publikum når countrysanger Arthur Stulien fra Byremo skal opptre i sangkonkurransen The Voice på TV2 i kveld. Det sier mor Kristina Stulien til NRK. Artisten fra Sørlandet har kjempet seg videre i flere runder av konkurransen, og skal i ilden i sesongens første direktesendte program i kveld.

  • I dag kl. 7.03

    Seier nei til nytt kommunestyremøte i Fitjar

    Ordførar Wenche Tislevoll (H) på Fitjar seier nei til å halda ekstraordinært kommunestyremøte om flyktningvedtaket tidlegare i år. Det skriv Sunnhordland. Opposisjonen på Fitjar har nemleg kravd dette etter at kommunen tidlegare i vinter sa dei berre ville ta imot ukrainske flyktningar. Men nytt seier altså ordføraren nei til. Ho meiner vedtaket er lovleg fatta.

  • I dag kl. 7.02

    Schibsted tapte 216 millioner før skatt

    Schibsted gikk i minus før skatt i første kvartal, og sier at reorganisering gjør det krevende å få gjennomført kostnadskutt . – Disse effektene er midlertidige, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund.

  • I dag kl. 7.01

    Resultatfall for Tomra

    Lange prosjekter og svakere markeder i to av forretningsområdene ligger bak nedgangen, ifølge pante- og sorteringsselskapet.

  • I dag kl. 6.53

    INP har blitt mindre i Rogaland

    Mellom 150 og 200 medlemmar i Industri og næringspartiet i Rogaland har meldt seg ut etter at den profilerte lederen, Owe Ingemann Walterzøe trakk seg og starta nytt parti i januar. Men INP har framleis rundt 1500 medlemmar her i fylket. I helga er det landsmøte og INP i Rogaland vil støtta innstillinga frå valkomiteen om at Ann Jorun Hillersøy frå Bergen blir ny leiar, seier leiar i Rogaland INP, Jan Inge Selvik.

  • I dag kl. 6.52

    Japanske yen fortsetter fallet etter uendret styringsrente

    Igjen er valutaen på et 34-årig bunnpunkt.

  • I dag kl. 6.39

    Miljøterapeut tiltalt for misbruk av stilling

    Ein miljøterapeut, som tidlegare jobba på ein klinikk i bergensområdet, er tiltalt for å ha utnytta stillinga si for å skaffa seg seksuell omgang med ei langt yngre kvinne, skriv BA, Kvinna var under behandling ved klinikken, og mannen skal ifølgje tiltalen ha utvikla meir enn fagleg interesse for pasienten. I etterkant av behandlinga hadde dei fleire møter og seksuell omgang. Forholdet vart meldt til politiet då helseføretaket fekk kjennskap til saka. Mannen sin forsvarar, advokat Simon Skarstein Waaler, seier klienten ikkje erkjenner straffskuld. Bistandsadvokat, Ellen Eikeseth Mjøs, seier til BA at kvinna har vore prega av det som skjedde.

  • I dag kl. 6.29

    Ble kastet av toget etter ufin oppførsel

    En togpassasjer måtte i natt hentes av politiet på Nelaug stasjon i Åmli fordi personen hadde oppført seg sjenerende mot andre passasjerer. Det var Sørtoget som meldte politiet om hendelsen. Personen er satt i arrest og anmeldt for ordensforstyrrelse.

  • I dag kl. 6.28

    Fredag 26. april: Dette har skjedd i natt

  • I dag kl. 6.26

    Vil gi Unibuss friske penger

    Sporveien er villig til å skyte inn frisk kapital for å redde datterselskapet Unibuss fra konkurs. Det bekrefter konsernsjef Birte Sjule, som også er styreleder i Unibuss. – Jeg har et mandat om at vi skal være med og strekke oss langt for å få til en løsning. I det ligger det også at vi må bidra, sier hun til NRK. Unibuss er i pengeknipe på grunn av store underskudd og trusler om bøter etter vinterens busskaos. En konkurs vil få store konsekvenser for busspassasjer både i Oslo, Akershus og Vestfold. Unibuss er eid av Sporveien, som igjen er 100 prosent kommunalt. Samtidig opererer Unibuss i et kommersielt bussmarked. Ruter og Sporveien skal være uenige om hvor sterke begrensninger konkurranseregler gir for en redningsplan med kommunale penger. Birte Sjule sier til NRK at frisk kapital ikke nødvendigvis kommer i konflikt med regler om ulovlig offentlig støtte. – Vi mener at vi har et handlingsrom, men må trå riktig og forankre en løsning i de lover og regler vi har rundt oss. Sjule sier at de er opptatt av å ivareta om lag 2.200 Unibuss-ansatte i en usikker situasjon. – Det er å gi informasjon om det vi står i og si det samme som vi sier til dere: Vi har fullt fokus på å få til en løsning sammen med Ruter, sier hun.

  • I dag kl. 6.25

    Politiet tror det er en savnet 35-åring som er funnet død i en elv i Skien

    Politiet sier det er med stor sannsynlighet at det er en savnet 35 år gammel mann som ble funnet død i elva ved Skotfoss i Skien torsdag kveld. Det sier operasjonsleder Tommy Bjerkholt Eriksen hos politiet. Samtidig sier han at politiet ikke kan bekrefte at det er den samme personen. De pårørende er varslet om funnet. Politiet kan ikke med sikkerhet gå ut med hva som har skjedd med mannen, sier Eriksen. Personen blir sendt til obduksjon.

  • I dag kl. 6.13

    Innbrudd i restaurant i Bergen

    Natt til fredag har noen brutt seg inn på en restaurant i Nye Sandviksvei i Bergen, ifølge operasjonsleder Tore André Brakstad i Vest politidistrikt. – Fortsatt usikkert hva som ble tatt, men det ble knust en rute for å komme seg inn i bygget. Vi har vært på stedet for å sikre spor og oppretter en anmeldelse på det, sier Brakstad. Det er foreløpig ingen pågrepet i saken.

  • I dag kl. 6.10

    Ein mista førarkortet etter kontroll på Rv. 5 i Kinn

    Ein bilførar mista førarkortet etter at Utrykkingspolitiet hadde fartskontroll på Rv. 5 i Eikefjord i Kinn kommune torsdag kveld. Vedkommande vart teke i 118 km/t i 80-sona. 11 personar fekk også forenkla førelegg for å ha brote fartsgrensa, skriv Vest politidistrikt på X.

  • I dag kl. 6.06

    Bruddene står i kø: Her kan det bli streik

    Den første bolken med meglinger er unnagjort. Nå er Riksmekleren klar for rushtrafikk.

  • I dag kl. 6.05

    Mener Norges Bank må trå forsiktig: – Kan få kronen mot seg

    Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov mener Norges Bank kan risikere kronetrøbbel. Han kommer med tre årsaker til de dystre utsiktene.

  • I dag kl. 6.00

    Bøndene venter et godt oppgjør

    Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag legg i dag fram sine krav til staten til årets jordbruksforhandlingar. Det er store forventningar til oppgjeret blant bøndene i Rogaland, seier Ståle Hustoft, som er leiar i Rogaland bondelag. Staten presenterer sitt tilbod 6. mai. Forhandlingene skal vera ferdig innan 16. mai.

  • I dag kl. 5.59

    SJ Norge mistet 170 000 passasjerer

    Togselskapet SJ Norge AS mistet nesten 170.000 passasjerer etter at Randklev bru i Ringebu kollapset. Det sier informasjonssjef Hilde Lyng i SJ Norge til GD. Ifølge Bane Nor skal det begynne å passere tog over Randklev bru igjen fra 20. mai. Det er én måned tidligere enn planlagt fordi reparasjonen av brua har gått raskere enn ventet, sier presseansvarlig Anne Kirkhusmo i Bane Nor.

  • I dag kl. 5.58

    Agdergruppen er slått konkurs

    Fjorten ansatte på avdelingskontoret i Sandnes er berørt av konkursen i Agder Gruppen-konsernet - en av Norges største aktører i anleggsbransjen. Avdelingsleder Idar Gilje i Sandnes sier de ansatte skal møte på jobb som vanlig idag. Bostyrer Christian Bohne sier det jobbes på spreng for å få videreført flest mulig av arbeidsplassene.

  • I dag kl. 5.57

    Skadet i mopedulykke i Strand

    Politi og ambulanse rykket ut etter melding om trafikkulykke på Tau i Strand kommune, i 00.30-tiden i natt. Det var en singelulykke. Fører av en moped hadde sklidd og skadet et håndledd. Han fikk helsehjelp av ambulansepersonellet.

  • I dag kl. 5.49

    Bilbrann på Ankenes

    På Ankenes i Narvik begynte en bil å brenne i natt. Bilen ble overtent og brannen spredte seg etter hvert til et uthus. . Politiet melder at det ikke er fare for videre spredning og fortar undersøkelser på stedet.

  • I dag kl. 5.44

    Bil havnet i autovernet – mistenkt for ruskjøring

    Ingen personer ble skadet da en bil havnet i autovernet på Birkelandsveien ved Åbåll sent torsdag kveld. Politiet fant tre personer i området som fremstod som ruset. Alle hadde vært i bilen, men ingen erkjente å ha kjørt den. Politiet har sikret blodprøver.

  • I dag kl. 5.39

    Høy musikk Orkanger

    Politiet fikk like etter klokka 0130 i natt melding om høy musikk på ei adresse i Orkanger sentrum. Politiet var på plass en time senere, og da fikk kvinna som spilte høy musikk beskjed om å skru av musikken og holde ro resten av natta.

  • I dag kl. 5.36

    Vanskelig gjest på utested

    Politiet måtte like etter klokka 2 i natt bistå vektere på et utested i Trondheim sentrum. En vanskelig gjest hadde forsøkt å slå en vekter. Gjesten, en mann i 20-åra, ble bortvist fra sentrum. Han anmeldes for ordensforstyrrelse.

  • I dag kl. 5.33

    Ruskjøring Kolvereid

    En mann i 20-åra ble i går kveld stoppa på Kolvereid, mistenk for ruskjøring. Han ble framstilt for lege for bevissikring. Politiet oppretter sak.

  • I dag kl. 5.32

    Brenna og Tajik: – Vi skal brekke ryggen på gjengene

    Aps Tonje Brenna og Hadia Tajik forteller i dag om en meget ambisiøs ambisjon.

  • I dag kl. 5.30

    Kjørte opp i går – mistet lappen i natt

    Ei 18 år gammel kvinne ble i går kveld stoppa etter å ha kjørt i 86 km/t i ei 60-sone på Gevingåsen i Stjørdal. Politiet opplyser at hun også mistenkes for ruskjøring. Politiet oppretter sak, og har tatt beslag i kvinnas midlertidige førerkort. Hun hadde nemlig avlagt førerprøve samme dag som hun mista lappen.

  • I dag kl. 5.30

    Fratatt ferskt førerkort

    Ei 18 år gammel kvinne ble i går kveld stoppa etter å ha kjørt i 86 km/t i ei 60-sone på Gevingåsen i Stjørdal. Politiet opplyser at hun også mistenkes for ruskjøring. Politiet oppretter sak, og har tatt beslag i kvinnas midlertidige førerkort. Hun hadde nemlig avlagt førerprøve samme dag som hun mista lappen.

  • I dag kl. 5.21

    Tre siktete for smugling etter aksjon i Halden

    Tre personer er siktet for smugling etter at politiet i går rykket ut med store styrker til et område på Iddesiden i Halden. Både tollvesenet og politiet var på stedet, og det ble søkt med hund, skriver Halden Arbeiderblad. Det skal drei seg smugling av varer. En av de siktede er en polsk statsborger som tidligere har blitt utvist fra Norge. De to andre bor i Halden.

  • I dag kl. 5.13

    Sjåfør på E18 var påvirket av kokain

    Politiet beslagla førerkortet til en kvinnelig sjåfør på E18 i Holmestrand som skal ha vært påvirket av kokain. Ifølge politiet slo det ut på kokain da hun tok en spytt-test. Etter fremstilling for lege ble det konkludert med at hun var lett påvirket. Hun ble stoppet i en kontroll ved Grelland torsdag kveld.

  • I dag kl. 4.00

    City vinner mer uten Haaland: – Foretrekker å ha Erling

    Tallenes tale viser at Manchester City i gjennomsnitt scorer mer, slipper inn mindre og vinner mer uten Erling Braut Haaland (23) denne sesongen.

  • I dag kl. 3.23

    Finner stadig flere lik i Gaza: – Hadde hendene bundet

    Nye detaljer dukker opp om massegravene i Gaza. USA vil at det skal etterforskes, samtidig som de sender flere våpen til Israel.

  • I dag kl. 3.09

    Lennon-gitar auksjoneres bort

    12-strengeren skal ha blitt brukt under innspillingen av sangen «Help» i 1965, før den deretter forsvant på et loft.

  • I dag kl. 3.08

    Korrupsjonsanklaget ukrainsk minister vil gå av

    Ukrainas landbruksminister Mykola Solsky (44) har levert sin oppsigelse. Den siste tiden har han blitt anklaget for innblanding i ulovlig tildeling av statseide landområder.

  • I dag kl. 2.51

    Flykaoset i Sør-Norge: Arvid (85) tilbrakte natten på Gardermoen

    – Døgning hører ungdommen til, mener Arvid Evanger.

  • I dag kl. 2.02

    Mann pågrepet – skal ha slått med jernstang

    En mann i 30-årene er pågrepet etter at bevæpnet politi rykket ut til en voldshendelse i Sokndal i Rogaland.

  • I dag kl. 1.28

    Mann pågripen i Sokndal

    Væpna politi rykte natt til fredag ut i samband med ei valdshending i Sokndal i Rogaland. Det skjedde etter melding om skadeverk på fleire adresser, og at ein mann skal ha blitt slått med jernstong. – Vi sende fleire patruljar og valde å væpne oss då det ikkje var kontroll på mannen i 30-åra. Då politiet kom til staden blei han pågripen utan dramatikk, seier operasjonsleiar Håkon Lokna til NRK. Mannen som enno ikkje er avhøyrd blir sett i arresten. – Det er ein mogleg relasjon mellom gjerningspersonen og den fornærma. Det er ikkje noko fare for innbyggjarar i Sokndal, seier Lokna.

  • I dag kl. 1.05

    Innrømmelse i retten: Kjøpte og «drepte» Trump-saker

    Sjefen for magasinet National Enquirer sier de prøvde å forhindre at negative Trump-saker så dagens lys før presidentvalget i 2016.